Skip to content


       Szűrés lista

Az egyik szemem sír, a másik adó

Hadd kezdjem egy igazán sokkoló adattal, amit az origo.hu-n olvashattunk:
2012. január 1. után Magyarországon 55 különböző jogcímen szedhetnek be adót, miközben a Fidesz kormányra kerülésekor még csak 52 adó volt.

És azt ígérték, hogy csökkentik ezt a számot...

"A jelenlegi 52-ből 12-16 adónemet törölne el, vonna össze a Fidesz." - Matolcsy György, TV2, 2010. május.
"A kis adókat, vagyis azokat, amelyeknél a begyűjtés többe kerül, mint a begyűjtött pénz, el kell törölni." - Orbán Viktor, 2010. május.

Pár új versenyző:

Ha pénzt kell behajtani, akkor legelsőként mindig az autósok szívnak. Ott az autó, van róla nyilvántartás, nem feketén van üzemeltetve, tankolni mindig kell bele ...
Egyelőre csak a gázolaj adóját merték megemelni, de hogy a benzinesek se maradjanak ki az ország megmentéséből, jön a baleseti adó. Mert hogy az autósok sok balesetet okoznak, nagy a számla végösszege az egészségügyben. Persze a baleseti adóból egy árva forintot sem fog látni az egészségügy, egyszerűen benyeli az állam.
Pofonegyszerű dolgot találtak ki, úgyis jön a kötelező felelősségbiztosítás hónapja: a baleseti adó a kötelező 30%-a, oszt csókolom. Zseniális húzásként még a beszedésével sem akarnak foglalkozni, a biztosítóknak kell átutalni az összeget, amit majd nekik kell behajtani az autótulajdonosoktól. Úgyhogy vége az "olcsó" kötelezőnek, 27 milliárdot tervez belőle a kormány.
A logika persze egy picit fura, hiszen az autótulajdonosok is fizetik a TB-t rendesen, és ezen felül plusz pénzt szednek be tőlük HÁTHA balesetet okoz. Ha én otthon elvágom a kezem késsel és össze kell varrni, nyugodtan szedhetnének be tőlem ezért baleseti adót, hiszen mi a fenéért nem figyeltem jobban oda? Vagy ott van az 1 millió dohányos meg az 1 millió alkoholista. Az ő gyógykezelésük egy vagyon, és még lehet, hogy TB-t nem fizetnek. Nem kötelező dohányozni meg inni, neki nem kellene "baleseti adót" fizetni?
Az, hogy évi 1 milliót dobunk be a TB-nek a munkáltatómmal közösen, és évek óta még a közelébe sem mentem egy kórháznak sem, az nem számít, elvégre szolidárisak vagyunk, van autóm, fizessek. Ha ki sem hajtok vele a garázsból, akkor is.

Újabb Nagy Ötlet: A chipsadót 25%-kal megemelik és ezen felül új termékekre terjesztik ki: ízesített sörökre, alkoholos frissítőkre, a kávékra, de már azon is ötletelnek, hogy legyen chipsadó a lekváron meg a szörpön is. A chipsadónál nagyobb balfaszságot nem nagyon tud a kormány felmutatni (idáig), erről majd a tervek szerint lesz egy külön poszt. Csak annyit, hogy a gyorséttermekben chipsadó-mentesen tömheted magadba a sok szart, mert annyira, de annyira óvják az emberek egészségét ...

Lesz jövőre ebadó is. 3500 forint/kutya/év. Ezt az önkormányzatokra lőcsölték, legalább lesz pár hónapig min dolgozniuk a munkatársaknak, összeírni az ebeket, kivetni az adót, behajtani, ellenőrizni ... ó, el lehet ezzel szüttyögni heteken át. Ha ez felszorozzuk a 3200 önkormányzattal, az ezzel foglalkozó dolgozók számával és a beleölt munkaórával, a végén tuti az jön ki, hogy megéri ez az egész. Mert különben nem hoznának létre egy új adót. Bár szerintem Matolcsyék kurvára nem számoltak ki semmi ilyet. Amúgy remekel csengő frázisokkal operálnak a célok említésénél: "a felelős állattartásra való nevelés, a társállatok megbecsülésének javítása mellett az ebrendészetet mint állami feladatot ellátó helyi önkormányzatok célzott anyagi forráshoz jutása." Az biztos, hogy simán ki fognak csapni több ezert kutyát, ahol a nem tudják / nem akarják fizetni a második-harmadik kutya után az ebadót.

És hogy egy jó hír maradjon a végére: A pálinka főzés szabadságát visszakaptuk 2010-ben, jövőre visszakapjuk a sörfőzés szabadságát. Házilag legfeljebb évi ezer liter sört vagy pezsgőt készíthető adómentesen. Hát nem csodálatos hír?! 

A Nagy Tervek után az derül ki, hogy Matolcsynak halvány, de legcsekélyebb fogalma sincs, hogy a nemzeti színű masnival átkötött pendrive-on mutogatott költségvetésben szereplő számokat hogyan fogja teljesíteni:
"A kormány úgy nyújtotta be a jövő évi költségvetést, hogy valószínűleg fogalma sem volt, hogyan lehet végrehajtani - olvasható ki egy frissen megjelent kormányhatározatból, melyben a kabinet arra utasítja a tárcák vezetőit, hogy péntekig küldjenek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek részletes ütemterveket arról, hogyan fogják elérni a jövő évi hiánycél tartásához szükséges, már betervezett megtakarításokat. A terveknek tartalmazniuk kell azokat a változásokat, amelyeket a megtakarítások eredményeznek a közfeladatok ellátásában, az ehhez szükséges jogszabály-módosításokat, valamint az intézményrendszert érintő változásokat.

Ez a hír annyira bizarr és annyira matolcsygyuris, hogy már röhögni sem tudok rajta. Kaptak a minisztériumok öt napot arra, hogy kidolgozzák, azt, amit neki kellett volna.

Gyuri, kamu-költségvetést BÁRKI tud készíteni, és ezzel a költségvetéssel akarják megvédeni Magyarországot a válságtól.
Csak egy adat a 14 600 milliárdos kiadás oldalról: Jövőre többet költünk rokkantnyugdíjra, mint idén. Pedig ugye mi is volt a Széll Kálmán tervben ...
Kemény lesz, nagyon kemény a 2012.

(forrás: origo.hu)

Címkék: gazdaság válság adó

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr483301806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.10.14. 09:15:50

Van ismerős az egyik ilyen költségvetési tárcánál. A végrehajtókhoz a parancs a fenti 5 naptól eltérően 3 napra szűkitette le a "munkát".
Éjjel 11-kor még bent folgoztak egész héten.

Hogy milyen lett a kiadott anyag?
"Szerinted mi a faszt lehet csinálni ennyi idő alatt? Bekamuztuk jó sok takaró rizsával és kész"

Előre, elvtársak! Hofi és a tervezett 14 disznó esete...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.10.14. 09:16:00

Szépen lassan, nem is olyan lassan darálják le saját magukat a süllyesztőbe.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.10.14. 09:22:30

Tudták ezek előre, miért kell meghirdetni a harcot a külföldi rendszám ellen.

A rendszám után majd legföljebb kérünk állampolgárságot is Szlovákiától. Már aki nem akar nagyon messzire menni.

A szakképzett, értelmes fiatalok nagy többsége ugyanis kivándorláson gondolkodik, vagy már kinn van....

Homeoffice 2011.10.14. 09:25:02

Zero, most őszintén mit vártál?
Valahogy be kell foltozni az SzJA ütötte lyukat.
Csakhogy ezt már nyolcadjára foltozzuk legalább.
Kérdés. Hova tűnt az a tonnányi lóvé?

josip 2011.10.14. 09:33:53

Az utóbbi időben megtanultam, milyen érzés a "tehetetlen düh".

Ironfist 2011.10.14. 09:39:10

"A logika persze egy picit fura, hiszen az autótulajdonosok is fizetik a TB-t rendesen, és ezen felül plusz pénzt szednek be tőlük HÁTHA balesetet okoz."

Szeretném hozzátenni, hogy ez engem közvetve érint csak, de pontosan ugyanolyan, mint amit az Artisjus csinál. Mit gondoltok miért ilyen baszomdrága az összes adathordozó? Mert kurva nagy rajta az a díj, amit az artisjusnak kell fizetned, mert eleve feltételezik, hogy te úgyis kalózverziót használsz majd. Aki meg eredetit használ, vagy neadjisten csak adatot tárol, az meg szív ezerrel.

"Csak annyit, hogy a gyorséttermekben chipsadó-mentesen tömheted magadba a sok szart, mert annyira, de annyira óvják az emberek egészségét ..."

És még csak annyit, hogy a chipsadó eredetileg hamburgeradó volt, csak a hamburgerlobbi erősebb volt... Sőt, új McDonalds építését még az állam is támogatja. Csak azt nem tudom, minek. Olyan szegény a meki, hogy nem futja új étteremre?

"Lesz jövőre ebadó is. "

Miközben ezt olvastam, kapásból az jutott eszembe, amit mondtál is abekezdés végén. Az utcák teli lesznek kóborkutyákkal. Ez mire jó? Évente kutyánként 3500 forint? Ebből komolyan bevételt várnak? Megőrültek ezek? Vagy valamelyik Orbáncsaládtag sintértelepet nyitott?

"Gyuri, kamu-költségvetést BÁRKI tud készíteni, és ezzel a költségvetéssel akarják megvédeni Magyarországot a válságtól."

Nem is tudom, hol hallottam, hogy Gyurikánk nem magától ekkora fasz ám, csak végrehajtja a részletes parancsot, amit őatyaúristenszentségesfelségeskedvesvezetővezénylőtábornok Orsós Viktor mond neki.

1116001 2011.10.14. 09:45:01

+ Népünk vezére bejelentett reggel, hogy 4 év múlva(!) 100ezer ft lesz a minimálbér...

Baldrick68 2011.10.14. 09:45:35

Emlékeztek még Frei riportjára amit egy állítólagos bérgyilkossal készített?
Akkor azt kérdezte tőle: Mennyiért lőné le a magyar miniszterelnököt.

Hát szerintem mostanság egyre többen teszik fel: És tényleg mennyiért???

2011.10.14. 09:45:41

Ez mind szép és jó, illetve horror és apokalipszis, de ami az ebadót illeti, kicsit pontosítanék.

"A segítő vagy közfeladatot ellátó kutyák, illetve menhelyről származó vagy ivartalanított ebek gazdáinak nem kell fizetniük." valamint "A bevétel minimum felét az önkormányzatoknak az ebek ivartalanítására, állatjóléti vagy közegészségügyi intézkedésekre kell fordítaniuk." www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/elelmiszerlanc-felugyeletert-es-agrar-szakigazgatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/szemleletvaltas-a-hazai-allattartasban

"Mentesülnének a díjfizetés alól azon gazdák, akik ivartalaníttatják és chippel látják el a kutyájukat, illetve háztartásonként egy eb után kérelmezhető az önkormányzatnál a fizetési kötelezettség alóli felmentés." inforadio.hu/hir/belfold/hir-435591

Tehát a tervezet szerint ivartalanított és/vagy chipezett kutyáért, menhelyi kutyáért nem kellene fizetni. Nagyon nem mindegy! Szerintem ez alapvetően korrekt elképzelés. Ami persze megbukhat az agyatlan végrehajtáson, szokás szerint.

Zuzu Petals 2011.10.14. 09:45:48

Pár hete hallottam ötleteléseket az ebadóról. Akkor az jutott hozzám vissza, hogy csak a lakásban (kert nélküli) tartott kutyák után kell fizetni, mert a sok paraszt után csupa kutyaszar az utca, a havi párszázas összeget pedig utcatakarításra fordítják. Akkor tapsoltam, most újra fogom a fejem.

Zuzu Petals 2011.10.14. 09:48:35

@somewhat damaged: így egy fokkal jobban hangzik.

Zedder 2011.10.14. 09:53:29

Ebadó 3500 / év... Csak ki kell számolni a beszedésére, adminisztrálásra fordított rezsi óradíjat, szerintem akár 4-5-szörösen, de akár 10x is ráfizethetünk.:( 3500 Ft az kb. 2 órányi munkabére lehet egy közmunkásnak vs. egész éves adó...

Virág et. 2011.10.14. 09:55:34

@Gunther: "Kérdés. Hova tűnt az a tonnányi lóvé? "

Jó kérdés. Javaslom egy bizottság felállítását, ami egy év komoly munka után megállapítja, hogy Gyurcsány ellopta.

Egyébként meg semmi különös nem történ, az adócsökkentés kormánya adót növel már sokadszorra. A baleseti adónál nem világos, hogy ott is kell majd fizetni, ahol nem is volt személyi sérülés? Itt mi az indok? Csak?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.14. 10:00:37

@Gunther: "Kérdés. Hova tűnt az a tonnányi lóvé? " -

kezdésnek egy tipp:

www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/az-elvonal-csapatainak-osszes-nyari-atigazolasa-2079867?nocache

VIDEOTON FC
Érkezett: Filip Pajovics (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Filipe Oliveira (portugál, Parma – Olaszország, kölcsönbe), Evandro Brandao (portugál, Benfica – Portugália), Nikola Mitrovics (szerb, Újpest), Walter Fernández Balufo (spanyol, Gimnástic Tarragona – Spanyolország), , Héctor Sánchez (spanyol, Villarreal B – Spanyolország), Álvaro Brachi (spanyol, Espanyol II – Spanyolország), Horváth Gábor (NAC Breda – Hollandia, kölcsönből vissza), Sitku Illés (Újpest , kölcsönből vissza), Ponczók Csaba (Vasas, kölcsönből vissza), Présinger Ádám (Vasas, kölcsönből vissza), Goran Vujovics (montenegrói, Kecskemét , kölcsönből vissza), Paulo Vinícius Souza dos Santos (brazil, CA River Plate – Uruguay), Marco Caneira (portugál, Sporting CP – Portugália), Vasziliosz Aposztolopulosz (Atromitosz – Görögország), Tóth Balázs (klub nélküli, legutóbb Genk – Belgium)

jozicsenko 2011.10.14. 10:14:34

szép hogy újabb adót vetnek ki

vajon a kiadási oldalon mikor lesznek ilyen lelkesek és faragják le a fenébe az egészet???

csárli hárper 2011.10.14. 10:18:35

azért most kíváncsi lennék eszkep, vidéki, várúr, dillinger, no meg vémiki milyen marhaságokat hordanának össze.
csak az utóbbi időben valahogy eltűntek....

Homeoffice 2011.10.14. 10:22:19

@csárli hárper:

Szerintem Büntetőtáborban törik a követ, mert nemtudták megvédeni a pártot (bocs.. Pártot)

rancidx 2011.10.14. 10:22:46

@jozicsenko:"a kiadási oldalon mikor lesznek ilyen lelkesek és faragják le a fenébe"
Végre valakiben felmerül a kérdés.
nem a 16 %-os szja-val van a gond, hanem azzal, hogy a kormány a saját kiadási oldalát véletlenül sem próbálja mérsékelni, hanem csak a bevételi oldalban gondolkodik. Újabb adók, járulékok, extra adók, a gazdasági élet és a lakosság sarcolgatása.
Mindeközben az állami hivatalok, állami vállalatok, önkormányzatok nyelik az adózók pénzét.
Itt kellene kezdeni az önkormányzatok, állami hivatalok felét be kellene zárni, a helyüket sóval behinteni, nehogy valaki kinyissa őket. Állami vállalatok támogatását törölni, jó részüket meg piacra dobni. A gazdaság sarcolgatását pedig abbahagyni.

csárli hárper 2011.10.14. 10:24:40

@Gunther: szerencséd hogy javítottad, de még így is kiköthetünk mellettük.

Viktus 2011.10.14. 10:25:33

Nekem lenne pár ötletem a takarékoskodásra.
- A megye rendszert lényegében felszámolták, mert a feladatköröket-vagyont elvonták, és a szerepe gyakorlatilag annyi maradt, hogy a másodvonalbéli csókosok kifizetőhelyeként funkcionálhat majdan, arra meg nagy szükség nincs.
- A több száz különféle állami cégnél is lehetne egy nyirbálást rendezni, mert a legtöbbnek sok dolga nincsen a csókosok alkalmazásán túl.
- Önkormányzatok is bevételeik növeléseként hanyagolhatnák a különböző közhaszontalan társaságokban való csókos elhelyezést a helyi propagandára költött összegeket is megtarthatnák semmi szükség sok milliókért mindenfelé falunapra, ilyen-olyan mucsa fesztiválra, és helyi média cégekre. Ebből helyből az ebadó többszöröse maradna meg.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.14. 10:26:12

@csárli hárper: az egyik újkeletű troll-t kihagytad a felsorolásból, aki méltó követője a "nagy" elődöknek: Enrico72 :DDDDD

sárkányfő 2011.10.14. 10:26:31

Azért csinálnak baleseti adót, mert az üzemanyag jövedéki adóját már nem merik tovább emelni.
Mert akkor már nem csak ÁFA-nk, de a jövedéki adónk is világcsúcs lenne.

Ki kéne számolni hogy ez a baleseti adó mennyi lenne, ha jövedéki adóemelésbe fordítanánk át.

sárkányfő 2011.10.14. 10:28:24

Amúgy remek ötlet a kávét is adóztatni, közben meg a sörfőzést is szabaddá tenni a pálinka mellé.

Így tereli a kormány az egészségtelen kávéivástól a sör- és pálinkafogyasztás felé a népet. Egy alkoholfüggő (=drogos) tömegekkel sújtott országban.

Ibn Khallikan 2011.10.14. 10:30:32

A legegyszerűbb ha mindent szarrá adóztatnak. Akkor biztos felpörög a gazdaság, és nem kell ilyen hírekre ébrednem:

gazdasagtv.hu/tozsde/2011-10-14/tozsdenyitas-oktober-14-elfogyo-lendulet-utkereses

passaran 2011.10.14. 10:33:51

@somewhat damaged: Apró buktató a dologban, hogy a kutya ivartalanítása és chippelése bőven 10ezer ft felett van. Országos árakat nem tudok, de vidéken egy kan kutya ivartalanítása 7-10ezer ft., szuka kutyánál ez kb. 15-20ezer. A chip 3-5000 ft. "Természetesen" az állatorvos nem fog számlát adni ezekről.
Ha VALÓBAN az állattartás javtása blabla lenne a cél akkor a fenti tételeket kéne csökkenteni. Persze itt szó sincs kutyákról - sima pénz lenyúlás ez is.

csárli hárper 2011.10.14. 10:34:22

@Seduxen: elnézést, elmondok száz preambulumot és száz hiszek egy orbánt....+ a párt ofkorsz

csárli hárper 2011.10.14. 10:35:51

@csárli hárper: és kis betűvel írtam baszki, nekem annyi....

kuckucmadar 2011.10.14. 10:36:22

Ebadóhoz: vidéken, különösen az idősebbek kertes házánál a nem létező cigány-bűnözés miatt legalább 3 hamis kutya kell, ha a veteményt, a gyümölcsöt a gazda maga szeretné betakarítani, éjszaka nyugodtan aludni. (Megfelelő elhelyezés esetén nem lehet csendben agyoncsapni őket.) Az etetésük, oltásuk, egészségügyi ellátásuk eddig is nagy pénzügyi megterhelés volt egy nyugdíjasnak. Honnan fizesse ki a nyomorult a 3x16000-25000ft-os ivartalanítást és a 3x6000-9000ft-os chippezést? Vagy a 3x3500 ft-os ebadót?
Van még bőr az autósokon, amit le lehet nyúzni?
Amit megeszel, minden okozhat egészségkárosodást! Egyszerűbb, ha mindenre kivetik a chipsadót.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.14. 10:38:02

Valahogy el kell tartani a sok éhező 200k+ -t kapó kisnyugdíjast. Ők Magyarország jövője.

NYJetsTD 2011.10.14. 10:38:42

2012. január 1-től bevezetik a betűadót is. Ez minden bloggolóra vonatkozik, 2.50 ft/betű áron. Mivel a kormány tiszteletben tartja a szólásszabadságot, a kettős betűk után szintén csak a fent említett összeget kell fizetni. Mivel a dzs betű után fizetendő összegben nem sikerült a fidesz frakciónak megegyeznie, ezért törlik az abc-ből.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.14. 10:39:26

"Ha én otthon elvágom a kezem késsel és össze kell varrni, nyugodtan szedhetnének be tőlem ezért baleseti adót, hiszen mi a fenéért nem figyeltem jobban oda?"

És még én ne adjak a kormánynak ötleteket... :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.14. 10:40:03

@kuckucmadar: "Amit megeszel, minden okozhat egészségkárosodást! Egyszerűbb, ha mindenre kivetik a chipsadót. " - egyszerűbb ha magára az életre vetnek ki egy adót, nem? Mondjuk havi 10.000.-Ft/fő/hónap, minden életszakaszban (bölcsőde, tanulás, meló, nyugdíjaskor), sokkal egyszerűbb.

Vagy ne adjak ötleteket?

Marcellusca 2011.10.14. 10:40:08

Füst adó???

Menjenek most már a ......!!!

@emxem: Pontosan ez jutott eszembe.
Asszem, faterék az egy szem vakarcsuk után inkább befizetik a 3500-at (egyébként odafigyelnek a kutyára, nem csavarog, stb.), mint ivartalanítsák kb. 10.000-ért.
Ettől függetlenül lesz egy csomó kóbor kutya, az biztos.
Pölö egyedül élő, özvegy idősek, akiknek egyetlen társuk a kutyájuk. De - mégha egyszeri is - nincs pénzük még az ebadót (is) kifizetni.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.10.14. 10:40:40

"Nem kötelező dohányozni meg inni, neki nem kellene "baleseti adót" fizetni?
Az, hogy évi 1 milliót dobunk be a TB-nek a munkáltatómmal közösen, és évek óta még a közelébe sem mentem egy kórháznak sem, az nem számít, elvégre szolidárisak vagyunk, van autóm, fizessek. Ha ki sem hajtok vele a garázsból, akkor is. "

Nem kötelező autóval járni sem, le lehet tenni nyugodtan. Ha ki sem hajt vele az ember, akkor meg pláne felesleges. van busz, vonat, BKV. Már leírtam, hogy mekkora pénzösszegek folynak be a dohányárukból, valamint az alkoholos termékekből. Ez egy aranytojást tojó tyúk az államnak, ugyanúgy, mint az autó. Ennek egy része, de felőlem az egész is mehetne a TB-be, még csak fel sem háborodnék. Viszont az már felháborító, hogy állandóan a dohányosokkal kell vagdalkozni.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.10.14. 10:41:39

Ezen kívül mindennel egyetértek, hülyeség ez az adó (is).

Nurrddin 2011.10.14. 10:44:47

Off:
na a Pitt gyerek felkötheti a gatyát.... az NNI rácsap mint éhtyúk a takonyra:

kuruc.info/r/2/86599/

:D

asmodean 2011.10.14. 10:46:06

300 forintos vizit díj? Muhhaha, gyurcsányék csak jelenthetnek a nemzeti kormánynak, így kell ezt csinálni. :)))))))

Marcellusca 2011.10.14. 10:48:10

@mutant:
"Nem kötelező autóval járni sem, ..." - Óóóóó, persze!
De nem azért vettem, hogy lerakjam (már amúgy is alig használom)!

'87 óta van jogsim és azóta (több autóval, más-más kategóriákban) BALESETMENTESEN vezetek!!!

Most akkor milyen baleseti adóról beszélünk?

Fizetek TB-t ('84 óta!!!) és eddig összesen 2 hetet töltöttem kórházban, körzeti orvost is 5 év után - a jogsi meghosszabbítása miatt - kerestem.
Azt hiszem ez a befizetés bőven futná, ha (ne adj' Isten) KÖZÚTI balesetet szenvednék!

Zedder 2011.10.14. 10:57:39

@Marcellusca: Füstadó már régóta van, a kéményseprőnek fizeted minden évben...

Énbagoly 2011.10.14. 11:00:03

@Viktus: erről nekem az jut az eszembe, hogy elég lenne, ha hoznának olyan szabályt, hogy bizonyos lakosságszám alatt nem lehetne főállású polgármester, meg jegyző. Kis falvakban az ebadó sokszorosa maradna meg.

ketroot 2011.10.14. 11:01:45

Kemény lesz 2012? Akkor mit szóltok majd 2013-, 2014-hez? Na meg azután.

Előbb-utóbb borulni fog a nyakunkba a szar.

GGG77 2011.10.14. 11:03:24

A minap beszélgettem egy államigazgatásban közel 20 éve dolgozó emberrel. Azt mondta, hogy ekkora dilettáns, balfaszokat még nem látott, mint most ezek.

NYJetsTD 2011.10.14. 11:03:49

@ketroot: Akkor majd lesz szaradó is. Szar ötletekben nincs hiány matolcsyné férjénél...

Viktus 2011.10.14. 11:04:34

@mutant:

Jaja biztos így van ... bár meglepődnének a koreaiak, ha a kamion helyett egy 'brazil' sor vinné a hátán be a cuccot a napi 2-3 forduló helyett 1x :D:D:D:D:D

bucbuc 2011.10.14. 11:05:40

"egyszerűen benyeli az állam."

Nem, egyszerűen benyelik a nyugdíjasok.

sirsteve 2011.10.14. 11:05:50

@NYJetsTD: olyan adó már van, csak tapintatosan környezetterhelési díjnak hívják.

bucbuc 2011.10.14. 11:08:13

Az ebadónak lenne értelme, a le se szart csak a szomszéd idegeskedítésére tartott 5 kutyát lehet leredukálnák 1-re.

Persze nincs illúzióm, ez is csak tőlem lesz beszedve, a velem mindenben egyenrangú, de tőlem mindenben jóval kevesebbet teljesítő polgártársamtól majd nem tudják behajtani.

Viktus 2011.10.14. 11:08:24

Ne panaszkodjon senki a levegőt még ingyen lehet vételezni ...

ketroot 2011.10.14. 11:09:52

@NYJetsTD:

Ja, majd grammra lebontva... :D

NYJetsTD 2011.10.14. 11:12:15

@sirsteve: igazad van, a chipsadó is "csak" egészségügyi hozzájárulás...

Jurganov 2011.10.14. 11:23:37

@bucbuc: <---pff, megérkeztek a terheltek :(

fogash 2011.10.14. 11:23:42

hát én konkrétan sírva fakadtam...

Baleseti adó. És ha NEM SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES A BALESET? és ha megosztott felelősség jön ki a végén? A bonus-malus rendszer bevezetésekor megnőtt a cserbenhagyások száma, a felvert kavicsokat soha többet nem ismerte el senki, a beletolatások eredményét eddig se ismerte el senki, ott hagyták, mint eb a sz@rát. Ha most ez +30%ba fog kerülni, a jogkerülő magatartás még gyakoribbá válik, a becsületes ártatlan ember (akinek nekimentek) megint csak szívni fog... Ezek nem normálisak.

Ebadó 3500Ft. Én pár éve "hirtelen felindulásból" hazavittem egy ránzésre 99% m.vizsla kölyök szukát. Május közepén, családi házba, udvarral. A kutyuli nőddögélt, egész nyáron otthon voltak a gyerekek, a kutya imádta őket és viszont. Igaz, hogy minden pólón, szoknyán, kisnadrágon ott voltak a tűhegyes kutyatejfogak nyomai, meg többet szart, mint egy bölénycsorda, de örültünk egymásnak. Amint elég nagy lett, le lett oltva-féregtelenítve, ivartalanítva. Az ismétlőkkel együtt 30-40eFt-ot költöttem rá, szla nélkül. Aztán szeptemberben indult az iskola-óvoda, a kutya egyedül maradt reggelente. Unatkozott, kibontotta a drótkerítést, elment az óvodába a gyerek után. Két hétig minden áldott este drótkerítést fontam (vissza), reggel 9-10 között meg jött a telefon a suliból-oviból, hogy valaki menjen a kutyáért, mert itt van. :( Fájó szívvel elvittem egy ebtelepre, mivel "gond nélküli" kutya volt (olt-féregtelen-ivartalan+kutyaház+póráz...) befogadták, 4 nap alatt el is vitte valaki. De én az első hónapban 10 évnyi ebadót költöttem rá!!! Ki fogja ezt kifizetni, és ki fogja az adókat (ingyen?) beszedni?! Nem normálisak, az tuti....

3 nap alatt költségvetést? A cégemét nem rakom össze ennyi idő alatt. Ezek nem normálisak.

Ááááááááááááááááááááááááááááááááhhh#&#&@#!!!!#[đ@#&&@#&....

Mit csináltok 23-án?

mim 2011.10.14. 11:24:59

Létezési adó: Az állampolgárok adatainak a tologatása idő és munkaigényes. Ennek a fedezetére szükséges létrehozni. Mivel a kormány gondol az állampolgár kényelmére, ez csupán a már létező illetékek növelésén keresztül történik (+20%)
Oxi adó: Környezettudatos állam lévén előre létrhozott alapba kerül majd a későbbi kvóták fedezésére. Mértéke: 100 * 10000 HUF * minimálbér/ havi jövedelem
Nemzetkultúra adó: Minden olyan ruházati termékre kivetendő +15%, amit a közeljövőben létrhozandó Nemzeti Kultúr Csoport jóváhagyásával nem láttak el. Nemzeti Kultúr Kommandó létrehozása már folyamatban.
Nemzeti Elit Jóhír Alap: Hasonlóan az adattárolók illegális felhasználásához itt is általány rendszert vezet be a kormány az elit jóhírének kompenzálására. Minden tartalom szolgáltató működési engedélye automatikusan +20%-al nő. Internet szolgáltatók kötelesek minden adatforgalmi csomag mellé egy szűrt csomagot is létrehozni, amelyek tiltják minden hír, blog és közösségi rendszer elérését, ehhez a listát a Nemzeti Elit Magyarság bizotsága biztosítja. A szűrt tartalmú csomagok után részarányosan jóvá írható 5000 Ft/ előfizető a szolgáltató által.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.14. 11:34:50

@Seduxen: Nem kell a fradista írigykedés, bezzeg amikor továbbjuk a BL-csoportkörből a Vidi akkor majd eltörpül a befektetés a bevétel és a nemzetnek szerzett dicsőség mellett. Remélem innentől kezdve minimum mindegyik átigazolási szezonban (van téli is!) ezt a szintet hozzák. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.14. 11:35:59

@mim: "Létezési adó" : na akkor még sem volt olyan hülyeség az én ötletem, kb én is ezt javasoltam néhány kommenttel feljebb.

Felhívod Te az IKON-t, vagy telefonáljak én? :DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.14. 11:37:16

@Valahol Máshol: "bezzeg amikor továbbjuk a BL-csoportkörből a Vidi " - azt mi már nem fogjuk megélni :)))) Vagy te azzal számolsz, hogy 2176-ban még eme csodás bolygó levegőjét szívjuk ? :DDD

kuckucmadar 2011.10.14. 11:46:02

@mim: Jaj! te ki vagy? Nagyon úgy tűnik, hogy ismered a kormányunk további intézkedési terveit!:))
@bucbuc: @NYJetsTD: Sajnos, ez így van.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.14. 11:46:25

@Seduxen: Én 128 csapatos BL-csoportkörrel számolok. :) Nem kell aggódni, amikor Vityának lesz egy kis ideje és az ország vezetése mellett beugrik az UEFA elnöki székébe, nos akkor a hanyatló nyugat megtanulja milyen is az igazi foci.

Viktus 2011.10.14. 11:52:27

@Valahol Máshol:

Ez a szint lesz ami idén nem jutnak messzebbre mostanság ... a BL selejtező alapján az a kapus nagyjából megye kettő szint ....

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.14. 11:57:13

@Valahol Máshol: vagy a hanyatló UEFA C.L. helyett lesz nekünk SAJÁT bajnokok ligája sorozatunk. kínai és szaudi csapatokkal :DDD

Epokit Drive 2011.10.14. 12:03:27

Talán volt már kommentben az ebadóról, hogy Becses Szerző nem tájékozódott. Ui. csak akkor kell ebadót fizetni, ha
1. az önkormányzat kiveti (és a mértékét is, egy határon belül az önk. határozza meg),
2. valamint ha az eb nincs ivartalanítva, illetve chipezve.
Az ivartalanítás és a chippel való megjelölés után az ebadót nem kell befizetni. A készülő szabályozást még az állatvédők is inkább dicsérték, mint szidták, tehát egészen jónak minősíthető.
Több Kossuth rádió, kevesebb köpködés ész nélkül. :)

Horizont 2011.10.14. 12:04:23

Minek ennyiféle adóval tökörészni?
Fizetés napján egy SMS- a bankból: Az ön számláján 0 forint van, az egész összeget átutaltuk a kormánynak!!!:)
Felszólítás levélben: Nyírja ki a kutyáját, ha van nyugdíjas a családban őt is, ha ön a nyugdíjas kérvényezzen kötelet, küldünk!

Horizont 2011.10.14. 12:07:52

@Epokit Drive:
1. Önkormányzat kiveti nyugodj meg.Vidéken pláne.
2. Szerinted az ivartalanítás és a chip ingyen van??
Szerinted ki tudja fizetni egy idős kisnyugdíjas ember?
Tájékozódj te is előbb.

asmodean 2011.10.14. 12:09:18

@Epokit Drive:
ja-ja:
index.hu/kultur/media/2011/10/14/orban_viktor_visszatert_a_kossuth_radioba/

Ki nem hagyom semmi pénzért, rögzítem is, hátha nem adják ki esetleg bőrkötéses dísz dobozos DVD-n majd az összest

Énbagoly 2011.10.14. 12:11:30

@Horizont: ha elolvasta volna a kommenteket, látta volna, hogy valaki számszerűsítette is ezeket.
De egyszerűbb csak ismételni, amit a rádióban hall, gondolkodás nélkül.

Horizont 2011.10.14. 12:16:24

@Énbagoly: Mindig kell valakit szidni:) Most a Becses Szerző van soron:)) Én inkább Orbánt választom:)

@asmodean: Ez a hét kommentje:DDDD

csárli hárper 2011.10.14. 12:17:44

@Epokit Drive:
"1. az önkormányzat kiveti (és a mértékét is, egy határon belül az önk. határozza meg),
2. valamint ha az eb nincs ivartalanítva, illetve chipezve."

baszki te hol élsz?
barlangban?

miazhogy ha kiveti?
már alig várják....
ivar, csipp, szerinted ez mennyibe kerül?
és bárkivel lefogadom hogy alakítanak egy nemzeti ivartalanító és csippbeültető társaságot, mondjuk Lentiben, és köteles vagy ott szervizeltetni az ebet.
ha nem ők állítják ki a szervizkönyvet buktat, bünti plusz adó szorozva hárommal.
a rohadt nemzetellenes kutyák majd megtanulják kinek ugassanak!

Viktus 2011.10.14. 12:18:49

@Énbagoly:

Elmesélem felénk miképpen működik ez ... bizony nyugodt szívvel kiveti az önkormányzat, mert a sok közmunkásnak így talál időtöltést, és mindjárt ott a statisztika az egy milliós munkahelyteremtő cél érdekében. A mi önkormányzatunk pl. már postát sem használ, hanem minden levelet külön közmunkás visz ki gyalog, ha nem vagy otthon többször is visszaslattyog vele ...

Gondolod kutyákat ne tudnának számolni akkor? :P max. egyéni korrupció kérdése a megszámolt kutya állomány ...

2011.10.14. 12:23:45

@Horizont: és a kutyakaja, -felszerelés, az állatorvos, a kutyaszarszedő zacskó ingyen van? Az állattartásnak vannak költségei. A chip/ivartalanítás hozzájárul, hogy hosszú távon kevesebb kóbor, fölöslegesen megszületett (-> jó eséllyel nyomorult sorsú) kutya legyen, arról nem is beszélve, hogy ha elvész a kutya, jobb eséllyel találják meg. Felelős gazda tipikusan egyébként is megcsinálja, azok mentesülnek. Ráadásul egyes infók szerint (fentebb linkeltem) háztartásonként 1 kutyára még lehetne is mentességet kérni, ha ennyire muszáj a kisnyugdíjasokra kihegyezni. Kb. 300 forint egy hónapban, az kb. TÍZ forint egy napra. Mennyiért eszik a kutya, ha az összes többi költséget jóindulatúan elfelejtjük?

fenntartom, hogy az elvvel semmi probléma, a végrehajtáson bukhat meg, és azon, hogy a befolyó összeget mire fordítják, a handabandázással szemben.

lyken 2011.10.14. 12:24:47

Plusz adók? Lassan a tej meg a kenyér is chipsadót kap a nyakába? Mégis mit váratok? Idén többmindent kúrt el Gyurka, mint tavaly. Csak idén már nincs lenyúlnivaló manyup pénz. Nem baj, majd lesz még dugódíj, meg levegő adó, meg hasonlók. Csak így tovább polgártársak!

Epokit Drive 2011.10.14. 12:26:45

@Horizont: A műsorban kiemelték, hogy az öregnéni az egy szobakutyájával kaphat mentességet. De a lényeg: az állatvédők örülnek, mert szerintük is jó. És igen, a kóbor kutyának is van költsége, és szánnivalóak szerencsétlenek.
Az ivartalanítás meg egyszeri költség, és nincs nem kívánt szaporulat sem. A chip úgyszintén, és állami cégnek adnák a jövőben.
Ja, és az adó évi max. 6.000 (hatezer) Ft lenne.

Horizont 2011.10.14. 12:27:33

@Viktus: Nálunk se használ postát az önkormányzat. Kihordják!
Mellesleg a kutyák kötelező oltása is évről, évre egyre drágább, sok idős ember itt falun már azt sem tudja kifizetni. Ja és fizetünk kommunális adót, ház után, telek és garázs. És fizettük a csatornázást is házanként több százezer forintot. Mert vidéken könnyű. Már kutyának se....

Epokit Drive 2011.10.14. 12:28:52

@asmodean: Egy állatvédő megy egy kormányzati előkészítő ember beszélgetett, szépen, szakmaiasan. Sztem belefér őket meghallgatni. (Amit Rólad gondolok, az nem tartozik ide.)

Horizont 2011.10.14. 12:36:14

@somewhat damaged: @Epokit Drive: Rossz helyre címeztétek a mondandótokat:) Van kutyánk már 24 éve. Sajnos nem ugyanaz:) Ivartalanítottuk (magyar vizsla) mert bejártak a fiúkutyák hozzá, és nem akartam elpusztíttatni a kiskutyákat ha nem tudjuk hová adni. Faluról beszéltem, városban más a helyzet. Itt falun maradékkal etetik a kutyát. Én nem (nem marad:DDD)!! Nektek nem sok fogalmatok van az igazi szegénységről. Amikor valaki annyira, de annyira szegény és egy társa van a kutyusa. A többivel egyetértek, az állatvédőkkel is. Számtalan kutyát tettek már ki itt nálunk a buszmegállóba. Egyszer bedobtak egyet hozzánk a kerítésen át, kicsike volt, sikerült egy kisgyereket megörvendeztetnem vele.Az adó csak pénzbeszedés nem old meg vele semmit senki.

Viktus 2011.10.14. 12:38:53

@Horizont:

Több kóbor kutya lesz maximum ...

Viktus 2011.10.14. 12:40:18

@Horizont:

+ Ez megint ugyanaz a témakör, mint a kamu chipsesdi ... szarnak az egészségünkre csak a pénz érdekli őket az egészséges ételek ára v.hogy nem csökkent.

A kutyák sorsa érdekelné őket pl. támogatnák az ivartalanítást ...

molaris 2011.10.14. 12:48:05

@Baldrick68:
""Baldrick68 2011.10.14. 09:45:35
Emlékeztek még Frei riportjára amit egy állítólagos bérgyilkossal készített?
Akkor azt kérdezte tőle: Mennyiért lőné le a magyar miniszterelnököt.

Hát szerintem mostanság egyre többen teszik fel: És tényleg mennyiért???""

Szerintem lassan nagyon sokan ingyen is, csak kapjon egy Dragunovot optikával.XDXD

ketroot 2011.10.14. 12:48:09

@asmodean:

Emlékszem, amikor még Gy. F. volt, hogy hetente nyilatkozott az ATV-nek, vagy M1-nek, nem tudom már. Akkor mekkora patália volt, meg hasonlítás Kádárhoz.

Lemerem fogadni, hogy most bizony Orbán esetében a naridroidok tapsikolnak...:D

asmodean 2011.10.14. 12:48:54

@Epokit Drive:
Ja az más. Azt nem tudtam, hogy egy kormányzati szakmai előkészítő ember beszélgetett róla. Mé' nem ezzel kezdted?

asmodean 2011.10.14. 12:51:29

@ketroot:
Nekem az is mind meg van. Atombiztos svájci széfekben tartom őket, hogy egy esetleges nukleáris vagy egyéb globális természeti katasztrófa után is legyen vigaszom.

ketroot 2011.10.14. 12:53:23

@asmodean:

De hiszen azok a felvételek és majd az orbáni adások = egyéb globális természeti katasztrófával... :D

sorompo 2011.10.14. 12:56:31

Jovore el fog ferni egy soralateten,hogy mi az ami utan nem kell adot fizetni!
Megiscsak lehet hasznalni valamire a sok uj soralatetet,amire a magan serfozes
( termeszetszeru :) )megugrasaval szukseg lesz::kOrbanypropagandakent ranyomtatjak az "ezek utan (meg) nem kell adozni" listat! Had oruljon az Istenadta! (meg)

kenájkikit 2011.10.14. 12:58:30

lesz majd levegő adó is, kiszámolják, hogy egy nap alatt mennyiszer veszel levegőt, ez átlagosan mennyi oxigén felvételt, jelent, ami mekkora lyukat üt a költségvetésen és már lehet is beszedni rá az adót. "nehogymá ne fizessenek érte a zemberek, ugyanazt a levegőt szíjvák mint mi viktort"...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.14. 13:05:54

@molaris: "csak kapjon egy Dragunovot optikával.XDXD" - nem most foglaltak le a tökik egy csomót ? :DD

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.14. 13:12:22

index.hu/bulvar/2011/10/14/figyelmezteto_lovesekkel_fekeztek_meg_a_rendorveroket/

"Ettől L. Lajos még agresszívabb lett, és M. Attilával együtt a társát megvédő rendőrre támadt. Utóbbi ököllel ütött, a földre kerülő járőrt tovább ütötte, majd rugdosni kezdték.

A rendőrök gázsprével próbáltak védekezni, végül rádión kértek erősítést. "

asmodean 2011.10.14. 13:24:45

@Seduxen:
Ilyenkor mindig ez jut eszembe: www.youtube.com/watch?v=gKJaOqJwmzQ

Mondjuk falkában letepert emberek ujjaival már faszán elboldogulnak.

passaran 2011.10.14. 13:25:48

@Epokit Drive: A kedvedért újra beírom a körülbelüli költségeket:
A kutya ivartalanítása és chippelése bőven 10ezer ft felett van. Országos árakat nem tudok, de vidéken egy kan kutya ivartalanítása 7-10ezer ft., szuka kutyánál ez kb. 15-20ezer. A chip 3-5000 ft. Ezek az árak persze településenként változhatnak, de amit beírtam az inkább az alsóhatár...

fogash 2011.10.14. 13:28:36

csodálom, hogy mindenki az ebadón rugózik, mikor:
- az elvileg jó is lehet -->felelős állattartók, chip=mentesség, stb
- baleseti aduó is jön
- autója több embernek van, mint kutyája...

Okt23 program?

Plébános 2011.10.14. 13:30:11

Annak a sok droidnak, akik szerint az ebado 3500huf tetele hianyzik a koltsegvetesbol, feltennem a kerdest, milyen adot kell meg, akar a hatvanadik adonemnek is kivetni, hogy raebredjenek: tervezetlen, otletelo majmok kapkodasa ez semmi tobb. Aljas lehuzas az egesz megint.

fogash 2011.10.14. 13:31:40

@Seduxen: hát ez csodás. Én azért csak belelőttem volna valamelyik koszosba, miután a társam törött arccsonttal a földön fexik...

A dragunov gyártását meg most fejezik be, ahogy az AK-47-et is. Sietni, ha valaki ilyent akar venni! :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.14. 13:35:24

Azért én észrevettem a burkolt cigányozást ebben a rasszista posztban."Jövőre többet költünk rokkantnyugdíjra,mint idén."
Amúgy meg ezek akkora barmok.Lője már le őket valaki,ne szenvedjünk.

passaran 2011.10.14. 13:38:04

@fogash: Sajnos baromi sok olyan intézkedés van az utóbbi másfél évben ami "elvileg jó is lehet". De a gyakorlatban (vagy kicsit alaposan végiggondolva már előtte is) kiderül, hogy egetverő baromság az egész és többe kerül mint amennyi bevételt várnak tőle. Ráadásul mert a gazdaságban szinte minden összefügg mással is, ezért a más területre kifejtett negatív hatások miatt máshol is csökken a bevétel. És nem azzal reagálnak az "okosok" hogy átgondolják az egészet, hanem azzal, hogy adót emelnek újra. Lásd a chips adó. Nemrég vezették be, de máris emelnek a tételeken.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.10.14. 13:38:14

@Seduxen: Ez kabaré, én konkrétan fejbe lőttem volna a gyereket, csak sajnos többen voltak, és tudnak tanúskodni.
De ez röhej, hogy részeg huligánok simán leverik a járőröket...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.10.14. 13:42:28

@asmodean: Miééééééért vagytooooook gyengééééééék? JÁTSZATOOOOK :DDD

@fogash: @Tzimisce: én mindig agyfaszt kapok az ilyen híreken. jó persze tudom, hogy a rendőr is fosik, hogy meghurcolják, meg ő lesz a bűnös, de könyörgöm: ha én ott lennék rendőrként ilyen helyzetben, csak felülírná ezt a beidegződést a tyúkszaros életem féltése, és csak lőnék, nem?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.14. 14:01:47

@Seduxen: Azért a négy sutyerákot megnéztem volna, mondjuk egy amerikai országúti járőr ellenében amikor pofán akarják verni. Két hullaszállító meg két sürgősségi mentő lőtt sérüléshez rendel. Itthon meg, jajj had vegyem elő a gázsprémet, meg erősítés. Ideje volna a rendőröket kiképezni arra is, hogy a bűnözőket hogyan vágják pofán, ha meg kell védeni magukat, ne csak arra. hogy hol kell bekapcsolni a trafit.

Azt elhiszem, hogy vgyázniuk kell, mert vannak fajvédő buzik akik ezért simán meghurcolnák őket, de kérem, aki rendőrre támad azzal had ne keljen már hímestojásként bánniuk. Innentől csak egy lépés, hogy egy szimpla polgárt megtámadnak a sutyerákok és szinte meg sem védheti magát szerencsétlen, még ő lesz meghurcolva, mert ugye az elkövető épp cigó, alkoholista, elmerokkant, stb.

Epokit Drive 2011.10.14. 14:03:16

@Horizont: Van fogalmam az annyira de annyira szegénységről, egyik (tanult) szakmám szerint elvileg értek is hozzá (meg még a hajléktalanokhoz is, de nem én vagyok Kocsis Máté).
Egyik kedvenc régebbi sorozatomban az ex-borg 7/9-nek elmondják párszor, amikor megoldhatatlannak tűnik a feladat számára: alkalmazkodjon. És nem cinizmusból írok ilyet. Ez is majd kialakul.

Epokit Drive 2011.10.14. 14:07:56

@emxem: Tehát azt mondod, olcsóbb a csip (3-5 eFt), mint egy évnyi adó? És legalább lesz ebnyilvántartás? Jézusmária, hívjuk Batmant, itt valami nagy baj készülődik!
Csak mert ha chipezték a kutyát, és kiteszi a gazdi, vagy pl. elkóborol, kárt okoz, megtámad valakit, az utca közepére sz.rik, akkor elővehető a tulaj, és ha gondatlan volt vagy szándékos, akkor büntethető is. Ezért örülnek nyilván az állatvédők, hogy nőhet a felelősség az állattartókban. Jajj, ez sem elég jó, hívjuk Supermant is!

Epokit Drive 2011.10.14. 14:13:48

@asmodean: Igen, nekem sem tetszett igazán, máig nem értem, miért nem egy nyírségi prostit hívtak meg.
Tudod, ez úgy van, hogy amikor hallgatsz egy beszélgetést, abból több derül ki, mint a puszta tények, amik szó szerint elhangzanak. Pl. ha Szijjártó beszélt volna erről, le se szarom, mert ehhez biztosan tökhülye. Ez a jóember meg, hallhatóan talán ha először szerepelt, épp ezért semmi klisé, semmi hazudozás, tényleg arról volt szó, amiről. És igen, ilyenkor én, a szintén laikus, hajlamosabb vagyok komolyan venni.
Vagy inkább egy karosszéria-lakatost, most jut eszembe...

Epokit Drive 2011.10.14. 14:21:54

@Plébános: Atyám, asszem, az ebadó nem a pénzről szól. Ui. az is elhangzott (atyaég, kutyám sincs, mit védem ezeket!), hogy egyesek akár évi 20-25 eFt-os ebadót is javasoltak, ebből lett max. 6 eFt/év. Tehát nem a pénz a lényeg, hanem a szemléletformálás, és ennek kényszerítése. Pl. azzal, hogy ha chipezték a kutyádat, akkor elő tudnak venni, ha pl. kárt okoz.
Tudom, mindez nehéz, a felelős mindig más, meg ilyenek, de ha még az állatvédők sem fújolnak, hanem javulásként értékelik, akkor hol a hiba? Amúgy meg az is kiderült, hogy bár az ügy elég piszlicsáré sok más mellett, de elég alaposak voltak az előkészítők.
(Nem ezt a kormányt szeretem, hanem a mindig és mindenen fújolókat nem állhatom.)

Marcellusca 2011.10.14. 14:25:20

@Valahol Máshol: Sajnos ide jutottunk. A rendőrséget kiherélték. :(((

Hidd el, megvédenék magukat, ha tehetnék! De, sajnos nem tehetik. Mert jönnek a különböző jog- és fajvédők.
No, meg a kat. ügyészség. És ők hónapokig vizsgálják, hogy jogos volt-e a fe. használat.
És, amíg úgy van társadalmi és (főleg) politikai igény, könnyen jogtalannak minősítik. :(((

fogash 2011.10.14. 14:27:05

@Epokit Drive: batmannak szóltam, ezt válaszolta:
comicadze.com/thumbnails/large_Batman_Answer_Funny_Picture_8131.jpg

"Nem ezt a kormányt szeretem, hanem a mindig és mindenen fújolókat nem állhatom."
Van az a határ, ami után már azt sem hisszük el, ha csak kérdez. Ez a garnitúra átlépte ezt a határt, szarra se valók, mégha 400 NAGY ELBASZÁS között akad EGY KICSI JÓ döntésük is...

2011.10.14. 14:30:44

@Horizont: készséggel aláírom, hogy vidéken más a helyzet, mint nagyvárosban. De inkább a kivételeket kezelném adekvát módon (épeszű feltételek mellett legyen elengedhető a díj, például kertenként egy házőrző, az említett kisnyugdíjas), mert a többségnek, ott, ahol a kutyás vs nemkutyás konfliktus állandó, szerintem jót tenne egy ilyesmi szabályozás. És nem is jelentene érdemi pluszköltséget és/vagy növelné az ivartalanított, chipezett állatok számát.

Hogy kicsit még árnyaljam: a meglévő aljasságok TETEJÉBE nem támogatom az ebadót. Elvonatkoztatva viszont szerintem jó elképzelés, jó lenne például, ha megnyirbálnák a horrorisztikusabb dolgokat (teszem azt, regadó, áfa) és bevezetnének ilyesmit. Persze ha már egyszer legyömöszölték a Zemberek torkán, semmi okuk visszavenni... harcban állunk elvégre...

Marcellusca 2011.10.14. 14:33:31

@Epokit Drive: Őőőőőő, izé, 3.500 < 5.000???????
Vazze, visszaadom a diplomám.
Valamiről lemaradtam.

Mit gondolsz, Nagyokos, (zömmel) miért nincsenek csipelve, ivartalanítva a kutyák?
Mert DRÁGA!!! Legalábbis azoknak az egyedül élő kisnyugdíjasoknak, akiknek ők az egyetlen társuk. Éppen elég az éves oltást kifizetniük. Mert etetni is maradékkal etetik, max. nyugdíjosztás napján vesznek a kedvencnek egy húskonzervet.
És, akkor az ivartalanításról még nem is beszéltünk!
De, miért is kellene ivartalanítani egy kutyát???
Inkább az idióta gazdáját ... ja, nem, az nem gazda, ... a tulajdonosát!!!
A kutya nem tehet arról, hogy szaporodni akar. Ez a természet rendje.

(Írom ezt, mint volt kutyás, akinek a kutyája már a '90-es évek elején "csipes" volt, mikor még alig tudták páran, hogy az mi.)

ketroot 2011.10.14. 14:35:40

@Seduxen:

óbazd+, ezt nem kellett volna elolvasnom...

ketroot 2011.10.14. 14:37:54

@Marcellusca:

A mandin azzal védekezett valami vadbarom, hogy kevesebb lesz így a kutyaszar a városokban. Aztán faggattam -eredménytelenül-, hogy vezesse már le nekem, hogy a befizetett évi ebadó, hogy csökkenti azt, hogy felszedik a kutyaszart?

fogash 2011.10.14. 14:38:07

@Marcellusca: "Mert DRÁGA!!! Legalábbis azoknak az egyedül élő kisnyugdíjasoknak, akiknek ők az egyetlen társuk. Éppen elég az éves oltást kifizetniük. Mert etetni is maradékkal etetik, max. nyugdíjosztás napján vesznek a kedvencnek egy húskonzervet. "

ezek ugyanazok, akik a 200m2-es belvárosi nagylakásaikban bolyonganak egyedül és végig szaratják az Andrássy utat a görcs kutyájukkal? Mert ugye ha az én kutyám az én kertembe szarik, az magánügy, abból nem lesz koszos közterület...

Marcellusca 2011.10.14. 14:38:44

@Epokit Drive:
"...egyesek akár évi 20-25 eFt-os ebadót is javasoltak, ebből lett max. 6 eFt/év." - MUHAHA!

Erről vicc jut eszembe:
Zöldséges szól a fiának:
- Eriggy mán, Józsi, oszt' árazd le a paradicsomot, mer' nem nagyon fogy!
A fiú kimegy, lekapja a táblát a paradicsomról és a kiírt 150Ft főlé oda írja, hogy 200 és azt húzza át.
Kész a leárazás.

Secnir 2011.10.14. 14:41:43

@Seduxen:
első ütés után stukker elő, levegőbe lőni.
második ütés ELŐTT célzott térdlövés.
egyből vége a bulinak.

2011.10.14. 14:42:45

Oké hogy lesz ebadó, de macskadó miért nincsen? Van ahol egy háznál 10-20 macskát is tartanak, az elkóbórló cicusokat meg tonnaszámra kell felsöpörni a közutakról - a macskáknak is jobb lenne ha kicsit tudatosabban tartanák őket. Tovább megyek: talán pont a macskadóra lenne szükség mintsem ebadóra, hiszen azért egy 30-40 kilós társállatra többnyire amúgyis költ a gazdája és nem tartja őket tömegesen (hacsak nem munka vagy tenyésztési célra), ellenben mondjuk a kis cicusokkal akik gyakran a kötelező oltásokat sem kapják meg.

Marcellusca 2011.10.14. 14:42:45

@fogash: Ki beszélt most a közterületről???
Vezettesd be a városi, közterületen szaró kutyák utáni, különleges ebadót!
De most épp nem erről van (még) szó.
Mert nem csak olyan nyuggerek vannak, akikről te írsz.

És, hurrá, megint sikerült - többszörösen - megosztani a társadalmat (itt, alig 100 komment alatt) kutyatartók és nem kutyások, nyuggerek vs. aktívak.
Ez az! Csak előre az orbáni úton!

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.10.14. 14:48:35

@Seduxen: Tételesen: Bántalmazás hivatalos eljárásban: 2 év. Hirtelen felindulásból elkövetett emberölés 5 év. Bár ő úgyis sima emberölést kapna, ami 5-10 évig terjedő. És hiába az új önvédelmi törvény, mert a rendőrt meghurcolják. Nem is beszélve arról, hogyha ez te vagy, akkor még hozzájön egy lőfegyverrel való visszaélés 2 év, garázdaság 2 év.

ketroot 2011.10.14. 14:48:47

@Secnir:

Egyébként van egy Békés megyei város, ahol ha cigányok balhéznak egymással, akkor a rendőröknek megvan mondva, hogy ne vigyék be őket, sőt van olyan, hogy a kapitány megy ki elsimítani a dolgokat. Tudnék még ilyen szép történeteket mondani, hogy rendőrségen belül mi megy ebben az országban.

Most is megnézed, mi volt? Tulajdonképp először elküldték a járőröket a büdös picsába. Ennyi is érnek ma sajnos.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.10.14. 14:50:36

@Valahol Máshol: Ne feledd, hogy a rendőröket Pártunk és Kormányunk teljesen kivégezte a semmisségi törvénnyel, és ahelyett, hogy azt szorgalmaznák, hogy a rendőrt talán nem kéne megütni, közvetve még bíztatják erre a jónépet, lásd Révész Mártíriusz...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.10.14. 14:58:55

@Secnir: Annyi idő alatt nemhogy egyszer, de nyolcszor megütik. Sőt, elveszik tőle a fegyverét, és azzal lövik le. A társának kellett volna ezt megcsinálni, feltéve, ha nem fossa le közben a bokáját.

2011.10.14. 15:06:57

@emxem:
1. Jó állatorvos ad számlát/nyugtát. Vagy legalább kitölt ingyé egy formanyomtatványt, hogy ez a kutya el van látva (nyilván lesz valami adminisztratív követelménye a dolognak).

2. FYI, a kutyát nem évente kell ivartalanítani és chipezni, tehát mondjuk öt év alatt megtérül be nem fizetett adóként a műtét költsége - akkor is, ha eltekintünk a járulékos előnyöktől

3. Szerintem tévedsz abban, hogy ez ne lenne áttételes pozitív hatással a felelős állattartásra. A legtöbb otthagyott kutyaszar meg kutyás konfliktus (pl a szabadon engedett kan felcsinálja a szukát) nem azért van, mert ivartalanítani, fegyelmezni vagy szart felszedni drága, hanem mert a "gazdi" egyszerűen baszik rá, mert ő megteheti. A zasszony csivavát akar, legyen, én stafit, ki mer nekem szólni? Ez a lépés viszont jobban beépíti a köztudatba, hogy a kutyatartás felelősséggel és költségekkel jár, a kutyakölyök az nem csak valami aranyos izé, amit odaraksz a gyereknek a fa alá és majd ellesz maradékon. És akkor a gazdi vagy kénytelen ivartalaníttatni, vagy fizeti a hülyeségadót (kivételekről lásd másik hsz-em). Ugyanezen okból keményen büntetném az odaszaratás-nemfelszedést - nem a tétel kell, hogy nagy legyen, hanem a lebukás esélye. Bizonyos rétegekre csak így lehet hatni. A lényeg, hogy okosan szabályozzák, hogy kiket érint, és jó célra forgassák vissza a befolyó összeget. Amely kettőben egyébként nem hiszek.

GatyaPityu 2011.10.14. 15:18:51

"Vagy ott van az 1 millió dohányos meg az 1 millió alkoholista. Az ő gyógykezelésük egy vagyon, és még lehet, hogy TB-t nem fizetnek. Nem kötelező dohányozni meg inni, neki nem kellene "baleseti adót" fizetni? "

- A cigaretta, és szeszes ital jövedéki adóját is megemelik.

B.P.M. (törölt) 2011.10.14. 15:25:44

Jövőre rengeteg kutya fog szerintem sajnos az utcákra kerülni, pedig ők aztán végképp nem tehetnek semmiről.
Minek kellene történnie ahhoz, hogy ez a néhai MSZMP-s kancsal kommunistát kirúgja Orbán???
Készüljünk az ország bóvliba minősítésére. 2 hete már úgy is előre magyarázkodtak egy esetleges leminősítés okáról, ezek után biztos vagyok benne, hogy meglesz. :(

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.10.14. 15:34:02

Vastagbőr blog kommentadó. Mindenki, aki hozzászól, fizeti, adómérték: 500 Ft/hozzászólás. Indoklás: míg az ember hozzászól, addig sem termeli a dzsídípít, és ezzel is kárt okoz az országnak.

Természetesen mentesség jár annak, aki a NER szellemében a kormány mellett szól hozzá; itt az adómérték 0 Ft.

Szóval csak annyit szeretnék a témához hozzátenni, hogy öööööö... az elmútnyócév. Ami elmút. Pontosabban nem mút el, mert ugyanaz a töketlenkedés megy most is. A kurvaéletbe.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.10.14. 15:41:14

@Marcellusca: Sajnos ide jutottunk, hosszú évek folyamata, amiben jócskán benne volt az előző kúrmány és....

@Tzimisce: .... a jelenlegi is. Pont az jutott eszembe, amit Sedu írt, hogy szétverik az arcát, eltörik a kezét és nem az elvileg normális ösztön jön elő, hogy ezek itt simán rommá verhetnek, hanem, hja igen, nem is lőhetek bele, mert ugye engem ítélnek el, a bűnözőnek jogai azok vannak, a megtámadott embernek (legyen az rendőr vagy épp civil) viszont annyi mindenre kell ügyelnie nehogy törvényt sértsen.

Amit írsz az pedig egyenes előzménye annak, hogy vezérünket nem is a rendőrség védi hanem a saját kis magánhadserege, hisz a rendőr pénzbehajtóként meg holmi rongyként funkciónál, lásd semmisségi törvény. Az emberek megvédésére ott a TEK, pech, hogy pont annyi van csak belőlük ami a vezér és talpnyalóinak megvédéséhez elég, az alattvalóknak sajna már nem jutott. Révész Mártíriusz., ez jó volt :)

A poszthoz hozzászólva, az ebadót én zokszó nélkül befizetem, kertvárosba igenis természetesnek tartom, hogy egy portához egy házőrző eb tartozzon, ha ez a helyi önkorinak úgy jó, ha levámolják, befizetem, a kutyus, meg a nagyobb biztonságérzet ennyit megér.

Attól tartok lesz még itt újabb sarc, mert nyolc év nélkülözés után elég nagy tempóban nyelik a pénzt a haveri zsebek, ráadásul az IKON sem a számok nagy barátja. Nem hittem volna, hogy hazudozásban, megszorításban, mutyiban másfél év alatt befoghatóak Fecóék... világbajnoki tempó van itt kérem szépen.

Jurganov 2011.10.14. 15:42:08

@fogash: csinálnál pár képet róluk? mármint a belvárosi 200nm es lakásban tengődő , az andrássy utat a kimondottan erre a célra kitenyésztett kutyájával végigszarató nyugdíjasok tömegéről? mivel szerinted ez a tendencia gondolom nem fog nehézséget okozni 100-200 képet/címet prezentálni. amennyiben ez mégsem így lenne akkor talán hallgatni kellene...
@Seduxen: ez a politika... orbánék kiherélték a sündörséget. gondolom majd valami pintér-cég veszi át a munkájukat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.10.14. 15:43:06

@Atro:

Evi 400 milliard jon be a cigi jovedeki adojabol,csak nem az eü kapja,hanem benyeli a koltsegvetes ...

ketroot 2011.10.14. 15:44:30

@Jurganov:

Azért szerintem ebben nem csak Orbánék sárosak, hanem az összes faszfej kormány, amiért politikai játékszernek nézik a rendőrséget.

Ironfist 2011.10.14. 15:53:06

@Atro:
"- A cigaretta, és szeszes ital jövedéki adóját is megemelik."

Tévedés. A dohánylobbi erősebb volt, a szeszesitalok közül meg a vodkáét, viszkiét nem, csak a Teszkógazdaságos rum ízű szeszesitalét, és társaiét.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.10.14. 16:44:40

@Droli: Jól mondod.

2001. óta megy a bénázás (=nemzetveszejtés). Emlékeztetőül, akkor fityisz - KISZgazda kormány volt, (akkor már) zeTorgyán nélkül. Ha nem rémlik akkori legfőbb közszolgánk neve, emlékeztetőül a kulcsszó;

"bolseViki".

Mi volt a bénázás? Ajánlom magamat:

h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/71.html

Avatar 2011.10.14. 17:36:53

Ide is illik, amit az előző postnál is leírtam:
Van egy olyan mondás, hogy ha egy szabályváltozás az állami sarcok növekedésével jár együtt, akkor kb 100%-ig biztosak lehetünk abban, hogy annak változását elsősorban a bevételek növelésének szándéka mozgatta. A magyarázkodás arról, hogy miért "igazságos", vagy "káros piaci tendenciákat korrigáló" mindez, az mind csupán a cukormáz a keserű pirulán.

Másrészt ha az állam valamit nyilvántart, annak az egyik oka, hogy utána a nyilvántartás alapján pénzt szedhessen be az állampolgároktól. Az autósokat pl. a környezetvédelemre hivatkozva bármikor tovább lehet sarcolni, bár most épp a balesetek költségeit vették elő érvként.
De az is különösen érdekes, hogy az állam kötelezővé teszi, hogy a TB rendszer tagja legyél, elveszi a jövedelmed bizonyos %-át ennek várható költségeire hivatkozva (ebből látszik, hogy ez igazából adó, ugyanis a biztosításokat nem jövedelmi, hanem kockázati alapon szokás árazni), majd ezután még azt is megszabja, mit fogyaszthatsz, mert nehogy már túl sok kiadást kelljen rád fordítani abban a rendszerben, ahova kötelező volt belépned...
És ezt a megoldást szolidaritáson alapuló rendszernek hívják... Már bocsánat, de szerintem az nem szolidaritás, hogy "vagy ideadod a pénzed, hogy mi eldönthessük kire költsük el, vagy mehetsz a börtönbe".
Röhejes továbbá, hogy pl. cukros üdítők, ice-teák után kell extra büntit fizetni, de otthon merőkanállal lapátolhatom a cukrot a teámba, sőt zabálhatom magában is a cukrot, az nyilván nem ártalmas az egészségre, hiszen arra nincs extra sarc.

Pénzbehajtás és önigazolás. Erről szól az állam működése.

lyken 2011.10.14. 17:37:24

@Bermuda: A macskának nincs gazdája. A szomszéd néni csak eteti, mert "szegény" éhezik. Az, hogy a macska 5-6 féle bélférget hordoz, amit a homokozóba szarik, az egy dolog. Emellett toxoplazmózis hordozó a 80%-uk, ha terhes kismamával kontaktba kerülnek, akkor kész a vetélés. Mindemellett világra ránt évente még 6-8 utódot. De természetesen adózzanak a kutyák.

passaran 2011.10.14. 17:37:53

@somewhat damaged:
1; A chipről természetesen van hivatalos igazolás és nyilvántartás, hiszen sok európai országba chip nélkül tilos kutyát bevinni. Jogosan! A chip beültetést én már régen kötelezővé tettem volna (akár valamekkora állami támogatással is), hiszen így a megunt és kicsapott kutya gazdája azonnal megvan, követhető a veszettség elleni oltás beadatása stb. 1 szó mint 100 sok előnnyel járna - ha ezt ésszerűen vezetnék be.
2; Igazad van, megtérül X év alatt az ivartalanítás és a chip költsége. Ez nem vitás. A gond ott kezdődik, hogy az utóbbi évek hatására (komoly reálbér csökkenés, munkanélküliség, emelkedő törlesztőrészletek stb) nagyon sok embernek a napi megélhetés is problémás és akkor ha még rámegy egy olyan adó ami bár nem olyan sok - de láthatóan csak egy plusz sarc - hát ilyenkor nehéz az 5-6 év alatti megtérülésről beszélni. Az is igaz, hogy egy kutyatartásnak eleve vannak költségei (oltások, kaja) és akár rá is foghatjuk, hogy manapság már lassan luxus egy sima házörző kutya "fenntartása" is és ezért még belefér az évi pár ezres adó is. Csak lassan elérünk oda hogy már nem fér bele a havi költségvetésekbe egy kutya etetése sem:(
Nem akarok belemenni az érzelmes szába, hogy sok nyugdíjasnak az egyetlen társa egy kis vakarcs kutya, meg hogy a a gyerekeknek is mennyi plusszt ad egy kutya - pedig mind igaz.
Persze lefogult is vagyok mert mióta az eszemet tudom van kutyám és macskám is. A kutya ivartalanítva és chipelve természetesen. A státusza: gyakorlatilag családtag!
3; Talán lenne áttételesen pozitív hatása, de én is attól tartok, hogy épp az ellenkezője lesz :( Nagyon sok függ a végrehajtástól és az apró, de nagyon fontos részletektől. Ilyen téren pedig sajnos a mostani kormány finoman szólva nem jeleskedik.

passaran 2011.10.14. 17:43:24

@lyken: Bizony sokan tényleg nem tudják, hogy betegség hordozó szempontból a macska egy bomba! Ami szintén elég meredek, hogy főleg a vidéki macskáknál hiába féregteleníti a gazda rendszeresen pár hét alatt a kóborolás miatt lazán újra fertőződnek. Talán a szigorúan lakásban tartott macskánál nem ilyen gáz a helyzet.

Avatar 2011.10.14. 18:00:55

@lyken: "Emellett toxoplazmózis hordozó a 80%-uk, ha terhes kismamával kontaktba kerülnek, akkor kész a vetélés."

Vajon hogyan élték túl az emberek azt a pár évezredet, amíg a favakban kb minden háznál lakott legalább 1-2 cica? Azoknál is, ahol éppen terhes kismama is volt.
Bizonyára előfordultak toxoplazmózis miatti vetélések, de én úgy érzem, kissé túl van lihegve ez "ha a macska a közelébe megy a kismának az azonnal elvetél" téma.
Mellesleg az emberek kb 10-20%is toxoplazmózissal fertőzött, csak éppen tünetmentes, de parazita hordozó. Akkor mostantól a kismamáknak a többi emberrel sem szabad kontaktusba kerülni?

Avatar 2011.10.14. 18:11:47

@emxem: Sokan nem tudják, de mind a városok, mind a vidéki területek levegőjében milliószámra repülnek a potenciálisan veszélyes vírusok, baktériumok és egyéb kórokozók... Nagy részükkel szépen megküzd az immunrendszerünk, pont ezért van...
Nagyságrendekkel nagyobb az esélye annak, hogy egy másik embertől kapsz el valami veszélyes kórt, mint hogy fajok között terjedőt fogj ki. Egészségügyi szempontból az igazi bomba maga az ember, hiszen egy lappangó betegséggel akár százakat is megfertőzhet mielőtt egyáltalán tudomást szerezne róla, hogy beteg.

butalo01 2011.10.14. 19:58:05

Chipről nem tudom, hogy jó-e 5 éve vettem egy törzskönyvezett kutyakölyköt, szabályos MEOE szerződéssel, a chip több hónap múlva, más településen rendelő állatorvoshoz érkezett, a tenyésztő adataival (az mondta másikat kell kérni, ha adatot akarok módosítani) ez lenne az a felelősségre nevelő/adócsökkentő nyilvántartás?
Vajon -kicsit kurusinfósan- az indiai származású lakótársaink -akiknél a veszettség elleni oltás is luxus- miből, mennyi adót fizetnek?
"kétharmad, kétharmad" ütemes vastaps....

fogash 2011.10.14. 20:29:31

@Jurganov: csak nem érintettnek tetszik lenni? igaz, már van pár éve, hogy a Benczur utcaban volt az irodank, de azidotajt tiszta cipovel eljutni az Oktogontol a Köröndig nehezebb ugy volt, mint száraz lábbal vizisizni... ha nem haragszol, csak ilyeneket fotozni most nem mennék pestre, de igen csodalkoznék, ha nem lenne most is vastagon kutyaszaros az egesz belvaros.:(

2011.10.14. 20:37:41

@Bermuda: Csatlakozom! A macskatartók sokkal antiszociálisabbak, mint a kutyások! A büdös kandurjaik mindent összehugyálnak, a nőstén macskáik meg évente kétszer lekölykeznek, aztán minden tele van a nyávogó tejfölpusztítókkal! Ezt adóztassák meg, ne a Rózsi néni szobatacsiját!

2011.10.14. 20:54:55

@butalo01: egyszer találtam egy kóbor kutyát, aminek volt nyakörve, és a nyakörvén oltási bilétája, és a bilétán sorozatszám. No, gondoltam, majd megoldom én a sorsát, és hívtam az állatorvost, hogy mondaná meg, hogy lehet ebből a számból kitalálni ki a gazdája? Meg is mondta: sehogy, nincs róla nyilvántartás. Fültetoválás dittó. Gondolom a csipp is ilyesmi lesz: nem arról szól, hogy valamire is jó legyen, csak hogy a kutyást jól lehúzzák vele.
Ami meg az ebadót illeti, akinek csöpp esze van, úgyis benyögi, hogy megdöglött a kutya, és onnantól fogva sem oltás, se semmi. (Megjegyzem nem is értem, hogy egy szobakutyát vagy óljához láncolt házőrzőt minek oltogatni? Ugyan hogy fertőződne meg veszettséggel?)

lyken 2011.10.14. 20:57:59

@fogash: "ezek ugyanazok, akik a 200m2-es belvárosi nagylakásaikban bolyonganak egyedül és végig szaratják az Andrássy utat a görcs kutyájukkal? Mert ugye ha az én kutyám az én kertembe szarik, az magánügy, abból nem lesz koszos közterület..."

A poén az, hogy nem értik, hogy miért baj, hogy nem szedi össze. Én egy rollni zacskóval jártam kutyázni mindig. 100 kutyásból legalább 90 nem szedi össze. Volt, hogy odamentem, hogy tessék, adok zacskót, lehet felszedni. Csakazértse. Régen rendszeresen szaratta a Fábry a kis fehér zsebkutyáját a belvárosban, a Régiposta utca-Apáczai Csere János sarkán, a bolt előtt. Mikor az élelmiszerbolt ajtajába odaszart, meg lett kérdezve, hogy nem zavarja-e. Nem zavarta. Fapovával odáb ballagott.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2011.10.14. 22:26:52

Azon gondolkodtam, hogy most kellene tőzsdére vinni a vastagbőr blogot, mert előre láthatóan akkora mennyiségű és minőségű tartalmat kell feldolgozni és megénekelni a következő években, hogy borítékolható a milliós nagyságrendű letöltés.

NYJetsTD 2011.10.14. 23:37:17

@ketroot: a legszebb ez volt az ASZ iratban: "Az állami vagyonnal kapcsolatos kiadások 43,3 százaléka a jegyzőkönyv lezárásakor nem volt megalapozott, illetve megítélhető."

Ez majdnem a fele. De Domokos szerint minden oké. Kulturált országban már vinnék a kivégző osztag elé...

NYJetsTD 2011.10.14. 23:49:40

index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/14/igy_adozunk_2012-ben/

Tényleg én vagyok a hülye. Fasznak vitatkozni vidékivel, eszkeppel, enrico72-vel.
Lassan hazavágódik az ország. A zemberek legatyásodnak, a költségvetés mégis bedőlni látszik.
Ezek meg még mindig pályáznak a felszopólány statiszta szerepre. Hát a nagy brét.
Mostantól kezdve egyetlen kormány és fideszvédő majommal nem vagyok hajlandó vitába szállni. Gerinctelen patkány mind. (elnézést a patkányoktól)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.15. 05:51:35

@asmodean:

Nem-e? Karácsonyi ajándék lesz minden évben, minden állampolgárnak. Szlovákiának meg felpörgő CD-bevétele :)

kormányzó 2011.10.15. 08:02:43

Még csak 55?
Hol leszünk 2012 végére?

2011.10.15. 11:12:37

@emxem: ez így kerek, köszönöm, hogy te is kifejtetted :)

2011.10.15. 11:16:18

@Hörömpő Töhötöm: kétféle chip van, a fapados (olcsóbb) verzióról nincs nyilvántartás, lényegében csak arra jó, hogy igazolhasd, hogy a tiéd. A kicsit drágább (5e körül) verzióból viszont kiderül a fajta, a gazda elérhetősége, tán még oltási adatok is. Bárki lekérdezheti a www.petvetdata.hu oldalon. A talált kutyád gazdája hülye volt, de ettől a rendszernek még van értelme :)

2011.10.15. 11:17:13

@somewhat damaged: illetve gondolom ugyanolyan a chip, csak 2e körül van a nyilvános adatbázisba regisztráció.

Efter 2011.10.15. 11:20:35

A mellett, hogy zúg az "OOOOOOOrbánytakarogggyyyyyy", s nagyon nem is vitatkozik ezzel senki s a leírtak is vérlázítóak, s lenne még mellé. Nem vagyok kormánypárti, s nem eszem meg a választási ígéreteket, de a tisztelt túloldal is magába nézhetne. (S természetesen nem azokra gondolok, akiknek nettó 140 alatt van a fizetése s megtakarítani nem hogy nem tud, de inkább csak adósságot halmoz fel.) A nettó éves profit csökkenése, évek óta nyereséges cégeknél ha abból áll össze, hogy a vezérigazgatói/helyettesi fizetések nőnek, mert az árakat az adók miatt emelni kell, na ez a gond. Mert az durvább mit a fenti adók.
DE NEM A CIKKBEN FOGLALT VÉLEMÉNY ELLEN MONDOM. AZZAL EGYETÉRTEK.

Erről egy szösszenet bővebben egy cikk végén:
vime.blog.hu/2011/10/08/megvaltom

passaran 2011.10.15. 14:21:30

@somewhat damaged: De jó hogy beírtad ezt a weblapot! Nem tudtam hogy van ilyen adatbázis. Meg is néztem az én kutyámat. Korrektül benne is van :)

passaran 2011.10.15. 14:37:33

@emxem: Pontosabban: publikus infóként a kutya chip száma, tetoválási száma, neve, fajtája és ivara van benne, de valószínúleg az állatorvos illetve a belépésre jogosult személyek látják a gazda nevét és lakcímét is. De mindenképpen hasznos weblap!!!

2011.10.15. 14:55:03

@emxem: örülök, hogy segítettem :)

B.GY. 2011.10.15. 15:04:40

A chipezés úgy működik,hogy hiába rakatsz bele az állatorvossal,ha az nem regisztrálja.Akkor van a petvetdatában,ha az állatorvos regisztrálja.Nekem van 3 kutyám és mind chipes,és benne is vannak az adatbázisban.Viszont azt csak állatorvos tudja megnézni,hogy ki a gazda.A petvetdatában csak a kutya neve van benne,de ha ez negvan akkor minden oké.Amúgy ebadót nem fizet az akinek ivartalanított vagy chipes,vagy menhelyről örökbefogadott az ebe.Úgyhogy engem nem érdekel ez a fajta adó:)

B.GY. 2011.10.15. 15:21:02

@Marcellusca: Azért kell ívartalanítani a kutyát,hogy ne legyen annyi kóborkutya és ne legyenek teli a menhelyek.A kutya nem tudatosan pározik,hanem ösztönből.Ha ívartalanítod,nem lesz ösztöne és nem akar dugni.Az a baj,hogy sokan emberként kezelik a kutyájukat.Azt hiszik,jajj szegény ivartalanítva van.Menjél be az Illatos útra vagy a Noébe,megláthatod mi van ott a sok okos ember miatt.

ork1234 2011.10.15. 21:17:51

2100-ban majd lesz egy "anti hősök" tere, ott lesznek kitömve azok az állatok, akik tönkretették Magyarországot a rendszerváltás után. Szépen egymás mellett fog állni Gyurcsány, Orbán, Matolcsy, Demszky és a többiek.
A kiállítást ingyen lehet látogatni majd, de előzetes regisztráció kell majd, mert mindig tömött sorok lesznek.

Jurganov 2011.10.15. 23:51:51

@ketroot: is-is. nyilván más kormányok(és a mögöttük állók) is tehetnek róla, de igazából orbán-snittpali akik tevőlegesen kinyírták a sünöket. az eddigiek csak egyengették az útjukat a lejtőn.
@B.GY.: te meg nézz körül a nagy magyar valóságban. 150 ft-os táp-mert nem futi többre, kifizetik-e vajh az ivartalanítás-chippelés díját? vagy úgy lesz, hogy ellepik az utcákat a kóborkutya-falkák? én magát a chippelést jó ötletnek tartom, de ez csak egy új adóforma-aminek semmi köze semmihez, csak be kell szedni a pénzt.

Jurganov 2011.10.15. 23:58:14

úgyis mindenki látta már, de a rendőrség tekintélye miatt ide illik:
Az USA-ban zajlott egy magyar zsaru meg egy amerikai sheriff között kint valami verseny alkalmával ez a beszélgetés.

Arról volt szó, hogy a seriff elmesélte, hogy ha valaki gyorsan hajt, mögé
megy az autóval, és felveszi azt a tempót, amivel az előtte haladó megy. Ha ez a tempó magasabb a megengedettnél, akkor kiszedi a kocsit és bírságol.

Magyar zsaru kérdése tolmácson keresztül:
-És hogy bizonyítod, hogy valóban gyorsan hajtott?
Sheriff::
-Nem értem a kérdést. Még egyszer, please!
-Hogy bizonyítod be, hogy tényleg gyorsan hajtott?
-Hát, mögé megyek és megnézem a km-órámat, hogy mennyit mutat, ha felveszem a tempóját.
-Igen, de hogy bizonyítod?
-Nem értem...
-Hát, tegyük fel, az ember azt mondja, hogy nem is ment annyival.
-Nem mond ilyet.
-Miért nem?
-Mert én vagyok a sheriff. Én megmondom, mennyivel ment, és ő fizet.
-És, ha nem fizet?
-Akkor 24 órán belül bíróság elé állítjuk.
-És ott mivel bizonyítod, hogy gyorsan ment?
-Nem értem...- gondolkodik a sheriff, majd a tolmácshoz fordul - Azt
lefordítottátok neki, hogy én vagyok a sheriff...?

2011.10.16. 09:30:32

@Jurganov: Ilyen itt is volt a hatvanas években, egy moszkvics motorházára szereltek egy nagy kilóméterórát, és az utastérből lefotózták az előtte menő autót és az órán kijelzett sebességet egy képkockára. Aztán elmentek munkamódszer átadásra csehszlovákiába: youtu.be/IpuweiODHw4?t=2m53s

B.GY. 2011.10.16. 16:39:49

@Jurganov: Én azt mondom,hogy nem kötelező kutyát tartani.Akinek nem telik a tartására az ne tartson.Én sem veszek 20 milliós autót,ha nem tudom kifizetni.Gondolom aki 150 forintos tápot ad a kutyájának meg nem tud kifizetni egy ivartalanítást vagy chipezést az havi ugyanennyi összeget eldohányzik,vagy eliszik.Sok embernek még gyereket sem engednék "tartani" nem hogy állatot.

2011.10.16. 17:27:35

@B.GY.: A kutya tartásra telik, de a mások által kötelezőre kitalált hülyeségekre ki ne sajnálná a pénzét, ha még oly keveset is. Egyszerúen mindenkinek tele van már a töke azzal, hogy örökké a zsebében kotorásznak, és tök mindegy, hogy kutya vagy autó vagy kávé vagy akármi az ürügy rá. Nincs nyolcadik bőr a zembereken, most már hagyják ezt abba! Sok milliárdos geci, hát nem félnek, hogy úgy járnak, mint caucescu???

Horizont 2011.10.16. 19:32:31

@B.GY.:
Én annyira szeretem az ilyen hétköznapi embereket (mint amilyen te is vagy), akik rendelkeznek mindazzal a bölcsességgel, együttérzéssel, rálátással, beleérző képességgel, tudással, statisztikai hiteles adatokkal mint a politikusaink......Remélem nem " tartasz " se kutyát, se gyereket!!!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.16. 20:48:06

@B.GY.: Asszem téged is csak tartottak,nem neveltek.

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.16. 21:06:43

@B.GY.: én meg karakterenként 10 forintra vágnálak meg, amikor blogolsz. Gondolom, ha van egy 300 rugós géped, meg hozzá havi tízért internet, meg áramszámla, akkor telik erre is, kivéve, ha elcigized, eliszod, eldrogozod, elkurvázod, vagy más faszomságra költöd a pénzed, de akkor meg ne is sírj. Akinek meg nem telik fórumozásra, az ne fórumozzon.

B.GY. 2011.10.16. 21:17:24

Hú de indulatosak vagytok.Gondolom ti lesztek az elsők akik kibasszák a kutyájukat az utcára ha adózni kell.Régen is volt ebadó.Fogadjunk,hogy egyikőtök sem volt tüntetni soha,csak itt szájkaratéztok.Akinek internetre se telik,majd azokat sajnálom.

B.GY. 2011.10.16. 21:33:32

Most látom,hogy mi a fasz ez a vastagbőr.Sziasztok!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.10.16. 21:39:52

@B.GY.: Ja.Meg akinek svájci frank alapú hitele van ne vegyen egy kurva csokit se a kölykének.
Merthát miafaszt képzel az a köcsög?Tudom nem ez a téma de ide is illik egy kicsit.

Horizont 2011.10.16. 21:54:27

@B.GY.:
Tudod én tartok (tartottam is) kutyát is meg gyereket is. Nem is egyet.
És egyiket se basztam (a te szókincseddel élve) ki az utcára, ha pénzbe került :)
Te konkrétan miért voltál kint tüntetni?
"Akinek internetre se telik, majd azokat sajnálom. "
Internet nélkül lehet élni, tehát én más embereket sajnálok! Például téged. De nagyon...
Ha mindenki egyformán reagált a hozzászólásodra, talán mégse a Vastagbőrrel lehet a baj......

2011.10.17. 00:57:07

@Avatar:" Akkor mostantól a kismamáknak a többi emberrel sem szabad kontaktusba kerülni? "

Előbb olvass róla , aztán írj!
A toxoplazmosis olyan fertőzés, mely a felnőtt lakosság 30 %-át érinti. Nem fertőző. A legelső találkozáskor a kórokozóval a szervezeted felkészül, és könnyedén elpusztítja. Kivéve, ha.... ha éppen leromlott állapotban (betegség) találkozol vele.
Bejut az idegsejtekbe.
Felnőttként a májat szereti zabálni, jelentős tüneteid nincsenek, csak hőemelkedés, fosás, majd májcirrózis, több évtizedes hatás után(biztos zugivó volt, az vitte el!).

A terhes anya magzatát megfertőzheti, mert a méhlepényen simán átjut. Ilyenkor az idegrendszert támadja, "megeszi" a magzat agyát, ezért következik be a méhen belüli elhalás, majd vetélés.
Magyarországon nem szűrnek rá, Olaszországban például igen. Ezért nem tudjuk megmondani, hogy a vetélések hány százalékát adják. Egyes becslések szerint a spontán (ok nélküli) vetélések nagyrészt ebből az okból erednek.
Szerinted, ha minden ezredik terhes anya magzatának agyelhalását ez okozza, az elhanyagolható? Éljenek a macskák!
Egyébként nem csak a macska, a kutya, aranyhörcsög, egér, stb is hordozza.
Még annyit: a macsek kb 110 mára megismert , az emberre veszélyes kórokozó tünetmentes hordozója lehet.

Ne oltsuk?

2011.10.17. 01:10:06

@Avatar: "Egészségügyi szempontból az igazi bomba maga az ember, hiszen egy lappangó betegséggel akár százakat is megfertőzhet mielőtt egyáltalán tudomást szerezne róla, hogy beteg."

Biztosan elkerülte a figyelmedet, hogy a történelem legpusztítóbb járványai állatokról terjedtek át az emberekre. (himlő, pestis, AIDS)
Esetleg az is, hogy a korunk várható világméretű járványa sem az emberekben fejlődik ki. (madárinfluenza)

Avatar 2011.10.17. 14:39:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: Félreértettél, én csak azt akartam jelezni, hogy a terhes nőnek valószínűleg nem nagyobb rizikó kontaktusba kerülni egy macskával, mint egy emberrel. (Hacsak nem nyalogatja meg a macska hátsóját, de kétlem, hogy ezt sokan tennék.) Ahogy a macska bundáján lehetnek a székletéből származó kórokozók, épp úgy lehetnek bárkinek a ruháján is macskaszékletből származó kórokozók, elég ha a metrón leül egy macskatulajdonos mellé és annak a ruhájáról átkerülnek.

"Szerinted, ha minden ezredik terhes anya magzatának agyelhalását ez okozza, az elhanyagolható?"
Az előbb azt írtad, nem tudjuk, hány %ban felelős ez a vetélésért, de végezzünk becslést az 1 ezrelékre alapozva. Mo-on évente 90-100 000 gyermek születik meg élve, tehát ha ennek 0,1%-át veszem, akkor évi 90-100 halálesetet okoz a Toxoplazmózis. Az évi ~130 000 haláleset között ez nem tűnik olyan soknak, hogy kiemelt jelentőségűnek gondoljam. Számos halálok messze nagyobb károkért felel, még az öngyilkosságok száma is két-háromszorosan meghaladja ezt az értéket.

A járványok pedig valóban állatokról kerültek át emberekre, de utána a terjedésük elsősorban az ember-ember relációjú átadással valósult meg. Elég kevés az olyan AIDSes, aki közvetlenül egy majomtól kapta el a vírust... A pestis esetében is a patkányok bolhái adták át a fertőzést első lépésben, de aztán az többnyire az emberek egymás között adták tovább, ezért is volt hatásos a karantén, ahol rendesen betartották.

Avatar 2011.10.17. 14:49:25

@Avatar: "még az öngyilkosságok száma is két-háromszorosan meghaladja ezt az értéket."
Helyesebben 20-30-szorosan!

2011.10.17. 18:55:38

@Avatar: Szerintem évi 100 halálozás egyetlen kórokozó miatt sok. A magyar egészségügy szerint nem ,nem is szűrnek rá. Az olasz szerint igen.
Más: láttál már macskát tisztálkodni?
Csak a megfelelő személyi higiénia óvhat meg a fertőzéstől.
Tudod, ha annak idején nem kerülnek emberek kontaktusba a patkányokkal, a majmokkal, a madárürülékkel, akkor nem terjed át emberre a betegség. Kreutzfeld-Jacobs szindróma? Papagájkór?
Ha macskát tartasz, nagyobb az esélye, hogy odadörgöli aranyos kis valagát a kezedhez, nem?
Ha nem ragadunk le egy betegségnél, mit szólsz a leptospirózishoz?

tom28 2011.11.15. 11:36:52

Az "őshonos" magyar fajták egy jó részen nem alkalmas családiházas környezetbe és/vagy a gazdáik sem alkalmasak eb (vagy bármi állat tartására). Aki pár száz vagy tíz négyzetméteren tart pl Pumit, mint a mi szomszédunk az állatkínzó, mert a szerencsétlen fajtájánál fogva terelő kutya és ezt jobbára a hangjával és harapással teszi. Vannak kutyák amiket max a Hortobágyra engednék. Mindent ugat ami él és mozog, ezt gondolom a hardcore állatbarátok jelző kutyának hívják, én az állatkínzás mellett ezt még csendháborításnak is nevezem. Sajnos megint csak darabra adóztatnak értelmetlenül és semmiféle kultúrált szabályozás nem keletkezik.
De úgy is jön még az ingatlan, kémény, levegő és egyéb adó....

tom28 2011.11.15. 11:46:04

@Könnyen elkaptuk, uram!:
A toxopalzmózis nem csak direkt okoz halált/vetélést vagy esetleg fogyatékos szülést hanem indirekt módon felnőttkorban is a fertőzött/hordozóknál pl. nő a reakcióidő bizonyos szituációban ezért néhány baleset is hozzájön még a számokhoz.
Ugyanis ha jól tudom a toxoplazma "egerkere lett kifejlesztve" ha megkapja akkor onnantól kezdve nem menekül el a macskától hanem várja hogy megegyék, de legalább is le lassul, stb...mint a bélférgek némelyikének ez csak az életük körforgása...

DEGEC 2011.11.15. 19:57:17

@emxem: Sőt van worldwide is, ha külföldön találnák meg az ebet. Normális tenyésztő csak csippel ad el kutyát.

süti beállítások módosítása