Skip to content


       Szűrés lista

Az autópályapénzek felosztása miatt bomlott fel a koalíció?

Mivel imádjuk a fasza összesküvés-elméleteket, így olvassátok el a kuruc.info-on megjelent olvasói levelet. Vajon mi lehet igaz belőle? Semmi? Egy része? Mind? Dávid Ibolya 70-30-a mégis igaz? Vajon tényleg az autópályaépítési pénzek miatt bomlott fel a koalíció? Vagy ez csak egy hasonló sztori, mint a Gyurcsány és az óriási gáztározó?

"2008. március 25-én egy magukat hazafiaknak nevező csoport a GKM-ből feljelentést tett a Legfelsőbb Ügyésznél, Dr. Kovács Tamásnál befolyással való üzérkedésnek a BTK 256 §-a, és a megvesztegetésnek a BTK. 250 §-a alapján, alapos gyanú fennállása miatt. Alexander Zach osztrák szociáldemokrata parlamenti képviselő, valamint üzlettársa, Zoltán Aczel, Kóka János volt, Kákossy Csaba, mostani GKM miniszter és Puch László, az MSZP pénztárosa és a Parlament Gazdasági Bizottságának elnöke ellen. Az már csak hab a tortán, hogy a Központi Igazságügyi Hivatal elnökénél, Dr. Hatvani Erzsébetnél is bejelentéssel éltek Alexander Zach és Zoltan Aczel ellen, hiszen egyikük sem szerepel a hivatal honlapján mint lobbista.

Ez amúgyis egy érdekes történet, hisz Dávid Ibolya kibányásztatta, hogy a lobbitörvény életbe lépése óta (2006. szeptember elseje) a GKM-ben mind a mai napig egyetlen egy lobbista járt: Félix Péter a dohányzás ellen. Azt mindenki maga döntse el, hogy ez mennyire életszerű egy olyan minisztériumban, ahol súlyos százmilliárdokról döntenek.

Az utóbbi idők legnagyobb biznisze az autópályákon történő díjaknak az elektronikus beszedése. Kókáék az Aczel-Zach duó segítségével már meg is állapodtak, hogy a 10 %-os, több súlyos, két számjegyű milliárdos közvetítői díjból ki mennyit tehet el. De kifelejtették Gyurcsány Ferencet. A miniszterelnök nem egy olyan nagy mamlasz, mint Medgyessy Péter, és megfenyegette Kókát, hogy átstrukturálja a kormányát úgy, hogy a GKM visszakerül a szocikhoz. Mindezt úgy teszi meg, hogy majdan a szerződéseket vele kell megkötni. Ez aztán Kókának sok lett és erre azt mondta, hogy akkor szia koalíció. Mivel Kóka szerint a szocik max. a költségvetésig fogják kihúzni kisebbségi kormányzásban, ezért úgyis visszajönnek a Szadihoz, de akkor a miniszterelnököt már nem Fletónak fogják hívni. Ebben maradtak, és aztán jött, ami jött. Szegény Horváth Ágnes! Mégsem övé a történelmi szerep. Most aztán meg a két jó üzlettárs és barát előszeretettel anyázza egymást. Gyurcsány meglehetősen ideges, és idegességében fel is hívta direktben kollégáját, Alfred Guselbauert, az osztrák kancellárt. A beszélgetésről annyit lehet tudni, hogy igencsak erősen érdeklődött Zoltan Aczel es Alexander Zach személye iránt. A bécsi nagykövetet, Dr. Horváth Istvánt nem hívhatta, mert ő is a Puch klán veretes tagja. Horváthnak van egy tanácsadó irodája a Rózsadombon, a Szerána utcában. Itt székelt a luxemburgi nagyhercegség tiszteletbeli konzulátusa is, mert ezt a posztot is Horváth látta el. A cégben egyedüli segítőtársa az a Király Katalin, akinek az apja, Király Attila a Külügyben dolgozik és Horváthtal annak idején még együtt dolgoztak a bonni nagykövetségen. Mikor Horváthot kinevezték bécsi nagykövetnek, akkor a Horváth István Tanácsadói Irodát átruházta a feleségére. Ettől függetlenül az autópályaépítésben érdekelt osztrák cégek, a Porr Rt és a Strabag, ismerik mind a címet és a nagykövetet.

Puch a legutolsó kongresszus óta halálos ellensége Gyurcsánynak, mikor Szilvásyra ki akarta cserélni, mint MSZP pártpénztárnok. Aztán Puch több szavazatot kapott, mint Gyurcsány, és azóta az MSZP igazi urának érzi magát, s mindent megtesz azért, hogy Gyurcsányt eltakarítsák.

Csak kis anekdota, hogy a K&H botrányban nyakig benne lévő Puch (azért itt is voltak autópálya-ügyek rendesen) a Briton cég csodaautójával, egy full extrás Peugeot 603-assal járt. Mikor mindez kiderült, rándított egyet a vállán, és a kocsit lecserélte egy SUB-ra. Ez Magyarország. De menjünk sorjában. A 2002-es választási győzelem után az SZDSZ megszerezte a GKM-t. Ezt a szocik nagyon hamar megbánták és azóta dúl a háború. A szocik nem is értik, hogy lehettek ennyire ügyetlenek, mindenképp vissza akarják szerezni a GKM-t és a százmilliárdokat. Az igen csak erőtlen Medgyessy Péter tette az első kísérletet, melybe rögtön bele is bukott. Ki akarta rúgatni Csillag Istvánt és Réthy Imrét, aztán őt rúgták ki. Innen származik az az elhíresült mondása, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Mivel neki is van vaj a füle mögött, ezért igen hamar visszavonatták vele ezt az amúgy teljesen igaz elszólását.

2006-ban került előtérbe az Eurocontact cégcsoport és evvel az Aczel-Zach duó:
euró:Contact Hungary Tanácsadó Kft. - Cg. 01-09-721234;
statisztikai számjel: 13151728-7414-113-01,
adószám: 13151728-2-43, bejegyzésű cég cégjegyzésre jogosult tagja, továbbá fivére, Peter Aczel, valamint a szociáldemokrata osztrák parlament képviselője, Alexander Zach. Ugyanebbe az érdekeltségi körbe tartozik az Eurocontact Holding GmbH is, Stubenbastei 12/12, A-1010 Wien, melynek ügyvezető igazgatója: Zoltan Aczel. A cég regisztrációs száma: FN 281432x .

Ugyan erre a címre jegyezték be az Eurocontact Consulting GmbH-t, melynek cégvezetője Peter Aczel.
Regisztrációs száma: FN 289326f. A cégbirodalom része az EUROCONTACT Public Affairs GmbH Stubenbastei 12/12 , 1010 Wien, Wien, valamint az EUROCONTACT Public Affairs
- Aczel & Zach OEG, Görgengasse 32/15 , 1190 Wien, Wien. A cég címe egyben Zoltan Aczel bécsi magánlakásának a címe is; ezt a céget a már említett osztrák szociáldemokrata parlamenti képviselővel, Alexander Zach-hal közösen jegyzik. Ekkor vált Zoltan Aczel mobiltelefonszáma Magyarországon az egyik
legfontosabb telefonszámmá.

Az osztrák sajtó 2006. szeptemberében rengeteget cikkezett arról, hogy a csak két személyből álló Eurocontact miért kapott a Strabagtól 12,5 millió eurót és hogy ennek a pénznek hova lett a hűlt helye? Mivel találtak mindenféle feljegyzéseket, hogy a Puch követeli már a pénzt, meg hogy aztán meg is kapta, így feljelentés is született, és az ügyészség is nyomozott, de aztán ez az ügy is hamvába hullt. 12,5 millió euróért sok mindent és mindenkit meg lehet venni.

Aztán tavaly újra fellángoltak a hatalmi harcok a magyar adófizetők forintjaiért. Ismert, hogy tavaly Puch László, már nem a Briton csodaautójával érkezett, bent járt a GKM-ben és nagyobb részt követelt Kóka Jánostól az autópályák megrendelésért fizetett csúszópénzekből. Kóka kidobta Puchot, ennek a hírnek aztán rögtön lába is kélt a pletykás Budapesten. Erről még a Puch által finanszírozott magyar sajtó is cikkezett. Kóka szerint ugyanis van egy koalíciós megállapodás, hogy mindenki ott lop, ahol ő az úr, magyarán a GKM az övé és ők sem kapnak pénzt az MSZP-s ügyletekből. A koalíciós béke megmentése Zoltan Aczelra maradt, aki mind Puch Lászlóval, mind Kóka Jánossal bizalmi és kiterjedt üzleti kapcsolatokat ápolt már régebben. A kompromisszum eredménye az lett, hogy a cégekkel való tárgyalás továbbra is a GKM-ben és az Eurocontact érdekeltségeknél marad, de Puch László a kapott csúszópénzekből az eddiginél részesedést kap. A lobbizás célja, hogy a Strabag lobbista Aczel a Strabagnak és néha a Porr Rt.-nek minél több és nagyobb volumenű megbízatást szerezzen, valamint az ő érdekkörükbe kerüljön a magyar autópályák elektronikus fizetési rendszere. A GKM legfelsőbb vezetésének számításai szerint ez lenne az utóbbi öt év legnagyobb biznisze.

Kóka János, szintén egy autópálya-ügylet miatt tavaly nyáron lemondott a miniszterségéről. 2007. novemberben Azcel szervezésének eredményeként többször inkognitóban kint járt Bécsben, ahol többek közt a Porr AG és a Strabag képviselőivel találkozott. Ezek az emberek mind régi partnerei Puch Lászlónak és Kóka Jánosnak is. Zoltan Aczel is részt vett minden bizalmas tanácskozáson, pedig Kóka az angol mellett kimondottan jól tud németül is.

Az említett bécsi nem hivatalos találkozókon Kóka János többek közt beszélt a miniszterváltásról. Aláhúzta, hogy a további összekötő kapocs az új miniszter és az autópálya építők közt Zoltan Aczel marad. Kipróbált, teljesen bizalmi ember Kákosy Csabánál is, hisz Kákosy Csaba volt éveken át a leköszönő miniszter kabinetfőnöke. Így Kákosy és Zoltan Aczel minden eddigi lobbitevékenységről, valamint a jövő-menő pénzek útjáról is mindent tudnak.

Tény és való, hogy a minisztercsere után is Zoltan Aczel legalább annyit jár be a minisztériumba, mint mi, a GKM alkalmazottjai és teszi ezt mind a mai napig. Amennyiben bármilyen osztrák delegáció érkezett, előtte, utána és alatta is ott láttuk a miniszteri szobában. Utána aztán találkozik a magyarországi Strabag vezetésével, Appelshoffer Józseffel, hozza a bizalmas utasításokat Bécsből, viszi a megszerzett információkat és javaslatokat, utalja a pénzt az MSZP-nek és az SZDSZ-nek. Természetesen Szebeni Lajos, Takács Béláné és Vermesy Sándor is tudják, hogy kihez kell igazodni, ki hozza a Strabagnak a megrendeléseket.

Mint látjuk, pénz beszél, kutya ugat. Nem a politikai elvek számítanak itt, hanem a magánzsebeket kereső és találó adófizetői pénzek. Talán most az egyszer a Legfőbb Ügyész is talál valamit, és megszűnik a felső politikai kasztnak a törvények felettisége."

A sztori tele van nevekkel, helyszínekkel, időpontokkal, neki lehet állni szépen leellenőrizni ...

Címkék: politika összeesküvés

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr94639205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.08.29. 11:52:09

603-as Peogeot? SUB? :)) én csak ezeket tudtam leellenőrizni, de ilyenek nincsenek!:)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.29. 11:55:19

Gondolom SAAB :-))

tessék, a banánhéj, amin elcsúszik az amúgy izgalmas történet ...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.08.29. 11:58:49

Összeesküvés elméletek :D
Ezen röhögtem a legnagyobbat: www.kuruc.info/r/1/27437/

öööö...izé 2008.08.29. 12:03:30

itt se lesz sok komment...ahhoz át kellene látni....egy limai szappanopera ehhez képest kutyafasza...

öööö...izé 2008.08.29. 12:07:34

combi....ezzel kivágtad nálam mára a biztosítékot:)

szerencse, hogy csökött hülyék mindkét táborban akadnak, különben még részrehajlással vádolnának:)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.29. 12:07:58

öööö...izé: mit kell ezen átlátni? LOPNAK! Pofátlanul. Nyíltan.
Asszem ki kell mennem a rötyóra, mert megint "megtöltötték" a pofámat....

mutant · http://universal.blog.hu 2008.08.29. 12:29:02

SUb->Subaru gondolom, subaru.hu/price.html

a 603-as meg 607-es,csak gondolom elírta: www.peugeot.hu/autokonfig/pdf/peugeot607uj.pdf

de azt hiszem,hogy pl. míg a franciáknál a 308-ast lehet cc-ben is kapni,addig nálunk csak a síma 308 van. egyet értek Seduxennel: ebben nincs újdonság,nincs filó...egyszerűen lopnak.ehhez nem kell semmilyen összesküvés elmélet...

more 2008.08.29. 12:38:20

latom sedux, ez a szajbaszaros hasonlat nagyon megragadt:))) minden esetben ezt erzi az ember, nem? hehehe

öööö...izé 2008.08.29. 12:41:30

hmmm...lassan csinálhatnák saját használatra szar ízű rágógumit, és ilyen alkalmakkor a díszdobozából elővennék...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.29. 12:42:47

more: csodálod? csak az a baj, hogy egyre több az ilyen szájbaszarós történet. picit már unom...
max annyi a különbség, hogy mikor melyik szarik a számba (piros, vagy narancssárga), bár igazából ez mindegy is...
gondolom a történetnek gyorsan vége lesz, és bűncselekmény hiányában megszüntetik az összes "érintett" ellen a nyomozást, majd a "kiszivárogtatók" ellen fegyelmi, és szolgálati titok-sértés miatt büntetőügy...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.29. 12:43:41

ööö...izé: sőt, hozasd is forgalomba, vinnék, mint a cukrot :-)

öööö...izé 2008.08.29. 12:46:26

ja...az enyémből már a homok is pereg...beszáradt a fos...csinálhatnák...vagy nék vagy nánk...

more 2008.08.29. 12:49:26

mivan nem szeretsz lenni a hungary rt rabszolgaja? pedig tok jo, bar nem egy nyugdijas melo:)) a fonokseg meg cirkuszt is biztosit, meg fenntartja a rendet, h a nyugodt, bekes eletked ne boruljon fel. ha paran sztrajkba lepnek, odabasznak nekik, meg van egy par bujtatott munkanelkuli is:))

ok meg csinlaljak a nagy lovet, csak sose az alkalmazottnak

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.29. 12:51:43

more: a fő bajom az, hogy Hungary ZRT. még ha Hungary NyRT lenne, akkor lenne esélyem "részvényessé" válni...
Amúgy de: nagyon hálás vagyok a teljes állami apparátusnak, hogy megvéd mindentől! de tényleg MINDENTŐL, attól is, amitől nem kellene, de ez mindegy is... Annyira hálás vagyok a gondtalan életemért, hogy azt szavakba sem tudom önteni...

more 2008.08.29. 12:52:08

ja es meg az is jo benne, h ha lelepsz, nem kell felmondasi ido, sot maga a legfobb manager mondta, h el lehet menni, ha nem tetszik valami. hat nem csodas munkahely??

Bit Rot 2008.08.29. 13:17:37

Mi ebben az új?

Azt, hogy lopnak, eddig is tudtuk.
Eddig se érdekelt senkit.

Sajnos.

rolika 2008.08.29. 13:21:43

hát én nem tudom, mi lehet az igazság, de nem csodálkoznék, ha az utolsó szóig igaz lenne.
mindenesetre kontaktálni kellene az alkaidát, hogy ugyan már, kopogtasson be egy teletankolt interkontinentális járattal egy teltházas parlamenti ülésre

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.29. 13:25:31

rolika: kár lenne az épületért...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.29. 13:27:35

lehetne adoptálni kedvenc pénzügyminiszterem tegnap elmondott frázisát (Adó mindig volt, van, és lesz...): "Amíg mi itt vagyunk lopás mindig volt, van, és lesz is..."

Higany 2008.08.29. 13:52:03

SUB -> SUV, a B a V mellett van a billencsen.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.08.29. 13:52:47

öööö...izé 2008.08.29. 12:03:30
Át lehetne látni, ha felrajzolod a kapcsolatrendszert egy többméteres vászonra :)

reKorrekt 2008.08.29. 13:58:32

Bazmeg, ki a tököm láthja ezt át??

Amúgy lehet olyasmi tendert kéne kiírni, hogy bárki korrupciós ügyletet leplez le, az az államtól kp-ban megkapja a karmok közül kimenekített összeg 10%-át. A korrupcióért pedig letöltendő FEGYHÁZAT ADNI A FASZOMBA!
Minek olvasok én ilyet péntek délután?!?! :( még 3 óra a sörig!

rolika 2008.08.29. 13:59:20

sedux: meg a szent koronáért is, tudom.
meg olyan sincs, hogy telt ház :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.29. 14:02:14

rolika: de bizony van! amikor a tiszteletdíjukról szavaznak :-)))

krtek 2008.08.29. 14:19:51

Nem tudhatjuk mi történt a háttérben, de hogy két párt összeborulása és szakadása nem érzelmi, meggyőződésbeli, esetleg ideológiai dolog az tuti. Max pár hívő idiótának, akik ezt beszopják.

Mindig pénz és hatalom áll a háttérben.

Zsolt70 2008.08.29. 14:29:56

A tótoknál is így van?

krtek 2008.08.29. 14:31:39

Egy kis nyári off...

Nemtom ki a franc ez a Zimány linda, (asszem valami médiaribancz) de jól néz ki.
A Velveten van róla egy mélyelemzés, jobboldalt egy csöcsös kép, amin a nyelvét ölti. Mellete a hirdetés "Tanuljon nyelveket" :)))

Combi a ballibes Ferkófan 2008.08.29. 14:44:25

Mit nem adnék azért, hogy lássam a sok amőbára posztoló coci fejét, mikor ezt elolvassák: index.hu/gazdasag/penzbeszel/2008/08/29/gyavasag_nem_nyulni_a_joleti_kiadasokhoz/

Combi a ballibes Ferkófan 2008.08.29. 14:46:43

Itt sokkal jobban látszanak Zimány Linda pozitív tulajdonságai :D
www.borda.ca/showthread.php?t=132832

Horizont 2008.08.29. 14:50:19

Én ebből egy szót se hiszek el és nem azért mert annyira bíznék bennük,hanem azért mert a Kuruc.info írta.
(TŐLÜK IDÉZNI ?? Hm....)
Néha belenéztem kiváncsiságból,bár
ne tettem volna.Ilyen alja szemét oldalt.Ennyi ocsmányságot összeszedni,leírni és hinni benne!!Nem is tudom milyen "emberek" ezek.Ha ennyire szar minden ahogy leírják akkor húzzanak el,
ha nem itt élnek akkor meg ne pofázzanak!Nagyon sajnálom hogy nem tudják leállítani ezt a mocsok áradatot.És sajnálom hogy tőlük idéztetek!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.29. 14:56:18

Optimista: viszonylag eccerű lenne igazolni a sztorit. Ha valamelyik média venné a fáradtságot és tájékoztatást kérne az Ügyészségtől, hogy ilyen jellegű feljelentés érkezett -e hozzájuk, és van -e folyamatban vizsgálat. Ennyi.
Az igazán komoly baj számomra inkább az, hogy a fenti "mocsokságot" én a jelenlegi politikai "elitről" simán el tudom hinni...

Geza 2008.08.29. 14:57:23

Optimista: Pár hete a kuruc azt is írta, hogy az életben maradáshoz olykor levegőt kell venni! De hát ezek hazudnak éjjel-nappal, négy éve nem csinálnak semmit, stb., úgyhogy szerintem tartsd vissza a szuszt és mutasd meg nekik, jól :) !

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.29. 14:59:51

Geza: jajj, erről a "hazudnak éjjel-nappal" szövegről eszembe jutott valami.
Asszem a szerdai Népszabóban jelent meg Ferink "hirdetése" az adóreformról.
Abban volt egy ilyen rész: "...amit meg lehetett tenni az elmúlt két évben, azt megtettük..."
Honnan ismerős ez a rész??? :-)))

Horizont 2008.08.29. 15:10:08

Seduxen
Egyszerű lenne,igazad van.Csak melyik médiára gondolsz?Mert én se a jobb oldalon se a baloldalon nem látok hiteles,oknyomozós,
szavahihető médiát.Olyan nálunk nincs.A kuruc.info-t meg még ezek mellé,alá se sorolom mert úgy mocskos ahogy van! (nem csak erről az 1 cikkről beszélek)

Geza 2008.08.29. 15:11:10

Seduxen: Akár a Strabag Nemzetből is lehet :), nem csak a fletoriánusokat kábítják ilyesmikkel, kapják a viktoriták is rendesen.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.29. 15:42:18

Mondjuk elég érdekes prekoncepció, hogy a kuruc.info-n CSAK hazugság jelenhet meg....miért? Csak mert kuruc.info és kész. Eleve oda is volt írva, hogy olvasó levél. Szerinted más ezt elhozta volna?

Ha pontosan megnéznénk hogy mennyit hazudik a
168 óra, a Népszava, Népszabadság, Magyar Nemzet, Heti Válasz ÉS a kuruc.info, meglepő eredmény születne

acel 2008.08.29. 16:21:41

|Ha pontosan megnéznénk hogy mennyit hazudik a .. meglepő eredmény születne"

Egyáltalán nem lepne meg.

Horizont 2008.08.29. 17:13:02

Nehogy már kiderüljön hogy a Kurunc.info az egyetlen hiteles hazugságmentes média mert ,mert nem is tudok mit írni!!!Olvasói levelet leközölt?Dicsőség érte?Leellenőrizte,hogy igaz-e?Utánanéztek?Nem.De te zero tényként adod tovább.Gratulálok.Munkáspárt lapjából nem akarsz idézni?Ők is szuper jók.
Én nem mondom hogy jó ami van,de Kurunc.info-t dicsérni?Nem tudom hogy minden hazugság-e amit leközöl,nem tudom eldönteni,nem olvasok mindent tőlük,de amit olvastam szemét stílusban,mocskolódva,
rosszindulattal ,csúsztatásokkal,
direkt hergelésve, semmit se bizonyítva születik.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.29. 17:27:39

Optimista 2008.08.29. 17:13:02

"Nehogy már kiderüljön hogy a Kurunc.info az egyetlen hiteles hazugságmentes média "

Ilyet hol írtam? Azt írtam meglepő lenne a végeredmény.

"olvasói levelet leközölt?Dicsőség érte?Leellenőrizte,hogy igaz-e? Utánanéztek?Nem. De te zero tényként adod tovább"

Milyen tényként adtam tovább? Eleve ott a kérdőjel a címben. És olvad el a bevezetőt amit elé írtam, de tudod mit, bemásolom neked?
"Mivel imádjuk a fasza összeesküvés-elméleteket, így olvassátok el a kuruc.info-on megjelent olvasói levelet. Vajon mi lehet igaz belőle? Semmi? Egy része? Mind? "

"de Kurunc.info-t dicsérni?"
Ki dicsérte? Attól még hogy szélsőségesen radikális, még nem minden cikke hazugság. Aki 30 éve Népszavát olvas, annak persze lehet, hogy néha az igazság fájó tud lenni ...

acel 2008.08.29. 17:35:09


Forsitsunk egz kicsit:

Én nem mondom hogy jó ami van,de Blikket dicsérni? Nem tudom hogy minden hazugság-e amit leközöl,nem tudom eldönteni,nem olvasok mindent tőlük,de amit olvastam szemét stílusban,mocskolódva,
rosszindulattal ,csúsztatásokkal,

Bulvárlap, bulvárolvasóknak. Meg néha feldob valamit ami más lapokból kimarad.

Horizont 2008.08.29. 18:01:26

zero
akkor bocs ha nem dicsérted,de nem is kritizáltad...:)
Milyen igazság fájó??Na ne má...

Blikk ide Népszava oda a Kuruc.info egy szélsőségesen radikális szar oldal.Pont.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.29. 18:13:57

Elég volt a mellékszálból, tökmindegy és mellékes hol jelent meg.

INkvizítor 2008.08.29. 21:13:01

Az a durva hogy simán el tudom képzelni, és amit hallottam ismerősöktől (akiknek vannak ismerősei, akik ismernek valakit, akinek van egy spanja a fejesek között...stb) az kb. ugyan ez, má', hogy lopják az autópálya pénzeket, és időnként ezen össze is vesznek, akkor elkezdik egymást zsarolni, és fenyegetni mindennel ami eszükbe jut, amin aztán jól megsértődnek, és vissza fenyegetnek, meg vissza is zsarolnak.
Szóval lehet hogy részleteiben nem stimt, de nagy vonalakban hasonló képen történik, ahhoz túl kicsi ez az ország, és túl sok a közös kapcsolódási pont, hogy évekig lehessen úgy lopni hogy abból semmi sem derül ki.
A kuruc meg azét fasza, mert úgy írhat meg bármit, hogy nincs akit a helyreigazításért beperelj, mert azt sem tudni ki a fasz szerkeszti :))) Majd ha ott is megjelenik a kezdőlapon a strabag hirdetés, és eltűnik az arhivumból a cikk (mint az történt az mno esetében, btw ez azért megérne egy vastagbőrös oknyomozást, másért nem, hát azért, hogy ne vádoljanak titeket jobboldali elfogultsággal) akkor tudni fogjuk, hogy nagy gáz van...

INkvizítor 2008.08.29. 21:16:11

Nem mintha baj lenne a jobboldali elfogultság, a bal sokkal cikibb :)))
igaz opti? :)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.29. 22:05:03

INkvizítor 2008.08.29. 21:13:01

"eltűnik az arhivumból a cikk (mint az történt az mno esetében, btw ez azért megérne egy vastagbőrös oknyomozást, másért nem, hát azért, hogy ne vádoljanak titeket jobboldali elfogultsággal)"

akkor még nem volt ez a blog :-(

amúgy nem kell vádolni "jobboldali elfogultsággal"
én az vagyok :-)

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2008.08.29. 23:40:01

Hehe, én meg azt olvastam az első bekezdésben, hogy "Gyurcsány egy óriási gáztároló", na mondom, ez már összeesküvéselmélet a javából, az első magyar biorobot, baze! "Csináljuk meg, csináljuk meg, csináljuk meg!"

A kurucoshoz csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy a mai magyar ugaron teljesen elképzelhetőnek tartom a sztorit, akár más politikusok neveivel behelyettesítve a jelenlegieket.

A Kulcsár-ügy kapcsán merült fel bennem az a kérdés, amit továbbra sem tudok feldolgozni, hova a picsbába lopják ezek a 100 milliókat?
Én már 100 milkával sem tudnék mit kezdeni, minek ezeknek annyi pénz, mire?

Ott van ez a milliárdos Múmia 4. Kapolyi, az ország egyik leggazdagabb embere, fél lábbal már a sírban van, mi a faszt csinál a milliárdjaival majd 6 láb mélyen?
Komolyan mondom, nem értem.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.08.30. 02:27:20

Ha-ha! Lehet a kurcon fanyalogni. (Én sem olvasom az irtsuk ki a ku.... jellegű írásokat, ha átnézem.)
Az viszon tény, hogy olyan híreket vagy linkeket közöl, szemez belőlük, amiről itthon mindenki kussol. MTI, Hirtv, népszabi, mindenki.

pl. www.time.com/time/world/article/0,8599,1834785,00.html

vagy

www.rense.com/general83/isrpl.htm

Monjuk a time negy titkos doksi, de ki olvassa egyébként?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.08.30. 02:39:19

Ja! És a sajtöban hazudozásról: Az meg van még, hogy Pálffy azóta nem híradózik, mióta egy riportban bemondta - amit addig is tudtunk - hogy a híradó igazságtartalma 30-40%. Szimpla hazugság+szerkesztés+elhallgatás+nem teljes hivatkozás stb.
Ment volna ő szegény következő héten is a stúdióba, de aki ekkorát ferdít, azt bizony nem veszik vissza. Méghogy 30-40%. Bakker! Még elhiszik az emberek!

Az optimistáknak pedig ajánlott irodalom:
www.mimezis.hu/product_info.php?products_id=61447

2500.- huf-t megér. Még ha kacsa volna, akkor is.

Horizont 2008.08.30. 08:16:14

Azért érdekesek vagytok!Jobboldalival semmi baj,de a nem jobboldali ciki!
Igaz Inkvizí ?:)))
Miért ne lehetne véleményem a Kuruc.info stílusáról?
Szóljatok ha csak jobboldali véleményeket lehet ide beírni.:)

INkvizítor 2008.08.30. 08:54:45

Opti! :)

nem azzal van a baj, ami a véleményed a kuruc stílusáról, hanem hogy az jött le a posztból, hogy: "Én ebből egy szót se hiszek el és nem azért mert annyira bíznék bennük,hanem azért mert a Kuruc.info írta. "

Bezzeg a népszabós Teller levél (hogy örökzöldeknél maradjak:))

Sikerült megragadnod a téma lényegét, ráéreztél a kritika velejére! :))) mondhatni átjött a poszt. (coppy. by. péli barna :))

Baloldalilag elfogultnak lenni meg azért ciki, mert ők vannak hatalmon (40+4+6 éve), és ha nem vagy teljesen hülye, (má' pedig sztem nem vagy) akkor látnod kell, hogy mit tettek ezzel az országgal.
Hová juttatták országlásukkal, milyen fokú mennyiségi, és minőségi rombolást és romlást vittek véghez tudatlanságból, vagy szánt szándékkal (majd a rögtönítélő népbíróság eldönti 1x reményeim szerint :))

"Szóljatok ha csak jobboldali véleményeket lehet ide beírni.:)" ez a bajom a bombagyárral is, nincs kivel vitatkozni, meg nincs kit anyázni, mindenki egyetért....

de azé' nincs harag?

Horizont 2008.08.30. 09:28:13

INKvizítor
Nincs harag, imádok vitatkozni és úgy szeretném meggyőzni mindig a másikat.
"nincs kit anyázni, mindenki egyetért...." Na én nem értek egyet,csak ne anyázz:)
Kezdem megtanulni hogy 1-1 leírt mondatot tízféleképpen lehet érteni.
Én nem "baloldalilag elfogult " vagyok,hanem baloldali beállítottságú.Miért Te jobboldalilag elfogult vagy?Ugye nem.35 évet éltem a nagy szocializmusban, 19 évet pedig ebben.(hűha de sok így együtt)
Igen elbaszkuráztak egy csomó dolgot régen is most is.Látom én.De azért annak ami most van nem csak és kizárólag a baloldal a felelős.Az összes úgy ahogy van.
Emlékszem amikor győzött a Fidesz úgy gondoltam na jöjjenek a fiatalok mutassák meg.Nagy csalódásom volt.
Ezek is persze.Én már csak kitartok az elveim mellett és nem tudok 4 évente mindig a másik oldalra szavazni.Ez van.Lassan átírom a nevem pesszimistára.
(De a Kurucnak akkor is iszonyú a stílusa.) :)

INkvizítor 2008.08.30. 10:32:03

Juj, meg jaj!

Sikamlós témához értünk... :))
Jézus Krisztus is baloldali volt a szó tudományos értelmében, most mégis a jobboldalhoz áll közelebb :))) A mi baloldalunk nem baloldali, a jobboldalunk meg azért "populista" mert jobbos retorikával hirdet meg balos programokat.
Ami baj, hogy kicsit elfogult vagyok a jobboldal irányába, de Isten látja lelkemet próbálok róla leszokni. :))) (biztos azért van, mert a családomat többször tették tönkre egymás után, magukat baloldalinak valló személyek, és rendszerek)

"De azért annak ami most van nem csak és kizárólag a baloldal a felelős.Az összes úgy ahogy van."
nem, de időarányosan nézve (hiszen más objektív számot nem tudsz mutatni) úgy 85%-os felelősség terheli, ami meg elegendő ahhoz, hogy az elkövetkező 30-40 évben ne bízzak bennük.

"jöjjenek a fiatalok mutassák meg.Nagy csalódásom volt." az ex csajomat is akkor tudtam értékelni, amikor a következővel összeköltöztem :))
Csalódás volt kicsit nekem is, mert csodát (értsd: tisztességet, becsületet, stb.) vártam, és nem kaptam, de az igazi pofára esés, csak ez után következett.....

Az átlagpolgár szempontjából a lényeget itt írtad le: "Kezdem megtanulni hogy 1-1 leírt mondatot tízféleképpen lehet érteni."
a legtöbben elbeszélünk egymás mellett, mást jelentenek a használt fogalmak, mintha más nyelvet beszélnénk, összezavarták az anyanyelvünk, és így szinte lehetetlen közös nevezőre keveredni (divida et impera).

visszaolvasva, kicsit túlpörgetett a reggeli második kávé :)))) sry.

kacsa! 2008.08.31. 01:29:52

(elsőre kicsit zagyva, de) Sajnos hihető.

süti beállítások módosítása