Skip to content


       Szűrés lista

Zászlócenzúra az MLSZ-székházban

Ahogy már beharangoztuk, csütörtökön megtörtént az április elsejei Magyarország-Málta labdarúgó mérkőzéssel kapcsolatos zászló- és transzparens-ellenőrzés. A jelentős médiaérdeklődés közepette lezajlott kontrollon jelen voltak a szövetség biztonsági bizottságának, valamint a IV., a IX. és a XIX. kerületi rendőrkapitányságok szakemberei. Az engedélyezés folyamata egyébként így zajlott: a drukker felmutatta transzparensét, amit lefényképeztek, majd a bizottság – egy esetet leszámítva – néhány másodperc alatt döntött a zászló sorsáról. Tiszta pártállami idők. Bizottság elé kell járulni egy zászlóval! Még a szocializmusban sem volt ilyen ... Képzeljük csak el, az angol szurkolók kígyóznak 2 héttel a válogatott meccse előtt az angol szövetség székháza előtt, hogy a Scotland Yard lepecsételhesse a kis transzparensüket.

Összesen 11 zászlót, illetve feliratot mutattak be, s valamennyi megkapta az engedélyt, tehát be lehet vinni mindet az április 1-jén sorra kerülő Magyarország-Málta vb-selejtezőre a Puskás-stadionba. 

A lepecsételt feliratok : „Küzdeni kell!”, „100 % magyar”, „Hungary”, „Magyar csapat – magyar szív”, "Hungária". Volt még egy, ami nehezen bár, de átment a négyfős(!) ellenőri brigádon. Nem, természetesen nem Feri-fikázó transzparensről van szó. Kapaszkodjatok, a nagy tanakodást kiváltó mondat a következő: „Stop killing the wild birds in Malta!” A szigetországban zajló madármészárlást elítélő feliratot először fenntartásokkal fogadta a bizottság – lévén annak tartalma nem a futballal kapcsolatos –, ám rövid tanácskozást követően Nyári Dezső, az MLSZ biztonsági bizottságának titkára, Mittó Gábor alezredes, Béres László ezredes és Baranyi József alezredes úgy döntött, hogy kikerülhet a Szusza Ferenc Stadionba a lepedő. Szerintem lőször hívtak egy embert, aki tud angolul, vagy valamelyik ezredes bepötyögte a webforditas.hu-ba ezt a mondatot. Mekkora fejvakarászás lehetett, amikor kiköpte a fordítást: "A megállás, ami megöli a vadont, madarászik Máltában". Csodálom, hogy nem hívták fel tanácsért Göncz Kingát...

Érdemes azért megnézni a főrendőrök fényképét. Mind olyan igazi modern, demokrata arc:

 

 

 

 

 

 

 

Ők hárman Nyári Dezsővel együtt roppant éles eszűek, tisztában vannak vele, hogy nem csupán ez a tizenegy lepedő lesz látható a nézőtéren. Nyári elmondása szerint a Budapest peremkerületében álló MLSZ-székházban tartott ellenőrzés irányadó csupán, a helyszínen rengeteg ellenőrizni valója lesz a rendezőknek.A szempontok a következők: gyűlöletkeltő felirat nem kerülhet a stadionba, és a csütörtökön lepecsételt drapéria sem változtatható meg az összecsapás napjáig. A piros-fehér-zöld nemzeti zászlót minden előzetes engedélyeztetés nélkül lehet lobogtatni, ám ha azon városok, települések neveit tüntetik fel, akkor azt a helyszínen be kell mutatni a kapuknál. Minderre Nyári Dezső szerint azért van szükség, mert ha olyan a közelmúltban nagy visszhangot kiváltó falu vagy város neve kerül rá – Tatárszentgyörgyöt hozta példának –, „akkor azt meg fogják vizsgálni”.

zero:
Vajon a rendőröknél lesz egy lista a bűncselekményekről elhíresült magyar településekről? Szeged mehet, Miskolc-Avas nem, Győr mehet, Veszprém nem? Mi köze van egy In-Kal-os böhöm nagy szekrénynek, hogy mi van a zászlóra írva? Ki ő, és milyen jogköre van, hogy elvegyen egy zászlót? És mindezt milyen hatályos jogszabály alapján teszi? Ahogy
meg fogják vizsgálni azokat a dobokat is, amelyek méretüknél fogva alkalmasak arra, hogy felírjanak rá valamit. A seggemet is megfogják vajon vizsgálni, mert a két farpofára pont ráfér, hogy "Gyurcsány - takarodj!" ?! És a meccs közben bármikor letolhatom a gatyámat ...

Bízzunk benne, hogy ruhavizit és intimmotozás azért nem lesz...

Érdekesség, hogy a eljárás nem csak egy pecsételésből és „láttamozásból” állt, a molinó kifeszítőjének egy űrlapot kellett kitöltenie, ahol meg kellett adni a transzparens méretét, színét, a függőlegesen, esetleg vízszintesen elhelyezett feliratokat, illetve a rajzokat. Ezenkívül pedig le kellett adni a zászlóért „felelősséget vállaló személy” nevét, lakcímét és telefonszámát. Jogosulatlan adatgyűjtést és kezelést szimatolok. 

Ez ám a demokrácia meg a szólásszabadság. Mi lesz a következő lépés? Azonosítószámot tetoválnak az emberekre? Vagy chipet ültetnek a bőrünk alá?

(forrás: MNO, MLSZ)

Címkék: sport rendőrség abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr941012852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stoney Hill Billy 2009.03.20. 12:08:41

nem hiszem, hogy a srácok válasz nélkül hagynak egy ilyen provokációt, remélem kitalálnak vmit, ami odabasz ezeknek!

Johnson Doe 2009.03.20. 12:10:13

Demokrácia: szabad országban szabad ember azt tesz amit szabad (?)

DArchAngel 2009.03.20. 12:10:48

Az addig oké, hogy nem lehet minden baromságot lobogtatni egy nemzetközi meccsen, de könyörgöm: biztosság és előzetes vizsgálat?

És ha beviszek egy magyar zászlót, bent meg ráfirkantom pölö, hogy "Justice for Hungary!", akkor mit csinálnak?

Reszelik a fingot ezerrel megint, hogy úgy látszon, csinálnak is valamit...

Geza 2009.03.20. 12:20:56

@Stoney Hill Billy:
Pl. a stadion előtt az aszfaltra gyorsan felfújni fehér zománccal, hogyaszongyahogy "FASZT A CENZORBA", aztán tipli onnan, a meccset meg leszarni.
Ha senki sem vesz jegyet, veszteséges lesz a meccs a rendezőknek. Ezeknek a pénz az istene, a veszteséggel nagyobb fájdalmat lehet nekik okozni, mint a valagukba feldugott merülőforralóval.
Aztán meg magyarázhatják az üres lelátót meg az aszfalton lévő feliratot a nemzetközi tudósítások riportereinek.

rolika 2009.03.20. 12:23:35

az ilyen eljárások még kreatívabbá teszik a drukkereket

még ilyet

Johnson Doe 2009.03.20. 12:26:01

@DArchAngel: "És ha beviszek egy magyar zászlót, bent meg ráfirkantom pölö, hogy "Justice for Hungary!", akkor mit csinálnak?"
Alighanem felhatalmazást adsz egy kiadós lovasrohamra a szektorod ellen, ahol az egyenként kitört ujjaid közül csavarják ki a vászont... Én pl. ezen sem lepődnék meg.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.20. 12:33:37

@fmj: megy, köszi. Ja, és aki még nem tudná, ha a linkre jobb klikk, és megnyitás új ablakban, nem navigál el az oldalról.Csak egy új ablakot nyit.Bocs, ha már senkinek sem mondtam újat.
Azt kellene kipróbálni, tépőzárral a magyar zászlóra felrakni piros-fehér csíkokat.Komoly attakra lehetne számítani?De jól mutatna a közvetítésben, hogy lerohanják a rendőrök a csak zászlót lobogtató szurkolót.Na, de én bízom a szurkolók találékonyságában.

reKorrekt 2009.03.20. 12:35:17

@Hetfield: ezt meg én nem értem xD

reKorrekt 2009.03.20. 12:36:14

@*Nyakas a paraszt gazda*[L42]: ugyanezt csinálja ha a görgővel klikkelsz rá. Ez gyorsabb. Már ha van görgő :)

Hetfield 2009.03.20. 12:37:59

@Proton kapitány [Korrekt]: Meglátom Drazsé fejét és mindig ez jut róla az eszembe :DD

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.20. 12:39:21

@Hetfield: köszi, így már értem én is.én azt gondoltam, földet rá, azért....:))))

mind2 (törölt) 2009.03.20. 12:41:30

hy, kicsit csökkentett üzemmódban, de ettől nem bírok szabadulni :(

Az egérnek a lakásom palota
A lónak a kutyaól kalap
A gyufának börtön a skatulya
Nem kérnek szappant a halak

A légynek a légyfogó vacsora
A sasnak a távcső is kancsal
A macskának a nyávogás muzsika
A patkánynak a denevér angyal

Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak
Én nem – mondta a rács. - Engem majmok közé zártak

A róka, ha hülye is ravasz
A sakál még nappal is álnok
A fecskékre fütyül a tavasz
Az ébredésen röhögnek az álmok
… kés nélkül a villa is árva
Nem vágyik vonóra a hárfa
A ráknak az előre a hátra
A gyógyszertől beteg lesz a nátha

Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak
Én nem – mondta a rács. - Engem majmok közé zártak

A csőnek a lényege a lyuka
A kerékpár egyedül eldől
Az igazság belefúlt a borba
Az erdésztől nem látni az erdőt
A butának zseni lesz a fia
A nagy hősök rokona mind bátor
A törtetőnek hátán a hasizma
Nem látni a holnapot a mától

Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak
Én nem – mondta a rács. - Engem majmok köré zártak

Horizont 2009.03.20. 12:45:51

Na na laspalmas ez nem is olyan abszurd! Annyi minden megtörtént már amit álmunkban se hittük volna....

"Azonosítószámot tetoválnak az emberekre? Vagy chipet ültetnek a bőrünk alá? "

derelyegrádi szellem 2009.03.20. 12:50:16

@Jim Raynor:

:-))))

Hát valami ilyesmi "jogi" felülbírálati eljárásra lehet számítani. Baszki, ez itt lassan Észak-Kórea.

A következő az lesz, hogy a lakóhelyed szerint illetékes tömbbizalmi (esetleg IN-KAL-os gauleiter) előzetes környzettanulmányát követően kiadott véleményezésével mehetsz bármilyen rendezvényre/közterületre/meccsre/bármire.

Innen már az sincs messze.

postabelyeg 2009.03.20. 12:50:34

Jobb lenne, ha csak a helyszínen a mérkőzés előtt vásárolt és zárjeggyel megjelölt transzparenseket és zászlókat lehetne bevinni. Csak a biztonság kedvéért meg valami befolyjon a költségvetésbe is. Ezt aztán kiterjeszthetnék az ünnepekre is. Nem jó, ha mindenféle transzparenseket csak úgy felemelhetnek a magasba azok akik visszaélnek a szólásszabadsággal.

mind2 (törölt) 2009.03.20. 12:52:44

Az időzítés tökéletes. Az elvtársaknak ez mindig is nagyon ment. El vagy foglalva Világ és Nyugat -Európa a nagybetűs válsággal ? Akkor senki nem veszi észre, hogy egy kicsinykét csorbítjuk a szabadságjogokat... meg is magyarázzuk : az anarchia senkinek nem érdeke ugyebár ?
Tegnap azt mondta egy francia szakszervezeti vezető : a francia kormány nem hiszi el, hogy a tüntetések erőszakba fulladhatnak. Egymillió embert ment utcára. Egy srác : forradalom kéne ide, hogy ismét a nomál kerékvágásukba kerüljenek a dolgok...

olyanok vagyunk mint a birkák. be a karámba, nyírjanak bennünket, aztán a végén a késsel is szembenézünk majd, nem csak a borotvával...
gratulálok minden ALVÓNAK :(

Plutonic 2009.03.20. 13:04:25

@mind2: Huhhh.... Morcos vagy? :)
Mindamellett, hogy tökéletesen egyetértek Veled.
Az igazi anarchia érdeke lenne mindenkinek, de ahhoz fel kellene nőni. :))
De ezen nem fogok már morfondírozni, inkább a forradalomra vagy szabadságharcra szavazok.
Attól legalább lenne ismét valamennyi önbecsülése ennek a népnek.
Szerintem.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.20. 13:13:35

@mind2: Erre tegnap én is felkaptam a fejem. Szó szerint azt mondta az ottani Gaskó, hogy a kormánynak nem szabadna lebecsülnie az erőszak erejét.

Amúgy ne nézz annyi HírTV-t!:))))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.20. 13:19:30

Egyébként meg a szerzőbanda, összeszedheti magát. A Reakción ajánlják az egyik mai blogbejegyzést (Verók). Nah, akkor mondom megnézem a nsadp.hu izééé, fidesz.hu-n, ott mit ajánlanak. Nah, kérem ott 2 blogbejegyzést is. (Mszp belső kampány ill. az apekest)

Nektek annyi...Volga, függöny, tarkólövés mint Berija elvtársnak.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.20. 13:27:38

@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/:

Volt már ilyen máskor is, oszt' mégis élünk. Hiába no, demokrácia van, vagy mi a szösz.

Cornelius Sulla 2009.03.20. 13:28:30

Ha nem lesz forradalom egy éven belül akkor meg is érdemeljük a sorsunk.....

mind2 (törölt) 2009.03.20. 13:30:39

@Plutonic: nagyon morcos :(
Mert ugyanazt látom, amit már láttam. Szóról - szóra ugyanazt. Amikor visszalopakodik a diktatúra, gyáva - seggfej csinovnyikok képében,... bár lennék újra 18 vagy 25 éves... szabadon, vesztenivaló nélkül, leülni oda a térre, és várni, hogy mellém üljenek még páran. Erőszak nélkül. Újra és újra visszaülni. Nem ártani senkinek, csak leülni. Hogy elég volt.
@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/:
De nézem a hírműsorait,, meg mást is nézek, bátor riportereket a BBC-n , akik nem köpik szembe magukat nap mint nap a polkorrektség jegyében...

mind2 (törölt) 2009.03.20. 13:33:48

@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/:
Erre mondta Faludy György, hogy eszméletlen jó társasága volt az ötvenes években a börtönben és Recsken . Filozófusok, irodalmárok, orvos professzorok, művelt katonatisztek... sokat tanultak egymástól :) Kint lehet soha nem találkoztak volna ( itt irónia :) )

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.20. 13:34:00

@mind2: Én nem ülnék melléd. a barcelonai diákok is csak ültek minap és végigverték őket, mint a kutyákat...

index.hu/kulfold/2009/03/19/tanulasert_es_vizert_tuntettek_spanyolorszagban/

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.20. 13:36:51

@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/: @*sorslátó szál*[L42]:

Irónia srácok, irónia. Azért az látványos lenne, ha célzott embereket kapnának el. Általános intézkedésekkel lopakodik a diktatúra.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.20. 13:38:54

@mind2: Én most is odaülnék.Nekem nagyon elég már, egyszer is sok volt a kommunista diktatúrából, nem akarom még egyszer.Zászló, transzparens, és kiabálás, tojás, papírgalacsin nélkül még, nincs amiért elvigyenek.A közterületen való ücsörgést még nem tiltja törvény.És ha egymástól 5 méterre állnak az emberek, és nem szólnak egymáshoz, az nem gyülekezés, csak ott állnak, egyedül.Szótlanul, komoran.Én, nem mernék kijönni a parlamentből, az tuti.Ki kellene próbálni.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.20. 13:39:53

@laspalmas: Tagadod, hogy demokrácia van? Rendben, vihetitek...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.20. 13:41:07

@*sorslátó szál*[L42]: Akkor inkább csak álljunk ott szótlanul, mint a zombékok és mikor kijön a Feri, akkor eltáncoljuk neki a thrillert.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.20. 13:45:25

@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/:
Majdnem tökéletes, annyit javítanék, hogy ferin táncoljuk el:)))A módosító indítványt szavazásra bocsátom, megkérem a Vastagbőr tisztelt látogatóit, szavazzanak.

Jim Raynor 2009.03.20. 13:45:54

@derelyegrádi szellem:

IN-Kal securitisek pufajkában vazzeg.......

mind2 (törölt) 2009.03.20. 13:46:50

@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/:
Ha kijönnne ?
Én hátat fordítanék neki.
Hogy viselkedett már megint az EU tárgyalásokon, mint egy rossz buzi balettáncos... a túlméretezett karmozdulataival, a nyálas - dörgölőző manírjaival.
Hányinger. Egyet szól és gyengül a forint. Már megint. Inkább fogná be már végre ...

Jim Raynor 2009.03.20. 13:47:29

@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/:

faszt, állunk ott, mint zombik, oszt ha kijön Feri, széjjeltépjük Resident Evil stílusban......

mind2 (törölt) 2009.03.20. 13:51:21

@Jim Raynor: nem én változatlanul tartom, hogy hátat fordítanék. Mindkét karomat felemelném oldalt és a középső ujjaimat az ég felé mutatnám....
Nagyon remélem, hogy 2010- ben kemény elszámoltatások lesznek, mert ezek még az utolsó tyúktolvaj bandánál is szemetebb dolgokat követtek el. Nagyon remélem.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.20. 13:51:21

@Jim Raynor: Majd pont te mondod meg mit csináljunk, mikor egy órája a te neved világít Feltó feje mellett a kaccsolaton!:))))

mind2 (törölt) 2009.03.20. 13:54:22

@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/:
és mi újság az OPNI utódintézményénél ? :)))

Jim Raynor 2009.03.20. 14:00:19

@VonPerez /"Az Arkan nevezetű csoport "/:

na, irigykedsz, vazzeg? :DDDDD egyébként meg jobb szeretném, ha a nevem nem a kaccsolaton virítana, hanem a Fletó ítéletének az alján, a "kötél általi halál, fellebezésnek helye nincs, dátum, s.k." sorok után......:D :D :D

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.20. 14:01:10

@mind2: majd jól betiltják,énekelnek benne tojásról, az meg rendszerellenes, téged meg elvisznek provokációért.::)))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.20. 14:07:04

@mind2: Semmi különös, továbbra is összefogásra buzdítanak, hogy megállítsák az újnácizmust ( csak tudnám mi az.) Illetve nagyon érdekes, mert a Harry Potter antifa jellegű. Toleranciára tanít.

Tessék, olvassátok:

kapcsolat.hu/blog/antirasszista_mese_harry_potter

mind2 (törölt) 2009.03.20. 14:10:02

...Jó lenne, ha nem füstölne simán csak úgy el
Jó lenne, ha nem füstölne simán csak úgy
Jó lenne, ha nem füstölne simán csak úgy el az én tyúkszaros kis életem...

de erről is énekel ..... ez meg uszítás :))))

Tényleg elvihetnétek és lassúznánk egyet a téren :)))))

mind2 (törölt) 2009.03.20. 14:14:54

@Mj: ahh :))) volt egy betegcsoport, a kis butusok ,mindegyik állította, hogy közös apjuk van ( valami Antall József ? ) azt hitték ők demokraták, mondták is minden nap a főnövérnek, hogy mi demokraták vagyunk, de aztán szétfektették őket, volt egy fószer, aki nagyon szeretett egy szál kukiban a kereszt alatt üldögélni, ő is tag volt, most éppen szedálják őket.... vagy nem rájuk gondolsz ? :)))

eldiablomismo 2009.03.20. 14:25:24

Én igazából nem azt tartom szégyenletesnek, hogy ilyen intézkedést hoznak, hanem, hogy ilyen intézkedést kell hozni.

szabogyula 2009.03.20. 14:25:40

Hallottam egy jót : /kapcsolódik a cenzurához/
Három arc ül a kocsmában . Az egyik csak meredten , rosszkedvüen bámulja a padlót , a másik csak csóválja , csóválja a fejét .
A harmadik fogja magát , és egy jó nagyot odaköp a padlóra .
Erre a kocsmáros : Uraim , itt ne gyurcsányozzanak , mert bezáratják az ivót !

Plutonic 2009.03.20. 14:27:00

@mind2: Van egy érzésem.
Nem is sokára ismét meg kell tenni.
Egy jó hír: a cigányok gyenge pontja a stressztűrés. :))
Magyarán nagy nyomás alatt nagyon gyorsan összeroppannak és akár bele is halnak. :))))
Ezt csak úgy mondom, hátha valakinek ettől szebb lesz a napja. :)))

mind2 (törölt) 2009.03.20. 14:31:37

@*sorslátó szál*[L42]: a szöveget én :))) de ne fájdítsd már a szívemet :(

@ostoba 8o: ja, az marha jó lesz, ha újra elővehetjük az 50/60/70/80 - as évek vicceit, mondjuk a viccek jók voltak, voltak 20 éves meg 10 éves, meg 5 éves viccek. Annyit lehetett értük kapni :(

szabogyula 2009.03.20. 14:39:05

@mind2: Lehet egyszer ezt is megbánom .
Biró :
Vádlott álljon fel ! Ön szurkolt , és humorizált !

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.20. 16:13:16

na,meg még az tetszik, összesen 11 zászló és transzparens lesz..hehe..

Plutonic 2009.03.20. 16:30:53

@VonPerez /"Az Arkan nevezetű csoport "/: Ez a nyomorult blogger is fent van vajon az MSZP-s videón? :))
Érdekes, Böszörményi Gyula Gergő könyveit nem citálják.
Mert az már kifejezetten magyar dolgokból táplálkozik.....
Jobb a Harry Potter.
Hát persze....

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.20. 16:51:03

milyen kibaszott jófej, és modern dolog valakinek a kinézetén röhögni. Ez valami eszméletlenül kínos, kiscsopiban még elmegy, utána már nem MENŐ.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.20. 16:56:10

egyébként mindig öröm olvasni szabadságot féltő posztokat olyan bloggerektől, akiknek ez a dolog egészen addig fontos, ameddig érinti őt, ő egész nyugodtan korlátozna jogokat.

derelyegrádi szellem 2009.03.20. 17:08:20

@calam:

így van, én ezt a baliiberálisoktól, a haverjaidtól tanultam. Tudod a felcsúti törpe (pl. Demszky Kínában diplomáciai eseményen), a farkasvigyorú, meg tudod amikor a patás felségének (Lévai Anikó) a képét tették ki a heti tetvesben annak idején aztán azon röhögtek, meg a "hájfejű Kövér", meg a többi, az volt az igazi jó humor, nagycsoprtos módra. Gondolom akkor nem tiltakoztál.

Meg gondolom akkor sem, amikor geszti Arc plakát kiállításán egy félidiótának kinéző társaság fényképe alá azt írták: "A magyarok mind zsenik." Gondolom érted a jó kis viccet. Meg akkor is értenéd, ha ezt dumát egy másik társaság képe alá írnák ki. De erre hiába várunk, mert ők csak "bátrak", nem vakmerők.

Úgyhogy: KUSS!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.20. 17:13:09

@derelyegrádi szellem: most nagyot tévedtél. Én Orbánra sosem használtam ilyen szavakat, az ismerőseim sem, nem is örülnék neki, ha ilyen történne. Szóval nem tudom, kik a balliberális haverjaim. Egyébként akkor, amikor ezek a szövegek mentek, még nem igazán volt internetes fórumozás, blogolás, nem is nagyon tudtam volna hol tiltakozni. (Ha volt is, én akkor még tuti nem éltem ezzel a lehetőséggel.)
A Geszti féle plakátot meg nem ismerem.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.20. 17:15:39

@calam:


Aham .. ez aztán a karakán kiállás!

A liberálsok szerint akkor ez teljesen rendben van, korrekt, demokratikus, jogilag és alkotmányosságilag helytálló és EU-konform ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.20. 17:16:55

@calam:

Sőt!

A többi országban elmaradott félművelt idióták laknak, akik nem a magyar módszert követik ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.20. 17:17:44

@calam:

Nehezedre esik kimondani, hogy "ez egy faszság", ugye?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.20. 17:18:21

@zero: mondtam olyat egy szóval is, hogy rendben lenne a zászlóvizsgálat? Azt gondolom olyan kommentekre nincs szükségetek, hogy nagyon egyetértek, én azoktól ugyanis idegbajt kapok.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.20. 17:24:23

@calam:

Értem, így okés ....:))
Már kezdtem volna magam felidegelni :))

derelyegrádi szellem 2009.03.20. 17:25:23

@calam:

hátha igazat mondasz, én megpróbálom:

én nagyon egyetértek....

Plutonic 2009.03.20. 17:25:41

@calam: Jogásszal, akinek becsülete is van - meg jelen pillanatban indulata is - ne vitatkozz.
A méreg meg úgyis jogos mostanság, a tehetetlenség teszi és nem igazán hatásos, amikor a liberális eszméket dobálod az emberekhez.
Írom ezt egy olyan helyről, ami a "vezérkarhoz" nagyon közel van és írás közben a bodzások üvöltözését hallgatom az utcáról.
Szóval ez most nem annyira hatásos.

@derelyegrádi szellem: Riszpekt! :))

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.20. 17:26:48

@zero: ne viccelj. Fel nem merül bennem, hogy ez jogos lenne, illetve mivel nem vagyok jogász: rendben lenne. Szóval ezt nem tudom mire vélni, biztos a Szlovák incidensre valamiféle válasz, de fura. Egyébként nekem a vasárnapi őrizetbevételek sem tetszettek, mielőtt valaki mondaná, hogy miért nem tiltakozom: volt róla nálunk poszt.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.20. 17:28:20

@Plutonic: ööö, ezt most nem tudom mire vélni.

Plutonic 2009.03.20. 17:35:25

@calam: :) A fogalmazásodat mindenki félreértette. Én is. :) Bocs. Szellem meg jogi ember és tök jogosan dühös, ahogy egy egész ország is.
A munkahelyemről írtakat meg azért, mert ez IS magyarázat a méregre.
Ilyen ez a mai nap. :)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.20. 17:37:03

@Plutonic: azt se állítottam, hogy elégedett lennék a helyzettel, de értelek.

csakb 2009.03.20. 17:37:53

@mind2: Hej, bizony, a jó öreg Rolls Frakció. Minden daluk aktuális még ma is, sajnos.

is 2009.03.20. 17:38:51

bocs, nincs benne a cikkben: az MLSZ kérésére volt ez az átvizsgálás, vagy a rendőrség kérésére? általában a rendőrség a szervező kérésére intézkedik, neki nem kötelessége semmit tenni, sőt biztosítania sem kell a meccset, csak a szervezők hívják oda, és fizetik. ha ez most is így van, akkor ki kellene írni, mert a kommentelők már megint azt hiszik, hogy itt is a kormányt kell fikázni.

Plutonic 2009.03.20. 17:52:27

@calam: Akkor rendben vagyunk. :)

boj (törölt) 2009.03.20. 18:08:48

Kevésnek tartom a rendőrség fellépését.

Meg kéne vizsgálni, hogy a felmutatott transzparensek betüit permutálva vajon nem állitható-e gyanús szó elő.

Independent 2009.03.20. 18:27:35

A sportpálya nem közterület, rasszsita megnyilvánulásokért viszont a szervezőt bünteti meg a FIFA. Ennyi.

Independent 2009.03.20. 18:29:35

Egyébként nem "zászlócenzúra, hanem minden transzparens vizsgálatáról van szó. Ha már.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.20. 18:38:05

hej híres lett a blog, mert most az echon egy az egybe nyomják azt a szöveget, amit a szekeres féle fegyver bizniszről írtatok:9

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.20. 18:48:15

@mind2:

Ők csak egy kis csoport.:) Vannak ott sokkal nagyobb halak is.;-)

Plutonic 2009.03.20. 19:04:21

@DexterMorgan78/Séfbácsi: A végén tényleg mi leszünk a vádirat! :)

Almaspite 2009.03.20. 19:24:08

@Independent: Tudod, a napi politika beszivárog a sporteseményekre is. Ha ott felmutatnak egy csasztuskát tartalmazó zászlót / transzparenst, akkor azt jó sok ember fogja látni...

A "Gyurcsány takarodj!" ráadásul nem tartalmaz semmi raszista felhangot, szerintem egy ilyen szöveg stadionbéli felmutatása után nem szabna ki bírságot a FIFA...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.20. 19:35:23

@is:

Rendőrségi döntésre történt. Az első sorban linkelt postban le van írva.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.20. 19:38:29

@Independent:

Az esemény hivatalos elnevezése "zászló- és transzparensellenőrzés" volt, de utálom a háromsoros címeket. Arról sem tehetek, hogy zászlókat nem, csak feliratok vittek pecsételtetni.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.03.22. 08:41:00

Az én megoldásaim:
- minden emberen csak 1-1 betű, de egymás mellé állva kiadja a szöveget (pl. Kapjátok be, stb.)
- az idegenbeli meccsen kell kiteríteni egy jókora lepedőt, az ottani stáb biztos fogja mutatni legalább egyszer.

derelyegrádi szellem 2009.03.23. 16:04:00

Egyébként most jobban megnéztem a képeket a bal szélső figura nem más, mint dr. Baranyi József, a BRFK. XIX. kerületi Rendőrkapitányság megbízott kapitánya, legalábbis amikor utoljára találkoztam vele (ez az irodájában történt), akkor az volt.

Neki egyébként a kinézetével élőben nincs semmi gond, egy kisportolt testalkatú, kopasz rendőr. De legalább rendőrnek néz ki, nem pedig egy pudingbuzinak.

Azt furcsállom, hogy egy ilyen tipikus irodista alhadnagy szintű cenzori feldatara rendőrkapitányt "neveznek".

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.23. 16:16:45

Én már csakazértis menni fogok a Málta elleni meccsre, most fogják megvenni a jegyem.:P Aztán majd meglátjuk, hogy mit tud a cenzúra.;-)

dr.justice 2009.03.23. 17:03:21

@derelyegrádi szellem:

Bocs, de szerepelt a neve a posztban. Eddig csak a képeket nézegetted ( és azokat is rosszul ) ? :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.23. 20:39:16

@derelyegrádi szellem:

Most, hogy mondod...Jé, ott van a postban, vastagon szedve. xD
Te csak trécselni jársz ide?

dr.justice 2009.03.23. 22:34:28

@laspalmas:

Mintha te sem olvasnál nagyon figyelmesen. Derelyére rácuppansz engem meg átugrassz, mint egy olyan dolgot, amibe nem szeretnél belelépni. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.24. 06:52:28

@dr.justice:

Gondoltam, hátha jobban feltűnik neki, ha ketten írjuk ugyanazt. :)

süti beállítások módosítása