Skip to content


       Szűrés lista

Ez lett volna Sukorón?

Hogy-hogynem, a NOL-hoz került egy videó, amin a Sukoróra tervezett King's City-t propagálja egy úriember, eredetileg angolul. Kaszinóról egy szó vagy kép sincs, csak Európa legnagyobb tengeri akváriuma, termálfürdő, óriási csúszdapark, korcsolyapálya, botanikus kert, múzeum és három szálloda látható.

Ja és a szívemnek oly kedves, mediterrán szél által lengetett, gyönyörű pálmafák.

 Friss: Őrizetbe vették Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) egykori igazgatóját. A vádhatóság a sukorói üggyel kapcsolatban folytatja jelenleg is a volt vezér kihallgatását. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr52261004

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Élőben az irodából! 2010.08.31. 19:45:40

Nem találod a leadóhelyeinket? Bizonytalan vagy? Kérdeznél? Választ vársz? Akkor itt a lehetőség, hogy kérdezz, és élőben válaszolunk! Kérdéseidet itt a blogon hozzászólásként, a Facebookon kommentként, vagy a twitteren a @lehet_mas-ra küldött üzenette...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Falusi_metálos 2010.08.31. 18:36:49

Utólag mi.... ó milyen jó lett volna ,pont mint az én úszó f@sz projektem a Balatonon : 4 km hosszú vizif@sz; benne étterem, luxusszálló, helikopterleszálló, postik, fuxmegőrző, szal minden..... ugyan pénzem nem volt rá ,de
szívesen lezsíroztam volna a pártokkal. Mostanra az összes mai és volt politikus megfordulhatott volna a vizf@szon. Hasonló a hasonlóhoz...
Szóval ez a video egy bullshit.

arlequin 2010.08.31. 18:41:30

@delano:
hejj ember. én annakidején a külkereskedelmi káderképzőbe jártam. tudod mit jelent az?

na az se volt más mint janicsárképző. teljes komolysággal adtál elő az eu-s, nato-s propagandát, meg azt hogy 'ti lesztek a vezetőréteg, ti vagytok a krémek krémje', stb. és tényleg így lett! ők lettek a vezetőréteg, igazi urambátyám kapcsolatokon keresztül...

a CEU az igazi agymosó intézmény. janicsárképzés megy ezerrel. megmagyarázzák neked miért jó a szar. felsőfokon. hogy te is elmondhassad a többinek miért jó rabszolgának lenni. ráadásul adnak hozzá papirost. mert anélkül ugyebár nem vagy hiteles...

fel kellene már ébredj testvér az ilyen eszement dolgokból. a föld ad ennivalót, ad vizet, a nap hozzá fényt, az összes többi talmudista hazugság...

ermi50xn6j2 (törölt) 2010.08.31. 18:41:38

delano!
Mi itt az alföldön nem szeretnénk ilyen xart a Hortobágy közepére. Mi még szeretjük a szűkebb szülőföldet, s ha ilyesmit akarnának ide építeni, nem hiszem , hogy barátságos fogadtatásban lenne részük. Te meg költözz ki az usába, ha annyira szeretsz ott lenni. Ne dícsérd , s ne ajánlgasd, különben meglátszik a kommenteden, és a hozzáállásodon, hogy hol végeztél.

eino. 2010.08.31. 18:43:53

Érdekes, mennyi minden legalizálódhat az emberek agyában, amikor szóba kerül a ,,haszon" és a ,,munkahelyteremtés".
Városunkban aláírást gyűjtöttek az akkor még aktív szabad demokraták, hogy lehessen Tesco, mert az a csúf Fidesz el akarta vágni a munkahelyteremtő multi itteni letelepedését. Mivel megépülhetett a csodás kék-piros-szürke pléhdoboz, az aláírási kampány sikeres voltát nem nehéz kitalálni. Na de: lett több munkahely? Na igen, sokan dolgoztak már a Tescóban, úgy 2-3 hónapig... Ismeritek az ottani körülményeket, szóval nem ragozom.
A kaszinó meg nem csak munkahelyet teremt, hanem vonzza a bűnöző réteget és a kurvákat is. Szuper lenne tényleg, ha az ukrán, szerb, szlovák, román és magyar maffia végre megtalálhatná a közös törzshelyét.

gidabiga 2010.08.31. 18:45:28

@Alföldi parasztgyerek:

bocs, igazad van.
ha ott élnék, valószínűleg ugyanezt mondanám. :)

gidabiga 2010.08.31. 18:48:45

@eino.:

az én városomban a teszkó ellen gyűjtöttek aláírást, mégis megépült.
nyáron diákok dolgoznak nagyrészt, télen meg nem kell ember, mert csak karácsony előtt lesz majd forgalma.
teremtett úgy 50 munkahelyet.

kuki123 2010.08.31. 18:52:53

@laspalmas:

tudod ez mind szép és jó...talán az emberek bele is mentek volna

1. apró dolog bassza csak az agyam: ha valaki ekkora kibaszott nagy és összetett komplexumot akar építeni akkor nem ért volna meg 1 milliárddal többet hogy ne legyen feltűnő a lopás...vagy egyáltalán legális utat járni?

egyébként ahová kaszinó telepdett ott mindenki csóró maradt csak a bank nyert meg néhány igazán tehetséges pókeres ember..az átlag emberek kifosztva csórón hagyják el Las Vegast is....
van egy olyan érzésem hogy itt a kaszinón kívül semmi nem épült volna meg

secko jedno 2010.08.31. 18:55:29

"hódító birodalmak" - itt vajon izraelre gondolt?

derelyegrádi szellem 2010.08.31. 18:57:36

@delano:

Ha a süllyedt és züllött szavakat egy kifejezésbe sűríted, akkor bizony azt aláhúzza még az a barom helyesírásjavító is, mert ilyen magyar szó nincs.

Bár lehet a CEU-n így beszéltek magyarul, ezt nem tudom.

De ha már a CEu-nál tartunk, ezt a remek egyetemet Prágából valamiért kihajították, nem tudod miért? Lehet azért, mert őket nem érdekelte a MBA? :-) De egyébként, ha minden magyar egyetemen minden magyar egyetemistára kb havi 1 milliót lehetne költeni, akkor bizony ott is lenne überfasza MBA képzés.

Azt tudod-e, hogy annak idején (még 1989-ben) a Magyar Állam milyen überfasza (mármint Sorosnak) szerződést kötött a Soros Alapítvánnyal a MTA-n keresztül? Ha nem, a lényegét elmondom. Soros behoz ide alapítványán keresztül 300 e dollárt, majd annyit költ és arra, és - főleg - azokra akikre csak akar, a 300 e és költés közötti összeget meg az állam kifizeti. Így aztán aztán Soros kiszámlázta nekünk még a New York-i irodájának költségeit is. Titkárnőstől, mindenestül. Mi meg ki is fizettük.

Arra emlékszel kik is vezették itteni "birodalmát"? Vásárhelyi Miklós, Dornbach Alajos, meg hasonló figurák. Ismered őket, vagy bemutassam neked egyesével? Ha erre szükség mutatkozik, akkor V.M. Szabad Népes munkásságával, meg egy olyen esettel kezdeném, amikor is az ÁVH-nak azsizgatott ez a kiváló ember (Kiss József: Ávós voltam, Ávósok vertek. című munkájából szemezgetve).

Mindezeket követően a CEU esetében is van bennem némi fenntartás, ezt megérted ugye?

Kicsit Karcos 2010.08.31. 19:07:40

@delano: ne mondja nekem senki, hogy a jót elhallgatom:)

arlequin 2010.08.31. 19:16:23

@derelyegrádi szellem:

hohó!
az én voltam. beírtam azt hogy 'zülledt'.

Kicsit Karcos 2010.08.31. 19:22:11

@gidabiga: a Tesco egyetlen munkahelyet sem teremt, csak átveszi a piac egy részét. Attól nem fogy semmivel több kenyér, hogy beteszi a lábát az "angol" cég egy városba, sőt hatékonyan 1 ember munkájával elvégzik addigi 2 munkáját, és a megspórolt bért haszonként kiviszik az országból. Magyarul a hatékonyságukból az országnak semmilyen haszna nincs, sőt további veszteség, hogy Brazíliából hozzák a répát és egy rakás olyan dolgot, amit korábban magyar beszállítóktól vásároltak meg a boltok.

Ja meg felmarkol egy rakás munkahely-teremtési támogatást, kedvezményt a fenti tranzakcióért.

Ha én lennék a király, akkor megvágnám őket egy egyszeri brutális különadóval, aztán meg úgy változtatnám meg az adószabályokat, ami a helyi termelőket hozza helyzetbe, aminek hatására önként és dalolva visszaadná a megszerzett piacot és munkahelyeket minden ilyen élősködő áruházlánc, és elhúzna vissza oda, ahonnan jött.

Lenne ebből is pár tízezer új munkahely.

lehet más a handa-banda 2010.08.31. 19:27:30

Emlékeztek a reklámra: "Venne Ön ettől az embertől használt autót?"

Mert én akkor se ha pénzem lenne

gidabiga 2010.08.31. 19:40:05

@Kicsit Karcos:

én tudom.
de mindig azzal az érvvel jönnek.
és kis városom lakói szerencsére jórészt továbbra is a piacon és a közeli kisboltban vásárol nap, mint nap :D
viszont hazudnék, ha azt mondanám, hogy a teszkóba soha nem mennek, de ennyi belefér :D

de nyáron az átmenő forgalomból és a hozzánk járó turistákból azért volt rendesen forgalma

abandi 2010.08.31. 19:40:32

Aljas ántirászísta rágalom az egész!!!
Nem is úgy van/volt, sőt: lehet, hogy nem is vagyunk!
Üdvizeletem:(shálom á lehem):
solomon

Tereskov (törölt) 2010.08.31. 19:51:24

Balaton 4ever. Nagyon sokan vannak, akiknek snassz a Balaton. Ennek mi igazán örülünk, mert a sok suta bunkóra nincs is itt szükség.
Csak mellékesen: körülnéztetek már Füreden? A régi gagyi lángossütős partszakasz helyén azért olyan üzletek, szálloda van, hogy becsületére válna még Antibes-nek is...
Ez a video megy gagyi...

Jamesboci 2010.08.31. 19:57:02

@roki: láttál te már beruházást, törzslakó?
mert nem a kossuth téri a hugyos, hanem az ilyen elfogult barom mint te.

biohouse 2010.08.31. 20:17:36

@feco0220: Pick Róbert pilisi üzletembert is felteheted a listára, aki az albetrirsa gyümölcsösöket szállította Blumnak. Pick úr a legendás szegedi Pick család utóda, kiválló államszolga a kommunista időkben. Jelenleg Izrael állam lelkes kiszolgálója. Az egyik felelőse annak, hogy izraeli ügynökök úgy járkálnak (tak?) a magyar minisztériumokban, mintha otthon volnának.

Nyers Fa 2010.08.31. 20:18:10

Sajnos a Velencei-tó külföldi szemmel egy pocsolya, valamivel oda kell vonzani a túristákat, ezért kell a kaszinó, csúszdapark stb..
Ez a beruházás több ezer embernek, beszállítónak stb.. adott volna munkát. Plusz egy valag adót fizetett volna.
Szerintetek egy ekkora komplexumnak mekkora zöldség, hús stb.. igénye van nap mint nap?
Minden ilyen beruházásban van susmus, ez azért derült ki, mert valaki máshová képzelte el.
Meg lesz építve, csak nem itt.
Ami nem baj.
Meglesz építve, csak nem biztos, hogy ezzel a befektetővel.
Ami nem baj.

Bár én semmi különbséget nem látok a milliárdos zsidók, és pl. a milliárdos tisztamagyar Csányi között. ( ebben a tiszta magyar bankban a legalacsonyabb a betéti kamat és legmagasabb a hitelkamat ugyanis)

roki 2010.08.31. 20:21:25

@Jamesboci:

No, mi van?

Veszik a zsidók virágföldes zsákban a drága magyar földet, ... mert Perez is megmondta, te pedig nem tudsz épkézláb gondolatot kiizzadni, így rágod a szátba tett csontot rendületlenül?

Magyar ugar mentalitásból már volt Ady alatt is bőven, mára sincs semmi változás, nem változtok dekát sem, de hát a karaván halad.

Mit gondolsz miért tárgyal Orbán a befektetővel?
Érted te egyáltalán, hogy mi történik körülötted a politikában?
Érted azt, hogy miért mondhatunk nemet pl. az IMF-nek alkalomadtán?

Nulla IQ-ra vall, ha azt hiszed mindenki zsidó, aki nem hugyozta oldalba Satu bácsi tehenes botját legalább egyszer a Kossuth téren.

Szerencsétlen árvalányhajas lúzer.....

Nyers Fa 2010.08.31. 20:25:46

@biohouse: Akkor tényleg benne lehet a Csányi, mint a Pick tulajdonosa.

roki 2010.08.31. 20:26:06

@biohouse:

Ne hazudozz össze-vissza, hülyeséget pláne ne beszélj.

Primitívségre vall az IRL-ezésed is, de ráadásul azzal sem vagy tisztában, hogy két különböző, egymással ellentétes érdekeltségű csapatról van szó.

Az illető állásfoglalása a racionalizmusnak szólt ott, ahol, és nem az érdeknek.

Kicsit Karcos 2010.08.31. 20:28:29

@Nyers Fa:

"a Velencei-tó külföldi szemmel egy pocsolya"

Egyszer nézd meg magyar szemmel is, hátha úgy nem fog hiányozni a partjáról a lakótelep.

Nyers Fa 2010.08.31. 20:29:27

Most rémlik valami Pick Róberttel kapcsolatban, borzalmasan nagy hatalma van!
Kisemmizett zsidóként, Pilisről.

Lehet, hogy ő volt a Hód!?

roki 2010.08.31. 20:32:48

@Nyers Fa:

Természetesen Csányi benne van, de nem azért, mert bármi köze van a Pickhez.

Lauder ugyanabba a deutsche-bankos(gyengébbeknek infó : jobbik.net - Pokol Béla) termelőtőkés csoportba tartozik, mint amibe P Munk, Schaeffer és magyarországi üzlettársaik Demján és Csányi.
Részben ők teszik lehetővé, hogy nagyobb pénzügyi és politikai mozgástérrel rendelkezünk, segítik a magyar ipar fejlődését Kamaz -> Rába -> Ikarus, sőt elkezdték Magyarország felé terelni azokat a termelőtőkés projekteket, amiket Gyurcsányéknak nem voltak hajlandóak biztosítani, mert azok ellenfeleiknek, a pénzügyi tőkés csoportoknak voltak az elkötelezettjeik.

Aki csak annyit lát, hogy zsidó-zsidó-zsidó, az kurvára nem ért semmit a világból.

Ezt nem neked mondom persze, csak van egy-két manifeszt antiszemita, aki nem fér a bőrébe.

Nyers Fa 2010.08.31. 20:43:25

@Kicsit Karcos: A lakótelepre sincs több bizonyíték, mint a kaszinóra.
Néztem, sokszor. A bódék, az igénytelenség, a szemét, balkán az egész. Sajnos fejleszteni csak tőke bevonással lehet. Egyébként itt hülyeség lenne kaszinót építeni, inkább valami mini Las Vegasban kellene gondolkodni, saját mesterséges tóval stb..., valami értéktelen területen.

Nyers Fa 2010.08.31. 20:48:15

@roki: Mi van Szélessel, befizette az 1,2milliárd adótartozást az Ikarus után? Vagy már nem is kell? Végülis nem hiányzik az a pénz pl. A Heim Pál gyerekkorháznak, stb.. Nem kellett volna tönkretenni az Ikarust! Ez off volt.

biohouse 2010.08.31. 20:48:28

@roki: Néhány tudnivaló roki hozzászólóról. Öreg rocker-ként fórumozik az index fórumain, hozzászólásszáma vetekszik a kommunista-zsidó Pick Róbert propagandaírásainak számával.
Hasonló korosztály, hasonló származás. Izrael állam szolgája, sukorói ingatlantulajdonos, spekuláns.

És az általa tényszerűnek beállított dolgok:
1. A terület valóban elvadult, de bodza és parlagfű csak elszórtan jelentkezik. Főleg vízkedvelő nyárfák, ezüstfák. Az erdő kifejezés a "dzsindzsás" helyett helytállóbb.
2. A 9m sáv a tó partján édeskevés. Ez ahhoz vezetne, hogy előbb-utóbb elzárnák, mint Kordáék a saját házuk előtti részt. 25-50m lenne indokolt, mint az ún. holland házak előtt.
3. A helyi önkormányzat támogatja a beruházást mert megvették kilóra őket. Molnár Gábor Kertész Péter zsidó származású milliárdos embere, ez a faluban köztudott.
Az őslakosság éppúgy megosztott kaszinóügyben, mint a betelepültek. Az országgyűlési választésok elsöprő fideszes és jobbikos sikert hoztak, ld választás.hu. Molnár Gábor nem indul újra a legutolsó információkig. Nagy Mária fideszes polgármester-jelölt pedig mint ellenző propalgálja magát. (Más kérdés, hogy egyetlen tiltakozáson sem volt ott, és az aláírásgyűjtésen sem igyekezett a tiltakozók nevében aláírni. Ugyancsak kérdés mit akar Orbán Laudertől.)
4 "zártkerti ingatlanokba Budapestről leköltöző, főként ideiglenes lakosok többnyire kossuth-teresek lebuszoztatásával megtámogatott performanszaikon antiszemita alapállásból támadják," Ez szédületes hazugság, tipikus propaganda uszítás. A jobbikos tiltakozógyúlésen alig százan voltak. A budapesti leköltözők pedig házakat vásárolnak, nem zártkerteket. Maga Molnár Gábor is betelepült.
5."A helyszín kitűnő, hiszen a 4-es metró átadása után Kelenföldről már a jelenleg gőzerővel, a teljes visszabontás után épülő Kelenföld-Székesfehérvár 160 km/h sebességre tervezett vasúti pályán lehet majd közlekedni. A vonalon már most is futó Stadler motorvonatok tudják a 160 km/ h tempót, így a tó elérése Budapestről fél órára rövidül." Propaganda. A vasútállomás a tó déli oldalán van, Sukoró az északin. Azt a hatalmas tömeget, amelyről fáma szólt, nem lehet sem átbuszoztatni, sem áttaxiztatni. A megközelítés autópályán valosult volna meg hatalmas forgalmat generálva, Sukorón egy új autópálylejárót építve.
6."Nem utolsó sorban építés alatt áll Magyarország második számú repterének tervezett Alba-Airport Börgöndön" Egy újabb propaganda-gyöngyszem. Tény viszont, hogy a sármelléki (Balaton) reptér becsődölt, és nem üzemel.

Ami marad: korrupciós bűncselekmények, a helyiek leszarása, magyar állampolgárságú zsidók hazaárulásai, egy értékes környezet kulisszának való ledegradálása.

neurotikk! (törölt) 2010.08.31. 20:48:34

@csi szi:
Vegul is igaza van, Las Vegas is a szervezett bunozesnek koszonheti a fellenduleset, ha a sivatag kozepen a semmiben mukodott a modell, akkor Sukoro ezerszer eselyesebb. Reszkess Las Vegas.
Az egyeduli eselyuk ha csuszdakat epitenek, akkor labdaba rughatnak meg akar Sukoro mellett is.

roki 2010.08.31. 20:52:47

@Nyers Fa:

Az is épül már.

Bezenye - Euróvegas tervezett öt kaszinókomplexumából kettőre rendelkezik már jogerős építési engedéllyel és az első ütemben készülő épületek betonozása már folyik.

Ha minden a tervek szerint alakul a kaszinókkal, akkor a térségben Magyarország lesz a turisztikai/szórakoztatási központ, Eurovegas pedig egy mindenképpen több tízezer, de elképzelhetően néhány százezer lakosú magyar város Pozsony szomszédságában.
A 400.000 lakosú szlovák fővárosnak kihívás lesz a tőle csak 10-15 km-re elhelyezkedő szórakoztató város magas béreivel versenyzés, ami kihat majd a növekedési kilátásaikra.

A kaszinó projektek nemzetstratégiai célokat is megvalósítanak, ezért is olyan jelentős hangú az ellenzői bázis, a tótok és barátaik számára kész csapás ez a magyarországi prosperitás.

Nyers Fa 2010.08.31. 20:56:40

@neurotikk!: Az USA-ban Las Vegasban a legalacsonyabb a bűnözés, a maffia nem engedi, rontaná az üzletet.
Bár ez Magyarország, magyar maffia.

Nyers Fa 2010.08.31. 20:57:52

@roki: Honnan ollóztad? Adnál egy linket?
Köszi!

roki 2010.08.31. 20:59:38

@Nyers Fa:

Azt nem tudom, hogy befizette vagy sem, mindenesetre létrehozták az autóbuszgyártási klasztert, aminek keretében az Ikarus kirukkolt néhány busszal és indulni fog a kormányzat által meghirdetett 50 milliárdos hitelgaranciával megtámogatott tendereken, ami kb. 1000 autóbusz legyártását teszi lehetővé.
Esélyesek Moszkvában is megrendeléseket nyerni.
A buszhoz az a Rába szállítja az önhordó vázat, ami a Kamazokkal a Dakaron saját futóművét tesztelte.
A Kamaz céget, amibe jó adag jármű és haditechnikai tudás szorult, a fent említett Munk és társai privatizálták és egy kis részét a Rábához is letelepítették, ahol a közelmúltig folyt ebből a tudásból a szintén Kamaz által gyártott BTR-80-asok modernizálása az MN részére, valamint a kamionok összeszerelése.
Lényegében Széles is valahol tagja ennek az összefonódásnak.

fokabacsi 2010.08.31. 21:01:31

Valaki árulja már el, de az igazat ! , miért nem Izraelben épít "kaszinót" Ez a blankolt magyarul 20 szót nem tudó "állampolgár"??

roki 2010.08.31. 21:15:04

Mert nem éri meg neki Izraelben, hiszen távol van, erős a biztonságigénye az országnak, nekik nem kívánatos az erős utasforgalom.
Magyarországon létesítettet kaszinót 2 óra repülőúttal 400 millió ember tudja elérni potenciálisan és természetesen bízik abban, hogy Magyarországon fog megépülni az a Kína felé forgalmat kiszolgáló légikikötöő, amelyik az USA-Európa relációban Schiphol.

Nekünk kimondottan érdekünk elősegíteni, hogy legyen olyan kristályosodási pont, ami lehetővé teszi a fenti közlekedési csomópont ide helyeződését.

Természetes adottságunk megvan a szerepre, de több versenytársunk nyilván azt szeretné, ha náluk valósulna meg.

A "zsidó" pénzén megvalósuló kaszinó projekt segíti a légi forgalom felpörgését., tehát az esélyünk növekszik a globális központi szerep elérésére.

Kicsit Karcos 2010.08.31. 21:19:00

@roki: nem egészen, ugyanis Izraelben nem is építhetné meg, ugyanis tiltják a törvényeik a szerencsejátékot. Nemzetközi vizekre kihajózva vagy másik országba elrepülve szoktak kaszinózni az izraeliek.

"Óriási üzlet

A kaszinóüzemeltetés a világon mindenhol óriási üzlet. Mivel Izraelben tiltott a szerencsejáték, teljesen racionális döntés, hogy izraeli vállalkozók külföldön építsenek kaszinókat - lehetőleg nem távolabb, mint Tel-Avivtól kétórányi repülőútnyira. Magyarország azonban nem csak a távolság miatt vonzó. Nálunk olcsó az ingatlan, szegény az ország, és az állami döntéshozók könnyebben meggyőzhetők egy kaszinóberuházás gazdasági hasznosságáról, mint Európa nyugati felén."

ingatlanmenedzser.hu/hitel_es_befektetes/20100826_kings_city_izrael.aspx

A légikikötőben lenne fantázia, tudsz róla valami konkrétat?

Nyers Fa 2010.08.31. 21:19:14

@fokabacsi: Azért amiért nem Ausztriában, Horvátoknál stb.. törvény tíltja! Meg van más mutogatnivalójuk stb...
Egyébként tudtad, hogy ugyanabban az Istenben hisznek mint mi?
Hogy Jézus zsidó volt, és Izraelben született?
Hogy finom a narancsuk?

Nyers Fa 2010.08.31. 21:22:08

Kimaradt:Tudtad, hogy a Tóra az az Ótestamentum?

roki 2010.08.31. 21:22:56

@Nyers Fa:

Link nincs, követem az eseményeket és összeszedem az itt-ott leeső információ morzsákat és összerakom a képet.

Az álláspontom hitelességéhez megtalálható, hogy már több mint egy éve bemondtam az érteleneknek, hogy Orbán tisztában van a projektnél, sőt Pataki lobbizott nála.

Patakiról tudni lehet, hogy New York kormányzójaként benne volt az indián-kaszinók kibulizásában. Azon a szisztémán annyira jót szakítottak a rézbőrüek, hogy a seminola indiánok cége a Hard Rock multinacionális cég lett és pl. ők fogják üzemeltetni Eurovegas első megépülő komplexumát,

Amúgy pedig remélem, hogy Pataki lesz a republikánusok következő elnökjelöltje..... szóval ilyesmi kaliberek játaszanak itt a sukorói pályán.

roki 2010.08.31. 21:31:59

@Kicsit Karcos:

Ne izraelezzél, ez hülyeség.
Lauderék a sukorói projektet Spanyolországba tervezték, de úgy ítélték meg, hogy változnak a turisztikai trendek és változik a világ, jobb heléyet kerestek.

Magyarországon jelenleg három, feltehetőleg egymásal egyeztető csapat akarja megcsinálni Európa szórakoztatóipari központját.

Ezek egyike a divat világában jó pozíciókkal rendelkező Lauder.
A másik a Guggenheim család Bezenyén, akik a fél világ sznob divatját és művészeti világát befolyásolják, lásd a Guggenheim-képtárak sora.
A harmadik az Álomsziget féle csapat, akik előtte plázákat építettek. Ők Kovas István BezzegSzingapurjában -ahol földre köpni és makaózni tilos-, építik a világ legnagyobb ilyesféle beruházását és ott az állam gőzerővel alakítja ki a törvényi környezetet hozzá, vonja vissza a szerencsejáték tiltását.

Azt azért már lássuk be, hogy ezek a projektek nem 10 millió lakosra vannak méretezve és ha már zsidók, ne nézzük hülyének őket, hogy pont ők nem értenek az üzlethez.

Itt egyértelműen az játszik, hogy Kína engedni fogja, hogy polgárai utazzanak, rájuk van élesítve az üzlet.

roki 2010.08.31. 21:39:28

@Kicsit Karcos:

A légikikötő az valószínű Székesfehérvár-Börgönd Alba Airport.
A baromi nehezen megszerezhető összes engedélye megvan és úgy tudom a Biggeorges nevű jelentős méretű magyar építőipari cég molyol rajta, mindenképpen lesz belőle valami.

Az, hogy mekkorára fejlődik, az már a jövő zenéje persze, de onnét a gyorsvasút Kelenföldig csak egy 2-3 km-es sínfektetés a szántóföldön és máris M4-re lehet átszállni.

delano 2010.08.31. 21:53:34

@arlequin: "fel kellene már ébredj testvér az ilyen eszement dolgokból. a föld ad ennivalót, ad vizet, a nap hozzá fényt, az összes többi talmudista hazugság... "

Mi az, hogy talmudista hazugság? Ez most zsidózás? Olvastad Te a Talmudot?

Azért ahhoz kell arc (sőt, hogy Vastagbőr), hogy véleményt mondj úgy a CEU-ról, hogy nem jártál oda... Semmiféle propagandát nem hallottam ott az egy év alatt, viszont volt oktató usa-tól hong-kongig mindenféle érdekes helyről. Okosabb biztos nem lettem, de kicsit kinyilt a világ tőle...

Kicsit Karcos 2010.08.31. 22:05:31

@roki: kérdésre válaszolva izraeliztem, magamtól ritkán szoktam kedd este:)

Utánalestem ennek a börgöndi repülőtérnek, úgy tűnik, komolyan gondolják. A kínai szálra viszont nem találtam utalást sem magyar, sem kínai honlapokon.

Találtam viszont egy 2012-re tervezett kínai-magyar repülőteret, ami teherforgalmat fog bonyolítani, ha megépül, de ez Vasban lesz:

www.fn.hu/hetilap/ceg_piac/20090210/porpaci_kifuto/?action=nyomtat
www.muszakilapok.hu/kornyezetvedelem/repterepitesi-laz
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/gyozott_a_repter_vat_porpac

roki 2010.08.31. 22:23:17

@Kicsit Karcos:

Az Alba Airportról természetesen nem mondják, hogy na, ez Kína felé lesz.
Egyszerűen arról van szó, hogy épülni fog egy nagyon olcsó reptér, ahova nyilván odatelepülnek majd a charterek és fapadosok. Utóbbiak szét tudják szórni Európában az utast, tehát célszerű lesz a kínai gyűjtőpontokról érkező repülőgépeknek ott leszállni .

Az a csapat, aki Bezenyén ruház be, az Swechátra és a két pozsonyi kifutóra tesz. első körben.

abandi 2010.08.31. 22:54:26

@Kicsit Karcos:
Te egy "nagytudású-mérsékeltként" hintedted itt a téveszméidet!
Most, hogy kiborul a szarcsupor, meg műidegeskedsz.
Gerinctelen vagy-e?!

Kicsit Karcos 2010.08.31. 23:04:53

@roki: köszi a választ.

@abandi: te meg akadj le rólam. Sőt, mész a toplákosba.

delano 2010.08.31. 23:05:27

@derelyegrádi szellem: "Bár lehet a CEU-n így beszéltek magyarul, ezt nem tudom."

Nem, a CEU-n nem így beszélnek magyarul. A CEU-n sehogy sem beszélnek magyarul. Mint írtam itt feljebb vhol a tanárok nagyrésze külföldi, a diákok nagyrésze szintén külföldi. Az oktatás nyelve az angol, a diákok közötti kommunikáció nyelve hivatalosan szintén az angol, kevésbé hivatalosan az orosz, mert a legtöbb diák a volt Szovjetunió területéről jön. Diplomaosztón például úgy éreztem magam, mint Moszkvában, mert mindenhonnan orosz beszéd hallatszott a diákok családtagjai részéről.

"De ha már a CEu-nál tartunk, ezt a remek egyetemet Prágából valamiért kihajították, nem tudod miért? Lehet azért, mert őket nem érdekelte a MBA? :-) De egyébként, ha minden magyar egyetemen minden magyar egyetemistára kb havi 1 milliót lehetne költeni, akkor bizony ott is lenne überfasza MBA képzés. "

Soha nem hallottam arról, hogy Prágából kihajították a CEU-t. Nem költenek minden egyetemistára havi 1 milliót, csak annyit, amennyit befizet tandíjként.(Soros pár éve kiszállt a finanszírozásból). Azt viszont értelmesen költik el, szemben a magyar egyetemekkel. Magyar egyetemre is jártam, ráadásul az egyik legjobbra, mégis azt mondom, hogy ég és föld a két egyetem. Elvont értelmetlen órák tömkelege áll szemben, gyakorlatorientált értelmes órákkal.

"Azt tudod-e, hogy annak idején (még 1989-ben) a Magyar Állam milyen überfasza (mármint Sorosnak) szerződést kötött a Soros Alapítvánnyal a MTA-n keresztül? Ha nem, a lényegét elmondom. Soros behoz ide alapítványán keresztül 300 e dollárt, majd annyit költ és arra, és - főleg - azokra akikre csak akar, a 300 e és költés közötti összeget meg az állam kifizeti. Így aztán aztán Soros kiszámlázta nekünk még a New York-i irodájának költségeit is. Titkárnőstől, mindenestül. Mi meg ki is fizettük. "

Erről nem hallottam. Azt viszont tudom, hogy Sorosnak köszönhetően kis pöcsös gimnazistaként tölthettem 3 hónapot az usa egy elit gimnáziumában, ahol egy havi tandíj több volt, mint a szüleim sokéves jövedelme. Sok fordulón kellett keresztülmenni, pályázati anyagot írni, vizsgákon megfelelni, de megérte. Én örökre hálás leszek ezért Sorosnak. Valszeg Viktorunk is így van ezzel, csak ő vmelyik angol egyetmi várost köszönheti neki.

"Mindezeket követően a CEU esetében is van bennem némi fenntartás, ezt megérted ugye? "

Nem, nem értem meg. Sőt, az a sokszáz v sokezer CEU-s diák sem érti meg, akik azért jönnek ide Minszkből, Kijevből, Moszkvából, sőt Madridból vagy Amszterdamból, hogy a CEU-n tanuljanak.

abandi 2010.08.31. 23:11:55

@Kicsit Karcos: @delano:
Brávó!
Két identitásmentes eukonform faszparittya...

Kicsit Karcos 2010.08.31. 23:20:52

@abandi: haha, magamat szűrtem ki. De kétszer nem hibázom.

Valandil 2010.08.31. 23:22:19

Az Indexről (legalábbis gondolom onnan) beesett "nemtörzskommentelők" eszembe juttattak egy érdekes hírt:
katpol.blog.hu/2010/08/21/ajanlo_trollhadosztaly_part_2
Lehet, hogy a hadosztály itteni zászlóalja lett mozgósítva?

abandi 2010.08.31. 23:33:04

@Kicsit Karcos:
Mág hárommajmosat sem tudsz játszani!

turcsány karcsi elvtárs 2010.09.01. 00:22:31

majd szép lassan bebizonyosodik, hogy nem kaszinó, nem luxushotel, hanem tényleg lakópark lesz az "újmagyaroknak"

miért van, hogy az összes nagy balhé körül zsidók az érintettek? (és igazából tökmind1, h sukoró, bkv, v vmi más)

vomit 2010.09.01. 01:22:19

@Nyers Fa: >Egyébként tudtad, hogy ugyanabban az Istenben hisznek mint mi?
erre ne vegyel merget azert.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.09.01. 01:27:33

Ki ez a zsidógyerek a kisfilmben?Már elnézést.

neurotikk! (törölt) 2010.09.01. 05:21:22

@Tigeri:
Ennyi? Ez az osszes gondolatod a dologrol? Ennyire futja?
A temat latom max ugatod.
Ha nincs a temaban ertelmes velemenyed szerintem folosleges szolni.
Mellesleg zsidonak lenni nem valasztas kerdese, faszkalapnak lenni igen. Gratulalok.

fokabacsi 2010.09.01. 07:14:48

@Nyers Fa: Érdekes ez a "törvény tiltja" ! Mert nem akarnak maguknak gondot ? Azért hoztak törvényt róla? És vajon mi az oka, a törvényt megváltoztatni nem akarásuknak ? Nem akarnak maguknak gondot? Maffiát lopásokat meg ami ezzel jár ??? Hiszen annyi a törvényt megváltoztatni mint ahogy a "gárdaruha" törvényt meghozták !

derelyegrádi szellem 2010.09.01. 10:09:17

@delano:

"'Nem, a CEU-n nem így beszélnek magyarul. A CEU-n sehogy sem beszélnek magyarul."

Tehát a magyar tanárok és a magyar diákok egymás között se. Oké, értem.

"Soha nem hallottam arról, hogy Prágából kihajították a CEU-t. "

A tájékozatlanság csak a CEU-n előny, vagy érdem, máshol nem.

"Erről nem hallottam"

Lásd fentebb.

"Nem, nem értem meg."

Miután a kapcsolódó információkból semmiről nem hallottál, így kontextusba sem tudod helyezni az egészet, én megértem, hogy nem érted meg, hisz így semmit nem is érthetsz. Ezt se.

A minkszi csávót meg mit érdekli, hogy magyar adófizetőket miként húzták le sorosék. Ezt szintén megértem, mert engem sem érdekel, hogy Minszkben mit csinál Soros, és ez a "minszkieknek" (belorusszok) mennyibe van.

z666 2010.09.01. 10:23:37

@szerjóska: "Mert zsidó, mi?"

Igen, b*meg, azért!!
Ha már átvertek minket 1000-szer, akkor 1001.-jére is át fognak.

trojka 2010.09.01. 10:30:20

"Csillag esik föld reng, jött éve csodáknak"...sok év, sok csoda...mi meg, ha majd mégjobban orrbavágnak bennunket (többször is) felébredunk, s nem kérunk a csodákbol...

fokabacsi 2010.09.01. 12:39:00

@Nyers Fa: Jézus nem zsidó volt, hanem Arameus.
Képzeld el, odamegyek hozzád: Csináljunk egy büfét ! Ellopom a telkedet, kifizettetem veled az építést,a sittet otthagyom neked, a hasznot zsebre rakom! Ha annyira jó lenne, gondolod a zsidók nem nyúlták volna le? Beszélnek arról, is , hogy Izraelben vallási előírás??!!?? Gondolod a rabbik nem találtak volna rá megoldást? Persze, hogy kockázatot jelent! Több oldalról is ! Lopási rablási, pénzmosási, stb , stb.......Miért nem cukorgyárat építenek pl .?

delano 2010.09.01. 14:17:39

@fokabacsi: "Jézus nem zsidó volt"
Ez már a hülyeségnek az a foka, amire nincs mit mondani.

delano 2010.09.01. 14:22:50

@derelyegrádi szellem: A CEU-n a magyar tanárok és a magyar diákok beszélnek egymással magyarul nyilván, de csak abban a ritka esetben, amikor nincs éppen egy külföldi sem, ugyanis velük szemben ez bunkóság.

Ez nem CEU-s specialitás. Tanultam kinn Dániában fél évet. A helyiek soha nem beszéltek dánul egymás között akkor, amikor volt ott valaki, aki azt nem érti. Ha csak egyetlen külföldi volt egy nagy dán társaságban, akkor már angol volt a társalgás nyelve. Ez szerintem normális.

Majd ha lesz időm, akkor rákeresek a CEU kitiltására Prágából, de ha van kedved, akkor ird le itt a sztorit.

Egyelőre büszke vagyok a CEU kapcsán, hogy van Magyarországon legalább 1-2 olyan egyetem, ami világszinvonalú a sok szar noname főiskola meg egyéb mellett.

delano 2010.09.01. 14:25:58

@turcsány karcsi elvtárs: "miért van, hogy az összes nagy balhé körül zsidók az érintettek? (és igazából tökmind1, h sukoró, bkv, v vmi más) "

Ez totál hülyeség. A BKV kapcsán ki is volt zsidó?? Vagy a sávolyi balhéban nem spanyolok voltak véletlen? Nem rémlik, hogy hangosan szidtad volna a spanyolokat akkor... Vagy neked attól zsidó valaki, ha a kurucinfo rámondja, hogy az?

delano 2010.09.01. 14:28:09

@z666: "Igen, b*meg, azért!!
Ha már átvertek minket 1000-szer, akkor 1001.-jére is át fognak. "

Le merem fogadni, hogy életedben nem láttál még zsidót, nem beszéltél velük, semmit nem tudsz róluk, csak a kurucinfo elmondta, h mindenki zsidó, aki balhéba keveredett, Te meg okosan elhitted.

Kicsit Karcos 2010.09.01. 14:29:31

@delano:

"Ha csak egyetlen külföldi volt egy nagy dán társaságban, akkor már angol volt a társalgás nyelve. Ez szerintem normális. "

Szerintem meg nem normális, ha én Dániába mennék tanulni, akkor szeretnék dánul megtanulni. Egy pár napot ott töltő turista esetén oké az angol, de aki fél évre vagy hosszabb időre megy, az tanulja csak meg a helyi nyelvet, felsőfokra felgyúrhatja magát, ha nem hendikepesként kezelik az angolkodással.

Aki a CEU-ra jön, az meg tanuljon szépen magyarul, neki is jó, mindenkinek jó.

derelyegrádi szellem 2010.09.01. 14:35:16

@delano:

Az normális. De az biztos hogy nem, írsz egy maygar nyelven nem létező szót, majd még csodálkozol is rajta, hogy a program aláhúzza. De most megtudtam, hogy a CEU diákoknak még akkor se kell magyarul tudniuk, ha magyarok, így teljesen érthető és rendben van a dolog.

Te legyél büszke, nekem meg lehessenek fenntartásaim. Ez ennyi.

Kedvem még lenne, de honnan venném a bártorságot, hogy világsznívonalú CEU diákokat én korrepetáljak.. :-)

Kicsit Karcos 2010.09.01. 14:59:43

@delano:

"A BKV kapcsán ki is volt zsidó?"

Mondd, hogy csak viccből kérdezted. Veres János, aki évről éve átutalta az állami pénzeket minden kekeckedés nélkül, Steiner Pál, az MSZP budapesti frakcióvezetője, aki a politikai támogatást biztosította a disznóságokhoz, Bőhm András, aki ugyanez volt, csak SZDSZ-esben, Mesterházy Ernő, aki az összekötő volt a kormány, a szocik meg a libsik között, szinte biztosan mind zsidók, és kulcsszerepük volt a BKV körüli umbuldákban.

Ezen kívül volt ott még egy főpolgármester, aki nem győzött a zsidók kedvében járni.

Hagyót bevállalom magyarnak (őt egyébként többek között a BKV-pénzekkel is jól kistafírozott Farkasházy futtatta nagyon), aki hasonló gazember, mint a fent említettek, van ilyen, a magyarok között is van gazember, hajjaj. A zsidók között is van, vagy ők mind jók?

arlequin 2010.09.01. 15:04:24

@delano:
annakidején bejártam a CEU-ba komám.
a talmudot pedig eredetiben olvasom ha úgy akarom. akár jeruzsálemit akár a babilonit, bár ez utóbbinak rosszabb a 'sajtója'...
más kérdés testvér?
a talmudista hazugság (TH) nekem pl. az ún. gender studies aminek ott (CEU) kérem külön tanszéke vagyon, meg mester/doktorképzés belőle stb. a TH nekem gyűjtőfogalom arra, amit annakidején jósua mondott az emberek szokásairól, amit követnek s közben az isteni törvényt elvetik. tessék utánanézni az evangéliumokban.
shalom va cheszed ben-adam!

delano 2010.09.01. 17:28:05

@derelyegrádi szellem: "Az normális. De az biztos hogy nem, írsz egy maygar nyelven nem létező szót, majd még csodálkozol is rajta, hogy a program aláhúzza. De most megtudtam, hogy a CEU diákoknak még akkor se kell magyarul tudniuk, ha magyarok, így teljesen érthető és rendben van a dolog. "

Nem keversz össze valakivel? Szerintem nem én csodálkoztam nem létező szavak miatt, az valaki más volt....

delano 2010.09.01. 17:40:52

@Kicsit Karcos: Nem, szó sincs róla, hogy a zsidók között mindenki jó, csak idegesít, hogy a széljobbos sajtó mindenkit lezsidóz, akinek köze nincs a témához.

Azt Te sem gondolhatod komolyan, hogy Veres Jonnynak bármi köze lenne a zsidósághoz. Farkasházy úgy néz ki, de csak a kuruc szerint az, valójában nem, Mesterházy szintén nem. (Általában zsidó nevek nem szoktak y-ra végződni, az magyar nemesi hagyomány, nem?)

Bőhm és Steiner pl. tényleg azok, de ellenük tudtommal még nincs eljárás. Lehet, hogy lesz, nem akarom menteni őket, csak azt akarom ezzel bizonygatni, hogy arányaiban semmivel nincs több bűnöző a zsidók közt, mint a nem zsidók közt. Csak az egyiket mindig kiemelik, a másikat meg sosem.

delano 2010.09.01. 17:42:05

@Kicsit Karcos: Nem, szó sincs róla, hogy a zsidók között mindenki jó, csak idegesít, hogy a széljobbos sajtó mindenkit lezsidóz, akinek köze nincs a témához.

Azt Te sem gondolhatod komolyan, hogy Veres Jonnynak bármi köze lenne a zsidósághoz. Farkasházy úgy néz ki, de csak a kuruc szerint az, valójában nem, Mesterházy szintén nem. (Általában zsidó nevek nem szoktak y-ra végződni, az magyar nemesi hagyomány, nem?)

Bőhm és Steiner pl. tényleg azok, de ellenük tudtommal még nincs eljárás. Lehet, hogy lesz, nem akarom menteni őket, csak azt akarom ezzel bizonygatni, hogy arányaiban semmivel nincs több bűnöző a zsidók közt, mint a nem zsidók közt. Csak az egyiket mindig kiemelik, a másikat meg sosem.

delano 2010.09.01. 17:42:46

Duplázásért elnézést.

delano 2010.09.01. 17:46:45

"Szerintem meg nem normális, ha én Dániába mennék tanulni, akkor szeretnék dánul megtanulni. Egy pár napot ott töltő turista esetén oké az angol, de aki fél évre vagy hosszabb időre megy, az tanulja csak meg a helyi nyelvet, felsőfokra felgyúrhatja magát, ha nem hendikepesként kezelik az angolkodással.

Aki a CEU-ra jön, az meg tanuljon szépen magyarul, neki is jó, mindenkinek jó. "

lehet, hogy Te villámgyorsan tanulsz nyelveket, de azért az emberek többségének ennyira gyorsan nem megy. Ismerek olyan angol, német és orosz anyanyelvűt is, aki nagyon jól megtanult magyarul. Egyiksem hülyegyerek, de mindnek fél év volt mire az alapszintig eljutott. Aki egy évet tanul csak itt, annak nem éri meg. Pont hazamegy, mire belejönne, otthon meg semmit nem ér vele. A dán nyelv könnyebb, de egy féléves ösztöndíjért azt sem éri meg megtanulni. Főleg, hogy ők tényleg nem csinálnak ügyet abból, hogy angolul beszéljenek egy külföldi kedvéért.

derelyegrádi szellem 2010.09.01. 18:06:12

@delano:

Én a ki a zsidó, ki nem végtelen értelmes játékban nem kívánnék részt venni, de annyit megjegyeznék, hogy y-ra végződő neveket is fel lehet venni. Nem tiltja semmi, csak bizonyos történelmi nevek esetén van némi korlátozás.

Tehát a kényszerből (Németországben kötelezték a zsidókat német nevek felvételére, Roth, Grün, Weis, Goldstein, stb.) felvett Finkelstein helyett bárki felveheti a Farkasházy nevet is. Így y-nal. Hoyg ő így lett-e Farkasházy, vagy egyenesen a hét vezér egyike az őse, nem tudom, nem is érdekel.

Hogy a jó teddi zsidó vallású és/vagy származású engem kurvára nem érdekel, mint senki más esetében se. Ugyanis nem vagyok szdsz-es, mert ez náluk számít, és ők számon is tartják. Ezt kiválóan bizonyítja Bauer Tamás és Révész Sándor (nem a Piramisból) beszélgetése a Beszélőben. Megvitatták, hogy azért Kuncze lett az szdsz listavezetője, mert Kuncze szülei nem volt kommunisták, és ő maga nem zsidó. Majd megtörölték a szájuk és kiviharzottak tüntetni egyet a náci beszéd, és a barna eső ellen. Gondolom erről se hallottál....(a CEU-n biztos nem :-)) ).

De a szocik sem maradnak le sokkal, mert Pásztor Tibor mszp-és önk.i képviselő (most ő az V. kerületi polgármeterjelöljük!) a 2006-os kapányban Deutsch Tamásra azt bírta mondani, ő a Fidesz kettes számú díszzsidója. Amikor ezt nehezményezték, akkor Kovács Laci bácsi azzal mentegette Pásztort, hogy ő nem lehet rasszista, meg antiszemita se, mert ő maga is zsidó. Úgy tűnik ez az mszp-ben is szempont, hiszen egyébként nem tartanák nyilván ezt az adatot.
Amikor ezzel végeztek, ők is ittak egy kávét, és kimentek tüntetni a náci beszéd, meg rassziszmus ellen.

arlequin 2010.09.01. 18:44:58

@delano: oda se neki ember. sok furcsaság van ezen a kietlen magyar vidéken. ;-D
de egyvalamit ne feledj, mert ez fontosabb mind felett:
"sömá jiszráél..."
és tényleg fontosabb. aki ezt nem érti, az nem ért semmit. a fennvaló áldjon.

delano 2010.09.01. 18:57:45

@derelyegrádi szellem: Na ezzel a kommenteddel most egyetértek. Általános tájékozatlanságom ellenére az említett eseményekről én is hallottam. (Nem a CEU-n). Én is utálom ezt a ki zsidó, ki nem játékot, de a 'mindenki zsidó, aki nem jobboldali; ha lopott, akkor meg pláne' tipusú kommentek mindig kiborítanak. Nem tehetek róla.

arlequin 2010.09.01. 19:16:53

Kimért
Bágyadtak
Mozgolódása

derelyegrádi szellem 2010.09.01. 19:38:44

@delano:

Ennek örülök.

Én meg a minden jobboldali antiszemita zsidófaló, míg minden baloldali fasza gyerek mentalaitástól (pl Mazsihisz) vagyok ki, de már vagy 15 éve.

Az én számomtartom ki zsidó, ki nem, de közben megállás nélkül rasszistázok, antiszemitázok, kriptonyilasozok, náci beszédezek mentalitástól meg okádnom is kell. A "soha többé fasizmust" pólóban a soá áldozatain viccelődő szociktól (nem cusli volt ott egyedül, és nem is egyedül röhögött) szintén.

Az olyan zsidóktól is, akik ha elkapják őket valamin, akkor egyből antiszemitáznak, biztos csak mert zsidó vagyok dumát nyomják, szintén.

Azoktól is, ha valami kivetneivalót találsz Izrael állam politikájában, tetteiben (pl palesztin csecsemőket égetnek meg elevenen fehérfoszfor bombákkal) az nem azért van, mert esetleg valóban kifogásolni való amit tettek, hanem mert antiszemita vagy.

Sajnos ezek nagyon gyakori megnyilvánulások, majdhogynem napi gyakorlatnak nevezhetők. Így nem lesz könnyű leszerelni a "nácikokat". Sőt.

arlequin 2010.09.01. 19:42:32

@derelyegrádi szellem: na már megint egy bunkó nácifaszista vagy, ne is tagadd. sőt.

p.s. ja meg antiszemita is, mert gyűlölöd az arabokat.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.09.01. 20:08:06

@delano:

איך ווע געזען נאָענט-אַרויף פון יידן, גלויבן מיר ווען איך זאָגן;
די פּסיכאָלאָגיע פון די מערהייט, ווי צו אָפּנאַרן, נעמען מייַלע פון אנדערע מענטשן?

Csak azért kérdezem, mert szeretném tudni, Te mennyi zsidót ismersz és milyen mélységben, a kérdéses állítást cáfolni milyen hitelességgel tudod.

arlequin 2010.09.01. 20:18:48

@derelyegrádi szellem: ezt készséggel elismerem, de ze (ezt elütöttem, mert 'ez'-t akartam, viszont nincs gond, hiszem zsidóul az 'ez' az 'ze'. nesze neked nyelvrokonság, meg szittyavakság!) téged nem ment meg a demokrácia lelkiismeretének oltárán bemutatott áldozat mássága által kiábrázolt jogosság álarca.
magyarán mondva?
listáztunk ember...

@Conv: te meg itt fitogtatsz? mellesleg nagyon utálom ezt a betűtípust. kifolyik a szemem amíg kibetűzöm. ebben nem ismerek tréfát. csak kézírással vagyok hajlandó foglalkozni, meg a tórával, de az ilyen modern ivrit mindig kiborít. lebutítva fossák az alef-távot de már rég nem ismerik a régi tisztességes ragozásokat. brühühühü.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.09.01. 20:55:17

@arlequin:

bazzeg a héber valamiért nem hajlandó menni a gépemen, egyes tagok nem jelennek, meg, így muszáj a jiddissel írnom ilyenkor. persze ez nem igazán kompatibilis a héber nyelvvel írásmódban, de most mit csináljak neki, aki el bírja olvasni, az megérti akkor is, ha igeidős ragozásra alkalmatlan az írásmód

arlequin 2010.09.01. 21:41:07

@Conv: erre most, mert fáradt vagyok, egy szimpla bazdmeg a válasz. ez a gyökértelen, lebutított ivrit a halálom. brühühühü.

delano 2010.09.01. 21:53:49

@Conv: Túl sokat ismerek...
A leírt kérdés pedig nekem értelmetlennek tűnik, de én alapfokon sem vagyok.

delano 2010.09.01. 21:59:18

@derelyegrádi szellem: Hát a Mazsihiszt megvédeni tényleg embert próbáló feladat lenne. Rettenetes egy társaság. Csak reménykedek, hogy hátha egyszer ott is lesz forradalom, és épeszű fiatalok átveszik a hatalmat.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.09.01. 22:02:52

@arlequin:
jó tudni, hogy kit mivel lehet kínozni :)

@delano:
amit írtam annyi, hogy én ismerek elég közelről zsidókat, elhiszed-e ha én úgy látom alapmentalitás a másik átverése, kihasználása általánosságban.
ezt már nem írtam, csak most teszem hozzá, egy perverz büszkeség van bennük, ha sikerül, viszont végtelen sértődöttség, ha nem.
mondom ezt úgy, hogy nincs velük több bajom, mint a mindenért zsidózókkal. mondjuk utóbbiakat könnyen megértem, előzőeket csupán értem :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.09.01. 22:06:25

@delano:

épeszű ember nem akar hatalmat birtokolni a mazsihiszben :)

értelemszerűen a vallási-kulturális-közösségi vezetőknek szolgálnia kellene, (nem csak a mazsihisz esetében) nem pedig élősködni, kézivezérelni, hatalomért küzdeni.

Kicsit Karcos 2010.09.01. 23:35:42

@delano: azért ugye megfeleltem a "A BKV kapcsán ki is volt zsidó?" kérdésedre?:)

De hogy lásd, kivel van dolgod, ezzel pl. nincs semmi gondom, sőt:

www.youtube.com/watch?v=CFYtpTot7hQ

Csak ne tagadjuk le a nyilvánvalót.

Másik hozzászólásodra (nem tudom, ugyanannak a nicknek különböző hozzászólásaira miért nem lehet hivatkozni), a fogadó ország nyelvének beszélésére:

Úgy tényleg nehéz megtanulni egy nyelvet, ha nem vagy rákényszerítve a használatára. Éppen ezért érvelek amellett, hogy ha Rómában vagy, tégy úgy, mint a rómaiak. Nem vagyok nyelvzseni, a magyaron kívül két nyelvet beszélek így vagy úgy, még pár nyelven el tudok számolni tízig meg ismerek pár szót vagy mondatot, illetve a germán meg latin nyelveken azt kb. be tudom lőni, hogy mi a téma, ennyi. De ha teszem azt Albániában kellene eltöltenem egy félévet, teljesen természetesnek venném, és mindent megtennék, hogy minél előbb használható albán nyelvtudása tegyek szert. Szerintem ez természetes. Nincs bajom az angollal, számítógépes arcként használom is rendszeresen, de az angolkodástól irtózom, pl. bizalmatlanságot keltenek bennem az angol nevű magyar cégek. Elfogadom, hogy világnyelv, de a kötelező angolnyelv-oktatás ellen tiltakoznék. A magyar az anyanyelvem, a magyar nyelv erősítésében vagyok érdekelt.

neurotikk! (törölt) 2010.09.03. 06:02:14

@Tigeri:
Hat, ha neked otthonos faszkalap stilus es meg meg is koszonod, akkor en sem tiltakozom.
Szia Faszkalap.

aszekelyek 2010.09.05. 19:04:33

Érdekes, hogy sukoróról nem nagyon van hozzászólás. Akkor most tengeri akvárium lesz egy édesvizű tóban? A botanikus kertben meg pannon pumák fognak hemperegni? No és pálmafák nem élnek meg ezen a klímán , télen semmiképpen sem. Nagy kamu ez. Termálfürdőt meg majd épít megint az Orbán kormány. Ilyet városon kívülre építenek amerikában is Disneyland és Epcot Center. Jártam ott tudom. Hozzá a beruházó megépíti magának szépen a közlekedést, nem az adófizetőkkel fizetteti meg és Párizsban is egy teljesen városszéli grundon van a z Eurodisney. Ezzel szemben itt, valami hatalmas volumenű cirkuszról dumálnak , ami rettenetes sok pénzt hoz másnak. Nem MAgyarországnak.Ezt pedig valakik reálisnak vélik elcserélni két vacak gyümölcsösért és 3oo millióért, plusz illeték??? Ennek a gondolatáért is adnék pár évet, elrettentésül. Még nem fosztottak ki minket eléggé? Minden, amit ebben az országprivát izélésnek becéztek, a állami vagyon hűtlen kezelése jellemzett. Amikor a gyurcsáűny zsebbe kapta a motim-ot., A kormány nem talál rajta fogást de azért ez az ő műve. Veres bajnai oszkó szintén.benne. Fogást az ügyészség találhatna rajta, mivel a kormány nem az a hatalmi ág, amely őt ezért megrángathatja. Ebben a melldöngetésében meg ez a parasztvakítás. Vélhetően az apró anyóska zsebében nem csak a motim volt de az ügyészség is. HA nem hajlandóak semmi áron a szemkilövető, velencei-tó kiárusító hazug, részeg matrózon megtalálni, melyik fülénél fogva kell elővezettetni. Sukorói terveket soha senki nem látott. Hivatalosat. Az, hogy ez itt véletlenül most feltűnt, az se lesz véletlen. Valahogy a nol-hoz jutott??? ahaaa.... Közepes tehetségű technikus összevágja azért a Gellért fürdő medencéjét egy ilyen vacakba pár naplementés képpel és korláttal. Csupa olyasmit mutogattak, ami már meglévő épület.hiszékenyeknek van ez idenyomva. Azt elhiszem, hogy egyes pénzembereknek nagyon jó üzlet lenne felvásárolni MAgyarországot, a Velencei tavat is beleértve. Magyarországnak ez még 25oooo munkahellyel sem lenne jó üzlet. Semmiképpen. Makettek vannak rajzolva. aztán minek a kaszinótender akkor, ha nincs is tervben? Ami ugye érvényes és őket hirdették ki veresék botrányos körülmények között. Megy itt a parasztvakítás. Már az nem oké, hogy a Yuotube-ra felkerülhet tőlük valami, ami frankó. Ha valaki gondolkozik. Ki nem adtak a tervekről egy fecnit sem. CSak a mese volt. Most mág képes mesét is adtak.

aszekelyek 2010.09.05. 19:13:22

@delano: A politikában kissé mégis felülprezentáltak és a médiában is. Ami mégiscsak a pénz és hatalom veleje.Magyarországon. Most lehet fasisztázni. No és azok, akik ről írtam, nagyon sokat ártanak a mezei, hitsorsosaiknak. Mert nem képesek magukon uralkodni, ezért mindig másokon akarnak. No és minden javakon, ami csak lehetséges. Mindenki tudja, kik pénzelték a fasisztákat a második világháborúban.Szomorú, nagyon szomorú, hogy pont ők finanszírozták, a nyereség végett annyi ember megsemmisítését. MEg az is, hogy nem engedték őket menekülni, pld. Amerikába sem. Nagyon nagy szégyen ez, azon kívül, hogy elborzaszt minden jóérzésű embert. Aki kicsit tájékozott, tudja, nem a nyuszi tojta azokat a hatalmas , világuralomra használt vagyonokat azoknak , akikről szó van.

fokabacsi 2010.09.06. 07:47:53

@aszekelyek: "A politikában kissé mégis felülprezentáltak és a médiában is. Ami mégiscsak a pénz és hatalom veleje.Magyarországon."
Mint ahogy felülreprezentáltak voltak a háború utáni politikában ! Pedig ugye elgázosították őket a haláltáborokban ! És hányan lennének, ha ez a tragédia nem történik meg? Nem kell mást tenni, mint körülnézni, hányan vannak a bankszektorban, rádiók-televíziók , színházakban ! Miközben félnaponként megy a megemlékezés , a haláltáborokban elgázosítottakról , klezmerfesztivállal összekötve ! Miközben "kiirtották őket?! Illetve kaméleon módján átváltoztak, de csak külsőleg ?? Mert egyébként mindenki maradt az ami, illetve aki !

tlac 2011.09.05. 13:48:52

ha olyan frankó üzlet lett volna a casino, akkor miért nem cash-ből, hitelből építették, és nem szaros gyümölcsös cserével indítottak?

elektromotor 2011.09.05. 14:07:27

@tlac: A lényeg a harmincmilliárdos állami támogatás lett volna! A mi pénzünkből, "nekünk" építettek volna kaszinót, a hasznot meg privatizálták volna! Mint a szolgáltatók esetén. Kifizettük annak idején a víz - villany hálózatot, majd privatizélték! Most meg "rendelkezésre állást" is fizetünk érte. Teljesen hülyének vagyunk nézve.
Mint a Balaton ring! Egész addig még a főprivatizátor A Susman (Sushmann) is ott tolongott, míg ki nem derült , hogy nem lesz "vissza nem térítendő" állami támogatás!

Epü 2011.10.29. 15:03:07

Üdv cikk Irója! Kicsit hazabeszélsz, de nem gondoltál bele, mit ártott volna a beruházás. Szép és jó lett volna! Kihordták volna a pénzt az országból, tönkreteszik az eredeti flórát és faunát, fiatalok százainak szüntetik meg a sport lehetőségét, mert tudd meg az evezés sport és víz nélkül viccesen néz ki. Mind ezekért még nekünk kellett volna nem keveset fizetni.

süti beállítások módosítása