Skip to content


       Szűrés lista

Megvétózta a KDNP az abortusztablettát

Valamiért minden évben úgy alakul, hogy Anyák Napja környékén előkerül ez a csöppet sem vidám téma.

Tavalyelőtt tiniabortuszok, tavaly plakátkampány, idén abortusztabletta.

Szombaton olvastam, először az MNO-n, majd az Indexen, hogy "az Országos Gyógyszerészeti Intézet (GYEMSZI-OGYI) megadta az engedélyt az abortusztabletta magyarországi forgalmazására. A tabletta Magyarországon nem kerülne patikai forgalomba, csak kórházi körülmények között, szigorúan orvosi felügyelet mellett lesz alkalmazható."

A dolog lényege, hogy nincs szükség műszeres (vákumos szívás, küretkanalas kaparás) beavatkozásra, ezáltal nem sérül a nő méhe, nincs az eszköz okozta fertőzésveszély, és nagyobb az esély egy későbbi sikeresen kihordott terhességnek. A tabletta tulajdonképpen spontán vetélést idéz elő, így a petezsák/magzat is egyben távozik, illetve lökődik ki a női szervezetből, ami mindenképp humánusabb eljárás a miniember eszközös roncsolásánál. A vetélés természetéből adódóan nem gyors, mindössze perceket igénylő folyamat, több napos görcsökre (kilökő méhösszehúzódások, akárcsak szülésnél) és jelentős vérzésre kell számítani az alkalmazása során. A nő nincs altatásban, mint a műszeres abortusznál, hanem végig ébren és tudatánál van. Vagyis lelkileg biztosan nehezebb számára, nem csak olyan "mire kinyitom a szemem, már megoldódott a gond, és észre se vettem" típusú dolog. Az abortusztablettát a WHO a terhességmegszakítások hatékony és biztonságos módszereként tartja számon, és 2005-ben a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium is támogatta. Jelenleg a világ 37 országában alkalmazzák, Magyarországra 2007-ben és 2009-ben is próbálták behozni, sikertelenül. Természetesen magánklinikákon vagy az interneten elérhető a magyar nők számára. Meg Ausztriában is.

A hír olvastán mindenesetre az első reakcióm az volt, hogy "Micsoda?! És a KDNP???"

Nem kellett rájuk sokáig várni.

Hétfőn támadásba lendültek, elsőként Nagy Kálmán az Országgyűlésben.


"A kereszténydemokrata honatya szerint példátlan, hogy 100 élve születésre 43 abortusz jut Magyarországon, míg Nyugat-Európában ez a szám 7 és 15. 2011-ben Magyarországon 38 ezer művi terhességmegszakítást végeztek, és a tabletta bevezetésével az orvosok kilépnek ebből a folyamatból - magára hagyják az asszonyokat, akik a medicina segítségével 70 euró ellenében 4-5 napos vérzés során vesztik el magzatukat. A jelenlegi alaptörvénnyel - ami rögzíti az élethez való jogot - ráadásul ellentétes az abortusztabletta használata, így arról kérjen jogértelmezést az Alkotmánybíróságtól az egészségügyi államtitkárság." - Népszava (amit a kdnp.hu-n linkelnek)

"A kereszténydemokraták életellenesnek tartják az abortuszt. Nagyban az is felmerült, hogy az abortusztabletta egyáltalán gyógyszer-e. Szerinte nem, a tabletta valójában csak az orvosokat mentesíti a teher és a döntés súlya alól, mert a tablettát a nők önállóan vehetik be. A tabletta amúgy többhetes vérzést okozhat, és elképzelhető, hogy nem is teljesen távolítja el a magzatot. "Pszichésen sokkal terhelőbb a nőnek, mint az eddigi eljárás, amely egy napig tartott" - mondta Nagy, bár ő az eddigi eljárást is elítéli. Nagy vitathatónak tartja, hogy az abortusz a nők önrendelkezési joga, ezt még azok is vitatják, akik "mindig is tiszteletben tartották a dolgokat... nőket". Alkotmánybírósági jogértelmezést szeretne az abortusztablettáról." - Index

 

Aztán jött a sajtótájékoztató és Harrach Péter:


"A Kereszténydemokrata Néppárt az abortusztabletta bevezetését olyan cselekménynek tartja, amely kiterjeszti az életellenes fellépés lehetőségét – mondta Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője sajtótájékoztatón, ahol elhangzott: a KDNP az abortusz minden formáját ellenzi. Leszögezte: a KDNP a tablettát mint egyik módszert veti el, mert a kereszténydemokraták elvi okokból elleneznek minden olyan cselekményt, ami az élet ellen irányul.
 

Ebben a helyzetben a nők méginkább kiszolgáltatottak, különösen az egyszemélyes döntés, a magára hagyatottság miatt – fejtette ki.

(...)

Hozzátette: a művi terhesség-megszakítás a nőgyógyász-társadalomnak „ad némi esélyt", az abortusz-tabletta pedig a gyógyszergyártóknak. Az a gyanú merül fel, hogy utóbbi lobbiereje érvényesült – mutatott rá."

 

Szócska este már be is jelentette a HírTV-ben, hogy "a készítmény beszerzésére, OEP általi támogatására, forgalmazására nem fog sor kerülni".

Igen, a  0%-os kispárt befenyítette a koalíciós nagytestvért, mint anno az SZDSZ a szocikat.

alfa1.jpg

Szerdán az Alfa Szövetség tüntetést szervezett az EÜ-államtitkárság elé. Kb. 20-30-an voltak, csupa szimpatikus arc, akik sok okosságot mondtak (videó, képgaléria). A Dúró-Novák házaspár csemetéstől, és Semjén Zsolt is megjelent.


""Életvédőként úgy érzem, kötelező, hogy itt legyek" - mondta Semjén az újságíróknak. Hangsúlyozta, hogy a magzati korukat élő emberek nem tudnak hangot adni érdekeiknek, ezért nekik kell szót emelni helyettük. Mint mondta, az abortusszal kapcsolatban ellenzékben és kormányon is ugyanazt képviselték, és amíg a KDNP meghatározó erő lesz a politikában, nem engedi a tabletta bevezetését. Semjén arról nem ejtett szót, mi az álláspontjuk az évente 38 ezer művi terhességmegszakításról." - Index

"(...)A legnagyobb probléma, hogy bizony a társadalom egy részében az abortusz problémájának a bagatellizálását jelentené, hogyha egy pirula bekapásával tekintenék lerendezhetőnek, megoldhatónak a kérdést.

A tabletta bevezetése – mint a szer miatt már 2005-ben is tiltakozó Semjén lapunknak fogalmazott – ellentétes a társadalom, az anyák és a gyerekek érdekeivel is, és az emberiességgel is. – Felelősséggel mondhatom és örömmel jelenthetem, hogy az egészségügyi államtitkár KDNP-s felszólalásra adott válasza alapján ez a tabletta nem lesz bevezetve Magyarországon. Azt is, hogy amíg a Kereszténydemokrata Néppárt a kormányban és a parlamentben fontos szerepet tölt be, addig ez a tabletta nem lesz bevezetve." - MNO

 

Tisztán látszik, hogy a kedves KDNP-s politikusoknak fingjuk nincs a tablettáról, vagy annak tervezett alkalmazási módjáról. Elképzelték, hogy hosszú kígyózó sorokban állnak majd a lányok, asszonyok a patikák előtt, hogy futószalagon vetélhessék el gyermekeiket a sátáni tabletta segítségével, és egyből agyérgörcsöt kaptak...

Pedig ilyen adatok mellett a felvilágosítókampány édeskevés, egy démonizáláson alapuló tüntetés meg nem több képmutatásnál.

 

ab.stat..jpg

 

Bezzeg az évi 38-40 ezer (ennek történjen mondjuk 30%-a orvosi okból, bár lehet, hogy nagyvonalú voltam....) abortusz ellen nem tiltakoznak....

A gazdasági fellendülésért nem verik az asztalt, hogy a gyermeket akaró párok bele merjenek vágni a családalapításba/második/harmadik gyermekbe, aki meg nem akar, az gond nélkül ki tudja fizetni a fogamzásgátlót.

A nők eszköz okozta sérülései, netán meddővé válása, az orvosok megalázó nagyképűsége ellen nem emelnek szót...

A magzatok darabokban történő kikaparása ellen nem tiltakozik a KDNP. Az biztos nem "ellentétes a társadalom, az anyák és a gyerekek érdekeivel is, és az emberiességgel" sem.

De a tabletta, az...az... azt nem lehet! Isten őrizz!

Címkék: kdnp egészségügy abortusz semjén

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr14531629

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Minden sperma drága Minden sperma szent És ha egy is elvész Isten mérges fent 2012.05.25. 07:36:07

 Az Élet értelme című filmből  a spermadal, olyan mint egy Dickens musical-betét.Michael Palin hazatér a munkából yorkshire-i munkáslakására, van vagy száz gyereke és éppen hazaérkezése pillanatában is születik egy. Rossz hírt kell közölni...

Trackback: A negyedik opció 2012.05.25. 03:45:00

Elégedetlenek vagyunk Magyarország állapotával, és nem számítunk semmi jóra a meglévő politikai osztálytól, sem annak bal-, sem pedig jobboldalától.  Hagyományosan három lehetőség közül választ ilyenkor az egyszeri gondolkodó magyar ember. 1. Elmerül ...

Trackback: Abortusztabletta, avagy művi vetélés szándékosan 2012.05.24. 19:54:31

Sokat foglalkoztam mostanság tenger nélküli tengernagyunkkal, ezért írok valami másról is. Isten mentse meg lelkemet attól, hogy az abortuszt hirdessem vagy támogassam, különösen a "Néma Sikoly" című film után, ahol beviszik a nézőt a ku...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.24. 11:18:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kyncza 2012.05.24. 09:15:55

Ha szem előtt tartanák az "élethez való jog"-t, akkor már rég fejberúgták volna a fityeszes padtársakat/matolcsyt, amikor mindenféle szedett-vedett adóval teszik lehetetlenné az ÉLETET, veszik el a kedvüket az embereknek a gyerekvállalástól.

Amúgy egyetértek a konklúzióval, interneten lehet látni a kaparások "eredményét", elborzasztó, ahogy az egész folyamat az, akkor már inkább a tabletta, de ekkora képmutatást, amit a kdnp művel, az pofaszakasztó.

Monçada bíboros 2012.05.24. 09:19:04

"A magzatok darabokban történő kikaparása ellen nem tiltakozik a Kdnp. Az biztos nem "ellentétes a társadalom, az anyák és a gyerekek érdekeivel is, és az emberiességgel is."

Ez azért nem így van. Még az új alkotmány kapcsán is rugóztak rajta egy sort. Kínban is volt miattuk a fidesz, kellett is magyarázkodniuk.
index.hu/belfold/2011/03/11/az_abortuszrol_torveny_valtozasa_varhato/#

Amúgy meg szánalmas, mikor valaki a vallási nézeteivel terrorizálja a többséget, csak azért mert hatalmában áll. Ha valóban létezik a pokol, akkor ezek az képmutató férgek ott fognak választmányi ülést tartani...

szmoker (Homo Trollicus) 2012.05.24. 09:19:53

Tömjénék ismét bebizonyították, mennyit érnek.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.05.24. 09:20:50

@szmoker (Homo Trollicus): gondolom az abortusz-lobbi nem fizette meg őket, hogy támogassák (mint a dohánylobbi).

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.24. 09:32:31

Mélységesen egyetértek a KDNP-vel.
Nehogy már akár egyetlen nőnek is könnyebb legyen a dolga! Nehogy már akár egy nő egészségére is vigyázzunk! Nehogy már ne essen át többszöri megalázó kórházi procedúrán, felülvizsgálatokon! Nehogy már ne más döntse el mi legyen a testével, az életével! Nehogy már önrendelkezzen, miegymás!

molaris 2012.05.24. 09:47:09

Szerényebben!
Először: a KDNP az abortusztörvény ellen is harcba szállt!
Másodszor: ez a tabletta ugyanannyi problémát vet fel, mint a fizikai terhességmegszakítás. Csak más jellegűeket. Ráadásul egy gyógyszer "életében" 10- 15 év nem idő! Emlékezzetek csak: Contergan!!!!
Harmadszor: Tetszik- nem tetszik ez gyilkosság.
Negyedszer: jómagam két esetben engedélyezném:
1,- anya és/vagy gyermek egészségkárosodása,
2,- erőszakból eredő terhesség esetén.

molaris 2012.05.24. 09:48:46

@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Csak egy kérdés?
- Mekkora szülészeti, nőgyógyászati gyakorlattal bírsz?

freemind93 2012.05.24. 09:58:01

@molaris: és te mekkora gyakorlattal bírsz? és az óvszer is gyilkosság? hát az esemény utáni tabletta? tiltanád ezeket is?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.05.24. 09:59:16

A véletlenül idetévedő újaknak/trolloknak:

Két gyerek nőtt, fejlődött, mocorgott a hasamban, mindkettőt becsülettel kihordtam, és vérrel-verítékkel megszültem.
Szóval "a posztíró egy abortuszpárti fasz" mellékszálat kéretik mellőzni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 10:03:09

Ahogy arra Sárkányfő a Teadélután blogon rávilágított, a legnagyobb LOL nekem most Semjén... Ilyenek ezek a mi kis politikusaink, akiket szeretettel eltartunk, és gyönyörködve nézegetjük, ahogy játszanak.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.05.24. 10:04:19

@Monçada bíboros:

Rugóztak-rugóztak, aztán minden maradt a régiben. Ha annyira tökösek lennének, azóta is vért izzadva harcolnának a nem eü-okból végzett abortusz betiltásáért, bármennyire is rossz irány lenne az.
Most is csak azt mondta, hogy a tablettát nem engedi. Vagyis a kaparás mehet tovább, az okés.

ketroot 2012.05.24. 10:07:13

Aki a tabletta ellen kampányol, gondolom még nem látta, hogyan és milyen "eredménnyel" zárul a hagyományos abortusz.

Maradjon is ez a primitív megoldás, ez felel meg a kdnp-nek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.24. 10:10:02

@molaris: Közgazda vagyok, képzelheted és nem igazán értem hogy jön ide a doktorim nyilvánvaló hiánya.
A KDNP egyetlen kurva orvosi érvet nem hozott fel, nem látom a nőgyógyászok tömegét akik ezekkel a szemforgató hipokritákkal együtt bólogatnának hogy ez biza a Sátán maga.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.05.24. 10:12:12

Az egyház azóta ekkora életvédő, mióta az ipari forradalom során az államnak - illetve a mögötte álló nagytőkéseknek - érdeke volt a minél nagyobb népszaporulat, vagyis a sok és olcsó munkaerő. Az, hogy egy olyan ostoba semmirekellő, mint Semjén vagy a B AlfaSzövetség banyái ezt nem tudják, nem lep meg, de nem is jogalap arra, hogy más emberek önrendelkezési jogába beleszóljanak.

Az abortuszt amúgy nem betiltani kell (a hagyományossal is próbálkoztak), hanem megelőzni. Például felvilágosítással. Csak manapság az a közoktatás iránya, hogy pont a tudatlanok, akik korai és korlátlan szaporodásra hajlamosabbak, már 15 évesen kikerülnek a rendszerből. A többieknek meg jön a karót nyelt erkölcsoktatás. Gondolom, majd olyan vén impotensek meg aggszűzek okítják a hormonoktól kicsattanó gyerekeket, akiket már évtizedek óta elkerül a kísértés. És ezt nem is bánják. Lehet nagyívű elvekről beszélni persze, sőt, a vallásosság sem feltétlenül ciki és elutasítandó (de csak hívekre kötelező, ugye), de hiteles és hatásos nem lesz.

Az eredmény: a tehetősebbek átmennek Bécsbe, a kevésbé jómódúak meg megveszik a neten. Ha szerencséjük van, jó minőségű a termék. Ha nem, akkor lehet kezdeni tényleg imádkozni. Mert az ilyen netes küldemények minősége abszolút kérdéses. Elképzelhető, hogy nemcsak a magzat veszik el, hanem az anya is. Titokban annyira nyilván nem vérzik a szíve az ilyenekért ezeknek a nagy humanistáknak.

labrabbit 2012.05.24. 10:20:56

@molaris: aki erőszakból fogant, annak nem ér semmit az élete?
Mire az erőszak-per lezajlik, a baba már meg is születik, egyébként.

A tablettát az első 8 hétben alkalmazzák. Jó esetben akkor, mikor az élet még csak egy kupac sejt.

Manatwork (törölt) 2012.05.24. 10:24:19

@molaris: elvileg talán még igazad is lehetne egy ideális világban. Pár kérdésem van hozzád, de ezekre próbálj őszintén felelni:
1; Neked hány gyereked van?
2; Biztosnak érzed jelenlegi vagy tervezett gyermekeid jövőjét a következő 10-15 évben?
3; Van valami jövőképed a gyerekeid iskoláztatásával és saját család alapítás lehetőségeivel kapcsolatban ha Magyarországon élnek felnőtt korukban is?
4; Melyik a jobb megoldás? Tervezett és örömmel várt, felelőséggel felnevelt gyerekek vagy a nem várt és a családot ill. már meglevő gyerek(ek) tudatos létmininimum szintre (azaz gyakorlatilag a nyomorba) taszító "muszáj" gyerekszülés?

Azt hiszem abban kéne már világosságot gyújtani a fejekben, hogy a gyermek vállalás kőkemény anyagi kérdés is és az egyik alapvető kérdés az: mennyire kiszámítható és tervezhető a jövő! Az ún. felelős gyermekválallás nem csak arról szól, hogy kipottyan a kölyök és majd lesz vele valami - úgy ahogy felnő az árokparton vagy a lakótelepi téren - hanem arról hogy a lehető legjobb esélyekkel próbálja a szülő elindítani a gyerekét....
A bizonytalan munkahelyek minimálbéren, lakás rezsi költségek az égben, esetleg hitelek a lakáson (a kilakoltatás réme nagyon sok család felett), kiszámíthatatlan gazdasági kilátások sok mindenre alkalmasak, DE ARRA NEM!, hogy a gyerekválallási kedv növekedjen.
Még valami: a nők nagy többsége nem unalmában és passzióból veteti el a gyerekét hanem kényszerből, mert nem látja biztosnak a kiskrampusz jövőjét. Épp elég szomorúság ez nekik, nemhogy még ki legyenek kiáltva léhaerkölcsű országellenségnek is.

labrabbit 2012.05.24. 10:24:32

Az élethez való jog semmit nem ér, mivel az életbenmaradáshoz a jogok és lehetőségek sehol nincsenek a nagy nerezésben.

SlyZero 2012.05.24. 10:28:36

"Kb. 20-30-an voltak,"
Legfeljebb, ha az újságírókat is beleszámolod. De azért kíváncsian várom a hamisított népszámlálási adatokat, amikből majd kiderül, hogy itt mindenki római-katolikus.

Amúgy az "egytrillióan a magyar sajtok szabadságáért" miért nem rendez ilyenkor is ellentüntetést?

K0vasz 2012.05.24. 10:29:17

Az indexes videó egyébként rohadt jó, tudtam, ha megnézem, már jól fog indulni a napom:) Ennyi sötét idiótát... (egyébként meg alig voltak, sőt, még talán pont a semjén mondta, h gyk. csak a kdnp-sek, a rokonok meg a járókelő nézelődők szoktak elmenni ezekre a happeningekre:D)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.05.24. 10:30:37

Az Index-es videóban azért odabasznak rendesen!

Azért nem támogatják a tablettát, mert otthon (!) darabokban(!) jön ki a nőből az embrió, amit össze kell szednie(!), és vissza kell vinnie a kórházba!

NextGeneration 2012.05.24. 10:36:53

"Hangsúlyozta, hogy a
magzati korukat élő emberek nem
tudnak hangot adni érdekeiknek,
ezért nekik kell szót emelni helyettük"

Már a magzat is a kétharmadnernemzet része, mi?

Mennek ezek az anyukájukba! Rohadékok...

labrabbit 2012.05.24. 10:39:08

@NextGeneration: A jövő nemzedékek országgyűlési biztosát bezzeg elzavarták, pedig pont ő adna hangot többek közt a magzatok (és a jövendő magzatok) jogainak is!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.05.24. 10:40:16

@zero:
tájékozatlan sötét állatok, mint általában a fanatikusok

ketroot 2012.05.24. 10:42:05

@zero:

Felkészültek a témában, akárcsak a debreceni Horthy-szimpatizánsok.

Monçada bíboros 2012.05.24. 10:46:18

@csizsikpizsik - pique takarodj!: "A KDNP egyetlen kurva orvosi érvet nem hozott fel"
Igen, ez a gáz, hogy ők kizárólag vallási alapon tiltakoznak a tabletta ellen.

Mondjuk az is érdekes, hogy az kat. egyház elutasítja az abortuszt, de azért Hollandiában simán kasztráltak több 10e gyereket az egyház hathatós segítségével, a Spanyoloknál meg 300e (!) csecsemőt raboltak el a szüleiktől és adták őket tovább irgalmatlan pénzekért gyerektelen pároknak, valamint ugye most nyomoznak a Krisztus Légiójában történt pedofilbotrány ügyében.

De az abortusz, és a házasság előtti szex az rossz! Értem?:))

NextGeneration 2012.05.24. 10:48:56

@saravad: Az önfelhatalmazás a legveszélyesebb dolgok egyike, mikor valaki kikiáltja önhatalmulag, hogy majd ő szól, képvisel egy csoportot, avagy osztályt bárminemű felhatalmazás nélkül.

Ez biza megalománia, önnön nagyszerűségünkbe vetett hit. A KDNP meg képviselné inkább azokat, akik megszavazták őket! Ja, hogy ilyen nincs?!

Asztalos Gábor 2 2012.05.24. 10:57:21

@Monçada bíboros:

"a Spanyoloknál meg 300e (!) csecsemőt raboltak el a szüleiktől és adták őket tovább irgalmatlan pénzekért gyerektelen pároknak"

kamuzzunk már kisebbeket.
egy szerverzet kitalálta ezt a számot, hogy nagyobb hangsúlyt adjon a mondandójának. az igazságtartalma meg kb annyi, hogy történt pár tucat, esetleg pár száz eset, ezt próbálják felnagyítani.

Az abortusz meg NEM része a nők önrendelkezésének, ahogy a csecsemőgyilkosság vagy a taigetosz sem! Vagy engedélyezzük a csecsemőgyilkosságot is?
A KDNP legalább fellép az abortuszok ellen, aminek arány sokszorosa a nyugat-európaihoz képest.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 11:00:34

@Asztalos Gábor 2: Akkor tulajdonképpen pl. a szabad vallásgyakorlás sem része az önrendelkezésnek, sőt, a vagyonoddal sem rendelkezhetsz. Azonnal fizesd be mindenedet a helyi oligarchának.

Yogi 2012.05.24. 11:04:48

""Életvédőként úgy érzem, kötelező, hogy itt legyek" - mondta Semjén. Az a Semjén, aki védett állatokra akar lövöldözni és valamilyen vadász szövetség elnöke? höhö. Amúgy feltenném az igen eccerű kérdést, hogy a turmixba van, hogy az abortuszt az OEP támogatja, míg a fogamzásgátló tablettát, vagy az óvszert nem? Az abortusz tablettáról, pedig a nőket kellene megkérdezni, hogy melyik megoldást választanák, ha arra kerülne a sor, nem Semjént, vagy Harrachot

Manatwork (törölt) 2012.05.24. 11:07:28

@Asztalos Gábor 2: A picsába már! Ne takarózzunk mindig a nyugat-európai átlagokkal!!!! Vagy ha mégis nyugat-európára hivatkoznak, akkor a béreknél miért nem ez a viszonyítási alap????
Lassan miért olcsóbb bécsben járni egyetemre??? Mennyi a nyugat-európai minimál bér?
Azt meg nekem senki se mondja, hogy egy német munkás 10x többet dolgozik naponta a 10x-es kereset különbségért. Ja.. hogy nyugat-európában a foci stadionok nem közpénzből épülnek hanem magán pénzekből. A többi aljasságról nem is beszélve... Az új francia kormánynál vlt valami 30%-os fizetéscsökkentés mert nem megy jól a gazdaságuk, a kndp-sek meg keveselték a havi 750ezer ft fizetést.
1 szó mint 100: menjen a picsába mindenki aki a nyugat-európai számokra hivatkozik a magyar helyzetre vonatkozólag.

rhubarbjelly 2012.05.24. 11:08:54

Csak csendben kérdezem, hogy vajon az érintett honatyák és alfa szövetséges aktivisták hány gyermeket fogadtak eddig örökbe?

Manatwork (törölt) 2012.05.24. 11:12:59

@Asztalos Gábor 2: tulajdonképpen nem kívánom a gyerekeidnek, de játssz el a gondolattal, hogy milyen jó lesz majd nekik, ha mind a 10-en a gazdáid földjén lesznek napszámosok épp annyi bérét hogy éhen ne haljanak és tudjanak csinálni még 8-10 új földműves közmunkást a fidesz birtokokra.... Iskola, művelődés, kultúra? Mindek a rabszolgának - a végén még gondolkodni kezd.
Szép új világ... igazán ezt szeretnéd a vallás mögé bújva?

kifordított nagyanyó 2012.05.24. 11:15:55

@laspalmas: Jaaaj Laspalmas!Hát milyen keresztény vagy te?!:))

Amúgy meg az szóljon először ilyen esetekben aki hajlandó gumit húzni a faszára és mindent elkövet,hogy vigyázzon a nőjére.

CyberPunK 2012.05.24. 11:17:10

Olyan tablettát kéne létrehozni, ami 10% eséllyel az anyát is megöli, és betiltani a hagyományos módszert. Aztán nézzük meg a statisztikát. Én alapesetben abortuszpárti vagyok, azaz inkább úgy vagyok vele, hogy az apa és anya döntésében senki se szólhat bele, de ezek az arányok nagyon durvák.

CyberPunK 2012.05.24. 11:18:04

@kifordított nagyanyó: A mindent elkövetben az is benne van, hogy csak szopatok?

dr askovich 2012.05.24. 11:21:56

egyetértek az előzőekben írottakkal, vagyis azzal, hogy ez egy irgalmatlan nagy képmutatás, süt a megszólalásokból a szakmaiatlanság, akárcsak a jogalkotásnál, ahol is nincs átgondolva sem gazdasági sem társadalmi hatásaiban a bevezetni tervezett jogszabály

egyébként kibaszott ulunom már, hogy ebben az országban mindig a szimbolikus ügyek a legfontosabbak: kinek állítsunk szobrot és hol; facebook-politizálás; költözzünk le az Avasra stb., Ezekre mindig van kapacitás, de arra hogy a dolgukat tegyék arra sosincs

dr askovich 2012.05.24. 11:24:56

@Manatwork: teljességgel egyetértek, nekem még nincs gyerekem, de pillanatnyilag nem tudnék jószívvel vállalni. Nem lenne jó azt látni, hogy nem tudok neki mindent megadni, ami egy emberhez méltó élethez szükséges.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.24. 11:28:19

@kifordított nagyanyó: Az se ugasson. Ez a nő dolga, a nő teste, a nő élete.
Amíg én 30-40-50-225 évesen is új életet kezdhetek nejemet a gyerekekkel vígan hátrahagyva - mert ugye szintén keresztényi értékrend anyuci féltő gondoskodására és egykeresetére bízni a jövendőt (engem meg perejjé' szuka, majd jól be nem jelentem magam a kocsit meg a 21 éves csajom nevére veszem!).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 11:30:39

@dr askovich: Á. Akkor a végén megszűnne a jó kis posvány, amiben nyugodtan csinálhatják a piszkos ügyeiket.

S.O.A. 2012.05.24. 11:41:57

Laspalmas, meg a többiek!

Vegyétek tudomásul, hogy NINCS ÖNRENDELKEZÉSI JOGOTOK aburtusz kérdésben.

Ilyen joga kizárólag Semlyén Zsoltnak van (lesz, Alaptörvny módosítása folyamatban...)

Monçada bíboros 2012.05.24. 11:42:08

@Asztalos Gábor 2: "történt pár tucat, esetleg pár száz eset, ezt próbálják felnagyítani."
Ühüm, hát persze.:))

"Az abortusz meg NEM része a nők önrendelkezésének," Gondolom szerinted max. addig terjed a nők önrendelkezése, hogy eldönthetik, hogy mit főzzenek vacsorára...:))

Monçada bíboros 2012.05.24. 11:49:41

@Asztalos Gábor 2: "fellép az abortuszok ellen, aminek arány sokszorosa a nyugat-európaihoz képest."

Az alkoholisták aránya is, mégis lehet pálinkát főzni otthon adómentesen. Ki is tette ezt lehetővé?:)))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.24. 12:01:10

@Monçada bíboros: Ááááá, hagyd rá. Aki szerint pár tucat, esetleg pár száz eset semmi embereknek, családoknak (és tegyük hozzá, spanyolokról, végtelenül hívő és valóban család- és gyermekcentrikus emberekről beszélünk, akiket a vállalt, akart, várt gyermeküktől fosztottak meg) azzal nem igazán érdemes huzakodni.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.24. 12:44:55

Kár, hogy ez a tabletta anno nem volt még elérhető, amikor Semmilyen-mama, meg Harrach-mama volt "áldott" állapotban (az idézőjel csak a 2 végtermék minősége miatt került oda, amúgy az áldott állapot szerintem tényleg az), mennyivel élhetőbb lenne ez az ország.

Függetlenül attól, hogy - hasracsapva, nincs ilyen tárgyú statisztika a birtokomban - élek a gyanúval, hogy a terhességmegszakítások zöme a "party-terhesség" következménye, de szívesen megkérdezném a köcsög kdnp-s "urakat": szerintük, ha ez a sátáni tabletta nem kerül(ne) forgalomba, akkor a kedves kis tizenéves (vagy huszonévesek is?) picsák, akik egy gyors buliismeretség utáni kufirc során bekapják a legyet, azok vajon megtartanák a gyermeket? Aha, persze. Max ha kötelezővé teszitek. És ez megérné? Aha, persze, a népszaporulat szempontjából feltétlenül.

Szóval szeretném megragadni az alkalmat, és megkérni ezen hatalmas támogatottságú párt képviselőit, hogy sürgősen takarodjanak vissza a csatornába, ahonnan előmásztak, mielőtt valaki széttapossa a fejüket. Köszönöm!

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.24. 12:49:07

@Monçada bíboros: "Gondolom szerinted max. addig terjed a nők önrendelkezése, hogy eldönthetik, hogy mit főzzenek vacsorára...:)) " - miért, NEM? :DDDD Ezek szerint én "rossz szellemben" tartom otthon a zassony-állatot? Hijjnye, kiköttetem a netet is otthon, nehogy nekem tudatára ébredjen a némber :DDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.24. 12:52:10

@Seduxen (már NEM dr.): Ha tudja a felhasználónevedet azt hiszem hideget vacsorázol (már ha a kutya odaenged a tányérjához) :DDDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.24. 12:56:13

@csizsikpizsik - pique takarodj!: nincs kutyánk! (legalább is reggel még nem volt, amikor eljöttem dolgozni, de lehet hogy este már a sátán 3 fejű kutyája fog várni az ajtóban, a bejárat előtt meg a tecsós hajléktalanszatyorban a cuccaim :DDDDD)

Herbert_West 2012.05.24. 13:07:30

atv.hu/belfold/20120523_czeizel_endre

+1, mert Czeizel 14 percben összefoglalja az egészet, és több nagyságrenddel értelmesebb, mint bárki, aki eddig hozzászólt.

Jvaslom, hogy aki ezt nem nézte végig, az ne szóljon hozzá

Caenorhabditis elegans 2012.05.24. 13:07:47

A cikkel egyetértek, de azt marhára nem értem, hogy mitől humánusabb az embrió számára, ha egészben vetéli el az asszony és úgy pusztul el.

Az abortusz így sem, úgy sem kellemes vagy kényelmes eljárás a nőnek, fogamzásgátlás helyett nem érdemes alkalmazni (fáj, pszichésen is gáz, anyagilag meg végképp nem éri meg, egy abortusz árából két évi fogamzásgátlás jön ki), szóval kár erre verni a nyálat. Inkább oda szülessen gyerek ahol akarják is, vannak épp elegen.

...attól meg úgy általában agyfaszt kapok, amikor egyesek jönnek és elmagyarázzák, hogy ezt meg amazt nem engedélyezik, mert nem érdekem. Pont ugyanannyira felnőtt ember vagyok mint ők, semmivel sem többek, bölcsebbek vagy okosabbak, mint én, le lehet kopni az erőszakkal boldogításomról.

Virág et. 2012.05.24. 13:21:47

@Asztalos Gábor 2: Érdemes összzevetni a fogamzásgátlók használatának arányát is az abortuszok arányával. Nálunk azért sok az abortusz, mert sokan nem használnak semmilyen fogamzásgátlót.

Egyébként ezen a téren is álságos a KDNP álláspontja, mert nem támogatja a fogamzásgátlást sem. Se fogamzásgátlás, se abortusz. Akkor most vagy nincs nemi élet, vagy minden gyereket meg kell tartani. Az utóbbi szép, szimpatikus álláspont lehet, de a magyar átlagbér és a kórusban segélyes-élősködőt vonyító "aktív keresők" 99%-a mellett nem kis bátorság. A "családbarát állam" meg egy vicc, gondolom nem kell kitérnem arra, hogy a családbarát adózás csak Matolcsy pici fejében növeli a gyermekvállalási kedvet.

Virág et. 2012.05.24. 13:27:37

Nem ide tartozik, de aktuális:

Elszámoltatás kormány : Világ - 0 : sok

nol.hu/belfold/budai_ujabb_mellefogasa__megszuntettek_a_filozofusok_elleni_eljarasokat

Mondanám, hogy meglepő, de nem az. Az lesz a meglepő, ha egy eljárásból lesz is valami. Mármint olyan eljárásból, amit Budaiék kezdeményeztek és nem az előző kormány.

lyken 2012.05.24. 13:37:23

Hende pofáján mekkora vastagságú már a bőr.....

index.hu/kulfold/2012/05/24/2016-ban_vethetik_be_a_gripeneket_a_baltikumon/

"Vélhetően 2016-ban telepítünk majd négy Gripent litvániai légibázisra, hogy négy hónapon át ellássák a balti államok légterének védelmét, mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter "

Ennek a költségeit is a következő kormányra hárítják. Jellemző.

Virág et. 2012.05.24. 14:01:42

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Matolcsy szorgos munkával lassan lekűzdi magát a Vidéki - Lencsés Pista szintre. Ez azért nem semmi egy minisztertől!

Szelid sunmalac 2012.05.24. 14:27:34

Az en nommel keresztyeni jogi alapon kizarolag en rendelkezem! Meg azzal is, hogy mit kezd magaval, meg a testevel. Es ajanlom, hogy jol hasznalja, mert ha nem hoz eleg lovet haza, akkor kurva nagy bajban van! A porntyokat meg felejccse el, mer gyomorszajon lesz rugva!

Agyalap 2012.05.24. 14:45:49

Szánalmas képmutatás.ez is a KDNP részéről. De hát mit várhatunk az életvédőként védett madarak vadászhatóságáért lobbizó Semjéntől?
Várom már az előterjesztésüket, hogy csak évi egy paráználkodást engedélyeznek, védekezés nélkül (mert a petesejtnek mégiscsak joga van megtermékenyülni), a magzat szigorú kihordásával.

lyken 2012.05.24. 14:54:22

@Virág et.: Lent volt eddig is, csak nem tette nyilvánvalóvá. Amúgy sikeresen. A fideszesek tömegei kajálják be neki, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van.

Ontopic kérdéseim is lennének Életvédő Szalonkázó Semjén úrhoz, keresztyén témakörben:

- sógorom eladná a lányát, hány tevét, birkát kérjen érte? idén diplomázik, két nyelven beszél, tisztelettudó
- dolgoztathatom pihenőnapon a rabszolgáimat?
- szerintem Matolcsy homokos. A biblia szerint akkor megkövezhető. Pintér is keresztény? Mert ha nem akkor kérem beszéljen vele. Megy fel a kövek ára, úgyhogy kérem siessen.
- Szomszédom vegyesen vetette a virágágyásban a magokat. Emlékeim szerint erre is kövezés jár.
- A sarki boltban tisztátalan állatokat árulnak. Romba dönthetem?
stb...

-

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 14:58:57

@lyken: Gondolom most kell elkezdeni szervezni.
Illetve a többi környező állam is részt vesz ebben, mint NATO-tag nekünk is kötelező. Hogy 2016? Akkor már tuti nem települnek, mert a légierőt is megmentik majd.

Secnir 2012.05.24. 15:04:27

@lyken:
"- dolgoztathatom pihenőnapon a rabszolgáimat?"
vállalkozó vagy? nem. CBA tulajdonos? igen.
"- A sarki boltban tisztátalan állatokat árulnak. Romba dönthetem?"
CBA? nem. amúgy igen.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2012.05.24. 15:15:08

@csizsikpizsik: Na így gyógyul a magyar gazdaság:

penzcentrum.hu/karrier/igy_fedi_el_a_statisztika_az_egykulcsos_ado_veszteseit.1032697.html

"A Központi Statisztikai Hivatal által közzétett adatokból az derül ki, hogy a szociális ellátásban foglalkoztatott dolgozók összességében átlagosan több mint 38 ezer forinttal kevesebbet vittek haza az év első három hónapjában, mint tavaly ilyenkor. A KSH adatai azt mutatják, hogy a szociális ellátásban dolgozók bruttó keresete márciusban átlagosan mindössze 109 506 forint volt, szemben a tavaly márciusi 130 012 forinttal, a nettó keresetük pedig átlagosan több mint 21 ezer forinttal csökkent."

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.24. 15:16:06

@lyken: "dolgoztathatom pihenőnapon a rabszolgáimat?" - amennyiben erre választ kapsz, kérlek dobd be a közösbe, a főnökségünk is élénken érdeklődik a lehetőségek iránt :DDD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 15:17:30

@Himpellér: A ki nem fizetett túlórákról van-e kimutatás? :D

2012.05.24. 15:39:03

A Kdnp helyében én is rettegnék, ha nem születik több gyerek.
Ezáltal nem lesz több "rabszolga", aki eltartja ezt a sok szarházi megélhetési képviselőt, politikust, pártot--- köztük őket is.
Nem lesz gyerek, akit lassan csak egyházi iskolába lehet járatni,és nem lesz hajtó, aki a vadászaton Semjénnek zavarja a vadat .

De mi a f.sz köze van hozzá, ennek a sok baromnak, hogy egy nő megtartja a gyerekét vagy nem?
Segit nekik felnevelni? Nem! Ha nincs munkahely, eltartja? Nem!
Akkor menjen már a jó fenébe, az ilyen képmutató pojáca párt vezetője és pártja is.

caralho voador 2012.05.24. 15:40:26

Micsoda gennyes trolltanya lett ebből a helyből... Jó, hogy a hozzászólók 80%-a okoskodik, ők nyilván jobban meg tudják közelíteni a kérdést orvosilag, mint pl. az indexes videóban hosszan nyilatkozó Dr. Csókay, az ország legjobb agysebésze.
Aki ezt a "saját testével rendelkezik", ezerszer elkoptatott, szemét szdsz-es dumát tolja, aköré egy beton hengert kéne önteni, majd fémkampókkal testrészenként kikaparni belőle.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.24. 15:43:17

@Himpellér: Ez csak valami emútnyócév-ármány lehet, amióta szabaccságharc van mindenki jól járt. Mindennel. Gyuri tudja, a rézbagoly pikkelyes lófaxa nem járt olyan jól mint mi velük.

Terézágyú 2012.05.24. 15:50:16

Egy ismerősöm válasza a "sátánkérdésre":

Az elhajtott gyerekek ugye azonnal a mennybe jutnak, és angyalok lesznek - ez tehát nem a Sátán szándéka!!! Ő minél levesebb angyalt akar!!

A Sátán szándéka az, hogy a magzat megszülessen, bűnöket kövessen el, és a pokolra jusson, vagyis a Sátáné legyen.

Ennyit erről a barom sátándumáról.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 15:58:20

@Terézágyú: Ne várd tőlük, hogy értsék a saját tanaikat, amiket különben is úgy csavarnak, ahogy épp kell.

Hypofx 2012.05.24. 16:09:50

Ministráns fiúknak nem kell szednie ugy hogy LE VELE:)))

3dent 2012.05.24. 16:11:12

Aki a mai KDNP-t nem tartja hiteles pártnak, azzal teljes mértékben egyetértek. Én a magam részéről pártnak se tartom, mert nem viselkedik rendes pártként, csak amolyan "csatolt rész".

Ugyanakkor irdatlan butaság az, amit a blogíró sugall egy félmondattal ("A gazdasági fellendülésért nem verik az asztalt, hogy a gyermeket akaró párok bele merjenek vágni a családalapításba/második/harmadik gyermekbe..."). Sajnos a gazdag nyugat-európai államok éppen ugyanúgy küzdenek a kevés gyerek problémájával, mint mi. Ahol a fogamzásgátlás+abortusz elterjedt, ott szép lassan kihal a népesség. Kivételek ez alól a vallásos emberek. (És nemcsak a keresztényekre kell gondolni!) Bármilyen furcsán hangzik, de a modern vallástalan világ egyszerűen kihal.

Ezért számomra pl. egy Csókay professzor akkor is hiteles, ha jól összevágott videókkal könnyen le lehet jártani. Neki tényleg sok gyereke van, tehát úgy él, ahogy beszél, és van egy olyan világképe, ami életképes. Lehet, hogy ez az életkép nem trendi, nem modern, nem mainstream, de legalább működőképes. Ellentétben a trendivel, modernnel, mainstreammel.

OkoskaTo:rp 2012.05.24. 16:13:49

Több az abortusz, mint ahány szavazója és tagja a KDNP-nek összesen van...

hangosgabesz 2012.05.24. 16:14:48

caralho voador:
teged meg szajjal egy vonohorogra tuzni meztelenul, aztan a hatadra rakni valamit sulynak, majd elindulni valami macsakakoves helyen, hogy 100 meter alatt olyan legyen mint egy zacsko takony te diszbarom.
Te vagy a legnagyobb troll itt .

mojszipupi 2012.05.24. 16:18:38

A kdnp mindig is az álszentség mintapéldája volt nem kell ezen annyira csodálkozni. Szeretnek istent játszani. Abban is biztos vagyok ha az egyiknek felcsinálják a lányát rohanni fog Párkányba, Bécsbe és sorolhatnánk....mint ahogy mindenki más. Ismét valami amivel a szomszédokat gazdagítjuk majd....

Ironfist 2012.05.24. 16:19:27

Moslék KDNP, pont az ex-MSZMP-s Harrach Péter ugat ilyenről, hogy életellenes? Másrészt meg egyáltalán: mi a fasz köze van egy kibaszott pártnak ahoz, hogy egy nő mit művel
1.- a saját testével
2.- a saját magzatával
?
Mi lesz a következő, hogy betiltják teszem azt a körömbenövés műtéti eltávolítását? Vagy az anyajegyekét? Vajon mikor jutunk el odáig, hogy dögöljön meg minden orvos, és ha beteg lesz valaki, majd a Zisten meggyógyíccsa?

we 2012.05.24. 16:21:35

@dr askovich: Régen is szültek gyereket az emberek, pedig ki volt a seggük a gatyából. Aztán valahogy azok is felnőttek.

hangosgabesz 2012.05.24. 16:22:38

Az, hogy az egyhaz mennyire eletvedo, azt lattuk az elmult cirka 1500 ev tortenelmebol.
Koszonjuk.
Inkabb megvedenek magunkat ha lehet.
Toluk is.

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2012.05.24. 16:23:14

Hétmilliárdan terheljük ezt a szerencsétlen bolygót. Azt hiszem, a KDNP is jobban tenné, ha azon agyalna, miként fékezzük meg a túlnépesedést, minthogy mind mélyebbre tapossa a nők jogait.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 16:24:36

Itt inkább a legfelháborítóbb az, hogy ezek az "életvédők" szoktak a leghangosabban tüntetni a halálbüntetés visszaállítása mellett.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 16:26:02

@Mdavid89: Annyit tegyünk hozzá, hogy ezt a problémát nem mi okozzuk, mi ugyan is csökkenünk. A kínaikkal, indiaiakkal meg erről nem lehet beszélni, mert rád csapják az ajtót.

powerage 2012.05.24. 16:27:13

Szerintem illene azért tiszteletben tartani a KDNP álláspontját. Ha Nagy, Harrach, Semjén stb urak ellenzik az abortusztabletta használatát, akkor semmilyen módon ne lehessen kényszeríteni őket, hogy bevegyék azt, elvégre nekik is vannak személyes jogaik. Mint ahogy másoknak is, amibe Nagy, Harrach, Semjén stb urak inkább ne ugassanak bele...

Pelso.. 2012.05.24. 16:27:33

@caralho voador: A te testeddel meg az egyházad, netán a pártod rendelkezik?

Makkasz 2012.05.24. 16:28:07

Kepmutasto majmok. A tablazatbol visszaszamoltam, nem az abortusz, hanem az elhetetlen, kiszamithatatlan kornyezet a baj, nagyon nagy baj:
ev szuletett gyermek
1991 127.201
1995 112.019
2000 97.610
2005 97.573
2011 88.073

Na ez az emberiesseg es magyarsag ellenmi buntett, 30%-al kevesebb gyermek szuletik, mint amennyi az atalakulas eveiben, nagy gazdasagi visszaesesben, munkanelkulisegben, de bizakodva a szabadsagban nemzettek.

Egyebkent a tuntetesrol akinek nincs legalabb harom gyermeke, rendori erovel elvitettem volna. A tobbi kepviselheti idiotizmusat.

Don Quixote de la Ferko 2012.05.24. 16:29:56

Olyan tabletta kéne, ami a politikusokat írtja.

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2012.05.24. 16:31:01

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Mi az, hogy mi? Emberek vagyunk mind a hétmilliárdan, teljesen mindegy, hogy kínai, magyar, vagy bármi. Ezek csak hülye címkék, de a lényeg ugyanaz: mi emberek vagyunk sokan.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.24. 16:31:33

Mennyivel jobb a küret! Ott megsérthetik a méh falát és soha többet nem lehet a delikvensnek gyereke!

Egyébként én szigorítanám az abortusz engedélyezését, de ez az én privát véleményem!

Makkasz 2012.05.24. 16:31:36

@Ironfist: Mar honapok ota (2 eve) ez megy. Kotelezo ovoda? Mi a szar koze van a kormanynak, a kormanyzo partoknak, ha valaki otthon neveli a gyermeket (az iskola elotti egy ev eddig is kotelezo volt, az rendben), vagy gazdag es vitorlazgat vele?
Mi az isten koze van ehhez az allamnak.
Mindenbe beleugatnak, ostoba, ontelt kepmutato majmok

Don Quixote de la Ferko 2012.05.24. 16:31:45

@Makkasz:
Azért gondolj vissza Ratkóra. Nem kicsit borította fel évtizedekre az összes statisztikát.

Makkasz 2012.05.24. 16:32:32

@Don Quixote de la Ferko: szerintem inkabb virus, mert a tablettat nem veszi be...

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.05.24. 16:34:02

Én pedig a KDNP minden formáját ellenzem.
Akár natúr szar, akár emberformájú, Fidesz-seggnyaló szar formájában jelenik meg.

Don Quixote de la Ferko 2012.05.24. 16:34:10

@Makkasz:
Az veszélyes. Mivel kiszámíthatatlan az alany genetikai felépítése, rossz irányba is mutálódna.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 16:35:12

@Mdavid89: Örülök a Marxizmusodnak, de a világ a legnagyobb bánatotokra nem így működik.

Igen, ez emberiség problémája, de nem mi okozzuk, így megoldani sem tudjuk. Ha a szomszéd telefüstöli a kertedet és majd meg fulladsz a füsttől az ellen nem tudsz mit csinálni, hisz nem tudsz beleszólni abba, hogy mit csinál a szomszéd. Így bármilyen európai kezdeményezés értelmetlen, hisz nem tudjuk rákényszeríteni azokra az országokra az akaratunkat akikre akarjuk.

Makkasz 2012.05.24. 16:37:38

@Don Quixote de la Ferko: Gondolhatok ra, de foglamam sincs hogy hogy hat erre a husz evre (vagy leginkabb nincs jelentosege, egyertelmu a trend, es a Ratko korszak nem tartott 20 evig - ha figyelembe venned, akkor meg rosszabb, vagy valamicskevel kedvezobb lenne az igen szar kep).

Azota ezek mar egyebkent is harmadik generacios szulesek, szerintem semmi koze Ratko korszakhoz.

Nem arrol beszelek, hogy adminisztrativ eszkozokkel kell a szaporodast tamogatni, hanem arrol, elheto, kiszamithato kornzezetet, jovoben valo hitet kene adni. 22 ev alatt sikerult mindent lerombolni, es alig epiteni (maig sem onalloak az emberek, nem gondolkodnak, nem tudjak mia demokracia, az eletnek alig van terulete, ahol a minoseg javult volna - oktatas? egeszsegugy?).

Elszalasztott, elpazarolt, ellopott 22 ev ez, bizony.

Vándor-ló 2012.05.24. 16:38:51

1. A komment szerzője nyilván nem bánja, hogy az anyukája annak idején nem evett ilyen tablettát.
2. Az élet valóban nem a születéssel kezdődik, hanem a fogantatás során.
3. Ha valaki nem akar gyereket, joga van a foganást megakadályozni
4. Aki akarata ellenére megfogant, abban már egy másik emberi lény növekszik, nincs joga megölni, ez gyilkosság.
5. Ha egy házaspár anyagilag nem áll a helyzet magaslatán, akkor ez feljogosítja őket arra, hogy megöljék a 10 éves gyermekület? Ha a válaszod nem, akkor mi különbség van az 1 órás és a 10 éves ember élethez való jogai között?
6. Ha pusztán anyagi kérdés lenne a gyermekvállalás, akkor a világ elmaradott 2/3-a egyáltalán nem vállalna gyereket, ez azonban a jelek szerint nincs így. Ha a világ népessége növekszik, a magyar népesség pedig csökken, akkor mi egyáltalán nem követjük a nemzetközi tendenciát.
7. A túlnépesedés szimpla szemen szedett hazugság. Ha a világon jelenleg élő összes embert összezsúfolnák egy helyre, akkor texas állam 1/27-én elférne mindenki. A bolygó területileg és erőforrásilag is bőven ki tudja szolgálni a lakosságot, ennek akár a többszörösét is.
8. Tegyük félre a KDNP-t. Szerintem azok közül, akiknek még nem volt abortuszuk nagyjából senki sem tud semmit a dologról, mint ahogy a blog írója sem, ezért mindenki figyelmébe ajánlom a következő személyes beszámolót:

www.youtube.com/watch?v=nh-z4COwP9o

Üdv!

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.05.24. 16:42:09

"Életvédőként úgy érzem, kötelező, hogy itt legyek" - ez a fővadász elvtárs szájából egy kicsit álságosnak tűnik. Egyébként ez a tabletta lényegében csak egy eszköz (mint eszköznek vannak pozitív és negatív tulajdonságai), vagyis ha már valaki az abortusz mellett döntött, akkor választhatja ezt a megoldást is. Akkora baromságot ne mondjunk már, hogy ettől majd több abortusz lesz, mert ez egyszerűen nem igaz. Aki pedig szabad akaratából a művi megszakítás mellett dönt az maga választhassa meg, hogy milyen eljárást szeretne.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.05.24. 16:42:52

@molaris: "Harmadszor: Tetszik- nem tetszik ez gyilkosság"
OMG

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 16:42:59

@Vándor-ló:

Az jobb, ha a kukában végzi a gyerek miután az anyja megszülte? Tudom most is történik ilyen, de az ezen eset megsokasodnának.

Az jobb, ha az anya "véletlenül" legurul a lépcsőn? Hidd el, ha egy nő el akar vetélni, akkor el is fog, akár tetszik neked akár nem.

Egy nemi erőszakon átesett nőnél is ellenzed?
Ha a gyerek betegen jönne világra akkor is ellenzed?

A halálbüntetést támogatod?

lanyi 2012.05.24. 16:43:42

Azért ez érdekes...

Az jobb ha egy nőből kikaparják a gyereket, megsértve a méhe falát és a záróizmokat?
Ez a sok hülye ezt komolyan gondolja?
Ezek a hülyék azt hiszik attól nő a gyermekvállalási kedv, hogy ez a félnótás Semjén pántlikát köt a kéményre?Nem véletlenül attól, hogy egy fiatal pár elé stabil kiszámítható életpályát biztosít a politika?

Ócska semmi emberek ezek élükön Semjénnel akinek a legnagyobb érdeme, hogy Orbán seggét élvezettel és jó mélyen tudja nyalni.

Don Quixote de la Ferko 2012.05.24. 16:44:05

A második bekezdésben válaszoltál saját magad értetlenkedésére.

Nagyobb halmazból nagyobb mennyiség. A Ratkó korszak unokái a mostani munkaképes korosztály, ennyi köze van a Ratkó korszakhoz.
Magyarul, a lecsengésük, lassú létszámcsökkenésüknek is köszönhető a csökkenő tendencia, amit a statisztikai adatokkal olyan nagyon rettenetesnek próbáltál beállítani.

Ismételve, ne felejtsd a Ratkó korszakot, mert borította évtizedekre a statisztikákat.
Hasonló ország hasonló adataival kéne hasonlítani a születési arányt, nem egy mesterségesen felszaporított időszaknak köszönhető adatokat alapul venni, oszt azon bazsalyogni, hogy jaj, egyre kevesebben születnek. Ebben valóban benne van a gazdasági helyzet is, de egy mélyebb gondolkodás belehelyezi a képletbe a korábbi demográfiai robbanások eredményét is.

Az elpazarolt 22 év nem illik bele, ez csak politika érv, a valósághoz semmi köze.

Makkasz 2012.05.24. 16:47:37

@Vándor-ló: Lehet a sajat hited ez. Ennek ellenere a vilagon milliok es milliok dontenek az abortusz mellett, mert ehhez joguk van, az alaptorvenyek, jogszabalyok ezt lehetove teszik a vilag csaknem valamennyi orszagaban. Ennek oka van, ezert hitvitaba nem mennek bele, csak erre hivom fel a figyelmed.

A tabletta nem abortuszt segito dolog, hanem ha valaki elhatarozta, a szabalyoknak megfeleloen egy erre jogosult orvos jovahagyta, akkor korhazban tablettaval, sokkal kisebb egeszsegugyi kockazattal (kesobb szulhet gyereket, nem valik meddove), ugyanakkor lelkileg jobban terhelten, dontesenek kovetkezmenyet megtapasztalva (nem altatasban) veteti el a magzatot.

Tehat a tabletta eseten nem arrol szol a vita hogy lehete-e abortusz vagy nem, az egy masik vita.

A tabletta eseten arrol lehet vita, ha lehetseges az abortusz, akkor szettepjek a magzatot darabokra anyja almaban, vagy a sajnos termeszetesen is elofordulo vetelessel azonos modon, anya szervezetet legkevesbe karositva vetethesse el.

Ugy gondolom, te az abortuszt ellenzed, es nem az abortusztablettat (ezt soha nem lehet patikaban, meg feliratva sem megvenni).

Cinkes 2012.05.24. 16:47:50

Na most akik a láthatatlan nagy varázslóban hisznek azoktól mit vár az ember? Hogy elfogadják a tudomány vívmányait? Ugyan már...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 16:48:14

@Vándor-ló: "Ha pusztán anyagi kérdés lenne a gyermekvállalás..."

Ez azért valamennyire megfigyelhető tendencia. Az egy főre eső GDP alapján ki lehet jelölni egy szakaszt, ahol csökken a gyerek vállalási kedv, és ezáltal a népesség is el kezd csökkenni. Mi pont ebe esünk. A világ élmezőnyébe tartozó országokban növekedik a népesség, és a szegényekben is.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 16:51:41

Egyetlen megoldás: az abortusz TELJES tiltása. Minden más embertelenség.

Makkasz 2012.05.24. 16:52:27

@Don Quixote de la Ferko: Nincs koze a Ratkohoz, ertsd meg, statisztikailag sem. Hallottal valamit, felkaptad, es erolkodsz.
20 ev alatt folyamatosan csokken a szoles. Ha a harom generacioval ezelotti tobb szuletes hullama meg nem simult ki teljesen, akkor hullam lenne a 20 eves szuletesszamban, (de nincs, folyamatosan csokkeno), es a trend akkor is ez maradna.

A te tudalekos hulyeseged alapjan, biztos 1990-ben volt a Ratko korszak szulotteinek unokainak szuletese? Nem is ertem,
Sokkal jobb ha az okosak hulyeskednek, mintha a hulyek okoskodnak.

Makkasz 2012.05.24. 16:57:11

@Don Quixote de la Ferko: Semmit nem allitottam a szuletesi szam es a gazdasagi helyzet osszefuggeserol. A kiszamithatatlansag, a bizonytalan jovo az, amiert csokken a gyermekvallalasi kedv. Ezt tette a 22 ev. Nincs jovokep.

Amenniben kotozkodni akarsz (mert ertelme nincs annak amit irsz), akkor inkabb az illene ide, hogy a fejlett, joleti, nyugati tarsadalmakban szinte kivetel nelkul csokken a szuletesek szama, es oregszik a nepesseg.

Sok helyen ezt a munkaero aramlasanak, bevandorlasanak megengedesevel probaljak ellensulyozni. Magyarorszagrol menekul a fiatal, munkakepes nepesseg.\

Ennyi koze van a 22 ev kiszamithatatlan, hulye politizalasahoz.

Don Quixote de la Ferko 2012.05.24. 17:01:42

Nincs hát. Miért is lenne köze a születések számának egy mesterségesen, politikai módszerekkel felduzzasztott "szülőpár állomány" növekedéséből adódó gyerekállomány növekedés a normális szintre csökkenésének köze a csökkenő születésszámhoz.

Nem baj, ha nem érted, nem is várom el, hiszen láthatóan legfontosabb érved a "zelmútxxxx év".

"Sokkal jobb ha az okosak hulyeskednek, mintha a hulyek okoskodnak. "

Ebben egyetértünk. Gondolom itt magadra gondoltál az "okos" kitétellel. Elszomorítalak, te a mondat második részét alkotó halmazhoz tartozol, bármennyire is nem tűnik ez fel neked. Láthatóan komoly problémát okoz számodra annak felfogása, hogy az 50-60-as években születettek a 80-90-es években szültek gyereket, és mint látható ez számodra csodának, és elképzelhetetlennek tűnik.
Szóval kicsit átfogalmazva, nem baj ha okoskodsz, mulattat a mellébeszélésed.

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.05.24. 17:02:12

Az angyalcsináló lobby közbeszólt. Mi a faszból élnének, ha nem volna kaparnivalójuk, hanem azok a nők, akik nem akarják a gyereküket, csak lesétálnának a patikába és megvennék a bogyót. Szemét, undorító, okádék banda.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 17:03:05

Az indexes videó tényleg zseniális! Ennyi hülyét egy rakáson rég nem láttam. A következő videókat nagyon érdemes megnézni, hogy mindenki árnyalt képet kapjon a problémáról.

Téglásy Úr a Mokkában!
tv2.hu/mokka/video/tuntetnek-az-abortusztabletta-ellen

Különösen érdemes odafigyelni arra amikor azt mondja, hogy azért nő is lesz a tüntetésen, nem csak férfi.

tv2.hu/mokka/video/a-kdnp-nem-akarja-az-abortusztablettat
Dr. Nagy Kálmán - a véleményem szerint ő min. totál zakkant, érdemes odafigyelni arra ahogy forgatja a szemeit, hörög és ........szerintem súlyos csontvázak vannak ennek a szekrényében...

index.hu/video/2012/05/23/abortuszellenes_tuntetes/

Az indexes videó. Nagyon üdítő jelenség az az ötvenes hölgyemény akinek már két abortusza is volt, de felszólal, illetve a szűz párocska sem kutya. Attól a három izomagyú nyikhajtól akik a távolból egyenszerkóban vizslatták az eseményeket nagyon sokat tudnék kérdezni. De nem akarok káromkodni, pedig nagyon nagy kedvem lenne hozzá. Talán később.

atv.hu/cikk/video-20120523_czeizel_endre

És tényleg le a kalappal Czeizel ENdre előtt! Bár én őt nem igazán kedveltem, de nagyot nőtt a szememben.

Na de a lényeg! Egy férfi se szóljon abba bele, hogy egy nő mit tesz a testével. Pláne, hogy pont ezen kedves uraknak az a véleménye a védekezésről, hogy ők bizony nem mosnak zokniban lábat.
Addig amíg ez a felfogás nem változik addig még csak véleménynyilvánítás szintjén se ugassanak. (Nagyon nagy tisztelet a kivételnek!)
Addig amíg nekik annyi a felelősségteljes szexuális élet, hogy kihúzzák a farkukat elélvezés előtt addig NE ugassanak bele! (Ismét nagy tisztelet a kivételnek!)

A KDNP-sekről meg az a véleményem, hogy egy álszent és sunyi bagázzsal van dolgunk. A bigottan vallásos emberekkel az a baj, hogy meg vannak arról győződve, hogy teljesen mindegy mit művelnek, elmennek gyónni és úgyis feloldozást nyernek! Egy olyan mikropárt, mikroélősködők gyülekezete akik - a keresztény történelemre visszatekintve - teljes mellszélességgel azonosulnak azzal, hogy bizony nagggyon régen égtek ám máglyán nők, naggyon régen legyilkoltak százezreket a Biblia nevében, s nem olyan naggyon régen bebizonyosodott, hogy a papjaik nagy része parázna és vagy pedofil nos egy olyan pártcsökevény amely alapból min. 95%-ban vénemberekből áll (Én tisztelem és becsülöm az idős embereket, de ők egy más kategóriába esnek) ne merje azt mondani hogy tiszteli a nőket és a gyermekek életét. Az ne merje kinyitni a pofáját!

Elnézést kérek, ha kicsit összevissza a mondandóm, de idegességemben csak ennyi tellett tőlem.

Makkasz 2012.05.24. 17:04:02

@Max val Birca: Biztos csak provokalsz. Ha nem, aruld el, miert kellene tiltani? Mit varnal a tiltastol?
Nagyobb nepszaporulatot? Nagyobb felelosseget vedekezesben? Megmarado eleteket?

A masodik kivetelevel a mult nem igazol. Anyak, potencialis anyak halnak meg ha nem lehet normalis korulmenyek kozt abortuszt vegezni.

Nem vagyok abortusz rajongo, de miert kell hulye, mesterseges tiltasokat megfogalmazni. Jobb ha a terhes no remenytelen helyzeteben ongyilkos lesz? Vagy vilagra hozza nemkivant gyermeket, bedobja a kukaba. Jo esetben a tarsadalomra bizza a felneveleset, es az o elete is romokban hever, nem fejezi be iskolajat.

Ez hihetetlen. Mindenesetre az abortusz-nem abortusz vitaban vannak ervek, a tabletta ellen nincsenek.

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.05.24. 17:04:05

@Max val Birca:

Aha, ha a lányodat megerőszakolja egy hajlékony, bizonyára örömmel fogod fogadni a kis unokát, ugye?

Don Quixote de la Ferko 2012.05.24. 17:05:17

@Makkasz:

A jövőképet a 2008-ban indult válság rontotta le, köze nincs az elmúlt 22 évhez.
Ha valamit nem értesz, akkor magadban keresd a hibát, ne a másik mondandójában. Van értelme, csak láthatóan nem is akarod felfogni, mert nem illik bele a Nemzeti Pártközpont Nemzeti Népbutító Hivatala által visszaböfögésre kiadott mantráidba.

A többi firkálmányod meg végleg marhaság, ha nem gond nem reagálok rá, annyira egyszerűek és buták a gondolataid.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 17:06:17

@we: Igen, csak mondjuk jó lenne, ha nem csak "valahogy" nőnének fel, hanem úgy, hogy annak értelme legyen.
Ezt kellene már felfogni mindenkinek, az indiaiaknak, a kínaiaknak is. A mennyiség már megvan emberből, érdemes lenne minőségre gyúrni.

Makkasz 2012.05.24. 17:06:46

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ez erdekes megkozelites, de az "angyalcsinalok" jovahagyasa es felugyelete ezutan is szukseges, a tabletta soha nem kerul patikaba, csak korhazban hasznalhato. Nem hiszem hogy lenne 10 olyan orvos az orszagban, aki nem szivesen mondana le a kaparassal valo penzkeresetrol.
Szoval valoszinutlen hogy lenne ilyen lobbi.

Az igazsag ott lehet, hogy a kepmutato bigottak, ahogy lenni szokott, butak is, es nem olvassak el, nem ertik pontosan mirol lehet szo.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:07:18

@Makkasz:

Nem kell ebben a témában hosszan beszélni, s belevinni másodlagos kérdéseket.

Miért kell "mesterségesen" tiltani az emberölést? Mert erkölcsileg megengedhetetlen. Az abortusz emberölés, így szintén tiltandó.

Tabletta nem érdekel. Sőt nem is tudom, hogy mi a hatása - ez nem érdekel. Ha abortuszt okoz, akkor tiltandó, ennyi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 17:08:21

@Makkasz: @Don Quixote de la Ferko: A jövőkép már 1990-ben is szar volt. Én akkor 10 éves voltam, és előtte sem voltunk gazdagok, utána sem. A szüleim ugyanúgy keveset kaptak, mint előtte, és azóta is keveset kapnak. Én többet keresek náluk, de nem olyan hű de.
Az elmúlt 22 (és abban a 8, meg most a 2) év felelőssége az, hogy semmivel nem lett jobb, mint előtte.

Fatal Error! System Halted! 2012.05.24. 17:08:43

Teljes mellszélességgel kiállok az abortusz mellett. Élő példa erre Zsoltika például.

A tudatlan átlagnyomorékok most elismerően tapsolnak a KDNP-nek, de ahhoz valóban túl hülyék, hogy belegondoljanak, mi a jobb: ha valakit módszeresen, 24-óra alatt a legelképesztőbb kínok közepette ölünk meg, vagy ha gyorsan és fájdalommentesen? (Ezzel csak a tabletta és a hagyományos abortusz közti különbséget próbáltam érzékeltetni.)

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:08:50

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Van egy ellenjavaslatom: CSAK nemi erőszak esetében legyen engedett az abortusz, minden más esetben legyen tiltva. Mit szólsz, benne vagy?

Hozzáteszem: az abortuszok 99,9 %-a nem nemi erőszak miatt történik.

ketroot 2012.05.24. 17:09:27

Na, ma is tanultam valamit: miszerint még kevesen is vagyunk ezen a bolygón és bőven van nyersanyag.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:09:41

@Max val Birca: Nekd is csak azokat a kérdéseket tudom feltenni, amit már a kollégádnak is feltettem:

"Az jobb, ha a kukában végzi a gyerek miután az anyja megszülte? Tudom most is történik ilyen, de az ezen eset megsokasodnának.

Az jobb, ha az anya "véletlenül" legurul a lépcsőn? Hidd el, ha egy nő el akar vetélni, akkor el is fog, akár tetszik neked akár nem.

Egy nemi erőszakon átesett nőnél is ellenzed?
Ha a gyerek betegen jönne világra akkor is ellenzed?

A halálbüntetést támogatod?"

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.05.24. 17:10:24

@Max val Birca:

Tehát már belátod, mekkora istentelen baromságot írtál, helyes.

Kövi: a gyerek Down-kóros. Köteleznél rá egy fiatal családot, hogy élete végéig többek között az egészséges testvérei rovására pátyulgassák?

dunaparti 2012.05.24. 17:10:47

A gyógyszer egy Magyarországon törzskönyvezett szer, gyógyszertárakban nem forgalmazható de intézetekben szabad használni. Bárki utánanézhet az OGYI honlapján.
A barmok hada (KDNP) mia faszt pattog?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:10:56

@ketroot: Tudnál indokot mondani, miért nincs elegendő nyersanyag?

ketroot 2012.05.24. 17:12:01

@Max val Birca:

Ja, szebb is, ha egy újszülöttet megfojtanak és kiteszik a kukába egy szál tesco-s szatyorba!

Fatal Error! System Halted! 2012.05.24. 17:13:06

@Max val Birca: grat.
Én is remélem, hogy teljes abortusztilalom lesz, és "megelégedetten" fogom hallgatni, amikor a hírek hetente beszámolnak arról, hogy X a pottyantós wc-be dobta, Y a fagyasztóba tette, Z megfojtotta és elásta újszülött csecsemőjét. Esetleg jobb esetben az X kórház inkubátorában hagyta, növelve ezzel az állami gondozottak és életüket mínuszról kezdők számát.

Makkasz 2012.05.24. 17:13:34

@Don Quixote de la Ferko: Ertsd meg hogy a Ratko korszaknak semmi koze ahhoz, hogy 20 even at folyamatosan csokken a szuletesszam, de nezz utana, es mutasd be adatokkal, hol vannak a hullamok, ha meg vannak a korfaban (biztosan vannak), es az mennyire befolyasolja es mi modon az 1991-2012 szuletesszamot. Nem fog kijonni, hogy nem esik drasztikusan.,

Abban igazad lehet, hogy az elmult igen elkeserito 10 ev politikajanak hibaira es kovetkezmenyeire igazolast nyerni pusztan 22 ev szuletesi adataibol nem lehet. De eloszor nem is tettem.

A teny teny marad, nem az abortuszok szama a nagy baj, hanem hogy kevesen vallalnak gyereket.

Nem vagyok partnak elkotelezettje, egyiknek sem. Szerintem elszalasztott, ellopott 22 ev volt ez, ha joindulatu vagyok, akkor az utobbi 18 mindenkepp (egyebkent ebbol hogy jon le neked a partkozpont? Mar mindenki volt hatalmon ebben az idoszakban).

Neked hany van? Nekem 3.

Izo 2012.05.24. 17:13:41

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: a kínaiak már elég régóta nyomják az egy gyerek/család dolgot. Ha demokrácia lenne, ez biztos nem működne.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:17:12

@Izo: Jó, lehet nem Kína volt legjobb példa. Egy picit belemostam a légszennyezést.

Campari 2012.05.24. 17:18:10

Az abortusz, ha az élet önkényes elvételeként definiáljuk, mindenképpen gyilkosság. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenképpen bűnnek számít az aktuális társadalom szempontjából, hiszen minden bűn, még a gyilkosság esetén is vannak kivételek (pl. háború).
Bűn és tiltandó dolog akkor lesz belőle, ha ehhez valamilyen társadalmi érdek is fűződik. Általában a gyilkosságot minden társadalom elítéli, hiszen ez pont a közösség egymás iránti bizalmát, együttműködését sérti, vagyis inkább lehetetlenné teszi.
Ez a közösségi érdek egyébként sok olyan dolgot ránk kényszerít, amit nem szeretünk: adók például, meg az is, hogy kötelező iskolába járni, mert társadalmi szempontból jobb az okos ember, mint a hülye.
S mint ahogy adót is csak akkor fizetsz, ha dolgoztál, a gyermekkel járó kétségtelen terheket is csak akkor kell vállalnod, ha létrehoztál egyet. Ezek ellen lehet védekezni. Nem dolgozol - nincs adó, védekezel - nincs gyermek. De ha ezekre nem figyelsz, a társadalom igenis rákényszeríthet az adófizetésre, vagy a gyermek felnevelésére. Ez utóbbi persze sokkal fontosabb, így ha te nem tudod, az állam (jól-rosszul) általában magára vállalja.
Sajnos vagy nem, de ha közösségben élsz, nem létezik (vagy csak nagyon ritka esetben) olyan, hogy az "én dolgom". Aki szeretne szabad abortuszt, vagy nem viseli el, hogy a gyermekét kötelezik óvodára, iskolára, az kénytelen lesz valami nagyon távoli lakatlan helyen egyedül élni. Ott aztán minden az ő dolga lesz.

Fatal Error! System Halted! 2012.05.24. 17:18:13

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
mondok egy meredekebbet: ő maga erőszakolja meg a lányát, de hiba csúszik a számításába és a gyerek terhes lesz. De ugye az abortusz tiltott, így egyszerűen megállapítható lesz, hogy ki a gyerek apja / nagyapja, s max barátunk böribe megy:D

Makkasz 2012.05.24. 17:18:47

@ColT: Jobb nem lett, de rosszabb igen :)
A kiszamithatatlansag a legrosszabb kornyezet a gyerekvallalashoz, nem a szegenyseg, vagy az alacsony jovedelem. Ha az emberek bizakodoak, hisznak magukban, lehetosegeikben, vezetoikben, tudjak hogy lesz munka 5 ev mulva is, ha masutt is vagy kevesebb penzert, vagy tobbet kell dolgozni, ha a gyermeknek azon kivul hogy amig kicsi aranyos, lesz jovoje, boldog tud lennei, akkor szivesen kuzdenek a felnevelessel.
Szerintem ezt a bizakodast, joveobe vetett bizalmat veszitettuk el az orszag borzalmas iranyitasa miatt.

ketroot 2012.05.24. 17:19:24

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Mert szerinted helyes az a tendencia miszerint az emberiség létszáma egyre jobban növekszik? Gondolj még a környezetszennyezésre is.

Kiemelném magát a tendenciát, nem pedig a jelenlegi állapotról beszélek.

Növekvő létszáma az emberiségnek->fogyatkozó nyersanyag (+ az ezzel járó konfliktusok/háborúk) környezetszennyezés.

Ez az én véleményem. Szóval meglátásom szerint nem nagyon haladunk fényes jövő felé.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.05.24. 17:21:11

semjén kétszer is hazudott: "életvédőként", mondja. Ahha, erről megkérdezném a több ezer agyonlőtt kis-és nagyvadat, melyeket ez a nagy életvédő lőtt terítékre. Aztán, aszongya, hogy "a KDNP meghatározó párt a parlamentben..." anyádpicsáját, nem tudják mérni a támogatottságotokat, kádéenpés "barátaim".

Netuddki. 2012.05.24. 17:21:48

Kedves hölgyeim akkor a nem kívánt vagy a szűrésen fennakadt magzatokat nyugodtan lehet majd a megszületésük után a tömjénzsótihoz vagy a nagykamihoz vinni. Ők majd felnevelik.
Vagy csak a pofájuk járt az ostoba sudribunkóknak? Ezeknek a búzáknak gyakorlatilag semmi joguk nincs a parlamentben üldögélni...

Netuddki. 2012.05.24. 17:24:56

@Campari: Gyilkosság? Elvagy te tévedve, de nagyon...

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:25:09

@NewBornLOver:

Férfi vagyok. Nem védekezek. Nekünk már nem kell sajnos. Amíg kellett, addig se védekeztem. Nem volt szeretőm, nem volt miért védekezni. Amikor mégis kellett párszor védekezni, akkor sem abortusszal védekeztünk, hanem hagyományos, nem emberölő megoldásokkal: óvszer, megszakítás, stb.

Makkasz 2012.05.24. 17:25:15

@Campari: A kozossegben eleshez az elegendo, hogy addig gyakoroljam jogom, szabadsagom, amig masnak azzal problemat, gondot nem okozok. Az hogy kotelezo az iskola, termeszetes, hiszen a tarsadalom erdeke hogy irni-olvasni tudo, munkat vegezni kepes, adozo fiatalok nbevelkedjenek. Az iskolaba jarashoz, hogy figyelni, tanulni tudjon a gyerek, kell egy eves ovis szocializacio, ezert az iskol elott egy evig mar evtizedek ota kotelezo az ovi.

De most kotelezo lett az ovoda, es a vezeto ovono nem is adhat felmentest, csak egy onkormanyzati fidesz komiszar. Ez tulzott beleszolas egy csalad eletebe, raadasul ertelme nincs.

Az abortusznal az egyen (a no) onrendelkezesi joga ezerszer fontosabb, mint hogy a tarsadalomnak szuksege lenne meg egy ki utanpotlasra. Azt hiszem nincs itt senki, aki a szabadon eldontheto, korlatok nelkuli abortuszt tamogatna.

bőrmók 2012.05.24. 17:26:07

Ki ez a fasz, és ki szavazott rá?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 17:28:02

@Max val Birca: Arra, hogy aki nem akar gyereket, és nem mehet abortuszra, az megoldja másképp.
meg elmegy illegális abortuszra, ahol olyan szaxerűen oldják meg, hogy vagy nem lehet többet gyereke, ha akar se, vagy esetleg még bele is hal.
Tényleg jobb megoldás.

Sokkal egyszerűbb és értelmesebb dolog dönteni hagyni az embereket.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:28:02

@ketroot: Egy jövőbeli problémáról beszélsz, úgy, hogy nem ismered a jövőbeli technológia/társadalmi/gazdasági állapotokat. Két nyersanyag fogyhat el a víz és a termőföld.

Egyre olcsóbban elérhető a tengervíz sótlanítása, így valószínűleg ez akkor feltehetőleg nem fog problémát okozni, főleg ha a kényszer mint tényező belép a dologba.
Ami igazán problémát jelenthet az az élelem ellátás, itt viszont tényleg nem ismerjük a jövő mezőgazdaságát, élelmiszer iparát.

A légszennyezést meg nem a túlszaporodás okozza, hanem az egyre fokozódó energiaigény, amit sajnos jelenleg környezet károsító megoldásokkal állítunk elő. Azonban ezen készletek hamarosan elfogynak, és kénytelenek leszünk, más nagyobb mennyiségben rendelkezésünkre álló, alapvetően nem környezetszennyező technológiákra átállni.

láplidérc 2012.05.24. 17:28:22

azért az nevetséges, hogy férfiak(!!!) hoznak törvényeket, mondanak ítéletet olyasmiről, amihez tényleg nem sok közük van.

különvélemény 2012.05.24. 17:28:25

@Vándor-ló: "2. Az élet valóban nem a születéssel kezdődik, hanem a fogantatás során."

Legközelebb, ha eltaposol egy hangyát, ugye nem gond, ha 25 botütésre ítélnek, az hasonló szint.

Tímár Mihály 2012.05.24. 17:28:42

A tabletta éppen annyival jobb, mint a hagyományos műtéti abortusz, hogy sokkal kisebb utána a terméketlenség veszélye. Az abortuszokat akkor is el fogják végezni, ha kaparni kell és akkor sem végeznének többet, ha tablettával lehetne végrehajtani. A tablettával sem könnyebb az abortusz, viszont a tablettával nem válna évente 1000 nő terméketlenné az abortusz mellékhatásaként. Az ostoba KDNP nem megment 3-40 ezer gyereket, hanem meddővé tesz évente 1000 nőt!

Igen, szerintem is felháborító dolog megölni egy magzatot. Egy többgyermekes családban egyel több vagy kevesebb nem számít. Ahol van étel 4-nek, lesz ötnek is. Örökbe is lehet adni az újszülöttet, nagyon sok család vár hiába gyerekre. Ennek viszont nem az a megoldása, hogy tiltunk valamit (ráadásul rosszul, lásd az első bekezdést), hanem az, hogy elmondjuk a lehetőségeket, rábeszéljük az anyákat, hogy inkább adják örökbe a babát. A KDNP azzal tehetné hasznossá magát, ha ezt megszerveznék, ha már ők kormányoznak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 17:29:18

@láplidérc: Mint sok minden másról is, pl. iskola. Meg egészségügy. Meg pénzügyek.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:29:18

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Ez semmire sem érv. Ezen az alapon irtsuk ki a mozgássérülteket, mert úgyis szar az életük. Ezek tehát hitlerista érvek: a szerencsétlenek úgyis szenvednek, s az állam pénzén vegetálnak, nekik is jobb, ha gyorsan likvidáljuk őket. Hitlerék egyik, valóságba is átültetett programja volt.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 17:29:19

@Max val Birca: Na ez a lényeg. Ha ti férfiak legalább ennyit tennétek az asszonyaitokért, akkor most nem kuss lenne a nevetek ebben a témában. Nem az a kérdés, hogy abortusz vagy nem abortusz, hanem, hogy védekezés és ha igen akkor hogyan?
Ha tényleg egy kicsit emberszámba vennétek a nőket akkor legalább ennyit megtennétek értük. Tisztelet a kivételnek.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:30:11

@ColT:

Igen, meg fogja oldani: kénytelen lesz védekezni. Pont ez a cél.

vkaresz6 2012.05.24. 17:30:11

Szerintem tulzás a KDNP-t kisebbik kormánypártnak csúfolni. Ők nem egy párt hanem a fidesznek mint kormánypártnak egy parazita csökevénye.

Bár kétségeim vannak afelől hogy ez a tabletta akár veszélytelenebb akár humánusabb lenne bárki számára is de a lehetőség miért ne lehetne nyitott? És most nem az abortusz mellett vagy ellen vagy a nagyszámú magyarországi abortuszról mondok véleményt de ha az abortusz legális akkor ezt miért ne törzskönyvezhetnénk?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:30:13

@Max val Birca: "Amikor mégis kellett párszor védekezni, akkor sem abortusszal védekeztünk, hanem hagyományos, nem emberölő megoldásokkal"
"megszakítás"

Az abortusz előtti állapot. :)

Csak tudnám azt a hülyeséget honnan szedik az emberek, hogy ez védelem a terhességgel szemben.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:31:02

@NewBornLOver:

Csecsemők gyilkolásával lehet kimutatni a tiszteletet a nők iránt?

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 17:31:33

@Max val Birca: Az az igazi szemétség, hogy ez az abortuszellenes kampány nem azért van, mert jaj védeni kell az életet, hanem az Új baby boom-mal párhuzamosan elő kell segíteni, hogy minél több gyerek megszülessen.
Más kérdés, hogy eddig egyik fajankónak sem jutott eszébe, hogy de ezeket a gyerekeket 18 évig támogatni kell és jó esetben 20 éves koruktól kezdenek el dolgozni, amiből aztán adót lehet vonni.

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.05.24. 17:31:38

@Max val Birca:

Miért, az érv, hogy "erkölcstelen"? Ki szerint? Szerinted? Ki a bánat vagy te, ki a faszom tömjén, hogy az ő erkölcseit, meg a tiédeket ráerőszakolja másokra? Ki nem szarja le a te erkölcseidet? Élj ezek szerint, baszki, de milyen jogon várod el másoktól, hogy ők is kövessék az agyrémeidet? Te ugatsz érvekről, bakker? Menj te a híg picsába a tömjénnel, meg a többi faszkalappal együtt és nekem te ne mondd meg, hogy éljek!

bőrmók 2012.05.24. 17:31:45

@Vándor-ló: Akkor már miért nem a fogantatás ELŐTT? Meg tudod ezt magyarázni?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:32:38

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Igen, mindez sokkal jobb.

A halálbüntetés egészen más kérdés. Egyébként ellenzem, de ez irreveláns ebben a témában. A halálbüntetés támogatás is teljesen koherens az abortuszellenességgel.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 17:33:40

@Max val Birca: NEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egy éppen megtermékenyített petesejt az nem egy 9 hónap után megszületett csecsemő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Azzal ha védekezel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha nem vered át a nőt és ha társa leszel akiben bízhat! Akkor egy becsúszott terhességről nem az abortusz jut majd az eszébe, hanem az, hogy a közös babátok kisfiú vagy kislány lesz-e.

láplidérc 2012.05.24. 17:33:44

@Max val Birca: szövegértés egyes, kapcsolja ki a gépet és menjen, sétáljon egyet inkább.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:34:01

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Pedig az. Ha meggátolod a megtermékenyülést, akkor azzal megakadályozod a terhességet.

különvélemény 2012.05.24. 17:34:42

@Max val Birca: "Csecsemők gyilkolásával lehet kimutatni a tiszteletet a nők iránt? "

"Csecsemőnek tekintünk minden olyan embert, aki elmúlt 8 napos, de nem töltötte be 2. életévét."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 17:35:16

@Max val Birca: LUL. Sokat gondolsz azért, majd előre fognak gondolkodni?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:35:21

@NewBornLOver:

Ez teljesen irreveláns és az égvilágon semmire sem érv. Nem azért nem szabad embert ölni, mert gazdaságilag hátrányt okoz, hanem azért, mert az emberölés önmagában rossz.

belekotyogok 2012.05.24. 17:35:44

@Vándor-ló: a túlnépesedésre ne teszkós minőségű élelmiszerek szintjén gondolj: gondolj arra, hogy hagyományos termelési módokkal mennyi élelmiszert tud előállítani a világ és ez a jelenlegi népesség hány százalékának lenne elegendő...

A megoldás a 100%os fogamzásgátlás lenne, de ilyen köztudottan nincs. Esetleg a páros nemi élettől való tartózkodás, na, az tuti. Gondolom te is csak gyermeknemzés céljával szexelsz.

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.05.24. 17:36:06

@laspalmas:
A posztíró egy abortuszpárti picsa! :-)

(De csak a kedvedért. :-)

@molaris:
Nem, koma.
Az a gyilkosság, ha tönkreteszed a nő (meg valószínűleg a gyerek) életét azzal, hogy a nem kívánt gyereket kihordja.
A hozzád hasonló agybeteg idióták miatt.

Azt meg nem is értem, miért ér kevesebbet egy erőszakból fogant gyerek, mint egy égő szerelmből fogant. Az ő élete nem uigyanolyan élet?
Ráadásul tehető ő arról, hogy milyen az apja? Az ugye már a római jogban is benne volt (és a mostani magyarban is benne van), hogy az apák bűneiért a gyereket tilos büntetni).

Akkor ez most hogy is áll össze egésszé, te nagyon sötét barom?

@Asztalos Gábor 2:
Te, és azt hallottad már, hogy Nyugat-Európában a kereset is sokszorosa a magyarnak?
Egyébként ha pár száz gyereket el lehet rabolni, az nem gond, akkor nem értem, mi a lófaszt rugóztok Kádáron, ő 300-nál is kevesebb embert végeztetett ki.
(Ellenben Horthytokkal, akinek kb. 1 000 000 ember élete szárad a lelkén.)

@we:
Igen, a hangsúly ezen van: valahogy.
Értelmes szülő nem azt szeretné, hogy valahogy nőjön fel a gyereke, hanem azt, hogy jó körülmények között.
Arról nem is beszélve, hogy akkoriban azért nagyjából 30-szor annyi gyerek halt meg még 1 éves kora előtt, mint most a 18 éves kor elérése előtt. Aki meg életben maradt, (élelmiszer-)termelőmunkát végzett, nem ment el bölcsésznek vagy bankárnak a városba.

@Mdavid89:
Ez a 7 milliárd ember még Borsodot vagy Bács-Kiskunt se töltené meg úgy, hogy mindegyik kap 1 négyzetméter helyet (azaz nem kell túl szorosan állniuk, kb. 4-5-ször akkora helyük lenne, mint egy átlag Fidesz- vagy Milla-tüntetésen).

ketroot 2012.05.24. 17:36:39

@Max val Birca:

Igazság szerint kár erről vitáznunk, hiszen a te álláspontod szerint a már a fogantatás után életről beszélünk, ami gyilkosság.

Szerintem azért ez a dolog árnyaltabb.

Arra akartam rávilágítani, hogy betilthatjuk az abortuszt és hátradőlhetünk, hogy nem támogatunk gyilkosságot.

De azt ne felejtsd el, hogy aki nem akarja, hogy az a gyerek megszülessen, akkor - ha nagyon eltökélt -, talál rá módot, hogy ne szülessen meg.

Persze az igaz, hogy a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt, csak sajnos az sosem 100%-os hatékonyságú.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:36:41

@ColT:

Gondold végig! Hány nő vállalná a fekete abortuszt manapság? Inkább előre gondolkodna és vigyázna.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:36:43

@Max val Birca: Egy életképtelen, agyi működéssel nemrendelkező életforma elpusztítása emberölés, de egy kifejlődött emberé az pedig nem az, és nem tartozik ehhez a dologhoz. Mind a kettő gyilkosság, akár tetszik nektek akár nem.

Az meg a te lelki sérülésedet mutatja, ha szerinted egy megszületett gyereknek jobb, ha egy szatyorban a kukában végzi.

Ha meg annyira abortusz ellenes vagy támogasd a szexuális felvilágosítást. Ezen a téren elég nagy sötétség honol a kedves honfitársaink fejében. Mint fentebb már megmutattad.

multi84 2012.05.24. 17:36:55

mennyetek már a..... ezzel a miniember meg csecsemő gyilkossággal... ennyi erővel egy tojás felütése is csirke ölés...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:37:28

@Max val Birca: És miért is akadályozza meg a megszakítás a megtermékenyítést?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:38:22

@különvélemény:

Ez olyan mint a zsidótörvény, kijelentjük, hogy a zsidó az nem "igazi" állampolgár. Abszurd és erkölcstelen. Mindegy minek nevezed, a lényeg: emberi élet.

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.05.24. 17:38:37

@multi84:

Sőt, ha valaki kiveri a répuszt és a motyó egy papírzsepiben landol, az egyenesen tömeggyilkos. Minden nő pedig minden egyes menstruációja alkalmával megöl egy embert.

Ben Franklin 2012.05.24. 17:38:50

Ez a tabletta megkönnyíti az abortuszt. Vagyis növeli a felelőtlenséget, hiszen egy tablettával elintézhető ezentúl, amihez eddig mütét kellett.

Magyarországon pedig szükség van (lenne) gyerekekre, és felelős felnőttekre.

Azon nem csodálkozom hogy a libsiknek fontosabb a gyógyszernepperkedés, mint a gyerekek száma, de a normálisabbjának ugye nem?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:39:22

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Nem megy be a sperma oda ahová bemenne egyébként. Magyarázzam részletesebben? :-)

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:40:04

@NewBornLOver:

Nem megszületett csecsemőről beszélünk. De mindegy a definíció.

különvélemény 2012.05.24. 17:40:10

@Max val Birca:
Csúsztatsz, utána zsidózol, ez milyen gáz...

ketroot 2012.05.24. 17:40:15

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Igaz, nem ismerem, de te sem lehetsz teljesen biztos. Azt mondom, hogy a próféta beszéljen belőled.

Én egy elég pesszimista szcenáriót vázoltam le.

(főleg azért, mert sajnos elég felelőtlen az emberiség)

belekotyogok 2012.05.24. 17:40:58

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: vannak, akik szeretik az oroszrulettet. meg ugye vannak azok, akik azt hiszik, hogy ha vele nem történt meg, az mással sem történhet..

vkaresz6 2012.05.24. 17:41:14

@Max val Birca: Azt ugye tudod hogy az élet védelme nevében a keresztény egyház "útmutatásaival" millióktól tagadja meg az életet?
Mesterséges megtermékenyítésnél a fel nem használt embriókat (amik ekkor gyakorlatilag pár sejtes kis szövetcsomók) sokáig egyáltalán nem használhatták fel tudományos célra(őssejtkutatás) és ennek a területnek a mai napig az egyik legnagyobb hátráltatója a keresztény egyház híveire gyakorolt véleményformálása ezáltal a politika befolyásolása.
Indoklás: A lélek a fogantatás pillanatában költözik be az embrióba.
Köszönjük emese.
Valaki ezt megmutatná a bibliában?

Ha csökkenteni akarják az abortuszok számát küldjenek minden abortuszra jelentkezőt egy pár órás tanfojamra az abortuszról és hátrányairól.

vagy csak adóztassák meg. Ahhoz úgyis nagyon értenek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.24. 17:41:30

@Max val Birca: :D:D:D:D
Ha tilos lenne, elég sok. Sztem ma is elég sok vállalja, ld. nemrég megjelent hírek a kamu vetélésként feltüntetett abortuszokról. És az 1db orvosnál volt, elég sok.

De érted. Ha nem védekezik, akkor a tettének felelősségét kell jelenleg vállalnia (ez igaz az illegális abortuszra is). Ez is elég nagy teher. És ebbe sem gondolnak bele. Akkor sem gondolnának, ha tilos lenne.

De marha egyszerű. Iskolában a pofájukba kéne nyomni, hogy ne dugjanak koton nélkül, mert gyerekük lesz, meg tripperük. Nem álszenteskedni.

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.05.24. 17:41:32

@különvélemény:

Nem zsidózott, szimplán hülyeségeket beszélt: felnőtt, öntudatuknál levő embereket hasonlított pár sejthez. Barom szegény, de nem kicsit.

multi84 2012.05.24. 17:43:46

de mondok egy jobbat ha isten alkotta az embert és a nőben (akiben az élet fogan, aki isten teremtménye) a megtermékenyített petesejt csak kb. 30-40 százalékban tapad meg a méhben akkor kvázi egy természetes abortusz megy végbe ami szintén istentől félő dolog amit isten alkotott... :DDDD

belekotyogok 2012.05.24. 17:43:54

@Max val Birca: pont ez az, hogy nem mindegy a definíció. én nem csecsemőként definiálom azt az éppen megfogant petesejtet, ami az első 2-3 hónapban simán elmehet úgy, hogy akár észre se veszi az ember lánya.

@Ben Franklin: nő vagy? éltél már át menstruációs fájdalmakat? ha mindkét válaszod igen, akkor szinte biztos, hogy nem leszel kevésbé felelőtlen.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:44:24

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Érveid leperegnek rólam. Akkor is ellenzem az emberi élet elvételét, ha tudom, hogy sosem fog teljesen megszűnni az emberölés: mindig lesznek gyilkosságok, háborúk, halálos balesetek, nem szándékos emberölések.

Mindez azonban nem ellenérv semmire.

Kb. mintha azt mondanánk: ne legyen kriminalizálva az nemi erőszak, mert mindigis lesznek olyanok, akik erőszakot fognak elkövetni, s ha nem lenne kriminalizálva, kevesebb halállal járna az erőszak, hiszen nem lenne olyan pl, hogy az erőszaktevő félelemből megöli az aktus után áldozatát.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 17:44:39

@Max val Birca: baromira nem az, ugyanis nem kell sok ész ahhoz, hogy felfogd egy csecsemő nem egyenlő egy megtermékenyített petesejttel. Szóval ez hülyeség.

Persze embert ölni bűn!

Érdekelne a véleményed, hogy jobb e az ha egy nő megszüli a nem kívánt gyerekét, majd nem törődik vele ott rúg bele ahol tud és felnő ugyan de egy lelki sérült szociopata válik belőle, aki igen nagy károkat tud okozni a társadalomnak?

Vagy, biztos munkakörülményeket biztosítanak Magyarországon, amelynek köszönhetően már lehet jövőképe egy nőnek, mely által elég magabiztos lesz ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő párját, és bizony ennek a szerelemnek a gyümölcseként megszületik egy kisbaba.

Amit mondasz különösen azért hülyeség, mert ha ti férfiak odafigyelnétek a csajaitokra, és ha a nő aszongya húzz kotont te felhúzod akkor nem kéne abortuszra rohangálni a kétségbeesett nőnek.
Az meg nem kifogás, hogy de a nő nem szed tablettát. Ti szeretitek a magvaitokat minél többször minél több nőbe üríteni akkor nehogy már még ez is a nő feladata legyen!

Ha mégis, akkor felmerül a kérdés: MI SZÜKSÉG VAN FÉRFIAKRA????

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:44:45

@Max val Birca: Mivel az előváladékod tartalmaz spermát, így ki kell ábrándítsalak bemegy, igaz nem akkora mennyiségben, így jóval kisebb az esély a megtermékenyülésre, de bemegy.

Remélem a gyerekeidet nem hülyíted ezzel, mert a legtöbb fiatalkori terhesség/elcseszett házasság/abortusz ettől a szuperbiztos védekezési forma miatt jön létre.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:45:03

@ketroot:

A legnagyobb hatékonyságot a teljes tiltás hozza el.

finalNmbr 2012.05.24. 17:46:07

Újabb csont ennek a sok nyomorék ateista/zsidó/liberál (sic!) szarnak.. Rágjátok csak buzik :D

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.05.24. 17:46:20

szerintem bele kellene venni a Kotmányba, hogy abortuszkérdésbe férfi nem szólhat bele.

meccsezzék le a nők egymással a kérdéskört.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:46:36

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Tehát szerinted ne legyenek törvények? Mert hiszen végülis nincs olyan erkölcsi alap, melyben mindenki egyetért.

Miért akarod pl. a pedofilokra ráerőszakolni a pedofilellenes erkölcsöt?

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 17:47:23

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: nem egy kolléganőm rohangált abortuszra., Megkérdeztem, hogy esetleg nem kéne e védekezni, a válasz az volt, hogy dehát mielőtt elélvezett a pasim kivette.
Mondom ok.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.05.24. 17:47:45

KDNP: KiDerült, hogy Nincs is Párt....

Don Quixote de la Ferko 2012.05.24. 17:48:16

@Makkasz:

Nincs hát.

Hiszen miért is lenne összefüggés az 1955 körüli születésszám növekedésnek köszönhető létszámnövekedésnek az 1975 körüli születésszám növekedéshez.
Tény, megnézheted, akkor van egy gyönyörű tüske a görbében. (Már ha érted a tüske, és a görbe kifejezések összefüggését)

És mik vannak, ha hozzáadsz 20-30 évet, beleszámolva a szemléletváltást, és annak a szemléletnek a kiveszését, hogy 18-20 évesen már potyogtatni kell a babákat (segítek,az is statisztikai adat, hogy a szülők gyerekvállalási kedve kitolódik a 25-30 éves kor környékére) akkor kiderül, anépek karriert építenek, tanulnak, és utána szülnek.

És minő csoda, a 2005 körüli években a görbén ez látszik is.

Hogy mik vannak?

Minő csoda.

we 2012.05.24. 17:48:35

@ColT: Azt hittem, hogy az baj, hogy fogy a magyar. De ha globálisan nézed a dolgokat úgy is jó. Akkor viszont az a helyzet, hogy a magyarok a világ felső tízezrébe tartoznak. Csak nem tudják, mert azt hiszik, hogy a jólét ausztriánál kezdődik.

@dr. Közbiztonság Szilárd: Nagyobb volt a csecsemőhalandóság, de még így sem a 3 gyerek számított nagycsaládnak. Nem értem a bankár-bölcsész példát, szerintem a gyerek vállalás amolyan l'art pour l'art dolog.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:48:36

@Max val Birca: Nézze kedves anonim Lencsés, érvei eléggé összevisszák. Egyszer azt mondja jobb ha a gyerek szatyorban végzi egy kukában erre az az érve, hogy gyilkosság semmiképpen sem elfogadható, de a halálbüntetést nem igazán tartja elítélendőnek, azt nem érzi gyilkosságnak.

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.05.24. 17:49:26

@Max val Birca:

Ne terelj, bigott seggfej, itt az abortuszról van szó, nem a pedofíliáról. Te, te barom próbáltál azzal "érvelni", hogy az abortusz "nem erkölcsös". Ez NEM érv az abortusz ellen. Próbálhatod kenni a taknyot azzal, hogy kétségbeesetten próbálsz minden mást behozni, de NEM FOG MENNI.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:50:02

@NewBornLOver: Igen, sajnálatos, hogy egy normális szexuális felvilágosításra nem futja az államnak.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:50:04

@vkaresz6:

"Azt ugye tudod hogy az élet védelme nevében a keresztény egyház "útmutatásaival" millióktól tagadja meg az életet?"

Például?

"Mesterséges megtermékenyítésnél a fel nem használt embriókat (amik ekkor gyakorlatilag pár sejtes kis szövetcsomók) sokáig egyáltalán nem használhatták fel tudományos célra(őssejtkutatás) és ennek a területnek a mai napig az egyik legnagyobb hátráltatója a keresztény egyház híveire gyakorolt véleményformálása ezáltal a politika befolyásolása.
Indoklás: A lélek a fogantatás pillanatában költözik be az embrióba."

Hagyjuk ezt, ez egy nagyon specifikus altéma. S nem ide tartozik. Ez egy igencsak vitás téma egyébként.

ketroot 2012.05.24. 17:50:06

@Ben Franklin:

Nem, nem fontos az abortusz. De ha már "muszáj", akkor inkább tabletta formájában történjen, mintsem "kaparással".

Az még jó meglátás, hogy "max. majd rádobom a tabit és jó lesz" mentalitás is elterjedhet.

Ha rajtam múlna (és ez tényleg az én véleményem) a megelőzést/felvilágosítást támogatnám, egyszóval magát a prevenciót. Míg a gyógyszeres abortuszt szigorú körülményekhez kötném.

És ide lehetne sorolni azt amikor nemi erőszakkal történik a fogantatás vagy súlyos egészségkárosodás van jelen.

Illetve, ha valakinek becsúszik egy nem kívánt terhesség, akkor az első abortuszt elvégeznék, míg az újabb terhesség esetén már megtagadnák. (kivétel ugye amit felsoroltam)

Jó, esélyes, hogy most nagy baromságot írtam le, de azért a dolog nem olyan egyszerű, hogy betiltjuk teljesen/mindenki azt csinál amit akar.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:51:35

@NewBornLOver:

Amíg az állam nem viszi el az aluljárókból a büdös koldusokat, addig legyen szabad gyilkolni őket?

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.05.24. 17:52:05

@Max val Birca:

Az indiánok tömeges kiírtásáról, vagy a muszlimok szentföldi gyilkolászásáról az ún. keresztes háborúk során hallottál már, seggfej?

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 17:52:28

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Én most konkrétan egy ilyen koncepción dolgozok, csak nem biztos hogy a jelenlegi naggyon erkölcsös rezsim ezt engedélyezné.

különvélemény 2012.05.24. 17:52:32

@Max val Birca:
csecsemőnek nevezted a meg nem születettet = csúsztatás, de lehetne demagógia is
zsidókat, faji megkülönböztetést kevertél egy abortusz témába = zsidóztál

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:52:51

@finalNmbr: Már bocsi, de a buzikat miért is érdekli az abortusz? Vagy már ők is tudnak szaporodni? Akkor mi van a legfőbb bajuk, hogy nem szaporodnak érvvel?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:52:58

@NewBornLOver:

Te mit választanál:
- a halált?
vagy
- rossz életet?

Ha az előbbit, akkor sürgős pszicgiátriai segítség kell neked...

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 17:53:15

@Max val Birca: Hülyeséget beszélsz, próbálj meg normálisan érvelni és válaszolni arra mit írtam, kérdeztem. Kérdésre kérdés nem válasz.

ketroot 2012.05.24. 17:53:54

@Max val Birca:

De ha most betiltjuk az abortuszt (játszunk el a gondolattal), akkor ugye védekezni fognak az emberkék (és ez lenne a cél), viszont semmi sem garantál 100%-os biztonságot. Ha pedig nem fognak orvosi úton elvégezni abortuszt, akkor jöhet pár "népi" fogás...

Ok, lehet az is, hogy megszülik és szeretettel nevelik fel.

Ez a legnagyobb baj, meg az, hogy felelőtlenek az emberek.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:54:26

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Persze, lehet, de nem nagy a valószínűsége.

Egyébként vannak tabletták is és óvszer is létezik. Számtalan módja van a terhességmegelőzésnek.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 17:54:36

@Max val Birca: Öcsisajt neked kéne odamenni, ugyanis érzékelek némi devianciát a levegőben. Ez egy példa volt egy más szemszögből. Ugyanis ha nem fogod fel, hogy a megoldás nem az abortusztiltás hanem a védekezés támogatása akkor valamivel csak meg kell próbálnom kiugrasztani a nyulat a bokorból.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:54:45

@NewBornLOver: Tipikus esete a ne beszéljünk róla, ha ilyet látunk fordítsuk el a fejünket. A zsákban/kályhában/húsdarálóban végzett gyerekekkel meg nem kell törődni mert "nem léteznek".

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 17:55:44

@Max val Birca: Persze csak kedves férfiak fel kéne húzni a faszra a kotont! (Elnézést a vulgaritásért de kezdek dühös lenni!)

Ironfist 2012.05.24. 17:55:46

@Vándor-ló:
"4. Aki akarata ellenére megfogant, abban már egy másik emberi lény növekszik, nincs joga megölni, ez gyilkosság."

Tényleg? Amikor a fogantatás megtörténik, a vadiúj magzat mindössze 2, azaz kettő darab sejtből áll. Ez alapján mondhatjuk, hogy tömeggyilkosságot követsz el, amikor egy zsepibe hokizol?

" 5. Ha egy házaspár anyagilag nem áll a helyzet magaslatán, akkor ez feljogosítja őket arra, hogy megöljék a 10 éves gyermekület? Ha a válaszod nem, akkor mi különbség van az 1 órás és a 10 éves ember élethez való jogai között?"

Nem is tudom... talán annyi, hogy a 10 éves gyerek 10 év tapasztalatával bír... gondolkozik, ÉL, míg a másik amit felemlegettél mindössze PÁR DARAB KIBASZOTT SEJT, ami nem is él, mindössze szerves anyag. Erre is mondanék példát. A metán is szerves anyag. A saját érvrendszered alapján ezek szerint akkor is gyilkosságot követsz el, ha fingasz egyet? De ha ezt nem fogadod el, akkor az is gyilkosság neked, ha borotválkozol, hajat vágsz, napozás után hámlasz, satöbbi?

ketroot 2012.05.24. 17:56:08

@finalNmbr:

Te hova sorolod magad? Hívő homofób? :D

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.05.24. 17:56:28

@Max val Birca:

Mit választanál, te baromállat? Hogy egy lumpen, alkesz, bűnöző picsa elvetesse a purdéját, vagy ne és az ilyen körülmények között felnőve 16 évvel később elvágja a gyereked torkát egy sikátorban a nála levő 3000 forintért, hogy heroint vegyen rajta?

No, melyik tetszik?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:56:29

@Max val Birca: Persze, csak amiről te beszéltél kedves anonim barátom az egy olyan módszer volt (és amit ajánlottál is) ami miatt sok abortusz jön létre, főleg fiatalok körében. Így ennek a terjesztése a te logikád alapján felér a gyilkosságra való felbujtással.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 17:56:34

@Max val Birca: Olvasd el a neked címzett kommentjeimet és rájössz, hogy mire is vagyok kíváncsi.

nemecsek ernő áruló 2012.05.24. 17:56:34

@Max val Birca: Valóban, hanem például azért, mert a hülye 16 éves lány nem kapott időben megfelelő szexuális felvilágosítást a szüleitől, vagy elfelejtette bevenni a tablettát, és még mindig inkább ez az egyszeri trauma, mint egy elbaszott élet, elfelejtett érettségi, kukába dobott karrier-lehetőség. Cserébe egy életen át az állam csecsén fog lógni segélyen. Mily csodás.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:56:43

@különvélemény:

A zsidók vagy bármely más faj/nép alacsonyabbrendűnem minősítése ugyanaz az erkölcsi kategória, mint az abortusz. S az erre való rámutatás nem "zsidózás", hanem egy releváns történelmi példa.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.05.24. 17:56:52

Semjén az életvédő
a hét vicce bazdmeg. amikor Bárándyval vadásznak, akkor mi?

multi84 2012.05.24. 17:57:00

@Max val Birca: sőt van olyan is hogy Ovuláció nah ha azt tudja a nő hogy mikor van abból kivon úgy 7 napot amíg a sperma életképes akkor és abban a 7 napban nincs sex nem esik teherbe... ;)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:57:12

@Max val Birca: Ki is vagy te, hogy eldöntsd ki milyen életet szeretne élni?

ketroot 2012.05.24. 17:57:30

@ketroot:

Nem kicsit hülyén fogalmaztam meg a végét, természetesen nem az a legnagyobb baj, hogy szeretettel nevelik fel.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:57:38

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Nem vagtok anoním, a kevés nem-anoním nick egyike vagyok. Egyébként pedig nem mindegy, hogy egy hozzászóló anoním vagy nem???

Cang 2012.05.24. 17:57:43

Szerintem ha egy nő rászánta magát az abortuszra akkor meg fogja oldani, legálisan vagy illegálisan, tablettával vagy más módon, de megoldja. Az abortusztól függetlenül is rengeteg magzat nem jut el a születésig, ennek sokféle oka lehet.
A kedves abortusz ellenzőktől kérdezném, hogy ilyen esetben mi van, gondatlan veszélyeztetés? Tekintsük már annyira értelmes és felelős embereknek a nőket, hogy el tudják dönteni, akarják-e a megfogant gyereküket vagy sem.

Azért tök érdekes, hogy nyilatkoznak orvosok, nyilatkoznak seggnyaló, korrupt vén geczi politikusok, nyilatkoznak jogvédők, de a csajokat ki kérdezi meg? Ilyenkor miért nem lehet egy röpke felmérést csinálni, hogy mégis mit akar a nép?

Ben Franklin 2012.05.24. 17:58:22

@ketroot: Kerüljön a tabletta 10 ropiba. Biztos nem olcsó. Adóval legyen 1 millió, akkor nincs betiltva a bevételből az állam nevelje/adja nevelőszülőkhöz, akinek nincs rá pénze.

ketroot 2012.05.24. 17:58:33

@finalNmbr:

Jóvanna', egy próbát megért! :D

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 17:58:54

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Mondtam: én személyesen ellenzem a halálbüntetést, azonban a halálbüntetés és az abortusz két teljesen különböző kérdés. Ha támogtanám a halálbüntetést, attól még lehetnék abortuszellenes.

Makkasz 2012.05.24. 17:59:00

@Don Quixote de la Ferko: Ertem, tehet az 1975 kornyeken szuletett tobb no, mar inkabb 25 eves kora kornyeken szult (1990), es magyarazatod ellenere, lehet meg fiatalabban.

A tuskeket es abrakat nem csatoltad.

Viszont ahogy sejtettem, mindennek semmi koze ahhoz, hogy 1991-tol folyamatosan, 22 even keresztul evrol evre csokken a szuletesszam.

De mondok neked egy rosszabb hirt, ha 1955, 1975 es 1991 csucsok voltak a szuletesszamban (felteszem 1991 elott meg nagyobb volt a szuletesszam), akkor mostanaban, 2011-ben ujabb, legalabb lokalis csucsnak (tuskenek) kellene lenni. Sajnois ennek nyoma sincs. Csak minden evben kevesebb gyermek szuletik. Ilyen egyszeru.

De orulok hogy utananeztel.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 17:59:06

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Nekem alapból nem lenne gondom azzal, hogy ellenzik az abortuszt mert ha tényleg az emberi élet védelme lenne a cél akkor én is helyeselném. DE!
Ezek adófizetőket akarnak csináltatni velünk! Ehhez én meg nem asszisztálok!
Inkább dolgozok a kis projektemen és a megfelelő időben jó kis botrányt okozok. (Persze ez a bigottan vallásos kdnp-s beállítottságúaknak lesz botrány)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 17:59:44

@Max val Birca: Tudom, hogy így anonim könnyű össze vissza beszélni meg trollkodni, de legalább az alapelveid lennének tiszták, kedves anonim barátom. :)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.05.24. 17:59:45

"7. A túlnépesedés szimpla szemen szedett hazugság. Ha a világon jelenleg élő összes embert összezsúfolnák egy helyre, akkor texas állam 1/27-én elférne mindenki. A bolygó területileg és erőforrásilag is bőven ki tudja szolgálni a lakosságot, ennek akár a többszörösét is."

te sem véletlenül vagy kádéenpés :)

finalNmbr 2012.05.24. 17:59:54

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Azért a replyben fussa már többre mint a visszabúzázás

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.05.24. 18:00:02

@Ironfist:

Egyébként is bírom a hozzászólásaidat, de ezen konkrétan vinnyogtam a röhögéstől!

Gigalájk!!! :-D

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:00:18

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Én nem vagyok itt kétségbe esve. Szilárd a meggyőződésem és 100 %-ban kiállok a gyilkosság ellen. Értelmes ellenérvet sosem hallottam még ez ellen.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:00:48

@Max val Birca: Ha nem a gyilkosság az ellenérved az abortusz ellen akkor mi?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:01:25

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Az indiánok tömeges irtása nem igaz. A muszlimok irtása pedig háború volt. De egyik sme kapcsolődik az abortuszhoz.

dvhr 2012.05.24. 18:02:05

En a tiltast nagyon helyeslem, majd en is fogok kulfodlrol tablettat csempeszni es felarral arusitani, mint a KDNP-sek.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:02:19

@finalNmbr: Mivel nem buziztalak, így nem látom értelmét a visszabuzizás vádadnak. Továbbra is kérdem, hogy miért is érdekelné egy buzit az abortusz?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:03:48

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Nem tudok azonosulni hitlerista szövegeddel, bocs. Amit vázolsz, az szinte teljesen egészében egyezik a nácik eugenetikai érvrendszerével.

Cang 2012.05.24. 18:04:19

@NewBornLOver: A kedves csajoknak vajh nehezére esne azt mondani, hogy óvszer nélkül nincs dugás? Ahhoz hogy egy pár ne védekezzen, két ember beleegyezése kell, vagy rosszul számolom ?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:04:35

@Max val Birca: Amúgy a képeden kedves anonim barátom az A-H/Ö-U/O-M felirat lenne a helyes.

nu pagagyí 2012.05.24. 18:04:46

@Vándor-ló: "Az élet a fogantatástól kezdődik". Jól ismert érv, de azért megkérdezem, hogy szerinted egy petesejt magában élő, vagy holt? Költői kérdés volt, természetesen már az is élő, akárcsak a körmöd amit levágsz. A helyes kérdés itt az lenne, honnan lehet embernek nevezni valamit (valakit)? Tudjuk, egy embriónak egy darabig még az agya sem fejlődik ki, formára meg leköveti a törzsfejlődést: kétéltűből lesz majd ember.

Tudományos érveken alapuló közmegegyezés dönti el, honnan tekintenek egy sejthalmazt embernek, jelenleg ez 3 hónap. Tudom, a Jóisten szavát nem überelheti sem a tudomány, sem holmi közmegegyezés, de ha a nem vallásos emberek elnézik nektek, hogy tetemes közpénzt az egyházaitokra és közvetve magatokra fordítsatok, úgy nektek sem kell minden olyanba beleszólni, ami benneteket egyáltalán nem is érint.

különvélemény 2012.05.24. 18:06:01

@Max val Birca:

Jó, akkor definiáld biológiailag, hogy mikortól ember az embrió.
De ne vallásos halandzsával gyere, hanem tényekkel.

segítek:
"4. hónap vége:
a magzatnak ember kinézete van
az agy két fele közötti felosztás láthatóvá válik"

Wagem 2012.05.24. 18:06:16

Gecíííík...!négy arany...eddig.Képesek vagytok erre??

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.05.24. 18:06:46

@Max val Birca:

De, itt is van egy raklapnyi, de te olyan mélyen sötét vagy, hogy a fekete lyuk hozzád képest atomvillanás, így nem fogod fel.

"Az indiánok tömeges irtása nem igaz."

Nem az apád faszát nem. Szopkodd csak a drága egyházad faszát, attól még a történelmi tények tények maradnak.

"A muszlimok irtása pedig háború volt."

Háború gyerekek, férfiak lemészárlása, nők megerőszakolása és megölése, amikor pár ún. keresztes lovag bement egy faluba és ott ilyeneket műveltek? Akkor gondolom a magyar nők tömeges megerőszakolása a II. vh.-ban is "csak háború" volt, ugye?

Baszki, el sem hiszem, hogy egy értelmi fogyatékosnak magyarázok...

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:07:46

@nemecsek ernő áruló:

A legtöbb abortuszt egyébként felnőtt nők csináltatják, azaz megint kiemelsz egy apró részt, s abból próbálsz következtetést levonni. Ez érvelési hibának nevezik.

Példa:

- Tegnap, életemben először átmentem Szlovákiába. Sajnos csak fél órát voltam Észak-Komáromban, mert jött egy telefonhívás, s vissza kellett jönnöm. De amíg ott voltam, láttam két nőt, mindketten magyaul beszéltek és mindketten 20 év körüliek voltak. Tehát az összes nő Szlovákiában beszél magyarul és 20 éves.

Horizont 2012.05.24. 18:08:47

Na tökös KDNP-sek csapata lecsapott a témára mint gyöngytyúk a takonyra! Azok pofáznak nagy hangon akik még egy prosztata vizsgálatra se mernek elmenni! A KDNP -nak sikerült pártpolitikai moslékot belevinni egy simán orvosi kérdésbe! Csakhogy megmutathassák, hogy milyen fasza legények a Fidesz farvizén! Ugyanis itt és most nem arról szól a dal, hogy lehet-e abortusz, kell-e engedélyezni az abortuszt!!!Hanem arról, ha már van akkor alkalmazzanak- e egy humánusabb kevesebb szövődménnyel járó orvosi beavatkozást. Mintha (én mint nő) azt mondanám kedves férfitársaimnak, hogy a vakbélműtétüket nem engedélyezem altatásban, kap egy deci vodkát meg egy rágófát a fogai közé és uccu:) Abortusz kérdésben lehet véleménye mindenkinek, de csak azoké hiteles akik már szültek gyereket, nevelnek gyereket és tudják mi az az abortusz! Nem technikailag. Régi duma, de igaz: egy nő mindenre képes, hogy legyen gyereke és mindenre képes, hogy ne legyen gyereke.A statisztika kimutatta, hogy nem a a buliban részegen, bedrogozva, tiniként teherbe esett lányok jelentkeznek többségben terhességmegszakításra (ők is sokan vannak tény) hanem azok a nők akik a 3. ill. a 4. gyereket nem tudják bevállalni. A lányok, nők nem örömmel mennek "kikapartatni" magukat. Mindenki egyedi eset. És majd minden esetben jobb ha nem is születik meg a nem várt gyerek!
A politikusoknak üzenem, inkább tennének a felvilágosításért, megelőzésért, az olcsó fogamzásgátló eszközökért, és a jobb életért, hogy vállalhassák a nem kívánt gyereket is. Hangzatos demagógia helyett!
A magzatvédő Alfa Szövetség szerint az abortusztabletta használata a rejtőzködő fasizmus megjelenése lenne. A barmok!!!
Tehát megint mindenről szó van csak az emberről nincs szó!Az élőről! Jó magyar szokás szerint.

különvélemény 2012.05.24. 18:09:21

@nu pagagyí: "akárcsak a körmöd amit levágsz."

Nem az nem élő, de a hangya igen, így szemet szemért elven gyilkoljunk le mindenkit, aki hangyát öl. :D

Jé, egyetértek veled, ez már scifi kategória.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:09:36

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Nem szeretném, ha gyilkosok szabadon gyilkolhatnak. Úgy vélem, hogy az ölés joga nem alapvető emberi jog, s ez alól csak az önvédelem menthet fel bárkit is.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 18:09:46

@Cang: Szex-chat operátorként dolgoztam és ez az ottani modell lánykákkal esett meg. Kissé IQ light szeretetreéhes 19-20 éves lányokról van szó. SZerinted?

Más: A férfiak szoktak úgy érvelni, hogy zokniban nem mosnak lábat, sőt velem például volt olyan, hogy a pasi mindenáron hátulról akarta, mondom ok itt a koton - még én adtam a kezébe, fel is vette, majd nem vicc megfordultam és konkrétan hallottam ahogy leveszi.
Én megfordultam felhúztam a bugyimat nadrágomat, és otthagytam. De ez én voltam.

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.05.24. 18:10:34

@Max val Birca:

Nem eugenetika, te fasz, hanem társadalomismeret. Szerinted ha egy dél-bronxi heronista prostituált kipottyant egy kölköt, abból ilyen indulás után mi lesz? Egyetemi professzor? Lehet, van rá kb. 0.0000000001 % esély. Arra, hogy dettó heroinista dealer lesz belőle, pedig 99.99999999999999999999% esély van.

Na jó, itt fejeztem be a neked való magyarázást, túl hülye vagy, hogy bármit felfogj.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:10:54

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Alapelveim tiszták és koherensek.

Nem vagyok anoním, de ennek semmi jelentősége egyébként. Egy anoním nem ér kevesebbet egy nem-anonímnál a neten.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:11:21

@Max val Birca: Már bocsi, de ez trollkodáson kívül, hogy is kapcsolódik ahhoz, hogy te eldöntöd más helyett, hogy szeretne-e élni vagy sem. Isten mondta, hogy ehhez jogod van?

Kedves anonim barátom.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:11:52

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

De, a gyilkosság az ellenérvem. Nem engedhető meg a meg nem született gyermekek legális leölése.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:13:02

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Habsburg-párti vagyok, ellenzem a magyar nacionalizmust. Ellenzem Mo. függetlenségét. Ezt fejezi ki a kép.

nemecsek ernő áruló 2012.05.24. 18:13:10

@Max val Birca: "A legtöbb abortuszt egyébként felnőtt nők csináltatják"
Tehát érett emberek, akik képesek felelős döntést hozni a saját életükről. Ezt akarod elvenni tőlük.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:14:20

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

""Az indiánok tömeges irtása nem igaz."
Nem az apád faszát nem. Szopkodd csak a drága egyházad faszát, attól még a történelmi tények tények maradnak."

Nézz utána, Meg fogsz lepődni.

""A muszlimok irtása pedig háború volt."
Háború gyerekek, férfiak lemészárlása, nők megerőszakolása és megölése, amikor pár ún. keresztes lovag bement egy faluba és ott ilyeneket műveltek? Akkor gondolom a magyar nők tömeges megerőszakolása a II. vh.-ban is "csak háború" volt, ugye?"

Háborús kegyetlenségeknek hívjuk ezt.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:15:22

@Max val Birca: Remek, csak, hogy ebben az időben Osztrák-Magyar Monarchia esetleg németül Österreichisch-Ungarische Monarchie. Ekkor nem létezik Ausztria mint ország, így hibás ez az elnevezés.

ketroot 2012.05.24. 18:15:58

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Ha a rejszolás/fingás gyilkosság, akkor a férfitársadalom nagy bajban van! :D

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:17:04

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Mindegy. Habsburg Birodalom - ez a lényeg. Az "A" szimplán közérthető.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:17:59

@nemecsek ernő áruló:

Saját életükről hozhatnak felelős döntést, azonban a gyermekük NEM az ő életük.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:18:30

@Max val Birca: Mivel nem Habsburg Birodalom a neve, ahogy miket sem Árpádlandnak hívnak így hibás a megnevezésed.

nemecsek ernő áruló 2012.05.24. 18:18:50

@Max val Birca: Az első három hónapban az egy sejt-csomó, még idegrendszere sincs.

különvélemény 2012.05.24. 18:19:03

@Max val Birca: "A fogamzástól ember. Ez a legjobb definíció. "

Ezt te így eldöntötted? Az más, akkor nem szóltam.
Akkor minek nő farkunk? (nem a hímvesszőre gondolok)

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:21:16

@nemecsek ernő áruló:

Hát, nem éppen. Ha volt gyereked, te is tudod, hogy nem így van. Én mind a két gyerekemet láttam ultrahangon már nagyon korán. Nagyjából a 4. héttől egy kifejlett miniember az. '"Sejtcsomónak" maximum a első 2-3 hetet lehet minősíteni.

DarthVader 2012.05.24. 18:21:28

@Max val Birca:

Tehát. Szerinted az abortusz azért tilos, mert emberölés. Tehát erkölcsi alapon tilos. Ok. Legyen.

Akkor szerinted:
1, mi az ábra a nemi erőszak következtében fogant embriókkal
2, mi az ábra a beteg embriókkal
3, mi az ábra az anyát veszélyeztető terhesség embriójával?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:21:55

@Max val Birca: Az A-H is ugyan úgy közérthető lenne, és még helyes is. Persze ha a hibás dolgoktól van erekciód akkor megérthető. Viszont ugyan úgy helytelen marad a képed.

Kedves anonim barátom.

nemecsek ernő áruló 2012.05.24. 18:22:23

@Max val Birca: Tehát van gyereked. Mondd, mi értelme megszülni egy gyereket a nyomorba, és nélkülözésbe?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:23:58

@Max val Birca: Nm helyette a történelem hamisításnak adsz. Persze még a császár rendeletét is meghazudtolod. Milyen alattvaló vagy te anonim barátom?

Makkasz 2012.05.24. 18:24:04

@Don Quixote de la Ferko: Ahogy eloszor is felhivtam ra a figyelmed, egy 22 evesegyertelmu trendet nem befolyasnak a huillamok (tuskek), maximum lenne valahol nehany olyan ev, ahol no, vagy nem annyira csokken a szuletesszam mint elotte.

Nem voltal nagy matekos vagy statisztikas tuskes baratom, ugye?

Na varj!

1991-tol 2011-ig evente atlagosan 2000 gyermekkel szuletik kevesebb mint az elozo evben (1957-tel).
Tobb gyermek suletett 4 alkalommal (evben) az elozo evhez kepest. 2000ben 2945-tel; 2003-ban 1307-tel; 2005-ben 7845-tel; es 2008ban 1370-el. Termeszetesen 2000-tol 2008-ig a nem emlitett evekben is csokken a szuletesszam.

Osszesen 39127-el kevesebb gyermek szuletett 2011-ben, mint 1991-ben, azaz 44%kal kellett volna tobbnek szuletni 2011-ben hogy 1991-es szinten legyen, maskepp, 31%-kal csokkent a szuletesek szama az elmult 22 evben.

Ahogy mondtam, mi koze van ehhez a Ratko korszaknak? Elfogadom hogby 2005-ben biztos azert szulettek tobben (elotte es utana evben persze kevesebben:)), de ettol mit sem valtozik a negativ trend.

Ha ezt nem erted, akkor nem akarod erteni.

Hany gyermeked van, nagy bolcselo?

nemecsek ernő áruló 2012.05.24. 18:24:23

@Max val Birca: Ezért egy füst alatt kötelezővé tennéd egy botlás miatt egyszerre minimum kettő-három elbaszását. Gratulálok!

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 18:24:30

@Max val Birca:
Akkor ha lennél olyan kedves! Nézd meg és utána mondd el a véleményed!

különvélemény 2012.05.24. 18:24:40

@Max val Birca: "Saját életükről hozhatnak felelős döntést, azonban a gyermekük NEM az ő életük. "

Megint beleestél az élet csapdájába.
Ne moss kezet, mert baktériumokat ölsz meg vele!

Horizont 2012.05.24. 18:24:59

@Max val Birca: Már ne is haragudj, de fordultak itt meg már akkor barmok, agyatlan és a témában tudatlan ökrök, de te kimagaslóan viszed a pálmát. Hallatlan amit itt összegányoltál kommentezés címén! Egy hülye férfi a sok közül. Beállhatnál politikusnak is. Mi az, hogy a gyermekük nem az ő életük?????Te normális vagy???? Majd akkor pofázz ha szültél!!!!
Csak és kizárólag azt tudom úgy ahogy elfogadni ha valaki mély vallási meggyőződésből és gyakorló vallással kiáll a véleménye mellett! Kevés ilyen ember van. A KDNP-sek meg pláne nem ilyenek, veled együtt!

ketroot 2012.05.24. 18:25:02

@NewBornLOver:

Nekem is van egy haverom, aki azt vallja, hogy ha gumit kell húznia, akkor már nem is szexel. Ez mondjuk a jobbik eset.

(biztos én vagyok a degenerált állat, hogy nem esik nehezemre beöltözni, ha be kell...)

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 18:25:50

@ketroot: de ezzel magad is véded. Nem tudhatod hányan jártak ott előtted.

DarthVader 2012.05.24. 18:25:54

@Horizont: Ne bántsátok. Logikai alapon kell legyőzni :)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:26:14

@Horizont: Most miért lepődsz meg kedves Lencsés úr legújabb agymenésén? Felesleges magad a trollkodásán idegesíteni.

tollborzfű 2012.05.24. 18:26:51

Amúgy, szerintem érthető a magyar orvostársadalom kétségbeesése, hiszen, ha nem kell szike, hanem pár pirula is ugyanazt a hatást eléri, akkor ki fog hálapénzt dugdosni a zsebükbe?

Nincs 100 %-os védekezési mód, fogamzágtáló tablett amellett is teherbe lehet esni (elég egy hasmenés és nem szívódik fel a hatóanyag), óvszer lecsúszhat, és már is jön a nem kívánt baba. Anyagilag is a tönk szélére kerülhet a család, vagy családi tragédia lehet, vagy akár pont a családfő veszti el a munkáját, és létbizonytalanságban vannak. Nemi erőszak áldozata is lehet valaki, és van, hogy egészégi okbók kell megszakítani a terhességet, mert beteg a magzat, vagy a nő egészége, vagy élete lenne veszélyben, ha kihordaná.

Bármely okból is kerül abortuszra sor, a nők nem jókedvűkben kérik...

Az, a keresztények magánügye, ha ők vallási okokból még a torz magzatot is megszülnék, de nincs joguk beleszólni más családok belügyeibe.

Amúgy tudomásom szerint, számos művi bosrtuszt már gyermekes asszonyokon végeznek el, mert már van egy, vagy több gyerek, védekeznek is, de mégis becsúszik újabb, már váratlan terhesség. A család nem tudna még egy gyermeket tisztességgel felnevelni.

Ha a tabletta bizonyos esetekben könybbséget okoz a nőknek, akkor bűntnem bevezetni! Egyébként a nő egésszége és élete szempontjából, sokkal nagyobb rizikója van egy kihordott terhességnek, mint egy abortusznak. Annak kisebb a kockázata.

Hazánkban terhességmegszakítást a 12-ik hétig végeznek, addig egy öntudatlan sejtcsomó, a magzat, nem lehet embernek tekinteni, emberi kezdeménynek si alig... Nem lehet a sejtcsomó joga magasabb, mint a nő önrendelkezési joga. Ha a keresztények kényszerszületnének, akkor tenyészállatnak nézik a nőket!

De mind1 is, mert az index is beszámolt olyan esetről egy korábbi cikkben, hogy egy magyar nő terhességét egészségi okból, a terhesség nagyon korai szakaszában tablettval szakították meg, természetesen nem állami kórházban. Nos, neki, legalább lesz esélye később egészéges babát szülni, szemben azokkal, akiknek a méhét szétrancsírozzák az orvosok!

Követelmény a 21-ik században, hogy az egyház és a politika válljon szét, persze tudjuk, ha Semjénéken múlna, akkor még mindig azt hallhatnánk, hogy a föld lapos.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:27:13

@DarthVader:

"1, mi az ábra a nemi erőszak következtében fogant embriókkal"

Ez egy speciális eset, s vitatéma. Esetleg beleférhet az "önvédelem" kategóriájába,

"2, mi az ábra a beteg embriókkal"

Nem jellemző. S ritka az olyan, hogy ezt meg lehetne állapítani. Más részről: a beteg embernek joga van élni.

"3, mi az ábra az anyát veszélyeztető terhesség embriójával?"

Ez is nagyon ritka. Az önvédelem itt is alkalmazható.

Azonban vedd észre, mind a 3 példád olyan, ami nem jellemző az abortuszok 99 %-ára. Ha minden ilyen esetben legális is lenne az abortusz és minden más esetben meg illegális, akkor az abortuszok száma rögtön a századára csökkenne!

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:28:45

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Mondtam: voltak háborúk, s nagy kegyetlenségek is történtek. Ugye nem azt akarod mondani, hogy az abortuszt azért kell engedélyezni, mert háborúkban előfordulnak kegyetlenségek?

DarthVader 2012.05.24. 18:29:19

@Max val Birca: nem a százalékokra vagyok kiváncsi, hanem azon álláspontodra, hogy a fenti 3 esetben megengedhető vagy nem az abortusz? Egyszerű kérdések, nem túl bonyolult válaszokat igényelnek: igen, vagy nem?

Fatal Error! System Halted! 2012.05.24. 18:30:22

@Max val Birca: azért most a megdöbbenésemnek adok hangot.
Tehát jobb, ha egy ténylegesen érző lényt, egy embert, megfojtanak, agyonvernek stb. mint ha pl tablettával egy 2-3-4 hetes "pacát", ami egy öntudatlan, érzéketlen valami, elhajtanak.

Gratulálok. Ezzel bizonyítod, igenis létjogosultsága van az abortusznak.

Makkasz 2012.05.24. 18:30:32

A 2011-es 88073-as szuletesszam, ha 65 eves varhato eletkorral szamolunk, a bevandorlast kivandorlast 0-anak vesszuk, es ugy gondolkodunk, tovabbi szuletesszam csokkenes nem varhato (ez utaobbi ketto keptelenseg), akkor ez:

5.724.771 lelekszamu Moszag fenntartasahoz elegendo.

Mivel most tobb emberre jut a ~10 milla a 88073 szules, ez azt jelenti, hogy duplajara kellene noni a szulesi kedvnek, mintha nekem 6 gyermekem lenne.

Beledoglottuk az eddigi politikaba.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.24. 18:30:48

Csak egy kérdés, miért mindig a leghangosabban a
1. férfi
2. már nem kell védekeznem a korom miatt
3 nem is kellett soha védekeznem, mert Gyuri/Laci/a ministránsgyerek nem menstruált
erkölcsi lángoszlopok ugatnak az élet szentségéről, az abortusz teljes tilalmáról, Isten akaratáról? Úgy értem, a hölgyek miért nem teli pofával? Pedig aztán a dolog főleg őket érinti...

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:31:46

@nemecsek ernő áruló:

Nem éppen. Nem lehet ok a gyilkolásra, hogy "bocs, hülye voltam".

Szerinted ha bemegyek egy drága étterembe, rendelek, eszem, majd a végén amikor jön a 40-50 ezres számla, kijelentem, hogy kihányom az ételt ott helyben, hülye voltam, nem gondoltam végig, s fel lennék háborodva, hogy az étterem nem fogadja el érvelésemet, mi lenne?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:32:56

@csizsikpizsik - pique takarodj!:
"1. férfi
2. már nem kell védekeznem a korom miatt
3 nem is kellett soha védekeznem"

Nem kellene mindent elhinni anonim Lencsésnek, és akkor nem lenne probléma. :)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:35:23

@csizsikpizsik - pique takarodj!: "Pedig aztán a dolog főleg őket érinti... "

Na igen, ezt nem szeretem az "abortusz imádókban", hogy az apa személyét mindig elfelejtik, mintha a nő egyedül csinálta volna a gyereket. Ez nem csak a nőket érinti.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:35:33

@Horizont:

Engem a KDNP cseppet sem érdekel. Alapvetően egy idióta fantompárt. Az, hogy néha értelmeset is mondanak, nem változtat a lényegen.

"Akkor pofázz, ha szültél" - óvodás szint ez. Kb. mint: "amíg nem vagy világhírű focista, ne kritizáld a magyar válogatott teljesítményét" - ne menjünk le azért erre a gyerekes szintre.

különvélemény 2012.05.24. 18:36:24

@Max val Birca: "Mióta emberek a baktériumok? "

Legközelebb tedd ki az EMBERI élet definíciót, különben ismét csak demagogizálsz.
De ezt megszokhattuk már az ilyen vitákban.
Egyszer élet, egyszer ember, egyszer magzat, mindig úgy váltogatjátok, ahogy a csúsztatás megkívánja.

lüke 2012.05.24. 18:36:53

már megvétozták korábban
a Richter gyártotta volna a világszabadalmat, elvitték
Bécsben cca 400 euróért több helyen mindenki hozzájuthat
www.gynmed.at/index.php/deutsch/ambulatorium/fiala
www.venusmed.at/

nemecsek ernő áruló 2012.05.24. 18:36:55

@Max val Birca: Tehát ha egészen biztos, hogy nyomorék lesz a gyereked, vagy egy cipőt sem tudsz majd vásárolni neki, akkor sokkal jobb, ha 4-5 évesen éhenhal, vagy egész életében folyatja a nyálát, mint ha 1 hónaposan még öntudat nélkül megszakítja egy orvos művi úton a dolgot.

Biztos erős, öntudatos nő vagy, hogy ilyen karakán módon kiállsz az emberek szenvedéshez való kötelessége mellett. De nem tudtál meggyőzni.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 18:37:25

@Max val Birca: Ajaj tényleg kezdesz felidegesíteni! Próbáltam normálisan hozzád állni, de nem megy, nem működik.
Hülyék a példák amiket felhozol, amikor meg normális érvekre várna az ember azokra meg nem vagy hajlandó válaszolni.
Ha bemegyek egy étterembe és megeszem a kaját majd kihányom az nem két emberen múlik. Ha viszont a felelőtlen pasi felcsinálja a nőt az már igen. Szóval?

Campari 2012.05.24. 18:37:26

@Makkasz: Kétségkívül el lehet vitatkozni azon, hogy milyen kötelességeket róhat ránk egy társadalom. Koronként és kultúránként meglehetősen sokféle megoldás is van, és az is természetes, hogy némelyik kötelesség mögött valamiféle ideológia, vallás vagy erkölcsi felfogás áll. Jelen esetben úgy látom, hogy a társadalom (illetve hát annak legitim vezetői) úgy vélik, fontosabb a társadalmi/közösségi életre nevelés, mint az egyén bizonyos jogai a gyermeke nevelése felett.
Ebben van ráció, ha belegondolsz, hogy a nyugati társadalmak ezer sebből vérezve lassan összeomlóban vannak (bevándorlás, születésszám, gazdasági problémák, elöregedés stb), és ennek egyfajta megoldása a születésszám emelése és a közösségi érzés/kötelességtudat újraalakítása. A módszerekről lehet vitatkozni, kell is, a cél szerintem vállalható.
És persze idetartozik az abortusz is, aminek korlátozása - úgy látom - szintén elindult. Ha figyelembe vesszük, hogy a ~30 ezer abortusz túlnyomó részében - bár a hivatkozás természetesen ez - nem áll fenn szociális vészhelyzet, akkor talán érthető is.

tollborzfű 2012.05.24. 18:37:45

@Max val Birca:

Ha lenne egy feleséged, és már lenne gyereketek, védekeztek, de mégis teherbe esne, és anyagilag nem tudnátok még egyet eltartani, akkor mit csinálnál?

Vagy lenne egy tinilányod, akkor első buliján mondjuk leitta magát életében előszőr, és valaki felcsinálná? Akkor mit preferálnál, mint apa? Azt, hogy a lányod legyen gyerekanya, a nem létező iskolai végzettségével és jövedelem nélkül? Vagy támogatnád abban, hogy vetesse el, próbálnád vigasztalni, hogy ugyan nagy hülyeséget csinált, hogy teherbe esett, de nem tört össze a világ, felejtse el, abortusz után üljön vissz az iskola padba, tanuljon, szerezzen, szakmát, diplomát, legyen végzettsége, jövedeleme, és utána felelősen fogjon a felnőtt életnek, felnőttként válllajon gyerekeket?

Nem hinném, hogy van olyna apa, aki a terhes tinilányának kiltástalan jövőt kívánva, megtiltaná az abortuszt....Sőt, nem hinném, hogy van olyan apa, akinek ha a saját lányáról van szó, a kaparást kívánná, ha a tabletta is alkalmazható lenne esetében.

ketroot 2012.05.24. 18:38:00

@NewBornLOver:

Lehet félreértettél. Azért írtam azt, hogy "degenerált" lehetek, mert ma trendi nem húzni gumit.

Nekem nincs vele semmi bajom, orosz rulettezni pedig nem szeretek.

Horizont 2012.05.24. 18:38:03

@DarthVader:
Az ilyen "embert" logikai alapon soha a büdös életben nem tudod se le se meggyőzni:) Ez ilyen és így is marad!

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Szerintem ez nem Lencsés, ez a "hurrámilliomosleszek" fazon. Már kever mindent, zagyvál össze vissza!Mondjuk ez a sok sorköz kihagyás Vidékire hajaz, de lehet, hogy így oktatják őket ahol kell:) Én azért is pipa vagyok, mert egy ilyen kreténnek, egy szar kis trollkodónak mindenki válaszol (én is:DDD) nekem meg nem:DDDD

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 18:38:14

@Max val Birca: na ez a lényeg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mióta ember egy sejt! Sejt mindenben van, de egy sejt még nem egy élőlény. 2-3-4 sem.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:38:28

@DarthVader:

Ha bizonyítható az anya életének veszélyeztetése (pl. méhen kívüli terhesség), támogatom a gyerek megölését, mert ez szimpla önvédelem, Márpedig önvédelemre mindenkinek joga van, akár saját gyermekével szemben is.

Nemi erőszak esetében is hajlok erre, bár én azt javasolnám az anyának: szülje meg gyermekét, hiszen az az ő gyermeke elsősorban.

THK 2012.05.24. 18:38:32

@Max val Birca: ez csak nálad ennyire fekete-fehéren egyszerű...
Konkrét, friss példa egy kolléganőnél: nem felelőtlenek, mindig védekeztek, de most elszakadt az óvszer, az esemény utáni tabletta pedig már lehet, h pont a legveszélyesebb időszak miatt nem lesz hatásos. Ha úgy lesz, nincs választása: el kell vetetnie, nem csak az anyagi helyzet miatt, hanem mert már nem fiatal.
Ha pedig már szükség lesz a beavatkozásra, milyen érvelés szól amellett, h a sokkal kockázatosabb és durvább módszert kelljen választani?! Pár tudatlan, de döntési pozícióban lévő barom miatt...

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 18:38:57

@ketroot: de de értettelek.....azért jó a hozzáállásod, mert így te sem kerülhetsz bajba (betegségek stb.)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.05.24. 18:39:00

@laspalmas: "a 0%-os kispárt" - igen. régebben is feltettem a kérdést, h h kerül(t) a Parlamentbe ez a zseniális párt.

Gondolkodtam, és arra jutottam, h Viktorunk jobbosabb Magyarországot akar, mint a fidesz,
ill. mint a fidesz szavazói.
és a KDNP-vel - annak benyomásával a parlamentbe ezt el is tudja/tudta érni (azaz az ő, - a Vezír eszköze/ágense) , ha másképp nem is, úgy biztos, h vitaalapot adhat sok erkölcsi kérdésben a 0-ás, virtuális párt.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:39:03

@NewBornLOver:

A szerencsejáték-iparágban dolgozom. 44 éves vagyok.

Campari 2012.05.24. 18:39:04

@kovi1970: "Az abortusz, ha az élet önkényes elvételeként definiáljuk, mindenképpen gyilkosság. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenképpen bűnnek számít az aktuális társadalom szempontjából, hiszen minden bűn, még a gyilkosság esetén is vannak kivételek (pl. háború). "

Olvasni, értelmezni, érvelni.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:39:39

@Horizont: Használja azokat a szófordulatokat amiket Lencsés úr szokott. Amúgy meg neiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilnek is van vagy 10 neve. A trollok már csak ilyenek.

brumeszkosz 2012.05.24. 18:40:20

@Ironfist:
Nagyon igazad van ,de ezeket a kibaszott vallásosokat senki nem győzi meg ,pláne logikus ész érvekkel.

Don Quixote de la Ferko 2012.05.24. 18:41:21

@Makkasz:

"Ahogy eloszor is felhivtam ra a figyelmed, egy 22 evesegyertelmu trendet nem befolyasnak a huillamok (tuskek), maximum lenne valahol nehany olyan ev, ahol no, vagy nem annyira csokken a szuletesszam mint elotte."

Így van. Pontosan erre utaltam, de mivel korábban tettem, inkább eszetlenkedsz, és próbálod a magad igazának beállítani. Eddig sikertelenül.

"Nem voltal nagy matekos vagy statisztikas tuskes baratom, ugye?"

Gondolom te az voltál? Akkor miért viselkedsz úgy, mintha közöd nem lenne a számokhoz?

"1991-tol 2011-ig evente atlagosan 2000 gyermekkel szuletik kevesebb mint az elozo evben (1957-tel).
Tobb gyermek suletett 4 alkalommal (evben) az elozo evhez kepest. 2000ben 2945-tel; 2003-ban 1307-tel; 2005-ben 7845-tel; es 2008ban 1370-el. Termeszetesen 2000-tol 2008-ig a nem emlitett evekben is csokken a szuletesszam. "

Ezzel most engem igazoltál, remélem nem borulsz ki nagyon, hogy felhívtam erre a figyelmedet.

"Osszesen 39127-el kevesebb gyermek szuletett 2011-ben, mint 1991-ben, azaz 44%kal kellett volna tobbnek szuletni 2011-ben hogy 1991-es szinten legyen, maskepp, 31%-kal csokkent a szuletesek szama az elmult 22 evben."

Ezt senki nem vitatta. Örülök, hogy magadtól sikerült összeszedni olyan adatokat, amivel semmit nem bizonyítottál. hajrá, csak így tovább.

"Ahogy mondtam, mi koze van ehhez a Ratko korszaknak? Elfogadom hogby 2005-ben biztos azert szulettek tobben (elotte es utana evben persze kevesebben:)), de ettol mit sem valtozik a negativ trend."

Az adatok kapcsolódnak a Ratkó korszakhoz. Megértem, hogy nem igazán fogod fel, hogy egy nagyobb születésszámból adódó többletszületés megváltoztatja a statisztikát egy olyan állapothoz képest, mikor nem lettek volna Ratkó gyerekek, de nem baj, ha nem akarod, nem érted meg, jó neked így, engem meg nem igazán érdekel az értetlenséged.

"Hany gyermeked van, nagy bolcselo?"

Ennek aztán végképp nincs köze a témához, gondolom nem véletlenül maszatolsz vele, okosok legokosabbja. (Segítek, magadtól nem jönnél rá, de nem az egyéni gyerekszámról van szó, hanem az össz lakosság adatairól. Ez ügyben irreleváns, hogy melyikünknek hány gyereke van, ez is csak a maszatolásod.)

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 18:41:30

@Max val Birca: Remek. Akkor te az a korosztály vagy aki felelőtlen és mer kockáztatni.
Köszönöm, hogy válaszoltál.

Szerinted ludasak-e a férfiak abban, hogy a nőknek abortuszra kell menniük?

ketroot 2012.05.24. 18:42:10

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Én nem hinném, hogy Lencséssel van dolgunk, mert Max már régóta jelen van pl. a nol.hu-n is.

Lencsés pedig nem troll, hanem egy létező valaki, nem direkt olyan, amilyen...

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:42:45

@Fatal Error! System Halted!:

Nyilván van kegyetlenebb gyilkolási módszer és kevésbé kegyetlen is, ezt nem tagadja senki.

Meg lehet ölni valakit úgy, hogy lelövöm két golyóval és ha jól lőttem, 10 másodpercig fog maximum haldoklani. Vagy úgy is, hogy lassan megkínzom, levágom az ujjait, a nemi szervét a szájába dugom, majd benzint öntök a lábára, meggyújtom, aztán lassan kibelezem. Nyilván az előbbi verzió jobb.

De nem az a legjobb, ha egyáltalán nem gyilkolok?

J.László 2012.05.24. 18:43:08

@brumeszkosz:
Nagyon igazad van ,de ezeket a kibaszott liberátorokat senki nem győzi meg ,pláne logikus ész érvekkel,

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:43:47

@különvélemény:

Az ember egy faj, biológiai kérdés, hogy mi az ember. Nézz meg egy enciklopédiát, ha nem tudod.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:44:50

@ketroot: Ugyan úgy érvel mint Lencsés szokott, mindenre úgy reagál mint az "anonim", ez egy kicsit sok egybeesés.

DarthVader 2012.05.24. 18:46:16

@Max val Birca: Én speciel nem méhen kivüli terhességre gondoltam, ami igen nagy valószinüséggel mind az anya, mind a magzat halálához vezet, hanem olyan anyai betegségre, amelyet a terhesség kihordása súlyosbíthat, vagy akár az anya életét kockáztathatja - de nem szükségszerűen. Akár ki is hordhatja. AB igen, vagy nem?

Nemi erőszak esetén miféle önvédelemről beszélünk? AB igen, vagy nem?

Beteg magzat (végtaghiány pl. Nem is kevés. Velőcsőzáródás élettel összeegyeztethető de súlyos formái pl. Nem is kevés). AB igen, vagy nem?

Igen egyszerű rájuk válaszolni, 2 eset van, nincs több.

vkaresz6 2012.05.24. 18:46:50

@Max val Birca: A te érvrendszered is egy személyes véleményen alapul miszerint az abortusz gyilkosság. Ez egy eldönthetetlen filozófiai/etikai kérdés. Mások véleménye is pont olyan legitim mint a tiéd és ha valaki nem ért veled egyet abban hogy az abortusz gyilkosság borul az érvrendszered.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:46:53

@nemecsek ernő áruló:

Nekem az első gyerekemnél abortuszt javasolt az orvos, mert "baj van a emésztései rendszerrel": Amikor megjött a javaslat, az egyetlen amit tettünk: többet nem mentünk ahhoz az orvozhoz.

A gyerek jelenleg 23 éves. Igen, tényleg nem bír pl. hagymát enni, 5 éves koráig csak pépesített ételt volt hajlandó elfogadni, Ezért meg kellett volna ölni?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:48:04

@NewBornLOver:

A legtöbb abortusz oka: a nő lusta volt védekezni, nem akart pénzt költeni tablettára, stb. Szimpla felelőtlenség.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:48:13

@Max val Birca: Ááááá, te nagyon sötét vagy. :)

Ilyet meg egy orvos se mond: "baj van a emésztései rendszerrel", maximum a papodat keverted össze az orvossal.

vkaresz6 2012.05.24. 18:48:38

@vkaresz6: Ha te adott esetben egy nem akart gyereket is elvállalsz abortuszellenesség miatt az egy szép és dícséretes dolog de ne követeld mindenkitől hogy egyetértsen veled.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 18:49:53

@Max val Birca: te hülye soviniszta te!!!!! A nő lusta volt? Mert a férfinak nem kéne magától eszébe jutnia, hogy talán fel kéne húznia egy óvszert??????

Horizont 2012.05.24. 18:50:36

Még egyszer felhívnám a figyelmet, hogy ma Magyarországon az abortusz engedélyezve van. Tehát nem azon kéne most vitázni, hogy legyen-e vagy sem. Hanem azon, hogy az abortusztabletta egy humánusabb szövődménymentesebb orvosi beavatkozást tenne lehetővé. És ezt megtiltják a nőknek!!! Férfiak.

jágör68 2012.05.24. 18:50:49

Már csak a nácizós- kommunistázós- zsidózós szoborleöntésekkel kéne még foglalkozni, hogy teljes legyen a terelés.
A magyar gazdaságnak nevezett rabszolgagazdálkodás összeomlóban- jópár közszolgáltatással egyetemben és megy az ideologizálós terelés.
Hogy most a Horthy nagyobb g*ci vagy Rákosi. Meg ugye a zsidók.
Meg most ez az abortusz.
Idióta kádéempé- nem benzinkúton, recept nélkül kapható 200 Ft- os tablettáról van szó,
hanem intézeti körülmények között alkalmazott, orvosi felügyelet mellett történő terhességmegszakításról.
Ami egyébként nem is altatásban történik, tehát semmiképpen nem lesz valami nagy élmény.
Bezzeg egy bizonyos, szakmai díjjal kitüntetett véralvadásgátló támogatásának megvonását nem ellenezte a derék keresztyén- politikustagozat.
Tudatlan erkölcscsőszök a figyelem-elterelésre játszanak.
Ahelyett, hogy például az egészségügy valódi problémáival foglalkoznának....
Nem kéne tartósan 24 órás blokád alá venni az ÁEK- t és minden kezelésre/ kivizsgálásra befelé igyekvő politkust szépen a területileg illetékes kórházába átkísérni, hogy ott várja csak ki a sorát, mint bárki más????!!!!!!
Na az volna az igazi civil kurázsi.
A soha- életében-semmit-nem-dolgozott kormánytól ennél többet nem is lehet várni.
Fellengzős erkölcsi- ideológiai hőzöngés- a tények ismerete nélkül.
Vagy csak tudatos cirkusz- keltés- még így is jobban járnak, mintha a gazdasági "teljesítményükről" kéne beszélni...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 18:50:54

@Max val Birca: Nagyon sok a te általad javasolt megszakításos módszer miatt történik. Azért ki a felelős? A társadalom, mert elhiteti az emberekkel, hogy az megfelelő? Az állam mert nem tanítja meg a fiataloknak, hogy az nem jó módszer? Az emberek akiknek nem telik fogamzásgátlókra? A sátáné mert ránk szabadított a szexuális élvezetet?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:51:28

@THK:

Ha élnek a barbár, legális gyilkosság lehetőségével, azzal egy hatalmas lelki terhet vesznek magukra, hidd el. Ezt mondd el nekik.

kalandfereg 2012.05.24. 18:52:00

Ja! Nagyon is tetszene a KDNP-nek, ha az abortusz minél inkább megviselné a nőket, és azt hiszik, hogy az abortusztabletta kíméletesebb, ezért ellenzik.
De azóta szerintem már ők is kezdenek rájönni, hogy az ab. tabletta, ha lehet, még megterhelőbb lelkileg, mint a műszeres, szal el fognak csöndesedni.

2012.05.24. 18:52:55

@Max val Birca: Miről zagyválsz itt össze vissza?
Tudod legalább, hogy hanyadikán van elseje?

De miért akarsz te azok helyett a nők helyett dönteni, akik az abortuszt választják?
Ki vagy te hogy helyettük akarsz dönteni?
Ki hatalmazott fel?
Mit játszod itt a vallásos , tömjénfüstös áhitatos szentfazekat? Vagy erre is felkértek?
Sem neked, sem más senkiházi, megélhetési képviselőnek, politikusnak nincs joga beleszólni
abba,ami egy nő joga.
Döntéséért ő viseli mind a fájdalmat, mind a lelki és testi megrázkódtatást.
Csak akkor szólhatsz bele, ha megkértek, vagy ha más is beleszólhat a te és családod dolgába. De mivel nem teszik , és nem szólnak bele az életetekbe, igy te sem tedd ezt..
A kibiceknek ebben az esetben is kuss legyen--mint ahogy nekem is kuss van.
A nő döntsön, a többi hülye, agyatlan, képmutató pedig kussoljon!

refakcia 2012.05.24. 18:52:59

@Max val Birca:
""1, mi az ábra a nemi erőszak következtében fogant embriókkal"

Ez egy speciális eset, s vitatéma. Esetleg beleférhet az "önvédelem" kategóriájába,"

Ha ez neked belefér az önvédelem kategóriába, akkor bele kéne hogy férjen a terhesség egyéb okból való megszakítása is, hiszen a terhesség és a szülés veszélyezteti a nő testi épségét és az egészségét.

tollborzfű 2012.05.24. 18:53:17

@Campari:

Egyre kevesebb humán munkaerőre van szükség, a tecnhológiai fejlődés miatt. Hamarosan pénztárosok sem kellenek, mobil fizetés, netbank, stb. Hologrammos tájékoztató reptereken, stb.

Vannak tanulmányok, hogy a 21-ik században, nem lesz a fiatalok jelentős részének munkája.

A kormány nyomathatja, hogy szüljenek, de látni, hogy a mai 30-as korosztálynak nem lesz nyugdíja, ám ezzel együtt azt is látni, hogy az ő gyerekiknek sem lesz munkája...

Európa nyugatibb felén, már az 1980-as években jelentek meg tanulmányok, hogy fiatalok tömeges munkanélkülisége lesz a 21-ik században, nem lesznek adófizető a fiatal korosztály.

Ha erőszakkal preferálják a még több gyermeket, akkor még nagyobb demográfiai katasztrófa várható évtiezedek múlva, mert még több ember jut arra a kevés pénzre, nem csak idősek, hanem fiatal munkanélküliek is tömegével lesznek.

Ráadásul, a mostani fiataloknak, nem jár államilag kiutalt lakás mint a szüleiknek járt, stb. Nehezebb helyzetből indulnak a fészekrakásnak, és állandó létbizonytalanságban élnek, sose lehet tudni, hogy következő héttől is lesz-e munkája. a magyar lakosság jelentős része apró lakótelepi lakásokban él, ami a több gyerekvállalását lehetetlenné is teszi.

Van olyan felmérés is, hogy a magyar fiatalok gyerekvállalási hajlandósága sokkal nagyon, mint a nyugatiaké, ezzel nem lenne gond, csak anaygilag nincs lehetőségük.

A bérek, pótlékok csökkenése, magas infláció, áfanövekedés, elhúzódó válság, egekben továbbra is az árfolyam, pedig igen kedvezőtlenül hat a gyerekvállalásra. Sok fiatalnak nem az legfőbb gondja, hogy lesz-*e gyereke, hanem az, hogy kit tudja e fizetni akövetkező havi albérleti díját, vagy törlesztő részletét, vagy sem.

És a mai 30-as korosztály jelentős része még mindig aszüleivel él, mivel nincs lehetősége még albérletre sem, ha a szülőkkel két szobás lakásban lakik, a régi gyerekkori kisszobájában. Így r bajosan tud ilyen körülmények között gyermeket vállani. Márpedig nagyon sok 30-as éveiben járó a szüleivel kénytelen egy kis lakásban lakni...

Makkasz 2012.05.24. 18:53:34

@Campari: Szerintem a szabad emberekbol allo tarsadalom az eros. Igazad van, hogy koronkent, kulturankent elteroen ertelmeztek hogy mennyit kell tenni a tarsadalomert, es mennyit magadert. A rabszolgasagban volt hasonlo (talan nagyobb), elvonas, mint a mai kb. 80%.
Abban nem fogunk egyeterteni, nem is kell hogy szerintem az onalloan tevekeny, sajat gazdagodasaert es szabadsagaert kuzdo (szabalyokat betarto) emberek tevekenysege reven lesz a tarsadalomnak jobb, es ha az ilyen kiteljesedesre mod nyilik, lehetoseget ad a tarsadalom (kepzes, kicsi ado, keves kotottseg).
Szerintem nem a tarsadalomnak kell ugy szabalyoznia az embert, az egyent, ahogy neki (ha letezik tudata a tarsadalomnak) jo. A tarsadalom, orszag, kormany van az emberert, es nem hangyabolyszeruen, forditva. Egyebken ez az analogia helytallo, hiszen a bolyban egy anya orokiti a genjeit (es nehany himivaru hangya) ezeknek van alarendelve az osszes tobbi, az ember nem ilyen, egyenileg is boldogulni akar. A boly valoban hasonlit Viktor, huberurak es tobbiek allapotra.
A magyar celtalan tulszabalyozas mar siralmas, gatja a fejlodesnek, a boldogsagnak, a sikernek.

Mas, az abortusz joga, nem joga nem kapcsolodhat semmilyen tarsadalmi johoz, elvarashoz, az anya, a no es a magzat jogarol van szo. Tehat ha valaki abortusz ellenes, az leginkabb a magzati eletet vedi az anya dontesi jogaval szemben, nem valamifele tarsadalmi erdeket (nincs ertelme ebben a relacioban).

Vegul a tabletta az nem abortusz kell, abortusz nem kell kerdes., Az egy alapvetoen orvosi kerdes, hogy egy sokkal kimeletesebb, meg moralisan is "jobb" (no szembesul dontesevel, altatasban nem), a tarsadalom szempontjabol, mivel a nok termekenyek maradnak, nem valnak meddove, hasznosabb gyogyszer inkabb, vagy a hagyomanyos modszer.

Ezt kell merlegelni.

vkaresz6 2012.05.24. 18:53:40

@Max val Birca: Had kérdezzem meg. A lombikbébi programmal egyet értessz?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:53:58

@vkaresz6:

"Én speciel nem méhen kivüli terhességre gondoltam, ami igen nagy valószinüséggel mind az anya, mind a magzat halálához vezet, hanem olyan anyai betegségre, amelyet a terhesség kihordása súlyosbíthat, vagy akár az anya életét kockáztathatja - de nem szükségszerűen. Akár ki is hordhatja. AB igen, vagy nem? "

Nem.

"Nemi erőszak esetén miféle önvédelemről beszélünk? AB igen, vagy nem?"

Nem. De itt hajlandó vagyok kompromisszumra, bár igyekeznek meggyőzni az anyát,

"Beteg magzat (végtaghiány pl. Nem is kevés. Velőcsőzáródás élettel összeegyeztethető de súlyos formái pl. Nem is kevés). AB igen, vagy nem? "

Nem.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:55:00

@vkaresz6:

Ez így igaz. Tudatában vagyok annak, hogy Mo-n a nagy többség gyilkosságpárti.

Don Quixote de la Ferko 2012.05.24. 18:55:02

@jágör68:

Itt a pont.

Főleg az átkíséréses rész tetszett, hasonló módszereket én is alkalmaznék néhány politikuson, és főleg a kegyeltjeiken, akiket száraztésztával, egyebekkel megvesznek.

NewBornLOver · http://ephemeronxoxo.wordpress.com/ 2012.05.24. 18:56:48

@Max val Birca: és az neked már ember?????????????? Ugye csak viccelsz??????????????????????????????

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:57:28

@jános515:

Tehát akkor ne szóljunk bele a nemi erőszakoskodók, a rablógyilkosok és aktív pedofilek dolgába se. Legyen ez az ő terhük, az ő lelkiismeretük ügye, Milyen alapon ugatunk bele az ő dolgaikba???

Ironfist 2012.05.24. 18:57:45

@Max val Birca:
"Saját életükről hozhatnak felelős döntést, azonban a gyermekük NEM az ő életük."

Akkor ha egy nő elmenne terhességmegszakításra, bevállalod helyette - mind helyett! - hogy felneveled a gyereküket? Ha nem, akkor csak szimplán baszódj meg!

"Az ember egy faj, biológiai kérdés, hogy mi az ember. Nézz meg egy enciklopédiát, ha nem tudod."

BRUHAHAHAHA! Pont te példálódzol biológiával, akinek a fogantatás pillanatától már ember a magzat? Súlyos téveszmékkel küzdesz, troll barátocskám.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 18:59:24

@refakcia:

Nem, nem! A terhesség nyilván egészségügyi kockázatot rejt magában minden esetben, azonban nem kötelező ezt vállalni. Viszont a választás szabadságát a teherbeesés ELŐTT kell gyakorolni.

tollborzfű 2012.05.24. 18:59:47

@Max val Birca:

Szerintem, meg a nőt tenyészállatnak nézni az aljasság! Egy 8-12 hetes magzat nem ember, nincsen még érzése, nincs öntudata.

De kíváncsi lennék, ha lenne már gyereketek, és nem kívánt módon a feleséged védekezés mellett új aterhes lenne, akkor mit csinálnál? Ha anyagi okból te nem tudnád vállalni, akkor nem hinném, hogy aljas gyilkosnak neveznéd af eleséged. Főleg akkor nem, ha az ő jövedelmére is szükség van. Nem hinném, hogy megaláznád, hogy kihordatnád vele aterhességet és mondjuk örökbe adnád. Hogy magyaráznád el a meglévő gyerekednek, hogy anya terhes, de nem lesz kistestvére? Hogy magyarázná meg a feleséged a munkahelyén, hogy terhes vagyok, de ne számoljatok azzal, hogy eg ypercig is otthon maradok.

Ha a keresztényeken múlna, akkor anők még mindig "asszonyállat "szinten lennének, szavazójog nélkül, stb.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 19:00:13

@vkaresz6:

Nagyon nehéz téma. Alapvetően nagyon idegenkedem tőle, s nem támogatom.

tollborzfű 2012.05.24. 19:00:45

@Max val Birca:

tisztában vagy vele, hogy nincs 100 % védekezési mód?

Makkasz 2012.05.24. 19:02:13

@Don Quixote de la Ferko: Ahhoz van koze hogy hany gyermeked van, hogy magabiztosan allitasz arrol dolgokat, az emberek hogyan hoznak dontest a gyermekvallalasrol.
En 3 tudatosan vallalt gyermekem ellenere nem tennek ilyet, mert nem tudom, csak azt, a bizonytalansagban nem akar az ember gyereket.

Volt egy allitasom, hogy nagy baj hogy 30%kal csokken a szulesszam, 1991 es 2011 kozt, erre meg felhivom a figyelmed, hatha nem olvastad:

A 2011-es 88073-as szuletesszam, ha 65 eves varhato eletkorral szamolunk, a bevandorlast kivandorlast 0-anak vesszuk, es ugy gondolkodunk, tovabbi szuletesszam csokkenes nem varhato (ez utaobbi ketto keptelenseg), akkor ez:

5.724.771 lelekszamu Moszag fenntartasahoz elegendo.

Mivel most tobb emberre jut a ~10 milla a 88073 szules, ez azt jelenti, hogy duplajara kellene noni a szulesi kedvnek, mintha nekem 6 gyermekem lenne.

Beledoglottuk az eddigi politikaba.jottel, hogy nezzem meg a Ratko korszakot.

Viszajeleztem hogy nincs ertelme.

Te magad is azt igazoltad, hogy ebbe az idoszakba beleesett a Ratko korszak egy csucsa is, 2005-ben, tehat meg tompitotta is a valos csokkenest.

Sajnos nem egy malomban orlunk.

Biztos az en hiban, hogy nem tudtam ugy megfogalmazni, megertsd, a szuletesszam csokkenesi trendhez nincs koze Ratko korszaknak, nem az abbol adodo hullamzas lekovetese.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 19:03:12

@tollborzfű:

Az emberi öntudat a fogamzáskor kezd kifejlődni.

DarthVader 2012.05.24. 19:05:55

@Max val Birca: Nos, tehát:

Álláspontod szerint ha
1, a terhesség veszélyezteti az anya életét - de nem 100 % bizonyossággal, - (és ez csak teszem azt a terhesség 35. hetében válik akuttá) - akkor tilos az abortusz.
2, ha a terhesség következtében súlyosan sérült - több végtagra kiterjedő végtaghiánnyal, vagy súlyos velőcsőzáródási rendellenességgel, vagy egyéb, akár a méhen kivüli élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenességgel bíró magzat születik, akkor is tilos az abortusz.

Eddig teljesen koherens érvelés azzal, hogy az abortusz = emberölés, és embert ölni bűn. Igaz, hogy erős kisebbségben maradsz a véleményeddel, de legalább koherens. Viszont az egészet pofán vered a 3. válasszal, hogy ugyanis nemi erőszak következtében létrejött embert meg lehet ölni. Tehát ezek szerint mégsem morális alapon tilos embert ölni - mert akkor MINDEN esetben konzekvensen tilos lenne - hanem a TE saját morális itéleted szerint. Na itt a bibi. (És ebbe az ellentmondásba az abortuszellenesek 99 %-a beleszalad. )
Úgyhogy hagyjuk a morált mint indokot.

SzaGyu 2012.05.24. 19:06:12

Akkor az abortusztablettát vegye be a csak papíron létező KDNP !

Hátha ettől elvetélnek, és vége lesz ennek a nemzet- és munkásáruló áruló KDN-s politikának.

padlizsán 5 2012.05.24. 19:06:39

Czeizel világosan megmondja a tutit. A tabletta fényévekkel jobb a műtéti abortusznál, csökkenne mellette a koraszülések száma, biztonságosabb, jobb a nőknek, és jobb a később születő gyerekeknek is, meg persze az egészségügynek, a költségvetésnek... Idióta mind, aki ezt nem fogja fel. Le kéne szarni ezt a sok vallásosnak beállított férfisoviniszta farizeust! Dühömben azt szoktam kívánni, hogy nekik kelljen átesni rajta! Azt hiszik, hogy a nők jókedvükben mennek abortuszra? Középkor, esküszöm...

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 19:07:43

@tollborzfű:

Nekem az első gyerekemet azonnal abortálnom kellett volna, ha anyagi okokat néztünk volna, Nem volt saját lakásunk, s mindketten egyetemi hallgatók voltunk akkoriban.

www.facebook.com/photo.php?fbid=2874395061633&set=a.2867375286143.149741.1312627585 - látható a képén, hogy igencsak fiatal vagyok, a gyerek itt pár hónapos

nyílméregbéka 2012.05.24. 19:09:10

Hihetetlenek ezek az álszent szektások. A művi abortusz maradhat, a tabletta fúj? Hol itt a logika, cimbik?
Még a teljesen hülye is tudja, hogy a műtét kockázatos, a tabletta KEVÉSBÉ kockázatos a női szervezetnek. Hát persze hogy az utóbbi ellen megyünk tüntetni! KDNP-s logika... f*szok... Aki el akarja vetetni a gyereket, az ezután is el fogja, nyugi fiúk, csak most műtéttel, kenyőpénzt adva a dokinak, és lenyelve a személyzet beszólásait. Na, most jobb lett valami?

Bírom, hogy többségükben impotens vén faszok akarnak dönteni ezekben a női kérdésekben (ahogy általában) - majd én meg a prosztatarák-terápiáról meg a Viagráról fogok dönteni.

Az abortusztablettás visítás amúgy ugyanaz a felesleges kategória, mint mikor minden izmunkkal megpróbáljuk betiltani / szankcionálni a homoszexualitást. Ha kellően kiátkozzuk, majd a melegek jobb belátásra térnek, már holnap reggel megkérik a szomszéd Juliska kezét és rögtön csinálnak öt gyermeket. Tuti! Ismétlem, KDNP-s logika.
Arra várok, hogy Túró Rudival jutalmazzák azokat a nőket, akik majd elállnak az abortusztól.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 19:09:48

@DarthVader:

Mindig vannak kivételek. Az említett eset egy ilyen határeset. A kivételek és a határesetek nem rontják le az általános elveket.

vkaresz6 2012.05.24. 19:11:00

@Max val Birca: Akkor sem támogatnád ha másképp nem születhetett volna gyereked? Említetted hogy így is egy súlyos kockázatot vállaltatok be miatta. Már csak azért mert egy embrió beültetés több mint száz másik elpusztításával jár. De tény így koherens a véleményed.

2012.05.24. 19:11:31

@Max val Birca: Bocs, de aki olyan buta, hogy a büncselekményt, annak minden következményét
összekeveri ,a párkapcsolatba, a házasságban élők vagy elvált nők, egyedül élő nők és anyák esetében , egy nem várt terhességgel és az ebből fakadó abortusszal, az ostoba, tudatlan és képmutató is egyben.
Csak nem Lencsés Istvánhoz van szerencsénk "itten-e"?
Mindegy---szürés gomb bekapcs!

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 19:12:13

@vkaresz6:

Igen, tudom, ez a fő gond vele. Erősen vitatéma emiatt.

tollborzfű 2012.05.24. 19:13:22

@Makkasz: hiába van valakinek sok gyereke, ha már most látni lehet, hogy a fiataloknak tömegesen nem lesz munkája.

A Ratkó korszak gyermekei most mennek nyugdíjba, az ő gyerekeitk meg 2050 körül. De Orbán ellopta az ő jövőjüket a magánnyugdjpénztárak szétverésével, ugyanis a mai fiatalnak nem lesz munkája.

Saját magát is nehezen tartják fent sokan, ám a kormány elvárná, hogy szüljenek sok gyereket (minek is, ha már kimutatták Európa okosabb felén, hogy kevesebb embernek lesz később munkája, mint most? Miért is kell növelni a munkanélküliek táborát?)

A gyerekek mellett, a mai fiatal korosztály gebed bele a Ratkó korszak nyugdíjasainak az eltartásába is.

Van már arról is értekezés, hogy a mai fiatalok, rosszabb anyagi körülmények között fognak élni, mint a saját szüleik, és nem idős korukra, hanem már 30-as, 40-es éveiktől kezdve. Azaz, a mostani szülőképes korosztálynak kevesebb lehetősége van, nincs kiutalt lakás, nincs fix munkahely, túlórázik, stresszes, és nem fog egyről a kettőre jutni. Ettől a korosztálytól ennek ellenére elvárják, hogy tartsa el a szüleit (mert azoknak nem lesz nyugdíja), tartsa el saját magát, mikor nehezen megy, és még vállaljon több gyereket is, mikor értelmetlen, mert látni, hogy kevesebb humán munkaerőre lesz szükség...

Orbán és Matolcsy vagy szemellenzős, és hülye, hogy ezeket nem tudja. Bár, én úgy gondolom, hogy pontosan tudják ők is, csak nincs senki, aki ezt a jelenlegi válság közepette, nyíltan belemondaná az emberek szemébe...
Pedig túl sokáiog ezeket a hangokat nem tudják titkolni....

Hertelendi 2012.05.24. 19:14:26

Ma már túl vagyunk azon, hogy az abortusz emberölés lenne. Vannak dolgok, amik idővel átértékelődnek. Ez is ilyen. Ne a parlamentben ücsörgő félhülye alkesz, vagy egy vadász döntsön nők ezrei sorsa fölött. Adjuk meg a jogot a nőknek, hogy ők döntsenek! A KDNP-s ájtatos manók azzal foglalkozzanak, hogy a pedofiliát szüntessék meg az országban Nem véletlen, hogy annyira ácsingóznak az iskolákért. Jönnek az új húsok. Remélem 2014-ben mennek ahová valók! A levesbe!
Gyűlölöm az álszenteket!!!!!

Don Quixote de la Ferko 2012.05.24. 19:17:07

@Makkasz:

Ugye nem nagy probléma, hogy nem olvastam végig a buta ömlengésed.

Majd kinövöd.

Páááá, további jó őrjöngést.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 19:17:52

@jános515:

Ha Lencsés István lennék, nem titkolnám. De én a MaxVal vagyok, aki még mint MaxVal Bircaman néven is ismert a magyar neten. Az itt kiírt honlap legalján a link a személyes honlapomra mutat. Ritkaság, hogy manapság valaki olyan sok adatot ad meg magáról a neten, mint én.

(A blog-hu rendszert nem veszem komolyan, nem tetszik, scak hozzászólni szoktam, így havonta-kéthavonta változtatom a nicknevemet, de mindig maxval bircaman vagy valami ehhez hasonló. Ez a nick ezen a héten lett létrehozva, ezért van ilyen kevés hozzászólásom.)

Azt kapcsolsz be amit akarsz, engem ez nem érint, ez a te szabad döntésed.

Lasombra 2012.05.24. 19:19:20

szépen épül a középkor, földosztással, vazallusokkal, jobbágyokkal, vallási belepofázással világi dolgokba.
az orvosok szerint ez jobb, az érintett nők szerint - akik a _saját_ testükről rendelkeznének - jobb, erre megjelennek a holdkórosok, akik képzelt személyekhez beszélnek, és betiltják, maradjon a mészárszék.
Magyarország, én így szeretlek... :S

és nem, kurvára nem személy vagy ember vagy tudatos lény a fogantatás pillanatában az a megtermékenyített petesejt. a keresztény egyház egyébként is jobb, ha meghúzza magát. több vér tapad a kezükhöz, mint a legdurvább háborús bűnösnek. nekik kellene legkevésbé erőltetniük ezt az élet szentsége dolgot.

Ironfist 2012.05.24. 19:19:39

@Max val Birca:
"Mi az a troll? Az aki neked ellentmond?"

Nem, az a troll (pédául), aki csak azért pofázik bele teljesen egyértelmű dolgokba olyanokat, amikről ő maga is tudja, hogy baromság, de azért kelti vele a feszültséget. Téveszmés pedig azért vagy, mert minden második kommentedben ellentmondasz saját magadnak.

"Az emberi öntudat a fogamzáskor kezd kifejlődni."

Ez nettó hülyeség. Az öntudat az agy fejlődése közben kezd el kifejlődni. De, mint mondtam, ezek szerint neked az is gyilkosság, ha rejszolsz.

"Nagyon nehéz téma. Alapvetően nagyon idegenkedem tőle, s nem támogatom."

Mi olyan nehéz ezen? Borzalmas erkölcsi dilemmát okozhat, ha nem méhen belül, hanem méhen kívül történik az embrió fejlődése, úgy 12 sejtnyi állapotáig, mi?

De egyébként teljesen jogod van hülyének lenni, nyugodtan utasítsd el a genetikát, az abortuszt, meg ilyeneket, csak ahoz nincs jogod, hogy ezt felhozva belepofázz mások életébe.

DarthVader 2012.05.24. 19:20:39

@Max val Birca: Morálisan nem lehet kivétel. Gyilkosság az gyilkosság. Ha kivétel van, az nem morál, hanem jog. (A halálbüntetés sem morálisan megengedhető, ahol, hanem a jog alapján). És onnantól már a jog alkotója szabja meg a "kivételt" . De nem indokolhat "morális" alapon. És amennyiben Te "kivételt" engedsz, onnantól nem hivatkozhatsz morálra, ("Gyilkosság") max. arra, hogy SZERINTED mi a helyes. Hát az meg meglehetősen irreleváns.

vkaresz6 2012.05.24. 19:24:51

@Ironfist: Lombikbébi program: "Mi olyan nehéz ezen? Borzalmas erkölcsi dilemmát okozhat, ha nem méhen belül, hanem méhen kívül történik az embrió fejlődése, úgy 12 sejtnyi állapotáig, mi?"

Nem ez a dilemma tárgya. Hanem az hogy nem azt a 4-5 embriót termékenyítik meg amit beültetnek hanem 200 at. A maradékot kidobják a kukába mert orvosi kutatást fojtatni vele etikátlan és gyilkosság.XDD

marcel 2012.05.24. 19:28:02

egyetértek a cikkíró hitleri véleményével, az alábbi kiegészítéseket tenném:

1. zsidókat bármikor meg lehessen ölni, hiszen ők nem emberek.

2. gyerekeket mondjuk 10 éves korig meg lehessen ölni, hiszen addig nem teljesen ember.

3. időseket mondjuk 70 éves kortól meg lehessen ölni, ne élősködjenek.

4. fogyatékosokat bármikor meg lehessen ölni, hiszen ők nem emberek.

5. keresztényeket is bármikor meg lehessen ölni, nehogy már beleszóljanak mindenbe...!

6. hogy ki volt mszmp-tag, azt én mondom meg!

eddig is voltak gyilkosságok, nem?! akkor semmi se változna, ha legalizálnánk.

Heil Hitler!

Brékingnyuz 2012.05.24. 19:28:49

Spontán vetélés miatt már volt abortuszom. Kívánom az összes KDNP-s betyöpösödött politikusnak, hogy kaparják ki belőlük a halott gyereküket, és a következő terhességüket izgulják végig, hogy koraszülött lesz-e a gyerek, ha egyátalán megfogan.

Kandabula 2012.05.24. 19:33:13

Én a KNDP-t állandóan összekeverem a KNDK-val. Dogma, dogma. Madár, madár.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 19:39:01

@Ironfist:

Csak a véleményemet mondtam, nem ez a blog célja?

S nem mondtam magamnak ellent egyszer sem.

dean23 2012.05.24. 19:39:36

A KDNP igazi szarrágó ájtatos barmok gyülekezete!

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 19:40:14

@DarthVader:

Persze, így van. De nem csak morálról beszélünk, hanem jogról. Morálisan az önvédelemből való emberölés is probléma.

Campari 2012.05.24. 19:40:38

@Makkasz: "Szerintem nem a tarsadalomnak kell ugy szabalyoznia az embert, az egyent, ahogy neki (ha letezik tudata a tarsadalomnak) jo. A tarsadalom, orszag, kormany van az emberert, es nem hangyabolyszeruen, forditva."
A kérdés valóban az, hogy az "okos", "szabad" stb. emberek teremtik majd meg a "tökéletes" társadalmat, lásd felvilágosodás, vagy fordítva, megfelelően szabályozott társadalom "hozza létre" a jó embert, mint ahogy Konfuciusz állította például. Én sajnos úgy látom, a felvilágosodás nagy terve nem jött be, a széthulló, kizsákmányoló, iszonyú vagyoni különbségeket generáló "szabad világ" nem jó megoldás. A hangyaboly csak addig taszító példa, amíg bele nem gondolunk a szoros közösség előnyeibe: nincs nélkülözés, öregkori magány, hatalmas különbségek a jövedelemben, tanulási lehetőségekben stb.
Én tudnék örülni egy Föld nevű hangyabolynak, ha ezáltal megszűnnének a mostani "szabad világra" oly jellemző hibák (rasszizmus, háborúk, vallási ellentétek, hosszú a lista).
Persze kérdés, hogy egy ilyen világban hogyan biztosítható az embernek szintén szükséges individualizmus, önkifejezés, de úgy gondolom, egyelőre pont az ellenkezője a probléma.

Abortusz. Szerintem minden erkölcsi szabály (az élethez való jog is) társadalmi termék. Ha egy szabály a társadalom érdeke, erkölccsé válik írva vagy íratlanul. Ha ellentétes vele előbb-utóbb megszűnik létezni. Az anya önrendelkezési joga nem terjedhet ki más (a gyermek) életére. Ez ugyanis senkinek nem érdeke. Az élet elvétele, éppen egyedisége, reprodukálhatatlansága miatt bűn. Egy későbbi gyermek nem helyettesíthet egy meg nem születettet. A közösségnek pedig minden ilyen elveszett lehetőség kárt okoz, akkor is, ha nem tudhatjuk, hogy agysebész lenne, vagy tömeggyilkos.
Absztrakt jót nehéz elképzelni, ahhoz vagy vallásosnak kell lenni, vagy Bibliaként forgatni az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, amit jelenleg mindenki pont addig tart be, amíg érdekei megkívánják.
Az abortusz sajnos néha elkerülhetetlen, ilyenkor nyilván szükség van humánus megoldásra, ezért a tabletta ilyen esetekben jó megoldás lenne.

DarthVader 2012.05.24. 19:40:43

@Max val Birca:

"S nem mondtam magamnak ellent egyszer sem. "

De.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 19:41:36

@Max val Birca: Egyszer azt mondod a gyilkosság minden formája elítélendő, máskor meg azt, hogy a halálbüntetés elfogadható. Ez simán ellentmondás.

DarthVader 2012.05.24. 19:45:34

@Max val Birca: Viszont akkor a jognak - jogalkotónak - jogában áll meghatározni, kit lehet "megölni", nemdebár? És innentől a TE "morális" alapállásod, és a legalizálók alapállása 1-1 vélemény egymással szemben. Ráadásul mondhatod a legalizálóknak, hogy az abortusz "gyilkosság", de nem mondhatod, hogy az ő álláspontjuk nem helyes. Mert köztetek nem minőségi, pusztán mennyiségi különbség van. A legalizálók tágabban értelmezik az "ölés" jogát, mig te szükebben. De attól még a véleményed ugyanannyit ér.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.05.24. 19:47:20

@Caenorhabditis elegans:

"azt marhára nem értem, hogy mitől humánusabb az embrió számára, ha egészben vetéli el az asszony és úgy pusztul el"

neked mindegy lenne, hogy megfulladsz vagy darabokra tépnek?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 19:47:52

@marcel:

Ajánlott mű: Philip K. Dick: Az előszemélyek (The Pre-persons)... Az egyik legjobb abortuszellenes írás, sci-fi novella formájában.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 19:48:09

@Campari: A tökéletes hangyaboly szerű világ azonnal feltételezi az egyén és az egyén akarat elnyomását, a társadalom minden tekintetben felülírhatja azt. Ezzel próbálkoztak a komcsik, de láttuk mi lett belőle. Ahogy azt is láthattuk már, hogy mi lesz a teljesen individualista társadalmakból. Valahol meg kell találni a kettő közötti egyensúlyt, a kollektivizmus és az individualizmus teljes összhangját. Azt hiszem sajnos ma ettől elég messze kerültünk. Mintha mind a kettőből a negatív tulajdonságokat vették volna át.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 19:50:18

@DarthVader:

Persze, a jogalkotó bármit tehet.

Azonban, ha a jog tartósan és jelentősen elszakad az erkölcstől, akkor az már "nem-jog". Lásd pl. a zsidók irtását Németországban, mely jogilag teljesen legitím volt. A II. vh. eseményei visszahozták a természetjogi alapállást - hála Istennek.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 19:50:57

@DarthVader:

Biztosan nem, Nem szoktam elfejelejteni amit írok.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 19:52:03

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Nem. Azt mondtam, hogy ellenzem a halálbüntetést, Majd hozzátettem: ez a kérdés nem kapcsolódik az abortusz kérdéséhez.

DarthVader 2012.05.24. 19:55:30

Jut eszembe: azokban a populációkban - szándékosan nem országot írok - amelyekben az abortuszt erősen morális alapon tiltják , azért a - nem is túl távoli - történelem folyamán a populáció azon tagjai, akik a legszigorubban - akár pl megkövezéssel is - büntetnék az abortuszt - jellemzően férfiak - a legcsekélyebb skrupulus nélkül ölték-ölik az ellenségnek tekintett másik populáció csecsemőit. (Ld délszláv háború, a civilizált Európában)

(Igaz, hogy viszont az abortuszt legalizálók viszont elitélik az ellenfél népesség körében elkövetett csecsemőgyilkosságot , igy aztán hibátlan a logikai képlet :)

naívkiscsaj 2012.05.24. 19:55:57

Így van! Ne csak a nő döntése legyen az AB, hanem a férfi is szólhasson bele! A beleszólással egyidejűleg ne felejtse el aláírni a kötelezvényt, hogy minimum a megszületendő gyermek 18 éves koráig (ha egyetemre megy, az egyetemi tanulmányok befejeztéig) vállalja, hogy nem rongyos havi 10e Ft gyerektartást fizet, hanem legalább a mindenkori minimálbér 66.6%-át havonta átutalja a gyermek anyjának. Amennyiben ő nem fizet, akkor a KDNP-s politikusok összedobják ezt a pénzt. Vagy, ha az anya nem tudja felnevelni a gyermeket, írásbeli kötelezettséget vállaljanak arra, hogy ők felnevelik a gyereket, anya nélkül is, az általános 10 e Ft gyerektartás mellett. Garantáltan 80%-kal csökkenne az abortuszok száma. Ja, kedves véres szájú férfiak, anyagilag már nem vállaltok felelősséget? Akkor miről beszéltek?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 19:56:14

@Campari: "Én tudnék örülni egy Föld nevű hangyabolynak, ha ezáltal megszűnnének a mostani "szabad világra" oly jellemző hibák (rasszizmus, háborúk, vallási ellentétek, hosszú a lista). "

Viszont ezzel megszüntetnéd az emberi faj sokszínűségét. Ezeket a problémákat az eltérő kulturális, vallási, erkölcsi, társadalmi sajátosságok hozzák létre. Ha ezt megszünteted az egész világ egy teljesen megegyező kultúrával, vallással, gondolkodással fog rendelkezni. Amíg lesznek különbségek addig lesznek súrlódások is, ez ezzel jár. Itt az a kérdés milyen világban szeretnél élni. Teljesen egyforma emberekkel rasszizmus nélkül, vagy különbözőekkel, de akkor lesznek ellentétek is.

svanu 2012.05.24. 19:56:47

@Campari:
"Az anya önrendelkezési joga nem terjedhet ki más (a gyermek) életére. Ez ugyanis senkinek nem érdeke."

Először is nem gyerek hanem magzat, csak azok mondjak a néhány hetes magzatot gyereknek akik bele AKARJÁK látni a gyilkosságot a dologba. Ez nem gyilkosság. Nem egy embert ölsz meg hanem egy magzatot amiből ember fejlődne. Amúgy a magzat jogai miért terjedhetnek ki az anya életére és fordítva nem? A gyerek megszülése is okozhatja az anya halálát, az az érved pedig hogy

"Egy későbbi gyermek nem helyettesíthet egy meg nem születettet. A közösségnek pedig minden ilyen elveszett lehetőség kárt okoz, akkor is, ha nem tudhatjuk, hogy agysebész lenne, vagy tömeggyilkos."

iszonyatosan fals, ugyanis azt sem tudod hogy mi lett volna az anyából aki nem akarta a gyerekét ha nem kell szülnie hanem mondjuk lediplomázik, doktorizik és orvos lesz belőle. Ezek nem is érvek tulajdonképpen, kb olyan mintha azt mondanád hogy ha megölsz egy magzatot akkor végtelen sok embert ölsz meg mivel megölöd a gyerekeit, azok gyerekeit ésatöbbi.

Én azt kívánom hogy kitaláljanak egy olyan eljárást amivel a nem kívánt magzat átültethető az abortuszellenesekbe akár férfi akár nő, aztán hajrá szülje meg ha annyira fáj neki egy magzat élete.

Horizont 2012.05.24. 19:58:02

@marcel:
Sürgősen keresse fel orvosát, gyógyszerrészét.
Bár rajtad már nem segíthetnek!

draft22 2012.05.24. 19:58:07

@Max val Birca: Lásd pl. a zsidók irtását Németországban, mely jogilag teljesen legitím volt.
A fenéket volt legítim, a 3. birodalom törvényei alapján sem, a II. Világhaború utáni itéletek nagyrésze a közhiedelemmel ellentétben nem utólagosan alkotott törvények alapján történt.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 19:58:31

@Max val Birca: Meg ezt is: "Ha támogtanám a halálbüntetést, attól még lehetnék abortuszellenes. "
Ez szerinted nem ellentmondás?

Campari 2012.05.24. 20:00:29

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Hát igen, egyetértek, és attól tartok, hogy ezt már csak késői utódaink fogják - ha egyáltalán, nem vagyok optimista - megoldani. Ettől még persze tudatosíthatók a helyes (indoklás fent) közösségi elvek, mint például a konkrét esetben az anya önrendelkezési jogának korlátozása.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 20:00:33

@dalida:

Pedig nem, az összes német jogszabály a hatályos jogrend alapján lett meghozva,

A másik kérdésben - Nürnberg - igazad van.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 20:01:23

@svanu: Az abortuszba minden gyerek belehal, a szülésbe viszont nem minden anya. Az megint egy jó kérdés szokott lenni, hogy az apa beleszólhat-e a dologba. Az abortusz meg gyilkosság, ez akár tetszik akár nem, itt már csak azt kell eldönteni, hogy kisebbik rosszért vállalható-e erkölcsileg ez a dolog.

Vu, de ja vu 2012.05.24. 20:01:46

B.ssza meg az anyját a KDNP (meg az összes többi), tőlem 10 gyerek is rohangálhatna a házban, de mit tegyek, ha mostanra a meglévő kettőt is sikerült 'financiális teherré' degradlni, mivel se továbbtanulás, se munka, se "apámékeltudnaktartani"...!!!

Oly jó lenne, ha GDP-generáló munkahelyek ügyében ájtatoskodnák össze a kacsóikat, mert lassan nem abortuszra járnak az emberek, hanem terhesanya-evésre:-(((

Melyik címeres örök hiszi még mindig azt, hogy értelmes ember számára a gyermekvállalás csupán hazafias kérdés???????????????????????????????????

ERRE válaszoljon már Vona testvér... hogy ezügyben terveznek-e valami bográcsozást Viktor tetvérrel???

tollborzfű 2012.05.24. 20:02:12

@marcel:

egy 8-12 hetes magzat nem ember, nincsenek érzései, nincs öntudata, és nagyon apró is.

Álszentség embernek tekinteni.

A keresztényeknek véleményük lehet, szivük joga, ha az abortusz semmilyen formáját nem támogatják, szivük joga, ha megerőszakolják őket, vagy torz a magzat, akkor is megszüljék, szivük joga, ha semmilyen formában nem kell a tabletta neki. . Ha neki így jó, legyen, engem nem érdekel, az ő dolguk.

Ám, ez fordítva is így van, a keresztényeknek nem lehet joguk más családok belügyeibe beavatkozni! Ők saját magukra nézve, olyan vallási dogmákat követhetnek, amiket csak akarnak, a nem hívők nem tiltják meg nekik. De nekik nincs joguk beleszólni más családok dolgaiba!

Amúgy örüljenek, hogy még megtűrik őket, mivel hazánkban kevesebb hívő van, mint nem hívő. A magyar lakosság jelentős érsze nem hisz a keresztényi tanokban. Az pedig statisztikai hazugság, ha a csecsemőként megkeresztelteket hívőnek számolnák, ugyanis sokan közülük nem hívők.
Eredetileg, csak felnőtteket lehetett keresztelni, mivel fontos volt, zogy valóban Jézus követője legyen a keresztény. Aztán fejből nem tudom mely században, a magas gyerekkori halandóság miatt kérték, hogy gyerekeket is kereszteljenek meg. Azóta maradt fent az a szokás.

Ám, a mai világban szerintem meg kellene tiltani a csecsemők megkeresztelését! A baptistáknál ma is csak felnőtteket keresztelnek meg, ők ennyivel legalább jobbak mint a katolikusok.

Magyar kuriózum, hogy sok szülő sem hívő, aki megkeresztelteti a gyereket, csak a faluban az a szokás. Semmiféle valódi vallásos tartalommal nem bír, mivel inkább csak egy ünnep, örülnek az újszölöttnek, a templomi szokásos szertarts után meg jókat esznek, isznak, összejön a rokonség, és innentől kezdve nagyjából el is van felejtve az istenük.

Hazánkban, a magukat valóban hívőknek vallók száma, nagyon kevés. Néztem erről szociológiai kimutatást régebben, nem emlékszem a pontos számokra, de igencsak kevesebben vannak, mint a nem hívők.

Így a keresztények, azt csináélnak amit akarnak, de a saját hitvilágukat, a többségi társadalomra nem tudják rákényszeríteni. Senki nem veszi komolyan őket, a nem hívők közül.

A 21-ik században, rettenetesen furcsa, hogy a politikába beleolvad a vallás, ráadásul egyyolyan országban, ahol a lakosság zöme, nem hívő. Ez szánalmas és vicces.

A nem hívők addig csak szájkaratéznak a hívőkkel, amíg tétje nincs, csak vélemény csere. Ám, ha a keresztények rákényszerítenék a saját hitvilágukat a nem hívőkre, akkor előbb-utóbb, kitörne a népforradalom.

Bár, szerintem a modernkori keresztes háború, abból állna, hogy a többségi nem hívő társadalom kussolásra, saját privát szférájukban való vallásgyakorlásra utasítaná a keresztényeket. És akkor finoman fogalmaztam.

Sszerintem ha Semjénék sokat pampognak, akkor ők fogják a nem hívőkkel szemben húzni a rövidebbet. Most még csak hagyják őket szabadon pampogni.

Jelenleg szerintem Semjénék pampogására, azért nincs sok ellentüntető a nyílt utcán kint, mert Semjénék megteszik azt a szívességet, hogy saját magukból csinálnak bohócot, és ez meglehetősen mulatságos, -csak ők még nem vették észre. Nehéz szakmai okokkal megmagyarázni annak tiltását, amit a világ számos, közel 40 országában 20 éve engedélyezett, és a WHo is ajánlja. Schmitt Pali bácsi volt korábban az ország bohóca, most ezt a posztot Semjénék átvették tőle.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 20:02:40

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Nem az. A halálbüntetés egy BÜNTETÉS, azaz valami tettért kiszabott bírósági "válasz". Az abortusz pedig ÁRTATLAN gyerekek meggyilkolása. Azaz lehet támogatni egy büntetést és közben nem támogatni az abortuszt. Fordítva viszont nem lehet: aki ellenzi a halálbüntetést, az nm tudja támogatni koherens módon az abortuszt.

fehso2 2012.05.24. 20:03:51

Nagyon nehéz kérdés, hogy az abortusz jó-e vagy sem!
Azonban sok hozzászóló elképesztően buta, és mégis osztja itt az észt.

Mire egy terhesség léte biztos, kb. 6 hét telik el. ( 1 órás magzatról beszélni elképesztő tudatlanság)
Egy 6 hetes magzatnak már ver a szíve. Ennyit arról, hogy mennyire csak 2 sejt vagy egy sejtcsomó a magzat ilyen korban.
Egy magzatról való döntésnél az apának is joga van beleszólni a magzat jövőjébe. Ezt sokszor elfelejtik, pedig fontos.

naívkiscsaj 2012.05.24. 20:05:06

És miért van az, hogy a védekezés a nő dolga, a terhesség a nő dolga, a szülés a nő dolga, de ha az AB mellett dönt, akkor a férfiak ítélkeznek? El lehet köttetni az ondóvezetéket, és akkor majdnem 100%-os a biztonság. Hány ffi választotta ezt? Én egyet sem ismerek. Gyakorlatilag egy 100%-os védekezés van, ha nincs nemi élet. Szóval törvénybe kellene foglalni, hogy a ffiakat pubertáskortól 40 éves korukig meddővé kéne tenni, majd 40 éves koruk felett, ha igénylig, el lehet végezni a helyreállító műtétet. Addig minden steril ffi kapjon egy -mondjuk zöld színű kártyát, amivel igazolná, hogy nem fogamzóképes. Gondolom, a kedves KDNPs politikusok egyet értenek.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 20:05:31

@Campari: Remélem nem fogják. Valahogy nem tudnék egy teljesen egyező Földön élni. Én támogatom a különbségeket az ellentéteket, sőt szükségszerűnek tartom viszont az ellenségeskedést elítélendőnek.

"mint például a konkrét esetben az anya önrendelkezési jogának korlátozása."

Ha csak az anyáról lenne szó, akkor azt mondom azt csinál amit akar. Felőlem saját kezűleg is kivághatja méhét ha jól esik neki. Itt viszont legalább 3 emberről van szó. Az anya az apa és a gyerek. Ebben az esetben elveszíti a teljes jogot. Ezt pedig soha sem az anya szempontjából kell vizsgálni, hanem a gyerekéből, számára mi a legjobb.

DarthVader 2012.05.24. 20:05:47

@Max val Birca: Viszont a jog és erkölcs viszonyában nem biztos, hogy egy adott egyén véleménye a perdöntő. Nem biztos, hogy SemjénZsóti, vagy Max val Birka véleménye egyenlő az egyetemes erkölccsel. (Ez speciel a jelenlegi abortuszt szabályozó jogi környezeten is vidáman tetten érhető.) És az is eléggé statisztika kérdése, hogy kinek a véleménye szakad el jobban az egyetemes erkölcstől. (Márminthogy mekkora támogatottsága van egy adott kultúrában)

(Ld sarija kontra római jogra épülő európai jogalkotás)

Campari 2012.05.24. 20:05:49

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Ez is jogos felvetés, említettem is korábban, a megoldást aligha mi fogjuk megtalálni. Mindenesetre az elég bizonyos, hogy az ember a saját magához hasonlóhoz vonzódik (lásd: elkülönült bevándorló negyedek), talán az lenne az egyetlen megoldás a problémákra, ha kialakulhatna egy igazán globális közösség.

marcel 2012.05.24. 20:05:49

@tollborzfű:

én kiirtanám az összes keresztényt! Hitler is megpróbálta, csak sajnos nem sikerült neki.

de hogyha a többség megszavazza, lehet olyan törvény, hogy a zsidókat meg lehet ölni...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 20:08:50

@Max val Birca: Mind a kettő gyilkosság, méghozzá előre kitervelt, akárhogy csűröd csavarod.

Viszont a kettő között van egy hatalmas szakadék. Az egyikben a gyilkossággal nem oldasz meg semmit, a halott nem fog feltámadni, nem fog ezért kevesebbet szenvedni. Egy sérült gyereket viszont megmenthetsz 3 évnyi kínszenvedéstől, ami után jóval hosszadalmasabb és fájdalmasabb halált halni mint az abortusz esetén, ahol idegrendszer hiánya miatt fájdalmat sem érezhet.

A kettő között óriási a különbség.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 20:09:58

@tollborzfű:

A gyerekek keresztelése ősi szokás. Protestáns kitaláció, hogy ez valami új dolog.

Személyesen ismerem az egyik embert, aki vallási felmérést tartott a magyar lakosság vallásosságáról. Az eredmények - fejből mondom - 15 % meggyőződéses ateista, 15 % egyházi értelemben vallásos ember. A maradék 70 % közbenső kategória, s a legkülönbözőbb csoportokra oszlik:
- agnosztikus,
- természetfelletiben hisz, de nem személyes Istenben.
- általában istenhívő, de nem hisz egyházban,
- követi valamely felekezet szokásait, de nem hisz mélyen a tanításaiban,
- az alaptanításban hisz, de nem fogadja el az egyházi hierarchiát,
- hisz felekezet tanaiban, de csak nagyobb ünnepeken gyakorolja vallását.

SENKI sem számolja hívőnek a nem-hívőket. Viszont pl. a 2001-es népszámlásáon a nagy többség bemondott valamilyen felekezetet. Ez még nem jelent hívőséget, a legtöbb esetben ez alapvetően kulturális önazonosság.

tollborzfű 2012.05.24. 20:10:20

@fehso2: a magzat a 12-ik hetéig sincs érzése, nincs öntudata! Igen, puszta sejtcsomó.

Régebben agykutatók írását is olvastam, ott nem abortusz volt a téma, hanem az emberi agy, idegrendszer, magzati létben mi hogy van, stb. Sokkal nagyobb korában a magzat, amikor látszólag mozog, nyúlkál, stb, csak reflexszerű idegi mozdulat, akkor még nincs a valódi érzékelésért felelős agyterülete fejlődve, stb. Egy 6-8-10-12 hetes magzat igen is csak egy olyan sejtcsomó, ami fejlődik, de érzése és öntudata nulla.

Dehát, az, hogy Semjénékmagzatelméletétnem kell komolyan venni, mert a keresztények szerint, sokáig a föld is lapos volt, mikor a világ okosabb fele, tudta, hogy nem...

De engem nem zavar, csináljon magából bohócot és bolondot a Kdnp!Csak atudatolanságukat hirdetik.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 20:11:05

@Campari: Integrációk soha sem jönnek létre csak úgy valamiért, mindig valami ellen keletkeznek. Ameddig nem lesz a földnek ellenfele addig esély sincs egy egységes földre. Ha annyira egységesíteni akarjuk a népeket akkor ideje lenne elkezdeni kolonizálni.

gnme 2012.05.24. 20:11:20

múltkor láttam valami búval baszott vén szarházit a riszpekt ház videóban .. aztán ilyeneket mondott (mint pártállami időkben) hogy aszongya: "...borúra derű..."

ezzel nagyot segített az országon

nem tudjátok ki volt ez a vén marha? egyáltalán ilyen vének mit keresnek még ott? ,, ilyennek b+ papucsban kéne a tv-t nézni,, há' nem?

naívkiscsaj 2012.05.24. 20:11:35

@Max val Birca: Mucika, én szülök neked 10 gyereket is. Aláírod a kötelezvényt, hogy minden egyes gyerek iskolai tanulmányai végéig fizeted a mindenkori minimálbér 66%át? És ha sérült lesz, akkor a 300%át? (Mert akkor nem tudok visszmenni dolgozni) Persze ezt az összeget vagy letétbe helyezet, vagy bankgaranciát adsz rá. Így, ha lelépsz akkor, amikor már harmadik éve nem alszol végig egy éjszakát sem, vagy rájössz, hogy utálod a gyereksírást, vagy unod, hogy a nőd nem csipkés tangát visel az ágyban, hanem tandenben szoptatja a kölyköket, és csimbókokban lóg a haja, és megereszkedett a csöcse az állandó szoptatástól, és az ágyról csak az alvás jut az eszébe, nem a baszás, vagy a sérült gyerek 6.éve folyatja a nyálát, és unod, h a babakocsiban kell még emelgetni a buszon, akkor én, mint ősanya, tudom, hogy az általad nemzett kölyköknek lesz mit enniük. Ja persze a sérült kölyköknél életük végéig szóló eltartási garanciát adsz. Ha ezt vállalod, részemről tárgyalhatunk a gyerekvállalási projektről.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 20:11:36

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Én nem akarok senkit sem "megmenteni", Isten dolga, hogy ki mikor hal meg, nem szabad ezt embernek magára vállalnia.

Éppen ezért én a halálbüntetést sem támogatom, mert szerintem nincs joga embernek másik embert halállal büntetni.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 20:12:27

@naívkiscsaj:

Miért fizessek én a TE gyerekednek? Van sajátom, a sajátjaimnak segítek anyagilag.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 20:14:02

@Max val Birca: És mi van ha Isten azért találta fel az abortuszt, hogy segítsünk az ilyen szenvedőkön?

svanu 2012.05.24. 20:14:11

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Elmondanád hogy miért tekinted a magzatot gyermeknek? Most tekintsünk el attól hogy a magzat emberi "termék" (csúnya szó de nem jutott eszembe jobb).
Mennyivel emberibb, úgy értem ÉLŐBB a magzat mint mondjuk egy élő tengerimalac? A magzat nem tud magáról, a malac tud, a magzat nem érez, a malac igen, magzat nem gondolkodik, a malac igen (ha nagyon alacsony szinten is), a magzatnak még ösztönei SEM alakultak ki ami pedig minden élő emlősnek vannak. Akkor miért is tekintjük a magzatot embernek?

Vu, de ja vu 2012.05.24. 20:14:25

Bocsánat, +400 hsz után írtam egy zsigerit, utána kezdtem elölről olvasni...

A 'zsigeri' mellett persze kiállok, de magzati-jogi kérdésekben csak figyelem az 'érvek tombolását'...

Yasashi Tanuki 2012.05.24. 20:14:59

Fura amikor a nők és az ő képzelt érdekeiket képviselő férfiak azt követelik, hogy következmények nélkül és a lehető legkisebb fájdalom árán ölhessék meg a magzataikat.
Az áldott állapot nem fertőzés, amit egy nyilvános WC-t gondatlanul használva bárki elkaphat.

Ezzel a logikával érthetetlen, hogy a teherré vált idősek vagy kellemetlenkedő szomszédok ...stb ellen miért ne lehetne bevetni tablettát?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 20:16:04

@DarthVader:

Alapvetően a természetjogi filozófia nem többség kérdése. Németországban a többség a nácikat támogatta, s a többség egyetért a zsidók "semlegesítésével", maximum az volt a vita, hogy egyesek a gyilkolásukat már nem támogatták. De hiába, ez egy embertelen ügy. Azért nevezzük természetjognak, mert nem függ az emberektől. Vannak megmásíthatatlan jogok, melyeket Istentől kapunk (ateista változatban: a természetből származnak), s ezeket nem irhatja felül emberi jogszabály, akkor sem, ha 99 % ezt akarja.

svanu 2012.05.24. 20:17:40

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
"És mi van ha Isten azért találta fel az abortuszt, hogy segítsünk az ilyen szenvedőkön? "

Most ezt komolyan, irónia nélkül mondtad?

naívkiscsaj 2012.05.24. 20:19:24

@Max val Birca:
Akkor nem te, hanem a hasonlóan gondolkodók. Nem akartok népszaporulatot? De igen. Akkor kötelezzétek el magatokat. És mi vállaljuk. Hol itt a gond? Ne csak dumáljatok, vállaljatok garanciát is.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 20:19:35

@svanu: Mert egy komás emberre is rá lehet ilyen dolgokat húzni, ahogy egy végső stádiumban lévő betegre is. A magzat már egy megfogant fejlődésnek indult ember, az, hogy a létezés melyik szakászában van attól még élő fejlődő létforma, méghozzá emberi. Így nevezhetjük bárminek is attól még ember lesz.

Campari 2012.05.24. 20:19:51

@svanu: "Először is nem gyerek hanem magzat, csak azok mondjak a néhány hetes magzatot gyereknek akik bele AKARJÁK látni a gyilkosságot a dologba. Ez nem gyilkosság. Nem egy embert ölsz meg hanem egy magzatot amiből ember fejlődne. Amúgy a magzat jogai miért terjedhetnek ki az anya életére és fordítva nem? A gyerek megszülése is okozhatja az anya halálát"
Természetesen indokolt az abortusz, ha a terhesség az anya életét veszélyezteti, ezt senki sem vitatja azt hiszem... Az pedig, hogy mikortól tekinthető embernek (így jogokkal rendelkezőnek) egy magzat szerintem eléggé egyértelműen kimondható. Mivel nics pontosan meghatározható (biológiai) választóvonal, ezért a fogantatástól. Megjegyzem, sok más tekintetben a magzat pont innentől kezdve jogképes, pl. örökölhet is.

"..iszonyatosan fals, ugyanis azt sem tudod hogy mi lett volna az anyából aki nem akarta a gyerekét ha nem kell szülnie hanem mondjuk lediplomázik, doktorizik és orvos lesz belőle. Ezek nem is érvek tulajdonképpen, kb olyan mintha azt mondanád hogy ha megölsz egy magzatot akkor végtelen sok embert ölsz meg mivel megölöd a gyerekeit, azok gyerekeit ésatöbbi."

Természetesen az anyának (vagyis hát a nőnek) joga van arra, hogy ne legyen gyermeke, ezt a célt szolgálja a sokféle védekezési módszer. Ha már van egy konkrét gyemek, annak konkrétan vannak jogai, és a társadalom szempontjából is konkét valaki, nem tudok, hogy jönnek ide a virtuális utódok.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.05.24. 20:21:48

@ketroot:

"a kislányt a fürdőkádban szülte meg. Elvágta a köldökzsinórt, majd átmetszette az újszülött nyakát, és miután meghalt egy törölközőbe csavarta, amit egy műanyagzacskóba tett és a holttestet a fagyasztóládába rejtette. "
hvg.hu/itthon.bunugy/20120522_megolte_ujszulottjet

elsőfokon 3 évet kapott az "anyuka"

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 20:21:57

@naívkiscsaj:

Ki akar népszaporulatot? Hogyan jön ez ide? Ez szimpla emberségi, morális kérdés! Nem akarsz gyereked, ne legyen, de ne is gyilkolj gyereket!

fehso2 2012.05.24. 20:22:13

@tollborzfű: Nagyon könnyen állítod fel az axiómáidat.
Öntudata egy újszülöttnek sincsen. Több hónapos korában van csak. Addig nem is tudja, hogy önálló élőlény. Szóval nem biztos, hogy olyan egyszerű, ahogy gondolod.
A sejtcsomó az talán a szederállapot. Egy önállóan működő szív már biztosan több annál!

tollborzfű 2012.05.24. 20:22:23

@Max val Birca: e én meg a saját szememmel láttam olyan statisztikát, hogy hazánkban a keresztények száma 30 % alatt van.

De nekem nyolc, felőlem a keresztények saját magukra nézve, olyan szabályokat hozhatnak, mailyet csak akarnak. De attól a nem hívőnek nem kell követni a hívőket...

Tény, a kereszténység az európai kultúra része. Beleértve a keresztes háborút, stb, a keresztény valláshoz rengeteg vér tapad, az is tény. Amúgy, Európa nyugati felén, a felvilágosodással együtt megszűnt az is, hogy az egyház és a politika együtt kínáljon kész világképeket az embereknek.

És arról sem szabad megfeledkezni, amikor a vallások kialakultak, akkor számos természettudományos ismeret még nem állt rendelkezésre. Azóta az emberek jó része, nem veszi jó néven, ha akaratuk ellenére ájtatos elvekkel bombázzák őket.

Én tényleg nem bánom, felőlem imádkozzon a hívő, éljen úgy ahogy akar, járjon templomba, szüljön torz magzatot, tapsikoljon ha megerszakolják, és terhes lesz, de fogja már fel, hogy attól, hogy ő így gondolkodik, mások még nem. Saját magukra olyan szabályokat hozzanak, amiket csak akarnak, nem érdekli a nem hívőket addig, amíg nem akarnak beleszólni az ő dolgukba.

Addig nem lesz keresztény üldözés Magyaroszgáon, amíg ők is megadják a nem hívőknek járó tiszteletet. Nos, elkezdték átlépni a határt... De nem baj, Semjén bohóc udvaribolondkodjon, ahogy csak akar. Attól, hogy kinyílvánítja a véleményét, még önmagában nem lesz igaza.

naívkiscsaj 2012.05.24. 20:22:26

@Max val Birca: Ha viszont csak a saját véleményedet közlöd, akkor tedd hozzá a kommentjeidhez, h SZVSZ, hogy ne tűnjön általánosításnak :)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.05.24. 20:22:48

A KDNP-nek elemi érdeke, hogy biztosítsa az árva ministránsfiú-utánpótlást annak a nyomorult 2%-os szavazóbázisnak. Igen, PONTOSAN ÚGY értem, ahogy hangzik.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 20:24:23

@tollborzfű:

"én meg a saját szememmel láttam olyan statisztikát, hogy hazánkban a keresztények száma 30 % alatt van"

Ez attól függ, hogy mit értesz "keresztény" alatt. Én olyan statisztikát is láttam, ahol a keresztények száma 15 % alatt volt. Na és?

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 20:25:20

@naívkiscsaj:

Mllyen általánosítás? Te nem a SAJÁT véleményedet írod?

tollborzfű 2012.05.24. 20:25:28

@fehso2:

az agykutatók szerint, sokkal nagyobb korban, mint amikor az abortuszt végzik, amiko rlátszólag már egész pofás emberi formát kezd felvenni a magzat (ilyenkor már rég nem végeznek abortuszt), még akkor sincs tudata, számos végtagmozgás is véletlenszerű reflexszerű, akkor alakulnak az idegek, stb. Az, hogy korai szakaszban kialakul a kezdetleges szív, akkor még agyilag bőven szeder...

svanu 2012.05.24. 20:25:44

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Arra a részre gondoltam hogy "az abortuszt Isten találta fel". Innentől nem hiszem hogy vitapartnerek vagyunk.

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.05.24. 20:25:54

Nincs még vége a vitának! Viktorunk még nem foglalt állást! De ne feledjük: öt gyermek édesapja!!!!

2012.05.24. 20:26:01

A zsidóknak és a cigányoknak kötelezővé kell tenni a tablettát.
Ha már nem hajlandóak pusztulni ebből az országból.

Kandabula 2012.05.24. 20:26:21

Úgy gondolom, hogy az ember egy tudatos, felelős lény. Aki hibákat is elkövet, mert ember. Amikor kiderül, hogy hibázott, igyekszik a hibát kijavítani és nem még tovább rontani a helyzetén. Mert az sem neki, sem a társadalomnak nem jó. Egy elhamarkodott, vagy elügyetlenkedett szerelmes éjszaka legalább 18 évre köti le a szülőket, de többnyire az anyát, mert az apa sajnos jóval felelőtlenebbül vesz (vehet) részt a történetben. A legegyszerűbb (formál, vagy "paraszti") logika alapján is megjósolható, hogy egy nem kívánt, vagy nem időben (értsd: munkahely megmentése, vagy munkahelyi karrier féltése) jött megtermékenyülés eredményeként megszülető gyerek életének minősége eleve korlátozottabb, mert szülei csak nem tervezett lemondások árán tudják felnevelni. (Ha ugyan nem eleve felelőtlenségről van szó, de az egy másik történet.) De az előzőektől eltekintve, maradjunk annyiban, hogy nem kívánt terhesség következett be. Mi most a teendő? Az abortusz. Ami lehet egy fájdalmas, jövőre nézve is veszélyes "kaparás", vagy egy tabletta. Épeszű ember melyiket választja? Valószínűleg a tablettát. De elmélkedésemet abbahagyom. Kívánom minden KNDP-s hölgynek, hogy a pinájukban turkáljanak és minden KNDP-s úrnak ugyan ezt a seggükben!

DarthVader 2012.05.24. 20:27:36

@Max val Birca: Hát ebben tévedsz. Én speciel ellenzem a halálbüntetést, de - a jelenlegi formájában, azaz a 12. hétig, előzetes tanácsadáshoz kötve - megengedő vagyok az abortusszal szemben.

Ugyanis:
1, a halálbüntetést nem azért ellenzem, merthogy morálisan, meg élet elvétele, meg hasonló, hanem azért, mert a halálbüntetés mindig egy nyomozati cselekmény és egy bírói döntés eredménye. És ugyebár ha valahol becsúszik a hiba, akkor visszafordithatatlan a folyamat. Gy.k. "ártatlan ember életét vették el."

2, ennek ellenére megengedő vagyok az abortusszal, ugyanis én az "ember" fogalmát értelmezem tágabban, (azaz inkább szükebben) mint az abortuszellenesek. Az "ember" számomra attól a kortól ember, amikkor spontán megszületve életképes, vagy életben tartható. (Nagyjából a jogalkotók számára is) . Ez a határ egyre előrébb hozódik, régebben nagyjából a 27. hét és 1000 g volt, jelenleg már 3-400 g-os koraszülötteknek is van egy nagyon csekélyke esélye az életben maradáshoz. Tehát itt egyrészt van egy bizonytalanság, ami az eü ellátás lehetőségein alapszik, valamint egy terminusbizonytalanság - bár ez az ultrahangvizsgálatok idejében már kizárható . De a 12. hét (vannak országok, ahol 16 hét a határ, nálunk eü indikációval szintén 16 hét) biztos kivül esik ezen még akkor is, ha a fogantatás idejében van 2-3-4 hét bizonytalanság. Azaz a 12. hetes magzatnak nincs tudata, (öntudata meg pláne) csak reflexei, de azok a földigilisztának is vannak. Ugyhogy a magzatból majd ember lesz - ha eljut odáig. Momentán még csak potenciálisan ember.
Pontosan annyira, mint a szedercsira, ami még pl be sincs ágyazódva, vagy éppen megkezdi a beágyazódást. (A megtermékenyitett petesejteknek jelentős részéből nem is lesz terhesség).
( már az is hibás kijelentés, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik. Az még akceptálhatóbb, ha azt mondjuk, hogy a beágyazódással. )

Úgyhogy ezért összeegyeztethető számomra a két, látszólag ellentmondó állitás.

Ironfist 2012.05.24. 20:28:12

@Max val Birca:
"Az abortusz pedig ÁRTATLAN gyerekek meggyilkolása. "

Nem tudod felfogni, hogy 12 hetes koráig még idegrendszere sincs, csak egy halom összevissza sejtkupac, egy húscafat, igaz? Demagóg vagy, mert az embriót még teszem azt a nyolcadik hónapban sem nevezik gyereknek orvosliag, hanem magzatnak. Az ártatlan gyerekek gyilkolásáról meg ne oktasson ki egy keresztény, mert virtuális leköpésben részesítem!

"Személyesen ismerem az egyik embert, aki vallási felmérést tartott a magyar lakosság vallásosságáról. Az eredmények - fejből mondom - 15 % meggyőződéses ateista, 15 % egyházi értelemben vallásos ember. A maradék 70 % közbenső kategória, s a legkülönbözőbb csoportokra oszlik:
- agnosztikus,
- természetfelletiben hisz, de nem személyes Istenben.
- általában istenhívő, de nem hisz egyházban,
- követi valamely felekezet szokásait, de nem hisz mélyen a tanításaiban,
- az alaptanításban hisz, de nem fogadja el az egyházi hierarchiát,
- hisz felekezet tanaiban, de csak nagyobb ünnepeken gyakorolja vallását."

Ja, mert azt nem kérdezik meg, hogy "Te Józsi bazmeg, csak megkereszteltek, vagy hiszel is benne, és ezért mondod magad kereszténynek?" ahogy azt sem, hogy "Katika drága, te ugye csak a szociális kényszer hatására mondod, hogy igen, te is keresztény vagy, ugye?"
Ne gyere már statisztikával, mint bizonyítákkal! Egyszerűen szánalmas, hogy összevissza csapongsz a beszédedben, mindenfélébe belekapsz, amik egymásba is belezavarnak, hol a biológiára hivatkozol, hol az élet szentségére, hol meg valami demagóg, egy szektából megerősödött, mára világvallássá vált babonára (igen, itt a kereszténységre célozgatok).

"Miért fizessek én a TE gyerekednek? Van sajátom, a sajátjaimnak segítek anyagilag."

Akkor mi a fasz közöd van hozzá, hogy más elveteti-e, vagy sem? Kimondtad a kulcsszót ugyanis, ki is emlted. Az Ő gyereke, nem a tiéd. Semmi közöd nincsen hozzá. Sem a roppant erkölcsös, álszent fasz bandának, ami ma KDNP néven égeti a jobboldalt.

""Én nem akarok senkit sem "megmenteni", Isten dolga, hogy ki mikor hal meg, nem szabad ezt embernek magára vállalnia.""

Na ezt meg aztán pláne hagyjuk! "Isten"re akkor hivatkozhatsz egy tudományos vitában, ha bebizonyítod a létét. Addig meg max nevetségessé teszed magad vele.

"Éppen ezért én a halálbüntetést sem támogatom, mert szerintem nincs joga embernek másik embert halállal büntetni."
De meggyilkolni van? A gyilkosokat, többszörös visszaesőket, háborús bűnösöket etessük közpénzből, míg ő jókat kacarászik rajtunk a sitten, hogy megúszta, mi meg mekkora balfaszok vagyunk, ugye?
Másrészt meg, ezzel az erővel minden katona bűnös, aki lelőtt egy másikat?

@marcel:
"én kiirtanám az összes keresztényt! "

Te vagy nagyon ostoba vagy, vagy direkt trollkodsz.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 20:28:20

@svanu: Ám legyen, de még ellenérvet mindig nem hoztál. :)

@Max val Birca:

Ez is rendben van?
"Hat napon át munkálkodjatok; a hetedik nap pedig szent legyen előttetek, az Úr nyugodalmának szombatja. Valaki azon munkálkodik, megölettessék. "
Mózes II. könyve 35,2

Campari 2012.05.24. 20:28:44

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Remélem nem fogják. Valahogy nem tudnék egy teljesen egyező Földön élni. Én támogatom a különbségeket az ellentéteket, sőt szükségszerűnek tartom viszont az ellenségeskedést elítélendőnek."

Korrekt vélemény, bár az imént mondtad éppen, hogy ilyenkor szükségszerű az ellenségeskedés. És igen, az egész történelem ezt mutatja. Talán annak köszönhető ez, hogy könnyebb magunkat valami ellen meghatározni, mint valami mellett. Ez utóbbi lehetne mondjuk az Ember. És máris eltűntek a különbségek.

"Ha csak az anyáról lenne szó, akkor azt mondom azt csinál amit akar. Felőlem saját kezűleg is kivághatja méhét ha jól esik neki. Itt viszont legalább 3 emberről van szó. Az anya az apa és a gyerek. Ebben az esetben elveszíti a teljes jogot. Ezt pedig soha sem az anya szempontjából kell vizsgálni, hanem a gyerekéből, számára mi a legjobb. "

Ebben egyetértünk, bár ha lehet senki se vágjon fel semmit. Inkább figyeljen oda.

mese1 2012.05.24. 20:28:51

"Bezzeg az évi 38-40 ezer (ennek történjen mondjuk 30%-a orvosi okból, bár lehet, hogy nagyvonalú voltam....) abortusz ellen nem tiltakoznak...." Mindig is tiltakoztak..., és max 5% az EÜ ok

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.05.24. 20:28:59

@Makkasz:

a kötelező ovi a svédek miatt van, mert ne 5 évesen tanulják meg a szalvéta, villa, angolvécé használatát

svanu 2012.05.24. 20:29:02

@Campari:
Tőled is kérdezem hogy mitől tekinthető embernek az a sejtekből álló halmaz aminek se öntudata, se érzései, se ösztönei nincsenek.

mese1 2012.05.24. 20:30:09

@Ironfist: Hordozza mind azt a genetika információt amitől az lesz aki...

naívkiscsaj 2012.05.24. 20:30:26

@Max val Birca: Nekem van. És mindent megteszek érte. De szvsz egy ffi akor szóljon bele, ha vállalja azt, amit az egyedül maradt nők 85%-a vállal: h felnevelik tisztességgel, még ha maguktól vonják is el a falatot. Akkor ítéljen egy ffi, ha tudja mi az, h egyedül gürcöl, éjszakákon át nem alszik, mert lázas a gyerek, h nincs pénze megszeretletni az akármit, mert a gyerek apja lelépett/nem fizet stb., amikor kiavatlanul megy dolgozni, rettegve minden nap, h kirúgják, vagy retteg attól, h a gyerek beteg lesz és nem mehet bölcsibe/oviba/suliba, és minden nap a túlélésről szól, mert a csekkek csak jönnek, és tartania kell magát, egyedül, tisztességgel, egy, vagy két gyerekkel, 40esen, tudva azt, hogy esélye sincs párt találni, munkát is csak egy ffi keresetének a 75%áért. Addig, amíg egy ffi nem csinálta végig egy átlag nő életét, addig ne ítéljen és ne ítélkezzen.

2012.05.24. 20:31:16

@RAMBO:

Úgy hangzik, mint az SZDSZ-es szakállas bácsiknak biztosítani a Kovács Pistike utánpótlást.

naívkiscsaj 2012.05.24. 20:32:20

@Max val Birca: Én legalább nő vagyok, és ismerem az érveket pro és kontra, ellentétben veled :)

2012.05.24. 20:32:39

@Kandabula: elfogadható veszteség a szebb jövő érdekében.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 20:33:04

@Ironfist:

A gyilkosság alapból rossz, így egy normális társadalomnak tiltania kell. Ez nem belevatkozás más dolgába, hanem egy jogi alap. A te logikád alapján miért avatkozik be a bíróság két ember vitájába, verekedjenk meg, s aki erősebb, az nyerjen, nem?

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.24. 20:33:17

Mondjuk az abortusz tényleg meglepően sok itthon. Ezzel azért egyetértünk, nem?

mese1 2012.05.24. 20:33:32

@naívkiscsaj: Erre van az, hogy felelősséget vállalok és ha nem vigyáztam attól még nem lehetek gyilkos. És ez komoly dolog mi lett volna ha a te anyukád dönt így? Nézd meg a videót!

A lány, aki túlélte az abortuszt: Gianna Jessen vallomása
Konzervatorium I 2011.09.20. 07:17

Az alábbi videón látható amerikai nő anyja hét és fél hónapos várandós volt, amikor úgy döntött: megöleti kislányát. Ilyen előrehaladott állapotban már az úgynevezett vegyszeres feltöltést alkalmazzák, ami abból áll, hogy az anya méhébe sós oldatot fecskendeznek, amit lenyel a baba, az pedig szétégeti őt. Az anya pedig megszüli a halott magzatot 24 órán belül. A halálra ítélt lány, Gianna Jessen viszont mindenki meglepetésére élve született.

„Ha az abortusz csupán a nők jogairól szól, Hölgyeim és Uraim, akkor mi volt a helyzet az enyémmel? Nem volt akkor ott egyetlen radikális feminista sem, aki azért kiáltott volna, hogy az én jogaim mennyire meg lettek sértve aznap, holott épp készültek kinyiffantani a nők jogainak nevében.”

„A korban, amiben élünk, politikailag egyáltalán nem korrekt Jézus Krisztus nevét kimondani az efféle helyeken, behozni a nevét efféle rendezvényekre, mert az Ő neve hallatán némelyek szörnyen kényelmetlenül érzik magukat. De én nem azért maradtam életben, hogy mindenki kényelméről gondoskodjam. Azért maradtam életben, hogy kicsit felkavarjam a dolgokat. És nagyon élvezem, amikor ezt megtehetem.”

„Az abortuszt végző orvosnak kellett aláírnia a születési anyakönyvi kivonatomat. Szóval azt is tudom, hogy ki az. És ez áll benne azok számára akik szkeptikusak az orvosi feljegyzésekkel kapcsolatban: született: vegyszeres feltöltéssel végzett abortusz során. (…) végeztem egy kis kutatást azzal az orvossal, aki abortuszt akart végezni rajtam. (…) Olvastam tőle egy idézetet valahol pár éve, ahol azt mondja: több mint egymillió csecsemőn végeztem abortuszt, és ezt tekintem a szenvedélyemnek.”

„Az én küldetésem az, hogy emberséget vigyek abba a vitába, amit csak bekategorizáltunk és feltettünk a polcra, és azt mondtuk, hogy ez egy kérdés (issue). Félretettük az érzelmeinket, és megkeményítettük magunkat.”

„Nem lenne agysérülés okozta bénulásom, ha nem éltem volna mindezt túl. Ezért amikor hallom azt a megdöbbentő és visszataszító érvelést, hogy: el kellene vetetni a gyereket, mert az is lehet, hogy nyomorék lenne, iszonyat tölti el a szívemet.”
„Férfiak! Önök nagyszerűségre lettek teremtve, arra, hogy felálljanak és férfiak legyenek, hogy védelmezzék a nőket és a gyerekeket,és nem arra, hogy csak úgy álljanak és elfordítsák a fejüket, amikor pontosan tudják, hogy gyilkosság történik, de mégsem tesznek semmit. Nem arra lettek teremtve, hogy használják a nőket, aztán magunkra hagyjanak minket. Azért lettek megalkotva, hogy kedvesek legyenek, nagyszerűek, kegyesek és erősek, hogy kiálljanak valamiért. Mert figyeljenek rám: belefáradtam abba, hogy az önök munkáját végezzem. Nők! Nem erőszakra lettek teremtve! Nem arra, hogy csak üljenek és ne legyenek tisztában az értékükkel és becsességükkel. Azért lettek megalkotva, hogy megküzdjenek önökért. Örökké."

konzervatorium.blog.hu/2011/09/20/a_lany_aki_tulelte_az_abortuszt_gianna_jessen_vallomasa?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare
Válasz erre
mese1 2012.05.24. 20:25:08
Az abortusz közel duplájára növeli a pszichiátriai megbetegedések esélyét
2011. 09. 07. 16:18 -

Megosztás

A British Journal of Psychiatry című brit szaklap legfrissebb számában megjelent átfogó tanulmány szerint az abortuszon átesett nőknél 81 százalékkal magasabb a pszichiátriai megbetegedések kialakulásának esélye.

„A művi terhességmegszakítás valós veszélyekkel jár, amelyekről tájékoztatni kellene a nőket, mielőtt döntenek a beavatkozásról” – fogalmaz a folyóirat 2011. szeptemberi számában megjelent tanulmány szerzője, Priscilla Coleman. A professzor asszony kutatási eredményei szerint abortusz után a szorongás és a depresszió kialakulásának esélye több mint egyharmaddal, a kábítószerfogyasztás és az öngyilkosság aránya pedig több mint kétszeresére nőtt. Utóbbiak oka az, hogy sok nő így próbál szabadulni a beavatkozás nyomán fellépő lelki szenvedéstől ahelyett, hogy szakembertől kérne segítséget.

Coleman tanulmánya az abortusszal kapcsolatos egészségügyi kockázatoknak a nemzetközi szakirodalomban fellelhető legátfogóbb felmérése: huszonkét publikált tudományos vizsgálat eredményeit foglalja össze, amelyek összesen 850 000 nő esetét vizsgálták. Az eredmény – jegyzi meg a szakember – meglehetősen egyértelműen jelzi, hogy a pszichológiai problémák közepes, illetve erős kockázatnövekedése a művi terhességmegszakítás következtében áll elő. Coleman eredményei megkérdőjelezik az abortusz leggyakoribb indokát, mely szerint a tehességet az anya lelki egészségének védelme érdekében kell megszakítani, mert azt a terhesség folytatása veszélyeztetné – írja az ewtnnews.

Magyar Kurír

www.magyarkurir.hu/hirek/az-abortusz-koezel-duplajara-noeveli-pszichiatriai-megbetegedesek-eselyet

fehso2 2012.05.24. 20:34:20

@tollborzfű: Én nem foglalok állást, csupán azt írtam le, hogy egyáltalán nem olyan kezdetleges ám egy pár hetes magzat, mint azt sokan hiszik. Tudata viszont az újszülöttnek sincs, kár ezen rugózni.

mese1 2012.05.24. 20:34:42

konzervatorium.blog.hu/2011/09/20/a_lany_aki_tulelte_az_abortuszt_gianna_jessen_vallomasa?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

egy atlag 2012.05.24. 20:35:06

kíváncsi lennék, h amikor egy ilyen "keresztény" baromnak felcsinálják a lányát akkor mint fog tenni? tablettázik ausztriában vagy más humánus országban, esetleg kést dugat a kölke pinájába itt egy kórháznak nevezett balkáni mészárszékben?

tollborzfű 2012.05.24. 20:35:18

@Max val Birca:

a lényeg szerintem astatisztikákon kívül az, hogy egy vallási csoport, tök mindegy, hogy keresztény, buddhista, iszlám, hindu, taoista, zsidó, akárki, nincs joga ráerőltetni a saját nézeteit a nem hívőkre.

Ha a keresztények szerint rendben van, hogy a nem hívők, az ő elveiket kövessék, akkor a kereszténynek az mennyire tetszene, ha holnaptól hoznának olyan szabályt, hogy buddhistaként kellene élniük a kereszténység helyett. Tök reménytelen lenne.

Ezzel csak arra akarok rávilágítani, hogy papíron hozhatnak akármilyen jogszabályt, attól még nem változik meg az emberek gondolkodásmódja. Ahogy egy hithű keresztényből nem lesz másnapra buddhista, ugyanúgy egy nem hívőből sem lesz keresztény, bármennyire is erőltetik.

Márpedig, ha vallászabadság van, akkor a társadalom nem hívő részére nem lehet keresztény ideológiát erőltetni, nem lehet elvárni, hogy keresztány dogmák szerint gondolkodjanak, éljenek. Nonszensz.

Még 90 éves idős emberek közül is, sokan nem hisznek istenben. Nem csak arról van szó, hogy a mai fiatal generáció nem hívő, hanem az idősebb generáció sem. Még az én 90 évéhez felé nagymamám is sérelmezi, hogy őt csecsemőként megkeresztelték. Amikor csengettek hozzá egyházadót szedni, jól el is küldte őket a fenébe :D

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 20:35:35

@Ironfist:

Semmilyen jelentőságe ninfs annak, hogy Mo-n mennyi a hívők aránya. Kb. 14 % a hívő keresztény, 1 % a zsidó és más nem-keresztény, 15 % ateista, s a többi 70 % a kettő között van. Nem mindegy, hogy pontosan mennyi? Szerintem senki sem vitatja, hogy a magyar lakosság nagy többsége nem hisz akereszténységben, sőt pontosabban: nem is ismeri a keresztény tanítást.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 20:35:56

@Campari: Mint fentebb írtam és te is írod "könnyebb magunkat valami ellen meghatározni". Ahhoz, hogy meg tudd ilyen módon határozni az embert szükség lenne egy legalább hasonlóan fejlett fajra.

"Inkább figyeljen oda."
Nem feltétlenül balesetek miatt lesznek abortuszuk. Sokszor előfordul, hogy régóta várt gyerek hibásan fejlődik és születése után pár évvel meghalna. Sokan ezt érthető okokból nem vállalják be, és ez esetben csak a beteg emberek tiltanák az abortuszt, mert szerintük, sokszor vallásos okból ennek a gyereknek meg kell születni végig kell szenvedni pár évet, mert ez van neki megírva. Azt hiszem ez az érv elfogadhatatlan.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.24. 20:36:30

@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Keresztény vagyok, nem zsidó. A hívő zsidók számára ez egyébként törvény, számomra nem, mivel keresztény vagyok.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.05.24. 20:37:30

@naívkiscsaj: Egyetértek, viszont ne tegyünk már úgy mintha ezt minden nő megtenné a gyerekéért. Elég sok gyerek nő fel úgy, hogy az anyja felől meg is dögölhetne, mert leszarja az apja meg mindent megad neki.

Kandabula 2012.05.24. 20:37:38

Egyre inkább meggyőződésem, hogy a KDNP egy rák a társadalom szervezetében.