Skip to content


       Szűrés lista

Bajnai sajnálja

A szakértői kormány pártfüggetlen miniszterelnöke Gyurcsány országelhagyásra buzdító mondatára kísértetiesen hajazó megnyilvánulásra vetemedett a tervezett ingatlanadó kapcsán. Ugye emlékeztek?

Ilyet talált mondani a pártonkívüli szakértő min.elnök a tervezés alatt álló ingatlanadó kapcsán:
"Véleménye szerint azoknál "valami probléma van", akik munkaképesek, de sokkal nagyobb ingatlanban laknak, mint amelyet fenn tudnak tartani. "Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani. Ez tudom, hogy keményen hangzik, de Magyarországon 90% felett van az ingatlantulajdonlás aránya, míg Nyugat-Európában ennél jóval kisebb". - mondta tegnap Bajnai.

Aztán a nagy felzúdulást látva gyorsan észbekapott, visszaöltötte eminensdiák ábrázatát, rajta a jellegzetes epebajos mosollyal, és elnézést kért.

"Pontatlanul fogalmaztam, olyanokat is megbántottam, akiknek nem szántam ezt a nyilatkozatot, és akiket nem akartam megbántani, sajnálom"

A miniszterelnök szerdán hangsúlyozta: az ingatlanadó és a vagyonadó bevezetésének van olyan célja is, amely arról szól, hogy akik ma minimálbérre vannak bejelentve és közben egy luxusvillában laknak, az nagyon sok ember érzékenységét sérti.

Erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy a vagyonadó ezt is rendbe fogja tudni tenni - fogalmazott. A kormányfő kitért arra: a vagyonadó része egy olyan adóátalakítási koncepciónak, amely éppen a munka becsületét szeretné helyreállítani Magyarországon.

Mint mondta, jövő évtől olyan változást szeretnének, hogy azoknak a munkavállalóknak, "akik a hátukon viszik az országot előre", több mint egy hónapnyi összeggel legyen több a nettó jövedelmük. (Amit rögtön le is csípnek a magasabb ÁFA-val, ingatlanadóval, egyéb sarcokkal. Az igazsághoz ez is hozzátartozik, Gordon.)

Bajnai Gordon kiemelte: emellett szeretnének vagyonadót bevezetni, amelynek az ingatlanadó a legfontosabb eleme. Ez számos méltányosságot, kedvezményt tartalmazna azok számára, akik méltán kérik ezt.

Ide sorolta a nyugdíjasokat, a nagycsaládosokat, a munkanélkülivé vált embereket, és azokat, akik az önkormányzatok szerint valóban nehéz helyzetben vannak. "Nem nekik szántam a hétfői rosszul sikerült félmondatomat, hanem azokra próbáltam utalni, akik méltatlanul többet vesznek ki a közösből, mint amennyit beletesznek" - jelentette ki.

Hozzátette: a legkisebb értékű ingatlanoknál teljes mentességet adnának.

Fantasztikus.

Az átlagos, dolgozó magyar emberek egyik kategóriába sem esnek bele, a lakáshitelt sem putrira, ám svájci frankban vették fel. Szóval nekik (nekünk) mindenképp szívás.

 

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr381119203

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.05.15. 12:46:58

JövőképA FIDESZ-ben az a jó, hogy szinte minden mondatuk mellé oda lehet tenni egy másikat, amit szintén ők mondtak, mégis valahogy pont az ellenkezője az elsőnek (oké, ez mondjuk a többi pártra is igaz, de rájuk hatványozottan). És itt nem kell nagy időt…

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.05.13. 22:05:22

Megvan az SZDSZ új plakátarca!A Szabad Demokraták gőzerővel keresték az új plakátarcot, miután a múlt héten felmerült a vád, miszerint egy ismert utcai harcos látható hirdetéseiken, jobbikos szinpatizánsá maszkírozva. Ezt a Szabad Demokraták határozottan…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.13. 15:27:29

@derelyegrádi szellem: ő válaszolt is, hogy ki fogja fizetni, és sokat fog fizetni, de ezt vállalja... ma hallottam a rádióban:(
no komment, részemről.

rolika 2009.05.13. 15:28:23

Hiába a jó szándék, a minimálbérből villát építgetők, bár sokan vannak, mégis egy marginális kisebbséget alkotnak, és miattuk, velük együtt belemerítenek a többségbe is.

Nekem nem a vagyonadóval van bajom, csak a módjával és a bevezetés idejével. Ha eztán elveszted a munkádat, elveszthetsz mindent, márpedig a munkahely elvesztése mostanában elég reális veszély.

Egyébként nem értem a szocikat. Vagy tudnak valamit, amit mi nem (pl. valami rendkívüli állapotot vezetnek be, vagy hasonlót, hogy ne lehessen választás egy ideig), vagy véglegesen és teljesen elment az eszük. Remélem, legközelebb a bejutásért harcolnak a választáson. És azt is, hogy valaki tényleg számonkéri és börtönbe csukja ezeket az ámokfutókat.

Dr. No 2009.05.13. 15:30:40

@rolika: Azért az a kisebbség nem olyan marginális.

rolika 2009.05.13. 15:32:49

@Dr. No: Azt tudom, hogy sok a minimálbéres, de hogy ebből a körből sokan villákat építenének, azt kétlem.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.05.13. 15:33:36

Nem igazán izgat a bocsánatkérés, amit ha jól látok, nem is nekünk adresszált. Változatlanul szimpatikusabb a halálos ítéletes - akasztós verzióm, amellett a következmények nélküli ország szindrómát is eliminálja, mivel elég drasztikus intézkedési eszköz.
Sajnálom Gordon.

digger 2009.05.13. 15:35:21

@kulup: igen, de azoktól meg nem kell bocsánatot kérni, mert nem fognak elköltözni.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.05.13. 15:38:04

"Nem nekik szántam a hétfői rosszul sikerült félmondatomat, hanem azokra próbáltam utalni, akik méltatlanul többet vesznek ki a közösből, mint amennyit beletesznek"

Kivéve persze a segílyesek, álrokkantak és minimálbéresek, illetve a nyuggerek.
Ergo mindenkinek, aki többet tesz a közösbe, mint amennyit kivesz.

Lője már le valaki ezt a faszt.

kulup 2009.05.13. 15:45:05

@digger: Hát ne is kérjen tőlük bocsánatot ! :-)

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.05.13. 15:47:37

@szmoker:

Jó, de csak bírósági ítélet után (az lehet rögtönítélő is, de a jogszerűséghez ragaszkodjunk már azért!). No és persze az olajfás koalíció párttagjait is már. Közös a bűnük, nem Gyurcsány kúrta el egyedül vagy Bajnai ....

derelyegrádi szellem 2009.05.13. 15:55:28

@szmoker:

Meg kéne kérdezni ezt a Bajnai "Tullius Cicero" Gordot, hogy a mondatban a "méltatlanul" szó miért és hogyan került bele, mert jelenteni, ott semmit nem jelent. Sőt, értelemzavaró.

Bár Bajnai mondanivalójában az értelmet megzavarni nem minden nehézség nélkül való.

P.s. Vagy esetleg figyelmébe ajánlani a "méltánytalanul" kifejezést.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.05.13. 15:55:38

nem tom, a másik poszt után volt-e már szó róla, de a hitellel terhelt ingatlant, azt hogyan fogják adóztatni?

papika 2009.05.13. 16:06:33

Azt mondja ez a keskenyfejű Oszkó, hogy egy átlagos lakás utáni adó a töredéke lenne annak az összegnek, mint amit az átlagbér szja terhelésének csökkentése jelentene jövőre.
Namost, szuperbruttósítják a béreket, és ebből lesz 17, illetve 32% szja. A szuperbruttó bér a mai bér 127%-a, s számolgassunk csak egy kicsit! 127-nek a 17%-a 21,6% (a mai 18% helyett!!!), a 127-nek a 32%-a pedig 40,6% (a mai 36% helyett!!!).
Azaz, annyi törénik, hogy elhúzzák a sávhatárokat, de emelik a kulcsokat, optikailag azonban csökkennek. Végeredményen, ha jól számolok, 200 ezer (mostani) bruttó alatt kevesebb lesz a nettó fizetés, mint most.
Hát ebből kéretik fizetni az ingatlanadót! Meg persze az áfaemelést. Mert hát az átlag fizetés az 200 alatt van. A teljesség kedvéért, 330 ezer mai bruttónál lesz a legmagasabb a megtakarítás, ott havi 20.000-rel marad több az adózónak, afelett egy darabig kisebb lesz a megtakarítás, aztán meg homályba fulladunk, mert nem tudni, mi lesz a különadó sorsa.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.05.13. 16:12:18

Ezt a minden realitás érzéket elveszített demagógot!

HÁT AKKOR MEG MIÉRT NEM CSAK A LUXUSVILLÁKAT ADÓZTATOD MEG BAZMEG?

Miért kell kivetni minden lakóingatlanra?

Leírtam én tegnap a véleményem, és fenn is tartom.

Sok sikert a bevezetéshez.

Megtették az első nagyon fontos lépést az felé, hogy a kóbor kutya lehugyozza a szél által lengetett kiaszott hulláikat az Andrássy út lámpavasain!

teknős 2009.05.13. 16:16:13

Én meg úgy gondolom, hogy a bocsánatkérése még irritálóbb, mint maga a sértés.

Köztudomású, adót csak a középosztály fizet. A szegények nem tudnak, a gazdagok meg kibújnak alóla.

Mégis, a legalantasabb emberi kapzsiságra építve próbálják meg elmagyarázni a történteket. Mikor éljük már meg, hogy ha kifosztanak is minket, legalább ne nézzenek madárnak, ezek a disznók. Persze ahhoz be kellene vallani, hogy azért van az egész, mert különben nem lesz több hitel az elvtársak még hátralévő egyévi tolvajkodásához.

(Boldvai franciaországi villájába Starjánból viszi a feketemunkásokat és egy fillér adót sem fizet sem a villája, sem a munkás után)

egymilliomod · http://gyermekvedo.blog.hu 2009.05.13. 16:19:30

""Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani. Ez tudom, hogy keményen hangzik, de Magyarországon 90% felett van az ingatlantulajdonlás aránya, míg Nyugat-Európában ennél jóval kisebb"

Ezen tegnap gondolkodtam kicsit, de logikailag sehogy sem áll össze nekem az első és a második mondat relációja.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.05.13. 16:23:33

"Ide sorolta a nyugdíjasokat, a nagycsaládosokat, a munkanélkülivé vált embereket, és azokat, akik az önkormányzatok szerint valóban nehéz helyzetben vannak."

Ezzel az a probléma, hogy senkinek nincs arról a leghalványabb fogalma sem, hogy ki az aki csak papíron rászoruló.
Ha tudnák, már rég rászabadult volna az APEH a megélhetési bömös adócsalókra, és ilyen idióta csukottszemmel adóbizerélésre sem lenne szükség.

rolika 2009.05.13. 16:24:18

@egymilliomod:
"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne."
Tamási Áron írta az Ábel-trilógiában, és ez mindent elmond a magyarok felfogásáról.
Gordon biztos nem olvasta.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.05.13. 16:24:24

az ingatlanadóval - ilyen formán - az mszp még közelebb kerül saját választóihoz:
a putrisokhoz és a nyugdíjasokhoz.

csak nekik nem kell fizetniük. briliáns taktika.

reality 2009.05.13. 16:28:30

Ez a bocsánatkérés nincs semmilyen kapcsolatban az eredeti kijelentéssel. A hétfői mondata teljesen mást jelent, mint amit később mondott.
Az elsőben azokról szólt, akik nem bírják fizetni, azok költözzenek kisebb ingatlanba. Míg a bocsánatkérősben azokról szólt, akik bár tudnák fizetni, csak minimálbéren vannak. Tehát ezek semmiképpen nem költöznének kisebb házba. Na. remélem érthető.

reality 2009.05.13. 16:29:47

@reality: Így még pofátlanabb ez az ürge.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.13. 16:45:02

"a legkisebb értékű ingatlanoknál teljes mentességet adnának."

2 millió felett lesz ingatlanadó.

Van 2 milliónál olcsóbb ingatlan, amit volt szíves megkímélni? Mert érdekelne ...

martonx 2009.05.13. 16:51:05

Ilyenkor öröm az ürömben, hogy képtelen vagyok összeszedni egy saját lakásra valót.
Vajon az albérletezést mikor fogják luxusnak nyilvánítani, és pluszban megadóztatni?

tudi 2009.05.13. 16:51:07

@rolika: Hát én ismerk ilyet, az asszony már évek ota nem dolgozik a férje fuvaros ja és papíron 22000 Ft a családra lebontott jövedelmük mert az a létminimum asszem, a lányuk egyetemista de a rosznyelvek szerint van legalább 2 lakása van és nem éppen egy putriban laknak 2 éve ujították fel a házukat, ja és mivel "rászorulok" a gyerekeik mindent ingyen kapnak/kaptak az iskolában.
De nem mondok sokat azzal, hogy Mo-n az öszzes kamionos(de legalább is egy jó részük) paríron minimálbérből tengetik at életüket.

itelethozo · http://itelethozo.blog.hu 2009.05.13. 17:08:58

Látom magam előtt lelkiszemeimmel, hogy a rózsadombon mindenki egy komfort nélküli 20nm-es sufnit jelent be lakásnak, s mellette lesz a 3 emeletes, csillió nm-es, összkomfortos "garázs" vagy "szerszámossufni"...

Terrance 2009.05.13. 17:10:33

Mindenki a negatívumot látja ebben, de én örülök hogy végre nem csak az fizet adót, akinek bejelentett jövedelme van. Biztos, hogy lehetne jobban csinálni, az kiderült a fenti hozzászólásokból, de mivel eddig nem történt semmi, lehet hogy ez is előrelépés...

Atrox 2009.05.13. 17:11:51

@martonx: lehet, hogy korai az örömöd. A főbérlő szerinted szó nélkül fogja kipengetni az ingatlanadót, vagy ráterheli az albérlőkre? Szerintem utóbbi, és még csak nem is lehet haragudni rájuk. Így szerintem ez hihetetlen nagy szívás minden albérletben lakónak. Ez előrevetíti azt, hogy ezek az emberek még nehezebben fognak saját ingatlanhoz jutni, és talán sohasem lesznek képesek családot alapítani (legalábbis józanul gondolkodva, felelősségteljesen nem), mert saját magukat sem lesznek képesek eltartani. Így szépen tovább öregszik a magyar társadalom, még több nyugdíjas, és egyre kisebb hányad jut magyarokra a teljes magyarországi népességet tekintve.

Terrance 2009.05.13. 17:20:20

@Atrox:
Azért nem milliós adókról beszélünk. Feltételezem nem rózsadombi villákban lakik a tipikus albérlő. Ha meg igen "lehet kisebbe menni".

derelyegrádi szellem 2009.05.13. 17:23:46

@martonx:

Szerinted a lakás bérbeadója őt az ingatlan kapcsán terhelő adót nem terheli tovább az albérlőjére?

Naumov 2009.05.13. 17:28:14

Olyan MSZP közlemény még nem érkezett a témában, hogy valójában a Fidesz forgatta ki eredeti értelméből a szakértői válságkezelő miniszterelnök mondanivalóját?
Kár volt a Daróczit elküldeni, a Nyakó Pisti meg biztos szabadságon van..

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.13. 17:35:15

@zero:

"Van 2 milliónál olcsóbb ingatlan, amit volt szíves megkímélni? "

Van ám. ("a lakáshitelt sem putrira, ám svájci frankban vették fel.")

Kb. ilyenek:
www.expressz.hu/ingatlan/lako/csaladi/hirdetes-13912558/
www.expressz.hu/ingatlan/lako/csaladi/hirdetes-14253014/

Van még kérdés?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.13. 17:36:48

@Naumov:

Ne aggódj, van utánpótlás. Batiz másfél nap alatt (250.000-ért) kiképezte már Szollárt.

vadasmarha balra 2009.05.13. 17:47:51

Igérete szerint a Fidesz kormányra jutása esetén, (ami borítékolható), azonnal visszavonja az ingatlanadót. A Bajnai kormány leghamarabb 2010 januárjától tudná hatályba helyezni ezt a törvényt. Kiszámolta valaki, hogy mennyi közpénzt emészt majd fel ez a pár hónapig élő törvény bevezetése és eltörlése????

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.13. 17:49:32

"Mint mondta, jövő évtől olyan változást szeretnének, hogy azoknak a munkavállalóknak, "akik a hátukon viszik az országot előre", több mint egy hónapnyi összeggel legyen több a nettó jövedelmük. (Amit rögtön le is csípnek a magasabb ÁFA-val, ingatlanadóval, egyéb sarcokkal. Az igazsághoz ez is hozzátartozik, Gordon.)"

Valóban, ez csak átrendezés. De baj ez? Az átlag, becsületes ember nem fizet több adót, mint eddig, csak más elosztásban, aki meg eddig eltitkolta a jövedelmét, az legalább így jobban kiveszi a részét a közterhekből.

Persze a beszólás ettől még elég szerencsétlen volt...

Beer Ninja 2009.05.13. 17:52:03

Kit érdekel mit szar a száján egy 'komcsi'? Majd csak megdöglik ez is. :) :) :)

Beer Ninja 2009.05.13. 17:52:55

Bocs az egyszerűségért, de nálam már ezt érték el. :(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 17:55:06

@vomit:

"normalis ember nem megy politikusnak."

Vagy csak nem derülnek ki róluk disznóságok, így nem is tudsz a létezésükről.:P

K.Jani 2009.05.13. 17:59:09

milyen MAGYAR miniszterelnök az aki kettős állampolgár, a kersztneve gordon és offscore céget vezetett?? (ja és a wallis is sáros)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 18:00:45

@anti_troll:

Már bocsánat, de ahhoz először fölfele hugyozó kóbor kutyákat kell kitenyésztenünk.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 18:07:29

@K.Jani:

Nem letromfolt, hanem külföldi az a cég.:P Amúgy mi a bajod a Gordon névvel, nagybőgőt jelent.:P

derelyegrádi szellem 2009.05.13. 18:12:36

@Mj:

Észrevételezném, hogy" gordon" nem nagybőgőt jelent. Az "gordonka", és még az sem nagybőgő, hanem cselló, ami nem tévesztendő össze a csemballóval.

Még jó, hogy nem zenetanár leszel.

A fúvósok mennek, kérdezhetném szemtelenül, de nem teszem, mert én nem vagyok olyan. :-)

irrelevant 2009.05.13. 18:17:54

@K.Jani: Milyen állampolgár még Gordon a magyaron kívül?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 18:19:35

@derelyegrádi szellem:

Ez furcsa, mivel ének-zenei általánosba jártam, és bizony én úgy tanultam, hogy a gordon nagybőgő, a gordonka cselló, a citera, a kithara, a gitár és a kintorna pedig ugyanolyan szóból származik.

derelyegrádi szellem 2009.05.13. 18:27:47

@Mj:

Ne ezt megkérdezem egy bőgőstől. Ha igazad van, megkövetlek.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2009.05.13. 18:28:18

Ez szimplán idióta magyarázkodás. Tartalmilag nem is értelmezhető. Aszongyahogy:

"Véleménye szerint azoknál "valami probléma van", akik munkaképesek, de sokkal nagyobb ingatlanban laknak, mint amelyet fenn tudnak tartani. Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani."

Majd ezt:

"az ingatlanadó és a vagyonadó bevezetésének van olyan célja is, amely arról szól, hogy akik ma minimálbérre vannak bejelentve és közben egy luxusvillában laknak, az nagyon sok ember érzékenységét sérti."

Rohadjak meg, ha van bármi összefüggés a kettő között : ))) Vagy arra gondolt, hogy majd most a minimálbéres vállalkozók eladják az ingatlanukat, mert nem fogják tudni fenntartani? Ostoba fasz ez, meg az összes tanácsadója is.

Viktus 2009.05.13. 18:41:32

Jó anyám, erre azt üzeni Bajnainak, ha felértékelik a házat mondjuk 30 milkára Gyuri fizesse ki neki a pénzt aztán boldogan költözik ...

Viktus 2009.05.13. 18:43:53

@Von Siebenbuergen:

Szólhattak volna Gyurikának, hogy ezen okból taálták ki anno a vagyonosodási vizsgálatot. Mondjuk az más tészta, hogy a sok tolvaj cimbihez nem megy ki csak a csóri kisvállalkozót baszogatja, mikor vesz egy suzukit 10 évre ...

K.Jani 2009.05.13. 18:52:55

ELÉZÉST!!! EZT ELNÉZTEM! NEM GORDON!!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.13. 19:00:26

@K.Jani: Te figyelj, csak a címét nézted annak a cikknek, vagy el is olvastad? Nem is a Bajnairól szól...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 19:07:17

@derelyegrádi szellem:

Nekem csak csellista ismerősöm van, úgyhogy inkább a teljesen autentikus választ várnám meg.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 19:08:44

@K.Jani:

Na erről ennyit... Gordonnak egyébként is sokkal zavaróbb tulajdonságai vannak, mint a neve vagy az állampolgársága.

reality 2009.05.13. 19:18:44

@Mj: Hamár szóbajött a neve:

A Gordon kelta -> skót -> angol eredetű férfinév, jelentése: magas domb(on lakó).
(wikipedia)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 19:20:35

@Viktus:

Tőlem nyugodtan élhet, mondjuk egy szép, rácsos szobában.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 19:21:59

@reality:

Köszönöm, de eredetileg szójátékot akartam űzni, és nem gondoltam, hogy valóban egy vonós hangszerről nevezték el.:P (Stinget is így hívják amúgy.)

Viktus 2009.05.13. 19:23:01

@Mj:

Az a veszélyes, ha nem kötélen himbálóznak az ilyen figurák, hogy egy idő után mindenféle galamblelkű hippik kibulizzák őket a rácsosból, és megint aktivizálják magukat ... :D

reality 2009.05.13. 19:23:12

@derelyegrádi szellem: Én is zenesuliba jártam, 9 évig csellóztam (gordonka), és annó még is úgy tanultam, hogy a nagybőgő az gordon.

Viktus 2009.05.13. 19:25:07

@reality:

Jó lesz ezt tisztázni a haza sorsa dőlhet el ezen a ponton. :P

reality 2009.05.13. 19:28:48

@reality: Nos megvan! Tudtam én:

Nagybőgő

v. gordon (ol. violon, ném. contrabass),

Forrás: Pallas Nagylexikon

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 19:28:57

@Viktus:

Ezé köll tényleges életfogytiglan.:P

reality 2009.05.13. 19:30:21

@Viktus: Sajnálom, de zenei múltam miatt nem hagyott nyugodni a kérdés.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 19:30:31

@reality:

De azért zenetanár így sem leszek.:) (Bár 12 évig énekeltem is, az igaz.:))

vomit 2009.05.13. 19:42:28

@otvospeter: postaimre szerint i betuvel kezdodik

jozicsenko 2009.05.13. 19:53:11

hi all!

eléggé kettősek az érzéseim ezzel kapcsolatban

elfogadnám, ha a 90%át az Szjamból visszakapnám

mert így a minimálbéres, de nagy villás gyerekeknek kellene fizetni

az a baj - és itt az ellenérvem, hgy

ez a banda maga a korrupció, a mindent eladó komenista beltenyészet

mert semmi, de semmi garancia nincs arra, hogy

1. tényleg csökkentik az államadósságot
2. növelnék a foglalkoztatottságot
3. valamikor lesz itt adócsökkentés

szoval minden mszp-s bekaphasssa


japp, elvtársak:

nem az a baj, hogy adószakértők kerültek a kormányba, hanem az, hogy mind adócsalásban szakértő: hogyan lehet az adót elkerülni...

Viktus 2009.05.13. 19:53:21

Kivágóné lemond fővárosi mandátumáról
A költségvetést még megszavazza a III/II-es honanya.

-

Ehez is pofa kell ...

Az EREDETI 2009.05.13. 20:04:14

hűű megbocsájtunk gordon!

Dr. No 2009.05.13. 20:04:38

Én ismertem egy Hamilton - pontosabban Ottó Hamilton - keresztnevű embert, de az román állampolgár volt, nemzetiségére nézve pedig cigány.

Szerintem a Gordont lefőzte.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 20:11:58

@Dr. No:

Hahó srácok, Gordon szimplán magyar állampolgár.

Viktus 2009.05.13. 20:20:01

@Mj:

Honnan tudod, hogy pl. a klingon állampolgársága nincsen-é csak titkolja.

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 20:24:30

@vomit: I-vel ??? lássuk csak... India? Indonézia? Irak? Irán? Írország? Izland? mi lehet vajon...? :P

Higany 2009.05.13. 20:36:30

Ha kiszámolod, akkor egy 150 millás villa után sem fizet be a minimálbéres vállalkozó annyi pénzt, mint amit egy becsületesen adózó bérből és fizetésből élő középosztályhoz tartozó a munkabére után. Főleg, ha utóbbi még ezek után még azért is perkál, mert van egy papíron 20-30 millás jobb helyen levő lakása, vagy 3 szobás földszintes kertesháza a főváros egyik külső kerületében... És ez itt a gáz. Az megint hungarikum, hogy egyszerre tervezik működtetni a vagyoni ÉS jövedelem alapú adózást...

Viktus 2009.05.13. 20:36:55

Hm, arra nem is gondolt senki, hogy lehet egy Goa'uld irányítja ?

Viktus 2009.05.13. 20:37:43

@Higany:

Megnéznéd mennyi vállalkozó lakik 150 milkás házikóba megdöbennél 0.0001%

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.05.13. 20:39:05

Ha már Star Terk, akkor ezt meg kell osztanom. Elnézést.
balnavicc.blog.hu/2008/02/09/star_trek

wladyslawsky (törölt) 2009.05.13. 20:42:48

@Higany: ott az APEH nevű terrorszervezet, az ilyen esetekben nyugodtan rákérdezhetne, hogy "ugyan öcsém, neked miből van ekkora vityillód ?"

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 20:47:17

@BálnaUhr:

Ha a vicced volt a jutalmam, akkor valami jobbat kérek.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 20:56:38

@BálnaUhr:

Hmm, az jól esne a dijoni mustáros, narancsos, mézes, rozmaringos, fokhagymás csirkémhez.:)

Thulsa Doom (törölt) 2009.05.13. 21:00:29

Bajnai sajnálja... én viszont nem fogom sajnálni, amikor majd a "talpa alatt fütyül a szél"!

2009.05.13. 22:20:44

Faszom MJ, hogy itt csetelsz. A maszopban egyébként akkora a pánik, hogy olyan hibákat halmoznak rakásra, amit egy gimis diákelnök-választásnál sem követnek el. A Fidesznek meg a Jobbiknak csak hátra kell dőlniük, és várni a májust. Legalább kevesebbet költenek kampányra.

vomit 2009.05.13. 22:39:11

@Viktus: ahogy esetleg masokat is demonok iranyitanak
www.youtube.com/watch?v=t3duEgdlkug
hitler is ugy csuklott ossze a beszedei utan, mint a rongy, es amikor felebredt, kerdezgette, hogy "milyen voltam"?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 23:15:48

@shitgun:

Tessék? Mi a probléma?
Május az most van, és júniusban lesz az EP-választás.

vadasmarha balra 2009.05.13. 23:22:32

Az egyik szemem sír, a másikat meg kilőték...
www.youtube.com/watch?v=ry4fRxyxudI

Aradebil 2009.05.13. 23:47:41

mert ugye aki minimálbérből luxusvillát tart fenn,azt majd jól földhöz vágja az évi pár százezres adó nem?...

Horizont 2009.05.14. 06:39:28

@Aradebil:
Hidd el azok szívják a legjobban a fogukat, és ők keresik röktön a kiskapukat, hogy kibújjanak a fizetés alól! Sikeresen :(

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.05.14. 08:35:14

Az is megérne egy misét, hányféle értéke lehet egy ingatlannak...

Ha mondjuk megveszi valaki 15 millióért:

Ha hitelt akar rá felvenni: 8 millió
Ha öröklésre kerül a sor: 17 millió
Ha adózni kell utána? : ?????

Kartal (rezervált) 2009.05.14. 09:40:56

Elírtátok a címet. Helyesen úgy szól, hogy "Bajnai lesajnálja".

derelyegrádi szellem 2009.05.14. 11:21:54

Ha mj és reality is állítja elfogadom. Mj, meg vagy követve!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 18:41:44

@derelyegrádi szellem:

De ne aggódj, ének-zenét tényleg nem fogok tanítani.:)

Müszijő Csirke 2009.05.15. 03:46:48

ebben az a szép,hogy megveszem mondjuk a belinkelt putrit egymillió-haccáé',de mivel így gusztustalan,ezért veszek építőanyagokat mondjuk egymillióért(leadózott béremből),persze ÁFA-stól levelestől-ágastól,a munkám után szabadidőmben önerőmből széppé varázsolom,mert értek hozzá,majdan jön az értékbecslő,látja,hogy szép a ház,szép a kert és felbecsüli négyfélre,azt mehetek is adózni.
Gordon...ANYÁD PICSÁJÁT!
Amit meg egy társam itt már megfogalmazott-a hitelesekkel mifasz lesz?Lévén amig hitel van a kecón,addig nem rendelkezhetsz felőle,nem adhatod bérbe,stb...ha meghalsz,a bankra száll.Na nehogy már a bank helyett fizessek én bármit is...

Spielberg 2009.05.15. 10:37:03

Bassza szájba a kurva anyját!

A szüleim 1980-ban építették a házukat, kommunista forma,földszint+emelet, gázfűtés.
Abban az időben aktívan dolgoztak, kifizették az építkezésre felvett 500 ezer(!) forintot. Ma mindketten nyugdíjasok, télen 70 ezer a gázszámla alapon. Meg a többi költség. Te fasszopó köcsög geci, adják el a házukat, amiért megdolgoztak, szopták a kurva OTP hitelt, és fizessenek, hogy a mocskos büdös áramtolvaj cigányokat tovább tudjátok támogatni????
TAKARODJATOK MÁR A PICSÁBA!!!

pógárjenő 2009.05.15. 10:46:39

@Mj: Hahó srácok, Gordon szimplán magyar állampolgár.

Bizti ez bogaram? Szerintem van neki még egy, tudod szép csillagos.....

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.15. 19:58:41

@pógárjenő:

Ahhoz, hogy valaki ne a haza érdekeit szolgálja, nem kell papíron más állampolgárnak is lenni. És fordítva is igaz, van ukrán, román és szerb kettős állampolgár ismerősöm is, aki sokkal inkább hazafi, mint Gordonka.

süti beállítások módosítása