Skip to content


       Szűrés lista

Egy átlagos hónap Borsodban

A Borsod megyei rendőrség szeptember 1-én kiemelt akciót indított a falopások és színesfémtolvajok ellen. Végre. Már ideje volt. Talán ez az "akció" lehetne állandó jellegű ...

Az eredmény - számomra - megdöbbentő:

Szeptember 1. és szeptember 28. között 854 intézkedést hajtottak végre, falopás és színesfémtolvajlási ügyekben együttesen. Ebből 183 esetben helyszíni bírság kiszabása történt, 113 szabálysértési feljelentést tettek, 9 főt előállítottak, 2 esetben pedig büntető eljárás indult bűncselekmény gyanúja miatt. És elfogtak 5 körözött bűnözőt.

854!
28 nap alatt!
Az naponta 30 eset, szombat, vasárnap, mindennap!

És ezek csak azok, akik lebuktak. A felderítési arány gondolom valahol 1:5 és 1:10 között lehet.

Ez alapján nem merészség azt kijelenteni, hogy szétlopják Borsod megyét a szemünk előtt. Undorító ez az ország, sehol máshol Európában nincs ilyen.

Talán itt lenne az ideje, hogy valaki valamit tegyen ez ellen  ...

 

Címkék: társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr19725206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SoulReaver 2008.10.22. 12:16:43

Konkrét tapasztalat: amikor még gyerek voltam, akkor az ablakomból szép kilátás nyílt a "hegyen" található erdőre... Ma ugyenaz van, csak írtással...

SoulReaver 2008.10.22. 12:17:21

Most kellett volna mondani, hogy első, vagy mi??? :D

Hosszúlépés 2008.10.22. 12:32:38

Nem, az ideje már rég eljött a cselekvésnek...Egy Könyves Kálmán nevű fickónak volt is egy elmélete arról, hogy mit csináljunk a tolvajokkal

SoulReaver 2008.10.22. 12:35:04

Kár, hogy Könyves Kálmán nem ma él... :(

SoulReaver 2008.10.22. 12:44:15

Nem lehet... Kilopnák a PB-t a tartályból addigra... :/ Be kellene őket terelni az M6-os vagy a 4-es metró epülő alagútjaiba...

Babarum · http://babarum.hu 2008.10.22. 12:51:24

Én látok párhuzamot Könyves Kálmán és 2008 Magyarországa között.Könyves kálmán azt mondta, hogy "strigák pedig nincsenek, ezért említés ne essen róluk", mi ma ugyanezt mondjuk a svédbűnözésről. És tényleg nincsenek svéd bűnözők! :)

Geza 2008.10.22. 12:53:16

Áhh, két dolog kéne ide (persze: "én és a Magnum"...):
- huzagolatlan vadászfegyver engedélyezése kb. olyan feltételekkel, mint most a gáz/riasztóké
- birtokon belül a védelmi helyzet automatikusan fennáll, az elhárításhoz használt erő mértékére vonatkozó megkötés pedig automatikusan nem

Nem lenne itt annyi baj, ha az embernek lenne joga megvédeni a tulajdonát. Igen sok rosszarcú gondolná meg magát, ha tudná, hogy jó eséllyel a falusi nagyapó csőre töltött vadászpuskával a kézben ücsörög otthon a karosszékben, és az esetleges betörők közül az első kettőt úgy lövi át, hogy öröm nézni. (Lehet, hogy lenne több betörő is, de ki lesz közülük az első kettő? Ugye...)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.10.22. 13:11:10

A fegyverkezésnek semmi értelme, csak az lenne a vége, hogy a betörő is kérdés nélkül lelő bárkit, akit otthon talál. Az egyetlen megoldás, ha tényleg mindenkit elkapnak, aki a törvény ellen vét.

Hosszúlépés 2008.10.22. 13:12:22

"én és a Magnum":D
Amúgy jogos, igaza van Gézának. Amíg nem tudatosul a megélhetésiben, hogy többé nem lesz gondja a világra ha rossz kertbe megy be, addig be is fog menni

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.22. 13:22:22

A helyzet pofon egyszerű:

Tegyük fel a kérdést:
Miért nem raboljuk ki a bankot?

1, Le is lőhetnek minket
2, Nagy százalékban el fognak kapni
3, Nem szeretnék börtönbe kerülni.

Miért lopnak fát és színesfémet?
1, Nem lesz bántódásuk
2, Nagy százalékban nem fogják elkapni őket
3, Nem tartja vissza őket ha börtönbe kerülnek.

Nos, meg is van az a 3 pont ahol változtatni kell:
1, Igenis tartson attól hogy a tulajdonos kárt tehet a betörőben -> jogos önvédelem, saját tulajdon védelme. Erdészek, természetvédelmi járőröknek több jogkört. Számukat növelni. 24 órás szolgálat.

2, A rendőrök vegyék komolyabban. 20 000 ft alatt csak szabálysértés -> ez hülyeség, a lopás minden esetben bűntett, a rendőrség hatáskörében tartozik, nem a jegyzőjében.

3. A börtön és a büntetés mértéke legyen visszatartó erő. Nem pedig egy kondihelység TV-vel és napi 3x koszttal. Felfüggesztett büntetés mint ítélet eltörlése. Ha akár 3 hónapra is, de menjen be minden elítélt és bűnös a börtönbe. Legközelebb ugyanezért már 9 hónap kapjon. Ezután 1,5 évet. És így tovább.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.22. 13:22:49

Be kell vetni a hadsereget. Fa-krumpli és fémtolvajok esetén helyszíni tűzparancs.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.22. 13:27:43

@ Őrnagy Őrnagy

Még nem értük a kelet-szlovákiai lázadás szintjét,de ha így folytatódik, nem a romák fognak fellázadni, hanem a normális emberek....

Vagy tényleg arra játszik mindenki, hogy a Jobbik bekerüljön a Parlamentbe ...

Hosszúlépés 2008.10.22. 13:31:29

Na igen, ehhez először is be kéne vezetni a magyar jogba a jogos önvédelem fogalmát, mert per pillanat csak jogos védelem létezik.

A hadsereg meg úgy hallottam Olaszországban egész jól bevált a problémás területeken. Persze Berlusconi meg liberális.

martonx 2008.10.22. 13:31:44

Több Tomcat-et a parlamentbe :-)

De most komolyan. Minden szomszédunk kezelni tudja a cigány problémát, egyedül mi magyarok nem.

Az én javaslataim:

1. Szavazati jog munkához kötve (nyugdíjasok, cigányok tömege máris kilőve, nem lesz értelme szavazatot venni)
2. Szavazati jog, és a segélyek büntetlen előélethez kötve.
3. Valami Kína szerű népesség csökkentő módszer, mondjuk családi pótlék max 3 gyerekig.
4. Családi pótlék iskola látogatáshoz kötve

Geza 2008.10.22. 13:35:02

Vizibusz 2008.10.22. 13:11:10
"A fegyverkezésnek semmi értelme, csak az lenne a vége, hogy a betörő is kérdés nélkül lelő bárkit, akit otthon talál."
A betörő csak akkor tör be valahová, ha tudja, hogy ott kockázat nélkül zsákmányt szerezhet. A hangsúly a
'kockázat nélkül'-ön van. Tipikusan nem törnek be fegyverboltokba, edzőtermekbe, rendőrkapitányságokra például. Ugyanúgy az utcai kötekedő sem a tizenkét kigyúrt atlétánál próbálkozik be, hanem az egyszerű kisembernél.
Egyébként igen, a betörő kérdés nélkül lelőNE bárkit, akit otthon talál, példa erre az otthonában agyonvert nyolcvanéves nénik esete, akiket most fegyver híján baltával vernek agyon úgy, hogy még védekezni sem tud mivel.
A különbség az, hogy egy puskát el tud sütni a nyolcvanéves mamóka is, és azzal nagyobb hatékonysággal lövi le a marcona rablót, mint az őt, tehát a nénike túlélési esélye 0%-ról 50%-ra nő - ami a betörők számára _határozotta_ visszatartó erővel bír.
Azért nagyobb a hatékonyság, mert a tulajdonos hallja, tudja, hogy hol van a rabló, a rabló viszont semmit sem tud a tulajdonos hollétéről.
Egyszer próbáld ki otthon: éjszaka nézz be az ablakodon, és próbáld meg kitalálni, hogy ül-e valaki egy meg nem világított székben, aztán menj be, ülj le arra a székre, hagyd tíz percig, hogy a szemed szokja a sötétet, és nézd meg, hogy látod-e az ablak kontúrját. Látni fogod, és ha valaki feltűnne az ablakban, azt is látnád annyira, hogy a közepére tudj lőni.
Hasonlóan, te odabent hallod, ha valaki fel akarja feszíteni az ajtót, míg az ajtót feszegető nem hallja, hogy te mezítláb odamégy, egész addig, míg az ajtón keresztül lyukat nem lősz a mellkasába.

"Az egyetlen megoldás, ha tényleg mindenkit elkapnak, aki a törvény ellen vét."
Tudod, hogy mi a különbség az elmélet és a gyakorlat között? Elméletileg semmi... Szóval erre ne számíts túlzottan, azt viszont garantálhatom, hogy akit egy vadászpuskával testen vagy fejen eltalálsz, az el lesz kapva. És a te kifejezett engedélyed nélkül kinek mi keresnivalója lenne a házadban?

redriot77 2008.10.22. 13:41:09

A nyolcvanas években nagyapám elvitt néha Ózdra, rokonlátogatás, bevásárlás stb. Erdős dombok között kanyargott a busz, szép volt a táj, szerettem Ózdra menni.

Tavaly egyszer az autópálya helyett a hegyek közt jöttem haza, gondoltam kicsit kocsikázok, szép volt az idő. Tizenöt éve nem jártam azelőtt Ózdon és környékén. Tarra vágott dombok, kopasz hegyek között vezetett az út. Nemhogy erdőt, fát is alig láttam, miközben a bombatölcsér méretű kátyúkat kerülgettem. Nem volt egy örömautózás.

Zero javaslatait egyébként én is támogatom (Tomcat helyett inkább ő kéne a Parlamentbe. :) A visszaesőket kőkeményen b@sszák meg: ha vki másodszor kerül a sittre, akkor minden kedvezményes opciót töröljenek a neve mellől: jó magaviselet miatt idő előtt szabadlábra helyezés, pár napos eltávozás, intim szoba - ilyenek ne járjanak neki!

"A börtön és a büntetés mértéke legyen visszatartó erő. Nem pedig egy kondihelység TV-vel és napi 3x koszttal."

Ezzel egyetértenék, de mivel "beleléptünk" az EU-ba, erre nem sok esély van. Sőt, most is vannak jogvédők, akik az embertelen börtönkörülmények, a túlzsúfoltság miatt emelnek szót az elítéltek érdekében... :(

"Felfüggesztett büntetés mint ítélet eltörlése."

Azért ez nem lenne feltétlenül jó. Gondold el, elütsz egy az úton alvó részeget, tegyük fel hatvan helyett nyolcvannal mégy, nincs jó ügyvéded -> hat hónap Baracska, gondatlanságból elkövetett emberölés. Sok ártatlan ember foglalná így a helyet a sitten az igazi szarjankók elől.

Hosszúlépés 2008.10.22. 13:48:36

5 millió szavazóval számolva az 5%-os küszöb eléréséhez 205ezer szavazat szükséges, hajrá! De őszintén, több Vastagbőrt a Parlamentbe!

A megoldást meg a 1,5 millió +386 megélhetésin kívül mindenki tudja :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.22. 13:49:38

A megoldás az ELRETTENTŐ példa lenne, nem a teljes következménynélküliség, vagy rosszabb esetben a konditermes, meleg vizes "börtön".
Meg persze egy működőképes rendőrség is kéne, ami első körben mondjuk Kolort és a többi jogokról nyivákolót hallgattatná el.

derelyegrádi szellem 2008.10.22. 13:57:25

Hosszúlépés

A magyar büntetőjog tartalmazza a "jogos önvédelmet". Csak azért nem úgy hívják, hanem jogos védelemnek, mert nem csak saját magadat vagy jogosult megvédeni, hanem másokat is. E jelenlegi jogi szabályozás szélesebb kört ölel fel, mint az "önvédelem". Jó ez így, hidd el. Nem itt van baj, hanem ahogy az arányosságot és szükségességet régen vizsgálták. (kitérési kötelezettség, esetleges eszközhasználat eszköz típusa szerinti arányosítás, stb). Mostanában (5-10 év) az ítélkezési gyakorlatban ez jórészt megváltozott, és jó irányban.

Hosszúlépés 2008.10.22. 14:12:10

szellem: köszönöm a pontosítást.

Az arányosság a másik a fele. Elképzelem, amint az 54 kilómmal felszólítom a megélhetésit, hogy vallja be mi van nála, mert akkor én is azt hozok aztán kezdődhet a Mortal Kombat.

mind2 (törölt) 2008.10.22. 14:32:09

jaaj már, ennyi erőszakpártit.
Ha betörne valami kékszemű hozzánk, megkínálnám hellyel , megkérdezném éhes - e szomjas- e , és hogy ez az első behatolási kísérlete, vagy más a sokadik, aztán kifaggatnám a szülei felöl, hogy a jó édes anyja hol hozta a világra, mindezt kedvesen és előzékenyen, aztán érdeklődnék, hogy nem izzadta - e át a ruháját a kerítés átmászása közben, hisz ezen tevékenység nem kevés izgalommal jár, és ha igen, akkor felajánlanám a fürdőszobánkat, hogy használja a kádat nyugodtan. Vinnék be bolyhos törölközőt és Dove tusfürdőt, mondanám persze, hogy nem nézek oda ne szégyenlősködjön. Ti hogy lehettek ilyen kegyetlenek ?
Persze a hajszárítót azért én is beleejteném a vízbe :)

derelyegrádi szellem 2008.10.22. 14:32:53

szívesen

Ha tényleg 54 kiló vagy és nem kempóbajnok, akkor ha jön a megélhetési, akkor a nagy és hosszú lépések gyors egymásutáni sorozatát (gy.k. futás) javaslom a §-kodás helyett. :)

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.22. 14:33:24

khmm :)
Szép náczulász nácziak. Elhatárolódok minden náczitól, aki mindenféle lázító és demagóg gondolatot hangoztat meg roma nemzettársainkkal kapcsolatban, tovább erősítve ezzel az országon belüli ellentétet. A később esetlegesen előforduló "maschinengewehr ázzegh!" jellegű hozzászólásoktól szintén elhatárolódok :)

Horizont 2008.10.22. 14:36:50

A börtönökbe már be se férnének ha mindenkit bevinnének aki oda való.Ráadásul jobb körülmények között élnek mint " otthon". A mi pénzünkből.Mindegy hogy segély vagy börtönélet!De ez a statisztika döbbenetes.854!!
Már nincs az országnak egy olyan "szelete" ami normális lenne!

more 2008.10.22. 14:39:23

na ja, a liberalkiralysag feszkeben, az usa-ban a rendor gondolkodas nelkul lepuffant, ha hirtelen mozdulatot teszel, ami arra is utalhat, h meg akarod tanadni (igy murdelt meg a veszhelyzetes faka benton dokit alakito szinesz is...)
jo, tudom, ott nem tiltott a fegyverviseles, meg baromallatok is vannak szep szammal, DE ez azert visszatarto ero tud lenni.

nalunk semmilyen visszatarto ero nincs, normalis orszagokban, normalis feju emberekkel nem is kell, h kemeny visszatarto ero legyen, egyszeruen elfogadod a jogrendet es kesz....csakhat megint elo kell hozakodni az eloember szintjen mozgo agykapacitas es viselkedesmintak peldajaval....

DArchAngel 2008.10.22. 14:43:33

A Benton dokit alakító színész halála városi legenda. még mindig él.

beqrock 2008.10.22. 14:43:38

Khm... Maschinengewehr helyett napalm?

Lithium78 2008.10.22. 14:44:37

Na, megoldom én az ügyet. Kiskertbe telepíteni kell két ágyás közé pár M18 claymore aknát, aztán ha pár elpukkan és jönnek a jogvédők, hát el lehet kísérni őket is a kertbe. ;D

more 2008.10.22. 14:48:52

telleg el?? hat akkor engem nagyon felrevezettek, megtevesztettek, atkurtak....asszem megyek perelni:)))))))))) de a buzikovboj aki pudingot zabal (heather lodger vagy ki) az megmurdelt rendesen, nem?

Geza 2008.10.22. 14:49:32

Szellem!

A jogos védelem szerintem is jó dolog, de (pláne az arányossággal kapcsolatban) azért lenne pár javaslatom:
- birtokomon belül az oda jogtalanul bejutottal szemben minden védekezés legyen arányos - még vagyon fenyegetésére az életet veszélyeztető is.
- a jogos védelem elbírálása max. egy héten belül történjen meg - ne sakkozzanak hónapokig, amíg az ártatlan védekezőt a támadó rokonai bőven megtalálják
- a jogos védelem lehetőségénél az ártatlanság vélelme okán _ne vonják be_ a védekezés eszközét amíg be nem bizonyosodik, hogy a védelem mégsem volt jogos

A fegyvertartással kapcsolatban pedig
- legalább magánterületen, birtokon belül hadd tartsak olyasmit, amivel meg tudom védeni magam akár három, fizikai fölényben lévő támadóval szemben is! A rendőrség erre ui. képtelen.

Azt meg, hogy az ítélkezési gyakorlat javult volna, sajnos csak cigánymentes esetekben tartom hihetőnek. Ha a szigetvári állítólagos cigányverő srácok fél éves előzetesben tartását vetem össze kozák rajmund szabadlábon védekezésével, akkor sajnos ha már egy cigány ellen kell védekeznem, inkább elásom utána és reménykedek, hogy nem derül ki, mintsem jelentsem és abban bízzak, hogy megáll a jogos védelem.
Szép dolog az a 29-es paragrafus, de ahol maga az igazságszolgáltatás rohad, ott az is csak egy darab papír...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.22. 14:51:37

more 2008.10.22. 14:48:52

A Joker, ha rá gondolsz, az tényleg meghalt... viszont tuti lesz folytatása a filmnek, így még bármi leehtséges :P

redriot77 2008.10.22. 14:52:58

" csakhat megint elo kell hozakodni az eloember szintjen mozgo agykapacitas es viselkedesmintak peldajaval...."

Még ez sem lenne gond, ha hagynának minket előhozakodni, de sajnos itt sertepertél pár száz szdsz-es libbant, + néhány füves cigitől bamba mosolyú Helsinki bizottságos huszonéves, + néhány szimplán elmebeteg fazon, mint TGM, akik liberális eszmék álcája alatt próbálják az agyfosásukat többmillió átlagemberre rákényszeríteni.

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.10.22. 14:54:01

A 854 is íjesztő, de inkább az, hogy ebből 2 ellen indult büntetőeljárás.

more 2008.10.22. 14:58:27

redriot77: szted ki az a balf**** aki ezt a maszlagot mar beveszi??? ismersz egy embert is, aki meggyozodesesen tolja, h a ciganyok marpedig faszagyerekek, ciganybunozes nincs, a ciganygyerekek jotanulok-josportolok, es nem ertik a szegregacios rinyat??? az egy dolog, h evekig fenyeztek a taknyot, de mara mar nagyon kilog a lolab, szinte minden napra jut egy ciganycirkusz...

az egy masik kerdes, h a magat liberalisnak tarto ertelmieseg azert veri az asztalt, h a naculas helyett talaljunk ki vmi megoldast, de senki nem veszi be mar, h ez a problema nem letezik.

csak abbol latom, h azok az ismeroseim, akik meg par eve harcos jogvedok voltak, mara mar ok is latjak, h nagy a baj. a megoldast illetoen ternek el a velemenyek, de abban nagyon:)))

SoulReaver 2008.10.22. 15:00:56

AK-47... with silencer... A csendes megoldások híveinek... :D

more 2008.10.22. 15:06:44

soulraver, te minden posztban halalt osztasz? :)))

SoulReaver 2008.10.22. 15:13:34

more: nem nem... a Palotában pölö nem volt gyilok... De nagyon rossz helyen lakom és már fontolgatom egy real AK-47 beszerzését... Van már egy M4A1-em, de az sajna csak airsoftos... :(

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2008.10.22. 15:19:51

854 -(183+113+2+9+5) =542
Tehát 542 cigány rögötn lerasszistázta a rendőröket ezért azonnal elengedték őket..

SoulReaver 2008.10.22. 15:29:45

Jack: ez is csak kozmetikázott szám... Azt a 12537 rendbeni intézkedést, amikor a tettes csak köpött egyet és leanyázta a rendőröket, majd távozott nem érintik... Rosszul mutatna... :(

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.22. 15:32:34

Azt ismeritek, mikor bemegy a betörő a házba, anyu, apu,és két tini lányuk a konyhaasztalnál ülnek szótlanul, mozdulatlanul. Hapsikám teleeszi magát, lepakolja az asztalt, ki a hűtőt, senki nem szól semmit. Összeszedi az ezüstöt, ékszereket, ilyesmit, semmi ellenvetés. Gondolja, megpróbálja az asszonyt ledönteni. Sikerül, semmi tiltakozás. Jön a két lány, ők is némán tűrnek. Vérszemet kap, elkapja apu karját, hogy most majd őt is. Erre apu felkiált:
-Nem, ezt már nem!
Anyu:
-Vesztettél drágám, te viszed le a szemetet."

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.10.22. 15:54:19

Börtön visszatartó ereje: Németo.ban a fiatalkorúak börtönének "kihelyezett tagozata" Szibériában van. (Nem vicc!)

Nem bántják őket, csak nem jó odamenni. Nekik kell mindent csinálniuk (mindent) és nincs hova elmenni. Helikopterrel hozzák a kaját.
Szóval nem olyan rossz, de senki nem akar Sz.ba menni, ugye?

(ZDF.en néztem, államközi megállaodás van.)

redriot77 2008.10.22. 16:07:20

more: "szted ki az a balf**** aki ezt a maszlagot mar beveszi??? ismersz egy embert is, aki meggyozodesesen tolja, h a ciganyok marpedig faszagyerekek, ciganybunozes nincs, a ciganygyerekek jotanulok-josportolok, es nem ertik a szegregacios rinyat?"

Hidd el, hogy vannak ilyen emberek. Azt mondják hogy nincs cigánybűnözés, hanem hogy kényszerbűnözés van, amiről pedig nem a cigány tehet -> ő áldozat, a társadalom a hibás, hogy hagyta idáig fajulni a helyzetet. A kirekesztő, rasszista, előítéletes (ez utóbbit nagyon szeretik összemosni, vigyázat!) társadalom. És az ilyen dumákat szeretik külföldi fórumokon is hangoztatni.
Ahol pedig nem ismerik a valós helyzetet, talán még el is hiszik ezeket a hazugságokat.

Veri az asztalt az önjelölt liberális, hogy ne náculjon a magyar, de ott gond, hogy ők az alternatív megoldást úgy képzelik, hogy a cigányoknak ne legyen semmi kötelezettségük, ellenben mi alkalmazkodjunk hozzájuk (gyk. szórjuk a pénzt eléjük feltétel nélkül), akár erőnkön, lehetőségeinken felül is.

"csak abbol latom, h azok az ismeroseim, akik meg par eve harcos jogvedok voltak, mara mar ok is latjak, h nagy a baj. "

Olaszliszka sok embernek felnyitotta a szemét, de még mindig sok az alvajáró holdkóros.

SoulReaver 2008.10.22. 16:07:23

Ez kellene nálunk is, csak sajnos itt nincs pénz helikopterre, szal éhhalál... :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.22. 16:31:33

Nos, meg is van az a 3 pont ahol változtatni kell:
1, Igenis tartson attól hogy a tulajdonos kárt tehet a betörőben -> jogos önvédelem, saját tulajdon védelme. Erdészek, természetvédelmi járőröknek több jogkört. Számukat növelni. 24 órás szolgálat.

2, A rendőrök vegyék komolyabban. 20 000 ft alatt csak szabálysértés -> ez hülyeség, a lopás minden esetben bűntett, a rendőrség hatáskörében tartozik, nem a jegyzőjében.

3. A börtön és a büntetés mértéke legyen visszatartó erő. Nem pedig egy kondihelység TV-vel és napi 3x koszttal. Felfüggesztett büntetés mint ítélet eltörlése. Ha akár 3 hónapra is, de menjen be minden elítélt és bűnös a börtönbe. Legközelebb ugyanezért már 9 hónap kapjon. Ezután 1,5 évet. És így tovább.

Nos, az első pont az rendjén van, az erdészeknek igen is legyen joguk intézkedni, akár fegyveres kényszert alkalmazva. Ugyanígy rendelkeznék, a vasutak, kisvasutak üzemeltetőivel.

Én a lopást nem feltétlenül az értékéhez kötném, mert ahogy volt is róla szó, lehet a mamának a kertjében lévő cucc nem ér 20k forintot, de egész nyáron vakart érte, és így van, a rendőrség hatáskörébe tartozzon.

A harmadik pont sem teljesen úgy van ahogy, Pálhalmán ahogyan én tudom, van dolgozó, meg nem dolgozó szint. A dolgozóknak lényegesen több szolgáltatás jut a kaptárban. Kicsit kevesebben vannak a cellában, fürödhetnek minden nap stb...A nem dolgozó kicsit szűkösebb :D, és lehet tippelni az egy cellában lévő 12 tag milyen bőrszínű :D

A jelenlegi törvényeken kéne változtatni, gyökeresen, és azt is megmondom frankón, ha az én erdőmet csócsálnák, már jó helyen lenne a tesvírek szíve, a kutyám táljában ;)

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.22. 17:10:30

more 2008.10.22. 14:58:27
Van. Az egyik istentől elrugaszkodott kollégám pl. Mondjuk enyhítő körülmény, hogy "tót", amit előszeretettel hangoztat a szláv kollégáknak a multinál, azok meg néznek rá, hogy wtf, ez hülye? De ez nem azért van, mert szlovák származású. Szimplán hülye...

Kisangyal 2008.10.22. 19:43:31

Európa sok mindenbe beleszól, ami nekünk nem jó, pl: a börtönhelyzet.
Ha kéjutazás helyett a kőbányában dolgoznának kötelezően, amelyik nem elég keményen annak korbács, már nem lenne akkora buli bent lenni nekik. :)
Ez a Szibériai példa nagyon szimpatikus nekem! :)))
Sok jó ötlet van itt, tényleg több vastagbőr kellene a parlamentbe!!!

De sok dolgunk van/volna még atyaég...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.22. 19:47:59

Kisangyal úgy gondolod hogy a kényszermunka elrettentené őket? :D Weheh, akkor vegyük be még a kötelező fürdést is. :D

Kisangyal 2008.10.22. 21:01:33

Az se rossz ötlet :DDD

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.10.22. 22:20:08

Előre bocsájtom, nem vagyok előítéletekkel teli, de ez van:
"Horn irányt mutatott
Joe Horn texasi nyugdíjas egy szokásosan unalmasnak induló nap reggelén arra lett figyelmes, hogy két ismeretlen néger kulcs helyett feszítővasakkal nyitja ki a szomszéd ház bejárati ajtaját és a mellette levő ablakot.
Horn úr visszalépett a házába, kivett a fegyverszekrényéből egy régimódi hosszúcsövű puskát és mire a tornácára ért, addigra a két betörő már meg is pakolta a zsákját a szomszéd cuccaival és távozni készült a szomszéd udvarán keresztül.
Horn Jóska egyik kezében a telefonnal, a másik kezében a tekintélyt parancsoló fegyverrel arra kérte a néger betörőket, hogy ne menjenek sehova, mert ő már hívta a rendőröket, mindjárt ideérnek és beszéljék meg együtt a látogatásuk célját. A segélyhívó ügyeletese valóban a vonalban volt, így az ügyeletes tisztán hallotta - és vette automatikusan magnóra - Horn úr minden szavát. Azt is, mikor kétszer mondta nekik, hogy lőni fog, ha nem engedelmeskednek, mert neki erre joga van, bizony, mert ez Pasadena és nem Kesznyéten.
Erre az egyik nagyon okos betörő ledobta a zsákot, átrohant Horn udvarába és meg akarta ütni a valószínűleg osztrák stüszivadász családból származó Horn Jóskát. Mikor a munkájában megzavart néger a tornác alsó lépcsőjére ért, Horn így szólt: "Még egy lépés és meghalsz." A néger nem hitt neki és meghalt.
Horn a füstölgő fegyverrel a másik hullajelölt felé fordult és arra kérte, hogy most már ne ugráljon, hanem fogadjon szót és várja be a rendőröket. Ez a néger sem hitt neki, így aztán ő meg a szomszéd füvén hunyt el. A felszólításokat és a beszélgetést a telefonban fülelő ügyeletes is hallotta a két nagy pukkanást, a szirénázva kiérkező rendőrök pedig pár perc múlva letakarták az agyonlőtt betörőket.

A kettőből kettőt, azaz kiváló céllövészeti eredményt felmutató Horn úr visszament a nappaliba, töltött magának egy korai whiskyt és tollba mondta a nyomozóknak, hogy mi történt. A rendőrök bólogattak, sajnálkoztak, hogy a magyar kollégáikkal ellentétben ők munkaidőben nem ihatnak, kezet ráztak majd elmentek azzal, hogy a nyomozás végeztével értesítik az eredményről. Horn Jóskát nem tartóztatták le, még ideiglenes őrizetbe vétel sem történt és költöznie sem kell Monokra. Nem bizony, mert Pasadena nem Kesznyéten.
Horn úr tudta, hogy a texasi CD törvény (Castle Doctrine, Castle Law vagy más néven Defense of Habitation) értelmében törvényszerűen járt el, ellene a történtek miatt semmilyen jogcímen vádat emelni nem lehet. A CD törvény nem csak a ház tulajdonosát jogosítja fel a saját tulajdona fegyveres védelmére, hanem a szomszédét is ugyanazzal a törvényi erővel védi: ennek értelmében Hornnak joga volt a szomszédjánál betörési céllal látogatást tett idegeneket akár a saját, akár a szomszéd területén lelőni.
A néger szervezetek rasszizmust kiáltottak, majd nagyon hamar elhallgattak, mikor kiderült, hogy a megvédett szomszéd család a Vietnámban rendületlen erővel épülő szocialista paradicsom áldásai elől futott Pasadenáig. Utána összetrombitálták a környék négereit egy antifasiszta, antirasszista, antináci, antisatöbbi tüntetésre, de ebből sem lett semmi, mert néhány száz morc külsejű, bakancsos, bőrmellényes Harley-Davidson motoros lekempingezett Joe Horn és a vietnámi házának környékén, akik degeszre ették és itták magukat a helyi lakók által számukra összehordott ingyen kajával és piával. A baseball ütőiket és a motorkerékpár láncaikat szórakozottan lóbáló, dudurodó zsebeiket néha megvakaró fehér fiatalemberek láttán az antifasiszta, antirasszista, antináci és az antisatöbbi néger fiatalemberek tisztes távolságból anyázva-kiabálva lassan felszívódtak.
A nyomozás egyébként teljes sikerrel járt: kiderítette, hogy Miguel Antonio Dejesus és Diego Ortiz, a két lelőtt kolumbiai néger betörő illegális módon szökött be és tartózkodott évek óta az USA-ban, mind a kettőjüknek az Egyenlítő hosszúságával megegyező priusza volt, akiket nem csak a hazájukban, de az USA több államában is régóta köröztek és munkából származó jövedelem helyett már hosszú ideje lopásokból, betörésekből, és rendszeres kábítószer-kereskedelemből töltötték fel a bukszájukat. A két hirtelen elhunyt néger tagja volt annak a Houston-i betörő és kábítós bandának, akik centekért adták tovább az orgazdáknak a rabolt ékszereket, műtárgyakat és egyéb értékeket.
Az illetékes megyei főügyész a nyomozást azzal zárta le, hogy Mr. Horn ügyében törvénysértés nem történt.

Az ügy végül is azzal a kellemetlen hatással járt a 62 éves nagypapa részére, hogy az eset óta fokozott ütemben hízik: ugyanis ismeretlen okból kifolyólag a környék vendéglősei nem tartják jónak Horn pénzét, így bármelyik vendéglátóipari egységbe tér be, fizetéskor nem talál olyan pincért aki tudná, hogy mit fogyasztott, vagy elfogadná tőle a számla ellenértékét.
Pasadena tényleg nagyon messze van Kesznyétentől"... Ez van.

Kodomo 2008.10.23. 01:29:45

Jancsibohóc 2008.10.22. 16:31:33
[...]
Nos, az első pont az rendjén van, az erdészeknek igen is legyen joguk intézkedni, akár fegyveres kényszert alkalmazva. Ugyanígy rendelkeznék, a vasutak, kisvasutak üzemeltetőivel.

Én a lopást nem feltétlenül az értékéhez kötném, mert ahogy volt is róla szó, lehet a mamának a kertjében lévő cucc nem ér 20k forintot, de egész nyáron vakart érte, és így van, a rendőrség hatáskörébe tartozzon.
-----------
Nemrég volt, hogy egy erdész lelőtt egy fatolvajt. Baltával támadt rá, önvédelem volt, felmentették.

Nincs 20 eFt-os határ, ha bekerített kertből vagy zárt helyiségből lopnak az bűncselekmény.

Kisangyal 2008.10.23. 06:41:05

"Nincs 20 eFt-os határ, ha bekerített kertből vagy zárt helyiségből lopnak az bűncselekmény. "

Sajnos ez nem így van.
A mi bekerített, bezárt hétvégi telkünket már nagyon sokszor feltörték...

Ja, meg ha én próbálnám meg önvédelemből lelőni a tolvajt, asszem többet ülnék mint az összes rétinéger tolvaj együttvéve!
Kapásból 10 év fejbelövést kapnék... :S

János2 2008.10.23. 08:22:08

Esküszöm,én bármikor lelkiismeretfurdalás nélkül szétlőném a bűnözők agyát !!!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.23. 09:37:08

Boli 2008.10.22. 22:20:08
Ez igen, könyvet kéne írnod.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.23. 10:04:55

Boli elhatárolódok, mert párhuzamot vonsz egy kiragadott egyedi eset alapján a roma nemzettársaink és nyilvánvalóan bűnöző emberek közé, akik nem azért bűnöznek, mert afro-délamerikaiak, hanem mert nem fogadta be őket a társadalom.
Nahh elég a vadliberális faszságból... (tudjátok, mennyi olyan baromarcú ismerősöm van, aki az ilyen előbb leírt baromságot halál komolyan előadja és még úgy is gondolja?)
Az öreg jól tette amit tett, _sajnos_itthon_már_előzetesben ülne.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.10.23. 13:00:07

Üdv! Az általam "beküldött" levélkét én is úgy kaptam. De egyetértek a tartalmával és a mondandójával is. Akinek meg majd netán nem tetszik, annak ajánlok hasonló élményeket, vagy borsodi, kisebbségi szomszédot, hasonló környezetből. Egyébkén szerintem hasonlóan kell eljárni minden fehér, vagy mindegy milyen bőrszínű egyeddel is. Mert nem a szín a lényeg, hanem a tett! Engem az sem érdekel, ha a szomszéd ferdeszemű, vagy néger, vagy cigány. Dolgozik, adót fizet, iskolába jár, járatja a gyereket, rendben tartja magát és környezetét (bár drága a szappan, meg a Domestos). Mert azért ez sok fehérnek sem evidens, és olyan elb.szott szomszédot sem szeretnék! Nem kell képmutatónak lenni, mert csak azt érjük el, hogy ilyen Morvai féle, magukat hirtelen nemzetvédőnek kikiáltó emberkék szaporodnak el. A bíróságok meg jó lenne, ha csak a "megélhetési munka" fogalmát ismernék és tudatosítanák.

macskafaraok 2008.10.23. 16:56:39

Elege van BAZ megyéből, azt sem tudja hol van, és semmi jót nem hall róla... ?
Kisebb Magyarországot...

Kodomo 2008.10.23. 20:33:18

Kisangyal 2008.10.23. 06:41:05
"Nincs 20 eFt-os határ, ha bekerített kertből vagy zárt helyiségből lopnak az bűncselekmény. "

Sajnos ez nem így van.
A mi bekerített, bezárt hétvégi telkünket már nagyon sokszor feltörték...
-------------
Igen, van 20 eFt-os határ, de a nagyon sok minősítő körülmény miatt legtöbbször nem játszik. Ha a hétvégi telketeken van ház, vagy ha a kerítést, lakatot szétvágták, hogy bejussanak (dolog elleni erőszak) az értékhatártól függetlenül bűncselekmény.
Ha a terület szántó vagy erdő az lehet szabálysértés, de bírói hatáskör, nem jegyzői.

Egy autodidakta BAZ meg.-ből :)
Hajrá BAZ!

System failure. :) 2008.10.26. 09:09:51

Totális kiírtás. Időt, pénzt takarítunk meg.

Kodomo 2008.10.27. 15:08:35

>854!
>28 nap alatt!
>Az naponta 30 eset, szombat, vasárnap, mindennap!

Há' mer' Borsod az egyik legnagyobb megye. Sokan lakunk, sok a bűnöző is.

Néhány érdekes adat: 732022 fő, 359 település.

Statisztikusan csak minden 12. napon történik egy ilyesmi a falumban, Illetve minden 67 lakosból 1 követ el szinesfém-, vagy falopást évente egyszer (úgy, hogy rendőr is látja).

SoulReaver 2008.10.27. 16:55:00

Off: Hogy az a jó retkes büdös kiba... Ha nem az orkoidok veszik el a paraszt munkájának a gyümölcsét, akkor a természet tesz róla. Szüreteltünk hétvégén, de mivel nincs lé meg ilyenek csak pár emberke... Nah egész nap ott repkedett felettünk egy olyan 10-15 ezer fős seregély csapat... Szerintetek most hétvégén szedünk még valamit? Jaaaaaaaaa, hogy a seregély védett állat, nem lehet írtani....

more 2008.10.27. 19:58:10

antiseregelyista soulraver!!! nem voltak annyian az biztos, es van ra bizonyitekod, h ok voltak?? he?? he??
hat persze h nincs, ugyh johirnev megserteseert per lesz a nyakadba varrva, es imadkozz az eletedert, mert hithock szintu madarak tamadast vizionalok:))))

picur3ka 2009.10.11. 09:37:20

Hat a Bon-on linkelt tavalyi cikk is erdemes csocsalasra:

'Sajólád, Budapest, Brüsszel - Figyelmeztette az Európai Unió Magyarországot amiért a védetté nyilvánított Sajóládi-erdőt megtizedelte az illegális fakitermelés, és "Magyarország nem hozott megfelelő kiegyenlítő intézkedéseket a pusztítás hatásainak ellensúlyozására". '

www.boon.hu/hirek/borsod-abauj-zemplen/cikk/sajoladi-erdo---brusszeli-figyelmeztetes/cn/haon-news-fcuweb-20081020-0302575380

fokabacsi 2009.10.11. 16:49:14

@picur3ka: Hogy finom legyek és irodalmias, Brüsszel bekaphatja!!Tele pofával.

abandi 2009.10.11. 17:20:29

@Motor Tibi:
Maga csak ne politizálgasson!

abandi 2009.10.11. 17:35:54

Transzportálták a kinyerhető vagyont a tudjukkik...
Máma már rühös cigányok miatt zárják le judapest utcáit...
Holnap meg meg mi jövünk mi?
Ne komolytalankodjunk már polgártársak!
Egy nem tisztázott múltú horda (mink magyariak), a szkláv-germán- gyűrűbe foglalva...
Megtámogatva a racionalizációs viláterv-gazdálkodással...
Hát, vannak még problémák...kedves polgártársaim!
És ne feledjük az örökbecsű figyelmeztetést:
A történelem a nagyokról szól, a mindennap pedig a túlélőkről...
Szégyen...

süti beállítások módosítása