Skip to content


       Szűrés lista

Kukac az amúgy szép narancsban

Kár volt azért az egy pontért ... pedig minden olyan szépen ki volt dolgozva. A Kósa-Szíjjártó páros tudatosan hadovált össze-vissza, ezzel készítve elő a terepet Orbán 29 pontjának. (Mondjuk szerintem enélkül is megfelelően ült volna ez 29 gombóc, de mindegy, megtörtént, hagyjuk ...)

Szóval a 29 pont több olyan elemet is tartalmazott, aminek forintosított haszna nem mérhető tízmilliárdokba, mégis kellemes (egyeseket kéjes) öröm töltött el ott lent a gyomortájékon, mikor Viktor kimondta ezeket.
"98%-os adókulcs bevezetése a 60 napon túli végkielégítések és a titoktartási szerződések esetében."
Hát nem csodálatos, Szalainé drága? Bele lehet írni a szerződésbe, persze, hogy 12 havi végkielégítés, vagy 18 havi, meg is kapod, csak majd szépen fizeted vissza az államnak a 98%-át. Egy picikét meghagynak neked is, nem kell félni ...

Aztán itt volt még a másik klassz pont: 2 millió a max. fizu az állami szférában.
Kicsit elszaladtak a számok, Simor jegybankelnök havi 8 milliója, vagy Klados metróépítő havi 6 milliója sokszorosa volt akár a miniszterelnöki fizetésnek.
2009-es történet, de még azért is perelni kellett, hogy az állami fizetők fizetése nyilvános legyen! Sőt, a nyertes per után megint perelni kellett, mert a rektor fizetéseket sem akarták nyilvánosságra hozni.

Mondjuk érhető, hogy miért titkolták. Pár példát mondhatott is volna Orbán, hogy mindenki értse...

Tátrai Miklós Zoltán (Magyar Nemzeti Vagyonkezelő): 3,5 millió / hó + 33,6 millió évvégi prémium + 3-5 havi jutalom
Heinczinger István (MÁV Zrt. vezérigazgató): 3,42 millió / hó + 400 ezer jutalom / hó + 32,8 millió évvégi prémium 3-5 havi jutalom
Szabó Pál (volt Magyar Posta elnök): 2,54 millió / hó +   24,7 millió évvégi prémium + 5 havi bér jutalom
Kocsis István ( a volt Magyra Villamos Művek elnök): 2,584 millió / hó + 24,8  millió évvégi prémium + 3 havi bér jutalom
Székely Gábor (Szerencsejáték Rt.): 2,185 millió / hó + 20,9 millió évvégi prémium + 4 havi bér jutalom

Szintén maximálisan támogatható pont az igazgatósági tagok és felügyelőbizottsági tagok létszámának minimumra csökkentése. 
Mi lesz most a reneszánsz emberrel, Kocsis Istvánnal? Mi lesz most a többi ejtőernyős pártemberrel

Emlékszünk?
A törvényi előíráson felül 100 emberrel több van például a 10 legismertebb állami cég igazgatósági és felügyelőbizottságaiban: 


Nagyon tetszik, hogy felügyelőket küldenek jelentős közpénzzel gazdálkodó intézményekhez.
Volt elég botrány, itt az ideje, hogy kőkeményen elővegyük, átnézzük, átrágjuk a BKV, a MÁV vagy a Malév gazdálkodását. 

A kormányváltáshoz idáig mindig hozzátartozott a bútor, telefon meg autóvásárlás, most ennek is vége. Jó lesz a jelenlegi bútor, telefon és autó.

Ezek voltak az úgymond "szimbolikus" jelentőségű pontok, a pálinkafőzés mellett, természetesen.

De sajnos belekerült a kukac is a narancsba ... pedig higgyétek el, én örültem volna a legjobban, ha minden szép és kerek lett volna.

Íme, a nem is kukac, inkább féreg:
"Pártok költségvetési támogatásának mértékét 15%-kal tervezik csökkenteni."

A Kettős Mérce blog mutatott rá először, hogy ez a pont bizony egy kicsit necces:
"Ameddig nincs ésszerű törvény a kampányfinanszírozásra, mindennemű állami támogatás csökkentése csak arra jó, hogy a pártokat a gazdasági érdekkörök felé sodorja a rendszer. A javaslat maga évi kb 400 millió forintot ér vagy még kevesebbet, tehát nagyban nem befolyásolja a költségvetést."

Pontosan!
Sikerült rekordgyorsasággal rendezni a kettős állampolgárságot, a kisebb parlamentet, a kisebb önkormányzatokat, a három csapást, és pont a pártfinanszírozásra nem jutott volna idő? Nem volt megírva előre a törvényjavaslat? Vagy nincs is ilyen?

Viktor, nem csökkenteni kell az állami támogatást, hanem éppen ellenkezőleg: növelni! 

Növelni, de aztán kőkeményen büntetni a mutyizást, a pártkasszák illegális feltöltését!

Adjunk a pártoknak tisztán, üvegzsebben annyit, hogy ne szoruljanak rá hogy lopjanak, hogy nokiásdobozozzanak, hogy eladják a voksukat a lobbiknak!
Nekem megérne legálisan, a költségvetésből több milliárd forint a pártoknak, ha cserébe mondjuk horvátországi áron épülnének az autópályák...

Ez a -15% kb. annyira hiteles, mint egy mezei parlamenti képviselő alapbére, a bruttó 232 ezer forint. Ne nézzetek már minket hülyének, ha szabad kérni...

Amúgy az állam 220 millió forintot "spórol" ezzel a lépéssel. Csak azt nem tudjuk, hogy Puch és Simicska urak ennek hányszorosát szedik vissza...

Fidesz: 600 millió, ebből -90 millió
MSZP: 300 millió, ebből -45 millió
Jobbik: 250 millió, ebből -37 millió
LMP: 140 millió, ebből -21 millió
KDNP: 130 millió, ebből -20 millió
MDF: 25 millió, ebből -4 millió

Címkék: fidesz válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr512068807

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felvizezett pálinkafőzés 2010.06.17. 12:49:44

Hát, ez sem úgy lesz, ahogyan bejelentették. De már meg se lepődik a zember, hiszen lassan hozzászokhatunk, hogy a Fidesz ígéreteinek csak a töredéke teljesül. Már ha egyáltalán. Most például a szabad pálinkafőzéshez való jogról bizonyosodott be, hogy ...

Trackback: Déjà vu 2010.06.11. 10:49:28

Olvasom a tegnapi hírekben (L. Z.-nek köszönet a forrásért), hogy szép csöndben hatályon kívül helyezte a minisztériumi létszámstopról szóló határozatot a kormány, ezzel együtt a betöltetlen álláshelyek után eddig felhalmozott megtakarításokat felhaszn...

Trackback: Zajos ünneplés? 2010.06.10. 13:48:40

Szentesi Zöldi László azt bírta írni a Magyar Hírlapban egy jó kis Népszava ekézés kapcsán, hogy Orbán huszonkilenc pontját Európában zajosan ünnepelték. Valóban? Nekem valahogy más jött le a HVG tegnapi összeállításából: A Financial Times arról í...

Trackback: Bankok Hilton 2010.06.10. 09:34:36

Bankok Hilton   „ha a gazdagot éri sérelem a szegény javára, tisztességesebb, mintha fordítva történnék”   A bankok nem végeznek semmilyen érdemi munkát. Nem hoznak létre kézzelfogható hasznot. Pénzt adnak ki kamatra, ráadá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2010.06.10. 11:52:43

@Lone Wolf: Majd meglátjuk, hogy mi lesz a törvényben.
Elsőre nincs értékhatár megjelőlve, tehát mindenkire vonatkozik, nem csak Szalainé-félékre.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.10. 11:57:23

"A törvényi előíráson felül 100 emberrel több van például a 10 legismertebb állami cég igazgatósági és felügyelőbizottságaiban: "

Na ezen eddig is kamilláztam, tényleg kellett ennyi? Ugye, hogy nem.

"Íme, a nem is kukac, inkább féreg:
"Pártok költségvetési támogatásának mértékét 15%-kal tervezik csökkenteni."
Soha nem értettem, miért kapnak egyáltalán.
Vannak tagjaik, tartsák el őket azok.

Lone Wolf 2010.06.10. 11:57:31

@Marcellusca: "Majd meglátjuk, hogy mi lesz a törvényben.
Elsőre nincs értékhatár megjelőlve, tehát mindenkire vonatkozik, nem csak Szalainé-félékre."

Ez meg a másik dolog! Egy programtervezetet, azért ne keverjünk a kész törvénnyel! De tudod mit? Ha bevezetnek egy értékhatárt, az csak arra lesz jó, hogy a végkielégítés összege az értékhatár - 1 Ft legyen... Ez VAGY mindenkit érint, VAGY senkit sem. Ez van...

kill004 2010.06.10. 11:57:38

A lakáshitelhez: Egy -két embernek szelektív a memóriája. Vissza kéne olvasni, 1- 1,5 évvel ezelőtt a blogokon milyen felháborodás ment, amikor feri+gordon osztotta az észt a lakossági deviza eladósodottságról, meg a felelőtlen lakossági hitel felvételről.

Lone Wolf 2010.06.10. 12:01:45

@kill004: "Vissza kéne olvasni, 1- 1,5 évvel ezelőtt a blogokon milyen felháborodás ment, amikor feri+gordon osztotta az észt a lakossági deviza eladósodottságról, meg a felelőtlen lakossági hitel felvételről."

Az a fene nagy helyzet, hogy ebben bizony igazuk is van! Csak ugye, az ő dolguk lett volna az, hogy megakadályozzák ennek a helyzetnek a kialakulását, és ne engedjék bedőlni ezeket a hiteleket, ha már egyszer nem voltak hajlandóak idejében megállítani a folyamatot...

Innentől kezdve meg tőlük ez hiteltelen! És akkor sincs igazuk, ha igazuk van!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.10. 12:13:36

@derelyegrádi szellem:

Nem, még rehabon vagyok, kapom a Metadont.

Aki néz például Discovery chanelt-t, az tudja, hogy Kladosra a mélyépítéssel foglalkozó filmek kétharmadában hivatkoznak. Ezek nem ilyen káeurópai belterjes műsorok, hanem elsősorban amerikaiaknak készülnek, akik azt sem tudják, hogy mi merre vagyunk, tehát nem a négyes metró miatt sztárolják bennük Kladost. Ha megnézed, eddig milyen munkákon dolgozott első számú vezetőként, leesik az állad.

derelyegrádi szellem 2010.06.10. 12:15:35

@Gunther:

A helyzet ezzel az, hogy a bankok igazán megérdelmik amit kapnak, mert:

1./ Jött a válság, amit ők maguk okoztak hihetetlen mohóságukkal, azonnal az államhoz rohantak, hogy adjon pénzt az adófizetőkéből, mert ők bajban vannak. Most lehet egyenlíteni.

2./ A válság náluk nem is válság, legalábbi itt Mo-n, mert ők a devizahitelek esetében nem csak az árfolyamkockázatot hárították tovább, hanem a jegybanki alapkamat meg svájci alapkamat emelkedésére hivatkozva a KAMATOKAT is megemelték, átlagosn 1-1.5 %-al. Emiatt is ugrottak meg törlesztőrészletek, és akkor sem mentek vissza lényegesen, amikor a devizaárfolyam kedvezőbb lett.

3./ Most, hogy a magyar alapkamat és svájci is visszaesett természetesen eszük ágában sincs visszavinni a kamatot a korábbi szintre, vegy az alá, pedig mindkét kamatmutató lejjebb ment, és amikor felment akkro az kamatszint emelkedést eredményezett, mégpedig azonnal. Amikor visszamegy, akkor meg ugyanilyen párhuzamus hatás nincs. És a miértre válasz se.

Tehát ami még kéne bankadó mellé, az minden kereskedelmi banknál egy átfogó PSZÁF vizsgálat emiatt, nagyon súlyos bírságok, és kötelezés a szerződések módosítására olyan módon, hogy a kamatemelések oka megszűnt, így most viszont akkor vissza is kéne vinni az egyoldalú szerződésmódosítással megemelt kamatot (a betéti kamatok esetében azonnal megtörtént a korrekció, gondolom ezt felesleges is említenem), az eddig e módon jogtalanul beszedett pénzt meg kamatostul visszafizettetni az ügyfeleknek.

Így talán felfognák végre, hogy ők nem a Kelet-indiai Társaság és ez nem India 1600-ban, és mi nem csak egy bennszülött vagyunk, hanem ÜGYFELEK. Talán...

Homeoffice 2010.06.10. 12:16:23

Kérdeznék valamit hitellel kapcsolatban.
Lehet hogy sokan lehülyéznek de miért nem hirdet a kormány egy egyszerű bérlakásprogramot.
1. Bér alacsonyabb lenne jóval mint a hitel.
2. Akár még a bérleti jog örökölhető is lenne. (Családban szigorúan)
3. Ezáltal megoldódna az országon belüli szabadabb munkaerővándorlás.
4. Angliában Németországban ez működik. Itt miért nem?
5. Lakásállomány rendelkezésre áll. Cég épit, önkormányzat átveszi és ez hosszútávon jó befektetés lenne neki is.

Homeoffice 2010.06.10. 12:22:44

@Gunther:
6. Mivel a munkahelyek sok helyen bizonytalanok, ezért a lakáshitel az nagyon kockázatos.
7. Ker. bankok is szivnának egy nagyot.

Marcellusca 2010.06.10. 12:23:31

@Lone Wolf: Tudod, az a bajom, hogy volt gyakorlatilag volt 4 évük, hogy készítsenek kormányprogramot, amit most csak aktualizálni kellene.
De most sem azt nyújtotta be Viktorka, hanem TERVeket.
Ne már, bazzeg! Már ne ötleteljünk!

Bezzeg a Honvédség lefejezése, a "költöztetések", a már megszavazott tövények egyből mentek, arra megvolt a kész forgatókönyv.

Ja, csak halkan kérdezem: Viktor Viktorovics Viktorov házának biztonságossá tételét ki fizeti?
A felcsúti házét ki állja?
Csak azé', mer' anno nagy volt a felháborodás, hogy Fletó nem volt hajlandó beköltözni a min. eln-i rezidenciára. És ő saját pénzből finanszírozta.

derelyegrádi szellem 2010.06.10. 12:23:48

@El Topo (Sgt. Elias):

Tudok róla.

Ha még egyszer elolvasod a kommetemet, akkor meg a te állad esik le, mert az ugyanis nem arról szól, hogy klados nem ért hozzá, meg nem világhírű, hanem ennek hatása, vagy eredménye nem látszik a 4-es metró kapcsán.

Ha magyar válogatottba leszerződtetjük messit ezercsilliárdért, de 0 gólt rúg, akkor nem érte meg.

Próbálok majd egyszerűbebn fogalmazni, amíg rajta vagy a metadonon. :-)

Marcellusca 2010.06.10. 12:30:01

@Gunther: Mert a magyar röghöz kötött.
Ha nincs háza/lakás, akkor már nem találja a helyét.
Ezért nem mobilis.
Viszont, amíg nincsenek bérlakások ...

22-es csapdája. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.10. 12:30:46

@Gunther: Főleg miután rengeteg lakás eladhatatlan, az építtető kkv-k meg nem kapnak érte pénzt-> csődközelben vannak.

Nem lenne ez hülyeség!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.10. 12:32:06

@El Topo (Sgt. Elias): Érdekes, ezt mondtam én is, hogy akkor miért nem megy a 4-es metró építkezése?

Másrészt, ha akkora arc, akkor miért kér ennyit? Nem mondhatná azt, hogy gyerekek, mondjuk 2-3 milláért megcsinálom, mert ez mégiscsak a hazám?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.10. 12:33:01

@derelyegrádi szellem:

Elnézést, ha nem volt egyértelmű, ezt arra írtam, hogy te azt íírtad, fenntartásaid vannak azzal kapcsolatban, hogy kladost elvinné-e a piac.
Elvinné.

Homeoffice 2010.06.10. 12:33:32

@Marcellusca:

Igen, viszont fel kell azt fogni, hogy megszűnt az egy élet- egy munkahely dolog. Leh thogy 3 év múlva Sopronban vagy Békéscsabán melózok majd.
Viszont a lakáshitellel már rogzítve vagy.
Bérlakásokat ki lehet alakitani. Egyrészt rengeteg olyan "lakópark" van ami tök üres.
Másrészt itt a lehetőség államim egbizással felpörgetni az épitőipart:)

Marcellusca 2010.06.10. 12:33:46

@derelyegrádi szellem: És akkor sem biztos, hogy Messivel van baj. :)
Lehet, hogy a CSAPATban nincs senki, aki gólpaszt tud adni.

Erről Döme esete jut eszembe.
Istenítették, szuper volt a klubcsapatában, a válogatottban meg "semmi".
Mert a többi 9 (kapust nem számolom) játékos falábú volt. Nem volt kivel játszania.

lyken 2010.06.10. 12:37:00

@Marcellusca: "Úgyis az ügyfelekre fogják hárítani, hacsak nem lesz törvényileg tíltva. "
Azt nem tudod tiltani, hogy profitja legyen. Árat meg ott emel ahol akar. Majd írásba adja, hogy nem ezért emelte és minden rendben lesz.

Kicsit Karcos 2010.06.10. 12:43:30

@ColT:

"Vannak tagjaik, tartsák el őket azok."

Bizony, éppen egy-egy ezredest kellene átlagosan beszednie a pártoknak a szavazóktól, és ki lenne váltva az állami támogatás. Nem ér meg egy ezrest a szebb jövő a választóknak? Akkor nem is érdemlik meg. A pártok érdekképviseleti szervezetek, azoknak az érdekeit képviselik, akik fizetik őket. Ha az állam fizeti őket, akkor jön a Zemberek képviselete, ha meg a Strabag, akkor az övék. A dolguk a választóik képviselete lenne, ezért aki szavaz, az fizessen is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.10. 12:58:28

@Kicsit Karcos: Akik a pártra szavaznak, nem mind tagok.
De ettől függetlenül, akkor miért van tagdíj?
Amúgy szerencsére én sem vagyok tagja egyik ilyen szarnak sem.

derelyegrádi szellem 2010.06.10. 13:06:41

@El Topo (Sgt. Elias):

semmi baj, betudom a reggeli metadonodnak...:-)

Az a rész ÁLTALÁNOSSÁGBAN szólt, erre utal, mégpedig nyilvánvalóan az x éve kitétel is. Mindenki kapcsán Kocsis, Antal, Aba Boti, Tátrai, meg minden haver, elvtárs estében ez a duma. Ha nem adnánk ennyi ezek kiváló szakemberek nem jönnének ide, mert elvinné őket piac. Aztán ki szokott derülni, hogy nem is annyira jó szakmeber, meg amikor valami botrány kerül elő a kiváló "piaci szakember" különben sem tudott semmit semmiről, de nem is kellett tudnia, meg a felelősséget is úgy vállalja, hogy marad a helyén. Ilyeneket a "piacon" , magáncégeknél lehet? Nem. Na ezért dolgoznak ők MINDIG a közszférában (az őket egyfolytában csalogató piacon soha egy percet se), mert ott piaci fizetésért ezt is lehet. Meg lopni is korlátlanul. Sőt az még elvárás is, mint kiderült mostanában.

Hát ennyit erről. Klados ehhez annyiban kapcsolódik hogy az ő csillagászati fizetését is (persze csak amikor már kiderült, nem előre) is ezzel indoklota a Gabi, meg aztán a nyilván meglévő szakértelme, magán projecten nem is nagyon látszik, mit azt te is megállapítottad.

Kicsit Karcos 2010.06.10. 13:12:51

@ColT: jogos. A lényeg, hogy ne a Zemberek fizessék a pártokat, hanem ki-ki a sajátját.

Noname Watanabe 2010.06.10. 13:23:04

a maszop nyolc évig le sem szarta a pártfinanszírozás kérdését, én már annak is örülök, hogy a patásördög Zorbánék megpendítették ezt a húrt a programban...
Mellesleg a finanszírozás növelésétől vagy csökkentésétől függetlenül kőkemény gazdasági érdekek kötik a pártokat ilyen-olyan gazdasági csoportokhoz... Ettől a mínusz kétszázhúsz milliótól nem változik semmi. (A jobbik biztosan nem fog a Tesco keblére omolni egy kis pízért :D)

Kravver 2010.06.10. 13:52:55

@eszkep:
"melynek egyébként egyetlen nagyobb magyar szereplője az OTP" - hagyjuk már egyszer és mindenkorra ezt a marhaságot, sokadszor látom itt leírva,

Az OTP 75%-a külföldi tulajdonban van. Pont.

lyken 2010.06.10. 13:58:01

@ColT: "Soha nem értettem, miért kapnak egyáltalán.
Vannak tagjaik, tartsák el őket azok. "
Én az egyházakról is ezt sóhajtozom 10 éve.

Kravver 2010.06.10. 13:58:31

@Gunther:
Elmondom.
Azért, mert az állam nem építési vállalkozó, saját lakásállománya pedig minimális.
Amit te fejtegetsz, az egy tipikus PPP konstrukció, ami -hála 8 év durcás fityesz ellenzéki kommunikációnak- szarabbul cseng a fülekben mint a gyurcsány-gergényi-veresjános-öszödibeszéd témakör bámely eleme.
Miért építene a privát cég bérlakást? Hogy az állam adja ki? Miért nem adja ki akkor ő maga piaci áron?
Vagy netán az állam piaci ár alatt adná ki? A különbséget ki fizetné? Én? A bérlakáspiac pont olyan szegmens, mint a csirkegyár. Nem az állam feladata.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.06.10. 14:10:54

@Kravver: ""melynek egyébként egyetlen nagyobb magyar szereplője az OTP" - hagyjuk már egyszer és mindenkorra ezt a marhaságot, sokadszor látom itt leírva,
Az OTP 75%-a külföldi tulajdonban van. Pont."

bet.hu/magyar_egyeb/dinportl/companyprofile?security=528
A "Részvényesek, cégvezetés" fülön van a lényeg.

Az OTP részvények közkézhányada 73,53%. És 5% feletti részvényese 3 van, abból egyik a MOL.

Pont.

Homeoffice 2010.06.10. 14:13:03

@Kravver:

Mindenképpena piaci ár alatt kell kiadni, mert mostanában az a legnagyobb baj, hogy egy hitel neem sokkal több mint egy bérlakás.
Különbség miért lenne,
Kinek szeretnél jobban tartozni... egy banknak, vagy cégnek illetve az államnak?
Szerintem meg pont az állam feladata, mert ez nagyon hosszútávú befektetés.

Kravver 2010.06.10. 14:18:56

@Gunther:
És a piaci ártól való különbséget gondolom megint az én adómból egészítenéd ki igaz?
Hát egy pejparipa-pimpilimpit (aka: lófaszt)!

Homeoffice 2010.06.10. 14:23:33

@Kravver:

Ajjaj...valamit keverünk.
Mondom a verziót.
1. Állam megveszi a lakásokat . (bankoktól, stb) egyszeri pénzkiadás, viszont ez ugyebár belekerül a gazdaságba. Jobb mintha a segilyekre osztanád nem?
2. Kiadja
3. Ez hosszútávon (hasraütök 30-40 000 ftos bérléssel ) visszahozza az árát a lakásoknak
Igen egyszeri befektetés lenne, de milyen különbözetről beszélsz? Ezenfelül a különbözet megszünne merta piac alkalmazkodna az állami bérleményi árakhoz.

Kravver 2010.06.10. 14:33:08

@Gunther:
Alapvetően nem érted, az a baj.
Nem írnék most hosszú elemzést, csak két dolgot gondolj át (van még kb harminc seb, amiből ez vérzik)

1. A piaci bérlakásárak úgy alakulnak ki, hogy a lakásban fekvő tőke alternatív hasznosítására + az amortizáció értékére fedezetet biztosítson. Ha az állam ez alatt az ár alatt ad ki lakásokat bérbe, akkor vagy ráfizet a befektetésére (közpénzből!) vagy nem lesz pénze a műszaki nívó tartására (lerohadnak a lakások) vagy mindkettő. Lsd az 1990 előtti bérlakás rendszer, IKV mond valamit?

2. Hogy választod ki, hogy kinek adsz kedvezményes bérű állami bérlakást? Több a fóka mint a kolbász ugyanis. Visszahozod az IKV-t? És ha a segílyes cigány kapja meg helyetted? És ha a milliomos kisfia?

Engedd meg, hogy a "Kádár elvtárs legjobb barátja" címet kiosszam neked.

Vidéki 2010.06.10. 14:34:49

A szerző szép javaslata: „Adjunk a pártoknak tisztán, üvegzsebben annyit, hogy ne szoruljanak rá, hogy lopjanak,”
Az „üvegzsebet” már régen, a 2002-es választások előtt feltalálta egy hazánk fia: Keller László elvtárs.
A választások megnyerése után, mint a mesében, a jó tett elnyerte jutalmát, Keller elvtárs „közpénzügyi államtitkár” lett és minden percét az üvegzseb szemlélésével töltötte.
Látása ettől annyira megromlott, hogy MSZP-s zsebekbe képtelen lett belelátni, még olyan esetekben sem , amikor a zseb közvetlenül orra előtt, saját minisztériumában volt.
Nem az ő látásán múlt, hogy kancelláriaminiszterének csúnya anyagi ügyek miatt le kellett mondania.
Az üvegzseb még nem garancia semmire. Akik nézik, azoknak éles látásúnak kell lenni.

Marcellusca 2010.06.10. 14:38:37

@Kravver: Na, na! Ne báncsad, vaze! :)
Nem olyan földtől elrugaszkodott dolog ám, amit Günther mond.
Csak nem egyszerű. Ki kellene hozzá dolgozni egy programot.
Nem egy hét alatt összeb@szni, hanem pontosan kidolgozni!

Egyébként meg hol marad az a nagy NEMZETI összefogás?

Homeoffice 2010.06.10. 14:41:49

@Kravver:

Csak miattad megváltoztattam a nevemet.
Ez egy ötletelés volt így fél óra alatt összehozva:)

Kravver 2010.06.10. 14:42:44

@Marcellusca:
Kidolgozhatsz te bármilyen programot, de ha a piaci ár alatt akarod adni a bérlakásokat, akkor adópénzekhez kell nyúlni.
Az államnak pont annyiba kerül építeni (venni) és fenntartani mint egy cégnek. (A különbség, hogy a cégnek van erre kapacitása és szakértelme, az államnak meg még ezt is meg kell fizetnie, persze cserében lemondhat a nyereségről :) de a szaldója így is negatív lesz. )

Kravver 2010.06.10. 14:43:47

@Gunther elvtársbajtárs:

Ötletesebb lett volna a Kádár-Günther elvárs-pajtás-bajtárs

Kravver 2010.06.10. 14:48:08

@Marcellusca:

Várjál rájöttem! Ott lehet még fogni a dolgon, ha Állami Építőipari Vállalatokat alapítunk(leheten pl megyénként 1, pl Somogy megyei ÁÉV, stb), amelyeknek nem célja a profittermelés csak a szép és modern bérlakások építése, korszerű technológiával nagy tömegben.
Egy másik állmai szervezet lehetne amelyik a bérlakások üzemeltetésével és karbantartásával foglalkozna (non-profit szigorúan), pl hívhanák Állami Ingatlan Kezelő Vállalatnak.
Fúdejó lenne.
Deja vu?

Marcellusca 2010.06.10. 14:49:43

@Kravver: És, arra nem gondoltál, hogy csak eleinte lenne alacsonyabb a bérlakás bérleti díja?
Mi van, ha a piac hozzá igazodna? Lenyomná az árakat?
Mi a jóbüdösfranc kerül egy 1,5 szobás albérletén 70-80.000Ft+rezsi?!

Homeoffice 2010.06.10. 14:50:40

@Kravver:

Jójójó...azt hiszem hiba volt kicsit filózgatni és más megoldást keresni.
Maradjon inkább az, hogy mindenki a ker.bankok foglya.... (Uppszi Daisy csak nem 20 000 fttal nőtt a devizahitel...)

Kravver 2010.06.10. 14:59:49

@Marcellusca:
Elmondom, mi kerül.
1,5 szobás lakás Bp-en közepes helyen legyen pl 8MFt, ha ezt a 8Met én a tulajdonos bankba teszem és lekötöm, akkor évi 400ezer kamatot termel, ha értelmesebben másba fektetem, akkor 8% hozamot tudok rajta hozni (640e Ft). Legyen eddig ez a rész 45e/hó, mit elvárt bevétel.
A kiadott lakásomat szinten kell tartanom, azaz 2-3 évente rá kell költenem egy csinosabb összeget, erre is bérleti díjból teszek félre mondjuk havi 10-et.
Már ott is vagyunk, hogy 55e/hó és adót még nem fizettem a kiadás után. Most megnéztem az expresszt és éppen 50-60 között lehet Bp-en 1.5 szobás lakásokat bérelni. :D
Csuda mi?
A 70-80 az a "jobb" helyekre igaz, de ott az ingatlan értéke is magasabb, meg a kereslet is erősebb, ami felfelé tolja az árat.
Persze számolni ugyanígy kell.
Hidd el, saját tapasztalatból mondom, kifejezettem szar üzlet mostanában lakást kiadni.

Kravver 2010.06.10. 15:27:05

@Gunther elvtársbajtárs:

Ez a "bankok foglya" is egy olyan jó kádáros duma.
Nem kötelező a saját lakás. Lehet bérelni is, akkor meg a bérbeadó foglya vagy (és még tulajdon érzeted sincs). Egyébként ha erősebb lenne a valós igény a bérlakásokra (mobilabb lenne a magyar), akkor nyilván jobban megérné ilyeneket nagyobb tömegben építeni és fenntartani, kisebb kockázattal járna (ki tudom adni vagy nem tudom kiadni?, lelakja-felgyújtja-szétzúzza vagy vigyáz rá??) és ez már hatással lehetne az árakra is.
Jelenleg kb 3 évből 2 évet tudok kiadni átlagban. Ha fixen ki tudnám adni 100%osan, akkor lehetne olcsóbb is.
Na részemről lezártam ezt a parttalan beszélgetést.

anarcho78 2010.06.10. 15:47:14

mondjuk engem speciel nem érdekel, hogy 2 vagy 5 milliót keres, inkább az új adózás miatt én NE kapjak kevesebbet bassza meg.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.06.10. 15:54:55

@Gunther elvtársbajtárs: Pöcsükre kell végre lépni a tótoknak. Mert kicsit elszaladt velük a ló.

Homeoffice 2010.06.10. 15:57:39

@Noname Cowboy:

Így van.
Ilyenkor, mikor a szlovákokra gondolok mindig eszembe jut.... Kérem itt nincsen rasszizmus, de igény az van rá!:)

Cool Story, Bro 2010.06.10. 16:08:09

Előre is elnézést.

Molnár Anikóval Michael Jackson apja is kikezdett Amerikában
| 2010.06.10. 08:56 - nemoszi

Nagy Ő Anikó annyira el szeretne tűnni a sajtó elől, hogy a héten a Hot!-ban is megfuttatta amerikai sztorijait. Így most van szerencsénk megtudni, hogy kiskora óta imádja Michael Jacksont, és legvadabb álmában sem gondolta volna, hogy valaha fogja látni az énekes anyját, mégis sikerült találkoznia vele. Ennél már csak az volt nagyobb élmény számra, mikor – Eddie Murphy után szabadon – Jackson 81 éves apja kikezdett vele Las Vegasban. Bizony, elég volt egy közös fotó, hogy Molnár felkeltse Joe Jackson érdeklődését: „Elég lekezelő volt az öreg mindenkivel. Végül két lengén öltözött csinibaba ráakaszkodott, és ekkor olyasmi történt, ami csak a mesékben szokott. Félretolta a lányokat, és intett nekem, hogy menjek közelebb. Nem vagyok szokva ahhoz, hogy integessenek nekem, de gondoltam, ilyen helyzet egyszer az életben adódik, és közelebb mentem az öregúrhoz.” – mondta Molnár. Ezután egész este beszélgettek, és a valóságshow-celeb állítása szerint az öreg Jackson felajánlotta neki, hogy szívesen eltartja. Némi gondolkodás után azonban Molnár Anikó nemet mondott: „Se gusztusom nem volt hozzá, sem pedig azt nem akartam, hogy rajtam gúnyolódjon fél Magyarország, hogy egy ilyen csúnya öregemberrel osztom meg az életemet. Arról nem is beszélve, hogy milyen ember az, aki ilyen könnyen túlteszi magát a fia halálán…”. Megkérdeztük Molnár Anikót a történtekről, de nem kívánt nyilatkozni.

Kicsit Karcos 2010.06.10. 16:08:52

@Kravver:

" ha ezt a 8Met én a tulajdonos bankba teszem és lekötöm, akkor évi 400ezer kamatot termel"

És az infláció hol van a képletedben?

Kicsit Karcos 2010.06.10. 16:11:34

@Kicsit Karcos: ... vagy a lakás értéknövekedése. Kicsit kevésnek tűnik a változó.

Kravver 2010.06.10. 16:17:05

@Kicsit Karcos:

Mert le van egyszerűsítve.
BTW az infláció és a bankszámla kamat között azért van némi korreláció, ha máson nem is az MNB alapkamaton keresztül.

A lakás értéknövekedése az pedig nem konstans. Mostanában például kb negatív.
Nem számoltunk továbbá kommunális és egyéb, a lakóingatlanhoz kapcsolódó adókkal, kiadásokkal.

Kicsit Karcos 2010.06.10. 16:26:52

@Kravver: ha lekötöd a bankban a pénzed, az az inflációt sem fedezi, azaz ha bankba teszed a lakás árát, azért 10 év múlva nem kapsz lakást. Ha lakásra költöd, akkor 10 év múlva is a tiéd a lakás ára, plusz a "kamatokat" is megkaptad a befektetésed után.

Nem is értem, miért nem a bankban fialtatják a pénzüket a befektetők, hanem ingatlanban:)

Kicsit Karcos 2010.06.10. 16:28:04

@Kicsit Karcos: * én is leegyszerűsítettem a képletet.

Kravver 2010.06.10. 16:35:36

@Kicsit Karcos:
A bankban lekötés mint a legszarabb befektetési példa került feltüntetésre.
Rengeteg formában fialtathatok tőkét, vannak rosszabb és vannak jobb hozamok kisebb és nagyobb kockázat stb. Kicsi ésszel mostanában a Forexen 100-200%okat lehet fogni, de erre nem alapozhatom egy 1,5 szobás lakás bérelti díj számítását :D, mert akkor kijönne, hoyg 350e/hó lenne a reális díj.

Prof. Dr. Simon Templar 2010.06.10. 16:37:09

@Kravver: "Az OTP 75%-a külföldi tulajdonban van. Pont." De érdekes módon ez nem látszik meg az ügyfelekkel való bánásmódon. Kb. ugyanolyan szintű az ügyfélkezelés, mint 30-40 éve. Olyn szockós...

Kravver 2010.06.10. 16:37:28

@Kicsit Karcos:
"ha bankba teszed a lakás árát, azért 10 év múlva nem kapsz lakást."

Ez attól függ, hogy a lakásárak merre mozognak az inflációhozés a kamatlábakhoz képest.
Ingatlanlufi. Mond ez neked valamit?
Egy 2 éve 50millióért megvett ház most 38millióért megy el.

Joe.UK 2010.06.10. 16:38:12

Berlakas ugyben Kravverrel kell egyetertsek. Ne akarjuk vissza a Kadar-rendszert!

A "narancs kukachoz" :
Szerintem a partok kozpenzbol valo finanszirozasa megengedhetetlen. Tartsak el magukat tagdijbol es eseti adomanyokbol (persze mindenrol atlathato tiszta konyvelest adomanyozoi oldalrol is!). Ugyanez vonatkozik MINDEN mas szervezetre: sportklub, egyhaz, stb.

Kravver 2010.06.10. 16:38:37

@Quain:
Csodálkozol? Az ügyfélkezelés nem a tulajdonosokon múlik, hanem a menedzsmenten. Csányi papa és sleppje.
Amíg a tulajoknak kitermelik az osztalékot, addig ők pont leszarják az ügyfeleket.

Kicsit Karcos 2010.06.10. 16:38:48

@Kravver: magyarul mégiscsak az a képlet, hogy 10 éven belül szeretné a tulajdonos, ha visszajönne a lakás ára, és nem az, amit írtál? Ugye ennek semmi köze ahhoz, mennyit kapna a bankban a pénzére, mint ahogy a forexhez sincs?

Prof. Dr. Simon Templar 2010.06.10. 16:42:43

@Kravver: "Csodálkozol? Az ügyfélkezelés nem a tulajdonosokon múlik, hanem a menedzsmenten. Csányi papa és sleppje.
Amíg a tulajoknak kitermelik az osztalékot, addig ők pont leszarják az ügyfeleket."

Erről az jut az eszembe, hogy ezért van az, hogy ami máshol kiválóan működik, az M.o.-n kiválóan becsődől...mivel itt SENKI nem hosszútávra gondolkozik. Kb. mint az Oszmán Birodalomban a khász birtokok használói....

Marcellusca 2010.06.10. 17:12:17

@Cool Story, Bro: Ó, bakker, most akartam linkelni. :)
Téma ajánló a "Ki nem dugta még meg Molnár Anikót" rovatba:

velvet.hu/blogok/gumicukor/2010/06/10/molnar_anikoval_michael_jackson_apja_is_kikezdett_amerikaban/

xD

Marcellusca 2010.06.10. 17:18:17

@Kravver: Nekem erről egy "vicc" jut eszembe:
Szomszédok árulják az ugyanolyan építésű, korú és elrendezésű házaikat.
Az egyiké 50, a másiké 25 millát ér.
Kérdezi az egyik a másiktól:
- Szomszéd, hogy lehet az, hogy a maga háza a dupláját éri, mint az enyém?
- Há', ázs úgy ván, kedves szomszíd, hogy az ín somsédom nem csigán.
xD

Kravver 2010.06.10. 17:36:02

@Marcellusca:
Mer neked mindenről EZ jut eszedbe.

Marcellusca 2010.06.10. 17:39:27

@Kravver: Nem, nem.
A Világegyetem tágulása és annak hatásai a földi életre.
Meg a p.na.
De, inkább az utóbbi!
xD

Lone Wolf 2010.06.10. 17:42:49

@Marcellusca:

"Szomszédok árulják az ugyanolyan építésű, korú és elrendezésű házaikat."

NÁÁÁCI!!! :P

hagyjatok 2010.06.10. 17:51:12

Azé a föld(JEW),aki megműveli(GÓJ).
jew-va.blogspot.com/

lyken 2010.06.10. 18:11:53

@Lone Wolf: Valaki erre hivatkozva kijelentette, hogy lehet hazahozni végre SK-ból a cégeket.
1. Nem hiszem, hogy ne kellene más adót fizetni. Abszurdisztánban nem.
2. SK-ban a cég után két módon fizethetsz adót cég után:
a) a teljes bevételed 40%-át elismerik üzemeltetési költségként, adót a maradék 60% után kell fizetni. Tehát az adó mértéke a valóságban 11.4%. Ezesetben nem kell semmi kiadásodat számlával igazolni.
b) számlával igazolod a kiadásaidat és 11.4% alatti adót fizetsz. Ha teszem azt a bevételed 75%-át leszámlázod, akkor a 25% után 4.75% adót kell fizetni.

Ehhez hozzátenném, hogy nem gyilkol senkit az adóhivatal, akkor se ha 3% adót fizet. Lényeg, hogy MINDENKI fizet. Szóval messze vagyunk még attól, hogy megérje hazajönni.

Kravver 2010.06.10. 18:34:26

@lyken:

itt is a nyereség után fizeted az adót, azaz ha a bevételed 96%-át fedezik a kiadásaid, akkor a 4% után fizetsz adót

csak itt van elvárt nyereség :(

Wahari 2010.06.10. 18:43:25

@El Topo (Sgt. Elias):
Amit négyes metró ügyben itt mutatott, az alapján még az albán piac sem vinné el.

kuki123 2010.06.10. 18:46:08

A H1N1-összeesküvés leleplezése folytatódik: mindenkit lefizetett a gyógyszermaffia

Egy évvel ezelőtt minősítette világjárványnak a WHO az AH1N1 vírus terjedését. A British Medical Journal (BMJ az egyik legtekintélyesebb orvosi lap) és a londoni The Bureau of Investigative Journalism (a tényfeltáró újságírás hivatala) közös riportja azt állítja, hogy a deklaráció a kihirdetésekor és az azóta begyűjtött tapasztalatok fényében is indokolatlan volt.
„Az AH1N1 betegség elérte azt a szintet, amitől már világjárványnak nevezhető” – tette közzé álláspontját a betegségről Margaret Chan, a WHO főigazgatója 2009. június 11-én. Egy évvel a történtek után egyre több szakértő látja úgy, hogy az a nap nem egy új világjárvány, hanem egy világméretű összeesküvés nyilvános startja volt.
A konspiráció – ha valóban arról van szó – persze nem tavaly kezdődött. A WHO tíz évig készült a nagy influenza-pandémiára, és közben a gyógyszeripar is gőzerővel munkálkodott az „univerzális” vírusgyógyszerek engedélyeztetésén, hogy ha majd járvány kitör, a hirtelen felfutó keresletet ki lehessen elégíteni. A BMJ írása azt állítja, hogy a kétféle igyekezet látványosan összeért, miközben a folyamatból mindvégig hiányzott az átláthatóság, amit az érintett vállalatok a maguk javára ki is használtak. A cikk szerint a Roche és a GlaxoSmithKline nemcsak a WHO-nál képviselte hatékonyan a saját érdekeit, hanem a gyógyszereik (Relenza és Tamiflu) engedélyezése során is. A Tamifluval szemben az amerikai szakhatóságnak, az FDA-nak rengeteg kifogása volt, mivel a gyógyszer a vizsgálatokban alig bizonyult hatékonyabbnak a placebóknál. A Relenza nem volt elég ütőképes a súlyos szövődményekkel szemben. Végül azonban az FDA és az Európai Gógyszerügynökség is megváltoztatta eredeti, elutasító álláspontját, és mindkét döntésben szerepük volt olyan szakértőknek, akikről utóbb kiderült, hogy az említett gyógyszergyárak fizetési listáján is szerepelnek.
Hasonló módon történt a cikk szerint a WHO meggyőzése is. A világjárvány kihirdetéséről egy 16 tagú bizottság döntött, ennek összetételét azonban máig nem hozták nyilvánosságra. A végső döntést egy olyan iránymutatás alapozta meg, amelynek influenza-szakértő szerzője korábban a Roche-tól és a GlaxoSmithKline-től is kapott díjazást.
– A WHO állásfoglalásában – amelyek nyomán a kormányok döntéseket hoztak az oltóanyagok és az antivirális gyógyszerek beszerzéséről – nyoma sem volt a bizonytalanságnak. Pedig annak a prognózisnak, hogy legalább 2 milliárd fertőzött lesz, nem volt tudományos alapja – fogalmazott a lap kérdésére Gerd Gigerenzer, a Max Planck Intézet kutatója.
A BMJ cikkének következtetése szerint a világ kormányai egy bizonytalan szakmai alapokon álló, nagy valószínűséggel üzleti érdekektől is befolyásolt WHO-nyilatkozat alapján halmoztak fel hatalmas készleteket nem meggyőző hatású vírusgyógyszerekből, illetve hatékony, de jó eséllyel fölösleges oltóanyagokból. Mindebből – a JP Morgannek a cikkben idézett számításai szerint – mintegy 10 milliárd dollárnyi profit keletkezett a gyógyszeriparban. Ezt immár nemcsak a sajtó sokallja, hanem – az influenza-összeesküvéssel kapcsolatban megindított vizsgálatok tanúsága szerint – az Európai Bizottság, az EP, a francia szenátus és az Egyesült Királyság miniszterelnöki hivatala is.
(Nol)

és azt a balos Népszabi írta!

lyken 2010.06.10. 19:16:32

@Kravver: "csak itt van elvárt nyereség :( "
Ezért írtam, hogy senkit nem gyilkol az adóhivatal. Hiába fizetek magyarországon 2% adót, ha havonta testüregmotozásos APEH ellenőrzést kapok. Jobb szeretek nyugodtan aludni. Ha nem kell kreatív könyvelést vezetni meg magyar céget vinni akkkor ez adott.

Kicsit Karcos 2010.06.10. 20:16:57

@volánrulz:

OFF
Miket kaptam én annak idején az egyik fórumon, amikor humbugnak mondtam a H1N1-rettegtetést... szinte tömeggyilkosnak éreztem magam a rámzúduló vádak özönében. Áhmedinedzsád nem kapott annyi támadást, amikor a halinfluenzás rímet sütötte el...

ON
Még egy érvet fel tudok hozni amellett, hogy tartsák el a pártokat a tagjaik / szimpatizánsaik: ez így automatizmus lenne 0 karbantartási igénnyel, nem pedig rendszeres mutyik tárgya.

ravaluf 2010.06.10. 21:23:55

Egyvalamit rohadtul nem vesztek figyelembe: ez a törvény vonatkoztatva lesz az összes senkire, akit most kivágnak az államigazgatásból, mert kell a hely a fiúknak, a támogatóknak, az aktivistáknak, stb. Megértem. Megértem azt is, hogy nincs meg a bizalom azok felé, akik ugyan utolsó utáni adminisztrátorként az elmúlt 8 évben a közigazgatásban dolgoztak. DE az, hogy ezeket a szerencsétleneket a továbblépés sansza nélkül hajítják ki, elveszik a szar pár százezer forintos végkielégítést, amivel még egy két hónapig tudtak volna állást keresni, anélkül, hogy a lakáshitelük bedőlne... ezt most elveszik tőlük, elveszik a két hónapnál hosszabb végkielégítést, elveszik szabadságmegváltást, és ez nem kóser dolog. Nagyon nem. A Szalainé meg a többi görény tízmillióit tartsák vissza, de a most lapátra kerülő noname melósok pár százezrét meg fizessék ki. Így korrekt.

martonx 2010.06.10. 23:09:21

@El Topo (Sgt. Elias): ez esetben mindenkinek jobb lenne, ha Kladost elvinné a piac .-)

martonx 2010.06.10. 23:16:35

@ravaluf: szerintem SAJNOS rohadtul nem fog lapátra kerülni senki sem. A Fidesz ebben mindig is gyenge volt. Lesz egy-két átszervezés, kiszervezés ilyesmik. Aztán mindenki nyugodtan hátradől, és megy tovább a nulla szakmai színvonalú, tökéletesen értéktelen, munkaképtelen dilettánsok napi 8 órás kávészünete az önkormányzatoknál, hivataloknál.

Erről jut eszembe, múltkor voltam az okmányirodában. Van egy hölgy, akinek az a munkaköre, hogy kiadja az anyakönyvi kivonatot. Főállásban. Elnézve a szegedi napi születéseket, nem kell agyondolgoznia magát. Mi a tökömért nem lehet postán kiküldeni az anyakönyvi kivonatot, ugyanúgy mint a TAJ kártyát, meg az adóigazolványt? Ezért kell havi bruttó 200K-ért ott unatkoznia valakinek??? Hozzáteszem az irodában ketten ültek, a másik hölgy végig ábrándos szemmel nézett ki az ablakon, amíg egy KOCKÁS FÜZETBEN aláírtam, hogy átvettem az anyakönyvi kivonatot.

eml 2010.06.10. 23:18:24

@martonx:
Klados az egyik legnagyobb alagútfúró szakember. Ő megmondta anno, idejön, de nem kevesebbért mint ahonnan idejött. Ez ennyi.

Kicsit Karcos 2010.06.10. 23:54:38

@eml: Demszky is beleírhatja az önéletrajzába, hogy 20 éves gyakorlata van metróépítésben, remélem, lecsapnak rá a bhutániak ősszel:)

eml 2010.06.10. 23:56:54

@Kicsit Karcos:
Miért haragszol a bhutáni népre?

Kicsit Karcos 2010.06.11. 00:00:22

@eml: nem haragszom én rájuk, sőt ők a világ egyik legboldogabb népe, biztosan örülnének neki:) És annyi szép nagy hegy van ott, hogy élete végéig furkálhatna:)

picur3ka 2010.06.11. 00:27:40

@Kicsit Karcos:

Jajj, meg egy nagy poen mama. A vicc napja ez vagy ket hete nekem. Megosztom a masikat, remelem, nem banja.

Gyurcsany az utcara megy tema:
uid935.mandiner.hu/cikk/20100610_ujabb_gyurcsany_hangfelvetel#comment117913

'Nem baj, majd írhatja a sajtó: Gyurcsányék folyton összeszarják a Kossuth-teret.'

órarugógerincű felpattanó 2010.06.11. 01:33:44

@El Topo (Sgt. Elias): Tegyük fel igazad van, még ilyen is előfordulhat. Akkor viszont azt nem értem, ha ekkora spíler, akkor minek égeti itt magát a magyar metróépítésen, ami mindenképpen ráég a körmére?

gudmen 2010.06.11. 01:56:51

Klados Urrol még egy mondat..ha Ö ennyire jo szakember akiért a piaci szereplök térden állva könyörögnek és nem gyözik tul licitálni a 8.7 millios havi fizetését.
Akkor a nagyrabecsült és tapasztalt, világ metroit megépitö Klados Urnak nem tünt fel, hogy a 4-es metro költsége potom 400 milliárd! Ft-tal kerül többe mint az ugyanilyen paraméterekkel megépült spanyolországi?
Ugye nem...
Kiváncsi leszek, hogy ezek urak...Kocsis, Klados és büntársai melyik piaci szereplönél és mennyiért fognak elhelyezkedni az elkövetkezendökben..

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.06.11. 08:53:23

@gudmen: Klados sajnos tényleg nagy májer a szakmában. Sokba kerül. De azért általában ezért elvárnak tőle ezt-azt. Ez a metróépítés ami látszik belőle elmenne nélküle is. Itt mintha semmi elvárás nem lenne feléje.

@Kicsit Karcos: Bakker annó én azt hangoztattam ami most világossá vált. S lám mik derülnek ki. :-)

Kravver 2010.06.11. 09:15:42

@Noname Cowboy:
Keveritek a gizikét a gőzekével.
A metro szerződést nem a Klados kötötte, nem az ő sara, hogy mennyibe kerül. Ő azon őrködik, hogy a teljesítés minél inkább a szerződés szerint történjen, ne vezesse meg a fővállalkozó a megrendelőt mindenféle plusz igényekkel, alulteljesítéssel, határidőcsúszással.
Egy ilyen projektnél kurvára észnél kell lenni, és ez a csávó amennyit lehet kihoz a dologból. A fizetését évekre előre megtermeli egy-egy durva kivitelezői próbálkozás (100milliók) visszaverésével.
Az, hogy a projekt ennek ellenére ilyen amilyen, a legkisebb mértékben az ő hibája. Ez a csóka navigál a politika, a műszak és a pénzügyesek között, mindezt úgy, hogy közben azért épüljön is a dolog.
Ha van valaki akitől nem sajnálom a pénzét, az pont a Klados.

gudmen 2010.06.11. 10:01:04

@Kravver: senki nem állitotta, hogy a költségvetést Ö készitette el, de az nyilvánvalo, hogy asszisztált ehhez az iprai méretü tolvajláshoz. Ha Klados Ur annyira komoly szakember mint ahogyan azt sokan tudni vélik, akkor nem adja a nevét a "kabát lopáshoz" és azt mondja az elsö interju után: " Köszönöm Uraim inkább folytatom a munkám a Disvovery-n referencia munkaként emlitett épitkezéseken, ugyanennyi pénzért"
Gondolom a project-vezetönek azért van némi felelössége a költségek irreáilis mértékü növekedésében, persze a másik verzio a "nem tudtam semmiröl a 3 árokásoval és a furopajzzsal egyezetet politika az "alkotmányos költségröl" és "tagdijrol" "
Ö kiállt a kamera elé ezzel a tökéletes "alibivel". hogy valoban keresett már ennyi pénzt de ez nem mentség arra, hogy a 180 milliárdos beruházás 600 milliárdba kerül az adofizetöknek.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.06.11. 10:37:22

@Kravver: Csak ez fals modell. A legtöbb ilyen kiadott kihasználatlan cucc. Eladni nem tudná, tehát befektetni sincs semmit. Ehhez képest pofátlan haszonkulccsal adják ki és finoman szólva nem mindenki adózik belőle. Ja, és a legtöbb olyan állapotban van, hogy előtte én költök rá 100 ezeres nagyságrendben, hogy lakható legyen. Vicc...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.06.11. 10:39:13

@Kravver: Nem gondolod, hogy ahhoz előbb olcsóbban kellene hirdetni? Mit adsz ki, mennyiért és hol?

civilkontrol 2010.06.11. 11:15:43

Köszi, hogy ezt megirtátok! Korábbi posztotokban (miniszterek fizetése) pont erről vitáztam itt sokakkal. Keressenek tisztességesen, de NINCS MÁS JÖVEDELEM FORRÁS! Sem a reálgazdaságból (akkor kinek az érdekét képviseli a képviselő? Az emberekét, vagy a kenyéradójáét?) sem az n+1 bizottsági tagságból, mert egy embernek épp elég egy feladat. Ha azt tisztességesen végzi, többet tesz, mint ha sok helyen nem csinál semmit.

Minden szóval egyetértek!

Noname Watanabe 2010.06.11. 12:34:22

@Kravver: MIndjárt megsajnállak, te kis burzsuj, ha nem üzlet lakást bérbe adni, akkor add el, és vegyél az árán BAUMAG-kötvényt....

lyken 2010.06.11. 12:53:05

@Kravver: Nem szabad tartani, ha rontja a pénzügyi kimutatásodat. Eladás és irány egy portfólió alap ami 2-3 évenként likviddé teszi a tőkét.

ravaluf 2010.06.11. 18:16:03

@martonx:

A teljes Kormányzati Kommunikációt kibaszták, adminiszrátorosig bezárólag, mindenkit, válogatás nélkül. Ezek 120 körüli havi fizuért gány melót végző fiatalok túlnyomórészt, senkinek sem ártottak, semmi rosszat nem csináltak. Kibaszták őket avval, hogy nincs bizalom, kérdésem, milyen mértékű bizalom kell ahhoz, hogy a hír archívumban keresgéljék ki a múltbéli elszólásokat? Miért kell az ő pár százezres végkielégítésüket elvenni, lakáshitellel a nyakukba? Ez sima görénység. Büntessék a kommer führereket, azok meg sem érzik, de egyszeri kétkezi munkásokat? Minek?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.06.13. 08:24:34

Heinczinger István (MÁV Zrt. vezérigazgató): 3,42 millió / hó + 400 ezer jutalom / hó + 32,8 millió évvégi prémium 3-5 havi jutalom

őt nem kéne felkötni?

Noname Watanabe 2010.06.13. 09:37:30

@tesz-vesz: ááá, elég lesz a 98%-os adó... meg mondjuk 60% fizetéscsökkentés

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.06.14. 11:40:15

Első lépés: pártoktól elszedni a zsét. Ettől gazdasági érdekkörök felé sodródnak még a nagyok is, nemhogy a kicsik, akiknek a létét is fenyegeti az a pár nyavajás millka is.
Mádosik lépés: APEHkommandó (vagy sima rendőrség, vagy akárki) ráküldése a pártokra (a többiekre, persze) és a főkolopmposok lefejezése.
Van még kérdés?

2010.06.20. 17:45:40

@Kicsit Karcos: Itt pont fordítva van, a pártok tartják el a szimpatizánsokat. :)

@ravaluf: Nem azért baszták ki őket, mert bárkinek is ártottak, hanem mert a kis kádereknek, akiket nem akarnak bevenni a buliba, de azért vannak bizonyos érdemeik (pl. gyűjtötték az aláírásokat, meg cipelték a narancssárga zászlókat meg ragasztották a kampányplakátokat meg ilyesmi), most ezeket a státuszokat fogják kiosztani a párt hálájának jeléül. Az efféle tisztogatás teljesen megszokott dolog egy kormányváltáskor, nem kellene hogy meglepetésként érjen senkit.

süti beállítások módosítása