Skip to content


       Szűrés lista

Nem lesz vita - mind a hat párt elmehet a picsába

Sajnos úgy néz, nem lesz miniszterelnök-jelölti vita a választások előtt.
Sajnálatos és szégyenteljes az egész komédia, a vita a vitáról.

Mert az biztos, hogy az előző választások kampányairól csak képek villannak be (vagy még az sem), de az 1998-as Horn-Orbán, a 2002-es Medgyessy-Orbán és a 2006-os Gyurcsány-Orbán vitára sokan emlékszünk.

Minden párt beszari módon méricskél, szoroz, összead, levon, százalékol. Persze, benne van a pakliban, hogy esetleg a jelölt veszít a vitában, de a betyárját, politikus, az a dolga, hogy eladja a saját kis portékáját, ha szarul csinálja, legalább kiderül, hogy ehhez (sem) ért. Ha nem megy el a vitára, akkor ki is írhatja a homlokára filctollal, hogy "gyáva".

A vitát mindenképpen meg kell tartani, ki kell küldeni a pártoknak a helyszínt, időpontot, felállítani a 6 pulpitust, aki elmegy, az adásba kerül, aki meg nem megy el, annak az üres helyét hangsúlyosan 2-3 percenként megmutatjuk a kedves Zembereknek.

Ukrajnában Janukovics nem ment el a Timosenko-Janukovics elnökjelölti TV-vitára, így Timosenko 100 percig egyedül "vitázott" élőben. Nem hinném, hogy idehaza bármelyik jelölt ezt megengedhetné magának, talán még a  60%-os Megfelelő Ember sem ...

Vegyük csak végig, kik lennének ott ezen a vitán:

Az egyszer nyertes, kétszer bukott ex-miniszterelnök Orbán Viktor.

A "baloldal" miniszterelnök-jelöltje, szabadságunk utolsó mentsvára, aki semmit nem tud felmutatni, csak egy tanuvallomást Kecskeméten, Mesterházy Attila.

Az MSZP 1994-1996 közötti pénzügyminisztere Bokros "csomag" Lajos, aki most mint egy elegáns dubaji konzumhölgy, Antall József pártjának, az MDF-nek a miniszterelnök-jelöltje.

Európa legfélelmetesebb nácija, a magyar nemzet kormányfője, a magunkfajta történelemtanár / szoftverügynök Vona Gábor a Jobbiktól.

Az "civil" nyíregyházi anyuka,  a dögös 43 éves MILF, az aláírásgyűjtés hazai bajnoka, Seres Mária, a Civil Mozgalom jelöltje.

A balos-zöldes-kalózos-lehetmás Schiffer András, akire rá kellett guglizni, annyira homályban van.

Orbán, Mesterházy, Bokros, Vona, Seres, Schiffer.

Mekkora vita lenne, te jó ég ... egy olyan igazi bekiabálós, alázós, kötöttségek nélküli vita a kampány csúcspontja lenne, mindenki mindenki ellen (és persze mindeni Vona ellen).

Nézzük a vitát a vitáról:

A Fidesz az első forduló előtt nem vitázik. A második előtt meg már minek? Max. 30-40 képviselői hely lesz függőben a 386-ból.

Az MSZP csak akkor megy el a vitára, ha azon Orbán ott lesz. Szegények, azt hiszik, hogy ők a váltópárt, két egyenlő erő küzdelme? Mu-ha-ha ...

Az MDF, mint egy beszívott bajszos szuka a házibulin, mindenkihez odadörgöli a seggét, csak dugja már meg végre valaki, bárkivel hajlandó lenne vitatkozni (szerintem még saját magával is), de csak csütörtökön. (Mivel péntek éjféltől kampánycsend van, a csütörtöki vitáról a híradás még megjelenhetne a pénteki újságokban.)

A Civil Mozgalom is szívesen vitatkozna bárkivel, de ők csak pénteken. Nekik biztos nem kell az hírverés. Idióták.

A Jobbik pedig csak és kizárólag Orbánnal vitatkozna, Vona ki is hívta egy ketrecharcra Orbán Viktort.

Az LMP csak akkor vitatkozna, ha ott van a vitán a Fidesz és az MSZP is.

Nos, úgy néz ki, nem kapom meg ezt a remek 60 percet, melyben benne lenne az összes Jay és Néma Bob film mocskos szókimondása, a Mónika-show drámája és agresszivitása és Gyurcsány legdemagógabb frázisai.

A sört és a popcornt így kénytelen leszek eltenni vasárnap este 22:00 órára, bár az a jelenet, amikor Lendvai Ildikó újra szeretne életet és idegsejtet vinni a botoxos részekbe, félek, hogy nem fog felérni a elmaradt vita élményéhez ...

Szemetek!
Megöltétek a vitát. 
Menjetek a picsába.

Címkék: politika választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr501899732

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lesz-e TV vita? 2010.04.07. 13:19:04

Szerintem NEM.A Fidesz nem vállalja.A Lehet Más a Politika úgy látja, a pártoknak meg kell tisztelniük a választókat azzal, hogy vállalják az érvek csatáját a nyilvánosság előtt - tudatta az LMP kampányfőnökeEgyetértek. Szintén:A Fidesz furcsa logiká...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drkovax 2010.04.07. 13:25:05

@Kicsit Karcos: Nem hiszem, hogy ez sértegetés. Nem véletlenül nem fontos, hogy leüljek S.Hawkinggal kozmológiáról vitázni. Tök mindegy, hogy mit mondok, akkor is neki kell a tanszéket vezetni, mert nem vagyok alkalmas rá. ígérhetek én docenseknek bármit ...
Minden információ rendelkezésre áll a szavazói döntéshez. Nincs szükség egy össznépi anyázásra, akkor sem, ha szerintem Orbán most kezelni tudná az 1:5-ös fölállást is. Aválasztás nem cirkusz, annál sokkal komolyabb dolog kellene legyen.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.07. 13:26:01

@drkovax: "hogy remekül, előre koreografálva tudja Mestrerházy, Dávid, Schiffer és Vona csesztetni a fideszt "

illetve, hogy Orbán, Mesterházy, Schiffer milyen jól tudja Vonát, illetve Orbán, Vona, Schiffer milyen jól tudja Mesterházyt. Eme 60 perces római orgia után az ecceri választóópóóógár azt sem tudná ki-kivel van :))))

Kicsit Karcos 2010.04.07. 13:26:50

@drkovax: én kíváncsi vagyok Mesterházy véleményére a megduplázódott államadósságról, vagy a PPP-szerződések általi kötelezettségekről.

Szeretném, ha Orbán vagy Vona erre rákérdezne.

Ha van kérdés, de nincs válasz, az elvileg a szocikat gyengíti.

Ha nincs kérdés, az pedig O.-t vagy Vonát, az én szememben mindenképpen.

Nem látom törvényszerűnek, hogy egy vita csak marhaság, parasztvakítás lehet.

Kicsit Karcos 2010.04.07. 13:28:11

@drkovax: "szerintem Orbán most kezelni tudná az 1:5-ös fölállást is"

Jó lenne a választás előtt látni, hogyan kezeli, mert bizonyos szempontból valóban ez a felállás várható 4 éven keresztül.

drkovax 2010.04.07. 13:30:25

@Kicsit Karcos: Nem törvényszerű általában, de itt és most az. Orbánon kívül bárki mondhat bármit, senki se fogja rajta számon kérni: mert nem lesz rá mód. Innentől csak cirkusz lehet.

drkovax 2010.04.07. 13:33:12

@Seduxen: Senki senki sem foglalkozna Vonával (max Orbán) és senki se foglalkozna Mesterházyval (max Orbán), mert egyiknek sem érdeke. Most mindenki a fideszhez képest van és onnan szeretne lecsípni valami, ahhoz képest fölértékelni saját magát.

Kicsit Karcos 2010.04.07. 13:33:44

@drkovax: akkor 4 évig nem kell ellenzék sem, csak azért, mert nem lehet rajtuk számonkérni, amit mondanak?

Én igenis kíváncsi vagyok a leendő ellenzékiekre is, nem csak Viktorra, hanem az egymás közötti ad-hoc együttműködések, konfrontációk finomságaira, stb. is.

Engem nem elégít ki, ha a focibajnokság végén megnézem a bajnok góljainak az összefoglalóját.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.07. 13:35:26

@drkovax: "Senki senki sem foglalkozna Vonával " - láttál Te mostanában maszop plakátot/reklámot? gyakorlatilag azok a nullingerek SEMMILYEN mondanivalóval nem tudnak már előállni, csak az akadályozzuk meg a szélsőségesek (és Orbán) tejhatalmát. Megnyugtatlak, hogy a maszopnál (és a törzsszavazóknál) Orbán=Vona, és Fidesz=Jobbik. BÁRMIRE képesek, csak ne "azok" nyerjenek...

órarugógerincű felpattanó 2010.04.07. 13:35:37

@drkovax: Egyetértek, Semmi értelme a vitának, ha annak azután semmi következménye nincs, amint az látszott a 2006-os vitán is. A csillagot lehazudja valaki az égről, és az marad meg, hogy mennyire fölényben volt a vitában. Akkor ezért tényleg teljesen felesleges.

Kicsit Karcos 2010.04.07. 13:35:50

@drkovax: "Most mindenki a fideszhez képest van és onnan szeretne lecsípni valami, ahhoz képest fölértékelni saját magát."

Szerintem a mostani kormánypárt miniszterelnök-jelöltjét hívja ki a többi jelölt vitázni, legalábbis az angol etikett szerint.

antiblogger (törölt) 2010.04.07. 13:38:03

Csatlakozom. MSZP minek akar vitázni? Úgyis végighazudnák az egész vitát, semmi értelme. Aminek lenne értelme az a Vona-Orbán vita, de az meg Orbánnak necces, sok szavazót veszthet a Fidesz.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.07. 13:39:47

Ennek az egész tv vitásdinak semmi de semmi értelme. Ez az elősző választások alkalmával már kiderült. Felesleges.

Kicsit Karcos 2010.04.07. 13:40:07

@antiblogger: "az meg Orbánnak necces, sok szavazót veszthet a Fidesz"

Tegyük fel, hogy ezért nincs vita.

Szerintem ez elfogadhatatlan, sportszerűtlen.

Mit nem fog még megtenni Orbán, hogy ne veszítsen szavazókat? Nem fogja kirúgni a saját semmirekellő, akár korrupt, de szavazógépnek tökéletes embereit?

Taktikai Atompingvin 2010.04.07. 13:40:16

Szerintem nem kötelező vitázni, de biztos vicces lenne egy Fidesz-MSZP-Jobbik meccs. Közben meg a kicsik csipegetnék a morzsákat :))

nyugatioldal 2010.04.07. 13:47:49

Miről is szól ez a választás? Legyen e a fidesznek 2/3-a, vagy ne? Ennek megfelelően mit nyerhet a fidesz egy vitával? Lópikulát se, max tompikálhatják a kárt, ha - ha mégiscsak vitatkoznak - eltolják azt a két forduló közé, amikor már nem árthat annyit. Azt viszont nem értem, a többi miért nem vitatkozik egymással. Ja hogy az xmillió fideszes szavazóra fáj a foguk?

Ha meg valaki sót akarja, nézze meg a Józsibarátot, míg be nem zárják a tv2-t.

Homeoffice 2010.04.07. 13:48:25

NEm értitek!

CSAK A FIDESZ VAN! (Lsd plakátok)
Akkor meg minek vitázzon Orbán. Magával?

nyugatioldal 2010.04.07. 13:49:21

Egyébként is - mivel nagyvalószínűséggel fidesz kormány lesz a többiek nyugodtan összevissza hazudozhatnak Ferencünk útmutatűsa alapján: számonkérve úccse lesznek.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.07. 13:51:04

Kedves jó politikusaink minden kétséget kizáróan bebizonyították: tényleg csak a szavazatunk kell.

Eddig legalább a látszat megvolt, hogyaszongya T. választópolgár, négyévente kicsit nyaltak, négyévente vették a fáradtságot, és bemásztak a tévébe, hogy bemutassanak egy kis intellektuális pankrációt a pórnép szórakoztatására. Ennek már nyoma sincs. Igazából programok sincsenek, vita sem lesz, szavazz paraszt oszt' 4 évig kuss legyen.

Zero, csatlakozom: mindegyik párt elmehet a picsába!

Természetesen a fityisszel az élen. A "Jaj, elvesztek sok szavazót, inkább ki se nyitom a szám" taktika rohadtul nem szimpi. Ez épp csak árnyalatnyi különbséget mutat ahhoz a kamucunamihoz képest, amivel Mházy Attila borítaná be szügyig a tévé előtt ülőket egy esetleges vitán. OV a végén megteremti a körülményeket ahhoz, hogy ő is beleszaladjon egy őszödi beszédbe - csak most picit másképp. Áh, gáz ez az egész!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.07. 13:58:08

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): "taktika rohadtul nem szimpi" - de eredményes! és az a lényeg. minden másra ott a mászterkárd :))))

ebben a helyzetben a fidesz azzal teszi magának a legjobbat, ha KUSSOL! szimpi hozzáállás? nem. érthető? abszolút...

Fungie · http://www.fungie.hu/ 2010.04.07. 13:58:36

Szerintem sem lesz belőle semmi. O.V.-nak csak árthat, akár az ígérgetéseit szedik darabokra, akár a tényleges tervezett intézkedéseit ismerteti. Több Fidesz szimpatizánst veszíthet, mint amennyi bizonytalant nyerhet. A többiek pedig pont a Fidesz nagy tortájából akarnak kiharapni, nem egymás morzsáiból. Pont a választópolgárok fejére tojnak ezzel: a gondolkodó választó számukra a rossz elem a rendszerben. Amúgy még ennyit tennék hozzá: fungie.blog.hu/2010/04/06/az_utolso_tanc_1

Kicsit Karcos 2010.04.07. 14:05:19

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Orbánnak le kellene tudnia szerelnie egy vitában a kamugép Mesterházyt, éppen neki kellene őt kihívnia.

Vonának is le kell tudnia, meg még Bokrostól is elvárom, a többi futott még.

"Jaj, csak nehogy ..." ez többnyire a jól megérdemelt szívást szokta eredményezni. "Jaj, csak nehogy elessek!"

Egyébként a többi jelöltet nem kellene meggátolnia Orbán kimaradása, nem őt kell kihívni, hanem Mesterházyt.

Van akadálya egy mai vagy holnapi Mesterházy-Vona-Bokros vitának?

Marcellusca 2010.04.07. 14:06:11

Őőőő, izé, még nem olvastam végig a posztot, de:
1 - mijaz, hogy a Mindenrealegalkalmasabbember nevét csak másodiknak írgyátok le? :)
2 - a Mindenrealegalkalmasabbember még egyetlen választást senem nyert.

Na, óvasok tovább.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.04.07. 14:08:37

Még szerencse, hogy három dimenzióban élünk és nem kettőben. Így akkor is azt mondhatná magáról mind az öt, hogy egyenesen beszélt, ha nem ugyanazt mondják és mégis elbeszélnek egymás mellett.
/geek

Szóval tulajdonképp magával a vitával nem vesztünk semmit, itt csak az elvvel vannak kibaszott nagy gondok. Igenis vegye a fáradságot mind az öt, fogja magát, és üljön be egy stúdióba 100 percre! Mindegyiknek 20-20 perce van beszélni, ennyi duma kis betűkkel ráfér egy A4-es lapra, ha van mondjuk 10 témakör, akkor témakörönként 2-2 percük van, ez ugyanannyi, mint egy standard parlamenti interpelláció, legalább lehetne gyakorolni (ha már a Parlamentben nem sikerült, khm...)! Aki ennyire sem képes, az egyszerűen gyáva szardarab. Most komolyan, attól az Orbántól várjuk -- többek között -- a magyar külpolitika tekintélyének a helyreállítását, aki a gyakorlatilag esélytelen belső ellenfelekkel se hajlandó kiállni egy vitára? Szánalmas.

derelyegrádi szellem 2010.04.07. 14:10:34

Én személy szerint sajnálom, hoyg nincs vita, nagyon szívesen megnézném, ahogy vitya feltörli a padlót pl mesterházyval.

De szerintem érthető, hoyg nincs. Mert Orbán kivel vitázzon? Az MSZP jelöltjével? Akkor Jobikkal miért ne? ha jobbikossal is, akkor az LMp-vel miért ne, madöf szintúgy. Az hogy nézne már ki, hoyg csak egyikkel, vagy mindegyikkel, mint valami szimultán sakkpartit vívna.

Ez a jelölti vitát egy alapvetően kétpólusú versenyre taálták ki, most ilyen egyelőre nem látszik.

Meg hát ne felejtsük a 2006-os vitát se. Ott derült ki, hogy semmi értelme, mert vannak olyanok, akik (gyurcsány MSZP) egy ilyen vitán is nem csak "nem bontják ki az igazság minden részletét" hanem nyilvánvalóan és nyíltan hazudnak (pont az ellekezőjét állítják valóságnak). Lásd vizitdíj esete ferkóval.

Így meg semmi értelme.

Kicsit Karcos 2010.04.07. 14:14:51

@derelyegrádi szellem: miért ne emlegethetné fel Orbán a 4 évvel ezelőtti vitát a mai vagy holnapi vitában?

Miért nem dörgölheti oda Mesterházy orra alá jeles elődjének, a Zuschlag-minisztériumban minisztereskedő Gyurcsánynak 4 évvel ezelőtti hazugságait?

Milyen példát ad ez azoknak az embereknek a mindennapi életben, akik becsületüket megőrizve vívják csatáikat a mindennapos, alattomos hazugságok ellen?

Marcellusca 2010.04.07. 14:15:48

Nu, egyébként jó a poszt.

Én is "hiányolom" a vitát.
De, Vitya nem áll szóba akárkivel. Mert még Gyurcsány is hülyét csinált belőle, lemosta a pályáról.
(Hogy mivel és mi lett a következménye, azt most ne firtassuk!)
Bokros Lali meg bárkivel, csak képernyőn legyen.
Az LMP-s akárki meg nem véletlen CSAK pénteken vitázna. Így nem lenne lehetőség szétcincálni a hülyeségeiket és az megmaradna az emberekben.
Seres "MILF" Máriát lehet, meg sem kérdezték. De kíváncsi lennék, mi újat tudna felmutatni.
Senkiház... őőőő, Mesterházy-ra meg ki kíváncsi?

Max. 2010.04.07. 14:16:35

Összefogás helyett először Összefosást olvastam, de azt hiszem nem tévedtem túl nagyot.

Kicsit Karcos 2010.04.07. 14:17:38

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: ő a mostani kormány ME-jelöltje, őt kell kihívni.

Fentebb már jeleztem: OK, Orbán nem hívja ki Mesterházyt, de Vona vagy Bokros ettől teljesen függetlenül megtehetné.

kisközönyös 2010.04.07. 14:20:47

vitázni minek?
ellenben - Vitam et sanguinem pro rege nostro!
ki kell állni a politikusoknak és adják vérüket, Magyarországért és esküdjenek meg az országra az anyjuk életére, amelyik nem hajlandó..azt meg --- :DD

Kicsit Karcos 2010.04.07. 14:21:20

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: az LMP ne vitázzon, akinek nincs miniszterelnök-jelöltje, csak listavezetője, annak hallgass a vitával kapcsolatban a neve. Ld. még: KDNP, Civil Mozgalom.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.07. 14:22:44

Tudtommal Vona leallna vitatkozni azzal, aki elmegy. Az hiszem azt mondta, hogy egy Vona-Bokros vita az, aminek nem sok ertelme lenne, marpedig ez latszik egyedul kivitelezhetonek. Merthogy epp a tobbiek mondtak (egyedul Bajusz a kivetel), hogy nem mennek vitazni, ha nincs ott a Megfeleloember.

A Megfeleloember pedig nem mondta, hogy nem megy el. Ennel sokkal magasabban all o az egyszeru halandok folott. Egyszeruen nem valaszolt a felkeresre, oszt jovan. Legalabbis en nem talalkoztam sehol a nyilatkozataval, amiben kifejti hogy miert nem megy.

Itt tennem hozza, hogy leszarom magasrol az o brusszeli csipke lelket. Ha arra sem kepes, hogy egy nyilt tevevitaban a sajat tulajdon allaspontjat megvedje, akkor meg porszivougynoknek sem alkalmas, nemhogy allamfonek! Meghogy Megfeleloember! A horcsogom batrabb nala!

Marcellusca 2010.04.07. 14:26:53

@TuRuL_2k2: Jaaajjjj, ne mongyad mán! :)
Hiszen a Teve2 vasárnapi kisfilmet nyomott a Naplójában a Mindenrealegalkalmasabbember és a Lali egy-egy munkával teli napgyárúl. :D

órarugógerincű felpattanó 2010.04.07. 14:27:00

@Marcellusca - nem kell Cavinton!:
"De, Vitya nem áll szóba akárkivel. Mert még Gyurcsány is hülyét csinált belőle, lemosta a pályáról."

Látod ezért semmi értelme a vitának. Lemosásként rögzült a fejedben az, hogy olyan szinten pofátlanul végighazudta a vitát fletó, hogy orbányának a szava is elakadt. Innentől kezdve miről beszélünk. A szardobálást nem szokás vitának nevezni.

Homeoffice 2010.04.07. 14:27:27

Érdekes meccs lett volna.
Viktor, bár szinte tuti befutó, de borzalmasan is kijöhetett volna. Szinte biztos, hogy 4 párt is nekimegy, és teljesen más stílusban. Egyáltalán volt nyílt vitája valakivel az utóbbi 4 évben?
Mesterházyt még elsöpri, de azért a Bokros-Vona duó ellen... Hááát.

Kicsit Karcos 2010.04.07. 14:28:05

@Tickitucku: csodálkozom, hogy a Jobbiknak még nem jutott eszébe saját közvélemény-kutató intézetet gründolni.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.04.07. 14:32:04

@Kicsit Karcos: Tudom, hogy nem mervado, de en meg nem voltam olyan jobbikos lakossagi forumon (pedig sok helyen voltam) ahol ne alltak volna meg a folyoson is. Szamomra ez is egyfajta kozvelemenykutatas.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.07. 14:37:20

@eszkep: Hornnak sem volt érdeke 98ban, mégis volt vita.

Egyébként Házmesteryt leírhatjuk, annyira beleégett már mindenki agyába, hogy ezek hazudnak, hogy a vita neki nem segít. Vona, meg Schiffer persze lehetnek populisták, anélkül, hogy akármit is be kéne tartaniuk abból amit mondanak, de Orbánnak ezt tudnia kell kezelni. (Mellesleg 8 évig ők is azt mondtak amit akarnak, most ki ne akadjanak már ezen. Aki képes volt 14. havi nyugdíjjal kampányolni, az most viselje el a kispártok populizmusát.)
Lajos a Hős pedig alapvetően olyan lesz (lenne), mint Dávid 2006ban, az imágójának megfelelően európaiértelembenvettkonzervatívan akar majd mindenütt megszorítani.

Minden esetre nem túl biztató, hogy OV még meg sem kapta a hatalmat, az értelmiség már nem tudja(, vagy nincs is igénye rá) kikényszeríteni a vitát.

Marcellusca 2010.04.07. 14:39:11

@nyugatioldal: Valahogy úgy.
Amennyiben Viktorka elmenne vitázni, könnyen lecsökkenhetne az a jelenlegi 60%. Akkor végképp ugrott a 2/3 (gyengébbeknek 4/6 :D). Ő inkább veszíthet ezzel a vitával, míg a többiek csak nyerhetnének. A Fityisz ellenében.

Az sem véletlen, hogy Viktor Viktorovics Viktorov csak a két foduló között akar vitázni.
Egyrészt lásd fenn, de akkor már nem sok a veszteség, másrészt addigra kialakul a valós erőviszony. Jelenleg nem akar Vonával vitatkozni, mert azzal elismerné a Jobbik "létjogosultságát".
Viszont, ha a J. lesz a második erő, akkor ott már nincs mese, küzdeni kell.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.07. 14:43:04

Minek az a vita :)
Tudják előre mi a pálya, nem kell meggyőzni senkit, akit meg kell, azt tudják, hogy ki az :)
www.youtube.com/watch?v=zDPGrkvTmKc&feature=player_embedded

bonabear 2010.04.07. 14:45:39

Akkor lenne értelme a vitának, ha el tudnánk kerülni azt, ami a 4 évvel ezelőtti Gyurcsány-Orbán vitában megtörtént, nevezetesen hogy nettó hazugságokat mondott az egyik fél.
Talán valami adatok alapján (KSH vagy MNB adatai) kellene vitázni, aztán mindenki magyarázhatná a bizonyítványát. Feldobná a műsorvezető, hogy ennyi meg annyi az államadósság, ennyi munkanélküliség, meg ekkora az adóteher. Aztán mindenki fejtse ki az álláspontját.
Csak ezekről a számokról is meg kellene előtte egyezni (mivel a tények sem valósak Abszurdisztánban), az meg úgysem fog menni...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.07. 14:47:28

@órarugógerincű felpattanó: Most nem azért de lett következménye.
Persze, nem szabad túl mohónak lenni, de azért történtek itt dolgok.

Pl ha nincs tv vita, akkor a vizitdíjas népszavazás, és a kormány felbomlása sem lett volna olyan látványos. De említhetném azt az egyszerű tényt is, hogy az MSZP nem véletlenül szaladgál 10%ék környékén. Pofátlanul hazudtak a vitában, és ez vissza ütött.

Marcellusca 2010.04.07. 14:50:15

@órarugógerincű felpattanó: Bocs, de kiragadtál egy mondatot, de hozzá kellett volna tenned a következőt is: "(Hogy mivel és mi lett a következménye, azt most ne firtassuk!)"!!!
Ebben benne van, hogy mivel, azaz hazugságokkal.

Egyébként igazad van. :)

Róbert__ 2010.04.07. 15:04:01

Köszönjétek Gyurcsánynak. Nem vicc. A 2006-os választások előtti szereplésével egy időre kivonta a forgalomból a választási vitákat...

Kicsit Karcos 2010.04.07. 15:05:31

@Gunther: ez az a Pokorni, aki szerint az első fideszes tolvajnak le fogják majd vágni a kezét?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.07. 15:06:45

Vita meg tényleg kéne, már csak megszokásból is.
Egy Vona-Mesterházyt pl tök megnéznék :)
Meg egy Seres-Bokrost is.

Kicsit Karcos 2010.04.07. 15:07:31

@Róbert__: ugye nem azt kell majd hallgatnunk 4-8-x éven keresztül, hogy Gyurcsány a hibás? Tömlöcbe vele, az OK, azt megérdemli, de azt nem szeretném, ha visszamutogatás menne majd rá.

Legyen egy korrekt, nyilvános leltár (vagyonmérleg, stb.), és majd erre lehet visszamutogatni, nem Gyurcsányira.

Kicsit Karcos 2010.04.07. 15:14:26

@Kicsit Karcos: a Magyar Televízió kiküldte-e már a meghívókat a választási vita c. műsorba várt vendégeinek?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.07. 15:16:38

LOL:)))

"Kedves Firpó azt kérded milyen emberek?? Akik nem eszik meg se a fidesz se a jobbik halandszáit tudod azok akik még gondolkodnak. Mert van ilyen is igaz azok a baloldalon vannak"

óóóó azok a széééép kaccsolatos idők :))))

molaris 2010.04.07. 15:42:02

Miről kellene vitatkozniuk?
Az esélytelenek mondhatnának bármit, nincs jelentősége.
Orbán meg majd a kormányprogram kihirdetésekor elmondja a Parlamentben.
Utána lehet vitatkozni. Már annak, aki eljut odáig. Mert kívülről megint csak nem ér bekiabálni.Egy média hack nem ér ennyit. Inkább tegyenek műsorra 4-5 rész Foxi Maxit, jobban járunk.

SiKom 2010.04.07. 15:42:23

Vita? Milyen vita?
Hogy az MSZP megint hazudozzon folyamatosan? Annak semmi értelme.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.07. 15:43:29

hááháááááá, itt az újabb:

Szavazzunk a jobboldali hazugságok ellen! A Fidesz szereti az állatokat. A vizslából azonban mára polip lett. Mi ugyanis okkal gondoljuk azt, hogy a Polip mögött a Fidesz áll. Nem csak azért, mert egy- az-egyben a négy évvel ezelőtti Magyar Vizslát idézi, amelyről utóbb kénytelen volt elismerni Rogán Antal, hogy az ő mesterkedése, hanem elsősorban inkább azért, mert a cikkekben lévő támadások a Fidesz politikai támadásait, lejárató üzeneteit visszhangozzák - mondta Nyakó István

bazz, vissza kell regeljek! ezt nem hagyhatom ki :)))

spájdernecc 2010.04.07. 15:45:35

@Seduxen:
majd megint modiznak meg bannolnak :)
de te tudod

reKorrekt 2010.04.07. 15:45:54

@Kicsit Karcos: Van. Vona nem fog két - az ő szemében - hazaárulóval leállni vitatkozgatni. Pláne úgy nem hogy tőlük már senkit nem tud elszippantani. Nem véletlenül Orbánt hívta csak, hisz az ő táborában van az a bizonyos fél millió még jobbrább kacsingató szavazó.
Persze az sem véletlen hogy Orbán nem fogadta el Gabi meghívását, hisz veszíteni nagyon veszíthet, nyerni viszont elenyészőt nyerhet a jelenlegi táborához.

Szar ügy, de ez van.

m.logic 2010.04.07. 15:50:02

A Jobbik nem csak Orbánnal vitázna. A Jobbik egy 5 pártira is elmenne. Vona épp ma mondta, hogy Gyöngyösön sem jelent meg a Fideszes a vitára.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.07. 15:50:35

@spájdernecc: na bumm neki. 5 perc, és új regisztrációt létre lehet hozni (akár jó előre is, amolyan "alvó-sejtként") :))))

rabax 2010.04.07. 15:50:40

1. Már csak azért is kell a vita (ME-jelölt / listavezető), hogy a jónép lássa a pofázmányát a hazudozóknak, miközben hazudoznak.
2. OV ha nem megy el, fellegekbeli képzelt trónusáról pofánfossa (már most) a jónépet, az pedig hallelujázik ehhez.
3. Vona megmondta, hogy 5-párti vitán is részt vesz. Persze ilyent meg nem fognak rendezni, nehogy az agyonhallgatott / válaszlehetőség-nélkül-pocskondiázott Jobbik szereplési lehetőséghez jusson.

spájdernecc 2010.04.07. 15:51:45

@Seduxen:
a jó öreg KGB-s vakondoktrükk :))
hjába no, at ellenségtől is el kell lesni a firkás dolgokat :))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.07. 15:52:54

@spájdernecc: tudod: ismerd meg ellenségedet :)))

==T== 2010.04.07. 15:56:49

A 6 résztvevős vita egy agyrém lenne, kettő, max 3 fő esetén lehetne szó értelmes vitáról.

Homeoffice 2010.04.07. 15:59:44

Zero, egy kérdés...
Így huszárvágásként ennek a kubatov-videónak nemakartok utána nézni?
Amit Cotti belinkelt.
Szerintem nagyon kemény.

Kicsit Karcos 2010.04.07. 16:02:04

@reKorrekt: "Vona nem fog két - az ő szemében - hazaárulóval leállni vitatkozgatni. Pláne úgy nem hogy tőlük már senkit nem tud elszippantani."

Simán kiállna, szerintem. Én tőle azt várnám, hogy a kamerák előtt hívja tetemre Mesterházyt, és kérje rajta számon a kampányának álságosságát az elmúlt 20 év szocialista tevékenységének tükrében. Ha ügyes, ezzel egy százast le tudna emelni a Vonát eddig csak patás ördögös képeken látott szociktól..

Mesterházy nincs abban a helyzetben, mint kihívott, hogy ne vegyen részt egy kicsit is komolyan vehető vitán.

Orbán hogy gondolja, ő olyan helyzetben van, hogy legerősebb kihívóként, puszta szavazatféltésből nem megy bele a csinnbe a döntő csatában?

spájdernecc 2010.04.07. 16:07:36

@Kicsit Karcos:
szerinted van még a szociknál eltántorítható szavazó?
ahogy én ezeket a született "demokratákat" ismerem, marionettattila nem fog leállni Vonával, mondván, "nem legitimálja a nyilasokat"
ezt persze Ildinéni közölné

Kicsit Karcos 2010.04.07. 16:10:34

@spájdernecc: Bokrosnak és Vonának együtt kellene kihívnia Mesterházyt. Ez szerintem reális. Erre nem mondhatna nemet Mesterházy semmilyen nyilasozós handabandával.

spájdernecc 2010.04.07. 16:12:02

@Kicsit Karcos:
ezt szerintem jól látod
kérdés, hogy a Nemzet Lajosa hajlandó-e betársulni

spájdernecc 2010.04.07. 16:13:20

@spájdernecc:
mmint, a Madöf le tud-e szakadni a szoci csöcsről

derelyegrádi szellem 2010.04.07. 16:13:27

@Kicsit Karcos:

azért, mert az Attis egyszerűen és simán letagadhatja. Mint ahogy le is tagadná, nem, az nem úgy volt, meg különben is ő "új jelölt új programmal".

meg aztán a jelölti vita alapjában eredeti szándékát és rendeltetését tekintve nem egy Mónika show.

Ezt meghaladóan többen is jól meglátták, hogy Orbánék nem igen nyerhetnek ezzel semmit, szükségük sincs rá, és a helyzet nem is kényszeríti őket arra, hogy legyen. Én is ezt csinálnám a helyükben.

U.i. Szerinted miről lehet értelmesen vitakozni egy olyan emberrel, aki szerint az orvosok aszerint látják el betegeiket, hogy bal- vagy jobboldaliak azok, miközben a saját apja is orvos. Egy ilyen értelmi szinten lévő emberrel és az időjárást sem vitatnám meg.

Kicsit Karcos 2010.04.07. 16:18:02

@derelyegrádi szellem:"azért, mert az Attis egyszerűen és simán letagadhatja" (...) "Szerinted miről lehet értelmesen vitakozni egy olyan emberrel, aki szerint az orvosok aszerint látják el betegeiket, hogy bal- vagy jobboldaliak azok"

A földbe kellene döngölni a kamerák kereszttüzében, ha ilyenekkel megpróbálkozik. Szerinted az jó, hogy soha nem rakta még senki helyre nyilvánosan (párszáz tüntetőn kívül)?

derelyegrádi szellem 2010.04.07. 16:25:18

@Kicsit Karcos:

Igen csak mint írtam egy min. eln. jelölti vita nem erről kell szóljon, hanem értelmes vitáról. De ennek semmi esélye nincs. Ha viktor elkezdi döngölni akkor az a baj, ha nem akkor az.

Ez Viktornak nem kell, de ha megkér engem elmegyek helyette, és én ekézném ott egy órát. Szerintem sikere lenne..:-)

Kicsit Karcos 2010.04.07. 16:29:05

kuruc.info/r/2/57834/

Kiszivárgott hangfelvétel: orwelli diktatúrát készített elő a Fidesz

Idézet: "A köztörvényes autótolvajból lett Fidesz-kampányfőnök a 2009. májusi, pécsi polgármester-választás példáját hozza fel, ahol Páva Zsolt megválasztásakor már kitűnően működött törvénytelen rendszerük: „Meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták.”

Ez hiteles hangfelvétel szerintetek?

Erről is lehetne vitázni.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.07. 16:30:15

@derelyegrádi szellem: "De szerintem érthető, hoyg nincs. Mert Orbán kivel vitázzon? Az MSZP jelöltjével? Akkor Jobikkal miért ne? ha jobbikossal is, akkor az LMp-vel miért ne, madöf szintúgy. Az hogy nézne már ki, hoyg csak egyikkel, vagy mindegyikkel, mint valami szimultán sakkpartit vívna.

Ez a jelölti vitát egy alapvetően kétpólusú versenyre taálták ki, most ilyen egyelőre nem látszik."

Annak idején volt olyan választási műsor, mikor meghívták a pártok vezetőit, és a műsorvezető néhány kérdést intézett hozzájuk, melyekre mindenki válaszolt, visszaszólt a másiknak, az reagált stb. Mindenkinek volt X perc időkerete (Csurka kikérte az utolsó 2 másodpercét is, hogy a végén a kamerába mondja, hogy "győzni fogunk!" :DD).

Érdekes volt és hasznos, egymás mellé állítva végignézni a választékon. Ilyesmire lenne szükség most is. De sajnos nem lesz.

arlequin 2010.04.07. 16:30:42

@Kicsit Karcos: majd a holnapi beígért folytatás után meglátjuk.

derelyegrádi szellem 2010.04.07. 16:32:46

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

egy olyan mehetne. Csak a 2 men show(k)nak nem látom értelmét.

droID 2010.04.07. 16:56:09

Emlékszünk a 2006os vitára, ahol Feri leoltotta Viktorkát, csak éppen egy szava sem volt igaz? Egy ilyen vitának mégis mi értelme van? Alapjáraton híve vagyok a vitáknak, akkor ha számon kérhető dolgokról van szó és nem mindenki csak a levegőbe beszél. Össznépi acsarkodás lenne ebből, semmi más. Sokkal jobban érdekelne 1-1 szakpolitikus teszem azt 6-8 kiemelt témában történő vitája, ahol egy tökös és felkészült műsorvezető azonnal közbeszól ha valaki mellébeszél.

Zetek 2010.04.07. 17:25:03

Géza, de jó lenne, ha emlékeznél 1998-ra. Ott a második fordulóban dobtak össze egy vitának látszó bohózatot Gyula és barátai. Amikor felmerült a Fidesz győzelmének esélye. Azon kívül, hogy neked jó lenne egy vita van még érved mellette?

picur3ka 2010.04.07. 17:45:32

Ilyen Angliaban most lesz eloszor es csak a 3 legnagyobb part(kozel azonos szintu szavazatra szamithatnak) lesz benne.

Kulonben ez csak egy pofa vizit. Az osszes media anyag tanusaga szerint, azok szoktak a vitat nyerni, akik jobban neznek ki. A legelso Kennedy volt, a vitat magat teljesen elvesztette, de a valasztast megnyerte. Tok semmi ertelme.

Horizont 2010.04.07. 17:51:18

Ugyan miről vitáznának? És hogyan? Az eddigieket figyelembe véve egy ilyen hatosfogatból csak Vona jönne jól ki, meg talán Bokros, de még ez sem biztos:)) Orbánnak nem igazán fekszik jól ez a vitázás.Valószínű ezt ő is tudja. Szerintem egész életében hordozza magában a rossz emlékű tv vitát, amiből ott rosszul jött ki szegény. Valljuk be mi nagyon jól szórakoznánk egy ilyenen, mert Vona olyanokat szólna be, hogy az összes többinek a lélegzete is elakadna, mert nincsenek hozzászokva ehhez a (finoman fogalmazva) nem éppen diplomáciai nyelvezethez. Ugyan már kit érdekelnek ma már a pártok programjai.
Mindenkinek 2 óhaja van:1: húzzon a francba az akit utál, 2: jöjjön már akit vár, akitől jobbat remél!
Zero röviden összefoglalta: menjenek a p...csába. Nem, oda mi megyünk, ők a parlamentbe készülnek, és van aki be is jut ugye:) Ez a lényeg!!

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2010.04.07. 18:21:53

A demokrácia szégyene, hogy nem lesz vita.
Több ponton is vérzik ez a téma, kezdve a közszolgálati tévénél, ahol nem ELVÁRT egy ilyesmi vita, hanem minden résztvevő egyénileg eldöntheti! Az is teljesen világos kell legyen, nem fontos bemutatkozni azok felé akik majd szavazni fognak.
Máshol talán cél lehetne, hogy arról szóljon a mindez, kinek van jobb programja, aminek célja az ország sorsának jobbra fordítása, de nálunk mindegyik csak azt számolgatja mennyit nyerhet vagy veszíthet Ő és pártja mindezzel.
És végül itt az utolsó szomorú pont, ugyanis nagy valószínűséggel azok nyernének egy ilyen vitában, akik édesebb dolgokat búgnának a bárgyú nézők fülébe.
Mélységesen elszomorít.

2010.04.07. 18:53:19

Semmi értelmét nem látom a vitának. Hogy miért? Mert egyszer volt egy illetö, aki azt mondotta volt, hogy más a kampány és más a kormányzás. Igaza van. Lehet szépet mondani, lehet hülyébbnél hülyébb igérgetéseket tenni, ám senki nem gondolja ,hogy azt be is fogják váltani.Szerintem nem vitatkozni kell, hanem kormányozni és dolgozni. Ha nem tudják, vagy akarják menjenek a busba. Sirni pedig végképp nem kell, mert aki kormányozni akar, az ne sirjon.Végül egy szólás--"..szegény ember az aki igérni sem tud!" Enyit a politikai elitünkröl.

greybull 2010.04.07. 19:34:57

Én még emlékszem:
1. A Horn - Orbán vita kimondottan szimpatikussá tette nekem - MINDKÉT politikust.
2. Az Orbán - Medgyessy vita során Medgyessy alig válaszolgatott, Orbán önmagával vitatkozott - akkor úgy tűnt, hogy Orbán lemosta Medgyessyt - erre a szocik győztek.
3. Az Orbán - Gyurcsány vita során "teljesen világos volt, hogy" (nemcsak az, hogy mint később kiderül/t: a szocik nem csináltak Fletó alatt semmit, hanem, hogy) Fletó ordasakat hazudik, miközben Orbánt a tanácsadói a jófiú/jótanuló szerepére kárhoztatták - ettől függetlenül győzött az MSZP, és vesztett a Fidesz - jórészt a botrányosan szar kampány miatt, meg azért, mert a nép még nem érezte a bőrén a szocik ostorát.
4. Ha most 6 tagú vita lenne, az hogy nézne ki? kérdésenként mindenki kap mondjuk 3-3 percet, mindenki előadja a/z ismert/ rögeszméit, esetleg tesz egy-egy oldalvágást, mi addig megiszunk három sört, unjuk az egészet, a végén a részvevők felállnak, hazamennek, én bedőlök az ágyba, és másnapra semmire nem fogok emlékezni a vitából, hogy ki mit mondott - szavazni meg arra szavazok, akire már rég eldöntöttem.
Ennyi.

greybull 2010.04.07. 19:36:40

Ja még egy kiegészítés:
A választási ígéretek MINIMUMA a választások UTÁN rögtön MAXIMUMMÁ lép elő............

Marcellusca 2010.04.07. 19:59:16

@reKorrekt: Vajh, a többi adón miért nem kap megszólalási lehetőséget?

Ui.:
Kejeza hosszúlábú asszony? :D

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.04.07. 20:23:57

Most tényleg a "ki tud nagyobbat hazudni" vetélkedőről megy a jajgatás?!?

Mondjon már valaki egyetlen egy vitát az elmúlt húsz évből, ahol a jelöltek "vitatkoztak" volna... ha a program is (nem a kampány, hanem az azt követő négy év programja) szóba került, legalább 20 másodperc erejéig, az plusz pontot ért.

A vita várható eredménye:

-A fidesz megesküszik a Szent Koronára, hogy a választások után két nappal már Kína egyetlen gazdasági vetélytársai leszünk. (hehe)

-A jobbik megesküszik a Magyar földre, hogy ők nem orosz fennhatóság alatt állnak (hehe), és arra is, hogy a megválasztásuk esetén még magukat is legalább 40 évre rács mögé dugják, ahol naponta 30 órát fognak kényszermunkázni, szigorúan a nép érdekében.

-Az mszp megesküszik fleót életére, hogy ők most már tényleg a "nulla adó kormánya" (sic! GYF) lesznek, akik meghirdetik a "kolbászból lesz a kerítés" (sic! GYF) programját. (hehe)

-Az lmp megesküszik egy sárga labdára, hogy visszaszerzik -nekünk magyaroknak- a vízzel működő autó szabadalmát és két hét múlva a tömeggyártás is megindul. (haha)

-Az mdf/szdsz megesküszik a szabad piacra és a homokosokra, hogy úgy teremtenek 10 millió munkahelyet két hét alatt, hogy "az állam képtelen munkahelyeket teremteni" (sic! Bokros, a munkahelyteremtő) (hehehaha)

-Seres Mária meg megesküszik Berta kutyára, hogy felelősségre vonják az elmúlt 1000 év _ÖSSZES_ politikusát!

Akkor miért nem kapcsoltok végre a mónika sóóra?!? Ha tényleg csak ennyi jelentősége van egy sokpárti vitának, hogy popcorn és coca-cola... akkor mi a fasznak követtétek végig az elmúlt 8-10-15-20 év politikáját?

Úgyis az lesz a lényeg, hogy a mesterházinak mekkora bajsza serkent, a vona mennyire viszi fel a hangsúlyt a szavak végén ("aki azt gondoljaaaaaaa, hogy nem kerül börtönbeeeeee"), a zorbán hányszor dakotázik, a lendvai hány centiméteres mosolyt tud produkálni, a bokrosbajuszú ellejt-e egy szambát...

De egyébként jó post, megvan az anyáznivaló pro-kontra, ennél több nem is kell. :o)

kranführer 2010.04.07. 20:47:15

Felelősségre Von a Gábor. Ettől félnek ezek a tetvek.
Üdv
kran
egy jobbikos szavazó

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.04.07. 21:05:32

@kranführer: A pógári-körösek, az mszp által fizetett tanácsadók és a maszop szimpatizánsok, akik horn gyuszival egy színpadon adják a lájkot, azok is beleférnek a felelősségre vonandók körébe, mert akkor csak azért is! :o)

arlequin 2010.04.07. 22:33:39

@Félkupica_Fehér_Főnök: beleférnek?! ki se lóghatnak belőle, hajjaj!

egogegó 2010.04.07. 22:55:30

Tisztelettel!Minek vitázni, mikor verekedni is lehet!Az egyszerű hétköznapi ember, úgy is csak azt látja, ha el akarják venni a vagyonkáját azok a tetveket szóval úgy sem tudja meg győzni.Vagy veszít, vagy megpróbálja más eszközökkel megvédeni!Mert sajnos egyre kevesebben vannak, akik melléd állnának.Persze az erkölcseik, még ezt diktálják, csak hát be vagyunk szarva!Miért csináljunk magunknak problémát?Így van ez a pártokkal is, tisztes távolságról köpködik egymást, kit jogosan, másokat jogtalanul és másokat ismeretlenül.Alig várom a vasárnapot!Ja és bízom az emberek józan ítélőképességébe!

órarugógerincű felpattanó 2010.04.07. 23:16:35

@arlequin: Oszt akkor hogyan dózerolják el saját magukat?

arlequin 2010.04.07. 23:20:54

@órarugógerincű felpattanó: simán! mint a jóskapista, amikor kivágta maga alól láncfűrésszel az állványt. ebben tehetségesek vagyunk. magyar alkímia: aranyból szart!

marós 2010.04.08. 09:54:00

A léggömböt hámozni badarság lenne. Mindenki a fidesztől szeretne szavazókat elrabolni. A fidesznek nincs lehetősége a szavazatok szmának további növelésére, mert akik a vitáért kiabálnak, azoknak csak elmozdíthatatlan gyökér szavazó vannak. HAJRÁ MAGYARORSZÁG !

Kicsit Karcos 2010.04.08. 10:12:45

@arlequin: ahogy nézem, a folytatás csak a hab lesz a tortán.

arlequin 2010.04.08. 10:34:30

@Kicsit Karcos: azt mondták még ütősebb lesz. lehet hogy maga a vezér fogja -akarva-akaratlan-megosztani velünk bölcs s magvas gondolatait?

GatyaPityu 2010.04.08. 13:00:18

" A balos-zöldes-kalózos-lehetmás Schiffer András, akire rá kellett guglizni, annyira homályban van. "

RE
Itt egy kis segítség, hogy ki is ez a báránybőrbe bújt farkas:
kuruc.info/r/52/57548/

" Az LMP listavezetője Schiffer András, aki 2004-2008 között a Társaság a Szabadságjogokért ügyvivője volt. A liberális TASZ-t vélhetően sokan ismerik, de aki nem, annak bemutatnánk röviden. Az itt olvasható cikkből kiderül, hogy 2006-ban a Magyar Nemzet munkatársa, Lovas István pert nyert a TASZ (és Schiffer) ellen, amiért azok honlapjukon Sickratman rapszövegét reklámozták, amiben a Tilos Rádióhoz köthető rapper fideszes politikusok kiirtására buzdított."

süti beállítások módosítása