Skip to content


       Szűrés lista

1956 bűnei már elévültek?

Két ország, három ember és három eset. Krenz, Zentai és Biszku. Érdemes összehasonlítani.

 

Egon Krenz (született 1937, Kolberg), a néhai NDK utolsó kommunista államfője volt 1989. október 18. és 1989. december 3. között. Másfél hónapig. Ez idő alatt a kommunista párt elnöke is volt, mind a két pozíciót Eric Honeckertől örökölte. Ő rendelte el a berlini fal lebontását. 1992-ben vádat emeltek ellene a belnémet határon érvényben lévő tűzparancs miatt. Krenz a menekülők lelövését alkotmányosnak és a népjognak megfelelőnek nevezte. A pere 5 évig húzódott, végül a bíróság négy lelőtt menekülő ügyében találta felelősnek és ezért 6 év és 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. Mivel a per ideje alatt fogságban volt, így mindössze 18 nappal az ítélethirdetés után szabadult. 1999-ben a szövetségi bíróság kezdeményezte az 1997-es ítélet felülvizsgálatát. Újból perbe fogták és 2000-ben ismét 6 és fél év börtönbüntetésre ítélték. Krenz fellebbezett, de elutasították. Ezután  a karlsruhei alkotmánybírósághoz fordult panasszal az ítélet ellen. Az alkotmánybíróság azonban úgy döntött, nem foglalkoznak érdemben a beadvánnyal, így Krenz 2000-ben bevonult a hakenfeldei börtönbe. 2003-ban feltételesen szabadlábra került. 

  

Zentai Károly (született 1922), a II. világháború idején a magyar hadsereg katonája volt. 1950 óta Ausztráliában él. Zentai Károlya gyanú szerint a II. világháború idején, 1944-ben Budapesten két katonatársával együtt megölte Balázs Pétert, mert a 18 éves fiatalember nem viselte a zsidók megkülönböztetésére előírt sárga csillagot. A feltevések szerint Zentai a náci Németországgal szövetséges magyar hadsereg tagjaként követte el a gyilkosságot. Zentaira 2004-ben bukkantak a háborús bűnösök felkutatására specializálódott Simon Wiesenthal Központ nácivadászai. Feljelentése alapján a magyar katonai ügyészség megvizsgálta az ügyet, majd a kormány 2005 elején kérte Zentai kiadását. A Fővárosi Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki 2005. március 3-án a feltételezett háborús bűnös ellen. 2005. július 8-án - a magyar kiadatási kérelem alapján - az ausztrál hatóságok letartóztatták Zentait, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Az ausztrál belügyminiszter 2009 novemberében járult hozzá a kiadatáshoz, de Zentai fellebbezést nyújtott be a döntés ellen. Zentai a perek során végig tagadta a gyilkosságot és állította, hogy a kérdéses időpontban nem tartózkodott Magyarországon. A kiadatás ellen benyújtott fellebbezésükben Zentai ügyvédei azzal próbáltak érvelni, hogy az állítólagos gyilkosság, amellyel védencüket vádolják, az akkori magyar törvények alapján nem minősült háborús bűncselekménynek. Zentai azonban még mindig Ausztráliában van, mivel sikerrel fellebbezett az ellen a miniszteri döntés ellen, amelynek értelmében kiadható volt a magyar igazságszolgáltatásnak. Zentai ügyvédei szerint hibás volt a belügyminiszteri döntés, mert Zentait Magyarországon hivatalosan nem vádolták meg semmivel, csupán kihallgatni akarták, és a két ország közötti kiadatási megegyezések értelmében Ausztrália nem adhat ki olyan embert Magyarországnak, aki ellen nem emeltek vádat.

 

Biszku Béla (született 1921), kommunista politikus, 1957-1961 között belügyminiszter. A forradalom leverése után a megtorlás irányítja volt. Szerinte belügyminiszterként politikai tisztséget töltött be, az ország közbiztonságának helyreállításáért és a törvények betartatásért dolgozott. A mérlege: 300 kivégzett, 20 000 bebörtönzött ember és 200 000 kivándorló.
2010. október 21-én Gellért Ádám feljelentette a Nemzeti Nyomozóirodánál. A feljelentés szövege pdf-ben, érdemes végigolvasni.
Ebben Biszkut a következőkkel vádolták meg: emberiesség elleni bűncselekmények (a Nürnbergi Katonai Törvényszék statútum 6. cikk c) pont és nemzetközi szokásjog), különösen üldözés politikai okokból (persecutions on political grounds), emberölés, és más embertelen cselekedetek (other inhuman acts).  


"Az 1956-os eseményeket követő megtorlásokkal kapcsolatban a belső jogon alapuló büntetőjogi felelősségre vonás nem lehetséges, annak azonban nincs akadálya, hogy az eljárások a nemzetközi szokásjog és/vagy a Magyar Köztársaság által aláírt nemzetközi szerződések alapján induljanak meg. (...) 

A magyar nyomozóhatóságok a fentebbi jogelveket alkalmazva, a genfi egyezmények alapján már több, ítélettel záruló nyomozást folytattak az ún. sortűzperekben. (...)

Legjobb tudomásom szerint azonban az ügyészség/nyomozóhatóság mindeddig sosem vizsgálta meg, hogy alkalmazhatóak-e az emberiesség elleni bűncselekmények az 1956 utáni megtorlásokra."


A sortűzperek kapcsán a bíróság szerint a katonák tettét a magyar büntető törvény szerint emberölésnek kell minősíteni, ami 15 év múltán elévül, a LB 1999-ben úgy döntött, hogy a sortüzek az 1949. évi genfi egyezmény alapján emberiség elleni bűntettnek tekintendők.

Nos, az ügyészség megvizsgálta a 17 oldalas beadványt, és tegnap visszadobta:

"A hazai jog rendelkezése szerint a feljelentésben megjelölt cselekményt - előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntettét - az elkövetéskor hatályban lévő jogszabályok szerint kell elbírálni. Ennek rendelkezései szerint azonban e bűncselekmény miatt - elévülés okán - eljárás már nem indítható. Vagyis Biszku a hazai jogszabályok alapján nem büntethető tetteiért, a vonatkozó nemzetközi dokumentumok alapján pedig szintén nem áll meg a feljelentés, mert ezek szerint a feljelentésben megjelölt cselekmények nem minősíthetők emberiség elleni bűntettnek, így a feljelentett személyek nemzetközi szokásjog alapján történő felelősségre vonására nincs lehetőség." 

Gellért Ádám a következőt írta ezután:


A sortűzperekben a bíróságoknak a genfi egyezmények alapján kellett eljárniuk. Erre azért kényszerültek, mert minden más bűncselekmény elévült, s így az Alkotmánybíróság útmutatását követve, az elkövetéskor hatályos nemzetközi jog szabályait alkalmazták.

A hatályos Btk. alapján továbbra sincs jogilag lehetőség az 1956-os megtorlások feltételezett elkövetőinek felelősségrevonására. Míg azonban a hatóságok álláspontja eddig az volt, hogy a nemzetközi jog eszközei elégtelenek, a beadvány arra hívja fel a figyelmet, hogy igen is létezik egy olyan nemzetközi bűncselekmény, ami jogi alapját képezhetné egy büntetőeljárásnak.

Az angolul crimes against humanity-nek (magyarul emberiesség elleni bűntett) nevezett bűncselekményt a nemzetközi jog 1945-től, a nürnbergi perektől kezdődően rendelte büntetni. Tényállási elemeit nem egy nemzetközi egyezmény, hanem a nemzetközi jog másik fő forrása, a nemzetközi szokásjog tartalmazza.

A nemzetközi jog szerint 1956-ban az emberölés, a jogtalan bebörtönzés, a lakosság üldözése akkor minősültek emberiesség elleni bűntettnek, ha azt a nemzetközi jogban tiltott fegyveres agresszió során vagy azzal összefüggésben követték el. A beadvány többek között azt állítja, hogy a szovjet beavatkozás agressziónak minősült, s hogy az 1956-os megtorlásokat azzal összefüggésben követték el.

A beadványban emellett az áll, hogy 1956-ban emberiesség elleni bűntettnek minősült a lakosság diszkriminatív (politikai) alapokon történő szisztematikus üldözése.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a Btk. szóhasználatában az emberiség elleni bűncselekmény nem azonos a fentebbi nemzetközi bűncselekménnyel. Az előbbi egy gyűjtőfogalom, a Btk. egyik fejezetcíme, önálló jogi tartalommal nem bíró kifejezés.

A beadvány alapján nem csak Biszku Béla, hanem minden olyan személy ellen el lehetne járni, aki a megtorlások bármelyik fázisában aktív szerepet játszott (felsővezetők, bírók, nyomozók, ügyészek).

Gellért Ádám 


Létezik, hogy ebben az országban a szocialista diktatúra bűntettei miatt senkit sem vonnak felelősségre? De a II. világháborús "háborús bűnösöket" a mai napig is keresik, kutatják?

Hogy évülhetnek el az 1956-os forradalmat követő megtorlás bűntettei? A 300 kivégzés, börtönbüntetések, kínzások ...

Az 1956-os forradalom harcaiban résztvevő, a forradalmat követő megtorlás során kivégzettek, vagy börtönben meghaltak nevei. A lista 235 kivégzett ember neveit tartalmazza, de nem teljes ...

54 évvel ezelőtt ezen a napon verték le szabadságharcot.

Szégyen az ügyészség határozata. 

Biszku pedig továbbra is békében, nyugalomban éli az életet. 

Egy ember akadt, aki legalább megpróbálta. Ennyit ért el. Legalább megtudtuk, hogy 1956 már elévült, és nem volt ott semmilyen emberiség elleni bűncselekmény.

Volt pár gyilkosság, oszt ennyi.

Címkék: társadalom abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr992422812

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Demagóg szöveg az iskolaújságban 2010.11.05. 18:33:44

Ma az étteremben kezembe akadt az egyik helyi egyetem havi diáklapja. Az első oldalak valamelyikén trikolórra festett betűkkel díszelgett a meglehetősen szűk látókörű gondolkodásra valló, „Magyar élet, magyar étek, magyar

Trackback: Népírtó szentek 2010.11.04. 14:44:08

 Mióta bezárták az OPNI-t, azóta annyi bolnd emberrel lehet találkozni az utcákon kedves Árpád, hogy te azt elképzelni sem tudod. A múltkor sétálgatok nagy magányomban, elmerülve gondolataimban, mikor elém lép egy férfi és megkérdezi tőlem, hogy i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.04. 13:33:04

Biszku esetében még befigyelhet a Btk. 269/C. §. Ott a max kiszabható a 3 év. Egy kellemes kis koncepciós perben (amilyeneket ők is elkövettek akkoriban) jogerősen be kell kúrni 2 év 11 hónapra, oszt annyi. Persze, ez édeskevés, de több, mint a semmi. Más megoldás val'szeg nincs. Al Capone is adócsalásért került sittre.

Megjegyzem, hogy ez esetben még humánus döntés is születne B. Bélával szemben...

Moredhel 2010.11.04. 13:37:00

‎"A gombócot is megzabálta. A bort is megitta. Ki se végzik. Dohányt is kap. Egy brancs maguk, ne is tagadja!"

eszkep 2010.11.04. 13:38:34

"A hazai jog rendelkezése szerint a feljelentésben megjelölt cselekményt - előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntettét - az elkövetéskor hatályban lévő jogszabályok szerint kell elbírálni"

Betegagyú logika, hisz ezek szerint a náci Németországban, vagy akár hazánkban elkövetett zsidó kivégzések többsége az "elkövetéskor hatályban lévő jogszabályok" szerint történt. Konkrétan Zentai esetében, ha valóban megölte a fiatalembert, máris megvalósul a kettősmérce esete.

eszkep 2010.11.04. 13:41:02

@Moredhel: Az tényleg vicc, hogy a dikatatúrában betöltött szerepe ellenére, regnálásának ideje beleszámít a nyugdíjába is.Rudolf Heß vajon kapott-e nyugdíjat 93 évesen (minimum gyanús körülmények között) bekövetkezett haláláig?

Rwindx 2010.11.04. 13:43:19

Amikor tegnap vagy valamelyik nap olvastam ezt nagyon felcsesztem az agyam. Most is jól jött kávé helyett....

eszkep 2010.11.04. 13:43:25

"Volt pár gyilkosság, oszt ennyi."

Ha meghal egy ember, az szomorú.
Ha meghal 3 ember, az borzasztó
Ha meghal 10 ember, az tragédia
ha meghal 20 ember, az rettenetes tragédia.
Ha meghal 300 ember, az statisztikai adat.

Johnny336 2010.11.04. 13:44:31

A gyilkosság valóban elévülő bűncselekmény? Úgy tudtam az egyetlen, amiért -teszem azt - 60 év távlatából is elítélhetnek. Vagy ezt csak amerikai filmekből szedtem?

fokabacsi 2010.11.04. 13:46:02

Holló a hollónak ??!! Ne álmodozzatok !

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 13:46:54

Megmondtam előre :(

Bár biztos voltam benne, hogy ez lesz, azért reménykedtem.
Az az igazság, egyre jobban gyűlölöm az összes szarházit akinek bármennyi köze is volt 1989 előtti politikai vezetéshez.
Mindet börtönbe vágnám, de politikai tisztségtől, közügyektől végképp eltiltanám legalább.
A kisztitkárokat is.
A zorbán féle sunnyogó geciket is.
Válogatás nélkül mindet.
Ezeknek a lelkét olyan mélyen megmételyezte az a rendszer, hogy ember sosem lesz belőlük.
Az ország pedig csak egyre szarabb helyzetben lesz, míg akár egyetlen szarházi szocikiszolgáló is lesz politikai pályán.

Igen azokra is vonatkozik, akik "mert csak így lehetett megélni akkor, ezt követelte a párt, hogy hasznos tagja légy" típusú védekezéssel vannak amikor a párttagságuk szóba kerül. Lófaszt. Akkor is voltak gerinces emberek, akkor sem volt kötelező sunnyogó pedálgépnek lenni. Mit várjunk el egy olyan embertől aki önmagával szemben megalkuvóként behódolt, mára gerinces ember lett belőle?

Fura, hogy az én családomban senki nem volt párttag, pártfunkcionárius, mégis fel bírtak nevelni az átkosban a szüleim akik értelmiségiek, annak ellenére, hogy mindenét elvették a családomnak. Nem hiszem, hogy nem lehetne olyanokkal feltölteni a parlamentet, a politikát, akiknek nincs köze a szoci éra vezetéséhez.
Amiért nem lehet, az az, hogy a túlélő ejtőernyősök nem engedik.

Kicsit Karcos 2010.11.04. 13:48:33

Zentai ellen előbb vádat kéne emelni, aztán majd utána lehet kiadatást kérni. Ítélkezni meg távollétében is lehetne tudtommal, már ha lenne vád, meg lennének bizonyítékok. Érte mellesleg perpillanat az ausztrál állam felel, ők meg nem gyanúsítják vagy vádolják semmivel. Nem bújkált Zentai, nem tagadta meg a nevét, nekem semmi gyanús nincs benne, azt meg helyesen mérte fel, hogy a volt csendőrökre akasztófa vagy hasonlók várnak, akármit is tettek.

Biszku viszont itt volt szem előtt, nem titokban volt belügyminiszter, a munkája eredményét láttuk, azt meg ő is bevallotta, hogy befolyásolták a bíróságokat. A tényállás nekem nem kérdés, csak az, hogy elévült-e már az ügy. Ha igen, akkor évültessék el a hasonlókat is, ha nem, akkor meg vonják őt is felelősségre.

eszkep 2010.11.04. 13:48:44

@Johnny336: "A gyilkosság valóban elévülő bűncselekmény?"

Sajnos igen. De az emberiség elleni bűntettnek nem évülnek el.
Vajon jogosan juthatunk arra a végkövetkeztetésre tapasztalati úton, hogy emberiség elleni bűntett az, ha megölsz egy vagy több zsidót? Ha bárki mást ölsz meg, az "esetleg" gyilkosságnak minősül??

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.04. 13:50:02

@eszkep:

Várom a TASZ és az Amesty International állásfoglalását.

eszkep 2010.11.04. 13:57:46

@zero: Ez rögtön a palesztinok védelmében kiadott, Izraelt elítélő nyilatkozat kiadása után várható...

eszkep 2010.11.04. 14:02:03

@eszkep: "Revízionálnom*" kell magamat... Igaz nincs nagy nyilvánossága:
kuruc.info/r/4/41167/

* Igazából ilyen igénk nincs, sokan használják, hogy nagyokosnak tűnjenek, valójában hülyét csinálnak magukból...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.04. 14:03:50

@eszkep: én ezt monnyuk úgy ismertem,hogy "Egy ember halála tragédia, millióké statisztika". Mindezt a szovjet nép bööööölcs vezérétől: Joszif Visszarionovics Dzsugasvili-től.

eszkep 2010.11.04. 14:05:22

@Conv: "1989 előtti politikai vezetéshez.
Mindet börtönbe vágnám, de politikai tisztségtől, közügyektől végképp eltiltanám legalább.
A kisztitkárokat is.
A zorbán féle sunnyogó geciket is."

Ekkora barmok honnan szabadultak ide? Nincs is indexes link...

Marcellusca 2010.11.04. 14:09:39

@eszkep: Mi a baaaaj?
Bántották a kis Viktorkádat?

Megjegyzem: jogos Conv felvetése!!!

eszkep 2010.11.04. 14:10:09

@Seduxen: Ezt biztos nem ő mondta először, valóban neki tulajdonítják egyébkén ebben a formában.
"Egy ember halála tragédia, millióké statisztikai adat"
Irodalomórán került szóba, de szakbarbár vagyok, az irodalom sajnos nem az erősségem...

Reinhard Heydrich (nyugalmazott) 2010.11.04. 14:11:02

Nézzétek meg Egon Krenz undorító szemita pofáját és egyből megértitek miért voltak jogosak a hitleri reformok!

eszkep 2010.11.04. 14:12:06

@Marcellusca: Nem az "én viktorom", ugyanakkor ez a nívó csak a kapcsolat.hu-n megy el, civilizált emberi közösségben szalonképtelen.

Homeoffice 2010.11.04. 14:14:28

@eszkep:

A nácizmus és a kommunizmus tömeggyilkosai és kezelésük között az a különbség, hogy a nácizmus totális vereséget szenvedett. A kommunizmusé nem.

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2010.11.04. 14:16:19

Kedves zero,

Köszönöm a fair és kimerítő cikket. Engedje meg, hogy néhány további információval szolgáljak.

Az ügyészségnek a nyomozást el nem rendelő határozata ellen (amit még nem kaptam kézhez, s így nem is ismerem az indokolást) a büntetőeljárási törvény szerint a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül lehet panasszal élni.

Ezt a fővárosi főügyészség felett ellenőrzést gyakorló Legfőbb Ügyészségnél lehet benyújtani. A büntetőeljárási törvény szerint a felettes ügyészségnek ezután 30 munkanap áll a rendelkezésére a döntéshez.

A határozat megismerése után nagy valószínűséggel élni fogok ezzel a jogorvoslati lehetőséggel.

Ügy gondolom, hogy a jogi álláspontomban felvetett kérdések a legszélesebb nyilvánosságra tartoznak, ezért minden az ügyben készült dokumentumot azonnal közzé fogok tenni a blogomon (www.nemzetkozi-jog.blogspot.com).

Üdvözlettel

Gellért Ádám
gellert.adam@gmail.com

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.04. 14:22:46

@Gunther: nem véletlen a mondás: "A történelmet a győztesek írják"

jozicsenko 2010.11.04. 14:23:23

Adolf Eichmann személyesen egyetlen egy embert nem ölt meg -pont mint biszku
Adolf Eichmann miatt több ember is meghalt -pont mint biszku
Adolf Eichmann-t felkötötték -biszkunál ez nem járja...

akkor tessék má' válaszolni: a II. VH (zsidó) áldozatai statisztikai adatok vagy biszku a rendszer áldozata csupán?

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.11.04. 14:23:38

Szerintem alapvetően az akadályozza meg a felelősségre vonást, hogy ha egyiket bemártják, akkor netán el találja mondani, hogy a másik hogyan sáros. És mind sáros. Mondjuk ha Biszkut beperelnék, elmondaná, Viktor kinek és hogyan jelentett. (Csak példa.) Így bármelyik is van épp hatalmon, érdekelt az ügyek eltussolásában.

Homeoffice 2010.11.04. 14:25:51

@jozicsenko:

Tudod a pénz beszél a kutya ugat....

tkgabor 2010.11.04. 14:34:09

Bűnpártolás, pont az ügyészség részéről. Végülis mire számítottunk?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.11.04. 14:39:46

@Gellért Ádám:

Köszi!

Akartam is neked írni egy mailt, csak nem találtam az emailcímedet :)
Szép munka a 17 oldalas beadványod, nagyon alapos.
Nemzetközi jogász vagy?

Csillagszemű Juhász 2010.11.04. 14:42:00

zero, majd kaptok, hogy hogy meritek a holokausztot pár magyar halálához hasonlítani. Tudhatnátok, hogy ma is élnek olyan unokák, dédunokák, akik a mai napig genetikailag szorongásban élnek, és nem tudnak napokig aludni, ha meglátnak egy németjuhászt. /Nem én találtam ki, olvastam/ Az, hogy a nagyapámat, apámmal a karjában az oroszok falhoz állították és csak az egyik katona rábeszelésére nem lőtték őket agyon, bennünk nem okozott több generációs lelki sérülést. Akkor meg miről beszélünk?

jozicsenko 2010.11.04. 14:50:43

@Gunther: főleg mert a máv-os kártérítés csekélyke 9 mrd dollárját nekem kell kiköhögnöm

sajnos megint odajutunk, hogy halottak és halottak között is van különbség: az egyikért jár büntetés, a másikért nem...

s a legmocskosabb, hogy magyar bíró mondja ki, hogy a magyar halott nem ér semmit...

Homeoffice 2010.11.04. 14:53:49

@jozicsenko:

Már bocsánat de mikor volt?
A keleti fronton megerőszakolt és KARÓBA húzott német híradóslányok + Shermanra kötözött német katona VS Malmedy....

fokabacsi 2010.11.04. 15:03:12

@Csillagszemű Juhász: Nem a lelkük "sérült" ! A zsebük üresedett megint ki, és valamilyen ürüggyel munka nélkül könnyű pénzt kell bele tömetni. Jó szokásuk szerint !! Egyik fajta, nép szokása szerint !

dr. Aullah 2010.11.04. 15:28:54

@zero: Szerintem arra várhatsz.

kovacskoko 2010.11.04. 15:33:30

@Gellért Ádám: Maxiriszpekt! Szurkolunk! (Talán megengedik a többiek, hogy többesszámot használjak.)

kovacskoko 2010.11.04. 15:36:57

@eszkep: Conv-nál a pont, de a másik KISZ-esről sem illik megfeledkezni. Tudod, arról a látens b*ziról, aki tegnapelőtt vinnyogott nyilvánosan a turbónyuggerek előtt...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 15:46:23

@eszkep:

sajnálatosan látom, hogy nem csak index link nincs de eszed sem.

2010.11.04. 15:47:30

Kövezzetek meg, de én azért látok különbséget a között, ha valakit a vallási/etnikai hovatartozása miatt mészárolnak le az utcán, meg a között, ha valakit fegyveres lázadásért elítél a bíróság, és az ítéletet végre is hajtják.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 15:52:53

@kovacskoko:
tökmindegy melyik oldalon áll, ha bármilyen szinten párt vagy pártvonalú funkci volt a rendszerváltás előtt, sitten a helye.

A zorbán emellett még egy lófaszt is megérdemel a seggébe örökidőkre.
Kisz titkárból liberális jogvédő harcos (induló fityisz), majd polgári demokrata, (fityisz félideje) most meg jobboldali konzervatív keresztény (jelenlegi fityisz). Ez a vonal bizony egy gerinces, az elveivel tisztában lévő, azokért a végsőkig kiálló jellemes ember ismérvei.
Nem egy hatalomravágyó, törtető sunyi kis szarházié.

jani888 2010.11.04. 15:53:59

Hajrá TASZ, AMNESTY INTERNATIONAL, L M P és más hasonló rohadékok.Hol a karta?A szemét kommunista k... anyátokat!

kovacskoko 2010.11.04. 15:56:34

@csernaja obca: Szerintem 56-ban és -körül nem csak fegyveres lázadókat végeztek ki kirakatperek következtében, vagy akár mindenféle jogi procedúra alkalmazása nélkül is. A többszázezer menekültről és kényszermunkára-ítéltről, megkínzott kisemmizett emberről pedig még szót sem ejtettünk.

kovacskoko 2010.11.04. 15:58:33

@Conv: Erre utaltam én is pont...

jozicsenko 2010.11.04. 16:06:28

@csernaja obca: 2006 őszén szivfájdalom nélkül vertek papot, nyugdíjast, fiatalt: annyi volt a bünük, hogy rosszkor voltak rossz helyen -pont mint a zsidók

a kommunista gondolkodást ismerve az 56-os "nyilasbünözők" (Copy right by havaszsófia) javánál szintén elég volt ennyi - de saját, ismerős példáját hozva: ha kiállt egy felböszült tömeg elé egy ismertebb, nyugodtabb arc, hogy a pistát már pedig ne bántsátok (és nem bántották, mert lenyugodtak), akkor ez késöbb bőven elég volt a börtönhöz -ráadásul épp a megvédett kommunista jelentette fel...

Joe.UK 2010.11.04. 16:09:40

Amig `56 megtorlasanak bunosei es az elmult rendszer funkcionariusai szabadon jarnak kozottunk, netan meg politikai hatalommal is rendelkeznek, addig nem lesz rendszervaltas Magyarorszagon. `56 bunosei kihalnak lassan, a masik emlitett csoporttal nem tudom mit lehetne kezdeni...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.04. 16:11:27

@csernaja obca: "ha valakit fegyveres lázadásért elítél a bíróság, és az ítéletet végre is hajtják." - és mi a helyzet pl a "véres csütörtök" áldozataival? maradva az '56-os párhuzamnál. Ott se "bírósági ítélet", se "tárgyalás" nem volt, csak tömegmészárlás.

de ha már "bírósági ítéletek". ha egy törvényesnek LÁTSZÓ koncepciós perben halálra ítélnek valakit, és azt végre is hajtják, akkor az teljesen helyénvaló? vagy rosszul értem a mondandódat.

ezen az alapon adott esetben a zsidók deportálását is annak lehetne tekinteni, mert az az "eljárás" az akkori szabályoknak megfelelt. ugyan már!!!

Marcellusca 2010.11.04. 16:12:42

@Conv: Ezt már többször is leírtam.
Annyival egészíteném ki, hogy kommunikációjában meg nagyon sokszor baloldali.

Ahogy már mondtam: A Fityisz útja és élén Viktor Viktorovics Viktorovval már olyan, hogy a magyar mentén a sujtás hozzájuk képest egy egyenes vonal.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.11.04. 16:18:20

Most itt zörögtök róla. És? Mit gondoltok, miért lehet ezt megcsinálni? Felemelte közületek akár egy is a aseggét, hogy kimenjen tüntetni ezek ellen? Vagy az urak csak ülnek a gép előtt, és lebeg az arcotok, majd ha kiszellőzött, becsukjátok? Ha nem emelitek fel a seggeteket, nem fog történni semmi. Pedig közösségként ha összefognátok, szerintem egy csomó mindent tehetnétek, legalábbis felkeltenétek a figyelmet, zizeghetnétek kicsit a fórumokon, ébren tarthatnátok a témát a médiában. Ha másképp nem, minden évben legalább egyszer kimenni Biszku háza elé táblákkal, hogy nem felejtünk. Aztán sorra a többi politikust is végigjárni. De ez csak egy példa.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 16:44:37

@pszicho pete:
gondolom te nem értesz egyet az itt zörgőkkel, hiszen ha egyetértenél, akkor így hangzana amit írsz:

"Pedig közösségként ha összefogNÁNK, szerintem egy csomó mindent tehetNÉNK..."

ugye érted mire gondolok? :)

dr.justice 2010.11.04. 16:56:48

@Gellért Ádám:

Bocs, de pontosításra szorul, amit írtál.

"Be. 195. § (1) Akire nézve az ügyész vagy a nyomozó hatóság határozata rendelkezést tartalmaz - ha e törvény kivételt nem tesz -, a határozat ellen a közléstől számított nyolc napon belül panasszal élhet.

(2) Nincs helye panasznak a más szakértőt kirendelő és a gyanúsított vagy a védő által szakvélemény elkészítésére felkért személy szakértőként való bevonását engedélyező határozat ellen [111-112. §].

(3) A panasznak - ha e törvény kivételt nem tesz - nincs halasztó hatálya. Kivételesen indokolt esetben a határozatot hozó, illetőleg a panaszt elbíráló a határozat végrehajtását a panasz elbírálásáig felfüggesztheti.

(4) Ha a határozatot hozó a panasznak három napon belül nem ad helyt, köteles azt haladéktalanul felterjeszteni az elbírálásra jogosulthoz. Az ügyész határozata elleni panaszt a felettes ügyész, a nyomozó hatóság határozata elleni panaszt az ügyész a hozzá érkezésétől számított tizenöt, megszüntető határozat esetén harminc napon belül határozattal bírálja el."

Nem 8 munkanapon, hanem 8 napon belül van lehetőség panaszra. Nem 30 munkanap, hanem 15 nap van az elbírálásra. Nyomozást el nem rendelő határozat nem létezik, amire te utalsz, azt a feljelentés elutasításának nevezi a Be.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.04. 17:05:35

Kettős mérce, miért újdonság? Így megy ez... Sajnos.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.11.04. 17:13:37

@Conv: Engem is felháborít, ami itt folyik, de akárhányszor felvetettem, le se szartak. Én egyedül meg menjek ki? Szerintem az adminok és a törzsközönség kezében van a vezérgyeplő, nekem itt nincs szavam. Szóval ha valaki azt mondja, hogy vonulunk, jövök, de ha csak ülünk, akkor ülök, én többé nem vetem fel.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 17:42:12

@pszicho pete: az itt zörgők dolgoznak (ebből látszik, hogy igazi rasszista nácik) termelik azt a pénzt amiből a liberáldemokraták szónokolhatnak, aztán mennek haza a családhoz, vagy a másik munkahelyükre. Nem igen érnek rá vonulgatni, tüntetgetni.
Másrészt semmi értelme vonulgatni, szarnak ezek mindenre, legfeljebb kiállítják smittpalit, hogy mondjon valami lózungot.
Ezen a szinten változtatni nem lehet.
Forradalmaskodni szintén nem alkalmas az itt zörgő társaság, nagy többségük olyan fajta fotelnáci, internetrasszista, aki bár nem kétlem, hogy ha a puszta kezével kellene megfojtani egyenként a rohadékokat, egy kis gondolkodás után azért rászánná magát, de annyira nem kívánja a vért, hogy akár csak véletlenül is belekeverjen egy utcai vérengzésbe ártatlanokat, gyerekeket, öregeket. Jómagam is így vagyok ezzel, bár nagyon szívesen verném agyon szívlapáttal az összes mocskos tetvet párthozzáállásra, nemre, vallásra tekintet nélkül a "rendszerváltás" kiszolgálói közül, és az ejtőernyőseik közül, azonban nem bírnám elviselni, hogy egy általam kikényszerített fegyveres, vagy bármilyen konfliktus során bárki ártatlan meghaljon. Egyik szemétláda halála sem okozna akkora örömet, hogy ennek a felelősségét akár áttételesen is bevállaljam. Gondolom nem csak én vagyok ezzel így.
Ha felsorakoztatnák velem szemben az összes ilyen tetvet, puszta kézzel mennék nekik egy zárt térben, nem érdekelve, ha nem is győzök, de ha azok közül egy is megsérülhet a balhéban akikért balhéznék, hogy jobb legyen nekik (gyerekem, feleségem, családom) már inkább leülök és zörgök.
Én egy ilyenféle náci vagyok.
No, meg egy olyanféle rasszista, antiszemita, aki az utcán észre sem veszi, ha valaki cigány, vagy örmény, arab, kínai, még akkor sem ha közvetlenül vele beszél.
Amint valaki a viselkedésével nyilvánvalóvá teszi a származását, akkor bizony észreveszem, és bizony nem azt mondom, hogy valaki kirabolt egy másik embert, hanem azt, hogy a rohadt cigány kirabolt egy embert.
Imígyen zörgök én mint fotelnáci netrasszista itt a vbőrön, s eszembe sem jut, kimenni az utcára, több veszteni valóm van egy forradalomtól, mint amennyit nyerhetek vele. Jelen helyzetben bármilyen komolyabb konfliktust nagyon gyorsan léeverne a belügyekbe szólással (akár fegyveresen) az EU.
Vagy kormányunk testvérpártjának támogató hadereje, aki az antiszemita/rasszista lázongás leverésében nagyon szívesen segítene. Nem csak rádiólokátoros gépek tudnak bejönni a légtérbe ugyanis tőlük.
Az utcai transzparensekkel pedig lófaszt sem érsz el, a békés vonulgatástól bizony ezek nem emelik fel a seggüket, hogy arrébb álljanak a politikától. Sem jobb, sem bal oldalon.
Legfeljebb jól eláztatnak az eu előtt, lásd a Magyar Gárda dolgait. Az egész világ félkatonai terrorszervezetként ismeri, holott nem félkatonai, és még csak egyetlen erőszakos cselekedete sem volt. Csak vonulgattak, transzparenseztek, szónokoltak.
Majd lenne a jó kis Vastagbőr Brigád-ozás és máris a fejeden lenne a kukluxklános csukja az ENSZ jelentésben.

arlequin 2010.11.04. 17:45:56

@Conv: ;-)))

@csernaja obca: nem kövezünk. szenvedj csak. a gyilkosság az gyilkosság. a terror pedig terror. a háború béke, a béke pedig háború.

arlequin 2010.11.04. 17:48:16

@Conv: szép, pontos összefoglaló.

remélem a mai jelentést már megírtad, mert a tartótisztünk leszólt, hogy múltkor késtél vele egy napot... ;-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 17:52:15

@arlequin:

azóta hetekkel előre leadok mindent, csak nagyon figyelnem kell, mert múltkor már előző nap lefogták a gondolatbűnözőt, mielőtt elkövette a gondolatbűnt :)

z666 2010.11.04. 17:53:39

@Gunther:
Tegyük hozzá a nyugati szövetségesek fogolytáboraiban a HÁBORÚ UTÁN halálra kínzott és éheztetett foglyok százezreit!

arlequin 2010.11.04. 18:03:23

@Conv: vigyázz, át ne essél a hold túloldalára.
jómúltkorában is valaki felelőtlenül használta a szolgálati időgépet, erre valaki feltámadt a halálból.
a főnökség azóta se tudja elsikálni a nyomokat... ...nem kell még egy ilyen incidens, ezzel is éppen elég gond van.

nyugatioldal 2010.11.04. 18:50:09

Ezért lehet, hogy morcosak lesztek rám - elnézését kérek - , de mi lenne, ha az 56osok közül némelyikről kiderülne, hogy khm... izraelita? S ne agy isten ez is szerepet játszott a meggyilkolásában? Most ezzel nem magasabb rangúnak akarom őket tartani, de mintha Nekik hatékonyabb lenne az igazságszolgáltatásuk, mint nekünk.
Vagy csak ők egyet tudnak testületileg érteni valamiben (holokauszt), mi pedig nem (forradalom/ellenforradalom)...

fokabacsi 2010.11.04. 18:54:03

@Seduxen:" ezen az alapon adott esetben a zsidók deportálását is annak lehetne tekinteni, mert az az "eljárás" az akkori szabályoknak megfelelt."
Bizony hogy megfelelt ! Vannak akik egyenlőbbek !!

2010.11.04. 19:04:33

@Seduxen: A véres csütörtök bizony csúnya volt, csak éppen az nem Béla bácsi sara, hanem Szerov tábonoké. Az oroszok lőttek a parlament felől, az, hogy az ávósok a Néprajzi Múzeum tetejéről, csupán egy korabeli urban legend. Sajnos nem tudok vitába szállni veled, ha az a kiinduló alapod, hogy mindenki ártatlan barika volt, akit koncepciós perekben ítéltek el. Nekem más a megközelítésem: 56-nak voltak bűnei, melyekről a korabeli nyugati sajtó beszámolói és fényképfelvételei is tanúskodnak. Márpedig ha bűnök voltak, akkor bűnösöknek is kellett lenniük. Márpedig ha voltak bűnösök, akkor nem volt szükség koncepciós perekre, csak ölbetett kézzel meg kellett várni, amíg a konszolidáció után befutnak az első feljelentő levelek - mert a feljelentgetésnek már akkor nagy hagyománya volt nálunk. És nézdd csak meg a 253 kivégzett listáját, kik szerepelnek rajta? Fegyverszállítók és -rejtegetők, esküszegő katonák, vasúti híd robbantók, közönséges gyilkosok, akik az utcákon lövöldöztek meg lincseltek saját szájuk íze szerint. Nem voltak ők ártatlan báránykák. Talán egy-kettő akadt köztük, aki rossz helyen volt rossz időben, és esetleg egy rosszul emlékező szemtanú miatt ráhúzták a vizes lepedőt, de aligha volt ez tipikus.

@arlequin: hát igen, a gyilkosság az gyilkosság, a gyilkosságért meg akkoriban bitó járt, nem öt év wellness hotel, és utána feltételes szabadláb.

@kovacskoko: El vagy te tévedve. Sztálin 53-ban feldobta a pacskert, Rákosit azonnal leváltották, a kitelepítetteket hazaengedték, a koncepciós pereket leállították. Ez ellen lázadni 56-ban épp olyan értelmetlenség lett volna, mint most tüntetni Gyurcsány ellen. 56-ban egyszerűen annyi történt, hogy külföldi titkosszolgálati támogatással megpróbálták restaurálni a Horthy-fasizmust annak egykori haszonélvezői. Voltak, akiknek ez tetszett volna, és voltak, akiknek nem, így hát harcok alakultak ki, végül Hruscsov megunta, és rendet vágott, úgy oroszosan. Ennyi a történet, az összes többi ideológiai maszlag csak belemagyarázás, mindkét oldalról.

@jozicsenko: Érdkes, engem nem vertek meg 2006 őszén. Hogy lehet ez? Lehet, hogy messze elkerültem a zavargásokat? Lehet, hogy ezt 56-ban is megtehette, aki akarta? ;-)

Kartal (rezervált) 2010.11.04. 19:06:03

@arlequin: Francot időgép, arról én is tudnék. Különvélemény.

@Conv: szebben magam sem tudtam volna megírni, pedig ha elengedem magam... :)

2010.11.04. 19:10:47

@Conv: Én az orbánt piszkosul rühellem, de húsz év alatt azért megesik, hogy valaki belássa, korábbi világnézete helytelen volt, és változtasson rajta. Az egyik belép a Hit gyülibe, a másik elköltözik Gyűrűfű ökofaluba, a harmadik mittudoménmicsinál... az emberek változnak, ez normális.

Kartal (rezervált) 2010.11.04. 19:12:48

@csernaja obca: "az, hogy az ávósok a Néprajzi Múzeum tetejéről, csupán egy korabeli urban legend" - úgy van. Nem az ávósok voltak.
Amúgy meg az az egy-két ember, akit ártatlanul kínoztak-gyilkoltak meg, nem is számít sehol. Kivéve, ha esetleg te is köztük vagy, esetleg egy családtagod. Nem gondoltad át mi írsz, vagy ha igen, akkor a helyzet rosszabb mint hittem.
"külföldi titkosszolgálati támogatással megpróbálták restaurálni a Horthy-fasizmust annak egykori haszonélvezői" - tényleg rosszabb a helyzet.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 19:20:00

@csernaja obca:

persze az ember. de a politikus az nem ember. a zorbán esetében a legnyilvánvalóbb a dolog, hoyg nem politikai ideológiaváltás történt részéről, hanem csak idomulás a hatalmon maradás érdekében. mindig a populáris vonalat meglovagolni, oszt jóvan. Hidd el, holnapra, ha úgy alakul a világpolitika, már bizony náci lesz, vagy éppen kommunista.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 19:22:41

@csernaja obca:
"Érdkes, engem nem vertek meg 2006 őszén. Hogy lehet ez? Lehet, hogy messze elkerültem a zavargásokat? Lehet, hogy ezt 56-ban is megtehette, aki akarta? "

vagy nem tehette meg. mert a zavargások utáni megtorlások ugyanúgy elérték, mintha ott lett volna.

fokabacsi 2010.11.04. 19:34:23

@csernaja obca: ""Érdkes, engem nem vertek meg 2006 őszén. Hogy lehet ez? Lehet, hogy messze elkerültem a zavargásokat? Lehet, hogy ezt 56-ban is megtehette, aki akarta? ""
;-)
Igen vannak ilyenek, mikor a másik megsüti az ebédet odaül ő is enni !
A más farkával veri a csalánt ! És még a bőr sem ég a képén !

2010.11.04. 19:41:55

@Kartal (fekete mellényben): Figyelj, nem az ujjamból szopom. Nem is kell nekem elhinned semmit. Nézz utána! Példul: hu.wikipedia.org/wiki/Sort%C5%B1z_a_Parlamentn%C3%A9l_1956-ban vagy: www.terrorhaza.hu/allando_kiallitas/pince/internalas/az_internalas_terem_szoci.html stb. stb. Az igazságszolgáltatás meg egyetlen rendszerben sem tökéletes, a mostaniban sem, lásd példul Kaiser Ede esetét. Ahol gyalulnak, ott forgács is hull.

turcsány karcsi elvtárs 2010.11.04. 19:47:03

biszku fajtit nem vonják felelőségre. miért is tennék? hiszen a zsidók törvényen felűlieknek hiszik magukat, és amíg ők uralnak minden hatalmi pozíciót, addig érvényt is tudnak ennek szerezni.

eccerüvagyok 2010.11.04. 19:49:56

@Conv:
Azzal azért tisztában vagy hogy ez csak kifogás?! Az ilyen és hasonló kifogások miatt röhögnek rajtunk teli pofával ezek a férgek (politikusok all).
...
Pedig ha belegondolok, hogy elvágnám mindnek a torkát, mint valami koszos disznóét...

turoczi 2010.11.04. 19:53:06

Ez egy következmények nélküli ország. A jogot végzett díszes kormányzati tényezőknek meg apáik múltja miatt rázós tenni bármit!
Nagy Imre szobránál a körömcibáló Bauer fia hőbörgött halottak Napján, és Gyurcsány ferenc kérdezgette, hogy mit szólna Nagy Imre Orbán tettei láttán.
Mondta ezt a Kelin (Apró) családba nősült. Apró antal is ott ült, ahol Nagy Imrét halálra ítélték.
Ahhoz vajon mit szólna Nagy Imre, hogy mocskolódni egy olyan ember áll a szobra elé, aki sukorói khónokkal akarta kiárulni az országot?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 19:53:41

@eccerüvagyok:

persze, hogy tisztában vagyok vele.
már ha az indokot kifogásnak nevezzük más szóval.
a kifogás az én szóhasználatomban nem valóságra hivatkozás, az indok pedig az oka valaminek.

2010.11.04. 19:55:10

@Conv: Lehet. Különösebb különbséget nem látok a közt, ha orbán magától változik, meg a közt, hogy ha szándékosan követi az igényeket. nem az tesz valakit jó politikussá, ha gerince van, hanem az, ha empátiája van.

@fokabacsi: Én magasról leszarom, hogy éppen ki az, aki a legjobb szakácsnak kiáltja ki magát, és hogy ragadja magához a főzőkanalat. Eszem, amit elém tesznek, és eszembe sincs összeveretnem magam egyik vagy másik méregkeverőért. Aki akarja, verheti a csalán a saját farkával, de az enyimmel ugyan nem!

arlequin 2010.11.04. 19:57:38

@eccerüvagyok: hohó!
az gyesznót betöltöd hurkába-kolbászba, megszolgálja dógát oldalasban, szalonnában, tarjában, miegymásban...
de ezek?
tessék má' odafigyelni kéremalássan!

eccerüvagyok 2010.11.04. 19:58:48

@Conv:
Bla-bla-bla... Pesze csak barátilag. :-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 20:07:54

@csernaja obca:
nem tudom, én nehezen viselem, ha valaki ugyanazért hátbaszúr, amire előzőleg felbiztatott, csak mert az érdekei megváltoztak :) akármilyen együttérző tekintettel teszi :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 20:11:29

@eccerüvagyok:
hát ja.

mondjuk én kíváncsi vagyok, neked hányszor volt összetűzésed a rendszerrel a rendszerváltás előtt, én biza nem tudom megszámolni az összes végtagom ujjain sem.
de azt sem tudom megszámolni a kezeimen hányszor vertek el munkásőrök, és hányszor tettem én alájuk így-úgy.

én azt hiszem már kinőttem abból, hogy azt higgyem, ha kimegyek az utcára tüntetgetni attól változik valami, és elég idős vagyok ahhoz is, hogy tudjam az erőszakra pedig nem én, hanem összesen kevesek vagyunk a változtatáshoz jó irányba.

eccerüvagyok 2010.11.04. 20:11:31

@arlequin:
Természetesen egy disznót (malackát) soha. De ezeket? Bármikor!

eccerüvagyok 2010.11.04. 20:17:22

@Conv:
Bizonyára megtetted a magadét, anno. Most (a rendszerváltás óta) viszont most van.
Régóta figyelem eme blog és közönsége mozgalmát, véleményét és rendkívül szimpatikusnak érzem, de mindaddig, amíg megmarad ezen a szinten, addig ez "csak" egy gittegylet. Ezt pedig nagyon sajnálom.

eccerüvagyok 2010.11.04. 20:19:58

@eccerüvagyok:
Ja és ha számít: folyamatban van egy becsületsértési ügyem egy csimpánzzal (rendőr). Hisz egy ország olyan, mint a rendőrsége. Fos.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 20:20:46

@eccerüvagyok:

"Most (a rendszerváltás óta) viszont most van. "
Akkor most, rajtad a sor :)

"Régóta figyelem eme blog és közönsége mozgalmát, véleményét és rendkívül szimpatikusnak érzem, de mindaddig, amíg megmarad ezen a szinten, addig ez "csak" egy gittegylet. Ezt pedig nagyon sajnálom."
ne sajnáld, mi jól érezzük itt fotelnáciként magunkat :)
másrészt nem tudom miféle mozgalmat látsz, ez inkább a kocsma könyvtára szerintem :)

eccerüvagyok 2010.11.04. 20:24:23

@Conv:
mozgalom=tevékenység, ha nemis a szó materiális értelmében

Virág et. 2010.11.04. 20:24:25

@zero: Zentai elég rossz ellenpéldának. Ez pont azt bizonyítja, hogy ki lehet kerülni a felelősségre vonást. Zentait ugyanis nemhogy nem ítélték el, de még meg sem vádolták semmivel. Ha engem kérdeztek, nem is fogják. Max. poszthumusz.

Ebből most az jön le, hogy az ausztrál jogrend nácipárti? Mert a másik oldalról pont azt kívánjátok éreztetni, hogy - a Fidesztől épphogy nem független - magyar ügyészség az megbocsátóbb lenne a kommunizmus bűneivel kapcsolatosan.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 20:25:56

@eccerüvagyok:
kíváncsi vagyok mennyire tetszene egy komoly rendőrség, amikor nem becsületsértési ügyed, hanem kórházi költségeid vannak :)
vajon jobban becsülnéd a rendőröket?
Tudod a rendőrnek annyi a becsülete és az értéke amennyire a törvénytisztelő polgárok értékelik.
Jelenleg elvárják tőlük, hogy legyenek kemények, barátságosak, toleránsak és megingathatatlanok, elnézőek és vaskezűek, ott legyenek mindenütt, ugyanakkor ne lehessen őket látni se, ne politizáljanak, de azért a nemzeti érdekeket nézzék, teljesítsék a parancsot, csak ne ellenünk :).
No, most ezeknek csak egyik fele az amit el kellene várni tőlük.
De gyanítom, hogy ez esne a legrosszabbul neked.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 20:27:40

@eccerüvagyok: a tevékenység ugyanaz mint bármely más blogé, beszélgetés, vita, anyázás

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 20:28:31

@Virág et.:
azért nem vádolták meg, mert nem volt alapja mivel megvádolni:)
tényleg felháborító :)

Horizont 2010.11.04. 20:29:17

@eccerüvagyok:
Tehát ez egy gittegylet szerinted, és te pedig egy hős vagy, mert van egy folyamatban lévő pered egy rendőrrel??? Természetesen ebben a (szerinted) fos országban. Tudod el lehet menni.....

nosebitter (törölt) 2010.11.04. 20:32:12

@csernaja obca: A kivégzettek listáján rákattintotam 3 névre, Angyal István zsidó, haláláig hithű kommunista. Dudás József, kommunista, a II. VH alatt a németellenes tömörülés egyik szervezője. Gimes Miklós, szintén zsidó családból származott. Igazi Horthy-fasiszta brigád, igaz?

eccerüvagyok 2010.11.04. 20:33:18

@Conv:
Az elismerés nem alanyi jogon jár, azt ki kell érdemelni, azt ki kell vívni. Kórházi költsége rendőrállamban szokott lenni az embernek. A többi, amit említettél: demagógia.
Ha viszont kiforgatod a szavaimat, akkor kénytelen lennék azt hinni, hogy direkt csinálod. Ezért mondom mégegyszer: egy oldalon állunk.

Horizont 2010.11.04. 20:34:18

@Conv: Tényleg csak kérdezlek, hogy most akkor megölte azt a fiatalembert Zentai, vagy nem ölte meg? Vagy megölte csak nincs bizonyíték rá? Vagy most akkor mi van?

eccerüvagyok 2010.11.04. 20:35:19

@Horizont:
Ugye rosszul látom, hogy te sem tudsz a sorok között olvasni?
...
Komolyan megszeppentem...

Kicsit Karcos 2010.11.04. 20:35:26

@csernaja obca:

"Különösebb különbséget nem látok a közt, ha orbán magától változik, meg a közt, hogy ha szándékosan követi az igényeket"

Én igen, az igények megteremtése az államférfiak képessége, szolgai lekövetése pedig a politikus szakmunkásoké.

"nem az tesz valakit jó politikussá, ha gerince van, hanem az, ha empátiája van. "

Azért nem árt a gerinc sem, mert egy hiteltelen politikus semmit nem tud csinálni a romboláson kívül, ld. a Böszmét. Az empátiát én folyamatszervezési készségnek és felelősségnek mondanám inkább, az aranyszívét tartogassa a családjának, nekem nem az kell egy miniszterelnöktől.

Nekem pozitív várakozásaim vannak Orbánnal (Matolcsyval, Vargával) szemben, amit alapvetően a választások óta vívtak ki nálam. A nagy kérdésnek azt látom, hogy felül tudnak-e kerekedni a Fidesz rossz tulajdonságain és előéletük árnyasabb lapjain.

Virág et. 2010.11.04. 20:38:11

@Conv: Hol írtam, hogy felháborító?

Én nem voltam ott '44-ben, amikor az eset történt, te gondolom igen, ezért vagy ilyen tájékozott. Megosztanád kérlek, hogy mi is volt?

Egyébként azért nem vádolták meg, mert konkrétan a gyanúsítotti kihallgatáson sem hajlandó megjelenni. Ha én ártatlan vagyok, akkor igyekszem tisztázni magam és nem hazudom tele a nemzetközi sajtót, hogy Mo-n micsoda állapotok vannak, ahogy ő tette. Ennek ellenére lehet, hogy ártatlan, lehet hogy nem. Ez viszont soha nem fog kiderülni, mert ügyesen elhúzzák az ügyvédei az időt.

Ezért rossz példa. Olyat kellett volna találni, akit Mo-n II. vh során elkövetett bűnökért elítéltek az elmúlt években.

Kicsit Karcos 2010.11.04. 20:38:47

OFF

"Gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette Benedek Fülöpöt, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) egykori szakállamtitkárát jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség csütörtökön. A Fővárosi Főügyészség sajtóirodája azt közölte az MTI-vel, hogy B. Fülöp a kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését tagadta, az őrizetbe vétel ellen panasszal élt.

(...)

2009 decemberében Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója büntetőfeljelentést tett Benedek Fülöppel szemben közokirat-hamisítás bűntette miatt, ugyanis - a feljelentésben foglaltak szerint - olyan meghatalmazást adott, amelyre nem volt joga.

(...)

Benedek Fülöp 2010 januárjától Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója elnöki főtanácsadójaként dolgozik."

mti.hu/cikk/2010/11/04/orizetbe_vettek_benedek_fulopot-511252

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 20:42:48

@Virág et.:

konkrétan nem tudom mi volt, de mivel nincs bizonyíték, csak ellentmondó elbeszélések, nem igen van mivel megvádolni, főként mivel arra viszont van bizonyítéka, hogy nem is tartózkodott abban az időben magyarországon :)

Annak, hogy megjelenik valaki gyanúsítotti kihallgatáson ilyen setekben sem sok köze van ahhoz, hogy megvádolnak-e valakit vagy sem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 20:45:10

@Horizont:
valószínűleg ölt meg embert katonaként, de hogy a szóbanforgó embert megölte-e az nagyon kétséges, az időpont pedig ezt még inkább valószínűtleníti. persze én is csak annyit tudok amennyit olvasni lehetett a dologgal kapcsolatban.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 20:49:54

@eccerüvagyok:

rendőr esetén alanyi jogon kell járnia az elismerésnek, (nem mint embernek, hanem mint hivatalos közegnek).
a demagógia melyik részre vonatkozik szerinted?

kórházi költsége nem rendőrállamban van az embernek, hanem minden olyan normális államban, ahol valaki sértegeti a rendőrt vagy ellenszegül a jogszerű eljárás során intézkedő rendőrnek.
Én pl olyannyira így gondolom ezt, hogy pl kivenném a törvényszegés bekövetkezése során bekövetkezett sérülések gyógyítását a TB szolgáltatásai közül.
Persze ez valszeg egy kemény kezű rendőrség esetén rasszista jogszabály módosítás lenne :)

Virág et. 2010.11.04. 20:51:11

@Conv: A nyomozás során a bizonyítási eljárás egyik legfontosabb része a gyanúsított kihallgatása. Ez még akkor is igaz, ha érdemi vallomást nem tesz. Akkor is meg kell próbálni.

Ha ennyire nyilvánvaló, hogy ártatlan, hogy ugye bizonyíték van arra, hogy itt sem volt, akkor meg miért kell ez az évek óta tartó cirkusz? Minek a nyilvánvaló időhúzás? Ez legalábbis gyanússá teszi.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 20:55:06

@Virág et.: a nyomozás során igen. Azonban ahhoz, hogy nyomozást indítsanak, ennél jóval több szükséges, mint ami bizonyítékok a vád részéről felmerültek.

Hogy mennyire nyilvánvaló és mennyire van rá szükség annak magyarázata a vádló társaság maga, a Simon Wiesenthal Központ.

eccerüvagyok 2010.11.04. 20:57:57

@Conv:
Az, hogy elismerés alanyi jogon jár egy rendőrnek, az a rendszerváltás előtti időre jellemző, ezt neked kéne a legjobban tudni.
Demagógia: amit az előző gondolatodból levezettél.
Sajnálom, hogy ma este a "majd én megmutatom, ki nyomja a frankót, mert én igazi faszagyerek voltam" éned jött elő és nem veszed észre, hogy egyről beszélünk. Bár most már nem vagyok benne olyan biztos.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.11.04. 21:04:34

@Conv: Jókat mondasz ma,de miért bántod náczi testvérünket??

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.11.04. 21:06:56

@Conv: Amúgy hány éves vagy,hogy már a régi rendszerben is összetűzésbe keveredtél a rendőrökkel?

arlequin 2010.11.04. 21:08:19

na hű.
beléhúztak a zurak meg ahölgyek.

@Virág et.: meglátásom szerint te vagy egy méhecskére, vagy pedig egy kemény defloresztálásra vársz eftás...

@Kicsit Karcos:
"Nekem pozitív várakozásaim vannak Orbánnal (Matolcsyval, Vargával) szemben, amit alapvetően a választások óta vívtak ki nálam."

látod te szerencsésebb vagy nálam. 'én' csak azt várom, hogy cáfoljanak rá eddig tevékenységükre. a kenyegetésre, a műmagyarkodásra, a széchenyi-program 90%-os multiknak való juttatására. lásd GenerálElektronika, amibe milliárdokat öltek, oszt 1-2 éve felszámolta minden termelőkapacitását.
szóval: villantsanak valami nagyon komolyat, mert még a végén morogni fogok.
na ehhez kívánok nekik értelmet, erőt és egészséget.
p.s.: de eddig nem ilyen a jeányzó fekvése.

arlequin 2010.11.04. 21:12:08

@Tigeri: nyócvankettő éppen most mút, csak ilyen fotelnáci-atomnyugger a csávókám. dzsavelázod?
te fizeted még a leütéseit is. no meg én. de látod, nagylelkűek vagyunk.
annakidején szegénykémet elvitték dachauba. amikor szabadult, mehetett recskre. szerinted miért puffog?

ceterum censeo: biszkut, kovács lacit, lendvait, gyurcsányt, mesterházyt, bajnait, meg a többit börtönbe. nem ma: tegnap.

Kicsit Karcos 2010.11.04. 21:13:54

@Conv:

Zentaira többen vallottak annak idején is, de bizonyítékról nem tudok. Volt ellene anno nemzetközi elfogatóparancs is. A magyar ügyészség viszont nem vádolta meg, a rendőrség megalapozott gyanújáról, vádemelési javaslatról sem olvastam, de valamiféle gyanúsítás van állítólag ellene.

Ami biztos, hogy Ausztrália nem adja ki, és hogy ott példamutató életet él.

Vádemelés nincs, gyanúsítás sincs, mindenféle állítások vannak dögivel.

A téziseket ismerjük, de vannak antitézisek is :szentkoronaradio.com/jacks-corner/2010_05_11_nagy-jelentosegu-tanu-jelentkezett-zentai-karoly-mellett

Hogy gyilkolt-e, azt nem tudom, de hogy nagyobb a füstje az ügynek, mint a lángja, az egészen biztos. 1 ember állítólagos meggyilkolásáért ritkán szoktak 70 évvel később is hajtóvadászatot rendezni. Én nem tudom, milyen átélni egy háborút, de attól tartok, kevesen szoktak maradni azok a túlélők, akik tiszta lelkiismerettel tudnak utána aludni. A tömeges gazemberségekre felbújtók, azokat végrehajtók üldözésével egyetértek akár ilyen távlatból is, de Zentai akkor sem ez az eset, ha minden úgy igaz, ahogy a nácivadászok elmesélték.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.04. 21:19:23

@Conv: A másik az, hogy mi nem hinném, hogy fotelnácik lennénk. Nem hinném, hogy annyira buta lenne itt a társaság, hogy erőszakot akarna.
Csak rendet. Mint elég sokan.
Vagy liberalizmus = anarchia?

Egyébként min változtatna, ha kivonulna egy kisebb tömeg az utcára? Semmin.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 21:28:40

@eccerüvagyok:

a rendszerváltás után is jár a rendőrnek az elismerés, a tisztelet, a megbecsülés... a rendszerváltás előtt szerintem kevéssé járt, akkor nyíltan párthadsereg volt a rendőrség.
mint mondtam, nem mint embernek, hanem a rendőrnek.
magának a rendőr(ség)nek mint intézménynek.

@Tigeri:
hát, még a rendszerváltás előtt leszereltem, és nem rövidített katonai szolgálattal :)

és nem csak a rendőrökről beszélek mint összetűzés.
A PMB mondd neked valamit?

2010.11.04. 21:29:01

@Kicsit Karcos: Az igények megteremtése a töketlen marketingesek feladata, eddig valahányszor bedőltem nekik, mindig rábasztam, mert olyan holmit sóztak rám, aminek semmi hasznát sem láttam. 2006-ban bepróbálkozott ilyesmivel egy "államférfi," de nagy ribillió lett belőle. Faszt! Nekem ne mondja meg senki, hogy mire van igényem. Én azt pontosan tudom, a bőrömön érzem. Nekem az a politikus kell, aki az én igényeimet kielégíti. Nem orbán az, és nem is gyurcsány, mindkettő szarik rám magasról, és az még a jobbik eset, mert ha eszibe jutok valakimelyiknek, azzal mindig csak én járok szarul. Mint példul most a orbán "igazságos adórendszerével", vagy amikor gyurcsány megvonta a 13. havit (igen, gyermektelen közalkalmazott vagyok, és aztán? akkor már bárki belémtörölheti a bakancsát???) És ezekért menjek én ki az utcára verekedni??? Azt aztán leshetik a kulcslyukon! Tümler Gyuszi bácsiért talán még kimennék, de ezekért a kisztitkárból kinőtt harácsoló kis gecikért a kisujjam sem mozdítom, az tuti!

@nosebitter: Ne haragudj, de nem vagyok naprakész 263 db 55 éve kivégzett ember életrajzából, úgyhogy nem tudok ehhez hozzászólni. Nagy Imre is komenyista volt, méghozzá moszkovita, mint Rákosi, sőt, személyesen vezényelte a padláslesöpréseket! Na és? Úszott az árral, gondolta, kisütögetheti a kis pecsenyéjét ő is, talán még kormányzó is lehet, de rábaszott, mert a nyugati cimborái vízbe hagyták, az oroszok meg jöttek.

@Conv: Nem kell megbízni senkiben, és akkor nem ér csalódás sem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 21:31:14

@Kicsit Karcos:
erről beszélek én is, hogy nincs alap valódi vádemelésre, de még csak a nyomozás elrendelésére sem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 21:34:09

@ColT:
"Nem hinném, hogy annyira buta lenne itt a társaság, hogy erőszakot akarna."
mintha én ugyanezt írtam volna le, ha jól emlékszem.
Éppen ezért csak fotelnáci netrasszisták vagyunk mi itt :) meg gittegylet :)
Ha Te nem, engem az sem zavar :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 21:38:46

@csernaja obca:
na azt hiszem én vagyok itt az egyik aki nem bízik egyikben sem, és nem is támogatta egyiket sem, még egy szavazattal sem :)

Csupán egy kérdésről fejtettem ki a véleményem, szó sem volt arról, hogy megbíznék bármelyikben. Számomra egyik kutya másik eb.
Másrészt ez, hogy nem kell megbízni benne nem válasz arra, hogy milyen jellem, vagy mennyire jó politikus az akinek nincs gerince.

Ironfist 2010.11.04. 21:42:20

Él még valaki egyáltalán, aki akkor nem gyerek volt? Ezzel is ugyanannyira tele van a tököm, mint a második világháborús bűnösökkel ám. Ennyi erővel keressük meg Dzsingisz kán, meg második Szulejmán leszármazottait, és pereljük ki belőlük a szart emberiség ellen elkövetett bűnökért.

arlequin 2010.11.04. 21:51:07

@Conv: magam is elfelejtettem elmenni szavazni

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.04. 21:53:12

@arlequin: mert nincs hited! :)
nem bízol senkiben :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.04. 21:56:13

@Conv: Akkor egyre gondoltunk.
Azaz a végéről lehagytam, hogy a legtöbb libsinek, ha valaki rendet akar, az náci.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.04. 21:57:52

@Conv: Politikusnak az a jó, akinek nincs gerince.
Embernek, az más kérdés... :S

arlequin 2010.11.04. 22:00:31

@Conv: ez így igaz. senkiben nem bízom. a valakit pedig ismerem, de arra nem kell szavazni.

arlequin 2010.11.04. 22:03:49

@Ironfist: egy frankó kártérítést mongóliátólés törökországtól, illetve szíriától, libanontól?
úgy néznének ránk ahogy mi ezekre a kiéhezett amcsi álzsidókra, akik 9 milliárdra perelnek bennünket. a mávot. ki fizeti ki? te. én.
szégyen

Horizont 2010.11.04. 22:31:20

@eccerüvagyok:
Miért kéne a sorok között olvasnom?
Nem tudtam, hogy ebből áll egy bloglátogatás!
Olvass a sorok között:)) Besz...s, már bocs:)

@csernaja obca: "Nekem az a politikus kell, aki az én igényeimet kielégíti." Ámen!

2010.11.04. 22:47:19

@Conv: hát. Kádár Jánosnak példul nem sok gerince volt, aztán ehhez képest egész jól ellavírozta az országot, és mindenkinek meglett a panelkuckója, trabikája, robbanós színestévéje, meg a mindennapi betevője, osztán még internálások meg koncepciós perek sem kellettek hozzá neki. Nem, nem kell a politikusnak gerinc, jóindulat és bölcsesség kell neki - de sajnos az aktuális választékban e két tulajdonságot hiába keresem, csupa ostoba, pénzéhes, bárkin átgázolni kész oppurtunista közül lehet válogatni. De ahogy Kádár alatt mondtuk: ha zsiguliból lehet kapni pirosat, okkert és zöldet, az nem autóválaszték, csak színválaszték. A politikusokkal is ez a baj: kis különbség van köztük ugyan, de mindegyik a kapitalizmus, a neoliberális közgazdaságtani dogmák, az eu meg imf meg világbank elkötelezett híve, márpedig az átlagemberre ezek csak nyomorúságot és folytogató túlszabályzottságot hoztak eddig, semmi mást!

@Ironfist: bőven élhetnek még. Aki 56-ban volt egyetemista, az most 75 év körül jár, azt még meg szokták élni az emberek. Más kérdés, hogy van-e bármi értelme ilyen fél évszázados gumicsontokon rágódni. Szerintem ejteni kellene a témát. A Dózsa féle parasztfelkelést sem ünnepeljük, oszt mégse dűlt össze a világ. ;-)

megmondomdom 2010.11.05. 01:20:00

A dolog, nagyon egyszerű.Egyetlen egy zsidókommunista tömeggyilkost nem ítéltek el sehol a világban. Ez így is lesz.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.11.05. 02:25:57

@megmondomdom: Rovid, tomor. Minek ezt tulragozni. Minden mas ebbol mar kovetkezik.

jozicsenko 2010.11.05. 08:48:08

@csernaja obca: www.youtube.com/watch?v=TNsib28r43g&feature=related

egy kékruhás csürhe (azonosító nélkül ugye nem rendőr a rendőr, csak demszky szabadcsapata) egy kapualjban álló fickót letámad majd otthagy: 6-8 örült ráront, összeveri, összerugdossa...

volt bőven ilyen (nyugdíjast az utcán, papot a templom elött, stb), de nem keresek tovább: kunce gondolata hogy minek ment oda, én nem mentem, nem ért baj

igen, igazad van: nem mentél oda, nem bántottak: de nem élünk északkoreában, hogy este 8 után az utcán létezni rendszerellenes cselekedet -az külön vicc, hogy liberális mondott ilyet...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.05. 09:14:21

@csernaja obca: "56-ban egyszerűen annyi történt, hogy külföldi titkosszolgálati támogatással megpróbálták restaurálni a Horthy-fasizmust annak egykori haszonélvezői. Voltak, akiknek ez tetszett volna, és voltak, akiknek nem, így hát harcok alakultak ki, végül Hruscsov megunta, és rendet vágott, úgy oroszosan. " - na ezek után azt hiszem tényleg felesleges tovább rágnunk közösen a gittet '56-ról.

fokabacsi 2010.11.05. 10:03:28

@csernaja obca: Ezért volt rengeteg tagja a "magyar partizán szövetség"-nek ! Minden bokorra jutott a vége felé egy "partizán" ! Ha ténylegesen a fele lett volna a háború két hét alatt véget ér. @Seduxen: Hagyd már a bukott párttitkárt ! Álmodozik, és hülyeségeket beszél.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.11.05. 10:26:40

A kérdés jó. " Létezik, hogy ebben az országban a szocialista diktatúra bűntettei miatt senkit sem vonnak felelősségre? De a II. világháborús "háborús bűnösöket" a mai napig is keresik, kutatják?"

Akinek nem tűnt volna fel eddig, annak is leeshet végre a tantusz. 1945 óta szojvet (ma orosz), amerikai, angol (ja meg gall) megszállás alatt vagyunk. A sorrend erősorrend is.

Szabadon választott parlament? Demokrácia? Nemzeti önrendelkezés? Ilyen körülmények között vicc. Aki nem hiszi, járjon utána.

Kicsit Karcos 2010.11.05. 11:41:39

@Seduxen: hoppá, veszélyben a harmadik köztársaság?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.05. 11:53:42

@Kicsit Karcos: szerintem inkább az elvtárs... ööö izé akarom mondani a DEMOKRATÁK közül vannak többen veszélyben :))) Lehet, hogy olyanok is, akiknek MÉG mentelmi jog védi a seggét :)

Ironfist 2010.11.05. 11:59:31

@csernaja obca:
Na hát ezt magyarázom én is. Biszku Béla már hamarosan magától is meghal. Aki ilyeneket mond, hogy őt büntessük, de elég a második világháborús bűnösökből, az pont ugyanolyan, mint a még mindig kártérítésért síró vöröstengerészgyalogosok, csak a másik oldalról. Értem én, hogy jó dolog gyűlölni valakit, na de ne legyen már kettős mérce, azt nem szeressük.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.05. 12:11:36

@Ironfist: mi sem szeressük ezért szeretnénk már a második vh-s bűnösök mellé megbüntetni valakit a másik oldalról is :)
vagy mondj egyetlen egyet a másik oldalról, aki bűnhődött, hogy kiegyensúlyozott legyen a dolog, ne pedig a kettős mérce legyen, ha már annyira nem szeretnéd :)

Ironfist 2010.11.05. 12:24:16

@Conv: Rákosi ;)
És a kettős mérce ott jön ki, hogy le van szólva a második világháborús bűnösök vadászása (megemlíteném, tök jogosan, mert már attól is herótom van), de ugyanakkor meg a mi ötvenhatos forradalmunk előbbrevaló az egész világon mindennél, és aki akkor kicsit is benne volt, azt büntetni, aki meg lázadt, azt meg piedesztálra emelni. NE! Minek? Akik akkor voltak tök fiatalok, azok mindjárt meghalnak. Öregségben. Oké, volt forradalom, meg próbáltuk elűzni a szovjetbérenceket, legyen erről megemlékezés - október 23-án. Vagy pl. Haynau utódait basztatjuk még? Hol hallasz ekkora felháborodásokat az 1848-1849-es szabadságharc miatt? Max azt szoktam hallani, hogy mert bezzeg ott is az oroszok... És ennyi.

Ha meg már tényleg ott tartunk, hogy az előző (és nem előző előtti - fülkeforradalom márpedig nem volt) rendszer bűnöseit büntetjük, akkor itt se legyen kettős mérce, lőjék le a fél mszp-t, de akkor a fél fideszt is!

2010.11.05. 12:31:36

@Ironfist: Ja, meg Nagy Imre is, aki Rákosi padláslesöprési (mezőgazdasági) minisztere volt. Vagy ott van Péter Gábor. És bizony, a kortárs politikusok közül is volna kit büntetni, micsoda nyomorúságos hely lett már ez az ország röpke húsz év alatt?!

2010.11.05. 12:35:17

@Ironfist: Én csak azt nem értem, hogy miért védik ilyen elkesereetten az emberek az aktuális rendszert, amelynek hibáival tisztában vannak. Honnan ez az iszonyatos, zsigeri gyűlölet Béla bácsival szemben, ami azonnal elnéző mosollyá szelidül, ha orbán viselt dolgairól van szó? Nem hiszem el, hogy itt, a 3 millió létminimum alatt élő ember országában ennyi haszonélvezője lenne a rendszerváltásnak, akkor miért imádják ennyire, mit zabálnak az 56-ozáson, meg a gátlástalan kapitalista politikusokon?

Ironfist 2010.11.05. 12:39:38

Nekem amúgy ettől az egésztől hányingerem támad. Azért mert változik a rendszer, hirtelen kikiáltják az előzőt, úgy ahogy van illegálisnak, és ami akkor nem volt bűn, mára az lett. Ennyit arról, hogy ne legyen visszamenőleges törvénykezés. Honnan tudjam akkor, hogy ha tegnap este zsíroskenyeret ettem lilahagymával, akkor egy esetleg egy hónap múlva bekövetkező rendszerváltáskor nem kiáltják ki bűnnek, és levadásznak miatta? (Akinek van némi agy a fejében, az remélem felfogja, hogy csak hülye példaként van itt a zsíroskenyér llilahagymával... - szomorú, hogy ezt egyáltalán meg kell említenem, de volt már, hogy a szemantikán lovagoltak a lényegi tartalom helyett).

Ironfist 2010.11.05. 12:40:45

@csernaja obca: Hát nem ezt magyarázom én is? Kettős mérce. Orbán szimpi, a komcsik nem azok, ennyi.

2010.11.05. 12:46:11

@jozicsenko: Szó sem volt itt kijárási tilalomról. Tüntetésekben, rendszer ellenes zavargásokban, pláne vandalizmusban, szobordöntögetésben, betörésben részt venni viszont soha semmilyen rendszerben sem volt tanácsos. Ilyesmiért az USÁ-ban épp úgy agyonverik és szétkönnygázazzák meg letartóztatják az embereket, mint Észak-Kóreában, aki ezen csodálkozik, igazán nem tudom, melyik Földön élt mostanáig? Haverom ott lakott a Nádor utcában, szépen kinyitotta a házkaput a kulcsával, felment az emeletre, a haja szála se görbült meg, nézte a tévében, hogy verik agyon a lázongó csürhét a policájok. Akinek csöpp sütnivalója volt, így csinált. A többire meg a darwini természetes kiválasztódás elmélet vonatkozik. ;-)

@fokabacsi: no, az 56-os hősökkel kapcsolatban is megjegyezte valaki, hogy "de kevesen voltunk, és de sokan lettünk!" Szánalmas, ahogy egyesek azonnal az aktuális párthatalomhoz dörgölőznek. :-(

2010.11.05. 12:52:27

@Ironfist: nyájszellem+bosszúszomj. Orwell is karikírozta már. És ilyen emberek között kell élnünk... a zsidó állam mintájára kéne csinálni valami igazi Kazohíniát is, ahova el lehet menekülni... utána mit bánom én, ha a sok agymosott tökfej egymás torkának esik a konyhakésekkel...

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.11.05. 13:10:40

Oroszországban is az történt, ami másutt, és mindenütt, ahol valaha forradalom volt. A baloldali demokratikus testvériség forradalma nem tudta magát tartani, és mint Athénben és Rómában és Londonban és Párizsban, a demokratikus és felszabadító egyenlőség forradalma egyéni diktatúrává, és jobboldali privilegizáltak önkényuralmává lett. Ez történt Oroszországban Sztálinnal. Ez az, amit nem szoktak tudni, sőt ez az, amiről nem szabad tudni. Oroszországban 1924 óta fasizmus, vagyis jobboldali diktatúra van, és ez azonnal felismerhető, és minden ismertetőjeléről azonnal megállapítható. A baloldaliság mindössze az a hazugság, amely ezt az állapotot elviselhetetlenné teszi. Ezt a hazugságot hozták át ide a háború után, és ötvenhatban ez ellen a hazugság ellen kelt fel ez a „korbácsra és igára született nép”

Hamvas Béla: Interview /részlet/

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.05. 13:35:23

@Ironfist:
"Ha meg már tényleg ott tartunk, hogy az előző (és nem előző előtti - fülkeforradalom márpedig nem volt) rendszer bűnöseit büntetjük, akkor itt se legyen kettős mérce, lőjék le a fél mszp-t, de akkor a fél fideszt is! "

ezt javasoltam én is :)

Béla Bácsi 2010.11.05. 13:35:38

Idáig csendesen szemléltem a rólam szóló különféle "vélekedéseket" :) és arra jöttem rá, hogy Vasököl és Fekete Lófasz (?) elvtársaknak túláradta a békesség és szeretet a lelkét, így szent Karácsonyhoz közeledvén. Szerintem, találkozniuk kéne valahol egy kis Szent István tér melletti cukiban, hogy egymás kezét megfogva, mélyen egymás szemébe nézve tovább vihessék ezt a lángot!
Kérem szépen, a vitaindító cikk az AZT kérdezte, hogy ha az NDK-kások szisztematikusan, a törvény adta kereteken belül felelősségre vonhatnak egy politikust a tetteiért és döntéseiért, akinek a döntési hatalma a köz érdekét kellett volna, hogy szolgálja és nem azt tette, akkor mi magyarok(?), hogyan juthatunk arra a konklúzióra hasonló esetben, hogy nem is törvényszerű ilyesmiket vizsgálni(?!) Mert itt erről van ám nagyba szó, nem az összes buzi "régen volt, talán igaz sem volt", meg "szeressük egymást gyerekek, az élet drága kincs" faszkalapságokról. Ezzel a perelutasítással KUDARCOT VALLOTT az igazságszolgáltatásunk. Nem FELMENTETTE Béla bácsit, hanem kijelenette, hogy a mi törvényeink NEM ALKALMASAK ilyesminek a KIVIZSGÁLÁSÁRA sem! Talán ezen tessenek a drága elvtársaknak elgondolkozni a "békés élet" meg a "fotelben jobb helye van a seggemnek" vakerok szellőztetése helyett, mert EZ ITT A KÉRDÉS, nem a szokásos "akkor bassza meg az anyját Orbán is!" süket duma!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.05. 13:51:40

@Béla Bácsi:
persze, hogy ez a kérdés, de ez nem zárja ki, hogy a zorbán is az anyját :)
no, de ezt a kérdést már oly sok eset kapcsán kielemeztük, levontuk a következtetést, hogy lószart sem érnek a törvényeink, pontosan azért mert mindig az aktuális szájízre lehet magyarázni.
ettől még a békés élet és a fotelben a seggem legjobb helye, című gondolatok pontosan az ész érveinek eredménye, hiszen addig míg ilyenek a törvényeink (és főként a törvény értelmezőink) a vonulgatásnak eredménye 0, a fizikai konfrontációnak szintén.
higgy nekem, a zorbán ugyanúgy idegen fegyveres erőket hívna segítségül egy "forradalom" leveréséhez, mint anno 56-ban tették ezt a hatalmon lévők.
Vagy Te úgy gondolod, ha 3 millió ember azt kiabálná, orbán takarodj, akkor azt mondaná: "ez a nép akarata, eddig tartott a felhatalmazásom, viszlát" ?
jelen időkben bizony nagyobb pofára esés lenne egy aktív fizikai forradalomból, mint volt 56-ban.
persze, ha nem fontos a forinttal fizetés, megfelel a sékel is :) akkor hajrá, lehet lázadozni, gyújtogatni, provokálni az uniót, a világot, akik meg vannak róla győződve, hogy magyarországon már el is kezdődött hitler klónozása és az iskolákban fasiszta eszméket tanítanak, az utcán pedig kukluxklán csuklyás nácik masíroznak derékig érő bakancsokban, hogy ne ömöljön a cigány és zsidóvér a zoknijukra.

ki van ez találva és a zorbán meg a feri ugyanolyan csicskásai, kiszolgálói ennek a dolognak. Mindkettőt el kell takarítani a közéletből, a "rendszerváltás" előtti összes funkcionáriussal és haszonélvezővel együtt.

Béla Bácsi 2010.11.05. 14:07:37

@Conv: Igazat szólsz! Én nem is harcra, forradalomra buzdítottam, buzdítok (uszítok) itt, hanem csak azt akartam előtérbe hozni, hogy ne kezdjünk itt másról beszélni, mint Bogyóné, hanem maradjunk a témánál: ítéljük el a magyar(?) igazságszolgáltatás eme legutolsó remekét és esetleg (hátva van a magyar közt még) egy-két nagyeszű mondana valami okosat, hogy mi a faszt is lehetne itt akkor (törvényesen!) tenni! Lám a Kuruc legalább a maga módján harcol, ők kipellengérezik a neveit az ilyen savanyú szagú irodapatkányoknak, hogy legalább az utcájukban a szomszédaik előtt süssék le a szemeiket! Ahogy József Attila mondta: "légy fűszál és erősebb leszel a ... (nem tudom befejezni, hadoválni meg nem akarok, de a lényeg az ellenálláson van, ha kicsi is, de sok és egy irányba mutat, akkor győzhetünk) Apropó, ki volt az a fasz, aki Horthyt faszistának nevezte? Küldjön már neki valaki SMS-ben egy Horthy korszak történelmet, vagy vigyék vissza az ápolók az intézetbe!

Marcellusca 2010.11.05. 14:23:04

@Béla Bácsi: Köszönöm, Béla bátyám!
Egy napnak és jó sok fröcsögésnek kellett eltelnie, hogy valaki észrevegye, felismerje, mi a lényeg.

Nincs is mit hozzátennem.

További szép napot és jó hétvégét! :D

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.11.05. 16:46:54

@Marcellusca: Azért arra kiváncsi lennék, vajon örülne annak valaki, ha a szél harangozna biszkubéla lámpavason rothadó hullájával? A zemberek észrevennék-e egyáltalán?

Marcellusca 2010.11.05. 17:11:58

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Hehe!
Jó kérdés. :)

A zemberek a tej, kenyér, cigi, pia és benzin árának emelésén kívül mit vesznek észre? :D

fokabacsi 2010.11.05. 17:25:12

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Senki sem akarhat akasztgatni ! Azt 22 éve nem ártott volna ! Csak az ítélet a példa statuálás kedvéért ajánlatos lenne, a miheztartás végett . A mostani 100 000 000 bekarmoló efftássakkal szemben is !
De hát előbb megeszi a patkány a patkányt .... !

Marcellusca 2010.11.05. 17:41:34

@fokabacsi: Pontosan!

'89-'90-ben kellett volna.
De nem koncepciós, hanem valós perek alapján.

Kicsit Karcos 2010.11.05. 17:55:11

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: én nem kívánom a vén rohadék halálát (frissiben talán más a dolog, mint ennyi idő töketlenkedés után), de azért azt igen, hogy a társadalom által garantált öregkori nyugalom helyett minimum kihallgatásról kihallgatásra kelljen járnia ennek a féregnek. Vagy ha ez nem tetszik neki, akkor száműzzék a picsába a kannibálok közé. Nem érdemel többet a társadalomtól (meg kevesebbet sem).

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.05. 18:33:01

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:
Én mennék, és jól megnézném magamnak, hogy egy életre megjegyezzem.

BTW TANÍTSATOK már az anyanyelvemre légy' szíves!

Emberiség
vagy
emberiESség elleni bűntett az?

Mert én az elsőről tudtam, de ahogy huzamosabban elkezdték használni a médiában, átváltozott az utóbbira.

eccerüvagyok 2010.11.05. 18:56:03

@Horizont:
Próbáltam diplomatikusan megfogalmazni, hogy szövegértési gondokkal küzdesz, már bocs. :-)

Meridian74 2010.11.05. 18:58:47

@eszkep:
Ha meghal egy ember, az szomorú.
Ha meghal 3 ember, az borzasztó
Ha meghal 10 ember, az tragédia
ha meghal 20 ember, az rettenetes tragédia.
Ha meghal 300 ember, az statisztikai adat.

Akkor a holokauszt csak statisztikai adat... de amennyire nyííígnak ezért, akkor a fentiek szerint csak pár tucat zsidóról lehet szó - a többi halott "nemzsidó" volt.

Roxvox 2010.11.05. 19:05:43

Ezt a Biszkut és a többi ilyen szarházit nem most kell elkezdeni baszogatni (mikor már 130 éves), hanem már cirka 20 évvel ezelőtt kellett volna, mert akkor még az Uniónak sem lett volna köze hozzá (legfeljebb a Szovjetuniónak) és még lett volna ideje egy kicsit csücsülni.

fokabacsi 2010.11.05. 19:18:15

@Roxvox:Hunhir.info Mint írja, a kilencvenes évek elején a Charta jogállamvédő tüntetései a fenyegetések miatt szerveződtek. Akkor az igazságtétel volt a tét, illetve a médián keresztül mindannyiunk szellemi szuverenitása. Pető Iván a kezdeményező SZDSZ részéről akkor így fogalmazott: „Nem az a feladata az új demokratikus rendszernek elsősorban, hogy igazságtételt teremtsen, hanem, hogy olyan országot rendezzen be, ahol az igazságtétel kérdése többet föl nem merülhet (...), mert demokratikus államokban ilyen kérdés, hogy utólagos igazságtétel, nem létezik.” Ennél egyértelműbben nem lehet megfogalmazni a lényeget: olyan országot létrehozni, ahol az elszámoltatás fel sem merülhet. Meg kellett akadályozni a judeobolsevikok bármilyen szintű felelősségre vonását, a nemzeti média kialakulását, és megtámadni mindent, ami nem a kisebbség világhatalmista rétege érdekeit szolgálja. A judeobolsevik ÁVO-s csemete, Pető és a Négyek bandája ( Eörsi, Magyar, Horn és Kuncze) meg is valósította totálisan az elképzelést)

Most megint ott állunk, hogy a kormány- legalábbis azt kommunikálva- el akar kapni néhányat az elmúlt rendszer politikai és gazdasági csúcshaszon- élvezői közül. Miután ezek mind a chartás körhöz tartoznak, meg kell most is akadályozni az igazságtételt. Hogy a kérdés többet fel sem merülhessen...

Most ott állunk, hogy a kormány- legalábbis ezt kommunikálva- közterheket akar róni az elmúlt húsz év gigaprofitot termelő, kizsákmányoló és népnyúzó intézményeit, vállalatait, és azok főnökeit a bankosok pénztárától a csókosok százmilliós juttatásáig. Ezt pedig a demokráciára hivatkozva természetesen nem hagyhatják.. Ezért tüntetgetnek,ezért akarják átvenni az utca hangját. De a tihanyi visszhang tihanyi, és nem jeruzsálemi..

Roxvox 2010.11.05. 19:29:21

@fokabacsi: " Most megint ott állunk, hogy a kormány- legalábbis azt kommunikálva- el akar kapni néhányat az elmúlt rendszer politikai és gazdasági csúcshaszon- élvezői közül."

Te ezt elhiszed, én nem vagyok ilyen optimista.

Marcellusca 2010.11.05. 19:39:26

@neccharisnyás útonálló: Ez nekem is feltűnt, de gondoltam én vagyok tájékozatlan, változik a világ. :)))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.05. 19:56:38

@Marcellusca:
Nemá! Az hogy én nem tudok dolgokat, az egy dolog. Buta vagyok. De hogy maga se. És így nyílt színen bevallja. Romlik az ázsiója, kedves. Hát hogy fogom én ezek után tisztelni magát? Hm?
:)))

arlequin 2010.11.05. 20:05:17

@fokabacsi:
te tényleg ennyire értelem nélküli vagy, hogy ezt beveszed, ráadásul még hirdeted is?:

„Nem az a feladata az új demokratikus rendszernek elsősorban, hogy igazságtételt teremtsen, hanem, hogy olyan országot rendezzen be, ahol az igazságtétel kérdése többet föl nem merülhet (...), mert demokratikus államokban ilyen kérdés, hogy utólagos igazságtétel, nem létezik.”

CSAKIS utólagos igazságtétel létezik te eszement barom. elnézést...
ha neked a demokratikus állam mantrája elég, hogy elfedezze ezt az alapvető logikai következtetést, akkor helyedben végiggondolnám az evés és a szarás közötti kapcsolatot, miszerint először enni kell, hogy üríthessél. magyarán mondva, bűnözni kell ahhoz, hogy elítélhessenek.
ez olyan mintha belerúgnál a piros pöttyös labdába, s majdan tagadnád, hogy elrepült. merthát el se repült, ugye? hiszen nem utólag repült el, hanem csak mindenféle blabla. meg se történt, az csak úgy véletlen volt, hogy elrepült. nem volt se labda, se föld, se játékos.
a körülmények összeesküvésének esett áldozatul...
ezt kb jézus óta tudhatjuk, hogy ilyen nem létezik. mindenki saját maga vállalja azt amit tesz.
nemde?
de!
és akkor beveszel és drogként terítesz egy ilyen maszlagot, ami megtagadja az értelmet az ideológia rothadt jegyében? 'demokratikus jogállam'?
igen. ennyire nem vagyunk képesek gondolkodni, amikor a közös pszichózis beüt. gratulálok magyar értelmiség!
hajrá magyarok...

arlequin 2010.11.05. 20:09:31

@fokabacsi:

én kérek elnézést. ;-)
minden megszólítást rávetítheted nemes harcunk ellenzőire és engedélyemmel felhasználhatod a jövőben.
köszönöm a hozzászólást és a lehetőséget.
LOL

p.s.: ezt elkalapáltam,de jó lett!

fokabacsi 2010.11.05. 20:43:47

@Roxvox: Erős fenntartással ! Fogadni nem mernék rá !

Marcellusca 2010.11.05. 20:45:24

@neccharisnyás útonálló: Há', eztetet mán elszúrtam, Kisnaccsád. :)
De legalább őszinte vagyok. Értékejje aztat! :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.05. 20:49:01

@Marcellusca:
Ó, mindég mondom, mikor kérdezik, hogy dehát mit csináljon, hogy kedveljem. Mondom: legyél ember. Na erre bámulnak nagy bamba bociszemekkel, hogy dehát ezt meg hogy. Ej, ez a mai ifjúság!

fokabacsi 2010.11.05. 20:58:15

@arlequin: Már pedig én az szabadmadarakról simán el tudom hinni !! Történt érdemi felelősségre vonás?? Akkor miről beszélsz tudod-e???

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.11.05. 21:30:00

@Marcellusca: Az áremeléseken kívül tényleg semmit. Ma olyan országban élünk, ahol egy létező hídon kicserélik a vakolatot potom 30milliárd forint közpénzből. Mindenki tudja hogy ez bődületes túlszámlázás, mégsem történik semmi. Azaz SEMMI.
Szerintem a következő ilyen projekt, amit Tarlós holdudvara és haverjai csinálnak majd meg, az Erzsébet-híd újrafestése lesz. Megoldható x millióból, megcsinálják x milliárdért... Mert élni csak kell...
@fokabacsi: @Kicsit Karcos: Én sem akaszgatást akarok, de nem állna a szakadék szélén az ország, ha a kádár-rendszer egyenlőbbjeit, (vagyis a hazátlan ingyenélőket) '90ben szépen kényszernyugdíjazták volna. Persze minimálnyugdíjjal. Másrészt, aki rászolgált és bizonyítékok vannak ellene, az ÚJ alkotmány minden szigorával lesúlytani. Ehhez '90ben alkotmányozó nemzetgűlés kellett volna. Amíg a jelenlegi rákosista alkotmány alatt élünk, erre sincs semmi esély.
@neccharisnyás útonálló: Emberiség: ez egy régtől létező magyar kifejezés.
Az emberiességet én sem tudom hova tenni. Milyen az ha valaki emberies?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.05. 21:58:12

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: "Amíg a jelenlegi rákosista alkotmány alatt élünk, erre sincs semmi esély."
De, simán meg lehetett volna csinálni.
A szándék hiányzott, nem az eszköz.

Kicsit Karcos 2010.11.06. 00:10:03

@neccharisnyás útonálló:

5-10 éve még emberiség elleni, azóta emberiesség elleni bűncselekménynek fordítják a 'crime against humanity' kifejezést (a 'humanity' önmagában fordítható így is, úgy is). Az 'emberiesség elleni bűncselekmény' viszont számomra nehezen értelmezhető, valami olyasmit képzelek el, hogy Teréz anyától valaki ellop egy vekni kenyeret, amit éppen a rászorulóknak visz. Az 'emberiség elleni bűncselemény' viszont nem fedi le azt, ha valaki egy világtól elzárt sziget összes lakosát lemészárolja. A 'társadalom elleni erőszak' szerintem pontosabban visszaadná a lényeget.

Egy használható összefoglaló itt: index.hu/kultur/korrektor/emberi/

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: tanulságos eset, ezért érdemes minél hamarabb lekerekíteni a függő ügyeket. Ha viszont tegnap mégsem sikerült, akkor ma kell, de akkor már újra is kell előtte tervezni az egészet, mert a tegnapi megoldás nem biztos, hogy ma is a kívánt hatást fejtené ki.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.11.06. 08:56:38

laspi nem szól hogy nem illik kommentekből összeollózni posztot?

jó poszt amúgy

Rwindx 2010.11.06. 12:25:11

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:
Ott azért nem újravakolnak hanem a híd szerkezeti elemeit is cserélik, ha jól tudom a teljes hídpályát. Persze ettől még durva túlszámlázásnak tűnik nekem is, de nah.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.06. 14:06:35

@Kicsit Karcos:
Á, szóval itt jön ki, hogy milyen régen szocializálódtam erre a világra. Emberiesség címszóra illik a terézanyás hasonlat, én is valami hasonlóra gondolnék. Csak tudnám, ha már 10 éve így fordítják, miért használják mégis szinkronban a kettőt mind a mai napig.

Gyerekek, a Margit-híd egy ropikon álló fémhenger. Piszkosul ideje volt már, hogy nekiálljanak, mert amikor rajta gyalogoltam, rendre győzködtem magam, hogy befelé nézzek, és ne a híd szélére, a rozsdás rohadó hídelemekre. Különben biztosan feltört volna bennem az állat, ami nem mer hídra menni, mert nem természetes neki, hogy a víz fölött bármi megállna a levegőben stabilan, anélkül, hogy beleszakadna, vagy róla az emberek lepotyognának.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.06. 15:39:41

@neccharisnyás útonálló:

"miért használják mégis szinkronban a kettőt mind a mai napig."

Mert nem ugyanazt fedi le.
Az emberiesség elleni bűncselekmények tágabb kör mint az emberiség elleniek.
előzőbe belefér szegregált területeknek akár csak az ideológia, a vallás kényszerű erőltetésének, illetve ez alapján való megkülönböztetésnek az emberi életmód, az emberi alapjogok gyakorlásában való hátrányt okozó alkalmazása is.
Ez pl nem emberiség elleni bűncselekmény.
Persze mint minden jó jogszabálynak, ennek is van kivétele, mely esetben nem állja meg a helyét a dolog.
Ennek egy bizonyos ország és vallás :)

Kicsit Karcos 2010.11.06. 18:51:09

Nézzük, máshol miért mi jár:

"The former immigration minister Phil Woolas was ejected from parliament today after two high court judges ruled that he lied about his Liberal Democrat opponent during the general election, in a judgment that is likely to have profound implications for all future campaigns."

www.guardian.co.uk/uk/2010/nov/05/phil-woolas-ejected-parliament-election

"Bíróság fosztott meg parlamenti helyétől egy munkáspárti politikust – írja a The Guardian. Phil Woolas volt bevándorlási miniszternek azért kellett távoznia, mivel bebizonyosodott, a választási kampány során szándékosan hazugságokat terjesztett liberális-demokrata ellenfeléről."

kuruc.info/r/8/69094/

Szemkilövetésért, százezrek életének romba döntéséért nálunk mi a juss?

Kicsit Karcos 2010.11.06. 19:17:12

@Kicsit Karcos:

Vö.: "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz." "Hazudtunk reggel, éjjel meg este." (Böszman)

Vö. még: Szili Katika félrefordított feje, sírós hangja.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.06. 19:37:16

@Kicsit Karcos:
Te most célozgatsz valamire? :)))))))))))))))))

Kicsit Karcos 2010.11.06. 19:49:47

@Conv: csak zavarba ejtő a párhuzam... pedig én még úgy tanultam, hogy demokráciában, köztársaságban a nép akaratából megválasztott képviselő mandátuma szent és sérthetetlen, erre most olvasom, hogy átkúrós politikusokra ez nem vonatkozik mindenhol. Nem értem én ezt.

Főleg, hogy naponta kétszázszor hazudunk: nol.hu/archivum/archiv-91066 . 2006-ra ez az érték emlékeim szerint napi öt-hatezerre is felkúszott.

fokabacsi 2010.11.06. 20:01:23

@Kicsit Karcos: "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz." "Hazudtunk reggel, éjjel meg este."
Egy ilye alak most kiáll, és igazságról makog ! "Vastagbőr" van a pofáján !:-))

trojka 2010.11.06. 20:05:50

Röhej. Mindkét oldalnak voltak és vannak bunei. Csak éppen, aki hatalmon van, annak nem jut eszébe a sajat bune, csak a másiké, amikor fordul a kocka, akkor ez is fordul. mi lenne, ha a gyulölködés helyett ennek a szerencsetlen országnak a sorsával is foglalkoznának... (egyáltalán, miert kell két oldal...vagy harminc...)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.06. 20:10:01

@trojka:

erre azok tudnak válaszolni akik a két(akárhány oldal) szarfaszúit beszavazták

Kicsit Karcos 2010.11.06. 20:14:02

@Conv: meg jogállam sincs, mert nyilván valami olyasmivel védekezett, hogy más is hazudik, főleg a bíró, napi hatezerszer, csak aznap már vagy háromezerszer, és nem a vetélytársára értette, hanem mindenkire, és nem csak akkor, hanem mindig. Szégyen, ami történt, a demokrácia és a köztársaság szégyene, amitől európaiként el kell határolódnunk, és fel kell szólítanunk az Egyesült Királyságot a jogállamiság és a demokrácia szabályainak a tiszteletben tartására.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.06. 20:31:06

@Kicsit Karcos: a gyaloggalopp óta tudjuk, hogy az angolok hülyék. angolhülyék.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.06. 21:06:55

@Kicsit Karcos: Azért ne vonjunk le messzemenő következtetéseket. A faszi tuti útjában volt valakinek, ezért lúgatták ki. Dulván.

Szoktam gondolkodni, hogy ezek a nagy lelepleződések, meg hirtelen mennek valami fejesért a rensőrök, és viszik. az tuti mind olyan, hogy összeveszik a többi seggfejjel, akikkel mutyizik, és valaki fentebb engedélyt ad a yardnak, hogy akkor vigyétek.

Simán el nem hiszem, hogy ezekről az összefonódásokról ne tudnának a yardnál, meg a felsőbb körökben is. Ilyen BKV, Sukoró, stb ügyek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.06. 21:09:08

@neccharisnyás útonálló: Azt senki nem vitatja, hogy ideje már a felújításnak, csak akkor a felújítási pénzből felújítás legyen, ne valaki zsebét tömjük...

Kicsit Karcos 2010.11.06. 23:57:21

@ColT: persze, csak nálunk az ilyenek elég ritkán vannak bárkinek is az útjában.

Biszkura visszatérve, úgy látom, hogy a Világbanknál kellene beperelni őt, ahogy a nagymenők csinálják: index.hu/belfold/2010/11/06/perel_a_slager_es_a_danubius/

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.07. 10:15:57

@Kicsit Karcos: Nem a háborús bűnösökre gondoltam, hanem nagymenő pénzemberekre, politikusokra, mint az angol képviselő, akit felhoztatok.
Háborús bűnösök is lehettek útjában valakinek, csak már nem jellemző, mert túl öregek...

trojka 2010.11.07. 10:56:04

mondok az egészre egy sztorit: egyik öreg kollégám mesélte, (még a 70-es években) hogy hadifogoly volt a dicsö szovjetunioban. neki szerencséje volt, mert többed magával egy kolhozban dolgoztak. a kolhozelnök egyszer magas állami kituntetést kapott, ment a diniom-danom egész este, még a hadifoglyok is jobb kajat kaptak. hajnalban, amikor indultak a földekre, a kolhozelnök háza elött jártak éppen, amikor nagy port verve megállt egy fekete auto a ház elött. kiugrott belöle négy feketebörkabátos urge, berohantak a házba, az elnököt alsogatyában rugdosták-pofozták ki és bevágták az autoba, majd elporoztak vele. Többet senki sem látta a kituntetett elvtársat. Na, én ezt tanmesének szántam.

arlequin 2010.11.07. 15:28:13

@fokabacsi: kívülről fújom. ;-(((

hoplita 2010.11.08. 08:29:22

@Kicsit Karcos:

"......Szemkilövetésért, százezrek életének romba döntéséért nálunk mi a juss? ....."

Egy újabb ciklus, négy évnyi további faszvakarás és pénzeső a nemnagyontisztelt kuplerájban.:(

Iustizmord 2010.11.08. 11:42:58

sajnos az pedig nem úgy megy hogy büntetni AKAROK, s keresek hozzá egy paragrafust.

szerény meglátásom szerint a nürnbergi perek , meg a radbruch-formula sok vonatkozásban jogi nonsense.

biszku büntetőügye is az volna. és ezzel nem a tetteit mentem.

hobbijógi 2010.11.15. 13:17:54

A német és a magyar eljárásjogi különbségre magyarázat lehet a radbruchi formula is, ami mentén a német alkotmánybíróság értelmezi a jogállam fogalmát: "Az erkölcs a jog alapvető eleme, és ha egy törvény ezt alapjaiban sérti, akkor nem rendelkezik a törvényesség kritériumával. Így nem válik alkalmazhatóvá." Vagyis a pozitív írott jogot felülírhatja olykor az erkölcsi alapon nyugvó íratlan természetjog.
A magyar alkotmánybíróság valamikor 1990 környékén a semmisségi törvények kapcsán (is) egyértelműen kimondta, hogy Magyarország jogállam, olyan értelemben hogy a pozitív írott jog talaján állva a jogbiztonság (kiszámíthatóság, garanciák stb.) előbbre való mint a számonkérés az előző politikai rendszer vezetőivel szemben.

arlequin 2010.11.15. 15:53:35

@hobbijógi:

hobbijógi? ;-)
ez jó.

a 'magyar' alkotmánybíróság pedig menjen a francba.

trojka 2010.11.15. 20:38:03

csak az a jo az egészben, hogy akik akkor érintettek voltak, már sem megbosszulni, sem felelösségre vonni nem akarnak, csak még élni egy kicsit (ha hagyják öket). Itt azok fröcskölik a nyálukat legjobban, akik akkor vagy még igen gyerekek voltak, vagy még a világra sem jöttek. csak az a helyzet, hogy aki nem élt valamiben, azt könnyu behulyiteni. Még ma sem tudja megmondani senki, hogy 1956-ban forradalom, vagy ellenforradalom volt. Ha pedig annyi okos van most ebben az országban, akkor valaki mondja már meg közuluk: Budaházy forradalmár, vagy ellenforradalmár...

2010.11.15. 21:39:18

@trojka: 56 ellenforradalom volt, mert egy ideológiailag magasabb szintű társadalmi rendszerről akart visszatérni egy ideológiailag alacsonyabb szintű rendszerre. Budaházy meg nem tudom, mi a fütyit akart. Lehet, hogy ő maga sem. Szerintem egy szimpla antiszociális droid, aki a dicsőséges Vörös Hadsereg emlékművén vezette le a weltschmerzenét. Pedig épelméjű ember nem tagadhatja: a leggusztustalanabb nyilas söpredék és náci megszállás elól szabadítottak fel minket. Ma úgy mondanák: "békefenntartó hadtestet" kaptunk. :-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.15. 21:45:27

@csernaja obca: :)))))))))))))

"Budaházy.... Szerintem egy szimpla antiszociális droid"

emiatt az ok miatt nem csuknak le senkit, különben már Te is ott hűsölnél :)

arlequin 2010.11.15. 21:52:00

@csernaja obca: így is van. ellenforradalom volt. mert annyira sekélyes vagy, hogy ily tengely mentén vagy képes élvezni/érteni. te baromagyú. bocs. a leggusztustalanabb nyilas söpredék és/vagy kommunista egy és ugyanazon volt. tudod, kis ország, egy söpredék. többnyire szar zsidó. ez van.
de hogy te mennyire korlátolt vagy.
ugyanis a nyilasok túlnyomó része kommunista lett. nesze neked te szerencsétlen...
'dicsőséges vörös haccsereg'? hát erőszakoljon meg téged az a tatár horda ami végigment az alföldön.
a mai békefenntartó, pedig éppen 'háborúfenntartó'.

na hagyjuk. csúnya szavak jutottak eszembe. nem mintha veled bármiféle értelmes párbeszédbe lehetne 'süllyedni'.

2010.11.16. 10:32:53

@arlequin: Ja, értem, szóval a zsidók megalapították a nyilaskeresztes pártot, kiirtották saját magukat faji/vallási alapon, majd pedig mind kommunistává lettek, és internálták saját magukat a nyilas múltjuk miatt. Jó, rendben. Tényleg én vagyok a korlátolt, hogy erre magamtól nem jöttem rá. :)

@Conv: Van egy jelentős különbség köztem meg közte között: én nem rombolok, nem lázítok, maximum néha bosszantom egy kicsit a szemzős pártdroidokat, de ezzel különösebb veszélyt nem jelentek a fennálló rendre, hiszen észérvekkel és tényekkel úgysem lehet meggyőzni itt senkit. Úgyhogy leszarnak. És én is őket.

fokabacsi 2010.11.16. 11:23:40

@csernaja obca: ""Ja, értem, szóval a zsidók megalapították a nyilaskeresztes pártot, kiirtották saját magukat faji/vallási alapon, majd pedig mind kommunistává lettek,"" Senki nem irtott ki senkit , a háború után előkerültek, és Izraelbe, USA-ba meg sok más helyre távoztak. Mint ahogy az Ország akkori lakosai közül nagyon sokan . Egy csomóan itt maradtak mint a Rosenfeld Manó , Eisenberger Benjámin , ....stb,stb !!

fokabacsi 2010.11.16. 11:25:23

@csernaja obca: ""56 ellenforradalom volt, mert egy ideológiailag magasabb szintű társadalmi rendszerről akart visszatérni egy ideológiailag alacsonyabb szintű rendszerre."" Elmebeteg !

2010.11.16. 11:30:56

@fokabacsi: Vigyázzunk ám, mit beszélünk, mert a holocaust tagadás már Magyarországon is bűntény!

Kicsit Karcos 2010.11.16. 11:44:25

@csernaja obca: nem tagadta ő a hollót, Magyarországon ilyen nem volt a büntető törvénykönyv jelenlegi állása szerint, ő meg arról beszélt. Kiirtás sem volt nálunk, volt viszont tömeges deportálása zsidóknak, magyaroknak, sváboknak.

fokabacsi 2010.11.16. 12:44:01

@csernaja obca: Nem tagadtam én semmit ! Viszont akik azt híresztelik, hogy a gyerekeket !azonnal ! "elgázosították " mégis volt aki három "haláltábori elgázosítást" is túlélt, akkor valaki nem mond igazat.
Az viszont, hogy parasztnénikének volt otthon egy fazékban három liter zsírja, és ezért kiültették a hentesbolt kirakatába , mellén táblával a zsidókomcsik, na ahhoz pofa kellett.
Aztán ahhoz is , hogy '52 ben a TSZCS szervezéskor, a "kulák" házánál (takarékos gazdálkodáshoz értő ember) elrejtettek egy pisztolyt, hogy majd jól megtalálják. Csak az volt a gond, hogy észrevették és kivitték az erdőre. Jöttek nagy garral házkutatni ,pisztoly meg sehol!! Na ekkor fordult elő, hogy könyörögtek, adják elő, mert el kell vele számolni !?!
Akkor se sok eszük volt !

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.16. 13:08:19

@csernaja obca:
és?
ez nem cáfolja azt, hogy, ha azért lecsuknának valakit mert antiszociális droid, akkor téged is lecsukhatnának.

2010.11.16. 13:12:43

@fokabacsi: Dehogynem tagadtad! Azt mondta, a zsidók a háború után előkerültek. Lófaszt! Marha sokan nem kerültek elő! Csak akire még nem került sor, mire a szövetségesek odaértek a táborhoz, azok kerültek elő.
A kulákok a 25 hold feletti földdel bíró a parasztok voltak. Ez 143866 négyzetméter. Egy ilyen méretű birtok még manapság is minimum 100 milliós érték, pedig manapság köztudottan alulértékeltek a mezőgazdasági ingatlanok (az ágazat számára kedvezőtlen gazdasági viszonyok miatt.) Próbáld meg összetakarékoskodni az uzsipénzedből egy ilyen árát, majd aztán köpködj az államosításra!

Kicsit Karcos 2010.11.16. 13:18:40

@csernaja obca:

"Dehogynem tagadtad!"

Szerintem légy résen, mert hollótagadással alaptalanul hírbe hozni valakit a büntető törvénykönyvbe ütközik, és rágalmazás miatt könnyen visszanyalhat a fagyi. A feljelentés pláne nem igazán javasolt, mert akkor még a hamis vád is előkerülhet. Tudom, hogy gáz, de nem én akartam, hogy így legyen.

Kicsit Karcos 2010.11.16. 13:25:26

@csernaja obca: érdemes lenne megtanulnod a kódolt hollótagadózás kifinomult technikáit. Ehhez bőséges szakirodalmat találhatsz az interneten, tulajdonképpen csak a kódolt hollótagadás mesterfogásait kell elsajátítanod, persze arra ügyelve, hogy néhol az ellenkezőjére fordítsd az eredeti kijelentéseket.

2010.11.16. 13:31:41

@Conv: És ki mondta, hogy azért csukták le? Soha senki! A Magyarok Nyilai miatt csukták le. Aki kormánypárti politikusok házára lövöldöz és dobál molotov koktélt, ráadásul mindezt szervezett bűnszövetkezetben, az azért ne csodálkozzon, ha úgy lesittelik, hogy még a falakat is rározsdál a cellaajtajára. Politikusank tök joviálisak voltak, megúszta az Erzsébet Hídat, a Szovjet Hősök Emlékművének meggyalázását, az alkotmányos rend megdöntésére való bújtogatást kisebb, jelképes, figyelmeztető büntetésekkel, de ez a lüke nem tanult belőle, szabadságharcos gerillának képzelte magát, és egyre jobban és jobban rázta a pofonfát, és végül túllépte azt a határt, ami már a világ bármelyik politikusának sok lett volna. Hülye fasz, mit képzelt, hogy majd ő lesz a magyar Che Guevara, és pár ócska mordállyal meg kb száz gerillával puccsot csinál? És akkor csodálkozik, hogy ha kivonják a forgalomból? :)

fokabacsi 2010.11.16. 13:35:41

@csernaja obca:" Dehogynem tagadtad! Azt mondta, a zsidók a háború után előkerültek. Lófaszt! Marha sokan nem kerültek elő!"
Mint ahogy rengetegen szintén nem kerültek elő. Csak Ők nem csináltak jól fizető iparágat belőle.
Egyébként nagyapám is harcolt, mint villanyszerelő, két nyíl volt a gallérján. :-))

2010.11.16. 13:37:54

@Kicsit Karcos: Huhú, most tele a gatyám! Hát csak tessék, jelents föl! Csak nehogy a holocaust tagadó haverkádat nagyobb lekvárba keverd vele, mint engem, hihihi.

2010.11.16. 13:45:33

@fokabacsi: Ez mellébeszéd. Az, hogy 62 millió katona és hátországi civil is megdöglött, még semmivel sem kisebbíti a "végső megoldás", a szervezett népírtás szörnyű bűnét. Hitler egy kurva nagy öngólt lőtt az egésszel, ez az igazság. Csak Németországban 5,5 millió katona és 1,5 millió civil életébe került, hogy kiirthasson 160.000 zsidót. Megérte? Lófaszt érte! Na ezért nem szabad ezt a hibát újra elkövetni!

Kicsit Karcos 2010.11.16. 13:54:09

@csernaja obca: engem nem zavar senkinek a véleménye, csak ha már így szóba került a Btk., megemlítettem, hogy pár hónapja már nem csak a ht. vonhat maga után komoly retorziókat, hanem az ezzel való vádaskodás is.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.16. 15:37:55

@csernaja obca:

tegnap még: "Budaházy meg nem tudom, mi a fütyit akart."
mára úgy látom megvilágosodtál
"Hülye fasz, mit képzelt, hogy majd ő lesz a magyar Che Guevara, és pár ócska mordállyal meg kb száz gerillával puccsot csinál?"
:)

az a baj cimbi, hogy Te nem buta, hanem ostoba vagy, éppen ezért nem bosszantó, hanem nevetséges vagy :)

Értem én, hogy neked tetszene, ha polgárpukkaszthatnál itt, vagy foglalkoznának veled érdemben, de ehhez az, hogy eljátszod a hülyét, nem elég. Még akkor sem ha az nem szerep.
Ha néha visszaolvasnád magad, látnád micsoda káoszt mutat az a sok egymásnak ellentmondó baromság amiket leírsz :) Lehetetlen, hogy ez valós gondolatvilág legyen, vagy ha igen, akkor veszélyben az életed; hamarosan összekevered a wc papírt a motorosfűrésszel :)

fokabacsi 2010.11.16. 15:59:44

@csernaja obca: Megint rettenetesen buta vagy ! Anyáméknak is volt 21 hold földjük ! Mert megkoplalták ! És voltak rá hat gyerek, +apa-anya !! Te meg lököd a hülye brossúra szövegedet.
Idiot.

Kicsit Karcos 2010.11.16. 16:24:00

@csernaja obca:

"A kulákok a 25 hold feletti földdel bíró a parasztok voltak. Ez 143866 négyzetméter. Egy ilyen méretű birtok még manapság is minimum 100 milliós érték, pedig manapság köztudottan alulértékeltek a mezőgazdasági ingatlanok (az ágazat számára kedvezőtlen gazdasági viszonyok miatt.) Próbáld meg összetakarékoskodni az uzsipénzedből egy ilyen árát, majd aztán köpködj az államosításra!"

Az is kulák, aki hátrahagy a gyerekére 20 millió forint vagyont? Vagy ő még nem, de a gyereke már igen, ha nem veri el az örökséget, sőt ő is hozzátesz ugyanennyit? Vagy csak a szépunokától számít kuláknak az ilyen család?

trojka 2010.11.16. 17:25:01

@Kicsit Karcos:
ne haragudj, de nagyon nem vagy a képben. nálunk az is kulák volt, akinek volt egy szikvízuzeme, két alkalmazottal, vagy az is, akinek volt egy kocsmája, hozzá pár négyszögöl szölöterulet (ezert egyenesen rákenték, hogy népnyuzo) ...vagy az is, aki bércsépléssel foglalkozott...ezek a "kulákok" hajnalban keltek, a tyukokkal fekudtek, ugyanugy gurcöltek, mint azok akik dolgoztak nekik, s télen, amikor nem volt munka, mindig adtak egy kis ezt-azt a munkásaiknak, hogy éhen ne dögöljenek, nem ugy, mint most...akkor, a mostaniak, akik ki tudja milyen uton szerezték a vagyonukat, ugyan micsodák... ezek valoban kizsákmányolják a munkást, (nem a kis mezogazdasági vállalkozokra gondolok)...ugy veszem észre, te is a "fényes szelek" filmjein nöttél fel...véletlenul nem voltál a keleti föcsatorna épitésénél?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.16. 17:27:16

@csernaja obca: ma 1 hektár föld ára átlagosan 500 000 ft körül van itthon, ugyanez mondjuk németországban 3 500 000 ft kb. Ha jól utánaszámolsz ez nem 100 millió, hanem alig 20 millió forint.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.16. 17:28:09

@trojka: ezt gondolom csernajanak címezted volna :)

trojka 2010.11.16. 17:37:43

@Conv:
bocs Karcos, tényleg nem te vagy a cimzett

2010.11.16. 17:50:05

@fokabacsi: 21-el nem is voltak kulákok. ;-) De akinek 50 volt, meg 100, attól nem sajnálom, hogy elvették. Annyit úgy sem tudott volna megművelni (az akkori eszközökkel). Márpedig jelszavunk vala, hogy a föld legyen azé, aki megműveli!

@Conv: Néhány dolognak utánagugliztam. De azt még mindig nem tudom, mit akart budaházy az után, hogy kilövöldözte meg felrobbantotta a maszopos politikusokat. Tegyük fel, hogy sikerült volna! Aztán mi lett volna? Királyválasztás? Kommunizmus? Anarchia? Erről nem szól a fáma. Csak arról, hogy valamit akart itt egy ilyen valaki, de ráb*szott.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.16. 18:06:59

@csernaja obca:
akkor guglizz még, és megtudod miért, mire figyelemfelhívásként történtek a dolgok, és budaházy mit akart vele elérni. :)
Ugye tudod, hogy milyen ügyeket hozott a felszínre, milyen sumákságokat buktatott meg a jó kis szoci-komcsi pajtik ügyeiben?

2010.11.16. 18:30:08

@Conv: Nem tudom. Nem is nagyon érdekel. Rossz eszközöket választott, ráadásul elővigyázatlan is volt, és lebukott. Magának kereste a bajt. Engem meg nem érdekel a sorsa. Nem tartom forradalmárnak, mert nem állt mögötte széles társadalmi támogatottság, csupán egy kis szűk klikk. Ezt, amit ő csinált, max egy szánalmas kis puccskísérletnek tudom minősíteni. :-p

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.16. 18:35:34

@csernaja obca:

rossz eszközöket mint a lenin fiúk, és az auróra? :)

tudom, tudom, csak a vörös ideológia alkalmas forradalomra, (mellékesen senki nem tartja forradalmárnak budaházyt szerintem)

én meg még puccskísérletnek sem tudom minősíteni. pont olyan nyomorult szerencsétlen mint Te, csak Ő legalább a polgári engedetlenséget valóra is váltotta, nem csak sopánkodik a rendszer ellen :)

2010.11.16. 20:22:35

@Conv: Nézd, ha valaki fejjel rohan a betonfalnak, akkor nem a fal a hibás, ha a helyett, hogy betörne, az illető koponyáját szakajtja be. ;-) Egy forradalomnak vannak bizonyos tárgyi és személyi feltételei, no meg persze fontos a jó időzítés és a megfelelő stratégia. Budaházynak egyik sem volt. Nem forradalmár, csak egy szánalmas bohóc. Ugyanúgy, mint az 56-osok, akik szintén híján voltak mindennek. Ez nem ideológiai, hanem szakmai kérdés.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.16. 20:46:16

@Conv: mármint budaházy forradalmárságával kapcsolatban.

fokabacsi 2010.11.17. 09:32:59

@csernaja obca: ""Márpedig jelszavunk vala, hogy a föld legyen azé, aki megműveli!""
Ez még egy hülye bolsevista duma !
A határ minden tenyérnyi helye meg volt művelve , amíg egyéni gazdák művelték ! Aztán lett TSZCS, és a felén gaz termett !! Mert a rohadt tahó bolsevisták irigyelték, ha valaki nem nyomorgott, hanem ment valamire . Annak örültek, ha föld"padlós" házban laktak kivéve a párttitkár. Ezért vették el a 21 holdas "kuláktól" a házát ! Hitvány utolsó buta szarházi tolvaj horda volt ami hatalomra jutott ..

2010.11.17. 11:14:48

@fokabacsi: Persze, jól kizsákmányolták a béreseiket, meg a földet is a köcsög kulákok. Bezzeg a TSZ jól képzett agronómusa tudta, mi az a vetésforgó! ;-) Megismétlem, mert látom, megint elgurult a cavingtonod: 25 hold FELETT volt kuláknak nyilvánítás.

fokabacsi 2010.11.17. 12:11:44

@csernaja obca: Mesélsz te birka bolsi ! Elvették a házát, mert kellett a párttitkárnak ! Nekem ne hazudozz, mert láttam. Még 1961-ben is beszélték a faluban. !

2010.11.17. 14:27:42

@fokabacsi: Ha törvénytelenül vették el, ugyan miért nem élt panasszal?

Kicsit Karcos 2010.11.17. 15:17:50

@csernaja obca:

"Ha törvénytelenül vették el, ugyan miért nem élt panasszal?"

Ugyanazért, amiért azok nem hívtak ügyvédet, akiknek éppen a körmeit tépték le, a veséjét verték le, a fogait törték ki, a bordáiba tapostak, az arcába húgyoztak az Andrássy út 60.-ban és egyéb helyeken. Mi a tipped, miért nem?

fokabacsi 2010.11.17. 15:49:03

Ez a "fekete fsz" valami 80 feletti párttitkár lehet . Ekkora debil fiatalabb nem lehet. Szerencsétlen !

2010.11.17. 17:35:38

@Kicsit Karcos: Blabla. Rá kellett arra szolgálni már akkor is. Érdekes, az én rokoni és baráti körömben senkitől sem vettek el semmi, senkit sem internáltak, senki sem tűnt el nyomtalan. Persze az is igaz, hogy nem voltak sem a horthy-fasizmus, sem a Nyilaskeresztes Párt prominens személyiségei. ;-)

2010.11.17. 17:41:27

@fokabacsi: Ja, és még egy kis történelemlecke: az egyéni gazdálkodás a KMP által, orosz nyomásra megvalósított földosztás után vált jellemző művelési móddá. Előtte nagybirtokok voltak. Természetesen akkor sem hevert a magyar föld parlagon, csak éppen azok, akik a mezőn güriztek, semmi hasznát nem látták, mert a burzsoázia lefölözte a hasznát, és faluhelyen gyakorlatilag középkori állapotok uralkodtak, se villany, se orvosi ellátás, se semmi. Ez ellen a bitang úri rend ellen szólt a jelszó: a föld legyen azé, aki megműveli, vagyis a parasztoké, ne holmi fél-feudális földesuraké!

Kicsit Karcos 2010.11.17. 20:21:59

@csernaja obca: jól jellemzi a Horthy-rendszer és a kommunisták közötti különbséget, hogy Horthy idejében a nem éppen rendszerbarát álláspontot kifejtő nyugatosok és társaik nyugodtan élhettek, dolgozhattak, publikálhattak stb., míg utána a kommunisták a veséjét leverték, bordáit eltörték annak, aki akár csak egy rossz szót is szólt rájuk. Ha lett volna Vastagbőr a Rákosi-rendszerben (hogy is lett volna, és nem a kor technikai színvonala miatt), és olyan hozzászólásokat eregettél volna a kormány ellen, mint amilyeneket itt szoktál, már az első után belenyomták volna a fejed az íróasztal sarkába, és rá is ütnek. Ezért a nagy nosztalgia, mert az ilyen jellegű vitakultúra híve vagy, jól gondolom? Szeretném azt hinni, hogy csak egyfajta polgárpukkasztás nálad ez a nagy bibsikomcsi-imádat, mert egyébként nem tűnsz közülük valónak.

arlequin 2010.11.17. 21:00:37

@Kicsit Karcos: csak egy szimpla hülye proli. képzett proli, tegyük hozzá. igazi félművelt. már elnézést.

2010.11.17. 22:15:05

@Kicsit Karcos: Hát persze, Prónay Pál és Ostenburg-Moravek Gyula csak cukorkát osztogattak Horthy politikai ellenzékének, de bezzeg a mocskos komenyisták, azok aztán kizárólag ártatlan emberekre hozták a csöngőfrászt, mi? ;-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.17. 23:25:29

@csernaja obca:

Ugye tudod, hogy Prónay-nak köszönhető, hogy sopron ma is magyar terület, és nem tatabánya-székesfehérvár-pécs vonalon vagy a dunánál van a magyar határ?
ugye a Szamuely Tibor vezette Lenin-fiúk által elkövetett gyilkosságok megtorlása volt ami miatt őt most emlegeted?
a párt amit Ostenburg-Moravek Gyulával létrehoztak pedig a jobboldali ellenzéke volt az 1932-es kormánynak? kormánynak?

fokabacsi 2010.11.18. 08:09:30

@csernaja obca: Te nekem ne adj leckét történelemből , Most bukott le Bécsben a Paullendvai nevű zsidóbolsikapitalista , aki maga sem tudja milyen oldalon állt éppen. Hozzáfért a pofájához,hogy jelentgessen a kádár koministáknak nyugatról. Tipikus zsidó ! Amikor nyilasok voltak akkor nyilas volt majd bolsevista lett, mindig oda futott ahol jobban fizetnek.Földet "osztottak" ('46) majd ló halálában el is vették'52). Majd újra osztottak('57), majd megint gyorsan elvették (59).
Kapkodtak mint az elmebeteg.

2010.11.18. 08:55:54

@Conv: Nem azt mondtam, hogy nem voltak érdemeik, csupán megjegyeztem, hogy én olyan nagyon nagy különbséget nem látok a horthy-fasizmus és a "kommunisták", a vörös terror meg a fehér terror között, mint Kicsit Karcos. Nem értem, miért kell a történelmi tényeket mindig aktuálpolitikai szemüvegen keresztül nézni, és különösen irritál, amikor horthyt dicsőitik. Ahhoz, hogy utolsó rohadéknak mondjam, elég ha csak arra gondolok, hogy nem általlott rálövetni arra a IV. Károlyra, akinek korábban hűségesküt tett, és akinek a nevében "kormányzott." De van még a róvásán ezen kívűl is bőven. A szerecsent hamarabb fehérre lehetne mosdatni, mint horthyból pozitív történelmi figurát faragni, nem is értem, mit látnak benne az imádói? Jó, persze, a hagyományokat becsülte és próbálta őrizni, ez szép dolog, de ezen túlmenően nem volt más, mint egy pitiáner, puccsista, antiszemita diktátorocska.

hoplita 2010.11.18. 09:14:19

@csernaja obca:
Horthy-fasizmus....??????

Mennyél mán a picsuba ezzel a süket bibsibolsi dumával!!
Le vagy maradva hapsikám, úgy 30 évvel.....meg némi infóval..:)))))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.18. 09:19:21

@csernaja obca:

:) tudod, imádom, hogy milyen szertelenül tudod a tényeket figyelmen kívül hagyva a történelmi tényeket politikai-ideológiai szemüvegen keresztül szemlélni, miközben ezt számonkéred olyanokon akik tényeket hoznak fel a hülyeségeiddel szemben :)

Neked ez nem juttatja eszedbe az analógiát a segg és a száj kapcsán? :)

hoplita 2010.11.18. 09:19:41

@csernaja obca:

".....Ahhoz, hogy utolsó rohadéknak mondjam, elég ha csak arra gondolok, hogy nem általlott rálövetni arra a IV. Károlyra, akinek korábban hűségesküt tett, és akinek a nevében "kormányzott."...."

Tudod mit eredményezett volna egy magyarországi Habsburg restauráció?
A magyar államiság végét.....a kisantantnak és nagyfiú patrónusainak - a békaevőknek, meg a pudingfejűeknek - ürügy lett volna a megszállásra és a teljes feldarabolásra.
És ezzel Horthy tisztában volt...ellentétben azokkal, akiknek erről fingjuk sincs, de osztják az eszet....90 év múltán is.:(
Nem ártana a tisztában lenni bizonyos tényekkel, összefüggésekkel, mert anélkül csak bohócot csinálsz itt magadból.

2010.11.18. 11:59:07

@hoplita: Azt senki sem tudhatja biztosan, mi lett volna ha. De azt biztosan tudhatjuk, hogy mi lett: egy esküszegő bohóc belebújt Hitler seggébe, belerángatta az országot egy olyan háborúba, amiből nem kerülhettünk ki győztesen, és ez által közvetve okozójává lett annak, hogy 50 évre elvesztettük a nemzeti függetlenségünket. És ami a legpofátlanabb az egészben, hogy mindezt büntetlenül megúszta, és a napfényes Portugáliában üdülgetett az eladott zsidó aranyfogakból származó pénzéből, miközben mi itt meggebedtünk, hogy ujjáéptsük a füstölgő romokat és kifizessük a háborús jóvátételt, az ő háborújáét, amelyből a mi rokonainknak legfeljebb egy golyó jutott a fejébe, vagy rosszabb esetben az évekig tartó orosz hadifogság Szibéria nem éppen vendégszerető tájain. De ti csak imádjátok a horthykátok, vigyetek koszorút a sírjára! Részemről elmentem hányni.

arlequin 2010.11.18. 12:25:17

@Conv:
"Neked ez nem juttatja eszedbe az analógiát a segg és a száj kapcsán? :) "

ugye mondtam már, hogy aljas vagyol?
biztos, hogy mondtam...
;-)

hoplita 2010.11.18. 13:11:47

@csernaja obca:
Bazmeg......fogjál könyveket a kezedbe és tanuld újra a XX.századi történelmet, mer' ez így nagyon karcsú.
Bár erős a gyanúm, hogy a megelőző századok-ezredek históriáját sem igazán nyomatod készségszinten..:)))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.18. 13:38:22

@csernaja obca:

ejj ejj :)

Neked boldognak kellene lenned, hiszen ha nem lépünk be a háborúba Németország oldalán, akkor nem lehetett volna itt a dicsőséges vörös hadsereg és nem lehetett volna rákosi, meg kádár és a többi példaképed hatalmon, nem építhettük volna a szocializmuson keresztül a kommunizmushoz vezető utat! :)
meg nehogymár a málenykij robotot hadifogságnak tekintsd a szépséges szibéria anyácska kebelén :)

kiesel a szerepedből tesó, hát milyen dolog ez, hogy még tisztességesen provokálni sem tudsz, csak kiröhögtetni magad? :)

guma 2010.11.18. 13:39:46

@Conv: belendültél???????

2010.11.18. 17:34:57

@Conv: Az, hogy én minek örülök, és minek nem, az nem egy történelmi tényező. (És ugyanez mondható el rólad is.) Az viszont tény, hogy horthyt mindenki utálta: a munkások a Dicsőséges Őszirózsás Forradalom vérbe folytásáért, az arisztokraták pedig IV. Károly trónfosztásáért. Bizony, ha nem áll mögötte Gömbölini meg az országunkat már akkor is csak lábtörlőnek használó Antant, akkor egy kettőre szurokba és tollba forgatták volna őkormányzóságát, és a kutya se csaholt volna utána.

2010.11.18. 17:50:39

@hoplita: Szerintem inkább nektek kéne újra tanulni. De nem ám egymás hagymázas cikkeiből a kurucinfón!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.18. 17:52:18

@csernaja obca:
Ó, nem is mint történelmi tényezőt, csupán mint humorforrást említettem meg az örömödet.

Fura tényeket látsz te a világban, lehet, hogy ha kihúznád a fejed és széttekintenél nem csak rákosi pajtás bélbolyhainak fodrozódásából olvashatnád ki az eseményeket :)

Bár szerintem megvakulná/kiégne az agyad a rengeteg új információtól, maradj tehát ebben a pózban :)

arlequin 2010.11.18. 18:20:03

@csernaja obca: "tanulni, tanulni, tanulni!"
ez a tipikus esete annak az emberfajtának aki mindig csak tanul, de nem ért meg semmit...

@Conv: lassacskán úgy tűnik, hogy a kartárssal való 'vitád' egyfajta maszturbáció lenne. ;-)
de melyik végén állsz a lónak?

guma 2010.11.18. 19:21:36

@arlequin: Eztetet nem illik tudakolni? De jól vetted észre a fickós kedvét máshol már ajánlgatja bőszen a sajátját :) DDDDDDD

2010.11.18. 19:33:58

@Conv: Hagyjuk az én személyemet... mondd, konkrétan te melyik részletet ismered másképp, mint ahogy írom, és kapod a linket vagy az irodalom címét, ami engem igazol. Na, tessék, neked is álla pálma, kezdd ki, amit mondok! Csak vigyázz, nehogy saját magadból csinálj a végén bohócot. ;-) Ti tisztára olyanok vagytok, mint a csajok: világnézetetek nem racionális, hanem emócionális alapú, és ha valami nem illik bele a rózsaszín ködötökbe, akkor az hazugság, aki mondja, az meg hülye. Vagy ti tényleg csajok vagytok? Akkor bocsi. :)

arlequin 2010.11.18. 19:44:10

@Conv: én pedig a stoppos vagyok ;-)
@csernaja obca: te pedig tisztára olyan hülye vagy mint egy férfi. racionális. és ami nem illik bele a szögletes kockádba, akkor az aki mondja, az meg hülye. Vagy te tényleg férfiak vagy? Akkor bocsi. Abból éppen egy oldalborda hiányzik, hogy rendes ember legyen...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.18. 19:54:48

pl. kezdjük a legfrisebb hülyeségekkel :)

"Az viszont tény, hogy Horthyt mindenki utálta: a munkások a Dicsőséges Őszirózsás Forradalom vérbe folytásáért, az arisztokraták pedig IV. Károly trónfosztásáért. "
és ha én adom annak a linknek a cáfolatát amit Te beraksz ide akkor ki nyert? :)

Koma, elhiszem, hogy tudsz téged igazoló dokumentumokat mutatni, mindkét oldalról vannak ilyen írások, a balik oldalról értelemszerűen több, mert a második világháború utáni marxista történetírás szerzői és ideológusai is saját érdeküknek megfelelően torzították Horthy megítélését:
Horthyt minősítették többek között fasisztoidnak, diktatórikusnak és népnyúzónak. A pozitív Horthy-kép megszüntetése érdekében érdemeit elvitatták, tevékenységét pedig a magyar történelem mélypontjaként mutatták be.

A rendszerváltás után azonban a magyarországi történetírás szakított a korábbi szemlélettel és mostanra jóval objektívabb Horthy-képet tudott kialakítani. Tevékenységének főbb elemeit illetően többnyire megegyeznek a történészek nézetei, azonban számos kérdésekben még mindig nincs egyetértés közöttük. Ilyen például az antiszemitizmushoz való viszonya.

Horthy Miklós megítélése kétségkívül kedvező volt a Horthy-korszak nagy részében. A tanácsköztársasággal szemben álló erők az „országmentőt” látták benne az „országvesztőkkel” szemben. Ebben szerepe volt a revíziós sikereknek is, amely során békés úton, a politika segítségével Magyarországhoz visszacsatolták az elvesztett, magyarlakta területek döntő többségét. Emellett a jelentős gazdasági fejlődés és modernizációs törekvések is ebbe az irányban befolyásolták a közvéleményt

"Bizony, ha nem áll mögötte Gömbölini meg az országunkat már akkor is csak lábtörlőnek használó Antant, akkor egy kettőre szurokba és tollba forgatták volna őkormányzóságát, és a kutya se csaholt volna utána. "

Gömbössel kapcsolatban ajánlom Horthy Miklós: Emlékirataim című könyvét.
Az egykori kisantant propagandistái támadták Horthyt, mivel a trianoni békeszerződésben Magyarországtól megszerzett területek megtartására törekedtek, amit jórészt szintén magyarellenes propagandájuknak köszönhettek.
Hitler külön bírálta, hogy Horthy rendszere vonakodik meghozni a zsidótörvényeket.

guma 2010.11.18. 20:03:43

@Conv: pl " pősze enélkül a húzás nélkül is bekaphatja :) "

Fura az ízlésed, vagy nagyon fickós ma a hangulatod (választhatsz :))) DDD), Csak ennyi...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.18. 20:18:49

@guma:

karizmatikus, adakozó egyéniség vagyok, megosztom másokkal amim van :)

arlequin 2010.11.18. 20:22:41

@Conv: azt hiszem túl sokat olvastál keresztény könyveket és rád ragadt a karizma. az ilyet nevezzük valláskárosultnak...
p.s.: mostan büszkélkedek egy kicsit. ez a 'valláskárosult' kifejezés tőlem származik. tizenéve ötlöttem ki egy hirtelen őszinteségi roham alatt. most már az egész ország használja (ki is húzom mind a 156 centimet! na jó, vmivel magasabb vagyok...)

2010.11.18. 20:31:13

@Conv: A horthyval szembeni gyűlöletről és megvetésről még Török Imre sportújságíró visszaemlékezéseiben is olvashatsz (Kedves lovakról, furcsa emberekről), és pedig neki aztán abszolúte semmi ideológiai érdeke nem fűződött hozzá, hogy visszadatált anekdótákat találjon ki erről. Kétségtelen, hogy mintegy 25 éves uralmának nagyobbik részében, úgy 15 évben nyugodtan aludhatott. Ennek az ára 10 év fehérterror, mely eszközeiben éppen úgy nem válogatott, mint a Rákosi rendszer (sőt, utóbbiban a gulágok felállítása és az internálások jogalapját pontosan a huszas évekbeli jogszabályok adták!), és Gömbölini csak 1932 után merte feloldani a statáriumot, továbbá ennek ára volt a hagyományos magyar főrendi arisztokrácia (Festeticsek, Eszterházyak, Andrássyak stb) mellőzése, és a kapitalista selfmademanokkal helyettesítése, ami azért finoman szólva is furcsa egy hagyományőrző szerepben tetszelgő kormányzótól.
Hitler meg nem tudom, mit bugyogott, a Kristallnachtra már kész volt nálunk is az Első Zsidótörvény, és rá egy évre megvolt a második is, 1941-re pedig teljesen holokaszt-konform volt az országunk.

guma 2010.11.18. 20:31:25

@Conv: Ennyire nem lehetsz minden téren adakozó! :))) DDD
@arlequin: Te meg ötölj - hatolj csak tovább, még eu-s támogatást is pályázhatunk arra a pár centire, ha jobban megy tőle a bot :) DDD

2010.11.18. 20:36:46

@arlequin: Mindig is a racionális férfiak vitték előre a világot. Amíg a lököttek bégettek meg imádkoztak a templomban, vagy a humunculust próbálták megteremteni, ami elvezet majd a fémeket arannyá változtató Bölcsek Kövéhez, addig mi, racionális férfiak, feltaláltuk a kereket, a hajót, a gőzgépet, a téglát, a legrondább betegségek gyógyírjait, a villanykörtét, a kompjutert, meg milliónyi egyéb dolgot, ami széppé és kényelmessé teszi az életet. ;-) A csajok helye a főzőkanálnál van, amihez nem értenek, abba nem kell belekotyogniuk.

arlequin 2010.11.18. 20:48:55

@csernaja obca: aha. persze. a sok mitugrász aki állandóan vmi többre vágyott és létrehozta hiroshimát meg a megelőző csapást. racionális... a bokáig sem ér az intellektusnak. de menjél számlálj birkákat szavazáson.
éljen az éljen!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.18. 21:01:20

@csernaja obca:

Gömbös-Horthy viszonyról:
Hatalmi ambícióit és egyéb törekvéseit mind a munkásságot képviselő szociáldemokrata, mind a kisiparosok és az állami alkalmazottak egy részét képviselő keresztényszociális szakszervezetek is elutasították, a tekintélyuralmi állam kialakítását Horthy és a hagyományos vezetőréteg is ellenezte. Bethlen és köre kibuktatásával Gömbös kivívta Horthy ellenszenvét is.

"Hitler meg nem tudom, mit bugyogott,"

Hitler megítélése eleinte pozitív volt Horthy irányában, azonban a Csehszlovákia, majd a Lengyelország elleni agresszióban való részvétel megtagadása után egyre nagyobb ellenszenvet érzett a vele többször is ellenkező kormányzó iránt. Horthy pedig „brigantiknak és bohócoknak” tartotta a nácikat. Horthy rendszere vonakodott meghozni a zsidótörvényeket, ez Hitler eléggé nehezményezte.

"1941-re pedig teljesen holokaszt-konform volt az országunk. "

Nem tudom milyen teljes holokausztkészségről beszélsz 1941-re az országban :)
1939 és 1941 között körülbelül 10-20 ezer zsidó menekült Magyarországra, Cseh- és Lengyelországból, Ausztriából, Németországból és Szlovákiából, mert itt biztonságban voltak.
1942 márciusában Magyarország miniszterelnöke Kállay Miklós lett. Kállay el szeretett volna szakadni a németektől és kilépni a háborúból valamint elutasította a nácik zsidópolitikáját. Két évig tartó miniszterelnöksége alatt mindvégig ellenállt a német nyomásnak, így Európa többi részeivel ellentétben Magyarországon a zsidó lakosság biztonságban érezhette magát. A Kállay-kormány 1942-1943 folyamán összesen nyolc alkalommal állapodott meg a németekkel a külföldön élő magyar zsidók hazahozataláról. 1944. március 19-én Magyarországot megszállta a német hadsereg, míg a németellenes Kállay utódja Sztójay Döme lett a miniszterelnöki székben. A deportálás pontos terveit és a kapcsolódó jogszabály-tervezeteket Endre László és Baky államtitkárokkal történt konzultációk után, a kormányhoz Jaross miniszter nyújtotta be. A zsidóellenes intézkedések első hullámát a 1944. március 29-én tartott kormányülésen fogadták el.
1941 július végétől a magyar szervek néhány hét alatt mintegy 16-18 ezer zsidót szállítottak át a határon a németek által megszállt keleti területekre. 1942 és 1944 között a konzervatív Kállay-kormány leállította a deportálásokat, Horthy mint kormányzó szabad kezet adott a kormánynak. Vviszont miután [érted? miután megszállták az országot! hogy a magyarokat, az országot mentsék a pusztítástól] 1944. március 19-én a német csapatok megszállták Magyarországot, a megszálló csapatokkal együtt Magyarországra érkezett az ún. különleges bevetési egység (Sondereinsatzkommando – SEK), melynek feladata az ország „zsidótlanítása” volt.
A magyar „különbéke-tapogatózások” következményeként Hitler elrendelte, hogy a német vezérkar dolgozza ki Magyarország megszállásának a tervét. Március 15-én Hitler tárgyalásra hívta Horthyt melynek következményeként, a német nyomás hatására, Horthy megígérte, hogy nem ad parancsot az ellenállásra, meneszti Kállay-t és a németek elvárásainak megfelelő kormányt nevez ki. Cserében Hitler megígérte, hogy a megszállás csak átmeneti lesz.
Horthy 1944. június 26-ára koronatanácsot hívott össze, melyen javasolta a deportálások beszüntetését. Ennek ellenére Sztójay miniszterelnök és Jaross Andor belügyminiszter sikerrel szabotálta Horthy szándékait.

2010.11.18. 21:18:26

@arlequin: Attó, hogy valaki okos, még lehet gonosz. De aki buta, az sem mind ártalmatlan, sőt! Ezek teljesen különböző dolgok, nem egymásból következőek. Pont ez volt Hitler orbitális tévedése, hogy azt hitte, az etnikai/vallási hovatartozás alapvetően meghatározza az ember személyiségképét. Nem így van. Viszont az ember személyiségképe alapvetően meghatározza a világhoz való viszonyát, néha a vallását is.

arlequin 2010.11.18. 21:23:31

@csernaja obca: csak az a gond kedves ember, hogy egyáltalán nem ugyanazt értjük ugyanazokon a szavakon. innentől fogva igen nehéz beszélgetni. nemde?
egyáltalán nem arról beszélsz amiről én.
bátorkodtam rámutatni, hogy létezik valami 'több' a racionális és az emocionális felett. és az nem a 'tudatalatti'. de te annyira vulgármaterialista szókészlettel és gondolatcsapásokkal dolgozol, hogy eleve feleslegesség és lehetetlenné tesz bármiféle valódi párbeszédet.

Rwindx 2010.11.19. 00:52:06

@Conv:
Nem fejezted be, ugyanis 1944 augusztus 29-én Horthy kivágta Sztójayt és leállítatta a deportálásokat,és még aznap Lakatos Géza királyi honvéd vezérezredes lett megbízva a miniszterelnökséggel, illetve azzal hogy tervezze meg az ország kilépését a háborúból. Október 15-én a németek Horthy fiát elrabolták, Horthyt megzsarolták, Lakatost letartóztatták és bebörtönözték a kollaboráns Szálasi pedig kormányra került. Ekkor indultak be a valódi deportálások.

Kicsit Karcos 2010.11.19. 08:49:22

@Rwindx:

"a kollaboráns Szálasi pedig kormányra került. Ekkor indultak be a valódi deportálások."

Biztos vagy ebben?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.19. 09:39:45

@Rwindx:
csernaja válaszára vártam a folytatással egy kicsit bővebben, de nem teljesen ezzel a tartalommal, mivel van sejtésem mivel próbálkozna a továbbiakban :)

@Kicsit Karcos: :)
A németek 1944 augusztusában, a román kiugrás és Horthy hasonló irányba tett lépései hatására álltak végül Szálasi mögé. Hitler külön parancsára szeptember folyamán a nyilasok megkezdték a hatalomátvétel megszervezését. Október 15-én a kormányzó kiugrási kísérletét követően a német és nyilas csapatok megszállták a főváros stratégiai fontosságú pontjait, este Szálasi bejelentette a hatalomátvételt és a háború folytatását.
A Harmadik Birodalomba munkakölcsönzés címén indítottak útnak zsidókat, ezek nagy része valójában a koncentrációs táborokba ment.
Szálasi, Sztójay Dömével szemben, vonakodva deportálta a magyar zsidóságot. Bár antiszemitizmusa vitathatatlan, de a németek erőteljes nyomása ellenére 1944 novemberében létrehozatta a védett pesti gettót. A német fél felhívta Szálasi figyelmét a védlevelek nemzetközi jog szerinti érvénytelenségére, ő azonban mégis elfogadta azokat.
Szálasi zsidókkal kapcsolatos politikája jelentősen jobb volt, mint a német megszállás után a Sztójay-kormányé. Szálasi nem akarta megölni a zsidókat, hanem inkább a dolgoztatásuk híve volt. A megnyert háború után pedig a zsidóságot ki akarta telepíteni Magyarországról

Kicsit Karcos 2010.11.19. 10:04:02

@Conv: valójában a zsidók szerint is '44 tavaszán lezajlott a deportálás oroszlánrésze. Szálasi már inkább csak a paták kidomborításaképpen lett zsidófalónak megjelölve. Egyébként olvastam Szálasinak A magyar állam felépítésének terve c. írását, én abban semmi ántiszemitizmust nem láttam visszaköszönni, egyszerű nemzeti-vallási kisebbségként kezelte őket emlékeim szerint, és mint ilyeneknek, speciális jogokat is biztosított volna nekik, de történészek biztos több forrást ismernek. Hogy nem szerette őket, az még nem ántiszemitizmus a szó mai értelmében. Szerintem nem is minősítette őket sehogy sem, mint pl. Hitler a Mein Kampfban. Érdemes volna tisztába tenni ezt a kérdést is, különös tekintettel arra, hogy akkoriban nemcsak zsidókat, hanem németeket és magyarokat is százezerszám deportáltak, ami valahogy feledés homályába látszik merülni.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.19. 10:34:51

@Kicsit Karcos:

44 tavaszán valóban sok zsidót deportáltak, azonban azok a budapesti kivégzések (az ominózus dunapartiak) deportálások ekkor kezdődtek igazán (eddigre a vidéki zsidóságot valóban nagyrészt már deportálták).
A mennyiségi deportálások valóban tavasszal zajlottak (amit ugye leállítottak aztán) de a pesti zsidók a szálasi időszakban lettek irtva, deportálva főként). Persze ez nem azt jelenti, hogy ez Szálasi utasítása alapjn a személyes amntiszemitizmusából eredt, hanem leginkább a német megszállásnak köszönhető.

Egyébként ezt az antiszemita dolgot valóban tisztázni kellene, nem csak ez ügy kapcsán, hanem a mára vetítve is, Szálasiék egyébként a Sztójay kormányhoz képest kifejezetten filoszemitának számítottak zsidó ügyben szerintem.

Kicsit Karcos 2010.11.19. 11:17:47

@Conv: én onnan közelíteném meg ezeket az eseményeket, hogy a világháború az egész ország számára kurva nagy tragédia volt, mint ahogy ez a legtöbb háborúval egyébként lenni szokott. Szemernyivel nem látom borzalmasabbnak azt, hogy a zsidókat gettóba zárták, és ott kényszermunkát végeztettek velük, sőt, mint azt, hogy a többieket meg kiküldték a Don-kanyarba harcolni, ahol egyébként szintén nemcsak a vörösök golyóitól lehetett elesni, hanem baráti tűzben is, vagy aki szökni akart, azt ott ugyanúgy lelőtték, mint aki a gettóból akart lelécelni. A háborúk ilyenek, ezt nyugodtan lehet borzalmasnak hívni, de azt nem lehet, hogy szétválogatjuk így az embereket, hogy az egyik helyről menekülőt lelőni természetes, a másikról menekülőt lelőni soha el nem évülő, példa nélküli, embertelen gaztett.

Azt sem lehet elvárni, hogy mindig mindenki remek döntéseket hozzon. A vörösök elleni harc céljával így utólag is maradéktalanul egyetértek, abban a helyzetben én is szinte mindent arra tettem volna fel. Az eszközöket talán másképpen válogattam volna meg, de utólag könnyű okosnak lenni. A nemzeti-területi alapú szétválogatás teljesen természetes volt a nem is olyan régi időkben, ld. a Székely Hadosztályt. Ma már más megközelítése van a dolgoknak, a többség objektív - nemzeti-vallási stb. megközelítéstől mentes - szabályokat igyekszik alkotni, azt viszont mindenkinek ugyanúgy be kell tartania. Ezt az elvet számonkérni viszont régebbi korok döntéshozóin teljesen abszurd, és arról sem vagyok meggyőződve, hogy a mostani doktrína az egyetlen helyes, igazságos és eredményes álláspont.

A teljes egészében Magyarország területén kívül történt holokauszt eseményeinek tényeivel és azok értékelésével kapcsolatban természetesen maradéktalanul osztom a büntető törvénykönyv téziseit, így azokra nem is igazán akarok kitérni. Szálasi szerepének megítélése viszont igen kevéssé alapul tényeken, és sokkal inkább zsigeri érzelmeken. Belőle jelkép lett, Sztójayból pedig valamiért nem. Valójában Szálasinak leginkább Sztójay bűnei voltak-vannak felhánytorgatva.

guma 2010.11.19. 11:21:32

@Kicsit Karcos: @Conv: Fiúk ez nagyon jó gondolat.

Nem kellene nektek egy kicsit összefogva, vagy külön - külön akár itt (mint Horizont) egy posztot írni ebben a témában. Sokat lehetne tanulni tőletek, és ilyen higgadt elemzés nagyon kell a mai világban!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.19. 11:36:17

@guma:

voltaképpen nem igen van rá szükség szerintem.
Karcos is, én is már leírt anyagokból vesszük az ismereteinket (legalábbis gondolom karcos sem végzett kutatómunkát ebben a témakörben - ugyanúgy mint én sem - amit még senki más nem publikált), ezek már leírt, megjelent tények, ismeretek, akit érdekel a téma, már ismeri őket, aki pedig nem akarja ezeket elfogadni, illetve más (egyáltalán bármilyen) ideológia mentén nézi a történelmet, mint pl csernaja, azt nem igen fogja sem meggyőzni, sem elgondolkodtatni a dolog.

A tények ismeretének lehetősége adott, mindenkire rá van bízva (és nagyon helyesen van így), hogy mit gondol, miként értékeli saját vagy környezete szubjektiv megitélése szerint az eseményeket, vagy pedig egyáltalán mennyire kíván objektív maradni csak a tények figyelembe vételével érzelmek nélkül elemezni azokat, s döntést/ítéletet hozni magában.
Semmivel nem alacsonyabb rendű, vagy elítélendőbb akár csernaja álláspontja az időszakkal kapcsolatban mint akár a hungaristáké vagy "Horthystáké", akár az enyém vagy karcosé. Elvárhatatlan, hogy egy ilyen kaliberű eseményt egyformán ítéljen meg minden ember.
Persze a történetírástól már elvárható lenne az objektivitás.
Azonban nem tartom magam olyan felkészültnek a témában, hogy mindenre kiterjedő, akár vita kezdeményezésére alkalmas postot tudnék írni róla. Osztani tudom az észt egy-egy szegmensről, természetesen a személyes véleményem és meglátásaim alapján, azonban ez nem elegendő egy ilyen mélységű, volumenű téma konkrét és korrekt ismeretterjesztéséhez.

guma 2010.11.19. 11:45:47

@Conv: A gondolat tőletek származik :
@Kicsit Karcos: Érdemes volna tisztába tenni ezt a kérdést is, különös tekintettel arra, hogy akkoriban nemcsak zsidókat,
Majd te : Egyébként ezt az antiszemita dolgot valóban tisztázni kellene, nem csak ez ügy kapcsán, hanem a mára vetítve is,

Ezzel is maradéktalanul egyet értek :"A tények ismeretének lehetősége adott, mindenkire rá van bízva (és nagyon helyesen van így), "csak tudod, ha nem keresgélni, hanem látja az ember egy helyen akkor az más ...

Kicsit Karcos 2010.11.19. 12:24:29

@Conv: szintén egyetértés.

@guma: itt egy helyen láthattad, amiket írtunk (Conv, csernaja obca, Rwindx, én stb.).:)

Egyébként ami egészen biztosan az akkori események megértésének útjában áll, az az akkori főszereplők irományainak széleskörű megismerése útjában álló akadályok sora. Pedig mint ahogy a kommunizmust sem lehet megérteni Marx, Engels vagy Lenin írói munkásságának ismerete nélkül, ugyanígy a többi oldalt sem.

Íme néhány:

www.radioislam.org/historia/hitler/mkampf/hun/index.htm
suttogo.mozgalom.org/irodalom/irodalom.php?id=11
www.hungarian-history.hu/lib/horthy/horthy.pdf

Kicsit Karcos 2010.11.19. 12:28:59

@guma: és persze a fasizmusnak, mint a náci kártya ászának (köszi a kitalálónak) az alapműve: suttogo.mozgalom.org/irodalom/irodalom.php?id=12&x=mussolini2

Kicsit Karcos 2010.11.19. 12:40:52

@guma: és hoppá, Horthy emlékiratai magyarul is elérhetők, be is falom a hétvégén, ha lesz időm:

www.nemenyi.net/doc/02HorthyEm.pdf

guma 2010.11.19. 12:43:36

@Kicsit Karcos: OK! Tudod sokkal felszínesebb az átlag ( én is!!!) és nem ás le ennyire. Összeszed ezt -azt és koromnál fogva a töri tanítást sem emelhetem alapnak...
Ezért jó olvasni amikor ilyen higgadtan tálaljátok az anyagot (mert másik nagy hiányosságom, hogy nem igazán mélyedtem el benne sosem!). Köszi :)))
@Conv: Keked is KÖSZ :)))

2010.11.19. 18:35:31

@Conv: Köszönöm a részletes leveledet. Bizony, nem tudom, milyen személyes viszonya volt Horthynak Hitlerrel és Gömbölinivel, de őszintén szólva nem is nagyon érdekel. A 44-es kiugrási kísérlet nekem túl kevés, túl későn kategória. Naná, hogy amikor már láthatóan süllyedt a fasizmus hajója, minden patkány menekült róla.
Az első zsidótrvény (1938) kimondta, hogy a 10 értelmiséginél többet foglalkoztató munkahelyeken max 20% lehetett a zsidó. A második zsidótörvény (1939) ezt 6%-ra szigorította, a közigazgatásból, közoktatásból és engedélyeztetés alá eső kereskedelmi és ipari tevékenységekből teljesen kitiltotta őket, és ez már faji alapon definiálta a zsidót. A harmadik zsidótörvény (1941) már azt is megtiltotta, hogy keresztény és zsidó között akár alkalmi sexuális kapcsolat, akár házasság legyen. Ezzel kész volt a mű, gyakorlatilag vihették a zsidókat auswitzba a nélkül, hogy hiány maradt volna utánuk. Horthy meg semmit sem csinált ellene.
Elfelejtetted említeni, hogy az az 1939 és 1941 között idemenekült 10-20 ezer zsidó meg vagy hamis papírokkal bújkált, vagy pedig "biztonságos" internálótáborokba zárták őket. (Volt egy külön e célra fundált hatóság, az un Külföldieket Ellenőrző Országos Központi Hatóság) Már 1941 júliusában, a Szovjetunió elleni háború megkezdésével párhuzamosan megkezdődött a magyar állampolgársággal nem rendelkező zsidók összegyűjtése, és az összegyűjtött, körülbelül 18 ezer embert augusztus 27-28-án a magyar határtól mintegy 100 kilométerre lévő Kamenyec-Podolszkij környékén (a helyi zsidó lakossággal együtt) tömeges kivégzésekben legéppuskázták. Talán ennyit a "horthy volt a magyarországra menekült zsidók nagy barátja" mítoszról. Aki pont ide menekül, nagyon rábaszott, ez tény, és ekkoriban még nem volt elrabolva horthy fia és nem volt megszállva az ország a nácik által, szálasy meg legfeljebb a szélről ordibált.
Kállay egy másik történet, az ő idején csakugyan nem voltak deportálások, de azért több zsidótörvényt elfogadott a parlament, és a külföldön, meneklés közben elkapott zsidók deportálása felett azért ő is szemet húnyt, legfeljebb néhány gazdag és befolyásos barátokkal rendelkezőnek engedélyezték a hazatelepülést, biztosították számukra az átmeneti védettséget - ez azonban csupán a puszta vegetációjukra vonatkozott, jogfosztott, másodrendű állampolgárok voltak mindaddig, amíg végül értük nem jött a sonderkommandó.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.19. 18:57:26

@csernaja obca:
"...idemenekült 10-20 ezer zsidó meg vagy hamis papírokkal bújkált, vagy pedig "biztonságos" internálótáborokba zárták őket. (Volt egy külön e célra fundált hatóság, az un Külföldieket Ellenőrző Országos Központi Hatóság) "

A hamis papírokra a Cseh- és Lengyelországból, Ausztriából, Németországból és Szlovákiából meneküléshez volt szükségük, nem a magyarországi tartózkodás miatt te szerencsétlen :)
Ilyen hatóság ma is működik, idegenrendészet (BÁH) a neve és a menekültek ma is táborokban vannak elhelyezve :)

"...Kamenyec-Podolszkij környékén (a helyi zsidó lakossággal együtt) tömeges kivégzésekben legéppuskázták. Talán ennyit a "horthy volt a magyarországra menekült zsidók nagy barátja" mítoszról. "

azt elfelejtetted megemlíteni a dologgal kapcsolatban, hogy Fridrich Jeckeln SS-tábornok alakulata volt aki a Kamenyec-Podolszkij vérenzést csinálták, nem a magyarok.
Horthy jóváhagyásával a magyar állampolgársággal nem rendelkező zsidókat gyűjtötték kárpátaljára magyarországról kitelepítve amagyar hadsereg műveleti területén. Háborús okokból minden nem magyar állampolgárságú szemben álló félhez tartozó nemzetiséget kitelepítettek, nem csak a zsidókat. A mészárlással egyidőben egyébként a térséget a németek vették át, már nem volt a magyar hadsereg műveleti területe. Amikor a magyar hatóságok tudomást szereztek a történtekről, tiltakozásba kezdtek. :)

Tudod, ha már eseményekkel dobálózol, akkor azt korrekten írd le miért és hogyan történtek a dolgok, mert ez így csak manipulatív bolsevik tempó amit előadsz :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.19. 19:03:29

@csernaja obca:

jah és ezen jót röhögtem:

"amíg végül értük nem jött a sonderkommandó"

a sonderkommandó a gázkamrában és a táborban megöltek holttesteit elégető, főleg zsidókból álló munkacsapat volt bazzeg :)

amire te gondolsz, az a Sondereinsatzkommando. Azonban az az 1944. március 19-én Eichmann vezetésével Budapestre érkezett alakulat, amely a zsidók gettósítását és deportálását szervezte a magyar belügyi hatóságokkal együttműködve.
Nem tudom feltűnt-e a dátum ennél? 1944. nem '39-'41

abandi 2010.11.19. 19:40:10

@csernaja obca:
jaj de fáj, még most is, Te kis csacsilány...

2010.11.19. 19:52:57

@Conv: felhívom figyelmedet, hogy a holocaust rémségeit nem csak tagadni, hanem bagatellizálni is bűn. A mai menekülttábor meg a fasiszta internálótábor teljesen más dolog. Ez már csak abból is látszik, hogy a mai menekülttáborokba gyűjtött külföldieket nem viszik el háborús ővezetbe golyófogónak. Az, hogy történetesen az SS géppuskázott, az csak egy dolog, azoknak a szerencsétlen embereknek eleve ott sem kellett volna lenniük, hogy mégis ott voltak, az igenis a nácikkal kvaterkázó horthy sara. Aki éppenséggel nem nagyon verte a tamtamot, hanem sunyin kussolt a dologról. Lehet a dolgot csűrni-csavarni, de tény ami tény: horthyka részt vállalt egy előre látatóan vesztes háborúban, összefogdosta és átadta a náciknak az ide menekült zsidókat, és emiatt egy szikrányi lelki furdalása sem volt 3 hosszú évig, akkor is csak azért próbált kiugrani, mert látta, hogy az oroszok megállíthatatlanul jönnek, és jó lett volna neki idejében a nyeréshez állókhoz dörgölőzni, hátha akkor megtarthassa az ebül szerzett kormányzói székét. Bár ez elég hiú ábránd volt a részéről, hiszen tudhatta, hogy az oroszok mögött ott jönnek az egykori Őszi Rózsások is. Ha lett volna realitásérzéke a hapsinak, akkor 44-ben nem a kiugrással próbálkozik, hanem lemond, és az első géppel repült volna dél-amerikába az egész pereputtyával meg a csahos kutyáival együtt. Ez lett volna a legjobb, amit a hazájáért tehetett volna!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.19. 20:15:48

@csernaja obca:
felhívom rá a figyelmed, hogy hülye vagy :)))))))

fokabacsi 2010.11.19. 21:00:21

@abandi: Az összeset megölték, legéppuskázták. Kik mentek dél amerikába USA-ba Izraelbe, itthon kik maradtak ???????????????????????????????????????????????????????????????????????

2010.11.19. 21:20:29

@Conv: Dehogy. Én vagyok normális. Mindenki más a hülye. ;-)

2010.11.19. 21:29:17

@fokabacsi: Az okosabb zsidók még a balhé előtt megpattantak távoli országokba, és onnan mentek aztán Izraelbe. Aki itthon maradt, azok közül is sok elbújt. A mi családunk is bújtatott egyet, és mondhatom, remek befektetésnek bizonyult, a háború után elővettük a présházból, leporoltuk, és a zsidó villámgyorsan megtalálta a helyét az új rendszerben, és kifogyhatatlan volt a hálája. ;-) Meg azért a koncentrációs táboroknak is voltak túlélői. Egy egész népet kiirtani nem kis feladat azért... főleg, ha még közben három fronton háborúzik is az ember.

Kicsit Karcos 2010.11.20. 01:05:40

@csernaja obca: svábot, kulákot nem bújtattatok?

2010.11.20. 08:59:06

@Kicsit Karcos: A svábok meg a kulákok túlságosan fenn hordták az orrukat ahhoz, hogy pont tőlünk kérjenek menedéket. Ha kértek volna, talán kaphattak is volna, miért ne? Nagy kockázat nem lett volna, hiszen ha le is bukunk velük, a zsidó valószínűleg el tudta volna maszatolni. :)

fokabacsi 2010.11.20. 10:27:27

@csernaja obca: ""A svábok meg a kulákok túlságosan fenn hordták az orrukat ahhoz,"" Aki semmiféle bűnt nem követett el, miért kellene annak menedéket kérni, bujkálni? Ja , hogy a diktatúra ismérve az, hogy bárkit bármikor bármilyen ürüggyel elvitethetett az AVO-AVH, vagy bárki akinek bökte a szemét valami miatt? Szép háza volt, rosszat szólt a kocsmában... stb.

2010.11.20. 13:02:45

@fokabacsi: Hát igen, a diktatúrának már csak ilyenek. Példul: "A tanácsköztársaság bukása után megindult a nemkívánatos személyek internálása, amelyről egy belügyminiszter által kibocsátott bizalmas utasítás rendelkezett. Internálhatóvá váltak azok a kommunisták is, akik konkrét politikai bűncselekmény elkövetésével nem voltak gyanúsíthatóak. Ugyanezen nap egy belügyminiszteri rendelet a letartóztatásokról is született, ami szerint bizonyítékok hiányában is letartóztatható az, akiről feltételezhető, hogy kommunista érzelmű." ;-p

fokabacsi 2010.11.20. 13:44:11

@csernaja obca: Védd csak a "patkányköztársaságot". Arról meg felejtkezz el hogy csak úgy szórakozásból gyilkolászgattak előtte, aztán csodálkoztak , veled együtt, hogy internálva lesznek.
Ezekről mély hallgatás volt. Szégyellték ?? Mint ahogy mély hallgatás volt a '48-53 közötti dolgokról is ?? Vagy az '56-63-közötti gyilkolászásokról? Azt is szégyelltétek? AKKOR MIÉRT CSINÁLTÁTOK?

2010.11.20. 14:09:22

@fokabacsi: Ja, ha te nem érzed túlzásnak, hogy nem csupán azokat internálták, akik "szórakozásból gyilkolásztak", hanem azokat is, akik ugyan tevőlegesen nem vettek részt ebben, de a társaságukhoz tartoztak, sőt, azokat is, akik akár közéjük is tartozhattak volna, és ha közéjük tartoztak volna, akkor biztos gyilkolásztak is volna... akkor én kérek bocsánatot. ;-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.20. 16:28:32

@csernaja obca:
ja, ha te nem érzed úgy, hogy azokat is kell büntetni akik biztatták, segítették és a kést adták a gyilkosnak, akkor én kérek bocsánatot :)

cimbi te vagy nagyon ügyetlen provokátor vagy, vagy végtelenül ostoba :) ilyen közhelystílű dumákkal védekezni/érvelni bazzeg :)

nemsokára előveszed majd az addig jár a korsó a kútra kezdetűt és a ki korán kelt is? :)

2010.11.20. 16:32:12

@Conv: Nem bizony. Én úgy érzem, hogy a BŰNÖSÖKET kell büntetni, nem azokat, akikre ráfogjuk, hogy "akár ő is lehetett volna." :-p

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.20. 16:34:58

@csernaja obca:
értem, tehát szögi lajos esetében a dolog úgy gondolod túlzó, hogy az is sittet kap, aki csak biztatta a rugdosókat, és az is aki kést dobott nekik, meg az is aki a segítséget nem engedte oda? :)

vagy ebben az esetben nem, csak ha a kommerekről van szó? :)

2010.11.20. 18:04:58

@Conv: nem tudom, ki a franc az a szögi lajos. De azt egyértelműen túlzásnak tartom, hogy ha kitör a menetrendszerű fradi-dózsa pankráció, akkor a csendőrök ne csak a helyszínen talált pankrátorokat verjék össze a kardlappal, de még ne is csak a közismert fradi és dózsa drukkereket, hanem bárkit, akiről okkal vagy ok nélkül feltételezhető, hogy esetleg a fradinak vagy a dózsának szurkol. Ez valami olyasmi volt, mint a mostani "mellénytörvény!"

trojka 2010.11.20. 18:13:38

@csernaja obca:
Ember, akkor te vagy csipkerozsika, ha nem tudod, ki az a Szögi Lajos. Neked jobb halalt kívánok...

2010.11.20. 18:41:16

@trojka: Őszintén szólva nem nagyon érdekelnek celebek.

trojka 2010.11.20. 19:34:46

@csernaja obca:
Celebek engem sem érdekelnek...de azt, akit a mocskok a gyerekei szemeláttára a semmiért agyonvernek, igenis, sajnálom, és felháborítonak tartom...te alapbol vagy ilyen, vagy csak megjátszod magad?

2010.11.20. 19:48:58

@trojka: Milyen vagyok? Megmondtam: nem tudom, miről beszélsz. Még a kortárs tízmilliót sem ismerem név szerint, nemhogy ki tudja mikor agyonvert személyeket.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.20. 20:18:43

@trojka: Ő egy egyszerű (nagyon egyszerű) troll csupán :)

Horizont 2010.11.20. 20:54:28

@csernaja obca: Már bocs, de azért ennyire hülye még te sem lehetsz, hogy nem tudod ki Szögi Lajos! milyen celeb ugrik be neked? Nem hiszem el, hogy erről az iszonyatról nem hallottál semmit! A föld alatt éltél? Vagy börtönben voltál? vagy világ körüli úton? Na akkor kapd a kezed közé a "gugli a barátom"-at és nézz utána és ne írjál baromságot. Ismeretlenül is többet érdemel!!!

2010.11.20. 21:03:20

@Horizont: Ne szivassatok már, bökje már ki végre alaki, ki a fene ez a szögi lajos, és honnan kellene ismernem?

Horizont 2010.11.20. 21:14:12

@csernaja obca: Először is nagy betűvel írjuk sőt csupa nagy betűvel SZÖGI LAJOS TANÁR ÚR! Nyugodjon békében! Tanácsoltam írd be a gugliba és megtudod! Nem fogom megírni neked ez a büntetésem. Tényleg nem hiszem el, hogy halvány lövésed sincs. Ezt minden magyar EMBER-nek TUDNIA KELL!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.20. 21:49:34

@Horizont: nehogy azt hidd, hogy nem tudja :)
szerintem nincs olyan ember az országban aki nem tudja, csak trollkodik itt a jóember, hogy oglalkozzunk vele, egyrészt mert az iskolában farsangkor azt hitték nullának öltözött, a kutya is lesajnálóan megy el mellette az utcán, még a mozgásérzékelő sem kapcsol be a közeledtére, másrészt pedig, nehogy be kelljen ismernie, hogy már megint hülyeségeket beszélt :)

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.11.20. 21:53:19

@csernaja obca: Ha vennéd a a fáradtságot és rákeresnél Szögi Lajos halálra verésének körülményeire, nem csak állandóan visszakérdeznél, talán egy percig embernek tartanálak. De mivel erre semmi esély, így nem is tartalak embernek, legkevésbé honfitársamnak.

te egy hazátlan nímand vagy, aki nem érdemli meg a magyar nevet

Mellesleg inkább drága jó anyádat kellett volna idejében fellógatni. Akkor te sem ugatnál itt.

2010.11.20. 22:08:03

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: ja, hogy az olaszliszkai gázoló...há mér nem azt mondjátok!
De most már akkor magyarázzátok meg nekem, hogy ha Prónay Pál és Ostenburg-Moravek Gyula felakasztgathatta a lenin-fiúk másodunokatestvérének a babáját azzal az ürüggyel, hogy "biztos őt is megagitálták a komenyista pártba", akkor egy tisztességes kisebbségi család miért ne verhetne agyon egy tetten ért gyerekgyilkost? Nem látok se logikát, se következetességet a gondolatmenetben! Ti mindent torz, idológiai szemüvegen át néztek, mnt Don Quijote, aki várkastélynak látta a fogadót, és hercegkisasszonyoknak benne a lotyókat.
Szögi gyulát meg személy szerint ugyanúgy leszarom, mint a többi idegbeteg, össze-vissza száguldozó autóst, akik jobbról-balról dudálva előznek, ha betartok egy 40-es sebességkorlátozást, aztán persze ha kimegy nekik a 45e Ft-os fénykép, vagy elgázolnak egy gyereket, akkor még ők rínak, hogy micsoda igazságtalanság, hogy megbüntették őket. A tököm tele van az ilyen felelőtlen, egoista idiótákkal!

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.11.20. 22:25:07

fekete kapca: most is hazudsz, és a szart kened. mint minden igaz bolsevik. az egész életed hazugság. megmondtam: ha anyád idejében lógott volna, neked most nem fájna ennyire a létezés, és nem próbálnál állandóan mások asztalára szarni. mert mást sajnos nem tudsz. ha esetleg van saját családod: őket őszintén sajnálom.

2010.11.20. 22:36:14

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Este már ne igyál ennyit, mert aztán nem tudsz holnap felkelni, osztán ki fogja helyetted a szart ellapátolni???

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.20. 22:39:11

@csernaja obca:

"egy tisztességes kisebbségi család miért ne verhetne agyon egy tetten ért gyerekgyilkost"

megteheti. csakhogy nem volt semmiféle gyerekgyilkosság :)

"Szögi gyulát meg személy szerint ugyanúgy leszarom, mint a többi idegbeteg, össze-vissza száguldozó autóst,"

nem gyula, hanem Lajos, és nem száguldott, alig ment hússzal :)

"Nem látok se logikát, se következetességet a gondolatmenetben! "

azt látjuk, hogy nem, elvégre most azt mondod, hogy miért ne, hiszen nem igen értetted meg a kérdést :))))

azt kérdeztem, hogy a Szögi gyilkosság esetén azokat is le kell-e sittelni, aki nemért hozzá, hanem csak kést, baltát adott a kezébe az elkövetéshez az elkövetőnek, miközben biztatta, és a segítségére érkezőket nem engedte oda?

egyszerű kérdés, kérném rá a választ trollocska :)

ha az a válaszod, hogy igen, meg kell büntetni, akkor magyarázd el nekem, hogy a komcsik bűntetteinél miért ne kellene megbüntetni azokat is akik támogatták a komcsi vérengzéseket, támogatásukkal, eltitkolásaikkal, és az ideológia hazug igazolásával?

ha a válaszod nem, akkor meg kell kérdeznem , mi a lófüttyért vered itt a nyálad, itt senki nem tehet semmiről, hiszen nem követte el a dolgokat, menj és panaszkodj annak, kérd számon azon a felháborodásod, aki neked ártott :)
Mi akik úgy gondoljuk nem csak a cselekvők a bűnösök, hanem az összes komcsi-szoci szarházi, joggal pampogunk itt, mert mindet meg akarjuk büntetni.
De te? Aki szerint csak a konkrét tevőleges bűnöst kell büntetni, nyugodtan fogd be a szád, lúzer :)

Érted trollocska? kezd a logikája kibontakozni? :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.20. 22:42:30

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:

nincs családja, bazzeg egy ilyen lúzerrel még a falu kecskéje sem áll szóba, szerintem az anyja is zaciba adta amikor az első szó elhagyta a száját, mert már akkor látszott, rajta, hogy csak kiröhögik miatta :)

A szerencsétlen csak azért jár ide, hogy valaki hozzászóljon, mert már a csótányok is kiköltöztek mellőle :)

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.11.20. 22:55:19

@Conv: Ugyan mit is várjon az ember olyasvala(ki)mitől, aki kapcának nevezi magát? :))

Az ilyenek szenvednek a legjobban. Már itt a földön eléri őket a saját pokluk. Lassan belehülyülnek a saját fekete imaginációjukba. Egyetlen baj van ezzel: más emberek életét is össze akarják mocskolni. Az ilyeneket jobb korokban a közösség ösztönösen kivetette magából, ami alatt megkövezést, hosszú botokkal történő agyonverést, élve elégetést kell érteni.

2010.11.20. 22:57:53

@Conv: Hülyeség! Nem áll a hasonlatod. Horthyék teljesen ártatlan embereket is internáltak, csupán azért, mert feltételezték, hogy kommunisták, és ha kommunisták, akkor akár lenin fiúk is lehettek. Ez kb. olyan, mintha gyurcsányék fekete hajú embereket fogdostak volna össze Olaszliszkán, mert feltételezhető, hogy akinek fekete a haja, az cigány, és aki cigány, az lehet, hogy benne volt a lincselésben is, hiszen azt a cigányok csinálták. horthy módszerei semmiben sem különböztek az általatok szapult ÁVH-s módszerektől, annál is inkább nem, mert az ÁVH-s internálások jogalapját csupa-csupa huszas évekeli jogszabály adta. Ha utáljátok Rákosit, akkor horthyt is utálnotok kell, mert pont ugyanolyan rémuralmat csinált az utóbbi is, mint az előbbi, csak éppen nem négy évre, hanem tizenkettőre! És teljesen felesleges örökké félrebeszélni, mert szögi balambérnak rohadtul semmi köze nincs ahhoz, hogy Magyarországon a Dicsőséges Őszirózsás Forradalom után éppen csak csírázni kezdő demokratkus berendezkedést a legvéresebb terrorral elsöpörte egy katonai puccs, és a kormányzói széket egy náci-pöffeteg foglalta el, akinek annyi realitásérzéke sem volt, hogy ne üzenjen hadat az Amerikai Egyesült Államknak meg Oroszországnak egyszerre, amikor nyilvánvaló volt, hogy bármelyik megzabál minket reggelire. Ez a balfasz elküldte a nagyapáitokat golyófogónak a Barbarossába, ezzel ezüsttálcán szolgáltatva a casus bellit a hazánk megszállásához, és ti ezt istenítitek? Meg vagytok ti huzatva!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.20. 23:23:26

Az eleje is baromság, de a vége az az igazi!!!!!!!
köszi :))))))))))

"a Dicsőséges Őszirózsás Forradalom után éppen csak csírázni kezdő demokratkus berendezkedést a legvéresebb terrorral elsöpörte egy katonai puccs"

:))))))))))))))))))))

@csernaja obca:

dehogy istenít itt bárki is valakit... pontosabban Te igen, de ez betudható a nyilvánvaló ostobaságnak.
nem tudom feltűnt-e de nem említette senki mint istent, vagy mint legnagyobb államférfit, esetleg még dicsőséges vezetőt sem senki Horthy-t, csupán a faszsáégaidnak mutattuk meg a realitását.
tudod, ha valaki objektíven szemlél valamit/valakit, az nem azt jelenti, hogy az isteníti.
Éppen ellenkezőleg, a nyomorúságos ideológiai szemléleted (miként bármely párttdroidé) az ami piedesztálra tudja emelni a legszarabb embert is és a legótvarabb viselkedést is.

nem tudom elgondolkodtál-e már azon, hogy mennyire jellemző a Szögi féle megnyilvánulásod az ideológiai látásmódodra, jelesül, hogy lófaszt sem tudsz a dologról (gyerekgyilkos, száguldozó), de osztod az észt :)
[persze biztos vagyok benne, hogy tudod te, hogy nem halt meg semmiféle gyerek, el sem lett ütve, és hogy nem volt semmiféle száguldozás, csak élvezed, hogy foglalkoznak veled, mert troll vagy]

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.20. 23:26:25

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:

"Az ilyeneket jobb korokban a közösség ösztönösen kivetette magából. "

ez már megtörtént vele, ippeg emiatt, itt a neten trollkodik, biztos vagyok benne, hogy az életben szarik rá mindenki, talán a boltos is inkább legyint, fizetnie sem kell csak ne kelljen szóba állnia vele. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.20. 23:27:13

@csernaja obca:
trollocska válaszolsz egyébként?
meg kell büntetni azokat is akik segítették a konkrét elkövetőket, vagy sem? :)

Rwindx 2010.11.21. 00:27:53

@Kicsit Karcos: @Conv:
Hmm, akkor valamit lehet benéztem. Úgy rémlett Horthy igen gyorsan leállítatta a deportálásokat.

Egyébként itt szerintem elég tényszerűnek és elfogulatlannak tűnő információk vannak: www.holokausztmagyarorszagon.hu

2010.11.21. 09:58:15

@Conv: Szerintem meg éppen az volna az objektivitás, ha 80 évvel ezelőtti politikai bűnök megítélésével kapcsolatban nem vonnál le messzemenő következtetéseket kortárs köztörvényes bűnesetekből. A cigányok sosem politizáltak, ide keverni őket csak szánalmas figyelemelterelési próbálkozás.

Horizont 2010.11.21. 09:59:25

@csernaja obca:
Szégyelld magad!! Ezt még rólad se gondoltam volna, még ha néha baromságokat is írtál!
De most kinulláztad magad! Mindenkinek igaza van akik eddig szidtak!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.21. 10:24:04

@csernaja obca:
trollocska, ne szánalmaskodj már, ne próbálj terelni, nem fog menni, itt csak te vagy hülye, a többiek nem, nem politikáról van szó, hanem erkölcsi-etikai-jogi kérdésről. :)

Válaszolj szépen és egyenesen: meg kell e büntetni a konkrét elkövetőn kívül azokat is, akik támogatták/támogatják, az elkövetőt, biztosították a tettéhez a hátteret, segítették annak kivitelezésében?

kiegészítő kérdések:
a társadalom elleni bűncselekménynek tartod-e a szervezett formában történő erőszakos rákényszerítését embereknek valami olyan dologra amivel nem értenek egyet, ami nekik hátrányt okoz, ami az életüket, vagyonukat, veszélyezteti, egy kisebb csoport által?

2010.11.21. 10:52:01

@Conv: Te terelsz itt össze-vissza. Egyszerűen átsüt a soraidon, hogy egyetlen motivációd a féktelen kommunista-gyűlölet. Horthynak nagyvonalúan elnézed, hogy 12 évig statáriális bíróságokkal meg internálásokkal lépett fel mindenki ellen, aki a kommunizmusnak akár csak a gyanújába keveredet, de Rákosi az mekkora egy rohadék volt amikor a horthy rendszer törvényeit alkalmazva ugyanígy lépett fel annak prominensei ellen. Tuskóláb az neked nemzeti hős, hogy fegyverrel lázadt, de bezzeg Béla bácsit azonnal feszítsék keresztre, amiért a hatályos törvények szerint megbüntette őt, és alvilági bűntársait. Egy nagy össze-vissza beszéd vagy, nem lehet veled történelemről beszélgetni, mert a történelmi szereplőket nem tetteik szerint ítéled meg, hanem a szerint, hogy kommunisták voltak-e vagy kommunista-ellenesek. A kommunistáknak még a feleségét is fel kell akasztani, aki este zabkását főzött nekik, ezáltal támogatva őket, de aki a Köztársaság téren hasba lőtte a fehér zászlót lobogtató, fegyvertelen Mező Imrét, az neked szabadságharcos hős, akit igazságtalanul büntettek meg. Ne haragudj, de ezt a szánalmas sematizmust egyszerűen unom, menj el egy csendes sarokba, aztán csikorgasd a fogadat egyedül! ;-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.21. 11:46:29

@csernaja obca: no idézd hol néztem el, hol mondtam ilyet, hogy az jó volt, aztán én idézlek, ahol Te a komcsikat istenítetted :)

gyanítom neked nem fog menni az idézés :)

koma mutass már a te fantazmagóriáidon kívül egyetlen mondatot tőlem olyat amiben olyasmi van amit itt a szemere hánysz :)))))))

Valakivel összekeversz :)
Persze, tudom, hogy nem, csupán a torll véred hajt a hülyeségek dumálásában, és megpróbálsz olyasmit a számba a gondolataimba adni ami soha nem volt ott.
Engem vádolsz politikai nézetek mentén történő világnézettel? :))))))))))
Te? :))))))))))))

"Ne haragudj, de ezt a szánalmas sematizmust egyszerűen unom, menj el egy csendes sarokba, aztán csikorgasd a fogadat egyedül! ;-)"

trollocska bazzeg, ugye az ilyen dumákat te sem bírod megállni anélkül, hogy röhögj magadon? :))))))))))))))))))

trollocska te egyre mélyebbre süllyedsz a hülyeségedben :)

no válaszolj szépen a kérdésekre:

- meg kell e büntetni a konkrét elkövetőn kívül azokat is, akik támogatták/támogatják, az elkövetőt, biztosították a tettéhez a hátteret, segítették annak kivitelezésében?

- a társadalom elleni bűncselekménynek tartod-e a szervezett formában történő erőszakos rákényszerítését embereknek valami olyan dologra amivel nem értenek egyet, ami nekik hátrányt okoz, ami az életüket, vagyonukat, veszélyezteti, egy kisebb csoport által?

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.11.21. 13:13:43

@Conv: A bolsevik alapvető hibája a végletes gondolkodás és fanatizmus, kombinálva egy hároméves gyerek érzelmi intelligenciájával. Alapvető ingerekre kórosan reagál.

Annyira beszűkül a tudata, hogy csak szélsőségekkel tud operálni, higgadt érvelésre, konkluzívitásra képtelen, de ami legszebb az egészben, emiatt gyötri a rossz lelkiismeret, így minden aljasságát projektálni azaz másokra kivetíteni próbálja.

Tankönyvi eset.

fokabacsi 2010.11.21. 14:53:15

Szűrjétek ki ezt a "fekete faszt" .Már nincs kedvem idejönni bosszankodni a hülyeségein. Menjen a partizáninfo-ra az neki való.

2010.11.21. 15:00:19

@Conv: Bűnsegéd az, aki bűncselekmény elkövetéséhez SZÁNDÉKOSAN segítséget nyújt (Btk.21.§.(2) bek.).
A segítségnyújtás többféle lehet, eszerint megkülönböztetünk
a) fizikai (bűncselekményének valamilyen külső feltételét biztosítja)
b) pszichikai bűnsegédet. (tanácsadás, bátorítással, buzdítás)
A bűnsegéd tevékenysége és a tettesi bűncselekmény megvalósulása között okozati összefüggés áll fenn, tehát bűnsegédként csak olyan segítségnyújtás értékelhető, amelynek szerepe volt a tettesi bűncselekmény megvalósulását eredményező folyamatban. A bűnsegéd tevékenysége csak szándékos lehet, de a tettesi alapbűncselekmény is csak szándékos lehet.

A kommunista párt tagjának vagy szimpatizánsának lenni nincs ok-okozati összefüggésben a Lenin-fiúk túlkapásaival, ugyanis hiányzik a bűncselekmény fizikai vay szóbeli támogatására vonatkozó _szándékosság_. Ezért a pöffeteg statáriális kommunistaüldözése sem tekinthető igazságszolgáltatásnak, pusztán vétlen emberekkel szembeni terrorsorozatnak.

2010.11.21. 15:05:31

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: A nemzeti érzületek alapvető hibája a torzult világkép és értékrend, mely alkalmatlanná teszi őket a valós ok-okozati összefüggések felismerésére. Ebből kifolyólag reakcióik sem lehetnek helyesek, és végül összeverik, levízágyuzzák őket. A kitartóbb példányokat legumilövik, tömlöcbe vetik, a súlyos bűntetteket (pl. népirtásokat) elkövetőket meg nyilvánosan felakasztják, mint pl. Saddam Husseint vagy szálasit.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.21. 15:15:01

@csernaja obca:

trollocska, válaszolsz a kérdésre, idézed a szavaim amelyekkel megvádoltál, vagy próbálsz még mint hal a vödör takonyban, kisiklani a válaszok és a vele járó felelősség elől? :)

a párt összes tagja tevőlegesen, fizikailag, befizetéseivel támogatta a kommunista csürhe terrorját és diktatúráját.
A szimpatizánsaik pedig pszichikai bűnsegédként vettek részt benne.

no válaszolj szépen a kérdésekre:

- meg kell e büntetni a konkrét elkövetőn kívül azokat is, akik támogatták/támogatják, az elkövetőt, biztosították a tettéhez a hátteret, segítették annak kivitelezésében?

- a társadalom elleni bűncselekménynek tartod-e a szervezett formában történő erőszakos rákényszerítését embereknek valami olyan dologra amivel nem értenek egyet, ami nekik hátrányt okoz, ami az életüket, vagyonukat, veszélyezteti, egy kisebb csoport által?

:)

2010.11.21. 15:27:06

@Conv: A válaszom fent olvasható. Egy politikai párt tagjának vagy szimpatizánsának lenni hogy lenne társadalom elleni bűncselekmény? Neked elgurult a gyógyszered! A munkásokat kizsákmányolni, az a bűncselekmény, meg a menedékért folyamodó üldözötteket összefogdosni, és elküldeni golyófogónak az orosz frontra, az a bűncselekmény.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.21. 15:37:01

@csernaja obca:
tehát akkor a náci párt és a fasiszta párt tagjának, ezek szimpatizánsának lenni lenni sem bűncselekmény akkor.
tehát miért is üldözték, üldözik a komcsik, szocik őket?

erre e kérdésre még adós vagy a válasszal:
- a társadalom elleni bűncselekménynek tartod-e a szervezett formában történő erőszakos rákényszerítését embereknek valami olyan dologra amivel nem értenek egyet, ami nekik hátrányt okoz, ami az életüket, vagyonukat, veszélyezteti, egy kisebb csoport által?

:)

2010.11.21. 15:57:11

@Conv: Igen, ez egy kis túlkapás volt Rákosi részéről. A II. világháború éppen elég rettenettel szolgált ahhoz, hogy kialakuljon egy erős bosszúszomj. Tulajdonképpen maga a Nümbergi Per is egy klasszikus koncepciós per volt.
A kérdésed nagyon nehéz. Igazándiból a rákényszerítés célját kellene minden egyes egyedi esetben mérlegelni. Nyilván nem eshet azonos megítélés alá az, ha a társadalom nagy része azt akarja, hogy a zsidókat gázkamrákban öldössék le, és valaki rájuk kényszeríti, hogy de mégse így legyen, mint az, ha az emberek azt akarják, hogy a zsidókat ne öldössék le, és valaki rájuk kényszeríti, hogy de mégis. Magasabb szintű filozófia és morál kell érvényesüljön, itt nem "a statuálás a lényeg."

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.21. 16:38:14

mondj egy olyan politikai vonalhoz kötődő pert a komcsik diktatúra terrorja idején amelyik nem volt koncepciós per volt :)

nincs itt semmiféle filozófia, a kérdés az, hogy bármi is legyen egy közösségen belül a többség szándéka, bűncselekmény-e ha a közösség szándékával ellentétes dolgokra kényszerítik erőszakkal, fenyegetéssel a közösséget, úgy, hogy azzal a többségnek kárt okoznak ?

válaszolsz a kérdésre?

- a társadalom elleni bűncselekménynek tartod-e a szervezett formában történő erőszakos rákényszerítését embereknek valami olyan dologra amivel nem értenek egyet, ami nekik hátrányt okoz, ami az életüket, vagyonukat, veszélyezteti, egy kisebb csoport által?

2010.11.21. 16:57:31

@Conv: Hogyne lenne filozófia. Vagy szerinted ha heten megszavazzák, hogy a nyolcadik kösse föl magát, akkor az teljesen rendben van? Van egy általános europai értékrend, melyet olyan közhelyekkel szoktak jellemezni mint az élni és élni hagyni, amit nem kívánsz magadnak, te se tedd embertársadnak stb. ez ellen nem csak egyének, hanem közösségek is véthetnek. Ott volt a holocaust, a vallásháborúk, boszorkányperek... szerinted boszorkányokat égetni teljesen helyénvaló, pusztán mert a többség hitt bennük? És Mária Terézia egy társadalom elleni bűncselekményt követett el, amikor betiltotta ezeket???

trojka 2010.11.21. 17:08:13

@csernaja obca:
Elsö kézböl, hogy a cigányok sosem politizáltak, 1956. oktober, Ozd, gyár. cigány a tömegben, kezében magyar nemzetiszinu zászlo, ordít: "aki magyar, ide jöjjön, aki magyar, ide jöjjön..." Persze, ez nem politika, ez hazaszeretet, vagy valaki a kezébe nyomta a zászlot, fulébe sugta a szöveget (ez nem sok, meg tudta jegyezni), meg még kapott pár ruppot, mint ahogyan most szokták a választásoknál...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.11.21. 17:30:24

@csernaja obca:

trollocska, nem vagy te ennyire hülye bazzeg :)
nagyon szarul terelsz, válaszolj már a kérdésre :)

nagy rakás nyomorúság vagy te ember, és az a hiba, hogy sejtésed sincs róla, mert olyan buta vagy mint a tök :)
bazmeg :) neked mikor fog feltűnni, hogy pár hozzászólásonként ellentmondasz magadnak? szar vagy trollnak is :)

mindenesetre én a tegnapi napra visszatérve pontosan olyan sorsot kívánok neked mint amiről nem is hallottál :)
ha nem troll vagy akkor azért, mert aki ennyire ostoba azt agyon kell ütni, ha meg troll vagy, akkor azért, mert annyira ostoba vagy, hogy azt sem tudod rendesen csinálni :)

no, legyél jó, meguntalak, mert csak a saját farkadat kergeted, nincs annyi eszed, amennyi kellene ahhoz, hogy még fennmaradjon az érdeklődés. ennyire már én sem vagyok hülyefetisiszta :)

2010.11.21. 18:11:31

@Conv: Arra felelj, trollocska, hogy Mária Terézia egy társadalom elleni bűncselekményt követett-e el, amikor betiltotta a közkedvelt boszorkányégetéseket? He? Néha bizony kényszert kell alkalmazni a sötét babonák, társadalmi igazságtalanságok ellen. A vallási kegyetlenkedések és a kapitalizmus embertelensége ellen csak így lehet harcolni.

trojka 2010.11.21. 18:32:20

1956 és Mária Terezia...hát, ez elég jo párositás...kulonben, az egy dolog, hogy Terezia néni mit tiltott be...a másik dolog, hogy eldugott telepuléseken, "elgyagyault hatalmasok" mennyire tarották be a rendeletet...itt, az interneten könnyen megtalalhato...

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.11.21. 19:40:00

@csernaja kapca: Tudtad hogy mindenki kommunistának születik? Szerencsére a túlnyomó többség kinövi ezt az állapotot, ti. a hangyatudatot, és el tudja magát helyezni egy finoman rétegzett közösségben.

Rajtad már nem lehet segíteni. Talán lehetne próbálkozni egy hét napos szigorú böjttel, ami sok megtévedt embernek adott már alkalmat tisztultabb belátásra. Szerintem csak időfecsérlés lenne.

arlequin 2010.11.21. 20:48:16

@csernaja obca: hűűűűű. komám.
te tényleg így és úgy?

nem lennék még a helyemben sem aki olvassa, pláne aki írja...

égessél/gyilkoljál/pusztítsál magadban.
de egy biztos.
ha találkozunk akkor eltöröm a hangodat.

szilánkosra...

trojka 2010.11.21. 21:25:43

@arlequin:
"Uram, bocsáss meg neki...nem tudja,mit cselekszik"

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.11.21. 22:07:53

@csernaja kapca: Biztos olyan lehetsz, mint a szovjet törpe. Az tudod milyen?

Hatalmas. Irdatlanul óriási.

phoooeyyy

arlequin 2010.11.21. 22:47:19

@trojka: igen. nem tudja. de azt mondja, hogy tudja...

@csernaja obca: szegény kis trollocska, picinyke provokatőr. ha teli a gatyád, akkor cseréld ki. ez civilizált népségnél szokásos. én is kimegyek a vécére, ha dolgom van. te ehelyett teligatyázol... nem monodm ez is megoldás, de errefelé legfeljebb 2 éves kor után elhagyják.
még akkor is, ha vörös nagy kalapáccsal jönnek. mondjuk nem csodálom ezt a kommunista naturizmust megfelelő sznob prüdériával vegyítve. ámbátor meztelen, de a nemi részek el vannak sötétítve. ez nyilván a 'fontolva haladás' no meg az 'ötéves terv' keretében történik.
na fejlődjél tovább a tévedhetetlen történelmiség vaskohójában.
...
szénné...

süti beállítások módosítása