Skip to content


       Szűrés lista

Egy fecske nem csinál nyarat. De Monok?

Szepessy Zsolt monoki polgármester "kitalálta" a szociális kártyát, múlt héten megírta levélben Bajnainak, tegnapelőtt pedig a képviselő-testület meg is szavazata.

Nem sokat pöcsölt vele, az biztos ...


"Egy kistelepülés, Monok polgármestereként, sajnos nagyon sokszor találkozom azzal a problémával, hogy a különböző címeken nyújtott támogatásokat nem a támogatási célnak megfelelően használják fel. Ezek az összegek gyakran nem jutnak el azokhoz, akik arra valóban jogosultak és rászorultak – mondta Szepessy Zsolt, Monok polgármestere. – A polgármesteri munkám során személyesen tapasztaltam, illetőleg az ország különböző pontján dolgozó polgármester társaimtól értesültem, arról az egész társadalmunkat érintő és veszélyeztető szomorú tényről, hogy a becsületesen dolgozó emberek és vállalkozások adójából befolyt pénzekből kifizetett szociálissegélyek és egyéb juttatások sok esetben nem arra fordítódnak, amire az állam, illetve annak önkormányzatai eredetileg szánták.

A rendszert úgy kell kiépíteni, hogy kizárjon minden visszaélési lehetőséget, és csak olyan elfogadóhelyekkel szabad szerződést kötni, akik vállalják és garantálják, hogy körültekintően és nagy figyelemmel kísérik a szociáliskártyák használatát. Az elfogadóhelyeknek garantálni kell, hogy a szociális kártyával csak a törvényben meghatározott áruk és szolgáltatások vásárolhatók (pl.: általános élelmiszerek, ruházat, tanszerek, tisztító-  és tisztálkodó szerek, gyógyszerek, valamint tüzelő, távfűtés, víz, gáz, villany, és lakbér, lakáshitel törlesztés, stb.)

Alapvető fontosságú, hogy a szociális kártya használata pontosan és folyamatosan ellenőrizhető és nyomon követhető legyen. Tételre lebontva lehessen ellenőrizni, hogy a kártya tulajdonosa és jogosultja mire használta fel a kártyát. A szociáliskártyát a felhasználó fényképével és saját kezű aláírásával kell ellátni, és a kártya elfogadótól meg kell követelni, hogy minden egyes alkalommal ellenőrizze, hogy a kártya jogosultja használja azt." - nyilatkozta Szepessy Zsolt



A "monoki modellből" lett az "Út a munkához" program (bár Tarnaleleszen már sztrájkolnak a közmunkások, hogy nem tudnak elmenni feketén melózni) ki tudja mi lesz a szociális kártyából. Amit persze Ferge Zsuzsa és Lakatos Attila vezetésvel máris támadnak: "Hazugság, hogy a szegények ne a gyerekeikre költenék a család bevételeit."... "Senkinek nincs köze hozzá, hogy ki mire költi a segélyt."

Biztos, hogy nincs?
Gondolom nem olvasták (tényleg csak egy példa) a boon.hu "Segély idején Megyaszón" cikkét? És nem nézték meg a videót sem, ha jól sejtem...

Biztos, hogy a gyerekekre költik? Biztos nincs közünk, hogy mire költik a tőlünk kapott pénzt?
A munkanélküli segély is egy meghatározott időre jár, a megfelelő feltételek mellett, és a segély? Az csak úgy "jön"? Mivel kényszerítik rá az embereket, hogy ezt az ideiglenes állapotot, amikor is segélyre kényszerülnek, minél hamarabb lezárják?  Vagy nem errőr szól a segély? Hogy bajba kerültem, és ezt az időszakot túl kell élnem? Mert ahogy látom, semmiféle motiváció, kényszerítés nincs, szépen be lehet rendezkedni a segélyre.

Tegnap a monoki képviselő-testület a következőket szavazta meg:
1, A szociális kártya. A kártyára utalják majd a szociális segélyeket és más juttatásokat, amelyeket csak meghatározott termékekre, a kijelölt helyeken költhetik el a rászorulók, szeptember 1-től

2, A település ezentúl a hazai vállalkozók és vállalkozások megsegítése érdekében csak magyar termékeket fog vásárolni, és magyar vállalkozók szolgáltatásait fogja igénybe venni.

3, Szeptember 1-től  kizárólag az kaphat rendkívüli segélyt az önkormányzattól a faluban, aki a háza előtti területet, udvarát és kertjét rendben tartja, kertjében pedig haszonnövényeket termeszt.

Sajnos értelmes vitát erről megint nem lehetett folytatni, mert a kormány csak hümmögött, (majd megvizsgáljuk az ötletet), a jogvédők betámadtak, a Fidesz meg kussolt, szokás szerint. Pedig ugye önkormányzati szinten elég durván narancsos az ország...

Például nagyon szívesen meghallgattam volna Ferge vagy a vajda ötletét, hogyan lehet megakadályozni, hogy a segélyből uzsora legyen, vagy zseton a játékgéphez?
Ja, hogy nincsenek ötletek, csak ennyi, hogy ne legyen szociális kártya?

Tessék, itt a pilóta, Monok leteszteli a saját ötletét, aztán pár hónap múlva megnézzük mi az eredmény ... 


 

Címkék: társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr681277201

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van egy történetem az iskolából 2009.07.31. 11:11:12

Tanár vendégszerzőnket felkértem, írjon nekünk a már emlegetett durva tapasztalataiból egy dolgozatot. A korábbi Oktatásügy a rendszerváltás után című posztot követően foglalkozunk tovább az üggyel:   Van egy történetem az iskolából. Nem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myki_01 2009.07.31. 09:11:38

Szepessy Zsolt for President...

Hetfield 2009.07.31. 09:13:16

Szepessy rendesen belenyúlt a méhkasba.

Jim Raynor 2009.07.31. 09:15:36

fú, micsoda náczirasszista kirekesztő megoldás......csak így tovább :) Szepessy Zsolt for prezident, de komolyan.....

egyébként attól félek, ha be is vezetik a kártyát, megjelennek majd az élelmes "vállakozók", akik meglehetős haszonkulccsal "átváltják" a megvett cuccot pénzre (értsd: pl. 10.000,-Ft értékű stuff-ért ad ötezret in cash, amit aztán lehet dobálni a játékgépbe), de remélem, nem lesz igazam.

azt nem értem egyébként, hogy ez a módszer miért nem EVIDENCIA???

Tapmancs 2009.07.31. 09:20:23

@Jim Raynor: úgy tudom (lehet a videóban is van, most nem néztem), hogy véletlenszerűen ellenőrzik hogy megvan-e a vásárolt liszt, tűzifa, stb. a családoknál, és akinél nincs, az kizárja magát a segélyezésből.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.07.31. 09:23:02

@Jim Raynor:
Ez is lehet védeni. Minden szociális terméknek egyedi csomagolás vagy jelzés kell (pl. mint a CBA liszt). És aki eladja, az 10 évig nem kap segélyt.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2009.07.31. 09:24:16

@Jim Raynor: szerintem igazad lesz, az legalábbis biztos, hogy meg fognak próbálni mindent, hogy kijátsszák a rendszert (pl. tesók eladják a cuccot az aluljáróban, stb.)

TristanSXT 2009.07.31. 09:24:25

"Egy kistelepülés, Monok polgármestereként, sajnos nagyon sokszor találkozom azzal a problémával, hogy a különböző címeken nyújtott támogatásokat nem a támogatási célnak megfelelően használják fel."

"Hazugság, hogy a szegények ne a gyerekeikre költenék a család bevételeit."


Ferge Zsuzsa: Budapestről biztosan jobban látják, mint Monok polgármestereként.

Lakatos Attila: talán meg kéne látogatni Monokot, és aztán ítélni.


"Senkinek nincs köze hozzá, hogy ki mire költi a segélyt."

Nos, akkor definiáljunk egy fogalmat, aminek az a neve, hogy: SZOLIDARITÁS.

A szolidaritás nem azt jelenti, hogy segélyt adunk a rászorulóknak. A szolidaritás azt jelenti, hogy felelősséget vállalunk a másikért.

A becsületes munkás, aki elvesztette az állását, de nincs túl sok megtakarított pénze, munkanélküli segélyt kap, amíg új állást nem talált.

Az önveszélyes őrültet viszont lekötözzük, hogy ne tehessen kárt magában. Mert felelősséget vállalunk érte.

Jó lenne, ha a szolidaritás utóbbi megnyilvánulását is tudatosítaná mindenki, és akkor talán tehetnénk pár lépést a megoldás felé.

bobsys 2009.07.31. 09:25:48

miert nem lehet a jatekgepeketn kitiltani a francba?
lenn par varos (vagy varosresz) ahol lehet jatekgepet,casinot uzemeltetni aztan csa
maris nem lenne mibe dobalni a zsetonokat

Bélapáti Béla 2009.07.31. 09:28:31

1: csatlakozom, Szepessy for president!
2: annyapicsáját a kedves jogvédőknek! Én, mint dolgozó ember, aki nem kis adókat fizet (nem csak százalékban) a pofámba kapom, hogy nincs ingyenebéd, meg mért akarok én "ingyen" bármit az államtól. De a segélyezettnek van ingyenebéd, és semmi közöm hozzá, hogy mire költi a pénzemet???
3: sajna ezek a rendszerek addig nem fognak működni, amíg nem adnak segély helyett közmunkát mindenkinek aki képes dolgozni (már írtam itt, hogy nem hiszem, hogy ne lehetne utat kaparni, kutyaszart összeszedni, iskolát felújítani, satöbb) és nem vágnak sittre mindenkit, aki a legkisebb vétséget is elköveti, arra hivatkozva hogy ő épp megélhetésileg bűnöz, és nem zavarják el az összes börtöntölteléket a bányába dolgozni!

bobsys 2009.07.31. 09:28:55

@TristanSXT:
"Senkinek nincs köze hozzá, hogy ki mire költi a segélyt."
En szeretnek beleszolni, ha mar az en adombol is van nekik a segely, amit kapnak penzt koltsek a megelhetesre
es kozmunkat nekik ha keves a segely, a mi adonkbol kapja kozmunkaert jaro penzt akkor tegyen o is a kozossegert aztan menjen fuvenyirni,szemetet szedni meg fesse le a jatszoteret

Myki_01 2009.07.31. 09:29:58

Jut eszembe...Ausztráliában azokon a helyeken ahol szinte csak benszülöttek élnek segélyen ott pl. szesztilalom van...oszt annyi

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.31. 09:31:58

Egyébként meg Ferge zsuzsa és a hozzá hasonló hihietetlen jogvédő harcosok azért azon legondolkozhatnának, hjogy ha én dolgozok és beledobálom a fizetésem a játékgépbe az a magánügyem, de amikor ilyen olyan jogcímen pénzt KAP valaki a nagy büdös semmiért (és itt most azokra a dolgokra gondolok, hogy pl. lakásfentartási segélyt az ne kaphasson akinek uszik a szar az udvarán, gyerekek után egy fillért sem akinek a gyereke nem jár iskolába tisztán rendezetten és folytathatnám.) az azért nem egészen ugyanaz. Ha valaki valamilyen jogcímen kap segélyt akkor igenis arra költse (semmi kóla, csipsz, cigi, játékgép stb. a gyerek meg szaros gatyával játszik a szemétben).

TristanSXT 2009.07.31. 09:32:01

@bobsys: nem lehetne a játékgépeket betiltani _TELJESEN_? Plusz a kaszinókat.

És mondjuk civilruhás rendőrök flangálhatnának baseball-ütőkkel, láncfűrészekkel és hegesztőpisztolyokkal és ha játékgépet találnak, szabadon szétverhetik.

Hetfield 2009.07.31. 09:32:10

@Myki_01: itthon is van egy ilyen falu! a helyi pap vette kézbe az irányítást, kitiltotta a játékgépeket meg az alkoholt.

Roltii 2009.07.31. 09:32:38

imádom a TV2-t....tetszenek a kérdéseik, az derül ki belőle, hogy miért változtassunk bármit, úgyis mindig lesznek akik csalnak....Hát nem tudom, én úgy érzem, hogy csináljunk egy jó rendszert, és büntessük azokat, akik nem csalnak.
Csak mintha a vezetőink gondolnák úgy, hogy most minden jól van...
Egyébként korrekt ez a polgármester, nekem szimpi.

Mellesleg a szavazógépen látszik, hogy a monoki segélyből élők szerencsejátékra és egyéb élvezeti cikkekre költik a pénzüket, és nem internethozzáférésre:D

TristanSXT 2009.07.31. 09:33:16

@bobsys: a cikkből idéztem, hogy pontosan megjelöljem, mely mondatra reagálok, ezek nem az én szavaim :D

belzebubó 2009.07.31. 09:35:10

@bobsys: egy félórás műsort hallgattam a rádióban.K-Mo-on 12 cigány összefogott és uborkát termesztenek közösen.
A német és francia piac szinte korlátlanul megvenné 20.000 tonnányit évente,a 3-6 cm-es uborkákat,de gyorsan kell szedni,mert nőnek és csak az apró kell nekik, konzervbe. A cigányokból álló szövetkezet nem tudja rávenni a "sajátjait",hogy elmennyenek uborkát szedni pénzért.Máshonnan hoznak embereket ill. ha túlságosan megnő,mert nem tudták leszedni,megy a szemétre. Minél többször szedik az uborkát,annál jobban nő,de csak a kicsi kell,igy kb. 2 hónapra lenne munkájuk,de a cigók nem mennek el dolgozni a cigókhoz sem.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.31. 09:36:39

Végre egy ember aki megpróbálja.

bobsys 2009.07.31. 09:36:55

@TristanSXT: igen,tudom,csak teged olvasva a valasz erre gombra kattintottam helytelenul :)

sz_ 2009.07.31. 09:38:31

@xanax: Ez a kártya szerintem elég akadály lesz (lenne?) a többségnek, mert az aluljáróban nem fognak tudni eladni annyi lisztet, cukrot meg étolajat, amennyit havonta vehetnek a kártyával.

Azért az odabasz, hogy évi 1100 milliárd forint megy el segélyezésre.

Nanehogymá 2009.07.31. 09:40:19

Minden Tiszteletem Szepessynek! Remélem valóban lesz még elnők!

(azért azon nem csodálkoznék ha rövid időn belül bedobnának valamit draskovicsék pl.: hogy ez a szepessy egy mekkora szemétláda adócsaló rasszista , és valójában Ő írányítja a magyarok nyílai "terror-szervezetet".....

Beer Ninja 2009.07.31. 09:40:37

Szakközép- és szakiskolás tanárként a tapasztalatom, hogy a szegények nem kimondottan a gyerekeikre költik a pénzüket. Persze, jut a gyereknek is cigiből, meg van menő lopott teló, de azért ez más...
Együtt füstől a család, én nem értem miből. Van TV, mondjuk napi 4 doboz cigi (családi szinten), ez egy hónapban máris 65.000 HUF. És akkor még az alkohol, játékgép nem is jött a képbe.
10000 HUF viszont sosem akad osztálykirándulásra, de havi 500 HUF sem akaródzik osztálypénzre.

TristanSXT 2009.07.31. 09:40:41

@bobsys: egyébként igen, ilyen oldalról is megközelíthetjük a dolgokat: mondhatjuk, hogy amíg ő szenved meg a pénzért, arra költi, amire akarja (én azt mondanám, hogy bizonyos határok között). Ha nem, akkor mi mondjuk meg mire.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.07.31. 09:40:47

Ma reggel a mokkában egy minisztériumi okostojás nyilatkozott a monoki kezdeményezésről.

Nem helyesli, elítéli,nem támogatja.

Miért is?
Mert akkor a kártyát adnák el pénzért
Azurák nagyon óvatosan:
Tán meg lehetne ezt akadályozni...(mondjuk azzal hogy csak az vásárol vele, akinek a nevére szól)

Persze akkor is ellenzi, de nem is ezért, inkább azért, mert nem akarja megszabni, hogy ne lehessen mondjuk egy pohár sört inni a segélyből...
vagy fagyit venni....

HÁT BAMMEG NE IGYON SÖRT A SEGÉYLBŐL!!!!

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.07.31. 09:42:39

Igenis szabják meg hogy mire költik a segélyt.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.31. 09:43:29

Kb ilyen politikusok kellenének mint a polgi. És nem mellesleg a cigányságból élő megélhetési jogvédőknek és érdekképviselőknek egy egy két évtizeden belül eltűnne a munkája.

TristanSXT 2009.07.31. 09:48:54

@TristanSXT:

egyébként az egész érdekes gondolatokat ébreszt.

Van a jobbliberális (jobb híján így hívom) hozzáállás: "Ha megdolgozol a pénzedért, arra költöd, amire akarod"

Van a vadliberális hozzáállás:
"A bevételeidet arra költöd, amire akarod, beleértve a fizetésedet és a segélyeket"

És van a szolidáris hozzáállás:
"A segélyt csak meghatározott dolgokra költheted. A fizetésedet nagyjából arra költöd, amire akarod, de ha úgy vesszük észre, hogy ezzel kárt teszel másokban vagy magadban, akkor a kárral arányos mértékben közbelépünk"

Ezért írjuk a cigarettára, hogy "Ettől megdöglesz", ezért vesszük állami gondozásba a gyerekeket, ha otthon a körülmények nem megfelelőek. De ennél sokkal többet tehetnénk, ha tényleg felelősséget vállalnánk egymásért.

2itailor 2009.07.31. 09:50:56

Aki eddig is a gyerekére és a megélhetésére fordította a segélyt az nem fog szót emelni a változtatások ellen. Ágállni az fog, aki ezután nem tudja a kártyát bedugdosni a játékgébbe.

acel 2009.07.31. 09:51:25

Ez sajnos csak helyileg működik. Csak egy bolt kell a környéken kívül ahol beváltják a kártyát pénzre (50%), adnak érte kamu számlát, kifizetik az alkotmányos költségeket a biznisz védelmére és máris bukott a rendszer.
Ha lesz ilyen rendszer akkor lesz ilyen hely.

gidabiga 2009.07.31. 09:54:02

én kicsit a boltosokat féltem, akik esetleg fenyegetést, verést kapnak, ha nem adnak azt a kártyára, amit a segélyezettek egy része szeretne.
egyébként támogatom az elképzelést és jó lenne, ha a Fidesz is melléállna, mert gondolom a Jobbik megteszi.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.31. 09:54:18

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

A szociális kártya NEM cigány-kérdés, ugyanis mindenkit érint aki rászoruló ...

TristanSXT 2009.07.31. 09:54:37

A dolog ki fogja egyensúlyozni magát: előbb-utóbb finanszírozhatatlanná válnak a segélyek, a nyugdíjról már bebizonyították, hogy meg fog történni vele és csak az élelmesek fognak túlélni.

A jogcsőszök és azok, akik felett csőszködnek, nem ilyenek.

Csősznek hívom őket, nem "védőnek", mert a "védettek" sírjait ássák azzal, hogy ezt a "hozzányúlni tilos" taktikát folytatják.

Necro 2009.07.31. 09:56:52

Nagyszerű, példás, követendő.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2009.07.31. 09:57:00

A fiatal segélyen tengődők is kaphatnának szoc. kártyát, de mellé készpénzes segélyt is kéne osztani. De ha 1 v. 2-nél több gyereket vállall, akkor fuccs a kp.-s támogatásnak.

Jim Raynor 2009.07.31. 09:57:28

@Őrnagy Őrnagy: ehhh, akkor majd szépen átcdomagolják, oszt jónapot.

@Tapmancs: hát, ez az ellenőrzés elég életszerűtlen, mert egyszerűen azt mondják majd, hogy már elfogyott/megettük stb....... "há dikkmá há ázé nincsen meg má á liszt, me' tegnap süttem a pulyáknak egy ollyan 600-700 palacsintát dikkmá, oszt efogyott, nagy a csálád teccik tudni..."

Denimm 2009.07.31. 09:57:46

Simán megérné itthon is rászállni ezekre a "csalásokra".Más normálisabb országok elég keményen figyelik a segélyeseket.Amcsiknál pl. rokkantnyugdíjas csalás miatt 5-10 évet ülnek a börtönbe.És vannak erre szakosodott emberkék akik elkezdik figyelni,kamerázni a szegény beteget és ha lebukik akkor vágják is a kóterba.Itthon meg a rokik legalább fele valójában nem is az.Szerintem több értelme lenne,ha kiszámolnák előre,hogy egészséges tengődéshez mennyi kalória szükséges és csomagba adnák ki.Ha eladja akkor rábaszik.Nincs több.nincs plusz. Szerintem a kártyával is vissza fognak élni.Megfenyegetik a boltost,stb. Remélem azért csipkártya lesz.
Az a legkorrektebb.

Tudatlan 2009.07.31. 09:59:25

@acel: Csak meghatározott, ellenőrzött elfogadóhelyeken használhatják majd a kártyát ha jól értelmeztem az idézetet...

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2009.07.31. 10:00:01

@sz_: az igaz, viszont ott a gyümölcs és zöldségbiznisz.

Kíváncsi lennék a rendszer részleteire amúgy.

Bélapáti Béla 2009.07.31. 10:00:29

@TristanSXT:
nincs olyan rendszer a világon, ahol arra költöd a bevételed, amire akarod, hiszen kisebb vagy nagyobb részét mindenhol adóra költöd; azt meg marhára senki nem kérdezi meg tőlem, hogy szeretnék-e adózni vagy se?

Bélapáti Béla 2009.07.31. 10:02:23

@Jim Raynor:
ezzel a hozzáállással ne is csináljunk szabályokat meg törvényeket, mert úgyis megszegik őket...

One Bad Habit 2009.07.31. 10:05:25

Miniszterelnökünk ezt nyilatkozta az origonak a témában:
"- A doktrína a következő. A társadalomnak kutya kötelessége szolidaritást vállalni azokkal, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy magukról gondoskodjanak. Ez a segélyezést jelenti, amiért cserébe azonban három dolgot el kell várni. Az első, hogy a társadalmi együttélés alapvető normáit tartsák be azok is, akik segélyből élnek. A második az, hogy ha a segélyből élő munkát kap, akkor köteles legyen elfogadni azt. A harmadik pedig, ha ő maga nem tud is kitörni a szegénységből és segélyre szorul, akkor legalább tegyen meg mindent azért, hogy a gyerekeinek több lehetőségük legyen. Ezt meg kell jeleníteni a támogatáspolitikában, de egy percig sem mondom azt, hogy nincs szükség a társadalmi szolidaritásra."

A csapásirány oké, kiváncsian várom a végrehajtást.

Jack da' Clown 2009.07.31. 10:07:06

@Denimm:
"Amcsiknál pl. rokkantnyugdíjas csalás miatt 5-10 évet ülnek a börtönbe"

Na ilyenkor csak előjön az USA.
A különbség ott van, hogy ott a magánbiztosítók érdeke, hogy ne fizessenek a csalóknak. Állam bácsi ott nem részese ennek a körnek.

A szoc.segélyezés ott is válságban van, pont ilyen viták zajlanak éppen.

kill004 2009.07.31. 10:08:45

@belzebubó: Bazmeg! Ez szörnyűűűűű!!!! :((

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.31. 10:09:26

Várjuk, hogy a kártya egy szem ellenzője kifejtse a véleményét.

mirrmur 2009.07.31. 10:13:55

acel: kivéve akkor ha véletlenszerűen megy az ellenőrzés brutális bírságokkal.

Jack da' Clown 2009.07.31. 10:17:03

@laspalmas:
@mirrmur:

Én támogatom az elvet, hogy a segélyt arra költsék, amire szánták.

Laspalmas! Te úgyis be majd tudod mutatni az ellenőr bácsiknak, hogy mire költöd a Gyest, igaz?

Bélapáti Béla 2009.07.31. 10:19:55

@TristanSXT:
a nettóból is fizetsz adót (áfa, jövedéki, illetékek...) de persze értem mire gondolsz, csak azért írtam, hogy fals arról beszélni, hogy "jogom van eldönteni mire akarom költeni a pénzem", hiszen valójában ilyen joga senkinek nincs. A segélyesnek sem, most sem, hiszen áfát ő is fizet (legtöbbször).

Otegi 2009.07.31. 10:21:21

Nekem is tele van a tököm! Az állam elvárja, hogy öngondoskodók legyeünk, ne várjunk mindent az államtól, főleg ne ingyen. Jó! De nem kellene a segélyezetteket is kordában tartani? Nekem is marha kényelmes lenne otthon hereverézni, bámulni naphosszat a kábeltévét, oszt' várni a pízespostást! De nem vagyok igénytelen, s nem akarok parazita lenni! Menjen már a p*csába az, aki szerint nem lehet kötelezettségeket elvárni, a segélyért cserébe. Ja, ha meg nincs hozzá közöm, hogy ki mire költi a segélyt, akkor én meg nem fizetek adót és járulékot. Akkor tényleg nem lesz hozzá közöm.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.31. 10:21:25

@Jack da' Clown: Na nehogy összekerverjük már a gyesen lévőt a segélyezettel bammeg...

Jim Raynor 2009.07.31. 10:22:43

@Bélapáti Béla: nem ezt mondom, hanem azt, hogy mindenre fel kell készülni, főleg ha bodza/barack szedőkről van szó........

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.31. 10:22:43

Egyébként tessék azt is hozzátenni, hogy ráadásul rendezett udvar és haszonnövényt termesztő konyhakert is feltétele a segélynek!

jozicsenko 2009.07.31. 10:22:44

valaki ellenzi (kerek egy fő)

no akkor: van egy vadlibeális, vagy valaki félrebökött ? :-)

azt azért tudni kell, hogy amcsiban oda jutottak a dolgok, hogy a szoc. segélyt is privatizálták...

(azt hiszem, Michael Moore, Bowling for Carradine filmjében tünt fel: az egyik srác anyja órákat buszozik naponta és el kezdik szivatni, lecsuknák, mert valami hibát csinál, MM meg kiáll mellette)

Ferge Zsuzsától csak egy dolgot kérdeznék:

Ön mennyit adózik?

köszönöm!

anarcho78 2009.07.31. 10:23:19

azért az még idekívánkozik, hogy az az elfogadóhely (cég), amelyik csal ezen a kártyán, azonnali megszüntetés, felszámolás, vezeőség eltiltása bármilyen formájú további vállalkozástól.

acel 2009.07.31. 10:28:33

@mirrmur: @Tudatlan:
Milyen ellenőrzés, milyen bírságokkal?
Úgy mint most a munkaügyi és apeh ellenőrzések? Ha nincs kapcsolatod akkor bírság, egyébként bármi. Erre való az alkotmányos költség :-(. Ne legyetek naivak, Az uzsorásokat most se basztatja senki, pont akkor fogják őket noszogatni ha ilyen boltot nyitnak?

TristanSXT 2009.07.31. 10:28:59

@anarcho78: és a bolt felszámolása baseballütős rendőrökkel :D

anarcho78 2009.07.31. 10:29:53

elolvastam a boon cikket. nagyon durva... mi lenne, ha a libik eltűnnének pár hónapra? talán lehetne közölni minden nem magyarral, hogy ha nem szaporodnak ész nélkül pénzt kapnak. vagy indiai (kínai?) mintára biciklit?

sajnálom őket, de mi a f@sz lesz itt, amikor felnő a mostani generáció? mi nem engedhetjük meg magunknak a gyerekvállalást, nekik meg 5-8 gyerekük van.

Azért éljek majd én a SAJÁT családommal (1-2 gyerek) szegényen, hogy ők a befizetett pénzemből játékgépeznek, isznak?

legyen már egy tökös kormány, aki hajlandó lesz megbukni azért, hogy legalább elkezdjen egy folyamatot, ami - urambocsá és nem a nácikra utalva ezzel - "megtisztogatná" a költségvetést és az országot!

jozicsenko 2009.07.31. 10:32:06

azért van egy igen-igen fontos dolog, amit nem kellene elfelejteni

az uzsora általában tényleg onnan indul, hogy nincs pénz, kérünk, stb

de van egy másik, súlyos vállfaja, ami abból áll, hogy a kisfaluban megáll egy kocsi, kiszáll az "ismerős" és megkérdezi, hogy kell-e kenyér, felvágott, cigi
Persze!
no akkor itt van, majd kifizeted
oszt amikor pénz van, arany áron számolják össze az adósságot (emlékszem a cikkre, drágábban számolták a parizert, mint a pick szalámit a boltban...)

ezután elég egyszeru lesz az uzsorát törleszteni: mennyi van a kártyádon? mennyivel tartozol?

akkor bemész, itt a lista, kijössz, blokk alapján elszámolunk: a kész cuccal meg megy, oszt a szomszéd falut zsigereli ki a @#*** - kivéve, ha ott is bevezetik ezt a rendszert, mert egy idő után nem lesz hol pénzre cserélni a kaját...

:-S

Potyoló 2009.07.31. 10:33:44

A Hírszerző félnótás díszcigánya, a magyargyűlölő Balogh Artur már megírta a maga okos posztját a témáról. A címe: Náci szociális kártya!

balogharturblogja.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=14186

Nagyon rettegnek a mokkák attól, hogy nem lesz állami pénz piára, cigire és játékgépre.

anarcho78 2009.07.31. 10:33:59

még egy apróság és nekiállok dolgozni, hogy legyen segély belőle mindenkinek:

ki a faxom tiltja meg ezeknek az embereknek, hogy dolgozzanak??? miért nem keresnek melót? én elhiszem, hogy nagyon nehéz romaként állást vállalni (előítéletek, stb.), de legalább fizikai munkát megpróbálhatnák... vagy így akarnak élni végig? külföld? ország másik része?

na vége, megyek, mert ha kirúgnak netezés miatt, még a végén elvernek a segélyesek, hogy ezzel is csökkent a havi járandóságuk.

üdv,

Z.

Petrow 2009.07.31. 10:36:44

@Jim Raynor: fél füllel belehallgattam tegnap az Éjjeli Agitátorba...izé az "Este" nevű szutyokba, ott is ez volt a fő ellenérv.
- Mi lesz, ha eladják?
- Mi lesz, ha kiépül egy felvásárlói réteg?
- stb.
A polgármester is elismerte, hogy valós kiskapu, de lehet ellene tenni - igaz, kicsit naivnak hangzó ötleteket hozott fel.

De maga a terv mindenképpen támogatandó, mert megnehezíti a segélyek szétszórását. Ha van egy gyümölcsösöm, és számolatlanul lopják belőle a bodzarackot, akkor nem az a megoldás, hogy talicskát és kosarat teszek a fa alá, hogy könnyebben elvihessék, hanem hogy kerítést húzok köré, szögesdróttal, őrökkel.

Vidéki 2009.07.31. 10:41:23

Nagyon jó a polgármester kezdeményezése.

Bizonyítja, hogy a gondolkodás képessége nem a rózsadombi „Bermuda háromszögben „ összpontosult, hanem a központtól távol is élhetnek gondolkodó emberek, akik talán még jobban érzékelik a realitásokat, mint a Ferge Zsuzsához hasonló jólfizetett szociológusok.

Bankersbox 2009.07.31. 10:41:49

Orulok ennek a kiserletnek. Az index foruman mar volt egy hasonlo javaslat ugy egy evtizede. Linket teszek be rola, hogy nehogy flood legyen. Lehet ragni

docs.google.com/View?id=dhh4c9d8_42f2zkxdcc

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.31. 10:44:53

Jack da' Clown 2009.07.31. 10:17:03

Laspalmas alig várja a GyES-t, abból veszi a kannás borokat...

Amúgy neked iszonytató szövegértési problémáid vannak, ugyanis a szociális kártya a SEGÉLY-re vonatkozik, nem a GYES-re meg a csalási pótlékra.

Rwindx 2009.07.31. 10:47:34

A ferge félék azt felejtik hogy akárhogyan is nézzük a segély közpénz. A közpénz elköltését minden normális országban felügyelik, hogy valóban a köz javára költsék el. A játékgépezés, kocsmázás, "elv"hű szociológusok eltartása nem hiszem hogy közfeladat lenne.

Majd ha az adóhivatalnak semmi köze nem lesz ahhoz hogy én hogyan miért és mennyi adót fizetek be, akkor majd fergének is meg a parazita fajtájának is igaza lesz. Akkor majd arra költik majd a segélyeket amire akarják, már ha lesz miből segélyt adni, addig meg pofa lapos.

Agyalap 2009.07.31. 10:47:51

Ma reggel a szociális miniszter vetette fel, hogy milyen alapon tiltanánk meg valakinek, hogy a nagy melegben megigyon egy sört?
Mekkora hozzáállási hiba! Miért nem abból indulunk ki, hogy aki segélyt kér/kap az sz@rban van. Annak nem a pohár sörére kell koncentrálni, hanem a túlélésre. A söre árát tegye félre, hátha jönnek még rosszabb napok.
Amit már többen felvetettek: miért ne mondhatnám meg, mire ne költse a segélyezett a pénzt?
Vagy inkább nem fizetek adót, de lemegyek Borsodba egy kocsinyi kenyérrel és azt osztogatom...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.31. 10:48:05

nektek van "válasz" gomb a kommentek alatt?
Nekem eltűntek ...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.31. 10:48:23

jozicsenko 2009.07.31. 10:22:44

Bowling for Carradine? :D Talán Bowling for Columbine.

Amúgy ja, végre valaki meg mert lépni egy ilyet. Új idők jönnek, racionálisabb idők.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.31. 10:49:51

Jack da' Clown 2009.07.31. 10:17:03

Ez a Gyes ez valami szitokszó nálad?
Hogy megnyugodj, elárulom, hogy nem játékgépre, uzsoratörlesztőre, piára és cigire költjük a bevételeinket, amikért MEGDOLGOZUNK (nem járnak alanyi jogon egyikünknek sem).

Most, hogy ezt túltárgyaltuk, kanyarodj vissza szépen Monokhoz meg a szociális kártyához, amire a SEGÉLYEKET utalják.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.31. 10:50:16

Megbízható forrásból értesültem hogy a Válasz gombot Lecserélik Válasssz!-ra

kill004 2009.07.31. 10:50:43

zero "nektek van "válasz" gomb a kommentek alatt?
Nekem eltűntek ... "

Nincs.

Hetfield 2009.07.31. 10:50:44

Hopp tényleg eltűntek :) Egyébként ZeroManó, mi az a csalási pótlék? :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.31. 10:51:53

Zero

Ahogy nézem, minden blogon eltűnt.
Talán túl sok vita volt mostanában mindenhol. :)

Buzgó Mócsing 2009.07.31. 10:51:59

Továbbgondolásra érdemes kérdések: panaszorszag.blog.hu

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.31. 10:52:31

Hetfield

Freud tudna mesélni. :)

drkovax 2009.07.31. 10:56:29

vastagbor.blog.hu/2009/07/31/egy_fecske_nem_csinal_nyarat_de_monok/fullcommentlist/1#c6647144

Már megtörtént, csak meg kell nézni az apeh legfrissebb listáit a legnagyobb adósokról ...

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 10:56:47

Jack da' Clown 2009.07.31. 10:17:03

B+, mekkora gyökér vagy te még mindig xD

Ha a kölykeid iskolába járnak majd, akkor Te is egy ingyenélő segélyezett prosztó leszel, mert az oktatást az állam fizeti. Istenem

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.31. 10:59:11

Nekem is eltűnt, de azt hittem azért, mert beregeltem a naczivadasz.com-ra....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.31. 11:00:38

Már lejelentettem a supportnak.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.31. 11:01:13

A monoki polgi a magyar batman!
Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy éjjelente meg a bűnt üldözi a puszta öklével ;-D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.31. 11:08:26

Engem a két ellenző véleménye érdekelve, amúgy a kártya teljesen rendben van.
Arra lennék kíváncsi, hogy a 40 kilós eladó mit fog csinálni, ha Orsós Ármándó a körlet gyúrós bodzása megy a bodzafáról szedett kártyákkal amiken történetesen az adósai neve meg fényképe van rajta, és két karton marlboro-t akar venni meg egy Reál körtét. Nos?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 11:11:16

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Miért, most mit csinál, ha pénz nélkül, jobb esetben "hitelre" akarja megvenni a két karton marlborot? Vagy konfrontálódik, vagy kiadja.

Zetek 2009.07.31. 11:12:37

@zero: A kérdés döntően a kis települések problémája, ott nem vált narancsossá az ország. Kettő, a Fidesz rasszista baloldali alaptétel miatt nem igazán ugrálhat a nyilvánosság előtt. Ebből a szempontból egy független mókus sokkal könnyebben mozoghat egy független mókus.

Bélapáti Béla 2009.07.31. 11:13:01

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
a kártya bevezetésével párhuzamosan engedélyezzük a fegyverviselést birtokon belül, így előveszi HK45-ös maroklőfegyverét, Ármándó homlokához illeszti, majd egy kecses mozdulattal elhúzza a ravaszt. Nos?

Geza 2009.07.31. 11:14:33

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
Pont ugyanazt, mint ha még kártyákkal se vacakolna az illető, hanem csak úgy bemenne a nevezett dolgokért: szó nélkül odaadja, mert különben az irgalmatlan verésen kívül még bírságot is kap rasszizmusért.

Már régen mondom, hogy egyrészt ami itt megy, azt 'rablásnak' is hívhatnánk, és tök fölösleges szépelegni azzal, hogy 'segélynek' meg ilyesminek nevezzük, másrészt a többi rablással egyetemben ezt is normálisabban kéne kezelni, azaz a 40 kilós eladónak a pult alá a keze ügyébe tenni egy puskát, aztán ha rablót lát, akkor lője agyon, az állam meg majd megköszöni neki a rendteremtést és megtéríti a lőszer árát.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2009.07.31. 11:14:44

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
A kártyával nem tud se alkoholt, se cigit venni. Max. kirabolja a boltot.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.07.31. 11:15:47

@bobsys: Aha, csak arra kell vigyáznia az ezt a javaslatot benyújtó képvieselőnek, hogy előtte vegyen betoncsizmás úszóleckéket, szüksége lesz rá.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.31. 11:16:07

@Bélapáti Béla: az a baj, hogy komolyan kérdeztem, és sok-sok aggály merül fel a kártyahasználattal kapcsolatban. Amúgy, ha ilyen nagyokat tudsz mondani, miért nem egyből az M4A1-et veszi elő?

Jim Raynor 2009.07.31. 11:16:24

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

hogy mit fog csinálni? hát, remélem előkapja a pult alól a pump-action shotgunt......

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.31. 11:17:06

@csabapayne: jó akkor, megveszi az Oláh Fecó mosópor adagját, amit majd később cigire vált. Ugyanott vagyunk.

Charybdis 2009.07.31. 11:17:12

Nagyon helyes, már rég be kellett volna vezetni országszerte! De kiegészíteném azzal, hogy a 4. gyerektől csak adókedvezmény járjon, még kártya sem, ezzel elkerülve a megélhetési gyerekvállalást. Ezt persze nem nagyon lehetne bevezetni a már megszületett gyerekekre, csak a hatályba lépés után születetettkre vonatkozna.

A sok f@szopó jogvédő elmehet a fenébe, költözzenek le faluba a sor közeépre 6 hónapra, utána legyen nagy a pofájuk.

Egyébként ha mindenki a gyerekre költi a pénzt, ahogy ők állítják, akkor ugyanott vagyunk kártyával és kártya nélkül, miért ne legyen akkor mégis kártya? Úgysem költenék el a kocsmában...

Amúgy nem hiszem, hogy említett "jogvédők" le is hiszik , amiket mondanak, vhonnan kapják az instrukciókat, hogy mit kell mondaniuk.

Bélapáti Béla 2009.07.31. 11:19:02

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
az a baj, hogy komolyan mondom, hogy mindenkinek meg kell adni a jogot arra, hogy megvédje magát és tulajdonát (megbízójának tulajdonát) az erőszakos támadástól anélkül, hogy mérlegelnie kellene, hogy a támadó beledöglik-e vagy sem. De nagyobbat is tudok mondani, majd Szlota Jánost veszi elő, és tankhadosztályát.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.31. 11:22:06

@Bélapáti Béla: egy másik földrészen (az okosok országában a nagy JUESZÉJBEN) ez így működik. Itthon még várj egy kicsit, mire fegyvert tarthatsz, és arra is várj, hogy egy figyelmeztető lövés után ne ráncigáljanak meg. A lepuffantásáról már nem is beszélek.

Kenguru 2009.07.31. 11:22:11

Nagyon jo kezdemenyezes.

Meg kell hogy ertse midenki, a dolgok nem mehetnem ugy mint eddig.
Az allamnak SOKKAL kevevebb penzt kell koltenie DE sokkal hatekonaybban.

Vege a pazarlasnak, az eljatekgepezett-elkamatozott segelyeknek, meg a 100millios BKV alkalmazottaknak.

Stannoa 2009.07.31. 11:22:33

Miért nem osztják lisztben, kenyérben, stb a segélyt azt cső?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 11:25:40

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

A történet úgy lesz kerek, ha hozzávesszük azt is, hogy a munkanélküli segélyeket + a vonatkozó szociális segélyeket csak magyar termékre, és csak magyar szolgáltatónál lehet majd beváltani. Ha igaz az éves 1100 milliárd forintos összeg, akkor ennek elég jelentős gazdaságélénkítő vonzata is lesz.

Utána lehet, hogy a mosóport elcseréli cigire, de a mosóport akkor is meg kell venni a boltban, lendítve a bolt forgalmát, kifizetni utána az áfát, támogatva a magyar forgalmazót, gyártót. A lényeg, hogy nem közvetlenül kerül a nyerőgépbe, a többi meg pusztán ellenőrzés kérdése. (Azt azért nem merem kijelenteni, hogy működőképes lesz a dolog, de egy próbát megér.)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.31. 11:28:19

@Félkupica_Fehér_Főnök: tökre örülök, hogy egy vegyesbolt forgalmától Holdig érő GDP-emelkedés várható.
Viszont ettől, még a kiszolgáltatott emberek problémája nem lesz megoldva.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 11:28:51

@Bélapáti Béla:

Volt most valami engedmény a magántulajdon védelmében. Nagy büszkén mesélte az illetékes elvtárs, hogy most már _megengedett_ , hogy üvegcserepeket (!!) szórjanak a behatoló útjába, de persze előtte táblával figyelmeztetni kell erre! LOL

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.07.31. 11:29:58

Amerikában is a fekák egészen az ötvenes évekig csak szar melókat kaptak. A nagy részük még most is, de pontosan azok a fekák emelték fel a többit, akik nem segélyen és bűnözésből éltek. Az első generációs gürcölők teremtették meg a szélesebb körű társadalmi elfogadottságukat.
Mondjuk lehetnének a cigók postások/futárok (állami támogatás cigók alkalmazásáért ezekben a munkakörökben pl.). Ész és iskola nem kell hozzá, és egyből rengeteg embernek lennének pozitív tapasztalataik velük.

Jack da' Clown 2009.07.31. 11:31:08

@zero: @laspalmas:


A GyeS ben a S betű, az mi?? Segély.

Szóval ha a segélyekkel (vagy állami transzferekkel) el kell számolnod, akkor bizony ezzel is el kell.
Nincs ezzel baj, épp azt mondtam, hogy te biztosan el fogsz tudni számolni vele, mert te nem "olyan" vagy.
Ellenőrbácsi jön, köszön, leül, vizsgál elmegy. Kész.
Mi a felhördülés oka?

@Félkupica_Fehér_Főnök:
Hagyjuk a személyeskedést, koncentrálj a lényegre.
Az iskolát az állam KPben odaadja nekem?
Nem tűnt fel eddig, pedig járnak a gyerekek iskolába.

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": te és mér ne keverjük össze? államtól segélyt kap. pont.

Kenguru 2009.07.31. 11:31:50

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
Erre az lenne a megoldas, hogy hivna a rendort, aki elviszi az uzsorast kicsit husolni.

Olyan 5-10 evre.

Nem kene sok hozza, csak egy komolyan veheto rendorseg.
De arra mindekep szukseg lesz, csak az a kerdes megvarjak-e vele amig del-afrikai allapotok lesznek pl Borsodban.

Potyoló 2009.07.31. 11:31:59

A sok hőbörgő XIII. és II. kerületi fajvédő és cociológus javaslom nézzen utána, hogy mit vittek el a cigányok a pár évvel ezelőtti szlovákiai "roma éhséglázadás" során a feltört boltokból. A cigit, a piát, meg a pénztárgépet.
A kenyér meg a fogkefe érdekes módon nem érdekelte őket.

picur3ka 2009.07.31. 11:32:28

@anarcho78:

'talán lehetne közölni minden nem magyarral, hogy ha nem szaporodnak ész nélkül pénzt kapnak'

Durva, de lehet, hogy mukodne.

@Hetfield:

A veletlenek a legjobbak. En eszre se vettem. Ebbol kozszokincs lesz.

Agyalap 2009.07.31. 11:32:46

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Mintha kicsit populista húrokat pengetnél...
"A kiszolgáltatott emberek problémája" - mármint az a probléma, hogy nem fog tudni félkarú rablón nyerni? Vagy hogy "segíly" után nem lesz holtrészeg a fél falu?
Melyik problémára gndolsz?

Bélapáti Béla 2009.07.31. 11:32:56

@Félkupica_Fehér_Főnök:
uhhh... Ez aztán a kemény engedmény!
Multkorában olvastam valami elemzést, hogy mostantól a támadó viseli a sérülés kockázatát, amit eddig a megtámadott viselt... Azért ez is jó nem, hogy megtámadnak, és még én figyeljek rá, hogy a drágaság nehogy megsérüljön...

Kenguru 2009.07.31. 11:33:13

@Jack da' Clown:
"Ellenőrbácsi jön, köszön, leül, vizsgál elmegy. Kész.
Mi a felhördülés oka?"

Meg 10 000 allami alkamazott.
Persze. Biztos olcso lesz.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.07.31. 11:34:02

Hopp, azért Zsótika sem tudja meghazudtolni politikus mivoltát:

Egy mai Index cikk:
"A listán szerepel egy monoki cég, az egykori Szepessy Pincészetből lett, idén május óta ugyancsak felszámolás alatt álló Reneszánsz Kastélyszálló, Pincészet és Szőlőbirtok Kft., amely 100 milliós adóhiányt hozott össze, amit 88 milliónyi pótlékkal fejelt meg az APEH. A társaság azért figyelemreméltó, mert egyik korábbi, 2003 és 2005 közötti tulajdonosa, akinek a lakcímén ma is be van jelentve a cég, egy Szepessy Zsolt László nevű monoki lakos. Ez a név megegyezik a település sajátos szociálpolitikai megoldásairól elhíresült polgármesterének a nevével (és birtokol még egy céget: a Sz+Sz Építő- Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. nevű vállalkozást, amely ellen 2008-ban szintén rendelt el végrehajtást az APEH)."

Bár lehet, hogy csak pechhes, és szokás szerint nem fizetnek neki a beszállítói.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 11:34:18

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

A vegyesbolt a legkisebb tényező, én most az 1100 mrd forintról beszélek, amit muszáj lesz élelmiszerre, tisztitószerre, taneszköszre stb. költeni. A gond természetesen nem ettől fog megoldódni, de legalább történik valami szabályozás a témában.

Mint mondta valaki korábban: A szabályokat nem lehet maradéktalanul betartatni, de törekedni kell rá, az nem megoldás, hogy akkor inkább ne is legyen semmi. A bűnözést sem lehet betiltani, mégis butaság lenne emiatt legálissá tenni a lopást, ragblást, sikkasztást stb.

Pedig ezeket sem oldja meg a törvény, naponta megtörténnek, de valószínűleg nem akkora mértékben, mintha leszarnánk a problémát.

picur3ka 2009.07.31. 11:34:55

@Rorschach:

Ne lepodj meg, de reggelente szemelyesen szedi ossze az iskolabol hianyzo lurkokat, peldaul.

Bélapáti Béla 2009.07.31. 11:36:47

@Jack da' Clown:
elmagyarázom, miért ne keverjük össze a GYES-t a segéllyel, jó?
A GYES-t nem azért kapod, mert egy lusta/ostoba/szerencsétlen szar vagy, aki nem dolgozik, hanem azért, mert éppen egy jövőbeli jómunkásembert nevelsz, egy szép kis adófizetőt, aki a te nyugdíjadat fogja fizetni. Tehát optimális esetben értéket teremtesz, míg segélyesként csak élősködsz. Érted már a különbséget?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.31. 11:36:58

@Félkupica_Fehér_Főnök: Senki nem is mondta, hogy ne legyen változás, ne legyen szabályozva és azt sem mondta senki, hogy nem jó ötlet a kártya. Én csak feltettem kérdéseket, hogy hogyan lesznek megakadályozva a visszaélések.

Pollo 2009.07.31. 11:39:21

@Stannoa:
Azert ennek vannak erdekes vonzatai, azon tul, hogy nem tartom szerencsesnek a kozpontilag meghatarozott etrendet Pl.: nem mindenki szereti a kelkaposztat, es akarmilyen segelybol is de egy bizonyos anyagi korlaton belul szertinem senkinek nem problema, ha kotelezoen osztogatott kelkaposzta helyett az ember zoldborsot vesz.
A masik, hogy nyilvan a kozponti osztogatas csak nagytetelben erne meg, lasd az iskolai menzak. Ott is csak az a ceg eletkepes, aki tobb iskolaban etkeztet. Szoval letre kene hozni egy ellato rendszert (vagy feltupirozni a mostanit), es feltolteni a keszleteiket. Ez egy faluban uzemeltetve fajlagosan nagyon draga. Azt meg nem is kell mondanom, hogy milyen vidamsagok tortennenek kozponti raktarozas es elosztas eseten. Elozo peldanal maradva, szertinem mindenki, aki etkezett menzan belefutott a nem megfelelo minosegu etelbe (urbanlegend rulz), vagy a kevesebb jut mert a konyhasneni hazaviszi kerdeskorbe. Lehet extrapolalni.
A kartyas rendszer sokkal emberkozelibb, es infrastrukturaban nem kellene hozza nagy fejlesztes.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.31. 11:40:48

@Jack da' Clown: Azért, mert szülsz egy gyereket, akkor a törvény szabályozza, hogy 3 évig kaphatod. Ennyi. ez mindenkinek jár.

Itt viszont teljesen másról van szó, elvileg mélyszegénységben él, szociális alapon havi segélyezésben részesül, mert az állam szolidáris és nem akarja, hogy éhen haljon.

Nah, ha éhes egyen. Játékgép nem, cigi nem. Azt hiszem egyik sem alapvető élelmiszer.

Eygébként én a gyest és ygerekszületést is szabályoznám. Ha szociális körülmények nem tesik lehetővé, akkor nem szülünk bazze.

Vagy légy a fejbe? Az kell?

Jack da' Clown 2009.07.31. 11:44:22

@Bélapáti Béla:

Értem. Tehát a munkanélküli segélyt azt a "lusta/ostoba/szerencsétlen szar"-ok kapják?
A szociális segélyt kapó 80 éves rokkant néni, aki a téeszesítés áldásos hatásai miatt nyugdíjat is csak a férje után kapott, na Ő is "lusta/ostoba/szerencsétlen szar". Igazi jófej vagy.
Tudod, olyan, hogy "segély" nincs. Minden ilyen transzfernek van valami társadalmilag alátámasztott célja, ami a nevében is megjelenik. A kiosztás módja ami vitatható persze, de ha valami vonatkozik Orsós Ferire az vonatkozni fog Laspalmaskára is.

@Kenguru: valszeg.. De nem én javasoltam ezt. :D

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
"Bár lehet, hogy csak pechhes, és szokás szerint nem fizetnek neki a beszállítói"
a beszállítók ritkán fizetnek (csak a tesco féléknek esetleg)

picur3ka 2009.07.31. 11:45:13

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

Ezt a fajta visszatamadastvalaki erdekes modon megjosolta a topic elejen...

khmm... 2009.07.31. 11:48:30

@Potyoló:

Balogh Artúr a Jobbik legjobb marketingügynöke...!

:-DDDDDDDDDDDDDDD

Jack da' Clown 2009.07.31. 11:48:34

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

"Azért, mert szülsz egy gyereket, akkor a törvény szabályozza, hogy 3 évig kaphatod. Ennyi. ez mindenkinek jár. "

hehe. Ez ám a különbség. Szerinted a "többi" segélyt nem szabályozza törvény? De. És akkor az is jár azoknak akikre vonatkozik.

khmm... 2009.07.31. 11:51:38

@Rwindx:

"a Ferge-félék elfelejtik..."-re:

No meg azt is elfelejtik, hogy ők csak a lumpen paraziták emberi jogait féltik... És ki gondol a gyerekeikre???? Akik pont a kocsmázás-játékgépezés miatt éheznek (sőt volt éhenhalás is... :-(((((( )
A gyerekeknek nincsenek jogaik? :-(

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 11:51:41

@Jack da' Clown: Igazad van, nem személyeskedek, elnézést.

Nem a juttatás elnevezés a lényeg.
A gyerekeid után, ha mást nem kapsz adókedvezményt, azt veheted kp-nak is nyugodtan.

A lényeg az, hogy az iskoláztatás egy befektetés az államnak, a szülő azért fizet (ennyi) adót többek között, hogy az iskolát már ne kelljen.
Az államnak, tehát Neked, nekem az az érdekünk, hogy képzett emberek legyenek a gazdaságban, eddig tiszta.

A gyes ezzel analóg, a modellt egy normális családmodellre tervezték.Tehát anyuka dolgozik szülés előtt, szülés után, adózik stb. Ott van mellette az apuka, dolgozik végig, adózik. Ami pedig a legfontosoabb, az államnak, tehát Neked, nekem az az érdekünk, hogy minél több egészséges, hiányt nem szenvedő utód szülessen, aki majd felnő, dolgozik és adózik, nyugdíjas éveinkben pedig eltart minket, ez is tiszta sor.

Akkor van probléma, ha a rendszer kijátszására a dolgozós részt szándékosan megpróbálják elszabotálni a résztvevők. Monokon munkanélküli segélyről + a vonatkozó pótlékokról van szó, amit a polgármester elmondása szerint vállalhatatlanul nagy százalékban nem az utódnevelésre, és nem is a társadalomnak hasznos módon költik el, a kettő nem összehasonlítható.

De abban egyetértünk, hogy nagy általánosságban, ha az ország valamelyik régiójában az a tendencia, hogy a gyesből próbálnak megléni az emberek úgy, hogy közben a gyerek hiányt szenved, akkor ellenőrizni kell.

Amúgy pedig te voltál az, aki konkrét személyre alkalmaztad a példádat, pedig a monki segélyezettekkel ellentétben a szimplán gyesen lévő anyukákra nem az jellemző, hogy a rendszer kijátszására törekednének. Ennyi

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.31. 11:52:28

@Jack da' Clown: Csak a Gyes Előtt ha jól tudom kellett valami munkaviszony. Tuképp előre megfinanszírozta! Tehát a neve kicsit félrevezető nemdebár?

khmm... 2009.07.31. 11:53:30

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Te tökkelütött vagy...!!!!!

Azt az iskoláztatást már befizettem az adómból...

Ellentétben a problémás népességgel, aki soha életükben egy fillér adót nem fizettek, kivettek viszont a közösből sok millát. :-(((((
Meg a tiédből-enyémből-övéből természetben. :-( (kerti lopások, rablások, stb.)

Bélapáti Béla 2009.07.31. 11:55:14

@Jack da' Clown:
"Orsós Ferire az vonatkozni fog Laspalmaskára is"
ez így konkrétan nem igaz, hiszen pl Orsós Ferikéék kapnak különféle támogatásokat hogy egy klasszikust idézzek, "cigány alapon", felzárkóztatás meg egyéb címszóval, pl lakást is. Én nem kapok lakást, és laspalmaska sem. De az érveid megint kurva jók, a valódi mondanivalót ti. hogy gyerek=érték, munkanélküli segély=teher a társadalmon cáfolni nem igen tudtad.
És hogy a demagóg faszságodat is érintsem a 80 éves rokkant néniről, a segélyezettek legnagyobb részét nem ők teszik ki, és nem a rokkantak egyesülete kezdett el kiabálni hogy hémánhátmicsodadologez, hanem Lákátos Áttilá, aki képzeld, nem rokkant vajda, hanem cigány vajda.

khmm... 2009.07.31. 11:57:46

@Bélapáti Béla:

Bocs, akkor árnyékra ugrottam....
Ki a fene bír gyorsolvasásban 150 kommentet végigolvasni..... :-)))))


Ha nem mondtam volna még: SZEPESSY FOR PREZIDENT! :-D

synthesizer 2009.07.31. 11:57:48

Páran megjegyezték, hogy a rendszer kijátszható.

NEM EZ A LÉNYEG!! Eddig TELJESEN LEGÁLISAN bármire elkölthette a pénzét a segélyezett, nem lehetett sehogyan sem szankcionálni. Viszont egy ilyen rendszerben, ha valaki félrelép, akkor szankcionálható! Ez a lényeg!

Stannoa 2009.07.31. 12:04:12

@synthesizer:
Egyetértek, valamilyen változásra szükség van mindenképpen, hiszen úgy vélem, hogy a jelenlegi az egyik legeslegrosszabb. Szepessy Zsolt ötlete, mindenképpen egy értelmesebb, normálisabb támogatási rendszert hozna létre... már amennyiben létrejön (erősen reménykedek benne). Tökéletes rendszer pedig nincs, minden kijátszaható :)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 12:06:29

@khmm...:

Nem vagyok tökkelütött. :o)

A hozzászólásomban az iskoláztatást a gyessel hoztam analógiába, pont hogy azt gondolom én is, hogy mindkettőt befizetted már az adódból.

Liberté srác kezdte összehasonlítani a gyest a munkanélküli, megélhetési segélyezéssel, amire azért írtam az iskoláztatást, mert kedves fórumtársunk himbilimbivel rendelkezik, így nem tud gyesre menni, de lényegtelen.

khmm... 2009.07.31. 12:11:25

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Az előbb már bátorkodtam bocsánatot kérni, most megteszem ismét. Elkapott a hév, eldurrant az agyam. Csoda ebben a melegben, és főleg ezzel a témával kapcsolatosan...? ;-)

Jack da' Clown 2009.07.31. 12:12:57

@Noname Cowboy:

Nem jól tudod, az a GYED.
A gyes az alanyi jogon jár, merhoyg SEGÉLY.

picur3ka 2009.07.31. 12:17:52

Kulonben arrol mindenki elfeledkezik, hogy lesznek bizony segelyesek, akiknek ez nevelo jellegu lesz es utmutato a csaladi koltsegvetes helyesebb megkozeliteseben. Valamint segitseg azon csaladoknak is, ahol egy csaladtag eli fel a segely nagy reszet az emlitett formakban.


@Félkupica_Fehér_Főnök:

Na ne mar On kerjen bocsanatot ettol a kotekedo narcisztikus bohoctol, Fonok!

Egybol a LP gyese jut eszebe neki, hogy irigyelheti.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.31. 12:17:58

"Senkinek nincs köze hozzá, hogy ki mire költi a segélyt."
Lehet ezt is csinálni. De akkor azt hiszem jogos azt mondani, hogy "Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki mire költi az adóját." Vagyis az adódat, hadd költhesd arra amire akarod. Ha abból 4esmetrót akarsz finanszírozni tegyed, továbbképzésre szeretnéd költeni hajrá, és ha mindenáron segélyre akarod költeni, annak sincs akadálya. Persze akkor így nem nagyon lenne szabadon elkölthető segély.

"Hazugság, hogy a szegények ne a gyerekeikre költenék a család bevételeit."
Lakatos az akit abszolút megértem, hogy miért mondja ezt. Szerintetek miből telik neki olyan marha nagy házra, meg vajdáskodásra? Ő is bodzázik? Nem hülye ő sem, nem akarja a saját bizniszét kicsinálni.

Egyébként ennek tényleg trivialitás kéne, hogy legyen.

khmm... 2009.07.31. 12:19:26

@Jack da' Clown:

Csakhogy az egyszeri magyar nő általában "megdolgozott" érte előre, míg az egyszeri segélyezett SOHA!

Arról már nem is beszélve, hogy a normális emberek nem azért szülnek, hogy megkapják azt a huszonpárezret....
a problémásak viszont kifejezetten azért, hogy az is bevétel, azt is el lehet inni, ingyé van... A gyerek meg éhezik. :-(((

khmm... 2009.07.31. 12:21:09

@TaTa86.:

Én is olvastam itt-ott, hogy az időnként nekünk tetsző szövegeket eleresztő Lakatos vajda igencsak érdekelt az uzsorásbiznicben... :-x

wladyslawsky (törölt) 2009.07.31. 12:26:31

Már hogy a fenébe ne lenne köze az államnak (és azon keresztül nekünk, mint adófizetőknek), hogy a rászorulók mire költik a szociális segélyt ??? Azt azért kapják, hogy amikor 0 ft jövedelmük van, akkor se haljanak éhen/fagyjanak meg, magyarul a túléléshez kapnak segítséget. Ahhoz meg nem szükséges cigaretta, kocsma vagy játékgép. Ha meg utóbbiakra költik, akkor igenis felháborodhat minden adófizető, hogy az ő pénzéből ugyan senki se cigarettázzon, igyon vagy játsszon.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.31. 12:29:22

@synthesizer:

Igen, csak fontos, hogy ne csak úgy tessék-lássék módon szankcionáljanak.
Keményen kell, de hogy?
Megvonnak mindent? Mégúgyse esznek a gyerekek.
Elveszik a gyerekeket, és intézetbe adják őket? Még antiszociálisabbak, gyökértelenebbek lesznek és/vagy jönnek a rokonok kivenni őket jópénzért.

Kéne egy (pár) nagyon okos ember, aki kitalálja a mikéntjét/hátországát ennek a szociális kártyának.

martonx 2009.07.31. 12:30:16

@Jack da' Clown:

Az állami biztosítónak nem pont ugyanaz az érdeke, mint egy magánbiztosítónak?

Ami szerintem nálunk a problémát okozza, hogy az Állami biztosítónak fingja sincs, hogy ki mennyit fizetett be pontosan. Azaz a rendszert kellene feljavítani, nem a tulajdonosi kört változtatni.

Bélapáti Béla 2009.07.31. 12:32:13

@laspalmas:
a gyerekek kapnak enni az oviban, suliban, ingyen, szóval nem éheznének. Antiszociálisabbak nem hiszem, hogy lehetnének az olyan anyák mellett, akik hagyják hogy a gyereket felfalják a férgek, de az állami gondozáson is lehetne javítani, az tény. Szankciónak továbbra is tudom javasolni a börtön+kényszermunka kombót, szerintem az hatásos lenne.

Jack da' Clown 2009.07.31. 12:36:14

@khmm...:

"Csakhogy az egyszeri magyar nő általában "megdolgozott" érte előre, míg az egyszeri segélyezett SOHA! "

általában-ra nem lehet szabályt alkotni

ha meg a hangsúly a "magyar"-on van, akkor mit szégyellősködtök? mondjátok ki, hogy cigánynak nincs segély. úgyis erre megy ki a játék :D

wladyslawsky (törölt) 2009.07.31. 12:36:23

@Jack da' Clown: a GYESsel is vannak problémák, ott is megoldásokra lenne szükség. Pl. a harmadik gyerek után adókedvezményként járna - mint ahogyan ezt már felvetették - hogy vége legyen a megélhetési gyerekgyártásnak, ami szintén a tudjukkikhez kapcsolódik

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 12:37:43

@Jack da' Clown: De Te nem, én is több névre hallgatok, ebből ne csináljunk problémát.

Ha visszaolvasod a kommentelési előzményeidet, akkor Te is láthatod, hogy Liberté = Jack da' Clown

Örülök, hogy segíthettem az önidentitásod fejlesztésében. :o)

khmm... 2009.07.31. 12:38:07

@Jack da' Clown:

Nagyon tévedsz!
Lehet, hogy nagymértékben rájuk vonatkozik, erről nem a többségi társadalom tehet.

Jack da' Clown 2009.07.31. 12:38:15

@wladyslawsky:

naugye. vannak értelmes javaslatok is.
Én már a 2. gyerek után sem adnék semmit csak adójóváírás formájában.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 12:39:05

@wladyslawsky: Az szerintem nem a gyes, a gyes pár évre szól csak, ha előtte a szülő(k) dolgoztak. Nem abból lesz 200-300 ezer forint a gyerekek 18. születésnapjáig minden hónapban.

khmm... 2009.07.31. 12:39:06

@Félkupica_Fehér_Főnök:
Köszi az infót, akkor legjobb szkippelni a kommentjeit. :-)

Jack da' Clown 2009.07.31. 12:39:20

@Félkupica_Fehér_Főnök:
He meg nem, akkor meg tévedsz, vagy bizonyítékot hamisítasz és ezért monnyále.

Bélapáti Béla 2009.07.31. 12:40:34

@Jack da' Clown:
hát mire alkotnak szabályt, ha nem az általábanra? Megnézik, hogy általában egy kanyarban meghalnak-e, ha 90-el belemennek, ha a válasz igen, akkor kitesznek egy 60-as táblát. Így megy ez...

Jack da' Clown 2009.07.31. 12:42:21

@Bélapáti Béla:

Okoska.
A szabály nem úgy szól, hogy "ennél a táblánál általában nem szabad 60-nál gyorsabban menni"
:D

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 12:42:21

@Jack da' Clown: Akkor mi az a szabály, hogy roma = hátrányos helyzetű, elnyomott kisebbség? Mondok neked egy rakás példát, ami épp az ellenkezőjét támasztja alá, ott van Mohácsi Viktória és becses családja mondjuk. Tehát ha nem lehet szabályt alkotni rájuk, akkor szüntessük be a pozitív diszkriminációval tízszeresére duzzasztott segélyeket is.

pagocs 2009.07.31. 12:42:35

Dicséretes kezdeményezés! Ha ez a mentalitás gyökeret verne szélesebb politikai körökben, akkor az alagút bejáratát már meg is találnánk.

És akkor felébredtem, hogy bilibe lóg a kezem...

wladyslawsky (törölt) 2009.07.31. 12:44:51

@Jack da' Clown: figyu, marha egyszerű: GYES minden gyerekvállalónak járjon (lehetőleg bizonyos gyerekszám után adókedvezményként) - ez vonatkozik MINDENKIRE (értsd: cigányra/nemcigányra)

szociális segély meg járjon minden nulla jövedelmű bajbajutottnak, amit kizárólag a megélhetésének alapvető szükségleteire költhessen - szintén MINDENKIRE vonatkozzon

Tehát: nem általában-ra lesz szabály alkotva, hanem pontosan meghatározott esetekre - ÁLTALÁBAN viszont ezzel pont a cigány népesség segélyből hereverézése ill. megélhetési gyerekgyártása lenne megszüntetve.

Bélapáti Béla 2009.07.31. 12:45:23

@Jack da' Clown:
okoska, nem is azt mondja senki, hogy általában a cigányok ne kapjanak segélyt. Ne próbálj már meg okoskodni, ha hülye vagy, nem azt írtad, hogy egy szabály nem lehet általában érvényes, hanem mindig érvényesnek kell lennie, hanem azt, hogy nem általábanra kell szabályt létrehozni. Márpedig a szabályok jórésze pontosan arról szól, hogy az általábanra építünk, nem a kivételre. Nagy különbség.

nagyo78 2009.07.31. 12:45:44

MEG KELL VONNI A NEM DOLGOZÓ CIGÁNY SZAVAZATI JOGÁT! EGYBÖL HOZZÁ LEHETNE NYÚLNI EHHEZ AZ "ÉRINTHETETLEN" TÉMÁHOZ. ÉRDEMES ELOLVASNI A KOMMENTEKET ITT: www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/kenyer-helyett-vakaro--segely-idejen-megyaszon/cn/news-20090206-12480270

Plutonic 2009.07.31. 12:45:46

YEAH! Végre valaki elég keménytökű ehhez!
maximális riszpekt Monoknak és a kezdeményezőknek, Ferge úrhölgy tehet egy szívességet és osztogathatja a saját pénzét, Lakatos Attilában pedig egy kissé csalódtam.
De támogatom az ötletet maximálisan!

wladyslawsky (törölt) 2009.07.31. 12:47:19

@Félkupica_Fehér_Főnök: tényleg, igazad van, az a családi pótlék. Ott is hasonló szabályozást kéne alkalmazni szerintem.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 12:49:13

@khmm...: Okés, én is hamarabb válaszoltam, mint, hogy elolvastam volna az alatta lévő kommenteket.

1:1

:o)

Roltii 2009.07.31. 12:52:05

Azért álljunk meg egy szóra:
ott érdemes vizsgálni, hogy mire költik, ahol értelme van. Logikusan nem 10-20 ezres segély/támogatást, mert ott valszeg bőven arra jut amire kell. De persze ilyen helyen csinálják bőven, lásd hideg/melegétel utalvány: Ezt csak rendes fizuval rendelkező emberkék kapják plusszba, és elég nehezen hihető, hogy valaki nem költ el havonta 12k-t kajára. De persze itt kelllett hogy nyerjenek a jegykibocsátók (sodexo és társai).
Viszont amikor egy család már százezres nagyságrendben kap segélyt, és MÉGIS dzsuvában él és éhezik, azt már meg kell vizsgálni. Erre lenne jó ötlet ez a kártya. Viszont mivel nem valami nagy intézmény nyerte el, és nem tudnak komoly százalékokat eltenni, így sajna zátonyra fog futni a dolog.

khmm... 2009.07.31. 12:52:12

@nagyo78:

Vagy ugyanebben a témában a tegnapi HEOL cikket...

www.heol.hu/heves/kozelet/sztrajkolo-kozmunkasok-a-berjegyzek-volt-az-utolso-csepp-248298

B.kker, ők akarják meghatározni a munkarendet... Meg fel vannak háborodva a levonások miatt...

Látnák az én sleifnimet, mennyit vonnak le havonta.... :-(((((((((((((

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 12:53:52

@Jack da' Clown:

Létrehoztam erre egy elektronikus petíciót. Ha a szövegdoboz fölött ráklikkelsz a "[profil]" linkre, majd a jobb felső sarokban megint a "profil" linkre, akkor van egy olyan link, hogy "Indapass végleges törlése" , arra ráklikkelve Te is automatikusan aláírod. :o)

khmm... 2009.07.31. 12:54:37

@Roltii:

Pontosan erről van szó! Ha a kártyás költekezésből esetleg még az is regisztrálható lenne, hogy pontosan mire költötte, akkor kihúznánk alóluk az ajvékolás lehetőségét, hogy már segéylosztás után 4-5 nappal ott ordibálnak a pm-i hivatal előtt, hogy "éheznek a pulyák". Pikk-pakk kiderülne, hogy vett 20-30 kiló kenyeret, meg egyebeket... Ja, hogy elcserélte piára..?? Hát úgy járt!
Gyereket gondozásba venni, őt meg letiltani a segélyről! Visszaélés - azonnali tiltás!

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 12:56:02

@picur3ka: Elnézést kérek az elnézéskérésemért!!!

cooper (törölt) 2009.07.31. 13:03:10

ilyen kártya kéne a korrupt politikusoknak is, há nemde? minden nyomon követhető lenne, azt miért nem csinálják meg, forintra követhető lenne mit miből mennyiért vettek a bűnözők az országházban. Jó, és lesz ez a kártya, és mi lesz, a korrupció ugyanúgy folyik tovább, engem sokkal jobban idegesít egy 100millás végkielégítés egy állami cégnél, minthogy a romák 5-10 ezerrel többet kapnak, vagy cigire költik vagy piára, mert ez nem akkora tétel, mint amit a politikusok ellopnak, elszarnak

Bélapáti Béla 2009.07.31. 13:04:22

@cooper:
fentebb írta valaki, hogy évi 1100 milliárd megy el segélyekre, az azért elég nagy tétel, nem?

Bélapáti Béla 2009.07.31. 13:04:54

@cooper:
de ettől függetlenül a politikus kártyát támogatom! :)

Roltii 2009.07.31. 13:06:28

@cooper:
igen, a politikus is mondja el mit és miért költ. Ha megtudja indokolni, akkor oké. Ha nem, akkor nincs költségtérítés. De hát szintén nem érdeke ez senkinek a vezetőink között...

picur3ka 2009.07.31. 13:11:50

@cooper:

Az otlet jogos, csak a demografiarol feledkezik meg. Mondjuk demszkajnak 4 gyereke van, de megse 10 ugye, es ugy tunik, nem fognak az arok partjan meg 10 alkoholistat nemzeni. Akiknek persze ugyanugy jar a tuti. Es igy tovabb.


@Félkupica_Fehér_Főnök:

Orulok, hogy a kezemet nem csonkolja. Nem is loptam semmit.

Asidotus 2009.07.31. 13:19:49

Én is támogatom a szociális kártyát. Ha például a vizet, gázt, villanyt erről fizetnék (mert hát azért egy sokgyermekes családnál ezek komoly tételek kellene, hogy legyenek), akkor már mindjárt oda került a nagyja, ahová szánták. És akkor Dugó sem lopná az áramot, hiszen ki van fizetve. Erre mehetne a szociális segélytől kezdve minden.
És akkor már a maradékot arra költi, amire akarja, azt már lesz@rom.
Azt kellene megoldani, hogy minél kevesebb kézpénzt lássanak, mert akkor lesz kevesebb uzsora, italozás, játékgép.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 13:25:32

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Nekem elég meggyőző volt az az érvelés (nem tudom ki írta, de itt bújkál valahol a kommentek között), hogy mivel regisztrálják, hogy ki mire költött, így gyakorlatilag nem mondhatja azt a segélyezett, hogy már kenyérre sem futja. Ha 20 kg kenyeret átváltott 1 karton cigire, akkor máris rábaszott, mert könnyen kiderül.

A szankciókat meg majd kitalálják az okosak ott Monokon.

khmm... 2009.07.31. 13:27:22

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Én voltam... :-)))

Azt nem tudom, hogy a jelenleg elképzelt kártyaolvasó rendszer ezt lehetővé teszi-e, de mezei júzerként feltételezem, hogy szoftverileg ez biztosan támogatható...

Az elvi támogatásom már az övék! :-)

cooper (törölt) 2009.07.31. 13:30:37

@picur3ka: :)
nade demszky 500milliárdos metrót épít :), ii valaki aszondja 1100 milliárd megy el segélyre...és korrupcióra:) a cigányoktól el lehet venni pénzt, egy része meg is érdemli, de visszakapja az adófizető korrupcióban eltünt pénzeket? Tehát, a cigány lopja a paprikát fémet miegymást, miben különbözik a politikusoktól pártoktól, semmiben, a TÉTEL nagyságában. amúgy egy fémtolvaj cigányt ha elkapnak leültetik azért, Princzet leültették 140milliárdért? amúgy úgy tűnik, hogy ez a kártyás dolog alkotmányellenes, úgyhogy nem fűzök hozzá hosszú életet, de azon is elgondolkodtam, hogy ha pénz kártyán van, akkor azt melyik bank használná:)(1100milliard):), és hogy követik, ki mit vett? kézzel írják(akkor bizti becsületes:), számítógépes rendszer követi?, vagy egyáltalán? ha én kereskedő volnék, bele nem mennék ilyenbe(ja vagy a haveri kereskedők?) , addig se jönnek be(kereskedőnek jobb ha elad két cigit meg piát, mint konzervet:) eh, szerintem ez megvalósíthatatlan

Johnny336 2009.07.31. 13:33:18

Valaki beírta, hogy még a végén összehozzák Szepessyt a Magyarok Nyilaival meg Hámásszal.
Majdnem bejött a tipp:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/31/monok_szepessy/

Rohadt csaló, ez akarja elvenni szegény elnyomott cigányoktól a megélhetésüket...

Potyoló 2009.07.31. 13:33:53

Na, megkezdődött a monoki polgármester lejáratása, dolgoznak a liberók/fajvédők.
Az index adócsalásról cikkezik. De érdekes, hogy pont most jönnek elő vele, amikor egyre népszerűbb a szoc. kártya gondolata...

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 13:43:35

@picur3ka: Próbálok megszabadulni a rossz beidegződéseimtől, néha azért még megskalpolok egy-egy sápadtarcút, de szigorúan csak hagyományörző jelleggel.

A Kisasszonynak nincs félnivalója, 12 év böri hosszú idő, az alatt úgyis elfelejtem :o)

cooper (törölt) 2009.07.31. 13:45:28

@Potyoló:
már bocs, ismersz nem korrupt politikust? :):), amúgy attól hogy korrupt, még lehet jó ötlet ez....:) hiszen az adónak oda köll menni, ahol a helye :)
mindegy tehát a politikusok aszondják nem arra megy a segély amire kell, najó de fejétől bűzlik a hal, az adó se arra megy amire kéne, szal a politikusok csak kihasználják a "cigánykártyát"(szó szoros értelmében eszerint), hogy saját ügyeikről eltereljék a figyelmet, nem dőlők be ennek

picur3ka 2009.07.31. 13:46:15

@cooper:

Kulfoldi orszagokban letezik ilyen tudomasom szerint, ugyhogy megvalosithato.

Meglepoen sok penz van az illegalis/szervezett bunozes koreiben is, a femtolvaj ezeknek dolgozik, szinten a kozosbol, sokszor komoly veszelyforraskent onmagara es masokra.

A korrupcio altal eltuno penzek oriasiak.

Hogy mi a kulonbseg? Hogy mindezekert a politikusok felelosek, nemcsak a metroert. Ebbe az is beletartozik, hogy ehhez hasonlo, valoszinuleg eloremutato intezkedeseket nem hoznak meg.

Az orszag human eroforrasai, a jovo tanult, dolgozo nemzedeke sokkal fontosabbak, mint az anyagaik, hiszen ok tudjak az utobbiakat meg- es kitermelni. Igy tehat szamomra sokkal fontosabb, hogy mi lesz ebbol a tobb szazezer nyomorult gyermekbol, mint a 4-es metro b&szakodas. Demszkajbol mar nem lesz szalonna.

Jack da' Clown 2009.07.31. 13:53:53

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Igazán kedves vagy.
De ahogy így elnézem, nem is olyan fontos ez itt senki sem írt még alá ezen a linken.
Csaka duma megy, de ha tenni kell, akkor mindenki másra vár!
Hajrá törzstagok, támogassátok 3F kezdeményezését!

jozicsenko 2009.07.31. 13:56:45

index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/31/monok_szepessy/

valami azt súgja, túl messzire ment, ezért itt az ideje, hogy a nyári szünet alatt kicsinálják...

(Veress et bukott szinesfém felvásárló cégeiről / adócsaló partnereiről ugye nincs egy szó sem... )

eldiablomismo 2009.07.31. 13:57:33

Azon kívül, hogy már rég így kéne csinálni, amivel most próbálkoznak, érdemes megnézni, hogy ki is áll mögötte.
index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/31/monok_szepessy/
Közpénzek miatt aggódik és mások zsebében kotorászik, miközben több mint 100 millás adótartozásban van benne a keze. Na ez ám a vastagbőr barátim :P

Bélapáti Béla 2009.07.31. 14:03:23

@eldiablomismo:
ha igaz a sztori, akkor mégse őt for prezident, de ettől függetlenül a kezdeményezés jó.

Insp. GrossSkin 2009.07.31. 14:04:59

@Jack da' Clown:
Allami segely vagy legyen akkor transzfer, mind egy-egy ujabb lyukat ut a mar igy is sullyedo hajon. Az en velemenyem is az, hogy valahol vegre tenyleg el kell(kene) kezdeni tomkodni es nem olyan nagy baj ha azt az egyik leglatvanyosabbal(ami nem feltetlenul a legnagyobb) kezdjuk. Azt hiszem a tarsadalomnak is egy pici elegtetel lenne, ha a sok segelymegelhetesi betyar kapna egy nagy pofont. Amennyire meg tudom itelni azokat akik a segelyuket amugy is arra koltottek amire kaptak nem erne emiatt hatrany. Az persze nem a legszerencsesebb dolog, hogy azt is megmondja valaki, hogy mit, mikor es mire, de ha mashogy nem megy? Mindenkeppen erdemes probalkozni vele. Barcsak a szurke kodbe burkolozo nagy mutyizasok is ilyen konnyen es 'egyszeruen' megoldhatoak lennenek.

Bélapáti Béla 2009.07.31. 14:08:34

@Insp. GrossSkin:
"Az persze nem a legszerencsesebb dolog, hogy azt is megmondja valaki, hogy mit, mikor es mire"
amikor a polgári csőd intézményének bevezetéséről beszéltek (tényleg, lett belőle valami?), akkor is azt mondták, hogy a becsődölt ember fizuját stb. a csődbiztos kapja és majd ő dönti el, hogy mire lehet költeni. Akkor nem sípolt a vajda, bár sokan igen. Én akkor is azt gondoltam, hogy ha valaki becsődöl, az utána ne pampogjon. Senki nem kötelezte rá, hogy többet vállaljon a lehetőségeinél, ha elszámította magát, hát viselje a következményeit.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.31. 14:22:48

@jozicsenko: Milyen érdekes... Nahát, nahát. És pont most derül ki!

Még jó, hogy az APEH függetlenségében senki sem kételkedik. A bodzásokat valahogy sosem sikerül elcsípni, de ha valaki kitalál egy jó kezdeményezést, ami kristálytisztán meg mutatja (99% vs 1%), hogy a kormány mennyire dilettáns, és igazából lehetne ám kezdeni valamit a problémával, rögtön kiderül valami.

Ha Szepessy elcsórta azt a pénzt, az sem érdekel! Mert ő tényleg megérdemli! Dolgozik is a polg hivatalban nem csak lop.
Lenyúlt 100milliót? És mennyit jelentene az államnak, ha átvennék az ő módszerét? Mégis mennyit fizetnek a tök haszontalan tanácsadóknak, akiknek ráadásul csak életidegen hipotézisgyártásra futja ennek a pénznek a sokszorosáért?

Szóval Szepessy for PM! (és nem President, annak semmit sem érne.)

Jack da' Clown 2009.07.31. 14:24:37

@Insp. GrossSkin:
Te értelmesnek tűnsz. Persze hogy el kell(ett volna rég) kezdeni, nem ez a kérdés. Ha engem kérdezel, én kb azt tenném, hogy bejelenteném , hogy 6 hónap múlva új rendszer kezdődik, állam bácsi semmilyen jogcímen nem folyósít alanyi jogon járó segélyt, mindenki kezdjen el gondolkodni, hogy hogyan éli továb az életét fél évvel később a kieső állami bevétele nélkül. Az ember kreatív, 90% rá fog jönni.
Emellett párhuzamosan durván ráerősítenék a rendfenntartásra, hogy akinek rossz felé indult az agya az másban gondolkozzon, illetve a megtakarított pénz 10%-ra egyedi elbírálással pályázni lehet a rászorulóknak.
Pont.
Fél év átmeneti idő, aztán készvége.

@Bélapáti Béla:
"Senki nem kötelezte rá, hogy többet vállaljon a lehetőségeinél, ha elszámította magát, hát viselje a következményeit. "
Igan. Bezzeg amikor erről értekeztem (ott, amikor arról volt szó hogy a szegény bankhiteleseket hogy kiszipolyozzák a csúnya bankok) erősen le lettem oltva. Pedig senki sem kényszerített senkit hitelfelvételre. Tessék felnőtt módra vállalni a felelősséget.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 14:32:51

"Pedig senki sem kényszerített senkit hitelfelvételre. Tessék felnőtt módra vállalni a felelősséget. "

Nem a kiszipolyozással van gond, mert ha valaki adott feltételekkel vállalja a hitelt, akkor fizesse. A gond az egyoldalú szerződésmódosításokkal van, amikor a hitelező a hasára csap és azt mondja, hogy az eredeti megállapodástól függetlenül lesz' szíves 10-50 ezer forinttal többet fizetni.

Jack da' Clown 2009.07.31. 14:36:34

@Félkupica_Fehér_Főnök:

A legtöbb panasz olyan "szerződésmódosítáaokkal" van, amikor a bank ÉL a szerződésben leírt lehetőségeivel (pl kamatfordulóval BUBOR-hoz kötött kamat) vagy egyszerűen a devizaárfolyamváltozás hatásait nem vettél figyelembe a hitelt felvevők.

Az egyoldalú módosítás lehetősége is általában benne van a hitelszerződésekben, ennek ellenére gusztustalan.
MOndjuk az OTP is megtette anno annakidején a régi lakáshitelek piaci szintre hozásával.

f.m.j. 2009.07.31. 14:47:14

@eldiablomismo:

Az.
Ugyanakkor biztos voltam benne, hogy valaki, valamit előszed róla, hogy kezdeményezését ellehetetlenítse..., hiszen lám-lám, ő is csak egy csaló a többi közül...
Ha már kettős mérce, hadd szabadjon nekem is most úgy mérnem: ez a polgármester még így is többet akar tenni a cigányságért, mint pl. a szintén nagyon becsületes, és mindig hitelesen megszólaló, és cselekvő Kolompár Orbán, vagy Mohácsi Viktória (azért írom le rendesen a nevüket, mert még azt sem érdemlik, meg, hogy kisbetűvel, vagy jelzőkkel lássam el azokat:):))))

Insp. GrossSkin 2009.07.31. 14:48:57

@Jack da' Clown:
A latszat csal, hehe. En ugy gondolom mindenki ertelmes aki kepes itt, ilyen formaban a gondolatait irasba onteni. Az mas kerdes, hogy van aki elso felindultsagaban kommentel es az kicsit mas mintha 3-ig(vagy tovabb :) elszamolna az ember. En ugy kepzelem, hogy mindenkinek van vagy lehet jo otlete. En vagyok annyira johiszemu, hogy feltetelezem meg azt is (igen meg most is), hogy a donteshozoink kozott is sok olyan ember van akinek sok jo gondolata van, de sajnos a kimeneten sokszor ez alig, vagy egyaltalan nem latszik. Az erdekek jol mukodo kis gepezete mindent eltorzit.
Ez a 'csodalatos' nagy gep az en kepzeletemben ugy el mint egy sok elembol alkatreszbol allo mechanizmus aminek idonkent sikerul meglatnunk a rosszul mukodo egysegeit, de amint megprobaljuk azt eltavolitani vagy kicserelni soha nem sikerul mert az tul nagy karosodassal jarna az egesz rendszer mukodokepessegere nezve. Ha megis sikerul eltavolitani egy rosszul mukodo elemet valahogy mindig visszakerul valahova ahol meg elmukodik igy vagy ugy. KOmmentelhetunk mi itt a vegtelensegig, lehet barmilyen jo vagy rossz gondolatunk, az egesz rendszer mukodeset egyaltalan(sajnos) nem befolyasolja. A gep meg maga nem nagyon akar valtoztatni sajat magan. Talan sejtheto, hogy nekem ezek utan nincsenek illuzioim a kovetkezo (barmilyen) donteshozok(kormanyok) mukodesevel kapcsolatban hiszen azok tobbe-kevesbe egy zart rendszerbol kerulnek ki. Legalabb is kivulrol szemlelve.

Jack da' Clown 2009.07.31. 14:49:47

@fmj:

"hogy valaki, valamit előszed róla"

álljon már meg a gyászmenet! ha lopott, akkor sújtsa már őt is a népharag, ha meg nem, akkor az fog kiderülni!
nehogymár a jófejcigánypusztítókártyabevezető az lophat !!
maargit! nóórmális?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.31. 14:51:36

@Jack da' Clown: Azért ennyire ne legyünk fellengzősek. Neked vagy nincs hiteled, vagy kurvajól keresel. Gratulálok ehhez A hitelfelvevőktől azért ne várjuk már el, hogy kurva nagy nemzetközi, pénzügyi szakértők legyenek.

Igenis a mindenkori kormány felelős a devizahitelesek biztonságáért, nagyrészben. Ha én kötök svájci frank alapú hitelt 160Ft-os árfolyamon, azt azért tudom, hogy ki tudom fizetni, ha valami nagy tragédia folytán 180 lesz. De kéremszépen itt voltak hónapok, mikor 210-ért váltotta a bank.

Azért ez eléggé bicskanyitogató stílus, ahogy a hitelfelvevők felelőtlenségéről beszélsz.

Ez nem ugyanaz, hogy beleülök 10 éves törlesztővel a suzukiba, mikor tudom, hogy havi 80-at keresek, aztán majd lesz valahogy.

Ember, én 30 évre vettem fel hitelt, kiszámolva, hogy mennyi "játékterem" marad, de 31%-os emelkedéssel, azért ne számoljunk már.

Arról nem is beszélve, hogy az ország kockázati besorolásáért, megint nem a szerencsétlen mezei hiteles a felelős. Ember, itt importáló cégek kreditjeinek lőttek, mikor az országot leminősítették. Utána a beszállítójának fizethet előre, de itthon a vevője fizet, vagy nem fizet 30 napra és kész, már nem is versenyképes.

Ha olyan kurva okosnak tartod magad, akkor gondolkozzál már globálisan....

Jack da' Clown 2009.07.31. 14:52:47

@Insp. GrossSkin:
Mondom én, hogy értelmesnek tűnsz!

Lesz itt olyan pofáraesés 2010 októberre, hogy zero vinnyogva könyörgi vissza drazsét torgyánostul.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.31. 14:55:38

@Jack da' Clown: miért is cigánypusztító a kártya?

Pont az a baj, hogy megint kiöntjük a gyereket is a fürdővízzel. Az ötlet jó, de nem lesz belőle semmi, mert egy tróger találta ki. Most már csak az a kérdés, ha Veresl és Bajnai is tiszta mint a patyolat, akkor egyelőre ez az ember is, hiszen őt is megilleti, az "ártatlanság védelme"...

Jack da' Clown 2009.07.31. 14:56:22

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Vettél volna fel forintban (épésszel: abban adósodom el, amiben a bevételeim vannak, így nem viselek árfolyamkockázatot), de te nyerészkedni akartál az olcsóbb devizahitellel.

(Egyébként még így is jobban jársz, volt 4-6 hónap rosszabb időszak ugyan, de a CHF hitellel jobban jösz ki, mint a HUF vagy EUR vagy JPYvel.)

Vagy csak addig kellett volna nyújtózkodni, amíg a takaród elér, vagy most szépen átvészelni.
De nem várhatod el tőlem, hogy a rossz döntésed árát én fizessem ki.

Jack da' Clown 2009.07.31. 14:58:18

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Mondtam én hogy bűnös? Annyit mondtam,hogy HA bűnös, akkor bűnhődjön - függetlenül attól, hogy milyen hipiszupi rendszert talált fel.

Ez ellen van kifogás?

eldiablomismo 2009.07.31. 14:58:32

@TaTa86.: Igazából pont a magadfajták miatt tartunk itt: "Tolvaj, gazember? Ha a mi emberünk, akkor nem baj!"
Bezzeg a kolompár tízmillája az harharr. Emez meg hagy lopjon, amennyit jólesik, jófejsrác.

Szerintem meg üljön egy cellában mindkettő ha lopott.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.31. 14:58:33

@Jack da' Clown: Kétlem, hogy a Fidesz bármit szarabbul csinálna mint az Mszp. Ha ők is felveszik az IMF hitelt, akkor úgyis az IMF diktál, mint most is. ezért nem kell program, ezért hiszen az Mszp-nek sincs.

Aztán, hogy Szijjártót kellene nagyob szívlapáttal agyonbaszni, vagy Nyakót...nos ugyanolyan postok lesznek, csak a nevek cserélődnek. Sőt megondom őszintén, annyival jobb lesz, hogy legalább a külpolitikánk határozottabb lesz, nem ilyen kusshadós beszari, mint most.

Horizont 2009.07.31. 15:08:12

@Jack da' Clown:
Itt a lényeg: "ha meg nem, akkor az fog kiderülni!"
Nálunk ez se működik normálisan. Ha valakit besároznak nem igazán számít, hogy kiderül-e az ártatlansága.

Nagyon jó ötletnek tartom a szociális kártyát. De elgondolkoztam azon, hogy jobb érzés lett volna ha nem írnak a monoki polgármesterről ilyeneket. De azon még jobban elgondolkoztam, hogyan működik a "magyar" világ erre minálunk? Miért pont akkor robbanak be bizonyos hírek a hétköznapokba amikor ki is derül, hogy nem aznap történt? Kik etetnek meg minket és miért?
Ki hozta ki az öszödi beszédet és miért akkor látott napvilágot? Ki dobta fel pont aznap a BKV-s Eleonórácskát? Ki hagyta elfajulni a Zuschlag ügyet és nagy sokára ki adta fel őt? De mondhatnám az őssejt ügyet is! Nem vagyok híve az összeesküvőelméletnek, de kik írják vajon a forgatókönyvet? Sajnálom a polgármestert, nem mérte fel kik ellen akar küzdeni! És nem a putris cigányokra gondolok:(((

Jack da' Clown 2009.07.31. 15:10:19

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

"hogy legalább a külpolitikánk határozottabb lesz, nem ilyen kusshadós beszari, mint most"

hátha összedobnak egy újabb kisantantot
vagy egy orosz bevonulást
esetleg mi leszünk az elsők, akiket kibasznak az EUból
fejben erősek a fiúk!

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 15:14:41

@Jack da' Clown:

-Kirobbantjuk a 3. világháborút

-Atomkatasztrófát hozunk a földre

-A Zorbánékat már a Marslakók sem nézhetik tétlenül, ezért megszállják bolygónkat


MUHAHAHA

Jack da' Clown 2009.07.31. 15:18:42

Egy dolgot nagyon várok, de nem akar beérkezni kommentben.

Itt miért nem fontos, hogy ezt a kártyarendszert (kártya, végponti eszköz, netán központi alkalmazás, esetleg kommunikációs infrastr.) ki fogja szállítani és mennyiért?
Ha nem a Kókajani (mert 100% hogy nem), akkor tökmindegy alapon ezen ezesetben átsiklunk?
Héló??

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.07.31. 15:19:02

Az elsíbolt cigányintegráló milliárdokról is lesz egy egésznapos főőőőcikk a zindex főlapján?Mekkora szánalom te jó ég!Kicsit sem furcsa ,hogy pont most...áhhh már a látszatra sem adnak....lesz ez még így se !!!;)

Jack da' Clown 2009.07.31. 15:19:21

@Félkupica_Fehér_Főnök:
muhaha vagy nem muhaha az első kettőre simán esélyesek

Jack da' Clown 2009.07.31. 15:22:25

@khmm...:

"Ki a fene bír gyorsolvasásban 150 kommentet végigolvasni..... :-)))))"

zeronak sikerült :) 3 percen belül
úgyhogy húzz bele és neked is menni fog

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.31. 15:23:27

@eldiablomismo: "Tolvaj, gazember? Ha a mi emberünk, akkor nem baj!"

Ezt nem értem, miért lenne az én emberem Szepessy?
1) Nem tudjuk, hogy tényleg van-e valami. (Szerintem egyébként nincs. Aki 100milliós tételben lop, az általában nem ágál a hatalom ellen, mert jól tudja, mi lesz akkor, hanem eléldegél a 100milkóból.)
2) Szepessy szerintem többet ér mint 100millió.

KolorBánban sem az a bajom, hogy elvett rongyos 10milkát. Sőt mindig is mondtam, hogy valószínűleg nem véletlen, hogy erre rájöttek. Kolorban az az idegesítő, hogy magyarellenes, hergeli a cigányokat, és semmit nem tett a jó ügy érdekében.
Hogyha ő csinálja meg a szockártyát, akkor neki is elnézem, azt a pár milkót.
Ahogy pl Demszkyben sem zavarna, ha 1-2 milliárd eltűnne, de én már utazhatnék a 200milliárdos 4esmetrón, és a vadiúj 5milliárdos Margit hídon...

jozicsenko 2009.07.31. 15:24:49

@Félkupica_Fehér_Főnök: pontosítsunk kérlek, a hirek majd így néznek ki

1. ABC, CNN, CNB, Új Kína hirügynökség: az első földi űrhajó legénysége ma elérte a marsot, leszálltak, ahol virágzó kulturát találtak, a legénység egyik tagja a korábbi magyar min. elnök, Victor Orban közösen fényképezkedett a marslakókkal
2. EU: voltnéppárti alelnökök közül elsőként jutott el a marsra Victor Orbán
3. Magyarország, index, nol: Mit keresett Orbán a marson? ki fizette? ki látta vendégül? a marsi amigók mit várnak tőle ezért ? :-))

Jack da' Clown 2009.07.31. 15:31:02

@jozicsenko:

:D
Érdeklődéssel várom a folytatást, csússzunk lejjebb, még mélyebbre:

4. Vastagbőr: ...

5. HírTV: .....

6. kuruc.info: ....

Jack da' Clown 2009.07.31. 15:33:01

@TaTa86.:

"1) Nem tudjuk, hogy tényleg van-e valami. "

Mi történt? Hova lett az önbizalom?
Eddig bármi ilyesmi szárnyra kelt, egyből biztosak voltatok benne.
Vagy budaibernike ilyen hatással van a jogérzékre?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 15:33:51

@Jack da' Clown: Ha nem csak az érdekrettegőt játszod, hanem komolyan is gondolod, akkor 2x MUHAHAHA :o)

jozicsenko 2009.07.31. 15:35:54

4. Vastagbőr: most szavaznak a parlamentben, hogy ezentúl a marsról is jár napidíj és a kmpénz bemondásra, elég egy marsi lakcímbejelentő
5. Hirtv: Célkeresztben a marsszondákat közbeszerzés nélkül gyártó offshore cég, valami PistInvest Bt
6. Kurucz.info: hazánk után nem nyugszanak a zs-ék, most a szegény marslakókat igázzák le, vegyél te is FREE MARS polót!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.31. 15:37:11

@Jack da' Clown: Az se rossz! Albacompban dolgoztam. Ott nagyon egyszerű volt a képlet. Az vezetőség egyik fele kokárdás volt, a másik fele hazaáruló, így aztán mindegy volt a mindegy...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.31. 15:39:30

Ja, már mondtál többet is, most olvasom

Jack da' Clown 2009.07.31. 15:40:46

@jozicsenko:

:D
oké, kapsz egy pontot!


@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Mert szerinted máshol nem így van?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.31. 15:49:42

@Jack da' Clown: Már nem. 8 év alatt azért kicsit eltolódott a súlypont, ezt te is nagyon jól tudod.

Figyi, itt nem azt vitatja senki, hogy a politikusok, ne lopnának, csalnának, hazudnának a világon, csak azért, hogy érvényesíthessék a mögöttük álló tőkések céljait.

Itthon az a probléma, hogy közben etetni is kellene az aranytojást tojó tyúkot, a moráljára is kellene vigyázni stb. A jelenlegi slepp, pofátlan ordenáré módon hazudik, ezenkívűl fellengzős, nagyképű és teljességgel lenézi az embereket.

Leírom mégegyszer: pont ezért jobba pofán tudnék köpni, egy álműbér értelmiségit, mondjuk a heti-hetesből, vagy Vágót, akik eladták magukat, mint a beszűkültagyú taplót aki kockakövekkel dzsiájdzsózik...

Mo. mindig is ott lett elkúrva, hogy a felső polgári réteg, egy szemét kurva, aki mindig játszotta az agyát, lenézte a "prosutókat2 aztán utána meg csodálkozott, hogy lámpavasazni akarják...

Hát ne csodálkozzon! Robespierre is akasztott, aztán őt is felakasztották. A folyamat öntisztuló.

jozicsenko 2009.07.31. 15:52:32

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": a forradalom felfalja gyermekeit

bár látnám már...

picur3ka 2009.07.31. 15:58:08

Istenem, a nagy nevetteto: te ertelmes vagy, te meg 'okoska', besz&ras, kozben meg asziszi, hogy Mo haborukat robbant/ott ki.

A bohoc. lol.

picur3ka 2009.07.31. 16:00:07

@jozicsenko:

Maga kapott egy pontot is mar. Gratulalok. ROFL.

Remelem, buszke.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.31. 16:03:57

Az index tényfeltáró cikke nem mondja ki, de sugallja: ez a köcsög próbálja bevezetni ezt a kártyás rendszert, pedig adócsaló.
Ez nekem olyan, mint hogy a Józsi megcsalja a feleségét, tehát ebből következik hogy nem jó autószerelő, kb.

picur3ka 2009.07.31. 16:07:36

@Jack da' Clown:

lol! Meg, sorolja! Ilyeneket nem semmi kitalalni.

K.Jani 2009.07.31. 16:28:30

végre valmi értelmes is történik ebben az országban. HAJRÁ MONOK! HAJRÁ SZEPESSY!

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 16:29:03

Nohát!

További jó kommentelést kívánok, félkupica_fehér_fenék megy nyaralni :o)

picur3ka 2009.07.31. 16:41:32

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Nagyon jot kivanok, ne skalpolasszon, OK?

K.Jani 2009.07.31. 16:43:54

a cigányság a liberalitmus achilles sarka. rajtuk látszik, mennyire életképtelen, életidegen az egész eszme. a cigánysággal csak úgy lehet bánni, mint a roszcsont gyerekekkel. még a háború előtti időkben ezt nagyon jól megoldották.
a sok cigányvédő meg inkább azon gondolkodjon, hogy 20 év múlva miből lesz nyugdíja a szüleimnek, ha az ország fele cigány és egyik sem dolgozik.

Horizont 2009.07.31. 16:44:09

@Félkupica_Fehér_Főnök: Na csak óvatosan a nappal, mert Sötétbőrű Főnök leszel, sőt a félkupicával is vigyázni kell:)) Jó lazítást:)

K.Jani 2009.07.31. 16:48:44

ja és a kétkedőknek üzenem, akik azt hiszik, hogy úgyis ki lesz játszva a rendszer: egy faluban ez tökéletesen működő képes. ugyanis egy falu olyan kicsi, hogy mindenki tud mindent. előbb-utóbb minden kiderül!

Jack da' Clown 2009.07.31. 16:53:56

@picur3ka:
Bocs'már ha belegázoltam abba a pici narancs szívedbe.

f.m.j. 2009.07.31. 16:55:15

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

az giotin volt, de az se rossz, csak valami legyen már :):):)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.31. 16:55:16

@Horizont:

\o/

@picur3ka: Most valami egészen másféle skalpvadászat kezdődik :o)

(Majd gondoljatok rám a hűvös irodából, baromi meleget mondtak, nem fehérembernek valót, biztos nagyon fogok szenvedni.)

ps.: Zéróéknak meg üzenem, hogy csak módjával a szigeten, mert nem szeretem,ha lehánynak, vagy megpróbálnak és olyankor mindig durva dolgokat csinálok, amiket később megbánok!

K.Jani 2009.07.31. 16:58:14

kiváncsian várom a fejleményeket. tanulságos lesz. a kormány ugyanis nyiltan cigánypárti, akár a magyarok ellenében is. viszont ez a kezdeményezés élvezi minden normális ember szimpátiáját. ha nagyon belekötnek, akkor maguk alatt vágják a fát, a sok okostojásukkal együtt.

Jack da' Clown 2009.07.31. 16:58:56

@fmj:

Hogy ma is tanulj valamit: 'guillotine'.
Egyszer még jól jöhet, ha le tudod írni.

DArchAngel 2009.07.31. 17:01:48

@K.Jani: ááá, nem csak annak. A Kádár-rendszer is belebukott a dologba valamilyen szinten, pedig akkor sokkal keményebb volt az a bizonyos kéz. De a szociális hálót már akkor is jól meg kellett feszíteni, hogy elbírja a sok kamu-munkást, aki nem csinált semmit.
Most is ugyanezt csinálják, csak most munkanélküliségnek hívják, mert már nem kell, hogy a teljes foglalkoztatottság álmát kergessük. A segélyért nem várnak semmit sem cserébe. Ez a marha nagy probléma. Itt sikerült elbasznia a liberális politikának a dolgot. Pedig akkora pofával tolják, hogy piacgazdaság. Piacgazdaságban a semmiért semmit kapsz. Nem pénzt, házat, ingyen áramot.
Egyszerűen szartak kezelni a problémát, most meg lassan a fejünkre szakad a bili, ami teli. Ezzel is csak addig foglalkoztak, amíg szavazatokat és pénzt láttak belőle. Amúgy szokás szerint le voltunk/vagyunk szarva.
Mi is és a cigányok is.

Marcellusca 2009.07.31. 17:03:27

Még több ilyen, nyarat csináló fecskét!!!

K.Jani 2009.07.31. 17:06:43

még valmi: engem végkép felháborít és elkeserít, hogy a kormány mennyire nem képes nemzetben gondolkodni. de ha ez annyira fáj nekik, akkor csak egyszerüen hosszú távon.
a cigányság egy időzített bomba. a 8 év alattiak több mint fele cigány. ez tény, azen kár vitatkozni. ha 15-20 év múlva is demokrácia lesz, akkor ők döntik el ki legyen kormányon. ez ránk nézve felettébb kellemetlen. és nem az előítélet beszél belőlem, hanem a TAPASZTALAT!!
a hógolyó már elidult a leejtőn, és ha időben nem állítjuk meg akkor maga alá temet a lavína!!

f.m.j. 2009.07.31. 17:08:31

@Jack da' Clown:

Ez ma a második, hogy megszólítasz annak ellenére, hogy olyasvalakinek írtam, aki (remélhetőleg) nem te voltál... ez számomra kellemetlen, úgyhogy kérlek, hogy többé ne tedd...

illetve természetesen teheted, mert szabad országban élsz, de én nem válaszolok majd, mert így tartja úri kedvem (ama huncut) kérlek ezt is nézd el nekem...

Továbbá azt is, hogy a giotint így írom, és csak azért is így fogom, nézd csak: giotin, giotin, giotin (te kis művelt, még a francia nyelvben is jártas, bizonyára nagydoktorira méltó nagytudású kivagyi elmeroggyant hülyegyerek)

tudi 2009.07.31. 17:17:36

Gratula, hogy be merték vezetni, csak így tovább.
Látszik, hogy akik ténylegesen szembesülnek a problémákkal azoknak vannak a legéletképesebb ötleteik, nem az ilyen megélhetési jogvédőknek.
Szerintem az nem véletlen, hogy Szepessy cégeinek az adótartozását most előhozták. Szerény véleményem szerint így akarják elleheteleníteni, vagy legalábbis kellemetlen helyzetbe hozni.

Jack da' Clown 2009.07.31. 17:24:30

@fmj:

Ha nem akarod....
Persze, nem kell válaszolni, nyugodtság van!
Sőt! A hagymát is eheted hagymával!

"kivagyi elmeroggyant hülyegyerek" - de ilyet a családfádon keresgéljél legközelebb.

NRSVP

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.31. 17:27:57

Nézd már, folyton kiugrik a dobozból.

Kartal (rezervált) 2009.07.31. 17:37:26

Ahogy ma elgondolkoztam meló közben, rájöttem, hogy csak annak adnék jogokat, aki teljesíti kötelességeit. Ez a fasizálódás biztos jele, Tótavé meghatározásával élve már be is nácultam.
Nézzétek el nekem, nem aludtam jottányit sem, a szembeszomszédnál buli volt ugyanis, és késő éjjelig ment az ordítozás, autómotorbőgetés, és a többi... ja, és szembe cigányok laknak, ezt nem kell mondanom, ugye? Soha nem dolgoztak sehol, de batár autóra, Ford kisteherre, bulizásra fussa. Ezek után kicsit nehezen keltem fél négykor, és kicsit morcos voltam egész nap... és még csoda, hogy egyes cigánycsaládok házába mindenféle palackokat dobálnak be. Reggel nekem is kedvem lett volna egyet bedobni, amikor munkába indultam. Rohadjanak meg!

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.07.31. 17:37:57

@Jack da' Clown:

Ne az antidepresszánsodra asszociálj.

Kartal (rezervált) 2009.07.31. 17:56:23

@Horizont: mondasz valamit, de szerintem nyilvánosan ne boncolgasd ezeket a kérdéseket. egyébként ott a luganoi tanulmány, olvassátok el. meg a cigánykérdés cigányúton.

Jack da' Clown 2009.07.31. 17:57:55

@Kartal (a morc):

Csak hogy megértselek: pontosan melyik kötelességüket nem teljesítették a szóban forgók?

f.m.j. 2009.07.31. 17:58:51

@K.Jani:

Ezt nem szoktam mondani, de ez odabasz...

erre nincs más szó a magyar nyelvben... :)

f.m.j. 2009.07.31. 18:09:34

@blas - Ki szelet vet, vihart arat.:

Ez azért érdekes, hogy az egyetlen amivel fel tudja kelteni az érdeklődést maga iránt ez a kommentelő társunk, az az, hogy ki is ő valójában, és milyen álneveken próbálkozik (eleddig elég szánalmasan:))

Bezuhov=Liberté_73=Bohóc János=37_etrebiL=Jack klónja=LeonUris=Egész Homok=Bummbummbasszameg

teljesen tökmindegy, egymással kicserélhető, felcserélhető frusztrált kis egyedek, elférnek akár itt is... :)

Én anno nagyon Liberté -ellenes voltam, nagyon irritált, és amellett voltam, hogy vágják a francba ki innen, de ma már csak lemondóan leggyentenék egyet... talán még szórakoztatna is, mint ez(ek) itt

LeonUris 2009.07.31. 18:29:48

@fmj:

Ez mire jó?
Én én vagyok.
Liberté73 = 37etreliB ez világos
Jacktheclown = Bohóc János ez is tiszta sor.
A többit nem ismerem.

jozicsenko 2009.07.31. 19:14:25

@Jack da' Clown: @picur3ka: öööööö, ha az a pont

piros és a homlokon közepén van, talán nem kérem, ha nem baj :-)

Jack da' Clown 2009.07.31. 19:16:00

@jozicsenko:

mi bajod az indiaiakkal?? :D
(Indians: You know, dots not feathers!)

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.07.31. 19:22:53

Nómálisezmargit? Fergét? Uzsoráról? Hát az meg mi?

Horizont 2009.07.31. 19:44:12

@LeonUris:
Ki kell tartani a "saját" nevünk mellett és nincs ez a kavar:))) Akinek nem inge ne vegye magára:)))

Marcellusca 2009.07.31. 19:53:42

@fmj: Szerintem egyik sem Bezu. Ő eltűnt, ugyanúgy, mint Mj.
Télleg tudja valaki, hogy mi lett velük?

picur3ka 2009.07.31. 20:00:48

@LeonUris:

Szerencsetlen fogalmazas volt, hogy a tobbit nem ismered. lol.

Hiszen a nev, ami alatt kommentelsz, a tobbi kozott van.

Horizont 2009.07.31. 20:20:18

@Marcellusca:
Mind a kettőt hiányolom:) Tényleg. De mind a kettőt annyian osztották ki, hogy nem is csodálom, hogy elment a kedvük:)) (valószínű)

Marcellusca 2009.07.31. 20:27:20

@Horizont: Én is hiányolom őket.
Bezu még az elviselhető szintű (libsi?, Komcsi?) másként gondolkodó volt. Voltak "tiszta" napjai és hozzászólásai is.
Mj is úgy eltűnt, mint Petőfi ...
Lehet, hogy kicsit okoskodó és tudálékos volt időnként, de szinte mindig értelmes dolgokat írt.

f.m.j. 2009.07.31. 21:06:46

@Marcellusca:

Nekem MJ-vel semmi bajom sem volt, szerintem ne is említsük egy lapon a fentebb felsorolt urakkal...

@Horizont:

Azért ők is osztottak rendesen, de azok viták voltak. Bezu jóindulatába nem mindig voltam biztos, de itt sokan kedvelték...

Egyébként úgy tudom, hogy MJ időhiányban szenved, és nem elment a kedve, meg nyár van, mittomén :)

@LeonUris:

Az én írásom nem arra vonatkozott, hogy én bizton állítanám, hogy tudom ki kicsoda, és milyen neveken jön... a stílus, és az érvelés az, ami nem mutat túl sok eltérést...
amúgy örülök, hogy önazonos vagy :)

Marcellusca 2009.07.31. 21:18:00

@fmj: Hehe! Női lojalitás? :D
Egyébként igazad van!

Bízom benne, hogy tényleg időhiányban és időzavarban szenved és nem pedig túl sok az ideje! :D

Horizont 2009.07.31. 21:20:05

@Marcellusca: @fmj:
Na ha megnézzük, hogy egy index címlapos napon kik jönnek ide és miket írogatnak, na ahhoz képest Bezu egy oázis volt. MJ-t meg azért is hiányolom, mert így is soványka a női "vonal" ! Meg én csíptem:)
(a hibáival együtt is! Kinek nincs?)
Személy szerint én szeretném ha több ellenvéleményű emberke is lenne itt (de normális), mert az lenne az igazi vita! De ez nem jön össze:)

Kartal (rezervált) 2009.07.31. 21:28:09

@fmj: tényleg mi van MJ-vel? én kifejezetten kedvelem, bár a véleményünk nem sok pontban egyezik :) de legalább értelmesen, humorosan lehetett vele dumálni.

Kartal (rezervált) 2009.07.31. 21:37:40

@Jack da' Clown: szívesen válaszolnék kérdésedre, de:
1. Te is tudod a választ;
2. a retorikád egy végtelen ciklus, ahonnan nincs kiút, én pedig nem szándékozom belemászni.

Egyébként úgy látom az szdszmsz(m)p-nek vagy még van pénze ilyen alakokat fizetni az ideológia terjesztéséért, vagy nagyon szorgos aktivistái vannak. Egyik sem tölt el örömmel.

gidabiga 2009.07.31. 22:05:11

@Marcellusca:

biztos összejöttek és most nem érnek rá :DDD

Marcellusca 2009.07.31. 22:16:17

@Horizont: Hát, az index címlap (másik blogokon is) kész agyhalál. Akkor jönnek az idióták, akik egyébként azt se tudják, hogy mi ez a blog.

Marcellusca 2009.07.31. 22:17:46

@gidabiga:

Amilyen piszkos az én fantáziám is, nekem is megfordult a fejemben. :)
Aszongyák az ellentétek vonzzák egymást. :)))

Horizont 2009.07.31. 22:41:53

@Marcellusca: na ne izéljetek má...
Úgy tudom MJ-nek stabil barátja van. Amúgy most hagytam neki üzenetet az indapasson, hogy hiányoljuk, ti meg már ezzel fogadjátok, hogy összeboronáljátok Bezuval?:)) Szépek vagytok!

Marcellusca 2009.07.31. 22:56:55

@Horizont: Tudod mi van? Jómagyarszokás. Aki nincs itt, azt egyből kibeszéljük. :D

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.08.01. 00:31:57

@Horizont: Bizony.
MJ egyébként Párizsban van...
Azért nem hiszem, hogy örülne Bezunak. :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.01. 08:14:51

@Kartal (a morc):

Képzeld el, ha meg lett volna a 200.000....fürtökben támadnának. :)))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.01. 08:16:15

@Marcellusca:

Meg olvasni se nagyon tudnak, csak a képeket nézik, aztán jólmegaszongyák...
Jókat szoktam nevetni. xD

f.m.j. 2009.08.01. 08:37:08

@laspalmas:

jaj, őt ki is hagytam... :) meg volt itt ilyen is, hogy YXCVBN, béke poraikra... :):):) de az is önazonos volt, de már nemtim kivel...

Jack da' Clown 2009.08.01. 09:15:38

@laspalmas:
Látod milyen sekély vagy?
Más vélemény = támadás?

@Kartal (a morc):
Hát téged ki fizet? A mogyorók nyulai?

Horizont 2009.08.01. 09:41:49

@Jack da' Clown:
Honnan jutott eszedbe ez?
Csak nem téged is fizetnek?? Jól fizet a kötözködés?

Kartal (rezervált) 2009.08.01. 10:01:40

@Jack da' Clown: erről beszélek. Egy válasz, egy kötekedés. Bármi a válasz, a kötekedés nem marad el, hogy új választ szüljön, amibe megint bele lehet kötni, ki lehet forgatni, el lehet ferdíteni, hogy bizonyítsd, milyen értelmetlen, alacsonyabb rendű személyek vagyunk. Még helyesen írni sem tudunk, nem úgy mint Te!
Ezért ez volt az utolsó feléd intézett válaszom.
Egyébként, hogy a kérdésre is feleljek, a nemzeti összterméket előállító kisebbséghez tartozom, akit a munkája után fizetnek; magyarán: három műszakban melózok egy gyárban, értéket hozok létre.
Most Te jössz: mivel is foglalkozol? Nyugtass meg, hogy nem a magyar etnobusiness egy prominens tagjával tárgyalok, mert igencsak ilyen érzésem van.

Kartal (rezervált) 2009.08.01. 10:03:08

@laspalmas: remélem a 20.000 sem lesz meg jövőre :)

f.m.j. 2009.08.01. 10:50:08

index.hu/video/2009/07/31/uborkaszuret/

lehet, hogy azt a barackos posztba kellett volna tenni, de itt is jó lesz... :)

Reménykeltő ellenpélda, és ugye megint nem az állam cselekedett..., hanem a saját jó belátás, felfogott érdek, én szurkolok nekik. Igaz nem is azzal a réteggel van a baj, aki dolgozna, a barackos csapat biztos nem tekintette sajátjának, ill. egy más értelemben... :)

Noname Watanabe 2009.08.01. 12:23:08

@Jack da' Clown: Hm, a Bajnai-bérkommandó internetes agitprop. osztálya újabb(?) ügynököt vetett be. Bohóc János biztosan nem ér rá XD

Marcellusca 2009.08.01. 14:58:28

@Horizont:
@Kartal (a morc):
@laspalmas:
@Wilbur Nárcisz-11 Swain:

Ne vegyétek már fel a kesztyűt!

Ő tényleg csak egy piti provokátor.
Én már el sem olvasom a kommentjeit (nincs bekapcsolt faszkalap szűrőm :D) és az azokra adott válaszokat sem.
Nekem nem hiányzik egy agyvérzés. :)
Értelmeset nem ír, csak kötekszik.

Horizont 2009.08.01. 15:16:12

@Marcellusca:
Nehéz megállni, mert az ember ösztönösen más irányba szeretné lökni, aztán rájön, hogy le van betonozva - agyilag:)
Amúgy tök igazad van, kár a gőzért...Biztos elhúzná a csíkot, ha nincs reagálás!

Jack da' Clown 2009.08.01. 23:40:44

@Horizont:

Na, vajon honnan jutott eszembe ...
Ott egy kattintható link egy névvel a kommentemben, kattitntasz, elolvasod, hogyaszongya:
"Egyébként úgy látom az szdszmsz(m)p-nek vagy még van pénze ilyen alakokat fizetni az ideológia terjesztéséért, vagy nagyon szorgos aktivistái vannak." és te is rájössz, hogy honnan jutott eszembe, de ha így sem, akkor adhatok még segítséget.

Vagy tényleg nem olvasol mást, csak engem?

@Kartal (a morc):
"Nyugtass meg, hogy nem a magyar etnobusiness egy prominens tagjával tárgyalok" - megnyugodhatsz
hogy mivel fogalkozom, az nem idetartozó téma, (aka: semmi közöd hozzá).

Jack da' Clown 2009.08.01. 23:43:42

@Marcellusca:
Olvasd már el a feletted levő kommentet lécci. Szerinted ki kötekszik? :D
És ilyenből van még jópár.
Most mutass egy ilyet tőlem.

Jack da' Clown 2009.08.01. 23:47:54

@Kartal (a morc):

Szóval melyik kötelességüket nem teljesítették a szóban forgók?
Tényleg nem tudom, mert nem írtad le.

DArchAngel 2009.08.02. 00:22:12

@Jack da' Clown: ha jól emlékszem, állampolgári kötelesség a törvények betartása. Amúgy pedig vannak olyan kötelességek is, amik nincsenek az alkotmányban és egyéb helyeken megírva. Ilyenek lennének egy értelmes társadalomban például: a másik igényeinek figyelembe vétele, a higiéniás ,minimum betartása, a társadalom terheiből való részt vállalás, a társadalom által nyújtott segélyek és szolgáltatások nem szokásszerű kihasználása.
Persze szerinted ami nincs kőbe vésve, az nem kell csinálni...

Jack da' Clown 2009.08.02. 09:22:02

@DArchAngel:
Könyörgöm! Tényeket! Melyik törvényeket nem tartották be? Mi a gond a higiéniás viszonyaikkal? Honnan tudjuk, hogy nem vállalnak részt a társadalom terheiből? Stb

Másrészt, ha megkérhetlek ne adjál a számba szavakat, majd én kimondom amire én gondolok, nincs szükségem arra, hogy megmondd mit gondolok, ok?

A mi utcánkban például díszes fajmagyarok (árpádsávos, turullal díszített zászló az erkélyen(!) hogy csak egy pékdát hozzak a számtalanból, amivel bizonyítani akarnak erősen) szinte minden hétvégén hajnali 3-4 ig mulatoznak, petárdáznak, üvöltve bombát ugranak a medencébe. Én sosem láttam őket dolgozni, az adóbevallásukat se láttam, azt sem tudom, kapnak-e segélyt vagy támogatást. Yard eddig egyszer nem jött ki hozzájuk, pedig a pirotechnika elég látványos.
Szavazhatnak-e jövőre?

Noname Watanabe 2009.08.02. 12:16:02

Jack da' Clown 2009.07.31. 17:31:08
Jack da' Clown 2009.08.01. 23:40:44
Jack da' Clown 2009.08.02. 09:22:02

basszus... ez az ifjúszoci tényleg főállásban nyomja a hülyeséget... reggel, éjjel meg este.

Hannibal22 2009.08.02. 16:44:41

@Jack da' Clown: "Könyörgöm! Tényeket!"-Te tényleg csak kötekedni jársz ide.Egyébként ha tényeket akarsz költözz el az "árpádsávos,turulos" utcádból mondjuk Kartal szomszédságába.Többek között az is világossá fog válni,hogy mi a különbség a "szinte minden hétvégén" és a minden egyes kibaszott nap között.

technikus 2009.08.02. 17:59:27

@DArchAngel: Te hol voltak azok a qrva kényelmes munkahelyek ahol semmit nem kellett csinálni?Kétkezi iparosember voltam elvégeztem a középiskolát , technikus lettem,rövid ideig irányítanom kellett de inkább visszamentem dolgozni.

DArchAngel 2009.08.03. 00:30:02

@Jack da' Clown: hát ha így viselkednek, akkor idegesítő, esetlegesen semmirevaló alakok lehetnek. Nem szeretem az olyan embereket sem, akiknek "foglalkozása: mélymagyar" sem. Tényeket nem sorolok, mert felesleges. Ha nem nyitod ki a szemed, akkor én hiába sorolom.Nem állítom, hogy csak rossz példák vannak. Nem szeretek sarkítani. Csak azt fogadd el, legyél szíves, hogy a probléma létezik, és sokakat zavar. Egyre jobban.

@technikus: az, hogy te keményen dolgoztál, nem jelenti azt, hogy nem volt sok olyan ember, akiket azért alkalmaztak, hogy meglegyen a teljes foglalkoztatottság. Most is vannak kényelmes munkahelyek, ahol nem sok mindent kell csinálni, és hogy bekerülhess, valakinek a valakije kell, hogy legyél. Ez egy ilyen világ.

Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) · http://www.youtube.com/watch?v=NAsR51ctyVg 2009.08.03. 01:07:37

@Jack da' Clown:

"Melyik törvényeket nem tartották be?"

Nagyjából röhögnek a törvényeken, csak a jogaikat próbálják megismerni, de ezzel is nehezen haladnak. (bonyolult)

"Mi a gond a higiéniás viszonyaikkal?"

Csak a szaguk. Innen lehet következtetni, bár lehet neked fel sem tűnne.

"Honnan tudjuk, hogy nem vállalnak részt a társadalom terheiből?"

75%-a munkanélküli.
Tehát (kis túlzással): nem vállalnak részt.
Innen tudjuk.

"szinte minden hétvégén hajnali 3-4 ig mulatoznak, petárdáznak, üvöltve bombát ugranak a medencébe."

Medencét a putrikba is!
Sajnos a cigányok és a korrupt politikusok példáján felbuzdulva egyre többen látják hogy itt szinte mindent meg lehet csinálni büntetlenül. Ha szólsz a rendőrnek és nem jön, az bizony nem a rendet dicséri. És ez még csak nem is a Jobbik hibája.

Jack da' Clown 2009.08.03. 09:35:51

@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia):

Ezek megint szterotip általánosságok. A _konkrét_ esetet kérdeztem, azt is csak azért, hogy értsem.

DArchAngel 2009.08.03. 10:44:10

@Jack da' Clown: Szeged, Tavasz utca. Nézz el arra, ha gondolod. Van ott egy társasház, amiben romák laknak. Szeméthalmok az udvaron, az egyik lakás "nyílászárótlanítva", kiégve (!), szemét az utcán is.

Jack da' Clown 2009.08.03. 10:48:07

@DArchAngel:

Ez _az_ a csapat? Vagy egy másik, ami alapján meg kellene itélnem az elhangzott esetben szereplőket is?

Nehezet kérdeztem vagy miért nincs válasz?

DArchAngel 2009.08.03. 11:11:29

@Jack da' Clown: Mert veled ellentétben nem egész nap érek rá a blogot nézni. Hasonló okokból nem tudom, milyen esetről beszélsz. Mondtam neked egy konkrét esetet, szerintem más is tud.
Bár látom, hogy csak kötözködsz.

Jack da' Clown 2009.08.03. 11:20:08

@DArchAngel:

Nyilván ócska komunsita trükk a konrétumokat megkérdezni :D

Jack da' Clown 2009.08.03. 11:20:44

@DArchAngel:
ha meg nem tudod miről van szó, akkor miért szólsz bele?

DArchAngel 2009.08.03. 11:32:40

@Jack da' Clown: örülj, lezártam a veled való beszélgetést, így nem szólok bele.

Jack da' Clown 2009.08.03. 11:33:59

@DArchAngel:
Hátha valaki más, aki ott volt és tudja, megválaszolja azt a pár kérdést.

Insp. GrossSkin 2009.08.03. 15:36:12

Ugy latszik idonkent elo fog ez meg jonni. Megkerdezem ujra, miert baj az, ha valaki visszakerdez es nem reflexbol(vagy reflekszbol) bologat vagy blogolgat :) es nem eli at a komformizmus csodalatos oromeit? Direkt visszaolvastam vagy 100 kommentet. Ha mar valaki dobalodzik akkor az tegye ugy, hogy maradjon meg par dobasra municioja mert ha esetleg visszadobjak a labdat neki tudjon mar valaszolni. De tenyleg ha valakivel kotekszunk probaljuk mar meg alatamasztani azt amirol meg akarjuk gyozni!

Insp. GrossSkin 2009.08.03. 15:39:12

Bocs, m=n. Akinek feltunt ugy is tudja!

Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) · http://www.youtube.com/watch?v=NAsR51ctyVg 2009.08.03. 18:22:01

@Jack da' Clown:

"Ezek megint szterotip általánosságok. A _konkrét_ esetet kérdeztem, azt is csak azért, hogy értsem. "

A 75% munkanélküli konkrét "eset", nyilván név szerint is felsorolható lenne. Fájdalom, de ezt most nem tudom vállalni.

a google kidobott például egy ilyet:

portal.c-press.hu/200905294933/belfold/totalis-munkanelkuliseg-szelen-a-ciganysag.html

A forrás mondhatni autentikus, bár nem biztatnálak arra hogy csak tőlük tájékozódj.

A törvények viccnek vétele szintén jól látszik a börtönök összetételéből.

A higiénia viszont valóban szubjektív, vagy érzed a szagot, vagy nem. Ha nem, akkor elképzelhető hogy veled is gondok vannak.

Jack da' Clown 2009.08.03. 19:38:21

@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia):
Ha nem érted, az nem engem minősít.
De legalább ne kotyogj bele.

Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) · http://www.youtube.com/watch?v=NAsR51ctyVg 2009.08.03. 19:44:12

@Jack da' Clown:

"Ha nem érted, az nem engem minősít."

Amit írsz, azon nincs mit nem érteni, ennyi értelem azért még szorult az olvasókba.
Nagyobb gond az, hogy már fogalmad sincs mit nem értesz...
A kötözködésdömpingben elveszítetted a fonalat.

tokmányos 2009.08.04. 10:00:33

Drága magyar honfitársaim mi a faszért tértek át a személyeskedésekre az utóbbi10-20 hozzászólásban.A blog címe: egy fecske nem csinál nyarat.De Monok? Én pl. csípem ahogy Kartal ír.A saját tapasztalatait,élményeit leírva mutat rá elgondolkodtató esetekre.A K.Jani legalább leírja hogy örül ennek a kezdeményezésnek. A Kartalnak csak annyit :nekem is cigányok a szomszédaim 10 éve .Miért nem erre járnak a sörétes puskával ???? Nem tudom,hogy milyen sáros ügyei lehetnek a monoki polgármesternek (adótart.stb..)De szurkolok az ötlet életképes megvalósításához. A cigány vajda szerint a kártyás megoldást is kifogják játszani ,és ez nem jó ötlet!!! Játsza ki a tetvese ,de legalább az EU cigány védőpolitikusainak egyre több infója lesz,hogy ezekhez a véglényekhez nem lehet intelligens módon közelíteni.

zsákzoli 2009.08.05. 18:00:11

NNO.TEHÁT HA MÉSZ PESTEN,KI ASZFALTOZ 35 FOKBAN.CIGÁNY.KI A KUKÁS A VÁROSKÁDBAN?CIGÁNY.kI TAKARÍT A TESCŐBAN,MEG A TÖBBI ÁRUHÁZBAN ÉJJEL?CIGÁNY NŐK.TÖBBSÉGÉBEN.ÉS KI LOPJA EL AZ ORSZÁG PÉNZÉT?AZ ILYEN MONOKI ADÓCSALÓ POLGÁRMESTEREK,AKIK EZZEL HÜLYÍTIK A NÉPET.ENNYI...

zsákzoli 2009.08.05. 18:06:59

JA,ÉS HAZUDIK.AZT MONDJA,ÉVI 1100 MILLIÁRD MEGY SEGÉLYRE.és?akkor mivan?nem hiszek neki.a napkeltében is játszotta az agyát.udvariatlan tahó volt a hölgyekkel,és kioktató.szegény monokiak....talán be kéne fizetni az adót...vagy nem????

Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) · http://www.youtube.com/watch?v=NAsR51ctyVg 2009.08.06. 01:20:54

zsákzoli

"HA MÉSZ PESTEN,KI ASZFALTOZ 35 FOKBAN.CIGÁNY.KI A KUKÁS A VÁROSKÁDBAN?CIGÁNY.kI TAKARÍT A TESCŐBAN,MEG A TÖBBI ÁRUHÁZBAN ÉJJEL?CIGÁNY NŐK."

Ezért van az, hogy "csak" 75%-uk munkanélküli.
Fellelted a maraék 25-öt.
Ez jottányit sem javít a helyzeten, amellett hogy kánikulában aszfaltozni nem könnyű.
A probléma továbbra is áll.

süti beállítások módosítása