Skip to content


       Szűrés lista

Kis Vuk, a magyar 3D-és "csoda"

Íme a Kis Vuk előzetese. Azért "csoda", mert ilyet én még nem láttam. Vagyis ilyen minőségű 3D-t. A film aprópénzből kijött, 1500 milllió forintból.
Igen, 1,5 milliárd forintból sikerült ezt összehozniuk. Ebből az állami támogatás 200  millió forintot tett ki. Úgy érzem, jó helyre került az adóm ...ismét!



Tényleg igyekeztem pozitívan hozzáállni a Kis Vukhoz, de csak úgy példaként, nézzük meg
az ismert BRAVIA reklámot, a Crytek's CryENGINE 2 DX10 motorjával, ami REAL-TIME.
Vagyis nem előre elkészített animáció, hanem akkor rajzolja ki elénk a számítógép:



És ha még ez nem lenne elég, íme a magyar Black Hole Entertainment 2006-os intrója a
Warhammer: Mark of Chaos című játékhoz, ami abban az évben az év intrója lett, ha jól emlékszem. Mégegyszer: 2006-ban!



Címkék: média pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr55420057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

110/800 2008.04.11. 09:06:18

ez az uccsó intró valami brutál! :O

a vukról meg nem nyilatkozom inkább. eleve már mega a 3D-s megoldás zavar. Nem lehetett volna megcsinálni úgy, mint pl a Macsakafogó 2-t, hogy igaz, hogy kis számítógépes rásegítéssel, de megmaradtak az eredeti rajzfilm eredeti karakterei? Bár annak is csak előzetesét láttam, mégis volt is egy kis retro-érzésem. De ezt mé kellett így elcseszni...

RókaRudi 2008.04.11. 09:38:29

Sajnos itt tartunk: feleslegesen szórják a pénzt olyan dolgokra amikre ráfogják hogy kulturális (a 200 milliót biztos az NKA(gyk. nemzeti Kulturális Alap)-ból csípték le). Ez 2 okból is sántít:1. A filmet szerintem egyértelműen nem a magyar piacra tervezték, ha meg igen, akkor valakinek nagy ízlésficama lehetett... :( Ha nem a magyar piacra szánják, akkor felesleges az állami támogatás). 2. Az NKA-ból pedig azért pofátlanság "lenyúlni" ezt a pénzt, mert az NKA alapvető feladata a kulturális értékek őrzése vagy teremtése. Ez a film nem teremt semmit, értékőrzés szempontjából meg inkább rombol.

RókaRudi 2008.04.11. 09:40:57

p.s. A Ganxsta-rap meg aztán főleg nem hiányzott belőle. Ha ez számít hungarikumnak akkor valami itt nagyon el van b*****

mutant · http://universal.blog.hu 2008.04.11. 10:04:16

aztabüdöskurvaéletbe!ez meg mi a szar?????aztamindenit.szóhoz sem jutok...melyik baromállat találta ki a sztorit??!!amúgy meg az intro alapján kb. 5 külföldi mese sztorijából rakták össze:felfedeztem benne: Oroszlánkirály,Shrek,Pirosszka...eddig.hát meg vannak ezek zakkanval???XD egyszerűen nem tudom felfogni a látottakat:o:o:o döbbenet!ezt a fos grafikát.
és az intro: "ÁLLAT!"/E. Cartmen/:)))

Saint 2008.04.11. 10:10:53

Szánalmas ez a "kis vuk" inkább lehetne kis szar... Így elba**ni az eredeti Vuk értékeit...nem is mi lennénk... Ráadásul a poén, hogy emberek ingyen csinálnak jobbat az ilyeneknél a blender nevű progi segítségével pl. ott van a "Bunny" című rövidfilm a youtube-on simán szebb szerintem mint ez a kis szar de valahogy abba nem kellett 1,5 milliárd még akkor sem ha rövidebb sokkal...

Szotyi 2008.04.11. 10:55:59

Úgy tűnik, hogy letölteni se lesz érdemes a vuk2őt (viszont a warhammer intro valami eszméletlen jó), én se értem mi baj volt a régi 2Dvel, amúgy a történet is sántít:
1. minek kell egy róka egy cirkuszba?
2. Vuk családja meghalt(igaz nem mutatták, de valószínűsíteni lehet), ez adta történet alaphangulatát
erre most meg kiderül, hogy él az apja, teljesen elrontja az első rész hangulatát ill nagyon hollywoodos (Az amerikai NKAnak kéne fizetnie ezért nem a magyarnak, mert ez amerikai kúltúra nem a magyar!)
Lehetne sorolni csak az trailer alapján azokat a dolgokat ami miatt nem tetszik, de erre valahogy számítottam mostanság csak elkúrni lehet mindent:(

Prophet 2008.04.11. 11:14:49

Amerikában vezetné a toplistát, ilyen bárgyú dolgok ülnek a szivacsos agysorvadottaknak. De miért járnak két lábon? Meg verekszenek az emberrel? Miért kell énekelnie? Baz, ez egy másik dimenzió lenne? Szerintem graffitival rámehetnénk a Feszti körképre is ennyi erővel, és rajzolhatnánk Árpádnak szép nagy szemeket. Kinek juttt ez eszébe? Másfél milliárdért. Nem is a pénz számít, hanem hogy hogy elkúrták. De ez lassan tradíció. Szegény Vuk, jó lenne inkább elaltatni.

RRomeo · http://www.artistpub.hu 2008.04.11. 11:15:21

Szia,

van nekünk az ArtistPub-on - ami kifejezetten egy grafikai szakmai fórum - egy erre kihegyezett topic-unk (Új Vuk), érdemes lehet elolvasgatni a bejegyzéseket ezen "alkotással" kapcsolatban, elég tanulságos lehet, szóval ajánlom a figyelmedbe:
www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=1978

Találó különben hogy real time játékgrafikához hasonlítják ezt az egyébként prerenderelt "csodát" ill. pénzlenyúlást. Az a baj hogy sokan tudatlanul beviszik majd a kölyküket az ilyen színvonaltalan dologra, a szép régi emlékeik miatt.

RRomeo 2008.04.11. 11:30:06

Egyébként nagyon jó 5let az összehasonlítás, bár én átemelnék valami videómegosztóról Nickelodeon-on meg hasonló csatornákon futó sok évvel korábban készített ezer részes 3D sorozatokat amik jobb mínőségűek ennél :-)
Szerencse hogy Dargay nem adta a nevét a dologhoz, valamit tudhatott az öreg.
Sok helyütt a neten grafikával foglalkozók között nagy felhördülést váltott ki az egész, nem csak az ArtistPub-on lehet megütközéseket találni ezzel kapcsolatban természetesen, hanem sok blogban és fórumban. Az meg külön jó hogy a film mióta késik és milyen világmegváltó bejelentések voltak vele kapcsolatban, olvass utána bárhol, pl.: Index!

rivera 2008.04.11. 11:38:06

"Amerikában vezetné a toplistát, ilyen bárgyú dolgok ülnek a szivacsos agysorvadottaknak."

LOL

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.04.11. 11:53:23

RRomeo

Elolvastam a fórumot, köszi!

Kiváncsi lennék szakmai szemmel mi a véleményed, fóleg a Mark of Chaos intróval összehasonlítva ...

Mondjuk legalább akik a Kis Vukot készítettek 3D-s grafikusoknak volt munkájuk pár évig és kerestek pénzt ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.04.11. 11:59:32

RRomeo

Ha nem lenne Pixar meg a többi külföldi 3D-és film akkor fanyalogva, de elfogadnánk, mint a magyar narancsot, kicsit savanyú, de a mienk ...

De a 3D-s film legfontosabb és legszembetűnőbb tulajdonsága a 3D minsősége ...és ezt az átlagember is észerveszi hogy a Verdák vagy a Surf Up, Bee movie után itt valami "nem stimmel" ...

Pedig pofonegyszerű számomra: 1,5 milliárdból ha NEM LEHET elkészíteni egy megfelelő minőségű 3D-és filmet akkor :
a, összeszedek annyi pénzt amennyi kell
b, olyan technikát választok, ami színvonalasan kijön 1,5 milliárdból

Rokabor 2008.04.11. 12:43:39

Szakmabeli vagyok es ezt masfelmilliardbol meg lehetne itthon csinalni.
Mivel ez kis szakma mindenki ismer mindenkit nagyjabol, legalabb hallomasbol, de senki nem ismer egy embert sem akik ezen dolgoztak. Valoszinu nem az o hibajuk, 100% hogy alulfizetet kezdok, idiota vezetokkel. Fejetol buzlik megint a hal.
Warhammer intron latszik hogy megvan itthon a tudas egy normalis 3d-s film elkeszitesehez, ezek a sracok folyamatosan keszitik kulfoldre a vilagszinvonalu animaciokat.
Remelem Gatek gyogyszerre koltik ezt a penzt.

RRomeo · http://www.artistpub.hu 2008.04.11. 13:19:34

A Mark of Chaos intro-rol:
www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=1228

"Az Egyesült Államokban 1974 óta évente megrendezett SIGGRAPH a számítógépes grafikai világ legnagyobb eseménye, amely vásárnak, szakmai konferenciáknak és az animációs fesztiválnak ad helyet.

A közel 30 000 látogatót vonzó rendezvényen több mint 80 ország képviselői vesznek részt évről-évre. Az esemény idén Bostonban kerül megrendezésre július 30. és augusztus 3. között.

A kategóriák nélküli SIGGRAPH animációs fesztiválján a benevezett művek közül egy szigorú szakmai zsűri választja ki az adott év legkiemelkedőbb 3D animációs munkáit, s ezek kerülnek bemutatásra az Electronic Theaterben.

A magyar Digic Pictures WARHAMMER: Mark of Chaos rövidfilmje így többek között olyan művek mellett szerepel, mint a Pixar legújabb rövidfilmje, a One Man Band, a Weta Digital által készített Oscar-díjas vizuális effektek a King Kong című filmhez vagy a Industrial Light&Magic 2006-os filmtrükkjei."

Na ezek után nézzűk meg a kis Vuk 3D-s részének nemzetközi fogadtatását és sikerét... ;-)

RRomeo 2008.04.11. 13:25:56

Egyébként egyetértek az előttem hozzászólóval: ebből a pénzből meg lehetett volna csinálni egy magyar komoly tartalmú és minőségű egész estés 3D-s CG "rajzfilmet".
A Pixar-ral nem lehet összemérni, révén az ő anyagi, emberi lehetőségűk stb. kicsit más mint ami itthon van, de ennél mindenképpek sok-sok klasszissal jobbat.
Nagyon tehetséges, nagyon nagy tudású 2D és 3D grafikusok vannak ebben az országban akiknek minden álmuk ilyen projectekben való részvétel lenne, persze nem úgy hogy közben nem fizetik őket és éhenhalnak, vagy hogy szargyártásra veszik rá őket...
Egyébként nagyon jó példa az Egon és Dönci, az 120 milla volt mindennel együtt, tehát kevesebb mint az új Vuk tizede:
index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/edonc1122/

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.04.11. 13:31:01

Egon és Dönci csak 120 millióba került ?!

Atyaég!

Ebből a szempontból a Kis Vuk tényleg "példátlan" a 1,5 milliárddal ...

Ok, tehét akkor egy újabb elkúrás ...

j 2008.04.11. 13:51:29

itt 1 masik .. szakmai forum:
www.cgblog.hu/?q=node/981

vargatom 2008.04.11. 13:52:48

Rokabor:
Szerintem meg nem lehet 1,5 milliárdból olyan színvonalon 90 perces 3D animációs filmet összehozni, ami megállná a helyét a világban. Ez dollárban 8 millió körül van, ennyiből egy Hoodwinked jön ki a Fülöp-szigeteken és az kábé egy szinten lehet ezzel a Vukkal.
Jobbat persze lehetett volna ennyi pénzből is, de a CG animáció igenis drága, szoftver-hardver-szaktudás nincs ingyen sehol sem.

Az Egon és Dönci pedig ugyanazon két okból kivétel, amiért a Nyócker is volt: egyrészt irreális áldozathozatallal járt a készítők részéről, erre nem lehet produkciót építeni. Másrészt - nagyon okosan - bizonyos határok közé szorították a kivitelezést. Az E&D-ben például tizedannyi szereplő sincs, mint egy átlag animációs filmben, a Nyócker meg eleve nem 3D.

movhu 2008.04.11. 14:14:29

A Vuk végtelenül sárbatiprása az eredetinek, magam részéről sztrájk képpen nem nézem meg. Gát meg IMAX verióról beszél:

mover.blog.hu/2008/01/23/gat_gyorgy_vetit_csak_nem_a_vukot

Az Egon és Dönci jó volt, de sok embernek nem jött be, például az emberi hang hiánya miatt. De az teljesen magánpénzből készült:

mover.blog.hu/2008/01/04/title_18382

RRomeo · http://www.artistpub.hu 2008.04.11. 14:26:20

Igen, olyat nehéz ennyiből megcsinálni ami felvenné a versenyt PIXAR, Blue Sky vagy SPI által gyártott világszínvonalú dolgokkal.
De olyat lehet, ami itthon és még Európában sikeres lehet. Nem kevés áldozathozatallal persze. De a lényeg a lényeg: ennél 1,5 milliárdból jobbat lehet összehozni azért.

djtometkow 2008.04.11. 14:40:26

Én régebben sokszor megnéztem az eredeti vukot, de ez az új....... .....Ez bazzeg ..... ...ez DÚÚRVAA.
Magyarul egy kupac szar.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.04.11. 14:55:03

Összefoglalva, az 1998-as 3D Stúdió MAX programmal élethűbb animációk készültek (pl. Diablo II. főcím), mint amire a képek alapján fel lehet készülni. Ne számítsanak nézői statusomra...

Tudom, én vagyok a cinikus szemétláda, de megütötte szememet a forgatókönyv egy részlete:
" A kiszabadításukra indított akcióban a kisróka mellett fontos szerepet kap egy tolószékes kisfiú, a vajszívű Alex, aki a ____cirkuszigazgató akrobata lányába szeret bele._____"

No comment, ez egy provokatív installáció lehet, polkorrekt próbatétel, hogy ki meri megkérdezni, "Menyasszonytánc lesz?"
Szegény kis csóringer. Vagy az lesz a poén, hogy meggyógyul? Mint az életben?

movhu 2008.04.11. 15:43:43

Az Egon és Dönci, függetlenül az egyéb kritikiáimtól, látványvilágilag egy univerzumnyira van a Vuk-tól. Remélem senki nem nézi meg.

movhu 2008.04.11. 15:44:52

Vegyétek be ezt, és ne is foglalkozzatok a többivel :D

nyugibogyo.blog.hu/2008/04/11/legujabb_tabletta

RRomeo 2008.04.11. 16:10:55

Nalunk nagyon beindult a dolog a forumon ( www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=1978 ), nem tudom kinek mennyire van igaza, biztos hogy nagyon draga tenyleg egy ilyen produkcio, de hat a vegerdmeny es a korabbi marketing beszolasok azert nem allnak teljesen osszefuggesben egymassal.
By the way persze latni kellene a komplett alkotast egy teljes koru velemeny megformalasahoz, az eddigi kepek es preview valoban ijesztoek es nem 2007-8-as szinvonalat tukroznek. Viszont erdekesegkepp: annyira kicsi a magyar "CG community" hogy sokan nem is mernek velemenyt nyilvanitani majd, mert ki tudja legkozelebb nem-e valaki hasonlo produkciojaban kell hogy melozzanak.

neutral 2008.04.12. 09:40:20

Qrmány rakott bele pénzt? Szinte az lepett volna meg, ha egy ekkora orbitális elQrásnál nincsenek ott ... ;o)PP

Gátúszó 2008.04.12. 12:39:40

Nem értem, most mi a faszért kell mindenbe belekötni? Láttátok a Túl a sövényent, vagy a Pirossszkát? Azok hollywood-i költségvetéssel készültek és SEMMIVEL NEM JOBBAK mint ez. Most persze az a része jogos, hogy miért muszáj elkúrni a régi idők egyik legszebb meséjét, de ami a 3D-s animációt érő kritikát illleti szerinttem óriási faszság. NEM KÖTELEZŐ, hogy minden 3D grafikás rajzfilm realisztikus grafikával készüljön, tudjátok ATTÓL RAJZFILM, hogy nem realisztikus!
És ami a rá költött pénzt illeti. Mindenki a 200 millió állami támogatásról beszél, DE AZ 1300 MILLIÓ MÁSHONNAN JÖTT!!! Még mindig inkább támogasson ilyesmit az állam, mint BKV igazgatók lelépését, vagy a felcsúti futball felvirágoztatását.

workoholic · http://www.non-workoholic.blog.hu 2008.04.12. 15:03:36

Tényleg örültem volna, ha valamiért tetszik. Próbáltam úgy hozzáállni, mielőtt megnéztem, hogy biztos szokatlan lesz, meg nem kell az első részt keresni benne, stb.
De ez valami tragédia.....,

vargatom 2008.04.12. 22:04:18

Gátúszó, ne beszélj marhaságokat, technikai és művészeti színvonalban ég és föld a Vuk meg a Túl a sövényen.

Gátúszó 2008.04.12. 22:55:51

Hát nem tudom, szerintem nincs köztük olyan nagy különbség. Félreértés ne essék, én nem azt gondolom, hogy ez lesz majd az új nagy legendás magyar mese, kurvára nem tetszik, hogy a gyerekkorom egyik kedvencéből amcsi stílusú bohócságot csináltak, de technikai megvalósítását tekintve szerintem csak szőrözés ami itt zajlik. Nem azt mondom, hogy egy Sherk, vagy egy Jégkorszak színvonalát eléri, de azért olyan rossznak sem mondanám.
Amúgy a Warhammer-hez hasonlítani országos nagy böszmeség, mert teljesen más stílus a kettő. Ez kb olyan mintha azt kérdeznénk, hogy C. Ronaldo jobban focizik-e mint ahogy Raikkonen autót vezet.

skvugdskuvsdiov 2008.04.13. 10:43:32

vagy az egyiknek van stilusa, a masiknak nincs..

Szotyi 2008.04.13. 12:47:58

Ha még csak technikai megvalósítással lenne gond...az a legkisebb gond, csináltak belőle egy átlagos amerikai vígjátékot, amitől felfordul a gyomrom meg gondolom másoknak is..

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.04.13. 16:16:19

index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/vukd0413/

Index ott volt a dízsbemutatón

"Gát Görgy, aki 150-400 ezer közötti nézőt vár A kis Vukra. "A Vuk az nemzeti termék, majdnemhogy kötelező. Nem hiszem, hogy ne néznék meg - tette hozzá,"

"külföldi sztárszinkronhangokra. - Három név már száz százalék, Judi Dench [9], Sienna Miller [10] és a kis Vuk hangját a kisfiú adja a Charlie és a csokigyárból (Freddie Highmore [11])"

"Gát szerint a külföldiek jól fogadták a produkciót: "egy házi vetítőn néztük, és természetesen szorongtunk előtte, de aztán döbbenten ültünk, hogy megtapsolták. Teljesen elájultak tőle."

Gát György egy idióta.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.04.13. 16:18:11

Gátúszó

Warhammer és a Kis Vuk is 3D renderelt animáció, mi a fenéért nem lehetne összehasonlítani???

tar_klp 2008.04.13. 17:11:28

Azért a Henrik Irén reakcióját faszán benézte a Gát... XD
Gátúszó (érdekes név :\): A Pirosszka még hagyján, de a Túl a sövényen grafikáját tényleg ne hasonlítsuk ezzel össze légyszi! Nem ilyen volt, és sajnos jópár olyan "fikagép" éldegél ebben az országban, akinek nemhogy jobb a szeme egy átlagos 5 éves gyereknél, de esetleg még ért is valamit a grafikához. Neadj'isten még esetleg jobb animációt is tud készíteni (kevesebb pénzből).
Gát György bizony egy pénzsóvár bűnöző, akit hidegen hagynak az igazi értékek, csak a látszatvalóságnak él, de remélhetőleg a közönség látszatrendezőnek fogja tartani ezek után, ha eddig még nem tette volna.

Bukjon meg az összes ilyen pondró, és az ostoba csatlósai hulljanak vele együtt. Ideje lenne kitakarítani ezt az országot, már szinte csak hazugok vannak jelen a közéletben.
(Az a félnótás Árpa megint mit fotóztatja magát?)

Gátúszó 2008.04.14. 10:21:55

A Gátúszó, az Gennaro Gattuso után lett a nevem a csapatban, de aztán valahol félúton átalakult Gátúszó-vá, és most már az is maradt. Becenévben értelmet keresni baromság...

Azért nem lehet egyébként két renderelt grafikával készített filmet, játékot, akármit összehasonlítani, mert más stílusban készültek és más céllal. Ez ilyen egyszerű. A Shrek-et hasonlítgattad valaha a Warhammer-hez? Nem hinném.
És higyjétek el siker lesz ez a film. Sajnos, ezt hozzá kell tennem... De pár habzószájú embert leszámítva senki nem a grafikai kivitelezést fogja szidni. Nem kell, hogy valami ultracool, legyen ahhoz, hogy jól nézzen ki.
Lemerném fogadni, hogy ti a Gyűrű ura látványos ostromjelenetében is csak azt néztétek, hogy hány helyen cseszték el a renderelést.

Roltii 2008.04.14. 12:24:13

nem lesz siker, biztos nem hozza vissza a másfél milliárdot, legalábbis Magyarországon tuti hogy nem.
Egyébként ha leszámítjuk a minőséget és a storyt, maga Vuk akkor se szimpatikus (még senkit se találtam, akinek az lett volna). És bizony ez egy mesénél elég jelentős probléma.
Jól értettem hogy a nemzetközi bemutató házi vetítésen történt? mert ha tényleg, akkor nem is kell részletezni, egy vicc az egész...

Mellesleg csináltak volna régi hagyományos rajzfilmet, és lehet hogy elmegyek, és megnézem...de így, kizárt!

Egyébként a Bravia reklámról nem tudtam, hogy renderelt, még most is csodálkozom. Hiszen simán leforgatható, úgy mint ahogy a második részben, a festékesben is tették.

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.04.14. 12:30:42

Értem én a feldúlt lelkiállapotot, de "3D-és"????

tar_klp 2008.04.14. 13:07:21

Gátúszó, bocsánat a neved miatt, de kicsit furcsán vette ki magát nálam ebben a kontextusban.

Én nem a render hiányát néztem a Gyűrűk urában, már annak is örültem, hogy nem azt kell olvasnom, hogy "jobb oldalt látható volt egy kékeszöld fűszál, ami még megmaradt tavaszról biztos kevesebb napfényt kapott mellette már sárgultak de egy bogár némi pirosat vont a kompozícióba..." stb. 20 oldalon keresztül. Én csak az első kötetet tudtam elolvasni, mert rém unalmas volt néhol.

Nade:
1. Érdekes módon senki nem fikázza az Egon és Dönci grafikáját, és szerintem nem mindenki tudja, hogy nincs benne állami pénz.
2. Sokan mondják, hogy de jó, a Macskafogó 2-t az eredeti alkotók készítették, és lám milyen jó lett 2D/3D-vel. (a poénokat most hagyjuk)
3. És igen, sajnos nem csak a megjelenéssel van gond a Vuk2 esetében, úgy látom sok "laikusnak" is feltűnnek a hiányosságok minden fázist illetően...

Az persze igaz, hogy a lóvé nagyja mindenféle befektető pénze, ez az ő dolguk, viszont ha ennyire kezdők dolgoztak benne, akkor nem lenne értelmesebb idén (és aztán) államilag finanszírozott képzéseket indítani? Nem volna ésszerűbb oktatásra fordítani a milliókat, hogy aztán ha alkotni kell ne csak a véletlen irányítsa a kezeket-fejeket?

Sajnos ismerve a hazai viszonyokat, helyzetet kissé felháborító a végeredmény, pláne sejtve, hogy valószínűleg jól le lett osztva a zsé.
Úgy tűnik vannak akiket nem zavar, hogy pár hozzá nem értő egész jól eléldegél az ő pénzéből (is), közben pedig szart ad ki a kezéből. Ha másoknak fizetniük kell a tanulásért, akkor ők miért kapnak érte?

Önjáró Talajgyalu 2008.04.16. 16:28:27

Csak a technikai reszhez: 20 eve foglalkozom szamitogepes grafikaval, kozte jopar ev jatekfejlesztes, es mas munkak is. Ket megjegyzes: Eloszor is 10-12 eve, keso-tizeneves kolyokkent, kb. otthon a 486-on, P1-en jobb minoseget csinaltunk, render teren. Hobbibol, unalomuzesbol. Ehhez a hanyadekhoz egy munkajara igenyes szamitogepes grafikus es animator nem adja a nevet, 2008-ban. Ez nem is nulla, ez minusz vegtelen.

A masik, hogy az Egon es Donci egy jo pelda, de eleg megnezni tetszoleges demoscene party animacio versenyenek felhozatalat, egy tizfos mezonybol minimum 7-8 siman veri technikailag. Pedig azok egytol egyig egy-ketemberes hobbiprojektek. Ingyen keszulnek, unalomuzesbol, otthon. Masfel milliard? For f*cks sake, jomagam ismerek vagy tucat olyan magyar grafikust, akikkel ennyi ido es penzraforditassal, kb. ket-harom nagysagrenddel jobbat tudnank csinalni, pedig az igazi magyar aszokat meg nem is igazan ismerem, csak nevrol, max. latasbol.

Szoval a Macskafogo 2 is az "erdekes" kategoriaban volt nalam, de erre az enyhen fogalmazva is minosithetetlen tragyadombra tenyleg nem tudok megfelelo jelzoket...

(Es akkor meg a tortenetrol magarol ki sem fejtettem a velemenyem, ez csak a technikai megvalositasra, jobbanmondva annak hianyara vonatkozott.)

Sáfrány 2008.04.16. 16:55:19

Bár sokak agyában úgy él hogy sok tehetséges és tapasztalt 3D-s szakember van Magyarországon, azért ez korántsem igaz - messze nincsen annyi megfelelő (nem jó, vagy kiváló) 3D-animátor az országban amire egy ilyen sokszereplős 3D-rajzfilmet lehetne alapozni.

Ezt a Gát-produkciót nem lett volna szabad elindítani sem, egészen egyszerűen nem létező munkaerőre alapozták, majd csak lesz valahogy alapon. Menet közben próbálták "átkonvertálni" a 2D-animátoraikat 3D-animátorokká ami abszurdum és közröhej, meg is látszik az eredménye.

Szart ebbe mindenki vastagon. Már a figurák modellapjain látszott hogy esélytelen 3D-be implementálni, amellett hogy ilyen nívójú figurákat sanyarú sorsú illusztrátorok sem eresztenének ki a kezükből.

A Kis Vuk a selejt a dilettantizmus, a kontárság diadala. Leginkább pénzmosásnak és közpénzlopásnak látszik, nem pedig rajzfilmnek.

Bob Arctor 2008.04.16. 17:51:23

A tényszerűséghez csak annyit, hogy a fenti Bravia szerű videó természetesen nem az eredeti reklámfilm, mindösszea Crytek's szerette volna megmutatni hogy renderelve is lehet hasonló hatást elérni, éppen ezért még a labdákat is megváltoztatták, a zenéről nem is beszélve. Az eredeti Bravia making of.. itt tekinthető meg:

www.youtube.com/watch?v=o1bEOtpqYpA

Mindettől függetlenül a Kis Vuk egy szégyen!!!

Supremus 2008.04.17. 15:46:02

Nekem nem is lenne gondom a sztorival. Nem nekem csinálták. A grafika itt a gond, hiszen egy picit igényesebb TV szpotban különb megoldásokat láthatunk.

Nálam egyébként az intro szépségversenyt a Blizzard anyagai illetve az egyes japán játékokhoz ( pl. Final Fantasy ) készített bevezetők viszik.

Llew 2008.04.21. 16:06:30

Én találtam pozitívumot ebben az egész Kis Vuk dologban. Nevezetesen azt, hogy ha nincs ez a sz.r akkor lehet sose látom a Warhammer: Mark of Chaos intróját, ergó nem fogok játszani vele.:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.04.21. 19:03:56

4884 néző választotta a Kis Vukot az elős hétvégén és 5 millió már megtérült az 1400 millióból.

Amúgy meg az IMDB listája alapján "A kis Vuk" a világ legrosszabb animációs filmje ... nem erőltetném ezt a külföldi forgalmazást ....!

imdb.com/chart/animation

SzocsO 2008.04.23. 18:19:31

Miért nem izt az intrót fejlesztették egész estés mozifilmre? Basszus, ha ilyeneket tudnak itthon? Végigborzongtam! Lenne respekt, azt hiszem!
Nekik szívesen adóznék!

drágaszág 2008.04.24. 01:47:10

Azért választotta ennyi néző a Kis Vuk-ot, mert azt hiszik egy normális gyerekmese az egész, a régi Vuk rajzfilm újrafilmesítése. Az előzetesben pl nem tűnik fel senkinek, hogy énekel benne a varjú, inkább olyan, mintha csak zenei aláfestése lenne a filmnek. Nembaj, azért beülnek rá, mert szerencsétlen gyerekek alig látnak jó rajzfilmet és hát ez a Vuk, az rossz nem lehet.
Moziban dolgozom és eddig csak panaszt lehetett hallani a vendégektől, volt aki kijött róla, hiszen ez nem az igazi Vuk "átdolgozása", ez egy szánalmas és rossz vicc, átverés az egész. Nem csoda, ha a mostani gyerekek ilyeneket látva a jövőben nem éppen értelmes felnőtté válnak.
Ami az egészben az egyik legfelháborítóbb, hogy olyan magyarok vállalták el a szinkronhangokat akikről azt hinné az ember, nem menne bele egy ilyen förtelmes dologba. Vagy nem látták mit szinkronizálnak, vagy tényleg tudtak róla...akkor viszont mélységesen csalódtam bennük. A második, olyan rossz minőségű az egész "film", hogy szerintem már árt a szemnek...baromi rossz, nagyon megfájdul az ember szeme tőle...A 3D-t mellékesen meg sem közelíti, akkor inkább hagyták volna normális animációs rajzfilmnek az egészet. A harmadik: aki ezt kitalálta, megcsinálta, jóváhagyta stb. az komolyan ennyire hülye és elhiszi hogy ez jó lett, vagy csak seggrészeg volt, netán be volt tépve rendesen??? Vagy nagyon jó pénzzel fizették le, vagy tényleg ekkora nagy barmok vannak nálunk...Ráadásul az egész csúszott...úgy volt, 2007 őszén jön be a film, ahhoz képest egy "csöppet" késett...még valamit bénáztak rajta, vagy akkor rontották el az egészet.

Egyébként én egy vendégnek sem ajánlom a filmet, sőt, ha megakarják nézni, lebeszélem róla őket...Még a netről letölteni sem érdemes, akkora kaka az egész... :( :( :(

ekyreg 2008.05.14. 11:33:50

most olvastam egon és dönciről a cgblogon, h ingyenesen letölthető lesz?!
cgblog.hu/?q=node/1858#comment

süti beállítások módosítása