Skip to content


       Szűrés lista

Semjén Zsolt megvédi a trafikbotrányt

Csak az utóbbi 1-2 nap botrányos hírei trafik-témában:

- Tavaly földet nyertek Felcsúton, most a trafikot
"Junek Károly üzemeltetheti majd Felcsút egyetlen trafikját, ezzel a dohánybolt a földpályázaton is nyertes család kezébe kerül. Junek Károly felesége, Junek Nikolett - leánykori nevén Flier Nikolett - ugyanis tavaly húsz évre nyert el egy 88 hektáros területet. Junek apósa, Flier János, Junek Nikolett édesapja az első Orbán-kormány idején lett a 12 privatizált agrárcég egyikének, a Herceghalmi Kísérleti Gazdaságnak a vezetője, 2002-ben a helyi polgári köröket vezette, azóta pedig többször cserélt földet Lévai Anikóval, Orbán Viktor feleségével. Ő műveli Lévai felcsúti és bicskei földjeit is. Junek Károly Bicskén is nyert egy trafikot."

- Az államtitkár falubelije tarolt a keleti végeken
"Vásárosnaménynak két erős embere biztosan van: Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Kiss B. Zoltán kereskedő-vállalkozó. Egy faluból származnak, csillaguk egyszerre emelkedett. Czomba önkormányzati képviselőből lett országos politikus. Kiss B. pedig milliárdos forgalmú középvállalatot vezet, és családja kilenc trafiknyitási jogot nyert a környéken. "

- Cigit és szívkatétert is árul majd
"Pécsett egy radiológus professzor lánya öt trafikjogot is elnyert. Egyszerre fog dohányt árulni és egy olyan nemzetközi cég területi képviselőjeként dolgozni, mely a dohányosoknál kialakuló betegségeknél használt szív- és érkatétereket is forgalmaz."

semjén.jpg

Most lett igazán aktuális ez a kép, ugyanis Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy írásbeli kérdésre adott válaszában hétfőn megvédte a dohánybotrányt.

semjén1.jpg
semjén2.jpgsemjén3.jpgsemjén4.jpg

Ez a kedvenc mondatom belőle, ezt be kell írni a NER emlékkönyvébe:

"Először is vissza kell utasítsam, hogy a Miniszterelnökségen lobbisták működnének, és a kormány munkáját nem az Országgyűlésnek való politikai és a választók felé fennálló morális felelősség parancsai szerint végezné."

Címkék: kdnp dohány pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr475300936

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.16. 14:13:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: A Trafikrabló visszatér 2013.05.16. 07:02:43

A trafikbotrány kirobbanása után összegyűlt egy párt legfelsőbb köre. Az előző rész itt látható. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Trackback: Sajtószemle - 2013.05.15. 2013.05.15. 19:50:38

"A Fidesz szerint a társadalom továbbra is elvárja, hogy ne folyjon pénzlenyúlás az állami szektorban" Magyar Nemzet, 2013. május 15. A Pervesztés a "végkielégítés-adó miatt c. cikk alcíme

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fecooka · http://www.boorze.com/ 2013.05.16. 16:09:07

Itt mindig csak szívás lesz bár lehet most már az sem....

Bee-zony 2013.05.16. 16:21:10

Vidéki: Látni még nem láttad, de hallani már hallottál róla… Én meg egy vak komondorról hallottam.
Kik állították, hogy allergiás a pénzre?
És bankszámlára is allergiás Finkelstein?

Én meg azt olvastam róla, hogy ő a piszkos politika keresztapja. (Nickname: The Godfather of Dirty Politics), úgyhogy felesleges Ron Werberre hagyatkozni, amikor nektek dolgozik az aduász, aki bárkinek dolgozik bármilyen témában, buzi létére buzi- és liberálisellenességben is… Van az a pénz. Hogy az pontosan mennyi, afelől a gazdáidnál érdeklődj.

Mariann19 2013.05.16. 16:34:41

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): A state capture most kezdi el igazán a fénykorát élni, pontosan nevesíthető politikusokkal fémjelezve. A pénzmosás a kampánykiadások homályosítására is kiválóan alkalmas.

Secnir 2013.05.16. 16:59:39

@Lencsés István:
"Nem idéztél pontosan , ugyanis azt így kell . : " .... idézett szöveg .... " A négy pont akkor kell ha előtte és utána van valami , nálam volt , szóval hibáztál ."
az ujjadból szoptad ezt a kisdobosok négy pontját? elképzelhető, hogy otthon előtted, meg mögötted vannak pontok, de idézetben nem kell.
mindamellett a fent említett hozzászólásodban mindössze 34 hibát vétettél.
a legordítóbbak:
"ugyanis azt így kell . : "
mondatvégi pont után kettőspont? mi van ember? hülye vagy? vagy a kettőspont a mondatkezdet?
"MAGYAROSZÁG - on" helyesen "Magyarországon". csak gratulálni tudok, hogy hazánk szavában három hibát is tudtál véteni. mondom, te dák vagy, ez már biztos. vagy szlovák.

Secnir 2013.05.16. 17:01:19

@Lencsés István:
ja, "Mondatkezdés nagybetű ". igen. netikett, öreg, netikett.

ihajja-csuhajja 2013.05.16. 17:16:05

@Mariann19:

A trükk nem ez. (szerintem)

A Simicska bulival össze sem hasonlítható, hiszen a kibővített trafik koncesszió 250-500 milliárdt forintot oszt szét évente a vazallusai között, melyek behálózzák az egész országot. Ez a megoldás sem a kormánynak, sem a Fidesznek egyetlen fillérjébe sem kerül, hiszen egyszerűen elveszi mások javait. Tett már ilyet és a jövőben is tenni fog. Valahol igaza van, hiszen ebben az országban senki sem érzékeny sem a saját sem a honfitársa meghurcolására, meglopására és szájának leukoplasztolására. Mazochisták esetében is értetlenséget vált ki, ha szót emelsz egy kis korbácsolás ellen.

ihajja-csuhajja 2013.05.16. 17:20:00

@Secnir:
Lóváriul ír, azok írnak sok ponttal, meg keresztel. (Amúgy az említetteken felül is van helyesírási hiba a szövegében.)

nemjogasz 2013.05.16. 17:41:05

"Először is vissza kell utasítsam, hogy a Miniszterelnökségen lobbisták működnének"

Ugye emlékszünk még a játékgépek betiltására? Ugye emlékszünk lézerjani mondatára: "Lázár azzal indokolta a sietséget, hogy "egyszer és mindenkorra gyorsan kell dönteni" a kérdésben, nehogy felpuhuljon a törvény a különböző lobbik miatt."
Ugye a nemlétező lobbi felpuhít... Nagyon érdekes.

pszeudozsiráf 2013.05.16. 17:46:33

@Lencsés István:
1. A magyar nyelvben nincs 'négy pont' írásjel. 2. Nem tudsz idézni. A helyes idézés: „Idézett szöveg”. (A Magyar Helyesírás Szabályai, Idézés, 256. „Az idézőjelet
(kézírásban és nyomtatásban) az idézet kezdetén alul, az idézet végén pedig fölül tesszük ki")

3. A pont után soha nem teszünk kettőspontot. (lsd. A Magyar Helyesírás szabályai, Írásjelek).
4. A tulajdonneveket nagy kezdőbetűvel írjuk, a többi betű kis betű. Néhány kivételtől eltekintve az '-on', '-ön' ragot egybeírjuk a szótővel. Így a 'MAGYAROSZÁG-on' (sic!) helyes írásmódja: Magyarországon. (A Magyar Helyesírás Szabályai, A tulajdonnevek írása, 154.) 5. Mellérendelő mondatokban a mondatrészek elválasztására vesszőt használunk. Helyesen tehát: 'A négy pont akkor kell, ha előtte és utána van valami'. (A Magyar Helyesírás Szabályai, A tagmondatok közötti írásjelek. 273). 6. Ilyen szó nem létezik: "éreettségit". 7. Az alsó tagozat szeretettel vár!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.05.16. 17:48:44

@nemjogasz:
Igen:)... érdemes lenne megtudni, hogy vajon az a dohánylobbi nem létezik, amelyikkel Lázár bevallottan együtt írta a trafiktörvényt, vagy a másik, amelyiktől Lázár úgy megijedt, hogy talán azóta is bepisil álmában :). Bár ez azt hiszem még a dohányzást korlátozó (a zárt helyben bagózást tiltó) jogszabályok megalkotásánál mondta, de biztos az is csak egy képzeletbeli dohánylobbi volt :)...

És hány ilyen nemlobbi van még...

Mariann19 2013.05.16. 17:59:10

@ihajja-csuhajja: A trafik ügylet két irányú anyagi előnyöket rejt magában. Az egyik, ahogy írod, a meglévő vagyoni javak szétosztásából származik, melyhez hozzá lehet tenni a kiépült üzleti értékek elvételét.
A másik csatorna a megemelt árrésre nyílik meg, melyet a dohányosok fizetnek meg, mind a 3.5 millióan, melynek 1 főre eső vonzata napi egy doboz cigi esetén 6-7 ezer Ft/hó.
A Fidesz gazdasági filozófiája erre épült és épül, hogy gazdaságpolitikai sikerek helyett látens elvonásokkal érjen el statisztikai, adósság- inflációcsökkentő eredményeket.
Lásd:Manyup, különadók, rezsicsökkentés. A kárvallott ak nem a magyar gazdaságpolitika alanyai, hanem magánemberek vagy külső befektetők. Igy egyetértek Veled.

Bee-zony 2013.05.16. 18:16:19

@nincs_itt: Kicsit utánanéztem: a történelem szak kb. hobbiszak, történész (mármint foglalkozás szerint) úgy lesz valaki, hogy elvégzi a történelem szakot, és ezen belül a történészre szakosodik, és történelemtudományból doktorál, és kutat, és ás...
Van 3 év alapképzés (BA alapdiplomás), plusz 2 év mesterképzés (MA, master of arts); ezután következhet a doktori (PhD).

„Vona Gábor történész és történelemtanár végzettséggel tudatában van annak, hogy amit a könyvek állítanak, sok esetben nem igaz.”
alfahir.hu/eloadasok_es_koncertek_a_nemzeti_majalison

(...) „1996-ban felvételt nyert az ELTE bölcsészkarára, történelem szakra. Egy évig a PPKE hittanári szakának, három évig az ELTE pszichológia szakának is hallgatója volt. Történészi diplomáját 2002-ben szerezte...” (...)
jobbik.hu/kepviseloink/vona-gabor

„Államilag elismert legmagasabb iskolai végzettsége: egyetem
Végzettség, képzettség: történész”
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=v058&p_ckl=39

Aki a történelmet írja, az a történész, aki pedig csinálja, az a politikus.
Vona jól választott, ha nem írja, akkor csinálja...
Egyébként pedig hol lenne a Jobbik és Vona, ha a többiek nem lennének szarszemetek? 2-3%-on lenne a Jobbik, Parlamenten kívüliként. Azért az oknak még a „következmények nélküli országban” is van okozata. A Jobbik Országházba kerülését a vörös és narancsvörös maffia saját magának köszönheti. Most meg visítoznak egyesek, a nagy „demokráciavédők” és „toleranciabajnokok”, hogy tilcsákbe. Az okozat akkor szűnik meg, ha megszűnik a kiváltó ok. Ilyen egyszerű. Ha az ok nem bír megszűnni, akkor magára vessen.

nemjogasz 2013.05.16. 18:26:41

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Ezek már csak ilyen kényelmes lobbik. Ha épp kell, akkor vannak, ha épp kényelmetlenek, akkor nincsenek, sőt akkor se voltak, amikor kellettek.

a kormány embere 2013.05.16. 18:43:38

Ez a seggfej gyilkos tömjén, még él?

Minorkavidor 2013.05.16. 20:16:45

@Vidéki:

Nem akarlak elkeseríteni, de 2002-ben a legutolsó nyilvánosságra hozott közvélemény kutatások a Fidesz 9-10 %-os előnyét mutatták, azt a szocik nyertek 1 %-al. Az ok: az emberek akkor sem merték megosztani valódi véleményüket a kutatókkal pl. "köteles" laci megnyilvánulásainak is köszönhetően.
Pedig akkor még 2/3-duk sem volt.
Elmesélek 2 történetet, mindkettő Bonyhádon esett meg mostanság:
1. Valamelyik fideszes újdondász kitalálta, hogy ne legyen Mónus Illés utca. Azonban volt egy (1!) karakán férfi- aki ismervén Mónus munkásságát- aláírásokat gyűjtött az utcanév változtatás ellen. A köztisztviselők és közalkalmazottak közül - állásuk féltése miatt- senki se merte aláírni. Ezt nyiltan megmondták neki, noha az aláírás céljával egyetértettek! Azonban hősünk nem hagyta magát, bement polgármester/országgyűlési képviselőnkhöz Potápi Árpád Jánoshoz. Így szólt hozzá: idefigyelj, Te történelem szakos tanár vagy, így ismered Mónus munkásságát. PÁJ fogta a fejét, és vakaródzott, majd így válaszolt: én nem merek dönteni, felküldöm az akadémiához. A "tudós testület" döntése kedvező volt, így (egyelőre) maradhatott az utcanév!
Mónus Illés: A szocdem párt tagja. A párt lapjának a Népszavának, valamint elméleti folyóiratának a Szocializmusnak a főszerkesztője, a bőrös szakszervezet egyik vezetője. 1944 őszén a Gestapo letartoztatta, de október 15-én sikerült megszöknie, de a nyilasok elkapták és kivégezték.

2: Ez az esett a fideszes rezsicsökkentés melletti aláírásgyűjtéshez kapcsolódik. 2 hete egy Keksz bácsiként ismert tag (ez becenév, a városban csak így ismerik, az igazi nevét én sem tudom:))) útba ejtette a lakótelepet és az erre fogékonyakkal aláíratta az ívet: a mi tömbünkben 14 írta alá. Tegnap május 15-én délután megjelent az egyik alpolgi anyósa, a 14 ember újra aláírta. Ma összefutok vele a városban, rákérdeztem, a válasza ez volt: "na és? Az aláírások így duplán számítanak, így is jelentjük őket! "

Minorkavidor 2013.05.16. 20:20:23

@ihajja-csuhajja:

A Fidesz jelmondata:

"A javadat akarjuk! Minden javadat!"

Vidéki 2013.05.16. 20:23:50

@Minorkavidor:

Írod: "Az aláírások így duplán számítanak, így is jelentjük őket! "

Te higgyél annak, aminek akarsz, Ne higgy a közvélemény kutatásoknak, ha nem akarsz hinni.

A mostani közvélemény kutatás még nem jellemzi a 2014-es helyzetet.

global001 2013.05.16. 20:32:17

Hogy lehet ilyen undorító mocskot beszavazni ???????

Még a DK-nak is nagyobb a népszerűsége, mint ennek a szektának !!!

Pedig gyúrcsány nem éppen a legnépszerűbb politikus ... :))

Mi az a kdnp? Ide gyűjti a fidesz a szemetet amit sajnál kilökni ??????

Ezek annyira keresztények, mint amennyire lázár tisztességes ... :))

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.05.16. 20:39:09

@Minorkavidor:
Én is elmesélek egy történetet, kicsit korrigálandó a "végre találtunk három olyan hónapot, amikor pártized százalékkal növekedni tudott a gazdaság, és máris 'fenntartható növekedés'-ről hadoválunk" hurráoptimizmust, amivel a csigaházából kibújt Matolcsy fárasztotta ma a miskolci fiatalokat.
A statisztikák egy része, amin a kiszámított adat alapul egyszerűen számszaki hibás, nem jól ad össze. Tudom, mert láttam. Árbevételt, mint fontos gazdasági mutatót például kb. így:

1. - Belföldi árbevétel: 500 peták
2. - ebből főtevékenységből származó bev.: 300 peták
3. - Külföldi árbevétel: 200 peták
4. - ebből főtevékenységből származó bev.: 150 peták
Bevételek összesen (1.+2.+3.+4.): 1.150 peták(!!!)

Így én is ki tudnám mutatni a növekedést...

Aztán azt még a HírTV sem akarta elhallgatni, hogy a becslések szerint például ennek egy része a növekvő építőipari teljesítményből származik, amit jellemzően út- és vasútépítések pörgettek fel. Tehát a Közgép.

Feranzo 2013.05.17. 00:29:01

Az alábbi linkről letölthető dokumentum nagyon fontos információkat tartalmaz:

www.4shared.com/file/sbJKTQU1/ODC_mission_brief_Mar_2013.html-

Márai Sánodr012 2013.05.17. 01:34:47

Tájékoztatás

Tisztelt Dr. Csányi Sándor! Tisztelt Potsubay Dóra!
A Polygon Társaság már 23 éve foglalkozott amerikai nemzetközi közép banki kártya rendszerek (Arksys, Euronet) és az amerikai-izraeli adatbiztonsági rendszerek, valamint IBM rendszerek zavartalan és csendes támogatásával Magyarországi központtal, de lokalizált tevékenységi területtel. A Polygon Társaság kijelenti, hogy mint a fent említett szoftverjogok és rendszertámogatási jogok képviselője nem tudja tovább folytatni tevékenységét az Önök gazdasági lépései következtében az Önök gazdasági környezetében. Kérjük haladéktalanul adjanak át minden jóhiszeműségünk okán az Önök birtokába került software-einkkel kapcsolatos bárminemű dokumentumot nekünk, vagy partnereinknek, az üzleti terveinket és egyéb dokumentációinkat pedig részünkre. Továbbá kérjük, nyugtassanak meg, hogy adatbiztonsági szabályaik megfelelőek voltak és Társaságunk és partnereink dokumentációi nem jutottak illetéktelen kezekbe.
Az OTP Bank számláinkat váratlanul blokkolta és megterhelte az elmúlt héten, így üzleti működtetésünk minden figyelmeztetésünk ellenére mára ellehetetlenülni látszik, minthogy saját számláinkhoz nem férünk hozzá. Valamint felhívom arra a nem jelentéktelen tényre a figyelmét, hogy egyes ügyfeleink a jogdíjakat Társaságunk számláira utalták a múltban és ha a jövőben is így járnának el, akkor ezen összegek az OTP Bank ellenőrzése alá kerülnek majd. Ezeket az összegeket a legtöbb esetben idáig mi utaltuk tovább a rendszertulajdonosoknak. Az OTP Bank a befolyó összegeket a mi álláspontunk szerint nem incassálhatja felelőtlenül és egyoldalúan az ügyfelek előzetes tájékoztatása nélkül. Az OTP Bank 2013.Május 06-án közölt információiból azt a kijelentést, hogy „kezdjenek tőkét gyűjteni!” személyesen sérelmesnek és udvariatlannak találjuk, nem kívánunk tárgyalni Önökkel. Wolf László és társaságunk egyik igazgatója között végbement 2012-es tárgyalás nem mutatta Társaságunk gyors eltörlésének lehetőségét, ismertettük Társaságunk üzleti tevékenységét és céljait.
A rendszerek által tárolt és ellenőrzött pénzügyi adatok folyamatos áramlása és tisztántartása a garanciája a Magyarországon lévő, átmenő befektetések és pénzmozgások controllált áramlásának.

data.hu/get/6547560/tajekoztatas.rtf

Szúrófény 2013.05.17. 04:39:18

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Szennyes mundét becsületét védik a leghevesebben! Nem újság!

Secnir 2013.05.17. 06:44:32

@Feranzo:
és ez mi a pöcs akar lenni? nem fogunk regisztrálni mindenféle szir-szar oldalra, tessék google docs-ba feltenni.

Secnir 2013.05.17. 06:49:52

@Márai Sánodr012:
hali
ez a másik @Feranzo: mellett, ez mi? hogyan értelmezzük? és hogyan kapcsolódik a témához?

Minorkavidor 2013.05.17. 07:22:57

@Vidéki:

Figyelj, ha a Fidesz bejelenti, hogy már összegyűlt egymillió aláírás, ha duplán számítanak akkor ez csak félmillió ember. Amennyiben mégis 1 millióval kalkulálnak, úgy a 2002.évihez hasonló meglepi érheti őket. PL. 5 millió ember megy el szavazni abból 2,5 millió szavaz az egyikre, a másikra "csak" 2 millió (a fennmaradt 500 ezer a Jobbiké, érvénytelen, NOTA), akkor akinek 2,5 milliója van az már 2/3-dot szerez a jelenlegi szabályok szerint. A Fidesz 53 5-al jutott 2/3-dos parlamenti többséghez, mai szabályok szerint 2014-ben az egyéniben vál.ker.-ben győztes párt is kap listán kompenzációt. 2010-ig csak a vesztes kapott. Ez azt jelenti, hogy 53 5-nál is kevesebb is elég lesz a parlamenti 2/3-hoz!
Amit a 2013. évi közvélemény kutatások 2014.évi választásokra gyakorolt hatásával kapcsolatban írtál azzal meg engem igazoltál! Alaposabban el kellett volna olvasnod a hsz-mat!:))

Hmmm... 2013.05.17. 07:39:27

@Mariann19: Én nem hiszem, hogy értelmes gondolat lenne szórólapozásba bevonni őket, ez így túlságosan is támadható lenne. Viszont a bolt dolgozói lehetnek a suttogó propaganda forrásai... hiszen csak a saját (agymosott, szájukba adott) véleményüket mondják... ez a politikában járatlan, tájékozatlan, a megélhetéssel már rövid távon is küszködő tömegek megdolgozását szolgálhatja -- egyoldalúan hamis dumával. Nem kell, hogy kicsit is erőszakosak legyenek; elég, ha a választások előtt elkezdik susogni: occsóbb a dohány, occsóbb a sör, occsóbb a züdítő (mert biztos lesznek olyan termékek, amiket kicsivel olcsóbban fognak tudni adni), még a rezsi is occsóbb: mi kékhet még... és ezt _ez_ a kormány nyújtja nekünk... ugyan, kedves barátaim, ha ti is így látjátok, menjetek már el szavazni... hát valahogy így.

Secnir 2013.05.17. 08:45:00

nemcsak semjén védi a trafikbotrányt:
index.hu/gazdasag/2013/05/17/orban/
"Százas nagyságrendben vannak baloldaliak a trafiknyertesek között. Ha mi politikai szempontokat mérlegeltünk volna, egy baloldali sem nyert volna. Az pedig miért lenne baj, hogy a saját szavazóink is nyertek, ha megfeleltek feltételeknek. Alaposan előkészítettük a trafiktörvényt, meg kell kötni a szerződéseket" - mondta Orbán Viktor, aki szerint 200 alatt van azoknak a trafikosoknak a száma, akik húsz éve ebből élnek, és nem nyertek a pályázaton."
1. honnan tudja viktor, hogy a nyertesek közül ki baloldali és ki nem? milyen listája van, ami nekünk nincs?
2. "Az pedig miért lenne baj, hogy a saját szavazóink is nyertek, ha megfeleltek feltételeknek." - ööö... ...mik voltak a feltételek? tudniillik gyulay rohadtul titkolja.
3. "200 alatt van azoknak a trafikosoknak a száma, akik húsz éve ebből élnek, és nem nyertek a pályázaton" WTF? fácsén a trafik-károsultak közössége 2403 fő. és vajon hányak nincs internete?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.05.17. 09:04:46

@Secnir:
Ráadásul Viktor a saját maguk által behasalt károsultszámot sem ismeri jól.

"Giró-Szász András kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, 41-42 ezer dohányárusító hely van jelenleg, ezután hétezer nemzeti dohánybolt lesz, ebből több mint 5400-nál hirdettek győztest, de előfordulhatott az, hogy akik tartósan ezen a területen családi vállalkozásban dolgoztak, azok nem nyertek. A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének adatai szerint szerint 200 ilyen dohányárusító volt, ezek kétharmada nyert, az új felhívást azonban nem ezen adatok alapján írták ki."

Tehát Giró-Szász 60-70-et tud, Viktor már 200-ról beszél, a tüntetésükön 250-300-an voltak ( index.hu/belfold/2013/05/16/trafiktuntetes/ ), az fb-n meg (mondjuk lájkolókkal együtt) 2.400-ról beszélhetünk. Azért van választék...

Orbán mai nyilatkozatából azért az utolsó mondatot sem érdemes lehagyni: "Ők újra pályázhatnak.". Igen, legalább 8-9 órájuk van még, hogy időre beadják a szinte teljesíthetetlen feltételeknek megfelelő, 4 napos határidejű pályázatot.

És még mindig "csak" az a gond, hogy nem értik a "politikai alapon osztott helyek" kifejezés jelentését...

2013.05.17. 10:27:52

Mert arról meg kinek van listája, hogy ki a fityeszes ??? Hiszen az, hogy valaki egy fityeszesnek a rokonnya, az még semmit sem jelent. Tudjátok, anno a Rajk Endre (héber nyilas) is rokonnya volt Rajk Lászlónak (héber kommunista), egyik a másikat meg is védte jól, az egyik ebben a rendszerben, a másik meg abban, hát hol itt a porbléma? :)))

Ki listázza a baloldalon azt, hogy melyik trafikárusnak milyen könyvecske lapul a szíve felett, vagy négy évente hová kanyarodik a tolla?

Régen egyszerű volt: 1920 után Horthy a trafikolást, mint olyat, az 1914-1918 közötti háborúban hadirokkantakká lettek számára tette kevezményezetté és könnyedén, sőt AUTOMATIKUSAN elérhetővé, és nem is volt ezzel semmi gond.

De ma pl. jó lett volna, ha a trafikbizniszt monnyuk az állítólagos nagy-nagy betegségeik által már vagy 20-30 éve leszázalékolt, és azóta (a mindenféle szigorú felülvizsgálat ellenére, amely egyébként kizárólag a nyugdíjas bányászoktól, vasöntőktől, és téeszparasztoktól szokta megvonni a rokkantnyugdíjakat, másoktól még véletlenül sem, ugyi) hozzájuk nyúlni se mert cigányok tömegeinek adnák?

Ironfist 2013.05.17. 11:25:33

Imádom, mikor fideszbuzik azzal jönnek, hogy mert a másik oldal honnan tudja, hogy a nyertesek többsége fideszes... Hát mégis mi a fasz volna a fideszes képviselők rokonsága? Munkáspárti?

Nikolaj Tesla321 2013.05.17. 11:26:46

A MOL Nyrt rendszerét meghackelték! A Polygon Informatikai Kft. leállította a bankkártya fizetési rendszerek támogatását.

nnnnnnnn 2013.05.17. 12:14:26

de hülye ez a semjén. nem pazarolnék időt az életemben maszopnyikokra. válaszra se kellet volna méltatni.

Ironfist 2013.05.17. 12:16:35

@$$$=$$$:
Te ócska hazaáruló. Aki rosszul jár a fideszéktől, az csak "maszopnyik" lehet, te szektás geci? Elképesztően egysíkúak vagytok, mind egy szálig. Gerinctelen fideszes buzik.

Amúgy észrevette már valaki, hogy a hazug és a fideszes szavak gyakorlatilag már-már egymás szinonimái?

nnnnnnnn 2013.05.17. 12:21:15

@Ironfist: anyádtól látom nem kaptál valami fényes nevelést. nyelvi szinted káromkodásokkal vegyítve kb. az ork értelmi színvonalnak felel meg. többet mondjuk nem is nézek ki belőled, komcsicska maszopnyik. gyereked is erre fogod tanítani gyogyóska?

2013.05.17. 12:27:06

@Ironfist:

Ne olvass, szépségem, ha nem bírsz. Ott a "szűrés" gombja most is, azt még nem lopta el egyik párt sem ... :)

Egyébként meg nyugodtan beállhatsz te is a fityeszbe, mert te is vagy akkora buzzancs tuskó, agresszív állat, mint ők, ha állandóan azok miatt esz a fene, akik a TE csodálatos vezéreidet, rendkívül humánus eszméidet, és édes testvéreidet SEM szeretik. És megmondják, hogy itten, kérem, AZ EGÉSSZEL, az egész körbemutyizós, szénné korrumpálódott, sógorkoma-urambátyám országgal, mint olyannal van a baj ...

És hazaárulózzál másokat inkább csak akkor, ha már abba a bagázsba léptél, amelyik ezt a szót kb. 20 éve hogy TELJES JOGGAL alkalmazza, ne lövöldözzed itt el vaktában, már szóltam.

nnnnnnnn 2013.05.17. 12:33:08

@ekszvájzed: el is ment sírni szegényke úgylátom. vagy idegrohamot kapott. vagy beadták neki a gyógyszerét. vagy kikellett menni jáccaniuk az udvarra. hehe.

nnnnnnnn 2013.05.17. 12:43:50

@Ironfist: na mivan hülyegyerek, elmentél besírni?

2013.05.17. 12:54:24

@$$$=$$$:

Bírom a csávót én is, olyan jellegzetes, tiszta dedóba illő homokozó-töltelék, egységsugarú, kézivezérelt barom, tök ugyanaz, mint akiket oly látványosan gyűlöl, ám majd aztán (remélhetőleg) egyszer csak felnő, és észreveszi.

Hogy azután is ilyen lesz-e, miután kinyílt a csipája, na, ez a jó kérdés, általában csak azok visszakoznak ilyenkor, akik nincsenek benne már jó vastagon, hát kívánom neki, hogy még ne legyen, mikor majd felismeri ezt ...

Ironfist 2013.05.17. 12:55:34

@$$$=$$$:
Félelmetes, hogy mennyire nincs IQ-d. Elképesztő, hogy a primitív agyadban ez az egyenlet valósággá válik: Nem fideszes= MSZP-s....
Arról nem is beszélve, hogy teli pofával szidod a komcsikat, és közben nem veszed észre, hogy azok a legnagyobb komcsik, akiknek a szaros seggét napi szinten nyalod... gyengébbek kedvéért (a te kedvedért konkrétan), a fidesz ma magyarországon a legnagyobb kommunista párt.

És igen, a gyerekemet is arra fogom tanítani, hogy az agy, és értelem nélküli kommunistákat utálni, ütni/rúgni kell, mert tönkreteszik az országot. Lásd pl a fideszt...

Ó, és csak, hogy tudd, innentől tiltva vagy, nincs szükségem arra, hogy egy hazaáruló komcsi engem sértegessen azzal, hogy én vagyok a kommunista.

nnnnnnnn 2013.05.17. 13:01:51

@Ironfist: tévedtem, még nem adták be a gyógyszert.

Ironfist 2013.05.17. 13:05:59

Újabbelméletigazóló fideszkomcsi. Továbbra sem láttam egy olyan r3tardáltat se, aki képes volna felfogni, hogy nem látom, mit ír, csak az értesítőt, hogy írt. :)

2013.05.17. 13:18:44

@Ironfist:

Már mondtam volt, koma, hogy nem is neked írom, hanem annak, aki azt is látja, amit te írsz, meg azt is amit én, és hogy közülünk ki az okos, vagy a retard, azt meg majd szépen eldönti ő ... :)))

Mert amíg nem kezdtem el kommentelgetni ebben az életben, addig én is csak olvasgattam a hozzászólásokat, és bizony nagyobb és hatékonyabb munkát végeztek bennem azok, mint a korábbi 15-20 évnyi oktatás meg média, meg családi vagy haveri, esetleg kocsmai dumcsizás együttvéve :)))

Egyébként ezzel a stílussal, meg szellemi szinttel jó néhány amúgy már nem is csupán enyhén ingadozó fityeszest taszajtasz vissza a peremről, mielőtt kibillenne a lelki egyensúlyából, azok közül, akik esetleg ide tévednek, (s nem írni, csak olvasni), azt azért sejtheted ...

Ironfist 2013.05.17. 15:06:11

És még te fikázod az én viselkedésemet... Gratulálok, komcsikám. Lobogtasd tovább a szegénységi bizonyítványodat! És légy rá büszke! :)

Mariann19 2013.05.17. 16:42:20

@Hmmm...: Igen, az emberek célzott orientációjára a trafikok nagyon alkalmasak a megfelelő emberek kiválasztásával. Még a bevásárlóhelyek forgalmánál is biztosan magasabb az a létszám, akikkel napi szinten találkozni lehet. 3.5 millió cigis szinte napi kapcsolatba kerül 5.400 véleményt célzottan formáló trafikossal, ennél hatékonyabb befolyásoló szervezet és felépítés nehezen képzelhető el.
Az elkötelezett trafikosok az adott helyzettől és egyéntől függően ki tudják választani a manipuláció megfelelő eszközét és módját.
Bocs a kései válaszért!

2013.05.17. 17:07:29

@Mariann19:

Nos, az én trafikosom az én véleményemet kábé annyira formálja (majd), mint a villamosvezetőm-buszsofőröm, vagy a fodrászom, esetleg még a szembe jövő idős hölgyek karján a pincsi kutya ... Mert ha mondom: "kérek 1 doboz sima szofit", erre majd szerinted felolvassa nekem a pártprogramot, vagy idéz a vezértől, esetleg másnak még többet is, ha az mondjuk megkérdi még az ilyesmi mellé azt, hogy: "egyébként hogy teccenek lenni?"

Faluban, kisvárosban meg úgyis tudja mindenki, hogy ki kicsoda, és lesznek ott akkora bojkottok, ellenségeskedések, szóbaseállások, meg dühödt farkasszemezések, a képzelt propaganda helyett, hogy csak na. Persze, majd végig fogja a cuclib mammer vagy tata hallgatni a fityiszbuzi trafikost, ha már muszáj volt oda bemennie bagóért, mert nincs más hely ...

2006 környékén munkába menet egy sarki közértben vásároltam be mindig reggelente a bagót, az ott eladóként működő házaspár meg akkora veszett szoci propagandát nyomott le, hál'isten nem nekem, hanem másoknak, hogy csak néztem a fejemből kifele. Ezt kb. 2-3 éven át nyomták még masszívan, és meg is lett az eredménye. :) (Már vagy 3 éve nincsenek is ott, egyik se, egyszerre léptek le)

Aki meg a trafikosok suttogó propagandájától fél, attól meg inkább már ÉN kezdek el félni, de nagyon ... Hát a házmester bácsikat meg már meg se hallgatják ??? :)))

Mariann19 2013.05.17. 17:35:36

@ekszvájzed: Egészen biztosan több helyen a Te tapasztalataid szerint zajlik az élet. Ez azonban nem zárja ki, hogy különféle emberi viszonyok ne alakuljanak ki, amelyekben a napi találkozások során a politika is belefér, mint téma.
Az általam leírtak módszerként nem újak, nem ismeretlenek, az, hogy a Fidesz is kialakíthat egy ilyen szisztémát és a kampányát támogató szervezetrendszert a trafikok által, ez miért lehet kétséges. Az általad említett házaspár a bolti politizálásával önkéntesen orientált, a Fidesz ugyanezt teszi szervezett formában. Ez észrevehetetlen lenne, ha ennek a célnak az érdekében nem áldozta volna be az eddig működő trafikokat és jutalmul nem emelte volna fel az árrést számukra, amellyel milliókat kényszerít ennek kifizetésére.
Nem kell itt seenkitől sem félni, az nem baj, ha megfogalmazzuk a folyamatokat. A kampányban mindkét oldal különböző kampánypropagandával fog fellépni, itt az egyik válfajáról beszélünk.

2013.05.17. 17:57:24

@Mariann19:

Akkor végül is egészen célratörően mindenki le is vághatja a lényeget erről a projektről, aki nem hülye, sőt, még az ilyen blogok, mint a VB sem kellenek túlzottan hozzá, hiszen az egész nyíltan zajlik, és az összes betérő vevő tudja majd, hogy "trafik = fidesz". És ezzel már az ország összes "felelős választópolgára" nagyjából tisztában is van.

Márpedig így, ezt elárulhatom, SEMMIFÉLE propaganda-rendszer nem működik, így politikai (kereskedelmi, vallási, és egyéb, meggyőzést-rábeszélést-tudatosítást, stb. is igénylő) missziót végezni egyértelmű, hogy nem lehet.

Mert aki tudatosan megy el valahová azért, hogy egy kisebb-nagyobb adag agymosást, esetleg uszítást, le- vagy rábeszélést hallgasson az egyéb örömök mellé, a hasonszőrűek társaságában, az inkább a célzottan politikai jellegű helyeket, vagy eseményeket látogatja meg, és bizony, az esetek 99 százalékában nem azokét a pártokét-személyekét, amelyeket gyűlöl, vagy amelyektől irtózik.

Aztán. Én csak ezzel a két eladóval találkoztam, de nem tartom kizártnak, hogy voltak még egy páran mások, máshol, szerte az országban, sőt azt sem, hogy bizonyos fokú politikai-haveri mutyik a közértek körül is zajlottak anno, ezt minden önkormányzat úgyis a saját szakállára játszotta le.

Végül: a "jó" propaganda éppen attól hatékony, hogy az ember sose tudhaSSa :), mikor, hol, hogyan, és milyen formában, közvetlenül, vagy közvetetten, direkte, vagy indirekte, azonnal érthetően egyértelműen, vagy épp inkább elgondolkodásra kényszerítően botlik-e bele ...

A trafikok vásárlói pedig annak tudatában lépnek be majd a helységekbe, hogy itt még a falfestéknek is fityesz-szaga van, és a viselkedésük ennek lesz megfelelő. Ezt itt és most borítékolom neked.

Mariann19 2013.05.17. 18:51:52

Beszélgetésünknek két fő motívuma van. Egyik a Fidesz politikai célzatú /is/ trafikátszervezése, a másik a választópolgárok politikai célzatú befogadóképessége. Te inkább az utóbbi tárgyra koncentráltál, és valóban ez az összetettebb kérdés.
A választópolgárok gondolati, tudati fejlettsége rendkívül eltérő, szinte fokozatokban regisztrálható, és ennek megfelelően fogadókész a ráható politikai ingerekre. A jól informált, a közéletet elemző emberek az orientációs szándékot felismerik. Vannak, akik elkötelezettek eleve - akikről beszéltél , a poltikai fórumok résztvevői - ezt a csoportot nézeteit tekintve nem lehet befolyásolni.
Végül az a nagy embercsoport, aki bizonytalan a politikai döntéseiben, ezt a réteget kell befolyásolni. Itt máris hozzáteszem, hogy trafik= Fidesz egyenes irányú összefüggése egyáltalán nem egyértelmű a tájékozatlan emberek fejében.
Eddig csupán az ideológiai ráhatásról beszéltünk, azonban ezek a trafikok kiszolgálhatják politikai összejövetelek figyelemfelhívó szervezéseket, értesítéseket végezhetnek, tehát technikai bonyolítású műveleteket végezhetnek.
Mindez nem idegen a Fidesz kampányolási stílusától, hiszen voltak korábbi választásoknál a polgári körök, szervezett telefonértesítő hálózat stb.
Hangsúlyozom, hogy az érveim nem politikai állásfoglalást tükröznek, mindössze megállapítások az eddigi tapasztalatok alapján.

2013.05.17. 19:37:40

@Mariann19:

Hát, a közterületen végzett politikai jellegű hirdetés, figyelemfelhívás, hirdetmények elhelyezése, plakátolás tudtommal eléggé szabályokhoz kötött - még kampányidőszakban is. Azaz lényegében csak utcai hirdetőfelületen, vagy párthelységben helyezhető el / végezhető. Az egyéb ilyíen jellegű cselekedet nemcsak hogy etikailag, de rendeletileg is kifogásolható, és esetenként a figyelmeztetésen túl bírságolással is járhat. Tudtommal.

És az eddigi választások hozzávetőlege ismeretében csak azt tudom leszűrni, hogy a mindenki által szeretve emlegetett "ngadozók" hatalmas tömege szerintem éppen az a kb. 40-50 százalék, aki általában EL SEM MEGY semmiféle választásra, szavazásra, népszavazásra, stb.

Magam is 1994, az egyetlen szavazásom óta ezek táborát gyarapítom, na jó, 2 népszavazásra azért még elmentem :) de valójába ez a lényeg: a rendszerváltozás finisétől kezdve akár még TUDATOSAN IS érlelt politikaundor, a viszolygás az egésztől, meg annak a MINDENEK FELETT való, szintén kicsit sugallt érzése, hogy "úgysem változik semmi", csak egyre szarabb lesz, élni, és megélni meg egyre nehezebb, és az ún. "kisemberek" gondjait meg kb. minden párt ott szarja le két kampány között, ahol vannak.

És ezt, mint színigazat, minden egyes értelmes személy a saját bőrén tapasztalja meg, már 23 éve. Ehhez meg bármi ráhatás tök fölösleges, mikor "odafenn" állandóan ugyanazok váltják egymást, csak más neveken, vagy köntösben, vagy csak a személyeket cserélik ki,

és eközben, két választás között, senki sem felelős semmiért, valamint senki sem mond le, de még csak elnézést sem kér, és mindenki csak a saját, meg a pereputtya pecsenyéjét sütögeti. ÉPPEN HOGY a "kisemberek" adójából, megszorításából, leépítéséből, szívatásából, stb.

Egyszóval az a módszer, hogy minden párt ilyenkor az "ingadozókra" tesz, mint a lovin, nem gyün be. Kicsit élőbb volt az, mikor a legutóbbi választások hajrájában, du. ill. estefelé valóságos DIÁKSEREGLET és hasonló korosztályú egyének tömkelege kezdett el sorban állani, a szavazóhelységek előtt, na, kábé tőlük lett meg az a bizonyos "kétharmad". No, gondolom, ők se ingadoztak sokat, korábban se, pedig PONT HOGY NEKIK KÉNE :)))

Mariann19 2013.05.17. 21:06:07

@ekszvájzed: Beszélgetésünkbe elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amelyben állampolgárokként kétsegeinket fejezzük ki egyáltalán a választás kötelességének kérdésében. Ezekben a kétségekben fejeződik ki az a tapasztalás, melyet a rendszerváltás óta érzünk több kérdésben.
Itt elsősorban a politikusok országépítő feladatainak elégtelenségét kifogásoljuk, de az utóbbi időben még ezt is fajsúlyosan túllépte az a szemérmetlen harácsolás és korrupció, aminek tanúi vagyunk. Miután látjuk, hogy ez a folyamat megállíthatatlan a két ciklus között, felvetődik a kérdés, hogy élve szavazati jogunkkal, egy szavazási aktussal tudunk-e változtatni. Az ebből eredő szkepticizmus tartja vissza a 40-50%-ot azért, mert több intervallumon át is ezt látta.
Egy idézet a hsz-edből:"Senki sem felelős semmiért, valamint senki sem mond le."
A fent vázolt gondoknak ez a rákfenéje. Amennyiben szétnézünk a munkavállalók felelősségkérdésében, ott személyre szólóan és szankciókkal jár a munkában való bármilyen mulasztás.
A mi politikusainkat ez a veszély soha nem fenyegeti, mivel a kollektív döntés mechanizmusa miatt ezek az emberek személyreszabottan soha nem felelősek a döntéseikért. Miután ez a jótékony homály kellemesen elfedi a mulasztásokat, változás nem várható.
Marad még a szavazásban résztvevők felelőssége, melynek nemcsak a saját ideológiát és pártszimpátiát kéne lefednie, hanem valamennyi állampolgár érdekeit is figyelembe kéne venni.
Ez hiányzik! De nagyon!

2013.05.18. 01:05:59

@Mariann19:

"Van egy álmom" ... És most nagyon elszállok, ne is kérdezd, hogy mit szívok ... :))) Vedd úgy, hogy azért van ez, mert már késő van.

Egyetlen valóban figyelemfelhívó magatartást tudnék elképzelni, mégpedig a politikában, a választásokon és pártprogramokban való civil részvétel TELJES HIÁNYÁT, mint polgári engedetlenséget, azaz a passzív ellenállást, melyet néma, feliratok és jelszavak nélküli, a politikusok és a pártok jelenlétének, megnyilvánulásainak, ill. a provokátoroknak teljes kizárásával, ad absurdum ELZAVARÁSÁVAL lezajló tüntetések kísérnek.

Valamit egy ilyen helyzetben felállított ÜGYVIVŐ kormányt, amelynek tagjai egyetlenegy párthoz sem tartoznak,

és konkrét feladatai: a felső tízezer vagyoni helyzetének tényszerű feltárása, vagyona eredetének kétséget kizáró kimutatása, és számon kérése, akéár törvényi úton is, aztán a gazdasági élet hibáinak kijavítása,

majd az ország által kötött ÖSSZES nemzetközi szerződés felülvizsgálata, ezek közül pedig az országot alávető, alárendelt, kiszolgálói helyzetbe hozó, és zsaroló jellegűek elvetése / felmondása, ezen felül az ellenőrizhető jövedelmű állampolgárok sarcolásának és a korrupciónak a megszüntetése,

valamint a törvény MINDENKIVEL VALÓ BETARTATÁSÁVAL, és a törvény előtti egyenlőség következetes alkalmazásával a bűnözés visszaszorítása.

Ebbe tartozik az összes önkormányzat pártmentesítése is, ill. a kisebb településeken ezrével tenyésző ún. "függetlenek" valós pártpreferenciájuk megállapítását követő lemondatása, és valódi függetlenekkel való felváltása.

Egy ilyen kormányzat összes tagja 100 százalékban felelős MINDEN DÖNTÉSÉÉRT, és minden egyes tagja bármikor felcserélhető egy még politikamentesebb, és még hozzáértőbb személlyel.

A parlamentbe pedig az összes regisztrált párt, melynek TAGLÉTSZÁMA eléri legalább a 10 ezret, pártonként EGYETLEN EGY képviselőt küldhet, akik az ország házán belül csupán egy tágasabb fajta dolgozószobában vannak jelen, és a közmédia az összes pisszenésüket élő egyenesben adja. 24 órában, mint a való villából, hehe. Lógás, pofázás, alvás, röhögés, játék, viccmesélés NINCS. A pénzüket pedig akkor kapják meg, ha jól dolgoznak, és annyit, amennyivel a GDP nő, meg az államadósság csökken. Ebbe az ügyvivő kormány tagjai is beleértendők.

És akkor persze felébredek, és ha szerencsém van, akkor a lelógó kezem pont az effajta kezelést igényelte ... :)))

Amíg meg ez legalább a részleteiben nem valósul meg, azok, akiknek már nagyon elegük van, arra fognak voksolni, aki azt mondja, hogy kerül, amibe kerül, (akár még az ország várható teljes nemzetközi bojkottjába is), de ODA FOG CSAPNI. És ezt józan emberek ugyehogy nem akarják. Ezért kéne lépni már, mert szerintem régóta a 24. órában vagyunk.

Lencsés István­­ · http://lencsespityu.blog.hu 2013.05.18. 08:39:06

@Methylphenidate: @Secnir: Bocsánatot szeretnék kérni , amiért egy IDIÓTA barom vagyok . Ennek oka a bipoláris depresszióm és a mérhetetlen gyökérségem .

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.05.18. 09:15:54

@Lencsés István­­:
Baszki Viktor, rád ismerek! Azt hittem csak a Facebookon tolod, de hogy itt is... Döbbenet! :)

Ironfist 2013.05.18. 14:33:00

@kifordított nagyanyó:
Ez megint az ál-anonimlencsés volt, nem az eredeti anonimlencsés.

Minorkavidor 2013.05.18. 15:18:32

Hajdúszoboszlón is áll a bál:

hvg.hu/itthon/20130510_Nem_javasoljuk__uj_fideszes_level_szivar#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_05_11&utm_content=top1&type-id=HvgTopHvg&user-id=A077E6B3

Nem az a kérdés, hogy hol van trafikmutyi, hanem az, hogy hol nincs! Valamint, hogy szabadidőmből mennyit áldozok a kutakodásra!:))

kifordított nagyanyó 2013.05.19. 10:10:05

@Ironfist: Bazz!Én meg azt hittem az eredeti!:))

Ironfist 2013.05.19. 12:35:33

@kifordított nagyanyó:
Könnyű megkülönböztetni. Az eredeti anonimlencsés le van tiltva. Ezt meg látom. Ennyi. :D

Achmed, a hitetlen 2013.05.19. 23:01:30

@mim: évek óta mondom, hogy a fidesz a fasizmus felé vezeti az országot, de vagy kiröhögnek, vagy kurva rondán néznek rám. Most már azt mondom, hogy bárcsak így lenne, és tényleg egy nyílt fasiszta államot vezetnének be ahelyett a sunyi és alattomos agymosó "kvázifasizmus" helyett, amit épp építgetnek. Akkor nem lehetne sehová, senkire mutogatni, tiszta helyzet lenne: diktatúra van. Így meg azt állítják, hogy demokrácia van, közben a fenét.

Bee-zony 2013.05.20. 00:36:41

@ekszvájzed: Ha már arról van szó, hogyan lett meg 2010-ben a listás Fidesz-KDNP 52,73%, és ebből a 67,88%, a 262 ogy. képviselővel – a kétharmadhoz a Magyarok Szövetsége elnöke, Vukics Ferenc Orbán-klón, és a Fidesz-mentalitású szervezet kellett. Aki a Magyarok Szövetségében Vukicsra szavazott, az a Magyarok Szövetségén kívül Orbánra szavazott. Azóta nem hallottam róluk, de Vukics „mór” már megtette kötelességét…

Egyébként pedig nagyon történelemismétlés van:
„A feudalizmusban a birtoklás és a kormányzás összeolvadt.”
„A patrocinium létrejöttének megvolt a szóbeli formulája, amit később írásba foglaltak: az oltalom alá lépő tiszteletet és szolgálatot fogadott urának, aki viszonzásul megélhetést és biztonságot adott.” Vö. hű szolgáim, nektek adom a trafikokat, akiknél eddig volt, azoktól pedig elveszem, mert ők nem olyan hű szolgáim. Miért nem léptek be ők is a pártba, ugye...? Na, akkor viszont einstand, ide a trafikokat. Hogy ez hatalommal való visszaélés? Na és? Az állam mi vagyunk, nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy, és ha nincs kenyér, egyetek kalácsot.

„Azonban 1503 januárius 22-én a székelyek három rendjének és hét székének székelyudvarhelyi közgyűlésén már kénytelenek voltak tiltakozni Drágffy Bertalan vajdának azon vádja ellen, mintha ők fellázadtak volna a király ellen; holott csupán jogaikat és szabadságaikat védelmezik az őket elnyomó és zaklató vajda ellen…”
„Ez a nevezetes határozat, melynek hozatalánál már Dósa György is jelen lehetett, a székely bírákat és törvénytevőket azzal vádolta meg, hogy szeretet, harag, gyűlölség és önzés következtében gyakran nem hoznak igazságos ítéletet.”

Ennyire masszívan meg van alapozva Magyarországon magyar részről a rossz, és erre jöttek még rá a zsidók és a cigányok is, a többségileg ragadozó-élősködő két népcsopot, mert a rossz magához engedte a még rosszabbat.

Ami a valódi rendszerváltás lehetőségét illeti, a politikailag passzívak, a nem szavazók nem jelentenek semmit. Az érvénytelenül szavazók sem jelentenek többet a tüntetőknél, tehát kerekítve semmit. A szavazók döntik el, hogy melyik politikai társaság ga(rá)zdálkodjon Magyarországon, legyenek a szavazók bármilyen kevesen is (nincs kőbe vésve az érvényességi küszöb, ha az eddiginél kevesebben szavaznak, akkor ennek arányában lejjebb veszik a küszöböt.)
Nem lehet kijátszani azt a valóságot, hogy a többségi ostobák aljasokat szavaznak be a Parlamentbe, és nem lehet kijátszani a valóban normális párt szükségességét. Mindezt ilyen többség mellett (és hasonló a hasonlóra szavaz). Egyáltalán, mennyi korrekt ember van még Magyarországon? Mert itt a becsületes embereknek kb. annyi az esélye a normális, becsületes életre, mint egy kalózhajón. (És értelemszerűen, akárhová nyúlsz egyből eléred a szart, avagy a kalózokat.)
Ha ilyen helyzetben van egy becsületes emberekből álló csoport, párt, az olyan, mint egy erecske, ami aztán patakká, folyóvá, és főáramlattá nőhet, ha végtelenül kitartó. Az idő ami ehhez kell, minimum évtizedek. Ezzel szemben a feudális uralom többszáz éve meg van alapozva, a zsidó uralom többezer éve… Ekkora előnyük van a rossz rendszereknek, és a hozzájuk tartozó embereknek. A valóban jó rendszerért hitből kell küzdeni, mert aki ezért küzd, az szembe megy a többséggel, ami mindenféle hátrányokkal jár, az előny csak maga a hit.
Aki nem vándorol ki, annak számára csak ez az út marad. Az elvi lehetőség adott, tessék összehozni egy valóban jó politikai szervezetet, pártot. Hogy miből? Hát abból, ami van, és akik vannak.
Szerintem nem lehetetlen, egy nagy probléma van, hogy ha valóban megfelelő emberekből van válogatva, ahogy kell, az ilyen emberekből álló szervezet kicsi. Na de, ha kicsi is, legalább legyen meg. Ez az egy út van. Akár van polgárháború akár nincs, ez a módszere a javulásnak.

2013.05.20. 12:54:04

@Bee-zony:

+1, ez nagyon korrekt.

Kívánom, hogy így legyen, és ha már látszik valami, teljes mellszélességgel mellé is állok, ebben biztos vagyok. Csak abban nem, hogy a várva-várt tiszta csapatba a piszkosak nem keverik be a sajátjaikat,

Amint volt ez 1945-1949 között, mikor a MKP-MDP, és később, 1987-1990 között, mikor meg az MSZMP-MSZP keverte bele a pelyváját ... Amivel aztán nagyon ügyesen előbb, a "fordulat éve" környékén felbomlasztottak, majd leszalámiztak, a gengszterváltásnál és utána meg szétszaggattak, és a pályáról kilöktek minden olyan lehetséges erőt, ami ezt az egész augiászi istállót kipucolhatta volna. Nem sorolom, mert hosszú lenne. De a beépülési, és belülről szétverési, ellehetetlenítési taktika ilyen hosszú idő utáni ismétlődése NAGYON messzire mutat.

És arról nem is szólva, miféle eszközök lapulnak még az országot uraló politikai-gazdasági maffiabűnözők tarsolyában arra az esetre, mikor egy ilyen erő, és vezető személyiségei már túlnőni látszanak az általuk kontrollálhatóság keretein ... Jobb bele sem gondolni.

Mert amíg a pártok és szervezetek a parancsokat teljesítik, és az elvárások szerint alakulgatnak, addig számukra valójában tök mindegy, hogy a demagógjaik a nép fülébe miket nyekeregnek. Legutóbb az "együtt 2014" nevében a bajnai makogott valamit az állami szerződések felülvizsgálatáról, hát kacag a vakbelem, Majd pont ő, akinek a haverjai, meg akár ő maga is ezeknek több mint a felében vastagon benne vannak ...

Bee-zony 2013.05.20. 16:39:49

@ekszvájzed: Kösz’.

Szerintem is lesz belekeveredési próbálkozás, miért pont az ne lenne.
Ami az 1945 utáni helyzetet illeti, ott várható volt, hogy a Szovjetunió szocialista megszálló hatalomként olyan pártot juttat kormányra, amelyik az ideológiájuknak megfelelő – ahogy előtte a megszálló nemzetiszocialisták is leváltották Horthyt, és Szálasiékat juttatták kormányra – és ahogy B. Béla elvtárs megmondta, az „erősebb kutya baszik” elv érvényesült, és ugyanez érvényesül most is.
A szocialisták 1990 utáni sikeres hatalomátmentéséért pedig leginkább saját magunkat hibáztathatjuk, hogy a köpönyegforgatók (a legnagyobb szocialistákból lettek a legnagyobb „demokraták” és „kapitalisták”) sikeresen hatalmon maradtak, mert nem volt olyan politikai erő, amelyik le tudta volna váltani őket; és még mindig nincs… így viszont a rossz csürhe megkapta a rossz pásztorait.
Ha nincs olyan legerősebb politikai erő, amelyik át tudja venni a hatalmat az embereivel (kormány, ítélkezés, erőszakszervek, és a többi), akkor a régiek kezében marad a hatalom.

Hogy mi lesz, azon el kell gondolkodni. Így is a polgárháború felé tart az ország, és már most is a túlélésért kell küzdeni, csak még nem a fegyveres harc van, hanem a mindenféle módú ellehetetlenítés, elnyomás, (ön)legalizált fosztogatás… a társadalmi katasztrófahelyzet már most is megvan, és előre látható, hogy lesz ez még rosszabb is, és ezt nem lehet elkerülni ölbe tett kézzel. Úgyhogy jobb, ha aktívak vagyunk. A legkézenfekvőbb cselekvés a szökés. De hova? Ha ez nem működik, mert pl. nincs megfelelő hely, akkor ellenállónak kell lenni minden károsító hatással, és személlyel, csoporttal, párttal szemben. Hogy az ellenállás milyen formában valósul meg, pl. elkerülés által, az a másik kérdés.

Ami a mostani szervezeti beépülőket illeti, arra élő példának ott van a Jobbik, a fideszes mentalitású Pősze Lajos, és a zsidó Szegedi Csanád esete… utóbbi miatt két megfelelő embertől is „megszabadult” a Jobbik, Szima Judittól és Endrésik Zsolttól.
„...ő volt az, akinek a kedvéért Vona Gábor személyesen baszta át Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet elnökét, akinek megígérte, hogy ha három mandátumot nyernek a 2010-es EP-választásokon, akkor a lista harmadik helyén található Szegedit visszalépteti Szima javára, és ezzel mentelmi jogot juttat az elmúlt évek leggusztustalanabb támadásainak kitett szakszervezeti vezetőnek, egyúttal pedig konszolidálja a rendkívül erős TMRSZ helyzetét a dolgozói érdekvédelmi szférában. Ha ez így történt volna, a Jobbik ma gazdagabb lenne egy rendkívül erős politikai szövetségessel, amelyhez valószínűleg már kisebb szakszervezetek százai csatlakoztak volna, de a Jobbik ekkoriban inkább a rendkívüli politikai erőt felmutató Betyársereggel, a HVIM-mel és Budaházy Györggyel látta fontosnak szövetséget kötnie, nem pedig holmi szimajuditokkal. Így történt, hogy Szimának szemrebbenés nélkül a szemébe mondta Vona Gábor, hogy felrúgja a megállapodást, és mégis Szegedi Csanádot, a középszerű joghallgatót küldi Brüsszelbe, elvégre olyan szépeket tud mondani a magyarságról, hogy ennél több nem is kell. A TMRSZ azóta gyakorlatilag összeroppant a jogállamot megcsúfoló ügyészségi támadások alatt - gratulálunk. Így lett Szegedi Csanád EP-képviselő.” /Tomcat/

Ha már bekerül valahová a nem oda való, avagy a szemét, akármilyen okból, akkor takarítani kell, ahányszor szükség van rá.

Ez itt a Rosszfiúk Frakciója
index.hu/belfold/2013/05/06/ez_itt_a_rosszfiuk_frakcioja/

Bajnai már bebizonyította miniszterelnökként hogy puhapöcs, viszont elkezdődött már a választási ígéretek szezonja – amely ígéretek a választás után nem fognak megvalósulni, ez a jelenlegi Magyarországon egy fix pont. (Vö. "Ne vegyék figyelembe, amit a megválasztásomért mondok." /Orbán Viktor/).

Bee-zony 2013.05.20. 16:46:26

Egyébként ne csodálkozzunk, hogy a nepotista mutyiországban a trafiküggyel a Fidesz-KDNP újabb (kör)rekordot ért el azon a pályán, amin eddig is haladtak; és a Fidesz és az azeriek közötti jó viszonyon se csodálkozzunk: lévén hogy az a másik nepotista mutyiország.

A miniszterek családjai, barátai és üzletfelei
2007.06.01
fn.hir24.hu/itthon/2007/06/01/miniszterek_csaladjai_baratai

Nepotizmus
hu.wikipedia.org/wiki/Nepotizmus

A nepotista pálya az újabb (kör)rekordokkal addig fog folytatódni, amíg nincs megfelelő ellenerő, amelyik megállítja, és véget vet neki. Ennek hiányában addig tart a nepotizmus, ameddig létezik még az 1/3 Magyarország, mert folyamatosan azt bizonyítják a hatalmon levők és a többség, hogy még ez is túl sok a rosszból, úgyhogy van tétje a dolognak, vagy egy valódi fordulat, vagy a folyamatos leromlás-lezüllés végén a teljes megszűnés.
Az államként való fennmaradáshoz is kell bizonyos szintű erkölcsi és szellemi képesség, és közben a szomszédos és a távolabbi országok sem teljesen barátságosan viszonyulnak hozzá, szívesen átveszik a helyet; mint az amerikai kontinensre bevándorlók az indiánoktól... és kihasználnak minden gyengeséget és hibát. Ilyen körülmények közt kell helytállni és fennmaradni.

Szúrófény 2013.05.20. 18:04:26

@Vidéki: Helyesen, nyúlnak a lórács!

2013.05.21. 10:38:27

@Bee-zony:

Hát, ez is nagyon ott van, mást nem is tudok hozzáfűzni ...

Esetleg még annyit, hogy az erkölcs az, amivel valóban az összes nagy nyilvánosságot kapó szerveződés látványosan szembe megy. Ki a szavai mögötti tettei, ki pedig mind a kettő által.

Ma olyat találni, aki képes függetleníteni magát egy hatalomban tobzódásra szerveződött klientúrától, ill. a pénzoligarchia anyagi támogatásától, a jelentős erőszakszervezeti háttérrel ill. csendes támogatottsággal is tevékenykedő bűnözőktől,

és a nemcsak a közéletbe, de a mindennapi élet, és a társadalom minden sejtjébe beépült ilyen-olyan bomlasztó személytől, gondolattól, a csüggedéstől, a menekülés vágyától,

a társadalmat és országot építeni kívánó, a történelmi múlt VALÓS értékeit megbecsülő, és példaként felemlegető gondolatiság nyílt, és az "értelmiség", és a médiabirodalom által fennhangon helyeselt megbélyegzettségétől, kerkonzerv-náci csökevénynek és üldözendőnek kikiáltottságától,

és azzól a tudattól, hogy a "nemzetközi" világ úgyis azt fog ezzel az országgal tenni, amit csak akar, ha a neki nem tetszők veszik át esetleg a vezetést benne.

Egyszerűen LEHETELEN. Ezért vagyok szkeptikus, aztán meg nézzük meg akár a Jörg Haider, vagy a Le Pen esetét pl. - hát mi is lett velük, hol vannak ők, vagy a pártjaik, mára már visszhangjuk sem maradt.

És így azt mondom: ha a Jobbik bejön, hát a nyomás akkora lesz rajta, mint eddig itt még soha semmin. Beleértve háborúkat, és forradalmakat is. Mértékadó, meghatározó nyugati vagy keleti szimpatizánsa, vagy itthoni politikai szövetségese (koalíció, ha úgy nyerne, esetleg) egy sem akad majd,

és ha így is kihúzza mondjuk legalább 1 évig, hát semmi nem zárja ki, hogy a tagjait, képviselőit, s egyéb csatolmányait nem ragadja magával a "megélhetésiség", a politikai hatalomból közvetlenül származó anyagi és befolyásbeli hatalom, azaz a fentebb általam említett közéleti-társadalmi akadályok hatalmas hálója, amelyet szétszaggatni ilyen erőtartalékokkal, mint ami nekik van, nem lehet. Bele fognak esni ők is a csapdába, mint mindenki más ...

(És akkor még az ország-szanáláshoz és társadalom-újjáépítéshez megkívánható szakmaiságról, a profizmusról, az előrelátásról, a jó taktikázásról, a pénzügyi ügyességről, vagy az ehhez szükséges tapasztalatok mennyiségéről még nem is gondolkodtam ...)

... Hacsak be nem bizonyítják, hogy minden gyűlölködéssel szemben is, fel tudják mutatni a régi államférfiúi nagyság minden erényét és ERÉLYÉT, és abból nem zökkenthetik ki őket - de ez megint csak "egy álmom".

Lencsés István 2013.05.21. 15:12:04

@Methylphenidate: 1 . Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) 2 . Én nem írok helytelenül . 3 . A link nem tény . 4 . Nem ez van a személyidben hogy . : Methylphenidate , tehát hazudsz IS . Nem érvelek , tényt közlök , én ugyanis csak akkor kommentelek . 5 . Nem vagyok gyáva , ott a nevem , 6 . Ott a nevem , tanulj meg olvasni IS . 7 . Képet is találsz rólam ha akarsz . 8 . Lakcímemhez , személyigazolvány számomhoz közöd nuku . 9 . Hitelkártyám nincs . 10 . Édesanyám neve sem tartozik rád . 11 . Tudok írni . 12 . Én SOHA nem hazudok és ott a nevem , te szerencsétlen . :) ;) :D 13 , A gépelési hiba nem alaphiba . 14 . Diplomám IS van , ennyit erről IS . :) ;) :D

@Secnir: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . A négy pont így helyes a többdiplomás MAGYAR tanárom szerint . 3 . Az a hülye aki mondja . 4 . Fiatal vagyok és MAGYAR .

Secnir 2013.05.21. 15:23:17

"2 . A négy pont így helyes a többdiplomás MAGYAR tanárom szerint ."
helyesen:
2. A négy pont így helyes a többdiplomás magyartanárom szerint.

más: milyen diplomája van a magyartanárodnak? fizika? állatorvosi?

Bee-zony 2013.05.21. 15:41:30

@ekszvájzed: Belegondolva és megtapasztalva (oda-vissza) sokkal nagyobb a baj a mélyben, mint ami a felszínen látszik. Van kb. egymillió szenvedélybeteg, 600k-1 millió cigány, sok millió „liberális” (hedonista, szabadosságban élő), korruptak és bűnözők milliós hada… Nagyon lezüllött országról van már szó. Ha nem így lenne, akkor nem is lehetne MSZP-Fidesz kormányon. Akik ezekre a már bőven megnyilvánult és leszerepelt pártokra szavaznak, azok vagy reménytelenül ostobák, vagy aljasok, vagy mind a kettő.
A rengeteg rossz döntés és életforma eredménye a roncstársadalmi szint; és így persze hogy itt van Új-Palesztina, és az indián rezervátum-sors.
Ez egy igaz film:
„Így irtotta ki a nekünk emberi jogokról és kisebbségvédelemről papoló Amerika az egyik indián törzset”
kuruc.info/r/6/112199/
Mi lesz a lakotákkal? Az alkoholistává züllött részük megy a „levesbe”, kihal. Rajtuk már csak a kényszerelvonó segítene, de az a judeonácik által uralt USA-ban ugyanúgy nincs, mint Magyarországon. 100-ból kb. 1 alkoholista tudja megállni (pl. az Anonim Alkoholisták társasága segítségével), hogy ne igyon alkoholt egyáltalán, és ezáltal gyógyult maradjon. Az alkoholista olyan szerfüggő, aki ha elkezdi, a lerészegedésig nem tudja abbahagyni, úgyhogy ez a tudatot maga alá gyűrő kényszerbetegség.
Akik a fehér ember minden „vívmányának”, vagyis a károsító hatásoknak ellen tudnak állni, azoknál az a kérdés, hogy mennyire intelligensek és bölcsek, hogy a jelenlegi többségi civilizáció aktuális körülményei között (is) helytálljanak és sikeresek legyenek, ami elsősorban a fennmaradást és szaporodást, a csoport-növekedést jelenti.
Ehhez pl. van ott nekik egy fehér jógyerek, Aaron Huey, aki kevesen van. Úgy néz ki hogy vele kell felvenni a kapcsolatot és összefogni, mert lakoták lettünk nagyban. A lakoták talán vannak 150 ezren összesen, és ennél azért jobban állunk.

„Lakota people”
en.wikipedia.org/wiki/Lakota_people
(Kettőnek is milyen magyar feje van a 9-ből…)

Ezt mindig észben kell tartani (zsidó mondta, úgyhogy főleg): „A történelem a kultúrák temetője, amelyeket azért ért el a katasztrofális vég, mivel képtelenek voltak tervszerű és racionális, nem kényszerített válaszokat adni a kihívásokra." /Erich Fromm/
Meg lehet fogalmazni másként is a kihalás okát, de a lényeg ugyanez marad.
Az életemről, a te életedről, a mi életünkről van szó.
Mi kell mindenképpen a tervszerűhöz és racionálishoz? Gondolkodás.
A judeonácik által irányítottnak lenni, és a judeonácik által irányított területen élni, de nem a judeonácik által irányítottnak lenni, ez a nagy, és szükséges különbség.
Tetszenek gondolkodni? Naponta?
Akkor itt van egy jó kérdés: mi az oka, hogy az ún. fejlett társadalmakban csökken a népesség? Holott az lenne a logikus, hogy a fejlett társadalmakban nagyobb a népszaporulat, mert (elvileg) nagyobb az eltartóképessége, és a fejletlenekben vannak kevesebben. Ehhez képest ez fordítva van. Miért?
Most még segítek: a nőknél a legjobb szülési kor 20 és 30 év között van, 35-től pedig már kezdődik a rizikófaktor-növekedés. Mit csinálnak a nők 20 és 30 éves koruk között a fejlett társadalmakban (hogy a férfiakat most ne is említsük)? Vagy tanulnak, vagy dolgoznak, építik a karrierjüket. Dönteniük kellett, hogy mit válasszanak, kicsit vagy kocsit, és nagy többségben a kocsit választják. Aztán mire megvan a vagyon, elfogynak a petesejtek…
Ezzel szemben mit csinálnak pl. a cigányok, akár fejlett társadalomban, akár a fejletlenben? Nem tanulnak, és nem dolgoznak, nem építik a karrierjüket, hanem szaporodnak.
A karrierépítőknél, ha még nem fogytak el a petesejtek, általában a 2 gyermekes családmodellt választják, ami viszont még a 0 növekedéshez sem elegendő, mert ahhoz 2,1 - 2,8 gyermek kell, halálozási aránytól, élettartamtól, szaporodási képességtől függően. A 2 akkor lenne elegendő, ha senki nem halna meg fiatalon, és kivétel nélkül mindenki legalább 2 gyermekig szaporodna. A 2 a levonódások miatt az el nem érhető ideális eset a szinten tartáshoz.
Úgyhogy azért csökken a népesség, a terület és a civlizáció eltartó képessége ellenére is, mert kettős hiba esete áll fenn, és a nem gondolkodók belemennek a hatalmon lévők által állított kihalási csőbe és csapdába. Hol lenne máshol nagyobb a termelői és fogyasztói társadalom csapdája, mint az ún. fejlett társadalomban? Vagy látott már valaki olyan reklámot, hogy ne ezt vagy azt a tárgyat vedd meg, hanem legyen 4 gyermeked? Én még nem láttam ilyet, csak azt, hogy a tárgymegszerzési agymosoda megy, nap, mint nap. Aki belemegy ebbe a csapdába, az kihal, legyen egyébként bármilyen okos, szép jó.
Egy példa, Szalai Annamária: megvolt a karrier, megvolt a pénz… és gyermektelenül kihalt, és mit hagyott maga után? Papírokat. Tökéletes tévút, evolúciós zsákutca. Ha az ősembernő is azt mondta volna, hogy azért nem szaporodik, mert drága a babakocsi, és különben sincs még feltalálva, már rég kihaltunk volna – mint a neandervölgyiek.

Bee-zony 2013.05.21. 15:49:37

@ekszvájzed: A cigányok meg közben szaporodnak, ami egyet jelent a szellemi és társadalmi visszafejlődéssel, a kőkorszakba való visszatéréssel. Viszont így is az „überokos” fehér emberek a legújabb kori neandervölgyiek. A cigányok visszatérnek a kőkorszakba, a fejlett fehér „neandervölgyiek” pedig kihalnak. „Csodálatos” perspektíva... Ezt kell másképpen csinálni; úgy, hogy a fejünkben helyreállítjuk a helyes értékrendet, és eszerint cselekszünk.

Visszatérve a jelenlegi politikai helyzethez, „A hatalom lehetőség arra, hogy egy társadalmi kapcsolatrendszeren belül saját akaratunkat ellenállás ellenére is érvényre juttassuk.” /Max Weber/
Úgy látom, hogy ezt sokan megtanulták, és Max Weberrel kelnek és fekszenek…
Magyarországon vannak a profi bűnszervezet-pártok (tudják hogyan kell a hatalmat megszerezni, és lopni, csalni, néphülyíteni, hazudni), és van a legsikeresebb amatőr párt, a Jobbik, de az önzés és az ostobaság ott is vastagon jelen van.
Pl. tegnap kerestem a Jobbik Alapszabályát a neten, és nem találtam. Csak azt, hogy az Alapszabály minden tagra kötelezően vonatkozik. Amely tagok úgy lépnek be a Jobbikba, hogy nem tudják, hogy mi van az Alapszabályban; és ha az van benne, hogy minden tag köteles feláldozni az életét Vona Gáborért, és nekiadni minden vagyonát? Korrekt párt ilyet nem csinál – és olyat sem, hogy a tagok számára ismeretlen, de rájuk vonatkozó alapszabály mellet lépteti be a tagokat.
A másik: „Elütött egy idős kerékpárost a jobbikos Ferenczi Gábor”
index.hu/belfold/2013/05/21/halalos_balesetet_okozott_egy_jobbikos/
Egy dolog, hogy az idős nő figyelmetlen volt, Ferenczi viszont nem a látási viszonyoknak megfelelően vezetett – ami Magyarországon nem szokás, de ha baj van, akkor egyből előveszik, úgyhogy ebből nem jön ki jól, se ő, se a párt. Már csak azért sem, mert az egyenletes teljesítmény helyett a kampány-párt eleve nem jó – az, hogy három évig szófosnak a kupolás cirkuszban, és jól elvannak ott maguk között, és ezek szerint úgy gondolták, hogy a szavazók közben „elállnak, mint a befőtt”, és a negyedik évben elkezdenek kaparni a szavazók után, hogy hol van a „befőtt”, mert kellene belőle sok.
Azt kapod, amit látsz. A Jobbik ennyit tud. Összevetjük a probléma nagyságával, és az látszik, hogy ez a megoldandókhoz képest kevés – és közben mindig az az alaptétel jön elő, hogy az erkölcs és intelligencia semmi mással nem pótolható. Erre kell „gyúrni”.

A judeonáci uralom lerothasztja az egész Nyugatot és a Közel-Keletet. A hatalom megszerzéséhez, és ehhez értenek, ez a tudományuk lényege; ez következik a Talmudból: szerezd meg a világuralmat, és tedd rabszolgává a gójokat. Most éppen Szíriát próbálják maguk alá gyűrni, a lázadók támogatásával, mert ha a lázadók győznek, abból zsidóbérenc kormány lesz, és a „szokásos”, ország-lezüllesztés és kiszipolyozás.
Ahogy Horthyt és kormányát elsodorták az aktuális erősebb kutyák, most is ugyanez a sodrás van. A választás a kormányfőnek és a kormánynak annyi, hogy vagy behódol, helytartóként, vagy leváltják. A Jobbiknál is ez a helyzet, vagy behódol az aktuális erősebb kutyának, vagy az erősebb kutyák megpróbálják leváltani.
Ennyire rossz helyzetben a túlélésre kell koncentrálni. Találd meg a valóban hozzád illő párod, legyen meg a jól nevelt 4 gyermeked, ezzel a vérvonal családi túlélés megvan, és ezen felül meg kell szerezni a politikai hatalmat is, ami előbb-utóbb sikerül, ha nem neked-nekünk, akkor az utódoknak, csak kitartónak kell lenni, és tenni a megfelelő lépéseket. Volt már itt 150 éves török uralom, de nem tartott örökké, és nem lettünk törökké. A judeonáci uralom sem tart örökké, viszont úgy véget kell annak vetni, mint a ceterum censeo Karthágónak, és a náci-náciknak, hogy soha többé ne ismétlődjön meg.
Ez a „házi feladat”, országosan és globálisan.

Bee-zony 2013.05.21. 18:56:26

„Egy évszázada butul az emberiség
index.hu/tudomany/2013/05/20/egy_evszazada_butul_az_emberiseg/
(...) Az általános elbutulást azzal magyarázták, hogy a 20. században a fejlett társadalmakban egyre inkább jellemző, hogy az okosabb embereknek kevesebb gyerekük születik, mint a butábbaknak, és mivel a kevésbé intelligensebbek génjei nagyobb ütemben terjednek, az evolúció törvényei szerint ez végső soron lehúzza az átlagot. (...)”
És akkor arról még nem is volt szó, hogy a két világháború is a jobbakat szelektálta ki, és hogy a keresztények a saját legjobbjaikat, a papjaikat szelektálják… Legyél a legjobb, legyél pap, és „jutalomból” nem szaporodhatsz tovább. Majd jönnek helyetted a butábbak, aztán a még butábbak… és a KDNP-s politikusok. A keresztényeknél az evolúció helyett a visszafejlődés van, és a nem gondolkodás. Minek az, ha van helyette tekintélyelv: megmondta a megtért zsidó, hogy mi a helyes. Utána pedig a régészek fogják megmondani, hogy miért haltak ki a keresztények...

2013.05.21. 23:14:31

Szent igaz ez mind. Jó, hogy leírtad, ezen még meditálok majd egy sort, de már kimerültem. Talán nem is kell rá válasz, hisz ez maga a válasz. Köszönöm, és azért az erőinket ne pocsékoljuk el itt, hanem vessük be majd ott, ahol megint összecsődül ez az uszulásra idomított, egymást ész nélkül gyepáló agymosott csorda. Azt tudom, hogy jövőre, 2014-ben én elmegyek, és 20 év után ismét szavazni fogok. Világos, hogy mire. Ha ugyan lesz még. Egyszer már szavaztam, és az nem volt jó (szadesz) hát most imádkozok, hogy amire most adom le, abban ne csalódjam ... Vagy ha rossz ómen lennék, akkor inkább beszélj le róla, még ma :)))

2013.05.21. 23:15:05

@Bee-zony:

Fenti neked ment, csak már késő van.

Szúrófény 2013.05.22. 05:29:48

@Bee-zony: A történelmet a győztesek írják! Az igazság meg úgy hat, mint fing a társaságba! Kínos, kellemetlen, "elhatárólódunk" az elkövetőtől! Lúzer meg soha nem fog történelmet írni, hamisítani igyekszik, az se sikerül! Elvbarátai már kipusztultak, Feltámasztani karóval se lehet!

pszeudozsiráf 2013.05.22. 10:31:54

@Lencsés István: "1 . Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) 2 . Én nem írok helytelenül . 3 . A link nem tény . 4 . Nem ez van a személyidben hogy . : Methylphenidate , tehát hazudsz IS . Nem érvelek , tényt közlök , én ugyanis csak akkor kommentelek . 5 . Nem vagyok gyáva , ott a nevem , 6 . Ott a nevem , tanulj meg olvasni IS . 7 . Képet is találsz rólam ha akarsz . 8 . Lakcímemhez , személyigazolvány számomhoz közöd nuku . 9 . Hitelkártyám nincs . 10 . Édesanyám neve sem tartozik rád . 11 . Tudok írni . 12 . Én SOHA nem hazudok és ott a nevem , te szerencsétlen . :) ;) :D 13 , A gépelési hiba nem alaphiba . 14 . Diplomám IS van , ennyit erről IS . :) ;) :D"

A pont előtt nincs szóköz. Én pontosan idézek. A Magyar Helyesírás Szabályaiban foglaltak tény. Ellenőrizhető; ha van otthon ajánlom forgatni. De nekem, ez van a személyimben: Methylphenidate. Ez tény, úgyhogy hazug vagy. Te viszont továbbra is gyáva féreg vagy. Nem kaptam lakcímet, telefonszámot, arcképet.
Miért írod le mindig, hogy diplomád van? Azt várod, hogy megdicsérjelek?
Najó: Nagyon ügyes voltál akárki, (de azért a magyar nyelvtan újrakezdése továbbra is javasolt).

Ironfist 2013.05.22. 11:09:47

@Methylphenidate:
"Miért írod le mindig, hogy diplomád van?"

Szerintem azt hiszi, hogy az még ér manapság valamit. Kitalálom, milyen diplomája van: HR, PR, vagy andaragógia.

Lencsés István 2013.05.22. 11:10:22

@Methylphenidate: Te nem idézel pontosan , ugyanis nem használod a négy pontot . Nem ez van a személyidben hogy . : Methylphendiate , szóval hazudozz csak tovább , magadat égeted . :D Meg engem nevetettsz . :D Anonimnak SOHA nem lesz ténye , én soha nem hazudom . Legyek gyáva , de akkor te mi vagy ? :D Hisz neved sem vállalod te fosós anonim geci . :D Lakcímem fenn van neten a telefonszámommal és az arcképemmel együtt , csak keress , bár te ehhez SEM értesz . :D A MAGYAR nyelvtanról a helyedben nem beszélnék aki alapdolgot nem tud , lásd idézés .

pszeudozsiráf 2013.05.22. 12:24:43

@Lencsés István: A múltkor már bemásoltam neked, hogy mi a pontos idézés módja, nem fogom magam ismételgetni. Négy pont írásjel nincs a magyar nyelvben. Nem vagyok anonim, nekem az van a személyimben, ez tény. Úgyhogy hazudsz, ellentétben velem. Nem foglak keresgetni a neten, mert termelem a GDP-t, amiből adózni fogok, tudod, az a pénz amiből neked a segély lesz. És egyébként is ha találnék egy Lencsés István nevű facebook profilt, az sem bizonyítja, hogy ő valóban te vagy. Úgyhogy továbbra is gyáva nyuszi vagy :)

Lencsés István pedig nem létezik. Ez tény.

Bee-zony 2013.05.22. 13:20:48

@ekszvájzed: A 21-éről már lemaradtam, de nem baj.

2010-ben az volt a legnagyobb baj, hogy sok volt a naiv, akik azt hitték, hogy a Fidesz-KDNP 2/3 majd jó lesz.

Én mindenkit politikai aktivitásra buzdítok. Aki bizonytalan, és attól tart, hogy kormányra segít olyanokat, akiket nem kellene, az szavazzon valamelyik kis pártra, akik ha bekerülnek is az Országgyűlésbe, ellenzékként sok kárt nem tudnak tenni. A gond akkor van, ha valamelyik párt ellenzékként megfelelő, kormányon viszont nem. Ha csak rossz kormányzásra esélyes pártok vannak, és kártevésre látszik az esély, akkor a kis pártokra kell szavazni, hogy kiegyenlítettebb legyen a politikai paletta, és kisebb (párt)hatalom, kisebb kártétel.

Becsapás, avagy csalás és csalódás-ügyben az Abraham Lincolnnak tulajdonított megállapítás az érvényes: „Vannak emberek, akiket mindig be lehet csapni, és mindenkit be lehet csapni néhányszor, de minden embert mindig nem lehet becsapni.”
(You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.)
en.wikiquote.org/wiki/Talk:Abraham_Lincoln#You_can_X_Y_of_the_people_Z_of_the_time

Lencsés István 2013.05.22. 13:42:19

@Methylphenidate: Én írtam le mi a pontos idézés módja , nem te . Van négy pontos idézés , jobban tudja a többdiplomás MAGYAR tanárom mint te te kis anonim geci . :D Nem ez van a személyidben hogy Methylphenidate , tehát hazudsz , ha ez még egyszer előfordul akkor ma ezen a blogon utoljára reagáltam rád . Anonimnak soha sincs ténye . Én SOHA nem hazudok . Én nem segélyen élek , hanem dolgozom sportkommunikátorként , szóval ne irigykedj . :) ;) Kötőszóval ( és ) nem kezdünk mondatot . Azt hiszel amit akarsz , nekem ez a nevem , és ennyi . :) Hogy lennék nyuszi emberként ? :O Szerencsétlen vagy . :D Ha tény lenne hogy nem léteznék , nem írnál nekem . :D Isten verése . :D

pszeudozsiráf 2013.05.22. 15:10:23

A 'magyar' kisbetűvel írandó nyelvészhuszár. Nincsen négypontos idézés, nem tudja jobban a magyar tanárod, mint az MTA által kiadott Magyar Helyesírás Szabályai, akárhány diplomája van. Nekem is több diplomám van, na és? De azért van abban valami irónia, amikor egy sportkommunikátor akar osztani egy gyógyszerészt arról, hogy mi fájdalomcsillapító és mi nem.
Jól van, eleget játszottunk már. Tudod mit, megírom neked privát üzenetben a pontos nevem és címem, és mivel gyakran járok Fehérvárra, megbeszélhetünk egy helyet, kíváncsi vagyok, hogy élőben is akkora-e a pofád...

Ironfist 2013.05.22. 15:44:33

@Methylphenidate:

Ugyanmár. Komolyan gondolod, hogy el fog menni? Max felhasználja a neved és a címed valamire ellened. Csak egy kibaszott netes troll, hát nem látod? Minek húzod fel a fattyú fajtáján magadat?

pszeudozsiráf 2013.05.22. 15:46:14

@Ironfist: Igazából az egészben az a szörnyű, hogy az ilyen emberek szavazhatnak.

Bee-zony 2013.05.22. 17:28:38

@Szúrófény: Másik mondás viszonzásul:
„A történelem egy csokor hazugság, amiben többen megegyeztek.” /Bonaparte Napoleon/

Az igaz, hogy a győztesek írják a történelmet. A gaz nácik mennyi lengyelt kiirtottak a katyni erdőben, ugye… (és akkor még a zsidókról és a Btk-ba beleírt holo-dogmáról és a gondolatbűnözőkről nem is volt szó...).
A fizikailag (hatalmilag, irányító pozícióilag) győztes viszont lehet morálisan vesztes, és ez visszahat rá.

„A Szovjetunió 1941-es német megtámadása után a szovjetek a történteket a hitleristák által elkövetett bűncselekményként igyekeztek beállítani. Csak a Szovjetunió felbomlása tette lehetővé a valós események megállapítását, a történtek dokumentálását és a meggyilkoltak kihantolását, azonosítását, majd újratemetését.”

A valóban jó rendszer csak az, ahol igazság, igazságosság, és erő együtt van. A jelenlegi magyar(országi) rendszer „valahogy, valamiért” nem ilyen.

Egy adag mondásgyűjtemény:

„A hazugság fegyvere az erőszak. Jaj annak a hazugságnak, ha kétségbeesett helyzetében az igazság fegyverét kéri kölcsön - az ő kezében hátrafelé sül el ez a fegyver, amelynek neve: Megismerés.” /Karinthy Frigyes/

„Ami papokban és politikusokban közös, az az, hogy iparszerűen hazudnak (sajtónyelven: iparszerűen űzik az "átverést").” /Határ Győző/

„Úgy látom, fajtársaink mindenkor Isten nevében vitték véghez a legördögibb gazságokat, ontottak vért és beleket, máglyáztak, bitóztak, sortüzeztek, s mindeközben zászlót, keresztet lengetve-lóbálva üvöltözték, hogy hit, haza, szeretet, összefogás. Fajtánk hiperfejlett hazudozó. Intelligencia kapacitásunk zömét újabb és még újabb gurítások, átejtések, vakítások, maszlagolások kiagyalására fordítjuk.” /Vavyan Fable/

„Aki hamisságokat terjeszt, akarva-akaratlanul az emberek szellemi rabszolgaságát szolgálja.” /Szimeonov Todor/

„Csak a jó emberek nem tudnak jól hazudni.” /Bűnvadászok c. film/

„Hazugság a megtévesztési szándékkal előadott valótlanság.” /Popper Péter/

„A hazugság lényege a szándékos félrevezetés.” /Popper Péter/

„Ha valami nem igaz, de nem tudtad, az csak tévedés. De ha tudtad, mi az igaz, de átalakítottad, megváltoztattad, hazugsággá torzítottad - akkor utálatos dolgot műveltél, és utálatos vagy magad is.” /John Steinbeck/

„Nincs hazugság sérülés nélkül.” /Doktor House c. film/

„Ha a gyermek hazudik, akkor vagy fél, vagy utánoz. Hazug szülőknek hazug gyerekeik vannak. Ha azt akarjuk, hogy a gyerekünk elmondja nekünk az igazat, ne hazudjunk neki.” /Alexander Sutherland Neill/

„A hazugsághoz két ember kell: egy, aki mondja, és egy, aki elhiszi.” /A Simpson család c. film/

„Mikor az írott törvény ellentmond az igazságnak és tisztességnek, akkor az utóbbi a mérvadó, míg az írott szabály érvényét veszti.” /Csánakya Pandit, Csandragupta indiai uralkodó (Kr. e. 321-től) tudós minisztere/

Az erőszak nem képes önmagában fennmaradni, mindig is összefonódik a hazugsággal. Mélységes, belső, természetes vérrokonság van köztük: nincs más, ami az erőszakot leplezhetné, csak a hazugság, és nincs más, ami a hazugságot fenntarthatná, csak az erőszak. (…) S az egyszerű bátor ember egyszerű lépése csak ez lehet: nem vesz részt a hazugságban, nem segíti a hazug tetteket! (…) Az írók és a művészek többet tehetnek: ők legyőzhetik a hazugságot! (…) Az erőszak sok mindent legyőzhet, de a művészetet nem. (…)
/Alekszandr Szolzsenyicin/

„Gond embernek lenni, igaz embernek meg kettőzött gond éppen. Igaz magyar embernek lenni pedig akkora teher, hogy aki sokat viseli, megerősödik.” /Wass Albert/

Bee-zony 2013.05.22. 17:38:16

A Fidesz-KDNP mottói lehetnének (avagy a kiskáté):

„Hazudni nemhogy a Büntető Törvénykönyv, de még a Tízparancsolat szerint sem bűn.” /Zeke László/

„Az igazság létezik - csak a hazugságokat kell kitalálni.” /Georges Braque/

„Akárhányszor lepleződik le egy hazugság, mindig lesznek, akik elhiszik.” /Arthur Bloch/

„Szánalmas kis lény az ember, önnön sorsán túl nem lát,
Könnyen megtéveszti néhány jól irányzott hazugság.” /István a király/

„Azt lehet leginkább átverni, akinek a vágyaihoz kellőképpen illik a hazugság.” /Jorge Bucay/

„Aki egy hazugságban hisz, el fogja utasítani az igazságot.” /Duncan Shelley/

„A hazugság magunk védelme. Kell.” /Gárdonyi Géza/

„Ha hazudnod kell, nagyot hazudj - szokta mondogatni. - A kis hazugságoknak nincs semmi értelme. A nagy hazugságot jobban elhiszik, mert az ember úgy van felépítve, hogy hinni akar a nagy hazugságokban.” /Lőrincz L. László/

„Ha mindenki hazudik körülöttünk, az igazság fájdalma cselekményként fog hatni.” /Gyilkos elmék c. film/

„Aki elhiszi a hazugságot, táplálja azt.” /Michael Jackson/

„A hazugság olyan, akár a gyerek: keményen megdolgozunk érte, de megéri, hiszen a jövőnk múlik rajta.” /Doktor House c. film/

„Akkor kell hazudni, amikor szükséges! Cél nélkül merő energiapocsékolás, ráadásul idegesítő is!” /Vavyan Fable/

Hazudni tanít, aki tiltással nevel, De hazudni könnyebb, mint hibát ismerni el. /Junkies/

„Sokszor az emberek azért küzdenek a legelszántabban, hogy megőrizzenek egy illúziót, és azokat ítélik el, akik megkérdőjelezik azt.” /Michael John Moorcock/

„Az igazság furcsább, mint a koholmány, de csak azért, mert a koholmánynak meg kell maradnia a valószerűség keretei között; az igazságnak nem.” /Mark Twain/

„A legtöbb ember inkább elfogad egy valószínű hazugságot, mint egy valószínűtlen igazságot.” /Laurell Kaye Hamilton/

„Sose mondj igazat, ha hihetőbbet hazudhatsz!” /Dallas c. film/

„Egy csipetnyi igazsággal egy teljes kondér hazugságot fogyaszthatóvá varázsolhatunk.” /Jeffrey Eugenides/

„A jó hazugság titka, hogy egy csipetnyi igazságot csempészel a sorok közé.” /Kei Toume/

Meridian74 2013.05.22. 23:00:06

@Lencsés István: te, mint sportkommunikátor? Sztem itt többen tippelnek arra, hogy nem "sport kommunikátorként" "dolgozol", hanem inkább egy szimpla, közönséges - szellemi - nyomorékként tengeted hétköznapi életed...

Lencsés István 2013.05.23. 10:10:21

@Meridian74: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Igen sportkommunikátor vagyok . 3 . A rövidítés szint alatti . 4 . Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) 5 . Mindenkinek más a munka . 6 . A rólam kialakított véleményed meg nem érdekel , mert hazugság .

Ironfist 2013.05.23. 14:07:49

Na, Lencsés Anonim István végre kibannolva. Utánanéztem a felhasználi fiókjában - ez minden blogban pontosan ugyanezt műveli. Elég gyászos élete lehet, ha mást nem tud csinálni, csak trollkodva hibásra javítani a jó helyesírást.

Remélem egyszer valaki megkeresi - ha már állítása szerint nem anonim - és beveri az arcát :)

BPO654 2013.05.24. 01:02:54

@Ironfist:
Neked nem kell megnézni a fiókodat Bádogbarom. Láthatja mindenki, h a napi termésed 100-5000 hsz./topik/nap.
"Remélem egyszer valaki megkeresi - ha már állítása szerint nem anonim - és beveri az arcát :)"
Tán még veled is előfordulhat Bádogbaromkám..:D
Mit szólnál mondjuk 500 libáshoz a Hajdúságból vasvillával a kezükben?:)

Ironfist 2013.05.24. 07:18:01

BPOvalahány újra él, ez aaaz, és ontja már megint a válaszait felém! :D Már-már mesébe illően ostoba, azt kell mondjam, ha ezredszeri szólás után sem képes felfogni, hogy nem látom mit ír! ^^

Agyalap 2013.05.24. 12:00:07

Mekkora kispálya már, hogy a magyar nyelv helyességéhez ragaszkodó szerencsétlenek ilyen pontosan fogalmaznak...
A magyar tanár mit tanít? Például földrajzot? És mit tanít a magyar nyelv- és irodalomtanár?
Most tényleg az idézőjeleken fogtok vitatkozni, amikor ilyen vérbeli kis genyó a téma mint semjénzsolt?

Ironfist 2013.05.24. 13:16:46

@Agyalap:
Az már nem téma. Sajnos a többség poszt, ami születik, már nem tudja annyira felháborítani az embereket, mint anno az, mikor HÁROMSZÁZ!! forintot kellett volna fizetni az orvosnak, évi 12 alkalommal. Ezekre már csak rezignáltan legyintenek, vagy magukban fortyognak, hogy néé', már megint bebizonyosoddik, hogy azt csinálnak, amihez épp kedvük szottyan...
Lencsés meg egy troll volt, aki kizárólag azzal a céllal jött fel, hogy tereljen, és idegesítsen mindenkit, valamint ténynek adja el a baromságait. Szerencsére laspalmas kitiltotta innen.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.05.30. 14:08:10

Aztán azt ki nem tudta előre, hogy a dohányból kiszívott dohány után az állam/Fidesz belepancsol a szeszbe is?! De persze szigorúan ifjúságvédelmi célzattal, ugye:
index.hu/gazdasag/2013/05/30/jonnek_a_nemzeti_italboltok/

Mivel a még el sem indult dohányboltok törvényileg árulhatnak szeszt is, így "logikus", hogy ötezer-xszáz hely máris elkelt, és rögtön meg is tudhatják, milyen fasza olyan termék értékesítésére pályázni, amit addig pályázat nélküli is értékesíthettek.
Meg rögtön adódik a kérdés, hogy mi lesz a következő koncesszióba vont termékkör? A trafikokban árulható termékek alapján széles a választék! Az üdítő-koncesszió remekül illene a "Profitot innen multi nem visz ki!"-lózungba, hiszem micsoda nemzetietlen dolog az, hogy Coca-Cola meg Pepsi több fogy a boltokban, mint a jómagyar CBA-üdítő?! Az újság- és hírlap koncesszió pedig segítene megvédeni az ifjúságot a média káros hatásától, hiszen kinek jó az, hogy mindenféle összevissza hírekkel megzavarják a fiatalok világképét? Vagy el tudnék képzelni egy fagylalt-koncessziót, amiket a Nemzeti (Ki)Nyalodák árulhatnának...

Mate Toth 2013.06.12. 10:31:33

@ekszvájzed: Szerinted hány elvtárs él abbol az időből ? én 70 évesen még emlékszem pár dologra.

2013.06.12. 14:36:56

@Mate Toth:

Természetesen nem Matuzsálemekről, vagy zombikról, esetleg valamiféle MacLeod-féle "hegylakókról" beszélek. Az "ugyanazok" alatt én több generációra kiterjedő, összefonódó, s vagy az előtérben, vagy pedig, kifelé a pártos ellenségeskedést mutatva - a háttérben összedolgozó, modern "arisztokráciát", a pénz, a gazdasági-kulturális élet, és a nekik alárendelt "hűbéresi" körök felett uralkodó klánokat, az egymás között bizniszelő, házasodó, s ezúton a körbe-körbe vagyonokat, ingatlanokat, hálózatokat örökítgető, és hagyományozó famíliákat értem.

Azokat, akik anno a történelmileg hagyományos vezetői réteg ledarálásával, elzavarásával, elpusztításával, kisemmizésével, ledarálásával, "deklasszálásával" s gyak. a legkisebb műveltség, társadalom iránti felelősség, vagy legalább némi (független, és szabad) országépítő-országfelemelő, stb. szándék nélkül ültek be annak közepébe, amit a régi "uralkodó osztálytól", meg a kapitalista mágnásoktól sajátítottak ki - s nem ám a "nép" számára, hanem csakis saját maguknak, és "elv"társaiknak, akiket aztán szintén válogatás nélkül daráltak be, ha a dicsőséges és megbonthatatlanul baráti "gazda" érdekei úgy kívánták.

Hát ezek szellemisége, "erkölcsei", és világlátása öröklődik, nagy köröket futva ugyan, de kb. mindig ugyanoda kilyukadva, gyakorlatiklag a rablók, a gyilkosok, a közönséges börtöntöltelékek, a sikkasztók, a csalók, a maffiózók színvonalán, akiket nemhogy nem neveltek semmiféle erkölcsökre,

de még azt is meg akarják tagadni a néptől, hogy itt bárki, bármiféle hivatalos erkölcsi nevelést, (és extrém esetekben néhol még akár az egykor annak fizikai párja-kiegészítőjeként is kiválóan működött, rendszeres (normál, atlétikai) testedzést, testgyakorlást is) megpróbáljon (s ne csak szavakban) kötelező érvénnyel bevezetni azok számára, akik a zsenge koruknál fogva ebből az egész bolondok és gonoszok gyülekezetéből, és viselt dolgaikból egyelőre még semmit sem értenek.

2013.06.12. 15:10:32

@Mate Toth:

Bocsi, a második bekezdésben a másodjára beírt "bedarálásával" felesleges, tekintsd kihúzottnak.

Egyszóval ez a látványos parasztvakítással, népbutítással, agymosással operáló, belterjes hiénafalka az, ami az országot a teljes anyagi és emberi csőd, az általános bizonytalanság, a bizalmatlanság, a félelem, és a hiteltelenség, a harmadik világ legszegényebbjeinek kijáró szanálás állapota felé hurcolja, miközben azt játsszák, hogy az egyik jobb, mint a másik.

Pedig lennének náluk sokkal jobbak, ha visszanézzük az időt, mondjuk úgy 150-180 évekkel, - bár még az 1930-as évek közepéig is voltak világszínvonalon becsült, és tisztelt közéleti "államférfiúi" személyiségeink, akik miatt még a legerősebb, a világnak akkor (is) diktáló országok vezetői is úgy látták, hogy nem kellett volna / nem kéne már a magyarokkal igazságtalanul bánni) - hát kell-e ecsetelnem a kétféle, a "tegnapi" és a mai (vezetői és hangadói) politikusi mentalitás közötti különbséget?

De hát ha egyszer ezek a mai, a "nemzetért", avagy a "demokráciáért" vérző szívű honatyák és -anyák arra a közkeletű (és sajnos ekkora butítás mellett már 1000 százalékban igaz) megállapításra bazíroznak, miszerint az átlagos választópolgárok politikai emlékezete nem terjed 3 hónapnál korábbra ... Arról meg már nem is szólva, hogy úgy csábítgatják a még Kánaán felülmúlását is felmutató ígéreteikkel ezeket a rájuk szavazni hajlandó szerencsétleneket, ahogy az óvodás gyerekeket, a csoki odaígérésével szokták, s kb. ugyanakkora sikerrel.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.30. 17:43:39

Egyszerűen csodás, ahogy egyre-másra gyűlnek a minimális átgondoltsággal sem rendelkező törvény és az abban gyökerező helyzet anomáliái:
index.hu/belfold/2013/06/30/egy_epuletben_a_falu_ket_dohanyboltja/

süti beállítások módosítása