Skip to content


       Szűrés lista

A lelkész és a kitalicskázott fatákolmány

A Jobbiknak van ez a mániája, hogy karácsony előtt kereszteket állít fel köztereken és egy pappal felszentelteti.
A keresztállítás miértjére adott magyarázat persze 100%-osan jobbikos:


"Advent idejére, egészen Vízkeresztig a Jobbik Magyarországért Mozgalom már több éve fakereszteket/ kettőskereszteket állít a főbb közlekedési csomópontok és bevásárló központok közelében, hogy a bevásárlási lázban szenvedő emberek figyelmét felhívja az ünnep valódi értelmére.

 A Jobbik kötelességének tartja, hogy egyértelműen utaljon arra, hogy nem kell fölöslegesen szórni a pénzt a multinacionális cégek örömére, nem kell bedőlni a bankok áruhiteles ajánlatainak, hogy utána az ember kínkeservesen évekig fizesse a hitelt, hanem szerényen is lehet ünnepelni, de mégis családias boldogságban!"
 



Pomázon is felállítottak és felszenteltek egy keresztet, amit december 3-án ismeretlen tettesek kettéfűrészeltek:



Az, hogy kereszteket állítanak, engem abszolút hidegen hagy, vallásszabadság és véleményszabadság van, ahogy nem zavar a hétágú gyertya a Nyugati téren, nem zavar a kereszt sem.

Persze egyeseket már az is nagyon zavar, hogy a kereszteket papok, lelkészek felszentelik...


A keresztállítás kapcsán a Wesley János Lelkészképző Főiskola dékánja és rektora is megszólaltak. Név szerint Majsai Tamás és Iványi Gábor.

Igen, az SZDSZ-es Iványi Gábor. Róla bőven elég annyit tudni, hogy ő találta ki a roppant szellemes "A Turul egy dülledt szemű mesebeli tojószárnyas" szókapcsolatot.

Nem is értem, hogy a tolerancia-díj birtokában a lelkész úr hogyan írhatta ezt a keresztről:
 


Tűzifa és nem krisztuskereszt

Nem felszentelt keresztet döntöttek le Pomázon a minap, hanem a Jobbik nevű neonáci pártalakulat által - gyűlöletkeltő és kirekesztő céllal - köztérre talicskázott, és külön köztisztasági problémát is okozó fatákolmányt.

A keresztes háború és a nácizmus gyilkos eszmevilágát harsogó üzenetek tolmácsolására szolgáló horror- és terrorkészítményeknek a civilizált világban sehol nem lehet legálisan helyük. Különösen felháborító lelketlenségre vall a köztereknek a Názáreti Jézus keresztjére emlékeztető, rasszista, antiszemita célzatú förmedvényekkel történő elárasztása egy olyan ünnepi időszakban, amely a maga legbensőbb lényege szerint a szegények, az elesettek, a megalázottak megszabadítását és a bűnös emberiség egészének a megváltását hirdető karácsonyi üzenettel áll a legigazabb összefüggésben.

Felszólítjuk a keresztény egyházak tagjait, élükön a lelkészeket és főpásztorokat, hogy félresandítástól mentes egyértelműséggel utasítsák el (nem pedig Erdő Péter bíboros fátyolos szavaival - igaz, ő legalább megszólalt e szennyes ügyben) a Jobbik nevű pártszervezet által űzött kalandorkodás kereszténységet gyalázó praktikáit (köztük az évente megismételt keresztállítási botránykeltést), és keresztényellenes merényletként bélyegezzék meg e kufárszellemű politikai társaságnak a keresztény névvel és szóval űzött istenkáromló demagógiáját. Felhívjuk továbbá a Krisztus egyházának lelkészeit és más őrállóit arra, hogy hitvalló őszinteséggel határolódjanak el azoktól a papi és más egyházi személyektől is, akik segédkezet nyújtanak a Jobbik közéletmérgező gyalázatosságaihoz, sőt, mint egyesek e tényezők közül, attól sem riadnak vissza - lásd a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia paráználkodását http://www.szentimre.hu/archives/1455 -, hogy a kereszténység legszentebb jelképeit a legrútabb rasszista-antiszemita eszmék hirdetésére használják fel.

Mint értesülhettünk róla, Sólyom László államfő ismeretlen célú zárt ajtók mögötti diskurzusra fogadja hétfőn a Kárpát-medencében élő  magyar egyházi méltóságokat. Őszintén reméljük, hogy az Államfővel folytatott bizalmas beszélgetéseiket az egyháznagyok felhasználják arra is, hogy megtárgyalják vele az ország életét katasztrofális irányba sodorni igyekvő jobbikos törekvésekkel szemben követendő nemzetstratégia kérdéseit.

A Wesley János Lelkészképző Főiskola Theológus és Lelkész Szak nevében:

Iványi Gábor rektor

Majsai Tamás dékán

 


Én azt hittem, minden kereszt egyforma, de a liberális-toleranciabajnok lelkész úr felvilágosított, hogy van a keresztség legszentebb jelképe és van az antiszemita célzatú förmedvény.

Gondolom, Iványi lelkész úr hivatott egyedül dönteni, hogy a két teljesen egyforma kereszt közül melyik melyik ... 

Címkék: közélet abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr391582505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hetfield 2009.12.08. 10:11:20

Ismét békés ünnepek következnek :(

bush84 2009.12.08. 10:11:29

Na meg a jó büdös qrva anyjukat, azt. Marhára elegem van már ezekből a majmokból. Az ilyen iványi-féle ál-liberális "értelmiségieket" kivezényelni a hortobágyra követ törni, utána pár év a reaktivált recski wellnessközpontban, és akkor még visszafogott voltam, mit is kívánok nekik.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.12.08. 10:16:57

Jézusom, ugye ez a levél csak vicc? Ilyet nem gondolhat komolyan senki. Nem tudom mi szükség van még mindig az egyházakra a XXI. században. Aki hívő, az hisz egyház nélkül is, aki meg nem, annak ne kelljen már ekkora butaságokkal találkoznia, pláne nem finanszíroznia azokat...

bence84 2009.12.08. 10:17:38

Micsoda szar alakok vannak fontos pozíciókban... nem vagyok vallásos, nem zavar a kereszt, kettős kereszt, menóra, félhold, lótuszvirág, pagoda, csak tudjuk helyükön kezelni őket anélkül hogy egyiket a másikkal szemben felülsúlyoznánk, vagy a jelentésüktől teljes mértékben távol álló tulajdonságokkal ruháznánk fel őket.

jpmjpm 2009.12.08. 10:18:11

Már több helyen láttam a városban a keresztet. Nekem sima keresztnek tünt. Nem volt kirekesztő, rasszista förmedvény. Ebben a posztban egy förmedvényt találok, az pedig Iványi úr szalonna feje.

Úgyhogy nem tudom ennek a két díszfasznak mi a baja, de sürgősen le kéne jönniük a kábítószerről amit használnak, mert láthatólag súlyos parákat okoz nekik, ami a józan itélőképességük rovására megy. :)

jozicsenko 2009.12.08. 10:19:32

"... Erdő Péter bíboros fátyolos szavaival..." : ehhh, inkább köpnék, írtam valamit, de nem

ezek nem változnak semmit sem: csak azt szabad, amit az szdsz mond, csak az tolerálható, amit ők engednek

ugyan tolerálja már el valaki ezeket a közelkeletre...

Tapmancs 2009.12.08. 10:20:35

Ez az Iványi a legantipatikusabb, legvisszataszítóbb ember számomra. Eddig is az volt, de ez a nyilatkozata kicsapta nálama biztosítékot.

Abszolút igaza van a Jobbiknak (és a történelmi egyházaknak is), hogy a karácsony egy ajándékozási versennyé degradálódott, mindenki felül akarja múlni az előző évi pénzherdálást bármi áron, közben a meghittség rég elveszett, tisztelet a kivételeknek.

És erre jön ez a faszkalap, és azt mondja hogy a Jobbik "gyűlöletkeltő és kirekesztő céllal" állította a kereszteket. Magyrázza már el ez az állat, hogy ebből: "a bevásárlási lázban szenvedő emberek figyelmét felhívja az ünnep valódi értelmére" hogy jutott el erre a következtetésre?

Vagy csak beakadt a lemez, és a szokásos "übertoleráns és szolidáris" szöveget nyomatja ész nélkül? (ez a sanszos)

zsoltix 2009.12.08. 10:22:07

Hogy lehet gyuloletkelto es kirekeszto cellal talicskazni?

bugajakab 2009.12.08. 10:24:33

Nem jó ha egy keresztény egyház politikai párt mögé tömörül, ezt a történelem bizonyította az utóbbi 2000 évben, természetesen attól még lehet közéletről álláspontja.
Másrészt szörnyű ha egy lelkész eljut egy Iványi-Majsai féle gyűlölködő állásponthoz, úgy hogy mellette keblén melengeti a deviáns mutációk beteges tiszteletét (homoszexualitás, deviáns magatartásformák egyes népcsoportoknál).

Denimm 2009.12.08. 10:26:07

Gondolom,ha valahonnan egy menórát vernének le és törnének össze nem így vélekedne.Pedig az eleve is valami háborús mészárlásra emlékeztet.Ugye a szeretet,a béke és az ünnepi hangulat netovábbja.A kettős kereszt meg akárki állítja is keresztény jelkép.Azok a "keresztény egyházi lelkészek" akik elhatárolódnak ettől saját magukat és vallásukat köpik szemen.
Remélem,ha ez a mocsadék SZDSZ eltűnik végre akkor eltűnnek ezek az undormány emberek és a megválogatott elhatárolódások is.Faszom kivan,hogy az ország ezeréves jelképeit mocskolják. Fordított esetben meg legapróbb sérelmekért is siránkoznak.

Kunó_u.1(Karin) · http://www.youtube.com/watch?v=H8WudYVAB_4 2009.12.08. 10:27:20

A nácivadászon sincsenek ilyen agymenések.

Még most se hiszem el, hogy ezt komolyan gondolta, pedig messze még az április.

Félelem és rettegés Pomázon!
Kereszt!
Pánik!
Terror!
Horror!
Ééééés....
Köztisztasági probléma!

SchA · http://katpol.blog.hu 2009.12.08. 10:27:38

@zsoltix:
"Hogy lehet gyuloletkelto es kirekeszto cellal talicskazni? "

Biztosan bakancsban, alakzatban talicskáztak.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.08. 10:28:17

De pont az egyházak miért ugatnak a kereszt ellen??? Akkor mindenhonnan leszedetik?
Vagy Iványi és társa a párt szócsőve?

Potyoló 2009.12.08. 10:28:19

Iványi egy szánalmas pöcs. Ennyi.

zsoltix 2009.12.08. 10:28:20

Mellesleg ez az Ivanyi fele level elegge kirekeszto, es gyuloletkelto. Ugyhogy bagoly mondja verebnek.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.08. 10:30:30

cikkájl náczik!

hát "kedves" csuhás barátom, faszán megadtad az alaphangot a szeretet ünnepéhez. csak így tovább! gondolom ezután kurvára megelégedvén magaddal visszamentél a plébániára, és beszlopáltad az összes misebort, mi? te faszkalap...

jól rémlik, hogy ez az a faszparaszt, amelyik a tatárszentgyörgyi temetésen is fröcsögött egy jót?

eszkep 2009.12.08. 10:31:36

"A Jobbiknak van ez a mániája, hogy karácsony előtt kereszteket állít fel köztereken és egy pappal felszentelteti."

Hát igen, "átkos szokás" ez itt, Európa közepén...

"Az, hogy kereszteket állítanak, engem abszolút hidegen hagy, vallásszabadság és véleményszabadság van, ahogy nem zavar a hétágú gyertya a Nyugati téren, nem zavar a kereszt sem. "
Azt képzeld el, mi lenne a reakció, ha a hétágú gyertyát döntenék ki...
Eleve érdekes, hogy annak felállítása "nincs átpolitizálva", de a keresztény jelkép állítása igen.

rolika 2009.12.08. 10:32:16

Furkósbot lesz a vége, aztán majd csodálkoznak.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.08. 10:34:04

@eszkep: Mondjuk igen! Kíváncsi lennék ha a menora-t (ha jól tudom a hétágú gyertyatrtó neve) kilöknék! Szerintem azt az NBH is örzi!

eszkep 2009.12.08. 10:34:27

Azért az még nekem is meglepő, hogy valaki képes kitalálni, hogy a bizánci eredetű kettőskereszt "gyűlöletkeltő és kirekesztő horror- és terrorkészítmény".
Tanulatlan parasztoknak rövid áttekintés:

www.geographic.hu/index.php/fotopalyazat/fotopalyazat/nyomtathato.php?act=napi&id=6308

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.08. 10:34:31

@zero: akkor jól emlékeztem...

ezután joggal merül fel a kérdés: mit is vár(hat)unk egy ilyen embertől?

eszkep 2009.12.08. 10:36:07

@Noname Cowboy: Hát igen... Amivel ki van a faszom, az a pofátlan kettősmérce, ami ebben az országban dívik!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.08. 10:37:47

@eszkep: S mindig a metéltpöcsűek pofáznak róla. a faszkivankomolyan.

stulquec 2009.12.08. 10:39:14

Azt hiszem jövő tavasszal az elszámoltatást az ilyen iványi-féle kisegyházalapító (metodista faszfej) tolerancibajnok jogvédő cociologusokkal kell kezdeni és nem azokkal akik kurva nagyokat loptak ( néha a kettő összeér)!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.12.08. 10:39:40

Iványi Gábor egy megélhetési ál-keresztény, Soros körei pénzén értelmezi megrendelésre a Bibliát.

Ennyi az egész.

Ebből szépen meg lehet jósolni bármilyen következő nyilatkozata tartalmát is, mely soha, de soha nem lesz ellentétes az Open Society Foundation csapásirányával. Persze véletlenül.

Zetek 2009.12.08. 10:39:45

Nekem tetszik, hogy a hülyegyerek alól kiesett a párt, de még továbbra is ismételgeti a hivatalos szöveget. Még, ha egy pillanatra sajnálná is valaki ezt a galerit, azonnal megnyugtat, nem kár értük.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.12.08. 10:42:35

@eszkep: amúgy ezt a kettős keresztet használta a francia ellenállás is saját szimbólumként a 2. vh-ban. Ha lefordítjuk Iványi mocskolódását a francia nagykövetnek, nyaktilót küld karácsonyra a zsírseggű apostolnak :)

eszkep 2009.12.08. 10:43:53

@náthásp: Mégha pap lenne... De egy protestáns lelkészről van szó! Ez még nagyobb csalódást okoz - legalábbis nekem.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.12.08. 10:44:41

Kevés nálam egyházellenesebb ember van, de ezt az idiótát én is ütném.
Vallásszabadság van. Ugyanannyi joguk van nekik felállítani egy keresztet, mint nekem a kertben felállítani egy emlékszobrot, amin a repülő spagettiszörny Russel teáscsészéjével a kezében lovagol a láthatatlan rózsaszín egyszarvún (hogy a láthatatlan egyszarvú szobrát hogy oldom meg, az már legyen az én gondom :D). Az egyetlen gond, ami ezekkel a keresztekkel lehet az, hogy közterületen állnak, feltéve, hogy erre nincs engedélyük (bár akár lehet is, főleg, hogy ideiglenes...). De semmiképp sem az, hogy nácik.
Az áruhitel elleni figyelmeztetését a Jobbiknak pedig illik komolyan venni; szép dolog, hogy karácsonykor van plazmaTV a fa alatt, de az már kevésbé, amikor húsvétkor már nincs fal, amire fel lehetne akasztani.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.08. 10:45:07

@Herr SturmLiberator: "amúgy ezt a kettős keresztet használta a francia ellenállás is saját szimbólumként a 2. vh-ban."

de az nem ugyanaaaaaz... a francia ellenállók NEM voltak faschiszták. ellenben a Jobbik az. nem tanultad még meg a leckét? :)))

"Ha lefordítjuk Iványi mocskolódását a francia nagykövetnek, nyaktilót küld karácsonyra a zsírseggű apostolnak :) "

na ezen konkrétan felnyerítettem... :)))

Dr Minimum 2009.12.08. 10:45:09

@Seduxen: És Orbán Vitya nagy haverja, ő keresztelte a kölkeit is.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.08. 10:45:32

@eszkep: Háát igen valah SZDSZ képviselő is volt ha jól emlékszem. Tehát valszeg Mint @Herr SturmLiberator: mondta Soros pénze szerint értelmezi a bibliát.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.08. 10:46:14

Nesztek, egy kis rágódnivaló :)))

163/2009. (XII. 3.) KE határozat
kitüntetés adományozásáról
Az Alkotmány 30/A. § (1) bekezdése j) pontja, valamint a Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvény 2. § (1) bekezdése alapján a miniszterelnök előterjesztésére
a határon túli magyar kisebbség védelme, valamint a budapesti Lantos Intézet létrehozása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként
Annette Lantos-nak, a Lantos Alapítvány az Emberi Jogokért és Igazságért elnökének,
a közép-kelet európai demokratikus átalakulás elősegítésében, a magyar-amerikai kapcsolatok fejlesztése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként
Richard G. Lugar-nak, az Amerikai Egyesült Államok szenátorának, a
MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ÉRDEMREND
tisztikeresztje (polgári tagozat)
a budapesti Lantos Intézet létrehozása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként
dr. Katrina Swett-nek, a Lantos Alapítvány az Emberi Jogokért és Igazságért elnök-vezérigazgatójának, a
MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ÉRDEMREND
lovagkeresztje (polgári tagozat)
kitüntetést adományozom.
Budapest, 2009. november 27.
Sólyom László s. k.,
köztársasági elnök
Ellenjegyzem:
Bajnai Gordon s. k.,
miniszterelnök
KEH ügyszám: VIII-1/04683/2009.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.08. 10:46:57

@Dr Minimum: hogy is monnyák? "Összefújja a szemetet a szél" ?

TristanSXT 2009.12.08. 10:48:14

A menórák meg kirekesztőek a szeleukidákkal szemben. Mit fognak ehhez a görögök szólni?

Állibsi hiszti. Ennyi félelemmel nem tetszik sokáig élni, lelkész úr, elviszi a szívroham. Főleg, ha majd a parlamentben nem lesz egy liberális politikus se.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.08. 10:50:03

Szeretném a posztírónak mondani, h nem kettévágták, hanem darabokra vágták.

Iványi egy elmebeteg antifa, szóra sem méltó, de a Jobbik keresztállításmániája (pl. hiypermarket mellett) szintén nem a kereszténységről szól. De ha már áll, engem ugyan nem zavar, ahogy felőlem rekordozhattak annak idején a sémita fiatalok is, csak végre szűnjön már meg a kettősmérce.

Na majd talán a választás után.

Amúgy az ilyen vén hülyék nehogy már egy fillérnyi állami támogatást is kapjanak 2010. tavasza után, ha kérhetném

TristanSXT 2009.12.08. 10:50:40

@Gerusz: az áruhitel felvetése érdekes dolog.

Kevés közgazdász vitatja a hátrányos voltát. Mert az áruhitel effektíve nem más, csak előrehozott fogyasztás. Kisebb, mint ami a jövőben történne, plusz a keresletben is torzulásokat okoz: a kereslet előbb-utóbb leesik, mert az áruhitelnek megvan a böjtje.

Asidotus 2009.12.08. 10:51:03

Na, azért a nácik nagy részénél a keresztállítás, meg maga az egész keresztényesdi nem több kulturált(nak szánt) antiszemitizmusnál. Biztos vannak a Jobbiknál hívő keresztények is, de meglehetősen sokan pusztán a zsidók bosszantására kereszténykednek.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.08. 10:52:18

@Gerusz:

Ugyan, hagyd ezt az egyházellenességet! Nem az egyházakkal van baj, hanem az eseti szintű, hülye papokkal, lelkészekkel. Nah, őket lehet basztatni, de a jelenlegi, morálisan lezüllesztett társadalomnak igeni szüksége van az egyházakra, de nem a gyűlölködő papokra, lelkészekre.

667 - A Sátán szomszédja 2009.12.08. 10:52:54

@Gerusz: Ha kész a szobor, dobj egy képet róla ! :D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.08. 10:53:47

@Nűnű:
"pusztán a zsidók bosszantására kereszténykednek. "

A zsidók meg pusztán kereszténybosszantási céllal zsidóskodnak. (Emlékszel ugye a rekordjukra Bp. szívében?)

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.12.08. 10:53:48

én meg jogi igazgatókat hunwaldokat cusikat raknék ki közszemlére meg azt a nagy darab humán politikai nőt, és lehetne köpködni meg dobálni őket.

eszkep 2009.12.08. 10:55:20

@Nűnű: Honnan az info nagyokos???

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.12.08. 10:56:34

ja a Majsait majdnem kihagytam őrá meg ráküldeném a nagymagyar szűzmáriát azt a sejpítőset hogy Benkő Dani őt válassza feleségnek meg a Majsait

Kunó_u.1(Karin) · http://www.youtube.com/watch?v=H8WudYVAB_4 2009.12.08. 10:56:37

....Na, azért a nácik nagy részénél a keresztállítás, meg maga az egész keresztényesdi nem több kulturált(nak szánt) antiszemitizmusnál...

Ja, meg a papoknál is, akik felszentelték.

eszkep 2009.12.08. 10:57:20

@Nűnű: Nekem biztos információim van, hogy a büdös zsidók a keresztények bosszantására hanukáznak a Nyugati téren.

(Persze most "elhatárolódom magamtól" - SZDSZ módra, csak rá akartam világítani, mekkora hülye vagy.)

Tündér_Lala 2009.12.08. 10:58:27

1954-ből.
"A norma rendszer a kapitalizmusban a tőkések népnyúzó kizsákmányolásának eszköze. A szocializmusban a norma viszont népi demokrácia felemelkedésének és fejlődésének eszköze."
Az úrak elődeiktől tanultak. Ez a jobboldal mindig csak árkot ás. Lassan a keresztet is betiltanák mint önkényuralmi jelképet ? Apjok lődörgős ......
Különben karácsonykor Betlehem állítása szokás (Jézus született ugyebár), húsvétkor pedig (jézus halálakor) kereszt.

zsoltix 2009.12.08. 10:59:07

@SchA: Mar rajottem, ahogy kineztem az ablakon, talicskat tolo utmunkasokat lattam. Kirekesztik az autosokat a szelso savbol, ezaltal gyuloletet keltenek bennuk:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.12.08. 11:04:25

@Nűnű:
A zsidókat bosszantja a kereszténység?

Passzivista 2009.12.08. 11:05:11

Nem semmi a lelkesz ur! Nem vagyok vallasos, de a nyilatkozataval igy is tobbszor megsertett...

TristanSXT 2009.12.08. 11:05:32

@eszkep: én szívem szerint húsvétkor állítanék kereszteket, ilyenkor Betlehemet kellene állítani, csak az nem praktikus (drága, könnyebben szétbarmolható) :/

Kirekeszteni embereket identitásuk alapján tilos, kivéve, ha a kereszténység alapján történik. De hát erre kondícionálnak. Nem tudom, kinek mekkora szerencséje volt, de nekem történelem órán rengeteg hazugságot tanítottak (olyan jól működik a dolog, hogy a tanárok ezzel többnyire tisztában sincsenek), egy kis debunking példának: en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_Flat_Earth

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.12.08. 11:07:05

vagy tenyészszenek karácsonyfát.

S.O.A. 2009.12.08. 11:08:21

Iványi Gábor te hogy nézel ki, b*meg??

Kartal (rezervált) 2009.12.08. 11:09:46

Baaaazeeeg! Most erős kurvaanyázás akadt a torkomon.
"a Názáreti Jézus keresztjére emlékeztető, rasszista, antiszemita célzatú förmedvényekkel" - ezt a kettőskeresztről írta? Látta ez a barom már a magyar címert? Abban szép nagy "Názáreti Jézus keresztjére emlékeztető, rasszista, antiszemita célzatú förmedvényt" találunk, szemből nézve rögtön a JOBB oldalon...
Meg hogy neonáci pártalakulat... ha lenne itt neonáci pártalakulat, akkor az ilyenek bokáját szemmagasságban látnám, amit az északi szél játszik velük. Még jó, hogy Iványi teljesen európai, fröcsögéstől, vádaskodástól, gyűlölettől mentesen tud megszólalni ideológiai ellenfeleiről. Hogyan is mondta Voltaire? "Nem értek egyet a véleményével, de az életemet is feláldoznám azért, hogy elmondhassa." Ez az a mentalitás, ami kiveszett a mai libsikből, így elveszett a liberális eszme maga is.

S.O.A. 2009.12.08. 11:10:32

Üdv amúgy nektek, faschikáim:)!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.08. 11:12:55

Azért figyeljétek meg az a kereszt nagyon világos mér majdnem FEHÉR!!

Az EREDETI 2009.12.08. 11:14:21

ez a lelkész degenerált.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.08. 11:14:26

Ez a csávó most a baromartúr szintjén van.Na viszlát a netkávézóban!

zsoltix 2009.12.08. 11:15:17

Ez a kepen Ivanyi? Mintha mar lattam volna, csak akkor piros sapka es kabat volt rajta, meg puttony a hatan.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 11:15:20

@Kartal (a dühös): ""Nem értek egyet a véleményével, de az életemet is feláldoznám azért, hogy elmondhassa."" ez nagyon kemény.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 11:16:26

@zsoltix: melóban vagyok bazz, ne nyeríttess te is...

Homeoffice 2009.12.08. 11:22:16

Én komolyan nem hiszem el, hogy ezek a dolgok csak úgy maguktól történnek.
Szerintem ezeket azért művelik, hogy tudjon a nép valamin dühöngeni.

Komolyan...
Vona Gabi reggelizik... és " MEgvan.. állítsunk mindenhová kereszteket"
Punkok vagy mittomén ücsörögnek a sörük mellett... "Megvan! fűrészeljük szét a keresztet, mert bassza a csőrünket"
Iványi meg Télapóként rohangál az országban és kiszúrja ez ta dolgot... "Megvan! Írjunk erről egy közleményt!"
Abszurdisztán.....

2009.12.08. 11:23:43

Bocsáss meg nekik Uram, nem tudják mit cselekesznek!

picur3ka 2009.12.08. 11:25:18

En igazan szeretnem tudni, hogy ki darabolta fel. Esetleg a szadeszos holgy?

f.m.j. 2009.12.08. 11:25:47

@Seduxen: Iványi Gábor nem szolgál fel:) misebort, mert metodista :)

ettől még nagyon hülye szegény, semennyi köze sincs a kereszthez, vagy annak szellemiségéhez, kb. ennyi, egy súlytalan farok...

2009.12.08. 11:25:55

@danaz: tudod olyan ez mint egy fan klub, ugye mi szükség van arra ? Mégis összegründolják, mert a hasonlóan gondolkodók szeretnek együtt lenni, csak úgy.

Shulc 2009.12.08. 11:27:24

Haha, most jól megszívtátok, kedves fasiszta jobbikosok! Remélem az összes keresztet lefűrészelik az országban, amit gyűlöletkeltésből odaraktatok! Esetleg néhány keresztet fel kéne gyújtani (lásd KKK), hogy mindenki lássa, milyen hagyományokat is ápol a jobbik, hehe.

Ideje volt már, hogy néhány értelmiségi/egyházi ember is felemelje szavát a gyalázat ellen. Mondjuk szerintem az volt igazán találó, amikor Spiró György az ÉS-ben jól leosztotta a passiót, korunk antiszemita propagandájának jellemző alkotását. Nem is tudtak vele érdemben vitába szállni, nem is értem, most miért hallgat.

Undorító ez az egész, még szerencse, hogy a VII. ker-ben, ahol lakom, senki sem vetemedne ilyenre. El is vinnék 10 percen belül.

Homeoffice 2009.12.08. 11:30:31

@Griffith:
Liberáliskám.... Tudod..neked a náczikat is mega kereszténykeet is el KELL fogadnod!
VAGY Te is kirekesztő vagy?

picur3ka 2009.12.08. 11:32:16

@Kartal (a dühös):

Koszi.... igazan orulnek, ha a csajszi lenne megis.

Fénygalogos 2009.12.08. 11:35:51

Ez az eset csak azt bizonyítja hogy a kampány minden határt átfog hágni mind a komcsik mind a fidesz részéről.

OFF :
A jövő elkezdődött:Káel Csabát, a Happy End Kft. alapítóját kérte fel a 2010-es pécsi EKF program január 10-i nyitórendezvényének rendezésére a budapesti Masztodon Kft.

f.m.j. 2009.12.08. 11:36:05

@Seduxen:
valszeg meg is issza, mert a feje duplaakkora, mint egy normálfej :)
Józanul ki se bírna, ezt a rettenetes fasisztanácikirekk országot...

2009.12.08. 11:36:24

@Conv: persze hogy bosszantja, oly annyira , hogy 2000 éve még azt a zsidó fiút is kivégeztették miatta.

eszkep 2009.12.08. 11:38:02

@TristanSXT: Most keverjük a szezont a fazonnal? A bizánci kettőskereszt, mely a kereszténység diadalát jelképezte nem összekeverendő a feszülettel. Amúgy meg nyilvánvalóan anyagi okai is vannak, hogy nem Betlehemet állítanak.
Ennek egyébként van jelentősége a téma szempontjából???

baum · http://reflektor.blog.hu 2009.12.08. 11:39:11

Akkor ezek szerint menóra és menóra között is lehet különbséget tenni, ahogy az éppen érdekeink szerint való. Persze ez így nyilván fasizmus az Iványi-féle koordináta rendszerben. Hát, nem szorult belém egy igaz demokrata, amely hallatná a hangját?! Elhatárolódom magamtól...

Mennyire ráfér erre az országra, hogy végre süllyesztőbe kerüljenek ezek a szóval visszaélő megélhetési liberálisok.

f.m.j. 2009.12.08. 11:40:11

@Frengi: :)
jó, igaz,de akkor még nem volt keresztéység (úgy értem Jézus nem vallásalapító volt, és a keresztrefeszítése egyetemes dolog volt, vagyis a pogány római Pilátus ugyanúgy benne van nyakig, mint a zsidó Kajafás, vagy mittómén milyen főpap :))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.08. 11:40:34

@mókusfüles bukósisak: leszámítva, hogy mekkora egy fasz, az alkata predesztinálná Ták-barát szerepére, ha esetleg valaki Robin Hood "reméken" gondolkodik :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.12.08. 11:41:32

@Griffith: nem kevered te a liberalizmust Lenin munkásságával? Az egyik a tolerancia, a másik a tiltás művészete. Olybá tűnik nékem, az utóbbit ápolod.

S.O.A. 2009.12.08. 11:41:35

@mókusfüles bukósisak: valszeg meg is issza, mert a feje duplaakkora, mint egy normálfej :)

Ja, valami ilyesmire céloztam én is korábban....:)))

eszkep 2009.12.08. 11:41:35

@Fénygalogos: "A jövő elkezdődött:Káel Csabát, a Happy End Kft. alapítóját kérte fel a 2010-es pécsi EKF program január 10-i nyitórendezvényének rendezésére a budapesti Masztodon Kft. "

A múltra viszont érdemes emlékezni: a feljelentések alapján sem talált bűncselekmény elkövetésére utaló nyomot az ügyészség, tehát a szocik feljelentései a vádemelésig sem jutottak el. Népszabis "legendáriumok" a kutyát sem érdeklik. Ha már szóba hoztad...

2009.12.08. 11:42:20

@Griffith: igen, hát ilyen ez a passió, jó lenne az egészet rákenni a romaiakra, de ezen már nem lehet változtani, a zsidók megfeszítetteék a zsidót, mi gojok meg Istenként tisztelünk egy zsidót?
Rassszisták-e vagyunk?

eszkep 2009.12.08. 11:44:37

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: Idióta! Tenyészteni egyébként állatot szoktak. Jó lenne megtanulni magyarul...

2009.12.08. 11:45:06

@mókusfüles bukósisak: persze, hogy nem volt vallás alapító, hiszen a mi vallásunk a zsidó hitre épül, nekünk messiás, elfogajuk, a zsidók még még mindig várják, egyszer majd rá jönnek ők is, hogy hiába, mert ez a hajó már elment.

f.m.j. 2009.12.08. 11:45:15

@Griffith: remélem komoly, mert viccnek durva, amiket itt firkálsz

StPeter 2009.12.08. 11:46:04

Faalkotmány helyett FATÁKOLMÁNY:-DD

eszkep 2009.12.08. 11:46:38

@Tigeri: valószinűleg azért, mert kezeletlen fenyőfa...

kuki123 2009.12.08. 11:48:36

Ez az ember elmebeteg az kurva isten

azt se tudja miről fröcsög
és ez rektor baszki

eszkep 2009.12.08. 11:48:55

@Gunther: Sajnos ezzel vitába kell szálnom. Liberálisoknál csak addig van szavad, amíg egyetértesz velük. Mindki másnak kuss, gumibot, gumilövedék, könygázgránát.

eszkep 2009.12.08. 11:49:59

@Griffith: Ehhez a fröcsögéshez sok kommentárt nem lehet fűzni. Nem gondolkoztál még azon, hogy kivándorolsz Izraelbe? Nagy szívességet tennél vele Magyarországnak és szerintem magadnak is.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.08. 11:52:51

@Griffith: Szopkodd a metszettpöcsü barátaidat ecsém!
Te annyira de annyira sötét vagy. Melletted egy vödör szén is atomvillanás!

f.m.j. 2009.12.08. 11:57:18

Azért ezt ízlelgetem: "horror és terrorkészítmény"- mintha egy főzőműsorban lennénk (Iványi konyhája:))- és mindez a szókapcsolat egy gyalulatlan kettős keresztet formázó fára vonatkozóan...
Komolyan, ennyit találtak oknak, rettegni? És tényleg nem értem, hogy mitől félnek? Velem van a baj, mert azoktól, akiktől ők félnek, én nem félek? Én inkább tőlük félek...

Tündér_Lala 2009.12.08. 11:57:50

@Conv: A liberálisokat minden szervezet és közösség bosszantja amit nem uralhatnak.

kuki123 2009.12.08. 11:58:02

Itt van Balczó Zoltán EP-s képviselő az első 2:30 perc a lényeg

www.youtube.com/watch?v=klendFCDL3M

Omár · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.12.08. 12:04:18

Nem vagyok Jobbikos, de ebben a keresztállításban tényleg semmi kivetnivaló nincs, el kéne fogadniuk a kedves liberális embereknek is, hogy ez egy KERESZTÉNY ország! itt ha valaki keresztet állít, az nem fasiszta.

Mellesleg, ha már így csípkednek, egy kis adalék: Izraelben (a liberális világ etalonja, nemde?) zsidó vallású nem köthet nem zsidó vallásúval hivatalosan házasságot... Hoppá.... Tessék szépen mindenkinek a maga portáján rendet rakni, és nem azon háborogni, hogy egy több, mint 1100 éves keresztény múlttal rendelkező országban igenis nem szégyen, és nem szélsőség a vallás jelképeinek felállítása!

borsikm 2009.12.08. 12:05:22

Az a baj, hogy nem elég nagy ez a kommentbox. Nem fér bele sehogyan sem az a méretű kettős mérce, amit a Nyugati téri menóraállítás kapcsán történt Tomcat-féle szirénázásra és a mostani pomázi keresztdöntésre adott reakciók között megfigyelhető.

Homeoffice 2009.12.08. 12:05:58

@eszkep:
Figy én a klasszikus teljes liberalizmusra gondoltam... nem erre a liberálisnak álcázott kirekesztő társaságra...

Homeoffice 2009.12.08. 12:08:09

@Omár:

Izrael egy vallási alapon szerveződött állam, amelyben nagyon erősen jelen van a katonai mivolt.
nagyon messze áll a liberalizmustól..

dzseebee 2009.12.08. 12:08:15

Mondjuk függetlenül mindentől, liberálistól, jobbikostól, politiáktól, lelkésztől, rasszizmustól...

Azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy a jobbiknak mi a f*szért kell kereszteket kendácsolnia ide-oda?

Nincs mit csinálniuk?

Mert engem meg az egyházaktól általában kiráz a hideg. Kereszteket, vallást, miegymást tartsák szépen a templomon belül, azért van. Sok hívő embert ismerek ( sokfélét ), az ég egy adta világon semmi bajom nincs velük, de ez a keresztet mindenhová kicsit erős.

Ezek szerint minden jobbikos őszinte hívő ember? Vagy mit akar ez jelenteni?

Ha ennyi szabadidejük és feles kapacitásuk van, miért nem tesznek kereszt helyett kis karácsonyfákat, vagy egyebet ki? Amiről tényleg a karácsony, az ünnep, meg esetleg a boldogság jut az emberek eszébe, és csalna egy kis mosolyt az arcokra?

Mert a keresztről nekem elsőre nem ezek a dolgok ugranak be.

f.m.j. 2009.12.08. 12:12:11

@borsikm: honnan nézve, mihez képest?

ashnur · http://blog.elni.hu/ 2009.12.08. 12:12:18

ez az alak írhatna regényt, nagyon jó a szövege :)

f.m.j. 2009.12.08. 12:13:05

@ashnur: ilyen szöveget író íróink vannak, minek még egy? :)

2009.12.08. 12:20:02

@Omár:
@Pannonpuma:

Amikor először láttam egy ilyen keresztet (egy aluljáróból feljőve bukkant elém) a kezem a nélkül vetett keresztet hogy az agyam kiadta volna neki a parancsot.

Először kényelmetlenül éreztem magam ( a régi beidegződés), de azután végig gondoltam: miért nem természetes az, hogy egy kereszt előtt keresztet vessek? Miért kellene ezt a számomra ösztönös mozdulatot megfékezni, miért kell nekem titlkolni egy ilyen vallási jelképet, amikor a mohamedán nők büszkén viselik a kendőt, a zsidók a kipát?

Nem kell, és nem is fogom magam tartóztatni. És biztatok erre másokat is.

Marcellusca 2009.12.08. 12:21:46

Én meg erre nem is tudok mit mondani!
Ez már mindennek a legalja!
Hogy lehet, hogy az egyik kereszt szentség, a másik pedig maga a megtestesült gonosz?!
Mi alapján döntik el, hogy melyik kereszt hova tartozik?!

Ja, hogy ugyanúgy, mint minden más témában?
Ha a libsik (értsd így, értsd úgy!) csinálnak valamit az csak jó lehet, de ha más teszi, akkor az nem?!
Még jó, hogy ilyen toleránsak!!! A jó k........ anyjukat!

Húúú, ezen nagyon felb@sztam magam!

Pala 2009.12.08. 12:24:07

Haverom azt mondja, hogy Iványi gennyesre kereste magát a vallási köntösbe bújtatott vállalkozása révén. Úgy látszik, szegények nevében pénzt szedni és felélni szabad, keresztet állítani nem.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.12.08. 12:27:35

Iványi egy elborult agyú elmebeteg, tipikus szadeszos, kirekesztő, antiliberális gondolatmenet. Persze ha az maszop állítana kereszteket 3 oldalas cikkben nyalná a seggüket, hogy mennyire bátrak szakítani az vallásüldöző ateista énjükkel. Gusztustalan féreg, hulljon ki a szakálla.
Egyébként meg engem is szintén hidegen hagynak a keresztek, nem jelent számomra semmit, egy jelkép.

Véraláfutás 2009.12.08. 12:27:55

Ehhez nincs mit hozzáfűznöm, elöttem sokan elmondták, amire gondolok én is.
Amúgy ez a fröcsögés szimplán taplóság volt a részéről.

dzseebee 2009.12.08. 12:28:34

@Frengi: Nem kell, és nem is fogom magam tartóztatni. És biztatok erre másokat is.

Egy szóval se mondtam, hogy tartóztassa magát bárki is. Mint mondottam volt, semmi bajom sincs egy hívő emberrel sem, bármilyen vallásról van szó - ő dolga. Hiszen nekem is megvan a magam hobbija, a magam kis hülyeségei, mint mindenkinek...

De könyörgöm, én nem rakom tele velük az országot...

Marcellusca 2009.12.08. 12:29:23

@Pannonpuma: Én is rühellem a vallásokat, ateista vagyok.
De!
Ha keresztényeknek kereszt, zsidóknak Dávid-csillag, budhistáknak lótuszvirág állításra van ingerenciájuk, engem nem zavar. Tegyék. Erről szól a vallásszabadság.

Viszont az, hogy pont a vallási vezetők támadják ezt a jogot, mert nem ők tesznek valamit, na, az már kivágja nálam a biztosítékot!
Hol van ilyenkor a tolerancia?!

"Szeresd felebarátodat, mint Te önmagadat!" - asszem valahogy így szól.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.12.08. 12:30:00

@eszkep: oó, akkor termeljenek karácsonyfát, de olyan horngáborost

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.12.08. 12:32:00

engem az zavar ebben a legjobban, hogy pont a karácsonyt fogják szétb***ni a marakodásukkal a politikusok.
olyan lesz ez is mint az oltassak-e vagy ne oltassak kérdés.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 12:32:31

@Pannonpuma: Istenem (nem te!!!), melyik bolygóról jöttél ide?

dzseebee 2009.12.08. 12:38:12

@Marcellusca: Viszont az, hogy pont a vallási vezetők támadják ezt a jogot, mert nem ők tesznek valamit, na, az már kivágja nálam a biztosítékot!
Hol van ilyenkor a tolerancia?!

Persze, ebben igazad van. Meg a postnak is. Ezért írtam, hogy tekintsünk el most tőle.

Engem az érdekelne, hogy a jobbik miért érzi azt, hogy most kereszteket kell kitennie mindenhová?

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.12.08. 12:40:27

@Marcellusca:
Egyetértek, ha a keresztény viselkedést veszem alapul, hogy milyennek kellene lennie egy keresztény embernek, akkor ez a stílus és viselkedés kurvára messze van Vitányitól, ráadásul ennek a fasznak lelkész a "szakmája". Ezek után kíváncsi vagyok hogy tart e miséket, van e gyülekezete ahová kijár és ha igen akkor ott is így fröcsög?

dzseebee 2009.12.08. 12:40:35

@Talon Karrde: Istenem (nem te!!!), melyik bolygóról jöttél ide?

Másodszor böffentesz be egy kommentet nekem címezve, de eddig az értelem csíráját sem sikerült kihámoznom belőle.

Pedig érdekel a véleményed és ígérem, nem fogok "melyik bolygóról jöttél"-ezni.

f.m.j. 2009.12.08. 12:41:50

@Pannonpuma:
talán azért, mert a tolerancia, meg liberalizmus nevében pont az ilyen érzületű embereket köpték szemen, ez egyfajta válaszreakció lehet, tudod, amit tiltanak, az erősödik, és amit nyomatnak, az ellen felerősödik az ellenérzés (nálam pl. pont az ellenkező hatást éri el egy ilyen Iványi-féle álliberális, kirekesztő majom)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.12.08. 12:43:01

hmm. lelkész úr, rektor úr vagy miafasz.

tetszett már látni ezt a filmet? Amen (2005)

www.imdb.com/title/tt0280653/

itt a plakátja. tessék szépen megnézni, aztán meg brekegjen a neonácikról sokat.

kepfeltoltes.hu/091208/MV5BMTQxMjg2MDcyOF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTU3MjAwMQ__._V1._SX283_SY400__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

fatákolmány, bakker.

z666 2009.12.08. 12:43:17

@Griffith: Ezt most komolyan gondolod, vagy parodizálsz?
Mert ha komolyan gondolod, ideje leugranod a Taigetoszról...

f.m.j. 2009.12.08. 12:43:42

@Pannonpuma:

miért másolod be újra annak a kommentjét, akinek válaszolsz? Sztem senki sem hülye, és emlékszik, hogy mit írt pár perce... :) felesleges

Marcellusca 2009.12.08. 12:44:30

@Pannonpuma: Szerintem egy szóval lehet válaszolni a kérdésedre: Kampánykezdet.

És abban is igazad van, hogy így van egy kis rossz szájíze is a dolognak. Mert akik finnyáskodni akarnak feltehetik a kérdést:
- Miért pont (kettős)kereszt?
- Miért pont most?
- Miért pont a Jobbik?

De mindezeken felülkerekedik a fenti reagálás a keresztállításokra. Ezek után teljesen feleslegessé válnak a fenti kérdések!
Ilyen megnyilvánulás után abszolút mellékes, hogy ki, miért és miért most állít kereszteket!

f.m.j. 2009.12.08. 12:47:44

@Marcellusca: ugyanakkor ami a híradójukban elhangzott, az színtiszta bibliai üzenet volt, egy csomó lelkésszel, és gyertyát tartó emberekkel (igen, lehet mondani, hogy vannnak nem hívő lelkészek is) de ha el kell döntenem, hogy a kettő közül melyik ellenszenvesebb, akkor rövid gondolkodás után az Iványi-féle hozzáállás lenne a nyerő (azt utálom jobban)

f.m.j. 2009.12.08. 12:48:36

@denever: ez milyen film? Érdekelne bővebben is

naugyehogy 2009.12.08. 12:48:49

Elég nagy csönd volt Iványi körül mostanában, kíváncsi voltam mikor telik be nála a nagy szent keresztényi túrabakancs és fröcsög nekünk ide valamit a "olyan ünnepi időszakban, amely a maga legbensőbb lényege szerint a szegények, az elesettek, a megalázottak megszabadítását és a bűnös emberiség egészének a megváltását hirdető karácsonyi üzenettel áll a legigazabb összefüggésben."

A fenti idézettel kíván nekünk a törpe "egyház" megélhetési papja Áldott Karácsonyt!

Grat.

eszkep 2009.12.08. 12:49:19

@Pannonpuma: "Azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy a jobbiknak mi a f*szért kell kereszteket kendácsolnia ide-oda?"

Azért, mert Európában élünk és alig több, mint 2 hét múlva karácsony. Ennél több indokot nem is kell mondani. Állíthatna bármelyik párt, társadalmi szervezet. Azt is üdvözölném, ha az SZDSZ állítana keresztet (bár ettől azért annyira nem tartok...), az már sajnálatos, hogy ez csak a Jobbiknak jut eszége.

"Ezek szerint minden jobbikos őszinte hívő ember? Vagy mit akar ez jelenteni?"
E zazt jelenti, hogy minden Jobbikus civilizált, tanult ember, aki ismeri a történelmet, és ennek fényében nem zavarja a kersesztálíltás, toleranciát mutatva azok irányába, akik viszont hithű keresztények.

"Mert a keresztről nekem elsőre nem ezek a dolgok ugranak be."
Sajnos te is olyan tanulatlan vagy (látszik, nem vagy Jobbikos...), hogy nem tudsz különbséget tenni, a bizánci kereszt és a feszület között.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.12.08. 12:51:19

Jut eszembe ez a gondolatmenet egy az egyben az a pimasz, gusztustalan, nagyképű, cinikus gondolatmenet amit kuncze adott elő 2006 őszi események közben, után. megvertek, bebörtönöztek,megaláztak ártatlan embereket, mi volt a válasz? minek ment oda. nem nem azt kérte ki magának hogy egy jogállamban hogy kerülhet sor ilyen eseményekre, hanem az áldozatokon viccelődött, élcelődött. Kissé sántít nekem ha egy pap nem azt kéri számon hogy ki volt az aki szétfűrészelt egy keresztet (amit fel is szenteltek), hanem a minek ment oda logikáját szépen alkalmazva a keresztet felállítót teszi felelőssé.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.12.08. 12:52:02

@mókusfüles bukósisak:
bocsi:) máj miszték:) de mentségemre legyen szólva, hogy egy alom.

naugyehogy 2009.12.08. 12:52:58

@eszkep:
A kereszt a Megváltó halálát jelképezi első sorban (és azt amit a halála jelentett), karácsonykor pedig a fent nevezett Megváltó születését ünnepeljük.
Nekem kicsit fogalom zavar, de ameddig nekem el kell tűrnöm, hogy Horn Gábor ízléstelen, engem mint keresztényt megsértő üdvözlő lapokat küldözgessen, addig egy köztérre kiállított egyszerű fakereszt nem bírja megugrani a kiakadás küszöbömet, még ha teológiailag nem is hibátlan a gondolatmenet.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.12.08. 12:53:32

@denever:
jó film, láttam már jó régen:)

z666 2009.12.08. 12:56:47

A Jobbik már jó pár éve állítgat kereszteket...
Egyébként a kettős kereszt elsősorban nem keresztény, hanem magyar jelkép.

drkovax 2009.12.08. 12:57:29

@Dr Minimum: Ritka nagy barom és hazudós vagy. Orbán református, felesége katolikus, gyerekei a pár száz éves szokás szerint nemük szerint követik szüleik vallását. Iványi metodista. Elméletileg sem keresztelhette.

Várkonyi 2009.12.08. 12:59:41

@Marcellusca:

Miért pont (kettős)kereszt?
Miért ne? Egyébként válaszom a következő kérdésben.
- Miért pont most? Amiért 2003-ban, 2004-ben, 2005-ben, 2006-ban, 2007- ben, és 2008-ban is. Hogy emlékeztessék az embereket, hogy a karácsony nem a fenyőfáról meg a szaloncukorról szól, illetve sajnos erről szól,. de nem erről kell szólnia. Hanem arról, hogy valaki megszületett, és ez mit jelent.
- Miért pont a Jobbik? Mert legalább egy párt úgy gondolja, hogy ez olyan üzenet, amit különösen a mai szétrohadt lelkiségű világunkban tanácsos megfogadni, azért. Gondolom el tudod képzelni a helyzetet.

Még valami?

Kartal (rezervált) 2009.12.08. 13:04:01

@volánrulz: hehh... Hamvast idéz Balczó 1:55-nél. Legalábbis nála olvastam ezt a fogyasztás templomává magasztosult áruházakat, ahol az oltár szerepét átvette a kassza...
@DexterMorgan78/Séfbácsi: ezt adták neki parancsba.
@eszkep: a zsdsz legfeljebb menórát állítana... (elhatárolódok)
@denever: egyébként az is igaz, hogy a náci német hadsereg katolikus papok áldásával indult legyőzni a szláv csürhét...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 13:04:53

@Pannonpuma: Megvárom hogy a többiek kigyomlálják hozzászólásaidból azt amivel nem értek egyet én sem. Ha estére marad, akkor kifejtem bőven. Lényegesen a valláshoz és a vallásos emberekhez való hozzáállásod zavar. Részletesebben később.

Várkonyi 2009.12.08. 13:09:11

@z666: Egyformán magyar és keresztény jelkép.
Annál is inkább, mivel az ősi magyar hitvilág és a keresztény hitvilág közt számos átfedés van, minden más híresztelés ellenére.

f.m.j. 2009.12.08. 13:09:28

@drkovax: ezt a kurucon olvastam én is, hogy Iványi keresztelte az Orbán gyerekeket, erre azt gondoltam, biztos csak az első kettőt mondjuk, mert a többi után elvileg már hatalmas szakadék választotta el őket :)))
(Orbánék kinőttek az SZDSZ köpönyegéből:))

dzseebee 2009.12.08. 13:10:02

@eszkep:
"Azért, mert Európában élünk és alig több, mint 2 hét múlva karácsony."

Ezek szerint Európában jellemző az, hogy pártok barkácsolt kereszteket állítgatnak mindenfelé karácsony előtt?

"E zazt jelenti, hogy minden Jobbikus civilizált, tanult ember, aki ismeri a történelmet, és ennek fényében nem zavarja a kersesztálíltás, toleranciát mutatva azok irányába, akik viszont hithű keresztények."

Aha. Kiváncsi lennék arra, hogy mit szólnának a civilizált, tanult jobbikos emberek ahhoz, ha mondjuk hithű zsidó emberek csillagokat kezdenének faragni fából, aztán kitennék őket ide-oda országszerte. Vajon mutatnának e toleranciát. Függetlenül a karácsonytól, mindentől.
Vagy mondok jobbat. Bárki bármit mond, a vallás az gyakorlatilag egy hobbi. Olyan tevékenység, amit az ember maga választ, érdekli, nyilván szereti csinálni, fontos neki. Ebben nincs is rossz. De miért kell ezt a dolgot kitenni közterekre? Mitől lesz jobb egy vallásos embernek az, ha az adott kereszt ezentúl kint van a téren is? Változik az élete? És mitől lesz jobb a többieknek? Semmitől.. Akkor meg mi értelme van?

"Sajnos te is olyan tanulatlan vagy (látszik, nem vagy Jobbikos...), hogy nem tudsz különbséget tenni, a bizánci kereszt és a feszület között."

A tanult jobbikosoknak - mint amilyen te is vagy - ajánlom kicsivel lejjebb "naugyehogy" hozzászólását feldolgozásra. Én így hülyén inkább Vele értenék egyet...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.08. 13:10:39

@Gerusz:

"szép dolog, hogy karácsonykor van plazmaTV a fa alatt"

Nem, nem szép.
Szép a feldíszített karácsonyfa, az ünnepi ruhába öltöztetett lakás, a terített asztal, a karácsonyi dalok, az adventi koszorú, a gyertyák, mécsesek, és az egész ünnepet csodálattal átélő gyerekek.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 13:11:22

@Pannonpuma: én megmondtam, hogy hülye vagy, de még látok reményt nálad :)

eszkep 2009.12.08. 13:14:18

@naugyehogy: Tényleg ennyi ember van közöttünk, aki csöpp agyával nem fogja fel. hogy a bizánci kereszt és a feszület (pongyolán: kereszt) marhára nem ugyanaz??? Erre már nem modnok semmit, olvass, tanulj!

dzseebee 2009.12.08. 13:15:51

@Talon Karrde: Lényegesen a valláshoz és a vallásos emberekhez való hozzáállásod zavar

Jó alaposan készülj fel, mert eddig háromszor írtam le, hogy semmi bajom a vallásos emberekkel ( ezáltal érdekes ez a hozzáállás dolog ).

Én is ismerek sokat, sokfélét. Egyáltalán nem érdekel az, hogy ők vallásosak - egészen addig , amíg ők is elfogadják azt, hogy én nem vagyok az.

eszkep 2009.12.08. 13:16:22

@z666: Ez így nem igaz, mert bár már az államalapítástól használjuk, a nevében is benne van, hogy bizánci eredetű. Így például a szlovákok címerében is benne van!

Marcellusca 2009.12.08. 13:17:33

@Várkonyi: Látom nem voltam érthető.
Szóval ezek a kérdések nekem nem kérdések. Mondhatni költőiek.
Arra céloztam, hogy ha valaki kekeckedni akar akkor ezeket a kérdéseket teszi fel.
Én nem.
Értem az üzenet lényegét és nagyon helyeslem.

Prakt! 2009.12.08. 13:18:00

Miért kell márt mindent Náciként felfogni????
Nekem igen is tetszik az, hogy keresztet állítanak, és az van ráírva, hogy: ÁLDOTT KARÁCSONYT!

A zsidók hétágú gyertyája, nem kelt félelmet a Magyarországon élő palesztinok számára?

dzseebee 2009.12.08. 13:18:52

@Talon Karrde: Az én esetemben legalább a remény megvan.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 13:19:39

@Pannonpuma: Én értem hogy miért zavar téged a kereszt, biztos ugyanúgy zavar a kakas, menóra, félhold, stb. is
Mivel te nem vagy vallásos a te jelképed a SEMMI. Na az pl. MINDENHOL ott van, szóval ne szólj bele abba, hogy a többi 6milliárd vallásos embert mit, mikor és hová tesz ki.

Várkonyi 2009.12.08. 13:20:59

@Marcellusca: De, értettem elsőre is, de mivel tiszták és lényegretörőek voltak a kérdéseid, ezért úgy gondoltam, megválaszolom őket. Hátha valakinek nem egészen tiszta a dolog.

eszkep 2009.12.08. 13:23:20

@Pannonpuma: "Ezek szerint Európában jellemző az, hogy pártok barkácsolt kereszteket állítgatnak mindenfelé karácsony előtt?"
Hogy pl. Oroszországban ki állítja a kereszteket (az oroszok közismerten ortodox -ok, már akik azok maradtak a kommunizmus alatt is titokban, és sokan), nem tudom, de szerintem nem Putyin. Normális országban pont Iványi Gábor.pozíciójában lévőknek kellene megszervezni, szomorú, hogy Magyarországon erre csak a Jobbik figyel.

"Kiváncsi lennék arra, hogy mit szólnának a civilizált, tanult jobbikos emberek ahhoz, ha mondjuk hithű zsidó emberek csillagokat kezdenének faragni fából, aztán kitennék őket ide-oda országszerte."
Ha nem lennél ennyire hülye, és nem lennél funkcionális analfabéta, (ui. itt is volt róla szó): a Nyugati pu. előtt évek óta hanukáznak a zsidók és Jobbikhoz köthető embereknek sok szavuk eddig nem volt hozzá. Tomcat-nek volt egyszer valami akciója.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.12.08. 13:23:36

@mókusfüles bukósisak:

igen érdekes sztori egy SS tisztről, aki többek között a zyklon-B projekten dolgozott (mondjuk alapvetően ivóvíztisztítás céljából történő felhasználás miatt), és megtudja, hogy tképpen mire is használják az általa kidolgozott megoldásokat...
meg a III. birodalom és a pápa/kat. egyház viszonyáról.
meg arról, hogy a hit mit bír el, és hogy a cél szentesíti-e az eszközt.
és van némi betekintés a háború utánra is.

tetszik/nem tetszik, a németek tudnak erről az időszakról igazán authentikus filmeket csinálni. és sokszor belecsapnak a lecsóba rendesen. pl a Napola is állati jól sikerült.

eszkep 2009.12.08. 13:28:49

@laspalmas: Bizony, a '80-as években még nem "piacgazdaságban éltünk", nem volt plazma és LCD tv (televízióadásból is csak kettő volt, de hétfőn műsorszünet volt), nem volt DVD, nem volt játékkonzol (a szó mai értelmében) CD, VHS, PC ugyan volt, de az átlag magyar embernek elérhetetlen.Mégis, vagy éppen ezért teljesen más volt a karácsonyi hangulat, pedig az "átkosban" még titokban kereszteltek meg, a karácsonyt pedig "fenyőünnepnek" csúfolta a hivatalos propaganda. (Élen pl. Lendvai Főcenzor asszonnyal...)

f.m.j. 2009.12.08. 13:30:12

@denever: köszi, meg fogom tekinteni :)

@eszkep: köszi, hogy válaszoltál helyettem (elkezdtem, de töröltem, mert hótthalál feleslegesnek tartottam, úgyse értené meg,-bocs @Pannonpuma: , ez nem az értelmedre vonatkozik, mert én olyat sosem teszek, csak ha valaki szemétkedik, rajtad ezt nem érzem) de jó, hogy valaki megírta :)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.12.08. 13:30:48

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
baszki, ahogy beszélnek benne... a munkahelyi szleng.

Vernichten von 11-12 millionen Einheiten bis 1948

Marcellusca 2009.12.08. 13:32:06

@eszkep: Kösz, hogy helyettem is válaszoltál. :)

eszkep 2009.12.08. 13:34:29

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Én is láttam. Sajnos azért fentartásokkal kell fogadni a filmet.

hu.metapedia.org/wiki/Kurt_Gerstein

dzseebee 2009.12.08. 13:34:34

@eszkep: Ha nem lennél ennyire hülye, és nem lennél funkcionális analfabéta, (ui. itt is volt róla szó): a Nyugati pu. előtt évek óta hanukáznak a zsidók és Jobbikhoz köthető embereknek sok szavuk eddig nem volt hozzá. Tomcat-nek volt egyszer valami akciója.

A nyugati pályaudvar előtti rendezvény vs. országszerte mindenütt barkácskereszt. Ha olyan okos vagy, biztosan érzed, hogy nem ugyanaz a kettő. Ezért írtam a csillagos hasonlatot, az már olyan lenne.

Továbbra is azt kérdezem, hogy minek teliszórni mindent keresztekkel?

Leszögezem, mert egyeseknek borzasztó nehéz felfogni: nincs bajom a vallásos emberekkel, az ő dolguk. De azzal, hogy mostantól lesz + X számú kereszt az utcán, az ő életük nem változik meg ( eddig is elvoltak nélküle ), és én se leszek hívő.

Arra jó, hogy feszültséget generáljon. Ezen alapul ez a post is.
Pont erre van szükség karácsonykor.

dzseebee 2009.12.08. 13:39:34

@Talon Karrde:

Hoppá.

6 milliárd vallásos ember?

Az kemény.

Hát ha 6 milliárd embertársamnak valóban jó a barkácskereszt, akkor azt mondom: igazad van! Az bizony nagy többség.

reKorrekt 2009.12.08. 13:40:04

Végülis tényleg sokkal egyszerűbb a Jobbikot lenácizni, mint a keresztet kettéfűrészelőket elítélni.

Egy ilyen országban ahol egy város polgármestere azt mondja egyik vezető alkalmazottjának hogy ha meglát egy magyar zászlót a település ünnepségén akkor kirúgja*, én már nem csodálkozom semmit... :/

*fideszes szarházi volt

f.m.j. 2009.12.08. 13:42:55

@Pannonpuma: azt írod, hogy nincs bajod az vallásos emberekkel, valójában ennek ellenkezője kezd itten kikristályosodni. Sebaj, mi toleránsak vagyunk, és elnézzük ezt neked :) Annyi, hogy tovább kéne lépned, vagy másképp feltenni az alapkérdésedet, mert ez így csak egy helyben topogás. Egyféle kérdésre, egyféle válasz adható, mondom: próbáld meg árnyalni, kifejteni, hogy mi is a bajod, mert azzal, hogy unásig felteszed ugyanazt, senki nem lesz előrébb,
Amúgy le is léphetsz, és hagyhatsz a fenébe minket, hülyéket, akiknek nem ugorta meg az ingerküszöbét Bp főterein néhány kettőskereszt...

eszkep 2009.12.08. 13:43:08

@Pannonpuma: "A nyugati pályaudvar előtti rendezvény vs. országszerte mindenütt barkácskereszt."
Valószinűleg ennek az az oka, hogy a magyarországi zsidó közösség 90%-a a fővérosban, ezen belül a VI, VII, VIII kerületben lakik Mint az közismert...

Továbbra is azt kérdezem, hogy minek teliszórni mindent keresztekkel?
Csak magamat tudom ismételni, olvasd vissza. A Jobbikot rágalmazod, hony nem toleráns, közben te nem toelrálod a vallásos embereket. Egy rossz vicc vagy...

"Arra jó, hogy feszültséget generáljon."
A keresztekre annyi van írva: "Áldott Karácsonyt! Ha ez benned feszültséget generál, javaslom, sürgősen vándorolj ki Izraelbe, bár ott csak faji alapon telepedhetsz le, remélem van papírod a származásodról!

zsoltix 2009.12.08. 13:43:14

Nem a kereszt bassza a csoret ennek a marxkarcsi nyarimikulasnak, hanem hogy a Jobbik allitotta. A kereszt, meg a vallas csak urugy volt neki a tamadashoz. Szerintem mar alig varta, hogy felallitsak, talan ez a levelkeje is meg volt irva mar hetek ota:)

modellmaker 2009.12.08. 13:43:51

Ez csak tiszta provokáció. Semmi más.

(Szvsz ha 7 ágú gyertyatartót állítottak volna, és azt fűrészelik ketté, tuti az esti híradóban is benne lenne.)

eszkep 2009.12.08. 13:44:25

@mókusfüles bukósisak: "azt írod, hogy nincs bajod az vallásos emberekkel, valójában ennek ellenkezője kezd itten kikristályosodni."
Minden éppeszű ember ezt állapítja meg ennek a suttyónak az ustításából.

f.m.j. 2009.12.08. 13:44:41

@reKorrekt: fideszes szarházi volt, aki kirúgni akart, vagy akit ezért akartak kirúgni? (a szövegértés... a csillagok... ma nem megy... :):):)))

eszkep 2009.12.08. 13:45:57

@zsoltix: "Nem a kereszt bassza a csoret ennek a marxkarcsi nyarimikulasnak, hanem hogy a Jobbik allitotta."
Miért, lenne más aki nyilatkozott, hogy hasonló szándéka van?
Talán Iványi Gábor?

eszkep 2009.12.08. 13:47:01

@mókusfüles bukósisak: Szívesen. Hát kell energia iz iylen sötét alakokhoz...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.08. 13:47:57

Zsidó mikulás elmegy az óvodába és kirakja az ajándékokat: -Na gyerekek,lehet vásárolni!

zsoltix 2009.12.08. 13:51:12

@eszkep: Szerinted ha masik part allitana keresztet, belekotott volna?

dzseebee 2009.12.08. 13:54:41

Én már leírtam a kérdéseket többször is.
Mi értelme van az egésznek?
Miért jó a jobbiknak az, hogy kereszteket csinál ide-oda? ( Nem pártfüggő, ha a Fidesz, SZDSZ, MSZP, stb. csinálta volna, akkor sem érteném )

Mert nekem ebből csak annyi jön le, hogy kirakták őket, és elindul megint a politikai sárdobálás meg baromkodás - erről szól a post is.

Ugyanakkor:
- a hívő embereknek változik az élete tőle? Nem, hittek eddig is, hinni fognak ezután is, meg azután is, ha nincsenek keresztek
- azok, akik eddig sem hittek, fognak ezután? Nem.
- lett belőle viszont jó kis cirkusz, illetve abból felháborodás ( pl. itt is ugye )? Na az lett.

Azért nem értem, mert van a jobbikban jó pár olyan dolog, ami színpatikus lenne nekem is. De az ilyen felesleges baromságokat egyszerűen nem tudom hova tenni. Amit megcsinálnak ,de nagyon jól tudják, hogy lesz belőle feszültség - amúgy meg teljesen feleslegesen csinálják, mert nem változtat a világon semmin.

reKorrekt 2009.12.08. 13:57:19

@Marcellusca: - Miért pont (kettős)kereszt? - Miért pont most? - Miért pont a Jobbik?
Mály gád.
- A Jobbikot leginkább történelmi hagyományokat, nemzet- és vallástisztelő emberek alkotják. Ez a vallás nevezetesen a kereszténység, mivel hazánk 1009 éve keresztény állam, melynek jelképe a kereszt. A bizánci keresztet már leírták fentebb.
- Mert jön a karácsony bammeg :)
- Ld. 1. pont

Mellesleg a lényeg fölött mindenki elsiklott, nevezetesen hogy valaki kettéfűrészelte azt a keresztet, hogy rohadna le a keze. Most nem akarom mondani hogy vagy cigány volt (jobbik miatt) vagy zsidó (kereszt miatt), ezért a nagy terelés odafentről...

Kunó_u.1(Karin) · http://www.youtube.com/watch?v=H8WudYVAB_4 2009.12.08. 14:00:15

@Pannonpuma: Azért állítanak kereszteket, mert kereszteket szeretnének állítani. Kész.

Tilos?

A Jobbik az égegyadta világon semmit sem tehet, aminek ne politikai sárdobálás a vége. Ha holnaptól karácsonyig cigánygyerekeknek osztogatnák az mp3as telefonokat, akkor is nácik.
Nem tűnt még fel? Hol élsz te?

dzseebee 2009.12.08. 14:01:44

@eszkep: A Jobbikot rágalmazod, hony nem toleráns, közben te nem toelrálod a vallásos embereket. Egy rossz vicc vagy...

Rágalmaztam? Idézd már be nekem, légy oly' kedves azt a rágalmazást!

Ha beidézted, idézd be a vallásos emberek nem tolerálását is!

Ha azt nevezzük nem toleráns viselkedésnek, hogy nem tartom azt feltétlenül jó dolognak ,hogy keresztekkel ültessük be az országot, akkor nem vagyok toleráns. Mint ahogy azt se tartanám jó ötletnek, ha más vallási jelképekkel tennénk meg ugyanezt. Nem hiszem, hogy ezzel én rögtön a vallásos emberek ellenségévé válnék, hiszen azt gondolom, hogy a vallásos emberek nagytöbbségét nem érdekli, hogy ott van e az a plusz kereszt, vagy nincs ott.

Vagy akkor lennék igazán toleráns, ha minden bokorba ültetnék egy keresztet?...

Mert értelme nincs. Botrány az van belőle, azzal meg teli a padlás.

reKorrekt 2009.12.08. 14:02:49

@Pannonpuma: Másnap lángolnának a zsinógógáitok. És tudod miért? Ha nem akkor kurvahülye vagy...

zsoltix 2009.12.08. 14:02:52

@Pannonpuma: Teljesen mindegy mit tesznek, az illetekes elvtarsak ugyis feszultseget gerjesztenek belole. Mar abbol is, ha nem csinalnak semmit, csak leteznek.

reKorrekt 2009.12.08. 14:03:47

@laspalmas: Szerintem a töltött dagadó a legszebb. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.08. 14:04:30

@Pannonpuma: "ami színpatikus lenne "

szerintem ezt ("színpatikus") gyorsan korrigáld, mert a blog "kazinczy-díjas" kommentelői bele fognak kötni :))))

f.m.j. 2009.12.08. 14:05:17

@Pannonpuma: haha, telitalálat, a keresztről valóban írva vagyon, hogy botrány, és megbotránkozás annak, aki nem érti... te vagy a példa, élő, valós egyed a Pannonpuma mögött :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.08. 14:05:30

@reKorrekt: "Szerintem a töltött dagadó a legszebb"

szerintem meg a "töltött galamb"... máááánhaérted a célzást :)))))

Várkonyi 2009.12.08. 14:07:50

Másik közkeletű, individualista önmegsemmisítő faszság, hogy a vallás mindenkinek a MAGÁNÜGYE.

NEM, nem a magánügye. Magyarországot többek között a vallás tartotta egybe több évszázadon keresztül, és amint lemondunk róla, jön a mélység.

Egyébként meg mondjátok meg, barátaim, mit érünk el ezzel a kurva nagy individualizmusunkkal, mi? A nyugati individualista országok: USA, Anglia, Ausztrália, Norvégia, stb. MEGTEHETIK ezt a nagy egyénieskedést meg kibújást, mert gazdagok. Mi mire verjük magunkat? A puszta seggünkre? Mert hozzájuk képest bizony sehol sem vagyunk. Persze ebből nem az a kiút, hogy jó, akkor még kétségbeesettebben kell küzdenem a saját kis szaros gazdagságomért, hanem az összefogás, igen, az tud kihúzni bennünket.
Nézzétek meg, az ázsiai kis sárkányok most hol tartanak. Tajvan, Hongkong, Szingapúr. Miért? Mert ezen népekben erős a konfuciánus etika: Tisztelt családod, szüleidet, az ősi hagyományokat, tégy meg mindent a közösségért. És EZ a mentalitás húzta ki őket a szarból. Persze ez a mentalitás a többi vágottszemű bandára is igaz (korea, Kína, Japán), de szándékosan hoztam kihívó példákat, kis népeket.
Csak együtt lehetünk erősek. Ami most Magyarországon van, hogy senki nem bízik senkiben, mindenki a másikat hibáztatja, az pontosan sehová sem vezet, illetve legfeljebb a teljes megsemmisülésbe.
Ami keleten a konfucianizmus, az Magyarországon a kereszténység. A komcsik meg a libsik sajnos sikeresen szétverték, ám amit tönkre lehet tenni, azt újjá is lehet alkotni.
-Hittant az iskolákba (az összesbe, kötelezően), a keresztény kollektivista értékeket megtanítani
-Az alkotmányban leszögezni, hogy MO keresztény állam
-A liberalizmus nevű rákos daganatot kiirtani gyökerestül (halljátok, libsik? KIIRTANI!), helyébe a család, szülők, hagyományok tiszteletét állítani.
nagyjából ennyi.

Képzeljétek el, mi lehet, ha a magyarság egy cél érdekében összefog! A földi mennyország, legalábbis.

f.m.j. 2009.12.08. 14:11:16

@reKorrekt: a rohadt életbe, hogy ezért is nekem kell jobbszélre tolódnom :):):)))-pedig reménykedtem, hogy hátha nem

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 14:11:20

@Pannonpuma: Na odatettél számolni. Íme az eredmény:
www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/xx.html#People
Religions:
Christians 33.32% (of which Roman Catholics 16.99%, Protestants 5.78%, Orthodox 3.53%, Anglicans 1.25%), Muslims 21.01%, Hindus 13.26%, Buddhists 5.84%, Sikhs 0.35%, Jews 0.23%, Baha'is 0.12%, other religions 11.78%, non-religious 11.77%, atheists 2.32% (2007 est.)
számunkra releváns adat:
NON-RELIGIOUS 11.77%

en.wikipedia.org/wiki/World_population
"The world population is the total number of living humans on Earth at a given time. As of 8 December 2009, the Earth's population is estimated by the United States Census Bureau to be 6.802 billion.[1]"
számunkra releváns adat:
6,804 milliárd ember

6,804 milliárd 11,77 százaléka 800.830.800 ember azaz felfele kerekítve 801 millió nem-vallásos ember.

MARAD 6,003 milliárd vallásos.

Puszi a hasadra, pedig csak tippeltem a 6 milliárdot, bár így jönne ki a lottóm is. LOL

dzseebee 2009.12.08. 14:12:33

@reKorrekt: ZsinagógáINK? Az enyém is? Mi közöm ehhez?

Egy újabb elgurult gyógyszer...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.08. 14:13:51

@Tigeri: nem szokásom begyógyszerezni a nőket. jobb szeretem, ha "mástól" alélnak el :)))

dzseebee 2009.12.08. 14:14:03

@Seduxen:

Ez jogos, elnézést érte.

Szimpatikus.

Nem is tudom, hogy jött ez így össze. Szín.. patikus...

Várkonyi 2009.12.08. 14:15:51

A Jobbikot ez a cél vezérli: bármily homályosan is, de fölhívni a figyelmet keresztény múltunkra, hagyományainkra, mert csakis ez húzhat ki minket a bajból.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.08. 14:16:02

@Pannonpuma: gondoltam, hogy megelőzöm, hogy ezért - IS - elkezdjenek oltani :)))

ahogy így olvasgatom a kommenteket, van "elég bajod"...

na de inkább megyek is a másik postra "mazsolázni" a szoci 'top 100'-t :)))

dzseebee 2009.12.08. 14:16:14

@Talon Karrde:

Édes jó Istenem ( hoppá... Bocsánat. :) )

Hogy jön ide a mi kis hazánkhoz a földön élő 6 milliárd vallásos ember? Hogyan befolyásolja az ő életüket Magyarisztánban a terekre kiszórt kereszt?

eszkep 2009.12.08. 14:17:25

@Várkonyi: Én már a '90-es évek vége óta azon az álláspponton vagyok, hogy a négy legveszedelmesebb eszme: a fasizmus, kommunizmus, anarchizmus, liberalizmus.
2009-re talán többen megértik miért mondom ezt.

"NEM, nem a magánügye. Magyarországot többek között a vallás tartotta egybe több évszázadon keresztül, és amint lemondunk róla, jön a mélység."
Ezzel viszont anniyban nem értek egyet, hogy a vallás (viágnézet) igenis magánügy. Egy bizonyos fokú tolerancia viszont elvárható a nem keresztényektől és ebben benne van a hagyomásnyos keresztény (emberi) értékrend (kiemelten: Tízparancsolat - azt hiszem, ez egy mindenkitől elvárható minimum) tisztelete.

zsoltix 2009.12.08. 14:22:05

@Talon Karrde: A jovo evi nepszavazasbol kihuztak a vallasra vonatkozo kerdest. Szoval egy ilyen kis orszagban sem lesz rola hivatalosnak nevezheto adat. Az osszes tobbi orszagban pedig van? Ne vickelj mar:) A felsorolt szamok csak hasrautesesek, ez azt bizonyitja, hogy olyan jol utottel a hasadra, mint aki irta:)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.08. 14:22:11

@Tigeri: na kapjadtebeee :) azt a 35 centit :))) /hívjatok csak úgy: "Big S" :))))

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 14:22:28

@Pannonpuma:
"Hoppá.
6 milliárd vallásos ember?
Az kemény.
Hát ha 6 milliárd embertársamnak valóban jó a barkácskereszt, akkor azt mondom: igazad van! Az bizony nagy többség."
+
"Hogy jön ide a mi kis hazánkhoz a földön élő 6 milliárd vallásos ember? Hogyan befolyásolja az ő életüket Magyarisztánban a terekre kiszórt kereszt?"
=
WTF?

Ja, TERELÉS? Ennyit rólad.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.08. 14:24:48

@eszkep: "Tízparancsolat - azt hiszem, ez egy mindenkitől elvárható minimum) tisztelete. "

Na, legalább egy kivétel lehessen /a 9.-es/ :))))

Különben mi lenne "szegény" M.I.L.F.-ekkel?? :)))))

Várkonyi 2009.12.08. 14:24:51

@eszkep: Amint a vallás mindenkinek a magánügye lesz, megszűnik az egység, ami egybetartja az adott közösséget.
Emellett meg vannak bizonyos egyértelműen anarchista vallások, mint pl, a sátánizmus, valamint "kapitalista" jellegű vallások, mint pl a szcientológia, valamint többszáz veszélyes szekta, a hitgyülivel az élen. Ezeket bizony be fogjuk tiltani.

dzseebee 2009.12.08. 14:25:23

@mókusfüles bukósisak:

Nagyon sajnálom, hogy nem fogod fel te sem, amit írok. Nem nézel mögé...

Megpróbálom még egyszer utoljára leírni összeszedetten - bár össze tudod csipegetni a morzsákat.

Engem az érdekel az egész témában, hogy a jobbiknak miért jó az, ha kereszteket pakol le ide oda. A következőket kellene még feldolgoznod hozzá, hogy értsd a kérdésemet.
- Nem érdekelnek a vallásos emberek. Nincs velük bajom, ugyanolyanok mint én, nem teszek közöttük és a nem vallásosok között különbséget.
- a kérdés pártfüggetlen ( lenne ): ha nem a jobbik csinálta volna, hanem valamelyik másik, rájuk is vonatkozna
- Nem változtatna a vallásos emberek életén, ha nem lenne kereszt mindenütt
- Nem változtatna a nem vallásos emberek életén, ha lenne kereszt mindenütt
- Előző kettőből kifolyólag tehát tökéletesen felesleges az a kereszt
- Tudjuk viszont, hogy botrányra, feszültségre adhat okot, ez a post alapja, mert ez be is jött
- Ha mindezt tudjuk, akkor miért jó a jobbiknak az, hogy felkavarja a sz*rt? Miért nem marad csendben, miért ad teret a vitáknak, hogy támadják őket ezért is ( ahogy itt többen is írtátok, mindenért támadják őket így is, most csináltak még egy pluszt. Minek? ).

Ebből talán érted az alapkérdést.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 14:25:24

@zsoltix: hát persze inkább neked van igazad :)
Magyarország szembemegy az szinte EGÉSZ VILÁGGAL, hogy kiveszi ezt a kérdést.
És te még ezt üdvözlöd? OMG

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 14:28:19

@Pannonpuma: Én a kezdetel kezdetétől értettem, ha te vallásos lennél, akkor a kérdéseidet nem tetted volna fel!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.08. 14:28:43

@Seduxen: Milyen 35? Most nem az IQd -ról volt szó!

picur3ka 2009.12.08. 14:28:43

@Pannonpuma:

Nem sok mindent ertesz te, hallod! Egyebkent a tehetseges libkok eredmenyekent most mar Pannon punarol beszelhetunk.

A posztban egyebkent benne van: felhivni a figyelmet a Karacsony nem anyagi, hanem vallasi - ez kozossegi dolog - jelentosegere, a szeretetre. Akit pedig egy kereszteny hagyomanyu orszagban egy kereszteny unnep alkalmabol kitett kereszt zavar vagy irrital, az nem szimplan tolerancia-hianyos, hanem rossz helyen van. Ha a kinai uj evet a kinaik elkezdik unnepelni, az mennyire zavar? Aggodom...

Egyebkent, amikor reszeg huliganok bedobtak egy soros uveget a zsinagoga kertjebe a Wiesenthal feljelentett bennunket Brusszelben. Itt most a bizanci keresztet, mely cimer jelkepe hazanknak sok evszazada - mas orszagokkal egyutt - feldarabolta valaki, egy mas valaki pedig ugy gyalazta, mint rasszista, fasiszta jelkepet. Nem mondom, hogy ezert le kene oket csukni, de ne magyarazzuk mar meg, hogy ez milyen rendjen valo.

zsoltix 2009.12.08. 14:28:52

@zsoltix: jav. nem nepszavazas, hanem nepszamlalas, es nem jovo evi, hanem 2011es. Bocs:)

dzseebee 2009.12.08. 14:29:21

@Talon Karrde:

Ember. Nehogy azt mondd nekem, hogy 6 milliárd keresztény ember van a földön...

Mit terelek, hova? Mi beszélünk itt kicsiny hazánkról, meg hogy beültetik ezekkel a keresztekkel, mert az állítólag jó. Te meg jössz 6 milliárd vallásos emberrel hirtelen.

Levezetem a párhuzamot ,amit írtál: azért, mert a földön él 6 milliárd vallásos ember, és én nem vagyok vallásos, ezért nem találhatom rossz ötletnek a keresztek kirakását ide-oda... ugye érzed, hogy van pár ellentét? Ezért írtam, hogy ha 6 milliárdan mondják azt, hogy ide kell nekünk a kereszt mindenhová - hát legyen.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 14:30:00

@Pannonpuma: Azért kell a kereszt, hogy megmutassa azoknak mint te, bazdmeg.

dzseebee 2009.12.08. 14:33:17

@Talon Karrde:
Te vallásos ember vagy, igaz?

Mondd el nekem, hogy mennyiben változott az életed a keresztek kihelyezése előtt, illetve mennyiben lett más utána? pont azért kérdezem ,mert én nem tudhatom.

Mi az, amiért úgy gondolod, hogy neked, mint vallásos embernek jobb lett ezzel?

Illetve mit gondolsz, hol a határ? Hány keresztet tegyenek ki ahhoz, hogy jó legyen? Minden térre, parkba?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 14:35:44

@Pannonpuma: Sajnálom, hogy ilyen hasonlattal, kell éljek, de egy vaknak hiába magyarázom, hogy a fű zöld és ebben mi a szép és jó. Neked is hiába mondja egy csomó ember, hogy a kereszt jó. Nem vagy vallásos, nem tudom miben hiszel, szerintem reménytelen eset vagy de az is lehet hogy csak szeretsz veszekedni.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 14:37:38

@Pannonpuma: Semennyire sem változott, mert nem élek Magyarországon.

blerocs 2009.12.08. 14:38:18

@Várkonyi: Kár, hogy gyűlölködnek, vagyis ellentmondanak a kereszténység alapvető tanításának. Hívő keresztény vagyok, szeretem a hazám, mondhatni szívügyem az előbbi is, utóbbi is, de véletlenül se sorolom magam a Morvai féle "magunkfajták" közé.

Prakt! 2009.12.08. 14:39:46

@Várkonyi:
Hittan az iskolába. Nagyon szép gondolat, de mi van mondjuk a zsidó gyerekekkel.
Nekik nem Jézus tanításait kell hallgatni.

Én katolikus általános iskolába jártam. Ott a hittanórák külön voltak szedve Reformátusoknak Evangélikusoknak, Katolikusoknak.

Én biztos ha majd lesz gyerekem katolikus iskolába fogom járatni, mert tartást ad, és erkölcsöt.
Aki vallásos iskolába járt, sokkal segítőkészebb, befogadóbb, optimistább. (a nagy részük)
Bár a volt osztályomból a házasságig nincs sex az nem jött össze senkinek :D

dzseebee 2009.12.08. 14:43:05

Tegyük fel, hogy hiszek valamiben.
Ez eddig rendben van. De abban csak úgy hihetek, vagy úgy lesz nekem jobb hinni, ha kipakolom közterekre? Te hihetsz enélkül is. Eddig is hittél - és mint ezerszer leírtam, ezzel semmi gondom nincs.
Az én gondom ott kezdődik, hogy elkezdi kipakolni egy politikai párt ezt az utcára. Az én szememben ez egyszerű kampányfogásnak tűnik, amivel pl. Téged rögtön meg is fogtak.

És persze az aki azt meri mondani, hogy ez szerinte nem jó, az nem toleráns. Én se pakolom ki az én hitemnek, hobbimnak, életemnek dolgait a közterekre.

zsoltix 2009.12.08. 14:44:54

@Pannonpuma: Hat szobrokat miert raknak parkokba, terekre? Mert azoktol hudejo lesz mindenkinek? Sokrol azt se lehet megmondani, hogy mi lenne az. Megis ott vannak, pedig nem jar mindenki oromtancot mellettuk, aki arra jar.

fokabacsi 2009.12.08. 14:46:32

@Pannonpuma: Mi a bajod neked a kereszttel? Az önfeláldozás, a másokért szenvedést vállalás jelképével? Ha neked a kancsillag jobban tetszik tegyél ki magadnak a szobádba olyat, aztán örülj neki! Ha bánt és félsz tőle mint az ördög a szenteltvíztől ne menj arra, ne nézz rá! Vagy rakj ki magadnak egy 10 000 Ft-ost, mert neked az tetszik.

reKorrekt 2009.12.08. 14:48:39

@fokabacsi: Hülye, azon meg SZENT István van!!!! :)

fokabacsi 2009.12.08. 14:49:40

@Pannonpuma: Elég ha kimész a randa képeddel. :-))) Az állatkertbe si azért nem jársz , mert az oroszlán rád nézett , és azóta rászokott a fűre! Nem eszi ! Szívja!! :-)))

Kunó_u.1(Karin) · http://www.youtube.com/watch?v=H8WudYVAB_4 2009.12.08. 14:51:04

@Pannonpuma:

Hát, ha egy átlagos keresztényre csak huszadannyi pozitív hatással van egy kereszt látványa, mint amekkora vihart tebenned kavart, akkor már bőven volt értelme kirakni.

Várkonyi 2009.12.08. 14:53:21

@blerocs: Hallod azért hülye ne légy, jó?

"Jajj nektek, farizeusok, írástudók! "
Rémlik valami? Máté evangéliumának végefelé található. Keresd meg..

Aki azt hiszi, hogy a kereszténység valamiféle habcukor-rózsaszín, nyálas "szeressük egymást, gyerekek" érzés, az nagyon de nagyon el van tévedve.
Néha bizony rá kell mutatnunk a hibákra, különösen akkor, ha azoknak az örökösei ugatnak manapság, akik Jézust is megfeszítették.

@Prakt!:
'Nagyon szép gondolat, de mi van mondjuk a zsidó gyerekekkel.'
Részletkérdés, azt kell mondani a szüleiknek, hogy "úgy tudjuk, Izrael békés és csodálatos államában sok nagyszerű kibuc és jesíva található", el lehet fáradni oda.

"Bár a volt osztályomból a házasságig nincs sex az nem jött össze senkinek :D"
Ez is azt mutatja, hogy sok még a tennivaló ezen a téren is.

f.m.j. 2009.12.08. 14:56:28

@Pannonpuma:

már az is olyan kedves, ahogy elméd teljességéből engeded, hogy felszedjek némi morzsát, talán képes vagyok rá :)

szóval mindegy, minek törjem magam, hidd el, nem észbeli képességeink, vagy kééptelenségeink miatt nem értünk szót...
További kellemes értetlenkedést kívánok: m.b.

fokabacsi 2009.12.08. 14:57:11

@reKorrekt: :-)))) Fúú de félelmetes! Küldjétek el nekem.

Rózsaszín_Lajhár 2009.12.08. 15:33:11

Ahogy ez alatt a poszt alatt a sok ember egymásnak esett (keresztény, ateista, liberális, "hárdkór" keresztény) mutatja, hogy mi is a baj az országgal.:)

Szép napot!

hoplita 2009.12.08. 15:57:15

Én iványi nagy, puhos, gusztustalan, büdös tetemét szeretném a Dunába talicskázni.
Remélem egyszer még lesz rá alkalom....

f.m.j. 2009.12.08. 16:01:53

@Rózsaszín_Lajhár: kicsit túlzó megállapítás, én nem látom olyan nagy bajnak, hogy az emberek beszélgetnek, és időnként-helyenként nem értenek egyet (a többi vérmérséklet kérdése, meg gyerekszoba háttér kérdése:))

Nagy_Cthulhu 2009.12.08. 16:02:39

@Pannonpuma: Nem olvasom végig az összes kommentet amit hozzád írtak, bocsi. Értem mire célzol mondandóddal, csak azt nem értem mit ne értesz. Miért nem érted a kereszt állítást. Nem vagyok jobbikos, de vallásos igen, és értem a Jobbik logikáját.
Szóval azért állítanak keresztet mert:

A Karácsony az egy keresztény ünnep. A kereszténység jelképe a kereszt. Persze logikusan pásztorjátékot kellene állítani, hiszen Jézus születését ünnepeljük. De akkor a sok hidrogénszőke anyuka gügyögné a majdan hasonlóan jóképességűre nevelendő kölykének hogy "Nézd csak de ari barik". A kereszttel viszont egyértelműen jelzik hogy honnan ered, mire való az ünnep. Nem a nagybevásárlásra.
Belemehetnék a kereszt kontra Szent István kereszt azaz kettős kereszt dologba, de ezt most elhagynám.

Teszi ezt a jobbik másodszor azért, mert ugye Magyarország - úgymint Európa nagyrésze, ahogy azt már fentebb említették neked - keresztény ország.

Az, hogy a vallás egy hobbi, az meg olyan kijelentés, amellyel magadról állítasz ki bizonyítványt, én ilyen sületlenségeket nem hangoztatnék. Nem kell szentfazéknak lenni, de ha a vallás szerint éled az életed, akkor boldogan fogsz élni. Nem biztos hogy jól, de boldogan. Úgy fogalmaznék, hogy segít embernek maradni a sakálok világában.

A 9. parancsot kihagyhatjuk, de csak Sedux kedvéért :)

dessert eagle 2009.12.08. 16:31:27

Lehet, hogy a Húsvét szimbolikájához jobban társítható a kereszt, de miután Magyarországon advent idején semmi, de semmi nem emlékeztet a Karácsony igazi tartalmára, ezért nagyon helyénvaló a Jobbik kezdeményezése. Akinek nem tetszik a keresztállítás, népszerűsíthet más keresztény szimbólumot is, sajnos igencsak ráfér erre az országra bármi is legyen az…
Rendes katolikus országokban a karácsonyi időszakhoz pl. hozzátartozik a betlehem-állítás, méghozzá oda, ahol azt a legtöbben láthatják. Spanyolországban pl. olyan helyeken állnak betlehemek, ahol mi sosem gondolnánk. Láttam pl. egy életnagyságút a malagai reptéren, egyet az egyik marbellai bevásárlóközpontban (La Canada) és van minden nagyobb boltban is, ahol van erre 1,5-2 m2 szabad hely. Mikor lesz vajon betlehem az Aréna plázában? Alighanem amikor Szent Miklós napja munkaszüneti nap lesz…

Jut eszembe… Látta-e már valaki, hogy milyen rettenetes dolog van a görög katolikus templomok tetején? :)

Meleardil Eressea Iluvadan 2009.12.08. 16:54:11

Gyerekek...nyugodtan szaljatok le Pumarol, mert ugysem fogja fel. Nincs ra receptora.
Leirhatjatok erzelmesen, indulatosan, hideg logikaval, statisztikai adatokkal vagy magikus szimbolumokkal megtamogatva, nem fogja elfogadni, mert ennek a kirakosdarabnak nincs helye az o vilagkepeben, tehat nem fogja a fejebe beilleszteni. Ahhoz eloszor az ertekrendjenek kene atalakulni, az meg nem megy par riposztra.
Peldak a ket tarsadalmi vegletbol, hogy lassatok, ez nem kultura vagy muveltseg kerdese:
1. Cigany lopott a boltban. Elkaptak, megcibaltak, kidobtak, es megmondtak neki, hogy ne jojjon tobbet. Sebaj, jott megint, es ismet lopni probalt. Most egy kicsit meg is pofoztak, csak hogy erezze a torodest. De jott vissza, mint egy szuper-bumerang. Kozoltek vele, hogy mostantol azert is veres jar, ha csak kozel megy a bolthoz. Egyszeruen NEM volt kepes felfogni, hogy a boltban valamiert nem latjak szivesen a tolvajokat. Megint jott, de mar belepes elott suhant a tasli. Mire is kitort a jajveszek: "de mir nem engedtek be, hat azse, mer cigan vagyok?" A biztonsagi or lemondoan sohajtott, es mert erre mar tenyleg nem lehetett mast mondani, azt valaszolta: "Igen b*meg, mert egy koszos cigany vagy, es megollek, ha megegyszer meglatlak!" Na, ezt vegre megertette, es nem jott oda tobbet.
2. Kollegak vitatkoztak ebednel, hogy vajon ki penzeli a gardat. Egy darabig hallgattam, aztan amikor vegleg eltomodott a bullshit szurom, es nem birtam tovabb, akkor kozbeszoltam. Felvilagositottam oket, hogy senki kulsos, hanem maguk a gardistak. Szabadidejukben sajat zsebre es sajat boruket kockaztatva teszik amit tesznek. Na, pont ugy reagaltak, mint parasztbacsi a zsiraf ketrecenel az allatkertben: "Manpedig ilyen allat nincs!" Kozoltek velem, hogy a rendezvenyek, a buszozas, az egyenruha az mind mind sok penz, es azt valaki bizonyosan fizeti. Hiaba magyaraztam az igazat, NEM hittek el, mert keptelenek voltak. Hogy valaki felaldozza az idejet, kockaztatja az exisztenciajat, a bore epseget masokert, es nemhogy penzt nem kap erte, de meg egy csomo penzebe kerul, az szerintuk lehetetlen. Nem tudtak felfogni, mi az az onfelaldozas. Ha egy evtizedem van meggyozni oket, akkor sem sikerult volna, mert az ertekrendjukbol hianyzot az, ami alapjan megerthettek volna.

tudi 2009.12.08. 17:07:57

Na megszólalt egy megélhetési toleranciás libis. Bezzeg ha a kaftános havrok állítanának mindeféle dolgokat akkor azt örömmel fel is szentelné. De ezek as keresztek azok ztán nagyon szúrják a szemét. Nem kettősmérce e ez brága tolerancia bajnok lelkész úr. Amúgy ha jól emlékszem ez a lelkész kért bocsánatota "magyarság nevében" a cigányoktól valamelyik áldozat temetésén, ha nem javitsatok ki.

lich10 2009.12.08. 17:13:49

@Pannonpuma: Apám, te kétségbeejtően hülye vagy. Remélem már jóval túlhaladtál életed derekán, mert nagyon elszomorítana ha te lennél a jövő.

Keresztet állít a Jobbik, mert jó neki. Ezt érted?

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.12.08. 17:16:34

@TristanSXT: A gebasz csak annyi, hogy sokan felelőtlenül veszik fel az áruhitelt. Ha mindenki csak annyit venne fel, amit biztos vissza tud fizetni, akár 320-as euróval, meg 220-as CHF-fel is, akkor nem lenne vele semmi gond.

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Azért a hatalomból, az állami iskolákból, a kerettantervből, stb... ki kéne maradniuk. Ha közfeladatot végeznek (oktatás, orvosi ellátás, műemlékvédelem, stb...), azért felőlem megkaphatják az állami támogatást, a maradékot viszont oldják meg a hívek adományából, vagy pályázati pénzből! Azt, hogy én egyházellenes vagyok, azt pont azért hoztam fel, merthogy még nekem sincs bajom a keresztekkel (amíg nem sértenek valami rendelkezést...), márpedig ha nekem nincs vele bajom, akkor ennek a faszinak igen elvakult idiótának, és/vagy meglehetősen rosszindulatúnak kell lennie ahhoz, hogy sértőnek találja.

@laspalmas: ..., de az már kevésbé, amikor húsvétkor már nincs fal, amire felakasszák.
Kérlek, ne ragadd ki a szövegkörnyezetből!
Szóval akkor átfogalmazom, hogy még közérthetőbb legyen: biztos örül a család a drága ajándéknak, de nem kell ezért hatalmas mínuszba vágni a családi kasszát!

A vallás pedig mindenkinek a magánügye. Ki lehet mutatni? Persze, miért is ne? Magyarországon jelenleg (elvben) a szólás- és véleményszabadság eszméje az iránymutató. Ugyanebből kiindulva viszont senkire sem szabad a vallást ráeröltetni! Aki akar, az felőlem járjon templomba, zsinagógába, mecsetbe, vagy üljön körbe egy pentagrammát a többiekkel az erdő közepén egy tisztáson, sőt, felőlem akár bort is áldozhat Dionüszosznak, engem nem zavar (persze azért az aztékok vallását nem igazán kéne beengedni, a szívkivágós emberáldozat nem mondhatnám, hogy helyénvaló Európa közepén - vagy akárhol). De senkinek ne legyen kötelező! Az állam és az egyház szétválasztása talán az egyetlen igazi pozitív eredménye az átkosnak, ezt nem kéne eldobni.
És én ENNEK ELLENÉRE mondom azt, hogy semmi baj nincs a kereszttel, a vallásos embereket talán ráébreszti, hogy a karácsony lényege nem az hogy ki hányszámjegyű összegből vásárolt, a nem vallásos embereknek pedig csak egy vallási jelkép - ugyanolyan vallási jelkép, mint amilyet ezer más helyen is látni. Hogy a Jobbik, egy leendő parlamenti párt állítja, az kit érdekel? Ha majd a Jobbik a KDNP-vel karöltve akarja alkotmányos szinten államvallássá tenni a kereszténységet, az ellen már a lehető leghevesebben és a lehető legtöbb fórumon tiltakozni fogok, viszont a keresztállítás 100%-ban ártalmatlan. Ennyi, lehet elküldeni engem melegebb éghajlatra.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.08. 17:22:43

Nem olvastam a kommenteket, gondoltam, ne befolyásoljon egyik se.
Érdekes, nekem Iványiról és Majsairól ez jutott eszembe:

Feszítsd meg, feszítsd meg!

A názáreti Jézus keresztje se lehetett valami kicifrázott, cizellált, megmunkált, pácolt, lakkozott kereszt. Van egy olyan érzésem, hogy az is csak amolyan tüzifa-féle lehetett, amin mondjuk később nyugodtan meg lehetett főzni a chollentet, libacombbal és négyfele vágott főtt tojással, gerslivel. Nem gondolom, hogy a zsidó valláson maradott nép és a farizeusok, főpapok másnak látták volna,mint egy összetákolt kivégző eszköznek, amit majd lehet újrahasznosítani.

Hogy is van akkor a kereszttel? Mitől krisztusi egy kereszt? Miért egyenlő szárú az ortodoxok (görögök, oroszok, szerbek) keresztje, mitől latin a latin kereszt, mitől van három szára a Kárpátaljai keresztnek (kettős kereszt, plusz egy diagonálisan átfektetve a kereszt függőleges szárán).

Ki mondja meg, mitől keresztény kereszt egy kereszt? A rózsakereszt keresztény-e?

Ha már Iványi és Majsai kell ahhoz, hogy eldöntse, egy kereszt "kóser-e" vagy "tréfli", erre már nem is tudok mit mondani.

Az őskeresztények a homokba rajzoltak egy jelet: nevezetesen halat. Innen ismerték fel egymást, amikor még üldözték a kereszténységet és a római cirkusz porondokon várt rájuk a halál - meggyőződésükért. Ha egy hal lehet szimbólum, pedig csak homokba rajzolják, méghozzá sebtében, aztán gyorsan el is simítják, akkor az nem jelkép? Csak egy nyom a homokban, vagy kimunkált, művészi igényű alkotás? Ha szépen rajzolta az illető, akkor jelkép, ha nem volt jó rajzos, akkor kis nyom a homokban, nem volt semmi üzenete?

Érdekes, én nem hiszem, hogy a názáretinek vannak kedvenc meg nem kedvenc keresztjei. Nem volt egy válogatós küldött. Kevéssel beérte.

Nem úgy,mint hamis prófétái.

f.m.j. 2009.12.08. 17:41:52

@Doña ¡Cara(mba)!:

szia, ezt nagyon eltaláltad. Iványi egy hamis próféta, aki a hitét (ha valaha volt is neki olyanja) elcserélte egy tál lencséért (valaki írta, hogy gennyesre kereste magát)
Önként mondott le arról, hogy Isten emberének mondhassa magát, ti. nem szolgálhat senki két úrnak, a Mammonnak, és Istennek :):):)

Tündér_Lala 2009.12.08. 17:43:25

@Pannonpuma: Kérdésed első felére már válaszoltak, jobban megvilágítani már nem lehet.
A másik kérdésed vagy megállapításod, hogy a kereszt állítás háborúságot szül nem igaz. Tudod itt csak arról van szó, hogy egy pap eladta a lelkét jópénzért és pozicióért és mindent támad ami vallási vagy nemzeti közösség összekovácsolását szolgálja. Ez az ember senki és semmi:
Nem liberális, nem toleráns, ha a keresztet támadja nem vallásos miközben papnak mondja magát vagyis nincs értékrendje. Csak a pénz és a pozíció számít, amit árulásáért megbízóitól kap. Felhasználják a médiában azt a látszatot keltve, mintha így kellene vélekednie egy papnak, egy erkölcsi tekintélynek. Nincs új a nap alatt, a kommunisták így illetve zsarolással állítottak a társadalom elé ugynevezett békepapokat. Ha nem lenne ilyen mocskos botrányhős azt sem tudnánk, hogy létezik.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.08. 18:00:03

@Pannonpuma:
Mondod:
Ugyanakkor:
- a hívő embereknek változik az élete tőle? Nem, hittek eddig is, hinni fognak ezután is, meg azután is, ha nincsenek keresztek
- azok, akik eddig sem hittek, fognak ezután? Nem.
- lett belőle viszont jó kis cirkusz, illetve abból felháborodás ( pl. itt is ugye )? Na az lett.

Te tudtad, hogy a karácony keresztény ünnep?
Nem baj, nem késő soha a tanulás: minden év december 24-én Jézus születését ünnepeljük, 25-én pedig karácsony szent napját tartjuk.
A karácsony nem felszabadítási április 4-i ünnep, amit kötelező volt ünnepelni.
Nem kell a karácsony, ne díszítsd fát, ne adj ajándékot, akkor neked az ugyanolyan nap, mint az év bármelyik napja. Senki se fog haragudni rád, ha nem ülsz le ünnepi asztal mellé, nem illatozik fenyőgalyaktól a szobád. Menj diszkóba, feküdj le, vagy csinálj bármit. Ez nem a te ünneped. És nem azért, mert nem "hiszel", hanem mert nem tartozott neveltetésedhez, a szüleidnek sem volt fontos, nagyanyáid, nagyapáid hosszú, visszamenőleges sorát se kell megtisztelned, hogy "ünnepbe öltözöl az ő hitükért, emlékükért".
Nem muszáj hinni, a hit amúgy is kegyelem, de ezt nem kívánom elmagyarázni.

Amúgy meg kálvinista létemre én is kikérhetném magamnak, mi ez a sok kereszt, miért nem faragott kakast raknak ki közterekre? De mivel tudom, előbb voltak ősrégi-őseim keresztet vető keresztények, mint kereszTYÉNEK (mi így nevezzük magunkat, keresztyéneknek), ezért nem is kérem senkitől számon a mi speciális, külön keresztyén jelképünket.
Engem nem zavar a kereszt, sőt, a régi szőlőben, amit már beépítettek és ahol lakunk, több feszület is állt a dülőutaknál: nem bántotta eddig senki. Remélem ezután se. Pedig, ahogy te írod, szanaszéjjel szórták őket hüjjje őseink....A görögöknél, mert ők is keresztények, ők is szanaszéjjel szórták, néhol egy-egy sziklán látni egy parány fehér építményt, benne egy szetn képe és örökké égő gyertyák. Nem beszélek ugyan görögül, de azt láttam, hogy mindig akadt, aki meggyújtotta újra és újra a gyertyákat az üvegajtócska mögött (különben elfújta volna a tengeri szél). Csillagos estéken jó volt oda kimenni, kissé lazán ültünk ott különféle nációjú emberek, pislákltak a gyertyák, alattunk zúgott a tenger. Senkinek nem volt ez kötelező programja...csak éreztük, valami többet akar megmutatni a létből: ez is van, a csillagos ég, a hold,a tenger, az elemek, a szikla. És jó volt ott üldögélni csendben.

A "cirkusz", amiről te beszélsz, ha nem vetted volna észre, abból van, hogy te és a hozzád hasonlók kekeckednek, mert önhittem úgy vélitek, ti vagytok az út, az igazság, az élet.
Bennünket meg hagyj a karácsonyunkkal, keresztjeinkkel, karácsonyfáinkkal, ünnep előtti készülődéseinkkel. Mi Nem várunk el SEMMIT tőled, hidd el!
Járd az utad szerencsével!

f.m.j. 2009.12.08. 18:00:38

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Talán már a második hozzáintézett mondatomban erre próbáltam rávilágítani (hogy itt nem a szöveg nem értés, vagy az agyi szintkülönbség miatt nem lesz konszenzus:))
Csupán az furcsa, hogy a kereszt felállítása volt számára erőltetett, és intoleráns dolog, amely tett senkinek nem használ, és nem jóságos, és szépreményű Iványi Lelkész Úr önnön fizimiskájából való kikelése, meg "durván megmunkált fadarabok" szétfűrészelése égette, facsarta lelkét :):):) Erről valahogy nem került szó...

f.m.j. 2009.12.08. 18:16:14

@mókusfüles bukósisak: ja. NEM égette, stb. stb. kimaradt a nagy igyekezetben

Várkonyi 2009.12.08. 18:18:22

@Gerusz:
"A vallás pedig mindenkinek a magánügye. Ki lehet mutatni? Persze, miért is ne? Magyarországon jelenleg (elvben) a szólás- és véleményszabadság eszméje az iránymutató"

A vallásosság különböző formái ugyanúgy a lelki fejlődés fokai közé tartoznak, mint az ateizmus formái. Az államnak az a feladata, hogy az egyént a lehető legmagasabb lelki fejlődési fokra (IV. szint), amely a vallásos világnézet, vezesse el.

Ehhez kapcsolódva:

The Four Stages of Spiritual Development

* Stage I is chaotic, disordered, and reckless. Very young children are in Stage I. They tend to defy and disobey, and are unwilling to accept a will greater than their own. They are extremely egoistic and lack empathy for others. Many criminals are people who have never grown out of Stage I.
* Stage II is the stage at which a person has blind faith in authority figures and sees the world as divided simply into good and evil, right and wrong, us and them. Once children learn to obey their parents and other authority figures, often out of fear or shame, they reach Stage II. Many so-called religious people are essentially Stage II people, in the sense that they have blind faith in God, and do not question His existence. With blind faith comes humility and a willingness to obey and serve. The majority of good, law-abiding citizens never move out of Stage II.
* Stage III is the stage of scientific skepticism and questioning. A Stage III person does not accept things on faith but only accepts them if convinced logically. Many people working in scientific and technological research are in Stage III. They often reject the existence of spiritual or supernatural forces since these are difficult to measure or prove scientifically. Those who do retain their spiritual beliefs move away from the simple, official doctrines of fundamentalism.
* Stage IV is the stage where an individual starts enjoying the mystery and beauty of nature and existence. While retaining skepticism, he starts perceiving grand patterns in nature and develops a deeper understanding of good and evil, forgiveness and mercy, compassion and love. His religiousness and spirituality differ significantly from that of a Stage II person, in the sense that he does not accept things through blind faith or out of fear, but does so because of genuine belief, and he does not judge people harshly or seek to inflict punishment on them for their transgressions. This is the stage of loving others as yourself, losing your attachment to your ego, and forgiving your enemies. Stage IV people are labeled as Mystics.

Ennyi...

667 - A Sátán szomszédja 2009.12.08. 18:25:13

@Várkonyi: A negyedik szintet vajon mennyien érik el ?

Rózsaszín_Lajhár 2009.12.08. 18:38:58

@mókusfüles bukósisak: nem az a baj, hogy nem értenek egyet, hanem hogy KÉPTELENEK megegyezni, vagy kompromisszumot kötni, vagy akármit.
Mindenki köti a saját ebét a saját külön bejáratú karójához, és a másik véleményéből annyit hall, amit a sértett hülyesége megenged.
EZÉRT írtam, hogy ez a baj az országgal, hogy hogyan mozdulnának itt meg tömegek, vagy változna bármi, ha minden létező dolog megoszt minket?

Marcellusca 2009.12.08. 18:42:33

OFF!

Na, basszus, most mondják a Híradóban, a retekklubon, hogy az ÁSZ-nál már megkapták a 13. havi fizetésüket és háborognak, mert nagy valószínűséggel NEM kapják meg a 14., igen, igen, tizennegyedik havi lóvét!!!

Pofám leszakad.

Breaking News!
Hehe!
Szijjártó Petike egy lőszert és fenyegető levelet kapott.

Zero!
Lesz-é-e ezekbűl poszty?

ON

f.m.j. 2009.12.08. 18:53:27

@Rózsaszín_Lajhár:

vannak dolgok, amiben nem lehet, és nem is kell közös nevezőre jutni, de komolyan, mert akkor ez a szép színes világ elszürkülne körülöttünk :)
De abban igazad van, hogy meghallgatni, tiszteletben tartani lehetne/kellene. Bár van az a szint, amikor felesleges, el kell engedni útjára az ürgét, pl. Pannonpumát. Vagy ebben az esetben mit kellett volna cselekedni? Mindegy, ne is ragadjunk le ennél az esetnél, hiszen érzem, hogy a te megállapításaid egyetemesebb érvényű megállapítások próbálnak lenni. Csak még nem született meg az az ember, aki ennek megfelelő szellemben tudna élni, gondolkodni, megnyilvánulni...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 19:16:01

@Gerusz: "De senkinek ne legyen kötelező! Az állam és az egyház szétválasztása talán az egyetlen igazi pozitív eredménye az átkosnak, ezt nem kéne eldobni."
Picit kifejtenéd ezt?
"Ha majd a Jobbik a KDNP-vel karöltve akarja alkotmányos szinten államvallássá tenni a kereszténységet, az ellen már a lehető leghevesebben és a lehető legtöbb fórumon tiltakozni fogok, viszont a keresztállítás 100%-ban ártalmatlan. Ennyi, lehet elküldeni engem melegebb éghajlatra."
Konkrétan mire gondolsz, mit tenne ez a két párt?
Zavarna téged, ha kötelezően bevezetnék a vallástanítást, hitoktatást az iskolákba?

reKorrekt 2009.12.08. 19:23:27

Nem vagyok hívő, nem vagyok vallásos, legalábbis a klasszikus értelemben véve nem. Világéletemben a fizikában, a biokémiában, a kozmoszban, a kvantum szinten lezajló káoszban hittem, azaz hogy minden véletlenül történik, senkinek sincs megírva a sorsa előre, hogy nem létezik felsőbbrendű lény, aki mindezt kozmosz szinten akarattal irányíthatná.
Azonban idén megesett velem, hogy eljutottam Csíksomlyóra a pünkösdi misére, ahol aztán olyan dolgokat tapasztaltam meg, éltem át, melyek alapjaiban megváltoztattál a vallásról addig bennem kialakult képet. Hogy rövidre fogjam; azóta tisztelettel adózok a kereszténység iránt, azon emberek iránt kik hűen, neveltetésükből vagy saját elhatározásból adódóan a vallás által még inkább együvé tartoznak. Megértettem hogy mit is jelent valójában az, hogy Magyarország 1000 éve keresztény állam és hogy mit is jelenthetett mindez 100-200-500 évvel ezelőtt az akkoriaknak.
Ha ma meglátnék egy keresztet a főtéren, ez jutna hát eszembe róla; valamint büszkeség és az ősök iránti legmélyebb tisztelet hatna át, amire a mai körülmények közt is építkeznünk kellene, ahogyan teszik azt még ma is, 600 km-re a határtól Székelyföldön. A kereszt ugyan egy szimbólum, de nekünk még többet kell hogy jelentsen annál, ami. Ez Szent István óta belénk van kódolva, amit nekünk is tovább kell adnunk a következő generációknak, ha nem is hit és vallás formájában, de érzésben, világnézetben mindenképp.

Ha valakinek semmit nem jelentenek a fent leírtak, ha meglát egy keresztet az út mellett, azt őszintén csak sajnálni tudom és arra kérni, hogy foglalkozott kicsit többet a múlttal, őseink tetteivel, azokkal kik vérüket és életüket adták az elmúlt ezer évben nemzetünkért és azért, hogy mi most itt lehessünk.
Ezért bátorítok mindenkit, hogy aki csak teheti, legalább egyszer menjen el Csíksomlyóra a misére. Nem kell 'félni', sokan nem vallási okból mennek oda, hanem egyszerűen csak magyarságukból fakadóan. Bizonyíték erre a Duna Tv kapcsolódó videója, melyben többeket is megszólítottak a hegyre felmenők közül...

Én személy szerint sajnálom hogy nem áll kereszt az utcánk végében.

Erdély, Csíksomlyó, 2009. május 30.:
www.youtube.com/watch?v=14k2XbGYJcM

reKorrekt 2009.12.08. 19:26:33

@reKorrekt: És külön felhívnám a figyelmet a kápolna tetején lévő keresztre :)

Várkonyi 2009.12.08. 19:37:26

@667 - A Sátán szomszédja: Írtam választ elszállt, feszült voltam, de már megynyugodtam.

Lényege annak, amit írtam: Elenyészően kevesen érik el ezt a szintet.

DE: ha már a 2. szintig el tudjuk juttatni az embereket, vagyis békés, istenhívő, templombajáró embereket tudunk csinálni belőlük, az is jobb, mint a mostani liberális fertő, amely minden erővel az 1. szintű sárkányfog- veteményeket akar a világra szabadítani , akiket egy dolojg érdekel: önző vágyaik mielőbbi kielégítése.
Tehát ezt egy kontinuum mentén kell szemlélni érted: lényeg, hogy az embereket minél feljebb nyomjuk a skálán.
És ezen a skálán az ateista-tudományos szkeptikusság is rajta van, fontos azonban megjegyezni, hogy ezen túl is létezik út.
Ha egy kontrollált környezetben (iskola) tanítjuk a tudományos gondolkodásmódot, UGYANAKKOR viszont felhívjuk a figyelmét, hogy olyan alapvető kérdésekkel a tudomány, mint pl. mi az élet, a halál, az élet értelme, van e élet a halál után stb. a tudomány nem foglalkozik, mert nem is ez a feladata, ergo választ sem tud rá adni, a válasz mélyebben van, stb - a gyereknek egy csomó hasznos ismeretet át tudunk adni, melyet a lelki fejlődésében később sikerrel hasznosíthat, és nem lesz belőle pl. egy Richard Dawkins-szerű fröcsögő nyálú idióta.

Kartal (rezervált) 2009.12.08. 19:41:10

@reKorrekt: ez nem is a vallásosságon, vagy valláson van ilyenkor a hangsúly, hanem a spiritualitáson. A vallás eredeti célját tekintve nem hobbi, hanem a spiritualitás közvetítése az emberek felé. Ez az, amit nem tudnak kinyökögni a Jobbik prominensei keresztállítás kapcsán, ez az, amit elfelejtett a keresztény egyház, és ezért nem vagyok velük jóban - kivéve persze a hittel-lélekkel hitüket gyakorló papokat, lelkészeket. De ahogy látom, az egyház őket sem annyira szereti...
És lehet valaki materialista, mondhatja baromságnak amit most bepötyögök, de az én hitem szerint pont a spiritualitás elsorvadása, az elveszett hit vezetett ehhez a földi pokolhoz, amiben most élünk.

Kartal (rezervált) 2009.12.08. 19:48:57

@Talon Karrde: a jogegyenlőség nevében kérném, hogy az összes többi hitet is oktassák akkor: buddhizmust, hindizmust, iszlámot, sintót... :DDD
Én rengeteg értékes gondolatra bukkantam a keleti vallásokban, szerintem érdemes lenne azokat is oktatni.

f.m.j. 2009.12.08. 19:52:40

@reKorrekt: ez nagyon megfogott, amit írtál, főleg, mert nem vagy/voltál ilyen beállítottságú :)
Na, akkor biztos ez az a valami, amit Rózsaszínű Lajhár hiányol... :)
köszi, hogy leírtad...

reKorrekt 2009.12.08. 20:07:19

@mókusfüles bukósisak: Szómiszó, ide leginkább dühöngeni járok :) no meg ugye a régi náczi haverok.. :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.12.08. 20:09:20

"obbikos törekvésekkel szemben követendő nemzetstratégia kérdéseit."
Vaze! Az egyházaknak nem a komcsik alatt volt a legrosszabb?
Még a legelvakultabb hungarista is istenhivő.

"a nácizmus gyilkos eszmevilágát harsogó üzenetek tolmácsolására szolgáló horror- és terrorkészítményeknek "
Mi köze a keresztnek a nácikhoz?

"nem kell bedőlni a bankok áruhiteles ajánlatainak, hogy utána az ember kínkeservesen évekig fizesse a hitelt, hanem szerényen is lehet ünnepelni, de mégis családias boldogságban!"
Hát igen, ez manapság káros eszme, mert a piac növekedése ellen való, és mint ilyen, pusztítandó minden pénzhajhász által...

667 - A Sátán szomszédja 2009.12.08. 20:09:47

@Várkonyi: Van igazság abban amit írtál. Remélem az az értetlen nagymacska is megérti...

Várkonyi 2009.12.08. 20:22:07

@667 - A Sátán szomszédja: A spiritualitás fokozására nagyon jók egyes jezsuita iskolák- egyetemek. Persze a végidők jeleként sajnos ők is válságban vannak, de éppen ezért még keményebben kell küzdeni: Montessori és Jenaplan - tantervekkel (mindkettőnek szerves része a vallásosság, a Petersen-féle Jenaplanban még a nemzeti nevelés is fontos), ha már kevés a szerzetes... Ez van.

f.m.j. 2009.12.08. 20:30:50

@Kartal (a dühös): :) Pannonpumára gondolt, délelött járt erre

Várkonyi 2009.12.08. 20:32:50

Hozzáteszem: én a vallásosságot nem választom szét a spiritualitástól, persze megtehetném, de a kettő annyira összefügg, elméletben és gyakorlatban is, hogy értelmetlen.

@Kartal (a dühös): Amit mondasz, van értelme, de a spirituális értékek a keresztény egyházakban is megvannak. Akit meg még más is érdekel, az olvasgassa a Tao-te kinget is nyugodtan privátim. DE mivel fontos az egység, ezért csak egy vallásra lehet a tanításban koncentrálni, ez pedig a katolikus vallás. Ennyi.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 20:34:59

@Kartal (a dühös): pont ezt akartam bevezetni, de nincs már itt az ipse, vagy csak sunyít...
Kezemben tartom Római katolikus egyház, Tankönyv a X. osztály számára címü könyvet. 2005-ös kiadás. Anyósom ebből tanít.
Általános vallástörténelem-könyv.
Van benne sumér és akkád vallás, ókori egyiptomiak, görögök, rómaiak, India vallásai, buddhizmus, hinduizmus, judaizmus, régi és új nem keresztény vallások. Ezekkel foglalkozik a tankönyv fele.
A második fele az egyház születéséről, vándornépek megtérítéséről, nagy keleti egyházszakadásról, keresztes hadjáratokról, inkvizícióról, protestanizmusról, trienti zsinatról, II. vatikáni zsinatról és a jelenkor egyháztörténetéről szól.
Ebben nem hiszem hogy kivetnivalót kellene találjon bárki is.

Tündér_Lala 2009.12.08. 20:36:13

@reKorrekt: @Kartal (a dühös): Személy szerint én nem tudom elfogadni, hogy Isten azt akarja, hogy imádjuk. ( Ez nekem túl gyarló ha úgy tetszik emberi) Ha van biztosan nem akarja, hanem azt akarja, hogy egymást szeressük és segítsük. Jézus - aki egy erkölcsi zseni volt - szinte minden tanítása ennek szolgálatában áll, erre próbálja nevelni az embereket.
Ezért tartom fontosnak a vallást, mert az emberek rossz tulajdonságait nyesegetni próbálja a jó tulajdonságokat (amelyek a közösség életét segítik, boldogabbá teszik az embereket) erősíteni próbálja.
Hasonlóan érzek mint reKorrekt.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 20:37:31

@Várkonyi: "DE mivel fontos az egység, ezért csak egy vallásra lehet a tanításban koncentrálni, ez pedig a katolikus vallás. Ennyi. "
Épp e miatt vagytok támadhatók. Érted.
Alapfogalmakat minden vallásról kell oktatni, esetleg majd a kereszténységben elmerűlni.

Auris 2009.12.08. 20:38:40

Azt nehogy elhiggyétek egy percre is, hogy a keresztállítással vallási okokból van bajuk! Mint nemzeti jelkép bántja őket. Hogy képzelitek, hogy ezeket lépten nyomon használjátok, bárgyú magyarok.
Kezdték a turullal- valami kócos madár, a Szent Korona-Micisikpa, múzeumi raktárba vele, mit keresne a parlamentben! Az Árpád-sávok fasiszta jelképek, a kereszt antiszemita förmedvény.

Ezzel már majdnem oda a címerünk is!

Márcsak a hármashalom szalonképes belőle, de gyanítom arról is ki fog derülni nemsoká, hogy valójában Szálasi és társai által keletkeztetett tömegsírok, amelyeken a részeg fasiszták jártak örömtáncot áldozataik teste felett... Vagy valami hasonló....

Remélem, Iványi Úr az euro bevezetését követően a fizetését sem fogja felvenni, amikor látja majd a szlovák eurokon a kereszteket..

Őt egyébként is a szívembe zártam, amikor a magyarság nevében (így az én nevemben is, bár nem emlékszem, hogy felhatalmaztam volna rá) bocsánatot kért a cigányság ellen elkövetett
több évszázados bűneinkért a meggyilkolt cigány kisfiú temetését.

Várkonyi 2009.12.08. 20:50:06

@Talon Karrde: Jó, rendben, legyen mondjuk egy-két hónap általános vallástöri, utána viszont kereszténység, ami belefér.

Amit mondtál, hogy fele ilyen, fele olyan, az túl liberális. Legyen mondjuk 80%-20% arány. Igazából már ebbe sem lehet belekötni...(mivel a kulcsfogalmakat más vallásokról már megtanítottuk).

Azonkívül nemcsak vallástöri kell, hanem erkölcstan, szigorúan katolikus alapokon.
Tehát: kell
-Hittan
-Erkölcstan
-Történelemből, biológiából az evolúciót mint ELMÉLETET kell oktatni, hozzátéve, hogy nem mond ellent (egyébként tényleg nem) a vallásos elképzelésnek a világ kialakulásáról. (Szintézis: Isten megteremtett a világot, majd az életet, és bölcsen beleplántálta a fejlődést az élő szervezetekbe, így lett az élővilág. Az evolúció ELMÉLETE ezt a folyamatot írja le.)

Lényegileg ennyi.

Várkonyi 2009.12.08. 20:56:11

@Auris: Kinyomozni az illetőt aki lefűrészelte a keresztet, majd azt a kezét, amellyel fűrészelte (adott esetben mindkettőt) lefűrészelni (lehetőleg ugyanazzal a fűrésszel). Szigorúan pedagógiai szándékból: így járnak, akik egy szent tárgyat megcsonkítanak. Legyen ez üzenet mindenkinek: így járnak ők is, ha hasonló húzásokkal próbálkoznak.

Régebben felakasztották az ilyet, én liberálisabb vagyok már, hiába, XXI. század rám is hat ;)

Tündér_Lala 2009.12.08. 20:58:42

@Várkonyi: Nekik csak átnevelő tábort, de a megbízóknak....:))

reKorrekt 2009.12.08. 21:08:35

@Várkonyi: Olyan már van hogy Etika. Bátyám tanítja is. Pár hete átlapoztam a könyvet és meg kell mondjam tetszett. Bár érzésem szerint leginkább a társadalmi kapcsolatrendszer helyes kiépítését tartja feladatának. Az már megint egy másik dolog, hogy bró például nem a könyvből tanítja az etikát...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 21:17:01

@Várkonyi: "Amit mondtál, hogy fele ilyen, fele olyan, az túl liberális."
Egy évfolyam tankönyvéről beszéltem, szóval 4 év egynyolcadáról, így ok?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.08. 21:18:33

@Talon Karrde: nem jól írtam, tehát:
Világvallásokról gyakorlatilag fél évig tanítanak itt. 4 évből a líceumban,

Várkonyi 2009.12.08. 21:39:57

@Tündér_Lala:
Ó, a női szelídség és tolerancia: mindig meghat, ha olvasom.
Példát kell statuálni, húgocskám. Aki egy ilyen szentséggyalázással kapcsolatba kerül, SENKI NEM MENEKÜLHET: valamit veszítenie kell.
A megbízókat székhez lekötözni, majd sötétkamrában (sensory deprivation-érzékmegvonás) tartani őket kb 1 hónapig, néha infúzióval hallucinogén szereket (pl. LSD) beléjük injekciózni, a szükséges tápanyagokat is infúzió útján pótolni ( ha netán beledöglik, az se baj), különböző hangeffektekkel kínozni, majd miután saláta lett az agya, szabadon engedni, mindenki okulására.

Eredmény: a végrehajtók a fizikai testrészeiket, a kitervelők az eszüket elveszítve élő példaként szolgálnak. Amennyiben a végrehajtó egyben a kitervelő is (ez is előfordulhat), akkor mindkét metódust be kell vetni.

Várkonyi 2009.12.08. 21:49:31

@reKorrekt: "Bár érzésem szerint leginkább a társadalmi kapcsolatrendszer helyes kiépítését tartja feladatának"

Valóban, errefelé megy a tendencia, bizony itt kőkemény keresztény dogmatikát kell belevinni a dologba. Bár az is jó, hogy hogyan legyünk udvariasak szeretereméltók, másikat tiszteletbe tartók, stb, de túl langyos, és keresztényszemmel nézve is hibás kicsit.
Langyos liberális értékek helyett a kereszténység eleven tüze kell, érted? Ami átalakítja az embert. persze ehhez elhivatott tanárok is kellenek, de ez már egy másik kérdés.

@Talon Karrde:
Az kevés, de ha pl úgy lenne a dolog, hogy egy félév amit mondtál, és mondjuk még további 6 félévben kereszténység történetét tanítani, az már jobb lenne.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.08. 22:07:20

@reKorrekt:
Ma én is azt mondom, amit Mókusfül is elmondott, csak ő a saját szavaival, én az enyéimmel tudom elmondani: ma te vagy a középpont. Tökéletesen, érthetően, érzéklehetően fejezted ki, mit jelenthet nekünk, hitetlen, kételyekkel küszködő mai magyaroknak a vallás, a hit.
Igen, erről szól nekünk, magyaroknak ma a vallás és keresztény hit, amiről te írtál.

Visszatérni már nem tudunk oda, ahol mi, személy szerint nem is jártunk: a személyes, keresztény vallásos hithez.

De: magunkhoz engedhetjük olyan formában, hogy tiszteljük szüleink, nagyszüleink, dédszüleink, ükfelmenőink hitét benne. Én ma is látom nagyanyám, amint zsoltárral a kezében, öregesen, fejkendősen, talpig feketében megy a délelőtti istentiszteletre. Ismertem még dédanyámat is (ő volt a családunkban a hosszúéletű), ő naponta morzsolgatta a Bibliát és az zsoltároskönyvet - vagyis ő, parasztasszony létére, aki még a 19-ik században született, tudott írni, olvasni. Ma is megvan egy nagyméretű énekes könyve, benne reszketeg, kiformálatlan betűi, amiben megörökít egy-egy fontos családi eseményt a könyv üres előlapján. Ezt majd a fiam fogja örökölni, aki csak annyit fog tudni az ükanyjáról, hogy Darabont Juliannának hívták. De ott lesz egy könyv a kezében, ami összefűzi három generáción át Darabont Juliannával, mert ott vannak a betűi, megőrizve. Meg a templomi padja, Ha majd a felesége oda leül, talán egy villanásra közösséget érez azokkal, akik révén lehet ezen a világon a fiam, és pont ilyen amilyen, akit ezért szeret, mert ilyen. És felerészt négyági dédanyám, dédapám, kétági nagyanyám, nagyapám, apám, anyám és általam ilyen.

Dédanyámnak ma is megvan a helye a kis falu templomában, amikor réges-rég, az ántivilágban renoválták, mindenki hozzájárult és válthatott ki hozzájárulása alapján padot (ez is az átlátszóság egyik próbája: hozzájárultál, ím a felújitott pad, a tied, beleülhetsz és majd odafogadhatod azokat, akik menyként, vőként jönnek a családodba,majd ők is átadják az övéiknek).

Hosszú családtörténelem számunkra az a kis falusi templom. Hát hogyne tisztelném tőlük kapott vallásomat?
Hogy én miképpen hiszek,miképpen állok a tudományosan bizonyított, száraz állításokkal, van-e nyitott kapu a lelkemnek, amin néha kiszállhat, és nézheti ámulattal a csillagos égboltot, holdsarlóval vagy teliholddal, az is vallás, hit. Nem tudás. Nem azon töprengek olyankor, hogy miért a fénysebeség a legnagyobb sebesség, eszembe se jut ilyesmi. Pedig most hogy írom ezeket a sorokat, beugrott egy olyan "kétely", hátha nem is így van, és napok, hónapok, évek kérdése, amikor már nem fényebességről beszélünk - a fogalom átmegy a tudomány történetébe. Túlhaladottnak bizonyul.

De az éji ég csendes mozgalmassága és mégis állandósága, a hold járása és mégis mintha álló lenne, nem mozdulna, nézem az eget és egyre "mélyebben" látok a sötét feketeségbe - ez nagyon messze áll a tudománytól, de örök létezést sugall, valamit, ami a tudománynál is sokkal-sokkal hatalmasabb. Ha valaki éjszakázott Csíksomlyón és várta a napfelkeltét, az érti, miről írok. Amúgy nem vagyok ezoterikus, misztikus, csak megfog néha az általunk látható világ szépsége és lenyűgöz, áhítatra kényszerít.

Ez lenne a vallásosság? Nem tudom.
Láttam buddhista vallás ceremóniáit, érdekes, exotikus, de nem az enyém. Én így nem érezhetem a világot, mert nincs mögötte egy árpádkori falu, nincs ott az akác illata az orromban, nincs ott a harangszó - a lényeg ugyanaz, csak más nép lelke által megfogalmazva. Annak a népnek lelke nekem idegen titok. Hozzám meg az enyéim lelke áll közel, ők otthonosak számomra, hisz őket örököltem.

Mit tegyek? Így születtem és ezt elfogadtam, sőt örülök neki. Láttam Lantau szigetén az óriás Buddhát, de igazi áhitat abban a dombteteji templomban, a mellette lévő sírkertben fog el, ahol még düledezik néhány 1700-as fejfa, a fű a térdemig ér és keresem őseim sírját.
Behunyom a szemem, és itt van minden, szemem belső retináján, orrom érzi a fűszagot, néha belesüppedek egy korhadt fejfa gödrébe, csend van, sűt a nap, a levegő vibrál és mindenféle bogarak, csúszómászók neszeznek, kissé félek és meg vagyok illetődve, és mégsem rossz érzés. Amott egy öregasszony feketében, néz felém, ugyan ki lehetek, nem lát jól, és ha látna is, nem ismerne rám. Csak ha megmondanám, én Király Eszti unokája vagyok.

Nekem ez a vallás.

Kravitz(Cabd.) 2009.12.08. 22:07:56

@Várkonyi: Nem bántásként, de ha már katyvaszról van szó, te is néha kevered a keresztényt a katolikussal, azt pedig a judeokereszténnyel.
Nekem még nem tiszta a kép veled kapcsolatban.

A buddhizmus, vagy akár a korán szerintem még közelebb áll a kereszténységhez, mint az a másik könyv.

Szívem szerint pedig a részekre bontást, szinteket meghagynám a tudománynak, és a DnDseknek.
A továbbiakat pedig azoknak, akiknek van még mondanivalója a témában. :)

f.m.j. 2009.12.08. 22:33:45

@Várkonyi:
Nem tudom itt, a virtuális igaziban hogy van, de a mesében Tündér Lala fiú, szóval én mindig férfiként azonosítottam Tündér_Lalát :):))))

Várkonyi 2009.12.08. 22:49:52

@Kravitz(Cabd.): Igen, rendben, az összetartozó fogalmak értelmetlen szétcincálását meg meghagyom a csinovnyikoknak, akik abban lelik örömüket, ha valami nem tökéletesen világos az ő fogalmi keretükben, abba belekötnek. (jellegzetesen individualista magatartás)
Példa: kérdezz meg egy templomba járó embert: ő most keresztény, vagy judeokeresztény?
Pont ennyire értelmes, amiről beszélsz...

A keresztényt tényleg kevertem a katolikussal, de csak azért, hogy ne kössön belém senki, hogy akkor "a protestánsokkal mi lesz".

"A buddhizmus, vagy akár a korán szerintem még közelebb áll a kereszténységhez, mint az a másik könyv."

Ezt is megtudtam. Egyébként a Tao-te Kingre gondolsz? Olvastad?

Várkonyi 2009.12.08. 22:57:22

@mókusfüles bukósisak:
Oops...
Mindegy , akkor is meghatódtam...:)

Kravitz(Cabd.) 2009.12.08. 23:23:38

@Várkonyi:
Én rólad beszéltem, nem egy random templomba járó emberről.
Neked kínos, ha nem ismered a különbséget, neki pedig nem.
Te oktatni próbálod a hitet(LOL), ő pedig egyszerűen hisz.

-Egyébként a Tao-te Kingre gondolsz?- Nem.

Várkonyi 2009.12.09. 01:09:51

"Én rólad beszéltem, nem egy random templomba járó emberről."
Jó, akkor: értelmetlen a két fogalmat (keresztény - judeo-keresztény) szétválasztani egymástól.
A katolikus egyház kétezer éve nem választja szét ezt a két dolgot, meglepő módon én sem teszem... az már más kérdés, hogy nyitott vagyok-e arra, hogy a zsidó örökségtől megszabaduljak ... nos igen,nyitott vagyok rá, egészen addig, amíg a hivatalos vonallal szembe nem megyek, ugyanis - ismét meglepőt mondok - nem akarok egy új egyházat létrehozni...
"Te oktatni próbálod a hitet(LOL)"
Én hiszek is , arany bogárkám.
"-Egyébként a Tao-te Kingre gondolsz?- Nem."
Így jártam. Mintha egy kicsit keveset mondanál, de sebaj, ha nem akarsz beszélni, hát nem akarsz beszélni.

Kravitz(Cabd.) 2009.12.09. 01:54:40

@Kravitz(Cabd.): -Nekem még nem minden világos veled kapcsolatban.

@Várkonyi: -...DE mivel fontos az egység, ezért csak egy vallásra lehet a tanításban koncentrálni...
Az összetartozó fogalmak értelmetlen szétcincálását...
értelmetlen a két fogalmat (keresztény - judeo-keresztény) szétválasztani egymástól.
A katolikus egyház kétezer éve nem választja szét ezt a két dolgot... nem akarok egy új egyházat létrehozni(((:DD)))...

Akkor ez a problémám megoldódott. Most már tudom, hova tegyelek.

Kravitz(Cabd.) 2009.12.09. 02:27:21

@Kravitz(Cabd.): Bár beszélni sokkal kevésbé szeretek, mint figyelni, és hallgatni, de most ezt mégsem tudom magamban tartani.

Mit tanítanál te azon az erkölcstanon?
Például ahhoz, hogy sikeres légy, minimum meg kell lopnod, vagy akár ölnöd is a testvéredet, mert ő jobb nálad?
Ne legyen lelkiismereted, csak az élet azon alaptörvényeit fogadd el, amit kőbe vésve látsz?
De ha van egy aranybika is a közelben, akkor szard le még úgy is?
Hogyan kell tönkretenni egy országnak először a gazdaságát, aztán, ha pár generációval később a fejes kekeckedik veled, akkor kiken-hogyan állj bosszút?
...
Nem a zsidókról van szó. Nem érdekelnek. Akár rossz, akár jó tekintetben túl sok jelentőséget tulajdonítanak nekik szerintem. Meg a könyökömön jön ki már az egész.

Két gyökeresen különböző mentalitás összekutyulásáról van szó, amihez te vagy szándékosan, vagy tehetetlenségből, mindenesetre lelkesen asszisztálsz.

f.m.j. 2009.12.09. 08:05:49

@Kravitz(Cabd.): ezt komolyan érdekesnek találom, amiket felvetettél.

Annyit viszont hadd tegyek hozzá, hogy ezek a cselekedetek sosem jószínben vannak feltüntetve, sőt...
és akármelyik eredetmondát, mítoszt, régi hősök viselt dolgait olvasod, mind-mind tele van erőszakos, bűnös cselekedettel, gyilkosság, megcsalás, árulás, szóval nem csupán Mózes könyveiben vannak ilyenek, érvényes az, amit felhoztál. (görögök, és az ő kis mondaköreik...:)
Amikor nyugtalanító dolgokkal találkozom a Bibliában, mindig azzal "áltatom"(?) magam, hogy ez a mi okulásunkra vagyon megírva, és mert ilyen az ember (így, együtt, egyetemesen, nem csak az az ember, akiről ez van írva, azt gondolom, ez így őszinte, és nem próbálja meg ezeket az alakokat hősként, tökéletesnek beállítani)

molaris 2009.12.09. 08:43:10

Nagyon rövid leszek:
1,- Iványi Gábor és fegyverhordozói zsoldosok lettek. A Sátán zsoldosai.
2,- A krisztusi, mint olyan- szinte teljesen hiányzik a világunkból.
Ez meg is látszik rajta.

molaris 2009.12.09. 09:04:52

@Doña ¡Cara(mba)!:
A református énekeskönyv 394. dícsérete után van egy név, az egyik felmenőm viselte. Ma is ezt a nevet viselem, csak a keresztségben kapott más.

És mégsem ez a fontos. A fontos az, hogy Krisztus akkor, most és mindörökké ugyan az.
Engem ez láncol a hitemhez, és nem a vallásomhoz. Nekem abból egy jut: a bűnvallás.

Tündér_Lala 2009.12.09. 09:16:56

@Kravitz(Cabd.): A dolog lényege szerintem, hogy a vallás által képviselt erkölcsiség egy fajta belső morált képez (lelkiismeret). Aki csupán az írott törvényeket tartja be, az nyugodtan lehet még gazember, mert árt embertársainak, előnyt szerez velük szemben. ( Törvényes, de nem etikus. Ismerős ?) Ha a saját vallásos morál által felépített lelkiismeretednek megfelelsz (tökéletesen soha nem sikerülhet, mert egy ideált csak megközelíteni lehet) akkor felelsz meg csupán az embertársaiddal szembeni kötelességednek. Ha mindenki így viselkedne, akkor békében, szeretetben, egymást segítve élhetnének az emberek.
A mai világban ennek a hiánya teszi tönkre a társadalmat, az emberek egymáshoz való viszonyát. Szabadjára engedünk olyan (alap)emberi tulajdonságokat, mint az önzés, irigység, beképzeltség stb.és elnyom más szükséges érzéseket pld.hogy fel tudj nézni egy másik emberre tudása, emberi tartása, tisztessége miatt, hogy el tudd nézni más emberek kissebb nagyobb hibáit, stb.stb.
Ennek "köszönhetően " maradnak az individualizálódott (magányos) emberek, akik a legkissebb baj esetén összeomlanak, mert sem saját belső tartásuk nincs, sem közösséghez nem tudnak fordulni (kiirtották maguk körül ugyanis).

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.09. 09:20:43

@Gerusz:

Értettem én, hogy mit akarsz mondani (hál'Isten nem vagyok hülye :)), csak reagáltam erre a félmondatra, mert szörnyű, hogy nagyon sok ember (nem állítom, hogy te is, mielőtt félreérted) pénzben méri a karácsonyt, értékarányosan örül az ajándékoknak.
Nálunk idén se lesz LCD meg másmilyen tévé sem, de nem is hiányzik.

fájni fog 2009.12.09. 11:33:22

Igen, miért nem lehet például szimplán és egyszerűen Boldog karácsonyt kívánni a keresztek alján, miért kell kirekesztően csak a keresztény magyarországnak kivánni boldog karácsonyt? a karácsonyt egész magyarországon ünneplik a mindenféle vallásuak (pl zenbuddhisták is), és azok is akik ateistának vallják magukat,

a kereszténységbe em tartozik bele mások kirekeszése, ezért a kereszt aljára egy ennyire szűkítő értelmű kisvonalú kívánságot tenni, szembe megy a kereszténységszellemiségével, és rossz szellemiséget terjeszt,aki ránéz annak rögtön az ellenslgeskedés jut az eszébe, nem pedig a béke szeretet és barátság...

ZX 2009.12.09. 11:43:25

Úristen ez most komoly? Nem szeretem egyik egyházat sem, a dzsobbikot sem, de az ilyen faszság felháborító. Akkor most ki is a gyűlöletkeltő és kirekesztő?

Várkonyi 2009.12.09. 12:05:18

@Kravitz(Cabd.): Tündér Lala nagyrészt lefedte, amit mondani, akarok: Egy belső morál által irányított ember sokkal kevésbe hajlamos bűnös és antiszociális viselkedésbe keveredni.

Amit az erkölcstanon tanítanék: Azt, hogy egy közös cél érdekében ha összefogunk, akkor bármit el tudunk érni. Emellett a katolikus erkölcstant tanítanám (talán már hallottál róla), ami lényegét tekintve a 10 parancsolatra épül, kisebb-nagyobb kiegészítésekkel.

Tehát egy kollektív (csapatszellemű) közösséget hoznék létre minden egyes osztályból, tehát amit írtál, annak a lehető legteljesebben tökéletes ELLENTÉTÉT tanítanám meg.

Egyébként meg úgy érzem: árnyékbokszot folytatok, mivel egy csomó dolgot egyszerűen nem mondtál meg:
Mi az a "másik könyv"?
KONKRÉTAN milyen két mentalitást keverek? Az egyik minden bizonnyal a keresztény, a másik meg mi?
"Nem a zsidókról van szó." Akkor kikről?

Egy gondolat: vagy az ószövetség erkölcsiségét keverem az újszövetség erkölcsiségével és ez a katyvasz? A másik könyv az ószövetség?

Nem akarlak semmire kényszeríteni (LOL), ha nem mondod meg, hát ez van.
"lelkesen asszisztálsz" nos lehet, én jobban szeretem a magyar szót, úgyhogy: "lelkesen segédkezem" ugye mennyivel szebb?

PS
Írod, hogy nem a zsidókról van szó, ugyanakkor amiket felsoroltál hogy tanítanám-e erkölcstanon, azok (szerintem) jellegzetesen zsidó erkölcsök. Szóval elég sok a kérdőjel a fejemben...

reKorrekt 2009.12.09. 12:38:34

@fájni fog: Mert gondolom karácsony után nem fogják begyűjteni az összeset. Vagy de?

picur3ka 2009.12.09. 12:58:20

@reKorrekt:

Ezt nem kerdezed komolyan, ugye? Hat mar most felfureszeltek, meg a Karacsonyt se vartak meg Pomazon.

Várkonyi 2009.12.09. 13:05:57

@fájni fog: Ennek többek között az az üzenete, hogy Magyarország újra keresztény kell hogy legyen.
Őszintén reméljük, hogy a volt komcsik, sátánisták, krisnások, zsidók és egyebek sikeresn kiheverik ezt a megrázkódtatást.

"Én vagyok az út, az igazság és az élet", valamint: "Senki sem juthat az atyához, csakis énáltalam". Na ki mondta ezt?

Bizony a kereszténység ilyen "csúnya", "kirekesztő" vallás. Ha ez neked nem tetszik, így jártál.

Magyarországnak igenis meg kell találnia a keresztény gyökereit, majd onnan továbblépve a katolikus vallás hittételeit.
Csak ez menthet meg minket a széthullástól, spirituális értelemben legalábbis.

==T== 2009.12.09. 13:11:23

Ez az iványi gábor egyike a leghányingerkeltőbb alakoknak Magyarországon...

picur3ka 2009.12.09. 13:26:29

@==T==:

Megha! Ha csak hanyingert keltene!

Kravitz(Cabd.) 2009.12.09. 14:50:59

@mókusfüles bukósisak:
Igen, szinte minden történetben megjelenik az aljasság is.
Ez így van, gonoszság nélkül nem vennénk észre a jót, de.

Jézus önként vállalta az áldozatot másokért, Ábelt pedig hátulról agyonütötték egy kapával.
Jézus feltámadt, Ábel pedig nem.
Júdás még aznap pokolra jutott, Káin pedig nem.

Lehet okulni az egyik történetből, vagy lehet a másikból, kinek merre visz az útja az életben. A kettő együtt csak statikus zörej.

@Tündér_Lala: Ha egy központosított irányelvre szeretnénk felépíteni egy társadalom morálját, akkor különösen óvatosnak kell lenni, ami az üzenetet illeti.
Légy jó, légy hívő, de azért túlságosan mégse, mert akkor Isten kinyírja a családodat? Ok nélkül? Brahiból?

Emlékszem, kiskoromban hogy haragudtam az istenre. Azt gondoltam, ha létezik, akkor egy nagyonnagyon gonosz ember, és valahogy nem tudtam elfogadni a papnak azt a magyarázatát, hogy azért teszi ezeket a dolgokat, mert megteheti. Nincs szüksége Okra.
((("Mert én megtehetem! xDDD" ala myvip)))

Hogyan férnek meg egymás mellett ezek a képek, és az Ami kint, az van bent, ami fent, az van lent?

Min csodálkozunk ezek után?

@Várkonyi: Nem a talmudról beszélek. Ábel, Noé egyszerű emberek voltak, nem zsidók. A zsidók ősapja Ábrahám.
Emiatt a későbbi szereplőket sem a népük szerint határozom meg, hanem az alapján a viselkedésminta alapján, amit mutatnak.

"...amit egyszerűen nem mondtál meg:
Mi az a "másik könyv"?" -De hiszen megmondtam.

Egy valódi közösséghez az igen kevés, hogy járjrendszeresentempolmba, és minden megoldódik, vagy lefűrészelemakezed, és paradicsomotcsinálokazagyadból, ha nem viselkedsz.

A hitet, jóságot nem lehet tanulni, csak annak az ellenkezőjét.
Csak megélni, kitapasztalni lehet. Mi működik, mi nem. Melyik út merre visz.

Ember, azért megbüntetnek mindkettőtöket, ha besegítesz a szomszédnak a szüretnél, vagy ő segít neked lecserélni a cserepet a háztetőn.
Amazzal a szomszéddal meg nem beszélünk, mert Mszp-s matrica van az ablakában.
És úgy általában az összes sorstársadnak csakis az jár a fejében, hogy a te tányérodból egye ki a levest, úgyhogy légy résen, vagy ha lehet, lépj te először.

Ha "nemgyönameleg" a radiátorból, meg vagyunk lőve. Ha nem jön a nyugdíj, ugyanúgy.
A válasz mindenre pedig a politika.
Ha képletesen véve betörő van a házunkban, és büszkén pakolja ki az ablakon a dolgainkat, akkor morgunk a sarokban, és várjuk, hogy lejárjon a mandátuma.

10-12 óra robot után pedig nemhogy egy közösségre, de még a saját gyerekeikre is sajnálják az időt-energiát sajnos.

Nem csak a vallás tartotta össze Magyarországot.
Az emberek egyszerúen nem számítottak arra, hogy ha jön a tatár, akkor jönnek majd nyugatról emberjogi biztosok, meg a pápa kivizsgálandó a háborús bűnöket, megoldani a problémát;
és miután a tatárok elmentek(hogy miért, most hagyjuk), és az erdőből visszatérhettek a falu romjaihoz, nem várták meg, hogy nyilatkozzanak akár egyházi, akár világi fejesek, mikor szabad építkezni, és küldjenek téglát is, támogatást is, különben éhenhalnak.

Senki sem várja el tőled, hogy feltaláld a spanyol viaszt, és alapíts egy új vallást.

-"lelkesen asszisztálsz" nos lehet, én jobban szeretem a magyar szót, úgyhogy: "lelkesen segédkezem" ugye mennyivel szebb?-
Azt hittem, szereted. Egy angol nyelvű idézettel indítottál, ha jól emlékszem.
Ha nem-nem.

-----

Mindenkinek meg van a maga ritmusa. Más reggel, más este, más a hangulata télen, nyáron, más a 20éves, más az 50.
Tegnap éjjel is, mikor írtam, néhány dolgot másképp láttam, mint most. Pedig csak pár óra telt el.
Várom a karácsonyt is, végre hosszabbodnak a nappalok, és elszivárog ez az undok sötétség. Jó lesz.

Van remény, srácok, csak élni kell vele. :)

Várkonyi 2009.12.09. 15:56:43

@Kravitz(Cabd.): "Jézus önként vállalta az áldozatot másokért, Ábelt pedig hátulról agyonütötték egy kapával.
Jézus feltámadt, Ábel pedig nem.
Júdás még aznap pokolra jutott, Káin pedig nem.

Lehet okulni az egyik történetből, vagy lehet a másikból, kinek merre visz az útja az életben. A kettő együtt csak statikus zörej."

Elnézést, de ezt nem értem. Ha van kedved, kérlek magyarázd el.

"Egy valódi közösséghez az igen kevés, hogy járjrendszeresentempolmba, és minden megoldódik, vagy lefűrészelemakezed, és paradicsomotcsinálokazagyadból, ha nem viselkedsz."

Valóban kevés, de nem is mondtam soha, hogy ez elég :)
A kollektív közösség mintájára lásd pl. a japán társadalmi rendszert. Tudom, az ott egy más mentalitás, de pl. ifjúságot rá lehet itt is vezetni erre az útra. Persze én önmagamhoz híven eléggé kontrasztos ecsetvonásokkal vázolok fel mindent, dehát ez én vagyok:) Főleg abban a műfajban vagyok otthon, hogy gondolatébresztő dolgokat adjak át az embereknek. Asszem meg kell szokni a stílusomat...

"A hitet, jóságot nem lehet tanulni, csak annak az ellenkezőjét.
Csak megélni, kitapasztalni lehet. Mi működik, mi nem. Melyik út merre visz. "
Túlságosan laissez-faire (szabadelvű, "hagyjuk csak, majd ő magától"). A gyereknek/embernek igenis meg kell mondani, hogy miben higgyen, sőt ő maga igényli ezt. Ha nem hisz a keresztény hitben, hát akkor hinni fog a fekete macskában/tenyérjóslásban/négylevelű lóherében. Még egyszer: a cél: minden magyart összefogni egy közös értékrendszerben, a közös célért együtt dolgozni, az individualista elhajlókat pedig oktatási programok által átnevelni.

"Ember, azért megbüntetnek mindkettőtöket, ha besegítesz a szomszédnak a szüretnél, vagy ő segít neked lecserélni a cserepet a háztetőn.
Amazzal a szomszéddal meg nem beszélünk, mert Mszp-s matrica van az ablakában.
És úgy általában az összes sorstársadnak csakis az jár a fejében, hogy a te tányérodból egye ki a levest, úgyhogy légy résen, vagy ha lehet, lépj te először."

EZ AZ individualizmus: az önzés orgiája. Ezt kell az egészséges közösség-központúsággal felszámolni. Azt meg aki ezt a rendeletet hozta, hogy megbüntetnek, ha segítesz a szomszédnak, példásan meg kell büntetni.

"Tegnap éjjel is, mikor írtam, néhány dolgot másképp láttam, mint most. Pedig csak pár óra telt el. "
Hát igen, képzeld el, mi mindent változhatsz még... Vajon van-e olyan, ami az ideális Te vagy?
Közel vagy hozzá?

Köszönöm hogy tetszeni akartál, a magyar nyelvet mindennél jobban szeretem, és szerintem a sok idegen kifejezésre mind-mind lehet magyar szót találni.

Írhatnék még sok mindent, de inkább kíváncsian várom válaszod.

Kravitz 2009.12.09. 16:47:17

@Várkonyi: "... ha van kedved, magyarázd el." Nincs.

"Túlságosan laissez-faire (szabadelvű, "hagyjuk csak, majd ő magától")"

Nemnemnem.

Hiszek abban, hogy végsősoron mindenkinek dolga van, és azt teszi, ami a dolga.
Ha nem azt teszi, hát elbukik.

Ha szerencsés, akkor belebukik a tévedésébe hamar, hogy elindulhasson másfelé, ha pedig nem, akkor elvesztegethet évtizedeket a nem neki való úton nyugodtan, és csak 30 vagy 50 év múlva döbben rá, hogy mit tett, mit nem tett.
És akkor nem lennék a helyében.

Vagy addig kapja a barackokat a fejére az élettől, amíg meg nem gondolja magát.

Én ezt látom napmintnap a nagyvilágban, a környezetemben, és saját magammal kapcsolatban is.

Ennek éppen az ennek a lényege, hogy egyáltalán NEM laisez-fairre, nem ő magától gondolja ki.

De nem is az aktuális vallásszemlélet alapján, hallgatva, vagy nem hallgatva a jó vagy rossz szóra.

Hanem egyenesen a "forrástól" a saját bőrén.
Szerintem létezik.

Tündér_Lala 2009.12.09. 18:49:10

@Kravitz:Tudod a kommunisták azt tanították, hogy az ember létrehozta magának a vallást. Lehetséges ez is, de egy lényeges dolgot elfelejtettek hozzátenni. Azért hozta létre, mert SZÜKSÉGE volt és ma is szüksége van rá.
Az ember szabad akarattal született, elkövethet bűnt és élhet tisztességesen is. Ezért nem Istent kell okolni. A nevelés célja, hogy a kialakítandó személyiségbe beépüljön a moralitás (lelkiismeret) , hogy legalább el tudja választani a rosszat a jótól és törekejen a jóra és a hangsúly a törekvésen van. A leghatásosabb nevelés pedig éppen a személyes példamutatás elhivatott emberektől. Ezért az értérendedet nem vallón is segíteni kell mindaddig, amíg méltatlanná nem válik arra. Abban az esetben viszont világossá kell tenni, hogy miért nem kap több segítséget. (kinevet, kihasznál, soha semmit nem tesz más emberekért, visszaél a jószándékkal) .

Kravitz(Cabd.) 2009.12.09. 20:40:07

@Tündér_Lala:
A kommunizmus tanított sokmindent sajnos.

A hit vallási részét tényleg az ember hozta létre, de ez egyáltalán nem gyengíti, sőt erősíti.
Viszont hogy milyen irányba halad, fejlődik, esetleg torzul, az már csak a karizmatikusabb szónokokon, és az aktuális közhangulaton múlik.

Ami a szabad akaratot, egyforma értékrendet illeti, nem vitatkozásképp, inkább kiegészítésnek szánva, hozzátennék valamit:

A jóisten soha egyetlen mezőt, völgyet sem teremtett, ahol csak pockok, vagy csak menyétek élnek. Kint úgy bent, fent úgy lent, szerintem ez az emberekre is igaz.

Hogy is mondjam...

Cigányok. (Lerágott csont, tudom.)
Nekik is meg van a dolguk, és most éppen azt teszik, hogy a fene enné meg.

A történelemben a déli népeknek úgy általában véve mindig is az volt a feladatuk, hogy aminek már annyi, azt eltakarítsák az útból.
Dögevők, a szó nem pejoratív értelmében. Mocskos egy munka, de valakinek ezt is el kell végezni.
Erre a szerepre is szükség van, tetszik-nem tetszik, amíg a világ forog, éppen ezért értelmetlen, és gyakorlatilag lehetetlen ezt a feladatot elvenni tőlük.

A probléma ott van, hogy hibás input alapján működnek(talán szándékosan.)
Én úgy érzem, sőt, biztos vagyok benne, hogy minden ellenkező szándék ellenére a magyarság még Nem Halt Meg.
Ebből még fel lehet, és fel is Kell állni.
Ez pedig a mi dolgunk.

Ha be tudjuk bizonyítani, hogy élünk, a cigány kérdés is megoldódna egyből.
Nem véletlenül olyan naon bátrak, ha a falu szélén lakó magányos mamiról van szó, vagy ha tudják, hogy senki sem üt vissza, a létszámfölény pedig igen feltűnő.
És nem véletlenül fújnak visszavonulót, ha erélyesebb reakcióval találkoznak.

Szóval fel kell állni... igen. Hmmm. Olyan hamisan hangzik így leírva. Különösen fásult, életunt, elkeseredett, csalódott, reményt vesztett emberek között.
Bizonyos helyzetekben túl sok a kakas, mindenki jobban tudja, mindenki mindenhez jobban ért.
Néha pedig mindenki hallgat, és várja, hogy ki lesz az első, aki előlép. Aki majd megoldja. (Aki előlép, az pedig jól meg is kapja a magáét ugyanazoktól.)

Az évnyitón várjuk, hogy megszólaljon a hangszóró, és csatlakozhassunk. Ha nem szólal meg, akkor pislogunk egymásra, hogy majd valaki hátha elkezdi.
Ha pedig mindenki másra vár, akkor a végén morogva hazaballagunk, mert a magyargyűlölő kormány miatt nem volt Himnusz.

Elkalandoztam.
Egy szó, mint száz, én is elkeseredek néha, akár egy kép miatt is, egy ledöntött keresztről ami így karácsony előtt valakinek nagyon bántotta a szemét.
De aztán csak találok magamnak valami tennivalót.

Még az is fel tud dobni nagyon, ha elmegyek dédiékhez ezt-azt megcsinálni .
Mindig mesél olyanokat, hogy mikor kijövök a lépcsőházból, komolyan úgy érzem, ittésmost, ez a világ ha nem is teljesen mennyország, de én azzá tudom tenni.

Nem biztos, hogy én végig tudtam volna élni azt, amit ő. Ha nem hitt, remélt volna, talán neki sem sikerül.
Erőt ad, az a lényeg.

Karácsonyra pedig kívánok legalább egy ilyen családtagot/barátot/etc mindenkinek.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.09. 23:14:52

@molaris:
Csak most láttam a kommented. Rögtön meg is néztem a 394-ik éneket. Sokszor nyitottam ki ennél az éneknél a zsoltáromat, ha nagyon keserű volt az életem.
(Hullámok ha rémítenek, Mérhetetlen víz felett /S a habok közt szíved remeg/ hogy sírod is ott leled/...........Végső áldást mondj hazádra, / Mely távolról int feléd / Égi honnak a határa / Van már hozzád közelébb..../

Ma már ez a nyelvezet elcsépelt, de megfeledkezünk arról, hogy 100 év múlva a mi mai, leírott szavaink éppooly elcsépeltek és avittak lesznek...

A víz a tudattalan jelképe, az öntudatlanságba, képletesen a halálba merülés. Sokszor használja a régi ember ezt a közismert jelképet.

Nem tudom, megértettelek-e? Én nem tudom magamról egyértelműen kjelenteni, hogy hiszek, úgy amiképp azt vallásom szabályozza. Azt hiszem, eretnek vagyok. És mégis, mégis úgy ragaszkodom vallásomhoz, mert nekem nem jutott a hit kegyelme. Neked tudnod kell, hogy a hitet nem tanuljuk, hanem kapjuk: ingyen kegyelemből. Aki járatlan a biblikus nyelvezetben, ezt balgaságnak gondolja. Pedig színtiszta empirizmus: mitől van az, hogy egyikőnk képes a szívbéli hitre, a másik meg legfeljebb érti az eszével? Hát ezért. A hit isteni adomány, ajándék. Én csak vallásban részesültem, hitet nem nyertem.

De talán te érted, miről írtam olyan hosszan. Én azért a helyedben büszke lennék, ha az én ősöm lenne.
De valóban nem ez a lényeg. Nem tértem ki itt a mi vallásunkra, mert gyanítottam, nagyon unalmas leszek, hiszen elég kevés a valószínűsége, hogy felekezetbélivel találkozok. És íme, itt vagy te!

Néha beleolvasok a hanaui Bibliába, még Vizsolyban vettem ezt a reprintet. Nagyon élvezem megfejteni a reformáció-korabeli szép, kifinomult magyar nyelvet. Nekem öröm olvasnom.

Ralph Cifaretto 2009.12.13. 19:18:31

A keresztállítás talán Húsvétkor lenne időszerű, Karácsonykor ebben a formában nem túl ízléses, erőltetett pártpropaganda.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.13. 21:30:39

@Ralph Cifaretto: Az meglehet, hogy a kereszt sima pártpropaganda, mert ugyebár mi más is lehetne? Én úgy gondoltam, hogy a kereszt egy vallási szimbólum, amit nem csak húsvétkor tesznek ki, sőt, nekem úgy rémlik, hogy emez kivégző eszközt Nagypénteken vették használatba, kora reggel, hogy ne kelljen szöszmtölni estvélig, mielőtt feljött volna a Sábász csillag, mert utána már nem dógztak. Vagyis szombatra el kellett végezni a melót. Ez volt a rend akkor.
Húsvétkor néhányam a Feltámadást ünneplik (már aki eme ember-csoporthoz tartozik aki keresztet hány magára).
Az is rémlik, hogy a kereszt mindig kint van a római katolikus templomok tetején, nem csak karácsonykor vagy húsvétkor. Lusták levenni? Lehet, ezek a papok nagyon ellustultak:))))
Hithű katolikus esetleg keresztet is vet magára, ha bemegy egy saját felekezetű templomba, de azzal se várja meg se nagypénteket, se húsvétot.
De hát micsinyáljon, ha tudatlannak született:-DDDD

Thulsa Doom (törölt) 2009.12.13. 21:44:49

"Tűzifa és nem krisztuskereszt" aha... Fémhulladék nem menóra!
Így gondolták a derék moldávok: kuruc.info/r/4/52121/

Persze ők ezért nem kapnak tolerancia díjat, mit ez az iványi nevű majomember. Érdekes, hogy ezeket a menóra nevű földbe szúrt szarhányó vasvilla állítása nem zavarja. Vajon miért?...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.13. 22:04:53

@Thulsa Doom: Szuperfasza, legalább a románok nem tökölnek!!!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.13. 22:10:54

www.simpletoremember.com/vitals/world-jewish-population.htm
Nem tudom felfogni, hogy ez a kicsi nép miért feszíti épp ennyire a húrt.
Esküszöm személyesen semmi bajom azokkal akiket ismerek, de globális szinten hihetetlen mikre képesek.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.13. 22:11:38

Magyarországon kb. 55.000 zsidó él.

Thulsa Doom (törölt) 2009.12.13. 23:21:25

Most néztem meg a fent említett szőrmók "munkahelyét", a Wesley János Lelkészképző Főiskolát.
A címoldalon: dávidcsillag + menóra + két cigánygyerek. Hát kell ennél szebb? www.wesley.hu/

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.13. 23:29:17

@Thulsa Doom:
Rólunk » Rólunk írták
Nincs megjeleníthető cikk

LOL

reKorrekt 2009.12.14. 20:36:54

Nem tudom láttátok-e tegnap este a heti hetest. Hát én láttam és tátva maradt a szám. Nem hitte mel hogy ilyet leadtak a tvben. Részletekről itt olvashattok: kuruc.info/r/20/52145/ (Az idézetek minden szava úgy hangzott el, ahogy a cikkben olvasható.)
Jáksó még hozzá is tette a végén hogy "na, ezért hétfőn biztos hogy a kurucinfó címoldalán leszünk"

fájni fog 2009.12.14. 23:09:59

@Thulsa Doom:

"Érdekes, hogy ezeket a menóra nevű földbe szúrt szarhányó vasvilla állítása nem zavarja. Vajon miért?..."

képzeld el, ha valaki ezt írná, vagy hasonlót arról római kivégzőeszközről, amelyen megfeszítették jézust, - gondolom erősen sérelmeznéd, ugye jól gondolom,? - ugyanis a kereszt nem zsidó kivégző eszköz, hanem kifejezetten római,

a zsidók megkövezéssel büntették azokat, akik súlyosan megsértették a törvényeiket.

Jézus ilyet nem tett, nem is végezték ki, mármint a zsidók! Megtették a rómaiak.

Mindenesetre nem emlékszem, hogy ezt a római kivégző eszközt a történelmi keresztény egyházak karácsonykor állítgatnák, hisz hagyományosan az Jézus születésének ideje, és nem a pedig a megfeszítéséé.

Érdemes volna a jövőben mellőznöd a szarozást, ha egy vallás kegytárgyáról írsz, vagy beszélsz,. nehogy magadra vond a mindenható és a hívők haragját.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.15. 05:57:34

@reKorrekt: zseniális cikk, az utolsó paragrafust be KELL másoljam nektek:
"Egyébként érdeklődve várom a Heti Hetes különszámát ezzel a másik hülye hagyománnyal kapcsolatban (ami aztán ténylegesen, elejétől végéig legenda)... ez holokauszt, vagy mi... Bizonyára megvitatásra kerül Anna Frank golyóstolla, a falakból nyom nélkül távozó Ciklon-B, a bibliai csodákat kenterbe verő csodás szabadulások, a latrina-orgiák és Elie Wiesel fodrásza."

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.15. 09:21:53

@reKorrekt:

Láttam bizony. Azt a Mikulás- és Karácsony-fikázást le sem lehet írni. És közben hülyére röhögték magukat. :((

fájni fog 2009.12.15. 10:20:20

@Talon Karrde:

REMÉLEM A POKOL TŰZÉN ÉGSZ MAJD AZ IDŐK VÉGEZETÉIG ÉS AZON IS TÚL!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.12.23. 11:13:38

@Várkonyi: "Néha bizony rá kell mutatnunk a hibákra, különösen akkor, ha azoknak az örökösei ugatnak manapság, akik Jézust is megfeszítették."

itt a vatikanra gondolsz?
mert ugye jezust a romaiak feszitettek meg, akik aztan mikor rajottek parszaz ev mulva, hogy mas szelek fujnak a politikai hatalom vilagaban es mekkora kurva jo biznisz lesz hirtelen keresztenygyilkosbol a fellegvarra valni, akkor hirtelen rakentek a zsidokra a bulit, de jezus megfeszitoinek orokose bizony nem mas, mint a vatikan:-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.23. 13:35:49

@az igazi Sipi:

Nem, a bunkóság szomorú nagyon.
Tudod, én nem vagyok zsidó/buddhista/katolikus/mohamedán, de nem fikázom ordenáré módon ezeket a vallásokat, tiszteletben tartom, hogy másoknak/sokaknak fontosak, hisznek benne és szeretik.
Élni és élni hagyni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.12.23. 14:53:02

@laspalmas: gondolom ez azert lehet, mert kevered a hitet es a vallast.

a hit valoban tiszteletremelto dolog, a vallas viszont az emberi hitre epult szervezett bunozoi tevekenyseg.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.05. 12:37:11

Keresztállítás fejlődése a jobbiknál
2010.12.05. 11:29 IGe

Egyszeres kereszt, kettős kereszt, hármas kereszt, négyes kereszt, ... hetes kereszt, nyolcas kereszt és kész is a fenyőfa alak.

vilagnezet.blog.hu/2010/12/05/keresztallitas_fejlodese_a_jobbiknal

trojka 2010.12.05. 19:17:24

szerintem, akik Jézust keresztre feszíttették, és most azzal dicsekszenek, hogy ezért ök adták a világnak a husvétot, s mivel Jézus zsidonak szuletett, ök adták a karácsonyt is, menjenek a...!
aki pedig a turul madarat igy jellemzi "dulledt szemu szárnyas", mi a fenét keres ebben az országban, annak itt semmi keresnivaloja, hogy meri a magyarság történelmét, egyáltalán magyarságát gyalázni? ilyenekre semmi szukség ebben a hazában (más "tisztafaju árjákra" sem, akik a magyart akarják rugdosni állandoan!)

fokabacsi 2010.12.05. 19:45:38

@IGe: Tudod te hogy mit röfögsz?

süti beállítások módosítása