Skip to content


       Szűrés lista

10 kérdés, melyre még mindig nem tudjuk a választ: lenullázta magát a rendőrség

Emlékszünk még, amikor tavaly december 11-én Csintalan Sándor műsorvezetőt megverték?

Sima, súlyos testi sértés, nap mint nap megesik az országban...

No, a lényeg: Demszky Gábor főpolgármester személyes keretéből százezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. Bencze József országos rendőrfőkapitány 5 millió forintos - rendkívül magas- vérdíjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A Nemzetbiztonsági Hivatal önálló "nyomozócsoportot" állított fel.

Az akciót a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg vállalta magára. A szervezet nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, mert előtte már októberben is ők dobtak 2 Molotov koktélt Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő családi házára. Aztán februárban még 4 szocialista politikus házára dobtak Molotov koktélt. Idén májusban a Broadway jegyirodára dobtak Molotov koktélt. A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény bűntette miatt rendelt el nyomozást.
"A rendőrség minden legális és törvényes eszközt és módszert megragad annak érdekében-legyen ez nyílt vagy titkosszolgálati módszer és eszköz-, hogy az elkövetők közelébe jusson" - nyilatkozta tavaly év végén Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány.

Vagyis akkor összegezve: egy szimpla bűncselekmény egy betört és véres fejjel, extra vérdíj (ami már 10 millió forint), főpolgármesteri jutalom, külön nyomozócsoport, titkoszolgálati segítség. És mi lett az eredménye?

EGY NAGY SEMMI! Oltári nagy zéró!

A Nemzeti Nyomozó Iroda 2008. augusztus 7-én megszüntette a nyomozást Csintalan Sándort megverése ügyében. "Az eljárás során beszerzett adatok valamint információk alapján a nyomozó hatóságnak nem sikerült felderíteni az elkövetők kilétét". Szép ... következmények?

De Te, kedves "Átlagos Állampolgár" nyugodtan jelentsd be a rendőrségen, ha bűncselekmény áldozata lettél, biztos meglesz a tettes ...

Tudjuk, hogy kik verték meg Csintalan Sándort?

Tudjuk, hogy kik dobtak Molotov koktélokat MSZP-és képviselők házaira?

Tudjuk, hogy  kik
dobtak Molotov koktélt a Broadway jegyirodára idén májusban?

Tudjuk, hogy kik a tagjai a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek?

Tudjuk, hogy kik
dobtak 3 Molotov-koktélt 2007. december 16-án Kóka János épülő villájára?

Tudjuk, hogy ki
lőtt bele kétszer 2007. december 16-án Hiller István lakásába?

Tudjuk, hogy kik
lőttek Ak-47 Kalasnyikovval 2007 februárjában a Teve utcai rendőrpalotába?

Tudjuk, hogy kik lopták el Kádár koponyáját a sírjából?

Tudjuk, hogy ki küldött fehér port képviselőknek, polgármestereknek, pártirodáknak több mint 40 alkalommal?

Tudjuk, hogy milyen
szlovák terroristák akartak robbantani a 2006-os tavaszi és őszi Fidesz naggyűlésen?

A 168 óra című újságban még mindig benne van, hogy  4 ezer valahányszáz napja nem tudják kicsoda Kaya Ibrahim és Josip Tot. Kit érdekel már ez a 13 éves gumicsont? Erre a 10 válaszra nem kíváncsiak?

Nos, egyik esetben sem tudjuk kik az elkövetők? Hogy történthet ez meg, hogy a teljes rendőrségi és titkosszolgáltai kapacitás ennyi és ilyen súlyú ügyekben sem tud egyetlen gyanusítottat sem felmutatni? De még egy balekot sem, akire rákenhetnék ...

Nekem két elméleti síkon mozgó magyarázat jutott az eszembe:

1, ez van, erre képes 2008-ban a magyar rendőrség. Rosszul kiképzett, keveset kereső "beleszarok, csak legyen már itt a műszak vége" mentalitású nyomozók. Amatőrizmus.

2,  titkosszolgálati, vagy titkosszolgálati segítséggel, titokban végrehajtott akciók voltak (vagy legalább is egy része), így amíg mindenki tartja a száját, nem is lesznek meg a "tettesek" ...

Szerintetek?

Címkék: közélet rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr49630275

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.08.26. 11:34:08

Vastagbőr - 10 kérdés, melyre még mindig nem tudjuk a választ: lenullázta magát a rendőrségEmlékszünk még, amikor tavaly december 11-én Csintalan Sándor műsorvezetőt megverték?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.26. 08:26:50

zero: túl sok helyszínelőket nézel :-)))
nálam lenne egy 3. verzió is: titkosszolgálati segítséggel végrehajtott akciók voltak, de a jól szervezett fajtából, és ezért nincs(enek) meg az elkövető(k). ugye azt Te sem gondoltad komolyan, hogy ezekben az ügyekben nyomoz - mondjuk - 50 nyomozó, és azokat BEAVATJÁK, hogy mi történt?? elég, ha egynek jár el a szája, és megvan a balhé... úgyhogy sz'tem ezekben az ügyekben nem X.Y századost kellene csesztetni, ő val'szeg tisztességesen végzi a munkáját. legalább is szeretném ezt hinni :-)))
Megjegyzem ugyanilyen 10-es listát nyugodtan lehetne az ügyészségről, meg a bíróságról is csinálni :-))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.26. 08:32:41

Nem is nézem a Helyszínelőket :-)

"Megjegyzem ugyanilyen 10-es listát nyugodtan lehetne az ügyészségről, meg a bíróságról is csinálni :-)) "

Csináljunk :-))

Jim Raynor 2008.08.26. 08:33:02

szerintem mindkét magyarázat helytálló...

1. a magyar királyi rendőrség egyszerűen balfasz, ez Mór után nem is kérdéses......arra jó a yard, hogy jól megbüntesse az 50 helyett 55-tel "száguldó" autósokat (persze a 150-nel haladó fekete bmw-ket már nem képesek....)

2. a felsorolt esetek mindegyike maszopos megrendelésre, titkosszolgálati segítséggel végrehajtott hangulatkeltő akció volt, ezen is kár vitázni......(Kádár koponyáját fletó odadta horngyuszkónak szülinapi ajándékul...:D)

ex-Zep 2008.08.26. 08:40:38

Egyrészt balfaszok, másrészt el tudom képzelni, hogy bizonyos ügyekben csak tessék-lássék szinten nyomozgatnak. Na, vajon miért?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.26. 09:04:53

Zep

Hát valószínűleg azért, mert aki adja a pénzt (120 milliárd a rendőrség költségvetése, azt hiszem), annak lehet egy-két szava ...


Nincs ez így rendben, nagyon nincs ....

Nem igazán növeli ez emberek közbiztonság-érzetét, és a rendőrségbe vetett bizalmat ....

Fikázó · http://zsarufika.blog.hu/ 2008.08.26. 09:35:16

Ez is jó kis összeállítás, valóban kínzó kérdések ezek. Azonban ha tényleg gáz van, akkor gyorsan és eredményesen tudnak dolgozni - lásd heroin-halálok, pikk-pakk megvoltak a dílerek. De mivel már a KayaIbrahim féle dolgok sincsenek meg, így a nagyobb dolgokkal sem kell foglalkozniuk.
Majd a választások előtt felpörögnek, meglásd.
A Camel Street-i incidens volt a vég, ha ezt nem tudják megakadályozni, majd kideríteni, akkor....

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2008.08.26. 09:37:49

Kamu ügyek. A melegriogatók kimaradtak.

Dr Kangörény 2008.08.26. 09:38:36

Az elsőre szavazok. Igazi balfaszok. Az ilyen titkosszolgálati baromságokban nem hiszek. Abban sokkal inkább, hogy van egypár idióta, aki látva a rendőrség balfaszkodását, nekiáll molotov-koktélozni, meg durrogtatni.

Csak odáig kéne eljutni gondolkodásban, hogy a jobboldalon van néhány szélsőséges idióta, aki abban a hiszemben, hogy jó ügyben jár el, a tetteivel lejáratja a jobboldalt.

Mindfield 2008.08.26. 09:46:05

Nemtom, szerintem a rendőrök egyszerű emberek. Mármint szerintem semmiféle olyan misztikus eljárásokat nem tanítanak a rendőrtisztin, amin egy agyafúrtabb, jobban szervezett bűnbanda ne tudna túljárni.

Végül is mit tudnak csinálni? Kimennek, megnézik mi történt, ha esetleg elhagyott valaki egy személyigazolványt, akkor megtalálják a tettest. Meg megkérdezik az embereket rendőrigazolványt lobogtatva, hogy láttak-e valamit. Legalább is nekem egyelőre ennyi szűrődik le a működésükből. Az ilyen dolgok meg, hogy "titkosszolgálati eszközök", "akciócsoport", "különleges ügyosztály" csak a filmekben léteznek.

hunyuan 2008.08.26. 09:46:41

"...Who killed the Kennedys?..." (Jagger-Richards) (1968)

zero barátom te itten ilyenekkel foglalkozol kétezernyócban?

füligjimmy77 2008.08.26. 09:49:31

Engem egyébként még mindig baromira érdekel, hogy kicsoda Kaya Ibrahim. De legalább megismerkedtem az off-shore cég fogalmával. Az, hogy pár ilyen gyíkot basztatnak, közel se borzolja az idegeimet annyira, mint az a pofátlanul, nyíltan, és mégis büntetlenül eltűntetett tízmilliárdok. A rendszer ki lett építve, már csak meg kell olajozni időnként. De az egész a rendszerváltásnál kezdődött. Azt kell pofánverni, aki büszkén állítja magáról, hogy 'rendszerváltó' politikus. Közbiztonság, nincs, sajna magadat kell megvédened. Nem vicc, lehet, hogy béna, amit mondok, de ahol én nőttem fel (a legvadabb keleten), ott ez mindg is így volt.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.08.26. 09:52:34

Kár hogy nem írtál jóval bővebb listát.

A Kaya Ibrahim is jó kérdés, de volna még jópár:

Kik robbantottak az Aranykéz utcánban?

Ki lőtte le Fenyő Jánost? ( ugye egyszer elővették az ügyet, hogy már közel a megoldás, néhány hét múlva megnevezik a gyanusítottat.....aztán hirtelen nagy kuss)

Kik követték el a maffialeszámolásra emlékeztető gyilkosságokat?

Kik verték meg a PSZÁF vezetőjét?

Ezek erősen politikaszagú bűncselekmények, és akkor még nem is beszéltünk az olajbiznisszről, ahol végül is egyetlen bűnöst sem találtak. Arról nemis beszélve hogy néhány nyomozó finoman szólva is gyanus körülmények között lett öngyilkos.


Az én véleményem szerint ma Mo-n, egész egyszerűen köztörvényes bűnözők, bűnszövetkezetek vannak hatalmon, ezért nincs eredmény. Hozzáteszem, most nem csak a szoci uralomra gondolok, így volt ez a zorbán idején is.....

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.08.26. 09:53:54

Mi igen.

Mi igen.

Mi igen.

Mi igen.

Mi igen.

Mi igen.

Mi igen.

Mi igen.


A helyes válasz néhány esetben: 'Mi, igen', néhány esetben pedig 'Igen, mi.'
:D

Czigler Zsolt 2008.08.26. 09:58:15

én a szanfransziszkóutcáinban láttam,hogy a tetteseket a duna fenekén kell keresni
vagyaza derrik volt?
engem úgyse kaptok el soha,pedig loptam csokit közértből,úgy 35 éve,meg cigit is,azis volt vagy30 éve,mégis szabadlábon vagyok
hüjerendőrök,rendőrhüjék!!!!!

ashnur · http://blog.elni.hu/ 2008.08.26. 10:00:21

Szerint a magyarok nyilai az kb annyira terrorszervezet mint az NBH. Nem mondom, hogy ugyanazok, de nekem ne mondja senki, hogy volt bármilyen más értelme ezeknek a cselekedeteknek, hogy elterelje a figyelmet a valós történtekről.

Magyarul: nincs amit kideríteni, pontosan tudják kik voltak.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.08.26. 10:00:28

Molnárgörény írt egyszer egy posztot a Magyarok Nyilaival kapcsolatban.

Érdemes elolvasni, a lényeg az hogy nem létezik a szervezet, a titkosszolgálat akciózik a nevükben.

Elég komoly érveket hozott fel, pl. Csintalant úgy verték meg egy vascsővel, hogy épp csak felszakadt a fejbőre. Ez ugye nagy odafigyelést és szakértelmet igényel, mert ha odasuhint valaki még ha csak közepes erővel is ( ugye a vascsővel), ennyivel nem ússza meg a páciens....

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.26. 10:08:24

zero: hát ha már bíróság akkor nálam a Móri-ügy viszi a pálmát. minimum dobogós lenne a "tojás_vélemény_dobáló" ügy is, de lehetne még sorolni. Val'szeg ide fog tartozni a Kulcsár-ügy is. Agrobank? Arra pl. emlékszik még valaki? Baumag? Hm? Vannak ám "márkanevek". A kövi a sorban sz'tem a MÁV_ABE lesz :-))) Ez már 6 db. És ezeket csípőből :-)))

füligjimmy77 2008.08.26. 10:08:52

Ne essünk már át a ló másik oldalára. Azon mérsékelten kellemes helyzetben vagyok, hogy engem vertek már fejbe vascsővel. A srácok annyira idegesek voltak, (reflexeim mint a macskáé. és fürge vagyok, mint a menyét:)), hogy 'csak' a cső végével sikerült elérniük a burámat, így lett egy szép félhold alakú sebhely a koponyám hátulján. Na, azok a szépfiúk is az NBH emberei voltak? De nézzük a jó oldalát: mivel eléggé rövidre nyírott frizurát hordok, az ismerősein az utcán hátulról is felismernek.

Johnny Favorite (törölt) 2008.08.26. 10:27:41

Nos bevallom nem olvastam végig a kommenteket!
Saját vélemény:
Ezek az ügyek arra alkalmasak, hogy a mindennapi (kormányzás technikai, tolvajlási) ügymenetekről elterelje a plebs figyelmét!
A minapokból Pl.: helmeczy /hír Tv, turul baszakodás, olimpiai fiaskó, vagy a legújabb a szlovák fiatalok "nem szeretik" a magyarokat.!
Recept már évezredek óta ugyanaz : "Cirkusz és kenyér"......csak a cirkusz már plazmán és széles sávon érkezik!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.26. 10:41:07

anti_troll 2008.08.26. 09:52:34

Csak az elmúlt 2 évből csemegéztem :))

De a a lista szabadon bővíthető ...

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.08.26. 10:42:37

+1 : Kik verték meg 2003-ban Szász Károlyt a pszáf elnökét.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.08.26. 10:51:47

Csintalanhoz: Akinek bármilyen okból repedt már fel a fejbőre (bicikli, alacsony átjáró, vascső) tudhatja, hogy rögtön elönt mindent a vér.
CS.S. a dádá után a helyszínen véresen, feldúltan, a lépcsőn ülve nyilatkozott a hírtvnek.
No ájulás, no hordágyonfekvés. No comment.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.08.26. 11:10:44


Nálam vero kapja a pontot. Szász Károly esete az abszolút viszonyítási alap. És nem az a baj, hogy nincs meg a tettes, hanem hogy senki le se szarja az egészet. Két hülyegyerek megszamurájkardozza egymást a buszon, és a söpredék elitünk máris tüntetni kezd meg aláír meg visítozik. Megverik az egyik általános országos hatáskörű állami felügyeleti szerv vezetőjét, és ugyanazok a saskabarénban kacarásznak a dolgon.

Pszt! 2008.08.26. 11:17:16

Ezeket mind az orbán tetves bandája hajtotta végre, azért hogy káoszt teremtsenek az országban.
MINÉL ROSSZABB, ANNÁL JOBB!

Pszt! 2008.08.26. 11:20:51

Szász Karcsit is a kulcsár-ügyben sáros fideSS politikusok verették meg. Az ügy kirobbanása után persze próbálták a szart a szocikra kenni, de elég sokan vagyunk ebben az országban, akik emlékszünk, melyik fideszes politikustól kért először védelmet telefonon Szász.

Pszt! 2008.08.26. 11:21:33

helyesbítés: melyik fideszes politikustól kért először védelmet telefonon Kulcsár

wagabound 2008.08.26. 11:22:52

Valaki nagyon beletalált: a rendőröknek az olajügy óta érthetően nem akaródzik mélyebben belenyúlni a felsoroltakhoz hasonló ügyekbe. Semmi kedvük hátulról fejbelőve öngyilkosságot elkövetni, önszántukból lemondani, továbbá egész életükben a családjuk kiirtásának terhe mellett hallgatni.

Nem védem a rendőröket, ők is megérik a pénzüket, de ebben a dologban megértem őket. Itt a vadkeleten a rendőrség éppúgy a politikai maffia eszköze, mint anno Olaszországban volt, csak kicsit más módszerekkel.

Lohengrin 2008.08.26. 11:29:23

Ad absurdum tegyük fel, hogy senki sem hazudik. Ebben az esetben a Magyarok Nyílai, bár még soha nem vallotak színt, egy visszafogott társaság, melynek egyetlen célja a megfélemlítés. Amúgy ök jó arcok - Csintalannak is csak megmutatták a vasbotot. Eddig ez így meg is állja a helyét, nem kell ahhoz valakit agyonverni, hogy jól megijeszd. A házakat sem felgyújtani akarták, de valahogy ki kellett fejezni, hogy utálják a benne lakókat akik, szerintük, vagyonukat nem becsületes úton szerezték. Beteges érzelemnyílvánírtás, elitélendő és büntetendő. A kérdésem, hogy miért csak ennyi? Hol van egy fenyegető nyílatkozat, underground weboldal, matricák az aluljárokban? Az első terrorszervezet amelyik nem teszi közzé követeléseit és nem hallatja a hangját. A vascsöves zsenik most visszafogták magukat, megijedtek a nyomozóktól és kussolnak. A sértettek pedig vígan élik életüket. Kicsit kevés volt a nyálverés - ez világraszoló botrányt érdemel volna. Hiteltelen az egész.
Az összeeskűvéselméletek helyett én simán el tudom képzelni, hogy Csintalannak zűrös gazdasági ügyei vannak és az üzlettársak így probálták jobb belátásra téríteni, neki pedig valahogy meg kellett magyaráznia a vasbot helyét, mert a borotválkozós szöveget senki sem akarta bevenni.

more 2008.08.26. 11:37:30

Ha nem a sef volt meg nem is mr garrison, akkor csak barbredy nyomozo lehetett.

ez mar kezd olyan lenni, mint a judea nepe front, meg a nemzeti front (kopkodok) nevetseges....es egyszer se pottyant ki a felelmetes terroristak zsebebol egy BM igazolvany, mint 2006 okt 23-an, a kodobalo, rendorhergelo szkinhedek zsebebol? ja, biztos csak ugy talaltak ok is az utcan a nagy kavarodasban, es ugy gondoltak, megtartjak

Lohengrin 2008.08.26. 11:39:41

Pszt!
Egy apróka kérdést engedjél már meg...
Ha a fityusz sáros a broki botrányban, akkor hogyhogy nem csücsülnek börtönben? 6 éve IstenCsászár MegyóGyurcsi kormányzás van, ha ezzek akarták volna, és hidd el, hogy akarnák, már vasba verethették volna a szemétorbánt. Lehet, hogy ők is sárosak? Tudom az Ügyészség, meg az Alkotmánybíróság, meg a Köztársasági Elnök, a Magyar UFO Szövetség és a burmai kormány mind a Zorbán emberei.
'melyik fideszes politikustól kért először védelmet telefonon Kulcsár ' - van az úgy, hogy a bűnöző a rendörségtől kér segítséget, hogy a bűntársk fel ne koncolják...
Fasisztázós, szemellenzős politizásást nem szeretjük, kérem alkalmazkodni.

Carnivora (törölt) 2008.08.26. 11:53:35

Lószar titkosizé nem volt itt ... pár rendőr szaladgált fel-alá politikai parancsra nyomozni sem hagyták őket ... pl. a témában engem is bevittek februárba meg lefoglalták a cuccaim.

A titkosizé maga a magyarok nyilacskái lehet új projectknént, mint a rendőrházikóra lődözők ... figyelemelterelésnek jó bevetni őket.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.08.26. 11:54:00

Igen, igen. Szász Károly egy országos hatáskörű szerv elnöke volt akkor. Pénzügyi Szervezetek Országos Felügyelete.
Csintalan meg egy maszopos fidesznyik éppen mi betelefonálós műsorvezető játékautomatakirály meg ilyenek.
Kóka molotovja-Kádár kopnyája-szlovák terrorista.... azért valljuk be, ez inkább Maksa híradó vezető hír lehetne.

Az egyedüli akit brutálisan megvertek, (5 éve nem tudjuk kik) kezetört, koponyasérülés, nem az utóbbiak voltak. Ki nem szarja le. Nemde?

HgGina 2008.08.26. 11:55:57

Kedves zero!

Ennyiszer leírni a Molotov-koktélt elég necces. Ha már a nagybetű lemarad (noha személynévről van szó), legalább az a nyomorult "o" nehiányozzon.
Javasolok némi történelmi tanulmányokat Molotov-ügyben. Esetleg ha hallott valamit a Molotov-Ribbentrop paktumról...

rolika 2008.08.26. 11:59:01

a rendőrség tehetetlen, minden vonalon. országos súlyú ügyeket sem tudnak megoldani, de még az egyszerű falusi esetekkel (gondolom, mindenki tudja, mire gondolok) szemben is tehetetlenek.
kezdenek olyan lenni, mint a bkv, vagy a máv.
csak míg a bkv-máv nélkül lehet élni, rendőrség nélkül életveszélyes

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.08.26. 12:00:29

Kieg; Mindegy, hogy kinek a megbízásából, érdekkörében. Nincsenek tettesek, nincs nyomozás. Az államot támadás érte. Nem pártot! Melyet nem hárítotak el és nem látszik a szándék sem.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.26. 12:00:34

Carnivora 2008.08.26. 11:53:35

Látod, ilyen nick-kel tiszta veszély az élet :-))

more 2008.08.26. 12:02:24

carnivora mesejje waze, micsinata maaa megin, h teged mindig uldoz a torveny

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.26. 12:03:29

HgGina 2008.08.26. 11:55:57

Köszi!

3db "o" maradt ki :-(

more 2008.08.26. 12:04:50

zero ugye azert vagod, ki volt Molotov elvtars? ne keserits el bennunket, mert megszununk rajongani:)))

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.08.26. 12:06:06

rolika // Az állam nem látja el a rá bízott feladatot, a törvényes rend védelmét. Vagy legalábbis nem elég hatákonyan.
Drazsé veri magát, hogy a rendfenntartás feladata az áll monopóliuma, csak épp nem gyakorolják. Most, hogy az anarchia felé csúszik az ország, csodálkoznak, hogy vannak, akik maguk próbálják megvédeni magukat-másokat, ha már fizettek ugyan érte súlyos adóforintokat, a szolgálatot mégsem látják el a díj fejében. Szétesik az állam. Hogy ki a felelős? Hát az, akinek éppen el kellene látnia feladatot, vagy azt irányítania.
Ha a manapság állami berkekben is oly népszerű gazdasági-üzleti vállalatvezető model szerint keressük őket, akkor a Részvénytársaság igazgatótanácsa. (Szóval a szemétorbán kilennemás?!)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.08.26. 12:17:52

zero // elég ütős témakot hozol. gyanús leszel, tégla -e vagy!

Carnivora (törölt) 2008.08.26. 12:24:43

vero 2008.08.26. 12:17:52

Hamarosan majd csöngetnek nála hajnali öt körül :P

Lohengrin 2008.08.26. 13:00:18

"zero ugye azert vagod, ki volt Molotov elvtars?"
Emlékszem - pultos fiú volt a Szocsi pártdiszkóban, a Fekete tenger partján. Riebentropp nevű DJ-vel keverték a piát és a talpalávalót.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.26. 13:25:46

vero 2008.08.26. 12:17:52
zero // elég ütős témakot hozol. gyanús leszel, tégla -e vagy!

Ezt bóknak veszem ... amíg nem találok lófejet az ágyamban :))

Perillustris 2008.08.26. 13:36:22

Néhány volt és jelenlegi magas rangú rendőr homályos, de ennek ellenére egyértelmű nyilatkozatából kiderült már rég, hogy a hatóságok pontosan ismerik az elmúlt évek, évtized(ek) nagy port kavart bűncselekményeinek elkövetőit, azok felbújtóit, s a cselekmények szinte teljes hátterét. Prisztástól Seresen át Borosig.

Ennek ismeretében nagyon is tiszta kép rajzolódik ki: a magyar rendőrök, s az egyéb felderítő szervek dolgozói többnyire jól végzik a munkájukat, de hiába, ha fentről világossá teszik, hogy "eddig és ne tovább". Szerintem ezen senki nem lepődik meg: az olajügyek és az autópályapénzek köddé válása körüli teendők a háttérben valószínűleg (érdek)baráttá tették a nyílt színen előttünk tragikomédiát játszó színész-politikusokat, s persze azok háttérembereit.

Nézők vagyunk, már csak azt kell eldöntenünk, tovább nézzük ezt a primitív bohózatot a 386 színésszel, vagy kimegyünk az előadásról?

A másik, hogy megelégszünk azzal, hogy nem tapsolunk.

tetulada 2008.08.26. 13:41:49

Szerintem a rendőrség is f*sz meg azért ezek szervezett akciók is lehettek.

Ez hasonlít a Bin Ladenes sztorihoz. Ne mondja már senki, hogy a CIA-FBI-Moszad trió nem tud elkapni néhány "terroristát", de erre hivatkozva már az x-edik korlátozást lehet bevezetni.

Ugyanez itthon, csak kicsiben. Lehet hülyíteni a birkákat, hogy látjátok, ez következik be, ha x/y kerül hatalomra.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.08.26. 14:17:10

Gratulálok, nagyon jó látlelet a hazai rendőri viszonyokról.-
"1, ez van, erre képes 2008-ban a magyar rendőrség. Rosszul kiképzett, keveset kereső "beleszarok, csak legyen már itt a műszak vége" mentalitású nyomozók. Amatőrizmus.
2, titkosszolgálati, vagy titkosszolgálati segítséggel, titokban végrehajtott akciók voltak (vagy legalább is egy része), így amíg mindenki tartja a száját, nem is lesznek meg a "tettesek"
...
Szerintem a végkövetkeztetés mindkét megállapítása igaz, egymást nem zárják ki.

more 2008.08.26. 15:25:53

jovan zero, az o-botuk mar belekerultek abba a Molotovba, macsak egy dolog: nagy kezdobetu:)))

de fogjuk fel tiszteletlensegnek:))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.26. 16:03:52

more 2008.08.26. 15:25:53

alakul, 8 "M" betű becserélve ... nem nagyon használom ezt a tárgyat, így talán enyhít a bűnömön, hogy 1 szóba 2 ordas helyesírási hibát ejtettem történelem diplomával :-((

sorry ....

Horizont 2008.08.26. 16:04:39

Az is lehet hogy mindent tudnak csak azt nem akarják VALAKIK hogy mi is tudjuk.Az is lehet hogy jobb is ha nem tudjuk.
Összeesküvéselméletet lehet gyártani.De azért furcsállom kissé hogy simán egy kalap alá véve minden rendőrt és nyomozót, egyesek úgy írnak róluk mint egy rakás szarról.Nem lehet általánosítani,nem tudjuk a részleteket,nem tudjuk hogyan dolgoztak ,meg egyáltalán semmit se tudunk.De vélemény az vastagon megvan.

füligjimmy77 2008.08.26. 16:28:05

Lohegrin. kérdezted, miért nincsenek börötnben. 2002-ben a Fidesz mandátuma ugyan lejárt, de Polt Péteré nem. Ő volt akkoriban a főügyész. Ő elejtette az összes vádat, magyarán nyomozati szakaszből átkerült az ügyészséghez vádemelési javaslattal, de ott szépen le lett söpörve az asztalről. Namármost, leghalványabb jogi ismereteim alapján, ha az ügyészség valamit egyszer elutasított, azt nem lehet még egyszer előterjeszteni, kivéve, ha új bizonyítékok krülnek napvilágra. Azért látszik, hogy az urnáknál Pintér belügyminiszter ÚR, és társainak munkássága mély nyomot hagyott az emberekben. Szent meggyőződésem, hogy a politikai gyilkosságoktól se riadtak volna vissza. Az,, hogy egy vállalkozó elküld egy képviselőt az anyjába, mert nem akar 10 milliót fizetni a kampányára, majd 1 héten belül az APEH nyomozók kopogtatnak, teljesen természetes. Az megvolt, mikor fel akarták őket szerelni fegyverekkel? Persze önvédelmi célra. Vagy rájöttek, hogy a könyvelés ellenőrzésétől nem szarnak be annyira, mint egy pisztolytól a pofádba. Aztán csodálkoznak, hogy nem nyerik meg a választásokat. Hát nem. De eljőnek még másodszor, akor lesz nemulass, meglátjátok.

rivera 2008.08.26. 16:37:05

Perillustris,

"színész-politikusokat", haha - ez marha jo :))))))))

"Nézők vagyunk, már csak azt kell eldöntenünk, tovább nézzük ezt a primitív bohózatot a 386 színésszel, vagy kimegyünk az előadásról?"

Igy latom en is.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.08.26. 16:53:59

rivera // Ha a társulat nem remekel, nem a nézőket küldik el.
Vagy visszadják a jegy árát.

kacsa! 2008.08.26. 21:40:52

"Nézők vagyunk, már csak azt kell eldöntenünk, tovább nézzük ezt a primitív bohózatot a 386 színésszel, vagy kimegyünk az előadásról?"
Kíváncsi vagyok, lesz-é valaha olyan mozgalom, hogy "Ne szavazz senkire" vagy kiírnak népszavazást, hogy legyen "NOTA" (None of the above) mező a szavazólapon... Támogatnám!

INkvizítor 2008.08.26. 23:11:22

A VÁLASZOK!!!

"Tudjuk, hogy kik verték meg Csintalan Sándort?":
Pörzse Sándor és baráti köre, a betelefonálós műsorok piacfelosztásán vesztek össze, meg pörzsét idegesítette, hogy ugyan az a keresztneve...

"Tudjuk, hogy kik dobtak Molotov koktélokat MSZP-és képviselők házaira?":
Lendvai Ildikó, így akarta ösztönözni a frakció fegyelem betartását.

" Tudjuk, hogy kik dobtak Molotov koktélt a Broadway jegyirodára idén májusban?"
Dühös Lisa Minelli rajongók az átbaszásért, hogy kurva drága jegyet vettek és semmit sem kaptak érte.

" Tudjuk, hogy kik a tagjai a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek?:
www.nbh.hu/

" Tudjuk, hogy kik dobtak 3 Molotov-koktélt 2007. december 16-án Kóka János épülő villájára?"
Fodr Gábort támogató csalódott baranyai küldöttek.

"Tudjuk, hogy ki lőtt bele kétszer 2007. december 16-án Hiller István lakásába?"
Először Jordán Tamás, majd Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház dolgozóinak, és művészeinek költségelszámolása miatt.

" Tudjuk, hogy kik lőttek Ak-47 Kalasnyikovval 2007 februárjában a Teve utcai rendőrpalotába?"
Kaya Ibrahim, és Joszip Tot, mert sas józsefen és uszt lászlón kívül már majdnem mindenki elfelejtette őket.

"Tudjuk, hogy kik lopták el Kádár koponyáját a sírjából?"
Moldova György és Thürmer Gyula, és Kaiser Ede, aki később beismerő vallomást is tett, de már senki nem hitt neki.

"Tudjuk, hogy ki küldött fehér port képviselőknek, polgármestereknek, pártirodáknak több mint 40 alkalommal?" Julio Escobar (Pablo Escobar unoka öccse) aki a "megbeszéltek szerint küldte a mintákat" csak mindenki félre értette.

" Tudjuk, hogy milyen szlovák terroristák akartak robbantani a 2006-os tavaszi és őszi Fidesz naggyűlésen?"
Budaházy György saját bevallása szerint is szlovák származású, amiről beszélt az Éjjeli Menedékhely egyik adásában, csak a lakhelyelhagyási tilalom miatt ez nem jött össze, pedig neki azt ígérték, hogy Diósdon lesz a naggyűlés. (átverték, ezért később elfoglalta a tévét a haverjaival)


hogy senki ne haljon meg hülyén. :)

Tassadar 2008.08.27. 00:37:11

INkvizítor
Ez nagyon jó:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Perillustris 2008.08.27. 00:51:39

"1 szóba 2 ordas"

Egy nappaliban két farkas? Mi?

Amúgy szóban. :)

Bocs, hogy belekötöttem a szóba.

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2008.08.27. 11:56:41

Én tudom, én tudom, én tudom a helyes választ! Mit nyertem?
A helyes megoldás a Nemzeti Balhéelőkészítő Hadsereg.

derelyegrádi szellem 2008.08.27. 13:10:00

A molotovosokat, meg a teve utcai géppisztolyozóket pedig nagyon rövid úton el lehetne kapni. Lehet, csak a szomszéd irodáig (na jó társszervig) kéne elsétálni...

Vicc:

Petrétei felhívja éjjel Gyurcsányt:

-Miniszterlenök úr, beleőttek a Teve utcai rendőrpalotába!
- Úristen, már fél kettő!

Tittyman 2008.08.29. 00:47:00

A rendőrség, olyan szervezetekkel, amelyek maffiajellegü összefonódásokat mutatnak nem tud semmit sem kezdeni.Hiszen ha tudna ,nem lennénék még kerékpártolvajok sem! Bizony az ilyen "nagystílű"
dolgokkal sem tudnak mit kezdeni akkor hogyan találnák meg a Kaya Ibrahimot, vagy a Balla Irma gyílkosát, vagy a Móri hancúrkandúrokat.
"Vicc a neve nem rendőrség!!!"

prempeh 2009.01.17. 00:48:54

mintha ezek nem pontosan ugyanolyan gumicsontok lennének, mint kaya ibrahimék. kit érdekel hány milliárdot nyúltak le 13 éve.
Igazán szánalmas alak lehetsz, hogy még mindig úgy gondolod a kettéosztottság frankó, és a neked szimpatikus oldalt húzod le(teljesen jogosan) annak reményeben, hogy felértékelheted a számodra szimpatikusabb ugyanolyan közeget.

prempeh 2009.01.17. 01:01:50

az első szimpatikus antipatikus akart lenni természetesen

süti beállítások módosítása