Skip to content


       Szűrés lista

KSH-jelentés képekben

Most, hogy Semjén Zsolt egy képviselői kérdésre adott válaszából megtudhattuk, hogy a "Magyarország jobban teljesít" című kormánypropaganda (melyet az I.M.G. Inter Media Group Kft. végez a vele korábban megkötött nettó 550 milliós keretszerződésen belül) bruttó 231,5 millió forintba kerül, még nagyobbat üt a KSH március elején közzétett kiadványa a magyarok jövedelmi helyzetéről.

A kontraszt kedvéért képekbe foglaltuk az öt legsokkolóbb adatát.

hirdetes1.jpg

hirdetes4.jpg

hirdetes3.jpg

hirdetes2.jpg

hirdetes5.jpg

A teljes KSH-felmérés letölthető innen.

Címkék: kormány társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr995243790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komplikato 2013.04.25. 01:13:19

@Balibgeczyk: Jó képességű regéld már el nekem, hogy 2010, 2011, 2012-ben ki a halál f*sza emelte a HATÓSÁGI ÁRAS áram vagy gázdíjat? Hmmm? Csak nem a HATÓSÁG aliasz kormány?
És regéld már el nekem ha a 3/4-e vagy 70%-a ADÓ, akkor kinek is van "extraprofitja" (copyright by KARL MARX!) csak nem az államnak azaz most a Fidesz kormánynak?

Akarsz róla beszélni? Nem mi?

Esetleg arról, hogy a nagyfogyasztókra ráb*szott rezsicsökkentés miatt ÁREMELÉS miként jön ki a kaja, ruha, stb. árában? Azaz 1000 forint "rezsicsökkentés" Gipsz Jakab átlag szavazónak miért fog a boltban +3000-be kerülni? Vagy megfájdul fejed a matektól?

ördöngös pepecselés 2013.04.25. 02:08:58

@komplikato:

Remélem nem akarsz itt logni reggel 6-ig (mert én addig leszek!!!!)

Amugy meg: SAJNOS vakahogy vissza kell fizetni a ballibek áltlal felvett hiteleket!! de ha van ötledet hogy miként fizessük vissza akor csak irj!!!

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2013.04.25. 02:54:33

A fidesz egy ócska zsidó párt, az izraeli likud hivatalos testvérpátja.

Mégis mit vártok tőlük orbán "törvényes felvonulást betiltó" főrabbival az élen?!

ayatollah 2013.04.25. 02:56:36

@Balibgeczyk: ennek örömére felújíthatna a Közgép jövő hónapban pár tucat nemlétező vasútvonalat :) Esetleg törvényt kéne hozni hogy az összes jövőbeli földpályázaton Nyerges Zsolt vagy leszármazottai nyerhetnek :))

Ironfist 2013.04.25. 05:27:15

@ayatollah:
"Nem Matolcsyék védelmében mondom, de miért kéne már kétnaponta húst enni???"

Ne is álljunk meg itt! Miért kéne kétnaponta bármit enni? bőven elég volna heti kétszer, nem? Megéhezel kicsit ugyan, de nem halsz bele...

Ironfist 2013.04.25. 05:29:43

@ayatollah:
""KI TETT TÖBET A REZSIMÉRSÉKLÉSÉR A NÉP ÉRDEKÉBEN????"

Ahhahahhhhhahhhhhahhhhhh"

Na, erre kíváncsi vagyok... ki?

2llkedő 2013.04.25. 05:52:51

@Balibgeczyk: "Mekorra volt a munkanélküliség 2002-ben?

És 2010 elején???"

Mennyi volt a sorkatonák száma 2002 elején, ls mennyi 2010 elején?

Arról az aprócska válságféléről meg ne is beszéljünk.

midnight coder 2013.04.25. 06:32:53

A postnak van ugyan igazsága, de egyrészt kis hazánk lakosságának úgy 10%-a cigány, akik kb. a béka segge alatt vannak életszínvonalban minden országban, akár szlovákiát, akár romániát, akár franciaországot nézzük. Csak nálunk elég sokan vannak. Másrészt, mitől lenne jó a helyzet ? Itt utoljára a 2000-es évek elején látszott esély az emelkedésre. 2006-ban Öszöd már a bukás beismerése volt - és erre jött még rá a válság. Tény, hogy Orbánék is szarul kormányoznak, de semmivel sem rosszabbul mint anno a szocik.

TBone 2013.04.25. 06:41:12

@Balibgeczyk: Annyira sikerül a fidesznek mindent helyrehoznia, hogy itt nálunk gyakorlatilag minden 2. bolt bezárt a városban. És ez csak fokozódik. Nem éri meg nyitvatartani, mert az embereknek nincs pénzük vásárolni. Én is érzem a saját vállalkozásomon. 30% kevesebb értéken van szerződésem, mint 2011ben. Lehet magyarázni a statisztikákat ahogy akarod, de az embereknek akkor is kevesebb pénzük van mint ezelőtt.

nincs1itt 2013.04.25. 06:51:29

Nem értem, ha annyira baromi jó ez a kormány, meg '98-'02 közötti is durva jó volt, akkor miért gondolja a háztartások 56,8%-a, hogy romlani fog az anyagi helyzete, illetve miért hajtották el '02-ben a fijjugat?? A válság Európa vezető gazdaságaiban lassan 2 éve véget ért. Mo.-on még vadul tombol, legalábbis a fidesz-propaganda szerint, meg persze Európában is. Viktor 3 évnyi kormányzás után döbben rá, hogy termelni! kellene, nem pofázni, meg spekulálni. Azért érdekes egy csapat ez(is), mivel a sikeres országok K+F és vadul le is gyártják, majd jól eladják a termékeiket. Ezzel szemben Mo.-n, mi történik? Közmunkaprogram, semmire sem jó, de statisztikailag jól mutat. Sokadszor írom le, a legnagyobb gazdasági és kereskedelmi partner, Németország elfordul a politikai viszonyok miatt Orbán kormányától. Mi lesz, ha az Audi leépít, a Mercedes a B-klasse-t az Eu emissziós norma miatt nem értékesítheti az EU-ban, de az ázsiai piac egyre jobban érdekli, mert ott tudja növelni az eladásait. Mondjatok még termelő üzemet!

Mr. Waszabi 2013.04.25. 07:05:13

Nem értem, mi itt a probléma? A dicsőséges fülkeforradalom óta folyamatosan emelkednek a számok az említett KSH statisztikákban. Ez a javuló tendenciát mutatja, nem? A több az mindig jó, mint a kevesebb, nem? Akkor mire a felháborodás? Nem értem én ezt, olyan elégedetlenek az emberek, pedig dicső kormányunk mindent megtesz a számok növekedése érdekében. Ez nem azt jelenti, hogy jobbat, többet akarnak nekünk nyújtani? A kormány a kisujját nyújtja (vagy valami hasonló formájú szervét, ezt most nem látom tisztán - túl gyorsan változik a kép), a népnek meg semmi sem elég? Hát mit van itt, anarchia? Azt az elégedetlen mindenségit.

nincs1itt 2013.04.25. 07:14:45

@Mr. Waszabi: Figyu Mustár úr kollega, a zemberek elégedetlenek, hiszen nincs örök-élet, meg ingyen sör. De lassan már ezekre is gyűjtik a zaláírásokat! Vacakol itt a Kedves Vezető, 10 meg 30%-okkal, rögtön legyen ingyen. Aztán jövőre, ne csak a rezsi, hanem MINDEN legyen ingyen, alanyi jogon járjon MINDEN NERtársnak a lakás, autó, étel, ja és fizetés is! Oktatás az nem, mert a végén még gondolkodni kezd, legyen megint valuta-keret, meg piros és kék útlevél.

2llkedő 2013.04.25. 07:15:01

@nincs_itt: "A válság Európa vezető gazdaságaiban lassan 2 éve véget ért. Mo.-on még vadul tombol, legalábbis a fidesz-propaganda szerint, meg persze Európában is."

Csak azt nem értem, ha válság van, akkor miért nem kezelik azt? Kitűnö receptjük volt 2008-ban:

""""""9. Milyen intézkedéseket javasol a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a probléma kezelésére és miért?

A szocialista úttal szemben, melynek alapvető jellemzői a hitelfelvétel, a szociális megszorítások és a gazdasági recesszió, a Fidesz a válságkezelés európai útját választaná. Ez olyan gazdasági növekedést ösztönző politikát jelent, mellyel ki lehet törni a negatív spirálból, és munkahelyteremtéssel, adócsökkentéssel tartóssá lehet tenni az ország felemelkedését. A Fidesz gazdaságélénkítő programcsomagja három egymással összefüggő elemre épít: szociális biztonság, pénzügyi egyensúly, gazdasági növekedés. """"

xvxvxv 2013.04.25. 07:21:40

@ÉNaMAGYAR!: na, mi van, ÉnBOLSI! a rühes, tetves, magyargyalázó bolsi fajtátok éppen most, a legújabban, a magyar trafikosokat teszi tönkre - húsz éve trafikosnál egyszer csak megjelenik a fideszes újúr, és bejelenti, hogy átrvenné a boltját, mert ő nyerte meg a körzetet. a tulaj meg csak nézett, hiszen még csak ma délelőtt fogják közzé tenni az eredményeket, mint az az egyik híradós tudósításból kiderült. a régi tulajnak meg majd szétrobban a feje...

ja, hogy a másik tetves népség, a komcsik... ezzel aztán tud takarózni a rühes, tolvaj fideszbolsi fajtátok, miközben ráhugyoztok a magyarra, röhögtök rajta, leköpdösitek a magyart, elszeditek mindenét valami elképesztő hazugságáradat mellett. "de a komcsik"

de te csak vonulgassál, ostoba fideszcseléd, világ lúzereként a fideszoligarchák zsírosodásáért. az ostoba jobbágy fajtátok csak ennyit tud. mintha a piros sapkás, májuselsejés-városligetes szockók a szoci oligarchák lopásait éljeneznék. ezek vagytok tik, ostoba fideszjobbágyok.

soha nem fogtok a Hazánk, a Mi, Magyarok történelmének nemes lapjaira kerülni, soha, bár most, és még egy ideig, amíg gazdádék csinálhatják a hülyítést, fog tartani, a nyakunkon ülhettek. a legalja újbolsi fajtátok úgyis oda fog kerülni, ahova való. mondjuk, jó párezer fideszoligarcha, és kölykeinek életét megteremtitek, az biztos. ennyi az érdemetek, fideszcseléd. de niztos lehetsz benne, hogy ez a röhejlufi egyszer ki fog pukkadni. magyarok milliói meg nyomorban, létminimum alatt. de ez nem számít, csak a Szarházi hantás, meg az oligarchák gyarapodása.

micsoda egy ostoba, köpedelem népség vagytok., pfej...

nincs1itt 2013.04.25. 07:24:34

@félázsiai 2llkedő: Olyan vaaagy!! Kezelik!! Matolcsy rátette a kezét! Csak az adurva válság, nagyon nem figyelt oda! Szóval a válság a hibás! Az ország elhunyt, minden remek ötlet ellenére, pedig van még bőven a "Sikerkalauz" című, korszakalkotó közgazdasági műben bőven tartalék!
Viktor agya életjeleket mutatott, "termelés és munka alapú" gazdaságról beszélt. Mondom: beszélt.

Mr. Waszabi 2013.04.25. 07:34:00

@nincs_itt: nagyon jól látod.Azért remélem a humorérzéked megmaradt. Az is fontos része volt a Kádár rendszernek, kelleni fog ismét:)

2llkedő 2013.04.25. 07:39:30

@nincs_itt: A műtét sikeres volt, csak a beteg elhunyt.

nincs1itt 2013.04.25. 07:41:11

@Mr. Waszabi: Viccolunk, itt viccolunk... Aztán mégis...
Ahogy én látom, a zemberek nem lehetnek annyira szegények, hogy a fijjúg ígérni ne tuggyanak ;oD
Ahogy azt Hofi mondotta volt: 30 kilós és legel, mi az? Januártól Te!
Igazság szerint inkább sírni tudnék, de inkább nevetek. Amit 23 év alatt, illetve azt megelőzően tettek Mo.-al, az tragikus. Értem az elkövetők alatt a mindenkori "politikai és gazdasági elitet".

nincs1itt 2013.04.25. 07:48:54

@félázsiai 2llkedő: Még mutat életjeleket, de sajnos a "gondos ápolásnak köszönhetően" ezek hamar megszűnnek majd. De az elhunyt már nem elégedetlenkedik, meg követelődzik.

Netuddki. 2013.04.25. 07:50:07

"a "Magyarország jobban teljesít" című kormánypropaganda"

Egy kormánynak nincs szüksége propagandára. Főleg nem közpénzből. Ez színtiszta fideszes választási propaganda. De akkor miért is nem a fideszes kasszából fizetik?

2llkedő 2013.04.25. 07:50:10

@nincs_itt: Az utolsó zárja be a kriptatetőt.

2llkedő 2013.04.25. 07:56:55

@kovi1970: De van szükség propagandára!

""""""""Kikhez kell a propagandának szólnia?

A művelt intelligenciához, vagy a kevésbé képzett tömegekhez?
Mindig csak a tömegek felé kell irányulnia!

A propaganda feladata nem az egyesek tudományos kiképzése, hanem a tömegnek bizonyos tényekre, eseményekre, szükségszerűségekre stb. való figyelmessé tétele úgy, hogy azok jelentősége a tömeg érdeklődésének középpontjába kerüljön.
Minden propagandának népszerűnek kell lennie és szellemi színvonalát a felvilágosítandók legkevésbé képzett rétegének befogadóképességéhez kell szabni.
Minél nagyobb az a tömeg, amelyre hatást kell gyakorolni, annál kevésbé legyen magas a propaganda szellemi színvonala. Ha tehát a propaganda a háborúban való kitartás fokozását célozza, és éppen ezért az egész népre irányul, a túlságosan magas szellemi előfeltételek kerülésére a legnagyobb gondot kell fordítani.
Minél kisebb a tudományos tehertétel és minél inkább a tömeg érzelméhez szól a propaganda, annál átütőbb az eredmény. Ez a propaganda helyességének és helytelenségének legkitűnőbb fokmérője, és semmi szín alatt sem egynéhány tudósnak vagy esztétikai ifjoncnak a kielégítése.
A tömeg befogadóképessége nagyon korlátolt, értelme kicsiny és éppen ezért nagyon feledékeny. Ezekből a tényekből kifolyólag tehát minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék. Ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételni, amíg az utolsó is megérti ebből a szóból azt, amit akarunk. Mihelyt az ember ezt az alaptételt feláldozza és sokoldalú akar lenni, akkor a hatás elaprózódik, mert a tömeg a nyújtott anyagot sem megérteni, sem megemészteni nem tudja. Ezáltal azonban az eredmény is tovább gyengül mígnem végleg elmarad."""""""

kentauri 2013.04.25. 08:00:11

@midnight coder: igazad van csak a szocik nem próbálták feltalálni a spanyol viaszt....

nincs1itt 2013.04.25. 08:10:00

@kentauri: de a kanálba a mélyedést igen!

Ifj. Pikáns Valentin 2013.04.25. 08:12:39

De akkor mégis ki a f.szom szavaz minden időközin a fideszre????
Na ezt mondja meg valaki nekem!

2013.04.25. 08:15:18

@Vidéki: @InversioN:
Nem tévedtél. Vidéki vagy direkt csúsztat, vagy nincs tisztában a fogalmakkal-
Vidéki, ha egy csöppet gondolkoznál: a reálbér a fizetés vásárlóereje. A változatlan áras nettó meg az inflációt szűri ki. Nem, nem ugyanaz! az árak nem csak az infláció mértékével növekednek!!!
Egyébként 34% növekedés 11 év alatt 3% évente. Hogyan alakult az infláció? Sorolom:
9,2
5,3
4,7
6,8
3,6
3,9
8,0
6,1
4,2
4,9
3,9
és 2012-ben: 5,7
Ja, itt is bukott az érvelésed.
És akkor most nézzük az idősor alakulását! Jé, a nettó bér az elmúlt másfél évben (Orbán rezsim) CSÖKKENT!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.04.25. 08:19:37

@Ironfist:
Naaa... lécci lécci lécci... csak még egy falatot had adjak ennek a szegény éhes trollnak...!!!
Én személy szerint nem húzom fel magam a az ő "magasröptű" válaszain, inkább szórakoztat az "egyszerűsége". :D

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.04.25. 08:36:52

A nyerőgép ügy a következő.
Szima Gábor nyerőgép király a debreceni focicsapat fő és gazdag támogatója volt. Szárnyalt a Loki.

O. Viktornak a Videoton a szívügye.

Mit csinált Orbán sunyi Viktor, bezáratta kétharmaddal a nyerőautomatákat, elzárta a Szima szponzor pénzcsapjait.
Nincs lóvé, a Loki vergődik, a Vidi majdnem bajnok. Bár a Fradi jól pofán vágta orbánt!
Így működik az fideszes orbáni gépezet.
Lásd. földügy, trafik ügy, ócsai fidesz gettó, Kossuth tér, kerényi ámokfutás....!
A fidesz szarháziságának, aljasságának, gőgjének nincs határa.
Könyörgöm a népnek és az ellenzéknek fogjunk össze, mert ennek a diktatúrának nagyon rossz vége lehet.
A fideszszoci csaló, hazug, simlis bandákból elég volt!

A napi jelszó: Oberszar Barna Péter MTV1

Zabaalint (törölt) 2013.04.25. 08:38:26

@==T==:
Igaz, hogy lehet pótolni a húst bizonyos zöldségekkel, a gond az, hogy a teljes fehérjés növényi táplálkozást azok pont nem tudnák megfizetni, akiknek húsra sem futja.

nincs1itt 2013.04.25. 08:38:32

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ajjaj!! ebből baj lesz! Ne csináld ezt szegényekkel, mert a végén kiderítik, hogy az infláció is alacsonyabb, mint a zemúttnyóccévban. Mellé kell rakni a GDP/GNP alakulását is, hogy világos legyen... Illetve a deviza árfolyamok forinthoz viszonyított változását és azt az apróságot is, hogyan alakult a belső fogyasztás. Milton Friedman(New Deal, ja és magyar származású tuggyukki volt) óta tuggyuk, hogy a belső fogyasztás élénkítésével, javítható, ösztönözhető a gazdaság.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.04.25. 08:43:15

@midnight coder:
"Bírom" azokat az elvakult fröcsögőket, akik egy (jelenleg is tartó) negatív folyamat miatt csak az egyik vagy csak a másik kormányt hibáztatják. Pedig már kb.: a '90-es évektől fogva megteremtődött nálunk egyfajta "sógor-koma-jóbarát" alapú feudális berendezkedés, ami t leöntöttek a "demokrácia" mázával.
Vagyis aki nincs éppen jó helyen, jó időben annak nem fog dübörögni a gazdaság, se nem fog jobban élni mint 4 éve.

2013.04.25. 08:52:29

@InversioN: @nincs_itt: @Vidéki:

És akkor az utolsó sokk:
a reálbér alakulása (reálbér: a fizetésed valódi értéke, amennyiért vásárolni tudsz, nem a kézbe kapott, forintosított összeg-Vidékinek, hogy megértse)
Itt sajna 1989 a bázis
2001: -8,7
3,7
13,2
12,0
19,0
23,7
17,8
19,2
16,3
17,5
18,8

Tehát, elmondhatjuk, hogy 2011-ben 18,8 százalékkal ért többet a fizetés, mint 1989, a rendszerváltás évében!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.25. 08:54:06

Nah ezeket kéne újságokra, meg plakátokra tenni.

2013.04.25. 08:56:59

@nincs_itt: A belső fogyasztás ösztönzése most nem működik, a túlzott eladósodás miatt.
Az első Orbán kormány élt is ezzel a lehetőséggel, mesterségesen pörgette az építőipart.

nincs1itt 2013.04.25. 08:57:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: De többet ért!! Szóval, Mo. jobban teljesít! Mert lehetne kevesebb is, bár ahogy láttuk 2001-ben mínuszban volt 1989-hez képest... Akkor is a Viktor volt a góré?

nincs1itt 2013.04.25. 09:01:38

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az építőipar nem jellemzően alkalmas a belső fogyasztás élénkítésére. Ugyanis a sok lakás megépítése, csak kínálatot generál, ha nincs mellette a vásárlóerő, vagyis hosszú távon recesszióba zuhan, ahogy azt napjainkra láthatjuk. Lásd New Deal, ahol a többi iparág "húzta" fel az építőipart, mivel volt pénz. Detroit példája, rengeteg autót gyártottak, irgalmatlan volt a termelés volumene, de abból is mi maradt mára...

2013.04.25. 09:03:52

@nincs_itt: @Vidéki: @InversioN:
Még beszédesebb az előző év százalékában kimutatott reálbér alakulás:
2006:103,5
2007:95,2
2008:100,7
2009:97,6
2010:101,9
2011:101,1
Tehát frankón látszik, hogy a válság előtti reálbér szinvonalat sem sikerült elérni!
2006-ban többet ért a pénzed, mint most!

Megfigyelo 2013.04.25. 09:05:55

Nem olvastam el az összes hozzászólást. Csak azt szeretném hangsúlyozni, hogy 2010 óta a szegénységi küszöbb alatt álők száma 3 millióról 4 millióra nőtt, a legmagasabb jövedelműek adója meg drasztikusan lecsökkent. Hja kérem, ez egy keresztény kutzus, és meg vagyon írva: "Mert akinek van, annak adatik, de akinek nincs, attól az is elvétetik,amije van" (Márk 4.25,Máté 13:11-12, stb. )"

2013.04.25. 09:06:25

@nincs_itt: A lakások építése munkahelyet generál, hitelkihelyezést tesz lehetővé, a beszállítók , gyártók termelését támogatja, szóval de, segíti.
Nem véletlen a háborúk utáni megújulások sikere.
Sajnos önmagában nem fenntartható folyamat, de azért négy évig jó volt.

2013.04.25. 09:07:30

A statisztika lényege az lenne, hogy a legalacsonyabb értéknek is elfogadhatónak kell lennie, nemcsak az átlagnak. Mindenki csak az átlagot mondogatja, pedig az egy hatalmas hazugság.

Ahogy mondta régebben egy okos ember:
Ha statisztika szerint, minden ember naponta egy csirkét eszik átlagosan, az jól hangzik. Csak az nem mindegy, hogy te melyik vagy, aki kettőt vagy aki egyet sem.

2013.04.25. 09:08:20

@nincs_itt: Különösebben nem szeretném Viktorra kihegyezni a történetet. A másik oldal is egy kupac...
Inkább arra szeretnék rámutatni, hogy Vidéki elvakult.

Megfigyelo 2013.04.25. 09:09:50

@Megfigyelo: Elnézést, elütések:

álők --> élők
kutzus --> kurzus

Megfigyelo 2013.04.25. 09:12:01

@nincs_itt: Orbán 1998 és 2002 között is kormányon volt...

Don Quixote de la Ferko 2013.04.25. 09:15:07

1. Nincs pipa.
2. Nincs pipa.
3. Értéktelen adat, havonta egyszer bőven elég a hús és nem az ára miatt.
4. Nincs pipa.
5. Van is meg nincs is pipa.

Statisztikával bármit be lehet bizonyítani, és ugyanazokkal az adatokkal az ellenkezőjét is.

Don Quixote de la Ferko 2013.04.25. 09:15:39

@Megfigyelo:

Nem mondod...
Tegnap valami észlény még ezt sem akarta elhinni.

Don Quixote de la Ferko 2013.04.25. 09:19:56

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ezért van szükség a populista lózungokra.
Hiába érzi a szerencsétlen, hogy egyre csóróbb, ha mindenhonnan azt hallja, hogy javul a helyzete mert visszakapott 10% (valójában 5-6-7) rezsit, akkor elhiszi hogy jobban él, mert évtizedek óta azt hallja, hogy a rezsi dönti a nyomorba. (Ami nagyjából igaz is, de azt már végképp nem fogja fel, a fizetése kevés, nem a rezsi magas)

fehérfarkas 2013.04.25. 09:21:50

@ColT: "Azzal nincs baj, hogy alacsony a hiány, csak milyen áron... "

Pontosan.
Ezt felejti el a sok fideszdroid, hogy nem lehet mégegyszer 3000 milliárd Ft-ot elvenni a manyupból, és nem lehet újabb 2,5 év alatt megint 2200 milliárdot megszorítani, vagyis nem lehet a bankadók, telefonadók, ágazati különadók bevezetése meg az ÁFA 27%-ra emelése után ezeket újból bevezetni, és az ÁFÁ-t még magasabbra emelni, ahogy a felsőoktatás támogatását sem lehet újabb 1/3-ával csökkenteni, meg a szociális támogatásokat még tovább csökkenteni, mert mert szinte nincs hova. Bár az elmúlt 3 évben az unortodox lépéseikkel mindig meg tudtak lepni, és mintha az adóötleteiket a Hírcsárdásról vették volna. Csak ha ezt így folytatják tovább, akkor lehet 0% is a hiány, csak éppen a fideszes oligarchián kívül mindenki éhen döglik vagy elhagyja az országot.

Azt nem fogják fel a fideszdroidok, hogy a hiány nem azért csökkent, mert strukturálisan megreformálták a nagy ellátórendszereket és az államigazgatást, hanem mert elvették a manyup pénzeket + egy brutális 2200 milliárdos megszorítást csináltak. És nagyon jól tükrözi a rendszerük fenntarthatatlanságát, hogy az államadósság közben meg nőtt. És ennek a kamattereit is valamiből majd fizetni kell, és akkor az államháztartási hiány majd újra nőni fog. De az majd legyen a következő kormány gondja - ahogyan ezt ők gondolják.

nincs1itt 2013.04.25. 09:22:33

@Könnyen elkaptuk, uram!: Igazad van! De a kereslet leginkább hitelből fedezte a vásárlást. A kapcsolódó iparágak valóban fejlődtek, de mivel a vásárlóerő változatlan volt, sőt romlott ezért ez csak átmeneti javulást hozhatott. De tény, hogy nem volt rossz elképzelés. De az egyéb TERMELŐ, tehát exportálható és belsőpiacon is értékesíthető termékeket előállító ipar/mezőgazdaság ugyanakkor nem működött, emiatt a szolgáltató szektor sem kellően, ezért mondom, hogy egyedül az építőipar nem megoldás!

2013.04.25. 09:25:18

@nincs_itt: ezért mondom, hogy egyedül az építőipar nem megoldás! "
Korrekt. Nincs közöttünk vita, csak azt akartam bemutatni, hogy az Orbán már élt egyszer a belső fogyasztás mesterséges felpörgetésével, amit most nem lehetett eljátszani. Különben megtette volna.

Don Quixote de la Ferko 2013.04.25. 09:28:14

@fehérfarkas:

És ennek a közel 6000 milliárd lenyúlásnak az eredménye egy romokban heverő, felállni képtelen gazdaság.
Esély nincs arra, hogy bármi javuljon.
Normális ember nem mer Magyarországon beruházni, mert nem tudhatja, melyik orbáncsicska megy be éjszakai pinaelvonás után a munkahelyére, és bosszúból hoz visszamenőlegesen egy olyan törvényt, amivel egy komplett beruházást lehet elbukni. Arról nem beszélve, hogy láthatóan arra játsszanak, ha valakinek valami véletlenül mégis összejön, akkor törvényileg, hatalmilag cserélik le a csókosra.

2013.04.25. 09:29:57

@Don Quixote de la Ferko: 3. Értéktelen adat, havonta egyszer bőven elég a hús és nem az ára miatt."
Csupán ezzel vitáznék:
1, ez egy nemzetközi, összehasonlító adat. Mutatja a kielégítő táplálkozáshoz való hozzáférést.
2, a húsevés fontosságát ne becsüld le. Például aki lisztallergiás, a húsból tud elegendő táplálékra szert tenni.
De az esszenciális aminosavakat sem tudjuk növényi táplálékból felépíteni. Nem szükséges persze állati fehérje, lehet enni rovarokat, pókokat, hangyát...

2013.04.25. 09:32:50

@Don Quixote de la Ferko: Normális ember nem mer Magyarországon beruházni"

És nem értik, hogy miért nem tolonganak a hitelekért a vállalkozások!
Persze nyilván a bankok a hibásak, a gazdasági vezetésünk az sose!
Már megint szabadságharcolnuk kell! Mert minket mindenki csak bááááánt!

nincs1itt 2013.04.25. 09:33:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: Igen élt, de nem a teljes spektrumot próbálta átfogni. Ez nem Monopoli játék. Fiskális és monetáris eszközökkel javítani a termelést csak akkor lehet, ha az létezik és hazai kézben van. Mivel a rencer váltáskor ami a xarnál értékesebb volt azt eladták üveggyöngyért, ötösbömösért. Mára nem maradt hazai kézben levő, komoly potenciállal rendelkező termelő ipar/mezőgazdaság. Gyakorlatig zsákban próbálnak táncolni, ebbe zsákba viszont maguk másztak bele.

Don Quixote de la Ferko 2013.04.25. 09:35:42

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Jogos. Ettől függetlenül nem szeretem a húst. Megeszem, de nem hiányzik, mint sokaknak.

Don Quixote de la Ferko 2013.04.25. 09:38:03

@nincs_itt:

És még mellé kell tenni, hogy a magyar sajnos az összefogásra is képtelen, és inkább álljon minden udvarban egy traktor, mint a falunak legyen három vagy amennyi szükséges, oszt máris jobb lenne a helyzetük.

fehérfarkas 2013.04.25. 09:50:28

@Don Quixote de la Ferko:
Sajnos igazad van :(
Ha a szocik meg is nyerik a választásokat túl sok mozgásterük nem lesz, mivel az Alkotmányba túl sok mindent átírtak, és a meghatározó posztokba túl sok embert bebetonoztak 2/3-dal. Bár szalai Annamásira példája mutatja, hogy a halál jelenleg nem NER-kompatibilis, mert figyelmen kívül hagyta, hogy Szalait az Alkotmány 7 évre bebetonozta a posztján. Szerintem az 5. alkotmánymódosításba szavazzák meg 2/3-dal azt is, hogy a halál nem íratja fel az Alkotmányt, és nem viheti el a bebetonozott fideszeseket. Mert mégis milyen dolog, hogy a parlament 2/3-dal az Alkotmányba bebetonoz embereket, és erre jön ez a senkiházi halál és elviszi őket? Ki látott még ilyet? :D

Komolyra fordítva a szót: sajnos a gazdaságra is érvényes az a mondás, hogy a (befektetői) bizalmat elveszíteni egy pillanat kérdése, de megszerezni hosszú évek kemény munkája. Addig pedig amíg nincs bizalom, befektetők sem fognak jönni munkahelyeket teremteni - az államnak pedig nincsen pénze. Nekünk embereknek és vállalkozóknak van pénzük abból, amit megtermelünk. De ha kevés a munkahely, akkor keveset termelünk. És az állam is kevesebbet vehet el tőlünk (a nincsből még Tündérországban sincs mit elvenni). Az állam csak elszedi tőlünk a pénzünk egy részét és újraosztja. Ez az amit a fideszdroidok a mai napig nem tudnak felfogni.
És sajnos nemcsak a fideszdroidok,. Én amiatt vagyok pesszimista, hogy a mai 20+ évesek is pontosan úgy gondolkoznak mint a fideszdroidok: paternalista államban, ahol a kormány dönti el kinek mennyit ad. Az el sem jut az agyukig, hogy ez nem a kormány pénze, hanem az övéké. Pedig ők már a kapitalizmusban születtek és nőttek fel.

2013.04.25. 09:59:55

én csak annyit kérek hogy aki itt védi a fidesz az családostul essen össze és dögöljön meg.

2013.04.25. 10:06:15

@nincs_itt: ez a zsákos hasonlat nagyon Ott van! Kösz

2013.04.25. 10:08:48

@nincs_itt: ez a zsákos hasonlat nagyon Ott van! Kösz

Buga.Jakab 2013.04.25. 10:09:11

a fidesmaflaálam stratégiája: a bázist leviszik... ("elrugaszkodás")
mint amikor az ugró legugol...
innen könnyű lesz felemelkedni...
ha vki a lakásában bever egy szöget akkor az építőipar 20%-kal
a GDP meg 10% kal fog növekedni...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.04.25. 10:19:43

@fehérfarkas:
Pont ez a baj, hogy a paternalista beállítottságú fidesz előtti kormányok is inkább csak elrettentő példának voltak jók. Valahol érthető, hogy az elmúlt évtizedek gazdasági ámokfutásait követően, inkább egy "erős államban" szeretnének bízni az emberek, mint a "ridegnek lefestett piacban".
Csak az a bökkenő, hogy az most sem az állam az erős a maga 2/3-dával, hanem a holdudvar. No meg a haverok, rokonok...stb. És így ez a berendezkedés is szörnyű nagy zsákutcába visz.

Buga.Jakab 2013.04.25. 10:24:30

eddigi eredményeiket vegyük sorra:
megvédték a roki és korkedvezményes nyuggereket
megvédtek 3 billió Ft manyup dohányt
megvédték az azeri baltást
megvédtek sok katasztrófát (iszap, hófúvás, árvíz stb)
megvédték a GDP növekedést (-1,0% növekedés)
harcoltak az álamadóság elen! így felcsökkent 19 billióról 22 bilióra...
álmosítottak több iparágat: játékgépek, dohánykereskedelem, építőipar stb
megvédik az EU támogatást, ami szintén felcsökkent 25 miliárd euróról 20 miliárdra
megvédték a felsőoktatást, -15% kal nőtt a halgatók száma, a finanszírozás pedig 300 milliérdról 100-ra nőtt...
ott van még az egészségügy amit megvédenek...
aztán megvédték a kátyúkat is !
és harcolnak az oligarhák ellen, sikerrel...
megvédik a gyanusítottakat az élet terheitől, zsanettet a szüzesség szégyenétől...
megvédték a közpénzeket...
megvédték az áfát, 20 és 25% ról felcsökkentették 27%-ra
csökkentették a rezsiket is -26%-kal (35% növekedés után -9%)
megvédik az országot horti és más náci háborús bűnösök kisértő szelemétől...
megvédik az országot a tisztességes pájázás fáradalmaitól...
megvédik az országot a b-középes randalírozó bűnözőktől (csili vili porcelán stadionokat kapnak)
megvédik az embereket a szeméjes adataiktól...
most védik épp az MNB-ben a dohányt !

és te? téged is megvéggyenek ??? csak szójj ! és a rendőrség megvéd !

fehérfarkas 2013.04.25. 10:29:59

@csabapayne:

Hát igen. Ez a is a Fidesz néphülyítése. Sokan elhitték, hogy az erős állam = kormányzati önkényuralom (persze csak ha a Fidesz csinálja, mert a szocik esetében = diktatúra).
A valóságban az erős állam = jogbiztonságot, közbiztonságot, befektetői/vállalkozói/üzleti biztonságot biztosítani tudó állam.
Ahol az emberek tudnak élni a jogaikkal, és állam pedig eleget tud tenni a kötelezettségeinek.
Nálunk az emberek még az egyre csökkenő jogaikat sem tudják érvényesíteni, az állam pedig az egyre csökkenő kötelezettségeinek sem tesz eleget. Sőt, még a saját maga által írt alkotmányt is megszegik, és csökkenti az Alkotmánybíróság jogait is, amikor az ezt szóvá teszi.
A kiszámíthatatlanság, magas korrupció, jogbizonytalanság, nagyon rossz közbiztonság a gyenge állam ismérvei.
És akármennyire is erős akarató Orbán, az állama nagyaon gyenge. Hogy egy hasonlatot mondjak: az ókori egyiptomi fáraók is erőkezű autoriter uralkodók voltak, mégsem beszélhetünk erős demokráciáról, ahol az emberek nagy jogbiztonságban élhettek. Hogy miért ez a példa jutott az eszembe? Szerintem te megérted, de a fideszdroidok valszeg nem fogják fel. :)

Bee-zony 2013.04.25. 10:35:06

Európai szemmel, havi nettó minimálbér Magyarországon:
2008: 224 €
2010: 219 €
2013: 215 €

...és belülről:
Magyarország egyre csóróbb
www.origo.hu/gazdasag/20130415-az-elszegenyedes-tunetei.html

...valamint:
Az osztrákoknak elegük van belőlünk
www.origo.hu/gazdasag/komment/20130423-osztrak-magyar-ellentet-uzleti-konfliktusok.html

Magyarország jobban teljesít; a Fidesz-KDNP nem hazudik, csak nem fejti ki az igazság minden részletét; pont úgy nem fejti ki, ahogy a váltópártja.
Kinek teljesít jobban Magyarország, és mihez képest? Például Izraelnek, és az eddigiekhez képest.
Az állításnak van néhány olyan aspektusa, ahonnan nézve igaz – és még több olyan, ahonnan nem.
Ez a sunyi, szemét banda kapja Magyarországon a legtöbb szavazatot – ez a társadalmi katasztrófa: irány Hátsó-Hátasztán, és lehet alulról szagolni az albán szamarat.
„Lenézett népek mögött kullog a magyar!”
„Csak alvilág van meg Ál-világ,”
„Az értelem elvándorol.
Még nincs aki véres kardot hordozna körbe,
de érlelődik a vihar…”

fehérfarkas 2013.04.25. 10:57:55

@kovi1970: "Egy kormánynak nincs szüksége propagandára. Főleg nem közpénzből. Ez színtiszta fideszes választási propaganda. De akkor miért is nem a fideszes kasszából fizetik?"ű

Szükség van kormányzati propagandára. Csak az nem mindegy mit propagálnak, hogyan és mennyiért. Voltaképpen ez a 3 dolog a lényeg.

A szoci kormányok propagandája legendásan x@r volt. Sokan azt hiszik, hogy a 13. havi nyugdíjat a Fidesz vezette be és a gonosz csúnya szocik vették el. (valóban a szocik vettél el a 2009-es válság következtében, de ők vezették be 2002-2005 között fokozatosan: minden évben 1 héttel többet adva, míg a ciklus végére elérte a teljes havit - de erre már alig valaki emléxik, és a 2010-es kampányban is csak az maradt meg az emberek fejében amit a Fidesz sújkolt, hogy szocik vették el) Van sok nyugdíjas ismerősöm, akikkel ha politikáról beszélek, még most 2013-ban is szidják a szocikat, hogy milyen szemetek voltak, hogy elvették a 13. havi nyugdíját.
És végig lehetne menni a teljes 8 év intézkedésein, hogy vajon az alföldi emberek vajon milyen autópályán jutnak el Pestre vagy nyáron a horvát tengerpartra? Bár ez érdekesebb mint a 13, havi nyugdíj, mert az autópályákat a Fidesznek köszönik meg az emberek, de az ára (amiben persze ott voltak a korrupciós pénzek) miatt pedig a szocikat hibáztatják. Hogy is van ez? Nem logikai ellentmondás? A Fidesz-kormány építette és a szoci-kormányok meg lenyúlták az építési pénzt (korrupció)? Valaki itt Michael Foxnak képzeli a kormányokat, hogy az időben visszafelé tudnak utazni?

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.04.25. 11:14:45

Navégremár, hogy szóba került ez is! Ezt a Jobban Teljesít kampányt én annyira, de annyira nem szeretem - az ég egy adta világon semmi értelme sincs. Egyébként ezt a 231 milliót kevésnek találom - szerintem a szám jóval nagyobb, csak nem merik bevallani. Vagy ennyire nagy mennyiségi kedvezményt kaptak?
A témához kapcsolódóan csak még ennyit:
copywrite.blog.hu/2013/04/24/minimalber_295

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.04.25. 11:28:33

@Bee-zony:
Azért azt nem tartom egy rossz ötletnek, hogy a külföldi szerepvállalásnak igyekszik gátat szabni a hazai piacon. (A módszerekről inkább ne beszéljünk).
Csak sajnos már kevésbé koncentrál a hazai szereplőkre.
Pl.: a Posta egy kifejezetten jó példa. A Magyar Posta hanyatlóban van. Megfigyelhető hogy egyes posták kezdenek hasonlítani egy bolhapiacra. És elköveti azt a hibát is, hogy egy jól telített piacon próbál erőlködni (biztosítások). És az egyszerű dolgozóitól pedig megköveteli, hogy évente adjanak el "X" mennyiségű biztosítást. Ráadásul némely futárszolgálat logisztikai szempontból messze a posta előtt jár. Képesek egy két nap alatt A - B pont között leszállítani egy csomagot.
Másik helyzet:
Az hipermarketek és gyorséttermek piacába is beszállhatna egy állami vállalat (Persze mai körülmények közt ez egy beteg gondolat). Mivel ezek a külföldi cégek hatalmas profitot visznek ki az országból, így az államnak megérné, ha az ilyen kereskedelemből bevétele származna.
De sajnos jól látható, hogy egy egyszerű trafikhálózatot is hogyan képes jelenleg elcsalni a kormány. Ergo, magánszemélyek kapják a bevételt, ami csak egy szűk réteget vastagít, természetesen a vásárlók pénzéből.
A CBA sem egy rossz üzlet (habár sokan vitatkoznak ezzel), csak éppen kevés nagy területű üzletük van. De ha megnézzük azt a boltját, ami Kőbányán van a KöKi közelében, az színvonalban veri a legtöbb Tesco-t.

Bee-zony 2013.04.25. 11:30:27

@komplikato: Trükkök százai v2.0. A rezsicsökkentés-trükkel nyertek kb. 5%-nyi szavazót, és ha a zsidók helytartói szintű kiszolgálása miatt elvesztenek kb. ugyanennyit, akkor még mindig rájuk szavaznak a legtöbben... A rossz pásztorokhoz van egy többégi rossz csürhe is.
Van a társadalmi Gauss-görbe, és ennek a legjobb erkölcsi és szellemi kis létszámú szakasza, viszont a többség magához hasonló vezetőket választ. Hogyan lehet kitörni ebből? Ez Magyarországtól keletre sok ezer kilométeren át ugyanígy probléma.
Ha nem Japánból osztod az észt, akkor ezt megszívtad te is.

kifordított nagyanyó 2013.04.25. 11:33:25

@xvxvxv:
@Buga.Jakab: Többek között nektek is kurva nagy igazatok van!

fideszbirkák meg remélem akkor is ilyen nagy pofával lesznek ,amikor viszik őket vikiékkel együt akasztani!

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.04.25. 11:34:39

@Vidéki:

Egyet értek abban, hogy igen ez a KSH számítás valamilyen számítási mód szerinti reál bérekkel számol.

De és itt jön a probléma. Mivel a KSH már sajnos az előző kormány idején (Gyurcsány kormány) sem volt egy igazi független szervezett, akkor a mai 2/3-os forradalmi helyzetben mekkora lehet a függetlensége, ugyan már. Azt te sem gondolod, hogy bármilyen rossz adat kijöhetne a KSH malmából.

Persze, most lehet jönni azzal, hogy a KSH tényekből dolgozik. Ez is igaz, de például a kosár amit te is emlegetsz, az miből is áll? Benne van a dokumentumban miket is tettek bele konkrétan, és amit betettek milyen áron tettek bele, honnan van az az adat? Mert hidd el simán ki tudom neked hozni tényekkel azt, hogy ma mondjuk 20% vagy nagyobb infláció van meg azt is, hogy defláció van.

Tehát egy könnyedén módosítható, kiszámítási módját és a számításhoz használt adatok/"tényeket" felhasználva dolgozó statisztikai adatokra hivatkozva kampányolni, állam pénzen meg főleg gusztustalan és vastagbőr.

Egy szóval nem állítom, hogy ma sokkal rosszabb lenne mint 13 évvel ezelőtt de, hogy jobb sem azt merem állítani.

Bee-zony 2013.04.25. 11:54:11

@csabapayne: A külföldiek beengedése vagy nem beengedése, és ha igen, akkor milyen feltételekkel, kiváló arra, hogy kb. fele-fele arányban megossza a népet, és a megosztottakon a legkönnyebb uralkodni, úgyhogy ez az ország számára káros állapot a Fidesz-KDNP számára rendben van. Lehetne ez úgy is, hogy az országnak ez és ez az érdeke, és eszerint járunk el, ennyi. Svájcban pl. van egy egyértelmű protekcionista elv, ismertek a játékszabályok, és így kiszámíthatók. Viszont a Fidesz-KDNP-hez képest még az időjárás is könnyebben előrejelezhetőbb és kiszámíthatóbb, és valaki vagy eleve nem akar ilyen környezetben vállalkozni, vagy ha igen, előbb-utóbb a „plafonon lesz” az idegtől.
Ha elűzik az osztrákokat, ki lesz helyettük? Lehet rosszabb is, zsidók, kínaiak, arabok?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.04.25. 12:16:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ez az mesterségesen pörgetni valami. Arra kéne már ráébredni itt mindenkink, hogy itt mi 23 év óta a szarban úszkálunk, mert itt minden mesterségesen van pörgetve életben tartva stb... Ez itt nem gazdaság, meg piac gazdaság, hanem egy rohadó pöcegödör, amit időnként megkavarnak, hogy ne legyen annyira átható a bűz.

Az, hogy például mesterségesen pörgetjük fel a GDP az építőipar által (ala FIDESZ 1998-2002) az semmiben sem jobb mint amit a Görög kormány tett, nettó hazugság és csalás, mert nem valódi a gazdasági teljesítmény, hanem csak egy drága hamisítás.. Persze ez a pörgetőjük jó dolog volt a politikusi szemmel, mert a Gyurcsány kormány is élvezte a dolgot csak ott meg a deviza alapú hitelekből ment a dáridó.

Ergo fel kéne végre reálisan mérni, hogy hol is vagyunk, és mi a realitás. De hát persze Quasimodo sem szívesen néz tükörbe. Pedig amíg nem nézzünk szembe a valósággal, addig nem is tudunk rajta változtatni.

kulup 2013.04.25. 12:18:22

Van egy olyan plakát, ahol az a kérdés, hogy mennyivel nőtt a rendőrség létszáma az utóbbi 2 évben. A nyerő válasz : 3500 fővel, Mellette kisebb betűvel :csökkent, stagnált, kevesebbel nőtt, stb. Szerintem az inkább szégyen, hogy a rendőrséget így fel kell duzzasztani. Arra nem is gondolnak, hogy esetleg a bűncselekmények számát kellene csökkenteni, és akkor nem kell annyi rendőr ?? Meg amúgy is, Pintér már rég rendet rakott, valamint rég véget ért a becstelenség és a stiklik kora :-).

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.04.25. 12:52:12

@Bee-zony:
Itt van az egyik kutya elásva: úgy látom, hogy nincsenek megfogalmazva az ország gazdasági stratégiájára vonatkozóan hosszútávú tervek. Vagy ahogy sokan egy egyszerűbb kifejezéssel mondják: "nemzeti minimum", ami adna egyfajta irányt, amihez ragaszkodni kellene.
Az a bizonyos "elmúlt8év" is arról szólt, hogy 3 év kapkodás 1 év kampány és megint 4 év kapkodás. Ezalatt elfogyott 3 miniszterelnök és ki tudja még hány miniszteri szék cserélt gazdát. Most pedig egy fokozattal hevesebb kapkodás jellemzi a kormányt. Mert valami általános elvárás, hogy 4 éven belül "csodát kell tenni", mert különben jönnek az elégedetlen "fülkeforradalmárok".
Az arabok már a 90-es években kezdtek kiszorulni, a zsidók a '90-es évek végén 2000-es évek elején jöttek ide nagy számban főként az ingatlan-bizniszben: plázák, lakóparkok...stb. A soron következőek valóban kínaiak lesznek, de még kérdéses, hogy mivel (és itt most nem az olcsón vasalt Puma cipőkre kell gondolni).
Több teret kellene engedni a magyar cégeknek, de ez magában nagyon kevés. Szemléletváltás is kellene mellé, hogy az egyszeri magyar vállalkozó is felfogja, hogy egy vállalkozás nem abból áll, hogy az első 5 év után már luxusautóval járok havonta a wellnesshétvégékre.
Másrészt a külföldi cégek is inkább a profit kitermelésében érdekeltek elsősorban. Valahogy úgy érzem, hogy hol az egyik, hol a másik, de mindenképp a ló túloldalára esnek a kormányok.

Ironfist 2013.04.25. 14:11:57

@HUNlac:
Bee-zony, mint Libsi? LOL. Mibe fogadjunk, hogy te is fideszszektás vagy? Csak az mond ilyeneket egy vérbeli zsidózóra, hogy libsi, ha nem ért vele egyet :D

Bee-zony 2013.04.25. 14:51:14

@HUNlac: Ez valami új... és libsináczi? :) Más egyéb?
Jelzők aggatása nem érv és nem érvelés, hanem érvelési hiba.
hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rvel%C3%A9si_hiba
Sikerült eloszlatni a sötétséget, vagy ahhoz már atomvillanás kell?

lyken 2013.04.25. 15:30:23

@HUNlac: Jobboldali gondolkodás manapság(meg 1998-2002-ben is ez volt): Ha nem azt gondolja amit én, akkor büdös_libsi. Ennyi. És ez szinte az egész oldalra jellemző. Aki nem azt makogja amit a főmajom, az libsi ellenség. A prollema tisztelt önmagát jobboldalinak gondolkodó blog társakkal az, hogy amikor az ellenségnek titulált réteg kivonul külföldre dolgozni összeszarjátok magatokat, mert:
- csökken a vásárlóerő ---> csökken vele a termelő szektor foglalkoztatottsága
- csökken a minőségi munkaerő ---> agyelszívás+nincs orvos+nincs nővérke+nincs képzett programozó (ha a kórházban majd 2 órát vársz, akkor remélem hálaimát rebegsz közben, hogy a libsi-zsidó orvosok elhúztak a pics*ba)
- a libsi gyereke külföldön fog megszületni és már nem fog hazatérni adót termelni

Aztán lehet bólogatni, hogy nem baj, menjenek csak, de akkor kérlek áruld már el, hogy miért kapálódzik a főmajom amiért elmennek az emberek? Hm? Mi a csöcsnek kell akkor a röghözkötés? Csak nem azért, mert a libsi fogyasztó azért kell? Csak a pofáját fogja be és szavazni ne járjon?

lyken 2013.04.25. 15:35:56

Adóról direkt nem beszéltem, mert a multikéhoz képest az semmi. Ellenben a top 100.000 SZJA fizető több mint fele lelépett külföldre(vagy hirtelen feketézni kezdett, de ugye ez nem túl valószínű), de legalábbis eltűnt az adórendszerből. Ugye ez az a 100.000, aki az SZJA bevételek 90% fizeti. Ők azok akik ténylegesen fizetnek adót és cserébe ugyanannyit várnak az orvosnál mint a segélyes Micike meg a nyugdíjas Gizike. Érdekes, hogy ezek miatt is megy a nyafogás. Szóval csak jók valamire ezek a mocskoslibsik.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.04.25. 16:00:00

@lyken: Nem az alapfelvetésed rossz. Mert ezek a fórumtársak, nertársak, akik jobb oldalinak mondják magukat és közben "csak a Fidesz dogmát nyomják" nem azok.

Ezek Vidékivel és az összes új Fideszessel együtt, vér kommunisták. Persze Ők tagadják, mert jobboldaliak az önértékelésük szerint, de valójában az igazi "agy mosott" Fideszes szavazó tőrőlmetszett vérkommunista. Mert nem attól lesz valami jobb oldali, mert körbetekerjük nemzeti színű zászlóval, mert maximum így jó értelembe vett nacionalisták leszünk csak.

Sőt még attól sem leszünk jobboldaliak, hogy egy kiadósat zsidózunk, vagy cigányozunk, attól maximum antiszemiták leszünk. Sőt a rendpártiság sem jobb oldalasít senkit.

Ma a két jobb oldali párt valójában, két szélső bal oldali párt. Az érvrendszerük, a viselkedésük, a terveik, a tetteik csupa csupa kommunista attitűdöt hoznak elő.

Ezért muris számomra nézni, mikor egy kiadósat komcsiznak, meg hülye komcsiznak, meg szidják a kommunistákat. Hiszen akkor saját magukat szidják éppen teljes gőzzel. Ma nincs igazi jobb oldali párt Magyarországon.

ayatollah 2013.04.25. 16:26:28

@Ironfist: amíg inni lehet addig nincs gond...

ayatollah 2013.04.25. 16:27:54

@Ironfist: ki is tett itt BÁRMIT is a nép érdekében? Na ki???

Egyáltalán ki az a futóbolond aki elhiszi hogy bármit is tesznek A NÉP ÉRDEKÉBEN?

lyken 2013.04.25. 16:44:00

@Nikosi: A jobboldalit én úgy értem ahogy hívják magukat. Én is látom, hogy Kádár minden intézkedését megvalósítják szépen sorban.

MÁS: index.hu/gazdasag/2013/04/25/a_cigire_jonnek_be_az_emberek/

"Valószínű az lesz, hogy akik nyertek, azok nem akarnak majd beleülni az üzletekbe, hanem hagyják azokat, akik eddig is csinálták. Tehát ugyanazok maradnak, de… Érti?"

Hol is láttuk ezt eddig? Autópályák, völgyhíd, Margit híd, Megyeri híd, Közgép vasútfelújítás, stb. Még jó, hogy annyira kapálóznak itt az oldal tetején, hogy ez a banda már nem ugyanaz a banda. Meg ballibgecz aki ki meri mondani, hogy ezek uggyanúgy szarul csinálják és lopnak, mint a szocik. Egyébként sem értem mit sírnak, mert a fidesz és az mszp jelentős része 30 éve még ugyanabban a pártban dolgozott. Persze már akkor is a nép érdekében.

lyken 2013.04.25. 17:57:42

@ayatollah: "Egyáltalán ki az a futóbolond aki elhiszi hogy bármit is tesznek A NÉP ÉRDEKÉBEN?"

Úgy hívják őket, hogy a fidesz törzsszavazók, meg hogy mszp törzsszavazók. A pártfetisiszták, akik ölre mennek online és offline is. Akiknek minden mindegy, csak a saját párt legyen uralmon. Meg leszel lepve, de közel az ország felét teszik ki. Így meg, hogy aki nem kíváncsi az élhetetlenségre (meg arra, hogy ölik egymást a barmok) és lelép küllföldre, hát így bizony szépen lassan a többségét teszik ki az ilyen pártfetisiszta barmok akik bármivel beetethetők.

birkakhoz 2013.04.25. 18:54:35

Birkak pontosan a fidesz media ami folyamatosan hazudik ferdit felretajekoztat mindenkit , a hirdetesi es mediafeluleteik szama elkepeszto tulajdonkeppen teljesen alkalmasak a komplett agymosasra , olyan szinten hogy az emberek mar sajat penztarcajuknak sem hisznek sot a sajat szemuknek sem csupan benyaljak amit a fidesz media talal! Rettenetesen unom a Gyurcsanyozast , meg az elmult nyolcevezest ! Egy biztos az orszag gazdasaga romokban , emberek szegenyek a FIDESZ POPULISTA HAZUG ALLITASAIT AZ EMBEREK FELE KAJALJA! Termeszetesen a tokos magyar nacionalista miniszterelnok dumai is szepen talalnak ! Amig a nep ilyen buta a politika gatlastalanabb es gatlastalanabb lesz! Szinte mindegyik politikus dus gazdag , ez nem helyes de nagyon nem.

komplikato 2013.04.25. 21:19:03

@nincs_itt: OFF: "miért hajtották el '02-ben a fijjugat?" - Nem történt ilyen 2002-ben is a Fidesz nyert, csak nem ők tudtak koalíciót alakítani ... ilyen ez a POP szakma. Utána az értetlen és éretlen polgároknak próbálták beadni a választási csalás témát, amiből kiderült nekik sincs lövésük az egész választási rendszerről. Igaz így se lehet fényes sikernek kamuzni. /OFF

komplikato 2013.04.25. 21:26:01

@csabapayne: Mondjuk a CBA az a MULTI aki a Tesco utáni második legnagyobb az EU területén.

@Buga.Jakab: Tényleg mi van azzal az "elmúlt 3 év" videóval ami ezeket sorolja majd?

@Bee-zony: Nincs akkora mázlim. Japán nem rossz ország, bár eléggé nacionalista, de sok dolog miatt tetszik. Mondjuk a magyarral teljesen ellentétes mentalitásuk érdekes. De így jártam, ide születtem és vagyok akkora hülye, hogy itt szeretnék élni ... ez még változhat, mert nem úgy néz ki, hogy hagyják.

komplikato 2013.04.25. 21:31:08

@lyken: Szerintem a jelen kormány hatalmas gazdasági élénkítésének sikerét SEMMI nem mutatja jobban, mint amikor a kormány legnagyobb hülyeségeit is védő Demján eladja összes ingó és ingatlan vagyonát, a cégeivel meg átruccan építkezni Oroszországba, lengyelekhez vagy a bolgárokhoz. Ez mindent elmond szerintem.

Ironfist 2013.04.25. 22:43:20

@Nikosi:
"Ma nincs igazi jobb oldali párt Magyarországon."

De, az E2014, meg a DK.

etnocentrista 2013.04.26. 02:14:03

beszartatok és levettétek a dohányos postot?:

nincs1itt 2013.04.26. 07:42:50

@komplikato: Értem, meg emléxem is. De a lényegen nem változtat,veszítettek.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.04.26. 07:49:22

@etnocentrista:

nem, csak elkúrtuk, véletlenül került ki este, reggelre szántuk
fél 9-kor jelenik meg

AFulgens 2013.04.26. 09:02:11

@komplikato:
"OFF: "miért hajtották el '02-ben a fijjugat?" - Nem történt ilyen 2002-ben is a Fidesz nyert, csak nem ők tudtak koalíciót alakítani ... ilyen ez a POP szakma."

Es valoban: hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok#A_2002-es_v.C3.A1laszt.C3.A1s

De jo, erre nem is emlekeztem, hiaba akkor meg altalanos iskolas voltam.

"próbálták beadni a választási csalás témát, amiből kiderült nekik sincs lövésük az egész választási rendszerről."

Mondjuk en eleg sokat jartam mindenfele versenyre meg hasonlokra egesz kozepsuliban, es amikor a verseny zsurije (neha onkormanyzati fejesek, allamtitkarok, egyszer asszem volt OGY kepviselo is) _SEM TUDTA_, hogyan mukodik pontosan a magyar valasztasi rendszer... tegyuk hozza, hogy az eggyel korabbi is egy nagy kalap... khm... volt, de a mostani meg inkabb.

Vidéki 2013.04.26. 10:13:39

@Nikosi:

Te nem kedveled a fáradságos munkát, nem értékeled azok hozzáértését, akik a KSH-nál végzik munkájukat, jól és tudományosan kidolgozott szakmai szabályok szerint.

Te jobban kedveled bizonyítatlan és megalapozatlan hozzáértés hiányát tükröző látomásaidat arról, hogy "a KSH már sajnos az előző kormány idején (Gyurcsány kormány) sem volt egy igazi független szervezett, akkor a mai 2/3-os forradalmi helyzetben mekkora lehet a függetlensége,"

Vagyis azt állítod hogy meghamisítják a tényeket és hazugságokkal traktálják a gazdasági életet.

Nem ez a valóság, hanem az, hogy te gátlástalanul szennyezed be a képernyőt.

Ron Werbertől tanultad?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 14:30:49

@Vidéki: Szépen idézgeted a Finkelsteintől kapott szövegpaneleket. Bár Finkelstein ilyen kishalakkal nem áll szóba, ő a Habony Árpinak mondja el a paneleket, és az osztja el közöttetek, hogy mikor, és kinek, milyen blogra, mit kell írni.

rodeo36 2013.04.28. 00:32:57

@Balibgeczyk: nedves geczy, van ötletem: többet kell termelni a GDP jelenleg 36000 milliárdról 28000 milliárdra növekedett 2010/2011/2012/2013 ez mínusz 8000 milliárd, ugyanebben az időszakban a magyar állam eladott 9000 milliárd értékben államkötvényt ami hitel azaz vissza kell fizetni kamatos kamatokkal 1 és 25 év futamidő alatt ami így 20000 azaz húszezer milliárd tartozás ennek 2013-ra eső hányada 2000 milliárd, a már meglevő hiteleket amiket hitelekkel törleszt a zorbánkormány mert ellopja a pénzt ahelyett, hogy visszafizetné. azaz ma az állam tartozik 38000 milliárd forinttal tehát államcsőd van...TERVEM SZERINT A 36000 MILLIÁRDOS GDP-T 90000 MILLIÁRDRA NÖVELVE A SZÁZALÉKOS ARÁNY 40% ALÁ CSÖKKENNE ÉS A KAMATTERHEK IS LECSÖKKENNÉNEK...DE ARRŐL SZÓ SINCS CSAK VANNAK BALLYGGECZYK AKI SEGGFEJEK ÉS IDEJÁRNAK BÜFIZNI... brühühühühühü

rodeo36 2013.04.28. 00:36:04

@Vidéki: azt látom valaki újra szennyezi a képernyőmet: @vidéki elvtárs...b...meg

brühühühü

te már csak így szállsz pokolra ilyen agynélkülien

ayatollah 2013.04.28. 14:04:04

@lyken: szóval a lakosság felét a komplett idióták adják? hát, hajlamos vagyok elhinni :)

süti beállítások módosítása