Skip to content


       Szűrés lista

Diszkórazzia - a VPOP lecsapott!

Drog? Fegyverek? Körözött bűnözők? Ugyan már! Ilyen miatt nem razziázunk! Miközben mindenki pontosan tudja, hogy mik vannak a diszkókban. De ez teljesen lényegtelen!

Viszont a DJ-ék! Meg a jogdíj! Arra megéri razziát szervezni, összehangolt támadást vezetni, túlórát kifizetni!

Íme, ez Magyarország:

"Diszkókban több mint 300 másolt zenei CD-t foglaltak le lemezlovasoktól három szórakozóhelyen Budapesten. A vám- és pénzügyőrség szóvivője közleményében azt írta: a pénzügyőrök "a zeneszolgáltatással kapcsolatos jogdíjjak megfizetését, és a szerzői jogok érvényesülését vizsgálták", illetve azt, hogy a DJ-k be vannak-e jelentve. Az ellenőrzések alkalmával három DJ nem tudta a jogdíjak megfizetését igazolni, valamint 328 másolt CD-t használtak munkájukhoz. A három lemezlovas ellen szerzői, illetve szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak." - (MTI)

Vajon DJ Nyitrait mikor fogják elkapni?  

A zoom.hu részletesebben beszámol:

"Detective Kelly, azaz Lengváry Norbert alig negyed órája játszott szombaton a budapesti Mono Clubban, amikor páran felvilágítottak zseblámpával a dj-pultra, majd lekapcsoltatták vele a zenét: razzia. Mivel írott cd-ről játszott, és mivel egyiken sem volt rajta a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének sorszámozott, hologramos címkéje, illegális felhasználásért megbüntették: lemezenként 3 ezer, összesen 180 ezer forintra.


A normál esetben, önként fizetendő összeg ennél csak kicsit kevesebb. A lemezenkénti jogdíj a tavalyi bruttó 1920 forintról az előzetes tervezet szerint idén 2160 forintra nő. A nagyüzemben játszóknak érdemes inkább évi átalányt fizetni, amelynek összege szintén emelkedik: 96 ezerről 108 ezerre – ráadásul a jogszabály kihirdetése után 30 napon belüli, egyösszegű fizetéskor is 10 százalék kedvezményt adnak a 2008-as 15 százalék helyett.

Egy kibúvó van: ha az írott lemezre a dj olyan zenét másol, amit neten keresztül kap valakitől ingyenesen, promóciós lemezként. Ebben az esetben hiteles nyilatkozatot kell bemutatnia a jogtulajdonostól, hogy valóban ingyenesen a rendelkezésére bocsátotta, illetve engedélyezte számára a többszörözést. Ebben az esetben ingyen jár a lemezre a MAHASZ-matrica.

Aki valaki másnak az alkotását, termékét anélkül szerzi meg, hogy az illető ehhez hozzájárulna, akárhogy is magyarázzuk vagy rizsázunk: lopást követ el. Különösen súlyosan akkor, ha mások alkotásainak felhasználásával még pénzt is keres – véli Jeszenszky Zsolt, a MAHASZ munkatársa, aki egyben a dj Szövetség elnöke is." 

Jeszenszky mekkora hiteles arc, a MAHASZ-t (vagyis a bevételi oldalt), és a DJ-éket (a kiadási oldalt) is ő képviseli. Beszarok. Nem kell ügyvéd/ügyész, szakszervezetek/munkaadók, Jeszenszky feltalálta a 2in1 poziciót ... 

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr39922211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lithium78 2009.02.04. 15:05:58

akkor jön egy hülye kérdés. mennyivel jobb nekem, ha olyan cd-n tárolom az illegál zenét, amin van matrica?

moRtiZ 2009.02.04. 15:14:14

Khm. Elméletileg a saját tulajdonú CD-ről lehet kópiákat készíteni, hogy az eredeti ne menjen tönkre nem? És ha otthon megvan a csávónak az összes CD eredetiben és csak összeválogatta a jó zenéket egyre? Vagy ha a neten vásárolta teszemazt amazonról?

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.02.04. 15:30:17

Nem is olyan régen olvastam, hogy egy vidéki discoban két 16 éves kölyök annyira beszívott/fújt/lőtt magának valamit, hogy még mindíg kórházban vannak.
Persze azt aki az ilyen sz..t adta nekik sosem fogják majd elkapni....

Amúgy meg ezzel a CD ellenőrzéssel azt fogják elérni, hogy a DJk majd pendriveokon fogják magukkal hurcolni a zenéjüket, mert -gondolom- azt nehezebb ellenőrizni...

bellone 2009.02.04. 15:30:22

Azért az ifjabb Jeszenszkyt meg lehetne "kapirgálni". Talán kiderülne még egy s más...

belzebubó 2009.02.04. 15:30:32

@moR10: amig ez kiderül és bebizonyitja,addig Jeszenszky gondolom benyomja a komáját vagy saját magát.

Geza 2009.02.04. 15:31:03

Jeszenszki et. legyen kedves adja szépen vissza a matrica árát azon írható cédákról, amikre nem jogdíjköteles anyagot (pl. saját adatmentéseim) írtam ill. amiket írás közben elrontottam, avagy a '2-in-1 pozíció' jegyében dugja az ivarszervét az orrába és puffogjon felfújt pofazacskókkal, ezáltal álcázva magát membránhibás mélynyomónak.

Zep 2009.02.04. 15:34:12

Mondjuk, ha 108 E Ft/év átalánnyal az egészet lehet legálisan is műelni, akkor mi a faszér nem perkálják le. Nem egy nagy összeg.
Szarrágás ez a DJ-k részéről is.

Zep 2009.02.04. 15:34:45

művelni - természetesen

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.04. 15:38:35

@moR10:
A saját tulajdonú cd-n lévő anyagot nem közvetítheted a nyílvánosság felé, ergo nem nyomhatod le a diszkóban.

Jeszenszky meg jó ProArt -os szokás szerint megint hazudik "Aki valaki másnak az alkotását, termékét anélkül szerzi meg, hogy az illető ehhez hozzájárulna, akárhogy is magyarázzuk vagy rizsázunk: lopást követ el."

Mert ez ugye aljas hazugság. - A szerzői-jogi törvényben foglaltakat pedig rizsának nevezni... patkányság, de őt ezért ugye szépen megfizetik.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.04. 15:43:58

Mellesleg a VPOP tavaly razziázotta Bluefish computer boltban, ahol egy halom matrcia nélküli DVD-ét találtak.

Akkor azt nyilatkozták, hogy ezzel ők nem foglalkoznak, mert ez egy magánjogi ügy (=mármint a jogdíj), ha akar, az Artisjus indítson POLGÁRI PERT a kimaradt jogdíj miatt.

Akkor hadd kérdezzem meg, mi a tököm köze van a VPOP-nak, hogy van-e matrcia a DJ CD-n vagy nincs????

Zep 2009.02.04. 15:51:59

@zero:
Nézd, azon lehet vitatkozni, hogy maga a törvény jó-e, vagy sem, de a vámosoknak ehhez semmi köze. Ők egyszerű - hozzáteszem, tökéletes - végrehajtók. Munkám révén ismerem őket, tényleg nem egy kreatív társaság, egyszerű végrehajtók. Ha ott voltak, biztos lehetsz benne, hogy volt/van erre törményi felhatalmazás.

Természetesen azzal is egyetértek, hogy tényleg nem ez lenne a legfontosabb feladatuk.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.04. 15:57:48

Ebben az orszagban mindenki szarik minden törvenyre, es mindenki azt lop amihez hozza tud ferni.

A diszkosnak rossz napja volt, könyvelje el a veszeteseg listan, es elmelkedjen el azon hogy vajh` ma miert ö bukott le - talan egy fekete macska, ami at ment elötte, na az a hibas.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.04. 16:08:20

@zero: Mondjuk bárkihez ha bekopogtatnak akkor lebukna!
Te pl a celofánon lévő matricát átragasztod a CD/DVD-re???
Szerintem senki. Azt büntetnek meg akit akarnak.
Ez is nagy baj!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.04. 16:10:28

Ja ez meg Off és vastagbőr-e???
"Arra a kérdésünkre, hogy amennyiben Gyurcsány tényleg a családtagjai között osztja el az osztalékot, a rokonok fizetnek-e 11 százalékos illetéket [3] a 150&000 forintot meghaladó adományok után, azt felelte: "Ez nem ajándék, [a miniszterelnök] a szó leghagyományosabb értelmében támogatja a családját"."
On.

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2009.02.04. 16:10:29

Mivel igen közel áll hozzám ez az egész ezért 1-2 okosságot talán meg tudok osztani.
Anno még mikor voltam olyan balga ezért az összes bakelitemrôl készítettem cdre másolatot.
Majd azt vittem el az adott helyre mert lemezjátszó sajnos nem mindenhol van Magyarországon. (Miért is lenne?! A legtöbb magát djnek nevezô senki letölti a zenét ingyé aztán pedig megy zenélni amiért kapja a jó kis pénzét.)
Anno ugyanígy jött a VP csapata és megtalálta nálam a hozzávetôlegesen 40db cd-t.
Kékvillogós autóba be-kihallgatás majd döbbenet.
A vallomásom azt tartalmazta, hogy a cd-k tartalma létezik "eredetiben" bakelit lemezen.
Jön a válasz, hogy amíg az eljárás lefolyik bizonyítékképpen akkor be kell szolgáltatnom a lemezeket...
Kérdeztem ,hogy ez vajon meddig tarthat.
-Max egy évig...
Így inkább átírtuk vallomásom és annyi lett benne, hogy a piacon vettem a zenéket s így kaptam egy enyhe 70ezres büntetést. Azóta sincs közöm cdkhez...

Zorro2007 2009.02.04. 16:19:18


Akkor egy kerdes:
Ha az internetrol hivatalosan, megveszek letoltheto zeneket majd azt kiirom egy nem matricas cd-re akkor engem megbuntetnek?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.04. 16:21:10

@Ned Coleman:
Szerintem tisztázzuk a dolgokat.

Egyrészt ez mikor történt? -1999 előtt, vagy után?

Ha előtte, akkor teljesen mindegy, mert azóta drasztikusan megváltozott a törvény.

Ha utána, akkor pedig nem azért büntettek meg, mert lemásoltad a bakeliteket, hanem azért mert nagy nyílvánosság felé közvetítetted azt, ez két különböző dolog. Saját célra bármennyi zenét, filmet kiírhatsz magadnak, még a netről letöltötteket is.

Ha bemész egy nyílvános, bevételt szedő helyre ott még a boltban vásárolt cd-t sem használhatod alapból, mert azt is magáncélra vásároltad (nem pedig jövedelemszerzésre - jövedelemfokozásra.)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.04. 16:23:05

@Zorro2007: Ha nem vásárolod meg a zenét, hanem simán letöltöd bárhonnan ingyen és kiírod egy cd-re, azért nem (sem) büntetnek meg.

Ha ezzel elmész egy partyra és erről játszod a zenét, akkor megbüntetnek, mert ez már nem magáncélú felhasználás.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.04. 16:29:20

De azért ez mekkora lehetett már. Bement a csapat egyenruhás a diszkóba, minden kiskorú/drogos/kint parkoló autóval rendelkező részeg betojt, erre ők nekiálltak matricát ellenőrizni. Valóban az a legeslegfontosabb...

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2009.02.04. 16:42:23

Fônök, igazad van, elég régen történt már...

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.04. 16:43:55

@Noname Cowboy: @Zorro2007: A matrica itt amúgy sem az ArtisJust által az üres cd-re ragasztott matricát jelenti, hanem a mahasz által kiadott matricát, amivel jogosult vagy diszkózni.

@laspalmas:
Igen, így elgondolva kemény lehetett. xD

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.04. 16:52:50

@Ned Coleman: A '99 előtti törvény az k.rvakemény volt, akkoriban nem egy embert lecsuktak az illegálisan másolt cd-k miatt. :(

Azóta a az adathordozókra fizetett jogdíjakkal (cd, merevlemez, pendrive, memóriakártya a fényképeződbe stb. ) megváltod a magáncélú másolásból eredő jogtulajdonosi bevételkiesést.

Tehát hiába hazudnak a jogvédők: zenék/filmek esetében a magáncélú másolás, letöltés, cd-írás a haverodnak, az teljesen legális! Viszont, ha ebből a tevékenységből valakinek jövedelme van, az viszont büntetendő, hozáteszem: teljesen jogosan.

Corry 2009.02.04. 17:25:02

A hologramos matricát nem értem:

a csomagoláson szokott az lenni, értsd a celofánon, vagy a rollnin, de a CD-n nem!!!

Próbálja ki valamelyik főokos, ha nem körszimmetrikusan ragasztja rá a matricát, akkor a CD ütni fog, főleg ha nagy sebességgel forgatja a lejátszó.
CD-t meg Párkányban is lehet kapni.
Ott sok más magyar hülyeséggel egyetemben matrica sincs. Talán ez az okat, hogy ha valaki ott akar CD-t venni akkor eurót vigyen....

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.04. 18:19:30

@Corry: Az a durva, hogy 50 db fölött jobban megéri Szlovákiából megrendelni, szállítási költséggel! xD

De miért baj az, hogy a cd-n nincs matrica? Az csak a forgalomba -hozatalhoz kell, ha nálad találnak egy írt cd-t, akkor nem kell felmutatnod a matricát hozzá...

Azt leírom még egyszer, hogy a postban szereplő diszkóban nem az artisjust üres cd-s matricáit keresték!

Redcap 2009.02.04. 19:24:42

Kíváncsi vagyok, hogy miközben razziáztak a dj pultnál, vajon hány 18 éven aluli döntötte magába a szeszt a másik pultnál?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.04. 19:30:17

@Redcap:

Ó, csak a szeszt döntötték volna magukba ...

Asidotus 2009.02.04. 19:50:15

@Ned Coleman:
Dj zenél :)
Ha-ha-ha, na ne mondd már!

kacsa! 2009.02.04. 20:03:08

Bakker már előbb kattintok a vastagbőrre mint a zsindexre, hogy megnézzem "na mi volt ma". A mai felhozatal is 'erős', írhattam volna a kommentem bármelyik poszthoz; agyrém ez az ország...

trewq 2009.02.04. 20:29:34

Tolvaj szarházi jeszenszky!

dr.justice 2009.02.04. 21:01:29

Tájékoztatásul a friss Btk. ( a /2/ bekezdés az új rendelkezés )


Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése

329/A. § (1) Aki másnak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát haszonszerzés végett, vagy vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a szerzői jogi törvény szerint a magáncélú másolásra tekintettel a szerzőt, illetve a kapcsolódó jogi jogosultat megillető üreshordozó díj, illetve reprográfiai díj megfizetését elmulasztja.


A pénzügyőrök általában jövedéki ellenőrzést tartanak és ha észlelnek valamilyen egyéb jogsértést, kötelesek intézkedni. A matricával kapcsolatban az az érdekes, hogy pl. a tízes csomag borítóján van ilyen , de ha kibontom a csomagot minden egyes CD-n, DVD-n nincs, így utólag elég nehéz bizonyítani, hogy legális forrásból ered.

dr.justice 2009.02.04. 21:08:35

@Félkupica_Fehér_Főnök:

1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról

35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. E rendelkezés nem vonatkozik az építészeti műre, a műszaki létesítményre, a szoftverre és a számítástechnikai eszközzel működtetett adatbázisra, valamint a mű nyilvános előadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére.

(3) Nem minősül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a műről más személlyel készíttetnek másolatot számítógépen, illetve elektronikus adathordozóra.

Tehát a havernak való másolás nem minősül szabad felhasználásnak.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.04. 21:38:00

@dr.justice: De ha lemásolod magadnak, majd kölcsönadod a havernak, amit elfelejtesz visszakérni, az magáncélú felhasználás.

Ha pedig a jogalkalmazást nézzük, akkor az ügyészség legfrissebb állásfoglalása szerint, a file- megosztókon a megosztás sem illegális. Az ügyészség az alábbi szöveggel dobta vissza a ProArt feljelentését, amit a Diablo nevű DC++ hub ellen tettek:

"és még ha tényként fogadjuk el, hogy a szerveren döntően szerzői jogvédelem alatt álló műveket osztottak meg, a nyomozás akkor sem tárt fel olyan bizonyítékot, hogy ez bárkinek a jövedelemszerzését vagy jövedelemfokozását szolgálta volna, tehát hogy a művek megosztása túllépte volna a szabad felhasználás kereteit".

Innentől kezdve a havernak való másolás, az ügyészség szerint sem illegális. Hiszen a nagy nyilvánosság felé való közvetítés az jóval túlmutat egy cd lemásolásán. Ennyit a köcsög jogvédőkről és szamárszex-Jeszenszky -ről.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.04. 21:41:02

@dr.justice: Ráadásul a haver, nem veled készítteti a másolatot, hanem Te elkészíted, aztán vagy odaadod neki, vagy nem :o)

Jogilag ugyanaz a kategória, amikor Te lemásolsz egy metallica kazettát, azzal utána már azt csinálsz amit akarsz, feltéve, hogy nem pénzért árulod a bolhapiacon...

dr.justice 2009.02.04. 22:20:46

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Elöljáróban annyit, hogy nem vagyok szerzői jogi guru, csak bűncselekmények kapcsán találkoztam néhányszor a dologgal és azt kellett megállapítanom, hogy a bírói gyakorlat nem igazán egységes/kiforrott. Nekem úgy tűnik, hogy a jogalkotók valamiért nem szeretnék, hogy minden világos legyen az emberek számára pl. a letöltéssel, másolással kapcsolatban.

A kölcsönadással egyetértek.

A file megosztással az a helyzet, hogy amint letöltöd, már meg is osztod és ettől kezdve nem szabad felhasználás, mert a szerzői jogi törvény 40. §-a szerint a szabad felhasználás körében többszörözött példányok - a könyvtárközi kölcsönzés kivételével - nem terjeszthetők a szerző engedélye nélkül. Az ügyészi állásfoglalás számára, teljes szövegére kíváncsi lennék.
A netről letöltés film és zene esetén nem bűncselekmény, de aki feltöltötte a jogosult engedélye nélkül jogsértést követett el, így ha tőled lefoglalják egy bűntetőeljárás során a merevlemezt vagy a DVD-t, amin a letöltött dolgok vannak, azok elkobzás alá esnek.

dr.justice 2009.02.04. 22:31:23

Ha jól rémlik Jeszenszky régebben valami rock újságba írogatott és/vagy ilyen témájú rádióműsort vezetett, akkor még nem volt ilyen fasz.

Kibaszott álságos megfogalmazásnak tartom egyébként a szerzői jog kifejezés alkalmazását, mert a történet régen nem a szerzőkről szól, hanem a kibaszott multikról.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.04. 23:22:09

@dr.justice:
Az ügyészségi állásfoglalásból nem vettem ki semmi relevánsat, ez a jelenlegi álláspont, de holnap megkeresem a teljes szöveget is.

A bírói gyakorlatról nem tudok semmit, mert tudtommal egyetlen ilyen eset sem jutott el ebbe a szakaszba, az ügyészség minden számomra ismeretes esetben megszüntette az eljárást. (A warez szerverekről semmit nem tudok, de ezeket én pl. elítélném a csába')

A fent idézet ügyészségi állásfoglalás egy dc++ hubról szót, a dc++ kliensnél csak akkor kezded el feltölteni az állományt, ha egyszer már 100% -ig letöltötted... tehát itt véleménykülönbség áll fönt közted és az ügyészség között :o)

A manapság jóval népszerűbb torrent kliensek viszont úgy működnek, hogy az első letöltött kbyte -tól kezdve elkezded visszatöltetni az állmonányt, tehát úgy, hogy neked mx. sejtésed van arról, hogy mit töltesz lefelé, ez meg még inkább enyhébb kategóriába esik, mint a dc++ esetében :o)

@misikeh: Arra a címre küldtem egy mailt, amivel beregisztráltál ide :o)
Ráklikkoltam a nevedre, majd az üzenetküldés menüre és már meg is voltam.

Jeszenszky mindig is egy fasz volt, megfordult anno az est.fm -ben vendégként, majd a radio caféban nyomatta a faszságait, hogy a letöltés = lopás és nem menő dolog... Amikor megkérdezte valaki, hogy akkor mire szednek be a jogvédők évi 10-14 milliárdot a vásárlóktól, akkor csak hüppöggöt és gyors tennivalóira tekintettel le is lépett a picsába, én akkor reméltem, hogy nem jön vissza arról a jó meleg helyről, de aztán mégis...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.02.04. 23:48:14

Na engem is érint egy kicsit közelebbről ez a cigánykodás.

Egyrészről 1 maximum 2 lemezt verhetnének rá a fiúra, hiszen ennyi volt bizonyíthatóan a lemezjátszóban/lemezjátszókban. Összesen ennyiért is fogják megbüntetni. Már egy ilyenhez volt szerencsém, a lemezek azóta is "le vannak foglalva"
Ja, az okosok kérték a dj-vizsgapapírt is, ami addigra már rég nem volt szükséges....

Nem mellékesen ezek a "sportegyesületek" még mindig nem tudom mi a faszt képzelnek magukról...

Belépsz a Dj-szövetségbe, és máris kevesebbet kell fizetned. Kérdem én mire fel?

Aztán kérdeném ezektől a buziktól, hogy:

Amennyiben a Beatport-ról vásárolom a zenéimet, és utána írom ki cd-re, azt bizonyítsam a visszaigazoló email-el? Vagy mi a kutya faszával?
Ezek után mégis mire fel matricáztassam fel pluszban a MAHASZ-nál?

Amennyiben laptop-ról zenélek, mondjuk az Ableton Live-al, akkor hány matricát ragasszak fel a laptop-om burkolatára?

Amennyiben másoltattam a bakelitjeim egy részét (mert van ilyen), akkor annak eredetét önök mi alapján fogják kitalálni, esetleg számon kérni?

..és még egy kérdés:

JESZENSZKY ZSOLT MAGA AUTISTA BAROM, AZON KÍVÜL HOGY SZERETI A SZAMÁRSZEXET, MILYEN ALAPON KÉPZELI MAGÁT HATÓSÁGNAK, AMIKOR SEMMILYEN JOGA NINCS SEM ÖNNEK, SEM A MAHASZNAK KUTAKODNI A SZERZŐI JOGDÍJAK MEGLÉTE UTÁN SEHOL?

Béla az állat 2009.02.05. 01:17:05

Jeszenszky esete kb. hasonló, mint a már jó ismert rész a south park-ból: ...mindenki kontra mindenki szexuális zaklatás per! A felperes mindenki képviseletében Gerard Broflovski, aki komoly sikerdíjat készül bezsebelni, az alperes mindenki más képviseletében pedig...Gerard Broflovski!

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.02.05. 03:08:22

@Jancsibohóc: én úgy tudom, hogy nem Jeszenszky szereti a szamárszexet hanem a felesége. De javítsatok ki ha nem így van:)

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2009.02.05. 07:27:42

A DJ-k sokkal jobban járnának, ha a 20 000 Ft-os értékhatár alatt maradva, napi 3-4 CD-t ellopnának a lemezboltokból.

Hétvégére mindig lenne friss zene, és a jogvédők sem basztatnák őket. Ha vinnék a gyerekeiket is, szigorúan 14 alattiakat persze, akkor még több lemezhez jutnának.

Helyzet megoldva, a világ megmenekült!

rolika 2009.02.05. 09:06:14

ez majd minden problémát megold. egy csapásra.

Ragyogó Világítótorony 2009.02.05. 10:19:55

@pina_csaba:

...és ha valaki nem mainstream zenét xeretne játxani?

...btw, Jeszenszky elmehet a bohócgyülekezetével 1ütt a préribölény faxára, saját maguk vallották be, h mennyi JOGTALAN bevételük van az üres adathordozókból, amit olyan "művéxek" megsegítésére haxnálnak fel, akiknek kevés a nyugdíja.... hát a rabok kócbatekert faxa jár az olyan paraxtoknak akik éltek, nem adóztak és most kapják a lét az általam vásárolt sd kártya után, amire a saját fényképeimet kéxítem....

Ragyogó Világítótorony 2009.02.05. 10:25:38

...adathordozókról:

index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/fjus1209/

"Segély nyugdíjas filmeseknek

Kabdebó Györgytől azt is megtudtuk, hogy a teljes jogdíjbevételből tizenhárom százalék megy el a Filmjus működtetésére. De kiadásuk még ezen felül is van. „Az éves bevétel öt százalékát a Filmjus Alapítvány kapja, ami segélyekre, nyugdíj-kiegészítésre és a forgatókönyvírói pályázatunkra megy el” – tette hozzá. Az amerikai lobbinak az ezekkel visszatartott 18 százalék is fáj, nemcsak a szerzők közötti megosztást kifogásolják.

„A szociális kiadások aránya egyre magasabb, sok filmes kolléga van, aki éhezik - folytatta az elnök. - Van, akinek 41 ezer forint a nyugdíja. Így azoknak a nyugdíjas korú filmeseknek, akiknek a havi átlagkeresete nem haladja meg a százezer forintot, havi húszezer forintos nyugdíjkiegészítést adunk. Ha valaki nem nyugdíjas, de például nem tudott már két hónapja lakbért fizetni, akkor alkalmi segélyt kaphat.”

Nyugdíjasotthont is terveztek, de aztán lemondtak róla. "Ez a mostani gazdasági helyzetet tekintve jó döntés volt. Most a legnagyobb problémánk az, hogy hogyan védjük ki a novemberben indult uniós eljárás esetleges hatásait.” "

eszkep 2009.02.05. 10:38:31

"Mondjuk bárkihez ha bekopogtatnak akkor lebukna! Te pl a celofánon lévő matricát átragasztod a CD/DVD-re???"

Ha bárki felragasztja a lemezre, és berakja azt egy 52X-CDROM-ba - tekintettel, hogy a lemez nincs kicentírozva (ilyen sebességnél egy kis matrica súlya is számít!) - minimum tönkrevágja a CD-ROM-ot, de a rosszabb minőségű lemezek apró szilánkokra robbannak a meghajtóban...

Fuck Hope! 2009.02.05. 12:44:20

@Jancsibohóc: Nem szamárszex, hanem fajok közötti erotika!

け よう。 > eL FuEgO < けよう 。 · http://filmkomment.blog.hu/ 2009.02.05. 16:21:03

Bocsi de itt többen kurva nagy hülyeségeket hordtak össze. Kezdjük ott hogy egy átlag ( ! ) dj ha kap is pénzt 1-1 fellépésér az baromi kevés. Na most jó fizessünk, de az ha én kifizetem a 108 ezer forint évi átalányt akkor az én kedvenc előadóim fognak ebből a pénzből kapni? Ugyan már. Az tök mind1, hogy pendriveon viszed a zenét vagy floppy-n vagy akármin, kölcsönkért cd vagy saját. Ott van nálad, ott állsz a pultnál tehát ugyan úgy büntetnek. Jó persze milyen dolog hogy a dj lop, és még pénzt is kér érte, de mondjatok már egy olyan ( akár nemzetközi ) nevet aki CSAK a dj " szakmából " él. Nem, akinek van saját zenéje azt nem lehet írni. Tökéletesen jogtalan és undorító amit a MAHASZ csinál. Már a dj vizsga is egy nagy vicc volt, főleg hogy egy vagyont legombolnak és semmi biztosíték nincs hogy egyáltalán el hívják e valahova játszani a "friss dj"-t... Meg a Voksán Virág nyilatkozik hogy felhígult a szakma? Hát az egész MAHASZ álljon 1 lépéssel hátrébb és bassza pofán magát

ZetoR 2009.02.05. 17:13:21

ezért kell bakelitről játszani gyerekek!
sokkal jobban szól, értékállóbb és strapabíróbb, jogtiszta! plusz a szerző és a kiadó is megkapja érte a pénzt.
semmi sincs ingyen, a zene miért legyen az???
oké, hogy a cd-djzés egyszerűbb, könnyebb a cipelés és könnyen sokszorosítható de itt vége is van az előnyös oldalainak!
a jó zenéért én soha nem sajnálom a pénzt! a szart meg vegye meg aki akarja.

beatbetyár 2009.02.05. 22:11:36

Csatlakozom az előttemszólóhoz!!!

irrelevant 2009.02.08. 10:36:34

Egy veszprémi diszkóban egy 30 fős csoport megkéselt két kézilabdázót, egy harmadiknak pedig eltörte a koponyáját. Egyikük meghalt.

sportgeza.hu/kezilabda/2009/02/08/leszurtak_a_veszprem_valogatott_keziset/

Lem 2009.02.08. 12:30:59

@otvospeter:
Megdöbbentő. Most néztem a déli híradót. A cigány csürhe fizetés nélkül akart távozni, a kézilabdások a pultos hölgynek siettek a segítségére. Ők azonnal késszúrással és ütlegeléssel válaszoltak. Részvétem az elhunyt családjának, gyors felépülést kívánok a koponya alapi törést szenvedett életveszélyes sérültnek, és a vesén szúrt sportolónak.

süti beállítások módosítása