Skip to content


       Szűrés lista

Ezek semmiből sem tanulnak

Igen, "ezek" ... csak a tegnapi napról beszélünk, Kállai Ernő és Ferge Zsuzsa tette le ismét a névjegyét.

Nem változnak, nem tanulnak semmiből, ugyanúgy nyomják a szokásos szöveget. Csak nem tudom ki veszi be, ki hisz még nekik ebben az országban ...

Itt van ez a kiskörei eset ...

Rövid kis hír, szokásosnak is mondható a végekről:

"Apa és négy fia támadt rá egy fiatalemberre kiskörén. Állítólag egy régi sérelmüket akarták megtorolni. Súlyosan bántalmazták a fiatalembert, a már földön fekvő áldozatukat tovább rugdosták. A sértett sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, ámbár a helyiek úgy fogalmaznak, hogy őt egy budapesti kórházban kellett utóbb megműteni. A rendőrség a támadó család ellen csoportos garázdaság és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást."


Estére a szemtanúk kicsit árnyalták az esetet:

"A fiatalember a szabadvízű strand egyik diszkójában szórakozott. Ide érkezett láncokkal, botokkal felszerelkezve a támadó család. A beléptető kapun átgázolva egyenesen a fedett szórakozó helyre mentek. A későbbi sértett, látva a támadást, a pult mögé ugrott. Ekkor egy láncfűrész láncát dobták a nyakába, ezzel húzták ki onnan. A helyiségben tartózkodókat megfenyegették, ne merjenek rendőrért telefonálni. A sértettet még földön fekve is rugdosták, ütlegelték. A család nőtagjai a háttérben biztatták a férfiakat tettük elkövetésére."

A nem hivatalos hírek szerint egy rendőrt is bántalmaztak.

A kisköreieknél ez volt az a bizonyos utolsó csepp a pohárban, lakossági gyűlést szerveztek, petíciót írtak: Ez a család költözzön el Kisköréről!

Erre mit csinál az érintett család, amelynek öt tagja követte el a bűncselekményt? A Jászsági Roma Polgárjogi Szervezethez fordultak... vajon mivel? Hogy rettegnek? Hogy bántják őket a kisköreiek?
És mi történt? El sem hiszem ... azonnal (!) segített nekik Kállai Ernő kisebbségi ombudsman! Nem az áldozat családjának, hanem a tetteseknek!


"A válságkezelés három területre terjedt ki. Elbeszélgettünk a családdal, s úgy vélem, sikerült velük megértetni: az a magatartás, amit ők követnek, helytelen. Tudtunkra jutott, hogy egyes üzletekben nem szolgálják ki őket. A jelenlétünkben végzett vásárlásnál ezt nem tapasztaltuk, de láttunk nyílt leveleket kiragasztva, amelyek erre utalnak. A kényszerkiköltöztetésre viszont jogállamban nincs mód."

Kállai, milyen válságkezelés?!
Kállai, milyen elbeszélgetés?!
Csoportos garázdaságról és súlyos testi sértésről van szó!

A gyanúsítottakról beszélünk, ők nem áldozatok! Apa és 4 fia! Hogy van bőr a képeden az adófizetői forintokból a bűnözőket segíteni?! Ez valami egészen példátlan!

Vagy ez új kisebbségvédelmi módi? Minden romához személyesen (!) odautazol és elbeszélgetsz, megkéred őket, legyen jók? Ha tettes, ha áldozat, neked tökmindegy?! Csak hogy roma, az számít?

Nos, a képviselő-testület megszavazta a kitiltást. Mivel ez megint példátlan, az összes jogvédő villámgyorsan megszakítja majd a nyaralást és már repül is haza nyilatkozni. Az uborkaszezon ismét pezsegni fog...


"Az egyik képviselő átadta a petíciót, ami a város követelését tartalmazta. A jegyzőnő felhívta a polgárok figyelmét, hogy szembe mennek a jogszabályokkal, de ezt minden jelenlévő vállalta. Végül megszületett a döntés: egyöntetűleg minden képviselő megszavazta, hogy tiltsák ki a bűnözőket Kisköréről." - írta Holló Gyula, Jobbik

Nos, az öt gyanúsított szabadlábon védekezhet, vagyis otthon tévéznek ...

Szén József polgármester még tárgyalt is velük:
"Szerettem volna megkérni őt, hogy jobb a békesség alapon költözzenek el, hiszen senkinek sem jó ez az állapot ám azt a választ kaptam, hogy ők nem akarnak költözni, vegyen nekik lakást az önkormányzat. Mindig is a békés megoldások híve voltam, ám ez esetben nem találtam fogadókészséget."

Bakker, házat akarnak a jómadarak a mi pénzünkből ... hát ez már überpofátlan.

Tárgyalt velük a polgármester, tárgyalt velük a Roma Polgárjogi Szervezet, tárgyalt velük az ombudsman ... A bűnözőkkel.
Ha én, vagy bárki más lenne az áldozat, nem is a tettes, velünk nem tárgyalna senki sem, ez teljesen hihetetlen ami zajlik ebben az ügyben ...

Friss hír: A Heol helyesbítést tett közzé:

"A kiskörei atrocitásokról írt tegnapi cikkünkbe sajnálatos hiba csúszott. Tévesen a kisebbségi ombudsmant jelöltük meg nyilatkozóként. Valójában a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet képviselője, Kállai László nyilatkozott a HEOL.hu-nak. A tévedésért az érintettektől és az olvasóktól is elnézést kérünk!"


Másik eset, szintén tegnapról:
Szepessy Zsolt, Monok polgármestere levélben fordult Bajnai Gordon miniszterelnökhöz, amelyben szociális kártya bevezetését szorgalmazza, mert a különböző támogatások nem mindig oda jutnak, ahová szánja őket az állam, és ennek sok esetben a gyerekek lehetnek a kárvallottjai.

Jö ötlet? Igen, jó. Érdemes beszélni róla, ötletelni egy kicsit. Sértő-Radics István, Uszkva liberális polgármestere szerint, kísérleti jelleggel, egy településen vezessék be a kártyát, és a kedvező tapasztalatok után terjesszék ki az országra. Azt kell mondanom, korrekt. Persze a liberális oldalát nem tudta megtagadni, mert olyat is mondott, hogy "ezért el kéne gondolkodni azon, hogy érdemes-e korlátozni a többség szabadságát akkor, amikor "csak egy csekély kisebbség" herdál."

Igen, sajnos a kisebbség miatt a többség is szívni fog. Ahogy mondjuk a BKV-n az utasok is szívnak a bliccelők miatt, hogy állandóan elkérik a bérletünket, miközben mi ártatlanok vagyunk. Ez már csak ilyen világ. A "megbízunk az emberekben" ennek rég vége, főleg ha pénzről van szó. Márpedig itt milliárdokról van szó ...

Erre mit nyilatkozik Ferge "nagy a pofám Budapestről" Zsuzsa szociológus?


"Európában pedig nincs a szociális kártyához hasonló ellátás. Ez ugyanis a fogyasztói szabadság korlátozása lenne. A kormány gyáva ahhoz, hogy a populista monoki polgármesterrel vitába szálljon. A kártya, azaz a szegények pénzfelhasználásának megregulázása emberi jogi kérdés és szabadságkorlátozás, és alkotmányossági kérdéseket is felvet.

Úgy látom, a valós társadalmi problémákra, azaz a növekvő egyenlőtlenségekre, az egyre súlyosabb munkanélküliségre nincs valódi válasz, ezért ez a politika a szegényeket, ezen belül is a cigányokat teszi felelőssé a kialakult helyzetért. Ez nem a szegénység elleni küzdelem, hanem a szegények elleni küzdelem. Hazugság, hogy a szegények ne a gyerekeikre költenék a család bevételeit. Az előfeltevés tehát, amelyből a szociális kártya bevezetésének gondolata táplálkozik, nem igaz."

Értitek, hazugság. Ennyi. Ezzel el van intézve a szociális kártya. A számtalan beszámoló, helyi riport, rejtett kamerás felvétel, hogy segélyosztás után napokig megy a dorbézolás, piálás, a játékgépezés, ezek szerint mind alaptalan mende-monda. 

Címkék: abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr431263619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

khmm... 2009.07.24. 11:14:59

@Tündér_Lala:

Szerintem hívjuk ezt integrációnak, és akkor nemcsak törvényes, de üdvös is.

:-DDDDDDDD

Plutonic 2009.07.24. 11:15:02

@martonx: Vadászpuska nem jár nekik....????

mijazma!? 2009.07.24. 11:16:16

nagy kétség gyötör..: vajon képesek átlátni a megtámadottak, hogy azért komoly mértékben maguknak köszönhetik a helyzetüket. Csak 2* balfékeskedték el, a rossz oldalra voksoltak. (Ugyebár vörös vidékeről beszélünk) Nyugtassatok meg , hogy ez a Darwini folyamatoknak csak egy fájdalmas következménye és talán megértik hogy homo sapiens elutasít mindent amiben a "szoci" string előfordul. :(

picur3ka 2009.07.24. 11:21:21

@Tündér_Lala:

Valaki egyszer beszamolt egy hasonlo valos projektrol az Index forumon. Allitolag, helyi kepviselo, uzletember, aki kicsit beragott azon, hogyan beszelt a lib kepviselo a cigokra panaszkodo emberekkel. Szoval, a hely letaroltatott, rendbe tetetett, s akkor ugye, mi legyen az Orsos familiaval kerdesre o felajanlotta az uresen allo hazat, hogy az onkormanyzat berelje ki a 12 fos csaladnak. E haz veletlenul a lib kepviseloevel szomszedos volt. A holgy igen ki is borult. Az onk megszavazta 10-1 aranyban.

Az urge sajat bevallasa szerint most mar sajnalja szegeny not, 2-3 ev telt el, s 40-en laktak ott, utolso bejegyzese szerint a WC eppen 2 hete eldugulva, s a szomszed kertjebe jarnak, etc.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 11:24:12

@Milánka84: még szerencse, hogy a "dögkutak rekultivációja"-projektet nem vetted fel a listára... az nagyon durván kirekesztő, és rasszista cselekedet lett volna...

@Marcellusca: azért lehetne olyan mesét találni, amit még ő is megért... (szegény Adómanó is rábaszott, már a nevét sem tudnák értelmezni....)

Geza 2009.07.24. 11:25:38

@Bélapáti Béla:
Mondd már, egy cigányon ugyan mit műtsön egy _agy_sebész :) ?

Bélapáti Béla 2009.07.24. 11:27:18

@Geza:
helyes a feltevés... :)
végülis, mindegy mit műt, legalább lefoglalják egymást, nem? :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 11:27:27

@Geza: azért próbálkozni lehet :)))
max úgy csinálná, mint amikor felnyitnak egy beteget, rákos daganat után kutatva:

"Nem találtam semmit, zárja vissza!"

khmm... 2009.07.24. 11:27:27

@picur3ka:

Akit érdekel a történet, a google-ba beüti, hogy balacy (a nikk) és liberina - ki fogja dobni az ominózus pár hozzászólást. :-)

Zseniális történet. :-)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.24. 11:28:08

@picur3ka: Jáááá, sírva röhögtem azon a fórumon. -De jó lenne megtalálni, talán google besegít :o)

reKorrekt 2009.07.24. 11:28:26

Kicsit demoralizáló hogy semmittevéssel is 100-200 ezret markolhat fel egy cigány család. És ne mondja senki hogy "jó de az sok emberre van", mert a cigányok emellett viszont nem fizetnek SEMMIT vissza, se rezsit, se lakáshitelt, semmit, tehát ez tiszta kp.

Csíkszentkirályi elbírálás kell ezeknek is!

Magyarország FAIL.

Bélapáti Béla 2009.07.24. 11:29:07

@Seduxen:
"dögkutak rekultivációja"-projektet nem vetted fel a listára... az nagyon durván kirekesztő, és rasszista cselekedet lett volna...
Így is van! Akkor hova mennének szegény kátrányos helyzetűek vasárnapi ebédre? Vagy a rekultiváció szót a "felzabálás" szinonímájaként írtad? :)

Mourinho már nem a király 2009.07.24. 11:31:44

@Seduxen: Megvan csak szerinted ezt ők értették?

Marcellusca 2009.07.24. 11:34:17

@Milánka84:
"A magyar gazdáktól fel lehet vásárolni a termény egy részét a roma integrációra elbszott hazai és punijós pénzekből. " - ez egész jó ötlet, nem is tükröz akkora naivságot! :)
Hogy ez vajh, miért nem jutott eszébe még "nagyjainknak"?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 11:34:49

@Bélapáti Béla: nem, én itt a szó eredeti jelentésére céloztam. de igazad van, ez lehetne a megoldás: fizessünk érte, hogy "rendbe(t)ESZIK" a dögkutakat, hátha ez lenne a (végső)megoldás!!

megjegyzem emiatt nem kell a világ végére menni. néhány évvel ezelőtt volt szerencsém egy pest megyei település önkormányzatánál dolgozni (11-es út mentén), ott már HATÓSÁGILAG LE VOLT ZÁRVA a dögkút. Ettől függetlenül "lopkodták belőle a husit"... Mondjuk település BELTERÜLETÉN volt olyan putri is, ahol a "szennyvízelvezetés" úgy volt megoldva, hogy a "házból" csapadékelvezető csatorna jött ki, és kihasználva a telek lejtését, juttatta el a cuccot a hátsókertig...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 11:36:29

@Anthony - awkward silence: azért ez nem annyira bonyolult :))) de lehet, hogy igazad van, elképzelhető, hogy ezért kezdtek "dzsipszizni" az ultrák, mert nem értették :)))

Bélapáti Béla 2009.07.24. 11:37:31

@Marcellusca:
pedig az USA is így oldja meg a túltermelését; támogatás helyett megveszi az állam, és elosztogatja segélyekre (pl. Afrikába), illetőleg a hadsereg is elég nagy felvevő.

khmm... 2009.07.24. 11:37:54

Hopp, ezt láttátok....???

www.heol.hu/heves/kozelet/helyesbites-nem-a-kisebbsegi-ombudsman-nyilatkozott-247137

A kiskörei atrocitásokról írt tegnapi cikkünkbe sajnálatos hiba csúszott. Tévesen a kisebbségi ombudsmant jelöltük meg nyilatkozóként. Valójában a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet képviselője, Kállai László nyilatkozott a HEOL.hu-nak. A tévedésért az érintettektől és az olvasóktól is elnézést kérünk!

------------------------------------

Most őszintén..... Lehet ekkora bakit elkövetni, vagy netalántán... szerecsenmosdatás folyik??????

khmm... 2009.07.24. 11:39:29

@Marcellusca:

Persze, hogy jó ötlet...!

Csakhogy a döntéshozóknak azért nem jó, mert nem lehet belőle lenyúlni vastag pénzeket.... :-s :-s

Marcellusca 2009.07.24. 11:41:17

@Seduxen: Hűha! Dögkutak rekultivációja? LOL!
Ma nagyon benáczultál, vazze! :D

@Bélapáti Béla: Na, az az agysebész is éhen halna! :)

Plutonic 2009.07.24. 11:41:22

@khmm...: Sírok... XDDDDD
A röhögéstől!!!! :DDDDDDDDDDD

khmm... 2009.07.24. 11:42:58

@Plutonic:

Ugye milyen jó kis történet...???

Sok-sok ilyen kellene, hogy a mainstream megmondóemberek testközelből érezzék a cigány kultúrát.... :-)

Bélapáti Béla 2009.07.24. 11:42:58

@khmm...:
lehetne pedig, hiszen saját maguk ellenőriznék, hogy mi jut a rászorulókhoz és mi a boltokba illegálisan, lásd USA segélyek megoszlása a hadurak és az éhezők között...

Plutonic 2009.07.24. 11:43:27

@Marcellusca: Dehogy halna éhen! Kutatómunkát végezne! :)))

gcsabi 2009.07.24. 11:43:44

@Jim Raynor:
És utána biztosan ilyen nyilatkozatot olvashatunk Kállaitól:
" Elbeszélgettünk az elkövetőkkel , s úgy vélem, sikerült velük megértetni: az a magatartás, amit ők követnek, helytelen."

Zetek 2009.07.24. 11:44:48

Kállai ebből él Ferge pedig a szokásos baloldali fanatikus szociológus, aki szerint a többségi társadalomnak csak tűrni van joga. Azok a tények, amit te tapasztalsz, egyiket sem érdekli.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 11:45:49

@laspalmas: gondolj az időeltolódásra! hm? így már megy?

Plutonic 2009.07.24. 11:45:56

@khmm...: Istenem, hányszor írtznk és mondtunk már ilyen javaslatokat! :)))))
Ez humornak is nagyon jó, de ami igazán nagyszerűvé teszi, az a sors fintora. :DDDD
A szarleves kategóriája, amikor a nagypofájú szépen és módszeresen elfogyasztja azt, amit főzött. XDDD

Marcellusca 2009.07.24. 11:47:18

@Seduxen:
"és kihasználva a telek lejtését, juttatta el a cuccot a hátsókertig... " - jaj, de kis naiv vagyol! Emígyen trágyázta a kertyit, hogy szíp termíse légyen az elkövetkezndő évben. :)

"lopkodták belőle a husit" - mer űk környezettudatosak! Így eltűnik a dög és kevesebb fával/gázzal kell megfőzni (mer' mán ugyi, előpuhított), ezáltal kevesebb káros anyag kerül a levegőbe.

@khmm...: Ha "jól" csinálnák, akkor onnan is csurran-cseppen. És nem csak a baracklé.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2009.07.24. 11:47:45

"A család nőtagjai a háttérben biztatták a férfiakat tettük elkövetésére."
(idézet fentről)

"Mindig a legerősebb férfit kell leütni, vagy azt az asszonyt, aki tüzeli őket – csak úgy nyugszanak meg."
(Tonhauser László, Moldova György Bűn az élet című könyvében)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 11:48:41

@Marcellusca: ez miért náczulás? én csak segíteni próbálok - a magam ötleteivel -, hogy a társadalom eme kétség kívül igen hasznos tagjainak ne kelljen nélkülözniük! Szeretném, ha mindenük meg lehetne, mert megérdemlik! Gondolj bele mennyi mindent kell eltűrniük ebben a szemát weimarizálódó országban. Főleg, hogy már a Jobbik és a Gárda szervezi az első transzportokat.
(Legalább addig legyen jó nekik, amíg ez végre megvalósul...)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 11:52:06

@Marcellusca: ez így most leírva viccesnek hat, de én ott majdnem elájultam, amikor megláttam. nem akartam elhinni, hogy ilyen a XXI században létezhet. A közterületesek főnöke (aki eljött velem) csak röhögött, mondta, hogy havonta mennek ahhoz a családhoz, de ugye tenni ellenük...

Plutonic 2009.07.24. 11:53:57

@no-night: A régi csendőr szolgálati szabályzatban is az van, hogy az asszonyokat eleve el kell különíteni, mert nagyon szítják a hangulatot! :))
Tonhauser is szerintem abból tanult... :DDD

picur3ka 2009.07.24. 11:58:55

@Seduxen:

Juuuuuuuuujjjjjjjjjjj.

Kallait kellett volna megkerni, hogy beszelgessen el veluk.

S.O.A. 2009.07.24. 12:00:20

Á..., elhatárolódom magmatól, nácifasiszta ötlet ez a jegyrendszer. Bocsánat!

De közben még eszembe jutott meló témában, hogy megugrott az uránérc világpiaci ára, és könnyen lehet, hogy ismét kinyitják a pécsi uránbányát. Most vagy soha, szorgoskezű honfitársaim!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 12:02:26

@picur3ka: én konkrétan azt nem értem ezekben az "emberekben", hogy a bánatos picsában nincs arra igényük, hogy az állatoknál egy fokkal különbbül próbáljanak meg élni? Hát bazz, szerintem normális embernek már csak attól jobb pl a közérzete, ha vesz egy kiadós fürdőt.

Én ezt tényleg nem tudom ép ésszel felfogni.

És ezek követelnek bármilyen (sőt: nem is AKÁRMILYEN) /többlet/jogokat maguknak. Először talán:
1: le kellene mászni a fáról
2: az eddig 4 lábas megoldás helyett a 2 HÁTSÓ lábra kellene állni.

Kedves Homo braunus polgártársak!

dr.justice 2009.07.24. 12:06:54

Volt már rá példa, hogy a problémás cigány családnak az önkormányzat pár száz kilométerrel távolabb lévő településen vett lakás, így megszabadultak tőlük. Megkérték őket, hogy költözzenek el, ők pedig elköltöztek, mert kaptak ingyen egy házat, az pedig mindegy, hogy a segélyt hol veszik fel. Persze ahova költöztek ott nem ismerték őket, de később megismerték, így most ez az önkormányzat gondolkodik, hova kellene őket elpaterolni. Ja és persze a család minden ellenük indított közigazgatási-,szabálysértési- és bűntetőeljárás után a jogvédőkhöz fordult. Nem ültek le a seggükre, hogy kaptak ingyen egy házat ( amiért más egy életen át dolgozik - tudom, hogy közhely ), de tovább vergődtek, nem alkalmazkodtak, sőt ők jelentettek fel mindenkit, polgármestert, rendőröket stb.

MIT LEHET EZEKKEL KEZDENI ?

Jim Raynor 2009.07.24. 12:08:01

@Seduxen:

hát, a "homo braunusok" (LOL) már csak gázfürdőt vegyenek, attól milyen jó lenne a közérzetem :D :D

Atrox 2009.07.24. 12:08:20

Ritkán kommentelek, de annál többször olvasok. De ez elképesztő, és kibszta a biztosítékot. A kommenteket végig sem mertem olvasni, mert már így is a monitort ütném dühömben. Elég vicces, hogy a bibaszott bal/liberális oldal az egyre erősödő radikalizmusról beszél, miközben ők gerjesztik az indulatokat. Abba sohasem gondolnak bele, hogy annak, hogy az amúgy tisztességes/átlagos/általában törvénytisztelő/dolgozó/adózó emberek tömeges szélsőségessé válásának oka van? Talán az okokat kellene megszüntetni. Én sem kedvtelésből húzok szélső jobbra, hanem mert nem látok más törvényes módot, amivel érvényesíthetném az akaratomat. De meddig türjük/tűrhetjük még ezeket a nyílvánvaló törvénytelen, tisztességes embereket semmibe vevő, a tömegek akaratát leszaró politikai tevékenységet? Meddig uralkodhatnak még felettünk hatalmas Rózsadombi villájukban megbúvó, burokban élő 'megmondóemberek'? Kibaszott birka nép vagyunk, és igaz a mondás: mindenki azt kapja, amit megérdemel. Ez sajnos a magyarokra nagyon igaz :(

picur3ka 2009.07.24. 12:12:48

@Seduxen:

Nagyon sok szegeny, tanulatlan, buta ember ezt nem tudja felfogni.

A mi osztalyunkban anno volt 4 cigany meg 2 tanyasi gyerek. Az utobbi ketto volt a budos meg a tetves, nem a cigany gyerekek.

Persze ez nem valami kulturalis ertek es massag amit meg kellene csodalni, akarkik kozul kerulnek is ilyenek ki. Itt van egy kis problema, ugye.

@Plutonic:

Na megyek, nem szitom a hangulatot tovabb.

gcsabi 2009.07.24. 12:18:11

@khmm...:
Hát ez igazán bájos ötlet!
Fizessük a bébiszittert amig a " agyonterhelt cigány édesanyák" elisszák az agyonterhelt cigány édesapákkal a segélyt és nyugodtan mehessenek lopni, anélkűl, hogy aggódni kéne a kis purdék miatt, akik közben a sok mesét és verset hallgatva megtanulnják szépen artikulálva választékosan mondani: "megdöglesz te geci magyar köcsög"
Előbb-utóbb fejbe lövöm magam a sok barom miatt!

maylo · http://www.flickr.com/photos/mayloka/ 2009.07.24. 12:20:00

@gcsabi: inkább a sok barmot lődd fejbe, értük nem kár...

Marcellusca 2009.07.24. 12:20:12

@dr.justice:
"MIT LEHET EZEKKEL KEZDENI ?" - én tudom, de nem árulom el, mert akkor kapom a banánt! :D

jozicsenko 2009.07.24. 12:23:05

feljebb már beírtam a linket, ha nem néztétek meg:

"Működő rendszerről van szó, nem utazói leírás költeménye. Lehet, hogy egy társadalmi problémára az egyszerű székely ember megtalálta a megoldást. Ami nagyon fontos, minden résztvevő elfogadja és betartja! ...

A cigányok szisztémája nagyban azonos a magyarországival, viszont az ottani „kezelési módszerek” sokkal ésszerűbbek, és célravezetőbbek, mint nálunk. Az eredményt ott is az összetartás hozta meg - mármint a székelyek összetartása és következetessége.

Minap történt egy kis csíki faluban, hogy jártunkban-keltünkben többször is belebotlottunk a helyi önkormányzat teherautójába, mely a cigány portákon végig haladva, itt is ott is „letett” egy kupac tüzelőt. Kérdeztem helyi barátomat, hogy mi ez? Mire mosolyogva elmondta, hogy tudod, nálunk más a cigányok segélyezése, mint nálatok. Itt például pénzt egyáltalán nem kapnak, csak ha családi szinten 180 nap munkaviszonyt fel tudnak mutatni. A 180 napot összehordhatják többen egy háztartásból, de ez a minimum követelmény, hogy egyáltalán kaphassanak valamit. Így aztán amikor az idénymunkák elkezdődnek a földeken, a cigányok szépen elindulnak napszámba, mint a többi rendes, dolgos emberke, és a cselekvőképességüket kiélik a földeken. Ott nincs tele a kocsma, léhűtő, segílykéből játékgépező, késelő cigányokkal, hanem a kocsma a falusi kultúra, beszélgetős, társadalmi színhelye ma is, ahogy rendesen volt.

A székelyek bölcsessége megmutatkozik abban is, hogy a cigányok életmódját nem csak tétlenül szemlélik, hanem annak sajátosságaiból le is vonják a helyes következtetést, és nem engednek teret a szélsőséges, deviáns, agresszív megnyilvánulásoknak. Például, ha a cigány elköti a székely ember biciklijét a templom elől, akkor a székely ember 3-4 vagy 5-10 (amennyi szükséges) komájával bemegy a cigány portájára. A minimum az, hogy elhozza a biciklijét, halmazati büntetésként feljelenti, 5-10 tanúval alátámasztva és elmegy a „híre”, hogy a cigány lopott a székely embertől. Alap, hogy munkát senkitől se kap, ugrik a 180 nap, nulla segély. Ennyi. Lehet cihelődni.

Tetszik a polgármesterek hozzáállása is. Mivel a falu pénzéről és adójáról van szó, nem engedik azt elherdálni. Az említett tüzelő szállítmány is a segélyezés része volt, de barátom szerint akár naponta is kaphatnak valamit a cigányok, de szigorúan csak „természetben”. Egyik nap kenyér, másik nap cukor-liszt, harmadnap egy zsák pityóka, utána meg beváltható tej, tészta, vagy konzerv jegy. Pénz nuku. Pénz akkor van, ha dolgoznak. Az önkormányzat is ellátja munkával a cigányokat, és azok szorgalmasan festik is az iskolát, takarítják az árkokat, gereblyéznek a templom kertben, amiért persze fizetést kapnak, és egy igazolást a kiskönyvbe, hogy aznap dolgoztak. A pénzből kifizetik a villanyszámlájukat, mint más tisztességes ember.

Saját szememmel láttam, hogy a helyi cigányok lovakat tartanak, szekerekkel bér fuvaroznak, és használják a kerti pottyantóst. Alapvetően másként néznek ki, mint az itteni züllött társaik. Nem mondom, hogy „tiszta udvar, rendes ház”, de legalább nem ér derékig a szar a portájukon.

Amit még tapasztaltam, hogy a megfelelő bánásmód miatt, sokkal udvariasabbak, például tudnak köszönni, ha bemennek barátom boltjába, és lássatok csodát, nem mernek a boltban lopni!!! Az egész faluban 2-3 élelmiszerbolt van, a kapott jegyeket ezekben lehet beváltani. Kivéve, ha tolvaj az illető. Egyébként lehet sétálni a szomszéd faluba 5-8 kilométert, de ha ott is kitelik a becsület, akkor gáz van. Persze a boltosok is összetartanak. A polgármesterek pedig beérik az adott szóval, hogy a cigány a kajajegyért nem fog mást kapni, csak azt, ami rája vagyon írva. "

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 12:24:02

@Marcellusca: a 2014-ben megalakuló 'bőr kormányban Tiéd lesz a Belbiztonsági és Rasszizmusügyi tárca :)))

khmm... 2009.07.24. 12:24:32

@gcsabi:

Komolyan mondom, épeszű ember leírhat ilyet...?????? Hol él ez?????

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.07.24. 12:25:50

@Seduxen: " ...hogy a bánatos picsában nincs arra igényük, hogy az állatoknál egy fokkal különbbül próbáljanak meg élni"
Úgy, hogy SOHASEM láttak olyat, hogy valaki máshogy élne. Minden ismerősük mocoskban, szarban, igénytelenül él.
Valamelyik angol uralkodónőről tartották azt kortársai , hogy alighanem az ország legkultúráltabb embere: havonta egyszer megfürdött, ha kellett, ha nem.
A jövő század emberei (ha nem a radioktív hamuban tallóznak majd ép konzervek után) meg majd biztos nem értik, hogyan lehetett kibírni, hogy nem csírátlanított épületekben lakunk.
Nagyon nehéz ügy ez, innen már csakis tűzzel-vassal való neveléssel lehet továbbjutni. Nem szó szerint :) Vagy inkább de.

S.O.A. 2009.07.24. 12:25:56

Mindennek az oka a nácifasiszta Jobbik, a Zantiszemita Morvai Krisztina, a rasszistakirekesztő Magyar Gárda!
Ők juttattak ide minket!
Tilcsákbe!
Monnyonle!
Mossuk ki a magyar zászlót a Dunában!!!


Hol a gyóccerem?!

PublicEnemy 2009.07.24. 12:30:21

@Marcellusca: "Én teljes mértékben támogatom Ferge Zsuzsa álláspontját!"
Erre értettem,hogy rosszul értelmezte,mert a "hölgynek" nem ez az álláspontja. :)
Természetesen a többivel én is egyetértek!

khmm... 2009.07.24. 12:31:45

No még egy naív polgármester..... :-s

www.mno.hu/portal/652073

„Azt akarjuk, hogy az érintett személyek műveljék meg a kertjüket és saját maguk ellátására kukoricát, zöldséget termeljenek” – hangsúlyozta a Takács János. A faluban természetbeni juttatásként biztosítják a kertek felszántását valamint a vetőmagot és a palántát. Ezt ingyen kapják. Ezzel a polgármester szerint kiküszöbölhető, hogy egyesek más területére menjenek gyűjtögetni."
-----------------------------------

Nem ártana sutba dobni azt az átkozott PC-t, polgármester úr...!
"más területére mennek gyűjtögetni" - B.zzz.....

Lopni mennek, ne szépítsük már....!

Kartal (rezervált) 2009.07.24. 12:31:58

@zero: ez mát kimeríti a közösség elleni összeesküvés fogalmát! vigyázz mit írsz, mert darth vadernek öltözött alakok jelennek meg, és úgy lefújnak, mint egy gárdistát...

na kicsit mesélek a mindennapjaimról is. mivel ebben a dög melegben nem lehet becsukni az ablakot, szépen hallom a szembecigányék magánéletét. hol lopott vasat vernek szét, miközben ordítoznak (honnan tudom, hogy lopott? a cigánynő panaszkodott a boltban, hogy azoktól a mocsok zsaruktól nem lehet vasazni sem. ja, igazolni kellene a rakomány eredetét, mi?), hol a cigánytechno bömböl úgy, hogy az ablaktáblák rezegnek bele (nem az övék, az enyémek), most reggel óta rikácsol a nőstény a purdéival, de hallottam egy épületes beszélgetést a legidősebb fiú (kb. 16 éves), és a szomszéd cigánykölyök között: "megöldököllek, bazze! eeevagdalom a torkóóód! geciszájúúú!" mindez természetesen az utcán, ordítva hangzott el. este fél tízkor megérkezik a ház ura, bömbölő zene a batár fekete kocsiban, és addig nyomja a dudát, míg valamelyik purdé ki nem megy kaput nyitni, mert ő nem emeli ki betegre hízott fekete seggét a járgányból. az, hogy fél négykor kelnek többen is a környéken, vastagon le van szarva. két autóra is fussa, de pl. biciklipumpára nem, mert azt mindig valamelyik szomszédtól kunyerálják a kölykök, de telefont, talicskát, meg minden mást is...
szombat reggel munkába menet találkozunk a diszkóból hazafelé tartó cigányokkal, akik ordítoznak a buszon, beszólnak a csajoknak, röhögnek a sok hülye melóson "ilyenkóó dógozni, vazze! huhuhu hülyék ezek? cicababa, de meg***"
hát így szocializálódnak a segélyes cigányok felénk. és még szeressem őket.

khmm... 2009.07.24. 12:32:56

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

B.ccák meg, naphosszat nézik a délamerikai szappanoperákat, hát abból nem tudják "kinézni" maguknak a rendet, a tisztaságot....????????

synthesizer 2009.07.24. 12:33:51

Egy barátom szerint a közhiedelemmel ellentétben, miszerint "az erőszak nem old meg semmit", az erőszak a rövidtávú érdekek leghatékonyabb érvényesítője. Persze én ilyenkor hangosan elhatárolódom ettől a barátomtól. Valójában már nem is a barátom, mert nekem nincsenek náci barátaim.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.24. 12:36:10

@zero: van egy rossz duma mifelénk: aki fizet az petyegtet, hát mi fizetünk vastagon, akkor miért kell a mi pénzünket olyan emberekre költeni, akikre még egy kutyát sem biznánk rá szivesen.

Ha én tanárként azt művelném mások gyerekeivel amit ők a sajátjukkal akkor úgy becsuknának, hogy még a cella kulcsot is elhajítanák.

Miért számít enyhítő körülménynek, ha valaki a saját gyerekét éhezteti, nem godnoskodik róla, nem járatja iskolába.

Törvény mondja ki, hogy a szülő a gyerekét saját tartása rovására is köteles tartani. (Gyermektartás elmulásztása estetén ez büntethető) Ezeken a szülőkön ezt miért nem kérik számom?

És ott van amit tegnap irtam, az cigány népesség alkalmazkodó képessége: Csak 1-2 ilyen processzus kellene, olyan hamar rend lenne ezen a területen, hogy a jogvédök munkanélkül maradnának.

Marcellusca 2009.07.24. 12:38:00

@jozicsenko: Á, ilyen nincs is! Melyik mesekönyvben olvastad? xD

gcsabi 2009.07.24. 12:38:04

@khmm...:
Hát az tuti hogy nem közöttük :=)

Kartal (rezervált) 2009.07.24. 12:39:46

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: há dehonnem lássák. ha kinéznek a zablakon éngemet látnak, és itt nincs ordítozás, anyázás, mert az anyósom odacsap ám! :DDD
de komolyan, közöttünk élnek, van jó példa. néhánynak sikerül is kivakarózni, ő miért nem jó példa erre? itt akarat nincs, tartás nincs, ez a baj. és az, hogy sok rohadék fejes még pátyolgatja is őket, mivel az etnoiparból élnek.

Kartal (rezervált) 2009.07.24. 12:42:51

@Prinzessin Erbsen: na látod, ezért nem lesz itt változás. vastagon hájasra keresik magukat a témán, miért tennének bármi is?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.24. 12:44:48

Bécset kicsit letarolta a vihar, meg ma megyek is haza pár napra, ennél szebb cikket nem is várhattam volna mára.
Komolyan néha elgondolkozom....

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.07.24. 12:46:49

@Kartal (reloaded): "etnoipar" ez szép volt, használni fogom :)
Jogdíjas?

Kartal (rezervált) 2009.07.24. 13:02:22

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: mostantól :)
ha megnézed, iparág alakult ki, alapítványok nyelik az állam pénzét (közpénzt, a mi pénzünket) felzárkóztatásra, oktatásra, deszegregációra, meg a tököm tudja mire még, és ez a pénz sehol nem jelenik meg többet. eredmény meg a nullával egyenlő. az a pár büntetőeljárás meg, ami folyik, az etnoipar kiterjedéséhez mérten lófing. ha érdekel a téma, ott a "Cigánykérdés cigányúton" című könyv, konkrétan nevekkel le van írva benne minden.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 13:02:26

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: ezt nem tudom elfogadni. ha a saját "szubkulturájukban" (már ha az ő létformájukra lehet ezt a paradox kifejezést alkalmazni) nem lát követendő példát, a falujában élő magyarokról lehetne példát venni.

Másrészt meg: legalább a gyerekeiknek kellene valahogy elmagyarázni (ha már a nevelésükre képtelenek), hogy az iskolában bizony hasznosan is el lehetne tölteni az időt, hogy lehessen esélye kiszakadni abból a szarból, amit ők maguk életnek hívnak. pláne, hogy minden apjukfasza INGYEN van, a büdöskurvaéletmocskosfaszát. Én meg ugyanezekért majd kőkeményen fizethetek, cserébe ott lesz a lehetősége, hogy a gyerekemet inzultálják ezek a férgek. Mondjuk az biztos, hogy maximum egyszer fogják. A második lehetőség nem lesz biztosítva (részemről).

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: micsodán náczi tezsvííírem?

picur3ka 2009.07.24. 13:02:46

Rasszizmusugyi miniszter, ha-ha.

@khmm...:

sajat maguk elasasara-t olvastam, khm.


@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Min, Jancsikam, min?

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

etnobusiness-nek hivjak azt

Kartal (rezervált) 2009.07.24. 13:30:44

@picur3ka: tudom, hogy így hívják, de ez már ipari méretű etnobusiness... :D

handsu 2009.07.24. 13:40:22

Igencsak tenni kene mar valamit a sotet horda ellen.A "jarvany" , ami a fajvedok okadekainak kovetkezmenye egyre jobban elterjed. Szekelyfoldon eddig ugy,ahogy rend volt veluk ,de mostmar ,az allitolagos magyar erdekvedelmi szovetseg purckapkodoi is allatoknak nevzik szennylapjukban a cselekedni mero magyarokat .

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.24. 14:11:25

Innen üzenem a összes libarális jogvédő szoba tudós, II.kerületi cigányfajvédőnek, hogy (sajnos nem én találtam kis, de ettől még igaz), hogy :

A KRUMPLIBOGARAT SEM AZÉRT UTÁLJUK MERT CSÍKOS!

wladyslawsky (törölt) 2009.07.24. 15:30:16

Értem én, persze: szóval cigánynak (vagy éppen nemcigánynak) JOGA VAN bármire költeni a segélyt, adhatja uzsorásnak, elihatja, dohányárúra költheti, játékgépbe dobálhatja (amit az adófizetők pénzéből kap, vagyis tőlünk), hiszen ez alkotmányos joga.

Aztán, ha a gyerekei meg ő maga éhes lesz, és nem lesz már pénze, akkor meg természetesen JOGA VAN elmenni megélhetési bűnözni, és 20 ezer forintig magához veheti a Mari néni tyúkjait, meg a Pista bá' krumpliját.

Éljen a liberalizmus!

Agyalap 2009.07.24. 16:15:53

Hagyjuk már ezeket a liberális sz@rságokat! A sok nagytudású szociológus menjen már le egyszer egy borsodi faluba! Ne egyedül, mert nem élné túl...

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.07.24. 16:20:39

Látjátok, akarjuk, vagy nem akarjuk, az ilyenek miatt jut előbb-utóbb kormányra a Jobbik. Ők - miután kirugdalták a magukat rendőrnek nevező latexes buzifikúkákat, akik csak gyengére-öregre mernek cigánymódra csapatosan támadni - megkeresik majd a végső megoldást. Addig meg ne tessék háborogni, hogy szépen kérnek a közpénzen naplopók.

Hiszen ez egy toleráns ország, nem küldte föl senki a vörös kakast a házuk tetejére. Nem jött a Gárda kínai surranóban. De annyit mondok, ha a magyarnak egy csöpp esze van, nem keveri össze a barnát a bűnözővel.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.07.24. 16:22:28

(Az már csak hab a tortán, hogy a nyilvánvalóan cigány Kóka Jani sokkal több rosszatt tett az országnak, mint az ilyen naivan tiszta brutállatok).

Horizont 2009.07.24. 17:11:35

Cigányoknak korlátlan segély?
Szalainénak korlátlan végkielégítés?
Ma hallottam egy műsorban: tanyán élő idős házaspár, a fiúk 38 éves értelmi fogyatékos, 52 ezer ft. a bevételük. Nincs villanyuk. Nem tudják kifizetni a közmű hozzájárulást amiért oda vezetnék az áramot, aggregátorra nincs pénzük. Az önkormányzat nem tud segíteni, nekik sincs pénzük, néha adnak egy kis élelmiszer segélyt. A fiúk mindennap elmegy egy kocsmába söprögetni. (értelmi fogyatékos).Tehát az ő szintjén dolgozik! Na ők nem kapnak semmiféle segélyt!
És miért nem?
Egyszerű, nem cigányok!

Noname Watanabe 2009.07.24. 18:28:19

Szociológusnak az megy el, akit jobb helyre nem vesznek fel az alacsony pontszámai miatt.

(Érintőlegesen tartozik csak a tárgyhoz, de olvastátok már ezt:
www.manna.ro/szauna/Csabakiralyfi_roma_magyar_csikszentkiraly_2009_07_13.html
??)

Ha már belinkelte vki, akkor szorri, de ez kib*szta nálam a biztosítékot.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.07.24. 20:08:57

Három dolog jut eszembe:
1., Ha megalakul NSUAP, arra fogok szavazni, ha nem, akkor a Jobbikra.
2., Kitelepíteni_minden_cigányt nem érdekel hova, csak el innen. A 0,1% normálisan szocializálódottól előre is elnézést, ők járulékos veszteség lesznek.
3., Szociológusok? pfff... Kábé annyi hasznuk van, mint egy nemzetközi kapcsolatok managernek, valamint f@szkorbács nekik.

Erre kell hazajönnöm egy hét 42 fokban 12 órázás után b+?
Adjon az Isten!

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.07.24. 21:07:49

Ferge mamát összehoznám így ismeretlenül pár frissegílykís kancigánnyal. Tudod, aki szétveri otthon a családot részegen, aki végigfosztja a szomszéd putrikat nyitott bökővel egy százasért. Szóval egy ilyen társasággal összezárnám a nagytekintélyű úrasszonyt. Hadd ismerkedjen a szexualitás nem-verbális inzultációival is.

Horizont 2009.07.24. 21:56:25

@Kartal (a morc):
Én meg felháborodtam a cigány vajdán.
És mélységesen csalódtam Lakatos Attilában.
Látom más szelek fújdogálnak már nála is!
Legalább ő gondolna a cigány kisgyerekekre, hogy ne éhezzenek! Ha már a fajtájának ez nem jut eszébe!

Kartal (rezervált) 2009.07.24. 23:12:08

@Horizont: én már akkor kiakadtam a vajdán, amikor verte az asztalt, hogy "az nem járja, hogy saját házukban cigányokra lődöznek, el kell fogni a tettest és fel kell kötni". no nem mintha kifogásaim lennének a tettes felkötésével kapcsolatban, de ilyenkor miért nem megy oda pl. Kiskörére, és veri az asztalt, hogy ezeket a bűnözőket fel kell kötni! az járja, hogy cigányok vernek agyon, rabolnak ki, erőszakolnak meg nyugdíjasokat??? az megy, hogy pár deviáns miatt - és mily furcsa, ezek valahogy mindig cigányok - rettegnek vidéken az emberek??? úgy látom ez nem szúrja a derék "vajda" szemét. egyébként milyen közigazgatási egység alá tartozik a "vajda", mint intézmény??? ki a tököm választotta meg őt vajdának? én nem!
ja, hogy az ősi hagyományok, mert a cigányok azokat követik? hát kérem Könyves Kálmán idejében a tolvajok kezét levágták, ez egy ősi hagyomány a magyaroknál, újítsuk fel mi is! aztán megnézném, hány cigó maradna az országban pár hónap után...
méghogy a Jobbik szélsőséges! nevetnem kell...

K.Jani 2009.07.25. 00:35:29

A HELYZET EGYRE JOBBAN FOKÓZÓDIK!!
napról napra gyűlika feszültség. ha idelyében nem rakják helyre a dolgokat ,akkor robbani fog.
a cigánykérdés egy időzített bomba!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.25. 05:22:08

" A jelenlétünkben végzett vásárlásnál ezt nem tapasztaltuk,"
Bazmeg, ki az a hülye boltos, aki nem szolgálja ki a cigókat, ha hivatalos személy van velük?!

"a különböző támogatások nem mindig oda jutnak, ahová szánja őket az állam,"
Fúvaze! Észrevették!

spinneli 2009.07.26. 02:12:30

A szociális kártya egy nagyon jó ötlet-kár lenne érte.
egyébként többek között az uzsorások sem tudnának a segélyből élőkkel nyerészkedni, ami az Ő érdekük is.

picur3ka 2009.07.26. 08:52:03

@spinneli:

Na most lehet, hogy jol beletenyereltel, hogy miert is tiltakoznak a vajdak es egyeb vezetok ellene...

Agyalap 2009.07.27. 10:15:33

Szívesen tesztelném a rendszer működését. Beadom a kérelmem, hogy két gyerekkel éhezem, nem tudom fizetni a számláimat. Ja, hogy a fizetésemet elb@sztam játékgépekre, benzinre? Kinek mi köze hozzá! Ne akarják már megmondani, hogy mire költöm! Egy a lényeg - ha lehet húzzuk ki a pénzt az állambácsiból.
De ha fizet minek dolgozok egyáltalán? Hát hülye vagyok én? (Tudom hogy az)

Sííva 2009.09.15. 19:57:05

@Tündér_Lala: Szóval az akartam mondani, hogy a minimálbéremből én is feláldozok tízezer forintot, és javaslom mindenkinek tegye ezt. Ezeknek a szegény roma családoknak minden szociológus és politikus mellett házat kell venni, hogy első kézből tudjanak segíteni rajtuk!!!!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.15. 20:06:25

@Sííva: de csak valami jogvédő háza mellett, lásd balacy és liberina :D

Sííva 2009.09.15. 20:40:59

Kedves Ylion ez csak természetes, egyébként mi értelme volna.Ez egy qrva jó ötlet. Meg kell valósítani!
Csak legalább két-három esetben. Úgy szeretném látni a képüket amikor az új szomszédot meglátják.
:):):) Gondolom a keblükre ölelnék! :):):)

Sííva 2009.09.15. 20:56:08

Persze! De tőlem az összes mo-i cét is a ölelgetheti!
Kezdheti a szadista állattal akit mos engednek ki!
Remélem megszekszuálja!
Tudom, hogy nem így kell írni! Ne ródd fel nekem!

Sííva 2009.09.15. 21:02:58

Nem ide tartozik, de most hallom, hogy a Margit híd felújításánál elszámolták magukat és nem 16 mrdba hanem 32 mrdba fog kerülni!
Érdekes, hogy ezek mindig utólag derülnek ki.
Vagy valaki pályázott alacsonyabb összeggel, és persze ráfogja, hogy drágább lett az anyag, a munkabér több pénzt kell zsebbe raknia, a fiának autó kell, a lányának balatoni (Spanyol tenger parti)
nyaraló ..........
Tele van a ..................... Kérek egy golyó szórót a mikulástól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.15. 21:17:00

@Sííva: a gadnai rémre gondolsz? :) azt hittem, azt a honatyák és honanyák kedvére hagyod :)
beugrott egy regényrészlet, nagyon is ideillik, lehetne egyfajta vastagbőr-klasszik is lassantájt:
"Ankh-Morpork eme részét Gyehenna néven ismerték. Belvárosi terület volt, aminek alapos szüksége lett volna vagy kormányzati segélyre, vagy jobb esetben inkább egy lángszóróra."

Sííva 2009.09.15. 21:27:27

Nézd! Ha azt veszem Ferge Zsuzsa, balacy és liberina és még nem tudom ki a jó nyavajának is kedvére tudna tenni! 20 egynéhány éves, ereje teljében, beszámíthatatlan (nem büntethető, úgyis kiengedik), sok jogvédő belefér még az életébe és remélem politikus is. Ha a saját erejével nem bírja, veszi a baltát, fűrészt ............
Isten adja nekik is, hogy megtapasztalják amit az az idős asszony átélt mire meghalt!!!!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.15. 21:57:28

@Sííva: látom te is olyan gonosz kirekesztő nácifasiszta leszel még a végén mint én :)

értjük egymást, bizony a politikusokra és jogvédőkre rá kéne uszítani a védenceiket egy körre. lehet, radikalizálódnának ők is.

süti beállítások módosítása