Skip to content


       Szűrés lista

Erről hogy maradhattunk le???

...... Ezt kérdezgettem magamtól, mikor fejemet enyhén az asztalba verdesve, a  sírvaröhögés klasszikus állapotában olvastam a  vastagon fogó devecseri kárbejelentő ceruzáról szóló írás utolsó mondatát.

Bár első formájában nem volt 100% NOL-kompatibilis a cikk, ezért villámgyorsan átírták az egészet, de szerencsére az utánközlés megőrizte nekünk változatlanul: "Mága Zoltán hegedűművész a devecseri főutcán arra járóknak több millió forint értékben adott át nagyképernyős tévéket, azonban olyan is kapott, akinek a katasztrófa előtt még mosógépe vagy hűtője sem volt" 

Először viccnek hittem, de nem, teljesen komoly, október 16-án, a vörösiszapkatasztrófa után 12 nappal Mága Zoltán hegedűművész lement, és tévéket osztott Kolontár főutcáján. Ezt két tudósítás is megörökítette:


"Húsz darab tévékészüléket szállíttatott Mága Zoltán hegedűművész a devecseri polgármesteri hivatal elé, amiket a kolontári rászorulók kapnak majd. A húsz készülék közt vannak nagy plazmatévék és kisebb hagyományos televíziók is. Mága Zoltán főleg nagycsaládosokat és idős embereket szeretne kisegíteni akciójával, amit saját zsebből finanszírozott. Kérdésünkre, hogy miért éppen tévéket adományoz, azt válaszolta, hogy ezt kérték az emberek, erre van szükségük, ugyanis a tévéket is elvitte az iszap. A televíziókat a helyi vezetőséggel egyeztetve fogják szétosztani." - Index


"Megkezdődött a visszaköltözés Kolontárra, s a hegedűművész ezen emberek sorsát próbálta megkönnyíteni azzal, hogy plazmatévéket vásárolt több millió forint értékben és adta át a leginkább rászorulóknak. Megígérte, hogy hamarosan ismét ellátogat a térségbe, akkor már egy tartós élelmiszerekkel megpakolt kamionnal.

"Sokan felejteni akarnak és már csak az emlékek miatt sem mennének vissza lakhelyükre, viszont voltak olyanok is, akik ragaszkodnak a településhez, hiszen ott nőttek fel, s a ledózerolt házuk helyére újra visszaköltöznének. Azt mondták, hogy ruhákra és vízre most nincs szükségük, mert kaptak, ezért, hogy ne üres kézzel menjek, plazmatévéket vásároltam nekik. Devecser és Kolontár polgármestere, valamint Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke fogadott, akiket megkértem arra, segítsenek - hiszen ők mégis jobban felmérték - kinek van a legnagyobb szüksége a segítségre. Így például egy 80 éves házaspár sírva köszönte meg az ajándékot, akárcsak a helyi kántorcsalád, akiknek mindenüket elvitte a vörös iszap, valamint az önkormányzatnál dolgozó roma család, akiknek a háza is odalett" - mesélte a hegedűművész, aki kérte, hogy a segítségből ne faji és ne vallási alapon részesüljenek az emberek, hiszen a vörösiszap sem válogatott. Mága Zoltán szerint azonban a módosabb emberek is ugyanúgy veszítették el vagyonukat, mint a többiek, a segítség nekik is jár, így egy idős nénit is megajándékozott egy készülékkel." - Stop

 

Sajnos lemaradtunk a dologról valahogy, de az eseményről készült fotót utólag is, csont nélkül az Év Képének választjuk. Gratulálunk! 

 

Címkék: közélet abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr352538942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petrow 2010.12.27. 11:53:20

Kész.
Éppen csak elkezdtem azon gondolkodni, hogy ebből a pár millából hány házat lehetett volna kitakarítani, hány gyerek iskolába járását fizetni (ha már a sulit is elmosta az ár), hány liter üzemanyagot venni az aggregátorokba / szivattyúkba, és nem tudom, hogy sírva röhögjek, vagy röhögve sírjak...
Ez olyan, mint a haiti földrengés áldozatainak Platón összest küldeni.

2010.12.27. 11:59:10

Ez a Mága Zoltán nagyon rendes ember, és tiszteletre méltó, hogy ennyit áldozott a bajba jutottak megsegítésére, de úgy látszik, empatikus képességei nem a legjobbak, ha azt hiszi, éppen plazmatévére van a legnagyobb szüksége azoknak, akiknek az árvíz mindenét elvitte. Bár ki tudja, lehet, hogy tényleg arra van a legnagyobb szükségük... Bár szerintem Devecseren tévékészülékből sosem volt hiány, tekintettel a lakosság fő megélhetési forrására.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.12.27. 12:02:40

Na ez tényleg... hogy maradtunk le?
Tán' csak nem azért, mert nem akart hírverést, meg fesztivált, hanem csak szimplán segíteni a zembereknek?
A zembereknek, akiknek az egyetlen ablaka a külvilágra ez a tévé lehetett akkoriban, amikor nem volt házuk, nem volt semmijük.

@Petrow: "Éppen csak elkezdtem azon gondolkodni, hogy ebből a pár millából hány házat lehetett volna kitakarítani, hány gyerek iskolába járását fizetni"
És akkor a lélegeztetőgépet még szóba sem hoztuk, ugye. Vagy az éhező etióp gyerekeket.

A SAJÁT pénzét (nem állami, nem a mi adónk) hadd költse arra, amire akarja. Te mit vettél a vörösiszap-károsultaknak?

Müszijő Csirke 2010.12.27. 12:04:00

Szép gesztus, nem akarok beleszólni, de lehet, tényleg más célokra fordítva jobban sült volna el a dolog.
A képet elnézve: miért gáz a lakkcipő?Ő így öltözik, ettől még lehet, nem derogált neki az iszapban mászkálás...

Müszijő Csirke 2010.12.27. 12:06:25

@szmoker /segílyes/: Nnna, valami hasonlót akartam írni, Te jobban megfogalmaztad.

kovacskoko 2010.12.27. 12:07:45

@Petrow: Ne legyél már ennyire negatív. Két ilyen tv-ből tök jó sátrat lehet csinálni! :D

Amúgy ha valaki ismer az érintett településeken (akár árvíz, akár vörösiszap) egy olyan embert, akivel meg lehetne beszélni egy teherautónyi bútor leszállításának helyét és idejét, akkor szóljon.
Jó állapotú használt bútorokat gyűjtöttünk össze, megoldanánk a szállítást is, viszont az elosztásban helyi segítségre lenne szükség, hogy olyan emberek kapják, akik majd meg is becsülik az adományt, azaz nem eltüzelik vagy eladják. A helyi önkormányzatok nem alkalmasak erre.

Marcellusca 2010.12.27. 12:16:28

@szmoker /segílyes/: Pontosan!
A SAJÁT pénzét mindenki úgy b@ssza el, ahogy akarja!

Ezen kívül, az is elmondható, hogy valóban kaptak valamit.
(Az más kérdés, hogy mennyire létszükséglet a tévé.)

Kérdezem (,de csak halkan, nehogy valakinek baja essék :D), mi van a kármentő alap (vagy hogy a rossebbe hívják) több, mint 1 milliárdos pénzével?
Mert nem hallani semmi hírt, hogy bármire is fordították volna.

Vagy a felsőzsolcai, edelényi új házakkal mi újság?
Lett belőlük valami?

2010.12.27. 12:39:14

Hülyeség, de legalább a szándék megvolt. Mondjuk erről az emberről van még 1-2 ilyen jótékonysági sztori, pl. hogy sérült gyerekek megsegítésére tartott segélykoncerten hivatalosan ingyen lépett fel. Nemhivatalosan pár millió HUF-ot kapott az egyik közeli erőműtől. De mondom: plazmatévét adni szép dolog, csak kicsit butaság. Meg az is fura hogy eggyesek plazmatévét, mások képcsövest kaptak. Persze a szándék a lényeg.
Ui.: Videoton vagy Philips pl. segített valamit?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.12.27. 12:47:43

A saját lúvéjából úgy segít ahogy akar. Mondjuk nekem sem a plazmatévé jutott volna eszembe, mint tárgyi adomány, de előbb-utóbb tévé is kell minden héztartásba, szóval nem kirívó a dolog.

@Marcellusca: "...mi van a kármentő alap (vagy hogy a rossebbe hívják) több, mint 1 milliárdos pénzével?"

Mi lenne? Zárolták, meghatározatlan időre. Gondolom szép összeget kamatozik az most valakinek... az tuti, hogy a károsultakhoz nem jutott még el. De nehogymá ilyen apróságon fennakadj, inkább örülnél, hogy összejött ez a szép kis pénz. Gondolom fotót már mutattak a számláról a károsultaknak, hogy aszongya "látjátok, ottan írja a számlakivonat, hogy aszongya kármentő alap számlaszáma, egyenleg, egymilliárd harminckétmillió, szóval megvanaz..."

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.12.27. 12:48:34

@Valahol Máshol: Az ott az elején lóvéjából akart lenni, nem dakota elszólás...

[Sven] 2010.12.27. 12:56:56

Erről lemaradni tényleg fura... az én ismerőseim körébe gyorsan híre ment, és nem tudtuk, hogy ki a nagyobb hülye. Mága amiért ténylég TV-t oszt, vagy a károsultak, amiért ezt kértek. Mindenesetre talán ez volt az a pillanat ami után nem küldtem több segítő smst.

dr. Aullah 2010.12.27. 13:02:47

Nos én nem értem. Azt hittem, hogy a plazma meg lcd tv luxuscikknek számít. Szóval nem alapfeltétele, hogy ott éljenek. Szóval akkor miért TVt? Ennyi erővel gyémántfülbevalót is oszthatott volna, kb annyi értelme lett volna. Mellesleg ha ilyeneket kapnak, akkor gondolom már meg van minden, szóval nem is kell többet adakozni. Értem.

Vagy csak Ő ennyire hülye?

dalos 2010.12.27. 13:12:28

@Marcellusca: Arra a lóvéra én is kiváncsi lennék, hogy hol van! A házak meg épülgetnek...
Anno volt is egy videó erről az indexen:
index.hu/video/2010/11/26/zsolca_ujhaz_2/?p=4

Petrow 2010.12.27. 13:13:29

@szmoker /segílyes/: De éreztem, hogy ez a labda le lesz csapva :)
Ha elolvastad a hozzászólást, nem az volt a probléma, hogy ADOTT, hanem hogy MIT. Ha adok valamit, némi empátiával eljutok odáig, hogy mire lehet szüksége az katasztrófát szenvedetteknek. Amit írtam, az a hírekben látottak / hallottak alapján jött le, kb. fél percnyi célzott gondolkodás után.
Bele lehet gyömöszölni a ruhaadományba Armani nyakkendőt meg a Boss sálat, csak épp aki rászorul, annak sem inge, sem kabátja nincs hozzá. Ha meg már a személyeskedésnél tartunk: 4 sms, 2000 Ft Caritas gyűjtés, 2000 Ft csekken. Your turn :)

fokabacsi 2010.12.27. 13:23:18

@[Sven]: A plazma TV-ket szerintem a károsultaknak az a része kérte, amelyik a "sötétkékek"-közül való.

[Sven] 2010.12.27. 13:43:27

@fokabacsi: Szerintem kivételesen most nem, egyrészt a képen is világoskékek vannak (ha tényleg ők károsultak a képen), illetve a plazma TV minden kék körében számomra érthetetlen módon még mindig státuszszimbólum, és egyesek megvesznek egy ilyenért, és biztosan most karácsonykor is sok új áruhitel született....

Horizont 2010.12.27. 13:46:38

Erre mondják: a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Nem akarom elhinni, hogy az ott élők kérték az LCD tévéket. Azt viszont elhiszem, hogyha másik házat kapnak akkor be is kell rendezni, tehát kell bele sok minden. Tévé is természetesen. Kár, hogy az amúgy jólelkű Mága ennyire nem tud hétköznapi fejjel gondolkozni.(lásd a lakkcipőt is:D) Akik ilyen helyzetben vannak azoknak megtette volna egy sima alap tévé is, és akkor többször annyi család kaphatott volna.Vagy esetleg egy tévé mellé befért volna egy porszívó, egy mosógép is. Így viszont kicsit reklámízűre sikeredett az adományozás.
A szándékot lehet értékelni. Láttam a Csipak féle adományozást. Igen ez az a Csipak Péter aki milliárdosként kiválasztott egy családot és 25 milliót adományozva felépített egy házat és berendezve átadta. Voltak még ilyen vállalkozók. Annak a családnak is épített valaki ahol meghalt a kisbaba.
Nem igazán hallottunk másokat a TOP 100-as listából mondjuk! Politikusainkról se! Az állam meg egy külön fejezetet megérne ebben az ügyben. Ül a pénzen ( a mi adományunkon is) mint egy tojógalamb.....
Az igazság meg odaát van!!

szmoker (Homo Trollicus) 2010.12.27. 13:49:33

@Aullah: "Azt hittem, hogy a plazma meg lcd tv luxuscikknek számít."
A fekete-fehér Junoszty is? Vagy az még belefér? :)

Mellesleg már nem is gyártanak nem-lcd tévéket.

Petrow: én kérlek nem adtam senkinek semmit. Egy kurva fillért sem. Eleget lehúztak már rólam adó és egyéb sarc formájában, és nekem sem segített soha senki.
A csöveseknek és üzletszerű kéj.... koldusoknak sem adok lóvét, pedig minden kereszteződésben ott állnak (vajon miért?)

dr. Aullah 2010.12.27. 13:53:50

@szmoker /segílyes/: Miért az LCD vagy plazma? Gondolom egyik sem, mivel fekete fehér. Akkor most miről is beszélsz?

Bikli néni 2010.12.27. 14:14:48

Én sem feltétlenül plazmatévét adtam volna. De szerintem tiszteletre méltó dolog, hogy adott, a sajátjából, és nem a tévében gyászbeszédet tartva kalapolt egy bankszámlára. Plusz még a sajtót sem hívta oda, hogy 68 vaku kereszttüzében bájologjon ott. Ez tök jó.
És igen, lehetett volna hasznosabbra is költeni. De tudjátok mit? Ha az én házamat vitte volna el az iszap, és lenne két gyerekem, akik tisztára kikészültek idegileg, nekem meg amúgy is takarítanom kellene ezt a sz@rt, akkor nagyon megköszönném a tévét, és leültetném a gyereket elé egész napra, hogy kösse le magát és próbáljon kicsit elfeledkezni erről a tragédiáról.
Azt mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy van olyan család, akik első számú létszükségleti tárgyként a tévét jelölték volna meg. De ha már ott van, akkor nyilván viszik.

dr. Aullah 2010.12.27. 14:17:38

Én nem értek hozzá, de áram van ott? Csak mert elég veszélyesnek tűnik.

kacsa! 2010.12.27. 14:33:08

Be is fizethette volna a kármentő alapba, azt legalább nem költik el. Semmire.
Mondjuk tévét ajándékozni hülyeség volt...

magichorze 2010.12.27. 14:51:12

az a gáz, hogy legjobban a tévére van szükségük

Horizont 2010.12.27. 15:12:05

@magichorze:
Vidéken nem sok szórakozási lehetőség akad. És biztos, hogy nem kérdezték meg őket, mert ha megkérdezték volna kizárt, hogy valaki ha normális gondolkozású az ő helyzetükben a tévét jelölné meg!Pláne miután nincs egy szoba amibe elhelyezze!!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.27. 15:19:30

@szmoker /segílyes/:

1,Ha én gazdag híresség vagyok, és nem akarok "hírverést, meg fesztivált", akkor előzetes megbeszélés alapján éjszaka leküldök a polgihoz egy nóném kamionost a cuccal, és megfizetem/beperléssel fenyegetem őket, hogy ne árulják el a nevemet.
2, Ha nincs ház, hova rakják a tévét?
3, Persze hadd költse arra amire akarja, nekem meg hadd legyen véleményem.

Illye26 2010.12.27. 15:30:24

Már nem azért, de a képről nekem az jön le, hogy Mága Zoltán egy teherkocsi hátuljából, feketén árulja az LCD TV-t:) Épp azért mosolyog, meg sikerült elpasszolni 60.000-ért a kislánynak a cuccot:)

Viccet félretéve és logikusan gondolkozva:
Megtörtént a katasztrófa. Ezek után mindenki adakozott ruhát, pénzt, egyéb tárgyakat. Nyilván Mága Zoltánnak is eszébe jutott, hogy segíteni szeretne és felhívta a Polgármester és a következő beszélgetést folytatták le:
- Jó napot kívánok, Mága Zoltán vagyok és segíteni szeretnék a károsultakon.
- Üdvözlöm művész úr! Nagyon kedves, mivel szeretne segíteni?
- Gondolom valami tárgyi adománnyal, mivel a pénzt úgysem arra költik, amire kéne... meg hát khm... maga is tudja...
- Khm... tudom...
- Nos, mire van szükség?
- Van már ruhánk, ételünk, bútorunk, háztartási eszközünk... van már sok minden hála istennek... nem is tudom mit lehetne..
- TV-jük van-e?
- Hú tényleg az nincs... azt még nem kaptunk. Ha esetleg tudna ebben segíteni, megköszönnék..
- Persze, hogy tudok! Örülök, ha segíthetek.
- Köszönjük művész úr!
- Nincs mit!

Ezután elment a boltba, vett egy pár TV-t a saját pénzén és elvitte (nem küldette!) Devecserre.
Kérdem én, mi a franc ezzel a baj?

Roxvox 2010.12.27. 15:31:57

...és a használtcikk kereskedő széles vigyorral nyugtázta az esetet.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.27. 15:33:16

@[Sven]:

Na ezért van a blognak mélcíme! Nem tudjuk átszkennelni minden nap az egész netet....tessék mindent küldeni, inkább fölöslegesen, minthogy valami kimaradjon :)
vastagborblog@gmail.com

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.27. 15:36:04

@Horizont:

Csipakot én is láttam, picit nőtt a szememben. Bár sose értettem, minek ilyesmihez tévét hívni....csendben igazán elegáns

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.27. 15:39:49

@Illye26:

"Megígérte, hogy hamarosan ismét ellátogat a térségbe, akkor már egy tartós élelmiszerekkel megpakolt kamionnal."

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.12.27. 15:42:43

Pont mostanában mondtam az asszonynak,hogy Mága egy igaz Magyar.Olvastam egy újságban ,hogy az újévi első koncertet mindig itthon tartja a hazai közönség előtt.
A kurucfingón meg volt,ahogy a cigók szidják a magyarokat,hogy amikor a Mága élelmiszert osztott,rendesen voltak ott nemcigányok is.Gondolom többször is adakozik rendszeresen és általában jól kiválasztja az adományt.

Horizont 2010.12.27. 16:09:48

@Tigeri:
Papp László Budapest Sportarénában rendezi meg most már 3. alkalommal az Újévi Koncertet, hogy ne csak a bécsi legyen híres! Nagyon minőségi le a kalappal!
A nemcigányok is lehetnek éhesek!Nem hinném, hogy megszabná, hogy kik ehetnek és kik nem:)
A devecseri adománnyal kicsit (de csak kicsit ) mellényúlt. De lehet, hogy azért, mert ahová ő már eljutott és ahogy él, ahol lakik onnan nagyon nehéz kisember eszével gondolkozni.(amiért nem lehet hibáztatni sem).
Kurucot meg módjával olvass:)))) Adagolva, cseppenként:DDD Vagy sehogy:)

bandika gazdája 2010.12.27. 16:16:22

Én szeretlek titeket, de most az egyszer nincs igazatok. Mága előszöris azt vitt amit kértek. Gondolom azért ezt kérték, mert mosógépet, hűtőt, mikrot meg ilyeneket sokan küldtünk vagy vittúnk oda. Másodszor ö egy nagyon tiszteletreméltó jó ember, és amennyire én tudom az országban Ő ad legtöbbet a sajátjából ellentétben sokakkal akik tehetnék de nem teszik. (És akkor finom voltam!) Végül engem az érdekelne inkább DE NAGYON hogy a gyár milliárdos tulajdonosai akik miatt volt az egész tragédia mit vittek?!!! Engem - bár én is tudtam adni hála Istennek - az is bőszített, hogy a kormány a médiákban koldul mikozben ezek az "urak" fülük botját sem mozdítják. Gondolom érik már a per az esedékes Gyuszi sofőr ellen is! A fene enné meg, hogy nálunk ezeknek bűtetlenűl mindent lehet! Mágát meg ne bántsuk! Ha jól csinálja, ha rosszul, de legalább nem szarja le a többi embert, pedig tényleg nagy művész - tehetné.

Horizont 2010.12.27. 16:34:03

@Kicsit Karcos:
"kisváros legszegényebb negyedében, a Dankó-telepen egyetlen ház sem maradt épen az október eleji iszapömlés nyomán.Két család a zeneiskolában kijelölt átmeneti szálláshelyen tölti a karácsonyt. A polgármester elmondta, hogy a családok kiválasztásánál a szociális helyzeten túl figyelembe vették azt is, hogy melyik család hogyan élt, dolgoztak-e."
Nem is értem mi a bajod ezzel? Akármilyen viskójuk is volt, nekik is a vörösiszap vitte el. Ráadásul a devecseri cigányok nem ingyenélők én úgy tudom. Ja és nem luxusházat kapnak, 4 milliós értékben keresnek nekik. Az még vidéken se egy nagy ház. Ne legyél már ilyen....:)

Kicsit Karcos 2010.12.27. 16:53:00

@Horizont: nem vitatom el a jószándékot. Az nem tetszik, hogy már megint megy a cigányokkal a faji alapú kivételezés, és hogy bár az állam - nagyon helyesen - kimondta, hogy kártérítés csak legális építmények után jár, most már a kármentő alapból akarnak fizetni illegális építmények után. Szerintem aki illegálisan építkezik, az vállalja ennek a kockázatát, és éppen ez az egyik kockázata, hogy káreseménynél legfeljebb anyagárban kapja meg a kártérítést. Ez annak az enyhébb esete, mintha a vörösiszappal elöntött lopott szakadt Zsigák után venne egy új Golfot az állam a károsultnak. Mármint szerintem.

vviktor 2010.12.27. 16:55:11

Segíteni csak azon lehet, aki hagyja magát.
Én tudom, hogy rosszindulatú vagyok, de én nem segítettem (, pedig szívesen tettem volna), de a tapasztalatom az, hogy a segítségem vagy elveszik, vagy rosszul realizálódik, vagy nem oda jut, ahova szeretném.
Én nem szeretném, hogy az én segítségem 80%-a adminisztrációs költség legyen, mert megszervezték a segítségnyújtást, és az bizony nincs ingyen, a másik 20%-a meg cigire és kávéra költődjön a megsegített károsultnál, mert "arra van szüksége". Akkor inkább elkávézom én, ha már én kerestem. Ezért jó a célirányos ajándék, bár az is juthat máshova, mint pl a "Vöröskeresztes" használtruha-konténerek tartalma a GLH Kft. válogatóihoz.
kephost.hu/image-CA72_4D18B676.jpg
Én azt vallom, hogy segíts magadon, az Isten is megsegít.
Szép dolog komolyan ez az adományozás, de a rossz tapasztalatok miatt nem tudok felhőtlenül örülni.....
Boldog Új Évet!

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.12.27. 16:59:31

Aki a tévéket bontogatja Mága mellett, nem Maksa Zoltán véletlenül?

:)

Horizont 2010.12.27. 17:25:55

@vviktor: "Én azt vallom, hogy segíts magadon, az Isten is megsegít." Ezt nem az ilyen esetre szokták mondani!!Szerinted hogyan segítsen magán az akinek MINDENÉT elvitte a vörösiszap, netán még 1-2 családtagját is? Arról nem beszélve, hogy ez nem olyan mint az árvíz! Sajnálatos az, hogy az adománygyűjtés is lejáratódott kis hazánkban!

@Kicsit Karcos: Igazad is van meg nem is! Ha jogi szemmel nézed akkor igazad van, ha szívvel "látod " akkor nincs. 424 ház pusztult el. Kis beleérző képességet ha kérhetnék. Mind a 424 háznak mindenféle felmérés, méricskélés nélkül nyugodtan adhatnának sok pénzt kárpótlás gyanánt. Soha ne tudjuk meg mit jelenthetett ez a csapás, amit akárhogy csűrnek csavarnak emberi felelőtlenség által következett be! Te hallottál olyan híreket ahol a devecseri romák sírnak, rínak, követelnek, ombudsmanhoz járulnak? Mert én nem. Nem tudhatod azt se miért volt engedély nélküli a házuk. Minden emberi sors egy külön regény lehetne. Valószínű. De olvashattad, az önkormányzat megnézi, hogy a család hogyan él, dolgoznak-e, és csak azoknak segít.

dr. Aullah 2010.12.27. 17:29:51

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Hasonlít, bár szerintem Maksának nagyobb bajusza van :D

@Kicsit Karcos: Megint a pozitív megkülönböztetés. Már a tököm kivan ezzel. Mellesleg én annak sem adtam volna házat, akinek nincs biztosítása, nem hogy annak, akinek még engedélye sem volt rá.

@Horizont: Hiába csak 4 millió... az is legalább 10 szer annyi, mint a kis konfort nélküli "sátruk". Bár mondjuk jöhetnének ide, mert mi pont árulunk egy lakást ennyiért. Ráadásul jó messze lakunk tőle, szóval nem lenne gond. Vagy lakás már nem is jó? Saját ház kell nekik? Hogy egyem a szivüket.

dr. Aullah 2010.12.27. 17:33:13

Mellesleg meg... elvitte a házát? Hát akkor majd a hibás vesz nekik szépen egy házat. Mi? Ja hogy a diszpécser a hibás? Naa itt van a baj.

tudi 2010.12.27. 17:53:01

A szándék a fontos, legalább segített és ezt a saját pénzéből tette.

Horizont 2010.12.27. 17:53:44

@Aullah: Devecser város, de amúgy mégis csak falu. Nincs tömblakás. Szerintem bárminek örülnek. Miért vagytok ilyen irigyek és rosszindulatúak? Ez egy extra különleges eset!!!! Ebben nem kell keresni a cigánykérdést. Nem ebben kell keresni.Nem hiszem el, hogy nem tudjátok sajnálni honfitársaitokat. Biztosítás? Én ebben az esetben még ezt sem nézném, pedig amúgy háklis vagyok azokra akik nem biztosítják be az otthonukat. Voltak akiknek elengedték a banki tartozásukat is. Akkor most haragudjunk rájuk is? Én is árulok egy házat, de senki nem vesz, nekem is van hitelem ami már a duplája. Akkor dögöljön már meg a szomszéd a tehenével együtt??
Na ne legyetek már ilyenek.......:)

2010.12.27. 18:16:58

@Horizont: Eccer vót itt egy vigéc, rám akart sózni valami otthon biztosítást, kérdem mennyi, aszondi havi 2000 körül, mondom jó, hol írjam alá, aszondi, ácsi, előbb szereltessek föl páncélajtót meg vasrácsokat az ablakra, mög fizessek elő olyan riasztóra, ami a perszekútoroknál csörg, oszt ha már mindez kész, majd akkor szójjak. Mondtam is neki, hogy elmehet a sunyi picsába a feltételeivel mer a fél házat újraépítem annyiból, mint amennyibe ez a sok limlom kerülne, oszt akkor még arról nem is szóltam, hogy nem akarnók én a rácsokon át kinézegetni, mint valami tömlöcből, úgyhogy azóta sincsen a biztosító egylettel szerződésem, de nem is hiányzik, a Katufék sógórnak is hejába vót, amikor ráesett a háza tetejiről a hó a Tzompó mészáros kocsijára, nem fizették ám ki a kárt, mert aztat a véletlenség okozta, de mikor a Katufék sógor kérdi, hogy ha szándékosan lökte volna rá, akkor mondták, hogy akkor mög azér nem fizették volna, így hát kárba veszett a sok egyleti díj, és még a kárt is ki köllött fizetni, melyekhez hasonló lyókat kíván tisztelettel és egészséggel kigyelmednek is: Hajszás Láncos

Kartal (rezervált) 2010.12.27. 18:17:43

@Horizont: az igazság a paranoiásoknál van....

Én ezen nem tudok röhögni. Annyira szánalmas az egész, hogy sírni tudnék, ha tudnék. Már azt sem tudok. Magyarország én... áh, inkább leiszom magam...

Horizont 2010.12.27. 18:35:11

@Hajszás Láncos:
Kénytelen vagyok vitába szállni kegyelmeddel! Nekünk van házbiztosításunk, nem kellett semmi extrát csináltatnunk. Egyszer volt már egy óriási csőtörésünk és szépen ki is fizették. Sőt olyan pont is van benne, hogyha a kutyánk (vizsla:D) átmenne a szomszédba és felfalná az összes tyúkot még azt is kifizetnék helyettem:))) A biztosítás soha nem felesleges. Az életbiztosítás és a házbiztosítás se.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.27. 18:36:32

A TV érték!
Ezt ti nem tudjátok? A harmadik világban (Mexikó, Kolumbia, ésatöbbi) csak azért nem törnek ki kódislázadások, mert a favellákban minden bádogtetőn ott figyel egy tányér, amivel fogni lehet minimum 3 latin-amerikai szappant, amiben a kódisjányt elveszi a gazdag úrfi, akivel vég nélkül lovagolhat a hatalmas parkosított birtokon míg bele nem pusztul. És különben is, az összes szegény alapjárulékként kapja a szájfényt, és a halászként tengődés=tengerparti nyaralás, hawaii, sunshine, dizsi.
Míg a kiscsalád ebben a rózsaszín gumicukor világban révedezik, nem jut eszükbe, hogy már 3 hete nem ettek, és 2 éve esővízben fürdenek, meg amúgy is 5 éve volt, hogy utoljára munkájuk volt.

Tessék tőlük tanulni. Mága már tudja. Amatőr szociológiai kutatás eredményéből tudom, hogy kis hazánk 3 milliós kisebbségének jelentős része már felzárkózott spanyolajkú hitsorsosaikhoz ezen a téren.

2010.12.27. 18:38:22

@Horizont: Osztály melyik egyletnél lehet ilyen feltételeket tapasztalni, mert ilyet én is kötnék ám, de még nem találtam effélét.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.27. 18:43:47

@Marcellusca:
Makovecz-hez fűződő építészcég húzott fel új házakat. Ment is a cinkelés szakmai berkekben, hogy minek gangos parasztház a faluba. Meg hogy nem is osztott-üveges az ablak, csak úgy néz ki.
Hát szerintem a beköltöző magasról tett rá, hogy nyeregtető vagy lapos meg hogy hogy illik bele a falu összképébe.... ilyen helyzetben én is csak visonganék, hogy zárt, száraz, kinti hőmérsékletnél melegebb kalyibában tudom meghúzni magam.
És ráadásul, magyar építkezési hagyományoktól eltérően, egész gyorsan fel is épültek, és birtokba vehették a rászorulók.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.27. 18:48:38

@Horizont:
Ezekről én is hallottam, kapott is tőlem egy karma-pirospontot.
BTW hallottam egyszer élőben ügyködni, és nem volt rossz. No persze az én komoly zenére kevésbé fogékony fülemnek. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.27. 18:51:48

@Horizont:
Arra is jó, ha kiönt a mosógép, és perfektül eláztatja az alattad lakó lakását.

bandika gazdája 2010.12.27. 18:57:17

@Hajszás Láncos: A kutyás felelősségbiztosítás a Posta Biztosíítónál. Tényleg fizetnek ha kell. Nekem is ilyen van, pedig az én kutyám YORKI! Erre mit lépsz?!

StolzePolen 2010.12.27. 19:00:19

Sajnos sok sztereotípia él bennünk.

A Plazma és az LCD ma már mindennapok használati táragy lett és már kb 1 éve nem luxuscikk.

A kereskedelemben nem kapható elfogadható minőségű már CRT tv, mert 95 % csak LCD és Plazma tv kapható .
Az eladó helyeken 2 éve kötelező kiírni,hogy a CRT tvk nem alkalmasak a digitális szolgáltatásra, csak kiegészítő, átalakító egységgel.
Megjegyezném azt is, hogy jelenlegi CRT tv-k Thomson , Orion tv-k csak 1990 évekbeli gyenge felszereltséggel kapahatóak . Nem gyárt már CRT Tv-t sem a Samsung, sem a Philips, sem a Panasonic, semelyik komolyabb gyártó.
Az is lényeges körülmény, hogy mi már tudjuk azt amit Mága Zoltán akkor még nem tudhatott, hogy a kormány tovább halasztja a digitális átállást, amivel megint utolsók leszünk az Unióban. Mivel az LCD és a Plazma tv -k alkalmasak a digitális adás vételére ,ezért vett valószínűleg Mága ilyen Tv-ket.
Akiknek elvitte a házát az iszap , annak nagy valószínűséggel a TV-je is tönkre ment.
Ruhát kaphat , pénz egy keveset.( 100.000 ezer ), házat és otthont egy két kivétellel a nagy többség csak jövőre.

A kármentő alapba hiába gyűlt össze 1,5 milliárd forint, abból 40 millát adott a kormány majdnem 4 hónappal a katasztrófa után.
Mága gondolta,hogy ha személyesen viszi le a katasztrófa helyszínére az adományokat, akkor azt a rászorulok biztosan megkapják. (Az elmúlt 1 hónapban többektől is halottam, hogy a direkt segélyt választották. Nem véletlenül. )
A kormány azzal az intézkedéssel, hogy "parkoltatja" az adakozásból összegyűlt pénzt tönkretette az emberek bizalmát adakozással szemben.
Minek adjanak az emberek , ha a kormány nem adja tovább azt a rászorulóknak. Utolsó információk szerint 6-9 hónappal a katasztrófa után lesz a végleges kifizetés kártalanítás. SZERINTEM EHHEZ KELL A VASTAGBŐR.

Az is gondolom. hogy a kolontári és devecseri lakosok , nem tönkrement életüket vagy a szétvert tájat akarják nézni egész életükbe. Szívesen elszakadnának már a szomorú valóságtól.

A fentiek tükrében szeretném leírni , hogy minden tiszteletem Mága Zoltánné és minden Magyar honfitársamé, akik adakoztak a katasztrófa károsultainak , mert nagyobb magyarságról tett és tettek tanúbizonyosságot, mint a regnáló kormányunk.

Továbbá szeretném megkérdezni, hogy szerintetek melyik kőbánya szállította az alapanyagot a gáthoz? Kinek lett megint üzlet egy katasztrófából?
Szeretném azt is megkérdezni, hogy miért nem lehet tudni, hol kamatoztatják a kármentő alap 1,5 milliárd forintját?
Miért nem adják ki ezeket a közérdekű adatokat?

Szeretném azt is megkérdezni , hogy miért kellett meghosszabbítani a vészhelyzetet 3 megyében 2011. március 31 -ig, és miért pont addig az időpontig?

Véletlen egybe esés csak , hogy az új média törvény értelmében, amennyiben Magyarországon vészhelyzet van ( a törvényben nincs kiemelve , hogy országos szint kell) , akkor a kormány és az illetékes szervek ( média Hatóság ), minden híradót és híradást kontrollálhatnak , műsorokat felfüggeszthetnek?

bandika gazdája 2010.12.27. 19:02:02

@bandika gazdája: Ja a neve Posta Fészekőr Biztosítás. És ráadásul értékkövető!

bandika gazdája 2010.12.27. 19:06:14

@StolzePolen: Minden szavad igaz! Ezért vittük mi is személyesen! (Mármint a fiúk néhány összefogó családból!) Meg így dolgoztak is egy kicsit!

2010.12.27. 19:07:03

@bandika gazdája: Nu, a postások aligha vennének engem be az egyletbe, nagyon is jól tudják itt a faluban a postán, milyen rossz természete van a kuvaszomnak, hisz ippeng hogy az ő egyenruháikat czrakozza ki legszívesebben. A másikat majd mögtapasztalom, hátha...

2010.12.27. 19:18:18

@StolzePolen: Hát szerintem meg egy százezer forintos tévékészülék igenis luxus, ameddig 10-15e Ft körül rogyásig van az összes bizományi (pl. www.haces.hu/termekek.php?kategoria=tv) Én legalábbis ha árvíz károsult lettem volna, sokkal jobban örültem volna egy használt készüléknek ha az árkülönbözetet a markomba számolja az adakozó. :-)

Horizont 2010.12.27. 19:29:03

@StolzePolen:
Te ebben egész biztos vagy?
"A Plazma és az LCD ma már mindennapok használati táragy lett és már kb 1 éve nem luxuscikk."
Látom nagyon el vagy rugaszkodva a nagy magyar valóságtól. Ajánlok a figyelmedbe egy kis körutazást kis hazánkban és majd esetleg rájössz, hogyan, miből, mennyiből élnek a rendes, dolgos átlagemberek,pláne ha van 2 gyerekük és luxusnak tartják-e amit te nem tartasz luxusnak! Az 1 évet miből vetted le??Olyan vagy mintha politikus lennél, mert ők rendelkeznek ennyire elvarázsolt aggyal, hogyan is élnek az emberek. Nem a Rózsadombon, és nem havi fél millából:(

Marcellusca 2010.12.27. 19:57:19

@neccharisnyás útonálló: Én nem vitázom magácskával, Kisnaccsád, biztos igaza van. :)
De, még mennyien vannak fedél nélkül???
Azért, mert néhány házat építettek és a lóvé nagyrészét pihentetik egy számlán (lásd: @laspalmas: ) még nem fogok hasra esni.
Sőt!

@Hajszás Láncos: De, ők nem választhattak, hogy plazma vagy normál tévé.
Csak annyit, hogy kell vagy nem.

@Horizont: Menj el egy boltba!
Megláthatod, hogy már nem árulnak hagyományos, képcsöves tévét.
Ezért volt "kénytelen" Mága is azt venni.
Nehogy azt higgyétek, hogy nagyzolásból!
Ez volt/van a piacon.

2010.12.27. 20:12:45

@Marcellusca: Ezért mondtam a legelején, hogy egy nagyon jószándékú és bőkezű, de nem eléggé átgondolt akciónak tartom.
Hogyne árulnának hagyományos tévét? Tessék, itt van, második találat a guglin: www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elektronika/tevek/sencor_stv_2116/ vagy www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elektronika/tevek/orion_t2180stx_sl/ stb. Csak nem teszik ki a polcra a laposfosok mellé, hogy ne lássák az emberek milyen képminőséget kapnak a 100e+++ Ft-jukért. :-)

StolzePolen 2010.12.27. 20:17:48

@Hajszás Láncos:

Ők is örültek volna a kp-nak, de a kormány 1,5 milliárdból nem volt képes ezt megtenni.
Ehhez képest Mága át is adta a LEd tv-ket. ( a képen LG / LED TV-k látszanak).
A képátmérő alapján kisebb modell lehetnek 48-55 cm-esek, amik kb 45-60 ezre forint kerülnek.

Az 1 évet onnan vettem, hogy a Samsung és a Philips már tavaly év közepén megszüntette a CRT-k gyártását az európai piacra ( más gyártók már előbb), éppen a már említett digitális átállás miatt.
Tavaly karácsonykor lehetett az utolsó értelmes CRT darabokat megvenni. Jelenleg Orion ( kínai ) Thomson ( köze sincsen a híres konszernhez ,csak licenszben gyártják a törökök ). Ezek nagyságrendileg 50-cm képátmérővel 25-35 forintért kaphatóak. ( ehhez meg kell majd venni az átalakítót , ami várhatólag kb 10 ezer forint lesz)
Hozzátenném , hogy én is jobban szeretem a CRt Tv-ket , mert alapban megbízhatóbb technológiának tartom, de hangsúlyoznám, hogy értelmes minőségben jelenleg nem lehet más kapni. Így az öreg néniknek is LED tv nézhetnek a jövőben , már ha tudják kezelni.

Mága csak előre tekintő volt.
Ha CRT-ket vett volna, akkor meg azzal szapulták volna , hogy milyen szar elavult tv-ket adott?

Ja és nem a rózsa dombon lakom., így veled ellentétben veled tudom, hogy mi a valóság.

turcsány karcsi elvtárs 2010.12.27. 20:38:24

a crt-k utolját direkt szarra gyártják( a neves gyártók is ezt tették) , közel sincs minőgben egy 5 évvel ezelőtti darabhoz.
mága legalább nem a sz*ros alsóját vagy a hajtincsét árverezi, hanem tényleg belenyúlt a zsebébe.
a cikkben az indexes képgyűjtemény linkjére külön felhívnám a figyelmet, van ott egy nagyon jó kép profilból magyar györgy fajtiról, látszik a lényeg, nna :)

2010.12.27. 20:51:13

@StolzePolen: Most erre mit mondjak? Elég szégyen ez a nemzetigonosztörpének, hogy nem csak a nyugdíjunkat nyúlta le, hanem még a rábízott könyöradományokat is. De az is rém naív volt, aki bármi mást várt tőle. :-( CRT tévé még most is van, kapható, adtam egy csomó linket. Gyártani csakugyan nem nagyon gyártanak, mert már mindenkinek van, akinek kellett. Nekem is van három egyszál magamra, egyet 3500-ért vettem a vaterán, egyet ingyen kaptam, egyet javítani hoztak, de már két és fél éve nem jönnek érte, szerintem már nem is fognak. Naná, hogy nem árulnak minden sarkon CRT tévét. De azért még van. Jó kis littván-török-kínai. Ugyanúgy meg lehet rajtuk nézni a maunikát, mint a laposfoson.

bandika gazdája 2010.12.27. 20:58:36

@StolzePolen: Te TV szerelő vagy vagy TV bótos?! Ha akarok venni majd adsz tanácsot? Komolyan kérdezem!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.27. 21:04:50

Ez tényleg nem vastagbőr. Saját pénze, azt csinál vele, amit akar. Ha kedve van aranyfuxokat és szamurájkardokat osztogat a károsultaknak.

Szóval ez most nagyon mellé ment, jótékonykodó emberen egyszerűen taplóság ítélkezni.

Ráadásul tegyük hozzá, hogy lehet, hogy nem véletlenül kerülte el a figyelmeteket, ugyanis Mága nem ripacskodni akart.

Horizont 2010.12.27. 21:21:00

@TaTa86.:
Ha a házadra lecsapott volna a vöröscunami, és albérletben élnél vagy a zeneiskola termében laknál egy nagy képernyős szuper tévére vágynál? Nem bántottuk Mágát, a szándékot is becsüljük, de szegények ott nagyon nem azt kapják azóta sem ami nagyon kéne. Mondjuk az addigi életüket vissza egy saját otthonnak nevezett házban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.12.27. 22:58:32

@Horizont: Ettől még mindig nem szép dolog nézni az ajándék lónak a fogát, különösen nem a más ajándéklovának a fogát.

Kicsit Karcos 2010.12.27. 23:49:28

@Horizont: az én alapállásom nem faji alapú, én azt mondom, hogy aki legálisan építkezett (akármilyen ember is amúgy), az kapjon segítséget, aki nem (akármilyen ember is amúgy), az így járt. A faji alapot a polgármester / a kormány hozta be a képbe, amikor kijelentették, hogy az illegális építkezők is kapnak segítséget, ha cigányok. Ez az, ami nekem nagyon nem tetszik. Az sem tetszene, ha az illegális építkezők en bloc kapnának új házat, de így, hogy közülük csak aki cigány, az kap, az szerintem felháborító.

Nem a devecseri cigányokkal van a bajom, nem hallottam őket sem követelőzni, sem hasonló híreket, de ez nem jár nekik, úgy értem, az én pénzemet ilyenre ne költsék.

Lehet, hogy nagy pofon elveszíteni az illegálisan épült putrit, és kapni érte párszázezer forintot, hogyne lenne az, de én abban hiszek, hogy ebből tanulna a többi egymillió cigány is, akikkel eddig ment a kivételezés. Igenis felháborít, hogy van egy réteg, akik úgy születtek, hogy ők sosem járhatnak rosszul, sőt minden körülmények között joguk van saját lakáshoz az adófizetők pénzéből, miközben 9 millió másiknak nincs, nekem sincs.

Nem mellesleg ők a többi károsult rovására jutnak most saját lakáshoz, ennyivel kevesebb műhelyt, boltot fognak újranyitni rövid időn belül, traktort, egyéb gépeket venni (gondolom, a lakhatását azért mindenkinek megoldják, oldották).

Asidotus 2010.12.27. 23:51:18

Én is feltételezem azt, hogy a legfontosabb eszközöke, mint mosógép és hűtő már sok családnak megvan, hiszen az első adományokat erre fordították. Akárhogyis nézzük, lasan 3 hónap telt el a katasztrófa óta.
És igen, 2010-ben szerintem a tévé alapfelszereltség.

gidabiga 2010.12.28. 00:00:16

na de pont a plazmatévé, ami a legtöbb áramot fogyasztja állítólag?
Devecserben a lomisoknál a sima, képcsöves tévét 3-5000 forintért meg lehet venni :)

mindettől függetlenül tisztelem a jó szándékot és a segíteni akarást.

2010.12.28. 09:20:23

@Kicsit Karcos: Azért azon el lehetne merengeni, hogy a saját földjén miért nem építhet mindenki azt, amit akar? Miért "legális" az egyik ház, és miért "illegális" a másik? Csak azért, mert az utóbbi gazdája nem rajzoltatta le a kétszobás parasztházát egyetemen felkent mérnökkel csilliókért, és nem nyújtotta be a tervet illetékbélyegekkel teliragasztgatva a magasságos Hivatalnak? Ha sok évvel, évtizeddel ezelőtt elmulasztotta ezt a FELESLEGES FORMASÁGOT, akkor őt már nem is érte kár, neki nem is jár neki kártérítés? Pfúj, de gusztustalan gondolat ez! A biztosítók szoktak ilyen mondva csinált kibúvókat keresgélni, hogy ne kelljen megfizetni a jogos kárigényt...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.28. 09:33:47

@Hajszás Láncos:

kívánom neked, hogy a jobb és bal szomszédodban engedély és tervek nélkül építkezzen egy cigánycsalád :)

2010.12.28. 09:43:15

@Conv: bal oldalt már megtörtént. Pontosan ugyanolyan ház lett belőle, mintha engedéllyel építették volna. Van négy fala, ajtaja, ablaka, zsindely a tetején. Az engedély csak egy lehúzás, semmi egyéb. Ha volna valami építészeti kontroll... de nem. Bármire lehet engedélyt kapni, kifele dőlő homlokzatú házra, üvegszivarra, habcsókvillára... az engedélyeztetési eljárás ma csak arról szól, hogy aki olyan szemét burzsuj, hogy házat akar építeni, az fizessen. Akárcsak a regadó meg a többi. Csakhogy egy épület (és a benne lévő ingóságok) értékére nézve nem meghatározó, hogy van-e tanácsi pecsét a terven, amelyiken nincs, abban is ugyanolyan jól lehet lakni, és annak az elvesztése ugyanolyan kényelmetlenséget jelent, újjáépítése ugyanúgy pénzbe kerül.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.28. 10:04:51

@Hajszás Láncos: nomost, fel kell tennem egy kérdést. téged nem zavar, hogy jogszabály törvény betartása rá nem vonatkozik?

vagy szerinted neki joga van törvényt sérteni? ugye ha mondjuk neked van biztosításod a házra, amit engedéllyel építettél, akkor ha elviszi a földrengés a kéglid, akkor neked fizessen a biztosító, mert te fizetted a díjakat, neki meg a te pénzeden adjon az állam új kéglit.
persze a szóban forgó módon, csak akkor ha cigány.

ugye nem gondolod ezt komolyan, hogy ez így jól van?

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.12.28. 10:08:12

@Horizont:
Politikusok adományozzanak ?!
Ha meg is teszik, akkor a legbölcsebben úgy tennék, hogy csendben.

2010.12.28. 10:19:27

@Conv: Nem zavar. Azokra a jogszabályokra, amelyek tartalma nem több, mint hogy fizessek egy kalap pénzt valami ingyenélőnek olyasmiért, amire a világon semmi szükségem, én sem szoktam túlságosan tisztelni. Márpedig egy sufni, garázs, vagy éppen egy kétszobás parasztház igenis semmiféle építészeti tervezést nem igényel, ükapáink bő kilencszáz évig egész jól felépítkeztek mérnök meg építési napló meg műszaki ellenőr meg seggmeresztő tanácsi bürokraták nélkül is, véleémynem szerint ez az egész építési bürokrácia csak egy komenyista csökevény.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.28. 10:41:24

@Hajszás Láncos:

igen, a világ nagy kommunista összeesküvése.

szóval neked rendben lévő, hogy míg te biztosítást fizetsz és kifizetted az építéssel kapcsolatos járulékos összegeket, addig valaki csak mert cigány nem kell ezt megtennie és ha összeomlik a háza, a te pénzedből építenek neki egy újat? :)

ükapáink bizony úgy építkeztek, hogy volt aki megmondta hogyan építsenek, ez pedig úgy hívták, hogy építőmester. nem nekiesett ükapád reggel oszt elkezdett falat verni, hanem jött a mester,, kimérte, megmondta ide milyen vastag kell, oda lehet-e ablak, az ajtó fölé milyen áthidaló kell, milyen vastag mestergerenda kell, hogyan fog megállni a tető, stb :) ő is pénzt (tojást, krumplit, sajtot) kért érte, mint most az építészmérnök.
nem véletlen, hogy ezek az engedély nélküli kérók dőlnek össze állandóan.

2010.12.28. 10:53:45

@Conv: Nem. Nekem az a rendjén való, hogy én sem fizetek semmit a piócáknak. Se tervezési díjat, se engedélyezési illetéket, se biztosítási díjat, és ha lehet, még a téglát is "számla nélkül olcsóbban" veszem meg. Abban pedig biztos lehetsz, hogy ükapáink nem hívtak építőmestert a kétszobás vályogházhoz. Kalákában építkeztek, egymástól tanulták a mesterséget, és egy kaptafára készült minden ház, ha nagy hirtelen nem tudták, hogy milyen vastag legyen a mestergerenda, bekopogtak a szomszédhoz, és megnézték, megmérték, ugyanolyat csináltak, és az ő házuk is ugyanúgy megállt. Dehogy is hívott a középkori jobbágy építőmestert, ugyan már!

Horizont 2010.12.28. 11:07:22

@Hajszás Láncos:
Azért azt be kell látni, hogy szabályok kellenek, mert így is sok a hülye ember. Azon már lehetne vitázni melyik szabály helyes, melyik felesleges, melyik csak pénzlenyúlásra lett kitalálva és melyik a mi segítségünkre? A Gellért hegyre is épített valaki már engedély nélkül teraszt:(
Visszatérve a vörösiszap tragédiára. Nekem az a véleményem, hogy ez olyan aljasság volt, hogy mindenki színre, fajra, palotára, viskóra való tekintet nélkül megérdemel(ne) kárpótlást. Mérlegelgetés, méricskélés nélkül!

2010.12.28. 11:18:59

@Horizont: Igen, olyan szabályok kellenének, amelyek az általános közmorált írják le mérnöki precizséggel. E helyett olyan szabályaink vannak, amelyek a hatalom birtokosainak mindenféle önös érdekéből születnek, és a nép számára csak felesleges terhet, akadályt jelentenek. Az ilyen szabályoknak meg nincs becsületje. Ki a franc akarja szögmérővel méricskélni az uborkák görbületét meg ilyesmi? Túlszabályzott az egész rendszer, aki nem akar begolyózni, rég fütyül az egészre.
Szerintem is mindenkit kárpótolni kellene, akit kár ért, és nagyon aljas dolognak tartom, hogy mindenféle kibúvókat keresnek, és különben sem adnak senkinek semmit, még a teljesen feddhetetlen károsultaknak sem. Biztos azért, mert ERRE PERSZE nincsen szabály. Arra van egy csomó, hogy lehet a nyomorult jobbágyat kizsákmányolni, lehúzni, ellehetetleníteni, de hogy az igazságát hol keresse, arra nincsen semmilyen szabály, fogadjon ügyvédet, és perelje be a magyar államot Hágában, biztos pont erre van kedve/pénze/ideje.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.28. 11:25:12

@Hajszás Láncos:

teljesen igazad van :)

de ugye nem is vársz segítséget az államtól, ha már az építési engedélyért nem fizetsz, és adót csalsz?

nem feltétlenül a vályogkunyhókra gondoltam, hanem mondjuk a rendes polgári házakra.
ám legyen neked... igazad van.

még egyszer megkérdem: ugye az rendben van, hogy aki fizeti az adót, a járulékokat, a biztosítást a saját ingó és ingatlan vagyonára, annak a pénzéből legyen azoknak is új háza, akik lófaszt sem fizetnek? persze csak akkor, ha cigány.

ezt a kérdést nagyon kerülöd és az anarchista gazdaságpolitikai faszságokat tolod, de jó lenne, ha a kérdésre válaszolnál, elvégre a kérdésben szereplő téma volt ami miatt elkezdtél vergődni @Kicsit Karcos: 2010.12.27. 23:49:28 <-- ezen hozzászólására.

ha ezt a kérdést sikerül feldolgoznod és megválaszolnod, máris látod mi a probléma a tolt faszságoddal.

Horizont 2010.12.28. 11:34:33

@Conv:
Nem új házat kapnak egyébként. Én meg azt mondom állítsák vissza a vörösiszapcunami előtti EREDETI állapotot. Akinek palota annak az akinek viskó annak az. Ennyi - kéne.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.28. 11:42:13

@Horizont: igen, ezt tegye meg a MAL. nem a magyar állam a te és az én pénzemből. pontosabban igen, előlegezze meg esetleg az állam, de a MAL szépen tegye be a pénzt az államkasszába. kérdés és vita, per nélkül. majd cégen belül vitázhatnak, pereskedhetnek, hogy ki volt a hibás, kitől szedjék be a pénzt. de a cég mivel az ő eszköze okozta a katasztrófát, fizessen. mindent. ne a többi így is nyomorgó állampolgártól kunyeráljon az állam, meg az adófizetők pénzéből fizessen, amikor megvan a felelős, megvan kinek az eszköze, kinek a kezelésében okozta a katasztrófát.

Horizont 2010.12.28. 11:50:18

@Conv:
Ebben tökéletesen igazad van!!
Mint már oly sokszor :DDDDD

2010.12.28. 12:14:24

@Conv: Szerinted van értelme állami segítségre várni? Várhatnak rá ítéletnapig. Hát ennálam meg amilyen az adjonisten, olyan lösz a fogadjisten is, amíg az állam csak arra hajt, hogy tud minél jobban lehúzni a nélkül, hogy bármit is adnia kellene cserébe, addig senkit sem tudok elítélni, aki hasonlóképpen jár el az állammal szemben is. A rasszista sztereotípiáidra meg szándékosan nem reagálok. Nincs mit. Egyáltalán nem úgy van a cigányok sorsa, mint ahogy azt te képzeled. Ezt csak el akarják veled hitetni, hogy gyűlölködjél. Divide et impera. Én viszont, ha megbocsátod, nem ereszkednék le erre a színvonalra.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.28. 12:23:28

@Hajszás Láncos:

mint fentebb vázoltam, az államnak nincs semmilyen erkölcsi, de jogi kötelezettsége sem a dologgal kapcsolatban.
nem természeti katasztrófa volt, van felelős, olyan, aki ki is tudja fizetni az okozott kárt.

bazzeg koma te egy troll vagy. erős volt a gyanúm, de ez megerősített benne.
nem az én sztereotípiámról van szó te nagyon egyszerű teremtménye a jóistenkének, hanem a kormányzat/polgármester kijelentéséről, mely szerint akkor jár neki az engedély nélkül felhúzott kéróra a kártérítés, ha cigány.
érted-e nyomorult barma a netnek? :)

de még mindig nem válaszoltál a dologra:
ugye az rendben van, hogy aki fizeti az adót, a járulékokat, a biztosítást a saját ingó és ingatlan vagyonára, annak a pénzéből legyen azoknak is új háza, akik lófaszt sem fizetnek?

nem tudom mikor fognak végre valami legalább alsó-közép kategóriás intelligenciával és képességekkel megáldott trollokat a netre engedni, miért kell ilyen született csendes-hülyékkel teleszórni a netet akikről, már a harmadik komment után tudja az ember, hogy trollok?

viszlát valami új nicken, amin majd ismét felismerünk, hogy hülye vagy :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.28. 12:32:17

@Hajszás Láncos:
jah, amit kifelejtettem: írod:
"Szerinted van értelme állami segítségre várni? Várhatnak rá ítéletnapig."

amin pedig megy a polemia, az az, hogy van egy állami segítség, amit én megkérdőjelezek, hogy milyen alapon kellene, hogy megkapjanak, te pedig azt mondod miért ne járna.

no akkor most van segítség, vagy nincs?
mert a cikkből nagyon úgy tűnik, hogy van, érdemtelenül, ráadásul nemzetiségi alapon kivételezve :)

érted-e trollocska miből látszik egyértelműen, hogy troll vagy? :)

2010.12.28. 12:37:11

@Conv: Szerintem nagyon is van erkölcsi kötelezettsége, hiszen éppen az iszapömlés előtti héten tartottak hatósági gátellenőrzést, és nem jegyzőkönyvezték a google műholdképeken is ordító hatalmas repedéseket, nem szólították fel a MAL-t azonnali javításra, nem készítettek katasztrófatervet, nem figyelmeztették a lakosságot. Ez az állam felelőssége, teljesen egyértelmű. Továbbá az állami költségvetés pár nagyságrenddel nagyobb azért, mint a MAL-é, efféle katasztrófahelyzetben könnyebben és gyorsabban át lehet csoportosítani pénzt az azonnali kárelhárításra, aztán utána lehet jogászkodni, hogy ki milyen arányban felelős, és hogy mekkora követelése van az államnak a MAL-al szemben. Azért a Magyar Államnak reálisabbak az érdekérvényesítő esélyei a MAL-lal szemben, mint Gipsz Jakab károsultnak, aki még a gatyát is kölcsön kérte, ami rajta van, mert semmije sem maradt. Hát ezért kellene (kellett volna) az államnak mindenkit azonnal kártalanítani, és aztán a MAL-lal egyezkedni, hogy akkor most részletekben fizetik be, vagy visszaállamosítják őket, vagy hogy képzelik?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.28. 12:51:20

@Hajszás Láncos: várj ez nem az állam dolga, hanem a hatóságnál felelős személyé bazzeg. az állam nem a felelősök pénzét osztja, hanem azokét a polgárokét akik adót fizetnek a tégla után is, és az építési engedélyt is kifizetik. szóval nem a te pénzedből, tehát te könnyen osztod az észt a semmiből és könnyen szórod a pénzt a máséból :)

az államnak NINCS anyagi vagy erkölcsi KÖTELEZTTSÉGE semmilyen jogi vagy természetes személy által okozott kár rendbetételére.
a társadalmi jóérzés az ami erre LEHETŐSÉGet ad az államnak. és éppen ez a társadalmi jóérzés (szolidaritás) az ami erkölcsileg, etikailag megakadályozza, hogy olyanok akik a társadalmi normákat (törvények, jogszabályok) nem tartják be, ne is részesüljenek a jóból, ha már a kellemetlen dolgokban (törvényben, jogszabályban foglalt fizetési kötelezettségek) nem igen akarnak részt venni.

másrészt ezt írtam fentebb:
"előlegezze meg esetleg az állam, de a MAL szépen tegye be a pénzt az államkasszába."
van miből betennie.

A magyar állam nem érvényesít semmiféle érdeket a kártérítéssel kapcsolatban, jelenleg is civil jogvédők, ügyvédek képviselik őket a kárpótlási perben.
A magyar államnak nincs is joga magánszemélyek kártérítési pereit felvállalni. Ő majd az okozott természeti károk miatt pereskedik, és a megelőlegezett kártérítésért.

szóval ismét megkérdem trollocska:
az rendben van, hogy aki fizeti az adót, a járulékokat, a biztosítást a saját ingó és ingatlan vagyonára, annak a pénzéből legyen azoknak is új háza, akik lófaszt sem fizetnek?

2010.12.28. 13:08:44

@Conv: A hatóságnál felelős személynek nyilvánvalóan nem áll rendelkezésére olyan keret, amiből 400 házat újjá lehet építeni. De mivel a hatóság az államot képviselte, az államnak kell jótállnia érte. Mint mondtam már: kotelezettsége abból származik, hogy a műszaki ellenőrzést, ami az ő feladata lett volna (katasztrófavédelem) gyakorlatilag nem végezte el. Természetesen a ez a felelősség megoszlik a MAL-al, aki meg elhanyagolta a gát ismert hibáinak kijavítását. Hogy milyen mértékben, arról jó sokat lehet vitatkozni, de ezt a károsultaknak hadd ne kelljen már kivárniuk! Ezt osszák be ők egymás között.
Továbbra sincs semmi kedvem a manipulatív, nyíltan rasszista, spekulációkon és félinformációkon alapuló demagógiádra válaszolni, baj? Baj, nem baj, szokd meg a gondolatot, hogy nálam van egy minimális színvonal, ami alá nem ereszkedek le, még a te kedvedért sem. Írd meg olvasói levélben a kuruc.info-nak, vagy amit akar, engem nem érdekel a gyűlölködő, viszájszító hülyeséged.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.28. 13:22:09

@Hajszás Láncos:

"az rendben van, hogy aki fizeti az adót, a járulékokat, a biztosítást a saját ingó és ingatlan vagyonára, annak a pénzéből legyen azoknak is új háza, akik lófaszt sem fizetnek? "
szóval trollocska, szerinted ez a kérdés gyűlölködő, viszályszító félinformáción alapuló demagógia? :))))))))

trollocska, a felelősség az ellenőrző hatóság vezetőjéé, nem az államé. majd ezt számonkéri rajta az állam. az állami költségvetés az állam felelőssége, az áűllami költségvetés pedig az adók, a járulékok befizetéséből folyik be .
persze az olyanoktól, akik nem feketén adómentesen veszik meg a téglát, (nem csalnak adót) és fizetik az építési engedély díját is :) tehát nem tőled. így nehezen értem az erkölcsi fölényeskedésed, főként mivel morális problémát a kérdésem csak akkor vet fel, ha egyetértesz azzal hogy a kérdésben szereplő dolog rendben van.
ha viszont nem értesz vele egyet, akkor voltaképpen egy demagóg gyűlölködő viszályszító hülye vagy véleményed szerint.

ugye érted miért lenne fontos ezt a kérdést megválaszolnod.
azért, hogy kiderüljön a morális álláspontod a kérdésben, és ennek fényében lehessen szemlélni az eddigi dumád.
tudom, hogy szar amikor bármi is a válaszod, az eddigiek fényében csak szájba szarod vele magad, de hát ilyen a világ.
ha valakinek véleménye van, az vállalja azt, és persze azt is, hogy minek nézik utána.

2010.12.28. 13:28:33

@Conv: És ugyan mi köze az én morális álláspontomnak az iszapömléshez? Én vagyok a troll, mikor te már legalább a negyedik postoddal akarod személyes síkra vinni a beszélgetést? Muhaha, vicces fiú vagy, mondhatom. Csakhogy én már rutinos fórumozó vagyok, és nem megyek bele ilyen olcsó csapdákba, hogy aztán amint fogást találsz, nekem eshess, össze-vissza pocskondiázhass, és még nekem kelljen bizonygatni, hogy nem is úgy van, ahogy te állítod. Ha ezt akarod, keress magadnak más bolondot! Velem itt a vörösiszap-katasztrófáról lehet beszélgetni, a lelkemet meg nem veled fogom analizáltatni, ebbe törődj bele! ;-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.28. 14:13:23

@Hajszás Láncos:
drága kis trollocska, ez nem fórum egyrészt, másrészt semmi köze az álláspontodnak az iszapömléshez, de eddig nem is arról "vitáztunk", ilyen formán nem is merült fel a te felelősséged, vagy bármilyen közösséged semmilyen formában nemhogy morális álláspontként a dologhoz.

A kérdéses "vita" ugye akkörül folyik, hogy rendben van-e az a gyakorlat amit az állam folytat, miszerint olyanoknak is fizeti a kártérítést akiknek még csak építési engedélye sem volt a katasztrófa sújtotta területen álló házukra, azoknak a pénzéből, akiket te hülyének nézel amiatt, hogy volt építési engedélyük, és ezt ki is fizették, miként az építést sem feketén, adót csalva végeztették.

nem tudom miként jött neked a képbe a morális álláspontodhoz az iszapömlés, de van sejtésem, hogy terelnél, mert tudod, hogy ha válaszolsz a kérdésre, amelyet te hoztál elő, akkor bizony kiderül, hogy ki/mi is vagy valójában.

nos légy oly kedves válaszolj nekem: mitől is "gyűlölködő, viszályszító félinformáción alapuló demagógia" a kérdés:
"az rendben van, hogy aki fizeti az adót, a járulékokat, a biztosítást a saját ingó és ingatlan vagyonára, annak a pénzéből legyen azoknak is új háza, akik lófaszt sem fizetnek? "

és válaszolj légyszíves magára a kérdésre, hiszen az elejétől ezt kérdezem mióta benyögted a 09:20:23-as postodat.

fel kell még világosítsalak arról is, amellett, hogy ez nem fórum, hogy nehéz lesz megszabnod miről lehet itt veled beszélgetni, főleg, mivel nem a post témáját említetted mint beszélgetési témát.
erről a témáról másik postnál kellene beszélgetni, (gondolom megtalálod azt a postot is a vbőrön) ez a post ha nagyon szűken vesszük akkor kifejezetten a mága féle adományé. (melyben mellesleg én nem látok kivetnivalót, ha ezt kérték, ezt adjon) tágabban véve a pofátlan/felesleges/értelmetlen adományok/kártérítések kielemzésének helyszíne.
amilyen pl a @Kicsit Karcos: által belinkelt téma is, amelyre reagálásodból indulva tettem fel a kérdést neked.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.28. 14:17:58

@Conv: ejj emgint kihagytam: a rutinosságod kimerül asszem abban, hogy hirtelen megjelensz (egy hete regeltél) és eddig összesen 69 hozzászólást megejtettél egy hét alatt. mind itt a vbőrön.
hiteles a rutinosságod.
én elhiszem neked, hogy rutinos vagy. mindig friss regen trollkodsz egy ideig :)

2010.12.28. 14:20:30

@Conv: Pedig nagyon egyszerű megszabnom, hogy miről lehet velem beszélgetni: egyszerűen elengedem a fülem mellett azokat a kérdéseket, amelyekről nem óhajtok beszélni. És mivel az ontopic kérdéseidről már részletesen kifejtettem a véleményemet, pápá, kis Képcső Karcsikám, valaki biztos játszik majd veled, de ha ilyen nem akadna, játsz azzal, ami veled egy idős! :-p

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.28. 14:32:00

@Hajszás Láncos:
hihetetlen.
nem mondod.
észre sem vettem, hogy a kényelmetlen kérdéseket elengeded a füled mellett :)

fura, egy a fura/pofátlan/felesleges/értelmetlen adományokról/kártérítésekről szóló kommentsorban a postnál, amely "értelmetlen/felesleges/pofátlan" [vastagbőrős] témaindításként lett felvetve, nem ontopic a kérdés mely azt feszegeti, elfogadható-e és pofátlan-e a kártérítés egy bizonyos formája? :)

adok egy kis engedményt, ne mondd meg a véleményed, hiszen látható, hogy számodra elfogadható a dolog, de azt mondd meg, mitől is "gyűlölködő, viszályszító félinformáción alapuló demagógia" a kérdés:
"az rendben van, hogy aki fizeti az adót, a járulékokat, a biztosítást a saját ingó és ingatlan vagyonára, annak a pénzéből legyen azoknak is új háza, akik lófaszt sem fizetnek? "

trollocska, menj még bögre-kulcstartó képzésre, ez a produkció itt nem elég, itt csak kiröhögteted magad a sunyi és gyáva reakcióiddal.
tudod, itt tisztelik a mások véleményét, de csak akkor ha ki tud és hajlandó állni érte, érvelni és bizonyítani tudja az igazát.
ha azonban előadja valaki a bensőjéből fakadó csiga a takonnyal teli vödörben stílust és menekül az elől, hogy felvállalja amit gondol, nem hajlandó vállalni a véleményét, és szemmel láthatóan troll, annak csak az jut amire képes.
csak annyi, hogy felköp és alááll, mint te is.

REPARATUR 2010.12.28. 14:39:07

a szíve a helyén, de az esze az....

Scala 2010.12.28. 19:39:55

Nos a TOP 100-ról jut eszembe, a hobbi (jobb táblázat)!!!
www.a100leggazdagabb.hu/index.php?m=person&nID=3

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.12.29. 13:03:32

Az a kedves Mága művészúr okosabban tette volna, ha ehelyett játéképeket adományozott volna a rászorulóknak, amibe a segílyt dobálhatják, és esetleg visszanyerhetik (bár a nyerési rátát be kellene állítani okosra). Az önkormi hónap végén üríti a perselyt, a befolyó pénzből pedig oszthatja a segílyeket. Nem csodálkoznék ugyanis, ha több pénz lenne benne hó végén, mint amennyit kiosztottak. Így legalább a meglopott embereket is tudják kártalanítani.

Roxvox 2010.12.29. 15:59:27

Szerintem számítógépeket vehetett volna az adakozó, akkor most a rászorulók is itt dícsérhetnék, vagy szidhatnák az Úrat. :)

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.12.30. 14:56:54

Ugyan már, mit vartyogunk itt holmi tévékről?

Mindenki tudja, hogy a gátat a moszad robbantotta fel, egy specc hangtalan robbanóanyaggal, amit rabbik fitymájából állítanak elő telavivban.

Ugyanis Devecser és Kolontár alatt óriási gyémántmezőt fedeztek fel jezrajeli kémműhódok, és szájmon pereszke idejön hogy jól felvásárolja a fődet.

-----------------

Valójában nem is. Elhatárolódom magamtól.

Sodan 2011.02.09. 14:02:37

Mága Zoltán nagy vonalú,mert több kamion élelmiszert is adományozott az iszap károsultjainak.
És ezt teszi minden karácsonykor,kamion számra adakozik a nagy többségi rászorultnak.
Köszönjük művész úr.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.02.09. 14:59:04

Komloyan hihetetlen az, hogy az embereknek milyen fontossági sorredjük lett. A külsőség sokkal de sokkal fontosabb lett, rengeteg példát tudnék sorolni, amikor valakinek otthon LCD vagy plazma tévéje vagy laptopja van és mellette kenyéren meg vizen él vagy ugye, aki Merdzsóval jár szalámit lopni, mert a NAV befizettette vele a 6 éve nem fizetett adókat és járulékokat.

Lassan elkezdhetik nyomni az 50.000 Ft-os bankókat elöl Ciccolinával, hátul meg Rózsa Sándorral meg a felirattal: "Kurva betyár világ gyün!"

trojka 2011.02.09. 17:41:19

@James Onedin (aka Zöld Ember): Ember, hát hutlen lennél Kiszely Tundihez!

süti beállítások módosítása