Skip to content


       Szűrés lista

A világ körül az államtitkár asszonnyal

A Magyar Nemzetnél nincs uborkaszezon, még ilyen dög melegben is túrják a minisztériumi honlapokat ...


"Több mint tizenöt hivatalos útra utazott el Vadai Ágnes az elmúlt egy évben a honvédelmi tárca pénzén. A szocialista politikus kiküldetéseire tavaly év közepétől összesen csaknem négymillió forintot költöttek el a minisztérium utazási keretéből, vagyis az adófizetők pénzéből.

Vadai a hivatalos közlések szerint persze „kétoldalú tárgyalásokat” folytatott, de ebbe még az is belefért, hogy tavaly nyáron a francia Riviérán a nők közéleti szerepéről elmélkedjen egy konferencián – 785 ezer forintnyi közpénzt költve el. "


Lássuk! Vadai Ágnes (a Honvédelmi minisztérium államtitkára) külföldi utazásai 2007. január 1-től 2008. december 31-ig:
2007:

2008:
Csemegézzünk a HM honlajáról. Bár őszintén megmondom, Vadait én max. a bográcsgulyáshoz küldeném, hogy kavargassa egy kicsit, de hát ez egy ilyen ország, minket a Vörös Démon képvisel külföldön ..

Kezdjük mindjárt a lourdes-i zarándoklattal. Ez egy Mária-kegyhely, katolikus zarándokhely.
Az európai nemzetek megbékélése jegyében 1958. óta Nemzetközi Katonai Zarándoklat (Pélerinage Militaire Internationae) keretében találkoznak a franciaországi Lourdes-ban a katonák, hogy kifejezzék a béke iránti elkötelezettségüket. Az évente zajló rendezvényen a Magyar Honvédség állománya 1991. óta vesz részt. 2008-ban hazánkat 83 fő képviselte.
Köztük Vadai Ágnes is aki így szólá a katonákhoz:

"Május 23-án este a zarándokok, valamint a delegáció közösen gyertyát gyújtottak a missziókban szolgáló magyar katonák tiszteletére. Az államtitkár asszony ez alakalomból mondott beszédében hangsúlyozta a missziók jelentőségét, a benne szerepet vállaló katonákról ezt mondta: „Aki megjárt egy-egy ilyen missziót más emberként tért haza. Mert embert próbáló körülmények között ismerte, tapasztalta meg a bajtársiasságot, a felelősséget, az egymásra utaltságot. És volt és van akinek – látva a bajt –, az élmények feldolgozásához lelki segítségre van szüksége, a hit világában keres magyarázatot és onnan vár erőt a folytatáshoz. Tábori lelkészeink pedig ott vannak a kritikus helyeken. Afganisztánban, a balkáni misszióban nyújtanak lelki támaszt katonáinkban. Köszönet érte."


A delegáció a továbbiakban meglátogatta a magyar tábort, részt vett a katonai tábor kápolnájában celebrált magyar misén, majd megszemlélte a város főterén rendezett nemzetközi megnyitót, ahol zászlókísérettel a idén 40 nemzet zarándok-katonái vonultak fel, a lépéstartáshoz zenekaraik adták a ritmust. A szombat délelőtti keresztút program során a 14 stációt látogatta végig a magyar csapat, melynek érdekessége, hogy a 10. stációt Magyarország építette 1912-ben. Délután a városnézés, ismerkedés volt a fő program. A mindvégig jó hangulatú zarándokúthoz kiemelkedően járult hozzá a kaposvári helyőrség zenekara, amelynek minden fellépése nagyszámú hallgatóságot vonzott.


629 059 forintért, köszönjük.

Brüsszel, szitáló eső, a haj stabil, tartós ...

Vagy itt van a jubileumi Crans Montana Forum. 2009. június 24-27. között, Brüsszelben megrendezett nemzetközi tanácskozáson a világ minden tájáról érkezett politikai és gazdasági vezetők, szakemberek osztották meg gondolataikat korunk aktuális kérdéseiről, a globalizálódó világ jelentette kihívásokra adandó válaszokról.

És Vadai Ágnes is ...

A Crans Montana Forum egyik kiemelt témája volt a nők növekvő szerepe a nemzetközi életben. Az ezzel foglalkozó munkacsoportban egyebek között a kvótarendszerről alakult ki vita. Vadai Ágnes - mint a tanácskozás után az MTI-nek elmondta - az eszmecserén emlékeztetett, hogy Magyarországon egyedül a szocialista pártban működik ilyen rendszer. Egyetértett ugyanakkor azzal az érveléssel, hogy adott esetben nőkre ne csak a nemüknek járó kvóta miatt bízzanak politikai szerepvállalást, hanem azért is, mert alkalmasak az adott poszt betöltésére.
Az államtitkár beszélt arról is, hogy a Magyar Honvédség kötelékében 20 százalék a nők aránya (miközben az Országgyűlésben alig 10 százalék körüli). Ezzel Magyarország a NATO-n belül is elfogadható arányt képvisel. Vadai Ágnes hiányosságnak nevezte ugyanakkor, hogy a hadseregben nincs női tábornok, jóllehet más szerveknél, például a rendőrségnél és a pénzügyőrségnél a szebbik nem képviselő is töltenek be ilyen magas rangot.


Majd Ágnes asszony felcsapta a Közhelyszótárát:

A kétnapos brüsszeli tanácskozáson Vadai Ágnes részt vett a délkelet-európai országok európai uniós és NATO-integrációjával foglalkozó munkacsoportban is. A magyar államtitkár ott azt hangsúlyozta: a balkáni térség számára hosszú távon az euroatlanti integráció tudja megoldani a problémákat, és ez a folyamat Európa számára is biztosíték arra, hogy az ottani konfliktusokat véglegesen rendezni lehet. Hozzátette, hogy ehhez a térség országainak is akarniuk kell a folyamatot, és tenniük kell annak előrehaladása érdekében.

 

Róma, napsütés, de a haj még mindig tartós ...

Az olasz kormány megvizsgálja, hogyan tudna repülési órát vásárolni a NATO stratégiai légi szállítási programjában - mondta el Vadai Ágnes, a honvédelmi minisztérium államtitkára szerdán Rómában folytatott tárgyalásai után. 2009. június 29-én, Giuseppe Cossiga olasz védelmi államtitkár meghívására, Dr. Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár vezetésével hivatalos delegáció utazott Rómába. A kétnapos program során a két fél áttekintette a magyar-olasz kétoldalú katonai kapcsolatok helyzetét, fejlesztési lehetőségeit. A két ország rendkívül szoros kapcsolatokat ápol katonai téren, mind NATO, mind EU keretek között együttműködnek békeműveleti tevékenységük során.

Dr. Vadai Ágnes és vendéglátója a megbeszélések során kitért olyan átfogó, kül- és biztonságpolitikai kérdésekre, mint a NATO és az EU stratégiai partnersége, a két szervezet katonai és békeműveleti szerepvállalása, de terítékre került a mindkét felet érintő energiabiztonság kérdése is.

 

Kazahsztán, izzó, száraz levegő, de a haj még mindig tartós ..
 

Dr. Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár hivatalos delegáció élén 2009. június 24-25-én részt vett a NATO Euro-atlanti Tanács Biztonsági Fórumán. A kazahsztáni Asztanában több mint ötven ország kül- és biztonságpolitikusai vitatták meg a nemzetközi közösségnek a kor biztonsági kihívásaira adandó válaszait. A tanácskozás témái között szerepelt Afganisztán, a kaukázusi és a közép-ázsiai régió biztonsági helyzete, valamint az energiabiztonság kérdése.

Az államtitkári delegáció a konferenciát megelőzően megbeszéléseket folytatott a kazah védelmi minisztérium, a külügyminisztérium és a törvényhozás vezetőivel is, amelyek során áttekintették a kétoldalú együttműködés helyzetét és perspektíváit.

A konferencia „Afganisztán” szekciójában az államtitkár asszony felszólalásában javasolta, hogy a NATO fordítson nagyobb figyelmet arra, hogy bemutassa: a NATO-katonái, köztük a Magyar Honvédség képviselői is, mi mindent vittek véghez az elmúlt években Afganisztánban - iskolákat, kórházakat építettek, fejlesztették az infrastruktúrát -, mert, mint mondta, "erről viszonylag kevés hangzik el a médiában".

 

Kifejtette: keveset hallani arról, hogy a tálib időszakban még 15 ezer embernek volt mobiltelefonja, most pedig több millióan használnak ilyen készüléket. Megsokszorozódott továbbá azoknak a száma, akik egészségügyi ellátásban részesülnek Afganisztánban - tette hozzá.


Mi jön legközelebb? Japán? Brazília? Dél-Afrika? Hol bukkan fel legközelebb ez a csodaszép vörös hajzuhatag?

Címkék: mszp pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr971245581

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.07.14. 13:21:49

Ágnes a világutazó...A legnagyobb Gyurcsány-fan, Vadai Ágnes nem ült a babérjain az utóbbi másfél évben. 19 hivatalos útra ruccant ki, -összesen 6 176 442 forintot költve (az idei második negyedévről még nincs adat) keservesen befizetett adónkból- naná, h…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cowboy001 2009.07.14. 15:47:37

tényleg határozottabb lépésekre van szükség, mint aláírásgyűjtés.
Budaházy-ék útját nem tudom elítélni, de én még nem ölnék. Mit szólnátok egy taxissztrájk szerű mozgalomhoz? csak 50-60 autó kell!!

more 2009.07.14. 15:48:09

@Seduxen: @rolika:ezert fosnak a magadfajtaktol liberalis kollegaink...:)))

cowboy001 2009.07.14. 15:49:12

najó, autó nem jó, mert el tudják vontatni. legjobb aratás után felhozni a kombájnokat! a gazdák tuti benne lennének. vidéki vagyok, szombati legénybúcsún 3ból 3an mondták, ha fotrradalom lenne, azonnal jönnének.

belzebubó 2009.07.14. 15:52:38

@derelyegrádi szellem: mondjuk a román turisztikai miniszter is azt hitte Norvégia köztársaság és az EU tagja,de legalább igy néz ki :))

blidaru.files.wordpress.com/2007/11/big_elena-udrea.jpg

rolika 2009.07.14. 15:52:59

@more: Mi az, hogy magadfajta?! Te is idetartozol, ne is tagadd :-)))

Naumov 2009.07.14. 15:53:26

Valljátok be hogy csak irigykedtek, amiért Vadai láthatóan nemzetközi elismertségnek örvend, a zorbánt meg nem is fogadják külföldön.
Egyébként nem róla írta a szintén párttag férje, hogy először hátulról látta meg valami MSZP-rendezvényen, és úgy tetszett meg neki?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.14. 15:54:10

@more: @rolika: csodáljátok? egyszerűen nem hiszem el, hogy emberek (na jó ez túlzás... szóval ezek az emberszerű gumigerincű létformák) lehetnek ennyire pofátlanok, mint ezek ott. ha már eddig sunyi, aljas, szemét patkány módon játszottak a kibaszott költségtérítésükkel (hogy másik gumicsontomat a mentelmi jogot ne is említsem), akkor legalább egy ilyen mértékű választópolgári akaratnyilvánítás után illene fület-farkat behúzva meghajolni a nép akarata előtt.

de neeeeem. ezek megoldják ezt is mutyiban.

remélem ti aljas, erkölcstelen, gátlástalan undorító mocskok, előbb-utóbb eljön a végítélet nektek is, hogy rohadjatok meg.

az az egy vígasztal, hogy előbb, vagy utóbb (remélem MIHAMARABB) a magatokfajta nagy-lábujjára is rákerül az ominózus cetli...

Bicskas 2009.07.14. 15:57:52

600ezren irtak ala a nepszavazasi kezdemenyezest, ez tobb ember mint amennyien az MSZPre meg az SZDSZre szavazott osszesen az ep valasztason, es ezek meg azt hiszik hogy a szelsojobb tor elorre
itt barmi elorretorne ami nincs a parlamentben
ezzel 600ezer jobbik es lmp szavazonak adtak igazolast arrol, hogy nem rasszistak. csak nincs mas lehetoseguk

f.m.j. 2009.07.14. 15:58:24

@cowboy001:

és honnan lehet tudni, amikor már forradalom van? ;) hol az a pont?

Mindig arra gondolok, hogy, ilyen cinikus, öntelt hatalommal szemben már nem lehet forradalmat csinálni, akkora már a katyvasz, amikor Feri úgy reagált, hogy majd megunják, és hazamannek, az példátlan volt---addig. Aztán onnantól már győztek, mostmár lenyomnak bármit a torkunkon....

Szóval, honnan lehet tudni, hogy forradalom van? (Szerintem már az is az volt, amikor többezer ember települt a parlament elé a kormány lemondását követelte, de hiába, mert annak a genyónak igaza lett,-- hazamentek)

derelyegrádi szellem 2009.07.14. 15:59:43

@belzebubó:

Így azért egészen más! :-)

Ha nagyon ragaszkodna hozzá, neki el is hinném, de legalábis úgy tennék, amíg felsétálunk arról a strandról..... :-)

Marcellusca 2009.07.14. 15:59:52

@Seduxen: Látom (nem a kánikula miatt, de) felforrt az agyvized. :)
Megértelek, mert nekem is.
Nem elég, hogy a T. képviselők bele sz@rtak e képünkbe, de most az Ab szét is kente azt.
Még jó, hogy jogállamban élünk.

És lámpavasazni meg nem lehet.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.14. 16:06:24

@Marcellusca: "És lámpavasazni meg nem lehet."

MÉG... Isten látja lelkemet, nem kívánom, hogy az legyen a vége, de ha kurva gyorsan nem lesz változás ebben az országban, hamarosan kurvára megnő azoknak a száma, akiknek már "minden mindegy"...

na majd akkor fognak nézni nagyokat az eftásak...

... nem kéretik meglepődni, ha fejjel lefelé szemlélve a világot, miközben honfitársaik a fejük alá elhelyezett kis tábortűznek való gyúlékony anyagokból rakott kupacot elkezdik megfele gyújtogatni...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.14. 16:11:59

@Seduxen: Hiú ábránd. Figyi, ha holnap Bárándy feloszlatná a Jobbikot, itt akkor sem lenne semmi. Mondok nagyobbat! Ha feloszlatnák a Fideszt akkor sem. Ez valóban egy kurvaország.

Marcellusca 2009.07.14. 16:19:12

@Seduxen: Már lassan nemhogy Pesten, de még az országban sem lesz annyi lámpavas, amennyi embert fellógatnának rájuk!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.14. 16:19:27

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": bazz, amíg nem éheznek az emberek, és ki tudják fizetni a számlákat (meg tele vannak a plázák), addig valóban. de messze van még pl a 2010-es költségvetés... amit szeretném mondani, hogy libás gordon meg offshore péter fog szövegezni, de tudjuk, hogy sokkal inkább az IMF, meg az EU.

azt várjuk meg szerintem...

(amúgy sajna igazad van, én nem is tudom, hogy minek kellene történni, hogy odamenjen 1 millió ember a parlament elé, hogy "márpedig most itt tömeges lincselés lesz")

f.m.j. 2009.07.14. 16:20:04

@Seduxen:

ajjaj, kezded elveszíteni a humorodat, ez intő jel, ha már te is ilyen borongós mondatokat fogalmazol...

Én a hatalom helyébe behúznám a fülem-farkam :)

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.07.14. 16:20:27

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Szerintem az emberek felnek. A jo kommunizmusban nevelkedett, ha kussolsz, nincsen baj mentalitas visszaut.

amugy tenyleg addig addig fokozzak a nyomast, ameddig egyszer csak kitor a tuz - a mindenmindegy emberek miatt - es akkor lesz majd siras.

De tenyleg nem erem fel epp esszel: mikor latjak, hogy kezd az emberek fasza kilenni, miert tesznek ra meg egy lapattal? Direkt provokaljak? nezik, meddig lehet elmenni? Mi ebben a racio es mi ebben nekik a jo?

most ez akoltsegterites. Aztan a ciganyterror, meg a jobbik es a garda. Mindenhol latjak, hogy ott a tomeg a dolgok mogott, de ok pofanszarjak oket. Meg facsaarnak egyet az emberek orran.

Pl. a ciganyozas, jobbik kapcsan NEM TUDOM ELKEPZELNI, hogy ezeket az embereket erdeklik a zsidok, ciganyok sorsa. ez a rinya csak szinjatek. A sajat gazdagsagukat es politikai helyuket feltik csupan a Jobbik elol.

Erdekes, hogy 20 ev alatt nem sikerult pl. a parlament letszamat sem lecsokkenteni a felere... pedig igeny lenne ra.

Seres maria is irja hogy menjenek az emberek a parlamenthez gyertyaval. Minek? A sok faszkalap mar elhuzott thaifoldre, kanari szigetekre stb. nyaralni. Ures parlament elott tiltakozni osi roman szokas...

tudi 2009.07.14. 16:22:10

Hát ez a nő vagy legalábbis annak álcázza magát, utazgat csak össze vissza ennyi pénzért, pofám leszakad, és ez honvédelmi államtitkár, na jó szeki meg miniszter, mutatja a színvonalat.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.07.14. 16:23:25

Blog.hu -sokank egy jokivansag: olyan lelegezteto gepre keruljetek, amit a blogmotorotok hajt...

cowboy001 2009.07.14. 16:23:39

@fmj: hát ez az, nem a legjobbkor volt a kossuth téri tüntetés. de emlékezzél, már csak a hívó szóra vártak a traktorok!! hiszen milyen gyorsan kikerült egy pár 'traktorral behajtani tilos' tábla - ez jelenti, h valóban megijedtek a főtolvajok.
ha vki veszi a bátorságot, akkor gyorsan elindulna itt mindenki. persze,ehhez kelleni fog egy országos lefedettségű hálózat, kb mint kossuth toborzóbeszéde.
de kell még idő, míg az emberek rájönnek, h egy csapatban játszanak, és mindenkinek a rendszerváltás lenne az érdeke.

cowboy001 2009.07.14. 16:26:15

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: jaja, kivan már a pélóm ezzel a blogmotorral, kb 4 kommentem szállt el...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.14. 16:26:23

@belzebubó:
@derelyegrádi szellem:

Íme az olasz esélyegyenlőségi miniszter. Azt nem tudom, hogy hányas volt földrajzból. :)

www.maracarfagna.net/index.php/Galleria-Foto.html

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.14. 16:27:56

@fmj: ez most per pillanat az utolsó(hoz közelítő) csepp a pohárban...

na de nem náczulok tovább, kihasználom, hogy 2 hét elteltével nincs eszeveszett túlóra, tépés haza :)))

dikkmáshálom :)))

globocnick 2009.07.14. 16:28:07

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=v013&p_ckl=38 Életrajzát olvasgatva mindenféleképpen rátermetebb, mint minisztere, bár ezt bizonyíthatná kényszermunkatáborban is, miniszterével együtt. Ja, ez meg a miniszter: www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=s358&p_ckl=38

cowboy001 2009.07.14. 16:29:11

hú, kicsit megin összecsaptam a mondókámat: a lényeg, h ne a legfontosabb mezőgazdasági munkák idejére legyen időzítve a Budapestet megbénító totális útlezárás meghirdetése- vagyis ne is klegyen hirdetve, csak amikor már pár fontos út le van zárva, akkor kürtöljön mindenki.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.14. 16:31:01

@Seduxen: @Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:

Úgy őszintén ti kimennétek? Sedux főleg te, kisgyerek otthon, asszony sírna, hogy ne menj...stb...

kutyák avgyunk. Erre nem rég jöttem rá. Itt is csak leevzetem a kommentekkel a dühömet, ahelyett, hogy hagynám gyűlni, meg még párezren. Szerintem 10e ember, ha körbeülné a Parlamentet meg lehetne buktatni a kormányt.

cowboy001 2009.07.14. 16:36:46

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": persze, és akkor jönne a fidesz lopni. nem lehetne egyszerre kicsinálni mind2 pártot+sleppet?
(amúgy én is kutya vagyok, most jön a lányom, gndolkoztam, h már nem ugrálhatok - de ha jobban végiggondolom, pont h a lányomnak tartozom annyival, h nem hagyom, h ellopják a hazáját)

Marcellusca 2009.07.14. 16:38:16

@laspalmas: Meghát!!! Sunáznám!!! És blokkolnám, mer' blokkolnám!!!!
xD

f.m.j. 2009.07.14. 16:40:09

@Marcellusca:

jajj, aszittem az Ágira mondod :):):)

(mert ott a blokkolás egy durunggal való egyenletes suhit jelent a fejre)

dartvader 2009.07.14. 16:41:16

hát úgy őszintén én szenteltvízzel locsolnám és lapáttal ütném agyon....XD az a baj h hiába minden a köv fél évben is ennyit fognak költeni az utaztatására h vmelyik csaj konferencián leszbizzenek egyet...xD

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.07.14. 16:49:52

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Sokat gondolkoztam rajta. Ha bekes tuntetes lenne, akkor meg asszony is kijonne. Ha necces, esetleg forradalom, akkor szerintem a korulmenyektol fuggne. Egy budahazy moge nem allnek oda. Egy orban viktor moge sem. De van olyan ember, aki - ha latnam hogy nemm kukagyujtogatasrol van szo - ki tudna engem is vinni.

Igazad van amugy: ennyivel tartozunk a gyerekeinknek is. Viszont en ugy latom, hogy nem lesz itt valtozas, soha. Biztam a gardaban, biztam a seres marias kezdemenyezesben. Sot, biztam meg gordonka programjaban is. DE egyre jobban belesuppedunk a szarba!
Nezd csak meg a blogomat.. napi szinten belekerul 5-6 bejegyzes. Es ez csak porszem. Milyen jovo var itt a gyerekeinkre? Van ertelme ide gyereket szulni es adot fizetni?
Adozok mint egy allat, es meg a leadozott penzembol is adozok, hogy a maradekbol adot fizethessek. Mas meg veri a faszat es eli vilagat az en munkambol.

Ezert latom azt, hogy egyszeruen el kell innen menni. Dolgoztam kint svajcban fel evet. Brutalis volt hazaterni. Jopar ismerosom kint van mar egy ket eve. Nekem - nekunk - is erik mar a jegyunk. Szerintem ha tovabbra is igy mennek a dolgok - bar marha jo allasom van egy szuper cegnel - a gyerekeim jovoje miatt januarban munkat es orszagot valtok.
Meg bevandorlokent is tobb jogom van Svajcban, mint magyarkent idehaza.

Szoval az ilyen hirek egyre jobban affele taszitanak, hogy ne ide szuljuk a gyereket ebbe a fosba, ami 20 ev mulva maga lesz a pokol.

szerintem.

derelyegrádi szellem 2009.07.14. 16:54:39

@laspalmas:

Már másodszor ajánlod figyelmembe ezt a hölgyet.

De alapvetően igazd van, mert szivesen meg...nám még egyszer!

Marcellusca 2009.07.14. 16:58:24

@fmj: Isten ments!
Azé' megnézem, hogy kire mondom. :)
Nem úgy vagyok, mint az öreg remete: Mindegy, luk, luk, csak darázs ne legyen benne! :D

derelyegrádi szellem 2009.07.14. 16:59:32

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:

én nem tudom bazmeg mi bajod van, mert csináltak itt egy kurva jó országot a hillerpiftivel, talán nem látod a techno-, bio-, és egyéb poliszokat, a fejlődést, a stabil és nagy jólétet, az előbb alaposan végiggondolt, majd végig is vitt reformokat, az üvegzsebeket, meg mindent?

Tán NEEEEEEEM?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.14. 17:02:43

@Seduxen: Jóvan, hozzád sem a postás fog becsönegetni!

kicsi off:

"Pintér megint pályázik a belügyminiszteri posztra"

index.hu/belfold/2009/07/14/pinter_megint_palyazik_a_belugyminiszteri_posztra/

Ha Pintér mégis meggondolná magát, akkor javaslom Matuska Szilvesztert a posztra, tuti meghozná a várva- várt radikális intézkedéseket :o)

Bár Kuncze után nagyobb maffiózot nehéz lenne találni, ez is igaz.

Marcellusca 2009.07.14. 17:10:46

@Félkupica_Fehér_Főnök: Szerintem meg Pintérnél nagyobb maffiózót nem találsz széles e határban.

OTP ig. tag, Csányi tanácsadója (LOL), részvényes és biztonsági cége van. Hehehe!

f.m.j. 2009.07.14. 17:18:41

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:

Miközben minden szavaddal egyetértek, mert nekem is hasonló gondolataim vannak (leszámítva, hogy egy percig se bíztam a Bajnaiban:)) mégis úgy érzem, nem szabad feladni. Talán pont ez a céljuk, hogy minél több reménytvesztett, kiábrándult ember legyen, aki aztán már lázadni se akar, vagy nem is képes már, inkább önként átadja az országot. Hogy kinek, azt én se tudom, csak itt nem sok jogosultságot adnak nekünk, a saját választott politikai vezetőink...

A hírlevelében Seres Mária azt mondja, hogy ő nem adja fel, sőt, nagyon szervezkedik...
Még én se határoztam el magam semmire, de egyre jobban érzem, valamit tennem kell nekem is.

Az a nehéz, hogy ha kimennék tüntetni ellenük, a jobbszéllel azonosítanak, ha meg velük azonosítanak, inkább nem megyek ki...
Katyvaszos :) pedig már önmagamhoz képest is sokat radikalizálódtam :):):)

Nem akarok hosszú lenni, mert a túl hosszú kommentet én se olvasom el (amúgy de:))

Ivanhoe 2009.07.14. 17:21:05

@derelyegrádi szellem: Tényleg jó csaj, ilyen politikusok nálunk miért nincsenek? Mindjárt többen néznék a parlamenti közvetítéseket.
NEEEEM!:) Üvegzseb program? muhaha Stabil és nagy jólét? muhaha (csak nekik)
Minden amit csinálnak nem több egyszerű parasztvakításnál, mint például a legutóbbi "adócsökkentés" amiről kiderült, hogy valójában növelés.
@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Én is Svájcon gondolkodom, esetleg még Ausztrália jöhetne szóba.

gidabiga 2009.07.14. 17:26:01

@derelyegrádi szellem:


hány sört vagy pohár bort kéne ahhoz meginnod? :)

f.m.j. 2009.07.14. 17:27:45

@gidabiga:

ők most nem az Ágiról beszélnek (szerintem) :):):)

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.07.14. 17:28:40

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:
"Egy budahazy moge nem allnek oda. Egy orban viktor moge sem. De van olyan ember, aki - ha latnam hogy nemm kukagyujtogatasrol van szo - ki tudna engem is vinni."

Nem biztos, hogy érdemes odaállni bárki _mögé_ is.
Vagy várni arra, hogy az a bizonyos bárki felbukkanjon, hogy mögé állhass.
A világ legkönnyebb dolga egy olyan ellenállást szétütni, aminek van középpontja. (Vagy megelőzni, hogy kialakuljon.)
Csak al kell kezdeni a suttogást, hogy "Az ismerősöm ismerőse látta a "Cuki"ban teázni Veressel."
"Tudtad, hogy 94-ben még a buzik jogaiért küzdött?"
"Vajon miből tellett neki arra a Fordra?"
"Mint azt mindannyian tudjuk, xy egy agresszív, hasonleső provokátor."
Stb, stb. az emberek csalódnak megint, és szépen hazamennek morogni, még depressziósabban.

Milyen zűrzavar lenne már egy olyan balhé, aminek nincs arca-vezetője-bűnbakja-felelőse.
Csak kimennek szépen a társaságok maguktól, szervezetlenül, néha összecsapódnak, néha szétválnak... és látszólag semmi közük sincs egymáshoz, nem foghatók egymással.

Filozofálgatás vége.

gidabiga 2009.07.14. 17:28:45

@fmj:

akkor benéztem :D

nagy a hőség :D

derelyegrádi szellem 2009.07.14. 17:29:26

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: @Ivanhoe:

Mielőtt ilyen döntést hoztok, mondjátok el magatokban egyszer a Szózatot. Ha úgy is, akkor már nincs mit tenni......

f.m.j. 2009.07.14. 17:31:32

@derelyegrádi szellem:

Ma vajon hogy írná meg Vörösmarthy?

Az ember már csak ilyen gyarló. hogy inkább élni szeretne... :)

derelyegrádi szellem 2009.07.14. 17:32:35

@gidabiga:

az olasz csajhoz, ööööö, izé miniszterasszonyhoz?

Hát ahhoz egyet se KELLENE, de azért meginnék egyet-kettőt.....

gidabiga 2009.07.14. 17:36:43

@derelyegrádi szellem:

jójó, ő tényleg érthető :DDD

de én a vadaiáginál tartottam, biztos agyamra ment a hőség.

a blogmotor meg nyeli a kommenteket :(

Agrael 2009.07.14. 17:41:05

Szerintem nem igazán fair Vadai markotányosnő vegzálása a nagyon elbarmolt feje miatt (amiket ráadásul a jól megfizetett, de kemény tárgyalások közepette készítettek róla) mert nem gondolom, hogy ez lenne a legnagyobb probléma vele. Ezt az outfitet a Jóisten tervezte neki. Ha bombázó lenne a szó nem katonai értelmében, akkor meg arról beszélne mindenki, hogy kiken keresztül vezetett az útja a vezérkarban, és biztosan nem az esze a legfontosabb tulajdonsága. Se sapkával sem sapka nélkül, ugye. Ami a probléma vele az a táblázat számmal ellátott sorai, oszlopai, amik ékesen bizonyítják, hogy a sokat kesergő hadügy mégis milyen mennyiségű lét tud elverni ennyi baromságra.

Marcellusca 2009.07.14. 17:46:14

@gidabiga:

Ja, ja! A Segnorita mozgata meg a fantáziánkat. :)
Erre mondják: egy gyenge szellő rásegíten, egy orkán nem tépne le róla! :D

Vadait max szívlapáttal b@sznánk hátba vagy arcon.
Mellbe nem, mert elég nagy légzsákjai vannak. :)

A blogmotor meg sz@rjon süncsaládot! Amit ma leművelt ..., már kezdem mára feladni.

f.m.j. 2009.07.14. 17:51:16

@fmj:

jaj, de bunkó vagyok, nem kell a h Vörösmarty nevébe :)

Tündér_Lala 2009.07.14. 17:52:14

Valahogyan világossá kellene tenni bármely politikai erő számára, hogy néhány kritérium teljesülése feltétele annak, hogy legitimitást nyerjenek. Hogyan adjam a voksom bárkire, aki ezt nem garantálja.

Valamiféle alkotmányos visszahívhatóságot követelünk mind a kormány, mind a parlament, mind egyes képviselők esetében. Lehetetlen, hogy minden szempontból törvényen felettinek képzelik magukat. (Lengyel Z., Göndör I. Hosszú lenne a névsor) Ezen pedig csak a fenntiek segítenek. Azonfelül mindjárt empatikusabbak is lennének az emberekkel és nem tennék meg, hogy ilyen pimaszul (népszavazási kez.) szembe szálljanak a népakarttal.

derelyegrádi szellem 2009.07.14. 18:04:25

@fmj:

te biztos gépen szállsz fölébe....

f.m.j. 2009.07.14. 18:04:35

index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/14/azonnali_hatallyal_menesztettek_tatrait/

Most akkor van remény, vagy nincs remény?

Vagy csak a saját gazemberüket akarják beültetni a másik gazembere helyett?

Nincsenek illúzióim...

wladyslawsky (törölt) 2009.07.14. 18:07:34

szerintem anno torgyán doktor sem utazott kevesebbet
viszont rajta legalább lehetett nevetni

scv 2009.07.14. 18:09:14

Nah a női tábornok még hiányzik még nekünk. :S

f.m.j. 2009.07.14. 18:18:27

@derelyegrádi szellem:

Nem, csak elírtam. Vagy szerinted ezért már hazaáruló vagyok?

Ivanhoe 2009.07.14. 18:20:04

@fmj: Ne legyenek illúzióid. Majd benyomják máshova a végkielégítés helyett csepegtetnek neki nem kevés zsé-t más csatornákon.

the Zen experience 2009.07.14. 18:25:27

Most veszem csak észre, hogy ez a dagadt cigány rusnyaság mekkorát kammantott a fenenagy nyelvtudásáról, hogyazannya! Rajta kívül tucatból jó, ha még egy csajszin van fejhallgató, a több afrinyák, meg europőr valahogy elboldogul az előadás nyelvével, ami vszleg angol lehet. Naaagy tudós, gyönyörű fotómodell, mindenhez értő űbermuff... :P uff -- szóljatok, hol lesz a karóbahúzása, hadd legyek én a kalapácsos!

gidabiga 2009.07.14. 18:26:29

@Marcellusca:

bennetek legalább nem kellett csalódnom :))))


a blogmotor meg tényleg katasztrófa.
ma különösen, de az elmúlt napokat sem bírta.

Kartal (rezervált) 2009.07.14. 18:33:12

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:
És erről nem is beszéltünk még: kuruc.info/r/2/43645/
Szép kis időutazás, most hagytuk el Csermanek (Kádár) János korát, de nem tudom hol fogunk megállni. Rákosi? Sztálin? Itt már semmi sem lehetetlen. Addig menjünk, amíg a határokat le nem zárják megint...

öööö...izé 2009.07.14. 18:41:30

@zero:

Napidíj:

6/2009. (VI. 12.) KüM rendelet az állami vezetők külföldi napidíjáról


7/2009. (VI. 26.) KüM rendelet a tartós külszolgálatot teljesítő köztisztviselők és munkavállalók alapellátmányának, illetve ideiglenes külföldi kiküldetése napidíjának összegéről és azok kifizetéséről

Ezért lett kifizetve...jár neki...

Ezek július 1-től hatályosak ugyan, de előtte is volt, csak más összegekkel (nem sokat változott)

Én voltam ilyen állapotban, hogy napidíjat kaptam. A helyszín nápoly volt, egy 3 napos konferencia. Igen protokolláris napközben, este meg kapcsolat-építgetés.

Ennek keretében elmentünk egy étterembe, ahol egy nyugodt 12 fogásos ebédet költöttünk el+3 óra beszélgetés borozás mellett. A rezsi ezen az egy estén fejenként 70 euróra jött ki. Ha nem kapok napidíjat, akkor ezt saját zsebből kellett volna fizetnem szaros hadnagyként, ami nem lett volna túl fair, a távolmaradás pedig ilyen esetben nem lehet opció.

Persze államtitkári fizetésből futja ilyesmire, ugyanakkor ő ott nem Vadai TAFT PALETTE DELUXE PANTENE ProV Ágnes, hanem a Magyar honvédség szakállamtitkára, ha tetszik, ha képes rá, ha nem...

Ennyi...

Kartal (rezervált) 2009.07.14. 18:45:24

@Marcellusca: ehhez most hozzászólnék, de nem merek, mert bezárnak... pedig vannak érdekes pletykák Pintérről is.
@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: sajnos teljesen egyet kell értsek veled. És ezen nem segít a Szózat, 20 év múlva itt minden második pályakezdő cigány lesz... milyen jövő vár így a gyerekekre??? Majd a Szózatot szavalom, hogy ne raboljanak ki, ne késeljenek meg?

öööö...izé 2009.07.14. 18:57:43

Egyébként senki ne gondolja, hogy a napidíjért jár egy szakállamtitkár ilyen helyekre...még kb ezredesi rendfokozatig elképzelhető a katonai turizmus (ott sem mindenki az), utána kötelesség.

Lehet fújolni nyugodtan, de homokba nem lehet dugni a fejünket. Nemzetközi környezetben dolgozunk folyamatosan, muszáj a személyes kapcsolat az emberek között, anélkül nem megy a NATO sem...ez mindig is így volt, így is lesz.

Ebben inkább az a sztori nekem, hogy Vadai Ágnes gyakorlatilag többet járt külföldön kapcsolatot építeni, mint Göncz Kinga, akinek meg a dolga lett volna.

2 dolgot kijelenthetek:

1. Én a jogszabályokat követem, elfogadom, ha egyetértek velük, ha nem, ágálni nem kell ellene, mert felesleges, javítani lehet őket, elméletileg ezért vannak a parlamentben...ha jár neki, jár neki, ez nem vitatéma számomra...

2. Vadai Ágnes egy nagyon okos nőszemély, amellett baromi jól helyezkedik, tehát effektíve minden képessége megvan ahhoz, hogy jó politikus legyen....az összes többi az már a személyén és erkölcsi felfogásán múlik...

Vargi 2009.07.14. 19:08:41

Lourdes-ban résztvett a misén megtekintette a stációkat. Ezmiez?
Hiszen ha belép egy templomba,akkor felforr a szenteltvíz. Gondolom rendszeresen bérmálkozik is...

derelyegrádi szellem 2009.07.14. 19:23:38

@fmj:

nem. csak én vagyok vicces. vagy nem?

derelyegrádi szellem 2009.07.14. 19:28:05

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:

Kár, mert megkérdeztem volna merrefele látni ezeket, amiket a feri összehordott nekük a hillerpiftivel. A végén bajnai már csak csinosított egy kicsit a "művön". :-)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.07.14. 19:49:47

@zero: nem a napidíjjal van bajom, hanem azzal, hogy miért 27 ezer? Sokallom. Itt is lehetne spórolni.

dartvader 2009.07.14. 20:35:50

egykis poén:
Nyuszika sétál az erdőben és meglátj a varjút aki egy fán ül és egész nap nem csinál SEMMIT. odaszól neki:
-héj varjú! ideülhetek a fa alá hogy egész nap én se csináljak semmit?
-persze nyuszika gyere csak nyugodtan!
A nyuszika leül a fa tövébe és elalszik.Arra jár a farkas és megeszi.

mi a a tanulság?
Azér hogy ne csinálj semmit egész nap jó magasan kell hogy ülj!
XDDDD

plutó111 2009.07.14. 21:28:10

@öööö...izé:
Ok, jogos de azért néhány tételt nehéz magyarázni.
pl: Portugália utazási költség 583000 ft

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.14. 21:33:37

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Igen, de ha mindenki elmegy, akkor mi lesz? Az utolsó le se kapcsolja a villanyt, vagy mi?

Nagypapámnak volt igaza, amiért meg is ütötte a bokáját amiért hangosan azt mondta a munkahelyén:

Osztották volna egész Mo.-t fel a I. Vh után, akkor legalább, akik az osztrákokhoz kerültek volna, jól jártak volna. (Bocs a keleti régiótól, de ez nem személyes, csak az elkeseredettséget tükrözi.)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.14. 22:03:01

@öööö...izé:

Köszi .. szerinted az államtitkár asszony látott valaha is számlát? Fizetett valaha is külföldön? Szerintem nem is vált forintot xD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.14. 22:04:39

@Vargi:

Katolikus szoci államtitkár ... van ilyen ..Gyogyó-Hagyó is milyen sűrűn jár zarándoklatra ..vagy onnan meríti az isteni ötleteit, vagy nagyon bűnös a lelke ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.14. 22:05:41

@Droli:

A 27 000 a LEGKISEBB napidíj, van ott 100 ezeres is ...

öööö...izé 2009.07.15. 07:33:49

@zero: nem is kell, nem forintban kapja a napidíjat:-)))

@plutó111: biztos MÁV-val ment...különvonaton...:-)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.15. 08:01:03

Ha már az utazás ingyé volt, legalább ne mindig ugyan abban a két kosztümben ment volna mindenüvé.

Sőt! a költségtérítésből juthatott volna személyi edzőre, millából pedig már a gyomorgyűráre is futotta volna.

Na de mindek a parasztnak az uborka saláta?

ucsacsu 2009.07.15. 08:09:17

legközelebb a börtönbe szeretmém ha a sztár fotó készülne róla néhány kisseségivel a háta mögött várakozván.

reKorrekt 2009.07.15. 08:16:04

pici offantás:

kuruc.info/r/6/43661/

Nekem sajnos nem sikerült lekapnom mikor jöttünk hazafelé, de szerencsére másnak kézben volt a gépe :)

reKorrekt 2009.07.15. 08:17:21

Asszta, komment küldés után nem ugrik az oldal tetejére a böngésző, ezek szerint tegnap ezt barkácsolhatták..

f.m.j. 2009.07.15. 08:21:44

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate):

Ebből még nagy baj lesz, diplomáciai zűrzavar... :):)

f.m.j. 2009.07.15. 08:24:04

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate):

lehet, hogy a románok csinálták, hogy mondhassák, hogy milyen irredenta a magyar (székely) érdemes a lerohanásra... ?

f.m.j. 2009.07.15. 08:32:35

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=173335

lehet ezt utálni (aki írta) de mégiscsak fejin szokta találni a szöget :):)

picur3ka 2009.07.15. 08:40:53

@öööö...izé: OK-es ez.

'Mint a parton mindenki számára kiderült – ami egyébként is nyilvánvaló volt – a hadihidat nem ilyen célra találták ki. '

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.15. 08:41:28

@fmj: Bizony nagyon igaza van. Azok a szarjankók mire fel képzelik magukat mindenek felett állónak??
Ezt sohasem értettem.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.15. 08:42:48

@picur3ka (a barna szar ellepi az orszagot: Háát igen. De még mindig nem adják fel. Folyamatosan ezt a verziót erőltetik. Pedig akkora szopsá lesz, hogy ahhoz képest a 4-s metró csak egy bolhafing.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.15. 08:57:00

@fmj: Valaki írta itt korábban, hogy órákig tudná rugdosni eme post remek adottságú főszereplőjét. Úgy tűnik, hogy az szdsz pont ilyen a hazai média szereplőinek jelentős részének, hozzáteszem: a negyven kettedig ilyen cikket is vigyorogva olvasom, még mindig :o)

f.m.j. 2009.07.15. 08:58:36

@öööö...izé:

már tegnap akartam írni, mindegy :9

Szerintem senkinek nem azzal van a baja, hogy Vadai Ágnes mennyiért látogatja ezeket az országokat, a napi díja bizonyára az uniós szintnek megfelelő, jár neki, mittomén...

De. Komolyan okos nő lenne? Na, az látszik rajta a legkevésbé, (lásd blogbejegyzései) az viszont igen, hogy törtető, és elvtelen, de mostanában ezt nevezzük tehetségesnek... (lásd Kóka, Bajnai, Gyurcsány trió) és tényleg Magyarország érdekeiért cselekszik? Ez se látszik rajta...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.15. 08:59:54

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": ezért írtam, hogy amíg van "félnivalója" az embernek (értsd: bizonyos egzisztencia, munkahely, lakás, család, etc-etc), addig marad az itteni fotelharc.

politikusi szemszögből a bajok akkor kezdődnek majd, amikor nagyon sok embernek már nem lesznek a fentiek, ami miatt megfontolná, hogy kockáztat -e...

de ismétlem: én ezt nagyon nem várom, és nem akarom.

amúgy cikkhájl mindenkinek:)

f.m.j. 2009.07.15. 09:01:23

@Félkupica_Fehér_Főnök: :)

igen, az olvasóknak is nagy "kielégülés" :)

f.m.j. 2009.07.15. 09:03:47

@Seduxen:

a régi korokban is volt család, feleség-férj, gyerek, a régiek mégis megindultak, miért?

Mondjuk nem volt internet... :)

Szerintem az lesz egy fordulópont, ha azt betiltanák... jó is lenne, rossz is lenne... :):)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.15. 09:11:07

@fmj: azért nem lehet összehasonlítani mondjuk az 1848-ast, vagy '56-t a mai helyzettel.

azóta felütötte a fejét a civilizációs betegség (vagy ahogy Perec-tezsvír mondta: kutyák vagyunk...). Ennyi

öööö...izé 2009.07.15. 09:48:39

@fmj: VÁ jellemzésére én nem tértem ki, azt mondtam, ez már a személyiségén múlik - gondolom, érted, hogy miért nincs véleményem...

Azt, hogy okos, olyanoktól tudom, akik naponta dolgoznak vele.

zsákzoli 2009.07.15. 14:34:15

MEGMONDOM ŐSZINTÉN.AZ MSZP-BEN 3 "EMBERTŐL" VAN TUTI HÁNYINGEREM.NYAKÓ.GÖNDÖR.VADAI.GÖNDÖR KÜLÖNÖSEN A SZIVEMBE LOPTA MAGÁT A BAKI SZÓVAL EGY TÖRVÉNY KAPCSÁN.VAZZE,HÁT MI A BÁNATOS FASZNAK VESZIK FEL A MILLIÓKAT?NEKEM TAVALY HAVI 280! FORINTOS EMELÉST SZAVAZTAK MEG.A SÓLYOM MEG ALÁÍRTA.....EZ A MANUSZ IS....AZ EGÉSZ "ELIT"ELMEHETNE A JÓ BÜDÖS FRANCBA.VÉLEMÉNYEM SZERINT...

Marcellusca 2009.07.15. 20:38:16

@fmj: Ez jó! És milyen igazat írt. Kivételesen.

süti beállítások módosítása