Skip to content


       Szűrés lista

Az MSZ(M)P odarondított a Sándor-palota küszöbére

A progresszív modern baloldal magyarországi pártja elővette a rejtegetett(?) pártállami jellemét, felballagott a Sándor-palotához, becsengetett a Magyar Köztársaság Elnökéhez, majd letolta a nadrágját és odaszart a küszöbre. Aztán fogta az Alkotmányt, és még ki is törölte vele. Majd megkönnyebbülten visszaballagott Pestre ...

A Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke, Lomnici Zoltán hatéves mandátuma június végén járt le. Jelenleg a helyettese a főnök, Kaposvári Bertalan azonban áprilisban nyugdíjba megy, mivel betölti a 70. életévét. A Legfelsőbb Bíróság elnökét a Köztársasági Elnök jelöli, a Magyar Országgyűlés pedig megszavazza.
Sólyom László jelöltje Havasiné Orbán Mária, a győri ítélőtábla elnöke. Őt a bírói szakmai szerv, az Országos Igazszágszolgáltatási Tanács is támogatta, többek között.

A Fidesz, az SZDSZ, az MDF és a KDNP egységesen támogatta a Köztársasági Elnök jelöltjét.
Kivéve az MSZP-t ... aki csak húzta a száját. Nem álltak egyenes Sólyom László elé, hogy mi is a kifogásuk a jelölttel szemben. Csak a parlamenti "zuhanyhíradó" alapján derült ki, hogy mi is az MSZP baja ...
Mégegyszer: Sólyom László, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács, és 4 parlamenti párt szerint is Havasiné Orbán Mária alkalmas és a megfelelő választás erre a posztra.

Na de a szocik: Havasiné Orbán Mária nem alkalmas a Legfelsőbb Bíróság elnökének és a bíróságok, a bírói kar megreformálására, mert ... wait for it ... az egyik rokona, az unokaöccse(!) a Fidesz-frakció sajtófőnöke, testvérének a férje(!) pedig a Fidesz által támogatva indult az MTV-elnökségéért, mindháromszor sikertelenül.

Eszem-faszom megáll, újra és újra ... Bezzeg ha ez az unokatestvér, a hitvány ellenzéki patkány a szoci akol vöröslő melegében dolgozna! Az mindjárt más lenne!
A szociáldemokrácia csillogó hazai gyémántja szerint az számít ma,  hogy a jelölt teljes családfája hol dolgozik? Esetleg arra nem kíváncsiak, hogy a jelölt és a kedves teljes családja kire is szavazott az előző parlamenti választáson? Vagy hogy szeretik-e a megkötözős szexet? Esetleg szoktak-e imádkozni, ha igen akkor kihez és hányszor egy héten?

Legközelebb Sólyom Lászlónak a teljes családfával kellene besomfordálni Lendvai Ildikó elé, hogy "Nézd, kedves Ildikó, ő az új jelölt, itt a teljes rokonság is kinyomtatva, mindegyik mellé odaírtuk, hogy hol dolgozik, vagy hol dolgozott, és az esetleges pártszimpátiákat is  kiderítettük, köszönjük meg Szilvásy miniszter úrnak."

Szóval az MSZP nemet mondott és szembeköpte sokadik alkalommal a Köztársasági elnököt, mert nem tudja lenyelni, valaki független legyen (tőlük). Aki pedig nem a mi oldalunkon áll, az jobboldali, odahúz hozzájuk  ...

MSZP-ben burkoltan megmondták, hogy azért utasítják el Havasinét, mert "jobboldali kötődésűnek" tartják, és nem akarnak még egy Polt Pétert(?), valamint így fejezik ki bírálatukat Sólyom László kinevezési gyakorlata miatt (hogy tudniillik nem konzultál a pártokkal előre). Hát mit mondjak: ilyen párttal és ilyen hozzállással elég nehéz egyeztetni. Vagy Nyers Rezsőt kellene jelölni?

A szavazás eredménye 203 igen, 152 nem volt. 257 igen szavazat kellett volna...

Sólyom Lászlót rendesen sikerült felidegelni, a szavazás utáni sajtótájékoztatón csúszott ki a száján, hogy "megmagyarázhatatlan, felelőtlen és kártékony a parlament döntése. Szégyellnivalóak az MSZ(Munkás)P érvei, miszerint a szakmai munka és a nyelvtudás hiányzott ahhoz, hogy támogassák Havasinét. A szocialisták érvei mélyen alkotmányellenesek is, hiszen a jelölt a törvényben előírt összes követelménynek megfelelt."

Bárándy Gergely, szocialista országgyűlési képviselő, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács tagja ugyanis megemlítette az egyik interjúban, hogy problémát jelenthet például, hogy Havasiné Orbán Mária nem beszél angolul. (Igaz, csak németül.)

A nap nagyjelenete végül Lendvai "még mi vagyunk megsértve" Ildikóé lett:
"A szocialista parlamenti frakció álláspontja szerint a köztársasági elnöknek nem dolga a tőle független mandátummal rendelkező országgyűlési képviselők szavazatának minősítése, képviselők és frakciók sértegetése." És Nektek mi is dolgotok?

És legvégül, egy roppant találó komment, hogyan is gondolkodik az egyszerű ember:
"Mielőtt nagyon lepocskondiázná bárki az MSZP döntését, feltennék egy kérdést. Megszavazna-e a Fidesz egy olyan jelöltet az LB élére, akit Szili Katalin jelölne, aki nem beszélne idegen nyelvet, akinek semmiféle tudományos tevékenysége, publikációja nem volt, és aki Nyakó István távoli rokona lenne?"

És el is indult a szokásos sárdobálás, Sólyom László pedig konokul, de helyesen újra Havasinét jelöli.

Címkék: politika mszp pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr81811812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2008.12.09. 10:19:46

Jézusom. Gyerekek. Már miért is lenne "antidemokratikus", ha egy parlamenti párt nem fogadja el a közt elnök jelöltjét? Miért kéne egy politikai szervezetnek (párt) szakmai indokokkal alátámasztania a szavazatát? Nekik nem az lenne a dolguk, hogy politikai döntéseket hozzanak?
Miért a lenne a demokratikus gyakorlat elve az, hogy a közt elnök magasan tesz a pártokra és önkényesen jelöl neki szimpatikus jelölteket (lásd még ombudsmanok)? A közt elnök a nemzet egységét képviseli. A parlamenti pártok pedig a nemzet akaratát (képviseleti demokrácia esetében). Ők döntenek helyettünk, mert 10 millióan nem férünk el az épületben.

Miért kell demokrácia halálát kiáltani minden ilyen esetben? Szerintetek Mo az egyetlen, ahol a kormánypárt és az elnök "hadban állnak"? Ez hungarikum lenne? Na ne vicceljünk már! Így működik a demokrácia, viták vannak.

INkvizitor 2008.12.09. 10:21:04

Lohengrin!
Minden szavaddal egyetértek! régen láttam ilyen szépen összefoglalva egy téma vázlatát! gratula.

derelyegrádi szellem 2008.12.09. 10:27:03

Virág et.

És szerinted ez a "vita"?

Az a gond jelölttel, hogy van egy távoli rokona, aki a Fidesznél dolgozik. Ennyi. Ja meg vélhetően nem régi kommunista, vagy új üzletttárs/üzletfél. Így az exkomcsiknak és új üzelttérsaknak/feleknek elfogadhatlan.

Nem kell ezt magyarázni, érti mindenki.

Virág et. 2008.12.09. 10:28:46

derelye

Az a gond jelölttel, hogy a Sólyom megint úgy jelölt, hogy nem egyeztetett. Minden más porhintés és kényszeres indokkeresés (pl. távoli fideszes rokonok, angol nyelv nem beszélése).

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.09. 10:29:51

tox - renegát · negymancs.blog.hu 2008.12.09. 10:22:26

Muhahahahahahahahahahaha

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.09. 10:30:24

Virág et.: "és önkényesen jelöl neki szimpatikus jelölteket "

... ezzel azért vitatkoznék, hogy mennyire önkényes az, amikor egy szakmai testület támogatásával jelöl valakit egy közjogi pozícióba!?

Különben amit leírtál az annyira megható volt, hogy kicsordult a könnyem :))) Egy utópiában ez val'szeg TÉNYLEG így müködne, de a magyarországi közállapotok ettől olyan messze vannak...

Azt a részt viszont nem értem, hogy miért kellene POLITIKA döntéseket hozniuk? Elég BAJ, ha csak politikai megfontolásból születnek döntések (ez van most, látjuk is az eredményt). Odáig stimmt, hogy politikai alapon "rendeződnek" pártokba, és aszerint képzelik el a ténykedésüket, de azért egészségesebb lenne, ha SZAKMAI döntéseket hoznának. Na persze ehhez szakemberek kellenének, de legalább is olyanok, akik hozzáértésük alapján TANÁCSOLNAK valamit annak a 386 fős féldroid-bandának...

Apró kitérő:
index.hu/politika/belfold/nyako081208/

Virág et. 2008.12.09. 10:34:29

Seduxen

Megválaszoltad a saját kérdésed. Azért kell politikai döntést hozniuk, mert nem szakemberek, nem értenek az adott szakmához, nem is tudják megítélni, hogy ki a megfelelő ember szakmailag.

Egyébként a szakma támogatta Havasinét. És én egészen biztos vagyok benne, ha Sólyom előtte bekéreti Gyurcsányt, Orbánt, Fodort és Dávidot a Sándor Palotába egyeztetésre, akkor most nem "lelkiismereti" szavazást tartottak volna a szocik és meglenne az új LB elnök.

Zep 2008.12.09. 10:34:54

Lohengrin 2008.12.09. 10:08:01

Minden szavaddal egyetértek.
Elvek, elvek.
Mellesleg van most LB elnökünk? Nincs? Ja akkor a szép elvekkel kitörölhetjük a szaros seggünket.
A gyakorlat meg az, hogy a nyikhaj puhapocs beszól, hogy neki a néni túl gyors, mert megteheti.
Perszel, hogy ez így nem jó, de ezen korlátok között is meg kell találni a módját Sólyomnak, hogy az akaratát érvényesíteni tudja. Ha ehhez egyeztetés kell, akkor egyeztessen.
Ragaszkodhat ő (Te, Mi) a pártfüggetlenséghez, meg az elvszerű demokráciához, leszarják.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2008.12.09. 10:35:30

képzettségre,tudásra,megfelelő ember a megfelelő posztra...széles támogatással,mégse jut be...ez azér eléggé kicsinyes játék..és a mi rovásunkra...találgathatunk,hogy miért utasították el..de ez akkor is jól tükrözi a pártok kicsinyes hatalomharcát,a valódi politikai országvezetés helyett,amiért eredetileg oda lettek küldve,hogy értünk dolgozzanak,ne pedig ellenünk.tudom,naív vagyok ,de akkor is ez van....ja és kávé helyett..www.origo.hu/itthon/20081208-vezetoi-fizetesek-a-mav-nal-per-a-vasuttarsasag-ellen.html

toxikus 2008.12.09. 10:35:41

Combi képe plussz az indexes hír együtt tökéletes poszt lenne. kolompárról:D

INkvizitor 2008.12.09. 10:35:59

Virág et.! nem vágod.
"Már miért is lenne "antidemokratikus", ha egy parlamenti párt nem fogadja el a közt elnök jelöltjét?" nem a döntés "antidemokratikus"! hanem a magyarázatok, a hozzáállás (lekiismereti szavazás(!), mert, a többi milyen? lelkiismeretlen?) ha nem tetszik nekik a madár jelöltje, akkor kard ki kard, és mondják meg hogy nem lesz belőle lb elnök, mert nem értenek egyet a jelölési metódussal, vagy valami, de nem ez a giga kamu amit most művelnek!!! "a jelölt egyébként alaklmas, de utálom a ke-t ezért a kurva anyját...ja és btw nem tud angolul!! (lampert mónika óta ez amúgy kérdés?????)" és mégis csak a harmadik hatalmi ág fejéről beszélünk! kibaszott álságos a hozzáállásuk, ha politikai érdek van mögötte akkor azért gáz, mert saját embert akarnak az lb élére, ha meg csak hiúsági kérdés, akkor meg azért, mert kurvára felesleges ezen cirkuszolni...

anyagi érdek is lehet mögötte, hogy aszongya, az új elnök szétvágna a megyei bírói karban és ugranának a zsíros felszámolások, meg egyéb legális lenyúlások...

AsgardV 2008.12.09. 10:36:37

Solyom viselkedese szerintem is anakronisztikus: tenyleg igy kene mukodnie egy kozt. elnoknek, de ezt az elotte levok szepen elqurtak. Beleszoktattak a partokat (foleg a pirosakat) a joba, udvaroltak nekik minden dontes elott. Ebben a mostaniban is tobb a dac, mint barmi mas.

toxikus 2008.12.09. 10:36:59

Virág. értem. ha majd megbetegszem akkor felkeresek egy politikust,hogy mondja meg melyik orvos a legjobb szakember, akihez mehetnék. agyad van-e?:D

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.12.09. 10:37:51

Virág et:
"Már miért is lenne "antidemokratikus", ha egy parlamenti párt nem fogadja el a közt elnök jelöltjét?"

Nem az az antidemokratikus, hogy leszavaznak egy jelöltet, az semmi!

Az az antidemokratikus, amikor (ahogy Te is írtad) nevelési célzattal, üzengetés céljából szavazzák le a jelölteket, pusztán azért, mert nekik (alkotmány szerint sem) nem lehet beleszólásuk a jelölt személyét illetően. Ha hinni lehet a folyosói pletykáknak, akkor pártreferencia alapján akarják kinevezni az LB elnökét, aki nem mellesleg egy tőlük független hatalmi ág vezetője, ez demokratikus?

Azt pedig, hogy mennyire jobboldali Sólyom jelöltje mutatja a tény, hogy az szdsz-mdf baloldali tömörülés is rábólintott, na bumm, persze ettől még szélsőjobbos is lehetne :o)

Makk Marcsi 2008.12.09. 10:38:41

Ha lenne egy kis esze a Fidesznek, (és egyszer többséget szerez...), Kövér Lacit jelöli köztársasági elnöknek! :) Álom, álom, édes álom...

százfogú c.zenekar 2008.12.09. 10:40:02

Te Zero!

OFF
Nem nyúlta le a cikkedet véletlenül a Zindex?
index.hu/politika/belfold/nyako081208/
/OFF

murcicomp 2008.12.09. 10:40:21

Már többen említetté, Sólyommal az a probléma hogy nem egyeztet, szerintem ez nem jó érv. Egyrészt ha valaki ismeri az alkotmányt akkor az Sólyom László (Független Jogász Fórum 9 év alkotmánybíró ebből 6 év elnőkként), másrészt emlékszem én olyan szavazásra ahol az alkotmánybírókat nem szavazta meg az MSZP azok után, hogy megegyeztek a Fidesszel a jelöltekről, a szoci jelölteket megszavazták a képviselők (Fidesz+MSZP), majd a fideszes jelölteket márcsak a fideszesek szavazták meg, konkluzió ezekkel hiába egyeztetsz, a végén úgyis felrúgják!


Ui.:Lohengrin mélységesen egyetértek, csak egy kis javítás a jog rövid "o"-val helyes! :)

Roxvox 2008.12.09. 10:40:22

Virág et.
"Igy működik a demokrácia, viták vannak."

Itt vitáról szó sincs, a közt.elnök nem egyeztetett velük, az MSZP meg egyszerűen leszarta a jelölést.

Virág et. 2008.12.09. 10:43:25

"Ha hinni lehet a folyosói pletykáknak, akkor pártreferencia alapján akarják kinevezni az LB elnökét, aki nem mellesleg egy tőlük független hatalmi ág vezetője, ez demokratikus?"

Polt Péter? :)

Egyébként az MSZP nem csinált titkot abból, hogy Sólyom jelölési módszerével nem értenek egyet. Ezt szó szerint meg is mondták még az ombudsmanok tortúrájakor. Nem mondom, hogy ez a világ legkulturáltabb pártpolitikája, de a megoldás talán nem a burkolt komcsizgatás, amit Sólyom előadott a kamerák előtt, hanem a kompromisszumkeresés. Jelölje akár újra Havasinét, de előtt beszéljen már a pártokkal, kérje ki a véleményüket, ahogy minden elődje tette! Elvégre ő az ország egységét, és ezáltal az MSZP szavazókat is képviseli. A Bolgáruras nyugdíjasokat is. Ha ez neki derogál, lehet mást is csinálni, nem muszáj k. elnöknek lenni.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.09. 10:43:30

Virág et.: ezzel nem értek egyet. Egy "felelős" országgyűlési képviselőtől szerintem igenis elvárható lenne, hogy értsen is ahhoz, amiről szavaz!!
Én inkább bele sem gondolok, hogy ezek hogyan szavaznak mondjuk egy adó-módosítóról, vagy egy új Btk-ról :))

Valaki említette a "lelkiismereti-szavazást". Ehhez egyvalaminek híjján vannak a becses képviselőink...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.09. 10:44:45

@ százfogú c.zenekar 2008.12.09. 10:40:02

"Nem nyúlta le a cikkedet véletlenül a Zindex?
index.hu/politika/belfold/nyako081208/"

Én a barikad.hu-ról nyúltam, övéké a dicsőség ...xD

Virág et. 2008.12.09. 10:47:25

Seduxen

"Egy "felelős" országgyűlési képviselőtől szerintem igenis elvárható lenne, hogy értsen is ahhoz, amiről szavaz!!"

Akkor polihisztorok kellenének, igazi reneszánsz emberek, mert a Parlament szavaz mindenről. Orvosi szaktörvényektől kezdve az büntetőjogon át a pénzügyeket és a kereskedelmet is érintő kérdésekig.
Lehetetlent vársz el.

Lelkiismereti szavazás (borzasztó szó, tudom) = nem mondja meg a frakció hová szavazz előzetesen.

haku 2008.12.09. 10:47:42

"Virág et. 2008.12.09. 10:34:29
Egyébként a szakma támogatta Havasinét. És én egészen biztos vagyok benne, ha Sólyom előtte bekéreti Gyurcsányt, Orbánt, Fodort és Dávidot a Sándor Palotába egyeztetésre, akkor most nem "lelkiismereti" szavazást tartottak volna a szocik és meglenne az új LB elnök."

Na, ezt megjegyzem, mert most újra Havasiné lesz jelölve, na AKKOR kiderül, hogy jól gondoltad-e. Esküszüm neked szurkolok, mert az az jelentené, hogy egy PICI demokrácia még megmaradt, de sajna úgy gondolom, hogy nem ez lesz a végeredmény...

Virág et. 2008.12.09. 10:52:31

haku

Miért? Most egyeztetni fog Sólyom? Szerintem nem. Akkor meg az eredmény ugyanaz lesz, mint most.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.09. 10:58:09

Virág et.: én valahol az arany középutat gondolnám :) Persze nem várható el, hogy egyszemélyben értsen az egészségügyhöz, oktatáshoz, pénzügyhöz (bár ehhez a legtöbb NAGYON is jól ért...), de a jelenlegi garnitúráról én semmilyen szakmai hozzártést nem feltételezek :)

Na jó is, hogy felvetetted ezt a "frakció nem mondja meg, hogy szavazz". Ez számomra a megtestesült paradox. Egy országgyűlési képviselőtől, akit a Nép, az Istenadta választ, szerintem az lenne elvárható, hogy a szavazópolgárait képviselje. És ne azt szajkózza, amit a RémLik (Szófosó Ildikó), vagy NavracsicsTibi (illetve a pártjai) mondanak neki...

Na jó, nagyon elmentem az utópia felé, énkérekelnézést:)

Virág et. 2008.12.09. 11:03:00

"a jelenlegi garnitúráról én semmilyen szakmai hozzártést nem feltételezek :)"

Én sem. A korábbi felállás (értsd rendszerváltás előtt) sem volt jobb.

Jim Raynor 2008.12.09. 11:04:49

Virág et.,

Sólyom a jelen helyzetben akkor tudna eredményesen "egyeztetni", meg "kompromisszumkeresni" ha konkrétan kérne egy nevet a maszoptól, hogy kit jelöljön. (teljesen egyértelmű egyébként, hogy ez a maszop célja, hogy idáig eljussanak). nagyon fasza lenne......

Virág et. 2008.12.09. 11:06:28

Visszaolvasva egy kicsit félreérthető amit leírtam. Én a problémát ketté szedném.

1. az MSZP nem szavazza meg a k.e. jelöltjét
2. az MSZP a saját pártemberét akarja a pozícióba

A 2. az antidemokratikus és nem értek egyet vele. Ez egyelőre viszont csak találgatás, "folyosói pletyka". Meg a blogbejegyzés sem erről szól.

Az 1. rendben van, alkotmányos joga egy képviselőnek úgy szavazni, ahogy szeretne.

Mindezt fordított esetben, egy hipotetikus Szily elnökség, Fidesz meg nem szavazás esetén is fenntartanám.

szénhidra 2008.12.09. 11:06:58

Nem elég nem demokratának lenni, annak sem szabad látszani.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.09. 11:07:28

"A korábbi felállás (értsd rendszerváltás előtt) sem volt jobb"

Talán nem túl elrugaszkodott az a felvetésem, hogy a kát halmaz között igen sok a közös "elem" :)))

Virág et. 2008.12.09. 11:07:51

Jim Raynor

Az a másik véglet, amit te mondasz. De nézzük csak meg, szerinted pl az adatvédelmi ombudsman, akit végül az MSZP megválasztott, az az MSZP embere? Őt a szocik ajánlották a k. e-nek?

Ugyanaz a hinta volt ott is, mint ami az LB elnöknél kezdődik most.

derelyegrádi szellem 2008.12.09. 11:15:12

virág et.

Az angol nyelv nem beszélése, mint kifogás tényleg porhintésnek tűnhet egy olyan párttól, ahol egy hájájemmonikalampert többszörös miniszterségig viheti! :-)

Jim Raynor 2008.12.09. 11:17:28

Virág et. 2008.12.09. 11:07:51

ombuccman ügyben szerintem egyszerűen érezte az mszp, hogy "too much" lenne, ha a főbírőjelöltön kívül az ombuccman jelöltel is szívóznának.......

amit mondtam, lehet, hogy a másik véglet, de konkrétan tudom, hogy ez a terv........

Virág et. 2008.12.09. 11:19:21

derelye

Lamperth Mónika szakmailag nagyjából mindenre alkalmatlan, ebben egyetértünk.

Miniszterséget viszont ne mossuk össze az LB elnökséggel. Az előbbi egy politikai pozíció, az utóbbi egy szakmai. Az LB elnöknek nem kell se angolul, se németül beszélnie, kell viszont magyarul és kell egy alapos szakmai múlt is. Ezek alapján Havasiné megfelel, vele szemben szakmai kifogása nem lehet senkinek.
Miniszterséghez nem kellenek szakmai feltételek, annak bárki megfelel, akivel szemben a kizáró okok nem állnak fenn.

De ezt te is tudod.

Tilcsák Bea (törölt) 2008.12.09. 11:20:24

hadd világítsam meg a demokratikus szavazás intézményét: a demokratikus szavazás NEM az, hogy Sólyom behívatja a pártokat, hogy kit KELL megszavazniuk.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.09. 11:26:40

Lukrécia Bögre 2008.12.09. 11:20:24

" a demokratikus szavazás NEM az, hogy Sólyom behívatja a pártokat, hogy kit KELL megszavazniuk."

Igazad van! 100%-ban!

De hol van itt demokrácia?!

Egy másik, demokratikus országban ez lenne a helyénvaló.....

De itt? Ilyen pártokkal?
Kikkel kellene egyeztetni Sólyomnak? Lengyel Zoltánnal? Meg a hozzá hasonló 385 dilettánssal?
Minek? Miért? A Fidesz hpzzá húzó jelöltet akarna, az SZDSZ liberálisat, az MSZP meg valami elvtársat?
Akkor mi értelme lenne "konzultálni"?

Mond 1 olyan tisztséget, amely betöltője a hozzáértése alapján került, nem a kapcsolatai / pártszimpátiája révén ...

Roxvox 2008.12.09. 11:26:51

Elég lenne ilyenkor a frakcióvezetőket megszavaztatni, a többi úgy is frakciófegyelemnek megfelelően szavaz, akkor meg minek. A többiek addig elmehetnének uszodába, teniszezni, a kocsmába, vagy az anyjuk picsájába, puhatestű banda.

derelyegrádi szellem 2008.12.09. 11:27:51

Tudom, viszont elég nagy bajnak tartom.

Igazságtalan vagy, Lampert egyébként nem alkalmatlan mindenre. Például el tudom képzelni, ahogy Kaposváron a "Julika" fodrászatban igazgatja a tollakat. Vagy a Kis Sarki elnevezésű vegyesbolt ügyeiben tesz-vesz, árut rendel, meg ilyesmik.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.09. 11:28:22

Lukrécia: ez igaz, de a jelenlegi magyar alkotmány a köztársasági elnöknek adja a JOGOT, hogy - többek között - LB Elnököt JELÖLJÖN. Ez az Ő DOLGA. Nem a pártoké! Nem Fletóé, nem a maszopé, nem lendvai "megsértődünk" ildikóé, de nem a fityeszé, vagy OV-é... Szó sem volt arról, hogy kit KELL megszavazni. Ugye érezhető az árnyalatnyi különbség???

Virág et. 2008.12.09. 11:29:20

Lukrécia

Ezt próbálom én is mondani. Ha a k.e. azt szeretné, hogy a jelöltje átmenjen a szavazáson, akkor előtte tegye meg a szükséges udvariassági köröket. Ha nem tud megegyezni a pártokkal, vagy a pártok felrúgják az egyezséget, vagy a pártok ilyen bugyuta indokokkal utasítják el a jelöltet az egyeztetésen is, mint azt most tette az MSZP utólag, akkor - és csakis akkor - jogos a felháborodás.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.09. 11:29:36

Virág et.: na tessék! Hiányoltad a polihisztorokat. LamperthMóni pl ilyen... :)))
De említhetném Drazsét is... :)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.09. 11:37:41

derelyegrádi szellem 2008.12.09. 11:27:51

Én a Mónikát csak egy őzőműsorban tudom elképzelni, ahogy tölt a hurkát, meg kavarja a bográcsot ...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.12.09. 11:38:24

Virág et. 2008.12.09. 10:43:25

Persze beszélgethetünk Polt Péterről is, de előtte nem ártana megfogalmaznod, hogy pontosan miért hoztad fel. Ha a jobboldali kötődésére akartál utalni, az undorító volt, mint ahogy undorító a mágát 2002 után a demokrácia megmentőjeként beállító baloldal mostani hasonló tevékenysége is. De tényleg megbeszélhetjük, ha leírtad pontosan mire gondoltál.

Attól még, mert az mszp-nek nyíltan nem tetszenek a Köztársasági Elnök módszerei, az csak azért van, mert hozzászoktak a megalkuvó KE szerepéhez, vagyis, hogy ennek ilyennek kell lennie. Pedig, mint leírtam pont, hogy ez a lényege. Lohengrin szavaival élve, az LB elnöke nem (sem) képezheti politikai alku tárgyát, többek között erre jó a KE, mint független közjogi méltóság. Ezen nincs mit vitázni, az hogy az mszp erre bedurcizott, mert ehhez nem szokott hozzá... ijrb. :o)

Abban azt hiszem egyetértünk, hogy ez az állapot sokáig nem tartható, mert így pl. soha nem lesz LB elnök sem, de amíg Sólyom szakmai, míg az mszp pártreferencia alapon mutat be a másiknak, addig szerintem igenis az mszp k.anyját.
És igazad van, hogy megoldaná a dologt, ha Sólyom is egy megalkuvó, politikai alkukat kereső ember lenne, de mint írtam szerintem egy KE elnöknek pont nem szabadna ilyennek lennie, mert alkotmányos szemszögből nézve az nekünk lenne szar.

Virág et. 2008.12.09. 10:47:25

Nem kellenek polihisztorok, erre vannak a politikai tanácsadók. Az országunk legnagyobb rákfenéje pont az, hogy a pártpolitikusok a saját szakmai(!) tanácsadóikra sem hallgatnak, ha ez szemben áll a pártpolitikusi érdekeikkel. Horn Gábor nagy nyílvánosság előtt kerek-perec kijelentette, hogy az szdsz érdeke az ország érdekei előtt állnak, ez nem polihisztorok kérdése... Tudják, hogy mi lenne a jól működő hosszútávú gazdaságpolitika, de nem merik megtenni, mert rövid távon az nekik valószínűleg rossz lenne. Tudatosan szarják el a dolgokat, nagyon naiv feltételezés azzal védeni őket, hogy a többségük nem közgaszdász.

Virág et. 2008.12.09. 11:38:35

zero

Mi szavaztuk be őket. Ha nem egyéniben, akkor listáról. Lengyel Zolit pl az itteni kommentezők jelentős része. Én vállalom a felelősséget Lendvai Ildikóért. :)

Roxvox

Hát legalább a felét el lehetne zavarni a bagázsnak, az biztos.

Seduxen

Pontosan ennyi a feladata a k.e-nek. A jelölés. A megválasztás a Parlamenté. Namármost, ha szeretnénk, hogy ez a két dolog valahol találkozzon és ne egy végeláthatatlan jelölési szappanopera legyen, akkor előtte talán érdemes a jelölőnek a szavazóval beszélni. Szerintem.

És igen, valóban minden párt első körben a saját emberét akarja. Sólyom meg az "övét". Innen kell kiindulni és valahol félután megtalálni a közös jelöltet. Ezt hívják kompromisszumnak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.09. 11:39:25

Virág et. 2008.12.09. 11:29:20

Szerinted ha egyeztet, bármi máshogy történt volna?

MSZP akkor is sunnyogott volna, és akkor sem szavazták volna meg, hiszen ott a fránya unokaöcsi ...

derelyegrádi szellem 2008.12.09. 11:40:51

zero

az "őzőműsorban" a hely már foglalt, az megyoé. :-)

..meg közben a bepálinkázott hentesek csipkedik a seggét... :)

Virág et. 2008.12.09. 11:43:28

Félkupica

Polt Péter jobboldali kötődése lehet "undorító", de attól még tény marad. Annak idején elég sok cikk készült erről, olvass utána és látni fogod.

"hozzászoktak a megalkuvó KE szerepéhez"

Mint pl. Mádl Ferenc?

"az LB elnöke nem (sem) képezheti politikai alku tárgyát"

De igen. Mivel a politika választja, ezért szükségszerűen politikai alku tárgya lesz mindig is. Ezen senki nem fog változtatni.

"de amíg Sólyom szakmai, míg az mszp pártreferencia alapon mutat be a másiknak"

Miből gondolod, hogy Sólyom minden esetben szakmai szempontok alapján válogat? Vagy fog válogatni majd a jövőben? Mi erre a garancia?

Az utolsó bekezdéseddel egyetértek.

Johnny336 2008.12.09. 11:44:53

Virág et. 2008.12.09. 11:03:00
"a jelenlegi garnitúráról én semmilyen szakmai hozzártést nem feltételezek :)"

Én sem. A korábbi felállás (értsd rendszerváltás előtt) sem volt jobb.

Szerintem ugyanaz a brigád, csak már nem KISZ-esek, hanem a "nagyok" között vannak. Bár biztos van jópár őskövület, akik még az MDP-t is látták :D

Virág et. 2008.12.09. 11:45:06

zero

Hát ezt már nem tudjuk meg, mivel most (sem) egyeztetett. Egy dolog biztos lett volna akkor: jogos felháborodás a k. e. részéről.

INkvizitor 2008.12.09. 11:45:50

"Mond 1 olyan tisztséget, amely betöltője a hozzáértése alapján került," BKV vezér!!! yo! yee!!! nálam a pont!!! :)))))))))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.12.09. 11:48:44

Virág et:
„A 2. az antidemokratikus és nem értek egyet vele. Ez egyelőre viszont csak találgatás, "folyosói pletyka".

-Amit mszp politikusok pletyiznek el, mivel nincs sem relevánsabb, sem megalapozottabb indok, így elég valószínű ahhoz, hogy elhiggyük. :o)

foley • banya.blog.hu 2008.12.09. 11:06:58
„Nem elég nem demokratának lenni, annak sem szabad látszani. „

Ergo, jobb ha elkezdenek félni :o)

Lukrécia Bögre 2008.12.09. 11:20:24
A demokratikus szavazás az, ahol adott esetben büntetést kap az a képviselő, aki a pártálláspont ellen szavaz. (ez nem a konkrét esetre igaz, de azért érdekes gyakorlat idehaza)
A konkrét esetre: Már többen leírtuk, hogy nem a leszavazás tényével van bajunk.

Virág et. 2008.12.09. 11:29:20
Na ne már... :o) Sólyom nem a szovjet külügyminisztériumnak adja elő a jelöltjét.
Sólyom jelöltjét azért nem szavazzák meg, mert nem kérte elég udvariasan? :o)))))))))

INkvizitor 2008.12.09. 11:50:39

"Én vállalom a felelősséget Lendvai Ildikóért. :)" ez most komoly??? mert viccnek kicsit durva!!! :)))

sztem ne tedd, (mármint a felelősség vállalást) mert előbb utóbb fájni fog. :))) elég ha csak elhatárolódsz!!! :)))) (és persze megígéred hogy sosetöbbet ilyet, mert irgum burgum!)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.09. 11:52:57

Virág et.: igazán nem akarok kekeckedni, de meg lehet nézni a parlamenti "munka" apropóján, hogy a maszop mennyire keresi a kompromisszumot. Most kaptak egy K.E-t, aki hasonlóan "kompromisszumkereső", mint ők. Ezért ne csodálkozzon lendvaiszófosóildikó se, ha elküldi őket az anyjukba.

Ettől még fenntartom, hogy ebben a cirkuszban Sólyomnak is meg van a maga szerepe. Hogy ki "jobban" felelős!? Azt sz'tem mindenki pártszimpátia alapján mondja meg :)

Különben amit a jelöléssel kapcsolatban írtam, azt LukréciBögrének szántam. Mert az szerintem csúsztatás volt, hogy az lenne a K.E szándéka, hogy megmondja, hogy kire KELL szavazni. Az ő hatásköre a jelölésig terjed, és ezzel tisztában is van, szerintem a leszavazás körítése csapta le a biztosítékot nála (amit megint csak helytelenítek, egy "felelős" államférfi legyen már ura az érzelmeinek!! bár Sólyom legalább nem fakadt sírva, ez is igaz...)

Virág et. 2008.12.09. 11:59:30

"bár Sólyom legalább nem fakadt sírva, ez is igaz..."

Azt az alakítást én is megkönnyeztem... Igaz én a nevetéstől. :)
Szegény Feri, kezd már kicsit összeomlani. Na, majd 2010-től pihenhet.

toxikus 2008.12.09. 12:01:14

Virág et. 2008.12.09. 11:59:30
ugyan, dehogy pihen:D be kell vetni ismét a nyugdíjasok ingyen repülhetnek fegyvert:D

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.12.09. 12:01:53

Virág et. 2008.12.09. 11:43:28

Nem kérdőjeleztem meg Polt jobboldali kötődését, azt írtam, hogy ezzel nem kéne mentegetni a demokrata mintapéldányokat felsorakoztató mszp-t.

"Mint pl. Mádl Ferenc?"
Szigorúan véve, szerintem Mádl is megalkuvó volt, amin lehet vitatkozni, és Sólyom szintén szerintem alkalmasabb ilyen szempontból.

"De igen. Mivel a politika választja, ezért szükségszerűen politikai alku tárgya lesz mindig is. Ezen senki nem fog változtatni."

De nem. Mivel nem a politika jelöli, így ha a KE nem hajlandó politikai alkukat kötögetni, hanem marad az alkotmány által kijelölt úton és szakmai alapon jelöl, akkor sosem lesz politikai alku tárgya.
Ezen senki nem fog változtatni.

"Miből gondolod, hogy Sólyom minden esetben szakmai szempontok alapján válogat? Vagy fog válogatni majd a jövőben? Mi erre a garancia?"

Én Így látom, írd le, hogy miért nincs így.
Amikor majd Sólyom tetteiben nyíltan kiütközik a politikai kötődés, akkor majd bizony neki is a k.anyját, de ez most nem aktuális.

Virág et. 2008.12.09. 12:07:11

Félkupica

Nem ismerem az összes ombudsman jelöltjét, aki megbukott (volt egy pár), de politikai szempontok mellett vannak azért még egyebek is, amelyeket nem kéne figyelembe venni jelöléskor (pl. személyes kapcsolatok). Én az elveddel nem értek egyet, hogy ti. a k.e. jelöl és akkor azt tessék elfogadni.

"Szigorúan véve, szerintem Mádl is megalkuvó volt, amin lehet vitatkozni, és Sólyom szintén szerintem alkalmasabb ilyen szempontból."

Ezzel nem értek egyet.

"Mivel nem a politika jelöli, így ha a KE nem hajlandó politikai alkukat kötögetni, hanem marad az alkotmány által kijelölt úton és szakmai alapon jelöl, akkor sosem lesz politikai alku tárgya."

Ehhez módosítani kéne az Alkotmányt, hogy necsak a k.e. jelöljön, ha nem ő is válassza az adott tisztséget betöltőket. Nem véletlenül van ebbe is belevonva a Parlament. A te verziód is megér egy misét, van is erősebb prezidenciális országokban példa arra, hogy az elnök nevezi meg a főbb tisztségviselőket.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.12.09. 12:26:20

Virág et. 2008.12.09. 12:07:11

Tényleg nem azt mondtam, hogy ha jelöl valakit a KE akkor azt el KELL fogadni, szó sincs róla.

Azt mondom, hogy ha jelöl valakit, aki alkalmas a posztra és nem tudnak ellene felhozni semmi lényeges dolgot, akkor azt illene elfogadni. Ha nem fogadják el, ráadásul ezt sértődésből, vagy még rosszabb: politikai érdekből nem fogadják el, akkor azért nem a KE a hibás és akkor teszi jól a dolgát, ha ebben nem alkuszik meg.

Itt nem arról van szó, hogy egy alkalmatlan embert ajánlott és ezt nem hajlandó beismerni, arról van szó, hogy abban hisz, hogy Havasiné a legalkalmasabb a posztra és amíg ezt nem cáfolják meg akárhogy, addig kitart az álláspontja mellett.

Igazából szerintem is szerencsésebb lenne, ha odamenne Sólyom egy találkozóra, ahol bemutatja a jelöltjét, legalábbis kétségtelen, hogy így lenne ildomos. Ennek hiánya viszont nálam nem egyenértékű azzal a indokkal, hogy "azért nem szavazzuk meg, mert csak". :o)

Virág et. 2008.12.09. 12:35:00

Félkupica

Én pedig a protokoll, a szokások betartását fontosnak tartom. A képviselők egy picit megalázónak tarthatják, hogy k.e. (pláne Sólyom az MSZP-sek szemében) szavazógépeknek tekinti csak őket.
A személyes egyeztetés sokat számít. Ne feledjük, nem arról van szó, hogy az MSZP frakció NEM támogatta a jelöltet, hanem arról, hogy nem írta elő, hogy hová szavazzanak. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy meggyőzhetőek. De ehhez a k.e-nek vissza kell venni büszkeségből.

Ilyen a politika.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.12.09. 12:44:11

Virág et. 2008.12.09. 12:35:00

Sikerült elég jól körülhatárolni a az eltérő állaspontunk miértjét, ez jó :o)

Az én olvasatomban pedig csak annyit kell tenniük, hogy visszavesznek a saját büszkeségükből és ennyi.

Persze csak akkor, ha Neked van igazad és tényleg emiatt szavazták le. Nekem az furcsa lenne, hogy azt mondják 150 embernek, hogy oda szavazol, ahova akarsz és 150 ember a szakmai dolgokat félretéve, mind a sértett büszkeségére hallgatva dacból leszavaz egy indítványt. Erről kár lenne hitvitát indítani, sosem tudnál meggyőzni, hogy itt nem valami más áll a háttérben. :o)

És igenis arról van szó, hogy az MSZP frakció nem támogatta a jelöltet, elmentek szavazni és leszavazták, mindannyian. Evvan

derelyegrádi szellem 2008.12.09. 12:46:40

Nem feri van összeomlófélben hanem az ország, amit irányít. Sajnos.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.12.09. 12:52:45

Amúgy elfogadom amit írtál, bár nagyon máshogy látjuk. De, ahogy Sedux is írta, ennek egy rész biztos a pártszimpátia, esetemben párt-antipátia miatt van. :o)

Virág et. 2008.12.09. 12:53:03

Azért Feri sincs jó állapotban. Az kamusírás, az szilveszteri műsorokba való, nem egy miniszterelnöki sajtótájékoztatóra. :)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.12.09. 12:58:29

Virág elvtárs megint itt van közöttünk, és mosdatja a szerecsent.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy véleményem szerint ő egy fizetett provokátor és uszító, senki se álljon vele szóba, és ne kommentáljuk "véleményét"

Nagyon érdekes, hogy kizárólag olyan blogokban boldogítja a kommentelőket, ahol a kormányoldal szennyesét teszik pellengérre.

Sose láttam tőle kommentet pl. Tótawéárpád, vagy mondjuk a napi dzsihád blogon.

Hanyagoljuk a palit!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.09. 12:59:02

Tényleg mi van Gyurcsánnyal?

Meg******ná az anyját egy kis szereplésért, most ebben a témában miért nem nyilatkozott?

Virág et. 2008.12.09. 13:04:29

"Sose láttam tőle kommentet pl. Tótawéárpád"

Érdekes, mert kb kétszer annyi kommentem van W blogján, mint a Vastagbőrön.
No sebaj.

Virág et. 2008.12.09. 13:05:14

De szoktam még az Autózzon is előfordulni. Ott a balkézszabályt népszerűsítem bizonyára. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.09. 13:11:45

szellem: "Nem feri van összeomlófélben hanem az ország, amit irányít. Sajnos"

Illetve nem irányít. csak úgy tesz... "Közben pedig 4 évig nem csináltunk semmit!". :)))

Emlékezzünk a Bölcs Vezér szavaira :)))

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.12.09. 13:24:35

Tisztára, min az oviban. Hülye seggfej primadonnák. Mind.

Horizont 2008.12.09. 15:32:13

Régóta megy ez a műsor!
Sólyom nem egyeztet, jelöl.
Leszavazzák.
Sólyom azért se egyeztet, újból jelöl, ugyanazt.
Leszavazzák.
Sólyom márcsak azért se egyeztet, mást jelöl.
Leszavazzák.....
Élvezik ezt a gyerekded játékot? Mi nem élvezzük.Szégyellhetik magukat körbe mind.
Vizibusznak igaza van!

Narrátor (törölt) 2008.12.09. 16:22:06

(újabb "kávé helyett")
Nyakóék 36 milliós költségtérítése
index.hu/politika/belfold/nyako081208/

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2008.12.10. 16:59:39

ehh zero!

ez még a szokásosnál is gyengébb színvonal: komcsizáson kívül valami érdemi is kellett volna, ha már postot írsz! Ne süllyedj már a fletófanok színvonalára tükörben...kírlek szípen testvír!

Egyébként, hogy hozzá fűzzem saját gondolataimat - mert biztos hiányolná azt valaki a köv. 3 komment valamelyikében - Sólyom Laci egy tökkelütött fasz. Akit úgy választottak meg ahogy, és akkor és ott spec semmi kifogása nem volt ellene, az nehogy már az ilyen akadjon ki....

msz(m)p??? :DDDDDDDDD hát ezen sírjak vagy röhögjek??? :DDDDDDDD

derelyegrádi szellem 2008.12.10. 17:08:25

bezu

"Sólyom Laci egy tökkelütött fasz."

Tényleg bezu ezek a saját gondolataid? Azannyát! Azt hittem ezen egy egész csapat dolgozott Hihetetlen bezu, gartulálok. :)

Horizont 2008.12.10. 17:16:26

Bezuhov
"szokásosnál is gyengébb színvonal"
Szerinted.Ahhoz képest elég sűrűn megfordulsz itt.
"Sólyom Laci egy tökkelütött fasz"
Csak ő egyedül???
"sírjak vagy röhögjek??? "
Mi sírva röhögünk azon amit mindennap produkálnak kormányon és annak közelében lévő politikusaink!

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2008.12.10. 17:19:27

jujj derelye...csúnyát mondtam volna őméltóságára, akinek a palotája előtti cserkészcsapat alapítás nem szúrta a szemét. Akkor ezer bocsánat. Újrafogalmazom: Laca egy méretes fallosz, illetve egy újabb sorscsapás a népre eme rossz időkben... persze nem ő az egyedüli, kedves Optimista, és nem is legnagyobb. Az HókuszpókuszFerenc.

de ez a post, akkor is egy csinatalan sanya showba való. ezt továbbra is tarton...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2008.12.10. 17:22:16

..még hogy egy politikai döntést hozzon egy párt egy politikai kérdésben?? pfejj...hogy merészelik ezt a komcsik??...micsoda felháborító dolog!! Szerintem kérjük ENSZ-bevatakozást!

derelyegrádi szellem 2008.12.10. 17:29:45

bezuhov

Tehát szerinted az MSZP számára POLITIKAI kérdés a L.B. elnökének a személye?

Ezt eddig titkolták a komcsik is, "szakmai szempomtok", meg ilyenekkel szórták a homokot, de te csúnyán lerántottad róluk a leplet. Köszi. Néha jó hogy itt vagy. :)

derelyegrádi szellem 2008.12.10. 17:35:32

bezu

"jujj derelye...csúnyát mondtam volna őméltóságára"
Nem, azt mondasz rá amit akarsz. Csak ezt a "saját gondolataimnak" nevezni kissé aránytévesztésnek tűnik, erre bátorkodtam rámutatni. Nem így látod?

derelyegrádi szellem 2008.12.10. 17:41:34


hogy ennyire hülye legyen valaki??!!... :))

Újabb "saját gondolatok".. Nahát! Nem lesz ez sok? A végén halványra betegít ez a sok gondolat bezu. Aztán mi lesz velünk nélküled. Ki fog nekünk beszámolni az MSZP frakció hátsó megfontolásairól? Ki fogja itt pőrére mezteleníteni az igazságot? Hmmm?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.10. 17:56:05

Bezuhov 2008.12.10. 17:19:27

Érdekes, konkrét kritikát sosincs a posztokkal kapcsolatba, csak szar, meg kritikán aluli ..

Megmondom őszintén: egy idő után ez már kurva unalmas.

Ha van normális kritikád / véleméyned írd meg, mindig szívesen olvastam / olvasnám .

De ezek olyan idebüfögés szerű, csak azért is belekötök típusú kommentek.

Amúgy meg roppant mód sajnálom hogy ennyire lesüllyedt a kommentjeid színvonala, nézd meg, nagyrészt tök normális / vicces / fasza kommenteket írnak be, te viszont nagyon lecsúsztál ...

Kapd össze magad, megy ez neked jobban is .

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2008.12.10. 17:58:08

pőrére az igazságot ?? én?, muhaha!! :))
Az tegye olyan akinek küldetéstudata van. pl: zero.
Nekem szimplán véleményem van a dolgokról (ami sokaknak kínos). Meg aztán a bölcsek köve is nálatok van, tudtommal. :)

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2008.12.10. 18:06:32

zero! zero!

aki ennyi energiát feccöl az igazság felderítésére, annak még sok hozzám hasonló liberális kötsögel, komcsival, fajvédővel, buzival sötöbivel kell megküzdenie, míg eléri célját. Én drukkolok!

Kitartást! Szebb jövőt meg ilyesmiket!

(btw: ha kínos témákat feszegetek, vagy nem férek bele világképedbe, akkor még mindig ott van a Moderáció. úgy is sokan fohászkodtak hozzád már ezért. Hős lehetnél.. ;)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.10. 18:19:00

Bezuhov

Már mondtam hogy nem oviban vagyunk, és nem moderálgatunk itt ...

Csak írj fasza kommenteket, ennyi ...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2008.12.10. 18:38:24

höhö!

írjak érveléseket, meg szép míves gondolatmeneteket??? na persze! ennyire hülyéneke nézel?! A "vallásos" (értsd: vakhitű) embereket nem lehet meggyőzni. te írsz egy statement-et hogy "A" - rendszereint ugyanabban a két-három témában - csorda bólogat. én viszont azt B-nek gondolom. Most fejtsem ki, hogy miért B, csak azért, hogy leagymosottazzon pár csőlátású, meg lefajvédőzzön pár hobbináci. Kösz nem! inkább maradok kényes kérdéseknél, amire rendszerint csak buzerovozós féle személyeskedés a válasz. Én pedig tudom miért :) ....nekem ennyi pont elég :)

derelyegrádi szellem 2008.12.10. 19:21:23

bezu

1/A buzerovozás a dereglyézést szokta követni, nem fordítva.
2./ Tegyél már fel egyetlen egy "kényes kérdést" könyörgöm, vagy bármit amit Te annak tartasz. Csak ezt a nyávogást fejezd már be. Ezzel már a ratyifelvonulásról is kinéznének.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.10. 19:25:51

Bezuhov

Hát nem igazán érvelek, néha sikerül itt tök normális értelmes vitát is lefolytatni, ha valaki nem gúnyosan, gunyoroson, a magas lóról, nagy arccal beszél.

Tök fasza, hogy a "B" álláspont is megjelenik, de lehet szerintem normális hangnemben, higgadtan, kulturáltan, érvekkel vitatkozni.

Ez nem az:

"ez még a szokásosnál is gyengébb színvonal: komcsizáson kívül valami érdemi is kellett volna, ha már postot írsz! Ne süllyedj már a fletófanok színvonalára tükörben...kírlek szípen testvír!"

Remélem sikerült megértetnem, hogy mire gondolok ....

Horizont 2008.12.10. 22:51:48

Bezuhov
"Nekem szimplán véleményem van a dolgokról (ami sokaknak kínos). "

Véleményt én még nem olvastam tőled,csak kekeckedést.Neked kellene, hogy kínos legyen.Fura gondolkozású emberke vagy az biztos....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.11. 09:20:08

Bezuhov olyan, mint a rossz gyerek, azért kötekszik, hogy rá figyeljenek. Ezért nem olvashatunk tőle értelmes mondatokat, csak személyeskedést, lehülyézést. Ez az én véleményem, szerintem alapvetően önbizalomhiányos, és ezt próbálja kompenzálni az egyre nagyobb arcával. Egy magabiztos ember a gondolatait el tudja mondani kulturáltan, le tud folytatni egy vitát, és magabiztosan védi az álláspontját, miközben meghallgatja a másikét is. Bezu ilyet nem csinál, odabök egy "hülye birkák vagytok"-ot, aztán durcásan lelép napokra. Kár is vele foglalkozni, ha senki nem válaszol neki, előbb utóbb megunja ezt, és másik helyet keres, ahol felhívhatja magára a figyelmet a gyerekes beszólásaival.

Johnny336 2008.12.11. 09:26:35

Basszameg!
Egyetértek Bezuval!
Szerintem is egy töketlen pöcs a tisztelt elnök úr! Konkrétan minden megszólalása, nyilatkozata nem egy államférfit mutat, hanem egy szégyenlős kisfiút.

BTW, emberek: akit zavar, ne reagáljon Bezuhov kötözködésére. Tudjuk nagyon jól, hogyha leírunk neki érveket, akkor nem tud ellenérvekkel reagálni. Én legalábbis még nem láttam :D

Na, nem pocskondiázom szegényt, biztos megvan a maga baja az én okoskodásom nélkül is (tessék Bezu, itt a magas labda!) :D

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2008.12.11. 10:44:55

meg kell tanulni az értőolvasást!

mondjuk hazudozni mindig könnyebb!

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2008.12.11. 10:47:02

"Hát nem igazán érvelek, néha sikerül itt tök normális értelmes vitát is lefolytatni... "

egymás hátsójának bő nyállal való tisztántartása az nálam nem vita kategória. lehet ez itt a ti problémátok :)

Asidotus 2008.12.13. 21:35:55

Nem volt kedvem minden kommentet végigolvasni, emiatt lehet, hogy valaki már leírta.

A köztársasági elnök nem pártok fölött álló, semleges személy, tisztség.
Ugyanis a parlament választja meg, alapesetben a kormányzó (többségi) párt jelöli. (Az most csak egy speciális eset, hogy éppen a koalíció töketlenkedés miatt az ellenzék jelöltje (Hangsúlyozom, az ellenzék jelöltje!) az elnök). Normális esetben a köztársasági elnök éppúgy a kormánypárt embere, mint a miniszterelnök. És akkor nem lenne meglepő (csak visszatetsző), hogy az elnök úr az Mszp-nek megfelelő jelöletekkel zsúfolná tele a funkciókat.
Mivel az közt. elnök tovább marad, mint a kormány mandátuma, emiatt a kormánypártnak külön érdeke, hogy a saját jelöltje legyen az elnök, mert lehet, hogy a köv. választást elbukja, és legalább egy fontos ponton legyen emberük.
Másrészt meg, az MSZP-nek elég sok rossz tapasztalata van a másik oldal által delegált emberekkel, pl. Polt Péter.

süti beállítások módosítása