Skip to content


       Szűrés lista

RezsiWars: Közös képviselők, lépcsőházak, Arial betűtípus

Németh Szilárd rezsitábornok egy csokornyi törvénymódosítást nyújtott be a rezsiháborúval kapcsolatban.

1. Máris módosítanák a két hete (!) megszavazott rezsitörvényt:
A szolgáltatóknak a számlákon a címzést nem Times New Roman betűtípussal kell kinyomtatni, hanem Arial fonttal. Az indoklás szerint azért, mert a Magyar Posta karakterfelismerő rendszere nem kompatibilis a Times New Romannal ...

Ízlelgessük egy kicsit ezt a 3 sort, csodálatos országimázs. Németh Szilárd kitalálja hogy milyen betűtípussal legyen nyomtatva a számla, de nem kérdezi meg a Magyar Postát, hogy nézzék már meg, hogy jó lesz-e így, az állami Magyar Posta meg összezavarodik, ha a címzett neve Times New Romannal van írva. Csak és kizárólag Arialt eszik meg. 

letöltés.gif

2. A közös képviselőnek minden hónap 15. napjáig ki kell helyezni, meghatározott formában és tartalommal, írásban, figyelemfelkeltő és a fogyasztók által jól látható módon, hogy a társasház mennyit takarított meg a rezsicsökkentéssel.

printscreen_2013.11.25_14h03m44s_004_.jpg

3. Ha a társasház nem nem részesült rezsicsökkentésben, akkor AZT is ki kell írni, a megfelelő indoklással együtt.

4. A közös képviselőt, aki amúgy egy magánjogi szerződés keretén belül képviseli a lakóközösséget, a Fogyasztóvédelmi törvény alkalmazásban vállalkozásnak minősül, és ha nem rakja ki a tájékoztatót, akkor fogyasztóvédelmi bírságban részesülhet. 

Új szintre lép a "Hogyan szúrjunk ki a közös képviselővel?" verseny, egyszerűen csak le kell szedni a hirdetményt ... és mehet is a fogyasztóvédelmi bírság. 

A szülő értekezlethez remek kiképzés egy lakógyűlés, nekem egyelőre még csak ebben az utóbbiban volt részem, nincs is annál szórakoztatóbb, mint amikor a segghülye lakók vörös fejjel mondják a magukét a saját sérelmeikről, akkor ide még dobjuk be a jobbos-balos pártpolitikát is ... tuti bolondokháza.

Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke azt javasolja, hogy "a képviselők majd fényképpel dokumentálják és esetleg tanúkkal is bizonyítsák, hogy rendben kiragasztották a hirdetményt."

És még mindig van 5 hónap a választásig, amikorra majd csúcsra járatják a Rezsiháborút.

Vajon mikor kell majd a Rezsiplakátot és a Rezsihirdetményt kihelyezni a nappalikban a meghatározott formában és tartalommal, a törvény által szabályozott módon? Tavaszra meglesz?

Vajon jelenteniük is kell majd a közös képviselőknek?


"Tisztelt Németh Szilárd!
Tisztelt járási kormányhivatal!

Alulírott Kovács Kázmér házmester közös képviselő jelentem, hogy a Pacsirta út 8,10,12-es lépcsőházakban a január havi Rezsihirdetmény A3-as méretben, Times New Roman és Arial betűtípussal nyomtatva kihelyezésre került. 

A lépcsőházak között meghirdetésre került a “Ki tud több rezsit spórolni?" verseny, melyben  a 8-as számú lépcsőház vezet. A lelkes lakók éjjel nappal égetik a lépcsőházban a villanyt, a lépcsőházi fűtés a maximumra állítva nyitott ablak mellett üzemel, az szemét elszállítását a heti egyről a lakókkal egyetértésben felemeltük heti 5-re. 
A kéményseprő jóformán hazajár, nem marad ki egyetlen hét sem, amikor ne lenne leellenőrizve a kémény. A lépcsőházakban az időkapcsolós villanykapcsoló hamarosan leszerelésre kerül, jelenleg pontosan megtervezve történik a villany folyamatosan visszakapcsolása, 2 óránként váltják egymás a lakások. Büszkén jelentem, hogy immár 196 óra telt el anélkül hogy a lépcsőházban kialudt volna a világítás!

Nem feledjük: Nagyobb fogyasztás, több rezsimegtakarítás!

Itt szeretném megjegyezni, hogy a III/4-es lakásban a Gergor család mereven ellenzi a rezsicsökkentést, nem vesznek részt a rezsimegtakarításban, leszigetelték az ablakokat, és ahogy láttam, energiatakarékos izzókat vitt egyszer haza. Egy gyors NAV-vizsgálat talán visszatérítené a rezsiháború egyetlen és helyes ösvényére!

Izgatottan várom a tavaszi választást, aláírásgyűjtésben, Helyi Théma és szórólapok nagy számú kihelyezésében állok szolgálatukra!

Kovács Kázmér 
Közös képviselő”

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr405655183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2013.11.25. 14:44:10

Először azt hittem, hogy ez hírcsárdás hír... de nekik sincs ekkora fantáziájuk.
Milyen bünti jár érte, ha valaki leszedi? Mert ha én meglátom, azonnal tépem is le.

Virág et. 2013.11.25. 14:44:52

Na, előbb -utóbb visszakerülnek a falakra a portrék a pártvezérről. Annyi különbséggel, hogy most már nemcsak középületekben, hanem lécsőházakban is kötelező lesz.

Transylvanianmixedgrill 2013.11.25. 14:50:35

A NER már most sokkal emberbarátibb, mint az átkos 40 év! Akkor a házmester jelentette fel a lakókat, most fordul a kocka: végre a lakó jelenti fel a házmestert! (Y) :P

Algopirin 2013.11.25. 15:03:53

@Virág et.: és havonta frissítve, hogy mennyit spórolt meg az alattvalóknak.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2013.11.25. 15:16:08

A helyesírást kéne már törvénybe foglalni, ami a hÍÍÍÍrdetményeket illeti. A többihez.... szóhoz sem jutok.

nandras01 2013.11.25. 15:18:10

az ember mindig azt hiszi, hogy ennél már nincs lejjebb.
aztán rájön, hogy pedig, de.

szerintem az ilyen bődületes baromságok kitalálóit injekciózzák a józan gondolkodás ellen.
persze ez a "Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke" is megéri a pénzét. az egyetlen adekvát válasz (t.i.: "elmentek a picsába a hülyeségetekkel") helyett még rátesz egy lapáttal .
vagy ez a "ki a leghülyébb a csapatban" c. vetékedő elődöntője?

Transylvanianmixedgrill 2013.11.25. 15:22:34

@Vörös Szonja, a tetovált lány:

Megbocsáss, de rám a "közüzemi díjak vonatkozásában a rezsicsökkentések eredményeként a társasház tekintetében jelentkező megtakarítás" típusú, klasszikus, felejthetetlen komcsi járási párttitkár bikffanyelv kimondottan üdítően hat! :D

www.youtube.com/watch?v=0srgy2GLgug

Vörös Szonja, a tetovált lány 2013.11.25. 15:34:10

@Transylvanianmixedgrill: :D

igazad van, nem volt megfelelő a hozzáállásom :) hiába, no, még nem tört le bennem a lázadó hajlam :)

Én is akarok kommentelni 2013.11.25. 15:34:20

Kifüggesztés után két számvizsgáló bizottsági tag két oldalra odaáll, kezükben az aznapi újság, és fénykép elkészít. Jobb ötletem nincs.

Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó 2013.11.25. 15:37:19

Rezsi Szilárd a NER koravén gyermeke. Nála már időelőtt beérett Hócman Rózsi pajdagogoszi NER- háborúja. Arra gondolni sem merek, hogy szilárdunk megszületése óta idióta, csak mastanában tudta kamatoztatni ezt az eddig hátrányként megélt, de mostmár elvárt kiváló adottságát.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2013.11.25. 15:41:47

és nincs megállás:

Rogán feleségével bombázták szét az I. kerület postaládáit
cecil_1

Ingyenes celeblapnak álcázott formátumban, felesége hátán jelentkezett be új választóihoz az ötödik kerületi polgármester.

444.hu/2013/11/25/rogan-felesegevel-bombaztak-szet-az-i-kerulet-postaladait/

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.11.25. 15:42:30

Ez akkor lenne előremutató, ha a rezsiplakát mellett egy üzenőfalon a lakók szavazhatnának arról, hogy a megtakarított pénzt <milyen drogokra> akarom mondani, mekkora Orbán Viktor poszterre költsék.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2013.11.25. 15:49:08

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: kéretik nem ötleteket adni, mert a beépített nerrenforradalmárok még megvalósítják, avagy esetleg valakiknek lehetősége lészen kőbányában logisztikai szakreferensként anyagmozgatást csinálni, úgy 24/24-ben.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.11.25. 15:54:20

@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Ha Lót felesége napjainkban válna sóbálvánnyá, meg sem lehetne állítani az alelnöki, de minimum szóvivői posztig.

Lám, Rezsi Szilárd, Komondor Józsi és Hoppál Péter is milyen szép karriert futott be pusztán vegetatív életfunkciókkal.

Ha brit tudósoknak sikerülne kitenyésztenie a gombnyomogató fikuszt, egész üde hellyé válna a parlament.

Secnir 2013.11.25. 16:07:49

"az állami Magyar Posta meg összezavarodik, ha a címzett neve Times New Romannal van írva. Csak és kizárólag Arialt eszik meg. "

hazug geci posta. nekem hetente jön kínából csomagom, pedig azon a betűtípus nem Times new roman meg Arial, hanem Old Ming Style, meg Singapure Console. tudjátok, ahol a feladó neve L betűn háztető plusz fektetett fésűn leszúrt rittberger.

Mr Hockey 2013.11.25. 16:12:11

Ez ugye komoly? Mert viccnek elég durva.

Mariann19 2013.11.25. 16:17:20

A kormány hadrendbe állította mindazokat a szereplőket, amelyeknek bármiféle közük e is van a lakásrezsivel kapcsolatos szolgáltatásokhoz.
Túlhatalma által ezt módjában is áll megtenni, melynek egyetlen célja uralmának további fenntartása a 2014-es választások után is.
Az energiaszektor hihetetlen munkára és költségekre kényszerül ügyviteli munkájában azontúl, hogy gazdaságilag veszteségbe fordul.
Nem elfogadható a versenyszférában sem ez a kormányzati kényszer, de az semmiképp, hogy a magánszféra működését is befolyásolni kívánja ezzel az idétlen kampány propagandával.

Secnir 2013.11.25. 16:20:09

@Kukucs Tóni:
index.hu/gazdasag/2013/11/25/rezsi/
ma szavaznak róla. nem kell nagyon izgulnia a végeredmény miatt...

tobeor 2013.11.25. 16:40:49

Magyarország államformája: ŐRÜLET.

Ez egy tünet: a hanyatló, szellemi sötétségbe és önfeladásba hulló civilizáció tünete.

Milliók nyomorognak, nap több száz ember vándorol ki, ezek meg betűtípusozonak.

Fáj-e az agyuk, amikor két téglával egyszerre ütik a saját fejüket?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.11.25. 16:43:32

Ha már készülnek fotók a hirdetmény kiragasztásáról, akkor miért nem lehet ezeket beküldeni a központba, és csinálni belőle egy Nemzeti Házmester - kiállitást?
Csak ne felejtsenek el minden kép alá vödröt rakni, hogy a csula oda gyűljön.

tobeor 2013.11.25. 16:43:57

Mellesleg a társasház területe nem közterület.

Hogy képzeli a kormány, hogy magánterületre pofátlankodik a hazugságaival? Hatalommal való visszaélés százezredeik esete.

De majd a lakók is válaszolhatnak legalább a kormánynak, ráírhatják a papírra, hogy: Világcsúcs ÁFA, biztosítási adó, közvetett adók.... meg a kurva anyátok....

tobeor 2013.11.25. 16:46:50

Az is lehet szándékos provokáció az egész, lehet meg akarnak veretni pár házmestert, hogy aztán szörnyülködhessenek hogy a szocik már ütnek is, jézusmária + irgalomatya + stb.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.11.25. 16:47:23

@Secnir: De ez mind sans serif, a Times New Roman-na meg lábai vannak.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.11.25. 17:02:40

Szerintem a Hírdetmény szó rövid i-vel írandó.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.25. 17:29:03

Igen, jogalkotásba a tipográfiával!

@Én is akarok kommentelni: És alája odaragasztgatják az újságból kivágott betűkkel, hogy "ha három napon belül nincs a pénz egy nejlonszatyorban a keleti csomagmegőrzőjében, akkor minden nap postázunk egy ujjat!"...?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.11.25. 17:30:33

Azért erősen gyanítom, h ez az elmúltnyolcévre jellemző arial nem maradhat sokáig, sztem a 2014-es győzelem után a postának majd 1 új karakterfelismerő rendszert kell beszerezni, olyat, amelyik még véletlenül sem ismeri fel az arialt.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.11.25. 17:33:12

aztán ha 1 közös képviselő nem hajtja végre a feladatot, azt lecserélik egy nemzeti társasházi biztosra, akinek a Nemzeti Ingatlan Kezelő Vállalat (NIKV) lesz a munkáltatója.

Mária Pirézia 2013.11.25. 18:14:59

@MolnarErik: Szerintem Nemzeti Közösképviselő-Vállalkozók Direktorátusa (NKVD) lesz az.

Mertcsak 2013.11.25. 18:24:36

Hangulatjelentést mikortól kell küldeni?

Elmeroggyantak basszus.

Le_Penseur 2013.11.25. 18:34:47

Remélem ez nem jut a svédek tudomására! Ha ebből megjelenik bármi a külföldi lapokban, akkor feszíthet megint a nagyköveti kar meg a külügy! :D

Wolff 2013.11.25. 18:56:37

@MolnarErik: @Counter: Mondjuk én szívesen kitennék egy-két másik plakátot is. Azokon az szerepelhetne szabványos formában, hogy Orbán Viktor, Lázár János, Szijjártó Péter, Kövér László fogyasztók mennyit tajarítottak meg a rezsicsökkentéssel. nem szép dolog ez az álszerénység, ez azért még jobban mutatná mennyivel jobban is teljesít Magyarország. Aztán próbáljon meg ezért megbüntetni a rezsibiztos.

AFulgens 2013.11.25. 18:58:05

Nem ám valami open font, mindenképp olyan kellett, ami prop. licenc alatt van... Kár hogy nem Comic Sans mindenesetre :(

De amúgy ha jól számolok, akkor a RezsiWars-ra már most több ment el, mint amennyit a lakosság "spórolt" vele (értsd: + spórolás: az egényi 10-en akárhány %-ok, - ami elmegy: nagyfogyasztók, az egész adminisztrációs hercehurca, rengeteg papír kinyomtatása, rengeteg non-produktív pluszfeladat, stb.). Hiába no, nincs ingyen ebéd.

A vízfej nő, egyre nő... csak kidurran egyszer.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.25. 19:39:24

@Wolff: Fogadjunk, hogy nem fog ezzel kampányolni egyik ellenzéki párt se. Pedig ha a végtörlesztés nyereségét is hozzácsapjuk...

Na de hát mi csak semmitérő szavazójobbágyok vagyunk, hagyjuk a politizálást az urak dolgának meg.

Anarchista Nyárspolgár 2013.11.25. 19:42:51

Mégis mit vártatok ettől a jóképességű alaktól? Ilyen arccal mit mondjon? Valami okosat? Akkor menne is az ajvékolás: "ilyen hülye fejjel nem mondhatott ilyet, biztos csak photoshop"!
Magyar lyukból magyar (MAGYAR!) szél fúj! Németh Sziszi szájából meg ez. Így jártunk.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.25. 19:57:26

@nandras01:

Ez egyszerűen kontraproduktív, ehhez csak egy kis ész kell. Mert önmagában a rezsicsökkentés hatásos fogás, de ha orrba-szájba ez megy, akkor ez törölheti az eredeti pozitív hatást. Nem értem, eddig a Fidesz arról volt híres, hogy jók a PR-szakemberei.

lyken 2013.11.25. 20:20:09

Hát nem gyönyörű????

"Egy volt ottani vezető adóellenőr most szintén kitálalna, azt állítja, hogy a NAV Főigazgatóságán védték a legnagyobb adócsalókat, bürokratikus úton elkenték az ügyeket, elakasztották az eljárásokat. Szerinte a bizonyítékok még elérhetőek a NAV-nál, de mivel nem nyilvános adatok, csak egy parlamenti vizsgálóbizottság deríthetné ki. Ezt a vizsgálóbizottságot egyébként a múlt héten a Fidesz és az MSZP egyesült erővel szavazta le."

"Ezt a vizsgálóbizottságot egyébként a múlt héten a Fidesz és az MSZP egyesült erővel szavazta le."

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2013/11/25/ujabb_adoellenor_vadolja_a_nav-ot/

Fel lehet írni az ajtófélfára.

NYJetsTD 2013.11.25. 20:26:54

Követeljük a közterületi rezsicsökkentést is! A bal oldalon sötétebb utcákat akarunk! Követeljük az értesítést erről, minden lámpavasra! De azt megvilágítva! Télen nem mennek buszokon a légkondik. Ez is rezsicsökkentő! Minden buszmegállóba és járműre értesítést! Négymillió ember már most is kevesebbet eszik. Kevesebb szemét, kevesebb mosogatás, kevesebb rezsi! Minden emberre kitűzőt követelünk, "Sötétben bujkáló, rémhírterjesztő ellenforradalmár rezsitermelő, reszkess!" felirattal! Végezetül követeljük az összes blogtól, minden rezsicsökkentő intézkedést naponta tüntessen fel a bejegyzések előtt!
Dolgos népünk győzni fog!
Békemenet, Tündérmese ezred, Pataky Ati ufo és pálesz brigád.

szmoker (Homo Trollicus) 2013.11.25. 20:27:23

@MolnarErik: és csak a Közgépnek lesz ilyenje :)
Nademár. Beszopták a nemzeti mobilhülyeséget (saját mérhetetlen alkalmatlanságuk miatt), emiatt / emellett beszop(t)(j)ák az onlány kasszákat is (saját mérhetetlen alkalmatlanságuk miatt), valami most már tényleg kell a pereputtynak.
Kinek fáj az a pár tucat milliárd?

szmoker (Homo Trollicus) 2013.11.25. 20:28:49

@lyken: az a baj, hogy ez már nem éri el az ingerküszöböt.
Maszop-Fityisz együtt lopnak? No hát még ilyet, döbbenet! :)

Secnir 2013.11.25. 20:40:15

@Mertcsak:
"Hangulatjelentést mikortól kell küldeni?"

kifelejtették a törvénytervezetből? ezért valaki lógni fog!

nandras01 2013.11.25. 20:47:44

és hol vannak ilyenkor a mi megszokott és kedves fideszdroidjaink?
vagy még nem érkezett meg a központból az utasítás, hogy mivel kell védeni ezt a marhaságot?

nandras01 2013.11.25. 20:50:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: sajnos, nem hiszem, hogy kontraproduktív lenne. aki már az elejétől tisztában volt az egész rezsihajcihő abszurd voltával, annak ez a hír nem oszt és nem szoroz, aki pedig droid volt eddig is, az ettől a hírtől nem válik nagyhirtelen gondolkodó lénnyé.

toportyánzsóti 2013.11.25. 21:05:15

Tökre hülye a csávó,mondjuk hazugságot más nem képes lelkesen képviselni!Hazugság az egész rezsimcsökkentő balfaszkodás,párnagázra alapozott szemfényvesztés,a távhő veszteségeit meg azemberek kőccségvetése állja zsebből,a szemetszállító nem mutyizókat is szétoboáztatja ez a csuti kisvasútépítő és marháinak csordája!

7esbusz 2013.11.25. 22:42:03

Szét kéne nézni valakinek a postán. Azt gyanítom, mocskos imperialista felforgató elemek szabotázsa ez a fontfelismerő dolog... Ez így nagyon nem lesz jó, elvtársak. Munkatáborok épülnek már?

Aram Hacsakúgynem 2013.11.25. 23:39:45

biztos vagyok benne, hogy még lehet fokozni.

ppppalika 2013.11.26. 00:55:22

@Mertcsak: "Hangulatjelentést mikortól kell küldeni?"

Már küldik, de sajnálattal közlöm, hogy nem Te nyerted el a lehetőséget.

ppppalika 2013.11.26. 00:58:55

Kiírnám a közös képviselő helyében:
rezsicsökkentés: szumma ennyi MÍNUSZ lap ára, festék, számítógép és nyomtató amortizáció, lap kihelyezési költsége, rajzszög = ...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2013.11.26. 01:41:42

Miért nem OCR-A extended (a.k.a a Terminator-betűtípus)? Az karakterfelismerésre lett kitalálva. Ha már...

Mr. Közbiztonság Szilárd 2013.11.26. 01:44:51

Közös képviselő már rég nincs, az a tanácsrendszer (szocializmus) idején volt a tanácsi bérházakban.
Társasházakban gondnok van.

Gyűrött Papír 2013.11.26. 01:54:53

Ha majd egyszer egy pillanatra megáll ez az ország és teszünk egy lépés távolságot, hogy kívülről is ránézzünk magunkra, akkor nagyon elfogunk csodálkozni és kollektíve elszégyeljük magunkat, hogy nem vagyunk normálisak. Tort ülünk a józan ész felett.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2013.11.26. 03:02:29

(Már legalábbis abban az értelemben, mint annó volt.)

Elli Vízel - The Ultimatе Survivor 2013.11.26. 04:58:43

Komolyan, 60-es, 70-es évek életérzésem van. Igaz akkor a rabbink is jelentett, nem csak a házmester.

Tapmancs 2013.11.26. 05:47:42

Én kitenném azt is hogy mennyi a baleseti adó, tranzakciós adó és az egyéb förmedvények miatti plusz kiadás. Ez így fair.

Amúgy két hét múlva a családi házakban is ki kell majd ragasztani, ahol is véletlenszerű HATÓSÁGI ellenőrzést tarthatnak a meglétéről.

belekotty 2013.11.26. 06:23:13

Az a levél a végén sajnos nem is annyira vicces. :-((

kpityu2 2013.11.26. 06:32:56

Nagyon helyes. Véleményem szerint helyes volna alkotmánymódosítással a Nemzeti Alkotmányban rögzíteni a kötelező Arial betűtípust, nehogy a multibérenc ballibsik eltörölhessék az előremutató szabályozást. Javaslom továbbá, hogy az Arial betűtípust nevezzék át Nemzeti Betűforma stílusra.

Hetero Sapiens 2013.11.26. 06:37:33

Amennyien érdeklődve olvassák majd, írhatnák wingdingsszel is

toportyánzsóti 2013.11.26. 06:57:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ne kend rám saját alávalóságodat birnbaum házaspár szerelemspermája.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.11.26. 06:59:59

Tessék mondani, ha én családi házban lakom, akkor nekem is kikell hirdetnem, hogy mennyit takarítok meg??????????Az jó lesz, ha a gyerek matekfüzetéből kitépek egy lapot, és nyomtatott ariel betűvel rávezetem, hoyg mennyire jobban élünk mint tegnap előtt nyolcévvel????? A hűtőszekrényre jó lesz ? Vannak hűtőmágneseim.

Faus to 2013.11.26. 07:11:20

@Elli Vízel - The Ultimatе Survivor: pont ilyen érzésem van nekem is a cikk olvasása után. Mint a "Csinibaba" c. filmben....

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2013.11.26. 07:13:36

És ez a balfasz anno tanár volt. Elképesztő...

jogalany 2013.11.26. 07:33:26

Azt nézem, a népnek mi az érdeke, és ez speciel egybeesik a kormány intézkedéseivel.
Mondjuk ki őszintén, a többi párt semmit sem tesz, nem is akar, sőt elvenné még ezt is.
Németh legalább dolgozik, és azt jól is csinálja. A sok ingyenélő MSzP-s pártkatona, bólogató Jánosok, a fideszt kiszolgáló Jobbik, nem csinál semmit, de azt nagy hangzavarral teszik.

Rocko- 2013.11.26. 07:40:08

a formalevél a posztban nem Arilallal van, fel foglak jelenteni titeket.

mildi 2013.11.26. 07:44:34

csatlakoznék a comic sansosokhoz. jobban illene hozzá.

FIDES AGITÁTOR 2013.11.26. 07:47:48

Ki kell függeszteni!

Kedves Lakók!

Orbán Viktor havonta 200.000,00 Ft rezsiköltséget spórol meg, Ön is igyekezzen! Ön mennyit spórol meg?

Kerek négyszög 2013.11.26. 07:50:27

@molnibalage:
"És ez a balfasz anno tanár volt. Elképesztő... "

Ez jobban fizet.

Kerek négyszög 2013.11.26. 07:53:02

@jogalany:
"Azt nézem, a népnek mi az érdeke, és ez speciel egybeesik a kormány intézkedéseivel."

Ez volt a hivatalos mantra az átkosban is.

Mária 2013.11.26. 07:53:21

"Új szintre lép a "Hogyan szúrjunk ki a közös képviselővel?" verseny, egyszerűen csak le kell szedni a hirdetményt ... és mehet is a fogyasztóvédelmi bírság. "

Ezt talán nem kellene ilyen lazán kezelni.

A közös képviselőt törvény kötelezi rá, hogy kirakja a papírt. Aki eltávolítja a papírt, törvényt sért. A kedves lakók nyilván nem akarják, hogy a közös képviselő az ő pénzükön kamerázza be a lépcsőházat azért, hogy a kedves lakóknak ne legyen kedvük törvényt sérteni, vagy ha mégis, akkor az vigye el a balhét, akihez tartozik.

nu pagagyí 2013.11.26. 07:58:00

Az előző kormányok a társasházak hőszigetelését és fűtéskorszerűsítését támogatták, ezek meg megoldják egy cetlivel. Zseniális koncepció.

Mária 2013.11.26. 07:59:02

@Mertcsak:

"Hangulatjelentést mikortól kell küldeni?"

Minek?

Nincsenek tiltakozó tömegek az utcán és az ellenzék se veri a Parlamentben az asztalt. A Fidesz fényévekkel vezet a népszerűségben bármelyik közvéleménykutatónál.

Mária 2013.11.26. 08:02:55

@nu pagagyí:

Normális kormány NE TÁMOGASSON semmit. Normális kormány úgy kormányozzon, hogy az emberek képesek legyenek fedezni a kiadásaikat.

gazoló 2013.11.26. 08:02:55

És ha én egy reneszánsz vagy ortodox házmester vagyok aki nem ismeri a nyomtatót csak ikonokban,inicíáléban tudja megvalósítani??? Problem?Jogom van hozzá,demokrácia van vagy mi a szentség? Rezsiszilárd majd vár két évet míg kész leszek,a microsoft meg bekaphassa!!!

jogalany 2013.11.26. 08:04:10

Ja, és nemcsak a közvéleménykutatóknál vezet, hanem mindenhol.
Az átkosban (államkapitalizmus kis szociális behatással) eleve megfizethető volt az élelem, a rezsi, a közlekedés, az egészségügy meg sokkal jobb, mint most.
A mai átlagbér lassan meghaladja az 1979-es szintet, a termelés meg lassan eléri az 1989-est.

Mária 2013.11.26. 08:05:24

@gazoló:

Sokat pattogsz, jön valami radikális párt a Fidesz helyett, oszt írhatják a házmesterek rovásírással a falra a propagandát :)

Netuddki. 2013.11.26. 08:07:50

Nem érdekel.
Az meg a fidesz szégyene ha ez a balfasz még mindig pozícióban van.

A házmesterek meg szerintem hívják össze alakógyűlést és szavaztassák meg a lakókkal, hogy nem tartanak igényt erre a baromságra. Azt is rá lehet írni a jegyzőkönyvre, hogy a fidesz bekaphattya a közpénzből finanszírozott választási kampányával együtt...

nu pagagyí 2013.11.26. 08:09:19

@Mária: Kivéve talán Fóton, de Baján sem tarolt a nagyon népszerű párt, ahol csak a lefizetett cigányok megvásárolt szavazataival, csalással nyert. Ez itt már nam jogállam, a magáncégek kifosztásából megszerzett szajrét osztogatják, mindenkit bűnrészessé téve.

FIDES AGITÁTOR 2013.11.26. 08:09:24

@Mária: Kamerát mindenhová! Csökkenjen a rezsi! Fel kell venni minden társasházba 3 főt, akik felváltva figyelik a cetlit.

Netuddki. 2013.11.26. 08:09:27

@Mária: Mariska! Ezzel azt mondod, hogy a lobbik rosszabb lesz mint a fidesz? Ebben erősen kételkedem. Ettől függetlenül nem szavaznék a lobbikra, se a balfasz fideszedre...

mojszipupi 2013.11.26. 08:09:29

ner t a liftekbe biztost azonnal

Tapogatott Kukorica 2013.11.26. 08:09:36

Magyarorszag leginkabb a Wingdings betutipussal irhato le.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.11.26. 08:15:53

Milyen praktikus. A maga aljas módján szinte zseniális.
A faxnak fizetni a választási plakátokért, ha kötelezni is lehet az embereket, hogy nyomtassanak egyet és rakják ki.

citrix 2013.11.26. 08:16:00

Gyűjtsd a vasat és a fémet,ezzel is a békét véded! :-) Mi jöhet még az ötvenes évek fénykorából,a sztahanovista mozgalom?A családi házak esetén hol és milyen formátumban kell kifüggeszteni,ismertetni a rezsimegtakarítás pontos eredményét?Nagyon helytelen lenne ha a magyar családok jelentős részében nem tudatosulna a közösségi (a család közösség) rezsimegtakarítás pontos mérlege.Kérek erre pontos és számonkérhető megoldást kidolgozni a rezsitábornok úr vezényletével!

nu pagagyí 2013.11.26. 08:16:23

@Mária: Azon még nem gondolkoztál, hogy a jövedelmed kevés, nem a rezsid sok? Tessék dolgozni, aztán majd ki tudod fizetni a valós költségeket. Ja, hogy ahhoz szükséges lenne a vállalkozás szabadsága, némi tehetség, egyáltalán olyan környezet, amelyben Te magad felelsz saját dolgaidért és irányítod a sorsodat? Na meg egy olyan kormány, amelyik átláthatóan és becsületesen működik, nem avatkozik be a személyes életedbe, nem osztogat és nem fosztogat? Azt hiszem erről van szó.

Mária 2013.11.26. 08:17:20

@nu pagagyí:

Gúr Nándor tegnap ismerte be kamerák előtt, hogy csaltak Fóton.

Lazán megrántotta a vállát a kérdésre, és azt mondta, az a fontos, hogy győztek, nem az, hogy megsértették a választójogi törvényt.

Ha lehet, ilyen alakok inkább ne készüljenek a kormányzásra.

mildi 2013.11.26. 08:17:25

mégse comic sans
fixedsys
kék alapon

FIDES AGITÁTOR 2013.11.26. 08:17:27

Kenyér ára 1980 = 3,60 Ft
Kenyér ára 2013 = 360 Ft

Ki kell írni 100 szorosára csökkent a kenyér ára!
CBA-Baldauf

br17 2013.11.26. 08:20:33

Legyen minden társasházban rezsicsökkentés asztala, rajta elhelyezve a havi hírlevél, és egy szék is, hogy kényelmesen lehessen tanulmányozni...

FIDES AGITÁTOR 2013.11.26. 08:20:40

A perzsa szőnyegek ára 40%-al csökkent!

Mária 2013.11.26. 08:22:18

@kovi1970:

"Ezzel azt mondod, hogy a lobbik rosszabb lesz mint a fidesz?"

Ezt hol olvastad?

FIDES AGITÁTOR 2013.11.26. 08:26:14

@citrix: Lehet, hogy 2014 március 15-én a nemzeti színű zászló mellé ki kell tűzni a rezsi zászlót.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.26. 08:27:59

@toportyánzsóti:

Le vagy leplezve, megbukott a nicked. Ezt trágár szöveggel nem tudod semmissé tenni.

Wave43 2013.11.26. 08:31:26

Abszolut jo ötlet ez a tacepao, DE:
Legyen kotelezo azt is kiírni, hogy hova tűnt az ellopott 3000 Mrd nyugdíj, és a Közpénznyelőgép ZRt éppen hány Mrd Ft megbízást nyert el, a kiírási becsült ár felett. És hogy abból a lovébol ki mennyit kap. Oszt még legyen kint mindennap egy hír, h Venezuelában épp mi a hiánycikk, mert agy-és rezsicsokkentettek ott is.

Mária 2013.11.26. 08:34:13

@mildi:

Nem értem ezt a Comic Sans fixációt :)

Lehetne Goldmine, Souvenir, Buster, Empire, vagy Deja Vu is. Kis KDNP ráhatással a Bible is szóba jöhetne. Vagy nemes egyszerűséggel csak President :D

FIDES AGITÁTOR 2013.11.26. 08:36:43

@Wave43: Látom már előre, milyen jó kis firkák, őszinte vélemények, nagy igazságok lesznek rajtuk.

csak egy néző 2013.11.26. 08:38:50

Érdemes elolvasni ennek a "szimpatikus" bűnözőarcú rezsihuszárnak az önéletrajzát a parlament honlapján, nem kicsit zavaros, bármelyik komolyabb cég HR- ese azonnal dobná a kukába. Tuti, hogy ez a bagázs a Tanu című film forgatókönyvéből dolgozik. Hajrá fidióták!

FIDES AGITÁTOR 2013.11.26. 08:50:00

Nálunk a társasházban a postaládák a falra vannak szerelve, a lakók névsora szintén közvetlenül helyezkedik el a közérdekű telefonszámok (mentő, tűzoltó, rendőrség, orvos, vízszerelő stb mellett.
Majd ott a lift ajtó és nincs több szabad terület. A pincelejárónál van még hely, nem tudom az jó lesz vajon? Kérdés, hogy muszáj lesz kivilágítani, mert a lépcsőház nagyon setét (mint a FIDESZ). Vandál-biztos portálba kell-e elhelyezni, mert FIDESZ-es lakók is vannak?

nu pagagyí 2013.11.26. 08:50:24

@Mária: Úgy látszik, a nagyon népszerű párt lelkes szavazóit túl könnyen lehet befolyásolni. Pedig a Fidesz már négy éve mást sem csinál, mint közpénzből kampányol, választási törvényt szab-varr, korrumpál, kisajátít és megfélemlít.

drover(fanyul társa) 2013.11.26. 08:50:29

1. Nézünk rá a cikkbeli fotóra, és szűrjünk következtetést az elmeállapotról.
2. Következtetés: Ez az ország a Rejtő Jenő regényre hajazó Dr. Kátrány és Toll professzor birodalma...
(A regény egy elmegyógy intézetben játszódik ahol az ápoltak átveték a hatalmat.)

Brisingamen 2013.11.26. 08:54:32

@Secnir: a gépi feldolgozás nem tudja beolvasni a Times New Romant. A kínai csomagodat valószínűleg kézzel kezelik.
Gondold végig, hogyha egy szolgáltató felad egy alkalommal 50.000 küldeményt, akkor azt mennyi időbe telne kézzel feldolgozni...

FIDES AGITÁTOR 2013.11.26. 08:59:53

Rezsi tábla tender győztese Simicska Lajos Közgép

Két féle méretű tábla használatos. Az "A" típusú (6x3 méter) rezsi hirdető és a "B" típusú (3x1,5 méter) rezsi csökkentést istenítő tábla. Minden helyszínen egyedi tervezés alapján kell elhelyezni ezeket, figyelemmel a láthatósági szempontokra és a környezeti tényezőkre. Az "A" típusú táblát márciusban, a "B" típusú emlékeztető táblát pedig legkésőbb 2014 április 01-én.
77 milliárd Ft lett elkülönítve, benne van már a 20% kenő, csúszó is!
Amennyiben nem sikerül, akkor a 77 milliárdot nem kell visszafizetni, lényeg a szándék, viszont a társasházak addig is kötelesek legyártatni saját költségükre.

mireina 2013.11.26. 09:04:05

Olyan jót röhögtem a múltkor ezen a rezsicsökkentésen...
Budapest közeli kisváros (Fideszes vezetéssel, természetesen) szemétszállítási díjairól fennhangon hirdették, hogy nem emelkednek, sőt. Amikor legutóbb bementem a telepre pótzsákokat venni (csak ebben vagy a kukából viszik el a szemetet, és nagyon sokszor nem elég a kuka űrtartalma), szóltak az ott dolgozó aranyos hölgyek, hogy most vegyek többet, mert két nap múlva 300 helyett immár 450 jó magyar forint lesz darabja. Ugyanilyen mértékben emelkedett a zöldhulladék elszállítására rendszeresített zsák ára is.
Ennyit a rezsicsökkentésről.

Yogi 2013.11.26. 09:10:35

@FIDES AGITÁTOR: Javasolom a hirdetményt egy kis asztalra elhelyezni, ami matyó mintás terítővel van letakarva. A hirdetmény legyen laminálva és egy nemzeti színű masnival átkötve. Továbbá kötelező gyűjteni a korábbi hirdetményeket, melyeket le kell fűzni egy bőrkötésű iratmappába. Az összegyűjtött egy évet pedig, ki kell állítani egy nemzeti vitrinbe és kérésre át kell adni az érdeklődő NER társaknak.

mildi 2013.11.26. 09:11:27

@Mária: hát, a cs eredetileg gyerekenek készült, drága kormányunk meg ugye gyerekként kezel minket...
de menet közben meggondoltam magam: fixedsys, csak mégse kék, hanem narancs alapon :)

(fixedsys volt régen a windowsos kékhalál betűtípusa)

Mária 2013.11.26. 09:11:48

@Brisingamen:

"Gondold végig, hogyha egy szolgáltató felad egy alkalommal 50.000 küldeményt, akkor azt mennyi időbe telne kézzel feldolgozni..."

Közmunkásokból korlátlan létszámot be lehetne állítani kézi feldolgozásra :(

citrix 2013.11.26. 09:14:21

Az Államvédelmi Hatóság mintájára létre kellene hozni a Rezsivédelmi Hatóságot.Egyenruhában,kék parolival ahogy az dukál sokkal hatékonyabban meg lehet védeni a rezsicsökkentést és leleplezni a diverzánsok,szabotőrök aknamunkáját.Pártunk és kormányunk éjt nappallá téve harcol a rezsicsökkentésért,nehogy már a multikapitalista CIA ügynökök és bérenceik leszaggassák a nagy gonddal kiplakátolt "kormányinformációkat".A munkásosztály ökle az Államvédelmi Hatóság volt hivatalosan,ma ez így szólhatna:A magyar emberek ökle a Rezsivédelmi Hatóság.Megvédi a magyar családokat a rezsidémontól.

Rémbódess 2013.11.26. 09:15:51

Majd itt is bejön az a fajta "kreatív kifüggesztés", mint amit az önkormányzati hirdetményekkel kapcsolatosan is tapasztalhattunk, pl. különféle pályázati felhívások vagy árverések kötelező kifüggesztésére vonatkozóan. Majd itt is kifüggesztik a pincében valahol, ahol senki sem jár. Mert ugye a jogszabály csak a "jól látható módon" történő kifüggesztést írja elő, azt nem, hogy ott kell lennie, ahol járnak is az emberek. Aki lemegy a pince és a kazánház közötti szervizfolyosóra (mert arra van dolga) az kitűnően láthatja. Azt meg, hogy kinek hol legyen dolga, csak nem írhatják elő az elvtársak! (Még!... :-( )

PanelProli 2013.11.26. 09:15:59

Azért látom, hogy az itteni kommentelők közül nem sokan laknak társasházban.

Nálunk az a helyzet, hogy a lakásban 2012-2013-ban a villanyszámla csökkent 700 Ft-al, a gázátalány csökkent 400 Ft-al, a fűtésszámla csökkent 2000 Ft-al, a társasháznak fizetendő közös költség meg növekedett 2600 Ft-al.

Jó, az egyenleg még mindig 500 Ft-al kevesebb, mint 2 éve volt, de miért is fizetek a társasháznak mindenért többet ???

Yogi 2013.11.26. 09:21:20

@PanelProli: 27% ÁFA (gondolom a ház is vásárol pl. tisztító szereket), Matelcsyadó (táv felügyelet), tranzakciós adó, banki költségek emelkedése (a társasháznak is van bankszámlája), a közös képviselő fizetésének emelése, stb.

Secnir 2013.11.26. 09:23:00

@Brisingamen:
"a gépi feldolgozás nem tudja beolvasni a Times New Romant. A kínai csomagodat valószínűleg kézzel kezelik"
1. tehát akkor az nem gépi feldolgozás, hanem népi feldolgozás?
2. kínában mi olvassa be az X mennyiségű levelet/csomagot, úgy, hogy tudja értelmezni a belföldi és külföldi postai leveleket/csomagokat? :)

nu pagagyí 2013.11.26. 09:28:43

A családi házban lakókról megfeledkezett a törvényjavaslat. Ők sem maradhatnak ki a jó hír népszerűsítéséből! Legegyszerűbb az lenne, ha nekik a hátukon kellene hordani a hírdetményt, melyben mindenkivel közlik, hogy kormányunknak (személyesen Orbán Viktornak) hála, az adott hónapban mennyi rezsit spóroltak.

Secnir 2013.11.26. 09:44:20

komoly hiányosságot tartalmaz a törvény: a házmester kézírásának hasonlítani kell az Arial-hoz? és a bolti penna színe szintén #FF7F50 legyen?
még egy apróság: hol van definiálva az Arial true type font? nekem van olyan gépem, ami DOS alól tud csak nyomtatni mátrixra, annak hogyan magyarázzam el?

Egyéves Önkéntes 2013.11.26. 09:46:19

@mireina: hiába minden, ha a nép egy jelentős része mégis elhiszi, hogy csökken. Nem nagyon van mit tenni.

Wave43 2013.11.26. 09:52:39

Az ötlet nem eléggé kidolgozott, mert a gyerekek fejébe nem verték bele: igen, legyen kotelezo rezsidémon-kereső versenyt rendezni már az alsótagozatosoknak.
Természetesen aki 3.osztályban nem tudja kapásból, hogy a rezsidémon lakhelye egy felcsuti szotyiköpködő koponyacsontja belüli területen bujkál az evismétel!

Tényleg a szotyiköpködés még miert nem nemzeti sport?? Mert ha az lenne, a Felcsuti 20 év múlva lehetne a nemzet sportolója

elwood 2013.11.26. 09:57:11

tökös közös képviselő melléírhatja, hogy az áfaemelés, benzin jövedéki adó emelés, és tranzakciós költség miatt mennyivel költ többet.
az idén még nem lövik le érte.

PanelProli 2013.11.26. 10:01:26

@Yogi: Bocs, de az ÁFA 2012 január 1-jén emelkedett 27 %-ra, a rezsicsata pedig 2012 közepén kezdődött. Az áramdíj, gázár vízdíj is tartalmazza ezt a 27 % ÁFÁ-t (a távfűtés pedig jópár éve 5 %-os ÁFA kulcsba tartozik). Szóval ez nem érv arra, hogy a közös költség a többi rezsicsökkenés hatását gyakorlatilag lenullázó módon emelkedjen...

Wave43 2013.11.26. 10:03:08

@Secnir:
Na az ilyen kekeckedő rendszeridegen elemekért jön majd a fekete autó. Nem ellene! Érte :-))

nyünyüge 2013.11.26. 10:04:34

Az egész ügy bornírtságán túl a legborzasztóbb, hogy megint sikerült egy ellenséget adni a jónépnek: a jóságos állam adományát eltitkoló, elcsaló, népnyúzásra szakosodott közös képviselőjét.
Nem a társasházi törvényt tesszük életképessé, nem oldjuk meg a társasházak törvényességi felügyeletét, nem tesszük tisztába a társasházak és az társasházban albetétesként jelen lévő, de nyilvánvalóan nem egyenrangúként viselkedő önkormányzatok viszonyát. Nem.
Inkább kitalálunk egy újabb, iszonyat primitív okot arra, hogy egymás ellen fordítsunk olyan szereplőket, akiknek egyébként az együttműködés volna az érdeke.
Gratulálok.

elwood 2013.11.26. 10:11:19

@Secnir: "nekem van olyan gépem, ami DOS alól tud csak nyomtatni mátrixra, annak hogyan magyarázzam el?"

az ilyet már rég le kellett volna cserélni NER kompatibilis matolcsy seggébe kötött nemzeti pénztárgépre.
hát hogy lehet jövőt építeni az ilyenekkel.

Wave43 2013.11.26. 10:12:36

Ezt a tacepaót szabad lesz ketchuppal díszíteni?

tobeor 2013.11.26. 10:13:09

A te adódból idén 52 milliárd extra Ft-ot fizettek ki a távhőszolgáltatóknak a rezsicsökkentés miatti veszteségeik kompenzálására:
www.portfolio.hu/users/elofizetes_info.php?t=cikk&i=177901

Magyarországon 3,8 millió háztartás van, azaz (52 mrd / 3,8 m) minden háztartás 13.700 Ft-ot fizetett az adóin keresztül a távhőszolgáltatóknak. Ez több mint havi 1000 Ft. Magyarul ugyanannyi rezsit fizetsz, csak egy részét adókon keresztül. (A több pedig minőségromlásban fog jelentkezni).

Rátóti Mutyikos 2013.11.26. 10:15:12

aki vette a faradtsagot es elolvasta a rendeletet vagy torvenyt, nezze mar meg hogy rezsi szilard meghatarozta-e az Arial betutipussal irandok szinet?
mert meg lehetne hackelni ezt az idiotasagot, ha feher papirra feher betukkel irnak ki.. :)

nyünyüge 2013.11.26. 10:15:24

@nyünyüge:
jav.: .... közös képviselőét.

tobeor 2013.11.26. 10:17:31

@Wave43:
Elég ha ezt ráírod:
- világcsúcs ÁFA
- telefonadó
- biztosítási adó
- tranzakciós illeték

Meg még azt hogy hány millióval csökkent a lakásod értéke az elmúlt 3 évben.

2013.11.26. 10:18:49

Én eddig azt hittem hogy értelmesnek mondott, netán embernek nevezett egyének ülnek a parlamentbe. Sajnos ismét csalódnom kell. Ezek javarésze mind marha. Nem kicsi, nagy marha, talán ökör.
Az ország jobban teljesít mondja a sok szófosó, rezsicsökkentés a jövő ,állitja Németh Szilárd tábornok-alsenki, ám a zemberek nagy része szegényebb és rosszabbul él .
Akkor ki a szart érdekel hogy milyen betűkkel írják ki, hogy a barmok a fideszben is sokan vannak ?
Mert a közös képviselő le fogja szarni, miként a lakók is,mert a kóbor kutyát sem érdekli hogy ki
mit hazudik a sok senkiházi naplopó !

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.11.26. 10:22:33

tehat a kepviselo ki tudja rakni "Comic Sans" -al a rezsicsokkentest es nem lehet azert felnyomni a fogyivedelemnel?

daito 2013.11.26. 10:29:17

Istenem, de feledékenyek vagytok gyerekek...

Az a rövidítés, hogy "NENYI" - meg van még? :-) Odatenni, mellé, ott a helye.

"Nem is olyan rég, ha jól emlékszel még..."

Lencsés István 2013.11.26. 10:35:46

" RezsiWars .... " Ilyen nincs . " .... rezsiháború .... " . Ilyen sincs .

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.26. 10:36:30

A közös képviselőnek egyébként nem kéne jelenteni a helyi kormányhivatalnál, hogy az egyes lakók, amikor meglátták az aktuális rezsiharc-ügyi jelentést, kellőképpen örvendeztek-e? Azért úgy lenne kerek a dolog, nem?

leonito77 2013.11.26. 10:39:36

@PanelProli:

Nem általános a közös költség növekedés. Én társasházban lakom és 3 éve volt közösképviselő váltás, mert az előző vélhetőleg ellopta a ház pénzének egy részét. (karbantartások számlával, valódi munkavégzés nélkül, vagy nem ár érték arányban).

Azóta nem emelkedett a közös költség. Szóval ez nem általános.

Amadeus62 2013.11.26. 11:09:41

Bekaphattyák! (így, 2tyével)

Bambano 2013.11.26. 11:14:03

@Secnir: a szolgáltatói számlalevélhez mellékelt csekkekről van szó.

Bambano 2013.11.26. 11:16:31

@leonito77: közös költség akkor szokott gyakran emelkedni, amikor egyszerűbb közös költséget emelni, mint behajtani a tartozóktól a tartozást.

Secnir 2013.11.26. 11:25:53

@Bambano:
így van, a csekkeken a címzésről. tudod, ami a borítékon az átlátszó fólia alá esik. na annak kell arialnak lennie. és érdekes módon, ami kínából (usá-ból, thaiföldről, tökmindegy) jön nekem csomag, ott nem tudják, hogy az Ungarisch Kaiserlich und Königlich Beitrag csak arial-t fogad el. nyomtatják azzal, ami van, oszt jónapot, mégis ideér.

Bambano 2013.11.26. 11:26:11

Ma reggel elkapott egy oltári méretű fosás. Miközben szétbombáztam a perem alatt, jutott eszembe, hogy ez maradt az egyetlen dolog a magánéletemben, amibe ezek az idióták még nem szóltak bele.

Ők szervezik a randit, amin a szülők összejöhetnek szigorúan tömjén zsolti kompatibilis módon, a születésedet már tökönrúgták az orvostársadalom kinyírásával, belekotortak a közoktatásba, óvodai dolgokba Rózsikán keresztül, felborították a felsőoktatást, utána az elhelyezkedést is ők akadályozzák a beruházások visszafogásán keresztül, ha inkább maradnál vidéken, akkor nincs miért, mert a földet elvették, ha kaját vennél, van hozzá ner kompatibilis cég, lesz hozzá ner kompatibilis bank, kishíján pofázni is ner mobilon pofázhatsz (bár a molló nincs túl messze ettől), a lakhatásodba beleszólnak rezsin és hiteleken keresztül, a nyugdíjadnak meg lőttek. De nem baj, mert ha megdöglesz (optimális esetben a nyugdíjazásod másnapján), akkor is lesz nemzeti koporsómutyi, aki intézi a dolgokat. Ráadásul a rendezvényszervezés területén is a kereslet-kínálat fog érvényesülni, így a nagyobb családi eseményekre olcsón bérelhetsz majd futball stadiont, mert lesz bőven kihasználatlan kínálat stadionból (foci úgyse lesz benne).

Nincs itt kérem semmi látnivaló, haladjanak tovább.

Bambano 2013.11.26. 11:28:34

@Secnir: azt a néhány csomagot, ami jön, feldolgozzák kézzel. De azt a havi több, mint tízmillió csekket muszáj géppel feldolgozni, mert belerokkannának, ha kézzel kellene.

Secnir 2013.11.26. 11:30:22

@Bambano:
"azt a néhány csomagot, ami jön, feldolgozzák kézzel."

WÁHÁHÁHÁ
néhány!!?!?!?!? KÜLFÖLDRŐL????
WÁHÁHÁHÁ
ne haragudj, ez jó volt, megnevetettél

csak egy néző 2013.11.26. 11:46:59

@Mária:
"Lazán megrántotta a vállát a kérdésre, és azt mondta, az a fontos, hogy győztek, nem az, hogy megsértették a választójogi törvényt.
Ha lehet, ilyen alakok inkább ne készüljenek a kormányzásra."
Ugye, hogy mennyivel jobb, alkalmasabb a kormányzásra, aki azt mondja, "...hogy majd jónnek az ügyvédeink, oszt' jó napot"?

belekotty 2013.11.26. 11:51:11

@Lencsés István: PIFTIKEEEEE! Van tényed? Fáj nekünk az igaz! :-))

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.11.26. 11:52:06

@Bambano:
Hogy most nincs itt Lencsés Pityu, pedig olyan magas labdát dobtál neki... :)

@csak egy néző:
Sajnos, ilyen szempontból egy kutya.

Bambano 2013.11.26. 11:53:09

@Secnir: ahhoz képest, ahány csekket fizet be az átlagember, a csomagok száma tényleg néhány, akármennyire is erőlteted a röhögést. Lehet, hogy van egy-két kivétel, de a többség nem kap csomagot Kínából, nemhogy naponta, évente se.

belekotty 2013.11.26. 11:54:01

@PanelProli: "fizetendő közös költség meg növekedett 2600 Ft-al." - A közös képviselő nyomtatójába új, NER kompatibilis fontkészlet kellett.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.11.26. 11:57:14

@Mr. Közbiztonság Szilárd: "Közös képviselő már rég nincs, az a tanácsrendszer (szocializmus) idején volt a tanácsi bérházakban. Társasházakban gondnok van. "

te, hívd már fel a közös képviselőmet, és tájékoztasd erről, lécci!

Lencsés István 2013.11.26. 12:03:50

@belekotty: Nem vagyok " PIFTIKEEEEE .... " , azaz tanulj meg olvasni . Igen a másik kettő igaz , azért is nem tudtál vele mit kezdeni . :) ;) :D

Wave43 2013.11.26. 12:09:05

@Bambano:
Re: az élet minden területe
Tök jókat írtál :-) riszpekt (sajnos)

DarthVader 2013.11.26. 12:10:23

@Lencsés István:

"Lencsés István" .. ilyen sincs....

dogbakszi 2013.11.26. 12:13:43

@FIDES AGITÁTOR:
Ez nenm a valós kérdés, a valós sztory!
Hajdan Cs. elvtársról, a kárpátok géniuszáról volt egy rádiós közvetítés, ami itt már lassan igazolódik...
Rádiós bemondó: Jó reggelt mindenkinek! O. elvtárs felébredt, keljenek fel önök is.
...zene...
Rádiós bemondó: Kedves hallgatóink! O. elvtárs mosakszik, mosakodjanak meg önök is.
...zene...
Rádiós bemondó: Kedves hallgatóink! O. elvtárs reggelizik, kívánjanak hozzá jó étvágyat!

Lencsés István 2013.11.26. 12:17:00

@DarthVader: Akkor kinek írsz ? :D Idióta . :D Mondatkezdés nagybetű .

dogbakszi 2013.11.26. 12:18:09

@molnibalage:
"És ez a balfasz anno tanár volt. Elképesztő..."
Igen, ugyanúgy, mint a nagyfőnöke, vagyis soha nem dolgozott egy egészségeset sem...

gazoló 2013.11.26. 12:49:12

@Mária:

Miért tán van valami különbség a 'valami radikális párt' és a fidess között?

titan 2013.11.26. 13:17:24

@Mr. Közbiztonság Szilárd: szerintem te kevered a közös képviselőt a házmesterrel. Mondjuk tényleg néha nagy a kavar, hogy most ki kicsoda.

csak egy néző 2013.11.26. 13:18:40

Ennek a derék, széparcú rezsihuszárnak ezt a fotóját ezentúl a Szondi-tesztben fogják felhasználni.
Pszichiáterek, hetekig tudnák elemezni ezt a szép arcképet.

Llew 2013.11.26. 13:42:46

Kedves tömbtársak...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.11.26. 14:08:02

@batgirl: Kéretik ezzel nem viccelni. Rezsi Szilárd elvtárs most dolgozik a csaldi házakra kötelezően kifüggesztendő hirdetmények tartalmi és alaki formátumán. A hirdetmény kihelyezési lehetőségeit és módozatait is részletesen fogja tárgyalni a következő törvényjavaslat.

@molnibalage: Ezért lett képviselő, mert a tanárok kiutálták maguk közül. Mondjuk ilyen fejszerkezettel nem is csodálom.

wizes1 2013.11.26. 14:12:02

ezeknek a csótányoknak arielle mosták át az agyukat.

ifj. Ozsvári Jenő 2013.11.26. 14:18:28

@Lencsés István:
Vén marha! Má' megint lencsésistvánkodik, mi? Mondom, hogy Lencsés István nincs, idősebb Ozsvári Jenő van. A múltkor anyám má' megmagyarázta magának, nem emlékszik? Pedig hetekig járt a fülészetre a lyukas dobhártyájával! Igy jár, akit pofán vernek a mángorlóval. Vagy másfél hónapja meg a legjobb ivócimborájától kapott a kocsma háta megett olyat a tarkójára, hogy két nap után is hátrafele curukkolva gyött be a kiskapun! Minek kellett annak is olyan sokat magyarázni, hogy maga kicsoda. Mer' ismeri magát az egész falu, nem győzünk szégyenkezni maga miatt, a fene egye el a pofáját. De mostmá' takaroggyon hazafele, várja a munka. (Na meg anyám a rossz péklapáttal. Arra emlékszik, ugye? )

Birkesz 2013.11.26. 14:57:17

@Secnir: Nem felejtették ki, csak még várnak vele egy pöttyet. A szakiskolákban egyébként már kell küldeni, minden héten be kell számolni az iskolai történésekről a KLIK valamelyik fejesének.

tryclops 2013.11.26. 14:59:30

Előre a rezsimi úton!

délioldal 2013.11.26. 15:32:34

Arculati kézikönyv lesz online letölthető, kötelező elemekkel? :O Esetleg lehetne egy rezsiháború logo pályázat is. Nézzen már ki valahogy az az átkozott hirdetmény.

nyünyüge 2013.11.26. 15:55:41

Ez egyre szebb (keresem a törvényjavaslat szövegét, ez a vg.hu -ról származik)
"A fideszes képviselő szerint tudnak arról, hogy több társasházban politikusi biztatásra nem tájékoztatták külön a lakókat, mit jelent a rezsicsökkentés számukra. Ezért február 15-ig a közös képviselőknek ki kell írniuk, mennyi a megtakarítás, a lakóknak pedig kötelező lakógyűlésen kell részt venniük, ahol bemutatják a rezsicsökkentés hatását."

belekotty 2013.11.26. 16:25:47

@Lencsés István: Hehehe.. Piftikeeee! Te már új szófordulatokat alkottál a szájbertérben: "ténye van" és "fáj az igaz". Kazinczy meg forog a sírjában.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.26. 16:35:13

Egyszerűen nonszensz.

Mert bazdmeg bele kell verni a hülyeproli/paraszt fejébe, hogy nééééééézd, miattunk 2ezer forinttal kevesebb lesz a számlád. Ezt mi adtuk neked! Mi a nagyságosak és kegyesek, a nép barátai!

Groteszk.

F*sz kivan a köztársasággal.

true 2013.11.26. 16:37:14

@belekotty: És a "többdiplomás magyar tanár" a tenyerébe temeti az arcát, csendben szégyenkezve, fejét csóválva.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.26. 16:45:53

Nem értem, miért (csak) a lépcsőházban kell kifüggeszteni.

Lehetne a utcafrontra is, így a járókelők is láthatnák. Lehetne rezsicsökkentés-megtakarításból versenyezni például, bár ezt már pedzegette valaki.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.11.26. 16:47:23

Csak azt nem értem, hogy ha már betűméret, betűtípus, színkód meg mindenféle marhaságok szintjén törvényileg szabályozottak a közüzemi számlák, amik lassan már csak a mennyiség * egységár = végösszeg számítást tartalmazhatják... szóval ha a számlatartalom és -forma már egy közepesen értelmes krumplipüré szintjére van levíve, akkor mi a búbánatos nyavalyát fog elmagyarázni a kedvesfogyasztóknak a 20 rezsipont??! +20 nappali melegedőnek kicsit drága lesz a dolog, nem?

belekotty 2013.11.26. 17:03:48

@true: Szerintem Piftike - @Lencsés István: - miatt már sok gyógypedagógus is szégyenkezve tenyerébe temette arcát. :-))

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.11.26. 17:05:23

@Counter:
Igazad van, elvtárs. A szarvánál ragadtad meg a problémát. A lépcsőházon az emberek csak áthaladnak. Függesszék ki minden lakásba is! És a közös képviselők írják össze, hogy ez megtörtént-e! :)

csak egy néző 2013.11.26. 17:16:15

@belekotty: @true:
Lehet, hogy ez a kellemes arcú idióta képesítés nélküli, rezsihuszár volt a Pistike nyelvtan tanára??
Seggnyalás és idiotizmus terén, mindkét kretén túlteljesít.

Secnir 2013.11.26. 17:20:26

oppardon, vincentéktől egy vélemény:
orulunkvincent.blog.hu/2013/11/26/idezet_a_reggeli_kavehoz_786/fullcommentlist/1#c21114337

"...Csak azon merengek egészen halkan: vajon hogyan egyeztetik ezt össze az Áfa (2007. évi CXXVII.) törvény 169 szakaszával, lévén ez szabályozza a számla kötelező adattartalmát és eszerint egyáltalán nem létezik közszolgáltatói számla - jelentsen bármit is ez a kifejezés -, így hát számlaképe sem lehet...."

tryclops 2013.11.26. 17:35:54

@Secnir: Nem értem a fennakadást. 2007 az elmúltnyócév terméke? Igen? Nahátakkor?

nyünyüge 2013.11.26. 17:36:02

@Secnir:
szerintem az első oldal lesz a propaganda oldal, ott lesz zanzásítva, színesen, szagosan (hogy a némethszilárdok is megértsék) pártunk és kormányunk üzenetét, a második oldaltól lesz a hivatalos számla, ami majd megpróbálja teljesíteni a számszaki előírásokat is. Persze főhet a szolgáltatók könyvelőinek és programozóinak a feje, hogy az első oldal számai milyen relációkban lehetnek a másodikon megjelenő sorokkal úgy, hogy egyszerre tegyenek eleget a rezsitörvénynek és a vonatkozó többi rendeletnek.

nyünyüge 2013.11.26. 18:11:02

@nyünyüge:
hát a kötelező közgyűlési részvétel nincs benne, viszont HAVONTA kell közzétenni a rezsicsökkentés hatását.
www.parlament.hu/irom39/13138/13138.pdf

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.26. 18:20:43

@Counter: "Lehetne a utcafrontra is, így a járókelők is láthatnák."
Ez már megtörtént.

Én javasolnék még hetente egy nap kötelezően hordandó "Rezsicsökkentés!" kabátot. (Azért nem minden nap, mert így szerintem sokkal meggyőzőbb. Az ember nem szokik annyira hozzá, mindig másokon látja, de mindig látja.)

Javasolnám továbbá minden munkahelyen napontként a "Rezsicsökkentés két percé"-t megtartani. Itt projektoron vetítenék ki gyurcsánybajnait és a régi rezsiszámlát, akit hangos üvöltéssel kell fogadni, majd Orbán jönne az új csökkentett számlákkal, akit éljenezni kell.

(Kezdek belejönni. Nincs felvétel a NER-be? ^^)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.26. 18:29:12

@TaTa86.: De nem társasházanként, sőt ami rosszabb: állami kontóra (igaz, a Lajosé a felület, gondolom).

A NER-be már 2010-ben beléptél, jó reggelt :-D Eddig lazsáltál, erről majd még lesz egy-két elbeszélgetés, de azért örülünk, hogy elkezded kivenni a részed a közösség építő munkájából!

toportyánzsóti 2013.11.26. 18:30:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Fussál neki ujra alapfogalmatlan kérődző,te buktál el anno hogy csak a képeket nézegeted mert 1 mondatnál több értelmezése megugorja az agyberendezésed.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.26. 18:44:03

@toportyánzsóti:

Újra nekifutni? Minek? Már 10-szer leleplezted eddig magadat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.26. 19:04:03

@Counter: NERtársi önkritikát gyakorlok. Tudom hogy most minden Hazafinak a gáton van a helye! 2014ben megvédjük a Fülkeforradalmat! Megvédjük a Szabadságharcot! Megvédjük a Rezsicsökkentést!

Éljen Orbán Viktor!

aszekelyek 2013.11.26. 19:40:04

@nu pagagyí: rég láttalak ... Utópiában lehettél... Most meg visszakúsztál ide ? Ennyire gagyi kis fröcsögés , mint ez itt fent ! Hajánál fogva előrángatott semmitmondás , huhogás. Komolyan , szánom a baloldali szavazókat. Ezzel kell beérniük. Szomorú.

toportyánzsóti 2013.11.26. 19:50:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Kuszaszem is jobban számol tőled 1-ügyű kérődző.

aszekelyek 2013.11.26. 19:52:18

@Counter: ehhez is vastag bőr kell, ilyeneket ideröfizni.
Savanyú a szőlő.... , látom.

fzs.1933 2013.11.26. 19:56:54

@aszekelyek:
te most parodizálod Lencsés Pityut, vagy ő maga vagy?

aszekelyek 2013.11.26. 19:58:14

@csak egy néző: milyen képesítés kell ahhoz, hogy szomszéd Margitka elolvassa a számláján, hogy ön 2013 januárja óta 15 ezer forinttal fizetett kevesebbet, mert csökkentette a kormány a z öntől elszedhető pénzt? ezelőtt biztosan a sosem hiábázók kormányoztak? hmmmm. Viszont nem is korrigálták gyorsan a mindent elq..ást. ha mondjuk csak e betű tipusával lett volna baj, 2002-től... de az a 15 gázáremelés fájt. Mindenkinek. Kivéve a mi ferinket, aki magának kialkudta , a többi között az olcsóbbat, illetve a cégének. értem én, hogy a lakosságot jobban esik fosztogatni... A profitot nem maximalizálta, hogy a lakossági árakat hatóságivá tették. Újra a magyar kormány rendelkezik afelett. De inkább meg kellene indokolniuk, előzőekben kormányzóknak, hogy miért is adták ki azt is amagyar kormány kezéből... , a saját hatáskörünkből... Mi volt abban a magyar állampolgárok érdeke. A lakosságé.

aszekelyek 2013.11.26. 20:01:54

@fzs.1933: nem, de ismerem lencsés Istvánt. több helyen összefutottam ezzel a nick-kel.

Van saját véleményem. Azt írtam ide.

nyünyüge 2013.11.26. 20:02:12

@fzs.1933:
nem, ő egy 8 hengeres, turbó változat, úgy készülj :).

fzs.1933 2013.11.26. 20:05:17

@aszekelyek:
kísértetiesen hasonló volt az írásjelek kihelyezésének módja...
@nyünyüge:
ismerem a fenti kolléga világképét, vitatkozni nem fogok vele erről ;)

csak egy néző 2013.11.26. 21:09:16

@aszekelyek:
Örülök, hogy kéretlenül megszólítottál, habár nekem nincs szándékomban veled bárnimemű diskurzusra székelykém(?). Javaslom, olvasgasd fel továbbra is a szomszéd Margitkának, hogy mennyi hasznot is intézett neki e derék rezsiharcos. Ja és annak a szomszédnak is, akinek nagynehezen 1 hónapja lett kész a kis házacskája, de e derék rezsiharcos neki is postázta, hogy 2013.januárja óta xxxxx ezer forintot takarított meg. Ugye nem kell idéznem a szomszéd válaszát?
Azért arról csak halkan tégy említést, hogy Margitka is és te is komám dalolva befizeted azt a sok adót, amit pluszban a nyakunkba sózott ez az zemberbarát a lakosságot sosem, hanem csak a mocskos multikat (stratégiai szerződéseket kötő), bankokat (nem fogják átterhelni a veszteséget) és a közüzemeket megszorongató kurmányunk. Javaslom, hogy ne habozz, fogadd meg nemzetvezető nagyurad ajánlásait, készülj, szervezkedj és lépj be a "rezsiharcot megvédő" (alaptörvénybe foglaló) derék nemzeti CÖF alakulatba. Gratulálok és nem tartok igényt a válaszodra.

Amadeus62 2013.11.26. 21:18:16

@csak egy néző:

Fura ez a cikk ITT. Úgy tudom a napi.hu-t megvette a fidesz még idén tavasszal, vagy nyáron...

Amadeus62 2013.11.26. 21:18:57

@aszekelyek:

Nyugi, hülyébb már nem leszel (remélhetőleg).

Secnir 2013.11.26. 21:47:55

@aszekelyek:
"milyen képesítés kell ahhoz, hogy szomszéd Margitka elolvassa a számláján, hogy ön 2013 januárja óta 15 ezer forinttal fizetett kevesebbet, mert csökkentette a kormány a z öntől elszedhető pénzt?"

ömmm
ummm.
eddig ugyebár volt 10%-os rezsicsökkentés. ha szomszéd Margitka 15.000-el fizet kevesebbet, az azt jelenti, hogy eddig 150.000 forint volt a havi (!) rezsije. emellett még meg is élt valamiből.
tehát akkor "milyen képesítés kell ahhoz" hogy rájöjj, szomszéd Margitkának mennyi a keresete? igen? neked is ennyi jött ki? tehát kurvára nem átlagember Margitka.
emellett mekkora az a kecó, aminek a HAVI(!) rezsije 150k ? egyszobakonyhafélkomfort?

Lencsés István 2013.11.27. 09:33:50

@ifj. Ozsvári Jenő: Nem vagyok vén , 26 éves vagyok . EMBER nem lehet marha . Lencsés istván vagyok . Rövidítés szint alatti . Ilyen nincs , hogy " .... má , mér mostmá .... " . Nem falun lakom , azaz még hazudsz is fosva , és ez szánalmas , igaz vicces is . :D :D :D + D A ténnyel amit a mocskos pofádba toltam tudsz mit kezdeni , vagy csak személyeskedni próbálsz ? :D :O

@belekotty: Nem vagyok " .... Piftikeeee , Piftike .... " , azaz tanulj meg olvasni . Ilyen nincs , hogy . : " .... szájbertér .... " . Persze hogy forog , látva hogy nem tudsz olvasni . Nincs szükségem gyógypedagógusra , ne magadból indulj ki . :) ;) :D

közösperonos átszállás 2013.11.27. 09:43:41

@csak egy néző: ""Lazán megrántotta a vállát a kérdésre, és azt mondta, az a fontos, hogy győztek, nem az, hogy megsértették a választójogi törvényt.
Ha lehet, ilyen alakok inkább ne készüljenek a kormányzásra."
Ugye, hogy mennyivel jobb, alkalmasabb a kormányzásra, aki azt mondja, "...hogy majd jónnek az ügyvédeink, oszt' jó napot"? "

? Ez a kettő ugyanaz.

Vádló Bitófa 2013.11.27. 12:18:08

Valami ilyesmit mondott Göbbels:

Jó kormányzás jó propaganda nélkül semmit sem ér.
Jó propaganda jó kormányzás nélkül szintén nem ér semmit.

A fidesz már a jó propagandát megvalósította, jó kormányzás Hunyadi Mátyás óta nem nagyon volt errefelé...

smartdrive 2013.11.27. 17:36:44

magasságos atyaúristen. ezzel a két fonttal még Közép-Burundiban is minden kompatibilis

nyünyüge 2013.11.27. 18:29:58

"A Magyar Energia Hivatal tájékoztatása szerint országosan 52 milliárd forintos támogatásban részesülnek a távhőszolgáltatók idén, értesült a Magyar Nemzet. A lap beszámolója szerint a rezsidíjcsökkentésből fakadó veszteségeket így nem kell elszenvedniük a távhőszolgáltatóknak...."

Hát ja. Ilyen az igazságos és arányos rezsicsökkentés, amit a kormány a szolgáltatók extraprofitja terhére kiharcol. Mert megérdemeljük.

süti beállítások módosítása