Skip to content


       Szűrés lista

Az NFÜ harca az offshore ellen

2011. húsvét óta új Alaptörvényünk van, aminek az egyik (értelmesebb) pontja a következő:

"A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható."

A törvény eddigi legnagyobb trófeája maga Simicska Lajos volt, mert bár az Alaptörvény átmeneti rendelkezése értelmében csak a 2012. január 1. után megkötött szerződésekre vonatkozik, az első nyertes közbeszerzés után a Közgép kénytelen volt nyilatkozni a tulajdonosáról.

A  Varánusz blog és a Privát kopó cikke alapján: a a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, hogy a GOP 3.1.2-12 Szélessávú körzethálózati fejlesztések elnevezésű támogatási konstrukciójában összességében mintegy 20 milliárd forint összeget nyertek el a pályázók. Azonban öt cég vitte el a pályázati pénzek több mint felét, 12 milliárd forintot.
Nem az "Alföld legnagyobb szánkódombja 30 millió forint" kategória.
Az NFÜ-nek nem tűnt fel vagy nem érdekelte, hogy ezt az öt céget ugyanazon a napon alapították (2012.06.27.), és ugyanaz a székhelyük (Budapest, Váci út 19).

Ahogy azt sem tűnt fel az NFÜ-nek, hogy a cégek tulajdonosi körében jelentős átfedések vannak, mégpedig erős offshore jelenléttel.

Mivel az Alaptörvény fent idézett cikke elég egyértelmű, csak két eset lehetséges
- A nyertes cégek nem nyilatkoztak a tulajdonosaikról, így alaptörvény-ellenesen nyertek.
- Az NFÜ tisztában van a tulajdonosi körökkel és az offshore cégek jelenlétével, de nem zavarta őket.

Azokkal az apróságokkal már nem is kell foglalkozni, hogy az egyik tulajdonosi céggel szemben a NAV végrehajtást rendelt el, valamint a  a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kezdeményezésére 2011. december 16-án büntetőjogi intézkedést jegyeztek be a társaság cégnyilvántartásába.

A másik tulajdonosi cég felügyelőbizottságának tagja pedig dr. Seszták Miklós kisvárdai ügyvéd, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, aki az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának elnöke a Közbeszerzési és vállalkozásszabályozási albizottságnak, valamint tagja az Informatikai és távközlési albizottságnak.

Nyilván véletlen egybeesés, hogy éppen informatikai területen taroltak a cégek ...

Íme a recept: Alapíts pár céget a minimum 500 ezer forintos tőkével, szerezz bennfentes politikai kapcsolatot, legjobb ha az illető cégét is valahogy beszervezed, keress milliárdos projektekben gazdag területet, pályázz és kaszálj. A legjobb persze, ha te magad vagy a bennfentes politikus, és magadnak kaparod ki a gesztenyét.

Izgatottan várjuk az NFÜ, dr, Seszták és az ügyészség reakcióját. Bár lehet, ilyen "gyerekcsínnyel" nem is foglalkoznak.

Frissítés:
"Az NFÜ közölte, hogy a kiválasztáskor az NFÜ elsősorban a pályázó vállalkozást vizsgálja, másodsorban a közvetlen tulajdonosi kört. Ugyanakkor a projektek megvalósíthatóságának biztosítása és az állami támogatások védelme érdekében e projektek esetében csak 100 százalék biztosíték (pl. bankgarancia, ingatlanjelzálog) nyújtása mellett történik tényleges kifizetés.

A pályázati kiírás érdekessége volt, hogy az induláshoz gyakorlatilag elég volt az, hogy létezzen a cég – a hivatalos kiírás szerint ugyanis nem kellett referenciákat felmutatni, lezárt év sem kellett, csupán annyi feltétel állt az indulók előtt, hogy legalább egy főt foglalkoztassanak. Ennek a feltételnek minimálisan eleget is tesznek, mind az öt, frissen alapított vállalat létszáma 1 fős a cégnyilvántartás szerint."

Seszták képviselő úr szerint meg Bajnai a hibás.

A nyertes cégek:

micronet.jpg

pannon.jpg

pátrai.jpg

Kattintva nagyobb:ponet.jpg

regio.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr565062099

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.05. 11:13:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Offshore lovagok aranykora jön 2013.02.04. 13:35:03

A miniszterelnök a Kossuth Rádiónak február 1-jén adott interjújában kiemelte, hogy "offshore lovagból nem lesz jegybankelnök". Ezzel egyértelműen jelezte, hogy várhatóan nem Simor Andrást jelöli a Magyar Nemzeti Bank elnökének márciusban. A kormánypár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clegane 2013.02.04. 13:21:32

mire akarsz célozni, hogy most akkor ebből milliárdokat kapargattak össze maguknak a politikusaink? ne hülyéskedj, hiszen láthattad a vagyonnyilatkozatukban hogy szűkölködnek szegények. nyilvánvalóan tévedsz.

Foresty 2013.02.04. 13:24:29

Hol itt a probléma? Átlátható a tulajdonosi szerkezet, felépítés? Át. Kaptak támogatást? Kaptak. Törvényes. Ügy lezárva.
Vajon történik-e tényleges fejlesztés a megítélt pénzekért cserébe? Vagy csak a ciprusi bankok lesznek gazdagabbak?

Pékszakállú Henceg 2013.02.04. 14:04:21

Komcsi offshore rossz offshore, Fidesz offshore jó offshore! Azt kívánom nekik, hogy költsék mindet gyógyszerre, aztán pedig csináltassanak maguknak egy szép nagy kriptát!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.04. 14:35:38

Milyen érdekes, hogy aznap, amikor kiderült ez a kis informatikai pénzkitalicskázás 10 milliárdért (persze az öt cég nyilván mérhetetlen hatékony munkát fog végezni, ebben biztos vagyok), szóval hogy véletlenül pár órával később egyszer csak valakinek eszébe jut megvakargatni ezt a kis MSZP-s informatikai mutyit:
index.hu/belfold/2013/02/01/nyomozas_indul_a_zoldtarca_informatikai_beszerzese_miatt/
Igaz, a 2009-es ügy még reálértéken is legfeljebb 3%-a a mostaninak, de ez sokakat nem fog érdekelni. A fidesziták hozzáállásából már régen sugárzik, hogy amit a Fidesz visz haza a közösből, az tulajdonképpen arra szolgál, hogy megakadályozzák a mocskosszocik-szemétlibsik visszatérését, megerősödését, és ezért hunynak szemet felette, sőt, titkon még örülnek is neki.

NYJetsTD 2013.02.04. 14:51:28

Mutyi? Egyértelműen. Ilyenkor szokták a békemenetes férgek illendően elfordítani a fejecskéjüket, esetleg "mások is ezt csinálták" mondattal megnyugtatni magukat.

12 milliárd forint. Amíg a legtöbb cég örül, ha kigazdálkodja a megemelt adókat, járulékokat, kamarai sarcot, üzemanyagot, bért, ezek egy nap alatt tejben-vajban fürdenek. De hogy "ne mi nyerjük a legtöbbet", öt cég nevén kapják a mennyei mannát. Lesz következménye? Aligha. Holnap majd jön egy újabb nyúlás, amiről beszélhetünk. Egy ideig csak röhögtem rajta, mennyi birka él az országban, de már attól is elment a kedvem. Mire feleszmél a nép, már nem lesz otthon semmi. Legfeljebb képeslapok, amit nemzetünk hű fideszkomunistái küldenek majd Dominikáról meg Baliról...

Pusztulásra megérettünk. meg is érdemli az ország.

dean23 2013.02.04. 15:06:54

A tolvaj akkor is tolvaj marad ha a piros símaszkot narancssárgára cseréli!

Link Elek 2013.02.04. 16:33:32

A magyar allami palyazatok mindig is a tolvajlasrol szoltak,
Ha te kozel lennel a tuzhoz, akkor te is lopnal.
Ez Mo, itt igy mukodnek a dolgok.
Ezert vagyunk ekkora szarban es ott is fogunk maradni.

Virág et. 2013.02.04. 16:44:29

Mint mindent, ezt is meg lehet magyarázni. A tulajdonosok ugyanis átláthatóak és nem is titkosak: magyar cégek minden érintett cégben. Az már más kérdés, hogy a tulajdonosok tulajdonosai offshore cégek. Lehet úgy is értelmezi az Alaptörvényt, hogy ezzel eleget is tettek az ottani követelményeknek. Meg lehet(ne) tisztességesnek is lenni.

Egyébként nekem semmi bajom az offshore cégekkel. Azzal nagyobb bajom van, hogy nyilvánvaló, hogy ki, illetve kinek a köre és miért nyerte a pályázatokat és ezen az sem segítene, ha nem ciprusi, hanem magyar cégek lennének a piramis legalján. Bár az is igaz, hogy nem hisztiztem tele a fél világot offshore-lovagokkal meg miegymással. De csináltak már nagyobb segget is szájukból és ez a választóikat láthatóan nem zavarja.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.04. 17:01:57

Csak a fidesz nem akarja az ügynökök múltját tisztába tenni, mert tele van érintettel!

Választási blöff a 30 %-os rezsicsökkentés a választás évében! Ennyire baromnak és hülyének nézitek a magyar népet?

A gáz és villamos energia világpiaci ára látványosan csökken, az orbáni banda megint hazudik.
Azt mondta "a mai nap megvettük az Eon gázüzletágát", de a mai napig nincs szerződés.

Mocskos, aljas, tróger banda!

dolgozni kék 2013.02.04. 17:11:59

@Link Elek: zavar az állításod. ha közel lennék a tűzhöz, akkor se lopnék. Mivel nem lopok, nem kerülhetek közel a tűzhöz.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.04. 17:36:54

Kíváncsi vagyok, hogy mikor hozza le valamelyik újság, ki az Ensen Holdings tulajdonosa...

Wеgаm 2013.02.04. 18:00:27

Ezt szavaztátok meg, ne sírjatok! Pénzt felajánlani, adót fizetni, rabszolgaként dolgozni és némán tűrni tessék most! Ha ez nem elég nekik, asszonyotok, húgotok, lányotok, barátnőtök felajánlani, farpofákat széthúzni. Majd legközelebb ha bementek a fülkébe, gondolkozzatok hova húzzátok az ikszet! Faszfejek, megérdemlitek!

dr Smittpálelnökúr 2013.02.04. 18:13:31

Hopsz, a fidesztrollok még nem jelentek meg, várják a pártközpont utasítását, vagy mi a szösz?
Az érvrendszerre kíváncsi leszek.
Alapból tutira lesz olyan, hogy "de a szocik sokkal többet loptak".

További tippek esetleg?

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2013.02.04. 18:31:12

@wmіkі:

Tessék mondani, ez akkor most így rendben van, igaz???

(a 12 milliárd ellopására gondolok)

Foresty 2013.02.04. 18:33:39

@Távmunkás: Akárhogy keresem sem az Ensen Holdings-ot, sem a Mogul Consulting-ot nem találom sehol. Mintha nem is léteznének a cégek. Egyébként az Ensenre ugyan van találat, de Indiai cégként, indiai nevekkel a vezetésben, szóval passzolok. :/

prukker 2013.02.04. 18:37:00

@wmіkі: Na az első:)

Te, az nem lehet, hogy az államadósságot nem ellopták, hanem rossz helyre(segélyek, autópályák, hangulatjavítás) költötték?
Azért kíváncsi vagyok, hogy ez EON vásárlás +400 millió eurója melyik magyar vezető zsebében landolt....

Szociknak vége 2013.02.04. 18:40:58

zero

UPDATEelj, nemtom feltünt-e hogy a kormány MEGSZÜNTETI az NFÜ-t amit VARGA ISTVÁN a Bajcsány kormány minisztere alapított 2009ben, 2006os kormányrendelet alapján.

www.google.com/search?q=nf%C3%BC+alap%C3%ADt%C3%B3ja&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

Mivel a libsi korrupciótól csak sóval behintéssel lehet megszabaulni, így ez a következő lépés.

kifordított nagyanyó 2013.02.04. 18:44:37

Ezt az írást tőletek hamarabb vártam volna,mint a varánusztól.

prukker 2013.02.04. 18:48:32

@MetroGoldwinMayer:
És akkor ezzel el van sikálva a 12 MRD ellopása?
Mert megszüntetik a céget?
Ja, és a korrupció miatt szüntették meg vagy egyéb okok miatt?

Naugye.:)

Foresty 2013.02.04. 18:51:14

@prukker: Tulajdonképpen ezek alapján ezért a lopásért is a zelmúltnyócév a felelős, mert a zelmúltnyócévben jött létre az NFÜ.

Szociknak vége 2013.02.04. 18:52:47

@prukker: Nincs elsikálva, ha lesz valami a Privát Kopó nagyívü cikkén kívül akkor bírósághoz lehet fordulni.

Akárcsak a KVI által elpanamázott, szintén szoci 17 milliárdos moszkvai ingatlanügy, ami már bíróság előtt van.

Szociknak vége 2013.02.04. 18:58:22

@prukker: @Foresty:

Több okból sem egy kategória a 2 ügy:

1. Bírósági ügy

Pénz egy fekete lyukban, soha nem látjuk többet, semmi nincs cserébe

2. Sajtóügy

„Szélessávú körzethálózati fejlesztések” - erre nyerték el a 12 milliárdot, szó sincs arról hogy nem teljesítettek semmit a pályázat nyertesei, csak a tulajdonosi szerkezet a gond.

Aki szerint ez a 2 egy súlycsoport az forduljon orvoshoz.

Mérges 1234 2013.02.04. 19:08:46

De ha jól értem akkor ez alkotmányellenes, vagy nem?

Tett valaki feljelentést???

egyittlakó (törölt) 2013.02.04. 19:09:27

@dr Kangörény: "Hopsz, a fidesztrollok még nem jelentek meg, várják a pártközpont utasítását, vagy mi a szösz?"

Dehogy, ilyenkor lecsekkolják a női családtagokat a sarkon, majd könyvelik a bevételt.

egyittlakó (törölt) 2013.02.04. 19:13:24

@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: "Tessék mondani, ez akkor most így rendben van, igaz???

(a 12 milliárd ellopására gondolok) "

Igen, amit 2010 óta lopnak, csalnak, rabolnak: az rendben van. A "nemzeti" oldalnak ehhez joga van. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

David Bowman 2013.02.04. 19:17:26

Védőoltásnak álcázott fogamzásgátlót adott be az etióp bevándorlóknak a "Közel-Kelet egyetlen demokráciája"
Külföld :: 2013-01-28. 20:54

További részletek: kuruc.info/to/39/20/#ixzz2JxJ0d4Oe

dzsak 2013.02.04. 19:39:57

"Az NFÜ közölte, hogy a kiválasztáskor az NFÜ elsősorban a pályázó vállalkozást vizsgálja, másodsorban a közvetlen tulajdonosi kört."

Valóban, az 5 cégnek ugyanaz az ügyvezetője (1 személyes cégek), így valóban alkalmas az az egy ember, hogy megvalósítson 12 milliárd Forintos beruházást. Mintha azt mondaná az NFÜ, hogy Kósa Lajos egyedül képes megtervezni, felépíteni a debreceni stadiont.

Ebben a kommunikációban a legfelhárítóbb, hogy valódi kisvállalkozások estek el a támogatástól (kistelepüléseken KTV szolgáltatók), és hogy az NFÜ -mindegy, mikor alapították, a vezetők döntenek, sőt kettőt maga a kormányhatározat (Orbán Viktor sk aláírással) erősített meg (1 milliárd fölötti támogatás), azaz nehezen képzelhető el az NFÜ-s "kisemberek" stiklijeként.

"1012/2013. (I. 16.) Korm. határozat

A Kormány
1. egyetért a GOP-3.1.2-12-2012-0005 azonosító számú, „Szélessávú körzethálózati fejlesztések Észak- és Kelet-Magyarországon” című projekt támogatásával,

2. jóváhagyja az 1. melléklet szerinti

egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projekteket,

3. hozzájárul az e határozat szerinti projektek támogatási szerződésének - a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága általi - megkötéséhez."

Az 1. sz. mellékletben:
GOP-3.1.2-12-2012-0039 Kistérségi szélessávú körzethálózati fejlesztések PONET Optikai Hálózatfejlesztő Kft. 1 074 317 384 F, támogatás mértéke :70%

GOP-3.1.2-12-2012-0016 Szélessávú körzethálózati fejlesztés Ajka, Devecser, Pápa és Veszprém kistérségekben REGIO Optikai Hálózatfejlesztő Kft. 1 074 660 394 Ft Támogatás mértéke:60%"

Azaz maga Orbán Viktor jóváhagyásával történt.

Lehet visszafelé mutogatni, de felesleges.

ob.szerver 2013.02.04. 19:50:18

@wmіkі:

"Biztos hogy a szocik többet loptak, mert alattuk nőtt az államadósság"

Tehát, ha egy országnak nő az adóssága, az csak azért lehet, mert az loptak..

Miki, ne legyél már ennyire egyszerű.

A nettó adósság ma kb. 10%-kal magasabb mint kormányváltáskor, amiben nincs benne a bruttó adósság 10%-át kitevő és az implicit adósságot növelő manyup.

Tehát, maradva az okfejtésednél, ki lop többet?

DezInf 2013.02.04. 19:51:23

@MetroGoldwinMayer:

Örömmel tölt el,ahogy itt véded a védhetetlent:)
Másik apró probléma az,hogy az offshore tulajdonosi kör mennyiben kötődik az olajszőkítők régi csapatához?
Érdekes kérdés ugye?
Apró nemzetbiztonsági kockázat,de fennállhat.

Avagy holló a hollónak? - ahogy vezéretek utalt rá a minap:)

ob.szerver 2013.02.04. 19:52:51

@dzsak:

"Azaz maga Orbán Viktor jóváhagyásával történt."

Mily meglepő, hogy a capo di tutti capi nélkül nem mutyiznak le 12 milliárdot.

kifordított nagyanyó 2013.02.04. 19:54:17

Jójó deaszocik!.....áh!
Lehet magyarázni fideszbirkák.
Jóéjt.

dzsak 2013.02.04. 19:54:36

@wmіkі: " Biztos hogy a szocik többet loptak, mert alattuk nőtt az államadósság. "

Most is (2010-től is ) nő az államadósság. Annak ellenére, hogy "lenyúlták" a magánnyugdíjpénztárt.
Oka: Költségvetési hiány (évenként 600-1000 Milliárd Forint), finanszírozás (kamattöbblet)

Foresty 2013.02.04. 20:05:08

@Schindlеr Pistája: Jó példa, de az utolsó részt nem értem. Te mi vagy, ha nem magyar?

Iklesz 2013.02.04. 20:08:22

Sesztak ur egyeb bizniszeit is erdemes lenne megkapargatni. Az Oxygen Fitnessek sem a semmibol epultek fel, a tobbirol nem is beszelve....

elijah 2013.02.04. 20:23:10

Basszus. Amíg én azzal vagyok elfoglalva, hogy megéljek. Próbáljuk eltartani a családot, közben milliárdokat vándorolgatnak. Hát. Lehet, hogy nem véletlenül vagyok rákényszerítve, hogy a megélhetésemmel küszködjek ... addig sincs időm/idönk a körmükre nézni - mi folyik odafent. .....

dzsak 2013.02.04. 20:29:09

A bloggazdának a figyelmébe:

A Magyar Közlöny 2012/41. számában (2012. 10.11) közzétették az EQnet egységées alapító okiratát, mely szerint az Ensen Holdig ciprusi céget maga Bauer Róbert képviseli, aki egyébként az Enternet tulajdonosa is (többek között, de az alapító okirat szerint az EQnet-nek van egy másik tulajdonosa is, a REM international Zrt, aminek szintén ciprusi bejegyzésű a többségi tulajdonosa.

elprotector33 2013.02.04. 20:31:13

12 milliárd? 12 000 millió Ft.
Végül is csak (az adózó polgárok pénzéből)3.5-4 k / kopf....
Teljesen érdektelen dolog...
Haladjanak tovább ! Nincs itt semmi látnivaló....

elprotector33 2013.02.04. 20:40:11

Leginkább azt látom,hogy már a lázadó (tisztán látó) réteg is kezdi feladni (Zero) . Elsüllyedünk a megélhetési harcban,ami minden normális embert felemészt...:(

Tapmancs 2013.02.04. 20:54:48

Ahogy nézem Vidéki még nem nyilatkozott meg.

Mitzimackó 2013.02.04. 21:07:12

Mit akartok, a Fradi pénteken kapott 7 milliárdot stadionfelújításra!

Foresty 2013.02.04. 21:08:27

@Mitzimackó: Minek, az első meccsen úgyis szétbontják a kulturált rajongók...

elijah 2013.02.04. 21:18:12

@Schindlеr Pistája: Nem is olyan rossz 5let. Hol írjam alá?:) Á, nem oldana meg az semmit. Nehéz szelídnek maradni a farkasok között.

zollerbá 2013.02.04. 21:23:55

Ezzel az üggyel mi van??? 2012 májusa
Az exporthitelezés történetében egyedülálló csalássorozatot tárt fel a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi), amely feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a magyar export ösztönzésével megbízott Eximbank és a Magyar Exporthitel Biztosító (Mehib) Zrt., valamint a magyar Harcon Zrt. és egy offshore cég szerződése kapcsán. A kacifántos ügyben a magyar állam tulajdonában álló Eximbank azért juttatott 124,2 millió eurós (mai árfolyamon 37 milliárd forintos) hitelt egy kazah bankon keresztül egy offshore cégnek, mert az azt állította, egy moszkvai bevásárlóközpont kivitelezésében a magyar Harcon Zrt. fővállalkozóként vesz részt. A hitelből ténylegesen 81,2 millió eurót (24,2 milliárd forintot) folyósítottak, de az építkezésen – a ma már végelszámolás alatt álló – Harcon Zrt. egy kapavágást sem ejtett, sőt időközben az offshore cég is eltűnt.
A luxemburgi bejegyzésű Samuel Finance S. A. R. L.-nek mint megbízónak a Harcon úgy lett a fővállalkozója, hogy a Samuel tulajdonosaival nem is találkozott a Harcon Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szakall Zoltán. Az ügy másik érdekessége, hogy a Harcon Zrt. – miután az Eximbank a szintén állami Mehib Zrt.-nél biztosította az ügyletet – alvállalkozói szerződést kötött egy másik titokzatos offshore céggel, amely szintén köddé vált. A Gamematch Ltd. elvileg az építkezés kivitelezését végezte volna, legalábbis papíron. A Harcon Zrt. képviselői a több tíz milliárdos szerződés ellenére sem találkoztak személyesen a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Gamematch tulajdonosaival sem. Sőt, elmondásuk szerint nem is ismerik a pontos tulajdonosi szerkezetét. Az ügyben szereplő offshore cégek korábbi elérhetősége érdekes módon azonos, de állítólag ez sem tűnt fel senkinek sem a hitelt adó Eximbankban, sem a Harcon Zrt.-ben.

A kivitelezők nem is látták a magyar „építőcéget”

Az ügyletben az Eximbank pénze végül a Harcon számláin landolt, és ennek zömét továbbutalták a rejtélyes alvállalkozónak, akinek se híre, se hamva. Az ügyben közreműködött ugyan egy kazah bank, a BTA is egyfajta biztosítékként, ez a pénzintézet azonban már tavaly a csőd küszöbén állt, és nem tud fizetni az Eximbanknak. Így a magyar bank kárát a szintén állami tulajdonú Mehib Zrt.-nek kell megtérítenie, mert az ügyletre biztosítást vállalt. Mivel a Mehib pénzügyi káraira állami készfizető kezesség van, ezért az ügyletből származó veszteségeket a költségvetésnek, vagyis végső soron a magyar adófizetőknek kell állniuk. Az Eximbank kára 27 milliárd forintot tehet ki.

elprotector33 2013.02.04. 21:30:06

@zollerbá: Csak a szokásos apró hír...
Senkinek semmi köze semmihez ...
Rágalmazás lenne a célzott kérdezés is...
Egyáltalán : "hogy mersz ilyen dolgokat firtatni?!"

Airgüzü 2013.02.04. 21:31:19

Ilyenkor hol van a hivatására felesküdött főügyész? Ha az NFÜ nem a törvények értelmében jár el, akkor a felelősök ellen eljárást kell indítani! A nemzet ügyvédje, az ombudtsman is megteheti, gondolom, meg is fogja tenni. Itt lehet lopni, simicskázni, muztyizni a fideszeseknek, aki meg nem az, az haljon éhen, szívja meg, szivassák meg stb. Emberek, meneküljetek ebből a fertőből!
Méregdrágán építenek használhatatlan autópályákat... Azért ki a felelős? Sok pénzt kellett talán visszaadni, s nem maradt a beépítendő anyagokra? Kilopták netán? Ennyi pénzért autópályákat legalább ötven év garanciával kellene építeni! És ha egyszer nem lehet rajtuk sem többel menni, mint a nemfizetős utakon, akkor ne kelljen matricát venni! Törje ki-ki ki a nyakát ingyen legalább! Vagy legalább matrica nélkül amortizálhassa le a kocsiját.

elprotector33 2013.02.04. 21:32:11

Még a végén kiderül,hogy tavaly nem vallottál be 5000 Ft jövedelmet...

Airgüzü 2013.02.04. 21:32:42

Kimoderáltatok, szarháziak?

elprotector33 2013.02.04. 21:36:46

@Airgüzü: Ember (és gyerek) élet régóta nem számít.

elprotector33 2013.02.04. 21:43:04

Ez van.Lehet utálni ,de tenni ellene nem lehet. Na ezért adja fel mindenki lassan.
Már beszélni sem érdemes ezekről.
Úgysem történik semmi. A nyilvánosság sem ér már semmit.
A nácik és komcsik legalább kiverték a fogaid.
Ők még adtak a látszatra.

Lord Snow 2013.02.04. 21:45:14

@Schindlеr Pistája: Dehogy lesz lázadás. Azaz voltaképpen már van is: szép csendben a fiatalok, a fiatal családok gyerekestül, és a középkorúak csomagolnak és elballagnak innen. Ez is egy lázadás.

A sesztákok meg itt maradnak, és büszkén nyilatkoznak, hogy a ballibek is loptak, ő keresztényként ezért lop, különben is, akkor offshore-ba ment, most is csak ezért megy megint offshore-ba (hogy ne a ballibek lopják el offhore-ba), és különben meg attól még, hogy ő egy társaságban felügyelőbizottsági tag, még a világon semmi köze nincs a társasághoz. Fogalma sem volt róla, hogy mi történik úgy, hogy országgyűlési képviselő, és 3 olyan országgyűlési bizottság tagja, amely bizottság tud az ügyről. Az egyiknek elnöke is, de neki fogalma sem volt.
A többi dátum/helyszín is tök véletlen egybeesés.

Nem is értem, a posztban miért nem idéztétek be ennek a seszták nevűnek a nyilatkozatát, az az igazi vastagbőr.

www.vg.hu/vallalatok/vallalati-hirek/a-hatarido-elott-ket-nappal-erkeztek-be-a-furcsa-palyazatok-397052

Ahol ilyet nyilatkozik simán, visszhang nélkül egy ilyen magas polcon lévő seszták, ott nem lesz semmiféle más lázadás, csak a csendes feladás, és távozás. Ott semmi remény nem maradt.

Netuddki. 2013.02.04. 21:50:41

@MetroGoldwinMayer: Aztán te nagyonhülye fideszdroid te, az 5 cég 5db embere mi a tökömet fog is csinálni a 12 milliárdért? Na erről mesélj kisfácán!

különvélemény 2013.02.04. 21:51:59

Végre valami szaftos cucc.

Feljelentést tettetek?

Lord Snow 2013.02.04. 21:54:05

@különvélemény: A fidesz-ügyészségen?

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

különvélemény 2013.02.04. 21:55:47

@Lord Snow:
Beragadt a billentyűzeted... :P

makacs szennyeződés 2013.02.04. 21:58:51

@különvélemény: "Feljelentést tettetek?"

ez aranyos. :)
a polt-féle független ügyészségen?
majd a szájer-féle-akarom-mondani-handó-féle bíróság jól mögtárgyalja. mögfele bizony.

Netuddki. 2013.02.04. 21:59:06

Nem tudom az feltűnt-e pár apróság valakinek?
- Kibaszott hülye nevük van ezeknek a cégeknek. Nem valami sok idejük volt kitalálni. Olyan kaja ibrahimos, ízlelgessétek csak: micronet, pannon, pátria, ponet, regio.
- Ebből 4-nek a nevében van az "optikai hálózatfejlesztő kft." megnevezés. Előtte tuti nem foglalkoztak optikai hálózatfejlesztéssel. Qrva jó bammeg! Épp csak elnevezték magukat optikai hálózatfejlesztőnek aztán már ölükbe is hullott a meló! Biztos a pályázók közt ennek a 4-nek volt optikai hálózatfejlesztő a nevében. Gondolom mindjárt meg is örült a bizottság, hogy ennyi profi jelentkezett a feladatra...

Lord Snow 2013.02.04. 21:59:43

@különvélemény: Igen, elnézést. Ugye nem volt komoly a kérdésed. Ugye.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.02.04. 22:00:01

Hagyó Miklós elbújhat a kis nokiásdobozkájával szégyenében...

különvélemény 2013.02.04. 22:07:23

@makacs szennyeződés: @Lord Snow:

Légyszi küldjetek már egy elfogult bírósági döntést, lehetőleg jegyzőkönyvvel.
Mert én azt látom, hogy a józan ész szerint is korrupciós ügyekben sorra mentik fel az érintetteket.

Csak EGYET, ami persze nem bizonyít semmit, de nekem elég lenne EGY is. És rögtön én is azt állítanám, hogy az ország összes bíróságát a fityesz irányítja. De tényleg...

Squid 2013.02.04. 22:10:54

Hogy fog ez menni?

Csak a miheztartás végett és hogy a nem hozzáértők is tudják mi fog történni (mivel a dolgot nem kaszálják el semmiképp) a "kiépítés" és a projekt létrehozása során:

A cég egy milliméter kábelt nem fog fektetni, sem bármihez akár 1 ujjal hozzányúlni, embert felvenni vagy alvállalkozót bevonni aki megcsinálja.

Ami történni fog az az, hogy beballagnak az "urak" az Invitelhez és/vagy a Magyar Telekomhoz aztán az asztalra csapnak és a két cég már lefektetett infrastruktúrájából bérelnek annyi optikai szál párat amennyit a kiírás megkövetel 5-10-15 évre (ahogy ezt ebben a bizniszben szokás). Aztán az aktív eszközök beszerzését és a karbantartási munkákat kiadják vagy ugyanezeknek a cégeknek, vagy valami haveri alvállalkozónak aztán kalap kabát.

Imígyen töredék árból meglesz a kívánt infrastruktúra aztán az urak egy csinos mozdulattal kinyomják a maradék pénzt offsore-ba (10Milliárd körül, csak a miheztartás végett) és mindenki boldog lesz! (kivéve rajtuk kívül mindenki mást)

A Pártkassza és a State Caprure mindenek felett, még egyszer nem lehet 8 ínséges év soha többet!

Hajrá Magyarok! Hajrá Balekország!

Mi meg hagyjuk...

B.Lajos 2013.02.04. 22:11:21

Nem most kezdődött ez, és tud is róla mindenki

hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa

makacs szennyeződés 2013.02.04. 22:18:38

@különvélemény: döntés? vádemelés sincs, ember. :)

szerinted ebben az ügyben lesz? lesz ennek az ügynek bármilyen következménye?
ha nem lesz, az neked bizonyíték lesz arra, hogy nincs is ügy?
ha igen, akkor nincs nagyon miről beszélnünk.

tudom, most azt is el kéne hinnem, hogy tök véletlen az is, hogy a főügyész és a főbíró is halál véletlenül nagyon jó közeli haver, de ez csak sok-sok pénzért menne, ahogy másoknak is csak úgy megy.
nem, mégsem, pénzért sem menne.

elprotector33 2013.02.04. 22:18:41

Én meg rettegek az ajánlott levelektől,nehogy valami 20-50k-s bünti legyen....

dzsak 2013.02.04. 22:19:32

@kovi1970: "Aztán te nagyonhülye fideszdroid te, az 5 cég 5db embere mi a tökömet fog is csinálni a 12 milliárdért? "

Rossz a kérdés.

Mivel az az 5 ember ugyanaz a személy, (G.Tamás), így nem az a kérdés, hogy az 5 cég 5 embere, hanem az a kérdés, hogy:

"Aztán te nagyonhülye fideszdroid te, az 5 cég 1db embere mi a tökömet fog is csinálni a 12 milliárdért? "

elprotector33 2013.02.04. 22:22:03

@elprotector33: A semmire szokás szerint.....
Most komolyan. Meglátjátok a póstást nem kaptok gyomorideget?
Nem hittem volna pár éve,hogy a póstástól kell majd rettegnem...
Röhög is rajtam rendesen a 90 rongyos fizetésével...

Lord Snow 2013.02.04. 22:23:29

@különvélemény: Handó Tünde és Polt Péter személye nekem önmagában elég ahhoz, hogy tudjam, hogy Magyarországon nincs független igazságszolgáltatás, csak pártállami, nincs szükségem semmilyen bírósági jegyzőkönyvre.
És nem is akarlak téged semmiről meggyőzni, pláne nem a nyilvánvalóan, két szemmel látható tényekről. Ezek a tények pedig a fent említett személyek állampárthoz és annak vezéréhez való kötődése.
Üdv.

elprotector33 2013.02.04. 22:27:43

@különvélemény: Te ezért prémiumot kapsz?
Ha igen,el kéne gondolkodnod leszármazottaid történelem óráinak témaköréről.
Ha nem,akkor nincs miről beszélnünk...

dzsak 2013.02.04. 22:27:52

@Squid:
"Csak a miheztartás végett és hogy a nem hozzáértők is tudják mi fog történni (mivel a dolgot nem kaszálják el semmiképp) a "kiépítés" és a projekt létrehozása során:

A cég egy milliméter kábelt nem fog fektetni, sem bármihez akár 1 ujjal hozzányúlni, embert felvenni vagy alvállalkozót bevonni aki megcsinálja."

Ez nem igaz. A projektben olyan kistelepülések vannak felsorolva, ahol nincsen optikai szélessávú hálózat kiépítve (nem érte meg a nagyoknak a jellemzően 250-300 lakosú településekre sok kilométer kábelt kiépíteni.)
A projekt egyébként is előírja, hogy kábelt kell kiépíteni (legalább 24 szálat) a legközelebbi csatlakozási pontig (itt jön képbe a Magyar Telekom és az Invitel). Tehát építeni kellene, tervezni kellene, fenntartani, üzemeltetni kellene, de pont ezekben még a háttércégeknek sincs referenciája (de nem is kértek a pályázathoz)

Lord Snow 2013.02.04. 22:28:12

@elprotector33: De, én is így vagyok vele. :)
Jó érzéssel tölt el, ha üres a postaládám, de tényleg.

különvélemény 2013.02.04. 22:34:17

@Lord Snow: "olt Péter személye nekem önmagában elég ahhoz, hogy tudjam, hogy Magyarországon nincs független igazságszolgáltatás"

index.hu/kulfold/eu/2011/05/28/polt_peter_lett_az_unios_legfobb_ugyeszek_elnoke/

A fityesz irányítja az uniót, mindenki meneküljön... :D

különvélemény 2013.02.04. 22:36:14

@makacs szennyeződés: "szerinted ebben az ügyben lesz?"

Ezt nem tudhatod, ameddig feljelentést nem teszel.
De ameddig nem teszel és azt nem söprik a szőnyeg alá, addig egy fillért sem ér a véleményed, mert az csak egy vélemény marad, nem pedig tény. ;)

Netuddki. 2013.02.04. 22:38:44

@dzsak: "de pont ezekben még a háttércégeknek sincs referenciája (de nem is kértek a pályázathoz"

Itt lép be Vinczent alaptörvénye...

Squid 2013.02.04. 22:40:23

@dzsak: Kivéve hogy az Invitelbe anno beolvadt Pantel hozta magával a MÁV által 70-es években a vasútvonalak mellé lefektetett üveg infrastruktúrát... Én láttam a térképeket és ott voltam a Pantel születésénél anno amikor a MÁV infrastruktúrát átvették.

makacs szennyeződés 2013.02.04. 22:43:50

@különvélemény: hát persze, vélemény. :)
és én tegyek feljelentést. :))

nem valami meggyőzően végzed a munkád, ezzel a cinizmussal ("szétloplak, próbálj meg feljelenteni, ki is röhöglek, fillért nem ér a véleményed, a föld gömbölyűsége vélemény, nem tény, mert a fidesz még nem mondta ki"), szóval ezzel csak ellenségeket szerzel az ügyednek, hidd el.
:)

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.04. 22:45:28

@dr Kangörény:
Nagyon egyszerű.
1., Elmúltnyócév,
2., A szocik 50 évig loptak
3., ...és különben is mi közöd hozzá.

Azért tényleg látványos, amikor egy ilyen organogramm szinten levezetett milliárdos mutyi bűzlik a neten. Sehol egy hajráfidesz emberke, s megdöbbentő, hogy milyen kritikátlanul szervilis és bugyuta lett a ma jobboldalinak mondott nemzeti értelmiség.

Csak mert a jó NER-társ nem pofázik, nem áll ki a sorból, vállt vállnak vetve vonatkoztat el erkölcstől etikától. Falaz, jobb esetben mutyiból dobnak neki csontot. ELKESERÍTŐ.

A szocik már kaptak "nagypofonos leckét az ostoba és lenézett néptől", nagyon ráférne erre a bandára is.

2013.02.04. 22:46:21

@különvélemény:

Mióta lett vicces egy 10 milliárdos korrupciós ügy?

dzsak 2013.02.04. 22:46:37

@Squid: Az Invitelnek (Pantelen keresztül) valóban van egy országos gerinchálózata (mint ahogy a Magyar Telekomnak, sőt az MVM NET-nek is, jelentős hálózata van az autópályák mellett haladó kábelek miatt az ÁAK-nak is, de azok a településeket nem érik el, amely ebben a kiírásban szerepelnek. Márpedig nem gerinchálózatot kell létrehozni, hanem a jelenleg szélessávval el nem látott településekre kell szélessávú optikai kábelt kiépíteni, úgy, hogy a polgármesteri hivatalokba, iskolákba, könyvtűárakba ki kell építeni a vonalat.

Lord Snow 2013.02.04. 22:47:14

@különvélemény: Köszönöm, tudom, ki Polt Péter, amennyire nekem elég.
Tudom, honnan jön, kit és mit képvisel. Ahogy írtad, nekem is véleményem van, és nem akarlak meggyőzni. Nincs is miről, tudod te is az igazságot, szerintem. :)
Nem én vagyok, szerintem, akit neked ma agitálnod kell a pártnak, úgyhogy fejezzük itt be.

ob.szerver 2013.02.04. 22:51:05

@Lord Snow:

"ő keresztényként ezért lop"

Seszták csak egy paraszt a sakktáblán. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében minden jelentős döntés két személy kezében van. Simicska kitalálja az okosságot, Orbán kivitelezteti. A páratlan páros.

Squid 2013.02.04. 22:51:37

@Schindlеr Pistája: Természetesen felújították és modernizálták/bővítették azóta a miheztartás végett mielőtt ez kérdéssé válna.

különvélemény 2013.02.04. 22:55:05

@Lord Snow:
Te azt sugalltad, hogy Polt miatt ma nem lehet az állammal szemben pert nyerni, de 0 bizonyítékod van, némi okoskodással és előítélettel fűszerezve.
Én nem tudom az igazságot és mindenkit arra bíztatok, hogy tegyen feljelentést, ha törvénytelenséget tapasztal.

A törvény szempontjából a te véleményed sokkal inkább büntetendő, mivel a társadalmi veszélyessége annak, hogy lebeszélsz valakit a feljelentésről sokkal nagyobb, mint az enyém, aki feljelentésre ösztönöz.
Te jó szolgája lennél bármilyen diktatúrának.

dzsak 2013.02.04. 22:57:12

@Squid:

"Kivéve hogy az Invitelbe anno beolvadt Pantel hozta magával a MÁV által 70-es években a vasútvonalak mellé lefektetett üveg infrastruktúrát... Én láttam a térképeket és ott voltam a Pantel születésénél anno amikor a MÁV infrastruktúrát átvették. "

Pontosítanék:

1. A 70-es években Magyarországon hírét sem hallották az üvegszálas technológiának, nemhogy a MÁV-nak lett volna. Az első üvegszálas technológiát a 80- években (vége felé) kezdték kiépíteni Budapesten az egyes telefonközpontok között.
2. A Pantel kifejezetten az országos gerinchálózat kiépítésére jött létre, miután a Magyar Postából kivált MATÁV kiépítette az országos gerinchálózatot, majd aztán a magyar állam eladta a jelenlegi tulajdonosnak és az Ameritech cégnek. (ez már a kilencvenes évek eleje)
3. A Pantelnek (és most az Invitelnek) a kiépítés fejében kizárólagos joga van a MÁV területen optikai hálózat létesítésére (koncesszióban)

dzsak 2013.02.04. 22:59:22

@Schindlеr Pistája:

"Az első üvegszál csak a rendszerváltás után jelent meg Magyarországon. Hülyeségeket beszélsz."
Akkor ugye a hetvenes években nem lehetett üvegszálas technológiája a MÁV-nak?
Egyébkánt majdnem igaz. A második mondat:-)
(Bocs- ezt nem hagyhattam ki)

Lord Snow 2013.02.04. 22:59:40

@különvélemény: Engem te ne fenyegess. Leírtam, hogy számomra mi az egyértelmű bizonyíték, és hogy mire. Nincs számodra több mondanivalóm. Viszlát.

különvélemény 2013.02.04. 23:05:53

@Lord Snow:
Én nem fenyegettelek, csak jogi nyelvre fordítottam, mivel főügyészekről és büntetőperről beszélünk.
Mive "levileg" és tényleg csak nagyon elvileg, minden büntetés a társadalmi veszélyessége alapján büntetendő, ezért kvázi összehasonlítottam a kettőt.
Akár a cigarettázást és az alkohol fogyasztást is összehasonlíthattam volna, egyik sem büntetendő, de a másodiknak a társadalmi veszélyessége nagyobb, mivel alkoholos állapot miatt többen szegnek törvényt.

Ha nem tudsz elvonatkoztatni, akkor hogy tudnál pártpreferenciáktól elvonatkoztatva kommentelni?
Ha meg csak úgy tudsz, akkor miért csodálkozol azon, ha bizonyíték nélküli prekoncepcióval vádollak?

különvélemény 2013.02.04. 23:08:14

@különvélemény: "minden büntetés" *
"minden bűncselekmény"

makacs szennyeződés 2013.02.04. 23:10:52

ejnye, de nagy itt az izzadságszag. :D

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.02.04. 23:14:41

Ezzel a poszttal újra értelmet nyerni látszik a sajtószabadság kifejezés. Csak ezért is külön köszönöm jár.

Lacdelo 2013.02.04. 23:18:53

A Fidesznel korruptabb part nincs a magyar politikaban. Gyomorforgato, hogy meg valaki hajlando ezek utan is rajuk szavazni!

Lacdelo 2013.02.04. 23:23:00

@különvélemény:

"tegyen feljelentést, ha törvénytelenséget tapasztal."

Te ennyire naiv vagy? Semmi nem tortenne, csak baja lehetne annak aki a Fidesz diktatura ellen fel mer lepni. Egy normalis orszagban lenne feljelentes es itelet is , de Magyarorszagon diktatura van, ahol a korrupcio es a politikusok az urak.

Lacdelo 2013.02.04. 23:26:05

Magyarorszag a Fidesz politikai korrupciojatol szenved. A fiuk visznek mindent ami mozdithato.

különvélemény 2013.02.04. 23:30:46

@Lacdelo:
Jajj, megszólítottak. Bocs de utánanézek, kiknek válaszolok érdemben.
Alacsony a mérce, de te...

elprotector33 2013.02.04. 23:31:20

@különvélemény: Jesszus! Még szegény nácit fikáztam.Kit kéne feljelentenem?! Ha nem tudnám ,hogy fiatal vagy megkérdezném, hogy miért? Miért kell ilyet csinálnie more?!!!Méér kell eztet csinálni moree????Ki tanította ezt neked?Szimplán a véredben van?Dögöljön meg a szomszéd tehene is?
Te fospermet!
Remélem felnősz és kilépsz az őseid átkából.
Szerintem itt feljelentősdire maximum a magad fajtád tudnád rávenni....
Abból meg szerencsére kevés van!

különvélemény 2013.02.04. 23:34:07

@elprotector33: "Ha nem tudnám ,hogy fiatal vagy megkérdezném, hogy miért? Miért kell ilyet csinálnie more?!!!Méér kell eztet csinálni moree????"

4 kérdőjelet raksz és én vagyok a fiatal?
Vagy csak remeg a kezed olyan öreg vagy?

különvélemény 2013.02.04. 23:34:43

Jajj, egyre jobban szórakozom... :D

különvélemény 2013.02.04. 23:38:49

@Mеglehet ott se vótam:
Szimplán átállítottad a nicked, vagy voltál oly balga, hogy ki-be logoltál?

sárkányfő 2013.02.04. 23:39:32

@elprotector33:
"Úgysem történik semmi. A nyilvánosság sem ér már semmit.
A nácik és komcsik legalább kiverték a fogaid.
Ők még adtak a látszatra."

Ez a hónap dumája :DDD

@dzsak:
"Aztán te nagyonhülye fideszdroid te, az 5 cég 1db embere mi a tökömet fog is csinálni a 12 milliárdért? "
Kiadják a melót féláron alvállalkozóknak. Már ki is adták. A több milliárd hasznot meg bezsebelték.

@különvélemény:
Gyenge vagy droid, a gazdáid nem lesznek elégedettek.

elprotector33 2013.02.04. 23:40:12

@különvélemény: Ha nem éppen a megélhetésemért küzdenék és lenne rád időm,szimplán kirúgnám a kibaxott szemed.Sajna egyéb dolgom van .:(

különvélemény 2013.02.04. 23:42:08

@sárkányfő:
Jajj, megjött sárkányfő...
Elolvastál, vagy csak az utsóra reagáltál?
Mert te olyan feljelentős / jelentős típus vagy, neked tutira nem lenne bajod egy kis feljelentéstől. :P

különvélemény 2013.02.04. 23:42:58

@elprotector33:
Na, még egy nick, hány van még?

különvélemény 2013.02.04. 23:44:08

Ez egyre jobb, kár hogy fáradok, pedig még bírnám pár órát. :)
Meg ennyit a zorbán sem fizet persze.

elprotector33 2013.02.04. 23:47:50

Hátha neked "sikerül" a túlóra elszámolás a hatályos törvények szerint...;)
Muhaha...
Mert másnak úgysem.
:D

különvélemény 2013.02.04. 23:51:12

@Mеglehet ott se vótam:
De miért "melózól" egy csomó párhuzamos nickkel?
Ráadásul minddel ugyanazon irányban?
Ez eléggé szánalmas.

Sokkal viccesebb, ha minden álláspontra van egy nicked és azt váltogatod.
Tudod, hol maszop, hol fityesz, hol zöld, hol jobbikos, hol liberális, hol szélsőbal, stb...

különvélemény 2013.02.04. 23:57:05

@Mеglehet ott se vótam:
Jajj, el ne magyarázd, hogy minden böngészőnek saját "kukija" :p van,. ezért akár x nickkel is bent lehetsz párhuzamosan....

elprotector33 2013.02.05. 00:00:35

@különvélemény: Ez a feljelentős dolog sok embernek furcsa itt.
Tudom (tudjuk),hogy nálad ez nem így működik.
Csak sok sikert és eredményekben gazdag 2013-at szeretnék kívánni neked és a fajtádnak.
Remélem engem is elvisznek a haverjaid és jól elvernek.
Komolyan úgy érzem használna nekem.

elprotector33 2013.02.05. 00:04:30

@Mеglehet ott se vótam: Vigyázz mert neki van segítsége is!
Vamzer nem jár egyedül...

különvélemény 2013.02.05. 00:11:20

@Mеglehet ott se vótam:
Ne bonyolítsuk túl, annyi nickkel te sem bírsz el egyszerre.

Inkább azt értsd meg, hogy pszichikailag csak egy nézetet lehet hitelesen képviselni egy este.
Ha többet is bevállalsz, felszínes maradsz, olyan, mint az egyszerű ember, aki csak annyit ír, hogy hülye vagyok, akár liberó, akár szélsőbaljobbközép, akkor is csak ez a válasz...

Én csak annyit írtam ma ide kezdésnek, hogy jó a poszt és feljelentést kellene tenni.
Nem én jelöltem ki az irányt.
Ilyenkor bevállalom a két irányt is, de mindig megmentenek a fanatikusok. Ma is ez történt és ennek örülök, mert már k fáradt vagyok, de még 10 perc, mire vége az aktuális folyamatnak, aminek a végét,várom. :P

elprotector33 2013.02.05. 00:18:33

@különvélemény: Szerintem te születésed óta fáradt vagy.A feljelentés szó magában egy hozzáállást tükröz.

vallatas 2013.02.05. 00:19:38

Ennyit sikerült megtalálni a ciprusiak gov oldalán, minden további adat pénzbe kerül...
ha netán valakinek sikerül megtalálnia a tulajdonost, jelezze! :-)

Name ENSEN HOLDINGS LIMITED
Reg. Number ΗΕ 208986
Type Limited Company
Name Status Current Name
Registration Date 26/09/2007
Organisation Status Active

különvélemény 2013.02.05. 00:19:50

@Mеglehet ott se vótam:
Nem attól fáradok, hanem a sörtől... :P
Tudod, távolról is lehet bizonyos dolgokat manágelni' na nem a szexre gondolok, de az eleje stimmel. :P
Jó8

elprotector33 2013.02.05. 00:25:17

Jesszus! Feljelentelek?! Hol? Kinél? Van ilyen?
Ha igen,akkor az miben különbözik a régi dolgoktól?
(ss)
Csak a faxság változik. A tény nem. A besúgó az besúgó.

elprotector33 2013.02.05. 00:30:36

Ez a sör dolog meg az utolsó mentsvár.
Én is szoktam rá hivatkozni,ha buktam egy témát...

dzsak 2013.02.05. 01:51:28

@vallatas:
A Cég neve: Ensen Holding Ltd.
Cégjegyzékszáma: 208986
Székhelye: Agiou Pavlou 15, LEDRA HOUSE, Agios Andreas, P.C. 1105 Nicosia, Cyprus
Képviseletere jogosult: Bauer Róbert
Anyja neve: Nemes Terézia
Lakcíme: 2091. Etyek, Öreghegyi út 13

Brauer Róbert a fenti táblázatból is látszik, hogy hol tulajdonos még.
A ciprusi címre ha rákeresel, akkor kb 500 cég címe szerepel, a címből is látszik: Postafiók.
Pld. ide van bejelentve a Gyopár Trade kft, a Venston Investments Ltd online webáruház.

Ennél többet csak fizetéssel az ottani cégadatokból lehetne megtudni

Meridian74 2013.02.05. 03:04:14

@Schindlеr Pistája: szégyelheted is magada, mert egyébként zsidók így, zsidók úgy, ők lopják a legtöbb pénzt... a fehérgalláros bűnözés jellegzetesen zsidó műfaj. Na, persze nem kizárólagosan, de a kivétel csak erősíti a szabályt...

Meridian74 2013.02.05. 03:31:58

@Mpatikus Eszetlenellenes: "A szocik már kaptak "nagypofonos leckét az ostoba és lenézett néptől", nagyon ráférne erre a bandára is. "

Csakhogy ezt hogyan képzeled el? Az istenadta jónép megint kire fog szavazni? Hát akkor most megint az mszpre, hogy megint legyen egy e'mút8év...

Akiknek (mszp) aztán ugyanúgy a fejükbe száll a dicsőség, és mégnagyobb szopás lesz, mint volt. Senkinek ne legyen illúziója. Ezt is mi fogjuk megfizetni. Ha nem különadókkal, akkor majd a hígfosnál is rosszabb egészség, és oktatással, nyugdíjjal, holdkráteres közutakkal, jövedéki adókkal, és közüzemi számlákkal... stb.

Meridian74 2013.02.05. 03:34:42

@Schindlеr Pistája: "70-es években lefektetett üveg infrastruktúra. :-)) Te aztán képben vagy"

Hogyne lett volna már akkor is üveginfrastuktúra...! Sörös üvegekből, nem tudtad? Coccialista struktúrában, ahogy Hofi mondaná... :P

Bélabáttya (törölt) 2013.02.05. 03:40:20

@Schindlеr Pistája: „A zsidók nélkül nagy nullák lennétek hülye magyarok! ”
Nem annyira mi, magyarok, hanem az amcsik bőgnének bután az égre teliholdkor nélkülük. Ugyanis a felsoroltak ott dolgoztak, alkottak, amerikai állampolgárok is voltak. Itt csak megszülettek, tanultak.

Úgy egyébként hogy jön ez ehhez a posztban említett, lepapírozott kis ügylethez? Arra a akarsz esetleg utalni, hogy magyarnak, egyedül, ez se megy? Dehogynem...

gabest1 2013.02.05. 03:53:08

"Szélessávú körzethálózati fejlesztések"

Ez mit jelent? Végre lesz 100 megás kábelnetem a vacak adsl helyett? 20 milliárdból csak fussa kábelre és routerekre. Vegyenek maguknak egy ferrárit is, nem bánom...

David Bowman 2013.02.05. 04:33:59

@Schindlеr Pistája: Csak lefelejtették az Index címlapról.

felcsutisuttyo 2013.02.05. 06:18:29

NAGYON VÁROM MÁR A FIDESZ BANDITÁK LÁMPAVASRA AKASZTÁSÁT!!!!!

Ironfist 2013.02.05. 06:35:37

Ez a poszt is nagyon undorító, de ezt nézzétek:

index.hu/belfold/2013/02/05/a_bekemenet_szeretettel_szoritana_vissza_a_baloldalt_az_utcarol/

Azt hittem agvérzést kapok, mikor ezt az egetverő pofátlan kijelentést ovastam egy fideszestől:
“Úgy gondoljuk, hogy amikor dolgozik egy kormány, akkor nem illik zavarni”

Secnir 2013.02.05. 07:13:28

vidéki? enrico? nem jártak véletlenül erre?
vagy még tart a zártkörű brénsztórmin arra vonatkozólag, hogy mit nyögjenek ma be ide?

Zedder 2013.02.05. 07:21:57

@Ironfist: Azt hittem agvérzést kapok, mikor ezt az egetverő pofátlan kijelentést ovastam egy fideszestől:
“Úgy gondoljuk, hogy amikor dolgozik egy kormány, akkor nem illik zavarni”

->

Ne félj, eljön még az idő, amikor ezek a "demokraták" megmondják nekünk, hogy mikor mit illik (szabad?) csinálni, tenni, venni, enni, merre lehet sétálni, hol lehet dolgozni, stb...

DezInf 2013.02.05. 07:48:43

@Secnir:

Lehet berendelték őket brékamenetelni:D

Állam-vizsga 2013.02.05. 08:02:41

Felháborító. De ebből se lesz semmi. A sok hülye mégis megszavazza őket 14-ben. Ez az ország megérdemli a sorsát.

Szerintem ekkora pénzek lenyúlásának már hazaárulásnak kéne minősülnie.

bmfan 2013.02.05. 08:12:29

Két rablóbandánk van.Egy profi,és egy műkedvelő.Pista bátyánk megmondta. Váltógazdaság.
Éhség-béka. Igaz a békákat még meg sem kérdezik.Egyébként nem rossz buli az éhségmenet.
Egy laptopért-mobilnettel-??? De a többi sem piskóta-Pisti,Nándi,másik Pisti.Utánanézhetne valaki a Szanticskáért Alapítványnak.Szanticskai éhező Budapestre megy.------Munkát!Kenyeret!----Legalább az egyiket!----Te melyikre gondoltál.........! Orvos látott már???????/Hofi/
Könyörgöm egy éhség-béka posztért!!!!

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2013.02.05. 08:17:09

@Mitzimackó:

"Mit akartok, a Fradi pénteken kapott 7 milliárdot stadionfelújításra!"

Ez a bérük a fradi szurkolóknak a 2006-os puccs kísérletükért....

Gaskó is kapott tavaly(elött) 5 milliárdot, hogy 2006 után megbénította 4 évre az országot. Csak azt sajnálom, hogy pénz helyett nem kötelet kapott...

Vicca Verza (törölt) 2013.02.05. 08:22:22

Ezért fizetünk horror adókat, és nyomorog a fél ország. A forradalmak természetrajza szerint ilyen pofátlan húzások kellenek ahhoz, hogy egyszer csak azt mondjuk: elég volt!

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2013.02.05. 08:36:18

makacs szennyeződés:

Következménye? A viktor ha már CSAK reagálna az esetre, azzal elismerné, hogy tévedett a „rendszere“. Ez pedig precedenset teremthetne a késöbbiekre…

Napóleon után szabadon:
A politikában egy dolgot nem ismerhetsz el: a tévedésedet.

bkkzol 2013.02.05. 09:11:40

Ez az offshore osztozkodas nem magyar specialitas. Az egesz EU rendszer igy mukodik. Megszavazzuk a magyar falvak diszburkolatat aztan majd szallitja a fiam magan cege Dortmundbol a kovet az ocsem kamionjaval, de mindkettojuknak Ciprusi cege van. Azert nem akarjak az offshor cegeket megszuntetni. Egy delelott kiadna Svajc is a kert bankbetetesek listajat ha valaszut ele kerulne. Lista vagy bezarhatja az EU-ban az osszas fiokjat. Ja, hogy pont ez EU parlamantereknek van a legtobb fekete penzuk ott!! Gondolom mindent megtesznek a nyilvanossagert.

nincs1itt 2013.02.05. 09:14:14

@MetroGoldwinMayer: Na tessék, mik vannak... Pedig a NER-ben ez megengedhetetlen!!

index.hu/gazdasag/2013/02/05/adok_olhetik_meg_a_rezsicsokkentest/

Csak fikázd, hogy honnan származik, de ahogy bankok simán ráverték a sarcot a zügyfélre, most majd a szolgáltatók fogják. Lesz 10%-os rezsicsökkentésből, 0,5-1% között. Értem, hogy ez is több mint a semmi! De ha az energia piacot nézzük, akkor máris feltűnhet, hogy ott akár 20%-al is esett az energia ára. Mivel jelentős részben importáljuk az energiát, erre Putyin cárevics fel is hívta a szerényképességű Ellentengerkicsinek a figyelmét, ezért csak a szokásos: az áremelkedés "begyűrűzik", viszont ha csökkenne, az meg nem "gyűrűzik" befele...

Netuddki. 2013.02.05. 09:30:50

@Ironfist: “Úgy gondoljuk, hogy amikor dolgozik egy kormány, akkor nem illik zavarni”

Be nem dolgozik a kormány B+! Ez a probléma. Ezért is tartunk itt. A lázas semmittevés és bullshitgyártás nem munka. Hiába az a kormánypropaganda, hogy "minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel legyünk csak megelégedve" a valóság teljesen más képet mutat. De tüntessenek csak a békások! Így válik el a szar a víztől, megjegyezzük kik vannak megelégedve a fideszkormánnyal aztán majd számot adhatnak róla miért is?

Netuddki. 2013.02.05. 09:32:38

@nincs_itt: Vagy a végén a -10% -ból lesz +20%. tehetségtelen fideszes rablóbanda...

Netuddki. 2013.02.05. 09:33:58

@MetroGoldwinMayer: Anyád libsi, te kis fideszes szarcsimbók!

"MetroGoldwinMayer 0 bejegyzést írt és 987 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.12.02. óta tag."

MEDVE1978 2013.02.05. 09:59:48

He-he. És még kérdezi valaki, hogy ORbánék 2014-2020-as évek pénzeinek 60%-át miért gazdaságfejlesztésre akarják költeni? :)))))

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2013.02.05. 10:28:41

Mondjuk az NFÜ egy félelmetes sóhivatal volt (volt hozzájuk szerencsém), de most, hogy szétzavarják őket a fenébe, nem egy ajtón kell majd kopogtatni, hogy "csókolom, hová lett a pénz" hanem harmincon, ráadásul az NFÜ regnálása alatt eltűnt lóvékat az életbe többet nem fogják tudni visszanyomozni (:

nick066 2013.02.05. 10:50:41

meg is érdemlitek, én elhúztam Angliába. ...lehet itthon tovább olvasgatni, posztolgatni, szavazgatni, idegeskedni.
Hány választási ciklus egy (aktív) élet ? 6-10 ? sok sikert hozzá ! én kiszálltam...

belekotty 2013.02.05. 12:00:42

@kovi1970: MetroGoldwinMayer Ándi bácsi másik nickje.

mahet 2013.02.05. 12:51:22

@sárkányfő: simán lehet, hogy nem troll.

Nézd meg, hogy Matolcsy és Selmeczi is teljes mértékben HISZ abban amit csinál! Lehet, hogy ők tényleg jót akarnak, csak ennyire futja.

Tudod... legrosszabb a buta szorgalmas.

Bee-zony 2013.02.05. 23:22:38

Egy epizód a judeonáci birodalom történéseiből:
„Egy percen múlt hárommilliárd forint sorsa
index.hu/gazdasag/2013/02/05/tamop-ugy/
Tíz-tízmillió forintoktól eshet el több száz cég és önkormányzat, akik tavaly július 23-án nem éjfél után egy perccel adták fel pályázati csomagjukat egy uniós egészségmegőrző program forrásaiért. Az ország egyik legnagyobb pályázatírója szerint diszkrimináció történt, mert a kiírásnak elméletileg senki nem felelhetett volna meg, a pénzt osztó Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mégis 58 nyertest hirdetett. A hárommilliárdos keret 80 százaléka bennragadt. Az NFÜ tudott a szabálytalanságról, és magyarázata is van.
„Úgy látszik, az idő ebben a félhülye mesében különleges szerepet játszik.” Rejtő Jenő Az előretolt helyőrségének sorai csaknem kétezer cégnél és önkormányzatnál juthatott pályázatírók és döntéshozók eszébe, amikor néhány napja szembesültek egy módfelett különös európai uniós pályázat eredményével.” (…)

Gyorsan züllik és rothad az ország, mert többségileg nem ellenálló.
Viszont kinek kell a rothadt gyümölcs a rothasztókon, a szenvedélybetegeken (jó lesz mindegy milyen alkoholnak, csak ártson), és a mazochistákon (minél rosszabb, annál jobb) kívül?

süti beállítások módosítása