Skip to content


       Szűrés lista

Csak addig volt sok, amíg nem ők kapták

„Egészen elképesztő, hogy a kormánynak dolgozó emberek havi több százezres plusz pénzt kapnak, miközben a tanároktól orvosoktól elvesznek a durva adóemelésekkel és megszorításokkal”mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

2010. január elején.

Akkor, amikor napvilágot látott, hogy a Bajnai-kormány melyik minisztériuma mekkora cafeteria-keretet állapított meg a dolgozóinak:

- Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium: br. 850 000 forint
- Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium: br. 850 000 forint
- Egészségügyi Minisztérium: br. 580 000 forint
- Pénzügyminisztérium: br. 597 ezer forint
- Önkormányzati Minisztérium, Szociális és Munkaügyi Minisztérium, Miniszterelnöki Hivatal: br. 750 ezer
- Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium: br. 450 000
- Honvédelmi Minisztérium: kb. évi 400 ezer forint
- Környezetvédelmi Minisztérium: br. 450 000 forint

Volt még egy gyönyörű Fidesz-nyilatkozat akkor: "A Fidesz szerint azonban a mostani „osztogatás" az egykori Gyurcsány-kormány válságkezelési gyakorlatát idézi. – A megszorítások nem a kormányzati szférát érintik, hanem az embereket mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. – A Bajnai-kabinet, elődjéhez hasonlóan, elveszi az emberektől a pénzt, de azok az állami vezetők, köztisztviselők, akik az államapparátusban dolgoznak, kevésbé járnak rosszul."

Hogy-hogynem, a dolgok most, a "szavazófülkékben lezajlott forradalom" után csak annyiban változtak, hogy összevonták, átnevezték a minisztériumokat. Az összegek maradtak. A nagy törvénykezési dömpingben erről biztos valahogy véletlenül (hahahaha) elfeledkeztek Orbánék.

Az [origo]nak jutott eszébe rákérdezni a dologra (nagy tapsot nekik), és az általuk kikért és megkapott adatokból (amit egy, csak egyetlenegy hírportál vett át, a többi mélyen kussol) az derül ki, hogy az Orbán-kormány szinte valamennyi minisztériuma megtartotta az előző kormány idején osztott keresetkiegészítő juttatásokat.

- a Miniszterelnökség bruttó 750 ezer forintban határozta meg a munkatársaknak járó cafeteria éves összegét - közölte Havasi Bertalan, Orbán Viktor kormányfő sajtóstábjának vezetője.

- A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) is a korábbi MeH-es juttatási rendszert vette alapul, az összeg itt is évi bruttó 750 ezer.

- Továbbra is a Bajnai-kormány Külügyminisztériumának szabályai szerint osztják a juttatásokat a külügyi tárcánál, így 2010-ben is megmarad a bruttó 850 ezer forintos keretösszeg, amit még Balázs Péter korábbi külügyminiszter által kiadott utasítás rögzített.

- A Honvédelmi Minisztérium médiaosztályának válasza alapján ennél a minisztériumnál is megtartották a Bajnai-kormány alatt meghatározott összegeket. Az első kategóriába sorolt tisztviselőknek 461 ezer forint, a második kategóriában 374 ezer forint, míg a harmadik kategóriába tartozó dolgozóknak 310 ezer forint éves cafeteria jár. "A köztisztviselők kategóriákba sorolása a végzettség, a közszolgálati jogviszony időtartama, illetve a betöltött munkakör alapján történik" a minisztérium válasza szerint.

- A Bajnai-kormány idején a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) adta a legmagasabb összegű juttatást dolgozóinak: fejenkénti bruttó 875 ezer forintos éves cafeteria-juttatást - havi csaknem havi 73 ezer forintot - kaptak a fizetésük mellé. A jogutód tárca, az Orbán-kormány Nemzetgazdasági Minisztériuma a béren kívüli juttatásokra vonatkozó kérdésünkre azt közölte: a négy intézmény szakmai területeinek összevonásából létrejött minisztériumban még "folyamatban van az egységes cafetéria-szabályozásának előkészítése", amíg viszont az egységes szabályozás nem születik meg, a kormánytisztviselők "a jogelőd intézmények cafetéria-szabályzatai szerint kapják a juttatásaikat".

- A Vidékfejlesztési Minisztérium is a még Gráf József korábbi szocialista földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter által kiadott utasítást követi. A keretösszeget sem változtatták meg eddig, így az Orbán-kormány agrártárcájának dolgozói is évi bruttó 650 ezer forintot kapnak plusz juttatásként.

- A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium már augusztus végén szabályozta a cafeteria kérdését, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter utasításában évi bruttó 750 ezer forintos juttatást határozott meg a tárca kormánytisztviselői, ügykezelői és a minisztériumi vezetők számára.

- A Pintér Sándor által irányított Belügyminisztérium sajtóosztálya nem tudta pontosan megmondani, melyik minisztériumi tisztviselő, mennyi béren kívüli juttatást kap, arra hivatkoztak, hogy egyelőre nem rendezték a cafeteria kérdését. A sajtóosztály szerint a jogelőd intézménytől átvett, illetve az újonnan érkezett munkatársak béren kívüli juttatásai eltérőek, de hamarosan megszületik az új, mindenkire érvényes szabályozás. Hozzátették, hogy a korábbi keretösszeghez képest náluk várhatóan csökkenni fog a kormánytisztviselői juttatások összege.

- A Réthelyi Miklós által vezetett Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtóosztálya többszöri megkeresésre sem válaszolt.

Kíváncsi lennék, hogy képesek ezt az elég nyilvánvaló gerinctelenséget lekommunikálni, mert így elsőre az jön le, hogy csak addig volt baj a minisztériumi cafeteria-keretekkel, amíg nem ők, az ő embereik, illetve a nekik dolgozó emberek kapták.

Amint lesz egy kis időm, kikérem a Szíjjártó bérezésére vonatkozó adatokat is, mert nagyon érdekel, mennyi pénzért hajlandó folyton segget csinálni a szájából.

Címkék: fidesz pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr212292355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.13. 11:26:59

ez már több, mint abszurd... fásult tekintettel olvasom.

Homeoffice 2010.09.13. 11:28:19

Várható volt.
Őszintén, mit vártatok? A saját zsoldosseregüket persze hogy jól megfizetik.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.09.13. 11:31:57

@Gunther: "A saját zsoldosseregüket persze hogy jól megfizetik. " - ennek a "saját zsoldoshadseregnek" a jelentős része UGYANAZ, mint az előzőé. Főosztályvezető ALATT nem baxtak ki mindenkit.

Nem tudom ebben mi a meglepő, vagy komolyan bárki is azt várta, hogy "hirtelen" felezik, vagy negyedelik a cafeteria-javadlamzást?

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2010.09.13. 11:35:44

Most erre mit mondjak? Sok faszkalap úgy várta a fideszt, mintha jézus jönne le e mennyekből. Mit vártak? Miért lenne más? Magyar az összes, ennyi.

Kartal (rezervált) 2010.09.13. 11:42:22

válasz: "már nem felháborító, mert már nincsen VÁÁÁLSÁÁÁÁG! "
na ehhez a stratégiához mit szóltok? szerintem tuti lenyúlja a fidesz.

DArchAngel 2010.09.13. 11:43:45

Felháborító, főleg azért, mert napi kapcsolatban vagyok ügyintézőkkel, és ismerem a munkamoráljukat és a munkájuk minőségét. Ugyanis - bár a kép elég vegyes - számottevő részük nem igazán ért a rá bízott feladathoz, rugalmatlan és beképzelt. Foggal körömmel ragaszkodik a biztos állásához, a hazai viszonyok között jó fizetéséhez és juttatásokhoz. Közben pedig alibi munkát végez, és azt is rosszul. Persze vannak olyanok is, akik nagyon becsületesen megdolgoznak a pénzükért, sőt, olyanok is, akik több pénzt érdemelnének.
De sokszor hallottam, hogy "hülye, de az osztályvezető felesége", "nem tudom mit csinál, az alfőnök kis kedvence" stb. Nekem pedig ebből az jön le, hogy pénzes állások kelnek el koma/sógor alapon, tovább vizesítve az állam fejét.

Syr Wullam 2010.09.13. 11:44:16

Tegnap hallottam, hogy a KSH-ban 500.000-ről 750.000 Ft-ra emelte a cafetériát az új elnök. Ők sem szarral gurigáznak.

Homeoffice 2010.09.13. 11:46:15

Nos, én simán Lesz*rom hogy mennyit kapna, HA elvégzik a feladatukat becsülettel.
Ezek szerint nem.

Homeoffice 2010.09.13. 11:49:17

@Seduxen:

Mit vártál, Lecserélik az összes ügyintézőt?

-er- 2010.09.13. 12:09:19

az állami cégeknél is emelkedtek a keretek. csak egy kérdésem van: hogy lehet, hogy amikor a hortobágyi nemzeti park rackajuhnyájának a vezérkosát is lecserélték Mr. Kocsis maradt a BKV vezérignek?
www.google.hu/search?rlz=1C1AVSW_enHU377HU377&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=MFB+kereset

-er- 2010.09.13. 12:16:01

Szijjaártó Péternek havi 460 200 bruttója van, plusz 13 és 14 havi prémium+ évente 7 havi jutalom+ 789000 cafeteria

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.09.13. 12:18:24

Az a durva, hogy a közigazgatásban a mezei ügyintézőknek legfőképpen lófasz cafeteria jut! Ezt ewlviszik a minisztériumi alkalmazottak.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2010.09.13. 12:18:54

havi netto 110ezerért húzom az igát. se cafeteria, se bejárási költség (napi 2X19 km) csak egy sz**os telefont kaptam, amin kizárólag a munkatársaimat hívhatom, de még így is örülök, hogy van munkám, dolgozhatok, és tisztességben felnevelhetem a kislányomat.
de az azért kib*ssza a biztosítékot nálam, hogy nap mint nap olyanokat olvasok, hogy a semmirekellők mennyi pénzt tesznek zsebre a semmiért.

Kicsit Karcos 2010.09.13. 12:20:04

"Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter utasításában évi bruttó 750 ezer forintos juttatást határozott meg a tárca kormánytisztviselői, ügykezelői és a minisztériumi vezetők számára."

Miniszterúr eddigi egyetlen utasítása, ha jól számoltam össze.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2010.09.13. 12:20:46

@-er-: szijjártó péter is sz*pjon lovat jó bő nyállal! ha meglátom a ratyi fejét a képládában úgy felmegy a vérnyomásom mint az állat.

hú de fel b*sztam magam.....

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2010.09.13. 12:39:20

fasszopó tolvaj banda ez is, de többször nem írom le. remélem, senki sem lepődött meg, hogy a jóságos fideszgeci sem más..pont ugyanolyan tolvaj, csak jobb a kommunikációja.
Arról is lehetne végre poszt, hogy a nagyszerű, forradalmi kormány milyen, a nép javát szolgáló döntéseket, alkotmánymódosításokat vezetett be eddig?
ja, hogy ilyen nincsen? én kérek elnézést
Ezek is csak a lopáshoz értenek, a politikához nem.
Nyugodtan elmehetnének vizet gereblyézni.
Rohadék tolvaj banda.

ravaluf 2010.09.13. 12:40:05

@Seduxen:

Tévedsz, a MEH-ből konkrétan mindenkit kibasztak, az utolsó mohikánokat két hete, 3-4 titkárnő meg egy db. 70 éves gépelő néni maradt, a titkkárnők gondolom azért, hogy tudja valaki, merre az irattár meg afénymásoló. Mindenki repült, mert a MEH az egyik legjobb hely a holdudvarból felszippantott kismókusok, fidelitasok stb. elhelyezésére. BTW a szocik is ezt csinálták 2002-ben, szóval semmi gond.

Libero 2010.09.13. 12:42:22

Köszönjük az agymosott 300 forintosoknak a 2/3-ot, a FIDESZ, meg az összes többi ingyenélő pedig szarjon ki egy süncsaládot.

Walter Melone (törölt) 2010.09.13. 12:42:30

Ezekből azért nem lesz felháborodás, mert nem kürtöli szét a hörrtévé, meg a nemzet...

A balhét mindig a fidesz sajtómunkásai csinálták. most kussolnak.
mi meg nem vagyunk elég hangosak sem elég gátlástalanok ehhez.

ennyi.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.09.13. 12:45:17

@ravaluf: látod, ezt nem tudtam...

azért általában úgy szokott lenni, hogy a "talpas" melósokat ennyire nem szokták lemészárolni, valaki kell, aki dolgozik.

-er- 2010.09.13. 12:47:50

@ravaluf:
az idegen nyelvet beszélő, egyetemi diplomával rendelkező, potens diplomások már előtte távoztak multicégekhez. jó volt a helyzet felismerésük

-er- 2010.09.13. 12:50:31

több nyelvet beszélő, képzett fiatalok. aki jönnek, ki tudja? biztos megfelelnek

Énbagoly 2010.09.13. 13:04:36

Senki nem fogja a saját zsebéből kivenni a pénzt. Az is bolond, aki így gondolta.

SciNu 2010.09.13. 13:07:36

@DArchAngel: Testvérem az egyik ilyen helyen dolgozik és ő biza meséli azt a munkamorált amit egy részük csinál. Főleg a "főnök kis kedvence" akire mindenki panaszkodik évek óta hogy nem csinál semmit és még lebaszást sem kap érte hogy legalább színlelje a munkát.

Homeoffice 2010.09.13. 13:07:42

@Énbagoly:

:)
Sokan ezt gondolták, nem?

tkgabor 2010.09.13. 13:08:24

Most tényleg mást vártatok a Fityisztől???

guma 2010.09.13. 13:08:30

@Énbagoly:

A baj az, hogy a mi zsebünkből veszik ki...

-er- 2010.09.13. 13:10:14

egyébként sem érdemes "közös megegyezéssel" távozni. tanulság azoknak, akiket érint:
www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/kirugasok_milliokban_merheto_a_dolgozoi_buszkeseg_38674

martonx 2010.09.13. 13:10:32

Ebben semmi meglepő nincs.

Sajnos.

Sőt azt mondom ez senkit nem is érdekelne, ha közben jó irányba mennének a dolgok. Ezt meg még nem tudhatjuk 100 nap távlatából, az biztos,hogy az elmúlt 8 évhez képest kevésbé rossz az irány. Remélem az önkormányzati választásokig, csak lesz egy-két konkrétum, ami alapján végre dönteni tudok a Fidesz és a Jobbik között.

Énbagoly 2010.09.13. 13:13:21

@Gunther: meg azt is, hogy jön a kánaán... Na, én valahogy nem érzem.

@gtigram: Azt te csak hiszed. Nálunk a politikusok minden pénzt a magukénak tekintenek. Az nekik nem számít. hogy honnan jött...

INkvizitor 2010.09.13. 13:16:10

úgy tudom erre a jövőre esedékes "bérkeret jellegű" juttatások miatt van szükség, mert jövőre vagy repülnek páran a közigazgatásból, és mindenki kapja ugyan azt a pénzt, (osztályvezetők döntenek) vagy mindenki munkája megmarad, de kevesebb zsetonnal. így idén már nem merték őket basztatni...

tkgabor 2010.09.13. 13:17:50

@martonx: már van konkrétum: 16% szja-majd 2013-tól. Elég ennyi? :)
Fidesz kampány tömören: "Minél kevesebbet mondani, nehogy valami ökörséget elszóljon valami seggfej, mert még a végén bukunk vele 200e szavazót! A szocikat utálja mindenki, a kis csíra pártokat meg nem ismerik, legalább ennyit elintéztek Feriék, hogy a média kussol róluk. Szóval csak mi maradtunk úgyhogy kussoljunk, mert vagyunk olyan balfaszok, hogy ha megszólalunk elkúrjuk!" Elnézést a stílusért, de kb ez van.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.09.13. 13:21:26

@Énbagoly: erre van egy régi bölcs mondás:

"A kormányzat MINDIG megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja"

Attila64 · www.sagaontour.ca 2010.09.13. 13:22:19

Nem értem, hol van az az elementáris felháborodás ebben az esetben, ami Jobbik-09/11 ügyben oly vulkáni erővel tört fel? Nem látom a "hozzávetőlegesen" száz tüntetőt, táblákkal, nyilatkozatokkal, atv, btv, ctb miegymás, ami ilyenkor szokásos!

ODIV 2010.09.13. 13:25:03

Miért vagytok meglepődve. Hiszen nem a Fidesz hirdette, hogy Lehet más a politika. Ők tudják, hogy nem lehet más. Az embereket hülyének kell nézni, ígérgetni ezt-azt, aztán meg a pofájába nyomni a fagyit. Azoknak akik mást hittek, nem a fülkébe kéne járniuk, ha forradalmat akarnak csinálni. Ennyi.

Homeoffice 2010.09.13. 13:25:56

@Attila64:

Nem látom Sz. Péter szóvivő urat, ahogy mellkasát tépve kéri (klöveteli) hogy a hazugságok miatt illegitim kormány azonnal mondjon le!

guma 2010.09.13. 13:29:51

@Gunther:

Hol itt a hazugság? Beszéltek róla, hogy megtartják - nem !

Énbagoly 2010.09.13. 13:33:08

@Seduxen: :)) Kár, hogy ez tényleg nem vicc...

@ODIV: valahogy kényelmesebb nekik hinni valamiben, mint végiggondolni a dolgokat.

De én már a jövőre lennék kíváncsi, mert a múlton már nem lehet változtatni. Csak kár, hogy a választásokig semmi olyat nem mernek csinálni, ami esetleg megingathtná a pozíciójukat. Vagyis az előkerülő csontokon lehet csak rágódni.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.09.13. 13:34:43

Én azt nem értem miért különböznek a Cafetéria keretek? Nem lehetne ezt „köztisztviselősen” egységesíteni, mint a kétmilliós bérplafont?

teisfiambluetooth 2010.09.13. 13:40:00

@-er-:

Őt majd az önkormányzati választások után. Türelem. :)

sárkányfő 2010.09.13. 13:42:00

@Myta: ne légy naiv Myta, egységes bérplafon sincs, az is hazugság.
A Simornak van bérpalfon, mert őt utálják, de a haveroknak, az állami vállalatok vezetőinek (pl. MFB elnök, stb) nincs. És így ők többet is keresnek.

Na most azt szeretném megkérdezni, hogy akik ezeken felháborodnak, azok között van legalább egy fideszes, vagy ők az ilyet el se olvassák?

csoko20 2010.09.13. 13:42:06

Nem tudom mi ezzel a baj!!!

A FIDESZ megkezdte a rászavazók széles táborát kielégíteni. Az, hogy pár ezer minisztériumi dolgozóval kezdte, hát, na Istenem! Nemsokára sorra kerül a többi 2.500.000 szavazó is.

Csak türelem és bizalom kell a Nemzeti Összefosás Rendszerének! :-)

-er- 2010.09.13. 13:42:07

@teisfiambluetooth:
Mr. Kocsisra gondol? aligha, sokat tud ám. bár van az a pénz :)

Mourinho már nem a király 2010.09.13. 13:46:01

Az milyen jó hogy a sajtó csak a fidesznek tud beszólni (most nem az a bajom hogy jó kérdést tett fel az origo, sőt), eddig kussoltak rendesen...

kutyafej 2010.09.13. 13:57:50

ó jó atyám,
leszakad a pofám,
rohadt tolvaj mindegyik,
kit választasz, mind gecik

kár a birka népért,
választanak vezért,
vakok voltunk mindig is,
kifosztanak ezek is

Amúgy érdekelne, meddig olvashatunk még ilyen undorító, felforgató cikkeket a zindekszen és mikor internájják már végre eszt az egész baggázst

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.09.13. 13:58:53

Én nem értem, mit méltatlankodtok itten. Orwell óta tudjuk. Minden állat egyenlő. De vannak egyenlőbbek. Most csak annyi történt, hogy a magyarcucialista(munkás)párt helyett a fiataldemokratamagyarcucialista(munkás)párt került 6alomba.

A demokrácia lényege az átlátható módon történő közpénz-költés és közvagyon-működtetés. Minimum éves elszámolással. Ehhez képest ezt egyik szabadon(?) választott pártunk és kormányunk sem tette. Ilyen megközelítésben szemlélődve, ami diktatórikusnak tűnik (pl a fidesz párton belüli demokrácia :-), az az, aminek látszik. Diktatúra. Ami a párton belül bejött, most azt kapjuk meg mi pártonkívüliek.

Ezért kéretik mély levegőt venni, min. 4 évet ki kell bírni. Így. Hogy utána mi lesz? Jó hírem van. Tök mindegy kire szavazol, a népképviseleti demokráciának látszó, tartalmában kapkodó tervutasításos rendszerre hasonló dzsuva marad.

Szeretném ha tévednék, és már okt. 4-től épülne, gyarapodna a polgárság, a dolgozók, a vállalkozások, ...

trojka 2010.09.13. 14:01:29

Ez már egy oriási mapet so, amikor bármelyik banda van hatalmon, mindig a pedagogusokkal, orvosokkal, tuzoltokkal stb. jönnek, hogy igy kevés a fizetésuk, meg ugy, javitani kell, meg a többi suket duma...a felesegem lassan negyven eve tanit eg olyan iskolában, ahol csak cigány gyerek van, legjobb esetben kap havonta 120 ezer ft-ot, de abban már benne van a nagyanyja térde kalacsa is...a lányom ugyanitt kinlodik 13 éve, neki a lejobb honapja amikor 90 ezret visz haza...arrol már nem is beszélve, hogy nem ám napi 5-6 ora, hanem egy héten legalabb négy napot reggeltöl estig...nyáron a pályázaton nyert táborozások, csak az a baj, hogy a pénzt sosem kapják meg, valahol elakad...persze, a cigánygyerek elhavajozik 4-5 táborban is, ingyen, hát ezért kevesebb a dolgozok fizetése ...anyuka, aki otthon mereszti a p...ját, azon höbörög, hogy az ö gazember gyerekét miért nem viszik el több táborba, mert az nekik jár... a pedagogus meg összel ugy megy tanitani, hogy kivan, mint a liba, ö nem is tudott a családdal elmenni sehova pihenni, regenerálodni...akkor hallgasson mindegyik vircsaft, a kampánydumával tele van t...e mindenkinek...persze, lehet erre is válaszolni, igy is, ugy is... de legaláb ne reklámoznák azt, ami nem igaz...ez vontakozik az orvosok, tuzoltok, stb. helyzetére is...

borovi 2010.09.13. 14:05:00

@Anthony-Mourinho a király-: Ha fidesznyik bérkommentelő vagy, akkor ennél harcosabbat kell ám!

kutyafej 2010.09.13. 14:05:06

kedves viktorkára szavazók: ilyenkor hol lapultok??? ja, hogy ég már a pofátok, kezditek sejteni, hogy ez a kis hatalommániás gömböc is egy utolsó kamugyár???

hol az a kétharmad ilyenkor???

kutyafej 2010.09.13. 14:06:06

@Anthony-Mourinho a király-: barátocskám, ne azzal problémázz, hogy van (még) szabad sajtó, hanem hogy MIT írtak meg és erről TE mit gondolsz!

teisfiambluetooth 2010.09.13. 14:06:51

@Anthony-Mourinho a király-:

Nemrég eszembe jutott, hogy végre vége a Heti hetes 8 szűk esztendejének. 8 éven keresztül úgy kellett vigyázni, nehogy nagyot harapjanak a kézbe mely eteti őket, de most lovak közé lehet dobni a gyeplőt, hajrá, mehet az alázás ezerrel.
Ezeken kívül pedig hány olyan sajtótermék, rádióműsor van, ahol 8 év kómából ébredve habzó szájjal ekézik azt ami nem változott (mert miért nem?) és azt is ami változott (mert az miért?)

Ezekkel szemben díjazom ezt a blogot, ahol eddig úgy tűnik nem számít a pártpreferencia.

Az sem mindegy, hogy valaki középről tud lőni balra-jobbra, vagy továbbra is csak balra tud lőni, de szegény annyira jobbra van, hogy tőle mindenki más balra. ;) De mint mondtam ez a blog szerintem nem ilyen.

kukahontas 2010.09.13. 14:08:45

Ezt mindenki tudta kivéve azt 2.000.000. szavazót aki a Fideszre szavazót. Na most Ők csodálkoznak

sirsteve 2010.09.13. 14:10:17

@Myta: Nem lehetne, mert akkor a vidéki hivatalokban gürcölő tisztviselőiknek is ugyanannyit kellene adni, mint a minisztériumokba elhelyezett pártkatonáknak.

JohnHenry 2010.09.13. 14:10:41

origo cikk után nyitottam egy topikot az index fórumán, amikor hagytam a francba az egészet, kb ott tartottunk, hogy "a köztisztviselőknek ez jár, mert a versenyszférában ennél sokkat többet adnak feketén". nullaagyú emberekkel értelmetlen vitatkozni.

simor fizetése gond, lázár 18 milliós számla nélküli költségtérítése nem gond.

az országban beállt az agyhalál, jelentem.

fedélzeti kompót 2010.09.13. 14:10:54

ne sajnáljátok már tőlük ezt a keveset is, nyolc évig száraz narancshéjon élni elég sanyarú lehetett, kompenzálni kell

EMU 2010.09.13. 14:16:55

Tegyük hozzá a Nemzeti Bank elnöki juttatását is, amit járaira méretezett annak idején a fidesz, ők határozták meg a jelenlegi összeget, ők ne tartották nemzetellenesnek meg a zemberek zsebére nézve aggályosnak az amerikai jegybank elnöknél magasabb juttatást, ami most, hogy nem kenneltárs kapja, egyből csípi a szemüket. Meddig fogja ezeket is komolyan venni ez az ország, meddig fog ezeknek is hinni még? Komolyan ekkora állomány ennyire bezombult, sötét hülye, hogy ne lássa, itt vannak a narancsszocik? A vörösszocik meg sok esetben kussoltak inkább, ezek viszont döngetik a mellüket a sok hazugsággal és csúsztatással, nem győzik szajkózni, hogy most sem mondunk igazat, most is hazudunk, ez sem igaz ebben formájában, gyakorlatilag a fidesz kommunikáció jelenleg csupa (jobb esetben) féligazságról meg tényszerűen valótlanságról, ígérgetésről szól. Ennek az országnak tényleg az hiányzik hogy valamit mindig bevegyen, aztán meg panaszkodik, hogy szopatják és a a rossz végén áll a lőcsnek.

szakállas bácsi 2010.09.13. 14:21:41

@DArchAngel: Sajnos neked van igazad. Olyan hivatali élményem is volt, ahol magas beosztású tisztviselőnek én mondtam meg, mi van a jogszabályban, ami alapján a munkájukat kellene végezni. Teljesen meglepődött, hogy az is benne van a jogszabályban. Persze a határozatot úgy hozta meg, mintha mégse lenne benne. Fellebbeztem, megírtam, hogy álláspontom szerint a helyzet "A", mire azt válaszolták, "B" helyzet vizsgálatában nem kompetensek. Még arra sem vették a fáradtságot, elolvassák, mit írtam egyáltalán, teljesen másra reagáltak. Ha 1/3 részüket kirúgnák, a többi 2/3 talán elgondolkodna azon, lehet, dolgozni is kéne valamit, nem csak a kávét kavargatni egész nap. Ja, és mindenkit elküldenék fél év tanulmányi útra a versenyszférába, ahol boldogan robizol akár szombaton is, "rugalmas" munkaidőben, mert örülsz, hogy van munkád. Ez kellene a rengeteg léhűtőnek.

szakállas bácsi 2010.09.13. 14:25:50

@teisfiambluetooth: te tudod, kik az rtlklub tulajdonosai???? Ülj le, fiam, egyes!

MNOP 2010.09.13. 14:26:30

jó cikk; az utsó mondat nagyot üt, felteszi az i-re a pontot! :-)
túl sok a tennivaló, nem jut mindenre idő.
+ 1 Tipp: a legjobb teljesítményhez kötni a bónuszt.

teisfiambluetooth 2010.09.13. 14:29:20

@kutyafej:

Én pl. viktorkára szavaztam. Mikor rászavaztam akkor is volt jó pár dolog ami nem tetszett és biztos voltam benne, hogy 4 év alatt még több ilyen lesz.
Te pedig biztos lehetsz benne, ha te olyan pártot találtál, akiben nem láttál hibát és az elkövetkező 4 évben sem találsz, akkor a hiba benned van.
Mondják azt is, hogy csak a bolondok nem csalódnak senkiben...

Ez a választás nekem egyszerű volt, mert az MSZP-SZDSZ olyan alacsonyra tette a lécet, hogy nem nagyon volt értelme sokat tépelődni. Mindannyiunk érdekében remélem, hogy 4 év múlva többet kelljen töprengeni mert:
("A") az aktuális kormány érezhetően jó irányba haladt és ("B") az aktuális ellenzék sem béna, demagóg balfaszok gyülekezete, hanem van olyan jövőképük ami miatt érdemes elgondolkodni a váltáson.

A "mindenki egyforma tetű, menjenek el a k* anyjukba, nem megyek el szavazni" hozzáállás pedig cseppet sem viszi előrébb az országot.
Lehet hinni egy olyan világban ahol érvénytelen az első forduló az alacsony részvétel miatt és majd a politikusok jól magukba szállnak, de inkább javaslok valami gyerekmesét kikapcsolódásnak.

-er- 2010.09.13. 14:31:21

@EMU:
ezek kérem alássan nem hazugságok, hanem, mint jól megjegyezte: féligazságok.
Féligazságokat mondott Orbán Viktor a kormány első száz napját értékelő keddi beszédében
www.origo.hu/itthon/20100907-ellenzeki-reakcio-orban-viktor-kormanyertekelo-beszedere.html
azért ez nagy ( minimum 50%-os )előrelépés az előző évekhez képest :)

teisfiambluetooth 2010.09.13. 14:33:06

@szakállas bácsi:

Ezt mire mondtad? A Heti hetes-es megjegyzésemre? Szerinted nem abszolút bal-lib preferenciájú a társaság a műsorban?
Ami amúgy nem zavar, mert 1998-2002 között lehetett hallani jópofa kemény beszólásokat az aktuális hatalomnak. Az aktuális hatalmat szerintem nem bűn kifigurázni és ekézni.
Csak ez a keménység valahogy elveszett 2002-2010 között. Nem így gondolod?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.09.13. 14:43:00

Na itt üt vissza a(z egyébként teljesen felesleges) demagógia...

@teisfiambluetooth: Tegnap majdnem belenéztem, de végül nem mertem. XD

csoko20 2010.09.13. 14:43:11

@kukahontas: Nem 2.000.000 volt az, ha nem több mint 2.500.000 szavazó!

Tudod, a magyarság 4/3-a :)))

JohnHenry 2010.09.13. 14:48:37

@-er-: "az állami cégeknél is emelkedtek a keretek. csak egy kérdésem van: hogy lehet, hogy amikor a hortobágyi nemzeti park rackajuhnyájának a vezérkosát is lecserélték Mr. Kocsis maradt a BKV vezérignek?"

elég egyszerű a válasz: kocsis a csányi embere.

Meridian74 2010.09.13. 14:52:01

én erre azt mondom: teccetek vó'na a Jobbikra szavazni. Az lett volna igazából a forradalom...!

Steve the Great 2010.09.13. 14:58:38

Hát most rettentően meglepődtem.

-er- 2010.09.13. 15:04:32

@JohnHenry: kocsis a csányi embere
azt hallottam, hogy simicska erősebb. most mi lesz a kiderült korrupciós ügyekkel? talán egy kevésbé exponált személy jobb lenne( magánvélemény), ha van még ilyen

mutant · http://universal.blog.hu 2010.09.13. 15:05:38

Párom is ebben a szférában dolgozik, de ők megbízási szerződéssel. A munka javát ők végzik,míg a köztisztviselők 4-5x annyit kapnak,mint ők...De nem panaszkodunk,van munkája,ameddig meghosszabbítják a szerződését...

Mourinho már nem a király 2010.09.13. 15:05:53

@borovi: @kutyafej: @teisfiambluetooth: szövegértelmezés jel...ööö egyes.
Nem tudom honnan vettétek ezt, de továbbra sincs semmi baj a vbőrrel, sőt azzal a ténnyel sem, hogy rákérdeznek a fityesz sunyiságaira.
A költői kérdés az volt, hogy a magyar "újságírók" merre voltak az elmúlt 8 évben.

-er- 2010.09.13. 15:07:58

@JohnHenry: "elég egyszerű a válasz: kocsis a csányi ember"
azért a simicska is erős ember. nem értem, miért kell a kiderült korrupciós ügyekben exponált vezetőket kímélni? nincs már megfelelő vezető( magánvélemény)

Avatar 2010.09.13. 15:10:33

Az MNB elnök fizetése is teljesen erkölcsös volt a Fidesz számára, amíg Járai kapta, csak akkor lett pazarlás, amikor Simor került az élte.
Viszont az állami tulajdonú cégeknél a vezetés lecserélése után már ismét kényelmetlen volt a 2 milliós kormány, úgyhogy csöndben eltörölték. A fidesz-cimbik biztos sokkal jobban megdolgoznak majd a pénzükért, ők megérdemelnek akár sokkal többet is, mint havi két milla.

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/06/a_kormany_ugy_vezette_be_a_berplafont_hogy_eltorolte/

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.13. 15:14:54

Na mi van, balfaszok? Nem maradt más megoldás, csak a zseniális jobbik, mi?

nestrot10 2010.09.13. 15:16:43

ROHADT EGY BANDA EZ A FIDESZ!!!!

szanalmas 2010.09.13. 15:18:19

Én arra is emlékszem amikor a benzin ára az egekbe szökött év eleje körül, arra is ilyesmi reakciója volt a fidesznek, hogy ez tűrhetetlen.
A tűrhetetlenséges beszólásokban viágbajnokok, érdemes lenne az ilyeneket visszakeresni és hónapokig lenne téma!

Politikusmentes Magyarországot kívánok!!!

kukahontas 2010.09.13. 15:18:35

@csoko20: ja 125 %-as szerinted, ez már tényleg fideszes

szanalmas 2010.09.13. 15:21:17

@Lecso (F*ck the Shit):

Más vagyonokat fizet az adrenalinért, szóval örülj, hogy neked nincs ilyen gondod vagy 4 évig!

kukahontas 2010.09.13. 15:22:13

@csoko20: vagy még egy gondolat: a magyarok 1/4-es így kicsit szarabb az összkép

öcsi55 2010.09.13. 15:25:05

Elvtársnők és elvtársak!
Halvágyodni kellene.2/3 az 2/3.Írhattok ti bármit,úgy táncoltok ahogy a Fidesz muzsikál!
Egy kérdésem lenne,miért is kell vissza fizetni:2011-ben 1500 milliárdot
2012-ben 1800 milliárdot
2013-ban 3000 milliárdot
Elvtársak nagyon elkurtátok,az elmult nyolc évet!

teisfiambluetooth 2010.09.13. 15:30:47

@Anthony-Mourinho a király-:

Hagyjuk már ezt az osztályzást! Én Tóta W blogján találkoztam ezzel eddig legtöbbször, de ott is itt is szánalmas. Kicsit olyan "én majd megmondom a tutit" érzete van, nem gondolod? Tudod ki osztályoz? Egy tanár, aki legalábbis papíron többet tud... Na erről ennyit.

Másrészt ki a faszom mondta, hogy bajod van a vastagbőrrel? Éppen azt mondtam, hogy nekem is ez jutott eszembe nemrég, hogy érdekes, vannak akik 8 évig kussolnak és csak aztán bátorkodnak kérdezni.
A vbőrrel kapcsolatban megjegyeztem, hogy eddig pártatlannak tűnik.
A pártatlanságot pedig nem azon kell mérni, hogy a fideszt is ekézi, mert van aki annyira jobbra áll, hogy attól még a fidesz is balra van, tehát a fidesz és az mszp együttes fikázása még nem garancia a pártatlanságra. Mit nem lehet ezen érteni?

öcsi55 2010.09.13. 15:32:09

@nestrot10: Úgy táncolsz ahogy a Fidesz muzsikál! 2/3 az 2/3 godolkodj rajt.

gyilkos fűegér 2010.09.13. 15:33:47

Na, legalább Szíjjártó megítélésének tekintetében kialakult a Nemzeti Egyetértés, ha másban nem is.

@laspalmas:
Nem szíjjártó csinál segget a szájából, hanem a fidesz csinált szájat magának egy seggből.

blah 2010.09.13. 15:34:02

Tudtommal egy évre előre szokták meghatározni a caffeteria keretet (nálunk legalább is). A legtöbb ott dolgozó meg nem tehet róla, hogy ki van kormányon és a fizetésük sem olyan magas mint azt az emberek gondolják. Persze aahoz képest, hogy a legtöbb aktatologató semmittevő, ahhoz képest sok.

trojka 2010.09.13. 15:37:04

Azért, mégis hulye ez a magyar...azért csokolja mindig a "nagyok" kezét-lábát, hogy még van munkája...mert az alkotmánybol azt is kilökték, hogy "jogod van a munkához"....most, jogod van hallgatni...ha pediglen valakinél-valakiknél elszakad a cérna és pofázni mernek, nahát azok egyböl a haladás, a nép, a nemzet ellenségei...dögölj meg szép csendben és huzd magadra a földet...és kuss...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.09.13. 15:37:29

@gyilkos fűegér: "Nem szíjjártó csinál segget a szájából, hanem a fidesz csinált szájat magának egy seggből." - LOL, a magam részéről a nap kommentje címet oda is adtam gyorsban :))))

Egyéves Önkéntes 2010.09.13. 15:37:31

@kutyafej: az előző munkahelyemen mindenki a polgármestert szidta, hogy mekkora ökör és mégis mindig 70-80%-kal nyert
:D

szóval mindig más szavazott rájuk :)

TexMex 2010.09.13. 15:37:54

Miért, komolyan gondolta valaki, hogy a Fidesz majd a sajátjai szájától veszi el a zsíros falatot?

genyamagyar 2010.09.13. 15:50:32

"Csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját és a benzin jövedéki adóját a Fidesz - jelentette be Szijjártó Péter. '"

"A javaslat szerint a benzin árát terhelő jövedéki adó az uniós minimumszintre csökkenne, a jelenlegi 103,5 forintról 87 forint/literre, "

2009. március 12.

Nos, akkor most RAJTA fidesz, ne csak a pofátok járjon!

trojka 2010.09.13. 15:51:39

@Seduxen:
ember, tiéd a hangszoro...

shimizu 2010.09.13. 15:56:04

Nem tudom, mennyi az éves keret cafeteriára a különböző szektorokban, de a közig-ben nagyon is jól jön. Osztályvezetői szint alatt azért nem keresnek olyan jól az emberek(és ők alkotják a többséget), mint azt egyesek hiszik. A látszatot pedig, h te egy 'Valaki' vagy, hisz X minisztériumban dolgozol pedig fennt kell tartani (ami sokba kerül), arról ne is beszéljünk, hogy a családot is el kell tartani.

kutyafej 2010.09.13. 15:58:05

@Anthony-Mourinho a király-: Ha az "igazi" újságírók a kézivezérelt fideszes pártmédiában vannak, akkor miért nem publikálták a felfedezéseiket? Az index , a hvg, a 168 óra, stb. és sok más lap nem volt elég kemény kritikus??

Aggasztónak tartom finoman szólva, ahogy megpróbálják a kézi vezérlés alá bevonni a teljes közmédiát (lásd még kirúgások az MTV-nél, médiafelügyeletben a totális pártvonal kialakítása).
Hová fog ez vezetni? Így lesz majd sok kritikus újságíró? Nem nagyon hinném... Inkább sok beszart újságíró, aki befogja a száját, mert olyan kurzus van kialakulóban, mint a pártállamban volt legutóbb. Éljen az öncenzúra, melyet a félelem irányít!

kutyafej 2010.09.13. 15:59:46

@EÖ: ez nem vigasztal, hogy normális embert/pártot már nagyítóval sem találsz a mai kilúgozott politikai lancsafton...nincsenek komoly vetélytársak, ezért nyerhet a sok hülye demagóg.

2010.09.13. 16:06:06

"Operett ország, operett nép
De ebben sajnos nem vehetek részt."
www.youtube.com/watch?v=p_bdJwC_icU

M11an 2010.09.13. 16:21:46

öcsi55 : nem tudom, hogy az 55 az életkorodat vagy a születési évedet jelöli (;-)), de az IQ-d is közel esik ehhez a számhoz.

pakesz (törölt) 2010.09.13. 16:23:48

Orban nem merte elmondani a sajat őszödi beszedet, ezert a zsiros allasok megmaradtak...
nem tudni hog meg tobb szavazat vagy kevesebb tantoritja a fiukat eszhez, hogy szet kellene csapni mar a regi oskovuletekben

C. Guss (törölt) 2010.09.13. 16:26:39

Ezen nem kellene meglepődni, már látom a tüntetéseket ahol a rendőrség már nem könnygázt meg gumilövedéket vet be hanem ÉLES fegyvert hogy dögöljön meg az aki kinyitja a száját.
Egyébként eddig semmit nem tettek. Volt egy kalap ígéret, ami egyrészt rossz is volt másrészt meg tarthatatlan is.
Csináltak terror elhárító központot orbán egyik csicskájának 10 milliárdért! Kérdem én minek? Vagy csak én nem látom a robbantásokat, és én nem érzem fenyegetve az országot? :)
Az én programom egyszerű: én vagyok a kis KIRÁLY az országban, én döntök mindenről és nem kellenek miniszterek politikusok és a többi. Aki embert öl az halállal lakol. Aki korrupt az munkatáborba megy, aki lop csal szintén. És láss csodát, minden út jó lesz mert ingyen dolgoznak mindenhol autópálya lesz :D :D

Netuddki. 2010.09.13. 16:31:06

Egyik kutya, másik eb.
Csak még sokan nem jöttek rá erre...

Netuddki. 2010.09.13. 16:34:06

@shimizu: "arról ne is beszéljünk, hogy a családot is el kell tartani."

Akkor menjenek el dolgozni a versenyszektorba és abból tartsák el a családjukat bammeg! Ne nekem kelljen az ő családjukat is eltartani.

Pettyes Szfinx 2010.09.13. 16:36:47

Szeretném megkérdezni, hogy hány jogász van a hőbörgők között? Mondjuk, a munkajoghoz értés nem volna hátrány...
A cafetéria 1 évre előre megállapított juttatás, és annak megvonása év közben jogi problémákat okozna, mondjuk perek sokaságát. Továbbá nem lehet megkülönböztetni úgy sem, hogy a régiek kapnak, az újak nem. A jövő évtől való cafetéria-keretről lehetne igazából érdemi diskurzust indítani, már ami a Fideszt illeti, de ezt egyelőre nem tudjuk.
Ami pedig azt a baromi jó fizetést illeti. Egy közéfokú végzettségú ember, kb. 17 év munkaviszonnyal keres kb. 80.000-85.000 Ft nettót. Igenis baromi jól jön neki az a kiegészítés.

Kicsit Karcos 2010.09.13. 16:41:00

@Pettyes Szfinx: akkor adjanak fizetést neki, ne tökmagutalványt.

gramercy 2010.09.13. 16:46:42

@Pettyes Szfinx:

ugyan mar, majd pont annak a fityisznek fogja az utjat allni a JOG amelyik UTOLAG MODOSIT ALKOTMANYT, hogy az APEH elnoke lehessen a partkatona?

majd pont azt a fityiszt fogjak ilyen aprosagok zavarni, amelyik egy tollvonassal lehetove tette hogy BARKIT BARMIKOR IINDOKLAS NELKUL ki lehet rugni?

akkor majd pont a 'tokmagutalvany' eseten szamit a "jog"?

ja, hogy takarozni lehet vele...

Kicsit Karcos 2010.09.13. 16:48:44

@Pettyes Szfinx: mindenből balhé van, akkor meg semmi akadálya annak, hogy jól csinálják. A cafeteriát meg kell szüntetni, és készpénzben kell odaadni az értékét. Emellett ki is kellene mondani, hogy a munkáért pénz jár, nem más, és semmi más.

Pettyes Szfinx 2010.09.13. 16:50:12

@gramercy: ???????? Részleteznéd? Mert fogalmam sincs, hogy miről beszélsz. Milyen Alkotmányt módosított, milyen Apeh-elnökről beszélsz???? Tényleg érdekelne, mert erről még nem hallottam.
Egyébként neked úgy látom mindegy, hogy jogszerűen jár-e el a Fidesz, vagy sem, az a lényeg, hogy habzó szájjal szídni lehessen.

JohnHenry 2010.09.13. 16:52:34

@Pettyes Szfinx:
1. jogi probléma kétharmaddal nem létezik, megváltoztatják a törvényt és volt-nincs jogi probléma.
2. na látod ez a különbség a versenyszféra és köztetek: nekem is jól jönne utazási hozzájárulás meg étkezési jegy, oszt mégse kapok semmit. nincs rá pénz, mert amit megtermelek, az elmegy a ti cafetériátokra.

HLaci 2010.09.13. 16:53:05

>mert így elsőre az jön le, hogy csak addig volt baj a minisztériumi cafeteria-keretekkel, amíg nem ők, az ő embereik, illetve a nekik dolgozó emberek kapták.

felébredtél királyfi?

a mutyi is csak akkor mutyi, ha én kimaradok belőle...

Pettyes Szfinx 2010.09.13. 16:53:31

@Kicsit Karcos: Ahhoz meg kellene emelni a köztisztviselői illetmény alapot, ami mindenkinek a fizetését feljebb húzná, nem csak azokét, akik keveset keresnek. És a százalékok tulajdonsága miatt az valószínűleg nagyobb kiadással járna, mint a cafetéria, ami mindenkinek ugyanannyi. Ezt gondolom egyébként, hogy így van...
De mint írtam már, meglátjuk, hogy mit lép a Fidesz jövőre, és azon lehet majd lamentálni.

Marcellusca 2010.09.13. 16:54:29

Nu, hazaértek a minisztériumi pártkatonák? :)))

Stirlitz_the_spy 2010.09.13. 16:56:02

Gyerekek, számoljunk.

Ez az összeg
1. bruttó
2. éves
összeg.

Tegyük fel a régi MEH ad a munkatársaknak bruttó 750.000 forint kafeteriát. Az havonta 62500 forint bruttó, ami rögtön barátságosabb, és ha belevesszük a szockók mennyire megadóztatták ezt a fajta jövedelmet, kedvezményes, 25 %-os (NB: hideg utalványnál 95 %-kal adózik!) kulccsal adózva az 46875. Amiből mondjuk a BKV-bérlet 9.800 forint, így 37.000 forint.

Tehát ez a csúcs. Ennél csak kevesebb összeget kapnak a kormánytisztviselők.

Egyéb vélemény?

Pettyes Szfinx 2010.09.13. 16:57:21

@JohnHenry: Nem lehet különbséget tenni a közszférában, és nem lehet visszavenni, amit már megkaptak. Még 2/3-dal sem, de ha ezt nem érted, sajnálom. Valószínűleg egyébként nem is akarod érteni.

Pettyes Szfinx 2010.09.13. 16:58:48

@Marcellusca: Inkább érdemi választ adj azokra a dolgokra, amiket írtam! Jogilag mi lett volna helyes lépés a Fidesz-től? Ha nem tudod, kérdezz meg egy szakértőt.

Dr. No 2010.09.13. 17:04:53

No de hol késik eszkep, a dicső?

Manatwork (törölt) 2010.09.13. 17:52:16

Pfej (rohadt nagyot köp!)... mocskos képmutató gecik ezek is!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.09.13. 17:53:39

Ezek a rohadt, mocskos komancsok, akik lopják a zemberek pénzét, szemrebbenés nélkül lenyúlnak mindent, takaróznak a törvényekkel, lopnak, csalnak hazudnak! ... izé, ja, hát szóval ezek a nagyon népnemzeti (magyarul csak '88-'89-ig voltak komancsok) nem is lopják a pénzt! Aljas kommunista rágalom, hogy a népnemzeti és hazánk felemelkedésén munkálkodó pártunk és kormányunk ilyet tenne! Ők nem tesznek el pénz, sőt ennyit befizetnek az államkincstárba fejenként. Nem takaróznak a törvényekkel, áááá (ők az alkotmányt sem szokták módosítani gyorsan, hogy stimmeljen a dolog)! Csak a rohadt komancsok lopnak, csalnak, hazudnak és nyúlják le a pénzeket, kaffeteria címszó alatt! Ebben a ciklusban ilyen nem fordulhat elő! A FIDESZ ilyent soha nem tenne! Kedves laspalmas, vonjad vissza a rágalmakat (meg ami a kurva anyánkat különben is)! FIDESZNYIK ELVTÁRSAK! (Nyasgem az össze droidnak, aki még mindig tapsol!) Mi is különbözteti meg ezeket, az előző szarrágó társaságtól? Semmi. Ugyan olyan szarrágó bagázs, csak eddig nem tudtak annyit lenyúlni, mint azok! Na, de majd most!!! Tudod Viki, a te moszkai és kualalumpuri nagynénédet is!

Falusi (törölt) 2010.09.13. 17:54:26

ebben az országban a legjobb üzlet: az emberek ostobasága::)) és ezen nincs is mit sajnálni.

Polemius 2010.09.13. 17:57:16

Most miért nem megy a parlament elé tüntetni a sok fülkeforradalmár?

Manatwork (törölt) 2010.09.13. 17:57:36

@Pettyes Szfinx: kicsi csillagom! HA kevesled a lóvét a közigazgatásban akkor menj el a magánszférába dolgozni! Akkor majd rádöbbensz az első hónap után, hogy: ad1: DOLGOZNI KELL!, ad2: ott se kapsz több pénzt, hiába a 17 év gyakorlatod, ad3: lóf.szt se kapsz plusszban, nemhogy sok tízezer kafeteriát havonta.

Manatwork (törölt) 2010.09.13. 18:00:24

@Stirlitz_the_spy: "Az havonta 62500 forint bruttó, ami rögtön barátságosabb"
Végülis lehet így is nézni, meg úgy is, hogy vidéken sokan ennyiből élnek egész hónapban.
OK, tudom... demagógia, de akkor is meredek az érvelésed. Sorry

benkoo 2010.09.13. 18:22:20

Mi itt a meglepő? Talán elhittétek szenteket választunk?

wip 2010.09.13. 18:24:09

Szóval a legújabb ojszósz-retorika: "cigánybűnözés nincs, csak cigánybűnözők vannak".
Tessék mondani, mondhatjuk, hogy a parlamentben vannak a legnagyobb fehérgalléros cigánybűnözők az még nem rasszizmus, csak realizmus???És azt is mondhatjuk, a kulcsár-ügyben semmi faji jellegű összefogás nincs?x

kvadrillio 2010.09.13. 18:28:22

szóval a kormánynak dolgozó emberkék továbbra is kapják a 03., 14., 15., 16., 17., 18., .....havi "nyugdíjat" különjuttatásokat......., mert ezek nekik nagyon jó dolgok...........közpénzből !

az annyi , mint.....mennyien is vannak őkelmék ???! :)

Mérges 1234 2010.09.13. 18:45:05

Van ismerősöm a gazdasági minisztériumban dolgozott. Havi 450 ezer Forintért, ami nem kevés, de nem is sok. De sok, ha tudjuk nem csinált érte semmit.

Na most a fönökeit mind kirúgták, mert mocskos komcsik vltak, pedig szerinte nem, az p vállát megveregették, kapot egy magasabb posztott és mostmár 900 ezer Forintot keres.

Dolgoznia még mindig nem kell, mert egyelőre senki nem tudja mi is lenne a cél.....

Nem a Fideszbe fog beledögleni az ország, hanem az ostobasága, a kialakult rendszerbe, ami nem 8 éve hanem 20 éve fosztogatja a népet.

Én különben elhiszem , hogy a Viktor és bandja jót akar, De

kurvára nem tudják hogyan, és mivel nagyrészt bologató jánosaokkal vette körül magát, sokkal durvábban szét fognak lopni mindent.

Gerik001 2010.09.13. 18:57:08

Nemzeti Erőforrás Minisztérium azaz a NEM válaszol.

ketroot 2010.09.13. 19:08:51

Most, ha a mértékről elvonatkoztatunk: ellenzékben milyen pazarlás volt már ez a dolog, most viszont kormányon egyből nem olyan szar, ugye?

Ja az üzemanyag ára megint csúcson lesz, ha minden igaz. Kíváncsi leszek Szijjártó Petya most nyivákol-e a zembereké'.

Sajna az mszp-ből kinézem, hogy most hozza az ellenzéki fidesz retorikát...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.13. 19:54:14

"Továbbra is a Bajnai-kormány Külügyminisztériumának szabályai szerint osztják a juttatásokat a külügyi tárcánál"

Na hát ez, meg az első 750 ezres tétel a felháborító. Pont most mondta a tvévébe' a Viktor, hogy a cselekvés kormánya.
Na bazmeg akkor nyomás cselekedni, államférfi módjára először magukat vizsgálják meg!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.09.13. 19:59:30

Egyébkén KEDVES FIDESZES SZEMELLENZŐS DROID BAJTÁRSAK... Ilyenkor semmi ejnye-bejnye? Csak azok a rohadt komancsok mi? Szar alakok! Ezek nem, ugyan azokért? Ezeknek szabad rohadt mocskos tolvaj bandának lenni? A másik rohadt tolvaj mocskos bandától miben is különböznek ilyenkor? Féreg mindegyik! A pártutasításokat néha tessék elfelejteni!!!! (Minden oldal droidjainak ajánlott!)

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.09.13. 20:30:59

Vajon miért nem lepődök meg a dolgon...
Viszont kíváncsi lennék két dologra:
1. Elköltik-e az így kapott utalványokat? Mert ha nem, akkor megvan, hogy kikből élnek a csekket osztó vállalkozások.
2. Fognak-e tenni valamit ennek ügyében, különösen az őszi választások előtt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.09.13. 21:03:18

Ezt már azt hiszem szíjjártó megmagyarázta egy pár hónapja egy másik ügy kapcsán.
Amíg az előző kormány politikusai fizetést sem érdemeltek volna,az újak majd jól fognak dolgozni. Na ez is valami hasonló.
Amúgy tényleg.Hol vannak a fideszdroidok?Holnap meg majd jön a szöveg,hogy:Jaaj,tegnap elfelejtettem a jelszavam.
@Seduxen: Ez tényleg ott van.Mostanában formában vagy.:))

arlequin 2010.09.13. 21:18:12

@Seduxen: dettó.

bár ez nem idén történt.

Rwindx 2010.09.13. 21:23:03

Megnéztem nem index címlapos a poszt, de érdekes itt látni a teljes ballib kommentgárdát a Köztársaság térről, aki egy büdös szót nem szólt amikor ugyennyi volt a maszop ideje alatt a cafeteria, vagy mikor sorban bilincsben hordták el a kedvenceiket. Ők szopjanak lovat legyenek szíves.

Mindenki másnak jogos a felháborodása.

@Tigeri: Itt vagyok.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.09.13. 21:29:08

@Lecso (F*ck the Shit):

Ne panaszkodj, januárban még csak nettó 95-öt kerestél, nem? :)
(akkori post kommentje)

ermi50xn6j2 (törölt) 2010.09.13. 21:30:25

Még van pofájuk ezen gané szemeteknek kijelenteni, hogy minden nyugdíjas kap egy kérdőívet, mert kíváncsiak a véleményükre.Mennyi is lehet annak a költsége? Ki hiszi el, hogy minden egyes kérdőívet el fognak olvasni, amit visszaküldtek? Komolyan felhúztam magam. Ezek csak zabálni való pénzt többet kapnak mint az én nyugdíjam. Azelőtt nem ettem meg a csirkefarhátat, az utóbbi években már lassan elfelejtem, hogy a csirkének más testtája is van. Ráadásul van itt egy-kettő szemellenzős fideszes akik meg akarják magyarázni, a megmagyarázhatatlant. Lassan már odajutok, ha ilyen mocsokságokat olvasok, hogy elkiáltom magam: Le a népnyúzó politikusokkal, éljen az igazi , emberi életet adó FORRADALOM! Elvakult fideszhívők kíméljenek! Láttam az elnökünket kezet csókolni a Pápának, hát majdnem elhánytam magam, Képmutató senkiházi!

2010.09.13. 22:36:36

Szarházi fidesz. Na hagyjuk már, hogy négy évig ezek is a képünkbe röhögjenek, mint kúrcsány!

Horizont 2010.09.13. 22:44:40

@laspalmas: És emlékszem amikor írta, hogy kisbabát várnak és most olvasom, hogy kislánya van amihez gratulálunk @Lecso (F*ck the Shit): -nak!

Ja és a poszt jó, csak kár, hogy ennek nincs nagy visszhangja, nagy szemétség. Az ember csak les amikor röpködnek a százezrek, milliók! Nekünk meg csak csurran- cseppen! Nem vagyunk jó helyen jó időben:) Vágyooooom egy rendes kormányra:))

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.09.14. 08:57:57

Követve sajtóvisszhangot, már a hir24 is átvette origo eredeti hírét.

www.hir24.hu/belfold/133316/maradtak-a-tobb-szazezres-juttatasok.html

Érdekes, a maradék néhány száz sajtóorgánumnak ez még mindig nem hír.

nestrot10 2010.09.14. 09:15:36

NA KEZDŐDIK,....... ismét jön A POLT PÉTERESÍTETT ÜGYÉSZSÉG ( de már 9 évre)--AKI ELTUSOLTA A FIDESZ ÉS ORBÁN ÖSSZES KORRUPCIÓS ÜGYEIT, ILL NEM ENGEDTE TOVÁBB...NESZTEK HÜLYE VÁLASZTÓK ...ITT A DIKTATÚRA!!!!!!!!

arlequin 2010.09.14. 09:54:19

@Marcellusca: nem érted jól. nem a cikkre reagált. hanem a polcpetire. megijedt szegény.

Homeoffice 2010.09.14. 10:09:53

@nestrot10:

Figy Öreg, én sem bírom Vityát (JÉÉ), de nem viszed túlzásba?

Marcellusca 2010.09.14. 10:17:21

@Gunther: Asszem, kezdem egyre jobban megérteni. :)))

Rinyált a ballib média Orbán-királyságról.
És lám, (ha nem is királyságként, de) kezd összejönni.
Mindent Viktor Viktorovics Viktorov, Nagy Bölcs Szeretett Nagyvezírünk akar irányítani.
A minisztériumokat már igen, a Köztársasági elnököt igen, ugy néz ki, a Legfőbb ügyészt is.
Egyelőre (még) az MNB-t nem sikerült bekebeleznie.

Mi ez, ha nem totalitárius diktatúra kialakulása?

Homeoffice 2010.09.14. 10:22:07

@Marcellusca:

Így van, de most mit tudunk kezdeni vele.
Én nem bánom, hogy elzavarta a szocikat, de mondtam hogy a 2/3adnak nemlesz jó vége.
Egyébként is ezek összevissza pofáznak.
Sőt, nem is érdekel, ha diktatúra van, csak jobb legyen mint ami volt...

guma 2010.09.14. 10:35:33

"Orbán látható élvezettel tartott kieslőadást Schiffernek arról, hogy a méltányolható balos igényeket addig nem lehet kielégíteni, amíg ekkora bajban van a gazdaság. Előbb legyen munka, és csak utána lehet a munkások jogairól, magasabb béréről beszélni, fejtegette."

Na ennyi, ami ránk vonatkozik. A többi néma csend...

@Marcellusca:
Neked meg egy összefoglaló @arlequin: által máshol idézettek mellé!

Homeoffice 2010.09.14. 10:44:16

@Marcellusca:

Egyébként az emberek 90-95%ának sajnos meg kell mondani, hogy mit csináljon.
Jó dolog egy kicsit szabadosan élni, de ami van ebben az országban az egy kicsit túlzás.

guma 2010.09.14. 10:47:40

@Gunther:

Azt hiszem nem mondani kellene - csak példát mutatni...

Homeoffice 2010.09.14. 10:57:46

@gtigram:

Téves. Hiába mutatsz példát, 50 év kommunizmus + 20 év Káosz után nem hinném, hogy a példamutatással meg lehet oldani a problémát.
Igaz, az is kell, viszont a törvényeket be kell tartatni (mondjuk ehhez olyan törvények is kellenének)
Vicces, hogy HA az összes vállalkozó nem minimálbérre lenne bejelentve akkor nem is lenne olyan rémes a költségvetés helyzete.
Vicces, hogy a multikban meg a plázákban nem látszik a gazdasági helyzetünk
Szánalmas, hogy egy tanár keres 100 nettót, egy bankos titkárnő 250 et (és lehet keveset mondok.
Szánalmas, hogy egy nővér 90 et keres, egy IT-s meg.. nah hagyjuk...

guma 2010.09.14. 11:04:49

@Gunther:

Ez mind igaz!

De én a fejétől bűzlik a halra gondoltam. Mert az elmúlt húsz év csak ezt a vonalat erősítette, nem mást. Amibe meg mindenki bekapcsolódott (elnézést a kivételtől!).
Én szeretném, ha a törvény mindenkire vonatkozna és nem szelektálna. Szeretném ha a gazdasági (országot megkárosító manőverek) nem évülnének el, mint a piti bűncselekmények.
De én öreg vagyok és a második gyerekkorom élem...

Homeoffice 2010.09.14. 11:10:19

@gtigram:

Személyes kedvenceim azok a vállalkozók, akik a gyerek zokniját is elszámolják céges költségként.

arlequin 2010.09.14. 11:15:32

@Gunther: mondtam én. olyan rendet kapunk, hogy...

Homeoffice 2010.09.14. 11:19:19

@arlequin:

Az a kérdés, hogy milyen rend.

arlequin 2010.09.14. 11:23:48

@Gunther:
RULE of LAW
vmi ilyesmi.

Avatar 2010.09.14. 11:29:41

@gtigram: "Orbán látható élvezettel tartott kieslőadást Schiffernek arról, hogy a méltányolható balos igényeket addig nem lehet kielégíteni, amíg ekkora bajban van a gazdaság. Előbb legyen munka, és csak utána lehet a munkások jogairól, magasabb béréről beszélni, fejtegette."

No lám! Orbán mégis tanult volna a múlt hibáiból, miszerint a 2001-02-es minimálbér emelések megtörték a foglalkoztatottság bővülésének trendjét...?
Lehet, hogy már akkor is ki kellett volna inkább várni, hogy megfelelő szintű foglalkoztatottság legyen az országban és utána beszélni a magasabb bérekről...

Honnan ez az új, neolibsi hozzáállás Orbán úr?

Homeoffice 2010.09.14. 11:30:16

Egy kis off...

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/zarszamadas/

Nah most akkor, aranyapáim, MIAFASZVAN?

Marcellusca 2010.09.14. 11:46:41

@gtigram: Jó a cikk.
És (sajnos) nagyon igaz.

Várom a "beteljesedést".

@Gunther: Engem sem különösebben érdekelne, ha diktatúra van (csak ne Rákosi-féle legyen), ha mindenkire vonatkozna.
A kiskirályokból, kiskapukból és a haverok kimosdatásából van elegem.

És az meberek sem bánnák, ha jobban menne soruk.
Szerintem.
De nem így van.

Ja, jut eszembe: Meg lesz oldva dajcs Tompika beléptetőkapuinak ügye. :)
Fel lesznek szerelve. :)
Vagy (esetleg, netalán talán, egész véletlen) új közbeszerzés keretén belül lesznek új beléptetőkapuk a focipályákon? :DDDD

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.09.14. 11:52:00

Kedvenc profom még 8-9 éve mondta erre az archetípusra:

"Érdekes, amíg kormányon volt, nem akarta megváltoztatni a társadalmat..."

Marcellusca 2010.09.14. 11:54:43

@Gunther: Hehe!

Még arRogán(s) Tóni meg a fityiszesek senem tuggyák. :)

Mé' pont minket kérdel? :D

DarkFuture 2010.09.14. 12:23:35

csak csendesen megjegyzem addig itt nem lesz rend amíg puskával nem rontunk a parlamentbe ez halál biztos.

trojka 2010.09.14. 13:50:47

@Avatar:
Orbán ur a nyolc év alatt több betegséget is összeszedett...például, amnéziás is lett...

DArchAngel 2010.09.14. 15:06:03

A rokonoknak szerződések, munkák osztogatása is csak addig baj, amíg nem ők csinálják:
index.hu/belfold/2010/09/14/az_nfu_uj_vezerenek_lanya_asszisztensbol_foosztalyvezeto_lett/

Szegény Hofi, mennyire igaza volt!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.09.14. 15:37:49

Bezzeg "A mai napig nem kapták meg az idei évre szóló ruhapénzüket a Kiskunfélegyházi Városi Tűzoltóság dolgozói. Ugyanígy hiába várták hónapról-hónapra a melegétkezési utalványokat és az üdülési csekket is."
www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/se-ruhapenz-se-naszut-a-tuzoltoknak-327547

Náluk az önkormányzat a ludas, aki megkapta a lóvét állambácsitól, és hozzányúlt.

2010.09.14. 19:55:28

@laspalmas: Én sem kaptam meg az idei munkaruhát. A főnök kiírta, a gizdasági igazgató meg lehúzta. Pont az a 25e fájt neki. Az, hogy a kollektív szerződésben benne van, mit sem számít. És nem nagyon bízhatott benne, hogy nem derül ki, mert a főnököm véletlenül pont a közalkalmazotti tanács elnöke... de tehetetlen ő is.

@gtigram: Azért azt megkérdezném tőle, hogy pontosan mennyi munkahelyet remél attól, hogy a béreket a béka segge alatt tatja? Merthogy már lassan húsz éve hajtogatják ezt, mint valami ócska imamalom, és a munka egyre csak fogy. Akkor legalább a béreket hoznák úgy föl, hogy akinek munkanélküli vagy kisnyugdíjas családtagot kell eltartania, az megtehesse!

süti beállítások módosítása