Skip to content


       Szűrés lista

Áramszünet a Heim Pálban - megy az egymásra mutogatás

Demagóg költői keresztkérdés: A 200 milliós (kamu) kormányszóvivői honlap árából hány generátort lehet vásárolni? A csak papíron létező kormányzati negyedre költött cirka 9 000 millió forintból hány elektromos kapcsoló szekrény szerezhető be? 

De haladjunk időrendben:

2002. március 10. (!) A Pannon GSM áramfejlesztő generátort adományozott a Heim Pál Gyermekkórháznak. A szünetmentes áramellátást biztosító generátort a Pannon GSM telepítve és üzemkész állapotban adta át a Heim Pál Gyermekkórházna:

"A tartalék generátor alapvető és elengedhetetlen kelléke a biztonságos egészségügyi ellátásnak. Segít abban, hogy a gyermekeket minél kisebb veszélynek tegyük ki, fizikailag és lelkileg egyaránt. - mondta el Smrcz Ervin, a kórház főigazgatója. Habár a kórház normál áramellátását két, egymástól független forrásból biztosítják, évente egy-két rövid üzemzavar így is bekövetkezik. Ez az ambuláns váróban és a kórtermekben is veszélyes, hiszen a hirtelen sötétben megijedhetnek, eleshetnek a gyermekek vagy az ápolók, a műtőkben és az intenzív osztályon azonban közvetlen életveszélyt okozhat, ha leállnak az elektromos berendezések. "Évente mintegy 5500 műtétet hajtunk végre, az intenzív osztályon 200-220 gyermeket látunk el. Az elmúlt időszakban folyamatosan és egyidejűleg használatban volt mind a négy lélegeztető gépünk, és ha ezek áramszünet miatt leállnak, mindössze három percünk van arra, hogy megmentsük a beteget. - mondta el Smrcz Ervin"

2007. 06. 22. "Leálltak a lélegeztetőgépek a Heim Pál Gyermekkórházban"

Bár a kórház az Elműtől két irányból is kap áramot, a tegnap esti vihar miatt csütörtök este teljesen elment az áram a fővárosi Heim Pál Gyermekkórházban, mondta el az Indexnek Czinner Antal tudományos igazgató.

Ilyen esetekre van egy aggregátor, amelyet a kórház még a honvédségtől kapott a rendszerváltás idején, s korábban is folyamatosan javítani kellett. Az áramfejlesztő csütörtökön egy ideig működött, de aztán az is felmondta a szolgálatot.

Emiatt leálltak a műtőlámpák, orvosi berendezések, köztük a lélegeztetőgépek is. A hiba elhárításáig így néhány beteget az ügyeletes orvosoknak kézzel, ballonnal kellett lélegeztetni, mondta az igazgató.

2008.06.27. "Áramszünet volt a fővárosi Heim Pál kórházban"

Péntek este 8 és 11 óra között nem volt áram a budapesti Heim Pál Gyermekkórház több épületében. Az intézmény főigazgatója elmondta: az áramkimaradás miatt kézzel kellett lélegeztetni két gyermeket. A kórház ügyeletes volt, este az egész ország területéről érkező gyerekek sürgősségi ellátását kellett végeznie.

Az egymásra mutagatás abban a percben el is kezdődött. Az ELMŰ szerint nem ők tehetnek az áramszünetről, és a kórházban volt a hiba. A kórház viszont azt állítja, áramszünet volt. De sem a generátor, sem a pótgenerátor nem kapcsolt be, szóval mindeképpen van sara a kórháznak is ....

A Heim Pál gyermekkórház volt aznap az ország egyetlen(!) ügyeletes gyermekkórháza (ez a tény már maga is döbbenetes), vagyis ha Mátészalkától  Kópházáig bárhol történik egy súlyos baleset, Budapestre, a Heim Pálba viszik fel a gyermekeket. Tavaly szinte napra pontosan ugyanez a hiba történt. A Hírszerző értesülési szerint évente kétszer végeznek karbantartást, de ennek elvégzése a kórház felelőssége, és nem is ellenőrzi senki sem ... Persze még mindig kérdezhetjük: és hova lett a Pannon által adományozott generátor???

Cser László, a Heim Pál kórház műszaki ügyeletese 1985. július 9.-én kezdett dolgozni a kórházban, akkor már ott volt az elektromos kapcsolószekrény, ami  most csődöt mondott. 27 éves kapcsolószekrény egy országos ügyeletes gyerekkórházban? Ami vezérli az összes elektromos berendezést, lélegeztetőgépeket, lámpákat? Mindenki megtapasztalta már milyen egy áramszünet éjjel, elég félelmetes a hirtelen sötétség. El tudjuk képzelni a beteg kisgyerekek mit éltek át... Milyen oldschool eszközök lehetnek még? A tavalyi áramszünet után miért nem vizsgálta át a kórház A-tól Z-ig az elektromos rendszerét? (A 27 éves kapcsolószekrényről a M1 Híradó tudósítása erre megnézhető.)

Horváth Csaba, főpolgármester-helyettes: összes kórház műszaki állapotát októberig átvilágítják, és ez alapján nekilátnak a korszerűsítésnek. Úgy legyen!

(A kép csak illusztráció)

Címkék: közélet abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr36544380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ex-Zep 2008.07.01. 12:19:48

A kamu honlapra semmilyen igény nem volt, mégis szemrebbenés nélkül kiutalták (lenyúlták) a 200 millát.
Generátorra úgy tűnik lenne valós igény, de sajnos nagyon drága.

DArchAngel 2008.07.01. 13:02:37

Mindenki tudja, hogy a megélhetési politikusaink és holdudvaruk nem dolgozni megy az országházba, hanem a közpénzt lenyúlni. Ezt másutt is így csinálják, ez eddig stimt.
DE!
Másutt nem ennyire kurva pofátlanul csinálják. Másutt figyelnek arra, hogy azért az ország ne rokkanjon bele. Mikor lesz már igazi rendszerváltás?

Dj Tometkow · http://electro-art.gportal.hu/ 2008.07.01. 13:04:27

most hogy valami történt már mondják is hogy majd mi leellenőrizzük azt semmi se lesz belőle majd az emberek elfelejtik.....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.01. 13:08:39

Srácok, tudjátok mi az igazán pofátlan?

A Kútvölgyi kórházban hány áramszünet volt? Ott is 27 éves az elektromos szekrény?

Ja, persze hogy nem, hiszen oda a politikusok meg a gazdagok játnak ... a kisgyerekek meg le vannak szarva!

Szégyen és gyalázat!

Le a kalappal minden Heim Pál dolgozó előtt! EZ volt a szép munka!

more 2008.07.01. 13:08:41

ezt most telleg nem ertem...hogy tunhet el egy generator egy korhazbol, raadasul az egyetlen??? ugyanennyi erovel ki lehetne tolni feltunes nelkul egy elefantot is az allatkertbol

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.01. 13:16:48

more

Az új generátort megfújták, a régit visszakötötték :)

rivera 2008.07.01. 13:18:38

mit lehet erre mondani? hogy csak a jeghegy csucsa, ami most kilatszott? ha mutet kozben kapott vermergezesbe hal bele az ismeros? ha van az embernek gyereke? hogy olyan ütemben romlanak az allami ellatorendszerek (nyugdij, egeszsegugy, oktatas) hogy akar ossze is omolhatnak? hogy az altalunk befizetett nyugdijat nem valoszinu hogy viszontlatjuk?

Bezuhov. 2008.07.01. 13:19:44

ez lenne a mai termes?

Hät ez nagyon ocska demagogia....

Tassadar 2008.07.01. 13:21:03

Komolyan ez gyalázat ami az egészségügyben zajlik, és ha ők nem tudtak, hogy ilyenek az állapotok(pedig lehetett volna következetni)akkor ki a lófasznak kellet volna tudni???Azért vannak ott hogy tudják!!
Dinin :D
Megérdemelték tudták, hogy elektromos mégis mentek lopni csak úgy poénból, és még ők voltak felháborodva.
"hogy elégtételt vegyen a történtekért" Elégtételt???A jókurvaanyád index, mien szépen fogalmazták meg, nem gyilkolni mentek nem lincselni, neeem elégtételt....

ex-Zep 2008.07.01. 13:34:12

Kesznyétenen hál' istennek nem volt áramszünet.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.01. 13:36:08

Zep

xDDDD ez mennyire ideillik :)

Bezuhov. 2008.07.01. 13:37:49

az äramszünet monnyon le!

more 2008.07.01. 13:44:46

nem vagyok egy expert, de mekkora egy genearator? elfer egy zsebben?

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.07.01. 13:45:06

Kíváncsi vagyok mi a helyzet a Pannon által adományozott generátorokkal, csak kommunikációs hiba okozta azt, hogy a régi honvédségi generátorra hivatkoztak, vagy tényleg nincsenek már ott?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.01. 13:50:41

br

Erre gondoltam én is, hogy téves a nyilatkozat, de nem hiszem hogy össze lehet keverni egy ütött-kopott 20 éves generátort a csilli-vilii pannonossal ...

Valakinek a telkén lehet hogy van egy pöpec generátor ....:-(

Próféta 2008.07.01. 13:54:37

OFF
Bezuhov: ha csak trolloskodni tudsz, akkor inkább ne írj semmit.
ON

Mondjuk ez tényleg érdekes kérdés, hova lett a generátor? Van olyan, aki tud erről bővebbet?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.01. 13:54:44

Bezuhov: nem, az igazi demagógia az indexes cikkel kapcsolatban hangozhatna el. Ez ma Magyarország. Nyomorult kisöreg próbálta megvédeni azt, ami az ÖVÉ, cserébe a "jogrendszer" megjutalmazza (alsóhangon 10 évtől felfelé).
Pedig a tolvaj is megérdemelne mondjuk egy "gondatlanságból elkövetett halált okozó testi sértés" bcs. miatti "jutalmat".
Sőt, ha pikirt akarnék lenni, akkor - olvasva a zindexes sorok között - FOGLALKOZÁS KÖRÉBEN elkövetett. :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.01. 13:55:23

Próféta: ezt lehetne amolyan Paliklacisan:
"Hovááááá tűűűűnt a GENERÁTOR????"

more 2008.07.01. 13:58:56

es ebben nem indit nyomozast a rendorseg, h ki a rak kotott el egy letfontossagu eszkozt az orszag egyetlen gyerekkorhazabol?????
vagy nem jo, mert nem lenne ismeretlen a tettes?? ez egeszen nem gondatlansagbol elkovetett......ha neaggyisten egy gyerek ottmarad a mutoasztalon?

reKorrekt 2008.07.01. 14:04:41

Az ubilopással kapcsolatban:
Egyik kedvenc filmem a "Ha ölni kell" című dráma, melynek történetét most nem regélem ide, aki látta, az tudni fogja miről beszélek. Kiemelném belőle a filmtörténelem egyik legütősebb mondatát:
"...és most képzeljék el hogy fehér..."

Ezzel arra célzok, hogy mi van ha gyerekekkel történik mindez? Tudom, éjszaka? Kerítésen át? De mégis, gondoljunk bele. Szóval rossz megoldást válaszott az öreg, ez tény.
Dehogy azonnal odaeszi a 30-50 fős pereputtyot a dögvész?! Elégtételt venni?! Most játszunk mi is ilyen szabályok szerint? Vegyünk elégtételt mindazon sérelemért melyet eddig ez a .... faj elkövetett ellenünk?! Ha ez történne már nem lenne kikről/mikről beszélni...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.01. 14:08:08

korrekt: csak a tisztánlátás kedvéért (mert minnyá jönnek az önjelölt taszosok, és kapsz...): Te a "faj" alatt, csak nem kis hazánk legnagyobb (és méltán megbecsült) kissebbsségére célzol?
Mert a cikkből nem derül ki ám semmi ilyen :-)))

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.07.01. 14:14:00

Kapsz egy hordó sört ha nem cigányok voltak. Az egy dolog, hogy nem merik leírni a cikkben, az meg egy másik, hogy benne vannak az állandó jelzők, mint a népes rokonság...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.07.01. 14:15:42

seduxen, te ejszaka kozepen ossze tudsz szedni 30-50 fos csaladot? en nemigen..

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.01. 14:15:57

jujj, kérem még ilyet... ezt a kirekesztő, antiszemita bagázst, ami itt van...
megyek is Sz.Mátéhoz, elsírom neki minden bánatomat :-)))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.01. 14:16:50

B@sszátok meg, nem veszitek észre, hogy cinikus próbálok lenni?

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.07.01. 14:17:27

szegény öreg :( remélem a másik is megdöglik...

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.07.01. 14:17:39

Egyébként meg a generátorlopást akkor tudom elfogadni, ha tényleg nincs ott. Tisztán el tudom képzelni, hogy az intézményvezetők nem járnak le naponta a pincébe, hogy megnézzék milyen a generátor.

Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a 2007-es áramszünet esetén jó kifogás volt a régi szar generátorra hivatkozni.

Mindenesetre ezeket valószínűbbnek tartom, mint hogy elloptak volna egy bazi nagy generátort a kórházból.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.07.01. 14:20:09

Seduxen: ehh, ezt elnéztem :))

Már hozzászoktam az ilyen megnyílvánulásokhoz, reflexből jött a válasz. Egyébként meg szarkazmus, nem cinizmus.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.01. 14:21:01

KEhelyKE: ne kívánd, a végén még terrorcselekményért ítélnék el :-))

ex-Zep 2008.07.01. 14:28:23

Horváth Csaba, főpolgármester-helyettes: összes kórház műszaki állapotát októberig átvilágítják.
A haver kft-k már tolonganak, hogy átvilágíthassanak párszáz milláért.
Lesznek itt ám komoly, drága tanulmányok, amelyekből meglepő módon kiderül, hogy a kórházak műszaki állapota rosz.
Ezen majd jól meglepődünk. Oszt marad minden a régiben.
Azaz nem, mert a haver kft-k generációkra megalapozzák családjuk anyagi boldogulását.

reKorrekt 2008.07.01. 14:30:37

"Kapsz egy hordó sört ha nem cigányok voltak."
"te ejszaka kozepen ossze tudsz szedni 30-50 fos csaladot?"

Hát ezen jót röhögtem xD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.01. 14:34:01

Zep

Esetleg a "Sógor-koma kft. tud majd új generátort hozni, 156 millióért, szigorúan csakiks közbeszerzési eljárásás kerezéne belül!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.01. 14:45:59

br: pfff, arra gondoltam na. köszönöm a helyreigazítást :-)
zero: no igen, majd valamelyik kft-re "szabva" írják ki.
1. pont: a nyertes pályázó neve kezdődjön "S" betűvel, és a KFT-t megelőző utolsó karakterek legyenek: "ógor-koma".

more 2008.07.01. 15:13:10

hat azt a kisvonatos dolgot mar tenyleg nem hiszem el...(a masik topic a fooldalon). egy kurva kisvasut aztan telleg nem fer bele egy zsebbe, megha egy generator bele is. senkinek nem tunnek ezek a dolgok fel, h ne haraguggya ma oreg, hova viszed azzal a daruval a kisvasutat?? meg hova cipelik ketten azt a generatort??
ezt nem hiszem eeeeel

more 2008.07.01. 15:34:46

egyebkent a keriteses uggyel kapcsolatban: ha teszem fel en a keritesemen belul pl 1m-rel a sajat birtokomon huzok fel egy masodik keritest es abba teszek aramot, akkor mi van? abba mar nem eshet bele gyerek, csak az, aki bemaszik az elson, azaz lopni jon. az en teruletemre pedig azt teszek amit akarok, ha medvecsapdat azt, ha 220at azt. vagy ez se franko?

rolika 2008.07.01. 16:02:04

more: nem frankó! nem tehetsz semmi olyat, ami szándékosan/nem szándékosan kiolthat emberéletet.
sajnos nem amerikában vagyunk, ahol ilyen táblák vannak:
www.blogwaybaby.com/uploaded_images/No_Trespassing_Sign-788555.jpg

azt nem tudom, mi van a villanypásztorokkal. ezek ugye teljesen legálisak, és ugyan nem csapják agyon az embert, de ha szerencsétlenül léped át, simán maradandó impotenciát okoz...

more 2008.07.01. 16:10:23

aha, tehat tablat se tehetek fel, mint a linken...a villanypasztor sztem boven eleg, tekintve a kovetkezmenyeket:))))

Bezuhov. 2008.07.02. 08:39:16

"Bezuhov: ha csak trolloskodni tudsz, akkor inkább ne írj semmit." (profeta)

mert különben...;))

Egyebkent meg csalodtam az olvtärsakban, mert ebben a postban több mint 20 kommentet kellett värni az elsö cigänyozäsra... :)

2008.07.03. 20:23:14

Meg azert azt is osszeszednem, hogy hanyszor emelte fel a hangjat a muszakis a generator allapota miatt. konnyu akkor masra mutatni meg jajongani, amikor a baj megtortenik. De az a rohadt aggregat tavaly huszonhat azelott meg huszonot eves volt...
Ha jeleztek, akkor "ok", de errol egy szot sem lattam leirva. Sot ha a tavalyi aramszunet utan nem csekkoltak az egesz rendszert vagy csekkoltak, de mindent szepnek-jonak talaltak, akkor most kurva gyorsan hallgassanak el.

süti beállítások módosítása