Skip to content


       Szűrés lista

Szakítani az elmúlt húsz évvel - a Bajnaival?

Sajnos október 23-a idén már nyomokban sem tartalmaz ünnepet ... van még 363 nap az évben, amikor össze lehetne mérni, hogy kinek nagyobb a szerszáma tömege, de nem, nekik a nemzeti ünnepet kell tönkre vágni. Mert a holnapi nap sem arról fog szólni, hogy 56 évvel ezelőtt micsoda szép és csodálatos események vették a kezdetét, hanem arról, hogy akkor hol mennyien voltak, számháború és négyzetméterek, Orbán akkor most tényleg elküldi-e az anyjában az EU-t (de persze amúgy nem is, mert az EU-s pénzek nélkül teljes KO), Moszkva=Brüsszel, az 56-os szabadságharc=mostani szabadságharc, Bajnai Gordon most akkor tényleg bejelentkezik-e miniszterelnök-jelöltnek.

A Milla legbalfaszabb húzása volt Bajnaival összeállni.

"Juhász Péter, a Milla vezetője szerint mindenkivel hajlandóak összefogni azért, hogy 2014-ben leváltsák az Orbán-kormányt, ebből a körből a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciót sem zárta ki.
Juhász, bár most is a szocialistákat okolta azért, mert az elmúlt nyolc évben tönkretették az országot, úgy véli: az egykori szocialista miniszterelnök személye nem zárja ki a politikai elitváltást. Juhászt az sem zavarja, hogy Bajnai neve a Hajdú-Bét- és a Dataplex-ügyben is felmerült.
Bajnai egy válságmenedzser, így is került az ország élére..., vállalt egy megbízatást, és utána ott is hagyta, nem jelöltette magát. Juhász szerint ez megint csak egy jó jel abban az értelemben, hogy „nem hatalmat akar csak kizárólagosan és mindenáron...”, hanem az ország jobbításáért szeretne dolgozni. „Én ezt személyesen per pillanat elhiszem neki” – fogalmazott a Milla elnöke.
"

Szóval az alternatíva 2014-re vagy Orbán újra, vagy a Bajnai az MSZP-vel, DK-val meg még ki tudja kikkel.
Hát ez egy páratlan és csodálatos lehetőségek tárháza az ország számára.
Tényleg csak ennyit tudnak felmutatni? A Bajnait

Azt a Bajnait, aki 3 éve két óriási hazugságból él:
1. "Ő nem politikus."
Na persze. Fejlesztési kormánybiztos, majd területfejlesztési miniszter, majd gazdasági miniszter, majd miniszterelnök. És nem politikus? Mi a fasz vagy akkor Gordon, pék?!

2. "Ő egy válságmenedzser, aki csak 1 évre vállalta a "feladatot"."
Válságmenedzser? Egy ilyen kormánnyal? Az MSZP-vel és a "ellenzéki" SZDSZ támogatásával a háta mögött? Mi is történt abban az egy évben? Minden egyes héten ki lett játszva a kártya, ha nem úgy szavaznak, ahogy kell, akkor a a Fidesz, jön az Orbán, lehet leadni az Audi-kulcsokat. Az volt a válságmenedzselés, hogy annyira be volt fosva az MSZP és az SZDSZ, hogy egy évvel hamarabb lesznek munkanélküliek, hogy csont nélkül megszavaztak mindent. És persze hogy csak 1 évre vállalta, 2009-ben már 10% körül állt az MSZP, nyugodtan mondhatta volna azt is, hogy "szeretne nyerni és folytatni 2010-ben", hangosan röhögte volna ki mindenki. 

Bajnai, mint miniszterelnök-jelölt?
Miért is? Mert fiatal, kedves, halk szavú és van egy blogja? Ezeket én is fel tudom mutatni ...

bajnai.jpgTiltakozott, lemondott a kormányzati pozíciójáról Bajnai az öszödi beszéd után?

Tiltakozott, lemondott a kormányzati pozíciójáról Bajnai az október 23-i rendőrségi attack után?


Tiltakozott, lemondott a kormányzati pozíciójáról Bajnai a törvénybe rögzített adócsökkentés eltörlésekor?


Tiltakozott, lemondott a kormányzati pozíciójáról Bajnai a sorozatos kamu Gyurcsány-programok és hazugságok hallatán? 


Dehogy mondott, inkább teljes jogú tagja lett a Gyurcsány kormánynak: fejlesztési kormánybiztosból önkormányzati miniszter 2007 nyarán, majd gazdasági miniszter. Innentől részt vett minden kormányülésen.
Vajon verte az asztalt, hogy "
mi a kurva anyádat csinálsz Feri?!"
Dehogy verte, mindenhez asszisztált szép csendben.   


A magyar választási rendszer teljes nemismeréséről ad tanúbizonyságot, aki szerint Bajnai miniszterelnök lesz. 
Ki lehet Bajnait kiáltani miniszterelnök-jelöltnek, és?
A miniszterelnök-jelöltekre szavazunk? Nem.
Egyéni képviselőkre és pártlistákra szavazunk, A legtöbb képviselővel rendelkező pártot kéri fel a köztársasági elnök kormányalakításra, a kormányprogram és a miniszterelnök megszavazásához egyszerű többség kell.
Vagyis Bajnai Gordonnak legalább 100 képviselőre lesz szüksége a parlamentben. Mivel jelenleg a mérhetetlen egyesülete egy másik mérhetetlen egyesülettel kíván összebútorozni, ehhez sok sikert kívánunk.

Tisztán látszik, hogy az MSZP nélkül nem lehet a Fideszt leváltani, így Bajnai és a Milla felelőssége, hogy úgy kívánnak szakítani az elmúlt húsz és az elmúlt tíz évvel, hogy visszahozzák az MSZP-t.
Azt az MSZP-t, akit tönkrevertek 2010-ben, de sajnos nem annyira, hogy elszámoljon magával, elszámoljon a 8 éves kormányzásával, elszámoljon a felelősségével, elszámoljon azzal, hogy kétharmadot csináltak a Fideszből, akik minden területen kimaxolták a korábban elkezdett folyamatokat.
Mert nem a Fidesz találta ki először, hogy pártkatonából legyen köztársasági elnök, csak nekik össze is jött. Egyiknél a pártpénztárnok a kormány tagja, a másiknál az ex-pártpénztárnok droidja.
Amatőr balfaszok vs. profi balfaszok.
Egyszerű többség vs. kétharmad.

Miért kellene megint a kisebbik rosszat választani? Selmeczi helyett Vadai Ágnest, Kósa Lajos helyett Szanyi Tibort, Lázár János helyett Szekeres Imrét, Szijjártó helyett Nyakó Istvánt? Mert ők olyan fene nagy demokraták voltak?
Dehogy voltak, csak nem volt kétharmaduk ... 

A balliberális kampány már megkezdődött, össze fogják tolni a szereplőket, ahogy az SZDSZ-t beletolták a koalícióba 1994-ben. A recept ugyanaz, csak sokan, sokszor kell ismételni, elég megnézni ezt a Juhász Péter, Vadai Ágnes, Szanyi Tibor videót: "több minden köt össze bennünket, mint ami szétválaszt", "az Orbán-kormány leváltásához tegyük félre a nézeteltéréseket", "2002-2010 között ez az ország rengeteget fejlődött, minek kell pocskondiázni?

Aki szerint nem mehetnek úgy tovább a dolgok, ahogy az elmúlt húsz évben mentek, az jól gondolja át, hogy érdemes-e támogatni egy olyan embert, aki a legmagasabb szinten volt kormányzati szereplő 2006 és 2010 között, az MSZP-ről már nem is beszélve.

Továbbra sincs kire szavazni, marad a holnapra a körkapcsolás a tévében. 

Címkék: mszp milla 2014 bajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr364862635

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem értem a fanyalgókat 2012.10.23. 13:49:00

Amióta Bajnai bejelentette visszatérését, három fanyalgó álláspont váltakozik a fontosabb blogokban:1.) Bajnai nem visszatért, hanem végig jelen volt.2.) Bajnai nem válthatja le az elmúlt húsz évet, mert része annak, de még az elmúltnyolcnak is.3.) Csa...

Trackback: A szükséges kétség 2012.10.22. 23:47:55

Amióta Bajnai fellépése kiszivárgott olyan pezsgő politikai élet lett, amire igen régóta nem volt példa. Azt nem tudhatjuk, hogy Bajnai kovász lesz-e valaha, de hatása minimálisan is egy pezsgőtablettáé....

Trackback: A reális alternatíva 2012.10.22. 16:13:26

Bajnainak egyáltalán nincs könnyű dolga. Nehéz megfelelni a sokféle elvárásnak, amit támasztanak feléje. Hisz abban sokan egyetértenek, hogy ennek a kormánynak távoznia kell a porondról az első adandó alkalommal, és ezek többsége abban is egy vélemény...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abrakadabra40 2012.10.22. 16:06:51

14-ben biztosan nem fogok szavazni.
Nem vagyok hajlandó visszahozni a szocikat.(Bajnaistul,Gyurcsányostul, mindenestül) Isten ments.
A Fideszből meg ennyi éppen elég volt.
Jobbik? pfffff

LöncsVezér 2012.10.22. 16:11:32

Teljesen kilátástalan az egész a jelenlegi alternatívákkal. Az egész rendszer úgy ahogy van halott, de nem csak itthon. Ki tudja, mit hoz a közeljövő..

Nekrofil Sírásó Phd. (törölt) 2012.10.22. 16:11:50

Nem szabad a Millának összeállnia Bajnaival, mert megbontaná azt a koherenciát, hogy a Milla egyedül is elmehet a picsába. De különben is, meg kell nézni kik a tagjai - lényegében árnyékminiszterként - Bajnai csapatának. Vörös T. Károllyal, Szigetváry Viktorral és Konrád Györggyel akarnak rendszert váltani? Hát beszarás...

abrakadabra40 2012.10.22. 16:16:46

@Nekrofil Sírásó Phd.: Hát amikor meghallottam a Vörös. T. Károly nevét, rögtön félrenyeltem az ebédemet.
Mi az isténért nem tud senki sem létrehozni egy normális, az elmúlt 20 év szereplőit nélkülöző, pártot???

Jottun 2012.10.22. 16:17:05

Nincs kire, de van mivel: fasszal. Ahhoz meg külön regisztrálni? Huh...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.22. 16:17:25

Mondjuk a Bajnai mégiscsak jobb választás, mint a Mesterházy, vagy Ferike. De azért én sem hiszem, hogy csodát tudna tenni.
Pláne, ha a maszop vagy a dk befolyása alá kerülne.
Meg amúgy is. Asszem akkor lenne aztán megszorítás...
Tényleg nincs kiút.
Melyik hülyére akarunk szavazni...?

Ráadásul a MIlla nem is akart politizálni egy ideje...

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2012.10.22. 16:17:38

@abrakadabra40: Szerintem azért, mert aki az elmúlt 20 évben nem volt ott a nagy "pénzkondér" közelébe, annak esélye sincs bármibe belekezdeni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.22. 16:18:42

@abrakadabra40: Nem nem tud, nem akar.
Ezek mindenhol ott vannak.

Transylvanianmixedgrill 2012.10.22. 16:26:53

Amikor 2010-ben azt kéredzték tőlem, melyik pártra szavaztam, és mondtam, hogy természetesen az LMP-re, azzal jöttek az ismerőseim, hogy jó nagy hülye vagy, az LMP-nek alig van szavazója, TEHÁT elveszett szavazat.
Amikor erre azt válaszoltam, hogy ha sokan szavaznak egy kis pártra, akkor bizony sok szavazója lesz, elfogytak az ellenérvek. Sakk-matt.
Most is csak ezt tudom mondani: lesz Bajnainak és a Milliának 100 képviselője, ha sokan rájuk szavaznak. Pont akkor nem lesz meg a Bajnai mögé felsorakozó 100 NEM maszopos képviselő, ha sokan szavaznak a nem mszp-s ellenzékre. A feladat tehát adott: 2014-ben menjen el mindenki, aki nem akar Fideszt, és szavazzon a nem mszp-s ellenzéki összefogásra.

abrakadabra40 2012.10.22. 16:27:01

@Zsoca87: @ColT:

De baszki...
Nekem már kezdett szimpatikus lenni a Milla. Már kezdtem(a kezdtemen van a hangsúly) optimista lenni, erre tessék. Lepaktálnak a Bajnaiékkal...(akik kibaszottul kivették a részüket a nagy szocialista elkúró partyból..) Pfffff
A faszom az egészbe....

Épeszű ember, hogy a picsába tud rajongani a Bajnaiért, Orbánért???
reggeltől estig nyomatják a hívők a mantrát, hogy az egyik kibaszott nagy szakértő :DDDDD a másik meg a szabadságharcos :DDDDD

Ezzel a fasszal akarják leváltni az Orbánt? Vicc.....

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2012.10.22. 16:32:00

@abrakadabra40: Figyelj, én azt gondolom, és a posztnak is ellentmondva, hogy a mostani alternatívának csúfolt valamik közül Bajnai a legjobb. Egyszerűen ez van, senki sem tud jobbat mondani. Arról lehet vitázni, hogy mennyire jó v. rossz alternatíva.

abrakadabra40 2012.10.22. 16:32:21

@Transylvanianmixedgrill: ??? De össze fognak állnia szocikkal.
Ha az LMP,Milla,Szolidaritás stb... összeállna a szocik és a Bajnai nélkül, összeraknának már végre egy tökös programot és találnának egy karizmatikus vezetőt, akkor ki tudja mi lenne....
Irdatlan sok embert ismerek, akik 100000000%, hogy nem fognak elmenni szavazni, ha újra csak az lesz az elternatíva, hogy hozzuk vissza a szocikat.

budha65 2012.10.22. 16:34:03

Dehogynem csinált,végig pislogta az egy évet,ne elég ez?

babakék 2012.10.22. 16:35:49

@abrakadabra40: Akkor marha jó megoldást választottál, hogy nem szavazol. Sosem értettem a hozzád hasonlókat. Mindig tudnod kell választani, még akkor is, ha nem lehet jó és rossz között. A politikán kívüli életben is úgy van, hogy nagyon ritka,amikor jó és rossz között lehet választani. Az nagyon egyszerű lenne, de az élet nem ilyen egyszerű. Nehogy azt hidd, hogy ezzel levetted magadról a felelősséget, mert nem. És senkit nem büntettél meg jobban, mint magadat. Vastagbőrnek meg egyszerűen NINCS MOST IGAZA. Nem is érdemes a posztja részleteivel vitázni, mert az egész téves úgy, ahogy van. Felelőtlen, értelmiségi nyavalygás. De ha ez,ami van, hogy gyerekeink nem tudnak tanulni, elmennek a tehetségeseink, hogy a foci fontosabb mint az elesettek, a betegek, az oktatás, hogy van egy "tévedhetetlen" vezérünk, aki Európa Thaiföldjének képzeli az országot és pakisztáni oktatási rendszert és munkakörülményeket teremt, mert szerinte és B. neje szerint a jóléti társadalom meghalt, ezért mi most rosszlétit építünk, persze úgy,hogy előbb ő a modern"Noé bárkájára" kimentette fideszes híveit(egykulcsos adóval, állami megrendelések kizárólagos elnyerésével, zsíros fizetéssel járó állásokkal). Így rájuk majd nem vonatkozik a munkaalapú társadalom, ők majd a tőkéjükből élnek, amit a mi vérünkből és verítékünkből szereztek. Szóval, ha ez neked egyenlő azzal, amit Gyurcsány, pláne, amit Bajnai csinált, akkor tégy úgy,ahogy ígérted. De lehet, hogy a yerekeid nem fogják majd megköszönni.

abrakadabra40 2012.10.22. 16:36:02

@Zsoca87:
Az egyik szar helyett nem akarok egy másikat a nyakamba.
A hideg kiráz attól, hogy Szekeres Imi újra pozícióhoz juthat. Brrrrr.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2012.10.22. 16:36:55

@abrakadabra40: Értelek, de mi a faszt tudunk tenni? Mi vitázunk erről, közben az emberek 90%-a már arra se veszi a fáradtságot, hogy törődjön ezzel.

Transylvanianmixedgrill 2012.10.22. 16:39:22

@abrakadabra40:

"Ha az LMP,Milla,Szolidaritás stb... összeállna a szocik és a Bajnai nélkül, összeraknának már végre egy tökös programot és találnának egy karizmatikus vezetőt, akkor ki tudja mi lenne...."

Pontosan erről van szó. Állítsanak össze egy közös, NEM mszps programot és hajrá, nekünk meg az a feladatunk, hogy elmenjünk és rájuk szavazzunk és akkor jó sok szavazattal jó nagy pártszövetség lesz ez máris.. Ha nem megyünk el, és/vagy nem rájuk szavazunk, akkor marad a Viktor.

abrakadabra40 2012.10.22. 16:41:13

@babakék: De miért szavazzak a Bajnaira, ha az egész egy határ szar??
Nem fogok azért a Bajnaira szavazni, hogy a Puch Laciék,Leisztingerék,Veres Péterék,Erős Jánosék stb... újra szértrabolják az országot.
Mert nehogy azt hidd, hogy nem ez lesz a vége. Itt fogtok majd 2015-16 környékén rinyálni, hogy jajjj mit tettünk. Minek kellett visszahozni a szocikat. stb...

ketroot 2012.10.22. 16:44:31

Inkább Bajnai, mint Orbán. Persze maszop nélkül.

abrakadabra40 2012.10.22. 16:45:04

@Transylvanianmixedgrill: Én szívesen szavazok rájuk,de ahhoz a következőknek kéne történnie:

-Álljon össze az LMP,Milla,4K,Szolidaritás és a szakszervezetek
-Hagyják ki a buliból az MSZP-t,Bajnait,Dk-t
-Csináljanak már végre egy normális programot
-Találjanak egy karakteres,karizmatikus vezetőt,jelöltet stb...

Ha ezek közül akár 1 sem teljesül, akkor passzolom a 2014-es választásokat.

abrakadabra40 2012.10.22. 16:47:00

@Zsoca87: Sajnos igazad van... :( Talán annyit tudunk tenni, hogy nyomás alatt tartjuk az LMP-t a Millát, 4K-t ,Szolidaritást és a szakszervezeteket, hogy össze ne álljanak 14-ben a szocikkal,Bajnaival,Dk-val stb...

Link Elek 2012.10.22. 16:48:43

@abrakadabra40:
akkor kapod a simicska maffiat

Jottun 2012.10.22. 16:49:13

@abrakadabra40: Erről van szó. Ha Bajnaiék kerülnek pozícióba utána meg az menne, ami most megy, hogy "ti akartátok, ti választottátok, menjen mindenki az anyjába aki őket választotta" stb. Az a brigád, ami pedig kezd ott gyülekezni, az külön gyönyörű.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.22. 16:52:17

Akár még egyet is érthetnék a poszttal, de sajnos a politikai svédasztal adottság lesz 2014-ben. Vagyis lehet várni még másfél évig, hogy valahonnan kinő egy új kormányváltó párt, új, hiteles, kreatív arcokkal, de ha ez nem jön, és valaki el akarja zavarni Orbánt, akkor csak ebből a garnitúrából válogathat. Ismét mondom, sajnos.

Még nagyobb sajnos, hogy pont ezért a Fideszen kívül nincs meg az a négy elem, amiből egy választási siker felépül (jó esetben): a pártoknak nincsenek támogató tömegei és hiteles, karakteres arcai, a tömegeknek nincs pártjuk (pedig szavazni tudtommal még pártokra kell) és szavazatgyűjtő emberei, a karakteres arcoknak tömegük és pártjuk nincs, reális gazdasági programja pedig az "orbántakaroggy"-on kívül egyiknek sincs.

Még ennél is nagyobb sajnos, hogy a civil tömegek és a pártok egymásra tolják a felelősséget abban, hogy ki lesz a gátja Orbán leváltásának. A civilek ragaszkodnak hozzá, hogy lehetőleg ne ugyanazokra a feslett ribancokra kelljen szavazni, akik végigstrichelték az elmúlt két évtizedet, és tucatnyiszor lejáratták magukat, miközben a pártok ahhoz ragaszkodnak, hogy hát na nehogy már még nekik kelljen átszerveződni és szembenézni, a civilek szépen hagyják abba a finnyáskodást, és higgyék el szépen, hogy bármilyen undorítóak és mocskosak, még mindig ők a jobb választás Orbánnak szemben.

Eközben a Fidesznek semmit sem kell csinálnia, legfeljebb még egy kicsit sulykolják az emberekbe, hogy más sem tudná jobban csinálni mint ők, úgyhogy felesleges leváltani őket, vagy még egy kicsit csiszolgatnak az amúgy is a békemenetes tömegekre épített választási rendszerükön.

Mindezt alig másfél évvel a választások előtt...

Innen lesz szép nyerni?

abrakadabra40 2012.10.22. 16:54:07

@Link Elek: Szóval csak az lehet az alternatíva, hogy az egyik maffia helyett visszahozom a másikat?
Fasza.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.10.22. 17:01:39

@ketroot:

Jó a profilkép.
Pont ez a poszt lényege, hogy mivel MSZP a legnagyobb ellenzéki párt, nélküle nem lesz kormányváltás. Vagyis aki Bajnait akarja, az egyúttal az MSZP-t hozza vissza, Lendvai Ildikóstól, Baja Ferencestől, Kiss Péterestől ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.10.22. 17:03:43

@Rufus78:

Amúgy elég esélyes forgatókönyv, hogy senkinek sem lesz meg a 50%+1 képviselő önállóan.
Mivel senki nem kíván koalíciót kötni senkivel (Fidesz-Jobbik, nem, Fidesz-LMP nem, MSZP-LMP nem), így jöhetnek az új választások ...

Q-in-Law 2012.10.22. 17:04:35

Az hatalmas naivitás, ha valaki azt hiszi, hogy az MSZP nélkül kormányt lehet váltani a közeli vagy a távoli jövőben. Az persze sokkal izgalmasabb kérdés, hogy mi lesz, ha Orbánék mennek? Azt ne felejtsük el, hogy nagyjából 10 évre be vannak betonozva olyan pártkatonák, akik bármikor könnyen-gyorsan megágyaznak egy nemnarancs kormány leváltásának.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.10.22. 17:05:29

@Q-in-Law:

Na ja, ez meg a másik ... a Költségvetési Tanács megvétózza a költségvetést, Áder már írja is ki az új választást.

Csigataposó 2012.10.22. 17:05:38

Hat nalam is a Bjanai-milla, LMP a ket legkevesbe elutasitott alternativa, de mielott az ertekuket 0 fole araznam azert megvarnek egy programot.

nevetőharmadik 2012.10.22. 17:07:59

Mostanában eszembe jut olykor a kommenteket olvasva, hogy 2014-ben elmegyek szavazni, és a Fideszre szavazok. Megérdemeltek még 20 évet ebből. Bár... azért kevés embert utálok ennyire ténylegesen.

Q-in-Law 2012.10.22. 17:08:31

@zero: vagy csinálj gazdaságpolitikát úgy, hogy Matolcsy/Varga Mihály/stb. a jegybankelnököd.

nevetőharmadik 2012.10.22. 17:10:36

@zero: Hibás logika. Ebből a mondatodból, hogy "mivel MSZP a legnagyobb ellenzéki párt, nélküle nem lesz kormányváltás", nem az következik, hogy aki Bajnait akarja, az az MSZP-t akarja, hanem az, hogy aki Orbánt nem akarja, az az MSZP-t akarja.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.22. 17:12:02

@abrakadabra40: És utána hajtsák is végre a programot. Ugyanis az az eddigi magyar kúrmányoknak nem nagyon sikerült. Egyiknek sem.

Lesből Támadó Szárítókötél 2012.10.22. 17:13:06

@abrakadabra40:

... meg találják meg a bölcsesség kövét, legyen örök élet meg ingyen sör. Csakhogy az élet nem így működik. Lehetnek olyan helyzetek, amikor bizony csak szar és szarabb közül lehet választani, legyen szó akár a 2014-es választásról, akár arról, mikor hónap 23-án a két gyermekét egyedül nevelő anya ott áll 5000 Ft-tal a pénztárcájában. A kettő közt mindössze az a különbség, hogy te választhatod azt a kényelmes megoldást, és elmenekülsz a döntés elől, lerázva a válladról egyúttal a döntés felelősségét is.

2014 kapcsán nem az a megoldás, hogy Dévényi Tibiset játszol, és elsorolod a - magyar belpolitika keretei közt irreális - vágyálmaidat, hanem arról, hogy egyértelműen eldöntöd, mit akarsz, felvállalod a vele járó esetleges kellemetlenségeket, és elmész szavaszni.
- ha FIDESZ-t akarsz, akkor kényelmes irányba indulsz, legnagyobb támogatottság, viszont fel kell vállalnod az elmúlt 4 évet az összes kapitális faszságával együtt
- Jobbik: a nemzeti érzelmeidet / antiszemitizmusodat / cigányellenességédet ki tudod élni szervezett keretek közt, cserébe kapsz egy sehova sem tartó, hőzöngő kisebbséget
- MSZP / DK: történelmi okokból még mindig a legnagyobb támogatottságú szervezet(ek), részvétele (sajnos) nem nagyon megkerülhető a kormányváltó összefogásban, és amelyek rendszerváltó garnitúrájának már rég el kellett volna takarodni a picsába
- LMP / 4K / Szolidaritás: egy rendszerváltás utáni, második generációs ellenzék reményét hordozzák magukban, velük viszont fejest kell ugrani az ismeretlenbe / bizonytalanba

@babakék: -nek tökéletesen igaza van. Mentegetőzhetsz a struccpolitikáddal, de a felelősséget attól még nem úszod meg. Mert lehet, hogy te nem mész el, de Viktor Szíve Szentegyház ( viktorszive.blog.hu/ ) hívői igen. Ahogy a jobbikos szavazótábor tagjai is inkább a stabil pártválasztók. Szóval ők ott 100%, hogy lesznek. A kérdés csak az, hogy a többiek stabil, illetve ingadozó választói közül hányan lesznek ott ténylegesen. Mert a végeredmény szempontjából qrvára nem mindegy, hogy mondjuk a FIDESZ 2014-ben 6 millió megjelent szavazásra jogosult szavazatából kap 1,5 milliót, vagy 2 millió megjelentéből. Márpedig az utóbbi esetben az otthon maradó, a döntés felelősségét magáról lerázó 4 millió a választás másnapján megpuszilhatja Orbán Viktor arcképét, Orbán VIktor pedig hálás, meleg mosollyal gondolhat a döntésük ellen elmenekülőkre, mint indirekt szavazóira.

Lesből Támadó Szárítókötél 2012.10.22. 17:14:13

@ColT:

Medgyessy speciel próbálkozott vele, meg is ittuk a levét...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.10.22. 17:15:01

@nevetőharmadik:

De elég sokan vannak, aki se a Fideszt, se az MSZP-t nem akarják. Ők nem is fognak elmenni szavazni.

Amúgy az LMP érdekes egy párt, a óriási rejtély, hogy 2,5 év után eljutottak arra az 5%-ra ahol 2010-ben voltak ... ehhez azért tehetség kell, egy ilyen Fidesz és egy ilyen óriási bizonytalan tábor mellett.

Lesből Támadó Szárítókötél 2012.10.22. 17:15:41

@nevetőharmadik:

Irónikusabb pillanataimban én is ezen gondolkodom. Jópár, a költségvetést érintő rendelkezés hatálybalépését kitolták az új kormányig, nehogy megkösse a jelenlegi garnitúra kezét, nos, megnézném, mire mennének a saját faszságaik közepette szimpla többséggel.

babakék 2012.10.22. 17:16:36

@abrakadabra40: Nem kell Bajnaira szavaznod. Ha lesz más- és talán lehet, szavazz arra. Rinyálni akkor kell majd, ha maradnak orbánék. Nem tudom, milyen érveket tudsz felhozni amellett, hogy ők maradjanak: mert ők nem pusztán hazudtak - és nem 2010-től, hanem az elbukott 2002-es választásoktól folyamatosan -, nem pusztán a gazdaságot vágták tönkre: egy teljesen impotens miniszterelnökkel és jobbkezével, a közgazdászkörökben csak kiröhögött matolcsyval, nemcsak elszegényítik az embereket, - a gazdagabbaknak kedvezve - ,nemcsak a reményt veszik el a jövőbeni felemelkedésere - egyetemre járni már csak a tehetős szülők gyerekeinek lehet, vagy a néhány szakon a junior Nobel-díjasoknak., de alsó középosztálybeli átlagos tehetségű gyereknek nem, mert nincs annyi pénze a szülőknek, a diákhitelt pedig a magyarországi fizetések mellett 120 év alatt tudná majd kifizetni. A legfontosabb rombolás azonban az, amit a demokráciával és a morállal tettek. Ma már ott tartunk, hogy tisztességes választásokban nem bízhatunk, tehát majdnem leválthatatlanná tették magukat. - Erre jöttök ti egyenlősítő fanyalgók még habnak a tortájukra. Mindent elpusztítottak, megrontottak már, amit a hazai fiatal demokrácia eddig eredményként tudott elkönyvelni, pedig nem volt eddig se sok demokratikus hagyományunk. és ami tragikus, hogy a társadalmi morált pusztították el: a felelősségvállalást, a szakmaiságot a döntésekben, öntudatot az emberben, helyette a feltétlen lojalitás, a felsőbbségek akaratának megfellebbezhetetlen elfogadása, a szemlesütött meghunyászkodás, a ne szólj szám...mentalitás vert gyökeret. Nem szólok senkiért, hagyom magam szembefordítani más nyomorultakkal, addig jó, míg nem én vagyok a bűnbak, és a célpont.Olvasd el Th. Mann Mario és a varázsló c. elbeszélését és figyeld meg benne, hogy viselkedik a közönség benne. Na azzá tett minket ez a torz púpos orbán Cipolla.

abrakadabra40 2012.10.22. 17:17:59

Itt nem szar és szarabb, hanem szar és szar között lehet választani.

"- LMP / 4K / Szolidaritás: egy rendszerváltás utáni, második generációs ellenzék reményét hordozzák magukban, velük viszont fejest kell ugrani az ismeretlenbe / bizonytalanba"
Hát inkább ők, mint a "kipróbált" többiek.

Struccpolitikám? Miért baj az, hogy nem akarom visszahozni a szoci rablóbandát?

babakék 2012.10.22. 17:18:44

@Lesből Támadó Szárítókötél: Ugyanez a véleményem, fentebb és lentebb olvashatod.

Lesből Támadó Szárítókötél 2012.10.22. 17:19:44

@zero:

Én arra tippelek, hogy a magyar ember konzervatív szemléletű, és nem szeret belevágni az újba. (A Millát meg a Szolidaritást egyelőre csak amolyan gőzlevezetőnek tartom, mint valódi politikai alternatívának.) Meg aztán az LMP annyiban hasonlít az SZDSZ-re, hogy inkább nagyvárosi párt, így az ország egy jó része kiesik a potenciális vadászterületéből.

babakék 2012.10.22. 17:22:01

Néhány komment olyan, mintha provokátorok, fizetett és megbízott bomlasztók írnák, persze úgy, hogy ez ne legyen túl feltűnő.Remélem nem csodálkoztok, a kommunisták bevett módszere volt ez a legendás 50-es években. A narancsbolsik sokat tanultak a nagy elődöktől.

gphilip · http://search-download.com 2012.10.22. 17:29:42

Amugy Juhasz Peter es nem Ferenc. Egyebkent a cikk nagyon jo, sajnos tenyleg ez a helyzet... marad az emigracio es a beleszaras.

Lesből Támadó Szárítókötél 2012.10.22. 17:30:18

@abrakadabra40:

Ki mondta, hogy visszahozod? Mesélj már az LMP/Szolidaritás/MSZP/DK/akárkik koalíció felállásáról, a mandátumok koalíciós partnerek közti eloszlásáról, kományra kerülés esetén az esetleges miniszteri pozíciók elosztásáról, és így tovább.

Jaaa, hogy nem tudsz ilyenről, mert nincs ilyen infód?

Ennek ellenére a 2012.10.22. 16:45:04-kor írott kommentedben már kizártad a lehetőségét, hogy bármire szavazz, aminek csak egy kicsit is köze van az MSZP/DK-hoz.

Struccpolitika, lovak közé dobott gyeplő, nevezd, ahogy akarod. De ahogy fentebb írtam, lehet, hogy a tüntető távolléteddel egy szavazattal kevesebb jut egy MSZP-t/DK-t tartalmazó, ellenzéki koalíciónak (amiről még ugyebár semmit sem tudsz), de ezzel csak a FIDESZ-t fogod erősíteni. Majd a szavazás előestéjén döntsd el magadban, melyikkel tudsz jobban együttélni: az MSZP-s ellenzéki koalícióra leadott szavazatoddal, vagy a részvételed - és sokszázezer másik ember részvétele - nélkül megerősődő és esetleg újra kormányt alakító FIDESZ-szel.

Lesből Támadó Szárítókötél 2012.10.22. 17:38:54

@abrakadabra40:

Tudod, nemcsak pártoldalon, hanem a választói fejekben is el kellene már kezdeni a rendszerváltást. Tudomásul kell venni, hogy nemcsak a Morálisan és Jogilag Helyes, az Emberek Számára Egyetlen Üdvözítő Megoldás áll szemben az Emberek Életét, Egészségét, Emberi Kapcsolatait Tönkre Tevő Abszolút Rossz-szal szemben, hanem a jó és rossz szempontok különböző mennyiségben, eltérő mértékben állnak rendelkezésre a kettő vagy több oldalon. A kedves választó pedig végre nőjön fel, és kisgyerekes elmenekülés helyett tanuljon meg végre választani ilyen helyzetben, és tanulja meg viselni a felelősséget a döntéséért, legyen végre FELELŐS VÁLASZTÓ.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.22. 17:47:29

@zero: Nos, ha még sokan lesznek olyanok, akik szerint a választáskor éppen aktuális ellenzékre (ami olyan lesz, amilyen) nem érdemes lemenni szavazni, vagyis passzivitásra ösztönzik a szavazókat, akkor de. A Fidesznek.

Vitán felül a Fidesznek és a Jobbiknak van a legstabilabb, legaktívabb szavazótábora (ahogy @Lesből Támadó Szárítókötél: is írta), úgyhogy a Fidesz mindent meg fog tenni, hogy a ez a bázis elég legyen a választások megnyerésére. Érvényességi küszöb nélkül akár 5%-os részvételi aránynál is bezsebelik a győzelmet velük.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.10.22. 17:48:50

@ketroot: "Inkább Bajnai, mint Orbán. Persze maszop nélkül."

+ mestered Gyuri:D:D:D:D

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.22. 17:50:03

@Lesből Támadó Szárítókötél:
Sok embernek ez a demokráciásdi tulajdonképpen csak macera, hiszen még annyit sem ér nekik a dolog, hogy négyévente érmét dobjanak a körhinta nyílásába. Tőlük hiába vársz ilyeneket.

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.10.22. 17:53:58

Hát ez nagyon gyenge post lenne, meg most komolyan, az csesz fel benneteket ennyire, hogy Bajnai nem tartotta magát eddig - a lemondása után - politikusnak? Ez aztán kurva nagy probléma, az ország sorsa ezen áll vagy bukik...

Jézusom... Hova süllyed ez a blog?

ha meg a többi dolgot nézzük, akkor is inkább Ő, egy "megújuló" MSZP-vel vagy saját párttal vagy a tökömtudja kikkel, mintsem ez a Fidesz (Orbánnal az élén persze) további négy évig.

És lehet itt elmúltnyolcévezni, de meddig fog ez tartani? Elkúrták, elbaszták, bár Gyurcsány az öszödi beszédével nálam azért kap pár plusz pontot.... Szóval majd 20 év múlva még mindig azért ne szavazzunk az MSZP-re, mert régen elkúrták de nagyon? Azért mert még számtalan politikus nem ment nyugdíjba az akkori képviselőkből? Változni, változtatni nem lehet, egy új, a baloldal számára elfogadható miniszterelnök jelölttel?

Tudom naív vagyok, de akkor most azt áruljátok, kire kellene majd szavaznom? a Fideszre? Vagy maradjak távol? Az aztán tényleg megoldás.

Szégyen amit itt most műveltek....

Gogol 2012.10.22. 17:56:53

Lehet most fikázni a Bajnait, de nélküle nem lesz Orbánváltás fasszopók. Kezdem azt hinni, hogy tényleg a kritikus magyar értelmiség az, amelyik a legkeményebben bassza seggbe önmagát. Mindenki akar mondani valami okosat, ez aztán messzebbről nézve egy nagy idiotizmus lesz.

Zuzu Petals 2012.10.22. 17:57:02

@abrakadabra40: Nem azért a két fillérért, de a Haza és Haladás Alapítvány elég komoly, megalapozott! hatástanulmányokat készített az elmúlt években, és vázoltak lehetőségeket is. Az LMP programjában is vannak szimpatikus elemek. Azzal pedig nem lehet vitatkozni, hogy Bajnai Oszkóval erősödő pályára állította anno az országot 1 év alatt, és mellesleg elég jól sakkban tartotta az MSZP-SZDSZ párost.
A legrosszabb, amit tehetsz, hogy nem mész el szavazni, mert megint a nyakamba baszol egy ilyen teljhatalmú, ökör bagázst, mint a FIDESZ. Ha nem lenne abszolút többségük, korántsem lenne ennyire szar a helyzet, úh. kérlek, ne bassz ki velem/velünk megint.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 18:00:44

@Gogol: de nélküle nem lesz Orbánváltás fasszopók. "
ezt HONNAN a pékfaszából tudod KETTŐ évvel a választások előtt????

@Zuzu Petals: mellesleg elég jól sakkban tartotta az MSZP-SZDSZ párost."
háháhááhhááá
baszdmeg micsoda urban legend rendszereket tudtok kitalálni....
ez kabaré komolyan, kb. annyira hihető minthogy Bajnai nem ugyanaz mint gyurcsány. gigantikus átbaszás az egész..orbángyűlölettől nem veszed észre, hogy át basz nak.

unionista (törölt) 2012.10.22. 18:02:48

bajnait csak azért kell megválasztani, mert ebből a mezőnyből őt lesz a legkönnyebben elzavarni. elitváltás sehol sem ment végbe egy lépcsőben.

Gogol 2012.10.22. 18:03:06

@FILTOL: Onnét tudom, ahonnét te nem. Agyból.

Gogol 2012.10.22. 18:03:33

@FILTOL: Onnét tudom, ahonnét te nem. Agyból.

Gogol 2012.10.22. 18:03:47

@FILTOL: Onnét tudom, ahonnét te nem. Agyból.

Istenadta 2012.10.22. 18:04:24

Na végre egy jó bejegyzés :D

midnight coder 2012.10.22. 18:04:25

@unrealnoise: Akinek az öszödi beszéd plusz pontot ér már eleve komolytalan. Vagy nem olvasta a beszédet, vagy simán benyeli hogy rendben van hogy egy miniszterelnök a választás előtt kinyilvánítja hogy átverték a népet a választásokon, és az egyetlen érdemük hogy el tudták titkolni a választók elől hogy olyan szarul kormányoztak hogy még ő maga sem hitte volna. Ha ez valakinek pozitívum, hát legyen boldog vele.

Malachi 2012.10.22. 18:05:29

@zero: és az eszedbe se jutott poszter, hogy Bajnai nem feltétlenül a komcsi ántivilágot akarja visszahozni? hogy abba se döglik bele, ha esetleg a szocik nélkül 2014-ben nem győz a választásokon, de addigra létrehoz egy mérhető és komolyan vehető és bármilyen szinten is, de vállalható ellenpólust? kurva jó, hogy mindenki olyan rohadt okos ebben a balfasz országban, hogy már előre tudja a tutit, pedig csak annyi lenne a dolga ebben a kifejezett esetben, hogy az ilyen-olyan, ténymegállapításként előadott tippelgetések helyett befogja a pofáját és megvárja, mi a szart is akar mondani ez a szerencsétlen. HOLNAP. kevesebb, mint egy nap múlva.

UTÁNA el lehet küldeni az anyjába, ha nem tetszik. de az, hogy már előtte... és hogy jóformán minden blogon... tényleg megérdemlitek ám ezt a rohadt, semmit nem érő egy helyben toporgást és lassú lecsúszást öregem.

persze ha te is csak azért csaptad össze ezt ide, hogy legyen valami, mert MUSZÁJ írni, jaj, akkor bocs. ebben az esetben egész más a levezetés, a vége viszont ugyanaz.

lima31 2012.10.22. 18:06:07

@Gogol:

Nélküle nem lesz váltás? Ugyan miért nem? Vagyunk itt még egy páran. Fogalmad és fingod nincs arról, hogy valójában mennyire hatalmas baromságokat hordunk itt össze és persze jó okkal. Minél torzabb képet festünk magunkról annál jobb. Ez van. Matatsz a kitalációban és maszlagban, minden olvasott szó csak ártalmas vegyszer a gondolataidnak. Függő vagy.

ClearWater 2012.10.22. 18:06:09

Szerintem most ebben nincs igazatok. Szerintetek honnan jön az aki TOP politikus akar lenni? Mivel foglalkozottidáig? Tényleg jó az aki múlt nélkül áll neki országotirányítani? Szüzekre kell bízni a kuplerájt? Jó ötlet az?

Gogol 2012.10.22. 18:06:25

@FILTOL: Onnét tudom, ahonnét te nem, agyból. Ez a blog se írta ezt a most kevésbé trendi véleményt másért, mint hogy kitűnjön okosságával és éleslátásával. Ja, és hogy jöjjön a lóvé a Citi life mastercard kártyától. Így gyűrni maga alá a profit a rációt. És a szereplésvágy a jövőképet.

Uva 2012.10.22. 18:06:43

ezt kurvául nem értem. le akarjuk váltani orbit, de bárki, bármilyen nem orbánista embert előhúz, akkor menjen a picsába, ez mekkora szar, az mekkora szar, stb.
így ebből nem lesz kormányváltás, ha _mindenkit_ _mindenki_ csak fikáz. ki kell menni holnap a millára és megmutatni, hogy mennyire sokan vagyunk, ilyen egyszerű. le kell szarni, hogy melyik politikus fog blablázni a színpadon!

Malachi 2012.10.22. 18:07:34

@Gogol: na, ezt mondom én is, ugye. a kényszeres megmondás, az.

de mondjuk az értelmiséget ne keverjük ide az index blogmocsárba azért. ők se jobbak, de ez a hely itt még a magyar ún. értelmiséghez képest is irtó mélyen van. már úgy a blog.hu, cakompakk.

Ironfist 2012.10.22. 18:07:50

@zero:
" (Fidesz-Jobbik, nem,"

Na, csak figyelj! ;)
(Nem akarok vészmadárkodni, de eddig minden politikai jóslatom bevált...)

@Transylvanianmixedgrill:
"természetesen az LMP-re"

Nem szavazok olyanokra, akik az atomenergia ellen vannak.

Vittore. 2012.10.22. 18:08:18

Szerintem alakítsuk meg az Egyszerű Emberek pártját. Miniszterelnök legyen zero, gazdaság miniszternek majd választunk egy cégvezért, aki egy több ezres céget képes napi szinten igazgatni, egészségügyi miniszternek valami orvosprofesszort, haderő már úgysincs, külpolitika dettó. Szerintem sokkal jobban kormányozna ez a csapat, mint az elmúlt 23 év bármelyik kormánya.

2012.10.22. 18:08:29

@zero:

Azért még valahol reménykedem, hogy az mszp esūpped valahol...

Igen, ketroot voltam.

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.10.22. 18:08:44

@midnight coder: Nézd, más lehet nem számol el így a saját párjában, csak szép csendben, kussolva csinálják ugyanazt, azaz még a szándék halovány jelét sem mutatja annak, hogy esetleg változtatni óhajtana a politikáján. Ha neked az jobban bejön, hogy valaki úgy csinálja, hogy nem is kér számon semmit párton belül, legalábbis annak nem látod semmi jelét, akkor meg aztán annak tényleg lehet örülni, mennyivel jobb nem...?!

lima31 2012.10.22. 18:09:17

@Vittore.:

Közel jársz a megoldáshoz. Akkor ez eddig egy.

add ide a kordát 2012.10.22. 18:09:38

Elitet vérrel meg forradalommal lehet váltani. Ha ez nincs, akkor összeszedsz egy csomó elégedetlent (milla), aztán hozzájuk csapod a leginkább vállalható arcot (bajnai), hátha.
Teszem hozzá Nagy Imre '56-ban szerinted? Ő volt a makulátlan?

Hülyegyerek! Menjél ki akkor, alapítsál pártot, nyerd meg a választást pénz nélkül, név nélkül. Megnézem, hogy sikerül.

Gogol 2012.10.22. 18:10:07

@lima31:"Vagyunk itt még egy páran." -muhaha, egy min. elnük jelöltet fel kell építeni, és azt most kell elkezdeni 2 évvel a választások előtt, főként hogy a fikázódó irígy magyar népség jól bemocskolhassa, és a választásokra már ne akarja taposni , vagy ne legyen miért taposni (ez a blog vélemény is ennek a mocskolásnak a része, ami két év múlva már unalmas dolog lesz), Bajnaiék tudták, hogy ha visszetérnek, ez a fikázódás megy majd alapból jó magyar szokás szerint, szóval az ő tervük szerint mennek a dolgok.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.10.22. 18:10:11

Ennyi.

Én egyébként szépen leírom mi kell ahhoz, hogy egy pártra szavazzak, aztán tessék jelentkezni a szavazatomért. Persze kb pont ugyanannyit fog ez érni, mint a szavazatom, de a lelkiismeretem tiszta marad.

Bajnai wazze, ráadásul ezekkel a sötétvörösökkel...

Nyuggervadász 2012.10.22. 18:10:55

Zéro:
ha most emfémikusan akarnék fogalmazni, azt írnám, hogy jól feladtad a leckét. Írásodat továbbgondolva, az alábbi "magasröptű" következtetéseket vontam le:
1. a szerencsétlen magyar választónak nincs kire szavaznia (ez jobbik verzió),
2. szavazzunk a Jobbikra, hiszen ők még nem "bizonyítottak " (számomra elfogadhatatlan verzió).
Nem akarok "széplelkű" lenni! Helyette inkább azt mondom:
- a politika mindig is a szemét politikusok kisded játékairól szólt (átmosni a választók agyát, bizalmukba férkőzve megszerezni voksaikat, aztán, -megszerezve a hatalmat- széles ívben szarni a fejükre, kizárólag egyéni- és pártpolitikai érdekekkel törődni. Ezt a meccset -vastagon- a fidesz nyerte!)
-hogy " Mi a fasz vagy akkor Gordon, pék?! " Gazdaságpolitikus, aki a pártpolitikai érdekeket alárendeli a pártérdekeknek. Nem tudom, hallottál-e erről a fogalomról?!? Hiába próbálod kicsinyíteni Bajnai érdemeit, mégis neki köszönhető, hogy - a világválság kellős közepén- nem következett be az államcsőd. Ilyen kényszerhelyzetben sok olyan intézkedést meg kellett hozni, ami nép- és társadalomellenes. (Tudod, én még Viktornak is "becsókolnék", ha azt látnám, hogy a jelenlegi, minden koncepciót nélkülöző politikájukat felváltaná egy, a társadalom érdekében hozott intézkedéssorozat. Még, ha az megszorításokkal jár is! Ehelyett mit látni? Megszorítások vég nélkül, a lyukak befoltozására. De ezt is olyan tökéletlenül végzik az unortodoxia nevében, - alapvető közgazdasági összefüggések figyelmen kívül hagyásával- hogy az embernek kinyílik a bicska a zsebében. Csak a hatalmuk bebetonozása és az egyéni, ill. pártpolitikai érdekek vezérlik őket. Már véletlenül sem ejti ki Viktor a száján, hogy a "polgárok", már " zemberekké" -másodrendű polgárokká- degradálva minket. Sikeres kommunikációjuknak köszönhetően a narancsszínű ködben révedező agymosott droidjaik ezt is beszopják!
-az, hogy a szocik 2010-ben megbuktak, törvényszerű és megérdemelt volt. Azonban - jelenleg más lehetőség nem lévén- én akkor a kisebbik rosszra szavaznék. Ugyanis - bár a szocik megbocsájthatatlanul sok baromságot követtek el- de a demokrácia-értelmezésük (és én főképp erre harapok!) - elfogadható volt. Nem iktatták ki a fékek és ellensúlyok rendszerét, nem raktak 9 (!) évre sógort, komát, barátnőt olyan pozíciókba, hogy onnét kirobbantani sem lehet őket, ők viszont secperc alatt, -ha kell- lebéníthatnak mindent. Ők nem szabták át a főváros és az ország közigazgatási térképét a biztos választási győzelem érdekében. Ők nem hoztak regisztrációs kötelezettségről szóló jogszabályt, s nem írták elő, hogy a külföldiek levélben is regisztrálhatnak. Ők kimerték mondani a "megszorítás"-t ezek viszont a nemmegszorításokat az IMF-re kenik. És sorolhatnám vég nélkül, de minek?!?
-nem vagyok sem Bajnai, sem Gyurcsány-fan. Bármiről van szó, összevetem a vizsgált dolog jó és rossz oldalát. Ezért volt fura részedről ez a -már már- gyűlölködő hangvételű írás Bajnairól. Mintha Selmeczi Gabika "szenátorasszonyt hallgattam volna......

Gogol 2012.10.22. 18:11:17

@lima31:"Vagyunk itt még egy páran." -muhaha, egy min. elnük jelöltet fel kell építeni, és azt most kell elkezdeni 2 évvel a választások előtt, főként hogy a fikázódó irígy magyar népség jól bemocskolhassa, és a választásokra már ne akarja taposni , vagy ne legyen miért taposni (ez a blog vélemény is ennek a mocskolásnak a része, ami két év múlva már unalmas dolog lesz), Bajnaiék tudták, hogy ha visszetérnek, ez a fikázódás megy majd alapból jó magyar szokás szerint, szóval az ő tervük szerint mennek a dolgok.

bridgeman 2012.10.22. 18:11:18

1db, de elég hangsúlyos dolog szól Bajnai mellett: az egyéves kormányzása alatt messze jobban teljesített a gazdaság, mint előtte vagy utána.

Gyurcsány semmilyen reformot nem tudott végrehajtani, mert 2006-ban lábonlőtte magát az őszödi beszéddel. Orbán viszont azért nem tud reformokat végrehajtani, mert mindent a saját esze szerint akar megcsinálni. És legyen Orbán bármennyire is intelligens, az egyes területek szakértői nélkül. bárhova is nyúl, csak hülyeséget csinál.

Az LMP-nek láthatóan nem áll szándékában bármit is megreformálni: a mostani balos gazdaságpolitika helyett még annál is balosabbat szeretnének megcsinálni. A Jobbik, bár változtatna, a harmincas évek legrosszabb hagyományait követik. Épp elméjű ember nem kívánkozik oda vissza.

Összefoglalva: Bajnainak elég jó referenciái vannak 2009-10 -ből, a többi politikai szereplő viszont eléggé hiteltelen. Ha valamire, akkor arra lennék kiváncsi, hogy ki tud jobb alternatívát felmutatni.

csárli hárper 2012.10.22. 18:11:54

@FILTOL: gyurcsánygyűlölettől nem veszed észre, hogy át basz nak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.10.22. 18:12:22

@Gogol: Szerinted annak mi értelme van, hogy a FidMSZP-t leváltjuk az MSZP-Fideszre?
Mi fog változni?

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.22. 18:12:57

@abrakadabra40:

Én is itt tartok már...úgy hogy eddig mindig a Fideszre szavaztam...de már semelyikre nem akarok.
Bajnai? Ugyan már...Orbánnak még mindig nagyobb valamiért a reszpektje.

Guillaume sous guillotine 2012.10.22. 18:13:07

végre valaki még így gondolja. Bajnai egy Gyurcsány light és a kurva független milla már Gyurcsánnyal is összeállna hogy leváltsák a gonosz Zorbánt. ennyit a függetlenségről

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 18:13:20

@ClearWater: ja értem, ez az a duma mint volt régen?@Malachi: hogy a szocik már telelopták magukat jobb lesz ha nyernek?

és hogy jóformán minden blogon... "
hát én azt érzékelem inkább, hogy minden blogon azzal etetik az ellenzékinek nevezhetőket, hogy ne fintorogjanak annyira bajnai bűzétől, kapnak majd kis orrcsipeszt, DE Ő A messiás, nélküle nem megy, ő az EGYETLEN aki mögé kutyakötelesség felsorakozni
és VÉGRE valaki aki nem fidesz fanatik kiposztolja, hogy ez annyira nem frankó...
riszpekt!

czjanos 2012.10.22. 18:13:34

Néhány észrevétel:
1. Nem Juhász Ferenc, hanem Juhász Péter. Ennyit illene tudni.
2. Selmeczi Gabriellát összevetni Vadai Ágnessel, hát az enyhén szólva is idétlenség.
3. Nem kell körkapcsolni a TV-ben: nézze csak a szerző az M1-en Baltás Viktort, akkor nem lesz gondja, hogy kire szavazzon.

midnight coder 2012.10.22. 18:13:41

@unrealnoise: Ő sem a nép elé állva mondta ezt ki. És az sincs rendben, hogy miután a tudomására jutott, hogy lényegében csalással nyert simán a helyén maradt. És ezek után Demokratikus Koalíció néven alapít pártot. Fletó még hazai politikusaink között is a legvastagabb arcpáncéllal rendelkezik, pedig hát a többiek képén sem vékony a bőr.

Gogol 2012.10.22. 18:14:20

@Nyekenyóka.: Biztos a baltás miatt...

ob.szerver 2012.10.22. 18:15:56

@abrakadabra40:

"Épeszű ember, hogy a picsába tud rajongani a Bajnaiért, Orbánért???"

Épeszű ember nem tesz egyenlőségjelet Bajnai és Orbán közé. (És nem tesz egyenlőségjelet Orbán és semelyik eddigi min.elnök közé, legyen bármilyen pártállású.) Nagyon nem. Vagy nagyon nem épeszű.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 18:17:35

@add ide a kordát: Nagy Imre '56-ban szerinted? Ő volt a makulátlan?"
nem, ő ugyanolyan átbaszás volt mint bajnai...dehát beveszi a nép legtöbbször, hogy a PÁRT már megbánta bűneit és ITT AZ ÚJ EMBER, aki szakít a RÉGI DOLGOKKAL? és LÁDD ITT a megújulás...
kádár vs. rákosi
grósz vs kádár
horn vs. grósz
megyó vs. horn
gyurcsány vs. megyó
bajnai vs. gyurcsány....na persze hógyne.

Zuzu Petals 2012.10.22. 18:17:40

@FILTOL: Vagy épp kicsit jobban ragaszkodok a számokhoz, mint Te. Fogadjunk, hogy jobbikos vagy, azok szokták hinni, hogy náluk a bölcsek köve.
Lehet, hogy engem basztak át, de az is lehet, hogy Te jutsz téves következtetésekre.

jazzcool 2012.10.22. 18:18:11

Nagy kár, hogy az LMP képtelen szavazókat gyűjteni, és valószínűleg képtelen a 106 egyéni kerületben alkalmas jelöltet állítani. Most úgy néz ki, hogy talán be sem jut a parlamentbe, mert aki rájuk szavaz, annak egyszerűen elvész a voksa.

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.10.22. 18:18:30

@Nyuggervadász: +1. És nem is akarok erről többet nyilatkozni, nem érdemes... Holnap én azért ott leszek...

Gogol 2012.10.22. 18:18:35

@abrakadabra40: Te akkor szavazz magadra!

lima31 2012.10.22. 18:18:52

@Gogol:

A komment-ELŐK hány százaléka tesz bármit is a hazájáért? Mit gondolsz? Lelátón tombolnak, esetleg kispadon ülnek? Van itt egyetlen játékos is? :)

nem várt fordulat 2012.10.22. 18:19:17

hát nem tudom. én inkább élek 4 évet egy kemény darabka szarral a kezemben, mint sem az egész testemet híg fos borítsa be.

lehet, hogy egyik kutya / másik eb, és tegyük fel, hogy ugyanannyit lopnak (bár a jelen helyzetet elnézve, a szocik ezen a téren kismiskák voltak a mostaniakhoz képest), de legalább nem kúrtak minden reggel seggbe valami hülye intézkedéssel.

Deadasfak 2012.10.22. 18:20:54

Hmm. Hát ha bajnai távol marad az MSZPtől, úgy tudja előadni magát hogy engem meggyőzzön arról hogy egy józan politikát lenne képes folytatni, akkor övé a szavazatom. És a pártjáé. Nem miniszterelnökre szavazunk hanem egyéni képviselőkre szavazunk? Formailag. Fejben az dől el hogy "ez az orbán pártja", "ezek az új gyerekek, azok a hippik", "ezek a nácik", "azok a komenyisták" bajna esetében lehetne "az a széparcú gyerök". Másfél év alatt összeszedheti magát egy párttá. Hogy mucsán milyen jelöltet állít szinte lényegtelen.

nanomano 2012.10.22. 18:20:58

Micsoda ostoba írás! Mondhatnám "zero"! A partvonalon kívülről bekiabálni nem nehéz. Talán állj be játszani, ha olyan remekül tudod, mit kell tenni. Ahogy itt olvastam a kommenteket, lennének társaid bőven.
Mi meg a nyakunkba kapnánk egy mostanihoz hasonló dilettáns társaságot! Viszont elvihetnétek, ami még marad az országból addigra! Már persze, ha marad valami!

dr kíváncsivagyok 2012.10.22. 18:21:13

"Juhászt az sem zavarja, hogy Bajnai neve a Hajdú-Bét- és a Dataplex-ügyben is felmerült. "

Ez az,...egy igazi Fideszgyíknak ez is elég..."felmerült a neve".!..és ?? Elítélték ??
Ezért kellett a Fidesznek a választások előtt és még a napján is vezetőszáron vezetett Szoci képviselőket mutatniuk a Tv - k ben ?? Elterjesztik a gyanút,...vádolnak,...aztán elsikkad az ügy a bíróságok előtt !! Fúj de mocskos banda !!!

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.10.22. 18:21:25

@midnight coder: jogos, de ő is ember, lehet ő tényleg szeret politizálni is, és lehet tényleg szeretne változtatni. Ezzel nekem egyszerűen nincs és nem is lehet bajom. Tőlem azt csinál amit akar. Politikához meg alapból bőr kell, nem is kevés... :)

OneBigLike 2012.10.22. 18:22:11

óóóóóóóóó bárcsak olvasná minden ember ezt a bejegyzést. komolyan ennél nagyobb igazság leírás nem is szükséges.
felén sírtam, felén röhögtem.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.10.22. 18:22:30

Akkor zerotól csak azt kérdezném, hogy a mezei átlaguser mit csináljon...?

dr kíváncsivagyok 2012.10.22. 18:22:43

@Nyekenyóka.: "Az MSZP lopott, nem is keveset, ezt bizony kár tagadni bárkinek is !"
Nem kell tagadni. Vannak bíróságok és majd megállapítják , hogy ki , mennyit lopott ! Közel sem annyit , mint a Fidesz-közeli vállalkozók két és fél év alatt !!!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.22. 18:23:03

@midnight coder:
Imádom a képmutatást, amikor társadalmi közhely, hogy a politikusok hazudnak, legfeljebb a mértéke és az arroganciája változó, és mind hallgatólagos egyezség, ezzel politikus és választó is tisztában van, de amikor valami belerondít ebbe az álszent paktumba, és kimondja, hogy igen, ő tényleg hazudott, akkor megy a fújfújhörrhörr:).

A pozitívumairól pedig egyébként itt olvashatsz röviden (index.hu/velemeny/eheti/elkurta/), másrészt bizony a beszéd megértése és feldolgozása lenne az első lépés az MSZP megújulása felé, onnantól kezdve, hogy megértsék: lehet, néha kell is közpénzes mutyik nélkül országot vezetni.

alfacharlybravo 2012.10.22. 18:23:11

MSZP re szavazni, akik Öszödön azt hitték, hogy a választási győzelem után egy jó kis osztozkodásra jöttek össze a jól végzett kormányzás után? Ferike ettől akadt ki, hogy ennyire birka ostoba társasággal kell valamit kezdenie. Le lehet váltani Orbánt, de akkor aztán szabad lesz a gazda az ország felszámolásához a szabad rabláshoz amit Vikiék össze grundoltak, azt még lehet rabolni. Szanyi meg a 8 év sikertörténet, ha csak nem a tönkretétel volt a cél?

pneumónia 2012.10.22. 18:24:38

Nekem úgy tűnik hogy a szervezők is megélhetési politikusok akarnak lenni, köszi hagyjad csak, van abból már elég... :(

hackbard.celine 2012.10.22. 18:24:41

@midnight coder:
Fletó: hazudtunk
OV: soha nem hazudtam
Van aki nem képes felfogni az évezredes Epimenidész-paradoxont. Nem az a hazug aki annak mondja magát.
Áll két őr az igazság kapujában, egyik azt mondja:
- Én mindig hazudok.
Másik azt mondja:
- Soha nem hazudok.
Mit kérdezel és melyiktől, hogy biztosan átjuss a kapun?
Asszem ált. isk. 6 osztálytól már szokták tudni. :)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 18:24:50

@dr kíváncsivagyok: hahhhaaahhhaaa
idézz már egy ítéletet csillagbogaram...(ja és mielőtt sipákolni kezdesz, EZ A TE logikád!)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.22. 18:26:11

@nanomano:
Biztos ők is, de én nem emiatt pártoltam el tőlük hanem az egykulcsos miatt, meg az elszámoltatás hiánya miatt, meg az ilyen-olyan pimasz faszságaik miatt!

magyar ember teli szájjal 2012.10.22. 18:26:23

Jelen palettán még mindig Gordonka az egyértelmű választás. A Milla nem a "jó jelölt" vagy "Gordon" dilemmán merengett hanem a "Pityinger" vagy "Gordon" lehetőségen. Így kell ezt látni.

nanomano 2012.10.22. 18:26:28

@dr kíváncsivagyok: Igaz! Ráadásul az eddig befejeződött birósági eljárásokban mindben felmentő itélet született! Miről is beszélünk??

dr kíváncsivagyok 2012.10.22. 18:26:32

"2. Selmeczi Gabriellát összevetni Vadai Ágnessel, hát az enyhén szólva is idétlenség."

Selmeczit legfeljebb egy mosogatószivacs értelmi képességével lehet összehasonlítani...
Ha nem is ért mindenki egyet vele, de Vadai valódi politikus...míg Selmeczi egy zombipicsa...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 18:26:34

@Nyekenyóka.: hát szörnyen szégyellem magam, de nekem sokkal jobban megy a szekér most. bejön a családi adókedvezmény, bejön az egykulcsos....dehát nyilván ITT MINDEN KOMMENTELŐ nyomorog, csak én vagyok ilyen geci szerencsés.

Horizont 2012.10.22. 18:26:55

A pánikgombot nem most kéne megnyomni, hanem 2002-ben amikor Orbán elvesztette a választásokat. Onnan kell számolni a pokolban töltött órákat, napokat. Nem csak a politikusok voltak itt hibásak az elmúlt 22 évben hanem mi állampolgárok is. Akkor most vállalni kell a következményeket is, nem lehet kiszállni. Kire szavazzunk? Csak azok közül lehet akik vannak! Komolyan azt hiszi bárki is, hogy ebben az országban jöhet egy ismeretlen szűzies tisztaságú, szakmailag magasan képzett, karizmatikus szőke herceg fehér lovon?? Meg kell nézni mi a legfontosabb? Az, hogy menjen -e az Orbán kormány? Mennie kell, mert nincs újabb 4 évünk, hogy elviseljünk ettől a mentálisan beteg embertől továbbra is mindent.Na és ha körbe nézünk kiket is látunk? Sok mindenkit, nehéz a választás de valakit muszáj mert annál nincs nagyobb baromság, hogy ne menjünk el szavazni. Mert akkor maradnak Orbánék. Bajnaira azért nem húznék rá minden létező vizes lepedőt, mert hasonlítsunk már előbb Orbánhoz, Gyurcsányhoz, Mesterházyhoz, Vonához, Karácsonyhoz. Így mindjárt más a leányzó fekvése! Lehet ábrándozgatni, hogy mi lenne a jó, ki kéne és ki nem kéne, ki hiteles ki nem az, ki kivel lenne jó és kivel nem! Csak közben odadobjuk az újabb 4 évet. Nem szabad(na) pocsékolni, mert nem olyan sok "négyévekből" áll össze az életünk! Már épp eleget elbasztak belőle.....

nanomano 2012.10.22. 18:27:42

@Nyekenyóka.: Miért? A lopás nem elegendő ok arra, hogy ne rajongjunk értük?

dr kíváncsivagyok 2012.10.22. 18:27:47

@FILTOL:
"idézz már egy ítéletet csillagbogaram."

Erről beszélek , Te gyökér....nincsenek , vagy kevés ítélet van !

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 18:28:38

@dr kíváncsivagyok: de Vadai valódi politikus.."
fűűű bakker, hát selmeci egy idióta, de te sem a való világból vagy ha neked vadai az etalon :DDDDD

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.22. 18:28:44

@nanomano:
Én nem ringatom már magam álmokba, már annyira természetes, hogy lop bármilyen kormány, ez nem lep meg sajnos.

dr kíváncsivagyok 2012.10.22. 18:29:03

@nanomano: " Igaz! Ráadásul az eddig befejeződött birósági eljárásokban mindben felmentő itélet született! Miről is beszélünk??"

Erről beszélek !!! Pedig már övék ( orvbán és bandája ) a bíróságok is !

elbutre 2012.10.22. 18:29:10

elég hülye egy cikk..

a választási győzelemhez a 100 egyéni körzet jelentős részének megnyerése szükséges....ki a franc fog szavazni Makón/Jászkarajenőn stb a millára/szolidaritásra meg hasonlókra mikor ott még 10ből 7 ember az LMP-ről sem hallott? emberük sem lesz elég lemenni oda, saját médiáról nem is beszélve

egyéni egyfordulós rendszerben sajnos befogott orral le kell szavazni a maszopra (én még eddig az életben nem szavaztam rájuk) a pártlistára pedig lehet kisérletezni ezekkel az új formációkkal ha valakinek ez a vágya. Bár ez a Juhász akárki még az átla szoci politikusnál is amatőrebbnek tűnik első blikkre.

hackbard.celine 2012.10.22. 18:29:22

@FILTOL: láthatnánk ugyanezt a levezetést, hogyan lett liberális "csuhások térdre" 5%-os KISZ titkár kiskutyákból bolsevik kétharmad? :)
Jelenleg Bajnai a konzervatív kapitalista, Orbán meg a bolsevik államosító komcsi, de azért toljad csak a hülyeséget. :))

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 18:29:43

@dr kíváncsivagyok: de azért kijelented...a fidesz többet lop MINT
röhejes vagy

dr kíváncsivagyok 2012.10.22. 18:30:20

@FILTOL: Nem etalon , te nagyon egyszerű....hanem valódi politikus,...míg Selmeczi egy tipikus szőkenő....olyan buta mint a segg !!!!

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2012.10.22. 18:32:05

Juhász Ferenc csak a benned élő Freud, ugye zero?

ob.szerver 2012.10.22. 18:32:44

@zero:

Vagyis aki Bajnait akarja, az egyúttal az MSZP-t hozza vissza, Lendvai Ildikóstól, Baja Ferencestől, Kiss Péterestől ....

Két kérdés:
1. Feltűnt-e, hogy az MSZP-ben volt egy generációváltás, és a felsoroltak egyike sem tagja az elnökségnek, és koruknál és pozíció(nélküliségüknél) fogva pedig nem túl valószínű, hogy valaha is szerepet kapnak a jövőben?
2. Konkrétan mit követett el Lendvai Ildikó (lehet botoxozni), Baja Ferenc és Kiss Péter, ami miatt meg lettek nevezve, és ami összevethető Selmeczi Gabriella, Lázár János, és Szíjjártó Péter szellemiségével, emberi minőségével és tevékenységével? (Nem mintha a két csapat egymás alternatívája lenne, mivel az előbbiek - ahogy mondtam - már nincsenek a porondon?)

Megtisztelnél a válasszal.

mrs. white 2012.10.22. 18:33:01

Kigondoltam. Arra függetlenre kell szavazni akinek bizonyíthatóan semmilyen előző politikai kötődése nincs sem az előző húsz év meghatározó pártjaihoz. Mekkora döbbenet lenne, figyelembe véve a párt választani nem tudó, vagy nem akarók 50% felett tábora miatt. Ettől nyílvánvalóbb kifejezése az elégedetlenségnek a politikai pártok tevékenysége miatt nem lehetne.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 18:33:18

@hackbard.celine: hiába szmájlizol...az szdszre szavaztam 90ben...átbasztak, betérdeltek a komcsiknak, a történelem meghozta az eredményt. szdsz = 0%
röhögve nézem az szdsz roncsain születő gittegyleteket, és mivel a büdöslibsikomcsi bagázs gyűlölve visít orbánra...TUDOM, hogy a fidesz a kissebbik rossz.

Malachi 2012.10.22. 18:33:44

@molnibalage: legyen ép esze, tájékozódjon és döntsön a saját legjobb belátása szerint. egyet ne csináljon, ne hagyja, hogy mások mondják meg neki, mi az igazság. mert az nem a saját igazsága lesz.

ez a poszt nem több, csak egy kis kattintásgenerátor. biztosan észrevetted, hogy semmit nem vett át a többiektől, kínosan kerüli az eddigi ellenérveket, mert neki valami mást KELL mondania. így megy ez errefelé.

B3T3G 2012.10.22. 18:34:23

Sztem is meg fog ismétlődni a múlt. Anno a Fidesz, SZDSZ karöltve kommunistázott mindenkit, aztán aztán az SZDSZ szépen koalícióra lépett az MSZP-vel, mert fosott a MIÉP-től, meg amúgy sem gondolták komolyan ezt a csináljunk demokrácia dolgot. Annyi változás van azóta, hogy nincs SZDSZ és MIÉP, helyette van LMP, Jobbik.
De persze felejtsük el a múltat OKTÓBER HUSZONHARMADIKÁN és hörögjünk a demokráciáért.

nem várt fordulat 2012.10.22. 18:35:06

@Nyekenyóka.: mondtam én, hogy nem? én csak azt mondom, hogy amellett, hogy ezek is lopnak, azon kívül baromi dilettánsak is. amikor 2/3 nyertek, arra gondoltam magamban. na nem baj, ez egy történelmi lehetőség, adjuk meg nekik az esélyt. másodpercig nem volt kétségem, hogy a 8 év alatt felhalmozott finanszírozásaikat vissza kell fizetni.

viszont elhitettem magammal, hogy esetleg értelmes döntéseket is fognak hozni. már a pálinkafőzésnél rájöttem, hiú ábránd volt. jelen pillanatban is nyílegyenesen repülünk vissza az időben, "ki tudja, hol áll meg" -ig.

és a leges legfájóbb, hogy még egy halom céljával is egyetértek, de azt látom, hogy bármihez is nyúlnak, az szarrá válik.

Rémbódess 2012.10.22. 18:35:37

@midnight : Aki ...simán benyeli hogy rendben van hogy egy miniszterelnök a választás előtt kinyilvánítja hogy "a fiókban ott a kész kormányprogram, de nem mutatjuk meg senkinek" és ezzel átverték a népet a választásokon, és az egyetlen érdemük hogy el tudták titkolni a választók elől hogy az elõdjük talán mégsem kormányzott olyan szarul, mert egyetlen, nagy garral beharangozott csontváz sem került elő a szekrényből...

Ha ez valakinek pozitívum, hát legyen boldog vele.

;)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 18:40:11

Tudod Zero,azt tudtam,hogy kezdődik majd a libásozás de nem gondoltam volna,hogy te az elsők között leszel aki elkezdi.
Csak nem a fidesz beépített embere vagy...? :))

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.22. 18:41:00

@abrakadabra40:

"Álljon össze az LMP,Milla,4K,Szolidaritás és a szakszervezetek"

Ez így már elég heterogén.

A Szolidaritás szoclib. Az 4K komcsi. Az LMP zöld populista, A Milla meg semmilyen.

hackbard.celine 2012.10.22. 18:41:12

@FILTOL: ja, addig a kisebbik rossz, amíg rád nem omlik az orbitális elkúrás. Pont mint a Kádár-rendszer: amíg van tartalék, azt a rendszer fényezésére fel lehet élni.
Jövő? Minek? Van az a 10-20 ezer fő az elitben akit nem érdekel.
Neked meg kiszúrják a szemed üveggyöngyökkel.
De legalább tapsolsz hozzá, az is valami.

hackbard.celine 2012.10.22. 18:47:02

@Nyekenyóka.: meg Széchenyi is liberális volt. Oszt ő a legnagyobb magyar vagymi. :)

flort 2012.10.22. 18:48:00

Ö, Öőő, Öőőő, komentelők az úrban! Az a kérdés, hogy ki szeretné, ha maga Orbán Viktor személyesen ücsörögjön még négy éven át a nyakunkon és a húsosfazék mellett?

Aki szerint ez nemkívánatos, annak tán érdemes lenne belegondolni, hogy a Fidesz leváltásához fűződő infinitezimális esély jelenleg Bajnai. A MSZP felépíthetett volna valakit a sikeres polgármesterei közül (13. kerület, Szeged)l, de azt az idétlen Mesterházit úgy tűnik nem lehet eltanácsonli. A Milla, LMP és egyéb amatőr lepkevadász-társaságok pedig eddig sem voltak képesek vidéken is ismert arcot szerezni, így egy pár városi entellektüelre számíthatnak, ha húzónévről van szó.

Pedig már kéne, hogy valaki kihívóként megjelenjen, belépjen a köztudatba, programjával házaljon - és igen - blogoljon is. Van másfél éve, nem?

Amúgy Ti tudtok ilyenről? Mert ha nem, marad Orbán, vagy Bajnai. Ennyi a történet.

vakapad 2012.10.22. 18:48:16

Kérném, hogy aki leírja, hogy ő bizony nem szavaz, az írja utána, hogy "Maradjon a FIDESZ, mert szerintem ők a jobbak." Csak a miheztartás végett, ugyanis a nemszavazás ezt jelenti.

Egyébként már beletörődtem abba, hogy az emberek nagy részének az agyában két felirat villog váltakozva, az egyik kékkel, a másik pirossal (vagy mittudomén), mégpedig az ELKÚRTÁK és a HAZUDTAK. Ha ezzel bárki vitatkozni merne, az élet azért ennél egy kicsit bonyolultabb alapon, akkor mindkét felirat frekvenciája gyorsul, és felettük megjelenik egy harmadik is, a SZEMKILÖVETŐ.

fingerbangs 2012.10.22. 18:48:28

A milla egy semmi
Nem is ertem miert kezeli oket barki tenyezokent

Borenbukk 2012.10.22. 18:48:30

@Transylvanianmixedgrill: Uhum. Utos programot, mi?! Nezd mar meg ezeket a majmokat! Ezek menetbol alkalmazhatnak Matolcsyt gazdasagi miniszternek. Rendben, legalabb demokratak, meg hisznek a jogallamban, de ugyanazt a toke ellenes baromsagot toljak, mint a mostani kormany.

nem várt fordulat 2012.10.22. 18:50:03

nem mellesleg, ha maga Jézus Krisztus jönne el, és váltaná le Orbánékat, akkor sem lenne egyszerű dolga. Betonban van már minden fontos posztot betöltő emberük, és kár, hogy nem úgy.

Tegyük fel, Bajnaival nyer egy széles összefogás, és elkezdik az ország számára legoptimálisabb politikai programot.

Ott fogják őket gáncsolni, ahol lehet, a 8-9% -osra adott rövidtávú kötvények kamatait vissza kell fizetni, bíroságon semmit nem fognak tudni támadni, megint jönnek a 300Ft -os népszavazások, alkotmánybírósághoz nem fordulhatnak, stb. stb.

Az én választásom az, hogy begyujtom a sütőt a hamuba sült pogácsához, és csatlakozom ahhoz a majd félmillió emberhez, akik tavaly elhagyták az országot.

hackbard.celine 2012.10.22. 18:51:31

@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény: Marx IQ-ja volt legalább 115. A birkameneté meg átlag 90.
So what? :))

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2012.10.22. 18:51:37

@zero: azon szoktam elgondolkodni, hogy a mai vitákban egy csomó minden összekeveredik, ami miatt sose jutunk egyről a kettőre. egyrészt, van az a kérdés, hogy mire lenne szükség a jelenlegi helyzetben. erre elvileg vannak olyan válaszok, mint bajnai legutóbbi beszéde vagy a mszp új demokratikus kapitalista programja vagy az lmp alternatív költségvetése vagy az eötvös károly intézet alkotmányossági programja. de ezekkel az a baj a gyakorlatban, hogy senkit sem érdekelnek. mert, van az a másik kérdés, hogy hogyan kellene leváltani a jelenlegi kormányt és az emberek többsége főleg ezzel foglalkozik, tovább már nem is megy. ezért nem érdekel senkit az lmp programja, mondván, hogy ezek a csúnyák nem akarnak összefogni vagy ezért nem érdekel senkit bajnai programja, mert hogy ő ilyen vagy olyan kormányfő lenne, mszp-vel kormányozna vagy anélkül. legfeljebb még azzal a harmadik kérdéssel foglalkoznak, hogy felelős-e és milyen mértékben az mszp, meg gyurcsány meg bajnai (együtt vagy külön, ízlés szerint) az "elmúlt húsz évért". és ezt persze állandóan ki is játsszák egymás ellen. holott ennek a három kérdésnek külön-külön is van jelentősége: lehet azt gondolni, hogy bajnainak igaza van, de attól még nem kell azt gondolni ő az ideális kormányfő. lehet azt gondolni, hogy az mszp súlyosan felelős az elmútl húsz évért, de attól még elgondolkodni azon, hogy esetleg nélküle nem megy majd a kormányváltás stb. amit azért sajnálok, mert ha ez a három kérdés (és még egy csomó minden) nem keveredne össze ennyire, akkor lehet, hogy egyről a kettőre jutnánk. így meg fennáll a veszélye, hogy vagy lesz kormányváltás, de senki sem fogja tudni, mire kapott felhatalmazást az új kormány vagy nem is lesz leváltva a fidesz, mert minden ellenzéki egymás torkának fog ugrani. ezért van ambivalens érzésem azzal kapcsolatban, hogy ha valaki azt mondja, hogy bajnaival jön az mszp is, mert így lehetetlenné válik a személyi kérdésektől függetlenül a többi fontos ügy tisztázása. hogy őszinte legyek, én nem tudom, bajnai jó miniszterelnök lenne-e. az mszp-t súlyosan felelősnek tartom az ország állapotáért. igaz, bajnai eddigi lépései nem tűnnek ügyetlennek, talán nem falnák fel miniszterelnökként, de nem vagyok benne biztos. viszont azt biztosan tudom, hogy az ő legutóbbi gazdaságpolitikai beszéde az utóbbi idők egyik legvilágosabb és legkarakteresebb gazdaságpolitikai helyzetértékelése és programja, amit nagyon keményen meg lehet kritizálni: mert végre tartalmaz tényeket, konkrétumokat, érveket. jó lenne, ha ilyen minőségű gondolatokból több lenne a piacon, talán nehezebbé válna a felelőtlen, üres demagógia, ami legalább 2002 óta minden választást eluralt. most azért is nagyobb lenne erre az esély, talán, mert ekkora nagy bajban régen voltunk. ilyenkor az őszinte beszéd talán nem is eladhatatlan.

czjanos 2012.10.22. 18:52:16

@jazzcool: Ezért ülnének rá a Milla farvizére (mint a dicső KDNP a Fideszére).

Ronald 2012.10.22. 18:54:12

Nem értem. Miért kellett volna Bajnainak lemondania Gyurcsány beszéde miatt? Miért kellett volna lemondania október 23-a után? Szerintem éppen ez a baj, hogy ebben az országban senki nem vállal felelősséget a saját szavaiért (tetteiért). Mindig el lehet bújni a párt mögé. Egyébként akkor azt is megkérdezhetnéd, hogy miért nem mondatta le Orbán Smitt Pált, mindjárt a botrány elején? Ebben a kormányban már mindenkinek le kellett volna mondania, ha állja a szavát, ugyanis homlokegyenest az ellenkezőjét teszik annak, amit ígértek!

Rodolfo63 2012.10.22. 18:55:48

"Az volt a válságmenedzselés, hogy annyira be volt fosva az MSZP és az SZDSZ, hogy egy évvel hamarabb lesznek munkanélküliek, hogy csont nélkül megszavaztak mindent"

pontosan - tökéletesen csinálta ebből a szempontból - látta, hogyan szopatták gyf-et a saját párttársai és szövetségesei, úgyhogy ő ezt nem engedhette meg sem magának, sem az országnak

kirsten 2012.10.22. 18:56:16

@midnight coder: Orsós mikor ismeri be hogy elbaszta, de nagyon. Annál sokkal gátlástalanabb az egész bagázsával pedig mindenki tudja hogy állandóan hazudnak.

vakapad 2012.10.22. 18:56:31

@FOUREY:

Mivel ez egy értelmes hozzászólás, megkérdezném, hogy az MSZP mennyiben súlyosan felelős az elmúlt 20 évért?

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2012.10.22. 18:56:59

@zero: tény, hogy Bajnai sem a legjobb választás, de jelenleg szerintem ő a legkevésbé káros. Vagy neked van alternatívád?

vakapad 2012.10.22. 19:00:00

@Slanger:

Miért tény, hogy Bajnai sem a legjobb választás?

nyugger100 2012.10.22. 19:01:25

@Nyuggervadász: Mert nem a Fidesz találta ki először, hogy pártkatonából legyen köztársasági elnök, csak nekik össze is jött. Egyiknél a pártpénztárnok a kormány tagja, a másiknál az ex-pártpénztárnok droidja.
Amatőr balfaszok vs. profi balfaszok.
Egyszerű többség vs. kétharmad.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2012.10.22. 19:02:41

nekem egy dolog nem világos: miért tekinti mindenki kizárólag a pártok és civil szervezetek ügyének 23-át? ha volt valami nagy baj a rendszerváltással, akkor pont ez a kívülálló, páholyban ülő állampolgári hozzáállás. egy csomó embert hallottam nyafizni korábbi alkalmakkor, hogy "nem volt elég jó a tüntetés", meg hogy "ez unalmas volt", meg "nem tudtak semmi újat kitalálni", mintha egy színielőadásra mentünk volna nézőként. holott egy tüntetésen csak az egyik dolog, hogy mit mondanak kint vagy hogy egy párt mit akar belőle kihozni, az is fontos, sőt, ennek kéne a legfontosabbnak lennie, hogy mit akarnak a polgárok elmondani az ottlétükkel. nyilván jó, ha eközben van hangulat is, de ez másodlagos. az is másodlagos, hogy egy párt mit akar vele üzenni: az ilyen események körüli értelmezési harc az ő bajuk, hadd szenvedjenek vele. az állampolgárt viszont az kellene, hogy érdekelje, hogy ő mit üzen vele. ő se csak néző, ugyanúgy szereplő is. pont az volt eddig a baj, hogy eddig túl kis szerepet kaptunk. holott nincs olyan sikeres demokrácia, ahol a polgárok némán, karosszékből, borozgatva figyelnék a politikát. usától németországig: sehol.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.10.22. 19:04:43

ha valaki kérdezné majd évtizedek múltán, hogy hogyan lehetett a maffiát megszavazni és évekig hatalomban tartani akkor ez a balfasz posztot adnám a kezébe magyarázatként

NextGeneration 2012.10.22. 19:04:45

@Gogol: Na figyelj te kis - hogy téged idézzelek -, rakd fel a szájkosarat, és nyalogasd a sarokban a golyóidat...

Amúgy meg, kinek lenne nyugodt a lelkiismerete miután Bajnaiékra húzta az Xet? Mert nekem nem. Azon agyaltam, hogy meg kellene megint valasztani ezeket a rohadékokat, csak azért, hogy belefulladjanak a saját szarukba!

2012.10.22. 19:04:47

@zero: a Fidesz-Jobbikot ne zárd ki ilyen gyorsan!

czjanos 2012.10.22. 19:05:03

Sokan ekézitek Bajnai Gordont, de még senki nem tudott mondani egy hiteles nevet, aki Orbán leváltója lehetne.
Rajta, jobboskák, elő a farbával! (lehetőleg Vonát hagyjátok ki a listáról!)

pucros 2012.10.22. 19:05:11

Ritka párosítása a poszt az agresszivitásnak és az ostobaságnak. Azért hazugság, mert most definiáljuk úgy a politikust meg a válságmenedzsert, hogy Bajnai annak ne feleljen meg?

Kolombusz 2012.10.22. 19:05:16

"Miért is? Mert fiatal, kedves, halk szavú és van egy blogja? Ezeket én is fel tudom mutatni ..."

A megnyilvánulásod alapján sem kedves, sem halk szavú nem vagy, sőt időnként a kétségkívül általában jó posztok mellett sikerül meglepően primitívnek, hőzöngőnek lenni.

fidesz = házmesterek pártja 2012.10.22. 19:05:30

Amint látom, a fidesz jól fizet a propaganda cikkekért.
Bajnai tényleg nem politikus. Ha az lenne, akkor nem lehetett volna távol tartani a napi politikától az elmúlt években. Én nem nagyon hallottam róla, mióta megszűnt miniszterelnöknek lenni.
És miért ne lehetett volna "válság menedzser".
Míg ő volt a kormányfő, addig egész szépen ment az ország szekere az addigihoz képest és egyenesen kitűnő volt ahhoz képest, ahogy most, ez a csaló, hazug, félig komcsi, félig náci söpredék visz minket a szakadékba.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.10.22. 19:06:06

"Mert ők olyan fene nagy demokraták voltak?
Dehogy voltak, csak nem volt kétharmaduk"

roppant szar hazugság.
lásd 1994-98

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.10.22. 19:06:18

Nagyon jó post. Pont akkora balfasz az, aki most majd az MSZP-re szavaz, mint az volt, aki két éve a Fideszre szavazott.

fidesz = házmesterek pártja 2012.10.22. 19:06:43

@pucros: macikám, hagyd a 'csába ezeket! Egy lúzer csürhe, állami támogatással...Mégis mit vártál tőlük?

Karmoss 2012.10.22. 19:06:56

Pedig nem nehéz:
Hol? -ban, -ben
Hova? -ba, be
Tehát helyesen: elküldeni az anyjába.
Ez a rossz banozás sajnos nagyon divatos hiba mostanában újságírók között.

Q-in-Law 2012.10.22. 19:07:11

Egyébként Omar Khayyam perzsa polihisztor már a 11. században megmondta, hogy mi a baj a politikával: a hatalom megszerzéséhez éppen ellentétes tulajdonságokra van szükség, mint a gyakorlásához.

vakapad 2012.10.22. 19:07:19

@nyugger100:

Az első amelynek összejött, az az SZDSZ volt.

nikk rivers 2012.10.22. 19:08:10

@zero: Mit szerettél volna bemutatni a belinkelt 3-4 havi illetmények közleményével?
Borzasztó aránytévesztésben vagy, ha ezt akarod összevetni a jelenlegi milliárdos pénzcsatornákkal :-))

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.22. 19:09:03

@hackbard.celine:

Nem az IQ a lényeges a politikában, s különösen nem lényeges egy ideológia megítélésénél, hogy kitalálójának mennyi az IQ-ja.

hackbard.celine 2012.10.22. 19:09:06

@Nyekenyóka.: persze, jobb lett volna akkortájt 10 éves kortól meztelenül melózni lent a 45 fokban a szénbányában.
Vagy éppen manapság 14 évesen Kínában a Foxconnál gyártani az okostelefont vagy varrni a márkás farmert meg edzőcipőt éhbérért.
A marxizmusnak épp azért lesz helye a jelenben, mert a kisemmizett tömegek és a pártelit közötti szakadék nő.
Nem ez lenne a helyes és kívánatos irány, de attól még erre haladunk.

naugye! 2012.10.22. 19:10:32

Na, a Vastagbőr is megkapta a maga Közgép hirdetését!

huhhhu 2012.10.22. 19:11:37

A blogoló dolgozhatna még hangyányit ezen a projekten. Tán nem orbánt akarja újra??? PFÚÚÚÚÚÚÚÚJJJJJJJJ

hackbard.celine 2012.10.22. 19:13:06

@FOUREY: okt 23 Orbán mennybemenetele.
Kövér László által megírt beszédével bekerült a történelemhamisításba, a nemzeti kánon ezt dobta ki.
Senkit nem érdelekel huszonsok év elteltével a valóság, van aki a komcsi propagandista csecseken nevelkedve szépen majd elbábozza.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.22. 19:16:12

@hackbard.celine:

Mindez komcsi-náci-sötétzöld marxista téveszme. Semmi sem igaz belőle. Nem éhbérért dolgoznak, hanem jellemző a piaci bérnél MAGASABB összegért.

Persze tény, hogy vannak visszaélések is, mint pár eset a Foxconnál, de alapvetően nem ez az átlag.

A marxizmusnak nincs helye, mert téveszme és mert egyszer már kipróbáltuk és láttuk mi lett.

orient 2012.10.22. 19:16:31

Ennél nagyobb ökörséget az életemben nem olvastam.

Tehát Bajnaival nem lehet szakítani az elmúlt 20 évvel, ezért jöjjön az MSZP, mert velük lehet.

Gratulálok a logikai érveléshez sok értelme van.

ördöngös pepecselés 2012.10.22. 19:17:09

HIÁBA KAPÁLÓZTOK ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK URAT AKKOR SEM ÁLLÍTJÁTOK MEG TI HAZÁTLAN ÁRULÓ GLOBALISTAA BALLIBERÁLIS FÉRGEK!!!!!!
MÉG AZ ((ÁL))NEMZETI DZSOBBIKKAL SEM!!!!

sanyix 2012.10.22. 19:17:23

bajnai inkább? Ja végül is, az összes választás inkábbokról szólt. 2002 inkább medgyessy mint orbán, 2006-ban inkább gyurcsány mint orbán, 2010-ben meg inkább orbán mint gyurcsány...

dr. Aullah 2012.10.22. 19:17:56

@abrakadabra40: Aki nem szavasz, fideszre szavaz. Így előre is a k*rva *nyád.

ördöngös pepecselés 2012.10.22. 19:18:42

MESEHÁZY MEG SCHIFFER MEG ZÁZRIVECZ MEG LIBAJNAI BIZTOS KÉPES MEGÁLLÍTANI ORBÁN VIKTORT, hahahahaha!!!!!!!!!!!! gyöngék vagytok mint a harmat :))

nem várt fordulat 2012.10.22. 19:19:11

@Nyekenyóka.: nem, majd félmillió ha jól tudom 400e ember körül.

ördöngös pepecselés 2012.10.22. 19:20:35

@dr. Aullah:
mocskolódunk?! nem jött be, hogy nincs inygenebéd igaz?! nem ízlik?
megszoksz, vagy megszöksz, lényegében ezt mondta a fletótok is :))

fzoli77 2012.10.22. 19:20:54

Kedves zéro!

Tök igazad van :)

Csak az felejted el, hogy mindig a felhozatalból kell választani. A nem választás is választás! Mit old meg tehát, ha a nem választásod által a mások által választott valószínűsíthető kimenetel még rosszabb nagy eséllyel számodra, mint a legkisebb rossz? :)

Ha a között kell választanod, hogy éhen halsz, vagy még eszel valamit vacakot, de lehetőleg azt amit még legkevésbé utálsz, akkor azt választod. Legalábbis szerintem ez a racionális.

Elégedetlenkedni meg önmagában kevés, ajánlani kellene valami jobbat, harcolni amíg abból racionalitás lesz.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2012.10.22. 19:24:01

@vakapad: hát, néhány tényt először:
22 éve ülnek a parlamentben folyamatosan, 19 éve folyamatosan az első két legnépszerűbb párt egyike, 12 évig kormányozták az országot vezető kormánypártként, 4 évig abszolút többségük is volt egy kétharmados többséggel rendelkező kormánykoalícióban. éveken át ők adták a legtöbb polgármestert, képviselőtestületi tagot (a függetlenek után). ha volt párt, amely döntően meghatározta az elmúlt húsz év politikáját, az az mszp volt. talán még a fidesznél is jobban, de hogy nem kevésbé, az biztos. és mi minden zavar bennük? 94-98 között a bokros-csomagot csak nemzetközi nyomásra csináltákés elég rosszul is menedzselték, a nyugdíjreformot pedig összecsapták. és ez volt a két legpozitívabb és legnagyobb szabású politikai lépésük. ezzel együtt ők voltak a legfelkészültebbek a kormányzásra amezőnyben. tudom. 2002-ben és 2006-ban a modern magyar demokrácia történetének két legdemagógabb választási küzdelmében is nyerni tudtak a fidesszel szemben. 2002-es osztogató politikájuk a gazdasági lehetőségek és a középtávú nemzetközi kilátások teljes félreértésén alapult, végleg lesiklatta az országot a növekedési pályáról, a 2003 után állandósuló újabb költségvetési megszorítások.egyszerre voltak mindig sikertelenek és tették teljesen kiszámíthatatlanná a költségvetési intézmények működését. az első gyurcsány-kormány elképesztően felelőtlen gazdaságpolitikát folytatott, amit nem az őszödi beszéd bizonyít, hanem a 2006 utáni gigantikus megszorítások. 2006 után nagy elánnal kezdtek reformokba, de meghátráltak, bénáztak, és ráadásul sikerült feltámasztaniuk a 2006-os választáson már a saját táborában is kritizálni kezdett orbánt. 2008-ban túl későn ismerték fel a válság hazai következményeit és rosszul is reagáltak. bajnai aztán már korrekten válságmenedzselt, de csak mert a vezető politikusok már mind a mentőcsónakok körül tolongtak, nem értek rá keresztbetenni neki. emellett a mszp-nek óriási szerepe van az szdsz amortizálásában: 94-ben tök fölösleges koalíciót kötöttek vele, 98-ra addig veszekedtek vele, amíg az szdsz lett a választások legnagyobb vesztese és az imázsa is teljesen elromlott. kábé ennyi.

hackbard.celine 2012.10.22. 19:24:24

@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény: ahhha, tehát kipróbáltátok. Te és még ki? Valami begombázott füves szeánsz volt?
Menj vissza a bányába éhbérért, rakj napi 16 tonnát a népszerű dal szerint, aztán pofázz marxizmusról.
Nem tűnik fel, hogy a mai magyar polgazd válság nem hozható összefüggésbe a kizsákmányoló/termelő kapitalizmussal, ennélfogva a marxizmussal sem?
Mert hogy eleve pont a termelés hiányzik.

KaPé 2012.10.22. 19:24:27

Már izgultam, hogy elmarad az eheti Bajnai-fikázás, de szerencsére vasárnapra sikerült összehozni :)

ördöngös pepecselés 2012.10.22. 19:25:58

MSZP, LMP, SZDSZ, SZOLIDARITÁS, 4KÁÁ, MILLA, LMP, DZSOBBIK, LIBAJNAI: ELÉG VOLT BELŐLETEK, HÚZZATOK EL INNEN!!!!!!!

Horizont 2012.10.22. 19:26:36

@sanyix:
Igazad van!!! Mi vagyunk az "inkább" ország:)

KaPé 2012.10.22. 19:28:10

@Balibgeczyk: kihagytad a Fideszt és a KDNP-t.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 19:28:26

@FOUREY: 12 évig kormányozták az országot vezető kormánypártként, "
és előtte 1948-1990 között is...
szóval volt idejük..de láthatjuk mire mentünk velük

muczika 2012.10.22. 19:28:31

"Bajnai, mint miniszterelnök-jelölt?
Miért is? Mert fiatal, kedves, halk szavú és van egy blogja? Ezeket én is fel tudom mutatni ..."
De neked annyi eszed sincs, hogy megjegyezd, hogy hívják a Milla egyik vezetőjét, vagy Juhász Ferenc-fóbiád van?. Na, hát ennyire vehető komolyan a blogod

ördöngös pepecselés 2012.10.22. 19:28:56

@KaPé:
NEKIK KELL VISSZAFIZETNI A BALLIBBANTAK FELVETT IMF KURVA KÖLCSÖNEIT!!! TI MEG ORBÁN VIKTORÉKAT BASZOGATJÁTOK ÁLLANDÓAN!

tede 2012.10.22. 19:29:26

Szép is lenne, ha a nyugdíjcsökkentő Bajnai visszajönne. A nyugdíjasok kezdhetnek rettegni.

Reszelő Aladár 2012.10.22. 19:29:44

A lényeg a koalíció lenne, vagyis ismért hosszú hónapokig nem kell semmit csinálni, csak a lenyúlás részleteit megbeszélni, alkudni, zsarolni.
És miután már "nem csináltunk semmit", lehet az első osztogatások után rekordsebességgel IMF hitelt felvenni, és mindez az Orbán kormányra kenik majd. Aztán 2018-ban ismét bukta után jöhet megint Orbán...

biohouse 2012.10.22. 19:31:39

Szerintem, ha azt az opciót várjuk el, hogy se maszop, se fidesz -és ez én vágyam is- akkor Bajnai és a HH. Én nem látok más lehetőséget. Bajnai egyesületté alakította a HH-t, ez előszele a párttá alakításnak. Az pedig egy külön platform lesz az MSZP-től.
Jó lenne, ha ez a leendő párt a jobboldal felé is nyitna, de erre most nincs lehetőség. Talán akkor lenne, ha az LMP nem a 4K felé nyitna, hanem a régi Védegylet , Sólyom felé. Sólyom persze nem egy jó politikus, de mint jobboldali ikon szóba jöhetne.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 19:32:45

@hackbard.celine: az orbitális elkúrás már volt...tudod amikor az államcsőd elkerülésére imf hitelt kellett felvenni. kik is voltak akkor? jahogy bajnai és fletó.
na hát így sírja vissza őket bárki.

meg tudod, amíg az államadósság 53%ra vissza nem megy a 81%ról..addig a ballibek kusshadjanak, szépen csendben egy kibaszott sarokban.

dimitrij 2012.10.22. 19:32:53

"Juhász Ferenc, a Milla vezetője..."

ez komoly?

toronado 2012.10.22. 19:35:05

Aki olyan szemfényvesztőkkel összeáll mint Gyurcsány és Charles Gati, az morálisan hibbant.

Medvegyev 2012.10.22. 19:36:01

Namost, ha én Bajnai lennék, magasan szarnék a magyar közéletre.
A poszt írója fényezgesse szidollal a remek jelent.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2012.10.22. 19:37:59

@FILTOL: ezt nem tudom, miért mondod nekem. egy olyan szövegből ragadtál ki egy mondatot, ahol az mszp hibáit ecseteltem. ezzel talán helyeselni akartál? ha igen, nem értek veled egyet. az mszp-t én csak mint az elmúlt húsz év szereplőjét hibáztatom. úgy alakult, hogy jogot kaptak a rendszerváltás utáni magyar politika alakítására, a többit felhánytorgatni nem túl elegáns. más összefüggésben nem vitatom az ilyen megjegyzés létjogosultságát, de a rendszerváltás előtte és utáni politikai mozgásteret, állapotokat összehasonlítani itt és most nem fair. van velük baj elég azóta is. vagy nem helyeselni akartál? akkor nem tudom, mire gondoltál...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.10.22. 19:38:54

Elolvasva a posztot és a kommenteket: ez az ország halálra van itélve.
2014-ben lazán fog Orbán nyerni megint, aztán höröghettek az újabb Matolcsy-csomagokon.

Ti egy kibaszott Messiást vártok, b+, aki szűz, de ért a politika minden ágához, soha egyetlen kibaszott fillért nem fogadott el fizetésként, nem dolgozott egyetlen pártnak sem (és az anyjával lakik).
NINCS ilyen. Ha lenne is, akkor mindenki zöldfülünek tartaná, jogosan.
Van rossz, rosszabb és legrosszabb. Most az utóbbi van hatalmon.
A 3 verzió között az a különbség, hogy az első kettőben hagynak téged élni, vállalkozni. Mivel nekem egy életem van, nem fogom megvárni, amig a Matolcsy tündérmeséje 4-8-12 év múlva beteljesül.

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2012.10.22. 19:40:31

szagolhatjátok egymás fingját a tömegben, akkor sem történik semmi, szépen hazamentek utána, és annyi. Aztán 2014-ben megint jön majd valami más nevű korrupt rezsim, tökmindegy, és szépen megy minden tovább a megszokott kerékvágásban.

hackbard.celine 2012.10.22. 19:40:40

@FILTOL: Orbán KISZ, Matolcsy MSZMP, Varga KISZ, Rogán KISZ, Pintér MSZMP, Martonyi MSZMP, Hoffmann MSZMP, mégis miről beszélsz?

Taxomükke (UK) 2012.10.22. 19:41:53

Tudjátok, ugye, miről szól ez a poszt, meg a hozzászólások többsége? Be vannak szarva már most Bajnaitól, hogy mi lesz, ha sikerül valami épkézláb formáció élére állnia. Remélem, így lesz. Ezt a tetves bandát el kell zavarni a búsba, csak az a baj, hogy addig még százmilliárdokat fognak lopni. A szocikat sem kéne újra kormányközelbe engedni persze, csak az a baj, hogy tisztességes és tehetséges ember nemigen akar politikai pályára menni, mert undorodik ettől a csürhétől, akit "elitnek" hazudnak oly gyakran. Ha ez elit, akkor (nyomdafestéket nem tűr a véleményem).

lógós versenyszférás és állami dolgozó adócsaló 2012.10.22. 19:42:47

én arra fogok szavazni aki még hiteleket vesz fel hogy olcsóbb legyen a BKV és ingyen legyen az oktatás!

hajrá magyar értelmiség!

czjanos 2012.10.22. 19:44:20

Kedveskéim, nem látom az alternatívát jelentő neveket!
Egy javaslat: nagybetűs barátunkat ugorjuk át. Itt a megjelenéséig vita folyt, nem fröcsögés.

toronado 2012.10.22. 19:44:48

" Hasonlóan bimbódzó kapcsolat alakult ki a Hillary Clintonhoz és Soros Györgyhöz közel álló Center For American Progress-szel, ahonnan már néhány milliót is kaptak. Aztán Bajnai komoly szakmai tanulmányt írt a Bertelsmann Stiftung egyik kiadványába, és a 2010-es kormányváltás után ennek az alapítványnak a budapesti rendezvényén beszélt először több Európát és kevesebb szuverenitást szorgalmazva. Nyilván csak a véletlen műve, hogy ennek az alapítványnak a kuratóriumi tagja az a Wulf Bernotat, aki az E.ON korábbi vezérigazgatója volt. Rosszindulatú, jobboldali kukacoskodóként jegyzem csak meg, hogy éppen most, Bajnai Gordon epedve várt beszédét megelőzve jelent meg a Haza és Haladás blogján egy kétrészes tanulmány, amely az E.ON energiakonszern visszavásárlási szándéka és a nonprofit alapokra helyezett közszolgáltatás kapcsán ekézi a második Orbán-kormányt.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 19:44:52

@FOUREY: csak jeleztem, az urak és patrónusaik - elődjeik, ott voltak még előttük 45 laza évig, nem a holdról estek le, vagy nem 90ben szálltak ki (pl. horn) egy ufóból. ezért hányinger ez az egész, 1948 tól 4+4+ moat kettő éve kormányoz más, nem ugyanaz a komcsi elit, de már itt a világvége, diktatúráról ugatnak, szánalmas.

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.10.22. 19:46:15

Igazából nem is értem, hogy mi a célja a posztnak? Bajnai fikázás? Egy nappal a tüntetés előtt?

Céltalan, és még káros is. Ha emiatt pár emberrel kevesebben lesznek ott holnap, már kár volt érte, mert így vagy úgy, de a Fidesznek segítenek az ilyen orbitális baromságok.

Ehhez pedig gratulálok kedves Zero.... Azzal, hogy nem foglaltok állást, illetve a már említett szűr messiást várjátok, egyértelműen a Fideszre "voksoltok", hiába nem X-eltek sehova sem...

Tudnám ilyenkor mi a fenét gondoltok, és képzeltek ti magatokról...

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2012.10.22. 19:46:54

@Kőmíves Kelemen: ezt kikérem magamnak :) nem várok messiást, és azzal sem értek egyet, hogy kizárólag az lenne a kérdés, hogy ki jöjjön ov után. az is fontos lenne, hogy mi jön. nekem bajnai programja oké. ennyi alapján még támogatni is tudom. az viszont, hogy hatalomra tud-e kerülni, az még a jövő zenéje. és szerintem nem magátólértetődő az sem, hogy el van döntve a jövő, hogy csak egyféleképpen lehet leváltani orbánt (még ha így is lenne, se tudja senki biztosan, mi lenne az az egyféleképpen), tök jogos, ha mindenki kombinál, mi lenne a legjobb és mik a várható problémák. egy példával élve, ha az ember feje fáj, nem biztos, hogy a fejlövés az egyetlen jó megoldás rá, csak azért, mert momentán ez az első, ami eszünkbe jut. és azzal sem lehetne erről meggyőzni, ha valaki kiállna és azt mondaná, hogy nyuszi, aki nem a fejlövést választja. :) komolyra fordítva a szót, azzal egyetértek, hogy ha van bajnainak baja, biztos nem az, hogy nem ő a jézuska. .

hackbard.celine 2012.10.22. 19:47:24

@FILTOL: osszál, szorozzál NERtárs: ~1240 Mrd Ft volt a kasszában a lehívott IMF-EU hitelből kormányváltáskor plusz 2850 Mrd magánnyugdíj.
Hova lett? A GDP lesz idén kb. 28500 Mrd.
14,5%-a tűnt el hipp-hopp.
79,6% volt kormányváltáskor az adósság, most 77. Lehetne 79,6-14,5% is, ami 65,1%.
Akkor most ez hogy is van?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 19:48:00

@unrealnoise: fujj, micsoda romboló egy vélemény...fujj fujj fujj....
a patás malmára hajtja a vizet, még ilyet, hogy mer véleményt mondani egy ilyen igaz ájropééer úrról mint bajnai
egy nappal a tüntetés előtt...nahát

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.22. 19:48:04

Bajnai imádóknak: Ne a blogírót sértegessétek, hanem az index szerkesztőségét, elvégre ők tették ki főoldalra bő másfél órája, ha nem lenne ott a kutya se olvasná ezt.

Virág et. 2012.10.22. 19:48:41

@Kőmíves Kelemen: Pontosan. Gyerekek még, mint zero. Naivan rácsodálkoztak 2010-ben a világra és elhitték, hogy Orbán maga a megtestesült tisztesség, becsület és szakértelem. Mert nem emlékeztek rá / túl fiatalok voltak 98-02-ben.

Én teszek a rendőrattakra, nem érdekel a szemkilövetés, nem érdekel Őszöd, nem érdekel Ferenc sem az elkúrásaival együtt, nem érdekel Baja sem Lendvai sem Puch, nem érdekel Bajnai mint kormánybiztos vagy miniszter. Engem az érdekel, hogy a rendszerváltás óta ELŐSZÖR volt olyan miniszterelnökünk és kormányunk 2009-2010-ben, amelyik nem a zsebét tömte, amelyik szar populizmus és gyáva mellébeszélés helyett EREDMÉNYEKET ért el, mínusz 6-ból pluszba vitte a gazdasági növekedést a válság KELLŐS KÖZEPÉN, amikor még a németek is recesszióba mentek, stabilizálta az országot, mindezt úgy, hogy egyetlen fillért nem hívott le a korábban felvett IMF hitelből (ellentétben Orbánnal), nem államosított semmit, nem helyezte el a saját mamelukjait száz évre a különböző pozíciókba. Nem úgy viselkedett, mint egy politikusokból álló kormány, hanem úgy, mint egy válságmenedzsment.

Én ezt akarom a jövőben is látni, mert Matolcsyval sehova nem jutunk. Ezért szavazok majd a Bajnaiékra, akárkik is fognak állni mögötte. Ha ugyanazt az együttműködést, amit 2009-ben le tudtak zongorázni, ha ugyanazt újra megismétlik, akkor az országnak jó lesz.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.22. 19:49:43

@unrealnoise:
Ne a blogírót sértegessétek, hanem az index szerkesztőségét, elvégre ők tették ki főoldalra bő másfél órája, ha nem lenne ott a kutya se olvasná ezt.

toronado 2012.10.22. 19:50:30

@hackbard.celine:
hackbard.celine 2012.10.22. 19:40:40
@FILTOL: Orbán KISZ, Matolcsy MSZMP, Varga KISZ, Rogán KISZ, Pintér MSZMP, Martonyi MSZMP, Hoffmann MSZMP, mégis miről beszélsz?

-Horn szovjet zsoldban álló különítményes
-Medgyessy szovjet zsoldban álló D 209
-Gyurcsány HIVATÁSOS Kisz titkár, besúgótanonc és az Apró klán beltagja. Amellett szőlész--borász tanulmányairól híres
-Bajnai egy offshorelovag, akit most éppen a John Hopkinson képeznek ki, hogy miként szolgálja ki az érdekeiket.
És akkor még az aprónép, Lendvai Ildikó, Szekeres, Kovács László stb. stb.
Tényleg miről is beszélünk?

Virág et. 2012.10.22. 19:51:10

@Virág et.: Mindezt úgy érte el, hogy nem volt szar ideológia gyártva hozzá, személyi kultusszal meg NENYI-vel, meg eszement hagymázas kurzusőrültekkel, mint Kerényi, Bayer vagy a szánalmas GFG.
Szimpla munkavégzés volt, a gazdasági-pénzügyi posztokon NEM politikus miniszterekkel.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.22. 19:51:45

@hackbard.celine:

Ostoba vagy, ha a marxizmust bármire is megoldásnak látod.

funfun 2012.10.22. 19:52:22

@karacsi_maci: eljön Krisztus, már ma este, a Duna TV műsorán.
www.sokkaljobb.hu/content/n%C3%A9pek-krisztusa-magyarorsz%C3%A1g-duna-tv-ben

Csak azt nem értem, hol vannak ilyenkor az egyházak, élükön a katolikus egyházzal. Én blaszfémiának tartom, hogy egy földi nemzetet, annak forradalmát, ahol vér is folyt, Krisztushoz hasonlítják. Krisztushoz, akiről már Izajás próféta is teljesen más szellemben írt, báránynak nevezte, aki nem nyitja ki száját. Krisztus nem földi békét hozni jött, nem nemzetek között akart igazságot tenni. A kereszténységnek nem lehet a lényege a nemzetieskedés, különösen nem a katolikus, vagyis egyetemes egyháznak.

ketroot 2012.10.22. 19:52:30

@Prof. Dr. Simon Templar:

Viccelsz? Kormányfőnek jelöltetném.

dimitrij 2012.10.22. 19:52:44

elég buta poszt lett, sajnos... kétféle válság van mostanság, az egyik gazdasági, a másik politikai. ami igazán fontos, és amire hamar választ kell találni, az a gazdasági, annak kezelésére kell programot írni már most, olyat, ami rövid időtávon eredményt tud hozni. hogy erre tud-e megoldást bármelyik ellenzéki csoportosulás, vagy nem, együtt, vagy külön-külön próbálkoznak, azt majd eldönti a következő cirka 1-1,5 év, a fontos az, hogy legyen egy elképzelés arra, hogy:
- visszaszerzésre kerüljön a befektetők bizalma, jöjjön a tőke, induljon be a gazdasági növekedés,
- intézményi reformokra van szükség az újraelosztó-rendszerek kapcsán, érdemi, hosszabb távon javulást eredményező intézkedés nem nagyon történt,
- adórendszer átalakítása, egyszerűsítése.

ha erre van elfogadható, kiszámolt, hatástanulmányokkal alátámasztott koncepció, akkor van értelme arról beszélgetni, hogy ki, kivel összefogva, kit kizárva hajtja majd azt végre. ha sikerül ennek a koalíciónak megnyernie a választást 2014-ben, akkor végrehajtható lesz ez, amit egyébként egy nemzeti minimum-programnak illene nevezni, majd csak azt követően kell megoldást találni az akkor még aktuális kérdésekre a politikai válság kapcsán, alkotmányozni, felülvizsgálni, kivizsgálni, számon kérni, elszámoltatni, ha úgy tetszik.. és ha gazdasági és politikai értelemben is megtörtént a konszolidáció, akkor majd érdemes lesz a megerősített civil bázis támogatásával megszabadulni a 22 év elhasználódott politikusaitól, pártjaitól, egyszer és mindenkorra. vegyenek szépen részt a takarításban, majd utána ráérnek leúszni a lefolyón. :)

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2012.10.22. 19:53:29

@FILTOL: szerintem is nagy baja a magyar politikának ez a szüntelen riogatás a világvégével, diktatúrával. ez megy 90 óta baloldalon (kébá tgm mucsázása óta). kár érte. de ezzel együtt se keverném ide a rendszerváltás előtti magyar politikát. nem csak az mszp-sek éltek akkor, a többi 90 utáni ember se ellenállóból vagy emigránsból lett, hanem a kádárista tömegből emelkedtek ki. orbánostul, martonyistul, csurkástul stb.. nem mondom, hogy mindenki egyforma volt, sőt, voltak morálisan makulátlan emberek is, de a többségük élt, ahogy tudott. EZÉRT nem fair komcsizni az mszp-t, amikor a mai problémákról van szó. mert múltja (sokszor mszmp-s múltja is a 800 ezer mszmp tag országában) mindenkinek van, ez nem magyaráz meg semmit. az mszp bajai mai bajok.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.22. 19:54:03

@hackbard.celine:

Abszurdum az egyszerű párttagokat, sőt KISZ-tagokat, úttörőket egybemosni a rendszer vezetőivel. Mindez teljesen lényegtelen. A Fidesznek a politikája a probléma, s nem az, hogy OV Kisz-titkár volt.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.10.22. 19:54:42

@Virág et.:
Én eddig érettnek gondoltam a Vastagbőr "stábját", hát kurvára csalódtam bennük...
És nem Bajnait imádom, hanem megtanultam az életben nem lehet a sültgalambra várni. Orbán egy rakás szar volt 98-02 között, a mostani eddigi 2 évük minősithetetlen.
Erre bomlasztani kell az ellenzéket egy 100ezres olvasottságú blognak?!

Gyurcsány -> kuka
Orbán -> kuka (remélem)
Bárki aki rajtuk kivül jön, és átveszi ezt a szarkupacot, adni kell neki egy esélyt, mert a két fenti baromarcút NEM SZABAD a kormányhoz engedni ismét.
Vagy zéró úgy gondolja, hogy még ezektől is lehet rosszabb? Mintha meghekkelték volna ezt a kurva blogot, b+.

dimitrij 2012.10.22. 19:55:02

@toronado: az baj, hogy az egyik listából, a tiedből egynek van esélye arra, hogy politikai értelemben szerepet kapjon, míg a másik lista jó része jelenleg is aktív és pozícióban van... persze nem egyetértve annak megállapításaival, csak a neveket áttekintve. :)

Táskás Tóni 2012.10.22. 19:56:16

@FILTOL: Geci szerencsés vagy , de nem vagytok elegen. 4 millió ember a létminimum alatt él.
Aztán pedig figyeld meg, hogyan változik a helyzeted, ahogy a "szabadságharcosok" kiiktatják a beruházásokat, elüldözik a tőkét és megszűnik gyakorlatilag minden területen a hitelezés. Kína és Azerbajdzsán pedig szarik a baltásra, osztjónapot.

hackbard.celine 2012.10.22. 19:57:00

@toronado: kommunista kutyából nem lesz liberális szalonna, liberális szalonnából meg nem lesz konzervatív kutyabőr népnemzeti keresztyén hitvallással.
Aki ezt bekajálja, az magára vessen!

Don Quixote de la Ferko 2012.10.22. 19:57:11

Láthatóan kezdődik a rinya a csúti csökött tolvaj háza-táján, ha ilyen szánalmas blogok jelennek meg.

vargánya 2012.10.22. 19:57:48

@Zsoca87: "... én azt gondolom ..., hogy a mostani alternatívának csúfolt valamik közül Bajnai a legjobb."
Khm.. konkrétan MIÉRT is ? Te már tudod mit fog csinálni, vagy ez csak amolyan "nőies megérzés" (már ha meg nem sértelek). Vagy is beszopod azt a süket dumát, hogy ide "szakértő" kell? Nézd meg! A görögökhöz meg az olaszokhoz már megékezett a "szakértő". A Goldman (egy n-el!) Sachs-tól, "szakértő" módon képviselni a globális tőkeérdekeket saját népükkel szemben. Ott a megszorítás véletlenül sem bankadót jelent. Még mit nem! Elvenni a lakosságtól! Mit gondolsz, Bajnai miért volt hosszú hónapokig Amerikában? Felkészítés, eligazítás. Mint régen, csak akkor Moszkvába jártak eligazításra.

Marcellusca 2012.10.22. 19:58:06

Asszem elég mellé ment ez a poszt. :)

Nincs benne semmi. Csupán pont az a frusztráltság, ami minden tudatos választóban megvan.

Aki meg azzal jön, hogy nem megy el szavazni, csak idézni tudom kommentelő társam: @dr. Aullah:

2345 (megint) 2012.10.22. 19:59:46

@dr kíváncsivagyok:

Gondolom, te a poszt szerzőjével egyetemben a szólásszabadság híve vagy, hiszen egy parlamenti képviselőről, egy nőről ide mered írni, hogy "buta, mint egy segg." és egy "zombipicsa".

Akkor nekem is jogom van rólad kijelenteni, hogy gusztustalan, tetves, mocskos, hazátlan féreg, buzi biboldó vagy. Ugye?

Marcellusca 2012.10.22. 20:00:50

@Kőmíves Kelemen: +1!!!
Szépen összefoglaltad, gratula! :)

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2012.10.22. 20:01:19

@vargánya: "Khm.. konkrétan MIÉRT is ? Te már tudod mit fog csinálni, vagy ez csak amolyan "nőies megérzés" (már ha meg nem sértelek)." szabad ám tájékozódni és nem csak összeesküvéselméletekből :) itt egy remek forrás: www.hazaeshaladas.hu/ ezek annyira titokban készülődnek, hogy még le is írják. biztos azt remélik, így senki se veszi észre. de látom, nálad működik :))))

Virág et. 2012.10.22. 20:01:29

"Dehogy voltak, csak nem volt kétharmaduk. "

Volt nekik, 94-98-ban. Akkor is két párt, az MSZP-SZDSZ alkotta a kormányt, mint ma. Akkor az volt a téma, hogy az SZDSZ az MSZP tagozata, akárcsak ma a KDNP a Fideszé.
Egyébként akkor SENKI nem próbálta meg szétcseszni az alkotmányos rendszert. Pedig válság is volt, kemény intézkedések is voltak (Bokros-csomag?), amelyek közül sok elhasalt az AB-n. Mégsem volt automatikus reflex, hogy szétverjék az egészet. Nem volt naponta alkotmánymódosítás sem, nem nevezték forradalomnak 94-et és nem csinálták kiáltványokat, díszkötetet, díszelőadást, díszmarhával, mint főasztalfelelőssel a saját dicsőségükre és tiszteletükre.
Csak ennyi volt a különbség.

@Kőmíves Kelemen: Megy a csodavárás. Az egésszel azt érik el, hogy visszajön Orbán még 4 évre, aminek az eredménye az lesz, hogy behozhatatlanul lemaradunk gazdaságilag, politikailag és kulturálisan is még Romániától meg Szlovákiától is, nem csak a nyugattól. Az alagút végén egy mini-Észak-Koreát látok, a turultollas zsebiránt olaj meg földgáz nélkül, aki nagyon sértődött és nagyon haragszik, közben meg szépen csendben éhen döglik a fél ország.

hackbard.celine 2012.10.22. 20:01:59

@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény: a marxizmus nem megoldás a jelenkorban aranypofa, ahogy a feudalizmus sem. Nem is erről volt szó.
A fejlődés alapja, hogy tanulunk a hibákból, de ahhoz először a társadalom fejlődését kell megérteni. Analízis, szintézis. Marx ebben - a saját korában - jó volt. Azóta túlhaladta a fejlődés (a nyugati társadalomban, de Shenzenben épp a határokat feszegetik).
Az eke szarvát szorongathatnád és a fiatalabbik lányod mehetne 12 évesen megtanulni a jus primae noctist, ha ez nem így lenne.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.10.22. 20:02:32

@Nyekenyóka.:
Lehet furcsa lesz neked, de én nem csak a főoldalról kattintok a blogra, hanem bent van a kedvencek között.
Az, hogy nem értek egyet zéróval és csalódtam benne, szerintem magánügyem.

Biztos vannak olyanok, akik pont emiatt a poszt miatt kedvelik meg, és sokan leszünk olyanok, akik ezekután kissé visszafogottsággal olvassuk a posztokat. Mivel semmiféle hátránya nem származik ebből egyik félnek sem, ezért elrendezhető egy vállránditással is.

Csak amig pl a Varánuszon Fabius értelmesen tudja az ellenzéket kritizálni, azzal egyet lehet érteni. Ez a mostani poszt egy sima fikázás, a létező legszarabb időpontban.

Fufo 2012.10.22. 20:03:14

Zero tisztelettel kérdezem: tudsz Bajnai helyett jobbat? Ha igen, ki lenne az?

Marcellusca 2012.10.22. 20:04:29

@Virág et.: Stimmt!
A lényeg az utolsó mondatodban van: "Ha ugyanazt az együttműködést, amit 2009-ben le tudtak zongorázni, ha ugyanazt újra megismétlik, akkor az országnak jó lesz."
És ebben is a legfontosabb: ugyanazt az együttműködést.
Ne legyen széthúzás, kicsinyes érdekek, klikkek mentén történő politizálás!

hackbard.celine 2012.10.22. 20:05:07

@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény: a bolsevik mentalitás neveltetés kérdése. Mostanra érett be, nem tud kilépni a kliséből. A küldetéstudatos, külső kontrollt leépítő vezérek bukása be van kódolva a rendszerükbe, értelmes emberek helyett korlátlanuk hűségeseket választanak.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 20:05:14

@Táskás Tóni: aha, és akkor megint a létminimum alatt élők emelnek egy milliárdost a kormány élére? így gondolod? az aki dolgozik és adót fizet meghallotta az mszp új javaslatát, és ha kettőt össze tud adni akkor rögtön rájön...bukni fog ha az egykulcsos adó eltűnik.

CyberDog 2012.10.22. 20:05:27

@nevetőharmadik: Èn pèldàul, 14-ben elmegyek regisztrálni, elmegyek szavazni, és a gyurcsány fletóra, meg arra a pártra fogok szavazni amelyikben éppen lesz.
Nem, nemazért mert kedvelem, hanem mert megérdemlitek.
"Szocreál. Mert megérdemled!"

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.22. 20:05:32

@hackbard.celine:

Nem értek egyet,. Marx a maga korában sem volt jó. Téveszme volt.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.22. 20:06:09

@Kőmíves Kelemen:
A legtöbb ember akkor is az Indexről jön ide (pl. én is), tehát őket kell ezért szidni. Amúgy néha a Nívó blogot is előhozza az Index...pedig az is kormánypárti. Lehet, hogy a Index is az? : )

kirsten 2012.10.22. 20:06:51

@Balibgeczyk: Beszari orvbánra gondolsz ? Már itt az ideje hogy eltünjön a porondról, mert egy hazug, aljas, gátlástalan pofátlan figura aki semmihez sem ért csak a hazudozáshoz. Az ilyen agyatlan bérencek mint te beveszitek az elmebeteg böfögésit.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.22. 20:07:00

@hackbard.celine:

Ez igaz, azonban nem hiszem, hogy ez a mentalitás a KISZ-titkárságból eredne. Így nem látom értelmét ezt folyton előhozni.

2345 (megint) 2012.10.22. 20:07:58

@A fidesz a betegek kiirtására készül:

Ha egy valóban nemzeti kormány vezetné most az országot, már a nickedért bíróság elé kerülnél, tetves libsi zsidrák.

Még te kiirtásodra sem készül senki, holott senki nem sírna utánad, hazátlan, magyargyűlölő, drogos, metélt buzi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 20:08:14

Én jobbik szavazó vagyok de Bokros volt nekem eddig a leg hitelesebb.
Csak ezek ketten meg nem férnek meg.:))

Virág et. 2012.10.22. 20:08:24

@Kőmíves Kelemen: Ráadásul pont a Mong-féle sz.rt idézi be. Százszor leírták mások is, én is: Mong írása egy vicc volt. Bajnai nem oligarcha, vannak oligarchák baloldalon is pl. Kapolyi, Puch vagy akár Gyurcsány, de Bajnai pont nem az. Az oligarcha kényurat jelent, olyan valakit, aki a maga ura, saját (cég- és/vagy föld-) birodalommal. Bajnai világ életében menedzser volt, nem tulajdonos, végrehajtó, nem nagytőkés. Amit meg kritikának írt róla Mong, azokról meg jogerős bírósági ítélet szól, hogy hazugság (HajdúBét, Dataplex). Oszkó jól leírta a facebookon, kár is erre több szót vesztegetni.

@Marcellusca: Lesz együttműködés, mert ott van Orbán a kapuknál, jobban, mint bármikor. A 2009-es reflexek működni fognak.

kirsten 2012.10.22. 20:08:39

@toronado: orvbán III/III-as mint Győri Béla. Ezt még hozzá tehetted volna a felsoroláshoz.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.10.22. 20:09:22

@Nyekenyóka.:
Az Index egyértelműen a kattintásszámra megy rá, hiszen itt vannak a beágyazott hirdetései.
A Nivó annyira gáz, hogy ott a vita hozza a kattintásokat...

Marcellusca 2012.10.22. 20:09:43

@Kőmíves Kelemen: Ez a poszt nekem is csalódás. :(
Mintha zero most kezdett volna bele a politikai, közéleti blog írásba.

Pop40 2012.10.22. 20:09:52

@Kőmíves Kelemen:
Tökéletesen igazad van. Ez az ország megérdemelné még 4 évre Orbánt.

Ekkora fost, mint ez, mondjuk ezen a blogon még nem olvastam. De ez már az x-edik ilyen írás a témában. Eddig szájtátva várta az egész "ballib" oldal Bajnait, most, hogy végre rászánja magát, meg jönnek a fikázások, hogy de ezért meg azért meg amazért nem. A helyében én azt mondanám holnap, hogy mégsem jövök vissza, a vastagbőr blog szerzője sokkal tutibb jelölt nálam, szavazzatok rá, vagy ha ő nem vállalja, majd biztos van egy makulátlan jelöltje, aki igen.

Az persze már megszokott, hogy a Bajnai-fikázás mellett nyilván JAVASLAT az nincs egy deka sem.
Tények: a szocik nélkül jelenleg nem lehet leváltani Orbánt, illetve jelenleg Bajnai az egyetlen, aki min elnök jelöltként szóba jöhet. Kedves szerzőnek ez nem szipatikus. Szíve joga, a szocik nekem sem azok. Na de akkor mi legyen helyette? Mert ha ez nem, marad Orbán.
Szóval a fikázás hitelesebb lenne, ha egy nyúlfarknyi megoldási javaslat is ott lenne mellette, hogy amennyiben nem Bajnai, akkor mégis ki.

Ha viszont az ehhez hasonló barom posztok után mégis marad Orbán, és azt csinálja még 4 évig, amit eddig, nagyon remélem, hogy a t. szerzőnek egy rossz szava nem lesz miatta.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 20:11:33

@FOUREY: hát lehet, csak az átlagember nem lopott/adott el komplett iparágakat 90ben és utána, de ők meg megtették.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.22. 20:13:30

@Kőmíves Kelemen:
Szerintem meg a Varánusz gáz, amit ma is ott néhány troll levágott...katasztrófa.

hackbard.celine 2012.10.22. 20:14:14

@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény: Marxról és a korszakról vitatkozhatunk, de ez egy filozófiai vita, szerintem nem ide tartozik.
Az emberiség egyik legnagyobb társadalmi lépcsője az ipari forradalom és a tőkés társadalom felívelése volt, aki ezt tagadja az minimum sült bolond. A tőke és hitel alapú fejlődés megértése és történelmi értékelése túlmutat egy blogkomment keretein, ezt egy pár korsó sör mellett lehetne inkább megejteni.

Marcellusca 2012.10.22. 20:14:18

@Virág et.: Legyen igazad!
Csak az az előttünk álló 1,5 év, vaze ...
Bízom abban, hogy lesz annyira sz@r, hogy utolsó pillanatban meglesz az az összefogás!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.22. 20:14:33

@Nyekenyóka.: fabius maga a csúcstroll, a gagyi giff-jeivel....baszki nagyon gáz

irónika 2012.10.22. 20:14:43

@zero: Nem ertek egyet a poszttal.
Szerintem Bajnai elojovetelet a kalapbol egy kenyszer szulte, mert szerintem kesobbre terveztek. Annak a kenyszere, hogy az MSZP ket idokozit nyert es ezzel jobban nyeregbe erzi magat, azaz egy kozos lista egyeztetesenel vagy egy program osszeallitasanal jelentos befolyassal birna barkivel szemben az ellenzek soraiban.
Ha viszont a civilek moge az egyetlen nagy ismertseggel es a legnagyobb elfogadottsaggal rendelkezo nem Fideszes all, akkor oda erok csoportosulhatnak. Es bar Bajnai valoban politikus, de nem volt hajlando az arcvesztessel megcsinalni azt az 1evet, hanem kitalalta maganak a szakerto imaget, ami moge 2009-ben beallitotta az MSZP-t, melyre kepes lehet most is.
Szerintem pont Bajnai lehet az, akivel esely van egy MSZP nelkuli ellenzeki tomorulest osszehozni, de legalabb megprobalni vele csokkenteni annak arcmeretet.

fidesz = házmesterek pártja 2012.10.22. 20:14:48

@2345 (megint): ajjajj, már megint egy drogos nyilas és egy tripperes kurva agyatlan utóda hörög itten... Nyilaska, nyilaska... menj szépen vissza és inkább azzal foglalkozz, hogy anyád legközelebb ne engedje a kuncsaftját, hogy lyukas gumival.... Belőled egy is sok.

Virág et. 2012.10.22. 20:15:37

A holnapi számháborúról: én nem leszek ott a Milla tüntetésén. Ahogy senki sem a családomból vagy a barátaim közül. Ennek ellenére tudom, hogy hova fogok szavazni 2014-ben.

A fidesz a közvéleménykutatóknál 2002-ben és 2006-ban is megnyerte a választást. Csak az urnáknál nem. Mert sokan vagyunk olyanok, akik nem szoktak vonulgatni meg tüntetni, de politikai véleményünk azért van.

Meg ügyfélkapu-regisztrációnk is.

Marcellusca 2012.10.22. 20:15:40

@Nyekenyóka.: Nem szeressed Stefikét meg Bya-t? :DDDD

fidesz = házmesterek pártja 2012.10.22. 20:17:51

@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény: na, most megmutattad, mennyire ostoba vagy. Hol volt itt kipróbálva a marxizmus? Annak a rendszernek annyi köze volt marxizmushoz, kommunizmushoz, mint a mostaninak a demokráciához, meg neked az értelmes emberhez.

vargánya 2012.10.22. 20:18:49

@FOUREY: Mert ugye nem láttál még olyat, hogy leírok valamit és aztán egészen mást csinálok? Az öszödi beszédnek nem ennek beismerése volt a lényege? Ja, hogy azt nem Bajnai mondta. De közösséget vállalt ugyanazzal a hazug bagázzsal! Nem kicsit ... . Ezzel a "zösszesküvéselmélet" dumával meg engem már nem lehet hasbaakasztani, mert aki ezzel jön az vagy tényleg a hülyeségig naív (és tájékozatlan) a világ mai működését illetően, vagy cinikus álnaív szellemi keretlegény, aki ugyanugy használja ezt a furkósbotot, mint az "ántiszemita" baseballütőt.

2345 (megint) 2012.10.22. 20:19:35

Az itt egymás ánuszának szagfelhőjében izgatottan csaholó és ajvékoló hiéna falkának már csak egyet kell aludnia a forradalomra emlékező nemzeti ünnepet megszentségtelenítő ratyi parádéig.

Kedden lehet csápolni a libás messiásnak, "megyünk lopni" Pityingernek, a szakdolgozat nélküli fegyencnek, a színpadokról óbégató turbólibsi drogos buziknak, és utána az "afterpartykon" leszopni egymás metélt pöcsét.

Pár ezer köcsög arra készül, hogy buzoid mámorában talán még a kormányt is leváltja. Szegény, szánalmas elmebetegek, mekkorát fognak koppanni 2014-ben.:)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.22. 20:21:23

@Nyekenyóka.:
Pl. itt van ez a 2345 meg Ballibgeczyk (mondjuk szerintem ugyanaz a 2) kb. olyan szinten szánalmas mint a másik oldalon dekol48 meg Dr Bubo.

Marcellusca 2012.10.22. 20:23:00

@Nyekenyóka.: :D
Nem köll etetnyi a trollokat! :)))

2345 (megint) 2012.10.22. 20:23:30

@A fidesz a betegek kiirtására készül:

Melyik nagy magyar szobrának a megrongálásra készülsz éppen, tetves biboldó?

Eljön az idő, amikor beutalót kapsz egy átnevelő táborba, ahol a szabad levegőn végzett fizikai munka megszabadít majd a pszichopatológikus magyargyűlőletedtől. Vagy ha ott pusztulsz, az sem baj.:)

dimitrij 2012.10.22. 20:24:01

@irónika: egy dologgal egészíteném ki, az mszp kisebbségben volt, egyes ügyekben az szdsz frakció, egyes ügyekben pedig az mdf állt be mellé, illetve érte el Gordonka, hogy meglegyen a parlamenti többség egy-egy döntés kapcsán... lehet nem is olyan ingoványos neki az a talaj neki?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 20:26:31

Mondjuk tényleg nem akarom a 3 évvel ezelőtti dolgokat visszasírni,hiszen az alatt az időszak alatt is született néhány vastagbőr poszt.
Nem véletlenül.

Foxtrotty 2012.10.22. 20:26:36

Jöjjetek ezrével állni a sorba,
Hátha összejön majd ebből a milla!

micsoda? 2012.10.22. 20:28:16

@tede: Hogyan csökkent Bajnai ideje alatt a nyugdíj? Akkor nem láttad, hogy a Fidesz a 2012 év személyre szóló, havi öregségi nyugdíjat milyen alapról indította. Csökkentette! A nyomtatvány szövegét is módosította, nem lehet reklamálni. Bizonyára arra sem emlékszel, hogy az első Orbán kormány első intézkedése volt a 20% nyugdíjemelés eltörlése. Vagy az elmúlt évben a fél százalékos nyugdíjemelés nem számított az alapba. Na igen, a nagy összegű nyugdíjasok nem nagyon figyelnek ilyen apróságokra, a kis nyugdíjasok meg nem interneteznek /a kormány szerencséjére.

vargánya 2012.10.22. 20:28:47

@FOUREY: Amúgy meg: a "hazaeshaladas" mint "remek forrás". Röhög a vakbelem. Mióta tekintik ezek "hazájuknak" Magyarországot? Legfeljebb profitszerző telephelynek, aztán irány az offshore paradicsom! Az úgynevezett "haladás"-ban meg már rég nem hiszek. Nálunk ez a marxizmus utózöngéje annak ellenére, hogy posztmodern annak idején (80-as évek!) más helyretette ezt a "felvilágosodás" által előállított szellemi műkaját.

2345 (megint) 2012.10.22. 20:29:29

@dimitrij:

Nem, metélt köcsög, anyádra te vered, mert egy fogatlan szefárd rühedékre még egy hajléktalan sem.:)

Pop40 2012.10.22. 20:30:54

@vargánya:

"Mióta tekintik ezek "hazájuknak" Magyarországot? Legfeljebb profitszerző telephelynek, aztán irány az offshore paradicsom!"

Még az a szerencse, hogy az Orbán-Simicska kormány szakított ezzel a gyakorlattal, ugye?

Balt 2012.10.22. 20:31:37

Remek poszt, egyetértek!

vontod75 2012.10.22. 20:31:46

@.Pierre Bezuhov.: Ez mekkora kritika. Azért az nem kis tény, hogy a pufajkásozott Horn Gyula kétharmaddal a háta mögött képes volt tartani magát a játékszabályokhoz. Ezt azért nem árt mindig bedobni a köztudatba...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 20:31:46

Egyébként a blog visszatért a régi jó náczirasszistafaschiszta énjéhez.:))

Pipas 2012.10.22. 20:31:53

@Rufus78: "de amikor valami belerondít ebbe az álszent paktumba, és kimondja, hogy igen, ő tényleg hazudott, akkor megy a fújfújhörrhörr"

(1) Nem igazán mondta ki, hanem lebukott amikor a haverjaival megbeszélték a hazugságokat.
(2) Nem azt mondta, hogy hazudtak, hanem azt, hogy éjjel nappal hazudtak, semmi mást nem is csináltak.

Persze mosdatjátok még most is, de azért aki nem túl elvakult, az tudja, hogy miről van szó...

Fufo 2012.10.22. 20:33:42

Mégegyszer kérdezem a blog (most már nem annyira) tisztelt írójától, ezúttal hangosabban: KIT JAVASOL BAJNAI HELYETT?

dimitrij 2012.10.22. 20:34:19

@2345 (megint): mit vettél be, a szádon jön a salakanyag... vagy neked így jó? átrágod újra amit egyszer már megemésztettél? rusnya szokás, büdös lesz a pofád, is... :)

na, a lényeg: próbálj már leírni egy értelmes mondatot, ha nem kérek túl sokat. úgy értelmeset, ogy ne csak te értsd, félkegyelmű, hanem más is. nem volt bonyolult, ugye? :) zsidózni tudsz, ha álmodból vagy "újrafeldolgozás" ébresztenek is fel, lássuk ezen felül mire jó még a szittya agyad.

hackbard.celine 2012.10.22. 20:35:47

@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény: Lenin pl. mennyivel volt károsabb a magyar népre mit Horthy? Utóbbinak mennyi halálos áldozatot köszönhetünk a Don-kanyarban?
Szobor állítódott.

Balambér 2012.10.22. 20:40:04

A jelenlegi pártok és potentátok elemzésétől eltekintenék, talán csak annyit jegyzek meg a mondandóm kontextusba helyezése céljából, hogy nálam a regisztrációs tervezet, meg a "dobjuk ki a lakcímnyilvántartást, hogy legyen miért regisztrálni" című zseniális ötletek csapták ki végképp a biztosítékot.

Ennek ellenére, és ettől teljesen függetlenül már évek óta töprengek azon, hogy egy valamiféle cenzusos rendszer tulajdonképpen nem lenne teljesen ördögtől való. Csak -mint a demokráciában alapvetően hívő ember- nem nagyon tudok elfogadható módszertant rá, ami nincs ellentétben kisebb vagy nagyobb mértékben a demokratikus elvekkel.
De ha félre tesszük egy pillanatra a "hogyan?" kérdését, és az elérni kívánt célra fókuszálunk, akkor elsők között pontosan az ilyen "hát én aztán el nem megyek szavazni" típusú embereket zárnám ki. Az ilyen ne is menjen, hiszen napnál világosabb módon nincs tisztában a szavazás lényegével, s hogy az nem kiváltság, hanem elég komoly felelősség.... stb.

2345 (megint) 2012.10.22. 20:40:45

@dimitrij:

Betalálhattam rendesen neked és az itt szünet nélkül magyarokat, keresztényeket gyalázó, mocskos szájú, tetves biboldóknak, mert már a kaftánjukat is szaggatják és a kipájukon ugrálva tombolnak tehetetlen dühükben.

Megdöbbentél, hazátlan metélt köcsög, hogy magyarok válaszolnak nektek, de majd hozzászoksz. Vagy elkotródsz a sivatagi igazi hazádba.

dimitrij 2012.10.22. 20:43:30

@vargánya:

"Amúgy meg: a "hazaeshaladas" mint "remek forrás". Röhög a vakbelem. Mióta tekintik ezek "hazájuknak" Magyarországot? Legfeljebb profitszerző telephelynek, aztán irány az offshore paradicsom! Az úgynevezett "haladás"-ban meg már rég nem hiszek. Nálunk ez a marxizmus utózöngéje annak ellenére, hogy posztmodern annak idején (80-as évek!) más helyretette ezt a "felvilágosodás" által előállított szellemi műkaját."

kire gondolsz, a Lázár CBA tesókra? vagy a Csányi-Holdingra? vagy a Simicska-Nyerges párosra? vagy nem gondolod végig, hogy mit írsz le? :)

egyébként Gordonka off-shore cégének mi is a neve?

wilson77 2012.10.22. 20:43:43

@Zuzu Petals:
Kedves Zuzu Petals!

Ha megengeded: +1.

üdv:
-wilson

tarackos 2012.10.22. 20:44:04

"Miért kellene megint a kisebbik rosszat választani? Selmeczi helyett Vadai Ágnest, Kósa Lajos helyett Szanyi Tibort, Lázár János helyett Szekeres Imrét, Szijjártó helyett Nyakó Istvánt? Mert ők olyan fene nagy demokraták voltak?
Dehogy voltak, csak nem volt kétharmaduk. "

De volt kétharmaduk, Horn alatt! Enyitt a posztról.

Fügetlenül attól, hogy feláll a hátamon a szőr a szociktól...

P.s. Sólyom Feri a szocik alatt (9 év!) NEM mondott olyat, hogy megszüntették az alkotmányosságot. Igaz, biztos egy szaros baller, meg savanyú neki a baltanyél...

pástétom 2012.10.22. 20:45:02

@Nyekenyóka.: "Az MSZP lopott, nem is keveset, ezt bizony kár tagadni bárkinek is ! "

Sorra dőlnek be a vádak, nem olvasol? Csóringer Zuschlag lebukott 60 millával oké, de Gyurcsány, Szilvássy, Molnár Gyula, Hunvald, Szabó Zoltán a telefonszámláival ... mindegyiket felmentették. Az egész Sukoró ügy kártyavárként készűl összeomlani, Hagyó felkészűl, veszélyben a nokiásdoboz.

Aki meg ezután még tud valamiről, tegyen feljelentést. Szóval?

butus 2012.10.22. 20:45:21

@FILTOL:Ez is komcsi elit, éppúgy, mint az előző kormány tagjai!

tarackos 2012.10.22. 20:46:45

@tarackos:
1) Feri fölösleges benne.
2) azéert mert hozott anyagból dolgozunk: nincs jobb...

(Hol vannak most a műegyetemisták?)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.22. 20:48:39

@pástétom:
Ezek olyanok mint a varázslók, úgy eltüntettek minden bizonyítékot, hogy még az úristen sem tudná előkeríteni, pedig lenne mit..."Ferry Potter" ugyebár....
Ettől függetlenül többet vártam a fidesztől az elszámoltatásoknál...de lehet nem is érdekük (?)

butus 2012.10.22. 20:48:59

@FILTOL: Aki komplett iparágakat adott el, azt Antallnak hívták, és az MDF vezetője volt!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.22. 20:49:02

@hackbard.celine:

"Lenin pl. mennyivel volt károsabb a magyar népre mit Horthy? Utóbbinak mennyi halálos áldozatot köszönhetünk a Don-kanyarban?
Szobor állítódott."

Valamiféle kényszer van felettünk, hogy mindenképpen Horthy és Lenin közül kell választanunk? Minden más opció rejtélyesen eltűnt?

Scagnetti 2012.10.22. 20:49:44

Jogos az írás. Nincs kire szavazni.

2345 (megint) 2012.10.22. 20:49:53

@Pop40:

Megjelent a fékezhetetlen agyvelejű Pop40, Kalányos Vinetú egykori cicuskája, aki nőnek öltözve magányosan húzkodja a 4 centis metélt pöcsét a tükör előtt, amióta lecserélte a réti néger.

Most izgatottan várja a holnapi ratyiparádét, ahol azt reméli, hogy egy 100 kilós izzadt kancigány őt választja új köcsögjének.

Még a műszempilláit is fölteszi, úgy fog csápolni a libás messiásnak és a többi drogos buzi megváltónak.:)

Buzoid mámorukban talán még a kormányt is leváltják.:)

vakapad 2012.10.22. 20:50:06

@FOUREY:

Nem rossz, nem rossz, hát akkor lássuk:

1./ Bokros csomag
Emlékeim szerint Lámfalussy mondta Párizsban Hornnak, hogy Gyulám, nincs tovább (ez volt a „nemzetközi nyomás”). Gyula hazajött, és azonnal kinevezte Bokrost és Surányit. Én azt úgy gondolom, hogy egy olyan baloldali (proligyerek) politikusnak, mit Horn, elég erőteljes lelki skrupulusokat okozhatott ez az intézkedés, viszont (becsületére legyen mondva) megtette. Megjegyzendő, hogy az előző, MDF kormány nem tette meg. Neked ez negatívum, nekem nem, ugyanis az MSZP tudott változtatni alapvető beállítottságán, amikor az ország érdekében kellett. Egyébként nincs kormány, amelyik egy megszorítást jól tudna menedzselni, kivéve a jelenlegit. Bokros aztán elinflálta a forintot, a munkaerőnk olcsó lett, az import meg drága, és megindult a tőke beáramlása. Az egy más kérdés, hogy a Tocsik ügy miatt Horn megbukott, és a program előnyeinek jó részét már az Orbán kormány aratta le.

2./ Demagóg választások
A politikus legfőbb célja, hogy a hatalmat megszerezze. Azért kell neki, hogy az elképzeléseit (amelyek szerinte a legjobbak) meg tudja valósítani. Ez a szakmája. Olyan ez, mint a csatárnak a gól, csak a csatár esetében meg is követeljük az erre való törekvést, a politikus esetében meg nem nézzük el neki, mert a hatalomra törekvés az nagyoncsúnyadolog, ugyebár. A politikus ugyanakkor olyan is, mint a mosópor, el kell adni. A mosópornál az ígéret a legfontosabb, hogy ez majd kihozza a foltot, a politikusnál meg, hogy ő majd megadja mindazt az embereknek, amire vágynak. Magyarán, vér, verejték és könnyek ígéretével választást nyerni nem lehet, a hatalom megszerzéséhez a „demagógia” szükséges, és a politikus alapvető kötelessége, hogy a választás után ne azt csinálja, amit ígért, mert abból az ország számára nagy baj lesz. Egyébként 2006-ban a FIDESZ másfélszer annyit ígért, mint az MSZP.

3./ Osztogatós politika
Mikor Orbánék beleültek a készbe, két évig vitették magukat a hullámokkal, aztán rájöttek, hogy így, évi 4 – 5 %-os növekedéssel nem érjük utol Ausztriát 2 év alatt. Ahhoz több kell. Napéldául felpörgetni a belső fogyasztást, és akkor lesz az több is. Fenti okból kegyetlenül felemelték a minimálbért, a minimálbéresek örültek, az állam bevételei nőttek, a GDP emelkedett, csak a minimálbéreseket foglalkoztató cégek mentek el úgy az országból, mint a sicc (azóta nincs könnyűiparunk, és az ebből adódó képzetlen munkanélküli hadat kevés embernek kell eltartani). Volt még egy következménye a minimálbér emelésnek, a közszolgálatok kezdtek kiürülni, a tisztviselők, tanárok, nővérek tömegesen kezdték elhagyni a pályát. Medgyessy úgy gondolta, majd jól megemeli a köztisztviselők bérét, aztán elinflálja a forintot (á la Bokros), a magyar munkaerő újra olcsó lesz, és az ebből adódó növekedéssel kinőjük a problémát. Elméletben jól is hangzott, csakhogy Orbán hagyott egy időzített bombát maga után. Járait. Aki nem hagyta. Volt a kamat már 12 % is, az euro meg 230 forint, akkora kárt okozott az országnak, mint a török. Medgyessy bele is bukott. Megjegyzendő, hogy Járai nem MSZP-s.

4./ Az első Gyurcsány kormány „elképesztően felelőtlen” gazdaságpolitikája, és a 2006-os „gigantikus megszorítások”
Úgy emlékszem, az első Gyurcsány kormánynak a rendelkezésre álló másfél év alatt kellett megfordítani a népszerűségi listát, mégpedig úgy, hogy ne csak nyerjen, hanem az SZDSZ-t is behozza, akik állandóan adócsökkentéssel kampányoltak. Megtette. Utána jött a gigantikus megszorítás, emlékeim szerint 2 % a magasabb keresetűeknek, és 2 % a cégeknek. Miután pedig 2008 augusztusában az adósság 65 %-on állt, a várható hiány 3 % körüli volt, a CHF 160 forintot ért, volt 13. havi fizetés meg nyugdíj és nem voltunk bóvli kategóriában, ez azt jelenti, hogy a korábbi gazdaságpolitika nem volt elképesztően felelőtlen. Nopersze, akkor jött a világválság, de ismereteim szerint nem MSZP-s politikus javaslatára.

5./ Reformok
Ezeket nevezzük talán kezdeti reformlépéseknek, ugyanis folytatni akarták, ahogy köztudott. A „bénázást” igazából nem tudom hová tenni, ha arra gondolsz, hogy az SZDSZ-t és az MSZP-t állandóan össze kellett hangolni (ami Gyurcsány feladata volt, mind az előre rugdosás, mind a visszarángatás, hogy valahol középen találkozzanak, és ő hozta az MSZP szavazatait is nem utolsósorban az őszödi beszéd hatására), akkor pláne nem, ugyanis egy koalíciós kormányban így mennek az ügyek. A törvényjavaslat olyan kell legyen, hogy mindkét párt megszavazza, egyébként annyi. A „meghátrálás” emlékeim szerint akkor következett be, mikor a nép Orbán vezetésével és az AB hathatós közreműködésével leszavazta ezeket, sőt nyilvánosan megígérte, hogy bármivel próbálkoznak Gyurcsányék, újból megteszi. Ezután épeszű politikus már nem próbálkozhatott a folytatással (a „meghátrálás” szóhasználatból következően, szerinted, folytatni kellett volna, de Gyurcsány, szerintem, épeszű).

6./ Orbán felhozása
Orbánt valóban az MSZP hozta fel. No nem testületileg, hanem csak az (azok), aki(k) az őszödi beszédet kicsempézte (ték) (szerintem hárman vannak). Orbán ebbe tudott belekapaszkodni, ebből következtek a zavargások, a rendőri hibák, és Gyurcsány máig tartó vesszőfutása. Nyilván, aki k kicsempészték, azok saját magukat is hátba szúrták, de erről előre nem tudtak.

7./ Válság túl késői felismerése
Mikor kellett volna felismerni? Megjegyzendő, hogy az első válságjelek hatására Gyurcsány összehívta az ország vezető közgazdászait (nem MSZP-sek), és megkérdezte tőlük, hogy mi lesz most Magyarországgal? Ők egybehangzóan azt mondták, hogy minket csak halványan érinteni fog. Egyébként úgy hallottam, hogy az IMF hitellel a londoni támadás és a világválság kettős hatása ellenére sikerült kibekkelni a csődöt.

Húsleves 2012.10.22. 20:51:10

@pástétom:
"Sorra dőlnek be" a látszat-felelősségrevonások, igen. Pontosan az folytatódik, amit ez történész a honlapján már jóval régebben megírt.
www.kibulizottorszag.net/

dimitrij 2012.10.22. 20:51:49

@2345 (megint): biztos betaláltál, biztos jó érzés összemaszatolni a klaviatúrát, vagy a monitort... de nekünk ehhez mi közünk van? :) nincs azzal baj, ha válaszol valaki, akkor van baj, ha nem képes kontrollálni magát, és csak jön ki a száján a szar... ettől érzed magad magyarnak te kis fasz? :) elég rendesen meg vagy zavarodva...

hackbard.celine 2012.10.22. 20:56:38

@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény: nem kell választani, nincs kényszer.
Csak folyamatosan azt nyomatod hogy a marxizmus-leninizmus így meg úgy.
A nacionálbolsevizmus viszont a mindennapjaink része, ahogy a Horthy-kultusz is.
Nem itt kéne kitenni a nagy stop táblát, hogy eddig és ne tovább?
Mert előre nem vezet.

vontod75 2012.10.22. 20:57:24

@Marcellusca: Szűrés gomb oszt' csókolom. :)

2345 (megint) 2012.10.22. 20:57:31

@dimitrij:

Nem kisköcsög, te vagy megzavarodva, és a híg zsidó fos a ti szátokon ömlik kifelé. Csodálom, hogy nem érzed a hatalmas kampós orroddal. Nyilván hozzá vagy szokva.

Ha nem tetszik valami, el is lehet menni innen. Értesíts, ha indul veled a vonat, kimennék integetni, hazátlan alja zsidó. Bár nem hiszem, hogy van ország, ahol ilyen mocskos libsiket befogadnak.

Pop40 2012.10.22. 20:57:46

@2345 (megint):
Cicuka, a baromságaid már a másik topikban is unalmasak voltak:)
Persze felőlem nyomhatod 20 hsz/perc rotációban is, az ilyen agyhalottak a legjobb érv a bizonytalanok számára:)

butus 2012.10.22. 21:00:25

@Húsleves: Örülök, hogy Te is terjeszted!

dr. pretender 2012.10.22. 21:00:59

hát zero, ez borzasztó felületes lett :((

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.22. 21:01:13

@Pipas:

Nem bukott le, ugyanis nem volt hol lebukni. Akinek volt szeme hozzá, az amúgy is tudta, hogy hazudnak (ahogy a mostaniak is, csak azok sokkal gátlástalanabbul), tehát még mindig az álszentségről beszélünk. Őszödön kormányülés volt, a beszéd pedig csapatépítő és józanodási tréning volt az MSZP-nek. Az ilyenek legritkább esetben szól kívülállóknak. Vagy gondolod, hogy Orbán az ilyen üléseken állandóan shakespeare-i stílusban hirdeti az abszolút igazságot, és hogy bármelyik tetszőlegesen választott kormányülésükről nem lehetne hasonlót kiszivárogtatni?

Mosdatja a fene; nálam is leszerepelt Gyurcsány, de sokkal inkább a beszéde előtti és utáni cselekedeteiért, főleg azért, amit eddig a DK-ból láttam az ő irányítása alatt. Viszont a beszéd a személyétől függetlenül fontos dolgokat tartalmazott, akár még a választóknak is (például, hogy nem kéne annyira gyöpösen reagálni a világ dolgaira, és hogy kevésbé kéne csinálni a parasztvakítást, miközben bedőlni sem kéne neki annyira). Persze azoknak, akik csak karaktergyilkosságra akarták felhasználni a pár kiragadott kifejezést, ez igazából mindegy is.

És még te veszed a szádra az elvakultságot...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.10.22. 21:01:38

Aztaleborultkurvaistenit...ezt a bejegyzést és a kommenteket elolvasva csak annyit tudok hogy ez az ország megérdemli a Fideszt. Ezerszer ilyen keményen, ostobán, unortodox módon, 50 évre, 100 évre, amíg világ a világ, ide ez kell ami van, haverok megyényi hűbérföldje, Simicska milliárdjai, Kövér testőrsége, játszásból fociakadémia, duplabóvli, munkanélküliség, nihil, fikázás, mindennek keresztbetevés, eltaposás, alázás...kétpofára...

_izée 2012.10.22. 21:04:57

@zero: eddig intelligensebbnek gondoltalak. Sebaj, ezentúl ennek fényében értékelem az írásaid.

sárkányfő 2012.10.22. 21:06:21

Csalódtam benned vastagbőr :(

1. A tökéletes politikusra várni épp oly érett és reális magatartás, mint tini csajoknak a fehér lovas hercegre várni. Na nem mintha olyan sok gond lenne Bajnaival, no pláne a többihez képest.

2. A poszt állításainak cáfolata:
- Bajnai tényleg szakpolitikusi pozíciókat töltött be, pont hogy nem volt olyan értelemben igazi politikus mint Gyurcsány vagy Orbán, és ezt te is tudod.
- Miniszterelnöksége csakugyan válságmenedzseri szerepet kívánt, ha rémlik még neked némi giga világválság, ami csöppet minket is megcsapott. Válságmenedzsernek jó volt, sőt ő volt az elmúlt 22 év legjobb miniszterelnöke. Az hogy hogy tartotta kordában a szocikat, annak semmi köze az ország vezetésében játszott válságmenedzseri szerephez, megjegyzem nem tudom mi azzal a baj, hogy visszafogta őket, szerintem nagyon jól tette.
-Stb.

dimitrij 2012.10.22. 21:06:29

@2345 (megint): mondom gyökér, nem magyar vagy, hanem egy semmirevaló kolonc, az emberi fejlődés egy zsákutcája, nem faji, hanem mentális okok miatt. :) jobbat teszel az emberiségnek, ha utód nélkül kihalsz... annak hiszel aminek akarsz, reménykedhetsz abban, hogy majd jön valami vonat, és megoldja a problémáidat, de csendben megjegyzem, neked a legnagyobb problémád az, hogy nincs meg a megfelelő szellemi kapacitásod ahhoz, hogy zsidózáson kívül mást is csinálj egy blogon... ezt most még néhány tucat alkalommal bebizonyíthatod, úgy hogy hajrá, írjad csak, írjad. :) minél többször írsz, annál biztosabb lesz minden olvasód a dolgában.

küzdj, csak küzdj :)

2345 (megint) 2012.10.22. 21:07:13

@Pop40:

Már minden blogon tudják ki vagy te, egy metélt köcsög, akit egy 100 kilós izzadt kancigány a cicuskájának nevezett.:)

Ha abban tévelyegsz, hogy majd pont az ilyen ratyik véleménye lesz fontos a normális többségnek, akkor gyorsan keresd fel valamelyik ügyeletet, még a holnapi csíraparádé előtt.

Nemsokára mész te is a levesbe vagy a munkatáborba, majd ott ráfagy a tokmány orrú biboldó pofádra a vicsorgás. Én szóltam...:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 21:07:17

Enrico üzeni:"Végre kezd magához térni a vastagbőr,de látom az itt kommentelők többsége még mindig visszasírja a libást,meg gyurcsányt."
:))

2345 (megint) 2012.10.22. 21:09:40

@dimitrij:

Le lettél oltva, mocskos szájú, magyarokat gyalázó tetves zsidó. Kapálózz nyugodtan vagy ajvékolj hangosan, ez itt Magyarország, egy hazátlan ellendrukkernek kívül tágasabb.

A kipádat megtiportad már?:)

is 2012.10.22. 21:10:09

@poszt: "Tényleg csak ennyit tudnak felmutatni?"

Bocs, te mint választópolgár, nyolcmilliomodmagaddal ennyit tudsz felmutatni. Elmentél hülyenépszavazni 2008-ban, nem emlékszel? Azóta nyilvánvaló, hogy eszed 0, érzelmeid a maximumon, és csak gyűlöletből ítélsz. 2010-ben még egyszer is bebizonyítottad. Ebben a posztban is bizonyítod. Miattad, a te blogod miatt (is) van ott az ország, ahol.

dimitrij 2012.10.22. 21:13:20

@2345 (megint): magadat alázod, senki mást! :) nem oltottál le te még senkit gyökér, ahhoz kellene valami, ami belőled teljességgel hiányzik, értelem és humorérzék... minden hozzászólással csak ezt bizonyítod! :PP

collateral collector (törölt) 2012.10.22. 21:13:38

Ez a seggfejek országa. Ezeknek viktor kell, ennyi. Meg is érdemlik.

luis5 2012.10.22. 21:13:50

Én nem kívánok semmi mást ballibero Bajnai fan elvtársaknak mint ho y Bajnait megkapják mine-nek. Na az betesz majd a "baloldali" értékrendnek: bankadó ugrik, lakosság szopik, újra 45% szja. Ha megszavazzák meg is érdemlik...

spa001 2012.10.22. 21:14:00

T. Vastagbőr!

Szakítani a kommunizmussal Nagy Imrével?!? :)
Aztán holnap meg ünnep......hmmmm...de érdekes! :)

Gondolkozni nem kéne!?

2345 (mеgint) 2012.10.22. 21:15:14

@dimitrij: Ne idegeskedj kishaver! Most megyek és magamba tömök egy kis maceszt, olvasok egy kicsit Tórát, aztán visszajövök.

Húsleves 2012.10.22. 21:15:25

@butus:
Jaja, nézd csak, milyen jó ez a kép:
hvg.hu/sport/20121017_Nap_kepe_egyutt_szurkol_Orban_es_Bajnai_
Mindegyiket jól ismerjük, csak hol az egyik van elől, hol a másik.
Így megy errefelé ez.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.10.22. 21:15:55

Menjünk, oszt' szavazzunk a KDNP-re, legyen minden még szarabb. :/

2345 (mеgint) 2012.10.22. 21:16:59

@luis5: Igazad van baromka! Albán gazdasági potenciállal, qrva jó lesz az egykulcsos, mert a hitelezés befagyásával megáll az élet. Na megyek menórát pucolni!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.22. 21:17:39

@Nyekenyóka.:
Pedig aki senkire nem szavaz, az tulajdonképpen azt mondja, hogy ami most van, az neki megfelel, és egyetlen jobb alternatívát sem lát a politikai svédasztalon. Tehát Orbánra szavaz.

Nem azt mondom, hogy csak azért válassza a szarokat a fosokkal szemben, mert azok legalább kemény legények, de ha valaki beleszarik a választásba, attól csak a szar lesz több.

2345 (mеgint) 2012.10.22. 21:18:11

@2345 (megint): Mert az enyém szép tiszta. Vigyázok rá.

DarthVader 2012.10.22. 21:18:50

@csizsikpizsik - pique takarodj!: +1

Jó lesz nekünk Orbán továbbra is. Ezt érdemeljük, kapjuk is meg. (Még kéne 4 év Jobbik, meg egy kis EU-n kivüliség, de ez már csak vágyálom :)

dimitrij 2012.10.22. 21:20:42

@2345 (mеgint): miért kellene nekem idegeskedni? :) mert valami buta állat azt hiszi magáról, hogy magyar? és ezt úgy bizonyítja be, hogy zsidózik minden valós cél és értelem nélkül? ezen legfeljebb röhögni lehet, te szerencsétlen senki. :)

küzdj, csak küzdj, segglyuk :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.10.22. 21:20:42

@Nyekenyóka.: Inkább rezignáltság...

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ja vazzeg, a szomszéd kancigány minden nap agyonerőszakol, elszedi minden pénzemet és már a kisfiamat is fogdossa, de mikor jön a falu özvegy, de még jó karban lévő negyvenes tűzoltója megkérni és kimenteni a pokoli helyzetből akkor én nekiállok húzni a számat, hogy nem megyek vele a biztonságba mert az első felesége nagy ribanc volt, nekem elveim vannak és látták már névnapot ünnepelve részegen...
Az országban egyszerűen a kompromisszum, a józan ész ismeretlen fogalom. Magyar ember nem örül ha nem szaros a szája, hát ezt a blogbejegyzést kötelezővé tenném, hogy íme, ezért van kétharmad és ezért lesz Orbán szobor is nemsokára...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.22. 21:21:10

@luis5:
Cicuka (csak az avatarod miatt mondom:))! Ha nem látod azt, hogy a "lakosság" jelentős része nem szopik, például az ultraigazságos adójóváírás-eltörlés, az ÁFA-emelés és a kisadók miatt, akkor sürgősen menj el szemészhez!

2345 (mеgint) 2012.10.22. 21:21:33

@Pop40: Én szerettem a fiús kalandokat a kibucban. Szép dolog a fiú szerelem.

Nyuggervadász 2012.10.22. 21:21:36

@2345 (megint):
Mi van NEEL ARMSTRONG, már megint nick-et kellett változtatnod, mert az alpári, primitív , bunkó, 20 IQ-s mocskolódásaid miatt ismét letiltottak minden helyről?

Totof 2012.10.22. 21:21:45

Sok hülye.
1) A választások 1,5 év múlva lesznek, nem most kell eldönteni kire szavaz az ember. Mi lenne, ha megvárnánk, egyáltalán mit is mond Bajnai. Még utána is van idő eldönteni, hogy elhisszük vagy nem. Jelen pillanatban Bajnai nem a legjobb választás, hanem a legkevésbé rossz.
2) Orbán 2/3-a nem csak a Maszop korábbbi kormányzásának, hanem a szavazáskor dacból otthonmaradó álliberális, áldemokrata csőcseléknek is köszönhető.
3) Ha valakinek nem tetszik a rendszer, tessék leváltani. Tessék elindulni a választásokon, tessék olyanra szavazni, aki biztosítja a valóban demokratikus választások után a valóban demokratikus működést. Ha csak várja valaki a sült galambot, ne lepődjön meg, ha tyúkszart kap a képébe.

dean23 2012.10.22. 21:21:51

Ha Szanyi, Vadai meg Nyakó az alternatíva, akkor az már tényleg a vég! Sajnos jelenleg tényleg egyedül a szociknak van a fidesz mellett minden választókörzetben emberük. A Milla egyelőre egy mezei facebook gyülekezet akik évente 1-2x tüntetnek. Ez 2014-ben nagyon kevés lesz Viktorka ellen. Az ő hódoló a legfanatikusabbak, lásd a gyökér B. Zsoltit és társait!
Ellenben ha mégis csoda folytán lesz egy erős Milla - mszp és dk nélkül - akkor kajak rájuk szavazok és leszarom, hogy Bajnait libásozzák meg libsibolsizzák!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 21:22:20

Azért nekem is bajnai kicsit olyan volt,hogy :Jön a fidesz szedjük meg gyorsan magunkat amíg lehet.Először úgy voltam a szocikkal,hogy elkúrták,majd helyrehozzák.
De mondom,elég sok poszt született itt bajnai alatt is.
És nem akarom azt se hogy a régi szoci tolvajok visszajöjjenek és mindent ugyanúgy csináljanak.
És azt sem akarom,hogy megint az legyen cigányügyben,hogy pátyolgatjuk őket.
Pár éve tényleg bajnaiékat szidtuk úgy mint a maiakat.
Egye fene jöjjön vissza csak nehogy pofáraesés legyen belőle.
2009-köcsög bajnai.
2015-köcsög bajnai.

Leginkább egy olyan egyesülés kéne,amiben mindenki benne van.

kela-bá 2012.10.22. 21:22:22

Olyan szép napsütéses időnk volt ma is... kár a rosszindulatokért ! A bloghoz meg idecitálnék egy véletlenül megtalált nem egész 3 perces videót : youtube Szentgyörgyi Albert . További szép estét !
( Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ezt az ajánlásom a Mérce-ben kicenzúrázták...?)

KG2000 2012.10.22. 21:23:00

Szerintem Bajnai nem azért nem lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, mert ő is vastagon benn volt az elmúlt 8 évben (meg előtte) is, hanem mert az MSZP most megengedneti magának, hogy belső jelöltje legyen, vagyis Mesterházy. 2001-2002-ben Kovács Lacika és Németh Mikike került képbe Medgy. mellett, és mivel Németh M. visszalépett, Kovácsot leírták, nem volt más, mint Megyó.

Most az MSZP azt fogja mondani, mi győzünk az ismételt szociális demagógiával (lsád még 20%-os általános béremelés a pedagógusszakszervezetekkel levajazva), tehát mi állítunk jelöltet, Mesterházyt. Lehet, hogy bejön nekik a gigademagógia, hiszen 1994-ben, 2002-ben, 2006-ban bejött, 1998-ban majdnem, csak 2010-ben nem, vagyis a gigademagógia hatékonysága legalább 50%-os.

butus 2012.10.22. 21:23:59

@Húsleves: Hát igen. Ilyen az, amikor az emberek politikai tudatlanságát aljas módon kihasználják.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 21:24:21

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Még a végén Zéró bocsánatot kér ezért a cikkért.:))

2345 (mеgint) 2012.10.22. 21:25:06

@2345 (megint): Mindig a 100 kilós kancigányokról álmodom. Milyen finomak lehetnek a seggemben. Persze nem szombaton, akkor tilos a fiú szerelem nekünk marrán zsidóknak.

dimitrij 2012.10.22. 21:25:18

@luis5: a prejudikáció sose érv semmire... a mi lenne ha érveket könnyű elsütni, csak szart se érnek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 21:25:40

@KG2000: 1998-ban a tetves fideszbandádnak jött be a hazudozás.

InTheGajd 2012.10.22. 21:26:17

Ezeknek már rég a villamosszékben kellene ülniük és nem a parlamentben.

2345 (megint) 2012.10.22. 21:26:52

@Nyuggervadász:

Mi van büdös, magyargyűlölő zsidó, ezen héten hányszor gázosítottak el és hányszor lőttek a Dunába, aljas, megélhetési metélt tetvedék?

Pop40 2012.10.22. 21:27:18

@2345 (megint):
cicuka cicuka ne ijesztgess kérlek, még megugrik a pulzusom:)

2345 (mеgint) 2012.10.22. 21:28:05

@Nyuggervadász: A Neel Armstrongot szerettem, csak a sok köcsög kitiltott mindenhonnan. A www.gay.hu oldalon fájt a legjobban. :-((

Pop40 2012.10.22. 21:29:01

@2345 (mеgint):
Ugyan cicus, te még most is szereted:)

Felajánlottam pár napja neked, hogy befizetlek egy erre szakosított műintézetbe, nem tudom, miért nem fogadtad el...

2345 (mеgint) 2012.10.22. 21:29:58

@2345 (megint): Én tangában szeretek a Dunába ugrani, a meleg büszkeség buli után.

dimitrij 2012.10.22. 21:30:10

látom sikerült kicserélni a Ferencet Péterre... :) időszerű volt már...

2345 (mеgint) 2012.10.22. 21:31:13

@Pop40: Én élvezetből csinálom, nem pénzért. Különben is szombaton nem fogadhatok el pénzt. Tudod a vallás.

hackbard.celine 2012.10.22. 21:33:23

@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény: egyetlen olyan Marxtól származó konkrét idézettel tudnád igazolni a mondanivalódat, ami a mai magyar helyzetre releváns. Van ilyen?
Tényleg kíváncsian várom, nem is kell sok hozzá csak egy irodalmi hivatkozás. Jöhet magyarul, de német, vagy akár angol nyelvek bármelyikén is.

Fahrenheit451 2012.10.22. 21:34:25

Sajnos akkor lesz itt igazi rendszerváltás ha 2 generáció nem fel nő hanem 2 kihal..

dimitrij 2012.10.22. 21:35:14

@KG2000: ez majd 2013 végén, vagy 2014 elején dől el, az lesz a miniszterelnök jelölt, akivel úgy hiszik nyerni lehet. az igaz, hogy az mszp nyeregben érzi most magát, hiszen a következő parlamentben a fideszen túl ők az egyetlen biztos befutók... se a milla, se a 4k, se a jobbik, se az lmp nem lehet biztos ebben, csak a szocik, meg a fidesz. legfeljebb nem kerülnek kormányra, kibírnak még pár évet ellenzékben, a fidesz is kibírta, legfeljebb mélyen nyúlnak az adófizetők zsebébe, hogy kifizessék a kampányt. :) a fidesz még jó lehet 14-ben, de utána agyő... és az is igaz, hogy sajnos a populizmus mindig nyitott fülekre talál, nem elég érett még a társadalom ennek a figyelmen kívül hagyására.

öszödi mém 2012.10.22. 21:35:16

Milla is egy blöff, Bajnai is egy blöff. A Milla, a Szolidaritás meg a hasonló fantomszervezetek nulla támogatásuak és csak az elkeseredett, Lendvai Ildi botoxától elforduló ballibek utolsó légvárai.

dimitrij 2012.10.22. 21:36:50

@2345 (mеgint): az a vicc jut rólad eszembe, az a vadászos... "Vadász, vadász, gyanús vagy te nekem, nem tán szopni jársz az erdőbe?"

:)

ijontichy 2012.10.22. 21:36:51

"Tényleg csak ennyit tudnak felmutatni? A Bajnait?"
Teljesen jogos. A konzervek nyerték a versenyt.
Ők 15 éve nem tudnak mást felmutatni, mint az Orbánt.
A 15 a nagyobb, nyertek. :-/
(btw. mit fizetnek a "nincs más választás!" c propaganda-részvételért?)

tölgyes 2012.10.22. 21:37:04

Farkasházi Klub Rádióban a régi szép időket idézte, amikor nem számított, hogy mi lesz majd.. csak az, hogy Antall bukjon. Elmondta, hogy A MEGBOLDOGULT CHARTA IDEJÉBEN milyen gondosan hangolta össze a beszédeket Vitányi TGM és Konrád.. MOST IS EZ KÉNE MONDTA A NAGY HÓCIPŐ!
Vagyis a lényeg, hogy ügyesen manipuláljunk a többit majd később..:)

Parajpuding 2012.10.22. 21:37:29

te zerogyerek zeroaggyal: ez a két hazugság - legalábbis amit te annak képzetlsz - mi ahhoz a minden napra jutó aljas és orbitális hazugságokhoz képest, amit a csuti gumicsizmás előad.
Te az a típus vagy, akit nem az zavar, hogy egy tányér sz*rt kapsz ebédre, hanem ha a gulyáslevesbe egy hajszál kerül.
zeroagy.

Fahrenheit451 2012.10.22. 21:37:56

Ha 2014-ben Bajnaiék nyernek akkor abban egyetérthetünk hogy 2018-ban megnő a kormányra kerülésének esélye a Jobbiknál.

2345 (mеgint) 2012.10.22. 21:39:04

@dimitrij: Nekem ez jutott. Nehéz a kiugrott zsidók élete.

dimitrij 2012.10.22. 21:40:59

@painkiller21: vagy ha valami komoly történik 14 után, akkor később nem lesz képes megugrani a küszöböt Vona csapata.... ez a másik szélsőséges opció. ennél sokkal valószínűbb, hogy beragadnak 6-14% között valahol évtizedekre...

dimitrij 2012.10.22. 21:42:36

@2345 (mеgint): nem jó helyről ugrottál ki, náci... :)

dimitrij 2012.10.22. 21:44:09

@öszödi mém: lesz pár meglepi a következő években, ha kitartasz ezen faszság mellett. :)

öszödi mém 2012.10.22. 21:46:44

Ha meglépi Bajnai a nyuggerkedvezmények felszámolását, a fizetős egészségügy bevezetését, a felesleges kórházak és iskolák bezárását, és felpörgeti a gazdaságok akkor jöhet, ha nem ezt akarja, akkor térjen vissza a libahúsiparba.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.22. 21:46:55

@hackbard.celine:

Nincs ilyen releváns idézet, nem is lehet, hiszen a marxizmus téveszm és emiatt nem képes a valóságot leírni.

Pop40 2012.10.22. 21:47:56

@2345 (mеgint):
Nagyon helyes, vállald csak önmagad.
Szép is az individualizmus :)

öszödi mém 2012.10.22. 21:48:25

@dimitrij: Majd röhögök az 500 fős holnapi tüntetéseteken :-))))
A Békemenet 100 ezreihez képest kicsit kontrasztosak lesztek.

873ujr3rk 2012.10.22. 21:50:11

@tarackos: btw ha nem tévedek kellett a 2/3-hoz az szdsz is. mondjuk tudom ők idegenszívű tudjukkik meg az lmp, de mégis. lehet hogy nagyobb visszatartó erő voltak mint a jelenlegi koalíciós partner kdnp

Pop40 2012.10.22. 21:52:06

@öszödi mém:
Nocsak, visszaszóltak a lengyelek, hogy ilyen órabérért oké a buli?:)
Ha szavazókat is ilyen sikeresen vásároltok majd, tuti lesz a siker:))

hackbard.celine 2012.10.22. 21:52:49

@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény:
"Nincs ilyen releváns idézet, nem is lehet, hiszen a marxizmus téveszm és emiatt nem képes a valóságot leírni. "
tehát akkor fingod nincs miről hablatyolsz, csak épp jól esik hangoztatni.
Gondoltam.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 21:53:54

@Virág et.: Ez tényleg így van.Főleg az eleje milyen igaz!

dimitrij 2012.10.22. 21:53:58

@öszödi mém: ja, hogy te már előre eldöntötted, hogy melyiken hányan lesznek? úgy könnyű... :) mondd csak, milyen érzés becsapni magad? :P

öszödi mém 2012.10.22. 21:56:17

@Pop40: Nektek marad a szopóág haver. A miénk még a biznisz még legalább 2 cikluson keresztül.Úgyhogy addig mosogathatsz Londonban a hasonszőrűekkel, mert a megbízásokat csak a mi haverjaink kaphatják. C'est la vie.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.22. 21:56:47

@hackbard.celine:

Bárcsak igazad lenne! De sajnos tévedsz. Ugyanis sajnos többet tudok a marxizmusról, mint amennyit tudni szeretnék róla.

Húsleves 2012.10.22. 21:58:26

Drága baloldali barátaim!
Abszolút igazatok van! Csakis az ilyen bloggerek tehetnek róla, ha Orbánt nem sikerül kitakarítani!
Ne hagyjátok magatokat becsapni, biztosan nem az lesz az oka az újabb vereségnek, hogy
- Bajnaival akarjátok eltörölni a múltat
- Balavány nemes beszéde fog könnyeket csalni azon roma polgártársaink szemébe akiket korábbi munkahelyén még falvak elpusztításával vádolt
- a magatok rendkívül kifinomult pszichológiai érzékével most is a választókat, hülyézitek Orbán korábbi győzelméért
Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy eddig még egyik pártnak nem jutott eszébe úgy kampányolni, hogy hülyézi a magyarokat, Balavánnyal szólítja meg a cigányokat és Bajnait ígéri azoknak, akik szeretnének kiszállni az elmúlt húsz év mókuskerekéből.
Tallózzatok még Kertész Ákos szövegeiben, biztosan találtok benne jó imázsépítő szövegeket.
És eszetekbe ne jusson magatokat okolni a vereségért!

öszödi mém 2012.10.22. 21:58:42

@dimitrij: dimitrijkém menjél haza oroszba. Most fasza állások várnak rád, megindult az orosz felendülés, itt úgy sem osztanak neked lapokat jópár évig.

hackbard.celine 2012.10.22. 21:59:19

@Max Birca - Gondolkodni Próbáló Lény: hát akkor úgy jártunk, hogy a nagy tudásodat nem szeretnéd megosztani a nagyérdeművel. Csak akkor meg minek kommentelsz a témában?

dimitrij 2012.10.22. 21:59:29

@öszödi mém:

"A miénk még a biznisz még legalább 2 cikluson keresztül..."

erre büszke lehetsz....

ha a neked kedves politikai erő van hatalmon, akkor a szar is ízlik?

dimitrij 2012.10.22. 22:00:32

@öszödi mém: otthon vagy, einsteinkém, otthon. :) ennyire futotta?

öszödi mém 2012.10.22. 22:05:46

@dimitrij: meghagyom neked a moszkvát , gexiszájú.

dimitrij 2012.10.22. 22:06:19

@Húsleves:

"most is a választókat, hülyézitek Orbán korábbi győzelméért"

"És eszetekbe ne jusson magatokat okolni a vereségért!"

el kellene dönteni, hogy a szavazók okolhatóak-e egy választási sikerért-kudarcét, vagy sem. ha ez sikerül, akkor koherens hozzászólásokat tetszik majd írni... addig csak butaságokat. :)

dimitrij 2012.10.22. 22:07:44

@öszödi mém: le se mered írni, hogy geciszájú? milyen szittya vagy már? vagy nem ittál elég kumiszt, köcsögkancsó? :)

öszödi mém 2012.10.22. 22:13:07

@dimitrij: Anyád a szittya. Ha már itt tartunk a Jobbik is a ti találmányotok volt, hogy gyengítsétek vele a Fidesz, csak azzal nem számoltatok, hogy kinővi magát és lenyúlja a korábbi balos kelet-magyarországi megyéket. Örökös lúzerek vagytok baszkikám.

Húsleves 2012.10.22. 22:14:18

@dimitrij:
Melyik mondatot nem értetted, hülyegyerek?

hackbard.celine 2012.10.22. 22:15:30

@Húsleves: lehet választani Orbán nacionálbolsevik baloldali populizmusát házikolbász töltéssel meg házi pálinkafőzéssel.
Ez lenne a legendás polgári fellendülés? A nemzeti oldal?
Nyomokban mutasd már fel az elmúlt két és fél évben, hol van a fejlődés! Nyomor a köbön épül.
Recesszió, stagfláció.
Az ideológia elfedi amíg tart a tartalék.

Nyuggervadász 2012.10.22. 22:15:30

@luis5:
Bár nem vagyok Bajnai-fan, de azért válaszolok. Lehet, hogy most egységesen 16% az szja, de az adócsökkentések kormánya által bevezetett 60 féle új nemadó, meg az egyéb nemmegszorítások többet vonnak el a háztartásoktól, vállalkozásoktól, mint a Bajnai-féle (esetlegesen) bevezetendő, és kizárólag a magas jövedelműeket érintő 46%-os szja. Lehet, hogy számodra hihetetlen, de a lakosság most (és nem Bajnai alatt) "szopik" (hogy téged idézzelek)
Lehet, hogy Bajnai megszüntetné a bankadót. Ahhoz viszont nem kell közgazdasági zseninek lenni, hogy megértsd, a bankok ilyen mértékű (csak a mértékkel van bajom!) megadóztatása visszaüt: nincs elegendő pénz a hitelezésre. Hitelek nélkül a vállalkozások nem tudnak beruházni, enélkül nincs termelés (illetve csak szűkített újratermelésről beszélhetünk egy ideig). Csökken a foglalkoztatás, csökken a vásárlóerő, még inkább csökken a termelés. A cégek véglegesen tönkremennek. (Már most -hála a sikeres unortodox gazdaságpolitikának- havonta 2000 vállalkozást számolnak fel).
Ha, -egy felmérés szerint- a lakosság 80%-a rosszabbul él, mint két éve, akkor melyik melyik éra volt elfogadhatóbb???

Húsleves 2012.10.22. 22:17:36

@hackbard.celine:
Ha ez ilyen egyszerű, akkor állítsatok oda bárkit, és írjátok rá, hogy NEM ORBÁN.

Fell Bandi 2012.10.22. 22:18:26

@sárkányfő: aki nem politikus, az hogyan lehetne a legjobb? Tudod mi a bajnai? Egy egyszerű piti tolvaj, de belőle még a gyurcsányi karizmája is hiányzik. Szóra sem érdemes kis senki, nem is tudom, miért beszélnek róla annyit. Én már kisz-titkár korából ismerem, mindig is egy kis sunyi alak volt, az is maradt...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 22:19:05

@Nyuggervadász: Én is néztem a hülyeségét.Nekem mínusz havi 20 ezer ez a rendszer a tavalyi fizuhoz képest.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 22:23:07

@Fell Bandi: Az nem baj ha nem karizmatikus.
viktor az de szart sem érünk vele.
fecó meg lazán lenyomta vikit.

Scagnetti 2012.10.22. 22:24:06

@Rufus78: Nem, akkor nem szavazok senkire. Hogy ezt a hatalomba visszavágyó szocik Orbánra szavazásnak nevezik, az nem igazán érdekel. Ők ugyanúgy nem kellenek ennek az országnak, mint Orbánék.

HomicideWatch (törölt) 2012.10.22. 22:24:40

Kevés lesz egy így, Bajnai az mszp katonája, ő lesz az új reklámarc, ebben jók a szocik. Mindig van egy új "hiteles" arc a trágyadomb tetején.

Sajnálom, lehet hogy az az akarat hogy soha többé fidesz, de nálam ez az mszp-re hatványozottan igaz. Inkább behúzom az x-et a Jobbikra.

sárkányfő 2012.10.22. 22:24:54

@Fell Bandi: Szerintem te vagy egy szóra sem érdemes kis senki.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 22:25:21

@Scagnetti: De sajnos őket erősíted akaratlanul.
Akaratlanul?:))

tarackos 2012.10.22. 22:26:13

@873ujr3rk: Nem tévedsz mert ott voltak. Ahogy a többi ballib kormányban is. Ez egy mi lenne ha játék de a tények attól még makacs dolgok. És ebben éppen a szocik mellett szól. Ami elég vicces de attól még ez van...

hackbard.celine 2012.10.22. 22:26:38

@Húsleves: pont erre ment a fideszes kétharmad: legyen bármi csak nemgyurcsány
Egy bit. 1 vagy 0.
Az egyszerűbbeknél a sorrend se mindegy: 0 vagy 1 nem azonos az 1 vagy 0 döntéssel, a kérdés feltevéstől függ. Az F betű előbb volt a lapon mint az M.

Fell Bandi 2012.10.22. 22:29:07

@NeeeI Armstrong: libajnait viszont soha senki semmire nem választotta meg. És nem is fogja...

dimitrij 2012.10.22. 22:29:57

@öszödi mém: hát az enyém biztos nem, ánusz. :) kb. ennyit érnek az érveid...

dr kivancsivagyok 2012.10.22. 22:31:00

@NeeeI Armstrong: vicces ahogy a sok maszopos habzo szajjal ciganyozik, aztan meg retteg a jobbiktol :D :D

annyi eszed sincs hogy a sajat szavaidat megertsd :D

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.22. 22:31:20

@Scagnetti:
Már leírtam, de idézem:
"Pedig aki senkire nem szavaz, az tulajdonképpen azt mondja, hogy ami most van, az neki megfelel, és egyetlen jobb alternatívát sem lát a politikai svédasztalon. Tehát Orbánra szavaz.
Nem azt mondom, hogy csak azért válaszd a szarokat a fosokkal szemben, mert azok legalább kemény legények, de ha valaki beleszarik a választásba, attól csak a szar lesz több. "

Húsleves 2012.10.22. 22:32:53

@hackbard.celine:
Abszolút igazad van, Orbánnak ez nagyon jól megy. Ez az ő terepe, ebben nem lehet megverni. Pont ezért nem értem, hogy mit szidjátok itt a bloggert. Csak leírta, ami nyilvánvaló. Köszönjétek meg neki, hogy segít.

dimitrij 2012.10.22. 22:33:02

@Húsleves: asszem túlértékeltelek... a mondatok önmagukban (nyelvtanilag) helyesek, érthetőek. ennél egy picit több összefüggést reméltem felfedezni, azt hittem van összefüggés az egymás mögé rakott mondatokban, éppen egy elég nyilvánvaló logikai bukfencre akartam felhívni a figyelmet. hiba volt. elnézést. nem volt egyértelmű, hogy egy funkcionális analfabéta irományával van dolgom. az én hibám... :)

Pop40 2012.10.22. 22:34:25

@öszödi mém:
Hadd pontosítsak pajti. A megbízásokat Simicskáék kaphatják, te max nézheted, és röhöghetsz, ahogy a vezéred és hordája kirabolják az országot és ellopják a lóvét.
Te pont ugyanazt a lófaszt kapod, mint mindenki más, csak te szereted a szart is, mert a vezéred azt mondta, edd csak nyugodtan, csokipuding.

Elhiszem, hogy a jelenlegi helyzet egy hozzád hasonló retardáltat örömmel tölt el, de hogy jól jársz vele, azt azért ne hidd :) (azt a kis zsebpénzt leszámítva, amit a központ fizet a bérkommentelésért:)

Scagnetti 2012.10.22. 22:35:03

@Rufus78: Csakhogy ez egy hülyeség. Ezt az hangoztatja, aki úgy akarja megszerezni a szavazatokat, hogy azokat nem érdemli meg. Ha az ellenzék tud elfogadható alternatívát kínálni, akkor majd szavazok rájuk. Amíg csak annyit, hogy a Fidesz helyett az MSZP jönne megint, addig semmi esetre sem. Amit most kínálnak, az ugyanúgy szar, legfeljebb a másik oldalára van fordítva.

dimitrij 2012.10.22. 22:36:24

@Fell Bandi: hát hogyne... nyomós érv, szerintem már holnap érzékelhető lesz gordonka támogatottságának alakulásában ez a kinyilatkoztatás. :) áldom az urat, hogy részese lehettem...

Pop40 2012.10.22. 22:36:39

@NeeeI Armstrong:
Te az előző, számos csóka vagy?:)
Több nicken hatásosabbak a hülyeségeid? :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 22:37:25

@NeeeI Armstrong: Sajnos vannak akik még felnéznek rá.
@Scagnetti: Hát ne a fideszt.

dimitrij 2012.10.22. 22:40:36

@Scagnetti:

"Csakhogy ez egy hülyeség. Ezt az hangoztatja, aki úgy akarja megszerezni a szavazatokat, hogy azokat nem érdemli meg. Ha az ellenzék tud elfogadható alternatívát kínálni, akkor majd szavazok rájuk. Amíg csak annyit, hogy a Fidesz helyett az MSZP jönne megint, addig semmi esetre sem. Amit most kínálnak, az ugyanúgy szar, legfeljebb a másik oldalára van fordítva."

tervezed, hogy mire költöd majd a lottóötöst, csak nem veszed meg a szelvényt. :)

fideszesvagyokénis 2012.10.22. 22:41:39

Tetszik, nem tetszik, 2014-ben vagy mi maradunk, vagy a libás jön, de azért köszi millás, 4k-s és egyebek az intézményesített karaktergyilkosságot!
Nem is csoda! Előttem álltatok a Lendvay utcában a pénztárnál. Egy óra múlva meg mögöttem...

Scagnetti 2012.10.22. 22:42:04

@dimitrij: Ehhez kicsit késő van, fordítsd le légyszi!

Húsleves 2012.10.22. 22:43:38

@dimitrij:
A mondatokat én raktam megfelelő sorrendbe, te szerencsétlen hülye zombi. Te olyat tettél egymás mellé, ami kiragadva nem a teljes kontextust adja vissza. Érted, baromarcú? Vagy lerajzoljam?
Anyádat fárasszad már kisfiam.

dimitrij 2012.10.22. 22:44:27

@Húsleves:

"Ez az ő terepe, ebben nem lehet megverni."

bármiben meg lehet verni... nem is kell hozzá komoly kaliber, ha csak az őt legyőző alakokra gondolunk, fletó, a pletnis, meg az útleágazódásos megyó... ráadásul amilyen mentális állapotban mostanra vannak a fiúk, csoda, hogy bármi koherens dolog felfedezhető a tevékenységükben. az Uniós forrás megvonása nagy fájna nekik, az még értelmet és célt ad nekik. azon túl más se nagyon...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 22:46:52

@Scagnetti: Ha nem szavazol hiába vársz változást.
Ha nem teszel az ellen ami nem tetszik hiába vársz változást.
Le van fordítva!:))

dimitrij 2012.10.22. 22:47:32

@Scagnetti: bocs. :)

ha nem hagyod, hogy a nem leszerepelt politikai elithez kapcsolódó politikai formáció meggyőzőn (megvenni a lottószelvényt, kockáztatni pár szár forintot, vagyis az X-et), akkor esély sincs arra, hogy megnyerd a főnyereményt, vagy egy kisebb találatod legyen (értsd: olyan erő kerül hatalomra, aki nem függ valamelyik gazdasági csoportosulástól.

shwarcz bácsi 2012.10.22. 22:49:19

Nem értem a posztot ... Ki a fasz mondta, hogy Bajnai nem politikus? És azt, hogy " válság manager" ki találta ki?
Mi ez a szar?

elwood 2012.10.22. 22:49:34

ez esetben a poszt tele van csúsztatásokkal, csak néhány:

"Szóval az alternatíva 2014-re vagy Orbán újra, vagy a Bajnai az MSZP-vel, DK-val meg még ki tudja kikkel."
MSZP még nincs ott. Bajnai-t engedték oda.

"Tisztán látszik, hogy az MSZP nélkül nem lehet a Fideszt leváltani"
Most akkor miért baj a Bajnai ?

"Selmeczi helyett Vadai Ágnest, Kósa Lajos helyett Szanyi Tibort, Lázár János helyett Szekeres Imrét, Szijjártó helyett Nyakó Istvánt?
ez már megint rémkép a falon

"Mert ők olyan fene nagy demokraták voltak?
Dehogy voltak, csak nem volt kétharmaduk ... "
volt már kétharmaduk, úriember módjára éltek vele. a nem kétharmados törvényekkel is.

itt eluntam.

egyébként lehet ágálni Bajnai ellen, meg lehet el se menni. aztán újabb négy évig nézni hova süllyed az ország. (nincs mélypont, mindennél mehetünk még mélyebbre) vagy lehet választani a kisebb rosszat. (vagy lehet felmutatni egy Bajnainál jobb esélyest)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 22:49:47

@dimitrij: Pontosan.Amilyen béna ez a viktor,fecó most is megverné.Egy vitában legalább is.
Ráadásul viktor annyira beszari,hogy úgy vitatkozna,hogy előtte állna a kövér a szijjártó meg a lézerjani.És viktor meg mögülük válaszolgatna félve.

dimitrij 2012.10.22. 22:50:37

@Húsleves: pont erről írtam, csekély elméjű barátom. :) a két mondat nem csak kontextusukból kiragadva ütik egymást, hanem megkérdőjelezik az egész hozzászólás értelmét. de az én hibám, azt hittem tudod mit akarsz mondani... :) még egy utolsó tanács, ha megfogadod megfogadod, ha nem, nem... az indulat rossz tanácsadó. ha valamit nem értesz kérdezz. :)

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.10.22. 22:52:27

@Nyuggervadász:
Ez a fickó nem Neel. A Zűrhajós alpári volt és fröcsögött, de IQ-ja és sítlusa volt. Ez a kis mitugrász a bokájáig nem ér fel.

@hackbard.celine:
Hidd el, tudja miről hablatyol, ért a témához.

ON:
Tébedsz Zero, ezek nem hazugságok.
Bajnai ugyanis politikán kívül is tett le valamit az asztalra, és valóban válságot menedzselt. Amennyire ezt meg tudom ítélni, működése jó volt.

A fő baj itt nem Bajnai/Orbán/Gyurcsány, stb.. személye, hanem a 23 év alatt szétlopott állami vagyon, plusz a _tudatosan_ szolgasorban tartott és teljesen kizsigerelt ország.
A fő baj az ok, amiért ez megtörténhetett. Állami segédlettel játszottuk idegen kézre mezőgazdaságunkat és iparunkat (azt, ami volt, pl, cukoripar), most meg ugyanez a nemzetközi kapitlasita elit akar bennünket büntetni (pedig mennyi kamatot fizettünkmár és lassan semmink se marad.
Itthon is vannak politikai díszpintyek, de azért nagyobb spílerek osztáj itt a lapokat. Nézz csak rá Barroso-ra: te vennél attól az embertől autót?
Ez az ország talán már régen nem önálló, a négyévente kiírt választás pedig lehet, hogy nem egyéb mint szemfényvesztés.

Bajnai a leginkább komilfó az összes eddig megismert arc között. Ha másra nem is, de válságkezelésre alkalmas lenne. Talán. Attól függ, mit enged neki az EU /IMF, hogy mennyire hajlandók újratárgyalni országunk dolgait.

Scagnetti 2012.10.22. 22:52:59

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ehhez kellene egy olyan jelölt, akitől pozitív változást lehet várni. Te látsz ilyet?

_tx_ 2012.10.22. 22:53:05

Hello Subba!

Nagyon jó a blogod és a legtöbbször teljesen egyetértek veled, most azonban csak részben.

Amiben igen:
1. kutyából nem lesz szalonna, az MSZP egy erkölcsi hulla, káros, ártalmas, kerülendő
2. a Bajnai sem szűzlány vagy megváltó
3. nem dőlhetünk hátra ha sikerül a fideszt lepicsázni

Amiben nem:
1. szerintem egy ilyen szükséghelyzet szükségmegoldásokat igényel. Ezek a megoldások nem optimálisak, de nem is a lehető legrosszabbak (mint pl. ami a fidesz újraválasztása lenne.) Az MSZP sajnos megkerülhetetlen, az egyetlen mód, ahogy be lehet nyújtani neki a számlát, ha a szavazóiért és a pártszervezetéért cserébe jóelőre egy, a támogatottságánál jóval hátrányosabb, megalkuvóbb pozícióba szorítják. Sajnos nem tudom, hogy ez miképp lehetséges, de mivel a hatalomvágya és az erkölcstelensége nem ismer határokat, lehet, hogy a kis konc is jobb neki, mint a semmi. Nem lehet egy lépésben letudni a népkarmát, vagy legalábbis a megváltáshoz egy Bajnainál fajsúlyosabb ember szükséges.
2. Bajnai nem az elvek embere, hanem egy pragmatikus politikus. Ez annyit jelent, hogy valószínűleg ugyanúgy besározta a kezét, mint mások, és eszébe nem jutott volna erkölcsi prédikációt tartani a Fletónak. Másrészről azt elhiszem neki, hogy van esze és nem kapkod, vagdalkozik úgy, mint a másik két debil. Az Oszkó pedig, aki szintén része a csomagnak (junó, pekidzs :), kifejezetten hiteles, talán egyedüliként az egész brigádban.
3. ha sikerül elküldeni ezt a szarházi bandát, minden erőnkkel a másik szarházi banda számonkérésén, a civil kontrollon kell dolgoznunk, mert anélkül könnyen szopóágra kerülhetünk ismét. A demokrácia, úgy tűnik, ilyen.
üdv.,
GG

shwarcz bácsi 2012.10.22. 22:53:08

@wmіkі: Miklós, Bassza meg !!! Mi folyik ott Tapolcán??

dimitrij 2012.10.22. 22:53:34

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: megölte a párhuzamoz, hogy magyarázni kell... :)

Indriq 2012.10.22. 22:54:44

Őszintén szólva ebben a posztban olyan trendi Bajnai ellenesség van. Már akkor rá szavaznék, ha nem csinálna semmi mást, csak visszahozná a progresszív adózást.. Nagyjából 500 milliárdot tudna betenni a költségvetésbe, amiből esetleg újra lehetne indítani a gazdaságot...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.22. 22:55:01

@Scagnetti:
Akkor ismét idézet következik:
"Még ennél is nagyobb sajnos, hogy a civil tömegek és a pártok egymásra tolják a felelősséget abban, hogy ki lesz a gátja Orbán leváltásának. A civilek ragaszkodnak hozzá, hogy lehetőleg ne ugyanazokra a feslett ribancokra kelljen szavazni, akik végigstrichelték az elmúlt két évtizedet, és tucatnyiszor lejáratták magukat, miközben a pártok ahhoz ragaszkodnak, hogy hát na nehogy már még nekik kelljen átszerveződni és szembenézni, a civilek szépen hagyják abba a finnyáskodást, és higgyék el szépen, hogy bármilyen undorítóak és mocskosak, még mindig ők a jobb választás Orbánnak szemben."

Én aztán semmilyen szavazatot nem akarok megszerezni. Viszont nem is akarom még legalább hat évig Jobbagyfélteke Gyuri gazdasági ámokfutását nézni, és hallgatni az egyre átlátszóbb hazugságait neki és a sleppjének. Baromira szar érzés az arrogáns és buta faszfejek helyett a dilettáns és buta faszfejekre szavazni, és én is szívesebben venném, ha az ellenzék elkezdene ellenzékként viselkedni, szerveződni, tömegbázist felépíteni, programot alkotni, megtisztulni, stb.. Nekem sem tetszik, ahogy az ellenzék egyik fele éppen cafatokra próbálja tépni és lealázni egymást, a másik fele meg kényelmesen hanyatt vágta magát, és elégedett vigyorral, mennyei mannaként várja, hogy az Orbánt leváltani szándékszó emberek minden hányingerüket leküzdve rájuk szavazzanak, mert Orbán leváltására rajtuk kívül nincs alternatíva. Mert szar a felismerés, de lehet bármilyen lusta, önámító és pökhendi az ellenzék, nekem nem mindegy, hogy ki van hatalmon. Baromira szar érzés úgy érezni, hogy a felelős, hiteles ellenzékre várni felér azzal, hogy az embernek hónaljig lóg a keze a bilibe, de így van.

A vágyak az egy dolog. A realitás meg egy másik.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 22:55:48

@Scagnetti: Mondom nekem Bokros a leghitelesebb de ő soha nem lesz miniszterelnök.
És most jobbik szavazó vagyok.
De igazából minden formációból a pozitív dolgokat kéne valahogy egyesíteni.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.10.22. 22:56:42

@Scagnetti: Nem ugyanúgy nem kell, pont ezen megy a szenvedés mindenütt.
Az a baj, hogy sokan nem is veszik észre, hogy már rég Orbánék hazugságait visszhangozzák. Ha valaki 2006-ban (vagy még előbb, mondjuk a D209-es ügy után) lett volna olyan hangos, mint most az LMP meg a sok észosztó blogger és kommentelő, hogy mit csináltak a szocik az országgal stb., és elkezdi építeni az alternatívát, akkor 2010-ben legalábbis kétharmada nem lett volna a FIDESZ-nek. És itt jön a csattanó: abban a választási rendszerben sokkal nagyobb esélye lett volna egy új pártnak, és nem lett volna az a helyzet, mint most, hogy ha a FIDESZ-szel szemben nem fog össze mindenki, akkor a FIDESZ 20%-os szavazataránnyal (és az összes szavazó 13%-ának támogatásával - a számok nagyságrendek, nehogy valaki ezen kezdjen el lovagolni) akár ismét kétharmadot kaphat. Na ez utóbbi miatt kell őket elzavarni mindenáron.
Gazdaságről még egy mondat: ami 2002 és 2010 között összességében történt, az nem is olyan rossz, a költekezésből az emberek is jócskán részesültek meg beruházások is voltak, a 2008-as válságot sokkal jobban túléltük mint az elmúlt két és fél évet, amikor nem volt olyan válság a világban, amely minket jelentősen visszavetett volna.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.10.22. 22:56:43

@wmіkі:
Már bocsánat, de irtó kevés vagy te ehhez. (Ha az eredeti wmiki vagy, akkor meg pláne).

is 2012.10.22. 22:57:10

"Dehogy mondott, inkább teljes jogú tagja lett "

És milyen jól tette, mert a négyből egy baromság (az utolsó), egy tragikus, de neki ehhez mi köze (a 23-i randalírozás mindkét részről), a másik kettő meg ugye nettó baromság, műfelháborodás, parasztkodás. Valami annál érdemibb, hogy felböfögöd a 80IQ-ra koreografált karaktergyilkolászást?

_tx_ 2012.10.22. 22:57:18

Ja és még annyi, hogy fentieket figyelembe véve, holnap elmegyek életem első tüntetésére. Nem a békemenetre :) (Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az első tüntetés költői túlzás: egyszer voltam egy kendermagos tüntetésen, de arra kevésbé emlékszem, mert nagyon be voltam szívva.)

BPO654 2012.10.22. 22:58:17

Bajnai be tudná hajtani azt a csekély 2289 Mrd-ot amiről itt olvashatunk????:DDDDDD

www.napi.hu/ado/megvan_magyarorszag_legnagyobb_adosa_ime_a_feketelista_nevekkel_osszegekkel.534751.html
Mert ha a delikvens hátában érezné a Kalasnyikovot akkor bizonyára csökkenne az összeg, de ha pénzt sem adnak a NAV-nak akkor cseszhetik. Be sem akarják hajtani. Ha behajtanák nem kéne semmiféle már-már 2289 féle adó. Na persze ott ahol mindent eladtak ott nincs mit tenni, de az adóbeszedés a kiskapukkal az megvan. Közben meg minden lerohad, pusztul. Esetleg ebben kéne lépni. Aki pedig "eltűnik" azt felkutatni. Akármilyen módszerrel. Végén meg ott a Tek, azoknak kéne elkapniuk, ahelyet h öngyilkosokhoz meg egyéb hülyékhez rohangálnak ki. Az is a Mi adónkból megy.

Egy igaz ember 2012.10.22. 22:58:30

Aki a Fideszt szeretné leváltani, nem azért teszi, hogy ismét korrupt MSZP-seket és kiszolgálóikat (Bajnai) juttasson hatalomhoz.
Ha az MSZP 2014-ben mégis kormányra jutna, hatalmas tüntetésekkel, tömeges időközi választási vereségekkel és civil tiltakozásokkal kellene számolnia. Pontosan úgy, mint 2002-2010 között.
Az MSZP nem tud elegendő embert összeszedni egy több tízezres tiltakozó tüntetéshez. Korrupt és hazug politikusokat egyszerűen "ciki" támogatni.

_tx_ 2012.10.22. 22:59:26

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: a Bokros hiteles, mert látja, hogy vágni kell. Másrészről vágni önmagában nem elég, attól még nem lesz hatákonyabb az állam. Ez a nem elhanyagolható lépés Bokros idejében (is és azóta is) kimaradt.

BPO654 2012.10.22. 23:00:07

"Tavaly a behajtási tevékenység eredményeként 338 milliárd forint tartozás folyt be, az év végén a teljes hátralékállomány 2268 milliárd forintra rúgott, ami elmaradt a 2010-es értéktől. "
Áhhh csak 2268 Mrd. )))))

Húsleves 2012.10.22. 23:00:20

@dimitrij:
Ne sértődj faszfej, nincs itt semmiféle harag. Az, hogy valaki őszintén megírja neked amit anyád kíméletességből nem tesz meg, az nem harag.
Kivágtál két mondatot:
"most is a választókat, hülyézitek Orbán korábbi győzelméért"
"És eszetekbe ne jusson magatokat okolni a vereségért!"
Nem tűnt fel, hogy az egyik kijelentő mondat, a másik meg felszólító? Hol a kurva anyádba mond ez ellent egymásnak?

dimitrij 2012.10.22. 23:00:56

@De hol van Columbo felesége?:

"Ehhez kellene egy olyan jelölt, akitől pozitív változást lehet várni. Te látsz ilyet?"

a jelenlegi politikai elit (együtt közösen) mindenkit kinyír, aki pro- vagy kontra jót tudna tenni (bármilyen gazdasági vagy szakpolitikai kérdésben), mert akkor kiderül, hogy mennyire nívótlan, alacsony szintjét képviselik ők a szakmájuknak. távol tartják tehát azt, aki értene is ahhoz, amiről beszél, kevés kivétel van. a milla az én értelmezésem szerint ezen szeretne változtatni, hogy ennek a lehetőségét megteremtsék képesek beállni és támogatni valaki olyat, aki képes lehet a gazdaság rendbetételére, vélhetően ezt látják Gordonkában. nem pártember, egyszer már ugyan letett valamit az asztalra, így nem csak itthon, de Brüsszelben is elfogadott lehet. ha ez sikerül, akkor jöhet a következő lépés, teljes RESET a politikában, történjen meg az új rendszerváltás... persze ez csak az én vélelmem, nem ismerem se Juhászt, se a többit.

is 2012.10.22. 23:01:00

@Rufus78: "hát na nehogy már még nekik kelljen átszerveződni és szembenézni,"

tudom, hogy idézet, de nem úgy van az, hogy a párt csinál valamit, a választó meg választ? 2010 után kiderült, hogy kb. 5% az, aki nem tudja elfogadni, hogy az MSZP szép lassan visszatér. ez azt jelenti, hogy a 95% viszont el tudja fogadni. miért nem lehet "civilek" helyett azt írni, hogy a választók 5%-a azt várja a pártoktól, hogy ne viselkedjenek pártokként, de a maradék 95% meg elfogadja, hoyg ezek pártok, és emiatt a pártok minek is változtassanak? majd ha a civilek 30%-ot fognak képviselni, na akkor. de a Milla nem ebbe az irányba lépett, hogy ő 30% legyen.

Scagnetti 2012.10.22. 23:01:55

@Rufus78: A realitás az, hogy ha létre is jön a balos koalíció Orbán leváltására, az már a kezdetekkor sem bír majd nagy fölénnyel, és miután megcsinálja az első dilettáns intézkedéssorozatát (ami nyilvánvalóan megtörténik), a csekély támogatottságuk is elolvad, és majd az ő leváltásukért fog sírni a nép. Aztán rohan megint a Fideszhez, vagy egy náluk is rosszabb(ik) bandához.

Még el lehet játszani ezt néhányszor, de amíg ezt a bandát együttesen nem küldjük el a halál faszára, addig itt semmi nem fog változni.

_tx_ 2012.10.22. 23:02:17

@dimitrij: legyen neked igazad... én se simerem őket, de holnap kimegyek, meghallgatom, hogy tolják :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 23:02:30

@_tx_: Igen .Tetszik viszont hogy ő nem szedte meg magát.De tudom nem volt hibátlan az a rendszer sem.

szgy 2012.10.22. 23:03:14

@Nyuggervadász: "(Már most -hála a sikeres unortodox gazdaságpolitikának- havonta 2000 vállalkozást számolnak fel). "

vagyis inkább annak hogy az apeh ezerrel rászállt a fantomcégekre és ezerrel szünteti meg őket.

mellékesen Bajnaiék vezették be a szuperigazságtalan szuperbruttót, ami annak a következménye aminek a mostani fogyasztási tipusu adók is, csak jóval igazságtalanabb, ui. mindenkit adócsalónak kiáltottak ki - azért mert nagyon sokan részben vagy egészben fekete jövedelmet kapnak.

öszödi mém 2012.10.22. 23:03:27

Dimitrij döntsd már el, hogy kinek a faszát szopod. Még azt se tudod kiét akarod. Gyurcsányét? Mutyiháziét? Bajnaiét? Juhászpéterét?

Scagnetti 2012.10.22. 23:05:00

@Kuviklacz: Eltévedtél, ha úgy gondolod, hogy nekem a szocik időszakát érdemes reklámozni. Nem kellett hozzá Orbán, hogy lássam, az is szar volt. Ez nem változik meg attól sem, hogy most Orbánék is szarul csinálják.

_tx_ 2012.10.22. 23:05:58

@Scagnetti: ez tökre nem a realitás... ha létrejön egy ilyen koalíció, feladata lesz az arcunkba mondani, hogy vazze, szarban vagyunk, ez mindenkinek sokba fog kerülni, de legjobban a vagyonosoknak, aztán a középosztálynak, azoknak pedig, akik már most is nyomorognak, na azok örüljenek, mert tőlük kivételesen nem veszünk el – ez éppen ellentétes a fidesz ideolóiájával, és sokkal hitelesebb... nincs ingyenebéd. Félre ne érts, a fidesz elvileg nekem kedvezne rövid távon, de hosszú távon bukta az egész.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2012.10.22. 23:06:04

@Scagnetti:
Szerintem bojkottáljuk a választást, ha csak az emberek negyede-harmada megy el, már felfigyelnek külföldről, hogy itt valami baj van...meg a kormány sem fog úgy prédikálni, hogy a "nép" :P

Scagnetti 2012.10.22. 23:06:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Na még a Jobbik hiányozna az országnak. Akkor aztán tényleg lehúzhatnánk magunkat a klotyón.

is 2012.10.22. 23:07:02

"elszámoljon azzal, hogy kétharmadot csináltak a Fideszből,"

bocsánat, a kétharmadot az csinálta, akik rájuk szavazott. mutass egyetlen MSZP-st, aki benne volt abban az 53%-ban. ötéves gyerekeknek ez egy világos kérdés, hogy a kétharmad ügyében annak az 53%-nak van egyedül és kizárólag elszámolnivalója. 6 párt indult 2010-ben országos listával, aki nem akart az MSZP-ra szavazni, annak volt 4 másik a FIDESZen kívül. szellemi degenerált, aki azt állítja, hogy az MSZP bármilyen értelemben is kényszerített a FIDESZre szavazásra. de meséld el bátran, hogy ott a fülkében milyen kényszer volt, mit meséltek a hangok a fejedben?

BPO654 2012.10.22. 23:07:25

@Scagnetti:
Ezt hívják vetésforgónak. Egyszer az egyik, utána a másik, aztán megint az egyik. Ez elvezet az angolszász típusú kétpártrendszerhez, ami nem lenne jó.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.22. 23:07:29

@Rufus78:
@Scagnetti:

A válasz rövidítve:
Ahogy Orbánt a regisztráció és a szavazás bojkottja nem készteti majd meghasonulásra, hanem a saját tömegeivel megcsinálja az újabb sokharmados győzelmét, ugyanúgy nem nagyon látszik, hogy az ellenzék bojkottja meghasonulásra késztetné a vezetőiket, sőt, még ők játsszák a sértett primadonnát. Akinek van négy éve és reménye arra, hogy a bojkottal kipaterolja vagy még az eddigieknél is jelképesebbé tegye az ellenzéki pártokat a parlamentben, hogy annak romjaiból kinőjön egy új ellenzék, amit nem csak a hatalmában megerősített Orbán nem tapos el első körben, hanem még választói tömegeket is tud maga mögé állítani, az csak tegye. Én ezt a kockázatot és ezt a naivitást nem vállalom be.

A bojkott ebben az esetben blöff, ahogy az ellenzéki töketlenkedés is az, miközben az ászok ott sorakoznak Orbán kabátujjában.

_tx_ 2012.10.22. 23:08:12

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: engem alapvetően nem zavar, ha valaki "megszedi" magát, pláne, ha ez az illető letett valamit az asztalra (Bokros szerintem igen.) Hogy ellenpontozzak, MI A FASZT TETT LE AZ ASZTALRA LÁZÁR JÁNOS pl.? Ilyen wannabe gecik még az Orbánnál is lejjebb tosszák a lécet, pedig annak papírja van róla, hogy bolond.

_tx_ 2012.10.22. 23:09:04

@Nyekenyóka.:
külföld leszarja, itt az a pont, ahol nem igazán lehet beavatkozni.... szuverenitás vagy mi :)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.10.22. 23:09:30

@_tx_: Nyertél. A demokrácia olyan, hogy van lehetőség számonkérni, mást bejuttatni. Ha a FIDESZ marad, pont ez szűnik meg.

Scagnetti 2012.10.22. 23:09:45

@_tx_: Pár napja olvastam Mesterházyék terveit, ami annak folytatása lenne, amit régen is imádtak csinálni. Vagyis az átlagbér felettieknek (értsd 140 nettó fölött) adóemelés, lejjebb csökkentés. Mert aki 140-et keres, az már gazdag.

A probléma az, hogy össze lehet házasítani a szocikat Bajnaival, csak nem fog működni a dolog. Egy év legfeljebb, és dől össze az egész. Aztán jön a rohanás megint Orbánékhoz.

dimitrij 2012.10.22. 23:12:18

@Húsleves: örömmel segítek neked, hogy értsd mit írtál. kérhetnéd szebben is, de tényleg nincs harag. :) nem lehet mindenki okos, de nyugtasson meg a tudat, hogy ettől függetlenül lehetsz erős, vagy szép... szerény nem feltétlen, de ez úgy is egy bonyolult kifejezés, majd ismerkedünk vele a következő órán. maradjunk annyiban, hogy rád férne...

a lényeg: az első mondatból az a vélelmezés világlik ki, hogy butaság a szavazókat okolni egy kormány által elkövetett hibákért, vagy éppen azok sikereiért. a másodikban meg trükkösen lebeszéled arról őket, hogy a saját felelősségüket keressék a választási vereségben, mintegy arra instruálod őket, hogy gondolják meg azt, hogy nem lehet-e felelősségük abban, hogy a szavazatukkal, egész pontosan azzal, hogy azon párt mellé tették az X-et, azzal a bukást idézték elő. ez egyébként önmagában csacskaság, hiszen az X behúzásával segítették őket, az ismert szófordulattal éppen ők mérsékelték a bukás mértékét. ez a neuralgikus pontja az okfejtésnek: el kellene dönteni, hogy van-e felelőssége a szavazóknak a nekik kedves politikai erő tevékenységében vagy sem? ha igen, akkor arról kell írni, ha nem, akkor meg arról. de egyszerre csak egy lovon lehet ülni egy seggel... még ha kegyed értelmi szintjének felemlegetése közös platform gondolatát idézné is. :) nem múló tisztelettel...

öszödi mém 2012.10.22. 23:12:32

@Nyekenyóka.: Bojkott ide-vagy oda. A komcsi tetvekre csak max 20 % szavaz.

Scagnetti 2012.10.22. 23:13:31

@Rufus78: Pedig meg lehetne próbálni, mert vesztenivalónk nincs. Ebből a mezőnyből bárki is nyer, a kormányzásra alkalmatlan lesz. Ez az egy dolog, ami biztos. Akkor miről is beszélünk?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 23:14:31

@szgy: Persze.A fantomcégek.
@Scagnetti: Rájuk szavazok de én sem értek egyet velük mindenben.
@_tx_: De Bokrosnál vannak ilyen pozitívumok ,hogy nem privatizált,nem kapott állami megrendeléseket stb.Itt sokan így szedték meg magukat.
lézerjani meg egy utolsó senki.Ebben egyetértünk.

_tx_ 2012.10.22. 23:16:42

@Scagnetti: igen, én is olvastam, hogy "beszéljünk arról, milyen szarul élünk, és ígérjünk fűt-fát"
Ezért írtam fentebb, hogy a szocikat, akiket őszintén utálok btw, mert nem az Orbán nyert 2/3-dal, hanem a szocik buktak ekkorát, szóval hogy őket fel- és ki- kell használni, durva politikai eszközökkel mert – és ez nem lesz demokratikus! – ha annyi súlyt kapnának az eljövendő kormányban, mint ahány nyuggert mozgósítani tudnak mondjuk a Milla/4k/Bajnai "civiljei" mellé, akkor megint mélytorokra kaptuk a faszt. Más szóval oda kell nekik dobni valami koncot, ami amúgy biztosan fájni fog és kínos ügyekben meg mondjuk a GDP 0,1%-át kitevő párszázmilliárdos összlopásban merül ki, de az még mindig jobb, mintha nincs GDP és pekidzs, ju nó :)

dimitrij 2012.10.22. 23:17:27

@öszödi mém: ez a különbség kettőnk között, a másik végén vagyunk a fasznak.... te szopod valakijét, én meg nem. ha szopatás, akkor odalógatom... :) csináld utánam, ne higgy a megélhetési politikusnak. :)

_tx_ 2012.10.22. 23:18:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: igen, nem mindenki éhes, Pláne nem azok, akik saját jogukon is valakik. Én azon baszom fel magam, hogy 11 éve, az egyetem elvégzése óta dolgozom a versenyszférában, a fideszes janicsároknak pedig még soha nem volt egy kurva munkában eltöltött percük sem.

dimitrij 2012.10.22. 23:20:50

@Rufus78:

"annak romjaiból kinőjön egy új ellenzék, amit nem csak a hatalmában megerősített Orbán nem tapos el első körben, hanem még választói tömegeket is tud maga mögé állítani, az csak tegye."

nem a mostani ellenzék romjaiból fog kinőni, ez zömében sóval behintet terep.

új elit kellene, akik semmilyen módon nem köthetőek ezekhez. a kérdés az, hogy kapnak-e bizalmat azok, akik most ezzel házalnak. a másik kérdés az lehet, hogy elég érettek és gerincesek-e ahhoz, hogy éljenek és ne visszaéljenek ezzel a helyzettel?

öszödi mém 2012.10.22. 23:21:31

@dimitrij: Édes faszom. Én a húsosfazék közelében vagyok, míg te csak a nyáladat csorgatod.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.10.22. 23:23:26

@Scagnetti: ( a 23.09.45-re is) Itt megállhatunk. Nem reklám, tények. Ha Orbán megy, van esély arra, hogy valami változzon. Ha marad, nulla.
Nem térnék ki arra, hogy a szocik Bajnaival hogy működtek egy évig, ott nem az egy éves haladékról volt szó, ahogy valaki írta, hogy azért szavaztak meg mindent, a magyar jogrendszerben azt az egy évet guggolva is kibírták volna (Gyurcsány kibírt sokkal zűrösebbeket is).
Viszont ha most egy év alatt visszaállítják a demokráciát, akkor utána akár dőlhet is, lehet újra szavazni. Ha meg ezután a ciklus után bárki is Orbánékhoz szalad, akkor megérdemli az ország, de tényleg. És én csak azzal fogok foglalkozni szabadidőmben, hogy külföldi munkaközvetítők, az EURES és az EU munkahely-pályázatok linkjeit küldözgetem ismerőseimnek, amíg a vezér ki nem viszi az országot az EU-ból. Vannak olyan országok az EU-ban, ahol hét év után (néhol kell nyelvvizsga is) lehet állampolgárságot kapni.
Abban is Tamás vagyok egyébként, hogy dőlne. De ez már a béljóslás kategőria, legfeljebb arra utalhatnék, hogy három olyan ciklus is volt Magyarországon, amikor a kezdeti elszaladás után belépett egy szigorúbb politika, amely helyrerántotta a költségvetést (pont az volt a baj, hogy 2004-ben ez nem történt meg).

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.10.22. 23:24:02

@Scagnetti: ( a 23.09.45-re is) Itt megállhatunk. Nem reklám, tények. Ha Orbán megy, van esély arra, hogy valami változzon. Ha marad, nulla.
Nem térnék ki arra, hogy a szocik Bajnaival hogy működtek egy évig, ott nem az egy éves haladékról volt szó, ahogy valaki írta, hogy azért szavaztak meg mindent, a magyar jogrendszerben azt az egy évet guggolva is kibírták volna (Gyurcsány kibírt sokkal zűrösebbeket is).
Viszont ha most egy év alatt visszaállítják a demokráciát, akkor utána akár dőlhet is, lehet újra szavazni. Ha meg ezután a ciklus után bárki is Orbánékhoz szalad, akkor megérdemli az ország, de tényleg. És én csak azzal fogok foglalkozni szabadidőmben, hogy külföldi munkaközvetítők, az EURES és az EU munkahely-pályázatok linkjeit küldözgetem ismerőseimnek, amíg a vezér ki nem viszi az országot az EU-ból. Vannak olyan országok az EU-ban, ahol hét év után (néhol kell nyelvvizsga is) lehet állampolgárságot kapni.
Abban is Tamás vagyok egyébként, hogy dőlne. De ez már a béljóslás kategőria, legfeljebb arra utalhatnék, hogy három olyan ciklus is volt Magyarországon, amikor a kezdeti elszaladás után belépett egy szigorúbb politika, amely helyrerántotta a költségvetést (pont az volt a baj, hogy 2004-ben ez nem történt meg).

Scagnetti 2012.10.22. 23:24:12

@_tx_: Nem hiszem, hogy a szocik kiengednék a kezükből a hatalmat. És akkor jön megint a ki ígér több nyugdíjat verseny, és minden egyéb, ami a munkavállalókat szopatja.

Gáborom 2012.10.22. 23:25:24

"... 56 évvel ezelőtt micsoda szép és csodálatos események vették a kezdetét, ..."

Például fákra felhúzott fiatalok, meglincselt emberek, tankban bennégő orosz bakák?
Szétlőtt házak és utcák?
Lelőtt pesti fiatalok?

Egy forradalom általában káosz, sok-sok felszínre került szeméttel és bűnözővel, felesleges öldökléssel.
Nem az ávósokat védem , hanem a sok ártatlan halottat, nem az eszmét - volt ilyen? - bántom, hanem a sok téveszmét és a hatalmas naivitást kérdezem.

Minél több derül ki 56-ról, annál kevésbé tetszik nekem.
Talán nem véletlen, hogy mindmáig nincs közmegegyezés róla.

Eszemben sincs a kommunista szörnyetegeket védeni, de attól tartok, túl egyoldalú és idealisztikus kép él 56-ról ma, mintha kicsit átestünk volna aló túlfelére.

És mindaddig nem is nagyon lesz tiszta a kép, ameddig a kommunisták mai örökösei a parlamentben oszthatják az észt demokráciából.

Egyébként igazad van, valóban nem ünnep már, hanem csatatér minden október 23-a, még jó, hogy legtöbbször csak szavak,hőbörgések csapnak össze - kivéve amikor nemcsak.

Mellesleg ha jól tudom, Orbán nem az anyjában hanem az anyjába küldi el az EU-t. Szóval nem hol, hanem hová.....

dimitrij 2012.10.22. 23:25:47

@öszödi mém: büszke vagyok Rád, így, nagy R-rel. :) nagyot nőttél a szememben, már eddig is igen sokra tartottalak... agyra mondjuk kicsit majd gyúrhatnál, de mi jóban leszünk, az biztos. :P remélem Húsleves nem lesz mérges....

Húsleves 2012.10.22. 23:26:40

@dimitrij:
"a másodikban meg trükkösen lebeszéled arról őket, hogy a saját felelősségüket keressék a választási vereségben, mintegy arra instruálod őket, hogy gondolják meg azt, hogy nem lehet-e felelősségük abban, hogy a szavazatukkal, egész pontosan azzal, hogy azon párt mellé tették az X-et, azzal a bukást idézték elő"
Te szerencsétlen barom, tényleg nem érzed cikinek, hogy ennyire hülye vagy és még megpróbálsz kioktató lenni?
Figyelj, én ezt írtam:
"És eszetekbe ne jusson magatokat okolni a vereségért!"
Hát ez minden, csak nem lebeszélés, és nem arra vonatkozik, hogy ki hova tette le az X-ét, hanem arra, hogy mit vezetett a vereséghez és mi fog a következőhöz vezetni.
De komolyan mondom, te szerencsétlen agyahalott, te tényleg úgy érzed, hogy egy ilyen görcsöléssel hú de megcáfolod amit írtam? Tudsz olvasni? Tudsz szöveget értelmezni? Megbüfiztesselek? Ráültesselek a bilire?

_tx_ 2012.10.22. 23:27:36

@Kuviklacz: egyetértek
@Scagnetti: nem engednék ki, az általam vágyott forgatókönyv szerint meg sem kapnák teljesen... arra, hogy nem lesz ígérgetés, szerintem a Bajnai/Oszkü tengely megfelelő garancia.

Scagnetti 2012.10.22. 23:28:09

@Kuviklacz: Semmit nem várok egy jövendőbeli szoci kormánytól sem. Ahogy Orbánéktól sem. Tökmindegy, melyik nyer, az ország további lecsúszása garantált. A csodákban nem hiszek, láttam, mire képesek. Nem kell elmagyarázni, hogy a szar nem szar. Tudom, hogy az.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.22. 23:28:17

@_tx_: Ezek a politikusaink.
Sok sikert neked és kitartást amúgy.Bár ez mindegyikünkre ráférne.
@Kuviklacz: Tényleg hülyékj leszünk ha mégegyszer visszahozzuk viktort.

Na jóéjt mindenkinek!

Scagnetti 2012.10.22. 23:30:32

@_tx_: De megkapják. Az övék lesz a legtöbb képviselő, így övék a döntés is. Bajnai megnyerheti nekik a választást, aztán mehet a levesbe.

Gaius Plinius Secundus 2012.10.22. 23:32:01

Bajnai egy Medgyessy 2.0, ugyanaz a karakter, és ugyanúgy bábunk fogják rángatni, még arra is mérget vennék előkerül valami azokból a Wallis-os időkből...

_tx_ 2012.10.22. 23:33:08

@Scagnetti: figyelj, ez sors, következmény, "karma".... lehet fanyalogni, meg feladni, de ezek nem is igazi problémák: van interneted, felteszem, éhes és szomjas sem vagy és nem esik rád az eső. Van kezed-lábad, vagy ha nincs, azt kivételesen nem a gyurcsány baszta el (vagy az orbán). Szóval rinyálni fölösleges és kontraproduktív. Ha nem tetszik – nekem sem – változtass(unk).

dimitrij 2012.10.22. 23:33:19

@Húsleves: hol van a cáfolat pajtásom? megint írtál, csak elfelejtettél érvelni... mi köze egy átlag szavazónak ahhoz, hogy mit csinált a neki kedves párt, milyen döntések sorozata okozta a pártnak, nem a szavazónak a bukást? miért kellene bármelyik párt hívőjének osztoznia a felelősségben? vagy ezt tetszik gondolni, hogy bármelyik párt döntéshozói itt olvasgatják a blogot, várva a tuti tippre, esetleg meggyőzve két tucat grafománt? :)

még mindig nem érted, hogy mit írtál? mondom, szép még lehetsz. :)

Scagnetti 2012.10.22. 23:36:43

@_tx_: A magam dolgában tudok változtatni, ezt meg is teszem. Hogy meddig ebben az országban, az egyre inkább kérdéses, de egylőre még itt próbálkozom.

A politikában viszont jelenleg nincs lehetőség változásra.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.10.22. 23:36:44

@dimitrij:

Boácsanat, de szerintem félre ment, én nem írtm itt olyat, amit idéztél. Szerintem az utánam következő kommentelőnek szánhattad.

dimitrij 2012.10.22. 23:38:21

@Húsleves:

"hogy mit vezetett a vereséghez és mi fog a következőhöz vezetni."

ez egyébként ilyen lefutott dolog? már most el van döntve, hogy ki nyeri a következő választást? tessen már beavatnia titokba, hadd jusson nekünk is a fényből, amit a káprázatos üstöke körüli glóriából tündököl elő...

inkább erős, szép nem...

:PPP

Gaius Plinius Secundus 2012.10.22. 23:39:42

@dimitrij:

Hát az elvtársak. Csak nem hiszed egy "kedves halk szavú" ember képes egy olyan vén komcsi héjapártot vezetni, mint az mszp?

Vagy te tényleg elhitted hogy az mszp egyik naptról a másikra megváltozott, "jó útra tért" 89-ben? Na ne röhögtess

Adalberto Gellenzeeri 2012.10.22. 23:40:02

A választást azok fogják eldönteni, akik ide nem írnak. Nekik csak az fog számítani, hogy most szarul élnek és 2014-ig még szarabbul. És ezek közül az emberek közül rengeteg van aki nem hülye. Tudják, hogy a fidesz után egy átmeneti korszak jön, ahol valamennyire normalizálódhat a társadalom és nem egyes pártérdekek döntenek. A szükséges változások levezénylésére ma a legalkalmasabb jelölt Bajnai. Lehet ők köpködni, rágni, égetni, libásozni, de még mindig ezerszer különb, mint az orbánbanda. A magyar társadalom most igen gyorsan mozog, változik, forr, mert a fidesz egyre elviselhetetlenebb.
orbánra meg kifejezés sincs ami alkalmas lenne egy politikus jellemzésére. Takonypóc, felcsuti suttyó, és egyebek taknyos éretlen szutykos suttyók jellemzésére való. Tényleg csoda lenne , ha a fidesz nem bukna meg orbán vezetésével. A fidesz bukása után még évek kellenek mire egy normális közigazgatás egy normális gazdaság újra kialakul. És egy valós társadalmi értékrend szerinti alkotmány és jogrend. Ami például nem vallási alapokon nyugszik. Persze addig ti fideszizék csak tornázzatok nyugodtan. Hála istennek minden mozdulatotokkal, politikusaitok minden böffenésével, kétharmadotok minden törvényével csak egyre biztosabbá teszitek bukásotokat. Mert a földről el lehet érni a csillagokat is, de nem egy őrült vállaira állva.

Adalberto Gellenzeeri 2012.10.22. 23:42:56

javítok: lehet ők helyett, lehet őt. Bocs.

dimitrij 2012.10.22. 23:43:31

@Gaius Plinius Secundus: most nem az a kérdés, hogy én mit hiszek, hanem hogy kegyed mit hisz. persze később arról is csacsoghatunk... :)

szóval kik az elvtársak? szabad tudni egy vagy több nevet? ők rángatják majd dróton Bajnait, és zsarolják is a párton kívüli embert a Wallis-os dolgokkal... mi is történt a Wallisnál, amivel zsarolni lehet?

sok új érdekes adat. :)

öszödi mém 2012.10.22. 23:44:08

@dimitrij: Hát jobb ha faszra gyúrsz, mert agyra már reménytelen neked. Te mit értél el baszkikám az életben. Én már 2007-ben menedzserbálokba jártam, akkor még azzal a kis patkány Kókával bizniszeltem. Most meg a mieinkkel. Több is a lé.

Gaius Plinius Secundus 2012.10.22. 23:44:13

@Adalberto Gellenzeeri:

Te figyelj, mit nyomod minden blogon a Bajnait, mint valami nyomorult? Vagy téged ezért fizetnek, cimbora?

Azt vágod ám, hogy vissza lehet ám nézni, miket irkálsz és hol, ugye?

ménrót 2012.10.22. 23:44:34

HALÁLMENET

"A magyart a legkönnyebb becsapni a világon, mert bárkinek, bármit elhisz, erre épül a genetikai programja. Olyan világból származik, ahol a hősiesség és az önzetlenség évezredek óta a legnagyobb érték, szemben az „európai" közgondolkodással, hol a becsapás és profitmaximalizálás mindenek fölött való. Az ősbizalom isteni eredetű, ősnépként ki sem tudjuk törölni magunkból. Ha viszont valaki becsap, annak többé egy szavát sem hisszük, megszűnik a bizalom, mert annyira bolondok nem vagyunk, hogy bármikor, bármit el lehessen velünk hitetni. Kérdezhetjük, miért vonulnak százezrek utcára annak a kormánynak a támogatására, amelyről kiderült, hogy a Hit Gyülekezete nevű szélsőségesen magyargyűlölő és agresszíven terjeszkedő judaista szekta legfőbb támogatója, a virtuálisan létező államadósság visszafizethetőségi legendájának biztosítója? Az ügynök- és ávóslistákról ne is beszéljünk, mert aki ezt megemlíti, azt az állásából is kiteszik. A kormányhatalom titkos széfje leghátsó rekeszébe ma még acéllal, betonnal és pecséttel van bezárva az eljövendő rendszerváltozás alapgondolata, az államadósság felvetése, újraszámolása, tételes kimutatása, átmeneti- vagy végleges felfüggesztése. Nem azért van ott, hogy a megfelelő pillanatban elővegyék, ahogyan sokan hihettük egészen 2012-ig, hanem azért, hogy soha, sehol, senkinek eszébe ne jusson.

Persécuté Persécuteur 2012.10.22. 23:44:39

2014-ben az lesz a választás, hogy Orbán vagy Bajnai. Aki rosszul érezte magát ebben a 4 évben, leszavaz Bajnaira. Aki jól, Orbánra. (Vannak persze rajongók is, akik feltétlenül erre vagy arra szavaznak, de ez a kisebbség).

Megértem, hogy ez túl egyszerűnek tűnik. Aki szereti magát értelmiséginek érezni, és lételeme a vitatkozás, eszmék hirdetése, vélemények olvasása, azt még egy kicsit sérti is, hogy ő ugyanúgy egy darab X-et kell majd behúzzon a két jelölt egyike mellé, mint Pista bácsinak, aki nem blogol. Sok értelmiségi vágyik arra, hogy ő "más" lehessen, egyéniség, legyen egy párt, amire ha leszavaz, azzal kifejezheti, hogy választékosabb az ízlése a plebszénél. Pl. 2010-ben az MDF/SZDSZ az ő szavazataikra utazott, meg az LMP is kicsit ezt a szegmenst célozta meg. Most könnyen lehet, hogy csak Fidesz, Jobbik és a Bajnai-pártszövetség közül lehet választani. Persze a legtöbben a kommentelők közül az utóbbira szavaznak majd, de hosszasan fogják ecsetelni, hogy ők befogott orral, nagyon kelletlenül szavaztak, nem ám úgy, mint a birka tömeg, amely lelkesen. A kormányváltás után pedig majd ecsetelik, hogy mekkorát csalódtak.

Gaius Plinius Secundus 2012.10.22. 23:46:40

@dimitrij:

"most nem az a kérdés, hogy én mit hiszek"

Dehogynem, ugyanis feltettem egy kérdést, sikerül rá válaszolni?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.22. 23:46:45

@is:
Nem pontosan értem, hogy mit akartál ebből kihozni, de azért megpróbálok válaszolni.

De, ideális körülmények között az úgy van, hogy "a párt csinál valamit, a választó meg választ". Ez viszont csak akkor igaz, ha teljes a politikai lefedettség, vagyis minden szavazni szándékozó ember ki tudja és akarja választani azt a pártot a képviselt elvek, tevékenységük, programjuk, vagy bármilyen egyéb szempont alapján, akire a szavazatukat adják.

Magyarországon viszont nincs ilyen helyzet, mert megjelent az ellenzék által csak "finnyások"-nak nevezett kör, akik politikailag aktívak, szavaznának, de nincs olyan, akire szívesen szavaznának. Érthető, többszörösen leszerepelt, mocskos politikai kurvákra az ember nem szívesen adja a voksát. Ilyen mondjuk zero meg @Scagnetti: . Ők ebben a formában a nem-szavazók, pontosabban a SzaromLe! Párt "szavazóinak tömegét fogják erősíteni. Ide tartoznak azok is, aki esetleg protestszavazatokkal kétharmadhoz segítették a Fideszt, belőlük (is) kiábrándulva viszont nem találnak kapaszkodót a politikai palettán. Ide tartozik a Milla meg a többi is, de csak töredékét jelenítik meg ennek a tömegnek.

Ha az ellenzéknek amúgy meglenne a kormányváltáshoz szükséges várható szavazattöbbsége, akkor megtehetné, hogy nem foglalkozik ezekkel az emberekkel, hiszen nélkülük is nyerhetnek, mit érdekli őket, hogy azt milyen részvételi arány mellett teszik. Csakhogy az ellenzéknek ilyenje nincs, nagyon nincs! Még együtt sem tudnak akkora erőt felmutatni, mint a Fidesz egyedül, hát még ha a Fidesz mellé (akár csak azért, hogy ne a szocilibsibolsikomcsik nyerjenek) betársul a Jobbik!

Ezért bizony az ellenzéknek úgy am blok, ha tényezővé akar válni, változtatnia kell(ene), hiszen szavazatot egymástól nem igazán, legfeljebb a SzaromLe! Párttól szerezhetnének, ehhez viszont az kéne, hogy olyan alternatívát tudjanak felmutatni, amiért ez a tömeg (ami még ha a soha nem szavazó 25-30%-ot ki is veszem, akkor is 20-25%!) hajlandó rájuk szavazni. Ehelyett a változtatás helyett (mert például ezzel bizony dolgozni, meghasonulni és szembenézni kéne, amit mindegyik baromi macerásnak tart) a nyafogást és a blöffölést választották, ami, ha lehet, még antipatikusabbá tette őket sokak szemében, de még ez is a blöff része. Nyafogást abban, hogy a civil mozgalmakra egyszerűen mint szavazói egységcsomagokra tekintenek, amiket minimális munkával akarnának magukévá tenni, blöffölést meg abban, amit ma már sokadszor írok le, vagyis abban, hogy nem kell csinálniuk semmit, aki le akarja váltani Orbánt, azok kényszerűségből úgyis csak rájuk szavazhatnak.

Szóval szerintem nem vezet sehova, hogy a választók bojkottálják az ellenzéket, de ugyanígy az sem, ha az ellenzék makacsul blöfföl tovább a kényszer-protest szavazatokra játszva. Az ellenzékben ráadásul még az sem nagyon látszik, hogy hajlandó lenne gesztusokat tenni a kompromisszumos megoldás érdekében, ami az lenne, hogy a pártok meglépik a legkevésbé fájdalmas önmenedzselési lépéseket (például szélnek eresztik a tömegek által elfogadhatatlannak tartott arcokat és mondjuk lejjebb adnak a hazugságspirálból), és akkor a választók is (talán) lejjebb adnának az igényeikből.

Enélkül, ha folytatódik a kétoldali blöffölés a másik akciójának kikényszerítésére, Orbán fog maradni, és engem spec kurvára nem fog érdekelni, hogy kinek a hibájából, úgyhogy egyöntetűen fogok elküldeni mindenkit a vérvörös picsába, akinek abban része lesz!

öszödi mém 2012.10.22. 23:47:31

@Persécuté Persécuteur: Faszt. Bajnait ki indítja? Senki. Mutyiházi is szeretne a baloldal jelöltje lenni, meg Gyurcsány is. Oszd meg és uralkodj.

dimitrij 2012.10.22. 23:49:16

@Adalberto Gellenzeeri:

"A választást azok fogják eldönteni, akik ide nem írnak. Nekik csak az fog számítani, hogy most szarul élnek és 2014-ig még szarabbul. És ezek közül az emberek közül rengeteg van aki nem hülye. Tudják, hogy a fidesz után egy átmeneti korszak jön, ahol valamennyire normalizálódhat a társadalom és nem egyes pártérdekek döntenek."

nagyon jól mondod.

ami látni való még, hogy vidéken, a falvakban és a kisvárosokban a legnagyobb a fidesz támogatottságának csökkenése, látják ám a csavaros eszű vidéki népek, hogy mire megy ki a játék, ők látják csak igazán, van ahol már művelés alá vontak egyes földterületeket, amit ugyan más nyert. :) faramuci módon a fővárosban maradt magas a kormánypárt támogatása, a nagyobbiké, a kicsi mérhetetlen. :) de az erodálás folyamatos, másrészt a protest szavazás elég komoly hagyománya van, mindegy hány fordulóban lehet voksolni. nagy büntetés lesz ez, nem csak a fidesznek...

Húsleves 2012.10.22. 23:49:54

@dimitrij:
Ez is szánalmas próbálkozás. Nyilvánvaló, hogy a baloldalnak szólt amit írtam. Ezért nem mindegy hogy kiragadsz mondatokat és így megfosztod a kontextusától, vagy az eredeti szövegben értelmezed. Értelmes embernek ezt nem kell magyarázni, a mondatokat csak a kontextusában lehet értelmezni, más kontextusban megváltozik a jelentésük, kontextus nélkül pedig elvesztik az eredeti értelmüket. Hiába szmájlizol, amit művelsz, az a te nyomorodat bizonyítja. Hosszas görcsölés után eljutsz addig, hogy a saját általad belemagyarázott jelentéssel bizonyítod azt, hogy én nem értem amit írok. Ezt úgy, hogy találtál egy szövegben két mondatot, amit kiragadtál és egymás mellé tettél, ráadásul egyik kijelentő, a másik felszólító.
Hát tudod ezért nem mindegy, hogy kik kerülnek hatalomra, mert te vagy rá az élő példa, hogy van Orbánnál lentebb.

dimitrij 2012.10.22. 23:51:34

@öszödi mém: természetesen nem itt fogom taglalni a sikereimet, annyi eszem van, hogy ne hencegjek... :)

dimitrij 2012.10.22. 23:52:23

@Gaius Plinius Secundus: ugorjunk vissza a korábbi meg nem válaszolt kérdésre: Kik az elvtársak? :)

Nyuggervadász 2012.10.22. 23:54:02

@szgy:
-való igaz, hogy sok a fantomcég. DE: az én ismeretségi körömben -kizárólag- tényleges termeléssel foglalkozó cégeket számoltak fel. Olyanokat, amelyek még a válság idején is " jól muzsikáltak", most meg belefulladtak a megnövekedett terhekbe, a körbetartozásokba, a hitel-hiányba, stb.
- mellesleg, a NAV is jobban tenné, ha először a kintlévőségek behajtásával foglalkozna, (főképp, ha a tartozás egy politikus, a politikus rokonához, vagy a politikus holdudvarához tartozó vállalkozáshoz kapcsolódik), minthogy

öszödi mém 2012.10.22. 23:54:27

@dimitrij: És kire szavaznának? A cigányimádó baloldalra? Jártál mostanában vidéken? Tudod milyen feszültség van cigányügyben? Mi erre az MSZP, Milla válasza: még több segélyt a cigóknak. Ez szerinted tetszik a szavazóknak? Lófaszt.