Skip to content


       Szűrés lista

Viktor, Viktor ... Milyen magyar gazdasági érdekek vannak Sukorón?

Me reggel dobta be a Népszava a hírt, hogy a sukorói kaszinóberuházás befektetője, Ronald Lauder tárgyalt Orbán Viktorral. Arról a sukorói kaszinóberuházásról van szó, amely kapcsán több mint 1 milliárd forintos kár érte az államot, melynek kapcsán külön kormánybiztos vizsgálódik, és az egyik legütősebbnek tűnő adu a Gyurcsány-Veres-Bajnai trió ellen.


"A megbeszélést Estée Lauder fia, a Magyarországon is iskolákat alapító korábbi bécsi amerikai nagykövet maga kezdeményezte. Meg akarta tudni az okát, hogy a Fidesz miért ellenzi hevesen az országnak milliárdokat hozó és munkahelyeket teremtő kaszinóprojektet. Ronald Lauder az azóta külügyminiszterré kinevezett Martonyi Jánost kérte fel, hogy szervezze meg a találkozót. A Martonyi házában megtartott megbeszélésen az üzletember felvetésére Orbán Viktor állítólag azt mondta, hogy Magyarországon jelenleg négy ilyen jellegű kaszinóberuházás van előkészületben, közülük Lauderé az egyetlen, amelynek ügyében tőle nem kértek támogatást, vele nem egyeztettek. Márpedig Orbán nem tűri el, hogy bár ellenzékben van, ilyen horderejű ügyeket nélküle intézzen - hangzott el A Népszava értesülése szerint."

Mivel Szijjártó Peti nyaral, így Havasi Bertalan, a kormányfő sajtóstábjának vezetője nyilatkozott: "a stábnak ilyen találkozóról nincs tudomása."

Kora délutánig úgy tűnt, hogy a Népszava "értesülése" a korai kampányrésze, aztán jött a beismerés.

Mégiscsak találkozott Orbán és Lauder.

Havasi nem lát ebben semmi különöset:
"Orbán rendszeresen találkozik külföldi befektetőkkel, korábban például arab, indiai, kínai üzletemberekkel is tárgyalt már, mindig a magyar gazdaság érdekeit szem előtt tartva. Ezen találkozók sorába illeszkedett az említett megbeszélés is."

Havasi nem sok Elnök embereit nézett az biztos, mert ilyen szánalmasan nem lehet kommunikálni.

Bercikén, a Fidesz egyik legnagyobb horderejű elszámolási ügyéről van szó, amelyen a Fidesz már legalább 1 éve ugrál, így cseppet sem mellékes információ, hogy emellett a Főnök, Orbán Viktor teljes titokban tárgyalt a befektetővel.

Mikor történt a találkozó?
Kik voltak jelen?
Mi volt a téma?
Miben állapodtak meg?
Milyen gazdasági érdekeket vélt Orbán Viktor felfedezni a sukorói gigakaszinóban?

Itt az ideje villámgyorsan valódi, pontos információkat adni, mielőtt a visszafelé sül el az a puska.

Szanyi kapitány és a teljes MSZP amúgy köszöni szépen, úgy hiányzott ez nekik, mint a 2 hete a sivatagban kóválygónak az oázis.

Címkék: politika mszp fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr652212648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rwindx 2010.08.10. 23:03:51

@Tigeri:
A kommunista már 1916-ban sem az emberek jobb életét jelentette egy új rendszerben, sokkal inkább a jobblétét...
Egy vagy sok ország feletti totális ellenőrzést, a gazdasági és szellemi erőforrások maximális kizsákmányolását egy szűk érdekszövetség (a Párt) érdekében, az ország kárára, az embereket elnyomva, bármilyen,, a legmocskosabb módszereket is felhasználva.
Aki ebben tevőleg részt vesz vagy támogat, ezzel egyetért, az a kommunista. Számomra. Semmi köze nincs az egésznek már nagyon régóta a Marxhoz vagy Engeslhez, max a máz.

A kapitalisták általában versenyeznek ugyanezért, és a verseny kontrollt teremt. Emellett előfordul hogy saját hazájuk érdekében cselekszenek.

turcsány karcsi elvtárs 2010.08.11. 00:03:04

@Rwindx: vadkapitalizmusban nincs igazi verseny, ez is csak máz

most úgy őszintén: miért van, h az országban minden igazán nagy balhé egy bizonyos népcsoporthoz köthető?

emzperx 2010.08.11. 00:26:53

Ki az a barom aki még egyáltalán elhiszi a kaszinós mesét?
Egy nagy büdös luxuslakópark lészen oda építve fiacskáim, nem kaszinóváros! Oda ti még pénzért sem fogtok tudni bemenni! Mit gondoltok nem készült volna hatezer gigapixeles hoszteszlányokkal körbeajnározott látványterv ha olyan dolgot terveznének ami a pórnépnek is nyújt valamit? Ja, meg a komplett évi horvárországi idegenforgalmat lebonyolító kaszinóból M.O.-on mindjárt négyet is építenének, egyet a hadrianus palota romjain, egyet a fertő tóhoz, egyet nem tudom hova, meg egyet sukoróba.

Rwindx 2010.08.11. 01:12:24

@turcsány karcsi elvtárs:
Ugyan nem a gazdaságira gondoltam hanem a politikaira, de az is van. Ha nincs, akkor miért nincs?

gudmen 2010.08.11. 01:43:36

Az nem gond, hogy két miniszterelnök mutyizik izraeli barátainkkal és kötnek egy olyan dealt amin bukik a magyar állam 1.3 mrd-t. Majd a befektetö részéröl kikönyörgött találkozoja után magyarázkodni kell OVI-nak. Valoszinüleg "bekostolták" Viktort..azt hitték ö is két fillérért eladja az országot és lelkét mint ahogy "nagyszerü" elödei tették a Malév privatizáciojánál a Máv cargo esetében..stb.
Nem tudom készült-e jegyzökönyv mert ha nem, akkor a Népszava nem tudom honnan idézett.
Probáljátok meg értelmezni a mondatot:
"Meg akarta tudni az okát, hogy a Fidesz miért ellenzi hevesen az országnak milliárdokat hozó és munkahelyeket teremtő kaszinóprojektet"
Ha nem megy, akkor ne eröltessétek.

"Meg akarta tudni az okát, hogy a Fidesz miért ellenzi hevesen az országnak milliárdokat hozó és munkahelyeket teremtő kaszinóprojektet"

turcsány karcsi elvtárs 2010.08.11. 06:45:41

@Rwindx: gazdaságban kartellezés, politikában háttéralkuk miatt nincs verseny. választások után ezért marja egymást a fidesz és az mszp csip-csup látszatproblémák miatt, miközben a nagy dolgokról kussolnak. az egész (vad)kapitalizmusban a nagy pénzemberek irányítanak, a poltikusok előadják az irányító szerepet, pedig csak paprikajancsik. de néha kibújik a szög a zsákból, emlékszik még valaki arra, mikor ecclestone lemikiegerezte antallt, az akkori megaprojekt körüli akadékoskodás miatt?
vagy amikor soros györgy a világbank képviseletében eljött magyarországra, és kiadta mit hogy kell csinálni?
sukorón is meg fog épülni az a szar, ezek nem olyanok, h feladják. esetleg csúsznak vele egy kicsit, megvárják azt a közhangulatot, mikor mehet folytatni, legrosszabb esetben 4 év múlva(de orbán nem lesz olyan erős).

Geza 2010.08.11. 07:30:37

Ahem. Javítsatok ki, ha tévednék, de ebben a hírben nem az a legnagyobb pukkanás (mondhatni 'puki'), hogy _volt három másik, hasonló horderejű 'projekt', amikre vittoretto rábólintott_ ?!

Ismétlem: még ha ezt ki is magyarázzák, (mert bár az átlag fidesznyik kommunikációs technikája kritikán aluli, de az átlagos vidióta értelmező képessége még azt is alulmúlja), mi a helyzet a másik hárommal? Ha ez a sukorói cucc a hazaárulás (szó szerint...) minősített esete, olyannyira, hogy Budaházyt azóta is ültetik emiatt, akkor a másik három vajon milyen kategóriába esik? És akkor azokra hogyan és főképp miért bólintott rá a Narancsköztársaság Önkormányzója?

No és persze ha már eddig eljöttünk, lépjünk még egyet: hogy-hogy ezt nem kérdezi meg a maszop? Tán csak nem már folyamatban is van ez a három 'beruházás', és amennyire jó ez a fityeszes zsebeknek, annyira jó a maszoposoknak is?
Hömmm. És miért ez a nagy hallgatás a Jobbik részéről?

Kezd nem annyira tetszeni ez a gondolatkör. Már találgatni sem merek, de valahogy az Alfonsín-Menem átmenetre kezd emlékeztetni a dolog. (HF: akinek nem ugrik be, olvasson utána, aki olvasni lusta, annak youtube://memoría del saqueo)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.08.11. 07:36:14

@abrakadabra40:

Aha, szóval legyen Kings's City, csak a Fidesz adja meg rá az engedélyt.
Lehet akár Sukorón is, csak a Fidesz adja meg rá az engedélyt ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.08.11. 07:39:47

@gudmen:

Látom páran nem értik hogy mi a probléma.

Javában áll a Sukoró-botrány.
A befektető teljes titokban (!) Martonyi házában (!) találkozik OV-vel és tárgyalnak vmiről.

Nos, lehet tárgyalni, a Fidesz-székházban, nyilvánosan, nem titokban és utána rövid közleményt kiadni, hogy mi történt.

Szerinted miért nem így történt? Na vajon miért ...???

==T== 2010.08.11. 08:23:07

A dologban bindenberges Martonyi a legaggasztóbb, mármint hogy a házában összehozott egy iylen találkozót.

==T== 2010.08.11. 08:23:39

@zero: Igen, kb.erre gondoltam az előbb.

sztrovacsek 2010.08.11. 08:26:23

No, kezditek felismerni, "pénz beszél kutya ugat!"

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.08.11. 08:27:43

@zero: Igen. Pontosan ez a nagyon is árulkodó lényeg.

sztrovacsek 2010.08.11. 08:32:34

@==T==: mé' nagy a háza /elfértek,/ ráadásul ő volt a másik köztársasági elnök "jelölt", tehát bizalmiember.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.08.11. 08:32:42

@Kicsit Karcos: Igazad van. Magam is úgy vélem, az érv a lényeg, nem az hogy ki mondja.

Egy valamit azonban jó ha tudtok. Enbéhá (ávéhá, kágébé, efeszbé) pontosan tudja, melyik nick mögött ki van. Ki hol mikor csetel, blogol, fórumozik, mindez adatbázisba szervezve, automata módon gépek (programok) által. És ha kell (akár legcsekélyebb gyanú is merül fel) össze is fésülik egyéb nyilvántartásokkal (telefonálásaid archivált szövege, helyszíne). Köztéri kamerákkal összevetve. És a bankszámla pénzek mozgásáról még nem is beszéltem.

Nagyon röviden. Nincs itt névtelenség. Soha nem is volt.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.08.11. 08:48:01

@rdos: Nem néztél kicsit sok filmet???
Nem kell a magyar hírszerzést túlmisztifikálni! Ennyire azért nem erősek. még a híres-hírhedt NSA sem!

f.m.j. 2010.08.11. 09:06:02

kimondva, ki nem mondva, mindenki teoriákat gyárt, ha tetszik összeesküvéselméleteket
talán ez is egyfajta provokálás (a saját szavaink fognak tanuskodni ellenünk:)), hogy lehessen miért elvinni az embert, ha arra kerül a sor...
a hatalom cinizmusa, kiszámíthatatlansága, információ visszatartása, manipulálása aggasztó, de talán soha nem is működött másként/nem tudott volna másként működni... de ettől még nem érzem magam jobban, egy demokrácia nevű diktatúrában érzem magam, amely hazug, mert demokráciának hazudja magát, se valójában nem az... a diktatúra legalább az, ami, nem mond magáról mást :)
ez nem birkaság, remélem aki birkázik, az magát állítja elsőnek a sorba, ebben mindenki egyenlő...
az egyszeri ember nem akar a hatalmasok dolgaival foglalkozni, ha nagyjából rendben mennek a dolgok. Akkor kezdünk el foglalkozni velük, ha repedések (eh, mit repedések, szakadékok) vannak a rendszeren, és nagyon kilóg a lóláb, hogy itt bizony át vagyunk vágva. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az a rendszer jó, ahol hazudnak, de nem vesszük észre...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.08.11. 09:11:27

@Noname Cowboy: Kedves Klintísztvúúd! Bocsi, nem tudtam kihagyni.

Kedves Nonaem Cowboy!

Egy kérdést tegyél fel magadnak. Csak magadnak. Technikailag meg lehet-e csinálni?

Ha kétséged támadna, gondolj csak bele, ide hogyan tudsz írni? Hát az e-mail címed és jelszavad megadásával. Mitől vagy Te ezek után névtelen? Cowboy lehetsz, az sanszos, így a kalapodat elnézve :-)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.08.11. 09:15:18

@f.m.j.: Kedves f.m.j.!

Ne szomorkodj. Te már észrevetted.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.08.11. 09:26:57

Igaza van Zeronak. A cikk lenyeget mintha senki sem ertene.

Adva van egy nagyon felesleges, a kornyezetet elegge megroggyanto, korrupcioval sulyosan megbuggyantott allami szintu csalas es lopas.Olyan ugylet, ami meg akkor is tobbszorosen koztorvenyes buncselelekmeny, ha az orszagnak okozott anyagi, erkolcs es termeszeti karokat nem nezzuk. Nos ezek utan a kovetkezo tortenik.

Adva van egy rablo kormany, amelyik ehhez asszisztal (tuti nem ok hoztak teto ala, mert ahhoz is hulyek), nyilvan nagyon sok penzert.

Adva van a leendo miniszterelnok, akivel szinten targyalnak, mivel a beruhazas nyilvan ativelne az o uralkodasanak idejere.

Adva van egy izgaga kozember (Budahazi) aki, miutan ez a tudomasara jutott, nyilvanossagra hozza.

S mi tortenik ezutan? A tolvajok, rablok es arulok buntetlenek maradnak. Mindenki kussol, az ugyon maszatolnak. Budahazi tobb mint egy eve bortonben rohad azert, mert csak.

A lenyeg kiemelve azoknak, akik meg mindig nem vagjak:
Ha Orban targyalt, akkor az egeszrol tudomasa kellett hogy legyen. Nyilvan beavattak, mert az egyuttmukodeset akartak megvenni. Hogy megegyeztek e barmben, azt nem lehet tudni, mert a botrany azelott lett nyilvanos, hogy o hatalomra kerulhetett. A fontos azonban az, hogy HALLGATOTT! Nem szorta tele szorolapokkal a fidesz a postaladakat. Nem volt nyilatkozat. Nem volt feljelentes. Nem volt SEMMI. Pedig tudott egy bunogyrol, nem is akarmilyenrol. Mit mond errol a torveny? Hat a becsulet? Az egyetlen erv, ami felhozhato, hogy a politikailag megfelelo idopontra vart. Ez ertheto, de egyreszrol becsetelen, masreszt hiszem, ha akarom.

S mint emlitettem, aki tenylegesen kirukkolt vele, arra epp rarohad a muanyag lakat.

kuki123 2010.08.11. 09:30:35

@Lone Wolf:
mi a faszba lóg a keze..és kinek?

azon kívül hogy budaházy robbantotta ki az ügyet nem sok közünk van az ügyhöz

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.08.11. 09:40:58

@rdos: Elméletileg persze lehetséges. De az IP címem ezerféle lehet. S azt online nem fogják figyelni. Továbbá ezerféle anonim e-mail címet hozhatok létre. Továbbá sejted Te, hogy ez mekkora kapacitás lenne mindenkit figyelni. Ami alapból törvénytelenis . Továbbá a szolgáltatók az IP adatokat csakis ügyészi kérésre adják ki. Különben honnan a fenéből tudnák, hogy melyik IP-hez ki is tartozik. melyik IP melyik e-mail cím stb...
Egy film azért sok fikciót tartalmaz. Ami a valóságban kivitelzheteteln. Sok-sok warez site gépet is nagy nehézség megtalálni a szerveknek. Akor pont téged engem fognak ezzel betalálni??

SiKom 2010.08.11. 09:44:53

A népszava olyan szöveget hozott le, aminek a hitelessége nem bizonyított, sőt, valószínűleg kitaláció az egész. Semmi bizonyíték, de szart kenni jó.

Bezzeg amikor az MSZP-s Wieszt korrupción bukott, videóval, az MSZP még akkor is meg tudta magyarázni, hogy a videó hibás, nem is az látszik rajta, amit gondolunk. Most bezzeg minden bizonyíték nélkül halálbiztosak...

"A kiszivárgott információk szerint Orbán azt nehezményezte, hogy bár ő ellenzékben van, de nem tűri, hogy vele történt egyeztetés nélkül épüljön kaszinó Magyarországon. "

Ja, tényleg. Ha valaki most, a Fidesz alatt kaszinót akar építeni, akkor egyeztessen az LMP-vel, a Jobbikkal, az MSZP-vel... roppant életszerű ám!

SiKom 2010.08.11. 09:46:11

"Meg akarta tudni az okát, hogy a Fidesz miért ellenzi hevesen az országnak milliárdokat hozó és munkahelyeket teremtő kaszinóprojektet."

Amúgy már többször szó volt róla, hogy a kaszinó csak blöff, igazából lakópark lett volna Sukorón a milliárdosoknak... Tehát már ez is hazugság.

Marcellusca 2010.08.11. 09:47:18

@f.m.j.: A' mindegy!
Mer' jól mongya!!!

loop80 2010.08.11. 09:53:06

Off

szentkoronaradio.com/belfold/2010_08_10_karddal-kaszaboltak-ossze-gabort

On

Ez már a Pintér-féle "rend" lenne?! Fényes nappal ilyet, bazz?!

(Australopithecusok voltak, tuti.)

Marcellusca 2010.08.11. 09:58:04

@Boli: Ezen túl kell lépni!
Mondom ezt úgy, hogy csak pár évvel vagyok fiatalabb és időnként én is kiakadok az ifjonti héven. :)

Homeoffice 2010.08.11. 09:58:59

Azt hiszem itt az ideje kérni egy kávét....
Kiváncsi vagyok, kedves naridroidok, hogy EZT hogyan magyarázzátok ki..

Homeoffice 2010.08.11. 10:06:03

Egyébként most volt az indexen cik, hogy mit akarnak művelni a Hajógyári-szigettel...
Egyapró kérdés... hogy a ****** bír el Magyarország 3-4 kaszinó komplexumot?
Tényleg arra kell gyúrnunk hogy a kurvák és a szolgák országa legyünk?

Marcellusca 2010.08.11. 10:21:48

@gudmen:
"Valoszinüleg "bekostolták" Viktort..azt hitték ö is két fillérért eladja az országot és lelkét ..." - Nem, ő 3 fillérért adta volna.
Annyit meg nem fizetnek a "befektetők".

lyken 2010.08.11. 10:24:32

@zero: "Most nézem, a 3. évadnál járok, überzseniális sorozat, sokat lehet(ne) belőle tanulni. "
Eddig ötször néztem meg mind a 7 szezont. Szilárdan él bennem a hit, hogy alanyi jogon meg kéne kapnia minden politikusnak munkakezdéskor és kéne kapnia 2 hetet amíg megnézi az egészet.

Homeoffice 2010.08.11. 10:26:20

@Marcellusca:

Nem érted... Gudmen biztos a "Kossuth tér fan boys" tagja:)))))))

Marcellusca 2010.08.11. 10:27:00

@zero: Nem értik.
És azt sem, hogy miért csak ez robbant ki.
Mert, ugyi azt nyilatkozták, hogy OV szinte mindenkivel tárgyalt, még ellenzékben is.
Kikkel, mikor, hol, miről? Hogy azok - a megnemnevezett - projektek megvalósulhattak/megvalósúlhatnak minden gond és sipítozás nélkül.
Vajh, miért?

Rwindx 2010.08.11. 10:39:14

@turcsány karcsi elvtárs:
- a gazdasági kartelezést üldözik/büntetik/felszámolják minden országban, tehát nem legális.
- a politkai háttéralkuk léteznek, de mivel az egyes egymástól független érdekek más-más politikai háttérben látják az érdekeik megvalósulásának lehetőségét, ezért más formációt támogatnak, ezen keresztül pedig versenyeznek. A kommunista rendszerben ilyen nincs, van a Párt aki a teljes és kizárólagos gazdasági és politikai érdeket képviseli, nincs szükség alkukra, nicns szükség kedvezményekre, nincs szükség semmire, csak egy ökölre.

Rwindx 2010.08.11. 10:48:19

@rdos:
Noname proxy és onnantól kezdve technikailag senki nem tud semmit arról hogy ki van a nick mögött. Egy rakás ilyen, bárki által használható szerver van. Ha valaki megnézi az IP címet akkor azt látja valahonnan külföldről jövök egy naplózatlan szerverről.

Ez ilyen egyszerű technikailag.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.08.11. 10:49:03

@Noname Cowboy: Kedves Noname Cowboy!

Kapacitás kérdése. Igen, nagy kapacitás kell hozzá. Mit gondolsz. Miért fizetünk adót?

Törvénytelen is. Emlékeztetlek egy éve lezárult sorozat gyilkosságra. Mit mond a medeja? Visszanézték a sztrádák kameráit. Ezzel elárulták, hogy törvénytelenséget követtek el a nyomozás érdekében. A köztéri kamerákat nem archiválhatod ugyanis. Csak valós időben figyelhetsz! Ehhez képest persze mindenki (törvénytelenül, de természetesen értelmes célból) archivál.

Ha távolabbról szemlélődök.

Pártjaink között különbség alig-alig. Pártállami titkosszolgálati múlt nálunk feltáratlan. Háromper3-as mágnesszalagok évtizedekre jegelve. Titoktörvény emesz(em)pé - fidesz koalícióban csont nélkül megszavazva előző ogy utolsó napján.

Jelen topik témáját én úgy interpretálom, hogy a fidesz feltehetőleg kimaradt a jattból. Ha majd lesz kingciti, abból tudom, a fiatal demokrata polgári párt is megkapta a jussát. Ha így van (lehetetlen?) akkor demokráciánk eyg szép nagy átverés. Medeja segítségével. Van újságíró ismerősöd? Hogy él? Jól megfizetik, hogy miről ne írjon. Ugye?

Véleményem bizonyítani nem tudom. Ez csak a véleményem. Az ípécímemmel együtt, az enyém :-), amit sok weblapon gyakorta látok.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.08.11. 10:55:58

@Rwindx: Értem. Köszönöm a felvilágosítást.

Akkor mi van, ha a noname prokszit kágébé, szíájé, enbéhá, moszad, ... üzemelteti? Azért az vicces lenne. Nem? Szerinted lehetetlen?

Tudod Te hogy a titkosszolgálatok micsoda világra szóló dezinformációkat tudnak készíteni? Pölö. Grínpísz igencsak sanszos, hogy szojvetek (oroszok?) által támogatott szervezet.

Ahogy én látom. Semmi sem az, aminek látszik.

Rwindx 2010.08.11. 10:58:31

@rdos:
Természetesen megvan az esélye, ahogyan annak is hogy már elindultak likvidálni, mert beírtam hogy noname proxy.

FradiDani 2010.08.11. 11:00:10

1. a fidesz helyében én is hallgattam volna erről a tárgyalásról, mert mindenféleképpen kapóra jön a komcsiknak, h egy mondatban tudják szerepeltetni a fidesz és a lauderéket.
2. OV helyében én minden ilyen "nagybefektetővel" leülnék tárgyalni, mondjuk arról, h ne építsél ide semmit, ha meg mégis nagyon akarsz akkor kedvezmény nélkül valahová máshová.
3. Ebben a sztoriban max a jobbik ugrálhat, a komcsiknak ülniük kéne... sokáig.

Kicsit Karcos 2010.08.11. 11:20:55

@Geza: én is kíváncsi lennék, mi ez a három másik kaszinó, és milyen üzleti modell szerint tervezik a megvalósítást. Nem elképzelhetetlen, hogy a nyereséget itt is az adófizetők állnák, mint pl. a Sciennet nagysikerű akcióinál, meg persze a sukorói földügyletnél.

És akkor most mégis lesz Sukorón zsidóparadicsom, csak nem kaszinó, hanem lakópark formájában? Van erről valami konkrétum?

Budaházyhoz: megbocsáthatatlan bűnt követett el, amikor az EU-csatlakozás ellen kampányolt, és amikor leverte a csillagot megszállóink dicsőségszobráról. Azóta a hatóság úgy üldözi őt, mintha legalábbis lejárt szavatosságú vagy bizonytalan eredetű kötszervágó ollóval vett volna részt a forgalomban... ideje lenne lecserélni őt Drazséékra.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.11. 11:31:20

@Kicsit Karcos:

úgy tudom nem lesz belőle semmi, csak előkerültek adatok arról, hogy voltaképpen a kaszinóval egyidőben lakópark épülne ott. nem helyette.

Viktor pedig szerintem jól tette, hogy leült tárgyalni a Lauderrel, persze azt már nem tette jól, hogy erről vastagon kussolt. ez a kussolás azért több mint gyanússá teszi az ügyet, az első körös tagadással megerősítve.
Akinek pedig bármilyen kétsége volt afelől, hogy ekkora volumenű "beruházásnál", mely kiemelt állami projektként volt kezelve, jelentős állami támogatásra számított, nem keresik meg a kivitelezés idején valószínűleg pozícióban lévő állami vezetőket, az egy kicsit naív.
Nem meglepő, hogy megkeresték... a meglepő az, hogy sunnyogott róla
(hogy őszinte legyek nekem nem meglepő a sunnyogás, inkább elkeserítő azoknak akik bíztak Viktorban és nem voltak tisztában vele, hogy semmi változást nem hoz ilyen vonalon a fityisz vezetése)

Budaházy nagy valószínűséggel valóban emiatt az eset miatt van szopatva, nem a nyulak miatt.
Nem vagyok benne biztos ilyen méretű biznisz felrúgásának kezdeményezése miatt, hogy nem-e nagyobb biztonságban van ott Vácon.

vomit 2010.08.11. 11:44:40

es meg az is meglehet, hogy a tagadas ellenere volt rozsadombi paktum.
hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3zsadombi_paktum

libertarian 2010.08.11. 11:44:47

@Rwindx: re noname proxy...

ne kabitsd az embereket azzal, h egy noname proxy majd megovja oket... szerinted kik uzemeltetik azokat? es miert? nem sokkal konnyebb ugy vadaszni azokra, akik rosszban santikalnak, h ok maguk jonnek hozzad?

de az ketsegtelen teny, h ha egy kulfoldi http proxy-n keresztul bohockodik valaki, akkor nagysagrendekkel nehezebb a nyomara akadnia a magyar hatosagoknak. de ez csak addig igaz, amig nem csiped valami kozepesen eros hatalmi erdeknek a szemet...

en ezt csinalom: felraktam a tor-t es firefox-ra a torbutton-t fixen bejapcsolva. firefox-ot csak es kizarolag a politikai aktivitasra hasznalom, minden mast chrome-al.

nyilvan tor install utan tor-on keresztul uj email regisztralasa, es az identitasok teljesen kulon kezelese.

www.torproject.org

itt van iras arrol is, h milyen konnyu kiadni az identitasod meg a tor-t hasznalva is. persze ez mar azt feltetelezi, h aktivan vadaszik rad a titkosszolgalat, amhez azert tobb kell mint a vastagbor olvasgatasa... :)

Kicsit Karcos 2010.08.11. 11:47:08

@Conv: a földügyletet egyébként visszacsinálták már? Vagy adott valami ideiglenes védelmet a bíróság a sukorói földekre?

"Nem vagyok benne biztos ilyen méretű biznisz felrúgásának kezdeményezése miatt, hogy nem-e nagyobb biztonságban van ott Vácon."

Ez meglehet, mert nem sokan szeretik, ha valaki beleköp a levesbe, ha másfél milliárd eurókról van szó. De Bodokyt pl. miért nem vegzálják? Vagy csak nem tudunk róla?

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.08.11. 11:54:24

@Noname Cowboy:
"Sok-sok warez site gépet is nagy nehézség megtalálni a szerveknek. Akor pont téged engem fognak ezzel betalálni??"

Biztos én vagyok csak paranoiás, de neked nem ismerős az "Önnek 905Ft10fillér összegű adóhátraléka van, 8 munkanapon belül sziveskedjen rendezni", és "Önnek 20.000.000Ft összegű adóhártaléka van, kellemes nyaralást kívánunk" jellegű gyakorlat?

:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.11. 11:56:47

No, kiderült már valami érdemleges, hogy mi is történt a találkozón, vagy még mindig csak a szarkupac pofozása folyik?

Rwindx 2010.08.11. 12:10:18

@libertarian:
Nem kábítok senkit. Technikai megoldást kért a srác, hogy idézem
"Egy valamit azonban jó ha tudtok. Enbéhá (ávéhá, kágébé, efeszbé) pontosan tudja, melyik nick mögött ki van. Ki hol mikor csetel, blogol, fórumozik, mindez adatbázisba szervezve, automata módon gépek (programok) által."
hogyan kerülhető el egyszerűen. A noname proxy ezt tökéletesen megoldja egy normális internetfelhasználást feltételezve, a normális természetesen nem átlagost jelent. Egyébként a Tor is egy gyakorlatilag egy noname proxy, csak valamival magasabb szintre emelve.
Egyébként egy olyan noname proxyt beüzemelni, amivel a magyar hatóságok nem tudnak mit kezdeni nem tart sokáig és még csak nem is drága 20KHUF/év-en belül van.

Azt meg egyébként senki nem írta még le hogy hogyan tudja megszerezni az AH ezeket az információkat, pedig az sem egy csodadolog. Kissé leegyszerűsítve aki indít egy ISP-t ahhoz be fog jelentkezni hogy elhelyezzen egy kütyüt ami látja a teljes titkosítatlan adatforgalmat, és aláírattat egy beleegyezési és hallgatási nyilatkozatot.
Na most tudni kell hogy csak a BiX-en a forgalom átlag kb 10 millió IP csomag/sec. Még nem tervezték meg és nem gyártották le azt a kütyüt ami ezt realtime elemezni tudná. Tehát csak célzott forgalmat tudnak figyelni vele, ahhoz meg ok kell, ahogy azt te is említetted.

Marcellusca 2010.08.11. 12:13:30

@neccharisnyás útonálló: Szerintem csak kenegetik.
Egymásra.
Vagy gurigáznak vele.
Oda-vissza passzolgatják.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.11. 12:24:42

@Kicsit Karcos:

úgy tudom érvénytelenítették az ügyletet, de hogy mi az igazság a gyakorlatban

bodoky blogján olvastam anno fenyegetésekről.

gudmen 2010.08.11. 12:41:14

@zero: Nem akartam feltételezésekbe bocsátkozni de mégis megteszem, elmondom milyen tematika alapján jöhetett létre ez a beszélgetés. Joggal gondolhatták a "befektetők", hogy ha sikerült két regnálo miniszterelnököt -nem tudni milyen eszközökkel- meggyőzni a beruházás nagyszerüségéről, akkor egy ellenzéki párt vezetőjét sem lesz probléma "lenyelni". Az eddigi fejleményekből nekem úgy tünik, hogy ez a gomboc a torkukon megakadt. Ne felejtsük el a büntetö jogi részét sem, a baloldal most a jol bevált "PR-fogását" alkalmazhatja amit mindig is: igaz, hogy mi 19-ek vagyunk de a másik is csak egy híján 20".
A másik verzio, hogy nem is akarták meggyözni, se tüzes vízzel se üveg gyöngyökkel az ellenzéket, hanem előre kitalálták, hogy belerángatják őket a "kabát-lopásba".

gudmen 2010.08.11. 12:42:50

@Marcellusca: ha csak egy filléren mulik, akkor azt kipotolom, és akkor egyfüst alatt megszabadulunk az összestől:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.11. 12:43:52

@Marcellusca: Na, akkor ez is olyan, mint Alsóörs(meg még sok, soook). Tépik a szájukat rongyosra, remélve hogy elég széles tábort gyűjtenek az érveik mellé, aztán meg ki tudja mi volt, mert TÉNYEKET KÖZÖLNI azt egyik se.

gudmen 2010.08.11. 12:54:18

@Gunther: Mire sereget verbuváltam, már kiürült a Kossuth tér:)

Valandil 2010.08.11. 13:54:29

Azt ne feledjük el, hogy ez a fickó a Zsidó Világtanács vezetője. Amikor elkezdtünk kapálózni, hogy nem kellene ide ez kaszinóváros, rögtön hollókoszt pert kaptunk a nyakunkba (MÁV+OTP). A világ urának nem tetszik, hogy a szervezett telepítés lelassul?
Azt ugye tudjátok, hogy egy közel-keleti gebasz esetén 500000 főt fogadunk be? Kétoldalú egyezményt kötöttünk még az első Orbán-kormány idején Izraellel. Németország és Lengyelország szintén, csak ők időközben felmondták azt.
Legyen Magyarország Palesztina?

Rwindx 2010.08.11. 13:55:36

inforadio.hu/hir/belfold/hir-372005

Az LMP már kapott valami tájékoztatást.

Kicsit Karcos 2010.08.11. 14:12:25

@Rwindx:

"Schiffer András, az LMP frakcióvezetője a miniszterelnökhöz írt nyílt levelében jelezte, "megdöbbenve" olvasták, hogy Orbán Viktor is fogadta tavaly ősszel a befektetőt."

"Az LMP levelére, ahogy illik, levélben válaszoltunk"

Nem nyílt levélben vagy sajtótájékoztató keretében illett volna válaszolni?

Mi ez a játék? Most már engem is kezd érdekelni.

lehetmas.hu/hirek/2105/schiffer-andras-nyilt-levele-orban-viktor-miniszterelnok-urnak

LMP, akkor tessék nyilvánosságra hozni a választ, ha már a kormány sumákol!

Rwindx 2010.08.11. 14:14:45

@Kicsit Karcos:
Egy hírt linkeltem, nem kommentáltam.

Kicsit Karcos 2010.08.11. 14:16:21

@Kicsit Karcos: most látom csak, hogy az Inforádió pontatlan volt, a nyílt levél idén januári tárgyalásról szól, ősszel Gyurcsányit jelentette fel az LMP.

Kicsit Karcos 2010.08.11. 14:18:15

@Rwindx: nem is Téged szólítottalak fel, hogy számolj be a tárgyalásról:) Az általad linkelt hírre reagáltam.

Rwindx 2010.08.11. 14:20:38

@Kicsit Karcos:
Ok, azt hittem a kérdés nekem szólt :)

Kicsit Karcos 2010.08.11. 14:30:02

"Az Index úgy tudja, hogy Orbán Viktor idén februárban találkozott a sukorói kaszinóváros ügyében Ronald Lauderrel. Orbán Viktor levelet írt a találkozóról az LMP elnökének, ám a levelet Schiffer András még nem olvasta."

"Orbán írásban válaszolt Schiffernek, és arra is felhatalmazta, hogy a válaszát az LMP nyilvánosságra hozhatja. A levelet azonban Schiffer András még nem tudta elolvasni, mert jelenleg vonaton ül, és nem tudja az e-mailjeit megnyitni. Az LMP sajtóosztályától megtudtuk, hogy látatlanban úgy vélik, a levelet nyilvánosságra hozzák, még szerda délután, ahogy Schiffer hozzáfér a mailboxához."

index.hu/belfold/2010/08/11/orban_februarban_talalkozott_lauderrel/

:))))

Vazze, már úgy 10 évvel ezelőtt el tudtam olvasni az imélemet a telefonomról, ha nagyon akartam. Melyik vonattal utazik Schiffer? Mingyá viszek neki internetet...

Homeoffice 2010.08.11. 14:34:32

@Kicsit Karcos:

Látom már megint megfogtad a lényegi dolgot...:))))

Kartal (rezervált) 2010.08.11. 14:34:57

Az izraeli zászlós kitűzős Martonyiról beszélünk? Mi ebben a meglepő? Azért kíváncsi lennék, hogy ilyen kitűzővel melyik ország érdekeit képviseli külügyminiszterként...

@Kicsit Karcos: szánalmas.

Kartal (rezervált) 2010.08.11. 14:46:19

@Noname Cowboy: mondjuk titkosszolgálati eszközökkel simán megtudják melyik IP kit rejt, de ehhez az kell, hogy a titkosszolgálat felfigyeljen rád, és nyomozni kezdjen utánad... akkor meg már úgyis mindegy.

Kartal (rezervált) 2010.08.11. 14:50:55

@rdos: ez azért túlzás. Biztos vagyok benne, hogy a komoly hangadókat feltérképezik, de ilyen szinten nem fektetnek energiát MINDEN ember felderítésébe. Egyébként meg egy gombnyomás, és másik IP-ről írom a kommentet. Na puff neki.

Rwindx 2010.08.11. 14:55:09

off:
index.hu/bulvar/2010/08/11/tuszdrama_kokan/

Na itt legalább használták a fegyverüket a rendőrök. Mekkora alja gané az aki kést szorít saját gyerekének torkához és azzal fenyeget hogy megöli?

on

Marcellusca 2010.08.11. 14:55:21

@Kicsit Karcos:
"Vazze, már úgy 10 évvel ezelőtt el tudtam olvasni az imélemet a telefonomról, ha nagyon akartam. Melyik vonattal utazik Schiffer? Mingyá viszek neki internetet... " - Hehe! Pont ez jutott eszembe.
Egy nyamvadt mobilról meg lehet nézni a méljeidet. Ő meg nem annyira fontos ember, hogy legyen egy mobilnetes laptopja, hogy bárhol, bármikor elolvashassa a leveleit? Muhaha!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.08.11. 15:13:20

@Kartal (jogsértő fekete mellényben): Meglehet.

Csak egy kérdés. előtte felvezetés. Vagy 5 éve szinte minden netes újság portál lehetőséget adott noném fórumozásra. Azzal hogy ma szinte mindenütt regisztráltatnak, nem a monitorozásunkat könnyítették meg maguknak? A választ nem tudom. Csak kérdezek.

Hát hogy nem mindenkit? Talán valóban nem mindenkit, esetleg csak hőzöngőket, véleményvezéreket, számukra veszélyes gondolatokat kitalálókat - terjesztőket. Nade. Ezeket a célszemélyeket ki kell szűrni! Nem? Ez is reménytelen vállalkozás?

Kulcsszavakat tehát a teljeskörű adatforgalomban figyelnek? Hogy is volt az az aselon?

Most akkor ki üldöz? A mániám, vagy a titkosszolgálati közszolgáink?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.08.11. 15:42:13

@Kartal (jogsértő fekete mellényben): Mondtad. "Egyébként meg egy gombnyomás, és másik IP-ről írom a kommentet. Na puff neki."

És megteszed? Más IP címről lépsz be? És más nick-en?

Én ípécím változtatáshoz már öreg vagyok. Csak hogy ne legyek folyvást Off. Az ípé az nem az amit meg szokás "King"-elni? Vagy "ping"-elni? :-).

Tegyük fel, ovi háromperikszes, vagy ügynök (volt). Tegyük fel valami hasonlót teljesen véletlenül kitalálsz. Tegyük fel, hogy ezt az abszurdnak látszó ötleted netre felteszed. Pl. ide. Ha ovi ügynök, szerinted mennyi idő alatt mérik be ennek a mamlasznak, azaz rdosnak a feltett ötletét?

Hogy mekkora adatforgalmat generálnak kommentelők? Ha folyamatosan gépelek, napi 1 órában az úgy a másodpercenként kettő byte sebességemet feltéve sem több 7200 byte-nál. Mindezt tegye egymillió ember kishazánkban. Ez durván 7,2 Gigabyte/nap.

Mekkora munka ezt szűrni, archiválni, indexelni? Végzős informatikus hallgató össz tudná rakni ezt a rendszert? A programból érkező gépi találatok átnézéséhez hány ember kell?

LacY2k 2010.08.11. 16:00:40

Azért ezzel a hírrel kapcsolatban felmerül még néhány kérdés:
- MIÉRT pont itt építenének kaszinót?
- MIÉRT csak Sukoró a balhés... a többi miért nem?
- KIKNEK építik? (gondolom közülünk nem sokan látogatják majd...)
- Ha ilyen jó üzlet a kaszinó MIÉRT nem az állam építi és fölözi le a hasznot?
Ezek után nem kérdés, hogy a pátyi "golffalu" és a pestkörnyéki szellemlakóparkok kiknek épültek és épülnek... :S

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.08.11. 16:19:40

@LacY2k:

1. Azért itt építik, mert Albertirsa mellé a gyümölcsösbe kevesebb turista menne.
2. Mert a többinél a megvett telekre tervezik építeni a kaszinót, nem volt ez a sunyi telekcsere
3. A szerintük 10 millió turistának - évente
4. Az állam a szerencsejáték törvény miatt olyan 25-30 milliárd forintot kaszálna 1 kaszinóból. És hogy ne épüljenek egymásra, egymás elől elszedve a vendégegeket, ezért régiónként csak 1 kaszinót engedélyez az állam.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.08.11. 16:20:47

@Kicsit Karcos:

ez nagy kamu, valami van a levélben, amit nem mernek nyilvánosságra hozni, és most találják ki az LMP-nél, hogy mi a fene legyen ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.08.11. 16:22:01

@gudmen:

ezt könnyen eldönti, ha nyilvánosságra hozzák a beszélgetést

Rwindx 2010.08.11. 17:04:20

@zero:
Schiffer nyilvánosságra fogja hozni, ha nem akkor a nyomás már rajta lesz. Szerintem még ma este, de legkésőbb holnap délelőtt kiderül.

f.m.j. 2010.08.11. 17:08:35

de most mi van, az LMP újabban szóvivőnek állt? :)

megint az egyenes beszéd, ugye? az az egy nincs... egy egész ország kérdezi, nem csak 4 párt, hogy mi a szar történt a Martonyi otthonában, nem érzi Viktor, nem hallja a Viktor? nem, ő az lmp-vel végezteti el a piszkos munkát

röhej a köbön

jágör68 2010.08.11. 19:38:04

Azért csinálják így a "befektetők" mert hagyjuk. És ez megy már 20 éve- na meg előtte is a szovjet testvéreknek.
Szóval:
- privatizáció: állami, közösségi vagyon ellopása
- befektetés: közösségi vagyont lop el a befeketető és azt fekteti be, mint sajátot
- VIP- hitelezés: lakossági bank ad vissza nem térítendő kölcsönt a haveri politikusoknak- majd az adófizetők állják a csekket
Na szóval, ez Magyarországon a kapitalizmus.

turcsány karcsi elvtárs 2010.08.11. 19:53:15

@rdos: erről van szó.
azt felejtik el sokan, hogy proxi mögül nem tudnak belépni, így kommentelni sem.
ráadásul a szolgáltatónál mindent logolnak(ip-t, minden adatforgalmat) és évekig tárolják, ezeket kötelesek kiadni kérésre a hatóságoknak. szóval aki egyszer képbe került, b@szhatja a proxiját

turcsány karcsi elvtárs 2010.08.11. 19:59:47

@rdos: erről van szó.
a szolgáltatónál mindent logolnak (ip-t, adatforgalmat), ezeket több évig tárolják, és kérésre a hatóságoknak rendelkezésére kell bocsájtaniuk. aki egyszer képbe került, hajára kenheti a proxit.

turcsány karcsi elvtárs 2010.08.11. 20:00:50

kurva bloghu, légyszi töröljétek az egyik kommentem
köszi

arlequin 2010.08.11. 20:11:22

@zero: @Rwindx:
nem csodálkoznék ha olyat olvasott volna a levélben amit tényleg nem akaródzik a nagyközönség elé tárni. de miért is kellene mindent a nagyközönség elé tárni? - gondolják egyesek...
nohát ezért:

"Régente arra törekedtek a Taotól áthatott kormányzók, hogy a nép ne külső csillogáshoz, hanem igazi jóléthez jusson.
A kormányzás terén nagy hiba a ravaszkodás.
A ravaszkodás valóban csapás az országra, míg az egyeneslelkű kormányzat áldás.
Ennek őszinte megszívlelését igazi erénynek nevezem én."

és

"megmerevedett kormányrendszerek
rohadt hadviselések
de az égalatti azé
akinek vele semmi dolga
honnan tudom hogy mindez így van
na honnan?
hát csak onnan:

az égalattiban mennél több a tilalomfa
a nép annál szegényebb
ahogyan egyre több fegyver kerül az emberek kezére
az ország úgy omlik össze zűrzavarban
mennél ügyesebbek tehetségesebbek
annál több drága holmi
annál több bámulatos szörnyűség
törvények szabályrendeletek özöne
s már el is leptek mindent a tolvajok a rablók

a szentek úgy tanítják

"éppenhogy semmit sem kell csinálnom
s a nép csak úgy magától
esik át csodás változáson
szeretem a csendet
s a nép dolgai
maguktól rendbejönnek
semmi ügyem itt
s a nép magától
meggazdagodik
vágytalan vagyok
s a nép már magától
egyszerűségre jutott"

Mélységes és mindenre kiterjedő ez az igazi erény, és ha el is üt egyéb felfogástól, mindenesetre teljes rendet teremhet az országban.

Rwindx 2010.08.11. 20:56:09

@turcsány karcsi elvtárs:
Ugye közöd nincs ezekhez a fogalmakhoz?
Jobb ha elfogadod,
- ha proxy mögött vagy, akkor is be tudsz lépni
- az DHCP-vel kapott IP címedet valóban logolja a szolgáltatód ami kb IP, dátum, előfizető azonosító-ban kimerül. De ezek közül egyiket sem látják ahol kommentelsz. Pont ez a lényege ezeknek a proxyknak.
- ne haragudj, de azon hogy az teljes adatforgalmat mentenék jót röhögtem. Tudod mennyi adat megy át csak a BiX-en? www.bix.hu/index.php3?lang=en&page=graph&swid=Summary&portid=BIX-IPv4-Total Ezt senki nem fogja menteni, mert jelenleg technikailag nem megoldható. Több mint 600 TB/24 óra. És ez csak a BiX.
- a noname proxyk, meg nem logolnak semmit. Legalábbis ezt állítják magukról. Ha meg mégis egy svéd, usa beli, stb proxy nem fog kiadni adatot semmilyen magyar hatóságnak, mert nem kötelezi rá semmi.
- egy mondjuk 256 bites SSL kapcsolat adatforgalmát meg lementhetik, nézegethetik annyiszor ahányszor csak jólesik, de csak az nézze aki meg szokta várni a TV-ben a hangyafoci végeredményét, pont addigra megismeri ennek a tartalmát is.

@arlequin:
Ha az LMP ezek után nem hozza nyilvánosságra, akkor kegyetlenül pofára fog esni. Szerintem megteszik.

arlequin 2010.08.11. 21:46:07

@Rwindx:

szerintem megkapták a selyemzsinórt. hihihi

Rwindx 2010.08.11. 21:58:15

@arlequin:
Közben nyilvánosságra hozták a választ:
lehetmas.hu/hirek/2108/semmitmondo-miniszterelnoki-valasz-sukoro-ugyeben

Az eredetit is feltették. Abban teljesen egyetértek velük hogy ez semmitmondóra sikeredett.

arlequin 2010.08.11. 22:17:52

@Rwindx:

na verjen meg az ég, de teljesen korrekt a min.elnök sajtósának levele.

és igenis! a kutyafáját! a kormányfőnek legyen joga kiemelt beruházásokat folytatni. az ilyennel való kötözködés csak a szart veszi figyelembe és a jó segítését teszi semmissé. büdös ez a schiffer mitagadás. ha pedig a zorbán elnök kúrék nem tesznek jót... hát ez rajtuk múlik.

igen tetszett, hogy miniszterelnökség pecsét és cím és miegymás alatt ilyenek állnak írva:
"véget ért a banánköztársaság" LOL ;-D
köszönet érte!

a schiffer meg menjen el gyónni a bazi-likába meg a dohányos uccába egyszerre. akkor hinni fogok neki. eddig egy szimpla évezredes energiavámpír szerepét láthattuk tőle, fejhangon, jogászi hiperlogikával. ez pedig sajnos nagyon-de-nagyon kevés.

Kicsit Karcos 2010.08.11. 22:32:06

@turcsány karcsi elvtárs:

OFF

Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni a proxy fogalmát.

Van Neked egy számítógéped egy internetkapcsolattal, nevezzük ezt SZ1-nek.

Van Jóska Pistának egy számítógépe mondjuk egy másik országban egy teljesen másik internetkapcsolattal, legyen ez az SZ2.

El akarod olvasni a kurucot, de félsz, hogy meglátja Pintér Sanyi. Ezért nem úgy csinálod, mint szoktad, hogy küldesz SZ1-ről egy kérést a kuruc.infónak, hogy ugyan küldje már át a gépedre a nyitólapját, hanem az SZ2-re küldöd a kérést, ami továbbítja a kérésedet a kurucnak, a kuruc visszaküldi a nyitólapját SZ2-nek, ami visszaküldi SZ1-nek, azaz a Te gépedre.

Ezáltal a Te internetszolgáltatód csak annyit lát, hogy az SZ2 számítógéppel kommunikáltál valamit, és az AVH sem lát belőle többet, hacsak nem ők üzemeltetik az SZ2 gépet, vagy nem törték fel a Tiédet.

Lényegében egy közvetítőt iktattál be a folyamatba.

Ez a módszer többnyire ugyanígy működik akkor is, ha kommentelsz, és nem csak olvasgatsz, de van olyan proxy is, amivel csak olvasgatni tudsz.

Többen említették már a Tort, ez egy proxylánc, vagyis még több számítógépen folyamatja át az internetes kommunikációdat, pl. egy németországi, egy amerikai, egy orosz és egy svéd kiszolgálón keresztül.

Ez nem tudományos igényű meghatározás volt, de szerintem a lényeget segít megérteni.

ON

Nyilván kamu ez a vonatos történet, bűzlik az egész, mint az egész sukorói ügylet. Az LMP által nyilvánosságra hozott válasz mindenesetre semmitmondó:

"Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Orbán Viktor miniszterelnök úr megkapta az Ön neki címzett levelét, érdeklődését köszöni.

Miniszterelnök úr – aki, mint köztudott, a magyar nemzetgazdaság fellendítése és a munkahelyteremtés érdekében mindig is fontosnak tartotta külföldi befektetők magyarországi jelenlétét – tájékoztatásul közli, hogy minden befektetőnek ugyanarra a tényre hívta és hívja fel a figyelmét.

Magyarország újra jogállam, a banánköztársaság korszaka lezárult, Magyarországon a törvényeket mindenkinek – még a legnagyobb befektetőknek is – tiszteletben kell tartania.

Miniszterelnök úr egyúttal tájékoztatja Önt arról is, hogy a jogállamiság melletti elkötelezettségét nem befolyásolja, hogy a Magyarország iránt érdeklődők mely kontinensről vagy államból származnak.
Miniszterelnök úr minden hasonló ügyben a fent kifejtetteket tartja irányadónak.

Budapest, 2010. augusztus 11.
Tisztelettel:
dr. Havasi Bertalan,
a miniszterelnök sajtóstábját vezető helyettes államtitkár"

lehetmas.hu/upload/10/10/201008/Miniszterelnoki_valasz.pdf

arlequin 2010.08.11. 22:45:01

@Kicsit Karcos:
EZ HOSSZÚ LESZ KOMÁKOK!

jóétvágyat!

no akkor csapjunk a tátosok közé és emlékeztessük az oly sokszor tiszteletlen publikumot bodó imrére, szeged-tiszasziget fityeszes paprikajancsijára aki ugyanezt eljátszotta kedves zsidajainkkal:

kuruc.info/r/26/40514/

és hanyatló emlékezetünk frissítéseként a cikk maga:
A főszereplő Bodó Imre (www.bodoimre.hu, bodo.imre@fidesz.hu) országgyűlési képviselő, aki a MAGOSZ kvótáján listáról került a Parlamentbe és a Fidesznek is tagja.

Igen, ennek folytatására kell nekik a 2/3-os győzelem
A Fideszben Csongrád megye 1. számú választókerületének elnöke, és tagja a Csongrád megye önkormányzatának is. Egyszer Orbán már leváltotta, de valamiért visszakerült. Annyira gátlástalan és rámenős, hogy korábban kettészakította a többségi frakciót a megyei közgyűlésben (de ezt valamiért megbocsátották neki), most pedig Szeged polgármestere akar lenni. Politikai és jogi tanácsadója dr. Balogi Dániel ügyvéd, helyi Fidesz-képviselő, aki közeli és baráti ismerőse a szerződést ellenjegyző dr. Kovács Ágnes ügyvédnek. Ezek ketten (Bodó & Balogi dr.) mindenben együtt döntenek, barátok és üzlettársak. Bodó ennek az ügynek a hozadékából ősszel beköltözött Szegedre, és bejelentette, hogy Tiszaszigeten többet nem indul a polgármesteri posztért. Újszegeden, Szeged legdrágább részén vett házat. Alább kiderül, hogy miből.
A brancshoz tartozik még Oláh János dr., aki ugyancsak a Fidesz önkormányzati képviselője. Legutóbb Oláh dr. volt a Fidesz polgármesterjelöltje, Bodó volt a kampányfőnök. Csúfos kudarc lett a vége. Bodó egy csapnivaló kampányt hozott össze. Oláh dr. meg az ún. rendszerváltás előtt MSZMP-funkcionárius volt, és mellesleg marxizmus-leninizmus tantárgyat oktatott a JATE-n.

Beszélik, hogy Bodó felesége is zsidó (Bodóné Rafael Beatrix pszichológus), de ez nem biztos. Bodó egyébként egy helyi autósiskolát (Bodó Autósiskola) működtet, ismerjük ezt: magas készpénz-forgalom = pénzmosoda. Bodó társadalmi bázisa a Csodaszarvas Polgári Kör. Vezetője egy sültbolond aktivista, bizonyos Dobákné Margitka. A többi tag jó magyar ember, szétszedik Bodót, ha megtudják ezt a zsidókkal folytatott üzletelést.
A győztes csapat tehát: Bodó & Balogi dr. & Oláh dr.
Ezek után az ÜGY:
A történet Tiszaszigethez kötődik, és egy szaftos korrupciós ügylet egy lakópark kapcsán. Tiszasziget egy Szeged melletti falu, és a kérdéses terület ugyan Tiszaszigethez tartozik, de Újszeged mellett van, és a helyi magyarokat kirekesztve hihetetlen alacsony áron adták el a lakóparknyi területet - izraeli befektetőknek.
Mellékelem az adásvételi szerződést, amiből egy kis számolással világosan látszik az üzlet, mármint Bodó Imre és zsidó barátai üzlete (ld. alább).
A Jobbik már foglalkozott az üggyel (erről alább mellékelem a szegedma.hu helyi hírportál akkori cikkét), de elakadtak, szemmel láthatóan a most mellékelt szerződés nem állt rendelkezésükre.
A szerződés 2007. december 20-án kelt, szóval gazdag karácsonyi ajándék volt Bodóéknál. Az eladó Tiszasziget Önkormányzata (képviseli Bodó Imre polgármester), a vevő a Tiszasziget Lakópark Kft. (Budapest Erzsébet krt. 4., képviseli Raymond Berrih és Gideon Cohen), amelyet izraeli befektetők erre a célra alapítottak. Az izraeli tulajdonosok lakhelye: Gideon Cohen (an.: Pnina Brand) Izrael, Netanya, Dizengoff 13., illetve Raymond Berrih (an.: Dolly Moati) Izrael, Shoham, Hakeshet 14/10. Az adásvétel tárgya 96+1 darab belterületi, egy tömbben levő, Szeged-közeli, részben közművesített, átlagban 800-900 négyzetméteres kurrens építési telek, amely lakópark építésére kiválóan alkalmas.
Na számoljunk!
A vételár bruttó 60 millió. Egy telek tehát kb. 600.000 forint. Tiszasziget eddig ingatlanfejlesztés címén 54 millió önkormányzati forintot fordított a terület kialakítására (rendezési terv, művelési ágból kivonás, teljes villamosítás, részben aszfaltút-építés és csatornázás). Ez azt jelenti, hogy Tiszasziget hat (azaz HAT!!!) millió forintért (azaz egy évnyi inflációért, tehát lényegében a falu szempontjából INGYEN!!!) adta el a 96+1 darab, együtt mintegy 83.000 négyzetméter építési telket! Plusz korrupciós jutalék! Mindezt részletre!
Összehasonlításképpen: Újszegeden nincs építési telek 12 millió alatt, de Tiszaszigeten is sokkal többe kerül a telek, mint 600.000 forint, ott sincs építési telek kétmillió forint alatt.

Minimum, de tényleg minimum 1.4 millió forintot bukott a helyi közösség telkenként, azaz összesen minimum közel 140 millió forintot.
Ha csak feleztek… bár lehet, hogy Bodónak egyébként a pénz egy részét régi szokás szerint Oláh dr.-on keresztül fel kellett adnia Budapestre.
A helyieket pedig azzal rekesztették ki az egészből, hogy ők csak egyet-egyet vennének (nyilván), míg így egyben elmegy az egész! Izraeli befektetőknek magyar földet eladni, pontosabban lényegében ingyen odaadni - csak gratulálni lehet Bodó képviselő úrnak. A MAGOSZ-nak is, jól kiválasztották!
Bodó honlapján a hitvallása így szól:
„A siker azokhoz pártol, akik elég energikusak, hogy dolgozzanak érte, elég bizakodóak, hogy higgyenek benne, elég türelmesek, hogy várjanak rá, elég bátrak, hogy megragadják, elég erősek, hogy megtartsák. ” P. Smith
A beúszó szöveg pedig ez: "Véget kell vetni a politikai és gazdasági mellébeszélésnek!"

és a többi:

politikusbunozes.info/2010/06/bodo-imre-aron-alul-adott-el-egy-felparcellazott-legelot-izraeli-befektetoknek/

A szerb-román-magyar hármashatár közelében fekvő Tiszasziget közvetlen szomszédságában gyakorlatilag ingyen juttattak egy több hektáros (83 ezer négyzetméter), 96+1 telekből álló földterületet egy izraeli „befektetői” csoport kezére. A telkeket kb. 600 ezer forintos áron adták el a zsidóknak, míg Tiszaszigeten egy közművesített telek ára 2 millió forint. Tiszasziget eddig ingatlanfejlesztés címén 54 millió önkormányzati forintot fordított a terület kialakítására (rendezési terv, művelési ágból kivonás, teljes villamosítás, részben aszfaltút-építés és csatornázás). Ez azt jelenti, hogy Tiszasziget hat millió forintért (azaz egy évnyi inflációért, tehát lényegében a falu szempontjából ingyen) adta el a 96+1 darab, együtt mintegy 83.000 négyzetméter építési telket! A szerződést aláíró, a területet eladó személy Tiszasziget polgármestere, egyben a Fidesz országgyűlési képviselője, Bodó Imre. Akkoriban felhívtuk Bodót, aki nem tagadta a tényeket (azóta birtokunkban van az összes hivatalos dokumentum is a héber bizniszről), s azzal védekezett, hogy kellett a falunak a pénz. No, de milyen pénz, ha szinte ingyen adta el a területet? És különben is: a haza nem eladó!

Jellemző, hogy a tiszaszigeti képviselőtestület mögé bújó Bodó, az elindult felháborodás keltette hullámokat úgy kívánta lecsitítani, hogy Tiszasziget község hivatalos honlapjára kitett egy közleményt, melyben egyetlen állítást sem cáfolt meg, sőt az egyetlen, valóban idézett adatot – vagyis a telkek eladási árát – elismeri.

A tiszaszigeti ingatlanpanama azonban ezzel még nem ért véget. Kiderült, hogy amit eddig lelepleztünk, az csak a jéghegy csúcsa volt. Megtudtuk, hogy a két izraeli – Gideon Cohen és Raymond Berrih – nevén lévő Tiszasziget Lakópark Kft. kezére játszott 8,3 hektáros terület mellett fekvő 7,4 hektáros területet már korábban, 2002-ben zsidó kézbe juttatták Bodóék.

Az izraelieknek átadott föld melletti terület már 2002-ben héber kézbe jutott

A tulajdonos ugyanis Atiya Ofra Aliza (született Bródy Ofra Aliza). A helyiek szerint állítólag a mellette fekvő terület izraeli tulajdonosának rokona a héber hölgy, de erre lapzártánkig nem tudtunk bizonyítékot találni. Az viszont tény, hogy így már a Tiszasziget utolsó utcájától gyakorlatilag a szerb határig van egy egybefüggő közel 16 hektáros terület, héber kézben. S a területen kinn jártunk, s azt tapasztaltuk, hogy még egy kapavágás sem történt évek óta. Vajon mire várnak? Mindenesetre furcsa lenne, ha errefelé – amerre a határsértőkön kívül még a madár se nagyon járt eddig – pusztán véletlenül vásárolnának egymás mellett ekkora területeket izraeliek. Főleg azért érdekes ez a dolog, mert a zsidó tulajdonosok semmiféle lakóparkot nem építettek, ugyanakkor 2009. szeptember 21-én telekegyesítési kérelmet adtak be az illetékes hivatalnál. A szerkesztőségünk birtokába jutott információk alapján pedig arra lehet következtetni, hogy mégsem lakóparkot akarnak itt létesíteni, hanem a sukorói kaszinóváros párját akarják itt felépíteni. Így már világossá válik, amit tavasszal még nem értettünk, tudniillik, hogy miért éppen a szerb-román határnál terjeszkednek ennyire dinamikusan a zsidó nagyurak. Akkor az itt található bőséges vízlelőhelyekre gondoltunk, de úgy néz ki, inkább a hármashatár és a Balkán közelsége vonzotta ide a világ legbefolyásosabb izraeli köreit. Egy izraeli bűnváros, a kaszinók a piszkos pénzek tisztára mosását segítheti, a héber tulajdonosok bezsebelhetik a Balkán alvilági vagyonát. Egy ilyen kaszinóvárosba pedig rengeteg alkohol, kábítószer, szórakozóhely, kurvák kellenek, így ide vonzza messze földről a nem magyar származású maffiát is. Nézzük, mit ír erről egy magát kishivatalnoknak nevező, nevének elhallgatását kérő személy, akinek a kezébe kerültek az erről szóló dokumentumok:

Joav Blum negyvenes éveiben járó kettős (izraeli és magyar) állampolgár. Ingatlanfejlesztésekkel foglalkozó cégeket alapított szerte Európában és Izraelben. Magyarországon is több cége van. Egyik az Amtar Kft., aminek a székhelye a Krisztina krt. 39/b szám alatti irodaház, ügyvezetője Joav Blum (anyja neve: Róth Katalin) Az ügyvezető címeként már a sukorói szerepel: Kis utca 5., ami egyébként egy közönséges putri, de a sukorói vezetők állítják, hogy életvitelszerűen ott lakik. (A földcsere nyélbeütése miatt kellett egy csapásra sukorói lakossá válnia.) A King’s City Ingatlan Korlátolt Felelősségű Társaság szintén a Krisztina körútra van bejegyezve, ügyvezetője Blum, aki egyébként a Zsidó Világkongresszus alelnöke.

A projektben érintett mellesleg Ronald S. Lauder is, aki 1944-ben született, Estée Lauder és Joseph Lauder, az Estée Lauder Companies kozmetikai cég alapítóinak fia. 2007-ben a Zsidó Világkongresszus elnökévé választották(miután elődje pénzügyi visszaélésekbe belebukott), és mint elnök találkozott hivatalosan Gyurcsány Ferenccel is. Anyai nagyanyja Sátoraljaújhelyen született, ezért Lauder különös figyelmet fordít Magyarországra. Állást foglalt magyar belpolitikai kérdésekben is: “Biztató számunkra, hogy egy bíró az ügyészség kezdeményezésére nemrég betiltotta a gárdát. Őszintén remélem, hogy ez a döntés végül a Magyar Gárda feloszlatásához vezet majd. Reméljük, hogy a politikai vezetők minden alkalommal felszólalnak majd, ha a sajtóban vagy nyilvános összejöveteleken tűrhetetlen állítások hangzanak el.”

Rwindx 2010.08.11. 23:26:50

@arlequin:
Persze szép a deklaráció, olyan amit alapból elvárok minden kormánytól, de nem ezt vártuk. Azaz nem válaszolt a kérdésekre.

Na most elolvasom a hosszút is.

@Kicsit Karcos: Azt hiszem neked sikerült közérthetőbben tálalni a proxy dolgot.

gudmen 2010.08.12. 01:00:31

Amikor elmentem szavazni azért tettem, hogy ilyesmiket olvassak:
"Magyarország újra jogállam, a banánköztársaság korszaka lezárult, Magyarországon a törvényeket mindenkinek – még a legnagyobb befektetőknek is – tiszteletben kell tartania."
Azért, hogy lássam hagyó milkos drasztikus sulyvesztését egy elcsipett börtön foton.
Illetve nem utolso sorban azért, hogy halljam a bilincsek kattanásait.

preston 2010.08.12. 13:20:21

Vannak tehetős emberek, akik úgy szórakoznak, hogy kaszinókban vesztik el a pénzüket. ez jó üzlet a kaszinótulajnak és az engedélyeket adó államnak is. kevés az engedély, kevés a sokat költő vendég ezért itt nagy a tülekedés. persze lobbizni is kell és a konkurenst, aki elszippantaná a vendégeket , támadni kell, megélhetési politikusok, szakértők és mediamunkások útján.egyelőre ez biztos
. kiemelt fejlesztés az, ami nagy értékü, sok hasznot hozhatnak az országnak (is), ahol kiemelten kell figyelni, hogy a helyi érdekek, összevissza hatóságok ne fektessék el a
d dolgokat. miért kellene ezt a törvényt sutba dobni? hány milliárdnyi beruházás ment el
a bürokrácia , a provincializmus miatt?
egy kaszinóberuházás több tizmilliárdba kerül. a földterületek ügyében, ha valaki svindlizett, majd kijavitják a biróságok, telket, értéket nem vittek ki az országból. minden lehetőséget kihasználnak a beruházók, van ahol ez krimi lesz, van ahol csak a lécet surolja.
valaki valahova bejelentkezett de mégsem ott lakik? naés, kit zavar ez. nekem van lakásom két kerületben, az egyiket irodának használom, de ott nem parkolhatók önkormányzati igazolvánnyal mert nem ott vagyok bejelentve. ha most ott bejeltkezem , megkapom a kártyát, majd kijelentkezem, akkor aljas csaló vagyok? esetleg a szabályzás hülye.
az izraellel kapcsolatos zagyvaságokat nem nagyon értem, ha valaki szerint a velencei tó környékét akarják a gazdag zsidók megszállni, akkor az nem járt még szép tájakon. A különbség? Velence falu versus Velence Olaszban.
Szóval itt ellenérdekü kaszinóberuházók, vagy az országunkban elfogadott alkotmányos költségben nem részesülő párt stb által bedobott politikai csont rágása folyik.

trojka 2010.08.14. 08:47:51

Ez mind nagyon szep, de arra gondolt-e valaki, hogy egy ilyen hatalmas teruleten milyen károkat okoztak volna a természetnek. Most rugták ki három Nemzeti Park igazgatoját, pedig gondolom, nekik nem az volt a céljuk, hogy az általuk igazgatott Parkbol akár egy négyzetcentiméternyit is elvegyenek. Akkor hogy is van ez - egyesek tojhatnak mindenre, a haszon fejében, másokat meg ki kell rugni, csak azért, mert nem tetszik a pofájuk. (Csak ugy mellékesen, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatojának munkáját egy honappal ezelött még az egekig dicsérték). Kulönben is, van már itt elég legális bunbarlang, minek még egyel több. Gondolom, ezek is adokedvezményt kaptak volna (Kiváncsi lennék a leendö tulajdonosok névsorára).

kuki123 2010.08.14. 09:41:41

Most is kapcsolatban áll Orbán az országhódító Lauderrel

Jelenleg is kapcsolatban állhat Orbán Viktorral a sukorói kaszinóberuházás befektetője. A Népszava úgy tudja, hogy Ronald S. Lauder a választás után levelet írt Orbánnak, emlékeztetve arra, hogy a Martonyi-villában, januárban abban maradtak: a választás után folytatják az egyeztetést.
A Népszava értesülései szerint a kormányfő azt üzente: Bulgáriába megy nyaralni, ezért a megbeszélés halasztását kérte. A miniszterelnök környezete hallgat az újabb találkozóról, miközben az LMP, az MSZP és a Jobbik támogatásával ősszel létrejöhet a parlamenti vizsgálóbizottság.
Nem véletlenül övezi titkolózás a Fidesz részéről a sukorói kaszinóberuházás ügyében januárban, a Martonyi-villában megtartott megbeszélést, amely a kormányzásra készülő pártelnök és a beruházás egyik megálmodója, Ronald S. Lauder között zajlott. A Népszava szerint az üzletember és Orbán azóta is kapcsolatban állnak egymással. Legalábbis erre utal, hogy az információk szerint a választás után Lauder levelet írt Orbánnak. A befektető a Martonyi-házban megtartott vacsorán történt megállapodásukra hivatkozott, mondván: abban maradtak, hogy többek között a kaszinóprojektről a választás után folytatják az egyeztetést. A lap értesülései szerint Orbán a levélre nem válaszolt, csak közvetítő útján üzent a milliárdos üzletembernek, hogy Bulgáriába megy nyaralni, ezért a megbeszélés halasztását kéri. Azóta a kormányfő visszatért Bulgáriából, a héten már részt vett a kormány ülésén is.
Miközben a Sukoró-ügyben nyomozó ügyészség az új információk ismeretében sem tartja indokolnak a tanúként már meghallgatott Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi kormányfők mellett megkérdezni az ügyről a jelenlegi miniszterelnököt, újabb, az ügyben ismert szereplők kihallgatásáról érkeznek hírek. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője megerősítette: Ronald S. Lauder mellett Fred H. Langhammer tanúkénti meghallgatását is tervezik. Langhammer ugyanis, aki a kaszinó társbefektetője, az Egyesült Államokban tartózkodik, így nemzetközi jogsegély keretében kérte meghallgatását az ügyészség. Az eljárásrend ilyenkor az, hogy a tanúkat az amerikai hatóságok hallgatják ki, majd a vallomást továbbítják. A magyar ügyészségi nyomozók a meghallgatáson nem lehetnek jelen, de információkat, instrukciókat, kérdéseket eljuttathatnak az ottani kollégákhoz.
A King's City beruházói eközben bizakodóak. Fred H. Langhammer tegnap közleményében tudatta, továbbra is bíznak abban, hogy a kormánnyal együttműködve, egy "átlátható" folyamat keretében megvalósulhat a beruházás.
(NOL nyomán)

atila68 (törölt) 2010.08.14. 23:41:29

Miért érzem úgy, hogy a Népszavának új mecénása akadhatott?

Baromméter 2010.08.17. 10:55:51

@Kicsit Karcos: "Gyanítom, hogy le akarták fejni őket, de nem kapták meg, (...) Nem fröccsent rájuk a szarból (...)"

Érdekes egy látásmódod van. Tehát ha felajánlkozom, hogy korrumpálj meg, de nem jön össze, akkor fehér vagyok, mint a patyolat? Nagyon remélem, ez nem általános erkölcsi álláspont.

atila68 (törölt) 2010.08.23. 08:46:42

@Baromméter: Gyanítom, hogy fordítva ülsz a lovon.

Harcimaci 2010.10.25. 17:05:54

@Noname Cowboy: Csak a fideSS-nek van jobb nyilvántartása,mint az NSA-nak.......

süti beállítások módosítása