Skip to content


       Szűrés lista

Elég volt Koman!

Koman 1989-ben Ungváron született, de egyéves korában a családdal Szombathelyre költözött, ahol édesapja, az egykori szovjet utánpótlás-válogatott, futballedzőként jutott munkalehetőséghez. Koman első csapata éppen édesapja klubja, a Lurkó UFC volt, majd a Haladáshoz került, ahol már 15 évesen bemutatkozott a felnőttek között.
Az ifjú tehetségre külföldről is felfigyeltek, az olasz AC Milannál ugyan az átigazolási szabályok miatt meghiúsult a leigazolása, de a Sampdoria érdeklődését is felkeltette, és a genovai csapat 2005 nyarán szerződtette. Az irányító középpályás posztján játszó Koman közben sorban végigjárta a magyar utánpótlás válogatottakat, tagja volt annak az U17-es garnitúrának, amely Bóth József irányításával 2006 tavaszán bejutott az Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe.
A Sampdoriában idén áprilisban a Torino elleni hazai találkozón mutatkozott be, és a debütálás emlékezetesre sikerült, mert Bonazzoli győztes góljánál Koman adta a gólpaszt. A Serie A-ban további három mérkőzésen szerepelt, és a sportsajtó innentől arra volt kíváncsi, vajon Várhidi Péter szövetségi kapitány meghívja -e a fiatalítás címszóval alaposan átalakított nemzeti csapatba Komant.

A világbajnok Olaszország elleni, augusztusi barátságos mérkőzés előtt Kisteleki István, az MLSZ elnöke lebeszélte Várhidit arról, hogy meghívja a Sampdoria légiósát, amit így indokolt: "Az MLSZ vezetői semmiképpen nem akarják elhamarkodott, visszafordíthatatlan lépésre kényszeríteni a Sampdoria ifjú futballistáját. Gondolkodási lehetőséget, a megfontolt döntésre időt kívánnak számára biztosítani. Természetesen amennyiben a piros-fehér-zöld színek mellett kötelezi el magát, akkor - ezt kívánja az egyetemes magyar labdarúgás érdeke is - nagyon fognak ennek örülni, s természetesen szóba kerülhet a válogatott keretek összeállításánál."

Nos, úgy tűnik, hogy Koman Vladimir számára a sárga-kék összeállítás jóval vonzóbb a piros-fehér-zöldnél, ugyanis a Nemzeti Sport újságírójának elmondta, ukránnak tartja magát, és várja az ottani kapitány, Oleg Blohin meghívóját, annak ellenére, hogy az ukrán szövetségnél még nem hallottak róla.

A fiatal tehetség így kommentálta a fentieket:"Hallottam erről és miután édesapám jól ismeri Olag Blohint nem hiszem el, hogy ne tudnának rólam. Egy ideig még türelmes leszek, nem hiszem, hogy kapkodnom kellene. De mondok valamit, hívnak engem az ukránok, nem is olyan sokára"

Koman azóta is a Samp felnőtt csapatával játszik és rendre játéklehetőséget kap mind olasz bajnokikon mind európai kupameccsen. És ami még ennél is fontosabb, továbbra is oszlopos tagja és csapatkapitánya U19-es válogatottunknak. Annak a csapatnak mely tegnap 6:0ra legázolta Kazahsztán együttesét(még Wales, Svájc lesz az ellenfelünk a az Európai selejtező csoportunkban. Az első kettő jut tovább). Komant a 78. percben cserélték le.

Amit viszont nem értek, hogy egyáltalán miért hívták meg, ahelyett, hoyg páros lábbal vágták volna ki, miután feketén fehéren kijelentette: ő Ukrán és ott akar játszani?
Miért neveljük az Ukrán válogatottnak a tehetségeket, mikor a mi -Liverpoolban pallérozódó- Német Krisztiánunk meg ott porosodik a padon?
Mit várnak Kistelekiék? Hogy még meggondolja magát ha hamarosan nem hivják meg a szomszádhoz?
Az Ukránok azt fogják tenni amit nekünk kellett volna fél évvel ezelőtt: becserélik 5percre egy felnőtt válogatott meccsre, hogy odakössék országuk csapatához.Majd meglátják mi lesz belőle idővel és ha megfelelően fejlődik rendszeresen játszhat.
Koman Vladimir nagyobb tehetség mint Gera volt, és tini kora óta az olasz Seria A-ban fejlődik. A srác 17éve él és focizik Magyarországon, de az Ukrán válogatott élvezheti és kamatoztathatja majd a játékát, mi pedig rághatjuk a kefét, mert Kisteleki tutyimutyi István anno "úriemberkedett"!

Címkék: foci pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr27191059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grateful DAD 2007.10.09. 13:16:52

bizony már rég ott kéne lennie a nagyválogatottban, ha nem is alapembernek, de mindenképp kerettagnak. bár úgy is hozzá lehet állni, hogy ha végülis legyőztük az olasz nemzeti 11-et, akkor bármelyik olasz klubcsapatnál messzemenőkig jobb a válogatottunk, szóval egy olasz középcsapat cserepadosát ne hívogassuk mán be a nagyválogatotba, nemde?
hah, magyarország...

tsza 2007.10.12. 16:51:14

Héló, Németh azért \"porosodott a kispadon\", mert sérült volt, és a Liverpool kérte, hogy ne játsszon egy félidőnél többet.

rocksztar 2013.10.12. 00:19:32

hááát, láttuk milyen karriert futott be... sajnos még Gera szintjét se érte el.

a kormány embere 2013.10.12. 07:24:24

@rocksztar:
"Sajnos" fogalmam sincs ki ez a fostalicska,de a tennapi "bravúros eredményt" hallva,egy aprócska stadiont,szerintem ő is megérdemel.

süti beállítások módosítása