Skip to content


       Szűrés lista

Képíró, Biszku, emberiesség

Tegnap megkezdődött Képíró Sándor pere (egy különösen ízléstelen sárgacsillagos performansszal az elején, jót nevetgéltek a fiatalok), akit az ügyészég háborús bűntett elkövetésével vádol, mégpedig az 1942. január 23-i újvidéki események miatt. Érdekes egy tárgyalás lesz, vajon milyen bizonyítékok alapján fog a bíróság ítéletet hozni a 69 évvel ezelőtt történt eseményekről? 

Eközben ugye a volt kommunista belügyminiszter, Biszku Béla még mindig a Rózsadombon lakik, még mindig megkapja minden hónapban a nem kevés nyugdíját ... pedig már 1 éve a kétharmados Fidesz kormány van, de egy tapodtat sem sikerült előrelépni a kommunista bűnök felderítésének és a bűnösök elítélésének irányába. Biszku-ügyben az ügyészség nem üldözi a hivatalból tudomására jutott nemzetközi bűncselekményt, elutasított minden beadványt és fellebbezést.

Sok mindent elárul, hogy ezzel az üggyel (=kommunizmus bűnei) csak egy fiatal nemzetközi jogász, Gellért Ádám "szívózik" ...

Gellért Ádám hosszabban nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, ebből egy részlet:

"Egy fél évet szántam eddig az ügyre, de csak „szerelemből” és elképesztő „csöndben”, nem lehet a végtelenségig húzni a dolgot. Erőt ad, hogy rengeteg országban látok arra példát, hogy az ilyen ügyekben a média és a társadalmi nyomás egyszerűen belehajszolja a döntéshozót a változtatásba. Most a törvényalkotón a sor. Pontosan tudom, hogy az ország óriási kihívásokkal néz szembe, s ez messziről sem a legfontosabb probléma. Mégis, már eddig is rengeteg úgymond szimbolikus döntés született. Ez egy lehetne a sorban. Az alaptörvény Nemzeti hitvallás része kimondja, „hogy tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését”. Úgy gondolom, hogy a szavakat tetteknek is követniük kell. Ha ilyen szimbolikus ügyekben nem tesz meg mindent az állam, akkor bízhat-e az állampolgár apró-cseprő ügyei korrekt elintézésében?"

Gellért talán egyik utolsó lépéseként kidolgozott egy 13 oldalas törvényjavaslatot az  emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről, melyet elküldött a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. 


"Tisztelt Frakcióvezető Úr,

Az 1956-os forradalmat és szabadságharcot követő megtorlások elkövetőivel szemben egyetlen büntetőeljárás sem indult. A főbenjáró bűncselekmények még élő kitervelői, végrehajtói mind a mai napig büntetlenséget élveznek.

Az eljárások megindításának nemzetközi jogon alapuló lehetősége fennáll. Sőt, a magyar államot negyven éve nemzetközi jogi kötelezettség is terheli az ilyen jellegű cselekmények elévülhetetlenné nyilvánítására. A mindenkori magyar jogalkotó azonban 1971 óta nem nyilvánította elévülhetetlenné az 1971. évi 1. törvényerejű rendelettel kihirdetett New-York-i egyezményben található crimes against humanity-nek (emberiesség elleni bűncselekmény) nevezett nemzetközi bűncselekményt.

A magyar állam elsőrendű alkotmányos kötelezettsége, hogy felhasználja a rendelkezésére álló összes lehetséges jogi eszközt az 1956-os megtorlások felelőseinek megbüntetéséhez. A jogi felelősségre vonás mellett azonban erkölcsi kötelesség is annak állami szintű kinyilvánítása, hogy a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői nem élveznek büntetlenséget, bármilyen rég is követték el tettüket. A törvényjavaslat és szakmai anyag célja e jogi keretek megteremtésének előmozdítása.

A csatolt 13 oldalas szakmai anyag és törvényjavaslat figyelembevételével kérem, hogy fontolja meg az emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről szóló javaslat parlamenti előterjesztését.

Tájékoztatom, hogy hasonló tartalmú levelet küldtem ki a többi parlamenti párt frakcióvezetőjének is.

A törvényjavaslat letölthető innen is: http://www.mediafire.com/?23gosi1q9syh16g

Szívélyes üdvözlettel,
 
Gellért Ádám,
Budapest-Hága"


Sosem fogjuk lezárni a múltat, szélmalomharc az egész ... nincs meg rá a politikai akarat. Ez egy újabb nagy fekete pont a Fidesznek, mivel tőlük azért nem ezt vártuk. Ennyit a 89-es harcos antikommunista hozzáállásról.

A törvényjavaslat szövege:


 

Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr112881196

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nagyszüleink gyilkosai 2011.05.06. 11:19:06

Megkezdődött a per, Képiró Sándor pere, a vád ellen háborús bűn, civilek kivégzésében játszott szerep, zsidók, cigányok és szerbek meggyilkolása. Megkezdődőt a per, egy 92 éves bácsi ellen, aki anno a írásba kérte a parancsot amikor civilek meggyilkol...

Trackback: Az utolsó csatlós utolsó vádlottja 2011.05.06. 11:10:43

Már dél-afrikai lap is foglalkozik a háborús bűnökért elítélt Képíróval....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homo apolitikus 2011.05.06. 09:48:19

Az is naív, aki a cigánybűnözés mellett kiálló, egyetemlikvidáló Fidesztől ilyesmit vár ... :D

Sz.M. 2011.05.06. 09:53:06

"Aranyos" a sárga csillagos bohóckodásuk... Tegyük fel hogy egy zsidó származású gyilkost, csalót, vagy bármit visznek bírósági tárgyalásra nagy nyilvánosság közepette. És én odamegyek mondjuk horogkeresztes karszalaggal bohóckodni. Szerintetek mit kapnék érte...?
A kommunizmus kiszolgálóit, haszonélvezőit meg logikus hagy nem vonják felelősségre, benne vannak azok az ország vezetésében mindenütt. Csak ugye a mi kommunistánk jó kommunista, (mert megtért, mert rájött hogy mit szolgált ki, már akkor bátran szembeszállt a rendszerrel, ahogy lehet olvasni a mosdatásokat), sz ő kommunistájuk meg.. Biszkura meg fogadni merek hogy ágyban párnák közt. És a börtönkórház ágyában.

Sz.M. 2011.05.06. 09:54:16

Javítás: NEM a börtönkórház ágyában.

kranführer 2011.05.06. 09:54:38

Ezeket a kis sárga csillagos taknyosorrúakat vasként kezelném. Addig ütném amíg meleg...

minimalista 2011.05.06. 10:07:03

Mielőtt ezt elolvasom jobbnak látom, ha elszívok egy cigarettát és jó előre megnyugszom, mert ez a Képíró per már egyszer felforralta az agyvizemet tegnap...

Secnir 2011.05.06. 10:07:34

Ez a Gellért Ádám sem normális.
Linket küld a képviselőknek, akik örülnek, hogy van iPadjuk vagy notijuk, nemhogy még kezelni is! Mit vár ez a képviselőktől a XXI. században? he?
Tessék kinyomtatni, a lényeget színes kihúzóval bejelölni, és lerakni a székre. Pont.
Vagy esetleg csak a szájernek elküldeni, az majd ájpadról kinyomtatja.

Más
megértem én, hogy léteznek emberiség és emberiesség ellen elkövetett bűnök, amelyek SOSEM évülnek el, mint tudjuk, azonban!
Ámde!
Úgy gondolom, hogy ilyen 60-70 évvel ezelőtt elkövetett bűnökért már nem kellene baszogatni az embert. Pláne, amikor már 3 ember kell ahhoz, hogy fellépjen a vádlottak padjára, süket, és rövidlátó. Mit szeretnének tőle? 50 év letöltendőt, amit esetleg meg sem ér?
Tévedés ne essék, nem védeni szeretném ezeket az embereket, mert ugyanúgy elítélem azt, amit tettek - de azért húzzunk meg egy határt.
Ráadásul: Ezek az emberek rendszerváltáskor is a rendelkezésre álltak (akkor még mint 70 évesen, és 40 éve követték el), miért nem AKKOR vonta felelősségre őket a fidesz-, fkgp-, mdf-, szdsz, mszp- stb.?
Miért most vették elő mondjuk Biszkut? Vagy Képírót?
Kell a "kommunista" ellenségkép, hoyg még köztünk élnek? Vagy csak a hacacáréval el szeretnék terelni a figyelmünket valamiről ? Panem et circenses...

Secnir 2011.05.06. 10:09:32

Szívélyes üdvözlettel,

Gellért Ádám,
Budapest-Hága

Ez a Budapest-Hága olyan, mint Vecsés-Alsó?

Tapmancs 2011.05.06. 10:10:42

Számomra még most is felfoghatatlan hogy vezethette ennyire félre az embereket a fidesz. Én is reménykedtem hogy sokkal jobb lesz mint a szocik alatt, holott nem rájuk szavaztam, de sajnos mostanra már egyértelmű lett hogy a pofázás az nagyon megy, az érdemi tettek pedig az ellentétei annak amiket vártunk.

Virág et. 2011.05.06. 10:11:37

Ezek csak gyerekek. Ráadásul miért a sárga csillag? Képíró nem az újvidéki vérengzés miatt áll bíróság előtt? Ott tudtommal nagyrészt szerb embereket gyilkolatak meg, a szerb zászló indokoltabb lett volna, ha már performansz.

causa sui 2011.05.06. 10:12:55

Fidesz mint antikommunista. Bocs, most elfordulok és röhögök egyet. Amikor Orbán egy kommunista vezető koszorúzásával indította politikai pályafutását...
[...]
Kezdek a Jobbikkal egyetérteni: az elmúlt 20 évben a Parlamentben összesen egy párt volt, tekintve, hogy a színleg egymást köpködő pártnak hívott maffiaalakulatok mind az mszmp-ből nőttek ki. Az elmúlt 20 év arra volt jó, hogy a szervezett bűnözés átvegye az ország irányítását, hogy a közérdek mint olyan teljesen megszűnjön létezni a döntéshozók számára, akik útját csupán egyelten jelzőfény jelöli ki: az önérdek.

És megmondom őszintén, a Jobbik minden hőbörgése ellenére kezdem úgy látni, hogy megint csak egy párt van a Parlamentben. Amibe ők is beletartoznak. Remélem nem így van.

causa sui 2011.05.06. 10:13:50

@Virág et.: mert NÁÁÁÁCI! Ugyanakkor Biszku [köp] nem KOMCSI, vagy mi van?

causa sui 2011.05.06. 10:16:14

@Secnir: Biszkut azért most, mert most került be a Jobbik... Képíró ügyét nem ismerem.

groggil 2011.05.06. 10:17:00

@Tapmancs:
Ráadásul úgy, hogy a szociktól nagyjából tudhattad, hogy mit várhatsz el tőlük: káoszt és semmit, valamint megszorításokat. A Fidesz meg annyira átkúrta az emberek fejét, amire még nem volt példa a magyar történelemben. Na ezért fognak -legkésőbb 2014-ben- olyan csúfosan, megalázóan bukni, mint még senki más! A fideszes ismerőseim -egy kivételével (ő bolond)- mind köpköd, és lassan jobban köpköd, mint az Mszp-re és Gyurcsányra. Kíváncsi lennék egy valóbn valós közvélemény-kutatásra: Fidesz 10%(?), Jobbik 30-40%(?)

Secnir 2011.05.06. 10:22:35

hát elolvastam az indoklást.
kemény. mint a kaka.
kis vizet kap és szétmállik.
mindamellett szeretném tájékoztatni Gellért urat egy apróságról: az 1968-as egyezmény + az 1971-es törvényt ugye azért hozták (az indoklásban is szerepel is az), hogy a II VH-ban a TENGELYHATALMAK tagjai által elkövetett háborús bűnöket hogyan torolják meg. erről szól az egész.
Van értelme egy olyan törvényt hozni (csak kifejezetten Képíró ellen), ahol kvázi már csak egy embert tudnak elítélni?
ráadaásul Biszku ellen nem is volna jó, hiszen a fent említett egyezmény, amire hivatkozik, az a IIVH-ról szól, Biszku pedig 56-ban követte el a dolgait.
szvsz mellélőtt az ürge.

Roltii 2011.05.06. 10:22:38

röhögcsélő sárga csillagos köcsögöket helyszínen egy gyors headshotra ítéltem volna. Semmi nevetnivaló nem volt ott. Se a kurva régen elkövetett bűnön nem kell nevetni, sem az öregcsávón. Idióta kárörvendő barmok voltak, dunába velük a vízentál intézettel együtt. Durva dolgok történtek, de nem csak az egyik oldalon...

Kartal (rezervált) 2011.05.06. 10:26:22

@groggil: A Jobbik nem kap elég médiafelületet, úgyhogy nincs annyi támogatottsága. És akárhogy nézzük is, sokak szemében szalonképtelen az állandó cigánybűnözéses köpködése miatt. A Fideszé zuhan, de biztos vagyok benne, hogy még egyelőre nyernének egy választáson mondjuk most hétvégén. Őszre viszont lehet, hogy ez a helyzet változni fog...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2011.05.06. 10:26:37

@Secnir: nagyjából egyetértünk , hogy a 3 emberes vénembert ne ítéljék el 50 évre, de azért a jókedvét kurvára elvehetnék, mondjuk, minimál nyugdíjjal, befagyasztott számlákkal, és valami lepukkant külső kerületi garzonnal.
Azért egy kicsit had legyen már szar neki, miután elkövette azokat a bűnöket.
Na, meg hogy mindenki tudja, ki ő, mondjuk egy feltűnő sárga hatágú csillagot hordhatna a karján:) nem azért, mert zsidó, csak hogy meg legyen különböztetve.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2011.05.06. 10:30:12

A sárga csillag nem egy önkényuralomra utaló jelkép? Miért nem vágták azonnal előzetesbe a taknyokat? vagy ez csak a dolgozó magyarra vonatkozó törvény?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.05.06. 10:31:40

Tegnap, mikor megláttam ezeket a sárga csillagos majmokat a TV-ben, azt gondoltam, inkább történelem órán lenne a helyük ezeknek a "gimnazisták"-nak.
Az adott bűntett, amit a Képíró Sándor "elkövetett" az úgynevezett "Hideg napok" alatt volt.
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Ajvid%C3%A9ki_v%C3%A9rengz%C3%A9s_%281942%29
Képíró Sándort elítélték, le is csukták, utána kiengedték, visszahelyezték az állományba. Ungváry szerint maximum azzal vádolhatnák, hogy "alárendeltjei ellenőrzését elmulasztotta".
www.mno.hu/portal/397190
Képíró Sándor életéről:
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9p%C3%ADr%C3%B3_S%C3%A1ndor
Ja, és még egy érdekesség. Nem tudom, hogy a Simon Wiesenthal központ mennyire vizsgálta az 1944-45-ös délvidéki vérengzést ("még hidegebb napok")
hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9lvid%C3%A9ki_v%C3%A9rengz%C3%A9sek

Csak egy apró adalék:
„Voltak akiket kettéfűrészeltek vagy karóba húztak, másokat elevenen elégettek vagy eltemettek. Egyeseknek leszaggatták a körmüket, felhasogatták a bőrüket, majd besózták. Láttam egy csecsemőfejet a falhoz vágva, az agyveleje szét volt loccsanva. Az egyik asszony terhes volt, mikor kitaposták belőle a gyereket. Sok esetben meggyfabotra kötött tízkilós ólommal verték agyon az áldozatokat; volt, akinek az orra is leszakadt az ütéstől. Legtöbbjüknek azonban egyszerűen csak fejszével levágták a fejét. Az asszonyok sírva keresték fiaikat, férjüket a holttestek között. Mindenütt vértócsában feküdtek az emberek. Szörnyű látvány volt.”

"Az áldozatoknak még holtukban sem adták meg a végtisztességet: a holttesteket tömegsírokba dobálták. Nem egy esetben el sem temették a holttesteket: csak csatornákba, dögkútba dobálták, sintértelepen gyűjtötték őket. Előfordult, hogy egy tömegsírt exhumáltak, és a holttesteket enyvgyárban iparilag feldolgozták. A megmaradt sírokat - kevés kivételtől eltekintve - nyomtalanul beépítették: tetejükre épületeket, sportpályákat emeltek."

Ezek után azokat a majmokat, akik sárga csillagban pózoltak, végigvezetném, hogy beszélgessenek el a még élő szemtanúkkal. Akik elmondják nekik, hogy mit éltek át 44-45 telén. Utána röhögcséljenek a bíróság padjai között.

jágör68 2011.05.06. 10:31:54

A cirkusz folytatódik.....
Magyarország legsúlyosabb problémái c. kamu.
És mindez egy 97 éves ember megalázásával.
Na ezért nem jut soha előrébb ez az ország.
Kezd ugyanolyan cirkusz eluralkodni, mint a szépemlékű Gyurcsányi idején...

emzperx 2011.05.06. 10:32:05

A sárga csillagos gimnazisták iskolai időben vajon honnan tudtak kimenőt kérni ?

Gonosz Repülőmókus 2011.05.06. 10:38:10

Minél jobban megismerem a zsidókat, annál jobban utálom őket. Ez van, nem tehetek róla. Ez is csak egy újabb dolog, amely megerősít ebben.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.05.06. 10:38:32

Még egy kis adalék a még hidegebb napokhoz:
"Az 1945-ös délvidéki népirtásról a magyar állam sem a szocializmus idején, sem azóta hivatalosan nem nyilatkozott, és a nemzetközi nyilvánosság előtt soha nem tette szóvá a kérdést."
Film a népirtásról:
kuruc.info/r/1/22145/

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 10:40:24

@Secnir: Az 1968-as egyezmény deklarálja (s nem visszamenőlegesen monmdja ki), hogy a nürnbergi Statútumban foglalt emberiesség emberi bűncselekmények el nem évülhetetlen bűncselekmények a nemzetközi jogban. Magyarország arra vállalt kötelezettséget, hogy ezt a bűncselekményt elévülhetetlenné teszi.

Az egyezmény deklaráltan (lásd preambulumban említett ENSZ közgyúlési határozatok ; www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97100001.TVR) nem csak a tengelyhatalmak által elkövetett bűncselekményekre, hanem bárhol, bárki által elkövetett emberiesség és háborús bűncselekményre vonatkozik. A nemzetközi jogi szakirodalom, az egyezmény elfogadásához vezető diplomáciai tárgyalások anyaga telejsen világossá teszi ezt.

Üdvözlettel
Gellért Ádám

Gonosz Repülőmókus 2011.05.06. 10:40:42

@*észkép nélkül jobb*(L42): Egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy bármiben is bűnös lenne, amivel megvádolták. Na persze ez egyáltalán nem fontos azoknak, akik "vért" akarnak látni.

LouiS 2011.05.06. 10:41:20

Miért nem tudunk helyesen írni? Az angolszász levelezésben a címzett megszólítása után valóban vessző van, de a magyar helyesírás szerint felkiáltójel. Ennyire messze van Budapest Hágától?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.06. 10:42:03

"Eközben ugye a volt kommunista belügyminiszter, Biszku Béla még mindig a Rózsadombon lakik, még mindig megkapja minden hónapban a nem kevés nyugdíját ..."
Na und?
Egy olyan országban ahol (többek közt) Pozsgay elvtárs írta az új, színes-szagos népnemzeti pántlikás polgári alkotmányt ez miért is furcsa?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.05.06. 10:42:26

OFF

@zero: Tegnap a jelfogóban volt egy riport Gyöngyöspatáról
premier.mtv.hu/Rovatok/Jelfogo.aspx

ON

Homeoffice 2011.05.06. 10:42:36

@Ásó[Mosó]maci:

Bakker. Akik az utóbbit elkövették, megnyerték a háborút... (Mintahogy Drezda elpusztitói is..)
Ennyi.

tommybravo 2011.05.06. 10:42:53

@jágör68: Az a 97 éves ember a vád szerint elég súlyos dolgokat követett el. A világon mindenütt az a célja ezeknek a pereknek, hogy a jövő aljas gyilkosai tudják, életükben sosem lesznek biztonságban, ha ilyesmit követnek el. Az más kérdés, hogy Képíró személy szerint miért felelős, de ezt majd a bíróság eldönti.

@Ásó[Mosó]maci: Az egyik bűn nem teszi meg nem történtté a másikat. Attól, hogy a szerbek aránytalan módon álltak bosszút, még nem lesz kisebb a magyar honvédség és csendőrség bűne, amit a civilek ellen elkövetett. A bűnösöket nem nagyság szerinti sorrendben kell megbüntetni, hanem akkor, amikor lehetőség van rá. Mindegyiket.

Gonosz Repülőmókus 2011.05.06. 10:43:20

@LouiS: Sajnos egyre többen veszik át ezt a hülyeséget.

j311 2011.05.06. 10:44:30

Elhiszem, hogy annak idején valaki a saját meggyőződéséből vett részt népirtásban, de ezek az emberek mostanra már annak is örülnek, hogy luk van a seggükön és néha fúj rajta egy kis szél.
Hagyjuk már őket arra a 2-3 (vagy még kevesebb) évre békén amennyi hátra van még nekik az életből.
Aztán ha meghal az utolsó náci háborús bűnös is, akkor kit kezdenek el üldözni az izraelita (i)gazságtevők?

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 10:45:15

@Secnir: A Biszku Béla ügy, a törvényjavaslat elsősorban figyelemfelhívás arra, hogy a magyar állam még csak meg sem próbál eleget tenni alkotmányos és nemzetközi jogi kötelezettségeinek.

Számunkra/számodra egyértelmű, hogy az állam üldözi a bolti tolvajt, s hogy a Btk-ban benne van a lopás tényállása. Hogy lehet az, hogy egy ennél jóval súlyosabb, deklaráltan szimbolikus bűncselekmény-sorozatot (1956-os megtorlások) az állam nem üldözi hivatalból? SŐT: még csak a a BTk-ba sem veszi fel?

Üdvözlettel,
Gellért Ádám

Secnir 2011.05.06. 10:45:45

@Gellért Ádám:
"Az egyezmény deklaráltan (lásd preambulumban említett ENSZ közgyúlési határozatok ;"

milyen preambulumban? az valami törvény?

tommybravo 2011.05.06. 10:46:10

@j311: Hány évig kell megúsznia valakinek egy gyilkosságot, hogy már ne haragudjunk rá?

mréveiller 2011.05.06. 10:46:15

ha bűnös lett volna 45ben kivégezte volna a népbíróság. egyébként milyen érdekes hogy csak a kommunista bűnök évülnek el

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 10:47:34

@Secnir: Lásd csatolt link (1971. évi 1. tvr, preambuluma):

"megállapítva, hogy a háborús és az emberiség elleni bűntettek üldözésére és megbüntetésére vonatkozó ünnepélyes nyilatkozatok, okmányok és egyezmények egyike sem tartalmaz időbeli korlátozást,

tekintetbe véve, hogy a háborús és az emberiség elleni bűntettek a nemzetközi jogban a legsúlyosabb bűntettek közé tartoznak".

minimalista 2011.05.06. 10:48:27

Annyira aljas és képmutató ez a Képíró-per, hogy nem találok rá szavakat. Jó érzésű ember szerintem nem asszisztálhat egy majd száz éves aggastyán ilyetén meghurcolásának, úgy hogy feltételezhetően szemernyi konkrét bizonyíték nem áll rendelkezésre az akkor történtek és a vádlott szerepének pontos rekonstruálására: az, hogy akkoriban a királyi csendőrség soraiban teljesített szolgálatot, mint sok tízezer társa, nem hinném, hogy kellő alap lenne erre.
Vajon vannak koronatanúk, netán okirati bizonyítékok támasztják alá, hogy K.S. ennyi és ennyi ártatlan polgári személy kivégzésében vett részt tevőlegesen?

Nagyon kíváncsi vagyok, mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy az akkor elkövetett bűnökért itt most egy szerencsétlenen próbálják elverni a port, lett légyen bármilyen szerepe is a múltban.
Természetesen, ha a vád igaznak bizonyul, kapja meg méltó büntetését! (mi lehet méltó büntetés egy 96 éves ember számára a 69 évvel ezelőtt elkövetett bűneiért?)

"A végül vádemeléshez vezető feljelentést a náci bűnösök felkutatására létrehozott Simon Wiesenthal Központ nevű nemzetközi szervezet tette, miután 2006-ban véletlenül kiderült, hogy a listájukon szereplő férfi azonos egy Budapesten élő kisnyugdíjassal."
index.hu/belfold/2011/05/05/megkezdodott_kepiro_pere/

Azt hiszem ehhez nincs is mit hozzáfűzni, mellesleg ehhez az ügyhöz kivételesen semmi köze nincs a fidesznek...(fentebb néhány kommentben már megjelent a fidesz motívum)

Két adalék még, ami ebben a mocskos és végtelenül cinikus világban árnyalja a történetet:

1. A vörös khmereket Kambodzsából a kommunista vietnami hadsereg űzte ki és annak ellenére, hogy a Vietnam segítségével létrejött új kommunista rendszer nem jelentett külső sem belső fenyegetést senkire, az ENSZ a 90es évekig nem ismerte el s a tömeggyilkos vörös khmer kormány elmenekült vezetőit támogatta...
2. Az ENSZ Közgyűlésének 1975. nov. 10-i 3379. sz. határozata, mely a cionizmust a rasszizmus és a faji megkülönböztetés egyik fajtájaként határozta meg ( a fejlődő országok nyomásásra és a szovjet blokk támogatásával)→ ezt a 46/86. sz. határozat 1991-ben érvénytelenítette hivatalosan

(forrás: Kovács Péter: Nemzetközi közjog, 2006)

tommybravo 2011.05.06. 10:49:41

@mréveiller: Az a különbség, hogy a zsidók veszik a fáradságot, hogy felkutassák az ellenük vétőket és a jogi papírmunkát is hajlandóak elvégezni. Szerezz egy jó ügyvédet és élj a jogrendszer lehetőségeivel, akkor a kommunizmus rohadékjai is megkaphatják a magukét. Ha pedig nem ugyanolyan bűntettet követtek el, mint az ártatlan civileket legyilkoló vádlottak, akkor ne is akarj nekik ugyanolyan bűntetést adni. Más bűn, más elévülési szabályok, de ha szerinted ugyanazt a bűncselekményt követték el, akkor hajrá, irány a bíróság.

Samott 2011.05.06. 10:52:14

@Secnir: "Úgy gondolom, hogy ilyen 60-70 évvel ezelőtt elkövetett bűnökért már nem kellene baszogatni az embert." - dehogynem, marpedig azert mert ennek az az uzenete, hogy nem uszhatja meg senki. Bin Laden levadaszasaban sem az volt a fontos, hogy nem arthat tobbet hanem, hogy hiaba bujsz el, hiaba menekulsz, egyszer elkapunk. Az a nymorult evek ota a sajat bortoneben elt es agyonlottek mint egy kutyat. Ezzel uzentek a tobbinek, te is igy jarsz ha velunk baszakodsz. Ezert szegyen, hogy a komcsi bunosoket szabadon hagyjuk futni... vagy hogy eppen veluk iratjuk az uj alkotmanyt.

tommybravo 2011.05.06. 10:52:19

@minimalista: Egy tökéletes ellendmondással indítasz: "ha a vád igaznak bizonyul, kapja meg méltó büntetését!", deviszont szerinted jogtalan a "meghurcolása". Majd a bíróság eldönti, hogy ártatlan, nem te vagy én. Majd utólag kiderül, hogy csak meghurcoltak egy senkinek nem ártó 97 éves kisnyugdíjast, vagy valójában 60 évig bújkált egy háborús bűnös.

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2011.05.06. 10:52:23

Mit tudhat vajon (kikről és mikről) Biszku Béla?

Hogy Virág et. idézzem:

"Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!"

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.06. 10:52:44

@Secnir:

nem jól látod ...a fő probléma, hogy az emberiesség elleni bűncselekmény mint olyan hiányzik a BTK-ból:

"Az Alapokmány szerint az emberiesség elleni bőncselekményt az követi el, aki az
Alapokmányban meghatározott (1) béke elleni (külföldi állam által elkövetett katonai
beavatkozás) vagy (2) háborús bőncselekmények végrehajtása során vagy azzal
összefüggésben a polgári lakosság tagjait megöli, kiirtja, rabszolgaságba taszítja, áttelepíti,
politikai, faji, vagy vallási alapon üldözi, vagy velük szemben más embertelen cselekedetet követ
el.

Az Alapokmányban meghatározott emberiesség elleni bőncselekményrıl, illetve azok
elévülhetetlenségérıl eddig egyetlen magyar jogszabály sem rendelkezett."

Secnir 2011.05.06. 10:55:05

@Gellért Ádám:
nem látom a csatolt linket, azt írja, nincs jogosultságom hozzá.
nem mellesleg nemrég magyarázta valami bölcs az új Kotmány kapcsán, hogy a preambulum (előszó) jogilag nulla, nem kell vele foglalkozni...

keptelen kepkeret 2011.05.06. 10:55:56

Lehet a zsidokat szeretni,vagy utalni,de nem tartom viccesnek,sem vallalhatonak a sarga csillagot.

Secnir 2011.05.06. 10:56:12

@zero:
milyen Alapokmány?
Alaptörvény?
Alkotmány?
Kotmány?
melyik? amelyik MÉG érvényes, vagy amelyik MÉG nem?

Homeoffice 2011.05.06. 10:56:31

@Gellért Ádám:

Addig a pillanatig, amig a rendszerváltás előtti "csatlósok" és azok leszármazottai magas poziciókban helyezkednek el, addig semmi esély a történelmi igazságszolgáltatásra.
ez van...

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 10:57:37

@Secnir: Van egy nemzetközi jogi és alkotmányos kötelezettség az 1968-as egyezmény végrehajtására, és egy erkölcsi deklaráció szinten megfogalmazott, Alaptörvénybe foglalt kijelentés: ez elég erős keverék kéne, hogy legyen, nem?

halar 2011.05.06. 10:59:12

Szerintem nem szerencsés a 2. világháborús népírtásokra a kommunista bűnökkel ellentételezni. mindkettő szörnyű, egyik sem évülhet el, de külön-külön, az egyes ügyet figyelembe véve kell nézni.

fitball 2011.05.06. 11:00:08

Undorító volt az egész!!!

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 11:00:42

@Gunther: Legalább meg kell próbálni, különben mi, fiatalabb generáció, hogy lennénk képesek szembenézni önmagunkkal? Számtalan, nálunk jóval fejlettlenebbnek tartott, vagy épp lenézett országban sikerült elérni, kikényszeríteni a szembenézést. Amit én javasolok az a minimum: a jogi keretek megteremtése. Hol vagyunk még a bizonyítékok összegereblyézésétől stb.

Gonosz Repülőmókus 2011.05.06. 11:01:25

@Gunther: A történelem nem egzakt tudomány. Azt sem lehet pontosan tudni, hogy tegnap mi történt, nem hogy mi volt 5, 10, 50, vagy 1000 évvel ezelőtt. A háborúk történetét/történelmét pedig mindig a győztesek írják. A vesztesek bűneit eltúlozzák, felnagyítják, a sajátjukat pedig megpróbálják triviálisnak beállítani, vagy éppen a vesztesekre kenni. Ráadásul ez a folyamat nem áll meg a háború végével sem. Ha csak a világháborút nézzük, akkor az azzal kapcsolatos tudásunk (átlagember) leginkább az azóta készült játékfilmekből és "dokumentum"filmekből származik. Ezeket pedig nagyrészt amerikaiak (zsidók?) készítették, illetve korábban Magyarországon a szovjet háborús filmek domináltak. Ezekben pedig a németeket ordenáré, agresszív, idióta gyilkosoknak mutatták be, magukat pedig jóságos, kedves, lovagias katonáknak.
Biztos vagyok benne, hogy a németek azoknak a bűnöknek a töredékét sem követték el, amelyekkel vádolták/vádolják őket. Ezzel szemben az olyan háborús bűnöket mint pl. Hirosima, Nagaszaki vagy Drezda, megpróbálják szükséges rossznak beállítani.
Szerencsére ezeknek az eseményeknek az (objektív) értékelése, vizsgálata manapság kezd jó irányban megváltozni, viszont a hatalmon lévő érdekcsoportoknak nem lenne előnyös az igazság, vagy az igazsághoz sokkal közelebbi tények felszínre jutása, ezért tűzzel-vassal, azaz fegyverrel, törvényekkel (lásd pl. magyar holotörvény) próbálják ennek elejét venni. Pl. akár Izrael állam létét is megkérdőjelezhetné, ha kiderülne, hogy nem is volt tudatos népírtás, vagy legalábbis messze nem az volt, mit amit állítanak. De legalábbis a folyamatosan kisajtolt, kizsarolt kárpótlásoknak vége lenne, sőt esetleg az Egyesült Államoknak kellene kárpótlást fizetnie bizonyos általa elkövetett bűnökért (tudom, ez már sci-fi kategória).

Csigorin 2011.05.06. 11:02:22

@Gellért Ádám: Ezzel annyi a gond, hogy jogfolytonosan raepitkeztek a szocialista intezmeny es jogrendszerre.
Ahhoz hogy Biszkut eliteljek 56-ert, azt kellene bizonyitani, hogy nyomast gyakorolt az akkor itelkezo birosagra. Papiron ugyanis minden gyonyoruen ment: nem politikai okbol hoztak halalos iteletet, hanem a koztorvenyes okokra hivatkozva (lincselesek, Koztarsasag-ter, esatobbi, mert bizony az az oldal se volt szent, sot...). Azt meg lehet tenni, nem tudom talan meg is tettek, hogy perujrafelvetellel ezeket az elitelteket rehabilitaljak.
De olyat nem nagyon ismer a jog, hogy egy birot "teves iteletert" eliteljenek (?) mert maximum ezt lehetne megprobalni, vagy azt, hogy az illeto biro "elfogult" volt, de ugye ezt is mind bizonyitani kell.
Ha eloszednenek par 56os birot, akik egybehangzoan allitanak hogy oket Biszku kenyszeritette neki megfelelo iteletek hozatalara, na akkor talan megallna a vad. Biszkuek viszont epphogy nem ilyen trukkokkel eltek, egyszeruen olyan biro kapta az ugyet (ld pl Vida Ferenc), akirol tudtak hogy magatol is tudja mit kell itelni.
Szoval: milyen alapon, milyen jog szerint lehetne a belugyminisztert felelossegre vonni? Nem o hozta az iteletet hanem a birosag, a belugy csak "begyujtotte az utcan rendbontokat" aztan jonapot.

Az uj torveny alapjan valo izmozasra meg annyit, hogy Biszku sosem tagadta az elkovetett "bunoket", eppen csak azt tagadja, hogy azok "bunok" lettek volna! Nagy kulonbseg, mert ha azt mondom hogy nem volt holokauszt akkor elitelhetnek. Ha azt mondom hogy volt, es lenne ra igeny ujra, akkor viszont nem. Nem az eszme tamogatasa a buntetendo, hanem az eszmek szamara emberek FELREVEZETES utjan torteno megnyerese.
Biszku sose allitotta hogy nem volt Gulag, nem volt Recsk, nem volt megtorlas. Azt mondta, hogy o a megtorlassal egyetert, ez pedig nem tagadas.

minimalista 2011.05.06. 11:02:26

@tommybravo:
Valóban, a bíróság ítélkezzen, ne mi.
Csupán kételyeimet próbáltam megosztani afelől, hogy ennyi év távlatából bármilyen sorsdöntő bizonyítékot sikerül előkeresni.
Mindettől függetlenül, akár bűnös, akár nem, tartom a véleményem, hogy ez csak egy újabb "nácivadász cirkusz", egy szerencsétlenen próbálják elverni a port miközben naponta ezer bűn felett hunytak szemet az elmúlt 70 évben. Ezért tartom aljasnak és végtelenül cinikusnak egy ember meghurcolását.
Ez most durva hasonlat lesz, de ugye Jézus Krisztus is az emberiség bűneiért kellett, hogy meghaljon, tényleg egy 96 éves Képíró Sándor a legalkalmasabb arra, hogy a XX. század bűneiért a többi bűnös helyett is, ennyi év után vezekeljen?

És még lásd előző kommentem, adalékok: egyes pont...

Homeoffice 2011.05.06. 11:03:08

@Gellért Ádám:

Igen, meg KELL próbálni, de ezek a próbák el fognak halni a politikai mutyik tengerében...
Én szurkolok, de sajnos még sok az "elvtárs" mindkét oldalon...

Adachale 2011.05.06. 11:04:09

Könyörgöm szokjunk már le egy fogalom rossz használatáról:
NEM
EMBERIESSÉG elleni bűncselekmény
HANEM
EMBERISÉG elleni bűncselekmény

eszkep 2011.05.06. 11:04:32

Igen, ez hazánkban egy igen marginális probléma, még 20 évvel a rendszerváltás után is. No igen, a lengyelek „kicsit” más tempóban kezelték a kérdést... A Képíró – Biszku ügyben tapasztalható kettős mérce pedig kirívóan szemet szúró. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy emiatt már kétszer (!) elítélték, egyszer – távollétében 14 év börtönre ítélte, tehát ez egy teljes jogi nonszensz, két okból is:
- Az említett cselekmények miatt a Horthy idejében is született egy ítélet, más kérdés, hogy a halálos ítéletek végrehajtása előtt egy SS kommandó megszöktette az elítélteket. Őket a háború után kiadták Jugoszláviának és újra elítélték őket.
- Másodszor távollétében is elítélték Képírót ami hiba volt, mert a háborús bűn nem évül el, de minden más, így a már kiszabott börtönbüntetés igen.
Sajnálatos, hogy az ügyészség, bíróság kompromittálja magát ekkora hülyeséggel, miközben Biszkut nemhogy harmadszor nem fogják perbe, de egyetlen egyszer sem.

Ami a "sárgacsillagos performanszt" illeti, a [jelző helye] zsidóktól a Tanácsköztársaság óta megszokhattuk, hogy előbb van meg az ítélet, mint a tárgyalás.
Sajnálatos, hogy a FIDESZ (sem) ügyködik a kommunista bűnök tényleges elővételén (bár a fenti levélre érdeklődve várom a választ), nem felejtsük el, hogy a jelenlegi helyzet LEGNAGYOBB felelőse zero kedvence: Sólyom László. (Ha valaki esetleg nem rtudná az okát kérdezze Zero-tól, majd ő leírja, már volt szó erről a Vastagbőrőn.)

Ezen meg jót nevettem: "Erőt ad, hogy rengeteg országban látok arra példát, hogy az ilyen ügyekben a média és a társadalmi nyomás egyszerűen belehajszolja a döntéshozót a változtatásba."
Vajon hazánkban melyik lenne ez a média? A Népszabi / Index páros, Hirszerző, a Stop, a Népszava, vagy az a Blikk, amely az Öszödi beszéd első évfordulóján átszerkesztve "idézett" a beszédből?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.05.06. 11:06:23

@Gunther: Sajnos.
@tommybravo: Abban egyetértünk, hogy az egyik bűn nem teszi meg nem történtté a másikat. Viszont a Hideg napok vérengzését parancsba adó tisztet háborús bűnösként elítélték és felakasztották! Képíró Sándort is elítélték, majd egy év után szabadult.

guderian 2011.05.06. 11:06:28

1992-1993-ban szét lehetett lőni Szent László-t és Kórógyot büntetlenül a Vajdaságban a jelenlegi Szerb oldalon. Magyarok haltak kit érdekel? Több mint fél évszázada pár zsidó fejbelövése pedig ekkora probléma. Kettős mérce.

Homeoffice 2011.05.06. 11:07:50

@Csigorin:

Mondok egy példát.
Mindenki által ismert:
1944. december 17-én Josef „Sepp” Dietrich parancsnoksága alatt álló SS-egységek Malmedynél meggyilkoltak mintegy nyolcvan amerikai hadifoglyot.
emiatt botrány tört ki stb... (jogosan)
eközben a Spielberg által rendezett háborús eposzban is nyiltan mutatja, ahogy az amik röhögve lövik le a "német" katonákat.
a keleti front pokláról nem is tudunk szinte semmit.

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 11:10:26

@Csigorin: "Szoval: milyen alapon, milyen jog szerint lehetne a belugyminisztert felelossegre vonni? Nem o hozta az iteletet hanem a birosag, a belugy csak "begyujtotte az utcan rendbontokat" aztan jonapot."

A büntetőjog számtalan lehetőséget kínál arra, hogy jogtalan eljárásban ítélkező bírót, a vádat képviselő ügyészt, mvagy az egészet megkomponáló politikust, minisztert felelősségre lehessen vonni. Pár évvel ezelőtt egy cseh ügyésznőt mondtak ki emberölésben részesnek, azért mert a 40-es évek végén (50-es évek elején) egy koncepciós perben képviselte a vádat. A német legfelsőbb bíróság a 90-es években számtalan hasonló ítéletet hozott. De, gondolkodj el egy percre: a bíró, ügyész nem magától járt el "elfogultan", hanem direktívák PB utasítások alapján. A hágai jugoszláv nemzetközi bíróságon dolgozva számtalan politikust ítéltek el azért, mert politikai kijelentéseivel hozzájárult a tömeges nemi erőszak, bebörtönzés stb elkövetéséhez. Itt nem valami új dologról van szó: a nürnbergi ún. utóperekben (12 volt belőle) a némer igazságszolgáltatás krémjét ítélték el (igazságügyminisztereket, IM tisztviselőket, bírókatl, ügyészeket), mert egy jogtalan eljárási rendszer keretében, jogtalan ítéleteket hoztak. Inkább az lenne a jó kérdés, hogy erről Mo-on miért nem esett még csak egyetlen szó sem?

Csigorin 2011.05.06. 11:12:21

@Gunther: Hat a gyoztesek onmagukkal szemben mindig elnezobbek. Ez mar csak igy szokott lenni, egy Brennus nevu hadvezer is megmondta mar annakidejen, hogy Vae victis! (jaj a legyozotteknek!)

De 45ben nem kovettek el azt a hibat, hogy raepitkezzenek az elozo rend joganyagara. Teljesen uj allamrendszert epitettek fel. 89ben pedig nem igy valtottak rendszert.
Spanyolorszagban Franco rendszere volt az egyetlen szeljobbos rendszer amelyik megerte azt a konszolidaciot, megszelidulest, amit az otvenes evek utan a kommunista rendszerek mindegyike megert.
Van is naluk ugyanugy Franco irant nosztalgia mint nalunk Kadar irant. Es ott se fordul elo az hogy Franco idejen tevekenykedo birokat, funkcionariusokat megrangatnak...

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 11:13:14

@Adachale: Olyan, hogy emberiség elleni bűncselekmény nem létezik, sosem létezett a magyar jogban. Ez csupán egy fejezetcím (XI.) a magyar büntető törvénykönyvben. Ezzel szemben az angolul crimes against humanity-nek nevezett bűncselekmény egy létező nemzetközi bűntett, amit a jogász szakma emberiesség elleni bűncselekménynek fordít.

tommybravo 2011.05.06. 11:14:22

@guderian: "pár zsidó fejbelövése ekkora probléma"??? Mit írnál, ha azt mondaná egy szerb, hogy "pár magyar felgyújtása ekkora probléma"? A "hideg napok" a mi szemetünk, a kettős mérce az lenne, ha csak a mások szemében látnánk meg a szálkát.
@Ásó[Mosó]maci: Én nem tartom elfogadható érvelésnek, hogy "persze Józseg Attila is nagy költő volt, na de Ady!". Ez terelés volt érettségin, és a háborús bűnösök összehasonlítgatása is csak terelés. Büntessünk meg mindenkit, ne kezdjünk arról beszélni, hogy "de a szerbek aztán még több embert öltek meg!". Szerinted egyébként egy ilyen tömeges gyilkolászás után, amit a magyar honvédség és csendőrség vitt végbe, mindenki mást felmenthetünk a "csak parancsra cselekedtem" mondattal? Elég megbüntetni a parancs kiadóját?

eszkep 2011.05.06. 11:15:03

@Virág et.: Igazság szerint a helyi kommunisták is bele kerültek a szórásba, akik jellemzően zsidók voltak... (Ezt a kommunista zsidók állították a háború után, nem én.)

Gusshun 2011.05.06. 11:16:19

Nem azért de figyeltétek a zsidókat a tv tudósításban? A rohadékok úgy vigyorogtak... dögölj meg .... de nem nem lehet leírni a véleményt, mert holokauszttagadás henye benye...
Egyébként 97 éves ma holnap meghal? Tényleg erre kell időt és pénzt költeni?

pyromaster 2011.05.06. 11:16:37

@*észkép nélkül jobb*(L42): Már a bírósági ítélet előtt tudjuk, hogy elkövette? Érdekes demokrácia van a fejedben...

Csigorin 2011.05.06. 11:17:16

@Gellért Ádám: Mert bizonyitani kene hogy jogtalan eljarasi rendben hoztak az iteletet, es azok jogtalanok, tovabba bizonyitani kellene hogy ok ezt szandekosan csinaltak.
De itt is arrol van szo, hogy az igazsagszolgaltatas embereit lehet felelossegrevonni. Biszku pedig formailag oda nem tartozott, azt pedig nem konnyu bizonyitani hogy nyomast gyakorolt a birosagokra.
Nyoma nincs, felvetel nincs, ugyben erintett tanuknak meg nagyresze halott. Igy hogyan bizonyitsak?
Nala nagyobb halak is megusztak, ott volt peldaul Peter Gabor, 93ban halt meg agyban parnak kozott. Pedig ott egyszerubb lett volna a dolog: kimondjak torvenyben hogy az AVH terrorszervezet, es ot meg felelossegrevonjak terrorszervezet kiepitese es uzemeltetese cimen. Megse tettek. Ez volt a paktum: bekes atmenet, cserebe nincs boszorkanyuldozes. Ezt meg el is lehet fogadni, de szerintem jobb lett volna ha ugy csinaljak hogy kimondjak a bunosseget, aztan kijelentik hogy de a nagy megbocsatas meg ujrakezdes jegyeben amnesztia oszt csokolom. Az legalabb tiszta beszed lett volna.

tommybravo 2011.05.06. 11:18:01

@minimalista: "akár bűnös, akár nem, tartom a véleményem, hogy ez csak egy újabb "nácivadász cirkusz", egy szerencsétlenen próbálják elverni a port miközben naponta ezer bűn felett hunytak szemet az elmúlt 70 évben"

Ha bűnös, akkor ez nem egy "nácivadász cirkusz" és nem egy "szerencsétlent" ítélnek el. Ha meg nem bűnös a bíróság szerint, akkor meg mehet isten hírével. Mindenkinek joga van a véleményéhez, ezért, ha te azt gondolod, hogy ártatlan, akkor gondolhatod, hogy "nácivadász cirkusz" és "meghurcolják". De ha NEM ártatlan, akkor már csak megérdemel egy kis hurcolást, nem?

önk. figyelő 2011.05.06. 11:19:53

Miről beszéltek?

Olvassátok már el az új Alaptörvényt: benne van, hogy 1944.03.19-1990.05.02-ig minden törvény semmis. Ha ez életbe lép (január 1-jén), azonnal lehet Biszku ügyében a bírósághoz fordulni. A Fidesz dolgozik, csak nem veszitek észre!

guderian 2011.05.06. 11:20:45

@tommybravo: Semmit, azt, hogy le kell zárni. Magyarok vérengzettek a Bácskában a II vh alatt,, több ezer magyar csecsemőt vágdostak falhoz ugyanitt a II. vh után egy halom magyart (40-50 ezret?) lefejeztek Erdélyben. Marosvásárhelyen 1989-ben lincseltek, kiverték Sütő András szemét, de zárjuk már le ezt az egészet.
Legyen már vége a holokausz biznisznek. Mindenki szenvedett, mindenki követett el bűnöket ne egy oldalon csattogjon már az ostor állandóan! (UI: elnézve a tegnapi tárgyaláson a vigyorgó hülyegyerekeket kinyílt a bicska a zsebemben)

The_Goat 2011.05.06. 11:20:58

Képíró 97 éves és a riportok szerint akár életfogytiglant is kaphat... akkorát röhögtem.
ha én 97 lennék és bíróság előtt kéne állnom azt mondanám: Bíró úr, maga sose lesz 97 és kapja be meg mindenki a törvényével meg az alkotmányával, leéltem az életem hosszabban mint bárki, szarok magukra meg mindenkire. kinyalhatják.

Secnir 2011.05.06. 11:22:45

@Gellért Ádám:
" Van egy nemzetközi jogi és alkotmányos kötelezettség"
újra megkérdem: melyik alkotmány kötelez erre minket?

"és egy erkölcsi deklaráció szinten megfogalmazott, Alaptörvénybe foglalt kijelentés:"
idézek a Kotmányból:
"Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom
alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét ."
amire TE hivatkozol:
"Ez a kötelezı joganyag felöleli a nemzetközi jog általánosan elismert
szabályait, vagyis a nemzetközi szokásjogot és a nemzetek közössége által elismert általános
elveket is (53/1993. (X. 13.) AB határozat, ABH 1993, 323, 333. o.)."

szóval a Kotmány nem ismeri el az 1949-es évit, ergo az abból eredő AB határozatokat sem tekintheted irányadónak. egyszer.

másrészt:
új Kotmány XXVIII. cikk, (6) bekezdés:
A jogorvoslat törvényben meghatározott rendkívüli esetei kivételével senki nem
vonható büntetőeljárás alá, és nem ítélhető el olyan bűncselekményért, amely miatt
Magyarországon vagy — nemzetközi szerződés, illetve az Európai Unió jogi aktusa által
meghatározott körben — más államban törvénynek megfelel ően már jogerősen felmentették
vagy elítélték.

ez pedig -úgy tudom- egyszer már megtörtént.

harmadrészt pedig:
az új Kotmány NEM tartalmazza -úgy tudom- semmit az általad említett részt:
Az Alapokmány szerint az emberiesség elleni bőncselekményt az követi el, aki az
Alapokmányban meghatározott (1) béke elleni (külföldi állam által elkövetett katonai
beavatkozás) vagy (2) háborús bőncselekmények végrehajtása során vagy azzal
összefüggésben a polgári lakosság tagjait megöli, kiirtja, rabszolgaságba taszítja, áttelepíti,
politikai, faji, vagy vallási alapon üldözi, vagy velük szemben más embertelen cselekedetet követ
el.

legalábbis én nem találtam benne. A 2011.ápr. 25.-én kihirdetett Magyar Közlönybeli állapotról beszélek.

bájgúnár 2011.05.06. 11:22:54

Jólnevelt gyermek folytatja apja elvi hagyományait és nemüt az apjára!Ezért aKISZ-es fiuk nemfogják bántani az MSZMP-MSZP apucijukat!
A hangszer ugyan az csak más a dallam!
Ezek még azok!

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 11:23:00

@Csigorin: A büntetőpolitika és az egyes büntetőeljárások irányítottságát, kézivezérlését és benne Biszku Béla szerepét rengeteg írásos dokumentum bizonyítja. A hatóságokhoz 2010. októberében eljuttatott feljelentésem Biszku befolyásoló és meghatározó szerepét a Nagy Imre peren keresztül mutatta be ( www.mediafire.com/download.php?3vkstao4yxj0vko) Azóta még több dokumentumot sikerült előásnom, amik egyértelműen bizonyítják Biszku felelősségét. De ne felejtsd el, ő akkor a belügyminiszter volt, dokumentumok vannak arra nézve, hogy mindenről tudott, s hogy ezen információk alapján ő hozta meg a döntéseket az MSZMP PB vezetésével együtt. Minden inkrimináló dokumentumon ott van az aláírása, jegyzőkönyvek tucatjai állnak a rendelkezésre.

Meloka 2011.05.06. 11:23:03

Tényleg undorító volt, amikor ezt a szegény 97 éves embert behurcolták és a kölykök pedig ott röhögcséltek. Ha már egyszer elitélték, akkor minek halászták újra elő? És valóban, mikor lesz a Biszku-nak ilyen pere?

pyromaster 2011.05.06. 11:23:48

@tommybravo: "deviszont" a magyar nyelvben nincs! Ha mégis használod, legalább írd külön :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.06. 11:24:36

@Secnir:

betettem a pdf-et, olvasd el, abban szerintem világosan le van írva, hogy mi a hiba a rendszerben, és hogyan lehetne orvosolni.

Megjegyzem, ezt 1990-ben kellett volna megtenni ... lásd pl. az NDK utolsó pártfőtitkárát 7 évre vágták be a börtönbe.

citizen queen 2011.05.06. 11:25:01

Néztem tegnap a híradóban ezt az egész nyomorúságos cirkuszt. Az az érzésem, hogy nagy öngólt rúgtak maguknak ezzel az egész felhajtással az ún. nácivadászok. Rossz volt nézni a roskatag aggastyánt, ahogy ketten támogatták, alig bírt menni, mozogni. A feltett kérdéseket nem hallotta, satöbbi. Szerintem hagyni kéne felfordulni most már, bármit is követett el. Egyszerűen visszatetsző, amikor közel százéves embereket hurcolnak meg, akikben már alig pislákol az élet. Az egész cirkusz nem éri el a deklarált célját, az elrettentést, inkább szánalmat kelt a vádlott iránt. A sárgacsillagos röhögcsélő ki köcsögök szintén ízléstelen, és haszontalan megmozdulás volt. Ilyen perek után - no és ne feledkezzünk meg a chicagói MÁV-perről se - ne csodálkozzanak a zsidók, ha sokan utálják őket. Talán magukba kéne nézni, hogy miért is az ellenszenv irántuk.

harcsabajuszos 2011.05.06. 11:25:04

Legalább két ismerősöm aktív résztvevője volt a szerb népirtásnak.
Ma kellemesen élnek családjukkal, senki nem háborgatja őket.
Visszataszító, amit ezzel a többször felmentett öreggel csinálnak.

Gaius Plinius Secundus 2011.05.06. 11:25:19

Es vajon kinek a "megrendelesere" voltak ott azok a sarga csillagos nyikhajok?

Ketlem hogy maguktol talaltak volna ki.

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 11:27:06

@Secnir: Az Alaptörvény nem érvényteleníti az Alkotmányt, és az alapján hozott törvényeket, AB határozatokat: különben sem lépett még hatályba (csak 2012. jan. 1-től)

Ha úgy lenne, ahogy mondanád, akkor a Munka törvénykönyve, a Ptk, a Btk és még vagy egy sor a napjainkat igazgató norma "kiesne" a jogrendszerből, anarchia uralkodna.

Biszku ellen még eljárás sem indult, nem hogy elítélték volna bármiért is.

Egy bűncselekményt nem az alkotmány/alaptörvény, hanem a Btk, vagy különtörvény tartalmazza.

jog-ász 2011.05.06. 11:27:10

hogy milyen bizonyiték lesz? hát majd olyan mint az 56os sortüzekkel kapcsolatban előkapart 80valahány éves elkövetők ügyében..legalábbis olyan biztos lesz itt is..amugy ha jol tudom az öregnek az a védője aki szülőatyja volt az igazságtételi törvénynek amely alapján az 56os sortüzek elkövetőit is elitélte a biróság háborus büntettért.

Secnir 2011.05.06. 11:27:16

@zero:
olvastam én is.
a hiba Gellért Ádám érvelésében van. olvasd el fentebb, mit írtam.

pyromaster 2011.05.06. 11:28:07

@Gusshun: Én a vádlott helyében már csak azért is kaján vigyorral beismerném, és hozzá tenném, hogy élveztem. Az életfogytig mit is jelent ebben a korban? :D:D:D majmok...

Csigorin 2011.05.06. 11:28:18

@Gellért Ádám: Errol nem tudtam, ekkora hibat kovettek volna el? Tenyleg LEIRTAK ? Az mar eleg sulyos...
azt az ember feltetelezi hogy szoban odaszoltak hogy mit kell hogy kell, de hogy alairva hoztak volna olyan donteseket amik nem az o kompetenciajuk, hat az eleg kinos baki.
A Rajk pernel max Rakosi visszaemlekezeseibol , meg Peter Gabor bortonbeli beadvanyabol tudjuk hogy hogy tortent, es hogy a targyalas elott Rakosi, Janko (a biroi tanacs elnoke), Alapy (allamugyesz) es Peter osszejottek, es megbeszeltek a targyalas menetet es iteletet.
Rakosi leirta hogy Sztalinnal Moszkvaban megbeszelte a vadbeszedet, es a targyalas iteleteit is...

Ha Biszku irt olyat hogy XY-t halalra kell itelni, es erre papir van, vagy olyat legalabb hogy "kb 500 halalos iteletet varunk", azok alapjan mar tenyleg lehetne valamit csinalni, mert azok a sajat hatalyos jogrendjuk szerint is torvenytelenek

citizen queen 2011.05.06. 11:29:01

@citizen queen: Ja, és természetesen mélyen egyetértek azzal, hogy Biszkut - és a többi hozzá hasonló, a pártállami dikatatúra kiépítésében résztvevő, és abban vezető tisztséget betöltő, ma pedig zsíros állami nyugdíjból a Rózsadombon kényelmesen éldegélő elvtársat is - a bíróság elé!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.06. 11:29:37

@Gellért Ádám:

Jelezd kérlek, ha válaszolnak a frakcióvezetők, kíváncsi vagyok mi lesz a reakció és a törvényjavaslat sorsa.

És köszönjük, hogy Te legalább megpróbáltad ...

Gonosz Repülőmókus 2011.05.06. 11:29:38

@Gellért Ádám: Itt most nem veled akarok vitába szállni, hisz amit írsz az úgy van. Ennek ellenére a "crimes against humanity" szó szerint inkább jelenti az "emberiség elleni bűntett"et, mint a jogba magyarul belekerült "emberiesség"et. Ugyanis az "emberiesség" ellen nem lehet bűntettet elkövetni. Ennek ugyanis nincs értelme. Nem tudom, hogy ki követte el ezt a fordítást, de gratulálok neki. Meg annak is, aki erre "áldását adta".

fran7 2011.05.06. 11:30:56

Nálam okosabb embereket kérdem. Képírót kétszer elítélték, másodszor rehabilitálták, akkor minek a harmadik per? Másrészt a nyilatkozó szerb főmuftit, nem lehetett volna megkérdezni, hogy mégis mit jelent, hogy egyetlen háborús bűnös sem menekülhet.

j311 2011.05.06. 11:32:29

@tommybravo: Nem azt mondom, hogy nem kell haragudni rá. Csak azt hogy ennek már nincs értelme. 60 év távlatából már nem fog kiderülni az igazság, csak valami amire azt mondják, hogy az. Jó eséllyel börtönbe sem kerül az ember, tekintettel korára és egészségi állapotára. Egy ilyen öregember börtönbe küldésénél, már az is humánusabb lenne, ha tárgyalás nélkül tarkón lőnék. Nem a bűnökért, amit elkövetett (ha egyáltalán ő követte el), hanem azért mert jó eséllyel pár héten belül meghalna a börtöneinken uralkodó körülmények miatt.

Ha most hirtelen előszednék azt a 7 cigányt, amelyik 15 évvel ezelőtt megvert, egyrészt fel sem ismerném őket, másrészt meg már nem is érdekel. Rég túlléptem az eseten.

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 11:33:11

@Csigorin: Ilyet leírva sosem fogsz találni: a lehető legritkább esetekben történik meg ilyen. A történészek már rég leírták azt, hogy szemben az 50-es évekkel, az 1956-os megtorlások mások voltak. Amiket te írsz, az az ún. Rákosi korszak technikája: koholt vádak, ügyész előre tudja az ítéletet, Tanú c. film stb. '56 után NEM ez volt! Olyan jogszabályokat hoztak, amik a jogszerűség képzetét keltették, s ez alapján ítélkeztek. Itt volt 20 év, hogy ezt a rendszert feltárják, elemezzék, levonják a konzekvenciákat - ez nem történt meg.

minimalista 2011.05.06. 11:33:14

@tommybravo:
" Mindenkinek joga van a véleményéhez, ezért, ha te azt gondolod, hogy ártatlan, akkor gondolhatod, hogy "nácivadász cirkusz" és "meghurcolják". De ha NEM ártatlan, akkor már csak megérdemel egy kis hurcolást, nem? "

Szerintem bűnösségétől függetlenül "nácivadász cirkusz" és "meghurcolják". Ez színtiszta, aljas politika. Az bűnös, akit a hatalmasok bűnösnek mondanak!
Nem érzel némi aránytalanságot a jelen pillanatban is folyamatosan elkövetett emberiesség ellenes bűnök feletti szemhunyás és egy 70 évvel ezelőttről kiragadott esettel szándékosan gerjesztett felhajtás között?
Mert nekem ettől forog a gyomrom, az álszent kettős mércétől...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.05.06. 11:33:17

@tommybravo: Ezt az embert már egyszer elítélték. A parancsnokát is elítélték és kivégezték. Vagy a korábbi bírósági ítéletet tartsuk semmisnek?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.06. 11:34:11

@Gonosz Repülőmókus:

kemény dió ez az "emberiség" és "emberiesség" ... kiskapunak tökéletes.

Gonosz Repülőmókus 2011.05.06. 11:34:25

@tommybravo: "Ha meg nem bűnös a bíróság szerint, akkor meg mehet isten hírével."
Hát nem tudom, hogy te mennyire örülnél annak, ha ország-világ előtt meghurcolnának, úgy, hogy az ellenfeled mögött sokkal nagyobb hatalmak állnak mint mögötted, tehát azért esélyesebb, hogy nem kerülsz ki túl jól a dologból, akkor sem ha ártatlan vagy. Közben sárgacsillagos kis buzigyerekek fröcsögnek rád, hogy dögölj meg.
Te ezt esetleg túléled, de ő már nem valószínű. Azért ezt a cirkuszt lehetett volna kultúráltabban is intézni. Szóval cirkusz ez a javából.

bájgúnár 2011.05.06. 11:34:30

@önk. figyelő:
Oszt akiket ezen időalatt az akkori törvények alapján elitéltek mind KÁRTÉRÍTÉSt követelhetnek?Baromság amire hívatkozol!
@Gellért Ádám:
Hirosima,Nagaszaki,Drezda porig bombázása,Irakban polgári lakosság gyilkolása,Izrael palesztinok elleni bűnei,Bin Láden elnöki utasításra való meggyílkolása?Ezek mind mind jótétemények amik az emberiséget szolgálják.Igaz?Persze hiszen amerika megteheti.Mi meg ugatunk az erős kutya mellett!Homokba fdugjuk a fejünket míg egyszercsak rajtunk lesz a sor.Vizeinkért,földjeinkért.

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 11:34:42

@zero: Egy frakcióvezető (nevet, hadd ne említsek) már visszaírt, hogy tanulmányozza a javaslatot.
Ahogy lesz valami, értesítelek - ahogy eddig mindig:-)

tommybravo 2011.05.06. 11:35:21

@minimalista: De most megint eljutunk oda, hogy válogatunk a bűnök között, hogy melyiket büntessük. Szerintem büntessük mindet! Nincs olyan, hogy szépen tornasorba állítjuk, és a legnagyobbakat falhoz állítjuk, a kisebbek meg mehetnek aludni, hiszen rájuk igazából már nem is lehet haragudni. Az a kettős mérce, ha a jelen bűneit büntetnéd, a (rég)múlt elérhető bűnöseit pedig szabadon engednéd.

Molenaaar 2011.05.06. 11:35:50

Tetszik a harc, amit Gellért Ádám folytat. Én azt sosem értettem, hogy a haza véleményformáló értelmiség képes olyan dolgokon vitatkozni és állítani, hogy nem lehetséges, amit máshol simán megcsináltak. (felelősségrevonás, de lehetne az egykulcsos adórendszert is említeni)

Hazai vita színvonala:
- Legyen elszámoltatlás.
- Illy.. vannak problémái...
- Akkor hagyjuk. Más téma?

bájgúnár 2011.05.06. 11:36:04

@Ásó[Mosó]maci:
Ha felmentik akkor a helyében egy qurva nagy kártérítést követelnék a zsidókon!

Csigorin 2011.05.06. 11:36:27

@Gellért Ádám: Marpedig ha hatalyos jogszabalyok szerint tortent, es nincsenek bizonyitekok hogy nemkompetens szerv beleszolt volna... akkor veszett fejsze nyele ugyebar.
Ugyanis ra lett epitkezve a szocialista jogra teljes egeszeben. Azzal hogy akkori torvenyeknek megfeleloen tortent meg a rendszervaltas, legitimaltak az elozo rendszert, minden jogszabalyaval es egyeb dolgaval egyetemben. Max ami nem felelt meg a kapitalista rendszernek, azt "modositottak". Innentol pedig ha torvenyt nem sertve ment a dolog, akkor azon nem konnyu fogast talalni.

tommybravo 2011.05.06. 11:36:41

@Ásó[Mosó]maci: Nem vagyok eljárásjogász (sőt, semmilyen jogász), de el tudom képzelni, hogy bíróság elé lehet állítani ezért vagy azért. Ha eljárásjogi probléma lett volna, akkor az ügyvédje erre már régen lecsapott volna, és Képíró már otthonában várná a halált.

kej 2011.05.06. 11:37:53

@Adachale: van egy rossz hírem: a jogban emberiesség elleni bűntett van. v.ö.: 1947. évi XVIII. törvény a Párizsban 1947. évi február hó 10. napján kelt békeszerződés becikkelyezése:

6. Cikk

1. Magyarország meg fogja tenni a szükséges lépéseket az iránt, hogy biztosítsa az alább említett személyeknek letartóztatását és bírósági eljárás végett kiadását:
a) a háborús bűnök, valamint a béke vagy az emberiesség ellen elkövetett bűnök elkövetésével, elrendelésével, avagy az ilyenekben való részességgel vádolt személyek;
b) bármely Szövetséges vagy Társult Hatalomnak oly állampolgárai, akik azzal vannak vádolva, hogy nemzeti törvényeiket árulás, vagy a háború alatt az ellenséggel való együttműködés által megszegték.
2. Magyarország, továbbá az Egyesült Nemzetek érdekelt kormányának kívánságára biztosítani fogja mindazoknak a fennhatósága alá tartozó személyeknek tanúkénti megjelenését, akiknek tanúvallomása e Cikk 1. bekezdésében említett személyek ellen folytatott bírósági eljárás céljából szükséges.
3. A jelen Cikk 1. és 2. bekezdése rendelkezéseinek alkalmazására vonatkozó bármilyen nézeteltérést bármelyik érdekelt kormány a Szovjetunió, az Egyesült Királyság és az Amerikai Egyesült Államok Budapesten működő diplomáciai képviseleteinek vezetői elé terjesztheti, akik a felmerült nehézségeket illetőleg megállapodásra fognak jutni.

ui: crimes against HUMANITY --> emberség, emberiesség

Secnir 2011.05.06. 11:39:52

@Gellért Ádám:
" Az Alaptörvény nem érvényteleníti az Alkotmányt, és az alapján hozott törvényeket, AB határozatokat: különben sem lépett még hatályba (csak 2012. jan. 1-től)"
???WTF???

amúgy nyilván nem érted, amit írtam:
Sem a régi Alkotmány, sem az új Kotmány (Alaptörvény, Firkálmány, Ötletmény) NEM írja le azt, hogy mi az az emberiesség elleni bűncselekmény! NEM ismeri a fogalmat! Hiába hivatkozol rá, NINCS BENNE!
"Az Alapokmányban meghatározott emberiesség elleni bűncselekményről, illetve azok
elévülhetetlenségéről eddig egyetlen magyar jogszabály sem rendelkezett"
EZT TE ÍRTAD AZ INDOKLÁSBAN!
Írd már ide légyszíves az Alkotmány megfelelő fejezet/paragrafust, amiben ez benne van, légyszíves! köszi.

minimalista 2011.05.06. 11:41:20

@tommybravo:
Jó, akkor ha eddigi beszélgetésünk mozaikjait összerakod, különös tekintettel a hozzászólásaimra, remélem feltűnik majd, hogy egyetlen szóval sem említettem, hogy csak a jelent büntetném, a múltat pedig veszni hagynám és az is tisztázódhat, hogy mi a bajom az egész üggyel...

tommybravo 2011.05.06. 11:41:23

@Gonosz Repülőmókus: A sárgacsillagos, röhögcsélső felhajtást én sem értem, szerintem elég ízléstelen. Képíró meg végigüli az eljárást, aztán kiderül, ami kiderülhet.

citizen queen 2011.05.06. 11:42:18

@tommybravo: Ez eddig rendben van, de fordítsuk meg a dolgot: a veszteségeket se állítsuk tornasorba! Ne legyen az egyik fájdalom mindennél nagyobbnak, és tragikusabbnak titulálva, mint a többi. Ne legyen a magyarok fájdalma a trianoni békediktátum miatt bagatellizálva, "magyarkodásnak" címkézve, "túl kell lépni a múlton" típusú megjegyzésekkel kísérve. Míg ugye a holokauszt-biznisz él és virul, ott nincs szó felejtésről, megbocsátásról, múlt lezárásáról, csak a mindenáron való bosszúról, ahogy ebben a perben is láthatjuk.

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 11:42:39

@Csigorin: Szerencse, hogy létezik a nemzetközi jog. Ugyanis az, világossá teszi, hogy a politikai célból, a jogot csak eszközként a politikai leszámoláshoz (Kádár szavaival élve: megsemmisítéshez) felhasználó elítélések egyéni büntetőjogi felelősséget vonnak maguk után.

De hadd idézzek a negyedik semmisségi törvény indokolásából (2000. évi CXXX. trörvény)

"Az 1956. évi forradalmat és szabadságharcot követő megtorlás politikai szándéka megtervezett szempontok alapján használta fel az ítélkezést. Ezt világosan kifejezi a forradalom leverését követően alkotott különleges eljárási szabályok sora. Ezek közé tartozik:

A hivatkozott jogszabályok preambulumaiban az akkori jogalkotó folyamatosan számot adott a politikai leszámolási igény meglétéről és alakulásáról, ami világosan mutatja e jogi normák keletkezésének célját.

A különleges eljárási szabályok olyan környezetet alkottak, amelyben nem voltak adottak a
pártatlan, illetve elfogulatlan jogalkalmazás feltételei. A különleges eljárási szabályok alkalmazása esetén eleve reménytelen volt annak helyzete, akinek cselekményét a forradalommal összefüggésbe hozva bírálták el. Ebben a jogi környezetben az elítélés szükségképpen elfogult volt."

kej 2011.05.06. 11:43:41

@kej: ma reggel egyébként a ma reggelben (újbeszélül: pártkeltében) zétényi zsolt szerepelt, aki képíró ügyvédje. meglehetősen érdekes dolgokat feszegetett. tán érdemes lenne a vitába beszállóknak meghallgatni/elolvasni az mtv honlapján. (már ha fent van.) nem hiszem, hogy nála a bölcsek köve, de elég meglepő összefüggésbe helyezte a pert.

minimalista 2011.05.06. 11:43:46

@tommybravo:
Még annyi, hogy ezzel teljes mértékben egyetértek, épp hogy innen erednek a kételyeim:
"De most megint eljutunk oda, hogy válogatunk a bűnök között, hogy melyiket büntessük. Szerintem büntessük mindet!"

tommybravo 2011.05.06. 11:46:34

@citizen queen: Akkor - mint a búcsúban - fordítsuk meg megint. A trianoni sajnálatos események után lassan 100 évvel még mindig fájdalom és követelések tárgya, másrészt viszont felzúdulás vanamikor mások egy 70 évvel ezelőtti történet miatt akarnak jóvátételt venni. A kettős mérce mindkét oldalról működik.

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 11:47:21

@Secnir: Létezik egy, a magyar parlament által ratifikált, kihirdetett nemzetközi egyezmény (1971. évi 1. tvrrel kihirdetett 1968-as egyezmény), ami alapján ezt inkorporálni KELL a magyar jogba. Az alaptörvény egyébként megtartotta a nemzetközi jog magyar jogba történő transzformálásának és érvényességének korábbi alkotmányos (7. §) tételeit.

Az eljárás szempontjából NEM az számít, hogy mi van, vagy volt a magyar jogban, mert ennek semmiylen jelentősége nincsen. Hanem az, hogy az elkövetés pillanatában létezett-e a bcs a nemzetközi jogban. Ez az AB álláspontja, ezt követte minden magyar bíróság (köztük az LB is) az összes sortűzperben.

Kivlov 2011.05.06. 11:51:05

ez csak egy tipikus ZS koncepció: aki kvázi jobboldaliként (Képíró bácsi) követett el valamit (már ha egyáltalán elkövetett!), azt kasztnizzuk be, büntessük meg. Aki meg balosként (biszku, szigorúan kisbetűvel mint Nemecseket!) az csak hagy nyilatkozgasson a TV-ben. a sárgacsillagos, viccelődő fiatalok meg gyönyörűek, érdemelnének pár cipőt a dunaparton az elődeik mellé...

esef 2011.05.06. 11:51:24

De ugye ha Sanyi bácsi zsidó lenne és németeket/magyarokat ölt volna ugyanígy a brigádja, akkor az rendben lenne?
Erről ennyit...

karlinnyó 2011.05.06. 11:51:46

Hámoriné Hirsch Ráhel 1000 forintért megvette a sárga textilt, Kovács Jánosné 300 forintos órabérért megvarrta belőle a 100 db csillagot, Hámori Dávid (a.n. Weisz Rebeka) darabonként 500 forintért eladta a Lauder Gimnázium 4.c osztályának.
Csak azt nem tudom ki engedte meg nekik hogy levegyék.

jágör68 2011.05.06. 11:52:20

Panem et Circenses!
Sine panem....

karlinnyó 2011.05.06. 11:52:43

csak nehogy valaki virgácsot rakjon egyszer a dunaparti cipőkbe, hahaha.

tommybravo 2011.05.06. 11:53:44

@Kivlov: Miért gondolod, hogy Képíró Sándor jobboldali? Mitől lett bácsi? A baloldali biszku elítéléséről meg talán a szélsőbaloldali, nemkétharmados kormánnyal kellene egyeztetned, drága, zsidózó barátunk.

dögölj meg 2011.05.06. 11:54:08

@emzperx: Iskolai kiránduláson voltak a Budakeszi útról,hazánk egyetlen szegregált iskolájából .

Secnir 2011.05.06. 11:54:14

1. megint nem a kérdésemre válaszoltál.
2. "Az eljárás szempontjából NEM az számít, hogy mi van, vagy volt a magyar jogban, mert ennek semmiylen jelentősége nincsen"
ennek azért fuss neki mégegyszer.

satho 2011.05.06. 11:55:10

Ne vazze! Odab@szott mint Lopakodó a budaörsi tacsinak :)

Kivlov 2011.05.06. 11:58:05

@tommybravo:
teljesen mind1, az vagy nem. a kommer, népnyúzó férgeknek is rég lógnia kellene...

Csigorin 2011.05.06. 12:02:07

@Gellért Ádám: ezek megintcsak altalanos szovegek hogy hat, akkoriban nem ugy volt mint ma, trallala trallala. Egy torvenyindoklasba belefer. Erre mondtam hogy amnesztiazni lehet, meg felmenteni utolag lehet. Birosagi iteletet ez alapjan viszont konkret szemely ellen igen nehez.
De ez kb olyan mint az, amikor most kimondjak hogy a Rendorseg mint olyan hibazott 2006ban, csak eppen KONKRET rendoroket nem nagyon lehet ezert felelossegre vonni. Pedig most meg a tanuk 99%a sem halalozott el, es minden kulcsszereplo el.
Persze lehetne eppen ilyenekre is utolag torvenyt hozni, amiben benne van hogy bunt kovet el az, aki a jogot eszkozkent hasznalva a politikai ellenfelekkel torteno leszamolasra, illetve aki odahat hogy az itelet kedvezo legyen esatobbi esatobbi, es aki a Biszku Bela, na azt el lehet itelni.
De minden mas esetben eleg erosen kell bizonyitani hogy o konkretan mit kovetett el. Meg tenyleg meg kell nezni hogy a halalraiteltek kozul ki az akit jogosan iteltek el, mert mondjuk embertolt, lincselesben vett reszt, kinzasokban stb, meg ki az aki pusztan tul hangos volt politikailag. Ezt utolag kivalogatni mar szinte lehetetlen. Mert azt sem lehet mondani hogy na most forradalom van, akkor en jogosan nyuzok meg valakit elevenen mert a tomegbol valaki elkurjantja magat hogy en ugy emlekszem ez is avos volt. Meg akkor se ha esetleg tenyleg az volt.

Ezt max ugy lehet ahogy Nurnbergben: az egesz naci allamgepezetet an bloc terrorgepezetnek es jogtalannak nyilvanitani, es ezalapjan jarni el a funkcionariusaival szemben.
Nalunk ez nem tortent meg, es mar nem is tortenhet meg, de nem is lenne sok ertelme. Magatehetetlen idos emberek meghurcolasat egyebkent se lehet jol eladni politikailag se az egyik, se a masik oldalon. Csak az egyik oldalon penzelik, ott a Wiesenthal, stb, a masik oldalon meg egy ket onkentes foglalkozik csak vele, mint Te is.
Gondolj bele, ha neked lenne egy tamogato allamod, alapitvanyod, hogy szervezz egy olyan kozpontot mint a Wiesenthal, csak eppen a szelsobaloldal altal elkovetett dolgokra, Neked is egyszerubb lenne ...

dögölj meg 2011.05.06. 12:02:14

Érettségi kérdés a kis csillagosoknak: Kik lőttek először a Dunába embereket ?
A válasz: A "Lenin fiúk" 1919.-ben. Nézzék meg Szentendrén a Duna parti emlékkeresztet,vagy a
Lánc-híd oldalában a két Hollán emléktáblájának a maradványát. Bár ezt valószínűleg látták,amikor leverték.

karlinnyó 2011.05.06. 12:04:03

A nyikhaj zsidók egyébként elkövették a közösség elleni izgatás bűntettét:

Btk. 269. § Aki nagy nyilvánosság előtt a) a magyar nemzet, b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Elkövetési magatartás
Az uszító a szenvedélyeket olyan nagy mértékben feltüzeli, amely gyűlölet kiváltására és a rend-béke megzavarásához vezet.

Ez a sárgacsillagos cirkusz kiváltotta bennem és sok százezer honfitársamból a zsidók iránti gyűlöletet.

citizen queen 2011.05.06. 12:07:23

@tommybravo: Miféle követelésekről beszélsz a trianoni békediktátum kapcsán? Azt hiszem területi követelése nincs, és nem is volt a magyar államnak soha. Az, hogy az elszakított részeken élő magyarság jogaiért kiállnak - már amelyik kormány, mert a baloldaliak nem igazán törték magukat a kinti magyarokért sohasem - egy dolog. Szerintem szép, felelősségteljes, és tisztességes dolog, ami minden magyar kormány kötelessége lett volna.

És más dolog a bosszú, és a harmadik-negyedik generációk pofátlan anyagi követelőzése. (Még egyszer: MÁV-per.) Fordítgathatjuk itt a témát napestig, én azt kérdezném, hogy meddig lehet még kártérítést követelni a holokausztra hivatkozva? Közel hetven évvel a II. világháború után.

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 12:07:32

@Csigorin: Kemény munka és sok kutatás - az állam tegyen meg mindent, ez a feladata. Én azt szeertném elérni, hogy egy eljárásjogi akadály elháruljon. Utána jöjjön az ügyészség: nyomozzon, indokoljon stb. S ne hidd, hogy ez az egyetlen ilyen régmúlt végre nem hajtott kötelesség...

tlvajferi 2011.05.06. 12:10:51

alegnagyobb nemzetközi terrorista meggyilkolását minden média lehozta, napok óta tart az örömmámor
kiicst hamis az egész
a jelenlegi legnegyobb nemzetközi terrorista ugyanis obama hőn szeretett amcsi elnök, aki porig bombázza ha kell a neki nem tetsző álalmokat, ellenfeleivel (lásd oszama) pedig bármikor könyörtelenül, suttpyomban végez, ahelyett, hogy bíróság elé állítaná őket
esetleg legyilkolja és/vagy megkínozza őket a kubai guantanamon, akárcsak elődjei

szóval nagyon nagyon hamis a kép, nemcsak képíró-biszku esetében, hanem a nyaugat eu-s líbiai bombázások, vagy a szovjetunió beráti segítsége ügyében is, amelynek köszönhetően barátilag megerőszakolták fél európa nőlakosságát
és nyugodtan lehetne őket pedofiliával is vádolni, mert a gyerekeket is....

valahogy nem emlákszem, hogy a nemrég lezejlott és még most is folyatott afrikai "világháború" ügyében az ensz, vagy az usa, vagy kína, vagy bárki megpróbálta volna az ottai tömeggyilkosokat bíróság elé állítani
miért?
mert az afrikaiakat ("niggereket") ők nem is tekintik embernek
még akkor sem, ha egy közülük, tömeggyilkosként a világ legnagyobb hatalmát elnökli...
érdekes

Nurrddin 2011.05.06. 12:11:43

ugyan... gondolta is valaha valamelyikőtök, hogy a tsz elnök, vörös katona unoka, munkásőr parancsnok fia, mszmp. kb. dolgozó, népfront vezető, 3/3, 3/2-es, a kommunizmus idején oxfordban tanuló fideszes fiúk, 10 évente színeváltozó kormánya, majd tesz valamit a kommunista bűnök igazságtételéért?
ugyan ugyan, naivak vagytok, de nagyon (mármint akik ezt hitték...)
majd pont aput meg a haverjait vonják felelőségre

illetve van valakinek kétsége afelől hogy már hónapok óta kész az ítélet? merthogy bűnös Képíró, az már biztos
ugyanis ezt a simon vízentál központ mondja és punk-tum...
a független magyar bíróság meg majd azt csinálja, amit kell
a zsidó nagykövet már követeli a büntetést (duna tv tegnap)
teljességgel esélytelen, pláne a mostani hangulatban, felmentő ítélet, (pl bizonyítékok hiányában, ami simán áll is) így meglesz a további bizonyíték a magyarországi hiperáczizmusra
a többi meg nem számít...

nesztek fideszbirkák, legeljetek

dögölj meg 2011.05.06. 12:13:03

Kedves nácivadász igazság-bajnokok ! Bin Láden kergetése és a rendcsinálás ürügyén az USA
több tízezer ártatlan civilt mészárolt le,köztük több esküvői násznépet,vöröskeresztes raktárat.
Elévülési időre nem hivatkozhatnak,mégse állnak a bíróság előtt. Ja,hogy ők csak a plebszet
ritkították ?!

Démonmac1 2011.05.06. 12:14:18

Azon azért elgondolkodtam, hogyha ártatlan, akkor miért ment Argentínába?

Tower13 2011.05.06. 12:15:00

@Sz.M.: Nos kedves Sz.M.

A horogkereszt az egy katonai rezsim, annak a gyilkosságainak a jelképe lett. (igaz tök más volt az eredeti, de azt hiába kérjük számon..)
A sárga csillag a ruhán pedig a fent említett (bár a volt szovjetúnióban is használt) megbélyegző eszköz volt, melyet kötelező volt felvarrani a ruhára minden zsidó, zsidószármazéknak.
A kettő között van némi különbség. Az mondjuk más kérdés, hogy a sárgacsillagos taknyos kölykök megjelenése igen provokatív, igen kevéssé helyeselhető dolog.
Biszku... meg a többi. Minden adatot nyilvánosságra, és a bíróságra.
De amíg a fideszben is sok a volt MSZMP, KISZ-tag addig ne várj csodákat. Sajnos teljes megtisztulás kéne. De nincs.

Démonmac1 2011.05.06. 12:15:00

Az oszama férget ne keverjétek már ide, kösz.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 12:16:32

a Képíró Sándort már a háború alatt(!) elővették többedmagával mint mellékszereplőt(!) (csak úgy kérdem, hányszor és mely országokban fordult elő, hogy bárkit törvény elé idéztek ilyen ügyben a háború közepette, vagy akár utána? fix, hogy nix..). 3-4000 "civil"-t köztük ártatlanokat is nyilván, de sok "partizán"-t (értsd este még lesből hátbalőtte az emberhiány miatt egyedül járőröző csendőrt, vagy elvágta a torkát egy magyarnak, másnap meg ő volt a szegény napszámos, földműves..) ért a soha nem kegyes halál. bűnnek bűn. fizessen érte aki elkövette. nade már fizetett aki tette!

egyszerűen a rendfenntartásért felelős csendőröket is belekavarták a megtorlás ügyébe, merthogy leginkább ők szenvedték el a veszteségeket a délvidéki emberek mellett. ám valójában a katonaság (aminek megvolt az embere és fegyvere - tehát a csendőrségnél használatos forgópisztolyon vagy kardon felül erőteljesebb fegyverzet, az alacsony csendőri létszámnál azért több ember állt a rendelkezésére) és azon belül is négy "illető" (ők halálbüntetést is kaptak - na ők például nem véletlenül el is szöktek a németekhez náculni..) volt az igazi felelős a történtekért, a csendőröket, köztük Képírót is végül felmentették, rangját visszakapta, sőt úgy tudom feljebb is lépett. innentől kezdve ez az egész ügy res iudicata, ítélt dolog. most manővereztek egy sort, hogy a náci(!) bűnösöket wiesenthalozhassák így az elfekvő előtt..

úgy náci ez az ember, amennyire jóérzésű értelmes fiatalok tették tiszteletüket a bíróságon..

a háború utáni időszakban elkövetett bűnöket nem kéne legalább legálisan megtorolni? mert a mi oldalunkon nem sunyi gyilkosok és bújtatóik (nagyobb része a 4000-nek) közé keveredett ártatlanok haltak meg, dunábalövés által a háború közben, letörendő a forrongó helyzetet, hanem 40 000 ártatlan magyar vertek agyon, kínoztak halálra (a bátor szerbek, katonai felhatalmazással és segédlettel) a háborút követően! kitaposták a gyereket a várandós anyákból!!

a zsidók nagy többsége háborús területen meg nem civilként halt meg. a holokauszt áldozataiba beleszámolják a vörös hadseregben szolgáltakat is! délvidéken (vagy akár vidéken bárhol) a háború alatt, amelyik zsidó nem vonult gettóba, vagy nem fútta el a háború előszele máshová (na mondjuk hová.. a nagy demokratikus manapság nácizó országokból menekültek egykor hozzánk, de azok vissza nem fogadták őket..), az bizony jó eséllyel kollaboráns volt vagy egyenesen "vörös" oldalon játszott.

ártatlanért kár akármelyik nemzet tagja, de okádék partizánokért, olyanokért akik ezeket támogatták nem! "délvidék" meg nem szerbia része volt. (direkt betelepítették a későbbi partizán "urakat", a háború kezdetéig az "őshonos" szerbek is rühellték a képüket. meg ugye most is szerető nép a szerb..)

lehet nácizni és jól jön ez majd a csikagóji perben is. mer' itten nácikok bújkálnak mindenütt a kárpótlásként(!)* kapott földek határában. (b+ nem tudok egyetlen egy zsidót sem felidézni aki magyarországon a földeken kétkezi munkát végzett volna! olyat, hogy hitelügylet révén, befektetésként, áron alul hozzájutott, na olyat temérdeket, de, hogy piacon olyannal nem találkozni, hogy "itt a szép, olcsó, paprika - a kohn termesztette" az biztos..)

Csigorin 2011.05.06. 12:16:48

@Gellért Ádám: Sok remenyt nem fuzok hozza, szerintem tologatni fogjak az aktakat amig bekesen el nem patkol az oreg magatol. Aztan a halala masnapjan majd kimondjak posztumusz hogy bunos volt :)
Meg lehettek valamivel fogva ott a rozsadombi paktum idejen rendesen...meg aztan, mindegyiknek van valami vaj a fejen.
Ha akartak volna, mar megtettek volna: vegkielegitesugyben lehetett visszamenoleg torvenykezni, nem tartana tobbe megalkotni valami testreszabott torvenyt amit rahuznak, es ugy nem lenne olyan bonyolult mint nemzetkozi jogi trukkozes alapjan.
A helsinki megallapodas mar nem volna rossz, de ahhoz meg 70 korul csatlakoztunk, szoval akkoriban meg nem volt hatalyos.
Azt a rozsadombi megallapodast betartotta a hatalom, hogy bekes lesz az atmenet. A masik oldal is be fogja tartani hogy nem lesz feherterror. Hogy mivel fogjak oket a mai napig is azt nem tudom, de ha Groszek azt a paktumot alairtak, akkor biztonsagban erezhettek a boruket, es gondolom nem alaptalanul.

Nzoltan 2011.05.06. 12:17:22

@tommybravo: Miért is? Akkor a törvénykönyvből vegyük ki a különös kegyetlenséggel, előre kitervelten, stb... szócikkeket?

karlinnyó 2011.05.06. 12:20:04

amúgy a bácsi helyében csak annyit mondanék: igen, megöltem pár zsidót, na és.

2011.05.06. 12:22:05

Ez a per szánalmas az összes szereplőjével együtt.....

Páneurópai Harci Kos 2011.05.06. 12:22:44

"na és" nem na és ha torténetesen a nagyanyád az akit megölnek.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 12:27:45

@dögölj meg: és erről mélyen hallgatnak ám.. a mi trianonunk (amire akárhogyan is próbálnak a kis-antant országai vidulva emlékezni, nekik sem jött be annyira mint várták, cserébe ők is le vannak rabolva rendesen) a kommunisták és a kapitalisták bűne. ez a kettő elvált és most a "gyengélkedő" kommunista (közösbe dobott) nevelőanyánk helyett az a részeges, dülöngélő kapitalista nevelőapánk nevel minket. de ver ez is, hogy rohadjon meg..

valójábannemberci 2011.05.06. 12:28:23

Mit is mondott a Wiesenthal Központról Norman Finkelstein? Hogy "szívtelen és erkölcstelen szélhámosok gyülekezete, akik bármit megtesznek a pénzért".

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 12:29:36

"Ha ilyen szimbolikus ügyekben nem tesz meg mindent az állam, akkor bízhat-e az állampolgár apró-cseprő ügyei korrekt elintézésében?""

Én már régen tudom, hogy nem bízatok... Részemről lavírozok az állami baromság farvizén, és igyekszem elkerülni, hogy beszippantson, mert az orbitális szopás.

Amúgy felettébb érdekes a dolog. És az is, hogy a Biszkut - ha már börtönbe zárni nem is érdemes, mert minek arra a pár évre? - miért eteti még mindig az állam? Egy vagyonelkobzás többet érne.
Bár igazából a legjobb eszköz mind a kettőnek - a Sanyinak is - a kaloda lenne egy forgalmas köztéren.

karlinnyó 2011.05.06. 12:31:19

@Páneurópai Harci Kos: nem kötelező ebben az országban élni, van a szegény mindenki által csak bántott zsidóknak saját országa, menjenek oda hepajkodni ne itt verjék bele mindenbe a kampós taknyos orrukat.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 12:31:33

@karlinnyó: Ha akkora fanatikus lenne, mint a Biszku, akkor azt is mondta volna...

ged 2011.05.06. 12:32:03

Mióta elbaszták és kiűzettek a Paradicsomból a zsidókkal csak a baj van.

Páneurópai Harci Kos 2011.05.06. 12:32:18

@berciXcore: Nyilván mást mondana, ha a 2. vhb ban etnikai tisztogatás áldozatává vált volna, valamelyik rokona. (ugy hogy előtte még ki is fosztották)

f.m.j. 2011.05.06. 12:32:25

én nem tudom, és nem értem, hogy mit jelent a múltat lezárni... hogy ezalatt mit értenek, és mit várnak tőlem/tőlünk...

amit kicsit gondolok, az az, hogy majd '70 évvel ezelötti események objektív elbírálása túl közel, és túl távol van ahhoz, hogy valóban úgy történjék ezek megítélése
Képíró Sándor 97 éves...
háború volt, háborús körülményekkel, ami felmentés és kárhozat is egyben...
sárgacsillagos pörformansz gusztustalan, és súlytalan, igen, már csak nevetni lehet rajta, azok a fiatalok nem is érzik a súlyát...

QM 2011.05.06. 12:33:05

@Gusshun: Pontosabban közpénzt! De a jogász maffia jól érzi magát , meg a vicces sárgacsillagosok. Ez uton üzenném nekik,:nem volt az olyan vicces!

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 12:33:20

@tlvajferi: "obama hőn szeretett amcsi elnök, aki porig bombázza ha kell a neki nem tetsző álalmokat, ellenfeleivel (lásd oszama) pedig bármikor könyörtelenül, suttpyomban végez,"
Irakot, Afganisztánt Bush támadta meg.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 12:34:39

@f.m.j.: A gyilkosság akkor is gyilkosság, ha 97 éves az elkövető, és régen volt. Annyi, hogy börtönbe vágni már nem érdemes, azt korábban kellett volna. Él még 2-3 évet a börtönben? Hatalmas büntetés...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 12:35:15

ja a biszku meg természetesen egy féreg. ha mást nem lehet vele tenni (bár illene és kéne vagy még inkább kellett volna eddigre) a biszku család "magánvagyonát" bedobnám a közösbe egy vagyonelkobzás címén. csak, hogy lássa milyen a kommunizmus.. nem hoznám vissza a halálbüntetést se a kedvéért, de minden egyes nap felpolíroztatnám a luxusbörtön márványfolyosólyát, hátha nyakát szegi a vén tróger az életfogytig tartó büntetése első hónapjában..

f.m.j. 2011.05.06. 12:37:04

van egy igazság, azért is igaz, mert nem ember találta ki: "...hadd temessék el a halottak a halottaikat..." -igen tudom, van folytatás is...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 12:37:23

@ColT: ellenben ha ártatlan, mintahogyan már annak nevezték, mert felmentették egyszer, akkor meghurcoltak egy 97 éves öregemebert!

demjanjukkal is mit műveltek..

valójábannemberci 2011.05.06. 12:39:03

@Páneurópai Harci Kos: A szülei Holokauszt-túlélők. Anyja a varsói gettót, a majdaneki koncentrációs tábort, és két további munkatábort élt túl, kiszabadulása után azzal kellett szembesülnie, hogy minden rokona odaveszett. Apja a varsói gettót és az auschwitzi koncentrációs tábort élte túl.
Szóval nem a partvonalról kiabál.

GépBalta 2011.05.06. 12:39:08

Ellenzem hogy 80-90-éves embereket ráncigálnak bíróság elé, és alázzanak meg. Szüleim, nagyszüleim mindkét rendszerben szenvedtek jogtalanságokat, de ezekért a teljes államapparátus 1-1 egyénét büntetni képmutatás volna. A sárga csillag viseletét én egyszerű provokációnak tartom, szerintem kizárt hogy pár gimnazista gyerek a fbookon magától szerveződve kitalálta volna ezt, és ingyen, bérmentve kiállt oda. (bár némi lógásért annó én is bármit megtettem volna :D)
Képíró esetén érdemes lenne a tisztelt bíróságnak elgondolkoznia hogy amennyiben ők, esetleg a S.W. társaság tagjai lettek volna a helyében vajon ellenkező döntésekkel sikerülhetett e volna megállítani az eseményeket, avagy csak azt érték volna el hogy a 30 kivégzett közé bérelnek maguknak plusz egy helyet, és minden ment volna ugyanúgy. Én az utóbbira tippelek, így szerintem a személyes felelőssége elenyésző, csupán pár háború után született taknyosnak (én is ilyen vagyok de nekem nem) nagy a pofája.
Biszku esetében egyértelmű a személyes felelősség, de az azért nyilvánvaló hogy a fegyverrel, éles lőszerrel, molotovkoktélokkal rohangászó néha embert ölő srácokat azért a mai BTK alapján is bő 10+ évre lehetne ítélni és becsúszna néhány tényleges életfogytiglan is, ő meg azért mégiscsak egy forradalmat megakadályozó hatalom belügyminisztere volt, és egy csöpp szovjet nyomás is volt (bár tény hogy ennyire azért nem nagy).
Röviden összegezve hagyják a képmutatást, hagyják őket békén, fél lábbal már úgyis a sírban vannak.

Páneurópai Harci Kos 2011.05.06. 12:39:36

@karlinnyó: "nem kötelező ebben az országban élni, van a szegény mindenki által csak bántott zsidóknak saját országa, menjenek oda hepajkodni ne itt verjék bele mindenbe a kampós taknyos orrukat. "

Mindenki Magyar aki annak érzi magát, ezt a jogot elvitatni nem lehet, az állampolgárok joggal várhatják el, hogy az állam megvédi az állampolgárait, ez nem történt meg. Sőt akinek védenie kellett volna, ládd csendőrok elősegítették egy csomó honfitársunk halálát.
Néhányan megúszták a felelősségrevonást.

f.m.j. 2011.05.06. 12:42:30

@ColT: igen, de gondolom a kettős mérce megint, ami mindenkit zavar... a '45 utáni rendszer emberei tényleg köztünk vannak, élnek vígan, őket senki nem ítéli el, sőt csodás, és felelős beosztásban dolgoznak értünk, és a hazájukért... és mint valami ezerkarúpolip behálóz mindent a lényük, szellemiségük, és gyermekeik (új generáció, hahaha) méltó örököseik

minimalista 2011.05.06. 12:42:47

@fogsunder:
Kétszeres értékelés tilalma: (ne bis in idem)érvényesül a jogalkotás során, vagyis amit egy tényállásban már értékelt egy jogalkotó, azt még egyszer nem lehet sem más megnevezés alatt, sem más meghatározással. A kétszeres eljárás tilalmaként jelenik meg, vagyis az elkövetőt ugyanazért a bűncselekményért nem lehet kétszer felelősségre vonni. Nyilván a kétszeres végrehajtás tilalmaként is érvényesül, hiszen végrehajtást sem lehet kétszer eszközölni. Főszabály szerint nemzetközi viszonylatban is érvényesül.

Ennyit a mostani per jogosságáról és a Simon vízen tál központ hatalmáról...

werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.05.06. 12:46:13

Azt a néhány vigyorgó gimnazista zsidó gyereket, jól arcon töröltem volna. Az apjuk faszát a kis taknyoknak.

2011.05.06. 12:46:43

"Úgy gondolom, hogy a szavakat tetteknek is követniük kell. Ha ilyen szimbolikus ügyekben nem tesz meg mindent az állam, akkor bízhat-e az állampolgár apró-cseprő ügyei korrekt elintézésében?"

Ekkora zöldséget!!???? Megáll az agyam, hogy valaki ilyen összefüggéseket képes kitalálni.
Magyarországon a XXI. században volt már
koncepciós per: Molnár Csaba
kirakatper: Kulcsár Attila
és most Képíróval megkoronázza magát ez a szánalmas "igazságszolgáltatás".
Hihetetlen elszomorító ez az egész....

karlinnyó 2011.05.06. 12:47:08

@Páneurópai Harci Kos: "mindenki magyar aki annak érzi magát"
ugyanez igaz a zsidókra is? mindenki zsidó aki annak érzi magát?
nincs itt semmi szükség erre a fajra, de még a világ többi országában sincs ahogy elnézem, menjenek csak a vörös tenger partjára és ne minket terheljenek a génjeikben hordozott örökös fensőbbrendűségi komplexusukkal és szánalmas frusztrációikkal.

egyenlítő 2011.05.06. 12:51:49

@Gaius Plinius Secundus:
"Es vajon kinek a "megrendelesere" voltak ott azok a sarga csillagos nyikhajok?"

Esetleg az Auschwitzban elgázosított, vagy Budapesten, Újvidéken Dunába lőtt nagyszüleik és egyéb rokonaik megrendelésére.

A 96 éves vénembert pedig azért kell bíróság elé állítanunk, hogy mindenki emlékezzen rá: a führer elv (a fasizmus és nácizmus egyik alaptétele, miszerint mindenért a Vezér felel) nem érvényes!

ketroot 2011.05.06. 12:52:07

@j311:

De a Biszkut azé' felkötnéd, nem? :D

finalNmbr 2011.05.06. 12:53:37

zsidó nem magyar. sosem volt az és ezután sem lesz az.. egy söpredék szánalmas belterjes nép.. és ezzel a tegnapi akcióval feltették az i-re a pontot nálam. Remélem az öregnek már van annyira rossz látása, hogy nem látta azt a sok majmot. A sok majom meg reménykedjen, hogy soha ne találkozzanak velem.. takarodjatok zsidók

egyenlítő 2011.05.06. 12:54:01

@karlinnyó: Tudod, kiket nevezett II. János Pál idősebb testvéreinknek?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.06. 12:55:55

Kommunista vezetőket azért nem állítanak hasonló miatt bíróság elé, mert akkor esetleg kitálalnának jobboldali politikusokról. Ezért a jobboldal azt csinálja gyakorlatilag 21 éve, hogy időnként szaftosat kommunistázik, ezzel szavazatokat szerezve, aztán mikor nyilvánosságra kellene hozni a viselt dolgokat, akkor elcsendesednek.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 12:56:36

@minimalista: pontosan. ezért is nem engedtek elsőre a hülye vízentáléknak, mert ebben a kérdésben, ti. bűnös felróható magatartást tanúsított-e Képíró az un. Hideg Napok alatt már született válasz, méghozzá az, hogy NEM. most viszont egy más, még nem ítélt aspektusát vették bele a vádba. (persze, hogy hülyeség, de a jog laza talaján még éppenhogy csak megáll ez a módi.. ehhez sajnos tényleg az kellett, hogy ennek a baromnak igen nagy befolyása van, és ugye ha "szájmon" mondja. méghogy az utolsó náci bűnös.. eszem-faszom megáll..)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.06. 12:57:20

Amúgy az demagógia, hogy 80-90 éves embereket ne állítsanak bíróság elé. A gyilkosság mióta évül el?

2011.05.06. 12:57:26

@egyenlítő:

"Esetleg az Auschwitzban elgázosított, vagy Budapesten, Újvidéken Dunába lőtt nagyszüleik és egyéb rokonaik megrendelésére."

Azok az emberek soha és senkin nem akarnak sárga csillagot látni.....

ketroot 2011.05.06. 12:57:46

@j311:

Megkövetlek, ezt a kommentedet nem olvastam!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.06. 12:59:01

@Steve_Jobs:
Te nem zsidó vagy? :-)
Legalábbis a nicked.

finalNmbr 2011.05.06. 13:01:09

@Zabalint: Nem tagadom, van a családban zsidó vonal :D De amúgy nem, nem vagyok zsidó :)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.06. 13:02:22

@Steve_Jobs:
Családban zsidó vonal? Ja, akkor azért gyűlölöd ennyire őket, így szokott ez lenni. Nekem nincsen, és ezért nem is foglalkozok velük.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 13:03:02

@MikeBoy: ne feledkezzünk meg mórról, a baumag ügyről, a postabank ügyről, a tocsik perről (merthogy az is bőven átlógott a XXI. századba), a tánczos gábor ügyéről, vagy akár arról az ügyről, ahol az agylágyulásban szenvedő rosszindulató bírónő az addigra már ex- feleségét és akkori barátnőjét hiv-vel megfertőző "urat" nemhogy felmentette, de még erkölcsi értékítéletetben is részesítette a nőt..

szerencsére(?) van milliónyi másik ügy, ahol próbálnak és tudnak is a bírók normálisan eljárni. nyilván nem ezekkel van tele a sajtó sem. ezek a "vezető" ügyek viszont.. hát.. tragédia..

karlinnyó 2011.05.06. 13:03:41

@egyenlítő: nem de nem is érdekel, nekem nem testvérem egy zsidó sem, mint ahogy II. János Pál sem volt a nagyapám.
undorító beszari élősködő nép, mindent elmond róluk ez a sárgacsillagos akció.
biztos jól kitárgyalták este valamelyik romkocsmának becézett hulladéktároló udvaron egy kóser szilva meg két joint között amit a rájuk sózott zellerből tekertek.

finalNmbr 2011.05.06. 13:03:49

@Zabalint: Elöbb gyűlöltem őket minthogy felvilágosítottak volna erről ;-)

f.m.j. 2011.05.06. 13:06:08

Lehet-e úgy élni, hogy az ember, vagy egy egész népcsoport képtelen, és hajlandóság sincs benne a megbocsátásra? A bosszú vezérli, és a kritikában azt látja, hogy egész létezésüket kérdőjelezik meg?...
És ez a nép, vagy ember bárki, és mindenki lehet, a kérdés egyetemes, ilyenek vagyunk, kész, nincs mit csinálni...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 13:07:38

@Zabalint: meg fogsz lepődni. a gyilkosság elévül. az elévülést persze megszakíthatja pár dolog, de nem lehet a végsőkig húzni. háború idején elkövetett életellenes cselekmények viszont nem évülnek el. ebben az ügyben tehát az elévülés nem, hogy már ítélt dolog már annál inkább kellene látszódjon.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 13:11:03

@Steve_Jobs: zsidó vonal.. az milyen? esetleg a dávid-sávos zászlóból a fehér, mert az makk-u-látlan?

petimegmondja 2011.05.06. 13:13:04

@Gellért Ádám:

"Ezzel szemben az angolul crimes against humanity-nek nevezett bűncselekmény egy létező nemzetközi bűntett, amit a jogász szakma emberiesség elleni bűncselekménynek fordít."

Teljesen helytelenül.

Az "emberiesség", egy bikkfang. Egy főnévből képzett jelzőből - képzett jelzőből - képzett főnév, esetleg tovább lehet fokozni és "emberiességi" jelzővé lehet képezni. Mindezt csak azért, hogy leírjunk egy "emberi", tehát csak az emberre jellemző tulajdonságot, a könyörületességet. Persze, mennyivel jobban hangzik, ha a segítséget az "ember" vö. "human" szóval adjuk, mint az egyház által elcsépelt "könyörület"-el v. "könyörületesség"-gel vö. "mecifullness"-el. Ráadásul a "humanitarian" profán, így a benne részesülőnek sem annyira kínos, főleg ha a "humanity"-től, kvázi az egész megfoghatatlan "emberiség"-től kapja, amit ugyebár az ENSZ képvisel.

Pl. "emberiességi megfontolásokból" = "humanitarian considerations".

Bűnt ugyan akkor a könyörület ellen nem lehet elkövetni, legfeljebb azt tehetjük bűnné, ha valaki nem gyakorolja, amikor ő áll a fegyver ravasszal ellátott végén.

Bűnt az "emberiség" = "humanity", "mankind" ellen lehet elkövetni. Erről akkor beszélhetünk, amikor valaki nem egy szimpla gyilkosságot követ el egy, vagy néhány áldozat ellen, hanem személyek egy komplett csoportja elleni atrocitásokban működik közre, vagy bújt fel ilyesmire. Ebben az esetben az "embereiség" alias "humanity" kettős értelemmel bír. Egyfelől az ilyen bűn az egész emberiség elleni cselekedet, másfelől tettük "állatias" mivolta bűn az elfogadott "emberi" normák ellen.

Szerintem, az alulművelt, '50-es évek kontraszelekciójából született kommunista jogászelit alkotta bikkfa nyelvezet nosztalgikus szokásjogként beállítása nem hatalmazza fel a jogászokat, hogy pongyola szóhasználatukkal tovább rombolják a kereskedelmi tévék által már így is tönkretett
köznyelvet.

werqwerqwerqwerqwerqwer (törölt) 2011.05.06. 13:14:38

Rohadt zsidók, amikor a MÁV-ot akarták beperelni, már akkor hánytam a mocskosságuktól. De ezzel a sárga-csillagos akcióval végleg kihúzták a gyufát. Meddig akarnak még a holokausztra hivatkozni.
Az a baj, hogy nem bírnak magukkal. Ha meghúznák magukat a kutya se foglalkozna velük. De így olyanok, mint a cigók. Sosem fognak asszimilálódni. Ők mindig zsidónak fogják magukat gondolni és csak másodsorban magyarnak. A társadalom addig fogja kivetni magából őket, amíg folytatják ezt a provokatív hadjáratot. Ezek még 1000év múlva is holokausztra fognak hivatkozni.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.06. 13:16:56

@Steve_Jobs:
Hmm, érdekes. De ha faji alapon utálod a zsidókat, akkor magadat is utálnod kell egy kicsit, hiszen te is részben az vagy. Gondolom hatalmas megdöbbenés volt, mikor kiderült...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 13:19:43

@f.m.j.: én ezt az állandó rettegést nem értettem, aminek következtében be nem következett eseményeket toroltak meg kegyetlenül és "előre", aztán rettegve a következményektől, még inkább toroltak. ördögi kör! de most, hogy ezeket a tényleg debil zsidó fiatalokat láttam, ahogy kedélyesen vihorásznak dávid-csillaggal bohóckodva, rájöttem ezek már nem rettegnek. pedig az alaptalan rettegés is megérthető lenne legalább egy kissé, ám a félhülye vigyorgás mögé bújtatott felszabadult szado-mazohizmus már nem.

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 13:19:57

@petimegmondja: Crimes against humanity, crimes against the peace and security of mankind és emberiség elleni bűncselekmények a Btk. Xi. fejezetében.

Az emberiség elleni bűncselekmény gyüjtőfogalom a magyar jogalkotásban elsőként az 1961. évi V. törvény (Btk.) béke és emberiség elleni bűncselekmények elnevezésű X. fejezet címében jelent meg. Eredete a nürnbergi pereket követő időszakra datálható: az ENSZ közgyűlése 1947-ben felkérte a Nemzetközi Jogi Bizottságot, hogy dolgozza ki az emberiség békéje és biztonsága elleni bűncselekmények kódexét (Draft Code of Offences against the Peace
and Security of Mankind). A Nemzetközi Jogi Bizottság az első tervezetet 1954-ben fogadta el. A fogalom a tervezet címe alapján vált a hatályos Btk. XI. fejezetében található bűncselekmények összefoglaló elnevezésévé.

1945-ben a nürnbergi katonai törvényszék bevezette a crimes against humanity bcs-t. Ezt az 1947-es párizsi békeszerződésben emberiessség elleni bcs-nek fordították. DE: Jelenleg a magyar jogrendszerben 7 féle elnevezése létezik (fkizáólag ratifikált nemzetközi szerződések formájában) ugyan arra az angol fogalomra: őrületes a kavarodás.

Ehhez még tedd hozzá, hogy a Btk. egyik fejezetét is ígyhasonlóan hívják, de maga a bcs nincs benne a Btk.ban. A törvényjavaslat ebben a dzsungelben (is) szeretne rendet vágni.

f.m.j. 2011.05.06. 13:20:35

@fésféFÁGÉ+ÁÉGL3űp4ti9]łĐ]ł¤Đ[łĐ]&#]ł{Фđ]đ¤ß[]$ŁÄ]: hát, ez a hozzászólás se visz közelebb a megértéshez, hogy kigondoljuk, ha ők így, mi hogy, hogy ők ne ígyebb (asszem a Konrád Gy. megmondta, hogy ők jobban utálnak minket, mint mi őket... és igen, annak a fickónak az a beszólása se vitt közelebb senkit, hogy ez ne így legyen, de valakinek abba kéne hagyni, mert valahogy mégis itt lakunk mindannyian... :):)))

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.06. 13:20:42

@fésféFÁGÉ+ÁÉGL3űp4ti9]łĐ]ł¤Đ[łĐ]&#]ł{Фđ]đ¤ß[]$ŁÄ]:

Nagyon érdekes ez az "A Zsidók" dolog. Ugyanazok a zsidók akarták perelni a MÁV-ot, akik most a sárga csillagot vették fel? Albert Einstein vagy Newton is ugyanazok a zsidók közül került ki?

Ez a szöveg kb. olyan, mint ha azt írná valaki, hogy rohadt magyarok, múltkor nem adták meg az elsőbbséget, rohadt magyarok, gyalogosként folyton elém ugranak, rohadt magyarok az egyik a szomszédban bőgette a rádiót, rohadt magyarok, az egyik korrupt módon x milliárdot elsikkasztott. Ezt simán mondhatná egy itthon élő nem magyar ilyen alapon. De lehet az is, hogy tudja, hogy nincsen olyan, hogy "A magyarok", mert a kellemetlenségeket 1-1 ember okozta.

báró Leopold 2011.05.06. 13:21:11

Én ott voltam a tegnapi tárgyaláson, joghallgatóként érdekelt a per, amilyen 40 éve nem volt és jó ideig nem is lesz. Amikor beültünk a karzatra még csak újságírók voltak körülöttünk, de pár perc után elénk ültek le a kedves sárgacsillagos emberkék, akiket persze egyből elkezdtek fotózni nagy örömünkre, abban reménykedve h a kuruc.infon nem fogunk megjelenni, mint zsidók akik örömködni jöttek. Mögénk ültek le a "másik oldal" képviselői, úgyhogy már tudom milyen érzés demarkációs vonalnak lenni, illetve már abban is reménykedhettünk ekkor, hogy a csillag hiánya miatt az indexen meg gárdistákként (stb.) fogunk megjelenni.

Képíró Sándort először tévedésből a karzatra hozták, ami elég nagy megerőltetés volt a 96 éves bácsi számára, a zsidók szó szerint pofán röhögték, borzalmasan gusztustalan jelenet volt. A fotósok meg persze boldogan fényképeztek, az egyik nagyon szimpatikus emberke a "húzzál már onnan a picsába, fotózni akarjuk az öreget" kérést intézte egy Képírónál alig fiatalabbnak tűnő öregúrhoz, aki üdvözölte a vádlottat. Persze nem hallotta meg és az előző faszkalap tovább inzultálta, pár nálam lényegesen szélsőségesebb emberke már indult volna h elkussoltassa (én is szívesen megtettem volna vagy akárki aki kicsit is jóízlésű, a sémiták meg persze nagyon élvezték a dolgot), de végül visszaültek társaik kérésére, nem akartak balhét.

Végül levitték Képírót a számára kihelyezett mikrofonhoz, a fotósok 10 centiről vakuztak az arcába folyamatosan (innen üzenem Zétényinek, hogy baszd meg azért segíthettél volna a védencednek, nem csak azzal hogy megtiltod a fotók felhasználását), meg persze kérdezgették, az öregember persze alig hallotta mit mondanak neki, azért válaszolgatott, mondjuk nem hallottam semmit, ui. elég messze ült. Szeretném újra hangsúlyozni, hogy a vörös tengeri gyalogosok mennyire szimpatikusan viselkedtek, szó szerint ujjal mutogatva és röhögcsélve, a leundorítóbb közülük a Wiesenthalos Zuroff (vagy hogyishívják), aki a kamerákba folyamatosan a győzelem jelét mutogatta, mintha ő lenne kibaszott Churchill.

A tanácselnök nagyon korrekt bíró, szerencsés hogy hozzá került az ügy, a kezdő rendelkezéseivel máris sokunknak a szívébe belopta magát, amikor megtiltotta először a sárga csillag viselését a bíróság épületében (egyébként megtiltotta a Képíró melletti feliratokat is), majd nem sokkal később olyan következett, amit még tárgyaláson nem hallottam, bár nem kevésen voltam: megtiltotta a nevetgélést, mosolygást, röhögést a tárgyalóteremben, miután a bibsik tovább folytatták amit eddig (Zuroff pl az ügyvéd mögött ülve, folyamatosan ingert éreztem arra, hogy lekeverjek neki egyet és ezt minden antiszemita felhang nélkül mondom).

A tárgyalás maga eléggé szenvedés volt (főleg persze szegény öregúrnak), az első óra azzal telt el, hogy a bíró megvizsgálta, hogy Képíró Sándor egyáltalán alkalmas -e arra, hogy részt vegyen. Nagyon-nagyon rossz a hallása és fogalmazni is nagyon nehezen tud, bár látszik, hogy sok dologra emlékszik, de nehezen sikerül összeszednie a gondolatait (persze ez nem meglepő) és nagyon érdekes, hogy a régebbi dolgokra mennyire jól emlékszik (háború előtti évek, csendőrré válása, háborús események, menekülése), de a későbbi eseményekre már csak kb. (pl felesége halálát még évre sem tudta megmondani, azt h mikor nevezték ki főhadnaggyá meg napra pontosan).

Mindenkinek (különösen joghallgatóknak) erősen javaslom, hogy üljenek be egy tárgyalásra egyébként, van benne valami különleges amikor egy 2011-es tárgyaláson olyan emberek nevei hangzanak el, mint mondjuk Szombathelyi Ferenc, meg amikor a vádlott 1914-et jelöli meg születési dátumaként. Egyébként sosem voltam antiszemita, de a tegnapi nap után kicsit azzá váltam, aki 70 év után is ilyen bosszúvágyat tud érezni (főleg olyan dolgok miatt, amik az ő népét nem is érintették éppenséggel) azzal komoly bajok vannak.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.06. 13:21:53

Amúgy ki nem szarja le azt a pár idiótát a zsidó csillaggal? Ártanak valakinek vele?

Max. 2011.05.06. 13:23:43

@Zabalint: Igen, indokolatlanul emelik az átlagember amúgy is magas vérnyomását.

jozicsenko 2011.05.06. 13:24:59

@karlinnyó: tettek: pár éve volt egy liberális/szélső jobb adok-kapok: a turul szájába csontot tettek művészlelkek, mert olyan fasza dolog a "nácikat" cukkolni: válaszul másnapra disznólábakat tettek a cipőkbe: undorító? igen, mindkettő!

@Páneurópai Harci Kos: horngyulát megkérdezték, nem szégyelli, hogy pufajkás volt: a válasz: naés?

cimbora: a zsidók fontosak, a magyarokat megint lesz.rják...

f.m.j. 2011.05.06. 13:25:39

@Zabalint: ártanak, hidd el, ez is a cél

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.06. 13:26:10

@Max.:
Hát ha fel tudsz háborodni azon, hogy ott bohóckodnak, az a te bajod.

f.m.j. 2011.05.06. 13:26:37

@báró Leopold:

én személy szerint köszönöm, hogy leírtad...

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 13:27:02

@fogsunder: Azt, ártatlan. Kitalálták az egészet nem?

@f.m.j.: Ennyi...

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 13:30:45

@egyenlítő: A vadkapitalizmusban úgy módosult, hogy a politikus semmiért nem felelős.

f.m.j. 2011.05.06. 13:30:56

@ColT: bocs, de mi "ennyi"?
ennyire nem tudsz velem egyetérteni, és befejezted a párbeszédet, vagy kb. ennyi a lényeg?...

báró Leopold 2011.05.06. 13:33:51

Közben még eszembe jutott valami az index-cikkből:
"– Hallja, amit mondok?
Csend.
– Most tetszik hallani?
Még mindig csend.
– Kérdezem a vádlottat, hogy most hall-e engem?
Semmi válasz.
– Most sem tetszik hallani?
Hallgatás.
– Én vagyok a bíró, ezt értette?
– Nem értem."
Az utolsó két mondat között Képíró segítője az öreg fülébe mondva megkérdezte, hogy "Érted -e a bíró urat", és erre válaszolta, hogy "Nem értem". Kurva index.

f.m.j. 2011.05.06. 13:36:14

@Zabalint: ez bonyolult... ha nem érzed, én nem győzködök senkit
talán csak annyit, hogy maguknak, a saját ügyüknek, ilyen dedós csúfolkodás elég visszatetsző,
még ha igazuk is van... ez a dolog sokkal komolyabb, minthogy egy nyelvnyújtó kárörvendéssel megaláznak,

petimegmondja 2011.05.06. 13:37:16

BTW

Alapvetően nem vethetők össze a már fennállása alatt is törvénytelennek tekintett náci rendszer politikusai, katonái és tisztségviselői által elkövetett bűnök és az ENSZ BT állandó tag Szovjetunió és elismert ENSZ tag csatlósainak az akkori ENSZ által is elismert törvényeik alapján született ítéletek és elkövetőik.

Az ENSZ BT nem fogadott el szankciókat Magyarország ellen 1956. után és nem nevezte határozatban emberiség elleni bűntettnek az 1957-től kihirdetett és végrehajtott halálos ítéleteket.

Egy demokráciában, a visszamenőleges törvényalkotás nagyobb bűn, a demokráciára nagyobb veszély, mint a koncepciós, kézi-vezérelt, de mégis _eljárásban_ született ítéletek.

Nem hiszem, hogy a populizmus oltárán, akár egy fikarcnyit is fel szabadna áldozni a demokrácia legnagyobb értékéből, a jogbiztonságból.

Vélhetően a Dél-Afrikában alkalmazott "beszéljük ki és béküljünk meg vele" politika sokkal messzebbre vezet, mint a nálunk divatos vendetta...

minimalista 2011.05.06. 13:40:19

@báró Leopold:
Köszönöm az objektív beszámolót, ebből is tisztán látszik, hogy az egész nem más, mint média cirkusz, szaros gumicsont, hisztériakeltés és árokásás...

f.m.j. 2011.05.06. 13:41:58

@fogsunder:

a rettegés mögé bújás felment egy csomó olyan dolog következményétől, amit azok ellen tesznek, akik miatt rettegnek... akát indokolt, akár indoklotlan

láttad a Kóla, puska, sültkrumpli c. filmet? (tudom okos körökben M. Moore demagóg, de ez elég jó filmje a fegyvermániáról Amerikában)
Abban volt, hogy amikor a telepesek elmentek Amerikába, annyira féltek az indiánoktól, hogy kiírtották őket, aztán annyira féltek a rabszolgának behurcolt négerektől is, hogy azokat is félelmükben öldösni kezdték, és az irány folytatódott az arabokkal, különféle háborúk indítása félelemből (no meg persze hatalom, és pénzimádatból:)).... :):):))))

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 13:43:42

@petimegmondja:
"Alapvetően nem vethetők össze a már fennállása alatt is törvénytelennek tekintett náci rendszer politikusai, katonái és tisztségviselői által elkövetett bűnök és az ENSZ BT állandó tag Szovjetunió és elismert ENSZ tag csatlósainak az akkori ENSZ által is elismert törvényeik alapján született ítéletek és elkövetőik...."
Ez abszolút értelmezhetetlen gondolatsor. Mit akartál ezzel mondani tulajdonképpen? Hogy jön ide az ENSZ?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.06. 13:46:11

@f.m.j.:
Csakhogy ez rohadtul nem a saját ügyük. Tény, hogy visszatetsző amit csinálnak, ha maguknak ártanak vele, az az ő bajuk, de még mindig nem értem, az ügynek vagy bárminek, bárkinek, aki nem maguk, miért ártanának?

Max. 2011.05.06. 13:46:54

@Zabalint: Tehát ha jól értelek, akkor minden az én bajom. A szlovákok leköpnek, az én bajom. A románok a képembe röhögnek, az én bajom. A cigányok ordítanak az utcán, az én bajom. A zsidók kárörvendenek, az én bajom. Hogy te hülye vagy, nos, ez kétségtelenül az én bajom.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 13:47:13

@ColT: ne ess költői túlzásokba. senki nem mondta, hogy nem történtek meg a Hideg Napok. csak a Képírót már felmentették egyszer, merthogy volt rendes tárgyalása az ügynek. még a háború alatt. őt másodjára felmentették.

ugyanabban az ügyben, amiben már született jogerős ítélet, azt végre is hajtották, nem is lehetne újabb tárgyalás! csavartak rajta egyet, és erőlködött a wiesenthalos bagázs, így lehet most egy 97 éves embert törvény elé ráncigálni. (most fogyott el a pénz az előző holokauszt-kárpótlásból, milyen jó, hogy most lehet megint náci-veszéllyel alátámasztani az újabb követeléseket.) mert ebben az ügyben már kiderült, hogy nem bűnös, újabb bizonyíték nem merült fel. win-win helyzet a wiesenthalnak.. ha felmentik, mert ítélt dolognak veszik ahogy illene, minden csavarás ellenére vagy mert most is kiderül, hogy ártatlan, akkor "magyarország nem néz szembe sötét múltjával" fizessen. ha elítélik: lám egy magyar náci(!) - magyarország bűnös ország, bűnös népe fizessen.

vagy azt gondoltad, hogy ez áldozatokról szól? (tényleg nem ártana már egy névsort a délvidéki áldozatokról csinálni. lenne rajta jelenlegiek alapján 44 000 név. ezüstözött betűvel a neve annak aki ártatlanként a háború alatt halt meg, aranyfüsttel a neve annak akit a háború után. aztán a partizánokét, kollabaránsokét mésszel lekennénk. na? ..)

Nurrddin 2011.05.06. 13:48:20

@báró Leopold: remek leírás, jó olvasni egy helyszíni elsőkezes leírást, pláne egy ilyen józanságút
kösz

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 13:50:55

@fogsunder: "merthogy volt rendes tárgyalása az ügynek. még a háború alatt. " Sajnos nem ismerem a részleteket, de amennyiben pl. elfogult bíróság volt, akkor nem ennyire egyértelmű.
De valóban necces így a dolog.

Azt is tudtuk amúgy, hogy a zsidó kártérítési perek mostanában erre mennek ki, az elég látványos. Mondjuk Biszku esetében nincs ilyesmi "hátszél", látszik is.

"vagy azt gondoltad, hogy ez áldozatokról szól?"
Szerintem ezt már senki.

báró Leopold 2011.05.06. 13:52:18

Amit még kifelejtettem az előző beszámolómból: a bíróság zsidóellenessége nemcsak a sárga csillagok megtiltásából látszott, hanem abból is, hogy az egész épületben tömény baconszag volt a büfének köszönhetően :-)

Gonosz Repülőmókus 2011.05.06. 13:52:19

@ColT: "Azt, ártatlan. Kitalálták az egészet nem?"
Á, ilyen még sosem fordult elő a történelemben. Egyébként tudsz valamit? Ott voltál, vagy mi?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 13:52:52

@báró Leopold: Aha, látom csak mint joghallgató vettél részt, és pusztán a tanulási cél vezetett. Gondolom ezért bibsizel meg zsidózol.

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 13:54:39

@lecsekkoltam:
Mert, ha valakinek nem szimpatikus, amit az a két kis véglény művelt, az automatikusan antiszemita, ugye? Ez ám a gondolkodásmód...

báró Leopold 2011.05.06. 13:58:15

@ColT: A háború alatt "rendes" tárgyalása az ügynek nem volt, csak olyan, amit Szombathelyi rendezett (Képíró a tárgyaláson azt mondta, hogy azért, mert megígérte az angoloknak, hogy felelősségre vonja a bűnösöket, mondjuk ebben kételkedem, igaz Képíró valóban gondolhatta akkoriban ezt), egyes vélemények szerint, hogy magát mentse, mások szerint azért, mert valóban nem értett egyet az Újvidéken történt mészárlásokkal. Akármi is az igazság, annak a tárgyalásnak, se a háború utáni koncepciós pereknek az anyagait nem szabadna figyelembe venni Képíró ügyében. Az ügyészség mondjuk nagyon szeretné (gondolom azzal fognak érvelni, hogy a Szombathelyi-féle perben hangzott el az igazság, csak utána a Nyilasok felmentették, vicc nélkül az eredeti ítélet megsemmisítése most nagyon rosszul jön Képírónak, az más kérdés, hogy ha akkor nem jut ki a börtönből a vörösök őt is Szerbiába küldték volna a háború után)

Nurrddin 2011.05.06. 13:58:25

@Muad\\\'Dib: ez teljesen elfogadott gondolkodásmód
az ilyen majmok madoff buktája és elítélése után is antiszemitizmust ordítottak

báró Leopold 2011.05.06. 14:00:28

@lecsekkoltam: Sejtettem, hogy kontraproduktív lesz a Brian életének az idézése, de elismerem (ahogy a végén írtam is), hogy jelenleg nagyon mérges vagyok a zsidókra, ezért döntöttem úgy, hogy benne hagyom a becézgetéseket.

Gonosz Repülőmókus 2011.05.06. 14:01:51

@jozicsenko: "tettek: pár éve volt egy liberális/szélső jobb adok-kapok: a turul szájába csontot tettek művészlelkek, mert olyan fasza dolog a "nácikat" cukkolni: válaszul másnapra disznólábakat tettek a cipőkbe: undorító? igen, mindkettő!"
Egyrészt, egy átlag magyar embert nem (kellene hogy) zavarja a turul, mint ősi magyar jelkép. Ezzel szemben a magyarországi zsidókat rettenetesen ingerli. Ezzel válaszolok egy korábbi kijelentésre is, miszerint a magyar zsidó is magyar. Ez nem teljesen igaz, és ezt tapasztalom az általam ismert, és a rokonságban (nem vér szerinti) élő zsidóknál, hogy ők legalább annyira zsidók mint magyarok, egy magyar viszont csak magyar. Ez lehet, hogy kicsit kifacsartan hangzik, de így igaz.
Másrészt számomra a liberális az, aki folyamatosan azt sulykolja, hogy meg kell bocsájtani, nem szabad visszavágni, túl kell rajta lépni, okos enged stb. viszont ő maga ezekre sohasem hajlandó.
Lásd pl. magyarországi liberális pártok vs. holokauszt kárpótlás, bosszú.

petimegmondja 2011.05.06. 14:02:10

@Muad\\\'Dib:

Lényegében azt, hogy Biszku egy nemzetközileg elfogadott állam vezető tisztségviselőjeként, az akkor hatályos és az ENSZ BT által el nem ítélt törvényeinek megfelelően járt el.

Hogy ezt mi ma erkölcsileg hogyan ítéljük meg, az a jog szempontjából indifferens.

Ha az akkori törvények szerint volt utasítási jogköre a bíró felé akkor törvényesen járt el, ha nem volt és a bíró ezt figyelembe véve a hatályos törvény ellenében (tehát törvénytelenül) hozta meg az ítéletet, akkor a bíró a felelős. Ez esetben Biszku esetleg felbujtó lehetne, de ez meg egy bírósági procedúrában hülyeség.

Hogy a rendszerválás után adott cselekmények kikerültek a büntethető tényállások közül és erre hivatkozva sokakat rehabilitáltak, nem veszélyezteti a jogbiztonságot, de utólag bűncselekménnyé tenni valamit, ami az elkövetés pillanatában nem volt az, viszont igen.

bőrmók 2011.05.06. 14:02:37

Két srác fölvett egy-egy sárga csillagot: jó kis zsidózás lett belőle, nem mondom. Egyébként csak zsidók vehetnek föl sárga csillagot?

Nurrddin 2011.05.06. 14:03:40

@báró Leopold: ha jogász leszel és a pályán maradsz, megtartva a jelenlegi igazságérzeted és gerinced, kiegészülve azzal hogy személyesen fogsz tucatnyi zsidót is ismerni, ez az érzés csak erősödni fog

bőrmók 2011.05.06. 14:03:46

@Muad\\\'Dib: Nem. Az viszont eléggé az,, hogy a két véglényt automatikusan lezsidózzák.

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 14:05:40

@petimegmondja:
Gyönyörű gondolatmenet, apró szépséghibája, hogy pl. az emberiség elleni bűntett, mint olyan 49-től került formailag a nemzetközi jogba. Tehát a te gondolkodásmódodat követve az egész nürnbergi per mindenféle jogalapot nélkülözött. Ahogy a jelenlegi Képíró elleni per is a te nézeted szerint, hiszen az ő idejében nem is létezett a most ellene felhozott vád...
Tehát továbbra sem értem mit szeretnél mondani.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2011.05.06. 14:06:07

@pyromaster: jóvanna, figyelmetlenül fogalmaztam, de az írásomnak nem ez a lényege. Vagy csak kötekedni akarsz:)?

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 14:06:24

OFF

"http://index.hu/belfold/2011/05/05/belugyisek_tuntetese_mennek_a_szebbjovosok_is/"

És ha a szebbjövősök egyenruhában mennek, akkor a tüntető rendőrök viszik el őket, vagy a TEK?

báró Leopold 2011.05.06. 14:07:20

@Takony_fősámán: Nem ketten voltak, hanem kb. ötvenen. Ha nem vették volna fel akkor is lett volna zsidózás egyébként.

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 14:07:59

@Takony_fősámán:
Nyilván azért lehet ez, mert nyíltan vállalták a zsidóságukat. Esetleg egészítsük ki azzal, hogy önmagukat zsidónak beállító véglények? Remélem csak poénkodsz...

bőrmók 2011.05.06. 14:08:33

@báró Leopold: igen, nekem is ez az érzésem

bőrmók 2011.05.06. 14:09:07

@Muad\\\'Dib: azt nem hallottam, hogy nyíltan vállalták a zsidóságukat

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 14:09:25

@báró Leopold: "Sajnos nem ismerem a részleteket, de amennyiben pl. elfogult bíróság volt, akkor nem ennyire egyértelmű."
Ezt is olvastad? Ilyesmire voltam kíváncsi, hogy kik és hogyan mentették fel.

@Gonosz Repülőmókus: Nem, ellenben szerintem az esetnél elegen ott voltak olyanok is, akik később elmeséhették.

petimegmondja 2011.05.06. 14:09:30

@Gellért Ádám:

Mivel a "Crimes against humanity" a régies "Crimes against mankind"-ot váltotta ill. a két fogalom csereszabatos egymással, továbbá az egyezmények definícióiban is egyértelműen az "emberiség"-ről van szó, ha már rendet szeretnél csinálni akkor itt lenne az ideje, hogy a pongyola fordításból eredő "emberiesség" szó eltűnjön a kodifikációból ebben a kontextusban.

báró Leopold 2011.05.06. 14:09:48

@Muad\\\'Dib: A nürnbergi ítélet minden jogalapot nélkülözött, ha stricti iuris nézzük a tárgyalást. Az más kérdés, hogy lett volna bőven "használható" jogalap a legtöbbjük elítélésére az új törvények nélkül is.

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 14:11:11

@Takony_fősámán:
Hát mivel sárga csillagot magukra aggatva jelentek meg tiltakozni, nyilván hihetném őket buddhista szerzetesnek is, csak a valószínűség szól ellene. Ha én mondjuk horogkeresztet magamra aggatva megyek tiltakozni, szerintem lehet a nagy többség nácinak fog gondolni, vagy tévednék?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 14:12:24

@GépBalta: De mikor elkövette nem volt féllábbal a sírban. Se ő, se Biszku. Mindkettő ugyanolyan elbánást érdemel. Igazából szégyen, hogy leélhetett mindkettő egy teljes életet, és adhatta a jó embert, miközben embereket ölt meg hidegvérrel politikai vagy etnikai vagy vallási alapon. Ne a korát nézd, nem most követte el. Az a sajnálatos, hogy ilyen örgegen áll a bíróság elé, nem 20-30-40 évvel ezelőtt. Akkor hidd el nem sajnálnád.
@ColT: Szerintem van értelme. Ha egy 18 évest le lehet csukni, mert embert ölt, pusztán a 97 év, főként 20 ember megölésénél nem mentség. Beteg, meg öreg, meg alig áll a lábán,meg szegény de szánalmas, de ettől ugyanolyan gyilkos, mint a 18 éves. Ha bűnösnek találják, akkor kerüljön börtönbe, mint bármely más elkövető.
@minimalista: amiatt bíróság előtt áll, olyan tényállás nem volt 1945 előtt. Ha jól emlékszem, a második világháború számos háborús büncselekményt emelt be a jogalkotásba, pl. az emberiség, emberiesség elleni büncselekmények, népírtás stb.. Ez a második világháború előtt nem létezett. Létezett a genfi egyezmény, de az messze nem fedte le a németek által civilek sérelmére elkövetett tömeges gyilkosságokat és attrocitásokat. Tehát ha nem volt jogerős ítélet ez ügyben 1945 óta Képíró ügyében, akkor nem áll meg amit mondasz.
@Zabalint: Amióta egyre népszerűbb nyiltan zsidózni kishazánkban. :(

báró Leopold 2011.05.06. 14:12:47

@ColT: Se az eredeti elítélésénél (amikor hűség vádjával találták bűnösnek), se azon ítélet hatályon kívül helyezésénél nem beszélhetünk független bíróságról, az első még annyiban is szabálytalan volt, hogy Szombathelyi nem volt felettese Képírónak (sőt: Képíró csendőr volt Szombathelyi meg ugyebár honvédtiszt), így nem is ítélkezhetett volna.

bőrmók 2011.05.06. 14:13:02

@Muad\\\'Dib:
náci = zsidó a másik oldalon? jó kis hasonlat... juj, de buta vagy öcsém
Egyébként a dán király is kitette a sárga csillagot annak idején, szolidaritásból, pedig nem volt zsidó

sanyix 2011.05.06. 14:13:04

KETTŐSMÉRCE! A náczykok ügye soha nem évül el, bizonyíték sem kell, a moszad egyszerűen "elintézi", vagy elrabolja, és koncepciós per után kivégzik, ehhez minden "nyugati" ország asszisztál. Bezzeg a komcsi bűnözők miatt nem tüntet a sok féreg jogvédő, a köcsög bölcsészfiúkák sem, sőőőt még el is évült úgy hogy később történtek mint az Holokausz™...

laci_52 2011.05.06. 14:14:00

Talán abba kellene már hagyni az aggastyánok meghurcolását, akár kommunista, akár háborús bűnös volt az illető. Emberség is van a világon. Aki eddig megúszta, hadd élje már le nyugodtan a maradék éveit. Vegyünk példát a németekről: kiengedték a Honeckert Chilébe meghalni.

Gonosz Repülőmókus 2011.05.06. 14:14:32

@petimegmondja: Nemzetközileg elfogadott? Kinek vagy minek kell elfogadnia szerinted egy országot, kormányt, hogy az általuk alkotott igazságtalan törvények alapján igazságtalanul elítélt, megölt emberek ellen elkövetett bűncselekmény valóban az is legyen? Az ENSZ nevű viccszervezetnek?
Ki-, vagy mi miatt volt a Naci Németország kormánya illegitim? Nem volt az törvénytelenebb szerintem mint mondjuk a magyar kormányok bármelyike.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.06. 14:15:31

@Takony_fősámán:

Nem csak ketten voltak:
nol.hu/belfold/sarga_csillag_kepiro_targyalasan

És Képírónak köze nem volt a zsiókhoz 1942-ben.

dosszié 2011.05.06. 14:15:52

ország területének 2/3-át és lakosságának 1/3-át nemzeti hovatartozástól függetlenül elcsatolni nem embiriesség elleni bűntett?

báró Leopold 2011.05.06. 14:16:21

@lecsekkoltam: Emberek megölésével nem vádolják Képírót a jelenlegi tárgyalásban, a vád szerint megkért egy teherautó vezetőjét, hogy vigyen el 20 foglyot a kivégzőhelyre. Nem ő fogta el azokat az embereket, se ő adott parancsot a kivégzésükre és a kivégzésüknél ott sem volt (ez mind a vádirat alapján). Képíró elmondása szerint nem is ismerte soha azt az embert, aki a kivégzésre a parancsot adta (persze akár hazudhat is), de azt biztosan tudjuk, hogy az az ember nem volt a felettese.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 14:16:26

@Muad\\\'Dib: Nem lehet hogy azért volt a sárga csillag rajtuk, mert mikor ez a Képíró elkövette azt a kis tömeggyilkosságot Újvidéken, akkor európa nagy részén a zsidóknak ilyen csillagot kellett hordaniuk? Nem azért, mert ők a kabátjukon szerették volna hordani a vallásukat, hanem mert erre kötelezték őket törvényben súlyos büntetés terhe mellett? Nem lehet hogy ezért, és nem pedig mert ők is zsidók lennének?

bőrmók 2011.05.06. 14:16:50

@laci_52: de ha valakire rábizonyítható, hogy tömeggyilkos volt, ugyan miért haljon meg békében? Most nem is erre a konkrét ügyre gondolok..

báró Leopold 2011.05.06. 14:17:34

@zero: a tárgyaláson benn mondjuk csak kb. 20-an voltak közülük. A többiek a tanítási szünetet gondolom másra használták fel :-)

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 14:17:59

@báró Leopold: Aham. Meredek. Mert még ha "független" bíróság intézkedett volna...

@lecsekkoltam: Egy 18 évesnek 5-10 év börtön pont az életét b*ssza el. Az büntetés, és elrettentés a társadalom többi, veszéyes tagjának. esetleg nevelődik az elítélt, vagy valami. (Persze nem.)
Ha egy 97 évest lecsuksz, akkor...? Él bent 1 évet, és meghal? Meg addig etetjük? Közben csak azt gondolja, hogy a kurva anyátokat, és semmit nem változik a szemlélete. Meg Biszku meg se bánná, amit tett.

Ezeknek az a büntetés, ha kiraknák egy kalodában egy térre, hogy köpködhesse mindenki, illetve ha a rendszerváltáskor lelőtték volna, mint Romániában.

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 14:19:03

@Takony_fősámán:
ROTFLMAO... Egy megszállt ország királyának háborús tetteit hasonlítod össze azzal, hogy most kik is tiltakozhattak MAGUKAT SZÁNDÉKOSAN ZSIDÓNAK BEÁLLÍTVA. Ennyire nehéz felfogni, hogy amennyiben valaki szándékosan a zsidók által kötelezően hordott megkülönböztető jellel megy tiltakozni, az minimum azt szeretné, hogy a zsidókkal azonosítsák?! És én vagyok buta. Niiceeee...

szerjóska 2011.05.06. 14:19:17

@Gonosz Repülőmókus: olvass el két könyvet, és okulj. mindkettő szépirodalmi, nagyjából képet kapsz mindenről.
1. Kurt Vonnegut - Az ötös számú vágóhíd (a szerző jelen volt Dreda bombázásánál, látta amikor amerikai katonák német iskoláslányokat főztek tartályokban)
2. Robert Merle - Mesterségem a halál (ebben pedig a francia szerző rendkívüli beleéléssel mutatja be egy lagerführerré váló, apatikus bajor kölyök életét).

Lehet a győzteseket elfogultsággal vádolni, sőt nem csak lehet, kell is. Azonban a tudatos népirtás tagadni, amikor ismerjük az Endlösung fogalmát és a vonatkozó, megsemmisítést célzó rendeleteket, olyan mint a török tempó az örményekkel. Lehet, hogy valós sérelmek indították, majd rablásnak és szegregációnak indult, de a vége mindkettőnek teljesen tudatos népirtás. A holokamuzók meg legyenek szívesen megmutatni hova tűnt el az a sok európai zsidó, miért nincs Lengyelországban egy szál se, és miért volt a háború előtt több millió. Mutassák meg hol van a vidéke magyar zsidóság, a győri Kossuth utca zsidó helyén miért betelepített cigányok élnek, és mit is értett a Sztójay-kormány a "Nemzeti gyarapodás" fogalma alatt (rablást).
Ettől függetlenül Biszkut is el kell ítélni, ha bűnös, márpedig minden jel szerint az. Hülyeségnek tartom aggastyánok börtönbe zárását, de igenis hurcolják meg azt, akinek köze lehet 4000 ember halálához. És igenis hurcolják meg azokat is, akik a hideg napok válaszcsapásaiért, a magyarok sérelmére elkövetett népirtásért felelősek.

És nem féljünk attól, hogy Japán nem fog még egyszer bosszút állni Hirosimáért és Nagaszakiért, de attól se, hogy majd a kínaiak elfelejtik a császári japánok mandzsúriai kegyetlenkedését, gyerekkínzásait. A sebek hegednek, be nem gyógyulnak, az akciót reakció követi.

bőrmók 2011.05.06. 14:19:22

@zero: kösz. Ettől viszont még fenntartom amit mondtam, rögtön lezsidózni azokat, akik sárga csillaggal tiltakoznak valami ellen (akár igazuk van akár nem), az tipikusan magyar mentalitás

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 14:19:31

@petimegmondja: Sajnos egyáltalán nem ez a helyzet: crimes against mankind, mint bűncselekmény nem létezik. Ez egy összefoglaló kifejezés (magában foglalja a crimes against humanity-t, az agressziót, a háborús bűncselekményeket, népirtást), a Nemzetközi Jogi Bizottság munkájának munkacíme. Innen jön a Btk. XI. fejezetének a címe is - hozzáteszem átgondolatlanul.

Érdemes megemlíteni, hogy Németországban VOLT egy hasonló vita.

Verbrechheng gegen die Meschheit (emberiség) or Menschlichkeit (emberiesség); Hannah Arebdt az elöbbit támogatta. Végül az utóbbi mellett tették le a voksot. A volt szocialista országokban is létezik ez a probléma: mindenki a nagy testvér köpönyegéből bújt elő:-)

A probléma, hogy a Btk. fejezetcím bekavar. Nem lehet egyszerre egy bcs és a fejezetcím is ugyanaz. A megoldás, egyébként dogmatikailag is, az hogy a XI. fejezet új nevet kapjon. Mellékesen jegyzem meg, hogy a nemzetközi bcsek joga rosszul van szabályozva a magyar jogban.

Egyébként kiváncsi vagyok, mi lenne a Te javaslatod?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.06. 14:19:33

@petimegmondja:

"Lényegében azt, hogy Biszku egy nemzetközileg elfogadott állam vezető tisztségviselőjeként, az akkor hatályos és az ENSZ BT által el nem ítélt törvényeinek megfelelően járt el. "

Mintha a nürnbergi perben a német hadsereg katonái és politikusi is valami ilyesmire hivatkoztak volna ...

báró Leopold 2011.05.06. 14:20:51

@ColT: Amit kevesen vesznek észre, hogy nem éppen egy olyan ember ül a vádlottak padján, akinek bejött az élet. Havi 51ezer Ft nyugdíjat kap és nincs semmi vagyona, az családja (fia és lánya) Argentínában él.

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 14:21:48

@lecsekkoltam: @Takony_fősámán:
Nahát, antiszemita a tv2:
"...Sárga csillagot viselve, transzparensekkel várták Képíró Sándort zsidó fiatalok a bíróság előtt..."
tv2.hu/tenyek/cikk/elkezdodott-a-verengzessel-vadolt-kepiro-pere

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 14:21:48

@báró Leopold: A végén kiderül, hogy ő csak épp arra sétált, látott egy csapat embert, leállt stopolni, és megkérte a megálló teherautó sofőrjét, hogy azt a szegény eltévedt turista csoportot vigye már el a strandra, mert eltévedtek és nem találtak oda. Honnan tudhatta volna, hogy mi fog történni? Hogy azon a strandon embereket lődöznek le? A teherautó meg pont ilyen szerencsétleneket vitt oda kivégzésre?

bőrmók 2011.05.06. 14:25:05

@Muad\\\'Dib: mondjuk tényleg nem tudom honnan vették hogy zsidók.
@lecsekkoltam jól beszélt

Gonosz Repülőmókus 2011.05.06. 14:25:44

@szerjóska: A Mesterségem a halál-t volt "szerencsém" olvasni. Annyira szánalmas az a könyv, hogy kb. akkor ér valamit, ha retyópapírra nyomtatják. Erre inkább nem hivatkoznék.
Másrészt, te meg légyszíves magyarázd már meg, hogy honnan lett az USA-ban meg Izraelben az a rengeteg zsidó. Na meg azért valahogy Magyarországon is van nem kevés. A földből nőttek ki?

bubonyo 2011.05.06. 14:26:00

Gellert Adam, ez egyertelmuen egy patetikus probalkozas hogy megismerje a vilag a nevet. Ismetelnem: Ha ilyen szimbolikus ügyekben nem tesz meg mindent az állam, akkor bízhat-e az állampolgár apró-cseprő ügyei korrekt elintézésében?" Mondjuk ha az ilyen fazonok az apro-cepro ugyekkel foglalkoznanak es nem 'szimbolikus' vackokkal, akkor mondjuk ugy ereznem hogy bizhatok............. de miutan kedves Adam a nepszerusegre hajt es nem a tarsadalomnak segit (olvastam hogy south africa-ban is benne van az ujsagban?) - csak lejaratja a magyarokat, de mit varunk egy ilyentol mint Adam?

Gonosz Repülőmókus 2011.05.06. 14:26:29

@Takony_fősámán: Ennél kevesebbért is lenáciznak mindenkit azok, akiket nem szabad lezsidózni.

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 14:27:16

@Takony_fősámán:
Maradjunk annyiban, hogy amennyiben a szélsőjobboldali elfogultsággal aligha vádolható tv2 is erre az álláspontra jutott, akkor talán nem olyan nagy eretnekség báró Leopold részéről, ha ő is erre a véleményre helyezkedik...

bőrmók 2011.05.06. 14:27:57

@Gonosz Repülőmókus:
Takony_fősámán 2011.05.06. 14:13:02
@Muad\\\'Dib:
náci = zsidó a másik oldalon? jó kis hasonlat... juj, de buta vagy öcsém

petimegmondja 2011.05.06. 14:29:11

@Muad\\\'Dib:

Hát, a történészek többsége egyetért abban, hogy a Nürnbergi Per koncepciós eljárás volt.
Göring meg is kérdezte az amerikai börtönpszichológust, hogy ha bizonyosan, előre lehet tudni, hogy fel fogják akasztani, akkor minek ez a színház...

Amúgy háborús bűnökért ítélték el őket. A háború elindításáért, a hadifoglyok ellen elkövetett bűnökért. Ezek már akkor is bűncselekménynek számítottak, amikor elkövették őket.

Magyarország Biszku működésének idején nem állt hadban senkivel és a Kádár-rezsimet elfogadták legitim vezetésnek. Ettől kezdve nemzetközi-jogi szempontból az ehhez kapcsolódó tevékenységük is legitim volt.

Ami Képírót illeti, nos kíváncsi leszek, hogy hogyan tesznek fel keresztkérdéseket a halott tanuknak, akik egykori vallomásai alapján most perbe fogták. Hogyan érvényesül az ártatlanság vélelme, ha a védő nem próbálhatja meg a tanút zavarba hozni, ill. nem kérdezheti az esetleges ellentmondásokról?

báró Leopold 2011.05.06. 14:29:13

@lecsekkoltam: arról a részről látom lemaradtál, hogy elmondása szerint ő ilyenben nem vett részt, nem is ismerte azt az embert akitől állítólag a parancsot kapta (és akitől nem is kaphatta volna a parancsot). Ha nem tudnád jogállamban: ártatlan amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik.

Másik érdekes dolog, ami sokaknak nem tűnik fel, hogy még a vádirat szerint se értett egyet a tisztogatásokkal Képíró, amikor a fegyverhasználatról szóló parancsot megkapta kijelentette, hogy azt nem hajlandó végrehajtani. (ez is a vádiratban benne van BTW) Eléggé furcsa, hogy ezek után ő az aki boldogan megszervezi a kivégzendők elszállítását.

bőrmók 2011.05.06. 14:29:14

@Muad\\\'Dib: a tv2 hírszerkesztője lehet akár simán buta is. De még az is lehet, hogy szélsőjobboldali, mindenesetre leszarom. Nem értem, honnan vették hogy itt mindenki zsidó

f.m.j. 2011.05.06. 14:29:34

@szerjóska: és a meghurcolókat ki fogja meghurcolni? persze arra mindig van jelentkező, hülye kérdés volt, meg felesleges is...
de rám ne számíts, nekem gyomrom nincs hozzá, egyrészt...
másrészről legyen mán vége, ne ezt a szálat erősítsük
nem vagyok az ellen, hogy az igazság derüljön ki, sőt, igazságpárti vagyok erősen, de ha ezt arra használjuk fel hogy újabb vérengzés legyen, mert az elégtétel jár, akkor inkább hagyjuk az egészet a francba...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.06. 14:29:58

@Max.:
Mit ártottak ezek a zsidók neked, azzal hogy egy olyan ügyben bohóckodtak, amihez semmi közöd?

ŰberManci 2011.05.06. 14:30:16

Ebben az a szánalom, hogy a zsidók évtizedek után is a halottaikon élősködnek. Semmilyen más nép nem akar ennyire a múltból megélni. Jó hogy nem kezd minden nép 800 évre visszamenőleg kárpótlásokat kérni a sérelmeikért. Vegyétek már észre nagy orrúak, hogy másoknak is voltak veszteségeik, de most nem akarnak ennek ürügyén unokákat fosztogatni.
Mondjuk, ha teszem azt valamelyik nagyapámnak bármi köze is volt a háborúhoz anno, mi közöm van nekem hozzá? Arról nem is beszélve, hogy az orosz is kirabolták az országot, a zsidók kincsei amit állítólag elloptak náluk is kéne keresni, ugyanis itt nem hagytak semmit amikor bejöttek. Mégis rajtunk keresitek. Elmehetnétek már a jó büdös francba haza. Azért utál titeket a világ, mert csak élősködtök 70 évvel ezelőtti dolgokon, dolgozni meg nem akartok, vagy azt hívjátok munkának, amikor másokat lehúztok üzlet címén. Ugyanolyan élősködők vagytok, mint a cigányok.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 14:30:36

@Muad\\\'Dib: De mennyivel jobban hangzik egy olyan cím hogy:
sárga csillagot viselő zsidó fiatalok várták képírót a perre
vagy
sárga csillagot viselő fiatalok várták képírót....
Ahogy mennyivel másképp hangzik az hogy:
megkezdődött képíró sándor pere, vagy
megkezdődött a vérengzéssel vádolt képíró pere.
Melyikre kapod fel a fejed?:D
Ja, ha a vérengzéses izé mit mutat? Mert hogy nem azt hogy antiszemita lenne:D Csak nézettséget és olvasottságot akar mindenáron.

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 14:30:53

@zero: Egyetértek Zeroval.

Az ENSZ közgyúlése által elfogadott különbizottság jelentése és az ott becsatolt dokumentumok a perek illegalitásáról mást mondanak:
Jelentés: mek.niif.hu/01200/01274/01274.pdf

Az ENSZ Közgyűlés SZU-t és a Kádár kormányt elítélő határozatai:
www.osaarchivum.org/images/stories/pdfs/hedervary/background/un_hung_res_rfe.pdf.

Egyértelmű, hogy a BT politikai okokból nem TUDTA elítélni (SZU és Kína vétója) a beavatkozást és az azt követő jogtalan cselekedeteket.

bőrmók 2011.05.06. 14:30:58

@Max.: kárörvendenek rajtad a zsidók? Miért nem egy pszichológusnak beszélsz erről?

báró Leopold 2011.05.06. 14:31:20

@Takony_fősámán: én spec. onnan vettem, hogy héberül beszélgettek egymással a bíróság előtt. Persze ettől még lehet, hogy nem mind zsidók, csak véletlenül héber iskolába járnak és héberül beszélgetnek és sárga csillagot hordanak szórakozásból.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 14:34:24

@ColT: hát ahol, halálbüntetéseket is kiszabtak ott szerintem lehet nyugodtan elfogulatlan ítélkezésről beszélni, még annak ellenére is, hogy elsőre elfogultak voltak, csak nem éppen az ártatlanok javára. a Képírót (és a többi sokadrendű vádlottat és egyben első fokon elítéltet) az is segítette a tisztázásban, hogy az ő szerepére csak az volt a "bizonyíték" amit a valóban bűnös katonák egyike vallott ellene. semmi más!

egy ilyen tisztogatásba torkollot razzia esetén a tényleges elkövetőket megtalálni igen nehéz dolog lett volna. (mindig az). berántottak mindenkit akinek köze volt hozzá aztán jött az elegáns (na jó kicsit gyerekes, de azért bejött) trükk: valószínűleg az volt a cél az első "fordulóban", hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból. ugyanis felajánlották nekik, egyébként szabadlábon lévő mégcsak nem is vádlottaknak (ilyen súlyos esetben fogva kellett volna tartani Képíróékat) hogy elszökhetnek németországba. négyen, (négy katona) megtették. a második körben a csendőröket felmentették (kivonták őket a perből, mert bizonyosságot nyert a katonák vallomásai és a szökések révén, hogy kik voltak az iagaz tettesek. az elítélésük alapja nem emberiesség vagy emberiség elleni bűncselekmények elkövetése volt, lévén azokat a fogalmakat csak a háború után vezették be. de így is ki lett szabva pár halálbüntetés. végrehajtásra államilag nem került sor amennyire tudom, de a későbbi jugoszláv népbíróságnak végül egyik-másik ki lett szolgáltatva és a kivégzés végül megtörtént.)

nade itt van leírva is a nyilatkozata, ezt pár éve tette, ennél már csak kevesebbet tud elmondani: csendor.com/konyvtar/szepirodalom/viszaemlekezesek/magyar/Dr%20K%E9pir%F3%20S%E1ndor%20nyilatkozata.pdf

a háború alatt úgy tudom csak a magyar királyság ítélte meg és el saját rendfenntartói és katonái ilyetén cselekményeit. mert nekünk nem szóltak, hogy elég lesz később, a háború után, utóbb kitalált elvek alapján egy nemzetközi - győztes bíróság előtt vallani, bevallani (a vallatás után). és ez egy lezárult ügy. mikor tárgyalták, tárgyalják a 40 000 magyar lemészárlását délvidéken?

„Voltak akiket kettéfűrészeltek vagy karóba húztak, másokat elevenen elégettek vagy eltemettek. Egyeseknek leszaggatták a körmüket, felhasogatták a bőrüket, majd besózták. Láttam egy csecsemőfejet a falhoz vágva, az agyveleje szét volt loccsanva. Az egyik asszony terhes volt, mikor kitaposták belőle a gyereket. Sok esetben meggyfabotra kötött tízkilós ólommal verték agyon az áldozatokat; volt, akinek az orra is leszakadt az ütéstől. Legtöbbjüknek azonban egyszerűen csak fejszével levágták a fejét. Az asszonyok sírva keresték fiaikat, férjüket a holttestek között. Mindenütt vértócsában feküdtek az emberek. Szörnyű látvány volt.”

félreértés ne essék. belelőni a dunába valakit ártatlanul az is bűn. és büntetést érdemel a tettes. (és az nem Képíró volt.) de ugye mindenki érzi a számarányok, és az alantasság nem minket magyarokat tesz barbár gyilkosokká. 4000 egy jó része partizán a dunába vagy 40 000 kitapossák a gyereket, fejszével végeznek az emberekkel. és van még egy különbség. mi már ítéltünk az általunk elkövetett bűnökért rögtön utána (és nem lett ott eleresztve senki, még olyan is bűnhődött aki ártatlan volt) a szerbek meg még mindig nem.

derelyegrádi szellem 2011.05.06. 14:35:23

@zero:

De ők eredménytelenül, mert hát rájuk vomnatkozott az un Radbruch-formula (a nullum crimen sine lege elv ellenében) a Biszkura - számomra érthetelen okból - meg nem vonatkozik. Pedig az Egyezségokmányt (ez tartalmazza a formulát) Mo aláírta, így jogrendjének részévé vált, még a hatályos törvényeket is előzi, mint ratifikált nemzetközi szerződés.

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 14:36:00

@Takony_fősámán:
Aranyos, ahogy mindenre van magyarázat. A tévedtem nem szerepel a szótárban, ugye? Inkább eljutunk oda, hogy biztos ami biztos, inkább a tv2-t is leantiszemitázzuk. Na kösz, nekem ebből a társalgásból elég. Valószínűleg, ha ide valaki belinkelné a résztvevők nyilatkozatát arról, hogy ők zsidók, te akkor sem jutnál el oda, hogy elismerd, valami nem kerek az érvelésedben.
De, hogy megnyugtassam a kellően magas önbizalmadat, most ünnepélyesen elismerem, abszolút téves elképzelés tőlem, hogy ezen a peren, melyen a Simon Wiesenthal Központ igazgatója, Efraim Zuroff is megjelent, zsidók tüntessenek Képíró ellen. Sőt ez már a fikció kategóriába tartozik a körülményeket ismerve...

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 14:39:35

@báró Leopold: Jaj istenem, ne jöjjünk már ezzel a csak parancsot teljesítettem dologgal. Minden elítélt náci ezzel jött. Találjunk ki már valami mást. Meg ami hihetőbb. Mert ez nem az. Akkoriban nem az utcán korzóztak és csinos lányokra kacsingattak a csendőrök. Nem annyi volt a dolguk, hogy néhány embert figyelmeztessenek, ha rajtakapták őket hogy tilosban járnak. Nem azért élvezte ő se, mert fess és csinos volt az egyenruhájában, jót csajozott és alig volt dolga. Hanem a hatalmat élet és halál felett ami megadatott neki a beosztásánál fogva is. Hogy aki nem tetszett neki elvitetthette. Ki a duna partra. Ha meg tetszett neki, szimpi volt, vagy fizetett eleget, akkor nem vitték el a strandra. Ezért volt neki jó csendőrnek lenni. Az összes többi marhaság.A csendőrök szervezték meg a zsidók és cigányok deportálását, ezt is tudjuk. Nem voltak ők jó fiúk, azért ezt ne meséld be senkinek se. Meg rövid idő alatt kivégeznek kb 4000 embert abban a városban ahová vezényelték, az ő kollégái, főnökei és ő nem is hallott róla?! Egy pisszenést se? Bullshit.

Goompah 2011.05.06. 14:40:02

@j311:

"Aztán ha meghal az utolsó náci háborús bűnös is, akkor kit kezdenek el üldözni az izraelita (i)gazságtevők?"

Lásd a MÁV ellen indított pert. Aztán majd jön a többi, mert ennek soha nem lesz vége.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 14:42:09

@lecsekkoltam: tényként kezeled, hogy ő tette. fel sem merül benned, hogy nem.. na ez baj.

bőrmók 2011.05.06. 14:42:44

@Muad\\\'Dib: oké, mindenki zsidó volt

petimegmondja 2011.05.06. 14:42:52

@Gellért Ádám:

"népellenes bűncselekmények" pl.

Az "emberiség" és az "emberiesség" NEM rokon értelmű szavak.
A leírt tényállás valóban bűnt követ el az "emberiesség" ellen? Van az "emberiesség"-nek az erre hivatott MTA nyelvész bizottsága által elfogadott jelentése? Értelmezhető az alapján a tényállás szövege? Nem. Akkor akármilyen címet lehet neki adni.

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 14:44:11

@lecsekkoltam:
"...Nem azért élvezte ő se, mert fess és csinos volt az egyenruhájában, jót csajozott és alig volt dolga. Hanem a hatalmat élet és halál felett ami megadatott neki a beosztásánál fogva is. Hogy aki nem tetszett neki elvitetthette. Ki a duna partra. Ha meg tetszett neki, szimpi volt, vagy fizetett eleget, akkor nem vitték el a strandra..."
OMG!!! Hát igen, a csendőrség fennállása alatt kizárólag erre készülve lépett be mindenki a rengeteg tagot számláló testületbe. És akkor még néhányaknak van bőr a pofáján azt írni, hogy a szélsőjobb általánosít. Azért ez már tényleg a morbid vicc kategória...

derelyegrádi szellem 2011.05.06. 14:44:31

@petimegmondja:

arra én is kiváncsi lennék, mert a magyar perjog nem ismeri a keresztkérdések jogintézményét.

A nürnbergi-perben elítélték Julius Streichelt is, aki a Stürmer (ez egy újság) főszerkesztője volt. Őt vajon milyen hadicselekményekért, vagy hadifoglyok elleni eljárásért, lehetett "háborús bűnös". Ő vajon meilyk akkor megvolt nemzetközi hadi jogszabályt sérhette meg? Ezt megmondanád?

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 14:44:51

@Takony_fősámán:
Ezt átbeszéltük. Egyezzünk ki döntetlenben. A többség zsidó volt? Ez hihetőnek tűnik?

tlvajferi 2011.05.06. 14:45:33

@szerjóska:
azért lengyelországban, németországban,belgiumban, hollandiaban, franciaországban, stb. ma is élnek, elég szép számban, akár a kormányok többségét is adják.

Gellért Ádám · http://www.nemzetkozi-jog.blogspot.com/ 2011.05.06. 14:46:42

@petimegmondja: A népellenes bcs. elnevezést a népbírósági törvény használta más cselekményekre. Egyébként én is támogatnám az átnevezsét, de mint látod, nem ez a legfontosabb probléma jelenleg. Bárcsak itt tartanánk már, hogy ott vannak a tényállási elemek a magyar jogban, s már csak a nevet kéne kiválasztani.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 14:46:54

@fogsunder: Miért? Te tényként kezeled hogy ártatlan. Csak azoknak szabad tényként kezelni mindent, akik zsidóznak, meg komcsiznak, meg tényként állítják hogy ártatlan szegény öreg bácsi, hogy mert a biszku bűnös, meg a többi cuki nagymagyar kommentelő? Csak nekik? Senki másnak? A többiek meg kételkedjenek? Legyenek pártatlanok meg elfogulatlanok mikor te se vagy az? Amúgy miért kezeled tényként, hogy tényként kezelem, hogy ő tette.

ŰberManci 2011.05.06. 14:48:11

@Goompah: Igen ez a baj, hogy ennek soha nem lesz vége. Ez a per is csak egy része az egésznek. Aki ezt nem veszi észre az agyhalott. Jön majd még kárpótlási lista a követeléseikről 100 év múlva is. Ezeknek csak a lóvé lényeg semmi más. Még az ükunokáink is ezeket fogják fizetni, a kormány mély nyelvcsapásai kíséretében. Hacsak addig meg nem unjuk..

báró Leopold 2011.05.06. 14:48:19

@lecsekkoltam: 1. a "parancsot teljesítettem" védekezés teljesen jogos (lenne, ha az öreg azt használná, de nem volt szó ilyenről), amit sok liberális, tree-hugger hippi nem tud felfogni, hogy katonaságnál a parancs az parancs, ha nem hajtod végre valaki más úgyis végre fogja, te pedig mész (jobb esetben) börtönbe parancsmegtagadásért
2. Képíró tudott a mészárlásokról, ezt nem is tagadta a tárgyaláson, ő azt mondta hogy nem hallott fegyverropogást, ugyanis a kivégzések a strandon történtek, az ő "körzete" annak pedig a közelében sem volt.
3. kérlek idézd tőlem azt, hogy mikor mondtam azt, hogy a csendőrök jó fiúk voltak Újvidéken. Az pedig netto baromság, hogy pont az ilyen dolgok miatt lépett be csendőrnek, ugyanis már jóval a háborúba való belépésünk előtt a testületben volt. És egészen a világháborúig a csendőrség egy nagy tiszteletnek örvendő testület volt, Mo. leghatásosabb rendvédelmi szerve. Azt pedig se én se senki komoly ember nem vitatja, hogy a csendőrök egy jó része követett el szörnyűségeket a háborúban.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 14:49:24

@lecsekkoltam: bármennyire is hihetelen neked tényleg parancsra teljesítettek nagyon sokan. akik maguk is parancsoltak azok nyilván nem hivatkozhatnak erre. nade akiknek csak parancsoltak? mit kellett volna tegyenek?

a keresztfát egy ideig vivő simon sem szegeltette fel magát azért rá.

ez az egész egy gyűlöletes ökörség. ennek a wiesenthal szabadidő központnak is a célja csak a pénz. mindeki undorodik ettől a biznisztől. nyilván akinek érdeke, hogy menjen, aki pénzt lát belőle az akár a rokonai hulláin keresztül is az nácizik össze-vissza, azt se tudva mit is jelent.

a Képíró pl. soha nem volt náci, de nem volt katona se. na ezt adja össze her(r)e zuroff..

tlvajferi 2011.05.06. 14:50:11

@ColT: igen bush rohant le bizonyos országokat
viszont obama nem vonult ki, nem fizet kárpótlást azoknak a népeknek az elkövetett háborús bűncselekményekért
hanem tovább lövi őket cirkálórakétákkal
valahogy mindig a "terroristákra" céloz, de polgári lakosokat talál el
akárcsak vietnámban valamikor
vagy éppen hamburg, dresda, stb. a másodok világháborúban
mi volt az, ha nem népirtás?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 14:52:31

@Muad\\\'Dib: A második világháborúban csicskásként szolgálták ki a politika és nagy német barátaink minden kérését. Ők szervezték meg és hajtották végre a deportálásokat. Ők voltak azok akiket rendteremtés céljából leküldtek "harcolni" a partizánok ellen.
A csendőrség nem mindig volt ilyen rosszhírű. Nem végig erről szólt a történetük, de amit akkor tettek arra finoman fogalmazva se lehetünk büszkék. Nem véletlen, hogy rendőrségünk és nem csendőrségünk van, ahogy az se véletlen, hogy nem szeretjük ezt a kifejezést.
Amúgy a csendőrség sose a kiscserkész rendőrség gyülekezete volt, végig kísérte őket a kegyetlenkedés és a brutalitás. A második világháborúban elérték a mélypontot. Ami pedig megmaradt a renoméjukból, azt a szélsőjobb napjainkban végképp tönkrevágja.

Dr. Fotos 2011.05.06. 14:53:21

Bennem riadalmat es felelmet kelt a sarga zsido csillag az oltozeken. Eleg ez ahhoz, hogy lesitteljek oket?

ŰberManci 2011.05.06. 14:54:02

Istenem még mindig vannak emberek, akik nem látják a lényeget az iskolában fejükbe tukmáltaktól és a médiaszennytől.. ez szánalom.

f.m.j. 2011.05.06. 14:54:50

@lecsekkoltam: nekem ez az elképzelés is sántít (szerinted minden csendőr lőtt a Dunába zsidót, vagy akárkit) ez így nem kicsit elfogult

arról valahogy mindenki megfeledkezik, hogy háború volt... korábban írtam, hogy nem felmentés, de mindenképpen durva szitu, meg aztán melyikünk tudhatja magáról, hogy mekkora jellemlovag lenne háborús körülmények között, vagy egy táborban kápó lennél, vagy áldozat?

a "parancsra tettem"-re meg csak annyit, hogy biztos ismered a kísérletet, amikor simán halálos áramot vezettek (volna) embertársukba azok, akik erre voltak kiszemelve...

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 14:57:15

@lecsekkoltam:
És ebből mi jön ki? Egy fegyveres rendvédelmi szervezet mindig, minden körülmények között hajlamos lesz a brutalitásra bizonyos esetekben. Nincs ebben semmi meglepő, lévén nyilván egy fegyveres testülethez nem a pacifista tömegek fognak csatlakozni. Ahogy megvan a mai demokratikus országok hadseregeinek is a maga brutalitásokkal teletűzdelt oldala (lásd:iraki kínzások, stb.), megvolt mindig is mindegyiknek.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 14:59:18

@fogsunder: Jaj szegények, de sajnálom őket, a végén azt mondod a zsidók és a többiek kényszerítették ki hogy leöldössék őket. Létezik olyan, hogy törvénytelen parancs megtagadása, akkor is létezett, most is létezik. Ha annyira nem tetszik amit csinál, ha annyira visszatetsző, még mindig lehet partizánnak állni. Lehet tenni ellene. Nem pedig végig asszisztálom aktívan az egészet. Nemhogy nem teszek ellene, de részt veszek benne. Ne védjük már őket, felnőtt emberek voltak. Képíró jogot végzett, nem lehet senki ennyire ostoba és vak, hogy ne lássa, ne hallja, ne tudja mi történt, mi történik körülötte. Ha civil lett volna, aki jön-megy éli kis életét az se lenne hihető, hogy ne hallana ilyen kivégzésekről. Nemhogy egy csendőr, még hallani se halljon erről?! Bullshit.

Goompah 2011.05.06. 15:01:24

Ez a lecsekkoltam nevű idióta troll mindenütt megjelenik és köpködi az epét. :( Pedig már beállítottam a szűrését, mi a fenének jelenik meg újra?

ŰberManci 2011.05.06. 15:01:31

@f.m.j.: Igazad van, kíváncsi lennék a sok nagyszájú mit tett volna abban a helyzetben.
Arról nem is beszélve, hogy közkatonaként mennyire vagy bűnös egy adott helyzetben, amikor a néped kormánya, akinek hiszel, mivel a propagandát megkaptad. (Ahogy megkapja teszem azt a mai amerikai is) Tehát úgy mentek előre, hogy szentül hitték ezzel tesznek jót. Könnyű évek múlva visszatekinteni és vádaskodni. Kíváncsi lennék a mai férfiak mit tettek volna meg, csak azért, hogy az ő családjukat biztonságban tudják, vajon melyik nagyszájú ellenkezett volna teszem azt két kisgyermekkel a háta mögött? Beszélgettetek Ti a szüleitekkel, nagyszüleitekkel, hogy mennyi volt a választási lehetőség? Szerintem a mai fiatalok nagy része azt sem tudja miről beszél, csak vádaskodik, ha ott lettek volna meg lepisilik ijedtükben a bokájukat.

Muad\\\'Dib 2011.05.06. 15:03:32

@lecsekkoltam:
Nem tudom számodra miért hihetetlenebb elhinni, hogy valaki parancsra teljesít ilyen dolgokat, érzései ellenére, mint azt, hogy parancsra fiatal emberek belesétálnak a géppuskatűzbe...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 15:05:16

@lecsekkoltam: ne hülyéskedj már. ellenkező bizonyításig mindenki ártatlan! szeretnél netán kapni a nyakadba például egy anyagyilkossági ügyet.. aztán bizonyítsd te, hogy nem is halt meg. ártatlanság vélelme ezért létezik. gyakorlatban régebb óta, hogy formálisan meghatározták a fogalmát. és a Képíró esetében már volt egy döntés!!

ha kétségtelenül bebizonyítják róla, hogy mégis bűnös, akkor börtönben a helye. nade sem akkor, sem most nem volt bizonyíték ellene, hanem még mellette(!); az meg akármennyire pedálozik a zuroff nem lesz elég, hogy "ítéljék el mert náci"! bizonyíték? megint semmi. (nem nem elég felmutatni a holtakat, mert az csak a halálukat bizonyítja és nem az elkövető kilétét. (bár mondjuk néhány esetben azért nem ártana legalább azt tisztázni, ki hol és milyen körülmények mellett vesztette az életét..)

na persze a wiesenthaléknak mindegy: A, elítélik, csúfjára a jog- és igazságszolgáltatásnak: "íme egy náci magyar, a náci magyarok közül a náci magyarországon, még szerencse, hogy én zuroff és mi "wiesenthalok" rátapostunk a náci kígyó fejére, adjatok pénzt, hogy még jobban rátapossunk és követeljetek ehhez pénzt tőlük, hiszen nácik, épp mostt vallották be, amit régtől mondtunk" B, nem ítélik el, mert nem bűnös és különben is már volt bírósági ítélet az ügyben: "a náci magyarország náci bírósága nem ítélt el egy náci magyart; küldjetek pénzt, hogy mégis elítéljük, hogyha nem ezt akkor egy másikat, van ott még ahonnan ez jött, ehhez követeljetek pénzt a náci múltjával szembenézni képtelen náci magyarországtól"

báró Leopold 2011.05.06. 15:06:22

@lecsekkoltam: ahogy az előbbi neked címzett kommentemben leírtam Képíró tudott a kivégzésekről, ezt soha nem is tagadta. Az pedig különösen szép, hogy jobbnak tartod a hazaárulást, mint a törvénytelen parancs végrehajtását (amely nem is feltétlenül tűnt volna akkoriban törvénytelennek, hisz miért lenne törvénytelen partizánok kivégzése?)

Goompah 2011.05.06. 15:07:17

@Nemadokpénzt:

Utólag könnyű szövegelni a személyes felelősségről. Aztán merte volna megtagadni a parancsot, ment volna az ő fejébe is a golyó. Ez nem menti fel teljesen, ha valóban megtette, amit megtett, de erősen árnyalja a dolgot.

Mert nagyon szép dolog, ha valaki megtagadja az "emberiség elleni" parancsot, de aztán sokra megy azzal, ha majd posztumusz kap egy plecsnit, aztán más úgyis végrehajtja azt a parancsot, őt meg helyben agyonlövik.

Biztos vannak olyanok, akik ilyen esetben vállalnák az egyébként fölödleges halált, de nem születik mindenki hősnek.

Kentetsu 2011.05.06. 15:10:49

Napóleont idézném :
" A történelmet a győztesek írják ! "
Sajnos és nem az emberek ...

ŰberManci 2011.05.06. 15:12:02

@fogsunder: Na ez itt a lényeg, az utolsó bekezdés. Sajnos.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 15:12:05

@lecsekkoltam: neked az kell a a te különbejáratú felháborodásodhoz, hogy olyan mondatokat adsz mások szájába, amiket rajtad kívül senki nem mondott. nekem elég az amit tényleg mondtál.

egyébként te mit tettél a népirtások ellen?

azt mondanám kontraproduktív vagy ebben a tekintetben is. azt mondja erre a félretaposott cipő kopott sarka:

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 15:12:41

@fogsunder: "hát ahol, halálbüntetéseket is kiszabtak ott szerintem lehet nyugodtan elfogulatlan ítélkezésről beszélni"
A büntetés mértéke nem függ az elfogulatlanságtól...

@tlvajferi: Sajnos egy ekkora erőt nem lehet olyan egyszerűen kivonni, főleg úgy nem, hogy a szétzilált ország ne süllyedjen anarchiába. Amúgy Irakból elég jó ütemben megy a kivonás.
Ha meg oda süllyed, akkor pár év, és hatalmon a következő diktátor.

Kártérítés még lehetne, de szerintem az újjáépítésben elég jó segítséget fognak adni, és ha eszünk van, mi is.

Bombázásokról meg annyit, hogy
1. olyan fegyver nincs, amivel nem lehet ártatlanokat megölni
2. a terroristák kifejezetten szeretnek óvodák, kórházak mellé települni, hogy ha megtámadják őket, a sok civil áldozat miatt a támadót ostorozzák
3. természetesen a töött buszokon, forgalmas tereken megukat felrobbantó arabok szentek?

Nem különösebben vagyok oda a háborúzásért, de te nagyon egysíkúan látod a dolgokat.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 15:15:11

@f.m.j.: Miből következtetted ki, hogy minden csendőrről feltételezném, hogy a dunába lőtt volna embereket? Csendőrség mint egész testület követett el ilyen cselekményeket és voltak tagjai akik rendben voltak ezzel, voltak akik élvezték.
Amúgy miért van az, hogy vannak akik emberek maradtak a háborúban. Pedig ők is lehettek volna állatok, állhattak volna csendőrnek, vagy tehettek volna magasról a többiekre, csatlakozhattak volna a zsidó üldözéshez, deportáláshoz? Miért van az, hogy nekik nem keresünk mentségeket? Nem mondjuk, hogy ők azért voltak emberségesek és segítettek másoknak életük kockáztatásával mert háború volt? Hogy ők azért lettek volna emberségesek, mert háború volt? Nekik miért nem gyártunk mentségeket? Miért nem mentegeted őket? Miért azokat, akik marhavagonokba terelték a zsidókat, cigányokat, melegeket? Akik kivitték azokat a szerencsétleneket a Duna partra agyonlőni? Azokra akik ezt elősegítették? Miért gyártasz nekik mentségeket? MIért kellene felnőtt embereknek mentségeket keresni? Talán a baltás gyilkosnak gyártasz? Vagy Biszkunak keresnél mentséget? Hogy miért tette? Mondanád azt, hogy nem minden ávós és ávh-s egy mocsok ember, hanem volt közöttük jó ember is? Nekik keresnél mentséget? Pufajkásokról mondanád, hogy ne ítéljük meg őket, nem mind lőtt emberekre 56-ban? Vagy a mentség csak a politikai paletta jobb oldalán ténykedőknek jár? Csak azoknak keresünk ilyen vehemensen mentséget?
@báró Leopold: Ha bűzlik a dolog, akkor teszek ellene. Ha ez a csendőrség már nem az a csendőrség ahová beléptem, hogy olyan dolgokat kell tennem amelyek ellenkeznek az elveimmel, teszek ellene. Katonaság ide, katonaság oda. Parancs ide, parancs oda. Ha pedig olyan dolgot adnak parancsba amelyet nem akarok végrehajtani, mert erkölcstelen, törvénytelen, ellenkezik mindazzal amiben hiszek, megtagadom. Mert utána még mindig tükörbe tudok nézni, még emelt fővel járni. De persze ahhoz hogy ezt belássuk ilyen liberális tree-hugger hippinek kell lenni.

petimegmondja 2011.05.06. 15:16:08

@derelyegrádi szellem:

Az illetőt Julius Streicher-nek hívták, de lehetett elütés is az az "l".

Az ő halálra ítélése is erősíti a nürnbergi per koncepciós gyanúját. Egyébként a bíróság bizonyítottnak látta, hogy részt vett a "végső megoldás" kidolgozásában.

Hogy volt-e tényleges jogalapja a pernek, a mai napig vitatott kérdés. A győztesek bármit megtehetnek. Főleg, ha a világháború győzteseiről van szó. nem vethető össze a mi rendszerváltásunk után előállt helyzettel.

ŰberManci 2011.05.06. 15:17:30

@lecsekkoltam: Te is igazi hős vagy úgy látom :D

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 15:20:46

@fogsunder: Miből gondolod, hogy nem támogatok aktívan vagy pénzzel emberjogi szervezeteket? Miből gondolod, hogy csak ülök a fotelban és sóhajtozom milyen borzalmas is ez, valaki igazán tehetne ellene valamit?! Azt hiszed, hogy csak azok tesznek valamit akik elmennek randalírozni, tüntetni, rendet rakni? Csak ilyen módon lehet tenni népírtás ellen, fellépni a rasszizmus ellen? Idealista vagyok, de tevékeny idealista.
De áruld el, te teszel valamit ellene?

f.m.j. 2011.05.06. 15:24:32

@lecsekkoltam:

én nem vádolok senkit, és nem mentegetek senkit (ha békén hagyjuk Biszkut, akkor hagyjuk békén Képírót is)
én csak elgondolkodtam, hogy tényleg az egyéntől függött, hogy mit választ?
az adott helyzetben lett az, aki, vagy cselekedett úgy, ahogy?
és mi előre se magunkról, se másról, (pl. kommentjeink alapján:)) nem mondhatjuk ki, hogy hogyan cselekedne, gazzá, vagy igazzá válna
mert mindenkiben mind a kettő megvan, legalábbis a lehetőség... a legnemesebb, és a legaljasabb tettekre, gondolatokra

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 15:25:04

@ColT: valóban. egy elfogult bíróság nem is ítélkezett volna az ügyben.

egyébként a halálbüntetéseket pont azért emeltem ki, mert ezért a vérengzésért egyébként ez jára főbűnösöknek. léehetett volna tárgyalást tartani és aztán bizonyítottság mellett fél év fogházat kiszabni. (manapság ezt csinálják az "usákok", mikor egy-egy katonák által elkövetett sorozatgyilkosságuk csak kis médiafigyelmet kap. nem is tudom legutóbb már kapott az egyik 29 évet. hát nem halál.. annyi civilt megölnek usa-ban katonaként - instant halálsori beutaló..)

na ennek fényében csak becsületes-rendes faszagyerekek voltunk, hogy a háború alatt egy súlyos bűncselekményért, súlyos büntetéseket szabtunk ki.. vagy vitatod továbbra is? ;-)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 15:31:45

@f.m.j.: Az a baj, hogy mi magyarok mindent hagynánk. Hagynánk képírót, mert nem szeretünk emlékezni, hogy a visszacsatolt részeken milyen atrocitások voltak. Arra igen, hogy ellenünk miket követtek el, de hogy mi mit követtünk el, arra nem. Hagynánk Biszkut is, mert szintén arra emlékeztet, hogy milyen kegyetlenek tudunk lenni, ráadásul nem olyan öreg még, hogy ne bolygasson meg pár darázsfészket. Biztos vannak még, akik élnek és követtek el ilyen bűncselekményeket 56-ban. De kényelmetlen, sok kérdést vetne fel, ráadásul nem segítené a mi milyen olcsón megúsztuk az ilyenek képünket. Hogy mi minden forradalomban milyen olcsón megúsztuk, stb stb dolgot. Mi homokba dugjuk a fejünket. Ha egy külföldi szervezet nem megy utána, akkor még ennyi vita se lenne az újvidéken történtekről, mint amennyi most van. Nem beszélnénk róla, sírnánk az elveszett nagy ország miatt, meghogy ünnepelt mindenki a visszacsatoláskor, szánsájn és heppi volt mindenki. Aztán egy félmondattal megemlítenénk azért volt egy két csúnya dolog, semmi komoly.

Kismacska (BELLA) 2011.05.06. 15:33:04

@Tapmancs: jaj, kis naiv. Te TÉNYLEG azt hitted?

(ROTFL.)

Mi előre megmondtuk, hogy ROSSZABB lesz.
Hittetek nekünk?
Nem.
Igazunk lett?
Igen.

Üdv: a hivatásos bérrettegők rétegének egyik tagja.

Ui.:
(És kérlek NE mondjátok nekem, hogy nem lett sokkal rosszabb. Kérdezzetek meg bárkit, aki ezek miatt vesztette el az állását, vagy ezek miatt csökkent úgy a jövedelme, hogy mondjuk választania kell: rezsit fizet vagy eszik? És ez csak a legkisebb gondom velük.)

A poszthoz:

Nem gondolom, hogy el kellene tekintenünk attól, amit Képíró tett. Mindegy, hogy MOST milyen állapotban van. AKKOR elkövette - kérjék rajta számon. Majd elkezdem megsajnálni így, amikor őbenne akkor semmiféle szánalom nem volt. Akkor ő volt a nagyfiú. Hát szembesítsék vele. NYILVÁN nem fogja leülni a töredékét se, de azért nehogymár elkezdjem sajnálni! (Bár tényleg MOST szánalomra méltó, de csak annyira - számomra - mint egy bogár.)

Mr. Rustical 2011.05.06. 15:33:58

@lecsekkoltam: Te honnan szeded, hogy Képíró bármilyen gyilkosságot elkövetett, bárhol?
Van róla ítélet, vagy ott voltál, vagy mi? Vagy az ítélet már a zsebedben van, de még csak a tanúvallomások lediktálásánál tartotok?
És amikor te elkövetted azt a sok gyilkosságot európa egyik szegletében, akkor hogy érezted magad?

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 15:37:49

@lecsekkoltam: ha nem taposóaknákat szedsz fel pusztakézzel, ha nem állsz egy fegyveres és egy civil közé fegyvertelenül akkor csak üres szövegelés amit itt elsütsz kis szűcs. nem kívánom neked sem, hogy ilyen helyzetekbe keveredj, de nyugodj bele nincs neked jogod elítélni senkit a feltételezéseid alapján. neked se és másnak se.

én nem támogatok senkit közvetítőn keresztül. ha úgy tennék pláne nem érezném magam jobb helynek a világot tőle, mert tudom ettől még nem lesz jobb.

a népirtásnak én nem a csíráját taposom el, de a magvát sem hagyom elvetni. márpedig a zuroff-félék gyűlöletet vetnek és pénzt aratnak, amíg be nem takarítják miatta és hozzá hasonlók miatt tényleg a népét. bár kétlem, hogy néphez tartozna. jobban kötődik az a bankjegyekhez.

és mondom te is kontraproduktív vagy a habzó száddal és a projekcióiddal.

bőrmók 2011.05.06. 15:41:45

@Nemadokpénzt: "Tehát úgy mentek előre, hogy szentül hitték ezzel tesznek jót."
Na ez már azért túlzás. Ha valaki a gyerekei életét menti az teljesen más, de azt csak nem gondolja, hogy más gyerekeit a halálba küldeni JÓCSELEKEDET?

Goompah 2011.05.06. 15:47:01

@fogsunder:

Ne etessétek a trollt. Nem tűnik fel, hogy a kommentek igen jelentős része ennek a baromnak szól?

@Kismac:

"Nem gondolom, hogy el kellene tekintenünk attól, amit Képíró tett. Mindegy, hogy MOST milyen állapotban van. AKKOR elkövette - kérjék rajta számon."

Mit is tett? Te már most tudod, mit tett?
Úgy tudom, most akarják bíróság előtt tisztázni, elkövette-e azt, amivel vádolják. Ha elkövette, akkor valamilyen büntetést mindenképpen érdemel. És ha nem lehet bizonyítani? Akkor megjelensz a bíróságon a saját bizonyítékaiddal? Vagy neked sincsenek rá nézve terhelő bizonyítékai? Mert akkor mi alapján állítod olyan magabiztosan, hogy megtette?

ŰberManci 2011.05.06. 15:52:03

@Takony_fősámán: Te szerinted anno a németek miért mentek az egész világ ellen és miért vittek táborba öreget, gyereket, asszonyt? Igen a propaganda miatt, mert elhitették velük, hogy az ő népük különb. Igen, a gyilkosságok mellett, amikkel Hitler hatalomra kerülését segítették, a propaganda volt a második legnagyobb fegyver. És ha kicsit odafigyelni még ma is az, csak ma médiának hívják és picit több helyre elér. Igen, minden hadsereg úgy indul neki, azzal a gondolattal, hogy a hazáját védi. És igen, van hogy az ő szemszögéből, akkor, ott neki van igaza. Mint ahogy az amerikaiak régen és most ugyan ezt teszik. El van nekik magyarázva, hogy védik a hazájukat azért kell gyilkolni. Az abszolút ki van náluk törölve, hogy csak a hatalom, pénz, olaj, háborús üzletekben segédkeznek.
Amúgy ez a történelem legnagyobb propagandájának egy része amit Hitler mondott, minthogy ugye az árja az minimum száznyolcvan centi magas, fehér bőrű, szőke hajú, kék szemű.. aztán tán láttál már képet róla nem? Igen, ezreket lehet csatába vinni szép beszédekkel, és mennek, a hazáért, a családjukért, mert azt mondták az úgy jó. Ennek aztán még vannak árnyaltabb részei is természetesen.

Gaius Plinius Secundus 2011.05.06. 15:53:41

@egyenlítő:

Hülye vagy bazdmeg.

Nem maguktol mentek ki.

Ja 1945-ben meggyilkoltak az o szuleiket meg a nagyszuleiket mi? Bazdmeg te mekkora gyoker vagy

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 15:58:48

@szerjóska: és mi az oka, hogy Lengyelországban egyáltalán volt hárommillió zsidó.. na? hát az, hogy máshonnan (pl. poroszországból, főként cárevicséktől, még előbb franciaországból) elüldözték őket. egy szétdarabolt országba, ami egyébként annyira katolikus volt (és az most is), hogy ha nincs éppen szanaszét szabdalva biztos nem engedi be a zsidókat.

a 4000 000 lengyelországi zsidó háromnegyede Lengyelország "orosz" részén élt.

3 millió mínuszban volt zsidóilag Lengyelország a háborút követően. (jópáran nem vallották be később, illetve már más országokban tartózkodtak. izraelben egy darab lengyel zsidó sincsen azt mondod? ..) és 3 millió lengyel mínuszban. a keleti fronton sok zsidó beállt a vörös hadseregbe, a németek alatt sok meghalt a munkatáborokban. a zsidók a lengyelekről katolikus hitük alapján úgy tartják, hogy antiszemiták. hogy nem kérték, hogy zsidók települjenek hozzájuk, magukkal hozva más országok más népeivel szembeni gyűlöletét az tény. de a lengyelek és mi magyarok sem zavarták el őket és nem gyűlölködtek. lehet, hogy nem igazságos ezt ilyen egyszerűen megfogalmazni, de tény, hogy mikor a zsidók megérkeztek hozzájuk nagyobb számban akkor Lengyelország szinte nem is létezett, államisága teljesen meg is szűnt formálisan. miután távoztak, visszanyerték a régi fényüket. mikor Magyarországra érkezett éppen Lengyelország földarabolásával a rengeteg zsidó, nem telt belé egy emberöltő és az ország romokban hevert. és hadd ne kelljen megemlíteni kun bélát és kis csapatát sem. nem doni kozákok voltak.. és azóta is van ez az ország, ahogy van. aki gyűlölködik, mert azt tud, és akar mert pénzt lát belőle annak semmi keresnivalója nem kéne legyen.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 16:02:24

@Goompah: ó dehogynem. csak gondoltam az éhhalál küszöbén van az agyrákja. a ketrecéhez közel menni azért nem fogok nyugi, csak dobálgatom be a rácson keresztül az "eledelt". ;-)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 16:08:32

@fogsunder: Legalább annyi van, ha nem több, mint neked. Nem te szabod meg kinek mire van joga. Nézzenek oda, bíró, hóhér, jogalkotó, igazságosztó egy személyben? P

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 16:12:09

@Kismac: te sem veszed figyelembe, hogy itt sem mondta vagy mondja senki, hogy azesetben, ha elkövette (mindez pedig bizonyítékok révén derülhet ki, csak ne legyen már elég, hogyasszondja "azt mondta a zuroff kétszer, képíró szóla: egy zsidóba lőjjé négyszer, s lőtt négyszer négyszer négyszer..") akkor ne bűnhődjön..

egyelőre egyszer már felmentették. és most megint perbe ráncigálják.. a cél pedig újabb pénzek kisajtolása tőlünk.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 16:18:04

@lecsekkoltam: agysejtet véltél olvasni agyrák helyett. az utóbbi nem több-kevesebb kérdése. csak szólok.. ;-)

á, szóval te szabod meg, hogy nem én szabom meg (amit egyébként nem tettem, már megint képzelegtél), így tehát te szabod meg kinek mire van joga. "Nézzenek oda, bíró, hóhér, jogalkotó, igazságosztó egy személyben? P "

hajtod még tovább a "lecsekkoltam" nicckel a szopó(t)rollert, vagy most már regisztrálsz másikat? :-D

egyenlítő 2011.05.06. 16:18:57

@szerjóska: "És nem féljünk attól, hogy Japán nem fog még egyszer bosszút állni Hirosimáért és Nagaszakiért, de attól se, hogy majd a kínaiak elfelejtik a császári japánok mandzsúriai kegyetlenkedését, gyerekkínzásait. A sebek hegednek, be nem gyógyulnak, az akciót reakció követi."

Talán mégse. Hátha van még néhány olyan államférfi, mint Adenauer és De Gaulle volt, akik megelégelték, hogy ezer éve minden európai háború mögött német-francia ellentét állt.

egyenlítő 2011.05.06. 16:21:03

@zero: "Mintha a nürnbergi perben a német hadsereg katonái és politikusi is valami ilyesmire hivatkoztak volna ... "

Ők a führer-elvre hivatkoztak. Parancsra cselekedtek, a Vezér felel mindenért.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 16:22:45

@egyenlítő: Mondjuk egy katona esetében ez valamennyire védhető, de az ésszerűség határain belül.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 16:24:04

@fogsunder: Tudod ahhoz képest hogy hol nyiltan hol pedig rejtetten, elég nagy a szád a népírtás eltiprásáról.
Ezt te írtad:
de nyugodj bele nincs neked jogod elítélni senkit a feltételezéseid alapján. neked se és másnak se
ezt se én adom a szádba:
zuroff-félék gyűlöletet vetnek és pénzt aratnak, amíg be nem takarítják miatta és hozzá hasonlók miatt tényleg a népét. bár kétlem, hogy néphez tartozna.

Amúgy tetszik ez a nick és nem fogok másikat regisztrálni. Ez én vagyok a regisztráció óta. Nem érzek kisértést mindig új nicket felvenni, mint te teszed.

Most pedig el kell mennem, mert veled ellentétben van életem, ami nem a burkolt zsidózásból és gyilkosok mentegetéséből áll.
Utsó jó tanács: hagyj fel a kettős mércével. Akkor nem kell mindig szopó(t)rollert váltanod:P

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 16:24:34

@fogsunder: Az elfogultságnak vannak fokozatai. Így az állam moshatta kezét, mert volt per, stb., stb... mondom, nem néztem különösebben utána, jobb dolgom is van.

egyenlítő 2011.05.06. 16:30:09

@tlvajferi: "vagy éppen hamburg, dresda, stb. a másodok világháborúban
mi volt az, ha nem népirtás?"

Coventryzálás.

f.m.j. 2011.05.06. 16:37:00

@lecsekkoltam:

azért a Trianon nincs túlbeszélve, kibeszélve, és a magyarok ellen történt vérengzésekkel se nézett szembe senki, az smafu, mert mi megérdemeltük... szerintem minden nép megszívta az ilyen dolgokat, nemcsak egy...
oké, nézzünk szembe mindennel, de mikor, és hol legyen a határ? a gyerekeim lassan 4. vagy 5. generációs háború utáni gyerekek, de még ők is nézzenek szembe 70-100 évvel ezelött történt eseményekkel... nemtudom, nemtudom...
egyébként mi az: szembenézni a múlttal, hogyan kell azt tenni? melyik forrás alapján, melyik történész a hiteles? mindent ismerek, hogy ítéljek, és ítéltessek?
és ha szembenéztem, akkor mi van? azt mondom magamnak: rohadt vagyok én is, mert bennem is ott szunnyadhat egy lehetséges gyilkos, és mert számomra ismeretlen emberek miket tettek számomra ismeretlen emberekkel, ezért sunyjam le a fejem, de állandóan?...
nehogy félreérts, nem vagyok érzéketlen az áldozatokkal, sőt...
de miért, hogy mindenki csak a saját fájdalmáért emel szót,a másikéért sosem?
(én itt mindenki szenvedését egyformán tettem a latba)

egyenlítő 2011.05.06. 16:38:27

@Takony_fősámán: "azt csak nem gondolja, hogy más gyerekeit a halálba küldeni JÓCSELEKEDET?"

Dehogynem. A Vezér megmondta: "Vagy mi, vagy ők!"

bőrmók 2011.05.06. 16:43:22

@Nemadokpénzt: MO-on nem volt ilyen propaganda, mégis ugyanazt csináltuk mint a németek, ugyanolyan szervezettséggel.

egyenlítő 2011.05.06. 16:50:06

@ColT: A führer-elv a nácizmus egyik alapelve. A nép választja (nem is választja, hanem szüli) a Vezért, mindenki neki felel, mindenért ő a felelős. Az SS tagjai (kivéve a "népi németeket") önkéntesek voltak. "Hűséged a becsületed" volt a jelszavuk. A csendőröket sem sorozták. Ők nem katonák. Arra pedig különösen nem volt joguk, hogy ők (a nyomozáson túl) képviseljék a vádat, ítélkezzenek és rögtön végre is hajtsák a halálos ítéleteket.

f.m.j. 2011.05.06. 16:50:13

@Takony_fősámán:
te is egy vagy azok közül, akik abban hisznek, hogy a magyarok nácibbak a náciknál, nekünk még propaganda se kellett hozzá, hogy így gondolkozzunk, és tegyünk, mert jött zsigerből, ugye? (azért is a T/1.szám, mert már szembe is néztem ezzel a terhelt múlttal, ahogy azt kell)
gratulálok...

bőrmók 2011.05.06. 16:53:11

@f.m.j.: ezt már te képzelted bele, én csak azt mondtam amit mondtam. (Talán olvasd el azt is mire volt ez válasz)

Max. 2011.05.06. 16:53:46

@Nemadokpénzt: amúgy annak a propagandának semmi alapja nem volt természetesen, ha az folyna holnap a csapból is, hogy utáld a horvátokat, mindenki nekiállna utálni a horvátokat, csak mert. Ez így működik ám. Node hamarosan a fejükre nőnek a törökök meg a többi semmirekellő, aztán lesz Propaganda No.2, van egy ilyen érzésem.

@f.m.j.: oszt' a visszavonuló vasgárdista románok, akik népirtást rendeztek az útjukba kerülő magyarok között Erdélyben, miért nincsenek emlegetve, és miért nem fizetnek a magyaroknak holokausztkárpótlást a románok, de csak miután visszaadták nekik a földjüket? Jellemző módon erről az átlag magyar nem is tud, viszont a holokausztról rögtön volt négy kérdés az érettségin, a saját vérünk meg le van szarva. Aztán még bocsánatot is kérünk, mert a pálinka az Kárpátia dallal volt felvezetve, és véletlenül van benne egy olyan sor, hogy bevonulunk Kolozsvárra. Ajjjajj.

zsoltix 2011.05.06. 16:56:20

''Zuroff indítványt nyújtott be a budapesti Katonai Főügyészséghez, kérve: intézkedjenek a 62 évvel ezelőtt kirótt, de le nem töltött, tízévi szabadságvesztés végrehajtásáról. Miként viszonyul az ítéletben szereplő hűtlenség a Zuroff által említett háborús bűntetthez?
– Valójában sehogyan – mondja Zétényi Zsolt védő. – A kapcsolatot a hűtlenség és a háborús bűntett között Zuroff teremtette meg. Azonosította a kettőt. Összevissza kevert mindent, majd beletette az egészet egy csomagba, és sajtótájékoztatón a közönség elé tárta vádjait.'' Ez meg 2006-ban volt, azota izmozik a teman Zuroff, az Utolso esely nevu akciojuk jegyeben. Akkor sem volt tobb a kezeben, mint most, de mit szamit az vizentaleknak.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 17:01:41

"de nyugodj bele nincs neked jogod elítélni senkit a feltételezéseid alapján."

tehát feltételezések alapján. az, hogy tényleg Képíró követte el a cselekedetet amivel vádolják (ami egyébként nem volt népirtás, nem azzal a céllal öltek, hogy egy etnikai csoportot megsemmisítsenek! a partizánok és bújtatóik is nyilván nem a magyarok közül kerültek ki. ez tény, mintahogy az is, hogy olyanok is meghaltak akiknek semmi közük nem volt a partizántevékenységhez) csak feltételezés! ugyanis semminemű bizonyíték nem volt rá, hogy részt is vett ebben. ő nem katona, hanem csendőr volt, akinek a feladata a rendfenntartás. hogy összegyűjteni a katonaság által kijelölt embereket segítetett az biztos, de azért a legkevésbé sem felel, hogy a katonák aztán belelődözték az embereket válogatás nélkül a dunába.

olyan ez mint, hogy a vidéki csendőr sem felel azért, hogy a német presszió hatására a zsidókat összegyűjtötték törvény alapján és a fővárosi gettóba utaztatták, ahonnan aztán a további sorsuk részben ismert. a csendőrség feladata a törvények betartása volt mindig és mindenek felett. a törvények kiagyalóit már terheli és terhelte is felelősség. csak egy építőkockát nem vádoltak meg soha: a zsidó hitközséget.. pedig a törvények betartását igencsak szorgalmazták.. és tudtak aushwitzról is.. - mégis csak annyit tettek, hogy 1700 haverjukat-ismerősüket kivásárolták eichmanntól.. akarod feszegetni esetleg ezt a témát? ..

hogy a zuroff gyűlölködik az nem feltételezés. az tény és való. azzal pedig biztosan vitatkozni akarsz, hogy az ilyen hullarabló magatartás miatt amit a folyton nácizók csinálnak tényleg mindenki unja már a hetente rendezett holokauszt-megemlékezéseket..

amúgy meg se a zuroffi gyűlölködés nem tetszik, sem egy ebből fakadó esetleges népirtás. már megint alattomosan feltételezel..

burkolt zsidózás. aham.. ha zsidó vagy miért "burkolná" bárki neked ezirányúmondanivalóját. ha nem vagy az miért mondaná rád bárki, hogy zsidó vagy, te meg ugye miért vennéd magadra, ugyanakkor miért szégyellnéd. minden a burkolt mind a zsidózás egy ostoba tarthatatlan feltételezés, amit végső érvként próbálnak egyesek bevetni, ha más már nincs vagy nem is volt, így próbálván kellemesen belerettegni magát egy olyan állapotba, ahol szerinte mindenki ellenség vagy lehet az. nyilván megnyugtató egy olyan báb, amiben csak igazad/igazatok lehet.

gyilkosokat senki nem mentegetett. te viszont ítélettel együtt is, bizonyíték hiányában gyilkosozol egy ártatlant.

"Nem érzek kisértést mindig új nicket felvenni, mint te teszed." nem volt és nincs másik indapass-nickem. újfent feltételezel.

"Akkor nem kell mindig szopó(t)rollert váltanod:P " egyrészt fizetheted a szopó(t)rollerért a jogdíjat, másrészt előbb említettem feltételezésed megint csak téves.

végére hagytam a legjobbat:
"hagyj fel a kettős mércével."

váháháháháhá. és ezt te mondod nekem. de egyébként mutass már rá arra kommentemre nem csak ebben a posztban, hanem bárhol a blogban, ahol olyan kijelentést tettem volna, hogy aki gyilkolt azt nem kell megbüntetni.

f.m.j. 2011.05.06. 17:05:38

@Takony_fősámán: rendben...

mindig van amúgy valamilyen propaganda, az győz, aki több agyat mos ki :)
mindegy, én nagyon háborúellenes vagyok, nem hiszek az igazságos háborúban semmilyen szinten, és megvezetni se hagyom magam, főleg olyan senkik által, akik azt hiszik, hogy uralkodnak rajtunk, mert van az embernek olyan része, amihez a világi hatalomnak semmi köze nem bír lenni

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 17:16:35

@egyenlítő: aha az.. coventry: 568 halálos áldozat. drezda (újabban lecsökkentve a számot): 25 000 a hivatalosan bombázásban meghaltak száma..

és drezdában nem volt katonai célpont, míg coventryben igen! valamint: az angolok tudtak coventry bombázásáról!! azért nem tettek semmit a megvédése érdekében, nehogy a németek rájöjjenek, hogy feltörték a kódrendszerüket.. kifejezetten abban a hitben tartották coventryt, hogy nem fogja őket súlyos támadás érni.. (érted súlyos támadás, amiben alig 600-an meghaltak.. akkor mi volt drezda: 45xsúlyos?! ..)

f.m.j. 2011.05.06. 17:25:22

@fogsunder: az a 25000 nem 250000?
de mi az a milliókhoz képest?
úgyis számháború az egész
mint az evolúció, minél nagyobb, távolabbi évet mondunk, annál hitelesebb a történet...

CD-R80 2011.05.06. 17:32:02

Azt árulja el nekem valaki, mi köze van a zsidóknak ehhez? S a Vizestál központ folytat-e nyomozást esetleg a mai Szerbiában a magyarok elleni megtorlások miatt?
Egyelőre nincs több kérdésem..

f.m.j. 2011.05.06. 17:32:13

@lecsekkoltam:

azok jó gondolatok, amiket a bárónak írtál, de nagyon érdekes, hogy amikor ilyesmit pedzegetett valaki a rendőrös posztnál, éppen szélsőjobbos söpredék volt az illető :):)))

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 17:35:54

@ColT: miért kellett volna mosnia a kezeit? abban az időben még az antant sem tudott róla, hogy lesz nürnbergben egy per és lesznek népbíróságok!! a magyar királyság nem utólag akart ítélkezni, hanem már közben megtette. nem csupa szívjóságból, vélhetőleg nem akarták az angolokkal való kapcsolatot tovább terhelni egy tömeggyilkosság válasz nélkül hagyásával. így aztán mindenkit akinek a razziához köze volt berendeltek. a csendőröket is, akik közbiztonsági feladatokat követtek el. és dacára annak, hogy éppen a csendőröket gyilkolászták halomra "bátor" lesipuskás csetnikek, biztos, hogy nem a polgári lakosságon verték le a port!

a csendőröktől mindig is annak volt félnivalója aki nem volt becsületes. és az bizony meg is kapta a magáét ha nem viselte magát rendesen.. fasisztázzák a csendőrséget ma is. naná. mert az idejükben a gyújtogató (szó szerint!) egyben lázítani próbáló (csak próbáló) kommunisták például börtönbe lettek "kísérve". ha nem ment a delikvens akkor pofonnal, ha támadt lelőtték, keresztülszúrták.. bűnözőkkel így is kell bánni! nagy kár amit a kommunisták tettek a csendőrséggel. ahol csendőr járt ptt rend volt! és nagy kár amit ma a jobbik is tesz. semmi közük a csendőrséghez, lábuk nyomába nem érnek. a többi meg azoknak a porához sem!

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 17:43:17

@f.m.j.: "(újabban lecsökkentve a számot)". ;-) a hivatalos adat elsőre 25 000 volt aztán a propaganda felnyomta egy időben még fél millióra is. nekünk már "csak" 130 000-t tanítottak, akik közül sokakat csak jegygyűrűk alapján tudtak azonosítani. német történészek az eredeti számokat tették általánosan elfogadhatóvá nem is olyan régen (tán egy éve). mondjuk egy egymilliósra felduzzadt egyébként 650 000-es városban (látva, hogy leégett) valószínű, hogy 25 000 a minimum meghaltak száma.. és azok is kifejezetten a bombázásban.

egyenlítő 2011.05.06. 17:58:25

@fogsunder: A coventryzálás német szakkifejezés volt (Göbbelstől). Coventry testvérvárosa egyébként ma többek között Volgográd (Sztálingrád), Drezda és Lidice.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.05.06. 17:58:46

@f.m.j.: Senki se állít meg senkit, hogy ugyanúgy járjon el mint a wiesenthal központ. Az, hogy csak beszélünk róla, és azon sopánkodunk, hogy senki semmit nem csinál semmit ez ügyben nem visz előre.

CD-R80 2011.05.06. 18:10:11

@lecsekkoltam: Erre ne vegyél mérget..

trojka 2011.05.06. 18:13:41

Amerika mikor fog ulni a népek vádlottakpadján Nagaszakiért, Hirosímáért? Vagy akár a valamikori indiánirtásért, az iszlám következetes uldözéséért? anglia a bur háboru lágereiért? A volt Szovjetunio több millio ember kiirtásáért? Nem sorolom, mert nem lenne vége. Most egy szerencsétlen, 97 éves embert kellett találni, hogy legyen szenzácio? Mit adnak neki? életfogytiglant? Mennyi idöre? Tessék csak visszanézni a 45 utáni népbirosági perekre. az ma már bun volt? hogy ezt az embert a halálba kuldik már csak a vegzálásával is, az nem bun? Ti ifjak! milyen jogon tuztétek ki a zsido csillagot? Mert szerintem, csak heccböl, nektek ehhez már semmki közötök. Jo bulinak igérkezett ugye? Jobb lett volna, százados ur, ha elfelejted ezt a szemét, jellemtelen országot és népét, s sosem jösz haza! (bocs a tegezésért).

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 18:19:57

@egyenlítő: hogy a németektől ered azt tudtam. ugyanakkor drezda nem coventryzálás. erre gondoltam rámutatni. bőven odébbpakolták a(z esetükben) tizedespontot a "derék" britek és "amerikaiak"..

tudi 2011.05.06. 18:20:01

Hányinger az egész, az sárgacsillagos megjelenők pedig további mélypont, ha Biszkut nem perelik be, akkor őt se, vagy mindenki, vagy senki.

citizen queen 2011.05.06. 18:23:57

@Kismac: Nem gondolom, hogy el kellene tekintenünk attól, amit Képíró tett. Mindegy, hogy MOST milyen állapotban van. AKKOR elkövette - kérjék rajta számon. Majd elkezdem megsajnálni így, amikor őbenne akkor semmiféle szánalom nem volt. Akkor ő volt a nagyfiú. Hát szembesítsék vele.

Milyen érdekes, amikor pár hónappal ezelőtt Horn Gyula kapcsán Wittner Mária tett egy kemény megjegyzést, akkor a ballibek hangosan siránkoztak a blogokban napokig arról, hogy milyen csúnya dolog egy magatehetetlen, idős, beteg embert bántani, a halálát kívánni, stb. (Holott Wittner csak azt kifogásolta, hogy az állam fizeti a kórházi költségeit, és nem a drágalátos családja - akiknek vélhetően van mit a tejbe aprítani, nem minimálbéren tengődnek.) Most bezzeg a nagyszájú nickek nincsenek tekintettel Képíró hajlott korára, bosszút lihegnek mindenáron.

És még ti beszéltek kettős mércéről! Szálljatok már magatokba...

Továbbra is fenntartom, hogy rettenetesen visszatetsző volt a tegnapi per, a sárgacsillag ifjoncok röhögcsélésével, és az aggastyán kínlódásával - józan ésszel belátható, hogy az egész nagyon kontraproduktív. Annyi szociológus van a belvárosi értelmiség körében, csodálom, hogy nem volt köztük egy szociálpszichológus, aki azt mondta volna, hogy ácsi, ez így nem lesz jó, nagyobb ellenszenvet kelt, és nagyobb kárt okoz, mint amennyit használ...

citizen queen 2011.05.06. 18:32:15

@fogsunder: márpedig a zuroff-félék gyűlöletet vetnek és pénzt aratnak, amíg be nem takarítják miatta és hozzá hasonlók miatt tényleg a népét. bár kétlem, hogy néphez tartozna. jobban kötődik az a bankjegyekhez.

Találó meglátás, velős megfogalmazás. :-)

báró Leopold 2011.05.06. 18:47:32

Az amúgy miért van, hogy itt sokan bizonyítékok nélkül, csak arra alapozva, hogy csendőr volt bűnösnek is tartják Képírót? Tegyük fel, hogy felmentik (akár bűncselekmény hiányában): akkor is azt fogjátok gondolni, hogy bűnös?

Vajon egy 70 évvel ezelőtti vélt bűncselekmény miatt megéri meghurcolni egy 97 éves öregurat "az igazságosság" nevében?

f.m.j. 2011.05.06. 18:57:02

@lecsekkoltam: amit a Wiesenthal központ csinál, az olyan mint amit egy pénzbehajtó cég csinál, és főleg gyomor kell hozzá... szerintem nem így kell szembenézni, azt nemtom hogy, de így kösz, inkább nem
más népek nem elég tökösek ahhoz, hogy a múltban okozott sérelmeikért a leszármazottakon vegyenek elégtételt, mindenkit bűnösnek kiáltva ki, általánosítva...

citizen queen 2011.05.06. 18:59:29

@f.m.j.: más népek nem elég tökösek ahhoz, hogy a múltban okozott sérelmeikért a leszármazottakon vegyenek elégtételt, mindenkit bűnösnek kiáltva ki, általánosítva...

Szerintem nem tökösek, hanem gátlástalanok. A többivel egyetértek.

f.m.j. 2011.05.06. 19:06:55

@citizen queen: a tökösségről írottak irónia akart lenni...

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2011.05.06. 19:10:26

@egyenlítő: Mondjuk ez igaz, de katonákra vonatkozik, főleg lsóbb rangokban, hogy parancsra cselekszik.
Nyilván egy főparancsnoki beosztásban ez már annyira nem jó védekezés :D

petimegmondja 2011.05.06. 19:13:03

@CD-R80:

"a Vizestál központ folytat-e nyomozást esetleg a mai Szerbiában a magyarok elleni megtorlások miatt?"

Nem. Ők kizárólag a II. világháborúban a zsidók ellen elkövetett bűncselekmények felelőseinek bíróság elé állításáért működnek. Ez a deklarált céljuk. A zsidó állam, ill. gazdag és szegény magánemberek a támogatói. Főleg zsidó magánszemélyek.

Ugyan akkor, senki sem akadályoz meg téged abban, hogy megalapítsd a "H. Kovács Béla Központot" és a magyarok ellen elkövetett bűncselekmények felelőseinek bíróság elé állításáért küzdj bárhol a világon. Győzd meg a magyar államot, meg gazdag és szegény magyarokat, hogy támogassanak!

fokabacsi 2011.05.06. 19:16:24

Sem rosszabbak sem jobbak nem vagyunk egy népnél sem! Amíg lehetett ez az ország védte a zsidajait! Ezt kapjuk cserébe! Ha írmagot sem hagyunk belőlük, akkor most nyugtunk lenne! Senkinél sem vagyunk különbek! Kivétel a zsidó és a cigány! Az a nép amelyik képes 3500 éves sérelmeket ünnepelni, az a nép mentálisan beteg !

fokabacsi 2011.05.06. 19:19:03

@citizen queen: Az is megutálja őket, akinek eddig volt irányukban némi szánalom. Azt gondolják ezzel előbbre vannak!?

tlvajferi 2011.05.06. 19:22:28

@ColT:

az amcsi erő, amely bevonult vietnámba, vagy afganisztánab vagy irakba, vagy nemsokára libiíába, az ottani népek által nem kívánt erő, akárcsak az oroszok afganisztánban
legfeljebb bizonyos amcsik által pénzelt lázadók által kívánt erő
nem kellettt volna bevonulni, akkor nincs mit kivonni
ha EZ ÍGY MEGY TOOVÁBB, LASSAN NEM MARAD ORSZÁG A VILÁGON, MELYET AMERIKA NEM BOMBÁZOTT VOLAN VÉGIG
Az ártatlan civilek gíyilkolásáért, KNZÁSÁÉRT, a német városok szőnyegbombázásáért ÉJSZAKA, a vietnámi napalm bevetéselért hány amcsi háborús bűnőst vontak felelősségre???
milliókat irtottak ki egy évszázad alatt
és még nem is számoltama szövetséges nazo bombázások és beavatkozások által okozott áldozatokat

"olyan fegyver nincs, amivel nem lehet ártatlanokat megölni"
hát egyáltalán nem biztos, hogy az arab világban az amcsiknak bármi keresnivalójuk lenne,
jó tudom, vonzó nagyon az olaj
de valahogy nem szoktak aggódni a szaud arábiai kormány által elkövetett emberoség elleni bűncselekményekért

"a terroristák kifejezetten szeretnek óvodák, kórházak mellé települni, hogy ha megtámadják őket, a sok civil áldozat miatt a támadót ostorozzák"
ühüm, de érdekes módon, olyankor cirkálórakétával támadnak az amcsik, nem kommandósakcióval
szemtől szembe fegyveresekkel (paritásban) már nem nagyon nagy a harcikedvük

"természetesen a töött buszokon, forgalmas tereken megukat felrobbantó arabok szentek?"
ezt nagyon jó, hogy felemlegeted, tudod ugyanis ki vezette be ezeket a modernkori hadviselésbe?
amikor az angol elnyomás ellen küzdöttek héber sorstársaink, bizony ők robbantottak hasonló módon palesztinában
csak az a fránya szabad média valahogy cenzurázva lett :-)

fokabacsi 2011.05.06. 19:26:10

@lecsekkoltam: Hülye vagy ! Háború esetén statárium van érvényben! Nem hajtod végre a parancsot ott helyben lelőnek! gondolod hogy lehet ugrálni?! Töröld meg az orrodat és olvass utána!

tlvajferi 2011.05.06. 19:30:03

@egyenlítő:
abban ugye egyetértünk, hogy ugyanolyan háborús bűn volt, csak sokkal nagyobb mértékben?
mi a véleményed az atombomba bevetéséről, ahol teljesen civilek ellen használták?
az nem volt tömeggilkosság?
elítélték-e truman elnököt miatta?
egyáltalán felvetődött ez a kérdés a tömeggyilkosságokra oly érzékeny amcsi igazságszolgáltatásban?
a nünbergi per csak a legyőzött tömeggyilkosokról szólt
pedig a győztesek több embert tettek el láb alól
és sajnos többet is fognak a jövőben is

egyenlítő 2011.05.06. 19:58:45

@tlvajferi: Néha választanunk kell, kinek az oldalán állunk. Én nem a nácikat választom. Az ő programjuk a szolgaság és/vagy a pusztulás volt mindenki számára, aki nem a germán faj tagja. A japánoknak ugyanez volt az álláspontjuk. Így persze már mások az arányok, nemde?

Az angol-amerikai terrorbombázások hatástalanok voltak Európában. Mindenesetre nem ők kezdték. A két atombomba ellenben hatásos volt Japánban.

egyenlítő 2011.05.06. 20:02:10

@fokabacsi: És aki minden héten megemlékezik egy ember haláláról, és egy nemzetet 1500 éven keresztül üldöz miatta?

CD-R80 2011.05.06. 20:03:02

@petimegmondja: Ok. Ez úgy látszik visszatérő indoklás.
Ugyanakkor bocsásd meg, hogy bizonyos érzések feltörnek az emberből. Gondold át hogy ez mennyiben és miben járul hozzá a zsidóság megítéléséhez, s mennyiben a megbékéléshez?
S azt honnan veszed, hogy a szerbek nem öltek meg zsidókat, akik ugyanúgy jelen voltak állítólag a Vajdaságban? Vagy a magyarok minden zsidót kiirtottak ott(állítólag)?
De vajon a bűnökkel szembenézés mikor várható zsidó oldalról?
Mellesleg akkor most az egész az lobbiról vagy az igazságtételről szól?
Rengeteg kérdést feltehetnék még, de vajon válaszolnál rájuk?
Vagy egyszerűen lenácizol mindenkit.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 20:05:57

@citizen queen: csak bár ne lenne találó..

amúgy :-)

egyenlítő 2011.05.06. 20:07:29

@ColT: Ezért is nyilvánították bűnszövetkezetnek a Wehrmacht Főparancsnokságot (OKW).

fokabacsi 2011.05.06. 20:10:58

@egyenlítő: Ezért mondtam: Beteg nép beteg mentalitása!

egyenlítő 2011.05.06. 20:13:30

@fokabacsi: A kereszténység nem nép :-)

CD-R80 2011.05.06. 20:16:36

@egyenlítő: Ez már előitéleteket hordoz magában.. Miért ne lehetett volna valaki becsületes aki ott dolgozott? Vagy ő mindenképp bűnös volt??

derelyegrádi szellem 2011.05.06. 20:25:32

@petimegmondja:

Valóban elütés volt.

Most már csak egy feladat van hátra. Idézed azt a nemzetközi jogi szabályt, ami lehetővé teszi egyesek felősségrevonását "világháború után", és nem a rendszerváltások után. Különös figyelemmel egy nyilvánvaló gyilkos Biszkura (de mondjuk Péter Gábor is csak 1993-ban halt meg ágyban párnák közt), és egy bár gusztustalan, de csak újság főszerkesztőjére.

További adalékok:

A Körmös Bauer (dr Bauer Miklós) megrég halt meg, addig háborttlanul élt, tagja lehetett az ügyvédi kamarának is (vajon ha Számonkérő Székes lett volna tagja lehett volna-e?), Eörsi Mátyással volt szadeszes külügyi álltitkárral közös ügyvédi irodája is volt, jó kis ÁPv Rt.-s megbízásokkal. Ennek az irodának volt még egy prominens ÁVH-s tagja is, nevezetesen dr. Bárd Károly, aki jeleg is él, és tagja az ügyvédi kamarának, legutoljára Sukoró-ügyben tett-vett. Ez vajon lehetséges lenne-e, ha ő mondjuk Gestapo kihallgató tiszt lett volna? Ugye nem.

Kurt Waltheimet nem engedték be az Egyesült Államokba, mert kiderült róla, hogy nem Gestapos, csak SS katona volt. Hornt beengedték, pedig pufajkás volt.

A kommunista mezben elkövetett bűnök elévülnek, vagy nem is léteznek, a másikak soha és léteztek, még akkor is ha újságszerkezstésben merülnek ki.

Az amerikaiak 300.000 japánt zártak koncentrációs táborba Pearl Habour után. Faji alapon, asszonyostul, gyerekestül. nem emlékszem ítéletekre ez ügyben. Az nem bűn. Ledobtak két atombombát a polgári lakosságra (300.000 halott egyből), az se.

A Nürnbergi pert meg hagyjuk is, hisz ahol Rudenko (szovjet fűügyész, Visinszkij utódja és legjobb tanítványa) vádlóként felléphet az "emberiség nevében", az egy vicc. Egy nagyon rossz vicc. Háta mögött Katynnal, vagy 25 millió kirított "burzsujjal", krimi tartárral, oszéttal, volgai némettel, GULAGgokkal, 600.000 magyar deportáltal.

Csakhogy lásd Auschwitz a szovjet érában tovább üzemelt (I. számú szovjet koncentrációs tábor néven) egy lengyel zsidó vezette, valamyilen Morel, csak németeket tartottak ott (azt szabad, mert fajilag náczikok) pont úgy mint a zsidókat, legyeleket korábban, volt is vagy 80-100 ezer halott. Ezt a jó Morelt kikérte Izraeltől Lengyelország nemrégiben. Szerinted kiadták?

Hát ennyit erről...

Képírónak ÁVH-snak kellett volna lennie, semmi baja nem lenne. Már ha a kiemelt nyugdíjat nem tekintjük bajnak.... meg a fillérekért megvett "szolgálati" budai villákat, mint gyurcsány nagyapósa. A Feri onnan jár antifasisztáskodni, egy zsidó családtól (Sebestyénék) elzabrált villából.

Okádnom kell....

CD-R80 2011.05.06. 20:27:42

@egyenlítő:" A filoszemita, vagyis zsidóbarát propaganda (vagy: szemléletmód) két fő csapásirányra osztható: az úgynevezett belső PR a határtalan önsajnálat, öntömjénezés, a saját vallás, faj és kultúra mindenek fölé helyezése, vagyis a judaizmus, cionizmus.

A másik a gójoknak, nem-zsidóknak szóló mondanivaló, melynek lényege: sajnáld a zsidót, ne bántsd a zsidót, légy toleráns a zsidóval szemben (ritkán üzeni azt, hogy „szeresd a zsidót”, megelégszik a toleranciával); ennek a külvilágnak szóló üzenetnek az alapköve a második világháború során végbement holokauszt, más szóval shoa.

Az antiszemita (bár egyesek szerint a szó önmagában helytelen, hiszen nem a zsidó az egyetlen szemita/sémita nép, illetve nem minden zsidó származású ember vall cionista vagy judaista nézeteket, tehát helyesebb az „anticionista” vagy „antijudaista” kifejezés használata) szemlélet fő tézise a zsidó fajjal és vallással szembeni ellenérzés, melynek okai abban keresendők, hogy a zsidó nép zöme önmagát faji és vallási alapon élesen megkülönbözteti, a nem-zsidókat megveti, vagy csak érdekből kooperál velük, illetve, hogy a világtörténelem során a zsidóság mindig is hatalom- és pénzéhes csoportként mutatkozott.

A zsidóság (ezzel a filo- és antiszemitizmus) újkori történetének legjelentősebb állomásai: Herzl Tivadar (Theodor Herzl) budapesti értelmiségi zsidó 1895-ben megjelent „A Zsidó állam / Der Judenstaat” című írása, melyben a zsidóság üldöztetését, hontalanságát és kényszerpályáját fejtegeti, majd az ennek kapcsán 1897-ben Baselben megszervezett első cionista kongresszus, melyet újabbak követtek. A Második világháború során a hitleri Németország szervezett, intézményes keretek közé helyezte az Európa-szerte kisebb-nagyobb mértékben jelen levő antiszemitizmust, melyet sokak szerint a zsidók kapzsisága, különcsége hataloméhsége generált, és megszületett a holokauszt mítosza, melynek szó szerinti jelentése „égő áldozat”, ennek megfelelően fáklyája ma is rendületlenül ég a köztudatban; a holokauszttal kapcsolatban még ma is folynak történelmi viták: a filoszemita nézet szerint a világtörténelem valaha létezett legborzasztóbb és felülmúlhatatlan eseménye, mások szerint egyenesen meg sem történt. A harmadik fontos esemény zsidóság újkori történetében Izrael állam II. Világháborút követő, 1948-as megalapítása, mely szintén történelmi viták forrása, lévén a judaista teória szerint ez a zsidó nép ősi földje, a kritikusok viszont azt állítják, hogy a palesztin nép ellen elkövetett brutális gyarmatosítás, ma is tartó genocídium.

Ez utóbbi kettősség különösen hangsúlyos annak tükrében, hogy míg a zsidóság gyakorlatilag a teljes fejlett világban sérthetetlenséget vindikál magának a holokauszt során állításuk szerint elszenvedett sérelmek ellentételezéseként, és folyamatosan terrorizmussal vádolja a zsidó térhódítás ellen tiltakozó muzulmán országokat, addig Izrael kül- és belpolitikája, határain belül és kívül élő palesztinokkal szembeni bánásmódja napjainkban is heves bírálatok tárgya.

A zsidóságnak a világ nagytőkései között aránya kiugróan magas; ez a II. Világháború utáni korszakban magában foglalja a nyomtatott és elektronikus sajtó jó részének kézben tartását, ami az Internet megjelenésével nagyságrendileg megváltozott. Ez a tendencia gyakorlatilag nyílt utat biztosít a burkolt vagy direkt filoszemita propaganda korlátlan terjesztéséhez, ami a médiabirodalmak zömét kézben tartók zsidó mivoltát tekintve logikus, ám igen veszélyes.

Veszélye a filoszemitizmus feltétlen elfogadásának kettősségében rejlik: a holokauszt aránytalan mértékben hangsúlyozott, szent és sérthetetlen emléke, az eseményben akár közvetve is érintetteknek szinte még az unokái által is számos európai államtól elvárt kárpótlás, valamint a zsidósággal és Izrael állammal szembeni, gyakran nagyon is jogos kritika azonnali antiszemitizmusnak minősítése, ami feltétlenül üldözendő. Paradox, hogy míg a zsidók folyamatosan saját áldozati mivoltukat hirdetik, Izrael a XX. század végére, XXI. század elejére a világ egyik leginkább militáns, korszerű hadsereggel, nőkre is vonatkozó hadkötelezettséggel rendelkező országává, nem mellékesen atomnagyhatalommá vált, világszerte rettegett és legendás titkosszolgálatot építve ki, ám aki ezek miatti aggodalmának ad hangot, azt számos országban bélyegzik zsidóellenesnek, sőt, bizonyos társadalmakban a holokauszt puszta tagadása, megkérdőjelezése is büntetendő (nonszensz, hogy ez a kitétel sehol, semmilyen más történelmi eseményre nem vonatkozik).

Egyre torzul tehát a mérce, mind szembetűnőbb a kettősség Európa filoszemitizmussal szembeni támogatása és az antiszemitizmussal, a zsidó népet és államot illető kritikákkal szembeni intoleranciája között. "

ellenkultura.info/most-vagy-shoa.html

ŰberManci 2011.05.06. 20:34:03

@Takony_fősámán: Nem volt ilyen propaganda, az volt, hogy mész vagy fejbe lőnek. Sajnálatos, hogy embereket mennyire meg tudnak vezetni... Te is az azóta folyamatosan nyomuló zsidó propaganda áldozata vagy, csak észre sem veszed. De hagyjuk, látom úgysem érted.

trojka 2011.05.06. 20:39:06

sokat lehetne ezen vitatkozni, pro- és kontra, egy biztos: még talán gyerek koromban, egy volt csendört valaki feljelentett, hogy az egyenruháját még ma is (akkor) a szekrényében tarotta, naftalinban. szenzácioként tálalták az ujságok, piszkos náci, horhista, szemétládaként jellemezték az öreget. (az én régi egyenruhám is a szekrényben van- talán égessem el?) hogy mit kapott jogi uton, arra már nem emlékszem. Ha valakit érdekel a csendörség története, ma már könyvesboltban megveheti. Nem mondom, hogy reális képet kap az egészröl, de talán több igazságot tud meg, mint mondjuk az 1950-60-as években. ("Bors Máté, egy ora mulva itt vagyok" lazito elméncségeket kérem kihagyni). Mint már irtam, mi a fene folyik itt? Valaki mondja már meg, hogy egy 97 éves embert ki a fene tud ma vádolni? szerintem, személyesen mondjuk a korosztálya. Ebben az országban olyan sok 97 éves ember van? A telepuléseken a 90-95-100 éves állampolgárokat virággal köszöntik, s ha jol tudom, valami pénz (jubileumi) is jár (járt) nekik. Na, az öregnek meg bírosági tárgyalás, meghurcolás a jutalma. az ujvidéki eseményekröl meg több adatot kéne elolvasni, mintsem tényfeltáro bizonyítékok nélkul itélkezni.

CD-R80 2011.05.06. 20:45:01

@trojka: S azt kihagytuk, hogy volt egy ország ami elvesztette a 2/3-át.. Soha nem fogja ezt megérteni ,mik lehettek az akkor élt emberek fejében.. Mennyi fájdalom és mekkora nihil és mégis öröm és mai ésszel felfoghatatlan dolgok..
Persze erről nem olvashatunk a mai médiában..
De most olvasom, hogy elégett egy zászló valahol.. vajon miért? S mi okból?

ŰberManci 2011.05.06. 20:53:02

@trojka: Na ez az, sajnos a mai fiatalok tájékozatlanok. Amit tanultunk, én is az iskolában az 3x változott, a korszaknak megfelelően, a többi a médiából jön. Azt mondanak amit akarnak, én a szüleimnek, nagyszüleimnek előbb hiszek. De a lényeg, hogy úgy bánnak egy öregemberrel, mintha legalábbis ő tehetne az egész háborúról. Egy apró kis figura volt ő a sakktáblán, teljesen felesleges most meghurcolni. De mint már írtam is sajna ez a per csak a kezdet, nem ez itt a lényeg. Ez még csak a kezdet. Ezek Magyarországot akarják és ez itt a baj. Aztán furcsálják, hogy ez a magyaroknak nem tetszik.. Mégis mit gondol a zsidóság, hogy mosolyogva kiköltözünk, vagy mi?

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.06. 20:59:15

@petimegmondja: csak remélem, hogy nem a sokszor, egyeseknél tapasztalt alaptalan felsőbbrendűségi érzés szabadult el benned és tényleg nem ezért javaslod a "H. Kovács Béla Központ" megalapítását, hogy imígyen küzdjünk "a magyarok ellen elkövetett bűncselekmények felelőseinek bíróság elé állításáért". más is olvasott már ugyanis moldovát.. H. azaz Hazudós Kovács ugye..

mert a végén pusztán "véletlenül" a jogtalan izraeli tengeri blokádot a Lakinger Béla zsebcirkáló fogja áttörni, megcsáklyázva a cipi livnit a "hazai" exporttermékeinket felhasználva.. (és itt egy hosszas antimagyarokkal teli lista következne.. hágják csak a púpját, minket meg hagyjanak már békén a "művészetükkel" meg a gyűlölködő agymenéseikkel..)

a bűnösöket mindenki tagadja ki.. a bűnösöket! (valódi bizonyíték ésatöbbi, nem kéne mondani, de sajnos mondani kell mégis.) részünkről ez nem okozott gondot soha. pénzért viszont senki ne kufárkodjon a hallottaival. egy azaz 1 darab nép teszi ezt meg (annak is jól behatárolható rétege..). gusztustalan!! egy hányinger!

és 4000 élet és annak elvétele nem több mint 40 000! (komolyan érdekel most már, hogy mi a francot erősködik pont a hideg napok kapcsán a wiesenthal központ. a szerbeket megértem, bár ők is hangosabban sápítoznának talán, ha nem követtek volna el ngayságrendileg sokkal nagyobb etnikai jellegű tisztogatásokat minden régiós néppel szemben összesen többszázezres "nagyságban" olyan területeken amik nem is voltak korábban az övék. ártatlanok között is biztos, hogy a szerb volt a több és nem a zsidó. amelyik ott volt az meg sanszosan "partizán" vagy bújtatója, merthogy más zsidót a szerbek sem igen tűrtek..)

bár nem vagyok focirajongó, de olyan ez az egész mintha egy fradi-újpest meccsre utólag óvást jelentene be az mtk, azon az alapon, hogy az újrajátszására már biztos sikerül megbundázniuk az eredményt..

egyenlítő 2011.05.06. 21:20:00

@CD-R80: De utáljuk a zsidókat Auschwitzért :-)

egyenlítő 2011.05.06. 21:24:11

@derelyegrádi szellem: Hitler győzelme esetén te most az uralkodó-, vagy egy szolganép tagja lennél-e? Vagy már nem is lenne helyed a germán élettérben?

CD-R80 2011.05.06. 21:27:41

@egyenlítő: Ez mi?
Ez válasz?:DD
Nevetséges vagy..

egyenlítő 2011.05.06. 21:27:50

@CD-R80: "Miért ne lehetett volna valaki becsületes aki ott dolgozott? "

Mármint hogy tábornokként a Wehrmacht főparancsnokságon? Hát persze. Jó hazafi, gyermekeinek gondos apja, Európa népeinek gyilkosa.

egyenlítő 2011.05.06. 21:28:55

@CD-R80: Válasz? Mire? Egy bizonyos szint alá nem megyek.

CD-R80 2011.05.06. 21:31:43

@egyenlítő: Ne általánosíts.. Mert csapdába esel..
Te már régen szint alatt vagy csak nem veszed észre..

Goompah 2011.05.06. 21:49:17

@báró Leopold:

"Tegyük fel, hogy felmentik (akár bűncselekmény hiányában): akkor is azt fogjátok gondolni, hogy bűnös?"

Természetesen, hiszen csendőr volt. Na meg mert a mértékadó "antifasiszták" és "nácivadászok" bűnösnek kiáltották ki. Ha bizonyíték hiányában felmentik (más ítéletet el sem tudok képzelni, hiszen mára már az ártatlanságát sincs ki igazolja), akkor indul csak meg igazán a rágalomhadjárat és a hecckampány Magyarország ellen.

Goompah 2011.05.06. 21:54:14

@fokabacsi:

"Az is megutálja őket, akinek eddig volt irányukban némi szánalom. Azt gondolják ezzel előbbre vannak!? "

Ez vajmi kevéssé érdekli őket, amíg csörög a kassza a kizsarolt kártérítésektől. Abban meg biztos lehetsz, hogy még az ük-ük-ükunokáink is fizetni fognak. Az már csak hab a tortán, hogy a kártérítések (most tekintsünk el attól, mennyire megalapozottak) már régóta nem az áldozatokhoz vagy leszármazottaikhoz kerülnek, hanem olyan zsidó szervezetekhez, amelyek lényegében saját céljaikra költik a pénzeket, miközben a kevés még életben lévő áldozat között vannak, akik tényleg hiányt szenvednek.

jozicsenko 2011.05.06. 23:57:17

@Gonosz Repülőmókus: a magyarországi zsidókat valami mindig idegesíti

- volt (30-40 éve?) urbánus-népi vita, ami kódoltan akkor zsidó-magyar vita volt: lenézték a táncházba járó fiatalokat, pedig csak a kulturájukat akarták megismerni/ápolni
- gusztus(talan) péter kijelentette az szdsz-től, hogy az árpád sáv náci jelkép, pár év és az lett - a jobbik magáévá tette, az szdsz meg neonáci jelképként kezelte: lowfast, hogy egyszerű legyek
- a turul (ami sas v. sólyom) ezer éve jelkép: egy egyszerű szimbólum: van sas a lengyeleknél, a yenkiknél, ezer helyen, csak épp ez a szerencsétlen magyar madár zavarja őket
- merjünk kicsik lenni: az a kib.sztt főkomancs kijelentette, hogy nem kell nekünk ugrálni (bár ugrálni rajta, hjajj): hogy mernek leszólni minket? milyen alapon mernek minket lehatárolni, lekorlátozni?
- a "szomszédos népeket érzéseikben ne bántsuk meg": ezt a méretes f.szságot csak magyarországon vették komolyan, a szomszédoknál falut romboltak vagy betiltották a magyar szót, miközben mi tojáshéjon lépkedtünk, nehogy jellasics horvát bán miatt megharagudjanak ránk
- petőfi (petrovics): szlovák, kossuth szintén, mátyás király és hunyadi jános román, dugovics titusz nem élt, kamu volt, a koronánk késöbbi hamisitvány, 48ban már alig élt magyar a mai trianoni határokon kívül, 44-ben az országban csak áldozatok és nácik voltak, 51-ben rákosi 9 millióval nácival nem tudott országot építeni, egy olimpikont meg lehet támadni, mert magyar zászló van nála, ha magyar zászló van a házadon aug 20-on kivül, biztos náci vagy, stb: csupa olyan hazugság, féligazság, ferdítés, "kozmopolita" népbutítás, amivel minket rendre "helyre" tesznek, ne ugráljunk alapon: ezer év merő véletlen volt itt...
ehh, nem folytatom: gyakorlatilag ugyanarra gondoltunk, ami fáj, hogy az szdsz/lmp szerint aki magyarnak vallja magát, az automatikusan náci is, tehát a legjobb, ha kussolunk és örülhetünk ha életben hagynak minket... ehhh, bocs, de ezektől a férgektől vagyok néha keserű...

petimegmondja 2011.05.07. 02:46:41

@CD-R80:

"Ok. Ez úgy látszik visszatérő indoklás.
Ugyanakkor bocsásd meg, hogy bizonyos érzések feltörnek az emberből. Gondold át hogy ez mennyiben és miben járul hozzá a zsidóság megítéléséhez, s mennyiben a megbékéléshez?
S azt honnan veszed, hogy a szerbek nem öltek meg zsidókat, akik ugyanúgy jelen voltak állítólag a Vajdaságban? Vagy a magyarok minden zsidót kiirtottak ott(állítólag)?
De vajon a bűnökkel szembenézés mikor várható zsidó oldalról?
Mellesleg akkor most az egész az lobbiról vagy az igazságtételről szól?
Rengeteg kérdést feltehetnék még, de vajon válaszolnál rájuk?
Vagy egyszerűen lenácizol mindenkit."

Egyiket sem teszem, csupán arra világítottam rá, hogy ők kizárólag ezzel foglalkoznak, tehát mást számon kérni rajtuk botorság. Wiesenthal a bosszúra tette fel az életét és voltak/vannak társai ill. követői. Hogy a zsidók milyen arányban értenek vele egyet, az megint más kérdés.

A zsidókat amúgy sem lehet egységes népként kezelni. Ahányan vannak, annyi félék. Az egyik végleten vannak teljesen asszimilálódottak, akik teljesen elutasítják a cionizmust és a hazájukban hazafinak, pl. Magyarországon 100%-ig magyarnak tartják magukat, ill. a valláshoz sincs közük. Hogy mennyiben zsidók ők? Nos, viselik a bélyeget, és ha már így van, akkor inkább büszkék arra, hogy zsidók, mert ha szégyellnék, akkor is zsidók lennének.
A másik végleten az ortodoxok közül is a bigott és elvakult fanatikusok állnak, akik lebontanák a templomhegyi mecsetet és újra felépítenék Dávid és Salamon templomát.

A kettő között igen széles a skála. Beleférnek nagyon kedvelt művészek és sportolók, tudósok, Nobel-díjasok, szóval egy csomó ember akikre nemzetként büszkék vagyunk. Azon kívül rengeteg dolgos kisember, akik soha senkiből egy fillér hasznot nem húztak, aztán világias izreliek, akik baromira nem értenek egyet azzal a politikával amit a zsidó állam folytat.
Szóval, szögezzük le, hogy ez az antiszemitizmus egy baromság. A középkor óta azért utáljuk őket, mert őket nem kötötték a hülye egyházi szabályok. Ha a bigott és álszent anyaszent egyház nem tiltotta volna a keresztényeknek évszázadokon keresztül, hogy pénzügyi vállalkozással foglalkozzanak, a zsidók sosem gazdagodtak volna meg. Mivel azonban őket nem kötötte a vallási (hülyeség) tilalom, bolondok lettek volna nem kihasználni a lehetőséget. Ettől kezdve viszont az irigység vezérelte keresztényeknek mindig is az ő vagyonukra fájt a foga.

Visszatérve a kérdéseidre, ugyan idézd már be légyszi, hogy hol tagadtam, hogy a szerbek zsidókat (is) öltek? Szerintem sehol. Szerintem, még csak le sem "náciztam" senkit.

Amúgy, biztos, hogy vannak akiknek mind a Képíró-, mind a Biszku-ügy az igazságtételről szól. Kérdés, hogy igazságot tesz-e a bosszú, illetve ha börtönbe zárjuk még azt is, aki saját szemével látta, hogy a szomszédjának mondta a másodunkatestvérének a veje, hogy halott róla, hogy valahol összetereltek és lelőttek valami zsidókat meg partizánokat. Felteszem, hogy Képírónak vagy Zenthainak több köze volt ennél ezekhez a dolgokhoz, de hatvansok évvel a történtek után, csupán korabeli vallomások írásos anyagai alapján lefolytatni egy bűnügyi pert és ítéletet hozni, erősen feszegeti a jogállamiság és a jogbiztonság kereteit. Nem véletlenül létezik az elévülés intézménye. Nem arról szól, hogy a cselekmény nem volt bűn, hanem arról, hogy sok év után nehéz lesz minden kétséget kizáróan bizonyítani a bűnösséget. Márpedig, ha az ártatlanság vélelmét komolyan vesszük, akkor ha egy személyről minden kétséget kizáróan nem tudjuk bebizonyítani, hogy bűnös, ártatlannak kell nyilvánítanunk.

petimegmondja 2011.05.07. 03:40:40

@derelyegrádi szellem:

Az, hogy Te vagy én mit tartunk erkölcsileg Biszkuról, vagy a többi véres kezű komcsiról, az egy dolog. Népileg meglincselheted, ha vállalod a következményeket. Mély erkölcsi együttérzéssel fogod letölteni hosszú börtönbüntetésedet. Jogállami keretek között ugyan akkor nem ítéltetheted el.

Mindegy, hogy mi volt az oka, hogy az ENSZ BT miért nem nyilvánította az akkori rezsim ténykedését, vagy a törvényeit bűnnek, ez a tény. Ma miért követhet el Kína hasonló bűncselekményeket? Akkor a ruszki atombombáktól féltek, ma mindenkinek a töke a kínaiak kezében van.
"Collateral casualties" "mellékes áldozatok" a béke fenntartásának érdekében, ahogy Kissinger nevezte egyszer az '56. utáni megtorlások áldozatait.

Utólag dekriminalizáhatod a cselekményt, ami alapján elítélték őket és rehabilitálhatod, újratemetheted, hősnek kiálthatod ki és koszorúzhatod a mártírokat, de '89-'90-ben az ország a békés átmenetet és a jogfolytonosságot választotta, ami a korábbi rendszer legitimitásának kvázi elismerése.
Lehet, hogy hiba volt, de így történt. Le kell nyelni a békát.
A másik út a teljes asztalborítás lenne, de az senkinek sem áll érdekében azok közül akik mostanság a hatalom közelében vannak.

tlvajferi 2011.05.07. 06:13:44

@egyenlítő: meg fogsz lepődni, de én sem imádom a nácikat
sem a japcsik emberirtását
sem a kínai emberirtást (valószínű ők tették el legtöbbet láb alól)
sem a szovjetek kelet-eus emberirtását
de azt a rendszeres emberirtást, amit az amcsik elkövetnek, valahogy nem kívánom

mi a fenének nem tudnak egy egész világot békén hagyni?

hogy lehet az, hogy egy képírót, aki lehet elkövetett hasonlót 30 ember ellen, egy évszázad múlva is elő tudnak állítani
és hogy lehet az, hogy egy busht vagy obamát, aki minden nap kiirt ennyi embert és minden nap szerepel a tv-ben, lakóhelye ismert, nem kell keresni, nem kell nyomozni utána, stb. hogy lehet, hogy őt senki nem citálja bíróság elő???

abban azárt mindenképpen egyet kell értenünk, hogy még senkinek a világon nem sikerólt 1 másodperc alatt több százezer embert megsemmisitenie, csak az amcsiknak, ugye?!

akármilyen legyen az ok, a propaganda, stb. K*RVA VASTAG BŐR KELL HOZZÁ
ÉS TRUMANT SENKI NEM CITÁLTA BÍRÓSÁG ELÉ, PEDIG EZ NYILVÁNVALÓ TÖMEGGYILKOSSÁG VOLT, JAPÁN ÍGY IS ÚGYIS VERVE VOLT!!!

trojka 2011.05.07. 06:15:50

@ŰberManci: Igen, emlékszunk (most történt), hogy kapzsiságukban már a MÁV-ot is perelni akaták, mivel állítolag annak vagonjaival vitték öket anno a haláltáborokba. most már elöszedik a régi embereket is, már akit találnak. Kormányunk pedig jo eb modjára asszisztál mindehez. a halottakat ugye nem fogják bíroság elé állítani? (bár, ezektöl minden kitellik).

fokabacsi 2011.05.07. 07:05:14

@egyenlítő: Az volt a törvényben előírt dolga! Próbálta volna nem tenni!? Beszélsz hülyeséget! néhai nagyapám SS-katona volt ! Besorozták! Próbált volna nem menni!?

fokabacsi 2011.05.07. 07:08:50

@jozicsenko: "a magyarországi zsidókat valami mindig idegesíti" Hogy kiket? Meghaltak a "haláltáborojkban" ! Akkor most kik ezek itt, és az egész világon? Honnan kerültek elő?

fokabacsi 2011.05.07. 07:12:46

@egyenlítő:" A kereszténység nem nép :-)"
Nem értem! Mikor kárpótoltak zsidók, keresztényeket, pl.. a papok, apácák '50-es évekbeli üldözéséért ?

fokabacsi 2011.05.07. 07:30:09

@egyenlítő: nem tudod te mit beszélsz! Amíg Magyarországot a németek meg nem szállták , addig itt a zsidók védve voltak!
Aki mást állít, az hazug!
A zsidóknak havi rendszerességgel vannak olyan ünnepeik, ahol valami ókori tömeggyilkosságukat ünnepelik.

2011.05.07. 07:37:40

@fokabacsi: "Júliusban, a Szovjetunió elleni háború megkezdésével párhuzamosan megkezdődött a magyar állampolgársággal nem rendelkező zsidók összegyűjtése. Az összegyűjtött, körülbelül 18 ezer embert először a kárpátaljai Kőrösmezőre, majd innen több hullámban a Kárpátok túlsó oldalára, a magyar hadsereg műveleti területéhez tartozó ukrajnai területre szállították. Augusztus második felében a deportáltakat a magyar határtól mintegy 100 kilométerre lévő Kamenyec-Podolszkij környékére szállították, ahol Fridrich Jeckeln SS-tábornok alakulatai a helyi zsidó lakossággal együtt augusztus 27-28-án tömeges kivégzésekben legéppuskázták őket." - talán ennyit horty, a nagy zsidóvédő mítoszáról.

fokabacsi 2011.05.07. 07:55:24

@Hajszás Láncos: nekem ne nyomasd a zsidóbolsi propagandát volt elég részem benne, tudom mennyi az igazságtartalma!
"megkezdődött a magyar állampolgársággal nem rendelkező zsidók összegyűjtése" Nem voltak állampolgárok! Semmi keresnivalójuk nem volt itt! Háborúban levő országban mit gondolsz, máshol mit tettek a nem odavalókkal,!

Goompah 2011.05.07. 09:37:04

@petimegmondja:

"Márpedig, ha az ártatlanság vélelmét komolyan vesszük, akkor ha egy személyről minden kétséget kizáróan nem tudjuk bebizonyítani, hogy bűnös, ártatlannak kell nyilvánítanunk."

Magyarországon ez nem így működik. Gondolj csak Kaiser Ede elítélésére a móri mészárlás miatt, amihez semmi köze nem volt. A valódi gyilkosok megtalálása után is még azt mondták a bírók, hogy az ítélet jogszerű volt. Aztán ott van még pl. szerencsétlen Pusoma Dénes, őt is a magyar "igazságszolgáltatás" hajszolta a halálba:

index.hu/bulvar/pusoma522h/

Az ő esetében is a bírók teljesen jogszerűnek és hibátlannak tartották az eljárást, utólag is.

"szögezzük le, hogy ez az antiszemitizmus egy baromság"

Ahogy azt is leszögezhetjük, hogy a megélhetési zsidóknak - akik szerintem a zsidóságnak csak egy apró töredékét teszik ki - óriási szükségük van az antiszemitizmusra, hiszen csak ezáltal tudják magukat folyamatosan üldözött kisebbségnek beállítani, amelynek ürügyén aztán bárkit megbélyegezhetnek, aki bármiért is nem tetszik nekik. Mi más célja lehet annak pl., hogy Magyarországon folyamatosan antiszemitizmusról sírnak, miközben pár hőbörgő idiótán kívül senkinek semmi baja nincs a zsidókkal, sokan észre sem veszik valakin, hogy zsidó.

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.05.07. 10:23:45

@bájgúnár: Hol élsz? A sárgacsillagos art performance teljesen jogos (nagy kár hogy hülyegyerekekre bízták), lévén a wiesenthal listán rajta van az öreg K.S. (ha a zsidók nem lennének ennyire következetesek és kitartóak, tele lenne exnáci tömeggyilkosokkal a világ). Végtére is a holokauszt a zsidó nép és vallás teljes kiirtását célozta, ez kétségbevonhatatlan tény, és ebből következően minden ma élő zsidó holokauszt-túlélő, a kárpótláshoz fűződő elidegeníthetetlen jogokkal.

egyenlítő 2011.05.07. 10:24:12

@tlvajferi: "Japán így is-úgy is verve volt"

Valóban, csak éppen a japánok ehhez nem így álltak hozzá. Az utolsó emberig, az utolsó négyzetméterig harcolni akartak. Ahogy ismerjük őket, meg is tették volna. Szerinted ez kevesebb civil áldozattal járt volna? Nem beszélve az egymillió körüli amerikai halott katonára.

Persze az is benne volt a kalapban, hogy akkor már az oroszok is megindultak Japán ellen, és igencsak hatékonyan működtek a kontinensen.

Mindenképpen van különbség a között, hogy bizonyos eszközöket egy háború megnyerése céljából használunk, vagy a célunk egy nép kiirtása. Hitler előre megírta (Mein Kampf), hogy célja a zsidóság teljes elpusztítása, mert különben a zsidók pusztítják el az emberiséget. Élete utolsó percéig ehhez tartotta magát.

Goompah 2011.05.07. 10:35:54

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:

"ebből következően minden ma élő zsidó holokauszt-túlélő, a kárpótláshoz fűződő elidegeníthetetlen jogokkal."

Amiből logikusan következik, hogy utódaink még ezer év múlva is fizetik a kárpótlásokat az akkori "holocaust-túlélőknek", hiszen ők még nem kaptak kárpótlást, ami pedig túlélőként elidegeníthetetlen joguk.

egyenlítő 2011.05.07. 10:41:13

@trojka: Talán nem kellene minden zsidót egy kalap alá venni.

- A Wiesenthal központ célja az, hogy megbüntessen mindenkit, aki részt vett a náci népirtásban. Képíró lesz talán az utolsó áldozatuk.

- Akik most pl. a MÁV-ot perelik, egyszerűen a pénzre hajtanak, hátha bejön. Ezrével vannak ilyen akciók a világban, a zsidóktól függetlenül, pl. a szabadalmi perek nagy része (lásd pl. dupla klikk szabadalmaztatása).

- Vannak, akik jogosan követelik vissza a családjuktól egykor elkobzott, és máig vissza nem szolgáltatott vagyontárgyaikat. Magyarországon is van például jónéhány műkincs, amely e körbe esik, mindenki tudja, hogyan került a múzeumok tulajdonába és kik a jogos tulajdonosok, de olyan nehéz lemondani róluk.

- A zsidók nagy része élni akar ott, ahol van. Magyarországon magyarként, Amerikában amerikaiként, Iránban irániként. Ha a zsidóságuk miatt bántják őket, zsidóként védekeznek.

- A többiek Izraelben élnek, és Izrael a hazájuk. Meg fogják védeni. Elég sokan vannak, akik szerint a történelmi Izrael egészében őket illeti, és megpróbálják visszaszerezni. Ebben mondjuk eléggé hasonlítanak a magyarokhoz, nem is értem, miért nem az ortodox zsidók a Jobbik legközelebbi szövetségesei.

A fenti csoportokat összemosni éppen olyan hiba, mint Orbánt nácizni, vagy kommunistázni.

tlvajferi 2011.05.07. 10:41:22

@egyenlítő:
a muszlimok nincsenek olyan helyzetben, hogy fenyegessék az egész emberiséget
inkább őket irtják az amcsik folyamatosan
a vietnámiak sem voltak olyan helyzetben
a koreaiak sem
a japánok sem, ugyanis akkor már verve voltak (elég lett volna a mai modern "irán elleni embergó" és megadják magukat)
az amcsik mégis bevetetteék az atomot
későbbiekben a napalmot, vegyifegyvereket, fürtös bombákat
teszik ezt általában sűrű lakott városok felett, gyakran olyan népek ellen, amelyek még alig értek a moder korba (fegyverzetük gyengus)
kérdem én, mikor fogják az amcsi háborús bűnösöket bíróság elé állítani
ne gyere már nekem megint a terrorista propagandával, hogy buszok meg lásd worltrade center
egyenlőre k*rvára nem bizonyított, hogy oszama és bandája követte volna ezeket el
az sem, hogy oszama el tudott menekülni szaud arábiából
tényleg, mond már nekem, egy olyan királyságban, ahol a királynak teljhatalma van és középkori módszerekkel végezteti ki ellenfeleit, hogyan léphetett onnan le az oszama?!
vagy még előtte eltették láb alól?
később meg kreáltak egy kis terrorista mesét az alkaidáról?

egyenlítő 2011.05.07. 10:45:03

@fokabacsi: Szövegértési hiányosságaid vannak. Írtam, hogy "a népi németek kivételével". A magyarországi svábokat sorozták, de nem a Totenkopf, hanem a Waffen SS-be. Ezért aztán fel sem tételezem, hogy ő is Aushwitzban halt volna meg (részegen kiesett az őrtoronyból).

egyenlítő 2011.05.07. 10:47:00

@fokabacsi: Ismét a szövegértés. A keresztények emlékeznek meg minden héten Jézus haláláról (pénteki böjt) és üldözték miatta 1500 évig a zsidókat.

egyenlítő 2011.05.07. 10:50:18

@fokabacsi: "Amíg Magyarországot a németek meg nem szállták , addig itt a zsidók védve voltak! "

Majd összegyűjtöttek több, mint négyszázezer MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRT, és megsemmisítés céljából átadták őket egy idegen hatalomnak.

egyenlítő 2011.05.07. 10:56:18

@fokabacsi: Eszembe jutott egy jó hasonlat. A Szent Inkvizíció sem végzett ki senkit. Az eretnekség, boszorkányság, stb. megállapítása után átadták a világi hatóságoknak, azzal a kéréssel, hogy büntessék meg őket vérontás nélkül.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.07. 12:25:46

Na,a végére ez is egy jó zsidózós poszt lett.:))Nem baj,majd kérnek a Szerb áldozatok miatt is kárpótlást.Amúgy fogas kérdés.Szerintem ha valaki elkövetett valamit el kell ítélni érte.A másik fele,hogy ha nem csinálta volna akkor őt lövik fejbe és nincs miről beszélnünk.A kérdés sokkal összetettebb,mint,hogy pár mondatban meg lehetne beszélni.

petimegmondja 2011.05.07. 12:31:14

@Goompah:

Ez a jogrendszer gyenge pontja. Mármint, hogy a bíró + 2 ülnök vagy egy bírói tanács dönti el, hogy az adott bizonyítékok alapján "kétséget kizáróan" bizonyított-e a vádlott bűnössége. A mérlegelés szubjektív jogköre a bíróságé. Amíg nem találnak ki jobbat, addig benne lesz az emberi gyarlóságból adódó hibalehetőség. Ma mégis ez a többkörös rendszer az elérhető legjobb megoldás. nem tudnánk meglenni nélküle.

petimegmondja 2011.05.07. 12:55:12

@tlvajferi:

Amíg az USA nem veszít háborút, nem kapitulál a győztes előtt Washingtonban, addig azt csinál, amit akar. Azt az egyezményt írja alá amelyiket akarja, azt tartja be, amelyiket jónak látja, rajtad viszont azt követelheti, amihez kedve van. Amíg az övé a legnagyobb gomb, addig mindenki másnak kuss van és ha nem tetszik, mehet az uborkafára.

Ezt hívják reálpolitikának.

Drezda, Hirosima, Nagaszaki, stb. bombázása már az 1899-es hágai egyezmény 25. cikkelye szerint is háborús bűntett volt, de ki citálta volna bíróság elé a győzteseket, amikor a kapitulációkor a vesztesek "önként" lemondtak erről a jogukról?

Gusshun 2011.05.07. 13:05:01

@QM: persze, hogy nem volt vicces a 2 vhban meghalt a zsidókon kívül még 50 milló ember, de őket ki védi? Jah senki :D ez a szép a világban. tudtad, hogy vagy zsidó kórház Bp-n? Jah nem mert ha bemennél lelőnének...

fokabacsi 2011.05.07. 13:25:10

@egyenlítő:
"Majd összegyűjtöttek több, mint négyszázezer MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRT, és megsemmisítés céljából átadták őket egy idegen hatalomnak." Próbálták volna nem tenni!? DE! 267000 beszélnek magyarul Izraelben! Itthon is százezren vannak legalább! Az izraeli emlékhelyen 430 000 -ről beszélnek?! Végén még alapos kutatás után kiderül, hogy kevesebben haltak meg, mint az átlagnépességben! Na menj te Izraelbe B+!

fokabacsi 2011.05.07. 13:26:00

@egyenlítő: Te vagy ma az ügyeletes holokausztfelelős?

egyenlítő 2011.05.07. 14:06:36

@fokabacsi: Igen, próbálták volna. Amikor Horthyt megfenyegették, meg tudta tenni, önként nem.

A könyvelés eléggé pontos volt, kb. 430 ezer MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRT szállítottak el, Kassán keresztül. Volt, aki életben maradt, nem is kevés. A magyar zsidók számát kb. 600 ezerre tették. Azóta eltelt 67 év. A vallásos zsidók (és a többiek is) sok gyereket vállalnak. Matekolj, ha kedved tartja.

egyenlítő 2011.05.07. 14:07:41

@fokabacsi: Szerintem te vagy. Kurvára haragszol miatta a zsidókra.

A vér nem válik vízzé :-)

fokabacsi 2011.05.07. 16:53:32

@egyenlítő: Már qrvára unom a hazudozásukat, és az örökös kárpótolgatásukat! Kutatási és vélemény nyilvánítási tilalommal együtt!

Béla Bácsi 2011.05.07. 18:40:20

@egyenlítő: Eléggé kiegyensúlyozottnak tűnik az érvelésed és -meg kell mondjam- azt kívánom, bár igaz lenne!
A helyzet ezzel ellentétben az, hogy egy csomó dolog, ami Magyarországgal tesznek ( a zsidók) az finoman szólva is gyanús.
Hogyan alakulhatott ki az a helyzet, hogy egyesek szerint természetes az, hogy Eli Wiesel (remélem, jól írtam le a nevét) idejöhet Magyarországra (ezzel még semmi baj idáig!) és a Dohány utcai zsinagóga helyett a magyar parlamentbe egyenesen besétál és szó szerint parancsot ad Feriéknek, hogy milyen törvényt kell Magyarországnak nagyon sürgősen meghoznia?
Kinek a nevében? Mert nem Izrael állam képviseletében volt jelen. (Megértem, erre azt lehet felelni, hogy minden felelős politikus kötelessége a vérontás megelőzése és megakadályozása és szerintük, ha betiltjuk, hogy utánaszámoljanak a történészek a Holokauszt hivatalos áldozatainak a számának, az olyan közfelháborodást és hangulatot fog kelteni, hogy megint minden zsidót elholokausztizálunk.) De komolyan: az örmények miért nem jönnek el a magyar parlamentbe és követelik, hogy Magyarország foglalja törvénybe, hogy az örmény népirtás áldozatainak a száma csakis az ő verziójuk lehet, aki a törököknek hisz, az börtönbüntetéssel súlytandó, mert ezzel egy újabb népirtás kezdetét kezdeményezi?
Szerintem a helyzet sokkal összetettebb: a zsidók be akarják bizonyítani a világnak, hogy Magyarországon él és virul a nácizmus (ami több mint 40 év zsidóterror -kommunizmus- után enyhén szólva is nevetséges), egy olyan képet akarnak Magyarországról festeni a világ köztudatában, mint az arabokról: egy olyan banda, aki nem normális, nem is érdemes velük szóba elegyedni, meggyőzhetetlenek a civilizáció számára. Így, adott esetben, mondjuk egy -a zsidó vagy cigány "kisebbség" elleni- atrocitás válaszlépéseképpen vagy esetleg azt megelőzendő, minden további nélkül "nemzetközi békefenntartókat" lehetne "behívni" és akkor visszamehetnénk a boldog békeidőkhöz (Rákosi-Kádár) akkor is a "haladó eszméket valló" ill. "felelős" elvtársak lehetnének az illetékesek.
Ehhez építgetik aprólékos gonddal "békeszerető" és "haladó eszméket valló" "nemzettársaink" a pókhálót, csakúgy mint Amerikában a Goldman és Sachs bankház több adminisztráción keresztül egy pók szívósságával és kitartásával, lépésről-lépésre kaparintotta meg az olajipar árai fölötti manipulációt. Mndenki tudja, hogy így van, tenni senki sem tesz ellene semmit, mert az egyszemélyi polgár hőbörgésen kívül mást nemigen tud tenni, a felső középosztály meg (megvásárolható részvények alakjában) sápot kap belőle, hogy kussoljon, a politikusok meg tudják, hogy kitől jön a pénz, ill. az abból kövekező szavazat. Maga Obam elnök is egy zsidó báb, frontember.
Nem véletlen továbbá az időzítése ennek a pernek: elkezdték még Gyurcsányék alatt, de nem siettek vele, mert így sokkal jobb politikai fegyver: ha megnyerik a pert - bizonyíték Magyarország "náci gyökereire" (ami ellen folyamatosan küzdeni kell a világ haladó erőinek), ha meg elveszítenék, az napnál világosabban mutatná, hogy Magyarország képtelen "elszakadni a náci múltjától", "nem képes szembenézni a múltjával", a "szélsőjobboldali" Orbán kormány "kiáll" a "populista erők" mellett. Úgy néz ki, így is, úgy is ők nyernek, mi mindenképp a szívó oldalon állunk. Innen egy csak egy nagyon zseniális bíró tudná kibillenti a patthelyzetet, valami olyasféle indoklással, hogy a felsorolt vádak igazában feltételezések (egy szerb anyóka, aki állítólagos "szemtanú" volt, világosan felismeri 70 évvel később a gyermekeket és árvákat sk. szétholokausztizáló "náci" csendőrtisztet!) és igazából (csakúgy, mint minden ilyen irányultságú zsidók által kezdeményezett boszorkányper) a bizonyítékok csak "szemtanúkra", leírásokra szorítkoznak (70 év távlatából!) A per elutasítása (dismissal) után kéne előjöjjön Lézer Jani, hogy ez a döntés a szuverén magyar bíróság önálló döntése volt és a magyar kormánynak semmi joga nincs befolyásolni semmilyen itéletet, ill. ez nem is tartozik a feladataik közé. (Mert hogy egy esetleges felmentés esetén lesz itt ribillió és ajvékolás meg rettegés, az tuti!)

Jurganov 2011.05.07. 18:56:33

@egyenlítő: nem szívesen folyok bele ilyen vitába, még a végén elvisznek, de:
ha a magyar kormány akármibármit is csinál x magyar állampolgárral, abból, hogy jön az ki, hogy kártérítést kell fizetnünk egy idegen országnak? mármint logikusan, nem úgy ahogy történt (korrupció, fenyegetés, stb)
másik, ha már ennyire fontos, hogy emlékezzünk a holokausztra-mivelhogy háborús bűn- akkor a vh-t követő időkben, főleg zsidók által (és azóta mások által is) elkövetett háborús bűnök miért merülnek feledésbe?
és kb mikor lesz elég? mikor jön az, hogy "a gyerekek is bűnösek"? mármint úgy, hogy azért külön kárpótlás illetve büntetés jár. nagyon unom már ezt.
btw, a zsidó nem egy vallás? én úgy tudtam.

egyenlítő 2011.05.07. 18:57:21

@Béla Bácsi: A Foucault-inga című könyvben ennél érdekesebb összefüggések is vannak. Ott még a szabványos párizsi újságosbódé méreteit is levezetik a cionista-szabadkőműves összeesküvésből.

trojka 2011.05.07. 19:05:57

@egyenlítő: Annyira igazad van, hogy el sem tudod képzelni. töméntelen fényképet (archiv) láttam a zsidoság megalázásárol, internálásárol, megsemmisitéséröl. volt olyan is, amin elsirtam magam, mert nem lehet, hogy egy fajt ennyire megalázzanak, ennyire meggyalázzanak és likvidáljanak...szégyelltem, hogy embernek érzem, magam, hogy ezen a foldön élek...de szerinted, én tehetek minerröl! Nekem kell lehajtott fejjel járjak, mert valakik elkövettek valamit? Biztositalak, Apámám, Nagyapáim, Dédnagyapáim ezt nem tette embertásaival! (Én meg már nem is tehettem, de nem is tetetm volna) A történelem sokminden t tprodukált. Jot és rosszat. Most a "szemet szemért, fogat fogért" kell hogy visszajöjjön"?

egyenlítő 2011.05.07. 19:07:56

@Jurganov: A zsidóság nem egy vallás, hanem egy 5000 éves nép, amelyet a szent Könyve tart össze. Ez a Könyv a XIX. században, a vallási antiszemitizmus elcsitulása után hirtelen előnybe hozta őket.

A kárpótlásokat nem Izraelnek, hanem vagy magánszemélyeknek, vagy egyesületeknek adtuk.

További ötleteidet terjeszd be a Knesszetnek.

egyenlítő 2011.05.07. 19:16:08

@trojka: Érdekes, hogy az antiszemitákon kívül más nem mond ilyet. Annak idején az SS-t nyilvánították bűnszövetségnek emiatt (is), mindenki más egyénileg felel. Az OKW (Wehrmacht Főparancsnokság) tagjait tették még kollektívan felelőssé, de őket a világháború miatt. A "szemet szemért, fogat fogért" elvet pedig mintha éppen most próbálnák visszahozni Magyarországra.

Jurganov 2011.05.07. 19:20:59

@egyenlítő: oké, csak igazából sosem értettem, hogy mi módon lehet egy magyar zsidó. mármint ha nem vallás hanem nép. ez olyan mintha egy magyar mittomén angol lenne. úgy, hogy nem kettős állampolgár. érdekes. és persze érdekes az is, hogy akkor most magyar-zsidó vagy zsidó-magyar.
ami előnybe hozta őket az a bankrendszer és nem a könyv, de mindegy.
mire gondolsz, mit terjesszek be a knesszetnek? én tőled kérdeztem valamit mert szerettem volna megismerni az álláspontodat.

bájgúnár 2011.05.07. 19:23:50

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:

Annyira elidegenithetetlen jognak tarják,hogy megint fellesz dugva a jog a seggükbe mert nemnyugszanakk soha.A világháboruk kirobbantásához is mindig volt közük..Egyszer megint helyrebillen az egyensúly!Több kárpótlást lájmolt le ez a nép mint amennyi kár valójában érte!

Jurganov 2011.05.07. 19:29:41

@egyenlítő: "Érdekes, hogy az antiszemitákon kívül más nem mond ilyet"-na, itt azért már érződik, hogy poénkodsz :)
ha olvasgatsz kicsit akkor láthatod, hogy a szemiták és az antiszemiták ugyanúgy mondják, csak más-más hangsúllyal.

Jurganov 2011.05.07. 19:36:53

@bájgúnár: ez annyiban ostobaság, hogy a zsidó kárpótlás csak a gazdagok miatt van terítéken általában. azok akik valóban szenvedtek a megkülönböztetéstől nagy általánosságban semmit nem látnak a pénzből. egész egyszerűen azért, mert akik nagyon hajtogatják ezt a témát ( gazdag zsidók) csak azért teszik mert ezáltal gazdasági előnyhöz jutnak. kb teljesen nem érdekli őket, hogy mi történt, egyszerűen csak akkora gazdasági előnyt jelent, hogy semmi sem vetekedhet vele.

trojka 2011.05.07. 19:36:56

@egyenlítő: Ne haragudj, de nem vagyok antiszemita, nem vagyok semmi, csak keresztény ember, még az sem a legjobb fajtábol (nemv erem a mellem 20 kg-os vaskereszttel, nem járok állandoan templomba és nem káromkodok ha kell-ha nem...) ugy látom, hogy minden vallást tisztelni kell egészen addig, amig nem veszélyezteti más vallások létezését...mint vallásrol már fel sem tételezhetnénk, hogy mások kiirtáára, likvidálására, megsemmisitésére törekszik...sajnos, ennek ellentéte az, hogy jelenleg a vallást összekeverik a politikával...

bájgúnár 2011.05.07. 19:40:03

@egyenlítő:
Légyszives idézd ide a szöveget!Ugyanis nincs a könyvében leírva hogy kikell írtani őket.Kitelepíteni azt igen azt akarta.Madagaszkárra!Végtére is ő adott volna először hazát a zsidóknak!!!

CD-R80 2011.05.07. 19:59:00

@egyenlítő: Értem amit mondasz csak az a baj, hogy kicsit egyoldalúnak tűnik a nézőpontod számomra...
Én nem érzem magam bűnösnek továbbra sem egy zsidó halála miatt sem, s nem is kívánok miatta fizetni. Ellenben én sem kérek kártérítést a II. világháború miatt az oroszoktól, pedig ilyen alapon megtehetném én is és még sokan mások. Sem a recski tábor kiötlőitől sem. Az érveid meg az 5000 éves népről.. Egy nép amely önerejéből önmaga nem tudott hazát szerezni?..

bájgúnár 2011.05.07. 20:02:30

@Jurganov:
Azért az furcsa hogy anémetek preciz létszámot vezettek mégis saccolják az áldozatok létszámát.Történészek nemfoglalkozhatnak a témával mert azonnal kirekesztik őket.
Szüleink felépítették ezt az országot a romokból.Jómagam is építettem a szocializmust ha akartam ha nem.Ingyen szombati munkák,pénzfelajánlás,társadalmi munka stb.Miért kell nekem és gyerekeimnek az ingyenélő,léhűtő,holokauszt üzleten jól megélő zsidók zsebeit tömni?Meddig kell még tömni?mikor lesz elég?50 millió ember halt meg,A vörösteror áldozatainak száma magyarországon kb 600 000 fő.A világon majd százmillió!Ezek elvannak felejtve.Vajon a feketék miért nemkérnek kárpótlást amiért rabszolgának elvitték őket.Azok a hajok amiken szállitották zöme zsidó üzleti érdekeltségben voltak.Nosza tessenek fizetni a feketéknek!

fokabacsi 2011.05.07. 20:47:39

@bájgúnár: Mert kiderülhetne az igazság! Azt nagyon nem akarják!

egyenlítő 2011.05.07. 21:37:31

@bájgúnár:
"Ha a zsidó a marxista hitvallás segítségével gyõzedelmeskedik e világ népein, gyõzelmi koronája az emberiség halotti koszorúja lesz, és akkor ez az égitest ismét emberek nélkül fog bolyongani a világûrben, mint sok millió évvel ezelõtt, mert az örök természet kérlelhetetlenül megbosszulja parancsai megszegését.
Hiszem, hogy a mindenható Isten akarata szerint cselekszem, amikor a zsidóval szemben védekezem és harcolok az Úr mûvéért!
...
A zsidókkal nem lehet szövetkezni. Velük csak szigorú számolás lehetséges. Vagy, vagy!"

És hogy hazát adott volna nekik?
"Miközben ugyanis a cionizmus a világ számára azt igyekszik bizonyítani, hogy a zsidóság faji célkitûzései egy palesztinai állam alapításában kielégülést találnak, egyszerûen a legravaszabb módon csapják be a buta gójokat. Egyáltalában nem gondolnak arra, hogy azért építsenek ki Palesztinában egy zsidó államot, hogy azt maguk lakják, hanem csak nemzetközi garázdálkodásuknak a saját felségjogaik alatt szervezett és a többi állam beleszólási joga alól kivont központját akarják abban megteremteni; a kiutasított szélhámosok menedékhelyét és egyben a jövõ zsiványainak fõiskoláját."

egyenlítő 2011.05.07. 21:45:27

@bájgúnár: A németek jórészt megsemmisítették a nyilvántartásaikat. Ami magyar viszonylatban fennmaradt, az pl. a kassai pályaudvaron készült jegyzőkönyv az Aushwitzba menő vonatok "rakományáról", és a helyi, magyar összesítések egy része.

A többi felvetésedet esetleg majd a kommunista Világkormány, vagy Jézus, a végítéletnél fogja megoldani. Persze ha peched van és Buddhának volt igaza, akkor nem lesz megoldás. Ha még nagyobb peched van, akkor egyszer véletlenül minden zsidó betartja a szombatot, és az ő Messiásuk jön el.

trojka 2011.05.08. 08:29:37

"A Kállay-kormány és Horthy Miklós kormányzó is egyértelműen elutasította azon radikális német követeléseket, mely a magyarországi zsidókérdést szigorúan német mintára, teljes likvidálással kívánta rendezni. Ám 1944 tavaszán nem volt további kitérő manőver. Horthy a meggyőződéses antiszemita, Sztójay Döme berlini követet bízta meg kormányalakítással, azonban mindenki tudta, hogy a "törvényes" kormány és kormányzó mögött egy megszálló hadsereg állt csőre töltött fegyverekkel. A feladat elenszegülést nem tűrő világos utasításba adatott az országnak: "meg kell oldani" a zsidókérdést. A belügyminiszter, Jaross Andor haladéktalanul munkához látott és elrendelte a zsidó lakosság gettókba való egybegyűjtését majd deportálásukat a Harmadik Birodalomba..."
LÉVAI-POTÓ: A magyar királyi csendőrség története 2009

bájgúnár 2011.05.08. 09:14:11

@egyenlítő:
Bölcs előrelátás mely megállja mais a helyét.Bár ebből nehezen tudom kivenni hogy kikell irtani őket.Viszont azt igen hogy nemszabad helyzetbe hozni mert POFÁTLANOK és GÁTLÁSTALANOK!
A mai izrael szép példája a palesztinokkal való bánássukkal.Amikor területet kaptak gyorsan háboruval szereztek még területet maguknak.Zsidóknak soha nemvolt hazájuk .Nekik csak kötábláik ,frigyládájuk van a meséik szerint.Akár nekünk a Magyar Mondavilágunk.Csak az utóbbiban több a valóság és a történelmi tényszerüség!Hazátlan népség szétszórva a világban akár a cigányok.

bájgúnár 2011.05.08. 09:18:35

@egyenlítő:
Az orosz levéltárakban található rengeteg adat nyílvántartás amire még 30 évet várni kell.Majd kiderűl mennyi zsidó esett áldozatúl.A táborok zömét az oroszok szabadították fel.És nemminden adat tünt el.Egyszer véget ér a holokauszt
biznisz és rájön a világ mennyire lehúzták.

egyenlítő 2011.05.08. 09:19:45

@trojka: Végül is a csőre töltött fegyver komoly érv. Ilyenkor elfogadható áldozat hatszázezer magyar állampolgár élete. Persze ha az embert személyében teszik felelőssé (többfelől közlik Horthyval, hogy ő majd nem mondhatja: "Parancsra tettem!"), az már más helyzet.

egyenlítő 2011.05.08. 09:24:11

@bájgúnár: Csak nem Fősámán úrhoz van szerencsénk? Szent István (tudod, az az áruló, aki behozta a kőtáblákat) körút "átkeresztelésére" (ezt hogy mondják ősmagyarul) van már javaslat Tarlós előtt?

egyenlítő 2011.05.08. 09:26:08

@bájgúnár: Ezeket az iratokat még a közismerten filoszemita Sztálin titkosította 100 évre?

Kartal (rezervált) 2011.05.08. 09:28:22

Mondjuk nem tudom hogy jön a poszthoz a holokauszt, de ha már itt van, pár szót hozzátennék.

Több helyen is olvasható az alábbi kis történet:
1944 júniusában jelzés érkezik a lisszaboni magyar nagykövetségre, hogy egy különgépen harminc magyar dúsgazdag zsidó fog érkezni hozzájuk. Újpéteri Elemér lisszaboni követségi ügyvivő emlékiratai alapján tudjuk, hogy Chorin, Weis, Komfeld és Mauthner családok magyarországi vagyonukat A NÉMETEKNEK ELADVA, német repülőgépen egy tonna aranyat és tetemes valutát magukkal víve Portugáliába menekülhettek.

Újpéteri Elemért is meglepte, hogy az illetékes magyar hatóságok vélhetően tudta nélkül ilyen hatalmas vagyont el lehetett idegeníteni. Sztójay táviratban azt írta Újpéterinek a kérdéseire, hogy a zsidók a magyar kormányt megkerülve KÖZVETLENÜL A NÉMETEKNEK AJÁNLOTTÁK FEL megvételre az iparvállalatokat (Újpéteri emlékirataiban olvasható a távirat). És miközben a vonatok Auschwitz felé zakatolnak szerencsétlen emberekkel megrakva, ők harmincan gazdagon élnek Lisszabonban.

Vagyis a hazai bankok, gyárak, bányák és hadi ipar jelentős része így került német kézbe, az SS legálisan vette át a magyar ipar irányítását. A derék zsidó úriemberek pedig, akik gyilkosokkal üzleteltek, 1945-ben tovább utaztak Amerikába.

Ezek után már csak az a kérdésem maradt, hogy milyen jogon követelnek ezeknek a tetveknek a leszármazottaik bármiféle kárpótlást. Ők nem áldozatok voltak és nem ellenállók, hanem hazaárulók.

bájgúnár 2011.05.08. 09:39:35

@egyenlítő:
Ha veszed a fáradságot a neten megtalálod mennyi időre titkosították az anyagot! Ahoz, hogy okosodj kicsit tördmagad.
A zsidók 40 éves mese vánforlásához a kötáblákhoz semmiféle tudományos,régészeti alátámasztással nemtudnak szolgálni.Ellentétben a magyar mondavilággal ahol megtörtént,leírt eseményeket elmesélések szép magyar szóvak mondák alapján rögzítettek.Ti sosem lesztek nagymúltu nemzet! Könyöradományból európai hatalmak kegyétől kaptatok területet.Szerintem azzal a hátsó gondolattal hogy huzzatok mind oda.

egyenlítő 2011.05.08. 09:52:43

@bájgúnár: És mi keresnivalóm lenne nekem ott?

egyenlítő 2011.05.08. 09:59:21

@Kartal (rezervált):

1. Kaptak egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Tudod, vagy az aláírásuk kerül a papírra, vagy az agyvelejük.

2. Gondolod, hogy nem tökmindegy volt nekik, hogy a maradék vagyonuk a németek, vagy a magyarok kezébe jut? Milyen hazát árultak el? Amely fő- és vagyonvesztésre ítélte 600000 állampolgárát, velük együtt?

3. Az, hogy kárpótlást kérnek, visszamenőleg is igazol mindent! Így gondolod?

trojka 2011.05.08. 10:10:19

@egyenlítő: Én nem véleményt mondtam, hanem idéztem. persze, van véleményem is, de fölösleges...

Kartal (rezervált) 2011.05.08. 11:14:03

Más is ír erről: agymosott.blog.hu/2011/05/08/kepirokat_leirok_figyelmebe_shlomo_a_meszaros

@egyenlítő: olvass csak utána te is, mint én... bár igazad van, minek?
De legalább azt magyarázd már el, hogy Shlomo Morel, Szamuely Tibor, Péter Gábor és a többi ilyen rohadék áldozatainak miért nem jár kárpótlás? Bár te megmagyarázod ezt is, biztos vagyok benne. Pl.: a zsidók áldozatok voltak, nekik minden jár, de a zsidó mészárosok áldozatainak KUSS VAN!

fokabacsi 2011.05.08. 11:49:34

@Kartal (rezervált): ezen a blogon "egyenlítő" az ügyeletes zsidó mosdató!

egyenlítő 2011.05.08. 11:56:57

@Kartal (rezervált): Tehát szerinted minden nemzsidó (vagy utódja), aki ellen zsidó követett el bármit, bárhol, bármiért, most kárpótlásért folyamodhat Izrael Államhoz? Esetleg Szamuely Tibor a Cion Bölcseinek az összes magyar kiírtására vonatkozó parancsát hajtotta végre? Péter Gábort David Ben-Gurion utasította hasonlóképpen a magyarkérdés végső megoldására?

turcsány karcsi elvtárs 2011.05.08. 12:02:56

jót nevetgéltek a fiatalok, biztos eszükbe jutott a régi poén, "á, nekik már nem volt hideg".
monjuk, ha már ennyire arcoskodnak a blankolt barátaink, legalább fullzsidókat küldenének oda, ne pedig ilyen kavarcos, félvér-senkiket.
pont az ilyen korcs gecik adták hitler vezérkarának nagyját, és jaj míly szörnyűség! a történelem ismétli önmagát, újra ezek törnek pálcát az emberek feje felett!

Béla Bácsi 2011.05.08. 16:25:07

@fokabacsi: Talán ő személyesen Karsai történész úr?
Egy biztos, hogy zsidónak tetszik neki lenni, mert tipikusak a válaszai. Amikor sarokba szorítanák, hirtelen kígyó módjára kisiklik a kezek közül.
Nekem pl. egyetlen kérdésemre sem válaszolt, ill. velem a "hülyével nem lehet tárgyalni" módszert alkalmazta és "cionista-világösszeesküvés elmélet" megszállottként söpört le. Tipikus fegyver: ha kellemetlen a kérdés, ill. húsbavágó, akkor el kell nevetni magukat: "Hát ezt meg hogy találtad ki?"
De figyeltem végig, másokkal is ezt teszi: volt, amikor a vallások relativitását ill. értelmetlenségét hangsúlyozta, hogy kisikoljon a kezek közül (bár előtte épp a vallást nevezte meg, mint fő összetartó kapcsot a népük között).
Volt, amikor Hitlert idézve (aki egyébként hihetetlen pontossággal írta le a jellemzésüket) utólagos morbid "beleérzéssel" jelképként fogta fel a Führer szavait. (Megjegyezném: ez azonos az összes "bizonyítékuk" tényszerűségével: kitalált hazudozások, beleérzések, "visszaemlékezések".)
Szinte nevetséges a siklása, mikor valaki a Slomo nevű lengyelországi mészáros, vagy Péter Gábor elvtárs igenis valóságos rémtetteit hozta elő: ekkor hirtelen pálfordulva az előtte általunk hangoztatott "nem lehet egyének bűneiért egy egész országot hibáztatni" elvet vallotta.
Élmény a fetrengése egyenlítő úrnak, mondhatnám "fajtajellegű": nem bírod megfogni, valójában nincsenek elvei, amikre alapozva be lehetne szorítani egy sarokba, egyszerűen mindig kisiklik a kezek közül egy több évszázados túlélő ösztöntől vezérelve, aminek pont az a lényege, hogy mindent a zsidóknak, semmit a gojoknak!

Béla Bácsi 2011.05.08. 16:44:56

@bájgúnár: "Hazátlan népség szétszórva a világban akár a cigányok."
Így igaz! Akár növények, akár állatok közt is többféle organizmus létezik. Vannak "mozgó", helyváltoztató növények és vannak állatok, akik örökre helyhez vannak kötve.
Valójában nagyon nagy a hasonlatoság a zsidók és a cigányok közt, mégis két véglet.
Abban megegyeznek mindketten, hogy nincs hazájuk (hazájuk a nagyvilág), nem telepednek le és az "anyaországok" kifosztásából élősködnek. A különbség, hogy a cigány az az emberiség legalja, dögevő, hullarabló, tolvaj, prostituált, aki a társadalom perifériáin "gyűjtöget", addig a zsidó vírus módjára a hordozószervezet (host) DNA-jébe épül bele, így kényszerítvén a szervezetet önmaga elpusztítására. Így mondhatjuk, hogy a zsidók a bankvilág kontrollálásával, az egyetemek megszállásával, a média szinte kizárólagos birtoklásával, a pártok, a parlament megszállásával, különféle "érdekvédő szervezetek" (TASZ, Amnesty International) kontrollálásával az egész társadalmat "highjack"-olják, azaz eltérítik a megszabott, helyes útjáról. Mint minden parazita, ők is az anyatest lebontásából, lassú, kontrollált elpusztításából élnek.
Ez a "jogi" kutyakomédia is egy 97 éves volt csendőrtiszttel is csak porhintés, gumicsont a népnek, de egyúttal vaskézzel szorítás is a nemzet nyakán: "Még itt vagyunk! Mi fogjuk a nyakadat! Vigyázz magadra!!

fokabacsi 2011.05.08. 16:53:26

@Béla Bácsi: Van akikkel beszélgetek, ha a téma olyan , hogy érdemben hozzá tudok szólni. Aztán vannak azok, akiket egy idő után üvegnek nézek, mert nem lehet velük érdemben vitázni. De tényleg átgondolva úgy néz ki, hogy ez az illető a Karsai , vagy a csodálója.

Béla Bácsi 2011.05.08. 17:28:49

@fokabacsi: Lehet, hogy az avatarja "egyenlítő" sem az "equator", egyensúly jelentést hordozza, hanem a fociból ismert jelentést, amikor valaki kiegyenlít, visszaadja, amit kaptak? Így már egy kicsit agresszívebbnek tűnik a dolog... olyan (osztály)harcos.

Béla Bácsi 2011.05.08. 17:33:06

@fokabacsi: Lehet, hogy az avatarja "egyenlítő" sem az "equator", egyensúly jelentést hordozza, hanem a fociból ismert jelentést, amikor valaki kiegyenlít, visszaadja, amit kaptak? Így már egy kicsit agresszívebbnek tűnik a dolog... olyan (osztály)harcos.

Kartal (rezervált) 2011.05.08. 17:50:31

@fokabacsi: ja, tudom, szégyellem is a pofám, de kiszűrtem. Egyrészről nem vitapartner, másrészről nincs kedvem meg időm hülyeségeken vitázni egy seggnyalóval - mert akárhogy is nézem, ő a zsidók seggét nyalja. Bár ezt visszavonom és elnézést kérek, ha ő maga is zsidó. Akkor meg pláne nincs miről beszélnünk, főleg nem történelmi tények (félre)értelmezéséről.

@Béla Bácsi: tulajdonképpen igen, ez a helyes jelentése, mint az egyenlítő tévének, amelyik úgy döntött, hogy a sok mszp-t ért "rágalom" után egyenlít a fidesznek. Szerencsétlen ostobák, nem látják, hogy az országot egy, azaz 1 darab maffia irányítja, és az nem jobb vagy bal oldali, hanem profit oldali. Egyébként mazochizmusom csúcsra járatása gyanánt épp Lakatos Pál könyveket olvasok, közben a neten keresgélem az információk valóságtartalmát. Nem hiszek el mindent, de le vannak írva olyan dolgok, amikkel nem lehet vitázni. És ha a könyvekben foglalt információknak csak a fele igaz, akkor is kurva nagy baj van az országban. De ha hozzáteszem, amit az olajos blogban olvasok, akkor nem a fele igaz...
A zsidóknál azt is tedd hozzá, hogy nem eszük és képességeik folytán szállták meg a bankvilágot és az egyetemeket, hanem bevásárolták magukat szinte mindenhová. Futotta az ilyen-olyan kárpótlásokért kapott és az uzsorakamatra adott pénzekből.

Kartal (rezervált) 2011.05.08. 17:59:59

@Béla Bácsi: Shlomót, Lenin-fiúkat, Péter Gábort én hoztam fel, mert az ő áldozataik valahogy nem kaptak kárpótlást.
Nekem elvem az, hogy aki áldozat, az áldozat, mindegy, milyen vallású, származású, nemzetiségű. És ha az egyik oldal áldozatainak hihetetlen kárpótlások járnak, akkor a másik oldal áldozatainak is járna kárpótlás. Vagy egyiknek sem. A katyni mészárlásért, a tutszik legyilkolásáért, a "Tanácsköztársaság" rémtetteiért is adjanak kárpótlást. Vagy semmiért. De hogy azért mert valaki zsidó, tartja a markát, az gusztustalan. Eladja legyilkolt őseinek emlékét aprópénzért, miközben zsidó mészárosok áldozatai éppencsak leköpve nem lettek, az már gyomorforgató.

petimegmondja 2011.05.08. 18:14:03

@Béla Bácsi:

Mégis milyen kérdéseidre lehetne válaszolni, Te szerencsétlen?

Erich von Däniken agymenései lineáris logika az általad összeturmixolt fröcsögéshez képest!

"csakúgy mint Amerikában a Goldman és Sachs bankház több adminisztráción keresztül egy pók szívósságával és kitartásával, lépésről-lépésre kaparintotta meg az olajipar árai fölötti manipulációt"

Most tekintsünk el attól az apróságtól, hogy az olajárakra az OPEC kitermelési kvótái vannak legnagyobb hatással és ha az amerikaiakon vagy a zsidókon múlna, akkor fél cent lenne egy hordó olaj és nem százötven dollár, amitől mindenki - beleértve a zsidókat is - megfekszik. Szóval, ha ettől eltekintünk, akkor is ott van az a másik apróság, hogy a GS alapjaiban főként kínai, japán meg arab pénzt forgat és ingatlan, meg technológiai papírokban forgatják. Ezért borultak meg, ajkkor is, amikor a NASDAQ bukott és akkor is amikor jelzáloghitel-lufi pukkant ki.

Mit lehet arra válaszolni, ha egy tökfej fog egy ismerősen (és főleg "zsidósan") hangzó banknevet és hatásvadász módon mond róla valamit, ami horror-sötéten hangzik, bár semmi értelme. "Pók", "kaparintotta", "több adminisztráción keresztül", "olajipar", "manipulációt"! Húúú, hátborzongató! Megkaparintotta a manipulációt? Mi van? Most akkor nem ők manipulálják az árakat? És olyan hülyék, hogy a saját kárukra? Hogy az arabok, meg Chavez még többet keressen? Rajtuk? Csak gratulálni tudok...

Nincs hazájuk? Szóval akkor nem Hadrianus deportálta őket a Római-Birodalom minden szegletébe? Nem az időről-időre beinduló pogromok elől menekültek innen-oda, onna-ide, össze vissza, ahol éppen megtűrték őket az elmult 2000 évben? Mindezek ellenére nem maradt pár százezer közülük Palesztínában? Nem oda akartak mindvégig visszamenni? Nem erről szól a cionizmus? Nem a 19. században kezdték a visszatelepülést?

Nem a katolikus egyház tiltotta a pénzkölcsönzést kamatra? Nem lettek kvázi belekényszerítve ebbe a szerepbe a zsidók? Nem az európai uralkodók hozták a zsidókat abba helyzetbe, hogy amikor már lehetett, a polgári lét általuk elérhető legmagasabb státuszát az értelmiségi létet célozták meg nagy számban, mert a magasabb hivatalok elérhetetlenek voltak számukra, hiszen azok a nemeseknek voltak fenntartva, amik ők nem lehettek? Nem ez volt az oka, hogy olyan nagy számban lettek orvosok, ügyvédek, tanárok, mérnökök, stb?

Minden komcsi zsidó volt? Lenin, Sztálin is? Nem vagy kicsit paranoiás? Ja, hogy nem kicsit! Értem.

Kartal (rezervált) 2011.05.08. 18:43:04

"Nem a katolikus egyház tiltotta a pénzkölcsönzést kamatra?" - NEM! Ha felütöd a Bibliát, ezt a parancsolatot Mózesnél találod, az pedig, ha emlékeim nem csalnak, a zsidók szent könyve, a Tora. Vagyis a zsidók ennyire veszik komolyan a vallásukat és szent könyvük parancsolatait.

Nem, nem minden komcsi volt zsidó. De hogy példátlanul felülreprezentáltak voltak abban a rendszerben, az biztos. Ismered a viccet: Magyarországon a nem zsidó Garbai Sándor lett a forradalmi kormányzó tanács elnöke. Mint a humorizáló pestiek keserűen mondják, "csupán azért, hogy legyen, aki sábeszkor aláírja a halálos ítéleteket".

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.05.08. 18:45:26

@petimegmondja: "kvázi belekényszerítve ebbe a szerepbe"

Szóval a szegény drágalátosékat a katolikus egyház kényszerítette arra hogy uzsorából tengődjenek. :) Ez már az a kategória, amin az ember öt percig röhög. Jól vagy peti?

petimegmondja 2011.05.08. 18:52:22

Tegyük rendbe már ezt a "kárpótlás" fröcsögést is!

Tetszik vagy sem, a zsidók óriási vagyonok felett rendelkeztek egyénekként és közösségként is Európában. Ezt elvették tőlük és a háborút finanszírozták belőle. Ez tény.
Ahogy a "rendszerváltás" után így-úgy kárpotolták az embereket és leszármazottaikat a komcsik által elvett vagyonért, jórészt a zsidók is kárpótolva lettek a vh. alatt elkobzott vagyonokért.

Ami manapság még pereskedés folyik, az egyrészről a zsidóktól elvett, késöbb nemzeti vagyonnak nyílvánított műtárgyak tulajdonjogáért folyik, másfelöl teljesen az amerikai kártérítési-per őrületnek megfelelő próbálkozások.
Hogy a műtárgyakat vissza kell-e adni, az fogas kérdés. Egyrészt vh. és kommunizmus nélkül vélhetően ma is a családok tulajdonában lennének, tehát talán joguk van visszakérni.
Amerikában meg mindenki perel mindenkit, ha csak egy körömpiszoknyi esélyt látnak arra, hogy pénzt szedjenek ki az alperesből. Ez csak nekünk visszatetsző. Ott ez a szokás. A perköltséget befektetésként kezelik, ami vagy bejön, vagy nem. Ha bejön, nagyon sokszoros hasznot hoz. A MÁV elleni per egy a sok közül. Csak mi látjuk a szentimentális erkölcsi ellenérveket. A felperesek csak a lehetőséget. Vélhetően egy buzgómócsing ügyvéd látta meg a lehetőséget, ásott utána a precedenseknek és ő szedte össze a felpereseket. Ha hozzád odajönne valaki, hogy "az alapján, ami hatvaniksz éve történt veled vagy a nagyapáddal, egy rakás pénzt kaphatnál... nem kell semmit fizetni, csak itt tessék aláírni", te is tollat rgadnál rögtön. Még az is simán lehet, hogy az egész ügy mögött álló ügyvéd nem is zsidó.

A Képíró ügy mögött meg egy megszálott csoport áll, akik bosszuból meg akarták mérgezni fél Németországot, de csak 400 hasmenéses hadifogolyig jutottak. Mindenkire dühösek és sok szempontból igazuk van. A birka népnek nem szabadott volna hagynia, hogy ez az egész megtörténjen. Hogy fordított esetben a zsidók fegyveres ellenálássi mozgalmat indítottak volna-é egy másik népcsoportért, avval kapcsolatban vannak kétségeim, de ez a fanatikus csoport akkor is azért kűzd, hogy mindenki, akinek csak távolról is köze van az ártatlanok halálához az bűnhödjön érte, de legalább is pellengérre legyen állítva.

A média meg mi akik itt vitatkozunk róla persze felfújjuk és a leghülyébbek nemzeti létünk és függetlenségünk utolsó nagy harcaként akarják látni, pedig csak egy öregember jelentéktelen bírósági ügye. Könyörgöm, nem az izraeli miniszterelnök ül a tárgyalóteremben, hanem egy magánalapítvány izgága képviselője. Pont annyira érdekes az ő véleménye, amennyire a média és a politikusok foglalkoznak vele.

petimegmondja 2011.05.08. 18:57:02

@Kartal (rezervált):

Értelmezés kérdése. A tilalom a görög fordítási hibából következik, de ugye a zsidók nem a fordítást, hanem az eredetit olvassák...

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.05.08. 18:58:17

@petimegmondja: "Könyörgöm, nem az izraeli miniszterelnök ül a tárgyalóteremben"

Az izraeli miniszterelnököt ugye a vádlottak padján képzeled el?

egyenlítő 2011.05.08. 19:03:04

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Márpedig a kereszténységben a kamatra való pénzkölcsönzésnek örök kárhozat volt az ára sokáig. Azután kitalálták a tisztítótüzet. Be is indult a bankszakma azonnal Lombardiában :-) A protestáns egyházak már nem is foglalkoztak a témával.

A zsidókat persze nem "kényszerítették" a kölcsönzésre, csak éppen kihasználták a lehetőséget. A kereskedőknek volt tőkéje, ismeretsége, össze tudták szedni a pénzt még a királyi házaknak is, pedig azoknak aztán voltak igényeik, akárcsak most az államoknak.

A mózesi törvények pedig (általában) csak a zsidók belső életét, kapcsolatait szabályozzák. Ráadásul ott sem tartották-tartják be többen a Tízparancsolatot, mint a keresztényeknél.

fokabacsi 2011.05.08. 19:18:37

@Béla Bácsi: Ez nagyon valószínű! Csak tudod ez egy nagyon hülye hozzáállás! Mert ha már mindenki kiegyenlítette a számlát, ki fog maradni a sor végén, életben? Mi lesz, ha egyszer valahol elszakad a cérna, és nem lesz megállás? Mert állítom, hogy ha lesz még egy holokauszt , annak nem lesz túlélője! Csak az a baj, hogy a főkolomposok meg fogják úszni!

Béla Bácsi 2011.05.08. 19:33:53

@petimegmondja:
www.rollingstone.com/politics/news/the-great-american-bubble-machine-20100405
Olvasd el (ha tudsz angolul) fesőbbrendűkém! Szerencsétlen az édesanyád kínja! Te fröcsögssz, személyeskedsz, aztán engem vádolsz meg ezzel! Tipikus bipsi!
Ha több időt töltenél itt és néha beleolvastál volna "náci propagandámba", akkor tudhatnád, hogy nem szoktam a levegőbe beszélni. Nem akartam mások idejét fecsérelni triviákkal (pl. Kartal (rezervált) ) és még sokan mások meguglizzák a mások által beírt dolokat, ha kételkednek benne és csak utána jár a szájuk.
Nos, kicsi belvárosi, felsőbbrendű, nem szarmagyar, tehetséges, pénzügyi zseni barátom, figyelj!
Itt a Goldman&Sachs története dióhéjban:
Az 1929-es Commodity Act megtiltja, hogy a tőzsdén bárki adhasson-vehessen (trade) commodityt (általános felhasználású nyersanyagok). Ide tartozott a kőolaj is. A törvény szerint commodityt (pl. kőolajat) csak termelő vagy feldolgozó adhatott-vehetett a tőzsdén. (Világos a törvény szándéka: ne lehessen spekulánsoknak fölverni közhasznú nyersanyagok árát, így leszaggatni a gazdaságot)
Németországból bevándorolt kiválasztottaink leszármazottai azonban nem nyugodtak bele ebbe az esélyegyenlőtlenségbe!
Szívós, kígyószerű munkával, apró, sunyi lépésekkel lassan elérték a céljukat. Már Clinton adminisztrációja alatt elfogadtattak a kongresszussal egy látszóag ártatlan törvénycikkelyt, miszerint ha egy befektető 51%-ban birtokol részvényeket egy gazdasági alapegységben, akkor ő legálisan "at risk" (magyarul veszélyeztetve van a befektetése) Tudom, hogy ez elnagyolt, de rövid szeretnék lenni. Ha valamit nem értesz, akkor kérdezz vissza, ne előbb lehülyézz, szivesen válaszolok mindenre.
Bipsijeink vártak egy kis időt, hogy nehogy kilógjon a lóláb, majd W. bush adminisztrációja alatt egy olyan látszólag együgyű törvényjavaslattal jöttek elő, miszerint ha valaki "at risk" egy gazdasági egységben (azaz a befektetései elérik a részvények 51%-át) az azon az iprágon belülinek tekintessék! (Pl. ha 51%-ban részvényes vagyok bank létemre egy lángossütödében, akkor ruházzonak fel a lángosütőket megillető összes jogokkal és kiváltságokkal, tekintsenek de facto lángossütőnek!)
Ez sem tűnt olyan nagy vaszizdasznak, így egy kis kenőpénz ellenében a kongresszus ezt is tőrvénybeiktatta. És innen Bingo! Voila! kiválasztottaink bevásárolták magukat 51-51 %-ban egy olajkitermelő és egy feldolgozó cégbe és innentől TÖRVÉNYESEN(!), a régi, pont ez ellen a szituáció ellen hozott törvényt MEGKERÜLVE szabadon adják-veszik a kőolajat az amerikai tőzsdén. (Érdekes statisztikai adat tán még olyan felsőbbrendűnek is, mint te, hogy az új törvény érvénybelépése előtt az olaj az első eladástól -az olaj az "future", remélem, mint pénzzseni ezt a kifejezést ismered és tudod, miről van szó- a végeladásig 9-szer cserélt gazdát átlagban. Most 1900-szor! Nem kis különbség!)
Így jutottunk el oda, hogy "élelmes" befektetőink a zuhanó kitermelési árak ellenére is egyre magasabb áron értékesítik a kőolajfinomító cégeknek az eredetileg egy-két éve "lábon" megvett olajat, mindenféle "közel-keleti konfliktusra", meg lábszagra, meg "nincs sapka a fején"-re hivatkozva buta gojoknak!
Sztálin örmény zsidó volt. Még a neve is Dzsugasvili, ami Zsidófi-ként fordítható le. Asszem Lenin félvér volt.

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.05.08. 19:37:57

@egyenlítő: petivel szimultán nyomjátok? :) egy kibucban születtetek vagy mi a szösz?

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a dúsgazdag kereskedő...aha. Mint az közismert... De nekem úgy rémlik, a pénzkibocsátás elég sokáig állami monopólium volt, amíg elő nem ugrott a nagy semmiből az ún. "német" "reformáció", az ún. "szabadkömíves páholyok", és össztüzet nem zúdítottak a klérus korlátlan hatalma ellen. Persze a klérus hatalma nagyrészt megmaradt, viszont a népeket összekapcsoló kereszténységet és a szellemi életet működtető latin nyelvet sikerült likvidálni.

Béla Bácsi 2011.05.08. 19:47:02

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Szerintem ugyanaz a személy, csak most köpönyeget váltott. A stílus, a hangnem ugyanaz. Úgy érezte, új álnév alatt kell folytatni/szítani a vitát. A kígyók rendszeresen váltják a bőrüket!

Béla Bácsi 2011.05.08. 19:52:22

@Kartal (rezervált): Részvétem a mazochizmusodhoz! :)
A többiről meg annyit: "Az eklézsiának prédikálsz!" :)

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.05.08. 20:01:44

@Béla Bácsi: Nem tudom..divat az liberáliséknál hogy egy adott fórumon többen is jelen vannak, összedolgoznak, kidolgozott érvrendszerrel és sablonokkal segítik egymást, így próbálva leugatni az eltérő véleményt képviselőket. Elég jól bevált protokollja van a dolognak, persze erről könnyen fel is lehet őket ismerni.

(kurva blogmotor)

Béla Bácsi 2011.05.08. 20:08:23

@petimegmondja: "A Képíró ügy mögött meg egy megszálott csoport áll, akik bosszuból meg akarták mérgezni fél Németországot, de csak 400 hasmenéses hadifogolyig jutottak. Mindenkire dühösek és sok szempontból igazuk van."
"Pont annyira érdekes az ő véleménye, amennyire a média és a politikusok foglalkoznak vele."
Hát itt van a kutya elhantolva megmondó uram! Már pár éve folyamatosan sulykolják a nyugati nézők fejébe az ő verziójukat, miszerint nem egy kivizsgálásról van szó, ők a napnál világosabban látják, hogy Képíró Sándor tömeggyilkos, csak a rasszista-faszista magyarok nem tudják ezt bevenni a fejükbe. Szigorú, világvégét bejelentő hagzással és hangnemben mondja el a (véletlenül?) bipsi kinézetű "angol" riporter, hogy ebben a házban lakik Ka'píró (mintha az itteni, őt vendégül látó és kalauzoló másságára büszke, LMP-s fiúcska nem tudta volna neki kommunikálni (természetesen miután kivette már a szájából), hogy a tömeggyilkos nevét úgy ejtik itt, hogy "cape" "eer(y)""oh". A kapíró, az olyan olasz maffiásan hangzik, hadd borzongjon a szelíd nyugati polgár a "lombrózói" név hallatán!
Komolyan mondom, ha nem lennének véresen veszélyesek ezek a bipsik, halálra röhöghetné az ember magát a szerencsétlen, átlátszó trükkjeiken, komédiájaikon! (Lásd pl. Solymosi Eszter hulláját egyszer csak "megtalálták" a Tiszában, hogy mindenki duguljon már le és lássa be, hogy öngyilkos lett hirtelenjében! Kár hogy a hulláról egy kis vizsgálattal kiderült, hogy egy szifiliszben elhunyt, zsidó örömlány volt a 30-as éveiben, de bipsijeink kicsire nem adtak sohase: lásd "szemtanúk vallomása"!

egyenlítő 2011.05.08. 20:15:09

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Ki beszélt itt pénzkibocsátásról? Már a középkorban, az aranypénzek idején az összes uralkodóház el volt adósodva. A zsidóknak volt meg a kapcsolatrendszerük (azután a keresztes háborúk idején a templomos lovagoknak), hogy a harmadik határból is megszerezzék azt a pénzt, amelyik a következő lovagi torna díjazásához kellett. Kockázati felárral :-) A keresztes hadjáratok alatt-után léptek be a bankok (akik addig csak pénzváltók voltak) a hitelüzletbe. Ezekből már volt zsidó-nemzsidó vegyesen.

Egyébként nem kibucban születtem, de tudom, hogy a nemzsidó zsidó nektek még rosszabb.

egyenlítő 2011.05.08. 20:19:11

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Elnézést, hogy beleszólok a párbeszédetekbe, de ezt 18 már sokkal szebben megfogalmazta. Nem ártana egy kis továbbképzés.

fokabacsi 2011.05.08. 20:25:12

Miért van az, hogy ezekkel egyszer csak mindenkinek tele lesz a tarisznyája, pár ezer éve?

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.05.08. 20:27:27

@egyenlítő: Ez tetszik. Poénnak szánt megjegyzésemre ideszarod az előítéleteidet, mindenkinek címezve. Hányingerem van. De komolyan.

A középkort illető mesedélutánt inkább hagyjuk.

Béla Bácsi 2011.05.08. 20:29:51

@fokabacsi: Valahol olvastam, hogy a bipsiket a történelmük folyamán olyan kétszázszor(!) zsuppolták ki egy országból. A statisztikában utánuk következő legnagyobb szám: egy. Azaz egyszer esett meg egy néppel, hogy szőröstül-bőröstül kizsuppolták őket egy országból. Valami suggal azért ez a statisztika :))

Béla Bácsi 2011.05.08. 20:32:08

@Béla Bácsi: Bocs! "valamit sugall" nem elgépelve, helyesen.

Béla Bácsi 2011.05.08. 20:51:37

Lehet, hogy türelmetlen vagyok csak, de olyan kuss van a Goldman&Sachsról írt "fröcsögésem"-re írt explanáció után! Csak nem igazat mondtam és most automatikusan életbelépett a kettes számú változat, hogy "antiszemitával nem tárgyalunk"? Meg szép csendben kisomfordálunk?
Nincs már mit oktatni nekünk? Szegény törkölypálinkás, bőgatyás szarmagyaroknak?

petimegmondja 2011.05.08. 21:04:05

@Béla Bácsi:

Akkor kezdjük az alapoknál:

Commodity Exchange Act
Chapter 1, §1a (4):
"(4) Commodity
The term “commodity” means wheat, cotton, rice, corn, oats, barley, rye, flaxseed, grain sorghums, mill feeds, butter, eggs, Solanum tuberosum (Irish potatoes), wool, wool tops, fats and oils (including lard, tallow, cottonseed oil, peanut oil, soybean oil, and all other fats and oils), cottonseed meal, cottonseed, peanuts, soybeans, soybean meal, livestock, livestock products, and frozen concentrated orange juice, and all other goods and articles, except onions (as provided by section 13–1 of this title) and motion picture box office receipts (or any index, measure, value, or data related to such receipts), and all services, rights, and interests (except motion picture box office receipts, or any index, measure, value or data related to such receipts) in which contracts for future delivery are presently or in the future dealt in."

(www.law.cornell.edu/uscode/7/usc_sec_07_00000001---a000-.html)

Kőolajról nincs benne szó.

Talán, ha megbízható forrásokra támaszkodnál, akkor tudnád, hogy 1929-ben semmilyen "Commodity Act"-et nem hagyott jóvá a kongresszus, ellenben 1936-ban készült egy "Commodity Exchange Act", amely az 1922-es "Grain Futures Act"-et váltotta fel.

Most nem mennék mélyebben bele, hogy ezek a jogszabályok pontosan mit is szabályoznak, de semmi közük ahhoz, ami hetet-havat föntebb összehordtál.

(Egyébként minimális józan paraszti ésszel is átgondolva, ha már 51%-ban tulajdonosa vagy egy kitermelő, vagy feldolgozó cégnek, akkor logikusan kereskedni akarsz a termékeddel és ebben max. a bolsevikok találhatnak kivetni valót. Megint sikerült egy logikai bukfencedbe belegabalyodnod, hiszen, ha többségi tulajdonosa vagy egy termelő egységnek, már nem lehetsz spekuláns, aki az ár esésére vagy növekedésére shortol. neked egyértelműen az árnövekedés áll kizárólag érdekedben.
De ez mindegy is, mert semmi ilyesmi megkötés nem volt az amerikai szabályozásban. Vélhetően alkotmányellenesség címén rövid úton elkaszálná az első szövetségi bíró, akinek az asztalára kerülne.)

El nem tudom képzelni, hogy valakivel, aki csak minimálisan használja az agyát, hogyan lehet ezekkel a baromságokkal megetetni. Ha elmész egy olajkitermelőhöz közvetlenül vásárolni, akkor sem fogod a világpiaci ár alatt megkapni az olajat, mert hülye lesz olcsóbban adni. Tök mindegy, hogy mennyiért termeli ki. Azért fektette bele az opcióba és a termelőberendezésbe a pénzét, mert pénzt akar vele keresni. lehetőleg sok pénzt. Mivel nagyobb a kereslet a kínálatnál és a kitermelők az OPEC nevű kartellben egyesülve kvótákat határoznak meg, hogy ez folyamatosan így is maradjon, az olaj ára nem csökkenhet jelentősen. Ha csökken az ár, visszafogják a termelést. Üdvözöllek a kapitalista világban! A spekulánsok néhány százalékot húznak az árból, Feltéve, hogy az amerikai elnök nem csörög oda szaudi haverjának, hogy ugyan dobjon már fel a parkettre pár milló hordót, ami seperc alatt le tudja törni az árakat... De mi köze ehhez a zsidóknak?

petimegmondja 2011.05.08. 21:10:26

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:

"A középkort illető mesedélutánt inkább hagyjuk."

Csak az újkori cionista világösszeesküvésről szóló mesedélután maradhat?

petimegmondja 2011.05.08. 21:29:01

@fokabacsi:
"Miért van az, hogy ezekkel egyszer csak mindenkinek tele lesz a tarisznyája, pár ezer éve?"

Pont ugyan azért, amiért az Ibériai-félszigetről kiűzték az arabokat, akik azokat a csodás épületeket emelték, amiket most büszkén mutogatnak, mint kultúrális örökséget, vagy amiért máglyán égették meg a másképp gondolkodókat, a másképp kinézőket, a más vallásuakat, vagy amiért Mayflower elindult Amerikába, vagy amiért manapság kiközösítik a bevándorlókat.
Amíg elengedhetetlenül szükség van rájuk jöjjenek, maradjanak, de ha már megy nélkülük is, akkor húzzanak a p***ába...

petimegmondja 2011.05.08. 21:33:31

@Béla Bácsi:

Kevesebb törköly-pálinka - több ész. Akár magyarként is...

fokabacsi 2011.05.09. 06:52:45

@Béla Bácsi: Azóta sem tanultak belőle cseppet sem.

fokabacsi 2011.05.09. 07:00:03

@petimegmondja: Mert Európában csak az arabok hoztak létre "csodálatos építészeti alkotásokat"? Menj le Pulába, még mindig áll az amfiteátrum! És nem az arabok építették!
"Amíg elengedhetetlenül szükség van rájuk jöjjenek, maradjanak, de ha már megy nélkülük is, akkor húzzanak a p***ába..." Ha nem képesek beilleszkedni , mint a cigányok nagy része, akkor mégis mit kellene tenni?!

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.09. 07:37:34

@petimegmondja: "Kőolajról nincs benne szó." - mondod te..

biztos csak véletlen akkor a következő:
http://translate.google.hu/translate_t?q=oil&rls=com.microsoft:hu:IE-SearchBox&oe=&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=hu&tab=wT#iw|hu|oilCommodity%20Exchange%20Act%0D%0AChapter%201%2C%20%C2%A71a%20(4)%3A%0D%0A%22(4)%20Commodity%0D%0AThe%20term%20%E2%80%9Ccommodity%E2%80%9D%20means%20wheat%2C%20cotton%2C%20rice%2C%20corn%2C%20oats%2C%20barley%2C%20rye%2C%20flaxseed%2C%20grain%20sorghums%2C%20mill%20feeds%2C%20butter%2C%20eggs%2C%20Solanum%20tuberosum%20(Irish%20potatoes)%2C%20wool%2C%20wool%20tops%2C%20fats%20and%20oils%20(including%20lard%2C%20tallow%2C%20cottonseed%20oil%2C%20peanut%20oil%2C%20soybean%20oil%2C%20and%20all%20other%20fats%20and%20oils)%2C%20cottonseed%20meal%2C%20cottonseed%2C%20peanuts%2C%20soybeans%2C%20soybean%20meal%2C%20livestock%2C%20livestock%20products%2C%20and%20frozen%20concentrated%20orange%20juice%2C%20and%20all%20other%20goods%20and%20articles%2C%20except%20onions%20(as%20provided%20by%20section%2013%E2%80%931%20of%20this%20title)%20and%20motion%20picture%20box%20office%20receipts%20(or%20any%20index%2C%20measure%2C%20value%2C%20or%20data%20related%20to%20such%20receipts)%2C%20and%20all%20services%2C%20rights%2C%20and%20interests%20(except%20motion%20picture%20box%20office%20receipts%2C%20or%20any%20index%2C%20measure%2C%20value%20or%20data%20related%20to%20such%20receipts)%20in%20which%20contracts%20for%20future%20delivery%20are%20presently%20or%20in%20the%20future%20dealt%20in.%22 (ahogy talán megérted)
szotar.sztaki.hu/dict_search.php?O=HUN&F=0&T=1&E=1&C=1&A=1&L=HUN%3AENG%3AEngHunDict&W=k%F5olaj (kereshetsz oil-ra is az angol-magyarban..)

"fats and oils (including lard, tallow, cottonseed oil, peanut oil, soybean oil, and all other fats and oils)" valamint "all other goods and articles, except" /és a kivételekben már tényleg nincs semmilyen olaj/. mivel a crude oil akárhogyan is keresel ill. kutatsz ellenkező tartalmú információra szintén a "commodity" körébe esik és így a commodity exchange act rendelkezik róla - éppenséggel te vagy az aki hülyeségeket beszél és nem Béla Bácsi..

az 51%-ról meg szintén nagyon fals információid vannak.. kőolajkitermelő nagyvállalat alapvetően kevés van és 1. eléggé le voltak kötve jogszabályilag (kifejezetten az usa-ban) 2. kevesen szakítottak sokat és az ár még ettől önmagában nem (de mással együtt sem) szökött a csillagos égig.

ahogyan Béla Bácsi írta ebbe a kialakult leszabályozott folyamatba avatkoztak bele a spekulánsok. (felőlem lehettek volna bantu négerek is, vagy harmadik világbeli nyomorultak; ám valamiért nem azok voltak..) hogy lásd, miért is jelentős kártétel ez az "51%-kal teljes joggal rendelkezhetnek az egész felett" dolog, üzletet ajánlok: a te 1000 forintodba beszállok 510 forinttal (mikor szarul áll a forint), de aztán én mondom meg, hogy mire költjük el az 510 forintodon felüli részt! magyarán rendelkezek 1000 forintról miközben alig a felét "fizettem" ki, sőt ha deflálódik a forint a "nyereség" és "kamatai" felett is én fogok rendelkezni! na melyikünknek érné meg a business? ..

ugyanez kőolajban azt jelenti, hogyha sikerül a korábbi, kivásárláskori alacsony árat magasabbra feltornászni, akkor a spekuláció eredményeként iszonyat pénz szakítható le, miközben az eredeti, az eladó részvényes kereskedő csak fixen alacsony összeget kap kézhez (ha ugyan kézhez kapja, valószínűbb, hogy csak egy részét, elvégre az 51% már rendelkezik a mindenkori emelt 100%-ról). és mindehhez csak pénz kell, nem is irdatlan sok! a kitermelést és egyéb huncutságokat meg ugyanaz végzi, mint a kivásárlás előtt (mert ez valójában ellenséges szándékú kivásárlás semmi egyéb).

lényegében bagatell összegért eladtak az amerikai politikusok egy korábban is hatalmas vagyonokat lehetővé tevő "üzletágat" a spekuláns lobbistáknak, akik a korábbi önszabályozó mechanizmusokat sem restek sutba dobni, ha az extraprofitjukról van szó..

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.09. 07:40:19

nohát-nohát nincs tinyurl kedves blogmotor? kapjad be.. :-p

h és aztán:
ttp://tinyurl.com/heb-raw
ttp://tinyurl.com/teangolzsenite

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.09. 07:56:15

@petimegmondja: Isten szavát, amit egy ember leírt a saját szavaival és felfogási képességeinek megfelelően, aztán egy másik is leírta, aztán megint.. végül egy lett a hivatalos változat és ezt is a szöveghűséghez azért igencsak ragaszkodva minden mást blaszfémiának kikiáltva is "másolták " és másolták valamint oda-vissza fordították évszázadokon sőt évezredeken keresztül. és el ne felejtsük ehhez mindenkor értelmezéseket és értelmezések értelmezéseit fűzték illetve vonták vissza..

de a zsidók egyedül a világon Isten szavát eredetiben olvassák.. hát biztos. ;-)

egyébként azt a kevés arámi szöveget is ugyanolyan kedvvel olvassák mint a hébert a jiddisül tudók? ;-)

Noname Watanabe 2011.05.09. 10:44:48

Éljen-éljen-éljen! A VII. kerületi - nemmmondommilyenvallású - fiatalok sárga csillaggal röhincsélnek, Biszku él és virul, Képírót lecsukják -

Már csak azt kérdem halkan, hogy Tito '44-'45-ös magyarirtó partizánjait mikor vonják felelősségre???????????????????????????????????

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.09. 12:11:21

@fogsunder:

előrebocsájtom, hogy csak egy keveset tudok héberül, egy kicsivel többet jiddisül. eladni nem lehet, a jiddist "jól" olvasom.

valóban, az ószövetség eredeti nyelve nagyrészt héber. kis része arámi. azonban vannak részei a hébernek is, melyeket egy korábbi, nem sémi nyelvű szent iratból vettek át.
az a héber amin a biblia eredetileg íródott az úgynevezett bibliai héber.
mind a héber, mind az arámi nyelv a sziropalesztinai, szokásosabb nevén északnyugati csoportba tartozik. a héber ezen a csoporton belül a kánaáni nyelvek között helyezkedik el.
A bibliai héberen belül bizonyos eltérések mutatkoznak, melyek esetenként a szövegek korbeli különbségét, másrészt dialektusbeli változatot jelentenek. Az arámi elnevezés sem egy térben és időben egységes nyelvet jelöl. A bibliai arámi részletek részben a birodalmi arámihoz, részben pedig a középarámihoz tartoznak.
a teljesség kedvéért érdemes megemlíteni, hogy az úgynevezett deuterokanonikus, vagy más néven apokrif könyvek, melyek a zsidó kánonnak !!!nem részei!!!, de a septuaginta (görög fordítás) alapján a keresztyén bibliafordításokban megtalálhatók, görög nyelven maradtak ránk. közülük azonban csak a makkabeusok második, illetve a bölcsesség könyve az, amelyeket eredetileg is görögül írták. a többi könyv eredeti héber szövegei közül eddig csak a jézus, sirák fia, judit és tóbit részletei kerültek elő a régészeti feltárások során.

a héber nyelvre utaló feljegyzés ézsaiás próféta könyvében található (19:18): kánaáni nyelv. a megnevezés találó, mert a héber a legjobban dokumentált és legismertebb formája a kánaáninak.
egy másik elnevezés is ismert az ószövetségből: júdai (2Kir 18:26.28 = Ézs 36:11.13 = 2Krón 32:18; Neh 13:24). a héber (’ibrí) szó az ószövetségben csak etnikai meghatározásként ismeretes.
nyelvre történő alkalmazása elsőként a jézus, sirák fia könyve prológusában (21. vers) tűnik fel, és később a rabbinikus irodalomban is használatos marad (pl. genesis rabba 42). ugyanakkor megjelenik a „szent nyelv” (lásón haqqódäs) elnevezés is. mindkét elnevezés hallható a mai izraelben, az első ’ivrít formában az állam hivatalos nyelvét, a második a bibliai hébert jelöli.

a bibliai héber nyelv azóta olyan sok módosuláson ment át mind írásmódjában mind kiejtésében és szó, szókapcsolat, fogalmi értelmezésében, használatában, hogy nemcsak azok akik a jiddist beszélik és olvassák, de a héberül író olvasó emberek 99%-a sem érti konkrétan az eredeti leiratokat:
az ósémi, vagy tudományos néven paleo-héber írás egészen a makkabeus-korig használatban volt, sőt a samaritánus pentateuchos, bár kicsit torzult formában, a mai napig őrzi. az arámi nyelv terjedésével az ún. kvadrát-írás válik általánossá, kr. e. 3–2. századtól
a legrégebbi írott emlékekkel bizonyítható nagy átalakuláskor a kr. e. 2. század végén, kialakul egy új formája a nyelvnek, mely átmenetet képez a bibliai héber és a misnai héber között. írott emlékei csak töredékekben maradtak fenn (rabin, 1987:1016). ez lehetett a domináns beszélt nyelv 70-ig júdeában.

a fő fejlődési szakaszai a hébernek amelyek jól elkülöníthető jellegzetességeket, értelmezési és megjelenési változásokat hoztak, a bibliai, misnai, rabbinikus, középkori; és a modern.
a héber írásban nincs külön nagy- és kisbetű, nincs magánhangzó sem, a csak mássalhangzóból álló szógyökök jelölnek egy-egy fogalomkört. a magánhangzók jelölésére csak az i. sz. vi. századtól alakult ki az ún. punktációs (pont-) rendszer, amely pontokat és vonalkákat alkalmaz a betűk alatt, felett és közepében.
a tiberiási punktációs rendszer lett a legelterjedtebb. ezt követik a héber bibliák és az újhéber nyelv is.

ma a magánhangzók kiejtésére nézve 9 féle hagyomány létezik: a jemeni, a perzsa, a dagesztáni, az askenázi (délnémet, lengyel és litván), a babilóniai, a samaritánus, a szefárd (a spanyol zsidóké), a marokkói és a portugál.
az askenázi és a szefárd a legelterjedtebb ezek közül. ma az élő héber nyelvben és a bibliai szöveg olvasásánál, valamint a tudományos nyelvtanoknál a szefárdot követik.

tehát aki arra hivatkozik, hogy a zsidók ma az eredeti hébert olvassák, annak vagy lófasz köze sincs a dologhoz, vagy egyszerűen pofátlanul hazudni próbál.
olvasni éppen olvashatják, azonban egy büdös szót sem értenek belőle.
érdekességként, eleve kr. u. 70-ben a jamniai zsinat egy szelektálást végzett az eredeti szövegek közt, (hogy mi a szent és mi nem :)) aztán a harmadik században ismét történt egy szelektálás amitől fogva él a mai héber kánon a bibliát illetően.
emellett még van a görögre fordított, az alexandiai kánon műfaja, amely szerinti a felosztása a keresztény ószövetségi bibliának, azonban a héber szövegek alapján lett fordítva (pl a magyar bibliafordítások)

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.09. 13:49:19

@Conv: hú ilyen részletes kifejtésre nem számítottam. köszi!

én ezt a melyik vallás volt előbb és ki a kiválasztott nép ha van olyan egyáltalán és kinek van igaza vitát azzal a kérdéssel szoktam rövidrezárni, hogy:

Isten milyen nyelven szólalt meg?

aki csípőből mondja is: nem nyert. aki lassan.. nos azt meg nem várom meg, hanem otthagyom. hehe :-D

petimegmondja 2011.05.09. 14:42:22

@fogsunder:

Hülyeségeket beszélsz.

Ha beleolvasnál a törvénybe, akkor értenéd, hogy az említett olajok alatt kizárólag soft commodity-ket ért. A felsorolásban egyébként is agrártermékekről, olajos magvakból nyert olajokról van szó. Az angolszász kodifikációban mindig petroleum vagy crude oil néven nevezik a kőolajat, pont a megkülönböztethetőség érdekében.

" kőolajkitermelő nagyvállalat alapvetően kevés van és 1. eléggé le voltak kötve jogszabályilag (kifejezetten az usa-ban) "

Ja. Pont az USA-ban. Ahol még a föld kincsei sem közkincsek, hanem a föld tulajdonosát illetik meg. Ahol százezerszámra vannak kitermelő cégek csak Texasban.
Pontosan melyik törvény "kötötte le" ezeket "jogszabályilag"? Kérlek gyújts már világot ebben a kérdésben! Elég lesz a törvény neve és az évszám!

"51%-kal teljes joggal rendelkezhetnek az egész felett"

Képzeld, és ez az egész világon így van. Képzeld, még a választójogban is. A szavazók 51%-a megválaszt egy kormányt és a rohadék az egész ország felett hozza a döntéseket, nem csak az 51%-a felett.
Ha neked 51%-od van egy cégben, akkor az egész cég fölött Te rendelkezel. Ezt ma már általános iskola alsó tagozatban tanítják. Annyi a lehetősége a 49% tulajdonosának, hogy ha ki akar szállni, akkor a bejelentés pillanatában érvényes áron köteles a többségi tulajdonos a kisebbségi pakettet átvenni. Ezt nagyjából minden ország cégjoga tartalmazza.
Igen, és a bevételek, így a nyereség felett is Te rendelkezel. Teljesen jogszerűen. Ha ki akarod venni, akkor osztalékot fizetsz, de akkor a nyereségből részesül a kisebbségi tulajdonos is. Ha át akarod verni, akkor kifizeted a managementnek prémiumban, meg kamu dolgokra költöd, de akkor valószínűleg seggberúg a tőzsdefelügyelet, vagy a bíróság.
Üdv a kapitalizmusban!

Na tehát: az amerikai politikusok nem adhatták el bagatel pénzért az iparágat, mert sosem volt az övék, tekintettel, hogy az amerikai állam nem rendelkezik a földben lévő kőolaj felett..
Mindemelett az olaj legnagyobb része nem is az amerikaiak kezében van. Ha nem így lenne, nem lehetett volna olajválság '74-ben. De azt is biztos a zsidók csinálták maguk ellen azzal, hogy összefogták az arabokat... (Egyébként tényleg, de valószínütlen, hogy akarattal... :)

Kérném, hogy a következő hozzászóló jelölje meg a törvényeket is amikre hivatkozik, de lehetőleg létezőkre hivatkozzon!

A tények makacs dolgok, függetlenül attól, hogy az ember bibsi vagy goj antiszemita. Gondolom Béla Bá' is azért fújt visszavonulót, mert hadilábon áll a tényekkel, noha elötte harsányan követelte a válaszomat...