Skip to content


       Szűrés lista

A szabadságharc számai: 320, 10, 700

Az IMF-tárgyalódelegáció egyetlen valódi pénzügyese Pleschinger Gyula, az NGM államtitkára. A "szakember" ma azt nyilatkozta a Wall Street Journalnak (nem a Magyar Nemzetnek!):
"Egy elővigyázatossági hitelkeret (PLL) nagyon előnyös lenne Magyarország számára és segítene visszaállítani a piacok bizalmát az ország iránt.
A kormánynak van terve arra az esetre, ha nem születik megállapodás egy új biztonsági hálóról. Nem lenne tragédia - mondta arra az esetre, ha nem jönne létre új IMF-megállapodás.
"

A WSJ olvasói valószínűleg hangosan felkacagtak az hülye magyarokon, amikor ezt elolvasták, nekünk azonban már nincs olyan jó kedvük.

Még egy hónapja sem hittem volna, de a Fidesz tényleg képes, és csődbe viszi az országot. Nem tudom milyen terveket szőnek Orbánék, mert jó tervből nincs sok, rosszabb viszont van bőven, kezdve az MNB devizatartalékának lenyúlásával, amiből a pletykák szerint az önkormányzatok adósságait fizetnék ki.

Új rekordon az euró, 320 forint felett:



A magyar állampapírok másodlagos piacán tovább emelkedtek a hozamok, melynek következtében a 10 éves államkötvény hozama átlépte a 10%-os szintet. (Erre legutóbb 2009 nyarán volt példa. Berlusconi akkor mondott le, amikor az olasz állampapírok hozama átlépte a 7%-ot.)




Meredek drágulással rekordot döntött a szerdai londoni kereskedésben a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása. Az egyik vezető londoni piaci adatszolgáltató csoport, a CMA DataVision szakelemzőinek kimutatása szerint az úgynevezett öt éves CDS-felár 682 bázispont (6,82 százalék) környékén mozgott az előző esti 650 bázispontos záró után, de napközben már elérte a 700 pontot is.
Magyarul a piac jelenleg 50 százaléknál nagyobb esélyt ad arra, hogy a magyar állam 5 éven belül csődöt jelent.

(ábrák: portfolio.hu)

A kérdés csak annyi: meddig húzhatjuk?

Az elemzők szerint pár hónapunk van még:
"Már 9 százalék feletti hozamszintnél fenntarthatatlan a magyar adósság finanszírozása. Kilenc százalék feletti hozamnál már olyan nagy költségvetési megszorítással lehetne csak ellensúlyozni a hozamemelkedés miatti kiadásnövekedést, hogy az súlyosbítaná a recessziót, a GDP-arányos államadósság pedig emiatt növekvő pályára kerül. A hosszú futamidejű magyar állampapírok hozama szerdán bőven 10 százalék fölé szaladt. 2010 májusában, a kormányváltáskor a kötvényhozamok 6-7 százalék körül mozogtak, 2011 első napjaiban 7-8 százalék között ingadoztak, október elejéig kisebb kilengésektől eltekintve a 6,3-7,5 százalékos tartományban mozogtak, majd októbertől fokozatosan emelkedtek a mostani bőven 10 százalék feletti tartományba."
 
Mindenesetre a kormány nem aggódik, nem életbevágó az IMF-megállapodás, mindenki a helyén van, mindenki teszi a dolgát, új alkotmány van, új rendszer van, jönnek a számok, meglesz a szabadságharc eredménye: győzelem, ez nem is lehet kérdés!

Már nem csak a felső-, hanem a középosztály is igyekszik külföldre vinni megtakarításait – mondta az m1 Ma reggel című műsorában Karagich István. A BloChamps Capital Pénzügyi Tanácsadó vezetője kijelentette: a magyarországi privát banki ügyfelek néhány ezer eurós összeget visznek ki, de miután több tízezer emberről beszélünk, összességében a tőkekivitel meghaladja az 50 milliárd forintot.

Nem nagyon veszik a magyar állampapírokat, amit vesznek, arra is vállalhatatlanul magas a hozam.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Írjunk ki egy PR-tendert
"az állampapírok kibocsátását és értékesítését támogató új kreatív koncepció tervezésére, nyomdai anyagok és elektronikus reklámok előkészítésére, film- és rádiószpotok előállítására, továbbá ezen anyagok mutációinak elkészítésére és az adott média felé történő továbbítására. Az Államadósság Kezelő Központ felsorolt feladatok alapján a nyertestől a kreatívkoncepció és a többféle felületre tervezett kreatívokon túl a magyar állampapírokra névjavaslatokat is vár."

PR-ügynökség legyen a talpán, aki megoldja a feladatot! Mindenesetre várom a reklámot a tévében, hogy "ne ételkonzervet vegyen, hanem magyar állampapírt, mert Magyarország így újul meg!"

A friss Lázár János interjúból ki is derül, hogy nem kell aggódni, egyre több ország ismeri fel, hogy mennyire kurva jól csináljuk a gazdaságpolitikát:


"-Van még egy versenyképes termékünk.

-Micsoda?

-Az unortodox gazdaságpolitika.

-Abban se vagyunk rosszak, egyre több a követőnk.

-Meddig tart még a szabadságharc?

-Minden szabadságharc addig tart, amíg győz vagy amíg le nem verik. A miénk leverésén sokan, nagy erővel dolgoznak, de tartjuk magunkat.
(...)

-Márciusban milliárdos hitelpakkot kell törlesztenie Magyarországnak, ami EU-s és IMF-es segítség nélkül nem fog menni. Barroso, az Európai Bizottság elnöke feltételeket szabott minapi levelében, melyeket Orbán Viktor elutasított. Ön nem tart attól, hogy Orbán túlfeszíti a húrt, egyszer csak elegük lesz belőlünk a brüsszelieknek, és államcsődbe taszítva lehúznak bennünket a vécén?

-Eddig is törlesztettünk. Sőt, mi még csökkentettük is az államadósságot. Képzelje el, ma milyen lenne a helyzet, ha a kormány nem vitte volna lejjebb hét százalékkal az államadósság mértékét?

-Amit megevett a forint értékvesztése. Ami megint csak azt jelzi: Orbán túlfeszíti a húrt.


-Orbán nem túlfeszít, hanem küzd. Az önállóságért, a szabad cselekvésért. Azért, ami miatt Magyarország rendszert váltott. Magyarországot nem lehet lehúzni sehol, ezt a szovjetek is megtanulhatták ötvenhatban.
(...)

-A következő két-három hónapban mekkora az esély a magyar államcsődre?

-Semekkora.

Ki lehet jól jönni egy államcsődből?

-Nem lesz államcsőd.

-Nincs is rá forgatókönyv?

-Magyarország három évtizede az IMF tagja. Mindig időben törlesztettünk, és ezután is fizetni fogunk.
(...)

-Arról mit gondol, hogy a mindenkivel harcban álló Orbán helyett 2014-ben kompromisszumkész, Nyugaton elfogadott miniszterelnök-jelölttel kéne nekivágjon a választásoknak a Fidesz?


-Látom, az Irónia-csomag után a végére hagyta a Képtelenség-csomagot. Az ellenzék és az elmúlt másfél év gazdasági döntéseinek kárvallottjai érdekeltek abban, hogy bizonytalanságot keltsenek a jobboldalon és feltörjék a kétharmados többséget. Megjegyzem, mind az ellenzék, mind a kárvallottak erős kisebbségben vannak a magyar társadalommal szemben. Szóval a bomlasztás esélytelen. A Fidesz összetartására ma egyetlen ember képes: Orbán Viktor. Nincs más integráló és vezetőképes személyiség, akit a párt jobb- és balszéle is elfogadna. 2014-nek egész biztosan vele futunk neki, és hiszem, hogy Orbán Viktor ma az egyik erőssége Magyarországnak."

Még egy kis kitartást uraim, közel a győzelem, egyre jobbak a számok!

Friss:
Időközben megjött az NGM-közlemény:
"A forintárfolyam ma jól láthatóan nem a gazdaságpolitikára reflektál, hanem a közeljövőben megkezdődő tárgyalásokra a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval. Az IMF board-ja január 18-án tartja azon ülését, melynek napirendjén szerepel a Magyarországgal tárgyaló delegáció számára adandó mandátum. Addig nyilvánvalóan a tárgyalásokról szóló találgatások játsszák a meghatározó szerepet a forintárfolyam alakulásában."

Kár, hogy nem Selmeczi "almát a körtével" Gabika nyilatkozott az új rekordokról ...


 

Címkék: gazdaság fidesz válság lázár

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr873519074

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bankszámla nyitása Ausztriában – konkrétumok 2012.01.05. 19:49:50

Látván a Nagy Csapat gazdaságmentő „sikereit” (már azt, amelyik nem láthatatlan, copyright by © Dzsordzs Matolcsy), már egy ideje tervezgettem a megtakarításaim kimentését. Utánaolvasgattam fórumokon, blogokon, a helyzet az volt, hogy ...

Trackback: Ki a fasz az az IMF? 2012.01.05. 16:10:48

Úgy döntöttünk, segítünk dajcstominak és a Kedves Vezető többi elkötelezett seggnyalójának megérteni, mi is az az IMF....

Trackback: Ki a fasz az az IMF? 2012.01.05. 16:10:46

Úgy döntöttünk, segítünk dajcstominak és a Kedves Vezető többi elkötelezett seggnyalójának megérteni, mi is az az IMF....

Trackback: Bankszámla nyitása Ausztriában – konkrétumok 2012.01.05. 11:20:09

Látván a Nagy Csapat gazdaságmentő „sikereit” (már azt, amelyik nem láthatatlan, copyright by © Dzsordzs Matolcsy), már egy ideje tervezgettem a megtakarításaim kimentését. Utánaolvasgattam fórumokon, blogokon, a helyzet az volt, hogy ...

Trackback: Go West – Búcsúzik a Hungarisztán blog 2012.01.05. 11:19:50

Több mint 8 hónap telt el azóta, hogy nem írtam (leszámítva az imént posztolt, ausztriai bankszámlanyitásos irományt). Nem lustaságból, hanem mert nem tudtam mit írni. Ez utóbbinak pedig egyáltalán nem a témahiány volt az oka, hanem a tehetetlenség érz...

Trackback: Vigyázz, jön a fal! 2012.01.04. 18:06:13

A megfigyelők jelentős része arra fogad, hogy az IMF EU tárgyalásokon Orbán elmegy majd a falig. Aki meg nem, az arra, hogy neki is fog menni. Hogy a magyar kormány gyorsan beadja a derekát,  Orbán eddigi működését ismerve nem valószínű. Úgyh...

Trackback: Forintmélypont: megszólalt az NGM 2012.01.04. 15:15:01

Az NGM szerint nem a gazdaságpolitikára reflektál a forint jelenlegi árfolyama. A forint új történelmi mélypontjára esett az euróval szemben, miután a jegyzések a 320-as szint felett is megfordultak – írja a Portfolio.hu.

Trackback: Rekord: 320 forintnál járt az euró 2012.01.04. 15:09:01

Szerda délelőtt történelmi rekordot döntött az euró árfolyama, amely 319,5 forintot ért fél tíz körül.

Trackback: Pleischinger: Nem tragédia, ha nincs IMF-megállapodás 2012.01.04. 15:01:02

Magyarország számára előnyös lenne egy készenléti hitelmegállapodás az IMF-fel - mondta a Wall Street Journal-nak Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Trackback: Jobbik: Csőd felé tart az ország 2012.01.04. 14:48:02

Az ellenzéki párt szerint ennek a kormány hiteltelen és rossz gazdaságpolitikája az oka. A Jobbik szomorúan veszi tudomásul, hogy az államadósság a kormány minden erőfeszítése ellenére is történelmi csúcsra nőtt.

Trackback: Fideszes prémiumok 2012.01.04. 14:35:54

December 21-én Milliós prémium a polgármesternek címmel közölt írást a posztkommunista magyar narancs arról, hogy novemberben miképp szavazott meg a tárnoki község kormánypárti többségű testülete egy több mint egymillió forintos év végi prémiumot a tel...

Trackback: Fideszes prémiumok 2012.01.04. 14:35:17

December 21-én Milliós prémium a polgármesternek címmel közölt írást a posztkommunista magyar narancs arról, hogy novemberben miképp szavazott meg a tárnoki község kormánypárti többségű testülete egy több mint egymillió forintos év végi prémiumot a tel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.04. 14:34:36

érdekes , emlékeztek még arra, hogy először a jobbik jött a gazdasági szabadságharc kifejezéssel, de akkor még a fidesz és lakájmédiája körberöhögte őket :)

most már ezek a hangok erőteljesen csöndbe vannak a fidesznél, már nem is emlékeznek erre

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.01.04. 14:38:59

@tesz-vesz:

Én inkább most a VV-t idézném
velemenyvezer.blog.hu/2012/01/02/tuntet_a_budapesti_elit_fontos_de_nem_eleg

"A kormányt igazán fenyegető veszély nem az operaházi tüntetés, hanem a kétszámjegyű állampapírhozam felbukkanása. A szavazókat nem a jogállami kérdések foglalkoztatják, hanem a pénztárcájuk.
Hétfőn 256 forintot kellett fizetni egy svájci frankért. Amikor Orbán Viktor hivatalba lépett, még csak 195 forintot."

Hol van már a 256 forintos frank?

vontod75 2012.01.04. 14:40:42

Mondogatnak ezek itt mindefélét össze-vissza. Közben a Wall Street Journal meg arról cikkezik, hogy amerikai és EU-s nyomást kellene gyakorolni Magyarországra, hogy észhez térjünk...

vontod75 2012.01.04. 14:41:27

@vontod75: Bocs! Financial Times...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.01.04. 14:41:56

@vontod75:

Szerintem ők leszarják, hogy észhez térünk-e vagy sem ... legfeljebb buknak egy kis pénzt. Nekünk viszont nagyon nem mindegy ...

rolika 2012.01.04. 14:47:14

"Magyarországot nem lehet lehúzni sehol, ezt a szovjetek is megtanulhatták ötvenhatban"

Tényleg, de jó lesz, ha olyan helyzet áll elő, mint 56 leverése után...

Viktus 2012.01.04. 14:50:13

Lehet a siker mégsem láthatatlan?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.01.04. 14:50:49

"Nem lesz államcsőd."

Ez legalább akkora mém lesz, mint a "nem lesz gázáremelés" :D

CyberPunK 2012.01.04. 14:52:06

@Zka: Az állam a fidesz, és ők biztos nem mennek csődbe. Van elég pénzük külföldön. :)

thehandsomest (törölt) 2012.01.04. 14:52:22

Első lépés

Kormányzat felszámolja a jegybanki függetlenséget. A jegybanki devizatartalékokat a külső deviza adósság törlesztésére fordítja, és így nincs szüksége új hitel kibocsátásra a régi deviza tartozás visszafizetéséhez. Ezzel párhuzamosan jelentős jegybanki refinanszírozási hitelt nyújt az államhoz közelálló, vagy állami tulajdonban levő bankoknak. A jegybanktól kapott forrásokat a bankok a preferált vállalatoknak nyújtott hitelekre és államkötvény vásárlásra kell fordítaniuk. Az előbbi a gazdaság élénkítését célozza, az utóbbi az állampapír eladást segíti.

Második lépés

A belföldi állampapír kibocsátás az első lépésben meghozott intézkedések ellenére továbbra is akadozik. A kormány felkéri a kereskedelmi bankokat fokozott állampapír vásárlásra. A kérés olyan formában érkezik, amelyet a bankok nem tudnak visszautasítani.

Harmadik lépés

Az első lépés hatására jelentős tőke menekült el az országból, amely csökkentette a devizatartalékokat. A maradék már nem elégséges a legközelebb lejáró devizaadósság visszafizetésére, újat pedig még a korábbinál is magasabb kamatok mellett lehetne kibocsátani. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a kormány a háztartásokat devizaszámláik forintosítására kötelezi a piaci árfolyam alatti szinten. A forintosítás árolyamára az eddigi magyar gyakorlatot figyelembe véve 250 forintos euró árfolyam lehet az irányadó.

Negyedik lépés

Az első három lépésben meghozott intézkedések nem voltak elegendőek az államadósság megfelelő kezelésére, a devizatartalékok pedig drámaian alacsony szintre estek. A kormány bejelenti a külföldiek kezén levő állampapírokra vonatkozó államcsődöt. A belföldi kötvénytulajdonosoknak viszont nem kell félniük a nyílt államcsődtől. A saját szavazópolgáraiktól felvett kölcsön visszafizetését viszonylag ritkán tagadják meg demokratikusan választott kormányok. Az ő kötvényeiket majd az inflációval fogják elértékteleníteni.

Csak az első lépés a nehéz. Minden azt követő lépés valójában az előző következménye.

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2012.01.04. 14:54:19

Tegnap újranéztem a Hitler bukását. Nem, nem fogom Orbán-Hitler párhuzamot vonni, mert faszság.
Ami baromi ismerősnek tűnt, a vakhit és a csodavárás. Pontosabban nem csodavárás, hanem a valóság nem látása, a mindjárt itt a győzelem, kitartani a végsőkig - mikor már a szomszéd utcában jöttek a ruszkik, a Wunderwaffe, a nem létező hadseregek és légierő, a teljes realitásvesztés vezetők és hívek közt egyaránt. Rémisztő volt, hogy mindig volt minden hibáért felelős - mindig más valaki, nem mi. A végén maga a Nép, hiszen ő választotta őket vezetőknek, nem ők felelősek a nép pusztulásáért, hanem a Nép maga. Remélem itt hamarabb lesz ébredés...

GGG77 2012.01.04. 14:54:47

"Az ellenzék és az elmúlt másfél év gazdasági döntéseinek kárvallottjai érdekeltek abban, hogy bizonytalanságot keltsenek a jobboldalon és feltörjék a kétharmados többséget. Megjegyzem, mind az ellenzék, mind a kárvallottak erős kisebbségben vannak a magyar társadalommal szemben."

Hát, Lézer Jani, ebben rejlik a LEGNAGYOBB tévedésetek. Mármint a kárvallottak számában. Mert az kb 9.950.000 főre taksálható. Ebből 5-6 milliónak van kurvára elege belőletek.
Mindannyian megyünk a budiba, de ti mentek először, ti takarítjátok majd a szart :)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.01.04. 14:55:16

Basszátok meg, kezdem azt hinni, hogy ezek a napi "meló" után valami közös pszichedelikus tripen vesznek részt... különben nem tudnának ennyire elszakadni a valóságtól...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.01.04. 14:56:08

Szerintem Viktor célja az államcsőd. Mintha nem is oly rég tett is volna erre célzást a végtörlesztés fontossága kapcsán.
De aki nem végtörleszthetett??? Azz meg mi a pék fasza is lesz?? Mondjuk aki 250 felett vett fel euró hitelt? Aki nem lakásra vette fel illetve aki még ezek után is rendben fizet!!!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 14:57:08

Lázár utolsó mondatai igazi retorikai gyöngyszemeket tartalmaznak, amik akkorát csúsztatnak, mint ide Lacháza! "Kétharmados többség", amikor össztársadalmi szinten pont úgy kisebbségben vannak, mint az ellenzék. Az egyetlen előnyük, hogy ők az egyetlenek, akiknek a támogatottsága a statisztikai hibahatáron felül van, aztán ennyi!

Az "elmúlt másfél év gazdasági döntéseinek kárvallottjai" viszont azért elég széles sávot tesznek ki, kezdve a különadós cégektől a maradó mnyp-tagokon és a korengedményes nyugdíjban részesülőkön át az adójóváírás korlátozása majd eltörlése miatt reálértéken kevesebbet keresőkig. Hidd el, Laci, sokan nem örülnek annak, hogy a felső-középosztály javára beindítottátok a pénzszivattyút!

Enrico72 2012.01.04. 14:59:39

Sajnos shortolják a forintot. a a baj. Már többször leírtam, hogy bizonyos csoportoknak nem érdekük, hogy mi külön utat járjunk. Abban érdekeltek, hogy eladósítsák az országot. Vegyünk még fel imf hitelt, hogy a többi hitelt törleszteni tudjuk, amire majd újabb IMF hitelt vegyünk fel stb stb

sárkányfő 2012.01.04. 15:00:45

"Magyarországot nem lehet lehúzni sehol, ezt a szovjetek is megtanulhatták ötvenhatban"

Van egy hírem Jancsi: hazánkat nem hogy lehúzták a vécén 56-ban, de vérbe fojtották a lázadásunkat. Ez van. Fél kézzel, elefánt harcolt a kisegérrel.
Most jön a történelem-hamisítás is? Nem csak most vagyunk legyőzhetetlenek, de múltban is azok voltunk? A bukás = győzelem? A kudarc = siker? A vég = szabadság? Ezek bediliztek.

CyberPunK 2012.01.04. 15:02:32

@Enrico72: Még ha igazad is van számít, ha csődbemegyünk? Ugathat a börtönben az igazságról a kisköcsög, de attól még seggbebasszák minden este, viszont így lehet, hogy el is verik.

Enrico72 2012.01.04. 15:03:47

@CyberPunK: Az katasztrófa lenne, de elég sokan dolgoznak azon, hogy ez ne történhessen meg.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 15:04:26

@Enrico72:

"Addig nyilvánvalóan a tárgyalásokról szóló találgatások játsszák a meghatározó szerepet a forintárfolyam alakulásában."

Ez igaz is, de nem lehetne legalább elgondolkodni rajta, hogy nem kéne faszabbnál faszabb nyilatkozatokkal, törvényekkel, javaslatokkal, levelezésekkel még adni is ez alá a lovat?! Mibe kerülne ennek a bagázsnak, ha csak január 18-ig egy kicsit levennék a lábukat a szabadságharc gőzhengerének gázpedáljáról?!

1116001 2012.01.04. 15:04:59

Az NGM közleményében van egy kis logikai bukfenc. A tárgyalások hírére nem erősödnie kéne a forintnak?

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.04. 15:06:17

@Rufus78: "Mibe kerülne ennek a bagázsnak, ha csak január 18-ig egy kicsit levennék a lábukat a szabadságharc gőzhengerének gázpedáljáról?!" - megmondom én Neked: súlyos tíz (száz) milliókba. Ha nem segítenek be hathatósan a forint mélyrepülésébe, akkor mi lesz a kis magán-shortjaikkal? mi lesz a jó partinak ígérkező - jelenleg - gyermekemberek fényes jövőjével?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.04. 15:07:02

az MNB devizatartalékának lenyúlásával, amiből a pletykák szerint az önkormányzatok adósságait fizetnék ki.

Kíváncsi lennék a fideszfaszok véleményere, mivel itt nem érvényesül az emútnyócév, merugye az öszödi beszéd után igencsak szarrá nyerték magukat a 2006-os önkoris dzsemborin, szóval akkor ez most hogy is van? Lázár meg a többi fideszes polgi "khm minek is nevezzem?"-jét egy utolsó nagy lopással satírozzák ki, még akkoris, ha ezzel a lépéssel végleg az államcsődbe lökik az országot. Szóval?

Enrico72 2012.01.04. 15:09:12

@Rufus78: Szerinted ha valaki magánvéleményének hangot adva, egy újságban rossz véleménnyel van rólunk, akkor arra nem kellene reagálni? Ha kérdéseket intéznek hozzánk, ne válaszoljunk nekik? Vagy nem erre gondoltál?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 15:10:21

@Seduxen: Ja, el tudom képzelni:(. A 2008-as válságot is az előzte meg többek között, hogy a brókerek elkezdtek a saját bankjaik által kibocsátott hitelek és hitelbiztosítások bebukására játszani.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.04. 15:10:56

A Gabikára ráhúzott szöveg meg csak félig igaz:

"Szerintem semmi baj sncs a forint euró árfolyammal"
"Ugyanis én mindig tudom előre mikor kell forgatni a pénzt a megfelelő haszon eléréséhez (gy:shortolás)"

Az utolsó mondat mellé pedig simán bejátszana egy Rolling Stones-os kinyújtott nyelv.

sárkányfő 2012.01.04. 15:11:07

@Enrico72:

George Orwell: 1984

"Még a legegyszerűbb párttagtól is elvárják, hogy serény, tevékeny, sőt: szűk határokon belül értelmes legyen, ugyanakkor azonban hiszékeny és tudatlan fanatikusnak is kell lennie, akinek uralkodó érzelmei a félelem, a gyűlölet, a hízelgés és a győzelmi mámor. Más szavakkal: a háborús állapotnak megfelelő mentalitása kell hogy legyen. Nem az a lényeg, hogy valóban van-e háború, s mivel döntő győzelem úgysem lehetséges, nem is az, hogy a háború jól megy-e vagy rosszul. Csak arra van szükség, hogy háborús állapot legyen. A tudathasadás, amelyet a Párt megkíván a tagjaitól, s amely háborús légkörben könnyebben elérhető, már majdnem általános, de minél magasabban van valaki a ranglétrán, annál szembeötlőbb. Éppen a Belső Pártban a legerősebb a háborús hisztéria és az ellenség gyűlölete."

Transylvanianmixedgrill 2012.01.04. 15:11:15

Sajnos egyre inkább összeesküvés-elméletes leszek én is.

Úgy gondolom ma már, minden jel egy irányba mutat: az állami és hazai magánvagyon ellopása, einstandolással, majd kimenekítése külföldre. Ez volt a cél kezdetek óta.
A lépések: 1. hatalmas milliárdok einstandolása magánszemélyektől, bankoktól a lehető legfurmányosabb módokon (forintban)
2. ezen hatalmas 10 és 100 milliárdok kifizetése a legkülönböző csatornákon keresztül az uralkodó elit és sleppje ill. vállalkozásaik részére (még mindig forintban)
3. forint átváltása euro-ra vagy CHF-re: na itt lenne a bibi, mert ezt nem lehetne megtenni feltűnés nélkül, ezért
4. fix árfolyamú hitelvégtörlesztésre és szabadságharcra hivatkozva előre beharangozunk hatalmas pénzek leendő átváltását forintról euróra és CHF-re
5. elkezd gyengülni a forint, és ennek leple alatt átváltják a fijúk és a slepp a kimenekített forintjaikat értékálló pénzre, a pénzeket pedig külföldi bankokba utalják
6. államcsőd esetén olajra lépnek a kifosztott országból

Egyéb ötlet?

RuinDone · http://newworldchaos.blog.hu 2012.01.04. 15:11:16

"...amiből a pletykák szerint az önkormányzatok adósságait fizetnék ki"
Ez az évszázad üzlete!
Lenyúljuk a nemzeti bankból a 260as svájci frankot, 180ért kicsengetjük a hitelt, a maradék meg... lehet azt hiszik mi se tudunk elvégezni egy kivonást?

kavinton 2012.01.04. 15:20:26

zero@
Mi történik akkor, ha csődöt jelent az ország? Ennek érdemes lenne utánakérdezni/nézni, mert mondjuk engem baromira érdekel. Gondolom másokat is. Nem nagyon emlékszem olyanra, hogy egy ország becsődölt volna. (vagy ha volt, akkor elnézést a tudatlanságomért)

Folyton csak azt hajtogatják, hogy csőd lesz, meg akkor nagy bajban leszünk, de pontosan miért is, azt már sehol sem írják. Az addig ok, hogy nem fizetne az állam a hitelezőknek, de ennek pontosan milyen következményei voltak egy csődbe került országban. Valami ilyen áttekintés kellene, mert az, hogy mire lehet számítani az inkább egy elb@szott sci-fire emlékeztet, mint a valóságra. Szóval nem fikciók, hanem tények kellenének. Esetleg gondolkodott ilyenben a vbőr szerkesztősége?
Nem védeni akarom ezeket, de mondjuk szeretném megérteni ezt az egész sz@rt ami néha a szánkba lötyög mert valaki rázza azt a szaros üstöt amiben állunk. Mondjuk én azt sem értem miért állunk ebben önként, amikor van alternatíva, de ez már mellékes.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.04. 15:23:54

@Ásó[Mosó]maci: ja, csak itt kicsit mások az odds-ok :))))

Ön szerint mennyit kaszálnak ma az ország vezetői az újabb tervezett forint-bedöntéssel:
1: >100 milliót: 1.12
2: 100-500 milliót 2.3
3: 500 millió felett 3.1

Ön szerint mikor következik be az államcsőd?
1: 2012. február 29 előtt 1.05
2: 2012.03.01-05.31 között 3.5
3: 2012.06.01 után 12.5

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 15:24:38

@Enrico72:
De, kell, csak nem úgy, hogy "Kapjátok be, kecsegek, itten szabadságharc van, nekünk meg kétharmadunk, azt csinálunk, amit akarunk! A pénzeteket adjátok oda, a jótanácsaitokat meg az európaiságotokat meg dugjátok fel oda, ahol nem süti a Nap!"!

A Fidesz a kommunikációját a hallgatóságának hülyének nézésére, tettei ellenzőinek elhiteltelenítésére, a vízióinak folyamatos öntömjénezésére és a gazdasági folyamatok alakulásában játszott felelősségük teljes eltolására használják!

Reményre ad okot, hogy ezt páran már a kormányzaton belül is felismerték:

"Az ellenségkép erősítése gátol bennünket saját felelősségünk tisztázásában is. Ennek hiánya pedig a posztkommunista Magyarország egyik legnagyobb átka. Annak, hogy nem vesszük komolyan a saját felelősségünket, számos oka van. Köztük azonban az egyik legfontosabb, hogy másokban keressük a hibát, s a külső ellenségre hivatkozunk" - fejtette ki Prőhle.

Nem oka, hanem következménye, de Prőhle Gergely (a Külügyminisztérium helyettes államtitkára) szavai a legelőremutatóbbak, amiket kormányközeli ember szájából hetek óta hallottam.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.01.04. 15:25:00

@kavinton: Folytatva gondolatmenetedet! Mi van ha az euró is megszűnik pl. Az eurohitelekkel mi is lesz??? Milyen valutába kerül át??? Mert nehogy én fizessem meg ha bedől az egész a faszba!! :) Pl fizetem a hiteleimet nincs elmaradásom. Akkor mi van??? Csakkérdem :)

Transylvanianmixedgrill 2012.01.04. 15:26:00

@kavinton:

www.es.hu/vancsa_istvan;kene_harom_suszter;2011-12-27.html

Hogy a valóságos, materiális államcsőd miben is áll, azt különféle okos emberek már többször elmagyarázták, lévén ez most a legaktuálisabb topikok egyike, de azért csak vegyük át még egyszer. Avval kezdődik, hogy az állam nem tud fizetni, azaz nincs nyugdíj, a közalkalmazottak nem kapnak fizetést, nincsenek segélyek, nincs tömegközlekedés, közvilágítás, az iskolákban nincs tanítás. Infláció az egekben, a bankbetéteket az állam befagyasztja, hiába dugdossuk a bankkártyáinkat különféle automatákba, pénzt nem kapunk. Megtakarításunk, ha volt, odavész. Rezsinket nem fizetjük, mert nincs miből, a szolgáltatók idővel leállnak, nem lesz villany, gáz, később esetleg víz se, a nagyvárosok sötét, bűzlő pöcegödrökké változnak, utcáikon rablóbandák portyáznak szeméthegyek és temetetlenül heverő halottak között.

Boris the Bullet dodger 2012.01.04. 15:28:43

@kavinton:
Argentína pl. pár éve, olvass utána.

vontod75 2012.01.04. 15:29:05

@kavinton: Elszabaduló árak, megtakarítások elértéktelenedése, tömeges munkanélküliség, külföldi befektetők távozása, bankbetétek befagyasztása. Lsd: argentin államcsőd.

Link Elek 2012.01.04. 15:33:57

eszak korea a cel.
ott egyetertes van.
azt szereti orban.

sárkányfő 2012.01.04. 15:39:10

@kavinton:
a csőd hivatalosan abban a pillanatban áll be, amikor egy állam nem tudja fizetni valamelyik kötelességét, pl. nem tudja az esedékes hitelt törleszteni, nem tud fizetést adni hó végén a tanároknak közalkalmazottaknak, vagy éppen nincs pénze kifizetni a parlament áram-számláját.

(legkésőbb) ebben a pillanatban óriási bizalom-vesztés következik be, a ft zuhan, a tőzsde zuhan, az állami megrendelésből élő cégek csődbe mehetnek, a nagy ft gyengülés miatt az importcégek is sorban csődölnek, és persze felmennek az árak, elszabadul az infláció, a fizetésed reálértéke mondjuk elfeleződik, ahogy a ft-ban lévő megtakarításaid értéke is, rengeteg ember munkanélküli lesz, az állam rossz esetben csak sok hónap késéssel vagy egyáltalán nem tudja fizetni a nyugdíjakat és béreket. Mindezeket mindenki megérzi a kereszthatások miatt, az egész gazdaság az összes ember. Jöhetnek áram-kimaradások, víz és gáz-hiány, pénzhiány miatt leálló iskolák, kórházak, tömegközlekedés, azonnal megugró bűnözés, utcai balhék, boltok kifosztása, erre válaszul szükségállapot, kijárási tilalom, stb.
Ez mondjuk egy "elszabadult csőd" verziója, nem minden csőd egyforma, lehet kevésbé durva is, ha tudják tartani a kontrollt. De még az is nagyon rossz...

dr. Aullah 2012.01.04. 15:39:20

@1116001: Ez csak az ortodox reakció lenne... de ugye...

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2012.01.04. 15:40:20

@vontod75: a külföldi befektetők távozásában az a különösen rossz, hogy nem csak a pénzügyi kupecok, hanem az általam valamennyire belülről is ismert elektronikai gyártócégek kb. egy hónapon belül le tudnak szerelni mindent és úgy kicuccolni az országból, hogy az üres, könnyűszerkezetes csarnokon és irodákon kívül semmi olyan nem marad utánuk, amit legalább a használtcikk-piacon el lehetne adni.

sárkányfő 2012.01.04. 15:48:39

Ezt is megértem, egy Jobbikost idézek :) De ha egyszer jól mondja...

"Volner János, a párt országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján súlyos szakmai tévedésnek nevezte, hogy a befektetők kedvezően értékelnék az ország pénzügyi védelmére szolgáló jegybanki tartalék államadósság-csökkentésére fordítását. Mint mondta, ez ahhoz hasonlítana, mintha egy ostromlott vár kapitánya elrendelné a várfal lebontását csak azért, hogy kővel dobálhassa meg az ellenséget."

dr. Aullah 2012.01.04. 15:54:48

@sárkányfő: Ha jól mondja, akkor mindegy milyen párti mondja.

sárkányfő 2012.01.04. 16:02:21

@Aullah:
Én is kerestem hasonlatot erre az öngyilkos akcióra, ezt eszeltem ki: Mintha egy gőzhajó kapitánya - miután a fedélzetet (manyup) már lebontotta és elégette - a hajótest aljáról kezdené el felfeszegetni a deszkákat, hogy azzal fűtse tovább a kazánt.

Veder1 2012.01.04. 16:11:43

@kavinton ja történt, Aargentinában 2001-ben.

Ha utána akarsz nézni, akkor olvasd ennek a blognak a korai bejegyzéseit:

ferfal.blogspot.com

itt van néhány korai írás:

ferfal.blogspot.com/2008/01/2001crisis.html

ferfal.blogspot.com/2008/10/what-to-expect.html

Csődhelyzet röviden: munkanélküliség, infláció, közművek gyakori leállása, bűnesetek elszaporodása, azonnali életszínvonalesés a társadalom valamennyi rétegében És mindez nem 1-2 hónapig, hanem jó esetben csak 5-10 évig.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 16:16:42

@sárkányfő:
Mindkét hasonlat feltételezi, hogy az efféle öngyilkos akciók során a "kapitány" is veszélyben van, és legalább a saját józan eszére és életösztönére hallgatva abba kéne hagynia, amit csinál. Mivel a lassan már függőlegesbe kormányzott gyorsnaszád kapitánya és tiszti állománya ilyet nem tesz, így jó eséllyel feltételezhető, hogy van mentőcsónakjuk!

Vagyis amikorra itt gebasz lesz, akkor ők már rég koktélokat szürcsölnek valami békés kis tengerparton, és hol nem fogják leszarni, hogy az ittmaradottak egymás torkának esnek...

Ez a helyzet inkább arra hasonlít, amit az Ellenség a kapuknál (ha jól emlékszem...) c. filmben láttam, ahol is a szovjet frontra frissen megérkezett "katonákat" párba állították, az egyiknek fegyvert adtak, a másiknak tölténytárat azzal, hogy majd szerez hozzá fegyvert az elesettektől, majd útnak indították őket az ellenség felé, figyelmeztetve őket, hogy aki megfordul, azt agyonlövik.

Ebben a "szabadságharcban" az átlag magyar nem hős forradalmár, hanem ágyútöltelék.

Viktus 2012.01.04. 16:19:53

Ahogy egy határozott fellépésű kidobóemberből sem lesz feltétlenül mindjárt sikeres vendéglátó, az elmúlt évtized hatékonynak tűnő hatalmi praktikáit elsajátító politikusaink sem jeleskednek a kormányzati működés sikeres irányításában.

vg.hu/velemeny/publicisztika/oszko-a-kormanyrol-a-kidoboemberbol-nem-lesz-sikeres-vendeglato-365839

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.04. 16:20:17

@Rufus78: Ebben a "szabadságharcban" az átlag magyar nem hős forradalmár, hanem ágyútöltelék.

Gratulálok. Ezt a frappáns mondatot gyakorlatilag nagybetűkkel kiírhatnák a parlament bejáratához is.

Abban veled is és @Transylvanianmixedgrill: -el is egyetértek, hogy ha jön a bukás akkor ők nem a sitten ücsörögnek majd, hanem a felső vezetés és az elit slepp a már régóta külföldi szémlákon felhalmozott javakból fogja majd élvezni az életet, valami békés nyugati országban.

2012.01.04. 16:25:17

@Valahol Máshol: "350 forintos euróárfolyamnál tömeges csődök jönnének, amelyek akár az osztrák bankrendszert is megroppanthatják." - írja a cikk. Nem is vagyunk már tőle túl messze...

vanesze 2012.01.04. 16:26:41

Jobb lenne a világ internet nélkül.Nem emésztené az emberek agyát napi szinten ez a mély szartenger, amiből már csak a kinyújtott kezünk középső ujja kandikál ki.

Másrészt nem is alakulhatott volna ki olyan rendszer, ahol emberek millióinak sorsa dől egy egy-két kattintással.

Az a szomorú érzésem, hogy kilátásainkat tekintve még csak most vagyunk a szopóág felfutó görbéjének legelső szakaszán.

Viktus 2012.01.04. 16:31:08

@Őrült Ló Nagyfőnök: @Vödör:

Összefoglalva tehát elmondható, hogy Magyarország esetében értelmetlen az Argentínával való példálózás. Jóval kedvezőbb a kiindulási helyzetünk, az államadósságunk nincs olyan szinteken, mint a pezo leértékelését követő Argentínában, nincs szükségünk az adósságtörlesztésünk megtagadására. A forint leértékelése nem stimulálná a gazdasági növekedést, és a 2000-es évek Argentínájával ellentétben Magyarország ma nem tud felülni a globális konjunktúrára. Magyarország egy államcsőddel inkább jelentős versenyhátrányt szenvedne el. Argentína esetében a csőd a latin amerikai kontinensen nem számított kiugróan váratlan eseménynek, az Európai Unióban a jelenlegi eurózónás adósságválság ellenére egy csőd nagy „durranást” jelentene, az ország beláthatatlan időre lemoshatatlan bélyeget kapna. Akik az argentin történet pozitív oldalát szeretik kiemelni, nem szokták hangsúlyozni, hogy az ország a tőkepiacokról azóta sem tud jelentős pénzeket elfogadható kamatszintek mellett szerezni. Hazánk esetében nagy veszteség lenne lemondani a piaci finanszírozás lehetőségéről.

index.hu/gazdasag/penzbeszel/2012/01/03/magyarorszag_nem_argentina/

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.04. 16:31:38

@Őrült Ló Nagyfőnök: Őszintén szólva én már azt várom, hogy mikor lesz egy nagy BUMM. Vagy robbanás mert eljött, ittvan, igen, bemutatom Mr Államcsődöt, vagy BUMM ugyan az utolsó pillanatig vártak valamiért (ahogy az összes diktátor kitart addig míg nyakán nincs a kés), de igen, levették a lábukat a szabaccságharc nevű gázpedálról, nincs mire diktálnunk meg nagy pofával óbégatnunk, bizony beállunk a sorba. Ez a lebegtetés a legszarabb. Amikor a tisztes dolgozó emberek idegrendszerével, megkeresett javaival játszanak.

1116001 2012.01.04. 16:34:58

@Őrült Ló Nagyfőnök:
Azért nem hittem volna, hogy sikerül ezt a bravúrt is elérni hogy magunkkal együtt gyakorlatilag az osztrák bankrendszert is csődbe visszük.

fzs.1933 2012.01.04. 16:43:08

Ijesztő jövőkép rajzolódik ki.
Ráadásul annál ijesztőbb, hogy az eddig a kormányt és munkáját(?) védő kommentelők eltűntek...

Talán valami bizonyosat tudhatnak?

komolytalan samu 2012.01.04. 16:45:42

@Enrico72: Szívemből kívánom, hogy a nevében lakó szám egy kedves, agyér-elmeszesedéssel küzdő bácsit takarjon, vagy egy havi 720 ezres pöcsvakarós állami állásba beleunt cinikus, de élelmes rohadékot.

Mert más esetben maga egy végtelenül sajnálnivaló gügye. Akit minden részvétemmel együtt is csak egy muskátlinak tudom elképzelni Orwell állatfarmjában.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.04. 16:52:06

@Valahol Máshol: szerintem @vanesze: ezen kommentje is mehetne a Parlament épületére, mint egyfajta szlogen:

"Jobb lenne a világ internet nélkül.Nem emésztené az emberek agyát napi szinten ez a mély szartenger, amiből már csak a kinyújtott kezünk középső ujja kandikál ki. "

Ironfist 2012.01.04. 17:00:38

@Enrico72:

Mit propagálsz, narancslekvár? Pont, hogy a gazdáid érdeke, hogy rontsák a forintot, attól ők csak tovább híznak. Neked meg odavetik a koncot, és ezért beszélsz ilyen moslék dolgokat.

@Lázár János:
"Megjegyzem, mind az ellenzék, mind a kárvallottak erős kisebbségben vannak a magyar társadalommal szemben. "

Meg a büdös kurva anyád! Újfent megerősítették, hogy aki nem fideszes, az nem magyar. Dögöljenek meg, göbbelsi, köcsög farokrágók!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 17:00:56

@Seduxen: Egyszerűbb: igen... nyugodtabb: talán... de miért lenne attól feltétlenül jobb, hogy nem is tudjuk, honnan, de a szar egyszer csak elönt mindent?

Totál egyetértek benne, hogy az internet egy kurva nagy zajforrás, mindenfajta előzetes szűrés nélkül, de csak egy eszköz.... az nem mindegy, hogy ki használja és mire!

zrobasé 2012.01.04. 17:02:21

Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát

A magyar valuta gyengülésének újabb lendületet a rendkívüli parlamenti ülés adott. Ez azért történhetett, mert a piac még egyszer, reméljük utoljára, bizalmat szavazott a miniszterelnöknek.

a kormány nem tudja kezelni a válságot. Ezt láthatjuk a forint mélyrepülésében és a munkahelyek megszűnésében is.

A képviselő elmondta: a kormányzat eddig nem tett mást, csak kudarcot kudarcra halmozott. Most egy testületet is életre hívnak, amely intézményesen fogja a kudarckezelést jelképezni. Sajnálatos továbbá az is, hogy sajtóeseményt csinálnak abból, hogy a miniszterelnök találkozik minisztereivel.

Azt láthatjuk tehát, hogy a kormány cselekvés helyett konzultál, nyilatkozik : ez nem politika, ez nem válságkezelés.

Na, ki is mondta anno ezeket a szavakat ? hmm ? a nyertes jutalma : Vidéki összes hozzászólása ürgebőrbe kötve

Módfelett Kényelmetlen 2012.01.04. 17:03:44

Már majd nem sikerült rászoktatnom a lovam, hogy kibírja takarmány nélkül, de hát nem pont megdöglött?

Vidéki 2012.01.04. 17:03:47

Vastagbőr egyszerűsíti a képletet, hogy a nagyon egyszerű elmék is egyből be tudják nyelni és azonnal, gondolkodás nélkül felfogni tudják, hogy munkamegosztás van és kire (a Fideszre) van kiosztva a hibák elkövetésének feladata :

„Még egy hónapja sem hittem volna, de a Fidesz tényleg képes, és csődbe viszi az országot.”

Valójában a régi népi közmondás szerint is (legalább) „Kettőn áll a vásár”.

A valóságban azonban nem minden olyan egyszerű ahogyan Vastagbőr tolmácsolja nekünk.

Az emberi cselekvés az emberi agyból indul ki.

Döntéseinket, a hatalmas pénzeket megmozgatni képes, (mások pénz vagyona felett is rendelkezve) brókerek döntéseit is tudatuk befolyásolja.

A közvélemény formáló média a tudatot nagy mértékben képes befolyásolni

A gaztettekre felbujtó propagandisták is jól tudják ezt.

Már réges-rég felismerték: „Minél többet emlegetünk egy valótlanságot, annál inkább hihetővé válik.”

Álhírek, rémhírek, hazugságok, rágalmak terjesztésével képesek a tömegek tudatát kényük kedvük szerint befolyásolni.

Képesek megmunkálni a lelkeket.

Az álhírek, rémhírek, hazugságok, rágalmak a valóságban szintén szentnek számítanak és gyakorlatban nem szankcionálhatók.

A nyugati médiatulajdonosok bő nyállal használják ezeket az alantas, manipulatív eszközöket.

Ha valahol vér folyik az még jobban fokozza az érdeklődést.

A nyugati balliberális média szeretne már vért látni, persze Magyarország vérét. Ez a szenzáció növelné a példányszámot, nekik mindenképpen megérné.

Az EU-nak is megérné, ha velünk példát statuálna. Régen, ha valami nem ment emberáldozatot hoztak.

Magyarország feláldozásának az EU-ban hasonló kedvező hatása lehetne, mint Kőműves Kelemen balladájában az emberáldozaté.

A 12 pancser kőműves Déva várát építgette, de a falak rendre leomlottak.

Végül kieszelték, hogy Kőműves Kelemen fiatal feleségét el kell égetni, hamuját a malterbe keverni és akkor nem fognak leomlani a falak.

Így is tettek és egy ilyen emberáldozat árán sikerült magas Déva várát felépíteniük

(a pancser kőműveseknek).

2012.01.04. 17:06:07

@1116001: A $135mrd-s magyar államadósság gyakorlatilag fedezetlen. Ha nem adnak újabb hitelt, amiből a régit kifizethetjük, akkor tehetik is veszteséglistára az egészet, és ez a nyugati bankoknak sem esne valami jól. Ez az egyetlen dolog, amiben bízhatunk: hogy nem mernek szembe nézni a bajjal, inkább úgy tesznek, mintha nem lenne semmi gond, és tovább finanszírozzák Mo-t, mi pedig cserébe úgy teszünk, mintha akarnánk/tudnánk törleszteni, ami nyilvánvaló képtelenség. (Ha csak abba belegondolsz, hogy 10,3% kamatra kapunk kölcsön, a gazdasági növekedés meg 0,5%... eh, soha az életben!)

@Valahol Máshol: Addig örülj, amíg nem jön bumm. Mert a felől egy fikarcnyi kételyed se legyen, hogy ha jön az IMF, akkor nem lesznek durva megszorítások. Nemsokára még mint "boldog békeidőkre" fogunk visszaemlékezni a 2011-es évre: "ah, akkor még csak úgy jött a gáz a csőből" meg "amikor még Pick szalámit ettünk hó végén" stb.

@Viktus: Argentína $144mrd miatt csődölt be, Magyarországnak $135mrd adóssága van. A magyar gazdaság argentinnal szembeni exportképességi fölényét meg hagyjuk inkább meg a Grimm testvéreknek...

2012.01.04. 17:07:18

@fzs.1933: Vidékiék már nyugaton vannak...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.04. 17:18:01

Kicsit olvasgattam a különféle írásokat, fő érv volt, hogy olvashassam a kommenteket, le vagyok döbbenve! Gyurcsány végnapjain volt valahol 315 környékén az euró/forint? Akkor volt hat felett a CDS-felárunk? Akkor az ugye kudarc volt. Diktátorunk hatalomrakerülésekor újból eljátszhatta a szépfiút mert első uralkodása előtt Bokros, most Bajnai vállalta magára a piszkos munkát. Most hol vagyunk? 320? 6,3? Az ami Gyurcsánynál kudarc, ugyanaz a lejtmenet a fideszes agyhalottaknál siker. Ezek a fidesz szavazói bazzeg.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.04. 17:18:40

321 az euro.

Azt megmondom, hogy ha becsődöl az ország, és emiatt elveszitjük a most felépitett kéglit, akkor TEKi katona legyen a talpán, aki megállit...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.04. 17:18:41

@Őrült Ló Nagyfőnök: Nyugaton az internetelérés stabil. stop. mint Déva vára. stop. :P

Viktus 2012.01.04. 17:20:14

@Vidéki:

Te gondolod, hogy a marhaságaidat még bárki elolvassa? :D

Veder1 2012.01.04. 17:22:31

@Vidéki

Hülyeúr! Ha Viktor nem ugrálna egy rohadt nagy céltáblával a kezében és üvöltözné, hogy ide lőjetek, akkor szerinted kinek lenne érdeke bedönteni a magyar gazdaságot. Másként szólva, ha azt mondja neked a hajóskapitány, hogy átviszlek a túlpartra, de cserébe neked kell felmosni a fedélzetet, míg én ebédelek, te meg elkezdesz ugrálni, hogy téged itt elnyomnak, a kapitány meg bebasz a vízbe, ne másokat hibáztass.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2012.01.04. 17:22:43

A világ összes sajtója, elemzője, a számok, az eredmények, az árak, az árfolyamok, a pénztárcánk mind mind ugyanazt mutatják. Ők mégis képesek azt mondani, hogy minden rendben van. Ha elkapcsolunk a Hír Tv-ről azért kiderül, hogy nincs minden rendben.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.04. 17:30:30

hurrá megjött az erősítés narancsfalváról, olvassátok figyelmesen a narancs-talibán mára rendelt tanításait, okosodjatok bolsilibsi-náczifaschiszta nővéreim, és fivéreim! :DDDD

Ironfist 2012.01.04. 17:33:25

@Vidéki:
HAZUDSZ TE NARANCSKOMCSI, HAZUDSZ!

"A nyugati médiatulajdonosok bő nyállal használják ezeket az alantas, manipulatív eszközöket."

A bő nyállal való tevékenység az az, ami a szád, és Orbán fasza közt zajlik.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.04. 17:34:33

@Kőmíves Kelemen: egyre gyakrabban gondolkodok azon, hogy csak fel kéne törni a lekötött bankbetétet, és átváltani kb bármibe...

Elftárs 2012.01.04. 17:35:14

Véleményem szerint a következő IMF hitelnek kemény feltételei lesznek, remélem mindenki felkészült erre:
pld. nyugdíjkorhatár emelése, közalkalmazottak bérének csökkentése mondjuk 25%(mint pld Románia) MOL packet eladása(koncessziós jogok miatt nem mindegy kinek a kezében van, főleg ha következő 50 év energiaellátása a tét)
Sok mindent már nem lehet privatizálni, maradt még a föld meg a víz.
Addig kell nyújtózkodni ameddig a takaró ér, ez az ország nem tudja fenntartani a jelenlegi életszínvonalat, ennyi….

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.04. 17:35:33

@zero: így van, és a benzin 416

a pótlékokat elveszik és súlyosan átalakítják, elveszik a cafateriát (a lényegét). nem hinném, hogy 2/3 lenne ismét a primitív fidesz..

lomposfarkas 2012.01.04. 17:36:07

Az argentín blogger naplója magyarul is olvasható:
mitkereselitt.blogspot.com/2007/10/ismerd-meg-ferfal-t.html
A néha túltengő fegyverbuzulás mellett teli van hasznos tippekkel, összeomlás utánra.

2012.01.04. 17:36:31

@Valahol Máshol: Erre csak egy régi viccel tudok válaszolni: Bemegy Honekker reggel az irodájába, kinéz az ablakon, és köszönti a Napocskát: "Jó reggelt, kedves Napocska!" A Nap rámosolyog: "Jó reggelt, kedves Erich!" Délben Honekker elmegy ebédelni, és megint ráköszön a Napra: "Jó napot, kedves Napocska!" - "Jó napot, kedves Erich!" - feleli a Nap, és egy kicsit melegebben süt Honekkerre. Este, amikor Honekker végzett a munkával, búcsúzik a Naptól: "Jó éjszakát, kedves Napocska!" De a Nap nem felel. "Jó éjszakát, kedves Napocska!" - ismétli meg Honekker. "NYASGEM, ÉN MÁR NYUGATON VAGYOK!" - feleli a Nap. :-)

redriot77 2012.01.04. 17:37:04

Ha így haladunk legkésőbb február elején újra lesz tömegtüntetés. Akkor kapják meg az emberek az első idei fizetésüket, ami a legtöbbeknél jóval kevesebb lesz mint a tavalyik, ráadásul még kevesebbet is fog érni. Ami az Operánál volt az csak lightos petting ahhoz képest ami itt még lesz pár héten belül...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.04. 17:39:39

@immortalis: valami közös pszichedelikus tripen vesznek részt"

orbán, varga mihály, és németh a johannita szabadkőműves páholy tagjai, mondja Czike.
a többi fideszes a többi páholyban van, gondolom pl a grand orientbe is vannak fideszesek, aminek mesterházy a vezetője állítólag, ebben volt antall józsef is, és rákosi is.
Czike szerint eléggé okkultak ezek a páholyok, kádár is szabadkőműves volt, el is tűnt a koponyája

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.01.04. 17:40:32

Bréking! Navrasics szerint a Kormány vállalja a felelősséget az Euroárfolyamért!!!!!

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/4/Breaking_a_kormany_vallalja_a_felelosseget__BFJ5ZK

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.04. 17:41:04

@Seduxen:
Mi 2011-ben fizettünk utoljára adót itthonra. Idéntől a ködös Albion "gazdagodik" belőlünk. A megtakaritott pénzünk (ami jelenleg 0) az angliai bankszámlán fog hasalni, ropogós fontban.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.04. 17:43:11

@Seduxen: egyre gyakrabban gondolkodok azon, hogy csak fel kéne törni a lekötött bankbetétet, és átváltani kb bármibe...

Az ilyen gondolkodás nem a forintot szerető hazafira, hanem az euróimádó (vagy dollár, azok verik ám a négereket tudtad!; vagy svájci frank, minden hiteles rémálma!?) hanyatló nyugatot leső libsibolsira emlékeztet. Megjegyzem, jómagam is a lekötött pénzemen agyalok, mikor törjem fel, hova vigyem, mert egy bankrupt-nál az már semmit sem ér ha átváltod valutába..

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.04. 17:46:49

Bréking! Navrasics szerint a Kormány vállalja a felelősséget az Euroárfolyamért!!!!!

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a helyzet egyetlen megoldása az új választások kiírása és egy új kormány felállítása - adta hírül a Fidesz.hu!

Sajnos csak 2009-ben. :-P

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.04. 17:47:37

@Valahol Máshol: mondtam is asszonynak, ha a kiflikirálylány a bankbetéteket is megmenti, akkor a gyereket ott hagyjuk valamelyik nagyszülőjénél azzal az instrukcióval, hogy neveljék fel becsületben, mit meg elindulunk a Kossuth-térre lesz, ami lesz jeligére.

ennyit tudok a témában elmondani azt hiszem.

2012.01.04. 17:48:08

@Elftárs: Van még mit privatizálni. Az jól prosperáló állami vállalatok (Posta, Paksi Atom stb) összesen évi 100mrd HUF pluszt termelnek a Vagyonkezelőnek, szép nagy torta ez, biztos lesz, akinek megfájduljon rá a foga. A földünk nem nagy tűz, szar homok, és ráadásul öntözni is kell, nem úgy, mint az alpokban, ahol hét nem telik el eső nélkül. A vizünk meg tőlük folyik ide, ha sajnálják tőlünk, csak el kell zárniuk a zsilipet Bősnél. ;-)

@Himpellér: Mindez csak a gaz, hatalomra éhes Gyurcsány manipulációja, hogy megtévessze a széles tömegeket. Szegény viktátor meg egyedül vívja hősies szabadságharcát a félrevezetett lakosság ellen.

@Seduxen: Te még nem tetted meg? A többiek már a két ünnep között túlestek rajta! Mondjuk most már jó szar az árfolyam... de lesz ez még ilyen sem. Ha meg a viktátor lenyúlja az MNB devizatartalékát, még az $50-os limit is visszajöhet.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 17:49:28

@Elftárs:
"Addig kell nyújtózkodni ameddig a takaró ér, ez az ország nem tudja fenntartani a jelenlegi életszínvonalat, ennyi…".

Úgy van! De akkor a nyújtózkodás takaróhoz való igazításának cselekménye, amit az IMF elvárna, az miért is ördögtől való és a szabadságharcban kifejezett elmebaj ellenpontja?! Politikailag kurvára nem lenne kifizetődő, de a kormánynak nem megtagadnia kéne az IMF követeléseit, hanem megelőznie, ennek azonban uszkve a minisztériumi állandó fűnyírózáson meg a rokkant- és korengedményes nyugdíjak átalakításán túl nem sok nyoma látszik.

Ellenben az adófizetők (állampolgárok és cégek) egy jelentős részének bőrét varrták már hozzá a takaróhoz, és varrják hozzá folyamatosan!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 17:53:13

@Vidéki: "Valójában a régi népi közmondás szerint is (legalább) „Kettőn áll a vásár”."

Ebben kiegyezünk. A többi látomását sajnos nem tudom figyelembe venni.

2012.01.04. 17:56:55

@Rufus78: Azért, mert a takaró már olyan rövid, hogy ha nem nyújtózkodunk túl rajta, itt kitör az éhséglázadás. Orbánc ezt próbálja elkerülni, ami azért valahol a becsületére írandó (még ha van is benne némi önös érdeke). De sajnos egyelőre semmi zseniális megoldással nem tudott előállni, másfél éve csak az időt húzza, és ez a bizonytalanság, lebegtetés kezd beérni a piacokon.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.04. 17:58:05

@Noname Cowboy: viktor célja ugyanaz mint antallnak és mint mesterházynak nemzetközi szinten.
fizetni minél többet a külföldi bankoknak, és megszorításokat létrehozni.
egy szervezethez tartoznak

fzs.1933 2012.01.04. 18:00:59

@Ásó[Mosó]maci:
Nekem az tetszett, amikor megkérdezték Navracsicstól, hogy mit tennének.

Válaszolt is, igaz java részben bla-bla volt, de említett egy-két konkrét dolgot is. Igaz, az akkor szerintük hatásos intézkedéseket mostanra elfelejtették.

Annyira jó volna látni, hogy szembesülnek jobbról-balról önmaguk néhány évvel ezelőtti nyilatkozataival, majd jól szembeköpi magát.

Bár ez lenne az ország legnagyobb baja.

Viktus 2012.01.04. 18:06:33

Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát - mondta a Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=128212

-

Ne feledjük a régi klasszikust.

Virág et. 2012.01.04. 18:15:21

Ezt nem hiszem el. Még mindig vannak olyan hülyék, akik szerint tényleg a világ összefogott ellenünk? Hogy Magyarország egy nagy-nagy összeesküvés áldozata?

@Enrico72: @Vidéki: Amikor Ferencék repültek mélyt, akkor ezek a "bizonyos csoportok" (illuminátusok nyilván, vagy a szabadkőművesek, esetleg a rózsakeresztesek) nem támadták az országot, az akkor Ferencék bénázása volt, igaz? Csak most, Viktoréknál nincs elcseszett gazdaság politika, hanem ÖSSZEESKÜVÉS van kérem.

Ezt ti tényleg elhiszitek? Ha valakik kipécéznék Magyarországot (minek? innen nincs mit elvenni, ide csak hozni lehet), akik olyan hatalmasak, hogy az EU-t, az USA-t ugráltatják a legmagasabb politikai posztokon, a világ vezető sajtótermékeit befolyásolják, akkor azok "shortolnák a forintot"? Ahelyett hogy 15 mp alatt a báynászbéka segge alá büntetőszankcióznának minket. Mi nem vagyunk Irán a világ második legnagyobb kőolajtartalékával és többmilliós hadsereggel.

Ennyire nem lehettek naívak és befolyásolhatóak.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 18:15:48

@Őrült Ló Nagyfőnök: Mivel is próbálja elkerülni? Technikailag nem mindegy, hogy azért élnek rosszabbul bizonyos jövedelemszinten élők, mert beljebb kell húzni a lábukat a takaró alá, vagy azért, mert az adóemelések, az extrém módon elszalad árfolyamok meg kamatok és a jövedelemátcsoportosítások kapcsán kevesebbet fog érni a pénzük? Mit fognak akkor mondani, amikor a mostani, 10%-os kamattal eladott állampapírokat el kell kezdeni törleszteni, főleg, hogy esetleg 5-7% százalékos hiteleket váltanak ki ezzel?

Természetes, hogy a kedvezőtlen világgazdasági folyamatok is rövidítették a takarót, de speciel én nem hiszem el, hogy az ötletszerűvé és spontánná váló törvénykezési gyakorlat, a hiteltelenné vált kormányzati kommunikáció és a diplomáciai érzéketlenség mellőzésével az nem lenne valamivel hosszabb!

Kurt S. Earp 2012.01.04. 18:16:50

A Modoros blogon bizonyára én lennék a Modoros világvége hívő.
A baj csak az, hogy nincs olyan nap, ami ne támasztaná alá, amit a világ állapotáról gondolok.
Háború lesz a Földön, hölgyeim és Uraim.
Minden gazdasági, morális, erkölcsi erővonal széttart a világban, mindez megfejelve globális cinizmussal, vallási tébollyal és teljes kiábrándultsággal.
Magyarország beáldozása törvényszerűen be fog következni, mert ez a@Vidéki: nevű selejtes szoftver a védhetetlent védi ugyan, ennek a minden porcikájában leamortizálódott, hiteltelen, pökhendi, arrogáns söpredék elé tart pajzsot, akik nyolc évnyi szabadrablás után az alig lélegző magyarok fejét másfél év alatt teljesen lenyomtáka szarkupacba és nap-nap után még szembe is köpik őket ...de a helyzet az, hogy a szoftver ezúttal igazságmorzságat is köpköd.
Nem különös, hogy ilyen széleskörű bázisa van az ország elveszejtésére fogadóknak?
Arra azért kiváncsi lennék, hogy aitt a kommentfalon örjöngő, Viktorgyűlölők vajon minek örülnek ennyire?
Nem Orbán Viktor fog megbukni, hanem Magyarország.
Nem a Fidesznek lesz rossz, hanem a nemzetnek.
Nem a KDNP veszíti el a jövőbe vetett hitét, hanem a magyarok.
Megalakult már az "Én megmondtam előre, hogy Orbán egy nácikkal kokettáló hazaáruló!" facebook csoport?
Van már elég lájk a "Demokrata MSZP-t hatalomba, most!" társadalmi szerveződésnek?

"-Győztünk?
-Nem.
-Akkor veszítettünk?
-Nem.
-Nem értem. Nem veszítettünk és nem is győztünk. Akkor mi történik?
- A lehető legjobb, Konrad. A háború folytatódik!
- A háború folytatódik? De meddig?
- Örökké!"

Útravaló, Hölgyeim és Uraim: Az optimista angolul tanul. A pesszimista kínaiul tanul. A realista lőni tanul.
Remélem majd összefutunk az utcákon a fosztogatások idején. Két méter magas vagyok, 110 kiló, embergyűlölő és a végletekig elszánt. Enyém a jövő.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.01.04. 18:17:26

@Őrült Ló Nagyfőnök: Én is, majdnem! :-)))))
@Vidéki:
"A gaztettekre felbujtó propagandisták is jól tudják ezt.

Már réges-rég felismerték: „Minél többet emlegetünk egy valótlanságot, annál inkább hihetővé válik.”"
És te elhitted? Gondolom most magadról beszélsz.

"Álhírek, rémhírek, hazugságok, rágalmak terjesztésével képesek a tömegek tudatát kényük kedvük szerint befolyásolni."
Ez nem mindig van így. Te is próbálsz itt minket terelni, de nem jött be :-D

"Képesek megmunkálni a lelkeket."
Lélekesztergapaddal és lélekcsiszolóval?

"Az álhírek, rémhírek, hazugságok, rágalmak a valóságban szintén szentnek számítanak és gyakorlatban nem szankcionálhatók." Szankcionálhatóak. Bármikor jogorvoslatért fordulhatsz a bíróságokhoz. Ja, és nem szentek az álhírek. Az internet világában pillanatok alatt le lehet leplezni egy álhírt. Az álhírterjesztők sem szentek! Látod? Selmeci Gabikát inkább kiröhögjük, minthogy szentté avatnánk!
hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/4/Lolcat_lett_Selmeczi_Gabibol__Gratulalunk_1_3NJIKS

"A nyugati médiatulajdonosok bő nyállal használják ezeket az alantas, manipulatív eszközöket."
Mármint milyen aljas, manipulatív eszközöket használnak bő nyállal? A keverőpult manipulatív eszköz? (Elképzelem a médiatulajdonost, ahogy összenyálazza a keverőpultot, miközben a képernyőn megjelenik Orbán)

tupu! 2012.01.04. 18:26:15

Hmm, nézzük az eddigi kommunikációt, és hogy mi lett belőle:

- májusban kedves vezérünk azt mondta, hogy olyan fontos döntéseket fognak meghozni, ami kiválthatja egyesek haragját külföldön. Ez megtörtént, tehát pipa.
- az első bóvliminősítéskor ugye jöttek a "gonosz külföldi spekulánsok" dumák, majd nem sokkal utána, hogy december végefelé újabb támadás várható. Jól meg is támadtak, meg sem álltunk a bóvliig. Pipa.
- új törvény szerint a gyerkőcök kötelesek ellátni nyugdíjas szüleiket. Ez mondjuk alap, de így ugye egy államcsőd esetén a nyugdíjasok kérdése megoldva. Pipa.
- az új alkotmányunkban kiterjesztették az önvédelem jogát, tehát ha jön a gonosz ököllel, le is lőheted. Államcsőd esetén nincs rendőrség, így a közbiztonság megoldva. Pipa.

És még nem hisztek vezetőinknek, amikor azt mondják van B terv? Mindenre van terv, legfeljebb nem fog tetszeni.

==T== 2012.01.04. 18:27:30

@sárkányfő: ahogy mondod, ez a brutál verzió, a valóságban ennél okosabban is le lehet vezényelni - pl. Izland - de kétlem, hogy Vekker és csapata erre képes lenne.

Kurt S. Earp 2012.01.04. 18:30:15

@lomposfarkas: Tartozom Önnek, egy Őszinte Köszönettel ezért a linkért. Kitűnő.

2012.01.04. 18:32:08

@tupu!: Ha van terv, miért nem kötik az orrunkra? Oszt akkor mi is úgy készülnénk... de itt az ember csak kapkodja a fejét, hol jobbról súlyt le egy koki, hol balról egy saller, a legváratlanabb pillanatokban!

K0vasz 2012.01.04. 18:44:10

Ma jött az államkincstártól egy levél... először azt hittem, h kötvényeket akarnak ránk tukmálni, de aztán kiderült, hogy vmi Liszt Ferences ezüsttalért 2990 HUF + postaköltségért:D Jah, és limitált kiadású, "mindössze" 15 000 darab készül belőle:D

tupu! 2012.01.04. 18:44:16

@Őrült Ló Nagyfőnök: a szájli lemaradt a post végéről. :) Szerinted mi lenne a reakció, ha bevallanák, hogy csődre készülnek?
Pl ha továbbszövöm az összeesküvéselméletet, akkor a végtörlesztés is tök jól illik a képbe. Megszabadítjuk a lakosság egy részét a devizatartozástól, így legalább az a teher csökken kicsit. Aki nem tudott végtörleszteni, az megy a levesbe. Egy szabadságharcban áldozatok is vannak, nem? A kb 40mrd EUR (lehet, h több) deviza államadósság nagy részét törleszteni lehet az MNB devizatartalékából, a maradék már kiköhöghető, vagy egyszerűen leíratjuk a külföldiekkel. A forint hiperinflálódik, így az államadósság többi része is letudva. Minden rózsaszín...

2012.01.04. 18:44:30

@Rufus78: Hát éppen ez a baj, hogy semmivel. Úszik az árral, és várja az ihletett pillanatot, amikor majd az eszébe jut, mit lehet tenni. Ez a baj vele. De azt azért lássuk be: akárki is itt a ME, szép lehet, de okos nem. Mo gazdaságilag is, politikailag is megszűnt független nemzetállam lenni, a válság pedig Eu-szintű. Görögországban, Portugáliában, Olaszországban ugyanúgy nem tudnak semmit csinálni, mint ahogy itt sem tudott se orbánc, se gyurcsány. A különbség csak annyi, hogy nekik még sokkal több lyuk van a nadrágszíjukon, mint nekünk.

2012.01.04. 18:47:43

@tupu!: Tudod mit? Hát próbáljuk meg! Ennél a lassú dögledezésnél bármi csak jobb lehet...

Vidéki 2012.01.04. 18:49:07

@Ásó[Mosó]maci:

Az álhírek, rémhírek, hazugságok, rágalmak a te pihent propagandista agyad látomásai alapján szerinted „szankcionálhatóak.

Bármikor jogorvoslatért fordulhatsz a bíróságokhoz.”

Dr. Khidhir Hamza és Jeff Stein műve 2002-ből:
Szaddam bombáját gyártottam

E könyvben először tárja nyilvánosság elé az Irakból szökött tudós rémisztő történetét, melyet végül az amerikai tisztviselők is elhittek, mert el akarták hinni és hitetni:

Azt, hogy Szaddam még mindig lázasan dolgozik az atombombán és veszélyes biológiai fegyvereken, és ha sarokba szorítják, használni is fogja.

A könyv borítójának fülszövegéből megtudhatjuk, hogy Dr. Khidhir Hamza jelenleg (2002-ben) az Egyesült Államok energiaügyi minisztériumának tanácsadója.

Sztárvendégként szerepelt a 60 Minutes, az NBC Dateline és CNN műsoraiban, valamint a New York Times címlapján.

Jeff Stein az USA katonai hírszerzésének volt vizsgálótisztje, aki jelenleg (2002-ben) a nemzetbiztonsággal kapcsolatos cikkeket ír a Salon, a Talk magazin és sok más kiadvány számára.

A könyvben közölt híreket alátámasztandó nagy tudományos nevek fűztek recenziókat (A Nukleáris Ellenőrzési Hivatal elnöke, John Dinges Columbia Egyetem, Garry Clifford People magazin stb.)

A lehengerlő sajtókampány annyira megmunkálta a lelkeket, hogy mindenki szükségszerűnek tartotta, hogy végül ezekre a veszélyekre hivatkozva a szövetségesek megrohanják Irakot és sikeresen megdöntsék Szaddam rendszerét, 1 millió iraki áldozat halála árán.

A megszállt Irakban vizsgálódó vizsgáló bizottság később megállapította, hogy az atombombára és veszélyes biológiai fegyverekre alapozott állítások teljesen alaptalanok voltak, így a „casus belli” is tömegesen terjesztett hazugságon alapult.

A hazugságok tömeges terjesztői viszont boldogan élnek, míg meg nem halnak.

Arcizmuk sem rándul, a hajuk szála sem görbül.

Az egymillió iraki viszont már meghalt, mikor az állítólagos "veszélyt elhárították".

Viktus 2012.01.04. 18:50:48

http://index.hu/belfold/hirek/2012/01/04/ismet_toborozza_regi_katonait_a_honvedseg/#gallery_2597064|2597060 Egy mérföldet gyalogoltak a laktanyában: ez is része az erőnléti felmérésnek. :D

Komoly csapat lesz ez index.hu/belfold/hirek/2012/01/04/ismet_toborozza_regi_katonait_a_honvedseg/

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.01.04. 18:56:24

"Navracsics Tibor: a forint gyengülése a kormányzat kudarcát és elhibázott gazdaságpolitikáját jelzi.
Jól jelzi a kormányzati politika kudarcát az euróárfolyam - mondta el Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján. Navracsics kitért arra, hogy a 300 forintos "lélektani határt" átlépő euró magyar devizahitelesek tömegét lehetetleníti el. A forint gyengüléséért a miniszterelnök hiteltelen és elhibázott politikáját tette felelőssé. A kormány nem képes kezelni a válságot, közölte Navracsics, megjegyezve, hogy válságkezelés helyett a kormány "konzultál, beszél és nyilatkozik".
2009. Fidesz.hu
Komolyan... Megható... Éljen a Párt! Csak a Fidesz! Megcsináltátok! :))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.04. 18:56:30

Hmm, milyen árfolyammal is lett számolva a 2012-es költségvetésünk? Az a figyelemre méltó alkotás? Szóval igen, már január 3-án sem volt hiteles a költségvetés, most pedig január 4-én vicc kategória...vagy inkább bóvli...

fzs.1933 2012.01.04. 18:58:58

@Vidéki:

Ne kúrd már fel az agyam! Hogy jön a forintárfolyamhoz az, hogy amerikaiak miként etették be a világot Irakkal?

Ha volnál kedves arra válaszolni, hogy Navracsics 2009-ben követelte új választások kiírását, mert az EUR árfolyam volt oly pofátlan és elérte a 300 ft-os határt, akkor most miért kussol?

Meg tudod-e mondani?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.04. 19:03:11

Ja, és pár ezer eurót lapátolnak ki az emberek per kopf?
Ma szlovák bankban voltam a céges számla/pénzmentés miatt, az ügyintéző azt mondta napi 3-4 magyar ügyfél, tízezer alatt senki nem hoz semmit az euró, dollár számlákra.
Az év végén meg Ausztriába zarándokolt a család pénzmentés végett, már nem csak a határ menti falvak, hanem Bécs is tele volt magyarokkal akik nem győzték a köteg pénzt a pénztárpultnál becsengetni. Itt is elmondta a huszonéves hölgy, a magyar ügyintézőnél nincs időpont napokra előre és igen, csak nagy összegű betételhelyezéseket kérnek.

Szánalom hogy ide jutottunk. Hogy a labancokhoz meg a szlovákokhoz hordjuk a vagyonkát pánikolva hátha marad belőle valami legalább. Szánalom hogy ezt még mindig hagyjuk. Persze tudom, a szemét ne ugasson...

Ironfist 2012.01.04. 19:04:42

@csizsikpizsik:
Ha már labancoknak hívod az osztrákokat, akkor miért nem tótoknak a szlovákokat? :D

tupu! 2012.01.04. 19:07:47

@Őrült Ló Nagyfőnök: ha ilyen ütemben romlik a forint, akkor elég gyorsan megdeglünk...

Q-in-Law 2012.01.04. 19:08:30

Faszán az arcunkba robbant a fosbomba így az év elején.

Selmeczi és Szijjártó azt nyilatkozta, hogy nem lehet összehasonlítani az államadósságot a GDP-vel. Nos ehhez képest az új Alkotmány eredeti tervezetében még szabályoztok volna 50%-ban a GDP-hez mért államadósságot. www.alkotmany.hu/hirek/165-ilyen-adossagfekek-lehetnek-az-alkotmanyban

Vidéki 2012.01.04. 19:08:38

@fzs.1933:
Ne csak írj, olvass is!

Ha odafigyelsz, észreveheted, hogy @Ásó[Mosó]maci: téveszméire reagáltam.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.01.04. 19:12:42

A Selmeczis kép a végén mindent visz. :))

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 19:20:07

@csizsikpizsik: Ó, erre már van válaszuk, Rogán Tóni ismét fején találta a szöget!

penzcentrum.hu/adozas/ket_es_fel_honapig_kell_varni_az_afara.1031079.html

Tehát 12 hónapnyi ÁFA-befizetésre gyakorlatilag 11 hónapnyi ÁFA visszatérítés jut majd 2012-ben (mivel a cégek jellemzően nem legfeljebb 20 napos fizetési határidővel működnek, hanem inkább úgy 30-45 napossal), plusz a negyedéves bevallók III. negyedéves kifizetése már 2013-at terheli.

Ha akkor, amikor az Európai Bíróság határozata miatt most szeptemberben-októberben úgy 200-250 milliárd forintnyi plusz ÁFA kifizetése terhelte a 2011-es költségvetést (mert ugye a mocskosgyurcsány ilyen aknát rejtett el az ÁFA-törvényben...), mennyi lehet vajon, ha egy komplett hónapnyi ÁFA benne marad a 2012-es költségvetésben? Az a minimum, hogy az Oszkó által korábban emlegetett 400 milliárdos lyukat meg ezt a kis plusz árfolyam-különbözeti hatást be lehet majd tömni vele...

Ja, és ez már állítólag totál EU-konform, így a cégek hiába kilincselnek megint az EU szerveinél... hogy szopnak vele, az meg le van szarva.

fzs.1933 2012.01.04. 19:25:39

@Vidéki:

Igazad van, másra reagáltál.
Ettől függetlenül higgadtan, tárgyilagosan tudsz-e válaszolni az általam feltett kérdésre?

Viktus 2012.01.04. 19:31:28

1. rész Beindul a növekedés

Az észak-koreai televízió új műsort indított "Magyarország Magazin" címmel, melyben az itthon zajló eseményeket mutatják be. A népes észak-koreai magyar kolóniának kedveskedve a híreket magyar feliratokkal is ellátják.

youtu.be/03DfxKeKczE

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.04. 19:40:02

Bayer Zsolt, az 5-ös számú elvtárs kormánypárti tüntetésre hívja a népet!
Több százezer embert vár!

Aki nem jön, az gyurcsányt támogatja.

2012.01.04. 19:43:15

@tupu!: eh, maximum majd valutázunk. Úgyis mindenki átváltotta a pénzét (akinek volt), a dollárboltban lesz minden.

@csizsikpizsik: ez a sok ember mind hogy pofára fog esni, amikor a viktátor lezárja a határokat! Úgy járnak, mint Faria abbé. :) De én azért örlök, hogy ilyen szép számmal vannak Mo-n akiknek tízezer euró számra van felesleges kp-jük... mégiscsak igaza volt viktornak: van itt pénz.

@Viktus: Egy egész mérföldet? Vagyis 1,6km-et? Vazze, tőlünk a legközelebbi buszmegálló is messzebb van. :)

Viktus 2012.01.04. 19:55:57

Egy minisztériumi rendelet értelmében a harmadik országból érkező egészségügyi dolgozóknak legalább közel 240 ezres havi bruttó bért kötelező biztosítani. Ez kétszerese egy átlagos orvosi fizetésnek. A szakmai szervezetek képviselői szerint nem várható, hogy külföldi orvosok tömegesen vállalnának Magyarországon munkát. Viszont tisztességesnek tartanák, ha a magyar orvosok bérét is a rendeletben szereplőhöz igazítanák.

hvg.hu/itthon/20120104_orvos_ber_targyalasok
-

érdekes

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.04. 19:58:01

túl van hiszterizálva ez az államcsőd, ne felejtsétek, hogy pampogtatok a médiatörvényen, és lett változás a bloggerek és népszabadság életében?
nem, de én voltam a hülye, hogy ezt akkor is ugyanúgy mondtam.

most is azt mondom, túl van hiszterizálva az államcsőd.
a magyar gazdaság stabil, erős, és megküzd a szabadságáért, éljen a fidesz !
ez a mondat most vicc volt, mert nincsen magyar gazdaság, csak multik vannak, akik adót fizetnek. ezért előbb kéne magyar gazdaságot létrehozni, lehetőleg jövedelmező állami vállalatokkal, akiknél nem kapnak prémiumot a vezetők. a fidesz pedig nem teszi jobbá a helyzetünket, még szinten tartani se fogja, ahogy a többi "szalonképes" párt se

fzs.1933 2012.01.04. 19:58:11

@Dr.Zomboss:
Nem. Sőt nem csak ő. Egyszerűen furcsállom, hogy egybevetve egy egy évvel ezelőtti posztban az arányokat, ijesztően eltűntek a kormánypártiak.
Most épp vidéki kolléga volt kéznél.

Dr.Zomboss 2012.01.04. 20:00:53

@fzs.1933: Ja. Most látom, befutott időközben.

dr. Aullah 2012.01.04. 20:09:45

@tesz-vesz: "ne felejtsétek, hogy pampogtatok a médiatörvényen, és lett változás a bloggerek és népszabadság életében?"
Hát ez nem szorosan a médiatörvényhez kapcsolódik, hanem abban, hogy a médiákat ők irányítják... folyamatos cenzúra van, ha nem vetted volna észre.

Viktus 2012.01.04. 20:19:30

@.Pierre Bezuhov.:

Volt már olyan nem messze tőlünk aki államadósság elleni harcosdit játszott , de nem nagyon jött be a népnek ... aztán tervezett ilyesmi szimpátiás rendezvényt is Bukarestben az pláne nem jött be neki. :P

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 20:20:35

@.Pierre Bezuhov.:
Ez ugyanaz a Bayer, aki szlovák rendszámú autóval járt évekkel ezelőtt?
Akkor róla ennyit...

Viktus 2012.01.04. 20:25:19

@Rufus78:

Írt anno a Népszabadságnál is régen amikor onnan fizették neki a fröcsögésre valót ... sőt lazán szerkesztené a 168 órát v. Magyar Narancsot is megfelelő fizetésért.

Kosinva 2012.01.04. 20:26:23

Az osztrákok amúgy durván csinálják. Ezután a magyar kormányt az osztrák gyerekek gonosznak fogják gondolni, az tuti.
www.origo.hu/itthon/20120104-gyerekeknek-magyarazza-a-magyar-alkotmanyt-a-nemet-zdf-tevecsatorna.html

NYJetsTD 2012.01.04. 20:28:59

költségvetés
2011 október 265 ft/eurón számolva
2011 december 299 ft/eurón számolva
2011 január 05 ?/euró
2011 január 06....

olyan lesz a költségvetésünk, mint egy bevásárló lista. Minden napra más és más.
Hiába na, stabil a gazdaság...

Dr.Zomboss 2012.01.04. 20:29:00

@Viktus: Láttam a hiradóba' hogy csináltak kb. 5 fekvőtámaszt, meg vagy 10 felülést. Én már nem féltem a hazámat!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.04. 20:41:54

na kérem, kezdhetünk fogadásokat kötni, hogy
a) 1,2 vagy 3 hónapig húzza ki a bolseviktatúra
b) hány fidizombit kell kényszerzubbonyban elvinni a bukáskor
aztán lehet jókat kombinálni, hogy vajh mi lesz utána...

Secnir 2012.01.04. 20:43:12

@.Pierre Bezuhov.:
ez komoly? Hol, mikor lesz? megyek!
(csak ne lepődjön meg nagyon)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.04. 20:45:42

@.Pierre Bezuhov.: * ásít * nem unja még magát ez a bayerzsóti? mert én őt már nagyon...

amúgy gond egy szál se: a fidesz matematika-tagozatának tiszteletbeli elnöke (az a jó kiállású filipp) összeszámolja a szimpátiatüntetőket (lesznek vagy 13 millióan), a független mtv meg tudósít a helyszínről és minden nagyon szép, minden nagyon jó lesz.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.01.04. 20:49:59

@Vidéki: Ki a f@szt érdekel te szerencsétlen naridroid Irak állítólagos atombombája. Megint terelsz Vidéki!
Ja, és utólagos engedelmével kölcsönveszem @Ironfist: kedvenc mondókáját:
"HAZUDSZ VIDÉKI! HAZUDSZ!"
Mellesleg, a többi megjegyzésemhez nem szóltál semmit! Sőt! Azt sem kommentáltad, (ami a blog lényege,) hogy hogyan lehetséges az, hogy 320 Ft fölött volt a Forint.
2009-ben Navrasics szerint a kormány volt a hibás, most pedig természetesen a kormány nem hibás, csak a külföldi spekulánsok!

Kristl 2012.01.04. 20:50:24

Én már 2011 nyara óta ez év március végére várom a magyar államcsődöt. :]

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.04. 20:52:42

@.Pierre Bezuhov.: Javaslom, a tömeget négy részre osztani, egyik azt skandálja, mi vagyunk a kétharmad, a másik-harmadik-negyedik rész pedig ugyanezt angolul, németül és franciául, nehogy a rothadó nyugati liberálbolsi sajtó letagadhassa mi is ez. Ja, és Filip uraság számoljon ott, 7 milliónál kevesebb nem lehet a Kossuth-téren...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.04. 21:00:01

Gyerekek, a Mandika hozzászólások iszonyat komolyak...már rég nincs tapsizó kétharmad hanem fideszes mantrát nyomó egytized és kilenctized jólmegmondó-Orbántakarodj...Ha az imazsámolyon is már ordítva fröcsögnek hűha...

sópipa 2012.01.04. 21:10:29

Lázár Boldizsár most tudta meg, hogy 1 Euro 321 Forint!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 21:19:20

@sópipa: MENNNYIII???? :D

Egyébként meg folyik a spekulációs támadás és nyomásgyakorlás:
www.portfolio.hu/gazdasag/bejelentettek_eljarast_kezdemenyeznek_magyarorszag_ellen.160876.html

Matolcsy és Orbán viszonya az EU-hoz meg az IMF-.hez ezzel az egész szabadságharcosdival tisztára olyan, mint a vicc a két egérrel, amik elefántot akarnak fogni, és nagy hangon megbeszélik, hogy "Én elgáncsolom, te meg fojtogatod". Látszik, ahogy már lilul az "elefánt" feje... Na de biztos, hogy a fojtogatástól?

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.04. 21:20:13

@Seduxen: nem olvastad? újított is a zsóti :) most polgárháborúval fenyegeti a lázadókat, ha nem lesz kuss

Dendrobatidae 2012.01.04. 21:30:23

@Enrico72:
"Sajnos shortolják a forintot. a a baj."
Az bazmeg. És erre, meg a hasonlóakra nem kellett volna felkészülni, mielőtt szabadságharcoskodni kezdtek? Fontos mindig tátott szájjal belerohanni a faszba?

Egy harchoz legelőször is STRATÉGIA kell! Nem idióta, összevissza hadoválás gyorsnaszádokról meg kokikról. Ez nem a gazdálkodj okosan a kisszobában, hanem a tízmilliós Magyarország! Fel tudjátok egyáltalán fogni a kettő közti különbséget???

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 21:31:00

@.Pierre Bezuhov.: Te, hogy ez a Zsolt miket tud leírni, jó hogy szóltál. Írta például ezt 2008-ban:

www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=34909

Külön aktualitást ad ennek ez a kedves sor:

"Ő, a nagy áfavisszatartó. Aki pénzügyminiszterként nem fizette ki a magyar vállalkozásoknak visszajáró áfát, és ehhez a legaljasabb trükköt, az ellenőrzést vetette be, miközben mindvégig mosolygott, mint egy debil."

45 napból 75 napot csinálni persze tök oké, ugye, Zsolti?!

szabogyula 2012.01.04. 21:32:03

Mekkorát fordult a világ 2006 óta ....
Csak azt felejtik sokan , nagyon gyorsan , hogy a felvett hiteleket pölö 2012-ben kell elkezdeni visszafizetni , és az már a választásokkor tudható volt , hogy kb. mostanra csúcsosodik ki az elégedetlenség ...és ez már akkor benne volt a pakliban ,,,,ezt már tudtuk akkor is .
Mindenesetre én a saját bőrömön éreztem 2006-ban a gyurcsány-demokráciát ....úgyhogy nekem magyarázhattok .
Lehet , hogy Viktorék elszúrják , de offshore-munkásosztály-baloldalt SOHA !

ketroot 2012.01.04. 21:37:04

@Herr SturmLikudnik:

Én arra "szavazok", hogy ez az ország majd jobban elsüllyed a dudvában és a kormány a helyén lesz. Sőt még talán újra is választják pl. az erdélyi magyarok....

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.04. 21:37:40

áztáqurva, mi megyünk a német köztévében :D
youtu.be/UeIqrFXH1NI

a legtökösebb, leglényeglátóbb mo-i helyzetelemzés egy másik ország köztévéjében megy le...

Nyuggervadász 2012.01.04. 21:37:41

@Vidéki:
Csak néhányat emelek ki az abszurd (ám tőled már megszokott) kijelentésekből.

" „Minél többet emlegetünk egy valótlanságot, annál inkább hihetővé válik.” (Goebbels)
Igen, ezt a politikát (vagy politikai marketinget?) alkalmazza a Fidesz elcseszett gazdaságpolitikájának a megmagyarázására, elfogadtatására.

"Álhírek, rémhírek, hazugságok, rágalmak terjesztésével képesek a tömegek tudatát kényük kedvük szerint befolyásolni."
Igen, a mi unortodox gazdaságpolitikánk kivívta a nemzetközi "elismertséget".
Igen, nemzetközi spekulációk miatt dőlt a forint, nem pedig a minősíthetetlen, szakszerűtlen, és felelőtlen gazdálkodásuk, átgondolatlan (sokszor törvénytelen , lásd: MANYUP, MNB,) törvényhozásuk miatt.

"Képesek megmunkálni a lelkeket."
Főképp, a katolikus egyház segítségével, vagy Vezér "gyújtóhangú" szólamaival( " A haza nem lehet ellenzékben!" Apropó: most lehet?)

"Magyarország feláldozásának az EU-ban hasonló kedvező hatása lehetne, mint Kőműves Kelemen balladájában az emberáldozaté." A legnagyobb baromságok egyike.
A magyar csőd bedöntené az itteni osztrák, német, stb. bankokat, (akik az itteni hitelkihelyezések miatt bajba kerülnének) ami "begyűrűzne" az anyaországi bankok életébe is. Az anyaországoknak fel kéne tőkésíteni bankjaikat, a krach elkerülése miatt. Ez hihetetlen mennyiségű pénzbe kerülne.

Summázva: ha nem értesz valamihez, ne hintsd az igét!

ketroot 2012.01.04. 21:40:40

@.Pierre Bezuhov.:

Top komment:

"Dear Europe: We're sorry for these assholes. Change will come ASAP.

Wir entschuldigen uns für diese Arschlöcher. Änderung wird so schnell wie möglich kommen."

xD

ketroot 2012.01.04. 21:44:09

@szabogyula:

Jó, baloldaliakat soha. Tőlem...

De, ez nem jelenti azt, hogy Viktoréknak ilyen iszonyat gyenge, fos teljesítményt kellene "produkálniuk". Egyszerűen ez nem mentség.

fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/377424_226591047415202_100001929241028_489728_162771197_n.jpg

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.04. 21:48:23

@ketroot: ez a videó amúgy is gyerekeknek készült, szóval ha kérdik a fideszkárosultak h mi a probléma az alkotmánnyal, akkor ezt bé lehet szúrni nekik. vannak benne kis színes ábrák is :D

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2012.01.04. 21:51:37

@.Pierre Bezuhov.: Ott a gyerekek most 3 perc alatt megértik, értelmezik a helyzetet, itt választásra jogosultak funkcionális analfabéta módjára képtelenek tisztán látni a dolgokat.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.04. 22:10:26

@szabogyula: Csak mert nekem nem világos, segíts, a hitel-visszafizetésnek mi köze a 2010 áprilisa óta elkövetett gazdasági, politikai, gazdaságpolitikai ámokfutáshoz? Nem szólt nekik senki hogy nem forintban kell azokat visszafizetni mert nem abban kaptuk szóval kár a földbe állítani a gazdasággal együtt?

Egyébként meg szíved rajta hogy ki-ne-soha, bár magam részéről döbbenetesnek tartom a Justin Bieber-politizálást ami a fideszesek folytatnak. Igen, Justin hamisan énekel, igen, pattanás van az orrán, igen, legálisan alkoholt sem vehet és szőr sincs a tökén de én akkor is a felesége leszek, mert ha meglát belém szeret! Igen, szar Viktor, igen, elkúrja Viktor, igen hazudik és lop de akkor is ő, ha éhen döglünk is ő, mert mocskos Gyurcsány, emútnyócév!
A politikus közfeladatot lát el adóként beszedett pénzen, 10 millió ember fizeti hogy értük tegyen. Ha szarul csinálja kirúgás jár érte, tökmindegy mi a neve. Ha visszaélt hatalommal, befolyással akkor meg börtön. Tökmindegy mi a neve.

Dendrobatidae 2012.01.04. 22:18:09

@szabogyula:
"Lehet , hogy Viktorék elszúrják , de offshore-munkásosztály-baloldalt SOHA !"

Pedig igencsak úgy tűnik hogy éppen Viktor hozza vissza a szarból a "baloldalt" az idiótábbnál idiótább elkúrásaival. Szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnt ez még majd két éve. De neki sikerülni fog. Gratula!

Viktus 2012.01.04. 22:30:57

@Dendrobatidae:

Na jah ott volt több ezer milliárd tőke ... életet lehetett volna lehelni a mezőgazdaságban feltámasztani a magyar feldolgozóipart. Nem elcseszni azt a pénzt is, és majd tavasszal lesni boci szemekkel, hogy ennyi volt.

Nyuggervadász 2012.01.04. 22:43:01

@thehandsomest:
Az öt lépésben felvázolt víziód :
1. a saját "válságkezelő" programod",
2. egy nemzetközi "összeesküvés-elmélet" váza, vagy
3. a Fidesz várható, "unortodox" ( későbbiekben a Zalaptörvényben rögzítésre kerülő) -majdan nemzetközi elismerést kiváltó- gazdaságpolitikája?

OÁFK 2012.01.04. 22:44:07

Kicsit OFF:

Vitya FB-oldala, újévi köszöntő:
www.facebook.com/orbanviktor

Priceless... Sehol egy pozitív hozzászólás az utolsó ötvenben... Dübörgünk, óh yeah!

Dendrobatidae 2012.01.04. 22:45:09

@Viktus: Például. Fel lehetett volna belőle építeni az egész mezőgazdasági feldolgozóipart, plusz bónuszként megvásárolni vagy felépíteni mondjuk egy oroszországi/ finnországi/baltikumi... áruházláncot, hogy legyen hol eladni a terméket.
De nem. Ezek a nemortodox szabadságharc keretében úgy elbaszták, hogy nyoma sincs. És van ebben az országban egy rajongótábor, aki ezt nevezi gazdasági függetlenségi szabadságharcnak. Elszomorító ez a mérhetetlen, feneketlen ostobaság.
Ebből én a demokrácia keretein belül nem látok kiutat.

Viktus 2012.01.04. 22:47:41

@Dendrobatidae:

Még az a vicc az alapok is meglennének pl. Aranyfácán Kft- fél muszlim világ innen vitte a paradicsom sűrítményt míg volt rendes termelés ... csak fizetni kellett volna a parasztoknak termeljenek újra minőségi paradicsomot. Meg fejleszteni a gyárat ami döglődik ... de semmi nem történt.
Felélték amit még találtak pénzt most meg bukóban a műsor.

thehandsomest (törölt) 2012.01.04. 23:04:32

@nyuggervadász: index.hu/gazdasag/penzbeszel/2012/01/02/ortodox_kalauz_imf_nelkuli_kormanyoknak/

Valentinyi ugyan nem írja, de a jegybank kvázi államosítása után eddig mindenhol ez történt. Legutóbb Argentínában. Amiből idéztem annak igazából az a lényege, hogy az MNB tartalékainak megpiszkálása után a befektetők elkezdik kivonni az országból a megtakarításaikat (forintot eur-ra kell konvertálni) és a megcsappant devizatartalékok miatt már csak emiatt is(!) összeomlik az árfolyam. Ez pedig az energia és más importtermékek árának közvetett növekedésén keresztül beindítja az infláció első (kisebb) hullámát. A fedezetlen pénzteremtés -jegybanki refinanszírozási hitelek - pedig majd a másodikat. (és innentől pedig ki-ki találja ki magának a szcenáriót, hogy akkor vajon befagyasztják a forintbetéteket, esetleg államkötvényre váltják és megeszi az infláció stb-stb)

Lobster1978 2012.01.04. 23:07:22

@Vidéki: Vastagbőr egyszerűsíti a képletet, hogy a nagyon egyszerű elmék is egyből be tudják nyelni és azonnal, gondolkodás nélkül felfogni tudják, hogy munkamegosztás van és kire (a Fideszre) van kiosztva a hibák elkövetésének feladata.
* Vidéki egyszerűsíti a képletet, hogy a gondolkodni nem tudók vagy akarók is felfogják, munkamegosztás van, és nem a hibák elkövetője (Fidesz) hanem az erről beszámolók (Vastagbőr és kb minden értelmes újságíró, szakember és blogger) tehetnek az ország szar helyzetéről.

Valójában a régi népi közmondás szerint is (legalább) „Kettőn áll a vásár”.
* Valójában a régi közmondás szerint is "Nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél"

A valóságban azonban nem minden olyan egyszerű ahogyan Vastagbőr tolmácsolja nekünk.
* A valóság sosem egyszerű. De a "tolmácsolás" egyszerűen és röviden mutatja meg a lényeget.

Az emberi cselekvés az emberi agyból indul ki.
* A Vidéki cselekvés pedig algoritmusból :)

Döntéseinket, a hatalmas pénzeket megmozgatni képes, (mások pénz vagyona felett is rendelkezve) brókerek döntéseit is tudatuk befolyásolja. A közvélemény formáló média a tudatot nagy mértékben képes befolyásolni
* Ha így lenne, akkor mindenki hinne a csodás és pártatlan médiának és nem lenne egekben az ország kockázati besorolása. A valóság azonban az, hogy a brókerek nem a médiából, hanem a szakmából tájékozódnak elsősorban.

Már réges-rég felismerték: „Minél többet emlegetünk egy valótlanságot, annál inkább hihetővé válik.”
* Ejjnye noh. Nem mondod? Az ugye most az ars poeticád volt? :)

Álhírek, rémhírek, hazugságok, rágalmak terjesztésével képesek a tömegek tudatát kényük kedvük szerint befolyásolni. Képesek megmunkálni a lelkeket. Az álhírek, rémhírek, hazugságok, rágalmak a valóságban szintén szentnek számítanak és gyakorlatban nem szankcionálhatók.
* Próbálkozol ugye? Azért mert tényleg nem "szankcionáljuk" a hazugságaidat ne gondold azt hogy elhisszük.

A nyugati médiatulajdonosok bő nyállal használják ezeket az alantas, manipulatív eszközöket.
* Bezzeg a hazai média (MTVA és tsai rulez) nem manipulál... loooool

Ha valahol vér folyik az még jobban fokozza az érdeklődést.A nyugati balliberális média szeretne már vért látni, persze Magyarország vérét. Ez a szenzáció növelné a példányszámot, nekik mindenképpen megérné.Az EU-nak is megérné, ha velünk példát statuálna. Régen, ha valami nem ment emberáldozatot hoztak.
* Ha emberáldozatot akarnának hozni, akkor megtehették volna a görögökkel. Látványosabb lett volna.

Magyarország feláldozásának az EU-ban hasonló kedvező hatása lehetne, mint Kőműves Kelemen balladájában az emberáldozaté.
* Magyarország feláldozásának az EU-ban hasonló tragikus hatása lenne, mint Kőműves Kelemen balladájában az emberáldozaté. Segítek, ha nem olvastad volna a végét:

Apám édesapám, kedves édesapám,
Hol maradt, hol maradt messzire az anyám?
Elmaradt messzire, hazajön estére,
Este is eljöve, haza mégse jöve.

Másnap reggel pedig az ő kicsi fia,
Elindult, elindult, magas Déva várra.

Háromszor kiáltá magas Dáva várán:
Anyám édesanyám, szolj bár egyet hozzám.

Nem szólhatok fiam mer' a kőfal szorít,
Erős kőfal közé vagyok berakva itt.
Szíve meghasada, a föld is alatta,
S az ő kicsi fia oda belehulla.

Viktus 2012.01.04. 23:12:35

"Kukában landolna" - Kerényi elárulta, miért nem kap mindenki az alaptörvényből

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott szerint azért nem kell mindenkinek alanyi jogon kiküldeni az új alaptörvényt, mert sok "a kukában landolna, az pedig szégyen és pazarlás lenne".
hvg.hu/itthon/20120104_kerenyi_alaptorvenyrol

-

Önkritika? :D

Viktus 2012.01.04. 23:21:40

hvg.hu/itthon/20120104_onkentes_tartalekosok kemény lesz ez a tartalékosdi állomány is érdemes rá költeni :D honvéd nyugdíjasklub ...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 23:25:07

@Viktus: Környezetvédelmi szempontból mindenképpen támogatandó ez a hozzáállás:). Tudom ezt javasolni a jövőben kiadandó kormányzati levelekre, Orbán Viktor "Kedves Kollégák!"-típusú leveleire, a különféle kérdőívekre. Menjen el az alaptörvény asztalához, aki akar ilyet, és iratkozzon fel, a többi miatt meg hadd ne kelljen már kivágni szegény fákat.

Az viszont tényleg szomorú, hogy egy Alaptörvény annyira ne képviseljen sokszázezer ember szemében értéket, hogy az első reakciója annak kukába hajítása lenne. Hogy ez a papírköteg még annyira sem érdemelne tiszteletet.

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.04. 23:28:20

2012 Magyarország:
www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

@Viktus: plusz ha vacak papírra nyomtatták, nem tudom rendeltetésszerűen használni.

@Lobster1978: még mindig nem értem miért vitáztok egy spambottal...

Dr.Zomboss 2012.01.04. 23:37:33

@Viktus: Őszinte, igaz ember. Beismeri, hogy szemét.

Nyuggervadász 2012.01.05. 00:25:26

@thehandsomest:
. Első olvasat után itt hüledeztem magamban, hogy ki lehet az a barom, aki ilyen őrültségeket mer ajánlani válságkezelésre. A blog minden sorába bele akartam kötni, és ortodox módon megmagyarázni, hogy ezen verzió megvalósítása esetén várhatjuk az apokalipszist.
Így, azonban már minden érthető. Ez csak a lehetséges apokalipszis felvázolása olyan "unortodox" gazdaságpolitikusoknak, akik hátat fordítva az IMF-nek, le akarják nyúlni az MNB devizatartalékait.
Vajon remélhetjük, hogy Valentinyi cikkét Matolcsyék elolvasták? S, ha igen, meg is értették???

Béla Bácsi 2012.01.05. 02:51:28

@Lobster1978: "Ha így lenne, akkor mindenki hinne a csodás és pártatlan médiának és nem lenne egekben az ország kockázati besorolása. A valóság azonban az, hogy a brókerek nem a médiából, hanem a szakmából tájékozódnak elsősorban."
Tessék egy kis ízelítő a brókerek szakmájából:
youtu.be/Ky_rObbiOIU

combo 2012.01.05. 05:03:24

@zero: Legalább olvasd el, amit linkelsz a posztban. :P

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120104-egekben-a-magyar-csodvaloszinuseg.html
"(Egy képlet alapján jön ki a CDS-felárból kiindulva a csődvalószínűség, a mostani felár alapján 30 százalék eséllyel áraz a piac egy öt éven belüli magyar államcsődöt.)"

Nos, nem hiszem, hogy akkor a 700 bázispont (=7%) az 50%-nál nagyobb valószínűséget jelent, ahogy a posztban szerepel.

Ettől függetlenül ezek az adatok nagyon siralmasak, csak legyünk már pontosak.

kormányzó 2012.01.05. 07:00:59

én,ugyan nem vagyok akkora szakértő a tárgyalási stratégiák kérdésében,mint a Felcsúti Tahó,de azért mindenképpen egyedül állónak gondolom azt a megoldást,ahogy a megbízottjukat elindítják tárgyalni.
Először - nekifutásból - alaposan tökön rúgják,aztán a reptérig vezető úton,folyamatosan hátba lövík. Határozottan érdekes módszer.(mondjuk az asszony a közértbe sem így küld le,nemhogy a bankba,dehát ízlések...)Vajon hol tanítják?Esetleg a Felcsúti Traktoros -Képző,rombolási szakán?

Mindenesetre,szeretném kihasználni a lehetőséget,hogy megköszönjem Pártunk és Kormányunk,DE (!)főleg Szeretett Vezírünk, a Nagy Stratéga,a Nemzetmegalázás Örökös Bajnoka,Hitler Viktor áldozatos munkáját,aminek eredményképp (ismét és sokadszorra!) sikerült újra a csillagos egekbe emelniük a törlesztőmet!
Úgy gondolom,eme eredmény méltó befejező akkordja, az Alaptörvény ünneplésének!
Igazán hálás vagyok önöknek és remélem szívesen fogadják és pláne megfogadják őszinte kívánságaimat,az alábbiak szerint:
-Dögöljön meg Orbán Viktor és kiterjedt pereputtya!
-Pusztuljon ki a fidesz-kdnp
-Temessék nyomorult porhüvelyüket arccal a földbe,hogy a Feltámadás - valószínűtlen - esetén a bálnaszar legyen, amit fulladásuk előtt utoljára látnak.
-Hantolják el velük együtt azt a sok sötét gyalogot is, akik rájuk szavaztak!

Nem vagyok ideges,ÁÁÁÁ dehogy!

Virág et. 2012.01.05. 07:08:49

@tesz-vesz: Azt se felejtsd, hogy ennek a médiatörvénynek a felét megsemmisítette az AB.

A közmédiumokon viszont jól látszik a hatása: nincs hét hamisítás nélkül a magyar tévében és te láttál vagy hallottál akár csak egy médiahatósági szankcióról, elmarasztalásról? Mert én nem, pedig az ORTT ennek a tizedéért annak idején már dobálta a tízmilliós bírságokat, elsötétítéseket.

És a Klubrádiót akkor nem is említem.

Kurt S. Earp 2012.01.05. 07:29:17

@kormányzó: "Hantolják el velük együtt azt a sok sötét gyalogot is, akik rájuk szavaztak!"
A felindultság jogosságát nem vitatom, de a fenti megjegyzés mélyen igazságtalan.
2010-ben nagyon sok protestszavazó rakott ikszet a Fidesz neve mellé, akik még véletlenül sem voltak egyébként fideszesek -jelentsen ez bármit is. Nyolc év gyümölcsét aratták le a narancsszedő fiúk, joggal. Mielőtt tévútra tévedne: én a Jobbikra szavaztam, de tökéletesen megértem azokat, akik az elsöprő erőt kívánták, hogy a "demokrácia őrei" biztosan ne maradjanak hatalomban. Kissé túl jól sikerült, a bizalom némileg naivitáson alapult és az eredmény látható. A link idekapcsolódik. A vastagbőr régi, kedves ismerőse ismét a figyelem középpontjába került:

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/komment-78107

Erre, mondom én azt, hogy bármikor fel lehet szítani a tüzet, és az eltávolodott, csalódott, bizonytalan szavazórétegből, némi munkával ugyan, de be lehet foltozni azt a lyukat, amit az elmúlt másfél év szakított a fidesz zsákján.

Kurt S. Earp 2012.01.05. 08:03:33

magyarnarancs.hu/belpol/az-egykori-demokratikus-ellenzek-tagjainak-ujevi-uzenete-78123

Az, hogy százezrével vannak olyanok, akiknek a nyála csorogna az élvezettől, külföldön és belföldön egyaránt, ha szemtanúi lehetnének a magyar nép szenvedésének és Magyarország bukásának: megértem. Ugyan szívesen megrugdalnám őket, mert láthatóan teljesen eltompult az empatikus érzékük, a fantáziájuk csekély és nagyjából annyi részvét szorult beléjük, mint a egy 80 éves nénit halálra szurkáló alacsony homlokúba, de ettől még megértem. Magyarország története, egyben árulóinak története is. Számtalan blog számtalan bejegyzésében visszaköszön ez a reménykedés, és a vélemény, hogy ez az ország nem érdemel mást. Azt is el tudom fogadni, hogy az ember alapvetően nem képes átlépni a saját árnyékát, és az otthonról hozott vagy szerzett értékrendje gyakran sodorja őt az "ezekkel akkor sem" és a "tudom, hogy igazuk van, de akkor is dögöljenek meg" kategóriák mellé.
Azért az érdekes statisztika lehetne, hogy vajon, egy esetleges felhívásra, tömegdemonstráción, hányan csatlakoznának a vélt/valós képzeletbeli ellenoldal tagjai közül mondjuk Demszky Bár Erre Vonatkozólag Semmi Bizonyítékom Sincs Gábor mellé, a fidesz megbuktatásában. Az operaház előtti tüntetés is jó példa erre.
Nehéz ügy, tagadhatatlan.

öregember a kocsmából 2012.01.05. 08:16:56

Nem tudom volt e már erről szó de én ma reggel futottam bele.A Rendőrség pályázati felhívást ad ki 18-37 év közötti életkorú, érettségizettek számára, 2012. március 1-jén kezdődő munkavállalásra, a Rendőrség állományába történő felvételre.

Röviden összefoglalva érettségivel 6 hónapos gyorstalpalón elvégzett rész-szakképesitésel bárki lehet rendör.Valami piszok nagy gebasz lehet a rendörségnél ha már ennyi is elég hogy az ember zsernyák legyen.Mondjuk ha csak trafizni kell akkor bőven elég az a 6 hónap.Itt a link holnapig még lehet jelentkezni.

www.police.hu/nyitooldal/cikkek/pafi_hivatas.html

zrobasé 2012.01.05. 08:33:54

322,50

most, aki igazi hazafi, szépen elballag, és beváltja a valutáját forintra ,amiből meg állampapirt vásárol !!!

gyengiccsük a kapzsi bankárbosszútól éhes fenevadak étvágyát !!!

csakaforint !!!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.05. 08:35:25

"... Azt is el tudom fogadni, hogy az ember alapvetően nem képes átlépni a saját árnyékát, és az otthonról hozott vagy szerzett értékrendje gyakran sodorja őt az "ezekkel akkor sem" és a "tudom, hogy igazuk van, de akkor is dögöljenek meg" kategóriák mellé. ... "

Persze, hogy ezekkel nem! Nem nagy dolog kivonulni az Opera elé és hőbörögni, hogy szar a fidesz, meg a "zóóórbán, monny'on le!"! Lehet sírni, hogy: jajj diktatúra van és megszűnik a köztársaság... jajj! Most komolyan... EZEK NEM ÉRTÉKRENDEK főleg, hogy olyanok visítozzák, akik előtte 8 évig ugyanezt csinálták, ugyanúgy pofozgatták a szart, ahelyett hogy eltakarították volna.

Itt a jó példa: Anno az mszp kormány fényesre nyalta az IMF brigádot. Akkor az volt a baj, hogy eladósítják ezek a hazaárulók az országot. Most a fidesz vonakodik az IMF hiteltől, most meg ez a baj, hogy tönkreteszi az országot ez a csúnya "patásördög, diktátor, óóó'bán".

Jelenleg a számomra is normális értékrendekhez még a Jobbik áll a legközelebb. De az a szörnyű ebben, hogy még ez a párt is pokolian messzire van attól, hogy normális, értelmes politikai szereplő legyen.

ketroot 2012.01.05. 08:41:39

@öregember a kocsmából:

Sógorom tartós munkanélküliként kapott egy ilyen levelet. Érdekesség, hogy egyik ismerősöm rendőrszakközéppel nem tud elhelyezkedni (?!) és megy postásnak.

kormányzó 2012.01.05. 08:54:45

@Kurt S. Earp:
Szomorúan kell jeleznem,Ön 2010-ben tévútra tévedt.Csak HITTE,hogy a Jobbikra szavazott.
Valójában, a felcsúti cigányt erősítette.Vona, súlyosan átverte Önt ,és valamennyi szavazóját.

Talán igazságtalan vagyok.Meglehet,mélyen.
De miután,fizettem a zemútt 40 év kommunista bűneiért,fizettem kárpótlást kuláktól-egyházig mindenkinek,fizettem privatizácíót,fizettem konszolidálást,fizettem "tisztes" nyereséget,fizettem feltőkésítést,támogatást,kárenyhítést,fizetek tőkét,kamatot,kamatos kamatot,tákolmány asztalát,megejtően bárgyú képeket,elmeháborodottak zavaros, beteg képzelgéseit,fizetek -négy család éves megélhetésére való-milliókat havi apanázsként,hivatásos hazudozók légiójának,fizetek stadiont,fociakadémiát,százhúsz milliós szomszédokat,milliárdos ismerősőket,fizettem semmit érő diplomások hadát,fizettek nyugdíjat,segélyt,járulékot,adót,és már bele sem merek gondolni még mifaszomat,éppen csak a családomra nem jutott pénzem!!
Halkan, szerényen kérdezem,engem ki kárpótol?Ki kárpótol az ellopott országomért,az elherdá
lt lehetőségekért?Ki kárpótol,mert ismét én vagyok akinek járna,de nem jut!

Kedves Uram!
Meglehet mélyen igazságtalan vagyok,DE KÚÚÚRVÁRA IGAZAM VAN!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 08:57:28

@Kurt S. Earp: Azért engem érdekelne, hogy kik azok, akiknek belföldön nyála csorogna az élvezettől, ha szemtanúi lehetnének a magyar nép szenvedésének és Magyarország bukásának. Azokat én is szívesen megrugdalnám...

A külföld nem érdekel, mert ott sokan vannak, akik a történelmi gyökerek okán utálnak minket (cserébe azért sokan tudnának olyan népcsoportokat mondani itthon, akiket szívesen levizelnének, ha azok a földön fetrengenének kínjukban, kivéve, ha még lángolnának is... úgyhogy szerintem ennyit az empatikus érzékről), vagy egyszerűen csak riválist látnak bennünk napjaink piaci versenyében, vagy még egyszerűbben, amiért régen is szokás volt utálni másokat -mert a "mások" olyan erőforrással rendelkeztek, amire az adott embercsoportnak szüksége vagy igénye volt. Ez belefér a természetes kiválasztódásba, ha a "mások" kerülnének a földre, a magyarok is ezt csinálnák.

Na de belföldön ugyanez elég durva mazochizmus; fúrni a hajót, amin utazik... vagy csak nem arra gondolsz, hogy mivel CSAK a magyarok életére vannak és lehetnek jelentős befolyással, ezért őket próbálják kisajtolni a saját jólétük növelése érdekében, amennyire csak lehet, és ha beüt a gebasz, akkor majd kisunnyognak valami hátsó ajtón a biztonságba a felelősségre vonásukat követelő tömegek elől? Pont azért, mert a külföldi "fúrás" adottság, ezért kéne a belföldi Kundoknak legalább minimális önmérsékletet tanusítani, és nem még rájátszani, és szélesíteni az amúgy is meglevő lyukakat, nem?

Le_Penseur 2012.01.05. 09:49:18

"Összességében céljaink biztosak, megteremtett alapjaink erősek, van hosszú távú stratégiánk, látjuk a rövid távú aktuális problémákat, értjük a következő év legnagyobb kihívásait."

Orbán Viktor a Széll Kálmán Alapítvány díszvacsoráján, 2011. december 13.

Mik lehetnek a célok?

Vlagyimir Iljics 2012.01.05. 09:57:32

A forintot és Magyarországot egyetlen egy dolog mentheti már csak meg. Orbán és bukott kormánya, azonnali feltétel nélküli lemondása és szakértői válságkormány azonnal beiktatása.... ez az utolsó esély!!!

mojszipupi 2012.01.05. 10:13:20

Ez egyébként már államcsőd csak még nem merik bevallani

kormányzó 2012.01.05. 10:26:13

@Le_Penseur:
Cél, a totális rablás megvalósítása!

Kurt S. Earp 2012.01.05. 10:27:12

@kormányzó: Minden szavával egyetértek, és akkor másodszor is jelzem, hogy nem vitatom a felindultságának jogosságát, de a végkövetkeztetése téves: azt kívánni, hogy hantolják el a fidesz kormányzattal együtt az összes "sötét gyalog" fideszre szavazót is, durva túlzás.
Ad 1. Nyolc év után meg kellett szabadulni az MSZP-SZDSZ-től. Szóljon ha nem ért egyet ezzel a megállapítással.
Ennek megvalósítására három út mutatkozott:
1. Forradalom, lázadás, polgárháború halálhörgés, siralom, sírhalom, shalom.
2. Példátlan nemzeti összefogás, amely népünk és történelmünk sajátja, sztrájk, teljes és általános munkabeszüntetés, tiltakozási hullám, amelynek eredményeképpen egy hét alatt megfekszik az egész fletószövetség még a ciklus közepén.
3. Országgyűlési választások.
A nép a harmadikat választotta és jól-rosszul, tudással felvértezve vagy tájékozatlanul, zsigerből vagy protest módon, de döntött.
Tegye föl magának a kérdést: ön mindenben vétlen? Döntései támadhatatlanok?
A kormányzat -az elmúlt 20 év összes kormányzata- soha el nem múló hálával tartozik önnek azért, hogy befizette az adóit, mert ez működtette az országot és jutott belőle az érdemtelenek zsebeibe is bőven, itt maradt e kies ugaron és nem pattant le valahová a horizonton túlra. De rátolni ezt a 20 -valójában 60- évnyi szarkupacot azokra, akik a fideszre szavaztak...hát, nem tudom, talán csak én próbálom megőrizni a józanságomat és távolságtartásomat, de kétségtelenül egyszerűbb lenne az életem, ha beállnék valamelyik kórusba bőgve-bégetni, valahová a mocskos zsidók-rohadt fidesz-minden balos hazaáruló tengely mentén.

"Szomorúan kell jeleznem,Ön 2010-ben tévútra tévedt.Csak HITTE,hogy a Jobbikra szavazott.
Valójában, a felcsúti cigányt erősítette.Vona, súlyosan átverte Önt ,és valamennyi szavazóját."
Meglehet. A kétkedés a bölcsek menedéke.
Annyit azért nem árt ha tud, ha nincs az a 800.000 ember, és nincs a Jobbik akkor sem a közbeszédbe, sem ebbe a sokat szidott, míves illusztrációkkal bőven ellátott könyvbe, melyet Alaptörvénynek neveznek, nem kerül bele SOHA az a passzus, amely a magántulajdon védelméről és Védhetőségéről szól és nekik köszönhető, hogy a cigányproblémát többé senki sem tudja a szőnyeg alá söpörni.
Tételezzük fel, hogy egyebekben azonban fideszista csicskák, sötét, gyilkos emberszörnyek, akik reggelente zsidó csecsemők vérét isszák, pontosan úgy, ahogyan a kapcsolat.hu demokráciaféltő trollserege elképzeli.
Ha semmi mást nem tettek volna, csak azt, amit fentebb felsoroltam, már azzal beírták magukat a magyar történelembe és olyan változásokat hoztak, melyek szívemnek kedvesek. Tehát jól döntöttem. De ettől még, könnyem csorgatva, térdem csapkodva tudok rajtuk röhögni ha pl. a magyar-arab barátság lufitengerét eregetik és látom szánalmas vergődésüket, ahogy próbálnak lavírozni a korrektség és az elfojtott harag mezőin. Hazafinak -értsd. teljesen normális, hétköznapi magyarnak lenni, akinek ez az ország az első- lenni ebben az országban bűn, és ők bűnösök. Ezt a hazafiságot egy átlag amerikai, akinek a garázsa felett 30 négyzetméteres csillagos-sávos lobogó lóg, tulajdonképpen elég lanygyinak -mondom, langyinak- tekintené.
Ott ez az alap.
De ettől még lehet, hogy óriási csalódás lesz a vége, valóban.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 10:31:56

Az összes ilyen önmentegető-önfelelősségletoló-ellenségkereső baromságra, amit most a kormány csinál, a kedvenc példám, ami nyugodtan tehető általánosnak, amikor Csernus doki beszélgetett egy kövér nővel. A nő elmondta, hogy ő így fogyókúrázik, úgy tornázik, és egyébként is, a gének, ugye, mire a doki az egészet félresöpörte egyetlen mondattal:

- Asszonyom, Ön mindent megtett azért, hogy így nézzen ki!

Kedves Fidesz-kormány, Önök mindent megtettek azért, hogy az ország gazdasági helyzete, nemzetközi megítélése, a lakosok közérzete "úgy nézzen ki", ahogy most kinéz! Pont. Egyszerűen amit tettek és amit nem tettek, az ezekhez az eredményhez vezetett, és ettől tökéletesen független, hogy milyen örökséget hagytak Önökre az előző kormányok, hogy milyen a világgazdasági klíma és hogy milyen az alapvető emberi beállítottság. Az Önök felelőssége abban áll, hogy úgy reagáltak ezekre a külső hatásokra és adottságokra, ahogy, hogy úgy próbálták ezeket megváltoztatni, ahogy, hogy úgy "alkalmazkodtak" a többihez, ahogy.

Minden más kamu, hazugságok, önámítások, vakítások, csúsztatások sorozata!

Kurt S. Earp 2012.01.05. 10:32:29

@Rufus78: Nincs vita köztünk. Maximálisan egyetértek, én is így gondolom, de attól tartok már ez a meglékelt gyorsnaszád is elment, pláne, hogy lefelé, így valójában már a demokrácia felkent őrei sem tudnak sokat rontani a helyzeten.

ZX 2012.01.05. 10:33:00

@mojszipupi: Még nem, de hamarosan. Hol vannak ilyenkor a 2006-os tüntetők, csak úgy kérdem?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.05. 10:33:23

@Kurt S. Earp: ezt most hirtelen én is várni, kezdtem, t.i. hogy találkozzunk. Ne hagyd elfelejteni, hogy megnézzük, mit ebédeltél az előző napon.

Peace!

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.01.05. 10:38:19

Bankszámlanyitás külföldön lépésről-lépésre, bónusz hol olcsó a pénzváltás infókkal: kiszamolo.postr.hu/kulfoldi-szamlanyitas-lepesrol-lepesre

Kurt S. Earp 2012.01.05. 10:38:56

@Rufus78: Korrekt.
Ugyanezt szoktam szajkózni. Halál feleslegesen.
Megkapták a történelmi lehetőséget.
Erre futotta.
De nem baj. (De baj) Már nem tart sokáig ez a vergődés, aztán jöhet a fájdalommal teli és megoldások nélküli tisztítótűz.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2012.01.05. 10:39:07

@Rufus78: A fenébe is!
Amikor a FIDESZ ellenzékben az összes lehetőséget kihasználta, hogy megfúrja az államháztartás konszolidálására irányuló kísérleteket és ezzel is mélyítette a gazdasági válság hazai hatásait, akkor az helyes megoldás volt.
Ha a FIDESZ hülye, az egész világ által vitatott, döntéseit bírálja az ellenzék, akkor meg a saját hajót fúrja.
Apám, te észnél vagy?

s 2012.01.05. 10:40:09

Meg kell vásárolni azt a kibaszott puskát és kézigránátot, kerül amibe kerül. Minden más megoldás költségesebb ennél.

Főmoderátor 2012.01.05. 10:41:48

Helyesen: 324+, 10.6+, 750+

Mr Neanderthal 2012.01.05. 10:43:33

nagyon remélem a jegybanki tartalék "lenyúlása" csak kacsa
ennyire végtelenül butának nem lehet lenni, szerintem ha nem csináltak volna semmit, max a haveroknak meg a sleppnek egy kis koncot dobálgattak volna, most jobban állnánk

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.05. 10:43:59

@Kurt S. Earp:
mizantróp úr a pokolba magával rántana minden tévelygőt. azonban el kell áruljak valamit neked.
a pokol nem létezik, az életek kioltása rajtad nem segít, mert minden a nulla felé konvergál, keress barátokat, felejtsd el a gyűlölködést és ültess fát. Az ötvenezredik után elkezded érezni, hogy van értelme az életednek és mélyen értelmetlennek fogod látni mostani szavaid.
Egy olyan világban, amelyben te leszel a legerősebb, milyenek lesznek a többiek?
rettegő nyulak, csúszómászó patkányok? esetleg rabszolgákat tartasz.
vagy nem mersz aludni, hátha valakinél maradt még egy töltött flinta?
milyen élet lesz az?
rettegő, didergő, vérben tapicskoló, szemforgató, menekülő, nyugalmat sosem találó
nagyon fáradt leszel, kívánni fogod a halált
nem én leszek a gyilkosod, mert addigra már biztos halott leszek, a naivák és a szelídek eleinte sokan elpusztulnak, de végül mégis ők kezdik a romokat eltakarítani.

Peetee 2012.01.05. 10:45:05

A másik félnótás jut az eszembe: Hazud(t)unk reggel-délben meg este!

Pontosan ez jellemzi a jelenlegi kormány munkásságát is, azzal a különbséggel, hogy ők még akkor is hazudni fogják a szabadságharcuk sikereit, amikor hiperinfláció lesz!

Kurt S. Earp 2012.01.05. 10:47:50

@RAMBO: Sosem kezdenék ki önnel. A túlélés egyik ezköze a jó helyzetfelismerés és értékelés. El sem hinné, mennyire gyáva tudok lenni. Végletes elszántságom csak addig tart, míg nem futok bele egy nálam erősebb emberbe. Rambó ilyen.

ZX 2012.01.05. 10:52:59

@Peetee: Szerinted azt megérik? Vagy ha igen itthon lesznek még?

Rézfánfütyülő fűzangyal 2012.01.05. 10:54:30

@Rufus78: Lehet, hogy félreértettelek, de úgy tűnt.
Részletesebben olvasva, bocs!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 10:56:51

@Peetee: "Ó, adj Uram nekem karcsú testet és zsíros bankszámlát, de nehogy összekeverd ugyanúgy, mint tavaly!"

A kormány ígért alacsony inflációt és magas gazdasági növekedést. Csak véletlenül összekeverték...

Le_Penseur 2012.01.05. 10:59:17

"Fellegi kijelentette azt is, hogy a miniszterelnök arra adott engedélyt neki, hogy tárgyalhat készenléti hitelről. Ez 180 fokos fordulat az eddigi kormányzati hozzáállásban, mert eddig a kabinet ragaszkodott ahhoz, hogy a sokkal lazább gazdaságpolitikai felügyeletet jelentő rugalmas hitelvonalat vagy elővigyázatossági hitelt fogadna csak el. "

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120105-fellegi-a-kormany-hatarozott-szandeka-hogy-megallapodjon-az-imffel.html

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.01.05. 11:01:06

Hazudtunk reggel, délben meg este... - mondta egykor valaki és azóta se változott semmi.
Ez az egész interjú olyan, mint Atlantisz elsüllyedése az Erik, a vikingben.

Nem süllyedünk és ki fogjuk nyomozni, hogy kik terjesztik az álhíreket...

Бабаяга 2012.01.05. 11:01:20

Ez már rég nem kormány vagy párt, ez egy öngyilkos szekta. De engem miért akarnak magukkal rántani?

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.05. 11:02:16

penzcentrum.hu/ongondoskodas/megnott_a_penzvaltok_forgalma_a_norveg_koronat_is_vesszuk.1031082.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Ezt most nem értem, Most attól fosnak, hogy még mélyebbre zuhan a forint? Nem hiszem, hogy államcsőd lenne itt, vagy ha már van,akkor azt k**va jól titkolják. Egy csőd esetén egyébként is bukna a kormány (bár ezt a népet nézve még ebben is kételkedem). Az IMF pedig így is úgy is rátelepszik az országra.
Az ország nyugati felét pedig nyugodtan hozzácsatolhatnák Ausztriához. Egy kb.: 800-1000 Eurós minimálbérrel boldogan kiegyezne mindenki.

Kurt S. Earp 2012.01.05. 11:04:59

@Almaleves: Itt valami félreértésről van szó.
Embergyűlöletem fajspecifikus, nem egyedspecifikus.
28 éve boldog házasságban élek. Vannak szeretteim, barátaim, haverjaim és senkit sem szándékozom megölni.
Imádom Lajkó Félixet és Modiglianit, a művészetet, az építészetet. Aktív közösségi életet élek és nem dísznek van több ezer mínőségi könyv a polcaimon.
A fákat konkrétan Isteneknek tartom és nem egyet ültettem már, a kertem pedig szimplán mesés és gyönyörű, egy jó fehér bor elfogyasztása, a kőteraszomon, egy nyári éjszaka: a tökéletes boldogság.
Biztos, hogy nekem akart válaszolni?

ビンセント・ベガ 2012.01.05. 11:06:29

@Le_Penseur: Én arra leszek kíváncsi hogy mi történik, ha ezek után még egyszer az asztalra köpünk; hogy valamit azért nem kéne.

Nocomment 2012.01.05. 11:06:49

Végighallgattuk Orbán fikázását 8 év ellenzékben, végignéztük, hányszor vonult ki a Parlamentből, hogyan ért el népszavazást egy rohadt 400 forintos vizitdíj miatt, hogyan hergelte az embereket, aztán azt mondtuk neki: ha tudod, csináld jobban. Sajnos a nagy magyar ideológiai maszlag mellett nem jutott ideje a gazdasággal foglalkozni. Az új alkotmány, a médiatörvény, stb... biztos baromi sürgős volt, de abból nem élünk meg.

ZX 2012.01.05. 11:07:37

@csabapayne: Nem hiszed? Szerintem csőd lesz. Hogy lehet úgy nekiállni egy tárgyalásnak, hogy lehet nem sikerül? Nem is akarnak ezek megegyezni az az igazság. Orbán is mondta, júniustól új világ lesz. Igen? Addig vannak tartalékaink. Csak nem tud valamit?

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.05. 11:12:10

@Lord_Valdez:

Erről van szó. A 4 évente tartott választási kampányokból az nem derül, ki hogy milyen lesz valójában a kormány. Mert bármelyik hülyeségüknél hivatkozhatnak arra, hogy: "hát a választások alatt a NÉP felhatalmazott minket ezzel is."
A kampány fele egyébként is a másik pártról szól, hogy ők miért szarok. Meg lehet nézni majd 2014-ben az újjá formálódó mszp-t és cimboráit: a kampányuk véget nem érő hőbörgésből fog állni. A sok tufa barom pedig erre lesz vevő. Nekik elég lesz annyi, hogy "óóó'bán-takaroggy!". De aki a helyére jön az sem lesz jobb, ugyanúgy szarik majd az ígéreteire, ahogy eddig is tette a többi.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2012.01.05. 11:13:30

Lázár polgártárs "az elmúlt másfél év gazdasági döntéseinek kárvallottjai "-ról beszél. Nem úgy volt, hogy ezekkel a döntésekkel mindenki jobban jár?

Nemzeti forrasztékón 2012.01.05. 11:14:07

GSZA szerint a forintárfolyam nem több mint rémhír:

"Giró-Szász András hozzátette: a PSZÁF és az NGM egyeztetni fog a forintárfolyammal kapcsolatos "rémhírek" kezelését illetően."

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/fellegi-elofeltetelek-nelkul-keszek-vagyunk-az-imf-targyalasokra-366002

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.05. 11:20:12

Sokan, nagy erőkkel dolgoznak a szabaccságharc leverésén..

...ja, csak az erők nagyobb része a Parlamentben ül, a többi, kevesebb, külföldön spekulál... (Ha nem éppen itthon, bazz.)

Ekkora idióta bendát, komolyan mondom...

Cinkes 2012.01.05. 11:20:51

Mégis mit ért szabadság és függetlenség alatt...? Amit csináltak eddig csak jobban védtelenné tett minket. Azt sem ártana elmondani neki, hogy azért a szovjetek kb 40 évig azért itt emésztgették a dolgot amíg meg nem tanulták. Meg mondhatna már néhány követőt az unortodoxiában is. Ez a faszi csúcs...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.05. 11:20:54

"Még egy kis kitartást uraim, közel a győzelem, egyre jobbak a számok!"

Kérdés kinek. Lézer árfolyamnyeresége biztos jó lesz...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.05. 11:21:37

@ZX:
Sokkal többet tudnak ezek, mint amit nyilvánosságra hoznak. Csőd esetén mint mondtam, valószínűleg bukik a kormány és akik a helyébe jönnek azoknak első dolguk lesz az IMF seggét tükörfényesre nyalni, akik nagy kegyesen megmentik az országot a csődtől. Közben az összes kezükkel a fideszre fognak mutogatni. Persze ez 2008-ban még hazaárulás és skandallum volt és azon ment a para, hogy zaciba dobjuk még a Szent Koronát is.

Azt sem tartom kizártnak, hogy a fidesz kormányzás kezdetén már eleve két válaszút volt csak az ország életében:
1. Lassú és fájdalmas kínhalál
2. Gyors elpusztulás

ZX 2012.01.05. 11:26:08

@csabapayne: Csak éppen Orbánék okozták a saját vesztüket. Persze most is a karvalytőkére mutogatnak, hogy törném le a kezüket.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.05. 11:30:29

@ZX: Igazából orbánék azzal tették volna a legjobbat az országnak, ha még anno 2006-ban végleg kivonulnak a parlamentből. Az mszp nagyon hamar megbukott volna. És jöhettek volna új pártok, bár kétséges, hogy jobbak lettek volna. (pl.: LMP)

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.05. 11:34:57

Amúgy szerintetek melyik a jobb?

a.) Az ország rommá adósodik
b.) A nemzetközi piac rommá szivatja az országot

Lehet szidni a "rohatt óóó'bán'-t, de jelentkezzen, aki 2009-2010-ben úgy gondolta, hogy ők majd jobbak lesznek és ennek tudatában szavazott rájuk. A jutalmuk, hogy érezzék magukat körberöhögve.

Nyuggervadász 2012.01.05. 11:40:00

@Kurt S. Earp:
"Az, hogy százezrével vannak olyanok, akiknek a nyála csorogna az élvezettől, külföldön és belföldön egyaránt, ha szemtanúi lehetnének a magyar nép szenvedésének és Magyarország bukásának: megértem. Ugyan szívesen megrugdalnám őket,..."
Na, én meg az ilyen szövegtől őrülök meg! Nekem is "csurog" a nyálam, - ez az "én megmondtam előre!" effektus- hogy most már egyre többen veszik észre, amit a fidesz művel, az kimeríti az inkompetencia, a szociális érzéketlenség , az autokrácia, stb fogalmát (ha csődbe viszik az országot, tovább bővíthető a sor!)
DE :
miért kell egybemosni a fidesz - utálatot azzal, hogy mi örülünk a magyar nép szenvedéseinek, az ország bukásának?!? Ez egy durva csúsztatás! Vagy inkább egy elterelő hadművelet ( hogy nem mi hibáztunk, hanem az a mocskos libsi-bibsi banda, meg a karvalytőke gátolja meg a mi hazafias tevékenységünket! Nem volna szabad ennyire hülyének nézni sem az ellenfelet, sem a saját szimpatizánsokat)
Mi is ennek az országnak a tagjai vagyunk, tehát, ha elszúrnak valamit, mi is épp úgy szívunk,
mint bárki más. Ergo - minden goebbelsi propagandával ellentétben- pont az ország (így saját érdekemben) mondom, le az autokráciával, szakértői kormányt Magyarországnak!
Ez éppen olyan durva, felháborító csúsztatás, mint a fidesz kommunikációjának zöme.

Бабаяга 2012.01.05. 11:41:27

index.hu/belfold/2012/01/05/kozkegyelmet_kapnak_a_karacsonyi_parlamenti_tuntetok/
Röhögnöm kell, a végén kiderül, hogy rosszul adták össze a pontokat és a klubrádió maradhat.
Hát hol van itt a szép új világ, az erős ország, a szabadságharc? Vagy a lé szükségessége határozza meg a tudatot?

ZX 2012.01.05. 11:46:49

@Őrült kutya (KaraKum): A 2 cikk között eltelt 2 óra, és a gyors zuhanás is megállt. Nem gyanús?

mojszipupi 2012.01.05. 11:49:24

@ZX: Áh ne is mond....soha nem gondoltam h ilyen szintre fog visszaesni ez az ország. Sajnos a piac a trendet árazza be és ha ezt veszzük akkor már nagyjából beárazták a magyar államcsődöt.

Tudod mi van. Rosszabbul élünk mint 4 éve :P

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.05. 11:50:39

@ZX: majd amikor az IMF szól, hogy a kormány megint hazudozik, tovább fog zuhanni...

nanehogymár 2012.01.05. 11:56:08

@csabapayne:
ettől még a fidesz egy rakat szar, és sokan tőlük várták, hogy alkossanak valami jobbat a pofázás után, hát nem sikerült

fikció következik:
c) az ország normális gazdaságpolitikával halad, a nemzetközi tőke meg finanszíroz, a sleppet nem tömik, nem lopnak, pénzlelőket bezárják, államot karcsúsítják, mávot, bkv-t, malévot felszántják, önkormányzatokat alaposan megritkítják stb. stb. stb.

seggszáj?!

Kerti Öröm 2012.01.05. 11:58:25

Itt Orbán Viktor beszél, a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a nemzetközi pénzügyi csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar demokratikus kormányt.
Csapataink harcban állnak! A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.01.05. 11:58:39

@Vidéki:
"Navracsics Tibor: a forint gyengülése a kormányzat kudarcát és elhibázott gazdaságpolitikáját jelzi.

Jól jelzi a kormányzati politika kudarcát az euróárfolyam - mondta el Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján. Navracsics kitért arra, hogy a 300 forintos "lélektani határt" átlépő euró magyar devizahitelesek tömegét lehetetleníti el. A forint gyengüléséért a miniszterelnök hiteltelen és elhibázott politikáját tette felelőssé. A kormány nem képes kezelni a válságot, közölte Navracsics, megjegyezve, hogy válságkezelés helyett a kormány "konzultál, beszél és nyilatkozik".

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a helyzet egyetlen megoldása az új választások kiírása és egy új kormány felállítása - adta hírül a Fidesz.hu 2009-ben."

Engem érdeklne kedves fülkeforradalmár elvtárs, hogy akkor most hogy is van ez???

Vidéki elvtárs nagyon rámentél erre a rémhír dologra.
Maradjunk a tényeknél: 324 forint 1 euró...

nanehogymár 2012.01.05. 12:02:33

@Tyss:
:D ne szembesítsd ilyenekkel megzavarod még a végén!

Kravver 2012.01.05. 12:03:24

Na most tapsikolj Zero, de legalább annyira, mint 2010 tavaszán.
:) óóódeciki, mi?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 12:04:02

@Őrült kutya (KaraKum): Én speciel a kormánynak nem hiszek, aminek a szavait az Index közvetíti.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 12:09:24

@Nemzeti forrasztékón: "Fellegi azt mondta, egy elővigyázatossági-készenléti hitelt elfogadnának, vagyis egy olyan készenléti hitelt, amelyet nem használunk fel közvetlenül, hanem elővigyázatosságiként kezelünk."

"Elővigyázatossági-készenléti"?!?! :DDDDDDDDDDDDDD

Az almát a körtével ne, de az elővigyázatossági hitelkeretet lehet keverni a készenlétivel?! Rossz hír, de a készenléti megállapodást a piac akkor is készenlétinek fogja árazni, ha abból egy fillért nem vesznek ki!

Az milyen "elővigyázatossági-készenléti" volt, amikor a Bajnaiék által a spájzban hagyott IMF-pénzből vásárolták vissza az államot a MOL-ba!

ビンセント・ベガ 2012.01.05. 12:13:16

@Rufus78: Az volt az elővigyázatosság, majd az lesz a "készenléti" része amikor féláron eladják az omániaknak, hogy fizessék belőle a törlesztést.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.05. 12:18:20

@Kurt S. Earp:
egészen biztos, a leírtak bizonyára jól jellemzik magát, viszont ha ennyire idilli a kép, nem értem az önből áradó gyűlölet okát?
azt meg remélem egyszer maga is megérti, hogy az emberiség egy (azaz 1 db) faj. Aki mást állít tekintse meg a natgeo közös ősünkről szóló műsorát. Amennyiben valamely embertársával lenne problémája, nem szükséges külön fajt alkotni számukra, lehet enélkül is békésen együtt élni bárkivel.

Kurt S. Earp 2012.01.05. 12:20:31

@nyuggervadász: "...miért kell egybemosni a fidesz - utálatot azzal, hogy mi örülünk a magyar nép szenvedéseinek, az ország bukásának?!?"

Uram, íme a válaszom:
"Arra azért kiváncsi lennék, hogy itt, a kommentfalon örjöngő, Viktorgyűlölők vajon minek örülnek ennyire?
Nem Orbán Viktor fog megbukni, hanem Magyarország.
Nem a Fidesznek lesz rossz, hanem a nemzetnek.
Nem a KDNP veszíti el a jövőbe vetett hitét, hanem a magyarok.
Megalakult már az "Én megmondtam előre, hogy Orbán egy nácikkal kokettáló hazaáruló!"
facebook csoport?
Van már elég lájk a "Demokrata MSZP-t hatalomba, most!" társadalmi szerveződésnek?"

Remélem a fenti idézettel segítettem.
Ha mégsem, lefordítom magyarra, hogy még ön is megértse, bár láthatóan nagy élvezetét leli abban, hogy kijelentsen valamit, amit én soha nem állítottam, aztán minősítse azt.

Ad 1. A Fidesz kormányzat számomra megbukott. Az én szememben leginkább emberi hitelességből.
Ad 2. Egyetértek azokkal, akik szerint ennek a folyamatnak véget kell vetni. Új miniszterelnök, új választás vagy radikális kormányzati átszervezés.
Ad 3. De miért kell ennek örülni?

Ha nem inge, miért veszi magára? Én sem veszem magamra, hogy a hozzászólásomat egy náci nevével együtt emlegeti.
És kiaz a "mi"?! Talán valami "oldalról" van szó.
Na, ha igen, akkor az "oldalakat" meghagyom önnek.
Én nem vagyok egyetlen csordának sem tagja.

Is 2012.01.05. 12:21:24

Remélem, a tervük az, hogy sikertelenség esetén lemondanak...

Brix 2012.01.05. 12:22:39

Persze, a globális háttérhatalom, a karvalytőke és a zsidók okozzák a gyenge forint árfolyamot....Ehhez hozzá jön még az EU és az IMF ellenséges magatartása. MIndenki összefogott ellenünk, de mi megvívjuk a szabadságharcunkat Ork Bán király segítségével. Az út végén jön a kánaán! Addig még sok fontos lépést kell megtennünk, hogy sikerüljön a végső győzelem! Leküzdjük az államadósságot, forintra váltjuk a deviza hiteleket, hogy sikeresen el lehessen inflálni a lakosság, az önkormányzatok és az állam tartozását. Közben az euro/huf árfolyam 400 felé szaladhat, de az nem számít. Egyúttal kibaszunk a zsidókkal is, akik 180-190 Usd/huf arfolyamon befektették a pénzüket, már most nagy bukóban vannak. az árfolyam-veszteség miatt. Akinek volt forint megtakarítása azzal is kibaszunk, hiszen napról-napra kevesebbet ér. Ez jol jön a pozitív külker mérleg szempontjából is, hiszen egyre kevesebb import árut lesz képes megvásárolni a hazai lakosság, az exportunk meg javulni fog.
Az ország egycsapásra versenyképessé válik ,hiszen úgy " beócsítjuk" a forintot hogy azután már a kínai munkabérekkel fogunk vetekedni! Az ország egyre jobb úton jár!!! Sikerült kibaszni az adócsaló kisvállalkozókkal: ezután fizethetik a 93 ezres minimálbér 1,5X utána járulékot, és megemeltük nekik az evat. A munkavállalókkal is sikerült kibaszunk, kaptak új munka törvénykönyvet, ezután nem kell túlfizetni őket, nincs delutáni műszakpótlék. Ezután nem fog a szaros kis munkavállaló pofázni, sikerült korlátozni a szakszervezeteket a munkahelyen es ha mégis pofázik, könnyen kirughatjuk. A munkanélküli ellátást már csak 3 hónapig kapja....
MIndenkit elintézünk! Legyen szó külső vagy belső ellenségről ! MI csak a lakosság felső 10%-át tudjuk támogatni, azon belül leginkább a nemzeti oligarchákat: Simicska, Pintér, Csányi, Lázár tesó urakat. Bennük látjuk a rendszer legfőbb támaszait!

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.01.05. 12:23:19

"Magyarul a piac jelenleg 50 százaléknál nagyobb esélyt ad arra, hogy a magyar állam 5 éven belül csődöt jelent."

Na ha ezt mondták, akkor valóban nem kell rájuk figyelni, mert nem értenek hozzá! 5 éven belül 50%-os esély???

Én megmondom: ha nem változik semmi, akkor 3 hónap és 100%. Ez egy jó számpáros.

Mo. devizatartaléka - ha igaz - ~ 36 milliárd euro. Most gyorsan ki kellene fizetni lejáró tartozásokra, egyéb "csippcsupp" ügyekre 5 milliárdot. Azt mondták a tv-ben, hogy az ország import igénye havi 11 milliárd euro. Ez nem egész 3 hónap. Ha máshonnan nem jön a pénz (márpedig se a kínai barátaink, se az arab testvéreink nem toporognak a pénztár előtt, a hazai gazdaság meg kb. szart se termel) akkor 3 hónap alatt ki is van söpörve a padlás.

Mondjuk az biztos, ha ide eljutunk és a Viktátor ráteszi a kezét a lakossági bankbetétekre (nem mintha olyan sok lenne, de épp ezért, annál inkább) is => államcsőd, akkor én is az utcára megyek hőbörögni, meg randalírozni, mert akkor már olyan mindegy nekünk...

Ringlósztár 2012.01.05. 12:26:28

Mit szartok? Aranyszájú Szijjártó Péter megmondta: mindenki tudja, hogy csökkent az államadósság. Ehhez nincs másra szükség, csk pl. 180 forintos euró árfolyammal számolni.
Mi lenne, ha pl. 25 forintos euró árfolyammal számolnánk? Megtehetnénk, hiszen ez a stratégiából és taktikából jelesre vizsgázott, nagy tehetségű és sokra hivatott kormány 2/3-ot kapott, vagyis inkább 52,73%-ot, de ezt hagyjuk!

ZX 2012.01.05. 12:28:52

@klarky: ŐŐ minek az importja 11 milliárd? Mert nagyon nem mindegy. Valamint mennyi az exportbevétel az ezekből előállított termékeknek, vagy a hazai piacon mennyi bevétel származik ebből?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.05. 12:31:59

@Is: ???????? Lemondanak? Az egész Fidesz? Max a háttérbe vonul Orbán, valamelyik talpnyalóját tolja előtérbe, de a Bibó-férgek továbbra is irányítanak a háttérből. Ez a maximum amit ebből a kis pártállami hatalomból kinézek.

Kurt S. Earp 2012.01.05. 12:33:22

@Almaleves:
Ad 1. Fogalmam sincs miféle gyűlöletről beszél, de nem is nagyon érdekel.
Ad 2. Az emberiség mint faj szinte állandó összeütközésben él az otthonául szolgáló bolygó szinte minden részével, akár földrajzi akár biológiai-társadalmi értelemben, erről beszéltem, erről a konfliktusról könyvtárnyi irodalom és ezernyi filmalkotás szól, de engem nem zavar, ha ön ezeket nem ismeri vagy nem ért velük egyet. Ez a hervasztó iszapbirkózás viszont fáraszt engem, kérem hanyagoljon.

nanehogymár 2012.01.05. 12:35:33

@Ringlósztár:
ne csúsztass! az 52,73%-ot az unortodoxia szabályai szerint felfelé kell kerekíteni, és az pont 2/3!

2012.01.05. 12:39:32

Szerintem az orszég anyagi tönkretételére irányuló nemzetközi tőkés magatartás puszta bosszúállás azért, mert itt már nem az őnekik tetsző, hanem a köznek inkább tetszett, s másik irányból bűzlő rohadékok vannak hatalmon.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 12:42:27

@Kurt S. Earp:

Ad 3/a. Nem kell örülni, de az ember alapvetően egy reménykedő fajta, és azt hiszi, hogy ha valami rossz, és az megváltozik, akkor automatikusan valami jobbnak kell következnie. Kb. ez segítette a hatalomra a Fideszt, és kb. ez buktathatná meg 2014-ben.

Ad 3/b. Sokkal veszélyesebb és szomorúbb az a helyzet, ha ez a hit a változásban már nincs meg, akkor következik ugyanis a kiszolgáltatottság érzése, a letargia és a teljes nemzeti depresszió. Nagyjából ez tarthatná a hatalomban a Fideszt 2014-ben, és eredményez évről évre egyre kisebb szavazási részvételt, növelve a beleszarást a poltikába: "Ha úgyis egyre szarabb, akkor nem mindegy, hogy ki kormányoz?!".

Ez a hit természetesen tévutakra is viheti az embert, mint azt a mellékelt ábra mutatja...

Ezt egyébként nekem a tavalyi észak-afrikai diktátorelzavarások kapcsán mutatkozott meg legegyértelműbben. Amíg a magyaroknak már 6 választásuk volt arra, hogy szembesüljenek a demokratikusan választott kormányok negatív tulajdonságaival és korlátaival, és váltak egyre inkább politikai depresszióssá, ők szegények azt hitték, hogy ha elzavarják a teljhatalmú uraikat, attól majd minden jobb lesz, és örjöngve ünnepeltek az utcákon napokig.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.01.05. 13:00:08

@ZX: Vegyük csak a legnagyobbakat: energia, alap- és nyersanyag.

Az ebből készülő export? Hát elviekben csökkenthetjük rögtön az importigényt belőle, de kötve hiszem, h azt úgy tartják nyilván, hogy holnap kimegy 1500 audi motor, 8000 mobiltelefon, 1500 rúd téliszalámi meg 20 hekto bor és azt gyorsan be is írják az excel táblába, hogy mínusz.

De hogy az energiát és a hiteltörlesztőt kőkeményen napra pontosan lekötik (adott kontingensre) és azt a forduló napon ki is kell fizetni abban egészen biztos vagyok.

Egyébként, ha nincs import (pl. energiabehozatal), akkor megáll az export is. Az oroszok azért nem fognak adni gázt, hogy mi isten bizony opel motor gyártására használjuk fel, azt majd eladjuk (ill. nem mi adjuk el, de nálunk jelenik meg a statisztikába) és akkor majd lesz pénz. Egy ország költségvetése nem analóg az egyik zsebemből kiveszem, a másikba átteszem és akkor van pénzem elvvel.

collateral collector (törölt) 2012.01.05. 13:07:00

a Fidesz most már ne tervezzen hosszú távra! :)

(amit hosszú távra terveztek, például az "alkotmány", az úgyis a kukában fog landolni hamarosan)

a poszthoz: hát igen, elég nevetségesnek tűnik most az ország kívülről nézve, kár, hogy ilyen sokba kerül nekünk ez a fidesz, mert tényleg eredeti poénokat eszelnek ki. de Pleschinger Gyula nyilatkozatánál még mindig sokkal nagyobb tréfamester a matolcsy-minisztérium: index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/03/ngm/

".. A Nemzetgazdasági Minisztérium cáfolta az Index kedden megjelent állítását, miszerint a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékainak egy részét a kormány gazdaságélénkítő tőkeinjekcióra használná fel.

A gazdasági tárca közleményében megjegyezte: Magyarország csak olyan eszközöket alkalmaz, amelyeket az EKB, az amerikai Fed és a Bank of England is. .."

:DDDDDDDDDDD

ez eddig az év poénja. csodálkozom, hogy mások eddig nem figyeltek fel rá.

nem is tudtam, hogy a magyar HUF az éppen olyan globális tartalékdevizának számít, mint az EUR, az USD, és a GBP. :) ezek szerint nekünk tényleg olyan eszközöket kell alkalmaznunk, mint az amerikai FED-nek :DD

Kakimaki0123456789 2012.01.05. 13:07:03

Azert erdekes hogy a kormany partjan mar csak fizetett trollok, orultek es uldozesi manias Jobbikosok vannak.

Csillagszemű Juhász 2012.01.05. 13:10:26

Én nem értek hozzá, de tegyük fel igaza van Viktoréknak, és szabadságharcot vívunk. Tegyük fel, mi csináljuk jól, és hülye az EU meg Barroso meg mindenki. Akkor sem értem, hogy hogy próbál egy ilyen kis szar ország erősködni. Ha igazad van azt is leszarják, nem tudsz győzni az EU és az IMF ellen. A szabadságharc, mint kifejezés meg jól hangzik. Eddig nem sokból jöttünk ki jól.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 13:16:01

Nem értem, a jelenlegi gazdasági állapotokhoz mi köze van az államunknak?!

'1., a Nemzeti bank fölött nincs kontrolja.
2., 2.1 billió forint van forgalomban, a hazai hitelállomány óriási, és mennyi is a kötelezően betett likviditási valutartalék?!
3., 1981-ben az IMF-fel szerződés lett aláírva a mindenkori devizatartalékok mértékéről, és kereskedési szabályokról, a fedezet nélküli rendelkezésre álló hitel mértékéről! A jelenlegi Devizatartalék úgy tudom, a háromszorosa a megengedettnek, és ha egy pénznemet nézzük akkor legalább a tízszerese, mert 5 pénznemben kellene lennie!
4., A valutartalék lett átváltva devizába, ami tilos, ugyanis akkor a bankok forgótőkés hitelezése inflációt gerjeszt! Kb. 5-600 milliárd forint van devizába, amiből legalább 500 milliárdnak valutában kellene lennie.. és így a Nemzeti Bank olyan 25-50%-os pénzhígulást okozott, vagyis forint értékvesztést!
5., Simorkáék azzal indokolják, hogy így be tudnak avatkozni az árfolyam ingadozásba, ha támadás érné a pénzrendszerünket... még egyszer sem tették...
6., ez amit mondanak, amivel érvelnek, nemzetközi kereskedelmi és versenytörvények tiltják, mert tiltott árfolyam manipulációnak számít!
7., Arra, hogy 100%-ban Euroban legyen a valutatartalékunk, az Európai Központi Bank adott utasítást Simokrának, vagyis beleavatkoztak a belügyeinkbe és támadást idnítottak a gazdaságunk és bankrendszerünk ellen, jelenleg 3-5 billió forintnyi kárt okoztak a magyar embereknek, a költségvetésnek és a bankoknak!
8., Mivel a magyart nem veszik emberszámban így hazánkban nincs biztosítva a nemzeti önrendelkezés joga, pedig emberiség ellenes bűntett ennek a megsértése, és úgy tudom el sem évül... minden felelősségre vonás nélkül árulhatják el és ki folyamatosan hazánkat a kémek...

ZX 2012.01.05. 13:17:15

@klarky: Na ezért írtam, mert ha az importot magáncég használja fel, az nem az állami tartalékokat csökkenti, úgyhogy itt inkább energiahordozók importjáról beszélünk csak, és az tuti nem 11 mrd. Persze azzal nem vagyunk beljebb, ha 3 hónap helyett 6 havi tartalékunk van, de ez a 3 hónap adott esetben elég lehet a kormány buktatására is végső esetben.

Kakimaki0123456789 2012.01.05. 13:17:46

@compound interest: Na ez jo peldaja a fideszes mellebeszelesnek. Emlekezzetek a Mediatorvenyre, hogy nem lesz cenzura a mediaban; aztan nezzetek meg mi tortenik az MTVA-ban?
Az NGM kozlemenye egyebkent pont arrol nem beszel amirol az Index ir, illetve letagadja hogy korabban ki mit nyilatkozott:
"Gulyás Gergely a fidesz politikusa a Népszabadságnak adott interjújában azt mondta, a devizatartalék egy részének felhasználására szerinte a jogi lehetőség adott, illetve szükség esetén megteremthető. „Az európai országok jegybankjai, illetve az EKB is különböző eszközökkel segíti a gazdaság élénkítését. Gazdaságpolitikai szakkérdés, hogy ezt a jegybank a korábbinál lényegesen jelentősebb tartaléka egy szerény részének e célra fordításával, vagy más módon, például a korábbi gyakorlat szerint jelzáloglevelek, illetve kötvények felvásárlásával segíti.” ( index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/03/devizatartalek/ )

Kakimaki0123456789 2012.01.05. 13:18:36

@Con Storm: Akkor ne irogass ebbe a blogba.

ZX 2012.01.05. 13:20:14

@Con Storm: Te elhiszed ezt a sok sületlenséget?

Jofiu 2012.01.05. 13:21:31

Realizmusban gyengék, álmokban erősek, és a végletekig kitartóak.
"A legnagyobb probléma az, mikor a hülyeség akaraterővel párosul".
És itt most egy egész országnyi ember sorsát irányítókról van szó sajnos.

Lázár hozza az agresszív kismalacot:
- És mi lesz ha államcsőd lesz?
- NEM LESZ!

"Megjegyzem, mind az ellenzék, mind a kárvallottak erős kisebbségben vannak"
A TE környezetedben, drágám, a te környezetedben. Máshol nem is nagyon fordulsz meg egyébként.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.01.05. 13:31:33

@Con Storm:
Engem is érdekel, hogy ez a sok marhaság honnan jön.

Nyuggervadász 2012.01.05. 13:36:14

@Kurt S. Earp:
Idő hiányában most csak egy-két sorra reagálok. Az idézett sorokat én is olvastam. Abban a formában nem tudnám elfogadni ("Nem Orbán Viktor fog megbukni, hanem Magyarország.
Nem a Fidesznek lesz rossz, hanem a nemzetnek.
Nem a KDNP veszíti el a jövőbe vetett hitét, hanem a magyarok."), hiszen (az én olvasatomban ) ez azt jelenti, hogy "az eleve elrendelés"elve alapján , akkor tűrjük tovább a tehetségtelen despotát tovább rombolni, népet kizsigerelni.
De, jön a felmentő mondat :
"Ad 1. A Fidesz kormányzat számomra megbukott. Az én szememben leginkább emberi hitelességből.
Ad 2. Egyetértek azokkal, akik szerint ennek a folyamatnak véget kell vetni. Új miniszterelnök, új választás vagy radikális kormányzati átszervezés.
Ad 3. De miért kell ennek örülni?" Ez az utolsó mondat viszont megint irritál . Én inkább szomorúan konstatálom, hogy ebben az országban társadalmi közmegegyezés soha nem lesz, ha a felek a másikról csak rosszat, mi több! , " hazafiatlan " gondolkodásmódot tételeznek fel.
"És kiaz a "mi"?! Talán valami "oldalról" van szó.
Na, ha igen, akkor az "oldalakat" meghagyom önnek.
Én nem vagyok egyetlen csordának sem tagja."
"mi" = akik változást és szakértői kormányt akarnak.
Én sem vagyok "egyetlen csordának sem tagja". Önálló szubjektum vagyok, akire nem erőszakolhatnak rá kritika nélküli gondolkodásmódot.

Бабаяга 2012.01.05. 13:37:49

@Lord_Valdez: Biztos most volt újabb delejes fejtágító a pártközpontban.

Jofiu 2012.01.05. 13:41:51

@Kakimaki0123456789:
Ez a Gulyás ez egy zseni, ez mindenhez ért. Alkotmány, nemzetgazdaság, biztos szakértő a koszorúér megbetegedésekben is ez az óriási tapasztalatokkal rendelkező, dörgedelmes Torgyán interpellációkon szocializálódott 30 éves srác.
Nem lehetne őt megbízni az állampapír-reklámokkal, lenne vírusreklám, tv-spot George Clooney-val a CNN gazdasági rovatába, hisz köztudott, a milliárdos befektetéseket reklámok alapján hozzák akik rengeteg pénzzel rendelkeznek. Ha nem lennének féloldalas Economist reklámok nem is tudnák honnan szerezzék az információt a befektetéseikhez.
És persze azok számítanak, akiknek nincs azoknak nem sokat mond a reklám. Vagy vesznek fel rá devizahitelt a polgárok milliói? Akik jól jártak a politikájukkal azoknak nem kell reklám, elég megemlíteni mikor összefutnak a folyosón.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 13:42:32

@Con Storm:

Orbán Viktor ezek szerint nyugodtan moshatja illatos babaszappannal a kezeit, mert ő aztán semmit nem tett a kialakult helyzet előidézésére?!

Nem az a probléma, hogy ha az ember hisz abban, hogy egy helyzetnek külső okai is vannak, de aki abban hisz, hogy CSAK külső okai vannak, arra nem sok jó vár a jövőben...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.05. 13:46:05

@ZX:
Az ország állapotát nagyon jól jelzi, hogy ha ezek mégis igazak, akkor is 1000+1 kételkedő lesz, mivel a fidesz is hasonlókat szajkóz. Ergo, ha egy kormány igazat is mondana, már azt sem hinné el senki.

Németh András 2012.01.05. 13:50:58

Aranyosak a statisztikáid, abból a kettőből ami hosszabb idősort mutat az látszik hogy kábé ott vagyunk ahol 2009 nyarán voltunk.
Én nem szeretek elmútnyolcévezni, de akkor ki is volt épp a kormányrúdnál?
Szóval ez azért nagyon nem talált be szerintem.

Hú, most én orbánbérenc vagyok...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 13:51:12

@Rufus78: Az országgyűlés és minisztériumok a GDP jelentéktelen részével rendelkeznek csak...

Ügye nem gondolod, hogy Orbán egy isten.. és abrakadabrával ilyen súlyos károkat tudott volna okozni?!

Nem.. ezt a kárt a mussolini féle fasiszta Simorka okozta.. az európai és IMF bankkal egyetemben... a nemzetközi kereskedelmi és pénzügyi törvények semmibevételével...

indapass90210 2012.01.05. 13:53:01

@Con Storm: "nincs biztosítva a nemzeti önrendelkezés joga, pedig emberiség ellenes bűntett ennek a megsértése"

Ha már egyszer ennyit okoskodsz, legalább próbálnád meg normálisan leírni, hogy mi is lett tulajdonképpen megsértve.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 13:55:25

@Kakimaki0123456789: Média törvény, a közbeszerzési törvényünk következménye...

Az ÁLLAMI MÉDIÁT FEL KELL SZÁMOLNI...

Akkor nem kell média törvény, és nem fognak minket b... ni...

Az állami média nem demokrácia feltétel...

indapass90210 2012.01.05. 13:56:25

@Con Storm: gyere inkább pinázni a szakítósra, mert egyrészt itt csak felidegesíted magad, másrészt csak ahhoz van eszed.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 13:57:40

@Con Storm: A "semmi" és a "minden" között azért vannak átmenetek, nem?

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.01.05. 13:57:41

@ZX: Ez egy érdekes kérdés. Ehhez ismernünk kellene azt, h az országban hogy is néz ki most az állami szerepvállalás az energiabehozatal ill. annak árának a meghatározása terén.

Emlékeim szerint vill. energiapiacon csak a nagyfogyasztók lettek liberalizálva, a lakosság nem. Gáznál létezik gáztőzsde (azaz cégek megint vehetnek akárhonnan), de ez utóbbi árát egész biztos, hogy befolyásolja az állam az ármeghatározással, a gázárképlettel.

Nem tudom, olajat nem csak a MOL vehet? Ezeket kéne látni és akkor tudnánk, hogy ki fizeti a révészt.

A másik vetület az az, hogy statisztikailag viszont mindent egybe tolnak, azaz az utolsó fillért is beleszámolják a nagy közösbe függetlenül attól, hogy azt az állam veszi, termeli, értékesíti, vagy Kovács II. János maszek esztergályos.

Bonyolult dolgok ezek, és nem is ez a lényeg. A lényeg az, amit a zsebünkön érzünk. Azt meg aztán nekem nem magyarázza meg senki, hogy miért kerül az euro 322-be, a benzin meg 410-be.
Meg nem is érdekel a válaszuk, meg a kormány mellébeszélése. A lényeg, hogy ez így nem jó és két szabadságharc csata közt klassz lenne, ha az emberekre is figyelnének.

Semmi kedvem hős szabadságharcosként éhen halni. Inkább leszek jól élő, de egy rohadék IMF-nek és EU-nak behódoló valaki.

Walter Melone (törölt) 2012.01.05. 14:00:31

Eddig úgy volt, h ülünk a vonaton ami megállíthatatlanul a szakadék felé robog, de mivel nem tehetünk mást, a büfékocsiban rendeljük a pezsgőket a homárhoz.

Mára annyiban módosult a helyzet, h elfogyni látszik a pezsgő, és már a pincérek sem akarják a munkájukat végezni...

Így már nem olyan vicces!

is 2012.01.05. 14:01:20

@Kurt S. Earp: Van neked egy homályos elképzelésed, hogy te mindig és garantáltan nem taszítod szenvedésbe az országot a nézeteiddel és tetteiddel. Hadd világosítsalak fel: nem az számít, hogy mit hiszel, amikro valamit csinálsz, hanem az, hogy annak mi lesz az eredménye. Mondom a legeklatánsabb példát: leszarom, hogy mit gondoltál 2008-ban a hülyenépszavazáskor, és leszarom, hoyg mit gondolsz most. A 320Ft, a 10% és a 700 pont az az _eredmény_, és az nem azt minősíti, aki ezt megjegyzi, hanem azt, aki elkövette. A magyar népet a hülyenépszavzás 2008-ból legalább annyira döntötte szenvedésbe, mint a FIDESZ kétharmados győzelme 2010-ből, és Orbán azótai ámokfutása. És ezt én nem _szeretném_ látni, és én ezért nem tettem semmit. Ezekért pontosan te tettél 2008-ban, 2010-ben, és ezzel a kommenteddel. Te viszed a magyar népet a szenvedésbe.

ZX 2012.01.05. 14:04:30

@csabapayne: Azt senki nem zárhatja ki, hogy néhány nagykutya ellenünk játszik, de hát mi (vagyis a pöcsfej kormány) festettük magunkra a céltáblát, és mutagatnak, hogy mi megmondtuk.

@klarky: Látom igen hasonlóan gondolkodunk. :)

is 2012.01.05. 14:05:44

@Németh András: Nem vagy Orbánbérenc, csak két dolgot kell hozzáadni:
1. 2009-ben _mindenki_ belekerült ebbe a szarba, és a lengyeleknél még nagyobb árfolyamingadozás volt. 2009-ben világgazdasági válság volt, ma meg mindenki (beleértve statisztikákat) szerint egyedül a magyarok vágják maguk alatt a fát (objektív oldal).
2. Akkor persze a FIDESZ nem jött azzal, hogy dehát csak az árfolyam miatt annyi az ország adóssága, hanem nyomta ugyanígy, sőt ugyanígyebb a szöveget. Most akkor nem követelhet más elbírálást, ez a fair. (szubjektív oldal)

Amexrap · http://amexrap.org 2012.01.05. 14:12:30

Van egy 4. szép szám is: a 40%. Ennyi az objektív valószínűsége annak, h a magyar állam 5 éven belül csődbe megy. Lásd: amexrap.org/fal/ma-reggelre-40-fole-emelkedett-magyar-allamcsod-objektiv-valoszinusege

SvenH. (törölt) 2012.01.05. 14:13:59

Lazarkanak a BEVALLOTT CHF devizabetetkeje ott figyel, lehet mar kulfodon, hat persze hogy folytatna a szabaccsagharcot, pont mint a gecitot kossuth, amikor Gorgey szepen az EMBEREKET megmentette o meg korbeutazta amerikat es hergelt...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 14:15:18

@Con Storm: "Az országgyűlés és minisztériumok a GDP jelentéktelen részével rendelkeznek csak..."

www.kormany.hu/download/0/8d/10000/State%20is%20a%20burden%20on%20economy.pdf

A jelentéktelen rész *több, mint a fele* a GDP-nek és összehasonlítva a térség, illetve a hasonló helyzetű gazdaságokkal, kiemelkedően magas újraelosztási arány.

is 2012.01.05. 14:32:44

@Con Storm: hát kb. minden pontban olyan állításokat fogalmazol meg, amik az első éves közgáz tankönyvekkel pontosan szemben vannak. egyet emelek ki: a devizatartalék meghatározása a MINIMUMOT határozza meg, nem a maximumot, tehát semmi értelme annak a kijelentésnek, hogy háromszoros a tartalék az engedélyezetthez képest. legfeljebb a minimumhoz képest háromszoros. és kb. minden állításod ilyen szinten mozog.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 14:34:00

@Counter: Magyaroszág GDP-je : 130 billió forint... 130 421 millió[3] USD vagyis 33 billió forint, a hazai adóbevétel pedg kb 12.5 billió forint, aminek nagyrésze adóssság törlesztésre megy el, a többit felemésztik a közalkalmazottak!

A költségvetésről a parlament dönt, a 2011esről még a Bajnaiék döntöttek...

Eltelt 5 nap a tényleges kormányzatból... és van képe aztmondani, hogy bármiről is.. Orbánék tehetnek?! Még mindig a dilettáns neonáci magyargyűlölő kormányok tördöféseit kell elhárítaniuk...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 14:38:25

@is: Lehet hogy az a kreálmány amit tankönyvnek nevez nem beszél róla.. de sajnálattal közlöm, hogy a devizatartalékok maximalizálva vannak, mert annak a felhalmozása beleavatkozás a devizát használó ország belügyeibe, gazdaságába... és a devizatartalékokat maximális felhalmozhatóságát az azt felhalmozó ország GDP-jéhez viszonyítják... és a maximálisat osztják szét... érti?! 1981-82 IMF egyezmények...

Ez Magyarországra vonatkoztatva 5 devizát engedélyeztek, és az 1 milliárd lehetett 82-ben... ma már sokkal kevesebb...

zrobasé 2012.01.05. 14:41:17

@Con Storm: "A költségvetésről a parlament dönt, a 2011esről még a Bajnaiék döntöttek..."

izé...2010 végén, mikor elfogadták a 2011-es költségvetést, még nem ez a parlament, hanem a Bajnai féle ült bent ?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 14:43:12

@is: 10 milliárd euro hitelt költöttek el 2 év alatt.. az is árfolyam ingadozás?!

ZX 2012.01.05. 14:44:36

@Con Storm: Nem tudom mit szedsz, de sürgősen állj le vele!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 14:44:37

@ZX: NEm nagykutya.. csak a Simorka... és bandája.. a Nemzeti Bankban...

ZX 2012.01.05. 14:45:58

@Con Storm: Bajnaiék alatt mennyi is volt az euro és a cds felár? Most mennyi? Csakis az ördög műve lehet!

zrobasé 2012.01.05. 14:46:32

@Con Storm: az ugye megvan, hogy ez a 7 tagú banda, akinek a feje a Simor, na ebből a 7 tagból 4-et az Orbán kormány nevezett ki...az akárhogy is nézzük, a többség...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 14:49:47

@Con Storm: Nem csak a központi adóbevétel az újraelosztás. Feltűnt, ugye, hogy a kormány saját adatai szerint haladja meg az 50%-ot a GDP-arányos újraelosztás?

Németh András 2012.01.05. 14:51:22

@is: az igaz hogy mi most nagy erővel vágjuk magunk alatt a fát, de a gond az hogy ez a fa már dől egy ideje, csak most épp mindenki azt nézi aki rajta üt hogy az apró kis bácsi bandája mit művel, mert jobb azt nézni mint azt hogy hogyan dől az egész...
Az aktuálmagyarpolitikát félretéve azért elég büdösnek tűnik nekem a a kaki aminek az eltakarítására ojrószázmilliárdokat költöttünk 2 éve most meg újra lötyög kifele mindenhol. Valahol már tényleg át kéne gondolni ezt a fejlett nyugati pénzügyi rendszert, mert elébb utóbb a németek pénze is elfogy és akkor mi leszen.
a 2008-as világválság úgy megoldódott hogy legalább egy év kellett ahhoz hogy bedőljenek a görögök, meg még jópáran közel kerüljenek, és azért még most se rózsás a helyzet, csak épp nálunk nagyobb a szar mint máshol ezért most azt annyira nem figyeljük...

Tmcat 2012.01.05. 14:51:59

Először is, mielőtt ezen hozzászólásom alapján a blogon bárki szerencsétlenagymosottfidesznyikbértollnoknak nyilvánítana, leszögezném, hogy nekem sem tetszik az, hogy a kormány egy csomó intézkedésében a szegényektől von el pénzt (nálam különösen az egykulcsos adó verte ki a biztosítékot). De azt, gondolom, mindenki látja, hogy a gazdasági elemzők a kormánynak nem ezekkel a döntéseivel és a szociális igazságosság hiányával indokolják a mutatók csökkenését.

Mielőtt bárki elhinné, elmondom, hogy a gazdasági növekedés NEM az emberek jólétét fejezi ki egy államban. Emlékszik még mindenki a 2-3 évvel ezelőtti "szlovák csodára"? Mentek felfelé a mutatók, áramlottak a befektetők az országba. Az emberek pedig átjöttek a már akkor is "súlyos gazdasági helyzetben lévő" Magyarországra vásárolni, mert otthon annyira drága volt minden. Az elemzők azt mondták: nem baj, mert hosszú távon megtérül a dolog. És hol tart most Szlovákia? Kb. ugyanott, ahol mi. Mégis, milyen "csoda" az ilyen?

Szerintem ezek a gazdasági mutatók, elemzések, (le)minősítések, stb. egyvalamire jók: az európai és világgazdasági főszereplők köre érdekeinek érvényesítésére. Mielőtt bárki közületek rám ütné az antiszemita/szalonnáci pecsétet, közlöm, hogy itt többek között francia, német, és más nyugat-európai országok befektetőiről is szó van, sőt, elsősorban róluk van szó, hiszen az EU-ban is az ő akaratuk érvényesül. Az semmiképpen sem érdekük, hogy Magyarország gazdasági nagyhatalom legyen Európában. Nekik az lenne a legjobb, ha itthon sok ember dolgozna kis fizetésért (elsősorban persze náluk, multiknál), nem lennének túlképzettek, így tiltakozni sem fognak majd tudni, ezek után meg kultúra címén pedig odadobnak nekik valami agybutító moslékot, így majd a pofájukat is befogják.

@zero:
szóval szerinted az lenne a legjobb, ha Magyarország engedelmeskedne, és felvenné az IMF hitelt. Most mondom, hogy annak felmérhetetlen következményei lennének. A neolib-neokon propagandával ellentétben az IMF ugyanis nem segítséget nyújt bajba jutott országoknak, hanem üzletet köt velük, hiszen ő is ugyanolyan világgazdasági főszereplő, mint a multik. Az ár : szinte teljes beleszólás az ország gazdaságpolitikai életébe, melynek során a már említett európai- és világgazdasági főszereplők érdekének érvényesítése lenne az egyetlen szempont.

Mit is jelent mindez? Egy neoliberális-neokonzervatív fordulatot. Mindaz, amiért Gyurcsányt és az SZDSZ-t annyira utálták, és amit a 2008-as szociális népszavazás eltörölt, az most nyereggel és pallossal súlyosbítva térne vissza. Bizony, az IMF konkrétan azt várná cserébe, hogy privatizálják az egészségügyet és a felsőoktatást. Ezt pedig szerintem egy ex-kommunista ország, ahol ilyen alacsonyak a fizetések, nem élné túl. Az egészségügyi szektor és az egyetemek tönkremennének, Magyarországot pedig elborítanák az ellátatlan, beteg, illetve képzetlen emberek. És akkor tényleg vissza fogjuk sírni Orbánt, Bajnait, Medgyessyt...jóformán mindenkit. Na mármost én nem szeretnék egy ilyen országban élni. Akkor inkább a disszidálás.

Még egy adalék a dologhoz. 2011.01.02: Bokros Lajos megjelent a tüntetők között az Operaház előtt, és azt nyilatkozta, hogy örül, hogy az emberek elkezdtek másképp gondolkodni. Jól működik az a neokonzervatív propagandagépezet...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.05. 14:57:03

@Con Storm: A költségvetésről a parlament dönt, a 2011esről még a Bajnaiék döntöttek...

Ööööö, hazudsz?

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=155206

Dobj már egy linket Bajnai fideszes tagságáról 2010 végén, vagy méginkább arról, hogy Orbánnak meg Matolcsynak ő diktálta a parlamenti bohóckodásra benyújtott tervezetet.

ZX 2012.01.05. 15:07:22

@Tmcat: Tehát szerinted hagyjuk a picsába a 4-6%-os hitelt és inkább 10% feletti piaci hitelt vegyünk fel? Nooormális? Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az IMF inkább az én oldalamon áll mint ez a hazaáruló Fidesz banda.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 15:09:25

@Valahol Máshol: Ha a fenekedet földhöz vered.,.. akkor is csak Jan.1-től van az Orbán kormány alatt elfogadott költségvetés érvényben... eddig még a bajnai féle fasiszta társaság törvényei voltak érvényben .. az elosztásról...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 15:14:40

@Con Storm: A 2011-es költségvetést melyik kormány fogadta el és mikor? :-)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.05. 15:19:14

@Tmcat: És hol tart most Szlovákia? Kb. ugyanott, ahol mi.

O.o Komolyan?

Államcsőd vagy IMF-hitel előtt? Akkor miért viszik ki oda ezek a buta emberek a megtakarításaikat és miért ment már ki egy csomó cég oda, mert élhetőbbek az adókörülmények?

Most nem tudok gazdasági adatokat keresni, de azért majd megpróbálok később pár számadatot nézni arról miként teljesítettek a tótok 2010-ben és 2011-ben, összehasonlítva a mi valós adatainkkal. Kíváncsivá tettél, hogy a szlovákok is összedőlés előtt állnak.

ZX 2012.01.05. 15:19:54

@Con Storm: És szerinted a költségvetéstől még véletlenül sem lehet eltérni ugye? Vagy Bajnai azt is beleírta volna hogyan nyúlják le és herdálják el a manyup lóvét?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.01.05. 15:25:21

@Con Storm:
"A költségvetésről a parlament dönt, a 2011esről még a Bajnaiék döntöttek..."

A 2011-es költségvetést kedvenc törpöd kúrmánya fogadta el te barom. 2010 tavaszán volt egy ogy.-i választás.

brumeszkosz 2012.01.05. 15:27:56

@Kurt S. Earp:

Igazad van az ország csődjének nem kell örűlni, de én azért sírva csak rájuk üríteném a kalasnyikov tártáskáját, tudod az mennyi lőszer ha voltál katona.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 15:31:02

@ZX: (De a 2011-es költségvetés *nem* a Bajnai-kormány műve, úgy egyébként.)

Le_Penseur 2012.01.05. 15:35:11

@Con Storm:
"Eltelt 5 nap a tényleges kormányzatból... és van képe aztmondani, hogy bármiről is.. Orbánék tehetnek?! Még mindig a dilettáns neonáci magyargyűlölő kormányok tördöféseit kell elhárítaniuk..."

Biztosan most érkeztél a Szíriuszról, ezért adok néhány fogódzót:
Az év január elsején kezdődik, a hét pedig hétfőn. Tízes számrendszerben 2+2=4. Egy óra 60 perc.
Figyelj, most jön egy bonyolultabb mondat:
2010.05.29-én megalakult az új magyar kormány. Az Országgyűlés délelőtt – a köztársasági elnök javaslatára – miniszterelnökké választotta Orbán Viktort, és elfogadta a kormányprogramot.

Ismét matek jön:
2010. 05. 29 és 2012. 01. 05. között nem öt, hanem 585 nap telt el.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 15:36:02

@Tmcat: Ha lehet, akkor címszavakban...

- 1. bekezdés: Ez így van! Ugyanis az elemzőknek nem feladata és célja egy ország és az állampolgárainak jóléte! Az elemzőket és a külföldi partnereket az bizony cudarul nem érdekli, hogy úgy lesz egy ország hiteles és fizetőképes, megbízható üzleti partner, hogy azt az állam és a kormány a magyarok 90%-ának földbe taposásával éri-e el, vagy társadalmi igazságossággal. Aki szociális érzékenységet vár el egy banktól vagy egy befektetőtől, az hülye!... legfeljebb csak a saját haszna mértékében.

- 2. bekezdés: Hallottad már azt a mondást, hogy "minden csoda három napig tart"? A szlovákok egyébként nem azért jöttek át hozzánk, mert náluk minden annyira drága volt, hanem mert nálunk olcsóbb volt! Hoppá, most újat mondtam?! Egyszerűen jobban megérte nekik átjárni, jobban kijöttek a pénzükből, több mindent engedhettek meg maguknak, és/vagy esetleg megtakarítani is többet tudtak. Ezzel nem azt mondom, hogy olyan fenemód jól éltek, de JOBBAN éltek, mint ha otthon költötték volna el a keresetüket. Ahogy most meg a magyarok járnak át külföldre, például cigiért meg tankolni... meg cukorért... meg...

- 3. bekezdés: Ez is így van! A globalizálódó tőke következtében a befektetők oda viszik a pénzüket, ahol nekik megéri, és egyik-másik túlságosan hozzászokott a távol-keleti munkaerőkörnyezethez... Kici, occó kínai megcsinálja egy tál rizs... Hopp, na vajon ki akart minket első körben Kínához közelíteni?

- 4. bekezdés: ld. az 1. bekezdésre adott válaszom. A "segítséget" várni az IMF-től hülyeség. Pénzt fog adni, és a vállalt szerződés keretében joga van megmondani, hogy milyen változtatásokat tart szükségesnek, hogy biztosítottnak lássa a hitel "visszafizetődését". Ezért mondtam már korábban is: nem tagadni kéne az IMF feltételeit, hanem megelőzni! Vagyis a magyar államnak kéne saját határkörében olyan kijelentéseket és döntéseket hoznia, amik "megnyugtatják" a IMF-et. Az egy más kérdés, hogy természetesen az IMF-nek is megvannak a saját érdekei...

- 5. bekezdés: Gyurcsányt és az SZDSZ-t nem a "neoliberális-neokonzervatív fordulat" miatt utálták, hanem azért, mert nem teremtettek vele jólétet. Plusz az elsőt a "hazugságai" miatt, a másodikat meg azért, mert a szabad a nevében kb. a szabadrablást jelentette... A "neoliberális-neokonzervatív fordulat" egy eszköz (kb. olyan, mint amikor egy család eladja a dédmamától örökölt aranyláncot, hogy abból pénzük legyen; az már a család döntése, természetesen a környezeti tényezőkre figyelemmel, hogy ezt a pénzt olyan eszközbe fektetik-e, ami segíti a jövedelem újratermelődését, vagy kifizetik belőle a számláikat és felélik, vagy szétosztogatják), ami lehetett volna jó, és önmagában attól nem lesz rossz, hogy egy rakás balfék rosszul használta. Az egy másik kérdés, hogy annyira elerodálták, szétrombolták ennek az eszköznek a hírnevét, hogy Magyarországon a büdös életben nem lehet többet "neoliberális-neokonzervatív" névvel fémjelzett fordulatot végrehajtani. Összeszámoljuk, hogy Orbánék hány ilyen eszköznek, jelképnek, szónak, kifejezésnek a hírnevét feketítették be évtizedekre?

- 6. Bokros kijelentése mit is bizonyít a propaganda tüntetőkre gyakorolt hatásáról? Ja, hogy semmit...

SvenH. (törölt) 2012.01.05. 15:36:34

@Tmcat: "szóval szerinted az lenne a legjobb, ha Magyarország engedelmeskedne, és felvenné az IMF hitelt. Most mondom, hogy annak felmérhetetlen következményei lennének. "

TE BAROM HULYE IDIOTA !!!

tanuld meg azt te fasz hogy NEM IMF hanem IMF - EU hitel !!! es AKI FELALLT AZ NEM az IMF volt hanem az EU

barom

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.05. 15:36:54

@Counter: ZX a nekem adott válaszra reagált, mely szerint a 2010-es az Bajnaiéké volt és Vitya nem térhetett el a kúrmányváltás után. Tudod, Bajnai irányította Viktort, hogy nyúlja le a manyup befizetéseket 2010 végén...LOÁL. ezt azért még Vidéki sem merné benyögni. Bajnai utasításai tartotta be Ovi 2010-ben. Jajj.

ZX 2012.01.05. 15:36:57

@Counter: Jaja tudom, de ha az lenne az akkor sem egy betonba öntött valami.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.05. 15:37:05

Halló, Rendőrség!

Pénzügyi spekulánsok, uzsorások, offsoros gazfickók és bennfentes csalók támadtak a hazámra!
Lepuffanthatom őket?!
Sürgős választ kérek!

index.hu/bulvar/2012/01/05/egy_lovessel_teritette_ki_a_betorot_a_tinedzser_kismama/

zrobasé 2012.01.05. 15:38:26

@Con Storm: 2010 év tavaszán volt egy választás...ott Orbán-Fidesz nyert...aztán ősszel-télen elfogadták a 2011-es költségvetést...és kapaszkodj meg : a törvények is az ő törvényeik voltak ! hoppá ! hihetetlen, ugye ? az, amit te akarsz mondani, az a 2010-es év...bár az is meg lett változtatva...mégpedig, kapaszkodj meg megint : az Orbán-kormány által...

egyébként meg érdekes amit mondassz...ergo a 2003-as költségvetés, szerinted, az meg az Orbán-kormány műve, ugye ? és bármi legyen is az eredmény 2014-ben, ennek ellenére a mostani parlament fog dönteni a 2015-ösről...hinnye, az igen, bravúros az észjárásod...

ja, és kpaszkodj meg újfent : a Bajnai-kormány munkáját maga Orbán illete úgy, hogy az világsiker ! érted, ezt Orbán mondta...hallatlan, nemdebár ? najó, az igaz, hogy nem itthon, és nem magyarul...dehát neked, aki azt hiszi, hogy a 2011-es költségvetés Bajnai csinálta...

mizie 2012.01.05. 15:43:30

Biztos vagyok benne h a Fidesz összes politikusa forintban tartja a pénzét :)

Hohó60 2012.01.05. 15:45:36

Egy párbeszéd '56 novemberéből:

-Nézd, ott lövik a szabadságharcosok a ruszki tankokat!
-Hülye, vagy, milyen szabadságharcosok? Azok ellenforradalmárok, megmondta a Gerő elvtárs is.
-De hát az oroszok nyomulnak befelé, és ők nem akarják ezt hagyni.
-Dehogy nyomulnak, ők a mi testvéreink, és internacionalista segítségnyújtásra jönnek, hogy kisöpörjék innen ezt a szemét Fideszes, akarom mondani ellenforradalmár bandát.
-De emezeknek csak fapuskáik vannak, a ruszkik meg lánszóróval, tankokkal jönnek rájuk!
-Meg is érdemlik! Ki kell nyírni a rohadékokat. A Brüsszeli, aakarom mondani a moszkvai komitté megmondta nekik, mit kell csinálniuk, és nem akarják! Márpedig a veztető elvtársak sokkal jobban tudják, mi a jó nekünk, mint mi magunk. Nézd csak meg, az előző 8 éveben semmi bajuk nem volt velünk, amikor Fletó Fletovics volt szeretett vezetőnk.
-De nincs nekünk olyan, hogy önérzet, hogy a magunk útját akarjuk járni?
- Miért akarnánk? Megmondják nekünk a frankót, oszt jól van. Nézd! Az a szuper ruszki gyerek azzal a tankkal jól szitává lőtte azt a szemét suhancot, aki Molotov-koktélt akart dobni!
-De hát fröcsög a vére! Segítsünk!
-Segítenék én a szovjet elvtársaknak, lelőném a rohadékot, nehogy még utolsó erejével a népi demokráciára akarjon kezet emelni, de hát otthon maradt a szolgálati fegyverem, így kénytelen vagyok itt maradni a fedezékben....
Amúgy is, ismertem jól a rohadt gazembert! Még tüntetett is szegény Fletó Fletovics ellen. Jól szét kell rúgni a seggüket az ilyeneknek. Aztán legalább kuss lesz. Látod, az ilyenek a rendes emberek, mint én! Nézd meg, milyen lelkesen drukkolok azért, hogy az elvtársak el tudjanak bánni azzal a maréknyi suhanccal, akiknél valami színes gépronygyot is láttam. Mintha egy "magyar" zászló lett volna. No de szerencsére. most kartáccsal jól odapörköltek nekik, nem magyarkodnak már!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 15:48:05

@Hohó60: '56-ban tényleg azzal kezdték a forradalmárok, hogy "uccu, ide a maradék Doxákat"? :-P

Hohó60 2012.01.05. 15:50:33

@Counter: gyorsan válaszoltál. Magadra ismertél?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 15:55:56

@Tmcat:
Kiegészítés ehhez (@Rufus78: ):

Ahol az egyén önmaga szemszögéből jólétben és biztonságban él, akkor azt, és ezek csoportjait jellemzően baromira nem érdekli, hogy azt a jólétet "neoliberális-neokonzervatív fordulat"-tal, háborúval, hitellel, a Föld ásványkincseinek, ill. más emberek kizsákmányolásásával vagy cuki kismacskák költségvetésbe darálásával éri el az adott ország vezetése. A világon az összes kormány, irányító szerv abba bukott eddig bele, hogy ha ezt nem voltak képesek elérni, éppúgy függetlenül attól, hogy tevékenységüket egyébként nemzetiszín pántlikába, NER-be, szolidaritásba, vallási köntösbe vagy "neoliberális-neokonzervatív fordulat"-ba csomagolták-e.

A jólét azonban korántsem jelenti azt, hogy ugyanaz a csoport élvezi annak hasznát, mint aki annak hátrányait elszenvedi, vagy egy külső fordulat során kénytelen szembesülni még addigi életszínvonala fenntarthatalanságval is.

roxxtar 2012.01.05. 16:01:07

@csabapayne: :SA:DS:ADSA:DS LMP :DDDD

NE

NEVETTESS

:DDDDDD:D:D:D:D

ZX 2012.01.05. 16:02:07

@Hohó60: Ha szerinted ez szabadságharc, akkor pont annyira nem vagy normális, mint szeretett akarom mondani Kedves Vezéred.

roxxtar 2012.01.05. 16:04:45

@SvenH.: Ordas nyomorék vagy :DD

belekotty 2012.01.05. 16:06:39

@Enrico72: Te idióta! Nem az a baj hogy shortolják a forintot, hanem hogy érdemes! Érted a különbséget? Dehogy érted! :-((

SvenH. (törölt) 2012.01.05. 16:11:06

@roxxtar: bocsi hogy ismerem a TENYEKET....

belekotty 2012.01.05. 16:11:18

@fzs.1933: "Ráadásul annál ijesztőbb, hogy az eddig a kormányt és munkáját(?) védő kommentelők eltűntek..." - Azért enrico72 még van...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 16:11:45

@roxxtar:
Lehet hogy elsőre komolytalan a gondolat, de jobban belegondolva egyszerűen ez -ha nem is az LMP képében- lesz a kivezető út.

Abban mindenki egyetért, hogy a mostani politikai garnitúra emberileg tökéletesen leamortizálódott, és pártszempontból is gyakorlatilag ez a helyzet. Persze vannak olyanok, akik politikai elköteleződésből még lakkal fújogatják / fényezik / bebalzsamozzák a saját idoljaikat, de egyre kevesebben. Tehát a megoldás minimum egy-egy új arc lenne, de leginkább az emberek új pártoktól várnák a megoldást (elhamarkodottan, persze, de már erről is írtam ma). Egy új párt azonban, éppen úgy, mint az LMP, csak lépésenként építheti fel a támogatottságát, ismertségét, politikáját, hacsak nem úgy tesznek, mint a Jobbik, és jó érzékkel ideológiai alapon vetődnek rá egy társadalmi/választói szegmensre.

Ha nem is az LMP, de egy LMP-szerű párt adhatna új megoldásokat, mert ezeknek a mostaniaknak a megújulási képességeiről nincsenek illúzióim...

Ironfist 2012.01.05. 16:15:25

@Con Storm:
" eddig még a bajnai féle fasiszta társaság törvényei voltak érvényben .. az elosztásról..."

Fasiszta? Az fasiszta, hogy privatizál, és megpróbálja leválasztani a polgárokat az államtól való függéstől? Ez nem fasiszta, ez a tipikus jobboldali, kapitalista gazdaságpolitika. Amit pedig Orbán művel, az a kapkodó, rögtönző, abszolutista, szélsőbaloldali gazdaságpolitika.

fonó 2012.01.05. 16:16:27

Bunkó nyakas sértett kis bugris kormányunk van. Ha Bajnaiék lenyulják a Manyup pénzt és a MOL pénzt azon a kurzuson váltva 70 alá vihette volna az adósságot. AZ EMBER AKI NEM HAZUDOTT CSAK A MINISZTERELNÖKSÉGHEZ ÉRT, vagyis semmihez.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 16:16:46

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/05/keszenleti_hitel/

Na tehát akkor, kis összefoglaló, csak a magamfajta nehéz felfogásúak számára...
- Nem, nem tárgyaluk az IMF-fel;
- Na jó, mégiscsak tárgyalunk az IMF-fel, de csak elővigyázatossági hitelkeretről;
- Na jó, tárgyalunk készenléti hitelkeretről is, de ha csak ti is megengeditek...

Tud valaki nekem egy olyan politikai pártot mondani, mely a hatalma megőrzése érdekében a végsőkig is képes elmenni, feladva az elveit?

nanehogymár 2012.01.05. 16:18:52

@zrobasé:
egyértelmű, hogy be van tépve 2011-es költségvetés és bajnai :DDDDD lemaradt egy évről a csóka a deliriumban

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.05. 16:19:15

annyira, de annyira jo lenne, ha valami vak dalia kiflijenek a csucske eltomne ennek a vigyorbabanak a fejszervi kloakajat... Ne nezzen mar ennyire nyomoronc idiotanak 10 milla polgartarsat vaze!

„Magyarország stabil gazdasági alapokon áll, ki tudjuk védeni ezt a napokban tapasztalható pénzügyi támadást is" - mondta Selmeczi Gabriella. Hozzátette: „Látszik az is, hogy január 2-án még béke és nyugalom volt a piacokon és a tőzsdén, majd amikor visszajöttek a szilveszteri buliból a brókerek, akkor újra támadásba lendültek. Január 3-án már látszott a forinton, hogy újra támadás éri az országot".

„Magyarországnak erős kormánya van, több mint kétharmados többséggel kormányozza a koalíció, több forgatókönyvünk van, megvédjük az országot ezektől a támadásoktól. És bármilyen döntés születik, akár IMF-fel vagy IMF nélkül, minden a magyar családok érdekét fogja szolgálni" - jelentette ki.

es kozben meg mosolyog is....

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 16:19:19

@Con Storm:
Tehát azt akarod ezzel mondani, hogy másfél évig azért fizettük ezt a bagázst, hogy a tökét vakarja, mert Bajnaiék teljesen és totálisan sínre tették őket 2011. december 31-ig?

fonó 2012.01.05. 16:19:41

8 évig felkészülhettek és ennyire jutottak: ennyi kusza unortodox alaptalan értelmetlen marhaság amit mi szívunk....

nanehogymár 2012.01.05. 16:25:14

@mojszipupi: egy idióta szócső szóra sem érdemes, akkora sötétség lakozik benne, hogy dartvéder is megirigyelné
@Con Storm: ennyit elköltött a fidesz? aztakurva. ez azért elég sok nem?!

Hohó60 2012.01.05. 16:26:05

@ZX: Gondolom, "Kedves Vezetőt" akartál írni. Legalább is annak lenne némi értelme a gondolatmeneted alapján.
Ugyan lőnek ránk teli torokból kartáccsal, de Te ne törődj ezzel az aprósággal, ne hagyd magad kizökkenteni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 16:26:11

@nanehogymár: Mégis az MSZP-re és főleg Gyurcsányra mondják csak ezt, pedig azért na:)...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.05. 16:29:26

@Hohó60: egy parbeszed az elmegyogyintezet zartosztalyarol, 2012-ben...

- te ennek a hoho60 neven irogato paciensnek megint rohama van?
- aaa, dehogy, csak a szokasos fideszes monomaniaja...
- de olvastad a hozzaszolasait?
- nem, de hallottam, amikor a foorvosur azzal heccelte, hogy ha ilyeneket irogat, akkor hetvegen o lehet a helikopter! :)

butalo01 2012.01.05. 16:31:22

Most várom egy bizonyos párt aktivistáinak harsány kiabálását,hogy a Fidesz lenyúlta a gazdasági szabadságharcukat, csakhogy tudjuk mi lesz 2014 után............

nanehogymár 2012.01.05. 16:31:37

@Rufus78:
akkor biztos úgy is van :)
persze azok is elmehetnek a sunyiba, de na :D ennyi 180 fokos mutatványra még ők sem voltak képesek az igaz

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.05. 16:32:31

@Rufus78: A Fidesznél az elv olyan mint a fing. Itt csak és kizárólag a hatalom megőrzése számít.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.05. 16:34:04

@Tmcat: megnyugtatlak: magyarorszag nagyon nagyin nagyon nagyon hosszu ideig nem lesz nagyhatalom. Soooot, lehet olyan nagyon hosszu ideig nem valoszinu hogy elhuzzuk a belunk, koszonve a kormanyainknak....

ZX 2012.01.05. 16:35:40

@Hohó60: Azt akartam írni, csak másra is figyeltem közben. Persze, hogy lőnek, ha egy baszott nagy céltáblát rakott ki ránk ez a csúti törpe.

NYJetsTD 2012.01.05. 16:39:04

Imádom ezt az elmebeteg országot... Con Storm már azt sem tudja mióta kormányoznak, enrico spekulátorokkal hadakozik, Vidéki.... na jó, őt inkább hagyjuk, debil és kész.
De ami komoly: ezek a fidesz szavazói, támogatói. Csodálkozunk, hogy ide jutottunk?

Innentől kezdve már teljesen mindegy, kötünk-e megállapodást az IMF-EU duóval. Addigra már olyan veszteségeket halmozunk fel, hogy még vészhálóval a seggünk alatt is minimum tíz-tizenkét évre leírjuk magunkat...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 16:41:15

@Valahol Máshol:
Bocs, próbáltam nagyon álnaiv lenni, de nem jött össze:).

orient 2012.01.05. 16:47:29

@Vidéki: Agyament barma TE!
Szerinted mikor az Mszp csődbe vitte az országot 2008-ban gyurcsány vezetésével akkor mit írt a nagy hazug balibsi külföldi sajtó?

Persze azt mondták semmi gond és csak a fideszt és szabadságharcunkat támadját te agybeteg barom!
ÉRdekes módon a szemét megvezetett balibsi hazug külföldi sajtó, ugyanígy lehúzta MO-t, ugyanígy megírta hogy a felelőtlen gazdaságpolitikánk vitt ide és ugyanúgy bezuhant a forint, csődkockázat az egekben volt. Senki sem mondta hogy a nagy válság tehet róla, max 1-2 fanatikus politikus.

Szóval hogy is van ez a rohadt balibsi sajtó duma érdekes módon a balibsi kormányunkat is lehúzta a WC-n 2008-ban nem csak az imádott Fideszedet. Sajnos a piac árazza az országunkat és jelenleg ez ennyit ér. Ha lenne egy erős gazdaságunk akkor írhatna a galád balibsi sajtó amit akar senkit sem érdekelne akkor is vennék az állampapírunkat. Hogy lehet hogy akármit írnak mondjuk más országokról mint Kína, Oroszország...stb. mégsem érzi meg a gazdaságuk, pedig ott aztán diktatúra van.

Természetesen a sajtó próbálja megvezetni az embereket sokszor sikerrel, de ennek semmi köze a gazdaság valós állapotához vagy ahhoz hogy a külföldi befektető megveszi az államkötvényünket X milliárd forint értékben 5%ért vagy csak 12%-ért vagy annyiért sem. Ő nem az újságcikkek alapján dönt hanem a gazdaság fundamentumai alapján.

Nyisd már ki a levarrt szemedet te vak.

Emiksz 2012.01.05. 16:48:04

Ki az, akitől igazán hiteltelen, hogy államcsőd miatt aggódik?

Megfejtés:
emiksz.blog.hu/2012/01/05/64_a_csod_or

Ironfist 2012.01.05. 17:06:23

@Hohó60:
"Ugyan lőnek ránk teli torokból kartáccsal, "

KIK? Mégis ki a pöcs lő ránk? A másnapos brókerek?

Hohó60 2012.01.05. 17:09:36

Köszönöm azokat a reagálásokat, amelyek vitatják álláspontomat, hiszen azért vagyunk itt. Akik meg érvek híján mocskolódnak, magukat minősítik.
Sajnos ki kell szállnom, ma foci van.

Ironfist 2012.01.05. 17:11:06

@Hohó60:

" Akik meg érvek híján"

Az beszél érvek hiányáról, akinek az a mondanivalója, hogy "Megtámadtak minket pénzügyileg"?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 18:50:04

@Ironfist: Igen, a szélsőjobboldal fogalma, gyáros, bankár, kereskedő

ők a mussolini féle fasiszták, ha annyira erkölcstelen bűnözők, hogy nem gondolnak a nemzetközi összeférhetetlenségi törvényre, és bemerik tolni a képüket a parlamentbe, vagy valamely érdekképviseletbe...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 18:51:58

@nanehogymár: Mit költött el a FIDESZ? Csökkentették a pártámogatásokat nem?

Jelenleg az Orbánkormány semmit sem tud tenni, ugyanis totális gazdasági kényszerpályán vannak a majd duplájára ugrott adósság miatt.... gyakorlatilag majd csak az utolsó évben lesz mozgásterük.. vagy lett volna, ha Simorka nem követi el az évszázad hazaárulását és gazdasági bűncselekménysorozatát!

mim 2012.01.05. 19:00:53

@Con Storm: Nekem nincs azzal gondom, ha gyáros, bankár, kereskedő kerül parlamentbe. Nála tudom hol a gyára, hol vannak fiókjai és melyik a terjesztési láncca. Míg a buffer politikus ezeket a támogatókat simán elrejti - így kampánypénz, pártház, aktivista tábor és nyári programok látszólag a semmiből teremnek.

2012.01.05. 20:39:04

A jó cuclista küzdik a gyárosok ellen.

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.06. 09:27:39

"Ebéd közben is a forint árfolyamát kérdezgette Orbán Viktor" - biztos nem szóltak neki, mikor kell eladni, egyedül meg nem tudta kiszámolni a tiszta nyereségét...

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.06. 09:32:14

@Ironfist: úgy látom vidéki nevet váltott és osztódással szaporodott. Lesz munkád :D

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.06. 09:37:47

Így szólt az Úr Noéhoz: "Fél év múlva megnyitom az ég csatornáit és addig fog esni, amíg a Földet el nem lepi a víz. De szeretnék megmenteni néhány jó embert és minden állatfajból egy párt, ezért építs bárkát!" Egy villámlás után a tervrajz ott feküdt a földön.

Fél év múlva elkezdett esni az eső, de az Úr legnagyobb megdöbbenésére Noé csak ült szomorúan a kertjében, bárka sehol.

- De Noé, hol a bárka? - kérdezte felháborodva.

- Uram, bocsásd meg nekem, de felmerült néhány igen nagy probléma:

1. A hajóépítéshez engedélyt kellett kérnem, mert a terveidet nem fogadta el a Hajóépítési Hivatal Műszaki Osztálya, ezért több mérnököt is fogadnom kellett az áttervezéshez.

2. A szomszédom feljelentett, hogy nem a rendezési tervben megengedett tevékenységet akarok folytatni a kertemben.

3. Nem tudtam fát szerezni, mert a fülesbagoly életterének megőrzése érdekében fakivágási tilalmat rendeltek el.

4. Ahogy elkezdtem begyűjteni az állatokat, beperelt egy állatvédő egyesület.

5. A Katasztrófavédelem közölte, hogy nem építhetem meg a bárkát, amíg nem készíttetek egy hatástanulmányt az özönvízről.

6. Ezután konfliktusba kerültem az Esélyegyenlőségi Hivatallal az ügyben, hogy mennyi hátrányos helyzetű kisebbségi etnikumot viszek magammal. Ennek az lett a vége, hogy lefoglalták a félkész bárkát.

7. Amikor el akartam hagyni az országot, közölték velem, hogy adótartozásom van, így nem mehetek sehová.

Most úgy ítélem meg, hogy körülbelül még 100 év kell a bárka elkészítéséhez.

Ekkor elállt az eső, és kisütött a nap.

- Úgy döntöttél, hogy mégsem pusztítod el a Földet? - kérdezte Noé bizakodva.

- Nincs rá szükség. - mondta az Úr - Megoldjátok magatok.

Ironfist 2012.01.06. 11:42:35

@Őrült kutya (KaraKum):
" úgy látom vidéki nevet váltott és osztódással szaporodott. Lesz munkád :D"
Hát látom vazze. Kiválogatni a sok fidesznyik közül azt, aki agyhalott, meg azt, aki csak bértrollnok... ej-ej...

NYJetsTD 2012.01.06. 12:12:14

@Ironfist: az agyhalottakból lesz a legjobb bértollnok, lásd enrico....

Ironfist 2012.01.06. 12:25:00

@NYJetsTD:

Jó, persze. Csak minden bértrollnok agyhalott, de nem minden agyhalott bértrollnok. :P

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.01.06. 17:43:19

@NYJetsTD: @Ironfist:

Érdekesen szegmentáltok.

Kiegészíteném még egy kategóriával, amiből legalább kettő egyed előfordul itt. (Akinek nem inge, ne vegye magára.):

"Sajnos napjainkban egyre jobban elterjed, hogy a politikusokat leszólják, munkájukat semmibe veszik. Ez azért van, mert a sok suttyó parasztnak minden magas, ami nem a zabálás-szarás-baszás háromszögből kerül ki!"

NYJetsTD 2012.01.06. 18:36:47

@bogancs: a zabás-szarós-dugósok viszont nem írnak le ekkora hülyeséget blogokban mint az, akinek pár bejegyzését ide vésem, remélem ráismersz:

Míg Orbán a miniszterelnök, Magyarország nem lesz bóvli
Minimálbérből fogok élni
Magyarország bóvli? Frászt!

Mindenesetre (remélem Ironfist nevében is mondhatom), köszönjük, hogy fideszfan létedre figyelemmel követed munkásságunkat, bejegyzéseinket, ígérjük mi is ezt fogjuk tenni továbbra is...

Ironfist 2012.01.06. 18:58:27

@NYJetsTD:

Magas lóról beszél... vagyis azt hiszi. Azt hiszi mennyire kultúrált, hogy nem közvetlenül anyázik, hanem közvetve... Felőlem higgye csak. Annál fájdalmasabb lesz ráébrednie, hogy nem az a paraszt, aki figyelmeztet, hogy társaságban nem illik okádni ;)

NYJetsTD 2012.01.06. 21:03:33

@Ironfist: én különben szeretek vele vitatkozni, ő egy másik országban él, ahol minden szép és jó , de legfőképpen már csak pár napot kell aludni és még annál is jobb lesz...ő meg tudna élni minimálbérből, ö tudja hogy sohasem leszünk bóvliország, ő tudja, hogy politikusaink csak értünk dolgoznak éjjel-nappal....

A suttyó parasztozás közvetett sugalmazásáról meg csak annyit, a kettős beszéd nem csak rá jellemző, de mintha egy sosem hazudó emberke is előszeretettel gyakorolná...

"Politikusaink munkáját semmibe veszik"... aha...3 bóvli, 440-es gázolaj, 260-as CHF, kiröhög minket egész Európa, kötelezett szegési eljárások, stb.stb. A zoknim okosabban csinálná...

Ironfist 2012.01.07. 19:52:26

@bogancs:
Ajajjaj... ez komoly? Kiszámoltad? Csak egy tipp: ha már ezt állítod, akkor csak próbálj meg minimálbérből élni, ne csak kiszámolgasd, hogy mennyibe kerülNE, ha abból élnél. Elárulom, a minimálbér arra sem elég, amit a neve sugall. Ötfős családdal két minimálbér? Megspórolják az időt, és fáradtságot, ha egyből kiköltöznek a híd alá.

Ironfist 2012.01.07. 19:57:34

Ja, véletlenül sikerült elküldeni a kommentet, pedig még nem vagyok kész.

Szóval
"Ezen felül alapvetően még a napi megélhetésre, autóba benzinre vagy egyéb közlekedésre kell költeni. Erre marad egy hónapban 50 000 Ft (168 000-73 000-45 000)."

50ezer forint? Lol... LOL! Látszik, hogy nem vagy otthon az itthoni témában... Ha dolgozni akarsz, 50ezer forint csak a benzin! Gyerekre sem költhettél még életeben... taníttatás nincs ám ingyen, tankönyv, bejáratás, étkeztetés, füzetek, ruháztatás.... másik 50. Hogy is jössz ki 3 gyerekes családdal akkor 2*minimálbérből, ami messze nem haladja meg a 100ezret? Ráadásul ugye azt sem számoltad bele, hogy ezt ugye meg is adóztatják, meg a különböző havi számlákat, úgymint víz, villany, fűtés, csak hogy a tévét, meg az internetet ne is említsem, mert ugye aki minimálból él, az spóroljon...
Ezek alapján ez a mondatrész: "Ezenkívül megtakarítási célokat is elhatároztunk" a hónap vicce. Miből akarsz spórolni, ha kajára sem futja, mert mindent felemésztenek az egyéb kiadások? Nem vagy te normális...

süti beállítások módosítása