Skip to content


       Szűrés lista

Ilyen ország nincs - 3 milliárd közpénz a Tom Lantos alapítványnak

Gazdasági válság, -5% GDP, 200 milliárdos megszorítás, ÁFA-emelés, elbocsátási hullám, államcsőd közelsége, robbanásveszélyes társadalmi problémák...

Kit érdekel? Mikor igazán nemes dolgot tehetünk az emberi jogokért ...

A magyar állam 3 milliárd forinttal járul hozzá a Tom Lantos halála után alapított Tom Lantos Foundation indulásához.
Gyurcsány még tavaly jelentette be, hogy a a magyar állam többek között egy, a politikus nevét viselő tudományos intézet felállításával kíván tisztelegni Lantos szellemi hagyatéka előtt.

Úgy látszik, az időközben kitört válság nem törölte el ezt a tervet.

A 3 milliárd forint a civil szférában rekord, és a hab a tortán, hogy a többi civil szervezettől veszik el:
"A kormány a miniszterelnökség államháztartáson kívüli szervezetek támogatása költségvetési fejezetéből 3 milliárd forintot különített el a Lantos Alapítvány működési költségeinek fedezetére."

A Tom Lantos alapítvány a magyar adófizetők 3 milliárd forintjából harcol majd az emberi jogokért (ez egy világméretű küzdelem), mégpedig több díj és pénzes támogatás odaítélésével. A "Lantos Emberjogi Díjjal" például, amit évente osztanának ki, a Nobel Békedíjhoz hasonló elismertségű kitüntetés alapítása a cél. 

Hát nem megható ez a szemkilövető kormánytól? Bezzeg a 2006. október 23-án megsérültek egy nagy ló***t kaptak...

Emellett pedig a Lantos Nemzetközi Szabadság és Demokrácia Intézet működését is fedezi:

"A kutatóintézet a tervek szerint tudományos és tudományszervező feladatokat lát majd el, az emberi jogok egyetemes érvényesítését és a demokrácia terjesztését szolgálja majd. Az intézet mindamellett, hogy emléket állít Tom Lantos tevékenységének, hozzájárulna a néhai képviselő politikai örökségének, munkásságának továbbviteléhez. Az Intézet alkalmazott kutatókat foglalkoztatna, ösztöndíj lehetőséget biztosítana, konferenciákat szervezne, kiadványokat, publikációkat készítene, ezzel is hozzájárulva a kutatási terület feldolgozásához." - nyilatkozta a kormányszóvivő.
 
A Tom Lantos Foundation elnöke a néhai képviselő özvegye, a szintén magyar származású Anette Lantos tölti be, a gyakorlati irányítás pedig lányuk kezében van.
Így ők fognak rendelkezni a 3 milliárd magyar forinttal is. 

Ja, a teljes magyar rendőrség (45 ezer fő) 2 milliárd forintot kapott a kormánytól, mert sajnos több nem jut ...

Címkék: gyurcsány pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr79948628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fulmerz 2009.02.17. 15:53:56

@Seduxen: Akkor mar tarcsazom is a Szergej & Jevgenyij Gmk-t:D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.17. 15:54:14

@laca42: Radnóti Miklós: Razglednicák

Ebben van egy sor...

emzperx 2009.02.17. 15:55:21

Ilyen "emberijogi harcos" életművel rendelkező politikust bármely cipőboltban találni, dögivel.

hu.wikipedia.org/wiki/Tom_Lantos

A kurva annyukat!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.17. 15:56:04

@Seduxen:
Aknamező a ház köré, az hatékony az és nélkül támadó gyalogság ellen.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.17. 15:56:20

@rolika: de konkrétan... pedig a munkahely ok, éhen még nem haltunk, gyereknek még fussa pelenkára, de kibebaszott rossz előérzetem van... lehet, hogy ebben van szerepe a 310 forintos ojrónak, meg, hogy egy elmeroggyant varánusz irányítja az országot? lehet...

@fulmerz: ha van akció, és 2 db vásárlása esetén kedvezményt adnak, gondolj rám :)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.17. 15:58:06

www.mult-kor.hu/cikk.php?id=23422

ezért kell az alapítvány, látjátok?
csak mi ezt nem érjük fel ésszel...főleg azt, hogy miért akkor, mikor az élőkkel kellene foglalkozni, nem a halottakkal. ha ez így megy tovább, segítséget fogok kérni a tom lantos alapítványtól a kormány ellen, védjék már meg az emberi jogaimat.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.17. 15:58:18

@Őrnagy Őrnagy: akárcsak az mg42. szép díszítősort lehetne belőle elhelyezni a bodzaszedők közé :))

fulmerz 2009.02.17. 15:58:56

@Seduxen: Tatjana (a titkarno) azt mondja, hogy 2 honapos varolista van. Hirtelen sok megrendeles futott be...:D

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.17. 15:59:40

Egy párttagtól elvárják, hogy ne legyenek egyéni érzelmei, és sohase szűnjék meg lelkesedni. Feltételezik róla, hogy állandóan őrjöngve gyűlöli a külső ellenséget és a belső árulókat, ujjong a győzelmeken, s megalázkodik a Párt hatalma és bölcsessége előtt. Azt az elégedetlenséget, amelyet sivár, ki nem elégítő élete idéz elő, mesterségesen kifelé irányítják, s megosztják olyan eszközök révén, mint például a Két Perc Gyűlölet, s töprengéseit, amelyek esetleg szkeptikus vagy éppen lázadó magatartást kelthetnének, eleve elfojtatják korán elsajátított belső fegyelme segítségével. Az önfegyelmezés első és legegyszerűbb fokozatát, amely már a gyermeknek is megtanítható, újbeszélül bűnstop-nak nevezik. A bűnstop azt a képességet jelenti, hogy az ember szinte ösztönszerűen meg tud torpanni bármilyen veszedelmes gondolat küszöbén. Benne foglaltatik az a képesség, hogy ne értsen meg analógiákat, ne vegyen észre logikai tévedéseket, értse félre a legegyszerűbb érveket is, ha azok az Angszoc iránt ellenségesek, s szakítson meg vagy űzzön el magától minden olyan gondolatsort, amely eretnekség felé vezethet. A bűnstop tehát lényegében oltalmazó butaságot jelent. A butaság azonban nem elég. Ellenkezőleg: a teljes értelemben vett párthűség megköveteli, hogy az ember olyan tökéletesen ellenőrzése alatt tartsa saját lelki folyamatait, ahogyan a fakír uralja a testét. Az óceániai társadalom végeredményben azon a hiten alapszik, hogy Nagy Testvér mindenható, és a Párt csalhatatlan. Mivel azonban a valóságban Nagy Testvér nem mindenható és a Párt nem csalhatatlan, fáradhatatlan rugalmasságra van szükség a tények kezelésében. A kulcsszó itt a feketefehér. Mint oly sok újbeszél szónak, ennek is két, egymásnak ellentmondó jelentése van. Ellenfélre alkalmazva azt jelenti, hogy az illető szemérmetlenül, a nyilvánvaló tényeknek ellentmondva azt állítja, hogy a fekete fehér. Párttagra alkalmazva azonban azt jelenti, hogy az illető lojálisan hajlandó a feketéről az állítani, hogy fehér, ha a pártfegyelem ezt kívánja. De jelenti azt a képességet is, hogy az ember elhiggye, hogy a fekete fehér, sőt tudja, hogy a fekete fehér, s elfelejtse, hogy valaha bárki is az ellenkezőjét hitte. Ez megköveteli a múlt folytonos változtatását, ezt pedig az a gondolkodásmód teszi lehetővé, amely lényegében minden egyebet is magába foglal s amelynek újbeszélül duplagondol a neve.

Plutonic 2009.02.17. 16:00:54

Komolyan nem hiszem el, hogy ezek nem szándékos húzások.
De miért nem másra húzogat rá?????
Persze ez csak költői kérdés volt.

fulmerz 2009.02.17. 16:03:08

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Reg olvastam en ezt, de az elmeny teljesen friss...:s

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.17. 16:03:37

pfüüü, beleizzadtam.))
röviden az agymosásra céloztál?

fulmerz 2009.02.17. 16:07:27

Na, megint elokapartam kedvenc filmemet: index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/2f_video/
Itt az action-nyugger kepes azt mondani, hogy "kepunkbe hazudik az Orban" illetve "en a gyurcsanynak minden szavat elhiszem"
Amikor ezt eloszor lattam, akkor kellett volna gyanut fognom...

derelyegrádi szellem 2009.02.17. 16:09:00

@emzperx:

Kár hogy tetteinek méltatása csak 1990-ben kezdődött. Mert így nem tudható onnan meg, hogy a Nagy Emberjogi Harcos a Magyarok Nagy Barátja járta ki személyes látogatása után (ahol megállapította, hogy a magyarok kisebbség jogait semmi nem fenyegeti!) Ceausecu Romániájának a legnagyobb kereskedelmi kedvezményt az USA-ban.

Meg ha jól tudom lelkes támogatója volt az iraki offenzívának is, aminek első és második felvonásában (és azok közvetlen következménye miatt) több millió ártatlan civil köztük vagy 500 ezer gyermek halt meg.

Ilyen nagy emberjogi harcos volt a Lantos.

fulmerz 2009.02.17. 16:09:01

@fulmerz: Meg a masik: "...es akkor rajonnek, hogy hazudtal feri! es akkor aztan mi lesz?"
Hat ez...

mikike 2009.02.17. 16:09:07

@Seduxen: nem vagy egyedül. Épp azon gondolkodtam délelőtt, mit tudunk összecsomagolni, h beférjünk az autó 2 felnőtt+2 kisgyerek+6 kutya és ha befértünk akkor hová innen... Pedig munka nálam is jó, végre azt csinálom amit szeretnék és mégis mehetnéket érzek...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.17. 16:11:03

@mikike: bocs, de a 6 kutya minek ? Azokról gondoskodnak majd a bodzaszedő őslakosok, ne aggódj :)

rolika 2009.02.17. 16:12:23

@fulmerz: aszittem valami kapcsolat.hu-s irányelv :-()

mikike 2009.02.17. 16:13:25

@Seduxen: hát épp ezért viszem a büdös dögöket is :-/

Petrow 2009.02.17. 16:14:00

@fulmerz:
@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Mi tudjuk, hogy soha senki sem ragadja magához a hatalmat azzal a szándékkal, hogy lemondjon róla. A hatalom nem eszköz, a hatalom cél. Nem azért csinál az ember diktatúrát, hogy megoltalmazzon egy forradalmat, hanem azért csinál forradalmat, hogy diktatúrát csinálhasson. Az üldözés célja az üldözés. A kínzás célja a kínzás. A hatalom célja a hatalom.

Petrow 2009.02.17. 16:14:55

@Petrow: Ez szvsz jobban leírja a hozzáállásukat.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.17. 16:15:16

@fulmerz: úú, bocsánat, nem olvastam még (szórom is a hamut a fejemre...), de igyekszek pótolni. Lehet, hogy előbb-utóbb lesz is rá időm?

more 2009.02.17. 16:28:53

vonperez, kivalo a pr erzeked:))) igy kell egy ugyes mondat betoldasaval egy arut szelesebb kozonseg szamara is erdekesse tenni:)))

z666 2009.02.17. 16:39:25

Ez a lantos volt az egyik legbefolyásosabb magyargyűlölő féreg..

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.02.17. 16:41:47

@Seduxen: figyu csapataink harcolnak afganisztánban. Nem kellene őket megbízni a szervezéssel. Csak közelebb vannak 1-2 abdullah-hoz :-) Vagy elég elmenni Debrecenben. Ugyis állomásozik ott 1-2 belőlük :-))))
Mondjuk menekültstátuszt adnánk cserébe

Béla az állat 2009.02.17. 16:46:25

Meyer Lansky késői utódainak le kell adózni a megfelelő lét, mert különben nem kapunk több hitelt a - velük véletlenül sem kapcsolatban álló - IMF-től.
Legalább lesz pénz egy-két új Merkava 4-et venni, amivel könnyebb eltaposni a kisebbségiek kődobáló kisgyerekeit.

Tündér_Lala 2009.02.17. 16:46:36

Egy ujabb hivatal, amely -Lantos szallemiségének megfelelően- bizonygatja mejd rólunk, hogy rohadt nácikok vagyunk. Ezért még a jelenlegi helyzetben is érdemes 3 Md-ot áldozni. Vagy nem ?

__ 2009.02.17. 17:00:17

Nincs gond. Ha nem lesz meló, el lehet menni civil ruhás álbliccelőnek. Szerintem ez lesz 2009 legkeresettebb szakmája.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.17. 17:02:13

@Humgor: Bannoljátok már ezt a fasztarisznyát zero. Köszi

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.17. 17:13:57

hazai alap kezelője: györgy péter
2009 első díjazottja munk vera

utána cserélnek

nylonbrando 2009.02.17. 17:23:59

Bocs de nem olvastam még el a kommenteket, de a fasz kivan ezekkel, 3mrd . A jó anyjukat!

more 2009.02.17. 17:48:47

zero, egyebkent a 2006 okt 23-a karteriteset ugye te se gondolod komolyan?? ez a love pont h az ellenuk folytatott kuzdelemre fog menni....

kituntettek kozott: gergenyi nemlatokviperat peter, mohacsi termeszeteshogylopnak viktoria, kolompar elkelltaposniarasszistakat orban es meg sorolhatnank....a simon wiesenthal intezet lelkiismeretes, vilagmegmento munkassagarol mar ne is ejtsunk szot...

more 2009.02.17. 17:50:32

ja bocs, es a vilagtortenelem egyik legkiemelkedobb alakja: simon perez, aki ejt nappalla teve harcol az emberi jogokert.

mind2 (törölt) 2009.02.17. 17:55:10

@more: miért érzem úgy, hogy nap mint nap szembeköpnek bennünket ? miért érzem úgy, hogy feszítik a húrt ?
Ez a lantos meg simán csak egy kapcsolati tőke, akihez majd menekülni lehet, ha beüt a szar.... Aztán vár majd valahol Thaiföldön egy apartman, és a 7 ( 20 ? ) év alatt összelopkodott , titkos bankszámlákra nyomott pénzből el lehet majd éldegélni Isten kék ege alatt.
Persze Lantos úr, most adunk 3 milliárdot, ez egy következmények nélküli ország, a fasz sem ellenőrzi, hogy mi lesz a lóvéval később, egy biztos, új életet kezdünk majd belőle... valahol, valamikor,....
Szilvásy mi a fa..t keresett 1 hónapig Dubaiban meg Thaiföldön ? A neten mindennek nyoma van. Könnyebb személyesen számlát nyitni, postafiókot, meg hadd ne soroljam. Az ő pénzük már nem itt van. Régóta.
Rohadjon meg mindegyik ...

more 2009.02.17. 18:03:23

@mind2: jah, a szankbaszaras nap mint nap, csak hogy ismeteljem magam. de ne felj, nem lehet eleg messzire menekulni, meg lesznek ok talalva igy vagy ugy....

Thulsa Doom (törölt) 2009.02.17. 18:17:06

@mind2:

"Ez a lantos meg simán csak egy kapcsolati tőke, akihez majd menekülni lehet."
Én támogatom, hogy ezek mind Lantos papához meneküljenek. Ő ugyanis már az örök vadászmezőkön tanyázik.)

nyelv-ész 2009.02.17. 18:22:57

Nem értem a kedves kommentelőket, mit vannak úgy felháborodva.

Ha ti is épp egy bukni készülő párt és kormány miniszterelnöke lennétek, mi lenne a legfőbb gondotok? A kórházak meg az iskolák?

Lószart, mama!

Az lenne a legfőbb gondotok, hogy magatoknak és a csatlósaitoknak megágyazzatok pihe-puha alapítványokban, külföldi magánegyetemek katedráin, baráti bankok igazgatótanácsaiban.

Legyen hol átvészelni a gaz fidesznáci szőlőbányász vérzivataros éveit, míg újraéled az "ESZME", és a "baloldali értékek" újra győzelemre segítik az egész korrupt maffiát.

mind2 (törölt) 2009.02.17. 18:24:06

@more: egyébként ilyenkor sajnálom, hogy nem vagyunk hevesebb vérmérsékletű nép... mondjuk mint a szerbek, vagy olyan büszkék mint a szlovákok, vagy olyan lenézőek mint az osztrákok, vagy olyan hányavetiek, mint a horvátok.. Valahogy úgy látom őket, hogy egy közös mindenképpen van bennük : a nemzeti érzés, egy egészséges nacionalizmus.
Ha azt mondják neked 50 éven keresztül, hogy egy lúzer f. sz vagy, elhiszed. És ezek a gennyek erre játszanak. A magyarnak minden mindegy, csak béke legyen... képtelen megtalálni a középutat , az egészséges érdekérvényesítést.
Vagy szélsőséges barmok - és provokátorok - hálójába kerül, vagy olyan gyáva mint amilyennek nevelték 2 - 3 nemzedéken keresztül.
Inkább lehajtja a fejét, mert ha felemelné, a tükörrel kéne farkasszemet néznie, márpedig amit ott lát, az a lelkének nem tetszik.
Nem leszünk mi sohasem egészséges lelkületű nép, ha nem írtjuk ki magunk közül azokat, akik cigánykodnak és eladnak, felhasználnak bennünket.
Ez lett a legnagyobb gyengénk : a megvásárolhatóságunk.
És hogy ez másképp legyen, ahhoz fel kéne borítani az asztalt. Ha borul a krumplileves, akkor boruljon. Szvsz, egy katartikus , tisztítótűzzel felérő robbanás nélkül ez már nem fog menni. Vagy megmaradunk, vagy átmegyünk ezen a tűzön. De úgy nem viselkedhetünk, mintha kívülállók lennénk a saját hazánkban.

mind2 (törölt) 2009.02.17. 18:26:56

@eugenika: a strómanjai nem :) ők még itt vannak :(

bubianyu 2009.02.17. 18:40:01

"nem ígérek könnyű utat, sőt..." - még be kell nyalnom pár helyre magam, mert ha elbukok, akkor kellenek még a kapcsolatok...
Istenem mi mindenre lenne elég ez a pénz. Nem sok ez, de 309 Ft-os €-nál nem dobálnám a pénzt.
Az úrilányos kispofám leszakad. Biztos buta vagyok, de miért nem rohanják már le a főmuftit és viszik el kényszerzubbonyba valahova...jó mélyre.

Na jó, nem tudok kulturált maradni, inkább abbahagyom a kommentet.

Cassandra Gemini 2009.02.17. 19:18:13

most komolyan, ennek a baromnak most egy kurva alapítvány a legfontosabb?? én inkább leülnék átgondolni azt a csomagot amit hétfőn idedobott.....
tipikus "üljleegyes"

belzebubó 2009.02.17. 19:29:12

Ilyen drága lett volna annak a pár SZDSZ pártvezető csemetének a tanittatása úgy kb. 17 évvel ezelőtt???
UCC- Upper Canadian College és a London School of Economics jó iskolák de ennyiből már egy egész vezérkart tanittathatott volna Lantos bácsi és akkor jutott volna belőlük Mo-ra is,hogy ne külföldön hasznositanák az ő általa megkapott diplomáikat hanem itt tennének valamit a válság ellen.

belzebubó 2009.02.17. 19:42:29

"Lantos was a fierce defender of Israel, and Israeli Foreign Affairs Minister Tzipi Livni said her country's citizens would never forget his support. "We have lost a great leader, and Israel has lost a great friend," she said."-és akkor Izrael ezek után mennyit is ad ennek az alapitványnak?

Roxvox 2009.02.17. 20:30:08

Gazdag és jó nagy hülye ország vagyunk :((((((

monstress 2009.02.17. 20:49:24

Nnnna, nem tudom mit sírunk itt, amikor itt a várva várt hír: a közbiztonság megerõsítése érdekében most kaptak a polgárõrségek 200 millát, amit szekrényekre meg ilyenekre is költhetnek.
Akkor mit sajnájjátok azt a kis pénzt a szegény nyugatra szakadott világpolgároktól?

Horizont 2009.02.17. 20:50:38

"szemkilövető kormány"

Ejnye zero, Morvait idézed?:(
Annyi más naprakész lesújtó jelzőt felsorolhattál volna rájuk.

redriot77 2009.02.17. 21:28:11

-16 milliárd rendkívüli jutalom az APEHos barmoknak
-3 milliárd egy izrael-lobbista emigráns nevével fémjelzett, az ország lakosságának semmilyen érdemi hasznot nem hozó alapítványnak. Az ország IMF-kölcsönből vegetál, és ezek MOST akarnak a Nobel-díjjal konkuráló faszomságot alapítani?

És ezek után bejelentkezik Ferenc a tévébe, és felszólítja a lakosságot hogy "tegye a dolgát"? Ennek tényleg elmentek otthonról...

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.17. 21:47:59

zsidoknak penzt? Mi jöhet meg? sivatagba homokot?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.17. 21:56:23

elmeroggyant varánuszunk újabb remek ötlete:

Paks 2. 1200 milliárdból... Anyád az, te félkegyelmű, hogy lett volna zárlatos az inkubátor, te kibaszott alvin és a mókusok adaptáció, teeee

bár neked ott tudnék munkát - határozott időre - az elhasznált fűtőelemek cseréje. kézzel. védőruha nélkül.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.17. 22:01:29

@Horizont:

A "szemkilövető kormány" 2 szóval fejezi ki a súlyos rendőri bűntetteket amiket elkövettek 2006. okt.23-án.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.18. 07:35:38

@Seduxen:

Nem ám geotermikus erőmű 10 milliárdért, nem! Paks 2! Merjünk nagyot álmodni!

leveliro1 2009.02.18. 08:22:59

A legjobb, hogy az Index megkereste őket telefonon, de nem vette fel senki. Gondolom az egész alapítvány egy nagy kamu, kis pénzjuttatás a szegény feleségnek meg az éhező árváknak. Laza 3 milliárd.

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.18. 08:41:26

Én a Paks 2-t jó ötletnek tartom, csak nem most. Miért most jut eszébe?!?! Semmi újat nem tudott meg: nő a fogyasztás, csökken a termelés, és? Ez spec. 2002 ben is ugyanígy volt.Ez talán nem a legjobb időpont pár ezer milliárd kiadásra....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.18. 08:45:03

@A_Harlem_Fekete_Führere: nem akarván kötekedni, de az ojrópai országok elenyésző része akar csak atomerőművet építeni. Az értelmesebbje inkább a megújuló energiaforrások irányába tekint... De ilyen előrelátást ettől a félkegyelmű Böszman-től nem is várnék...

Ja, ha lehetne kérni, inkább építsünk még pár tucat gáztárolót, az az igazán jó befektetés!

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.18. 09:05:23

@Seduxen: ja, de nem azért mert rossz, hanem azért mert ők már megépítették. Nem mindegy. PL. Franciaország: az USA után a legtöbb erőművel (vagy legalábbis blokkal) rendelkezik, villamosenergia szükségletének 80%-át abból állítja elő! Mi mondjuk 40-et, de nincs egészen annyi. Mondjuk a francia a másik véglet, de azért ne higgyetek el mindent, amit zöld háttér előtt ad elő valaki.

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.18. 09:16:50

@Seduxen: engem tényleg csak az zavar, hogy soha nem láttam zöldektől értelmes terveket. Szóval: szeretnénk egy(több) erőművet ami: nem bocsát ki szén-dioxidot (ha már zöldek vagyunk, akkor legyünk egészen sötétzöldek :)), 2000MW-ot termel, nem foglal el egy fél megyényi területet, és 30 évig üzemel.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.18. 09:33:44

@A_Harlem_Fekete_Führere: na, ha valaki nem különösebben komálja a "zöld civil szervezeteket", az éppen én vagyok, de a XXI. században szerintem sem túl jó alternatíva az atomerőmű. Túl azon, hogy "veszélyes" (persze megfelelő biztonsági rendszerrel kb annyira veszélyes, mint egy mosógép), de pl az elhasznált fűtőelemek biztonságos tárolása sem két fillér (bár erre lehetne alternatíva a Szemlőhegyi út 42. (vagy 24?).

A teljesség igénye nélkül: szélerőmű, napenergia, geotermikus energia. És biztosan van még olyan megújuló energiaforrás, ami nem jutott eszembe. Lehet, hogy ennek a megépítési költsége magasabb, mint egy atomerőműnek, de ha a működési élettartama legalább annyi, vagy több, akkor bőven visszahozza a belefeccölt pénzt...

Kampfer 2009.02.18. 09:36:06

Üdv Mindenkinek!

Hmmm... Azt hittem, a pofátlanság és a vastagbőr ott csúcsosodik, mikor a hilleridióta izraelben Pru Cultura Hungarica díjjal tűntette ki azt a mocskos kis zsidó férget, aki nem gyűzi mocskolni a magyarságot a nap bármely órájában, akárhol is legyen... Ez ugyan nem okoz anyagi veszteséget, de erkölcsit mindenképp. Ezek után érdekes lehet, ha ugyanezt a díjat véletlenül tényleg egy értékes ember értékes munkájáért kapná! No de sebaj, jött a nonplusultra...
Itt ez a szintén elmenelült kis gusztostalan féreg, aki már huszonakárhány éve folyamatosan belepofázott a magyarság dolgaiba, amihez neki aztán végképp semmi köze sem volt! Arra is volt még ereje, hogy mindenkit kitiltson az államokból, aki csak Árpád-sávot láttot akár életében... Te jó ég! Turulról már ne is beszéljünk... Nos, egyszer mégis szebb reggelre ébredtünk, csak megpusztult ez a nyomoronc. Csináltak is mindjárt valami alapítvány a nevével, nehogy vesszen az a szemlélet, amit ez a lény képviselt! Mintha bármi is veszélyeztetné... Már önmagában mindezek is a pofátlanság teteje, de ezt még közpénzből megtömni, ez bűncselekmény!
Én, mint egyszerű adózó követelem, hogy aki ezt a döntést meghozta, engedélyezte, aláírta, jóváhagyta, feleljen mindezért! Teljes vagyonelkobzással (ideértve családot, egyenesági fel- és lemenőket, közeli rokonságot), teljes kártérítéssel, a pénz azonnali visszaszolgáltatásával a költségvetésnek. Mindezeknek akár katonai erővel is érvényt kéne itthon szerezni! A felelősöket pedig a lehető legrövidebb időn belül megfosztani minden tisztségüktől, joguktól, majd kivégezni nemzetárulásért! Ezért nem járhatna más, csak halál... A kurva anyját annak, aki ezt meghozta és jóváhagyta! Rohadjon meg ez a tetves szemét hatalom, mindnek a halálát kívánom! Dögöljenek meg...!
Kampfer
(munkvera dögöljön meg!)

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.18. 09:50:30

@Seduxen: én úgy tudom, hogy nagyon optimista becslések szerint az ország vill. en. igényének kb 3-4 %-át lehetne megújulóból. Hogy milyen költséggel az passz. Másik fontos szempont: tudsz vele tervezetten előállítani energiát, vagy csak ad-hoc? Mert mondjuk reggel és este ugye köztudottan jó nagyot ugrik a fogyasztás. (Felkelsz, villany, kávéfőző,kenyérpirító, stb. este meg TV,lámpa, szgép, akármi)Mert azt mégse mondhatod a népnek, hogy bocs fiúk, hát szélcsend/felhő akármi van, 40%-on megyünk, nem jut... :)
Ennek ellenére nem vagyok megújuló energia ellenes, csak
szerintem a technológia nem tart ott jelen pillanatban, hogy ez nagy méretben alternatíva legyen. Ha már ezen a vonalon szeretnénk mozogni, akkor baromi nagy állami támogatást kellene adni arra, hogy otthon, magadnak kialakíthasd. Akkor sem leszel független a hagyományostól, de előrelépés lenne. De iszonyú drága most. Persze, ha egy atomerőmű árából a lakások/házak jelentős részében megoldható lenne, hogy villany+melegvíz+fűtés megújulóból legyen (Vagy legalábbis nagy részben) akkor hajrá!

Float 2009.02.18. 10:03:52

Nadenade az apehnek azért jóval több jutott jutalomra, elftársak

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.18. 10:07:28

@A_Harlem_Fekete_Führere: na jó, azért azt senki se várja, hogy a TELJES belföldi energiaszükségletet ki lehet elégíteni megújulóból. De legalább egy részét. Persze Paks menjen, amíg mehet. (Talán még 25 évig?)

Azt mondjuk nem értem, hogy ferenc-testvér miért foglalkozik ilyen projektekkel, mint atomerőmű. asszem ennek az üzembehelyezés olyan 3-4 ÉV. Tehát ha HOLNAP el is kezdenék építeni, az ünnepélyes üzemebehelyezés már nem az ő gondja lesz...

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.02.18. 11:00:22

@Seduxen: a 25 év a legjobb eset. Igen engem is zavar, hogy miért éppen most? Most pont nem kellene. Most ilyen összegeket kellene találnia/megspórolnia valahol, nem kiadni... (kicsit rákerestem ez olyan 5 milliárd euro-s projekt lenne - de mivel tudjuk nálunk hogy mennek a dolgok, az itt kb. 10) de ehhez mi biztos nem értünk...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.18. 11:53:48

@A_Harlem_Fekete_Führere: 5 md EURÓ? Akkor az - jelenlegi árfolyamon - alsóhangon is 1500 md forint.

Akkor miről beszélt ez a félkegyelmű tegnap?

Ááá, jobb bele se gondolni...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 12:59:07

@rolika:

Ezt mondd meg a Rothschild-leszármazottaknak meg azoknak is, akik Magyarország 19. századi iparát és a fővárosi építkezéseket pénzelték.;-)

derelyegrádi szellem 2009.02.18. 13:03:07

@Seduxen:

Én remélem, hogy igenis az ő gondja lesz!

Mint töltő-űritő.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.18. 13:24:16

@derelyegrádi szellem: figyi, regelj má' be az agyhalottakhoz, kellene egy kis segítség :)))

derelyegrádi szellem 2009.02.18. 13:45:36

@Seduxen:

Nem tehetem mert vagy igegropit kapnék 10 perc alatt vagy szétröhögném magam.

De szerintem engem kivágnának onnan egy perc alatt.

Meg aztán fosok is egy kicsit a jogi szakkkönytáros vagy miafaszom valakitől, túl nagytudású, aztán beégek. :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.18. 13:51:21

@derelyegrádi szellem: lehet, hogy hamarosan kiregelek a picsába én is, mert megterhelőbb az a sok idióta agyhalott, mint egy átalvatlan éjszaka a gyerekkel...

derelyegrádi szellem 2009.02.18. 13:59:49

@Seduxen:

Szerintem inkább tiltasd ki magad. Úgy szebb. :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.18. 14:33:40

@derelyegrádi szellem: gondoltam rá, hogy kedvenc videónak felveszem mondjuk a Halál 50 órájából a Panzerlied-es részt, vagy A Bukás c. film fletó-adaptációját, az tuti használna :)))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 14:48:24

@Kampfer:

Mivel az eredeti topicban nem válaszoltál, itt szeretnélek megkérni rá, ha lehet.:) Tulajdonképpen nem is off.:)

@Kampfer:

Köszi, éppen a 19. századi Magyarország nemzetiségi kérdéséről fogok mikrotanítani, és még mindig nem találtam sehol olyat, hogy két külön nemzetiség lenne. (Így is van 13 bejegyzett nemzetiségünk.)
Még mindig nem értem, hogy miért kollektíve beszélsz a zsidókról. Viszont le kell lőnöm egy hatalmas poént.:) Elnézést, hosszú történet lesz. Pénteken hajnalban 4 órán keresztül vitatkoztam, majd küldtem el folyamatosan a fenébe a saját házibulimról egy olyan jellemtelen, felsőbbséges, hazug, provokatív, gyáva és szar alakot, akit senki sem hívott, és akinél szennyebb embert még nem láttam. Liberális zsidó volt, aki szerint minden magyar kollektíve bűnös és zsidó csak liberális lehet. Mielőtt kettőt behúztam neki, hogy sírva fakadjon, illetve acbetessel bordán rúgtam, amiért széttörte a fürdőszobánkat meg egy ablakot, elárultam neki, hogy tulajdonképpen a saját fajtájából való kívánja őt a Pokol bugyraiba. Ennél nagyobb pofon talán akkor sem érhette volna, ha az orrát is eltöröm. A nagyanyám ugyanis két koncentrációs tábort is megjárt annyi évesen, mint ahány most én vagyok, igaz, hogy ő már reformátusnak volt keresztelve. Az ő anyja viszont izraelita vallású szegényparaszt asszony volt, amíg el nem veszítette mind a két fiát. (Utána ugyanis megtagadta Istent.) Tőle származik az a vasgyűrű "Pro patria 1914" felirattal, amit a jegygyűrűjéért cserébe kapott az államtól. (A többi anyai ági felmenőmről most hosszú lenne mesélni, röviden csak annyit, hogy szegény, földműves zsidók voltak, akik azt hitték, hogy már asszimilálódtak. Aztán a '30-as évektől kiderült, hogy a többi magyar nem így gondolja.) Tehát nekem vannak zsidó őseim anyai ágon - ahogy középkori magyar nemes őseim, '48-as honvédszázados és '56-os is apai ágon -, és a zsidóknál eleve az anyai leszármazás számít. Ehhez képest édesanyámnál tisztességesebb, becsületesebb, önfeláldozóbb, jószándékúbb, pénzügyekben nagylelkűbb embert még sohasem láttam. Én magam tisztességet, szép beszédet, őszinteséget, empátiát, becsületet, jó modort tőle tanultam, talán örököltem is, a pénz meg az üzletelés pedig soha nem érdekelt. Ahogy gusztustalan dolognak tartom azt is, ha valaki mások szerencsétlen halálával kufárkodik, magát pedig áldozatnak állítja be akkor, amikor nem is róla van szó. Patrióta érzelmű vagyok, és amióta az eszemet tudom, úgy szeretem a hazámat, mint tulajdon édesanyámat. (Már csak ezért sem kurváznám le.) Apai ágon délvidéki és partiumi katolikus a családom, én magam katolikus egyetemre járok, és bár nem rendszeresen, de misére is. Talán a hazaszeretetem, de a fiatalabbak iránti aggodalmaim miatt is szeretnék történelmet tanítani úgy, hogy ne csak árnyaltan gondolkodni, kételkedni, kérdezni merni, magyarázatokat keresni, együttműködni vagy mások helyzetét átérezni tanítsam meg őket, hogy felelős döntéseket hozhassanak majd az életben és jobban helyt állhassanak a munka világában. Hanem nemzeti identitásra, történelmi tudatra és szomszéd népeinket is elismerő önbecsülésre is szeretnék nevelni. Magyarságra, magyarként. Azzal együtt, hogy vannak zsidó őseim, és ha cirka 65 évvel ezelőtt élnénk, engem is simán lehetne gettósítani. Most akkor engem is áldozzanak fel a nagy megtisztulásban, vagy talán nem kéne ennyire általánosítani?:)

"Ennyiben más (bizonyos szempontból talán rosszabb) a zsidók kérdése, mint a cigányoké! Igaz, kis eséllyel fog egy zsidó kirabolni, vagy lekéselni, de jó eséllyel fogja védeni mindenféle eszközzel a cigány elkövetőt,"

Ez azért van így, mert sok zsidó identitású ember azt hiszi, hogy ha először a cigányokat szeretnék helyretenni, utánuk már ők jönnek. Én semmiféle hivatkozási alapot nem fogadok el egy hazugság vagy egy politikailag mesterségesen gerjesztett hisztéria esetében. Már most iszonyatos bajban van a társadalmunk, és ha polkorrekt, gyakorlatilag cenzúrázott marad a média, a döntéshozó politikai pártok pedig nem találnak nagyon gyorsan megoldásokat, ezt a folyamatot addig gerjesztik, amíg az eszközök egyre radikálisabbak és kontrollálatlanabbak nem lesznek. Ez meg azoknak a legrosszabb, akik utasításra félnek gumifogalmaktól. Érdekes módon a február 14-én valóban jelenlévő nemzeti szocialistáktól most senki nem rettegett - talán a velük szemben lévő anarchisták, akik inkább korábban hazamentek -, még Ferenc testvérnek sem kellett felelős államférfi képében demokráciáról oktatgatni. De persze Bayer Zsoltot rögtön indexre kell tenni. Na nem is folytatom, így is túl sokat írtam.:-/

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 15:26:58

@Mj: remélem, majd találkozunk egy jobb, szebb világban az általad tanított emberekkel politikusként!
szeretnék abban a világban élni!:-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 15:38:15

@laca42:

Én is remélem.:) Egyébként hihetetlen, de a Pázmány Pedagógiai Tanszékének vezetője - tehát a tanárom - KDNP-s országgyűlési képviselő. És fel tudok nézni rá.:) Úgyhogy amikor szóba kerül a "386-ok fellógatása", nekem mindig összeszorul egy kicsit a szívem, mert egy valakit biztos, hogy kimentenék.:)

picur3ka 2009.02.18. 16:36:24

'A tanulmány példáként említette, hogy Magyarországon a pártoknak juttatott hazai és külföldi adományokra vonatkozó szabályozás kijátszható olyan alapítványoktól kapott támogatásokkal, amelyekre nem vonatkoznak szigorú szabályok.'

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=hirkereso_cimoldal%20&nID=397214

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 16:44:36

@Mj: ez a 386-ok fellógatása ugyanolyan általánosítás, mint a cigánybűnözés, biztos vannak ott is olyanok, akik a lehetőségeikhez mérten megpróbáltak emberek maradni.
szerintem nem volt könnyű dolguk,és nem is nagyon hiszem hogy sikerült, legfeljebb kevesebb kárt okoztak,mint a többség.

monstress 2009.02.18. 17:08:38

@Mj:
Hát ha csak minden második tanár(jelölt) ilyen példaértékû, tiszta ember volna, már jobban érezném magam szeretett kis hazámban... Szép.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 17:49:59

@laca42:

Igen, nyilván, és egyébként teljesen megértem a reakciót.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 17:53:54

@monstress:

Szombaton hallottam a sztorit, és eléggé elkeseredtem tőle: egy érettségiző ismerősöm tanárnője 23 éves, tanári diplomája pedig még nincs. Ez már önmagában jogellenes, de megbocsájtanám, ha ellensúlyoznák a képességei. Ehhez képest nem hallott Cseh-morva protektorátusról, két világháború közötti Izraelről beszélt, és szerinte egy bizonyos "Gobbelsz" az SS-párt elnöke volt. Azt hittem kirohanok a világból. És könnyen lehet, hogy előlem veszi el a munkahelyet.:-/

monstress 2009.02.18. 18:35:51

@Mj:
A kis szorgalmas, biztos az internetrõl gyûjtöget. Gobbelsz :D :D Igen, bár a tudása nem, az összeköttetései biztos rendben vannak a hölgyikének.
Arra emlékeztet, amikor szüleim idejében, a háború után az orosztanárokat kezdték képezni. Kb. 1 egész leckével jártak a nebulók elõtt. Akkor, meg orosz nyelvrõl lévén szó, elég viccesnek tartottam :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 18:42:27

@monstress:

Viszont senkinek nem lett gond mondjuk a történelmi identitásával, ha nem tanult meg rendesen oroszul, úgyis politikai okokból tanították. A történelem viszont szerintem ennél sokkal érzékenyebb, felelősségteljesebb téma.:-/ (A poén meg az, hogy édesanyám oroszt és magyar beszédművelést is tanít a BGF-en.:))

monstress 2009.02.18. 18:59:28

Én meg angol-orosz szakos tanár vagyok, végzettségem szerint :D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 19:07:07

@monstress:

Édesanyámnál az angol helyett a német volt a másik szak.:))

jozicsenko 2009.02.18. 19:46:58

@Mj: a hülyeség nem kor függő: volt főiskolai tanárom egy idős közgazdász volt, aki szimplán összefénymásolt egy kazal közös témához tartozó anyagot, ollóval összevágta, belerakta egy borítékba és onnan vette ki, majd olvasta fel

ergo ha egy témában összekavarodtak a dolgok, akkor olyan orbitális hülyeségek jöttek ki, mint pl
I. István korában gondot okozott a vasút hiánya
Dózsát zavarta a felszabadított jobbágyság és más hasonló iszonyat hülyeségek :-)))
(én történelemből érettségiztem/felvételiztem, cimbora történelem szakos tanár volt, az első szünetben azonnal mentünk a kocsmába és soha, de soha többet nem jött be az órára, én meg max aludni)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 19:50:55

@jozicsenko:

Húbazz... És még hány ilyen lehetett, van, vagy lesz...
Egyébként a hülyeség a lehető legsokoldalúbb dolog, ugyanis nem válogat sem nem, sem kor, sem nemzet, sem politikai vagy egyéb identitás alapján.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.18. 20:58:58

Ha mar bennünket semmiben sem neznek, ennyi penzböl langyos dios palacsintaval törögethetnek a feneküket, ha mar ugy oda vannak ertük

postabelyeg 2009.11.29. 12:17:06

"Lantos szigorúan titkos politikai dokumentumokat adott át Makovskynak, amiket védelmi tájékoztatók során kapott, hogy adja tovább Izraelnek, mert Makovsky az AIPAC-nak is dolgozott."
katpol.blog.hu/2009/11/19/knn_idegen_erdekek_halojaban_az_amconmag_interju
www.amconmag.com/article/2009/nov/01/00006/
Hát biztos jó helyre került az a pénz! :(

süti beállítások módosítása