Skip to content


       Szűrés lista

Ez bizony bukás: egykulcsos, sávos adórendszer hozzájárulással

Kész, ennyi, hölgyeim és uraim, vége.
16 hónap alatt építettek egy nagy homokvárat, csakhogy a homokot a vár alól ásták ki, és most az egész beledőlt a gödörbe.

Újabb epic fail: az "egykulcsos, sávos adórendszer". Csak nem gazdaságtörténelmet írunk? Nem volt elég a 27%-os áfa?

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye, ízlelgessük:


Az egykulcsos szja megteremtésének lépései

Munka és családbarát adórendszert vezet be Magyarország. A kormány még 2011-ben tért át az arányos, egykulcsos személyi jövedelemadóra és a családi adórendszerre. 2012-ben a kormány befejezi a munkát és családokat támogató adórendszer kiépítését, általánossá téve az arányos adózást. A legfontosabb lépéseket az alábbi 10 pont tartalmazza.

1.   A kormány a hazai közteherviselési rendszer felülvizsgálata, a gazdasági szereplők véleményének megismerése, illetve az adózással kapcsolatos nemzetközi tapasztalatok, tendenciák áttekintése után határozott 2010 tavaszán a személyi jövedelemadó rendszer gyökeres átalakításáról. Az említett átalakítás kapcsán több cél fogalmazódott meg. Ilyen cél volt a személyi jövedelemadózás rendszerének leegyszerűsítése, az arányosság, az egyenlő társadalmi szerepvállalás megteremtése, az adóterhelés csökkentése és az adóbázis szélesítése.

2.    A fenti sarokkövek meghatározásán túl a kormány úgy döntött, hogy a mai tragikus demográfiai helyzeten is változtatni fog, mivel a kívánt gyermekek világrahozatalának és nevelésének támogatása az egész társadalom alapvető érdeke. Hazánk elérkezett az utolsó perceihez a demográfiai krízis megfordításához. Ezért az arányos, munkaközpontú gazdaság felé vivő adórendszerben bekövetkezett egy szemléleti váltás is, miszerint az állam a gyermek neveléséhez szükséges jövedelmet a családnál hagyja, nem adóztatja. A kormány ezzel nyilvánítja ki, hogy e jövedelemhez az adóztató államnak nincs köze, abból adólevonást nem érvényesít. Ezen célok teljesülése a mai napig prioritást élveznek. Az idei törvénymódosításokkal a kormány garanciát vállal arra, hogy megteremti az egykulcsos, arányos személyi jövedelemadózás rendszerét.

3.    A kormány elkötelezetten támogatja a munkaközpontú gazdaság felé vivő adórendszer létrejöttét. Ennek megfelelően a lehető legnagyobb mértékben megtisztítja az adórendszert a torzító elemektől. Vagyis egyidejűleg kivezetésre kerül az adójóváírás és a szuperbruttósítás intézménye. A kormány, ahhoz, hogy az adórendszer átalakításának hátrányos hatásait semlegesítse minden lehetséges intézkedést meg fog hozni.

4.    Első lépésben bérpolitikai eszközeit felhasználva javaslatot fog tenni a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsnál (NGTT) a minimálbér 92.000 forintra, valamint a garantált bérminimum 108.000 forintra történő emelésére.

5.    Továbbá fenntartja költségvetési szférában jelenleg is működő kompenzációs rendszert, amely eredményeként 2012-ben sem csökkenhet senkinek a havi nettó jövedelme.

6.    Emellett a versenyszférára vonatkozóan 5%-os béremelési ajánlást tesz. A kormány azonban ezekkel az intézkedésekkel még nem tekinti befejezettnek az adórendszer átalakítását. Kiemelten fontosnak tartja, hogy az adórendszer átalakítása során a munka világának valamennyi legálisan munkát vállaló, hátrányosan érintett szereplője ne járhasson rosszul.

7.    Ennek megfelelően az állam ki fogja venni a részét a munkáltatók megnövekedett terheiből. Ezért az állam az NGTT ülésén javasolni fogja, hogy a szociális partnerekkel közösen elfogadott béremelési ajánlás feletti béremelés egy részét a munkáltatónak részben visszatérítse.

8.    A kormány tisztában van azzal, hogy a béremeléseket követően is lehetnek olyan munkavállalók, akik rövidtávon nettó keresetcsökkenést szenvedhetnek el az adórendszer átalakítása miatt. Ezért létrehoz egy olyan célzott kompenzációs rendszert, amely azokat a munkavállalókat segítené, akik ténylegesen alacsony jövedelemmel rendelkeznek, és nem kapnak „jövedelemkiegészítést” a fekete- és szürkegazdaságból. Az érintett munkavállalóknak a Nemzeti Adó és Vámhivatal felé kell igazolniuk a pozícióromlást, valamint nyilatkozni arról, hogy nincsen egyéb, be nem vallott, vagy nem megfelelően bevallott jövedelmük. Ezt követően a NAV juttatja számukra a kompenzációt. A kompenzáció végső összege az éves jövedelem alapján lesz meghatározva, de a munkavállalók előlegben részesülhetnek.

9.    Természetesen a fenti kompenzációs rendszer működéséhez a kormánynak a bevételi erőforrásokat is biztosítania kell, melyet a kormány a személyi jövedelemadó rendszerén belül kíván megtenni. Mindaddig, amíg az egykulcsos adó bevezetése bárkinek is jövedelem kiesést okoz, addig az eddigi adóterheknél alacsonyabb mértékű, átmeneti jellegű hozzájárulást kell fizetni a havi bruttó 202.000 forint feletti jövedelemmel rendelkező munkavállalóknak. Az intézkedés csak az értékhatárt meghaladó részt érinti.

10.    A fentiek szerint előre látható időn belül megvalósul az igazi, arányos, egykulcsos adózás, amelynek végül minden munkavállaló élvezheti az előnyeit. Ebben a munkavállalást és családokat támogató új szemléletben a jövedelemszintjétől függetlenül mindenki egyenlő mértékben fog részt vállalni a közterhekből. A kormány ezzel új értelmet ad a társadalmi igazságosság fogalmának.


Az összes kurva idiótaságot, amit elkövettek az elmúlt 16 hónapban, visszakapjuk, megfűszerezve vadi újakkal.

Miközben a Nagy Igazság, ami minden egyes kormány alatt érvényes volt, továbbra is aktuális: a torta még mindig ugyanakkora, csak máshogy osztják el a szeleteket!

Az egész az egykulcsos adónál csúszott el tavaly év végén, amit az NGM egész egyszerűen nem számolt ki rendesen. Már ezért fejeknek kellett volna porba hullani ...
Mivel a fülkeforradalom nem hibázhat, így a hibát jó hogy nem ismerték el, hanem olyan egetverő faszságokba lovalták bele magukat, mint bérkommandó és kötelező béremelés, meg a kötelező béremelés ellenőrzése.

Ámde ez sem volt elég, az adójóváírás és a félszuperbruttó együtt való kivezetését megint nem számolták ki, vagy kiszámolták, de magasról leszarták, nem is tudom melyik a súlyosabb.

A kapkodás, ötletelés már elég hamar beindult, és mit látunk?

Orbán Viktor miniszterelnök előbb pénteken, majd hétfőn 3x aláhúzva kőbe vési az egykulcsos adót, majd kedden közlik, hogy hoppá, lesz egy második adókulcs is.

11 éve nem látott mértékben, 17 százalékkal emelnék meg a minimálbért, 78 ezerről 92 ezerre. Ez mind csodálatosan hangzik, hiszen hol vagyunk az 1000 eurós osztrák minimálbértől, de vajon a kis és közepes vállalkozások, de akár a multik termelékenysége, árbevétele is nőni fog egyik hónapról a másikra 17%-kal?

Hogy mennyire fogalmuk sincs a versenyszféráról, kiderül ebből is:
"A gazdasági bizottság egyik tagja nem tart attól, hogy ezt ne tudnák kifizetni a munkáltatók: "2000 és 2001 között az Orbán-kormány több mint ötven százalékkal emelte a minimálbért, és azt is ki tudták gazdálkodni a munkáltatók."
Vágod, a gazdasági (!) bizottság tagja ... aki nem vágja, hogy 2000-2001-ben mennyi volt a gazdasági növekedés és mennyi 2011-ben. Segítek: 6,2% és 4,1%. Édesistenem ...

5%-os béremelési ajánlás a versenyszférának ... hát ez csodás! Idén kerek-perec megmondta a multicég, hogy bruttó 300 ezer felett 0% béremelést ad, mivel az szja-változás miatt már úgyis nőtt a nettó bérünk. Gondolom alig várják a cégek, hogy megadják ezt az 5%-os emelést ...

Gondolom majd jönnek szépen sűrűn a munkaügyi ellenőrzések, célkeresztben a bérpapírok, és ráadásul a kormány azt tervezi, hogy "a béremelési ajánlás feletti béremelés egy részét a munkáltatónak részben visszatérítse."

Hogy honnan? Hát a költségvetésből! Amibe úgy kaparják össze az 5-10 milliárdokat ...

Magyarul: a versenyszféra magáncégeinél dolgozók fizetésének egy részét az állam fizeti a költségvetésből. Matolcsy hol végezte az iskoláit ( ha vannak neki), Phenjanban?

És most jön a beszarás a köbön: ha mindez csődöt mond, vagyis a cég szart a bérkommandóra, a kötelező emelésre, az állami visszatérítésre, akkor a dolgozó bejelenti becsületesen az NAV-nak, hogy ő kérne egy kis kompenzációt, mert a köcsög cége nem emelte a bérét, és esküszik AZ ASZTAL-on megpihenő Alkotmányra, hogy egy forint más bevétele sem volt, messziről elkerülte a szürkét és a feketét. És a NAV utal, előre.

Hogy honnan? Hát a költségvetésből! Amibe úgy kaparják össze az 5-10 milliárdokat ...

Mindezt pedig ki fogja fizetni? Természetesen a Zemberek.
Hogy is mondták hétfőn a parlamentben? A szoci megszorítások "rossz megszorítások voltak, a mostaniak viszont jó megszorítások."

Bruttó 202 ezer forint felett kapunk egy plusz adókulcsot, ennyit az egykulcsos 16%-ról.
Ezek szerint vérrel-kínnal-keservvel nagyrészt nem fog csökkenni a br. 250 ezer alatt keresők fizetése, de a félszuperbruttó kivezetésével nyert plusz pénzt gyorsan vissza is veszik. Természetes nem sok ideig, hanem csak "mindaddig, amíg az egykulcsos adó bevezetése bárkinek is jövedelem kiesést okoz." Vagyis körülbelül 3 év és az örökké között valameddig. 

Volt már miniszterelnök, aki ilyen lépésre kényszerült: Gyurcsány Ferencnek hívták. Csak ő volt annyira kedves, hogy csak az évi 6 milliónál többet keresőkre vetett ki 4%-os szolidaritási adót. Négy év alatt durván leinflálódott ez az összeg, mert most Orbán az évi bruttó 2,242 milliónál húzta meg a határt. Vagyis Gyurcsány szerint évi br. 6 milliónál voltál "gazdag", Orbán szerint br. 2,2 milliónál.

Amúgy az eltörölt több kulcsos adónál a felső kulcs 5 milliónál kezdődött.

De most komolyan, ezért váltottuk le a szocikat? Hogy a roppant gyengén teljesítő idióta Gyurcsány gazdasági ötleteit másolgassák überszarul?

És bazdmeg még a végére odaírják, hogy "a fentiek szerint előre látható időn belül megvalósul az igazi, arányos, egykulcsos adózás, amelynek végül minden munkavállaló élvezheti az előnyeit. Ebben a munkavállalást és családokat támogató új szemléletben a jövedelemszintjétől függetlenül mindenki egyenlő mértékben fog részt vállalni a közterhekből. A kormány ezzel új értelmet ad a társadalmi igazságosság fogalmának.


"Igazi", "arányos", "élvezi", "egyenlő mértékben" ... ilyet én még nem láttam, ekkora vastagbőrt.

A Fidesz.hu-n eléggé tömörítették ezt a hírt :-)

Orbán Viktor, szeptember 1.
"A szolidaritási adó lehetséges bevezetését a miniszterelnök nem támogatja, mert az ahhoz vezethet, hogy "a gazdagok kihúzzák magukat az adózás alól" és kiviszik az országból a jövedelmüket. A kormányfő emellett kitart az egykulcsos adórendszer mellett."

Orbán Viktor, szeptembert 2.
"Nem mozdulunk el az egykulcsos arányos adórendszertől, ugyanis a többkulcsos rendszer volt az egyik kiváltó oka hazánk sérülékenységének."

Szíjjártó Péter, szeptember 5.
"Azt aligha lehet megszorításként értékelni, hogy az egykulcsos adórendszer következtében többszáz milliárd forint maradt a családoknál. Ezért tehát a kormány kitart az egykulcsos szja mellett és Szijjártó nem tartja helyénvalónak azt a felvetést, miszerint vissza kellene térni a többkulcsos adórendszerhez, mert főként ennek volt köszönhető, hogy Magyarország válság közeli állapotba került."

Összefoglalva: a br. 250 ezer felett keresők nettóbér növekedését a br. 250 alattiak fizetik meg nettóbér csökkenéssel, de az ő bérüket kompenzálják a br. 202 ezer felett keresők "hozzájárulása" ... egyszerű, mint egy söralátét.

A portfolio.hu szerint:
"Összegezve: Magyarországnak sikerült megcsinálni azt az egykulcsos adót, amelyik nem egykulcsos, egyszerű helyett egyre inkább bonyolult, fehérítés helyett szürkít, a foglalkoztatottsági helyzetet pedig ahelyett hogy javítaná, inkább rontja. Ez is egyfajta teljesítmény."

Csapják már ki ezt az idióta Matolcsyt, nála még a macskája is jobb gazdasági miniszter lenne...

Címkék: orbán fidesz válság matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr293242104

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hány kulcsa van az egykulcsosnak? 2011.09.22. 01:12:11

A Kedves Vezető, úgyis, mint a Vezénylő Tábornok, újabb nagy csatát vesztett. Olyat, amely sorsdöntő hatással lehet az általa meghirdetett gazdasági háború kimenetelére. A kormány megkezdte a rugalmas elszakadást az egykulcsos adótól, a matolcsyta desi...

Trackback: Minek nevezzelek? 2011.09.21. 20:29:44

 Alapjárati hülyeség:Fogalmuk sincs, minek nevezzék azt az adót, amit mégis kivetnek az egykulcsos szja kárvallottjainak megsegítésére. Bár most is kijelentették, hogy jövőre senki nem járhat rosszul. Ezt már erre az évre is ígérték, mégis több sz...

Trackback: Orbánék a gyurcsányi úton? 2011.09.21. 13:39:39

Két héttel ezelőtt kezdték el tárgyalni a kormány tagjai a jövő évi költségvetést, igaz akkor még számok nélkül. Mi már akkor megírtuk, hogy számításaink szerint egy kb. 1000 milliárdos nagyságrendű megszorításra kiigazításra lesz szükség a várhat...

Trackback: Gyurcsány sötét oldala 2011.09.21. 10:34:08

A Kedves Vezető ma a Párt új szócsöve, a Metropol hasábjain szólt a népéhez, elvégre azokat is el kell valahogy érni az okosságokkal, akik csak ingyenes lapot olvasnak. A kormányfő komoly erőfeszítéseket tett annak elfogadtatására, hogy a megszori.. az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2011.09.21. 08:11:15

Mivel az összes fasz hazaáruló, aki most kormányon van, a régi komcsi rendszerben szocializálódott, nem is várok mást tőlük, mint a sztálini út követését...

Előttünk a szakadék, de mi nem hátrálunk elvtársak!
Csak így tovább, barmok!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.09.21. 08:23:37

Ez már annyira szánalmas, hogy egyszerűen a röhögés is bennem akad.

Tavasz óta izlelgetjük, hogy külföldre kéne vinni a (kis) cégünket. Az adóterhek egy dolog, de ez a folytonos szarkavarás az adózás körül EGY éven belül, hát ez nonszensz.

Azért fizessünk adót, hogy bemondás alapján visszaosszák? Mi a faszom? Megvalósul a képviselői (bemondásra) költségtérités mindenkinek?
Nem kéne talán épeszű, átlátható, hosszútávú gazdaságpolitikát folytatni?

Ebben a válságban mi a francból fogják megemelni a minimálbért a vállalkozások? 17%, bazdmeg. És ez az emelés ráadásul nem fog érződni rajtuk, mert az áremelések, meg a szuperbruttó-adójóváirás el is viszi a picsába.
Tehát a melós reálértéken marad (talán), a vállalkozás meg szopjon. Ismét gratulálok!

(estére kinyomtatva ott lesz az asszony előtt a külföldi cégek alapitásának/költségeinek listája)

Egyéves Önkéntes 2011.09.21. 08:31:39

Az ÁFA 25%-ról 27%-ra CSÖKKEN, az egykulcsos adó sávos lesz és hadban állunk K̶e̶l̶e̶t̶á̶z̶s̶ Eurázsiával!

Énbagoly 2011.09.21. 08:33:48

Én csak azon csodálkozok folyamatosan, hogy még van olyan ember, aki ezeknek bármit elhisz???
Az az ember, aki végigolvassa ezt a posztot, és értelmezni is tudja, az nem hiszem, hogy épeszűnek gondolja ezt a bandát.

dr. Aullah 2011.09.21. 08:36:58

Reggel 8kor poszt? Mi van veled zero, nem tudtál aludni? Nem emlékszem, hogy mikor volt utoljára poszt ilyen korán.
De legalább nem kell kávé. Na elolvasom.

ruhaszarito 2011.09.21. 08:40:44

Nem hiszem el, hogy ennyire benak lennenek a vezeto kozgazdaszok. Minden evben a sotetben tapogatoznak, sosem tudnak semmit sem rendesen megbecsulni, allandoan kiigazitas kell. Nem artana feltenni a kerdest, hogy mit tanultak ezek az emberek...

rolika 2011.09.21. 08:41:38

Áh, nem lesz itt feketézés... Sőt, fehéredik majd!... Én nem tudom, hol élnek ezek.
Ebből kurva nagy baj lesz, nem szabad csak úgy 17%-kal minimálbért emelni.
Drámaian meg fog nő a részmunkaidős foglalkoztatás, és még annyi adóbevételük se lesz, mint eddig.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2011.09.21. 08:44:33

@EÖ: jaja már nagyon közel van a duplagondol és az újbeszél :D :(

Combi a ballibes Ferkófan 2011.09.21. 08:44:57

Ne szarozzunk mostmár Fidesz, kérem vissza a 38%os szja-m.

ruhaszarito 2011.09.21. 08:45:37

Az kulon "vicces" ezekben a dolgokban, hogy a szakemberek, akik ezeket a gazdasagi modelleket evrol evre megalkotjak, mondjuk tanitanak is valamilyen egyetemen. Mit gondol a diakja, aki latja, hogy az oktatoja amit csinalt egy osszedoles szelen allo takolmany...egy rakas szerencsetlenseg.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.21. 08:45:38

Nem tudom, mit nem értesz:). "A kormány ezzel új értelmet ad a társadalmi igazságosság fogalmának.". Miért, nem adott neki új értelmet:)?!

Egyéves Önkéntes 2011.09.21. 08:46:33

@Zka: én már be is adtam az önéletrajzom a Szeretet-minisztérium HR-esének :)

Combi a ballibes Ferkófan 2011.09.21. 08:46:54

@ruhaszarito: Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem...

Whistler anyja 2011.09.21. 08:50:38

Én csak a tévét néztem.

Szijjártó megmondta, hogy a 2010-es költségvetés a szocik csalása volt.
600 milliárdos lyukat csaltak bele.

A gyerekparlamenten meg Kövértől kérdezték, hogy miért nem ingyenes az egyészségügyi ellátás a határon túli gyerekeknek is ?

Vona Gyurcsányt akarta rács mögött látni.

Ti meg itt kulcsoztok.......Mi van ???

Kövér szerint a gyerekparlamenten beszéltek az igazi problémákról.

ruhaszarito 2011.09.21. 08:52:47

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: valahogy ugy... :| Ott ugy nez ki, hogy nem tanitottak meg oket szamolni. Ahhh...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.21. 08:55:30

Akkor még egyszer...

A cégek megemelik a béreket, hogy a dolgozók a magasabb bérük után magasabb adót és járulékot tudjanak fizetni, amiből az állam kompenzációt fizet azoknak a cégeknek, amik megemelték a béreket, plusz akinek még így sem éri el a nettó jövedelme a mostanit, az is kap kompenzációt. Ez aztán tényleg csökkenteni fogja a burokráciát és az adminisztrációt!

Egyszerűen ehhez már nincs is mit hozzáfűzni. Önellentmondások, önámítások és önmentegetések egész sorozata... Ez az Országvédelmi Költségvetés, aminél azt hiszem, rekordnak számít, hogy egy héttel azután megbukott és a politikai játszmák és parasztvakító jelszavak közepette toldozni-foltozni volt szükséges, hogy egyáltalán a sarokszámait bejelentették.

Ez a szómágia meg... "kompenzáció" meg "átmeneti hozzájárulás"... tőlem hívhatják nemzetvédelemszolidaritási adónak is, ha egyszer bizonyos jövedelemig X százalékot adózok, a felett meg X+Y-t, akkor az pont úgy néz ki, mint egy többkulcsos SZJA.

Ami tollas, hápog és a mája finom, az kacsa. Ki is nyalhatják a püspökfalatját!

Elképesztő, hogy csak azért, hogy ne fussanak bele egy korábbi hülyeségük vagy elhamarkodott kijelentésük, döntésük beismerésébe, neadjisten, hogy elhagyja a szájukat egy "Bocs, tévedtünk...", azért egy katyvasszá alakítják az adórendszert.

sz_ 2011.09.21. 08:56:59

Ezt ti értitek?
"amíg az egykulcsos adó bevezetése bárkinek is jövedelem kiesést okoz, addig az eddigi adóterheknél alacsonyabb mértékű, átmeneti jellegű hozzájárulást kell fizetni"

Ha az egykulcsos ELŐTTI állapothoz képest nézzük a jövedelemkiesést - márpedig ahhoz lehet csak viszonyítani -, akkor ez mitől lenne átmeneti jellegű? Az alacsonyabb jövedelműek az egyéb szabályok eltörlése miatt mindenképpen rosszabbul járnak, pusztán az egykulcsos SZJA rendszerében mindig is jövedelemkiesést szenvednek el a Gyurcsány-érához képest.

Arra gondolnak, hogy addig lesz ez az átmeneti hozzájárulás, amíg statisztikailag elérik az alacsonyabb jövedelműek a 2010. év végi állapotot (nominálisan)?

sz_ 2011.09.21. 09:01:58

Amúgy láttátok, ahogy Kálmán Olgánál Szijjártó beégett a "gázolaj áremelése továbbgyűrűzik/nem gyűrűzik tovább" kérdéskörbe?
8:45-től: atv.hu/cikk/video-20110920_szijjarto_peter

Transylvanianmixedgrill 2011.09.21. 09:04:40

Zero, így ahogy az egészet leírtad, akkora összecsengés Hofi malacos klasszikusával, hogy annál összecsengőbb nem is lehet. Szóval, a kőbevésett terv 14, elvtársak, ! :D

www.youtube.com/watch?v=BxIzZHD_89I

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 09:07:56

Kedves Zero! Ha lehetne itt a nagy visszaigénylési lázban én a reggeli kávém árát szeretném TŐLED visszaigényelni, kár volt meginnom. Pedig már este felkúrtam az agyam, amikor olvastam ezt a vadbaromságot, de jó volt ezt így reggel újra...

unc_fester 2011.09.21. 09:08:58

@ruhaszarito: a kiigazítást is külön oktatják, ugyanis makro szinten elég nehéz 1 egész gazdasági rendszert 1 évre előre tervezni (vö: tervgazdaság), vagyis általában szükség van erre

az persze más kérdés, h a balf@sz politikusok összetákolnak vmi lázálmot, aztán mikor nem jön be kapkodnak összevissza (ez egyrészt nem tervezés, másrészt nem kiigazítás)

Combi a ballibes Ferkófan 2011.09.21. 09:09:11

@sz_: Az átmenetit úgy értsd, hogy örökre.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.21. 09:10:27

Ja, és azt ugye mindenki figyelte, hogy a nagy kompenzálgatásban "reálbér"-ről és "a jövedelem vásárlóerejé"-ről egy kanyi mukk nincs?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.21. 09:15:10

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

A NER, a NYENYI, a Nemzeti Hitvallás és az új Alaptörvény után javaslom (mit javaslom, követelem!) a nyomdászhaverok további munkával való ellátására egy Matolcsy-féle közgazdaság-tankönyv és egy Fidesz-magyar, esetleg egy NER-magyar nagyszótár kiadását.

Hátha akkor végre kiderülne, honnan merítik azt a rengeteg baromságot, amivel etetnek minket.

Homeoffice 2011.09.21. 09:19:05

@Magyar Amazon: @Seduxen:

Szintén.
Egyébként gratulálok.

gramercy 2011.09.21. 09:20:15

@ruhaszarito: ember, nem a közgazdászok ámokfutását látod, hanem egy siha-nem-praktizált ügyvédbandáét, akik a monarchia óta először beszántották a pm posztot

az országnak nincs pénzügyminisztere!!!

lyken 2011.09.21. 09:22:18

@Énbagoly: "Én csak azon csodálkozok folyamatosan, hogy még van olyan ember, aki ezeknek bármit elhisz???"
Várd meg amíg megjön Vidéki. Meg tegnap osztotta az észt sárkányfő-nek egy fidesz droid, hogy az nem hűtlen kezelés amit a Viktor a devizahitel végtörlesztésével csinál. Mármint az, hogy megmondták neki eddig három helyről, hogy el lesz kaszálva, mert törvénytelen. De mégis törvénybe foglalta, annak ellenére, hogy tudja pár év múlva a bankokat kamatostul kártalanítania kell. Lehet, hogy ez nem hűtlen kezelés, mert jogilag nincs szankcionálva az, hogy olyan törvényt hozok amivel MEGKÁROSÍTOM Magyarországot, de ettől még erkölcstelen és undorító. Szóval akadnak még hívek bőven.

ftk 2011.09.21. 09:22:24

Most komolyan mondom, én itt hajtok, képezem magamat szünet nélkül, építkezek kockáról kockára, hogy többet keressek. Most már lassan talán előléptetnek, azzal végre majd átlépem a bűvös kétszázakárhányas határt, erre tessék!

ftk 2011.09.21. 09:24:00

@lyken: Mondjuk SzalonFasiszta épp most hátrált ki, ha jól látom...

spinat 2011.09.21. 09:24:06

Unortodox, na. Nem tudom mit izéltek ennyire.

Németorságban a cégalapítás 20 Euró, plusz egy kis papírmunka.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 09:24:19

@Gunther: @Magyar Amazon: akkor szerintem háromig számolunk, és MINDENKI lemegy cigarettázni :D

fogash 2011.09.21. 09:25:14

"202 ezer forintnál alig magasabb átlagbér feletti jövedelemről ugyanis mindössze a 4,5 millió szja-bevallás tíz százaléka, 450 ezer darab szól. "

Akkor megint ki fogja fizetni az egész bulit? A mocskosgazdaggecik, akik mernek havi br200nál többet keresni... A nagy társadalmi igazságosság, mi? Azt hiszem, kapunk megint egy lovat. Részletekben: a f@szát először... :(

Az meg külön szép, hogy most hatalmi szóval ránk tolnak egy 18%-os béremelést (plusz 1% eho-növelés) csak azért, hogy a melósom ne keressen KEVESEBBET, mint eddig. Ezzel egy mozdulattal eltörlik a bérrendszerünkben lévő összes differenciálást, vagyis a 10 éve itt dolgozó mindentudóm ugyanannyit kaphat majd, mint az, akit tegnap vettem fel. Hálás feladat lesz kihirdetni, akárcsak a tulajjal lenyeletni az egészet.

Ha meg a minimálbér-emelés nem is lesz ekkora, akkor marha jó lesz jobb minőséget és magasabb termelékenységet kihajtani azokból, akik kevesebbet fognak keresni, mint most.

Mi az anyjáért nem megy el ez a kormány a náthás pics@ba?!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 09:25:21

@lyken: " osztotta az észt sárkányfő-nek egy fidesz droid, " - LOL, Derelyegrádi szellemet ledroidoztad? :DDDD

Vörös Szonja, a tetovált lány 2011.09.21. 09:30:18

@Seduxen: már cigarettára sem futja :(
(vágott dohány ára egy hét alatt 360-ról 700-ra az milyen már??)

Viktus 2011.09.21. 09:35:57

@sz_:

Na ja mellesleg Olgi még tovább is fokozhatta volna a témakört, hogy a forint gyengülése miatt mostanság hetente emelgettek 5 forintokat rajta, akkor mit akarnak a 6,5 forintos kedvezményükkel ... meg a jövedéki emelése után az a 19 forint is halottnak a csók lesz mikor Európa nagy részén olcsóbb tankolni.
Nem mellesleg a kiskereskedelmi elosztó hálózat kiszolgálása 7.5 tonna alatti ... így Szijjártó Petike sem gondolja azt benyelik pl. , de az egyéb belföldi szállítmányozási cégek is sorban kifingóban vannak, mert a költségeket nem lehet már kigazdálkodni ...

Egyébként is retardált barmok gázolaj árát lefele kellett volna nyomi a zseni "Nemzet"gazdasági minisztérium soha nem látott bevételnövekedést tapasztalt volna ... mivel ez egy tranzitország az átmenő forgalom több gázolajat vételezett volna, mint az egyre kevesebb magyar csóringer.

nevetőharmadik 2011.09.21. 09:37:55

Ez már konkrétan rémisztő. Körbeértünk, megérkeztünk oda, ahonnan másfél éve indultunk - volna, mert ez annyival elkúrtabb, hogy ehhez képest a tavaly még aranykor volt. Már pont elkezdtem örülni, hogy az előtörlesztéses dologból kifaroltak annyira, hogy nem jövőre omlik össze az ország (csak kicsit később), de hétről-hétre minden ötletük egyre csak szörnyűbb. Azt hittem, van még 1-2 évem megtervezni a menekülési útvonalat, és élhetek még egy kicsit rendesen a hazámban, mielőtt elsüllyed, de mostmár...

És ezek akarják Gyurcsányt megbüntetni? Ha létezne arányosság, és Gyurcsánynak börtön járna, akkor ezeknek életfogytiglani Andrássy 60. pince, minimum. Csak azért nem mondok kötelet, mert igazságtalan lenne, ha olyan könnyen megszabadulhatnának a felelősségtől.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2011.09.21. 09:38:05

@EÖ: csak nehogy a 101es szobában kapj állást :)

Ringlósztár 2011.09.21. 09:38:08

Miért csodálkoztok?
Meg lett mondva, hogy a fülkeforradalom felhatalmazást adott a nemortodox gazdaságpolitika végrehajtására!
Mondjuk arról is szó volt, hogy ezek a megoldások nem találhatóak meg tankönyvekben, de ezt szerintem múltidőbe lehet tenni, ugyanis a nagyszerű Matolcsy brilliáns megoldásai tankönyvért kiáltanak!
Az intő példa is példa.

lyken 2011.09.21. 09:40:23

@sz_: "atv.hu/cikk/video-20110920_szijjarto_peter "

LOL Kidobtam a tévémet pár éve, úgyhogy most először látom mozgóképen hazudni Petikét. Sokkoló.

Viktus 2011.09.21. 09:40:53

@Magyar Amazon:

Az ukrán csempészet támogatása nagyjából, mert aki eddig még becsületesen sodorgatott annak marad újra az ukrán csempész cigi.

@fogash:

Az állam nem építi le a bürokráciát a jó cimborák világát, nem csökken a kiadási oldal lényegesen így a vállalkozások szorítanak max. magukon ... a multik tovább gépesítenek szalagokat/nyújtott műszakok előírása mellette a beszállítók zsarolása. A kicsik meg elbocsátásokkal tudnak védekezni ill. 4 órás szürke móka vagy a brigád egy részénél feketemunka.

Apafarkas 2011.09.21. 09:41:59

Én nem értem, mi bajotok van. Kedves Vezetőnk megmondta, a Nyugat haldoklik, és az egyértelmű, kristálytiszta logika és a következetes döntéshozatal meg a józan ész az egyfajta dekadens, nyugati burzsoá csökevény. Kínai elvbarátaink képes beszéde sokkal inkább közel áll a magyarság keleti alapon nyugvó néplelkéhez. Szóval örüljetek, hogy kompenzálhatjátok embertársaitokat és együtt építhetitek a NER - t a NYENYI szellemében! Higyjétek el, hogy fényes szelek fújnak most errefelé!
Aki nem hiszi, annak utánnajárunk...

lyken 2011.09.21. 09:44:26

@Seduxen: Ja, ha ő volt az, akkor igen, egy agyilag szerényen bútorozott narancssztahanovista szinvonalát hozta. Egy szó szerinti gumicsonthoz ragaszkodott, miközben teljesen egyértelmű, hogy valaki megkárosítja az országot és még törvénybe is iktatja. Mintha letett volna valami esküt(kétszer is), ami ezt tiltja. Úgyhogy ja, vannak még droidok akik védik a mundért.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 09:44:30

@Magyar Amazon: nem érted az összefüggéseket, ezzel is csak a mi egészségünket akarják megóvni! :))

Transylvanianmixedgrill 2011.09.21. 09:44:37

@Apafarkas:

És megint csak Hofi

Mi az if-jú út-tö-rők,
kö-szönt-jük a né-pet,
hogy a szebb jö-vő fe-lé,
megint nagyot lé-pet!

PUFF, ott a fal! :D

Viktus 2011.09.21. 09:44:46

@lyken:

Mondjuk neki könnyű sok milliót kap a hülye gyerek szerepkörért ...

kormányzó 2011.09.21. 09:46:26

Szeretném ha egy ÉRTELMES (nem értelmiségi! ) ember elmagyarázná,mire volt jó ez a "kivezetési" cirkusz?10 milliárd?Ez volt a "nagy Nyereség"?
Ezért kell kibaszni mindenkivel?
Ezért hallatszik az Atlanti-óceán partján , mennyire röhögnek a Szahalin szigeteken is ,RAJTUNK?
A Puszta Putyinja,a Felcsúti Hegyioroszlán!Szakmásított miniszter-elnök!
Kirúgni a picsába! Még betanítottnak is lószar!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.21. 09:53:18

... Hogy is mondták hétfőn a parlamentben? A szoci megszorítások "rossz megszorítások voltak, a mostaniak viszont jó megszorítások." ...

Hogy is írta Orwell?: "Két láb rossz, négy láb jó!"

passaran 2011.09.21. 09:54:04

Van itt még valami érdekesség:
1; - az eredeti 1 kulcsos adóterv szerint mindenki rosszabbul járna aki br. 250ezer alatt keres.
2; - nem járhat senki rosszabbul ezért aki rosszabbul járna, a NAV-tól igényelheti a kompenzációt
3; - a kompenzáció forrása: 202ezer fizetés felett xx% különadó
4; - mivel a 202-250e köztiek alapból rosszul járnak az eredeti terv szerint + még az xx% különadó, ezért a 2. pont alapján ők is mehetnek a NAV-hoz kompenzációért.
Én vagyok a hülye????

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.21. 09:55:10

Höhöhö, mikor azt mondtuk a szociknál nincs alább nagyon elhamarkodtuk azt a kijelentést.
202 felett külön kulcsocska...várom a fideszes "egykulcsos adó igazságos, éljen Viktor, éljen a Párt" felkent lovagjait...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.21. 09:55:24

@Transylvanianmixedgrill:

Ezt már nem kell tekerni ez megy magától... lefelé a lejtőn, de megy vele a pedál, a váz, a fék, a nyereg, A KORMÁNY.

9mmPara 2011.09.21. 09:56:59

@Viktus: ha van időd, nézd meg hang nélkül is, csak az arckifejezésre+gesztusokra figyelve. Ez a lény hisz is abban, amit mond. Mondjuk, Kálmán Olga interjúalanya se szeretnék lenni. Egész habitusa azt sugallja, hogy "Úristen, mindjárt elsírom magam. Ekkora hülye egyszerűen nem létezhet."

lyken 2011.09.21. 09:57:02

@csabapayne:
"- De nekünk csak két lábunk van!
- Nem baj, mert a szárny is láb!"

Amúgy nekem is ez a jelenet ugrott be. Félelmetes, amikor nekiállnak magyarázni a megmagyarázhatatlant.

jozicsenko 2011.09.21. 09:58:50

bakker, kapkodnak a f.szok és leköpik a szavazóikat (az adófizetőket), hogy nehogy a nyugdíjasok visszahozzák az mszp-t

ennyi méteres kékerest egy bandában!

kiadáscsökkentés kérem lesz valamikor? tudják, amikor pl a 40 éves nyugdíjas max 30ezer Ft-ot kaphat!

vagy a mávon utazók min a jegy árának a harmadát kifizetik...

Vörös Szonja, a tetovált lány 2011.09.21. 09:58:59

@emxem: igen, ezen szívtam fel magam én is legjobban, főleg hogy éppen ebben az intervallumban vagyok. És gyerekem sincs. Bár nem tudom, azok most rosszul járnak, vagy nem járnak rosszul (jól biztos nem, nincsenek kétségeim).

@Seduxen: értem én, csak lázadozok :) apám kicsi korom óta nyomatja a fejembe az okosságot, és minden úgy van, ahogy ő már 25 évvel ezelőtt is megmondta.

Hol lehet hozzájutni ukrán csempészcigihez?

lyken 2011.09.21. 09:59:02

@9mmPara: A vége odaver: "Nem szeretnék erre a kérdésre válaszolni, nem hiszem, hogy nekem az MNB döntéséhez érzelmileg kellene viszonyulni."
Az se semmi, ahogy végihazudja ezt a 20 percet. Látszik a fején a kínlódás.

9mmPara 2011.09.21. 10:00:17

@csabapayne: tényleg kimondták azt a szót saját tevékenységükkel kapcsolatban, hogy "megszorítás"?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 10:00:18

@csizsikpizsik: Az egykulcsos adó igazságos, Éljen VIKTOR, Éljen a PÁRT! Aki nem ért egyet ezzel, az az elmúltnyóóócévet a bajnaigyurcsánynépnyúzó bolsilibsiballiberális megbukott rendszert támogatja, és az indexes akolmelegben Viktor körme piszkáig fel nem érő huhogók táborát erősítő bérkommentelő, aki a zállamadósság növekedését, és a munkanélküliséget pártolja, és még a bruttó-nettó államadósság közötti különbséggel sincs tisztában, ez triviális!!!

kej 2011.09.21. 10:00:47

@Whistler anyja: wazze, tegnap én is bepróbáltam a parlamenti közvetítést a 2010-es zárszámadásról. de amikor petipapagáj arról szónokolt, hogy kormányzati beavatkozás nélkül 7 százalék lett volna a hiány, átkapcsoltam a serdülő kerékpáros vébére.

komolyan ennyire hülyének nézik az embereket, vagy tényleg ennyire hülyék vagyunk?

tény, hogy a választó feledékeny, és nem emlékezik vissza a ciklus minden történésére, de ez a szarházi brigád azzal kezdte a regnálását, hogy térden csúszva kiment a pofonért brüsszelbe, hátha sikerül feltornászniuk a hiányt 7 százalékra. ez volt a mindentvivő gazdpoljuk alapja.

na már most: ha szopni kellett ovinak és az ikonnak azért, hogy hét százalék lehessen a hiány, akkor ugye nem volt 7 százalék. vagy én tudom rosszul. egyébként pedig nemszemély, nemgondolat, retusbűn

Homeoffice 2011.09.21. 10:01:35

@Seduxen:

Látomlátom elvégezted az eszkep-vidéki által tartott továbbképzést..:)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2011.09.21. 10:02:35

Asszem lefagytam....most vagy el kellene hulyulnom vegervenyesen, vagy retardalt vagyok..nem ertem az egeszet basszus.
Ha jol ertem a 202e es 250e kozotti osszeget megadoztatjak, es ha valaki 249e forintot keres akkor rogton vissza is kerheti?? :D faszkorbacs.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 10:02:35

@Gunther: hülye vagy? azt ÉN TARTOM! :DDDD

movhu 2011.09.21. 10:03:21

Ízlelgessétek csak:
"nyilatkozni arról, hogy nincsen egyéb, be nem vallott, vagy nem megfelelően bevallott jövedelmük"

Azaz ebben az országban már külön díjazásban fog részesülni az, aki becsületesen adózik, a többi meg csak feketézzen tovább? Aki nem nyilatkozik ahhoz kimegy a NAV? Hol élnek ezek? Olyan országban élünk, ahol a segélyen lévő emberek feketén dolgoznak, és nekik menetrendszerűen azt kell hazudni, hogy nem dolgoznak. Miért várnánk el nagyobb becsületességet bárki mástól?

Viktus 2011.09.21. 10:03:29

@emxem:

Ez a NAV-os móka eleve érdekes elképzelés egy multinál dolgozó átlagmelós bérelt munkás, majd járkál a NAV-hoz fizetésért? :D sőt soknak havonta megújuló munkaszerződése van, akkor minden hónapban? ...

Na pl. ezt a munkaerő kölcsönzősdi rendszert kellett volna a francba felszámolni ...

gyongyi70 2011.09.21. 10:13:40

@emxem: Én is ezen röhögtem (kínomban). Mert ezen már vagy sír, vagy röhög az ember.

Ha továbbgondolod, még vészsebb a dolog: azokat a kkv-kat, akik foglalkoztatnak, t9nkrevágja a minimálbér emelés, a legkisebbeket az 50%-os járulékemelés, az alkalmazottakat a különadó vagy az adójóváírás kivezetése... nyomor a köbön mindenkinek, csak a képviselő urak/höélgyek járnak jól, mert nekik 600 ezerre nő a díjazásuk jövőre. (Úgy izgultam miattuk!)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.21. 10:14:47

@Seduxen: Mi az, valami baszott jó állást kaptál a fidesz-holdudvarban és vigyáznod kell a jó híredre? :))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.21. 10:15:06

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Nem
br. 202 felett mindenki magasabb kulccsal fog adózni, amit nem 2. kulcsnak fognak hívni, hanem "hozzájárulásnak"

tryclops 2011.09.21. 10:15:09

Sokat nem tudok már hozzáfűzni, alényeget elmondtátok, csak annyit még, hogy ha nem nyúlnak a Bajnaiék adórendszeréhez, akkor már 15 milla lenne a sávhatár, ezek a barmok meg lehozták 2.4 millára. Éljen a Vezér, éljen a PÁRT!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.21. 10:15:59

@movhu:

Ja, ki az a hülye, aki önszántából bármit is nyilatkozik a NAV-nak. Éppen elég az évi 1 adóbevallás ...

koho 2011.09.21. 10:16:21

Állítsa meg őket valaki, könyörgöm.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2011.09.21. 10:16:25

@gyongyi70: ezt picit javítanám:

"az alkalmazottakat a különadó és/vagy az adójóváírás kivezetése"

jövőre bukom az adójóváírást, viszont a különadót megnyerem, mert kurvagazdag vagyok. Komolyan, lennék inkább gazdag kurva, francnak tanultam, meg gürcölök...
Csak már öreg vagyok ehhez. XD

passaran 2011.09.21. 10:16:36

@lyken: Hát ja. Most képzeld el, ha azt mondja: az ország érdekében jót lépett az MNB - és közben nemrég még az MNB elnökre szórták az áldást. Talán az ég is leszakad, ha elismeri hogy másnak volt egy jó ötlete :) Mondom ezt úgy, hogy énnem tudom eldönteni jó vagy rossz lépés volt az MNB húzása De az vitt mindent amikor
K.O.: igaz-e hogy az üzemanyagáremelés begyűrűzik stb.?
Sz.P. : Ki mondta ezt? De már mondom is hogy nem igaz!
K.O.: Ön mondta 2009-ben.
2011 élő adásban történő legnagyobb beégése volt eddig :)))

gyongyi70 2011.09.21. 10:17:49

@Magyar Amazon: jogos, köszönöm a kiegészítést!

Kis ember 2011.09.21. 10:17:49

@movhu:

"nyilatkozni arról, hogy nincsen egyéb, be nem vallott, vagy nem megfelelően bevallott jövedelmük"

Bazz, nem pont erről szól az adóbevallás? Akkor majd bevallom, hogy bevallottam, vagy mi?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 10:19:05

@csizsikpizsik: lebuktam :( tudod az elv olyan, mint a fing: tartja az ember, amíg tudja :))) valamiből enni is kell, szóval... Éljeeeeen Viktoooor, éljeeeeen Gyuriiii, éljeeeeen a PÁÁÁÁÁRT!

A Pááááárttaaaaal a Nééééppeeeeeeeeel EGY AZ ÚTUUUUUUUUNK !!! :DDDD

Homeoffice 2011.09.21. 10:21:13

@Seduxen:

Látom munkát keresel a közigazgatásban.
Jól haladsz:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.21. 10:22:54

@Seduxen: Megértem, van az a pénz amitől korpásodik az ember haja :DDDDD

Sátán meg a Jocó 2011.09.21. 10:26:31

a qrva életbe, miért nem lehetünk olyan tökösek, mint a lengyelek és újratárgyalnánk az államadósságot?!

mert naivan azt remélem, azért kell ez a sok sz@r, mert Orbánék MINDENÁRON vissza akarják fizetni.

már csak az a kérdés, hogy kivagyiságból, hogy (megint) bizonyítsuk Ajrópának, milyen fasza gyerekek vagyunk (az ilyen akcióinkat ugye mindig meg is hálálták...), vagy egész egyszerűen ők a végrehajtók a pénzoligarchia kezében.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 10:31:22

@csizsikpizsik: :DDDD vagy a régi - asszem - Hofi-vicc:

- Tud úszni?
- NEM!
- És ha megfizetem?

Whistler anyja 2011.09.21. 10:32:37

@Sátán meg a Jocó: NIncs más választásuk.
Egyértelmű, hogy csak a szájkaratésok.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.21. 10:35:22

@Sátán meg a Jocó: Persze, azért van egykulcsos adó mindenáron, mert államadósságot kell kifizetni, aztán azért van különadó 202 e felett, kompenzáció cégeknek meg kiskeresőknek mert államadósságot kell visszafizetni.
És ha már a globális összefüggéseket nézzük holnaptól akciós a szeletelt tarja a Lidl-ben, az is azért van mert vissza kell fizetni az államadósságot.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.21. 10:35:26

@emxem: Az a baj Olgával, hogy nagyon rá tud akadni egy mondatra, és mint a bulldog, csak azt ismételgeti. Ezt a bebukást például a kompenzáció felemlegetése után szépen el lehetett volna vinni abba az irányba, hogy akkor mégis kit érint a jövedéki adó emelés, és amikor kijön Szíjjártóból a "7 és fél tonna alatt", akkor rácsapni, hogy ott a kisfuvarozók vannak, és, na még mi... hát a zemberek!

Akkor nem beég, hanem elhamvad.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 10:36:48

@csizsikpizsik: a CBA-ban meg a LÓkolbász akciós... Ezt a subbáról tudom... :DD

Combi a ballibes Ferkófan 2011.09.21. 10:39:06

@kriszi: Én eddig is a halál az összes politikusra elvet követtem, de az egykulcsos adózásom kifejezetten tetszett eddig.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 10:42:24

@Viktus: hát ez meg hogy lehet? hiszen a Kárpátok pénzügyi géniusza, az IKON is megmondta, hogy az EGYKULCSOS adórendszernek olyan fogyasztásélénkítő hatása lesz, hogy ihajj. Na most akkor mi van szépszemű Gyurim? Ti is? Nem kicsit, NAGYON?

Birkesz 2011.09.21. 10:43:30

Na, és most akarok látni egy diagramot amiben fel vannak tüntetve az új adótervezet hatásai fizetési kategóriánként. Van egy érzésem, hogy úgy fog kinézni, mint a hullámvasút: bruttó 202-ig bele lehet venni a kompenzációt, 202-250 között mélypont, nincs kompenzáció + szolidaritási járulék, 250 fölött hawaii.
Wazz, én tényleg a progresszív adózás pártján voltam, de NEM ÍGY!
Plusz kérjenek már legalább az életben egyszer (!) bocsánatot valamiért.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 10:45:56

@Birkesz: "Plusz kérjenek már legalább az életben egyszer (!) bocsánatot valamiért. " - első körben mindjárt azért, hogy MEGSZÜLETTEK, vagy hogy az anyjuk nem baszta falhoz őket még kiskorúkban :(

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.09.21. 10:46:00

Holvan Vidéki, holvan Escape?
vagy még most töltik fel a megmagyaráz 12345.0 szoftvert?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.21. 10:48:18

@Seduxen: Nem kicsit morbid, megdöglesztenek egy-két lovat, aztán kiárulják occsóér'. Hiába, egy lovasnemzet mindig lovasnemzet marad...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 10:49:42

@Di622: "vagy még most töltik fel a megmagyaráz 12345.0 szoftvert? " - erre gondoltál?

www.vancso.hu/bullshit/

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 10:50:58

@csizsikpizsik: ja, szeretjük a lovat éltében-holtában? :(((

Birkesz 2011.09.21. 10:53:10

@Di622: Vidéki úgyis beböfög majd pár irreleváns idézetet, próbálva azt mutatni hogy ő milyen művelt és persze hasonló választ vár el, különben tanulatlan prolinak tekint és úgy válaszol.
A témán pedig kecsesen átsiklik majd, esetleg elintézi azzal, hogy az egész az aljas baloldal félremagyarázása, valójában soha nem akarták egy lépésben kivezetni az alacsonyabb jövedelműek támogatását.

dr. Aullah 2011.09.21. 10:56:14

@Di622: eszkepet már hónapok óta nem láttam. Szerintem nicket váltott.

Birkesz 2011.09.21. 10:59:07

@Viktus: Ez már régi (két napos) kompenzáció és minimálbér-emelés nélkül.

Viktus 2011.09.21. 10:59:31

www.napi.hu/magyar_vallalatok/devizahitelek_az_allamfohoz_fordult_a_bankszovetseg.496242.html

Ezek is együtt élnek a nemzeti együttműködés rendszerével :D az államfőhöz fordulnak :D:D:D:D

Vörös Szonja, a tetovált lány 2011.09.21. 11:05:46

"Ez egy új rendszer, itt mindenki boldog
Csak elég szarul mennek a dolgok"

Homeoffice 2011.09.21. 11:05:55

@Viktus:

Már látom ahogy Sicc Paja őrjöngve megy Viktorhoz hogy akkor ez most miért is? :)))))

Enrico72 2011.09.21. 11:10:43

Eddig az volt a baj, hogy gonosz az egykulcsos adó. Most belátták, hogy tévedtek, most ez a baj. Ráadásul még Gubcsi Lajost is kirúgták (nagyon helyesen). Szocik csináltak ilyet?
Van akinek nem lehet a kedvére tenni.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.21. 11:12:41

@Viktus: Ha leírták már bukó az ügy. Ha elmondták se jobb a helyzet. Ha esetleg elmondták ő meg leírja főleg szar a helyzet, de röhöghetünk hónapokat...

Birkesz 2011.09.21. 11:13:40

@Enrico72: Hol látták be, hogy tévedtek? Tudsz erre akár egyetlen példát hozni?
Wazze' , tanulj már meg olvasni, ember. Az a baj, hogy egyik pillanatról a másikra változtatják meg gyökeresen a mondókájukat egyetlen önkritikai mondta nélkül. Egykulcsos adóról beszélnek, pedig ez egy vegytiszta kétkulcsos!
Továbbá: Mi is lesz most a 202 - 250e bruttó keresetűekkel? Ők fognak szopni, mint a torkosbor, mert az adójóváírás hiánya miatt nettó keresetcsökkenést kapnak, és ezen felül egy plusz adókulcsot is?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.21. 11:14:24

Na, megjött az első fecske, vége az eligazításnak a Párt hurráoptimista kommandójánál úgy látom...

Ironfist 2011.09.21. 11:14:39

Bérrettegők vagytok, vegyétek tudomásul. Nem értem, miért nem lehet hinni egy felelős kormánynak? Ők lettek megválasztva, valószínűleg jobban értenek hozzá, ezt egy Poech Béla nevű akadémikus is megmondta, aki akadémikusabb, mint ti vagytok, ergo tévedhetetlen. És Orbán Viktor szintén az. Orvosi papírja van róla, hogy genetikailag képtelen arra, hogy hazudjon, milyen bizonyíték kell még rá, hogy ez egy talpig becsületes úriember, aki ráadásul ért a gazdasághoz is, annak ellenére, hogy olyan jogászdiplomája van, amit életében nem használt?

Ellenforradalmárok! Pfujj!

De kikapcsolva a gúnyolódást - igen, kedves fidesznyikek, akik esetleg felhasználnák a szövegemet a pártotok védelmére, ez mind merőmaró gúny volt - csak megcsinálta a többkulcsos adót. De ezzel megint a kispénzűek szívnak. Szerintem direkt akarják tönkretenni az országot, mert hogy ennyire retardáltak legyenek az kizárt. Akkor előre látta volna mindenki, és nem kerülnek be a parlamentbe, nemhogy kétharmaddal...

dr. Aullah 2011.09.21. 11:15:00

@Enrico72: Mit vallottak be? Semmit. Gubcsi meg lebukott... több éven keresztül szopta az állam csecsét, de csak most... á minek is vitatkozok veled, jó hülye vagyok.

Birkesz 2011.09.21. 11:15:03

@Birkesz: affene. egyetlen önkritikai mondta nélkül = egyetlen önkritikus mondat nélkül
torkosbor = torkosborz

Enrico72 2011.09.21. 11:16:50

Megváltoztatják a rendszert. Szerintem ez elegendő beismerés.

Homeoffice 2011.09.21. 11:17:00

@Birkesz:

Ugyan már. Kezdem megszokni, hogy ha bejelentenek egy adócsomagot, felveszem a szopóálarcot. :)
(Ugyanis én ebbe a csoportba tartozom)

Ironfist 2011.09.21. 11:18:01

@Enrico72:

Te mekkora demagóg vagy. Nem láttak be semmit, továbbra is híven kommunikálják, hogy mindenki jól jár AZ EGYKULCSOSSAL! Csak még, aki átlagosat keres most, azt is szopatják. A többkulcsos adó - hegyezd a füled, nyamvadt fideszdroid barátocskám - NEM ARRA VALÓ, HOGY AZ ÁTLAGBÉRŰEKRŐL NYÚZZON MÉG TÖBBET, HANEM HOGY AKI ANNYIT KERES EGY HÓNAPBAN, MINT AZ ÁTLAGOS EMBER EGY ÉVBEN SEM, AZ A LEHETŐSÉGEIHEZ MÉRTEN UGYAN JÁRULJON MÁR HOZZÁ EGY KICSIT JOBBAN!

Elnézést a kiabálásért, de egyszerűen nem hiszem el, hogy valaki ennyire sötét legyen.

Pfff... fideszesek... (és ehez képzeljetek annyi megvetést, amennyit ember csak produkálni képes.)

Viktus 2011.09.21. 11:19:14

@Birkesz:

Új nincs a nemzeti együttműködés rendszere még ilyen marhaságokkal nem foglalkozott, mint a százalékok meg számok ...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 11:20:03

Ez az gyerekek! Ne hagyjátok abba, remekül szórakozok! :)))))

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.21. 11:20:29

@Enrico72: Most te csúsztatsz! Eddig sem az egykulcsos adóval volt a gond, hanem az egykulcsos adórendszerrel, aminek egyik eleme az adójóváírás durva és azonnali csökkentése, majd kitépése volt, aminek a hatásait egy év után, most kezdik kapizsgálni!

Egyébként most sem hallom a nagy beismeréseket, hanem suttyomban ilyen "átmeneti hozzájárulás"-nak nevezett vackokkal vakítanak.

Viktus 2011.09.21. 11:21:50

@Enrico72:

Jah , ha jól emlékszem a nagy elszámoltatás érdemi részének 90%-a lásd Hunvald, Hagyó stb. a szocialista kormányzás alatt került be a hűvösre, és mostanság került ki. A Megyes Tamás féle esztergomi ügyletek miatt volt ilyesmi lépés?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.21. 11:22:04

@Enrico72: Akkor örülj neki, mi meg maradunk ilyen elégedetlenek.

Enrico72 2011.09.21. 11:24:54

@Ironfist: Megvethetsz, de szerencsére még mindig toronymagasan nyerne a FIDESZ ha most lennének a választások

Enrico72 2011.09.21. 11:26:13

@Viktus: Most Gyurcsány van soron hála az égnek. Nyilván utána majd jut idő kisebb horderejű ügyekre. Ha valóban bűnös, természetesen csukják le őt is, de mint mondtam Gubcsit például kirúgták már

szaktatar 2011.09.21. 11:26:35

@Birkesz:
"Plusz kérjenek már legalább az életben egyszer (!) bocsánatot valamiért. "

az egyenlő lenne a fityisz öszödi beszédével. akkor 8 évig sulykolt "akár holnaptól készek vagyunk kormányozni" tézisük alapjaiban omlana össze.

kiskályha 2011.09.21. 11:27:00

Nem igazán tudom sajnálni a sok fidesznyikot, kellett nektek egyik liberális párt helyett egy másik liberális párt, ami a korábbi szarral kevert taknyot nemzetiszín celofánba csomagolja valódi étel helyett, hát egyétek meg, amit főztetek.

szaktatar 2011.09.21. 11:27:54

@Di622:
"Holvan Vidéki, holvan Escape?"

várják a fityisz agitprop osztály utasításait. X-DD

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.09.21. 11:29:22

Ez is egy hungarikum, illetve inkább orbánikum: A sávos adórendszer amiről azt hazudjuk, hogy egykulcsos.

El se hiszem, hogy kormányváltás történt tavaly. Hazudnak? Stimt. Megszorítanak? Kipipálva. A bevételhez igazítják a kiadási oldalt.. ja, mint a Gyurcsányék. Lopnak? Áhhh, csak vonatoznak, shortolnak, kockáról kockára építkeznek...

A nagy forradalomban semmi más nem történt, csak amíg nem figyeltünk oda, egy óvatlan pillanatban kicserélték a f@szt a szánkban. Jó üzlet volt.

Birkesz 2011.09.21. 11:30:47

@Enrico72: Azért azt nagyon remélem, hogy tökéletesen bombabiztos bizonyítékokkal fogják megvádolni és lecsukni, különben úgy érezném, hogy visszatért a koncepciós perek ideje. Tudad, az az idő, amikor ha nem tetszett a hatalomnak a pofád, akkor mindenféle koholt vádak alapján mentél a börtönbe vagy a vesztőhelyre.

Nem, ne érts félre, utálom Gyurcsányt. Csak a szabadságom féltem.

Ha ugyanis Gyurcsányt lecsukják hamis vagy gyenge vádak alapján, akkor én még kevésbé vagyok biztonságban. És te sem vagy akkor biztonságban, kedves barátom. Hiszen emlékszel, az a leggyanúsabb, aki nem gyanús.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.21. 11:34:27

@Enrico72: 2002-t is hogy megnyertétek toronymagas újrázási közvélemény-kutatásokkal...

szaktatar 2011.09.21. 11:35:06

@Enrico72:
"de szerencsére még mindig toronymagasan nyerne a FIDESZ ha most lennének a választások"

nem a most a lényeg, hanem 2014, fitymadroidka.

Birkesz 2011.09.21. 11:37:24

@Birkesz: Továbbá: mi lesz, ha mégsem nyeritek meg a választást 2014-ben? Addigra elfogadják a törvényt, hogy az államadósság-növelő politikusokat lecsukhatják (gondol itt pl. a legfrissebbre, az előtörlesztésre, ami Viki beismerése szerint is növeli majd a hiányt, amikor elkaszálja az európai bíróság )
Akkor ők is mennek majd a hűvösre? Akkor is tapsolni fogsz a börtönajtó előtt, hogy jaj, de jó?

(Tudom, Gyurcsány mentelmi jogát most Sukoró miatt függesztették fel, de a fenti törvényt is őrá paraméterezték)

szaktatar 2011.09.21. 11:40:38

@Enrico72:
"Nyilván utána majd jut idő kisebb horderejű ügyekre."

MUHAHAHAHA!!!!
na perszeee...
olyan sok ügyük van, hogy az "elszámoltatási biztosnak" nincs ideje nyilatkozni se.

Squid 2011.09.21. 11:40:51

@Zero

Figyejjé!

Itt bakker egykulcsos adórendszer van jó?!! Annyi történt, hogy meglett az "Egykulcs"-hoz (ez olyan Tolkienes) a PÓTKULCS bakker! :D

Enrico72 2011.09.21. 11:42:25

@csizsikpizsik: És milyen jól járt az ország Medgyessyvel...

Vidéki 2011.09.21. 11:44:09

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy mi az ami visszafogja növekedésünket és arra készteti a kormányt, hogy a költségvetés stabilitásának biztosítása érdekében racionális döntéseket hozzon.
Az egyik a világgazdaság állapota:

Csaba László akadémikus: Bizonytalanságok című cikke az FN 2011 márc. 31. számában már hónapokkal ezelőtt ráirányította a figyelmet a külső körülmények drámai változásaira.
Csaba László akadémikus egyik fontos megállapítása:

A bizonytalanság egyik forrása a világgazdaság állapota.

Csaba László akadémikus: Bizonytalanságok című cikke az FN 2011 márc. 31. számában már hónapokkal ezelőtt ráirányította a figyelmet a külső körülmények drámai változásaira.
Csaba László akadémikus egyik fontos megállapítása:

Míg egy éve jogos bizakodással szemlélhettük a tőzsdei mutatók helyreállását, a termelés megélénkülését és a világkereskedelem talpra állását, jelenleg mindhárom téren veszélyek láthatók.”

„Ha nem lép be a svájci frank erősödésének problémája, akkor valóban erősödhetett volna a lakosság fogyasztása, ami húzhatta volna a növekedést, ám a frank kiszívta a pénzt az országból,” mutatott rá Demján Sándor.

Hasonló módon adósodtak el az önkormányzatok is. Az államadósság is hatalmasra duzzadt.(Magától?)

Bod Péter Ákos így fogalmazott:

„ Ha valóban gyökeres fordulat állna be a foglalkoztatásban, a lakossági megtakarítási hajlandóságban, ha érzékelhetően javulna a bürokrácia hatásfoka, és még lehetne sorolni a sok "ha"-t, akkor tartósan át lehetne lépni egy másik fejlődési pályára. A nem tartós változattal több kormány is próbálkozott. „

„ (Kormányaink) Úgy gondolták, némi "pénzfröccsel" beindul és jobban megy a motor. Kétségtelen, a kereslet megugrása egy időre megnöveli a nemzeti jövedelmet. Ám ha a kereslet növekedését hitel finanszírozza, akkor ez egy halasztott ügylet lesz, hiszen később jön a

"fröccs" böjtje.”

„Pártunk és kormányunk” a „túlzott bátorságot”, a mértéktelenül bátran előrehozott fogyasztást, szimpátiával nézte, mert ez növelte a GDP számszerű adatait és így egy ideig lehetett a „Pannon Puma” virgoncságára hivatkozva önmagukat fényezni.

Ez motiválhatta őket arra, hogy amikor ennek a gyakorlatnak a káros jelei már durván jelentkeztek, akkor sem tettek semmi lényegeset a káros folyamatok megfékezésére.

A mostani kormány nem mindenható, noha Vastagbőr ezt várná el tőle.

A mostani kormány már nem teheti meg, hogy a közvagyont elkótya-vetyélve, az államadósságot növelve a következő nemzedékek portája elé seperje a szemetet. Ezt a politikát eddigi hitelezőink sem hajlandók finanszírozni.

Nem tehet mást, mint hogy a „böjti szelek” időszakában lehetséges racionális döntéseket hoz.

Ha Vastagbőr most bánatos, gondoljon arra, hogy a 2012-re prognosztizált 1,5 % GDP növekedés is sokkal jobb, mint a balliberális kormányzás utolsó teljes évében elért 6,7 %-os csökkenés és még a 2007-es 0,8 %-os, és a 2008-as 0,8 %-os GDP növekedésnél is sokkal jobb.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.09.21. 11:48:04

Új struccpolitika

Egy strucc úgy vélte, hogy különb társainál,
eltökélte tehát, hogy karriert csinál.
Hogy ezt gyorsan vigye véghez,
úgy döntött, hogy ellenzék lesz,
és mint egyszemélyes tábor
elszakad a gyáva struccpolitikától.
Szembe is fordult a többivel dohogva,
és onnét fúrta be fejét a homokba.

Viktus 2011.09.21. 11:48:47

@Enrico72:

Erre nem vennék mérget ... én nem tudom ezek a "közvélemény kutatók" merre méricskélnek, de így elnézve a való világot az utóbbi időben olyan emberrel nem találkoztam aki nagyon dicsérgetné őket ...

@Vidéki:

"A mostani kormány már nem teheti meg, hogy a közvagyont elkótya-vetyélve, az államadósságot növelve a következő nemzedékek portája elé seperje a szemetet. Ezt a politikát eddigi hitelezőink sem hajlandók finanszírozni. "

Azt mivel magyarázod, hogy mégis ezt teszi? :P

"a 2012-re prognosztizált 1,5 % GDP növekedés is sokkal jobb"

Ez eddig még csak Matolcsy álma, és az ő álmai nem nagyon szoktak valóra válni, de ez legfeljebb 2012 végére derül ki ... mindenesetre a mostanság hozott intézkedések nem igazán támasztják elő a növekedésről álmodozást.

Birkesz 2011.09.21. 11:50:57

@Vidéki: Nem válaszoltál a feltett kérdésekre, csak megint idemásoltál pár idézetet. Akkor egyszerűen, hogy még te is megértsd:
Nem érdekelnek az idézeteid senkit!
Arra válaszolj, normális dolognak tartod-e a kormány pálfordulását csekély egy nap alatt!
Arra válaszolj, miért nevezzük egykulcsos adónak azt, ahol bruttó 202e fölött bejön egy újabb adókulcs!
Arra válaszol, mi lesz azokkal, akik 202-250 között kapnak bruttó! Ők hogyan járnak jól a "Senki nem járhat rosszul" rendszerben?
És még egyszer: IDÉZET NÉLKÜL! A SAJÁT VÉLEMÉNYED akarjuk hallani!

Marcellusca 2011.09.21. 11:51:26

@Gunther: +1!

@Seduxen: Mé', nem az? :)
Csak egyetlen, picike fokkal jobb, mint Vidéki. :DDDD

Squid 2011.09.21. 11:51:44

@Vidéki: "A mostani kormány már nem teheti meg, hogy a közvagyont elkótya-vetyélve, az államadósságot növelve a következő nemzedékek portája elé seperje a szemetet. Ezt a politikát eddigi hitelezőink sem hajlandók finanszírozni.

Nem tehet mást, mint hogy a „böjti szelek” időszakában lehetséges racionális döntéseket hoz."

Na elmész te a büdös picsába bazdmeg!

Szerinted a MNYP pénz lenyúlása mi ha nem "közvagyon elkótya-vetyélése" és nem a " következő nemzedékek portája elé seperje a szemetet" tipikus esete?

Esetleg ajánlom figyelmedbe a masszív államkötvénykibocsájtást amit Vikiék hatalomra kerülésük óta tesznek, vagy a CHF végtörlesztés évek múlve felrobbanó időzített bombáját, csak így hosszabb gondolkodás nélkül kapásból..

Gyökér

Viktus 2011.09.21. 11:52:18

@Birkesz:

Kifejtette a véleményét ! Egy millió munkahely, mert a Fidesz megmondta neki a tájékoztatón meg hatalmas gazdasági növekedés ezt is prezentálták a tájékoztatón :D így max. ezt tudja ismételgetni, mint egy gép.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.09.21. 11:55:13

Személyesen ismerek nem egy vállalkozót, aki nemhogy a minimálbért nem fizeti ki, hanem négy órára jelent be, a többi értelemszerűen zsebbe megy. Különben egész egyszerűen TÖNKREMENNE, IDIÓTÁK!!
Ajánlott olvasmány: w.blog.hu/2009/09/23/ujra_olt_a_szakszervezet

asmodean 2011.09.21. 12:03:27

Azért valamit nem vesztek figyelembe. Van nokedli meg túró rudi. 2 ilyen erős húzótényező mellett, mit számít matolcsy vagy bármi? Semmit.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.21. 12:17:41

@Enrico72: És ez most hogy jön a tényhez hogy a 2002-es előrejelzések szerint újrázott a Fidesz??? Simaliba volt a bukta hisztivel és hídfoglalóstól, tény. Hogy ki, miért jött aztán és mit csinált az más kávézház.

Viktus 2011.09.21. 12:26:32

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szeptember 28-én számol majd be a béremeléssel és kompenzációval kapcsolatos tervek részleteiről - mondta Szijjártó Péter, a kormányső szóvivője a Duna Tv műsorában.
-

Na jövő héten hét közepén lesz forint összeomlás :D spekulánsok már akciózhatnak is :D

csoko20 2011.09.21. 12:26:44

"Az érintett munkavállalóknak a Nemzeti Adó és Vámhivatal felé kell igazolniuk a pozícióromlást, valamint nyilatkozni arról, hogy nincsen egyéb, be nem vallott, vagy nem megfelelően bevallott jövedelmük."

Aztán megnézik, hogy a kérelmező milyen eredménnyel küldte vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket és indulhat i s a vagyonosodási:))))
Zseniális!

csoko20 2011.09.21. 12:27:56

@Viktus: "Na jövő héten hét közepén lesz forint összeomlás :D spekulánsok már akciózhatnak is :D "

És mi van, ha a lemondását jelenti be??? :)

java786 2011.09.21. 12:28:47

Mondjuk innentől kezdve ne lehet egy szavunk sem.
Valszeg igaz az arány, hogy az ország 2/3 fekete gazdaságban dolgozik és a vállalkozók 2/3 különböző offshore cégeken keresztül viszi ki a pénzt....

"Elbuktak a budapestiek a becsületkísérleten"
www.fn.hu/belfold/20110921/elbuktak_budapestiek_becsuletkiserleten/

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.21. 12:33:10

@Vidéki:

Mintha a hsz.-ed elején hivatkoztál volna a világgazdaság állapotára, aztán ezt a végére szépen elfelejtetted. Nyilván most, 2011-ben mindenért a világgazdaság állapota a felelős, míg mondjuk 2008-ban és 2009-ben semmiért nem volt az. Arról nem is beszélve, hogy erre az 1,5%-ra majd akkor térjünk vissza, amikor tényadattá válik, és majd utána hasonlítsd más évek tényadataihoz, különben kénytelen leszek emlékeztetni téged arra, hogy Matolcsy úr mikor mit prognosztizált, és abból mikor mennyi valósult meg.

Na, pont az ilyen mellébeszéléstől kapok hányingert!

mutant · http://universal.blog.hu 2011.09.21. 12:33:58

Brutto 82 ezres jövedelemmel, férjezetten, gyerek nélkül vajon mennyire járok majd jól ?:D Persze, költői kérdés volt. Nekem már a brutto 202 ezres fizetés is nagyon-nagyon jó lenne :( De ez van, örüljön az ember, hogy van munkája. Ha mellette éhen is döglik, azt ki nem szarja le...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.21. 12:34:13

@csoko20: Akkor minden mai hozzászóló a vendégem egy sörre! :)))))

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2011.09.21. 12:35:14

Én nem értek senkit. Értsétek már meg, hogy:
- Az egész ipari forradalom óta tartó világgazdasági (GDP) növekedés a földben évmilliók alatt keletkezett fosszilis energiára (szén, olaj, gáz) épül. Ha ezek kitermelése nem tud nőni (márpedig a jelenlegi adatok szerint 2005 óta stagnál, és a jövőben pedig csökkenni fog), akkor a világgazdaság sem tud nőni. Ha a GDP-k nem tudnak nőni, akkor a kamatra kiadott kölcsönöket (államadósságok) nem lehet visszafizetni. Egy módon lehet csak, ha háborúban megszokott méretű megszorításokat eszközölnének a fogyasztásban (a világon mindenhol), ami 15% körül van, ezt pedig békeidőben nem lehet kivitelezni az elégedetlenség miatt. Ezért a világ összes kormánya csak tétlenül tudja nézni a leépülést.
- A pénz gazdaságba történő kihelyezése a jegybankok által=nyomtatás csak egy másodlagos tétel és probléma a jelenlegi helyzetben, hiszen az egész probléma nem itt van, hanem ott, hogy a forgalomban lévő pénzek értékét nem fedezi le a matéria, a javak.

Mindezek miatt látható az a jelenség, hogy a közgazdasági szakemberek előtt ismeretlen helyzet állt elő, ők ugyanis csak GDP növekedésben (és csak pénzben mérten) tudnak gondolkozni, más fogalmat nem ismernek. Holott itt most a fosszilis energiahordozók csökkenő kitermelésére kéne berendezkedni, ami egyértelműen nem növekedés(eke)t, hanem csökkenés(eke)t fog eredményezni. Lehet, hogy lesz egy-két állam, gazdasági ágazat, ami plusszos lesz, de a gazdaság egésze biztosan mínuszos.

Az egy másik kérdés, hogy ha már felfogtuk, hogy úgyis össze fog omlani a jelenlegi rendszer, akkor legalább ne gyorsítsuk fel azt a hozzá nem értésünkkel (OV és csapata). Bár számomra kérdéses, hogy felfogtuk-e, úgy látom, még sokan hisznek abban, hogy van átfogó megoldás - de nincs. Ez a kapitalista világ utolsó válsága, több nem lesz.

Összegezve: azon dolgozzatok, hogy függetlenítsétek magatokat amennyire csak lehet:
- az energiaszolgáltatóktól
- az élelmiszerellátó rendszertől
- az állami adóbeszedőktől
, mert a fent leírtak miatt nem várható, hogy akár csak átmenetileg is javuljon a helyzet (itt Mo-on biztosan nem, de máshol se sok esély van).

Tehát egyetértek az elégedetlenkedőkkel, de a hosszútávú megoldás az egyéneknél van, ezt kéne már végre megérteni.

inebhedj - szerintem 2011.09.21. 12:35:34

Matolcsy György 1991 és 1994 között a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgató-helyettese, majd (egyik) igazgatója volt.

"Csapják már ki ezt az idióta Matolcsyt, nála még a macskája is jobb gazdasági miniszter lenne..."

Ugye nem azt akarja a posztoló sugallni, hogy a magyar illetve uniós közgazdászok, gazdasági szakértők, pénzügyérek kutyaütők, jobbára egytől-egyig?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 12:36:06

@csoko20: szerintem gyere be a napról :DDD

dr. Aullah 2011.09.21. 12:37:19

@java786: Mondtam én, hogy csak azért dobálták be anno, mert videózták őket. Ez annyira egyértelmű volt.

Birkesz 2011.09.21. 12:39:43

@inebhedj: Nem. Azt akarja sugallni, hogy Matolcsy a kutyaütő. Az pedig, hogy bejutott abba a pozícióba, könnyen előfordulhat, hogy nem az ő érdeme. Tudod, nyugaton is létezik az uram-bátyám rendszer, csak kevésbé látható.

barata 2011.09.21. 12:40:00

@Birkesz: Dehogy! Majd amikor látják már, hogy itt a vég, hirtelen még sem lesz bűn az államadósság növelés, és az alkotmány módosításához a korábbiaktól eltérően 6/5-nyi támogatás szükségeltetik.

Link Elek 2011.09.21. 12:43:27

idiota felmajmok, de legalabb eroszakosak

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2011.09.21. 12:44:15

"vajon a kis és közepes vállalkozások, de akár a multik termelékenysége, árbevétele is nőni fog egyik hónapról a másikra 17%-kal?"
Ezek növelése nem az állam feladata. Minden alacsony jövedelmű azt szeretné, ha nőne a fizetése, de ennek ez az ára.

Ha egy vállalkozásnak embert kellene elbocsájtani azért, mert nő az alapfizetés, akkor az egy rossz vállalkozás, mert egy ember nem termeli ki a fizetése többszörösét (amiből bőven lehetne 15000 Ft-tal növelni).

inebhedj - szerintem 2011.09.21. 12:44:55

@Birkesz:

Na, majd ha egyszer lesz időm az adósság visszafizetés támogatása mellett erre, akkor végignyálazom és kigyűjtöm az elmúlt 21-22 év gazdasági korifeusainak és megmondóembereinek pályafutását, mert valamiért úgy emlékszem, hogy megdöbbentően sokan fordultak meg közülük mindenféle EBRD jellegű szupertekintélyes nemzetközi szervezetekben - nem feltétlenül portásként. De simán lehet, hogy én tévedek, csak a szépre emlékezem.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.09.21. 12:49:54

@Valós Kilométer:
Eljutottam oda, hogy letöltendőre itélném azokat, akik NEM vállalkozóként irogatnak ekkora baromságokat, mint te.

Rettenetesen sok olyan munka van, ahol éppen megéri foglalkoztatni az embereket, mert kitermelik a minimálbért. A vállalkozásnak a haszna a gyártott termék kereskedelméből van pl.
Tehát ha megemelik a béreket, akkor megéri keletebbre vinni a varrodát, wc-papirgyártó üzemet, stb, és csak kereskedni a termékkel.

Másik blogban már leirtam, bemásolom ide is a kedvedért:
Azzal van a baj, hogy HETENTE változtatnak a kibaszott szabályokon, és totális bizonytalanság van.
Ez a picsányi ország a befektetőktől növekedne, azok hozzák ide a nagy lóvékat, azok adnak munkákat a hazai kisvállalkozásoknak. (lehet nyugodtan zsidótőkézni, de attól még igy van)
Tudod ki jön ide?
Megsúgom: senki.
Senki sem ruház be tizmilliárdokat, nincs munka az alvállalkozói láncnak, nincs áfa és egyéb bevétel az államnak.

EZ a baja mindenkinek, nem amiatt picsognak, hogy a nettó 400 helyett most nettó 390et visz haza.

Egyszer beszélgess már el egy KKV vezetővel, akinek van 8-10 alkalmazottja, és szeptember végén még nem tudja, hogy a jövő évi bérkeretből hány embert tud majd foglalkoztatni. Kinek mondja meg karácsony előtt, hogy bocsi, januártól nem kell jönnöd? De örüljél, mert hosszabb lesz a két ünnep közötti pihenőidőd...
Még egyszer a kis fejedbe rágom: BIZONYTALANSÁG!

Tudod hány embernek van görcsbe a gyomra, mert tudja, hogy az újabb gazdasági ámokfutás miatt létszámleépités lesz a cégnél? Mert én rengeteg ilyet ismerek...
És ezt már senki sem a válságra fogja majd, hiszen ezt most szintisztán a fönököd meg a jobbkeze baszta el. Kiváncsi leszek februárban mekkora szavazatvesztése lesz a fityisznek.

Captain Kloss 2011.09.21. 12:53:26

ne legyünk igazságtalanok!
az elmúlt 16 hónapnak azért van pozitív hozadéka!
nem lehet a villamosmegállóban dohányozni!!!

Viktus 2011.09.21. 12:54:15

@mutant:

Ez Magyarország ...

A másik kedvencem:

X üzenete:
megyünk pestre
haver teljesárt fizet
kb 80%
nyugger
buszon
nem tudunk leülni
Y üzenete:
jah
vicc
X üzenete:
mami csomagja a másik ülésen van
Y üzenete:
ingyen
X üzenete:
mondja nem teszi le
Y üzenete:
többet kapnak nyugdíjat
mint emberek fizetést
X üzenete:
mondtuk neki igaza van inkább a csomag üljön a széken mint az utas
Y üzenete:
jól megsértődött mi?
mondta, hogy neveletlen vagy?
X üzenete:
nem büszke volt magára
utazott mellette a csomag
mi meg álltunk pestig
haver állt közben fizette a 100%os jegyet
talán egyedül ő a buszon
mert a többi ingyen vagy diák
ezeknek a nyuggereknek mé nem lehet legalább 10% kivetni
és a külföldi nyugger is ingyen utazik
ez a vicc
-

Hálás is a nemzet a kevés dolgozó teljesítményéért ...

csoko20 2011.09.21. 12:56:13

@Seduxen: Mééér'?
Lehet, hogy nem lemond, hanem Viktor rúgja ki /vágja le/ a jobbkezét!

Viktus 2011.09.21. 12:56:52

@Valós Kilométer:

Prezentáld már nekünk te hogy is csinálod ... érdekelne ... mikor bemegyek a multihoz, hogy kellene emelni, mert 2008-as tarifák nem igazán fedezik mostanság a költségeket, és az nyugodt szívvel annyit mond örüljek, hogy van munkám ... és az a legszomorúbb, hogy tényleg itt már ennek is örülni kell.

Apafarkas 2011.09.21. 13:00:09

@Rufus78: Aztán ha ezt meglépi, ma már munkát keres, vagy megy stadiont építeni...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 13:00:27

@csoko20: addig azért ne állj fél lábon :D

ketroot 2011.09.21. 13:00:52

Értitek, valakinek nem az a fontos, hogy normálisan menjenek a dolgok ebben az országban, hogy ne legyen az egész egy foshalmaz, hanem az, hogy a kis kedvenc pártja "toronymagasan" nyerne újra. Hát ki büdös francot érdekel?! Hülye kretén.

martonx 2011.09.21. 13:02:10

2014-ben nem szavazok. Miattam nehogy véletlenül még egyszer bármelyik idióta is kormányra jusson. Ennél még az is jobb lenne, ha anarchiában élnénk.

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.09.21. 13:03:10

@Captain Kloss: így van, ezek semminek sem tudnak már örülni. A futball-válogatott (!) is már 27. a világranglistán!

Viktus 2011.09.21. 13:03:44

Ahol a minimálbér lesz az átlag
Egészségügyi, iskolai, erdészeti, textilipari dolgozók, több mint negyedmillió ember átlagbére kevesebb, mint a garantált bérminimum lenne.

index.hu/chart/2011/09/21/ahol_a_minimalber_lesz_az_atlag/

dr. Aullah 2011.09.21. 13:04:37

@ketroot: Hát ez az. Végső érvként bedobta ezt, miután nem tudott mit kitalálni. Ilyen a fityiszdroid.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 13:04:46

Ja Zero (és persze 'palmas, Eric)!

Míg el nem felejtem:

Isten éltessen Benneteket ezen az ünnepi napon!!! (4 éves a blog!) :)))))

Apafarkas 2011.09.21. 13:04:57

@Enrico72: Na, megjött. Ez azért eléggé gyenge volt magyarázatnak...
Arra mit mondtak a pártközpontban, hogy a Kedves Vezető segget csinált a szájából, de nem kicsit, hanem nagyon?

ketroot 2011.09.21. 13:06:04

@inebhedj:

Szerinted Matolcsy jó miniszter?

charlie sheen 2011.09.21. 13:06:25

@inebhedj: "Matolcsy György 1991 és 1994 között a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgató-helyettese, majd (egyik) igazgatója volt."
Volt, de már rég nem az. Nyilván rájöttek, hogy alkalmatlan a feladatra. Garantáltan nem is lesz többet ilyen pozícióban, miután a jlenlegi ámokfutásával az egész világ előtt egyértelművé tette a teljes és tökéletes inkompetenciáját - azaz impotenciáját.

medvemellszobra 2011.09.21. 13:07:10

@kiskályha:

"Nem igazán tudom sajnálni a sok fidesznyikot, kellett nektek egyik liberális párt helyett egy másik liberális párt, ami a korábbi szarral kevert taknyot nemzetiszín celofánba csomagolja valódi étel helyett, hát egyétek meg, amit főztetek."

Az a baj, hogy velük egy konyhán kell élnünk. Szóval jó étvágyat Neked is, nekem is a szaros takonyhoz

Két dologra kéne rájönni:
1. Habár a két nagy párt törzsi háborúvá degradálta a közéletet, attól még egy országban élünk. Attól, hogy valakik szopnak, vagy valakiket épp utálni kell (rezidensek, rendvédelmisek, egyetemisták, nyuggerek, rokik... érdekes, mindig előkerül egy-egy aktuális nyuszi a kalapból...), akkor is.
2. Mit is várunk ezektől a politikusoktól? Szerintem mind a Fidesz, mind az MSZP Kádár János köpönyegéből bújt elő. Ugyanazok a régi reflexek. Nem ismerjük be, ha valamit elbasztunk, parasztvakítás, uszítás, ha valami disznóság kiderül, az csak aljas lejárató suttogópropaganda, nem szakembereket, hanem kádereket mindenhova, "nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy", álfoglalkoztatás... Amit pedig most épít bőszen a kormány, az vegytiszta szocializmus.

ketroot 2011.09.21. 13:07:43

@Aullah:

De sok ilyet látok, az az egyetlen örömük, hogy megnézik kik vannak kormányon és máris jobb. Ja, meg hogy mit neveznek át, kinek veszik el a díszpolgári címét. Szóval nekik jó, hogy van Cirkusz, addig is dagonyáznak és nem vesznek észre semmit.

2011.09.21. 13:08:39

@fixforex:

"Én nem értek senkit."

Sokan jönnek szembe az autópályán.....:-))

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.21. 13:08:42

@Apafarkas: Oké, csak ez így ugyanannak a cikrusznak a másik fele, ahova bemegy mondjuk a Szíjjártó, kap egy tortát az arcába, a nézők egy kicsit vigyorognak rajta, aztán kész.

2011.09.21. 13:09:03

befonom a szemöldököm most már ezektől...

Viktus 2011.09.21. 13:11:48

@inebhedj:

Rég volt az már ... a mostani teljesítménye alapján max. a portásfülkéig juthatna el ... lehet a kapuzárási pánik az agyára ment.

sárkányfő 2011.09.21. 13:13:22

@Kőmíves Kelemen: ha ez a lista elkészül a külföldi költségekről, ha nem nagy kérés, én is kérnék egy példányt belőle, jó kiindulópont lenne, talán nekem is szükségem lesz rá. ha ez megoldható akkor előre is köszönöm.

@lyken: részben meg kell védjem a fiút, mert olyanra volt képes, amire droid nem: elnézést kért (alaptalan szocizásért). ezzel együtt természetesen a véleménykülönbségünk fennmaradt.

Viktus 2011.09.21. 13:14:01

@fixforex:

Hogy képzeled el a függetlenedést? amilyen irányban haladunk lassan a padlás söprések korszaka is eljövend, akkor meg hiába termeltél magadnak kukoricát :P ráadásul a lakosság jó része nem rendelkezik az önellátáshoz szükséges alapokkal lásd. föld, állattenyésztéshez ingatlan ...

7esbusz 2011.09.21. 13:14:35

Na, ki szív a legnagyobban? Aki br202e és 290e között keres. Na, ők szívnak idén is meg jövőre is. De ne lankadjunk, még nincs vége az ötletelésnek. A lamantinok előtt még van pár golyó a medencében.

Terézágyú 2011.09.21. 13:17:32

"A kormány ezzel új értelmet ad a társadalmi igazságosság fogalmának."

Bocsánat, nekünk jó lenne az eredeti értelme is, nem kaphatnánk vissza azt?...

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2011.09.21. 13:18:25

@Kőmíves Kelemen: Van szerencsém alkalmazottként és vállalkozóként dolgozni két különböző helyen. Mindkét helyen az átlagbér többszöröse után adózunk teljesen legálisan. Mindkét helyen többszörösét keresi a "cég", mint én. Ennek fényében bíráltam azokat, akik ezt nem képesek elérni _vállalkozó_ létükre.

"Rettenetesen sok olyan munka van, ahol éppen megéri foglalkoztatni az embereket, mert kitermelik a minimálbért."
Tudom, hogy sok van, ezekre írtam, hogy rossz vállalkozások. Ha szükség van a tevékenységükre, akkor ha tönkremennek, jön helyettük olyan, aki képes a 92000 Ft-os minimálbéren nyereségesen foglalkoztatni. Legyen szó szalagmunkásról vagy takarítóról.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.09.21. 13:20:06

@sárkányfő:
Semmi akadálya.

Most három célország van: Románia, Szlovákia és Anglia (utóbbi presztizsokokból).

(Még szóba jöhetnek az abszolút offshore cégalalpitások, de annak az évi költsége millió körül van, tehát ott már meg kell nézni nagyon, hogy mekkora bevételnél éri meg. Nem beszélve arról, hogy egy offshore cégnek nem szivesen utalnak a cégek, mert rizikós.)

Viktus 2011.09.21. 13:20:10

292 euro 240 chf 2.8 yen
Matolcsy elég sikeres ...

Viktus 2011.09.21. 13:21:47

@Valós Kilométer:

Milyen szektorban? mert egy vékony informatikai-pénzügyi szektortól eltekintve ez a magyar valóságtól messze áll ...

VT Man 2011.09.21. 13:22:21

@Seduxen:
"iszen a Kárpátok pénzügyi géniusza, az IKON is megmondta, hogy az EGYKULCSOS adórendszernek olyan fogyasztásélénkítő hatása lesz, hogy ihaj"

Ez tényleg jó kérdés, mert én pl. a nagy részét elköltöm annak a pénznek, amivel az egykulcsossal jobban jártam. És nem külföldön.

Ha pedig beteszem a bankba, akkor a hitelezést segítem.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2011.09.21. 13:22:37

tuggggyátok skacok, világéletemben fidesz-párti (aka orbán-bérencz) voltam és ebből kifolyólag még az elbaszott dolgoknál is úgy tekintettem rájuk, mint apa a hülye gyerekére. de ez a mostani, inkoherens tevékenység az én ingerküszöbömet is vitte.
ez egy nagy szar, kedves viktor.

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2011.09.21. 13:23:39

@Viktus: A minimálbérrel kapcsolatban írtam. Én nem minimálbéren dolgozom, így nem tudom, hogy aki ezt teszi az hogyan és miért csinálja. Ha foglalkoztatnék embereket, akkor sem lennék képes minimálbéres fizetést adni nekik, mert tudom, hogy ők annál többet termelnek. Ha nem termelnének többet, akkor nem érné meg a vállalkozást sem működtetni.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.09.21. 13:23:54

@Valós Kilométer:
Sajnos az általad rossznak vélt vállalkozások szivják fel a tanulatlan/képzetlen rétegeket. Enélkül totálisan ellehetetlenülne sok tizezer család. Azzal hogy kinaiak legyártják olcsóbban és az kerül a polcokra, ők még nem kapnak enni.
Nem véletlenül tolódnak el ezek a minimálbéres vállalkozások egyre keletebbre, ahol (még) olcsóbb a munkaerő.
Viszont ha itt hagynak minket, akkor a te (én) többszörös átlagbéres jövedelmedből kell segélyezni a seggvakarásukat. Mert ugye máshoz nem értenek, ha kivonulnak a szalagos munkák...

Viktus 2011.09.21. 13:24:25

@Valós Kilométer:

Egyébként te nagyobb vagy pl. a Samsung Zrt. -nél? :P

sárkányfő 2011.09.21. 13:24:30

Arra is kéne kicsit figyelni, hogy 3 hét alatt 7,5%-ot gyengült a ft az euróval szemben. azaz minden áru ennyivel lett drágább, amit az eu-ból szerzünk be. ez többet nyom a latban mint +2% áfa...
(Most egy euró 293,3 ft.)

www.arfolyamkereso.com/?currency=EUR&one=1&start_date=2011-07-23&end_date=2011-09-21#graph

2011.09.21. 13:24:46

A Fideszes vélemények szerint a megelőző nyóc év politikája népnyúzó volt. Nos, ha most a nép részének tekintjük azt a valamivel több mint 3 millió munkavállalót, akik kevesebbet keresnek, mint negyedmilla, akkor a Fidesz mi??? Vajon van e olyan a kormányban, aki tanult gazdasági matematika alapokat??? Te is úgy gondolod, hogy nincs?
htp://www.magyarorszag.comoj.com
Ha nem csak topikolni akarsz, hanem lennének előremutató gondolataid is!

VT Man 2011.09.21. 13:24:48

@Kőmíves Kelemen:
"Kiváncsi leszek februárban mekkora szavazatvesztése lesz a fityisznek. "

Akkora, mint eddig: szinte semmi.
Hiába az ellendrukkerek, a Fidesz népszerűsége nem nagyon esik. Hogy miért? Mert nincs jobb.
Van? Ki? Senki.

My Name is Nick 2011.09.21. 13:26:42

...ergo: Az a minimálbéres, aki nem kér kiegészítést, beismeri, hogy van szürke és/vagy fekete jövedelme.

Ügyes!!!

VT Man 2011.09.21. 13:27:41

@Birkesz:
"Ha ugyanis Gyurcsányt lecsukják hamis vagy gyenge vádak alapján, akkor én még kevésbé vagyok biztonságban. És te sem vagy akkor biztonságban, kedves barátom. Hiszen emlékszel, az a leggyanúsabb, aki nem gyanús."

Hagyjuk már ezt a "jönnek a nácik, jönnek a munkatáborok" vonalat, mert kezd kurva unalmas lenni!

Ja, meg bőrönd be van csomagolva, ugye?

Combi a ballibes Ferkófan 2011.09.21. 13:28:43

@STX Joe: Egy csapat majom pár banánért jobb munkát végezne, mint a parlamentben lévő 386 semmirekellő akasztófavirág.

Terézágyú 2011.09.21. 13:28:55

@STX Joe:
"Hiába az ellendrukkerek, a Fidesz népszerűsége nem nagyon esik. Hogy miért? Mert nincs jobb."

Hát attól a népszerűsége még eshetne, hogy nem népszerű a többi párt sem...

Birkesz 2011.09.21. 13:30:05

@intifada: Ez is régi, még tegnap délutáni. Azóta sok minden változott

Homeoffice 2011.09.21. 13:30:35

@Birkesz:

A kiszámíthatóság kormánya:D

Birkesz 2011.09.21. 13:32:17

@STX Joe: Inkább nevezzük kommunistáknak, jobban illik rájuk.
Bőrönd nincs becsomagolva, van még pár jó évem itthon.

Egyébként a Te válaszaid a feljebb felvetett kérdésekre? Te is válaszolhatsz. Hogy érzed most magad, hogy az ígéretekkel szemben mégis kapsz újabb szja-t a fizetésed felső részére?

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2011.09.21. 13:32:26

@Viktus: Ez így van. Ezért fogunk sokan éhendögleni (valószínűleg velem együtt, ha nem sikerül időben megoldanom a lehetőséget, hogy legyen hová mennem). A padlássöpréstől nem félek (ha nem lesz mit tankolni az S8-asokba, akkor nem jönnek), inkább az éhező tömegektől. ffek.hu/blog/szam_dorottya/kuba_es_fenntarthatova_tett_mezogazdasag
A britek és az amerikaiak is osztottak a lakosoknak földeket ínséges időkben, hogy tudjanak valamelyest termelni. Derék kormányunk is elkezdhetne végre valami erőteljes vidékfejlesztési politikát (bár lehet, hogy ez már az - hogy mindenkit üldöznek a városból minden lehetséges módszerrel és a város élhetetlenné tevésével).

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2011.09.21. 13:32:30

@Viktus: Kb 20 munkahelyen dolgoztam, 3 országban, 5-7 munkakörben (takarítás, vendéglátás, informatika, stb) és mindegyikben a minimálbér többszörösét termeltem ki. Abban igazad van, hogy most éppen az info-pénzügyi szektorban dolgozom, de más szektorban is lehet jó vállalkozást vinni (ismerek olyanokat is).

Az lehet, hogy egy nagy gyár esetleg sokat veszíthet 1000 munkás mellett, ha a minimálbér nő, de azért az emberek nagy többsége nem ilyen (több 1000 fős) gyárban dolgozik. Másrészt a több milliárdos befektetésüket sem fogják a gyárak egyik pillanatról a másikra kivinni az országból főként, hogy 5 éve napirenden van, hogy jelentősen emelni kellene a minimálbért nálunk. Szerintem számítanak rá, csak megy a hiszti, hogy hátha megússzák.

Gábor217 2011.09.21. 13:32:35

Tudtok olyan blogot, ahol foglalkoznak még ezzel a témával, és jelenleg is fidesz szimpatizánsok is kommentelnek ott?

Szeretném megismerni az ő álláspontjukat is. Csak van valami szellemi mankó számukra a vitázáshoz. Régebben nyíltan és büöszkén tzámogatták kormányunkat. Most meg sehol nem lelek közülük egyet sem.

Hol vannak? Szeretnék olvasni jobboldali elemzéseket is az új adórendszerről. A (nem) egy kulcsos adóról, és hogy valóban van-e olyan jobboldali értelmiségi, aki nem pénzért ért egyet az ötleteikkel?

Csak, hogy tudjam, ez most ballib sírás, vagy mi? Mert ugye a manyup és a médiatv esetén is ez volt a szöveg. Most mit kommunikálnak?

Légyszí válaszoljon valaki!

7esbusz 2011.09.21. 13:32:46

@STX Joe:
Ezeknél a senki is jobb

VT Man 2011.09.21. 13:33:16

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
"Egy csapat majom pár banánért jobb munkát végezne, mint a parlamentben lévő 386 semmirekellő akasztófavirág. "

Ez egyrészt nem igaz, másrészt az igaz, hogy igény az lenne jobb kormányra.

Bár, ebben se vagyok biztos. Hiszen a sok állami csöcsön lógó embernek nagyon is megfelel a langyos víz, és nekik rengeteg szavazatuk van.
3 millió nyudíjas + 400 ezer álrokkant már lenyomja a dolgozó kisebbséget. Mit érdekli őket az SZJA változás?

java786 2011.09.21. 13:33:50

@Kőmíves Kelemen:

A bizonytalanságban igazad van, hatalmas kárt okoznak a hetente változó szabályok.

1.) A másikban (minimálbér kitermelhetősége) nincs, mert mindenütt kitermelhető simán a tervezett emelés. Egy dolog kell megszüntetni, az alvállalkozói láncolatokat, mert abban egyet értek, hogy a 4-5 alvállalkozó már bajban van. Egyszerűen ki kell szórni azt a 2-3 felesleges láncszemet!

2.) Gondolj már bele, hogyan lehet ma Magyarországon megélni, ne adj isten gyereket nevelni egy családnak a jelenlegi minimálbérbőr???? (hozzáteszem a tervezettből sem nagyon) Igenis, az a cég amelyik nem tud olyan munkabért fizetni amiből meg lehet élni, zárjon be!

3.) Én is vállalkozó vagyok és vállalkozói körükben mozgok, így tudom, hogy miről beszélek, kevesebbet kell offshore -ban kihordani. Igenis tudomásul kell venni a kasszához kell fáradni és amit be kell fizetni azt be kell....Itt is csak azt tudom mondani, hogy ua. jellemzi mo. a vállalkozói szférát.
www.fn.hu/belfold/20110921/elbuktak_budapestiek_becsuletkiserleten/

VT Man 2011.09.21. 13:36:41

@Gábor217:
Ha választani kell, akkor nálam csak a Fidesz és a Jobbik jöhetett szóba. A Jobbik hamar diszkvalifikálta magát. Az MSZP-ből meg nem kértem többet, ennyi. Kizárásos alapon nyert a Fidesz.

Az egykulcsos adó koncepció szerintem jó, az is, hogy segély helyett adókedvezmény van.

Ez a balfaszkodás most viszont szánalmas. Egyszerűbb lett volna a szuperbruttót lassabban kivezetni, az adójóváírással együtt. Akkor pl. évente a havi bérben 500-1000 Forintot kellene "csak" korrigálni az alsó részen. Mondjuk akkor vagy 10 évig elhúzódik az adójóváírás kivezetése.

Mondjuk az 1 millió minimálbéres is kicsit gyanús nekem, azért jó részük minimálbér + zsebbe kombó lehet.

My Name is Nick 2011.09.21. 13:36:46

A nyugdíjjárulékból nyugdíjadó lesz, az szja-ból meg hozzájárulás. WTF.

Qrva messze gurult el az a gyógyszer.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.21. 13:37:46

@7esbusz: Sőt! Amíg nyaraltak a forint erősödött, a gazdaság élénkült, a tőzsde egyszer sem állt fejre. Azon a senki-dolgon komolyan el kellene gondolkodni...

ketroot 2011.09.21. 13:41:57

@STX Joe:

Elég nagy szégyen ez az országra nézve.

szivatnakanyám 2011.09.21. 13:42:33

@Valós Kilométer: Írd már meg hogy milyen profilra jó váltani! Hadd termeljünk már mi is az államnak meg jól fizessük meg az alkalmazottat.

ketroot 2011.09.21. 13:43:17

@Gábor217:

Érdemes pl. a mandinerre átlátogatni. Agyrém.

Bala_7 2011.09.21. 13:44:13

Hétfőn v kedden este láttam Szíjjártó turnéjából (ATV és MTV) pár részletet:legzseniálisdabbak: ATV:
27% os áfa azért igazságos, mert aki gazdag az többet vásárol és több áfát fizet.
DE aki röhögni akar az keresse vissza a MTV arhivumból az este adását, amikor a riporter (eléggé forszírozva - sztem kirugják majd jól ezért :) ) de hát így sokan rosszul járnak majd..stb stb, erre Petya, lassan tagolva, szem passogva azt mondta totál áhitattal: d e h át a MINISZTERELÖK ÚR m eg i g é r t e, h o g y s e n k i s e j á r h a t r o s s z u l.
Komolyan érdemes ezt az áhitatot, ezt a mimikát megnézni.
És sajnos itt jöttem rá, hogy nincs itt semmi cinizmus, rosszindulat, még szimplán hülyeség sem. Csak a vak hit, és a feltétlen endegelmesség, és istenítés..
És talán ez a rosszabb :)

Tourist From An Other Space 2011.09.21. 13:44:23

Ezeknek a fiúknak-lányoknak aka fidesz, jövő tavaszig el kell takarodniuk, ez most már biztos!

Homeoffice 2011.09.21. 13:45:23

@Gábor217:

Figyelj.
Érdemes elolvasni Vidéki, Enrico72 és Seduxen kommentelőtárs válaszait...

VT Man 2011.09.21. 13:45:38

@Tourist From An Other Space:
"Ezeknek a fiúknak-lányoknak aka fidesz, jövő tavaszig el kell takarodniuk, ez most már biztos!"

És? Jön az MSZP? A Gyurcsány? Normális vagy te?

Vagy jöjjenek a nácik (Jobbik)??

JumboJet 2011.09.21. 13:48:31

@Enrico72:
"Megvethetsz, de szerencsére még mindig toronymagasan nyerne a FIDESZ ha most lennének a választások"
És ez mit bizonyít, azt, hogy minden faszául megy, Te kétségbeejtően szánalmas, vadbarom? Ez mire érv? Mire válasz? Már csak ez maradt? Ebben megnyugszol? Hogy, de akkoris!?
Ez annyit bizonyít, hogy rengeteg hozzád hasonló agyhalott, kritikátlan kétségbeesett, vezérimádó balfasz lakja e hont.
Megvetni se tudlak, csak szánni.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.21. 13:48:56

Bohócország... Volt két évük, hogy felkészüljenek a kormányzásra, már eltelt 1,5 év a saját idejükből. Ennyire voltak hát képesek 3,5 év alatt. Ha még kihúzzák 2,5 évig, akkor majd a füstölgő romokban gyönyörködhetnek! Dilettáns, akarnok banda! Ezt érdemeljük.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.09.21. 13:51:45

@java786:
Mi most készülünk kivinni a céget. Természetesen a mostani is megmarad, de standby-ban.

Soroljam miért?:
- totális bizonytalanság gazdasági téren, ahogy már kifejtettem
- a befizetett adóból semmit se látok viszont. Az ápolónőként dolgozó ismerősünk szó szerint nyomorog, mert nem csinálnak semmit az eü-vel.
- a pályázatok vagy eleve célirányosan vannak kiirva, vagy pedig ha meg is nyered évek múltán jutsz az összeghez
- bár abszolút becsületesen adózunk és vezetjük a könyvelést, bármikor jöhet egy APEH ellenőrzés, ahol mondvacsinált okokból elkaszálnak pár millával (megtörtént pár éve). Nem a százmilliókat elcsalókat, hanem egy kis szaros céget.
- a körbetartozások miatt gyakorlatilag a fele energiám arra megy el, hogy nyomozok a cég után szerződéskötés előtt, számlaadás után meg basztatom, hogy hónapok után fizessen már
- legvégére hagytam az adó mértékét. EU-n belül szabad vállalkozósdi van, ki kel használni
+1: - az égegyadta világon semmi presztizse nincs egy magyar cégnek. Ugyanis a magyar politikai köpönyegforgatók miatt egy kalap alá vesznek minket is.

Ha normális gazdaságpolitika lesz (lásd Bajnai-féle), akkor a standbyba rakott cég feléled, és örömmel adózunk idehaza. Ezzel nem vagyok egyedül, százával vannak igy a vállalkozók.

A süllyedő hajót elhagyni lehet gyávaság, de némely esetben inkább túlélési ösztön.

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2011.09.21. 13:51:50

@java786: Bakker, te is csak az orrodig látsz.

1. Ha a 4-5 alvállalkozóból kiszórsz 2-3 "felesleges"-t, akkor csinálsz 2-3 munkanélkülit, vagy csökkentett jövedelműt - GRAT az ötlethez.

2. Ha minden olyan cég bezárna, amelyik nem tud olyan munkabért fizetni, amit valaki (a piacba durván beleavatkozva) hasraütésre bemond, akkor megintcsak csinálnál egy-két munkanélkülit - GRAT az ötlethez.

3. Én is. Soha nem Off-shore-oltam, amikor volt munka, még hétvégén is dolgoztam éjszakába nyúlóan. Mára jutottam el oda, hogy megyek munkahelyre, mert a válság miatt kidőlt az ügyfelek 85%-a. De ha lennének se érné meg dolgoznom nekik, mert a megélhetési versenyben a sok csaló miatt (és a költségek miatt) nem tudok olyan árat mondani a szolgáltatásomra, hogy megérje a megbízónak velem dolgoztatni.

A saját egyszerű meglátásom annyi ezzel az egykulcsos mizériával kapcsolatban, hogy tök egyszerű lenne a megoldás, és ráadásul a piacnak kéne elintézni (csak ugye ehhez idő kell). Mivel emiatt az egykulcsos miatt a kis- és nagy bruttó fizetések közt nyílt ki az olló a sávos rendszerhez képest, ezért egyszerűen annyit kéne tenni, hogy a nettó igényekhez kéne állítani a bruttó fizut. Hiszen összességében valóban többet hagynak OV-ék a lakosságnál, csak a magasabb bruttós azt hiszi, hogy az jár neki és nem hajlandó egy fillért sem engedni belőle. Tehát a magas bruttós fizuját megvágni (még akkor is bőven többet vihet haza, mint előtte), az alacsony bruttósét meg megnövelni (aztán akkor ő is örülhetne). ERRE MÉG SENKI NEM JÖTT RÁ?

Homeoffice 2011.09.21. 13:52:10

@Seduxen:

Most mééé... Nem szégyen az:DDDDDDD

szivsuvit 2011.09.21. 13:53:41

-----------------------------------------
Új hír:
nagyobb volt az az ember tömeg, a választani tudók közül, amely nem szavazott egyik pártra sem (2,8 millió), mint az az ember tömeg, amely azonosan bármelyik pártra szavazott volna (llegtöbb a mostani lett 2,7 millió).

a többség tehát nem akarta egyik pártot sem. a demokrácia hogy működik? az van, amit a többség akar. a többség egyik pártot sem akarta, tehát nincs demokrácia

Tények:
A gazdaságunk tervezőinél három lehetőség áll fent:
- vagy ennyire nem értenek hozzá
- vagy leszarják hogy mi van, annyi a lényeg, hogy addig a szintig legyen valami cselekvés, ameddig a többség elhiszi (úgyis mindenkinek ugyan annyit ér a szavazata... és a szakzsargonokból, olyanokból, akik az interneten utánanéznek kevesebb ember van, tehát még mindig őket tudják megválasztani)
- vagy a megmondják nekik mit csináljanak, ezt nevezik háttérhatalomnak

Megoldási javaslatok:
- az első esetben: meg kell tanítani őket, hogy értsenek hozzá
- második esetben: szólni kell minél több embernek, és internetcímeket adni nekik, hogy tudják mi van
- harmadik esetben: (passz)
-----------------------------------------

Squid 2011.09.21. 13:54:11

@Gábor217: A hivatalos megnevezése már nem "Egykulcsos Adó" kérlek szépen, 28-án Crosseyed Gyugyó bejelenti majd a "Pótkulcsos Adó"-t.

:D

VT Man 2011.09.21. 13:57:21

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/13/1_7_milliard_volt_a_legmagasabb_jovedelem/
"A legmagasabb jövedelem tavaly 1,7 milliárd forint volt, az éves szintű minimálbér értékének megfelelő vagy annál alacsonyabb jövedelmet pedig az összes adózó 27,9 százaléka, 1,258 millió adózó vallott be, 88 ezer fővel több, mint egy évvel korábban - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden publikált adataiból."

Az adózók majdnem HARMADA minimálbéres Magyarországon???

WTF?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.09.21. 13:57:32

@Kőmíves Kelemen: +1. Ugyanez a szitu, pontról pontra. Annyi difivel, hogy én már nem bízom az itthoni gazdasági környezet normalizálódásában. Marad a vadkelet, hazug tolvaj politikusokkal&a buta agymosott sleppel.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.21. 13:57:38

mi vagyunk a naridroid, minden ellenállás hasztalan, mi vagyunk a kezdet és a vég, a mi szemünk mindent lát és mi mindent tudunkamit mi mondunk az szent és sérthetetlen, kétség és bizonytalanság nem árnyékolja lelkünk :D

teleorman 2011.09.21. 13:58:08

@inebhedj: sancta simplicitas... Az EBRD-be az akkori magyar kormány küldte a Jobbkézt (akiről azért kezd kiderülni, hogy inkább Bal, nem is egy, mindjárt kettő.) Ott pedig olyan pozícióban volt, hogy ha nem verte meg a főnökét és nem csinált az asztal alá, nemigen zavarták. Ettől függetlenül csakugyan alkatilag teljesen alkalmatlan erre a pozícióra, felületes, rosszképességű, zsigerileg mellébeszélő, semmilyen igazi szakmai teljesítményt nem felmutató, legföljebb infantilis víziók kiagyalására alkalmas ember. Rengeteg idióta ötlet, teljes kudarc a kivitelezésben, képtelenség a hatalmas apparátus (csúcsminisztérium!) vezetésére. Szomorú, hogy ebben a szegény országban egy ilyen hatalmas szakmai blöff ilyen pozícióba kerülhet.

VT Man 2011.09.21. 13:58:50

@fixforex:
"1. Ha a 4-5 alvállalkozóból kiszórsz 2-3 "felesleges"-t, akkor csinálsz 2-3 munkanélkülit, vagy csökkentett jövedelműt - GRAT az ötlethez."

Mi ez a baromság?
Te nem tudod, hogy állami megrendelésné van 2-3 szint, akik csak "számlát írnak" százalékért?
Belőlük nem lesz munkanélküli, mert a számlaírás nem nagy munka, és nem igényel teljes embert.

movhu 2011.09.21. 13:59:43

@fixforex: "a magasabb bruttós azt hiszi, hogy az jár neki és nem hajlandó egy fillért sem engedni belőle. Tehát a magas bruttós fizuját megvágni az alacsony bruttósét meg megnövelni"

Ülj le fiam, egyes. Akkora karót rajzolok a naplóba, hogy alul lóg ki. Mehetsz te is a kormányhoz tanácsadónak. A szocializmus megbukott. Kiirtanád a társadalomból a motivációs rendszert? Pont az a baj, hogy a segély és a minimálbér között így is majdnem zéró a különbség, és ezt a hibát feljebb is megvalósítanád?

intifada 2011.09.21. 14:01:20

@STX Joe: a náci jelleget írd már le a jobbik esetében!

movhu 2011.09.21. 14:02:58

@STX Joe: Papíron. A valóságban meg ennek kb 2/3-a nem az. Ismerek milliárdos forgalmú céget, ahol az alkalmazottak minimálbéren vannak bejelentve, a magasabb pozícióban dolgozók meg extraként kapnak annyit, hogy ők kicsit többel.
Van ennél rosszabb is. Hallottam olyan cégről, ahol állami projectek kivitelezésében dolgoznak, és volt olyan, hogy az alkalmazottak 4 órára voltak csak bejelentve egytől egyig.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.09.21. 14:03:22

@Valahol Máshol:
Én sem bizom benne, de a reményhal...

Kifelejtettem a vesszőparipáimat az előbbi felsorolásból:
- majd ha az állami apparátust, a BKV-t, MÁV-ot észszerűre csökkentik

Mocsár 2011.09.21. 14:03:50

@Captain Kloss: az év kommentje. :))

Azt hiszem, megyek, sírok egyet a fentieken. Ez komolyan mondom, már szánalmas, ami ebben az országban megy.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.21. 14:04:35

@Gábor217: Nem tudom, Kumin írt-e már ebben a témában, de ott érdemes keresgélni. Meg persze a fidesz.hu-n:)...

szivatnakanyám 2011.09.21. 14:06:02

@STX Joe: Régiókként is érdemes lenne ezt megnézni és már nem is lenne ilyen gyanus

Viktus 2011.09.21. 14:06:36

@Valós Kilométer:

Jártál te ma egy multi üzemében? gyakorlatilag hónapokban mérhető a mobilitás amivel egyik helyről a másikra tudnak telepedni.
Te kicsit tovább látsz Budapestről pl. itt a nagy magyar vidékre tapasztalhatod, hogy bizony itt minden ezeknek a létezésétől függ manapság. A multinak van gyára az ad munkát közvetlenül ill közvetve a beszállítóknak , és azok alkalmazottainak v.mint a kereskedelemnek , amelyet a multi, és a beszállítók alkalmazottai tartanak el. Na meg még van az állami-önkormányzati csecs , de az más lapra tartozik ...
Mivel minden régi tevékenységet felszámoltak nálunk pl. a cukorgyártás egyik központja volt egy évszázadon át ... ma már cukorgyár sincs ...

java786 2011.09.21. 14:09:18

@Kőmíves Kelemen:

Mint mondtam, sok mindenben igazad, de 1-2 dolgot had emeljek ki:
"- a pályázatok vagy eleve célirányosan vannak kiirva, vagy pedig ha meg is nyered évek múltán jutsz az összeghez"
Ez sarkított, én az ellenkezőjére tudok elég sok tapasztalati példát mondani

"bár abszolút becsületesen adózunk és vezetjük a könyvelést, bármikor jöhet egy APEH ellenőrzés, ahol mondvacsinált okokból"
Nem jól vannak a törvények megfogalmazva, mondok egy példát, a könyvelőnk 1 szabállyal kapcsoltban állásfoglalást kért a NAV -től, 3 különböző NAV -os előadó, 3 különböző állásfoglalást adott.....

" körbetartozások miatt gyakorlatilag a fele energiám arra megy el"
Na ezért kell a jelen lévő semmire sem jó alvállalkozói láncolatot megszüntetni...

"az égegyadta világon semmi presztizse nincs egy magyar cégnek"
Ez sem igaz ebben a formában, nem egy olyan cégnek dolgozunk aki benne van a világ TOP 100 vállalata között, és ezek között van közvetlen szerződésünk német és usa anyacéggel és meg vannak elégedve velünk évek óta....

Viktus 2011.09.21. 14:09:57

@Bala_7:

Annyi pénzért kevés befektetés mellett (lásd. s*ggnyalás én is Istenítenék bárkit) :P gyarló az ember :D

porthosz 2011.09.21. 14:12:03

@Viktus:

"ma már cukorgyár sincs ..."
Azért nincs, mert az eu kitalálta, hogy nekünk (az eu-nak) kell megsegiteni a feltörekvő országok gazdaságát, mint pl. brazilia és ezt úgy lehet elérni ha az eu ipart tönkrevágjuk és helyette onnan importálunk...

És gondolj bele, ezeket még csak nem is magyar politikusok találták ki, szóval ott is akkor idióták ülnek hogy csak na. Többet közt ennek (is) köszönhető hogy épp összeomlik a rendszer,ugyanis történelmi tanulság hogy egyik birodalom sem képes elviselni full dilettáns vezetőket hosszabb időszakon keresztül.

Slusz poén hogy a brazilok most ajánlottak fel pénzügyi segitséget, ha már mi ilyen jóképességüek voltunk...

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2011.09.21. 14:12:13

@STX Joe: Szerinted a mo-i kkv rétegből (min. 800.000 cég és egyéni vállalkozó) mennyinek van kapcsolata állami pénznyelő-számlázó gépezetekkel? Ott nem tudnak 17%-os minimálbér-emelést végrehajtani, mert a működésük is kérdéses, és a holnapi kenyerükért küszködnek (kevés kivétellel). Oda milyen javaslatod van? Ott lehet, nincs is egy darab magas bruttó fizetés sem, sőt sokuknál már a félállással és részmunkaidővel kell sakkozni, hogy ne kelljen bezárniuk, mert akkor csak a munkanélküliek tábora gyarapodna.

Viktus 2011.09.21. 14:16:53

@java786:

Az uniós pályázatoknál lehet rá példát mondani viszont állami-önkormányzati melóknál, ha elkezded sorolni megemelem a nem létező kalapom ...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.09.21. 14:20:22

@java786:
Attól függ milyen területen dolgozol, úgy jönnek elő a problémák.

Pár évet lehúztam külföldön (nyugaton és keleten egyaránt). De ennyire elbaszott gazdaságpolitikai vagdalkozást talán Grúziában láttam egyedül, ami ugye messze nem EU-s ország.

Abban egyetért szinte minden vállalkozó, hogy a helyzet nagyon szar, és sokfelé kedvezőbb.
Én nem azt akarom, hogy adóparadicsom legyünk, meg hogy minél kevesebbet kelljen adózni... csak kiszámithatóságot és EU-szinten közepes adózást szeretnék. Olyan kurva nagy kérés?

Ha politikai térfélcsere van, akkor az első 1 év azzal megy el, hogy amit az előző 4 évben az "ellenfél" csinált, azt meg kell változtatni, legyen bármilyen jó.
Elég lett volna Bajnaiék adózási rendszerét végigvinni pl.

De a következő nemfideszes (remélem) kormány is ki fogja baszni a kukába azokat is, amiket a fideszesek jól csináltak. Mert CSAK.
- bolti lopások visszaszoritása
- igazolatlan órá családi pótlékhoz kötése
- sőt támogatom a felsőfokú képzésnél a 2.5 átlag alattiaknak az ingyenesség megszüntetését is
és még van pár apró jó dolog.

java786 2011.09.21. 14:21:19

@fixforex:

"1. Ha a 4-5 alvállalkozóból kiszórsz 2-3 "felesleges"-t, akkor csinálsz 2-3 munkanélkülit"
Elmegy dolgozni vagy olyan céget üzemeltet ami elvégzi a munkát! Vagy szerinted az rendben van, hogy a semmiért leveszik a 20-30 % és a lánc végén álló céget, aki elvégzi a munkát 60-90 napra fizeti ki vagy ki sem fizeti?

"2. Ha minden olyan cég bezárna, amelyik nem tud olyan munkabért fizetni,"
Elmennek azok az emberek olyan cégez dolgozni, amelyik normális gazdálkodású és ki tudja termelni. Nézzél már egyszer bele egy opten adatbázisba, szerinted normális az ami ebben az országban van?

Sajnos 3 -ból két vállalkozó/cég elcsalja az adókat és offshorba viszi ki a pénzt. Nem egy olyan cégtulajt ismerek aki minimálbéren dolgoztat, közben a garázsban x kocsi, a Balatonon vitorlás, stb.
Viszont egy dolgot figyelmen kívül hagytál, abban amit mondtam, jelenleg mo. minimálbérből egy család megélni, ne adj isten gyereket nevelni nem nagyon tud....

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2011.09.21. 14:22:43

@movhu: Akkor együtt mehetünk tanácsadónak OV-ékhoz.
Egy ekkora méretű SZJA átalakítás-ra (eltörölték a sávost és egykulcsos lett) nem lehet, hogy ne reagáljon a piac. Mivel ez nem történt meg, ezért visz haza kevesebbet NETTÓBAN a kevésbruttós és többet a sokbruttós, mint előtte. A piac dolga lenne elrendezni, hogy mindenkinek a bére arányosan változzon, nem pedig a törvényé. Egy törvény miatt nem fog kevesebbet érni az elvégzett munka, és egy ekkora bérkülönbség egyik napról a másikra nem is indokolt.
Nem azt mondtam, hogy vegyük el a gazdagoktól, hanem azt, hogy ha lejjebb vinnék a bruttójukat, még akkor is (arányaiban véve, percentikusan) többet vihetnének haza, mint a kevésbruttósok. És ha a kevésbruttósok bruttóját egy kicsivel emelnék, akkor ők sem lázonganának (nincsenek kevesen), hogy csökkent a nettójuk.

Egyébként lehet, hogy ilyen gondolatok mentén próbálják most a piacra is rákényszeríteni a 17%-os minimálbér-emelést. Ezzel csak annyi a gond, hogy sok százezer minimálbéres pici KKV-knál vagy saját vállalkozásként dolgozik, ahol a holnapért küzd, ott lesz ebből K nagy gond.

java786 2011.09.21. 14:24:15

@Viktus:
Ebben igazad van, uniósról beszélek, mondjuk olyan állami vagy önk. pályázatba én még nem futottam bele amihez nem lett volna köze uniós forrásnak.

Szóval összegezve azt mondanám, hogy van barátoknak kiirt pályázat és vannak ismeretlen cégek számára is megnyerhető pályázatok.

Bár az is tény, az USZT is sokkal jobban, egyszerűbbre össze lehetett volna rakni...

Sátán meg a Jocó 2011.09.21. 14:25:37

@STX Joe: elmondo, hogy mivel didzkvalifikálta magát nálad a Jobbik?

Mi volt a programjaikban és előterjesztéseikben az általad kifogásolt pontok?

Viktus 2011.09.21. 14:26:17

@java786:

"Sajnos 3 -ból két vállalkozó/cég elcsalja az adókat és offshorba viszi ki a pénzt. Nem egy olyan cégtulajt ismerek aki minimálbéren dolgoztat, közben a garázsban x kocsi, a Balatonon vitorlás, stb."

Na azokat nem jól ismeri, mert ilyet bizony én is ismerek , de azoknak nagyjából semmi sincsen a nevén, de érdekes módon a NAV sosem jár ilyeneknél, hogy mégis miből telik a kiadásokra ... viszont pl. fundamentás ügynök múltkor itt panaszkodott miközben próbált győzködni, hogy vett részletre egy autót, hogy tudjon ügynökösködni (ez ott előírás az új autó fundamenta matricácskával) , és az apeh minjárt behívta vagyonosodásira ... vagy a szerelőmet aki eladta a lakását vett egy kis parasztházat ahhoz is mindjárt mentek vagyonosodásira ...

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2011.09.21. 14:27:38

@szivatnakanyám: Nem hiszem, hogy a mit, inkább a hogyan a kérdés, illetve a válasz.

É2I 2011.09.21. 14:27:48

"Összefoglalva: a br. 250 ezer felett keresők nettóbér növekedését a br. 250 alattiak fizetik meg nettóbér csökkenéssel, de az ő bérüket kompenzálják a br. 202 ezer felett keresők "hozzájárulása" ... egyszerű, mint egy söralátét."

És emiatt a bruttó 202 ezer felett keresők kiesett jövedelmét ki fizeti meg?

Ekkora baromságot kell alkotni, hogy ne kelljen kimondaniuk: nem működik az egykulcsos rendszer. Szerintem már mindenki elfogadná tőlük és le is szarná, ha beismernék. De nem hajtogatják tovább, mantrázzák. Közben meg túlbonyolítják a rendszert.

Azért eü hozzájárulás +1,5% , ÁFA +2% , SzJA + ~4-5% (?) már szép kis reálbér csökkenés.
Köszönjük Emese!!!

Combi a ballibes Ferkófan 2011.09.21. 14:28:22

@intifada: A mindenért a zsidótőke meg a zsidóbankárok, meg a gyarmatosító Izrael a hibás asszem bőven elég. Igaz eléggé visszavettek az uszító retorikából mióta bekerültek a parlamentbe. Így múlik el a világ dicsősége, ha odaférnek ők is a húsosfazékhoz :)
@adamis.ivan: +1 :)

java786 2011.09.21. 14:28:29

@Kőmíves Kelemen:
"Attól függ milyen területen dolgozol, úgy jönnek elő a problémák."

Amit itt leírtál, azzal tökéletesen egyet értek, én csak arra akartam kilyukadni, hogy magyar vállalkozói réteget elég jól kitanulta és alkalmazza a csalás "tudományát". Szóval nekik is magukba kellene nézni..

Hogy miért alakult ez ki, miért kényszerültek erre, az megérne egy külön története...

De újból felteszem a kérdést, az emberek rá voltak kényszerülve, hogy vizet lopjanak....?
www.fn.hu/belfold/20110921/elbuktak_budapestiek_becsuletkiserleten/

Viktus 2011.09.21. 14:29:35

"www.tudosz.hu/portal/hirek/kozalkalmazotti-bertabla-2011.html

Itt forintosítva látható a közalkalmazotti bértábla (már 8 éve nem nyúltak hozzá, - az ígéret szerint 2015-ig nem is fognak - csak a minimálbér emelkedett.)
Egy érettségivel + szakmával rendelkező karbantartó, könyvelő, ápoló, óvónő,stb. 39 éves munkaviszony után 800 Ft-tal fog többet keresni, mint a garantált bérminimum.
Ha esetleg mérlegképes könyvelő az illető akkor már 21 évi munkaviszony is elegendő ahhoz, hogy a minimumnál többet keressen..."

movhu 2011.09.21. 14:31:31

@fixforex: Látom totál nem érted.
A piac egyetlen dolga, hogy termeljen, meghatározza, hogy a nagy munkaerő piacon kinek a munkája éppen mennyit ér, aminek lehet, hogy semmi köze sem a megélhetési költségekhez, sem ahhoz, hogy másik 3.8 millió ember mennyit keres az országban.
Különben is a magasabb bruttós bére arányosan most is pont annyiba kerül, mint régen, csak éppen nem veszünk el tőle annyit. Tehát nem adtunk neki, hanem nem veszünk el annyit. Nem ugyanaz.

Viktus 2011.09.21. 14:31:32

@java786:

Mondjuk nem mindegy, hogy v.kinek az életben maradásért kell bizonyos fokú ügyeskedést, vagy pedig az új audira ... ebben vannnak itt iszonyatosan nagy differenciák.
Lebukni meg általában a kicsik szoktak ...

java786 2011.09.21. 14:31:38

@Viktus:

"Na azokat nem jól ismeri"
De jól ismerem:-)
Egy szóval sem mondtam, hogy a nevén van... :-)

GGG77 2011.09.21. 14:31:39

Többen írták már: igen, a fekete/szürke jövedelem nagyon nagy gáz.
De az egykulcsos adózás ezen jottányit sem segít.

Papíron ugye kb félmillió ember keres csak bruttó 202 e Ft felett.
A maradék 4 millió, mind "adócsaló"? Frászt. Kb. 3 millió belőle valóban azért a szarért-húgyért dolgozik, ami a papíron is látszik.
Marad 1 millió "adócsaló". De tényleg csalók? Ebből az 1 millióból sztem 750 ezer az olyan munkavállaló, akik szívesen lennének fehéren bejelentve, de ha szóba mernék hozni ezt a munkáltatójuknak mehetnének az utcára.
Úgyhogy igazából kb 250 ezer ember miatt szopunk.

java786 2011.09.21. 14:34:46

@Viktus:

"az életben maradásért kell bizonyos fokú ügyeskedést"
Hát nem tudom, nem lehet, hogy az nem biztos, hogy cégvezetőnek/tulajnak való....?
Mert tegyük, hozzá, hogy mo. sokan csinálnak céget, miközben fogalmuk sincs, hogy egy 10 főtől nagyobb céget, hogyan kell rentábilisan működtetni......

Sátán meg a Jocó 2011.09.21. 14:35:52

@GGG77: add még hozzá nyugodtan azokat a százezreket, akiknek az életét, meg a pereputtyát is mi etetjük vagy közvetve az adóforintjainkból, vagy közvetlenül, a kertjeinkből :P

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2011.09.21. 14:36:17

@java786:
"1. Ha a 4-5 alvállalkozóból kiszórsz 2-3 "felesleges"-t, akkor csinálsz 2-3 munkanélkülit"
Elmegy dolgozni vagy olyan céget üzemeltet ami elvégzi a munkát! Vagy szerinted az rendben van, hogy a semmiért leveszik a 20-30 % és a lánc végén álló céget, aki elvégzi a munkát 60-90 napra fizeti ki vagy ki sem fizeti? - Persze, hogy nincs rendben. De nem csak ilyen láncokban résztvevő vállalkozások vannak, sőt ezek vannak kevesebben. A többiek (jó pár százezren) életükben nem kerültek semmilyen kapcsolatba az állam csecsével áttételesen/közvetve sem.

"2. Ha minden olyan cég bezárna, amelyik nem tud olyan munkabért fizetni,"
Elmennek azok az emberek olyan cégez dolgozni, amelyik normális gazdálkodású és ki tudja termelni. Nézzél már egyszer bele egy opten adatbázisba, szerinted normális az ami ebben az országban van? - Természetes, hogy nem normális. De gondolkozz egy kicsit Te is: a nyafogó kisvállalkozó (mint én is) már rég elment volna dolgozni vhová és már rég lehúzta volna a rolóját (így kéne lenni - igazad van), ha lenne hová mennie. De az álláshirdetésekben csak táncoslányokat, kurvákat, felszolgálókat és MLM rendszereket talál. Tehát úgy tűnik, nem nagyon van hely olyan cégben, amit írtál, hogy az ki tudja termelni a bérét.

Sajnos 3 -ból két vállalkozó/cég elcsalja az adókat és offshorba viszi ki a pénzt. Nem egy olyan cégtulajt ismerek aki minimálbéren dolgoztat, közben a garázsban x kocsi, a Balatonon vitorlás, stb.
Viszont egy dolgot figyelmen kívül hagytál, abban amit mondtam, jelenleg mo. minimálbérből egy család megélni, ne adj isten gyereket nevelni nem nagyon tud.... Ebben is igazad van, ezért burjánzik a fekete- és a szürkegazdaság, ezért nő a bűnözés minden fronton.

Nos, mi legyen?

Mazlee 2011.09.21. 14:37:14

Én még mindig azon csodálkozom, hogy miért nem lőtték még le ezeket... szerintem sokan örülnének.

GGG77 2011.09.21. 14:38:35

@Sátán meg a Jocó: Persze, de ők nem rendelkeznek hivatalos jövedelemmel, nincsenek benne a 4,5 millióban.
Amúgy meg Magyarország GDP arányosan nem fordít többet szociális juttatásokra, mint egyéb uniós államok.

szivatnakanyám 2011.09.21. 14:38:58

Lehet itt bér kommandózni! Csak egyet felejtenek el FIZETŐKÉPES KERESLET!
Sakkozni a számokkal , hogy ugyanannyi bevétel. Ja igen persze hogy annyi mert az emelkedett ár miatt az ÁFA tartalom is nagyobb. De az infláció a reálkereset még nagyobb csökkenése hol van?

Sátán meg a Jocó 2011.09.21. 14:41:01

@GGG77: az engem nem vigasztal, vigyázó szemed Párizsra vesd, hova vezet ez...

másrészt lehet, hogy az Állam nem, de MI azért fordítunk, lásd teljes területek maradnak már bevetetlenül, mert minek, elhordják. Ez katasztrófához vezet nem is olyan hosszabb távon.

Viktus 2011.09.21. 14:41:20

@java786:

Nem pl. egy multinak dolgozol mondjuk árufuvarozást a multi ad neked egy árat amiből gazdálkodni kell ami ráadásul éveken át ugyanaz, és egy fillérrel sem emelik te hiába feszülsz meg nagy okoskodásban meg szervezésben több bevételt nem tudsz produkálni, mert más munka meg nincs. Mennyi ilyen szolgáltatás, gazdasági szektor van, ahol évek óta nem lehetett emelni semmit ... sőt ...

klacus 2011.09.21. 14:43:37

Szép kis októberre készülhetünk.....

endre69 2011.09.21. 14:49:50

Nálam lehet fogadni, mikor dördülnek el az első lövések és hol. Ki mire tesz és mennyit?

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2011.09.21. 14:51:03

@movhu: Látom, Te sem érted. Ha az alacsonybruttós a tegnapi párizsis kenyér helyett ma már csak zsírosat tud enni, miközben az egy szinttel feljebb ülő kolléga épp azzal dicsekszik, hogy új kocsit fog venni, akkor ott valami nagyon nincs rendben. Mondom máshogy: ha éhenhal a gépsori munkás, mert nem adsz neki enni, akkor nem lesz aki előállítsa a portékádat, mert a jómódú bizony nem fogja bepiszkolni a kezét. - Na ezt kéne belőni a piacnak.
Azt kéne megérteni végre odafent, hogy az alsóbb osztályok emelkedése nélkül nem fog a felsőbb osztály sem emelkedni. Ha az alsóbb osztálynál nincs vásárlóerő, akkor a felsőbb osztály bevételei is csökkenni fognak, mert az ő boltjaikban és egyéb vállalkozásaikban kerülnek elköltésre a nép pénze.
Arról nem is beszélve, hogyha egyszer elszakad a cérna odalent, akkor Isten irgalmazzon mindenkinek, akin nyakkendőt látnak. (Több ilyen volt már a történelem során).
Szóval szocializmus ide vagy oda, a kapitalizmus kizsákmányolása sem végtelen, mert ha már nincs mit/kit kizsákmányolni, akkor mi lesz a gazdagokkal? Már előre sajnálom őket (magamat is beleértve).
Nem véletlen, hogy hamarosan a kétkezi termelő munka lesz az értékesebb, nem pedig az xls-gyártás.

movhu 2011.09.21. 14:52:54

@Viktus: Van még ennél is rosszabb. Évenként megfuttatja a vállalkozókat, akik mindig egy picit a másik ára alá ígérnek, hogy ők kapják meg a melót, aztán egy év múlva jön a következő kör. A vállalkozó meg majd lecsalja, ahol tudja, tehát a végén a kisemberen csattan az ostor.
De az államunk pont ezt a példát mutatja. APEH székházat alvállalkozón keresztül feketén foglalkoztatott biztonsági őrök őriznek. Az állami pénzen végzett beruházásokon meg feketemunkások dolgoznak, ami mondjuk nem is csoda, mert a főnökük sem kap pénzt, hiszen mire az al-al-al-alvállalkozói rendszerben eljutna hozzá a pénz, addigra elveszik.

java786 2011.09.21. 14:53:35

@fixforex:

1. "A többiek (jó pár százezren) életükben nem kerültek semmilyen kapcsolatba az állam csecsével áttételesen/közvetve sem."
Én nem beszéltem állam csecséről. A sima privát szférás munkák kb. 80% -ra ez a jellemző a tapasztalataim szerint

2. "Te is: a nyafogó kisvállalkozó", Bocs és másért nyafogok, én a kiszámíthatóságért. Nálunk a legkisebb kereset is br. 180 körül van, szóval eddig is ki tudtuk termelni a tervezett minimálbért, és nem az államnak dolgozunk. A "trükk" ott van, hogy nem X alvállalkozók vagyunk, hanem legtöbb esetben fő, vagy max. a második láncszem és mi végezzük el a munkát és jól.

"már rég lehúzta volna a rolóját (így kéne lenni - igazad van), ha lenne hová mennie"
Itt akkor valami nem stimmel.. Mert ezzel azt mondod, hogy ugyanazon mennyiség előállításra, nincs is annyi emberre szükség valójában, mert különben a sok kisvállalkozót felszívná valamilyen nagyobb cég, mert ha más nem változik, a munkaerőre összességben szükség van. Vagy mit is értesz ez alatt?

"Nos, mi legyen? "
Világbéke :-), komolyra fordítva, összegezve azt mondom, hogy a vállalkozói rétegnek kiszámíthatóbb környezetre és normálisabb járulékokra és egyszerűbb adminisztrációra lenne szükségük, viszont az államnak pedig arra, hogy mindenki a kasszához fáradjon befizesse azt amit kell

Szűtté mamá? Szűjjé! 2011.09.21. 14:56:37

Ezek tönkre fogják tenni az országot. Tényleg.

Gratulálok mindenkinek, aki ezt lehetővé tette nekik.

java786 2011.09.21. 14:59:09

@Viktus: Valszeg van benne igazság de had mondjak egy ellentétes személyesen tapasztalt példát:
A szüleim városában (kisváros) van egy fuvarozó vállalkozó (x kamion, y busz, stb.). Namármost ő a "kiskirály" a városban, kacsalábon forgó ház, kocsi, stb. míg a sofőrök hát mondjuk azt, hogy rendesen szívatva vannak.

Persze lehet, hogy fuvarozók között ő képviseli az 1%, csak úgy megemlítettem.

movhu 2011.09.21. 15:01:35

@fixforex: Jó, értem így már mire akarsz kilyukadni. Csak az a baj, hogy itt nincsenek akkora különbségek, vagy máshogy néznek ki. Mert ugye nem gondoljuk azt, hogy mondjuk 2*200 bruttó 2 gyerek mellé olyan borzasztó burzsoá kizsákmányolás volna.
Nézzük meg, hogy ha valaki tényleg 0-ról indul, bekerül az albérletbe a párjával, akkor milyen fizetés kell neki, akár erős megszorítások mellett is, hogy egyszer csak megvegye hitelből azt a kis lakást, amiben majd mondjuk a 2 gyerekét nevelni fogja, ne adj isten autót is tud venni. Ha megnézed hogy ez mekkora fizetés lenne, akkor látjuk, hogy amiről most vitatkozunk, amit mi most a felső rétegnek nevezünk, az éppen teljesíteni tudná talán ezeket a követelményeket.

Mondjuk én a felvetésed ellenére nem tartom jónak, hogy vegyünk el a "gazdagoktól" a szegények javára, mert akkor is visszafogó hatású lesz. Sokkal inkább azt, hogy egy olyan országban, ahol papíron ugyan nem, de a valóságban szarrá keresik magukat a multik, ott ne foglalkoztathassák éhbérért az embereket. Tipikus példának ott vannak a gyártósoron dolgozó kölcsönmunkások, akik 3 műszakban nyomják ezért. Vagy ott a TESCO, ahol a vidéki(a pestinél drágább árakkal operáló) üzletben alacsonyabb a bér.

endre69 2011.09.21. 15:01:41

@sagia77: Az ország már rég tönkre van menve. 1946 óta folyik ez a folyamat, de az utóbbi 20 évben gyorsult fel.

akimellon 2011.09.21. 15:02:22

@inebhedj:
"Matolcsy György 1991 és 1994 között a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgató-helyettese, majd (egyik) igazgatója volt."

Úgy emlékszem,akkoriban az Antall kormány volt hatalmon, és mivel az ebrd -ben tag országok MINDEGYIKE maga jelöl egy igazgatóhelyettest, így, a hasonló gazdasági dilettantizmusról ismert akkori jobboldali kormány őt delegálta
/biztos jól ismerték egymást az MSZMP apparátusából..../

Viktus 2011.09.21. 15:03:09

@java786:

Csak egy rövid kis matek ... te profibb vagy talán tudsz segíteni jó tanáccsal ...
Van egy munka 45 km-es forduló azaz 90 km az időtartam 5-6 óra amiért a multi bekínál 9000 + ÁFA kemény HUF-t 7.5 t teherautóra.
Na mármost a gép önmagában eszik 16 litert .... a gépkocsivezetőnek is kell fizetni 5000 ft + járulék ... mellette még alkatrészkopás,gumi, biztosítás,iparűzési-súlyadó stb.
Ez még ügyeskedve sem tudom ki hozza ki nemhogy legálisan ...

Na mindezt, hogyan hozod ki gazdaságosra?

Viktus 2011.09.21. 15:05:20

@java786:

Na jah a nemzetközi más témakör ... viszont azok már olyan tényezők Waberer , és társai, hogy már az európai gazdaságban is számottevőek így igen szép "zsarolási" potenciáljuk van a támogatásokra stb.

VT Man 2011.09.21. 15:07:32

@É2I:
"Ekkora baromságot kell alkotni, hogy ne kelljen kimondaniuk: nem működik az egykulcsos rendszer."

Már, bocs, de mi nem működne az egykulcsos rendszerben?
Talán az emberek nem tudnak 0,16-al szorozni? Vagy osztani?

Az egykulcsos rendszer nagyon jól működik.

A kiadásokat kell ehhez igazítani. Ha nincs pénz 730 ezer közalkalmazottra, és nem is kell ennyi, akkor legyen 650 ezer.
Ha nincs pénz segélyre, akkor csökkenteni kell az összegét, vagy a segélyezettek körét (csalókat kivenni pl.).

Viktus 2011.09.21. 15:07:56

'Ma 398 ft-os benzint tankoltam. 5000 Ft-ból kb 150 km-t tudok menni. London-Budapest 1670 km. Repülőjegyár: 6400 Ft-tól. Valamit rosszul csinálsz. Ezentúl repülővel járok, olcsóbb! '

A_blogger 2011.09.21. 15:08:11

A Zelső Orbán kormány idején emelték meg drasztikusan a minimálbért. Ezzel azt érték el, hogy a munkaadó nem tudta/akarta kitermelni azt, így többek közt anyámat is harminc éves munkaviszony után lehelyezték részmunkaidős foglalkoztatottságba. Úgy érzem, most is ez következik. Négy órára bejelentik az eddig minimálbérest, a többi megy zsebbe. Most akkor ez fehérít, szürkít vagy feketít?
És valamiért nem tudom elítélni azt a munkaadót, akiről már huszonnyolcadik bőrt próbálják lehúzni. Gyorsan hozzá is teszem, én munkavállaló vagyok.
Jut eszembe, a söralátétre ráférő adóbevallás hol van? Vagy arra játszanak, hogyha mindenki segélyből fog megélni, akkor elég lesz az alátét? Mert akkor valóban nem hazudtak...

Viktus 2011.09.21. 15:11:05

index.hu/belfold/2011/09/21/a_greenpeace_befalazta_az_atomenergia_hivatal_bejaratat/ senki nem vette észre a hivatalból, hogy a bejárat előtt fal épül? komoly egy ország ... vagy azt hitték biztos a főnök rendelte meg? :D

VT Man 2011.09.21. 15:11:28

@Sátán meg a Jocó:
"elmondod, hogy mivel diszkvalifikálta magát nálad a Jobbik?"

Ez hosszú lenne, röviden annyi, hogy egyrészt a cigányozás és a zsidózás már kampányidőszakban is ciki volt, de ott még mondjuk, hogy belefért. De utána már csak kontraproduktív.

Másrészt a Jobbik egy nagy korrupciós ügyet se tudott bebuktatni, se Fidesz, se MSZP ügyet. Pedig lenne bőven! Csak egy példa a Budapesti parkolás, ahol vélhetően milliárdok mennek évente pártkasszákba.

A Jobbik egyedül a polgármestereikkel mutathat valamit, ott még van remény, hogy valami értelmeset produkálnak.

Kabbe (törölt) 2011.09.21. 15:11:33

Orbán a legnagyobb Kártevő az elmúlt 20 évben....egy keserű, önző ember, aki magával ránt egy országot....csakazértismert

ki állítja meg a a felcsúti bolondot?

intifada 2011.09.21. 15:12:11

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: hála Istennek teljesen nem tünt el az un. izrael ellenesség, max. finomult. Sajnos amit mondtak- bár ezt így ebben a formában nem mondták ki- az az igazság, mármint a "válság" okairól. Ugye, nem gondolod, hogy a WB, az EBRD, az ECB, a WTO, az IMF az ENSZ, a FED, az összes minősítő, a befektetési alapok - hedge fund -, a giga és multi cégek az un. nemzeti bankok mind mentesek a szabadkőmüves, cionista zsidó befolyás alól? Ugye viccelsz!!! Ha jól tudom ezek akik meghatározzék a VILÁG sorsát. Nézz utána kik találkozgatnak a minden évben megrendezett Bilderberges összejöveteleken. Ha már keresgélsz megtalálhatod milyen összefonódások vannak az említett társaságok között.

www.youtube.com/watch?v=Iq6jpkDNxtI&feature=player_embedded

nézdd végig, és rájössz milyen kedvesek ezek a srácok.
Ettől még nem náci senki mert ezekkel tisztában van. DE az már butaság hogy a II. vh. utántól szegényekről semmi rosszat még feltételezni sem lehet, de ha v.ki mégis megteszi az tuti náci.

Viktus 2011.09.21. 15:12:39

@A_blogger:

Showder klubban anno prezentálták ... fogod az adóbevallásos papírhalmot összehengereled, és állítva tökéletesen elfér a söralátéten ...

java786 2011.09.21. 15:14:51

@Viktus: Nem gondlom hogy profibb vagyok, csak máshogy látom dolgokat, de nem biztos, hogy nekem van igazam...

Nem tudom, ehhez nem értek, de ennyi adatból, úgy gondolom, hogy sehogy....

A_blogger 2011.09.21. 15:16:02

@Viktus: én naiv. azt hittem, hogy a söralátétet egy körként kell gondolnom, nem pedig egy henger talpának. de így már minden világos. és nem is vagyok átverve. :D

java786 2011.09.21. 15:16:27

@Viktus:

Erre csak ezt tudom mondani:
index.hu/belfold/2011/09/20/kirugtak_gubcsi_lajost/
Biztos, azt hitték, hogy a főnök rendelte...

Viktus 2011.09.21. 15:17:56

Megint éves mélyponton a forint
293 forint fölött jár az euró, de akár 300 forintos eurót hozhat a gazdaságpolitika.
-

Alakul a kula ...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.21. 15:18:47

@Kőmíves Kelemen:

Nálatok is az asszony dönt, mint Gyuriéknál? :)

lyken 2011.09.21. 15:18:50

@sárkányfő: Olvastam, valóban nem droidkonform. Nehogy a Gubcsi sorsára jusson... :D

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2011.09.21. 15:18:58

@java786:
1. "A többiek (jó pár százezren) életükben nem kerültek semmilyen kapcsolatba az állam csecsével áttételesen/közvetve sem."
Én nem beszéltem állam csecséről. A sima privát szférás munkák kb. 80% -ra ez a jellemző a tapasztalataim szerint.
Az én saját tapasztalatom meg az, hogy mindenki nagyon odafigyel, hogy hogyan költi el a saját pénzét, ezért alkuszik ameddig csak tud, és elvárja érte ugyanazt a minőséget. Ez rendjén is lenne, csak kevés (konkrétan alig-alig) fizetőképes cég van mostanság. És a vállalkozói szférában pedig kőkemény (csalásokkal tarkított - már megbeszéltük) árverseny. Tehát a jó megoldás, ha olyan céged van, aminek kicsi vagy egyáltalán nincs konkurenciája.

2. "Te is: a nyafogó kisvállalkozó", Bocs és másért nyafogok, én a kiszámíthatóságért. (AZÉRT IS - IGEN) Nálunk a legkisebb kereset is br. 180 körül van, szóval eddig is ki tudtuk termelni a tervezett minimálbért, és nem az államnak dolgozunk. A "trükk" ott van, hogy nem X alvállalkozók vagyunk, hanem legtöbb esetben fő, vagy max. a második láncszem és mi végezzük el a munkát és jól. - NAGYON HELYES.

"már rég lehúzta volna a rolóját (így kéne lenni - igazad van), ha lenne hová mennie"
Itt akkor valami nem stimmel.. Mert ezzel azt mondod, hogy ugyanazon mennyiség előállításra, nincs is annyi emberre szükség valójában, mert különben a sok kisvállalkozót felszívná valamilyen nagyobb cég, mert ha más nem változik, a munkaerőre összességben szükség van. Vagy mit is értesz ez alatt?
Rátapintottál a lényegre, örülök, hogy kimondtad: ebben az országban nincs elég munka. A fél ország csak kummantózásból él, tényleges (termelő)munkát nem végez. Ennek a lustaságon felül a másik oka, hogy tényleg nincs mit csinálni. Napokban olvastam: mo-i átlag, hogy egy álláshirdetésre 27 jelentkező van. Ez azt is jelenti, hogy 26-nak nincs mit csinálnia - itt a gond. Pl Fejér és Veszprém megye tájékán ez a szám 54 - ez a még durvább. Ott 53-an nem csinálnak semmit.

"Nos, mi legyen? "
Világbéke :-), komolyra fordítva, összegezve azt mondom, hogy a vállalkozói rétegnek kiszámíthatóbb környezetre és normálisabb járulékokra és egyszerűbb adminisztrációra lenne szükségük, viszont az államnak pedig arra, hogy mindenki a kasszához fáradjon befizesse azt amit kell.
Örülök, ha Te és még sokan mások (egyelőre még én is) ezt meg tudjuk tenni, de be kell lássuk, hogy a csődök (fizetésképtelenség) már folyamatban vannak mind egyéni, mind céges, mind pedig állami, európai és világszinten is, és egyre gyarapodó számban. Ezeket figyelembe véve - "Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál!", de sajnos a világgazdasági előrejelzések és az olajkitermelések (amitől a GDP nőne) nem sok jóval kecsegtetnek. Ha viszont a GDP-k nem tudnak nőni, az adósságoknak még csak a kamatát sem lehet fizetni, tehát garantált csőd a vége. Ez sajnos még csak nem is borúlátás, hanem puszta matek.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.09.21. 15:20:19

@laspalmas:
Nálunk ő a pénzügyes. De én legalább nem vallom magam annak :D

VT Man 2011.09.21. 15:21:01

@intifada:
"a náci jelleget írd már le a jobbik esetében! "

Nincs mit fejtegetni azt, hogy ki a náci. Magyarországon a Jobbik megszületéséig a Fidesz volt a náci, de utána jött a Jobbik, és az mégse lehet (a baloldaliak szerint), hogy mindketten nácik legyenek, ezért most a Jobbik a náci.

Más kontextusban pedig egyrészt minden nem baloldali érzelmű magyar náci, sőt, a szélsőséges vélemények szerint minden magyar náci (kivéve azokat, akik vallásuk miatt nem lehetnek).

Hát így.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.09.21. 15:30:45

@intifada: Jól van, ügyes vagy kis zsebhitler.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.09.21. 15:32:06

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Jajj és az autentikus remek youtube videódra el is felejtettem hasonlóan remek autentikus linkkel válaszolni, de tessék:
www.doew.at/service/ausstellung/1938/11/11_1_b.jpg

Viktus 2011.09.21. 15:32:18

@Kőmíves Kelemen:

Mondjuk az ütős, hogy 800 euro-ért kompletten lehet szlovák céget székhely meg minden ...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.21. 15:37:05

@sárkányfő:
@lyken:

Szellem régi törzskommentelőnk, nagyon csípjük.
Kicsit fideszes ugyan, de nem elvakult módon :)

Monçada bíboros 2011.09.21. 15:37:07

A multik szépen ki fogják kerülni a kötelező béremelést. Már ki is találták hogyan. A dolgozókat kirakják egy másik cégbe (ott persze nem kapnak kompenzációt), és onnan kölcsönzik őket vissza.Így nem fenyegeti a multit az a veszély, hogy a béremelés elmaradása miatt nem pályázhatnak állami megrendelésekre...

java786 2011.09.21. 15:40:46

@fixforex:
"már folyamatban vannak mind egyéni, mind céges, mind pedig állami, európai és világszinten is, és egyre gyarapodó számban. "
Ja, erről ne is beszéljünk, valószínű, hogy nagy összeomlás lesz a vége, de olyan ami mellet 1930 -as válság eltörpül....
Hogy mi fogja ezt a szart megoldani, nem tudni.......

Viktus 2011.09.21. 15:41:33

@Monçada bíboros:

Pszt megsúgok egy titkot ez már évek óta így működik :P

Balt 2011.09.21. 15:41:45

"Csak ő volt annyira kedves, hogy csak az évi 6 milliónál többet keresőkre vetett ki 4%-os szolidaritási adót. Négy év alatt durván leinflálódott ez az összeg, mert most Orbán az évi bruttó 2,242 milliónál húzta meg a határt. Vagyis Gyurcsány szerint évi br. 6 milliónál voltál "gazdag", Orbán szerint br. 2,2 milliónál.

Amúgy az eltörölt több kulcsos adónál a felső kulcs 5 milliónál kezdődött."

Jöhetnek az adókulcsok is, mert így csak a levegőbe beszélünk, KEDVES FERENC!

Vidéki 2011.09.21. 15:42:15

@Squid:

Írja szép irodalmi nyelven: „Na elmész te a büdös picsába bazdmeg!”

"Szerinted a MNYP pénz lenyúlása mi ha nem "közvagyon elkótya-vetyélése" és nem a " következő nemzedékek portája elé seperje a szemetet" tipikus esete? "

Az ön ködös teóriája a MNYP pénz lenyúlásáról melegebb éghajlat alatt születhetett és semmi köze a valósághoz. Inkább a megvadult propagandához.

Az MNYP rendszer miatt külföldi hitelből finanszíroztuk a nyugdíj ellátásokat.

Nálunk 10+24=34 % járulék sem volt elegendő a nyugdíjrendszer stabilitásának fenntartásához, mielőtt a manyupokhot nyúltak volna 900 milliárd forintot kellett a nyugdíjkasszába pumpálni, hitelfelvételből, az ország eladósításával finanszírozva.

A pénztárak miatti hiány a tb-kasszában 354 milliárd Ft, emellett nagyjából 150 milliárd Ft a pénztárak miatt létrejött államadósság kamatterhe – fejtegette a közgazdász (a Bajnai kormány főtanácsadója 2009-ben). Kun János számításai szerint a magánnyugdíjpénztárak okán a GDP 8 százalékával nagyobb az államadósság, mint egyébként lenne,

a pénztárak miatti államadósság-növekedés 30 év múlva a GDP 40 százalékát is elérheti

brunn 2011.09.21. 15:42:36

Bizony igen vastag az a vastagbőr, mármint a bugriskormány orcáján.
Nekem ne sírjon egy magyar "gazdag" se, hogy ő bizony nem az. Nem bizots,hogy az európai mércével, de gazdag magyar viszonylatban. De nevezzük őket "jólkeresőknek" (persze erre is hasonló a válaszuk), de nevezzük annak. És bizony haszonélvezői paaartunk és kormaaanyunk szerető gondoskodásának: ad nekik kegyesen, amit a többi (alacsonyabb kasztbelitől elvesz), alacsonyabb bérből éldöglődőtől elvesz. Mecsoda társadalmi igazságosság ez, a hozzátartozó "magyarázat" pedig egyenesen gyerekesnek is nevezhető. De ez sajnos komoly dolog, paartunk és kormaaanyunk "eszelős" kitartása az egykulcsos adórendszer mellett pedig több, mint sajnálatos. Egy rendes SZARGYÁRTÁS egyik fontos technológiai lépése.

java786 2011.09.21. 15:43:03

@Viktus:
"Megint éves mélyponton a forint"
Abban biztos, vagyok hogy a viktor és matolcsy gyengíteni akarja a forintot, abból a sajátos logikából hogy majd milyen jót tesz az exportnak és ezáltal az országnak...
Szerintem ez így nem teljesen lesz jó.... de tudjuk, hogy a matolcsy mindig más utakat jár...

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2011.09.21. 15:43:58

@movhu: A 200 bruttó nem sok, én a 400 felettiek tájékán érzem azt a határt, ahol már visszább lehetne vágni a bruttójukat és még akkor is jóval több lenne nekik, mint előtte. Az ember nettóból él, sokan azt sem tudják, mennyi a bruttójuk és hogyan kell kiszámolni. Egy dolog érdekli őket: mennyit utalnak, mennyi az étkezési meg az üdülési meg a bérletpénz stb. Ezt tudják. A kisbruttós is és a nagybruttós is. Ha a nettó igényeket állítanák összhangba (hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon), nem volna elégedetlenkedés - és ez azon kivételes helyzet, amire még van is pénz, hiszen az országkasszából ezzel a 16%-kal most kivételesen tényleg az emberekhez került a pénz - csak hát aki eddig se nélkülözött, annak most még több lett - ez a nem jó. Holt tőke. Nem használja, csak elteszi - kivonja a gazdaságból.

"Mondjuk én a felvetésed ellenére nem tartom jónak, hogy vegyünk el a "gazdagoktól" a szegények javára, mert akkor is visszafogó hatású lesz. Sokkal inkább azt, hogy egy olyan országban, ahol papíron ugyan nem, de a valóságban szarrá keresik magukat a multik, ott ne foglalkoztathassák éhbérért az embereket. Tipikus példának ott vannak a gyártósoron dolgozó kölcsönmunkások, akik 3 műszakban nyomják ezért. Vagy ott a TESCO, ahol a vidéki(a pestinél drágább árakkal operáló) üzletben alacsonyabb a bér."

Nézőpont kérdése - most már, hogy megkapták, most már tényleg úgy hangzik, mintha el akarnánk venni. Ha viszont eleve úgy kapták volna meg, hogy a bruttó bérük cserébe X%-kal csökkent volna, akkor is ajándéknak éreznék a nettó többletet. (Ezt ki kellett volna előre számolni és mondjuk egy ilyen javaslat keretében bevezetni az egykulcsost, mert így akkorát nyílt az olló, hogy az sokaknak fáj - és lássuk be, jogosan). Aztán a piac elrendezte volna idővel.
Igen, a multik egy örök kérdés nálunk. Eleve megtiltanám pl a munkaerőkölcsönző cégek létét (vagy nagyon keményen leszabályoznám), mert az ő árversenyük miatt gyakorlatilag ezeknek a multiknak alig van saját alkalmazottjuk. Az ember egy termelő gép, amit adnak-vesznek.
A multik közül is kibasznám innen az összes kereskedelmi láncot, mert azok egyértelműen és vitathatatlanul csak kivisznek innen, hiszen a vásárlóik csak és kizárólag mi vagyunk. Egyedül az exportra termelők maradhatnak, és ha kaptak bármilyen kedvezményt az államtól, akkor őrájuk más (magasabb) minimálbér vonatkozzon - természetesen kölcsönző cég nélkül mindenkit kötelező lejelenteni.

Lasombra 2011.09.21. 15:45:40

a Párt soha nem ismerné be, hogy tévedett. miután már az utolsó ember is éhen halt vagy emigrált, ők még mindig tolnák, hogy ez az egyetlen üdvözítő út, ami kivezeti a magyar nemzetet a posványból.
egy másik blogon valaki nagyon találóan rámutatott, hogy milyenek (bocs, ha már itt is járt):
www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

ez a Fidesz. egy az egyben.

Monçada bíboros 2011.09.21. 15:45:47

@Viktus: az ok, de most már olyan cégek is elkezdték alkalmazni, akik eddig nem...

Grrr 2011.09.21. 15:46:03

Nem "egyenlő mértékben" hanem "jövedelemarányosan" fognak részt vállalni - persze majd ha tényleg eltűnik a kompenzáció

lyken 2011.09.21. 15:46:04

@laspalmas: Engem nem a pártállása izgat, hanem hogy egy védhetetlen dolog mellett tette le a garast. Picit csőlátónak tűnő módon.

java786 2011.09.21. 15:46:32

@Monçada bíboros:
Ez már régen csinálják, sőt, az állam is ezt csinálja már sok helyen....van ismerősöm aki állami ügyviteli munkát végez napi 8 órában, de 4-re van bejelentve és a többi meg megy zsebbe...

Viktus 2011.09.21. 15:48:39

@Vidéki:

Na jah így meg 30 év múlva nyugdíjrendszer nem lesz ebben a formában azáltal akkor kell zsíros államadósságot összehozni? vagy majd Szijjártó miniszterelnök úr nem fogja fizetni a nyugdíjam? :O

Vidéki 2011.09.21. 15:50:39

@Rufus78:

Írod: +erre az 1,5%-ra majd akkor térjünk vissza, amikor tényadattá válik”.

De akkor a te pesszimista jóslataidra is majd 2013-ban térjünk vissza.

Addig őrizgesd a titkot, amit jóstehetséged neked nagy kegyesen átadott.

soproni1 2011.09.21. 15:52:15

@java786:

És mindenki jól jár.

Ha mindenki rendesen lenne bejelentve, akkor minden 2x annyiba kerülne, tehát az államnak is többet kéne kifizetni, tehát adóemelés, tehát......

Viktus 2011.09.21. 15:53:49

@Vidéki:

Az a szomorú sajnos, hogy eddig nem a kedves vezető, és a jobbkeze által vizionált adatok jöttek be, hanem a csúnya gonosz pesszimista jósok jóslatai :(

Elhiheted mindenki baromi happy lenne, ha nem így lenne ...

dr. Aullah 2011.09.21. 15:56:08

@Vidéki: Szar helyzet most van. 293as euró most van. Embereket most rúgnak ki a meggondolatlan gazdasági döntések miatt.

Netuddki. 2011.09.21. 15:56:54

Húvazze, a 8. pont nem tűnt fel senkinek?

"Ezért létrehoz egy olyan célzott kompenzációs rendszert, amely azokat a munkavállalókat segítené, akik ténylegesen alacsony jövedelemmel rendelkeznek, és nem kapnak „jövedelemkiegészítést” a fekete- és szürkegazdaságból."

Kedves fideszes galambocskáim! Kicsi kis füles korsócskák!
Ha már tudatában vagytok a szürke- és feketegazdaságnak, akkor talán azon iparkodjatok, hogy akit szürkézésen és feketézésen kaptok az példásan meg legyen büntetve. Vagy ha a NAV egy munkavállalói bejelentést nem vizsgál ki akkor a NAV dolgozót, vezetőt rögtön lecsukni.
Amíg ez nincsen meg, addig nem fogok hozzájárulni a hülyeségeitekhez. Vagy ha erőszakkal elveszitek a fizetésem egy részét, akkor ígérem nem fogjátok megérni a 2012 végét. Úgy le lesztek váltva mint a pinty...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.09.21. 15:58:35

@laspalmas: azért érdekes módon ritkábban teszi itt tiszteletét, mint az "elmúltnyóóóócévben" :)

persze erre a hivatalos magyarázat biztosan az lenne, hogy "sok a munka", de szerintem az esetek zömében már ő sem tudna mit mondani, ezért inkább meg sem szólal... :)

Vidéki 2011.09.21. 16:02:41

@Viktus:

Hiába gúnyolódsz cinikusan:

„Na jah így meg 30 év múlva nyugdíjrendszer nem lesz ebben a formában azáltal akkor kell zsíros államadósságot összehozni?”

Ha a gúnyolódáson kívül más is eszedbe juthatna, elgondolkodhatnál azon, hogy nem lehet a végtelenségig folytatni azt a gyakorlatot, amikor évente 900 milliárd forint hitelt veszünk fel a nyugdíjrendszer fenntartásához.

Ez nemcsak rajtunk múlik, hanem hitelezőinken is. Őket nem lehet arra kötelezni, hogy akármeddig finanszírozzanak. 2008-ban már az EU-IMF lélegeztető gépére kerültünk.

Viktus 2011.09.21. 16:05:48

@kovi1970:

Ez az szerintem most aztán rendesen becsinált ez a Matolcsy ... most gépelteti éppen a módosítást.

java786 2011.09.21. 16:05:51

@soproni1:
1.) De az ua. államnak folyna be, tehát elvileg 0 összegű lenne az eredmény
2.) Hogy várja el a privát szférától a tisztességes járulékfizetést, ha ő maga sem tartja be..?

Netuddki. 2011.09.21. 16:05:53

Na és hogyafacba jött ki a bruttó 202? Meg mit jelent? Aki e fölött keres annak elviszik efölött a nettóját, mintha csak bruttó 202-őt keresne? Na és ilyenkor amikor mondjuk bruttó 300-at keresel annyi nettót kapsz mintha csak 202-őt keresnél a járulékokat azért még a 300 szerint vonják? Na és a képviselőkre is vonatkozni fog? Tényleg ezek után a képviselőknek is igazolni kell a költségeiket amikor felveszik a kőtsígtérítést?

Viktus 2011.09.21. 16:07:19

@Vidéki:

Eszembe sincs gúnyolódni csak érdeklődöm a vastagbor-re delegált fidesz szóvivőtől ... na mármost megválaszolnád azt az egyszerű kérdést, hogy 30 év múlva miből lesz, ha ennyi kereső sem lesz, mint most, és előre sem spájzol a rendszer ...

Netuddki. 2011.09.21. 16:07:34

@venszivar: 2012. július 13.-án pénteken...

java786 2011.09.21. 16:09:32

@Viktus: Nem akarom a fideszt védeni, de az a formájú mnyp rendszer ami itt volt, nem volt fenntartható a működéséből kifolyólag.
Sehol nem láttam ere példát a nyugati országokban...
Az IMF javaslatára vezettük be (és még 1-2 keleti ország), és mostanság megjelentek olyan IMF nyilatkozat amiben az volt, hogy lehet mégse volt olyan jó ötlet....

Netuddki. 2011.09.21. 16:09:48

@Viktus: Hát ha még tudná, hogy egy elmeorvosi vizsgálat után lesz eldöntve a dutyiba megy vagy a diliházba... ;)

GGG77 2011.09.21. 16:11:07

@kovi1970: Jelen állás szerint bruttó 600 lesz a képviselői fizu, ktg térítés ugrik.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.09.21. 16:11:27

@Vidéki: Talán rendbe kéne rakni a nyugdíjrendszert, amit a "rendszerváltáskor" szépen hazavágtak a remek korkedvezményes nyugdíjak tömkelegével és a nyugdíjak megítélt összegével. Meg talán stabilitást kéne hozni a munkaerőpiacra, mert különben sose lesz itt 1 millió új munkahely, meg munka alapú gazdaság. És szívhatunk tovább azzal, hogy eltartsuk egyre növekvő inaktív népességet. Ha így folytatódik bizony 20-30 év múlva összeomlik a nyugdíjrendszer.

Netuddki. 2011.09.21. 16:12:04

@java786: Ha valóban így van, akkor talán a rossz tanácsot forintosítani kellett volna és az IMF-nek benyújtani a számlát...

GGG77 2011.09.21. 16:13:40

Szerintem ennek a Szijjártónak az arcbőre megérne egy vizsgálatot. Ritka égésálló anyag lehet! :)

Netuddki. 2011.09.21. 16:14:36

@GGG77: Aha, és ezt gondolod, hogy meg is szavazzák maguknak?

klacus 2011.09.21. 16:16:18

@kovi1970:
Áh itt még vagy két ciklusnyi ilyen agymenésre kell felkészülni. Szánalmas amit gazdaságpolitika jogcímén képviselnek. Mi a fasznak kapkodnak? Egyébként meg ki a fasz ez a Matolcsy? Azért tényleg kár hogy bezárták a Lipótot, ott lenne a helye Napóleon és Krisztus között a félemeleten.

Ennyire nem lehetnek dilettánsak. Ezek tényleg kezdik megközelíteni a ferit, vagy lassan alul is múlják, pedig az egy igazi balfasz ripacs a legjavából.

GGG77 2011.09.21. 16:16:26

@kovi1970: Én csak azt írtam le, amit most tudni.
Meg Vidéki is azt írja, hogy ne legyünk pesszimisták. :)

Netuddki. 2011.09.21. 16:16:27

@GGG77: Most cserélik a kiflis gabira, annak még vastagabb a képén a bőr.

Alikam 2011.09.21. 16:16:55

Ezek tényleg elvesztek már a start és a cél között valahol. Bruttó 202.000 forintos fizetés, az aztán valami. Azt tényleg érdemes megadóztatni még pluszban mert valóban kurva sok....

Netuddki. 2011.09.21. 16:18:00

@klacus: Szerintem meg már nincs annyi időnk.

Viktus 2011.09.21. 16:18:12

@java786:

Na jah nem is vártam tőle sokat max. annyit, hogy legalább azon lesz v.mi pénz örököseimnek , mert a 30 év múlva kitolt nyugdíjkorhatár megélésére ami akkor lesz mondjuk 75-80 év teljesen esélytelen a jelentkező ... legalább nem csak a nyugdíjas rendőrök röhögnek a pofámba a 200 ezres nyugdíjjal mellette feketén két másodállással ...

klacus 2011.09.21. 16:21:52

@kovi1970: Aha és ki váltja le őket? A mikulás? Az ellenzék az nem van. Ha a Fidesz az egyetlen kormányzóképes párt, akkor bizony nagyon nagy szarban vagyunk. Jövőre pedig még nagyobb szarban leszünk.

Netuddki. 2011.09.21. 16:23:17

@Alikam: Az pont bruttó 670 euró mostani árfolyamon. Mennyi ennek a nettója? 500 euró? Meg még 600-at befizet utána a cég. 770 eurót kaszál havonta az állam, miközben a melós kap 500-at. Qrvára igazságos. De ahogy iparkodik a fidesz egyre kevesebbet fog érni euróban...

java786 2011.09.21. 16:25:10

@kovi1970: A kiflis gabi nem a fideszben lesz, a szjártó az orbán személyes szószólója...

Combi a ballibes Ferkófan 2011.09.21. 16:29:19

@java786: Szíjjártó olyan ánusztisztító kisiparos, mint Ferenc testvérnek Gréczy.

Crescendo 2011.09.21. 16:29:52

@fixforex: MIndenkinek ugyan annyit kell adni es nincs vita. Ezt mondta Marx is es az elmult 20 + 40 evben minden politikus is ezt vallja. Mit kell itt szorakozni ezzel a nehany jol keresovel? Hogyan gondoljak, hogy tobbet visznek haza? Elmebetegek ezek? Ebben az orszagban Marx es az irigyseg uralkodik ezt mindeki tudja. Ha tovabbra is itt vannak es be is fizetik az adot azonnal ki is derul roluk, hogy hulyek (nem ugy mint a politikai elit + offshore schleppje) es erdemtelenul vennek fel a nagy penzt (huyleknek nagy penz, ez hulyeseg...). Tehat mar csak ezert sem jar nekik. Talan rajonnek, hogy hol a helyuk itt koztunk a prolik kozott. Hajra magyarorszag, hajra magyarok!

venszivar 2011.09.21. 16:30:21

@kovi1970: ADDIG VÁRJAK? NEM v. te genyó?! addig nem húzom.....

regress 2011.09.21. 16:32:29

@kovi1970: a rinocéroszé hozzá képest ,szűzhártya

klacus 2011.09.21. 16:33:28

@kovi1970: Az MSZMP..... bocsáss meg szal az MSZP?
vagy az LMP? Netán a Jobbik? Te melyik TV-t nézed?

Viktus 2011.09.21. 16:34:17

Szembemegy a magyar kormány az Európai Unió Tanácsának nyilatkozatával a jövő évre tervezett 27 százalékos áfakulccsal - hívta fel a Pénzcentrum.hu figyelmét a PricewaterhouseCoopers. A Tanács ugyanis tavaly decemberben rögzített nyilatkozata szerint a tagállamok - köztük Magyarország is - 2015 végéig vállalták, hogy mindent megtesznek annak elkerülése érdekében, hogy 25 százalékos áfakulcsnál magasabb adómértéket alkalmazzanak.
penzcentrum.hu/adozas/afaemeles_eu-ellenes_a_27_szazalekos_adokulcs.1029869.html
-

Gazdasági szabadság harccccccccccccccccccc yeah

klacus 2011.09.21. 16:37:16

@Viktus: Mindent megtett. Mindenki látta, nem sikerült, csatát vesztettünk, taktikailag, de a háborút mi nyerjük. Lassan érik egy összeomlás videó erről a tragikomédiáról ami itt folyik....

- Viktor Csapataink harcban állnak az, Áfa fronton vissza kel vonulnunk.
- Majd jön a Matolcsy és megoldja.

java786 2011.09.21. 16:38:00

@Viktus: Ez nem újdonság, a végtörlesztés miatt is úgy meg fognak minket b... szerződésszegés miatt, hogy a füstölni fog. És akkor ha az állam fizet, akkor abban az a "csodálatos", hogy a 10% végtörlesztését minden ember fizette ...

regress 2011.09.21. 16:38:18

@java786: az eltérés millimikronban sem lesz mérhető

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.21. 16:49:27

@Vidéki:

Ehelyett a mondatom helyett lennél szíves azt idézni, amiből azt a következtetést vontad le, vagy ami egyáltalán sugallta neked, hogy én oly nagyon el lennék telve a saját fenenagy jóstehetségemmel?

Nem vagyok pesszimista, csak egészségesen szkeptikus, ami talán a jelenlegi világgazdasági helyzetben nem is annyira meglepő. Vagy a NER a kétkedést is kizárja? Ha pedig nem tudsz különbséget tenni e két szó között, az nem az én bajom.

Amíg az egyetlen eszközöd a saját meggyőzésedre, hogy másokon gúnyolódsz, addig az pont annyit is fog érni.

akimellon 2011.09.21. 16:50:03

@STX Joe:

nem tudom egyáltalán jártatok -e iskolába, de ha nem, leírom:
a náci, a nacionalista /magyarul= nemzeti/ rövidítése. Szóval ezért náci párt a jobbik

VT Man 2011.09.21. 16:53:16

@akimellon:
"nem tudom egyáltalán jártatok -e iskolába, de ha nem, leírom:
a náci, a nacionalista /magyarul= nemzeti/ rövidítése. Szóval ezért náci párt a jobbik"

Azt hiszem, te viszont hiányoztál a suliból, mind a 8 általánosból, a többiről nem is beszélve.

náci = nemzeti szocialista

"A nemzetiszocializmus (németül: Nationalsozialismus), vagy nácizmus elsősorban az Adolf Hitler vezette Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP) ideológiájára, illetve Németország 1933 és 1945 közötti Hitler-kormány időszakának politikájára utal. Besorolható a két világháború közötti időszak és a II. világháború korszakának szélsőjobbolddali ideológiái közé. "

A nácizmus elemei:
"- Jobboldali (nacionalizmus) és baloldali (szocializmus) ideológiák összedolgozásával egy új világnézet létrehozása.
- vallásszabadság korlátozása
- A szakszervezeti rendszer megújítása, a munkások védelme."
stb.

tudi 2011.09.21. 16:56:44

Basszus mikor bevezették a 16%-os adót nem néztek ezek körül a nagyvilágban, hogy máshol hogyan is vezették be azt a rohadt egy kulcsos adót, például Szlovákiában. Mert akkor onnan meríthettek volna ötleteket. Vagy nem lett volna egyszerűbb az két adókulcs közé, vagy elé egy harmadikat berakni.

Beer Ninja 2011.09.21. 16:56:49

Ez a gazdaságpolitika (is) beteg. Nem csodálkoznék, ha egyre többen szereznének vadászengedélyt és vennének távcsöves puskákat...

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2011.09.21. 16:57:48

nem nagyon írtam olyanokat, hogy el kell húzni a faszba ebből az országból. idáig. tegnap eljutottam oda, hogy az első adandó alkalommal (november?) megyek a faszba innen. pedig kurvára nincsen kedvem máshova menni.
nem itt fogom fizteni az szja-t. nem itt fogom elkölteni a kurva sok munkával keresett pénzemet.

én nagyon nem akarok már több ilyen éhenkórász faszparasztot eltartani. olyanokat mint ezek a debil, a büdöskurvaéletbesohanemdolgozott, soha igazából meg nem mérettetett faszkalap volt kiszest, párttitkárt, ügynökgyereket.

hányok tőlük.

dr. Aullah 2011.09.21. 16:59:59

@STX Joe: Amúgy beszéltél arról, hogy nem buktatnak le korrupciót. Gondolom akkor nem emlékszel arra, ami nem régen volt hír mindenhol. Tudod, a fideszes, aki megzsarolta a jobbikos polgit. Vagy ez már nem ügy? Vagy csak kicsi ügye?
És mivan a másik üggyel? Tudod. Ami egy egész városra is kiterjedt. Tudod. Esztergom. Meggyes és a többi fityiszes féreg? Vagy az nem számít? Mit tett a fidesz, amikor kiderült ott az egyértelmű lopás? Semmit. Védte őket.

akimellon 2011.09.21. 17:01:10

@STX Joe:
"A nácizmus elemei:
- Jobboldali (nacionalizmus) és baloldali (szocializmus) ideológiák összedolgozásával egy új világnézet létrehozása.
- vallásszabadság korlátozása
- A szakszervezeti rendszer megújítása, a munkások védelme."

most a fidesz vagy a jobbik programját írtad le?

tomwar 2011.09.21. 17:07:40

@STX Joe: Ez igy igaz.

Mindig jot is nevetek a MAGYAR NACI szoosszetetelen...
A naci az nemet. A neonaci (neunazi) is.
Ettol meg persze ideologiai alapon lehet a Jobbik nemzeti szocialista part, de nem hinnem...
Nemzetinek nemzeti, de inkabb radikalis, mintsem szocialista, bar vannak szocialita gyokeru "otleteik" is..
NEmzeti RAdikalis SZocialista...NERASZ...azaz antirasszista...vagy a vegere belekeveredtem?:-))) Na jo, az utolso mondat hulyeseg...gyenge vicc..:-))

danixxx 2011.09.21. 17:23:05

V@mallamut:

Vicc az, amit ez az ország és a birka nép eltűr. Mikor okádja már ki magából a söpredéket? Amióta Orbánc uralkodik, minden este hányom a gyomorgörcstől (és a hordájától), mit talál már ki megint, ami miatt tervezhetem a családom ITTHON hagyását, és mehetek ki külföldre, ha kenyeret akarok látni az asztalon. Nem arról van szó, hogy hűtőt vegyek, új kocsit, TV-t a napi 10 órás munkámmal, hanem a hűtőben szeretnék látni holnap is némi magyar élelmiszert, a 20 éves kocsimban pedig pár liter benzint, amivel bejárhatok a munkahelyemre.
Na, ebben nem partner ez a Viktor srác.
Októberben én is ott szeretnék lenni...

Fekete Mamba 2011.09.21. 17:24:09

@fixforex: amellett, hogy nettó faszság, elég uncsi is már ez a demagóg proletárromantika, főleg a magyar változata, ahol 200-300 ezret kereső, többgyerekes embereket csúfolnak gazdagnak, aki "fent van", vígan adócsaló minimálbéresek meg "lent".

Az igazság az, hogy tényleg kettészakadt az ország, és az egyik felének sokkal több köze van már mondjuk a német export alakulásához, mint a "lenti" néposztályok fogyasztásához, nagyjából ha nem is lennének, az lenne a leggazdaságosabb, nem kéne tízmilliós lakosság közszükségleteit felköhögni alig egymilliónyi adórabszolgának, aki épp kapott egy év szabadságot, de most újra szóltak, hogy lehet pucsítani.

Éppen Fletó és csapata bizonyította, hogy a teherbíró, versenyképes réteg szopatása és elkergetése nem válik be. De hát sok lúd disznót győz, a Haza Nagy Kancsal Titánja is belátta, hogy ha adózni nem is akar 2-3 millió magyar, szavazni azért fog, és újra szopóágra tette teljes fizetésük után adózókat, akik bár a elenyésző kisebbségben vannak, de az egész magyar költségvetést eltartják.

Amúgy azt hírös termék-előállító fizikai munkát, amelynek értéke oly nagy, no hát pont azt csinálják kínaiak 100 dollárért havonta, még be is költöznek az üzem fölé a padlásra.

soproni1 2011.09.21. 17:27:41

Mi a gond ? A szavazók 2/3-a akarta ezt. Eleve őket nem zavarja ( nem zavarhatja) a jövedelem csökkenés.

Ilyen többségi támogatással én is megcsinálnám.

foolproof 2011.09.21. 17:36:04

Vidékit megbaxná szárazon zorbán meg a balfaxa, személyesen köszönné meg, hogy kielégülhettek a segítségével. Ember, téged nem zavar meg semmi a monomániádban? Sikeres ember lehecc. Bár lehet ők a példaképeid, jujj, akkor nem szóltam, hasonló a hasonlónak örül, ugye...

Viktus 2011.09.21. 17:37:58

@soproni1:

Enyhén szólva hosszú éveken át más volt a fidesz előadás ... Szijjártót nem is merném már nyilatkozni küldeni, mert komplett hülyét csinál magából.

klacus 2011.09.21. 17:49:08

@Viktus: Bizony bizony. emlékszem, hogy azt mondták, az egész csak AKARAT és SZÁNDÉK kérdése.

Nos valóban, ez tényleg így is van. A kérdés az, hogy a végén ki fizeti a cehhet?

Kivlov 2011.09.21. 17:50:21

arról is írhatnátok már egyszer végre, hogy mennyi adót (nem) fizetett meg az a sok 10E/100E/1M ember, akinek járt az adójóváírás...

tede 2011.09.21. 17:51:02

Kapkodás mesterfokon, de végül is akkor lesz két kulcs, amit sokan akartak.

A 202e forint meg valóban alacsony, de szerintem relativ alacsony lesz a második kulcs is, én olyan 18-19-20%-ra teszem és az azt jelenti, hogy alacsony fizetésnél kell belépjen, különben nem lesz belőle semmi bevétel.

Alig van hivatalosan, bejelentett fizetéssel élő "gazdag" ember, ha csak őket adóztatnák, akkor vagy megint kivetik a horror mértékű adókat vagy kisebb adók, de alacsonyabb szinten (ez lesz most) vagy alig lesz bevétel.

Egyszerü matematika.

Crescendo 2011.09.21. 17:52:58

@soproni1: egyreszt a belso koron belul senki sem tudta, hogy mit fognak csinalni. (szep csondben a mussolini fele fasiszta allamot felepitik, amihez a Horty fele Magyarorszag is hasonlitott, innen a nagy romantika) az ures szolamok, amik elhangzottak a valasztasi kampanyban, akar mit is jelenthettek... plusz a legtobbnek eleg volt a gyurcsanybol, igy protestszavazatot adtak le.
masreszt meg miert zavarna: a szavazok talan 20%-a fizet adot (a privat szfera, nem allami/onkormanyzati valyu korul tulekedo resze), innentol szja emeles minimalis hatasu a szavazobazisra...

Crescendo 2011.09.21. 18:08:04

@tede: Irigyseg es Marx uralkodik az orszagban... 20 evvel a rendszervaltas utan meg osztalyharcot vivni, raadasul sikerrel elszomorito.
Mondjuk a hatalom megtartasa szempontjabol szukseg is van arra, hogy a plebs egymast marja es a megoldast a politikatol remelje. Mi lenne, ha eppenseggel nem egymassal, hanem vegre a politikusi osztallyal foglalnak el magukat?

==T== 2011.09.21. 18:08:54

www.mfor.hu/cikkek/A_magyar_cegek_kontojara_gavaller_az_Orban_kormany.html

"Az mfor.hu kalkulátora szerint az NGM pontosan számolt, jövőre a 92 ezres minimálbér 60 260 forintot jelent majd a munkavállalónak, ami minimálisan kevesebb csak az idei 78 ezer forintos bruttó minimálbér után járó 60 600 forintnál. Más kérdés, hogy ez az összeg idén 100 230 forintba kerül a munkaadónak, míg jövőre már 120 475 forintjába fog. Idén a minimálbér adóéke 39,54, jövőre 49,98 százalék lesz!"

intifada 2011.09.21. 18:10:08

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: gratulálok! okosságodnál talán csak a fejed lehet nagyobb, persze, bele kell férjen az a hatalmas agy. De, azért még egy, nem kevésbé autentikus, remek videó linket adnék, hátha ,ettől mégjobb megítéléssel leszel a fent említett tiszta lelküekröl.

http://www.youtube.com/watch?v=IMiuh-UnqbE&feature=player_embedded#!

shaneb 2011.09.21. 18:23:26

@STX Joe: Szerintem, nem csak a libsi újságokat, és tv-t kellene nézned, akkor nem írnál ekkora baromságokat. Vagy úgy vagy vele, amiről nem tudsz az nincs! Egál jelen kormány hozzáállásával csak az a gond, hogy ők tudnak is róla.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.21. 18:27:50

húúúúú

17:56 | Szijjártó: eszünk ágában sincs visszatérni a többkulcsos adórendszerhez

17:32 | Hatalmasat szakadt az OTP

17:18 | Sötéten látjuk a jövőt! - Az utolsó helyért versenyez Magyarország

16:53 | Nap végére újra gyengült a forint

16:51 | Varga: nem lenne súlyos tragédia, ha két-három bank kivonulna

Birkesz 2011.09.21. 18:30:23

@shaneb: Lololololol, épp most libsizted le STXJoe-t? Wazze fiam, te se tanultad meg, hogy olvass vissza, mielőtt nyilatkozol.

derelyegrádi szellem 2011.09.21. 18:32:51

@lyken:

ha valaki ért is véletlenül ahhoz amiről beszél (tudom, hogy veled ilyen még soha nem fordult elő, de azért mégis), az fidesz droid te idióta?

Én megértem bazmeg, hogy te azt hűtlen kezelésnek szeretnéd látni, de te meg azt értsd meg, hogy nem az.

hümhüm 2011.09.21. 18:34:44

Mindenkinek meg kell értenie, hogy az adójóváírásos adózási rendszer nem mehet tovább.
Annak idején, 2003-ban, bprzalmas dilettáns hibát követett el a szoci kormányzat a 100%-os adójóváírás bevezetésével. Konjuktúrális időszakban! Előtte a minimálbér is adózott, 20%-kal. Azzal, hogy ezt az eszetlen mértékű adójóváírást bevezették, több súlyos negatív következményt idéztek elő:
- a minimálbéresek (és a kisjövedelműek) az adójóváírás folytán a közteherviseléshez NEM (vagy alig) járultak hozzá, és ez morálisan is rongálta ezeket az embereket, amellett, hogy a költségvetést nagyon megviselte. Az APEH tavalyi adatai szerint ez az adójóváírás HAVONTA 18-19 milliárd forint volt, azaz évente kb. 230 milliárd.
- a vállalkozásokat és főleg a multikat egyáltalán nem ösztönözte béremelésre, mert a kiskeresetűek hirtelen csaknem 20%-kal több nettót kaptak kézhez (üveggyöngy a benszülötteknek....). Pedig konjunktúrális időszakban sokkal nagyobb az esély a magasabb bérek kialakítására.
- a vállalatokat nem ösztönözte a hatékonyabb, gazdaságosabb működésre, mivel így a bérköltséget alacsonyabban tarthatták. Na, ennek itt az eredménye.
- az állam a közszférát könnyebben és értelmetlenül felduzzaszthatta, mert nem kellett olyan magas béreket adni, mintha nem lett volna adójóváírás.
- ezzel a húzással blokkolták a dekonjunkturális szakaszban (2005-től) az adórendszer átalakítását és a költségvetési bevételek harmonikus növelését, ezért ész nékül el kezdtek hiteleket felhasználni a negatív jelenségek kompenzálására
- a konjunktúrális időszakban egy csomó többletpénz maradt a költségvetésben, amit faszságokra elszórtak, és így beindult a pazarlás.
A szuperbruttót azér kell kivezetni, mert azt teljes átverés volt. Azt nyomták, hogy 17%-ra csökken az SZJa, holott a bruttó bérre nézve ennek az 1.27-szerese, 21.59% SZJA elvonás volt az igaz. Egyébként most is 20.32% a tényleges adóelvonás. A szuperbruttózás nélkül tisztább lesz a rendszer. Azt, hogy most rögtön célszerű-e egy lépésben megszüntetni, az lehet vita tárgya.
Olyan sommás kijelentéseket tenni, hogy 3 millió adózó fog rosszabbul járni a szuperbruttó és az adójóváírás megszüntetésével, az hülyeség. Ennél sokszorta sokoldalúbb a kép.

Nézztük csak:
- szükséges fedezetet biztosítani a családok adózási gyermekkedvezményére. Ezt szerintem ne vitassuk.
- tessék összehasonlítani, hogy 2010-ről 2011-re ki hogyan járt jól, és ahhoz képest mennyi az esetleges vesztesége (beleértve a gyermekkedvezményeket is). Ez alaposan összezavarja képet, szétzilálja a huhogók egységes sötét képét. Mert lehet, hogy valaki egy kissé rosszabbul jár 2012-ben, de 2011-ben betyárosan kedvezőbb helyzetbe került, akkor miért elégedetlenkednék?
- a minimálbéresek 1 200 000 fős táborának kb. 70-80%-a nagy ívben le van szarva. Nem a minimálbérből él, csak annyit vall be. És volt pofájuk adójóváírást is elvégezni.
- ha a minimálbért valóban megemelik 92000 ft-ra, az helyreteszi a "legszegényebbrétegekviselikmegintalegtöbbterhet" sirámokat. Egyrészt ők is hozzájárulnak így a köztejerviseléshez, másrészt érezhetik, hogy ők nem függenek az állam adójáíró jóindulatától. Egyszóval rájuk nézve ez csak pozitív hatással lehet. Amellet, hogy az imént idézett siránkozás merő hazugság: a legszegényebbek SEMMILYEN közterhet nem viseltek.
- a minimálbér emelése miatt fenyegetőző vállalkozások szintén nagy ívben le vannak szarva. Ők sem gondolják komolyan, hogy emiatt lehúzzák a rolót: a nulla, akárhogy is nézzük, kevesebb, mint a nullánál több. Szépen ki fogják fizetni ezt az emelt minimálbért, egy kicsit világosodik a szürke/fekete gazdaság. Egyébiránt az a vállalkozó tiszta barom, aki tényleg csak minimálbért ad a dolgozójának: abból az ne tud megélni, nem lesz lojális a céggel, esetleg lop, csal, stb, de rendes, hatékony, jó minőségű munkát nem fog végezni. Én már csak tudom...
A Matolcsy-féle átmeneti hozzájárulás gondolata hülyeség, mert éppúgy be fog épülni a költségvetésbe, mint a Gyurcsány-féle vállalkozói különadó, és nem fogják tudni veszteség nélkül kivezetni. Ezért nem szabad be sem vezetni.
Amúgy van két fontos dolog, amit piszkosul nem akarnak tudomásul venni az acsarkodók:
1. Az emberek bére nem a kormáyntól függ, hanem a munkáltatótól. Ott kell elérni a tisztességes bért.
2. Attól, hogy a magasabb jövedelműeket megvágják magas adóval, egy cseppet sem lesz több pénze az alacsony jövedelműeknek, legfeljebb afféle szoci-varázslásokkal és csak átmenetileg (v.ö. adójóváírás)

shaneb 2011.09.21. 18:42:31

@Vidéki: egyetértek veled, de van egy rosszabb is. Jelenleg az elbaszott intézkedések következtében, 250 milliárd ft-ot ki kell fizetni az ÁFÁ-val kapcsolatban. Nem igaz az , hogy itt az államhadóságot fizetik vissza, és ezért nyomorítják az embereket, és a vállalkozókat.Régen figyelem a kommenteket, nagyon odafigyeltek, csak az a baj, hogy ezzel be is van fejezve. Jó páran akár előadásokat is tarthatnának, úgy dobálóznak a számokkal. Csak ez mind semmit nem ér, mert ettől még az egyszerű zember alamizsnából él. Csókolgatják itt a fityiszt, csak azt nem tudom, ha szakad a cérna és szakadni fog, akkor más seggét fogják nyalni!?

shaneb 2011.09.21. 18:44:54

@Birkesz: vazeg észre vettem, bocs nem neki szólt-(((

lyken 2011.09.21. 18:46:17

@derelyegrádi szellem: "ha valaki ért is véletlenül ahhoz amiről beszél (tudom, hogy veled ilyen még soha nem fordult elő, de azért mégis), az fidesz droid te idióta?

Én megértem bazmeg, hogy te azt hűtlen kezelésnek szeretnéd látni, de te meg azt értsd meg, hogy nem az. "

Nem, én egészen biztos nem értek semmihez. A bazmeg és az idióta szavak, meg olyan nyomatékot adnak a mondanivalódnak, hogy csak úgy füstöl a monitor.

Remélem pár év múlva, amikor megítélik a bankoknak a kompenzációt, akkor még mindig törzskommentelő leszel és eszmét cserélhetünk a dologról. Végülis rendkívül fontos, hogy a hűtlen kezelést te jogi szemszögből közelíted meg, én meg erkölcsi szempontból, de ezt fentebb olvashattad.

További bazmegelésben és idiótázásban gazdag gumicsontrágást kívánok Neked.

Kivlov 2011.09.21. 18:55:56

@hümhüm:
Barátom!
Igazad van minden egyes betűddel!!! Ha egyszer pártot alapítok, Te leszek a szóvivő!!! :D

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.21. 18:59:33

Így hagyja le Varsó Budapestet
2011. szeptember 21., szerda 18:50 Józsa Bernát

Az FTSE haladó fejlődő kategóriából fejlett piaci felminősítésre várományos figyelőlistájára vette fel a lengyel börzét − közölte a varsói értéktőzsde.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/igy_hagyja_le_varso_budapestet.496374.html

Viktus 2011.09.21. 19:00:57

@hümhüm:

Kár hogy a valóság más ... jártál -e már keleten csipkebokor rózsám? :D

derelyegrádi szellem 2011.09.21. 19:05:44

@lyken:

azok a te droidozásodnak szólnak, vagy azt már elfelejtetted?

"Remélem pár év múlva, amikor megítélik a bankoknak a kompenzációt, akkor még mindig törzskommentelő leszel és eszmét cserélhetünk a dologról"

Magam is ezt javasoltam. Ugyanis ehhez meg kéne várni az ítéletet. Azt meg nem sárkányfő, meg mittudoménkik fogják meghozni, hanme bíróságok. De ők, meg te, erről úgy beszéltetek, mintha ez már megtörtént volna. Ráadásul jogászok is voltak, mert ők nem "erkölcsi" értelemben beszéltek hűtlen kezelésről, hanem jogilag. És jogilag nem az.

Érted ezt?

Birkesz 2011.09.21. 19:07:13

@hümhüm:
"- szükséges fedezetet biztosítani a családok adózási gyermekkedvezményére. Ezt szerintem ne vitassuk."
Ez így van, csak akkor miért volt a fene nagy kardcsörtetés az egykulcsos adóról, ha most újra bevezetik a második kulcsot a fedezet biztosításához?

- tessék összehasonlítani, hogy 2010-ről 2011-re ki hogyan járt jól, és ahhoz képest mennyi az esetleges vesztesége (beleértve a gyermekkedvezményeket is). Ez alaposan összezavarja képet, szétzilálja a huhogók egységes sötét képét. Mert lehet, hogy valaki egy kissé rosszabbul jár 2012-ben, de 2011-ben betyárosan kedvezőbb helyzetbe került, akkor miért elégedetlenkednék?""
Alacsonyabb keresetűek 2011-ben és 2012-ben is buknak. Hol az a betyárosan jobb helyzetbe kerülés?

"a minimálbéresek 1 200 000 fős táborának kb. 70-80%-a nagy ívben le van szarva. Nem a minimálbérből él, csak annyit vall be. És volt pofájuk adójóváírást is elvégezni. "
A maradék húsz százalék meg dögöljön meg a többivel együtt. Egyébként a max. adójóváírást nem csak minimálbéren, hanem 180e bruttóig lehetett igényelni.

"ha a minimálbért valóban megemelik 92000 ft-ra, az helyreteszi a "legszegényebbrétegekviselikmegintalegtöbbterhet" sirámokat."
És a kicsivel minimálbér felett keresők? Hatalmas bérfeszültségek alakulnak ki ennek a hatására: lásd pl. a közalkalmazottak, akiknek évek óta befagyasztották a béreiket, csak az alsó kategóriát emelik a garantált bérminimumnak megfelelően.

"Az emberek bére nem a kormáyntól függ, hanem a munkáltatótól. Ott kell elérni a tisztességes bért."
Így van. Kár, hogy ahol a térségben egyetlen munkáltató van, ott nem igazán ugrálhatnak a munkavállalók, hogy márpedig magasabb bért követelnek. Kirúgják őket és lesz a helyükre kettő másik jelentkező.

"Attól, hogy a magasabb jövedelműeket megvágják magas adóval, egy cseppet sem lesz több pénze az alacsony jövedelműeknek, legfeljebb afféle szoci-varázslásokkal és csak átmenetileg (v.ö. adójóváírás) "
Vagyis mégiscsak több pénze lesz az alacsonyabb jövedelműnek. Nini, a varázslat működik?
De mint mondtam már párszor: legyen adóköteles a minimálbér abban a pillanatban, amint meg lehet élni belőle. Előtte NE!

Clyde 2011.09.21. 19:08:25

Bocs, nem tudtam rendesen végigolvasni a cikket, csak az indexeset - ott viszont nem lehet hozzászólni.
Egy dolog viszont eszembe jutott (azon túl, amiről ez szól, hogy mennyire ide-odab@szkurálnak, értelmetlenül).

Először a legszegényebbektől vettek el, és főleg a gazdagokat támogatták.
Most arról van szó, hogy a legszegényebbeknek kompenzálnák, és alsó középtől indulva elvesznek.

Szerintetek mennyi az esélye, hogy az alsó középnél (középnél) megragadnak, hogy tőlük vesznek el, és az igazán gazdagoktól továbbra sem fognak igazán elvenni?

Én mernék rá fogadni.

Egy szóval szólva:

"Vastagbőr"

JumboJet 2011.09.21. 19:16:46

@Enrico72: "Eddig az volt a baj, hogy gonosz az egykulcsos adó. Most belátták, hogy tévedtek, most ez a baj. Ráadásul még Gubcsi Lajost is kirúgták (nagyon helyesen). Szocik csináltak ilyet?
Van akinek nem lehet a kedvére tenni. " - A Dr House csapata kezdjen rajtad differenciáldiagnózist!
Sikk ennyire hülyének látszani? Látod, azt fel sem merem tételezni, hogy tényleg ennyire hülye vagy.
1.) Az egykulcsos nem nekünk, gaz nem-Orbán-fanoknak volt baj, és gonosz, hanem néhány millió embernek, köztük rengeteg olyannak is, aki rájuk szavazott. És ezt előre lehetett tudni, ki lehetett számolni. Az, hogy esetleg téged nem érintett kedvezőtlenül, még nem ok arra, hogy ne értsd, mi a baj vele. Én pölö egy valag pénzt kerestem rajta, mégsem őszinte a mosolyom és az odaadásom. Belém szorult némi empátia. És nem akarok szegények közt, egy szemétdombon a király lenni.
2.) Ki megmeredt lófasz látta be, hogy tévedtek? Gumibelsőben élsz? Itt a net, bazmeg, nem kell könyvtárban felkutatni régebbi lapokat, hogy olvashasd, mit mondtak egy hete, egy hónapja, egy éve, stb, és ráadásul még most a bukás nyilvánvaló pillanatában is sikerpropagandát kiáltanak. Mit láttak ezek be?! Ezek stikában tódoznak fótoznak, és asziszik, ha eleget mondják a citromra, hogy narancs , elhiszik. MOndjuk, ahogy látom, egy ilyen idióta már van: Te. Meg még sajnos másfél millió. Mekk Mester ezekhez képest egy talpig becsületes szakember volt.
3.) A szocik? Kérlek szépen, az a fasz Gyurcsány többször is ki mert állni, beismerni, elnézést kérni. Az más kérdést, hogy utána sem tudodtt véghez vinn semmit a faszom pártjában, de belátni, történetesen egyszer-kétszer nyilvánosan is belátta, KIMONDVA, hogy tévedett. Na ezt a az EMBER, AKI MÉG SOSEM HAZUDOTT, még sose tette meg.
4.) Időegységre vetítve ezek 5x többet hazudtak, mint a szocik.. Ezek már délután más mondanak/csinálnak, mint amiről délelőtt beszéltek.

Szánlak.

2011.09.21. 19:18:17

Hát ez király, jövőre már én is minimálbéres leszek! (bruttó 110-em van szakmunkásként)
Amúgy király ez a duplagondol a háromkulcsos egykulcsos adóval... vicces... de inkább feleslegesen bonyolult. Nem értem, miért nem lehet kimondani, hogy ettől-eddig 0%, attól-addig 18%, a fölött meg 38%, és kész. Minek ehhez még egy gázártámogatásra emlékeztető bürokráciát kifundálni? Szégyellik azt mondani, hogy "meggondoltuk, mégsem egykulcsos lesz az adó"?

Viktus 2011.09.21. 19:18:54

@derelyegrádi szellem:

Mivel vannak egyértelmű EU-s előírások lásd. az ÁFA ... azt is mondták egy ideje, hogy így nem lesz jó pengetni kell vissza ... csak vártak mégis míg lemegy az eljárás. -

derelyegrádi szellem 2011.09.21. 19:23:27

@Viktus:

hát én egy évig tanultam Eu jogot az egyetemen. Ha valaki arra azt mondja, hogy vannak egyértelmű előírások, akkor az - szerintem - téved. Annál nagyobb káoszt én még jorendben nem igen láttam. És akik tanítják, azok is ezen a véleményen vannak.

De ne jósoljunk. Megvárjuk. Megvitatjuk.

dean23 2011.09.21. 19:25:03

Agyfaszt kapok ezektől az idióta barmoktól!

Netuddki. 2011.09.21. 19:27:48

@Hörömpő Töhötöm: "hogy ettől-eddig 0%"
Pont ez volt a baj. Aki minimálbérre volt bejelentve az nem fizettett adót. Csak kérdem ez mennyire igazságos?
Amúgy ez az egész magyar adórendszer egy nagy kalap szar. Ezt kellene alapjaiban újragondolni és befejezni végre, hogy az állam a becsületeseket lerabolja és bünteti...

Netuddki. 2011.09.21. 19:28:46

@kovi1970: Ja és igen, attól még, hogy 16% az SZJA az állam még egy csomó pénzt kasszíroz azon aki dolgozik...

egy maréknyi dollár 2011.09.21. 19:32:29

Nyugi,a legújabb variáció szerint jövőre a bruttó 202 ezer forintnál többet keresők ún. hozzájárulást fognak fizetni(a szja mellett), és ebből kompenzálják az alacsonyabb keresetűek várható bér-csökkenését.A bejelentést követően azonnal előugrott fedezékéből Szíjártó-papagáj, és elkiáltotta magát:Senki sem fog rosszul járni.
Jajjj.
A fentieket az imént, a 18:30-as Híradóban hallottam,szóval lehetséges, hogy már nem érvényes.
Matolcsy cicájának a képességeit nem ismerem,de Matolcsy Macskáét igen.Ő az én cicám(a sajnálatos hasonlóság okán kapta a nevét) és kivételesen gyenge szellemi képességekkel rendelkezik;nem is az eszéért szeretem.Távmunkában részt vehetne a NER további felvirágoztatásában.

lyken 2011.09.21. 19:43:30

@derelyegrádi szellem: "De ők, meg te, erről úgy beszéltetek, mintha ez már megtörtént volna." Anno Ferinél is voltak ilyen vélemények. Aztán most lehet visszatéríteni. Én azon a véleményen vagyok, hogy Viktor döntése csúnya pluszkiadást fog jelenteni esetleg pár év múlva. A te érvelésed azt mutatja, hogy ennek a halvány lehetőségét is elutasítod. A nyomatékosítószavaid meg egyszerűen elbűvölőek. (Még ha kicsit droidosnak is hat az eddigi Viktor-mentő retorikával.) Nem tudom mire számítasz, de nem fogunk egy hullámhosszra terelődni a kérdésben. Akkor se ha bazmegelsz, idiótázol, buzizol vagy tovább magyarázkodsz.

Viktus 2011.09.21. 19:48:21

Nu pesten már albérlet van nőknek dugásért ... ez ám a civilizációs ugrás így a 21. században ...

jágör68 2011.09.21. 19:52:49

Nem az adórendszerrel van a baj, hanem a bérekkel.
Magyarországon sajnos túl sokáig belement a munkavállaló ezekbe a csapdákba:
1) kapod svarcba a lóvét, aszt kuss (nyugdíj/ egészségügyi ellátás úgyis kb ugyanolyan JÁR- mer jár és kész!)
2) kapod a kamu- minimálbért- a többit meg zsebbe, okosba
3) előző kettő és/ vagy kombinációja 3 melózóm több helyen is, majd egyik műszakból rohanok a másodikba (másodikból-harmadikba)

Na ezekbe, egyikbe sem kellett volna belemenni.
Meg kőkeményen feljelenteni a (sajnos nem létező- rendőr és tűzoltószakszervezeten kívül) szakszervezetnél, APEH- nél, rendőrségnél az ilyen alkukat ajánló munkáltatót.
És ezt mindenkinek meg kellett volna tennie, nem azzal elintézni, hogy
"Hát a Gazsinak nem vót elég jó ez a fizetés, majd a Józsi megcsinálja 10 ezerér ócsóbban - és akkó már zsebbe- okosba"
Szóval minden munkára jelentkezőnek, munkanélkülinek kéne annyi önbecsülésének lennie, hogy ilyenekbe nem megy bele.
Mert így napi szinten előforduló esetek:
- Reggel mentőautó sofőr- éjszaka fuvarozik- plusz még egy harmadállás is naponta- kétnaponta
- egyik ügyeletből a másodikba- harmadikba rohangáló orvos, nővér, ápoló stb- pihenés nélkül, fáradtan, idegesen, stb
De mind a 10 milliónak bele kéne mennie abba, hogy "nem megy bele mindenbe, csakhogy legyen egy kis megélhetés".

A másik rész meg persze az állami eltartottak, pölö ez mai hírecske:
kuruc.info/r/2/85461/

krumplicukor 2011.09.21. 19:53:41

Ez BRUTTÓ 202??? Komolyan?

Van már valami kalkulátor h mennyi lesz az annyi, vagy még nem vállalkozott egy ilyen készítésére senki sem?

jágör68 2011.09.21. 19:56:58

Ja és de szeretnék egy igazi szociáldemokrata pártot is- valódi szakszervezetek mellé!

www.youtube.com/watch?v=QP4l_PeBMyk

Viktus 2011.09.21. 20:00:43

@krumplicukor:

Minek is kezdett volna bárki ilyesmit készíteni? mikor nagyjából kétnaponta változik, hogy mit talál ki a jobb kéz ...

dbeata 2011.09.21. 20:11:31

@soproni1: Kivéve azokat a javakat, amik már most annyiba kerülnek, vagy még többe, ha kicsit szemérmetlenebbül váltják forintra, vagy megadóztatják, mint a Lajtán túl.

dbeata 2011.09.21. 20:15:35

@Hörömpő Töhötöm: Nem az lesz, hogy most szépen bebükik mindegyik kamu-minimálbéres, mert majd kitalálnak egy jó kis kérdőívet, amit ki köll tölteni, hogyaszondja van-e önnek lakása, autója, kutyája,macskája, és ha ezeket szépen kitölti, hogy igen, akkor már megy is rá az adóhatóság. Vagy tévedek?

derelyegrádi szellem 2011.09.21. 20:18:14

@lyken:

sem akkor, ha te droidozol....

Én nem utasítom el a lehetőségét. Csak erről ítéletet mondani még azelőtt, hogy bármilyen eljárás egyáltalán indult volna, idő előttinek tűnik.

A feriék esetében (Áfa-ügy) kész tény. Akkor se mondtam előre, hogy ebből biztos cumi lesz. A foglalkozásom megtanított arra, hogy bírósági döntést előre megjósolni (biztos így, vagy úgy fog dönteni), nagyon kétes válallkozás. Csak nagyon elbizakodott emberek, vagy sarlatánok csinálják.

Ha cumi lesz belőle igazad lesz. De még nincs igazad. Nem hiszem, hogy ezt ennyire nehéz lenne felfogni.

csodalámpa 2011.09.21. 20:36:42

@dbeata: kérdőív...ehhh...NAV huszárok szépen figyeljék meg, ésha van autó-ház-nyaraló-akármi, rojtosra basszák a seggét - igen, én rühellem az összes "borítékost", megint én fizetek helyettük, költsék rákgyógyszerre.

dbeata 2011.09.21. 20:43:52

@csodalámpa: Jaja,mert ők tehetnek mindenről,. Az adórendszer meg aztán a legjobb. Én meg rühellem az összes minimálbéren foglalkoztatót, meg kényszervállalkozásra kényszerítő munkáltatót. Csókolom. (vagy Jóreggelt!)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.21. 20:44:46

@Viktus:

Nem sikerült, na, van ez így.
Egyébként meg hadd dumáljanak csak, velünk nem érdemes tengelyt akasztani. :)

csodalámpa 2011.09.21. 20:47:48

@jágör68: hm.. nem (csak) a bérekkel van baj, hanem a mentalitással, ami már beleégett kettő, de inkább három generáció agyába - az okoskodás.....ezeket szolidarítsam, hát a kékerest az összes testnyílásukba. Minimális azok száma, aki tényleg minimálbéren vannak, tőlük nem sajnálom, de ezektől a tetvektől, akik szemberöhögnek, hogy én miért nem trükközök, ezektől igen. Ha ezeket ki lehetne szűrni a rendszerből, nem lenne gáz az egykulcsossal, de erre se akarat, se kapacitás :(

mruniverzum 2011.09.21. 20:48:20

Én csak állva tapsikolok sikoltozva. Megindult a végjáték végre. Már nincs sok hátra és megkapja ez a banda azt, amit érdemel. Az előzővel együtt.

csodalámpa 2011.09.21. 20:49:45

@dbeata: igen, és ha valaki kirabol úgy megélhetésileg, azis OK, rendben van. Hát rákényszerült szegényke. Blablablabla. BKV-n bliccelni is tök rendben van, mert a fejesek lopnak. Kicsit beteg szemlélet ez...

csodalámpa 2011.09.21. 20:50:21

@dbeata: nem kötelező ilyen helyeken dolgozni.

csodalámpa 2011.09.21. 20:51:57

@dbeata: "ŐK" kurva sokan vannak, ez a fő probléma.

csodalámpa 2011.09.21. 20:54:41

@dbeata: Tudod mit, nincs velük baj, csak arányosan részesüljenek az ellátásokból. Ha nyugdíjba mennek, ne sikítsanak, hogy nem kapnak lófaszt sem, és az állam ne kompenzáljon nekik, eü.: sürgősségi ellátás, szoc. segély nuku, stb. Valamit valamiért.

csodalámpa 2011.09.21. 20:55:18

@Viktus: csak nem borítékos vagy te is? :) Pfejj

csodalámpa 2011.09.21. 20:55:58

@Viktus: Ja és kössz, ez az első....

csodalámpa 2011.09.21. 20:59:26

Na mindegy, februártól már csak mosolygok rajtatok :D, ha nektek ez fasza, hogy az összes érdemben adózó, értelmes embert kiüldözitek az országból, hát legyen. Pár éven belül majd borítékos-cigó-nyugger állam lesz itt az egykori Magyarország helyén, szerintem a c-k az esélyesek a túlélésre....

Viktus 2011.09.21. 21:07:32

@csodalámpa:

Nem én mindent számlásan szenvedek öcskös csak mivel vidéken élek meg nem Budapesten meg a jobb féle nyugati régiókban meresztem sajnos így tisztában vagyok a nagy elcseszett valósággal ...

dbeata 2011.09.21. 21:10:15

@csodalámpa: Hú de magas az a ló! Persze, az ember legyen inkább tisztességes munkanélküli, mint szürkén foglalkoztatott. Az aztán nem kerül pénzébe az államnak... Eltartani a sok tisztességes munkanélkülit. Lehet emberkedni, meg okoskodni, de ez van. Amíg a bőrt is lenyúzza rólad az adórendszer, addig aki teheti, megkerüli. Vagy megszívja.

2011.09.21. 21:24:38

@kovi1970: Hogy mennyire igazságos? Hol van itt bármilyen igazság? Az talán igazságos, hogy valakit a KSH által számított létminimum alatt egy huszassal lehet dolgoztatni? Rendezni kellene a béreket, de tisztességesen, és akkor utána lehet igazságról beszélni. Részigazságokból nem lehet egy komplex rendszert felépíteni, ez csak arra elég, hogy viszájt szítson azok haszonélvezői és kárvallottjai között, és nem annak lesz igaza, aki hangosabban kiabál.

@dbeata: a felsorolt fogyasztói javakkal bőségesen rendelkezhet egy minimálbéres, például korábbi vásárlásból. Sőt, még minimálbérből is, ha mondjuk megvásárolta hibásan bagóért, és megbütykölte magának. (Nekem példul majdnem minden fogyasztói javam így lett: 60e+áfáért nem engedhetek meg magamnak mondjuk egy mosogatógépet - de 5e-t ki tudtam köhögni érte a vaterán, a hozzáadott érték pedig pénzembe nem került, csak némi szabadidőt kellett rááldozni.) A jövedelem meg a vagyon az két dolog... De nem hiszem, hogy ennek összemosására vonatkozó hátsó szándék lenne itt. Szerintem ez csak a "hozott is ajándékot meg nem is" népmesei fordulat fideszes implementációja. Verhetik a mellüket, hogy mekkora strukturális reformot csináltak az egykulcsossal, közben marad minden a régiben. Úgy látszik, rájöttek, hogy nem volt az annyira elhibázott mégsem... vagy csak egyszerűen nem merik tovább feszíteni a húrt, nehogy kapára-kaszára keljenek az alattvalók.

dbeata 2011.09.21. 21:33:17

@Hörömpő Töhötöm: Na igen, ezt már mi is megismertük. Néha elnézem, ahogy anyukák mi minden baromságra elverik a családi pótlékot, meg a GyES-t, GYED-et meg hasonlót. Egész ruhakollekciókat vásárolnak meg a totyogóknak, akik aztán esnek kelnek leeszik stb, volt értelme sok ezret kiadni rájuk.
Most mondhatjátok hogy irigy vagyok, de nem tartom annak magam, bár én is szeretem a szépet, de a szükséges és elégséges elve alapján próbálok élni.
Sok mindent megjavít a férjem is, ügyes ember, és ez tök jó.
Reluxánkban elszakadt a zsinór, mesterember mondja csere ( kb 30000-ért, 5 m2-nyi felületen van), férjem fogta, leszedte és visszafűzte. Ennyi.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.21. 22:41:10

Monthy Python!!!!

Mégis marad a félszuperbruttó a 202 ezer forint feletti bérekre

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110921-a-szuperbrutto-megtartasaval-kompenzalhatjak-a-bercsokkenest.html

VAGYIS marad a félszuperbruttó ÉS fizess még hozzájárulást is!!!

És még ezt is tudom fokozni!

"Egy, a kormányülés részleteit ismerő forrás állítása szerint a szerdai ülésen a kompenzációs tervekről korábban nem hallók közül többen is felvetették a gazdasági miniszternek, hogy a lépéssel lényegében tényleg egy második kulcsot vezetne be a kormány, vagyis feladná az adópolitikában eddig képviselt álláspontját, azonban a gazdasági miniszter (Matolcsy) több alkalommal is körmönfont számításokkal vezette le, hogy nem tekinthető adónak a 202 ezer felett keresőket érintő pluszteher.

A magyarázat a forrás szerint körülbelül úgy hangzott, hogy "az adó az elvonást jelenti, a 202 ezernél magasabb bérűektől pedig nem elvonnak, csak nem kapják meg (vissza), amit a többiek."

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.21. 22:51:18

@zero: És képzeld ha ezek 8 évet nem a kormányzásra készülnek és minden probléma azonnali megoldására...A kormány bölcsessége előtt leborulok (meg a Valencia előtt akik fájdalom de lefocizzák éppen a Barcelonát)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.21. 23:12:44

@zero:

Nincs ebben semmi különös: a pók belegabalyodott a saját hálójába, a vergődése pedig még akár szórakoztató is lenne, ha nem az ország közeljövője múlna rajta.

Majd jövő szerdára kidolgozza a részleteket, aha... miközben jövő péntekre költségvetést kéne rakni az asztalra (olyat, amit már a KT is látott, de biztos elég lesz rá nekik egy nap is a 10 helyett), és az SZJA-s bohóckodáson túl a többi "kabarétréfáról", például a TAO-ról mélyen hallgatnak.

krumplicukor 2011.09.21. 23:43:55

@zero: Mostmár némiképp morbid kiváncsisággal várom, h mi lesz ebből...

Meridian74 2011.09.22. 00:18:26

"Miközben a Nagy Igazság, ami minden egyes kormány alatt érvényes volt, továbbra is aktuális: a torta még mindig ugyanakkora, csak máshogy osztják el a szeleteket!"

Na, ez az ami NEM igaz!
Valójában az az igaz, hogy a Torta valódi méretét nem látjuk, és inkább annak érdekében kellene tenni, hogy a tortát teljes méretében láthassuk. Azaz a feketegazdaságot kellene tűzzel-vassal-vona-gáborral felszámoltatni.

Meridian74 2011.09.22. 00:25:27

"11 éve nem látott mértékben, 17 százalékkal emelnék meg a minimálbért, 78 ezerről 92 ezerre. Ez mind csodálatosan hangzik, hiszen hol vagyunk az 1000 eurós osztrák minimálbértől, de vajon a kis és közepes vállalkozások, de akár a multik termelékenysége, árbevétele is nőni fog egyik hónapról a másikra 17%-kal?"

Ezzel sincsen semmi baj, vagyis de: a munkavállaló egy kanyival sem kap öbbet, csak az államnak jut több adó a magasabb bruttóból.
A vállalkozások pedig éppen eléggé termelékenyek, legfeljebb nem 2 évente cseréli le a gazdájuk az fekete merdzsót fekete BMW terepjáróra, vagy Hummer-ra. Különben menjenek el kapálni, oszt' jöhet az osztrák vállalkozó ide, aki érdekes módon egy határvonallal arrébb 5x-ös bért képes juttatni a melósainak...

Szóval a minimálbért, amit mindig a padló alá szorítanak a köcsög megmondóemberek, emelni kell, nem kicsit, hanem nagyon.

Meridian74 2011.09.22. 00:28:15

"...És most jön a beszarás a köbön: ha mindez csődöt mond, vagyis a cég szart a bérkommandóra, a kötelező emelésre, az állami visszatérítésre, akkor a dolgozó bejelenti becsületesen az NAV-nak, hogy ő kérne egy kis kompenzációt, mert a köcsög cége nem emelte a bérét, és esküszik AZ ASZTAL-on megpihenő Alkotmányra, hogy egy forint más bevétele sem volt, messziről elkerülte a szürkét és a feketét. És a NAV utal, előre..."

Ez viszont télleg egy orbitális nettó faszság.

hatR 2011.09.22. 00:30:03

"átmeneti jellegű hozzájárulás"

ezt ugy kell erteni, hogy addig atmeneti, amig van allasod, illetve keresel ennyit....

Meridian74 2011.09.22. 00:35:43

Amúgy egyvalamit azért nem értek. Hogy fekszünk így be kínának, ha csak úgy emelgetjük a minimálbéreket?

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2011.09.22. 01:27:26

@Fekete Mamba:
amellett, hogy nettó faszság, elég uncsi is már ez a demagóg proletárromantika, főleg a magyar változata, ahol 200-300 ezret kereső, többgyerekes embereket csúfolnak gazdagnak, aki "fent van", vígan adócsaló minimálbéresek meg "lent".

Szerintem meg az volt nettó faszság, hogy úgy kapta meg az ország az egykulcsost, hogy nesztek bazeg. Ha előre átgondolva - pl ahogy leírtam, de más is biztos tudna még jobbat is - esetleg a manapság oly jól bevált kormányzati ajánlásokkal (hogy hogyan alakítsák a cégek a bruttó jövedelmeket, hogy ne legyen lázadás alul) lett volna bevezetve, akkor most lehet, kevesebb méltatlankodás lenne. Mindenki többet kaphatna nettóban és arányosan. Meg lehetett volna csinálni így is a bevezetését a "nesztek bazeg" helyett.
Én soha nem állítottam és nem is értettem egyet azzal, hogy a 200-300 bruttó az sok (Mo viszonylatban). Tulajdonképpen a helyi társadalmi viszonyok szerint van értelme mérni, hogy mi mennyi. Németországhoz is hasonlíthatod a jövedelmedet, vagy megnézheted a szomáliai átlagkeresetet is.

Az igazság az, hogy tényleg kettészakadt az ország, és az egyik felének sokkal több köze van már mondjuk a német export alakulásához, mint a "lenti" néposztályok fogyasztásához, nagyjából ha nem is lennének, az lenne a leggazdaságosabb, nem kéne tízmilliós lakosság közszükségleteit felköhögni alig egymilliónyi adórabszolgának, aki épp kapott egy év szabadságot, de most újra szóltak, hogy lehet pucsítani.

A problémát mindannyian ismerjük. Egyetértek. Egy dologra kell vigyázni: hogy a már fentebb is említett helyi viszonyok szerint lesz mindenki megítélve. És ha folyamatosan feszítjük a társadalmi különbségeket, akkor ne csodálkozzunk, ha egyszer elpattan a húr. Lehet hogy a szomszédom engem akar majd felkoncolni, mert úgy gondolja, nem érdemlem meg a javaimat, én meg valaki másról képzelem ugyanezt. És mivel viszonyrendszer van, mindenkinek igaza is lehet akár, ha más nem, a saját szemszögéből.

Éppen Fletó és csapata bizonyította, hogy a teherbíró, versenyképes réteg szopatása és elkergetése nem válik be. De hát sok lúd disznót győz, a Haza Nagy Kancsal Titánja is belátta, hogy ha adózni nem is akar 2-3 millió magyar, szavazni azért fog, és újra szopóágra tette teljes fizetésük után adózókat, akik bár a elenyésző kisebbségben vannak, de az egész magyar költségvetést eltartják.

A 2-3 millió az nem olyan kevés, azok egy nap alatt karóba húzzák az egész országot, ha olyan kedvük van.

Amúgy azt hírös termék-előállító fizikai munkát, amelynek értéke oly nagy, no hát pont azt csinálják kínaiak 100 dollárért havonta, még be is költöznek az üzem fölé a padlásra.

Ja, amíg olyan olcsó az olaj, hogy megéri áthurcolni a fél világon. De manapság kezd kibontakozni, hogy tulajdonképpen már lehet, hogy 2008. nyarán megvolt az olajcsúcs. Ha ez igaz, akkor viszont hamarosan a mindent átszövő kereskedelmi útvonalak használaton kívülre kerülnek és leáll a nagy globális gépezet.

2011.09.22. 06:52:59

@Meridian74: Nem annyira. Példul Angliában is van ilyen. De úgy ám, hogy még csak kérni sem kell, autómatice utalnak, ha a heti jövedelmed nem ér el egy bizonyos küszöböt.. Itt meg a lőtéri kutyát se érdekli, hogy ki miből vesz zsíroskenyeret hó végén.

Rodeo36 2011.09.22. 08:00:14

sok hülye libsibolsi a fasznak sírtok, ráadásúl nem is értitek a zseniket: most lesz még csak a hacacáré: sok-sok kis egykulcsos adó-alrendszer az alfarhanghoz hasonlóan, kivezetik, bevezetik egyre gyorsabban amíg elsűl attól lesz a jövő a concepció tuggyátok amitűl a dzsézuzs is születte magát megkoncepciózták a Máriát és -ügyeskedtek- és már teherbe is esett és megszülte...minden koncepciónak ez a vége megszületik valami vagy valaki csak várjátok ki és...ha Belze Buby...hát akkor az de a mi gyermekünk a 12x1 kulcsos adóalfarhangrendszer mátrixban és a kígyó tuggyátok a Nagy Kélgyó...még Kiflis Boriska Acsádról vagy Nacsadról vagy Picsádról szóval ő is gyüvik

Viktus 2011.09.22. 09:08:34

@Meridian74:

Na igen itt a járulékterhelés a nagy probléma ... a továbbiakban te is nagyjából a Rex felügyelőből ismered az életet ...

A minimálbéres-audis vállalkozó urban legends nagyon aranyos csak a magyar rögvalósághoz sok köze nincsen. A nagy értékű gépjárművel szaladgálók-palotában élők nevén nincsen semmi közvetlenül ... sőt éppen azok nyerészkednek a legjobban a kkv-kon lásd. körbetartozás, amely láncnak az eleje felé a pénzosztásnál ezek vették le a pénzt.

A magyar kkv szektor elmegy kapálni, akkor te is mész csak te közmunkában 30 ezerért ... nem jön ide semmiféle osztrák kkv ... a határ túloldalán meg persze tud 5x annyit fizetni csak éppen azért nem ott vannak pl. a multik ... itt egy mérnöknek kevesebbet fizet, mint a takarítónőnek Ausztriában. A magyar kkv beszállítók tekintetében ugyanez a szitu ... és így tovább végig a láncolaton ...

Viktus 2011.09.22. 09:10:07

@hatR:

Jaja aztán pedig vár a szolidaritás az éveken át fizetett járulékokért még 3 hónapig elvegetálhatsz aztán kapálás harmincezerért, ha nem sikerült elhelyezkedni ... ez az igazi szolidaritás.

Clyde 2011.09.22. 09:33:57

Korábbi hsz-emet és gondolatot folytatva:

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110921-a-szuperbrutto-megtartasaval-kompenzalhatjak-a-bercsokkenest.html

<<Ha az előbbi verzió valósul meg, akkor az [origo] számításai szerint évente 100 milliárd forint pluszbevétel folyhat be az államhoz, ha a tényleges adóteher 18,16 százalékos, akkor ennek a fele, 50 milliárd forint a költségvetés pluszbevétele.

Az [origo]-nak név nélkül nyilatkozó, az adóbevételekre rálátó kormányzati forrás azt állította, hogy a 202 ezer forint alatti munkavállalók kompenzálásához "messze nem kell 100 milliárd forint ".>>

Alakul ez, alakul, vajon mi lesz az áthidalás a 100 milliárd, és a messze nem 100 milliárd között, és melyik réteg fogja ezt megszívni?

Combi a ballibes Ferkófan 2011.09.22. 09:47:31

@intifada: Gondolom a gaz izraeli karvalytőke a hibás azért is, mert még szűz vagy és minimálbéren élsz, és vhogy le kell vezetni a frusztráltságot :)

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.22. 11:36:22

"IMÁDOM", HOGY MINDENKI A NYUGATI VAGY KÖRNYEZŐ ORSZÁGBELI MINIMÁLBÉREKKEL DOBÁLÓZIK, HOGY MILYEN MAGASAK ÉS JOBBAK A HAZAINÁL, DE AMIKOR BEJELENTIK A MAGYARORSZÁGI EMELÉSÉ(NEK TERVEZETÉ)T, AKKOR NEM AZZAL JÖNNEK, HOGY "DEJÓ, EMELKEDIK AZ EMBEREK FIZETÉSE!", HANEM EGYBŐL A MUNKAADÓK SIRÁMAIT KÖZLIK A MEGNÖVEKEDETT TERHEKRŐL.
KOMOLYAN MONDOM, ELDOBOM AZ AGYAM AZ ILYEN PESSZIMIZMUSTÓL...

Meridian74 2011.09.22. 12:59:06

@Viktus: konkrétan többet is ismerek (két év alatt meggazdagodom vállalkozótípusból), és mindegyik mszp-s volt az emútnyócévben, mert további pénzeket szakítottak pártseggnyalásért is...

Meridian74 2011.09.22. 13:02:09

@Viktus: "itt egy mérnöknek kevesebbet fizet, mint a takarítónőnek Ausztriában."

Ezt itt miért teheti meg? Mert éhbér alatt van a minimálbér. Fel kell emelni.

Crescendo 2011.09.22. 13:07:29

@bulvármédiás =>: Persze, mert mi, hala a kivalo gazdasagpolitikanak, a kinai munkasokkal versenyzunk, nem az osztrakkal. Ha felmegy a ber, es a HUF meg eros, akkor az allas is megy keletre... igy aztan a 0 HUF-ot, emelhetik 1000%-al is, csak 0 HUF marad.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.22. 14:26:48

@Crescendo: Hidd el, a nagyobb termelő cégek elvándorlása az olcsóbb keleti részekre jelenség az osztrákokat is keményen érinti. Még szerencse, hogy vannak olyan dolgok, amikre itt is van igény, s nem olyan egyszerű a kivándorlás, pl. egy családi vállalkozás.

Viktus 2011.09.22. 14:59:17

videki kedvéért ...

Csökkentette a növekedési kilátásait, idén 1,6, jövőre pedig 1,1 százalékos bővülést vár a Századvég Gazdaságkutató.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/22/a_szazadveg_szerint_tul_optimista_a_kormany/

-

Ezek is ármánykodó komcsik?

Viktus 2011.09.22. 15:01:24

@Meridian74:

Ennyi fogalmad van a gazdasághoz inkább maradj meg a blikk.hu -nál ...

RobÚr 2011.09.22. 15:04:20

@Valós Kilométer:
Ne haragudj, de baromságot írsz.
Sajnos a saját orrodnál nem látsz tovább.
Tudod mi az a szalagmunka?
Tudod mi az a termelőszektor?
Ott dolgozik a legtöbb ember, igen. Gyár, üzem, gyártósor.
Nem takarítás, meg ilyenek...
Hatvan: Bosch - 4000 fő, Jászfényszaru: Samsung: 3000 fő, Jászberény: Elektrolux: 7000 fő.
És ez egy 50km-es körzetben.
Szerinted milyen képzettségű emberek kellenek a szalagra?
Szerinted mennyi fizetést kapjanak?
Szerinted ha többet kéne nekik adni, akkor mit csinálna a multi?
Eszem megáll...

Viktus 2011.09.22. 15:05:42

@bulvármédiás =>:

Eszed semmi fogd meg jól ...a minimálbér a kormány felemelheti helyből mondjuk az osztrák szintre is csak nincsen aki MEGTERMELJE ez a problémakör.

Viktus 2011.09.22. 15:07:49

@RobÚr:

Így-így , de ezzel csak azon vannak tisztában akik itt élnek a környéken ... Budapesten más világ van ...

Viktus 2011.09.22. 15:11:43

@RobÚr:

A vicc meg az, hogy az emelés után sem keresnének többet a népek csak az adóteher növekedne ...

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2011.09.22. 15:52:47

@RobÚr: "Ott dolgozik a legtöbb ember, igen. Gyár, üzem, gyártósor."
Ezt rosszul tudod. Az magyar emberek nagy része a szolgáltatási szektorban dolgozott már 2003-ban is, és ez azóta csak nőtt (2007-ben már 65% volt). Lehet most már 70% körül van.

"Munkaerő, szektorok szerint: mezőgazdaság 5.5%, ipar 33.3%, szolgáltatások 61.2% (2003)"
www.publikon.hu/htmls/orszagismertetok.html?ID=99

Azt gondolom, az nem jó cél, ha Európa Kínájává szeretnénk válni (sok kis ócó' és képzetlen munkaerő). Ebből inkább ki kellene törni, nem ezt erősíteni. Nem fog menni egyik napról a másikra, de iránynak jó. A multik sem fognak holnapra elmenni, ha nő a minimálbér.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.22. 18:17:29

@zero: "A magyarázat a forrás szerint körülbelül úgy hangzott, hogy "az adó az elvonást jelenti, a 202 ezernél magasabb bérűektől pedig nem elvonnak, csak nem kapják meg (vissza), amit a többiek." -"
Ezt hívják úgy, hogy negatív diszkrimináció. Vajjon erre milyen gombot varrna az alkotmánybíróság?

Egyébként arra is kíváncsi lennék, a szuperbruttóra , MINT JÖVEDELEMADÓ ALAPJÁRA, mit mondana az AB, vagy esetleg az UNIÓS BÍRÓSÁG. A szuperbruttó alapja ugyan is soha nem kerül az adózóhoz, így nem tudni, mitől alapja az szja-nak. Szóval a szocik is nagy varázslók voltak.

guma 2011.09.22. 18:45:17

@bulvármédiás =>: ne ragadj le a bulvár szinten.
amikor ezt a lépést első regnálásuk alatt meglépték, katasztrófális következményei voltak a kkv-ra és a 35 feletti alkalmazottakra, melósokra.
csak az állam bevétele nőt jelentősen, amiből lehetett a PR-t fokozni és a belső, közeli cégek féle megrendeléseket növelni...

www.fn.hu/belfold/20110922/oszko_szerint_beteg_adopolitika/

A volt pénzügyminiszter komoly gondnak tartja, hogy a legfontosabb területről, "a munkáltatói járulékterhekről, illetve általában a járulékok rendszeréről alig esik szó", miközben a személyi jövedelemadóztatás területén olyan kétséges és aggasztó folyamatok rajzolódtak ki, melyek mára már nemcsak a költségvetési egyensúlyt fenyegetik, hanem "az adóterhek megoszlási viszonyának kedvezőtlen irányú átalakításával egyszerre és radikálisan ronthatják a foglalkoztatást érintő munkaerő-keresletet és -kínálatot egyaránt".

Összefoglalásként Oszkó Péter szerint elmondható, hogy a korábbi, "az adórendszer racionalizálására kialakított irányok felrúgásával a jelenlegi, hamarosan végső formáját elérő, arányosnak hívott és bizonyára annak is vélt adórendszer valójában a közterhek szélsőségesen aránytalan elosztását, és káros gazdasági motivációk sorát eredményezheti azért, mert a tervezők nélkülözték az adórendszer összefüggéseinek és tényleges működésének áttekintését, illetve alapos megértését".

"miközben az állami újraelosztás mértéke a 2009-es 46,1 százalékról a 2010 elején bevezetett adóátalakítások eredményeként még az év közben bevezetett szektorális különadók beszedése után is 44,6 százalékra tudott csökkenni, addig 2011-ben ugyanezen arányszám várhatóan 51,5 százalékra növekszik".

"az egykulcsos adó bevallottan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, miközben hátrányait a költségvetési egyensúly felborításában, az abból fakadóan kényszerű és durva 2012-es megszorításokban, illetve az eközben kirívóan aránytalanná váló összes adóterhelés következményeiben az egész ország megszenvedi. "

Oszkó Péter ezt azzal magyarázza, hogy a jelenlegi kormány "működése első évében nem tudott mit kezdeni az önkormányzatok, a közösségi közlekedés, az oktatás vagy az egészségügy intézményrendszerével". A lényegében elsőként szerkezetátalakítást ígérő Széll Kálmán Terv "mára különösebb eredmény nélkül" kimúlt.

Crescendo 2011.09.22. 19:03:11

@kovi1970: "Amúgy ez az egész magyar adórendszer egy nagy kalap szar. Ezt kellene alapjaiban újragondolni és befejezni végre, hogy az állam a becsületeseket lerabolja és bünteti... " - lehet, hogy epp ez a cel? Egy teljesen az allamtol fuggo nepesseg kialakitasa, amibe sajnos onalloan eletkepes egyenek nem fernek bele...
A mai politikus es kozgazdasz elit arra lett szocializalva (lsd. MSZMP, KISZ, stb.), hogy iranyitsa a birka, hulye, stb. embereket. Es sajnos tenyleg baromi jol megelnek a buta, birkan iranyithato emberekbol. Kritikus gondolkozo mennyi van az emberek kozott, aki atlatna ezen?
Latod, most vonnak minden iskolat kozvetlen allami iranyitas ala, hogy nehogy kialakuljon egy gondolkodni kepes reteg...

Crescendo 2011.09.22. 19:07:15

@bulvármédiás =>: csaladi vallakozas, de mire? A millionyi torveny, szabalyozas, adok, stb. es aztan ebbol a tamogatasok, tenderek es monopoliumok kiosztasa bizonyos specialis erdekcsoportok kokemeny erdekeit szolgaljak. Ebbe a csaladi vallakozas sajnos nem fer bele, senkit nem erdekel (legalabb is a donteshozok kozott). Rossz idoben, rossz helyen vagy, ha erre keszulsz... :(

Crescendo 2011.09.22. 19:14:54

@guma: a legtobb szeretne ingyen szolgaltatasokban reszesulni... ebbol kovetkezik, hogy fizetni persze nem akarnak. Erdekes, hogy "kiadascsokkentes" cimszo alatt kb. a koltsegvetes 5-10%-at kitevo teteleket tud barmelyik kormany erinteni, mikozben az "ingyenes" rendszerek mennek tovabb. Reagen elnok mondta: ha most panaszkodik, hogy draga es rossz a szolgaltatas (szabad piacon eloallitott), varja csak meg, amig ingyenes (allami) lesz. Nalunk szinte mar csak "ingyenes" van.
Ha valaki megemliti, hogy szabadpiac, meg hogy talan szocializmus (mas emberek penze elvetele) nelkul is lehet elni, az azonnal az ordognel is rosszabba, gyuloletkeltove, stb. valik

2011.09.22. 19:57:43

@Crescendo: kapitalizmus "más emberek pénze elvétele" nélkül? Te most jöttél a Marsról, vagy mi? Az egész problémának pont az a gyökere, hogy a kapitalisták elveszik a proletárok pénzét, ezért azoknak nincsenek olyan megtakarításaik, amelyből mondjuk egy vakbélműtétet meg tudnának finanszírozni maguknak, ha hirtelen kell. Ezért alakultak ki a szociális ellátó rendszerek, nem csak nálunk, hanem nyugaton is.

guma 2011.09.22. 20:07:15

@Crescendo: ha ingyenes lenne akkor azt meg kellene határozni mire terjed ki és kit érint.

itt van a legdrágább állami "ingyenesség" környezetünkben, mert ezzel a módszerrel lehet a kedvezményes kört az állam emlőin tartani.
ingyenes általános iskolára nincs pénz csak egyházira - közben az állam nevezi ki az iskolavezetőt.
szerinted ez a szabadpiac?

felélik a jelent és a jövőt is, hogy kasztrendszert építhessenek, tudatmódosítással.

Viktus 2011.09.22. 20:50:55

@Valós Kilométer:

Szerinted a szolgáltató szektor miből él? :D olyan okos vagy, mint a nyugati gazdasági szakemberek ... most csodálkoznak, hogy mindent elvittek Kínába gyártani Európa meg már nem termel szinte semmit csak a hitelekből él ...

Meridian74 2011.09.22. 22:27:36

@Viktus: szakértő professzor úr, te meg nugodtan menj jelentkezni a kormányba.

Meridian74 2011.09.22. 22:31:36

@RobÚr: és ez mennyire jó? Ez nem szakmunka, ez a legalja munka... a WC puccoló is több szakértelmet igényel mint az amihez te felsorolták példákat. Erre a robotok is képesek, de csak azért nem robotizálják az egész sort, mert az állam (és így mi) fizetjük különböző dotációkkal a multiknak.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.23. 16:06:24

@Viktus: Ezt nem értem! Én eddig úgy tudtam, h a német export a 3. a Földön. Akkor hogy is van ez?

Crescendo 2011.09.23. 16:29:02

@Hörömpő Töhötöm: az osztalyharc meg mindig el es virul? Na ne viccelj, "a kapitalisták elveszik a proletárok pénzét"? Milyen kapitalistak? Mutass Magyarorszagon a szabadpiacon meggazdagodott embert (aka "kapitalista")? En inkabb oligarchakat latok, belertve miniszterelnokok hosszu sorat (tiszt. a kivetelnek), akik a politikai hatalmat lelkiismeret furdalas nelkul a sajat monopoliumok es kivetelezett helyzetuk megerositesere hasznalnak...
A "gazdagok" adojat a kozeposztaly fizeti ki, a legfelso reteg mininmalisan, hiszen az allami szervezeteket iranyitva neki nem kell...
Ez egy kemeny Mussolini fele fasizmus es barki aki ezt tamogatja valojaban a diktaturanak agyaz meg.
Talan annyi a szerencse, hogy annyi ember vandorol ki (magyar exodus?), hogy a kassza annyira kiurul, hogy ez fogja bedonteni ezeket ezt a hatalmi strukturat.

Crescendo 2011.09.23. 16:33:21

@guma: Egyetertek veled, ez nem szabad piac. Gozos tekintetu onjelolt profetak garazdalkodasa es hatalomehsege.
Semmi koze egy koztarsasaghoz, hanem a fasizmushoz. Ez nehezen emesztheto teny, de ha lebontod a "mindenkinek jot akarunk" meg az "emberek" dumat, mogott celtudatos es szamito anyagi haszonszerzest talalsz, amellyel mindenki karat okozzak.
Ezerszer legyen szabad piac es pl. nekem kelljen az iskolat fizetni, de ezert el is varhassam, hogy megtanitsak a gyereket (magyarul elhessek a szuloi jogommal), mint valami felnotas burokrata dontse el, hogy mik a kovetelmenyek es kiszoritson a jogaimbol.

Ayuamarca 2011.09.23. 18:25:00

Ja, van egy szoborcsoport, az a neve: választási ígéret.
www.panoramio.com/photo/14414662

A művész megragadta a lényeget.

2011.09.23. 18:45:15

@Crescendo: Az osztályharc már megint bontakozik. Az osztálytársadalom már megvan hozzá, Mutatok egy magyar szabadpiacon meggazdagodott személyt:Kürti Sándor a Kürt Rt-ből (alaptőkén felüli értéke a honlapjuk állítása szerint 800 millió forint). De biztos vannak még mások is, akik nem "oligarchák". Szerintem Póka István is igencsak esélyes (NCT Kft), aztán ott van a jó öreg Pintér József (Pintér Művek), aztán Hajnal Béla és Miskovits Péter (Datcon Kft), vagy Császár Zoltán (Novotrade Software és jogutódja, az Appaloosa International), netán Raskó György 6000 hektáras mintagazdasága... szerintem egy párszázas listát simán össze lehetne hozni a hazai szabad piacon meggazdagodott kapitalistákból, ha valaki venné rá a fáradságot, hogy utánajárjon. Most azért, mert ők annyira nincsenek annyira szem előtt, mint a politikusbűnözők, azért még masszívan jelen vannak, és mindahány több tucat, néha több száz bérmunkást zsákmányol ki - kinek-kinek lelkiismerete szerint kisebb avagy nagyobb mértékben.

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 19:48:53

@Horizont: ezt is régen hallottam tőled csernajával kapcsolatban :)

Horizont 2011.09.23. 19:55:36

@¦卍®Ξ™: Ezen magam is nagyon meglepődtem, de amiben igaza van abban igaza van! :DDD Ha nem bőszít fel valami csacskasággal akkor j kiderül, hogy jól lát ő elég sok mindent.

"párszázas listát simán össze lehetne hozni a hazai szabad piacon meggazdagodott kapitalistákból"
Akik nem politikusok!De kizsákmányolók!

2011.09.23. 20:36:42

@Horizont: Nekem igazam szokott lenni, max nem mindenki ért vele egyet. ;-) Kapitalizmus van, osztályellentét van, nemsokára lesz osztályharc is, öntudatra ébred a proletariátus, és az egész szarrakást elsepri a forradalom, horthy maradványait visszaküldjük Portugáliába, rehabilitáljuk Rákosit, és útmutatásai alapján felépítjük a II. Proletár Diktatúrát, a mostani politikusokat felfüggesztjük, a kapitalista újburzsoáziát pedig befogadja majd a recski munkaterápiás intézet.

Crescendo 2011.09.23. 20:46:13

@Hörömpő Töhötöm:
Jogos, bar nem ismerem annyira ezt "fuggetlen" a brigadot. Egy 6000 hektaros mintagazdasag onmagaban ketseges. (250 ha/fo a max birtokmeret, ceg, meg nem birtokolhat - presze ha Csanyi kaliber, akkor 100 evre megkapja a berleti jogot 4000 ha-ra...)Bar ha belfoldi piacra dolgozik nagyon ketlem...
Amugy meg, az illeto moralis tulajdonsagait nem ismerve, miert kizsakmanyolas, ha munkat ad valakinek? Ha adna, nagy valoszinuseggel nem lenne munka.
A szoc/komm-al az a baj, hogy mindenki egyenloen nelkuloz... ha neked egy ilyen vilag a cel, izlesek es pofonok. :)

Viktus 2011.09.23. 21:06:53

@TrueY:

Jah , és Európa területi nagyságához, és lélekszámához képest mekkora tényező ... nem véletlenül erőltetik a németek keményen ezt az uniót ...

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 21:08:43

@Horizont: nem. nincs igaza. csak van igaz abban amit mond.
de összességében egy agyonverni való féreg, és amit mond annak is kb. annyi köze van a valósághoz, mint bármelyik randomgenerátorral alkotott mondatnak.

2011.09.23. 21:47:02

@Crescendo: Kotorj csak utánuk a neten, és minden megtudhatsz róluk, a kulcsszavak ott vannak az előző üzenetemben, Azért kizsákmányolás, mert a munkásoknak nem fizeti ki az általuk létrehozott termékek teljes értékét, csupán annak egy töredékét. Ez pedig éppen úgy "más emberek pénzének az elvétele", mint ahogy az állam is elveszi adó gyanánt a maga részét (aztán vagy újraosztja szocsegély gyanánt, vagy netto ellopják az oligarchák.) Az egész rendszer alapvetően arról szól, hogy akinek bármilyen, akárcsak a legkisebb hatalma van a dolgozók fölött, az elvesz tőlük pénzt, lehetőleg úgy, hogy cserébe semmit se kelljen nyújtania. Ez maga az amerikai álom: gyorsan, munka nélkül gennyesre gazdagodni. Ezt kergeti a politikusbűnözőtől, a zsebkapitalistákon át az utolsó piti kis társasházi közös képviselőig. Ilyen a kapitalizmus. Akinek ez nem tetszik, az jobban teszi, ha máris valami más "izmus" után néz. Van még sok.

Horizont 2011.09.23. 22:54:27

@Hörömpő Töhötöm: Jajajj kiengedtem a szellemet a palackból:DDDDD Így már nem olyan kerek a mondandód! Most már emlékszem mindig ilyen voltál, vagy! Mondasz egy nagyon jót és mellé teszel 16 baromságot! És a stílusod?? Na az is átbillen negatívba! És tévedsz nincs mindig igazad, és nem azért, mert nem értünk veled egyet hanem mert szimplán nincs igazad! Ezt nem szeretik a férfiak, de nyeld be, van ilyen.....:)

Crescendo 2011.09.24. 10:50:27

@Hörömpő Töhötöm: Ha jol erzekelem, a problema lenyege az, hogy a munkaber, amit kap az ember, alig fedezi a koltsegeit, mikozben a cegtulajdonos esetleg milliardos lesz.
Ez azonban tobb problema egy kalap ala vetele es leegyszerusitese. A munkaber piaci tenyezo. A kereslet kinalat hatarozza meg, ha sok a munkalehetoseg es keves a munkas a berek felfele mennek. Ha nem ezt a nemzeti szocialista gazdasagpolitikat nyomnak tovabbra is, es lenne szabad piac, hamarosan rohogve hagyhatnad ott a "kizsakmanyolo" ceget sokkal jobb feltetelekkel.
Csak a jelenlegi rendszer a verseny ellen van es valoszinuleg az altalad "fuggetlennek" nevezett milliardosok (kivetel biztos van) melyen benne vannak abban, hogy a pozicioik ne renduljenek meg azzal, hogy ujak jojjenek a piacra. Pl. azon keresztul, hogy adoban leszedik a gatyankat (a cegeket is), azonban tamogatasban, ill. allami tenderekben mar csak a bennfentesek kapnak vastagon vissza, igy kenyszeritve padlora a nem kivanatos, bennfentes elemeket.
A kapitalizmus, ha a szabad piacot ertjuk alatta, egy olyan gazdasagfilozofia, amellyek a kis ember is jol jar. Ha azonban a jelenlegi rendszerunkre (nemzeti szocialista, az allam es a bennfentes cegek, nagyvallalatok hozzak a torvenyeket sajat erdekukben) is ezt hasznaljuk nagyon felrevezeto es igazad van, de nem teljesen ugy, ahogy leegyszerusitve vazoltad.

Horizont 2011.09.24. 19:22:12

@Ayuamarca:
Szeretek itt élni, nagy a biztonságérzetem, megbecsülnek, felnézek vezetőinkre, akik értünk dolgoznak a nap minden percében, hogy nekünk jólétet teremtsenek. Nyugodtan, kiegyensúlyozottan várom a nyugdíjas éveimet, a gyerekeim bizakodva készülnek az esküvőikre és utána sorban születnek majd az unokáim, mert tudják, hogy visszamehetnek a munkahelyükre, lesz bölcsőde, óvoda aztán majd iskola is. Ha netán megbetegszem akkor sincs semmi baj, mert azonnal fogad az orvos, sőt már megelőzésből mindenféle szűrővizsgálatot elvégeznek rajtam.
Nyugodt lehetek, hogy felelős kormányunk ott áll a tettek mezején, az is megnyugtat, hogy aki mégis vétkezik az már börtönbe ül, mert ügyészségünk, bíróságunk is tudja a dolgát. Ettől nyugodtan alszom. Aludhatok is, mert a rendőrség is jól végzi a dolgát, bűnügy évek óta nem volt a környékünkön. Nem lopnak, de ha igen elkapják őket.
Hitelemmel semmi gond, többszörösen megmentett a kormány, külön hála ezért Orbán úrnak. Nem haragszom rá azért se, hogy már tavaly is kevesebb lett a fizetésem és most is majd kevesebb lesz! Értünk teszi ezeket is, megértem én és mindennap hálával gondolok a Miniszterelnök úrra! Matolcsy és Szijjártó urakat ki ne felejtsem! Ha a havi 8 ezer forintos cafetériám meg tudja menteni az országot, szólhattak volna és önként felajánlom, nem kell itt keménykedni, mi mindenre készek vagyunk! Jó érzés, hogy itt élhetek! Hajrá Magyarország hajrá magyarok.... vagy már ezt se szabad mondani?? Mostanában nem hallom! Ejnye Orbán úr, semmi csatába szólítás, forradalom van!Vagy elmúlt? Mint minden...
Visszaolvasva meg is hatódtam írásomtól, nem is nagyon értem, ma csak egy sört ittam ......:)

csodalámpa 2011.09.24. 20:41:59

@Ayuamarca: fasza. -12 000 HUF/hó. Jaj, találjunk már még ki valamit, amit le lehet vonni, még mindig olyan sok a fizum.... :(

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.24. 22:20:54

@Viktus: A Föld 3. legnagyobb gazdasága, az a Föld 3. legnagyobb gazdasága. Lehet irigykedni. ;)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.09.25. 13:40:40

Tudjátok, nekem Dezsávű érzésem van. Volt már egy géniusz a modern kori történelemben, aki Kínai tanulmányútjáról visszatérve elhatározta, hogy mindenképpen visszafizeti az ország államadósságát! Ez sikerült is neki 1989-re, viszont az ország teljesen tönkrement. Ő volt a Kárpátok Géniusza, maga Ceausescu.

2011.09.25. 19:12:32

@Crescendo: Ugyan már! Ha a szabadversenyes kapitalizmussal "a kis ember is jól járt" volna, akkor Marx ki sem találta volna a kommunizmust, de legalábbis 1917-ben a bolsevikok körberöhögték volna Lenint. Ha megnézed: ahol a kapitalizmussal um "a kis ember is jól jár" ott szó sincs a munkaerőpiac teljes liberalizálásáról, épp ellenkezőleg, nagyon is keményen beleszól az állam a foglalkoztatás viszonyaiba és a kifizetendő bér összegébe.

RobÚr 2011.09.26. 09:12:52

@Meridian74:
Szia!
Az lehet, de mégis szükség van ilyen munkára.
És akinek nincs képesítése bizony ezt csinálja.
Érdekes ugye?

RobÚr 2011.09.26. 09:26:40

@Valós Kilométer:
Persze, remek statisztikát találtál. :)
Talán itt kicsit pontosabb adatok vannak:
econ.core.hu/kiadvany/mt.html
econ.core.hu/file/download/mt_2010_hun/statisztika.pdf -> 275-ik oldal!
És tök mindegy, hogy "központilag" ta mit határozol el, attól még Magyarországnak nincs pénze, a multiknak meg van.
Érdekes a linkelt pdf 273-ik oldala is, ahol az iskolai végzettség szerinti megoszlás van.

RobÚr 2011.09.26. 09:28:26

@Viktus:
Hát igen.
Ilyeneket persze lehet mondani, hogy "mé nem tanult a buta paraszt" de ahol már egy szakmunkásbizonyítvány nagy dolog, ott más az értékrend.

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2011.09.26. 11:55:26

@RobÚr: Ilyet kerestem én is, csak 2 perc alatt nem találtam frissebbet . Ez ugyanazt mutatja, mint amit én linkeltem, csak nagyobb bontásban (4 / 32 / 64% 2009-ben a szolgáltatás javára).

Az iskolai végzettség mit mutat? Egy festő vagy szakács is kereshet 300 eFT-ot. Egy szalagmunkás nem, de 8 általánossal (10%) azért durva is lenne. Akkor a többiek miért tanuljanak?

RobÚr 2011.09.26. 13:23:12

Hol látod a 64%-ot?
Melyik tevékenységeket soroltad a szolgáltatásba?
Hogy egyértelmű legyen a 275-ik oldalról beszélek.

Az iskolai végzettségről szóló statisztika azt mutatja, hogy a dolgozó népesség 32,4 (12,5 és 19,9) százaléka szakmunkás, vagy szekképesítés nélküli képzetlen munkaerő.

Nem a szakácsról és a festőről beszélek itt, hanem a képzetlen emberekről, illetve a mezőgazdasági, ipari szakiskolákban végzettekről.
Ehhez még vedd hozzá nyugodtan a 287-ik oldal táblázatát a munkanélküliek eloszlásáról, és megérted, hogy minek kellenek a gyárak.

Crescendo 2011.09.26. 20:26:09

@Hörömpő Töhötöm: "Ha a szabadversenyes kapitalizmussal "a kis ember is jól járt" volna, akkor Marx ki sem találta volna a kommunizmust" - hat azert elgondolkoztato, hogy ha ez igy van, akkor miert finansziroztak milliomosok? Valami ezzel a Marx fele tortenettel meg sem klappol...

2011.09.26. 20:59:32

@Crescendo: Ne tereljél, ez lényegtelen részletkérdés. A kapitzalizmus hibáit és anomáliáit Marx részletesen és hitelesen föltárta, és ennek értékéből semmit nem vesz le sem az, hogy az általa javasolt alternatív társadalmi modellről mi a véleményed, sem pedig hogy Engels kitartotta az öreget. Na és? Bölcsészetből a vadkapitalizmusban nem lehet megélni, lásd példul itt és most.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.27. 11:36:09

@Crescendo: "Ha a szabadversenyes kapitalizmussal "a kis ember is jól járt" volna, akkor Marx ki sem találta volna a kommunizmust"

Ha megnézzük a "kisember" átlagos életkorát és életszínvonalát, akkor bizony jól járt! Persze, amikor még Marx munkálkodott, akkor egy gyári munkás nagyon sz*rul élt. Kb. mint most a kínai melós.

klorofil 2011.09.30. 15:27:50

A kormány minden fórumon azt szajkózza, hogy egy arányos adót vezetett be, aminek az előnye az, hogy a munkával arányos jövedelemben részesülhet mindenki, és ezért igazságos (sőt a legigazságosabb).
Kérdem én, hogy a jövedelem -úgy általában- arányos szokott lenni a munkával? Természetesen nem! A jövedelem nem a munkával, hanem annak piaci értékével arányos. Ezért lehet egyeseknek egy órai munkával tízszer annyit keresni, mint másoknak egy napi munkával. (Igaz lehet az arányosság egy adott gyárban például darabbérben dolgozók esetén.)
Ha tehát a jövedelem nem arányos a munkával, akkor mivel arányos az egykulcsos adó? Csakis a jövedelemmel.

süti beállítások módosítása