Skip to content


       Szűrés lista

Megverték az órán az idős fizikatanárt

Húsvét előtti sokkolás ... szép vagy, Magyarország!

Blikk.hu:
"Diáktársai előtt megverte saját idős fizikatanárát egy VIII. kerületi iskola diákja. A pedagógus néhány nappal ezelőtt felmondott munkahelyén, jelenleg egy idegszanatóriumban ápolják. Az iskola igazgatója fegyelmi eljárást indított. A fiú, L. Zoltán (16) édesanyja pedig kis híján rosszul lett, amikor végignézte a videofelvételt, amelyen fia megrúgja, és egy vascsővel ütögeti a nevelőt."

"A mobillal felvett videón egy budapesti, közelebbről VIII. kerületi középiskola diákja fizikaóra alatt kisétál tanárához és üvölteni kezd, közben pedig belerúg, lökdösi, és egy fém vízvezetékcsővel ütögeti a láthatóan rémült tanárt. Közben azt mondja neki: „Te nekem ne merjél rossz jegyet adni, b... meg!” Osztálytársai szó nélkül nézték a bicskanyitogató jelenetet.

Az érintett pedagógus, András ezután elbúcsúzott az intézménytől, majd szanatóriumba szállították, mivel idegei felmondták a szolgálatot. A szülőket már a tanár felmondása után behívták az iskolába."

Akárki akármit mond, régen ilyen elképzelhetlen lett volna! A régen az legyen mondjuk 2000 előtt. Akkor taslit kapott volna egy ilyen gyerek, hogy a krétás fal adja a másikat... mondjuk fel sem mert volna állni az órán és csak úgy kimenni a tanárhoz!

Most meg a tanár hozzá sem érhet a diákhoz ... hogy tartson így fegyelmet?

És mi lesz a következmény? A srácot kicsapják a suliból, talán elmegy egy másik suliba, talán nem, mert már ugye 16 éves (és még általánosba jár).

Jön itt Gyurcsány, hogy több tízmilliárdot fognak fordítani a pedagógusbérekre is („30-50 ezer forint pluszt kell adni azért, hogy a legjobb pedagógusok is vállalják a harcot a leszakadókért”).

Mondjátok meg, Ti elmennétek tanítani? Szó szerint: mennyiért vállalnád a "harcot"?





Címkék: közélet társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr21390972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

itelethozo · http://itelethozo.blog.hu 2008.03.21. 15:10:35

általában nem szeretem amikor mások ilyen kommentet írnak,meg nem is vagyok rasszista(a kelletténél jobban) de a srác bőrszíne és a kerület magáért beszél...
arról nem is beszélve h ez az eset se fogja javítani a kisebbség megitélését kis hazánkban.
nem olvasom de kurucinfo-n már biztos lengetik a véres kardot...

totti 2008.03.21. 15:15:22

Lengetik hát és igazuk van. Hol látsz ilyet fehér gyerektől? Mikor hallottunk utoljára ilyen vagy hasonló hírt nem cigányról? Basszák meg az anyjukat az ilyenek, meg az is aki elkezd itt rasszistázni. Legyen már jogom utálni őket az ilyenekért! Elkapatott szemét népség.Tisztelet a kivételnek.

Bocsi, de ez most kijött!

fujin 2008.03.21. 15:23:17

restellem, de nem értek egyet ezen előítélettel... ugyan távol álljon tőlem, h bárki gyűlölködési jogát megvonjam, de azzal bárki csak a szűklátókörüségét bizonyítja...

nem nagyon szoktam kommentelni, csak ami igazán közelebb áll...

magyar tanárnak készülök, tervezek valahol-valamikor válni... és az ilyen hírek picit engem is elkedvtelenítenek... finoman szólva...

soem voltam az erőszak és túlzottan poroszos nevelés híve... de minden kétséget kizáróan vannak emberek, akiknek szükségük van arra, h legalább egyszer jól helyben hagyják...

nekem legalábbis szükségem volt rá, h igazi őspatkány viselkedésből, miután megéreztem a helyzet másik oldalát, kellő mértékben visszavegyek.

habár még mérföldek választanak el a mentori címtől... így papíron laikusként, de azt kell mondjam, h manapság a nevelés az a pont, ahol a legkínosabban söprögetjük a szőnyeg alá tonnányi szemetünket... nem csak mi, nem csak itt... úgy általában a világ fejlettnek titulált régióiban is...

Dr. Stein (törölt) 2008.03.21. 15:24:40

Magyar Bálintnak köszönjétek.

Öreg csótány 2008.03.21. 15:44:49

Meg az egész rohadt liberális bandának. Amit nem tilos, azt szabad, ugye? A kisebbségi ombudsmann most miért nem jártatja a pofáját? Horváth Aladár megkukultál? Az egész roma népségnek irány Kanada! A repjegybe beszállok!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.21. 15:48:56

nekem is tanár a végzettségem, taníthatnék gimnáziumban ..ehelyett egy multinál ülük jelenleg ..

Vajon miért nem motivált a nyári, tavaszi, őszi, téli fizetett szünet ? A heti 22 óra tanítás?

A roszz fizetés meg az egyre sötétebb/gátlástalanabb/butább generációk miatt lettem pályaelhagyó ...

Tiszeteletem minden Tanárnak ebben az országban!

Bit Rot 2008.03.21. 16:05:18

Bezzeg ha ott lenne a suliban a Magyar Gárda, az "rasszizmus, kirekesztés, cigánygyűlölet" lenne!

Inkább verjék csak a tanárokat?

fujin 2008.03.21. 16:07:43

nem értek a politikához... legalábbis nem nevekkel dobálózva...

de talán sokkal "globálisabb" a probléma... ahogy fentebb írta zero szellemileg impotens csemetéket virágoztatunk többnyire... gyanítom piciny bolygónk sok szegletében... :/

sztem ezt a helyzetet nem lehet lebontani liberális konzervatív hülyeségekre... ezek csupán hangzatos szavak... "kirakatbabák", amik közül lehet választani... hát én köszi, de köszi nem...

van egy kedves idézet, ami gyakorta cseng vissza a füleben hasonló témáról cseverészve: "politikusainkkal nem az a baj, h rosszabbak nálunk, hanem, h nem jobbak"

Kalevala 2008.03.21. 17:16:00

Ez nem új keletű probléma, csak az a gond, hogy túl nagy lovat adtak a kisebbség alá. Nekik "jogaik" vannak, de kötelességről szó sem esik. Én soha nem vállalnék tanári, vagy bármilyen kisebbséggel kapcsolatos munkát.Hozzá teszem nem tartom magam rasszistának.

fájerfuksz 2008.03.21. 17:27:13

uncsiiii

vidéki 2008.03.21. 17:33:25

Ebben a felvételben nem volt ugyan véres brutalitás de iszonyú rossz érzés volt végignézni.
Szerintem ez egyenes következménye a mai világnak.Körbe kell nézni,minden téren,mindennap mi van?
Nem Magyar Bálint vagy liberális hiba hanem minden ami van.
Minden bajt a szőnyeg alá söprünk.A cigánykérdéshez soha senki nem mert hozzányúlni.Itt is van az eredmény.
Csodálkozom hogy a 8. kerületben még van aki tanít???
Mióta tudnak felvételeket készíteni és a mindennapokban a képünkbe is kapjuk a cigányok által elkövetett dolgokat,nagyon nehéz nem "cigányozni".
Megoldást senki nem tud.
Egyre mélyebbre süllyedünk.

ryan 2008.03.21. 17:33:29

Ami a legjobban idegesített ebben a filmben, hogy a diákok is csak röhögtek. Szerintetek mind cigányok voltak azok akik ott ültek? Én nem hiszem.

ryan 2008.03.21. 17:37:11

John te komolyan azt hiszed h erre az a megoldás, h 400 sörhasú magyargárdista odaáll az ajtóba székelyhimnuszt énekelni?

fájerfuksz 2008.03.21. 17:39:57

"Ami a legjobban idegesített ebben a filmben, hogy a diákok is csak röhögtek. Szerintetek mind cigányok voltak azok akik ott ültek? Én nem hiszem."

Itt nem ez a lényeg. zero szerint a cigányokat ki kellene telepíteni, a koncepcióját pedi szeretné alátámasztani ezekkel a rémtörténetekkel. Az ilyen részlet kérdések őt nem érdeklik...a koncepció a lényeg!

/ beteges rögeszme?!/

Danis 2008.03.21. 17:46:17

A baj az, hogy a videón adott reakciókból ez nem egy kirívó eset volt... Csak ezt vették fel videóra.

Tomi 2008.03.21. 18:01:18

Biztos nem lakatos. Igen direkt kis betű!

Berrick 2008.03.21. 18:12:15

Most eltekintek az előítéleteimtől ami igen nehéz. Mikor én még iskolás voltam nem is olyan régen volt egy tesi- töri tanárom, oszt vagánykodtam a többiekkel a tanteremben meg pofáztam az óráján. Első alkalommal kihívott felelni de nem tudtam semmit. 1 es fiam. A következő órán megint járt a pofám az mondta menjek ki felelni mondtam neki felejtsen el . Erre odajött és úgy törölt szájon hogy leestem a székről. Hazamentem elmondtam anyámnak erre tőle is kaptam egy fülest hogy a fasznak pofázok és még karót is kaptam.

Nem verte a szüleim sem a tanárok de akkor kellett a pofon. Nevelés kérdése, de mit várunk egyolyan tetves bandától akit eltartunk és nincs más dolguk mint verekedni, inni meg lopni , csalni .

Vagy valaki rendezi ezt a kérdést keményen, vagy ez rosszabb lesz mint eddig volt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.21. 18:19:49

fájerfuksz

"ero szerint a cigányokat ki kellene telepíteni, a koncepcióját pedi szeretné alátámasztani ezekkel a rémtörténetekkel. Az ilyen részlet kérdések őt nem érdeklik...a koncepció a lényeg!"

Hol olvastál tőlem ilyet ?

Ne a saját blogom hazudj össze-visszza ...

Én csak felvetem a problámát, aztán lehet róla normálisan vitatkozni .. de így ha ilyeneket írsz, akkor elég nehéz ...

movhu 2008.03.21. 18:45:36

Direkt nem írtam róla, mert havonta nem egy postom szól a cigánykérdésről, kábellopásról és egyéb ilyen kérdésekről. Szerintem az a baj, hogy nem beszélünk róla. Csak egy mód lenne a fejlődésre, ha nyíltán feltárnánk a kérdést. Hogyan mérjük le máshol az intézkedések eredményét?
Macskajaj?

mover.blog.hu/2008/01/21/title_19670

Miért nem nézünk szembe azzal, hogy mi van? Nem vagyok szélsőséges, tisztességes cigányokat is ismerek, akikkel jó kapcsolatom van. A legnagyobb baj, hogy nem lehet róla indulatok nélkül beszélni. Mert pillanatnyilag kétféle nézőpont van. Nem szabad róla beszélni vagy írtsuk ki mindet. Az igazság pedig egészen máshol van.

darko 2008.03.21. 18:56:56

Vajon az L betű Lakatos??? Ha meg kirugják az iskolából, akkor meg diszkriminációnak veszik..

fájerfuksz 2008.03.21. 19:05:41

Zero!

Úgy érzem lényegre tapintottam ...
Ha a nézetedi alapján minősítenek ne háborodjál má fel!

szerintem nagy karriert futhatnál be Novákéknál!

Szotyi 2008.03.21. 23:05:56

Nekem úgy tűnt a videóból hogy nem csak ő familiárisan hiperpigmentált hanem az osztály több tagja is, amúgy meg jó hogy fölvette valaki mivel nem egyedi esett, hogy tanárokat vernek, így legalább nyilvánosságot kapott az esett.Szégyen, hogy egy öreg művelt embert így megalázza egy ilyen senki, az ilyeneknek kéne valami aljamunkát adni büntetésként pl.: illegális szemetet összeszedni, és ha nem csinálja odavágni egyet, hogy beleboruljon a szemétbe.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.21. 23:35:58

fájerfuksz

Nagyon el vagy tájolva öeregem ...

Perillustris 2008.03.21. 23:36:39

Meddig tűri a többség?

fájerfuksz 2008.03.22. 00:50:40

"Nagyon el vagy tájolva öeregem ..."

kikérem magamnak, hogy öreg lennék ;))
Másrészről előfordulhat, hogy Terence Hill malacperselynek használta az iránytűm, s valóban eltájolódtam.
De majd eljő amegvilágosodás órája és én is nyitok egy cigányfikázó blogot, egyelőre viszont nem érzem magam éretnek eme nemes eszme képvisletére. Meg amúgyis túkínálatot érzek e témában. (mi tagdás kereslet is van rá)
..és a gyomrom is nehezen emésztené meg ezt sok mocskot.

rennie 2008.03.22. 07:31:06

elég hajmeresztő a két hírt így összehozni. nyilván semmi köze a kettőnek egymáshoz, a kérdés feltevése pedig ebben a formában demagógia.

az ugyanakkor tény, hogy a tanárok renoméja a múlté, ma már csak az nem rúg beléjük aki nem akar. mondom ezt úgy, hogy sosem tanítottam. de aki pedagógusnak készül (nem tanárnak, pedagógusnak!), az hivatást választott, és egy ilyen hír nem fogja visszatartani.

vidéki 2008.03.22. 11:57:04

Hallottam a hírekben hogy a gyerek az anyjával a 16. albérletben lakik.Na talán itt van a baj gyökere....

Szotyi 2008.03.22. 12:01:35

mi az hogy semmi köze?? fájerfuksz meg rennie vagy cigányok vagy nem találkoztak még velük sajnos én itt élek mellettük, többször kiraboltak, mevertek csak úgy szórakozás képpen,rendőrség szart se tudot csinálni, nem is nagyon akartak féltek bemennia putriba... vajdához kellet elmenni hogy fogja vissza őket, azóta csak megnéznek, persze ha lehet megpróbálom elkerülni őket főleg a hangosabbakat.
(Szégyen hogy rendőrség nem tud semmi csinálni... miér kapják az adónkat ?!... elvileg megkéne védeniük,nem? inkább akkor fizetünk a vajdának az legalább használ mondjuk ez már kissé maffiás beütés lenne de jobban járnák)
Nálunk is az osztályban voltak igazán parasztok ,de eszükbe se jutott megütni egy tanárt, legtöbb az volt max hogy vissszabeszélnek de az se fenyegetés vagy sértegetés pedig mi voltunk szinte a legrosszabb osztály:)
sry hogy ilyen hosszú lett, de így első felindulásból ennyi sikerült:)

fájerfuksz 2008.03.22. 12:32:25

Szotyi tezsvírem!
Indulj fel másodjából, hátha akkorr....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.22. 13:29:14

fájerfuksz

Ez nem cigányfikózó blog ... olvasgass vissza , pls
Ez a Való Világ ... ilyen országban élünk, jó reggelt!

rennie

Már miért lenne damagóg .. szerinted ezek meg több ilyen eset után ki fog jelenetkezni tanárnak?

Ha nem lesz tanár ki fogja tanítani a gyereked ? Ha nem kapja meg általános/gimiben a megfelelő képzést hogy fog eljutni adiplomáig ?

fájerfuksz 2008.03.22. 16:31:49

"Ez a Való Világ"

na ne bassz! azt hittem a bigbráner.!!!
Kiszavazósó mikor lesz !? :-O

rennie 2008.03.22. 17:27:03

szotyi

cigányokról egy szót se írtam :D de azt látsz bele amit akarsz. amiről írtam (és ez válasz egyben zero-nak is) az az, hogy aki úgy lép a pedagógusi pályára, hogy elhivatott, azt egy ilyen eset nem fogja a hitében megrengetni. nyilván ha egy orvost vagy ápolónőt vernének meg, attól nem kevesebb orvos vagy ápolónő.

azért demagógia, amiért a napló adásait se nézem egy ideje: annak fényében, hogy most megvertek egy szerencsétlen tanárt, természetesen másképp fognak az emberek vélekedni arról, hogy "szabad-e" tanárnak menni.
és demagógia, mert hogy a 3,14csába lehet még ebbe is politikát belekeverni?!

az eset nagyon ijesztő és szomorú, de vegyétek észre, hogy hírértéke van. ha mindennap megesnének ilyen esetek, nem születne cikk róla. mint ahogy arról se születik cikk, hogy a bélának ellopták a kocsiját. magyarán, az eset (szerencsére? még?) kirívó. nagyon remélem, hogy nem lesz több ilyen, de ne essünk már át a ló túlsó oldalára, a tanárok megverése nagyon messze áll a mindennapos rítustól.

! 2008.03.22. 19:27:51

Nah ez sok!

Ezek a mai diákok.Ez tényleg sok.Hol élünk mi???Szánalom az egész!

Szotyi 2008.03.22. 20:09:43

rennie sry, akkor én értettelek félre

rennie 2008.03.22. 20:46:25

szotyi

no prob :)

Nane 2008.03.22. 23:30:08

Itt kezdődik a cigánybűnötzés. (Ha már nem óvodáskorban.) Menjenek Kanadába oszt haza se jöjjenek!

110/800 2008.03.23. 10:09:30

retkes, büdös cigány MÁR megint. ez nem elég? több kell még mindig, hogy elhiggyük: elszaporodnak a bűnözések?? fuck the system, fuck the liberalism.

polska73 2008.03.24. 12:42:07

kedves fujin,

kitartást az elhatározáshoz! Jómagam történelemtanár vagyok, feleségem magyartanár, és látom, mennyit dolgozik (nagyjából egész nap, hétvégéken is). Ugyanakkor nagy öröm gimanzistákkal foglalkozni, azt tanítani, amit amúgy is szeretsz. És egyszer talán majd meg is lehet élni a fizetésből.

Nem bántani akarlak, csak felhívom a figyelmedet a magyar tanár és a magyartanár szavak közti különbségre. Gondolom, ez utóbbi is szeretnél lenni :)

Anna 2008.03.24. 14:03:23

Ebben az iskolában dolgozok. Nem a pénz és a "máshova nem kell" miatt. Azért, hogy ne igy kerüljenek ki a gyerekek az életbe. Eddig hittem és tapasztaltam, hogy érdemes. Ma már nem! Valami nagyon megváltozott. A zavarodott világ, ahol a tanár a bünös,a jó a rossz, stb. ezt eredményezi. Honnan is büdösödik az a bizonyos hal?

Prophet 2008.03.24. 23:00:31

Látom ide is jut a droidokból. Ha egy ekével végigmennénk a blogokon, kifordulna a földből pár. De azért vannak vicces beszólásaik, még Kossuth-díjat is kaphatnak!

"Szó szerint: mennyiért vállalnád a "harcot"?"

A Hummer sokat eszik, így a MOL-t mindenképp meg kéne nyerni támogatónak. De ha Valaki visszasírja a régi, "biztonságosabb" világot, akár UAZ-zal is indulhatunk. A csatába.

A tanszékvezetőnk örvendeztetett meg minket azzal a -sajnos nyílvánvaló- hírrel, hogy amire mi tanárok leszünk (én nem), addigra az iskolák 50-60%-át indomagyarok fogják kitenni. Persze ott sántít a dolog, hogy középiskoláig is alig jutnak el, tovább meg mégúgyse (aki eljut, azzal nincs probléma), de az általános iskolákban mi lesz akkor? És ez alig 5-6 év! Magániskolába kell járatni a gyerekeinket? Vagy lesznek kimondottan cigányoknak fenntartott melegedők?

Persze nem a tüneteket kell orvosolni, megelőzni kéne. Persze "pár" pofon nem ártana. Egy-egy kiszállás a putriba csukjában, az éjszaka közepén talán megvilágítaná a sötét elméjüket. De túl messzire megyek. Rendesen tönkretették az oktatást. Örülök, hogy jó tanáraim voltak.

Malacka 2008.03.25. 11:16:30

Haho

Ennyi szánalmas köcsögöt. Nem kitelepíteni kell a mocskos cigókat, hanem agyonütni. Pontosan úgy mint ahogy ők tették a szerencsétlen olaszliszkai autossal....

Akinek nem tetszik az ilyen jellegü hozzáállas az majd akkor védje őket amikor a saját családjában mevernek pár embert. Utána nem hiszem hogy a sok humanista farok másként fogja gondolni hogy nem kell kasztrálni a cigányokat.

Elkötni a püdös tetvekben a petevezetéket, kasztrálni a hímeket hahahaha

Éljen nagyapánk (1889. ápr. 20 Berlin - 1945. ápr 30)

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2008.03.25. 16:44:53

érdemes volna észrevenni, hogy tanárverés olyan országokban is előfordul, ahol nincs vagy nem számottevő a cigány kisebbség...(csak kicsit ki kéne látni a saját korlátok közül/mögül)
az viszont tény, hogy az erőszakos cselekedetek mindenütt a hátrányosan megkülönböztetett etnikai csoportok sajátjai...

fujin 2008.03.25. 23:44:29

gyaníthatóan a reménytelen elkeseredettségből fakadó düh miatt... mondjuk lehet, h csak én magyarázom ezt bele...

---

igen, az is szeretnék lenni, köszönöm uram :D

---

anna... értem, h miről beszélsz, mitöbb hasonló dolgokat érzek olykor... ám ha már a nevelésnek sincs értelme, akkor mégis minek van? :o :s

---

malacka:
indulatosan fogalmazott szösszenetedből kiérezhető, h ésszel vagy érzelemmel élnél inkább...
hmhm... melyik is a legjellemzőbb érzelem az ember krakterisztikájában? talán a félelem? hümmhümm... akkor mi is vezérel téged igazán... legbelül... miközben szemellenzővel rohamoznál? ;))

nagyapád meg egy őrült zseni volt... de inkább halottról jót vagy semmit... mindenesetre gratta a teljesítményéhez...

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2008.03.26. 11:42:52

Anna, amit mondassz... basszus épp azt akartam írni, hogy a kamerás sárc, ahogy mondja "Barbi!" "Urbán!" - a kis fazonra szépen hallgatnak. Aztán ebből meg azt akartam kihámozni, hogy ez mondjuk reményteli, hogy létezik alá- meg fölérendeltség. A tanárnak egyszerűen a legnagyobb gengszternek kell lennie egy ilyen hangulatú osztályban.

de én még csak tanonc vagyok, te meg már élesben tolod, hát ha te mondod, ez így elég illúzióromboló. Egyébként ettől függetlenül belevágok, "vállalom a harcot" :D Aztán meglátom...

martins 2008.03.26. 21:30:46

Nem lenne cigánykérdés, ha nem hagynánk magunkat terrorizálni általuk. Egy cigányra jut 20 magyar, ilyen egyszerű. A kis falvakat meg szervezetten cigány/magyar falvakra kéne osztani, (költöztetni mindenkit ide-oda) és ott élnék a kis világukat, és lehet egyszerűen éhenhalnának.

bubo55 2008.03.26. 21:55:22

Én is oktatok. igaz csak gépjárművezetést. De ez igy már nagyon sok.
Honan meríti a bátorságot, hogy egy idösebb - tanár -
emberrel szemben így viselkedjen?
Hol a határ??? Amig ök egyedül vanak, normálisak. de ha már többen vanak ell vesztik emberi tartásuka, tár-sadalmi hova tartozásukat.
Döbenett. Lassan félnük kell saját hazánkban???

Mária 2008.03.27. 10:55:00

Ide vezet az, amikor a magyar többségnek egyszerűbb havonta a segélyt kiutalni, mint munkahelyeket teremteni, foglalkoztatni, felzárkóztatni, bármilyen szakmára felkészíteni a Kanadába kívánt kisebbséget.

A magyarországi többség vessen nyugodtan saját magára amiatt, hogy a dolgok ma ott tartanak, ahol.

A kisebbséghez tartozó embereknek ma nincs helyük ebben az országban: sem munkájuk, sem jövedelmük, sem perspektívájuk, sem bármilyen apró céljaik nincsenek, mert a díszes magyar többség az ország gatyába rázása helyett a saját stiklijeivel, mutyijával, kisebb-nagyobb fehérgalléros törvénytelenségeivel van elfoglalva.

Gondolom, azért, mert nem akarnak élhető országot maguknak. Vagy legalább is, dolgozni rajta, gondolkodni rajta, tenni érte nem akarnak. Ha a Jóisten csak úgy megadná, az jó lenne persze...

Éljen inkább a struccpolitika meg a segélyek osztogatása...

czyi · http://holnapelott.blogspot.com/ 2008.03.27. 15:31:51

Én magam is tanár végzettségű vagyok, s bár iskolában dolgozom, már harmadik éve nem tanítok, csak könyvtáros vagyok.
Egész egyszerűen elképesztő és teljes mértékben elkeserítő, ami ezen a felvételen látható: teljesen tehetlen, megkeseredett tanár, maguknak mindent "megengedő" "diákok". --- És hogy miért az idézőjel? Maq a diákok legnagyobb többsége a legtöbb problémás helyen nem úgy fogja fel, hogy ezt megtehetem, ezt meg nem tehetem meg valamiféle erkölcsi, etikai megfontolásból: ilyen fogalmakkal ugyanis ők EGYÁLTALÁN sehol sem találkoznak, vagy ha mégis, nem is értik. Másrészt a diákok ismérve többek között és első sorban az, hogy tanulnak valamit. Ezek a "gyerekek" meg csak azért járnak iskolába, mert muszáj. Mert 18 éves korig kötelező.
A diákok mindig is olyanok voltak, hogy kipróbálják a tanárt, meddig lehet elmenni nála. De ma már sok helyen egyszerűen bármeddig elmennek és csak röhögnek.
A tanárnak meg effektíve semmit sem szabad csinálnia törvény szerint; legalább is a makarenkói pofon már ide tartozik, azt biztosan nem adhat!
De megmondom őszintén - én sosme voltam egy nagy verekedős fazon -, ilyen szituban, amikor látom, hogy jön rám ordítva a "gyerek" és nagyobb/erősebb mint én vagyok, a többiek meg csak röhögnek, biztos hogy meg sem kísérelnék kezet emelni a gyerekre. Mert a következő az lesz, hogy megfenyeget, hogy megöl... vagy nem csak megfenyeget...

vidéki 2008.03.27. 17:15:29

Nem vitatom mennyire szörnyű ez az iskolai erőszak.
Nem csak cigányok csinálják
.Én hibáztatom a pedagógust is.
Ez pont olyan hogy látunk olyan szülő-gyerek kapcsolatot is ahol mindent megenged a szülő a gyerekének és van olyan szülő akinek példamutatásból, egészséges szigorból tekintélye is van.
Tehát egy pedagógusnak el KELL érnie hogy idáig el se jusson egy gyerek, egy osztály.
Sajnos felhigult a tanári szakma is.
Az otthoni nevelés is hiányt szenved,a tanári tekintély sincs meg,plusz amit az országban lát,plusz a tv,filmek.disco stb.stb.
Ugyanmár, így hogyan váljon értelmes jól nevelt felnőtté egy problémás gyerek? Nincs példakép se!És más se!

nyekk 2008.03.29. 20:06:04

De bizony a retkes cigányok vannak elengedve, elkanászodva. Ha rossz jegyet kap a gyerek rasszistát visítva megverik, terrorizálják a tanárt, ha az orvos diagnózisa nem egyezik az analfabéta cigó anyáéval, agyba-főbe verik az orvost. Ha a hülyegyerek elészalad az autónak, meglincselik a vezetőjét a gyerekei szeme láttára. Sajóbábonyban nem hajlandók a boltban sorba állni, mindenkit félre lökdösnek, kisgyerekek száguldoznak ócska autókkal az utcákon, fényes nappal lopnak, rabolnak. Nagyon ajánlom a hotóságoknak, hogy rendszabályozzák meg a cigányság szellemi színvonalban állati sor alá züllött rétegét, mert igen közel van már, hogy a társadalom, az utca kézbe veszi az ügyet, és attól mindenkit (de főleg a cigányságot) mentse meg az isten...!

nyekk 2008.03.29. 20:10:02

vidéki 2008.03.27. 17:15:29 "...hogyan váljon értelmes jól nevelt felnőtté egy problémás gyerek?..." azt nem tudom, de abban biztos vagyok, hogy el kell érni, hogy ha már mégsem válik értelmes emberré, akkor legalább kussoljon és rettegjen annak következményeitől, ha esetleg disznóságot csinálna. Ne a társadalomnak kelljen tőle rettegni.

Grege 2008.04.01. 13:31:49

Mária: szerintem hülyeséget beszélsz, rasszista, magyarellenes a szöveged (mostanában ez a mindent ütő lap, mármint a rasszista :))

Ugyanazok az iskolák állnak a romák rendelkezésére, ugynazok a szolgáltatások, segélyből többet kapnak, mint a leszakadt magyarok. (a kiutalt házakról, lakásokról nem beszélve)

Milyen magyar többségről beszélsz? Az egyszerű dolgozó, nyugdíjas, diák a többség, milyen munkát kellene nekik adnunk? Ha megcsinálják olcsón, jól a tetőmet, a víz-gázvezetéket, a betonozást, az autómat, a kenyeremet, ha meggyógyítanak, mikor beteg vagyok, akkor szerinted csak azért keresek egy drágább és tisztességtelenebb embert, mert az legalább nem ciágny? Hol élsz Te?

Mi gátol meg egy romát abban, hogy elvégezzen egy általános-, közép-, főiskolát? Egy olyat, ugyanolyat, ahova az én gyerekem is járni fog adott esetben? Az első kettő ingyenes és kötelező, a technikum még 1-2 év. Nekem ne mondd, hogy anyagi okai vannak, mert mint írtam egy hátrányos helyzetű nem roma kevesebb pénzből is felneveli a gyerekét.

"Gondolom, azért, mert nem akarnak élhető országot maguknak."

Nem b+, azért gürizünk halálunkig, hogy élhetetlen legyen ez az ország.

Ez a struccpolitika, hogy szegíny tisztességes romák itt élnének, de a gonosz magyar többség rajtuk élősködik és a nyomorba taszítja őket.

kb. 3 millió ember dolgozik (de lehet,h sokat mondtam) ma itthon, vagyunk majdnem 10 millióan, szerinted egy cigánynak lehetetlen munkát találni?

Ott a pont, hogy egyszerűbb felvenni a segélyt, mint elmenni dolgozni kicsivel többért, (azért a fizuért, amiért más is melózik), itt a rohadt nagy baj a társadalmi rendszerünkkel. Ha ugyanúgy rá lennének szorulva a munkára, akkor a szocializálódás is könnyebben menne, de amint ezt valaki elkezdi pedzegetni jönnek a rikácsolások a rasszista "magyar többségről", hogy még az eddig kiutalt segélyt is feltételhez kötné, RASSZISTÁK, RASSZISTÁK, KANADA, EUparlament - BRÜSSZEL!!!

ÉN 2008.04.02. 18:42:14

egyszerü...Igaz, hogy magyar ember is csinál ilyet??? és ha igen akk kitől vezsik a példát??? ha a cigány nem csinálja emga magyar sem. ennyi. kikell az összes cigányt Romániába küldeni azt ott éljenek. 2 napnál továb bnembirnák

süti beállítások módosítása