Skip to content


       Szűrés lista

MSZP - MFB külön meccs

Érdemes átlapozni az mszp.hu-t, csodaszép amikor egy nagy pártból kis párt lesz, de még azt gondolja, hogy ők a váltópárt, és megy a dráma meg a keménykedés ezerrel a cikkekben.

Jelenleg nem tudok elképzelni akkora fideszes disznóságot, hogy a rettegő/felháborodott/demokráciaféltő a "megújult" Lendvai-Nyakó-Mesterházy-Szanyi-Szekeres csapatnak bármiben is igazat adjak.

Mivel a Fidesz látványos leszarja az MSZP-s felháborodásokat, így a szerencsétlen MSZP olyan vitapartnereket próbál keresni, akik egyáltalán még szóba állnak Velük.

Így jött létre az MSZP - Magyar Fejlesztési Bank külön meccs.

A Fidesz 98%-os különadót vetett ki a 2 milliónál nagyobb végkielégítésekre. Amelynek nincs visszamenőleges hatálya. Ez persze nem zavarta az MSZP-t, akik arra szólították fel a Fideszt, hogy régi-új vezérigazgatók fizessék vissza a 8 évvel ezelőtti végkielégítések 98%-át.

"Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank régi-új vezérigazgatójá fizessen vissza 137 millió forintot."
"Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének régi-új elnöke fizessen vissza 88 millió forintot."

Nos, Baranyay László az MFB elnöke volt az első Orbán-kormány idején. 2002. június. 24-én a Medgyesi-kormány első intézkedési egyikeként az elnök munkaviszonyát rendkívüli hatállyal azonnal felmondta. Ez azzal járt, hogy a törvény értelmében nem kellett végkielégítést fizetni.

2003. novemberében a Fővárosi Bíróság másodfokon 20 havi bért ítélt meg Baranyaynak. Így az elmaradt bérének és juttatásainak összge mintegy 90 millió Ft volt, ez a kamatokkal és perköltséggel együtt 105 millió Ft kifizetését jelentette. A bíróság egyben elmarasztalta az MFB Rt. igazgatóságát a rendkívüli felmondás miatt. Az egykori bankvezető ellen több vizsgálat folyt, mivel a kormány egyes képviselői szerint Baranyay megkárosította az államot. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy Baranyay László nem követett el bűncselekményt, így bűncselekmény hiányában az egész eljárást megszüntették.

A szokás Keller-baklövés.

Ezután Baranyay kérte az MFB-től
levélben a 2002. évi prémiumának kifizetését. Az MFB-nek nem nagyon volt más választása, 2004 tavaszán "a munkaszerződése alapján megfizeti 2002. évre meghatározott prémiumát és annak késedelmi kamatát, összesen 33 095 313 Ft-ot."

Így jött létre a "139 milliós végkielégítést kapott az MFB-elnök" sztori.

Lendvai Ildikó július elején a Ma reggelben beszélt erről, mire reagált az MFB, amire válaszolt Lendvai és így tovább .... az egész levelváltás az mszp.hu-ról:

NYIRI JÁNOS NYÍLT LEVELE LENDVAI ILDIKÓNAK

Tisztelt Elnök Asszony!

A Magyar Televízió Ma Reggel című műsorának 2010. július 6-ai adásában, reggel 7.45 körül Ön egyebek közt a következőt mondta:

"Akkor miért nem tartották jó erkölcsbe ütközőnek a 2002-ben kifizetett 130 milliót, amit a Magyar Fejlesztési Bank vezetője kapott, kormányváltáskor ő is távozott."

Ön ezzel azt állította, hogy a Magyar Fejlesztési Bank vezetője 2002-ben 130 millió forintot kapott, amikor a kormányváltáskor távozott.

Tisztelt Elnök Asszony!

Ezennel megígérem, hogy 130 millió szál vörös szegfűt viszek Önnek a pártszékházba, ha fenti kijelentését bármilyen valóságos ténnyel igazolni tudja.

Ha nem tudja, akkor viszont Elnök asszony tartozik elnézést kérni a magyar nyilvánosság előtt azon embertől és intézménytől, akit és amelyet valótlan állításával hamis színben tüntetett föl.

Tisztelt Elnök Asszony!

Nem önmagunkért kérjük ezt. Ön elégtétellel tartozik a magyar tévénézőknek, akiket igazolhatatlan állításával félrevezetett. Ha Ön kéri, bizonyára rendelkezésére fog állni e kérdésben az a médium, amelynek frekvenciáján Ön az embereket félrevezette.

Üdvözlettel:
Budapest, 2010. július 7.

Nyiri János
szóvivő
Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

Ui.: Levelemet 2010. július 8-án nyilvánosságra hozom.
 

LENDVAI ILDIKÓ VÁLASZA

Tisztet Szóvívő Úr !

Köszönöm levelét, és a kedves és humoros  gesztust is a virághozás ígéretével.

Ha a sajtóhírek igazak, akkor egészen pontosan 139 millió szál piros szegfűvel várom Önt szeretettel a pártszékházba. A tudósítások szerint ugyanis Baranyay László úr, az MFB volt elnök-vezérigazgatója a Fővárosi Bíróság ítéletének megfelelően először 105 millió Ft-ot kapott (ebből 90 millió Ft a juttatások összege, a többi kamat és perköltség), majd az MFB Rt Igazgatósága Baranyai László úr kérésére a további perek elkerülése érdekében az Önök Kommunikációs Osztályának tudósítása szerint további 33 millió Ft kifizetéséről döntött.

Szíves tájékoztatására mellékelek egy erről szóló 2004-es sajtóközleményt, amit legjobb tudomásom szerint sem Elnök úr, sem a Társaság nem cáfolt.

http://www.origo.hu/itthon/20040309kozel.html

Hasonló adat hangzott el egyébként évekkel ezelőtt a parlament egyik ülésén is ezzel a kifizetéssel kapcsolatban, amelynek szintén senki nem kérte a helyreigazítását.

Természetesen nem állítottam és nem is gondolom, hogy Elnök-vezérigazgató úrnak nem volt törvényes lehetősége a pénz felvételére, ezt a Magyar Fejlesztési Bank Rt máskülönben nem is tette volna meg. Azt azonban továbbra is állítom, hogy a mai kormánypártok akkor ezt nem nevezték "jó erkölcsbe ütközőnek", most viszont az általuk benyújtott törvényjavaslatok szövege már a 2 millió Ft feletti járandóságok kifizetését is ezzel az indokkal tiltja meg, sőt fizetteti vissza a felvett összegeket közepes keresetű pedagógusokkal, hivatlanokokkal visszamenőleg.

Utóbbiról természetesen nem Ön és nem kollégái tehetnek.

Kérem, járuljon hozzá, hogy levelezésünket - ahogy ezt a szándékot Ön is jelezte - nyilvánosságra hozzuk.

Tisztelettel: Lendvai Ildikó
 

NYIRI JÁNOS VISZONTVÁLASZA

Tisztelt Elnök Asszony!

Köszönöm türelmét. Válaszom részletes lesz, sőt talán kissé kimerítő is. Tehát:

A Magyar Televízió Ma Reggel című műsorának 2010. július 6-ai adásában, reggel 7.45 körül Ön egyebek közt a következőt mondta:

"Akkor miért nem tartották jó erkölcsbe ütközőnek a 2002-ben kifizetett 130 milliót, amit a Magyar Fejlesztési Bank vezetője kapott, kormányváltáskor ő is távozott."

Ez a mondata több sebből vérzik, összességében pedig rosszindulatúan bántó, mégpedig a következő okokból:

1.      2002-ben senki sem fizetett "a Magyar Fejlesztési Bank vezetőjének" egyetlen forint végkielégítést sem, nemhogy 130 milliót.

2.      "Kormányváltáskor ő is távozott" - ez olyan, amint a TASZSZ közölte volt a dél-koreai utasszállító gépről (idősebbek még emlékszünk), hogy "elhagyta a Szovjetunió légterét". Na persze, a tengerbe zuhant, mert lelőtték?

Tisztelt Elnök asszony, Baranyay László a 2002. évi kormányváltáskor nem "távozott", hanem rövid úton kirúgták Önök, továbbá több mint egy tucat rendőri eljárást kezdeményezett az akkori MSZP-SZDSZ vezette adminisztráció, végeredményben őellene.

Most jön a lényeg, amit Önök szívesen elhallgatnának: minden eljárás megbukott, minden esetben kiderült, hogy Baranyay László és az MFB Önök által kirúgott és börtönbe juttatni akart menedzsmentje a jó gazda gondosságával, korrektül vezette a Magyar Fejlesztési Bankot.

3.      Miután kiderült, hogy Baranyay László nem követett semmi törvénybe ütközőt, ő fordult bírósághoz - és nyert. Jogerős ítélet mondta ki, hogy az Önök kinevezettjei jogellenesen jártak el Baranyay Lászlóval szemben.

Való igaz, hogy a bíróság, miután igazságot szolgáltatott Baranyay Lászlónak, pénzügyi vonatkozásban is igazságot szolgáltatott neki. Ám a Baranyay úrnak megítélt pénzösszeg igen messze van a 130 (vagy a második nekirugaszkodásra mondott 139) millió forinttól, és nem holmi "végkielégítés". Mivel gyakorlatilag az egész sajtó imád vagdalkozni nagy számokkal, Ön, Elnök asszony, tájékozódjék inkább hiteles forrásból - ha érdeklik a tények, tekintse meg a bíróságon az ítéletet. Forintra megtudhat belőle mindent.
 
És végül

4.      A válaszlevelében idézett cikkből is kiderül, hogy Baranyay Lászlónak a pervesztes MFB vezetése - okulva a marasztaló ítéletből - újabb per nélkül fizette ki a törvényes járandóságát; valóban késve, de legalább egy emberi gesztust gyakorolva.

Szerintem mostanra a jó erkölcsbe ütközés kérdését is megbeszéltük.

Tisztelt Elnök asszony!

Egy dologban egyetértünk: hozzájárulok, hogy levelezésünket - ahogy ezt a szándékot Ön is jelezte - nyilvánosságra hozzák, mégpedig csorbítatlanul.

Magam is így fogok tenni a közeljövőben.
 
Üdvözlettel:

Budapest, 2010. július 9.
 

Nyiri János
szóvivő
Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

Ui.: Hány szál szegfűvel tartozom?
 

LENDVAI ILDIKÓ VISZONTVÁLASZA

Tisztelt Szóvivő Úr,

Engedje meg, hogy elsőként utóiratára válaszoljak. Továbbra is 139 millió szál szegfűvel tartozik, hiszen Ön egyetlen ettől eltérő adatot nem közölt. Arra kérem, tegye ezt meg. Közölje nyilvánosan, hogy különböző jogcímeken (végkielégítés, prémium, kamat, szabadságmegváltás, további bérfizetés stb. stb.) összesen mennyi pénzt vett fel Baranyay László úr a 2002. évet követően.

Miután Ön továbbra is titkolja a pontos számokat, most is kénytelen vagyok a Fővárosi Bíróság ítélete nyomán megjelent tudósításokra, illetve az MFB Kommunikációs Osztályának közleményeire hagyatkozni.

Tudom, egy szóvivő nincs könnyű helyzetben, de a végtelenségig még sem titkolhatja: Ön szerint mekkora összegről van szó. Természetesen nemcsak a végkielégítésre, hanem a különböző jogcímen felvett egyéb járandóságokra is gondolok, hiszen ahogy az Ön által idézett szöveg is tanúsítja, a Magyar Televízióban én sem csak végkielégítésről beszéltem.

Egyetlen dologban valóban tévedtem: Baranyay László úr nem azonnal 2002-ben kapta meg a teljes összeget, hanem nagyobb részét a bírósági ítéleteket követően. Nem hiszem azonban, hogy ez változtat azon a tényen: a jelenlegi törvényalkotásban "jó erkölcsbe ütközőnek" minősítik már az összesen 2 millió Forint feletti végkielégítést is, míg ez a korábbi, természetesen szintén törvényes járandóságoknál nem merült fel. Hiszen ha akár Baranyay László úr "jó erkölcsbe ütközőnek" ítélte volna meg a 2 millió Ft feletti kifizetéseket, nyílván nem perelt volna, ahogy a Magyar Fejlesztési Bank sem fizette volna ki, mint Ön írja "okulva a marasztaló ítéletből" újabb per nélkül a további 33 millió Ft-ot.

Nem haragszik, ha megjegyzem: ez azért az átlagember számára jóval több, mint egyszerű "emberi gesztus", ahogy Ön fogalmaz erről az összegről.

Szeretném még egyszer világossá tenni: Nem a kifizetés törvényességét vonom kétségbe. A bíróság annak alapján ítélte meg a járandóságot, amilyen munkaszerződést kötött az Orbán-kormány Baranyay úrral és a többi csúcsmenedzserrel az állami szférában. Ítélkezni sem akarok Baranyay László úr munkája és anyagi igényei felett, sőt eredményes munkát kívánok neki régi-új posztján. Azt azonban vállalhatatlannak tartom, hogy 2010-ben "jó erkölcsbe ütközzön" az, aminek sokszorosa korábban senkinek az erkölcsi érzékét nem zavarta.

Kedves Szóvivő Úr ! Azt hiszem, a nyilvánosság számára akkor van értelme levelezésünk folytatásának, ha Ön és cége végre előáll a farbával: Mennyi az annyi? Mennyit kapott a legkülönbözőbb jogcímeken távozása után a most visszatérő Baranyay László úr?

Tisztelettel üdvözli, és jó munkát kíván Önnek:

Lendvai Ildikó

Címkék: mszp pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr182181714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszkep 2010.07.29. 09:14:01

Régi álláspontom, hogy a szocik / liberálisok alsóbbrendű, értelmi fogyatékos élőlények, ez a cikk megint nekem ad igazat.
Lendvai Ildikónak az alapvető szövegértelmezéssel is gondjai vannak, olyan magasságokba meg már ne is menjünk, hogy a kifizetések jogcímét csökevényes agyával megkülönböztesse.

blueeyed333 2010.07.29. 09:15:47

Ezt a nőt agyonütném, bazdmeg olyan egyszerű dolgokat se ért meg, hogy nem 2002-ben lett kifizetve...és leírja mégegyszer hogy 139 millió szegfűvel tartozik...áhhh és ők vezették az országot

szövegértés egyes

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 09:17:09

Te Ildikó!

Ha engem, mint eccerű prolit JOGELLENESEN "távolítanak el" (=kibaxnak, mint macskát szarni) a munkahelyemről, sőt, ezt még megfejelve megvádolnak különböző bűncselekményekkel, amelyekről már a NYOMOZATI SZAKBAN kiderül, hogy kamu az egész, akkor jó eséllyel én is leperelem a gatyát a korábbi munkáltatómról.

Szóval ezt a részt asszem tisztáztuk. Nem tudom hallottál -e olyanról, hogy jogszabálynak "nem igen" szokott lenni VISSZAMENŐ hatálya, max akkor - de ez is igen ritka - ha az KEDVEZŐ változást eredményez. Negatív előjellel soha. Bár a Btk.-ban el tudnék egy ilyet viselni, mert akkor Te, Böszme-haverod, meg az hamiskás mosolyú libás-gyerek SOKKAL TÖBBET kaphatnátok, mint így.

Azt meg a Te csöpp szádból hallani, hogy mi ütközik "jó erkölcsbe", és mi nem. Háááát, legalább is humoros.

eszkep 2010.07.29. 09:18:11

"A Fidesz 98%-os különadót vetett ki a 2 milliónál nagyobb végkielégítésekre. Amelynek nincs visszamenőleges hatálya. Ez persze nem zavarta az MSZP-t, akik arra szólították fel a Fideszt, hogy régi-új vezérigazgatók fizessék vissza a 8 évvel ezelőtti végkielégítések 98%-át."

Ezen logika alapján javaslom, hogy visszamenőleg nyilvánítsuk emberiség elleni bűncselekménynek a kommunista diktatúra kiszolgáló apparátusában való aktív részvételt, és első körben Lendvai Ildikó kezdje meg életfogytig tartó börtönbüntetését.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 09:19:11

@eszkep: khm, látom egy rugóra jár az agyunk :)))) ha már visszamenőleges hatállyal akarunk jogszabályokat módosítani, nem tudom miért, de nekem is azonnal a Btk. ugrott be :)))))

eszkep 2010.07.29. 09:21:43

Vajon kap-e ez a poszt Index-es linket?
:-)

CyberPunK 2010.07.29. 09:21:49

Khm, azért az igazi vastagbőr mégis az, hogy nem visszamenőleges a különadó. Az meg, hogy a rendőrség nem talál valamire bizonyítékot nem éppen újdonság.

Sátán meg a Jocó 2010.07.29. 09:24:54

Ilidkó, b+. Botox ráment az agyadra?

MIT NEM ÉRTESZ NYÍRI LEVELÉN B+?

Bocsánat, de ez a "nő" szókincsem rohamos leépülését hozza magával.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.07.29. 09:26:42

Én azt nem értem, hogy egy ilyen csökött agyú banya, hogy lehetett főcenzor az átkosban? Vagy akkor még hordott valamit a kontya alatt? Lehet, hogy a Botoxnak a teljes elhülyülés a mellékhatása?

eszkep 2010.07.29. 09:29:18

@CyberPunK: "Khm, azért az igazi vastagbőr mégis az, hogy nem visszamenőleges a különadó"

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.07.29. 09:33:19

Hát igen. Botox Ilditől azt hallani, hogy jó erkölcs! Khmm! Eléggé érdekes.
Inkább mardnának kussban.

CyberPunK 2010.07.29. 09:37:55

@eszkep: Mit nem értesz? Az zavar ha most valaki iszonyat pénzeket lapátol haza a közösből, de az nem, hogy kurva sok rózsadombi ebből indította be az életét?

eszkep 2010.07.29. 09:38:04

@Szakaly Gyorgy: Ehhez a munkához pont nem kellett sok ész.
Klasszikus példa:
hu.wikipedia.org/wiki/Napoleon_Boulevard

Idézet:
"1986-ban aztán a Solaris egy jó időre elbúcsúzott közönségétől. Nyáron a Napoleon Boulevard elindult az I. Interpop fesztiválon, ahol az „Ugye, eljönnek ma a repülők” (hivatalos címe: Kérlek, ne félj) első díjat nyert. Szeptemberre elkészültek az első nagylemez felvételei, az újságokban elindult nyilvános polémia miatt azonban, amely megkérdőjelezte a zenekar szándékait a „a repülők eljövetelével” kapcsolatban, az album egy ideig nem jelenhetett meg.
A vita egészen 1987 tavaszáig folyik. Akkor végre eldől, hogy a zenekar nem akar bombázást. Minden mehet."

eszkep 2010.07.29. 09:39:43

Te egyébként elolvasod a posztot, amihez hozzászólsz?

kovego 2010.07.29. 09:42:57

ez egy hülye picsa!

permellesleg az lenne a legjobb, ha az összes parlamenternek meg az állami cégek fejeseinek a kinevezése csak 4 évre szólna (határozott időre), úgy is lecserélik őket egy kormány-váltással, ha meg nem, akkor kapnának még 4 évet, és akkor nem kéne ilyen eszeveszett összegeket kifizetni.

2006-ban ment fel a vércukrom, amikor a kiesett képviselőknek végkielégítést fizettek, holott az ő hibájuk volt, hogy nem tudtak újra bejutni.
most volt ilyen? tudtok erről valamit?

CyberPunK 2010.07.29. 09:46:37

@eszkep: Ha ez nekem szólt, akkor igen. Te azt a részt elolvastad, hogy 20 havi bért utaltak ki? Ez hogyan is működhet? A bácsit az előző kormány szépen berakja egy elég erős határozott idejű szerződéssel, ami azt jelenti, hogy vagy be van betonozva, vagy ha repül, akkor kaszál. Az elmúlt jópár kormányváltás arról is szólt, hogy egy raklap embert lecserélnek, és így sokan iszonyat pénzeket elvisznek. Mindezt úgy, hogy nyílt titok, hogy mely pozíciók lesznek lecserélve (gyk az összes). Tényleg érdekelne egy statisztika, hogy mennyibe is fáj nekünk egy-egy kormányváltás. Én betiltanám a határozott idejű szerződéseket az állami szférában.

turoczi 2010.07.29. 09:47:10

Egy tolvajbandára és a nyakatekercs hangadójára kár a szóért!

F_Jikov 2010.07.29. 09:48:54

Ennek az ostoba nőnek van egyáltalán agya?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.29. 09:52:55

@eszkep:

Ja, a legszebb, hogy ez a "vicces" levelezést kitették az mpsz.hu-ra :-)

Marcellusca 2010.07.29. 09:55:44

@CyberPunK: Mindamellett, hogy Lady Botox egy idióta, van abban valami, amit írsz.

20 havi (nemkis)lóvé, miközben az ka-ktv-knek elveszik a 13.havi fizuját.

Túúúúdom, túúúúdom: demagógiából ötös. :)))
De, akkor is!!!

Kicsit Karcos 2010.07.29. 09:56:24

Én ami korabeli híreket találtam, mind sokkal inkább Lendvai elvtársnő szavait erősíti meg, mint a maszatoló Nyiri Jánosét, aki semmilyen forrással nem támasztotta alá szavait, szemben Lendvaival. (Eltekintenék tőle, hogy az MSZP a szimbólumának nevét, a szekfűt sem tudja helyesen leírni.) Pl.:

"Sajtóközlemény

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.) igazgatósága mai ülésén úgy határozott, hogy Baranyay Lászlónak, az MFB Rt. korábbi elnök-vezérigazgatójának munkaszerződése alapján megfizeti 2002. évre meghatározott prémiumát és annak késedelmi kamatát, összesen 33 095 313 Ft-ot. Baranyay László levélben kérte prémiumának kifizetését. A Fővárosi Bíróság 2003. novemberi másodfokú ítéletében már kötelezte az MFB Rt.-t Baranyay László elmaradt bérének és juttatásainak megfizetésére, mintegy 90 millió Ft összegben. Ez kamatokkal és perköltséggel együtt 105 millió Ft kifizetését jelentette.

Az MFB Rt. Baranyay Lászlónak a mostani Igazgatósági döntéssel mindösszesen közel 139 millió Ft-ot fizet ki.

MFB Rt. "

www.gondola.hu/cikkek/38335

"Ha a követelt 138 millió forintot nem is, az első fokon kihirdetett 46
milliós végkielégítésének mintegy dupláját, 90 millió 370 ezer forintot kaphat
Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank volt vezérigazgatója a Fővárosi
Bíróság tegnap kihirdetett, másodfokon jogerős ítélete alapján."

www.afsz.hu/resource.aspx?ResourceID=afsz_sajto_munkaugyi_kalendar_20034

Az, hogy ezt a bíróság ítélte meg, nem sokat számít, ha ez jár, akkor jár, ítélet ide vagy oda.

Lendvai tényleg azt mondta, hogy 130 misit kapott Baranyay. Nem 2002-ben, hanem 2003-ban? Nem 130-at, hanem 139-et? Nem végkielégítés, ahogy a köznyelv hívja minden más esetben is, hanem más a jogcím, de ténylegesen elvégzett munka nem áll mögötte? Ugyan már. Ezért elégtételt követelni?

Két hazug vitatkozik, de az egyiknek, úgy tűnik, igaza van.

Ami tény: Baranyay jól bezsákolt a kirúgása után, amit nyugodtan el lehetne ismerni, hiszen bíróság ítélte meg. Ha a Fidesz hiteles akar maradni, akkor nem köt bele bizonyítható tényekbe. Van éppen elég dolog, amit joggal szóvá lehet tenni, attól nem lesznek hitelesebbek, ha igaz dolgokat cáfol(tat)nak (az MFB szóvivőjével) forrás nélkül.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.29. 09:58:03

@F_Jikov:

van, csak már összement.

Amúgy Lendvai 64 éves ...miért nem megy el nyugdíjba, játszani az unokákkal? Olyanok mint a drogosak, nem bírnak elszakadni a politikától ...

Kicsit Karcos 2010.07.29. 09:59:21

@Kicsit Karcos: a szegfűvel kapcsolatban viszont úgy néz ki, helyesbítenem kell magam.

arlequin 2010.07.29. 10:01:19

nem tudom mit csodálkozik a népes publikum

lendvai 'chemotox' ildikó azt csinálja amihez a legjobban ért:

hazudik

mint az összes kommunista

mert egy kommunista vagy erkölcsös, de akkor hülye
vagy erkölcstelen és okos
de erkölcsös és okos ember nem lehet kommunista

Kicsit Karcos 2010.07.29. 10:05:27

@arlequin: de mit hazudik Lendvai? Én kérek elnézést, hogy "védenem kell" a szavait, de én úgy látom, semmi valótlant vagy félrevezetőt nem mondott _most_.

jozicsenko 2010.07.29. 10:06:32

@zero: hi!

valamit nem értek

ha visszamenőleg nem hatályos, akkor az idén februárban kiszórt kb 4 mrd ft-nyi BKV-s pénzre sem vonatkozik

az ellen lendvai nem emelte fel a szavát, jól emlékszem?

4 mrd Ft-ból az elvtársai max 80 millió Ft-ot vihettek volna haza
(mivel a 2010es adótörvényeket még módosíthatják -ahogyan az áfát is 2006ban- megérteném Orbánt ha ezután meglépné...)

jozicsenko 2010.07.29. 10:09:59

@jozicsenko: ap.csába, 2009ben szórtak ki 96 embernek ennyi pénzt:
index.hu/belfold/budapest/2009/09/14/a_teljes_vegkielegitesi_lista_az_indexen/

pedig megérdemelnék az utólagos 98%os Szja-t...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.07.29. 10:12:10

Annyira tipikus, mondok egy hülyeséget aztán védem bármi is legyen. Nem tűnt el a néninek hogy kibaszottul nem végkielégítésről volt szó hanem a jogellenes munkaviszony megszüntetés miatt a bérét és az azzal járó különböző juttatásokat kellett kifizetni?? Vagy én értem rosszul?? Meg azért van némi különbség egy menedzser között és a különböző pártkatonák között akik effektíve munkát nem végeznek, felelősségük nincs (mondjuk ez sokszor állami cégek vezetőire sem igaz), az egész tevékenységük kimerül különböző lobbitevékenységekben.

arlequin 2010.07.29. 10:12:52

@Kicsit Karcos:
mindig hazudik. ;-D

'csak' csúsztatott. aztán ezt beismerte. és persze csak baranyayval foglalkozik, ami (139misi) magunk között szólva nem egy nagy tétel, ha a nokiásdobozok illetve az MVM mellé tesszük.

amit chemotoxlady csinál azt megelőző csapásnak nevezik. erkölcsi ütésváltás, amiből baranyay nem jöhet ki jól és máris tépázott a mundér. mondom: lendvai igazat csúsztat, hogy utána majd ő és elvtársai még ordasabban hazudhassanak. ergo: hazudik

érted?

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.07.29. 10:14:01

Egyébként ez kb. olyan mint pár hete amikor Kövér "köteles beszédére" hivatkozott valamelyik idióta, amiről már kiderült hogy igazmondó Feri hisztériakampánya volt az egész. Tehát egy nem úgy és nem olyan értelemben elhangzott mondatra hivatkozni csak hogy egy állítást alátámasszak...szánalmas.

Kicsit Karcos 2010.07.29. 10:15:18

@Kicsit Karcos:

"a közterhek viselésére szolgáló forrásokból, valamint az állami vagyonnal gazdálkodó, illetve az állam többségi tulajdonában vagy irányítása alatt álló szervezetek részéről jó erkölcsbe ütköző módon juttatott jövedelmek tekintetében törvény, az adott adóévtől kezdődően, külön mértékű kötelezettséget állapíthat meg"

Az alkotmány is jó erkölcsbe ütköző jövedelmekről szól, nem csak a végkielégítésről. Egyszerűen nem értem, mire volt jó Lendvait _ebben a kérdésben_ helyreigazítani. Nincs más téma, amiben meg lehetne fogni?

eszkep 2010.07.29. 10:16:01

@CyberPunK: "Ha ez nekem szólt, akkor igen. Te azt a részt elolvastad, hogy 20 havi bért utaltak ki? Ez hogyan is működhet? "

Látom neked is vannak alapvető értelmi problémáid... Ha nem lennél ekkora retardált hülye felfogtad volna a poszt alapján, hogy ezt KÁRTÉRÍTÉS jogcímen ítélte meg a BÍRÓSÁG, a jogerős ítélet és a JOGSZERŰTLEN elbocsátás közötti időszakra. Ha az illetékes bíróság megállapítja, hogy valakit jogszerűtlenül küldtek el, JÁR NEKI ez a KÁRTÉRÍTÉS, bárkiről is legen szó, (pl. akkor is, ha holnap kibasznak téged, mert barna a hajad).
Tehát ezzel a nyilatkozattal már a legelején lyukra futott az MSZP, ugyanis hiába lenne 8 évre (!) "visszamenőleges hatálya" a törvénymódosításnak (ami már eleve betegagyú ötlet), erre az esetre nem is vonatkozhatna.

Kicsit Karcos 2010.07.29. 10:17:29

@DexterMorgan78/Séfbácsi: de a végkielégítés szót nem mondta sem Lendvai, sem az alkotmány. Itt jó erkölcsbe ütköző _jövedelmekről_ van szó, amibe beleértendő a bér, a prémium és a végkielégítés is.

Miért nem lehet elismerni, hogy 130+ millió forintot kapott Baranyay?

Miért nem lehet azt mondani, hogy eddig lehetett ilyet, most meg már nem lehet?

2010.07.29. 10:19:15

Az mszp, mint váltópárt! Legfeljebb alsógatyát és bugyit fognak váltani egymással, akkor lesznek váltópárt. Ök már eltünnek a sülyesztöben, a hazugságaikkal, a lopásaikkal és az igérgetéseikkel együtt. Amugy meg Ildikó biztos nem vette be a Cavinton-t, és ezért nem emlékszik hogy mit is olvasott, mondott. Nem védem Baranyayt, --védje meg a nötanács--de mint valahol elhangzott, hogy a kapott összeg nagy részét, jótékonysággal foglalkozó alapitványoknak utalta át és mint mondotta, ezt be is tudja bizonyitani. Igy hát Ildikó drága, marad a bocsánatkérés és marad a csörgöóra, ami azt jelzi, hogy be kell venni, a Cavintont. Ha elgurult, akkor meg kell keresni.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 10:20:16

@eszkep: ebben az esetben ez szerintem nem igazán "kártérítés" (pontosabban csak egy része az), Dexternek kell igazat adjak: jelentős rész az ELMARADT MUNKABÉR.

Ami - jogerős ítélettel megállapított - JOGTALAN munkaviszony megszüntetés esetén megilletne Téged, engem, sőt, még ezt a félnótás lendvait is.

Szóval ezzel a szarpaszírozással nagyon lyukra futott az öregasszony :))))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.07.29. 10:21:31

A Fidesz 98%-os különadót vetett ki a 2 milliónál nagyobb végkielégítésekre. Amelynek nincs visszamenőleges hatálya. Ez persze nem zavarta az MSZP-t, akik arra szólították fel a Fideszt, hogy régi-új vezérigazgatók fizessék vissza a 8 évvel ezelőtti végkielégítések 98%-át.

"Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank régi-új vezérigazgatójá fizessen vissza 137 millió forintot."
"Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének régi-új elnöke fizessen vissza 88 millió forintot."
Őőő akkor most végkielégítés a téma vagy nem???

CyberPunK 2010.07.29. 10:21:37

@eszkep: KÁRTÉRÍTÉS, BÍRÓSÁG, JOGSZERŰTLEN, JÁR NEKI, igen ezek azok a dolgok ami miatt hányok ettől az állami működéstől.

Kicsit Karcos 2010.07.29. 10:21:59

@eszkep: nem kártérítés, hanem elmaradt bér, elmaradt prémium, elmaradt egyéb juttatások, kamat és perköltség volt a jogcím.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 10:23:04

@Kicsit Karcos: azt már csak halkan jegyezném meg, hogy a sztori végkifejletéhez a fidesznek nem sok köze van :))))) NEM ők csengették ki a csilliárdos "végkielégítést", hanem gyakorlatilag a maszop dilettantizmusa ágyazott meg ennek (a bíróság csak leírta, hogy tényleg sötét barmok :)))) ).

schnee 2010.07.29. 10:23:11

Azért szerintem 1 dolgot korrigálni kellene ebben a mondatban: "A Fidesz 98%-os különadót vetett ki a 2 milliónál nagyobb végkielégítésekre. Amelynek nincs visszamenőleges hatálya." Igeins vissamenőleges hatájú a jogalkotás, mert a 2010 januárjában kifizetett összegekre is alkalmazni kell. E miatt fog az egész elbukni az AB-nél, ezek miatt nem merik Solyomnak odaadni aláírásra.

Saját véleményem szerint ez tipikus parasztvakító törvény. Gyakorlati haszna nincs, a haveroknak meg majd más módon kerülnek kifizetésre a nagy pénzek. Mondom ezt mind Fidesz szavazó.

Kicsit Karcos 2010.07.29. 10:23:49

@DexterMorgan78/Séfbácsi: NEM végkielégítés a téma. Ezzel Nyiri János kezdett offolni. Elmaradt bér, elmaradt prémium, elmaradt egyéb juttatások, kamat és perköltség a téma, erről hoztam forrást is.

fira 2010.07.29. 10:24:19

Amúgy 100%, hogy nem januárig visszamenőleg akarják a 2 millás határt? Olvasta vki az erről szóló, megszavazott törvénytervezetet? Ami nincs fent teljes szövegezéssel, csak a q.. 169 db módosító javaslattal együtt a T. Ház honlapján?
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=581
10. § (II. fejezet amiről most szó van), és eredeti tervek szerinti hatályba léptető passzus : 133. § A II. Fejezet e törvény kihirdetését követő 44. napot követő hónap első napján lép
hatályba, rendelkezéseit a 2010. JANUÁR 1-jétől megszerzett, a II. Fejezet hatálya alá tartozó
jövedelmekre kell alkalmazni.

eszkep 2010.07.29. 10:25:00

@Seduxen: Valóban az elmaradt munkabér összegét kapja meg, de a bírósági ítélet folyamán kártérítés jogcímen

Kicsit Karcos 2010.07.29. 10:26:26

@Seduxen: de a bíróság azért ítélte meg ezt az összeget, mert az MFB nem volt hajlandó ezeket kifizetni, pedig "járt" neki a szerződése szerint.

Ezt mindenképpen meg "kellett" kapnia. Érted?

Ha magától fizeti ki az MFB, ez az összeg akkor is ki lett volna fizetve, mert ez volt a szerződésében. Attól lett erkölcsösebb ez a kifizetés, hogy a bíróság kötelezte rá az MFB-t, oder?

Tényleg nem értem.

fira 2010.07.29. 10:27:37

Sorry, most nézem, Schnee is megírta, hogy ez visszamenőleges.

eszkep 2010.07.29. 10:27:46

@CyberPunK: Tehát kifogásolod, hogy ha a munkaadód kirúg, mert barna a hajad, akkor neked nem járna kártérítés... Értem.

jozicsenko 2010.07.29. 10:28:05

@jános515: az mszp a szavazóival együtt hal ki, remélem 2014ben a 10%ot sem érik el

ha az lmp ügyes, elfoglalhatja a balközépet: liberális/baloldali pártra szükség van, s akkor inkább az szdszpótlék mint az mszp...
(mivel Thürmert a fidesz nem tudta a parlamentbe vinni, maradnak az elempések)

CyberPunK 2010.07.29. 10:31:48

@eszkep: Azért ez így ebben a formában egy ordas nagy baromság, ugye tudod? Legfőképp azért, mert versenyszférában ismeretlen a kormányváltás.

CyberPunK 2010.07.29. 10:32:24

@eszkep: Amúgy ugye jogász vagy?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 10:34:43

@Kicsit Karcos: akkor leírom egyszerűbben: egy macskát sokféleképpen meg lehet nyúzni. Szóval ha a üvegzsebű lacika ámokfutása nem olyan degenerált módon lett volna intézve, mint ahogy, akkor simán megválhattak volna Baranyaytól úgy, hogy az egy büdös petákjába ne kerüljön az adófizetőknek.

Ehelyett olyan helyzetet teremtettek (igen, a maszop), ami alapján JÁRT ez az összeg neki. Hogy maga a szerződés, és az EZ ALAPJÁN kifizetendő összeg mennyire volt "jó erkölcsbe" ütköző, az egy érdekes kérdés, de a történet szempontjából sokadlagos. Ha ÉSSZEL rúgták volna ki, akkor nem kellett volna fizetni neki. Ennyi.

Genie in a battle 2010.07.29. 10:36:50

@Kicsit Karcos:

Azt kellene megérteni, hogy ez az összeg akkor is kifizetésre kerülne, ha a történet HOLNAP játszódna le. Értsd: ha MOST rúgnak ki valakit jogszerűtlenül, rendkívüli felmondással, akkor neki ki is ki lesz fizetve az elmaradt munkabér és a további kártérítés. Ennyi.

Az már más kérdés, hogy való igaz, hogy nem kellene határozott idejű munkaszerződéseket kötni.

Lendvai nem a tárgyi tévedések (2002-ben vagy 3-ban lett kifizetve, 13X misi stb) miatt mondott hülyeséget, hanem azért, mert ha visszamenőleges lenne a törvény hatálya, akkor sem kellene visszafizetni. Pont.

Kicsit Karcos 2010.07.29. 10:38:02

@Seduxen: nem értem.

Tegyük fel, van egy évre szóló munkaszerződésem, 12x Ft. fizetésért. Egy hónap után kirúgnak, mert csak, mert nem voltam szimpatikus. Hogy tudnak kirúgni úgy "ésszel", hogy ne kelljen kifizetni a 11x pénzt?

Kicsit Karcos 2010.07.29. 10:41:18

@Genie in a battle: ezt sem értem.

Akkor most a 2002-ben egy év alatt keresett 45 millió forintos bér erkölcsös, de az idén keresett 25 millió már erkölcstelen?

eszkep 2010.07.29. 10:42:30

@Seduxen: "ebben az esetben ez szerintem nem igazán "kártérítés" (pontosabban csak egy része az), Dexternek kell igazat adjak: jelentős rész az ELMARADT MUNKABÉR."

Ha érdekel, a kártérítés jogi fogalma egy kis olvasnivaló:
www.fovarosi.birosag.hu/szellemimuhely/dr_eles_anita.pdf
8. oldaltól kezdődő a "IV. A kártérítés jogalapja és feltételei" fejezet az érdekes ebben az esetben.

Sajnos arra esély sincs, hogy CyberPunk képes legyen agyilag felfogni ezen forrásanyagot.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 10:43:06

@Kicsit Karcos: hidd el meg lehet oldani :))) fegyelmi ügy, jól előkészítve, stb-stb. Nem egy helyen alkalmazzák. Ez persze nem megy egyik napról a másikra, de simán megoldható. Egy kis energiát belefektetnek a "bizonyíték-gyártásba", és kész. És itt nem bűncselekményre gondolok, hanem olyan munkahelyi fegyelmi vétségre, ami a jogviszony megszűntetését vonja maga után.

Genie in a battle 2010.07.29. 10:44:39

@Kicsit Karcos:

Kicsit ugorj le erről az erkölcsös/erkölcstelen témáról:
nem arról van szó, hogy az egyik erkölcsös, a másik meg erkölcstelen, hanem arról, hogy adva van egy törvény, ami az egyikre vonatkozik, a másikra meg nem.

Vonatkozik a rendes felmondás után járó végkielégítésre - nem vonatkozik a jogszerűtlen rendkívüli felmondás után járó kártérítésre.

Almát vet össze a körtével.
És ilyenkor nem jó kérdés, hogy miért, az egyik piros, a másik meg nem?

Kicsit Karcos 2010.07.29. 10:45:31

@Kicsit Karcos: vagy Lendvainak akkor sincs igaza, ha azt mondja, hogy kék az ég, mert botoxos komcsi banya?

Basszus, aki ismer, az tudja, hogy mennyire utálom a komcsikat. De ha igaza van véletlenül valamiben, azt miért nem lehet elismerni? Ezer másik dolog miatt joggal támadható, pl. hogy mit okoskodik bele a médiaalkotmányba az excenzorina. Ezeket a támadásokat hitelteleníti, hogy egy véletlenül igazra sikerült mondatára így lecsap az MFB szóvivője, ráadásul minden bizonyíték, forrás, konkrétum nélkül.

eszkep 2010.07.29. 10:46:26

@CyberPunK: A Munka Törvénykönyve e kérdésben nem tesz különbséget a versenyszféra ás állami tulajdonban lévő cégek alkalmazottai között.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 10:47:07

@eszkep: jó, lehet, hogy pontatlanul fogalmaztunk :) ilyen jogászkodásba ne menjünk bele :))))

Kicsit Karcos 2010.07.29. 10:48:18

Na jó, feladom, én kérek elnézést Baranyay 45 milliós éves bére miatt (2002-es értéken).

CyberPunK 2010.07.29. 10:49:26

@eszkep: Jó, tudod mit, igazad van, teljesen jogosan lopták szét az országot az elmúlt 20 évben, és én vagyok a barom amiért ez zavar.

Marcellusca 2010.07.29. 10:50:21

Én nem értem ezt a vitát. :)))

Ha 2003-ban fizették ki neki a jogosan/jogerősen járó lóvékat, akkor mit rinyál Lady Botox, 2010-ben?

2003-ban még nem volt jóerkölcs.
Az csak 2010 tavaszán jött el. (Hála néked, Viktor! IM-HO- TEEEP!!!) :D
Természetesen jan. 1-ig visszamenőleg. :)

Genie in a battle 2010.07.29. 10:50:37

@Kicsit Karcos:

Szerintem te meg sem próbálod megérteni, miért nincs igaza.

Van egy jogszabály, ami egy adott ügycsoportra vonatkozik - végkielégítésre.
Azért hozták, mert a végkielégítési gyakorlat jóerkölcsbe ütközött.

Van egy másik gyakorlat - a határozott idejű munkaviszonyok rendkívüli felmondással való megszüntetése során fizetendő kártérítés.
Lehet arról beszélni, hogy ezen összegek magas volta - illetve inkább ugyebár maga a határozott idejű munkaviszony ilyen esetben - szintén jóerkölcsbe ütköző-e.
Lehet törvényt hozni arról, hogy a. ne lehessen határozott idejű munkaviszony b. annak felmondását megkönnyíteni, ekörben is megtiltani a magas kifizetéseket.

De a kettőt összekeverni nem lehet, mert más. Lendvai hülyéhez méltó módon keverte össze a kettőt.

Kicsit Karcos 2010.07.29. 10:51:26

@Kicsit Karcos: * tudjuk, amennyit az amerikai jegybankelnök keres, havi 4 millió. Ez nemzeti fizetés volt, nem erkölcstelen-jogszerűtlen komcsi sztárfizetés, mint Szalainéé. * fegyvert letesz *

reKorrekt 2010.07.29. 10:54:16

Lendvai Ildikó fókaszex

turcsány karcsi elvtárs 2010.07.29. 10:56:17

hogy klasszikust idézzek: "zsidóval vitázni olyan, mint hallal szkanderozni egy vödör takonyban"

Genie in a battle 2010.07.29. 10:58:04

@Genie in a battle:

Ajánlom azért szíves figyelmedbe azt is, hogy ezen fizetések tekintetében éppen most lett megalkotva egy 2 milliós plafon...

Ami éppen azt jelenti, hogy igenis a fizetések magas voltának jóerkölcsbe ütközését is értékelte a kormánypárt...

Ha azt mondjuk, erkölcstelen, hogy a szocik jelenleg folyó "kilakoltatása" során már nem lehet kifizetni azokat a végkielégítéseket, amit adott esetben az előző váltásnál még kifizettek - akkor szóljunk arról is, hogy az újakkal szemben milyen "disznóság", hogy rájuk már vonatkozik a plafon, míg az elmúlt 8 évben regnálókra nem...

Amit Ildike mond, azt ha komolyan vennénk, szólhatnánk arról is, hogy a 2 milkás plafont is nézzük visszamenőleg - és minden efeletti kifizetést kérünk szépen vissza...

Ugye-ugye, hogy semmi sem olyan egyoldalú, mint ahogy azt egyesek láttatni szeretnék???

eszkep 2010.07.29. 11:02:43

@CyberPunK: lopás és a járandóság között elég nagy különbség van. Még 20 év és talán te is képes leszel felismerni a különbséget.

arlequin 2010.07.29. 11:03:16

@turcsány karcsi elvtárs:

moszt ki a szidó éppen te lettenetesz elftász?

eszkep 2010.07.29. 11:03:41

@Seduxen: Nem is állt szándékomban, ti hoztátok fel :-)
Egyébként a linket érdekességnek szántam, hátha kíváncsi vagy rá.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 11:05:56

@eszkep: érdekes olvasmány volt, bár nem lapoztam végig, csak bizonyos részeit. húú de rég volt, hogy ilyeneket kellet napi rendszerességgel böngésznem :))))

eszkep 2010.07.29. 11:08:49

@Seduxen: Kövezzenek meg, de én pl.a BTK-t kimondottan érdekes olvasmánynak tartottam. A másik véglet a Jövedéki Törvény, az az egyik legnehezebben értelmezhető, "leghálátlanabb" törvény.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 11:16:18

@eszkep: mi tagadás a büntetőjog előadások nálunk is élményszámba mentek :)))

khm, igen, a pénzügyi részét én sem kifejezetten élveztem, de ami nálunk még különösen aljas volt az a helyi önkormányzatok c. szösszenet volt.

na de befejeztem a chat.hu-t mert nem akarok banánt fogyasztani :)))

fogash 2010.07.29. 11:26:30

OFF:

index címlapos:

"Minisztereivel és a rendőri vezetőkkel tartott válságtanácskozást szerdán a francia államfő a rendőrök és cigányok között kitört múlt heti összecsapások miatt. Nicolas Sarkozy "biztonsági problémának" nevezte a történteket."

itt az egész: index.hu/kulfold/2010/07/28/cigany-rendor_haboru_franciaorszagban/

Szerintetek ott is van Mohácsi Viki?

ON

CD-R80 2010.07.29. 11:34:59

Én javaslom dobjunk össze Lendvai asszony úrnak 139millió szegfűt s egyszerre szórjuk rá az egészet. Az fejenként csak 14szál durván. Most egy szál szegfű 60-70 forint tehát fejenként cirka 800Ft lenne. Aki ennyit sajnál rá az 14 bontott téglát is hozhat helyette. Ez fellendítené a gazdaságot is némileg. Esztétikailag meg főleg megérné.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 11:42:13

@fogash: valami hasonlónak kell lennie:

"Jogvédő csoportok szerint az államfő megbélyegezte a kisebbségeket, miután "háborút hirdetett a bűnözés ellen" azután, hogy a közép-franciaországi Saint-Aignan-ban összecsapások voltak rendőrök és cigányok között, és támadás ért egy rendőrőrsöt is."

valamiért Nagykáta jutott eszembe...

Szittyós Feri 2010.07.29. 11:43:51

Kretének ezek a kommancsok pászmek. Ennyi erővel lehetne hőbörögni, hogy a Fletó is adja vissza a kormányüdülőt, fizesse vissza a pénzt amit a bérletért kapott, meg adja vissza a cégeit amit szarér-húgyér vett a szabadrablás idején.

Homeoffice 2010.07.29. 11:47:28

Azért ennek a Baranyainak nem kevés nettója volt 2002ben... Nem vitatom Tőle a lóvét... mert biztos megérdemelte :))
Én abban az évben 400 ft-os órabérben melóztam...

Marcellusca 2010.07.29. 11:48:26

@fogash: A cikkből kiindúlva, maga Mohácsi "vész" Viktória van jelen. :)))

CD-R80 2010.07.29. 11:56:12

Azért aki mazochista benézhet a fórumba az mszp.hu-n. Tiszta vicc..

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 11:57:49

Bohócok, baszki, szánalmas bohócok! Kellene szerezniük egy bazi nagy cirkuszi sátrat, azt mehetne az egész röhejes banda turnézni a nagyvilágba. Nekünk meg legalább nyugtunk lenne, hogy megszabadultunk tőlük.

@zero:
Remélem csodálkoznak is a kis naivak, mikor teliszájjal röhög rajtuk a nép.

grupi 2010.07.29. 12:08:18

Agyrém az egész maszopos banda.
Arról nagyban kussolnak, hogy a Mozgókép Közalapítvány önmagában 8 milliárd tartozást, (értsd. hiányt) halmozott fel (okozott) az elmúlt 8 éves tevékenysége során.
Arról nem ugat az emeszpé, hogy ezt ki fizeti vissza (ki), vagy ki üli majd le?!?
És aztán arról most nem is beszélünk, hogy mi van a Táncsics alapítvány körül. Hány milliárd tűnt el csak úgy napról napra a szoc-libek áldásával és tevékenységével?
Ezeket kéne elsők közt rendezni, hogy ne irritálják már annyira a dolgozót.

Marcellusca 2010.07.29. 12:14:55

@neccharisnyás útonálló: És ezt hogy képzelted?
Mindegyik bohóc ruhában, védőháló nélkül, de körberácsozva a porondot (biztos, ami biztos alapon)? :D

nyugatioldal 2010.07.29. 12:15:06

Nemtom volt e már, de én szerintem az lenne a demokrata megoldás, ha Baranyay László úr nyilvánosan kérne elnézést azért, mert jogtalanul rendkívüli felmondással szüntették meg a munkaviszonyát és ezért a bíróság x millió forint megfizetésére kötelezte a munkáltatót.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 12:19:18

@Marcellusca: Jajj, de gonosz! :D
Gondoltam, szépen kifestik magukat, aztán tortát hajigálnak a másik képébe, meg lespriccelik egymást a gomblyukba tűzött művirággal.
További ötletek a "Dumbo, a kiselefánt" c. dokumentum klasszikusban.

guma 2010.07.29. 12:19:56

@Kicsit Karcos:
Igazad van!

Nem értik és nem idézik a bank mostani mosakodását, miért magasabb az elnök fizetése a 2 millánál.

Egyiknél alapból alapból jó erkölcs szerint nem - másiknál öröklés (jó erkölcs nélkül is) alapján jár.

Szerintem erre megyünk rá. Egyik "tolvaj" másikat csak 'támogatjuk"...Egyiket "elítéljük" másikat "felmentjük".
Na magatokra hagylak benneteket

minimalista 2010.07.29. 12:32:18

@Kicsit Karcos:
Teljes mértékben egyetértek!

@eszkep: "Régi álláspontom, hogy a szocik / liberálisok alsóbbrendű, értelmi fogyatékos élőlények, ez a cikk megint nekem ad igazat."

Nem oly régi, de mára, idézett hozzászólásoddal véglegesen megszilárdult álláspontom, hogy nálad primitívebb és szűk látókörűbb kommentelő e blogon aligha található. Gratulálok!

rolika 2010.07.29. 12:49:40

Szerintem visszamenőleg dugjanak mindenkit rács mögé, aki részt vett a szocialista diktatúra kiépítésében, fenntartásában.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 12:56:09

@Droli: "Loptak már tőlünk gazdasági szerszámokat, ekét is." először akartam írni, hogy kgst-indiánok lehettek, de most elbizonytalanodtam. EKÉT bazze? Azzal csak munka van...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.07.29. 13:00:33

@Seduxen:
De csak addig amíg elviszi a legközelebbi hulladékvas átvevő telepre.

Marcellusca 2010.07.29. 13:03:11

@Seduxen: Jaaajjjj, de hüjjje!!!
Az fííím, oszt', mekkora súlya vagyon! :D

Marcellusca 2010.07.29. 13:08:17

@Droli:
@Seduxen:
Remélem, ősszel, a polgármester nem mandátumot, hanem LMPVS-at kap!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 13:12:32

@DexterMorgan78/Séfbácsi: @Marcellusca: szemét faschiszták! olyan MÁR NINCS, értve vagyok? Szigorú szabályai vannak a színesfém átvételének, ellenőrzik őket a spenótbakterok is, bla-bla-bla.

Szóval pofákat alapállásba helyezni, ITT AZ IDŐ!! :)))))))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 13:12:39

@Seduxen:
Az evolúció újabb lépcsőfoka: kifejlődött a szántani tudó indián? Wow!

eszkep 2010.07.29. 13:16:18

@minimalista: Ezt - ismerve eddigi megnyílvánnulásaidat - tőled bóknak veszem.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 13:16:40

@eszkep: "A baj továbbra is a fékekkel van." - legalább garantáltan gyorsabbak lesznek az új szerelvények. :))) max az Örsön indulásnál is azt fogja bemondani, hogy Déli-pályaudvar végállomááááááááááááás következiiiiiiiiiiiiiiiiiik :)))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 13:17:43

@Seduxen: Mostmémá?
Betakarítani már kiválóan tudnak. Ezt számtalanszor bizonyították. Most a szántással is megismerkednek. Lassan önellátók lesznek. Há fölnő a babaaaa! 8D

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.07.29. 13:19:17

@Seduxen:
Ez azért nem kicsit ciki.....Nem csak a BKV-nak, hanem az Alstomnak is.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.07.29. 13:19:50

"A Fidesz 98%-os különadót vetett ki a 2 milliónál nagyobb végkielégítésekre. Amelynek nincs visszamenőleges hatálya. Ez persze nem zavarta az MSZP-t, akik arra szólították fel a Fideszt, hogy régi-új vezérigazgatók fizessék vissza a 8 évvel ezelőtti végkielégítések 98%-át."

Mi sem természetesebb de akkor cserébe fel kellene kérni a MSZP-s arcokat hogy szíveskedjenek ők is visszafizetni az elmúlt 8 év végkielégítéseinek 98%-át. Nem lennék meglepve ha a magyar költségvetés hirtelen a duplájára nőne. :)

eszkep 2010.07.29. 13:24:51

@Seduxen: Muhaha! Javul a menetidő... :-)

eszkep 2010.07.29. 13:29:18

OFF
Egy kis humoros: miután az Indexen (vagy ahogy magukat nevezik: zsindex), átlag napi két cikket szentelnek, az IMF tárgyalások megszakadása óta a közeledő világvégének, most valószínűleg tökön szúrja a magát a szocialistának / liberálisnak nevező, "alsóbbrendű, értelmi fogyatékos élőlények" (hallod minimalista?):

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100729-a-nyari-uborkaszezon-vege-kockazatot-jelenthet.html

Megjegyzem: 2006-óta nem tudtunk eladni annyi államkötvényt, amennyit szerettünk volna...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 13:35:19

@DexterMorgan78/Séfbácsi: faszt! mi csak a tv-ben fogjuk végignézni, júúnóóó :))))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.07.29. 13:36:37

@Seduxen:
vagy csak széle izé a szele fog minket megérinteni, vagy fordítva az egész, nem tudom nem emlékszem.....milyen Sukoró??

Énbagoly 2010.07.29. 13:36:58

Ezek olyan szépen elbeszélnek egymás mellett, hogy azt tanítani lehetne. De legalább kulturáltan teszik.
Nem kéne a lendvainak küldeni egy szál szegfűt, csak hogy tudja, mennyi jár neki? :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.29. 13:43:12

@DexterMorgan78/Séfbácsi: muhahaha, ezt a "Erre nem emlékszem"- jollyjokert a libás-gyerek is bevetette a kihallgatásán, de nagyon úgy fest, hogy nem jön be :)))))

@eszkep: na látod! még hálásak is lehetünk Sky-nak. Mágnesvasút? 270 km/h? Lószar az egész. 2-es metró, fénysebességgel, az a tuti. Igazi hungaricum lesz :)))) Még jó, hogy a bérlet tartalmaz balesetbiztosítást is. Az utazók HOZZÁTARTOZÓI majd igénybe is vehetik... :)))

Marcellusca 2010.07.29. 13:45:13

@Seduxen: De jóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.29. 14:03:58

@Kicsit Karcos:

Igen, én is hiteltelennek érzem ezt így, hogy Nyíri nem áll elő a farbával.

Marcellusca 2010.07.29. 14:11:04

@Seduxen: Rohadt rásszistákok!!!

Én nem is értem. :D
Ez kőőő csinyáni, e? :DDDD

CD-R80 2010.07.29. 14:16:58

@laspalmas:
Ildikó farba szeretné, akarom mondani farbát szeretne...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 14:31:34

@CD-R80:
Ne használd "Ildinéni"-t és a "fornikáció"-t egy mondatban, KÉRLEK! Én még enni szeretnék ma.

CD-R80 2010.07.29. 14:47:26

@neccharisnyás útonálló: Bocsi:D
De szerintem sokan látnák szívesen ahogy egy bantu törzs fornikálódna vele..

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 14:53:24

Szegény bantuk. Asszem erre már rárepülnének a jogvédők, meg a mittomén kik, akik szoktak Irán ellen tüntetni, hogy bántalmazzák a népet.Mert ez már tudatos, és szervezett emberiség elleni bűntett lenne!

Jobbágy 2010.07.29. 15:37:34

OOOO, hát ezeknek mennyi idejük van, a börtönben van az embereknek ennyi ideje. Rács mögé a cenzorasszonnyal, akkor is tud majd minket szórakoztatni:)))

derelyegrádi szellem 2010.07.29. 16:19:32

Ha majd a hülyeségből versenyt rendeznek Lendvai ezen eszmefuttatásait feltétlenül nevezni kell, mert sikergyanús. :-)

A bíróság Baranyainak - a jogellenes felmondás jogkövetkezményeként - munkabért ítélt meg, ugyanis, ha a munkaügyi bíróság megállapítja, hogy a munkálatató felmodása jogellenes volt, a munkajogviszony az ítélet jogerőre elemkedésének napjával szűnik meg, amiből egyenesen következik, hogy a munkavállalónak addig az időpontig MUNKABÉR jár (meg kártérítés is max 12 havi bérének megfelelő mértékű). El kell olvasni a jogszabályt, hogy a MUNKABÉRre vonatkozik-e a 98% adó. Ugye nem...

Ildi néni, jó hogy te nem (ez nem film vagy zene a 80-as évekből), az egész pártszékházban ne legyen egy ember (esetleg a volt munkaügyi miniszter? ), aki valamit is konyít a munkajoghoz, mert én nem vagyok munkajogász, de ezt még én is tudom.

De elárulok most egy kis kulisszatitkot is. Mivel az elvársaitokkal/haverjaitokkal megszámlálhatatlan olyan munkaszerődést kötöttetek, amiben százezer havi végkielégítés jár nekik, ha egyébként teljes joggal kirúgják őket (egyrészt azért mert lopnak, másrészt - mint a Nagy Sanyi elvtárs aki havi egy napot dolgozik havi kétmillió+kocsi+telkefon+iroda kombóért - nem csinálnak ott semmmit): És ez egy kis fejtörést okozott, mert ezeket a szerződéseket nem lehetett visszamenőleg érvényteleníteni, vagy a munkajogi szabályokat (az MT egy egyoldalúan kógens jogszabály, tehát csak munkavállaló javára lehet eltéri tőle, amit ki is használtatok, ha az "állam" volt munkáltató) megváltoztatni, így maradt az adóztatás, mert az adójogszabályok olyan természetűek, hogy a jövedelem a keletkezésének pillanatában érvényes szabályok szerint adózik. Most ez éppen 98 %-al :-))), így most lehetett és volt érdemes kirugdalni az állami cégektől a klienseiteket. Hát így volt.

De az adószabályoknak sincs visszaható hatályuk, amiből következik, hogy a 2002-ben szerzett jövedelem nem adózhat 2010-es szabályok szerint, azt gondolom nem kell agyonmagyaráznom.

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.07.29. 19:09:26

Ez a picsa mekkora egy fasz (és ez mekkora képzavar :o) )

Ők (lendvaiék) rúgták ki, az ő kormányzásuk alatt kapott kitudja mennyi jóvátételt, és amikor nyolc év múlva a következő kormány, nem a bíróság által megítélt végkielégítéseket meg akarja adóztatni, akkor azt mondja a nemcenzor asszony, hogy micsoda ízléstelenségek történtek az ő hatalomra kerülésük után?!? Ők a váltópárt, mi?

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.07.29. 19:17:02

@derelyegrádi szellem:

Szellem!

Ha feltarthatlak egy kérdés erejéig, akkor kérlek válaszolj :o)

Mi gátolja meg az adóztatás visszaható hatályát, vagyis itthon mi? Mert konkrétan emlékszem, hogy az elmúlt évben az ukránok valamikor október(?)-november(?) környékén megjátszották azt, hogy januártól visszamenőleg kivetettek a végkielégítésekre olyan 80-90% közötti adót.

Előre is köszönöm, ha még idetalálsz és válaszolsz is nekem. :o)

tudi 2010.07.29. 19:42:23

Úgy imádom amikor az mszp így megtudja szívatni saját magát. Ekkora egy öngólt lőni már világcsúcs. Remélem 2014-ben még attól is messze kerülnek, hogy váltópárt legyenek.

Rwindx 2010.07.29. 23:02:58

@CD-R80:
Hmm felmentem a www.mszp.hu-ra, de az átdob a www.fotovideo.hu oldalra 302 (redirection) kóddal.

Most nézem Lapalapító - szerkesztő: Soltész Rezső

Valaki szivatja őket :)

Rwindx 2010.07.29. 23:04:28

@Rwindx: á, most már nem. Fenébe.

Virág et. 2010.07.30. 08:18:50

@derelyegrádi szellem: Ezt azért annyival finomítanám, hogy ha valaki lop vagy be sem jár dolgozni, akkor annak a munkaviszonyát rendkívüli felmondással meg lehet szüntetni és ilyen esetben nem jár végkielégítés.
A Fidesz nem az ilyen esetekre gyártotta ezt a jogszabályt, hanem a szokásos (politikai indíttatású) vezetőcserék zökkenőmentesebb levezénylésére. Ez ugye eddig minden kormányváltáskor megtörtént és most sincs másképp.

derelyegrádi szellem 2010.07.30. 11:40:02

@Félkupica_Fehér_Főnök:

A jogszabályok visszaható hatályát törvény csak és kizárólag büntető jogszabályok esetében (Btk. időbeli hatály) mondja ki, a polgári törvénykönyv, de egyéb magánjogi szabály sem tartalmaz expressis verbis ilyen tilalmat. Azonban van vagy egy tucat AB határozat, ami ezt - egyébként helyesen és jól - a jogbiztonság Alkotmánybeli követelményéből levezetve megállapítja.

@zero:

Köszönöm. Bekönyveltem! :-)

@Virág et.:

Tévedsz, azért mert valaki "lop" emiatt akkor lehet neki felmodnani, ha ezt jogerősen kimondta a bíróság (lásd Borovszky esete). Ezt azért én várnám meg, addig - munkavégzés nélkül- fizetést adva. Ez csak a HiIller Pifti csinálja.

Arra gyártotta a jogszabályt, hogy a politikai okokból kinevezett elvtársaknak az eddig okozott kár és semmittevés mellett kifizette milliós nagyságrendű fizetések mellé ne kelljen még több tízmillió végkielégítést is kifizetni per fő. Illetve hogy annak 98 %-át vissza kelljen adniuk.

Meg azért, hogy a TOVÁBBIAKBAN felesleges legyen ilyen megállapodásokat kötni a sajátokkal is, mert megakadályozni nem lehet jogilag.

Ha a "zökkenőmentesség" lett volna cél, akkor egyszerűen felmondanak nekik, és kiifizetik a MSZP-és haverok által kikötött csillagászati végkielégítéseket. Ennél zökkenőmentesebbet el sem lehet képzeni. Ezt elég könnyű belátni.

derelyegrádi szellem 2010.07.30. 11:43:36

@derelyegrádi szellem:

jav: visszaható hatályának TILALMÁT...

Virág et. 2010.07.30. 14:09:50

@derelyegrádi szellem: Ha fizetni kell, akkor az viszont már nem lett volna zökkenőmentes. Az adócsökkentés, az újranyitott vasúti vonalak, a megszakadt IMF-EU tárgyalások összességében spórolásra kényszerítik az államot. Ez, illetve a kormánytisztviselők indokolás nélküli felmondása mind-mind a spórolás felé mutat.

"Arra gyártotta a jogszabályt, hogy a politikai okokból kinevezett elvtársaknak az eddig okozott kár és semmittevés mellett kifizette milliós nagyságrendű fizetések mellé ne kelljen még több tízmillió végkielégítést is kifizetni per fő. "

Nem, legnagyobb jóindulattal is csak részben. Egyrészt mert a politikai okokból kinevezettek mellett sújtja a szakmai szempontok miatt kinevezetteket is, másrészt meg mert kikerülhető a Baranyay-féle módszerrel: azaz a határozott idős foglalkoztatással.

"Meg azért, hogy a TOVÁBBIAKBAN felesleges legyen ilyen megállapodásokat kötni a sajátokkal is, mert megakadályozni nem lehet jogilag. "

Éppen ezért nevezik ki a sajátokat határozott időre, pl. Szalait a médiahatóság élére 9 (!) évre. Végkielégítés helyett más jogcímen, de járni a fog az a pénz a jó elvtársaknak egy esetleges választási krach idején is.

Tévedés ne essék, én támogatom, hogy az alkalmatlan emberek egy fillért se kapjanak. De ez itt részben egyszerű spórolás (megszorítás), részben politikai porhintés (lásd fent a kiskaput), nem pedig a közélet tisztasága felé vezető első lépés. A megoldás talán az lenne, ha végre szakmai alapon kezdene el egy kormányzó erő embereket kinevezni. Ennek az ideje azonban nem most jött el, ez jól látszik (Stumpf, Schmitt, Szalai Annamária, az ÁSZ új vezetője stb.).

"Tévedsz, azért mert valaki "lop" emiatt akkor lehet neki felmodnani, ha ezt jogerősen kimondta a bíróság"

Nyilván. De addig is fel lehet függeszteni, illetve - köztisztviselő esetében - meg lehet tőle vonni pl a vezetői kinevezést. Viszont nemcsak a lopásról, hanem az alkalmatlanságról is beszéltem - utalva a példádra, hogy ti. be sem járt dolgozni valaki. Ebben az esetben az azonnali felmondás indokolt lehet.

derelyegrádi szellem 2010.07.30. 14:52:51

@Virág et.:

A felfüggesztés idejére is jár fizetés, lásd Hiller minisztériumban Borovszky Tímea.

Vitatkozhatunk ezen, de minek. Aki ismeri Pl Szalai Eleonóra sztorját a BKV.-nél vagy hallotta most a volt államtitkár asszony esetét a VÁTInál, az tudja miről beszélek.

Hogy Szalai Annmáriának milyen szerződése lehet, azt nem tudom, de hogy nem munka az tuti, hisz ott 5 év a max határozott idő.

derelyegrádi szellem 2010.07.30. 15:31:54

@Virág et.:

"A megoldás talán az lenne, ha végre szakmai alapon kezdene el egy kormányzó erő embereket kinevezni"

Erre kiváló alkalmak adódtak 2002-ben de 2006-ban is. Nem ez történt, hanem pont az ellenkezője. Meg még más is. Azok akik most vernyékolnak azok... Emlékezzünk:

Mi is történt 2002-ben? Keller elvtárs tett 133 (talán a "dicsőséges" Tanácsköztársaság emlékékre:-) ) feljeletést. Mind kivétel nélkül alaptalannak bizonyult. De Berkecz Máriát - mint kiderült - minden alap nélkül őrizetbe vették 3 napra (téma: a jegyet váltók műanyag ajándékórákat kaptak a jegyhez, kirívó eset nem mondom, ha mondjuk a moszvai ker közp, 10 milliárdos mínuszt hozó ügyéhez hasonlítom, hogy csak egyet említsek az ezerből), ahol egy éjszaka 3-szor megmélymotozták, Lumpen elvtársnő azt mondta erre, hogy ez minden őrizetbe vételnél így van (ez egy szimpa hazugság). Egy - mint kiderült alaptalanul - megvádolt adónyomozó öngyilkos lett. A KSH vezetőjét kirúgták (jogatlanul, mint kiderült), az MFB vezetőjét, és telejs vezetését kirúgták, és 16 feljeletést tettek ellene. Mind alaptalan volt, mint kiderült. Reggelig folytathatnám a sort. (Az egész Keller-féle közpénzügyi államtitkárság működésének egyetlen kézzelfogható eredménye volt, a jogi vezetőjét elítélte a bíróság egy 10 milliós vesztegetésért, ami egyben jelemzi is az MSZP ezirányú működését, mégpedig töviről hegyire:-) )

Na, ez volt 2002-ben. Még itt nem is tartunk, de azok, akik azt csinálták, már "leszámolásról" beszélnek, miközben a fent felemlítetteket vigyorogva végigasszisztálták. Ez majd a134. ALAPTALAN eljárásnál lesz állítható részükről. :-) De ilyen nem lesz, remélem csak alapos feljelentések lesznek, jogszerű, de kivétel nélküli, és súlyos felelősségrevonásokkal.

Vana hűtőmben egy üveg Mumm arra az esetre, amikor mutatják, hogy ferit vagy janit viszik...:-)

derelyegrádi szellem 2010.07.30. 19:19:43

@eszkep:

nem. Ha a munkáltató a munkavállaló munkajogviszonyát jogellenesen szünteti meg, akkor a az ítélet jogerőre emelkedésekor szűnik meg a jogviszony, így a felmodás és jogerőre emelkedés közötti időre MUNKABÉR jár, és abból adót, járulékot is kell fizetni, mint rendesen. Van egy kártérítési rész is valóban, ez 2 hónaptól 12 hónapig terjed, ez valóban kértérítési alapon jár jogellenes megszüntetés miatt, abból valóban nem kell adót és járulékot fizetni, mert a kártérítés tárgyi adómentes, és nem is munkabér, így járulék alapot sem képez.

süti beállítások módosítása