Skip to content


       Szűrés lista

Szabadság, szerelem- második felvonás

Petőfi Sándor bőrébe bújt Fenyő Iván (28). A színész az m1-en március 15-én adásba kerülő Szabadság, szerelem című tévéfilmben alakítja majd a költőt.(Blikk.hu)

Pár másodpercig azért gondolkoznom kellett,hogy miért is kaptam fel a fejem erre a mondatra. Hiszen ilyen címmel már készült magyar film!!!! Igaz, hogy erősen a felejthető kategóriába sorolnám, de nem hiszem, hogy a készítői a 48-as filmnek is erre apelláltak, amikor a címválasztáson morfondíroztak. (foto: Blikk)

Petőfi és Arany barátsága közismert dolog. De vajon köztudott-e barátságuk hatalmas érzelmi hőfoka, árnyalatai, e nagyszerű férfiak közös gondolkodása, humora, játékossága? Levelezésük dokumentálja e barátságot, de többet is ennél; naplószerűen tudósít mindkét klasszikusunk életének eseményeiről egy olyan időszakban, mely történelmünk egyik legizgalmasabb korszakára esik: a reformkor utolsó évére, majd a forradalom és a szabadságharc felgyorsuló hónapjaira. Ezek a levelek kelnek életre. Ne feledjük, lángelméjű költők forgatják a tollat, az őszinteség, a keresetlenség és közvetlenség önkéntelen stílusbravúrjaival! Rendező:Seres Tamás
(port.hu)


Igaz ugyan, hogy csak negyven perces és az ünnep apropójából készült, valamint, hogy az ominózus cím, inkább illetne egy Petőfiről szóló filmet (hiszen az ő egyik verssora), de azért legyünk már ennyire kreatívak, hogy nem adunk neki már egy (f)elhasznált címet. Csapjuk fel az 5.-es szöveggyűjteményt és keressünk valami ugyanilyen jólhangzót. Nem is értem.

Téma javaslataink még hasonló című filmekhez:
  • Zsanett ügy- A rendőrök szemszögéből (féldokumentum film, musical betétekkel)
  • Én,Zalatnai Cini-A szökés alkotóitól
  • A magyar történelem fordulópontjai: honfoglalástól a székház ostromig, de az elnyomó időket bemutató részek egy kis cím módosítással: Szabadság, de szeretném
  • Princz Gábor és Malek Andrea románca

Címkék: film bulvár

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr41379356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totti 2008.03.13. 16:44:53

Hátde ez D'Artagnan? :D

diblublu 2008.03.13. 17:53:33

nem, de a polaroid mikrosütő lekardozza a csigahányást!

Hehe 2008.03.14. 08:26:24

>Zsanett ügy- A rendőrök szemszögéből

Természetesen egy jobbos az bűnösnek hiszi a rendőröket itt is :)))))

süti beállítások módosítása