Skip to content


       Szűrés lista

Nem, ezt se mondta

Kósa a Lázár-videó kapcsán hamisító szocialistákról beszélt, de nem fejtette ki, hogy a Kurucinfót vagy a Hírszerzőt tartja-e annak. A fórumokon, blogokon a fideszdroidok ínhüvelygyulladásig védték Lázár 2008-as szavait. Bár a "Hazudtunk reggel, éjjel, meg este" mondatból lehetett szállóige, és lehetett folyamatosan a kimondója és párttársai szemébe vágni, így önállóan, szövegkörnyezet nélkül, Lázár mondatait csakis a nyilvánosságra hozott kontextusban szabad értelmezni szerintük. Szerintem ugyan az "Akinek nincs semmije, az annyit is ér" egy szakácskönyv ötvenkettedik oldalára illesztve is ugyanazt jelenti, mint önmagában, és az egy nap lázas kutatás után nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvben, de biztos nekem nem megfelelő a szövegértési képesítésem.

A szemellenzős párthívek nem tudják vagy akarják felfogni, hogy miért vállalhatatlanok és megbocsáthatatlanok a Fidesz frakcióvezetőjének, Hódmezővásárhely polgármesterének szavai. Szervezett, Arnóth köteles beszédéhez (amit valójában Kövér mondott, Arnótnak csak egy parlamenti bekiabálása volt) hasonló lejáratókampányról beszélnek.

Úgy gondolom, Lázár Jánost nem kell másnak lejáratnia, megteszi ő ezt saját maga. Az valóban érdekes, hogy a kurucok kommentár és magyarázat nélkül (most küldte egy olvasónk, 2008-as felvétel, akármi) hozták nyilvánosságra a megvágott (tehát nem hamisított) hanganyagot. Talán tényleg a nagytiszteletű, rettentőenfontos alkotmányozást akarták ezzel ellehetetleníteni? Tényleg olyan naivak lennének, hogy komolyan gondolták, ez majd akadályozza bármiben is a kormánypártot?

Mindenesetre a Fidesz képviselőit nem nagyon rengette meg a dolog:

 

Fogalmuk sincs a képviselőknek, mert

- J és K ügynök kisütötte az agyukat a neutralizálóval

- hétvégén wellnessezni voltak, nem olvastak híreket

- ők is kampányba kezdtek a beszéddel kapcsolatban

Címkék: fidesz abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr882761786

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár a... mi is? 2011.03.23. 09:57:24

Olvasgatom én itten a szakmányban kitermelt Lázáros írásokat. Természetesen nagyon rövid idő alatt megásódtak a lövészárkok és a felek egyre csökkenő intenzitással lövik egymást. Már egymást. A lényeg meg sikkad szépen elfele. Úgy egy hónapja írtam ezt...

Trackback: Kádár újgazdag unokája: Lázár 2011.03.23. 09:02:33

A Lázár János által is képviselt világnézet azért olyan gyakori társadalmunkban, mivel ez maga a kádárizmus. Az élet egyetlen mérőeszköze, hogy ki mennyit keres, milyen jólétben él. (Fotó: Segesvári Csaba/delmagyar.hu) A hétvégén ismét új információk...

Trackback: Lázár-álbotrány reload: az angol változat egészen mást tartalmazott! 2011.03.23. 06:34:21

- Egyelőre 66%, hogy L. Jánosnak, Hódmezővásárhelyi fideszes polgármesterének, országgyűlési képviselőnknek, a Parlament FIDESZ-frakciójának vezetőjének hangfelvételét nemcsak megvágták, kasztrálták, hamis kontextusba helyezték, de rosszakarói maguk se...

Trackback: Földrajzinév-kirúgások: a kormány nem érti, miért probléma 2011.03.22. 22:08:06

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint elvárható lett volna, hogy a bizottság úgy szavazzon, ahogy a kormány akarja. Többször nem fordul ilyen elő, az új rendelet szerint a kormány közvetlenül dönt a földrajzi nevekről....

Trackback: Lázár János lett a falu kapitalistája 2011.03.22. 21:49:52

Nagyjából eddigre sikerült végigolvasni a legújabb Lázár-gate kommentárjait, és nem tudok szabadulni a kétségbeeséstől, mennyire könnyen dobunk máglyára embereket ebben az országban; pláne nem tudom szó nélkül hagyni, mennyire torz és képmutató sokak é...

Trackback: Szent emberek ne álljanak szenátornak 2011.03.22. 19:42:05

Ki tud felsorolni tíz híres, ám csóró szellemi vezetőt, aki nem kapart össze annyit, hogy a vásárhelyi polgármester ne sajnálja le őket? Hódmezővásárhely egy olyan hely, ahol a közéleti szereplésre való alkalmasság egyik mércéje az anyagi helyzet. Az ...

Trackback: Lázár János és az alkotmány 2011.03.22. 15:06:15

Lázár János szavait olvasva a hideg tárgyilagosság elég lassan fut végig a hátunkon. Lassan biztosak vagyunk benne, hogy a Fidesz vezérkarnak gyerekkorában rosszul olvasták fel a Robin Hoodot és annyi maradt meg, hogy pénzt elvenni és újraosztani. Az i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kén-e egy nick? 2011.03.23. 03:09:30

@derelyegrádi szellem:
Na ja, Bajnaiék annyira szarok voltak, hogy Orbán külföldön azóta is az ő eredményeikkel dicsekszik, pedig már majdnem annyi ideje nincsenek kormányonm, mint amennyi időt öszesen voltak.

De a hozzád hasonló narancsszemellenzős ostoba pártszócsövekkel bármit megetet országon belül.
(És ja, ők nem vettek fel kölcsönt. Elrabolták a magánnyugdíjpénztárak pénzét, 3000 milliárd forintot. Kurva jó, mert azt nem kell visszaadni, amikor meg ki kéne majd fizetni a nyugdíjasoknak, hol lesznek már ők akkor?
Remélem, a föld alatt, mind egy szálig. Viktorostul, Matolcsystul.)

(Mondjuk az előző kormányra kerülésük idején is ez volt, tehetetlen balfaszok voltak Orbánék már akkor is, szerencséjükre Horn és Bokros rendberakták az Antallék által elbaszott gazdaságot, amit aztán a Fidesz 4 év semmittevéssel megint elindított lefelé a lejtőn. Csak akkor kicsit nagyobbat kellett rajta taszítani, mert épp pénzbőség volt a világpiacon, jól ment a világ minden tőzsdéje. Most meg elég ingatag az egész világpiac. Szóval most nem kell 4 év, és ha a nyugdíjpénztárak pénzét nem rabolták volna el az ország megzsarolása után, akkor már most csődben lenne az ország. Remek, hogy már februárban elverték Vitkorkáék az éves költségvetés több mint 80%-át. Tavaly, amikor Varga Mihályék csontvázakról ugattak egyfolytában, akkor ez május végére sem sikerült Oszkóéknak. Ezek szerint Matolcsy mára már egész osszáriumut épített maga köré, nem 1-2 - bármilyen kurvra keresett, de azóta sem talált, szóval csak állítólagos - csontvázat, mint Bajnaiék.)

kej 2011.03.23. 04:44:23

@minimalista: hát bizony néha hokimeccset is nézünk. egyébként igazad van.

most engem legjobban az háborított fel, hogy nem csatlakoztunk az uniós költségvetési monitoring rendszerhez. a bitesek azt látták ebben, hogy tovább zajlik a gazdasági szabadságharc, mert nem szólnak bele az adópolitikánkba. igen ám. két hónappal ezelőtt az infoban volt egy órás beszélgetés az mta egy kutatónőjével. nehéz összefoglalni, de nagyjából az volt a lényege:

kitalálták az eurót, majd hagyták a tagállamokat, hogy annyiféle adó-, gazdaság és támogatáspolitikát vigyenek, amennyit akarnak. ráadásul ezek egyáltalán nem konvergáltak egymáshoz. emiatt sérülékeny volt az eurózóna. a monitoringrendszer részben ezen segít, de a lényeg nem ebben van. hanem abban, hogy előzetesen bekérik a csatlakozó országok költségvetését, véleményezik, majd - ha kell - javaslatokat fogalmaznak meg. ugyanígy azt hiszem félévente, megnézik, hogyan teljesültek a tervek. naná, hogy ez a szittya magyarnak nem tetszett.

egyébként érdemes az interjút megkeresni. felettébb érdekes, ráadásul közérthető volt.

kej 2011.03.23. 05:15:37

@Horizont: dehogynem. amit viszont belinkeltem az a minisztérium levele az index kérdéseire. szégyenteljes, hogy a xxi. században egy miniszter le meri írni, hogy azért kellett feloszlatni a testületet, mert nem értettek egyet a kormánnyal. mondjuk pintér sanyi legalább jó fej volt: a bm által delegált emberkét nincs szándékukban kirúgni a munkahelyéről. na ezért tettem be, mert van benne jónéhány új pont.

kej 2011.03.23. 05:37:37

@Horizont: és mivel ma hajnalban ráérek itt az újabb vastagbőr:

Részlet az alkotmánytervezetből:

„Szabadság és felelősség, IX. cikkely„(3) Magyarország védi a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Művészeti Akadémia és a felsőoktatási intézmények tudományos és művészeti szabadságát, az állami intézmények bevételeivel és vagyonával, valamint a közpénzből nyújtott támogatásokkal való, felelős gazdálkodás érdekében – törvényben meghatározott keretek között – biztosítja szervezeti önállóságukat.”

A Fidesz-KDNP belefoglalná az alkotmányba Makovecz Imre művészeti szervezetét, a Magyar Művészeti Akadémiát (MMA), amely a rang mellett állandó és biztos állami juttatást is jelent - írja az Index. Az MMA „örökös és gyakorló elnöke” Makovecz Imre. „Nem túl sok megbeszélés előzte meg a döntést” – mondta az Indexnek Makovecz, aki üdvözlendőnek tartotta a Fidesz-KDNP előterjesztését. „Ez a szervezet a rendszerváltás óta létezik, és soha egy rohadt fillér támogatást nem kapott. A legkiválóbb művészek voltak itt összegyűjtve, de senki nem törődött velünk. Ez most szerencsére megváltozik” - nyilatkozta a portálnak.

igényes 2011.03.23. 05:56:21

A Papcsákot elítélte a Fidesz Bíróság. Micsoda dolog, hogy nem a Fővárosi Bíróság ítéli el? Na, most , ha a Fidesz elítélte 250 000Ft-ra, mert állami pénzeket skkasztott, hol az Államügyész. Mi történik ma Magyarországon. Van már Fidesz börtön is?

A Fidesznek kedves Papcsák büntetése nagyon enyhe, tényleg nem tünik fel senkinek?

kaqkkfioka 2011.03.23. 06:22:12

@igényes:
A nagy feltűnések közepette az tűnik fel, ha nem tűnik fel semmi.

WindomEarle 2011.03.23. 06:31:28

Lázár 2009-es földszerzései vajon kapcsolódhatnak az alábbi intézkedéshez?

www.emva.hu/index.php?id=emva_tamogatasi_intezkedesek&intezkedes=68

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 06:31:54

@kej: "De megám! Most már fussa a pl. a magánnyugdíj zséből, erre is majd!"

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 06:38:36

@igényes: Még nincs, de az ötleteléssel óvatosan, mert az elvtársak még meg találják fogadni! Egyébként a jogot csak betartó emberként megkérdezem, hogy az Igen Tisztelt Magyar Ügyészség nem lát ilyenkor semmi olyan dologra utaló gyanút, ami netán, hivatalból, nekik üldözendő lenne, pl. jelen esetben Papcsák kartárs tette? Ha nem, akkor stimm, értjük, hogy vannak "egyenlőbbek". Csak kérdem...

stratez 2011.03.23. 06:41:36

Szánalmasak vagytok, együtt hamisítgattok beszédet a kurucinfoval. Vagy azt akarjátok bemesélni, hogy valami fatális véletlen folytán pont az a rész lett kivágva a beszédből, amiből kiderül, hogy kikről beszél Lázár. Az egész balmédia egy erkölcsi szintre züllött a kuruccal, ennek az ügynek ez az egyetlen levonható tanulsága. Azt csak mellesleg jegyzem meg, hogy Lázárt harmadszor választották újra tavaly a vásárhelyiek olyan 70% körüli eredménnyel, kedves beszédhamisítók, és ez a beszéd, ugyebár, 2008-ban hangzott el nyilvánosan, bárki számára hozzáférhető a mai napig.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 06:42:09

@WindomEarle: Áááá, dehogy, hogyan is gondolod, nem, mert ők nem "olyanok", még a feltételezés is szörnyű, sőt lehet majd, hogy büntetendő is lesz ez az uszítás, hogy az ügyészségnek is akadjon dolga és az ilyen felháborítóan arcpirító rágalmazókkal szemben! ;O)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 06:44:31

Ja, ezt mondom én is, mind rohadt kommunista! Bezzeg "Csak a Fidesz"! Na ők mások! De tényleg! Komolyan! Elvtárs olyan szépen szólsz, akár még kommiszár is lehetsz! Megható volt! :) De tényleg!!!

regress 2011.03.23. 07:08:31

@stratez: szerintem aludj még egy kicsit.csak mellesleg,mennyi a hiány vásárhelyen?az egész beszédben nem hangzott el a politikus szó.nagy baj lehet a szövegértéseddel.18-évesen elvégezted a3.osztályt?

igényes 2011.03.23. 07:11:43

@Boli: Egyszerűen nem is értem, van egy bűntett, és a Fidesz ítéletet hoz, de Papcsák még fel sem lebbez., na most ha tényleg nem tudta, hát biztosan fellebbezne.

kormányzó 2011.03.23. 07:16:13

Azt álmodtam, a komcsik kitakarodtak a zországból. És most nincs se kormányfőnk,se kormánypártunk!Aztán felébredtem ...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 07:17:37

@igényes: Jogállamban élünk, vagy mi! A rendőrségnek és az ügyészségnek itt tényleg semmi dolga, majd a PÁRT elintézi! Istenem, azért csak visszajöttek a "régi szép idők". Igaz, párttikár elvtársak?! ;)

igényes 2011.03.23. 07:22:42

@Boli: Most arra törekednek, hogy ittas vezetése volt a Palinak, de ugye az Objektum dossziéban felsorolnak pont ittas vezetésért büntetett sportolókat, vezetőket.

A Fidesz Bíróság magasabb rendű, mint a Magyar Bíróság. Egyszerűen Poltnak szóltak ezt a témát a Fidesz főügyész vizsgálja és a Fidesz Bíróság tárgíalja Papcsák ügyét. Egyébként nem tették közzé a befizetési csekket. Az államot megkárosítja Papcsák, és ki kapja a pénzt hát a Fidesz.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2011.03.23. 07:24:02

igényes 2011.03.23. 05:56:21
Ez kérdés nagyon üt! Teljesen jogos!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.23. 07:29:36

@kormányzó: Szerintem nézőpont kérdése. Egyesek szerint csak szimplán g.cik vagyunk! :) Na, ők azért tudnak valamit!

midnight coder 2011.03.23. 07:40:25

Mindenesetre elég érdekes, hogy ezek a fránya neonácik mindig akkor és azt csinálják ami az MSZP pártérdekeinek épp a leginkább megfelel.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.03.23. 07:46:56

@stratez: @levvente: Mindketten Orbán-komcsik vagytok. Egyetek szárított tehénszart. Több szót nem pocsékolok a hozzátok hasonló narancsos retardáltakra.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.03.23. 07:49:12

@midnight coder: "ezek a fránya neonácik mindig akkor és azt csinálják ami az MSZP pártérdekeinek épp a leginkább megfelel"

Igen, 2006-ban is a maszop érdeke volt felgyújtani a várost... ugye, te kafferbivaly?

igényes 2011.03.23. 07:50:44

Most melyik Bíróság a Fidesz, vagy a Kdnp dönt. Polték nem vizsgálódnak. Van egyébként becsületes képviselő Fidesz-Kdnp-nél?

Cegléd–Budapest - Június és december között hónapokon át törvénytelenül vett fel több százezer forint közpénzt Földi László (59) KDNP-s országgyűlési képviselő, ceglédi polgármester. 2011-03-23 03:06:00

Budapest - Ismét több százezer forintot zsebelt be egy honatya szabálytalanul.
Szabó Zsolt (47) fideszes országgyűlési képviselő, Hatvan polgármestere hónapokon át törvénytelenül, két helyről is fölvett költségtérítést.
Szabó Zsiga Marcell (31) miskolci
Papcsák köztörvényes továbbra is maradt képviselő.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.03.23. 07:54:31

@igényes: "Van egyébként becsületes képviselő Fidesz-Kdnp-nél?"

Két dolgot nem értek. Mi az, hogy "becsületes képviselő"? Mi az a "kdnp"?

Augustin 2011.03.23. 07:55:23

@kej: "itt még sokan emlékeznek arra a német miniszterre, aki azért kellett, hogy lemondjon, mert a hivatali útjain összegyűjtött bónuszpontokból vásárolt a nyaralásakor repjegyet a családnak. hol vagyunk mi ettől:(((((( "

Ne légy naív! Az ilyenek azoknál derülnek ki, akikkel valami miatt a politikustársai ki akarnak baszni.

Augustin 2011.03.23. 08:05:49

@MrOne-Two: "amig az ELTE BTK-s es AJK-s Hallgatoi Onkormanyzatbol kikerult ugynevezett 'szakertok' iranyitjak az orszagot addig ne varjunk semmi mast. Gazdasagi diploma, szakmai elismertseg a mai politikaban inkabb hatrany, mint elony... "

Na mert a közgazdászokkal olyan jól jártunk... Azért elismerem, nem ártana nekik a közg. képzettség, de ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy baj lesz abból, ha több a kiadás, mint a bevétel, nem kell közgazdásznak lenni. Oktattam is annak idején egy gazdász ismerősömet, amikor kurva sok devizahitelt vett fel. Azt az egyszerű mondást nem tudta értelmezni, hogy nem örök a békának a tó. És télleg. A hitelei csak az akkori havi 600-as keresetéhez képest voltak reálisak...

kej 2011.03.23. 08:10:54

@Augustin: vagy a világ fejlettebb részein akkor, ha a média megszellőzteti. (persze az igaz, hogy van keleti és van nyugati szél is, ami fújja a papírokat.)

midnight coder 2011.03.23. 08:11:25

@sixx a bolsevik: 2006-ban elég érdekes lett volna a nemzetközi hírekben hogy 56-ot azok ünneplik akik behívták az oroszokat. Ráadásul Öszöd után. Úgy kellett nekik egy ilyen botrány ami eltereli a dologról a figyelmet mint egy falat kenyér.

folyamatábra 2011.03.23. 08:26:41

@Conv: Igazad van! Ez elképesztő. Én meg lemaradtam Kövér köteles beszédénél. Hát, ez ennyi. Marad nekem a szakácskönyv :D

Gyokszi 2011.03.23. 08:29:14

"Akinek nincs semmije, az annyit is ér" - Lehet, hogy csak én vagyok elrontva valahol, de én valahol egyet tudok ezzel érteni. Egy olyan országban ahol ingyen van az oktatás, az egészségügy és (elméletileg) mindenki szabadon vállalkozhat és vállalhat munkát képességei szerint, nem szabályszerű (?), hogy aki értékesebb dolgot csinál (vagyis sokat ér - sokat kell érnie, különben nem kapna valakitől sok pénzt azért, amit csinál) annak van valamije, aki pedig nem annyira hasznos a társadalomnak, annak nincs? Vagyis akinek nincs semmije, az annyira volt képes, annyira volt nekünk hasznos - csúnyán mondva annyit is ér.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.23. 08:32:18

Nekem erről az a video jutott eszembe ahol Gino kimondja, hogy "nagyon sok a zinfláció a rencerbe'" meg hogy "jók a pogramok meg minden, csak sok itt a köcsög" :)

TiZ 2011.03.23. 08:37:29

Így milyen?

"Hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Akinek nincs semmije, az annyit is ér"

stratez 2011.03.23. 08:38:06

Milyen gyorsan összenőtt, ami összetartozik, a kurucinfo a Népszabadsággal a, Népszavával, Hírszerzővel és kapcsolt részeivel. A nácikok és a posztkomcsi Népszabadság olyan elvtársi együttműködésről tett tanúbizonyságot, hogy Török Zsolt és Novák Előd mind a tíz ujját megnyalta utána. Aztán együtt is buktak meg. Most már csak azt kellene kinyomozni, hogy ki vagdécsolta előbb a beszédet, a balmédia vagy a kuruc, és melyik juttatta el a másikhoz. Legnagyobb tapasztalatai ezen a téren a Népszabadságnak vannak, hamisítottak ők már Teller-levelet is, mi ez a Lázár-beszéd ahhoz képest, itt csak a DEL gombot kellett nyomogatni, és nem kellett aláírást is hamisítani.

Viktus 2011.03.23. 09:00:26

@stratez:

Az a probléma , hogy Lázár szövege ugyanolyan necces egészében, mint vagdosva lásd. az öszödi beszédet meg a többi hasonló politikus megnyilvánulást ...

fokabacsi 2011.03.23. 09:12:51

@stratez: Szerényen megjegyzem ne akarj egyszerre két legyet ütni ! A Kurucinfo az ezrelékét se hazudja a NÉPHAZUGSÁG-nak ! Ha nem kap pontos információt akkor kérik a tájékozottakat , hogy írjanak. Ezt csak az állítja, aki büszkeségnapon felvonul. Ilyen balliberós . A néphazugság viszont nem írja meg, hogy igen , borsodban a cigányok megint megöltek egy 50 éves nőt az éjjel!
Egy lapon sem lehet említeni a kettőt.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.03.23. 09:14:06

@Augustin:
Éppen ezért kellenének műszaki szakterületről emberek a vezetésbe, persze maradhatna pár közgazdász is, hiszen a mérnökök nem értenek mindenhez, csak a józan paraszti eszük kell hogy meglegyen.

midnight coder 2011.03.23. 09:16:28

@Viktus: Lázár szövege kicsit sem necces, sem eredetileg, sem összevagdosva. Igazából mindig is ez volt a helyzet, még a cuculizmus alatt is. A 8 elemis félhülye alkesz proli akkor is csak a szavak szintjén volt egyenrangú a vezérigazgató elvtárssal. De erősen más helyekre járt már akkor is a vezérigazgató, más volt az egészségügyi ellátás amit kapott, és általában másképp viselkedett vele a társadalom. Ma ez több nagyságrenddel inkább így van, aki ezt tagadja az hülye.

fokabacsi 2011.03.23. 09:17:16

A Lázár dumája egészében éppen olyan szar , mint a részleteiben. A Hódmezővásárhelyet szarráadósító egyént vajon , hogy minősítené ez az észkombájn? Ki az aki soha az effektív termelő munkát nem végzett , halvány gőze nincs a versenyszféráról? Mert az , hogy jókor nyalt jó helyen , és felvitte a sorsát az még nem érdem !

prendick 2011.03.23. 09:18:09

Halál kínos lehet Lázár hörcsögfilozófiáját védeni. Megvágva is, meg vágatlanul is csak arról szól a szöveg, hogy a teli pofazacskó minősíti a hörcsögöt. Kisebb pofához kis zacskó, nagyobb pofához nagy zacskó.

Mindezt egy Hörcsög Janitól, aki soha életében mást nem csinált, mint egy gazdag ember kifutófiújaként gyűjtögetett, aztán beült a gazdag ember helyére és onnan tömte tovább a pofazacskóját.
Mivel fideszéknél ez szemlátomást természetes gondolat, beigazolódott, amire sokan gondoltunk, csak annyi történt a fülkeforradalom után, hogy a jóllakott hörcsögöket felváltották az éhes hörcsögök, akik épp a maradékot habzsolják bele a pofazacskóba.

MIlyen érdekes a magyar nyelv, kimondhatjuk rajta azt is, hogy ekkora pofátlansághoz aztán pofa kell. :)

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.03.23. 09:19:43

@Gyokszi: tehát a logikádat követve a társadalom számára nem hasznosak az orvosok, az ápolónők, a tanárok, az óvónők, a tűzoltók, a mentősök, a gyógypedagógusok, a buszsofőrök - csak akik így kapásból eszembe jutottak. Ellenben végtelenül hasznosak a L.J. féle übermenschek. Ráadásul csak az ér valamit, ami sok pénzt ér. Tehát az irodalmi, művészeti alkotások is haszontalanok a társadalom számára.
Ez így hogy hangzik? Hm? És még a parlamentben is ezt hangoztatják a nagytiszteletű méltóságos urak: aki többet dolgozik az többet is keres. Ebből látszik, hogy fingjuk sincs a világról, hogy az hogyan működik.

Vidéki 2011.03.23. 09:21:36

A magyar „Népszabad sajtóban” a kurucinfó is összefügghet a Népszabadsággal, mint ahogyan Tomcat álhíre (a gyöngyöspatai ku-klux-klan égő kettős keresztjéről) Szanyi elvtárssal és a Népszabadsággal.

A hazug propaganda és lejáratás sikeres trükkjéről büszkén dicsekedik Gyurcsány Ferenc Debreczeni Józsefnek, aki azt könyvében szó szerint meg is írta:
"Mi csináltuk meg a 'köteles akciót' is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető.

Kövér nem akar akasztani.

De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés"
A „köteles beszéd” annak mementója, hogyan kell kiforgatni mások szavait és akár a legártatlanabb gondolatokból is gyilkos indulatú kirohanást kreálni. Különleges aljasság, jellemtelenség, pofátlanság kell hozzá.
A „Lázár ügy” ugyanerre a kaptafára készült.
Ő lényegében arról beszélt, hogy ne a link, lógós, munkakerülő álljon be politikusnak, ne a politikából akarjon megélni. Akinek büdös a munka, az ne akarjon másokat képviselni.
A hároméves homályból most „kreatív” propagandisták előhalásztak egy felvételt. Néhány szót kimazsoláztak összefüggéseiből.

A karmester intésére a siránkozó kórus hatalmas hangerővel elkezd siránkozni, hogy mekkora a gonoszság, hogy mik vannak és hogy kell vigyázni.

Vastagbőrék is, ki tudja milyen intenciók alapján beálltak az álszent siránkozók nagyhangú kórusába.

prendick 2011.03.23. 09:25:52

@Vidéki: "Akinek büdös a munka, az ne akarjon másokat képviselni."

Khmm... Lázár mit is dolgozott életében? Tán csak nem ő is...?

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.03.23. 09:28:16

@midnight coder: sarkítasz, és most feleslegesen. Senki nem a félhülye alkeszek miatt volt felháborodva. Hanem pl. a belét kidolgozó ápolónő, akinek most jól meg lett mondva, hogy ő szart se mér, mert nem tud félretenni, nem tud takarékoskodni, nem vitte semmire. Szerinted én pl mit tudtam mondani a páromnak, aki óvónő (szakmailag elismert, tehetséges, szorgalmas), mikor hallotta-olvasta ezt a gyönyörű szöveget? Hogy igen drága, valójában igaza van János bácsinak, gondolj csak bele, a te munkád nem is hasznos, ne is várj érte sok pénzt, és hát valahol megérdemled, miért nem mentél politikusnak vagy mérnöknek? Talán, mert ehhez volt kedve és tehetsége és ezt tudja szívvel-lélekkel csinálni... (volt vhol egy kedves troll, aki erre azt mondta, a pedagógusnak a munkája a hobbija, ő a kevés fizetéssel "fizet" azért, hogy a hobbija a munkája - ha pedig nem így gondolkozik, akkor nem való a pályára. Hát a jó édes apja f@szát azt. Egyébként Lézer úrnak is - aki egy hónapban autóra annyit költött, mint egy óvónő ÉVES fizetése. Persze, ő többet is ér, ugye...)

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.03.23. 09:30:33

Fidesz-droid a jó édes kiscicád.
A posztban leginkább az a csavar tetszett, hogy a Gyurcsány-mondatból bezzeg lehetett szállóige, akkor meg most mi a gáz. Semmi, csak akkor te is úgy gondolkodsz, mint a Fidesz-droidok.

Joe.UK 2011.03.23. 09:33:01

@Vidéki: "Akinek büdös a munka, az ne akarjon másokat képviselni."

Ez milyen igaz! Azonnal munkastanacsokat kell felallitani es a kezukbe adni minden hatalmat!

Oh wait....

Gyokszi 2011.03.23. 09:33:54

@xcrow: Félreértettél. Pont ők azok, akik hasznosak. Egy jó orvos vagy ügyvéd például azért képes anyagi javakat felhalmozni, mert nagyon nagy a haszna a társadalom felé. Sokat fizetünk neki, mert meggyógyít minket, képvisel, tanítja a jövő nemzedékét stb. stb. (Ok, tudom, hogy pl. tanárként nem keresnek milliókat, itt el van torzulva a rendszer, rendesen sokat kellene keresniük). Aki pedig például vállalkozó vagy politikus, az pedig azért halad, mert vagy tehetséges az emberek meggyőzésében vagy jó terméket állít elő, vagy valami egyéb olyan tulajdonsága van, amiért én, mint fogyasztó fizetek, mert hasznos számomra, vagy ha politikus, őt választom meg, mert meggyőz. Ezért nem feltétlenül az keres sokat, aki sokat dolgozik. Egy agysebész nem feltétlenül dolgozik reggeltől-estig, de amit csinál, annak akkora a haszna, hogy így is "eltartjuk". Ebből viszont szerintem látszik, hogy ha az emberek közt teszünk különbséget, akkor aki "többet ér" (nekem, neked, a társadalomnak, bárkinek), annak van valamije. Sajnos akinek semmije nincsen,az azt jelenti, hogy se te, se én, se más nem fizettünk neki egy vasat se, mert nem volt hasznos számunkra.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.03.23. 09:34:41

"A szemellenzős párthívek nem tudják vagy akarják felfogni, hogy miért vállalhatatlanok és megbocsáthatatlanok a Fidesz frakcióvezetőjének, Hódmezővásárhely polgármesterének szavai."

Már miért volna vállalhatatlan? Fenti gondolat tökéletesen vállalható. Hogy FIDESZ-ileg ciki Kókaként megnyilatkozni, az már más kérdés.
Bár elmondható, hogy a gyökér visszanyúlt a gyökerekhez.... :-)

Ami meg a megbocsátást illeti... Krisztus azoknak is megbocsátott akik keresztre feszítették...

allegretto23 2011.03.23. 09:41:01

@Gyokszi: ÁÁÁÁÁÁ... végre valaki kimondta, hogy a hetes bömössel járó, 3 elemit végzett, lányfuttató, kigyúrt kopasz bodzaszedő többet ér a társadalomnak, mint egy tanár! Mert, hogy többet fizet érte! Gratula a következtetéshez!

allegretto23 2011.03.23. 09:42:50

@allegretto23: Mondjuk eddig is tudtuk, nem ért meglepetésként- minden hónap végén szembesülünk vele...

Gyokszi 2011.03.23. 09:43:12

@xcrow: Bocs, hogy folytatom, csak nem akarom, hogy túl anyagiasnak tarts. Azért írtam pénzben az értékeket, mert ugye ebben mérjük a dolgokat, azért fizetünk, ami fontos nekünk. Fontosak a művészek is például, ahogy írtad, de nem úgy, mint egy buszsöfőr, fogorvos stb. Durvábban fogalmazva "nélkülük megvagyunk". Nekik nem egyénenként fizetünk, hanem ha valóban értéket teremtenek államilag (bár volt-van rá példa, hogy valaki a szárnyai alá vesz egy művészt és támogatja egyénileg is) támogatjuk őket az egész társadalom nevében azért, hogy legyen magyar kultúra. És a végén itt is pénzben mérhető dolognál kötünk ki, amiért vásárolhat.:) Ha nem tud semmit venni, nincs semmije, az megint azt jelenti, hogy még nem rakott le semmi olyat az asztalra, ami bárkinek is kellett volna. Amúgy köszi a reakciót a hozzászólásomhoz, ha van véleményed, ezután is szívesen olvasnám!;)

Gyokszi 2011.03.23. 09:48:47

@allegretto23: Szerencsére azért ott még nem tartunk. Az más helyzet, a bodzaszedő azért gazdagodik meg, mert lop. Tulajdonképpen ő az, aki saját magának hasznos, olyan, mintha magának dolgozna. Persze abszolút helytelen és erkölcstelen módon. De itt nem is az ilyenekről van szó, hanem azokról, akik bűncselekmény elkövetése nélkül nem tudnak elérni semmit. Ne értsem félre senki, én sem nézek le senkit, akinek nincs meg mindene, nálunk is egy 20 éves Fiat áll a parkolóban egy panellakás előtt és nem nevezném magam kifejezetten pénzesnek, de tudom, hogy ez azért van, mert nem vagyok olyan tagja a társadalomnak, aki akkora hasznot hajt. De természetesnek veszem, hogy aki addig dolgozik még én itt kommentelek előbbre jut, mint én. Vele szemben én lejjebb vagyok.

allegretto23 2011.03.23. 09:49:47

@Gyokszi: Remélem, azzal is tisztában vagy, hogy hány olyan, egyébként kitűnő, szakmájának elkötelezett orvos van, aki éhbérért dolgozik a magyar egészségügyben és akihez egyébként ezek az amúgy nagyon biztosan nagyon értékes politikusok is kényszerülnek, pl. egy balesetkor... sajnos nem elégszer, ahhoz, hogy az olyankor kapott alamizsnából "építkezni" tudjanak, kockáról-kockára...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.03.23. 09:50:02

@allegretto23: Azért mert valaki kimondja, az úgy is van?
Könyörgöm! Ez nem a Teremtés! Többet ér... mondá az Úr. És lőn!

(Amúgy sajnálatos tény, hogy van olyan tanár, amelyiknél a bodzaszedő kategóriákkal többet ér.)

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.03.23. 09:51:57

@Gyokszi: ok, akkor egyről beszélünk. De tudod Jánosunk pont azokat az embereket baszta pofán, akik a torzult rendszer miatt amúgy is szopóágon vannak. Sajnos sem az orvosok, sem az általam fentebb említett csoportok egyáltalán nincsenek anyagilag megbecsülve - hiába végeznek hasznos munkát.
Utolsó mondatod: "Sajnos akinek semmije nincsen,az azt jelenti, hogy se te, se én, se más nem fizettünk neki egy vasat se, mert nem volt hasznos számunkra. " Egy (közel) igazságos világban ez így működne. Viszont pont az általad említett torzulások miatt nem igaz. Ráadásul PONT a társadalom számára lapvető és létfontosságú tevékenységet végzők nincsenek úgy általában megbecsülve. A logika - és Jánosunk ill. parlamenti méltóságos urak véleménye - alapján akkor ők joggal gondolhatják (és gondolják is!) hogy az ő munkájuk értéktelen, haszontalan. És ez rohadt nagy károkat okoz pluszban is! (Környezetemből példa: aki pont a fenti körbe tartozik és hallotta a szöveget, kapásból, elsőre senki nem úgy háborodott fel, hogy na de miből spóroljak én? Hanem az volt az első, nem kicsit keserű mondatuk, hogy jöjjenek, nézzék meg mit csinálunk, próbálják ki, aztán pofázzanak, hogy nem ér semmit a munkánk. Vagy hogy akkor jobb lenne otthagyni az egészet és elmenni vállalkozni, vagy politikusnak, és akkor majd meglátjuk mit szólnak, ha nem lesz aki gyógyítsa őket, tanítsa/nevelje a gyereküket, kivágja a csoffadt testüket az autóroncsból. Na ez az ijesztő és szomorú igazán..)

Egy helyen viszont nagyon nem értek veled egyet: a(z átlag) politikus, képviselő jelenleg, a mai Magyarországon semmiféle, a társadalom számára hasznos munkát nem végez. Tisztelet a kevés kivételnek, ismerek ilyet is.

Marcellusca 2011.03.23. 09:53:07

Fúúúú, mi volt itt éjjel ... :(
Biztos Index-címlap. :)

walter77 2011.03.23. 09:53:46

@Gyokszi:

Szerintem lehet így vélekedni, vannak ennek ideológiai alapjai (utilitarizmus, pragmatizmus hellyel-közzel) de amit nem lehet, az az, hogy ezt politikai irányvonalnak határozzák meg (illetve lehet, ezt hívják vadkapitalizmusnak, ahol sok mindenki jár majd jól, kivéve a népet, aki kb a lakosság 90-95%-a), sőt értékítéleteket hoznak egy ember egyetlen egy társadalmi dimenziója alapján, konkrétan az anyagi helyzete alapján. Amikor Lázár Jani így beszél, akkor éppen ezt teszi.

De ezt ezt teszi a fidesz is. Amikor csökkentették az adó kulcsot, akkor kimondatlanul a gazdagabbaknak kedvezett. Ki is mondják, hogy díjazni kell a sikert. Igenám, de a siker díjazását közpénzek elköltésével teszik, és gondosan ügyelnek arra, hogy a kisebb keresetűeknek kevesebb jusson. Ez hosszú távon a középosztály létszámának csökkenéséhez vezet.

Ez a politikai attitűd kifejezetten egy újfajta arisztokratikus hozzáálás, melynek célja, hogy hatalmilag, társadalmi befolyás tekintetében és anyagilag is a középosztály fölébe kerüljönek.
Még megy a duma, hogy a nép nevében, de egy idő után, már nem fogják fárasztani magukat ezzel és amikor a nép észreveszi, hogy már régen az ő faszával veri a kormány a csalánt akkor már késő lesz.

Nem lesz ebből kánaán az tuti.

Lázár János amúgy meg - ettől a mondatától teljesen függetlenül - egy arrogáns, beképzelt, hataloméhes, pökhendi szarfaszú seggarc.

@xcrow:

Lázár Jánost megilleti a biztonság! Most miért vagy ilyen zord! És egyébként is egy bölcsödei gondozó pótolható, Lázár Jani nem. Ő egyedi. A bölcsödei gondozóra csak a gyerekem bízom rá heti 45-50 órára, miért kéne megbecsülni, de Lázár Janinak a vállát egy egész ország súlya nyomja, neki alkotmányoznia kell, megalapozni azt a fundamentumot,amit még Jézus krisztus is megirigyelne tőlünk, mert stabilabb lesz még Péternél is! A biblia kutyafasza lesz a mi nemzeti hítvallásunkhoz képest és ilyen vérzivataros időkben, ilyen liberálbolsevik, judeokommunista ellenforradalomban ez nagyobb tett, mint a rendszerváltás maga. Szóval ne légy már ilyen morci, csak mert ő havi egy milláért autózik.

Mindazonáltal kíváncsi lennék, hogy a Lázár féle értékrendszeren belül, akkor hogyan is lehet elhelyezni Gyurcsányt, akinek azért van mit a tejbe aprítania és már azelőtt volt, hogy fletó lett belőle. Igaz, hogy jó helyen volt jó időben, de ez Lázárról is - és a fidesz zöméről is - elmondható. Ha logikusan nézzük, akkor Lázár tiszteli Gyurcsányt! Ez szuper nem?

Gyokszi 2011.03.23. 09:54:57

@allegretto23: Anyu az egészségügyben van, sajnos képben vagyok :) Igen, sajnos nem minden a valódi érték szerint van értékelve, hanem a "képzelt érték" szerint, ezért a politikust néha többre tartjuk (nem ezt mondjuk, de természetesnek vesszük, hogy jobb autója van pl.) az orvosnál. De kezelhető a dolog!
Ott volt pl. Anglia a 80-as években valamikor Thatcher előtt. Bazi nagy sztrájkok mindenhol. Többek közt sztrájkolni kezdtek a liverpooli (azt hiszem ők, ha nem, akkor bocsi) sírásók. Kis idő után, miután rájöttek, hogy előbb-utóbb nem lesz jó vége annak, ha nincs egy temetés sem, ők kapták meg egyedül azt a 9%-ot amit követeltek. Nálunk, ha a tanárok holnap sztrájba lépnének, szerintem ők is megkapnák, mert azt senki nem vállalná be, hogy nincs suli. Itt szerintem már attól függ a dolog, hogy a munkavállaló mennyire ugrál és mennyire nélkülözhetetlen.

allegretto23 2011.03.23. 09:55:15

Egyébként meg igazad van... nem mondott Lázár semmi olyat, ami bicskanyitogató lenne. Főleg, ha valaki nem tudja megkülönböztetni a törvénytelent a szimplán etikátlantól... a "bodzaszedés" törvénytelen, az adóforintokból pofátlanul gazdagodás meg sajnos törvényes- csak éppen etikátlan. Beleverni mások orrát az élhetetlenségükbe, meg csak szimplán pofátlanság.

allegretto23 2011.03.23. 09:58:45

@Gyokszi: ha felmenőd ott dolgozik, akkor azt is tudod, hogy nem sztrájkolhatnak, vagyis ahogy meg igen, az annyit is ér...

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.03.23. 10:00:55

@Gyokszi: ezzel csak egyetérteni tudok! Egy észrevétel: a művészet értéke nem feltétlenül csak pénzben mérhető. Sajnos - vagy szerencsére- a művészet bizonyos formái és ágai, bizonyos "termékei" nem az általános közízlésnek és népszerűségnek akarnak megfelelni, és hál'istennek nem is annak akarnak megfelelni. Az a szórakoztatóipar. A nagy tömegek a kísérletező, újat létrehozó művészettel szemben nem befogadóak (vö. gondolkozni fárasztó). Én ismerek pár igazán jó művészt, aki pl magánkiadásban jelenteti meg a zenéit vagy rendez fotókiállításokat, rengeteget áldozva a civil foglalkozásában megkeresett pénzéből. És tehetségesek, jó dolgokat alkotnak - csak (még?) nem ismertek. Igaz, nem kevés olyat is, aki csak művésznek tartja magát, de messze van tőle (attól hogy nem értenek meg még nem vagy művész :-)) Szóval ,a művész és tevékenysége nem feltétlenül mérhető pénzben - szerintem. Most így végiggondolva ez nem mond ellent teljesen annak amit te mondtál - inkább csak erősen árnyalja :-)
(üdítő valakivel értelmesen vitázni, beszélgetni... :-))

átlátó 2011.03.23. 10:03:10

Én csak annyit akarok mondani, hogy a bátorságon kívül a kellő akarat is kell a Fidesz részéről, hogy az ilyen hintalovakat valamelyik pozíciójából, mert van neki több is - a Lázár János úrra is gondolok igen konkrétan - "leválcsa".
Annak függvényében meg főleg, hogy az egyébként emlékeim szerint eredendően Jobbikos javaslat szerint nagy az álláshalmozásra való igényük.

átlátó 2011.03.23. 10:04:25

Én csak annyit akarok mondani, hogy a bátorságon kívül a kellő akarat is kell a Fidesz részéről, hogy az ilyen hintalovakat valamelyik pozíciójából, mert van neki több is - a Lázár János úrra is gondolok igen konkrétan - "leválcsa".
Annak függvényében meg főleg, hogy az egyébként emlékeim szerint eredendően Jobbikos javaslat szerint nagy az álláshalmozásra való igényük.

Gyokszi 2011.03.23. 10:04:56

@allegretto23: Sajnos mennem kell, de élvezetes volt veletek kibeszélni a témát és köszi a normális reakciókért!
Igen, sajnos náluk elég necces az érdekérvényesítés, nem hagyhatnak ott egy osztályt magára, hogy akkor most tessenek már bekötni azt az infúziót maguknak ma, mert mi sztrájkolunk, ott max annyit tehetnének (jó érzésű eü dolgozó ezt sem tenné), hogy a döntéshozókat nem látnák el. Itt innentől erkölcsi probléma van, vagyis hogy nem hagyjuk a betegeket magukra, de ha egyszer ez elszállna minden eü dolgozóból (na ilyen ne legyen soha) és nem mennének be reggel tömegesen dolgozni, szerintem hamar meglenne a fizuemelés. Tűzoltóknál, orvosoknál, tanároknál, a fent említett sírásóknál, közmű-dolgozóknál tuti.

átlátó 2011.03.23. 10:06:03

@átlátó: A Jobbikos nem javaslat, hanem fölvetés.

neonbagi · http://neonbagi.blog.hu/ 2011.03.23. 10:08:37

Egy részlet az önkormányzati képviselők esküjéből:
"megbízatásomhoz híven, pártatlanul, lelkiismeretesen járok el, és a legjobb tudásom szerint, minden igyekezetemmel településem javát szolgálom."
Ez meg itten parlamenti képviselőkéből:
"minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem."
Úgy körülbelül ezért küldtük őket oda, ahol vannak..
Nem pedig azért, hogy bárkit, de különösen az általa képviselteket elő, vagy utólagos minősítgetésben részesítsék.

Gyokszi 2011.03.23. 10:08:46

@xcrow: köszi a komment végét, nekem is élvezetes volt! Ha valóban jó művész az illető, előbb-utóbb befut, ha nem is a főcsapáson van, akkor is lesz egy rakat ember, akinek ugyanaz tetszik, mint ami neki, és akkor onnantól mennek az anyagiak is. Meg tényleg itt fontos (lenne fontos) az állami szerepvállalás ugyanúgy, mint ahogy az MTA is azért van, hogy az olyan dolgokat kutassa (pl. a filozófia:)), amit vállalkozások nem kutatnának soha, de azért kell.

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.03.23. 10:10:37

@Gyokszi: korrigálnom kell :-) van "némi" rálátásom a tanárok / pedagógusok világára. Ha ők sztrájkolnak, senkit nem érdekel, semmit nem kapnak. Ugyanis a közalkalmazottaknál van olyan, hogy elégséges szolgáltatás, pedagógusoknál ez megfejelve azzal, hogy gyerek nem maradhat felügyelet nélkül - azaz ha sztrájkolnak, annyit érnek el, hogy nem kell tanítani, gyerekfelügyeletet biztosítani kell. Ráadásul úgy, hogy szabályozták azt is, egy pedagógusra hány gyerek jut (szerencsére még belefér egy osztálylétszámba :-)) Ezt be kell tartaniuk, különben jogellenes a sztrájk... tehát a pedagógusoknak semmi eszközük nincs érdekeik érvényesítésére. (és sajnos a jópár, arra alkalmatlan pedagógus miatt a társadalmi támogatottsága is igen csekély lenne egy ilyen sztrájknak... de ez már más történet)

minimalista 2011.03.23. 10:13:13

@kej:
A 6 pontos konvergencia programból állítólag csak a közös adókulcsos részből kívánunk kimaradni, ami érthető, hisz bevezetésével a kormány eddigi egyetlen nagyobb horderejű (és természetesen teljesen torz) gazdasági próbálkozását adná fel. Ráadásul a társasági adókulcsok nagyot emelkednének és EU-s számítások szerint is - így olvastam a zindexen - minimum 0,5%-os GDP eséssel járna.

tomwar 2011.03.23. 10:15:07

@stratez:
A sisak a szemedbe log, es nem latsz jol...

Az oszodi beszedet olvastad?
A hires "el lehet menni Szlovaliaba" beszedet olvastad? Teljes terjedelemben, nem csak a kiragadott mondatokat?

Tudod hany helyreigazitast kozolt az elmult 10 evben a Magyar Nezet?

Az a baj, hogy nem gondolkozol. Meg nagyobb baj, hogy meg is szolalsz. Komolyan vetted a jelszot? Csak a FIDESZ! Ja, mas meg se szolalhat, masnak nincs igaza.

Fel sem tunt, ugye, hogy Lazar Janos arra a vagyonara buszke, amit kozalkalmazottkent kapart ossze? Ugye?

midnight coder 2011.03.23. 10:15:35

@xcrow: A helyzet az, hogy a társadalom mindent beáraz. Picit nehezebb mérnöknek tanulni mint óvónéninek. Ezért aztán ez utóbbiból túltermelés van - ami miatt a bérei a béka feneke alatt találhatók. És nem is mondom hogy ez a dolog igazságos. De ettől még így van.

midnight coder 2011.03.23. 10:17:57

@tomwar: Az öszödi beszéd teljes terjedelmében is vállalhatatlan, a demokrácia nyílt szembeköpése. Ez után sehol európában nem folytathatta volna a pályafutását egy politikus, legalábbis magát demokratikusnak nevező pártban biztosan nem. A kommunistáknál vagy a szélsőjobbon esetleg maradhatott volna a Fletó. De nem egy ország élén.

Gyokszi 2011.03.23. 10:18:20

@xcrow: utolsó komment, aztán tényleg megyek (vár az egyetem, de ez most érdekesebb, mint egy előadás). Hasonló itt a gond szerintem, mint az egészségügyben. Bár az még kényesebb kérdés. Ha hiszitek, ha nem nemcsak, h. anyu ápolónő, de ráadásul apu infótanár:D Szerintem meg kellene próbálni egyszer mondjuk az érettségi napjára sztrájkot hirdetni. Vagy belemenni a jogellenes sztrájkba akár. Itt is a fő gond, hogy amíg nem "ugrálnak" a tanárok túlságosan, a kutya nem foglalkozik velük. Olyan, mintha nem kérnék el annak az árát, amit csinálnak...és ugye ezért nem is adják oda nekik. De ha elképzeled, hogy holnap egy darab suli nem enged be egy darab gyereket se, nincs kötelező gyerekfelügyelet-vállalás és mindenki áll a suliudvaron táblákkal....hááát, én nem sokáig húznám a dolgot politikusként:)!
Szép napot nektek, hello!

Virág et. 2011.03.23. 10:19:50

@midnight coder: És mi a helyzet az orvosokkal? Se túltermelés nincs, az egyetem is - látatlanban lefogadom az életemre is akár - nehezebb bármelyik mérnöki karnál, hosszabb is, szakvizsgát is igényel egyetem után (10 évre kitolva a tanulmányi időt). Mégsem dobálják a pénzt két kézzel, menükelnek is a frissdiplomás orvosok az országból.

allegretto23 2011.03.23. 10:20:59

@midnight coder: Beszélj csak mellé nyugodtan... szakorvosnak meg még nehezebb, mint mérnöknek. Viszont, ha végigmegyünk a logikád mellett, akkor politikusnak meg biztosan 80 évet kell tanulni, ha tízszer annyit kap, mint egy orvos..

allegretto23 2011.03.23. 10:25:32

@midnight coder: Nem a beszéd volt vállalhatatlan, hanem a (gazdaság)politika, amit előtte folytattak. Azért kellett volna lemondania azonnal- vagy inkább még előtte.

gramercy 2011.03.23. 10:30:46

@stratez: mandinert miert hagytad ki?

blah 2011.03.23. 10:38:35

Egyszerűen megdöbbentő, hogy ennyire sokan védik ezt az imádkozó kommunistát. De hát ilyen a vak hit. Pár száz évvel korábban még feltalálókat égettek volna boszorkányüldözés és a csordaszellem keretében. Hadd magyarázzam el, hogy miért szégyenletes amit mondott. Ugye azt nem kell már firtatni, hogy kire értette mondandóját, azt hazudta LJ, hogy a megélhetési politikusokra. Kérdem én, LJ micsoda? Életében nem csinált mást és lássuk be nem az eredményeivel arányos bérezést kapott. Ez utóbbi megállapítás igaz a magyar politikusok 99%-ára. Romokban van a közszféra, amihez állami kéz nyúlt az szarrá változott. A cehhet persze az adófizetők állják. A társadalom úgy néz ki mint az egymással ellenségeskedő fociultrák gyülekezete. Senki sem tudja már miért fidesz, jobbik, mszp vagy akármilyen drukker, ill. jobb vagy baloldali érzelmű, csak szidja lenézően a másik kurva anyját. A vicc az egészben, hogy azt se tudja senki megállapítani mi az ami bal vagy jobb oldalivá teszi az embert vagy a pártot. Röhög a másik képébe mint valami kárörvendő dedós, miközben neki is pont akkora szopás lesz a végén mint a másiknak. Eszébe sem jut a hívőknek, hogy egy csónakban eveznek… a hit vezér megmondta, hogy a másik ostoba csótány és eretnek aki mást gondol. A lényeg, hogy szép nagy a nyáj, kár, hogy birka. Persze a vezéreinknek ez cseppet sem baj.
Ezek tükrében megérthető a hitetlenek felháborodása, nem csoda, hogy magukra veszik sokan, ugyanis pont a mindenkori magyar politika szégyenletes ügyködése miatt nem tud sok sok ember egyről a kettőre jutni miközben a parlamentben közpénzeken gazdagodnak gazemberek.

Karnamantra 2011.03.23. 10:41:09

Nocsak, Petőfi verset lehet részleteiben szónokolni, Lúzár monológot nem..?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.23. 10:48:26

Ez a szövegkörnyezet-dolog sokszor blöff, pl Gyurcsánynál ha meghallgatjuk az egész beszédet, abból is az jön le, hogy a hatalomért tönkretették az országot, és igazából fogalmuk sincs, hogy most mit kezdjenek vele, de itt spec tényleg enyhít a dolgon a szövegkörnyezet.

Lázár arról beszélt, hogy mindenkinek a saját társadalmi helyzetében, környezetében kell alkotnia, és ha ebben a környezetben nem ért el semmit, akkor annyit is ér.

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.03.23. 11:07:33

@midnight coder: tévedsz. Óvónőből, akárcsak ápolónőből hiány van. Nem is kicsi.

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.03.23. 11:09:57

@TaTa86.: bezzeg ő mekkorát és mennyit alkotott, ugye?

kej 2011.03.23. 11:12:09

gigaoff!

a bakáts téren lakok. éppen kint dohányoztam a templom előtt, amikor elsétált előttem fiala jános. éppen egy lemondó telefonbeszélgetésben volt, valószínűleg nem túl jó hírekkel szembesült. de nem is ez a lényeg. hanem a következő:

amint elhaladt a parkolóóra előtt rutinból belenyúlt, hogy van-e benne némi aprópénz. és kéretik nem libsibolsizni, kommancsbérencezni, zsidózni, ez végtelenül szomorú. sőt tán ijesztő is. egyébként, ha nem a saját szememmel látom, akkor valószínűleg elhajtanám azt, aki ezt elmeséli. ugyanis teljességgel hihetetlen. függetlenül a politikai kurzustól, a politikai irányultságától, fiala egész tűrhető műsorokat rakott össze. nem tudom, hogy most mi a helyzet vele. viszont úgy gondolom, hogy az ember nem véletlenül keres aprót a parkolóórában.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.03.23. 11:12:29

@gramercy: stratez a rohamdroidok faltörő kosa.
bilivel a fejében mindenkinek nekimegy aki rossz szót mer szólni a Pártra :))
sztem mókás

tomwar 2011.03.23. 11:13:43

@midnight coder:
Az oszodi beszed teljes egeszeben vallalhato, de ebbol az is kovetkezik, hogy nyilvanossagra kerulese eseten vallani kellett volna a kovetkezmenyeit: le kellett volna mondania Fletonak. Ezt en is igy latom. A beszedben olvashato eros kifejezesek egyebkent nem zavartak, a mondanivaloja is inkabb tetszett, mint sem: ramutatott arra, amire azota se senki, es amit azota sem vallal be senki, meg Viktor sem. Felaldozni magat, a sajat nepszeruseget, a partot, az orszagert. Pedig Viktornak meg eselye is volt ra, hogy megtehesse, es visszaterjen. Nem ezt valasztotta, ezt az elmult majd' egy ev bizonyitotta. Tapsra vagyik, megkapja. Mi meg - kollektiven - a pofonokat.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.23. 11:22:52

Tudtommal a Zorbán se dolgozott semmit a politikán kívül. Úgyhogy ő ennyit ér. Még a kőbunkó Jobbikos csóka, az a villanyszerelő (?) Zagyva is többet tett le az asztalra :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.23. 11:26:55

@Kettes:
@TuRuL_2k2:
@alien:
@folyamatábra:
@fog- és Bulawayo magiszter:
@Conv:

Arnóth a parlamentben kiabált be 2008-ban, hogy "Lógni fogtok!", óriási siránkozás volt a ballibsi oldalon, le is mondott. A hajcihő emlékeztetett - bár kisebb volt - Kövér köteles beszédére, gondolom ezért is mosták egybe (=csináltak szókapcsolatot a két külön eseményből) a fideszhívek.
www.origo.hu/itthon/20080929-fideszes-bekiabalas-az-adatgyujtesi-ugyben-logni-fogtok.html

sz4sz4 2011.03.23. 11:31:54

@kej: "minden forintért lehajol"!

kej 2011.03.23. 12:11:08

@sz4sz4: mondtam, hogy nincs komcsizás, de az iróniádat értem.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.03.23. 12:23:56

@laspalmas:
Szerinted van a posztodban bármilyen analógia Arnóth parlamenti bekiabálásával? Nincs. Kövér köteles beszédével? Van.
Összekeverted, nincs ezzel gond, mindenkivel előfordul. Az ember elnézést kér, kijavítva, és helyre is állt a világ rendje.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.23. 12:24:43

Nagyon szeretem ezeket a miniriport kérdéseket :) - minden leolvasható a választ adók arcáról, és hát amiként válaszolnak? - az külön tanulmány róluk. Ismerem ám mindegyiket! Kár, hogy ők nem látják - hallják saját magukat (bizonyára velem együtt rínának :)) Így kell csinálni: neki szegezni a kérdést, hagy árulják el magukat ki milyen "értékes" emberként gyarapodik a kárunkra. (és érdekes módon vannak azért értelmesnek és értékesnek tűnő alakok is - no nem a fidesz-kdnp-jobbik hármasszövetségen belül, de azon kívül)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.23. 13:32:15

@TuRuL_2k2:

"A szemellenzős párthívek (...) Szervezett, Arnóth köteles beszédéhez hasonló lejáratókampányról beszélnek."

Miért nekem kéne elnézést kérnem azért, amit olvastam?

Mindenesetre tettem egy zárójeles kiegészítést a postba a további szövegértési problémák elkerülése érdekében.

folyamatábra 2011.03.23. 13:47:07

@laspalmas:
Kösz. Már felhívták a figyelmem, korrigáltam is. Elnézést az indulatért.

vitézlajszló 2011.03.23. 19:39:01

Balatonöszöd, noigen.
A 2010. év pedig a nemzet feltámasztása, mi?
2011. maga a megváltás ennek a dicső népnek!
2012. na,erről nem tudnak semmit sem mondani az eftásak, mivel nagyonrövidtávra terveznek, márha ez tervezés.

Vidéki 2011.03.25. 10:43:08

„Lépcsőházi szellemesség.”

Ezzel a kifejezéssel jellemzi a művelt francia annak a lassú észjárású embernek a viselkedését, akit meghívtak egy partira, de neki csak távozás után, már lent a lépcsőházban jut csak eszébe, hogy mit kellett volna mondania a partin.

Lázár beszéde önkormányzati képviselők előtt, nyilvánosan hangzott el kb. 3 éve.

A beszédet hallhatták "jóságos szocialista" képviselők is.

Mi okozhatja, hogy csak most 3 év elmúltával kezdenek el köpködni és kígyót-békát kiabálni Lázár Jánosra, holott akkor is megtehették volna, ha valóban az és úgy hangzik el, ahogyan azt a kurucinfó prezentálta mostanában ?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.26. 09:40:12

kuruc.info/r/6/76516/

:) aszondja: "Kinek volt meg a szakértelme ahhoz, hogy megvágjon egy hanganyagot?"

bármelyik általános iskolásnak, aki informatikai órán pont nem porno oldalakat nézegetett a neten amikor a médiakezelést tanulták :)

süti beállítások módosítása