Skip to content


       Szűrés lista

Bajusz Ferenc őrnagy levelét megírta

Bajusz Ferenc rendőr őrnagynak a töke biza' tele lett, billentyűzetet ragadott és levelet írt, fel a lehető legmagasabb szintre, Orbán miniszterelnök úrnak.
A Facebookon közzé is tette:
 


"Tisztelt" Miniszterelnök Úr !

Jó lenne ha felébredne és kicsit körbenézne, valamint abbahagyná a ködösítést !!! Pont olyan semmirekellő mint az elődei voltak,akiket annyit pocskondiázott !

Mit papol itt közbiztonságról ???

A sok birka meg beveszi, csak nekik nincs rálátása a dolgokra.

Méghogy kiemelt támogatás a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában ! Valójában mindenkitől elvonás, csak a kedvenc terrorelhárítási legényeinek jut minden, ami szemnek szájnak ingere.

Amennyiben az időm engedi, majd megválaszolom azt a kedves levelet, amit küldött a semmiségi törvénnyel kapcsolatban.

Bár tudom, hogy valamelyik segg, avagy talpnyalója fogja elolvasni és nem is meri átadni Önnek, de reménykedem, hogy valahogy eljutnak a soraim Önhöz.

Ha esetleg nem mondták Önnek a Rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra.

Mint azt az egyetlen valamirevaló tábornok le merte írni a végeken nincs pénz semmire (értsd: papír, WC papír, tolmács, szakértő) a maga által létrehozott TEK nevű semmirekellő társaság meg Q7-es Audikkal furikázik ! VÉRLÁZÍTÓ amit művelnek !!

A helyi szerveknél az őrmesterek 80-100 ezer forintot keresnek (ebből éljen meg a sok megélhetési politikus mint a Lázár haverja) amiért elvárják, hogy friss, fitt, művelt, pihent és mindig hadrafogható legyen.

A TEK-nél pedig ugyanezen őrmester annyit keres, mint a helyi szervnél egy alezredes alosztályvezető. Közben pedig SEMMIT NEM CSINÁLNAK !!! Ne feledje, ezek az emberek közülünk mentek oda és elmesélik, hogy egész nap sportolás, uszoda, lézengés a program. Hibá akarják befogni a szájukat, hogy mennyire titkos a tevékenységük !!! VICC !

Na ez a magyar közbiztonság !

Bajusz Ferenc r. őrnagy


Csak pár dolog, ami ezen a héten kibukott:
1. Ármós Sándor Pest megyei rendőrfőkapitány kiküldött vezetői körlevelében a főkapitányság rendkívül nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva szigorító intézkedéseket rendelt el (pl. kevesebb jut benzinre járőrözni). Két napon belül az ORFK megállapította, hogy a főkapitányság gazdasági háttere stabil. Ármós Sándor hamarosan távozhat a posztjáról, mert nem ellenőrizte a jelentés valóságtartalmát, a főkapitánnyal hibás adatokat közlő gazdasági szakember ellen fegyelmi indult.

2. A Terrorelhárítási Központ valóban Audi Q7-es terepjárókat vett. Mint a TEK vezetője felvilágosított mindenkit, "
ez nem kényelem és nem luxus kérdése, ez szakmai kérdés."

3. Bajusz őrnagy a már bocsánatot kért: "néhány ott szolgáló értékes embert is megsérthettem, akiktől ezúton kérek elnézést, nem ellenük, hanem egy totálisan igazságtalan rendszer ellen merészeltem szót emelni. Beszélhetnénk most a tanárok, nővérek, stb. nevében is. Melyik sor nem igaz? Régen csak hülyének néztek, de most már el is várják, hogy hülye legyél."

4. A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége szombaton tüntetni fog, jövő szombaton pedig 24 órás demonstrációt hirdettek, melynek a végeztével a Hősök teréről a Parlament elé vonulnak.
 
5. A Belügyminisztérium is készül a tüntetésekre, míg Gyurcsány 2006-ban csak annyit közölt, hogy lehet tüntetni, majd megunják és hazamennek, Pintér Sándorék nem így gondolkodnak: ugyanis elképesztően sunyi módon szabadságstopot, illetve túlórát rendeltek el, mégpedig éppen a tüntetések napjára.

Az FRDSZ elnöke, Kónya Péter szerint az április 16-ai megademonstrációhoz valamennyi érdekképviseleti szervezet csatlakozott, a parancsnokok - valószínűleg a széküket féltve - nem állnak ki az állomány tagjai mellett, és azon munkálkodnak, hogy minél kevesebben legyenek a demonstráción. „A parancsnokok nyomatékosan felhívják a figyelmet arra, hogy senki ne vegyen részt a tüntetésen. Máshol, főleg a rendőrségen, berendelik az állományt arra az időre vagy laktanyaelhagyási tilalmat rendelnek el”.

Ez derül ki ebből a levélből is:

"Tisztelt Liga Szakszervezetek!
Végső elkeseredettségemben írok önöknek!!!
Veszem a bátorságot, hogy elpanaszoljam, a 2011.április 9.-re meghirdetett demonstrációjukra szívesen ellátogattam volna civilként, azonban a munkáltatóm a Készenléti Rendőrség közölte, hogy sem szabadnap sem szabadság nem vehető ki arra a napra.
Valamint a 2011.április 16.-ra meghirdetett demonstráció napjára (amikor elvileg nem dolgoznék), „kötelező” túlórát hirdettek, azt még persze nem tudni hogy milyen okból."


A TMRSZ a legfőbb ügyészhez és Hatala József országos rendőrkapitányhoz fordult:


soron kívül, de legkésőbb 2011. április 14-ig tájékoztatni szíveskedjen arról, igaz-e az az információ, miszerint az állományilletékes parancsnoki jogkörrel bíró rendőri vezetők jelentős része a jelzett napon különböző szakmai indokokra való hivatkozással helyi, területi, vagy országos rendőri akciókat, egyéb jogcímen pedig az állomány behívását jelentő intézkedéseket terveznek foganatosítani.
(...)

A Btk. 351.§-a kifejezetten tilalmazza és 2 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti azt a tevékenységet, amely során az elkövető azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon, a szolgálati hatalmával vagy helyzetével visszaél. 5 évig terjed a fenyegetés, ha a bűncselekményből jelentős hátrány származik.

Amennyiben tehát a fentiekben utalt vezetői intézkedések kapcsán az egyébként szombati napon szolgálatos állományon kívül az állomány pihenőidős állománya jelentős részének a behívása történne meg, szakmai indokokra való hivatkozással, de esetlegesen bizonyíték támasztaná alá azt, hogy ezek rendeltetésellenesen gyakorolt vezetői intézkedések lennének, a bűncselekmény elkövetését bizonyítottnak lehetne tekinteni."
 


Sok joga nincs az embernek, szavazhat, meg tüntethet. Még ha nem is értünk egyet a rendőrökkel, akik a korengedmény nyugdíj elvétele ellen tüntetnek, megértjük, hogy ez nekik egy fájó lépés, és jogukban áll ez ellen demonstrálni.

Bár a BM megtiltotta, hogy ezt egyenruhában tegyék......

Forró lesz ez az április. Itt a tavasz, tüntetésre csábít a jó idő. Persze ha hagyják.

"Laktanyaelhagyási tilalom" ... és még Gyurcsány sunyiságain voltunk kiakadva.

Címkék: fidesz rendőrség pintér

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr432809585

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz (2011/04/10) 2011.04.11. 10:41:15

Ahogyan azt Kamondi Vilmos legutóbbi bejegyzésében olvashatták, a minap váratlan hívás szakította félbe legújabb elképzeléseim megosztását a szerkesztőség tagjaival. A hívás, ahogyan az lenni szokott, egy magát megnevezni nem kívánó forrástól érke...

Trackback: Széll Kálmán zakójának zsebe és a gépkocsibeszerzés 2011.04.08. 20:10:37

  Olvasom, hogy új autókat rendel a kormány. Négymilliárd forintot szánnak a közbeszerzésre. Érdekes közbeszerzés, fogalmuk sincs mennyi és milyen autó kell a kormánynak, a lényeg, hogy 4 milliárd Forintot elkölthessenek:Közbeszerzési Értesít...

Trackback: Fontossági Sorrend 2011.04.08. 15:59:47

Cserélni kellene a mentőautókatTotalcar.hu, MTI"A hatályos jogszabályok szerint a mentőautókat tíz éves korukban legkésőbb le kell cserélni.............A probléma az, hogy a közbeszerzési eljárás hosszadalmas, így a mentőszolgálat kénytelen a műk...

Trackback: Fontossági Sorrend 2011.04.08. 15:53:37

Cserélni kellene a mentőautókatTotalcar.hu, MTI"A hatályos jogszabályok szerint a mentőautókat tíz éves korukban legkésőbb le kell cserélni.............A probléma az, hogy a közbeszerzési eljárás hosszadalmas, így a mentőszolgálat kénytelen a műk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fogash 2011.04.08. 14:39:43

majd kib@sszák ezt is, mint macskát sz@rni...

Amúgy nálam okosabbak majd biztos kiguglizzák, hogy az EU területén az utóbbi 20 évben hány valódi terrorcselekmény történt és annak hány halálos áldozata volt. Van egy tippem.

Magyarországon szerintem még sose volt egy se, így ennek a bandának a létrehozása roppantmód indokolatlan. Szerintem 9/11 óta az USA-ban se volt, Bejrut meg valójában k.vára nem érdekli a nyugatot, ha csak nem az amerikai követségen pukkan a csomag. Akkor mi a ferde f@sznak ez az egész?

Egyéves Önkéntes 2011.04.08. 14:43:09

Bajusz Ferenc, leszerelés előtt álló rendőr őrnagy

2011.04.08. 14:43:41

Ha a rendőrök tüntetnek, ki fogja őket gumilőni? Szorul a hurok, gonosztörpe!

ucsacsu 2011.04.08. 14:54:36

@fogash:
Hogy egy kis amortizáció után ocsón meglehessen venni,mert ez nekik jár.

Kartal (rezervált) 2011.04.08. 14:57:53

@fogash: hogy mondhatsz ilyet? Ott a Budaházy, aki felgyújtott egy lábtörlőt, meg... meg... izé, egy lakatlan, félkész házra is dobott egy molotovot! Meg robbantottak is, láttam, Drazsé bemutatta a tévében!
Méghogy nincsenek terroristák!

Kapcsolódó cikk: agymosott.blog.hu/2011/04/08/tik_tak_tik_tak_tek

Samott 2011.04.08. 14:59:00

"Régen csak hülyének néztek, de most már el is várják, hogy hülye legyél." - ez mennyire pontos.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 15:03:40

Én asszem elmegyek megnézni ezt a tüntetést.
majd a civilben lévő tüntető rendőrök az őket sünbe öltözött rendőröket ordítva sünözik :)

2011.04.08. 15:03:46

Igaza van az őrnagynak. Itt minden veszteséges, itt semmire nincs pénz, csak a képviselőkre, a pártokra, a haverokra. Ugyaolyan Orbán , mint elődei--sunyi, képmutató és haszonleső. Nincs semmi különbség, csak a szin, a zászló és a haverok, akiknek adni kell a lóvét.

Kulminaator 2011.04.08. 15:04:31

Szegényt el fogja vinni a nagy fekete ótó..

2011.04.08. 15:04:33

Bocs, nyomdai hiba:.....Ugyanolyan ......

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 15:04:55

a civil ruhás tüntetők egyszercsak szolgálatba helyezik magukat és igazoltatják egymást.

Marcellusca 2011.04.08. 15:05:18

@fogash: Ne feledkezzél meg a Magyarok Nyulairól! :DDDD

Jurganov 2011.04.08. 15:06:03

@fogash: 9/11 is valamelyik kormányügynökség akciója volt. ha jobban belegondolsz a 80-90 es évek óta nincs terrorizmus a világban. csak tv-terrorizmus, mint bin laden. az sem biztos, hogy létezik, de ha igen akkor is 90% feletti az esélye, hogy halott. csak fenyegetésnek jó.
www.port.hu/szuksegallapot_the_siege/pls/fi/films.film_page?i_film_id=3512
ez egy egész jó film, bár a vége nagyon nem élethű-szvsz erről van szó. akkora a technikai különbség az elnyomók és az elnyomottak között, hogy nincs lehetőség komoly terrorista tevékenységre.

Kartal (rezervált) 2011.04.08. 15:08:29

Nyugodjatok meg, a blogszféra aktív tagjait is számon tartják valahol. És az akták csak híznak...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.04.08. 15:09:40

A Kossuthra nem vonulnak az tuti, a Vezérünk már kiadta valami kiállításra egészen augusztus elsejéig. Megoldották okosba.

A TEK meg.... máshol nincs benzin- meg túlórapénz, Orbán-csicska kommandósbácsi meg tizenmilliárdokat kap. Miért kell ekkora lóvé, hogy befogják a száját? Csak nem Urunk csicskájaként (bocs, testőreként) olyanokat hallott egynehány megbeszélésen amitől fülünk-farkunk kettéállna ha kiderülne?

Meragyurcsány....

Énbagoly 2011.04.08. 15:15:10

Tényleg kíváncsi leszek, hogy mit csinálnak ezzel az emberrel. Mert ha akarják, akkor teljesen el tudják lehetetleníteni. Az egész családjával együtt.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.04.08. 15:18:35

@Énbagoly: Háát ezek után nehezebb lesz. Mert van hivatkozási alapja. A nyilvánosság azért elég erős védelem.

majomkutya 2011.04.08. 15:19:10

A tüntetésen résztvevő rendőröknek meg állítólag megtiltották az egyenruha viselést a tüntetés alatt. Gondolom azért, hogy nehogy rendőrnek látszódjanak. Elképesztő.
Érdekes amit csinálnak. Vajon nem gondoltak arra, hogy ez a dolog a visszájára is elsülhet? Pl. a rendőrök egyre kevésbé lesznek végrehajtani a faszságaikat?
q7 audik a TEK-nek
4 milliárdért új kormányzati autók
6 milliárd holokausztkárpótlásra
Miközben a csőd szélén vergődő, alulfinanaszírozott összes (megyei+települési) önkormányzatok kaphatnak 31 milliárdot, egy rendőr meg keres 90 EFT körül.
Némi arányeltolódást vélek felfedezni, mintha nem a lényeggel foglalkoznának ot fönt az urak.

StPeter 2011.04.08. 15:19:52

@fogash: Üdv!
Nem védem az Orbán Gárdát félreértés ne essék.,de
"Magyarországon szerintem még sose volt egy se, így ennek a bandának a létrehozása roppantmód indokolatlan "" És ha egyszer lesz akkor meg azt kérdezzük mért nincsen.Eső után köpönyeg? Az őrnagy úr nem érti mért gyúrnak sportolnak egész nap a TEK-esek. Nem neki kell veszélyes bűnözőkre rátörni az ajtót stb.

Horizont 2011.04.08. 15:21:08

Biztos, hogy még az élők sorában van ez a Bajusz Ferenc?:) Le a kalappal előtte!
Ha egyáltalán eljutott Orbán szemei elé ez a levél,szerettem volna látni a fejét olvasás közben:)
De arra még jobban kíváncsi lennék, hogy vajon melyik seggnyalója merte felhívni a figyelmét rá?

DArchAngel 2011.04.08. 15:22:32

Az embereknek jogosan voltak elvárásaik Viktorral és a 2/3-adukkal szemben. Nyolc évig mantrázták, hogy mindenre készek, feddhetetlenül tisztességesek, és ötletek garmadája áll a spájzban, hogyan lesz itt Kánaán. Az emberek pedig nem vártak zömében sokat tőlük, csak hogy kicsit különbek lesznek az előző gárdánál. De még ennyi sem jött össze, sőt.
Kezd kurvára kiborulni a bili...

dr. Aullah 2011.04.08. 15:24:42

@StPeter: Nem az a baj, hogy van TEK, hanem az, amit vele csinálnak... biztos szükség van Q7esekre X milliárdért? Túl sokat költenek rá FELESLEGESEN a nagy semmire. Ez a baj.

Énbagoly 2011.04.08. 15:26:13

@Noname Cowboy: régebben én is hittem ebben. Ezeknél nem. Sokkal nagyobb pofátlanságokat is csináltak már.

kormányzó 2011.04.08. 15:40:49

@Noname Cowboy: A "nyilvánosság ereje"?Egy minimális önérzettel rendelkező hiénát ,azt igen! Ártunk és Qrmányunk azonban nem szégyellős!Nyilvánosság???!Ezen csak röhögni lehet!

gauche caviar 2011.04.08. 15:44:27

gyurcsányon voltatok kiakadva? talán kellett volna nézni jobb oldalra is az üres parlamentre ahova nem jártak be, meg visszaemlékezni a koronaúsztatós, ezüsthajós évekre.
kellett az országnak kétharmad fidesz.
na, most kit fognak hibáztatni? a daniel-kohn benditet?

Secnir 2011.04.08. 15:58:19

majdnem-belsős infó, nem részletezem, kitől, mert civil. amúgy közeli ösmerős:
még március 15-e után mondta, hogy a tököli BV-ben április-májusra nincs szabi, civileknek szigorúan óraműpontossággal kell bejárni, bent kell lenni egy kis szeretetcsomagnak, ami kb 3 napi hidegélelmet jelent. A BV-t fegyveresen őrzöknek szintén nincs szabi, háromnapi hidegélelem dettó, le kell adniuk egy hétre előre, hogy merre járnak, és a mobilnak bekapcsolva kell lenni.

egyéb kérdés?

Kartal (rezervált) 2011.04.08. 16:03:34

@StPeter: a TEK-nek sem. Javítsatok ki ha tévedek, de szerintem arra van az RKSZ (Rendőrség Különleges Szolgálata). Csak azért jutott eszembe, mert egy ismerős dolgozott ott.

gauche caviar 2011.04.08. 16:05:15

@Secnir: de a gyurcsány volt a legnagyobb geci a világon, ugye?
és ezzel nem relativizálni akarom gyurcsány tevékenységét, csak remélem tanulunk abból, hogy miközben ész nélkül megy a fröcsögés és keressük az újabb szuperlatívuszokat amiben ki lehet fejezni az aktuális figura iránti ellenszenvünket, legközelebb talán már gondolunk arra is, hogy simán jön egy nála mérföldekkel nagyobb geci.

tessék, lehet élvezni a kétharmadot.

Transylvanianmixedgrill 2011.04.08. 16:12:10

Jól értem, hogy a rendőröknek egyetlen megoldásuk lehet: totális parancsmegtagadás? Mi történik, ha mondjuk 10 ezer rendőr annyira tökös, hogy egyszerre megtagadja a parancsot? Másnap felfüggesztik őket? Kirúgnak 10 ezer rendőrt? Honnan pórolnak ennyi rendőrt? Mi lesz másnap a közbiztonsággal? Kérdésem még, hogy ha egy országban egy erőszakszervezet totoális parancsmegtagadást követ el, azt hogyan nevezik? Puccs? Forradalom?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.08. 16:15:00

@majomkutya:

Várom, hogy bejelentsenek akkora valami fideszes PR-rendezvényt, és Rákay beleszámolja a civilben vonuló rendőröket a narancsos szurkolótáborba.

Secnir 2011.04.08. 16:16:09

@Kartal (rezervált):
engem csak az érdekelne (azóta nem találkoztunk), hogy ennek az elrendeléséhez kell valami OK.
ami miatt úgy gondolják rendőri vezetők, hogy még két-három hét és itt lesz nemulass.

Mondjuk amennyire én tudom, ott csak a fiatalkorúaknak van fenntartva egy zárthelyi közösség, meg valami börtönkórház van (segítsetek ki ha rosszul tudom).

Billy the kid 2011.04.08. 16:22:48

Józanul szemlélve a dolgokat annyi bizton állítható, hogy jó helye lenne annak a pár milliárd Ft-nak a helyi rendőri egységeknél a végvárakon, ahol bokát összevágva pofát befogva húzzák az igát....dehogyis, pontatlan megfogalmazás, övék az utolsó szó: parancs értettem! :)

Transylvanianmixedgrill 2011.04.08. 16:23:31

@laspalmas: Nemnem, az nem így lesz kommunikálva. Hanem úgy, hogy a Fideszes rendezvényre szándékosan "ráküldte" az ellenzék a korábbi szemkilövőket.

Geza 2011.04.08. 16:24:50

Anno a seregben történő hasonló surmóságokról egy Farkas Roland nevű százados írt egy nyílt levelet, aztán rá fél évre legjobb tudomásom szerint már Kanadában volt tűzoltó.

Kedves őrnagy úr, szerintem legalább hobbiból kezdjen ismerkedni a mentőfogásokkal és az éghetőségi kategóriákkal, és biztos ami biztos alapon vegye fel a kapcsolatot Farkas százados úrral. Bár egyetértek a levelében írottakkal, a kúrmányainkat illetően nincsenek illúzióim.

A másik szempont meg az, hogy anno elég sokáig hangzott az utcákon a 'magyar rendőr velünk van', aztán mégsem volt foganatja. Aztán volt egy demonstrációjuk szintén, és csodálkoztak, hogy szimpátia-vonulások valahogy nem voltak a civilek részéről.
Aztán jött egy-két aranyos ügy, ahol kicsit oda lehetett volna hatni, hogy ne csak a törvény, hanem az igazság is érvényesüljön: néha felfüggesztettre ítélt a cigány gyilkos legurulhatott volna a lépcsőn, a szeméttelepen 'saját nyálától megfulladó' asszony gyilkosai is eltűnhettek volna nyom nélkül, ill. hát a barcsi fiúkat is lehetett volna a helyzet komolyságának megfelelő (== 1 pofon, max. KTS) igyekezettel keresni.

De hát nem ezek történtek. Pár ezres műszakpótlékért voltak azonnal berendelhető zsaruk polgárt verni. (Nem, a 'parancsot kaptam' nem mentség, Nürnbergben sem volt az, valamint mindig lehet azt felelni a váratlan riasztásra, hogy 'jelentem, alkoholt fogyasztottam, nem vehetem fel a szolgálatot'.) Amikor rázós és összetartó cigányoknak kellett volna a kezére lépni, akkor csend volt. Amikor a gyöngyösi rendőr kezéből kivették a kohányok a fegyverét, még arra se mozdult meg a testület (se hivatalosan, se máshogy). Csak amikor fegyvertelen és visszaütni nem akaró gárdistákat kellett vegzálni.

Nos, kedves őrnagy úr, a tetteiről ismerszik meg az ember és az ember 'testvére annak, akivel az ügyeit összeköti', úgyhogy sajnálattal kell közölnöm, hogy beérett a vetés, amit segítettek plántálni, amit öntöztek, és amit védtek teljes erejükkel, akár a legkisebb ellenállás mentén sodródva, akár szánt szándékkal. És ha már beérett a vetés, hát most maguké a termése is!

Ezt akarták, ennek a megelőzését akadályozták meg, és persze nem csak múlt időben, hanem még most a jelenben is, úgyhogy most itt van: a maguké. És persze most jön a panasz. 'Édesanyám, én nem ilyen lovat akartam!' Hát, most már hiába, már eldöntötték a dolgot a tetteikkel, már kiválasztották az oldalt, amelyre oda is álltak.

Szóval megértem én a bánatukat, csak épp tud érdekelni. Miért lennék szolidáris magukkal? Hogy megint csak engem verhessenek, hogy a nagyszüleim házát fosztogatókhoz továbbra se nyúljanak hozzá, hogy megtiltsák, hogy megvédjem magam de maguk ne védjenek meg engem?
Sajnos ki kell, hogy mondjam, maguk nem velünk, a néppel vannak, hanem a pártokkal. Maguk nem a rendet őrzik, hanem a belső megszálló hatalom öklének a szerepét játsszák.

Igen, tudom, hogy a tiszthelyettesi állomány még nagyrészt normális, még a tisztek egy része is, de mindez semmit nem ér, a testület viselkedésén nem látszik, mert a többi, beleértve a főtiszteket, viszont már nem az.

Úgyhogy csak annyit tudok tanácsolni az összes nem korrupt rendőrnek, hogy keressenek más hivatást, mert a testület elkorhadt alattuk. El van játszva a becsület, onnan meg már minden bukott.
Talán egyszer majd lesz egy normális, a nép érdekeit képviselő, ahhoz hű testület, amiben újra hivatásukra találhatnak. És akkor már nem 'maguknak', hanem 'önöknek' fogom megköszönni a helytállásukat...

vontod75 2011.04.08. 16:27:22

Kis híján a rendőrökre szakadt a plafon Józsefvárosban
2011. április 07., csütörtök, 09:42 • Utolsó frissítés: 2011. április 07., csütörtök, 09:44

Leszakadt a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság egyik földszinti helyiségének mennyezete csütörtök reggel - értesült a Független Hírügynökség. Úgy tudni, az érintett irodában a térfigyelő szolgálat működik.
A hírügynökség információi szerint több négyzetméternyi területről van szó. A bent lévő rendőrök még időben félre tudtak ugrani, így senki sem sérült meg. Azt, hogy mekkora a kár, nem tudni, az irodát ellepte a por és a törmelék. A BRFK az esetről későbbre ígért tájékoztatást.

(Itt dolgozik Bajusz Ferenc őrnagy)

Jurganov 2011.04.08. 16:28:03

@Transylvanianmixedgrill: nem kirúgnak hanem letartóztatnak és elítélnek. van különbség :)
@Noname Cowboy: a nyilvánosság semmi. mintha nem is létezne :)
@StPeter: ha jól értelmezem amit mondasz akkor az elmúlt 20-100-1000 évben már volt itt tek-mivel nem volt terrorcselekmény.

Transylvanianmixedgrill 2011.04.08. 16:30:34

@Jurganov: 10 ezer rendőrt ki tartóztat le? Hogyan? Mi lesz a bünti? Kirúgják őket az állományból? Börtönbe kerülnek? 10 ezer rendőr??? Pont most, amikor túl kevés a rendőr?

Geza 2011.04.08. 16:30:56

@Horizont:
"Biztos, hogy még az élők sorában van ez a Bajusz Ferenc?"

Mármint ha egyáltalát valaha is ott volt. Blogot bármilyen néven be lehet jegyezni, és 'Bajusz'-nak hívott rendőrt utoljára az Üvegtigrisben láttam, bár ott még tán őrmester volt :)...

vontod75 2011.04.08. 16:33:11

@Jurganov: Volt terror cselekmény... (mondjuk pont ennyire szelektív és rövid az emberek emlékezete...)

A súlyos, a hazai kriminalisztika történetében eddig példa nélkül álló incidens 1991. december 23-án történt a Ferihegyi-repülőtér közvetlen közelében, a 4-es úton. Az Oroszországból Izraelbe kivándorlók számára Budapest határában kialakított átmeneti szállásról a Ferihegyi-repülőtérre tartó autóbuszt közvetlenül a légikikötő közelében érte a robbanás. Az akkori információk szerint ismeretlen terroristák távirányítású bombát használtak, amelyet az út mellett álló Lancia típusú gépkocsiban helyeztek el. A buszt elöl és hátul egyaránt rendőrautó kísérte. A robbanás egy-két másodperccel a busz elhaladása után következett be. A rendőrautó kiégett, a karhatalmi ezred két rendőre súlyosan megsérült. A robbanás a kivándorlókat szállító busz hátsó részét is érintette, ennek következtében több utas szintén sérüléseket szenvedett.

global001 2011.04.08. 16:33:34

AB kritizált - hatáskör csökkentés
Költségvetési Bizottság kritizát - megszűntetve
Földrajzinév Bizottság kritizált - leépítve, kritikusok kirúgva.
Na ezek után vajon helyes-e a cím ???
Mert helyesen: Bajusz Ferenc VOLT őrnagy levelét megírta
Na így kell kiírni magát egy magyarnak a NER-ből, csak le kell írni az igazságot !!!
Ez nem diktatúra ????

Transylvanianmixedgrill 2011.04.08. 16:34:01

@Transylvanianmixedgrill: Egyébiránt isten ments, hogy azt szűrje le bárki is, hogy parancsmegtagadásra lázítok! Csupán arra akarok rávilágítani, hogy a rendőri állomány most igenis alkupozícióban van!

majomkutya 2011.04.08. 16:51:27

@laspalmas:
:D:D:D
Mekkora 5let!
Sok minden kitelik tőlük, de azért ez talán mégsem.
Bár Rákay nagyon tud számolni. Gondolom megvan a 2002-es "kétmilliós" szám?
Hogy számlálhatta meg? Körülnézett, látta, hogy kurva sokan vannak és mondott egy nagy számot?
Kiváncsi leszek a rendőrtüntetésre, bár ha minden rendőrt bezárnak a laktanyába, akkor lehet, hogy csak a tüntetést biztosító rendőri egység lesz kint. :D
ÉS mi lesz, ha elfajulnak a dolgok? Akkor lesz oszlatás?
"Quis custodiet ipsos custodes?" Vagyis Ki őrzi az őröket?

Jurganov 2011.04.08. 16:52:07

@Transylvanianmixedgrill: kevés? ahhoz kevés, hogy elfogják a bűnelkövetőket, ahhoz is, hogy rendet tartsanak. de ahhoz, hogy megvédjék a politikusokat, vagy hatalmasok hatalmát fenntartsák nem kevés.( illetve ha nagyon kell lehet hozni külföldről is embereket). egyszerűen szólva: a kisemberek felől nézve kevés a rendőr, fentről nézve nem.amúgy meg elég egy részüket letartóztani , illetve lecsukatni 5-10-20 évre. a többi tudja majd hol a helye. ütik a parasztot ha mondják, és nem ugatnak :)
@vontod75: elhiszem, bár abba nem mennék bele, hogy oroszországból izraelbe miért pont erre a legrövidebb az út. én erről nem hallottam, elnézést. vagyis ha jól nézem akkor az elmúlt x00 évre van 1 darab terrorista dolognak kinéző valami. ami ugyan elsőre egy elbacott terrorista dolognak néz ki, de...megvárták míg a busz elhalad, ez kicsit érdekes szinezetet ad a dolognak. persze elhatárolódom magamtól :)

bandika gazdája 2011.04.08. 17:01:26

@Secnir: Mé, mi van április-májusban?

Transylvanianmixedgrill 2011.04.08. 17:16:35

@Jurganov: Tehát ha jól értem, valójában az történik, hogy a "normál" rendőrséget tudatosan leépítik, legyengítik, és a jelenleg még TEK néven futó rendőri állományt, a majdani magánhadsereget pedig ezzel párhuzamosan megerősítik? Jól értem, hogy egy jó kis dél-amerikai diktatúra van akkor itt kiépülőben?

Nurrddin 2011.04.08. 17:18:12

@Geza: pontosan! nincs mit hozzáfűzni!

...máskülönben szívesen szétverném azt a tüntetést, és van pár ismerős aki szintén...
olyasmi módszerekkel, ahogy ők csinálták, ahogy ők vertek szét minket..
Dögöljön meg mind!

tudi 2011.04.08. 17:46:28

szerintem hülyén oldották meg ezt az AudiQ7-es beszerzést. Az sokkal jobb lett volna, hogy kigyűjtik az Q7 tulajok nevét, azt aki gyanús, hogy nem éppen rendes módon keresi a kenyerét, azt a TEK betámadja (legalább csinálna valami hasznosat+gyakorolna)oszt már szereztek is egy-két Audit, így legalább Lázár Janinak is lehetne S8-asa. A TEK elfogja Kalányos Andzseló uzsorást, mindenét elveszik, ő meg megy a sittre, Lázár Jani megkapja az S8-át, a magyar állam meg hozzájut némi pénzhez, valamint az ország aranytartaléka is nő.

StPeter 2011.04.08. 18:10:13

@Jurganov: Tiszteletem! Nem jól értelmezed :-) A TEK megalakítása ha jól tudom EU-s követelmény volt. Ezek szerint oszlassuk fel a megmaradt Honvédséget is mivel mostanában nem támadták meg Magyarországot? Minden országnak van ilyen alakulata csak nálunk sikerült politikai kérdést csinálni belőle. Vitya biztos úgy gondolta ,ha már Gábornak is van serege akkor neki is lesz :-)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.04.08. 18:11:48

"vontod75 2011.04.08. 16:33:11
@Jurganov: Volt terror cselekmény... (mondjuk pont ennyire szelektív és rövid az emberek emlékezete...)

A súlyos, a hazai kriminalisztika történetében eddig példa nélkül álló incidens 1991. december 23-án történt a Ferihegyi-repülőtér közvetlen közelében, a 4-es úton. Az Oroszországból Izraelbe kivándorlók számára Budapest határában kialakított átmeneti szállásról a Ferihegyi-repülőtérre tartó autóbuszt közvetlenül a légikikötő közelében érte a robbanás. Az akkori információk szerint ismeretlen terroristák távirányítású bombát használtak, amelyet az út mellett álló Lancia típusú gépkocsiban helyeztek el. A buszt elöl és hátul egyaránt rendőrautó kísérte. A robbanás egy-két másodperccel a busz elhaladása után következett be. A rendőrautó kiégett, a karhatalmi ezred két rendőre súlyosan megsérült. A robbanás a kivándorlókat szállító busz hátsó részét is érintette, ennek következtében több utas szintén sérüléseket szenvedett. "

Hejj, akkor ez már nyilván elegendő ok arra, hogy sok-sok millió forintot elbasszunk a Q7-esekre. Sőt, a sztoridat látták a nagyok is odafent, és hova máshova fordultak volna autókért, mint a VAG konszernhez. Hiszen a foslágen meg az ódi az csípőből tűzálló IS! Meg terrort is elhárít.
Megvilágosodtam!

A rendőrbácsinak -aki lehetne akár Kakszi Lajos is-, meg sokszori elolvasásra ajánlanám Geza hozzászólását. ;D

StPeter 2011.04.08. 18:17:07

@Jurganov: Aranykéz utca?? A Terror alatt nem csak öngyilkos merénylőket kell érteni .

karloszky 2011.04.08. 18:29:16

Érdekes, minálunk 2 éve még rendszeresen megtörtént, hogy a rendőrök GYALOG mentek a helyszínre, mert nem volt pénzük benzinre. Az utóbbi időben ilyenre egyszer sem volt példa.

Cateran 2011.04.08. 18:30:30

@StPeter:
Vagy nem...
""A well-organised, well equipped anti-terrorist centre with outstandingly trained staff is essential in a developed and strong country, Prime Minister Viktor Orban declared as he opened Hungary’s first such centre in Budapest last week.

The opening of the facility is an important step for Hungary as it becomes a modern, confident nation, he added. Orban called the opening of the Centre important and highly significant.

Orban warned that one should expect groups operating in geographically remote areas and multinational terrorist organisations to co-operate, adding that in today's world wars are often waged via terrorist methods.

Gilles de Kerchove, EU anti-terrorist co-ordinator, said in his speech that Hungary is among the first countries to recognise the significance of operating an efficient organisation to prevent tragedies.

The centre will analyse the country's position as regards terrorist threats, protect the prime minister and the president and uncover acts of terror and kidnappings.

The Socialist Party said the establishment of the centre is not justified, as the terrorist threat to the country has not grown.""

karloszky 2011.04.08. 18:31:42

Ezt a faszit meg azonnal ki kell rúgni - rendőr nem politizálhat, legfeljebb ha már visszavonult.

Cateran 2011.04.08. 18:32:54

@karloszky:
Mar gyalog se mentek ki?:P...-megsimogatja buksi fejecskejet- persze-persze...whatever...

karloszky 2011.04.08. 18:43:19

Amúgy meg le merném fogadni, hogy ennek a fickónak meg általában a "kis" rendőröknek nem is a TEK bőkezű támogatása fáj, hanem az ő korkedvezményes nyugdíjazásuk megszüntetése.

karloszky 2011.04.08. 18:45:18

@Cateran: Olyan nincs hogy rendőr (vagy mentő) nem megy ki, ha hívják.

derelyegrádi szellem 2011.04.08. 18:46:49

@karloszky:

szerintem neki nem lesz gondja a nyugdíjra, ezért úgy kibasszák a rendőrségtől, hogy a lába nem éri a földet.

Kivéve persze, ha nem is látezik egy Bajusz Ferenc őrnagy, aminek olyan kb 99.99 % esélye van.

Cateran 2011.04.08. 18:47:05

@karloszky:
Ugye tudod mit jelent a ":P" smiley?:P (segitek...gunyolodtam..cinkeltelek....stb.)

Jurganov 2011.04.08. 18:48:49

@Geza: azért te is érzed, hogy kissé elvetetted a sulykot. amiről írsz az egyrészt hülyeség(önbíráskodás), másrészt is( a barcsi srácokat a BÍRÓ ítélte el, nem pedig a rendőrség). remélem okosabb vagy annál mint amit itt villantottál(tudom, hogy igen) és végiggondolod mégegyszer ismerek rendőröket. a politika kicsinálta őket. te kimentél volna rendet rakni a cigányokkal szemben ha tudod, hogy parancsmegtagadásért már másnap este velük alszol egy cellában?lélekben felkészülve egy kis kellemes gang-bang ra? ahol te vagy a néni. megérné? meg azon is gondolkodj el, hogy akármilyen is a sündörség, még mindig csak ők állnak a családod és a nagy rakás fegyveres bűnöző között.
@StPeter: tényleg:) ha jól rémlik el is fogták a robbantót aki emlegetett is, valami pintér nevűt. hogy köze lehetett vna hozzá az persze csak vicc , de utána nagyon elcsendesedtek a dolgok. a tek-ről meg annyit, hogy ha már követelmény akkor lehetett volna egy szakasszal, egy irodával is megoldani, hiszen akkor is megvannak. na de 100 milliárd+ ov testőre a főnök? khmm, na.
@Transylvanianmixedgrill: remélem nem jól érted :)

karloszky 2011.04.08. 19:00:52

@fogash: Te kis butus, azért mert terrorelhárítók a nevük, még nem csak és kizárólag terroristák akcióikor van feladatuk :))

www.origo.hu/itthon/20110407-tucatnyi-fegyvert-talaltak-egy-kereskedonel-a-terrorelharitok-isaszegen.html

karloszky 2011.04.08. 19:05:01

@Jurganov: Milyen szakmai kifogásaid vannak Hajdú János ellen ?

Cateran 2011.04.08. 19:05:39

@karloszky:

Asztaqrva..aszittem erre valo a rendorseg...mekkorat tevedtem....(tenyleg..akkor mire valo a rendorseg?)

asimov007 2011.04.08. 19:05:43

Rendben,tüntessenek.Csapják szét őket,ahogy ők szétcsaptak bennünket,mikor a gárda feloszlatása ellen demonstráltuk.Minden rendőrtől,kérjék a számlát,amivel igazolja,honnan van az egyenruhája,meg a viperája.No meg közvetlen közelről fújják le,könnygázzal!!!
Sok sikert Sünök!

StPeter 2011.04.08. 19:08:16

@Jurganov: Az a 100 igazából 10 ...az is sok ,de ez van. Igazából te valami terror biztonsági szagértő vagy,hogy tudod mennyi lett volna elég? Én a malétrben dolgoztam amíg a TEK be nem költözött. az egész nem akkora mint gondolnátok nem hiszem hogy ennél kevesseb emberrel meg lehetett volna oldani. Mint már előttünk is elmontál nem a céggel van a baj hanem az elintézési móddal.

Vidéki 2011.04.08. 19:08:57

"A stílus maga az ember!"

Bajusz őrnagy úr, noha magas rangot érhetett el korábbi támogatói jóvoltából, valószínűleg egy IQ vizsgálaton jóval 100 alatt teljesítene.

ketroot 2011.04.08. 19:20:32

@Vidéki:

Wittner Mária, Deutch Tamás, Gyurcsány Ferenc, többet most nincs kedvem felsorolni.

tekniko 2011.04.08. 19:23:12

ne felejtsetek el,akar kulfoldi rendoroket is behivhatnak, seggbe rugni a mieinket, ha tul nagy a hoborges. Meg lett szavazva, hiaba sivalkodott a jobbik ellene. Terroristak pedig nincsenek, hacsak nam a kormanyok alltal

karloszky 2011.04.08. 19:33:06

@Cateran: De, majd egy fegyverarzenálhoz Bajusz törzszászlóst megy ki, igen.

karloszky 2011.04.08. 19:35:58

@Vidéki: Biztos már készült nyugdíjba, aztán Orbánék keresztülhúzták a számításait, most meg nekiállt hisztizni.

Cateran 2011.04.08. 19:51:57

@karloszky:

Facepalm..szerinted a TEK elott megis ki a halal fasza foglalt nagy nagy mennyisegu drogot,fegyvert,babamfaszat? Vam es Penzugyorseg ES tatatam a Rendorseg..ki ne talald, hogy azert lettek ,mert iszonyat kereslet volt az ilyesmire...
Kiemelem neked a lenyeget: "protect the prime minister and the president " ennyi es nem tobb...

Jurganov 2011.04.08. 19:59:56

@karloszky: olyan ez mint amikor egy főnök kinevezi a fiát, lehet az jó szakember, de na... ha még azt is mellétesszük, hogy fő feladatuk nem a terrorelhárítás ( nem is nagyon lehet) hanem ov és sp ill baráti körük védelme, nos ez kicsit ismét árnyalja a képet, nem?
@tekniko: igen, nem is igen vágyom másra mint pár ezer román-szlovák-francia rendőrre:) vagyis inkább rendőregyenruhába bújtatott belügyesekre, mint anno az nkvd-sek voltak. ha hozzák a formájukat hamar rend lesz itt :) rend,csend,fegyelem,figyelem :P

picur3ka 2011.04.08. 20:00:34

@Conv:

Kiveve, ha ok talaltak ki.

Geza 2011.04.08. 20:01:46

@Jurganov:
"azért te is érzed, hogy kissé elvetetted a sulykot"
Először is köszi a lentebbi pozitív megítélést, másrészt pedig igaz, egy kicsit tényleg :).
Ami viszont szomorú, hogy tényleg csak egy kicsit.

"amiről írsz az egyrészt hülyeség(önbíráskodás), másrészt is( a barcsi srácokat a BÍRÓ ítélte el, nem pedig a rendőrség)"
Ez így van, de sajnos ez csak annyit jelent, hogy az igazságszolgáltatás IS elkorhadt, és a társadalmi összérdek ellen húz. Sajnos itt a rendőrség tényleg satuban van, miszerint a nem objektív bírósággal tart a társadalom ellen (és szemet húny az igazságtalan ítélkezés felett), vagy a néppel 'kacsint össze', és igyekszik megelőzni az igazságtalan ítélkezést a hivatásának az ilyen vagy olyan módon való ellátásával.

Ami amúgy az önbíráskodást illeti, abban már bőven nem szűz a testület, lásd pl. a Rádió udvarán történteket, a már megbilincselt ember ujjának visszatörését, a vendéglőben békésen vacsorázó külföldi turisták végigverését stb., úgyhogy itt már csak az a feltűnő, hogy velünk szemben szívbaj nélkül 'önbíráskodik' a rendőr, azzal szemben viszont nem, akitől van tartanivalója.

"ismerek rendőröket. a politika kicsinálta őket"
Én meg civileket ismerek, akiket szintén kicsinált a politika. Meg civileket, akiket a rendőrök csináltak ki. Viszont olyan rendőrt nem igazán, akit amúgy tartósan, mindenestül a civilek csináltak volna ki.
Nem tudom, feltűnt-e a rendőröknek, hogy ha a nép úgy Istenigazából ártani akarna nekik, akkor már régen nem élnének. Még mindig megmaradt annyi a régi becsület emlékéből, hogy nem akarjuk kicsinálni a rendőrt. Még akkor sem, ha ezáltal fegyverhez lehetne jutni, ugyebár...
Viszont annyi már nem maradt abból a régi megbecsülésből, hogy segíteni is akarjak nekik, ha nem muszáj...

"te kimentél volna rendet rakni a cigányokkal szemben ha tudod, hogy parancsmegtagadásért már másnap este velük alszol egy cellában?"
Vagy igen, vagy ha nem, akkor leszereltem volna. Ugyanis a rendőrnek az a dolga, hogy rendet rakjon. Azért tartjuk: én és a többi az adófizető. Erre esküdött fel.
Ha nem rak rendet, akkor miért van, mi haszna van a társadalomnak abból, hogy ő rendőr?
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy nem főz a szakács, mert forróság van a konyhában, és éget a fakanál nyele. Oké, elhiszem én, de attól még nem jár neki a fizetés és az állás, csak mert van indoka, amiért nem teszi a dolgát.

"lélekben felkészülve egy kis kellemes gang-bang ra? ahol te vagy a néni. megérné?"
Ismét: oldja meg, vagy szereljen le. Ennyi erővel és indoklással akkor most ha ő naphosszat ül az örsön, akkor most őt ettől jó rendőrnek kéne tekintenem?

"meg azon is gondolkodj el, hogy akármilyen is a sündörség, még mindig csak ők állnak a családod és a nagy rakás fegyveres bűnöző között."
Nem állnak azok sehol. Pont te mondtad, hogy milyen indoklással ülnek és nem látnak, nem hallanak semmit. A családom és a fegyveres bűnözők között egyetlen dolog áll: nagyobb kockázattal jár nekünk jönni, mint amennyi haszon lenne belőle. Nem azért, mert rambó vagyok, hanem mert csóró, mint a templom egere :).

StPeter 2011.04.08. 20:04:46

@Cateran: Wiki
"Feladatai közé tartozik Magyarország terrorfenyegetettségének elemzése-értékelése, a kormányfő és az államfő személyi biztosítása – ezt a feladatot korábban a Köztársasági Őrezred látta el –, a Magyarország területén történt terrorcselekmények, emberrablások felderítése.[3]"

"A szervezet (részben az Őrezredtől, a megyei bevetési osztályokról, az NNI teljes Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztályából, a Készenléti Rendőrségen belüli Terrorelhárító Szolgálattól – TESZ – és az Alkotmányvédelmi Hivataltól átcsoportosított) tervezett létszáma 600-800 fő, az induláshoz kapott költségvetése 10 milliárd forint.[2]"

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 20:05:03

@Cateran:
@karloszky:

az elfogásokhoz vannak a beavatkozó csoportok, és a rendőrségi/pénzügyőri kommandók, a fegyver és bomba arzenálhoz a tűzszerészek, a felderítéshez a nyomozók.

a terrorelhárítás az speciális taktikai egység, jelen esetben konkrétan nem objektum hanem személy védelemre, közvetlen elhárításra berendezkedve. konkrétan az állami vezetők védelmére.
semmi köze ha jól tudom a bombamerénylős buszrobbantó terroristákhoz az ország másik felében, legfeljebb annyiban, hogy ha ilyen történik, akkor a megemelkedett fenyegetettségi szint miatt őket is "riasztják" és megemelt védelmet biztosítanak a kiemelten védett személyeknek.
nem mennek bombamerénylőt üldözni, túsztárgyalni, tússzabadítani. inkább minél messzebb, minél biztonságosabb helyre menekítik a védett személyeket és apparátust a veszélyforrástól.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 20:06:47

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
igen, és ennek örömére még munkahelyet és bérpapírokat is készítettek neki, meg eljátszatják az embert már régóta, a VIII. kerületi kamera térfigyelőközpontban :)

karloszky 2011.04.08. 20:09:17

@Cateran: Nevezheted rendőrségnek is, ha neked az a szó jobban tetszik. A lényeg: EU követelmény volt egy önálló terrorelhárító egység; az őrezred megszűnt ergo azt a feladatot is ellátják amit eddig ők pluszpénz nélkül; továbbá mivel most már ők is hajtanak végre olyan akciókat amit azelőtt a készenlétisek, így azoknak az akcióiknak a költségei sem jelentenek pluszterheket, valakinek így is-úgy is el kell végeznie.

karloszky 2011.04.08. 20:16:29

@Conv: @Cateran:

"Megalakulásunk óta ötven elfogást hajtottunk végre a rendőrség felkérésére. Miután a TEK állományába tartoznak a kommandósok, értelemszerűen mi végezzük azt a munkát, amit korábban a Készenléti Rendőrség terrorelhárítói végeztek."

"- Úgy fogalmaztam, nyolctól négyig volt készenlétben a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálat, a kommandósok. Délután négykor lejárt mindenkinek a munkaideje, ha az után kellett valahova kommandót küldeni, a vacsoraasztaltól állították fel a harcosokat, akik bebuszoztak a központba, mert kocsit nem tudtak küldeni értük. Egy óra is eltelt, mire felállt a felszámoló egység, és egyáltalán elindult a bevetésre. Nyilvánvaló, hogy az előre eltervezett elfogások nem így zajlottak, de egy váratlan túszhelyzet felszámolásához elfogadhatatlanul hosszú ennyi idő"

www.nol.hu/belfold/tisztazzuk__miert_kellett_nekunk_onallo_terrorelharitas_

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 20:25:32

@karloszky:

ez ideiglenes állapot, mondhatni kirakat:
"Úgy tűnik, a rendőrségen nem mindenki bízik abban, hogy a TEK, ha felkérik, a jövőben is elfogja a veszélyes bűnözőket, mert több megyében elkezdték a megyei beavatkozó egységek felállítását, megerősítését.
Igen, hallottam ezt az elképzelést, országos rendőrfőkapitány úr arról tájékoztatott ezzel kapcsolatban, hogy ezeknek az egységeknek merőben más lesz a feladatuk, mint a TEK speciális egységeinek. Azokat a speciális feladatokat, amelyekre a mi harcosainkat képeztük ki, bőven el tudjuk látni Budapestről, valamint a győri, paksi és a miskolci kirendeltségünkről."

nekem ez tetszik nagyon: )
"- Egyáltalán vannak terroristák, terroristagyanús alakok Magyarországon?
- Elegendő arra az ügyre gondolni, amely jelenleg is folyamatban van, bár már a bírósági tárgyalások zajlanak. (A tábornok Budaházy Györgyre és társaira utalt - a szerk.) "

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.08. 20:29:31

@Conv: meg ez is tetszik:

"- Van Magyarországnak saját terrorizmus elleni politikája?
- Terrorellenes stratégia készül, ami értelemszerűen az unió politikájához és elvárásaihoz igazodik."

ugyan még stratégia nincs, de majd igazodik, azonban már a stratégiai egység felépítve megvan :) csak milyen startégiára alapozva döntöttek arról mi kell, és mennyi, meg ilyenek? :)

félre ne érts, semmi bajom a TEK-el, azt mondom szükséges egy ilyen szervezet. de nem ebben a formában, felépítésben, kialakításban... szerintem.

Billy the kid 2011.04.08. 20:34:27

@StPeter: A helyzet az , hogy ezt rosszul tudod, gondolom, mert okos és mindenhez értő emberkék baromságokkal bombázzák a tisztelt nagyérdeműt.
A Nato csatlakozást követően tényleg voltak csatlakozási feltételek (Lásd Grippen vásárlás, megérne az is egy misét), de azt ki mondta a pártnak, hogy "Fiúk, ha nyertek a választásokon, akkor aztán köll sok-sok milliárdért egy habzsi-dőzsi csapat a terroristák ellen!!"
Szóval légy erős nincs ilyen egyezmény, a szomszédos országokban, főként nyugaton és a
tengerentúlon (CIA, FBA, DEA) a már meglévő szervezeteket erősík, a legritkább esetben hoznak létre liblingeket, mivel fölösleges pénzkidobás emellett növeli a feszültséget és rivalizálást a fennálló társszervekkel.

karloszky 2011.04.08. 20:36:36

@Conv: A rosszfiúkat el kell kapni valakinek, nevezzék bárhogy a szervezetet. Az egyértelmű túlzás, hogy ez az egész móka OV ajándéka a testőrének, ugyanis az arra szánt milliárdok nem pluszban mennek, hanem valami helyett, vagy legalábbis a nagyobb részük.

Azt aláírom, hogy hanem hajdú a testőre OV-nak, akkor most nem biztos hogy ő a főnöke, de ettől még lehet alkalmas ember a szervezet élére, én ezt nem tudom megítélni. Meg za is biztos, hogy a bőkezűség sem véletlen, de ezen én nem tudk kiakadni, ez együtt jár a politikával, a haveri cégek, szakértők, stb. mindig jobban járnak mint a nem haveriak.

karloszky 2011.04.08. 20:42:09

@Conv: Oké, a lábtörlőgyujtogatást én sem nevezném terrorizmusnak :D

Virág et. 2011.04.08. 20:44:49

Kíváncsi lennék azokra a "szakmai érvekre" a Q7-esek mellett. Végül is, lehetett volna Bentley is, ahhoz képest meg még spóroltak is. Hiába no, plebejus kormány.
Nyilván nem lehet hulladék Jeep-ekkel, Chevrolet vagy Ford terepjárókkal dolgozni a rendvédelemben (Amerikában azért sikerül - bár nyilván nem ilyen magas színvonalon). Azokban még rendes ülésfűtés meg érintőképernyős navigáció sincs, hogy a hátsóülésről nézhető tévéről ne is beszéljek. Ki üldözné a terrort ilyen tragaccsal?

karloszky 2011.04.08. 20:46:34

@Billy the kid: Nem felesleges, és (nagyrészt) nem pénzkidobás. Fentebb linkeltem egy NOL interjút (direkt nem Magyar Nemzetest) Hajdú Jánossal, ő ott felvázolja, hogy miért. Hajdú OV liblibgje, ez tény, de a pénz nagy részét eddig is elköltötték, csak más formában.

a-kis-herceg 2011.04.08. 20:59:53

@Hajszás Láncos: a tek közéjük hajt Q7 tel, lézerjankó pedig S8cal

Jurganov 2011.04.08. 21:03:17

@karloszky: ez jó, melyik könyv? gondolom vmi rejtő jenő...
@Geza:
1, az egyszerű rendőrök normálisan viselkednek a néppel. amiket te példának felhoztál azt nem a "kisrendőrök" sara, sokkal inkább a főnökeiké illetve azok főnökeié. és bár én sem igazán kedvelem a rendőrséget, az nem ugyanaz mint ha nem kedvelném a rendőröket. másrészt 1-2-3 eset miatt felesleges az összes rendőrt megszólni ( mint vágó alezredes vagy mint a zsanettot megerőszakoló rendőrök, ésatöbbi)
2. itt szétszedted a mondandómat."r ismerek rendőröket. a politika kicsinálta őket. te kimentél volna rendet rakni a cigányokkal szemben ha tudod, hogy parancsmegtagadásért már másnap este velük alszol egy cellában?lélekben felkészülve egy kis kellemes gang-bang ra? ahol te vagy a néni. megérné?" ez így egyben. hogy a szakácsos példádat nézzük, jelenleg az van, hogy a szakácsnak azt mondja a főnök, hogy nem kell főzni, ma csak hideget szolgálnak fel, amikor meg menne haza akkor meg akarják verni a vendégek, hogy miért nincs frissen főtt kaja. nem az a baj, hogy meleg van, hanem, hogy nincs alapanyag meg a főnök azt mondja, hogy nem szabad főzni.leszerelhetnének, ebben igazad van, de ebben a gazdasági helyzetben az hülyeség volna, valahogy megpróbálnak ők is élni.
3.a nagyobb kockázatban nagyon is benne van a rendőrség léte.
neked sem hiányzik az, hogy akiket ma még valamennyire visszatart a büntetés lehetősége azok elszabaduljanak, olyanná téve ezt az országot mint mondjuk brazilia vagy mexiko

2,

a-kis-herceg 2011.04.08. 21:09:59

1011 éves feudalizmus...

jardel 2011.04.08. 21:11:43

szerintem érthető, hogy Q7-et vettek, minden cigánynak az van, ők miért legyenek kivétel

Secnir 2011.04.08. 21:29:56

@bandika gazdája:
mittomén. a kérdés az, hogy mit akarnak odafent, amire az emberek reakciója az, hogy xxxxxxxxxx, és emiatt sok ember visznek börtönkórházba?

picur3ka 2011.04.08. 21:31:19

@Conv:

Csak trefaltam, no, igy pentek este dog faradtan.

S az jut eszembe, hogy egyik rendor se irta meg a levelet gyurcsnynak, feltek tole, vagy mi?

S szerintem, nem az a baj, hogy aterror komak mitkeresnek, hanem, hogy mit nem keresnek masok.

martonx 2011.04.08. 21:34:32

Leírom ismét, mert olyan jól esik, és nem lehet elégszer. Rúgják ki az összes rendőrt. Nem kell itt hülyéskedni a pénzünkből.
Az sem igaz, amit sírnak a rendőrök, hogy milyen kevés a fizetés. Ez ugyanolyan kamu, mint a nettó 80-as orvosi fizetés.
Csak meg ne sajnáljam őket...

Jurganov 2011.04.08. 21:39:11

@martonx: költözz ki mondjuk olaszliszkára, vagy valami hasonló helyre. UTÁNA mondj ilyeneket :) ott elég hamar megláthatod, hogy milyen lehet ha nincs yard

2011.04.08. 21:40:39

@Virág et.: Chevrolet? Ford? Nívát nekik! Vagy esetleg Dacia Dustert!

karloszky 2011.04.08. 21:47:18

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Leginkább a korkedvezményes nyugdíj elvesztése fáj neki(k). Ha belegondolok a helyzetükbe, valamilyen szinten érthető, hogy bassza a csőrüket az, hogy tőlük elveszik a legnagyobb kiváltságukat, közben meg Hajdú csapatát tejben vajban fürösztik, de: 1.) a korkedvezményes nyugdíjat meg kellett volna már régesrégen szüntetni, csak a 100 méters körzetemben kettő 40 valahány éves rendőrnyugdíjas lakik, nem éppem kicsi nyugdíjjal (+mellette teljes munkaidős állással), ez óriási pénzkidobás volt eddig; 2.) a terrorelhárítókat meg igenis lássák el a legjobb cuccokkal, az audi q7 lehet hogy túlzás volt és elég lett volna egy olcsóbb típus is, de attól, hogy ha ők se kapnának semmit, attól még a közrendőröknek nem lenne jobb.

Ironfist 2011.04.08. 21:59:35

@asimov007:
" Rendben,tüntessenek.Csapják szét őket,ahogy ők szétcsaptak bennünket,mikor a gárda feloszlatása ellen demonstráltuk."

Először is, ezek felszólító mondatok, illene felkiáltójelet tenni mögéjük. Másodszor, "ti" amikor "tüntettetek" be volt az jelentve? Jaaa, nem? Akkor meg mit pattogsz? A törvény ezen a ponton elég világosan fogalmaz: A rendőrség a be nem jelentett tüntetéseket feloszlatja. Pont. Nincs de, meg nincs csak, : FEL-OSZ-LAT-JA! Érthető?

"Minden rendőrtől,kérjék a számlát,amivel igazolja,honnan van az egyenruhája,meg a viperája.
"

Nem tudom, milyen számláról beszélsz, de ha eddig nem tudtad volna, akkor a rendőrök a testülettől kapnak egyenruhát, vipera meg ugye illegális, csak ugye ha ilyen csőcseléket mennek oszlatni, akkor amilyen a fogadjisten...

"No meg közvetlen közelről fújják le,könnygázzal!!!"
Jaaaa, nem tetszik a könnygáz? Nem kell illegális tüntetésre járni! Érdekes, én egy darab eltévedt gumilövedéket, meg egy szippantásnyi könnygázt se kaptam... Miért? Mert nem járok hőzöngeni illegálisan. Vagy a közvetlen közel a bajod? Hát akkor meg mégis mit vársz? Hogy egy sprével majd száz méterről kezd fújkodni?

"Sok sikert Sünök!"

Arra leszek kíváncsi, amikor majd az ország összes rendőrének tele lesz a töke, és otthagyja a picsába a testületet, és elszabadul a káosz, akkor kihez fogsz te, meg a fajtád nyavajogni. A Gárdához? Vagy majd bízol a jáúistenbe' az majd megvéd? Arra is kíváncsi vagyok, hogy mégis mi jogosítja fel a tizenéves taknyos kis fejeteket, hogy ennyire gyűlöljétek a rendőrséget, amikor az nektek soha nem ártott semmit. Hűha, megbüntettek, mert pirosban mentél át: ja, kérem, nem kell pirosban a zebrára lépni! Bevittek, mert a diszkós razzia közben drogot találtak nálad? Jaaaa, nem kell drogozni! Lefújtak gázsprével oszlatás közben miután ezerszer elpofázták, hogy mindenki hagyja el a terepet? Jaa, hát nem kell kurva forradalmár hősnek képzelni magadat minden piti szarság ellen hőzöngve!

Van még ilyen divatindok, amiért manapság szokták utálni a rendőröket?

martonx 2011.04.08. 22:01:36

@Jurganov: Te ott laksz? Nálunk az tuti, hogy hozzám kijönnek, ha évente egyszer a kertben beszélgetünk a barátokkal, és csendháborításra hivatkoznak.
Ha a szembe szomszéd cigányok úgy buliznak, hogy több utcányira elhallatszik, akkor rendőr a közelbe sem merészkedik.

Erről jut eszembe egy eset, amikor a kertben beszélgettünk, velünk szemben meg a cigányok buliztak. A rendőrök ki is jöttek becsülettel, igazoltattak mondták, hogy ők sem hallanak bennünket zajosnak. Hozzáteszem, hogy eközben emelt hangon kellett beszélnünk a rendőrökkel a szemből hallatszó lakodalmas zene, meg kiáltozás miatt. Ahogy így beszélgetünk a rendőrökkel, előjöttek a cigányok is megnézni, hogy jéé mi folyik velük szemben. Mi meg kérdeztük a rendőröket, hogy ha már itt vannak, nem-e lehetne szólni a szomszédoknak, hogy ne hangoskodjanak. Volt némi vállvonogatás, meg magyarázkodás, hogy nekik a mi címünket jelentették be, mint hangoskodást, és gyorsan elhúztak.

martonx 2011.04.08. 22:07:54

@Ironfist: hihetetlen. Nem volt még olyan régen 2006, egyeseknek meg fingjuk sincs, mi is történt akkor. Persze lehet, te akkor voltál 13 éves, és nagy ívben nem érdekelt, hogy mi történik a világban.
Szerinted például az október 23-i lovas roham bejelentett, vagy nem bejelentett rendezvény ellen irányult?
Akkoriban a hatalom paranoiás elmebeteg volt (sajnos most sem jobb a helyzet, bár a Fityisz eddig még nem lövetett).

martonx 2011.04.08. 22:19:52

@Ironfist: mondjuk úgy, annak ellenére, hogy nem járok illegális tüntetésekre, sem nem vagyok nótórius szabályszegő, 0 azaz nulla pozitív élményem van a rendőrökkel kapcsolatban. Ellenben trafiztak már le kint hagyott 30-as útépítős táblánál, kaptam csekket 50 helyett 62-es ámokfutásról is rögtön az üdvözöljük községünkben tábla mellett (hja azok a szép időkre emlékszik még valaki, amikor a fényképet is kiküldték a bírság mellé?)
Nem jöttek ki helyszínelni, amikor cserbenhagyásos baleset áldozata voltam. Amikor a biciklijeinket lopták el első alkalommal kijöttek ugyan helyszínelni, ám a tettes annak ellenére nem lett meg, hogy meg is mondtuk, hogy ki lopta el. Amikor másodjára lopták el a bicikliket ki sem jöttek. Egyszer ellopták a testvéremmel közös motoromat. Na ott sem volt helyszínelés, X idő múlva jött egy levél, hogy megszűnt a nyomozás. Amikor a nagynéni cukrászdájába betörtek, és a kamera rögzítette az elkövetőt, a rendőrök mondták, hogy ismerik a tettest, de személyiségi jogot sértene a felvétel felhasználása, így törődöjön bele, hogy semmit sem tehetnek. És még nagyon hosszan sorolhatnám.

Miközben a rokoni körben lévő rendőr ismerősök NEM FŐISKOLAI végzettséggel, igaz nem is közrendőrként nettó 180 körül keresnek. A főiskolai végzettségűek pedig 200 felett.
Testvérem rendőrségi szakközépben tanít. Több mint 30 éve van hátra a nyugdíjig, és van olyan tanítványa, aki már nyugdíjas.

Ezt add össze.

picur3ka 2011.04.08. 22:31:20

@karloszky:

Egyetertek, azt kiveve, hogy a korengedmenyes nyugdij nem szimplan kivaltsag. Eszkoze a hatalomnak a fajdalom mentes megszabadulasra a nem kivanatos kozegektol.

karloszky 2011.04.08. 22:48:20

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Lehet jó eszköz arra is, de az elsősorban egy a Kádár-rendszer által adott kiváltság volt a rendőröknek. Minden diktatórikus hatalom igyekszik maga mellé állítani a rendőröket, ez elemi érdeke, így volt ez pl. Egyiptomban is , Pinochet alatt Chilében és számtalan más helyen is.

Ebből is látszik, hogy Orbán - egyes hírekkel ellentétben - nem akar diktatúrát :))

Jurganov 2011.04.08. 22:53:41

@martonx: van igazságod, de ez a körülmények hibája és nem a rendőröké. a rendőr mint ember normális (na jó, egy részük) de mint rendőr a testületet képviseli és a parancsot végre kell hajtania. ha békén kell hagyni az üvöltöző cigányt akkor békén hagyja. ha meg semmijük sincs akkor nem nyomoznak. a régi rendszerben megkapták az eszközöket és a lehetőséget, hogy nyomozzanak-nyomoztak, eredményt értek el, a normálisabb országokban (pl svájc) ma is megkapják-és nyomoznak, eredményt érnek el, jelenleg itt még papírjuk sincs amire a jelentést írhatnák+ a politikusok odadobták őket koncnak-annyira hatékonyak lenni nem tudnak mint lehetnének.
a testvéredet nagy valószínűséggel nem fogják szándékosan elcsapni az úton, nem is kell szétszabdalt hullákat néznie illetve nem fogják kolompárék agyonlőni mert poénos. mármint ez utóbbit megtehetik, de egy rendőr akkor is nagyobb valószínűséggel kerül vaszéles helyzetbe lévén ez a munkája.
a fizetésről meg annyit, hogy áruld már el, hogy milyen beosztásról beszélsz 180 nettóval? az valszeg a bruttó. és akkor én is idebiggyesztek 2 tényt:
1, a közvetlen főnököm érettségivel 220-260 NETTÓt keres. ez tény. és semmit nem csinál azon kívül, hogy a papírra leírt munkákat saját ízlése szerint kiosztja a munkásoknak(10-15 fő).
2, a főnököm főnöke jelenleg is jár iskolába, szeretné megszerezni az érettségit, na ő keres 350+ nettót. akkor?

karloszky 2011.04.08. 23:00:45

@Ironfist:

"A rendőrség a be nem jelentett tüntetéseket feloszlatja. Pont. Nincs de, meg nincs csak, : FEL-OSZ-LAT-JA! Érthető?"

Tévedel. nem kicsit, nagyon ;)

www.nol.hu/archivum/archiv-490711

www.magyarnemzet.com/portal/562793

www.fn.hu/belfold/20071120/nem_lehet_feloszlatni_spontan/

Jurganov 2011.04.08. 23:10:54

@karloszky: ez egy kicsit érdekes vélemény :) nézz utána, hogy pl nagy-izraelben(usa) mennyi ideig kell rendőrnek lenni a nyugdíjhoz? vagy más országban a fejlett nyugaton.
Police officers in the United States are typically allowed to retire at half pay after only 20 years of service or three-quarter pay after 30 years, allowing people to retire in their early forties or fifties.Military members of the US Armed Forces may elect to retire after 20 years of active duty.

Jurganov 2011.04.08. 23:19:14

btw, lehetne egy post a szerencsétlen marhákról akik most kapnak áztatott kötél általi főbelövést mint a "cigánygyilkosságok elkövetői".

karloszky 2011.04.08. 23:20:15

@Jurganov: Ezzel nem cáfoltad azt amit írtam, csak azt bizonyítottad hogy az USA mennyire demokratikus - ez persze csak vicc volt ;)
Lehetnek kivételek, abban mindenesetre kiegyezhetünk, hogy az USA-ban rendőrnek lenni egy picit veszélyesebb elfoglaltság, mint Magyarországon.

Egyébként nekem valamiért úgy tűnik, hogy az USA-ban mintha elég sok idősebb, úgy 50 feletti rendőr is lenne, szal lehet hogy lehetőség az van visszavonulni már korábban is, csak éppen nem éri meg. De nem akarok ebben vitatkozni, mert nem ismerem az ottani helyzetet.

Jurganov 2011.04.08. 23:39:47

@karloszky: öhm, na most arról beszéltünk,, hogy a rendőrnek ott is joga van nyugdíjba vonulni 20 év szolgálat után. az most más kérdés, hogy jobban megéri neki szolgálatban maradni ( erkölcsi és anyagi megbecsülés) mint elmenni. OTT azért egy rendőrnek tekintélye van. ITT nincs. kb annyira vannak megbecsülve mint egy teszkóspolcpakoló. ha annak mondják, hogy elmehet nyugdíjba akkor elmegy. és pont. nem is mérlegel. mivel a nyugdíj összege (és emelése) törvényileg szabályzott- messze jobban jár vele mint a jelenlegi fizetésével. amit nem emelnek, amivel sakkban tartják, amit esetleg csökkentenek. és persze mert a jelenlegi minimálbér a létminimum alatt van.:)

karloszky 2011.04.09. 00:09:54

@Jurganov:

"OTT azért egy rendőrnek tekintélye van. ITT nincs"

Bizonyos khm... körökben tényleg nincs. De ez tudjuk miért van így. Nálunk a rendszerváltozáskor közmegegyezés volt arról, hogy OLYAN rendőröket nem akarunk (és ne is akarjunk!), mint azok voltak. Aztán szépen sikerült átesni a ló túlsó oldalára, eljutottunk oda, hogy a bűnöző (igen, a tudjukkik) leparasztmagyarozza a rendőrt, némelyiktől még a fegyvert is elveszi (talán pont ezen a blogon is hír volt), stb.

Ironfist 2011.04.09. 00:45:20

@karloszky:
Az, hogy egy külföldi emberjogi bíróság mit mond, hogy mennyire ilyen meg olyanellenes, az még nem jelenti azt, hogy átírják a magyar törvényeket, ahol ez bizony szerepel.

karloszky 2011.04.09. 00:57:26

@Ironfist:

De nem csak a Strasbourgi bíróságról van szó. Az 2007-ben döntött így, a magyar Alkotmánybíróság meg 2008-ban:

"Az Alkotmánybíróság (AB) kedden megsemmisítette a gyülekezési törvény azon passzusát, amelynek alapján a rendőrség mérlegelés nélkül köteles volt feloszlatni a bejelentéshez kötött rendezvényt, ha azt bejelentés nélkül vagy a bejelentett időponttól, helyszíntől, útvonaltól, céltól, illetve napirendtől eltérően tartják meg – olvasható a testület keddi határozatában, amelynek kivonatát az MTI-hez is eljuttatták. "

Jurganov 2011.04.09. 01:05:26

@karloszky: nem csak a tuggyukkik között. ha jobban belegondolsz, ha félrészegen móresre tanítod az asszonyt és meglátsz egy rendőrt-ha van tekintélye abbahagyod. ugyan ez van mondjuk a randalírozásnál, vagy akárminél amit egy egyszerű ember is elkövet(het). itt csak azok szemében számítanak embernek a rendőrök akik valamennyit éltek még a rendszerváltozásnál/előtte. a fiatalok kb teljesen lesz*rják, hogy ott van-e a rendőr vagy nincs.sajnos.
valaki írta itt, hogy "kádári rendőrség" vagy valami hasonló. ha jobban belegondolsz olyan nagy különbség nincs az akkori rendőrség és mondjuk egy nyugati, "jóléti" állam rendőrsége között. legfeljebb annyi, hogy kevesebben vannak. ha problémát okozol ugyanúgy elvernek, kicsinálnak.

abandi 2011.04.09. 01:13:16

Természetesen a hír nem igaz!
A demokratikusan nagy-többséggel megválasztott népi-demokrácia ellen elkövetett egyik első- de nem utolsó- bűnözői rágalom!
Kérem, ne terjesszék,
Üdvözlettel:
Orsós Romáriu
dandártábornok

Ironfist 2011.04.09. 01:33:31

@karloszky:
Na, szép. Akkor minek vezényelnek ki egyáltalán rendőröket?

Egyébként meg ezt a fő uszító, a fidesz nyavajgása miatt hozták be. De nem csak ebből, minden eddigi fideszmegmozdulásból lehetett látni: ők tökéletesen rendőrellenesek!

karloszky 2011.04.09. 01:37:24

@Jurganov: Hát azéert van különbség. Szerencsésebb helyeken a rendőr határozott és kemény, de ugyanakkor nem lépi túl a jogköreit, a feladatának elsődleges célja pedig egy kontaktus alkalmával az elkövető ártalmatlanná tétele, amit ha meg tud tenni azzal hogy lefogja és megbilincseli, akkor nem lövi fejbe helyből. vagy pl. már ártalmatlanná tett, támadásra már képtelen elkövetőt nem rugdos meg (lásd 2006 okt. 23.). Az ugyanis már büntetésvégrehajtás, az pedig nem a rendőr asztala. 2006-ban is, nekem nem az volt a bajom, hogy felléptek a rendőrök, mert tegyék, aki erőszakos, az ellen lépjenek fel, de: 1.) csak azok ellen, 2.) aki molotovkoktélt dobál, azt se rugdossák félholtra HA MÁR EGYSZER ELKAPTÁK, még ha megérdemelné is, mert a büntetés végrehajtása nem az ő dolguk. A bíróság majd ítélje el 100 évre, ha a BTK szerint annyi jár neki, vagy akasszák fel ha az jogszerű, de egy rendőr ne kezdjen önbíráskodásba soha, mertt ott kezdődik a jogállam vége.

(és ugyanez lenne a véleményem akkor is, ha a sajtószabadságért tüntető idiótákat verné szét a Pintér rendőrsége)

Béla Bácsi 2011.04.09. 01:41:35

@Conv:
"ugyan még stratégia nincs, de majd igazodik, azonban már a stratégiai egység felépítve megvan :) csak milyen startégiára alapozva döntöttek arról mi kell, és mennyi, meg ilyenek? :)

félre ne érts, semmi bajom a TEK-el, azt mondom szükséges egy ilyen szervezet. de nem ebben a formában, felépítésben, kialakításban... szerintem. "

Szerintem a TEK nem más, mint a FIDESZ InKalja. Szuperül megfizetett elitalakulat, hogy védjék a legmagasabb rangú vezetőket, ha kitörne a ciriburi...
Ennek ellenére a rendőrség tényleg fos, úgy kívül, mint belül. Többségük sunyi módon megvesztegetettségről ábrándozik. Mindenki tudja, hogy a helyi rendőröknek tejelnek a bűnöző cigányok, azért nem kapják el őket öt perc alatt.
Erre jön a politika, hogy még a maradék emberségüket is elveszik: nem védhetik meg a mundér becsületét, szir-szar cigányok kicsavarhatják a fegyverüket a kezükből, szir-szar cigánybűnözők perelhetik a letartóztató rendőröket, hogy "megsírtették azs emberiessígességi jogukat". Menjen már a 'csába az összes köcsög bíró és rendőrkapitány, aki sunyi módon felül ezeknek a szarevő rózsadombi jogvédőknek! Az összes koszos LMP-s zsidósuhanc, aki lemegy cukkolni falura a baromarcú sunyi tolvajcigányokat, csakhogy "harcoljon a jogegyenlőségért".
Miért nem harcoltak a meggyilkolt öreg magyar nénikért?
Mi a francok ők? Gyolkospárt? Bűnpártoló párt? Magyarirtó párt?
A FIDESZről meg annyit, hogy Pintér a legnagyobb sikkasztó, csaló, olajszőkítő gazember, akit fellelhettek az országban. Ez egy gesztus az ellenfél felé, hogy ne féljen: a Pintér nem fog mélyen szart kavarni, mert abban ő is benne lenne. (Olyasmi, mint királyok régen az ellenfelük udvarában neveltették a fiukat.) Az ő személye biztosította a két térfélen álló profi csirkefogókat, hogy nem kell izgulni, rendesen megy a népkopasztás tovább!
Ezt a részét megértem, de szinte ingyen szárnyakat adhatnának a szarul fizetett kisrendőröknek meg a forradalmár népnek, ha rászabadítanák a cigánysöpredékre a rendőrséget és felszámolnák az uzsorásokat, színesfémkereskedőket, "harcsias" kocsmahősöket szó szerint "két hét alatt".

karloszky 2011.04.09. 01:46:00

@Ironfist: Ha "elveszíti békés jellegét", akkor felléphetnek (és lépjenek is fel!). Példa: 2009 nyara, fűbenülős gárdatüntetés. Akármekkora vélt vagy valós fasiszták is, ameddig békésen ülnek a fűben és ezzel tüntetnek, nem lettek volna feloszlathatóak. De ne mondd már hogy ez nincs így jól! Ha nem akadályozza a forgalmat, nem háborít csendet, nem sért közerkölcsöt, nem okoz kár semmiben, nem erőszakoskodik, akkor hadd tüntessen ott ameddig csak akar, legyen szó bárkiről - kinek árt vele ?

És én fideszesként NAGYON remélem, hogy az Orbán kormány alatti rendőrség soha nem fog túlkapásokat elkövetni senki ellen sem.

karloszky 2011.04.09. 01:51:10

@Ironfist: Mit értesz uszítás alatt ? :))
Vagy: ha OV uszított, akkor Mesterházy a mácr. 15-i ütemtelen "nem hagyjuk! nem hagyjuk"-kal mit csinált ? :D

Ironfist 2011.04.09. 03:06:26

@karloszky:

"De ne mondd már hogy ez nincs így jól! "

Azt mondom, hogy ha a törvény kimondja, hogy márpedig oszlatás van, akkor oszlatás van. Ugyanis ha a törvény ezt mondja ki, akkor akik ezt nem tartják be, azok köztörvényes bűnözők, hiába nem akadályozzák a forgalmat, nem háborít csendet (ami mellesleg már érvénytelen fogalom tudtommal, ilyen bűntény, hogy csendháborítás már nincsen), nem sért közerkölcsöt, nem okoz kárt emmiben, nem erőszakoskodik. Ha a törvény ellen tesz, akkor bűnöző, és a törvény által előírt módon kell vele bánni. És nem pedig saját értelmezéseket kialakítani arról, hogy törvénytelen ugyan, de jogos, mert mi jogosnak látjuk!

"És én fideszesként "

Mondj inkább vakot!

"remélem, hogy az Orbán kormány alatti rendőrség soha nem fog túlkapásokat elkövetni senki ellen sem."

Miután gyakorlatilag megyünk vissza a nemhogy a Kádár, de a Rákosi korba? És ezzel meg is indokoltam, miért mondj vakot, ne fideszest.

"Mit értesz uszítás alatt ?"

1.- A szegény ártatlan tüntetők hazamnetek a demonstráció után. Akik éjfélkor még kint mászkálnak az utcán, mikor városszerte zavargás, és oszlatás van, az ne csodálkozzon, ha kap egy-két gumilövedéket! Vagy ha csodálkozik is, ne HAZUDJA azt mindenkinek, hogy ő mennyire ártatlan, mert csak kenyérért ugrott be a boltba.
2.-A fidesz ugatott a legjobban a rendőrség ellen, mind a mai napig, leszámítva azt az egy gúnyos, trollkodó levelet, hogy mi veletek vagyunk ám, hiába nem látszik! Ha nem rémlene, hatályba hoztak egy olyan dolgot, hogy a rendőri tanúvallomás alapján elítélteket, akármennyi rendőr is tanúsította, azt semmissé kell tenni, mert úgymond a rendőrség hazudik.
3.-Egyetlen túlkapásról sem tudok, amit ne érdemelt volna meg a tévészékházat rongáló köztörvényes csürhe csőcselék. Ennek ellenére, akiket elkaptak, az kivétel nélkül azt mondta, hogy csak véletlenül került oda, és "assetuggyamijazafidesz".
4.-Arról a kiderült telefonbeszélgetésről, amiben fideszes fejesek a demonstráció alatt arról beszélnek, hogy az újpest-fradi-tudomisénmilyen szurkolók a rendőröket RÁHÚZZÁK A TÖMEGRE!!! érdekes módon el szokott felejtődni narancskomcsik által. És ezek után a Cigánykirálynak volt pofája belehányni minden médiumba, hogy azok a mocskos ávósok ráTOLTÁK a keménymagot a békés tüntetőkre.

Most mondanék többet is, de sejtem, hogy ezeket se leszel képes felfogni, jó fideszeshez méltón csak a saját igazadat hajtogatod, amiről tán még te is tudod, hogy hazugság, és ha esetleg válaszolsz is rá, akkor megintcsak jó fideszeshez méltón ferdítesz, ahol csak tudsz.

"Vagy: ha OV uszított, akkor Mesterházy a mácr. 15-i ütemtelen "nem hagyjuk! nem hagyjuk"-kal mit csinált ?"

Erről beszélek. Hány olyan baloldali megmozdulást tudsz mondani azóta, hogy a cigánykirályod elvesztette a választást 2002-ben, ahol nem volt ott a jobbos csőcselék bekiabálásokkal, és tojásdobálással? És ha egy ilyen is történik balról, az már egyből valami egetrengető valami, amit ki kell tenni, hogy lám, ezek a balosok milyen embertelenek. És igen, az, hogy nem hagyjuk, az messze nem olyan zavaró, mint mikor nem egyszer azt kellett végighallgatni a Nemzeti Ünnepen, hogy "Gyurcsány takarodj a kurva anyádat" és hasonlóan elmés káromkodások, és köpködések tömkelegét. Érdekes, akkor ezt milyen jó poénnak tartották az árpádsávos nagymagyarkodó, akkor még nem Jobbikos fidesznyikek.

Ironfist 2011.04.09. 03:11:54

@Béla Bácsi:

Érdekes, hogy a fidesz mit ki nem hoz az emberekből. Hogy még Béla bácsival is mennyire egyet tudok érteni. Ugyanis aki nem vak, az látja mi folyik itt. Aki meg vak, annak narancsbőre van.

martonx 2011.04.09. 06:48:40

@Jurganov: abszolút egyetértünk abban, hogy nyílván mint ember a rendőrök között is van normális. Én is ismerek nem egy ilyet. Azonban mint rendőrség, továbbra sincs semmi értelme. Fel kell oszlatni, és kész. Mert van annak értelme, hogy egy nyomozó havi 180K nettóért unatkozik bent az őrsön, mert se papírra, se benzinre nincs pénz? Egy diplomás nyomozó, vagy bűnügyi előadó már ugyanezt több mint 200K-ért teszi.
Ráadásul te sem gondolod komolyan, hogy ha valaki ebbe a "nem dolgozunk, mert nincs pénz" rendszerbe született bele, mondjuk 10 éve nyomozó, 10 éve nincs pénz semmire, ergo 10 éve nem dolgozik, akkor ha a 11. évben hirtelen lesz pénz mindenre, elkezd hússzor annyit dolgozni, mint addig?
Vagy egy másik példa. Közrendőr 90K-s fizetéssel. Kiadják neki, hogy holnaptól kezdve védeni kell az embereket, meg szolgálni. Szerinted oda fog merni állni a randalírozó cigánycsőcselék elé? Ráadásul ő is abba szocializálódott bele, hogy kis munka kis pénz, amúgy sem ért semmihez a cigány konfliktusok elkerülésén kívül. Ha ő most hirtelen kétszer ennyi pénz kap, szerinted holnaptól elkezd rendet rakni a putri sorokon? Maximum annyi fog változni, hogy a trafipax-ok a valóban balesetveszélyes helyekre fognak állni, meg ha nincs bekapcsolva a biztonsági öved, akkor csak figyelmeztetnek, nem pedig 5000-ről szóló csekket kapsz.

martonx 2011.04.09. 07:01:37

@Ironfist: narancsbőre vagy komcsi

kaqkkfioka 2011.04.09. 07:22:11

@martonx:
Azért arra is figyelni kell, hogy úgy tűnik egyre jobban háttérbe próbálják szorítani a rendőrséget (édes kis "semmisség", "lóvéja meg nyista"). Aztán TEK.
(Elnézést ez Ctrl+C volt mert lusta voltam még egyszer begépelni:))

Éhesló 2011.04.09. 07:55:05

A helyzet kétségtelenül sz.r és nem csak a "közbiztonság" területén, hanem szinte minden létező pontján a társadalomnak.
Ami azonban az egész hisztériát hiteltelenné teszi az két dolog:
1. 2010 tavaszán sem volt jobb (csak mások voltak kormányon).
2. 2006 őszén ezek a szakszervezetek, megmondóemberek és bábmestereik kussoltak, mint a sülthal.
Szóval nyugi és pofa súlyba, mert egy fegyveres testületnél mégis csak a parancs az úr és nem a nagypofájú bajuszmester. Erre azoknak is illene figyelniük, akik most lelkesen tapsikolnak, mert előállhat olyan helyzet pár év múlva, hogy a testületek politikailag ellenérdekeltté tett/nevelt/manipulált része mond majd kontrát az akkor regnáló legitim államhatalom képviselőinek.
Mint anno antalléknak a taxisblokád idején, mikor 4 napig volt halott az ország egy politikailag elfogult "rendfenn(nem)tartás" okán.
Persze ahhoz is tapsikoltak ugyanazok, akik most tapsikolnak.
Vajh miért?

kaqkkfioka 2011.04.09. 08:12:15

@Éhesló:
"Mint anno antalléknak a taxisblokád idején"
hu.wikipedia.org/wiki/Taxisblok%C3%A1d
Tudod akkor is hiteles volt a politika. Akkor sem hazudtak.
Elég érdekes volt a lefolyása is.

kaqkkfioka 2011.04.09. 08:14:50

@kaqkkfioka:
"A kormány a hadsereg bevetésén gondolkozott.."
Ezt azért kiemelném.

Jurganov 2011.04.09. 08:30:39

@karloszky: amerika, ha már határozott rendőség :)
indavideo.hu/video/Rendorok-sokkolo-no/
www.youtube.com/watch?v=X3hN5UnJBFU
te vagy az üdítő kivétel, egyre kevesebben merik felvállalni, pláne büszkén, hogy fideszesek. :)
@Ironfist: én egyetértek veled, szerintem is le kell verni aki nem ért egyet a hatalommal, holmi törvények vagy ilyesmi ne akadályozzon senkit. ha a füvön ülnek, meg azt az izét, na, azt a humuszt vagy himnuszt éneklik akkor is agyon kell őket fújni...omg. az meg egyenesen botrányos ha valaki azt meri gondolni, hogy egy demokráciában elmondhatja amit gondol. az csak parasztvakítás :)
EZ a demokrácia :)
www.youtube.com/watch?v=6bVa6jn4rpE
@martonx: az igazság az, hogy én hiszek benne, hogy amennyiben valaki eltüntetné az összes politikust és csicskáit ( magasrangú sündőrtisztek) és kapnának felszerelést,akkor az állomány jó része végezné a feladatát. mint ahogy végezték mondjuk 3-4 éve is, ha nem is olyan hihetetlen módon, de akkor is jobban mint most. a kisrendőr bizony oda merne állni rendet rakni a putrisoron, csak az kell hozzá, hogy az új vezetés kiálljon mellettük. vagyis amikor kimenni rendetrakni a putrisorra akkor ha valakit megfenyítenek ( azért vannak ott), akkor mire visszaérnek a laktanyába ne az legyen, hogy "rasszizmus meg egyéb faszságok" miatt zaklatják. kimentek, ha a c-k rájuk támadnak akkor bizony ott a helyszínen verjék össze őket. hidd el, igazából ezt így megoldani, hogy ne legyen rend szvsz sokkal nehezebb, mint rendet tenni.
@Éhesló: azért mókás, hogy Mo-n a regnáló államhatalom képviselői a megválasztásukkor gyakorlatilag az emberek fölé emelkednek, 4 évig a fellegekben élnek, hiszen semmit nem lehet csinálni velük, semmit nem lehet tenni az eltávolításukért.

Jurganov 2011.04.09. 08:34:53

@kaqkkfioka: na most azért nem gondolod, hogy akármelyik állam (mármint a nagy, fejlett nyugatból is) egy pillanatra is habozna bevetni a hadsereget ha a rendőrséggel már nem tudják leverni azt a megmozdulást amit a hatalmukra veszélyesnek gondolnak? ugyanmár :)

hoplita 2011.04.09. 08:39:34

@Geza:
Tökéletesen összefoglaltad, amit én is gondolok.
Nincs is mit hozzátennem....korrekt.

hoplita 2011.04.09. 08:45:33

@Jurganov:
"....meg azon is gondolkodj el, hogy akármilyen is a sündörség, még mindig csak ők állnak a családod és a nagy rakás fegyveres bűnöző között....."

Az egész kommented muhaha-kategória, de ezt muszáj volt kiemelnem, mert ez a gyöngyszem.:)))

Nem, öcsém, ott nem a rendőrség, hanem én állok.
Azoktól gond nélkül felfordulhatnék....ha ezt nem tudod, akkor fingom sincs, hogy hol élsz.

hoplita 2011.04.09. 08:46:51

@karloszky:
Állítólag ovi panaszkodott, hogy fogaz....:)))))

hoplita 2011.04.09. 08:49:00

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Ugyan....:))
Vidéki cimboránkra a kutyám is ráver....szal nem nagy kunszt.:DDDD

hoplita 2011.04.09. 08:56:51

@Ironfist:
Mán megint ugacc, kis faszomfütty, osztod az a csöppnyi kis tanárka eszedet..?
Miért szólsz bele a nagyok dolgába, a nem a te asztalod ez.
Illegális tüntetés...meg a többi bullshit....:((
Dugulj el ebben a témában, te kis buzi.!!!!

hoplita 2011.04.09. 08:58:42

@Ironfist:
Ja, ez a legjobb....

"....Arra is kíváncsi vagyok, hogy mégis mi jogosítja fel a tizenéves taknyos kis fejeteket,..."

Megmondanád anyád nevét...?
Mer' lehet én csináltalak, majomka....

hoplita 2011.04.09. 09:08:25

@karloszky:
".....És én fideszesként NAGYON remélem, hogy az Orbán kormány alatti rendőrség soha nem fog túlkapásokat elkövetni senki ellen sem...."

Mi van, minden fidesznyiknek szelektív a memóriája....?
Bazmeg, megmondanád, hogy 2010 július negyedikén ovikád rendőrsége hány embert vitt el...?
Vagy erre nem emlékszel.....?
Egyébként már arról is van jogerős bírósági ítélet......nézzél csak utána, narancsosom...!!!

Jurganov 2011.04.09. 09:08:44

@hoplita: van az a régi mondás, hogy "ha mindent el lehetne intézni szemmel akkor a fél világ halott lenne, a másik fele meg terhes". és bármennyire mókásnak tűnik is amit mondasz, hidd el: ha nincs rendőrség, vagyis nincs meg még a lehetősége sem annak, hogy legyen negatív következménye egy tettnek az nagyon rossz. a gyerek sem azért nem veszi el a másik kajáját mert nem tehetné meg, hanem mert úgy van nevelve, hogy az rossz és büntetés jár érte. ha úgy van nevelve, hogy nem ját érte semmi vagy egyenesen dicséretet kap, akkor elveszi. ez a felnőttnél is így van. lehet, hogy úgy érzed, hogy csak te vagy a legény a vártán, de ez nem teljesen így van. lehetsz akármilyen kemény tizen lenyomnak, ha nem akkor huszan. ezt jobb elkerülni.

Nurrddin 2011.04.09. 09:36:45

jelen pillanatban a magyar szervezett bűnözésre a legnagyobb csapást, a rendőrség feloszlatása jelentené...
azon kívül a nem szervezett bűnözés (értsd lopás rablás és társai) eseteiben a totális inkompetenciát bizonyítják nap mint nap sündőreink
sőt, gyakorlatilag akadályozzák hogy az áldozatok megvédjék magukat
(egy példa: ismerősöm két nap alatt kiderítette ki rámolta ki a fészerét és vitte el a láncfűrészét.
szólt a sünöknek, akik előbb lebaxták, hogy hogy mer nyomozni, aztán megfenyegették hogy hamis váddal megütheti a bokáját, különben is mutasson számlát, sorozatszámot...) ergo bátorítják tolvajainkat

sündőreink népünk vezéreinek a védelmében, és a közúti pénzbehajtásban tudnak jeleskedni...
ennyit tudnak, ezért vannak kiváltságaik
nem véletlen, hogy a világszerte is alacsony rendőri reputáció, magyarországon gyakorlatilag negatív értéket mutat...
talán csak kongó, meg társai rendőrségének a lakossági megítélése rosszabb, de ebben sem vagyok biztos

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.04.09. 09:43:39

Pont az ilyen hálátlan gyurcsányista fakabátok miatt jó, hogy van egy TEK, ami vigyázza a Kedves Vezér békés álmát. Hova lennénk Nélküle, ha bántódása esne? (Hüpp, szipog)

a-kis-herceg 2011.04.09. 09:51:35

@Nurrddin: pontos leírás

@Herr SturmLikudnik: :) hát pótolhatatlan. a demokrácia száz pillére ő egyszemélyben

a focisták közt legjobb mini szterelnök, a mini szterelnökök között a legjobb focista...

mondhatni: az alanylábú mini szterelllnök

Hungryhorse 2011.04.09. 09:55:45

@kaqkkfioka: a kommentem (és az említett példák) nem antallék politkájáról szóltak, hanem arról a nézetről, hogy egy fegyveres testületet lehet-e politikai célokra használni, akár az uralgó elit, akár annak ellenzéke részéről.
Szerintem nem.
Az itt tapsikolók szerint igen.
Ha meg a fagyi visszanyal, akkor fasizmus van ezerrel.

Éhesló 2011.04.09. 09:59:06

Elnézést a tudathasadásért, de libsi barátaink nem túl toleránsak a velük ellenkező vélemények cenzúrázása során.... :)

Éhesló 2011.04.09. 10:02:07

@kaqkkfioka: Én azt emelném ki, hogy a "rendőrség" nem látta el alapfeladatát és a blokád oldalára állt az államhatalommal és a blokád által megbénított országgal szemben.
Még egyszer figyelmeztetnélek: ennek SEMMI köze nem szabadna lennie az éppen regnáló elithez.
A társadalom rendje fontosabb idea egy erőszakszervezet vezetésének, vagy tagjainak politikai szimpátiájánál, érdeksérelmeinél.
Már ha érted, amiről írok.

Éhesló 2011.04.09. 10:04:48

@Jurganov: nincs közöttünk vita abban amit nekem írtál. De a post és a kommentem nem erről szól, hanem arról, mit tehet meg és mit nem egy fegyveres erőszakszervezet és annak tagja.
Továbbá arról, miért ilyen egyoldalú az aktivitás és a ez ellenállás a jobbbernek hazudottakkal szemben.

a-kis-herceg 2011.04.09. 10:12:12

most hogy elszaporodtak az ódik itthon, főleg a nagyobbak (S8, Q7...)

ez itthon is megoldhatná az égető parkolási-garázsolási gondokat

welcometoromania.blog.hu/2011/04/08/audi_parkolo

szaktatar 2011.04.09. 10:23:16

@karloszky:
"De, majd egy fegyverarzenálhoz Bajusz törzszászlóst megy ki, igen. "

a legutóbbi nagy "fegyverarzenálról" készült felvételeken, kilóra eladható vasdarabok szerepelnek.
airsoft AR-15-ök, hatástalanított Mannlicher, 15 mm-es GP-ből indítható tüzijáték rakéták, oldalán végig felsliccelt aknavető (értsd: hatástalanított), a mutogatott aknagránátokban se gyújtó, se indítópatron. a polcon sorakozó lőszereknek bordázott a hüvelyük (töltés/ürítés gyakorlására szolgáló gyakorló töltények).
ellenben az állítólag megtalált robbanóanyagból egy grammnyit se mutattak.

a-kis-herceg 2011.04.09. 10:30:44

@szaktatar: :)

sajnos ezzel sokan tisztában vannak... és érdekes pont a Q7 ügy közben "találtak rá" Gödöllőn....

ha nagyon erőltetjük még a témát, majd csinálnak terrort is, amit utána HŐSIESEN el tudnak hárítani... sajnos elég reális eshetőség hazánkban...

a rendőrség VALÓS tevékenységre alkalmatlan, PUSZTÁN KOMMUNIKÁCIÓS lufi...

Billy the kid 2011.04.09. 11:09:03

@karloszky: Ebben igazad is van, a nagy pénzek ilyen-olyan elköltése a kisebbik probléma. A nagyobbik baj talán az, hogy létrejött egy állam az államban, és kialakul egy rivalizálás az "alapszervezet" és az új csapat között akarva akaratlanul, ahelyett, hogy talán a meglévőt fejlesztették volna, akár Hajdú bevonásával is.

Billy the kid 2011.04.09. 11:36:03

@Nurrddin: Nem mondták még neked, hogy a primitív ember legnagyobb erénye az általánosítás?
Mert amit csinálsz, az feketén-fehéren az. Van viszont egy hírem. Lehet szeretni vagy utálni a rendőrséget, de ha feloszlatnák, kb. 3 hét múlva rángatnának ki kannibálok a meleg kis családi fészkedből a géped mögül...ebben az esetben remegő lábbal, bepisilve, dadogva is sünöznél és szidnád tovább a rendőrséget, vagy telefon után kapkodva fehér ujjakkal nyomogatnád a 107-et vagy a 112-es segélyhívót?
Gyerekek, húzzátok már ki a fejeteket a popsitokból! Bűnözés az bűnözés, nem bal, jobboldal, közvélemény kutatás , politikai nézet kérdése, és főleg nem egyéni piti sérelmeké.

hoplita 2011.04.09. 11:53:00

@Jurganov:
Tudom mit beszélek, teljesen felesleges gyóntatnod...:))
Mellesleg a rendőrségünk egy valamire mégis csak jó....a jogkövető polgárok önszerveződését akadályozza, üldözi.
Talán nem véletlenül....ez megfordult már a buksidban...?:)))

@Billy the kid:
Nahát, bilikölyök, mit nem mondasz..:))))

Tudod, ha feloszlatnák a rendőrséget, 3 héten belül dögre lenne lőve mind az olyan, akiről te itt fantáziálsz...
Akinek meg te most dumáltál, annak nem lennének skrupulusai meghúzni a ravaszt, öcsi.:)
Ezt jobb ha tőlem tudod..:DDD

hoplita 2011.04.09. 11:56:02

@szaktatar:
Ja......kész röhej, amit a média mutat az ilyen "nagy lebuktatások" alkalmával.
Az ilyen mazsolák meg sopánkodnak, borzonganak, rettegnek.
Ahol meg valódi, éles fegyverarzenál van feketén, oda meg valahogy elfelejt a pintőrség kimenni, házkutatni, pedig még a falu bolondja is tuggya merre hány méter.

Nurrddin 2011.04.09. 11:58:38

@Billy the kid: bili kölyök...
3 hét bőven elég lenne hogy az általad említett népcsoport megjuhászodjon...
ugyanis ha nem vetted volna észre éppen a sünök és az őket felhasználó politika az akadálya a rendnek
általánosítás:
tudod nem vagyunk egyformák, éppen te általánosítasz, mikor magadhoz mérsz..
általánosítás más szemszögből:
az általam ismert rendőrök (több tucat, ugyanis egy kimondottan rendőrfészek környékről származom) egytől egyig a kimondottan gyenge képességű volt iskolatársaim közül kerültek ki.
nem mellesleg hiába agyalok, két becsületes van az általam ismertek közt
a többi az akiket a helyi norvég maffia fizet, közvetve, vagy közvetlen
ismerek bélyegterítőt, szabadidejében gengsztertestőrt, zsebre büntetőt, prostikat fejőt....
korrektet mondom, kettőt...
a több tucatból
miért lenne más az arány nagyobban?
nézz szét egyszer az éjszakában, és rájössz miről beszélek...

Ironfist 2011.04.09. 12:10:23

@Jurganov:
Megint kötekszel? Ráadásul ferdítesz, és olyasmit adsz a számba, amit nem mondtam? Szokásodhoz híven természetesen. Vigyoritroll.

karloszky 2011.04.09. 12:24:10

@Ironfist: Na jó, ez már az a színvonal ahol én nem koptatom feleslegesen a klaviatúrát. Egyenként szedhetném ízekre minden állításodat, mint ahogyan a tüntetésekkel kapcsolatban is megtettem (feketén fehéren ott van hogy nincs igazad, de te csak továbbra is nyomod ugyanazt a baromságot...), de kár beléd a karakter. További szép napot!

karloszky 2011.04.09. 12:25:27

@hoplita: Az előállítások mióta minősülnek túlkapásnak, te jogászprofesszor ????

karloszky 2011.04.09. 12:26:24

@szaktatar: És ezt te egy lakossági bejelnetés alapján előre tudnád látni, gondolom...

Nurrddin 2011.04.09. 12:27:17

@karloszky: hiszed vagy nem, a bíróság szerint annak minősültek...

Nurrddin 2011.04.09. 12:28:10

@karloszky: nem látná előre, de ha már ilyen "arzenál" akadna a horogra, nem mutogatná, mint kapitális fogást...

karloszky 2011.04.09. 12:28:35

@Jurganov: Igazából nem fideszes vagyok, hanem orbánista, mint Cseh Tamás :))

karloszky 2011.04.09. 12:32:20

@Nurrddin: A bíróság szerint az is lehet túlkapás , ha túl erősen teszik a kezedre a bilincset - az ilyesmit mégsem hasonlítanám a 2006-os esetekhez.

karloszky 2011.04.09. 12:34:02

@Nurrddin: Ezt már nekik kéne elpanaszolnod. A lényeg, hogy ilyen esetben mindenképpen egy speciális egységnek kell kivonulnia, nevezzék azt bárhogy.

karloszky 2011.04.09. 12:37:51

@hoplita: Valószínűleg a legnagyobb hangú blogforradalmárok bújnának elsőként az asztal alá az első puskalövés után :D

Billy the kid 2011.04.09. 12:38:58

@Nurrddin: Fején találtad a szöget a 2. sorban, "az őket felhasználó politika".Szerintem itt van az eb elhantolva. A végrehajtó állomány úgy a rendőrségnél, mint a honvédségnél, nem arra van kitalálva, hogy nagy összefüggéseket átlássanak, stratégiai terveket készítsenek (adott esetben matekból ötösre érettségizzenek:)) , hanem nevéből is adódóan végrehajtsa a parancsot.
Az igazi felelősök ugye politika szintjén vannak, a hal is fej irányból bűzlik, az más kérdés, hogy lásd, székház gyújtogatás , a politikának esze ágába sincs felvállalni a felelősséget, maradnak a középvezetők és végrehajtók, akikkel elvitetik a balhét.
A becsület kérdésében nem mentegetek senkit, persze hogy van korrupt gazember bőven ott is, de azt hiszem, 12 ember azért kevés arra, hogy egy 50000 létszámú szervezet vonatkozásában ilyen-olyan következtetéseket levonjunk.
A másik oldalról azért ne felejtsd el, hogy a társadalom része a rendőrség, mondhatni, mint cseppben a tenger, szóval ha őket nagyon fikázzuk, magunkról is bizonyítvány állítunk ki...

Nurrddin 2011.04.09. 12:49:01

@karloszky: nála pont mellélőttél, de nagyon....

Nurrddin 2011.04.09. 12:57:09

@karloszky: magára a tettre, nem mentség, hogy kisebb arányú a jogsértés, minthogy nem mentség az; "ezek kevesebbet lopnak" duma sem....
valahol el kell kezdeni, én így értékelem
és ők elkezdték...
nem mellesleg pintér maga az ami megkérdőjelezi a rendőrség tisztességét... ebéd közben öntarkólövéssel öngyilkos lett rendőrök, tasnádival folyt üzleti viták, kérdések az olajügyes szerepével kapcsolatban és titkosítások szegélyezik a pályáját

lehet hogy parancsra tette orbán belügyérnek, de a környezetem fideszeseit az okádás kerülgette mikor kiderült hogy ő lesz az
ebből is vond le a következtetéseket
...nem hittek nekem mikor már hónapokkal előre mondtam nekik...

kyncza 2011.04.09. 13:01:58

@Geza: Tökéletes írás! Minden benne van...

Nurrddin 2011.04.09. 13:08:57

@Billy the kid: az alacsony IQ, a nobel díj hiánya nem mentség a tisztességtelenségre
elmondom neked mi a vonzó a rendőri pályán:
a büntetlen bűnözés lehetősége...
egy példa:
nejem unokatestvére jól megszedte magát főtörzsi rangjához, és járőri beosztásához képest, keresztlánya most 14 éves és a rendőri pálya számára a legvonzóbb
el is mondta hogy miért:
keresztapu nagyon sokat keres a sok autós fizet neki, hogy ne büntesse meg...
14 éves...
idén már rendészeti szakközébe fog járni...
ezzel az állománnyal képtelenség bármit is előre lépni

más
2006 őszén szinte mindenütt ott voltam, és mindenütt a sünök kezdtek durvulni...
igen, a székháznál is ők kezdték, de lefegyverezett, vagy megfáradt, és nem harcoló rendőrt senki nem rugdosott meg...
ellentétben velük

Béla Bácsi 2011.04.09. 14:41:54

@Ironfist: Béla Bácsi csak egy van!...:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.09. 15:09:09

Ez olyan is is kategória.A becsületes,pénzükért megdolgozó rendőröket tényleg sajnálja az ember.

Béla Bácsi 2011.04.09. 15:41:33

@Tigeri:
"A becsületes,pénzükért megdolgozó rendőröket tényleg sajnálja az ember. "
Ez úgy hangzik, mint a "becsületes, dolgozó, beilleszkedésre vágyó romák"
Hányan vannak?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.09. 15:54:59

@Béla Bácsi: Én még hiszek a mesékben.Ez van na!:))))
A becsületes dolgozó romák már beilleszkedtek,csak őket ugyanúgy leszrják odafönt,mint az ugyanilyen nem romákat.:((

karloszky 2011.04.09. 18:51:40

@Nurrddin: Én sem örültem neki, de hát nem lehet minden tökéletes. Fogjuk fel úgy, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr :D

karloszky 2011.04.09. 18:54:31

@Nurrddin: A magyar rendőrség sokkal korruptabb mint pl. az osztrák, de sokkal kevésbé korrupt, mint pl. a szerb. Az ország történelmi fejlődéséhez képest kb. pont megfelelő helyen van.

karloszky 2011.04.09. 18:56:15

@Nurrddin: Nem lőttem én senkire, úgy általában véve tettem egy megjegyzést.

a-kis-herceg 2011.04.09. 18:58:55

@karloszky: a legrosszabb a hazai kombó: a nyugati adminisztráció hatásai + a keleti korrupció

a világ legrosszabb működését jelenti... (a "tiszta" rendszerek jobban működnek, még a szerb is...)

hoplita 2011.04.09. 19:03:09

@a-kis-herceg:
Na, ebben van valami, azt kell mongyam, sajnos igazad van,

Chicano 2011.04.09. 19:19:26

Egyrészt ha bajusz őrnagy úr úgy érzi hogy neki ott nem jó akkor tárt karokkal várja őt a privát szektor. Másrészt evvel a primitív mucsai stílussal ott nem sok jövőt jósolnék neki, úgyhogy jól gondolja meg mert lehet hogy tényleg csak annyit ér a munkája amennyit most kap érte.

karloszky 2011.04.09. 19:25:44

@a-kis-herceg: Azért én javasolnék neked egy kis tanulmányutat Szerbiába, hátha megváltozik a véleményed.

Nurrddin 2011.04.09. 20:02:09

szerbiát ne kavarjátok ide, törzsi társadalom és az egy másik bolygón van
megjegyzem, a korruptságuk mellett lényegesen jobban ellátják a közrendvédelmi feladataikat mint a hazai kollégái...
jobb példát hozok
bulgária
a '90-es években hírhedt volt a rendőreiről
a turistákat simán kirabolták, szégyenkezés nélkül...
menj el mostanában arra

a-kis-herceg 2011.04.09. 20:07:40

@Nurrddin: egyetértek. én részemről pont ezt mondtam... a szerbek jobban működnek és kiszámíthatóbb

mi van bulgáriában? mert pl romániában is jobb a helyzet mint nálunk. sok tekintetben. persze ez nem csak a rendőrségen múlik... az csak süllyed együtt...

Nurrddin 2011.04.09. 20:25:47

@a-kis-herceg: egy példa bulgáriával kapcsolatban:
50 helyett 65-el mentem kalotinából szófia felé, lemeszeltek
a bulgár rendőr elfogadható angolsággal közölte a tényeket, majd érdeklődött hogy nem e friss házasok vagyunk-e, nászúton
majd figyelmeztetett hogy tartsam be a sebességhatárokat és jó utat kívánt
fontos megjegyeznem hogy egy piros sportkocsival voltam, magyarul kinézhetett volna egy kis zsebpénz, de mégcsak utalás sem volt rá

a törököket meg már nem is említem
a török zsaruk lazák mint a rigalánc, de ha rájuk nézel eszedbe sem jut hogy megpróbáld megvenni őket

a-kis-herceg 2011.04.09. 20:34:32

@Nurrddin: aszta qva... akkor jól megmaradt a bűz itt a Kárpát medencében...

valahogy éreztem én hogy már csak mi vagyunk Fehérorosz (+Ázsia, Afrika) szinten...

lassan aktuális a terület csere. pl egy kulturáltabb Dél Afrikai országgal. semmi keresni valónk itt Európában... nagyon beszorultunk ide.

Nurrddin 2011.04.09. 21:11:10

@a-kis-herceg: igen, nagyon beszorult a szarszag....
sokat agyaltam rajta hogy vajon miért...
ezer okozója van, de talán a leglényegesebb, a kommunizmusunk helyi kivitelezőinek személyében keresendő
az az igazság, hogy nekünk még a kommunistákból is a legalja jutott; a magyargyűlölő, teljesen internacionalista és zsidó kommunista...
a gulyáskommunizmus levét isszuk, amely átalakította a magyart gumigerincűre a trabantért meg a háromévenkénti utazásért cserébe
ennek a szellemnek a legtisztább továbbvivői a hivatalnokaink, és a rendőreink
pedig már volt egy generációváltás, de mit sem ér, mert a hivatalok ma magyarországon olyanok mint a trón, örökletesek..
röhej, de apáról fiúra szálnak...

a-kis-herceg 2011.04.09. 21:13:35

@Nurrddin: áss tovább. mélyebbre... Szt István óta...

1011 éves feudalizmus.

Ironfist 2011.04.09. 22:29:54

@karloszky:

Lol, ő a fideszes, és ő csinálja a szokásos fideszezést, és ő vádol meg engem azzal, hogy csak a magam igazát hajtogatom. Élő példája vagy annak, hogy egy vérfideszes idiótára képtelenség érvekkel hatni.

karloszky 2011.04.09. 22:36:02

@Ironfist: Csak két dolog röviden:

1.) Te állítottál valamit, én feketén fehéren cáfoltam és bizonyítottam hogy nincs igazad, de te ugyanazt a bullshitet nyomod tovább - ennyit arról hogy kire mennyire hatnak az érvek :)

2.) Te itt idiótázol, meg elvakultozol (vagy hogy fogalmaztál), stb., én semmi ilyesmit nem tettem - ennyit meg arról, hogy ki helyettesíti az érveket személyeskedéssel.

A legjobbakat!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.10. 01:34:22

A rendőröket olyan szinten értem meg, hogy valóban nincsenek megbecsülve. Hogy valószínű, hogy ha jutna elég pénz az illetményükre, meg hogy a munkájukat végezhessék, akkor nem feltétlen traffiznának 30-as tábláknál, és nem csak baszogatásban merülne ki a rendfenntartásuk. Nyilván akkor elvárható lenne az is, hogy a veszélyt is vállalják - elvégre rendőrök - de akkor joggal várhatnák el ők is - meg mi is - hogy őket - és az állampolgárokat is - védje a törvény.

Ld. a legutóbbi rendőrverés. Rendes helyen azok az emberek már nem élnének (a verekedők, nem a rendőrök). És a rendőröket nem vonnák felelősségre.

A semmisségi törvény felháborító. A felelősséget ki kell deríteni, és ki is lehet, nem egyből kombájnnal kell menni gazt irtani.

A korengedményes nyugdíj meg mondjuk függjön beosztástól! Vagy legyen maximálva az utcai szolgálat 45 éves korban.

Pintér meg egy idióta. Hogy kerülhetnek ilyen emberek felelős beosztásba?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.10. 01:53:13

Amúgy meg nem kicsit hülye ez a kormány, aki a saját fegyveres erőit is szopatja.
Őket fogja elsőként falhoz állítani a forradalom :)

Vidéki 2011.04.10. 09:49:43

vontod75: „Leszakadt a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság egyik földszinti helyiségének mennyezete csütörtök reggel - értesült a Független Hírügynökség. Úgy tudni, az érintett irodában a térfigyelő szolgálat működik.
A hírügynökség információi szerint több négyzetméternyi területről van szó. A bent lévő rendőrök még időben félre tudtak ugrani, így senki sem sérült meg. Azt, hogy mekkora a kár, nem tudni, az irodát ellepte a por és a törmelék. A BRFK az esetről későbbre ígért tájékoztatást.

(Itt dolgozik Bajusz Ferenc őrnagy)”

Az őrnagy úr belefáradhatott a sok képernyő nézegetésbe. Szeretne már negyvenévesen nyugdíjba menni.

Valószínűleg ettől lett íly fekete, gondolatainak menete.

Billy the kid 2011.04.10. 10:36:19

@Chicano: Ha nem tűnt volna fel, ez a nyílt levél nem a Nemzeti Színháznak vagy valamelyik polgári körnek vagy Dalma Asszonynak íródott, hanem egy becsületes ember elkeseredését tükrözi, aki csalódott az állami vezetés rendőrséggel kapcsolatos "ténykedésében".
A legnagyobb demagógia ilyenkor a civil "szektor" és rendvédelem között mesterséges feszültséget gerjeszteni, bár valószínűleg fentről ez volt az alapkoncepció.

anchor 2011.04.10. 11:08:25

@ColT: Mint a NAGYGUBERNÁTORT?

a-kis-herceg 2011.04.10. 11:10:47

@vomit: terrorizmus+katasztrófák... igen ez a jövő

jogkorlátozások (átláthatatlanság, közbeszerzéstelenség, megfigyelés, ellenfél kinyírása stb stb stb)

cila57 2011.04.10. 18:42:31

Nem kérem szépen, nem Nivát, stb., hanem ponyvás UAZ-t.

cila57 2011.04.10. 18:49:05

@Billy the kid:

"A legnagyobb demagógia ilyenkor a civil "szektor" és rendvédelem között mesterséges feszültséget gerjeszteni, bár valószínűleg fentről ez volt az alapkoncepció."
**********************************************--
Ki gerjeszti mindig? A civilek mikor ütötték igaztalanul a rendőröket?
A rendőrök kiket szolgálnak és védenek?
Tudom, mindenkori hatalmat.
De, ha rájönnek a rendőrök, hogy mindenkori hatalom ő ellenük is ténykedik, miért nem puccsolják meg?

Billy the kid 2011.04.10. 21:01:21

@cila57: Szerintem nem gondolod komolyan, hogy egy parancsot végrehajtó rendőr vagy katona csak úgy puccsot fog szervezni, amikor ők is céltáblái voltak a 2006-os zavargásoknak.
Ne felejtsük már el, hogy nem csak hol ártatlan hol nem ártatlan civilek, hanem több mint 100 rendőr is megsérült 2006-ban.

Cateran 2011.04.11. 01:39:59

@karloszky:
Eszem-faszom megall..te komolyan azt hiszed, hogy a TEK elott a Rendorsegnek nem volt kulonleges egysege? Komondor csoportrol hallotal-e vagy a Rend­őrség Kü­lön­leges Szol­gá­la­trol?
Segitek:www.swatportal.hu/elsokezbol/104-a-magyar-rendrseg-terrorelharitasi-munkajanak-roevid-toertenete

Muvelodj batran....

readonly 2011.04.11. 09:19:32

8 éven át meg se mukkantak a rendőrök, úgy hogy most kussoljanak! És kirúgták már október 23-a 3000 tömegbelövő rendőrét? Börtönben rohadnak már? Nem. Akkor meg lapuljanak, mint a szar!

karloszky 2011.04.11. 10:49:54

@Cateran: Ha te a hozzászólásomból ezt a következtetést vontad le, azt javaslom sürgősen tanulj meg olvasni.

www.diszlexia.info/segitsegotthon.htm

picur3ka 2011.04.12. 19:41:03

Kulonben ez Bajusz elftas igazi neve es aktiv maszop tag/kepviselo:

hvg.hu/itthon/20110412_hortobagyi_istvan_mszp

A hvg megszegyenit, Zero. Ez csak a korod miatt van, tudom. Nem igazan ismered a bolshevikokat.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.12. 19:49:15

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
ja, csak ez egy másik levél és egy másik rendőr :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.12. 19:52:41

@Conv:

ha már hivatkozol a hvg-re olvasd is el miről van szó a hivatkozott cikkben :)

"nagy nyilvánosságot kapott az a levél, amelyet a budapesti Bajusz Ferenc őrnagy írt a miniszterelnöknek, felhívva a figyelmét arra, jó lenne, ha felébredne és körbenézne, hogy észrevegye, milyen állapotok uralkodnak a rendőrségnél. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a levelet magánvéleménynek minősítette, ám a testületen belüli tarthatatlan helyzetre most újabb egyenruhás, igaz, már nyugdíjas hívta fel a figyelmet."

vagy te is valami fityisz pozíccióra pályázol?
reméled, ha nem a valóságnak megfelelően mutatsz be egy hírt mint papp dániel, megkapsz valami zsíros pártfunkciót te is? :)

picur3ka 2011.04.12. 20:04:37

@Conv:

Ah, el se tudom hinni ezt a nevet, jol beneztem, bocs Zero.

Mennyi maszopos levelez manapsag.

En nem vagyok teves, igy hat igen valoszinutlen.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.12. 20:06:04

@Conv: egyébként a hortobágyi nyomozó volt, ifjúságvédelmis, majd életvédelmis nyomozó. amíg rendőr volt, tudtommal nem volt politikai irányultsága.
személyesen ismerem (kecskeméti) nem volt rossz rendőr. tisztelték (nem a félték értelmében) a rosszfiúk is.
akitől "féltek" kecskeméten, az a "kiskovács" volt, egy volt bunyós cigány nyomozó. na ő szívfájdalom nélkül, örömmel ütött bárkit, és ő tényleg mszmp tag volt.
meg volt egy minu gúnynevű nyúlszájú cca 160 centis önkéntes rendőr, (munkásőr is volt) aki a spanja volt.
ő előszeretettel basztatta a hozzám hasonló anti-kiszes fiatalokat, egy nyomorult kis geci volt. volt szerencsém egyszer nekem is szájon vágnom ami miatt huzamosabb időt töltött a szájsebészeten az izsáki úton, én meg egy kellemetlen 72 órát fogdán a "kiskovács" többszöri látogatását kiélvezve, aztán a másik 48 órát a munkásőr laktanyában.
hát nem ma volt. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.12. 20:15:29

@Kartal (rezervált): azt nem mondhatom, hogy unalmas volt a fiatalkorom :) voltaképpen igazából teljesen átlagos életet éltem mai szemmel nézve, csak a közeg volt más.
suliba jártam, suli után szórakoztam és ebbe belefért a politizálás is.
ma ez teljesen elfogadott, akkoriban még ezt a suli utáni szabadidős tevékenységet nem nézték jó néven :)

picur3ka 2011.04.12. 21:56:54

@Conv:

Szemelyesen is ismered?

Ja, aszongya, hogy otthagyta a rendorseget, szoval azota nyugisan szocializalodhatott.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.12. 22:15:06

@picur3ka/mesterhazymiklospart: igen, személyesen ismerem, amolyan köszönő viszony szintjén

szaktatar 2011.04.13. 08:49:27

@karloszky:
"És ezt te egy lakossági bejelnetés alapján előre tudnád látni, gondolom..."

nem nekem kell látni, hanem a milliárdokkal hizlalt tenoristaközpontosnak.
amit más tv-ből kiszúr, azt ezek a nyomik nem veszik észre, pedig ott fogdosták...
www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/362805

szaktatar 2011.04.13. 09:04:12

@hoplita:
és az ilyeneknek adtak 10 milliárdot, Audi Q7-et...

www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/362805

fokabacsi 2011.04.13. 10:25:27

Én ezt már leírtam, hogy biztos mind hatástalanítva volt! Tűzszerész volt az illető nem hülye!

Kartal (rezervált) 2011.04.15. 09:02:49

Itt a téma folytatása:
jogiq.postr.hu/bm_tuntetes_riado/

Most komolyan, erre már nincsenek szavak.

hoplita 2011.04.15. 11:11:10

@szaktatar:
Lehet, hogy nem konyítanak ahhoz, amihez érteniük kéne...?
Vagy van az a pénz, egyebek, amiért már hülyék is lehetnek...?

Egyébként meg....ha ez az "elit", akkor mit csodálkozunk azon, hogy az alja meg a liftben lövöldözi egymást agyon, "játékból"...?

Zarbon 2011.04.17. 23:25:21

rendőrség = szánalom
mihez értenek? sebességmérés, mentődobot ellenőrzés, jogsi ellenőrzés kb ennyi
semmi ellen nem lépnek fel, itt verekednek, lopnak egyes csoportok ezek meg a normális adófizetőket baszogatják

DarkFuture 2014.04.24. 01:30:53

Bajuszt kibaszták a rendőrségtől.

süti beállítások módosítása