Skip to content


       Szűrés lista

Kisvasúttal bővül a felcsúti álomország

Biztos mindenkinek megvan, de azért egy gyors összefoglaló:

Orbán Viktor 2006-ban megalapította a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt. Ez működteti a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát, melynek elnöke Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. A PFLA fő támogatói a Közgép, Vegyépszer, CBA és mások is.

Július végén jelent meg az atlatszo.hu-n egy cikk arról, micsoda kis birodalom épült ki Felcsúton.
Egy kép többet mond ezer szónál:

Felcsút-szöveges-földtérkép-e13436410192221.jpg

Felcsúton valamikor vonat is járt, az 58 kilométeres Bicske-Székesfehérvár vasútvonal egyik állomása volt. Az 1898-ban HÉV-ként megnyílt vonalat a MÁV 1979-ben zárta be, azóta sok helyről már a nyoma is eltűnt.

Tudvalevő, hogy Orbán a foci mellett a vasutat is nagyon szereti, így nem okozott nagy meglepetést olvasni, hogy a PFLA 2009-ben megvásárolta a MÁV-tól a vasútvonal Bicske és Vértesacsa közötti nyomvonalát az alcsút-felcsúti és a vértesacsai felvételi épülettel együtt.

2010-ben kezdték a munkát a vértesacsai épület állagmegóvásával, majd tavaly felújították és fogadóvá alakították az egykori felcsúti állomásépületet.

2011.01.12.:

felcsutvasut1.jpg

2011.06.25.:

felcsutvasut2.jpg

"Az akadémia első számú feladata elit futballisták képzése és a magyar futballkultúra újjáépülésében való részvétel. A helyi társadalmi szerepvállalás azonban mindig fontos volt az akadémia számára." - nyilatkozta a Magyar Narancsnak Mészáros Lőrinc, a PFLA elnöke, helyi vállalkozó, aki tavaly nyár óta immár Felcsút polgármestere is. - "Ezért járultunk hozzá a felcsúti óvoda felújításához, bővítéséhez, azért építettünk új műfüves kispályát a helyi általános iskolában, ezért vállaltuk az Alcsútdobozi Arborétum üzemeltetését. A vasútvonal eladását a MÁV nyilvános pályázaton meghirdette, és nem akartuk, hogy olyasvalaki vegye meg, akinél örökre elvész az esélye annak, hogy újrainduljon a vasúti közlekedés. A vonalra nem is volt más jelentkező, csak az épületekre pályázott további két vásárló."

Ugyanitt nyilatkozott arról is, hogy a közeljövőben nosztalgiavasút indítását tervezik.

"Az elnök-polgármester ezzel kapcsolatban majd' 250 milliós költségvetést is említett, sőt véleménye szerint két-három év múlva megkezdődhet az építkezés."

"A vasút egy komplex idegenforgalmi elképzelés része. A Puskás-akadémiát manapság is sok kiránduló keresi fel, de ha létrejön az új ministadionunk, az interaktív múzeumot is magába foglaló múzeum Puskás Intézet, az arborétumban pedig újjáépülne az egykori Habsburg-kastély, miért is ne közlekedhetne a kettő között vasút?" - mondta Szöllősi György, az akadémia kommunikációs igazgatója, akitől azt is megtudtuk, hogy az arborétum működtetését elsősorban azért vette át a PFLA, hogy ne kelljen utcára tenni az ott dolgozókat. "Ez tulajdonképpen társadalmi felelősségvállalás, az említett, hosszabb távú fejlesztések részeként. Jelenleg úgy áll a dolog, hogy az arborétum a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik, de üzemeltetője az akadémia. Máris jól járt velünk az állam, mert építettünk egy nagy, új parkolót, és egy új bejáratot, kis faházzal. Közben uniós pályázatból a hatalmas kastélykert megújítása is elkezdődött, valamint megvásároltunk és háromcsillagos szállodává fejlesztettünk egy kis lovaspanziót és éttermet az arborétum mellett."

Mindezt Mészáros Lőrinc a következővel egészítette ki: "Felcsút polgármestereként azt mondom, hogy elsősorban a Váli-völgynek, a helyi idegenforgalomnak lenne fontos a nosztalgiavasút ügye, az akadémia azonban - ahogy eddig sok más ügyben - partnere lesz a helyi önkormányzatoknak, és maga is áldozatot hoz a közös siker érdekében".

A MaNcs cikke ezzel a mondattal zárul: "Nem tudjuk, hogy a jövőben mi kerekedik az akadémia vasútindítási elképzeléseiből, de abban szinte biztosak lehetünk, hogy Felcsút-Alcsút állomás többet nem szerepel semmiféle menetrendben."

Nos, így együtt valóban nem, külön-külön viszont igen. Mert ha a miniszterelnök alapítványa által fenntartott szívecsücske fociakadémia akar valamit, akkor az úgy lesz.

Nem sokat bíbelődtek, az NKH-nál augusztus 14-én megjelent a hirdetmény :

felcsutvasut3.jpg

felcsutvasut4.jpg

felcsutvasut5.jpg

felcsutvasut6.jpg

Az sajnos nem szerepel benne, hogy milyen pénzből épül meg, ki fogja fenntartani, valamint a szerelvényeket, berendezéseket és személyzetet biztosítani, de az biztos, hogy tovább épül-szépül a felcsúti álomország, ahol minden szép és jó.

Talán már csak egy magánklinika hiányzik belőle, meg egy jó magas betonkerítés köré, és élhetnének benne boldogan, míg világ a világ.

Címkék: orbán abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr494727311

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar narancs – mert megérdemled 2012.08.23. 17:37:45

Azt írja az újság, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megbírságolta az Auchan áruházláncot, mert „túlmagyarkodta” magát. Pontosabban: a nemzeti színek, illetve indás-tulipános minták csalárd felhasználásával megtévesztette a fogyasztókat, magyar ter...

Trackback: Magyar narancs – mert megérdemled 2012.08.23. 17:37:38

Azt írja az újság, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megbírságolta az Auchan áruházláncot, mert „túlmagyarkodta” magát. Pontosabban: a nemzeti színek, illetve indás-tulipános minták csalárd felhasználásával megtévesztette a fogyasztókat, magyar ter...

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.08.23. 15:46:00

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen, nem konzultál, hanem értesít, és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy me...

Trackback: Hányan szarták le Orbán új nemzeti konzultációját? 2012.08.23. 15:43:01

Nem mondhatjuk, hogy hétmillió háromszázezer választópolgár le se szarta Orbán Viktor május 30-án postára adott konzultációs kérdőívét, hiszen ezek az emberek konkrétan leszarták a nemzeti ál-konzultációt. Hétmillió háromszázezer választópolgár nem kül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DArchAngel 2012.08.23. 12:00:51

Csak aztán nehogy Álomország határát elmossa a dühös tömeg...

Transylvanianmixedgrill 2012.08.23. 12:02:44

Biztos vagyok benne, hogy ez így ebben a formában végképp nem igaz: meg fog állni a párttitkár elvtársnál is...

Az idevágó örökbecsűs passzusok 3:52-től...

www.youtube.com/watch?v=ahbwVVTk-4Y

2012.08.23. 12:17:19

legalabb tarthatna az agyament faszsagait a sajat kis orszagaban, a betonkeritese mogott.

2012.08.23. 12:24:00

Vasút? Szerintem szép lassan létrehozzák Orbániát ottan, szépen kiválnak Magyarországból, aztán az euból :D:D:D:D

2012.08.23. 12:26:38

@DArchAngel:
dühös tömeg? az a 20 szerencsétlen is múltkor orbán háza előtt? hát izé. zeroék is úgy aládolgoztak a fidesznek 2010 előtt, azt most nem győzik az "állomásokat" lehozni.

halcsoka 2012.08.23. 12:27:48

Remélem, hogy mielőbb valóra válik a régi mondás, miszerint: "a jegenyefák nem nőnek az égig." Előbb-utóbb maguktól kidőlnek, vagy kivágják őket.

Asztalos Gábor 2012.08.23. 12:55:46

@Belpo: az tényleg röhejes performansz volt. Ha ilyen az ellenzék, még sokáig nincs miért aggódnia a fidesznek.

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2012.08.23. 13:04:46

Oké, oké, de hol lehet itt LESZÁLLNI? :DDD

SzaGyu 2012.08.23. 13:10:46

A felcsúti tolvajszarka vezér mindenkit nyomorba dönt.
Nem számít neki semmi és senki csak ő és elvbarátai élhessenek jól abban az álomvilágban amit önmaguknak teremtettek meg.
Az ellopott nyugdíjból, a 16%-os SZJA, a megemelt ÁFA, csekkadó, na és a rokkantak és a szociális segélyt 100ezrektől teljesen megvon pénzből igazán telik nem csak a TEK-re, de a felcsúti szarkafészekre is.

Éljen Orbán és bandája ! -Indiában.

s 2012.08.23. 13:14:08

Minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának. Azt hiszem, igaza lesz matolcsynak, ők a jövő gazdasági tankönyveinek anyagát készítik most. A bevezető után mindjárt ő fog következni, a "Bármit, csak ezt ne!!!!!" című fejezetben. Ott fogják taglalni a nyilvánvalót, a bimbózó értelmű közgazdászoknak, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt ez az unorthodox pasas, na ez aztán szanaszét baszott mindent, amihez csak hozzányúlt. De ténylegesen, gyerekek, úgy képzeljétek el, ahogy mondom, nem volt EGYETLEN olyan dolog sem, amihez sikerrel nyúlt volna. Ennek a faszinak szúnyogtenyésztőnek kellene lenni, mert akkor vegyszer nélkül számolhatnánk fel a vérszívó rovarok garázdálkodását.

Viccet félretéve. Van itten nekünk ez a munkahelyvédelmi faszom tudja micsodánk. Ez csinál a költségvetésen egy kb. 600 milliárd HUF nagyságú fedezetlen részt. Szerintetek, de úgy mégis, honnan a retkes picsából fogják ezt a lóvét előrántani. Most akkor mondd nekem, hogy nem a bankbetétek befagyasztásából. Dehogyisnem. Honnan máshonnan.

Figyelj ide, nem mondom el ennél részletesebben. VEDD KI A PÉNZED A BANKBÓL, MERT ITT KURVA NAGY BAZDMEG LESZ RÖVIDESEN. NEM VICC, EZ MOST NEM AZ.

orbán egy mocskos, hazug, cigány lótolvaj, a fajtája egyik legrosszabbja. Rohadék, hazudós rabló, nem érti a magántulajdon fogalmát, mert a cigányok ilyenek. Elveszi azt, amire épp szüksége van. Az MNB pénzét már nem fogja tudni lenyúlni, mert magára eresztette az IMF-t, de a miénket még igen. Ellopta a manyup pénzt is, el fogja venni a bankszámlán lévőt is, mert most már nem is tehetne mást. Nincs honnan elvenni. Szerintetek mégis mi a faszt jelent az, hogy a pénzintézetek 50%-a legyen magyar? Megmondom, kiseprik innen a külföldi bankokat és létrehoznak magyar szövetkezeteket. Ami állami tulajdon lesz, tehát ha oda beteszed a lóvét, akkor azt már nem látod viszont. Szerintetek mégis mi a faszt jelent az, hogy a magyar lakosság fogja finanszírozni a hazai vállkozásokat (mert küföldi tőke és hitel itt ugyebár nem nagyon lesz). Megmondom, a te megtakarításaidból fog ez menni, ha akarod, ha nem. Gondokozz el ezen, ameddig még lehet, és menekítsd meg a pénzed, ha van még egyáltalán.

A 2013-as költségvetésen egy kibaszott nagy - alsó hangon 600 milliárd HUF - luk tátong. A manyup pénz védhetelen volt, most is az. Akik ezt belátták, azok visszaléptek az államiba, ha nem is nagy örömmel. Bármikor lehet olyan intézkedést hozni, hogy a maradék is hagyja a picsába azt a pénzt. A bankban lévő pénzed nem ilyen. Elviheted. Nem olyan, mint a manyup pénz, hogy nem férhetsz hozzá. Vidd el. Az a biztos ami nálad van. NE ADJ A HAZUG CIGÁNYNAK LEHETŐSÉGET A RABLÁSRA. MENTSED, AMI MÉG MENTHETŐ. EL FOGJÁK LOPNI AZ ÖSSZES PÉNZT, MERT NINCS MÁR MÁS LEHETŐSÉGÜK. NEM LESZ IMF MEGÁLLAPODÁS. NE LEGYÉL HÜLYE!!!!!

ketroot 2012.08.23. 13:27:13

@DArchAngel:

Biztos vagyok benne, hogy újraválasztják majd ezt a szart.

Szeptember 2-án lesz még szavazás Hmvhelyen. Arra is van tippem...

dez01 2012.08.23. 13:29:23

Szerintem tök jó, az arborétum nagyon szép, kiváló lesz például biciklis kirándulásoknál oda vagy visszautazásra ez a vonat.....

petyah1379206 (törölt) 2012.08.23. 13:33:23

@s: Zseniális, remélem sokan hallgatnak rád. Tavaly decemberben is rengeteg agyirokkant mszp-s vitte ki a pénzét 310-es eurónál..... Nekik innen is gratulálnék a:P
Mondjuk megérdemelték...

georgie58 2012.08.23. 13:33:58

"Minden állat egyenlő, de a (fideszes) disznók még egyenlőbbek..."
Igaza van a katolikus egyháznak, miszerint van ebben az országban rengeteg pénz... én azt is tudom kiknek a zsebében.

SzaGyu 2012.08.23. 13:36:36

@s: Nagyon jól összefoglaltad és leírtad a lényeget!

Csak tudod mi a baj?
Az, hogy annak a sok hülye embernek hiába mond valaki igazat.
Nem látja be a dolgokat mert neki a felcsúti tolvajszarka vezér az istene.
Egyébként meg az ország lakosságának 2/3-a szidja a szarkavezért mint a bokrot, de amikor szavazás van mégis rászavaz. . .

fidesz = házmesterek pártja 2012.08.23. 13:37:27

Rákosi elvtárs boldogan forog a sírjában.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.08.23. 13:38:42

az arborétum működtetését elsősorban azért vette át a PFLA, hogy ne kelljen utcára tenni az ott dolgozókat

Azért az addigi igazgatót, aki egy nagyon rokoszenves ember, csak utcára tették...

Peetee 2012.08.23. 13:39:09

@dez01:

Ezzel egyetértek. De itt nem az elvekkel van baj, hanem a módszerekkel.

Arról nem szól senki, hogy a földeket orbán doktor bérbe adta a magyar államnak, jelnleg asszem' évi 1 Ft a bérleti díj.
Amint kész lesz a teljes beruházás, vajon hogyan módosítják majd a szerződést?
Marad a 1Ft-os bérleti díj, csak másodperc-alapú lesz a számlázás...
Ha Orbán ekkor éppen ellenzéken lesz, akkor visszamondja a szerződést, és sajtótájékoztató tart, hogy amit ők kemény munkával felépítettek ,azt most a rohadtszemét XY (éppen kormányon lévő) párt most tönkre teszi és nekik nem fontosak a gyermekek a sport...bla-bla-bla.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.08.23. 13:47:35

@Szárnyati Gézа: Pontosabban utcára nem, maradt a nemzeti park alkalmazásában.

tamareaf 2012.08.23. 13:48:35

@Belpo: mint látszik, azért még ott sincsenek meg azért EU-s támogatás nélkül...

makacs szennyeződés 2012.08.23. 13:52:47

a nagybeteg pajtáselvtárs építi a szánalmas kis birodalmát.

teljesen reménytelen ország.

Le_Penseur 2012.08.23. 13:54:26

Ha Felcsút és környéke már hasonlítani fog egy civilizált faluhoz, akkor lehet folytatni a másik 2800 településsel....

Oblomov 2012.08.23. 13:55:23

"A Lakitelek Alapítványt és Népfőiskolát Lezsák Sándor és felesége alapította, tervezte és álmodta meg a kilencvenes évek elején..."
Kisvasút nincs, de a honlapjukon lehet virtuális körsétát tenni.
www.lakitelek.hu/nepfoiskola/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=10

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.08.23. 13:56:21

@dez01:
Az arborétum szép?
Elég vicces.
úgy kb 1 hete voltunk ott, tekintettel arra hogy a velencei tónál nyaralunk és gondoltuk hogy akkor megnézzük...
Nem voltam elvarázsolva tőle, főleg ha az ÁR / SZOLGÁLTATÁS arányszámot nézem.
Ide a belépő 700 forint volt, példaként felhozom a Laxenburgi kastély parkot ahová a belépő 1.8 Euró és 14 év alatti gyermeknek INGYENES.

Túl azon hogy az osztrák park OLCSÓBB, ugyanakkor fényéveket ver rá alcsútra.
Még azt sem lehet elmondani hogy azért olcsó mert valahol a világ seggében van.
Laxenburg Bécs alatt van egy kicsivel, anno. ez volt a Habsburgok pihenő rezidenciája, ma is közkedvelt kiránduló célpont.

dopamin 2012.08.23. 14:02:23

Tipikusan hazai történet: meglévő kisvasutak - némelyiknek nemcsak turisztikai jelentősége van, hanem a helyi lakosság közkekedésében is szerepet játszik/játszott, mint a
pl. a balaton-nagybereki - az enyészeté lesznek, addig itt megvalósul egy új puccos beruházás.

citromlány1 2012.08.23. 14:03:16

@Peetee: " Arról nem szól senki, hogy a földeket orbán doktor bérbe adta a magyar államnak, jelnleg asszem' évi 1 Ft a bérleti díj. "

Csakhogy ez törvénytelen, ugyanis a bérleti díj után adó jár az államnak sőt eü járulék is, amiről nem mond le még ha a tulaj le is mondana.

Egyszerűen így mossa át a 100 millókat OV az államtól a magánbankszámlára.

jack o'neill 2012.08.23. 14:10:06

"Tudvalevő, hogy Orbán a foci mellett a vasutat is nagyon szereti"

Baross Gábor óta volt politikus aki TÉNYLEG szerette a vasútat???
Ha szeretné, valahol ott kezdené kormánya élén, hogy kib@ssza a MÁV vízfejét ahogy van!
Nem elb@szott menetrenddel indították volna újra a mellékvonalakat (melyeket nemsoká' úgyis bezárnak).
Vagy ha szereti is, az oké, de hogy nem tesznek érte sokat, az is biztos.

citrix 2012.08.23. 14:13:06

Rákosi elvtárs tátott szájjal lesne ha még élne,a kedves vezetőhöz képest zsenge papnövendék volt.Noha igyekezett a kisöreg:fújtak a fényes szelek,bedobta a kékcédulás választást,az államvédelmi hatóságot,internálást,elvtársakat ültetett minden valamirevaló pozícióba,spiclik jelentettek minden apróságról...na ez is valami.Könnyű volt neki,a nagy Sztálin elvtárs a háta mögött állt,volt honnan meríteni.Na de a mi kis kedves vezetőnk mögött-mellett senki sincs,nemhogy birodalom de még egy hangyavár se.Ilyen nulla pozícióból szép teljhatalmat kiépíteni villámgyorsan,lerombolni a köztársaságot,egy személyben dönteni mindenről/mindenkiről.Amit kigondol este azt megvalósítja reggel.Ez szép,nagyon szép.Rákosi elvtárs legjobb tanítványa túlszárnyalja mesterét.Jöhet az Argentin meló.

igazi hős 2012.08.23. 14:17:50

@Di622: Mi is voltunk az arborétumban: másutt (itthon is) az ilyenek ingyen látogathatók. De hát érthető, ha egyszer a Puskás Akadémia megvédi az arborétumot, annak ára van.

Bulba 2012.08.23. 14:19:51

Az idei: www.orbanviktor.hu/attachment/0016/15442_vagyonnyilatkozat_2012_orban_viktor.pdf

De ennél sokkal izgalmasabb a 2006. évi vagyonnyilatkozat.
2001-2006.orbanviktor.hu/hir.php?aktmenu=2&id=2401
Ez alapján a jövedelem havi br. 662.00.-, ehhez jön még a képviselői díj, valamint kb 2 millió forint bankszámlán. Kérdem én: ekkora kezdőtőkével (2mill) + 12×662e=kb 8 mill. összesen 10 mill. forintból meg tud élni egy 7 fős család és sikerül vásárolni 5000m2 ingatlant? A nevezett évben (2006) az egy főre eső minimálbér 62500.-, azaz 7 fő esetén 437.500.-/hó, azaz 5.250.000.-. A földvásárlásra így marad kb 3 millió. Mondjuk ez az adat torzít, mert a napi kiadások és a rezsiköltségek részben átfedik egymást, de akkor is kizárt. Ezt támasztja alá a 2007. évi vagyonnyilatkozat is, ami nem számol be egyszeri nagyobb bevételről. www.miniszterelnok.hu/gallery/kozlemenyek/vny_ov_20070130.pdf
Hogy is van ez? Nem kellene ennek utánajárni? Vagyonosodási vizsgálatot tartani?

béla a görög (törölt) 2012.08.23. 14:21:06

Én azt mondom lehetne sokkal rosszabb is.
Mi van ha ez az őrült a tengerhajózás szerelmese vagy a(z űr)repülésé vagy a metróé vagy az atomenergiáé.
Lássuk be ezekhez képes a falusi gyermek álma hogy kergeti a bőrbogyót és zakatolna a vonatok árban még mindig egy tesco parizer leárazás és nem egy sotheby's aukció.

Dubito 2012.08.23. 14:23:36

Ceausescu, a román diktátor irigykedve forog a sírjában. Ő is felvirágoztatta szülőfaluját, Scornicestiet, de azért ennyire jól nem sikerült neki. Ott is lett focicsapat, meg stadion, de vasút már nem jött össze. Pedig Ceausescu aztán tényleg élet s halál ura volt....

reccs 2012.08.23. 14:26:43

Állítólag Felcsúton lesz Attila sírja is.Még nincs ott, de már dolgoznak rajta.

ob.szerver 2012.08.23. 14:30:12

Orbán magánhobbija eddig nagyságrendileg 10 milliárdba van ill. lesz.
Fideoton adósságelengedés és finanszírozás, PFLA finanszírozás és stadion, Felcsút FC, földek, vasút stb.. Egy mind közpénz még akkor is ha áttételeken keresztül csinálják. Most éppen stadiont épített magának, a saját földjére 4 milliárdért.

De úgy látszik, ez 1,4 millió embert egyáltalán nem zavar, ami elég is lehet 2014-ben. Akkor miért ne csinálja?

komment2010 2012.08.23. 14:34:31

@béla a görög: értem én hogy poénnak szánod de kicsit úgy hangzik ez mint amikor elmész egy mandulaműtétre majd leveszik a mogyoródat és erre azt mondja a portás hogy ne hőzöngj hanem legyél hálás hogy nem a 2 lábadat vágták le....! :D Amúgy meg a néma gyereknek.... béna gyereknek szitú van: amíg nem ugat a nép hangosan hogy "vegyen vissza az arcából" ahogy ígérte minap, addig azt tesz amit csak akar. És ha még tapsolnak is mellé tényleg elhiheti hogy jót is csinál... :(

Secnir 2012.08.23. 14:37:03

@s: @SzaGyu:
mielőtt nekiálltok vészharangot kongatni, tessék Róna Pétert hallgatni:
atv.hu/cikk/video-20120820_rona_peter
ha szükséges, többször nekifutni. ugyanezt a témát magyarázza el Bánónak (aki néha nem érti, de ez nem baj). És érthető. úgyhogy tessék megnyugodni...

2012.08.23. 14:39:52

@Di622: télen van sok hóvirág, ennyi

Dr. No 2012.08.23. 14:41:50

Paff, a bűvös sárkány Álomország tengerpartján, játékok közt él.

Dr. No 2012.08.23. 14:42:26

Paff, a bűvös sárkány Álomország tengerpartján játékok közt él.

ob.szerver 2012.08.23. 14:43:40

Orbán tényleges jövedelmére a legjobb becslés Simicska jövedelmének a fele, mivel nem tételezhetjük fel, hogy a kollégiumi szobatárs nem felezi el a jövedelmét azzal, akinek köszönheti. Ennyi pénznek azonban azonban valahol lennie kell, nyomtalanul nehézkes elkölteni, még alapítványoknak álcázva is.

Egyszer talán úgy végzi, mint Al Capone, és az adóhivatal fogja majd meg.

peti6 2012.08.23. 14:44:14

@s: Már elnézést, de ez a "felhívás" gyakran megjelenik blogok kommentjei között szó szerint.
Ez szerintem, már nem véleménnyílvánítás, ez igencsak kimeríti a rémhírterjesztés kategóriáját, ami /csak gondolom/ büntetőjogi kategória....
Azért vigyázni kellene az effajta beírásokkal.....

Dr.Rekettyés László 2012.08.23. 14:47:03

@ob.szerver: Én nagyon is helyeslem a 3.300 fő befogadására alkalmas stadiont, hiszen csúton közel 1.800-an laknak. És komoly eredmények is vannak:
Pl. a Puskás Suzuki Kupa döntőjében: csút - Bp.Honvéd MFA 0:7
A hétvégén rendezett hatcsapatos nemzetközi Bozsik Kupán is simán kiharcolták a hatodik helyet.

Martian (törölt) 2012.08.23. 14:48:41

"Az akadémia első számú feladata elit futballisták képzése és a magyar futballkultúra újjáépülésében való részvétel."

Különösen, ha a csókos káderek falábú gyerekeiből kell profi focistákat gyártani...

gonosz1hal 2012.08.23. 14:50:17

Mágnesvasutat Felcsútnak! És űrhajókikötőt! És holdbázist!

(Viktornak sikerült kövéredő "Elintézzük Jani elvtár"-típusú, igazi kreténköcsög pártitkárrá válni. Gratulálok az ország többi települése nevében is Felcsútnak és a Váli völgynek. Virágozzék. Mittomén.)

Dr.Rekettyés László 2012.08.23. 14:51:34

Wiki ezt mondja: 2009-ben Felcsút volt az egy főre jutó havi jövedelem alapján a leggazdagabb magyarországi település 171 092 forinttal, megelőzve Budapest II. kerületét, valamint a harmadik helyezett XII. kerületet. 2008-ban Felcsút még csak a 336. helyen állt.

Hajtányos 2012.08.23. 14:53:36

A blogírónak jelezném, hogy ez a vasút nem kisvasút (szakzsargonban: keskenynyomközű) lesz, hanem normál nyomtávú, ahogy annakidején megépült. Bár kisvasút lesz abban az értelemben, hogy egy nem túl hosszú mellékvonal lesz.

Állam-vizsga 2012.08.23. 14:57:14

Azért röhej hogy az országban százával szüntetik meg a vasútvonalakat, Felcsúton csak azért hogy Orbán egy évben kétszer vigyorogva felülhessen rá építenek egyet.

Szomorú hogy ezeket újra meg fogja választani a sok agyalágyult. Majd jönnek a barom dumával, hogy az MSZP se jobb, meg hogy nincs másik párt! Lószart nincs.

Isten óvja Magyarországot egy újabb 2/3-os kormánytól, legyen az bármelyik párt!

vénkujon 2012.08.23. 15:03:59

én egy halálcsillagot hiányolok még onnan... egy kisebbfajtát.

Martian (törölt) 2012.08.23. 15:05:08

@Állam-vizsga: szerintem az összes párt betiltásával kéne kezdeni...

borci 2012.08.23. 15:06:49

Remélem a sirját is itt kivánja kiásatni, de akkor minnél előbb ássák már!!!!
Hajrá viki és csatlósai, hajrá!!! /férgek/

s 2012.08.23. 15:09:18

@petyah1379206: Nem fogják mérlegelni, hogy fideszes vagy -e. Elviszik a picsába a devizádat, és kapsz helyette kurva jó állampapírt 10,5%-os kamatra, amit a kifizetés esedékessége előtt pár héttel betuszkolnak az iratmegsemmisítő gépbe. Csak azt ne mondd ezek után, hogy nem szóltam előre. Persze, amilyen hülye az átlag fidesz szavazó, ezt a kibaszást el sem tudja képzelni. Barátkozz a gondolattal, öregem, mert kurvára nincs más pénz a láthatáron, mint a lakosságé.

bebe tv 2012.08.23. 15:10:34

@petyah1379206: Zseniális, remélem sokan hallgatnak rád. Tavaly decemberben is rengeteg agyirokkant mszp-s vitte ki a pénzét 310-es eurónál..... Nekik innen is gratulálnék a:P
Mondjuk megérdemelték...

Egyet szeretnék rögtön az elején tisztázni. Akik kivitték a pénzük az úgy gondolom a sajátjuk volt.
De facto azt csinálnak vele amit akarnak. Amennyiben nem látták itthon biztonságban a megtakarításaikat, hát biztonságosabb helyre menekítették, és gyanítom több volt közöttük Orbán hívő mint az általad cikizett mszp-s. Ha árvíz várható, te nem mész fel a dombra? Na ugye. Gondolom neked egy Qrva buznyák megtakarításod nincs ezért pofázol olyan könnyen. Vagy netán az a bajod vele, hogy ami már kinn van azt nem tudja Nobel-díjas matolcsy elkonfiskálni és nem oszt nektek vissza belőle?
A Lázár netán nem azzal hencegett, hogy már a fia nevén is van megtakarítás svájci bankban?
Na meg a rengeteg kisíbolt off-shore pénz azok vajon kié lehet? Megmondom.
CBA vezérek, Széles, Csányi és Nyerges urak, Közgép Zrt és társaik. Kb. 230 milliárd dollár, ami duplája az államadósságnak. Még talán Pali bátyád is külföldre síbolta a megtakarításait.
Nagyon szelektív az ítélő képességed, és az agyadban prímán működik a Fidesz filter.

s 2012.08.23. 15:11:17

@SzaGyu: Egy ilyen akcióra elég egyszer rábaszni az életben. Akkor megtanulod örökre, hogy kinek mit higyjél el. Az okosabbja persze előbb rájön, hogy mi készül.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.08.23. 15:15:45

Faszé' nem metrót, abban világbajnokok vagyunk.

bebe tv 2012.08.23. 15:17:45

@ob.szerver: Orbán tényleges jövedelmére a legjobb becslés Simicska jövedelmének a fele, mivel nem tételezhetjük fel, hogy a kollégiumi szobatárs nem felezi el a jövedelmét azzal, akinek köszönheti. Ennyi pénznek azonban azonban valahol lennie kell, nyomtalanul nehézkes elkölteni, még alapítványoknak álcázva is.

Erre valók az off-shore cégek, ahová kimenekítik azokat a milliárdokat. Gondolod, hogy 2002-2010 között nem volt valahol Lichtenstein-ben vagy a Bahamákon a pártnak fekete
kasszája? A majdnem 10 milliárd pártadósságból vajon miből tudták finanszírozni a rendszeres megmozdulásaikat?

s 2012.08.23. 15:24:35

@peti6: Akkor vigyázz vele. Pl. ne válaszolj rá.

Többször elmondtam, elmondom akkor most neked is. Ez - szerény véleményem szerint - azért nem minősül rémhír terjesztésnek, mert nem a pénzügyi szolgáltatói piac egy konkrét szereplőjére vonatkozó negatív, bennfentes állítás megfogalmazása szerepel benne (pl. az OTP egy hónapon belül tönkremegy, mert mondjuk ezt én, mint OTP főosztályvezető esetleg tudom)
Ez egy általános állásfoglalás az országban kialakult politikai, társadalmi, és ezzel összefüggő pénzügyi bizonytalansággal kapcsolatban. A közösség figyelmének felhívása egy veszélyforrásra (orbán-kormány), a részükről nem alap nélkül vélelmezhetően, a lakosság kárára elkövethető cselekmények (bűncselekmények) lehetőségére. A manyup pénzek lenyúlása után ezt bátran tekintsed felebaráti gesztusnak (akkor is, ha fidesz szavazó voltál - mindenkinek lehet rossz napja).

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.08.23. 15:26:52

Rákosi és Marosán et.ak méltó követőjei

béla a görög (törölt) 2012.08.23. 15:27:33

@petyah1379206:
1) a saját pénzem oda viszem ahová akarom
2) ha már elvittem akkor leszarom, hogy éppen mennyi az árfolyam és van-e veszteség (tényleg engem nem akarnak gyorsan megsegíteni :D)
3) nem azért viszi el az ember mert mszp-s hanem mert van neki és félti.

yda 2012.08.23. 15:28:34

@SzaGyu:
Bicskanyitogató és ősbunkó-cinikus arogánciáddal,eldurrant agyú ballibsi megjegyzéseiddel,
és atöbbi komcsi trollal az emberi és szakmai nulla,zérus,minusz végtelen szinten álló, nagyképű,beképzelt ki-ha-nem-én megmondó fazonok vagytok.

Secnir 2012.08.23. 15:31:34

@s:
végignézted a videót, amit linkeltem? mielőtt tovább hergeled a népet...

Zebrateve 2012.08.23. 15:37:35

A polgármester által említett 250 milliós költség eléggé alulbecsültnek tűnik. Én láttam egyszer egy számot, az 5-6-szor akkora volt. És tekintve, hogy milyen állapotban van a pálya meg az épületek, az utóbbi reálisabbnak tűnik számomra.

reccs 2012.08.23. 15:38:04

@yda: az a baj ezzel, hogy ha rákattintok, hogy pl "yda", akkor látszik, hogy egy emberhez mnéltó mondatod nincs.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2012.08.23. 15:42:43

Orbán Viktor szereti a vasutat? Azért pusztított ki annyi vonatot egyes vonalakról? Azért nincsen normális, politika- és mutyimentes járműfejlesztés? Meg szeret nosztalgiavasutazni? Akkor talán tessék például a balatonfenyvesi vagy a kecskeméti kisvasúttal csinálni valamit, netán a Vasúttörténeti Park külső vágányain rothadó kocsikkal. Vagy akár az ősfigyuszos budai kerületekben járó gyermekvasúton is lehetne még mit csinálni....

De maradjunk csak a felcsúti vonalnál. Fehérvár és Lovasberény között a pálya köszöni, megvan, és már régóta gondolkoztak azon, hogy ott lehetne jól nosztalgiázni. Ha kipótolnák a még hiányzó (azaz ellopott és gazzal benőtt) részt Felcsútig, annak több értelme lenne, mint a jelenleg baromi nehezen megközelíthető településen építgetni a mikrovilágot.

gnme 2012.08.23. 15:42:49

rekettyés laca, a kedvenc mókárom :-)

játékbolt nem lesz felcsúton? felfújható orbán, lázár, kövér, semjén matracokkal, úszógumikkal .. meg olyan seggenfújós kakast is kéne venni

No_Fidesz_No_Problem 2012.08.23. 15:49:25

Orbán házáról miért nincs kép?

peti6 2012.08.23. 15:49:38

@s: Ez egy nagyon jó mellébeszélés....
Nézd meg a Btk. ide vonatkozó passzusait, és másként fogod értelmezni....
Én is csak figyelmeztetlek......

Dr. Viccember a Sándor Palotából 2012.08.23. 15:53:51

@Zebrateve: Könnyen kiszámolhatod.
Hány km-es szakaszról van szó?
Szajolnál ugye, egy üzemelő vonalon közel 2 Mrd/km díjat számlázott a felújításért a baráti cég.
Itt meg egy több mint 30 éve rohadó, nulla karbantartású pályát kell gatyába rázni.
Na, ez nem kicsi számla lesz.

2012.08.23. 15:55:31

Nem ez az ország egyetlen területe/települése/intézménye, amelyik hasonló módon, lépésről lépésre fejlődik évről-évre. Megyén belül példa az intézményre csókakői vár és a nádasdladányi kastély, településre példa Lipót, akadémiára példa az MTK Sándor Károly Labdarúgó Akadémia. Igazából százával lehetne hozni a példákat. Jellemzőjük, hogy a fejlődésük alapja nem a pénz, hanem a szervező erő, az odafigyelés, az érintettek hozzáállása. A fejlődés alapvetően organikus, nem hitelre vagy egyéb külső forrásokra támaszkodik. És ez egyébként jó. Más kérdés, hogy a PFLA nagyobb médiafigyelmet kap OV miatt, továbbá a megosztó politikusnak járó negatív megnyilvánulásokból a PFLA-nak is jut. A blogbéli megszólalások javarészén is látszik, hogy élből pártpolitikai alapon ítélik meg, gyakran egészen nevetséges állításokkal.

s 2012.08.23. 15:57:04

@Secnir: Nyugodt vagyok. Ugyanis eltakarítottam az összes lóvémat orbán hatóköréből.

s 2012.08.23. 15:58:16

@Secnir: Persze. Az a tanulsága, hogy mindenki viszi a sajátját ez elől az eszelős barom elől.

yda 2012.08.23. 16:00:06

@reccs:
Légy szíves figyelj oda amikor írsz ,ne űss mellé.Te PC-n kopogó csontváz,megélhetési semmit érő.

gnme 2012.08.23. 16:01:17

én szeretnék a város határába egy hullámvasutat, egy vurstlit, meg egy gokartpályát
nem ördögtől való a gondolatom, lásd az "örökség, avagy gúten tág faszikáim" című filmet
ez a fejlesztés is organikus, nem igényel pénzt, nem öncélú, és főleg csak az érintettek hozzáállásán múlik

na .. hát mikor lesz már kész a gokartpálya? mennék gokartozni! ... nemzeti érdek hogy jól érezzem magam a saját városomban!

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.08.23. 16:02:58

Akkor ez a falu biztosan nem hátrányos helyzetű (önhiki),sőt talán még cigányok sem laknak ott.
Van még akár csak egy ilyen az országban?

lutria 2012.08.23. 16:04:02

Kellene még oda egy 2000m-es,betonozott kifutópályájú,utasszállító gépek fogadására alkalmas repülőtér is,nem?

Németh András 2012.08.23. 16:04:06

@reccs: azért ehhez lesz egy-két szava K. Jánosnak, O. Viktor személyes jóbarátjának Tápiószentmártonból :D

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.08.23. 16:04:35

vonat?vasút?...marhavagon???? ájvék!!!! holokauszt™® ! régirosszemlékek!!!!!44444

s 2012.08.23. 16:05:30

@peti6: Van ennél rosszab is, nekem elhiheted. Amikor késsel kiszúrják a bandzsa ökör matolcsy mini-szteroid szemét, orbán papát meg simán felhúzzák egy csörlős IFA-val.

s 2012.08.23. 16:12:34

@peti6: Ügyvédem megnézi. Az a dolga.

CSENDES 2012.08.23. 16:13:48

Létezik-e valaki, aki úgy mint én gyanakodóan tekint a kis úri huncutságra, hogy a Székesfehérvártól alig pár km-re lévő Sukoró azért verte ki a biztosítékot (beleértve a vele egyeztető izraeli befektetőt) a Vezérnél , mert a kis remek helyi tervét húzta volna át egy vonallal mp-ken belül, ha elkezdi a megvalósítást. Lássunk egy hozzászólót: azért mentek az arborétumba, mert nem volt más látnivaló a Velencei tó mellett. Vajh, ki nézné meg a lerobbant arborétumot, ha más élmény és ráadásul közelebb is látható/élvezhető lenne?

s 2012.08.23. 16:14:53

@lutria: Egy kibaszott rakétakilövő állás kellene oda. Bár, ha jobban meggondolom, elég lenne egy kurva nagy ágyú is.

Kopi3.14 2012.08.23. 16:15:48

A turisták, látogatók száma mégis mennyi? A sokat hogy kell értenünk? Ahogy az orkok számolnak( egy, kettö, sok , több, mind)?

Amikor ilyen fantazmagóriákat látok megvalósulni bennem rendre felvetödik a pénzmosás nevezetü patyolatipari tevékenység, mint szolgáltatás opciója. Ezzel nem azt mondom, hogy tényleg az, de ha nicnsenek konkrét számok, konkrét tervek, hanem csak ködös fantazmagóriák, akkor ott gond van.

Kopi3.14 2012.08.23. 16:17:50

@HK417: nem-e? Egy porta mintha fenn lenne megjelölve, a térképen ékesen.

Jofiu 2012.08.23. 16:19:29

@no-night: "annak több értelme lenne"
Mer' ez nekik szempont, ja. : /
Még ha 'érdeke'-t írnál csak-csak, és akkor a cigányvajdai tervek is érthetőek.
(csak nekem ugrik be erről egy pocakos cigánybáró aki 4 emeletes villát épít csúcsos tornyokkal, márványbudival és drótkerítéssel alsólucskosra két trágyadomb közé?)

gnme 2012.08.23. 16:23:01

isteni szerencse, hogy felcsút a balaton közelében van, így ott érdemes fejleszteni

.. mindig szívesen megyek a balatonra, hisz ott jó pihenni, ..a hatvanas hetvenes évek lerobbant szoci üdülőjei között jól esik a nézelődés

a kávéért pedig (jó magyar módi szerint) euróval is lehet fizetni,,, mekkora fejlődés, ha én ezt végig gondolom.. magyarként euróval fizetni a kávéért

Jofiu 2012.08.23. 16:25:01

@Luke SW: "élből pártpolitikai alapon ítélik meg"
Hogyan másként lehet ekkora ökörséget, fociakadémiát és vasútat sétatávra a semmi közepére?
Hogy Orbán összeszedett vagyona és érdekeltségei épp arrafelé vannak, és lelkesedik a fociért az merő véletlen.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.08.23. 16:31:02

@Kopi3.14: Uhhh!! tényleg! ezt benéztem. Akkor csak az ilyen "kivakaródzott" fajta élhet ott,hogy ne segélyre menjen az "önkori" pénze! De tényleg mekkora húzás lenne már elterjeszteni mondjuk a borsodi romerók között,hogy az ott a cigány nirvána---aztán figyelni ahogy "kirekesztik" a kedvenc kissebbségüket a jóból!

hackbard.celine 2012.08.23. 16:32:42

@Luke SW: "a fejlődésük alapja nem a pénz, hanem a szervező erő, az odafigyelés, az érintettek hozzáállása. A fejlődés alapvetően organikus, nem hitelre vagy egyéb külső forrásokra támaszkodik"
Persze-persze, organikus fejlődés a PFLA-nál és még csak pénz se kell hozzá? Akkor az még is hogy van, hogy a csapat-látványsportok támogatására 2010-ben szinte első fidesz intézkedésén meghozott törvény (ami 20 Mrd-al csökkenti az állam társasági adó bevételeit) jó nagy részben a Felcsút és Videoton felé vándorolgat? Klassz megoldás: a Közgép megkapja az állami megrendeléseket (közpénzből vagy EU forrásból finanszírozva), a társasági adó befizetése helyett pedig odaadja Felcsútnak. Mindezt teljesen legálisan. Ügyes.

2012.08.23. 16:34:55

@gnme: akkor lesz gokart pálya, ha a szabadidődet nem arra fordítod, hogy kommenteket írsz egy blogfórumba, hanem arra, hogy megszervezed egy gokart pálya létesítését. De ha egy vurstli kialakítása a cél, esetleg elképzelhető, hogy nem a gokart pályával kellene kezdeni.

Organikus nem attól lesz valami, hogy felcímkézzük organikusnak. Jó példa a tipikus osztrák síhotel, ami 80 éve még alpesi családi ház volt, az udvaron istállóval, tehénnel, de minden évben hozzáépítettek egy keveset: plusz szobákat, recepciót, szaunát, reggelizőt, éttermet, konditermet, uszodát, stb. Mindig csak annyit, amire az éves bevételből épp futotta. Minden síliftes osztrák faluban van pár ilyen erősen eklektikus szálloda. Ennek ellentéte a giga hitelből+állami támogatásból gründolt nagyszabású álomhotel, amelyik 1 nyár alatt épül fel a zöld mezőn.

Bulba 2012.08.23. 16:38:34

@yda: Maradjunk abban, hogy olyan emberek, akiknek van véleményük és élnek a véleménnyilvánítás szabadságának jogával. Ki jól, ki rosszul.
Az, hogy más a pártpreferencia, vagy adott esetben a nézőpont, még nem jobb, vagy rosszabb, mint más ember itt senki. Óvatosan mások szidalmazásával, mert még a végén elhatárolódik tőled a kormány és akkor rettentő zavar támad az erőben.
Egyébként természetesen rohadjak meg és köcsög vagyok stb, így nem szükséges ezeket leírni, tudom magamtól is. Zárom soraim (és ezzel a meg sem kezdett beszélgetést is)

Üdvözöl:

Bulba,
a ballibsi, komcsi, ki-ha-nem-én

driopios 2012.08.23. 16:47:57

A magyar embernek a föld a legfontosabb. Megértette ezt Orbán is, ezért akar belőle minél többet magának. A magyar föld szeretete vezérli csak őt, semmi más.

yda 2012.08.23. 16:48:32

Na "ne-má" szépen ,összegyűlt a paraszt suttyó káder,aki macsó bunkóvá nemesedett.A barbár suttyó csak PC.-n pötyögtető,tanulatlan paraszttal nem lehet közös hangot találni.Olyanok vagytok mint az öntudatos agrárproletárnő,aki mosolyog sose volt fogaival,sarlóval intve üdvözletet,kalapácsot lóbáló vasmunkás férjének.

br17 2012.08.23. 16:51:43

@Bulba: elfelejtetted hozzáírni, hogy mindenért Gyurcsány a felelős!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.23. 16:55:37

Székesfehérvár - Lovasberény között ma is üzemel a pálya, teherforgalom van.

Ha már megcsinálják, miért nem Lovasberényig?

Annask, ha egy múzeumvasút épül, örülök.

Lasombra 2012.08.23. 16:59:54

@yda: Figyi már, professzor úr. Egy jó tanács:
Ha már idejössz grammarnáculni, meg tanulatlanozni, akkor lehetőleg ne írogass ilyen schmittes dolgokat, hogy "Légy szíves figyelj oda amikor írsz ,ne űss mellé.Te PC-n kopogó csontváz,megélhetési semmit érő." , meg "A barbár suttyó csak PC.-n pötyögtető,tanulatlan paraszttal nem lehet közös hangot találni.Olyanok vagytok mint az öntudatos...", mert csak hülyét csinálsz magadból.
Persze, ha ez a cél, akkor nem szóltam. Jól csinálod.

@poszt:
Az egészségügyet vajon mennyire szereti Viktor?
Szerintem elférne ott egy szanatórium is. Olyan, aminek az ablaka épp a focipálya felé néz.

Parajpuding 2012.08.23. 17:00:05

Én támogatom a klinikát és körbe a betonkerítést. Aztán vegye birtokba a csutitörpe, vigye magával az összes talpnyalóját, pereputtyát és többé ki se jöjjenek onnan.

gnme 2012.08.23. 17:00:20

@Luke SW: oszd már be légyszi a szabadidőmet, mert neeem boldogulok vele
muszáj, hogy valaki belepofázzon abba, mit csinálok amikor nem dolgozom

ne mérgelődj, ez csak ugyanolyan magyar feature, mint euróval fizetni a kávéért a balatonnál

a magyar az ilyen

Dr. Viccember a Sándor Palotából 2012.08.23. 17:01:30

"Ha már megcsinálják, miért nem Lovasberényig?"
Mert Orbán a csuti futballt preferálja és nem a lovasberényi vadászatokat mint a hasonlóan sokba fájó bohóságokra hajlamos elődje Czinege elvtárs.

Bulba 2012.08.23. 17:02:52

@yda: Azt ne felejtsük el, hogy Te meg bizonyára médium vagy, hogy bizonyosan tudod az itteniekről, hogy tanulatlan parasztok.
Azt azért hozzátenném, hogy volna hová nemesedni neked is, ezzel a "bicskanyitogató és ősbunkó aroganciáddal".
Egyébként igazad van, a PC-n pötyögő, tanulatlan paraszttal valóban nem lehet közös hangot találni, ezért inkább tényleg nem reagálok többet. Ellenkező esetben be kell vennem egy Bilagitot, mert nagyon felmegy a savam...

Üdvözöl:

Bulba,
a paraszt suttyó káder

ui: mindenért Gyurcsány a hibás, meg az "elmúltnyolcév"

2012.08.23. 17:12:22

@hackbard.celine: Nem azt mondtam, hogy nem kell hozzá pénz, hanem hogy nem a pénzről szól. Az alapítványhoz befolyó összegekből magánszemélyek aligha lesznek gazdagok, abba csak tenni lehet pénzt, kivenni nem. Amúgy meg 10 éve működik az intézmény, nem éppen luxus körülmények között, ennél több bizonyíték aligha kell arra, hogy a fociról szól, nem a pénzről.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.23. 17:34:06

És akkor azoknak akik úgy örültek 2012 áprilisában:
Két-har-mad!
Két-har-mad!
Két-har-mad!
Nesze nektek a pénzetekből kis focifellegvár mágnesvasúttal meg Habsburg interaktív látogatóközponttal, holdrakétával meg faszcsillámszín herepörgettyűvel a Nagyvezérnek!

Shopping 2012.08.23. 17:40:44

@HK417: "talán még cigányok sem laknak ott"
nézd meg alaposabban a rajzot. ott van orbán háza is.

Dr. Viccember a Sándor Palotából 2012.08.23. 17:43:09

@Luke SW: Hol működik 10 éve?
Ne vetítsél már. A mesébe nem volt még 10 éve az "intézmény".
A kezdeti ellenzéki évek alatt meg persze, hogy nem szakadt rájuk a pénzeső.
Az elmúlt 2 év a bizonyíték arra, hogy miről szól ez a buli is.

hackbard.celine 2012.08.23. 17:43:37

@Luke SW: a Felcsút környéki ügyeket ilyen faék egyszerűséggel látni erős narancshályogos csőlátásra vall. Orbán 10 éve csinált a kisOrbánnak otthon a faluban egy futballklubot. Mert annak idején saját bevallása szerint a focista énjét a faterja nem támogatta, aztán mert nem volt jó matekból, fizikából, töriből és irodalomból, végül ő jogász lett, de dinasztiálisan öröklődik a futballtehetség. Mint az közismert.
A Közgép (és most már a Strabag is) látszólag milliárdokat tolnak Orbán akadémiájába, de végső soron KÖZPÉNZből!!!! Mert állami forrásból szerzett bevételekből adó helyett fizetik oda!
A blog témájának pikantériája, hogy Szijjártó István (Petike faterja) a Vasútépítők Kft ügyvezetőjeként igencsak próbálta megúszni a kartellezési gigabírságot - miben is volt érdekelt? Csak nem vasútban? A Közgép mostanság nem szintén vasútban érdekelt?
És az nem érdekes, hogy a Felcsút vezető edzőjét Szijjártó Istvánnak hívják? Lehet sima névegyezés is...

dr. mesterséges színezék 2012.08.23. 17:44:14

Hajdan Schamsula háta mögött összesúgtak a diósjenőiek, amikor a saját portája előtt aszfaltoztatott , miközben forgalmasabb utak dűltek tovább.
Viktor ezt a problémát is megoldja: ha a község határa cakkpakk a saját portája, nincs oka senkinek súgdolózni.

BadSimpson 2012.08.23. 17:48:43

@ob.szerver: Az biztos,hogy az nem a magyar adóhivatal lesz.

Rókakígyó 2012.08.23. 17:56:17

Normális esetben ennek így kéne működnie, mint ahogy működik sok helyen. De nálunk ez is csak egy irritáló maffiafaszság, amit a tajparaszt führer nyom. Senkiháziak.

BadSimpson 2012.08.23. 17:57:01

@No_Fidesz_No_Problem:
Melyikről akarsz ? A grazi gumiszobáról ?

joszip 2012.08.23. 17:57:26

Köszönöm Orbán Viktor, hogy építesz! Ezeknek biztos az tetszene, ha rombolják a hazát, és idegesek, ha valaki építi! Ha olvassa ezt a topikot, szívesen megadom az elérhetőségem.

joszip 2012.08.23. 18:09:36

@dr. mesterseges szinezek: Én nem az vagyok csak egy polgár aki örül ha épül az ország. Csodálatos ahogy megújult a kis állomásépület. És így lesz mindenhol csak a sok ellendrukker.

dr. mesterséges színezék 2012.08.23. 18:15:59

@joszip: "És így lesz mindenhol csak a sok ellendrukker. "

Amíg kell a Közgépnek 3-4-szeres ár (lásd még: extraprofit), addig megeshet.

Az ellendrukkerek számát inkább nem adnám össze - ahhoz elég hosszú volt a zemútnyócév, nekem meg kifogyna a tollam a strigulázás közben.

joszip 2012.08.23. 18:19:40

@dr. mesterseges szinezek: Nos azt hiszem nem abba kell belekötni hogy 20 forinttal olcsóbb hanem hogy végre épül. És ha ezen túl lenne az ország hogy nem mindig kötözködni hanem hagyni dolgozni aki jót akar.

hackbard.celine 2012.08.23. 18:20:25

@joszip: nagyon szép persze, lett az épületből fogadó. Nyilván jelentős forgalmat bonyolít Erzsébet utalványból.
De mekkora gazdasági racionalitása van egy 5,8 km hosszú Bicske-Felcsút-PFLA-Alcsút Arborétum nosztalgiavasútnak? 25 km/h maximális sebességgel, közel nulla átlagos kihasználtsággal. Őszintén?

joszip 2012.08.23. 18:22:57

@hackbard.celine: Tudom hogy sokan bojkottálnák legszívesebben inkább mint Orbán Viktor vonatán utazzanak. Egyébként ez csak az első lépés de ha ilyen negatívak vagyunk akkor nem várhatjuk el hogy a miniszterelnök különösebben lelkesedjen. És megint magunkat okolhatjuk, ha valami megáll. Megnéztem a térképen és igenis lehet továbbfejleszteni, több irányban is van folytatása a vidéknek.

joszip 2012.08.23. 18:26:47

Hogy mást ne mondjak: Bicske-Velence! Na, ugye hogy más ha máshogy állsz hozzá?

joszip 2012.08.23. 18:30:08

De mehetne a vonat Székesfehérvárra is, abszolút elérhető közelben van. Legfeljebb majd jön egy következő kormány, és lebontja. Mert nekünk annyira jól megy!! Ilyenkor sajnálom, hogy a demokrácia ennyire szabados. Mert aki kétharmaddal megnyer egy választást, az a minimum, hogy kapjon időt. Még magához térni sem volt ideje a kormánynak a sokkból, és máris itt a nyakunkon 2014. Biztos ez kell a magyarnak a veszély de legalább elmondhatja hogy Ő DÖNT!!!

hackbard.celine 2012.08.23. 18:33:32

@joszip: bojkottálás????? Azok a szemét ballibek már megint mi? :D
Ezen a távon biciklivel is hamarabb átérni egyik állomásról a másikra, tökfej és 0 Ft a viteldíj, nem kell a félórás-órás gyakoriságú menetrendhez igazodni. :) Felcsút-Alcsút kényelmes sétatempóban negyed óra, 20 perc.
Ha a helyiek nem használják az év 9 hónapjában (jellemzően tavasztól őszig), akkor ki fogja? A rengeteg turista?

yda 2012.08.23. 18:35:57

@Bulba:
Mi a dörgés,te is beneveztél az önsorsrontó, eszement fanatizált csürhébe,ide ahol eldurrant a
balliberális médiatrollok borsónyi agya?

VT22 2012.08.23. 18:36:47

@Dr. Viccember a Sándor Palotából:

Teljesen más számokról van szó. Amit te írsz, az Szajol-Püspökladány átépítés, kétvágányú villamosított vonal 160km/h sebességre, új anyagból, közúti kereszteződések kiváltása felüljárókkal, állomásokon aluljárók új biztber.

Ez nagyságrendekkel olcsóbb projekt. Egyvágányú dízeles pálya különösebb nyomvonalkorrekció, műtárgyfelújítás nélkül, jellemzően használt felépítményi anyagokból.
Egy hasonló átépítés ára pár éve 50 MFt/km volt a MÁV-nál (igaz ott 80 km/h-ra végig hegesztett betonaljas vágánnnyal), úgyhogy itt is biztosan kijön 100MFt/km alá.

dr. mesterséges színezék 2012.08.23. 18:39:20

@joszip: "Nos azt hiszem nem abba kell belekötni hogy 20 forinttal olcsóbb hanem hogy végre épül."

Csak az autópályákat, azokat tudnám feledni...

hackbard.celine 2012.08.23. 18:42:46

@joszip: maradjunk talán a tényeknél, ott van az aug 14-én kifüggesztett hivatalos iratban: Bicske-Alcsút, nem több, nem kevesebb, mint 5,724 km, a többi egyelőre csak fantáziálás a nagy semmiről.
Ha az a végcél, hogy a testvérileg mára összenőtt Videoton és Felcsút focicsapatok között legyen közvetlen vasúti összeköttetés, akkor viszont nincs szükség ködösítésre a nosztalgiavasúttal.

Squid 2012.08.23. 18:50:35

Azért bakker szegyén Puskás és rokonai hogy pöröghetnek a sírjukban, hogy egy ekkora agymenéses ultragrandiózus falukligancoláshoz használja a családnevet a Csuti Ramszesz!!!?

Squid 2012.08.23. 18:58:53

Mielőtt elfelejtem!

Miért kell ennyi pénzt befektetni egy isten háta mögött lófasz faluba? BAZ megyében vagy Szabolcsban hány ember életét lehetne megsegíteni ennyi pénzből?

hackbard.celine 2012.08.23. 19:00:57

@Squid: a minielnökúr személyesen járt közben Puskás özvegyénél, hogy hozzá kerüljön a hagyaték.
Puskás kispesti volt, a Honvéd színeiben lett világhírű, Videoton és Felcsút a futballtérképen sem volt még akkor.
Sima lenyúlás, mit csodálkozunk?
Hivatalos kommunikáció szerint a család teljes egyetértésével.

Squid 2012.08.23. 19:03:11

@hackbard.celine: " a minielnökúr személyesen járt közben Puskás özvegyénél, hogy hozzá kerüljön a hagyaték.
Puskás kispesti volt, a Honvéd színeiben lett világhírű, Videoton és Felcsút a futballtérképen sem volt még akkor.
Sima lenyúlás, mit csodálkozunk?
Hivatalos kommunikáció szerint a család teljes egyetértésével."

Nebassz..

Ez valami hihetetlen gáz..

redriot77 2012.08.23. 19:13:18

"de ha létrejön az új ministadionunk, az interaktív múzeumot is magába foglaló múzeum Puskás Intézet, az arborétumban pedig újjáépülne az egykori Habsburg-kastély, miért is ne közlekedhetne a kettő között vasút?" - mondta Szöllősi György, az akadémia kommunikációs igazgatója,"

Szeretném küldeni a "Dying Fetus" együttestől a "Subjected To A Beating" című dalt Szöllősi Györgynek, a drága jó édesanyjának és mindenkinek aki szereti!
www.youtube.com/watch?v=OZ0_AEvv5PY

ketroot 2012.08.23. 19:14:16

@yda:

Hát mert te aztán ezzel a "ballibsiző" szövegeddel maga vagy a hitelesség megtestesítője! :D

amor2000 2012.08.23. 19:23:48

Elvtársak, de nagy a Po..-tok ! Előszöris Orbán Viktor a magánvagyonát is a köz javára használja fel, és nem csak a miniszterelnöksége idejére, hanem hosszú távra. Ezzel szemben a milliárdos Gyurcsány Ferenc olyan házban lakik, amelyet a felesége családja kobozott el egy zsidó családtól. Ezek után akinek jár a pof..-ja, az szégyellje magát! Ha majd a Puskás Akadémián nevelt focisták a magyar válogatott, vagy egy magyar csapat tagjaiként rúgják a külföldi csapatoknak a gólokat, akkor a komcsik gondoljanak arra, hogy ezt a játékost az Orbán Viktor által alapított alapítvány nevelte ki. Azonkívül ne felejtsék el, hogy Orbán Viktor épít és fejleszt valamit, mégy ha az Felcsút-Alcsút környéke is, ezzel szemben Gyurcsány Almásfüzitő környékén a veszélyes hulladékával ökológiai katasztrófát okoz elő a Duna pertján, és az a bomba már ketyeg. Kívánom , hogy minél több komcsi költözzön oda, és élvezze ennek hatását. Tehát, míg az egyik épít és fejleszt a köz érdekében, addig a másik rombol a saját érdekében.

redriot77 2012.08.23. 19:29:48

@amor2000: kevés kommunistább párt van Európában a Fidesztől, szerintem inkább ne komcsizz. Tényleg nem jobboldali párt, komolyan mondom. Attól hogy azt mondják magukról még nem azok. Én is mondhatnám magamról hogy a dalai láma kilencvenhatodik reinkarnációja vagyok. Azt is elhinnéd? Vagy nekem nem, de ha Orbán Viktor állítaná magáról akkor azt igen? :)

hackbard.celine 2012.08.23. 19:32:38

@amor2000: "Orbán Viktor a magánvagyonát is a köz javára használja fel" :DDDD
Megvolt a nap vicce. Nem is volt közgyűlés, ahol nem is a legtöbbet nyerték, mi? :))

Jofiu 2012.08.23. 19:33:27

@joszip: Ha számodra csak ez két lehetőség létezik, rombolás vagy baromságokat építés a falusi szántásba, akkor sajnálom.

"Ha olvassa ezt a topikot, szívesen megadom az elérhetőségem."
Ez annyira cuki!! : )))

joszip 2012.08.23. 19:43:01

Nos, én továbbra is támogatom, nagyon tetszik, és kérem, hogy ne adja fel. Biztos vagyok benne, hogy az ide írogatók nem a többség.

hackbard.celine 2012.08.23. 19:51:39

@joszip: az örökké a többségre hivatkozókat hívják történelmileg bolseviknek - a bolsevik a legkártékonyabb a nacionálbolsevik után

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.23. 19:52:04

@amor2000:

"Elvtársak, de nagy a Po..-tok ! Előszöris Orbán Viktor a magánvagyonát is a köz javára használja fel,"
- Konkrétan?
- GyF és BG sem vették fel a fizetésüket, és tudtommal MP sem.

" Ezzel szemben a milliárdos Gyurcsány Ferenc olyan házban lakik, amelyet a felesége családja kobozott el egy zsidó családtól."
- Igen, a Dobrev család egy ilyen mocskos elkobzó volt.
- GyF milliárdosként érkezett a politikába. ov?

" Ezek után akinek jár a pof..-ja, az szégyellje magát!"
- Miért is?

" Ha majd a Puskás Akadémián nevelt focisták a magyar válogatott, vagy egy magyar csapat tagjaiként rúgják a külföldi csapatoknak a gólokat, akkor a komcsik gondoljanak arra, hogy ezt a játékost az Orbán Viktor által alapított alapítvány nevelte ki."
- 'Komcsiként' örülnék neki, ha gólokat rúgnánk, azonban sokkal jobban örülnék annak, ha mindössze a focipályán, és csak ott állnánk szembe Európával.

" Azonkívül ne felejtsék el, hogy Orbán Viktor épít és fejleszt valamit, mégy ha az Felcsút-Alcsút környéke is, ezzel szemben Gyurcsány Almásfüzitő környékén a veszélyes hulladékával ökológiai katasztrófát okoz elő a Duna pertján, és az a bomba már ketyeg."
- Az adományomból, amit a károsultak megsegítésére adtam, emlékparkot építtetett. Szerintem a vörösiszap károsultjainak nagyobb segítség lett volna emlékpark helyett egy meleg kabát.
- A helyreállításról rendelkezem belső infókkal. Nevetséges, ami helyreállítás és kármentesítés címén zajlott. És ezt hozzáértő ember mondta.

" Kívánom , hogy minél több komcsi költözzön oda, és élvezze ennek hatását. Tehát, míg az egyik épít és fejleszt a köz érdekében, addig a másik rombol a saját érdekében. "
- Ki is rombol a saját érdekében és mit?

xéniav 2012.08.23. 19:54:05

@Luke SW: Kedves, ez a település nem lépésről-lépésre fejlődik, ahogy Te gondolod, hanem robbánásszerüen és ok nélkül. Semmi más mint az az értelmetlen sport akadémia, aminek milliárdokat adnak a közpénzből,miközben a közeli falvak iskolái, ovodái , orvosi rendelői összedőlnek.Nekik milliók is nagy segítséget jelentenének, de oda csak a l..ó..f ....sz jut,nem a pénz.Tényleg úgy gondolod, hogy egy sport akadémiának nevezett pénzmosoda a legjobb helye a közvagyonnak?

Lasombra 2012.08.23. 19:55:21

@amor2000: "Előszöris Orbán Viktor a magánvagyonát is a köz javára használja fel, és nem csak a miniszterelnöksége idejére, hanem hosszú távra."

aztaqrva! na ez a kemény, nem a Tarzan sarka!
így se hallottam még soha megfogalmazni a pénzmosást és az adócsalást.
maga ugye fidesz szavazónak tetszik lenni ennyi ésszel? (nem kell válaszolni.)

ahhoz képest, hogy Ősuttyósága egy kibaszott másodpercet nem dolgozott a politikán kívül, ráadásul ahogy most kiderült, a magánvagyonát is a köz javára fordítja, elég szépen kistafírozta magát.
ügyes gyerek ez a Viktor, na. és a szíve is nagy.

xéniav 2012.08.23. 20:04:20

@yda: Hát ez nem talált.Nagyon mellé ment. Lehet, hogy inkább magadat véleményezted?

Lasombra 2012.08.23. 20:04:43

@amor2000: "Azonkívül ne felejtsék el, hogy Orbán Viktor épít és fejleszt valamit, mégy ha az Felcsút-Alcsút környéke is, ezzel szemben Gyurcsány....blabla"

mi ez a szánalmas relativizálás, hogy "még ha az Felcsút-Alcsút környéke is"?
lefordítom: tolja haza a zsét a fatornyos putrijába a szemben levő utcába, a saját földjére, vazze! te ennek tapsolsz?

amúgy építés-ejlesztés:

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/epi/epi21206.pdf
2. oldal, 5. oldal szép, színes ábrák

hvg.hu/kkv/20120726_epitoipar_coface

éljen Viktor, az Építő

JT_Biopower 2012.08.23. 20:05:37

Most látom, a Váli-víznél nincs még kikötő! A gyorsnaszáddal így mi lesz?

kifordított nagyanyó 2012.08.23. 20:07:45

És még azt mondják,hogy nem fejlődik ez az ország!:))

xéniav 2012.08.23. 20:14:48

@amor2000: Seggfej. Milyen magánvagyonából? Életében nem volt egyéb jövedelme mint amit elsíbót a pártkasszából, amely kasszát állami pénzekből töltöttek fel. Minden autópálya építésben a maximális összegért ott a drága alig elvtárs Orbán papa,milliárdokatkeres a családOV által és úgy gondolod a volt szbatársa akik milliárdos megbízásokat kapnak állami pénzekből, azok csak virágot adnak OV családnak, Te tényleg ennyire buci vagy? Nekem specielaz Anyósommal ellentétesminden gondolatomés tettem nem is szeretném ha az Ő hibáit nekem rónák fel, vagy a fiának.A kettő nem ugyan az. Azáltalad említett Gyurcsánnak legalább voltmunkahelye, jövedelme és ha Ő"lop" akkor jogosan "lop" OV is ? Kifacsart logika.Mindenki bal-libsi-komcsi aki utálja ezt a törpe diktátor akarnokot?Ez sem állja meg a hejét.

Nagyzee 2012.08.23. 20:15:39

@joszip: Feltaláltad a spanyolviaszt. Ez a tervezett szakasz az egykori Székesfehérvár - Bicske vasút egy kis része. Már több évtizede bezárták az alacsony kihasználtság miatt, de a Szfv - Lovasberény szakaszon azóta is van teherforgalom. Személyvonat mégsem jár.

Vasútbarátként mondom, hogy ezernyi értelmesebb módon el lehetne ennyi pénzt költeni a vasútra. (Azon belül is nosztalgia / kiránduló jellegű dolgokra.)

kifordított nagyanyó 2012.08.23. 20:18:23

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Kérdezd csak meg enricot vagy ccactust!Ők azt mondják az ő adójukból nyugodtan építhetnek stadiont.Hát persze!Ők most kevesebbet adóznak és több maradfnáluk .Könnyen ugrálnak.Nekem meg mínusz havi húszezer.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.08.23. 20:19:56

Az mindenkinek megvan, hogy szeptember 8 a kisvasútak napja lett? Szépen ki lett plakátolva...

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.08.23. 20:25:30

Ugyan már Fabius, egy ilyen nagy és jelentős településnek, amely olyan jelentős gazdasággal rendelkezik mint Felcsút és ami mellett még a főváros is elbújhat, van erre kipengetni való 250 milliója!
Olyan buta vagy, hát nem kipenget egy ilyen kozmopolita város félzsebből egy magánvasútat?!

Zebrateve 2012.08.23. 20:50:59

@Dr. Viccember a Sándor Palotából: A választ megírták helyettem: @VT22: De ha az állomásépületek teljes körű felújítását is hozzávesszük, akár a duplájára is felszökhet az összeg.

vénszivar 2012.08.23. 20:52:05

Építtethetne egy temetőt is magának. Minél előbb kimehetne oda, szívesen adnék bele...........

joszip 2012.08.23. 21:04:28

@hackbard.celine: Nem értem, nem is hivatkoztam senkire.

joszip 2012.08.23. 21:06:55

@Nagyzee: Na, hát pedig én nem is értek hozzá, csak ránéztem a térképre. Van egyébként érzékem az ilyesmihez, és nagyon szívesen véleményezném az efféle terveket, még ingyen is. Csak hát úgyis az van, hogy nem engedik ki a kezükből. Nehéz lesz átszervezni a közigazgatást, hogy eltűnjön a korrupció végre. Erre mondtam, hogy 4 év kevés.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.08.23. 21:07:33

Mos'mé??? Ki az aki nem szállna be egy remek építkezésbe?
A csuti csávónak egy piramis? Nem kell nagy, elég neki akkora, mint a kutyaól!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.08.23. 21:10:00

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Piramis nem fog kelleni, mert azt örömmel építenének neki és bele is segítenék nagyon sokan.:D

Walter Hartwell White 2012.08.23. 21:11:30

@Dr. No: Basszus, pont erre gondoltam a blogbejegyzést olvasván! :) Ám kihagytál egy sort:

Paff, a bűvös sárkány
Senkitől sem félt
Álomország tengerpartján
Játékok közt élt.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.08.23. 21:12:14

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Kulcstartónyi? Kutyaszarból Vikinek?
Kinek, mi jár! :))

Hobergant 2012.08.23. 21:23:17

@amor2000: A Puskás Akadémia neveltjei 0-7, 0-9 arányokban szoktak kikapni a Honvéd utánpótlástól.

VT22 2012.08.23. 21:57:14

@Zebrateve: Duplára talán nem, de abban igazad van, hogy csak pályás költségeket írtam. Az állomásépületekre ráköltenek tizen-huszon milliót. (Mondjuk kíváncsi vagyok Vértesacsának nekiugranak-e.) Ami sokba kerülhet az a járművek + járműtelep, és a fénysorompók.

bolondok paradicsomában viktor a király 2012.08.23. 22:45:47

@joszip: Én adnák nekik időt. Fejenként 200 évet a szegedi csillag börtönbe. És a hasonló bűnpártolóknak is mint amilyen te vagy.

házelnök 2012.08.23. 22:52:55

@HK417: Még hogy nem laknak cigányok

bolondok paradicsomában viktor a király 2012.08.23. 22:54:27

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Egyetértek veled, de az iszap károsultak adományával sem számoltak el idáig. Azt hirdették mindenhol, hogy Magyar György lenyúlja a károsultakat, de majd ők, ők lerendezik. Hát tényleg, ellopták nagy részét és így nincs baj vele.
Én csak azt kívánom Orbánnak, hogy legyen parkinson kóros, de közben legyen inpotens is, hogy a remegő kezével a farkát se tudja ki rázni.

ocsemfiagergely (törölt) 2012.08.23. 23:52:53

Internetes pénzkeresés fotókkal , nem piramis játék és nem MLM , hosszútávú valódi munka kepmarketing.blogspot.hu/

BPO654 2012.08.24. 00:24:53

@xéniav: "Kifacsart logika.Mindenki bal-libsi-komcsi aki utálja ezt a törpe diktátor akarnokot?Ez sem állja meg a hejét. "
Bunkózunk másokat kedvesem miközben helyesen sem tudsz írni???:DDDDD

...heLYét, te hüLYe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó Éjt!!!!!!!!!!!!!

labrabbit 2012.08.24. 05:47:21

@amor2000: Én Almásfüzitő közelében lakom. A bomba tényleg ketyeg, és senki nem csinál semmit, csak mi civilek nyafogunk.

Elnézést, ki is van kormányon? Ki NEM tesz semmit?

Szúrófény 2012.08.24. 06:36:35

"Nyomják Krahácsot!" Lúváriak meg írigykedtek! Úri-Lakitelek után, most Felcsút miatt felkopok az állad!
Ady örökbecsű:… A magyar társadalomban, mint minden fenékig romlott társadalomban privátim, kis körökben, bizalmas tereferék közt vidáman és szemérmetlenül szoktuk tárgyalni mindezt. Vezető státuszférfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek.

joszip 2012.08.24. 07:30:21

@bolondok paradicsomában viktor a király: Hát akkor ezek szerint a tisztelt baloldal úgy képzeli el a demokráciát, hogy börtönbe csukja nemcsak az ellenlábasait, hanem fél Magyarországot is. Nagyon is szeretem Orbán Viktort, és az ilyen beszólások után egyre jobban.

labrabbit 2012.08.24. 07:58:47

@joszip: ügyes, alakul, de Stefi jobb.

joszip 2012.08.24. 08:02:20

@saravad: Nem tudom ki az. Nem akartam bonyolítani de a férjem "nick"-ével vagyok itt mert nem tudom átállítani hiába zárom be az ablakot.

yda 2012.08.24. 08:59:31

@xéniav:
Tanulni,tanulni,tanulni!
Na kimondta nektek föleg neked?

2012.08.24. 09:39:06

@gnme: igazán, de igazán nem vagy annyira fontos és érdekes szereplője a történetnek, hogy bárki be akarja osztani a szabadidődet, egyáltalán érdekelné, mire fordítod. Arra világítottam rá a gokartos példáddal, hogy PFLA-t sem állam bácsi ajándékozta a falunak, hanem fociőrültek tettek bele időt, pénzt, energiát.

2012.08.24. 09:45:55

@hackbard.celine: focit pártpolitikai alapon megítélni tényleg faék egyszerűségre és csőlátásra vall. Ha köze van egy nemszeretem politikushoz, akkor egyértelműen korrupt, tolvaj pénzmosoda, bármit is jelentsenek ezek a szavak.

2012.08.24. 09:56:17

@Dr. Viccember a Sándor Palotából: 10 éves, bár a PFLA nevet csak 6 éve viseli.

2012.08.24. 10:26:02

@xéniav: Most szólj hozzá, a falvakban pár millió ft is sokat segítene, erre százmilliárdokat költünk presztízsmetróra, főtér kövezésre, digitális táblákra, stb. Sőt, ilyen-olyan áttételezéssel bár, de még sportra is, na ez az igazán vérlázító.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.24. 10:27:37

@Luke SW: Mondjuk eltűrni hogy a foci (egy alapvetően piac alapú sportág) pártpolitikai alapokra legyen helyezve, ezt esetleg teljesen "normálisnak" gondolni és neten kiállni hogy mindegy milyen politikus ugrál a klubom körül az helyes, jó, törvényes gazdálkodás és hazai meg nemzetközi siker csak ettől lesz az is faék egyszerűségre és csőlátásra vall.
Egyébként várom a magyar klub nevét amelyik tisztább, okosabb, átláthatóbb gazdálkodást rittyentett maga körül amelyik mellett megjelent egy pártpolitikus...

2012.08.24. 11:16:06

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Attól nem lesz a foci pártalapokra helyezve, hogy van egy olyan utánpótlás nevelő központ, aminek az alapításában egy fociőrült politikus jelentős részt vállalt. Így aztán elég kevesen mondhatják el magukról, hogy adott politikus lenyúlta a klubjukat.
Nagyon szépen fogalmaztad meg, hogy a nemszeretem politikushoz közeli intézmény gazdálkodása ab ovo nem lehet törvényes, stb.

2012.08.24. 11:42:16

Mocskos zsivány ez a Viktor és a hozzácsapódó banda. Ugatnak a tisztességről a becsületről, a keresztényi erkőlcsről és mit csinálnak?
Lopnak, csalnak és hazudnak. Szemét módon és pofátlanul.
Büdös patkányok ezek, nem politikusok.

Tokány 2012.08.24. 11:54:07

@amor2000: "Orbán Viktor épít és fejleszt valamit"

Ez esetben igényt tartanék a havi fizetésed 50%-ára, újra kéne aszfaltozni a házunk előtt az utat, illetve a vizelvezető árkot is rendbe kéne tenni. Ugyan elveszem tőled tisztességtelenül, dehát épitek és fejlesztek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.24. 12:25:12

@Luke SW: Nézd, nekem nincs "szeretem" politikus, így nem tudom értelmezni ezt a "nemszeretem" politikus dolgot, ha a fejemhez puskát szorítanának sem tudnék becsületes, tiszta, mindig törvényes kereteket betartó politikust mondani a magyar palettáról. Persze biztos tévedek...
Azonkívül tudod imádom a focit, de a Puskás Akadémia jelentős adóforintokkal van kistafírozva. Pedig a foci tudod üzleti alapon nyugvó sportág, Iniesta meg Xavi meg a jófasz tudja melyik, magát és a klubját, válogatottját agyonnyert mostani nagyságot sehol sem az állam nevelte, hanem egy adott klub. És nem adóforintokból javarészt, hanem belépőkből, mezeladásokból, tvjogokból, stb.
Azzal meg ne jöjjön senki hogy "magánvagyonból" odaad akár egy fillért is, mert ha valaki egész életében közalkalmazott volt elég érdekes hogy beszélhetünk 5-6 gyerek mellett odaadható "magánvagyonról".
És leszarom a baloldalt, a szadeszt, ugyanezt ugatnám rájuk is. Adóforint a bölcsire, az útra, a nagyi pészmékerére van, nem a Puskás Akadémia Habsburg interaktív kisvasútjára ami majd érintőképernyős installációkkal megmutatja hogy Dzsudzsi melyik kazahsztáni gigaklubban csinálta meg önmagát és a Loki éppen melyik selejtezőben kap egy hármast mert valaki hamarabb akart tusizni...

2012.08.24. 13:28:58

@csizsikpizsik - pique takarodj!: nem kell ahhoz szeretni egy politikust sem, hogy némelyiket különösen nagyon ne szeresd.
A profi sportot általában nem (vagy csak indirekt módon) támogatják Európában, az utánpótlás nevelést viszont gyakorlatilag mindenhol. Aminek kézenfekvő oka, hogy abban kb. 2 nagyságrenddel több gyermek fordul meg (0 ft sportból származó bevétel mellett), mint ahány később profi sportolói karriert épít.

mh1973 2012.08.24. 13:29:54

2017, kormányrendelet:
Minden általános és középiskolás diáknak kötelező 5 napos osztálykirándulás orbániában a korábbi felcsúton.

yda 2012.08.24. 14:44:41

@jános515:
"mija" te hasmenésed van?Paraszt-suttyó káder ,aki macsó bunkóvá nemesedett.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.24. 15:02:35

@Luke SW: Nem, mindet utálom, egyiknek sem adnék egy pohár vizet sem. Nincs különösen és nincs sokkal különösebben, egyformán. Orbánt nem rühelem jobban mint bármely maszopost vagy kádéempést, vagy a saját seggnyaló polgármesterünket.
Az utánpótlás nevelést pedig nem így támogatja az állam, nem véletlen hogy nagy kluboknak van utánpótlás nevelés központja, míg a kisebbeknek nincs (megvan Raul története, aki hithű Atletis családból származván úgy került a Real Madridba hogy az Atleti felszámolta a korosztályos továbbképzést).
Az utánpótlás nevelés akadémiákon pedig nem egyenlő az ifjúsági sportoltatással és edzőközpontokkal ahol a fiatalok testi egészségével kell foglalkozni. Egy futballakadémia kőkemény üzlet (ld. Messi) hiszen ha kinevelek egy igazi sztárt azt eladom amennyiért tudom és az a klub jövedelme, a részvényesek jövedelme, hiszen ők állták a költségeket is. Itt majd lesz adóvisszatérítés ha sikerül egy Céer 2.0 -t kinevelni és eladni a City arabjának?

magyar_newton 2012.08.24. 15:49:02

Rémisztő, hogy néhány droid mekkora pusztítást képes csinálni a kommentek között... Nem számoltam, de állítom nincs több 3-5 ilyen agyhalott, mégis, ha az ember végigolvassa a kommenteket, akkor az értelmesebbekre már nem is emlékszik a végén, mert el van foglalva azzal, hogy a feléledt menekülési ösztönét próbálja elnyomni. :)

BPO654 2012.08.24. 16:02:19

Mondjuk ilyesmire is szükség van, kérdés h miből építik meg. Régi motorvonatot akarnak oda, mondjuk az öttengelyes Ganz motorvonatok ellen nem lenne kifogásom.

Azonban a Máv 5-ös sz vaútvonal felfejlesztését EU-s pnzből kicsit fontosabbnak tartanám.
Ez a Komárom-Szfvár fővonal, amit kétvágányúsítani, villamosítani kellene visszafejlesztés helyett. Sőt, Eu pénzből meghosszabbítanám Bajáig!!! Íme a jelenlegi menetrend:(:DDD):
elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslvzs/uf
Nosztalgia vonatok:
www.mavnosztalgia.hu/hu/gallery/show/112
Van potenciál az É_D vasúti fejlesztésben (Veke fórumon már 2007-ben jómagam is többször kifejtettem, h törni kell az ún. sugaras infrastruktúrás szerkezetet vasútnál közútnál egyaránt):
iho.hu/hir/lehetosegek-az-eszak-deli-iranyu-aruszallitasban-120809
Pont ezt szolgálná a Komárom-Baja vonal megépítése.

CSENDES 2012.08.24. 16:41:12

@amor2000: Hát, ez már maga a pofátlanság!
Orbán Viktor magánvagyona az adózóktól beszedett közpénz? Ekkora idiótaságot még soha nem hallottam. OV, maga a tisztesség? Aki a futball centrumot oly módon építi meg, hogy saját idióta é gyermeteg álmait kívánja az adófizetők pénzéből megvalósítani? Nem lehetsz ilyen kretén (már ha érted mire gondolok).

2012.08.24. 17:00:37

@csizsikpizsik - pique takarodj!: a sportoláshoz szükséges infrastruktúrával elsősorban sportegyesületek rendelkeznek, így elég nehéz őket megkerülni, ha sportról van szó. Esetleg valóban lehetne olyan központokat is létrehozni, ahol szándékosan falábú képzést tartanak a focit kedvelő gyerekeknek, bár fennáll a veszélye, hogy évente kb. 0 gyerek szeretne oda járni.

Nagyzee 2012.08.24. 17:26:10

@joszip: lol, direkt játszod az ostobát? Ez egy bezárt vonal része, amit pont azért zártak be, mert nem lehetett gazdaságosan üzemeltetni. És még csak nem is az utóbbi pár körben, hanem már jóval korábban kirostálódott. Amúgy van tucatnyi döglődő kisvasút (sokuk jobb adottságokkal mint egy Bicske - Felcsút a semmiből semmibe vezető nosztalgiavonal, ahol kb. nulla jelentős turisztikai célpont van), azok megmentése helyett nyilván logikusabb egy újat építeni máshol, ugye?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.24. 18:01:42

@Luke SW: Ahogy mondod, pl. a La Maisa-ba is lasszóval fogják a kölyköket és csupa-csupa falábú jön ki onnan, lássuk na hogy a mocskos nyugati imperialista tempó mire elég foci terén, bezzeg ugyi nálunk, a bölcsek köve a Puskás Akadémián letétbe...(Egyébként nem 10 éve műkszik? Tódulnak ki a 18 éves, topligákban euromilliókért elkelt tehetségeink? Csak mert ugye az első vonulatnak már most ki kellett volna repülnie és a Milánban/Valenciában/Arsenalban letennie a névjegyét. Persze gondolom azért nem megy a dolog mert nem volt érintőképernyős kisvasút csilivili állomással, na majd most...)

2012.08.24. 18:59:18

@yda: Ide süss, te félművelt, fél-ázsiai Viktorimádó nomád.
Igy kérjél enni otthon az asztalnál, te tahó seggnyaló baromarcú bunkó.
Azt a nekem szánt szöveget pedig annak mondd légy oly kedves, aki elédbe teszi az ennivalót .
De inkább tanulj meg helyesen irni és fogalmazni, utána dumálhatsz, te seggfej, te pöcs.

yda 2012.08.25. 09:00:29

@jános515:
Hogy te milyen kedves vagy,te romkocsmás értelmiségi,bólogató majom,opniból szabadult gumiszoba töltelék.A gyülölet szorgos kis csatornamunkása a ballibsik "nyargoncája"

yda 2012.08.25. 09:52:35

@jános515: Ha olyan okos vagy tudod e mit jelent a nyargonca?Te inkább libsi nyalonca vagy.

Marcellusca 2012.08.25. 11:04:31

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hehe!
Ú' látom a meleg és a nem-teuton ifjak elvették kis eszit, Kisasszonka. :DDDD

Marcellusca 2012.08.25. 11:19:30

Azé', "csodálatos" trollok, naridroidok találtak ide (is). :)))
Nemhogy kihalófélben lennének az enrico, Vidéki, azbesztos, stb. ahyatlanok, még utánpótlás is van. :(
Gondolom hasonló "akadémián" nevelődnek ki, mint a felcsúti szuperfocisták. :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.25. 11:41:54

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ha fizettek volna érte akkor sem :)))) Xavi az Isten, a meccs előtti bemelegítését is könnyes szemmel, meghatódva szoktam ünnepelni a lelátón :DDDD

2012.08.25. 12:03:51

@yda: Mi történt veled, te abortuszmaradvány? Látom sok eszed van, annyi mint a sz@r, és olyan is! Buta vagy és sötét, de olyannyira, hogy világít a szádba a fekete negró .

Amúgy pedig akkor ugass, ha kérdeznek, de mivel senki nem szólitott meg, nem kérdezett, ezért kérés és kérdés nélkül csúnya dolog olyanba beleugatni, amihez, hogy úgy mondjam , nem is kissé vagy buta. Inkább nagyon- nagyon. Oly annyira, hogy ha a butaság fájna, te lennél a világegyetemben az első ordítva száguldozó bolyongó bolygó.

De libsizzél nyugodtan , legalább látják és megtudják, hogy mennyire korlátolt és sötét vagy. Kb: olyan mint egy lépcsőház. De ne add fel, folytasd tovább nyugodtan
.Ennyit tudsz és talán a neved leirni. Ámbár ezek után abban sem vagyok biztos.

Albu 2012.08.25. 14:58:44

Laspalmas, ez nagyvasút lesz, nem kisvasút.

yda 2012.08.25. 15:52:18

@jános515:
JANCSIKA: örvendek a lépcsőházi sötétségnek ti.nálunk óriás ablakok vannak a lépcsőházba, a nevemet nagy nehézségek árán még le firkálom. Közben alapfokú helyesírási tanfolyamra járok ti. az analfabéta tanfolyamot csak azárt végeztem előbb,hogy az ilyen elképesztően begyepesedett gondolodásmódú libsi agykárosult , hőscincéreknek be"tugyak" szólni.
Külömben érdekelne ,hogy voltál e ideggyógyásznál ha nem akkor a következő lépésed ez
legyen.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.25. 16:41:06

@Marcellusca: Van aki még kitart.Majd meglátjuk 2 év múlva hol lesznek.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Te is cserélhetnél nevet,és csak azt látnánk:Jé egy másik barcás köcsög!:))

ketroot 2012.08.25. 17:06:11

Ahogy látom a mai napon történtek is szolgálnak anyagnak majd.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.25. 18:08:14

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Annyira azért nem burzsuj, inkább mázlista, spanyolban/németben/magyarban is dolgozom, nem kunszt jó focit és Xavit látni bagóért ha már ott vagy a helyszínen a meló miatt :)))

sok-sok 2012.08.25. 22:53:55

planko gergo= obersovszky

milyen elkepeszto gerinctelen cikkecske--- orban szegeny beteg--de a zindexrol el tudja valaki kepzelni, hogy milyen riportot irtak volna ebbol a ha nem Fulkefor Keral beszel???
index.hu/belfold/2012/08/25/a_ketharmad_all_mint_a_covek/

shame on them...

stefiapo 2012.08.26. 09:50:24

Azzal nincs semmi baj, hogy O.V. az álmait valóra akarja váltani. Csak van egy bökkenő, miből????

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.26. 11:50:57

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Én angliai melón gondolkodom.Akkor mennék MU meccsre.
Aztán aláználak titeket,hogy szopott a pool.Vagy anyáznék hogy kikapott a csapat és hogy ezért mennyit fizettem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.26. 11:53:05

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Egyébként hallottam egy két dolgot a BL-ről.
Az van,hogy a Chelseat meg a Barcát mér a 16 között összehozzák.
Ahogy elnézem ezt a Chelseat,meccsenként 2 gólt simán rúgnak a Barcának.
Az a szánalmas banda meg csak nem lő négyet nekik....:))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.26. 16:48:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Milyen kis szakértő vagy :DDDD
A Bl-csoportkör nem csigáz, a Chelsea pláne nem. Tőlem akár címet is védetnek, Torres legyen gólkirály. A La Liga sem izgat túlzottan, egyik se lesz meg, most mit ugráljak, relax és jólvan...Viszont Sahin érdekel a Poolban, lehet hogy a pályán is lesz akár 3 meccsen is a szezonban, biztos fura lesz neki :DDD

2012.08.26. 23:34:39

irigykedünk, irigykedünk?

kifordított nagyanyó 2012.08.27. 11:02:02

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ahogy elnézem,hogy a Madrid milyen béna,ti pedig milyen mázlisták vagytok,a La Liga még meglehet.:((

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.27. 11:18:43

@kifordított nagyanyó: Kezdtünk már mi is idényt úgy hogy 2 forduló után 1 pont aztán 6 kupát szedtünk össze, szóval várjunk ezzel még...Ja és Skrtel baszódj meg, egy vagyont nyerhettem volna egy Pool győzelemmel...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.27. 12:16:11

@csizsikpizsik - pique takarodj!: "Ja és Skrtel baszódj meg, egy vagyont nyerhettem volna egy Pool győzelemmel... " - khm, Skrtel ne csak ezért baszódjon meg :) Látom fociblog lett megint a 'bőr. Ásómaci nem kárt erre? Szeretnék gratulálni neki a Stoke elleni fergeteges meccshez (jó látni, hogy legalább 3 ÉLŐ Arsenal-drukker van az országban:DDD).

Tigeri nagyanyónak meg továbbra is ezt küldöm sok szeretettel:

fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/581748_10150840426553682_128691158681_9977395_277212181_n.jpg

kifordított nagyanyó 2012.08.27. 12:31:39

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Hát már ideje lenne,hogy összeálljon a csapat.
Mert ez a kibaszott barca kurva szerencsés.Ezek meg bénáznak és szerencsétlenek.
Ami meg a fogadást illeti.
Így jár aki mohó.:))

kifordított nagyanyó 2012.08.27. 12:33:08

@Seduxen (már NEM dr.): Érdekesen terjed itt a hang.
Én azt mondtam,hogy a fene egye meg!
A többiek meg azt hallották,hogy : Akkurva anyádat!:))

kifordított nagyanyó 2012.08.27. 12:36:18

@Seduxen (már NEM dr.): Az Arsenal meg sehol sincs.Wenger nem tud semmit.A vége felé behozza Walcottot.
Van Persie nagyon hiányzik ott.
De most már jó helyen van.:))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.27. 12:36:19

@Seduxen (már NEM dr.): Hát nekem 8 mi mindenért még baszódjon meg Skrtel, a fontos: úgy hogy pár hétig ne tudjon ülni és kénytelen legyen gyakorolni egy-két dolgot a pályán...

helybeli 2012.08.27. 12:38:46

@amor2000: @saravad: Nem igaz, hogy Almásfüzitő környékén ökológiai bomba ketyeg. Semmiféle veszélyes hulladék nem szennyezi a környezetet. Igen, korábban, több évtizeden keresztül működött ott egy timföldgyár, ami szennyezte a térséget. Főleg a füzitőiek tudnának mesélni, milyen volt, amikor a vörösiszap por belepte őket. De ennek már jó ideje vége. Egy helyi cég lefedte a tározókat, ennek köszönhetően több mint tíz éve nincs probléma a levegővel. A tározókban lévő vörösiszap meg szilárd, tehát nem az a helyzet, mint Kolontáron. Amúgy én sem magamtól vagyok ilyen "okos", csak elmentem a nyílt fórumokra, ahol minden nyilvános adatot, mérést megmutattak. Ja, és Füzitőre csaknem 3 évtizede nem visznek vörösiszapot - hol volt akkor még a Gyurcsány vagy az Orbán? Kár ebből politikát csinálni, de legfőképp hülyeség riogatni az embereket "ketyegő bombákkal". A helyiek ezt már nagyon-nagyon unják, és kikérik maguknak a környék nevében.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.27. 12:39:12

@kifordított nagyanyó: Ember, van egy Valdes a kapuban, megoldja a dolgot hogy a szerencse túlzottan ne segíthessen, nyugalom, ez még csak 2 forduló volt, 34 hátra...

kifordított nagyanyó 2012.08.27. 12:51:00

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ügyes ez a SKrtel.Nekünk az is jó ha csak 1 pontot szerez a City.
Aztán majd kiderül a végén.
Dehát egy pool-city meccsen most kinek drukkoljon az ember?

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.27. 12:52:48

@csizsikpizsik - pique takarodj!: na jó, azért a góljánál gondolom nem szidtad az anyját :) amúgy nézd optimistán: a WBA elleni meccshez képest ez egészen korrekt volt.

jelzem, ha jobb kedvre akarsz derülni, nézegesd a La Liga tabelláját :DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.27. 12:53:41

@kifordított nagyanyó: "Dehát egy pool-city meccsen most kinek drukkoljon az ember?" - hogy egy EMBER kinek drukkoljon az egyértelmű (a 'poolnak), hogy TE kinek, hááát igen, megértem a dilemmádat. :DDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.27. 12:56:46

@Seduxen (már NEM dr.): Nem, a góljánál nagy volt a szerelem részemről :))))

@kifordított nagyanyó: Hogy változik a világ, régen a MU nem foglalkozott azzal mit csinál a City, bajnok lett önerőből, most meg Skrtelnek köszöngeti hogy az 1 pont is csak 1 pont, hátha idén csurran-cseppen valami :DDDD

kifordított nagyanyó 2012.08.27. 13:00:41

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Pihentünk egy kicsit,hagytuk érvényesülni a többieket.:))

kifordított nagyanyó 2012.08.27. 13:04:06

@Seduxen (már NEM dr.):
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Egyébként mikor a digi tv-n arról beszélt valaki,hogy a pool meglepheti a cityt,hát erre nem sok esélyt adtam.
Aztán az eredményt elnézve nem lett rossz.Pláne hogy most megnéztem Skrtel hazaadását.
Elismerésem a poolnak,mert nem vártam,hogy ilyen szoros lesz.

kifordított nagyanyó 2012.08.27. 13:07:31

Ma sincs új poszt.
Na viszlát gyerekek!

Bee-zony 2012.08.27. 21:48:17

Aki el akar jönni a bojkottálásra érdemes kis- és nagy Orbánisztán rémálomországból, annak leginkább 2 hely jöhet szóba (a többi mellett), Európa, vagy Észak-Amerika. Észak-Amerika keményebb hely, mint Európa, és itt inkább azok találják meg a számításukat és a helyüket, akik
fiatalok,
gazdagok,
egészségesek,
olyan foglalkozásuk van, amit itt keresnek.

Aki viszont,
idős,
szegény,
beteg,
nem olyan a foglalkozása, amit itt keresnek, annak itt nehéz lesz, és nekik inkább jobb Európa, ha egyéb szempontok nem játszanak közre (mint pl. a cigánybűnözőktől való minél nagyobb távolság).
Az észak-amerikai nő pedig mentalitásban sokkal rosszabb, ha házasságról és együtt maradásról van szó, mint az európai. Persze nem mindenki ilyen, „csak” a nagy többség, főleg a fehér nők, és persze ennek arányában fogyatkozik a létszám, és halnak ki, ellentétben pl. az ázsiaiakkal.
Sokan megpróbálják, idejönnek, és rájönnek, hogy ez számukra nem nyerő, és visszamennek – pláne menekültként, ami végképp kellemetlen, mert az jön le belőle, hogy visszaélnek a menekültrendszerrel.
Most válik el hogy – mint az alábbi 4-es kategória egyik képviselője –, mennyire vagyok itt életképes; és valójában még nem is vagyok nagyon leterhelve, hiszen a létfenntartás és a bürokratikus terhek mellett ilyeneket is tudok írni.

Nektek meg az a bajotok, hogy el vagytok kényelmesedve és lustulva, nagy tömegben, és ezért tartotok a gödör alja felé. Azt is csak kényelmesen, apránként.
Ha kívülről nézzük a dolgokat, ugyan milyen nagy baj van Magyarországon, amikor politikai fórumon fociról cseverésznek egyesek? Azt nem hiszem, hogy pl. Szíriában is fociról csevegnének; tehát ehhez képest Magyarországon nincs semmi rendkívüli, hanem béke van, és nyugalom. Pedig a csendes és folyamatos, és a végső stádium felé tartó, és meg nem akadályozott rothadás elegendő ahhoz, hogy katasztrófahelyzet legyen, csak ez most még nem eléggé látványos, ahogy rogyadozik az ország összedőlés előtt. Amikor meg már látványos lesz, akkor lesz sírás-rívás és fogcsikorgatás, ahelyett hogy meg lett volna előzve, és mentve lett volna ami menthető. Hagyni a hanyatlást és nézni, az is egy pálya, de nem jó. Ha nincsenek öntudatos és céltudatos, jó célok érdekében szervezni és szerveződni kész emberek, akkor ez van. Én most nem kis részben a saját életben maradásommal vagyok elfoglalva, úgyhogy nem sanszos, hogy heteken belül szervezzek valamit Magyarországon – hanem akik ott vannak, és nincsenek leterhelve a létfenntartás alapvető dolgaival, nekik kell aktívnak lenniük – amihez először is ki kell kerülniük az ottani szellemi posványból, ahol a végtelen szövegelés megy, és tettek nincsenek – nem csak jól működők nincsenek, de meg sincs próbálva, hogy melyik lenne az. Ehhez ki kell kerülni a langyos pocsolyából, pl. a friss hideg vízbe, ami megvéd az elkényelmesedéstől, és helyre teszi a dolgokat afelől, hogy mi az élet, és milyennek kell lennie, ahhoz, hogy ne a kihalás felé tartson. Biztos vagyok benne, hogy rá fogtok kapálni a kényelmes, sokat nyavalygó, de keveset, vagy semmit tevő életformára, mert ez megy, megy, egyre rosszabbul, aztán összeomlik. Közben a magyarázóemberek, a hitetők megmagyarázzák, hogy nem is süllyedünk, nekünk higgyetek, ne a szemeteknek. És persze ők a legnagyobb szemetek, csalók, ámítók és kábítók.

Corry 2012.08.28. 06:59:39

Ejnye mán.
Örüljünk neki, hogy nem repteret épít Felcsútra, avagy dunai jachtkikötőt.

Horizont 2012.08.28. 07:11:21

@Bee-zony:
Na azért ez így kicsit túlzás, erős és pofátlannak is mondhatnám!Sőt kikérem magunknak!!!!
Te beszélsz?
"Én most nem kis részben a saját életben maradásommal vagyok elfoglalva" Óóóóóó!!
Szerinted más mi a jó franccal lenne elfoglalva??
"és nincsenek leterhelve a létfenntartás alapvető dolgaival, nekik kell aktívnak lenniük"
Okoskám akik nincsenek "ezzel" leterhelve azoknak jó, miért is pattognának, szervezkednének?
Persze általánosságban milyen jól is hangzik, hogy MI itthon maradottak milyen birkák vagyunk, szellemi tohonyák, tehetetlenek stb. stb. De megoldást egyetlen ilyen mondatokat felböfögő ember se tudott mondani! Képzeld el én (mi) is látjuk, hogy mi van talán jobban mint te, de mi a fenét is tudnánk mi kisemberek csinálni? Vásároljak egy gépfegyvert és játsszam el, hogy én vagyok Breivik? Vagy mégis mire gondolsz? A magam életében én tisztességesen helytállok. Teszem a dolgom. Nem hagytam el hazámat, 39 éve dolgozom, soha nem voltam munkanélküli,alig voltam táppénzen, 3 felnőtt diplomás gyerekem van, nem loptam, nem csaltam, adót befizettem (levonják:D) mindig elmentem szavazni. Te megtettél-e vajon ennyit is? Onnan messziről én is tudnám osztani az észt! De nem tenném, hanem szolidáris lennék azokkal akik itthon maradnak ilyen olyan okból!Még hálás is lennék ezért nekik:)
Úgyhogy vegyél vissza ha kérhetem és ezt a stílust meg mellőzd is!Igyekeztem veled ellentétben szépen fogalmazni:) Bármilyen messze is mégy a világban ez az ország a szülőfölded, az itt élő emberek pedig a honfitársaid! Akik között élnek hazaszerető emberek is!!!

Bee-zony 2012.08.28. 10:42:18

@Horizont: Akkor nézzük.

„Na azért ez így kicsit túlzás, erős és pofátlannak is mondhatnám!Sőt kikérem magunknak!!!!
Te beszélsz?”
Igen, én. Ki más? :)

"Én most nem kis részben a saját életben maradásommal vagyok elfoglalva" Óóóóóó!!
„Szerinted más mi a jó franccal lenne elfoglalva??”
Pl. a fociról való diskurzussal. Meg egy csomó olyan dologgal, ami nem épp az életben maradásról szól.
Amikor azt írtam, hogy az életben maradásommal vagyok elfoglalva, az szó szerint értendő.
Voltam olyan beteg a gyomrommal, hogy csak feküdtem néhány napig, és azon gondolkodtam, hogy most mi lesz? A kanadai állam már csak olyan betegségek kezelését fedezi a menekülteknél, ami fertőző, tehát veszélyt jelent a többiekre. Ez a papírforma, és olyan részt nem olvastam ott, hogy azt is fedezné, ami „csak” a menekültre jelent veszélyt. Úgyhogy emiatt majdnem visszavontam a menekültkérelmet, mert Magyarországon a bűnözők veszélyeztetik az életemet, itt pedig életveszélyesen beteg vagyok, ez már egál, és kértem vissza az útlevelemet, ami úgy megy, hogy először időpontot kell kérni, az időpont kb. 1 hét alatt megvan, maga az időpont kb. a következő héten van, amikor konkrétan egy határőr (CBSA) hivatalnok elé kerül az ember, aki mosolyogva és teljesen semleges hangnemben megmondja neki, hogy két választása van, vagy visszavonja a menekültkérelmét, amely eljárás legalább két hétig tart, vagy pedig folytatja, és megy minden tovább, ahogy eddig. Úgyhogy amikor kiléptem az ajtón, két választásom volt, vagy felmegyek 8 emelettel feljebb, és visszavonom a kérelmet, vagy folytatom tovább a menekültügyi lépéseket és a bürokráciát. Úgy döntöttem, hogy folytatom, és elmentem intézni a munkavállalási engedély-kérelmet, és ha minden OK., kb. 2 hónap alatt meg is kapom a munkavállalási engedélyt.
Most lakóautó-szinten élek az utcán, és most épp arra van az irány, hogy lakóautó sem lesz, mert ezt fenn is kell(ene) tartani, és alapból a rendszám és a biztosítás havi $100, meg még amit javítani kell(ene) rajta, és az üzemanyag... És holnap (mármint innen nézve holnap, nektek az már aznap) fog kiderülni, hogy elvész-e a repülőjegyem visszafelé, mert az útlevelem le van foglalva, és anélkül nem engednek felszállni a gépre, annyi pénzem pedig nincs, hogy open-re (dátum nélkülire) váltsam át a jegyet. Tehát kimegyek a reptérre a Lufthansához, előtte kiveszem az összes pénzemet a bankból, és kitalálom a (tömeg)közlekedési útvonalat, hogyan úszhatom meg a közlekedést a legkevesebb pénzből – és a többit még nem tudom. A jegy pedig azért is kell, mert ha netán elutasítják a menekültkérelmemet, majd valamikor november-december táján, akkor ha ők adják a jegyet, akkor azt utólag visszafizettetik, aki pedig nem fizet, azt örökre kitiltják Kanadából. Egyébként csak visszajönne az ember látogatóba pár napra, úgyhogy jegy az mindenképpen jó ha van.
Nem azt mondom, hogy jó Magyarországon az utcán élni, mert nem az, hanem azt mondom, hogy a magyarországi életben maradás ehhez képest laza dolog.

"és nincsenek leterhelve a létfenntartás alapvető dolgaival, nekik kell aktívnak lenniük"
„Okoskám akik nincsenek "ezzel" leterhelve azoknak jó, miért is pattognának, szervezkednének?”
Okoskám úgy gondolja, hogy a két réteg között van egy nem is olyan vékony harmadik is, akik nincsenek annyira leterhelve, hogy ne lenne idejük-energiájuk a szervezkedésre, csak éppen agyuk nincsen hozzá. A birka-agy nem jó ilyenre, kétségkívül, mert az az alapállása, hogy soha az életben meg sem próbálja. Utána következik az a kategória, hogy megpróbálja 1-2x, de feladja, és nem jut el odáig, hogy soha ne adja fel, mert aki nem adja fel, az tényleg eljut a valahányadik kísérletével, próbálkozásával, nekifutásával a kívánt dologig.

„Persze általánosságban milyen jól is hangzik, hogy MI itthon maradottak milyen birkák vagyunk, szellemi tohonyák, tehetetlenek stb. stb. De megoldást egyetlen ilyen mondatokat felböfögő ember se tudott mondani!”
Milyen „szép” is az, hogy akárhány megoldást mondok, az szerinted nem megoldás.
Egy megoldás az, hogy fogod magad és kivándorolsz, bojkottálod Szodomagyarországot, nem támogatod semmilyen módon. Erre sokaknál megvan a képesség, csak a szándék nincs meg.
Másik megoldás a Gandhi-féle módszer, a nagy tömegű összefogás és a passzív rezisztencia. Ehhez pedig nincs meg az a képesség, hogy nagy tömegben össze tudnának fogni, egy akaraton tudnának lenni. Ki kell fejleszteni ezt a képességet, addig gyakorolni, amíg sikerül.
Működő megoldás lenne több is, de ilyen mentalitással, hogy „De megoldást egyetlen ilyen mondatokat felböfögő ember se tudott mondani!”, számodra nincs megoldás, mert ami lenne, azt mind elutasítod. Mint a viccben az árvízkárosult a farönköt, a csónakot, a helikoptert, hogy az neki nem jó, neki jobb kell, és végül vízbe fulladt.

„Vásároljak egy gépfegyvert és játsszam el, hogy én vagyok Breivik? Vagy mégis mire gondolsz?”
Arra gondolok, hogy se az egyszemélyes, se a kiscsoportos ámokfutás nem oldotta meg, és nem oldja meg a problémát (mint pl. Vörös Brigádok, stb.), hanem vannak olyan dolgok, mint pl. Kanadai Adófizetők Szövetsége. (Canadian Taxpayers Federation). Állj ki, hallasd a hangod, ilyen jelszavakkal, és persze lobbiznak keményen, hogy ne hülyeségekre költsék az állami elköltők a beszedett adódollárokat.
taxpayer.com
Magyarországon van már Magyar Adófizetők Szövetsége? Nincs? Tessék megcsinálni. Már alapból a 27% ÁFA is „kissé” durva, úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy nincs semmi teendő az adóforintok beszedését és felhasználását illetően...
Szervezkedni kell, értelmes és jó, és jól működő szervezeteket összehozni, ez a megoldás a problémára szerintem.
Látom, már kezd alakulni az aktivitás, csak még rossz irányba megy az energia.

„A magam életében én tisztességesen helytállok. Teszem a dolgom. Nem hagytam el hazámat, 39 éve dolgozom, soha nem voltam munkanélküli,alig voltam táppénzen, 3 felnőtt diplomás gyerekem van, nem loptam, nem csaltam, adót befizettem (levonják:D) mindig elmentem szavazni.”
Orbánisztán pont az ilyen, jól nyírható birkákra épül. Kinek dolgoztál? Kb. 50%-ban az államot képviselőknek. Kinek adóztál? 100%-ban az államot képviselőknek. Már csak egy kérdésem van: mikor lázadtál fel, hogy te ezt befejezted, kész, vége, nekik soha többet semmit? Ha viszont nem lázadtál fel, akkor ne csodálkozz, hogy maximálisan, és maximálisan pofátlanul kihasználnak, és lehet, hogy még ki is röhögnek.

„Onnan messziről én is tudnám osztani az észt!”
1. Én közelről is osztottam az észt.
2. Azt megnézném, hogyan osztod messziről az észt. Mikor jössz? Alapvetően tévedés, hogy messziről könnyű osztani az észt. Éppenséggel nehezebb, de honnan tudná ezt az, aki soha nem próbálta meg?

„Bármilyen messze is mégy a világban ez az ország a szülőfölded, az itt élő emberek pedig a honfitársaid! Akik között élnek hazaszerető emberek is!!!”
Egyrészt.
Másrészt a szülőföldem a Föld bolygó, a hazaszerető emberek pedig a röghöz kötöttek, akikből a röghöz kötöttségük (vö. növény) miatt soha nem lesz kivándorló. És ahogyan a növénynél fejlettebb az állat, ugyanúgy fejlettebb a röghöz kötött embernél a röghöz nem kötött ember. Ez a való, még ha nem is mindenki szereti. :) És az, hogy a röghöz kötöttség kényelmesebb (kevesebb energia, kevesebb fáradság, küzdelem), de nem jobb, mint a helyváltoztatás.

A másik hely, Kanada ilyen: itt a magyar viszonyokhoz képest kőkemény és lassú(!!) állami bürokrácia van. Tehát pénteken elmentem feladni a munkavállalási kérelem 4 oldalnyi papírját az egyik postára, ami a Shoppers Drugmart bolt egyik sarkában volt eldugva, és némi variálás után sikerült feladni az előírt méretű borítékban, aztán elmentem, és ott hagytam a pénztárcámat a blokkal együtt a pulton. Mentem vagy 300 métert, akkor lecsekkoltam, hogy megvan-e minden – hát nincs. Ugyanazzal a nyugis tempóval visszamentem, és amikor a postásnő meglátott, egyből tudta, hogy mi van, és adta vissza a pénztárcámat és a blokkot, amit közben eltett a pultról egy hátrébb lévő helyre. És ugyanúgy volt minden, ahogy ott hagytam.
És kb. 99%-ban ez más kanadai boltban is ugyanígy történt volna. Az 1% pedig azért van, mert itt is vannak bűnözők, szenvedélybetegek, lezüllöttek, akik nem hagynak ki ilyen ziccert. De kb. ilyen arányban vannak, tehát kb. 99% az esély, hogy az ember visszakapja a cuccát, ugyanúgy, ahogy ott hagyta valahol. Magyarországon már nem lettem volna ilyen nyugodt. 50 év tapasztalata alapján kb. 50-50%-ra becsülöm az arányt, úgyhogy ott azért már igencsak kell a szerencsefaktor, hogy éppen milyen embereket sikerült kifogni.
Aki szerint a világon minden hely egyforma... egy frászt. Nincs két egyforma ország. Aztán lehet mérlegelni, hogy kiválasztott kettő közül milyen szempontok alapján melyik a jobb.
Örülök, hogy itt lehetek, és örülök, hogy nem születtem Kanadába, mert a kanadai liberális fehér ember egy megérdemelten kihaló „faj”, vagyis embercsoport, amelyik a felszín mögött olyan mértékben el van baszva, hogy az ázsiaiak simán lenyomják népszaporulatban, gyermekszeretetben, önfegyelemben, szívósságban, és minden olyan dologban, ami a fajfennmaradáshoz és az élethez valóban fontos.
Úgyhogy (a fehér) Kanadára éppen úgy ráfér egy másik világnézet, mint Magyarországra, még ha nem is teljesen ugyanazon az okból, és ugyanolyan kevesen fogják ezt fel, mint Magyarországon.
Mindegyik liberális ország elfuserált, és hanyatlik, csak az elfuserálás módjában van némi különbség.
A liberalizmus és a liberálisok olyanok, mint a rothasztó baktériumok, megkeresik az adott növény leggyengébb pontját, és ott támadnak, és így pusztítják el az egészet. Csak az a növény marad életben, amelyik teljesen ellenálló, amelyiknek nincs gyenge pontja. Ilyennek kell lenni. Ehhez képest Magyarország olyan, mint egy könnyen rothadó növény.
Az ellenállás képességére kell szert tenni, és megtalálni a módját, a hogyan-ját.
Az egyéni mód a kilépés a rothadásból, a csoportos mód pedig a szervezkedés. Azt is leírtam már, hogy szerintem minden problémára van legalább egy működő megoldás.
Adott az egyéni megoldás, és adott a csoportos megoldás, élni kell vele.
Úgy látom, hogy olyan „problémamegoldás”, amihez nem kell csinálni semmit, csak egy van, a kihalás. Az viszont nem cél, sőt, az ellenkezője a cél.
Tehát nincs cselekvés nélküli jó megoldás.
Mit cselekedjünk?
1. Aki teheti, az vándoroljon ki.
2. Aki nem teheti, illetve nem teszi, bármilyen okból, az szervezkedjen. Használja az eszét, és kezdeményezzen jó, és jól működő szervezetet, amelyben nincs rothadás, és növekedjen a szervezet, amíg csak ilyen lesz a többség, és az egész ország.
Ehhez nagyon nincsenek meg a (kedvező) feltételek, de innen szép nyerni.
Azt is írtam már, hogy az élet küzdelem.
Tessék küzdeni, mert ez kell az eredményhez.
Küzdeni a külső körülményekkel, és a belső körülményekkel, mint pl. lustaság, elkényelmesedés, a feladatok nem vállalása...
Aki nem vándorol ki, az szervezkedjen. Pl. Magyarországi Adófizetők Szövetsége, vagy Szervezete, egy jó lépés a helyes irányba.

Vövöjaja 2012.08.28. 11:57:30

"Úttörőknek kisvasútja medve módra szusszan,
Fák alatt ma messze indul, völgyből hegyre néz.
Mennyi gyermek újrakelhet énekelve hosszan,
Kis vasúton messze menni édes mint a méz."

www.youtube.com/watch?v=pjP_G7jkQnA

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.28. 13:06:26

@Bee-zony:

Azt azért ugye a lelked mélyén tudod, hogy te tulajdonképpen a magyar liberálisok miatt mehettél ki oda, ahol vagy, és a kanadai liberálisok miatt maradhatsz ott? Sőt, hogy tulajdonképpen nyomokban te magad is az vagy?

Olvass már utána, hogy mit is jelent maga a szó, mielőtt a "rothasztó baktériumok"-kal azonosítasz egy eszmét meg embereket, akiknek az egyetlen "bűne", hogy Magyarországon ráerőszakolta a fogalomra magát az SZDSZ, és ennek nyomán a cigányvédelemmel meg a lopással mossák egybe.:

hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus

Az egyszerűeség kedvéért: a liberalizmus egy ideológiai és társadalmi darwinizmus. Szabadság + felelősség, amiben az embernek joga van szabadon élni, pontosan azon keretek között, amikért megküzdött ő vagy a preferált és támogatott közössége, ezek kiányában meg joga van elnyomatni magát és joga van nyomorultul beledögleni effektíve a saját hülyeségébe, gyávaságába, lustaságába. A liberalizmus szabadság; nem egyenlőség, nem kényelem és főleg nem egyenlőség, legfeljebb a körülmények, a környezet egyenlősége, amiben mindenki a saját képességei, lehetőségei és szándéka szerint érvényesülhet. A liberalizmus alapvető ismérve, hogy abban nincs diszkrimináció, nem csak negatív, de pozitív sem (józan ésszel egyébként egyértelműnek kéne lennie, hogy ezek nem létezhetnek egymás nélkül). A liberalizmus nem civilizált, nem szolidáris és nem naiv. A liberalizmus az állatvilág túlélési törvénye, az alkalmazkodás törvénye mínusz hierarchia.

A kanadaiak pont azért válnak majd a saját országuk foglyaivá, ahogy a magyarok is így járnak majd a cigányokkal, mert nem tudnak alkalmazkodni a megváltozott környezethez és folyamatokhoz. Beengedik a bevándorlókat, az ázsiaikakat, akik "túlnépesedik" őket, míg végül a kanadaiak kisebbségben lesznek a saját hazájukban. Erre gondoltál? Csak mert ez nem a liberalizmus, hanem naivság, vakság, gyávaság és hülyeség.

Tehát mi is olyan "rothasztó baktérium"-szerű a liberalizmusban?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.08.28. 13:42:55

@Rufus78: Olvass már utána, hogy mit is jelent maga a szó, mielőtt a "rothasztó baktériumok"-kal azonosítasz egy eszmét meg embereket, akiknek az egyetlen "bűne", hogy Magyarországon ráerőszakolta a fogalomra magát az SZDSZ, és ennek nyomán a cigányvédelemmel meg a lopással mossák egybe.:

Ezt még kiegészíteném, hogy remekül démonizálta a Fidesz és Orbán hűdefiatal hűdedemokrata diktátor úr.

Horizont 2012.08.28. 14:28:10

@Bee-zony:
Te tényleg menekültként élsz Kanadában???????!!!!!!!! Az agyam eldobom!! Cigány vagy? Vagy mi elől menekültél innen ha szabad kérdeznem?Ki üldözött el olyan messzire? Na így ennek tudatában inkább meg sem szólaltál volna! Megáll az eszem! Tényleg!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.28. 14:52:00

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.):
@Bee-zony:

Naná, hiszen a Populista Politika Nagykönyvének első bekezdése már leírja: "Legkönnyebben azzal nyerhetsz meg embereket, ha mindenfajta érvelés nélkül minősítesz le embereket vagy ideológiákat. Az emberek értékelni fogják, hogy nem kényszeríted őket fárasztó gondolkodásra, hanem könnyen emészthető, egyszerű irányszavakat adsz a szájukba, amik a lehető legkevesebbet kötik le a kapacitásaikból, legyen az energia, idő vagy pénz.". Így nem is elvárás, hogy emberek tisztában legyenek a liberalizmus fogalmával, hogy csak olyan dolgot szapuljanak, amiről azért legalább hozzávetőleges tudásuk van, és nem csak azokkal a dolgokkal azonosítanák, amit mai, "liberális"-nak mondott világunkból a liberalizmushoz társítanak, vagy amiket különféle érdekekből, például a jobb eladhatóság kedvéért ráaggattak erre az ideológiára.

Korábban például azért keveredtem vitába egy fórumon, mert a vitapartner a klientúraépítéssel, a képességeiken és tevőleges eredményeiken túl kivételezett társadalmi csoportok további támogatásával azonosította a liberalizmust, és nem hitte el, bármit mondtam is, hogy a kivételezett társadalmi csoport az nem a liberalizmus eredménye, hanem a HIÁNYA, definícióból eredően! Éppen ezért, hogy Orbán Vitkor démonizálta a liberalizmust, az tulajdonképpen az egyetlen őszinte cselekedete volt. Liberális alapelveken ugyanis egyszerűen nem építhetett volna ki olyan hierarchiát, amiben Magyarország közjogi méltóságainak és felsőbb hatósági személyeinek 90%-a egy haveri körből és azok családjából került ki.

Jofiu 2012.08.28. 20:11:54

@Rufus78:
A magyar szócikk a liberalizmusról félrevezető.
Azt mondja:
"A liberalizmus, más néven szabadelvűség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. "
Közel sem szabadelvűségről, és pláne nem az egyén személyes szabadságáról van szó.
Sokkal inkább arról ami az angol szócikkben szerepel:
"Liberalism (from the Latin liberalis)[1] is a broad political ideology or worldview founded on the ideas of liberty and equality."
Szabadság és egyenlőség.
Ahol a szabadság nem a bármit csinálhatok amit akarok 'szabadságát' (inkább szabadosság), hanem a szükségtelen korlátok nélküliséget jelenti.
Szóval:
Szó sincs szabadelvűségről!
Továbbá nem az egyén szabadsága a kulcs - ami egy közösségben lehetetlen -, hanem a szükségtelen korlátozásának tilalma.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.28. 21:14:14

@Jofiu:
Ahány ház, annyi szopás... biztos van legalább huszonnyolcezer tanulmány meg értelezés és értelmezés ebben a témában, tehát félrevezetésről beszélni talán túlzás. Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy az angol szócikkben meg az egyenlőség van félremagyarázva és ennek következtében a liberalizmushoz erőszakolva. Ha pedig a szabadosságot ilyen élesen elkülöníted a szabadságtól, akkor a szabadelvűséggel is megtehetnéd ezt a szívességet... vagyis hogy a szabadelvűséget nem mosod bele a szabadosságba.

picur3ka 2012.08.29. 22:10:04

En is epitenek ilyesmit, ha sok penzem lenne. Ehhez me-nek sem kell lenni. Csak epitkezo hajlamunak. Mint Szechenyi vagy Soros, peldaul.

Az elherdalo hajlamuak az egy masik teszta.

picur3ka 2012.08.29. 22:13:39

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.):

Sajnalom, de sokkal tobb bunuk van ennel. Valojaban semmi kozuk az eszmehez, csak hasznaljak a szot, fedonevkent, mint Kun Bela. Nem Viktor, vagy barki sozta rajuk, amit, ok ilyenek: a megismeresuk hozta az azonositasukat.

Bee-zony 2012.08.31. 03:18:00

A probléma az, hogy amikor az elmélet és a gyakorlat között különbség, eltérés van, akkor a gyakorlat számít. Ugyanúgy lehetne mondani, hogy az a szocializmus / kommunizmus ami volt, nem az igazi szocializmus/kommunizmus. A felhasznált és elhasznált címkék esete van. Tipikus, hogy ahol zsidók vannak irányítóként, ott az elmélet, a leírt szöveg és a gyakorlat két különböző dolog: nem az valósul meg a gyakorlatban, ami a papírra le van írva, mert az csak a néphülyítés. Olyan, mint az MSZP-Fidesz választási ígéretei. Két hét alatt rend lesz... persze, csak az a kérdés, hogy melyik évben, és melyik rendszerben.
Vannak rothasztó emberek, és amihez hozzáérnek, az rothad. De az sem jó rendszer, ahová be tudnak férkőzni, mert az nem ellenálló. Most ezek a rothasztó emberek leginkább a liberális címke alatt tömörülnek, mert az felel meg leginkább a céljaiknak. Aztán persze hogy nincs meghúzva a határvonal a szabadság és a szabadosság között.
Aki azzal jön, hogy a gyakorlatban megvalósult liberalizmus nem az igazi liberalizmus – értsd, nem az, ami az elmélet, ami a papírra le van írva – persze, de a gyakorlat az ami számít, a történés, az esemény, a tett. Aki azzal jön, hogy ő liberális, azt persze hogy a gyakorlattal azonosítják, és nem azzal, hogy minek kellene lenni elméletben. A lerothasztó emberek, és az általuk megvalósított gyakorlat miatt már a szocializmus/kommunizmus és a liberalizmus is „eladhatatlan”, és aki a papíron található liberalizmust szeretné megvalósítani, az igencsak hátrányos helyzetben találja magát, annyira, hogy jobb lenne, ha az ő igazi liberalizmusának valami más címkét adna. És ott van az a megoldandó probléma is, hogy a rothasztó emberek a továbbiakban már ne férkőzhessenek be, mert akkor ennek az „igazi liberalizmusnak” is az lesz a sorsa, mint az elődjének.
Gyümölcsre fordítva, hiába tálal fel valaki különböző gyümölcsöket, ha mindegyik közös vonása, hogy rothadt, romlott, és emiatt egyformán rossz, élvezhetetlen és káros, tápláléknak nem alkalmas.
Való igaz, a címkék (ami a gyümölcs a fenti példában) használata helyett a nem ellenálló rendszerekbe beszivárgó rothasztó emberek a lényeg, és a közös vonás. Másrészt, ilyen körülmények között jó rendszer csak az lehet, amelyik ellenálló.
Az aktuális címke, amely alatt a rothasztó emberek tömörülnek, szitokszóvá válik. Most éppen a liberalizmus. Holnap pedig az aktuális főáramlati rendszer, amelyik nem ellenálló a rothasztó emberekkel szemben. Jobb lenne egy univerzális, általános érvényű meghatározás erre a jelenségre, ami rövid és tömör, csak mi lenne az a meghatározás, ez itt a kérdés. A másik átkosban, a szocializmusban, amikor általánosba jártam, megjelent két zsidó nő, és szexuális felvilágosítás címszó alatt az volt a mondanivalójuk lényege, hogy ha akartok, dugjatok, de gyerek ne legyen. Másképp mondva, ha akartok legyetek hedonisták és szenvedélybetegek, de gyerek ne legyen, tehát haljatok ki. Ma ugyanez az álláspont a liberális (fedő)címke alatt található, mert ez felel meg a legjobban a rothasztók céljainak. Aki liberális, az megengedően beenged mindenféle szemetet, lehetővé teszi a bűnözést, és akár támogatja is, lásd pl. „gyerekcsíny”, valamint kicsire nem adunk, nagy meg nem számít.
Ezek után nyilvánvaló, hogy aki az igazi liberalizmust akarná megvalósítani, az egyrészt a rothasztó emberek masszív ellenállásával találná magát szemben, másrészt pedig a többség szemében ez a címke már olyan alaposan le lett járatva, mint az elődje, a szocializmus/kommunizmus, úgyhogy jobb lenne az igazi liberalizmusnak egy új címkét találni, és persze legyen a rothasztó emberekkel szemben ellenálló, mert különben ez is a címke-elődje sorsára jut.

Bee-zony 2012.08.31. 05:08:18

@Horizont: Ha eldobod az agyad, akkor nem lesz mivel gondolkodni, és ha megáll az eszed, akkor sem. Úgyhogy ez nem jó. Gondolkodtál már ma? Igen? Volt mivel?

Tényleg menekültként élek Kanadában, és le vagy maradva néhány brosurával. A helyzet az, hogy nem a cigányok menekülnek Magyarországról, hanem a cigányok elől menekülnek a magyarok.
Konkrét cigánybűnözők miatt vagyok itt, és Orbán-Orsós vajda és bűntársai miatt, és amiatt a többség miatt, akik az MSZP-Fideszre (az MSZMP két ága) szavaztak, hogy az nekik és szerintük jó. Szerintem meg az a jó, ha Szodomagyarország bojkottálva van. Semmilyen módon nem támogatom a tevékenységét és a fennmaradását, adóval sem. Szűnjenek meg.
A magyarországi kúrmány áldatlan tevékenységét Kanadában nem igazán ismerik el menekülési oknak – végül is polgárháború még nincs –, bár szerintem lesz. Amit leginkább elismernek, az a rendőrségi jegyzőkönyv a menekült-kérelmező ellen elkövetett konkrét bűncselekmény(ek)ről. Cigánybűnözés itt már nem igazán van, mert ezt a problémát a kitoloncolással viszonylag jól megoldották, van viszont mexikói/kínai/fehér bűnözés, lásd pl. a darabolós gyilkos Magnotta, és a hasonló kategóriájú követői, lövöldözések, késelések, rablások... Persze nincs olyan mérvű bűnözés, mint Magyarországon vagy Mexikóban.
A menekültnek lenni eléggé kemény körülményeket jelent, és a bizonytalanságot, hogy befogadják vagy kitoloncolják, belefér-e az éves 20-25 ezres menekült-létszámba, úgyhogy aki jönni akar, az nézze végig az összes bevándorlási opciót – állítólag hatvan-valahány módon lehet bevándorolni Kanadába legálisan. Röviden ennyit. Sok it a teendő, és gyorsan múlik az idő.

Horizont 2012.08.31. 08:31:06

@Bee-zony:
Tudok gondolkozni ne félts:) Néha leblokkolok ez tény! Annyira ledöbbentem, hogy ilyen mondatok jutottak eszembe! Menekült??? Ma Magyarországról? Már bocs, de nekem ez nem mindennapi! Bocs azért is, hogy rögtön azt kérdeztem cigány vagy -e? Mert a sajtó csak ezt emlegeti. Most ha jól értettelek akkor azért MENEKÜLTÉL el egész Kanadáig, mert veled szemben bűncselekményt követtek el cigányok, vagy nem cigányok?
"Amit leginkább elismernek, az a rendőrségi jegyzőkönyv a menekült-kérelmező ellen elkövetett konkrét bűncselekmény(ek)ről. "
Látatlanban nem akarok ítélkezni feletted, mivel nem tudom a konkrét okokat!De engem még úgy neveltek, hogy soha ne adjak fel semmit és ne meneküljek el semmi és senki elől. Te bizony feladtad! Ha én külföldre mennék akkor azt szabad elhatározásból tenném, semmiféleképpen menekülve bárki, bármi elől magamat kényszerítve! Persze vannak élethelyzetek (biztos) amikor menni kell, de nagy ez az ország van hely elég benne, Kanada meg nagyon messze van és én semmiképpen nem nevezném ki magam menekültnek!Nem érezném jól magam ettől. Írod is, hogy kemény dolog menekültnek lenni. Akkor miért? Miért nem mentél el ahogy mások csak "úgy"? De te tudod, a te életed, amiből csak egy van! Nem vagyunk egyformák!Hál' istennek!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.31. 08:55:18

@Bee-zony:
Bár nem volt külön jelezve, de a tartalma alapján ez a komment nekem szól, úgyhogy remélem, nem baj, válaszolok rá.

Amit leírtál, az szerintem is nagyjából így van, a gyakorlat határozza meg a megítélést. Ezért szeretem minden adandó alkalommal tudatosítani, hogy az elmélet maga, az ideológia, az -izmus általában nem rossz, nem rothaszt, hanem azokon az embereken keresztül teszi ezt meg, akik a saját érdekeik szerint kiforgatják, bemocskolják az eszmét a rothasztásként összefoglalható önzésükkel, nagyképűségükkel, aljasságukkal, közönyükkel, gyávaságukkal, (akarat)gyengeségükkel, kapzsiságukkal, stb.. Egy eszme MINDIG az azt közvetítő embereken keresztül jelenik meg!

Akik aztán évekig csinálhattak bármilyen szart, csak annyit kellett mondaniuk "De hát én liberális vagyok, nekem ezt is szabad!", mintha ez valami szabadkártya lett volna, ahogy -nem tudom, mennyire nézed vagy ismered- a South Parkban is mondogatták, hogy "It's a Jersey thing!". Az is igaz, hogy a liberalizmus ebből a szempontból sokkal kiszolgáltatottabb, hiszen bármikor, bármire lehet mondani, hogy "Ha akkora liberális vagy, miért nem fogadod el, hogy én nem fogadom el a te véleményed létjogosultságát?". Az eleve kirekesztésen alapuló eszmék (elég csak a vallások sokaságát mondani) rendszerében a liberalizmus sem lehet meg határok nélkül, és éppen ezért kell élesebben meghúzni a határait, hiszen nem válhat menedékké azoknak a kétes elemeknek, akik csak az eszme védelmében, azon élősködve akarják folytatni a kis üzelmeiket, ahogy azt sem hagyhatja, hogy a többi rendszer elnyomja, rátelepedjen.

Ezért hangsúlyozom ki minden esetben az önmérséklet és a felelősségvállalás fontosságát, hiszen ha nincsenek mesterséges szabályok, civilizációs keretek, de legalábbis alacsonyabb az emberiség állatkertjének kerítése, akkor tényleg csak az különböztetheti meg az emberiséget az állatvilágtól (hiszen a természeti, fizikai szabályok alsó korlátként mindenképpen megjelennek mindkettőnél), amit az emberi egyén a saját tudatosságával felvállal és betart. Ezért hangsúlyozom ki minden alkalommal, hogy a liberalizmus egyik legjobb összefoglaló mondata az, hogy "Egy ember megítélését, státuszát, sorsát ne a származása határozza meg, hanem a tettei!". Ez utóbbi mondatba pedig még az is belefér, hogy ha a kanadaiak vagy a magyarok nem képesek felmérni saját tetteik következményeit (mondjuk amit a bevándorlóikkal tesznek vagy éppen nem tesznek), nem tudnak alkalmazkodni a körülményekhez, akkor a túlélés törvénye érvényesülni fog, lehet bármennyire rinyálni ellene.

Pont ezért azt, ahogy én gondolkodom a világról, azt elnevezhetem rufus78izmusnak vagy ripityomizmusnak, de ehelyett pont azt teszem, amit a "maradókon" számon kértél, csak éppen a liberalizmusra vonatkozóan, a magam környezetében és lehetőségeivel, egyszerűen azért, mert noha a liberalizmus rengetegféle értelmezésének sokféle vonásával nem értek egyet (például ami annak vélt határtalanságából eredő paradoxonát illeti), de mégiscsak ebben találtam meg azt leginkább, ahogy én a világról gondolkodom. Egy új eszmei irányvonal, egy ideológiai és társadalmi darwinizmus alapjainak lefektetése helyett inkább kiterelem és leépítem a liberalizmusra telepedett piócákat, tetveket, gyomokat és egyéb élősködőket, lerántva róluk a leplet, amit a rothasztásuk menedékeként magukra kaptak. Az eszme megtisztítása nehezebb, "igencsak hátrányos helyzetben" találtam magam általa, de egyelőre próbálkozom, még nem tűnik olyan reménytelennek és kilátástalannak a helyzet, mint ami a te menekültstátuszodhoz vezethetett...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.31. 09:12:55

@Horizont:
A kitartást és a csökönyösséget csak a nézőpont és a józan ész választja el egymástól. Én is nehezen adok fel dolgokat, de ezt néha inkább hátránynak, kényszerességnek élem meg. Az is egyfajta alkalmazkodás, amikor az ember belátja, hogy a jelenlegi körülményeinek megváltoztatása túlmutat azon az energián, amivel ő rendelkezik, vagy a várható ráfordítások a felmért kockázatok fényében magasabb, mint amennyi hasznot remél a folyamat, a kitartás, a maradás kimeneteleként (ha még nem mondtam volna, a liberális alapok mellett kibaszottul cinikus is vagyok, de persze ez is a klasszikus-görögös értelmezés szerint:)), és elmegy, vállalva mondjuk a "menekült"-státusz miatt kapott támadásokat, negatív véleményeket. A kognitív disszonancia elhagyása is egy alkalmazkodási, lemondási képesség, ami a túlélés, a boldogulás szempontjából nagyon is fontos lehet.

Persze csak addig mehet el valaki, amíg van olyan hely, hogy "el"... de ez már egy másik történet...

Horizont 2012.08.31. 09:51:00

@Rufus78:
Te még fiatalember vagy gondolom a '78-ból. Nem emelkednék olyan magasságokba, mint a kognitív disszonancia, csak ilyen józan paraszti ésszel gondolkozva közelítem meg a kérdést. Menekültstátusz benne van a szóban, menekülés. Kész. Szidhatjuk ezt az országot, hogy ilyen meg olyan,önszántából egy jobb (pénzesebb ) élet reményében el is mehet valaki, de azért, hogy menekülni kéne??? Na ezt azért nem! Ahogy a cigányokat elítéltem, mert menekültként jelentkeznek be másról is ugyanez a véleményem. Esetleg ha Ruandában éltem volna a hutu-tuszi harc kellős közepén akkor igen, menekültnek tartanám magam. De nem itt Magyarországon? Ez az ország lejáratása ne szépítsünk!Nem is értem az egészet!
Pedig nem vagyok szőke:)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.31. 10:23:35

@Horizont:
Ha fiatal vagyok is a te fogalmaid szerint (a kormeghatározás stimmel), ha nem, a kognitív disszonancia nekem nem magasság, hanem olykor naponta megtapasztalt "élmény" a józan ésszel szemben. Tucatnyi embert ismerek, akik a félelmeik mellett azért nem lépnek ki egy számukra rossz helyzetből, mert már annyi energiát, pénzt, időt és egyebet (például a családjukkal való kapcsolatukat) áldoztak annak a helyzetnek a kijavítására, hogy nem tudják és/vagy akarják elviselni a tudatot, hogy ha kilépnek, "elmenekülnek" a rosszból, ha feladják, akkor minden korábbi áldozatuk hiábavaló volt, hogy mindezt a kudarcért áldozták fel.

A "menekült" szó értelmezésével pedig nem tudok vitába szállni, igen, így is lehet nézni. Igen, lehet azt mondani, hogy Bee-zony feláldozott valamennyit Magyarország hírnevéből (nem tudom, az innen érkezett réztolvaj, csicskáztató cigányok kanadai randalírozása után még mennyi maradt ebből...) azért, hogy könnyebben és/vagy gyorsabban és/vagy eredményesebben juthasson be a kanadaiak közé. Mert valamiért csak a menekültstátuszt választotta a meglevő hatvanvalahány legális lehetőség közül...

Horizont 2012.08.31. 10:35:19

@Rufus78:
Az én számom '54 ezért te fiatal vagy:))))
A magasság alatt a megfogalmazást értettem:)
Szerintem az ember nem csak a félelmei miatt nem lép ki valamiből, mondjuk a hazájából!
Talán nem is az ország hírnevéről van itt szó, Kanada messze van, lehet bármilyen véleménye és másoknak is lehet, van is okuk, mivel nem a legjobban mennek errefelé a dolgok. De menekültként eladni magam??? Basszus ez verte ki a biztosítékot nálam.
"azért, hogy könnyebben és/vagy gyorsabban és/vagy eredményesebben juthasson be a kanadaiak közé." Érdekből. Ennyi. Kész.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.31. 10:50:04

@Horizont:
Mint mondtam nem sokkal ezelőtt, alapvetően cinikusan gondolkodom a világról és a benne élő emberekről (nem azért, mert ez nekem így jó, hanem azért, mert kevés cáfolatát láttam ennek), ezért nálam az emberek általában érdekből, és konkrétan személyes érdekből tesznek mindent, néha még az önzetlenséget is. Engem ezért nem lep vagy döbbent meg, amit Bee-zony tett. Meg azért, mert jó pár hónappal ezelőtt Bee-zony még itthonról, ezen a blogon elég bőséges kitárulkozást adott a helyzetéről, még annak magánéleti vonatkozásairól is. Akkor gyakorlatilag azt írta le, hogy ha az ország és a benne lévő emberek ennyire közönnyel fordulnak az ország és az ő személyes életét befolyásoló környezeti hatások felé, ha ennyire sorsára hagyták őt és a hozzá akkor közel állókat, akkor ő is szarik mindenki másra. Ennek fényében más nálam a gyerek fekvése...

De visszacsatolva az elejére, hogy mi az az érdek és mi az az áldozat, ami mentén az egyén tettei zajlanak, az lehet esetleg kérdés vagy meglepődés tárgya nálam...

Horizont 2012.08.31. 10:56:34

@Rufus78:
Én meg nem tudok cinikusan gondolkozni az emberekről és ha eddig nem ment már nem is fog.
Sajnálok embereket, Bee-zonyt is, de ez nem akadályozott meg abban, hogy döbbengessek :) Ez továbbra is fennáll:)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.31. 11:01:10

@Horizont: Persze, nyugodtan:). Nekem így volt egyszerűbb megérteni emberek viselkedését, annak minden hátrányával együtt, másnak meg máshogy könnyebb. Így kerek a világ:).

Horizont 2012.08.31. 11:04:11

@Rufus78: Jó lenne ha tényleg kerek lenne:)

Bee-zony 2012.08.31. 22:28:58

Itt van hosszabban, és lehet hogy mostanában utoljára, mert most alapvetőbb dolgokra kell az idő.

„Menekült??? Ma Magyarországról? Már bocs, de nekem ez nem mindennapi!”
Ha nem is mindennapi, de egyre gyakoribb, pl.: agymosott.blog.hu
A magam részéről, ha kiutasítanak, az sem vág földhöz, mindig kell lennie B-tervnek, és van is. Valamint, pro-t és kontrát mérlegre téve, Észak-Amerikát és Európa jobb helyeit illetően, az én nézőpontomból nézve kb. egálban vannak, az egyikkel ez a baj, a másikkal az. A mennyország nem található meg a Földön, csak az alacsonyabb szint, a kevert, jó és rossz dolgokkal, ahol a legjobb földi szint is bőven krtika tárgya lehet, mert annyira mesze van a tökéletestől (ami nem elkényelmesedett jelent, mert az nem tökéletes, hanem hibás, és olyan hibával, ami a kihalás felé vezet).
Manapság már nem ragaszkodom helyhez, viszont van olyan szint (Szodoma), amit bojkottálok, amit elutasítok, ahol nem maradok, és Magyarország már elérte azt a szintet, amit pl. Mexikó is, hogy annyira korrupt és kriminális, hogy azt a problémahalmazt már békés úton megoldani reménytelennek látszik, mert sem a megfelelő módszer, sem a megfelelő személyek nem látszanak hozzá. Tehát zuhanhat a végső megoldásba, a polgárháborúba, mert a normális működés az adott személyekkel és képességekkel nem fenntartható.

„Kanada meg nagyon messze van és én semmiképpen nem nevezném ki magam menekültnek!”
Aki messzire megy, az már nem is menekült? :) Hanem mi?
A globális faluban már nem Kanada van nagyon messze (kb. 10 órányi repülőút), hanem a többi ország van túl közel, és Kanada (egy óceán és a távolság) kell ahhoz, hogy viszonylag jól megfogja a cigánybűnözőket.

Közbevetőleg:
„Talán nem is az ország hírnevéről van itt szó, Kanada messze van, lehet bármilyen véleménye és másoknak is lehet, van is okuk, mivel nem a legjobban mennek errefelé a dolgok. De menekültként eladni magam??? Basszus ez verte ki a biztosítékot nálam.
"azért, hogy könnyebben és/vagy gyorsabban és/vagy eredményesebben juthasson be a kanadaiak közé." Érdekből. Ennyi. Kész.”
A te kis egyszerű fejedben, ahol magadból indulsz ki, ennyi, kész.
Én mident érdekből teszek, valóban. Csak nem anyagi érdekből. Eddig, 4 hónapig éltem a saját pénzünkből, ez most fogyott el, mert Kanada magyar mércével mérve drága hely, és most intézem a segélyt, amit valószínűleg meg is kapok, és ami úgy van kiszámolva, hogy megosztott szoba bérlésére és kajára telik belőle, egyedülállónak 65 év alatt a maximális megkapható összeg $610 / hó. Ez így van már 2007 óta, és meg kell érte küzdeni a bürokráciával: sokoldalas űrlapok kitöltése, vagy internetes online űrlap száz körüli kérdéssel, utána interjú, utána eldöntik hogy mi legyen, legalábbis ebben a tartományban így megy, ahol vagyok.
Én nem sajnálom magamat, azt a helyzetet kaptam, amit, vagy léptem bele, ezt kell megoldanom. Aki nehéz helyzetet kap, és meg tudja oldani, az az életképes. Aki az életben előforduló legnehezebb helyzetet is meg tudja oldani, az a legéletképesebb. Mivel még életben vagyok, nem kaptam olyan nehéz helyzetet, amibe belahalam volna, úgyhogy nem panaszkodom. Kanada egyébként sem a panaszkodás helye, itt a félig telt pohár az félig tele van, nem pedig félig üres, és ez itt jogos is, mert a többség közel üres pohárral kezdi az itteni életét, és egyre több lesz benne, ellentétben az olyan országokkal, ahol viszonylag tele van a pohár, és egyre kevesebb lesz benne.
Itt a Keep It Simple and Short (KISS) szellemében ennyivel elintézik az egyik társadalmi-társasági elvárást: No drama. Se a drámádra, se a nyavajgásodra nem kíváncsi senki, küzdjél. Viszont nem is tesznek keresztbe, úgyhogy elérhetők a kitűzött célok, ha azok reálisak.

„Miért nem mentél el ahogy mások csak "úgy"?”
A másik átkos szar embereinek „hála”, nem is állt módomban elmenni oda csak úgy, mert kevés lett volna hozzá a pontjaim száma a bevándorlói pontrendszerben. Egyébként az az út a jobb és könnyebb - lett volna, de csak a keményebb út és mód maradt. Szerintem elegendő okom van arra, hogy menekültnek tartsam és nevezzem magam. És igaz hogy (még) nagyon kevesen vannak ilyen személyek Magyarországról, akik a kanadai hatóságok szerint is menekültek, mert megfelelnek a menekült-kritériumoknak, de azért vannak ilyenek is, kb. 200-ból 1. Hogy ki tarthatja magát menekültnek, arról lehet értelmezési vita, amiben sok mindenkinek igaza lehet sok mindenben, viszont van egy hivatalos deklaráció is, hogy aszerint ki a menekült, és ki nem, és akinek veszélyben van az élete, akár bűnözők miatt is, az menekült. Ez részben politikai ok is, mert a bűnözők mögött ott van az a politika is, amely lehetővé tette a bűnözésüket, nem előzte meg, és nem is torolta meg az előzményeit olyan módon, ami megakadályozta volna a további bűnözést, így kvázi szabad kezet adva a bűnözőknek, hogy bűnözzenek csak tovább, akár az addiginál kártékonyabb szinten is.

Ami Magyarország hírnevét illeti, az kb. olyan már, mint Mexikóé. Mert ez a valóság. Bűnöznek a cigányok ezerrel, és közben szaporodnak? Igen. Orbán-Orsósék ezt próbálják letagadni, én pedig ragaszkodom a tényekhez.
Valamint az elveim szerint bojkottálom Szodomagyarországot, hogy nem szabad fenntartani semmilyen módon, és onnan el kell menni, nem elsunnyogva, hanem deklaráltan, kinyilvánítva, hogy mi miért történik, és nem bánnám, ha a bojkottban többen is követnének, akár a lábbal szavazásban, akár egyéb módon, pl. a Gandhi-féle passzív ellenállással, sőmenettel... ahol állítólag az angolok puskatussal leütötték az első ezer sómonopólium-tagadót, aztán abbahagyták. Ki volt a bűnöző, az angolok, az indiaiak a jogaikért küzdöttek. Nagyon ideje lenne már tömegesen és határozottan küzdeni a békében élés jogáérr Magyarországon...
Néhány egyéb dolgot, részletet pedig azért nem írok le, mert ami az én esetemben igaz, az mások számára csak hazugság lenne, hogy náluk is ugyanez a helyzet, és velük is ez történt, közben pedig nem.

„Látatlanban nem akarok ítélkezni feletted, mivel nem tudom a konkrét okokat!De engem még úgy neveltek, hogy soha ne adjak fel semmit és ne meneküljek el semmi és senki elől. Te bizony feladtad!”
Én bizony feladtam a röghöz kötöttséget, és a növényi életformát.
Ha a „megfelelő történelmi időben lettél volna a megfelelő történelmi helyen”, akkor te lettél volna az, aki az előrenyomuló német hadsereggel „szembeszáll” a megszállt szovjet területeken, mint kivégzett, ahelyett hogy visszavonult volna a többiekkel.
Háború nélkül is vannak olyan helyzetek, amikor vagy te ölsz, önvédelemből, vagy téged ölnek meg a bűnözők. A harmadik lehetőség, és az egyetlen békés ilyenkor az, hogy ott hagyod a bűnöző tenyészetet, hogy öljék meg ők egymást.
Nekem most Kanada a hátországom, és úgy néz ki, hogy itt fogom megélni a maja világvégét decemberben, amely világvégében a zsidók, arabok, perzsák, és a hozzájuk csatlakozottak segítenek, hogy meglegyen. Kanada biztonságosabbnak tűnik ebből a szempontból is. Mégiscsak itt vagyok most a megfelelő időben és helyen, és nem Magyarországon.
Megvan az ide menekülésemnek az az előnye is, hogy a (még) tapasztalatlan kanadaiak megtudhatják a valóságot. A zsidó hazudozók és köreik a médiájukban azt terjesztik, hogy a szegíny ártatlan romákokat üldözik az aljas rásszisták, csak azért, mert cigányok. Ezzel szemben a valóság az, hogy a cigánybűnözők támadnak, mint valami ragadozó és nagyon kártékony állat, és üldöznek el mindenkit, aki nem az állati ragadozó életformájuk híve.

„...nagy ez az ország van hely elég benne,...”
Akkor mondj egy garantáltan cigány(bűnöző és potenciális bűnöző)mentes helyet abban a „nagy országban” (ami csak egy kis pacni a térképen), ahol nem volt ilyen, nincs, és nem is lesz. Persze nem helyiséget, hanem települést, falut, várost. Ha lesz ilyen, mert meglesz hozzá a többségi akarat az egész országban, akkor majd beszélhetünk róla, hogy megszűnt-e a probléma, ami az elmenekülésem oka.
A II. vh. elvesztésével alapvetően megszűnt a náciveszély; ha ugyanígy a III. vh. elvesztésével megszűnik a zsidó- és cigánybűnöző-veszély, és csak így – ha csak ez az egyetlen megoldás marad, ami működök, akkor... legyen aminek lennie kell. És melyik oldalon állt Magyarország a II. vh.-ban? A vesztes oldalon, mint az utolsó csatlós. Most is a rossz oldalon áll, a zsidók és cigányok oldalán, a kúrmányt és a többséget illetően.
Már leírtam, ahogy a zsidók elmenekültek a náci birodalomból annó, mert nem volt ennél jobb választásuk az aktuális körülmények között, ugyanúgy én is elmenekülök a zsidó-cigány birodalomból, mert nincs ennél jobb választásom. Máskülönben ölnöm kellene önvédelemből, de inkább legyenek együtt a bűnözők, és öljék meg egymást, így van mindenki a lehető legjobb helyen.
Nyilvánítsák ki, hogy a Kárpát-medence zsidó-cigány ország, a magyarok pedig keressenek másik helyet. Egyszer már megtették ezt a helykeresést, és az úgy volt jó. Egyszer nem tették meg ezt a helykeresést (Koppány és társai) és az úgy volt rossz.
Hova menjenek a magyarok tömegesen egy megtelt bolygón? Nincsenek már lakatlan, de lakható helyek. Tehát alkalmazzák azt a stratégiát, amit a zsidók, legyenek ott mindenütt, és tartsanak össze. Ha az utóbbira nem képesek, akkor viszont egységként végük van, és beolvadnak. Ahogy a zsidók nem olvadtak be, és összetartanak, ugyanezt kell tenni a fennmaradáshoz. Nincs ennél jobb stratégia, és ez működik. Tudom, hogy ez 180 fokos fordulatot követel az eddigi széttartás helyett, de ez van, ez a teljesítendő szint a fennmaradáshoz.

Aki nem akar harcolni, az ne legyen harctéren (élettér helyett harctérré vált helyen), és már régóta így van ez.
Már Jézus szülei is elmenültek Heródes elől, ahelyett hogy szembeszálltak volna vele. És persze hogy jól tették hogy elmenekültek, mert akkor és ott ez a megoldás működött, ez volt a helyes.

A cigány(bűnöző)probléma működő megoldása:
1. A legkisebb bűncselekményért, bűnözői attitűdért is zárt rendvédelmi telep. Erre zsidók és cigányok ajvékoló kórusban, azt nem szabad, az nem európai.
2. A kisebb súlyú erőszakos bűncselekményekért is életfogytiglan, mert a cigányok esetében csak ez használ, az 1-2 év zárt helyen élést bekalkulálják, és leszarják. Reakció rá ua. mint fent.
3. Ugyanaz, mint a 2-es pont, csak halálbüntetéssel. Olcsóbb, praktikusabb. Reakció rá ua. (A melegvérű- és a rovarkártevőket miért pusztítják el, ahelyett, hogy életfogytiglanra ítélnék őket ketrecben, és táplálnák őket, hmm? Mert nem éri meg a fáradságot, és mert nem cél, hogy fennmaradjanak. Ahogy a bűnözők esetében sem.)
Amiről „valahogy” nem esik szó, az az, hogy a cigányok nem európaiak, és hogy ez az alapprobléma: nem európai normák szerint élnek, de ha erre van valamilyen megfékező, büntető reakció, akkor egyből európai normákért visítanak. Aki nem az európai normák szerint él, az nem kapja meg az európai normákat, hanem azt kapja, amit megérdemel, ami szükséges a bűnözés végleges megszűntetéséhez, és ennyi, vitatéma lezárva.
A következő nagy kérdés, hogy megvalósulhat-e a valóban működő megoldás a bűnöző cigányokat illetően békeidőben, vagy kell hozzá a háború, mint a megoldás szükséges része? Ez még nem dőlt el, de egyre közelebb van az a pillanat, amikor eldől, mert nem húzható a végtelenségig a dolog, és az utolsó pillanat, amíg még húzható, egyre közelebb van. Igen valószínű, hogy a végsőkig a szőnyeg alá söpri ezt a problémát a kúrmány és a többség, amíg fel nem gyullad a szőnyeg.
A kiindulási helyzet, és alaptétel, hogy el nem kerített bűnözőkkel békében élni nem lehet, mert ártanak, kártékonyak, a béke alapvető feltétele pedig az, hogy egyéni és társadalmi ártalom ne történjen, mert ha történik, onnantól kezdődik a szükséges védekezés, ha nincs rá más mód, akkor a végső módon, a leszámolással, harccal és a háborúval, az ellenség megsemmisítésével, ahol csak valamelyik oldalhoz tartozók maradhatnak életben, ahogy a kórokozókkal küzdő élőlényi szervezet esetében is így van ez. Az már egy másik kérdés, hogy mennyire jó az a kórokozónak, ha megöli azt a szervezetet, amelyen élősködik, mert ezen szervezet halálával vagy életformát kell váltania, vagy maga is elpusztul. És tulajdonképpen bármelyik eset is valósul meg, egyik sem jó. A kártevőknek pusztulniuk, megszűnniük kell, főleg magasabb fejlettségi szinteken, ahol még többet tudnak ártani mint az alacsonyabb szinteken, és ez a végső következtetés: vagy feladja a bűnöző a bűnözői életformát, vagy el kell pusztítani, meg kell semmisíteni.

Az EU-val pedig az a probléma, hogy lehetővé tette a bűnözők szabad áramlását is, és hogy kezd Európai Egyesült Államokká válni, ahol ha problémád van az egyik tagállammal, akkor az így azt jelenti, hogy a többivel is problémád van, mint az egységessé vált, és a szuverenitását túlságosan is elvesztett rendszer részével. Ahogy ha valakit kiutasítanak az USA-ból, akkor nem csak abból a tagállamból utasítják ki, ahol éppen él, hanem mindegyikből.
Európai Európában már nem lehet menekült, hanem csak a bűnözők számára sokkal könnyebben elérhető munkavállaló.

Ami a konkrét bűncselekményt illeti, maradandő testi nyomai is vannak, de ennek ellenére, hogy maradadnó, jogilag nem az (nem igazságszolgáltgatás van, hanem jogszolgáltatás), mert nem vezetett rokkantsághoz, nem eredményez leszázalékolást, legalábbis eddig űgy néz ki.

„Nem  vagyunk egyformák!Hál' istennek!”
A biodiverzitás előnyei... Viszont amikor a különbözőség miatt már nincs összefogás sem a támadások ellen, sem a taktikában sem a stratégiában, hanem elutasítás van és széthúzás, az már nem előny, hanem hátrány, és nem is kicsi. Az egy akaraton levés a fontos dolgokban előny a többiekhez képest Az elég szomorú, és jól jellemez egy országot, ha az egy akaraton levés bűnszövetkezetet, kis és nagy maffiákat jelent, akár állampolgári, akár állami szinten.

Bee-zony 2012.09.01. 03:42:38

@Rufus78: „Persze csak addig mehet el valaki, amíg van olyan hely, hogy "el"... de ez már egy másik történet...”
Ha a „no place to run”, a nincs hely hova menekülni esete van, tehát ha sikeres a „sarokba szorítás”, és nem lehet elmenni, akkor már leginkább csak a harc marad, akár vesztesen is a túlerővel szemben, aztán jöhet a túlvilág, ha van olyan. Ha pedig nincs, akkor az egyszerű fizika érvényesült, erő x erőkar, erők eredője, ilyenek. De amíg van lehetőség elmenni egy korrupt és kriminális országból, addig azt kell tenni, mert ez így a legkisebb rossz; ez még békés megoldás. Ha pedig már ez a lehetőség sincs meg, akkor már nem sok lehetőség maradt, leginkább csak a harc.

Szerintem jobb lenne, ha kinyilvánítanád, a félreértések elkerülése végett, hogy a te liberalizmusod a saját értelmezésed szerinti, és nem a szerinti, ami liberalizmus címszó alatt főáramlatként manapság megjelenik.
A rothasztók kiszűrése pedig minden rendszerben létkérdés, mert minden rendszert megrothasztanak, lezüllesztenek, és tönkrtesznek, amit csak tudnak, és jöhet a következő szépreményű rendszer...

Én úgy látom, hogy jobban működik az, ha az emberek többsége kész szabályrendszert kap a legjobb gondolkodóktól, tehát jobb ha ezt átveszik, ellentétben azzal, amikor mindenki a saját legjobb belátása szerint cselekszik, mert az kaotikus, és összességében alatta marad annak a szintnek, ami a legjobb gondolkodók szabályrendszerével és az átvételével érhető el. Persze nem arról van szó, hogy kritika nélkül, és / vagy tekintélyelv alapján át kellene venni mindent, hanem arról, hogy minden esetben át kell gondolni a dolgokat, és ha az jön ki, hogy közösségi szinten, és 0 kiinduló társadalmi és anyagi szinttől kezdve (pl. lakatlan sziget) nincs ennél jobb, akkor átvenni.
Mivel a régi rendszer(ek)nek vannak kedvezményezettjei és szerencsései, akik az elérhető társadalmi optimum felett vannak pl. anyagilag, nekik ebből a szempontból nem éri meg átvenni az újat és a nagy közösség, az egész társadalom számára optimálisat, és ha számukra a pénz és vagyon olyan fontos (amit a halálukkal úgyis elveszítenek), akkor nem is veszik át.
Olyan rendszer nincs, ami mindenki számára tökéletes, mert amíg vannak olyanok, akik a maguk számára többet akarnak a többieknél, és lehetőleg kevesebb munkával, számukra a teljes közösség számára optimális rendszer nem optimális, hanem pl. inkább a (vad)kapitalizmus, ahol a győztes mindent visz, és a vesztesnek nem marad semmi, egészen addig, amíg a vesztes fel nem lázad, és ki nem tör a forradalom, hogy egy igazságosabb és méltányosabb rendszer jöjjön létre, ami aztán vagy sikerül, vagy nem, lásd pl. Állatfarm.

A többiben nagyjából-egészéből egyetértünk.

Horizont 2012.09.01. 12:38:50

@Bee-zony:
Gondolom nekem írtad, csak lehagytad a címzést. Próbállak megérteni, már amennyire lehet ezekből a kommentekből. Azt kívánom neked, hogy ott a messzi Kanadában találd meg a számításod és legfőképpen a lelki békéd!! Én drukkolok így ismeretlenül is! Az "én időmben" még a disszidálás volt, és nem gondoltam volna, hogy ma meg ez! Bánatos vagyok.
Jó lenne egy békés, nyugodt világban élni!

süti beállítások módosítása