Skip to content


       Szűrés lista

Egy fecske nem csinál nyarat. De Monok?

Szepessy Zsolt monoki polgármester "kitalálta" a szociális kártyát, múlt héten megírta levélben Bajnainak, tegnapelőtt pedig a képviselő-testület meg is szavazata.

Nem sokat pöcsölt vele, az biztos ...


"Egy kistelepülés, Monok polgármestereként, sajnos nagyon sokszor találkozom azzal a problémával, hogy a különböző címeken nyújtott támogatásokat nem a támogatási célnak megfelelően használják fel. Ezek az összegek gyakran nem jutnak el azokhoz, akik arra valóban jogosultak és rászorultak – mondta Szepessy Zsolt, Monok polgármestere. – A polgármesteri munkám során személyesen tapasztaltam, illetőleg az ország különböző pontján dolgozó polgármester társaimtól értesültem, arról az egész társadalmunkat érintő és veszélyeztető szomorú tényről, hogy a becsületesen dolgozó emberek és vállalkozások adójából befolyt pénzekből kifizetett szociálissegélyek és egyéb juttatások sok esetben nem arra fordítódnak, amire az állam, illetve annak önkormányzatai eredetileg szánták.

A rendszert úgy kell kiépíteni, hogy kizárjon minden visszaélési lehetőséget, és csak olyan elfogadóhelyekkel szabad szerződést kötni, akik vállalják és garantálják, hogy körültekintően és nagy figyelemmel kísérik a szociáliskártyák használatát. Az elfogadóhelyeknek garantálni kell, hogy a szociális kártyával csak a törvényben meghatározott áruk és szolgáltatások vásárolhatók (pl.: általános élelmiszerek, ruházat, tanszerek, tisztító-  és tisztálkodó szerek, gyógyszerek, valamint tüzelő, távfűtés, víz, gáz, villany, és lakbér, lakáshitel törlesztés, stb.)

Alapvető fontosságú, hogy a szociális kártya használata pontosan és folyamatosan ellenőrizhető és nyomon követhető legyen. Tételre lebontva lehessen ellenőrizni, hogy a kártya tulajdonosa és jogosultja mire használta fel a kártyát. A szociáliskártyát a felhasználó fényképével és saját kezű aláírásával kell ellátni, és a kártya elfogadótól meg kell követelni, hogy minden egyes alkalommal ellenőrizze, hogy a kártya jogosultja használja azt." - nyilatkozta Szepessy Zsolt



A "monoki modellből" lett az "Út a munkához" program (bár Tarnaleleszen már sztrájkolnak a közmunkások, hogy nem tudnak elmenni feketén melózni) ki tudja mi lesz a szociális kártyából. Amit persze Ferge Zsuzsa és Lakatos Attila vezetésvel máris támadnak: "Hazugság, hogy a szegények ne a gyerekeikre költenék a család bevételeit."... "Senkinek nincs köze hozzá, hogy ki mire költi a segélyt."

Biztos, hogy nincs?
Gondolom nem olvasták (tényleg csak egy példa) a boon.hu "Segély idején Megyaszón" cikkét? És nem nézték meg a videót sem, ha jól sejtem...

Biztos, hogy a gyerekekre költik? Biztos nincs közünk, hogy mire költik a tőlünk kapott pénzt?
A munkanélküli segély is egy meghatározott időre jár, a megfelelő feltételek mellett, és a segély? Az csak úgy "jön"? Mivel kényszerítik rá az embereket, hogy ezt az ideiglenes állapotot, amikor is segélyre kényszerülnek, minél hamarabb lezárják?  Vagy nem errőr szól a segély? Hogy bajba kerültem, és ezt az időszakot túl kell élnem? Mert ahogy látom, semmiféle motiváció, kényszerítés nincs, szépen be lehet rendezkedni a segélyre.

Tegnap a monoki képviselő-testület a következőket szavazta meg:
1, A szociális kártya. A kártyára utalják majd a szociális segélyeket és más juttatásokat, amelyeket csak meghatározott termékekre, a kijelölt helyeken költhetik el a rászorulók, szeptember 1-től

2, A település ezentúl a hazai vállalkozók és vállalkozások megsegítése érdekében csak magyar termékeket fog vásárolni, és magyar vállalkozók szolgáltatásait fogja igénybe venni.

3, Szeptember 1-től  kizárólag az kaphat rendkívüli segélyt az önkormányzattól a faluban, aki a háza előtti területet, udvarát és kertjét rendben tartja, kertjében pedig haszonnövényeket termeszt.

Sajnos értelmes vitát erről megint nem lehetett folytatni, mert a kormány csak hümmögött, (majd megvizsgáljuk az ötletet), a jogvédők betámadtak, a Fidesz meg kussolt, szokás szerint. Pedig ugye önkormányzati szinten elég durván narancsos az ország...

Például nagyon szívesen meghallgattam volna Ferge vagy a vajda ötletét, hogyan lehet megakadályozni, hogy a segélyből uzsora legyen, vagy zseton a játékgéphez?
Ja, hogy nincsenek ötletek, csak ennyi, hogy ne legyen szociális kártya?

Tessék, itt a pilóta, Monok leteszteli a saját ötletét, aztán pár hónap múlva megnézzük mi az eredmény ... 


 

Címkék: társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr421277201

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van egy történetem az iskolából 2009.07.31. 11:11:12

Tanár vendégszerzőnket felkértem, írjon nekünk a már emlegetett durva tapasztalataiból egy dolgozatot. A korábbi Oktatásügy a rendszerváltás után című posztot követően foglalkozunk tovább az üggyel:   Van egy történetem az iskolából. Nem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.31. 15:37:11

@Jack da' Clown: Az se rossz! Albacompban dolgoztam. Ott nagyon egyszerű volt a képlet. Az vezetőség egyik fele kokárdás volt, a másik fele hazaáruló, így aztán mindegy volt a mindegy...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.31. 15:39:30

Ja, már mondtál többet is, most olvasom

Jack da' Clown 2009.07.31. 15:40:46

@jozicsenko:

:D
oké, kapsz egy pontot!


@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Mert szerinted máshol nem így van?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.31. 15:49:42

@Jack da' Clown: Már nem. 8 év alatt azért kicsit eltolódott a súlypont, ezt te is nagyon jól tudod.

Figyi, itt nem azt vitatja senki, hogy a politikusok, ne lopnának, csalnának, hazudnának a világon, csak azért, hogy érvényesíthessék a mögöttük álló tőkések céljait.

Itthon az a probléma, hogy közben etetni is kellene az aranytojást tojó tyúkot, a moráljára is kellene vigyázni stb. A jelenlegi slepp, pofátlan ordenáré módon hazudik, ezenkívűl fellengzős, nagyképű és teljességgel lenézi az embereket.

Leírom mégegyszer: pont ezért jobba pofán tudnék köpni, egy álműbér értelmiségit, mondjuk a heti-hetesből, vagy Vágót, akik eladták magukat, mint a beszűkültagyú taplót aki kockakövekkel dzsiájdzsózik...

Mo. mindig is ott lett elkúrva, hogy a felső polgári réteg, egy szemét kurva, aki mindig játszotta az agyát, lenézte a "prosutókat2 aztán utána meg csodálkozott, hogy lámpavasazni akarják...

Hát ne csodálkozzon! Robespierre is akasztott, aztán őt is felakasztották. A folyamat öntisztuló.

jozicsenko 2009.07.31. 15:52:32

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": a forradalom felfalja gyermekeit

bár látnám már...

picur3ka 2009.07.31. 15:58:08

Istenem, a nagy nevetteto: te ertelmes vagy, te meg 'okoska', besz&ras, kozben meg asziszi, hogy Mo haborukat robbant/ott ki.

A bohoc. lol.

picur3ka 2009.07.31. 16:00:07

@jozicsenko:

Maga kapott egy pontot is mar. Gratulalok. ROFL.

Remelem, buszke.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.31. 16:03:57

Az index tényfeltáró cikke nem mondja ki, de sugallja: ez a köcsög próbálja bevezetni ezt a kártyás rendszert, pedig adócsaló.
Ez nekem olyan, mint hogy a Józsi megcsalja a feleségét, tehát ebből következik hogy nem jó autószerelő, kb.

picur3ka 2009.07.31. 16:07:36

@Jack da' Clown:

lol! Meg, sorolja! Ilyeneket nem semmi kitalalni.

K.Jani 2009.07.31. 16:28:30

végre valmi értelmes is történik ebben az országban. HAJRÁ MONOK! HAJRÁ SZEPESSY!

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 16:29:03

Nohát!

További jó kommentelést kívánok, félkupica_fehér_fenék megy nyaralni :o)

picur3ka 2009.07.31. 16:41:32

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Nagyon jot kivanok, ne skalpolasszon, OK?

K.Jani 2009.07.31. 16:43:54

a cigányság a liberalitmus achilles sarka. rajtuk látszik, mennyire életképtelen, életidegen az egész eszme. a cigánysággal csak úgy lehet bánni, mint a roszcsont gyerekekkel. még a háború előtti időkben ezt nagyon jól megoldották.
a sok cigányvédő meg inkább azon gondolkodjon, hogy 20 év múlva miből lesz nyugdíja a szüleimnek, ha az ország fele cigány és egyik sem dolgozik.

Horizont 2009.07.31. 16:44:09

@Félkupica_Fehér_Főnök: Na csak óvatosan a nappal, mert Sötétbőrű Főnök leszel, sőt a félkupicával is vigyázni kell:)) Jó lazítást:)

K.Jani 2009.07.31. 16:48:44

ja és a kétkedőknek üzenem, akik azt hiszik, hogy úgyis ki lesz játszva a rendszer: egy faluban ez tökéletesen működő képes. ugyanis egy falu olyan kicsi, hogy mindenki tud mindent. előbb-utóbb minden kiderül!

Jack da' Clown 2009.07.31. 16:53:56

@picur3ka:
Bocs'már ha belegázoltam abba a pici narancs szívedbe.

f.m.j. 2009.07.31. 16:55:15

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

az giotin volt, de az se rossz, csak valami legyen már :):):)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 16:55:16

@Horizont:

\o/

@picur3ka: Most valami egészen másféle skalpvadászat kezdődik :o)

(Majd gondoljatok rám a hűvös irodából, baromi meleget mondtak, nem fehérembernek valót, biztos nagyon fogok szenvedni.)

ps.: Zéróéknak meg üzenem, hogy csak módjával a szigeten, mert nem szeretem,ha lehánynak, vagy megpróbálnak és olyankor mindig durva dolgokat csinálok, amiket később megbánok!

K.Jani 2009.07.31. 16:58:14

kiváncsian várom a fejleményeket. tanulságos lesz. a kormány ugyanis nyiltan cigánypárti, akár a magyarok ellenében is. viszont ez a kezdeményezés élvezi minden normális ember szimpátiáját. ha nagyon belekötnek, akkor maguk alatt vágják a fát, a sok okostojásukkal együtt.

Jack da' Clown 2009.07.31. 16:58:56

@fmj:

Hogy ma is tanulj valamit: 'guillotine'.
Egyszer még jól jöhet, ha le tudod írni.

DArchAngel 2009.07.31. 17:01:48

@K.Jani: ááá, nem csak annak. A Kádár-rendszer is belebukott a dologba valamilyen szinten, pedig akkor sokkal keményebb volt az a bizonyos kéz. De a szociális hálót már akkor is jól meg kellett feszíteni, hogy elbírja a sok kamu-munkást, aki nem csinált semmit.
Most is ugyanezt csinálják, csak most munkanélküliségnek hívják, mert már nem kell, hogy a teljes foglalkoztatottság álmát kergessük. A segélyért nem várnak semmit sem cserébe. Ez a marha nagy probléma. Itt sikerült elbasznia a liberális politikának a dolgot. Pedig akkora pofával tolják, hogy piacgazdaság. Piacgazdaságban a semmiért semmit kapsz. Nem pénzt, házat, ingyen áramot.
Egyszerűen szartak kezelni a problémát, most meg lassan a fejünkre szakad a bili, ami teli. Ezzel is csak addig foglalkoztak, amíg szavazatokat és pénzt láttak belőle. Amúgy szokás szerint le voltunk/vagyunk szarva.
Mi is és a cigányok is.

Marcellusca 2009.07.31. 17:03:27

Még több ilyen, nyarat csináló fecskét!!!

K.Jani 2009.07.31. 17:06:43

még valmi: engem végkép felháborít és elkeserít, hogy a kormány mennyire nem képes nemzetben gondolkodni. de ha ez annyira fáj nekik, akkor csak egyszerüen hosszú távon.
a cigányság egy időzített bomba. a 8 év alattiak több mint fele cigány. ez tény, azen kár vitatkozni. ha 15-20 év múlva is demokrácia lesz, akkor ők döntik el ki legyen kormányon. ez ránk nézve felettébb kellemetlen. és nem az előítélet beszél belőlem, hanem a TAPASZTALAT!!
a hógolyó már elidult a leejtőn, és ha időben nem állítjuk meg akkor maga alá temet a lavína!!

f.m.j. 2009.07.31. 17:08:31

@Jack da' Clown:

Ez ma a második, hogy megszólítasz annak ellenére, hogy olyasvalakinek írtam, aki (remélhetőleg) nem te voltál... ez számomra kellemetlen, úgyhogy kérlek, hogy többé ne tedd...

illetve természetesen teheted, mert szabad országban élsz, de én nem válaszolok majd, mert így tartja úri kedvem (ama huncut) kérlek ezt is nézd el nekem...

Továbbá azt is, hogy a giotint így írom, és csak azért is így fogom, nézd csak: giotin, giotin, giotin (te kis művelt, még a francia nyelvben is jártas, bizonyára nagydoktorira méltó nagytudású kivagyi elmeroggyant hülyegyerek)

tudi 2009.07.31. 17:17:36

Gratula, hogy be merték vezetni, csak így tovább.
Látszik, hogy akik ténylegesen szembesülnek a problémákkal azoknak vannak a legéletképesebb ötleteik, nem az ilyen megélhetési jogvédőknek.
Szerintem az nem véletlen, hogy Szepessy cégeinek az adótartozását most előhozták. Szerény véleményem szerint így akarják elleheteleníteni, vagy legalábbis kellemetlen helyzetbe hozni.

Jack da' Clown 2009.07.31. 17:24:30

@fmj:

Ha nem akarod....
Persze, nem kell válaszolni, nyugodtság van!
Sőt! A hagymát is eheted hagymával!

"kivagyi elmeroggyant hülyegyerek" - de ilyet a családfádon keresgéljél legközelebb.

NRSVP

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.31. 17:27:57

Nézd már, folyton kiugrik a dobozból.

Kartal (rezervált) 2009.07.31. 17:37:26

Ahogy ma elgondolkoztam meló közben, rájöttem, hogy csak annak adnék jogokat, aki teljesíti kötelességeit. Ez a fasizálódás biztos jele, Tótavé meghatározásával élve már be is nácultam.
Nézzétek el nekem, nem aludtam jottányit sem, a szembeszomszédnál buli volt ugyanis, és késő éjjelig ment az ordítozás, autómotorbőgetés, és a többi... ja, és szembe cigányok laknak, ezt nem kell mondanom, ugye? Soha nem dolgoztak sehol, de batár autóra, Ford kisteherre, bulizásra fussa. Ezek után kicsit nehezen keltem fél négykor, és kicsit morcos voltam egész nap... és még csoda, hogy egyes cigánycsaládok házába mindenféle palackokat dobálnak be. Reggel nekem is kedvem lett volna egyet bedobni, amikor munkába indultam. Rohadjanak meg!

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.31. 17:37:57

@Jack da' Clown:

Ne az antidepresszánsodra asszociálj.

Kartal (rezervált) 2009.07.31. 17:56:23

@Horizont: mondasz valamit, de szerintem nyilvánosan ne boncolgasd ezeket a kérdéseket. egyébként ott a luganoi tanulmány, olvassátok el. meg a cigánykérdés cigányúton.

Jack da' Clown 2009.07.31. 17:57:55

@Kartal (a morc):

Csak hogy megértselek: pontosan melyik kötelességüket nem teljesítették a szóban forgók?

f.m.j. 2009.07.31. 17:58:51

@K.Jani:

Ezt nem szoktam mondani, de ez odabasz...

erre nincs más szó a magyar nyelvben... :)

f.m.j. 2009.07.31. 18:09:34

@blas - Ki szelet vet, vihart arat.:

Ez azért érdekes, hogy az egyetlen amivel fel tudja kelteni az érdeklődést maga iránt ez a kommentelő társunk, az az, hogy ki is ő valójában, és milyen álneveken próbálkozik (eleddig elég szánalmasan:))

Bezuhov=Liberté_73=Bohóc János=37_etrebiL=Jack klónja=LeonUris=Egész Homok=Bummbummbasszameg

teljesen tökmindegy, egymással kicserélhető, felcserélhető frusztrált kis egyedek, elférnek akár itt is... :)

Én anno nagyon Liberté -ellenes voltam, nagyon irritált, és amellett voltam, hogy vágják a francba ki innen, de ma már csak lemondóan leggyentenék egyet... talán még szórakoztatna is, mint ez(ek) itt

LeonUris 2009.07.31. 18:29:48

@fmj:

Ez mire jó?
Én én vagyok.
Liberté73 = 37etreliB ez világos
Jacktheclown = Bohóc János ez is tiszta sor.
A többit nem ismerem.

jozicsenko 2009.07.31. 19:14:25

@Jack da' Clown: @picur3ka: öööööö, ha az a pont

piros és a homlokon közepén van, talán nem kérem, ha nem baj :-)

Jack da' Clown 2009.07.31. 19:16:00

@jozicsenko:

mi bajod az indiaiakkal?? :D
(Indians: You know, dots not feathers!)

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.07.31. 19:22:53

Nómálisezmargit? Fergét? Uzsoráról? Hát az meg mi?

Horizont 2009.07.31. 19:44:12

@LeonUris:
Ki kell tartani a "saját" nevünk mellett és nincs ez a kavar:))) Akinek nem inge ne vegye magára:)))

Marcellusca 2009.07.31. 19:53:42

@fmj: Szerintem egyik sem Bezu. Ő eltűnt, ugyanúgy, mint Mj.
Télleg tudja valaki, hogy mi lett velük?

picur3ka 2009.07.31. 20:00:48

@LeonUris:

Szerencsetlen fogalmazas volt, hogy a tobbit nem ismered. lol.

Hiszen a nev, ami alatt kommentelsz, a tobbi kozott van.

Horizont 2009.07.31. 20:20:18

@Marcellusca:
Mind a kettőt hiányolom:) Tényleg. De mind a kettőt annyian osztották ki, hogy nem is csodálom, hogy elment a kedvük:)) (valószínű)

Marcellusca 2009.07.31. 20:27:20

@Horizont: Én is hiányolom őket.
Bezu még az elviselhető szintű (libsi?, Komcsi?) másként gondolkodó volt. Voltak "tiszta" napjai és hozzászólásai is.
Mj is úgy eltűnt, mint Petőfi ...
Lehet, hogy kicsit okoskodó és tudálékos volt időnként, de szinte mindig értelmes dolgokat írt.

f.m.j. 2009.07.31. 21:06:46

@Marcellusca:

Nekem MJ-vel semmi bajom sem volt, szerintem ne is említsük egy lapon a fentebb felsorolt urakkal...

@Horizont:

Azért ők is osztottak rendesen, de azok viták voltak. Bezu jóindulatába nem mindig voltam biztos, de itt sokan kedvelték...

Egyébként úgy tudom, hogy MJ időhiányban szenved, és nem elment a kedve, meg nyár van, mittomén :)

@LeonUris:

Az én írásom nem arra vonatkozott, hogy én bizton állítanám, hogy tudom ki kicsoda, és milyen neveken jön... a stílus, és az érvelés az, ami nem mutat túl sok eltérést...
amúgy örülök, hogy önazonos vagy :)

Marcellusca 2009.07.31. 21:18:00

@fmj: Hehe! Női lojalitás? :D
Egyébként igazad van!

Bízom benne, hogy tényleg időhiányban és időzavarban szenved és nem pedig túl sok az ideje! :D

Horizont 2009.07.31. 21:20:05

@Marcellusca: @fmj:
Na ha megnézzük, hogy egy index címlapos napon kik jönnek ide és miket írogatnak, na ahhoz képest Bezu egy oázis volt. MJ-t meg azért is hiányolom, mert így is soványka a női "vonal" ! Meg én csíptem:)
(a hibáival együtt is! Kinek nincs?)
Személy szerint én szeretném ha több ellenvéleményű emberke is lenne itt (de normális), mert az lenne az igazi vita! De ez nem jön össze:)

Kartal (rezervált) 2009.07.31. 21:28:09

@fmj: tényleg mi van MJ-vel? én kifejezetten kedvelem, bár a véleményünk nem sok pontban egyezik :) de legalább értelmesen, humorosan lehetett vele dumálni.

Kartal (rezervált) 2009.07.31. 21:37:40

@Jack da' Clown: szívesen válaszolnék kérdésedre, de:
1. Te is tudod a választ;
2. a retorikád egy végtelen ciklus, ahonnan nincs kiút, én pedig nem szándékozom belemászni.

Egyébként úgy látom az szdszmsz(m)p-nek vagy még van pénze ilyen alakokat fizetni az ideológia terjesztéséért, vagy nagyon szorgos aktivistái vannak. Egyik sem tölt el örömmel.

gidabiga 2009.07.31. 22:05:11

@Marcellusca:

biztos összejöttek és most nem érnek rá :DDD

Marcellusca 2009.07.31. 22:16:17

@Horizont: Hát, az index címlap (másik blogokon is) kész agyhalál. Akkor jönnek az idióták, akik egyébként azt se tudják, hogy mi ez a blog.

Marcellusca 2009.07.31. 22:17:46

@gidabiga:

Amilyen piszkos az én fantáziám is, nekem is megfordult a fejemben. :)
Aszongyák az ellentétek vonzzák egymást. :)))

Horizont 2009.07.31. 22:41:53

@Marcellusca: na ne izéljetek má...
Úgy tudom MJ-nek stabil barátja van. Amúgy most hagytam neki üzenetet az indapasson, hogy hiányoljuk, ti meg már ezzel fogadjátok, hogy összeboronáljátok Bezuval?:)) Szépek vagytok!

Marcellusca 2009.07.31. 22:56:55

@Horizont: Tudod mi van? Jómagyarszokás. Aki nincs itt, azt egyből kibeszéljük. :D

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.08.01. 00:31:57

@Horizont: Bizony.
MJ egyébként Párizsban van...
Azért nem hiszem, hogy örülne Bezunak. :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.01. 08:14:51

@Kartal (a morc):

Képzeld el, ha meg lett volna a 200.000....fürtökben támadnának. :)))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.01. 08:16:15

@Marcellusca:

Meg olvasni se nagyon tudnak, csak a képeket nézik, aztán jólmegaszongyák...
Jókat szoktam nevetni. xD

f.m.j. 2009.08.01. 08:37:08

@laspalmas:

jaj, őt ki is hagytam... :) meg volt itt ilyen is, hogy YXCVBN, béke poraikra... :):):) de az is önazonos volt, de már nemtim kivel...

Jack da' Clown 2009.08.01. 09:15:38

@laspalmas:
Látod milyen sekély vagy?
Más vélemény = támadás?

@Kartal (a morc):
Hát téged ki fizet? A mogyorók nyulai?

Horizont 2009.08.01. 09:41:49

@Jack da' Clown:
Honnan jutott eszedbe ez?
Csak nem téged is fizetnek?? Jól fizet a kötözködés?

Kartal (rezervált) 2009.08.01. 10:01:40

@Jack da' Clown: erről beszélek. Egy válasz, egy kötekedés. Bármi a válasz, a kötekedés nem marad el, hogy új választ szüljön, amibe megint bele lehet kötni, ki lehet forgatni, el lehet ferdíteni, hogy bizonyítsd, milyen értelmetlen, alacsonyabb rendű személyek vagyunk. Még helyesen írni sem tudunk, nem úgy mint Te!
Ezért ez volt az utolsó feléd intézett válaszom.
Egyébként, hogy a kérdésre is feleljek, a nemzeti összterméket előállító kisebbséghez tartozom, akit a munkája után fizetnek; magyarán: három műszakban melózok egy gyárban, értéket hozok létre.
Most Te jössz: mivel is foglalkozol? Nyugtass meg, hogy nem a magyar etnobusiness egy prominens tagjával tárgyalok, mert igencsak ilyen érzésem van.

Kartal (rezervált) 2009.08.01. 10:03:08

@laspalmas: remélem a 20.000 sem lesz meg jövőre :)

f.m.j. 2009.08.01. 10:50:08

index.hu/video/2009/07/31/uborkaszuret/

lehet, hogy azt a barackos posztba kellett volna tenni, de itt is jó lesz... :)

Reménykeltő ellenpélda, és ugye megint nem az állam cselekedett..., hanem a saját jó belátás, felfogott érdek, én szurkolok nekik. Igaz nem is azzal a réteggel van a baj, aki dolgozna, a barackos csapat biztos nem tekintette sajátjának, ill. egy más értelemben... :)

Noname Watanabe 2009.08.01. 12:23:08

@Jack da' Clown: Hm, a Bajnai-bérkommandó internetes agitprop. osztálya újabb(?) ügynököt vetett be. Bohóc János biztosan nem ér rá XD

Marcellusca 2009.08.01. 14:58:28

@Horizont:
@Kartal (a morc):
@laspalmas:
@Wilbur Nárcisz-11 Swain:

Ne vegyétek már fel a kesztyűt!

Ő tényleg csak egy piti provokátor.
Én már el sem olvasom a kommentjeit (nincs bekapcsolt faszkalap szűrőm :D) és az azokra adott válaszokat sem.
Nekem nem hiányzik egy agyvérzés. :)
Értelmeset nem ír, csak kötekszik.

Horizont 2009.08.01. 15:16:12

@Marcellusca:
Nehéz megállni, mert az ember ösztönösen más irányba szeretné lökni, aztán rájön, hogy le van betonozva - agyilag:)
Amúgy tök igazad van, kár a gőzért...Biztos elhúzná a csíkot, ha nincs reagálás!

Jack da' Clown 2009.08.01. 23:40:44

@Horizont:

Na, vajon honnan jutott eszembe ...
Ott egy kattintható link egy névvel a kommentemben, kattitntasz, elolvasod, hogyaszongya:
"Egyébként úgy látom az szdszmsz(m)p-nek vagy még van pénze ilyen alakokat fizetni az ideológia terjesztéséért, vagy nagyon szorgos aktivistái vannak." és te is rájössz, hogy honnan jutott eszembe, de ha így sem, akkor adhatok még segítséget.

Vagy tényleg nem olvasol mást, csak engem?

@Kartal (a morc):
"Nyugtass meg, hogy nem a magyar etnobusiness egy prominens tagjával tárgyalok" - megnyugodhatsz
hogy mivel fogalkozom, az nem idetartozó téma, (aka: semmi közöd hozzá).

Jack da' Clown 2009.08.01. 23:43:42

@Marcellusca:
Olvasd már el a feletted levő kommentet lécci. Szerinted ki kötekszik? :D
És ilyenből van még jópár.
Most mutass egy ilyet tőlem.

Jack da' Clown 2009.08.01. 23:47:54

@Kartal (a morc):

Szóval melyik kötelességüket nem teljesítették a szóban forgók?
Tényleg nem tudom, mert nem írtad le.

DArchAngel 2009.08.02. 00:22:12

@Jack da' Clown: ha jól emlékszem, állampolgári kötelesség a törvények betartása. Amúgy pedig vannak olyan kötelességek is, amik nincsenek az alkotmányban és egyéb helyeken megírva. Ilyenek lennének egy értelmes társadalomban például: a másik igényeinek figyelembe vétele, a higiéniás ,minimum betartása, a társadalom terheiből való részt vállalás, a társadalom által nyújtott segélyek és szolgáltatások nem szokásszerű kihasználása.
Persze szerinted ami nincs kőbe vésve, az nem kell csinálni...

Jack da' Clown 2009.08.02. 09:22:02

@DArchAngel:
Könyörgöm! Tényeket! Melyik törvényeket nem tartották be? Mi a gond a higiéniás viszonyaikkal? Honnan tudjuk, hogy nem vállalnak részt a társadalom terheiből? Stb

Másrészt, ha megkérhetlek ne adjál a számba szavakat, majd én kimondom amire én gondolok, nincs szükségem arra, hogy megmondd mit gondolok, ok?

A mi utcánkban például díszes fajmagyarok (árpádsávos, turullal díszített zászló az erkélyen(!) hogy csak egy pékdát hozzak a számtalanból, amivel bizonyítani akarnak erősen) szinte minden hétvégén hajnali 3-4 ig mulatoznak, petárdáznak, üvöltve bombát ugranak a medencébe. Én sosem láttam őket dolgozni, az adóbevallásukat se láttam, azt sem tudom, kapnak-e segélyt vagy támogatást. Yard eddig egyszer nem jött ki hozzájuk, pedig a pirotechnika elég látványos.
Szavazhatnak-e jövőre?

Noname Watanabe 2009.08.02. 12:16:02

Jack da' Clown 2009.07.31. 17:31:08
Jack da' Clown 2009.08.01. 23:40:44
Jack da' Clown 2009.08.02. 09:22:02

basszus... ez az ifjúszoci tényleg főállásban nyomja a hülyeséget... reggel, éjjel meg este.

Hannibal22 2009.08.02. 16:44:41

@Jack da' Clown: "Könyörgöm! Tényeket!"-Te tényleg csak kötekedni jársz ide.Egyébként ha tényeket akarsz költözz el az "árpádsávos,turulos" utcádból mondjuk Kartal szomszédságába.Többek között az is világossá fog válni,hogy mi a különbség a "szinte minden hétvégén" és a minden egyes kibaszott nap között.

technikus 2009.08.02. 17:59:27

@DArchAngel: Te hol voltak azok a qrva kényelmes munkahelyek ahol semmit nem kellett csinálni?Kétkezi iparosember voltam elvégeztem a középiskolát , technikus lettem,rövid ideig irányítanom kellett de inkább visszamentem dolgozni.

DArchAngel 2009.08.03. 00:30:02

@Jack da' Clown: hát ha így viselkednek, akkor idegesítő, esetlegesen semmirevaló alakok lehetnek. Nem szeretem az olyan embereket sem, akiknek "foglalkozása: mélymagyar" sem. Tényeket nem sorolok, mert felesleges. Ha nem nyitod ki a szemed, akkor én hiába sorolom.Nem állítom, hogy csak rossz példák vannak. Nem szeretek sarkítani. Csak azt fogadd el, legyél szíves, hogy a probléma létezik, és sokakat zavar. Egyre jobban.

@technikus: az, hogy te keményen dolgoztál, nem jelenti azt, hogy nem volt sok olyan ember, akiket azért alkalmaztak, hogy meglegyen a teljes foglalkoztatottság. Most is vannak kényelmes munkahelyek, ahol nem sok mindent kell csinálni, és hogy bekerülhess, valakinek a valakije kell, hogy legyél. Ez egy ilyen világ.

Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) · http://www.youtube.com/watch?v=NAsR51ctyVg 2009.08.03. 01:07:37

@Jack da' Clown:

"Melyik törvényeket nem tartották be?"

Nagyjából röhögnek a törvényeken, csak a jogaikat próbálják megismerni, de ezzel is nehezen haladnak. (bonyolult)

"Mi a gond a higiéniás viszonyaikkal?"

Csak a szaguk. Innen lehet következtetni, bár lehet neked fel sem tűnne.

"Honnan tudjuk, hogy nem vállalnak részt a társadalom terheiből?"

75%-a munkanélküli.
Tehát (kis túlzással): nem vállalnak részt.
Innen tudjuk.

"szinte minden hétvégén hajnali 3-4 ig mulatoznak, petárdáznak, üvöltve bombát ugranak a medencébe."

Medencét a putrikba is!
Sajnos a cigányok és a korrupt politikusok példáján felbuzdulva egyre többen látják hogy itt szinte mindent meg lehet csinálni büntetlenül. Ha szólsz a rendőrnek és nem jön, az bizony nem a rendet dicséri. És ez még csak nem is a Jobbik hibája.

Jack da' Clown 2009.08.03. 09:35:51

@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia):

Ezek megint szterotip általánosságok. A _konkrét_ esetet kérdeztem, azt is csak azért, hogy értsem.

DArchAngel 2009.08.03. 10:44:10

@Jack da' Clown: Szeged, Tavasz utca. Nézz el arra, ha gondolod. Van ott egy társasház, amiben romák laknak. Szeméthalmok az udvaron, az egyik lakás "nyílászárótlanítva", kiégve (!), szemét az utcán is.

Jack da' Clown 2009.08.03. 10:48:07

@DArchAngel:

Ez _az_ a csapat? Vagy egy másik, ami alapján meg kellene itélnem az elhangzott esetben szereplőket is?

Nehezet kérdeztem vagy miért nincs válasz?

DArchAngel 2009.08.03. 11:11:29

@Jack da' Clown: Mert veled ellentétben nem egész nap érek rá a blogot nézni. Hasonló okokból nem tudom, milyen esetről beszélsz. Mondtam neked egy konkrét esetet, szerintem más is tud.
Bár látom, hogy csak kötözködsz.

Jack da' Clown 2009.08.03. 11:20:08

@DArchAngel:

Nyilván ócska komunsita trükk a konrétumokat megkérdezni :D

Jack da' Clown 2009.08.03. 11:20:44

@DArchAngel:
ha meg nem tudod miről van szó, akkor miért szólsz bele?

DArchAngel 2009.08.03. 11:32:40

@Jack da' Clown: örülj, lezártam a veled való beszélgetést, így nem szólok bele.

Jack da' Clown 2009.08.03. 11:33:59

@DArchAngel:
Hátha valaki más, aki ott volt és tudja, megválaszolja azt a pár kérdést.

Insp. GrossSkin 2009.08.03. 15:36:12

Ugy latszik idonkent elo fog ez meg jonni. Megkerdezem ujra, miert baj az, ha valaki visszakerdez es nem reflexbol(vagy reflekszbol) bologat vagy blogolgat :) es nem eli at a komformizmus csodalatos oromeit? Direkt visszaolvastam vagy 100 kommentet. Ha mar valaki dobalodzik akkor az tegye ugy, hogy maradjon meg par dobasra municioja mert ha esetleg visszadobjak a labdat neki tudjon mar valaszolni. De tenyleg ha valakivel kotekszunk probaljuk mar meg alatamasztani azt amirol meg akarjuk gyozni!

Insp. GrossSkin 2009.08.03. 15:39:12

Bocs, m=n. Akinek feltunt ugy is tudja!

Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) · http://www.youtube.com/watch?v=NAsR51ctyVg 2009.08.03. 18:22:01

@Jack da' Clown:

"Ezek megint szterotip általánosságok. A _konkrét_ esetet kérdeztem, azt is csak azért, hogy értsem. "

A 75% munkanélküli konkrét "eset", nyilván név szerint is felsorolható lenne. Fájdalom, de ezt most nem tudom vállalni.

a google kidobott például egy ilyet:

portal.c-press.hu/200905294933/belfold/totalis-munkanelkuliseg-szelen-a-ciganysag.html

A forrás mondhatni autentikus, bár nem biztatnálak arra hogy csak tőlük tájékozódj.

A törvények viccnek vétele szintén jól látszik a börtönök összetételéből.

A higiénia viszont valóban szubjektív, vagy érzed a szagot, vagy nem. Ha nem, akkor elképzelhető hogy veled is gondok vannak.

Jack da' Clown 2009.08.03. 19:38:21

@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia):
Ha nem érted, az nem engem minősít.
De legalább ne kotyogj bele.

Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) · http://www.youtube.com/watch?v=NAsR51ctyVg 2009.08.03. 19:44:12

@Jack da' Clown:

"Ha nem érted, az nem engem minősít."

Amit írsz, azon nincs mit nem érteni, ennyi értelem azért még szorult az olvasókba.
Nagyobb gond az, hogy már fogalmad sincs mit nem értesz...
A kötözködésdömpingben elveszítetted a fonalat.

tokmányos 2009.08.04. 10:00:33

Drága magyar honfitársaim mi a faszért tértek át a személyeskedésekre az utóbbi10-20 hozzászólásban.A blog címe: egy fecske nem csinál nyarat.De Monok? Én pl. csípem ahogy Kartal ír.A saját tapasztalatait,élményeit leírva mutat rá elgondolkodtató esetekre.A K.Jani legalább leírja hogy örül ennek a kezdeményezésnek. A Kartalnak csak annyit :nekem is cigányok a szomszédaim 10 éve .Miért nem erre járnak a sörétes puskával ???? Nem tudom,hogy milyen sáros ügyei lehetnek a monoki polgármesternek (adótart.stb..)De szurkolok az ötlet életképes megvalósításához. A cigány vajda szerint a kártyás megoldást is kifogják játszani ,és ez nem jó ötlet!!! Játsza ki a tetvese ,de legalább az EU cigány védőpolitikusainak egyre több infója lesz,hogy ezekhez a véglényekhez nem lehet intelligens módon közelíteni.

zsákzoli 2009.08.05. 18:00:11

NNO.TEHÁT HA MÉSZ PESTEN,KI ASZFALTOZ 35 FOKBAN.CIGÁNY.KI A KUKÁS A VÁROSKÁDBAN?CIGÁNY.kI TAKARÍT A TESCŐBAN,MEG A TÖBBI ÁRUHÁZBAN ÉJJEL?CIGÁNY NŐK.TÖBBSÉGÉBEN.ÉS KI LOPJA EL AZ ORSZÁG PÉNZÉT?AZ ILYEN MONOKI ADÓCSALÓ POLGÁRMESTEREK,AKIK EZZEL HÜLYÍTIK A NÉPET.ENNYI...

zsákzoli 2009.08.05. 18:06:59

JA,ÉS HAZUDIK.AZT MONDJA,ÉVI 1100 MILLIÁRD MEGY SEGÉLYRE.és?akkor mivan?nem hiszek neki.a napkeltében is játszotta az agyát.udvariatlan tahó volt a hölgyekkel,és kioktató.szegény monokiak....talán be kéne fizetni az adót...vagy nem????

Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) · http://www.youtube.com/watch?v=NAsR51ctyVg 2009.08.06. 01:20:54

zsákzoli

"HA MÉSZ PESTEN,KI ASZFALTOZ 35 FOKBAN.CIGÁNY.KI A KUKÁS A VÁROSKÁDBAN?CIGÁNY.kI TAKARÍT A TESCŐBAN,MEG A TÖBBI ÁRUHÁZBAN ÉJJEL?CIGÁNY NŐK."

Ezért van az, hogy "csak" 75%-uk munkanélküli.
Fellelted a maraék 25-öt.
Ez jottányit sem javít a helyzeten, amellett hogy kánikulában aszfaltozni nem könnyű.
A probléma továbbra is áll.

süti beállítások módosítása