Skip to content


       Szűrés lista

Fából vaskarika, avagy szocialistából szakértő-válságkezelő

No, ma van a nagy nap. Gyurcsány megy, Bajnai jön. És jön a "válságkezelő-szakértői kormány". Mu-ha-ha .... de nincs kedve az embernek még mosolyogni sem.

Reggel vagy 10 böhöm Tátra teherautó hozta fel a rendőröket az M1-esen Budapestre, a Kossuth téren megint elszórtak több tonna vasrácsot. A szavazás délután 4 óra fel várható.

Az MSZP elérte a 10%-ot a legújabb (már a Gyurcsány távozása után) készült felmérés szerint.

Nézzük az újkori magyar történelem egyik legnagyobb viccét, a kisebbségi (!) szocialista (!) válságkezelői (!) szakértői (!) kormányt:

Miniszterelnök: Bajnai Gordon.
Közgazdász, fiatal, nem párttag. De Gyurcsány bizalmasa, 2006 óta a Gyurcsány-kormány tagja, és eddig nem igazán verte az asztalt, hogy rossz felé kormányzunk, srácok. Sőt, akár le is mondhatott volna, de nem tette. A Hajdú-Bét ügy nem egy öszödi beszéd súlyú, de jellemző, hogy feddhetetlen embert nem tudtak találni ...

Miniszterelnöki Hivatal: Molnár Csaba.
Gyurcsány győri pincsikutyája januárban ugatott naponta többször is a gázválság idején, sem addig, sem azóta sem hallani felőle, pedig 5 hónapja közlekedési miniszter. 34 éves, jogász. Kormányzati tapasztalat nulla, egy ekkor hivatalt képtelen lesz vezetni, de Gyurcsány embere, más nem is számít. Ráadásul a pozíció egyúttal miniszterelnök-helyettes is. A szakértői kormány itt már meg is bukott.

Társadalmi egyeztetésért felelős tárca nélküli miniszter: Kiss Péter
A világ vicce volt, hogy napokig ment a huzavona, hogy mi legyen Kiss Péterrel? Hát ki a faszom Kiss Péter? Végül kreáltak neki egy posztot, mert a szocialista párt nagyágyúinak kö-te-le-ző minisztereknek lenniük. Sőt, mivel alapból Gyurcsány ölebe, a Molnár gyerek a miniszterelnök-helyettes, ezt nem lehet megengedni, így Kiss Péterből farigcsáltak egy másik miniszterelnök-helyettest. Szegény Bajnai, kurav rövid az a póráz ...
Kiss Nélkülözhetetlen Társadalmi Tapasztalatokkal Rendelkező Jó Lesz A Szakszervezetek Ellen Péter egy kemény nyilatkozattal indította a mai napot:
"Most már ismertté válhat a Bajnai-programnak a megszorításokon túli része is. Ez az egész társadalom számára érthetőbbé és elfogadhatóbbá teszi a programot".
Köszönjük Péter, lehet is indulni tárgyalni a szakszervezetekkel, hogy ne sztrájkolj már bazdmeg ...
 

Önkormányzati Minisztérium: Varga Zoltán
Sajnálom, hogy a bohóc Gyeneseit kikúrták a picsába, Torgyán óta neki siekrült úgy-ahogy betölteni az örök mókamester hiányában keletkezett űrt.
Az új önkormányzati miniszter 2006 óta tagja az Országgyűlésnek, az MSZP Békés megyei listájáról jutott a parlamentbe. Az 57 éves vegyipari gépész üzemmérnök a Békés megyei közgyűlés irányításával szerzett önkormányzati tapasztalatokat. Hosszú éveken át az orosházi üveggyár műszaki igazgatója, majd a város ipari parkjának ügyvezetője. 
Megyei erős szocialista? Vegyipari gépész? Ideális miniszternek, sőt, nekem egyenesen szakértőnek tűnik. Gondolom, nem Bajnai jelöltje volt ...

Titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter: Ficsor Ádám
Ficsor úrfiról még mi is írtunk 2008 januárjában, mivel szemet szúrt, hogy 28 évesen nem igazán szokott az ember a miniszterelnök kabinetfőnöke lenni. Mivel Gyurcsány emelte ki, sejtjük, ki az igazi főnöke ...
A "szeme sem áll jól" Szilvási távozásának csak örülhet minden magyar ember, remélem, búcsúajándéknak visszateszi Kádár ellopott koponyáját.

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium: Draskovics Tibor

A Bajnai által „magának követelt" egyik kulcstárca élén nem történt változás. Az 54 éves jogász vezeti tovább az igazságügyet és a rendészetet. Se visszaállított belügyminisztérium, se Draskovics leváltása. Bajnai újabb veresége. Szégyen, hogy ez az ember miniszter lehetett, miniszter most és miniszter is maradhat. Tojást és papírgalacsint neki!

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium: Gráf József
Gráf maradt, nincs is vele semmi gond.
 
Oktatási és Kulturális Minisztérium: Hiller István
A blog személyes ügyének tekintett digitális tábla projekt marad, megnyugodtunk.
 
Szociális és Munkaügyi Minisztérium: Herczog László
Végre egy szakértő jellegű egyén ... Szűcs Erika, a jó kartársnő beáldozva.
A közgazdaságtan egyetemi doktora eddig szakállamtitkár volt a szociális tárcánál, az érdekegyeztetéseken képviselte a kormányoldalt. A rendszerváltás óta dolgozik a közigazgatásban. Helyettes államtitkár volt megszakítás nélkül az Antall-, a Horn és az Orbán-kormányban is - legfeljebb a minisztériumokat váltogatta. 2002 óta a munkaügyi minisztériumban dolgozott. Idén lesz 60 éves. 
 
Egészségügyi Minisztérium: Székely Tamás
Sajnos, mióta ő a miniszter, már nem az egészségügyi a botrányminisztérium.
 
Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium: Szabó Imre
Egy újabb "szakértő". Pedagógus (!), a Pest megyei MSZP szervezet erős embere, 4 évig a megyei közgyűlés elnöke. Vagyis kurvára nem ért a környezetvédelemhez, de megyei erős szoci, nem olyan Bajnai féle "független". Nevét sem lehet hallani, saját felmérésem alapján 10 emberből 10 nem tudta megnevezni, ki a környezetvédelmi miniszter...
 
Honvédelmi Minisztérium: Szekeres Imre
A szar ember is maradt. Így mind a két MSZP alelnök(!) a szakértői(!) kormány tagja. Ilyen természetes sehol máshol nem létezhetne.
Remélem, Imrének sikerül végigvinnie a Kalasnyikov felújítást (7 milliárd) és az új bérszámfejtó rendszert (3 milliárd). Még van rá egy éve, bele kell húzni Imre!
 
Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium: Vahl Tamás
Kóka nagyon szerette volna, ha egy SZDSZ közeli ember kerül ennek a tárca élére. Vajon miért kívánhat ilyet egy ellenzéki párt bukott elnöke? A volt Elenderes Kóka haverja-e Vahl Tamás? Úgyis kiderül.
Igazi IT-szakember, a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke. Vahl Tamás 48 éves, a rendszerváltás után a Berliner Bank számítástechnikai leányvállalatának magyarországi képviseletét irányította. Karrierjének fontos állomásai gyakran kötötték az IT cégekhez. Dolgozott a Siemensnél, az IBM-nél és az SAP Hungary-nél. A Nav'N'Go élén 2008 decembere óta állt.
 
Külügyminisztérium: Balázs Péter
Göncz Kinga ment, de nem a kormányváltás miatt, hanem mert az MSZP EP listáját vezeti. Az utódja nem rossz választás, végre találtak egy tapasztalt külügyest. 
A Bajnai-kormány legidősebb tagja 68 éves. Balázs Péter a Közép-Európai Egyetem professzora, a közgazdaságtan akadémiai doktora. Államtitkárként szolgálta az Antall- és a Medgyessy-kormányt, nagykövet volt Dániában és az Orbán-kormány alatt Németországban. Magyarország első uniós biztosa lett 2004-ben.
 
Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium: Honig Péter
A Bajnai által kijelölt „kulcstárcák" egyikét egy menedzserre bízta. Az 57 éves Honig Péter jelenleg a Budapesti Erőmű vezérigazgató-helyettese, de korábban vezette már a Dunaferrt is. Kormányzati tapasztalata is van, hiszen két évig az Orbán-kormány államtitkára volt. 
Itt sincs semmi gond, bár hogy a Zorbán államtitkára volt, ez bezavarhatja a rajongókat.
 
Pénzügyminisztérium: Oszkó Péter 
A Deloitte elnök-vezérigazgatója, kiváló szakembernek tartják. Valójában ő volt a Reformszövetség programjának szellemi atyja. A 36 éves közgazdász Londonban is szerzett nemzetközi munkatapasztalatot. Az ELTE jogi karán adószabályozást oktat.
Itt szintén nincs semmi gond, bár nem értem, egy ilyen okos és sikeres ember minek adja a nevét ehhez a szakértői komédiához ... azt hiszi, mindent véghezvihet, amit kitervelt? Az MSZP frakció meg vígan megszavazza? Szerencsétlen Oszkó ...  

(A kormánylista elsőként a független, mértékadó Népszabadságban jelent meg) 

Címkék: politika válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr21063952

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.04.14. 12:04:08

Best of: Nem Lesz Megszorítás...Egy újabb Best of tele a szocialisták hazugságaival...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elfelejtette 2009.04.14. 13:16:44

Hagyjuk már ezt a szakértői szarságot, új kormány, új kormányfő, régi kormánytöbbség, ennyi.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.14. 13:19:49

Veresért vérzett a szocialisták szíve

index.hu/belfold/2009/04/14/veresert_verzett_a_szocialistak_szive/

"Draskovics Tibor kormányban maradását sem övezte "osztatlan lelkesedés". Ezzel párhuzamba állították többen, hogy Veres János pénzügyminiszternek viszont távoznia kell. Veres Jánost többen dicsérték az elmúlt években végzett munkájáért."

"Volt olyan elnökségi tag, aki viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy mind a miniszterelnök-jelölt, mind a kancellária új vezetője, Molnár Csaba és Ficsor Ádám Gyurcsány Ferenc "emberének" számít."

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.14. 13:21:39

@elfelejtette:

Igazad van, lehetnek a világ legnagyobb ötletei is az új miniszternek, ha a mezei talpas szoci képviselő nem szavazza meg ....

elfelejtette 2009.04.14. 13:23:45

@zero: Sok mindenre nem számítok, kábé visszacsinálnak mindent a 2002 előttire (min. bér adómentesség, 13. havi ez-az, 50% közalkl. emelést régóta faragják, most pont kerül az i-re).

Szégyen.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.14. 13:23:54

@zero: "Veres Jánost többen dicsérték az elmúlt években végzett munkájáért." MegaLOL :DDD

sorokinV 2009.04.14. 13:32:54

Kiss Péter miniszteri stalluma nem akkora hülyeség, mint elsőre tűnik, elvégre komoly bekötései vannak mind az mszp-ben, mind a roppan független érdekképviselőkhöz. És kitűnően el tudja látni a feladatát, tehát a fontosság érzetét adni a tárgyalópartnereknek, megidézve a régi szot üdülői hangulatot, mikor még lehetett fogdosni a munkásmozgalmi titkárnőket, meg cigizni a tárgyalóban.
A többi jelölt, egy-két kivételtől eltekintve, félúton van a tragédia és a komédia között. Hülyegyerekek, pártfunkcik és pozícióra izgalomba jövő technokraták. Van 2 hónapjuk, aztán már úgyis tökmindegy....

elfelejtette 2009.04.14. 13:35:18

@sorokinV: Kíváncsi vagyok, az EP eredmények láttán mik lesznek a reakciók. 2004-ben elég hevesen anyáztak, Kovács és Medgyessy is repült. Most viszont egy 2 hónapos kormányt akarnak majd lecserélni?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.14. 13:37:55

@turner:

Mos' mér?? xD

A z én szívem egyébként Szűcs Erikáért vérzik. Éhen fog halni szegény a miniszteri fizu és a repipogi nélkül.

sorokinV 2009.04.14. 13:39:55

@elfelejtette:

A 2 hónapot úgy értettem, hogy ha a válságkezelés továbbra is kimerül a bullshitgenerator válságkommunikációs verziójával, akkor már tök' mindegy mi lesz 2 hónap múlva. Az újrakezdés lendülete meg egy elég jó eredményt fog kiadni az EP választáson a kommereknek, tehát annak végkép nem lesz semmi következménye. Marad a semmitevés és a nagyotmondás szocialista keveréke.

elfelejtette 2009.04.14. 13:41:17

@zero: Könyvelőként könnyebb állást talál, mint jogi diplomával. ;)

elfelejtette 2009.04.14. 13:44:26

@sorokinV: A következő 2 hónap kampányidőszak, nem sok jóra számítok, max. ötletelésre, kiszivárogtatásra, meg cáfolatokra. Aztán EP választás, rendeződnek a sorok, lenyugodnak a kedélyek (vagy sem), és utána meglátjuk. Addig szerintem semmi nem várható, csak színtiszta bullshit.

Rejtett a Szám 2009.04.14. 13:46:55

Ez a sok jelző.. ,mintha az IQ Kurucot olvasnám.

"Közgazdász, fiatal, nem párttag. De Gyurcsány bizalmasa"

Hú bazeg! akasszuk fel, mert lepaktált az ördöggel!
A Reform Szövetség is tervezte, de nem vállalták be, inkább feloszlottak...
Látszik,hogy hülye gyerek. Azok is akikkel dolgozott..

Jó lenne már felfogni, hogy az áhított utópia feltételei között szerepel a vérzéscsillapítás, és utána jön a gyógyulás.

De mi kemények vagyunk, és a kis Magyar vazelines faszunkal betámadjuk hátulról az IMF-et.

Mert Oszi bá' lehet, hogy nem fecske, aki nem nyelet, viszont egy mocskos nyaligátor.
( Rohadt egy archetipus mi? )

Ezért utáljuk.

Hát ezek vagyunk mi kérem. A Svájc az éjszakában, A PISA teszten bukdácsoló húgykövek.

Reku Papa (törölt) 2009.04.14. 13:47:27

Pénzügyminiszterünk tehát annak a Deloitte könyvvizsgáló cégnek a magyar főnöke, amely anno a Postabankról megesküdött hogy minden a legnagyobb rendben... amely a leggyakoribb szereplője az USA-béli könyvvizsgálói botránykrónikáknak...

Kecskére káposztát?

belzebubó 2009.04.14. 13:52:32

"Itt szintén nincs semmi gond, bár nem értem, egy ilyen okos és sikeres ember minek adja a nevét ehhez a szakértői komédiához"
Zéró itt csak kivülről nem látsz gondot aki ismeri Oszkó-Bajnai ügyeit az tudja,hogy
Oszkó az összes NÜF-ös pénz lenyúlásához az általa vezetett cég nevét adta és az összes Bajnai-érdekeltség auditálását végzi ami az EU-s pénzek lenyúlásához kell a pályázatokhoz.Az EU-s pályázatokhoz az EU részére a Deloitte auditálása nem rossz.
Még azon csodálkozom ,hogy a Raiffeisen Bank egyik fejesét sem tette be miniszternek a bankgaranciákat ők adják Gordon érdekeltségeinek a pályázatokhoz így gyönyörű lenne mindenki a kormányban aki asszisztál az EU-s pénzes nyúlásokhoz.

sorokinV 2009.04.14. 13:53:31

Azért meg kell hagyni, hogy Szigetvári jó beszédet írt Gordonnak. Monnyuk' Veres dicsérete, illetve a 2/3-os törvények miatti válságkezelés elmaradása - magyarázat elég szánalmas volt.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.14. 13:57:18

@Meganagy Lófasz:

"Ha azt mondom ezek mindannyian szarházi gecik akkor igazam-e van?"

mivel ez egy vastagbőri érvrendszer, maximálisan igen! IGEN-IGEN! :))
---

mindenhol szocik, itt is szocik ott is szocik, már a spájzban is.... jesszusom, mi lesz így!?....jaj de csúny akormány ez is ..jáj-jáj-jáj-jájjjjj

toxikus 2009.04.14. 13:57:41

hm. most komolyan nem merek kommentelni semmi relevánsat mivel melóhely érintett a listban szereplő emberkék egyike miatt és tilos nyilatkozni bármerre:)

sorokinV 2009.04.14. 14:01:24

@toxikus:

MSZP KB titkárság? :D

sorokinV 2009.04.14. 14:03:07

Most beszél a nemzet anyósa :)
Valami egészen nagy faszságba kezdett bele. Állítólag sárga csillag viselésére akarta az ellenzék kényszeríteni a miniszterelnök jelölteket. Zseniális ez a botoxolt néni

derelyegrádi szellem 2009.04.14. 14:03:16

@Plutonic:

nem tudok linket, én élőben néztem.

Úgy az igazi!

derelyegrádi szellem 2009.04.14. 14:07:41

@derelyegrádi szellem:

Annyit tudok még jelenteni, hogy később (1/2 1) megjöttek a bűnügyi technikusok, akik bűnjeles zacskókba gyűjtötték a széttört tojásnak látszó tárgyakat gumikesztyűben, olyan helyszínelés volt hogy csak na.

Demszky még a bíróság épületében volt, így lehet elkapkodták azt a helyszínelést(+ takarítás)......

belzebubó 2009.04.14. 14:10:05

@sorokinV: És épp most olvasta fel a drágabolgárúr által írt ápr.9-i 168 Órában a 22. oldalon megjelent cikket saját beszédjének részeként. Ahogy látom a többi maszopos társ nem olvasta és ez az újdonság erejével hatott rájuk.

sorokinV 2009.04.14. 14:13:56

@belzebubó:

Ha plagizált, ha nem - zseniális! Bár már fogalmam sincs miről beszél. Most a hétfejű sárkánynál tart.

Plutonic 2009.04.14. 14:15:29

@derelyegrádi szellem: Fentebb ott a link, én már csak instant tudtam szórakozni! :DDD
És vajon a sárgáját kikeverték egy kis cukorral desszertnek az uzsi után? :)))

f.m.j. 2009.04.14. 14:25:57

@Rejtett a Szám:

Nekem meg az több, mint furcsa, hogy egyből kurucra (=szélsőjobbot-fasiszta-náci-kirekesztő-irredenta-) asszociálsz, ha valakit irritál ez a szemét banda. De látom, a többiek eléggé figyelmen kívül hagyták az álértelmiségi, álliberális hozzászólásodat. Én is így teszek, még akkor is, ha undorító stílusban fogsz megnyilvánulni...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.14. 14:27:33

@Plutonic: Ooorááá! Rock 'n' Roll :))) /bocs, az a fránya COD4 :))) /.

Kíváncsi leszek, demszkáj erre milyen frappáns fogsor-villantó magyarázattal fog szolgálni...

derelyegrádi szellem 2009.04.14. 14:30:10

@Seduxen:

Ne basztasd a Gábort, ma rájár a rúd.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.14. 14:30:22

"Gráf maradt, nincs is vele semmi gond"
azért ez nem kellően hungarian polcorrect mondat (már megint a mezőgazdasági analfabétizmus beszél belőletek, ugye, aki nem tud vmit, az nem tudja, h nem tud vmit, ezért elégedett)
egyébként jónak tűnik a cikk.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.14. 14:33:51

@elfelejtette: Tudok. Fiszont te badarságokat beszélsz.

A vállalható embered, vállaható mondata:

Bajnai: "Minden kormányban kulcsfontosságú szerep hárul a pénzügyminiszterre. Veres János miniszter úr munkájának megkérdőjelezhetetlen eredménye a visszanyert egyensúly, az elmúlt három év felelős és takarékos költségvetési gazdálkodása. [Derültség az ellenzéki padsorokban.] Az egyensúlyban lévő költségvetés, a 3 százalék körülire szorított hiány olyan örökség, amelynek ápolása elengedhetetlen feltétele a válságkezelésnek

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.14. 14:34:10

@derelyegrádi szellem: pontosabban a tojás...

a két barma, inkább ették volna meg. az étel nem játék!

Pontosabban:
1: A sör nem ital.
2: A nő nem ember
3: A medve nem játék

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.14. 14:35:50

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": ne legyél már hüjjjje! Bajnai Gy. Gordon azt mondta, amit MONDANIA KELLETT. Ez az elvárás. Azért nem szabad elfelejtenie, hogy kik is "segítik" hatalomra (gondolom erre igen sűrűn emlékeztetik is majd az elvtársak...)

elfelejtette 2009.04.14. 14:39:31

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Egy szót sem írtam Bajnairól, egyébként is óriási a jelentősége egy ilyen protokoll dumának.

Plutonic 2009.04.14. 14:40:19

@Seduxen: Az vicsor lesz szerintem. :)))))
Call Of Duty? :))))
És eszerint Te is ismered a 3 székely "igazságot"? :)))))
Mondjuk a második baromság, de évek óta sírva röhögök a másik kettőn. :DDDDDDDDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.14. 14:43:31

@Plutonic: Azaz, Call of Duty minden mennyiségben :)))

Nekem főleg a 3. szabály tetszik. Kurva igaz...

reKorrekt 2009.04.14. 14:43:45

"Dávid-csillagot és akasztófát festettek több párt irodájára"

lol

more 2009.04.14. 14:44:30

már megen azt kell látni, h nektek semmi sem jó!!! a még egy esély vonatkozik a szocikra is, lehetnek ők is szakértők, gordon lehet keménykezű néró, az őskomcsi polihisztorok lehetnek nagytudású szakemberek és a velünk egykorú vagy fiatalabb kis pöcs a south parkból simán lehet titkosszolgálati miniszter (na ez utóbbi a megabazmeg kategória)

mert hát boldogulni bármilyen vezetésű országban lehet, nem ríni kell, hanem talpra esni.

naja

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.14. 14:46:26

@tesz-vesz:

Gráf se fölfelé, sem lefelé nem lóg ki a teljesítményével, így értettem ..teszi a maga dolgait, biztos lehetne jobban is ...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.14. 14:48:19

@derelyegrádi szellem: megnéztem a videót. ez rongálás is lesz halmazatban, nem? volt olyan tojás, amelyik az oszlopot találta telibe :)))

bár gyanítom itt a szándékosság nem áll fent.

Plutonic 2009.04.14. 14:49:10

@Seduxen: :DDDDDDDDDDD
Azt a harmadik szabályt már láttam "élőben" is. :)))
Mármint a delikvens életben maradt és megerősítettem egy pohár pálinka mellett, hogy tényleg nem játék! :DDDD
Viszont lett neki egy gyönyörű nyaklánca.... ;))))))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.04.14. 14:49:53

Muhaha ez a kis ficsur aztán biztos kurva nagy szakember lehet, bár ha belegondolok sokat léptek elő a szocik az utánpótlás terén. már találnak főiskolai ill. egyetemi végzettségű ifjú szocikat is:) meg persze másik kedvenc a kis szigetvári veszedelem, a nagy kommunikátor, aki szarrá kereste magát míg mellékvágányon volt, bazzeg havi 1,5 milliós fizetéssel én is szarnék a világra és osztanám az észt hogy mennyire kell félni a szélsőjobbtól..na jó ennyire mélyre nem süllyednék.

more 2009.04.14. 14:54:27

de most tényleg, ez a ficsur csak nekem érződik ennyire gáznak? 29 évesen titkosszolgálatokat felügyelünk?? ezek tényleg mintha egy szülinapi zsúron miniszteres szerepjátékosat játszanának. egy ilyen emberrel nincs nemzetbiztonsági kockázat??? hát normális ez a barom banda??

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.14. 15:04:18

@Seduxen: Tehát, akkor vállalható a brancs vagy sem? Tökre nem értelek benneteket. Ha AZT KELL MONDANIA, akkor mitől független, mitől szakértői és továbbra is mitől VÁLLALHATÓ?

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.04.14. 15:11:04

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Függetlennek egyáltalán nem független.
Szakértőnek egyáltalán nem szakértő (sokat ront a képen a bármelyik szocikormány tablón megtalálható arcok sokasága)
Vállalható-e?? Kérdés meddig. (egyébként a fentiek tekintetében: NEM)

Rejtett a Szám 2009.04.14. 15:15:31

Nem vagyok értelmiségi. Nem vagyok liberális.
Engem is irritál.
Tanulj meg szöveget értelmezni.

Rejtett a Szám 2009.04.14. 15:18:56

@fmj: Ja! az előző neked szólt. Bocs, lemaradt.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.14. 15:22:26

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": hol írtam, hogy FÜGGETLEN, vagy SZAKÉRTŐ??

Ez egy üres frázis, amit azért dobtak be a köztudatba, hogy eladható legyen a cuccos. Ennyi.

A legelején lehet, hogy Gordonka komolyan gondolta, amiket feltételeket szabott a miniszterelnök-jelöltségéhez, de lássuk be, ezekkel a csinovnyikokkal ez elvetélt ötlet volt. Vagy egy percig se' gondolta komolyan, akkor meg Böszman 2.0.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.14. 15:29:01

@Seduxen: Mi a fax van veled is. ma...:)))

elfelejtette kezdte el pedzegetni, hogy vannak "vállaható" arcok. Erre írtam neki, hogy miről beszél?

Ugyanis felesleges szarpofozás, minden olyan elmélkedés, hogy részben vállalható, vagy pl. Oszkó mondjuk jó szakember stb.

Ezeket csomagban kell nézni, a csomag pántlikáján, meg ott van a Drazsé neve mint minőséget garantáló pecsét pl.

Nincs miről beszélni, ez egy nagy nulla lesz. Megszorítás, továbbprivatizálás, 1 év szavazatarány csökkentés. Mi meg tűrjük és habosra sz.pjuk a f.szt továbbra is.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.14. 15:34:39

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": ja, az elején azt hittem, hogy valami (ál)naivitás, amit művelsz.

Ahogy látom, kb ugyanazt gondoljuk.

Tudod, 2 alternatívát tudnék Neked ajánlani:
1: Ha nem tetszik, el lehet innen menni...
2: lemehetsz a Kossuth-térre, és rázhatod a nyáladat a (g)kordonnál (annnyááááám, ez milyen szar poén volt...), ez esetben jó eséllyel széjjelkúrják a fejedet a birodalmi rohamosztagosok.

Van még kérdésed?

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.04.14. 15:37:24

@Seduxen:
nekem volna egy??
nem tudsz egy laza erkölcsű jól szopó kiscsajt??:)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.04.14. 15:38:09

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
meg kellene tanulnom helyesen gépelni:)
erkölcsü:)

elfelejtette 2009.04.14. 16:04:42

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

"elfelejtette kezdte el pedzegetni, hogy vannak "vállaható" arcok. Erre írtam neki, hogy miről beszél?"

Arról, amiről a post szól, a kormány tagjairól, semmi másról.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.04.14. 16:25:58

@Seduxen:
legyen ellenzéki, utóbbi 7 évben csak belejött.)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.14. 16:28:23

@DexterMorgan78/Séfbácsi: ez esetben "kedvencemet", Pelczné Ildikó asszonyságot tudnám javasolni.

lehet, ha megígéred neki, hogy 2010-ben a fityeszre szavazol, még le is nyeli...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.14. 16:36:40

@Seduxen:

bele se merek gondolni, hogy a 2014, 2018-as szavazatért mi járhat...

vagy talán mégis!!?? :))

nyelv-ész 2009.04.14. 16:39:36

Ott tetszettek eltévelyedni, hogy az úgynevezett politikai elit tagjairól feltételezni merészelitek, hogy bármilyen jobbító szándékkal tevékenykednek.

Egyszerűen siralmas nézni, hallgatni, ahogy az emberek mindenhol győzködik magukat meg egymást, hogy demostmajd már kifele mászunk a szarból. Közben napról napra mélyebben leszünk.

Az úgynevezett "Reformklub" nevű gittegyletről meg annyit érdemes tudni, hogy fő feladata nem az ország kirángatása a kakiból, hanem a korábban tervezett, de még át nem préselt megszorító intézkedések "tudományos", "szakértői" köntösbe burkolt eladása.

martonx 2009.04.14. 16:53:19

@Rejtett a Szám: a többes szám sértő. Ez vagy te inkább :-)

tudi 2009.04.14. 17:20:01

Egy-két szakértőnek tűnő egyéntől eltekintve ez kb annyira szakértő kormány, mint a többi szoci-szadesz kormány. De a lényeget azért megkapta szadesz a gazdasági tárcát, végülis innen lehet még a válság alatt is szépen lopni.

Rorgosh 2009.04.14. 19:24:25

Nos, van néhány szakértő, néhány még jó pozicióban is, ám túl sok a pártember. Túl sok ahhoz, hogy a szakértők dominálhassanak azokban a döntésekben, amelyeket a kormány dönt el...

Emellett még egy észrevétel: a szakértők vállalják is? (Elvégre a miniszterelnökség terén is akadt ilyen probléma....)

sebien 2009.04.14. 19:40:07

@Meganagy Lófasz: "Ha azt mondom ezek mindannyian szarházi gecik akkor igazam-e van?"

csak részben, mert túlságosan is pc fogalmaztál az igazsághoz képest... egyébként rendkívül frappánsan sikerült összefoglalnod nagyon sok ember véleményét:)

Virág et. 2009.04.14. 19:46:17

@tudi: Az hogy jött össze neked, hogy Vahl SZDSZ-es? Mert tagja volt az IVSz-nek, aminek Kóka is? Nézzél már rá, hogy mi az az IVSZ ... Ez nevetséges.

De ne nekem higgy, hanem A Bölcs Vezérnek Aki Sosem Hazudik. Ő ugyanis annyira nem gondolta liberálkomcsinak, hogy felkérte anno kormánybiztosnak.

@Rorgosh:

Az már megtörtént múlt héten szerintem. Addig nem említenek meg senkit, amíg azok rá nem bólintanak. Pláne nem a Parlamentben.

Virág et. 2009.04.14. 19:47:49

A narancsgőzös kollégák figyelmébe ajánlanám a tényt, hogy az Orbán-kormány két államtitkára is helyet kapott a kormányban.

Büdös komcsik, értem én.

Virág et. 2009.04.14. 19:50:23

@tudi: De nem mondd, hogy nem vagyok konstruktív, segítek:

www.ivsz.hu/engine.aspx?page=elnokseg

Mind SZDSZ-es, ugye? Pl. a Novell, a Microsoft, az Oracle vagy az Intel mo-i vezetője. Mind a Kóka puszipajtása ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.14. 19:52:27

@Virág et.:

Én kiszúrtam, szerintem nem volt pontos az önéletrajz :))

A patás Zorbán ügynökei már a kormányban vannak :))

tudi 2009.04.14. 19:54:27

@Virág et.: Ha kóka haverja, akkor a tulajdonképpen szdsz közelinek tekinthető. És akkor miért egy 1% párt ad gazdasági miniszter jelöltet, mikor nem is koalíciós partner
Ja nem vagyok orbán mániás, hisz nincs a fal tele aggatva orbán képekkel, de a narancssárga az egyik kedvenc színem, tehát akkor mégis burkolt fideszes vagyok.:)

tudi 2009.04.14. 20:04:10

@zero: Ők lesznek a harmadik hadoszlop, akik belűlről bomlasztják majd a derék válságkezelő kományt, amiért a derék exkoalíciósos vért izzadtak.

Roxvox 2009.04.14. 20:07:18

Semmi nem tart örökké alapon, majd elkezd magától megoldódni a helyzet és aki épp akkor lesz kormányon, az aratja le a babérokat. Ő lesz a nagy válságmegoldó. Ennnnyi.

Virág et. 2009.04.14. 20:08:25

@tudi: De hát épp ezt mondom, hogy nem haverja Kókának. Azaz, ezt nem állította senki. Annyit írt a MN, hogy "ismnerHETTE Kókát az IVSZ elnökségéből...". Ebből vonták le a derék választópolgárok (pl. te), hogy akkor ez is a Kóka haverja.

Ezért linkeltem be, hogy kb kik alkotják most az IVSz elnökségét. Ezek nem Kóka haverjai. Annyi közük a Kókához, hogy annak idején ő is épp egy informatikai vállalkozást vezetett.

Virág et. 2009.04.14. 20:11:32

Nem a kormány összetételével van a baj, hanem azzal hogy elkéstek. Nem kicsit, nagyon. Ennek a kabinetnek kb 2006 őszén kellett volna felállnia. Őszöd kirobbanásakor.

Egy év alatt semmit nem tudnak csinálni már.

Roxvox 2009.04.14. 20:16:33

Ez a négy évente eljátszott választási bohózat ugyanaz, mint az átkosban (csak hála istennek, nem kötelező),bárhová szavazol ugyanazt kapod :((((

tudi 2009.04.14. 20:17:14

@Virág et.: Pontosítok volt üzlettársa, de attól függetlenül az azért durva, hogy egy törpe párt mondja meg, hogy ki legyen gazdasági miniszter.
Végülis mig koalíciós partnerok voltak, addig is a szadesz vezzette a gazdasági tárcát.

Virág et. 2009.04.14. 20:20:08

@tudi: De hát mégcsak üzlettársak sem voltak! Az IVSZ-ben volt elnökségi tag mindkettő, de mégcsak egy közös cégnél sem dolgoztak soha az életbe, semmi más közük egymáshoz.

Azt meg honnan veszed, hogy az SZDSz jelölte? Mert ilyet eddig senki nem mondott. Tudtommal Bajnai kérte fel személyesen. Akárcsak a többieket, leszámítca a szoci kádereket, akikhez az MSZP ragaszkodott.

beleszolok 2009.04.14. 20:24:49

Azt értem, hogy Drazsénak mindenki ellen van bizonyítéka mindenre, és az ellentettjére is, de tulajdonképpen ez az ember mihez ért?

tudi 2009.04.14. 20:26:27

@Virág et.: A posztban pont zero írta, tehát ő is egy felbújtó orbánista bétrenc.

Roxvox 2009.04.14. 20:27:49

A komcsik kicsit több, mint negyven év alatt tönkre vágták az országot. Ennek a bagázsnak még húsz év sem kellett, hogy még nagyobb szart produkáljanak.
Csömör - egy szép település :(((((

sebien 2009.04.14. 20:29:39

@Virág et.: "Mert ilyet eddig senki nem mondott."

pont ezért.

egyébként meg ne legyél már ennyire naív, kérlek szépen. biztos zeronak sincs semmi alapja arra, hogy ezt a következtetést vonta le. hacsak nem rutin meg az évek...:)

és nyugodtan nevezz paranoiásnak, de szerintem nekünk több okunk van paranoiásnak lenni, mint neked, hogy ennyire naív légy.

Virág et. 2009.04.14. 20:30:03

@tudi: Pontosítsunk: zero írta KÉRDŐJELLEL. Mellesleg a vonatkozó MN cikkből vette ezeket, ahol szintén ilyen "sejtetősen", feltételes módban lett írva.

Mire te átvetted, már kijelentés lett a kérdésből. Pontosan így működik a befolyásolás.

Virág et. 2009.04.14. 20:32:37

@sebien / szavazógép / flegma fotelhős: Nem naív vagyok barátom, csak tudod mielőtt valaki felett pálcát törünk, nem árt tájékozódni.

Mielőtt valakit nagyvonalúan besorolunk egy szekértáborhoz, talán nem árt azt valamivel alá is támasztani, nem?

Ezzel az erővel az Orbán is lehet a Kóka haverja. Sőt, akár a Gyurcsányé is.

Virág et. 2009.04.14. 20:33:45

@sebien / szavazógép / flegma fotelhős:

"hacsak nem rutin meg az évek"

zero hangját hallva azok az évek nem túl számosak. Ezt az érvet átugranám, engedelmeddel.

Roxvox 2009.04.14. 20:38:09

Jobb helyeken a gazdaság irányítja a politikát (persze ott van gazdaság), nálunk ez is fordítva müxik, mint minden. Balkezes ország.

Virág et. 2009.04.14. 20:42:36

@sebien / szavazógép / flegma fotelhős: Mellesleg, kedves nem-naív barátom, Kóka jelenleg is az IVSz tiszteletbeli elnöke (hangsúlyozom: ez az egyetlen közös pont közte és Vahl között), amelynek tagja az ország összes jelentős informatikai vállalata (ezért is hívják ugye informatikai vállalatok szövetségének).

A te nem-naív logikád alapján a Microsoft, a HP, az SAP, a Novell, a Kürt, a FreeSoft stb vezetői mind-mind Kóka emberei. Tehát ma Mo-na minden informatikai cégvezér per definitionem SZDSZ-es.

Laura2 2009.04.14. 20:50:59

@laspalmas: erre mondtam már korábban, hogy életük végéig jár a miniszteri fizu nekik! Mi előbb halunk éhen, mint ez a "duci-juci". lesz miből megvenni a nasit ezután is

sebien 2009.04.14. 21:01:52

@Virág et.: igazából nem zero éveire gondoltam, hanem a maszop (ámokfutásának) éveire és az onnan jött rutinra.

mielőtt pálcát törünk, nem árt tájékozódni? nekem (és gondolom még sokan másoknak is) annyi pont elég, hogy egyáltalán szóba állnak ezekkel, sőt még a nevüket is adják hozzájuk. és most mindegy, hogy párt, vagy (szakértő, LOL) kormány szinten.

"Ezzel az erővel az Orbán is lehet a Kóka haverja. Sőt, akár a Gyurcsányé is." hidd el, én már ezen sem lepődnék meg...

A picipuhát, hp-t, meg a többit nem is értem hogy hoztad össze a kókával (vagy az ivsz-el). bár a picipuhát még értem, mert kábé annyira megbízható, mint a kormányunk, de a többi?

"Nem naív vagyok..." akkor minek neveznéd magad, ha még mindig hajlandó vagy akár egyetlen szavukat is komolyan venni?

Virág et. 2009.04.14. 21:45:07

@sebien / szavazógép / flegma fotelhős:

"A picipuhát, hp-t, meg a többit nem is értem hogy hoztad össze a kókával (vagy az ivsz-el)"

Talán mert mind tagok? A picipuha is, igen. Ráadásul elnökségi. Húha, bizony.

www.ivsz.hu/engine.aspx?page=elnokseg

Már egyszer belinkeltem, de úgy látszik, nem nézte meg senki.

Marcellusca 2009.04.14. 22:25:52

@Virág et.: Mondhatod nekik. Akkor is ugyanazt csaholják.

Marcellusca 2009.04.14. 22:31:24

@Virág et.: Miazhogy? Nagyonis! :)
Elvégre együtt, egyszerre voltak KISZ vezetők.
Csak ezt már elfelejtik a Viktoristák.
Igen, igen. Ő is kommunista volt.

Marcellusca 2009.04.14. 22:48:51

Na, tessék! Még alig iktatták be, de már erről is ő tehet:
"Hatalmas vihar Újpesten
Bajnai Gordon beiktatása után alig egy órával hatalmas vihar tört ki Újpesten, ahol az Index szerkesztősége is van. Erős szélvihar kerekedett, dörög az ég, és vízszintesen esik az eső. Több helyen betörtek a nyitott ablakok. A vihar még nem ért oda az Alkotmány utcába." /Index/
Biztosan ő rendelte, csak nem érte el a célját:
"Szakad az eső a Parlamentnél
Odaért a vihar a Parlamenthez. A tüntetők behúzódtak a kapualjakba, a rendőrök áznak. " /Index/

Lehet ideologizálni! :D

Horizont 2009.04.14. 23:04:46

@Marcellusca: És mi lett szegény libákkal?:)

Marcellusca 2009.04.14. 23:09:02

@Horizont: Lemosták az út és a pesti szmog porát. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.15. 08:47:23

@Bezuhov: wehehe, lehet, hogy azért gang-bang is szóbajöhet. mindent a szavazatokért :)))

kicsit kifordítjuk Nyakó Pista szavait a "csak a szavazat számít" témában :))

Bocsánat, természetesen jó reggelt MINDENKINEK!

Nácziakoknak, és nem-nácziakoknak egyaránt!

derelyegrádi szellem 2009.04.15. 11:28:58

szekeres imre régi kedvencem, többek között azért is mert őt nem kis ráfordítások árrán maga a Párt operáltatta emberré, ezért most egy kicsit vele:

"Szekeres Imre vezeti a Honvédelmi Minisztériumot a Bajnai-kormányban is. A szocialista politikus a köztévé esti műsorában kedden azt mondta: Bajnai Gordon indoklása szerint az elmúlt években olyan átalakítást vittek véghez, amelytől erősebb lett a honvédség, és ezt a munkát szeretnék befejezni, ezért maradhat a honvédelmi tárca élén."

Kérem jeletkezzen az, aki tud/hallott bármilyen ilyen jellegű átalakításról, aminek eredményeképpen "erősebb lett a honvédség".

A Szekeres Svédországi "beerősítése" nem ér. :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.15. 12:37:29

@derelyegrádi szellem:

Nem tom, Szellem, talán a honvédek vádlijára gondolt, ami láblógatás közben "erősebb lett". :)

sebien 2009.04.15. 19:04:02

@Virág et.: ez nem azt jelenti, hogy senki sem nézte meg, hanem azt, hogy én nem néztem meg. de miután újra belinkelted - jelentem - megnéztem. sok értelme nem volt.

@Marcellusca: a viktorista kifejezést kikérem magamnak, ez majdnem annyira sértő, mintha azt mondtad volna, hogy gyurcsányista. utálom az összes politikust. de jelenleg a maszop van hatalmon, így közvetlenül ők ártanak többet. ezért fenntartom a jogot, hogy egy "kicsit" jobban utáljam őket...

mézesbandi 2009.04.15. 23:42:30

Azért ez se rossz Ficsor Ádámról (28 teljes év tapasztalata), így kezdődik:
"Életkora ellenére tekintélyes politikai és társadalmi múltja van. Már egyetemi évei alatt a budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem hallgatói önkormányzatának tagja volt....".

ComLo 2012.09.28. 08:48:11

:-D Gyerekek 3 és fél év után, el sem hiszitek mekkora élmény ezt visszaolvasni. Mint mikor az ember elolvassa a kamaszkori naplóját "Ilyen kis baromságokat éltem meg annó világfájdalomként??" :-).
Akkor szerintem én is tökéletesen osztottam a post felháborodását. Ma pedig (szerintem a kommentelők többségével egyetemben), nincs az a dolog amit ne adnék meg, hogy a lecseréljük a jelenlegi (2012 szeptember) garnitúrát rájuk...

kifordított nagyanyó 2012.09.28. 11:30:16

@ComLo: Most már csak úgy emlékszünk erre,mint "régi szép időkre".:((

süti beállítások módosítása