Skip to content


       Szűrés lista

Mint az aluljárókban: Csak 1000 forint az állami részvény! Kettőt fizet hármat kap!

Meg kell mondanom, ezt nem vártam Gyurcsány Ferenctől. Zseniális. Több legyet egy csapásra.
Lehet, hogy a 100 lépés program,
az Új Magyarország Program,
az Új Egyensúly Program,
a Zászlóshajó Program,
a 48 pont,
a 7 pontos tisztasági csomag,
a koalíciós szerződés
és a koalíciós szerződés módosítása nem jött be, üsse kő!
Majd ez !


Íme, megszületett az Új Tulajdonosi Program! Gyógyír az ország problémáira. Az ország minden problémája rendbe lett téve, olyannyira, hogy egyetlen megoldatlan feladat maradt csak: részvényhez jutattni a népet. A miniszterelnök évértékelőjében jelezte: elképzeléseik szerint az állami tulajdonban álló cégek részvényeiből magánszemélyek is részesülhetnek, mégpedig kedvező befektetéssel, pár ezer forint induló befektetéssel akár százezer forintnál is többet érő részvényeket szerezhetnek. Sőt, háztartásonként 1-2 millió forintos részvényhányad is összejöhet. /megjegyezném, 100 emberből legalább 90-nek fogalma sincs hogy mit jelentenek: részvény,részvényhányad stb./

Az MTI úgy tudja, hogy az ÁAK, az Magyar Villamos Művek, a Magyar Posta és a Szerencsejáték Zrt. lehetnének azok a cégek, amelyek tőzsdére vitelével indulhatna a program.Természetesen nem a veszteséges MÁV Zrt.-t vagy BKV Zrt.-t dobják piacra, hanem a nyereséget hozó cégeket. Kinek kellene a MÁV vagy a BKV?!
Hogy miért zseniális: megszerezni a haveroknak a nyereséges állami cégeket, osztogatni költségvetési kiadás nélkül, és lehetetlen helyzetbe hozni a Fideszt.

Először is: milyen jól hangzik, 1000 forintból egy 100 000 forintos részvényt szerezni? Mindenkiben végig fut ez az ötlet, ki ne akarna egy ezrest megszázszorozni? Adjunk a népnek sok-sok százezret, amit soha nem fog a kezébe fogni, a részvénypapírt otthon szépen be lehet tenni a takatékbetétkönyv mellé. Ebből nem fogják kifizetni a gázszámlákat, az biztos. Ez még a 13. havi nyugdíjnál is zseniálisabb, hiszen úgy osztogatunk, hogy nem kell hozzá állami kiadás!

Másodszor: A kilencvenes évek privatizációjából okulva, ahol egyesek az első milliójukból csináltak sok-sok milliót, (ki tudna erről az időszakról többet mint Gyurcsány meg a KISZ-es haverok?) nem nehéz megjósolni, hogy a részvények nagy része hova fog kerülni. Mari néni  Battonyáról elmegy a nyugdíjából 3000-ért Szerencsejáték részvényt venni? Ne vicceljünk ... Szemünk előtt szerzik meg a tűzhöz közel állók a zsíros állami cégeket. Aki pedig Apró-család rokona, az már most nyertesnek érezheti magát :-)
(Navracsics: "Éhes még, miniszterelnök úr?")

Harmadjára: A FIDESZ ugye ellenzi, hogy ezeket a nyereséges (állami kasszába befizető) cégeket privatizálják. De hogy lehet az ellen tiltakozni, hogy a "népé" legyen? Ja, hogy csak kisebb részben lesz a "népé", nagyobb részben a "haveroké"? Egészen kicsi részben, persze .... 

Ez már nem is blöff, ez már all-in ... Gyurcsány talán utolsó húzása. Ki tudja mi lesz belőle? Lehet, hogy megy a kormányzati negyed terve mellé ....

Persze ez csak az én véleményem, lehet hogy rosszul látom ?



Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr4344707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Condor 2008.02.19. 08:32:05

Várjuk meg a részleteket, addíg ne legyél rosszindulatú!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.19. 08:34:43

El Condor

Nehéz pozitívnak lenne, nem nagyon adtak rá okot idáig ...

mechorang 2008.02.19. 08:41:59

nem hinném hogy rosszindulat lenne gyurcsány legújabb programjában valami hátsó, önös szándékot látni.
a legnagyobb jóindulattal is kapkod, előre menekül, ezáltal hibát hibára halmoz.
reálisan nézve meg egy mocskos pakkány...

Gebana 2008.02.19. 08:43:27

KISZ-es haverok? Hagyjuk már ezt a rossz dumát! Mintha a másik oldalon nem KISZ-esek meg volt komcsik ülnének! Ez nem tünik fel? Nézd meg az önkormányzatokat! Amióta Fideszes polgármesterek vannak azóta megy a rombolás, és minden de minden saját részre, saját haveri társaságok részére való átjátszás. Mi lesz ha még a kormányt is megkaparintják?
Szerintem ezekhez képest Gyurcsány és csapata csak ipari tanuló. De a népnek ez kell. Jöjjön a bukott vezér és szivassa meg őket mégegyszer. Mert duma az van. Az emberek meg gyorsan felejtenek. Ezzel nem védeni akarom a mostani kormányt, csak nehogy már azt higgye mindenki hogy a másik oldal az annyira szeplőtlen. Viktor ugyan ezt tenné, esetleg kicsit ügyesebben, népszerűbben, tálalná. annak meg éljeneznétek...

Fue · http://www.english-hungarian.com 2008.02.19. 08:51:00

Ha valamit nyilvános tőzsdére dobnak, az mindenki számára elérhető. Ha jó befektetés (vagy jónak gondolják), akkor felmegy a részvény ára. Szerintem ez elég egyszerű, ehhez nem kell zseninek lenni. Nem látom, hogy ebből hogyan tudnának Gyurcsányék többet lenyúlni, mint a haveri pályázatokból (amit természetesen minden oldal csinál, ha megfelelő helyzetbe kerül).

huta9020 2008.02.19. 08:55:45

Nincsenek részletek. Majd ha lesznek, akkor kiderül, hogy nem egészen úgy van az, a pár ezer Forint csak a kezdő befizetés és havonta kell majd újabbakat, többet fizetni azoknak, akik amúgy is Provident-es hitelből élnek. És egyébként is mire megy egy család százezer Forint (név)értékű részvénnyel, amikor napi megélhetési gondjai vannak. Kamatoztatja? HAHAHA, mennyi osztalékot fizetnek százezer után? Eladja (névérték alatt, hiszen mindenki elakarja majd adni), mielőtt kifizette volna? Akkor meg csak kedvezményes hitelt kapott, fedezet nélkül. Ki fogja fizetni a bebukott "hiteleket"? Hát az adózók.

Ez az egész humbug annak a csekély értelmi képességeket felmutató, hagyományosan a szocikat választó tömegnek szól, amelyik el vannak keseredve a megszorítások miatt. Azoknak az embereknek, akiknek elég a választási kampányban pár reklámtollat adni, egy ingyen McHawer haknit mustáros kolbásszal, a gyereknek meg lufit. Ezek majd most azt mondhatják "Na igen, a mi Ferink azért megint ki talált valamit, hogy nekünk jobb legyen! Megint megcsinálta!"
Hát meg, feleim, majd meglátjátok. Sőt, megszívjátok...

vi /etc/passwd · Http://www.flickr.com/photos/haazee/ 2008.02.19. 09:02:09

huta9020 - az a gáz, hogy én a viktorodék 4 éve alatt kezdtem szopni mint a torkosborz. Hála annak a komcsi szélkakasnak és koleszos haverjainak...

0xFFFF 2008.02.19. 09:04:06

"El Condor 2008.02.19. 08:32:05
Várjuk meg a részleteket, addíg ne legyél rosszindulatú! "

Várjad a részleteket, mire megjönnek, a feri már vastagon az SZRT tulajdonosai között lesz, te is vehetsz majd 1000-ért részvényt, de te nem fogsz osztalékot látni soha.

0xFFFF 2008.02.19. 09:06:33

"Fue 2008.02.19. 08:51:00
Ha valamit nyilvános tőzsdére dobnak, az mindenki számára elérhető. Ha jó befektetés (vagy jónak gondolják), akkor felmegy a részvény ára. Szerintem ez elég egyszerű, ehhez nem kell zseninek lenni. Nem látom, hogy ebből hogyan tudnának Gyurcsányék többet lenyúlni, mint a haveri pályázatokból (amit természetesen minden oldal csinál, ha megfelelő helyzetbe kerül)."

Úgy például, hogy insider-ek előre tudhatnak olyan dolgokat, amit a többi mezei részvényéhes proletár nem tudhat. Például olyan döntésekről/változásokról, amelyek erősen hatnak az adott részvények árfolyamára.

Porcelán az elefántboltban 2008.02.19. 09:17:25

Ja, mert ez a kormány arról híresült el, hogy szereti a népet és csakis az érdekeit nézi. Inkább csökkentsék az adókat, vazze.

És csak úgy mellesleg, sokan már felélték minden megtakarításukat, hitelből, sőt adósságrendező hitelből élnek. Tuti ők fogják venni, hehe.

Szerintem egy populista szarság, teljesen nyilvánvalóan igazságtalan. Itt azok meg lesznek károsítva, akik nem vásárolnak, mert az állami tulajnon köztulajdon és éppen áron alul akarják elszórni népszerűségért cserébe.
Szerintem Gyurcsányék arra játszanak, hogy az ellenzék ellenzi majd és akkor ők elmondhatják újra, hogy lám milyen szemetek is.

És végül nem most kéne osztogatni, amikor minden fillérre szükség lenne, az adósságállomány csökkentésére.

körökör 2008.02.19. 09:17:33

Ez most igaz?300 forintos vizitdíjra nem tellik,de már sorban áll a proli a majdnem ingyen részvényekért. vagyünk minnél többet,aztán majd lesz valami.

dr. Wilbur Swain 2008.02.19. 09:21:44

tegnap éppen akkor mentem tusolni, amikor jött az "ezerből százezer lesz"-rész
mondtam is anyámnak, hogy "jól figyelj, Mutti, most meggazdagszunk! Nagy lesz a jólét, és dübörgő a gazdaságunk!"
félre is raktam egy ezrest tegnap

Porcelán az elefántboltban 2008.02.19. 09:22:30

Igen persze: sok hülye megveszi a részvényt, azután a cég valahogy elkezd nem olyan jól működni, netalán veszteséges kezd lenni, mert "a nemzetközi helyzet", stb. és akkor a nép örülhet, MÉH-áron el tudja adni a papírjait, amit majd jól felvásárolnak a bennfentesek. Hehe.

Az újgazdag szocik és barátaik nem azon gazdagodtak meg, hogy cégeket vettek olcsón, hanem mert utána állami megrendelésekkel fel tudták futtatni a céget.

SZÓVAL FIGYELEM! ÁTBASZÁS A LÁTHATÁRON!

zzz 2008.02.19. 09:32:14

Ezt már Mecsiar apánk eljátszotta Szlovákiában 10 évvel ezelőtt. A blog írólyának nagyon is igaza van. Ugyan az fog történni ami akkor történt Szlovákiában. A kisemberektől majd fillérekért felvásárolják a Gyurcsányhoz közeli emberek, mondjuk XY cég részvényeinek 51 %-át. Mint többségi tulájdonosok átmentik magukhoz a vagyont. Így akik nem adták el nekik a részvényeket (a maradék 49 %) az egy fillért sem lát az egész buliból, mert az ő részvényei elértéktelednek. Így még inkább igyekszik majd mindenki fillérekért megválni a részvényeitől és ezen Gyurcsányék nagyon-nagyot fognak kaszálni.

zzz 2008.02.19. 09:33:51

sorry az "ly" ért

Fue · http://www.english-hungarian.com 2008.02.19. 09:34:27

0xFFFF

"Úgy például, hogy insider-ek előre tudhatnak olyan dolgokat, amit a többi mezei részvényéhes proletár nem tudhat. Például olyan döntésekről/változásokról, amelyek erősen hatnak az adott részvények árfolyamára."

Ebben igazad van, de az ilyenfajta bennfentes kereskedés kockázata magáncégek esetén is fennáll. Ez tehát inkább magát a tőzsde működését minősíti. Ezen az alapon bárkit meg lehet vádolni, amikor tőzsdére megy, hogy manipulálni akarja az árfolyamot - egyébként ez bizonyos mértékben igaz, hiszen már maga a kibocsátás is befolyással van az értékre.

Amúgy számos kormányzati döntés van befolyással régóta jegyzett papírokra, úgyhogy aki bennfentesen akar kereskedni, az már eddig is megtehette (gondolom, nem vagyok rosszhiszemű, inkább csak realista, ha feltételezem, hogy meg is tette)

zzz 2008.02.19. 09:38:32

Fue olvasd el amit fentebb írtam. Kicsitt mellette vagy a dolognak. Itt sokkal töbről van szó.

0xFFFF 2008.02.19. 09:41:36

A tőzsde erről szól Fue. Mindig is erről szólt. Tőke bevonásáról úgy, hogy az törvényes legyen és a tőkét adók később kikerüljenek az érdekeltségi körből.

nyekk 2008.02.19. 09:41:45

A gazdasági törvényszerüségek első, és legfontosabb pontja: A kisbefektetőket mindíg megszivatják és kisemmizik (a nagybefektetők, a tőzsdecápák, a szuperbenfenntes tőzsdei kereskedésünk) Gyurcsány megirigyelte Tribuszerné féle, meg a hasonló karvaly cégek babérjait. Navracsicsnak teljesen igaza volt. (Bár saját pártjára is nyugodttan tehetne néhány pikírt megjegyzést)

BaNG 2008.02.19. 09:45:31

Szerintem nem rinyálni kellene azért, mert megint messze vagyunk a kiboruló mézesbödöntől. Hanem rájönni arra, hogy hogyan tudnánk mégiscsak egy kis mézhez jutni.
Ők is ezt tették.

0xFFFF 2008.02.19. 09:46:35

Big BaNG ! ...és utána csak a füst.

new order 2008.02.19. 09:54:03

gumicsont és cirkusz a népnek, kenyér helyett...

osztovata 2008.02.19. 09:58:13

Hát ez kb. ugyanaz lesz mint a kárpótlási jegy.

Mari néni mondjuk - de tényleg csak gondolatban mert nem tudom elképzelni, hogy bemegy a helyi takszövbe - vesz 100 00Ft értékű MVM részvényt. (Szerintem nincs erre pénze.) Ha az MVM vezetőség meg akarja szerezni a részvényeket akkor veszteséget termel, ettől a Mari néni részvénye értéktelenné válik, az életben nem tudja eladni csak fillérekért, s akkor jönnek azok akik felvásárolják mint a kárpótlási jegyeket a kilencvenes évek elején. Ha meg - tegyük fel - jól megy akkor mindenki egyszerre akarja eladni, ami túlkínálatot teremt, s megint csak a felvásárlók nyernek vele.

Ha vki nagyon ért a részvényekhez az most is vehet a BUX-on. Csak hát ahhoz ugye cash kell(ene).

Emlékezzünk vissza a kilencvenes évek elejére. Veszteségbe vitt vállalatokat olcsón megvásárló managerek - mert az állam ugye rossz tulajdonos - utána busás áron adják el a maradék ingatlan vagyont, melyből szépen gazdagodnak...

És egyáltalán, miért lesz attól polgár vki, hogy kap (vesz) részvényt. A polgárság ennél több, de hát ugye Fletónk ezt nem tudhatja. Ő csak a pénzre koncentrált egész életében, de nagyon. Az, hogy beköltözött egy volt zsidó villába amit az állam "adott" a néhai apósának és azt felújította, attól nem lesz polgár. Ez csak az ő uborkafája...

Szóval megint egy lufi. Volt ugye a gazdaság kifehérítését célzó program. Szerintetek ki az aki számláért nyír füvet, permetez fát, vigyáz a gyerekre, vagy takarít....Azt is nagy garral meghirdették s azóta csend. Edward király néma tartománya...

PS: ceterum censeo - akik it fideszeznek azok próbálják beragadt memóriájukat felfrissíten - 6 éve MSZP-SZDSZ kormány van...Ha majd megint Fidesz lesz, tessék akkor kritizálni!

fizikus009 2008.02.19. 10:01:22

Szerintem a részletekben lesz/van a lényeg. Azt azonban még nem ismerjük.
Mindenestre pl a MOL-nál sikeresen müxik a dolog...
Ellen példa: kárpótlási jegy ....
Szóval majd kiderül....
Mindenesetre vizitdíj stb-hez hasonlítani érthetetlen...
Az senkinek nem tünik fel, hogy minden más állami cég szolgáltatásaiért is fizetni kell ha igénybe veszed? Pl miénk az autópálya, a BKV, a MÁV a gáz és elektromos művek... Ezekért szintén fizetünk a nem kevés adónkból. mégsem kéri senki, hogy legyen már ingyenes a busz vagy vonatjegy, autópélya díj stb stb...

osztovata 2008.02.19. 10:04:13

Kedves fizikus009
az eü sem ingyenes, mert aki dolgozik az egy élet során sokmilliót fizet be a tb-be.

Őrnagy Őrnagy 2008.02.19. 10:08:44

De nem az van, hogy nincs ingyenebéd?
Ingyengyár meg van?

pegte 2008.02.19. 10:08:50

Mivel nem lehet különbséget tenni a piaci szereplők között, nincs mód a módosabbakat kizárni a részvényszerzés lehetőségéből. Mi következik ebből? Csányi Szerencsejáték OTP Mizo Hercz Pickszalámi Sándortól veszed majd a sorsjegyet, aztán akkor is örülsz, ha nyersz, meg akkor is, ha buksz, mert akkor meg a cég vagyona nőtt..., avval meg a kisrészed értéke. De jó lesz együtt örülni a nyereségnek, te meg a Sándor, tulajdonostársak lesztek!
Ugyanígy az energiaszektoros részvényeddel, örülsz a nagy hónak, mert fűt a mutter erősen, azon meg gyarapszik a céged, abból meg vehetsz anyádnak tüzifát a cserépkályhába, ha a gázt már nem bírja a bukszája.
Héra gázégő, ki a házból!

nyekk 2008.02.19. 10:09:37

fizikus009 2008.02.19. 10:01:22 Nehézfejűkém! A buszért, vonatjegyért stb. nem vonnak le évtizedekig brutális sápot a fizetésünkből (a közelmúltig) arra hivatkozva, hogy ez a fedezete az egészségügyi és nyugdíj ellátásnak.

Island 2008.02.19. 10:09:45

A milliárdos hataloméhes gyerekek tudják hogy veszíteni fognak a következő választáson, ezért még valahogy törvényesség alá bujtatva be kell olcsón vásárolni az aranytojást tojó tyukokból. Mert ezek a cégek azok.
Most gondoljuk bele a Villamossági művek majdhogynem monopol. Nem a középosztály fogja a részvények nagy hányadát megszerezni, ök örülnek ha tudják miből gyógyíttatják és tanítatják majd a gyerekeiket es fizetik a lakáskölcsönüket a kis panelban. Az ilyen főgazdag köcsögök most majd bevásárolnak pár 10 %-ot aztán majd jól megmondják hogy évente mennyi profitot szeretnének, ergo szépen elkezd drágulni az áram. Ja és az állam ismét elesik jó adag bevételtől. A végén nem lesz állami tulajdon semmi, akkor meg minek adó, nem? A fizetésem egy részét minek kiutalni egy államnak aki semmit nem tud adni nekem cserébe?
Egyébként elgondolkoztató hogy meddig tudn elmenni "szociálisan érzékeny" kormányunk (akinek két ciklus lett szavazva, mert sírtak mint a fürdőskurva hogy 1 ciklus még levegővételre sem elég) és meddig nézzük még ezt a pofánkba köpést. Ahogy a magyarok történetéből eddig mindig kiderült a katasztrófáig.

stanmore 2008.02.19. 10:09:54

Jó ez az indítás a programok felsorolásával,de hova jönnek ezek a kamu Széchenyi tervhez képest? Ráadásul az 50% béremelés talán nem valósult meg? Tipikus fidesznyik duma.Csodálkoznék is ,ha az Indexen,nem csak ilyenek lennének,nameg rasszista kis cikkecskék a kínaiakról és muzulmánokról.Most ez a trendi? Vagy inkább ezt írja elő a főnök v. talán ez a jövedelmező?
Egyébként az is hülye duma,hogy majd a részvényekből nem lehet kifizetni a gázszámlát,mert láss csodát én pl. a 90-es évek elején vettem OTP részvényt,és kb a 10 szereséért tudtam eladni,csak azt sajnálom,hogy mindössze néhány db-ot vettem,és nem tartottam tovább meg,mert ma már a 20szorosát is éri.

stanmore 2008.02.19. 10:12:40

Ja és nem "főgazdag köcsög" vagyok(idézet Islandtól),hanem panelproli.

kenyszerjogasz 2008.02.19. 10:14:54

jó másfél évig biztiügynök voltam.
kb az első dolog amire megtanítottak, az volt, hogy sosem ígérgetünk hozamot, max a törvény által garantáltat.
szóval a gyurcsány dobálózása a számokkal egy etikátlan biztosítási ügynöknek megfelelő magatartás..

mellesleg jelenleg máv vagy bkv részvényt venni akkora befektetési ötletnek tűnik, mint a kilencvenes évek végén a fradi részvény...ahhoz legalább ingyen adtak egy téglát amit be lehetett küldeni a székházablakon

Héttörpe (törölt) 2008.02.19. 10:15:01

stanmore! Múltkor már megmondtam. Nem emlékszel?

osztovata 2008.02.19. 10:17:02

Erről van szó stanmore...te vettél pár db-t, mások milliárdosok lettek. De részvényt kapni vagy venni sem ugyanaz. Részvényt most is bárki vehet ha akar. Ehhez nem kell külön kormányprogram.
Az 50% béremelés következményeit meg most szenvedjük meg. 6 év alatt lehetett volna vmit tenni a gaz fidesz ellenére is, nem? Hogy jön ide a rasszizmus?!

stanmore 2008.02.19. 10:17:37

héttörpe,mit mondtál aranyoskám,mert azért annyira nem vagy jelentős személyiség,hogy bevésse az ember nagyívű irományaidat.

kszenon 2008.02.19. 10:22:04

stanmore: rasszista-e vagy?

kobretti 2008.02.19. 10:22:04

Az igazi okosság:
1. én a narancsvidék idején éltem szarabbul, úh. a fidesz csak az igazi elkúróbrigád (kéretik nem cenzúrázni...)
2. engem meg a szocik tettek tönkre, úgyhogy ők rohadjanak meg!
...ez komolyan érv egy ilyen vitában?!
Mindkét oldalnak, sőt, minden intézkedésnek voltak/vannak haszonélvezői, illetve kárvallottjai. Úgyhogy inkább azon kéne mérni a teljesítményt, hogy mi történt úgy általában az országgal egyik/másik regnálása alatt. És e tekintetben nem lehet vitás, hogy ki kúrta el jobban - aki ezt még mindig nem látja be, az 2 mércét hord magánál...

fizikus009 2008.02.19. 10:22:05

Nyekk:
Nekem úgy tünik, hogy az adó, elég sok... Ebből fizetik pl az egyetemi oktatást is, meg a BKV-t, meg a MÁV-t tartják fenn meg autópályákat stb stb. Ilyen (FIDESZ) alapon legyen minden ingyen! Miért csak az egyetemi oktatás? Közlekedni pl nem fontos?
Aki igénybe veszi igenis picit többet járuljon hozzá a költségekhez, mint aki ezekből egyáltalán részesül. Ráadásul címzetten fizessen oda ahová való ne (csak) a nagy kalapba.

Héttörpe (törölt) 2008.02.19. 10:24:09

stanmore! Ha nem emlékszel, újra leírom, nem gond:

"Stanmore! A kurva anyád! Elég már belőled! "

Na pá majomgyerek!

fizikus009 2008.02.19. 10:26:07

kimaradt egy "nem"...az előzőból. tehát:
...mint aki ekezből egyáltanán NEM részesül..

W Joe 2008.02.19. 10:29:04

Nemtom mi lesz ez. Lehet, hogy lufi az egész. Ettől jobban fogunk élni majd? :)

www.wita.hu/index.php?show=wita&wita=12

"Ön szerint jobban élünk, mint négy éve?"

GIjoe 2008.02.19. 10:30:23

stanmore 2008.02.19. 10:12:40
azt eddig is tudtuk. legalbbis kiderult a par nappal ezelotti commentelgetesekbol :DDDD
te is vmi irodaban dolgozol, hogy allandoan itt logsz? :)

stanmore 2008.02.19. 10:32:38

Osztova,mások nem ebből lettek milliárdosok,de gondolom azért a mondjuk párszázezer Ft árfolyamnyereség jól jönne azoknak,akik telesírják a párnájukat a vizitdíj miatt.
Egyébként ez a baj a jobboldallal,hogy semminek nem néz alaposan utánna,ccsak a zsigeri uszítás megy,mert képzeld el ,hogy pl a matáv ,otp stb részvény részletre is lehetett kapni,ellentétben azzal,amit írsz,hogy ma is bárki vehet,de nem részletre,és nem kedvezménnyel.
Off: Ma sok mindent szenvedünk(bár nem annyira mint a fidesznyik propaganda sulykolja) pl .a Fidesz lakástámogatási rendszerét is,Járai áldásos tevékenységét is,és igen az 50%-ot is.DE az utóbbi legalább jó helyre ment,ugyanúgy mint az autópályaépítésbe feccölt pénz is.És mivel a kedves kis Fidesznek savanyú a szöllő ,mert pl egy km-t sem épített,most előáll azzal ,hogy túl drága.Egyébként az az 5 km amit mégis építettek kiderült ,hogy többe van mint ma,még abszolút értékben is.A "gaz" fidesz pedig ,aki egy igen kedvező gazdasági környezetben semmilyen reformba nem kezdett,most teljes erővel keresztbe tesz ld. önkormányzati reform(2/3-os) megakadályozása,sőt még korábbi egészségügyi programját is megtagadja,amelyik igencsak hasonló elemeket mutat a maival. MI ez ha nem tettenérhető destruktivitás?" A haza érdeke mindenekelőtt!" ugyebár?
A rasszizmus az meg csak egy kitérő,az Index szinvonalát jellemezendő,ami az ilyen cikkecskékből is látszik.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.19. 10:32:53

fizikus009

Az állam ingyenesen adja az ELSŐ diplomát.
Ez így szerintem korrekt.
Így a legszegényebb is meg tudja szerezni ha akarja.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.19. 10:35:53

stanmore

Annyira unalmas hogy 2008-ban Fidesz-ezel, hogy a "szánalom" szó uggrik be.

Mikor fogod abbahagyni?
2010-ben is az 1998-2002 közötti dolgokat fogod előhozni?
2014-ben is az 1998-2002 közötti dolgokat fogod előhozni?
2018-ban is az 1998-2002 közötti dolgokat fogod előhozni?
2022-ben is az 1998-2002 közötti dolgokat fogod előhozni?

stanmore 2008.02.19. 10:37:17

Gljoe,héttörpe és a többi bérfidesznyik propagandista ,zavar ,hogy nem tudtok akadálytalanul hazudozni? Iyenkor jön ugye az intelligens kurvaanyázás, jól van legalább mindenki látja milyenek ezek a fidesznyikek.Én nem az állampénzen fórumozok ,mint ti,miközben a zabot hegyezitek,szidjátok a kormányt,hogy miért nincs minden ingyen ,ugyebár?Netán még Tb-t is kéne fizetni,meg valamennyi adót is,felháborító!

stanmore 2008.02.19. 10:44:57

zero,valami más érved is van ,mint hogy rég volt?
felhívnám a figyelmedet,hogy bizony a hiány,amit nyögünk,az azokból az időkböl is származik,mert sajnos az ország még a Kádár rendszer adósságát is nyögi a mai napig.
A másik apróság meg az ,hogy mivel csak két alternatíva van ,egyszerűsítve vagy Gyurcsány v. Orbán miből gondolja valaki ,hogy akik 98 és 2002 között azokat a hibákat ,korrupciókat,demokrácia sértéseket elkövették azok másmilyenek lennének ,ha hatalomra jutnának?
Biztos abból ,amilyen kevéssé látható ma bennük a hatalomért mindent feláldozó mohó törtetés.

K ügynök (törölt) 2008.02.19. 10:45:10

Nekem kellenek azok a kibaszott részvények, akinek meg nincs rá szüksége anyázzon egy sort. És tolja el a biciklit.

GIjoe 2008.02.19. 10:46:35

stanmore 2008.02.19. 10:37:17
mar ne haragudj, de mikor volt BARMI is ingyen?
te idiota, komolyan elszomoritasz, eddig azt hittem, hogy ertelmes ember vagy, de ugy latszik tevedtem.
meg mindig le fideszberencezel, pedig mar nem egyszer kitargyaltuk ezt is...mintha az ember a falhoz beszelne.
Szerinted en az allampenzen forumozok???? na EZ honnan jott....:D:D:D
sajnos muszaj ilyen alparian fogalmaznom, de egy szanalmas szar vagy.

kobretti 2008.02.19. 10:47:49

stanmore
...is zseniálisan látja a világot szegfűmintás napszemüvegén keresztül, és remekül tud kiragadni bizonyos elemeket a történetből.
Ezzel az erővel pl. felhozhatom ellenérvként, hogy: nem a Széchenyi-terv vágta haza az országot, hanem a 100napos program meg társai. Vagy, hogy mind a lakástámogatási rendszeren, mind pl. a diákhitelen csak rontott hőn szeretett szocdem pártja! A gázártámogatásról nem is szólva. Az autópályaépítés (a metróhoz hasonlóan) közröhej, akár tetszik, akár nem (a számvevőszék is megállapította, hogy talicskával tolják haza belőle a pénzt az elvtársak). Azt pedig, hogy mennyire király dolog így építeni autópályát, hadd világítsam meg egy hétköznapibb példával:
-Stanmore testvérem, hozok neked egy sört, oké? Jólesne most, nem? Ugye milyen jófej vagyok?! (csak majd szólj a kölködnek, hogy tegyen félre a zsebpénzéből, mert ő fogja kifizetni...triplaáron...)
Na így építenek nekünk pályát a fiúk...

GIjoe 2008.02.19. 10:55:22

kobretti 2008.02.19. 10:47:49
es amikor kiderult, hogy mas orszag (pont mint most a metronal) tobbet, olcsobban tud epiteni, jelen esetben horvatorszagrol volt szo, erre azt a szemtelen valaszt voltak kepesek adni, hogy "igen, de az sokkal rosszabb minosegu, meg nem jo, meg nincs leallosav stb"
na most, en jartam ott szemelyesen, es hogy is mondjam, van leallosav, es eskuszom jobb minosegu mint ami itthon van.
tudom en, hogy velem van a baj, hat ha egyszer megmondjak nekem, hogy nem jo akkor miert ellenkezem...:D
ja es nem sokkal utanna bejentettek, hogy vmi megint el lett baszva, es sporolni kell, ezet nem lesz sok helyen leallosav, es kisporoljak az anyagot. ez konkretan mondtak. szeritnem oriasi!! kabare!! :D

kobretti 2008.02.19. 10:56:28

A demokrácia és jogállamiság gyalázásában pedig most már mindkét oldal jeleskedett, úh. aki korábban ezen szempont mentén kanyarodott balra, kereshet magának újat...
Én pedig személy szerint igen berágok tőle, amikor gyurcsánypártiak oktatnak demokráciából!

stanmore 2008.02.19. 10:57:51

Kedves Gljoe,egy pillanatra lemennék aszintedre,te meg hülye vagy nem is kissé,mert nem arról szól e pl a népszavazás,hogy ne legyen tandíj ,vizitdíj stb.
Hallgasd meg a vezért ,minden beszéde arra megy ki,hogy az állam fizessen mindent,csak azt nem tárja fel soha,hogy miből.?Ha valaki egyáltalán gondolatot akarna keresni populista beszédeiben,a Musszolinis allűrökön kívül,az első másodpercben észreveszi a logikai bukfenceket.Dehát nem is azért ígér fűt fát a mindenkori hallgatóságtól függően,hogy abból valami is tartható legyen,hanem bízik az ilyen magas IQ-jú egyénekben ,mint ti vagytok.A fidesz és a népszavazás sikere,olyan mint a lakmuszpapír,kíválóan jelzi,hogy mennyi hülye van kis hazánkban.

osztovata 2008.02.19. 10:59:22

Kedves Stanmore
a reformnak nevezett rombolásra azért van szükség, mert tönkrették az országot.
"Másfél évig nem csináltunk semmit... maj beledöglöttem" mondotta volt Fletó Öszödön.

GIjoe 2008.02.19. 11:04:35

stanmore 2008.02.19. 10:57:51
ne hallottam a "vezer" beszedet, mert tolyok arra amit mond.
ellenben, a tv hiradoban meg azt hallom, hogy "nem lesz mar husbavago megszoritas"
milyen erdekes, PONT a nepszavazas elott...nahat....ezen nem latsz at te IQ bajnok??...
egyebkent tenyleg vicces, hogy probalsz engem kritizalni, en elmondtam, hogy ki vagyok, hogy mi a jogalapja annak, hogy teged pl egy utolso szarnak nevezlek. de te, semmit nem mondtal, lehetsz barki, ez meg igy nem tul hiteles....persze lehet hazudni is a neten, de az meg mar vegkepp szanalmas lenne...meg toled is..

Dezsőjóska 2008.02.19. 11:04:51

Az a kurva nagy igazság, hogy akárkire köpködsz is, itt a nagy magyar politikai elitben, tökéletesen igazad van! Mindegyik senkiházi, felkapaszkodott, szar.
Ezúton kérem Bokros Lajost, hogy alakítson pártot!

stanmore 2008.02.19. 11:06:18

kedves kobretti,Savanyú a szöllő annak aki nem csinált semmit,menj be a metro honlapra és nézd meg ,hogy milyen hamis az összehasonlítgatás más metrók költségeivel(geológiai viszonyok,Duna jelenléte,bérköltségek,államások műszaki tartalma,kiegészítő beruházások stb. csak pár apróság) Ahhoz képest ,hogy ezeknél arra hivatkoztok,hogy majd utólag fizetjük a számlát,nem emlékszem ,hogy a Bokros csomag UTÁN a fidesz mit is produkált a koronaúsztatáson kívül ,meg a tokaji és egyéb lopkovicon kívül.Az a sok megspórolt pénz pl a metró hazavágása után ,ami miatt most jóval drágább lesz,mert mindenki tudja mit jelent egy projekt felélesztése anyagilag,hol jelentkezett? talán az egy fillérrel sem emelt családi pótlékoknál? He?

K ügynök (törölt) 2008.02.19. 11:06:19

Imádom ezt a kifinomult racionalitást, amikor a tönkretett ország remformnak nevezett rombolására van szükség. Érted, lerombolni a tönkretettet. Vagy tönkretenni a leromboltat?

kobretti 2008.02.19. 11:06:30

Stanmore!
Logikai bukfencért te sem mész a szomszédba!
Ki ígért fűt-fát a választóknak 2éve?! Honnan jött, hogy: igen, megcsináltuk, pannon puma, dübörgő gazdaság?! Mi tudtuk, hogy hazudik, bakker!
Csak az ilyen magas intelligenciájú egyének mint Te, bevették a sódert, és újraválasztották táncos Fletót! Gondolkozzál már el mielőtt írsz!

stanmore 2008.02.19. 11:08:40

osztova,a papagájkommandónak kellenek a lerágott csontok,mint az öszödi beszéd,amit pl az ilyen "hülye értelmiségiek",mint pl Heller Á. "igazságbeszédnek "aposztrofál.

kobretti 2008.02.19. 11:14:22

Metro-honlap, a hiteles forrás...
Végülis tréfálkozhatunk is, csak nem ezért jöttem.
Akármilyen műszaki körülmények és egyéb kondíciók legyenek is, elképzelhető-e az kedves elvtársak, hogy 10szer annyiba kerül a metro itthon, mint másutt?! Mert én csekély közgazdasági képzettség birtokában maximum egy 2szeres különbséget tartok reálisnak. Az pedig, hogy itthon nagyobb lenne a bérköltség mint pl. Spanyolo.ban, enyhén szólva megmosolyogtató...

stanmore 2008.02.19. 11:17:51

Kobrett,ne csak Magyar nemzetet,meg Indexet olvass.Bizponyos értelemben mutatókban igenis dübörgött a gazdaság,hogy ki mit ígért abba én a Fidesz helyében nem mennék bele,ha jót akarnék magamnak.Igen újra választottuk Fletót,de tudod mi az érdekes,hogy nem mi hőbörgünk,hogy be lettünk csapva,hanem ti,akiket nem sikerült félrevezetni,és aki állandóan újra akartátok számolni a szavazást,akik lezártátok az Erzsébet hidat,aki az öszödi beszéd elött éjjel nappal felfújt rágalmakkal támadtátok Gyurcsányt,Medgyessyt,Hornt.Csak vezéreteket lestétek kiduvadt ájtatos szemme és árpádsávos zászlókat lengetve,aki paranoiás hatalomvágyában már saját hazugságain is elérzékenyül.Gratulálok.
Itt válaszolok Gljoenak is,persze mindenki látja ,ki vagy egy idióta.

kobretti 2008.02.19. 11:20:10

És hogy micsoda fura hely ez a Kárpát-medence, hogy itt minden drágább mint másutt!!!
Az autópálya, a metro, a Volvo-busz, a Művészetek Palotája (a gyönyörű fényjátékkal, amik a streetracer suzukikra szerelt neonokra hajaznak), a postásbicikli...
Csak furamód az olcsóbb jóval a piaci árnál, amit az állam elad: kopaszi-gát, balettintézet, őszödi ingatlan...
Teljesen meg vagyok zavarodva :)

stanmore 2008.02.19. 11:20:47

Még utoljára,mert azért az ember nézze meg kikkel vitatkozik:kobretti ilyen hülyeséget,amit írsz,hogy nálunk 10x annyiba kerül a metró mint ami reális még a HÍR tv sem engedne meg magának pedig az nagy szó!

kobretti 2008.02.19. 11:29:27

"Bizonyos értelemben" én is tudok statisztikát csinálni...
Csak hát a tények makacs dolgok ugye...
Továbbá az ígérgetés meg hazugságspirál is társai dolgában nincs különbség, kár is ezen vitatkozni. Ellenben a mindenkori kormánynak kötelessége a közérdekű adatokat HAMISÍTATLANUL közölni! Nem dübörög az tetves gazdaság! Nem is dübörgött! És nem irigyel(t) minket egész Európa kedves felebarátaim! Szarban vagyunk, nem kicsit!
Ami pedig a hídfoglalást illeti, feljelentelek rágalmazásért :)
(amúgy én "bizonyos értelemben" örültem, h. fletó nyert 2006-ban is: tudom, h. mindkét oldal szemét hazug banda. De kiváncsi voltam rá, mit tudnak még mutatni az elvtársak. Tudnak-e jót csinálni. Hát megtudtam... Nem. A fidesz jelenleg dekonstruktív, ezt is kár vitatni. Én sem segítenék a patkánykormánynak...)

kobretti 2008.02.19. 11:34:06

mármint "destruktív"

kobretti 2008.02.19. 11:38:34

A metró oldalán pedig ez van:
www.metro4.hu/hirek_reszletes.php?id=379

Mindenki döntse el, ki a hülye - a 10szeres árra vonatkozó állítással nem vitatkozik az írás...

stanmore 2008.02.19. 11:38:59

Ez az igazi magyar mentalitás:"szerintünk patkány akormány,akkor legyen az ellenzék még sokkal patkányabb,hadd dögöljön bele az ország!"
Ráadásul ,ha fúrjuk a kormányt ,akkor a még patkányabbak szekerét toljuk,ugyanis nincs más alternatíva.

stanmore 2008.02.19. 11:41:08

kobretti,az biztos hülye,aki azt állítja,hogy a 10x es árat a honlap elismeri,mint alaptalan költséget.

kobretti 2008.02.19. 11:48:31

Ez így parttalan. Kérem kapcsojjja ki...

A magyar mentalitásról pedig annyit, hogy segítsél csak nekik tovább építeni az ÚjMagyarországot! Biztos szép lesz! Legrosszabb esetben a górétok majd elküld mindenkit kűűföldre...

nyikhaj 2008.02.19. 12:31:43

Napot! Én szeretnék az Altus Zrt. részvényeiből egy csomagot, bár tudom nem állami tulajdon, de szerintem nekem abból járna...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.19. 13:23:45

nyikhaj

Apró Piroska veje tetszik lenni ?

Island 2008.02.19. 14:17:36

Stanmore en tobb kulonbozo intezmenyt lattam a Szechenyi programbol letrejonni, mostanaban meg semmit. Biztos az sem volt tiszta egy dolog 100% biztos, felreertes ne legyen, en nem vagyok valami Fidesz berenc, de mond, te tipikusan az "a panelbol elegedett vagyok a kormannyal" ember vagy? Hogy all a tavfutesszamlad es ugy uszkve a rezsid? Mert sztem. baromi sok kezd lenni, de koszonheto az ilyeneknek mint neked aki ezert meg tapsol is. Mikor voltal utoljara MSZP gyulesen elso sorban? :-)

Island 2008.02.19. 14:32:04

Kedves stanmore,

elolvasva az eddigi hozzaszolasaidat 100%-ig lejott hogy te vagy kormanyparti propagandista vagy, mondjuk ilyen megvezetett "fiatalbaloldali", vagy valami hasonlo aki terjeszti-szajkozza papagaj modon a weben a kormany ondicsero propagandajat. Igazabol ez a szanalmas hogy egyesek vitatkoznak, te meg a kormanytol vett frazisokat dobalod be minduntalan. Itt nem jo es rossz van hanem ket rossz amibol kiderult hogy a jelenlegi a sulysan rosszabb. Ebbol lehet valasztani. Egyebkent meg "...minden beszéde arra megy ki,hogy az állam fizessen mindent,csak azt nem tárja fel soha,hogy miből.?" Megmondom. Az adonkbol. Mert mindenki tudja hogy nagyon magas es nagyon sok van belole. Csak tudod arra nem jossz ra agymosottan hogy a sok-sok eve milliardos bacsiknak sok-sok cege es baratja van akik sok-sok allami megrendelest szivesen vallalnak kb. 10-15x arert megcsinalni, mint ha te biznal meg valakit. A kiadasokon valo csokkentest meg erdekes modon mindig csak olyan helyeken lehett kezdeni mint a egeszsegugy meg az oktatas, metro meg sztradaepitesen meg egy csomo mason nem, mert hiszen az bizony annyiba kerul! Meg 120 millaba egy max. 500e forintert elkeszitheto honlap - na ez az alja, a tetejet mar elkepzelni is nehez annak hogy az a sok adoforintunk hova folyik el ezerrel. Nezz korul Budapesten, szerinted ennyi CEO, meg jol meno vallalkozo meg rosszarcu maffias van hogy minden harmadik auto X5-os BMW meg a hasonlo 15-30 millas kategoria? Nem, ez a te adodbol van a haveroknak. Csak nem mind1 hogy melyik partnak mekkora hatorszaga van ilyen teren, mikor kezdtek. Bar jonne egy uj part! De addig sem tolnam az ilyen nepet hulyenek nezo kormanynak a szekeret. Na mind1, ugyis tudom mit valaszolsz, mars vissza az elso sorba tapsolni, ha jo napod van megerintheted Feri zakojanak ujjat is egyszer!

Próféta 2008.02.19. 16:01:56

stanmore: amennyiben úgy érzed, hogy a veled vitatkozók nem objektívek, ellenben te az vagy, akkor kérlek olvasd vissza a kommenteket, és rágd meg a dolgot.
Ha ezek után is úgy érzed, hogy te objektív voltál, akkor kérlek írj mailt, ahol az itt feldobott témákra (metróépítés, sztrádaépítés, reformok, adók, tandíj stb.) forrásmegjelöléssel, a tényeket figyelembevéve leírod, hogyan látod a dolgokat. Erre én reagálok, s kirakjuk, mint cikket. Hm?

Chicano 2008.02.19. 16:17:40

Látom rendesen egymásnak ugrottatok.

Magam részéről kormányt támogató dumát már csak itt a blogokon olvasok, mert egyébként a "való világban" mindenki úgy szidja a kormányt ahogy a csövön kifér. Ebből adódóan 2 lehetséges változatot tudok elképzelni:
1. - A kormánypártiak sunnyognak és rejtőzködnek, csak itt merik személytelenül kiengedni magukból a gőzt

2. - Bértollnokok járnak ide írogatni hülyeségeket hogy ne bontakozhasson ki rendes vita hanem anyázzuk inkább egymást, addig sem a lényegről beszélünk.

Bónusz: Aki megnézi hogyan állt ez az ország 2002 tavaszán és hogyan áll most, és szerinte most jobb nekünk az vagy ballib közeli vállalkozó vagy kötöznivaló bolond.

vidéki 2008.02.19. 18:29:18

Chicano:A való világ kicsit nagyobb mint a te környezeted honnan a fenéből veszed hogy MINDENKI szidja a kormányt?Megnyugtatlak hogy nem lett mindenki jobboldali szimpatizáns!Nem állítom hogy hibátlanok,dicsérni se kell őket, de sokan vagyunk akik nem szenvedünk amnéziában és még emlékszünk a Fidesz uralomra Torgyánnal spékelve.Nem tud olyat tenni a baloldal hogy átszavaznék a Fideszre,legfeljebb senkire se.Teljesen mindegy mit csinál ez a szerencsétlen Gyurcsány élből olyan utálattal fogadnak mindent a jobboldalon mintha egyesegyedül ő tehetne arról hogy itt tartunk.Ő is részese meg az elmúlt 19 év szereplői ,sőt Kádár is,De mindent Gy.F.-re kenni!!Röhej.Orbánt isteníteni is röhej!Amugy meg mindenki hagyja magát megvezetni pártállástól függetlenül.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.19. 20:06:28

vidéki

Igazad van, nem egyesegyedül Gyurcsány tehet hogy itt tartunk ..... közrejátszott még az idióta Medgyessy a 100 napjával meg a 13. havi nyugdíjjal .....

Persze ha téged nem érdekel mik történtek és nem történtek az elmúlt 6 évben, 2002 óta akkor kár vitatkozni .... lehet minden nap a múltba nézni , meg szemét Orbénytorgyánozni, hogy ezik mit műveltek 10 évvel ezelőtt, 1998-ban .....

vidéki 2008.02.20. 06:07:26

zero:nem ugrom át az elmúlt 6 évet,nem mentem fel őket sem a hibájuk alól,de azért emlegeti az ember a Fideszt mert őket is ismerjük már.Ha ők következnek az még szörnyűbb lesz,de ott a jobb oldalon azt hiszitek Orbán a messiás lesz és egy rántássall kihúzza a szarból az országot! Hát nem fogja.Szerintetek a baloldaliaknak van homályos látásuk,akkor nektek a jobb oldalon mi van?Nehéz lehet nektek így élni hogy soha semmiben nem látjátok meg azt a kicsike kis jót se!

kobretti 2008.02.20. 09:56:10

vidéki!
Tudod itt senki nem isteníti a fideszt - én pl. a "közelükben" dolgozom, és látom h. mit csinálnak... (megjegyzem, nekem a tevékenységükből egy fillér hasznom nincs...)
De nem tették tönkre az országot! Akkoriban nem volt - kis túlzással - polgárháborús hangulat, nem kullogtunk az utsó. helyen Európában, és nem utáltattuk meg magunkat a határon túli magyarokkal. Azzal pedig, h. stílusban és a demokrácia tekintetében mit alakítottak, GyF tevékenységét nézve már nem lehet aduként előállni!

Island 2008.02.20. 10:16:20

videki:
"Nem tud olyat tenni a baloldal hogy átszavaznék a Fideszre,legfeljebb senkire se."

a, ez kicsit sem elvakult :-)) Akkor szavaz masra (SZDSZ-t leszamitva), csak van lesz meg par kisebb part. Azert az ilyen "zsigerbol gyulolok" emberek objektivan latjak a dolgokat az a jo... egyebkent ahogy mondtam jora nem tudsz szavazni csak kevesbe rosszra, szoval ebben gondolkozz. Masreszt ami itt visszatert es nem ertem az az, hogy MIERT NEM TUDUNK ELSZAKADNI A MULTTOL??M? De most oszinten. Mindenki sir, meg visszanez es mutogat hogy ez meg az miatt van rossz evtizedekre ha nem fel evszazadra visszamenoleg. Kit erdekel? Nem a multban elunk. A jelen rossza akkor meg kell valtoztatni es a jovot tartani szem elott. Engem nem az erdekel hogy ki regen mennyit lopott, az erdekel max. hogy megbuntetik-e utana, de nem szolhat errol minden. Arrol szoljon inkabb hogy elkezdjek-e amerikai mintara sporolni hogy ha a gyerekem felno es kozepiskolas-foiskolas lesz addigra legyen egy csomo penz a tanitatasara, meg nekem a gyogykezelesere, vagy sem. Ez erdekel. Nem az hogy anno melyik kormanyban sikkasztottak allampenzben tobbet.

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.02.20. 11:51:04

Kobretti: szted a polgárháborús hangulatról a baloldal tehet? sok mindent lehet rájuk mondani/fogni...de hát ettől a feltételezésedtől majdnem leestem a székről.

nyikhaj 2008.02.20. 12:05:21

Zero

Nem vagyok semmilyen rokonságban az Apró klánnal, és ezért nagyon hálás vagyok a sorsnak, csak úgy emlékszem, hogy egy meg nem hirdetett új tulajdonosi program keretében került az Altus Zrt és az abban foglalt cégek majdnem mindegyike a jelenleg miniszterelnökként funkciónáló igen apró vejecske tulajdonába. Így akár abból is kaphatna bárki, még én is...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.20. 13:00:06

nyikhaj

Így van az első (és sikeres) Új Tulajdonosi Program 1990-91-ben volt .... xDD
Kádkőgyár? Altus Rt? Aprópénzért ....

kobretti 2008.02.20. 14:49:03

Moks
Látom sikerült kitekerni a mondandómat, ezért kifejtem ahogy én gondolom:
1. egyrészt ostoba droid mind, aki hídat foglal, és TV székházat meg autót gyújtogat...
2. nem tudjuk, melyik oldalhoz kötődnek ezek jobban, már ha egyáltalán közügyek dolgában kompetensek - de gyanítom nem a polgári középosztály vagy épp az értelmiség tagjai...
3. nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél: nem jókedvükben tüntetnek és sztrájkolnak az emberek, hanem mert ez az ország igenis el lett kúrva és igenis nem tetszik, hogy azok magyaráznak/oktatnak ki/szorítanak meg akik ezt a helyzetet előidézték. A legfőbb elkúrómester további országlása és stílusa csak hab a tortán...
4. táncdalferkó is megmondta: "lesznek tüntetések..." Bizony, lettek is! És (csak) nem azért, mert a viktor és brigádja tépte a száját! Hanem mert kúrvaára elege lett a népnek az alkalmatlan szarjankókból!
5. fentiek okán igenis a baloldal - konkrétabban medgyessy, gyurcsány és kormányaik - felelőssége, hogy ilyen közhangulat (kilátástalanság, békétlenség, agresszió) lett úrrá az országon! Aki ezt nem látja be, ahhoz nincs több kérdésem.

Island 2008.02.20. 15:54:16

Hehe kobretti, itt az a vicces nalunk abszurdisztanban hogy jelenleg a jobboldal a baloldal, a baloldal meg minden csak nem szocialis, inkabb valami vadkapitalista okoskodok tarsasaga.

vidéki 2008.02.20. 17:12:20

kobretti: azért verték szét a TV székházat mert elégedetlenek voltak????Na ne...
Ezt még a (rém) Hír-Tv se mondta így akkor!!

nyikhaj 2008.02.20. 17:16:39

Zero

Remélem lesz új kárpótlási jegy is, mert szerintem az is kell egy legalább annyira sikeres új Új Tulajdoni Programhoz, mint amilyen az első volt...

kobretti 2008.02.20. 18:21:29

Vidéki
Nem azért verték szét... én sem ezt állítottam.
Vedd észre a lényeget: felvázoltam egy folyamatot...
/Akik szétbarmolták a tv-t, azok idióták és csak a hecc kedvéért mentek.
A lényeg, hogy elégedetlenség volt(van) az országban, tüntetések, petíciók, stb.
A sok droid meg odamegy balhézni. Mi ebben a bonyolult?/
Mellesleg tüntetni én is voltam - és leszek is ha valami nem tetszik...
És mellesleg tele van a bakancsom ezzel, hogy egy-egy szón rugóznak értetlen emberek. (meg hogy nem azt mondta, h. ők hazudtak, hanem hogy mindenki az elmúlt 16 évben... )

vidéki 2008.02.21. 07:10:15

kobretti

Ha tele van a bakancsod, ha nem ,tudomásul kell venni hogy nemcsak 16 éve hazudnak és nem csak az egyik oldal.Emlékezni csak szabad??Nem arról van szó,hogy értetlen emberek a szavakon rugóznak,hanem ez a vélemény nyilvánítás és különbség.Egyértelműen kell fogalmazni és akkor megértjük.Ja és sokat nem lehet elérni a tüntetéssel plusz ki is használják a szélsőségesek,a csendes tőbbség meg otthon a TV előtt rémüldözik.A szavazófülkében ki lehet mutatni a nemtetszést!

kobretti 2008.02.21. 10:38:37

Itt nem vélemények vannak, hanem tények.
Ha valamit elkúrok az az én felelősségem. Ha kormány elkúr valamit, az meg az övé.
Ha én az elkúrással valakinek kárt okozok (ráadásul a cinkosaimnak el is ismerem, aztán az egész kiderül...), és ezért a sértett fél berág, az szintén az én felelősségem. Hasonlóképp a kormánynak is objektív a felelőssége a közhangulat változásában. Ez nem vélemény, barátom! Ez qrvára tény!

vidéki 2008.02.21. 11:23:05

A tényről van véleményed.Neked olyan,nekem ilyen.

vinko · http://value.hu 2008.02.23. 10:59:20

milyen lesz agyurcsanyék áremelése,megtudod mi fog megváltozni ha nem mentek el szavazni 3.+igennel!
oké.atika!

borsalino 2008.02.25. 08:51:15

Hali! Visszatérve a részvényekre gondoljátok,hogy a sima mezei polgárnak jut belöle?Akik közelvannak a tüzhöz elöbb megtudják,hogy mikortol árulják és már megveszik vagy különféle strómanokkal megvetetik.Ha marad valami az néhány darab a népnek.

Freedom01 2008.02.26. 07:10:42

"A reálkeresetek csökkenése jól tükrözi a kormány gazdaságpolitikáját" - mondta a Magyar Hírlapnak Csaba László közgazdász, egyetemi tanár. Szerinte ez a fejlemény több tényező következménye. Az egyik a tervezettnél magasabb infláció: a pénzromlás mértéke 6,2 százalék helyett nyolc százalék lett, ami önmagában véve is két százalékkal többet vett ki a zsebekből. A szakértő felhívta a figyelmet a megnövelt adó- és járulékterhekre is, melyek leginkább a középosztályt érintik. Így esetükben a reálkereset csökkenése a 4,8 százalékot is meghaladta. Éppen ezt a réteget szólította meg Gyurcsány Ferenc Új tulajdonosi programjával. Csaba László szerint nem valószínű, hogy részvényvásárlásra fordítanák az emberek a pénzüket, főként ha figyelembe vesszük, hogy a háztartások nettó megtakarítása alig két százalék.

süti beállítások módosítása