Skip to content


       Szűrés lista

Cigánykérdés-rendezés olasz módra

Olasz fiatalok molotov koktélokkal kövekkel és botokkal támadtak a romák táboraira  a dél-olaszországi Nápoly külvárosában, több tábort felgyújtottak.
Az eset kedd este történt, néhány nappal azután, hogy egy csecsemő elrablásának kísérletével gyanúsítottak meg egy roma lányt. (De valószínűleg ez csak az utolsó csepp volt a pohárban, hisz a helyiek több bűncselekmény elkövetésével is megvádolták már a telep romáit.) A romák a kisebb táborokból a legnagyobb, rendőrség által védett táborba menekültek a feldühödött tömeg elől. Távozásukkor Ponticelli lakói felgyújtották a putrikat.

Olaszországban hivatalos adatok szerint mintegy 342 200 román él, de a Caritas keresztény szervezet becslése szerint a számuk az 556 ezret is eléri.

Íme, az igazi életkép a Ponticelli putriról még a "vihar" előtt:



A tovább mögött pedig a lángoló viskók és az ünneplő olaszok. Rosszindulat nélkül, mindkettő szép látvány!




Helyiek itt. Tábortűz itt.

zero: Érdekes, Olaszország az Európai Unió tagja, emberi jogok meg egyebek. Erre Berlusconi milyen programmal nyert? Az EU-s (!) romániai romák menjek haza ...
Ja, minden EU állampolgár egyenlő, mi ?
Vajon ha nálunk ilyen eset történne? Antiafasiszta-tünetetés, Helsinki Bizottság, Gusztos Péter , "uramisten, belelőnek a Dunába" . Nálunk már egy nyomi Gárda-felvonulás is "világbotrány", egy putritelep-felgyújtás vajon mi lenne ?

Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr38470584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiburonazul 2008.05.15. 14:34:28

'rékuctenácivagy szegényromák védjükőket'
Csak hogy jól érezd magad Rékuc.
Az a félelmem, hogy itt addig húzza a politika a probléma kezelését, hogy majd nem délmagyar fiatalok, hanem magukból kikelt tisztes családapák, lokálpatrióták, úgy általában tök normális adófizetők agya szakad el és akkor mocsok vége lesz a dolognak.

átlátó 2008.05.15. 14:35:08

A Tolna megyei Népújságban olvastam,hogy megalakult a Mözsi Roma Egyesület. "Az egyesület legfontosabb céljai között van a mözsi roma polgárok érdekképviseletének erősítése." Csak úgy kérdezem, hogy ha a nem roma állampolgárok érdekképviseletet hoznak létre érdekképviseletük erősítésére rasszisták -e? Jelentős tekintettel arra,hogy a jellemző tulajdonságokkal bíró etnikum zavarja a többségiek nyugalmát amelett, hogy a környező ingatlanokban éjjelente sorozatosan színesfémgyűjtőkre utaló erőteljes nyomok maradnak. Tessék nyugodtan fasisztázni,nácizni,rasszistázni, én csak nacionalista vagyok. Sok lesz mindjárt itt az okostojás megmondó jogvédő. Csak a miénk van leszarva. Viszket a tenyerem...

DArchAngel 2008.05.15. 14:37:08

No igen, ebben az országban csak becsületes, dolgozó, fehér embernek nem szabad lenni, mert attól csak elvesznek...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.15. 14:41:11

Csak öt éve élek itt, de azóta folyamatosan hallom, hogy már nagyon feszül a húr, szakad a cérna, telik a pohár stb stb, és egy szép napon elegük lesz és akkor majd csúnya vége lesz a dolognak.
De még egyáltalán semmi nem történt, azon kívül, hogy megalalkult ez a puhapöcs Gárda, amely csak arra jó, hogy az antimili embereknél kiverje a biztosítékot és a romavédőknek legyen egy jó bűnbak, akikre mutogathatnak, hogy itten biza neonáci uralom van kialakulófélben.
Szóval nem vagyok túl optimista, szerintem is baromi sokáig fognak még tűrni az emberek. És akkor gondoljunk bele, hogy BAZ megyei polgártársak a pesti viszonyoknál jóval durvább dolgokat tűrnek évtizedek óta ebben a kérdésben - szóval a tűrőképesség még fokozható. Sajnos.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.05.15. 14:45:26

"A mözsi cigányság majdnem kilencven százaléka két dédanyától származik. Ha jól megvizsgálja a mözsi roma neveket, látni fogja, hogy szinte mindenki Horváth vagy Boros. Én még ismertem a Juli nénit, akinek huszonkét gyereke volt, és a Kati nénit is, aki szintén tizen felüli gyereket nevelt fel. Pár évtizeddel ezelõtt szinte csak ez a két cigány család élt itt" nyilatkozta Boros Gyuláné Mözs képviselőasszonya

DArchAngel 2008.05.15. 14:51:50

Na, be is b*szna, ha most is minden családnál 22 purdé rohangálna...

Rwindx 2008.05.15. 14:53:20

Rékuc, fognak jönni, mindenhol ott vannak. Gondolom lesz néhány frenetikus megállapítás valami iqbajnoktól, hogy itt csak nácik vannak, és az olaszok is nácik, meg mindenki az.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.15. 14:53:50

Rékuc: Szerintem túl szigorú vagy a Magyar Gárdához. A kritikád abszolút jogos lenne, ha állami pénzből "nem csinálnának semmit", de ők önerőből működnek, így a krititát nem értem. Amit csináltak az eddig nem zavart senkit, segítettek viharkárokon, pénzt gyűjöttek nagycsaládosoknak stb., ha valaki tudja jobban csinálni, tegye. Ha alakítassz Rékuc Gárdát ami ténylegesen tud tenni, a bűnözés ellen én belépek!
lim(magyar társadalmi önvédelem)= 0 , én azt hittem, hogy legalább Olaszliszkán égni fognak a putrik, de még ez sem... elég lassan szakad az a bizonyos cérna, bár én már látok pozitív jeleket.

Dezsőjóska 2008.05.15. 14:55:26

Megint csak a románoktól lehetne tanulni! Ők tudtak exportalni majd' egymillió cigányt?:)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.15. 14:57:23

TaTa86: nekem volt pár konkrét ötletem, hogy a Gárda hogyan tudná magát hasznossá tenni a fenti kérdésekben is (lásd Miért nem jó a Magyar Gárda? c. írásomat), ugyanakkor belátom, hogy nagyon meg van kötve a kezük, hiszen folyamatosan kígyót-békát kiáltanak rájuk és minden megmozdulás után fel akarják oszlatni őket. Azt pedig, hogy az Akadémia romákkal foglalkozó rendezvénysorozata megszakadt, amikor kiderült, hogy egy Gárdás vezetőt is meghívtak, azt vérlázítónak tartom. Éljen a szólásszabadság :((((

Petike82 2008.05.15. 14:58:15

Nagyon jó fejek ezek az olaszok! Minden tiszteletem nekik! Itt is így kellene csinálni. Bocs, hogy csak ilyen szolidan, de egy másik blogon mára már kicigányoztam magamat..:) nagy harc volt, de szerintem győztünk.

Dezsőjóska 2008.05.15. 14:58:23

tata86, ha igaz amit mondasz a péngyűjtésről, stb, akkor azokról miért nem hallanak azok akik nem rendszeres kurucinfo olvasók? Ezek szerint a gárdának is tudni kéne eladni magát.

DArchAngel 2008.05.15. 15:01:30

Egyébként tényleg nem értem, mi a fenéért védi a romákat boldog-boldogtalan. Egyszerűen nem. Ez nem Európa-ellenes vagy náci, rasszista dolog.
Egyszerű tény, hogy arra játszanak, hogy megéljenek a származásukból. Ez miért nem elítélendő?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.15. 15:07:13

Dezsőjóska: eladnia magát, oké, csak hol? Melyik médiában kapnának helyet és korrekt megjelenési lehetőséget? A Fókuszban? :D szóval nem olyan könnyű ez, de tény, hogy nem elég jó a PR-juk.

Dezsőjóska 2008.05.15. 15:07:25

Sok mindenből lehet politikai tőkét kovácsolni, azzal parlamenti helyet, ergo pénzt szerezni munka nélkül. Az egyik, hogy "irtsuk ki a zsidókat, cigányokat", a másik, hogy "védjük meg a zsidókat, cigányokat!" Minden politikus húz 1 lapot, akinek a második jut, az védi a cigányokat. Ki van ez a rendszer találva:)

átlátó 2008.05.15. 15:13:37

Eric! Köszönöm. Azt hittem sokat tudok, de látom nem eleget. Vannak többek között még Karaszi, Sárközi, Kovács, Kocsándi nevűek is. Anyám Mözsön él és sokat vagyok kora miatt én is ott. Ha segítenél megfejteni két népi megfigyelésen alapuló mondást. "Nem szereti a cigány a szántást. Cigányútra szaladt." Ez valami olyan lehet, mint a "nyög, mint zsidó a szaron". Nem? :) :) :)

nalazo 2008.05.15. 15:15:10

wood: Egy igazi valóban, de én a sajátjainkból indultam ki, akik mindig a többség ellenségei.

Calogero 2008.05.15. 15:15:12

Az a baj,h az a párt,akiről eltudnám képzelni,h érdemben foglalkozna ezzel a kérdéssel,az a Jobbik,de,ha a Jobbik meg szóba kerül "elegem van a cigányokból" ide vagy oda,mindenkit a hideg ráz.. Én amióta megszülettem,azt hallom,h lassan betelik a pohár,de soha nem történik semmi,szóval nem nagyon hiszek a csodákban. Majd,ha a média valami csoda folytán elkezd máshogy állni ezekhez a dolgokhoz,talán.. De erre nem látok túl sok esélyt. Ötlet?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.15. 15:19:31

Rékuc: tudom, olvastam.

Dezsőjóska: Azért mert csak fikázni tudnak (, ez nem neked szól Rékuc;) ), és előítéletek alapján fröcsögni, tájékozódni meg nem. Ott van fenn a MG holnapján, megnézheted.
Bár nem vagyok gárdista sem jobbikos, azért érdekelne, hogy szerinted ezt konkrétan, hogyan lehetne megcsinálni?
Ők nem kapnak erre pénzt pl a Soros-alapítványtól...

Calogero 2008.05.15. 15:21:58

Fel lehetne kutatni esetleg 1-2 normális cigány arcot,akiknek szintén elegük van belőle,ahogy a társaik "viselkednek" és ezzel őket is borzasztó csúnyán lejáratják és rendezni egy békés több 10 ezres vonulást a városban,h "mindenkitől megköveteljük az "európai" viselkedésmódot és a törvénytiszteletet hazánkban"! Bár biztos balhé lenne belőle és aztán radikálás fasisztázás,mert a pártoknak ez az érdeke. Nem örülnének,ha az emberek tényleg nyugodt szívvel utcára vonulhatnának,mert a következő békés tüntetés már ellenük irányulna. Mindenestre egy próbát megérne talán

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.15. 15:22:30

Calogero

Amgí csak úgy szólnak a híradások, hogy "két család egymásnak esett kapával-kaszával" , addig minden marad így .

SOHA nem mondják be a TV-ék, újságok, hogy az elkövető milyen származású.

Ha rajtuk múlna, akkor az olaszlikszkai eset is így hangozz volna: "Szögi Lajos súlyos testi sértést szenvedett. 6 gyanusítottat letartóztattak."

rajen 2008.05.15. 15:23:34

Nem kell már sokat várni nálunk se erre.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.15. 15:32:24

zero: nem az a legnagyobb baj, hogy nem mondják ki. Amúgy az újságírói etika ezen részével egyetértek (nem tudom, törvényben is rögzítve van-e), hogy az emberek nemzetiségét, vallását, egyéb hovatartozását nem közlik a hírekben. De azért a szerkesztők ügyesen beteszik a sorok közé, amit kell, hiszen a hatvanfős, kapás-kaszás verekedés egyértelmű, hogy nem magyar család tette...

Sokkal nagyobb baj, hogy az ilyen ámokfutásokat nem büntetik elég kemény kézzel.

Calogero 2008.05.15. 15:36:01

Angliában például nem csinálnak ebből problémát; fénykép,teljes név,nemzetiség,etnikum stb kirakva az újságokban. Ők már rájöttek,hogy az a hazugság,ha ezeket elhallgatják. Az olasz sajtó is biztos vagyok benne nem rasszistázot,fasisztázott :-)

papugaja 2008.05.15. 15:40:55

A románok tulajdonképpen rómaiak - amint az köztudott.
Miért nem engedik haza őket?

AP (törölt) 2008.05.15. 15:42:06

Sajnos asszem igazatok van.

Ha a puhapöcsű magyarok nem fognak össze a jövőben sem, szép lassan eltűnünk.
Márpedig nem lesz összefogás, pont ebben lenne?

Isten látja lelkem semmi bajom senkivel csak azért, mert olyan színű, amilyen. Ember-ember.

Tőlem lehet cigány vagy magyar vagy arab, amelyik lop-csal-hazudik-fenyeget, azt ugyan büntessék már meg, köszönöm.
De amíg pl. a főúton 75-el száguldó magyarra lesnek a rendőrök a gödörből ahova beásták magukat, és a keleti falvakban működik a cigánymaffia, addig nem érzem, hogy létezne errefelé rendes igazságszolgáltatás.

lOc (a pasztafáriánus) 2008.05.15. 15:42:15

De az is érdekes hogy ha az elkövető fehér és az áldozat cigány, akkor valahogy mindig megjelenik a médiában is az etnikum: "Cigányokat vertek Szigetváron" stb.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.15. 15:47:45

Rékuc: Szerintem helytelen, hogy nem mondják be az etnikumát, mivel Magyarország lakosságának 85%a magyar, ezért a bűnügyeknél, ha az ember nem "előítéleletes", akkor arra következtethet, hogy az elkövetők az esetek 85%ban magyarok.
Persze a magyarok 85% meg "előítéletes".:)
Az persze tényleg sokkal nagyobb baj, hogy nem bűntetik kemény kézzel, ami mégnagyobb baj, hogy tűzzel-vassal küzdenek a társadalom helyes immunreakciói ellen. A bűnözés visszafogása szvsz, elsősorban nem a karhatalom, hanem a társadalom feladata. (Akkor most ez liberális vagy fasiszta vélemény? Hiszen nem értek egyet az állam erőszakmonopóliumával, ugyanakkor szeretném a karhatalom kompetenciáját és ezzel hatalmát csökkenteni.)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.15. 15:50:07

TaTa86: nagyon fontos, amit a társadalmi összetartásról írsz. Azt veszem észre, hogy nemcsak a közöny miatt nincs közös, állampolgári fellépés a mindennapos atrocitások ellen, de az emberek mintha félnének... pedig egyelőre mi vagyunk többen, ezt kellene kihasználni, amíg nem késő. Ha összetartanánk, akkor akár erőszakmentesen, pusztán a többség erejét kihasználva sok kisebb bűncselekményt meg lehetne akadályozni - a komolyabbakra pedig ott a karhatalom.

tandem 2008.05.15. 15:51:27

Ha már itt tartunk, szidjuk már egy kicsit kínaiakat. Olyan uncsi, hogy mindig a cigány- meg zsidókérdés kerül elő.

lOc (a pasztafáriánus) 2008.05.15. 15:51:53

papugaja: de ugye csak viccelsz?
A románoknak semmi köze a rómaiakhoz. Kb. ugyanannyi mint nekünk, magyaroknak.

toxikus 2008.05.15. 15:52:21

lOc 2008.05.15. 15:51:53
de a románok a rómaiaktól származtatják magukat:D

bloodhound v2.0 2008.05.15. 15:53:21

anarchista, hiszen az állam alapvető sajátossságát (a legális erőszak alkalmazását) tagadod... :D :P az még sosem vezetett jóra (ehol sem), ha az államon kívül volt olyan szervezet, vagy személy, vagy ezek egy csoportja (ált. valamely párt, vagy párthoz erősen kötődő szervezet), melyet feljogosítottak az erőszakra.

lOc (a pasztafáriánus) 2008.05.15. 15:54:36

toxikus / Johny JoyStick: az igaz :D, de akkor a magyarok meg Krisztus közvetlen leszármazottai ahogy néhány barom hirdeti

Calogero 2008.05.15. 15:54:57

Nekem semmi bajom se a zsidókkal,se a kínaiakkal,se az arabokkal,se az akárkikkel,egyes egyedül a cigányokat nem értem ezt meddig kellene még tűrnünk?! Rasszista vagyok-e?

rexus (törölt) 2008.05.15. 15:55:15

nem rómaiak, hanem dákó-románok

:))

toxikus 2008.05.15. 15:55:20

lOc 2008.05.15. 15:54:36
meg a japánoké vagy mi:DDDD

bloodhound v2.0 2008.05.15. 16:06:45

egyébként meg szomorú, de nem meglepő, hogy vannak sokan, akik örülnek az erőszaknak, mint "megoldási módnak", mint megoldásnak. pedig ők is ugyanúgy válhatnak az áldozatává, bármikor, akármilyen okból.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.15. 16:06:51

bloodhound: én is pont ezt akartam hozzátenni, de akkor már elküldtem a kommentet, azt hittem nem fog eszébe jutni senkinek. :) (Érdekes az anarchista (vagy milyen) Puzsér meg elítéli a Gárdát...
Ahogy Rékuc is mondja, az államhatalomnak beavatkozása akkor szükségszerű ha komolyabb esetekről van szó. A cigánybűnözést többnyire piti véglények űzik.
Az MG nem olyan erős, hogy terrorizálni tudja a lakosságot, arra viszont elég lehet, hogy a bűnözőket valamennyire kordában tartsa. Nem is a masírozással, hanem azzal, hogy egy városban 100-200 (1000-2000) hasonló gondolkodású embert összeismerkedtetnek, akik így a másik 99-199 támogatását élvezve már ki tudnak állni magukért és másokért is(, akár erőszakkal), akár erőszak nélkül is.
Az emberek meg tényleg félnek. És olyan attitűdöket szívtak magukba, hogy nem állhatnak ki magukért mert akkor jönnek az orosz tankok, meg a Dunába fogják őket lőni (, ez egy elég érdekes logikai csavar, de attól még él). Ami hiányzik, a büszkeség, és az ebből fakadó bátorság.

átlátó 2008.05.15. 16:09:43

Megy a pampogás megint, hogy mit,meg hogyan kéne csinálni. Egyet kell csinálni. Azt nagyon. Nem hagyni nyugtot nekik. Változnak, vagy pakolnak és mennek. A falakra ki kell írni. Csúnya lesz,de majd kifestünk utánuk....

bloodhound v2.0 2008.05.15. 16:13:16

csakhogy a magyar gárrda politikai meggyőződés alapján szerveződik. ha valaki mindenáron a közbiztonságért akarna tenni, beléphet a polgárőrségbe, szinte minden településen működik már ilyen egyesület, és - érdekes módon - nem merülnek fel gondok, botrányok velük kapcsolatosan, twszik a dolgukat, és eredményeket mutatnak fel. persze hőbörögni, arcoskodni mindig is könnyebb, mint tényleg tenni valami, csak hát ezek az emberek (mg) valójában nem a közbiztonság javítására, parlagfű-szedésre (megnézném, hogy egyáltalán hány mg-tag ismeri fel a parlagfüvet) stb. kíán rácuppanni, ahhoz egészen hülyének kell lenni, hogy ezt valaki ne lássa, vagy ne akarja látni.

bloodhound v2.0 2008.05.15. 16:14:22

bocs a sok elütésért, kihagyásért

landov · http://landov.blog.hu 2008.05.15. 16:17:10

Bloodhound,
A parlagfűszedést a Gárda soha nem monda, azt csak az RTL meg hasonló médiumok állították.
Mutass egy forrást, ahol a Gárda ilyet mond.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.15. 16:22:44

Politikai meggyőződés: nacionalizmus. A 1948as forradalom seregei is pont ebből a politikai meggyőződésből szerveződtek. Nincs ebben semmi baj.
Nem tudom, hogy mennyire hatékonyak ezek a szervezetek, de szerintem nem árt, ha vannak mások is.
"persze hőbörögni, arcoskodni mindig is könnyebb, mint tényleg tenni valami" Ezek szerint te polgárőr vagy, remélem nem csak hőbörögsz? ;)
Nem a közbiztonság javítására alakultak, rendben akkor minek? Náculni, mert az menő? Én lehet, hogy hülye vagyok de nem tudom, hogy mi másért csatlakoztak 1300an a Gárdához(+x ezer jelentkező)?

bloodhound v2.0 2008.05.15. 16:24:19

hol hőbörögtem, mutasd meg.

miért nem lehet megtalálni a neten a mg alapító okiratát? így hogy tudom megnézni a parlagfüvet?

landov · http://landov.blog.hu 2008.05.15. 16:30:38

A Magyar Gárda a következő feladatokat tűzi maga elé:

* A besorozott és felesketett gárdisták fizikai, lelki és szellemi képzése és önképzése, hogy feladataikat példamutató hatékonysággal, kellő erővel, céltudatossággal és alázattal hajthassák végre.
* Ápolja a magyar kultúrát és történelmünk emlékeit, adja tovább a felnövekvő generációk épülésére.

A Fővárosi Főügyészség felszólamlására a Magyar Gárda Egyesület alapító tagjai a Magyar Gárda alábbi feladatait felfüggesztették:

* Aktívan vegyen részt katasztrófa-elhárításban, rend- és polgárvédelmi feladatokban.
* Karitatív és szociális missziók támogatása és szervezése.
* Rendkívüli helyzetben a nemzeti önvédelem erősítése.
* Része vagy gerince kíván lenni a majdan felállítandó Nemzetőrségnek.

magyargarda.hu/alapito_nyilatkozat

bloodhound v2.0 2008.05.15. 16:31:47

ezt én is láttam, de ez nem alapszabály, vagy hogy hívják az egyesületek alapító okiratát, ez semmi.

landov · http://landov.blog.hu 2008.05.15. 16:33:35

Ez igaz,
de szerinted egy alapító okiratban van olyan, hogy:
- írtjuk a parlagfüvet,
- aratjuk a búzát (kaszával)
- kapáljuk a répát
- metszük a szőlőt

landov · http://landov.blog.hu 2008.05.15. 16:35:42

A vicc (trükk) az, hogy a Magyar Gárda Egyesület kb 10 fős. Ezt akarják most feloszlatni. A gárdisták, ha jól tudom, nem az egyesület tagjai..

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.15. 16:37:10

1948 lol, ezt elqrtam....
1848 xDDDD

bloodhound v2.0 2008.05.15. 16:37:42

bármilyen meglepő, benne lehet, ha nem is kifejezetten így, hanem pl. "közreműködik parlagfű elleni védekezésben", vagy ennél is elvontabban.

ha meg mondjuk nincs benne, és mondjuk mégis parlagfüvet írt, akkor az alapszabállyal ellentétesen, tehát törvénytelenül működik.

landov · http://landov.blog.hu 2008.05.15. 16:39:11

A parlagfűírtásra rendelet van.
Most akkor mi legyen? írtsuk is meg nem is?

landov · http://landov.blog.hu 2008.05.15. 16:40:18

Ha egy sportegyesület elmegy a madarak/fák napján szemetet szedni, akkor az törvénytelen? Fel kell oszlatni?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.15. 16:40:39

segítség, bloodhound nickjét egy zombi bitorolja! :(
'az alapszabállyal ellentétesen, tehát törvénytelenül működik.'
ha rágyújtasz a megállóban, akkor sérted az egészséghez való alkotmányos és nemzetközi emberi jogomat, szaladjak a bíróságra?

sok mindent ki lehet találni arra, hogy miért nem jó a Gárda (szerintem azért, mert nem elég hatékonyak - még). De feloszlatni elég szánalmas dolog.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.05.15. 16:41:43

Zero!
Sajnos elképzelhető, hogy leamortizálódott rendőrségünk nyomrögzítési- és bizonyítáasi módszereit kihasználva a hírnévre törekvő önjelölt sztárügyvédek valóban aljas indokból, különös kegyetlenséggel, rasszista indíttatásból elkövetett csoportos emberölés helyett lenyomják a bíró torkán a garázdaságot, halált okozó testi sértéssel, azaz gyakorlatilag felmentéssel.

Ha igen, remélem a bíró is úgy jár, mint a tanár, és elsodor valamelyik cigánysoron egy szándékosan/figyelmetlenül elévágódó purdét!

bloodhound v2.0 2008.05.15. 16:43:38

jó lenne, ha nem írnál hülyeségeket. a parlagfüvet a saját tulajdonú/használatú ingatlanodon kell irtanod, nem mindenhol, ahol csak meglátsz egyet. magyarán, a sajátodon kívül ott is irthatod, ahol nem lennél köteles. (bár egyébként nagy baromság az egész, kiakadok, amikor a kisiskolásokat küldik ilyen irtóakciókra ---> megfogja, kontakt bőrirritáció + ha már virágzik is, hatványozottan kapja a kisxsóka az arcába a dózist a pollenekből, miközben tépkedi, de ez más tészta).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.15. 16:44:23

bloodhund: Naa, neee xDDDD
Tényleg ennyire nincsen ellene érv? Akkor meg minek így ágálni?

landov · http://landov.blog.hu 2008.05.15. 16:46:00

Véradást szervezhetnek?
Az sincs benne az alapszabályukban..

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.05.15. 16:46:10

Ha már rokonkodunk, én hallottam valami az etruszk-magyar rokonságról is....

bloodhound v2.0 2008.05.15. 16:46:27

Rékuc · fika.blog.hu 2008.05.15. 16:40:39

mondom, HA NINCS VALAMI AZ ALAPSZABÁLYBAN, ÉS MÉGIS VÉGEZ OLYAN TEVÉKENYSÉGET A VALÓSÁBAN, AKKOR törvénytelenül működik. de ez minden egyesültenél így van, ha olyasmit csinál, ami nincs az alapszabályban benne. és akkor akár fel is oszlathaztó, de csak akkor, ha a törvényes működés másképp (pl. alapszabály-módosítással) nem állítható helyre.

bloodhound v2.0 2008.05.15. 16:47:31

Kitalátor feljegyzete · kitalator.blog.hu 2008.05.15. 16:46:10

gyengus vagy, mindenki tudja, hogy a plútóról (pedig az már nem is bolygó...) jöttünk...

bloodhound v2.0 2008.05.15. 16:49:39

és pont az a per tárgya, hogy hol kezdődik a kistaglétszámú egyesület, meg az 1000 fős mozgalom, és eválaszthatóak-e egymástól, mert ha nem (ez az ügyészség álláspontja), akkor fel kell oszlatni egyes megynilvánulásai miatt, ha meg igen (ez a gárda jogi képviselőinek az alapállása), akkor meg nem.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.15. 16:50:03

bloodhound
ha egyesületként elmennek kávézni vagy sütögetni (nem szalonnát xD), akkor az is törvénytelen működésnek minősül...? valahol ez nagyon abszurd szerintem.

landov · http://landov.blog.hu 2008.05.15. 16:56:10

Bloodhound,
Ajánlom figyelmedbe:
1989. évi II. törvény az egyesülési jogról, igen rövid.
Az alapszabályba csak a célokat kell belevenni, nem a tevékenységeket.

Szerintem ami nincs tiltva azt lehet.

bloodhound v2.0 2008.05.15. 16:58:04

"(2) Az egyesülési jog gyakorlása nem sértheti az Alkotmány 2. §-ának (3) bekezdését, nem valósíthat meg bűncselekményt és bűncselekmény elkövetésére való felhívást, valamint nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével.
(3) Társadalmi szervezet minden olyan tevékenység végzése céljából alapítható, amely összhangban áll az Alkotmánnyal és amelyet törvény nem tilt. Társadalmi szervezet elsődlegesen gazdasági-vállalkozási tevékenység végzése céljából nem alapítható. Az egyesülési jog alapján fegyveres szervezet nem hozható létre."
1989. évi II. tv.

"(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni."
1949. évi XX. tv.

"61. § Az egyesület olyan önkéntesen létrehozott, önkormányzattal rendelkező szervezet, amely az alapszabályában meghatározott célra alakul, nyilvántartott tagsággal rendelkezik, és céljának elérésére szervezi tagjai tevékenységét. Az egyesület jogi személy." 1959. évi IV. tv.

ha egyesületi tevékenységként kávézni akarnak, akkor legyen benne az alapszabályban. bámire lehet egyesületet létrehozni, csak épp nem kötelező. az egyesületnek mindig célja van, nyilván ezt nem kellene összemosni azzal, hogy egy egyesületi gyűlés után beülnek pl. egy kávézóba...

landov · http://landov.blog.hu 2008.05.15. 16:59:24

A fentiek alapján, miért törvénytelen a parlagfűírtás?

landov · http://landov.blog.hu 2008.05.15. 17:00:21

Talán benne van az, hogy az egyesület feloszlatható, ha olyat is csinál ami nincs benne az alapszabályban?

bloodhound v2.0 2008.05.15. 17:00:24

csakhogy a tevékenységét a céljai elérése érdekében szervezi, te szerencsétlen.

na most fogok elkezdeni hőbörögni, de az is lehet, hogy inkább elmegyek haza. mintha lóval sakkoznék, basszus.

és igen, ami nincs tiltva, azt lehet, néz meg hányféle célra szerveződnek egyesületek (legalábbis egészséges fejlettségű civiltársadalommal felvértezett országokban).

na szevasztok.

landov · http://landov.blog.hu 2008.05.15. 17:02:45

Ha a Gárda vezetősége úgy ítéli megy, hogy:
-Ápolja a magyar kultúrát és történelmünk emlékeit, adja tovább a felnövekvő generációk épülésére.
Cél elérésbe beletartozik az a tevékenység, hogy írtják a parlagfüvet, ami egy invazív északamerika növény,
akkor mi a probléma?

átlátó 2008.05.15. 17:06:32

Röhögök rajtatok. Itt cigányokról van szó, az az alapprobléma, ami nem kicsi,de legalább jó nagy. Ne hagyjátok abba!

Kanda 2008.05.15. 17:06:52

A poszthoz:
Szerintem hatalmas hiba volt hagyni az olasz hatóságok részéről, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Pont mivel "Ja, minden EU állampolgár egyenlő, mi ?", ezért ezen az alapon holnap kijönnek az olaszok, hogy nem dolgozol eleget, húzzál el a fenébe az EUból. Aztán vidáman sütögetnek a házad helyén.

Mert azt ne akarja nekem bemesélni senki, hogy az ott élő cigányok 100%-a lopásból élt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.15. 17:10:54

nem akarjuk neked bemesélni. Isten ments, hogy kinyíljon a csipád. Maradj meg nyugodtan abbéli hitedben, hogy 1% lopott, a többi 99% pedig a nápolyi egyetemen tanított.

átlátó 2008.05.15. 17:19:56

RÉKUC! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
1% per 99%! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.15. 17:21:18

jólvanna, elnézést, nem akartam megsérteni a nápolyi román cigányközösséget azzal, hogy feltételezni merészeltem: 1% lop. Legyen 0,5% és akkor talán nem leszek kikiáltva nácinak :o)

Kanda 2008.05.15. 17:39:31

Nem hiszem, hogy 1% lopott, 99% meg az egyetemeken tanított,, semmi ilyesmit nem mondtam. De továbbra sem gondolom, hogy kivétel nélkül bűnözésből éltek. Akkor meg ott tartunk, hogy pusztán a lakóhely + származás alapján kergettek el embereket, majd gyújtották fel a lakhelyüket. Ezt nem megdicsérni kéne, hanem mélyen elitélni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.15. 18:00:41

Kivándorolsz a "hazádból" 300 ember társaságában. Semmilyen végzettsége nincs az egész bagázsnak, semmilyen kapcsolatu. Tudod jól hogy ebből a 300ből elég sok az agresszív barom, antiszociális véglény, sokan bűnözésből élnek.
Ebből következtetni lehet arra, hogy Olaszországban sem fognak ezek az antiszociális barmok máshogy viselkedni.
És akkor itt eldöntheted, hogy velük mész vagy sem. Hogy akarsz-e ahhoz a közösséghez tartozni vagy sem. Akik elmentek azok azonosultak ezzel a bűnöző közösséggel.
Kanada: Nem származás alapján. A nápolyiak senkit nem kérdeztek meg hogy honnan jött, ha valamelyik történetesen izlandi cigány azt is kipatterolták volna, nincs diszkrimináció. Arról meg ne feledkezz meg, hogy ezek a lakóhelyek nem feltétlenül voltak teljesen legálisak.
A cigányoknak fel kell fogni amit a magyaroknak már a X-XI. században sikerült. Európában a nomád, félnomád életmód nem járható út.

Kanda 2008.05.15. 18:20:06

" Semmilyen végzettsége nincs az egész bagázsnak..." Ezt honnan? Te tudod az összes körülötted élő ember végzettségét + személyiségét?

"Akik elmentek azok azonosultak ezzel a bűnöző közösséggel." Még véletlenül sem a családjukkal akartak azonosulni...

A származást csak azért írtam, mert valahogy meg kellett nekik különböztetni, hogy ki olasz, illetve ki nem az. (Azokat mégiscsak nehéz hazaküldeni)

"Arról meg ne feledkezz meg, hogy ezek a lakóhelyek nem feltétlenül voltak teljesen legálisak." Ha meg lógsz a buszon, és az utasok meg jól megvernek, akkor kussoljál... Nem a lincselés a megfelelő reakció a törvénysértésre.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.15. 18:55:01

Kanada: "Ha meg lógsz a buszon, és az utasok meg jól megvernek, akkor kussoljál... "
Azt hiszem most nem lenne túl sok problémánk, ha a magyarnak ilyen mentalitása lenne. És mellesleg kussolnék is, meg nem is lógnék többet.
"Ezt honnan?" Van egy ilyen tippem. Előítélet. Gonosz dolog. Amúgy szerinted? Ha volt ott képzett esztergás akkor miért nem vállalt munkát, és bérelt egy albérletet?
"Még véletlenül sem a családjukkal akartak azonosulni..." : nem akartak, hanem megtették. Ha azonosul a bűnöző családdal akkor ő is bűnöző.
Szerintem ha lett volna ott olasz, akkor a "fasiszta csőcselék" (miért nem halottam ezzel kapcsolatban ezt a kifejezést, pedig itt még pont értelme is lenne) azt is elüldözte volna. Legfeljebb a hatóságok nem toloncolták volna ki, de ez a post nem is a hatóságokról szólt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.15. 19:03:14

"Nem a lincselés a megfelelő reakció a törvénysértésre."
Nem volt lincselés.

Kanada, veled is az a baj, hogy nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy minden ember egyenlő. A cigányok érzelmi világa teljesen más mint a tiéd, máshogy reagálnak az ingerekre, ebből következik, hogyha ugyanazt akarod elérni velük amit mondjuk egy magyarral, olasszal, némettel, akkor másképpen kell "kérned".

átlátó 2008.05.15. 19:06:11

Látom érted a csíziót KANDA.

Tassadar 2008.05.15. 19:10:32

hát én nem tom elítélni, mivel megtudom érteni az olaszok helyzetét, ha már vendég egy országban akkor vagy viselkedjenek és találjanak munkát(mellesleg a real románok megtudják oldani a dolgot ,hogy albérletbe költöznek és megkeresett pénzt küldik haza és nem rabolnak ki, vernek össze, vagy éppen gyilkolnak meg embereket) vagy húzzanak vissza oda ahonnan jöttek.
Lehet mesélték nekik, hogy mo.-n nem kell dolgozni, sem viselkedni és kapják a pénzt, azt hitték az olaszok is olyanok mint a magyarok...

Kanda 2008.05.15. 19:24:35

TaTa86.: "Kanada"="Kanda"
"Nem volt lincselés."
Akkor ezt hogy hívják szakszerűen? (A lincselés talán tényleg erős, mert nem halt meg senki)
"A romák a kisebb táborokból a legnagyobb, rendőrség által védett táborba menekültek a feldühödött tömeg elől. Távozásukkor Ponticelli lakói felgyújtották a putrikat."

Azért ez már kicsit több, mint kérés. A kérésnek több fokozata is van. Meg különben is ki fogja eldönteni, hogy kit hogyan kell jobb belátásra bírni? Genetikus alapon lesz vagy mi? ("...,hogyha ugyanazt akarod elérni velük amit mondjuk egy magyarral, olasszal, némettel, akkor másképpen kell "kérned".")
Persze az ember nem ismerhet mindenkit, de nehogy már egy ~800000-es népcsoportot az a legfeljebb 1500 alapján itélj meg , akit személyesen ismersz, vagy sikerül bekerülnie a híradóba. (Ez eléggé torzított minta)

Azt meg csak így a végére, amit a legelején is írtam, hogy az egész az olasz hatóságok hibája, mert az ő feladatuk lett volna a probléma megoldása. De a legszebb az egészben a posztban is említett olasz politika: "Az EU-s (!) romániai romák menjek haza ..." Ez tuti, hogy ellentétes egy csomó EU-s alapelvvel.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.15. 19:51:11

Kanda, bocs... Kanada=Kanda.
Nem tudom, hogy hívják szakszerűen... civil nyomásgyakorlás ;) (Kicsit eufémizmus...)
Nem kérés, hanem "kérés". Aki eldönti az a társadalom, a közösség, csak nem kéne belepofázni Rózsadombról és működne a dolog, ahogy Olaszban úgylátszik működik is, vagy Székelyföldön...

"Persze az ember nem ismerhet mindenkit, de nehogy már egy ~800000-es népcsoportot az a legfeljebb 1500 alapján itélj meg , akit személyesen ismersz, vagy sikerül bekerülnie a híradóba. (Ez eléggé torzított minta)"

Ez nem pont így működik. Ha meglátsz egy putritábort teli szeméttel és rosszarcú emberekkel, akkor arra következtetsz, hogy ezek az általad eddig megtapasztal cigánybűnözői körhöz tartoznak. Torzított minta? Nem hiszem...

"Ez tuti, hogy ellentétes egy csomó EU-s alapelvvel." Ez a magyar fajvédőkön kívül szerintem a világon senkit nem érdekel.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.05.15. 19:57:50

Kanda!
""Nem volt lincselés."
Akkor ezt hogy hívják szakszerűen? "

Pl. nemzeti-etnikai összetétel erőszakos megváltoztatásának korlátozása...

Egyébként nem a cigányokat, hanem a "közbiztonságra veszélyes EU-s állampolgárok"-at akarják hazaindítani, akár lyukas hajókon is. Nem tudom, hol van ilyenkor a vándorlók és úton lévők (ez Nyugat-Európában a cigányok polkorrekt neve) pápai tanácsának a vezetője, Dr. Keresztes Szilárd püspök? Igazán aktivizálhatná magát!

És hol van Kóczé Angéla?

És hol visong most a paranoid cigány-nacionalista Mohácsi-klán?

Kanda 2008.05.15. 20:42:00

Oka van annak, hogy a törvények szerint sehol sem a "társadalom" (nehezen hiszem, hogy mindenki reprezentálva volt) avatkozik be tevőlegesen a dolgok menetébe, hanem kijelölt szervek vannak rá. Például egyáltalán nem biztos, hogy a többségnek igaza van. Valamint az emberek tömegbe verődve tipikusan elvesztik azt a kevéske józan eszüket is. Ezt kéne elkerülni, nem pedig örvendezni, hogy végre felfedezték a bölcsek kövét.

"A cigányok érzelmi világa teljesen más mint a tiéd, máshogy reagálnak az ingerekre, ebből következik, hogyha ugyanazt akarod elérni velük amit mondjuk egy magyarral, olasszal, némettel, akkor másképpen kell "kérned"."
Az igazat megvallva szerintem a mi érzelmi és értelmi világunk is teljesen más. Te elfogadhatónak tartod, ha a nép úgymond "kapát-kaszát ragad" és rendet tesz, míg szerintem inkább törkedni kellene a szervezett erőkhöz, a már kihirdetett nemzetközi joghoz, és emberi jogokhoz.

Kérdem én, ez nem jelenti-e azt, hogy az emberek egyénileg is annyira különbözőek, hogy nem érdemes nagy méretű , ilyen részletes kategóriákba sorolni, hogy pl:"a cigányok nem akarnak dolgozni" kategóriákba sorolni. Pláne nem ezek miatt kiközösíteni őket. Nem állítom, hogy ez független a neveltetéstől, de nem is egyenértékű vele.

Kitalátor feljegyzete:
"nemzeti-etnikai összetétel erőszakos megváltoztatásának korlátozása..."
Milyen alapon az EU-n belül? Mi többen vagyunk?
A magyarokat mikor küldik haza, azok ugyan nem büdösek, de még a munkát is elveszik a szegény olaszok elöl.

" "közbiztonságra veszélyes EU-s állampolgárok"-at akarják hazaindítani"
Tényleg mindenkit leprioráltak az olasz polgárok. és csak azoknak mutattak utat, akik bizonyítottan bűnözők voltak?

Tassadar 2008.05.15. 21:43:13

"A magyarokat mikor küldik haza, azok ugyan nem büdösek, de még a munkát is elveszik a szegény olaszok elöl."
Amíg nem ölnek, rabolnak, botrányosan viselkednek mért kéne kijjebb rúgdalni?
cigányokat se dobnák ki csak úgy poénból, ha nem "dolgoztak" volna meg érte...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.15. 23:22:10

Kanda: Nem kell ahhoz csoportba verődni. A cigányság egy extrém helyzetet teremtett ami még a maffiasúlytotta nápolyiaknál is kiverte a biztosítékot, jogosan.

"Oka van annak, hogy a törvények szerint sehol sem a "társadalom" (nehezen hiszem, hogy mindenki reprezentálva volt) avatkozik be tevőlegesen a dolgok menetébe, hanem kijelölt szervek vannak rá."

Sehol? Az USÁban szabadon tarthatsz fegyvert (ezzel én nem értek egyet, de ez más téma), és ha valaki betör hozzád azonnal lelőheted, Izraelben detto, a betörések száma konvergál a 0hoz. A társadalom beavatkozása nem olyan látványos nagy dolog, ami bekerül a bbc-be. Én nem többtízezres gyújtogatással lincseléssel egybekötött tüntetésekre gondoltam hanem arra, hogyha két cigánykölyök elkezdi poénból kiszedni a villankörtéket a villamos mennyezetéből, akkor áljon meg a vezető, keverjen le 2 hatalmas sallart, és ha a delikvens ebből sem ért akkor esetleg az utasok segítségével penderítsék ki a villamosból. (A valóság, hogy csak anyukám szólt ebben konkrét esetben, le is szállították a villamosról...) Vagy ha valaki szemetel akkor rászólnak, vagy ha lógsz a buszon akkor elgyepálnak. A többségnek nem mindig van igaza, de ellentétben a filmekkel általában azért igen. A demokrácia is éppen erre épül.

A mi érzelmi világunk annyira nem más. A véleményünk lehet...

"Pláne nem ezek miatt kiközösíteni őket." A te utcádban hány cigánycsalád lakik? Hány putricigány barátod haverod van?

bloodhound v2.0 2008.05.16. 07:32:51

Kanda, akármit írsz le, teljesen felesleges, csak sarkosan tudnak gondolkodni, ha valaki nem akarja rágyújtani a cigányokra a házat, attól már feltétlenül liberális cigánylover lesz. Vidáman tapsikolnak ahhoz, hogy egyik népcsoport erőszakkal elűz egy másikat - kizárólag amiatt (szelektálatlanul), mert annak adott tagjai az adott népcsoporthoz tartoznak -, de ha egyszer ez az ő népcsoportukkal történne ez valahol, akkor megnézném a reakcióikat (mondjuk erre majd jönnek a kommentek, hogy a magyar nem lop, nem csal, csecsmőket rabol (bassza meg, ugyanazok a sztereotípiák élnek már a rómaiak keresztényüldözései óta mindenhol, csak a célcsoportok (keresztények, zsidók, hunok, kunok, feketék, arabok, cigányok, stb.) változnak az idők folyamán.

az emberekjelentős hányada ugyanolyan segghülye, mint a "sötét" középkorban.

Calogero 2008.05.16. 14:50:52

Kanda,Bloodhound; számomra szinte hihetetlen,h ezt a rengeteg hülyeséget ti el is hiszitek.. Van egy népcsoport,amivel a világon,bárhol jelen vannak MINDENHOL probléma van! Szerintetek a világ hülye,hmm. Nézzük a tényeket; az utóbbi 20 évben Magyarországon minden a ti világnézetetek szerint alakult ebben az ügyben; vonjunk hát mérleget; szerintetek ez működőképes? És,ha a cigányok szerintetek nagy hányada nem ilyen,miért nem állnak ki a nyílvánosság elé,hogy elegünk van a cigányságot lejárató társainkból,szégyent hoznak a "cigány" névre,ez így nem mehet tovább,stb.. Én például,ha külföldön negatív előítélettel találkoztam a magyarokkal szemben,vagy leszartam,mert hülyeség és azt miért venném magamra,vagy megpróbáltam bizonyítani az ellenkezőjét,de nem kezdtem el mondjuk lopni Ausztriában,mert úgyis azt gondolják,h lopunk.. Szóval változást szeretnénk,elég e probléma liberális kezelésével,mert az egyrészt azt mondja,h nincs is probléma (szerintetek ez igaz?),másrészt,ha el is ismeri,h van,azt mondja,h ez kizárólag a mi hibánk... Nincs több segély,nincs több pozitív diszkrimináció,európai viselkedésmód van és,ha ez nem jön be,ott kell élni,ahol "bódottág" van

Calogero 2008.05.16. 14:53:04

Gyurcsány dobálozik mindig vele,hogy "nem engedhetjük,hogy a békés többséget rettegésben tartsa az agresszív kisebbség"-kivételesen igaza van,nem engedhetjük!

jürgen baromartz 2008.05.16. 17:19:55

most ezért lehet hogy elátkoznak a dzsipszik de őszinte gratulációm a digóknak. itthon is ezt kellene. és hogy ezt miért mondom?

itt érd cityben a dzsipók új szórakozása (vagy én nem tudtam róla eddig, nem tudom) az, hogy 5-6 millás mergával vagy luxusterepjárókkal furikázva direkt koccannak a forgalomban, aztán "adjál betétlapot szemét fehérbőrű, a kurva anyádat". szomszédot múlt héten hálózták be így.

már csak azt nem értem, hogy ilyenek után hogy van képük kikérni maguknak azt az utálatot, amit a nem cigók általánosan éreznek irántuk.

Horizont 2008.05.16. 17:26:01

Lehet hogy itt is az kéne a romáknál mint Kínában hogy akinek csak egy gyereke születik azt jutalmazzák.
Addig amíg a családi pótlék az egyetlen bevételük és csak ezért szülnek ilyen sok gyereket önmagukon se tudnak segíteni. Hiába buldózerezik le a putrikat EU-s pénzből és rendes házba költöztetik őket ezzel nem fog semmi megoldódni.Tanulni és dolgozni kéne nekik.Nem értem hogy a gazdag cigányok (ilyenek is vannak) miért nem karolják fel a romákat.
Azt hogy az ország vezetői mit mondanak a romákról?Európába nehéz lenne bent maradni ha mást mondanának.Ezt tudomásul kell venni hogy csak ezt mondhatják.De tenni tehetnének mást is.

n-n-n (törölt) 2008.05.16. 22:31:50

Követni kell az olasz példát. Elvégre ők már jó régóta EU. Ezt így kell megoldani, ha egyszer SZDSZ/MSZP-módra nem lehet.

iguana 2008.05.19. 11:16:29

Optimista:

"Addig amíg a családi pótlék az egyetlen bevételük..."

Az egyetlen LEGÁLIS bevételük. A többit megoldják máshogy.

iguana 2008.05.19. 11:20:00

bloodhound v2.0

"...hogy vannak sokan, akik örülnek az erőszaknak, mint "megoldási módnak", mint megoldásnak. pedig ők is ugyanúgy válhatnak az áldozatává, bármikor, akármilyen okból."

Akármilyen okból igen, de a konkrét esemény nehezen elképzelhető számomra - értsd, nem hiszem, hogy bárki elkergetne a putrimból, majd felgyújtaná azt, annak okán, hogy megelégelte az én (és közvetlen környezetem) életmódját.

Prophet 2008.05.19. 15:16:09

Valóban megkapó látvány. A tűz amúgy is gyönyörködtet, melegséggel tölt el, de ebben a közegben még szebb! Csak sajnos nem voltak elég felkészültek az olasz testvérek, ha a két putriból a harmadikba terelték őket, oda minimum napalmot kellett volna dobni. A másik, ami eszembe jutott, hogy a kamerás helyéről egész jól belátni egy terepet. Egy távcsöves puskával pedig le lehetne aratni a "parlagfüvet"....

De túl elkalandoztam. Akkor is jól tették. Meg kell félezni az ámokfutást, ahogy ott, itt is.

hajdúnánási 2008.07.16. 15:31:19

A legokosabban pl. az Egyesult Királysag es Litvania kezeli a ciganykerdest.Litvania be sem engedi oket,a kiralysag pedig munkat biztosit szamukra,amitol holtra remulnek es elhuznak az anyjukba.Itt nem tudjak rasszistazni meg tonkretenni a becsuletes embereket.

süti beállítások módosítása