Skip to content


       Szűrés lista

Berágott a bankunk

Orbán a múltkori megtört arcú tévéinterjújával szemben ma reggel már ismét a régi fényében ragyogva, sziporkázva, mosolyogva, büszkén és magabiztosan nyilatkozott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Fő téma a Bankszövetséggel aláírt megállapodás volt a devizahitelesek megmentéséről (értük "tengelyt akasztottunk a fél pénzügyi világgal, az összes magyar bankkal", Matolcsy egy zseni, aki "hosszú hónapokon keresztül nagyon nehéz manővereket végzett" a megállapodás érdekében), és ehhez kapcsolódóan jöttek az aranyköpések a nemzeti szuveneritás vonalon.

Leszögezte: sem a devizahiteleseket érintő megállapodás, sem pedig a 2012-es költségvetés újraszámolásánál nem volt szempont, hogy az "ne szúrja az IMF szemét", hanem az volt a szempont, hogy a magyaroknak jó legyen.   

Orbán Viktor kiemelte: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációjával még semmilyen tárgyalást nem folytatott a kormány, de ezeken a tárgyalásokon nem is gazdaságpolitikáról beszélnek majd.

A kormányfő úgy fogalmazott: az IMF egy bank, amelynek az a dolga, hogy szükség esetén hitelt, biztosítékot nyújtson a vele kapcsolatban álló országoknak, tehát, "ha úgy tetszik, a saját bankunkkal tárgyalunk".

Nos, már nem.

Az Index információi szerint váratlanul megszakadt a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalás. Az IMF és az Európai Bizottság előrehozták repülőjegy foglalásaikat, és délután helyett már péntek reggel elutaztak Budapestről.

Állítólag 3 kérdésben nem tudtak megegyezni, és a nyugdíjállamosítás kiteljesítése csukhatta be végleg az ajtókat.

Az MNB-törvény miatt szakadt meg váratlanul az új hitelkérelmünkről folytatott tárgyalás - mondta el a hvg.hu-nak Amadeu Altafaj Tardio, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa, Olli Rehn szóvivője. Az egyeztetések megszakítása Olli Rehn személyes döntése volt - mondta a szóvivő.

Na és mi erre az egészre az unortodox reakció?

Na mi?

Na?

Hát ez!

Tessék:

A kormány hivatalos álláspontja továbbra is az, hogy mivel ezek még nem hivatalos tárgyalások, ezért meg sem szakadhatnak - tájékoztatta a hvg.hu-t a kormányszóvivői hivatal.

Mégis rendkívül Fidesz-frakcióülést hívtak össze......én meg szaladok valutát váltani....

 

 

Címkék: fidesz abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr63468338

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár megérti, ha valaki hazautazik várni a Jézuskát 2011.12.17. 10:31:18

Az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap pénteken beszüntette Magyarországgal a pénzügyi támogatási csomagról folytatott előkészítő tárgyalásokat, mert attól tart, hogy a kormány aláássa a központi bank függetlenségét. Összefoglaló....

Trackback: A folyamatban lévő hazaárulásA Magyar Köztársaság emlékezete 2011.12.16. 23:16:36

Hazaárulás vagyon folyamatban feleim. Ez egy nagyon kemény szó, de vannak pillanatok, amikor kemény szavakkal lehet csak leírni az igazságot. A hazaáruló szó, amúgy megkopott, elvesztette jelentőségét, hisz annyi március tizenötödikén és október huszon...

Trackback: Orbán, pakolj! 2011.12.16. 20:25:28

Összebalhéztunk az IMF-fel és az EU-val, megszakadtak a tárgyalások. A jogászgyerek célja egyértelmű: kivezetni az országot az EU-ból, mert a modern díszlet nem felel meg a múltba forduló népnemzeti színjáték előadásához.

Trackback: Néztünk, mint a vett malac 2011.12.16. 20:21:48

November végén leminősítették Magyarországot, méghozzá a bóvli kategóriába! Hogyan tálalták az ország leminősítését a nagy hazai hírportálok? Segítenek a nyitóoldali képek! Indítanám a sort a reggeli Index-címlappal, azért éppen ezzel, mert a főszerke...

Trackback: A kormánynak mennie kell 2011.12.16. 20:12:38

Gyors leszek és egyszerű: ennek a kormánynak mennie kell. Nem kell aggódni, a Fidesz folytathatja, ha akarja, de valószínűleg már most elég kevesen vannak, akik szerint muszáj lenne ugyanúgy folytatniuk, mint eddig, erre akár egy népszavazást lehet épí...

Trackback: Védelmi pénz 2011.12.16. 20:11:59

Lázár János mai produkciója egészen egyszerűen a legbunkóbb, kisstílű gengszterizmus. Maholnap védelmi pénz formájában akarja elszedni az IMF-től azt a néhány milliárd eurós összeget...Lázár polgártárs mai produkciójára egészen egyszerűen nem találok s...

Trackback: Lázár szerint a Jézuska miatt ment el az IMF 2011.12.16. 17:22:01

A Fidesz frakcióvezetője szerint nem tárgyalás, hanem ismerkedés volt a valutaalappal.

Trackback: Idő előtt távozott az IMF-delegáció 2011.12.16. 17:18:01

Már pénteken hajnalban elutazott Magyarországról a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság tárgyaló delegációja – értesült az Index. A lap úgy tudja, a gyors távozás oka, hogy több kulcskérdésben nem sikerült megegyezni a kormány képviselőivel, péld…

Trackback: Apokalipszis Most 2011.12.16. 17:03:45

Néhány nappal ezelőtt már fejtegettem, hogy lassan itt van december közepe, az Orbán Viktor által kilátásba helyezett spekulánstámadás időpontja. Akkor arra a következtetésre jutottam, hogy egy feltételezett pénzügyi támadásról a miniszterelnöknek és...

Trackback: Magánnyugdíj - második felvonás 2011.12.16. 16:38:14

Csupán a blog történeti folytonossága miatt írok arról, hogy a Fidesz kormány teljeskörűen államosítja a magánnyugdíjrendszert, nem lévén a történetben meglepetésre vagy további elkeseredettségre okot adó tartalom. Akinek a bejelentés meghökk...

Trackback: Választási kényszer 2011.12.16. 14:04:48

Rájöttem, hogy választanom kell. Nem, nem hallottam fülest semmiféle előrehozott választásról. Nem is képviselőt kell választanom. Ennél sokkal súlyosabb a választási kényszerem.Olvasom a híreket, látom a közvetítéseket, hallom a környezetem reakcióit....

Trackback: Rablóbanda kormányoz 2011.12.16. 13:49:58

Mások vagyonát erőszakkal elvenni rablás. Akkor is, ha nem furkósbottal, hanem törvénymódosítással teszik....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rosztovgrof 2011.12.16. 21:02:16

@Viktus: Így került vissza Pelikán a börtönbe. A püspök és Gulyás úr éppen dominóznak, mikor nagyon letörten belép a cellába.
Leroskad a priccsre, arcán őszinte kétségbeesés.
– Én nem tudom, mi van velem, püspök úr, de az utóbbi időben semmi sem sikerül. Pedig tele vagyok jó szándékkal. Próbálom megérteni a vonalat, de mindig mellényúlok. És ráadásul a vízállás is egyre emelkedik.
– Ne búsulj, fiam – vigasztalja a püspök. – A magyarok istene nem hagy el minket.

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2011.12.16. 21:02:44

@torró: Hát ez így azért nem teljesen igaz. Az iszlám vallású országokban is legfeljebb 25% az iszlám pénzkezelés aránya a nyugati típusú bankoláshoz képest. Nem akarok nagyon belebonyolódni, de egyszerűen nem hatékony.
Ami érdekes, hogy Európában is terjed, például az angolok szeretnék nagyon bevezetni, csak ahhoz törvényesíteni kell a sária-tanácsot, anélkül ugyanis nem megy. De nem azért, mert olyan lelkesen térnének át egy másik vallásra, hanem azért, mert az iszlám bankolás segítségével ki lehet kerülni az EU Megtakarítási Kamatadó Direktívát, amely igen csúnyán leránt mindenkit, aki EU államban akarja elhelyezni a pénzét.

@foodlfg: Természetesen hazabeszélek, vagy spammelek ha úgy tetszik, de Svájc vagy Liechtenstein a közelben. Ausztria minden egyszerűsége ellenére semmiképpen, ha pedig pénzed van, akkor Hongkong/Szingapúr és persze még rengeteg más lehetőség, minden a te lehetőségeidtől és igényeidtől függ. Egy külföldi bankszámlanyitást nagyon érdemes meggondolni, hogy ne kerülj cseberből vederbe. Érdemes tájékozódni, utánaolvasni, mert még a szakértők is simán megvezetnek, ha üzleti érdekük úgy kívánja. Ha viszont jól választasz, akkor még a köbunokáid is áldani fogják az emlékedet.

Ja, aranyat ne, ha mégis akkor hongkongi aranyszámlát nyiss, nehogy itthon befektetési aranyat vegyél "tuti forrásból"!

Ironfist 2011.12.16. 21:07:26

@Vidéki:
HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ!

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2011.12.16. 21:12:43

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: Műtárggyal vigyázni kell nagyon, mert raktározni kell, sérülhet, simán védettség alá kerül, kiderülhet, hogy hamisítvány, stb.
Nincsen mindig biztonságos mód. Odafigyelni lehet és gyorsan cselekedni, váltani.

Egyébként kötelező a külföldi bankszámla. Okos turista két zsebébe rakja a pénzt. Nálunk mindenki ugye adót akart csalni és kiröhögték a vagyonvédelmet, mintha falnak beszéltem volna. Miért van az, hogy mondjuk Angliában, ahol utoljára a vikingek dúltak, egyértelmű hogy gondolkodni kell a biztonságról (legfőképpen az állammal/hitelezőkkel/házastársakkal szemben), nálunk pár évtizedenként kirabolnak mindenkit és mégsem tanul senki. Aztán jöhet a kapkodás és az osztrák bankszámla. Eleve nem is szabad soha olyan bankban bankszámlát nyitni, amelyiknek fiókja van a lakhelyül szolgáló országban (persze a biztonsági/adóoptimalizáló számlára gondoltam), mert egy pillanat alatt zsarolható és azonnal dobják az ügyfél adatait és pénzét. Lásd USA vs. Svájc éppen most.

Viktus 2011.12.16. 21:18:34

@rosztovgrof:

Pelikán: Áh, ne politizáljunk. Nézzük, mi lesz az ebéd.
Pap: Tarhonya.
Pelikán: Nem ehetjük meg az aranytyúkot. Pedig egyszer már én is megkóstolnám, a fene egye meg!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.12.16. 21:34:30

@külföldi bankszámla: Gyors (mármint az infó tartama) és lényegretörő hozzászólás. Remélem mindenki érti .

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.12.16. 21:42:18

Remélem mindenki érti, hogy egy rettegő, demokrácia féltő libsi lettem .
Mer' cigány vagyok.
Mer' zsidó.
Mer' szlovák.
Mer' mér'

buzi nem.
Bocs .

öregember a kocsmából 2011.12.16. 21:45:29

2008-as IMF szerződés óta lehet sűrűn hallani hogy ÁLLAMCSŐD,ÁLLAMCSŐD,Mindjárt itt az ÁLLAMCSŐD.Ez megy több mint 3 éve lassan annyit kiabálták hogy az emberek már el se hiszik hogy ilyen lehet mondván áh eddig is ezt mondták és még mindig nem akar jönni hát akkor mit foglalkozzak vele.De nem is ezt akartam írni.

Amit akarok hogy itt is írjátok sokan most,hogy pénzt kivenni másik ország bankjába elhelyezni mielőtt azt is elveszik közbe pakolni és költözni máshova.Szerintetek ez lehet a megoldás? Ha igen akkor tényleg birka nemzet vagyunk veletek az élen.Hagyjátok hogy pár ember elüldözzön az országból titeket csak azért hogy nekik jó legyen.Szerintetek mit tudnának tenni ha megindulna az ország 10% ellenük.Megmondom:Semmit,ki védeni meg őket a TEK,a hülyére vett rendőrség a nem létező honvédség vagy mégis ki?

Valami okos ember azt írta IMF vagy az EU állítson embereket a kormánykerékhez majd azok megoldják a gondokat.Hát nem ez volt a kommunizmusba is? Jöjjön az új rendszer az majd jó lesz hát látjuk menyire lett jó.Biztosak vagytok abba ha az ö embereik lenének ott akKor olyan jó lesz nekünk?Én azt mondom ha az emberek olyan birkák hogy hagyják még most is a 24 órába ezeket garázdálkodni akkor meg is érdemlik azt ami jön.

Jöjjön az a sokat emlegetett ÁLLAMCSŐD jöjjön vele a KÁOSZ és ha lecsillapodnak a kedélyek akkor nekilehet állni építkezni legalulról csak előtte el kell tüntetni minden politikust és önös ambíciókkal rendelkező egyént,legyen az bal vagy jobboldali a hatalom közeléből

2011.12.16. 21:57:35

@öregember a kocsmából: És mi mit tudnánk tenni az után, ha netán elsöpörnénk őket??? Ki a fenének van kedve alulról építkezni, hogy aztán ellopják? Ellopták az apámól a rendszerváltók, a nagyapámtól a komenyisták, az dédapámtól horthyék, ebből elég. Én itt akartam maradni. De tényleg. Még négy évvel ezelőtt is. De most már torkig vagyok a havi 85e nettóból nyomorgással és a pökhendi döbrögi uraságokkal. Apám nem mehetett el, a nagyapám sem, a dédapám sem... én viszont már igen, bárhova. Lehet, hogy szart fogok lapátolni évekig, de legalább nem lesznek filléres napi gondjaim.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.12.16. 21:59:18

"De maradjunk a független bíróságoknál: egyszerűen ilyen lehetőségekkel még elvben sem rendelkezhet egy bírósági vezető, amilyeneket most a Hivatal első embere kap. És azt se felejtsük el, hogy egy újabb a Fideszhez közel álló személyt neveztek ki egy elvileg a kormánytól független szervezet nagyhatalmú vezetőjének."
A gyengébb képességekkel megáldottak értik, vagy leírjuk nekik szó-ta-gol-va is?
hvg.hu/itthon/20111216_scheppele_partallam_fidesz

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.16. 22:05:58

Mivel nem tárgyaltak még, így nem szakadtak meg a tárgyalások, ez igaz.
...debazzeg, így nem is fognak tárgyalni, és maradunk a szartengerben... :S Ha így folytatják a balfaszkodást...

"Az uniós alapszerződésben is védett jegybanki függetlenség tervezett csorbítását Brüsszel különösen rossz szemmel nézi, rosszallását fejezte ki már akkor is, amikor a kormány az MNB vezetőinek a fizetését csökkentette,"
Azt, milyen érdekes, hogy függ össze a fizetés a függetlenséggel? Azért ezeket se kell a szomszédba küldeni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.16. 22:26:58

@Hörömpő Töhötöm: Meg nem is az a baj, lecseréljük a kúrmányt, és? Akkor lesz pénz?
OK, lecserélhetjük, de nem lesz hirtelen jobb :(

medvemellszobra 2011.12.16. 22:37:07

@Vidéki:

Én alapvetően egy „jobboldali”, nyugodt ember vagyok, aki hisz a rációban (pl. ezek miatt sem szavaztam a Fideszre, Jobbikra).
Ritkán szoktam kommentelni blogokon, weboldalakon, akkor is jobbára érvelni próbáltam.
De ma hoztatok ki végleg a sodromból. Betelt a pohár. A „szabadságharc”, Pozsgay, Szalai, Hoffmann, a második MANYUP, az AB, az MNB, az EVA, az OBH, a trükkös "módosítók" után ez az IMF-blamázs volt az utolsó csepp.

Gondoltam populista Szíjjártó-stílusban írom meg a véleményemet Aztán rájöttem, hogy ez így túl bonyolult. Volt egyszer egy sunyi, ravasz, aljas, kő egyszerű kommunista, Marozsán. Inkább az ő stílusában írok, ti ezt értitek. Ezt tudom mondani neked, Orbánnak, Lázárnak Matolcsynak és az egész Fidesznek:

NEMCSAK FELKAPASZKODOTT, OSTOBA FAJANKÓK VAGYTOK, DE MÉG ARROGÁNS, PÖKHENDI BUNKÓ FASZFEJEK IS. EGYSZER MÉG NAGYON MEGBŰNHŐDTÖK.

UI: és nem, ha titeket megvetlek, illegitimnek tekintelek, nem azt jelenti, hogy az MSZP-vel vagyok, ti férgek. És innentől szarok rá, miket irkálsz te meg enrico, csak azért nem szűröm, mert az a ti módszeretek a valósággal szemben.

sherrie 2011.12.16. 22:58:53

"arab-tavasz" után jöhet a "magyar-tavasz". diktatúrát nem lehet ilyen országban kiépíteni, mert nincs egy erőforrás, amin uralkodhat. ami volt, elvette, nincs se gyémánt, se olaj, se 1 milliárd rizsen tartott rabszolga. bukó bukó csak bukó

kissiú 2011.12.16. 23:19:24

Emberek!

Szombat délben minden magyar nagyváros főterén tüntetés lesz a kormány ellen! A Szolidaritás szervezi.
www.facebook.com/events/232997060106870/

Itt az első lehetőség összegyűlni a 102.000-nek! Vagy akár tízszer annyi embernek!

Adjátok tovább!

hardenberg 2011.12.16. 23:46:17

@sherrie: akkor már húzhatsz is, kisköcsög. Mert jövünk.

hardenberg 2011.12.16. 23:47:56

@kissiú: hú milyen nagyon-nagyon-nagyon sokan lesznek, hahaha. Szolidaritás, még a nevet lopták, mint ahogy a jövőnket is. Szánalmas.

Viktus 2011.12.17. 00:09:24

A magyar igazságszolgáltatás függetlenségét az biztosítja, hogy az Országos Bírói Hivatal elnökét a köztársasági elnök jelöli, aki önálló hatalmi ágat képvisel - áll a kormány Viviane Redingnek írt levelében. Orbán Viktor viszont másfél éve arról beszélt, a köztársasági elnök a végrehajtó hatalom része.

hvg.hu/itthon/20111216_reding_level_navracsics

A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÚR GARANCIA A HATALMI ÁGAK FÜGGETLENSÉGÉRE !!! :D:D:D:D

Viktus 2011.12.17. 00:23:14

@abschattung:

Hoffman Rózsi nagy poén volt v.melyik nap indexes videón, amikor az egyik kormánypárti képviselőtől megkérdezték az mszmp tagok igazgatói elbocsátását Rózsikára is érti-é :D

2011.12.17. 03:07:31

@kissiú:

Szebb jövőt retkes judeobolsevikok!
Lesz-e végre 200.000+1 hazátlan deviáns?

Viktus 2011.12.17. 03:20:52

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

Kétharmad már összejött ... tudja a fene ezek után.

Mike36 2011.12.17. 03:34:24

Nagyon reélem, hogy végre eltakarítja az EU ezt a felcsúti törpét, mert már faszom tele van vele és az egész paprikajancsi társulatával

2011.12.17. 03:51:16

@Viktus:

Azóta hörögnek a judeobolsevikok. De a 200.000+1 még mindig nem jött össze. Pedig már a gyöngyöspatai cigánybűnözőkért is egymillióan szeretnének lenni.

2011.12.17. 03:54:07

@Mike36:

Majd kérnek foszforbombát izraeltől.
Tudod, amivel a fajtikák a palesztin kisgyerekeket gyilkolják.

Mike36 2011.12.17. 03:57:13

@Vidéki: az a baj, hogy itt téged már mindeki ismer és utál

Mike36 2011.12.17. 03:58:52

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: naja, csak a kisgyerekeket arra nevelik, hogyan kell önmagukat felrobbantani

Mike36 2011.12.17. 04:00:09

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: na de az ilyen zsidózó férgekre, mint te, nem vagyok kiváncsi, viszlát

Meridian74 2011.12.17. 07:17:22

@chronometere: én meg azt mondom: alku pozícióban vagyunk: Ha az IMF sokat ugrál, akkor eléjük tehetjük az a számlát, amin éppen a soron következő VISSZAFIZETENDŐ összeg van, és feltehetjük a kérdést. Akarjátok ezt még viszont látni? És az utána következő sok-sok összeget? Na, akkor ne ugráljatok ti se, mert rögtön eltépem ezt a papírt, és ha mi dőlünk, akkor dőlnek a görögök, utána dőlnek az olaszok és utána dől az egész elbaszott EURO, úgy ahogy van.

Meridian74 2011.12.17. 07:21:39

@rolika: sőt, ezek után a parasztnak (bocsánat földművesnek, mezőgazdálkodónak, TERMELŐNEK) meg fogja érni hogy dolgozzon a földjén, és termeljen. Mert volna mit, de jelenleg a külföldi szar megfojtja őket is.

Föld van, víz van, levegő van, munkanélküli embertömeg van, hozzáértés is megvan. Az eszközpark elavult, de ha saját célra kell egy ideig termelni, akkor arra jó lesz.

Legfeljebb nem veszel iPad3-at. Helyette eszel viszont egészséges és nem műanyag kaját.

Meridian74 2011.12.17. 07:25:49

@Rorschach:
"Ha lenne egy távcsöves puskám, és Orbán feje benne lenne a célkeresztben, nem haboznék meghúzni a ravaszt.

Persze ezt nem gondoltam komolyan, csak fantáziálok. "
----

Látod, te is gyáva vagy. És gyáva népnek nincs hazája. Én kimondom: ha nálam lenne az a puska, akkor vérengzést rendeznék. De nem Orbán fejét lőném szét legelőször, hanem Gyurcsány, Veres, Oszkó, és a többi közelálló baromét. Aztán ha még nem fognának el, folytatnám a sort a zsidesz disznajaival is, mert volna mit ritkítani ott is.

2llkedő 2011.12.17. 07:43:48

@Meridian74: Lekvár főzi be a nagymamát?

Manatwork (törölt) 2011.12.17. 07:44:27

@Meridian74: Te meg megvennéd 3x-os áron a magyar terméket? Az ország egyre nagyobb része még az olcsó külföldi szart se tudja megvenni ill. egyre nehezebben....
Sajnos a magyar mezőgazdaság nem tud versenyképes áron termelni. Ez van. Lehet persze a régi illúziókat kergetni amikor még a tsz korszakban versenyképes volt európában a magyar mezőgazdasági termék, de ez már a múlté sajnos. Lehet a piaci őstermelők (aka. Mariska néni) zamatos, ízes, olcsó és egészséges áruját felhozni érvként, de: majd kérd el a piacon Mariska nénitől a permetezési naplót... Ha rendszeresen mérnének az ilyen kistermelők egészséges árujában permetszer maraványokra, akkor sokszor csoda dolgok derülnének ki!!!
Láttam olyan kistermelőt aki csütörtökön még permetezte gombaölővel a földiepret, szombaton meg árulta a piacon.

2llkedő 2011.12.17. 07:51:50

@Manatwork: A biotermesztő éjjel permetező.

2llkedő 2011.12.17. 08:29:23

@Meridian74: Jobb helyeken ezt zsarolásnak hívják, ami nem ördögtől való ennél a kórmánynál. De tévedés azt hinni, hogy az IMF és az EU ettől összesz.rja magát, és hanyat homlok rohan majd megkötni a szerződést. Ezzel legfeljebb azt érjük el, hogy végleg kiírjuk magunkat a közösségből, aki beruházni akart volna, elmegy máshová, és akik már itt vannak, azok is csomagolnak. Ha pedig romokban leszünk, senki nem lesz, aki segítsen. Szép jövő!

ketroot 2011.12.17. 09:16:15

@moharasz75:

Nyomhattál volna egy spoilert bázzeg! :D

kissiú 2011.12.17. 09:22:45

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:
"Szebb jövőt retkes judeobolsevikok!"

Ezt most pártunknak és kormányunknak kívántad? Én nem tudom milyen vallásúak, nem is érdekel. Kérdezd meg dajcstomit, ha téged igen. A bolsevizmusról viszont az elmúlt 3 napban sikerült minden korábbinál erősebb tanúbizonyságot tenniük.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.17. 09:29:35

@Meridian74:
"Na, akkor ne ugráljatok ti se, mert rögtön eltépem ezt a papírt, és ha mi dőlünk, akkor dőlnek a görögök, utána dőlnek az olaszok és utána dől az egész elbaszott EURO, úgy ahogy van."

Hát igen, Magyarország Isten kalapján bokréta. Mi dőlünk...és ennek mi köze az eurohoz?
1. Mi EU tagok és nem eurozóna tagok vagyunk. A kettő nem kicsit más, olyan vígan bedőlhetünk hogy namég, sem a görög/portugál/olasz/spanyol/ír helyzet nem fog változni attól.
2. Ha mondjuk mégis, bedöntjük az eurot, az EU-t, az USA-t, a világot mert olyan fasza gyerekek vagyunk akkor...? Ja igen, országon belül biokapálni fogunk és aki nem biokapál az megveszi attól a biocuccot aki biokapál.
3. Matolcsy Úr, maga az? Nem kellene kommentelgetés helyett megint átszámolni azt a ktgvetést kicsit magasabb euroárfolyamon?

Vidéki 2011.12.17. 09:46:16

@abschattung:

Fáj az élet!

Mondta a baknyúl, amikor lesszállt a sündisznó hátáról:

guma 2011.12.17. 09:51:53

@Vidéki: na most már jó lenne, ha a tényeknél maradnál és nem hazudoznál össze-vissza vagy jó pofiznád el a sok védhetetlen hülyeséget!

"A távozás külföldön is vezető hír volt, az amerikai AP és a brit Reuters hírügynökségek mellett a CNBC és az ABC News hírtelevízió is beszámolt a megszakadt tárgyalásokról.

*

– A kormány az alkotmánnyal, a magánnyugdíjtörvénnyel és a jegybanktörvénnyel felszámolja a jogállamiságot, amit külföldön nem néznek jó szemmel. A jegybank függetlenségébe nem lehet beleszólni – mondta Róna Péter, az Oxford Egyetem professzora. – Probléma, hogy ezután kevés az esély, hogy elinduljanak a megbeszélések, és azokon eredmény is szülessen. Ebben az esetben még tovább zuhanhat a forint, nőhetnek a kötvényhozamok, ami Magyarország összeomlásához vezethet – mondta a közgazdász, aki szerint a kormány legnagyobb hibája, hogy még hatalmon van.

– Ez a kormány teljesen hiteltelen, a csőd felé viszi az országot. Mielőbb le kell mondaniuk – összegzett Róna."

jágör68 2011.12.17. 09:58:32

Teljesen felesleges kommunista mentalitású országban kapitalizmussal próbálkozni. Meg szociális piacgazdasággal.
A 2004-es EU- csatlakozásig még úgy ahogy ment a 3 millió tart el 10 milliót- annak is a fele kamu- minimálbéres, plusz 20-30% a simán feketézős. Aki meg a hivatalos fizujából él valóban- az meg 2-3 másodállásban is kénytelen dolgozni.
Szóval ilyen "munkavállalókkal" hogy akarna bárki is kormányt buktatni? Az utóbbi hullafáradtan dől bele az ágyba péntek du. 5- kor- vagy akkor is épp dolgozik- meg hétvégén is- (orvosok, nővérek, tűzoltók), a másik része meg a feketét számolgatva szidja a sarki kocsmában a kormányt.

medvemellszobra 2011.12.17. 11:08:00

@Vidéki: Fáj nektek az élet hitetlenek! - mondta vidéki és visszatérdelt Orbán Viktor fasza elé.

Rohadt kommunista féreg.

AbuBakr 2011.12.17. 12:49:41

@Meridian74: persze hogy csak pofáznak... gyáva férgek ezek mind akik itt orbánzavarásról, meg tavaszi forradalomról beszélnek
ha meg valóban lenne valami a pincében rettegnének...
ezektől nem tart orbán és a fityisz banda, tudja jól hogy csak nyúlbélák gyülekezete...
másoktól fél... de azoktól világosan látszik hogy egyre jobban...

Meridian74 2011.12.17. 12:55:49

@2llkedő: nem ezt valójában nem zsarolásnak hívják, hanem diplomáciai lépésnek.

Amihez nyúlbéla Orbán Viktor is, meg a többi is. Persze honann is lenne bátorsága neki? Nem az ő egzisztenciája forog kockán, nem az ő élete kezd egyre nyomorúságosabb lenni. Hanem azoké, akiket képviselnie kellene.

Meridian74 2011.12.17. 12:58:38

@csizsikpizsik: ha bedől magyarország, akkor hidd el, bedől nek a görögök is. És ha ők dőlnek, mindent visznek magukkal.

Meridian74 2011.12.17. 13:01:56

@Manatwork: ezek az urban legendek.
De gondolom te a főváros koszos paneljeinek egyikében húzod meg amagadat, azért mondasz ilyeneket, így hát nem is csodálkozo. Rajtad sem, meg az ország helyzetén sem, mert jellemző módon a pesti hígagyú puhatestűek miatt vagyunk ott ahol vagyunk.

Meridian74 2011.12.17. 13:05:51

@Meridian74: persze mondhatnák azt is, hogy a pestiek sem tehetnek róla, hisz több évtizedeken keresztül az irmagjukat is kiírtották vagy elüldözték azokból, akiknek még volt tartásuk, és volt merszük.
Éppen ezért van aktualitása: gyáva népnek nincsen hazája. Ezért aztán a szlovákok is megtehetik azt amit mostanában meg közelmúltban megtettek.

Pedig amikor pár napra tankokkal mentünk át a szomszédba, akkor rendesen összefosták magukat. Most is az lenne, de most már a tankokat is ellopták, és nincs a bűnös megfogva.
A rendőrség is azért olyan, mert a vezetőik még az előző rendszerből maradtak ránk, és azok nem akarnak jót nekünk, leginkább csak a saját hatalmukat féltik, és a legaljasabb módszerektől sem riadnak vissza.

Manatwork (törölt) 2011.12.17. 13:15:06

@Meridian74: Tévedsz barátom. Ha hiszed, ha nem olyan helyen élek ahol sok piacozó őstermelő is van. Persze ez téged nem győz meg, mert te úgyis jobban tudod mint én, hogy merre élek :) Maradjunk annyiban, hogy 1: a piacos kistermelőknél nagyon sokszor nincs betartva az élelmezésügyi kötelező várakozási idő, 2 : kérj a piacon Mari nénintől permetezési naplót. És sajnos nagyon nem urban legend az sem, hogy sokszor kevesebb vegyszert eszel a multiban vett zöldségekben, mint amit a piacon veszel meg az kistermelőtől. Gyakorlatilag csak akkor tuti a vegyszer mentesség, ha te termeled meg a kertedben és betartassz minden permetezési előírást. Az mondjuk komoly pech, ha a szomszédod a kertben rovarirtóval permetezi a gyümölcsfáit és közben a szél kicsit átviszi hozzád a földiepredre. Mondjuk felénk nincs ilyen gond, mert a szomszédokkal vagyunk olyan viszonyban, hogy előtte átszólunk egymáshoz ha permetezés van és akkor elég arra az időre fóliával letakarni a zöldséget, hogy ne legyen gond véletlenül sem.

2llkedő 2011.12.17. 13:31:36

@Meridian74: "nem ezt valójában nem zsarolásnak hívják, hanem diplomáciai lépésnek."

Diplomáciai lépéshez semmi köze. Egyszerű primitívség, amit csinálnak.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2011.12.17. 14:06:17

@Vidéki:
"Pont semmi szükség nincs két, különálló intézményre, amelyek közül az egyiknek EGYIK feladata, mig a másiknak a KIZÁRÓLAGOS feladata a pénzügyi rendszer stabilitásának biztosítása. "

Bunkó vagy Bugsy!
hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9nz%C3%BCgyi_Szervezetek_%C3%81llami_Fel%C3%BCgyelete
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Nemzeti_Bank#Az_MNB_feladatai

athenee 2011.12.17. 14:34:28

@hardenberg: ne nagyon kívánd kis nyomi skinhead, a segélyt ki fizeti majd neked, mi? ugyanolyan haszontalan vagy, mint akiket annyira utálsz

Dendrobatidae 2011.12.17. 14:38:16

"Orbán a múltkori megtört arcú tévéinterjújával szemben ma reggel már ismét a régi fényében ragyogva, sziporkázva, mosolyogva, büszkén és magabiztosan nyilatkozott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában."

Gondolom a fél vödörnyi antidepressszáns, amit belenyomtak, megtette a hatását.

"A bipoláris zavar (bipolar disorder (BD)) – úgy is ismert, mint mániás depresszió (manic depression (MD)) – pszichiátriai kórkép.
Mániás diagnózis akkor állítható fel, ha a következő tünetek közül egyidejűleg legalább három, legkevesebb egy hétig fennáll[4][5][6]:
Mániás diagnózis akkor állítható fel, ha a következő tünetek közül egyidejűleg legalább három, legkevesebb egy hétig fennáll:
Fokozott önértékelés
Csökkent alvásigény
Fokozott beszédkésztetés
Gondolatrohanás
Könnyen elterelhető figyelem
Szokatlanul felfokozott aktivitás
Nyugtalanság
Kritikátlan, meggondolatlan cselekedetek.

A Duke Egyetem kutatói kiegészítették Emil Kraepelin mánia-osztályozását, ami így magában foglalja a hipomániát (főként eufória), a súlyos mániát (ide értve az eufóriát, az abszurd túlzásokat, a szexuális ösztön, az ingerlékenység, a változékony hangulat, a pszichózis, az üldözési mánia, az ellenséges érzelmek és az agresszió magas szintjeit), a szélsőséges mániát (erősen rossz közérzet, örömérzet megszűnése), a diszforikus (boldogtalan) mániát, és a kevert mánia két formáját (ahol a depresszív és a mániás tünetek egyszerre vannak jelen).

A Mayo Klinika és egyéb források megemlítik még, mint a mánia lehetséges tüneteit: az áradozó jókedvet, a túlzott optimizmust, a gyors, megállíthatatlan beszédet, a hevesen cikázó gondolatokat, az izgatottságot, a gyenge ítélőképességet, a meggondolatlanságot vagy olyan kockázatok vállalását, melyeket az egyén normális esetben nem vállalna, a túlzott aktivitásra való hajlandóságot, az alvászavarokat vagy a szükséges alvás csökkenését, a figyelem könnyű elterelhetőségét (folyamatosan vált egyik témáról a másikra), a koncentrálásra való képesség elvesztését, a szertelen és hivalkodó vagy túlzottan színes öltözködést, az ellentmondást nem tűrő modort, és a hajlamosságot abban a hitben, hogy kifogástalan szellemi állapotban vannak.

A mániás betegek fáradhatatlanul, mértéktelenül és megfontolás nélkül kerülnek olyan szituációkba, amelyekben nem képesek felmérni a bennük rejlő, vagy a társadalom által rájuk háruló veszélyeket..."

athenee 2011.12.17. 14:48:01

@Dendrobatidae: nyílt titok, hogy a szocik újraválasztása után Orbánt külföldi magánklinikán kezelték hónapokig. nem véletlen, hogy akik még a 90-es évek elejérQl jól ismerik politikai körökbQl, és megmaradtak a demokratikus vonalon, egyértelmqen elhatárolódnak tQle. erre külföldi példa is akad, mint pl a nemrég origo-interjúzott Scheppele professzor. Orbán tehetséges politikus, csak sajnos beteg és hatalommániás, ezért ez lett belQle.

2011.12.17. 14:57:03

@ariadne: kezelték, kezelték, de úgy látszik, a lobotómiáig nem jutottak el. Vagy mégis...?

athenee 2011.12.17. 15:09:27

@Hörömpő Töhötöm: hát, minden relatív. annyira összeszedték, hogy egy kétharmadot összeszedQ párt élére állítsák. sajnos a magyarra nem jellemzQ, hogy mielott ixszel, informálodjon is. ezert lesz egy orszag elen a 80as Bibo kolesz egyik bandaja 20 ev mulva Ceausescu-t meghazuttolo egy pártos birodalom minden intezményének élén,mindezt egy bizonyítottan örult alakkal az elen. Azert el kell ismerni megdöbbento svédcsavarral hasznaljak a komcsizós, magyarkodós kommunikációt úgy, hogy egy komcsi, anti-magyar rendszert építsenek ki.

2011.12.17. 15:18:59

@ariadne: no, ha Ceausescut játszik, akkor én őszintén kívánom neki, hogy legyen ugyanolyan szép karácsonya, mint nevezettnek volt '89-ben. ;-)

Borenbukk 2011.12.17. 15:34:36

@Meridian74: A bizanci tuz cimu filmben van egy, ha jol emlekszem alban, terrorista no, aki sorban tuszul ejti a csaladtagjait, es megoli oket, ha nem teljesitik a koveteleseit. Ott vicces volt.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2011.12.17. 15:36:41

@Meridian74: Nem attól leszel bátor, hogy begépelsz egy kommentet...

Ayuamarca 2011.12.17. 15:50:38

@OranzsDzsúz: vidékivel fölösleges vitázni, az egy fidesznyikek által programozott spambot. Csak addig hallgat, míg begépelik neki a napi aktuális baromságokat...

AbuBakr 2011.12.17. 16:21:02

@Borenbukk: örmény nő volt, te birka... mi köze van az albánokhoz bizánchoz?

Borenbukk 2011.12.17. 17:20:46

@AbuBakr: Fogalmam sincs, mi kozuk, ahogy arra sem, hogy miert hivtak Bizanci Tuznek a kovet.

NE használd 2011.12.17. 17:37:55

@Meridian74:
Ha meg nálam lenne az a távcsöves puska, hát én meg a szar, tróger seggnyalók fejét lőném szét!
A diktatúra ugyanis az ilyen, elvtelen mocskok miatt tud kialakulni és megerősödni és fennmaradni.
Ha egy diktátor légüres térbe kerülne, - megszűnne a hatalma -és nem tudna több millió embert tönkretenni a politikai és gazdasági ámokfutása miatt.

Vidéki 2011.12.17. 19:43:59

@NE használd:

Írod: "Ha meg nálam lenne az a távcsöves puska, hát én meg a szar, tróger seggnyalók fejét lőném szét!"

Te a norvég tömeggyilkos Breivik lelki rokona lehetsz.

Ironfist 2011.12.17. 21:16:33

@Vidéki:
HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ!

Nyuggervadász 2011.12.17. 21:32:53

@Vidéki:

Vidéki, Vidéki, nem hazudtolod meg önmagad! Amikor @Meridián74 ezt írta :

". Én kimondom: ha nálam lenne az a puska, akkor vérengzést rendeznék. De nem Orbán fejét lőném szét legelőször, hanem Gyurcsány, Veres, Oszkó, és a többi közelálló baromét. Aztán ha még nem fognának el, folytatnám a sort a zsidesz disznajaival is, mert volna mit ritkítani ott is."

Érdekes, itt eszedbe sem jutott, hogy őt a norvég tömeggyilkos lelki rokonának tekintsd!
Csak nem amiatt, hogy a "seggnyalók", "trógerek", meg " a diktatúra támogatói" címszavak szíven ütöttek, mert végre magadra ismertél e minősítéseknél?!? Szar ügy, de jó lesz, ha végre felfogjátok :
Товарищи, конец !!!!!!!

Vidéki 2011.12.17. 22:20:59

@nyuggervadász:

Van egy demokratikus megoldás: Két év múlva szabad választások lesznek.

Türelmetlen alakok viszont az erőszakos megoldások hívei, miként a bolsevikok 1917-ben.

Választói felhatalmazás nélküli alakok kezébe kellene-e adni az ország vezetését, kicsavarva azt a legitim, választott testületek kezéből?

„Minden hatalmat a szovjeteknek”, mint 1917-ben?

Mi következett be akkor, amikor 1917-ben demagógok kezébe került a hatalom, akik teli szájjal azt ígérgették, hogy megszűnik embernek
ember által való kizsákmányolása és létrejön a tökéletes társadalom, az állam elhal és amikor mindenki szükségletei szerint fogyaszt és kedve szerint dolgozik (majd)?

Mikor Sztálin elvtárs meghalt, még több, mint tíz millió ember sínylődött kényszermunka táborokban.

A lágerlakók sorsát nagyon jól mutatja be Szolzsenyicin, aki kb egy évtizedig sínylődött lágerben, ahol a rossz ellátás miatt rengeteg ember elpusztult.

A köztörvényesek némi túlélési többlet eséllyel rendelkeztek erőszakosságuk miatt.

Szolzsenyicin szerint jelszavuk ez volt: „Dögölj meg ma te, én inkább holnap”.

athenee 2011.12.17. 22:35:55

@Vidéki: szabad választások? Az új választási törvény által átírt zóna-határokról beszélünk, ami nahát hogy-hogy nem a Fidesznek kedvez? Kedvez?? Inkább kiírt minden politikai ellenfelet. meg kéne érteni, hogyan alakul ki a diktatúra

2011.12.17. 22:44:12

@Vidéki: Hogy mi következett:??? Bazze, az következett, hogy a kapitalista országok intervenciós seregeket küldtek, és egy véres polgárháború lett. Ilyen körülmények között azért nem könnyű kommunizmust csinálni. A kényszermunka táborokba meg nem ok nélkül kerültek az emberek. A faszparaszt Orbánszaddám féleszű alcsúti kispados kertitörpének is egy ilyenben lesz a helye, ha győznek a vörösök!

@ariadne: Azok után, ami 2012-ben következik, semmilyen zónahatár nem fogja megmenteni őket, legfeljebb egy jó vaskos választási csalás. De remélhetőleg ez után a nyílt diktatorikus törekvések után lesznek majd nemzetközi megfigyelők is... ha eljutunk odáig, és nem tör ki a parasztlázadás.

Vidéki 2011.12.17. 22:44:35

@ariadne:

A norvég tömeggyilkos Breivik is a tiédhez hasonló logikával bizonyította be magának, hogy neki miért feltétlenül szükséges embereket felrobbantani és lelövöldözni..

Vidéki 2011.12.17. 22:56:36

@Hörömpő Töhötöm:

A te vörösköddel elborított agyadban ez a valóság:

„ A kényszermunka táborokba meg nem ok nélkül kerültek az emberek. „

Szolzsenyicin leírja, milyen semmiségért ítélték 10 évre pár perc alatt.

A vádírat és a súlyos tízéves ítélet ugyanazon a pár soros papír fecnin született meg.

A glaznoszty korszakában írta Arbatov: „Az arbat gyermekei „ című művét.
Ebben leírja, hogy milyen semmiségért kapott a főhős sokéves Szibériai száműzetés büntetést

Ironfist 2011.12.17. 23:10:33

@Vidéki:
Hagyd már abba a fideszelést=hazudozást! CSAK HAZUDSZ, SEMMI TÖBB!

2011.12.18. 00:09:22

@Vidéki: A magyar börtönökben is mindenki ártatlan. Legalábbis a bentlakók ezt állítják magukról. ;-)

Nyuggervadász 2011.12.18. 00:47:13

@Vidéki:
Észrevettem, hogy már több alkalommal - a magyarországi politikai helyzet magyarázatára (ill. a szocialista politikusok iránt érzett gyűlöleted miatt ) megidézed Ivan Gyenyiszovicsot. Vitathatatlanul érdekes, a lágerirodalom legismertebb műve ( de még a Svéd Királyi Akadémia is úgy nyilatkozott 197o-ben -az irodalmi Nobel-díj odaítélésekor- , hogy irodalmi értéke nincs, de mint politikai leleplező mű, elsőrangú ).
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy miért csak a vörös diktatúrát ítéled el? Miért nem teszel említést a hitleri haláltáborokról? Mert számomra a diktatúra (legyen jobb, vagy baloldali) elfogadhatatlan!
Ezért irritál mindaz, ami napjainkban M.o.-on történik. Az egypárti -vagy inkább az egyszemélyi- diktatúra kiépítésének lehetünk tanúi .Most hiába tiltakozol -echte jobboldaliként- de a jogállam minden intézményét elfoglalták, a "fékeket" tönkretették, de mit sorolom az unalomig ismert tényeket! Nem törődve a kisemberekkel, az országot is képesek tönkretenni, csak a hatalmuk bebetonozása a fontos. Amíg csak " bértollnokokat" küldtek a nettre, röhögtem, de az internet rendőrség!- ez már túlmegy mindenen...
Szóval, jobb lenne, ha tárgyilagosabb lennél.
Mellesleg, én is a demokratikus megoldások (szabad választások) híve vagyok, még ha ezek a szemetek újra győznének is!

athenee 2011.12.18. 01:33:59

@Vidéki: a te logikádat meg úgy hívják, hogy kognitív disszonancia

Csigataposó 2011.12.18. 01:56:52

Szeritnem kene a forumra egy "Varosi Butahang" aki pont olyan eszement barom hazugsagokat terjesztene csak ellentetes elojellel.
Pl: hogy az asztorianal a tuntetok tamadtak az ott bekesen felvonulo rendorokre, Revesz Mariusz nyomkodta ki a szemet az ot oszevero felvonuloknak....
En igzan elveznem a vitat ahogy Enricoek egymast tuluvoltve kapnanak agyverzest.
:)

AbuBakr 2011.12.18. 01:57:43

@Hörömpő Töhötöm: micsoda egy érzéketlen szaralak lehetsz te. hogy egyenlőségjelet teszel a börtönök cigányai és a gulágra hurcoltak között...
nem, nem vidékit akarom védeni, mert az is egy idióta droid, de ezesetben igaza van

@nyuggervadász: az irodalmi nobel díjnak nagyjából nulla az értéke, folyamatosan politikai döntés, hogy mikor ki kapja, de egyben biztos lehetsz,; Szolzsenyicint akkor is olvasni fogják, mikor imre kertészt már régen nem és a nevét is elfelejtették....

2011.12.18. 08:28:03

@AbuBakr: Nincs igaza. A gulágra nem soroztak, azt _ki_kellett_érdemelni_.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.18. 09:04:41

@ariadne: Jó esetben ezek után egy büdös szavazatot nem fognak kapni, mert hiába "fideszes" egy kerület, ha az ott élők is szoptak, mint a torkos borz...
Remélem a szocikat ez nem hozza vissza - csak akkor ki lesz hatalmon? A Jobbik/LMP legalább ennyire meredek banda. :(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.18. 09:07:20

Ja, másik, ami ugye a választások nyerésekor következik.

Adott az aktuális nyerő párt, hirdeti, hogy ő majd jobban csinálja, nem szorít meg, stb.
Átveszi az országot, és kiderül, hogy _egy_büdös_kanyi_sincs_ a pénztárban. Ilyenkor mit tud csinálni? Mert az országot működtetni kell.
És persze, hogy folyamatos a megszorítás, mert az eddigi kormányok közül egy sem tudott érdemben rendet rakni :S

athenee 2011.12.18. 10:00:16

@ColT: ebben sajnos nem vagyok biztos. minden társadalomnak van egy olyan rétege, aki elvakultan szavaz úgy, hogy a kezét is levághatja a párt, akkor is "elvből" szavaz. Mint ahogy a szociknak is megvan a törzsbázisa, úgy a fitisznek is. És ők most addig addig variálnak a választási törvénnyel, amíg ezzel a réteggel újra vissza nem jönnek. Ehhez hozzá fog jönni egy jó kis választási csalás, vmint egy násztánc a Jobbikkal, és kész is az új kormányunk. Akik kiábrándultak, azok meg egyszerűen nem fognak elmenni szavazni, mert nincs alternatíva (remélem lesz vmi!!). Csak az érvényes szavazati arányt kell lecsökkenteni, és kész is a kb 200k szavazó által újabb négy évre meghatározott magyar valóság. Ezért kéne észhez térni, tüntetni, aktívan pártot alapítani, mozgolódni, és nem a meleg szobából (ahogy én is teszem) blogon puffogni, mert Fehéroroszország szintjére fogunk süllyedni baromi gyorsan. A szűk káder réteg már így is le van kenyerezve, most megoldják a magánbiztosítós rendszerrel az egészségügyüket is (felhívnám a figyelmet, hogy ezt is adókedvezményeken keresztül a munkáltatón át, amit megint mi fizetünk), úh ennyi, bezárul a kör. Én mostantól minden tüntetésen ott leszek, az tuti.

athenee 2011.12.18. 10:05:49

@ColT: De mióta ez van már, főleg két éve. Nem tudom, hogy áll a szervezés, van-e vmi, de pl ellenzéki politikus szólt vmit mostanában: hogy 102k embert hogy b@sztak át, és hogy hagytak teljesen nyugdíj nélkül? Volt felháborodás, bedöntöttük a parlamenti ajtót? Felfogta itt a magyar nép, hogy mi is történt valójában? Egy ismerősömnek, aki egyébként utálja a fideszt tudod mi volt erre a mondandója? most mit sírok, egyrészt én választottam magamnak (muhahaha) másrészt úgyse lesz neki se nyugdíja, mire oda jutunk. És ez egy diplomás ember volt. Ha ő sem érti az alapvető elveket, hogy várhatom el, hogy az átlag alatti tömeg majd érteni fogja, és jól fog ixszelni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.18. 10:17:06

@ariadne: OK, de annyira csak nincs törzsbázis... Az egy lehetőség, hogy annyian nem mennek el szavazni, hogy többségben legyenek...
Bár még mindig elég nagy a támogatottságuk...

Amúgy hogyhogy mi történt?
Szarban az ország, pénzt kell szerezni, mert bedőlünk, és az rosszabb lenne ennél.
Ezzel nincs baj, mert sajnos másképp nem megy... Csak a reformok maradtak el, amik a mostani kényszerintézkedések után valami fenntarthatót biztosítottak volna.

A nyugdíj meg... Nekem az sem volt szimpatikus, hogy cégek gazdagodjanak a pénzemből. Az egyedüli gáz az a rendszer megszüntetésének módja.
Egyébként nem hinném, hogy amit manyupba fizettem, az az én pénzem lenne. Azt odaadtam valakinek, aki jól meggazdagodott rajta, aztán majd kaptam volna belőle valamennyit, ha megérem. Jó üzlet volt ez, nyugi.

athenee 2011.12.18. 10:33:49

@ColT: most el kell mennem, de csak röviden: a manyup pénz pontosan a tied volt. az egy magántulajdon, ami szépen gyűlt volna neked, és mikor nyugdíjba mész, a tied. az, hogy mennyire volt hatékony, pedig gyönyörűen mutatja, hány milliárdot fizettek ki reálhozamban. (reál!) ez egy működőképes kiegészítő lehetett volna, most meg vacoghatsz, hogy a 70 éves leendő nyugdíjkorhatárt megéld. arra is jó lett volna, hogy ne szívj akkorát (feltételezve a jelenlegi nyugdíj megállapítást) hogy az utolsó pár évedben, amikor 60 évesen kirúgtak, mert öreg vagy és nem kellesz, akkor ne a nulla bevételed alapján megállapított nyugdíjadból halj éhen annak ellenére, hogy 40 évig jól kereső, tisztes járulék fizető voltál - ahogy nagyon sok ember járt most. ez a baj egyébként, hogy már ennyire nem bízunk a magántulajdonban.

A szarban az ország, pénzt kell szerezni-t meg nem kezdem el leírni, mert felül 300 poszt ezt taglalja: ha szarban van vmi, akkor először is kiadást csökkentünk és nem b@sszuk el a pénzt minden felesleges vacakra.

Nyuggervadász 2011.12.18. 10:52:36

@AbuBakr:
Félig-meddig egyetértünk. A különbség csupán annyi, hogy míg Te két írót, illetve műveiket hasonlítod össze, én viszont arra hívtam fel Vidéki figyelmét, hogy ne csak az egyik diktatúrát ítélje el,
hanem legyen tárgyilagos, akkor elfogadom (objektív) vitapartnerként.
(Mellesleg, Szolzsenyicin : Gulag szigetetek c. műve még " érdekesebb" - bár, ez így elég profánul hangzik!- mint az Ivan Gyenyiszovics)
Az, hogy egy író könyvét meddig olvassák, az függ az olvasó érdeklődési körétől, politikai nézeteitől, az adott kor politikai hangulatától, stb. (én tisztelem Szolzsenyicint politikai bátorságáért, -mert személyes Gulág élményeit le merte írni 1963-ban, ha jól emlékszem, - és mert ezzel információt szolgáltatott egy mocskos diktatúráról, de ennyi.)
Azonban sem Te, sem Vidéki nem nyilatkozott a diktatúra általános elítéléséről! Pedig az én mondandómnak ez lett volna a lényege.

Bee-zony 2011.12.19. 01:44:50

@ariadne: „…ennyi, bezárul a kör. Én mostantól minden tüntetésen ott leszek, az tuti.”
Tovább is vannak a tanulókörök, mondjam?
Aztán megunod, és hazamész. Aztán ha ezt az egész bábszínházast-statisztást-nézőst megunod, akkor vagy kivándorolsz, vagy komolyan nekilátsz polgárháborúzni, nem a szavak, és nem az öklök szintjén, hanem a fegyveres tömeggyilkosságén.
Vagy a harmadik, még egy politikai csoportosulás, párt… és a csalódott és cinikussá vált, illetve passzív, „csinálja meg valaki más” hozzáállású emberek tömege.
Ennyi a nagyobb kör.
A még nagyobb kör határvonala pedig az aktuális egyéni és össztársadalmi erkölcsi és szellemi színvonal.
Egy véres és pokoli polgárháborúból, mint a felhalmozódott megoldatlan társadalmi problémák ilyen módon való megoldódásából, még nem következik automatice, hogy utána a mennyország jön el… persze tisztítótűznek, purgatóriumnak jó, mert a káoszban legalább hullani fog a férgese is rendesen.
A lényeg, hogy az erkölcsi és szellemi színvonal hiányán nem segít semmi, se az anyázás, se az ökölharc, se a lövöldözés, csak az erkölcsi és szellemi színvonal megléte, enélkül csak válságból válságba vánszorgás lesz, közben pedig a hanyatlás, csendes pusztulás, kihalás, az a széles halálút, amin az aljas és ostoba többség jár. (Aljasok a Parlamentben, ostobák az utcán.)
Kinek hiányzik ez? Nekem nem.
Tehát elválnak az útjaink, elválik a máj a szartól, Lót Szodomától, és a túlélő a Titanictól, mert ennek így kell lennie.

Napjaink magyar történelme, dióhéjban:
Rendszerváltás, lásd módszerváltás.
Kormányváltás, lásd ezek a lényegegüket tekintve ugyanazok, a kriminális 1, és kriminális 2 társaság és pszichopata klub váltakozása a szárazföldi kalózhajó (avagy a gyorsnaszád, ahol a legénység vazelinnel keni a folyó medrét) irányításában. Meg is van az eredménye, az hogy Magyarország már az albán szamarat és a gazdáját is alulról szagolja.
Az egyetlen lényeges változás az, amikor elválnak az utak: ki merre tart, és ki kivel tart, és ennek a két igazi, két legfontosabb pólusa a bűnpártiak kontra rendpártiak, mint eltérő világnézet, életmód, és a barikád két oldala.
Akinek megfelel a szingapúri-kínai-arab szigor, a megvesszőzés alkoholizmusért, a drogterjesztők halálra ítélése, és az, hogy lopásért kézlevágás jár, a bűncselekményekért tényleges életfogytiglan békeidőben, nem békeidőben pedig kivégzés, az szóljon.
Ha Magyarországon a rendpártiak lennének többségben, akkor nem ilyen állapotok lennének… és ez csak a dolgok egy része, ott van még pl. az oktatás és a kreativitás is, az az életrevalóság, ami a normális és jól működő élethez és országhoz kell.
Probléma, hogy aki ilyen dolgokat akar Magyarországon, annak kicsi lesz a támogatottsága, és megszólal a többségi ezerfejű szörny, és felsorol ezer okot, hogy ezeket itt miért nem lehet.
Ha ezeket itt valóban nem lehet, akkor viszont ki lehet pusztulni, ennyi.
Magyarországon már nem lehet megúszni a vért, verejtéket és könnyeket, azok részéről akinek a politikához köze van, és nem élhetnek boldog tudatlanságban az óvodás gyermekek szintjén; és a csatlakozz vagy halj meg is aktuális.
Csatlakozásban két értelmes, de nehéz, erősen ellenszeles lehetőség van, vagy a kivándorlókhoz csatlakozik valaki, vagy ha marad, akkor a rendpártiakhoz. Az utóbbit illetően nincs is olyan már meglevő társaság, akik megfelelnének az elvárásaimnak… Sokkal könnyebben áll össze Magyarországon bűnszövetkezet, mint rendpárti társaság, és társadalom. Erről van szó – és arról, hogy ebből az életben maradásnak és a javulásnak nehéz, véres-verejtékes-könnyes útja következik, de aki ezt sikeresen abszolválja, az nagyjából túlél mindent, és nagyjából mindent tud is, ami fontos.
A jelenlegi (szar társadalmi) helyzet szerint Magyarország testvérországai leginkább Dél-Amerikában találhatók, Argentína, Mexikó… Világ banánköztársaságai, egyesüljetek.
Lehetséges-e szarból várat építeni? Nem lehetséges, mert összedől. Ehhez képest lehet gazdálkodni abból, ami és aki van. Válogatni kell, nagyon, és Magyarországon a minőség és a mennyiség két külön dolog, pedig egyszerre kellene meglenni mind a kettőnek a jól működő országhoz.
A gyógymód: új BTK-t kell írni, és új oktatást kell kidolgozni (ez lehet alternatív, párhuzamosan meglevő, aztán győzzön a jobb), és új külpolitika, mert Magyarország számára is legjobb a semlegesség (Svájc-Ausztria-Magyarország tengely), és az egész világszemléletet és életcélokat új alapra kell helyezni, amely a természet törvényeivel összhangban van, és ami megadja a perspektívát az életben, és hogy mit, miért, és hogyan.
Fejlődés és társadalmi felemelkedés ebből lesz, nem abból a szarkavarásból, amit jelenleg politika címszó alatt elkövetnek az Országházban.
Gondoljátok át a különbséget, hogy mi az, ami van, és mi az, aminek lennie kellene. („Rövid, könnyű egyszerű” megoldás: kivándorlás. Persze nem egyszerű, de az ország, és lakói mentalitásának megváltoztatása még nehezebb.)

rolika 2011.12.19. 08:09:22

@Meridian74: Ha hiszed, ha nem, én erre már elég régen rájöttem, és ezen dolgozom. Ha minden jól megy, a végén parasztember leszek :-)

Tokány 2011.12.19. 08:43:48

Nem tudtam, hogy hova szúrjam be, de ez gyönyörű

www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_nem_mondok_le_januar_10-en_indulnak_az_imf-targyalasok.160171.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

"Gazdaságpolitikai szempontból semmi jelentősége nincs a forint árfolyamának."

Q-in-Law 2011.12.19. 08:50:13

Meghalt Kim Dzsongil. Nem kezdődik rosszul ez a hét :)

2011.12.21. 22:42:12

@Őrült kutya (KaraKum): "Ilyen esetekben általában az a gyakorlat, hogy a hitelminősítők néhány órával a hivatalos bejelentés előtt informálisan közlik a döntést az érintett ország kormányával és jegybankjával." - basszák meg, ők pesze még shortolhatnak egy utolsót, mi meg majd megfizetjük az árát. :-(

vomit 2011.12.21. 23:53:18

ide vezet az ut, szep szoval vagy kenyszerrel:
www.youtube.com/watch?v=m41Tdl5mvdg

süti beállítások módosítása