Skip to content


       Szűrés lista

Pénz beszél, "Free Tibet" kussol

Csodálatosan sikerült ez a kínai vizit. Kína az új barátunk, jön a kínai tőke, a holdudvar is megkapja a maga jutalomfalatkáit, elsőként Demján és a Trigánt, de már a Közgép és Nyerges Zsolt is ott sündörög a húsosfazéknál. Nekünk azonban nem kötötték az orrunkra, hogy Kínai vajon miért önt be kis hazánkban egy vagon pénzt ...

Ez mind nagyon szép és jó, leszámítva pár apróságot.
Kiderült, hogy mégis csak jó a külföldi tőke, ha azt nem a gaz karvalymulticég hozza, hanem mondjuk a "baráti" kommunisták. A köcsög IMF a hitelért cserébe holmi strukturális reformokat kért, Kínát ilyesmi nem érdekli, persze a kölcsön pénz is visszajár (erről még reklámfilm is készült). Szerencsére van még pár gazdag diktatúra a Földön, akik lehet, szívesen és mosolyogva adnak majd kölcsön.

Amíg szocik kormányoztak, addig Kínánál sokkal fontosabb volt Tibet a Fidesz számára,  három éve még Balog Zoltán is büszkén lengette a tibeti zászlót, és Tibet melletti parlamenti határozatot írtak.

2008.03.29., Fidesz-frakció: "Rendszerváltó pártként a Fidesz morális kötelességének érzi, hogy felemelje a szavát és tiltakozzon, amikor egy kommunista rezsim brutális eszközökkel lép fel saját állampolgárainak szabad akaratával szemben."

2008.05.21., Balog Zoltán: "Megjegyezzük, hogy a szocialista kormány az elmúlt három évben még soha nem tartotta időszerűnek a megszólalást Tibet ügyében. Szomorú, hogy az emberi jogok ügyében tanúsított kormányzati közömbösség nemcsak Magyarországra, hanem Tibetre is kiterjed."

2009.06.10.
, Balog Zoltán: "Fölszólítjuk a magyar kormányt, hogy befolyását latba vetve lépjen föl az Európai Unió megfelelő fórumain annak érdekében, hogy Kínában megszűnjön az etnikai alapú erőszak."

A 180 fokos fordulaton már meg sem lepődtünk, de valóban jó lett volna (ahogy Török Gábor is írta) egy pár soros kommunikáció egy cinkos kacsintás kíséretében, hogy az 1 milliárd euró meg a másik 11 pont túl nagy falat ahhoz, hogy pár szerencsétlen szerzetes miatt magunkra haragítsuk az ilyesmire hiperérzékeny kínaikat.

Viszont Kínával ellentétben Magyarországon még demokrácia van, így ha egyes emberek tiltakozni kívánnak mondjuk egy idegen hatalom látogatása / politikája / emberi jogi helyzete miatt, akkor azt nem lenne szabad az államnak az erőszakszervezetei és hivatalai segítségével megakadályozni.

- Az Oktogonnál elhaladó kínai miniszterelnöki konvojnak szerette volna Karma Dordzse tibeti tanár a tibeti zászlót felmutatni, amit a pillanatok alatt a helyszínen termett rendőrök megakadályoztak. Utána Karma Dordzsét a rendőrség elvitte a helyszínről.

-
A kínai miniszterelnök ELTE Konfucius Intézetében tervezett látogatása során több tibeti aktivistát a civilruhás rendőrök megakadályozták abban, hogy tibeti zászlót lengessenek, valamint azt is, hogy Tibet szabadságával kapcsolatos szlogeneket kiáltsanak.

- A Magyarországon élő tibeti menekülteket, valamint szabályos munkavállalási engedéllyel bíró tibeti tanárokat beidézték szombatra a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal irodájába személyazonosságukkal kapcsolatos indokokkal. Az idézést rendőrök vitték ki péntek este. Az egyikük még egy igazolást is kapott, hogy szombat reggel 8-tól délután 1-ig a Bevándorlási Hivatalban tartózkodott. Furcsa, de a BÁH nincs is nyitva szombaton...

"Nemcsak a gyülekezési jog akadályozásáról van szó, hanem arról, hogy a hetvenes évek módszereivel behívatnak a bevándorlási hivatalba embereket, hogy ne tudjanak megjelenni." – mondta Schiffer András, a Lehet Más a Politika frakcióvezetője.

Szeretném jelezni Schiffer Andrásnak, hogy ezt a módszert valóban előszeretettel használta a MSZMP, és az utolsó ilyen eset 1988. március 15-én történt.


"1988. március 15-én 8 ellenzékit őrizetbe vettek. Fölsorolnám a neveket: Demszky Gábor, Gadó György, Haraszti Miklós, Molnár Tamás, Nagy Jenő, Pálinkás Róbert, Rácz Sándor, Solt Ottília. A tényekről Haraszti Miklóstól érdeklődtem a budapesti telefonvonalon:

1988. március 14-én délután eljött hozzám két rendőr. Bilincsbe vert a lakáson, lecipelt az egész utca láttára a kocsijukhoz, ahol jó néhány gumibot-ütést mértek a fejemre. Majd bevittek az V. kerületre, ahol egy rendőrtiszt azt mondta: mindezt magamnak köszönhetem, és még több következik holnap, ha - úgymond - nem viselkedem rendesen. Ezzel szemben én másnap nagyon rendesen viselkedtem, mert reggel 5 órakor bejöttek a lakásomba - köszönés nélkül - a rendőrök és elvittek a gyűjtőfogházba, ahol 7 másik társammal együtt - persze külön-külön cellában, nagyon szép, csempézett cellákban - töltöttük az egész napot körülbelül éjfélig.

   Na most, ha ezt nem nevezik atrocitásnak - tehát a jogtalan előzetes letartóztatást, az el nem követett állítólagos rendbontásokért -, akkor nem tudom, mit neveznek atrocitásnak, de ennél többről is szó van. Arról, hogy a tv-híradóban, a rádióban és minden újságban benne volt ezeknek az előzetes letartóztatásoknak a híre - természetesen abban a torzított formában, hogy rendbontásra való előkészület címén. Hogy ezen mit értettek, azt a legszorgosabb követelésünkre sem közölték velünk soha, hogy miféle előkészület történt, miféle rendbontás?" 

 
Friss:
Ekkora sunyikat ...

"A hatóság azt állítja, azért hívták be szombatra a tibetieket, mert figyelembe vették, hogy hétköznap dolgoznak."

Milyen kedves, egy állami hivatal, ami figyelembe veszi, hogy az állampolgárok hétköznap dolgoznak, és hajlandóak a kedvükért kinyitni a Hivatalt szombaton ...

Friss 2:
Amit nem tilt az állam, azt szabad. Vagy nem? Nincs olyan a törvényekben, hogy állam célok ellenében tüntetni tilos ...

"Magyarország egy szabad ország - a nyolcévnyi szocialista kormányzás ellenére - érvényben vannak a szabadságjogok. Nem kívánunk megakadályozni egyetlenegy külföldi delegáció elleni demonstrációt sem, de elvárjuk, hogy ne lerombolni akarják az állami célokat. Az állami célok, a saját állampolgáraink biztonsága a legfontosabb, ezért a kormány fel fog lépni az ellen, ha valaki ezt veszélyezteti. Véleménykifejezés van, botrány, balhé nincs." - Orbán Viktor, ma a Parlamentben.

Címkék: kína fidesz rendőrség tibet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr313017351

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Korporatív kínai depó 2011.06.27. 15:30:10

p { margin-bottom: 0.21cm; }Kína megérkezett. Idelökött egymilliárd eurónyi hitelt (mostani árfolyamon kb. 280 milliárd forintnyit, a teljes államadósság-állomány néhány százalékát, némi aprópénzt), megvett ezt-azt a stratégiai ágazatokon belül, meg me...

Trackback: Parancsuralmi Jelképek 2011.06.27. 15:15:03

 Tapssal, felállva kellett köszönteni a  kínai miniszterelnököt "Ven Csia-pao hangsúlyozta, hogy személyében 24 év után először látogat kínai kormányfő Magyarországra....." HVG Kommunistázni nem fogok, mert nincs okom rá. Kína n...

Trackback: Eddig tartott a szabadságharc... 2011.06.27. 13:36:32

Hát eddig tartott a Nagy Gazdasági Szabadságharc. Ugyanolyan szánalmasan múlt ki, mint ahogyan született. A szabadságharc úgy született, hogy elkúrták a tárgyalásokat a Valutaalappal és nem ismerték be, hanem kitaláltak egy új mesét....

Trackback: A Nagy Kínai Nagy Izé 2011.06.27. 11:14:00

A kínai pénznél nincs jobb. Mondta a múltkor ez a kis izé, ez a zorbánviktor is, vagy hogy a francba hívják, én is tőle tudom. Mondjuk ez az ember mondjuk folyton beszél mondjuk: én nem tom, lehet, gyerekkorában lehet, súlyos tárgyakkal ütöt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ketroot 2011.06.27. 21:53:46

@Horizont:

gyúrcsánytakarogggy! :D

dhunter 2011.06.27. 21:54:22

@Mr. Acid:

Figyi...ebbe nem menjünk bele... Gondolkozz józan ésszel, ha az egészet (vagy mondjuk a nagy részét) MSZP szervezi le...szerinted az mszp.hu meg a népszbi nem azzal lenne tele, hogy bizonygassák hogy ez kizárólag az Ő érdemük.
Annyit mondtak a parlamentben hogy köszönik hogy a FIDESZ megváltoztatta a Kínával kapcsolatos nézeteit, és hogy ők is sokat tettek mindezért....

Tudom jól hogy se a te, se az én érvemre nincs bizonyíték, de én mégis inkább úgy látom, hogy ha neked lenne igazad, akkor a csapból is ez folyna!!!
Viszont, ne zárjuk ki annak lehetőségét hogy neked van igazad...akkor viszont nagyon rossz politikusok hogy nem érvelnek kellően azért hogy ez napvilágra kerüljön!!!

dhunter 2011.06.27. 21:57:04

@hoplita:
Te meg igaziból nem is írsz semmit...hülyézni tudsz, mint egy ovodás...meg igazából csak levegőt beszélni...

redmonkey 2011.06.27. 21:57:30

nem alkeszosz ez véletlenül álnéven? Az csinalta, hogy hallott valami (számára) idegen szót és utána mindenre azt nyomta, mint dhunter a demagóg-ot. Szerintem lila fingja nincs róla mit is jelent.

hoplita 2011.06.27. 21:57:56

@dhunter:
Amúgy hunnan szalajtottak téged, faszomfütty?
9 háesz után itt osztod, amiből neked van itt a legkevesebb?
Mit mongyak, gavallér egy csávó vagy..:DDDD

dhunter 2011.06.27. 21:59:16

@hoplita:
Jahhj...egy újabb értelmes hozzászólás. Gratulálok!!!
Úgy látszik nem a kommentek száma jelzi az értelmek...

hoplita 2011.06.27. 21:59:31

@dhunter:
Te nem tucc magyarul, bazmeg?
Levegőt nem beszélünk, hanem LEVEGŐBE BESZÉLÜNK!!!
Hány éves vagy te, faszkalap?
Sicc vissza a suliba!!!

hoplita 2011.06.27. 22:01:38

@dhunter:
Na, mosmán meguntalak, faszomfütty.
Pá picinyem, szójjál anyunak, kukkolja meg a pelust.

dhunter 2011.06.27. 22:02:31

@hoplita:
Hűűűhaaa... Te egy elme bajnok lehetsz!!! Jól írtam...értelmezd...nem lehet mindent a NULLÁRÓL kezdeni!!!

Horizont 2011.06.27. 22:02:42

@dhunter:
Na figyelj ide! Kétszer küldtél el aludni!! Ki vagy te az anyukám??? Már nagykorú vagyok. Sajnos ez mondható el rólad! Csak ezeket tudtad leírni többször: álszent, demagóg, dilettáns, SZOCI/SZADESZES ,Egész európa irígy magyarországra, meg ilyen baromságokra! Kisfiam gondolkozzál már el azon (ha nem túl nagy a kérésem) hogyha valaki nem tapsol rajongva, imádattal Orbánodnak, miért gondolod, hogy csak szoci, szadeszes szavazó lehet.??!!!

Horizont 2011.06.27. 22:04:52

@dhunter:
bocsánat kimaradt egy fontos szó: Ez NEM mondható el rólad!!!

dhunter 2011.06.27. 22:07:18

@Horizont:
AD1: Nem vagyok a kisfiad...
AD2: Menj aludni...

Horizont 2011.06.27. 22:11:39

@dhunter:
Hát az agyam el is dobnám ha egy ilyen fiam lenne!!!!
Persze ha a fiam lennél nem juthattál volna el erre a szintre:)

Mr. Acid 2011.06.27. 22:11:45

@dhunter: Persze, mivel más kisfia vagy. Érdeklődsz már annyira az ilyen dolgok iránt, hogy véleményed legyen, de kis élettapasztalatod miatt ezt se levezetni, se megvédeni nem tudod tisztességesen. Szerintem menj vissza msn-re, vagy a minimax fórumra, ne itt trollkodj.

dhunter 2011.06.27. 22:12:18

Nah jól van...
Meghallgattam Horizont, Hoplita és a hasonszőrű emberek véleményeit...tudatom magamban, hogy ilyenek is vannak...
Csak még annyit, hogy általában a mérlegnek két oldala van...ez szem előtt kellene tartani! Az alapprobléma nálatok, hogy sok esetben csak az egyikre koncentráltok...így nem értitek a lényeget! Ez a véleményem...sajnálom...

dhunter 2011.06.27. 22:14:34

@Horizont:
Hát vica-versa, ha Te lennél az apám akkor inkább a GYIVI!!!! Ott még több esélyem van!! :))

Horizont 2011.06.27. 22:34:05

@dhunter:
Nemem és a korom miatt elvileg csak az anyád lehetnék, de ettől mentsen meg a jó isten!Látom szereted, hogy tiéd legyen az utolsó szó! Hát kisfiam még tanuljál sokat és utána gyere vissza belepofázni a nagyok dolgába!

Miből gondoltad, hogy itt CSAK férfiak kommentelhetnek? Rajtad kívül persze:)

dhunter 2011.06.27. 22:38:49

@Horizont:
Mert nem gondoltam hogy egy nőnek is lehet ilyen mocskos a szája...csupán csak ezért!!

Horizont 2011.06.27. 22:41:36

@dhunter: Mocskos??? Kikérem magamnak! Azért mert azt írtam, hogy nyalod Orbán seggét? Még finom is voltam a blogok világában! Befejeztem veled! Kis hülye!

dhunter 2011.06.27. 22:42:35

@Horizont:
:))) Jól van na...az előző kommentemért bocsánatot kérek!!! De annyira adta magát!!! És itt be is fejezem a vastadbor.blog olvasását!!! Részemről nem objektív!!!

Horizont 2011.06.27. 22:48:02

@dhunter:
Nagyon rosszul teszed ha befejezed!
Ugyanis itt megtanulhatnád mi az ÉLET és mi az igazság!
És sokat tanulhatnál embertársaidról is, sőt még magadról is sokat megtudhatnál!!

dhunter 2011.06.27. 22:56:28

@Horizont:
Nahhh jahh...
A facebook-ról már leszedtem, azt már nem vállalom :)) A böngésző kedvenceiben még megtartom, hátha visszatér az objektivitás mezejére a folyamatos fikázás helyett...

hoplita 2011.06.27. 23:03:27

@dhunter:
"......hogy általában a mérlegnek két oldala van...."

Nem. A mérlegnek két SERPENYŐJE VAN.
Mondom, hogy nem tudsz magyarul, bazmeg.:)
A helyesírásod is katasztrofális.....mondom, sicc vissza az iskolapadba és ne szólj a nagyok dolgába.:)

Horizont 2011.06.27. 23:04:00

@dhunter: Figyelmedbe ajánlom a "vastagbőr" szó jelentését átvitt értelemben:) És a blog jobboldali felsőrészében a Rólunk címszó alatti szöveget! Ha ezt megérted akkor rájöhetsz, hogy miről is szól ez a blog. Pozitív Vastagbőr nincs ezt beláthatod, okunk sincs az örömködésre, ezt is beláthatod. Ez nem fikázás, hogy a te szavaiddal éljek.Ez több annál:)

hoplita 2011.06.27. 23:05:37

@Conv:
Ez még tényleg nem érdemli a büszke troll nevet, ez még csak trollocska.:)

dhunter 2011.06.27. 23:11:08

@hoplita:
Te egy katasztrófa vagy!!! Ajánlom olvass könyveket...buta vagy mint egy tök!!!

Ironfist 2011.06.27. 23:25:54

Úgy bírom azokat, akik minden posztra csak azt tudják benyögni, hogy ez szánalmas, meg ez most miért vastagbőr... Tényleg ennyire nem láttok a szemetektől?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.27. 23:33:50

@hoplita: "Bazmeg...te is beálltál homokot hordani a Szaharába?:) "

Mintha az utóbbi időben kevesebb lenne arrafelé... :)

valójábannemberci 2011.06.28. 00:00:12

@Redmaster: Még mindig olyan ordenáré szar a munkaügyi központ, hogy ha netán munkához jutsz, akkor leszel szíves még munkába állás előtt, de a munkaszerződés kézhezvétele után jelentkezni? Ami, mint tudjuk, zavart okoz a téridő-kontinuumban, mert a szerződést vagy első munkanapodon, vagy valamikor az első munkahéten kapod meg... És akkor még tényleg te vagy a hülye, mert nem bírod megérteni a rendszert. Beszarás.

Amúgy meg az esti film az abszurditás netovábbja. Remélem valami leépítés előtt álló műsorszerkesztőnek köszönhetjük eme örökbecsűt.

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.28. 00:20:13

Valóban elgondolkodtató a két ország közötti kapcsolatok háttere..

SvenH. (törölt) 2011.06.28. 01:20:43

aktivan el meg az emlek a 2006 -os okt 23. -rol...
amikor alitolagos joboldaliak panaszkodtak hogy ki letek tiltva es nem tudjak a szavukat halatni pedig hat ezt az egbekialto igazsagtalansagot hogy hat hazudtak nekik a valasztas soran hat meg kelet tudnia pl. az indiai mezogazdasagi miniszternek is!!!

akor nem alt oda Orban hogy vegyenek vissz kus legyen...

(megschmitizve)

SvenH. (törölt) 2011.06.28. 01:27:09

@dhunter: "Szolnokon az EU lebombázta a cukorgyárat,"

a paraszt is kikapta a reszet, a kapott kvotat leadta oszt vallalta hogy nem fog cukorrepat termelni...

SvenH. (törölt) 2011.06.28. 01:35:59

@Mr. Acid: "Figyelj, egy kormányfői szintű találkozót, amin ALÁÍRNAK, azt nem 1 év leszervezni, főleg nem Kínával. "

szerintem meg a kecskemeti merdzso gyar is fullosra csak Orban erdeme!!!
amugy meg a mocskos cocik minek epitettek annyi draga autopalyat cca 500 km -t az elmult nyoccevben, az csak feleslegesen eladositotta az orszagot!!!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.06.28. 01:45:12

egy kicsit távolabbról nézném az egészet:

adósság & ország -fel-/-be- vásárlási
körút.

"A kínai vezetők tavaly és idén végigturnézták a megroggyant gazdaságú európai államokat: Spanyolországban januárban legalább 6 milliárd eurónyi államadósság felvásárlását ígérték meg, illetve 5,3 milliárd euró értékben kötöttek üzleti megállapodásokat; Portugália adósságába 1,1 milliárd euró értékben vásárolták be magukat, és tavaly ősszel Görögországnak is megígérték, hogy jelentős mennyiségű államkötvényt vásárolnak."
...
"Timothy Garton Ash szerint a kínai befektetések 30 százaléka Portugáliába, Spanyol-, Olasz- és Görögországba irányul, olyan gyenge gazdaságokba, ahol hatalmas szükség van a kínai pénzre és az ottani befektetőkre. Ezzel szerinte kialakulhat egy kínai lobbi az EU-n belül, amelynek tagjai "nagyon vonakodnak majd Kína érdekeivel szemben szavazni", legyen szó akár a gazdasági versenyt érintő szabályozásról, akár a dalai láma emberi jogairól."

www.origo.hu/nagyvilag/20110627-kina-gazdasagi-es-diplomaciai-terjeszkedese-mas-kontinenseken.html

korbejárjuk és megveszünk titeket kilóra. köbö.

-> ergo ->

így leszen a MI (azaz a KÍNAIAK) európánk, és a többi...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.06.28. 01:47:05

amúgy rákerestem a cikkre

ééééééééés
MÁÁÁ MEGIN
CSALT/HAZUDOTT AZ ORIGO

itt:
"Timothy Garton Ash szerint a kínai befektetések 30 százaléka Portugáliába, Spanyol-, Olasz- és Görögországba irányul, olyan gyenge gazdaságokba, ahol hatalmas szükség van a kínai pénzre és az ottani befektetőkre."

vö. eredeti cikk:
"that 40% of Chinese investment in the EU is in Portugal, Spain, Italy, Greece and eastern Europe."

a KIS GECI GÖRÉNY ORIGÓSOK
kiszették MO-t és Kelet Európát

Mindig is rühelltem az aljas sunyi kormányszopó stílusukat, anno
a ballibkormányt seggét nyalták,
most finoman a fityiszét ill
Vezírünkét
--------------------------------------------------------------------------------------

itt van Timothy Garton Ash eredeti cikke:
www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/jun/22/europes-crisis-is-chinas-opportunity

kiemelném a (fenti melletti további) lényeget:
"It is not too cynical to see Beijing building up a kind of China lobby inside the decision-making structures of the EU, where the smallest state is at least notionally equal to the biggest."

# görögországrúl:
"China could buy half of Greece's privatisable public assets at the drop of a hat. Should Greeks beware of Chinese bearing gifts? Well, beggars can't be choosers. As a leading Chinese geostrategist told one of the authors of the forthcoming ECFR report, with exquisite delicacy: "You need our money."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.28. 05:10:57

Persze. Free Tibet majd akkor nem kussolhat, amikor mi is bármikor megvehetjük kilóra Kínát, nem csak ők minket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.28. 05:23:22

Amúgy meg a "leszarom Tibetet"... Nem kell egyetérteni azzal, ami ott történik, ellenben ráhatásunk valami kevés van rá. Meg úgy bárkinek. Sajnos a kínaiak is tudják ezt.

Virág et. 2011.06.28. 06:25:58

Érdekes, Angliában valahogy nem érezték szükségét a tüntetni vágyók berendelésének semmilyen hatósághoz. Ven nem fordult vissza a határtól, micsoda meglepetés.

Ha valaki még egyszer megkérdezi, hogy minden AB Mo-ra, mert hát ugye Angliában sincs (pedig ez csak részben igaz, de hagyjuk), akkor annak ez legyen a válasz innentől. Ez (is, meg még vagy 500 oldal) a különbség Cameron és Orbán demokráciafelfogása között. Majd ha mi is itt tartunk, akkor lehet ezen gondolkozni, amíg öles léptekkel haladunk a Balkánra vagy még inkább azon túlra politikailag, addig minden kormányzati ellensúly kell.

Virág et. 2011.06.28. 06:27:27

@Virág et.: "minden AB" az "minek AB" akart lenni. Reggel van még.

Egyéves Önkéntes 2011.06.28. 07:39:19

Legközelebb a tibetiek ellenőrzése a Kékestetőn lesz, hogy a helyi viszonyoknak legjobban megfeleljen a klíma.

Énbagoly 2011.06.28. 07:40:29

@EÖ: és egyfolytában nyomassák rájuk a hóköpő gépeket? :)

Énbagoly 2011.06.28. 07:45:38

Szép kis reggeli olvasmány volt. :)

De ugyan miért van az, hogy azok szeretnek a legjobban kiabálni, akik a legkevésbé kíváncsiak a másik ember véleményére, és a legnagyobb hülyeségeket mondják?

eszkep 2011.06.28. 07:46:21

"Nekünk azonban nem kötötték az orrunkra, hogy Kínai vajon miért önt be kis hazánkban egy vagon pénzt ..."

Hihetetlen, hogy Zero ennyire buta, ráadásul a legprimitívebb blogot linkeli, ami ennyi karaktert képes elpazarolni egy felesleges kérdésre. Mielőtt még összeesküvés elméletet szövögetnénk nemlétező agymenések köré:
Kína rendelkezik a világon a legnagyobb devizatartaléka, amit jellemzően dollárban volt. A dollár régi fénye azonban igencsak megkopott, ezért elkezdték átváltani EUR-ba. Mára már az is szart ér... Nyilvánvaló, hogy be kell fektetni (érdemes belegondolni, hogy ha a dollár romlik 1%-ot, mennyit buknak a kínaiak a 2,4 milliárd dollárjukon...).

A blog egyetlen értelmes megállapítása a címe, ami tökéletesen fedi a valóságot. Siránkozzanak a kínai emberi jogok, meg Tibet megszállása miatt az USA-ban, vagy Brüsszelben. Éppen csak amióta USA legnagyobb hitelezője Kína és már a EU-t is semmi perc alatt képes lenne megfektetni (elad pár milliárd EUR devizatartalékot, vagy "egy-két" állampapírt...) ott is marha nagy a csend.
Hogy jó-e ez a világ mindenki döntse el maga, de már most Kína a világ legnagyobb gazdasági hatalma, és ez a dominancia csak még erősebbé fog válni.

Virág et. 2011.06.28. 07:53:46

@eszkep: Meg sem vagyok lepődve, hogy megint nem sikerült megértened semmit.

Ki siránkozik a kínai befektetés vagy hitel miatt? Feltűnt, hogy pl az MSZP konkrétan meg is dicsérte ezért a Fidesz-kormányt? A poszt lényege az, hogy az egy dolog, hogy üzletelünk és diplomáciai szinten nem konfrontálódunk Kínával, az meg egy egész más dolog, hogy konkrétan alapvető emberi jogokat sértünk csak hogy megfeleljünk új gazdánknak. Vagy inkább túlkompenzáljunk, mint mindig.

Anglia valahogy nem érezte szükségét, hogy fél napra internálják a balhés tibetieket. Engedték őket tüntetni és - micsoda meglepetés - nem történt semmi. Pontosan ez lett volna Mo-n is, ha Orbán fele annyira bátor csak mind Cameron. Vagy tizedannyira demokrata.

hoplita 2011.06.28. 07:55:55

@eszkep:
Ó, nagy eszkep, köszönnyük a fejtágítást, így mán triviális.
Ezek után vezíred és pártod akár közénk is lövethet a Nagy Szent Cél - mi is lenne az? - érdekében....mosmán boldogan, és főleg nem hülyén halunk meg.:)

Láttad kóserlala makogását a zemegyen?
Nem?
Sipirc megnézni..!

hoplita 2011.06.28. 07:57:21

@Virág et.:
"....Pontosan ez lett volna Mo-n is, ha Orbán fele annyira bátor csak mind Cameron. Vagy tizedannyira demokrata. .."

Vagy csak egy csepp esze van és nem hagy ilyen támadási felületet.

Virág et. 2011.06.28. 07:57:36

@eszkep: Az meg már csak hab a tortán, hogy fenn sem akadsz olyan apróságokon, hogy ugyanezek a kormányzati prominensek, akik ma a tibeti (amúgy magyar) állampolgárok bezárása mellett érvelnek vagy legalábbis cinkosan hallgatnak, azok 1-2-3 éve még tibeti zászlót lengettek és országgyűlési határozati javaslatot terjesztettek elő Kína elítélése tárgyában. Kövér szerint akkor még gazdasági előnyökért sem lett volna szabad behódolni egy kommunista diktatúrának. Ma már nincs ilyen erkölcsi problémája.

Nekem 2008-ban sem lett volna büdös a kínai pénz. Nem én csináltam segget a számból. Ha ez neked, mint választónak nem számít, az a te bajod.

Virág et. 2011.06.28. 07:59:09

@hoplita: Már beindult a gépezet, rátolják a felelősséget a BÁH-ra, kap fegyelmit egy ügyintéző II. besorolású (leehtőleg gépjárműabroncs-ellenőrző beosztásban dolgozó) munkatárs és a dolog el lesz intézve.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.06.28. 08:00:58

@hoplita: kósalala az egy külön élmény volt számomra, főleg amikor elkezdte magyarázni, hogy no atom molinót lengettek a parlamentben.

Amúgy write only eszkepnek sosem volt erőssége a szövegértés, leszóltak neki a központból, hogy popóköcsög a másik blogon több kvótát szerzett, le van maradva, és ha nem lesz meg a terv bajok lesznek.

hoplita 2011.06.28. 08:03:10

@Virág et.:
Emlékszel eftás a megszüntetve megőrzés elméletére?
Már ha az a korosztály vagy.....na, így él a múlt a mában.:)

hoplita 2011.06.28. 08:05:32

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/:
Amikor egy kicsikét belezavarják, akkor lejön ám ezerrel, hogy mekkora egy tapló.:)))
És ezt a majmot úgy emlegetik, mint ovi potenciális utódját, vagy mijafene.
Mit mongyak, elég nagy szegénységi bizonyítvány...:)

hoplita 2011.06.28. 08:07:51

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/:
Nem is tudom.....
Eszkep-félék mindenhol vannak és én hajlok arra, hogy ezek önként, dalolva ilyen faszok.
Tudod, amíg van lúszar, van veréb is.:)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.06.28. 08:09:34

@hoplita: pedig régebben Debrecen polgármestereként voltak szimpatikus megnyilvánulásai, de igen jól szummáztad: egy tapló. De hát mit várunk tőle, narancskomcsi szegény.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.06.28. 08:11:48

@hoplita: a facebbok-on kitolt a vástágbírke egy képet, ahol a ping-pong vagánykodik a legújabb nyájki cipőjében, miközben királyunk a háttérben mosolyog szerényen. Na a kép alatti hozzászólásokat nézegesd végig. :D

eMM2 2011.06.28. 08:15:31

@ColT:
Akkor meg pláne nem kellett volna ellehetleníteni a tibeti tüntetőket.Dehát ez a cezaromániás felcsúti törpe stílusa.Kicsit sajátosan értelmezi a demokráciát.

hoplita 2011.06.28. 08:25:38

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/:
Az ő személyes problémája abból fakad, hogy nem veszi észre, ami ellenzéki polgármesterként szimpatikus és trendi, az kormányon már karcsú és visszataszító.
Ilyenkor mán lötyög ám a mellény....nem kicsit, nagyon.

hoplita 2011.06.28. 08:26:55

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/:
Nem faszbukolok....fenntartásaim vannak az ún. közösségi oldalakkal szemben....nem kicsik, nagyok.:)))))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.06.28. 08:31:40

@hoplita: nekem is fenntartásaim voltak a kapcsolat.hu-val szemben, mégis kimoderáltattam vagy 5 nevemet. A facebook az kismiska ahhoz képest . :D

eMM2 2011.06.28. 08:34:16

@hoplita:
De nincs neki.Avagy baromira nem is érdekli OV-t a támadási felüet hiszen úgyis megvan az áhított 2/3-ad és úgyis bármit megtehet.Hogy mit gondol az istenadta nép az nem érdekes, max. majd a következő választásoknál.Ha fogyatkoznak is a jaffabirkák azért maradnak még páran, meg majd gyártanak újakat.

tééényleg? 2011.06.28. 08:42:54

@TaTa86.: Ez a példa nagyon sánta, mondhatni tolószékes. Olyat mondj amikor kis és csóró országba nagy és gazdag ország vezetője érkezik sok pénzzel.
Egyébként nem azt mondtam, hogy ez helyes, hanem, hogy nem lepődtem meg rajta, hogy ez történt. A fidesznél az ilyesmi bőven belefér.
Tegnap egyébként megkérdezték Viktort, hogy miért rendelt be a bevándorlási hivatal embereket szombatra, ő pedig azt mondta, nem tudja, mert ő a kínai min.elnökkel volt akkor. Akkor most ezen ki lepődik meg?

hoplita 2011.06.28. 08:47:45

@eMM2:
Isten nem felejtette így a világot....ami ma kétharmad és havaj, az 3 év múlva csúfos bukás lehet...

eMM2 2011.06.28. 08:56:55

@tééényleg?:
Nem tudja a jó király hogy miket csinálnak az ő beosztottjai.Bezzeg ha ezt OV tudná!
Nézd Kádárnak ez végső soron bejött.Bár Hitlernek meg nem.

eMM2 2011.06.28. 09:00:41

@hoplita:
Jó, csak érjük meg................

belzebubó 2011.06.28. 09:28:54

@Horizont: "Gondolom nem tegnapelőtt kezdtek tárgyalni Kínával, de síri csönd volt."

Már pár hónappal ezelőtt olvastam egy gazdasági újságban erről a kinai dolgoról. Heim Péter tett róla emlitést. Nem ment ez titokban egyáltalán, én már vártam, mi lesz az eredménye annak, hogy Fellegit állandóan ott eszi a fene, sikerül vagy nem? Ez egy májusi cikk.

www.fn.hu/makro/20110516/heim_ha_torik_ha_szakad/

"Magyarországból lehetne logisztikai központ, de ez a mai szabályzókkal és az országra rátelepedő államhatalommal nem működik. Ez lassan húszéves jelenség. Meg kellene adni a vállalkozások szabadságát. A kínaiak érdeklődnek, szeretik Magyarországot, de még nem döntötték el, hogy itt lesz-e az egyik európai logisztikai központjuk. Annyi hely van még. Magyarországon a világ lakosságának 0,15 százaléka él. Ebből adódóan a világ befektetésének és valószínűleg a kínai befektetéseknek is ennyire tört része vagyunk. Lehet, hogy a kínai befektetések egy vagy fél százaléka ide jöhet, ami sok pénz, de ne gondoljuk, hogy Budapest lesz a központ. Kína fő befektetési célpontja még mindig a nyersanyagpiacok és a nagy gazdaságok."

Tibetiekről és azok vallási vezetőiről pedig megvan a saját véleményem. Aki járt már ott vagy találkozott párral, az tudja, hogy semmivel sem különbek és szerényebbek a vezetőik mint akár a katolikus egyháznak, arany Rolex-szel befeszit a 155 centijével a business classon, hogy szinte húzza az órája a karját, egy 5 órás úton és beküldi a pilótának a névjegykártyáját, hogy az tudja ki ül a gépen micsoda nagy buddhista vallási vezető, persze mindezt a szerénység, alázatosság jegyében.

reKorrekt 2011.06.28. 10:10:54

@dhunter: "A facebook-ról már leszedtem" - vazz, ettől ki lesznek páran...

A Fidesz nyitott Kína felé. Kíváncsi vagyok van-e még a Jobbik programnak olyan része amit nem loptak át. A copy/paste-nek két oka lehet:
1. a Jobbik programja jó volt, csak a választások ugye nem abból állnak hogy egyetértünk a másikkal
2. a Jobbik programja nem volt jó, csak azért hajtjuk végre pontról-pontra, hogy benyaljunk a bizonytalanoknak és a szélsőjobbnak s ezáltal gyengítsük a Jobbik tábort

reKorrekt 2011.06.28. 10:11:27

@reKorrekt: amúgy gyanítom hogy mindkettő.

dhunter 2011.06.28. 10:35:43

@reKorrekt:
Jahhj de okos vagy...bírom az ilyen megmondókat!!! Ha tovább is kikopizod találsz még két vigyorgó smile-it is!

vazz de azért Te most jól odatetted...

Marcellusca 2011.06.28. 10:38:19

@Horizont:
"Nemem és a korom miatt elvileg csak az anyád lehetnék,..." - Vagy a Nagyanyja! :DDD

Bocs, Horizont "néni", túlságosan magas labda volt! :DDDDDDDDDD

dhunter 2011.06.28. 10:58:06

@SvenH.:

"a paraszt is kikapta a reszet, a kapott kvotat leadta oszt vallalta hogy nem fog cukorrepat termelni... "

Én komolyan nem értelek titeket!
Szerinted mit tudott tenni? Milyen beleszólása volt? Egy választása volt: Leadta a cukorrépát és kapott kapott egy kis zsebpénzt...utána lebombázták a gyárat! EZ TÖRTÉNT!!!

guma 2011.06.28. 10:58:32

@Marcellusca: 3 a magyar igazság?
:)
de komisz vagy! DDDDDDDD

Marcellusca 2011.06.28. 11:04:31

@guma: Na, az nem én vo'tam. :)
A KBM. :D

guma 2011.06.28. 11:06:47

@dhunter: nem veszed észre magad?

itt az emberek nem csak a tegnapi dumát hallják meg, hanem a tegnapelőttire is emlékeznek.
ha csak ennyi értelmezés telik tőled, ne fáraszd magad, mert csak körberöhögnek!

GatyaPityu 2011.06.28. 11:18:03

"Erős forintot hozhatnak a kínaiak" (...) "a kínaiak nem spekuláns befektetők, a papírokat a kifutásig általában megtartják, így attól sem kell tartani, hogy hirtelen távoznak az országból."
www.hir24.hu/gazdasag/2011/06/28/eros-forintot-hozhatnak-a-kinaiak/~~fokusz

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.28. 11:24:57

@dhunter:

Mi is befejeztük a te olvasásodat, pá :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.28. 12:25:28

@tééényleg?: Nem látom hol sántít a példa. Azt mondtad, hogy nemcsak a kínaiaknál van ilyen, hanem pl a Zusánál. Ez nem igaz. Van jobb példa is. Mikor Bush jött 2000en demonstráltak Gautanamo ellen.

Egyébként ez nem meglepődés kérdése, de úgy gondolom hogy a lemondó cinizmus a legrosszabb reakció. Ebben az esetben pl egy államférfi ott kezdi, hogy megválogatja a mondandóját. Az rendben, hogy a Gyurcsányt akarják ütni, de épeszű ember már 2008ban is látta, hogy Kínát nem lehet egy komcsizással letudni. Ott folytatódik, hogy a Nagy Ember fogadására nyilván felkészülünk, de jogállami eszközökkel. És ott végezzük, hogy a buli végén nem teszünk totális uralkodókra jellemző megjegyzéseket.

Ha ez mégis megtörténik, a minimum, hogy a Vastagbőrön anyázunk. Mondjuk inkább kevés, de egyelőre ez van...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.28. 12:26:48

@reKorrekt: 3. lehetőség: a Jobbik programja nem teljesen elvetemült, és mivel a Fidesznek semmilyen nincsen, így jobb híján ebből szemezgetnek.

Nurrddin 2011.06.28. 12:48:07

@Atro: igen, ez nagyjából így van...
mint fentebb is mondtam, a pénznek nincs szaga
véleményem szerint a értelmesebbjének (a vb jelentős része) nem a kínai lóvé a gond
mindenképpen stabilabb és jobb megoldás, mint a szabad piacra kivágott állampapír amit a karvalytőke spekulációs célokkal vásárol fel, vagy akár a bibsik vezette imf és társai mentőcsomagok...

-itt említeném meg vérnácziként, hogy a jobbik ezt évek óta hajtogatja, hogy használjunk keleti pénz, de ez akkoriban ördögtől való gondolatként lett neked, és a további naridroidnak beadva
mikor ez a gondolat megszületett, erősen ment az ellenzéki narancsos tibetezés, nyomatékosítva, mily gonosz gondolat kínai vagy orosz pénzeket használni...
most meg el van adva, mint zseniális világ, de legalábbis országmegmentő ötlet

és igazából ezzel sincs különösebb gond... bár aki figyeli a történéseket (véleményem szerint te és néhány naridroid csak szűrve figyeli) az elröhögcsél, vagy elmérgelődik ezen a képmutatáson, plagizáláson, de a lényegen nem változtat
az igazi gond a végtelen szervilizmus...
gondolod ha az a pár tucat tibetező lengeti a zászlót, a kínaiak nem nyitják ki a pénzes bőröndöt?
egyébként a tibetezők nagy többségéről megvan nekem is a magam véleménye... biztos vagyok benne hogy a 95%-a meg se mozdulna a moldvai csángókért, de még a partiumi magyarságért se, holott ott akár még rokonai is lehetnek...
a gond a kettős mérce folyamatos használata, és a szervilizmus
ez az eset semmiben nem különbözik attól, mikor a köztörvényes móse kacav ittjártakor a palesztinokat szedték sorra, terrorgyanúba keverve egy évtizedek óta itt praktizáló fogorvost...

a fidesz előrelátásáról meg annyit, hogy a grúz válság másnapján a fidesz magából kikelve az '56-os forradalom leveréséhez hasonlította az oroszok beavatkozását, miközben gőzük sem volt semmiről...
aztán eltelik pár év, és mennek moszkvába kalapolni.. persze hogy el lettek hajtva...
pedig a nagykövet szólt nekik még akkor, hogy nem lesz jó vége narancsosok...

nemjogasz 2011.06.28. 15:22:01

@turoczi: Látom, nem érted a lényeget, vagy nem akarod megérteni. Szóval, nem az a lényeg a cikkben, hogy mi megy tibetben. Egyáltalán nem. Az, hogy mi megy itt, Magyarországon.
Az, hogy magyar állampolgárokat (igen, 2en közülük állampolgárok) politikai meggyőződésük miatt zaklat egy szerivilis gerinctelen hivatalon keresztül a kormány. Az, hogy rendőrökkel "kézbesíttetik ki" a behívókat. Az, hogy ezeket az embereket (valószínűleg a titkosszolgálatokat igénybevéve) lenyomozták, és kormányzatilag zaklatják. És nem csak idáig tart a dolog. Nem csak tibeti menekültekkel teszik meg.
A szakszervezeti tüntetést nem betiltják "csak" épp "véletlenül" arra a napra egész napra behívják a rendőröket. "Véletlenül" a tüntetést szervező szakszervezeti vezetőt a tüntetés előtt tartóztatják le.
És ez a gond. Hogy jogállami kereteket erősen túllépve, a hivatalokat, állami szerveket nyilvánvalóan jogsértően használnak fel az állampolgárok ellen, politkusok személyes megrendelésére. A kormány állítólag szeretné visszaállítani a hivatalokba vetett bizalmat. Szerinted miért kéne az állampolgárnak bíznia olyan szervekben, amiket nem rendeltetésszerűen az állampolgárok basztatására használnak?
Milyen ország az, ahol ha nem egyezik a véleményed a fülkeforradalommal, akkor lenyomoznak és vagy elvisznek, vagy kötelezően egy hivatalban tölthetsz egy "kellemes" napot?

Horizont 2011.06.28. 16:34:08

@Marcellusca:
Hé, hé, hé!! Nem cigány lány vagyok én aki 11 évesen szült:) Ha majd egyszer tényleg feladok egy magas labdát, nem fogod lecsapni az tuti:)

@belzebubó:
Nem hiszem el, hogy ott a messzeségben tájékozottabb vagy mint én itthon:)))) Ritkán jársz már erre!

turoczi 2011.06.28. 18:13:49

@nemjogasz: Szerintem az a két ember valahogy látótérbe kerülhetett. Erről semmit nem tudunk (én legalábbis nem tudok). Tomcat és hasonló önjelölt megváltók mindig is voltak és lesznek.

Marcellusca 2011.06.28. 19:27:41

@Horizont: Hehe!
Nem Téged öregítettelek, Kislyány, hanem arra utaltam, hogy ő mennyire tejfelesszájú. :DDD

Horizont 2011.06.28. 19:37:46

@Marcellusca: Na szerencséd! De nem lehetett volna, hogy ne az én kontómra tedd:))))

milyen szép a Vértes, ó 2011.06.28. 20:29:28

@Virág et.:

Tehát Magyarország érdeke a kínaiakkal való gazdasági kapcsolatrendszer bővítése - és az, hogy mennyire kommunista és diktatorikus, nem számít. Akkor pár éve a Fidesz Magyarország érdekei ellen szólalt fel. Ennyire valamiért nem szokta levezetni a rajongótábor. :)

derelyegrádi szellem 2011.06.28. 20:38:28

@Virág et.:

Én meg úgy vagyok vele, hogy nekem sem 2008-ban, sem most nem írja felül az ország gazgasági érdekeit pár tibeti, Sajnálom őket, meg minden, de akkor se...

De hát ne legyünk képmutatók.

Most azok vernyákolnak (pl LMP, aikiktő Amerika kapcsán egy hang kritikát nem hallottam még, pedig ok lene rá) bezzegországa az USA, Akivel nem csak üzletelni szabad és kell, de még kritikát is kötelező tőlük elfogadni, meg az okítást is. Mert ők a jó nagy tesók. Közben ott 2002-ig 4 államban 14 éven aluli is kivégezhető volt bűncselekmény elkövetéséért (ilyen nem sok ország van, rajtuk kívül még őt, de a nagyobbaknak ma is van halálbüntetés. Ők megtámadták kétszer megtámadták Irakot, először 500 ezer gyrek halt meg, erre az akkori amerikai külügyminiszter asszony annyit bírt mongani: "megérte". Most is éppen ott vannak ENSZ felhatalmazás híján, hamis hazug indokok alapján. És már neme yg USA katonát kelett elítélni civil lakosság elleni atrocitások miatt, oylanokért Nürnbergben kötlet osztottak. A paracsnonoknak is. Meg hát ott van Guantanamo is.....Ja majd el felejtettem, hogy ők is bizniszelnek Kínával, mert az amerikai államkötvényeknek majd 40 %-a kínai kézben van. Meg pl a Panama-csatorna is. Tudom, nekik szabad, nekünk nem.

Meg akik Szaúd-Arábiától kívántak olajat venni, meg azt hiszen cseppfolyós földgázt is. Az ország emberjogi helyzetét nem kell bemutatni senkinek.

Én a Ferinek kevés dolgát támogattam, de a Kína felé nyitás ilyen (persze úgy, hogy az országnak legyen belőle haszna, ne csak Ferinek, meg a Veres Janinak), a másik a Kék Áramlat ügye. Igen, abban is részt kell venni, mert ha esetleg csak abból jön gáz, akkor abból kell venni. Mert ideológia ide, haverság oda, földgázra szükség van, mert meleg baráti kézfogásokkal nem lehet a lakásokat befűteni...

Baloghnak meg azt tudom mondani, könnyen így járhat, aki csak 2 napra tud előre gondolkodni, tervezni...:-)

Szerencsére ő itt a romastratégiát irányitja, abból ilyen "baj" nem lehet. 20 év múlva ugyanaz a helyzet, ugyanúgy fog fennállni, így ott ilyen fordulatok nem érhetik. :-)

Virág et. 2011.06.28. 21:53:53

@derelyegrádi szellem: Kína kapcsán nincs vita köztünk, a megállapodás részemről rendben van. Azzal meg számoljon el (nem csak a Balogh, voltak mások is: pl Semjén, Kövér) minden fideszes, kdnp-s politikus maga, hogy megérte-e a pszeudo-lmp-s hippiduma 2-3 éve. Mondanám, hogy a választók majd megbüntetik a nyilvánvaló hazugokat, de tekintetbe véve, hogy Magyarországról beszélünk, nálunk ilyen nincs.
A hatóságok eljárása viszont épp annyira jogsértő (még ha nem is annyira véres), mint 2006-ban volt. Aki akkor jogtiprást kiáltott, annak most is fel kell emelnie a hangját. Magyar állampolgárokat, akik történetesen tibeti származásúak ne idézgessen már be az idegenrendészet, pláne ne karhatalommal és ne a Ket. idézésre vonatkozó szabályait teljesen figyelmen kívül hagyva. Ez az egész történt olyannyira pitiáner (3 darab ember, három) és az angol példából látszik is, hogy feleslegesen túlkompenzáló, hogy arra szavak sincsenek. Ha a mandiner is azt írja, hogy jó-jó, de azért kutyába nem kellett volna lemenni, akkor azért érdemes talán egy pillanatra megállni.

belzebubó 2011.06.29. 06:30:51

@Horizont: Nem, nem! Járok én ide, csak már kedvem sincs sokszor irni. Mondjuk ezt a kinai dolgot azért jónak tartom, pedig elég behatóan ismerem és tapasztalom a kinai üzleti "etikát" és a társadalom fejlettségét és megvan róla a véleményem. De ha már úgy néz ki, hogy az EU gyakorlatilag leszarja K-Európát és nem hoz be tőkét, most lefoglalja őket a mindjárt bedőlő országok baja, akkor legalább ők. Az, hogy behivta a tibetieket az idegenrendészet, az szégyenletes. Németországban nem tették, sőt állitólag Merkel egyik témája a min.elnökkel az emberi jogok kérdése volt.
Van még pár ázsiai ország ahol elég mostoha körülmények vannak és az emberi jogok terén is elég rossz a helyzet, aztán mégsem zeng tőle a sajtó Európában. Pl.: Malájzia, Szingapúr, stb. Csak egy példa, ha valaki meleg, börtönbüntetést kap, ha egy nyilt helyen több mint 4-en összegyűlnek már illlegális, elvitethetők a rendőrségre, börtönnel büntetik a sztrájkot és mindenféle tilatkozást is bármi ellen, a sajtószabadság is a béka feneke alatt van, stb. Erről persze kevesebb hir van, mint Kináról, pedig létezik.
Fellegi a nagy dolgokért felelős, ez már egyértelműen látszik, amikor az oroszokhoz ment, sejthető volt, hogy a MOL ügyben ténykedik, most, hogy az elintézte, sokat ment Kinába, igy az is sejthető volt, hogy ott lesz valami nagy dobása, főleg a Heim Péter riport után a kép összeáll. Amerre Fellegi kolbászol, ott történik valami pár hónapon belül, őt kell figyelni :))

derelyegrádi szellem 2011.06.29. 13:58:19

@Virág et.:

"Mondanám, hogy a választók majd megbüntetik a nyilvánvaló hazugokat, de tekintetbe véve, hogy Magyarországról beszélünk, nálunk ilyen nincs."

Dehogynincs. Nézz rá az MSZP-re! :-)

"Aki akkor jogtiprást kiáltott, annak most is fel kell emelnie a hangját."

Látok némi különbséget intézményesítve agyba-főbe vert, meg nyomorékká tett, kilőtt szemű emberek, illetve egy szombati beidézés között.

Hasonlóságot csak annyiban, hogy egyiket sem helyeslem.

Viktus 2011.06.29. 14:02:12

Szudáni háborús bűnössel barátkozik Magyarország új szövetségese

Szudán pont azt szeretné Kínától, amit Magyarország, csak éppen van kőolaja is hozzá.
:D

belzebubó 2011.06.30. 09:54:47

-Clintonné amikor elment Kinába akkor, amikor éppen jártak le az USA papirjai, amik a kinaiaknál vannak, megkérdezték az újságirók, hogy mit beszéltek az emberi jogokról, Clintonné válasza az volt, hogy nem volt témája a megbeszéléseknek.

-A héten Merkel is megemlitett valamit szőrmnetén, amikor is: "Amikor Angela Merkel a Ven Csia-pao kínai kormányfővel tartott berlini sajtótájékoztatón áttért a jogállamiság helyzetére és az emberi jogok kérdésére, érdekes módon azonnal elromlott a kínai kormányfő tolmácsgépe. Merkel ezután ismét röviden összefoglalja, mit mit mondott az előbb, majd azt mondja, még egyszer szeretnék üdvözölni Aj Vej-vej (Ai WeiWei) és Hu Csia (Hu Jia) szabadon engedését, de mindenképpen fontosnak tartják, hogy Aj Vej-vej és a mások elleni eljárások ezután is átláthatóak legyenek. Miközben ezt mondja, a kínai kormányfő végig igazgatja tolmácsgépe fülhallgatóját, ami láthatóan nem működik."Tegnap este a miniszterelnökkel az újságírók helyzetéről és munkafeltételeiről is beszélgettem. Azt szeretnénk, hogy az újságíróknak megfelelő feltételeket biztosítsanak ahhoz, hogy végezzék a munkájukat Kínában" - mondta Merkel.
Ekkor kiesik a fülhallgató Ven Csia-pao füléből. "Adjatok egy másikat", mondja Merkel. "Most érthető és hallható", kérdezi kedvesen a kormányfőtől, miután Ven Csia-pao kap egy kétfüles fejhallgatót. Merkel még befejezi ezt a részt, "tehát szeretnénk, hogy a német újságíróknak megfelelő feltételeket biztosítanak ahhoz, hogy korrekt és átfogó tudósításokat közöljenek Kínáról".

Ven Csia-pao tolmácsgépén ekkor újra állítani kell, de a kancellár ezután már a kínai-német kulturális kapcsolatokról kezd el beszélni. "

Tehát ha tarhálni megyünk valakihez, akkor nem piszkálódunk kellemetlen kérdésekkel, akkor sem, ha az USA vagyunk.

shaneb 2011.06.30. 10:31:35

Jól emlékszünk még arra, amikor Orbánt és csapatát elhajtották Moszkvából, az egyetlen igazán ésszerű keleti nyitás célországából, és Kína ebben a kérdésben második helyen van (ami igen előkelő), de a geopolitikai és makrogazdasági környezet ezt kívánná meg. Ezt Orbán is tudja, meg is próbálkozott ennek megvalósításával, csak egy nagy baj van. Az oroszok nagyon jól ismerik ezt a rendszerváltó köpönyegforgató csapatot, és először Gyurcsányt állították a szőnyeg szélére, majd Orbánt és csapatát. Való igaz, az oroszok mindent, amit nálunk előállítanak, máshonnan is be tudják szerezni. Nincs olyan termékünk, mely különlegesség lenne. Azonban az üzleti kapcsolatokat ma politikai érdekek határozzák meg elsősorban, és ez az, amit Orbánék nem akarnak tudomásul venni.

Orbán a kínai nyitás elfogadásával két legyet akart ütni, de csak magát fogja fejbe találni. Egyrészt borsot törni az oroszok orra alá, másrészt pedig könyörögnek némi kis haladékot adó alamizsnáért. Különben Orbán, aki az Európai Néppárt nevében éveken át ostorozta Kínát, miért vitetné be a rendőrségre az általuk támogatott tibeti ellentüntetőket, és jópofizna azzal az országgal, ami szerinte egy népnyúzó diktatúra?

Csakhogy az oroszok és Kína között van egy hatalmas különbség, amit a cioncsapat nem képes felmérni.

Az oroszok elhajtották őket, mert ismerik a társaságot, és tudják micsoda egy cionbérenc társaság ez, köpönyegforgatók, két, vagy több kulacsosok, könnyedén elárulnak bárkit. Az oroszok ilyenekkel politikai alapon nem tárgyalnak. Kína szintén ismeri őket, csakhogy Kína befolyása gazdasági téren hatalmas, míg Oroszországé ezen a téren nem annyira. Megmondtuk feketén-fehéren, hogy Kelet felé csak a Nyugat ellenében lehet menni. Görögországba is ment volna orosz vagy kínai tőke, de az Unió parancsára ezt elutasították. Nálunk lehet, amit náluk nem? Dehogy. Csak Orbán most némi pénzért kicsit szembemegy a nyugati cionistákkal. Csak azért, hogy a Kelettől kapjon egy kis pénzt. Aztán majd ha a pénz itt van, majd a kettő között ellavírozunk valahogy. Na ez az a kétkulacsos politika, amit sem az egyik, sem a másik nem fog eltűrni. Nemsokára nyilatkozni kell: Kelet vagy Nyugat. Egy hónap, öt? - vagy egy év? Ki tudja, de előbb-utóbb kell. És akkor nincs pardon, meg kérem szépen. Vagy innen rúgnak, vagy onnan. Ha Kelet felé nyit, akkor a Nyugat, a bankok, a cionisták, ha a Nyugat felé, akkor Peking. Kína hatalmas gazdasági befolyással rendelkezik. Olyan szinten tud gazdaságilag elszigetelni egy ilyen pici országot, hogy felfogni sem képesek Orbánék. Elég ha azt mondja a németeknek, nem rendelem meg a két erőművet, ha nem telepítik át az Audit Szlovákiába. A magyar kormány egyből készen is van. Sőt! Leállítja a magyar cégektől a megrendelt Kínába szállítandó termékeket. Tudomásul kellene venni, hogy Magyarországnak a kínai gazdasághoz viszonyított ereje még a nullánál is kevesebb. Tehát ennek a kapcsolatnak semmiféle gazdasági oka nincs.

Legyünk tisztában valamivel, mielőtt újongunk a Kínától kapott dolgokon. Egymilliárd euró, az semmi, két-három gyár, dolgozni fog benne pár száz ember. Csakhogy közben a jászsági terület ipari központjából, Jászberényből most rúgtak ki közel 3000 és még egyszer, hogy érthető legyen: háromezer embert. Az a pénz jó lesz ezek munkanélküli segélyére. A kínai állam magyar értékpapírokat vesz? Melyik papírokat? A magánnyugdíj pénztárak pénzének jó része állami értékpapírokban volt, melyet az állam most visszakapott, és nézegeti a szekrényben. Nagyjából ezeket veszik meg, úgy fog elfolyni, mint a tésztaszűrőn a melegvíz, és máris az idegen bankokhoz vándorolt.

Orbán most idegesen szívogathatja a szája szélét, ugyanis az, amit most kapott, egyenlő a nullával, csak arra volt elég, hogy elkötelezze magát, van miért a szőnyeg szélére állítani őket már Pekingben is. Peking viszont nem Oroszország, és nem Putyin. Ők öt forintét is elmennek a végsőkig, és meg is teszik. A legkisebb hibás mozdulat, egy rossz mondat, és a magyar vezetésnek harangoztak. Márpedig ezt Orbánéknak meg kell tenni előbb-utóbb, mert a Nyugat, mint a kölkeitől, ezt elvárja. Orbánék onnan kaptak mindent, és függési viszonyban vannak. Ha a Nyugat megköveteli, akkor meg kell tenni, és végük. A Nyugatot az sem érdekli, ha Orbán repül, van a helyére jelentkező elég.

Kína nem segítő kezet nyújtott, hanem a saját jól felfogott politikai érdekeinek megfelelően cselekedett. Célja nem a magyarországi jelenlét, hanem csak egy üzenet Európa államainak, mely valójában arról szól, hogy: Jó napot! Itt vagyunk Európaiak!

Itt vagyunk egy óriási felvevőpiaccal, itt vagyunk egy még nagyobb árú kínálattal, itt vagyunk a világ legnagyobb pénztartalékaival. Európaiak! A világpiacon már rég nem vagytok az ellenfeleink, fogadjátok el ezt a helyzetet, és mi segítünk titeket az égető gondjaitok megoldásában, de ezzel együtt el is kötelezünk benneteket politikánk támogatása mellett.

Orbán és csapata Európa nevében kinyitotta az ajtót, és hajlongani kezdett a kínai akarat előtt. Ezzel most kötötte a nyakára a kötelet, a stokedlit pedig már két irányból rúghatják ki alóla, mert a cionista erők ezt soha nem fogják megbocsátani neki, viszont azok támogatása nélkül vége a hatalmának. És az oroszok sem, mert Közép-Európa orosz érdekterület, és nem szeretik, ha kis helyi paprikajancsik beleköpnek a levesükbe. Az oroszok és a kínaiak öt perc alatt elintézik egymás közt ezt a kérdést, mindkettőjük hasznára, de mi lesz a Paprikajancsi sorsa? Borítékolható.

Mindezt azért, mert képtelenek bármit rendesen megcsinálni. Kétszínű és áruló fajta.

shaneb 2011.07.01. 09:37:45

A kínai miniszterelnök látogatása során kijelentette, érdekük az euró fenntartása. Sokan azzal érvelnek, hogy valószínűleg az euró kötvényekben álló kínai pénzek miatt. Kínának egész más érdeke fűződik ehhez, és a legkevésbé sem ez. Ha a világ átrendeződése gyorsan zajlana le, Kína tartalékai ellenére a visszaesett üzletek és befagyott pénzmozgások miatt belső feszültségekkel számolhat. A lassú átalakulás (amely még így is gyors) kiegyensúlyozottabb, és könnyebben kezelhető. Az Európát vezető cionista csapat azt hiszi, hogy ezzel a haladékkal ők is jól járnak, mert a Kínából befolyó pénzekkel még elvegetálhatnak. Nagyon rosszul képzelik. Hátralévő idejük igazából egy-két éves idő intervallumban mozog maximum, és ezt még a kínai tőke sem képes megfékezni, kivéve, ha kilóra megveszik az országot. Ebben az esetben azonban újabb gonddal kell cionistáéknak szembenézni. Kína nem fogja tűrni a cionista társaság szabotázzsal felérő kormányzását. Igen jól megtanulták már, és tökéletesen megjegyezték, a cionista lakájokkal nem lehet sem együttműködni, sem bennük megbízni. A megbízhatatlansági tényező pedig rendkívül fontos az üzleti világban. Gondoljuk csak abba bele, hogy ugyanez a cionista társaság akarja katonailag beszorítani Kínát, és elvágni Kínát az olajtól, nyersanyagoktól, és azt se feledjük, hogy Soros keze bőven benne volt mind az ujgur, mind a tibeti dolgokban. Ki is tolta a helyére Orbánt? Hát Soros. És ezt a Kínaiak nem tudnák? Ez a látogatás nem Orbánnak szólt!

Orbán pedig tökéletesen tisztában van vele, hogy valami nincs rendben egészen, ezért a zavarodottság, és az olyan politikai hibák, mint, hogy nem ment ki a repülőtérre fogadni az elnököt. Máris megérthetjük a miértjét. Orbán számára ez nem más, mint "kaptatok még egy kis időt a mi érdekeink miatt, használjátok ki, már nem tart túl soká". A kínaiak realisták, és mivel nincs ennél a garnitúránál jobb, ezekkel tárgyalnak. Nagy örömmel fogadnának egy erkölcsösebb tárgyalópartnert, de ha ló nincs, a szamár is jó - akit épp most visznek a jégre. Nos ez a valódi kínai hozzáállás. A segítségnyújtás nem a cionista EU-nak szólt, hanem Európának. Ha jók a gazdasági kapcsolatok, akkor jól mehet a politikai kapcsolat is, BÁRKI IS VEZETI EURÓPÁT!

Ezek után az egész történetre Orbán parlamenti viselkedése teszi fel a pontot. Gőgös, nagyképű, "ki ha ő nem" viselkedés, persze ez csak színészkedés, de nagyon öntelt és visszataszító. Azért, mert kapott Kínától egy "nesze semmi fogd meg jólt"? Az embernek az az érzése, hogy vakok, és az egész történetnek bár színészei, egy mukkot sem fogtak fel belőle. Önnön nagyságuk eufóriájában lejtik a dán-dán (zsidó) táncot, és éneklik a bamba tömegnek: nézzétek, a nagy Kínától mi mennyi pénzt szereztünk, MI olyan ügyesek vagyunk, és így tovább. Eközben egy új világ készülődik, melynek a lényegét ezek szerint még fel sem tudták fogni. Nekik ebben nincs hely, sem Oroszország felől, sem Kína felől, sem sehonnan. Azt hiszem a nagy eufória érdekesen fog átalakulni nemsokára. Mert Kínából, ha a jövőben ide látogatnak, akkor azok már nem vendégekként, hanem számonkérőkként jönnek, úgy, mint most az IMF-től. A Nyugatot részben ki lehetett fizetni holmi holokauszt-törvénnyel, egyenruha tiltással, internet cenzúrával, és egyéb, rabszolgává minősítő jogi terrorral, cigány és deviáns seggnyalással, de az ilyesminek a kínaiaknál nincs értéke. Ott bizony fizetni kell, különösen annak, aki a felvett kölcsön ellenére ellenük politizál.

Viktus 2011.07.01. 11:51:31

Durván átvert lengyelek óvnak minket a kínai barátságtól
A lengyel kormány közeli agytröszt igazgatója: "elcsúszhat, aki most Kínában látja a megváltót".

hirszerzo.hu/belfold/20110701_lengyelek_kina_magyarok

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.12. 22:01:57

itt is pénz beszél, ..

Bajuszt akasztott a mintabefektető Audival, és már egy hónapja zárkában ül Zsák Ferenc környezetvédő......

index.hu/belfold/2011/07/12/egy_honapja_elozetesben_az_audi_es_a_hm_ellenfele/

süti beállítások módosítása