Skip to content


       Szűrés lista

443 nappal a kezdés előtt

Egy kis helyzetjelentés Pécsről. 3 évvel a pályázat megnyerése után (2005. október 19 volt a nagy nap) megtörtént az első pörölycsapás, lebontottak egy diszkót!!!
Azt a betyárját ...

Az épületeket Tasnádi Péter, Pécs polgármestere, Meixner András és Tóth Bertalan alpolgármesterek, valamint Hoppál Péter önkormányzati képviselő kezdte el jelképesen bontani: csákányt vettek a kezükbe és leromboltak egy épületrészt. Szerintem dolgozhatnának inkább ott napi 8 órában, ennek így több hasznát venné a Pécs 2010 projekt.
Az épületek bontására másfél hónapja van a vállalkozónak, utána kezdik el a koncert- és konferenciaközpont alapjait ásni, majd az épületet építeni. A tervek szerint 2010 márciusában, de legkésőbb júniusban átadják a komplexumot. Nos, ez igen érdekes lesz, ugyanis önkormányzat október 10.-én kapta meg a koncertközpont építési engedélyét a közigazgatási hivataltól, ezután tizenöt nap múlva pályázatot írnak ki a kivitelezésre, majd a nyertessel legkésőbb decemberben szerződést kötnek. Vagyis még fogalmunk sincs ki fogja felhúzni ... (A 45 milliárd forint költségvetésű pécsi EKF-programnak négy nagyprojektje van. A Zsolnay kulturális negyed, a Közterek és parkok revitalizációja, a koncertterem, valamint a tudásközpont.)


Nos, a 4-es metró építéséből úgy gondolom mindannyian tanultunk. Ha 2010 júniust mondanak, akkor inkább kezdjük meg a pályázat összerakását a 2012-es év kulturális fővárosa projekthez. Még nem késő, el lehetne kerülni az orbitális égést. Nálunk egy rohadt szennyvízcső lerakása is 1 évig tart, miben reménykedünk? A Művészetek Palotáját is 3 évig építették, pedig Demjánék profik és van elég tapasztalatuk a nagy beruházásokban.

Akkor mit lehet várni 443 nap alatt a Tasnádi vezette szocialista csapattól? Leesik az első hó, beáll a -5 fok, és márciusig csak a területet őrző kutyák fognak vonyítani, de munka nem fog zajlani, az biztos ...

És azt sem tesz jót a projektnek, hogy a pécsi szocialista frakció kirúgatta Mészáros András főigazgatót. Mi jöhet még ezek után?

Vagyis 443 nappal a kezdés előtt

1, Nincs főnök

2, Nincs felépítve semmi, jelképesen kezdtek csak hozzá az építkezéseknek.

3, Nincsenek meg a programok

Ez még egy falunapnak sem válna a dicsőségére, de mi ugye egész Európát várjuk.

Az egyik utolsó, közös projekt-népszerűsítés Brüsszelben még Mészáros András főigazgatóval.
Hallgatva a beszédeket, már nem csodálkozom semmin ... Szili Katalin (az ország 3 főméltósága közül az egyik!) "beszéde" angolul(?) (4:07-től) pedig biztosan utat talált a marcona belga szívekbe (vajon mit szeretett volna mondani?):

"Ha egymás kezét megfogjuk, valódi értékeket fogunk akkor is felmutatni, ha nagyon eltérő méretű városokról van szó" - mondta Szili Brüsszelben.
Harangozó Gábor szocialista párti európai parlamenti képviselő - a kétnapos brüsszeli rendezvény kitalálója és főszervezője - arról beszélt: az egy éve kiötlött rendezvénnyel "nem volt más célunk, minthogy megmutassuk: itt vagyunk, szerethetőek vagyunk, nagyon szép kultúránk van". A munkálatok késéséről szóló hírek kapcsán Tasnádi azt mondta, "az Európa Kulturális Fővárosa program nem elsősorban a beruházásokról szól", s utalt arra: idén ezer, két év múlva pedig körülbelül háromszor ennyi kulturális programot terveznek a baranyai megyeszékhelyre. 3000 rendezvény??? Vagyis a 2010-es év minden egyes napján 8 rendezvény, hétfőtől-vasárnapig?

Visszakanyarodva egy kicsit az elnök asszonyra, vajon Szili Katalinnak milyen esélyei lennének egy állásinterjún?

Szeretném idézni a Parlament honlapját:

Képzettség Intézmény Éve
jogász Janus Pannonius Tudományegyetem 1982
jogi szakvizsga Eötvös Loránd Tudományegyetem 1985
humánökológus Eötvös Loránd Tudományegyetem 1992
politológus Pécsi Tudományegyetem 2000

 

Nyelvismeret
Nyelv Foka Típusa
angol alapfokú C
német alapfokú C

 

Nyelvismeret
Nyelv Foka
angol társalgási
német társalgási


Ha jól tudom, egy egyetemi diplomához egy középfokú "C" típusú nyelvvizsga kell minimum, de amúgy meg az Országgyűlés elnöke minimum tudjon már normálisan angolul beszélni, mert így egy két lábon járó, human országimázs, és nem a pozitív értelemben ...

Címkék: politika közélet pécs

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr39712461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.10.14. 08:25:01

"Vagyis még fogalmunk sincs ki fogja felhúzni..."

Komolyan gondolod, vagy ennyire naiv vagy?
Ebben az országban rég nem az számít, mit építenek, milyen határidővel, hanem az, hogy mennyit lehet lenyúlni belőle "észrevétlenül".
Nézd meg a bátaszéki ****kupac méretű dombokba vájt alagutakat vagy Kóka völgyhídját.

A kultúrát meg pont leszarják magasról. Eddig is jól megvoltak nélküle...

Lithium78 2008.10.14. 08:32:51

A pécsi fórumokon az EKF már csak az "elqrt kenőpénzek fővárosa" néven szerepel. jogosan. gyakorlatilag semmi látható jele nincs még a 3 éve tartó projectnek. folyamatosan megy a pofázás, a nagy tervek, mindenki hűde optimista és az egésznek van egy olyan feelingje, mint amikor anno az 5 éves tervekről beszéltek ;D az EKF programok közül a Tudásközpontban vagyok/voltam némiképp érintett. ha nem minket szívatnak vele, akkor azt mondom, h kabaré az egész, amit művelnek, olyan lehetetlen és logikátlan dolgokat művel a vezetőség.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.14. 08:35:07

Loge

Jogos, de most egész Európa és a világ elé fogunk kiállni szakadt farmerben és kilógó lőccsel, ami nem lesz vicces egy csöppet sem ..

ha csak a magyarokról lenne szó, azt már megszokhattuk, istenem, megint elkúrták, semmi változás ...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.14. 08:36:10

Hát nem tudom mit kezdene Szili egy állásinterjún, ha egy multihoz szeretne bekerülni :) Nekem 5(!) fordulós volt a kiválasztási folyamat mikor a jelenlegi munkahelyemre pályáztam, ebből 3 forduló angol nyelven, ebből a leghosszabb 3 óra hosszúságú (részben stressz-interjú volt) volt. ROTFL :)

rolika 2008.10.14. 08:37:01

2010-ben lesz 3000 rendezvény (gondolom ebbe még a vurliceres-kalapbadobálós térzenészeket is beleszámolták, akik amúgy is ott lennének).
és utána? hogyan hasznosítják azokat a bazi drága építményeket?

egyébként meg csak csinálják, rendezzék. ássás csak a saját sírjukat

Lithium78 2008.10.14. 08:38:36

rolika: hasznosítani? ugyan, ez Pécs. lesz pár szép építményünk, amik lassan bezárnak, mert az útszéli kutya se jár oda, lezárják, úgy hagyják 10-15 évig, aztán majdcsak jó lesz valamire :)

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.10.14. 08:38:54

Ez a Harangozó Gábor beszél?
rhynnhosei.blog.hu/2008/10/09/humor_szanalmas_abszurd

Egyébként a diszkólebontás eléggé jelképes volt, beleütöttek kettőt a kalapáccsal, s azóta is ott áll.

A Mészáros úr tényleg alkalmatlan volt a vezetésre, minden elsiklott mellette, viszont akkor minek kellett megválasztani? Nem ő volt a dilettáns, hanem aki kinevezte.

Grafithuszar 2008.10.14. 08:48:55

Komolyan, szánalmas az egész..."Az első beruházás elkészült, a sátor, senki ne mondja hogy nem lesz hol megtartani" Hát gratulálok, ez aztán a fejlődés. Bár ezt már régóta tudtuk, hogy a Pécsett lqrták... Ha már minden kötél szakad, akkor csináljuk egy "vidám színpadot" is ahol Szili angolul üdvözli az júröpien geszt-ket.
De most tényleg nem lehetne Szili-vel reklámozni európában a EKF-et?
"Plíz kám vizit to Pécs to ixperiensz disz bjútifull sziti"

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.14. 08:50:46

@ Grafithuszar

Sas Józsit a "Vidám Színpadra" !

Horizont 2008.10.14. 08:52:08

Nem értem Szili Katalint.Az egy dolog hogy ez a korosztály nem szívta magába az anyatejjel az angolt.(csak az oroszt). Pénze van, ideje van(?), nem jutott eszébe egy magántanár? Képezhette volna magát folyamatosan.Az nem lett volna szégyen, ez viszont nagy szégyen Magyarországnak!

Pécs.Arra gondoltam ha Toller nem szenvedett volna balesetet máshol tartana ez az egész.Nem azért mert ő félisten,de utcahosszal jobb volt mint Tasnádi.Persze ez már nem fog kiderülni. Optimista vagyok hátha a finisben összekapják magukat,jó magyar szokás szerint.

movhu 2008.10.14. 09:14:31

Sokba fog ez még nekünk, igen nekünk adófizetőknek kerülni. Én már áprilisban írtam róla:

mover.blog.hu/2008/04/30/zaloghazba_peccsel

Arról van szó, hogy a projectért elzálogosították a város ingatlanjait. Gondolom állam bácsi nem hagyja, hogy ezek a bankok kezébe vándoroljanak. Ergo fizetni fogunk.

mind2 (törölt) 2008.10.14. 09:30:20

Annak idején Debrecen is versenyben volt, ha jól emlékszem ugye ? Miért is nem kapott lehetőséget ?
A forgatókönyv meg ugyanaz lesz, mint más dolgokban is. Minden tripla annyiért készül el, - ha elkészül, - felelőse semminek nem lesz.... hányinger az egész. Egymást ölik a léket kapott csónakban, ahelyett hogy együtt eveznének. Ezek se kormányozni, se tervezni, se kivitelezni nem tudnak. Bazz nem bírom elhinni, hogy itt bármelyik szemét politikus is szereti a hazáját ( városát....stb ) ha szeretnék, ha lenne lelkiismeretük, egyszerűen nem csinálnák ezt a sok szemétséget.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.14. 09:30:26

Mészáros András, EKF program főigazgató megmondta, nem kell itt aggódni:
"Azzal szoktak néha minket gyanúsítani, hogy nem lesznek kész a beruházások. Nos, ezzel a sátorral az első beruházás elkészült, senki ne mondja, hogy nem lesz hol megtartani."
Ez tipikus magyar projekt (értsd:égés), nincs benne semmi meglepő.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.14. 10:08:22

zero: fővárosi bicikliutasdit nem akarjátok közhírré tenni!?!? az is egy igen "vicces" sztori... olyan magyaros...
csak azért, hogy ne mindig a budapesti feketelyuk (4-es metró) miatt csesztesd sky-t :)

W Joe 2008.10.14. 10:19:44

Pécs 2010 a következőképpen fog kinézni:
Lesz egy nagy sörsátor, meg egy közepes színpad, ahol fellépnek a helyi néptánccsoportok.

A projekteket meg befejezik 2012-re.

Remélem nem így lesz, csak ezt látom valószínűnek :(

lvl · http://roguelike.blog.hu 2008.10.14. 10:20:50

a posztból: Tasnádi azt mondta, "az Európa Kulturális Fővárosa program nem elsősorban a beruházásokról szól"

T. koncepciózusan téved, azaz:
- DE; az EKF regionális fejlesztésről szól. hogy ne summa x db normális, élhető, kulturált európai város legyen (London, München stb.), hanem minél több. legalább egy/EU-ország;
- és NEM, nem vmi jó magyaros, prosztó egyéves ökörsütésről
kérem kivenni a körteformát az úr kezéből

többeknek: Debrecen azért nem kapta meg, mert volt jobb pályázat. és bizony ehhez a pártpolitikának semmi köze nem volt (bármilyen jó is lenne belerángatni az aktuális kis törzsi torzsalkodásokba, igaz-e) - egyszerűen összeröffent a megmaradt (a hetvenes évektől viharos tempóban fogyatkozó, gyak. számottevő utánpótlás nélküli), világot-betűt látott pécsi értelmiség apraja-nagyja, és letettek egy színes, meggyőző pályázatot

Toller ott jött a képbe, hogy kikerült a képből. nosza, meg is érezték a helyi bürokraták, mucsai politikusok (figyelem, a mutyiban mindegyik párt mellszélességgel képviseltette magát!), hogy sehol a gyeplő, kisakkoztak minden ötletgazdát a projektből, szénné osztogatták magukat (prémium színiigazgató úrnak, kultúrházvezető bácsinak - igen, ilyen dedós szinten)

aztán annyi. se pénz, csak prosztó. 'ezeket már a golyó sem állítja meg!'

Szilinek (meg a többi orsz. pol. arcnak) köze nincs a dologhoz. néha megpróbálnak felkapaszkodni a szekérre, aztán lepotyognak. ezt kérem a telivér kismagyar valóság intézte

nem (csak) a politikai bábjáték miatt rossz itt élni

SVÁJCIKUTYI 2008.10.14. 10:27:45

Szólni kellene a Gerendainak, hogy mentse meg!

Oan szép lenne.. 5000 Toi-Toi-t és Müller Péter szalámit Pécsre ! Az lenne a menő !

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.14. 10:31:18

Esetleg nem lehetne felvenni a szombati "Nemzeti Csúcs" programpontjai közé Pécset?

Többször úgysem fognak összeülni .....

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.14. 10:32:49

Hát egen, az umbuldázáson szocializálodott nemzedék neveli ki szépen az utánpótlást.

füligjimmy77 2008.10.14. 10:35:59

Azért egy füst alatt már rendezhetnénk egy foci-vébét, meg egy olimpiát is. level.up!-nak nagyjából igazat adok, mikor ilyen necces a helyzet, felülről nem nagyon ugathatnak bele helyi dolgokba. Itt Debrecenben meg van elég gondja Kósának, a példaértékű holding, vagy miafaszom remekül működik, lakatra sincs pénz sportpályákon, a futballstadion 7 éve ígérve van, még a helyét se jelölték aki, a Főnix csarnok az év 350 napján kihasználatlanul áll.

mind2 (törölt) 2008.10.14. 10:47:15

level.up!

" A zsűri indoklása szerint a pécsi pályamunka veszi legkomolyabban a kulturális alapú városfejlesztés kritériumát. Dicsérik az átfogó koncepciót, a decentralizációt, a "felvezető évek" gondolatát, valamint, hogy a lakosságot is bevonták a munkába.
Ami a legjelentősebb beruházásokat illeti: megépülne egy ezer fő befogadására alkalmas hangversenyterem és konferenciaközpont, regionális könyvtár, melyben egy információs centrum is helyet kapna. Ezenkívül rehabilitálják a Zsolnay-épületegyüttest, az egykori Vármegyeháza barokk épülettömbjének felújításával pedig nagy kiállítóteret hoznak létre.
(Magyarország.hu)
Sajnálom :( Szép lett volna :(

mind2 (törölt) 2008.10.14. 10:58:56

füligjimmy77 melyik önkormányzatnak van itt pénze bármire is ? :( Egy csomó pénzt nem kapnak meg ( állami normatívákat, adókat...stb ) az államtól, ami törvényileg járna nekik. Mondjuk ami pénz meg van, azt szépen el is morzsolgatják haveri alapon. Az egész közszférát szét kellene robbantani aztán újra összerakni. De fele akkorára.
Már most megy a para, hogy befagyasztják a közszféra béreit. A magánszférában ? helyen van 13. havi fizetés meg ruhapénz,stb. Ráadásul ha bármelyik hivatalba be merészelsz menni, úgy néznek rád, mint egy zsák kukacra. Bürokratikus, hatalommániás, hatóságot játszó emberek ezrei. És mindegyiknek az az érdeke, hogy ne változzon semmi. Csak betartani mindenkinek aki valamit szeretne. Építkezni, beruházni, ...stb. Akadályokat minden elé. Nemzeti sport :(

changebug (törölt) 2008.10.14. 11:00:17

Annak idején Pécsről "fel"költöztem "nagyfalu"ba (bp.) munka végett és vártam mint a messiás ezt a kurva EKF projektet, hátha hazahúzhatok. (pestet nem nevezném élhető helynek) - hát elbaszták nekem. Sajnálom.

Egyébként szerintem, Magyarországra - ki kéne neveztetni, egy EU-s csődbiztost. Sőt minden EU-s beruházást azzal kéne kezdeni. Sőt minden állami beruházást. Talán egy nagy beégés erre jó lehetne...
Mondjuk Toller is jó lett volna... Felét lenyúlja, de legalább a másik feléből felépítettek volna már rég ezt-azt.

Sajnos ahol megjelenik a nagy pénz, ott mindenhol ez van. Ha máshol lenne, ott is ez lenne...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.14. 11:11:15

mind2 2008.10.14. 10:58:56

Amúgy nem is ebszélünk nagy pénzről, 45 milliárd az mi?
A 4-es metró árából 11,5 Pécs 2010-et lehetne felhúzni ....

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.10.14. 11:17:04

misikeh 2008.10.14. 08:47:34
rhynn, ez most ugye hoax? Kérlek, mondd azt, hogy hoax és ez nem történt meg.

Bamáról levették időközben, még a nyoma is eltűnt, de múlt héten, amikor kiraktam, még láttam 2-3 helyen, szóval nem én írtam! Attól még lehet HOAX.

mind2 (törölt) 2008.10.14. 11:26:23

zero, 45 millárdból rengeteg lélegeztető készüléket lehetne venni :) :( Meg bilincset, amit csak a csuklójukra kéne kattintani, eldugni őket és tisztább lenne a levegő. Jaaj, ne hozd elő a négyesmetrót, mire megépül, a fél város elsüllyed meg összedől...Törvényileg támogatott korrupció. Nem hiszem, hogy a huszas évek amerikája rosszabb lett volna. Ott legalább mindenki tudta kit kell lelőni, mert ki a maffiózó:)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.14. 11:36:13

Ez a szoci-fikázósdi kezd nem kicsit unalmas lenni. Zero, szeretném ha mutatnál MEGFELELŐ embereket a fent bírált posztokra. Elég 2-3 embert megnevezned.Más.

"Nos, ez igen érdekes lesz, ugyanis önkormányzat október 10.-én kapta meg a koncertközpont építési engedélyét a közigazgatási hivataltól, ezután tizenöt nap múlva pályázatot írnak ki a kivitelezésre, majd a nyertessel legkésőbb decemberben szerződést kötnek. Vagyis még fogalmunk sincs ki fogja felhúzni ..."

Egyrészt mikor számított nálunk valaha is az, hogy
megvannak-e a szükséges hatósági engedélyek? Soha. Ha nem hiszed nézz utána pár beruházásnak, egyből tudok egy jót, dunaújvárosi élményfürdő.
Aztán, honnan veszed azt, hogy fogalmuk sincs arról ki fogja felhúzni? Ez már rég le van játszva, és szerintem el is fognak készülni határidőre. Ha történetesen nem így lenne, akkor el lesz halasztva. Nem ez lesz az első ilyen volumenü rendezvény....

mind2 (törölt) 2008.10.14. 11:57:50

Jancsibohóc,
biztosan voltak első körben megfelelő emberek ( építészek, arculattervezők, stb ) akik szakemberek voltak, aztán vagy kilökték őket vagy maguktól hagyták ott az egészet . Ha most fideszes polgármestere lenne Pécsnek és vele is itt tartanának a dolgok, szerintem ugyanúgy szerepelne itt. Arról meg nem mi tehetünk, hogy Pécs, Dunaújváros, és Budapest városi vezetése maszopos meg szadeszes. Csak véletlen egybeesés .

bvb09 2008.10.14. 12:24:17

Át kell hozni a az EKF-et Debrecenbe, mi simán megrendezzük 2010-ben! Debrecenben minden lényeges beruházás MEGÉPÜLTTTTT, amivel pályázott:

MODEM Moder és Kortárs Művészeti Központ
www.modemart.hu

Debrecen Fórum Kulturális és Kereskedelmi Központ (átadás 2008 nov.) - www.epulettar.hu/projekt/869.aspx

Kölcsey Konferencia és Rendezvényközpont
www.kolcseykozpont.hu

kulturális nagyrendezvények (Virágkarnevál, Jazznapok, őszi és tavaszi fesztivál, könyvhét, könyvszemle, borkarnevál, Cívis Korzó, stb.)
www.fonixinfo.hu

Főnix Csarnok
www.fonixinfo.hu

Debreceni Sportuszoda
www.sportuszoda.hu

új hotelek, egy 4 és egy 5 csillagos
www.hoteldivinus.hu *****
www.hotellycium.hu ****

Kész az élményfürdő
www.aquaticum.hu

Ott a Déri-múzeum a Kölcsey trilógiával:
www.derimuz.hu

Mindenkit szeretettel várunk itthonról is és egész Európából!

Geza 2008.10.14. 13:16:25

:set offtopic
Olajat találtak az M0 építése során!
A dolog szépséghibája, hogy markolóval és a 'barátság' vezetékben, úgyhogy nem annyira örömteli felfedezésről, mint inkább természeti csapásról van szó:
www.kuruc.info/r/1/29393/
:set noofftopic

SoulReaver 2008.10.14. 13:18:34

Legyen népszavazás... Nem baj, hogy lqrták a lóvét már az egészre, de legalább elfeldi a valódi problémát. Legyen szerintem Paks. Mindenki sugárzó arccal menne onnan haza... Ez az egész egy vicc. Sajnos...

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.10.14. 13:21:33

Nagykanizsa? Már autopályánk is van.

Egyébként az EKF-re megépült csodaszép (khm) Expo center is csődközelbe van, évente majd' 1 milliárd kellene, hogy fenntartsák, ezért kitalálták, hogy a megyeri piacot (ami tőle 200 méterre található) beköltöztetik a "szenzációs" koncert- és rendezvényközpontba. Ahogy hallom, az OBI-nak kell a megyeri piac területe (ahol kb. a gokartpálya az, ami jó dolog).

Voltam az expo centerben koncerten, Cotton Club Singersen, a hangosítás közepes volt, a világítás minősíthetetlen (az énekesek arcába világítottak, akik ezáltal nagyon izzadtak, s az éneklésre se tudtak figyelni), a kinn tomboló vihar miatt hideg volt és rettegtünk, hogy mikor omlik ránk az egész.
Mire kiértünk a kocsihoz, már a homlokunk is sáros volt. Mindez tavasszal, két évvel az EKF előtt.

mind2 (törölt) 2008.10.14. 13:36:56

Néha úgy elmerengek, hogy milyen is lehet Lichtensteinben felébredni egy szerda reggel , odaülni egy kávéval meg egy újsággal az asztal mellé... Azt a dögunalmat ::::)))))) xd

changebug (törölt) 2008.10.14. 13:44:56

És Debrecenbe "mit adsz el"? Virágkarnevál jó egyedi és még?

Protestálásból jeles, de azon túl?

Bit Rot 2008.10.14. 13:58:01

@mind2:
"Annak idején Debrecen is versenyben volt, ha jól emlékszem ugye ? Miért is nem kapott lehetőséget?"

Debrecen Fideszes város.

Ennél nagyobb ellenérv nem kellett, szerintem.

Perverzsrac 2008.10.14. 14:00:35

Szili Katalnin nem beszél nyelveket. Ez tény. Nem véletlenül lett volna a világ szégyene, ha megválasztják az elvtársak köztársasági elnöknek. Hogy kicsit morbid legyek: még kezet se tudna fogni másokkal...
A középfokú nyelvvizsga szabálya pedig az új évezredhez köthető. Akkor még szerezhetett diplomát nulla nyelvtudással is...

mind2 (törölt) 2008.10.14. 14:09:11

John42
A kérdésemben benne volt a válasz is ;) Így van bizony :(

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.14. 14:56:19

" Perverzsrac 2008.10.14. 14:00:35
A középfokú nyelvvizsga szabálya pedig az új évezredhez köthető. Akkor még szerezhetett diplomát nulla nyelvtudással is... "

Én 1996-ban kezdtem az egyetemet, és akkor már élt a középfokú "C" a diplomához.

Akkor ezt hogy kapta meg Katalin?
politológus Pécsi Tudományegyetem 2000

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.10.14. 15:10:57

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.10.14. 11:11:15 :
Az már elavult hír. Nemsoká' mennek Brüsszelbe az illetékesek még 450 milliárdér kuncsorogni...

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.10.14. 15:11:39

És már lassan három éve mondom, hogy Eger lett volna anno a jó választás.

Horizont 2008.10.14. 15:17:38

Perverzsrac 14:00
"Hogy kicsit morbid legyek: még kezet se tudna fogni másokkal..."
Ezt azért nem kellett volna....

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.14. 16:01:44

zero: nincs teljesen igazad, van olyan szak, ahova nem kellett. én pl (igaz, estin) '99-ben kezdtem az ÁF-et, és ahhoz sem kellett (mi voltunk az utolsó ilyen évfolyam...)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.14. 16:35:49

Sedu

Elég szégyen hogy 99-ben még el lehetett kezdeni főiskolát/egyetemet, hogy semmilyen nyelvtudást nem követeltek meg ...

Horizont 2008.10.14. 16:53:00

Szerintem meg az egy dolog, hogy van egy nyelvvizsgája, egy másik meg, hogy tud-e beszélni azon a nyelven.
Mert ha nem gyakorolja soha, akkor nem igazán megy.Mint Szilinek.

Haloperidol 2008.10.14. 19:13:35

Optimista 2008.10.14. 15:17:38
Perverzsrac 14:00
"Hogy kicsit morbid legyek: még kezet se tudna fogni másokkal..."

:D

Egyébként az is vicces, hogy hogyan tapsolja meg a szónokokat...

:D

Haloperidol 2008.10.14. 19:18:08

Alapból az egész EKF itt Pécsett egy civil kezdeményezésként indult, és egészen addig, amíg Toller et. rá nem vetette magát, igazából senkit nem érdekelt. Amikor Toller benyújtotta a szlát Fletónak a Medgyessi-puccs utáni támogatásáért, akkor már lehetett tudni, h nyer Pécs. Csak aztán Toller et. agyveleje kissé kiloccsant és a többi politikus meg csak a koncon tud marakodni, mert rájöttek, h ez azér' eléggé nagy biznisz lehet. A civileket kirúgták, az eredmény meg most látszik.

Horizont 2008.10.14. 19:30:59

LION_heart
Te is ilyen viccesen kegyetlen vagy?Ejnye-bejnye....

Sziliről:"Egyébként az is vicces, hogy hogyan tapsolja meg a szónokokat..."

Tollerról:"et. agyveleje kissé kiloccsant"
Hát....

öööö...izé 2008.10.15. 00:21:38

Kissé mintha misztifikálnátok Tollert....sajnálatos, ami vele történt, ettől függetlenül nyilván ő sem volt különb, mint a b. neje és családja, aki meg felmarkolja az indokolatlanul járó fizetést, de megússza, bár aláírja a férje helyett a vagyonnyilatkozatot (t.i hamisít) , felveszi a továbbra is számla nélkül járó lakhatási meg utazási költségtérítést (erre már nincs mit mondanom....) ráadásul még egybefüggően és konzekvensen hazudni sem tud...belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/3025/1/belfold/Toller_Laszlo_tappenzt_es_fizetest_is_kap , vagy mondjuk a belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/2964/1/belfold/Feljelentes_Toller_tiszteletdijanak_ugyeben

Horizont 2008.10.15. 09:29:13

öööö...izé
Nem misztifikáljuk Tollert.Te a balesete utáni helyzetről beszélsz.Én meg arról mi lett volna a beruházással ha nem történik meg a balesete.

Más: olvastam hogy 100 baranyai rendőrt angol és német nyelvre oktatnak. Azért hogy rendőrök majd kommunikálni tudjanak a majdani látogatókkal. 5 hétig napi 8 óra.(!!) Szilit nem vonják be??

CoNaN 2008.10.15. 10:16:53

Ilyen történet is csak nálunk lehet.3 évig az ég világon semmi nem történik, de majd most belehúznak és 1 év alatt felépítik a több milliárdos komplexumokat...Igen mert ez az ország a parádés gyorsaságú és kivitelezésű építkezéseiről híres.Még kivitelező sincs!Ez hihetetlen kb 1 évük van és még azt se tudják ki fogja megépíteni.Ez még a 4es metrónál is nevetségesebb, ami elég nagy teljesítmény.Ráadásul van pofája azt mondani, hogy "nem elsősorban a beruházásokról szól"?Akkor miről fog szólni te bohóc?Kiraknak pár fapadot a főtérre és lesz gulyásleves házi pálinkával ?Ettől fognak elélvezni a véletlenül idetévedt külföldiek.Azon csodálkozom hogy az unió nem vonta még vissza az egészet vagy ők nem látják a helyzetet?
De ami végleg kiütötte a biztosítékot... mi ez kedves Szili Katalin ?Őszintén ez meg mi a ló....?Ez az ember az ország egyik vezető(?) politikusa és én szégyellem magam ha angolul? beszél.Nekem 2 középfokú SZAKMAI nyelvvizsga kell a diplomához ez a bohóc meg 2 szót nem beszél angolul?JA értem ez Magyarország.Vajon mit gondol bármilyen külföldi politikus erről az országról ha ezt az ékesszóló angolságot meghallja?

süti beállítások módosítása