Skip to content


       Szűrés lista

Szűcs Erika múltja - Kávé helyett XVIII.

A szociális és munkaügyi miniszter életrajza röviden:

1951. április 2-án született Budapesten. 1974-ben a MKKE Általános kar népgazdasági tervező-elemző szakán szerzett közgazdász diplomát. 1981-ben az MKKE Továbbképző Intézetében vállalati komplex szervezés-vezetésből szerzett szakközgazdász másoddiplomát. 2002-2004-ben a Miskolci Egyetem Továbbképző Intézetének EU-szakértő képzésén abszolutóriummal végzett.

Az MSZMP tagja, 1989-ben az MSZP alapítója. 1981 és 1989 között a városi és megyei pártirányítás munkatársa. A rendszerváltás után a pénzügyi szektorban helyezkedett el, a Magyar Hitelbank városi igazgatóságán kisvállalkozások hitelezésével foglalkozott. 1993-tól az Agrobank miskolci igazgatóságának vezetője, 1996-tól 1999-ig a Rákóczi Regionális Fejlesztési Bank vezérigazgatója volt.

A Rákóczi Bank állami tulajdonú, miskolci központú pénzintézet volt. Az alapítók célkitűzése az volt, hogy kedvezményes hitelekkel és támogatások folyósításával segítse a rendszerváltást különösen nehezen megélő észak-magyarországi térség kis- és középvállalkozásait. Szűcsöt ellenszavazat nélkül, néhány tartózkodás mellett választották be az igazgatóságba a Rákóczi Bank 1996. április 19-i közgyűlésén, egy hónappal később pedig már el is foglalta a vezérigazgatói széket. Dinamikusan kezdett, felpörgette a hitelezést. Ezt jól illusztrálja a hitelek és betétek mennyiségét mutató, úgynevezett mérlegfőösszeg alakulása: míg 1996 végén ez 1,689 milliárd forint volt, addig 1997 végén már 3,59 milliárd, 1998 végén pedig 4,821 milliárd. Két év alatt háromszoros növekedés! Szuper! Mindenki örült. Aztán jött a feketeleves. 1998-ban a helyhatósági választásokon a BAZ-megyei önkormányzatban is a jobboldal került többségbe, így nem volt kérdés Szűcs Erika menesztése. A vezetőváltás végül csak az 1999. január 12-i közgyűlésen zajlott le. Az új vezérigazgató Koszticza Kornél lett, aki már néhány hónappal a vezérigazgatói poszt elfoglalása után borús képet festett a pénzintézetről. "Általánosságban megállapítható, hogy a bank hitelezési gyakorlata messze eltér a bankszektorban megszokott átlagtól, illetve azt messze alulmúlja a monitoring hiánya, a kockázatkezelés gyenge színvonala" - mondta a vezérigazgató az 1999. május 7-i közgyűlésen. Koszticza szerint - derül ki a jegyzőkönyvből - a Rákóczi Bank az előző vezetés alatt ugyan aktívabbá vált, azaz felpörgette a hitelezést, de az ügyleteket nem mindig előírásszerűen kötötte, és ezzel túl nagy kockázatokat vállalt. A bank hitelügyleteinek egy részét átvizsgálta a KPMG, a nagy nemzetközi könyvvizsgáló cégek egyike, a szerződéses viszonyok áttekintésére pedig egy miskolci ügyvédi iroda kapott megbízást. "A bank hitelfolyósítási gyakorlatában számos hiányosságot állapítottunk meg" - áll az [origo] birtokába jutott KPMG-jelentésben, amely szerint előfordult, hogy egyes ügyleteket nem a megfelelő szinten hagytak jóvá, a szerződések egy része nem felelt meg a hitel odaítélésénél megszabott feltételeknek, és a biztosítékul szolgáló ingatlanokra több esetben nem jegyezték be a jelzálogjogot. "A megvizsgált hiteldossziék általánosan hiányosak, illetve rosszul szervezettek. Nincsen tartalomjegyzék, lényeges dokumentumok hiányoznak" - fogalmaztak a jelentésben. Csupa-csupa érdekesség!

A KPMG jelentése rávilágít arra is, hogy a Rákóczi Bank nem megfelelően képezte a céltartalékát (ebből fedezik a várható veszteségeket, a bedőlő hitelekkel elvesztett pénzt), a megvizsgált hitelekre a bank 138,479 millió forintnyi céltartalékot képzett, a könyvvizsgálók szerint azonban ennek több mint a dupláját(!), 285,819 milliót kellett volna.

A bank új menedzsmentje is úgy ítélte meg, hogy a megkötött hitelügyletek jóval kockázatosabbak, mint ahogy azt az előző vezetés állította. Szűcs vezérigazgatósága alatt, 1998 végén mindössze 6,8 millió forint tartozott a legreménytelenebbnek tartott, "rossz" hitelek közé, egy évvel később azonban már 500 millió(!!) - derül ki a beszámolóból, amely a közgyűlés számára készült a pénzintézet 1999-es évéről.

Emiatt az új vezetésnek jóval több céltartalékot kellett képeznie, a bank pénzének egyre nagyobb részét kellett veszteségként kezelni. A még Szűcs által jegyzett 1998-as évet 255 millió forintos mérleg szerinti veszteséggel zárták, 1999-ben pedig még ennél is többet, mínusz 285 milliót könyvelhettek el.

A belső vizsgálatok nyomán 2000 júliusában rendőrségi nyomozás indult, majd 2001 áprilisában bizonyíték hiányában megszüntették az eljárást. Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője így fogalmazott: "Megállapítható volt ugyan vagyoni hátrány, de azt nem tudták bizonyítani, hogy a vezetők szándékosan akartak kárt okozni a banknak, márpedig a hűtlen kezelés szándékos bűncselekmény." Persze, lehet, hogy véletlenül csinálták. Hihető.

A Rákóczi Bank vezetése 1999 szeptembere és 2000 márciusa között 18 feljelentést tett több olyan hitelügylet miatt, amelynél az adós nem fizette vissza a pénzt vagy felmerült a hitelezési csalás gyanúja. A 18 feljelentés több mint 600 millió forintnyi hitelt érintett, a nyomozások sorsáról azonban szinte semmi konkrétumot sem lehet tudni. Valószínűsíthető, hogy kevés ügy jutott el a bíróságig, az ügyészség szóvivője ugyanis azt mondta, a nyilvántartásban nem tudott rákeresni ezekre az esetekre, de az ügyészek emlékei alapján nem volt vádemelés egy Rákóczi Bankos hitelügylet miatt sem. A Bank pedig szép lassan tönkrement: 2000-ben szinte teljesen elveszítette jegyzett tőkéjét: áprilisban előbb az egymilliárdról 490 millióra, majd novemberben 20 millióra szállították le. A pénzt az 1998-as, valamint az 1999-re és 2000-re előre jelzett veszteség rendezésére fordították - olvasható a közgyűlési beszámolóban. A tőkeleszállítás egyben a pénzintézeti működés végét is jelentette, és a bank 2000 júniusában átalakult pénzügyi vállalkozássá. Hangsúlyozom: NEM találtak felelőst!!

Szűcs Erikáról tudni kell azt is, hogy 1996 és 1998 között felügyelőbizottsági tag volt az olajszőkítéssel kapcsolatba hozott ETL Rt.-nél. A miniszterasszony egy parlamenti meghallgatáson erről annyit mondott, hogy az ETL ellen indult eljárás, de szerinte nem állapítottak meg bűncselekményt. Hozzátette, hogy ő felügyelőbizottsági tag volt, a cég vezérigazgatója pedig azóta is "köztiszteletben áll, ma a Magyar Gazdasági Kamara alelnöke, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gazdasági Kamara elnöke". Ennyi!!

És ez a nő akarja megszüntetni a családi pótlékot! Ez! Hát van ennél lejjebb?

Már csak annyit szeretnék megkérdezni Gyurcsány Ferenctől, hogy miért nem egy feddhetetlen politikust nevez ki miniszternek?

a, nincs ilyen

b, a látszatra sem adnak ott a parlamentben...

(forrás:origo)

Címkék: politika közélet pofátlan kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr93890296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2009.01.20. 13:07:13

"miért nem egy feddhetetlen politikust nevez ki miniszternek?"
Azért mert nekik ő feddhetetlen.....

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2009.01.20. 13:17:46

colorbánt a kormányba!

Teljes lesz a börtöntöltelékek, maffiózók létszáma. Berlusconi ezekhez a tetvekhez képest egy feddhetetlen üzletember.

leonov 2009.01.20. 13:22:07

Veres mellé igazolták. Méltán foglalhatta el a hejjét.

csokoltassák innen Miskolcról !

káv? B+ Milyen kávé ?

Meglátom a fejét és adrenalinsokkot kapok. Ütném amíg van benne hőmérséglet.

APSZURDISZTÁN !!!!!!!!!!

leonov 2009.01.20. 13:23:28

a cé válasz nem szerepelt amely így hangzik : lárifári !

phaidros 2009.01.20. 13:32:25

@leonov: valószínű ez a helyes válasz.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.01.20. 13:40:18

E, mosolyog. Tuti nem eredeti a kép.

irrelevant 2009.01.20. 13:44:52

A kép és az életrajz alapján egy kutyaólat sem bíznék rá, pláne nem egy ország szociális ügyeit.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 13:48:02

asszem ugyanő nyilatkozta az alábbiakat:

www.hevesmegyeihirlap.hu/index.php?apps=cikk_kozponti&cikk=205262

"Ha nincs bevétele az országnak, és nincs aki az adósságot finanszírozza, akkor alkotmánybírósági döntés ide vagy oda, valamit csinálni kell. "

Így is van, bele is szarhatunk az Alkotmányba!

binike 2009.01.20. 13:51:08

hmm... ezen már meg sem lepődök ... Bajnaiis lehetett miniszetr ... GyF meg minisztewr elnök ... hozzájuk képest ez a nő egy ma született hányás ... akarom mondani bárány

rolika 2009.01.20. 13:52:48

képzeljétek el, egy esetleges jobboldali győzelem esetén 8 év utána mekkora trágyahalmot kell majd ellapátolni ezek után... (minél jobboldalibb az a győzelem, annál többet :)

azt, hogy mi megy nálunk, azt az egyik nagy kedvenc bloggerem fogalmazta meg frappánsan:

"Az egész helyzetet generálisan súlyosbítja, hogy a lelke mélyén rengeteg szocinak van olyan félelme, hogy 2010 után majd a kurucinfó stílusában tárgyalnak velük, és ebből kifolyólag gyűjtögetnek arra, hogy a nehéz időket valami melegebb napi átlaghőmérsékletű helyen legyen miből átvészelni. Ez az életérzés alapvetően nem tesz jót annak, hogy az érintettek legalább a középtávú következményeken elgondolkozzanak."

(itt található: ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2009/01/18/title_67598 )

molaris 2009.01.20. 13:56:04

Heeej Ratkó, Ratkó! Néha tehettél volna kivételt.
Kedves Annácska, természtesen elhatárolódom.

Roltii 2009.01.20. 13:57:24

"1998 végén mindössze 6,8 forint tartozott a legreménytelenebbnek tartott, "rossz" hitelek közé, "

nem akarok kötözködni, de nem hiszem, hogy bárki nyilvántartana 6,8 forintot.

egyébként egy korrekt átlagos szoci politikus. Eltudom képzelni a jelentkezési feltételeket, bizot szerepel benne, hogy többször bukott, illegális cselekedektől vissza nem riadó...

acel 2009.01.20. 14:00:10

Elitélték? nem. Akkor nem bűnös. A szándékosság nem volt bizonyítható. Ezekszerint gondatlanság volt. Egy gondatlanságból elkövetett vagyoni hátrányt okozó miniszter. Szép nem. Papírja van róla hogy lehet hülye.

Egyébként D: teljesen megbízható jobbanmondva kézbentartható.

Maximio 2009.01.20. 14:04:17

Szóval egy népgazdasági tervező-elemző, szakközgazdász EU-szakértővel állunk szemben. De akkor hogy lett belőle szociális miniszter?

irrelevant 2009.01.20. 14:08:30

@Maximio: Ezt a kérdést még te sem gondolod komolyan. Úgy, ahogy Gönczből külügy-, félkupica Szekeresből pedig honvédelmi miniszter.

Petrow 2009.01.20. 14:11:22

A vastagbőr csontváz-gyűjteményének újabb darabja :)

Sajnos már azelőtt ismert volt a story, hogy kinevezték, de természetesen ez is elsikkadt a "nagy kormányszakadás" körülötti média-cécóban.

Amit idéztél parlamenti meghallgatást, az pontosan a kinevezése előtt volt, ha jól emlékszem, Varga Mihály szegezte neki a kérdést.

Már akkor furcsán néztem, hogy ilyen flegma pofával hogy lehet ezt megúszni, de valószínűleg úgy voltak vele, hogy az ő helyében én is ezt mondanám...

Rwindx 2009.01.20. 14:14:35

Mintha meglepődnétek, hogy itt egy újabb mszmp és mszpbeli pénzügyi zseni.

Maximio 2009.01.20. 14:15:30

@otvospeter:
Költői kérdésnek szántam.

movhu 2009.01.20. 14:21:18

Aki olyat mond, hogy kész az Alkotmány ellenében cselekedni, az azonnal és egy életre szólóan alkalmatlan bármilyen politikai tisztségre vagy olyan pozícióra, ahol a saját sorsán kívül a munkája bárki másra hatással van.
Szűcs Erika: -WTF "Alkotmány"?

Safiye 2009.01.20. 14:21:44

ilyen egy igazi szakértői kormány, nem az amit a zorbánék akarnak.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 14:22:48

@movhu: egy MŰKÖDŐ demokráciában ez minden bizonnyal így lenne... De a ZRt. "alapszabályában" gondolom ilyen kitétel nem szerepel...

molaris 2009.01.20. 14:30:13

Csak az nem értem, mi a fenének kell még ilyenek mellett Sas Józsit, meg "Teddyt" pénzleni? Ez maga a kabaré.
Az viszont igaz, hogy belföldön, mi nem fakadunk kacajra.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.20. 14:30:27

"a, nincs ilyen

b, a látszatra sem adnak ott a parlamentben..."

c, a korábbi pozíciói folytán sok dolgot tud, sok emberről

(ha értitek mire gondolok)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.01.20. 14:31:00

A kihelyezett hitelekre vlsz azért nem jegyeztek be jelzálogjogot, mert tesóknak adták, akik így több hitellel tudták egyszerre megterhelni a biztosítékot.
Tesó a tesónak fizetett biztosíték nélkül is (sz. betyárbecsület +érdekközösség + közös üzleti érdekeltségek).
A fideszes vezetésű városnak/banknak azonban már nem voltak tesói a hitelt felvevők. Biztosíték 0. Kódolva volt a bukás.
Bankigazgatói felelősség, felügyelőbizottsági felelősség... ? Valaki fideszes képviselő tett feljelentést, vagy csak köhögtek a sajtónak?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 14:39:39

@molaris: Gratulálunk! Kíván továbbmenni a 40.000.000.-Ft-os kérdésre? Ne feledje, ott a fődíj már az - amúgy valóságban nem létező - államcsőd, illetve 3 db tetszés szerinti - a közvagyon részét képező - vagyontárgy, melyet Draskovits "Drazsé" Tibor ad át a Parlament Nagytermében :)))

Higany 2009.01.20. 14:40:18

Nem értem mi a baj, ilyen CV kell ahhoz, hogy bekerülhess a Szilvásy-Veres-Drazsé-Gyurcsány kormányba... Sőt, ez kispályás pl Drazsé ügyeihez képest.
Undorító, és csodálkozunk, hogy rohad szét az ország... :(

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.01.20. 14:42:26

@movhu: Ha már a törvényt is lesz*rja, az alkotmány már igazán már csak egy kis lépés onnan.

Amúgy elhiszem, hogy nem szándékosan adtak hitelt minden szerencsétlen hülyének, egyszerűen hozzá nem értő barom, de legalább megbízható káder. Úgy látom már akkor is megvolt benne a "mindegy milyen áron, de mutassunk fel valamit a Főnöknek" mentalitás. Fantasztikus eredménnyel, mit mondjak. Ugyanez a véleménye az alkotmány megkerüléséről is. Hmmm... ennek vajon mi lenne az eredménye? Asszem itt egy bizonyos minta kezd kirajzolódni. Szerencsétlen, buta tahó.

Tilcsák Bea (törölt) 2009.01.20. 14:52:51

"1998 végén mindössze 6,8 forint tartozott a legreménytelenebbnek tartott"

6,8 FT?

molaris 2009.01.20. 14:59:05

@Seduxen:
Na az hiányzik csak. Egy marokkal nem lenne elég "belőled".:)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.20. 15:00:33

@Lukrécia Bögre: sima elírás, valszeg 6,8 mio (esetleg 68 mio) - részletkérdés.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.20. 15:08:00

Roltii nyert, ő szólt először! :))

Float 2009.01.20. 15:32:18

Nemértem baze miért nyivákoltok. Szerintem durvára szociális volt az ügyfeleivel szemben ez a miniszterasszony :D

kopaszfarkas 2009.01.20. 15:39:08

Nagyon megnyerő a mosolya, én biztos mindent elhiszek majd, amit mond. És igen, én is a bankszektorból ki-be kerülő olajszőkítő-maffiozó néniket választanék a szociális ügyekkel foglalkozó minisztériumba, mert ők kellő érzékenységgel és humánummal rendelkeznek.

Más: ideje lenne elkezdeni felvésni a neveket a lámpavasakra, mert nagy a túljelentkezés és nehogy ne jusson majd mindenkinek.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.01.20. 15:42:14

Na srácok, összedobjuk a pénzt egy Maschinengewhrre, meg pár rakasz lőszerre?
Megígérem, hogy pártatlanul és válogatás nélkül a Dunába lőjük mind a 386-ot.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 15:47:35

@misikeh: túúúl drága. ha lehet rá valamiféle állami/Eu-s támogatást kapni, akkor jó... egyéb esetben "kopaszfarkas" nevű - amúgy szintén náczifasiszta - megoldási javaslatát támogatnám! Gazdasági válság van bazze, spóroljunk, ahol lehet :)))

molaris 2009.01.20. 15:54:19

@kopaszfarkas:
Nincs semmi baj, elkészítették, csak a kampókat kell felhegeszteni a tüskékre. Feri úgy is szeret ott pózolni. Legalább mi is örömmel néznénk rá. Bár elég szeles hely, de azt kibírjuk. Azért 1956 oszlop csak elég?

kopaszfarkas 2009.01.20. 16:15:52

Az a baj, hogy nemcsak a honatyáink szellőztetéséről szeretnék ily módon gondoskodni. Van még néhány, az élet egyéb területén az országot megnyomorító féreg (megyei közgyűlésekben, egyházakban, sportban, városvezetésben, alapítványokban, néhány celeb), akiket hasonló módon kellen még utóljára megmutatni a nagyközönségnek.

Így meg már nem is olyan sok az 1956.

molaris 2009.01.20. 16:46:00

@kopaszfarkas:
Ne kekeckedj. Szikkadás után csere!:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 17:04:52

@Seduxen:

Hát igen, a "régi, kádári szép idők". Biztos megdicsérnék a Demokrácia Akadémián is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 17:10:31

@Maximio:

Ahogy Drazséból igazságügyi és rendészeti miniszter, vagy ahogy Lamperth Mónika is már 3 helyen volt Jolly joker.:P

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.01.20. 17:19:35

Miért Feri miniszterelnök,Viki meg a legnagyobb ellenzéki párt vezére.Hol itt a probléma?

Perverzsrac 2009.01.20. 17:21:45

laspalmas: aki maga is adócsaló, az ilyenekkel veszi körül magát. Meglepő hogy ezt is csak most vettétek észre, pedig nem ma lett miniszter ebből a hülye picsából...

Perverzsrac 2009.01.20. 17:23:05

@Seduxen: azt már megtették amikor nem rajzolták újra a választási térképet meg amikor egy választási csaló továbbra is miniszterelnök...

Perverzsrac 2009.01.20. 17:25:05

@Maximio: csak abszolutoriuma van. tessenek olvasni a sorok között. VAGYIS MIVEL BASZOTTUL NEM BESZÉL MÁS NYELVET, SOHA A KURVA ÉLETBEN NEM LESZ DIPLOMÁJA TÖBB.

derelyegrádi szellem 2009.01.20. 17:38:09

Erről a Rákóczi Bankról annak idején BAZ megyében mindenki tudta, hogy a helyi MSZP-és (volt MSZMP-és) haverok kifizetőhelye.

Az ilyen "kifizetőhelyekről" egyenes út visz a miniszteri székbe.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.20. 18:22:56

@Perverzsrac:
Vagy:
-még nem védte meg a diplomamunkáját
-még nem államvizsgázott le

zolcsy05 2009.01.20. 18:33:19

Féreg banda az egész mszp ennyi...

Perverzsrac 2009.01.20. 19:10:04

@Félkupica_Fehér_Főnök: a lényeg hogy balfasz volt oda is a végén, de persze még ezt is képes +an feltűntetni...

Horizont 2009.01.20. 19:33:08

Ez a Gyurcsány direkt ilyen ronda nőkkel veszi magát?
Lampert Mónika,
Lendvai Ildikó,
Szűcs Erika,
Göncz Kinga....
Most vagy általuk érzi jó pasinak magát:(
Vagy így jó Klárikának:)
Csak a feleséget kell lecserélni ha öregecske? Miniszternek elmegy?

Csillagszemű Juhász 2009.01.20. 19:38:43

MSZMP-s volt? Vannak súlyos kapcsolatai? Tudja hogy kell egy valag pénzt pofánvágni? Ha mind3 kérdésre igen a válasz, nem értem a problémát. Persze hogy a kormányban a helye.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 19:59:41

@Horizont:

Vannak jobbak is, tessék választani.;-) Talán még Szabóné Müller Tímea (nem érdekel, hogy rövid i-vel írja, hosszú í-s a név.:P) a legelviselhetőbb a babaarcával.

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_rip?P_CALL_MOD=%23KEPV_RIP_DATE&P_CKL=38&P_DATUM=2009.01.20&P_PCS=4&P_BIZ=null&P_NEME=2&P_EGYENI=I&P_TERULETI=I&P_ORSZAGOS=I&P_MEZO=null&P_SORREND=null

Carnivora (törölt) 2009.01.20. 20:30:50

Már csak annyit szeretnék megkérdezni Gyurcsány Ferenctől, hogy miért nem egy feddhetetlen politikust nevez ki miniszternek?

a, nincs ilyen

b, a látszatra sem adnak ott a parlamentben...


Gyurcsány fedhetetlen? :D:D:D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 20:40:46

@Carnivora:

Fedhetetlennek egyáltalán nem fedhetetlen, szerintem tökéletesen le lehetne fedni egy kőlappal, miután eltemették.:) Egyébként a feddhetetlenség sem igaz rá természetesen.;-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.20. 20:41:01

@Perverzsrac:

Zero észrevette ezt már tavaly, a kinevezés környékén, csak nem jutott ideje megírni. Most pótoltam, úgyis aktuális a nő a csp. miatt.

Perverzsrac 2009.01.20. 20:46:25

@laspalmas: erre is igaz: jobb későn mint soha:)

fokabacsi 2009.01.20. 21:09:49

Miért miért?? Mindig ez az akadékoskodás?! Mert neki volt a legkevesebb sara a bandában! Mint a Leninvárosi culáger lányok, hogy amelyiknek csak 3 törvénytelen gyereke volt az ott szűznek számított!

sqyza 2009.01.20. 22:56:00

Rögtönítélő bíróságok kellenek ide ha ezek egyszer végre hivatalosan is megbuknak (persze csak politikailag mert gazdaságilag nem tudnak) és kivételesen halálbüntit is lehetne alkalmazni...jaj már megint a biliben lóg a kezem. A minisztereket vállalom :P

molaris 2009.01.21. 02:07:34

@Mj:
Ilyen szépek a szegedi boszorkányok!:)

molaris 2009.01.21. 02:10:40

@Horizont:
Vojnik Máriát és Vadai Ágnest se - srmmi!

Horizont 2009.01.21. 08:58:19

@molaris: igazad van.
Utána néztem az MSZP női (?) vonalának, mit mondjak tényleg nem semmi! :))
És ez még csak a külső, de mi van belül??:(((

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.21. 10:13:47

Hmm. Mszp nagygyűlésen atomot kéne robbantani legközelebb.

buckafej 2009.01.21. 14:49:23

Baszki, lopnak a szocik.
Még ilyet. Új infó.
2010- re iszonyú hosszú listát kell írni a tolvajokról.
Lesz szerintem minimum TOP 100.
Nem a 100 leggazdagabb, hanem a 100 legganajabb.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.21. 21:55:35

@molaris:

Ezt nem értem.:-/ Mentségemre szóljon, hogy ma sem aludtam 4 óránál többet.:-/
Egyébként mindenkinek ajánlom még mindig a parlament.hu-t.

guga 2009.01.25. 11:24:07

Ezt a retkes ribancot bazmeg

Szúrófény 2009.10.08. 05:16:20

Mit csodálkoztok? Tolvajnak lenni, alap feltétel, mint művezetőséghez, a párttagság!

süti beállítások módosítása