Skip to content


       Szűrés lista

PR-kacatok a siket olimpikonoknak

Szeptember 15-én befejeződött az idei Siketlimpia, a magyarok nagyon jól szerepeltek. Hat sportág 21 sportolója két arany- és három bronzéremmel érkezett vissza Taipenből. A vízilabdacsapat az olaszokkal szemben győzött a döntőben. Lövészetben Biatovszki Mira világcsúcsot ért el, judóban Godó Kitti, tájfutásban Mihály Ferenc bronzérmesek lettek. Máthé Gábor a teniszben szerzett bronzérem mellé elnyerte a Siketlimpia Fair Play-díját is. Magyarország a 22. helyen végzett a résztvevő 81 ország között.

Nagyszerű eredményük és helytállásuk elismeréseként Herczog László szociális és munkaügyi miniszter és Korózs Lajos államtitkár személyesen köszöntötte a Taipeiben zajló XXI. Nyári Siketlimpiáról 2009. szeptember 19-én hazatért sportolókat hétfőn, Budapesten.

A Minisztérium leadott egy szép, megható szöveget is:

 

"Siket társaink nemzetközi sportsikereinek köszönhetően egyre közelebb kerülhetnek egymás megértéséhez és megismeréséhez a fogyatékossággal élők és a társadalom többségi tagjai. A hallássérült társadalom legfontosabb törekvése: a jelnyelv önálló nyelvként való elismerése. A kormány ez év júliusában benyújtotta, az Országgyűlés pedig már tárgysorozatba vette a magyar jelnyelvről és a magyar jelnyelv használatáról szóló törvényjavaslatot. A javaslat célja a hallássérült (siket és nagyothalló), valamint a siketvak emberek életminőségének javítása, társadalmi esélyegyenlőségének növelése, és a közszolgáltatásokhoz való - törvény által is előírt - egyenlő esélyű hozzáférésük biztosítása. Ehhez szorosan kapcsolódó cél, hogy a jelnyelvi tolmácsszolgáltatás stabillá, egységessé, átláthatóvá és ellenőrizhetővé váljon, valamint javuljon a hallássérült tanulók, hallgatók oktatásának eredményessége. Emelkedjen a felsőoktatási intézményekbe bekerülő hallássérültek - jelenleg mindössze 0,25%-os - aránya, ezáltal erősödjön munkaerő-piaci szerepvállalásuk is." 

 

Két pici tény maradt ki csupán az írásból:

1, A kormány 2010-ben csökkenti a fogyatékosok támogatását. A napokban nyilvánosságra hozott tervezet szerint a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) éves támogatása 72 %-kal, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének éves támogatása 50%-al, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) éves támogatása pedig 75%-kal csökkent volna (A közel 600.000 fogyatékossággal élő ember országos szervezeteinek támogatása hozzávetőlegesen 450 millió forinttal éves szinten.). A Magyarországi Vakok és Gyengénlátó Országos Szövetsége számára egész egyszerűen a megszűnést jelentené a tervezett elvonás, az eddigi 207 millió helyett 50-ből nem tudnának működni. A nagy felháborodás miatt az elvonások kisebbek lesznek, de mindenképp bekövetkeznek: két nappal ezelőtt megállapodás született a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetek között: az érdekvédelmi szervezetek - tekintettel a gazdasági válságra és annak következményeire - tudomásul vették a költségvetési támogatás csökkentését, de csak olyan arányban, ami más költségvetési sorok esetében is érvényesül, azaz átlagosnak mondható.

Mennyi pénzről beszélünk tehát összesen? Fél milliárd forintról? A fogyatékosoknak nem jut ennyi, de Európában egyedülálló módon minden minisztériumban MS Office 2007 lesz, mert a Szilvásy-házaspár úgy döntött?! Hát ez gyönyörűen jellemzi a szocialista kormányt...

2, A siket olimpikonok "díjazása"

Az érmesek életjáradékot kapnak 35 éves koruktól, az aranyéremért havi 200 ezer forint jár. Arról viszont még nem döntött az Önkormányzati Minisztérium, hogy a sportolók kapnak-e egyszeri úgynevezett eredményességi jutalmat. Az olimpián és a paralimpián egy aranyérem 20 millió forintot ér. Lássuk, mi volt a siketek jutalma:

- az Új Magyarország fejlesztési terv logójával ellátott baseballsapka és póló vagy egy felfújható, szintén a kormányt reklámozó, gyermekeknek való gumilabda

- egy műanyag Start-kártya-tartó

- műanyag fésű

- két műanyag toll

- egy notesz

- kis csavarhúzószett

- sörnyitó-kulcstartó

Tipikus olyan ajándék, amit inkább ne adtak volna. Egyáltalán hogy gondolták? Maradt egy csomó kacat raktáron, és gondolták a siketeknek jó az is?! Az eszükbe sem jutott, hogy ez mennyire megalázó? Az elvonásokkal egyidőben pedig különösen nagy pofátlanság?

Legforróbb gratulációnkat küldjük a minisztériumnak, különösképp a remek ajándékozás kitalálójának! Nagyon bízzon benne, hogy soha nem lesz semmilyen egészségkárosodása.

Update:




Címkék: kormány pofátlan kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr981419427

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hallókészülék 2010.03.29. 12:24:51

Akit érdekel, azoknak csak javasolni tudom a Widex hallókészülék> típusait.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Melone (törölt) 2009.10.01. 13:25:29

@Joe-ból is megárt a shock !!!:

Egészséges sportolók sem kapnak jutalompénzt sok esetben. Miért pont nekik járna?

Kalamona 2009.10.01. 13:29:47

Valóban nehéz kérdés, hisz a sérülteknek ez eszébe sem jut, mert sokszor a sérülése miatt eszébe sem juthat.
Ő csak a saját örömére uszkál, lövöldöz, röplabdáz., lovagol..stb., stb.,
Kizárólag az edzők, szülők, mentorok, tanárok fogalalkoznak a díjazással. Ráadásul én még egyetlen egy olyan edzőről sem hallottam, aki az edzettnek megfelelő fogyatékossággal rendelkezett volna.

már megint offook, hisz itt a siketek díjazásáról kéne irogatni

picur3ka 2009.10.01. 13:31:34

@rou:

Nagy hatranyban vagyunk ebben az ugyben sok unios orszaghoz kepest es hirtelen csodakra nem erdemes szamitani. Persze nagyon remelem, hogy vegre leakadunk a melegekrol, mint az orszag fo gondjarol es valos problemak tenyleg a napirendre kerulnek.

Nehany hozzaszolasbol azt is lehet latni, hogy sok ember nem is erti, mirol van szo. A fejekben sotetseg, empatia keszseg nulla. Hosszu lesz az ut... de rokikartyat az allam egy tollvonassal tud majd adni.

lutria 2009.10.01. 13:34:46

Úgy gondolta az ötletgazda hogy a megajándékozott a tollakkal tervez valamit a noteszben,majd a csavarhúzókkal összeszereli,majd munka után miután kiöltözött az új pólójába és megfésülködött,és felteteszi baseball sapkáját és kimegy a térre egy kicsit labdázni,amikor pedig elfáradt fogja a start kártyáját és elmegy venni egy sört amit az új multifunkciós sörnyitójával bont ki.

rou 2009.10.01. 13:35:54

@Walter Melone: Nézd itt nem is a pénz a lényeges hanem, hogy elbagatelizálták ezeket az érdemeket egy ilyen ajándékozással. Ha pénzt kaptak volna akkor az lenne a téma hogy az élsportolók 10x többet kaptak.... . Nem,... az a központ ahol edz pl kapott volna +15 millió állami támogatást és akkor már a fogyatékos társadalmat támogatta volna és nem az egyént.
Szerintem maguk a sportolók sem várnak több milliót ,mert nyertek, valószínűleg nekik ez passzió, szórakozásból sportolnak.

kalashnikov 2009.10.01. 13:45:40

Díjugratásban azért nem vesznek részt, mert nem hallják mikor nyerít a ló!
Többnyire az egyéni sportokban nincs hátrány! (sakk,futás stb)
Futásnál a pisztoly keell nézni, nem hallgatózni a durranásra!.
Nirkózni is lehet. A norm versenyző sem hallja a vezető utasítását , pláne ha őrjöng a publikum.
A Minisztérium meg szégyelheti magát.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.10.01. 13:48:54

@is:

Ha figyelmese elolvasod a linket, Európa semelyik országának kormánya nem használ Office 2007-et, mivel kurva drága, nem tud sokkal többet a Office 2003-nál, és van ingyenes konkurencia.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.10.01. 13:52:22

@Walter Melone:

Ha nincs jutalompénz, akkor miért is PR-kodik velük a Szociális Minisztérium meg a miniszter?
Ha nem "olimpia", hanem csak egy "sportverseny" ?

Mellesleg:
XXI. Nyári Siketlimpia
A siketek nyári olimpiájára 81 ICSD (International Committee of Sports for the Deaf) tagország küldte el legjobb sportolóit.

www.fonesz.hu/DesktopDefault.aspx?ann_mode=view&annid=3523&menuid=12595

csimpi_ 2009.10.01. 13:54:58

Ennel mar tenyleg nincs lejjebb. :(

Hannibal22 2009.10.01. 13:58:52

@Walter Melone: Az olimpiai zászlót 1985 óta használhatja hivatalosan a Siketek sportja világszervezete! Olimpiai jogállású versenyeket lebonyolító szövetség!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.10.01. 13:59:42

@ken_edemsz:

Mindig van lejjebb ... ebben ők profik!

Zsoltici 2009.10.01. 14:03:05

Nem értem hogy miért akadtak ki egyesek azon hogy van külön siketolimpia, a lényeg az hogy a siketek 100% egyenlő eséllyel ugyancsak siketek ellen indulnak, mi ezen olyan nehéz megérteni?

Olaf.Pifpaf 2009.10.01. 14:03:53

Nem olvastam (még) végig a kommenteket, nem is akartam hozzászólni, de...
az összes faszedénynek, főleg Rávernek:
Hülyegyerek, hogy versenyezhetne egy úszó süketen??? Az egyensúlyi szerv is a fülében van, és nagyon fontos a gyorsasághoz, hogy ne kezdjen el inogni a test a csapások között. Versenyeztem jó pár évig, tudom miről beszélek: amikor be volt gyulladva a fülem, rövidtávon 2-3 s-el rosszabb időket úsztam.
Legközelebb akkor ugass, ha láttál vizet közelről is.

Hannibal22 2009.10.01. 14:09:05

@zero: Ennél már egyszerűen NEM LEHET lejjebb,műanyag fésű ..hát a q.anyjukat! Mondják azt,hogy gratulálunk,büszkék vagyunk rátok..stb oszt viszon'látás de műanyag toll meg fésű???? Eszem megáll.

feledékeny 2009.10.01. 14:30:12

Nem normális dolog a sportolókat tízmilliókkal tömni. Ez olyan megélhetést jelent számukra, hogy semmi mással nem foglalkoznak, csak a sporttal. És mivel semmihez nem értenek, és sehol sem dolgoztak soha ("Csak" edzettek, amiről tudom hogy nagyon kemény, én is sportoltam) ezért kényszerpályává, megélhetéssé válik a sport. Lehet, hogy megköpködtök érte, de Kolónak pl. miért kellett 35 évesen Pekinger készülnie és belehalnia? Mert ebből élt.Egyébként nem értem azt sem, hogy havi 200 ezer életjáradék, az nem elég? Bakker. Van párszázezer ember, lehet, hogy több millió is ebben az országban, aki soha nem kapott ilyen fizetést életében.

feledékeny 2009.10.01. 14:39:43

Ja, és nagyon gáz bemenni egy fogadásra tornacipőben. Elegancia és tolerancia.
Ettől mindig kiborulok: fogadásra, ünnepségre, templomba, színházba, esküvőre és temetésre az ember rendesen felöltözve megy !

redriot77 2009.10.01. 14:41:07

Szándékosan meg akarták alázni őket. Mert hogy valaki annyira hülye legyen, hogy aranyérmes sportolóknak 2db műanyag tollat, kulcstartót, és hasonló kacatokat adjon ajándékba, egyszerűen nem létezhet.

Magukkal szemben bezzeg milyen nagyvonalúak. Havi 150%-os prémiumok, csak mert néhanapján betalálnak a munkahelyükre... Kapjanak csak ők is egy szaros reklámtollat sikerdíj gyanánt, mert ők tényleg nem érdemelnek többet.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.01. 14:54:39

@hannibal22-73: van lejjebb, egyrészt lásd eric friss posztját, másrészt szerintem megalázóbb lenne még ennél is, ha nyalóságsó szinten beköltözne hozzájuk mindhez 1-1 politikus...

derelyegrádi szellem 2009.10.01. 15:46:59

Az elvtársaknak 100 milliós végkielégítések, a süket olimpiai bajnoknak egy műanyagfésű...

Kiteljesedett a medgyessy-féle esélyegyenlőség, és a gyurcsányi igazságosság.

Bravó!

Meiklokje 2009.10.01. 15:53:14

@Kalamona:
én semmiről sem tudok, és semmit sem kapok. De mielőtt valaki leszólna, hogy élősködni akarok a következő a helyzet:
A családomban rajtam kivül egy fogyatékos sincs, mindenki fizeti szépen az adót, nem kap semmi támogatást. Én bár elvesztettem a hallásom, befejeztem 2 idegennyelvszakot az egyetemen. Most pályakezdőként munkát keresek, de dolgoztam egyetem mellett is, amiből szépen adóztam.
Fogyatékosoknak való állásra nem vesznek fel, mert "túlképzett vagyok", kvázi nem lehet átverni és meggazdagodni belőlem. Sima állásra meg nem vesznek fel, mert fogyatékos vagyok, pedig hiányszakma elméletileg, amit végeztem.Jelentkeztem állami helyre is, oda se vettek fel....
Ez van....

f.m.j. 2009.10.01. 16:01:37

@feledékeny:

Kolónak nem lett volna kötelező a koxozás sem... (ne bántsatok érte, én sajnálom, hogy meghalt, de aki ma a sportban eredményt akar, annak nyomnia kell, kockáztatja az életét, megéri, és mégsem... evvan)

derelyegrádi szellem 2009.10.01. 17:26:08

@picur3ka:

Ez egy "baloldali" kormányzat alatt teljesen normális. A vakok költségvetésnek 80 %-át elvonják, míg egymásnak 100 milliós végkielégítéseket, milliárdos tanácsadói díjakat osztogatnak. Így valósul meg a "baloldali" esélyegyenlőség, és igazságosság. Ugye mindenki emlékszik, e témában 2002-ben az volt a legnagyobb gond, hogy lejjebb kell szerelni a villanykapcsolókat, hogy a gyerekek is elérjék (megyo). Most meg még a vakok vakvezető kutyáinak kiképzésére sincs pénz. Illetve van, csak nem arra.

És ezek számoltak midnet lélegeztetőgépben 2002-ig. :-)))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.10.01. 17:28:19

@Kravver:

Számold már össze, hogy hány sportághoz kell például síp vagy startpisztoly. Ha már ennyire empátiahiányos tapló vagy.

picur3ka 2009.10.01. 17:36:04

@derelyegrádi szellem:

Hat, a 300 milliardos koltsegvetesi tartalek kell a kampanyosztogatasra. A vakvezeto kutya meg nem szavaz, ugye.

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.10.01. 17:41:05

Ezt is felróttuk a rováspálcára!

derelyegrádi szellem 2009.10.01. 17:44:52

@picur3ka:

tudomásom szerint Joav Blumék se, mégis:

"A központi nyomozó főügyészség által kirendelt igazságügyi szakértő szerint kevesebb, mint 200 millió forintot értek azok a Pest megyei ingatlanok, amiket az állam csaknem 800 milliós értéken beszámítva elcserélt azzal a Velencei-tó partján lévő ingatlannal, ahová a King's City kaszinókomplexumot építenék. Ráadásul a Pest megyei telkekből csak 15 millió forintnyira lett volna szükség az M4-es megépítéséhez."

Joavékat megdobják 600 millióval, a siket olimpia bajnok meg kap egy fésűt. Remek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.10.01. 17:49:42

@Kravver:

A birkózást minimum kihagyhatod, mert rengeteget segítenek közben az edző instrukciói, amiket értelemszerűen nem fog tudni jelnyelvvel elmutogatni. Lovaglásnál meg csak hallás után tudod megállapítani, hogy a ló patája kocogtat-e az akadályoknál, mert nem látsz oda. És még lehetne sorolni a példákat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.10.01. 18:05:36

@mókusfüles bukósisak:

Ott is én voltam a hülye, mert etettem a trollokat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.10.01. 18:08:26

@Pötyy:

Trollkodás pl. az, amikor valaki permanensen provokálja a blog közösségét, ráadásul téve ezt úgy, hogy 99%-ban csak belekötni tud valamibe, saját vélemény nélkül. Kravver barátunk pedig már hetek óta folytatja itt "áldásos" tevékenységét.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.10.01. 18:19:12

@kalashnikov:

Bocs, de ekkora hülyeségeket már rég olvastam. Még jó, hogy pont a birkózásról meg a díjugratásról írtam, pedig akkor még nem is tudtam, hogy mit írsz.

picur3ka 2009.10.01. 18:23:20

@derelyegrádi szellem:

Lesz-e ebbol vademeles, vagy barmi komoly, szerinted?

derelyegrádi szellem 2009.10.01. 18:43:49

@Mj:

Jóval régebben. csak más néven.

@picur3ka:

remélem.

csendbajnoka 2009.10.01. 18:52:11

@Walter Melone:
Miről beszélsz te?
Találkoztál ezek közül az emberek közül bárkivel is.
1924-óta van a siketeknek olimpiájuk.
Aki nem becsüli ezeket a sportolókat, az nem is tudja miről beszél.

csendbajnoka 2009.10.01. 19:01:42

@xofi-extravaganja:
Kérlek hogy ne akarj hűjét csinálni ezekből az emberekből. Azért mert nem hallanak meg annyi baromságot mint mi halló emberek, sokkal több tiszta érzés van bennük. Nem tusfürdőre van szükségük, anélkül is tiszták.
Szívesen bemutatok neked és barátaidnak hallássérült embereket.
Sok mindent tanulhatunk tőlük.

csendbajnoka 2009.10.01. 19:13:40

@zero:
Nagyon szeretnék veled beszélni

Horizont 2009.10.01. 19:45:26

Itt pár embernek olyan mély sötétség uralkodik a fejében, hogy na. Megértés, beleérző képesség nulla. Aki most egészséges (csak simán barom) nem tudhatja melyik pillanatban mit veszíthet el. Mármint az egészségéből. Minden elismerésem ezeknek az eredményt elért sportolóknak!!! Ha eszembe jut az a sok szemét egészséges ember aki csalásból szerezett, jogtalanul használt rokkant kártyával próbált előnyöket szerezni, akkor hányinger kerülget.
És arra is gondolok amikor a szürke hétköznapokon (normális) egészségesként vinnyogunk vélt bajunkon, lustaságból meg sem mozdulunk és ők nem a sebeiket nyalogatják a hátrányuk miatt, hanem sportolnak és eredményt hoznak nekünk. Csak dicséret illeti meg őket, müanyagok nélkül!!

dr.justice 2009.10.01. 19:49:15

@zero:

Milyen érzés amikor ilyet csinálsz, te kisisten ? :))

Horizont 2009.10.01. 20:10:53

@mind2: Kösz erre gondoltam csak te jobban megírtad!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.10.01. 20:29:54

@derelyegrádi szellem:

Ezt még mindig nem látom bizonyítottnak. Meg is sértődött, amikor megkérdeztem, hogy hány szobás a lakása.:)

Horizont 2009.10.01. 21:51:56

@Marcellusca:
Nem biztos, hogy jót tettél velem, hogy ezt elolvastattad.:(( Rám tör az érzés ilyenkor, hogy nem biztos, hogy csak a politikusokkal van baj ebben az országban. Ilyenkor olyan vágyálmaim vannak, hogy egy varázspálcával, 1 hónapra egy kerekesszékbe ragasztanám az ilyen beleérzőképesség nélküli embereket, vagy a buggyant főnököt beraknám a legalja munkára, a hivalkodó újgazdagnak és a lopós politikusnak minimálbért adnék csak 1 hónapra (hátha eszükbe jut visszanézni honnan jöttek) a fiatalt öreggé változtatnám kis időre, mert átérezné milyen megöregedni és mert jobban értékelné a fiatal életét, meg egy csomó mindenkit a lista végtelen. De mivel varázspálcám nincs marad a tehetetlen bosszankodás azon milyen emberek élnek körülöttünk. Mást úgyse tehetek...Hányszor szerettem volna rárontani arra aki megállt a mozgáskorlátozottak helyén, ott álltam és nem mertem szólni se....

belzebubó 2009.10.01. 22:57:37

A poszt kapcsán beszéltem egy vak ismerősömmel,felolvastam a posztot.

Röviden elmondta,hogy azért nem verik az asztalt különösebben amiatt,hogy csökken a támogatásuk,mert eddig sem jutott el az állami támogatás hozzájuk,hanem ilyen-olyan tanácsadásokra eltüntették. Azért,hogy az az 5-6 ember aki eddig is jól elédegélt a vakokra szánt pénzből,nem fognak semmit tenni,mert ha mégis többet adna nekik az állam,az úgysem jutna el hozzájuk.Igy magyarul leszarják. Eddig is azt csinálták,hogy ha vakokat foglalkoztatott egy cég,felvehetett a vakok mellé segitőket és a felső vezetők igy helyezték el családtagjaikat a vakok mellé "segitőnek" de ezek be sem jártak dolgozni,igy vették fel a támogatásokat.Semmin nem kell meglepődni,a vakoknál is úgy látszik ugyanúgy lenyúlják a pénzeket,mint a romatámogatásoknál.
Azt is elmondta,hogy azért,mert mi épek azt hisszük,hogy a fogyatékkal élők eredendően jók és az ottani vezetők biztos nem nyúlnak le semmit,az még azért nem úgy van.Ott is az jár jól,aki a húsos fazék körül van.A székházeladásuk körüli probléma is csak annak probléma,aki kivülről látja,aki ott fejes,az benne van a buliban.Lesz valami műbalhé,oszt annyi.Ne csodálkozzunk semmin, úgyszolván körberöhögött,hogy én ill. mi álmodom/unk.

Magyarország én igy szeretlek!

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.10.01. 23:11:46

@is: Már zero reagált egyszer arra amit írtál, szóval azt a részét nem ismételném meg. De szakmabeli lévén hadd reagáljak már egy picit.

"elég nagy hülyeség, amit csináltak, de a posztba SZOCIALISTA kormányt írni az elég nagy tájékozatlanság. azt hiszed, hogy 2002 előtt rovásírás volt a közigazgatásban, és nem volt Windows 2000 Server, meg MS Office akkor is, állami pénzből a MS-nek?"

2000 környékén egész más volt a helyzet. Konkrétan ugye az Openoffice a Staroffice nevű Sunos csodából származik, 2000 végén lett kiadva az első nyílt verziója, illetve 2003-ban kezdték el írni a 2.0-át ami végül 2005-re készült el és tette lehetővé a monopolhelyzetben lévő Microsoft Office-al az együttműködést.

A 2000-es évek környékén kurvára nem volt életképes alternatívája az rtf/doc formátumnak, ha valaki meg akarta értetni magát országos vagy nemzetközi szinten. A helyzet ugye azóta gyökeresen megváltozott, ugye a legtöbb helyen ismerik a PDF-et és az .odf nyílt szabványon alapuló formátuma gyakorlatilag nemrég az alapértelmezettnek lett kijelölve.

A különböző nyílt forráskódú alternatívák képesek ma már elvégezni az irodai munkák 90-95%-át, ezért teljesen fölösleges fizetős programcsomagot megvenni az állami hivatalok túlnyomó többségébe.

en.wikipedia.org/wiki/OpenOffice.org

" és azt hiszed, hogy nem lesz 2011-ben is MS tender? naív vagy nagyon"

Remélhetőleg nem. Ma már ciki és a korrupció gyanúját veti fel ha valaki MS tenderezik. Magyarország ilyen téren fejletlen, de ugye itt súlyos milliárdokról van szó.

A 25 milliárdos MS tender helyett 1-2 milliárdból be lehetne teríteni az összes állami hivatalt nyílt forráskódú szoftverrel és biztosítani hozzá supportot évekre.

5-10 milliárdból nyílt forráskódú fejlesztőirodát lehetne nyitni és ki lehetne elégíteni a nyílt forráskód adottságát kihasználva azokat az igényeket amiket a kód még nem tud, de jó lenne az államigazgatásban. Például egészen kis összegből lehetne egy rendes platformfüggetlen adóbevallási rendszert írni, de gondolok itt például a különböző állami hivatalok webes jelenlétére is. Nehéz lenne 200 milliót költeni egy kormányszővivői portálra ha van egy belsős csapat aki megoldja a kormányzati igényeket.

A fennmaradó 10-15 milliárdot meg lehetne a felsőoktatásra költeni, vagy oda ahol nagyobb szükség van rá. Mert a mostani milliárdokért csak egy drága rendszert kapunk és egy olyan felsőoktatást ami Microsoft használatra neveli a diákokat, ezzel a mai világban fokozatosan használhatatlan munkaerőt képezve.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.01. 23:13:17

@Marcellusca: Magyarország, 2009. Valahogy jellemző, de nem tud meglepni. Mivel egész nap a "valósítsd meg önmagad, szarj másokra" mentalitást látom-hallom-tapasztalom szinte mindenhol, ez sajnos csak újabb példa rá...
@Horizont: igazából végiggondolva az egészet, az ilyen eseteknél maximum az autómentőt lehet kihívni, hogy "lerobbant a kocsi dikmán", és szépen elszállíttatni. Mindig az sem oldja meg a problémát, de kemény lecke amikor a tulaj kap egy papírt, hogy a járműve a Külső-Lepusztult Gázszag utca 209/B (elnézést, ha esetleg tényleg van ilyen cím!) alatt levő roncstelepen található meg, 1 hét alatt jöjjön érte (persze a levél tértivevényes ajánlott, de Magyar Posta által kezelt), különben kénytelenek lesznek bezúzni. Sajnos az átvételért fizetni kell 30.000 Ft-ot, nagyon sajnálják, de üzemképtelenség miatt beszállították. Igen, érzéketlen vagyok azokkal szemben, akik nem képesek megérteni, hogy fogyatékos helyére NEM parkolunk, sőt, nem parkolunk semmilyen vasúti űrszelvényre sem (pl. a ráckevei hév űrszelvényére rendszeresen az Arzenál áruháznál, büdös nekik az ingyenes parkoló az áruház mellett?).

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.10.01. 23:13:45

@belzebubó: Viszont így még távolabb került a pénz a vakoktól.

Mert korrupt vezetőket le lehet váltani, de a kormánytól a pénzt visszaszerezni egy plusz nehezítés.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.10.02. 03:09:29

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: szarjanak farfekvéses mutáns süncsaládot, majd fogyasszák is el újból.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.10.02. 03:32:58

@dr.justice: Megint új néven osztod az igét? HA-HA-HA

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.02. 06:04:04

@belzebubó:

Azért én a lelkem mélyén sejtettem ezt...
Sajnos általában a fazékkörüliek maguknak meregetnek.
De hogy hogy tudja mondjuk a vakszövetség vezetősége zsebretenni a pénzt, mikor még én laikus is tudom, hogy mennyire kevés vakvezető kutya van, azt fel nem tudom fogni. A helyükben hánynék egyfolytában magamtól.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.02. 06:05:09

@KuKori:

Ő egy kedves régi kommentelőnk, miről beszélsz?

reKorrekt 2009.10.02. 10:09:26

@laspalmas: Inkább hívjuk csak "régi kommentelőnk"-nek. :D

tokmányos 2009.10.02. 10:52:22

Üdv mindenkinek! Úgy gondolom nem kellett volna "pr - kacatokat "ajándékozni,ha az állam a különféle sérült,rokkant,mozgáskorlátozott stb...egyesületeknek,szövetségeknek : létszám függő, a korlátozottság milyenségétől függő stb...anyagi támogatást nyújt. ( éves keret ) Ezen szövetségek ,egyesületek stb.. majd beosztják az anyagi erőforrásaikat ,úgy ahogy jónak látják !!

vomit 2009.10.02. 11:03:38

@mind2: a tokeletes erzeketlenseget sikeresen felismerted, de mindez sokkal messzebbre vezet. az egyetlen feladata a lefoglalasod es az eleterod elszivasa. sot amig vele hadakozol, addig se ebresztesz fel mast. vesd ossze ezzel (az idezet utolso sora a lenyeg):

my.opera.com/salventura/blog/the-hasbara-handbook
"you are dealing with individuals who [are] not seeking the truth of
the matter and who will discuss the question fairly with you, but
rather with propagandists, who have an agenda to push: they call it
"Neutralizing Negativity" or "Pushing Positivity" (see Hasbara
Handbook page 15); in other words, their goal is manipulation, not
truth."

Kravver 2009.10.02. 12:19:10

Hiába olvasgatok, nem találom azt a részt, ahol bántottam volna a siketeket.
Épp ellenkezőleg, azt fejtegettem, hogy kb mindent ugyanúgy el tudnak végezni, mint a hallók.

zero, neked külön is gratulálok a moderációs kultúrához!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.10.02. 13:37:20

@laspalmas: de már régóta az a gyanúm, hogy itten multiregisztráció esete forog fenn :D Van egy a troll énjének és van egy a viccesnek tűnő énjének :D

Ezért a "HA-HA-HA" , mivel ez a humorosabbik :D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.10.02. 13:43:42

@Kravver: Az enyhe gúnyolódást vajon bántásként kezeljük, avagy szimpla modortalanságként, mester?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.10.02. 13:54:33

@Kravver:

Képzeld, én meg pont ezekre reagáltam, úgyhogy mártírkodás helyett lehet is válaszolni, a többi kérdéssel együtt. Vajon egy siket hogy fogja hallani az edzője bekiabálásait vagy utasításait? Hogy fogja hallani, hogy alacsonyan ugrik-e a ló? Hogy fogja hallani a hihetetlen lelki erőt jelentő szurkolókat? Hogy fogja hallani a sípot vagy a startpisztolyt? Hogy fog tudni egyensúlyozni úszás közben? Hogy fogja hallani a csapattagjai utasításait? Hogy lesz ritmusérzéke, amikor nem tud mihez viszonyítani?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.02. 16:49:25

@Kravver:
@Mj:

És a legfontosabb kérdés:

Rendben van-e, hogy kaptak egy marék műanyagot?

Kravver 2009.10.02. 18:38:36

@KuKori:
Melyikre gondolsz sahib? A sünszarásosra vagy a táratbeleersztősre? Ja hisz azokat nem én mondtam?

@Mj:
Kicsilány, ki mártírkodik? Nem azt mondam, hogy mindere képesek, hanem azt, hogy majdnem mindenre.

@laspalmas:
Részemről rendben van, mások még enniyt sem kapnak valami noname nemzetközi versenyről hazatérve, hogy egyáltalán köszöntik őket. MInden elismerésem a győzteseké, de ne tegyünk úgy, mintha ez valami világrengető eredmény lenne.

Továbbra sem értem, miért engem moderáltatok.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.10.02. 21:16:57

@Kravver: Gondoltam vagy annyira intelligens, hogy nem ezeket a példákat fogod elővenni, amik nyilvánvalóan nem tőled származnak. Fussunk neki még egyszer.

Kravver 2009.10.02. 21:18:37

@KuKori:
Nem írtam gúnyolódást, ha másként látod, akkor musatd, mire gondolsz. Nem vagyok gondolatolvasó.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.10.03. 02:18:09

@laspalmas:

Ha még nem írtam volna, inkább semmit se kaptak volna ahelyett, hogy ilyen raktáron maradt szarokkal "honorálják" őket.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.10.03. 02:19:16

@Kravver:

Megint játék a szavakkal. Inkább menj vissza építőkockázni a kis barlangodba.

abandi 2009.10.03. 04:07:40

@Mj:
Máiákus, ság, ség....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.10.03. 07:13:47

@Kravver:

ha egy idióta fasz vagy, ne engem hibáztass ....

csendbajnoka 2009.10.03. 08:56:20

kedveseim!
Három gyermekes anyuka vagyok.legkisebbik gyermekem agyhártyagyulladás miatt vesztette el a hallását. Most 23éves. Ő is a bajnok siket vízilabdások között van. A siket vízilabdások egy fillér állami támogatásban nem részesültek a kiutazásra. Másodállás, rokonok, szponzorok és egyéni kis nyugdíjas támogatóink segítségével utaztak. Boldog vagyok hogy nekik szólt a MAGYAR himnusz, de általuk nekünk is. Kívánom nektek hogy ti is részesüljetek abban a boldogságban amiben én vagyok.
Amit a kormány ajándékait illeti az én gyermekem vissza dobta nekik. Ez megalázó.
Ha valaki úgy érzi hogy valóban érdekli ezeknek a siket embereknek a sorsa itt a telefon számom:06 70 415 40 86
A siketpolo honlapja. www.siketpolo.hu

dr.justice 2009.10.03. 09:32:25

@laspalmas:

Köszönöm, te is kedves vagy. Már régen el akartam mondani, hogy szépek a szemeid, csinos vagy szép és okos.

@reKorrekt:

Te nem vagy kedves és szép se. :D

Kravver 2009.10.03. 09:53:53

@zero:
hidd el ha az lennék, sem hibáztatnálak
így sem hibáztatlak (csak külön gratuláltam), úgy látszik alkalmatlan vagy épeszű moderálásra

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.03. 13:35:18

@Kravver:

Tehát te ebben semmi kivetnivalót nem találsz, hogy megalázták őket. Gratulálok, sikerült hozni a formád.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.03. 13:37:34

@dr.justice:

Örülök, hogy tetszek így látatlanban is. :)

Horizont 2009.10.03. 17:24:00

@csendbajnoka:
Minden elismerésem!
Neked mint anyukának külön is!

Kravver 2009.10.03. 20:29:28

@laspalmas:
Baszki, "megalázni" azt lehet, aki valamiért azt gondolja, hogy neki ennél sokkal több jár. Erkölcsileg elismerték őket (ahogy én is emelem kalapom),viszont "ajándék klónnak ne nézd a fogát", "ha adnak vedd el-ha ütnek fuss el" (és egyéb dakota szólások is biztos vannak erre), ne legyünk már ennyire anyagiasak.
Én mindössze annyit mondok, hogy van nagyon sok olyan sportoló, akik még ennyit sem kaptak egy nemzetközi versenyről hazatérve.
Hogy te is értsd: "Valahol felsír egy siket olimpikon."

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.10.03. 20:32:38

A mocskok!
( már túl vagyok, vagyunk az ebbéli, első sokkon, de most, hogy olvasom ezt a cikket, újra elfog a féktelen düh!
A mocskok!

Mintha nem telt volna ki egy kis jutalom abból a sok-sok elsíbolt százmillióból, amit csak a BKV-nél fizetgettek annak a néhány tucat semmirekellő szarházinak!

Pedig e gyerekek igazi harcot vívtak azért a 22. helyért, TUDOM!

A teniszező bronzérmes kölköt, Máthé Gabit, személyesen ismerem, szüleivel 20 éves barátság köt össze, tanúja voltam felcseperedésének, s anyja, apja heroikus küzdelmének, amivel ezt a gyereket olyan pályára állították, miben megtalálhatta önmagát, és sikeres felnőtté válhatott.

Hosszú lenne elregélnem azt a nehézségekkel, gáncsokkal teli utat, amit bejárt, de amit fegyelme és szülei figyelme segített kiegyengetni, azt azonban még hozzá kell tennem :

Gabi egyedül volt mindvégig a pályán, edzője nem kísérhette el, nem támogathatta, nem adhatott neki a meccsek közben tanácsot, senkivel nem oszthatta meg örömét, ahogy lépdelt előre, sem bánatát, ahogy kiesett, igen szoros eredménnyel!
Edzőjére ugyanis, _már nem volt keret_!!!

Megkockáztatom, ha Mellette is ott áll az edző, aki nem csak lelkileg, de szakmailag is támogatja, nem a bronzért, de az aranyért vívott volna csatát, és azt is simán elképzelem, hogy leveri a tőle jóval idősebb, tapasztaltabb franciát, akinek persze nem voltak ilyen személyi problémái...

Szóval a gyomrom fordul ki ettől az aljadék kormánytól, és attól a genny bagázstól, aki nem átallotta így megalázni ezt a pár gyereket, akik önmaguk lehetőségein felül teljesítettek!

Walterom, Te meg ne bosszants!

_Siket Olimpia_
Érted?
Így lett meghirdetve, és így is hívták a taipeni játékokat!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.04. 07:42:06

@Kravver:

Először is köszönöm szépen az eddigi talán legnormálisabb kommentedet. Így tovább!

Másrészt veled ellentétben én úgy gondolom, illetve az én számomra ez nem a pénzről szól. Tudom én is, hogy sokan még ennyit sem kapnak. De ahogy írtam is, ez a kacatcsomag olyan ajándék, amit inkább ne adott volna a minisztérium. Adtak volna helyette egy díszes, cifra oklevelet, hogy a "Magyar Köztársaság kormánya szívből gratulál stb" tele pecséttel, aláírással. Na az GESZTUS lett volna. A sportolók bekereteztethették volna, kitennék otthon a falra, vagy be a fiókba, és 20-30-40 év múlva is nézegethették/mutogathatták volna, hogy igenis elismerték az eredményeiket.
De ezek a műanyag bóvlik szörnyűek, ilyeneket a kampánysátorban osztanak a szavazóknak.

Horizont 2009.10.04. 07:42:14

@Kravver:
Te egy teljesen reménytelen eset vagy! Halványlila gőzöd sincs miről van szó. Van amikor többet ér ha semmit nem kap az ember! Na ez az az eset. Gondolj bele abba ma hazánkban hányan kapnak "valamit" munka és teljesítmény nélkül. És itt vannak ezek a sportoló fiatalok, akiknek ezerszeres a teljesítménye, mivel nem egészségesek. És megalázták őket! Nem azzal te szerencsétlen, hogy nem kaptak milliókat, hanem azzal, hogy "ezt" kapták!
Nehéz neked bele érezni magad ebbe a helyzetbe?? Sajnállak!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.04. 07:44:31

@Horizont:

Kicsit másképp, de ugyanarról beszélünk. :))

Horizont 2009.10.04. 07:47:38

@laspalmas:
Azon mosolyogtam, hogy pont ugyanabban az időben "szóltunk " hozzá :DDD
Ki korán kel @Kravver: -re lel! :DDD

Kravver 2009.10.04. 09:25:57

@Horizont:

Nem nehéz beleélnemmagama helyzetbe, "te szerencsétlen", hanem vagyok annyira felnőtt, hogy túl tudnám tenni magamat rajta anélkül, hoyg úgy érezném, hogy most aztán porig vagyok alázva.

"Ki korán kel @Kravver: -re lel!" - Szép műfordítás az eredeti verzióra. megható a figyelmességed.

Kravver 2009.10.04. 09:29:23

@csendbajnoka:
"Amit a kormány ajándékait illeti az én gyermekem vissza dobta nekik"
Ez szép nevelés, már ne haragudj. Ajándékot visszadobni? Phej.
Sportoló az a gyerek vagy politikai aktivista? El kellene dönteni.

Hannibal22 2009.10.04. 12:43:40

@Kravver: Ne ítélkezz! Adj hálát Istennek (illetve,te a sorsnak),hogy a te neveltetésed kifogástalan volt!

Kravver 2009.10.04. 12:50:25

@hannibal22-73:
Megtörtént.

Ennek ellenére a véleményemet elmondhatom, ugye? Főleg, hogy ez a poszt sőt tkp az egész blog elsősorban az ítélkezésről szól.

Hannibal22 2009.10.04. 13:02:10

@Kravver: Természetesen! A mai kommentjeid egész normálisak voltak,leszámítva az utolsót! "vagyok annyira felnőtt, hogy túl tudnám tenni magamat rajta anélkül, hoyg úgy érezném, hogy most aztán porig vagyok alázva. "-ez tetszett ,talán meg is értettem belőle,hogy mit akartál mondani mindvégig ebben a témában. ...de a faszért kellett ezt az utolsót beírnod??

Kravver 2009.10.04. 13:08:37

@hannibal22-73:
Azért, hogy laspalmas is értse.
:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.10.06. 21:12:39

@csendbajnoka:

Gratulálok, remélem többünk nevében is mondhatom, hogy büszkék vagyunk rá.

csendbajnoka 2009.10.09. 20:22:10

@Mj: Nagyon köszönöm a gratulációkat.

csendbajnoka 2009.10.09. 20:39:17

@Kravver: Te el sem bírod képzelni hogy ezek a fiatalok mit éreztek akkor amikor kinyitották a szatyrot. Nem maguktól mentek oda hanem meghívták őket. Nem kértek semmit , de még is kaptak. Nem hiszem hogy te ezt nem tudod. Neked az a szereped hogy itt így viselkedj az álarcod mögött. Szívesen megnézném az arcod ha valaki ilyen kacatokkal ajándékozna meg téged.
Látod én még a telefon számom is kiírom, nekem nincs mit takargatnom.
Az ilyen gyáva emberkék kételkednek az én nevelésemben?
A te anyukád azt tartja jónak hogy ilyenné formált téged?
Kívánom neked hogy kapjál sok szeretetet az életedben és változz te is olyanná, aki viszonozni is tudja azt .

Sííva 2009.10.09. 21:01:55

A sportolók teljesítettek, nem rossz hírünket terjesztették a világban, mint a politikusaink, a lenyúlós, BKV, MÁV, CKÖ, Hunvald, és még sorolhatnám.
Ezeket a fiatal embereket illő lett volna értékes dologgal megajándékozni!
Vagy már mindent elloptak, de ezek a kacatok nem kellettek senkinek???????????
Csak kíváncsiságból kérdezném, hogy ezek a" kedves "apróságok hány száz millióba kerültek???
Sacc : 145 milla!

Sííva 2009.10.09. 21:36:38

@feledékeny:
Na és, azt vesz fel amit akar, vagy éppen azt amit tud!
Ezen vagy kiakadva?
Én azon, hogy inkább meg se hívták volna őket, vagy legalább ezeket a nevetséges dolgokat ne adták volna nekik!!!!!!!!!!!!

fokabacsi 2009.10.10. 08:52:07

Nagyon kíváncsi lennék , mennyi pénzt számoltak el erre , és az a pénz hová lett . Mert én ezekről már bármit el tudok képzelni.

xofi-extravaganja · http://www.extravaganja.hu/ 2009.10.13. 22:11:11

@csendbajnoka: félreértettél. extra jó tusfürdőből van nekem sok. drága, finom holmi, sokan csak ajándéknak veszik meg. pont az a vízilabda miatt tűnt jó ötletnek. az alap hozzáállásom, hogy rakjuk össze, amink van. spec nem tudnék zsebből előrántani annyit, hogy annak valóban örüljön egy egész csapat, meg az edzők, stb. , és sztem vagyunk így páran. de ha sokan,
.
mondjuk csak a harmada azoknak az embereknek, akik itt fújjolnak, összedobna
.
olyat, ami neki van, és szép, és értékes, abból tisztességes ajándékra futná. de tudod mit, gyűjthetünk pénzt is, ha az tetszene. és süket, és vak osztálytársaim is vannak, szőkék és talán cigány is akad, és jól elvagyunk. de ha van kedved, találkozhatunk.

legelek 2010.02.25. 22:52:22

Én ismerek 2 db siket vízilabdázó gyereket, akik 16 évesen (1993- as születésűek) akik megnyerték ezt a siki olimpiát. Ez undorító és felháborító hogy ilyen kacatokat adnak nekik és az ELŐRE megígért pénzből sem kaptak semmit (majd csak 35 évesen 200ezret). A pénzt simán kitudnák fizetni, csak a főnökökön múlik (valszeg zsebre akarják tenni). Én beszéltem vele és azt mondta, hogy a főnök bolond. Mégegyszer: UNDORÍTÓ

csaszar1 2010.03.03. 07:31:37

Sziasztok!

Olvasom folyamatosan ezt a fórumot.
Sajnos szomorú a tény.
De ezek a fiatalok akik siketlimpián voltak 2009-ben taipenben,ahogy megnyertek az olimpiát(örültem ennek:)
Voltam sportháznál olimpikonok megérkezésnél,és meglepetés volt számomra hogy már pénzről beszéltek (12 millió jár fejenként mint jutalompénz olimpia bajnokként)
Én véleményem szerint:nem jár siketeknek magas jutalompénz,mert nem lehet jelenleg összehasonlitani a halló sportolókhoz viszonyitva!

süti beállítások módosítása