Skip to content


       Szűrés lista

Mozgássérült taxisok

Egy kedves olvasói levéllel indítanánk ezt a hetet:
 

"Nádor utcai cégbíróságra vitt az utam tegnap, de előtte leültem egy kávéra, mert punnyadt voltam.

Hamar feltűnt, hogy a környék valami taxis találkahely lehet, mert ameddig a szem ellátott, mindenütt taxik parkoltak. Vagy 10-15 tuti. De amit mellettük elsétálva láttam, az kiverte a biztosítékot: szinte mindegyik mozgássérült parkolókártyával volt! 5 autót tudtam lefotózni, utána már a kávézóban pihencselő átverőbajnokok kiszúrtak és jobbnak láttam menni.

Nem sül le a pofájukról a bőőőőőőőr? Mondom, nem egy, hanem majdnem mindegyik így parkolt!"


Ez nekem új, és nagyon tetszik: mozgássérült taxisok ... eszem megáll. De a budapesti rendőrök nem követik a miskolci kollegáik példáját, és nem ellenőrzik a mozgássérült igazolványokat, és a csalókat nem viszik be rabosítani. De hadd kérdezzem meg, hogy miért is nem? Nyilvánvaló szabálysértést figyelmen kívül hagyni és nem intézkedni  az nem bűnpártolás?
Másrészt meg miért nem lehet egy pofonegyszerű megoldással vadi új fényképes  mozgássérült igazolványokat kiadni? Emlékszem, még 1996-ban a régi papír alapú diákigazolványokat lecserélték erre a mostani fényképes plasztikkártyára, mert sokan hamisították. Hőbörgött valaki a csere miatt? Nem emlékszem ...

 

 

 

Címkék: pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr55759893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.10. 09:36:32

höhö

Szegíny taxisok is :( A rendőr azért nem baszogatja, mert a taxis spicli weheh

Amúgy a rendszámot csak kitakarnám a fényképekről :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.10. 09:39:43

Jancsibohóc

Miért takarjam? Ha valaki felismeri saját magát, szégyellje magát.

Amúgy meg az a Vastagbőr, nem takargatunk semmit. Amúgy meg már egy ideje senki sem akar beperelni, ami szintén mutatja, hogy kicsit elpuhultunk az utóbbi időben ...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.11.10. 09:48:12

"Amúgy meg már egy ideje senki sem akar beperelni"

Erről mesélhetnél kicsit bővebben. Remélem Color akart perelni :D

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.11.10. 10:00:42

zero!
Volt Bp-en is ellenőrzés. Csak itt valami furcsa oknál fogva nem találtak senkit. Kicsit elgondolkodtató.
Mondjuk valszeg az Andrássy úton nem jártak. Talán csak a legeslegkülső kerületekben, Ahol szinte nem is kell használni.

REPARATUR 2008.11.10. 10:01:09

remélem lecsukják őket. Ugye ez már bűncselekménynek számít?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.10. 10:10:41

laspalmas ezek bizony az ANYJUK helyét is elfoglalnák :)

REPARATUR nem fogják lecsukni őket.
Ugyanúgy leszarják, mint azokat a romákokat, akik a bevásárlóközpontoknál a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyekre állnak be.

Anno a pimasz úr csinált erről egy riportot, ha jól emlékszem a norvégok befaroltak a VAZ 1200 special-al. Megkérdezte a mamát, miért áll ide. A válasz: "nem tudok olvasni" -Mert a piktogram értelmezéséhez kell tudni olvasni :D
Ilyenkor vetődik fel a kérdés, hogyan van jogosítványa ::D Bár mi tudjuk hogy nincs neki. De a fehér embert baszogatják az izzókészletért :)

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.11.10. 10:28:28

A visszajárót mindig olyan nehézkesen tudják odaadni. Nyilván a korlátozottságukból adódóan

rolika 2008.11.10. 10:30:26

nagyon reméltem, hogy nem takarod ki a rendszámokat :)

Marcellusca 2008.11.10. 10:31:21

Há' mostan mé' báncsátok szegíny taxisokat? Azé' taxiznak, mer' a kis rokkantnyugdíjból, ugyi, nem lehet megélnyi ... :D

Szóval, hogy ott rohadna meg az összes taxis, ahol van!!!!!!!!
Bratyiban vannak a rendőrökkel, akik védik őket, ezért bármit megtehetnek közlekedés címén. Soha nem büntetik őket, pedig általában az összes létező KRESZ-szabályt megszegik.

Most gondolhatjátok, hogy útálom őket.
Igen.
Sőt!
Azt is útálom, aki nem útálja őket! :D

Lohengrin 2008.11.10. 10:32:43

Jancsibohóc, ez nem ugyanaz a mozgássárülteknek fenntartott helyen parkolni kihágás, mozgássérült igazolványt hamisítani vagy indokolatlanul birtokolni okírat hamisítás. Az utobbiért börtön jár.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.10. 10:42:24

Lohengrin ezzel szerintem az itt kommentelők mind tisztában vannak. A hangsúly az "ugyanúgy le szarjákon" van.

jpmjpm 2008.11.10. 10:43:50

Zero, kik akartak eddig feljelenteni? Mesélj erről bővebben légyszi.

Johnny336 2008.11.10. 10:46:16

Az a gond, hogy szereznek papírt 10 pénzé, hogy ők bizony rokik. Aztán kikérik erre alapozva a rokikártyát. Aztán ha valaki megkérdezi, hogy mégis mi a szitu, felajánlja, hogy bemutatja rajtad, hogy lett mozgássérült. Csak ők 10-15-en parkolnak ott...

Aztán csodálkoznak szegények, ha megverik őket az utasok :D

ex-Zep 2008.11.10. 10:49:33

Gondolom, ezeket az igazolványokat is kiadta valaki, a hivatalban nem? Na, az legyen rokkant!!!

Béla az állat 2008.11.10. 10:53:21

Esetleg valaki rásegíthetne arra, hogy mozgássérültek legyenek...pl. egy baseballütővel.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.11.10. 11:02:19

Nem elég, hogy sérültek, még ti is bszogatjátok őket. Ez nem szép.

Valahol valaki közokirat hamisítást követett el. Az azért nem piskóta, akár taxis, akár hivatalnok tette. Így is, úgy is ugrott az állás. Nincs aki megvizsgálja. hm...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.10. 11:06:42

A Taxisok egy külön kaszt, mi halandók ezt nem érthetjük meg soha.
Felette állnak az összes közlekedési szabálynak, ha akarnak még kormányt is tudnak buktatni, ismerik az összes éjszakai dorbézolóhelyet, a kulcsosházaktól jutalékot kapnak.

DE!! Rengeteget aludnék különböző hidaka alatt hóban-fagyban, ha nem vinnének haza hajnalban egy-egy jól sikerült buli után, amelyik nem akar beszélgetni, annak még borravaló is jár :o)

martonx 2008.11.10. 11:23:43

Lehet kapok sok anyázást, de bevallom őszintén, hogy én is rokkantkártyával parkolok.
Mondjuk aki járt már Szegeden az tudhatja, hogy milyen fasza dolog parkolóhelyet találni a belvárosban.
Sajnos mivel a belvárosban lakok, ezért én rá vagyok kényszerítve a csalásra.
Előrebocsátom, hogy eleinte vettem lakossági bérletet. Erről tudni kell, hogy szegeden csak a személyigazolvány lakcímkártyájának megfelelő utcára vonatkozik. Ergo ha az utcádban nem találsz helyet, akkor rohadj meg.
Mivel az utcában kb. 5% eséllyel lehet helyet találni, és többször megbüntettek azért mert a szomszéd utcában parkoltam, kerestem ismerőst, aki elintézte a rokkant kártyát. Azóta leszarom a sok autóst, mindig várakozni tilosban állok meg (nem árt tudni, hogy Szeged belvárosában több a várakozni tilos, mint a kijelölt parkolóhely, hogy az a f***** közlekedéstervező aki ezt kitalálta).
És ezzel még jót is teszek, mert nem foglalok kijelölt parkolót, jobb eséllyel találnak az autósok helyet az utcában.
SOHA nem parkoltam még rokkant kártyával rokkant parkolóba, tehát ezzel a rokkantakkal nem szúrok ki.
Várom a véleményeket.

emre 2008.11.10. 11:38:30

Kedves Hőbörgők!

Mindenki ismer olyat, aki ilyet használ, de nekik miért nem mondjuk a szemükbe? Hát én pl azért nem, mert ha lenne ilyen kártyám.... én használnám. Miért?

Meg kéne különböztetni két dolgot:

1. Mozgássérült helyre parkolás
2. "Sima" helyre parkolás mozgássérült kártyával

Az első eset egyszerű, aki egészségügyi indok hiányában tesz ilyet, az Geronazzo Mária rabszolgája legyen az idők végezetéig.

A második eset sima szabálykijátszás, a delikvens meg akarja úszni a magánkézben lévő (!), tolvaj parkolási társaságoknak való fizetést, akik 30 perc után megbilincselik az autót (min. 15e Ft), kortól, automaták működésétől, mindentől függetlenül. Nem is beszélve arról, amikor megjön a csekk, hogy lógsz X Ft-tal egy olyan parkolásért, ahol még ismerősöd sem járt soha. Esélyünk sincs. Tegye fel a kezét, aki fizetett már indokolatlanul parkolási társaságnak. Az leteheti a kezét, aki nem akarta a vérüket. Szerintem maradtunk páran...

Az első eseten kiakadni kötelező, tiszta sor.

A másodikon való fennakadás meg információhiányból (nem a mozgássérült helyét veszi el, ráadásul nem az államot rövidíti meg stb), vagy a jó öreg magyaros irigységből fakadhat. Annak az eshetőségét már fel sem merem vetni, hogy maguk a parkolási társaságok próbálják hergelni a kisembert saját maga ellen, mint azt tette nemrég a témában az egyik kereskedelmi tv egy (vajon kik által?) fizetett riportban.

Üdv.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.10. 11:44:09

Nos. Ez nálunk Bécsben ez úgy néz ki, hogy a Brunnerstrasse-n fizetőparkolás van reggeltől estig. Maximum 1.5 órát parkolhatsz. a parkdauer ára nem olcsó. Mi erre az utcára merőleges utcán lakunk. Hely nincs. A házakhoz tartozó udvaron van elzárt parkoló, de hogy oda beállhass, meg kell várjad, hogy kihaljon onnan valaki. Tehát majd egy 10-20 év múlva lesz esélyünk igényelni. Ha nem szabályosan parkolsz, jön a landespolizei kommando, és ha mákod van csak csekket hagy ott, ha nincs, akkor elviszik a verdát, aminek kiváltási költsége cirka 300 euro. A nem szabályos parkolást értsd úgy, hogy ha nem a vonalon belül állsz, felmászol a járdára, ne adj isten belelógsz a bringás útba, kijáróba stb. Nem marad más lehetőség, van amikor órákat kőröz az ember, mire talál egy helyet, van amikor jóval távolabb egy másik utcában. Többe vannak a büntetéseink, mint az űrprogram, ennek ellenére eszünkbe nem jutott soha, hogy ilyesfajta előnyökhöz jussunk mint te ;)
..és lehetne ezen sokat vitatkozni, nem helyes.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.10. 11:44:54

Szerintem fölösleges és nem is lehet egyesével elbírálni a rokkantkártyával Jokerező egészséges autósokat.

Ha azt nézzük,hogy egy sérült emberek érdekében hozott szabályozással élsz vissza, az no comment kategória.

Ha azt nézzük, hogy annyira elcseszett (nem csak Szegeden) a közlekedéstervezés, hogy az ember kiskapuzás nélkül nem tud boldogulni, akkor megintcsak no comment.

Ha pedig azt nézzük, hogy nem viszel haza hajnalonként, akkor Neked bizony a ******* :o)

Összevetve, én büntetném az összes kiskapuzót, rokkantnyugdíjasoktól a sarki fodrászig mindenkit. (Magamat is, ha bűnöznék mondjuk a villamoson való blicceléssel.)
Máshogy nincs értelme. Persze, ha én dönthetnék ilyen dolgokról, akkor nem lenne gond a parkolás sem, valahogy megoldanám tutira. (Pl. városba nem lehetne autóval bemenni :o)

Ja és szavazzatok rám.

GatyaPityu 2008.11.10. 11:49:11

A taxis egy külön állatfaj.
Én helyeslem, hogy nem lettek kisatírozfa Photoshop-pal a rendszámok. Az ilyeneket közszemlére kell tenni, megszégyeníteni nagy nyilvánosság előtt!!

Marcellusca 2008.11.10. 11:55:16

martonx 2008.11.10. 11:23:43

Ismerve a szegedi parkolási szabályozást, részben meg tudlak érteni.
Én leparkoltam Szegeden, ahol csak autómata volt, kiépített, felfestett parkoló egy szál sem. Állhattam (a táblával jelzett módon) a fűre. Hát tudod mikor fizettem?! A Z. Nagy előtt (és környékén) meg meg sem mertem próbálni a parkolást. Ha nem ismerném valamelyest Szegedet, akkor igen nagy gondban lettem volna, hogy a belvárosban hol parkoljak.

reKorrekt 2008.11.10. 11:59:53

"2. Sima helyre parkolás mozgássérült kártyával...
...(nem a mozgássérült helyét veszi el, ráadásul nem az államot rövidíti meg stb)"

Nem is ezzel van a gond, hanem az okirathamisítás tényével, melynek ráadásul minimum 2 résztvevője van. Olyan szempontból pedig az államot (kerületet) rövidíti meg, hogy nem fizet parkolási díjat.

Geza 2008.11.10. 12:01:38

Jancsibohóc 2008.11.10. 11:44:09:
Az írásod tartalmával egyetértek, pár formai dolgot javítanék csak (merthogy grammarnáczi is vagyok :)...)

:set offtopic
"...a parkdauer ára nem olcsó..."
Az árának nincs ára, azaz vagy a parkdauer az olcsó, vagy az ára alacsony.

"...van amikor órákat kőröz az ember, mire..."
...mire megjátszik egy treffet vagy egy pikket, mialatt persze köröz az autóval.
:set noofftopic

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.10. 12:04:44

"Nem is ezzel van a gond, hanem az okirathamisítás tényével, melynek ráadásul minimum 2 résztvevője van. "

Éppen ezért állampolgári kötelességed feljelenteni a kommentelőt :)

Geza köszi a helyesbítést. Zikkájl!

Lohengrin 2008.11.10. 12:10:06

Csalásra kifogást keresni szánalmas. Mi lenne, ha minden szegedi sofőr "ügyes" lenne és csak " mozgássérültek" közlekednének a városban?
Mielőtt erkölcsileg mosdatjátok magatokat és egymás gondolkozzatok el egy kicsit. Esetleg képzeljétek el, hogy milyen szar lenne, ha nem csalnátok. Képzeljétek van aki nem csal és miattatok szar neki.

derelyegrádi szellem 2008.11.10. 12:20:54

Én általában mindenkinek azt kívánom, amit mások jóindulatára/sajánaltára/együttérzésére számítva hazudik (beteg voltam, megoperáltak, lerobbant a kocsim, stb) azt történjen is meg vele. Tehát betegedjen meg, operálják meg, robbanjon le tényleg a kocsija.

Ez a típus az emberiség söpredéke.

Ez vonatkozik a rokkant taxisra is. Legyen rokkant, és akkor csak annyi történt, hogy korábban kapta meg azt az igazolványt, ami csak később járt volna neki. Az nem olyan nagy baj.

Off.

Kérek minden "rásszista náci párásztot" (c.r. Combi) ma semmiképp ne menjen sörözni. :)

On

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.11.10. 13:08:13

Nem hamis az igazolvány. A látlelet (vagy mi) a hamis. Ezért nem lehet őket megfogni, mivel a rendőr nem ellenőrizheti (hiszen nem ért hozzá) hogy az orvos jogosan adta-e ki a rokiigazolványhoz szükséges leletet.
Amúgy ezt mondani, hogy azért van rokiigazolványom, mert nem találok közeli parkolóhelyet, igennagy parasztság. Én meg azért török be, mert nincs plazmatévém.

martonx 2008.11.10. 14:08:29

Lohengrin:

Igen csalok, de legalább elismerem. :-) Ergo nem hazudok, és nem is hazudtam soha betegséget. Kártyához betegség hazudás nélkül is lehet jutni :-)
Sokszor belegondoltam én is, hogy mi lenne ha...
Sajnos egy alapjaiban hibás rendszert nem tudok megváltoztatni, így megpróbálok igazodni hozzá.
Az vesse rám az első követ, aki még soha nem bliccelt a BKV-n, soha nem lépett át sebességkorlátozást, soha nem dolgozott feketén, és mindig mindenhol kért számlát.
Vizibusz: a rokkantkártya, és a plazmatévé nem ugyanaz.
Ez ugyanolyan csúsztatás, mint amikor valaki az mp3 letöltést hasonlítja a TV lopáshoz. Vicces, de pont szlovákiában nyilvánította az ottani AB a parkoló cégek működését alkotmányellenesnek.
És ha értetted volna a kommentemet, nem azért van rokkantkártyám, mert lusta vagyok 2 percet sétálni. Olvasd el mélg egyszer az előző kommentemet. Sajnálom ha ennyi jött le belőle, hogy a bunkó suttyó bliccel, mert lusta...
A szlovák AB döntéséhez visszakanyarodva, egy szegedi ügyvéd barátom októberben a magyar alkotmánybírsághoz fordult a parkolási társaságok miatt. Egyúttal Brüsszel állásfoglalását is kérte.
Kíváncsian várom az eredményt.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.10. 14:57:16

Igazából minden kiskapuzást, csalást és szabálysértést meg lehet indokolni. Szinte úgy, hogy már sajnálni kezdjük szegínyeket. :o)

Lohengrin 2008.11.10. 15:02:25

Nekem az jött le, hogy probléma van és mindenki a legkönyebb megoldást választja, mégha az törvényellenes is. Abba pedig nem gondol bele, hogy mi lehet ennek a hosszútávú következménye. Valószinüleg egy idő után így is meg fognak büntetni és majd neked kell bizonyítanod, hogy tényleg mozgássérült vagy. Így egy igazi mozgássérültet hozol megalázó, abszurd helyzetbe. Mindannyian emlékszünk a kéz nélküli srácra akit megbüntetett a BKV, mert nem volt nála igazolvány.
Tudom, hogy vágyálmaim vannak, de sok "okos" szegedi közül próbálta-e már valaki, hogy lakossági fórumon feldobja a témát, esetleg elment-e panaszkodni az önkormányzati (neagyisten az országgyülési) képviselőjéhez vagy a helyi újsághoz, írt erről egy blogot? Csakis az illetéles basztatásával tudunk változtatni a dolgokon, ha egyálltalán lehetséges. Sajnos legtöbbször meg sem próbáljuk, inkább ásunk egy kisebb gödrőt a nagy gödör alján és ráállunk a kis halomra, kukucskálunk kifelé, mígnem valaki le nem taszajt, mostmár mélyebbre mint ahol eleve voltunk.

reKorrekt 2008.11.10. 15:41:08

"Én meg azért török be, mert nincs plazmatévém. "

lol

Horizont 2008.11.10. 17:22:38

Ez egy gyönyörű magyar mondat:
"Igen csalok, de legalább elismerem."
Ez igen, így már minden más!Még meg is dicsérjük a kedves honfitársunkat:))
Egy normális országban (nem a miénk) azért vannak a szabályok, hogy azokat be KELL tartani.Ráadásul vannak írott és iratlan szabályok.Szemét bunkóságnak tartom, hogy itt nálunk az szív aki becsületes és betart vagy megpróbál betartani mindent, és jönnek mint a cunami azok akik szarnak mindenre, be,- és lesöpörnek mindent és mindenkit. Mostmár nem lehet azt se mondani, hogy majd kihal egy generáció és minden oké lesz!Itt az utánpótlás, bravó fiatalok!Szidjátok az "uram-bátyám" szocializmust? Csak rosszabb lett minden!!!

Jim Raynor 2008.11.10. 18:20:54

martonx,

akkor, ha az elbaszott bp-i közlekedés miatt állok a dugóban, ugye nyugodtan felhajthatok a buszsávra/villamossínre/járdára, hiszen "sajnos egy alapjaiban hibás rendszert nem tudok megváltoztatni, így megpróbálok igazodni hozzá".

nem ártana egyébként egy kicsit magadba szállnod...

"ezért én rá vagyok kényszerítve a csalásra"

"Azóta leszarom a sok autóst, mindig várakozni tilosban állok meg"

én meg a sok tilosban parkoló autó miatt rá leszek kényszerítve, hogy kromofággal locsolgassam őket.....

Kodomo 2008.11.10. 20:02:54

Nálunk (lehet, hogy máshol is) nem kellett súlyadót sem fizetni rokoni (közös háztartásban lakó) roki kártyával. (Parkolni csak, ha őt szállítom.)
Ezévben szigorítottak. Akkor nem kell fizetni, ha a rokkant az auto üzembentartója.

reKorrekt 2008.11.10. 20:40:28

"Igen csalok, de legalább elismerem"

Itt, nekünk, névtelenül :O

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.11.10. 20:44:40

en meg arra lennek kivancsi, mikor fog szerepelni a fenti sztori valamelyik teveben. nem egyszer lattam viszont a blogokban megpenditett eseteket fikuszban, itt-ott. nincs mas?

posthoz; igazabol ez a valodi mozgaskorlatozottakkal kicseszes, mar senki nem veszi komolyan oket. kozeli rokon original roki, mesel neha. fiatalos no, de ket csipoprotezissel, es meg o magyarazkodjon. ez iq kerdes, nem penz. van kulon csalados parkolo is, foleg bevasarlokozponknal, nem is a bejarathoz kozel, eszem megall, mikor szoszke manci, kis smarttal beall a 2,5 m szeles helyre. Majd bamban nez, mikor gyerek vegigfogdossa zsiros kezzel az oldalat. :)
igaz ez becsben volt.

Tittyman 2008.11.10. 22:20:32

index.hu/kultur/media/rabosit5726/
No emberek innen is lehet okosodni és a taxisok mellé a rendőröket is szidni.
Mondjuk engem az általánosítás kicsit frusztrál...

Horizont 2008.11.10. 22:34:48

Ez a fajta jelenség elég általános.....Engem inkább az frusztrál, hogy bármennyit beszélünk róla, kipellengérezzük őket, mégis újabb és újabb pofátlan emberek kerülnek elő, és a szemük se rebben.Sőt egyesek szinte dicsekednek.

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2008.11.11. 01:39:51

"újabb és újabb pofátlan emberek kerülnek elő, és a szemük se rebben"

Ilyenek?
www.youtube.com/watch?v=IZI_GVgUHY8

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.11. 02:00:23

egyszer és mindekorra rendbe kéne tenni ezt a mozgássérült kártya dolgot! az orvosokat, akik kiállították a hamis látleletet, eltíltani az orvoslástól, míg vissza nem fizetik az államkasszába azt a pénzt, amennyivel megkárosították azt. az ügyintézőt, aki kiállította az okiratot, pedig tudta hogy kamu, lesittelni, aki meg jogosulatlanul használ ilyen kártyát, százezerrel megbüntetni (gyorshajtásnál bevált). ennyi! aztán bevonni az összes kártyát, majd egy öttagú orvosi bizottság (régen csak így lehetett hozzájutni) igazolásával újat kap.

azzal meg, hogy a kártyával "csak" a nem mozgássérült helyet fogalalod el, ugyanúgy kikúrhatsz egy igazi rokkantal, aki miattad nem tud parkolni. ugyanis nem mindenhol van rokiparkoló, így ő is a "rendes" parkolóban szeretne esetleg megállni...hozzátenném, hogy egy egészséges embernek, mindig rendelkezésére áll egy opció, ami a rokkantnak nem, mégpedig, hogy gyalog/busszal/villamossal megy a dolgára. kerekesszékkel ez nem pálya.

ezek a taxisok meg bekaphatják! csak hogy releváns legyek:))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.11. 06:36:45

Engem már az is felháborít, amikor az áruházi családos parkolóba mikrobusz segédmunkásokkal/aranyifjú terepjáróval/'élvezem a szabadságot'-nyugdíjas vadiúj autóval áll be, én meg a gyerekkel sétálhatok messziről. Mondjuk ez csak kellemetlen, kibírom, bár rossz időben/nagy csomagokkal kimondottan kurva szar. A rokkantkártyával visszaélőket ennél is jobban utálom, a legmocsokabb dolgok egyike mások nyomorával/betegségével visszaélni. Van, aki nagy tételben húz hasznot a betegekből (alapítványok, Trutymó riporter), van, aki csak kicsiben, vagyis magának kovácsol előnyt egy a betegek (jelen esetben mozgássérültek) érdekében hozott intézkedésből.

Álmoselefánt 2008.11.11. 06:59:14

Annakidején amikor rokkant lettem (jogosan), kissé naív módon azt hittem,bonyolult dolog lessz elintézni a rokkant igazolványt. Tévedtem.Minden olyan nehézkes ha hivatalos dologról van szó ezt pik-pak kész lett.

martonx 2008.11.11. 08:42:06

Ez jó. Itt tényleg vannak egy csomóan, akik a kisstílűségük miatt nem látják a fától az erdőt. Képzeljétek voltunk az önkormányzatnál parkoló ügyben. A közlekedés tervező (hagy ne tudjm fejből a pontos szép hosszú nevét) részlegnél kiderült, hogy a lakók kérték az áldatlan állapotokat okozó intézkedéseket (értsd parkolóhelyek megszüntetését, mindenhova várakozni tilosok kihelyezését).
És mikor látni akartuk, hogy mutassák már meg a lakók kérését, akkor azt mondták nem tudják megmutatni, mert igaziból fórumot rendeztek, és ott hangzott el a kérés. Akkor kértük, hogy mutassák már meg a fórum jegyzőkönyvét (érdekes, a belvárosban lakunk, de nem tudtunk fórumról). Kiderítették, hogy az elveszett. Utána tovább mentünk a polgármesterhez. Botka László MSZP...
Az írásos beadványunkra nem érkezett válasz, pedig ha jól tudom törvény kötelezné őket. No mindegy részemről itt maradt abba a dolog. Inkább elmentem szerezni rokkantkártyát.
És ahogy írtam az egyik szegedi ügyvéd barátom jelenleg az Alkotmánybíróságon tart a szegedi parkolócégek miatt (ahol egy döntés mint tudjuk több év, kivéve ha népszavazásról van szó, olyankor már másfél év alatt is összedobják a választ).
Aki erre azt mondja, hogy előbb meg kellett volna próbálni a törvényes utat, az nincs tisztában a magyar közállapotokkal.
És igen elismerem, hogy csalok, de nem vagyok rá büszke. És persze, hogy névtelenül, mivel lehet be is börtönöznének egy ilyen mértékű csalás miatt, ellenben a réti négerekkel, akik akár ölhetnek, lophatnak, akkor sem ítélik el őket.

Horizont 2008.11.11. 18:26:12


Kedves martonx!
"vannak egy csomóan, akik a kisstílűségük miatt nem látják a fától az erdőt"

Tudod mit, inkább legyek kisstílű (csak szerinted) mint becstelen, csaló!

süti beállítások módosítása