Skip to content


       Szűrés lista

Rio után Csepel? - Nekünk Olimpia kell (1. rész)

Jó estét, jó szurkolást!

Péntek este kiderült, hogy Rio nyerte el a 2016-os Nyári Olimpia Játékok rendezési jogát, a budapesti olimpia bűvöletében élők a "Csak ne Madrid nyerjen" jeligével szurkoltak. Egy madridi győzelem esetén csak 2028-ban jöhetett volna újra Európa ...


"A döntésből az is látszik, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeret történelmet írni, hiszen először rendezhetnek olimpiát Dél-Amerikában. Egyszer Közép-Európa is sorra fog kerülni, akkor pedig nekünk ugrásra készen kell állnunk. Most a legfontosabb, hogy a parlament még az ősszel napirendre tűzze az Olimpia Törvényt, azaz szülessen döntés arról, hogy támogatják Budapest pályázatát. A tárgyalások jelenleg is folynak a parlamenti pártokkal, látok arra esélyt, hogy a következő hónapokban megszülessen a döntés" -  nyilatkozta Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.


Brazília "az egyetlen ország, amely a világ tíz vezető gazdasága közül eddig még nem rendezhetett olimpiát" mondattal érvelt, Magyarország pedig szintén egy hasonló érvet dobott be: "az országok olimpiai örökranglistájának első tíz helyezettje közül egyedüliként, még soha nem rendezhetett olimpiai játékokat."
A különbséget érezzük ...
De azért nézzük meg a képeket, mivel is készül Rio. Az "Olimpia a Copacabana-n" NEM EGYENLŐ az "Olimpia Csepelen"-nel!

Álom, álom, édes álom: A Csepeli Szabadkikötő 2020-ban (amúgy Rio):


De honnan jött az ötlet, és hogy jutottunk idáig, hogy 2009-ben a teljes politikai-gazdasági elit a csepeli olimpia (lol ... még leírni is megmosolyogtató) bűvöletében él?

A Vastagbőr olimpiai különkiadása!

Igaz, nincs is most Olimpia, de mivel még ősszel az országgyűlésnek törvényt kell hozni, hogy pályázunk-e vagy sem 2011-ben, úgy érzem, kicsit körül kellene járni a témát. Főleg, hogy ez nem egy 500 milliárdos elkúrás (alá' 4-es metró), hanem ennek tízszerese, hússzorosa ...

Álom, álom, édes álom: Csepel 2020-ban, egy Dunán ringatózó hajóról (amúgy Peking):


Kezdetben nagy faszkorbácsot az egész értelmi szerzőjének, Orbán Viktornak, amiért kitalálta a teljesen nyilvánvaló őrültséget, hogy Magyarországnak olimpiát kellene rendeznie. Mert most, 2009-ben már ott vagyunk, hogy aki nemet mond erre, az hazaellenes, beruházásellenes, sportellenes, fejlődésellenes stb. mindenki ismeri a megfelelő jelzőket. Tisztára, mint a 4-es metró esetében, ahol már nem számítanak az szakmai érvek, csak az érzelmek, vagy támogatod, úgy ahogy van, vagy ellene vagy.

Szóval az olimpia ötletét Orbán Viktor vetette fel még 2000 őszén. 2001 tavaszán aztán Deutsch Tamás sportminiszter (uramatyám, tódulnak elő az emlékek!) bejelentette, hogy pályázunk a 2012-es olimpiára. A tervek 1000 milliárdos költségvetést tartalmaztak.

Az olimpiát a Fidesz felhasználta a 2002-es választási kampányban maximálisan elítélendő módon, ahol 650 ezer támogató aláírást szedtek össze. Ellenzéki politikusok is kénytelenek voltak aláírni a  Fideszes íveket (Medgyessy, Kovács, Demszky). 



A Gallup 2002-es felmérése:

Ez a felmérés szép kövér paripákat tolt be a politikusok segge alá, hiszen íme, a Zemberek 2/3-a támogatja az olimpiát!!! És ha ennyire szeretnék, akkor adjuk meg nekik ....

De azért: ha azt a kérdést tették volna fel, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország a saját erejéből embert juttasson fel a Holdra?" és arra is kijön a 2/3 igen, akkor épülne a magyar űrkikötő Csepelen?! Meg megalakult volna a MEHM (Magyar Embert a Holdra Mozgalom)?!

Hülye kérdésre hülye válasz, csókolom ...

De mielőtt belemélyedünk a részletekbe, felteszem ugyanezt a kérdést:



2002-ben azonban Vikor és Tompika buktak a csodálatos 650 ezer aláírás ellenére, jöttek a szocik. Jánosi György sportminiszter (uramatyám, tódulnak elő az emlékek!) szerint nem reális a 2012-es dátum, és a költségek is felugrottak 2000 milliárd forintra.

2002 év végére elkészült a Pricewaterhouse Coopers hatástanulmánya, melyet még Deutsch rendelt meg. Ami amúgy akkor 500 millió forintba került. Aprópénz. Az elolvasása után új céldátumot fogalmaztak meg: legyen inkább 2020! Vagyis az Olimpia tervét jegelték.

Pár évig csend is volt. Majd 2005-ben új lendületet kapott az "Olimpiát Budapesten 2020-ban!" ötlet, mikor Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke megalapította a Budapesti Olimpia Mozgalmat, olyan hazai üzleti nagyágyúkkal, mint Csányi meg Demján.


"Most egy pártsemleges, elszánt civil szerveződés és a gazdasági elitünk fog össze. A kormány foglalkozzon az államháztartás rendbetételével, a gazdaság növekedési ütemének felpörgetésével; a főváros folytassa az útfelújításokat és a tömegközlekedés fejlesztését, a MOB-nak azon kell ügyködnie, hogy az athéni szégyenfoltot – a magyar atléták dopping-botrányai miatt – lemossa; mi, civilek pedig megkeressük azokat a befolyással bíró embereket, akik érdekeltek lehetnek az ügyben. Végül ezeket lehet majd összekapcsolni." - nyilatkozta a BOM megalakulásakor 2005-ben.


És hogy miért pont 2005-ben melegítették fel a kihűlt olimpiai ötletet?


"2005-ben pont azért láttuk aktuálisnak, hogy felelevenítsük a budapesti olimpia ötletét, mert akkor egy évvel az uniós csatlakozásunk után kiderült, mennyi pénzre számíthatunk az EU-tól a következő években. Szerintünk talán érdemes elgondolkozni, mit kezdjünk ezekkel a fejlesztésekre szánt pénzekkel, ebben pedig az olimpiarendezés vezető szerepet kaphat." - Szalay-Berzeviczy Attila.


(A jósolás nem az erősséged, de hát honnan láthattad volna előre: Gyurcsány & világválság. Az  államháztartás nincs rendbe téve, a gazdaság a felpörgetés helyett 7%-kal csökken, a főváros ezerrel nem fejleszti a tömegközlekedést ...)

A BOM el is kezdte a lobbimunkát ezerrel ...
Vajon ki járna jól ezzel az irdatlan beruházással? Szalay-Berzeviczy, Csányi, Demján meg a kurva nagy betonlobbi? A vidéken élő 8,2 millió embernek milyen előnye származik, hogy Budapesten elverünk beruházunk 5000 milliárd forintot? Már megmondtam: csak sokból érdemes sokat lopni. Ha az átlagos korrupciós ráta minden közbeszerzést 20%-kal drágít , akkor ez ... na jó, ki sem merem számolni. (A "betonlobbi" meg ugye már megmutatta a foga fehérjét, mikor felhúzták nekünk a Kőrőshegyi völgyhidat.)

A honlapjukon írják:


"Kialakult egy befolyásos menedzser réteg, amely nemzetközi dimenziókban gondolkozik, és pontos képe van arról, hogy terjeszkedési szándékainak egy magyar olimpia milyen előnyöket jelent. Nagyon valószínű, hogy éppen ezért az olimpia megvalósítása során is kész áldozatokat hozni illetve befolyását az olimpia érdekében felhasználni. A Budapesti Olimpia Mozgalom teret ad az olimpiai iránt érdeklődő és abban érdekelt üzletemberek részére is."


A számok is megváltoztak 3 év alatt, Szalay-Berzeviczy már 4600 milliárd kiadásról, és 1100 milliárd bevételről beszélt.

Ezután pár évig csendben zajlott a lobbimunka ... pár plakát, reklámfilm stb.
Illetve a "csendben" szót idézőjelbe tenném, mivel a BOM-hoz csatlakozott 15 alapító vállalat, 100 közismert alapító magánszemély, 8 arany, 7 ezüst, 5 bronz fokozatú támogató, 6 szakmai támogató, 50 médiatámogató, 25 egyéb sport és civil valamint 34 000 pártoló tag ... A BOM nem kispályás.

Majd jött 2008 ősze, és a kurva nagy gazdasági válság. Mit is tett ekkor, 2008 decemberében a Fővárosi Közgyűlés? Egyhangúlag szavazták meg Demszky törvényjavaslatát, hogy Budapest pályázzon a 2020-es Olimpiai Játékokra. A BOM gátlástalan lobbimunkájának első eredménye. (Még mi is hírt adtunk a nagy eseményről.)

A BOM már 2007-ben megkezdte a Főváros megpuhítását:


"A Fővárosi Közgyűlés korábbi, 2007. június 28-i határozatában kifejezte, hogy aktívan részt kíván venni a BOM által javasolt Olimpia Törvény kidolgozásában. Ennek keretében egyeztetésekre került sor Budapest Főváros Önkormányzata, a Főépítészi Iroda, a szakmailag kompetens ágazati ügyosztályok és a BOM egyesület, illetve szakmai partnere, a Siegler Ügyvédi Iroda (Weil, Gotshal & Manges LLP) között." (A Siegler-t bízták meg a törvénytervezet szövegének a megírásával)


A másfél éves előkészítő munka eredménye lett az egyhangú fővárosi szavazás.

Demszky:


"Ez azt jelzi  hogy vannak olyan közös ügyeink, amelyeknek megvalósításáért össze tudnak fogni a pártok, a főváros és a kerületek, és a remények szerint a javaslatot támogatja majd az Országgyűlés is."


Tarlós:


"Az olimpia eszméjének pártolása jó lehetőséget ad arra is, hogy az együttműködés “bennünk szunnyadó szándékát” kinyilvánítsuk. A főpolgármester minden támogatást meg fog kapni az ellenzéktől nemcsak a kandidálásig, hanem az olimpia megrendezéséért tett valamennyi erőfeszítéshez is."


Mivel a számok folyamatosan változnak, a 2008-as frissített verzió:
Az olimpia közvetlen költsége 518 milliárd forint, az infrastruktúrális beruházokra pedig 2012-ig 5344 milliárd, míg 2020-ig további 5158 milliárd forint kellene költeni.

Vagyis az Olimpia kapcsán nem kis összegekkel dobálóznak ...

Persze bennem csak az a kérdés merül fel, az elmúlt évek hazai történéseit átélve-olvasva, hogy van egyáltalán erkölcsi alapja a korrupt és hozzá nem értő "elitünknek" (politikai-gazdasági), hogy egy ekkora horderejű döntést hozzon, az ország jelenlegi anyagi-erkölcsi-szellemi állapotában?

Mit tettünk le az asztalra, hogy a világ legnagyobb (sport) eseményét kívánjuk megrendezni?

Világkiállítás 1996-ban
? Hornék lemondták.

Magyar-osztrák közös labdarúgó európa-bajnokság? Elbuktuk 1999-ben.
Reakció az MLSZ elnökétől: "a stadionok - hála az állami segítségnyújtásnak - épülni kezdenek, és én tapasztaltam már az előző kandidálásnál is, hogy sokkal többet nyom a latban az, ha már megépültek a létesítmények, nemcsak maketten léteznek."
Hű meg ha, annyira épültek, hogy csak kapkodom a fejem, melyik hipermoder stadionba mehetünk NB1-es meccsre a hétvégén ... Ugorjunk 10 évet előre! 2009 október: "A stadion miatt nem jön Budapestre a U2." Ennyi ... ragozzuk tovább? Felesleges ...

Magyar (saját rendezésű) labdarúgó európa-bajnokság? Elbuktuk 2002-ben.

Magyar-horvát közös rendezésű labdarúgó európa-bajnokság? Elbuktuk 2005-ben.

Úszó-eb a Margitszigeten?
Botrányos körülmények között építettünk 2 medencét (!), így Budapesten továbbra sincs fedett úszóközpont. A úszó vagy vizilabdaedzésre érkező gyerekek télen is mehetnek ki a kinti medencébe. Szégyen!

Pécs EKF 2010? Az elkúrás státusza: work in progress ...

A sorozat a héten folytatódik.
Kérem maradjanak velünk.
Jó estét, jó szurkolást!  

Címkék: politika közélet olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr601415082

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Olimpiát Csepelnek! 2010.05.10. 18:56:11

Az olimpia álom maradt, de néhány évvel ezelőtt egy igen erős koalíció jött létre a magyar gazdaság képviselőiből, amely megálmodta, hogy legyen olimpia Budapesten.

Trackback: Gyorshírek 2009.10.07. 13:15:05

Irányváltás a BOM-banA Budapesti Olimpiai Mozgalom felülbírálta korábbi álláspontját, immár nem akar olimpiát rendezni - helyette egy új olimpiai sorozatot indítana útjára, mely az olimpiai és a paralimpiai játékok közötti űrt volna hivatott kitölteni ...

Trackback: Gyorshírek 2009.10.07. 09:00:02

Irányváltás a BOM-banA Budapesti Olimpiai Mozgalom felülbírálta korábbi álláspontját, immár nem akar olimpiát rendezni - helyette egy új olimpiai sorozatot indítana útjára, mely az olimpiai és a paralimpiai játékok közötti űrt volna hivatott kitölteni ...

Trackback: Génmódosított élelmiszerek, Pusztai Árpád 2009.10.05. 11:13:40

Pusztai Árpád professzor, a skót tudományos akadémia tagja, skóciai laborjában génmódosított burgonyával etette a kísérleti patkányait - mesélte a BBC-ben - erre az állatok teljesen degeneráltak lettek, egészségkárosító hatásokra figyeltek fel,  i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.05. 13:13:53

@Nosfi:

Van egy olyan sejtésem, hogy a tanácsadói kör metszeni fogja egymást...

Izrael Kapitány 2009.10.05. 13:16:18

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Jó itt a drótok ellopásáról beszélünk. Szerinte nem lopná el senki, mert olyan magasra a "tudjukkik" úgysem másznak fel lopni!:DDDDDD

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.05. 13:17:47

@DArchAngel:

Hát ne is fizettessenek 300 Ft-ot, vonnak eleget.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.10.05. 13:20:57

@Izrael Kapitány:
Hát figyelj láttam én már bükk közepén kibaszva hűtőgépet:) ráadásul olyan helyen ahol gyakorlatilag nem is volt út:) Szóval én mindent el tudok képzelni (sajnos)..

Izrael Kapitány 2009.10.05. 13:28:00

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Az nem is piréz volt, ezt mindannyian tudjuk!:D

Bad Attitude Baracus 2009.10.05. 13:33:27

@eszkep: Lehet, hogy a Hold program az USA-ban 1,5 milló munkahelyet hozott létre, de szerinted mostanában (immár 37 éve) miért nem repkednek még az amcsik sem a holdra? A válasz egyszerű: Mert Qrva sokba kerül és bevétel belőle erősen közel nulla. És ezt még egy USA szintű ország sem tudja hosszú távon szponzorálni. Ez nem olyan mint monjuk a New Deal vagy hasonló "állami" pénzből fizetett közmunkák, amelyeknek közvetlen hasznuk volt az ország számára, hanem egy nagy kút, amelynek, mondhatjuk így még ha nem is teljesen igaz, semmi értelme.
BTW az amcsi űrsikló program is egy elég nagy kút, de lagalább valamennyi pénzt is hoz és mégsem mondhatják, hogy bocsi elkúrtuk, űrsikló leáll.
@Izrael Kapitány: Arról azért nem vagyok meggyőződve, hogy a viktoriánusok jobban értenek a pénzkiemeléshez mint az mszmp-sek. Akarom mondani mszpsek. Azért a cocik nagyságrendekkel többet raboltak mint a fityesz, habár azért ők sem fogták vissza magukat.
@laspalmas: Ez a kérdés így olyan - mármint, hogy Egyetértünk-e, hogy Mo olimpiát rendezzen - mint mikor a bíróságon faggatják a tanút és csak igennel vagy nemmel válaszolhat, kifejteni, magyarázni nem hagyják, majd utána jól félreértelmezik a választ. Igen, én (és szerintem szinte minden magyar ember) szeretném, ha Mo rendez(het)ne olimpiát. És nem, jelenlegi helyzetben nem szeretném, ha ezermilliárdokat kúrnának ki egy ilyen haszontalan dologra. Hasznos ugyanis csak akkor lenne, ha egyébként az ország viszonylag jól működne. De mégis mi lenne most ha sikerülne, megnyernénk:
1. Nem épülne fel semmi (még úgy sem, mint Athénban, hogy majdhogynem a futók előtt aszfaltozták a pályát). Állati blama. Mo az elkövetkező 2000 évben még egy reklámfilmet sem rendezhetne meg.
2. Felépülne minden, az ország kb. 100 emberöltőre eladósodna, viszont néhány amúgy sem szegény "ember" még sokkal gazdagabb lenne. Lenne egy csomó sportlétesítményünk, amelyek minimális kihasználtsággal üzemelnének egy darabig, közben szépen lassan (gyorsan) lepusztulnának.
El tudok képzelni még egy pár alternatívát, de egyik sem az, hogy "hú de jó lesz ez nekünk magyar adófizetőknek".

Izrael Kapitány 2009.10.05. 13:51:04

@Bad Attitude Baracus: Nem a pénzkiemeléshez értenek jobban, hanem a körítéshez. A cociknál meg a szadesznél senki nem emel ki több pénzt, de ezek ahhoz is hülyék, hogy legalább valami cukormázba csomagolják, mikor letolják az emberek torkán.

Tassadar 2009.10.05. 13:54:53

@Zetek:
Top 10 ország GDP a PPP nemzetközi dollárra számolva 2008 (abszolút érték):

* USA: 14.264 milliárd nemz.dollár
* Kína: 7.916 milliárd nemz.dollár
* Japán: 4.354 milliárd nemz.dollár
* India: 3.288 milliárd nemz.dollár
* Németo.: 2.910 milliárd nemz.dollár
* Oroszo.: 2.260 milliárd nemz.dollár
* Egyesült Kir.: 2.230 milliárd nemz.dollár
* Franciao.: 2.130 milliárd nemz.dollár
* Brazília: 1.981 milliárd nemz.dollár
* Olaszo.: 1.814 milliárd nemz.dollár

Bad Attitude Baracus 2009.10.05. 13:57:01

@Izrael Kapitány: Azt tény, hogy a fidesz jobban kommunikálta a dolgait. Felvetődik a kérdés másrészt, hogy a coci/szades kombó tényleg ennyire hülye, vagy csak ennyire lesz@rják a népet, hogy még ezzel sem foglalkoznak.

Bad Attitude Baracus 2009.10.05. 14:04:03

@laspalmas: Én fizetnék sok mindenre szívesen (mondjuk fizetek is, mert vonják), de csak akkor, ha tudom, hogy - legalább a nagy része - jó helyre megy. Ez a 300 Ft is csak egy újabb értelmetlen lehúzás lett volna. Fizessen miss röfi (alias hováth ágnes) ha annyira akar, neki úgyis "fussa" rá.

xstranger 2009.10.05. 14:05:41

@eszkep: A magyar novekedes erosen korrelal a vilag novekedesevel, mivel a teljesitmenyunket a kulfoldi toke aramlasa hatarozza meg. Ezert hulyeseg Orbanra hivatkozni (vagy Bokrosra), 2001ig a dotcom lufiig minket is a vilaggazdasag hajtott csak utana kezdodott az elkuras mert Megyo lefele meno piacon osztogatott, igy ennek eredmenyekeppen a kovetkezo hullambol ami a hitelvalsagig tartott kimaradtunk. Most megint egyutt szivunk a vilaggal.
Kb ennyi a magyar elit gazdasagi felelossege.

xstranger 2009.10.05. 14:07:14

@reKorrekt: szamolj kicsit nagyobb szamot, a "nagycsaladosok" tuti nem fognak ennyit betenni.

xstranger 2009.10.05. 14:09:54

@Maximio: ok $1900Mrd mi $190Mrd tehat nekik tizedannyira "faj" egy ilyen beruhazas.

Zetek 2009.10.05. 14:17:39

@Tassadar: Ne vicceljünk már. Abszolút számokat nem igazán illik idézni.

xstranger 2009.10.05. 14:18:32

@Bad Attitude Baracus: Lol.

A holdprogram helyezte fenyevekkel az amcsi kutatokat az oroszok ele. Emlekezz csak akkor ez meg nem volt teljesen nyilvanvaloan eldontott meccs.

Az akkor torteno tudomanyos publicitas egy rovid idore "meno"-ve tette a tudomanyos palyat es ennek hatasa leirhatatlan volt az amcsi tarsadalomban.

Az eredmenyeket felhasznalva fejlesztettek ki egy csomo fegyvert amivel vegulis megnyertek a hideghaborut. Es ezerszamra vannak meg hasznos otletek projektmenedzsment, anyagtechnologia stb temaban.

Szoval igen, az hogy 12 ember elment a Holdra annak tul nagy jelentosege azonkivul hogy beinthettek jo messzirol a ruszkiknak nem volt. De az eredmenyekeppen letrejott IQnak nagyon is volt ertelme.

Marcellusca 2009.10.05. 14:35:49

Az Olimpi(n)át nem, de a "MEHM (Magyar Embert a Holdra Mozgalom)-t" támogatom!
Sőt! Egyből a Marsot célozzuk meg!
Merjünk nagyot álmodni!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.10.05. 14:43:12

@caralho voador: Az ország többi részére is. Pl. a Bp költésben talán figyelhetnénel arra, hogy az agglomeráció és Bp nem elválasztató. A a főváros nem fordít gondot a bejutás megoldására, akkor ők és mi is szpounk. Sajos ez demszky és a többi köcsög agyáig nem jut le.

abandi 2009.10.05. 14:46:50

"2002 év végére elkészült a Pricewaterhouse Coopers hatástanulmánya, melyet még Deutsch rendelt meg. Ami amúgy akkor 500 millió forintba került. Aprópénz."
Nem! Gyerekcsíny !
És valahol felsír egy projektor-vetítő...

Izrael Kapitány 2009.10.05. 14:55:56

@Marcellusca: Tudom én, hogy az nem Hold, hanem holoprogram, meg, hogy kiket küldenél a Marsra...

abandi 2009.10.05. 15:06:33

A Top Gearos-ok szerint is: Csepel a végállomás!
www.youtube.com/watch?v=nl1VJf_8k5w

S.O.A. 2009.10.05. 15:11:57

Francba az Olimpiával, emelkedjék a Viktor-5 hordozórakéta, fedélzetén 3 bátor magyar hőssel, és irány a Hold!! És együtt tapsolhat az ópusztaszeri űrközpontban az egész ország! (2030 előtt kéne, mert különben az amcsik MEGINT beelőzhetnek...)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.10.05. 15:38:10

@eszkep:

Kérlek:

"A GDP 2002 negyedik negyedévében 3,7 százalékkal, az év egészében 3,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. "
hvg.hu/gazdasag/00000000004BE901.aspx

abandi 2009.10.05. 15:46:00

@abandi: @ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Ősi derék beásási módszer!
Megfigyelésügyileg...
40 miRRiárdértr! (Az a csillió utáni, de a fedáksári és a csillagos ég közötti tétel...a beszédhibások ezzel is csalhatnak majd...)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.10.05. 16:03:12

@Tigeri:
Varrasd fel a szemed, tanuld meg a nyelvet, és lopj egy útlevelet a józsefvárosin :DDD

Senkiházy/ישראל/ 2009.10.05. 16:03:30

off:

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: A nevedről eszembe jut, hogy valójában ez egy kurva ország. Nálunk van a legtöbb kurva az egész kibaszott kontinensen (az oroszok még esélyesek de ők valamivel többen vannak). Másrészt ez egy kurva szar hely, tehát nem értem miért ez a neved inkább így kéne:

Declared for Kurvaország, not for Hungary.

on

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.10.05. 16:24:19

@Bad Attitude Baracus: azert lett volna jo a 300 huf, mert a cigok is fizettek volna.. igy meg semmiert.

abandi 2009.10.05. 16:34:15

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:
Tévedésben élsz!
Kötelesek lettek volna ellátni akkor is ha nem fizet!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 16:35:07

@abandi: mert neki nincs meg a 40 centi? vagy miért? :) Moldova mondjuk szép riportkönyvet írhatna arról, hogy ki hogyan és mennyit nyúlt. megható párbeszédekkel, a lelkek változását közvetítve. ejjj, az igazi az lenne, ha a sok jóképességű börtönnaplójaként írná meg, amint építik az utakat, gátakat, mindenfélét kényszermunkában...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 16:39:55

@Senkiházy/ישראל/: neeem, ez Fletóizmus, a Kurvaország. Ettől függetlenül, valóban rengeteg a "táncosnő" vagy mi, mondhatni országunk legerősebb exportcikkéről beszéltél. A hellyel önmagában semmi baj nem lenne. A politikai "elittel" lényegesen több gond akad, pedig vélhetően ők is csak bábok...

Szorgos Lajhár 2009.10.05. 16:41:31

Az egész hagymázos baromság kizárólag arra jó, hogy egyesek hatalmas pénzeket kaszáljanak különféle tanulmányok és tervek formájában, avagy a sport- és betonmaffia megvalósult (nagy)koalíciója. Ha valamit ki nem állhatok Orbánban, akkor az a sportmániája. Mondom ezt olyan emberként, aki már 1990-ben is a Fideszre szavazott, és a jövőben sem tesz mást (mert nem teheti máshová az x-et). Orbán nem tudja, hogy az élsportban immár mindig a jobb doppinglabor nyer, és hogy az élsport művelése kb. a láncdohányzáshoz fogható egészségkárosítás??? Oda jutottunk, hogy akár a legrongyabb médiapojácának/"celebnek" is gratulálnék, ha kinyitná a száját és kimondaná: A király meztelen, azaz SEMMI esélyünk a következő 50 évben olimpia megrendezésére és minden állítólagos efféle céllal elköltött forint puszta pénzkidobás. Hornnak alig volt olyan intézkedése, amellyel egyetértettem: Első helyen említeném a "világkiállítás" végleges lemondását, utána hirtelenjében nem is jut semmi sem eszembe. Némi szánalmas utóvédharc és méltatlankodás volt ugyan utána, de az ügyben eléggé el nem ítélhető módon 180 fokos fordulatot tevő Fidesz akkor is öngólt lőtt (mint még oly sokszor).

Senkiházy/ישראל/ 2009.10.05. 16:48:12

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: Oké a klímával nincs gond, de ez a hely rothad . Nem csak az elit miatt, az emberek sorvadnak el.

abandi 2009.10.05. 16:58:21

@Senkiházy/ישראל/:
A klíma is mediterranizálódik...
Igazi birkanyájas sémita-nyálassá...

Prakt! 2009.10.05. 17:07:57

Tudtommal!
Az olimpiai város 300 km-es körzetében lehet megrendezni a versenyeket!
Tehát egy Budapesti olimpián, szegeden lehetne rendezni például az evezős versenyeket, Debrecenben a maratont, és siófokon a hosszútáv úszást, vagy a triatlont.
Az egész ország nyerne vele.

Szerintem

Kartal (rezervált) 2009.10.05. 17:21:14

@Jack/rendetteremt/: vagy marha nagyot kaszálna a dolgon...

abandi 2009.10.05. 17:31:27

@Prakt!:
Szerintem, meg:
- a maratont a nyírségi falvakon keresztül,
- a bírkózást a VIII.ker-ben,
- a triatlont a felső tisza partján...
satöbbi...
Ne komolytalankodj!

Izrael Kapitány 2009.10.05. 18:02:50

@zero: Az megvan, hogy a kürtős kalácsot a szlovákok védték le, a magyar szürkemarhát meg az olaszok?

Gratuláljunk az ország vezetésének ismételten! Bár ebben a fasisztaveszélyben teljesen megértem, hogy nincs idő ezekkel foglalkozni...

abandi 2009.10.05. 18:03:14

@Kartal (a dühös):
Dobókörnek még jó lesz...

abandi 2009.10.05. 18:04:52

Elsíbolt/eltűnt beléptetési kapuk:
Tájékozódási futás...

zsoltix 2009.10.05. 18:07:31

Mi a gorcs van mar megint, nem lehet beirni?

zsoltix 2009.10.05. 18:14:27

Ez persze bement:) Csak annyit firkaltam volna, hogy az olimpiai letesitmenyek letrehozasahoz is teglajegyet kellene arusitani, mint a 80as evekben a Nemzetihez, es talan azokra is csak a kovetkezo evszazadig kellene varni, mint a Nemzeti Szinhazra:)

abandi 2009.10.05. 18:24:16

@Izrael Kapitány:
A'szem a pálinka sem csak csonkamagyarországira sikeredett...
A Tokaji sem...
Marad nekünk a pálpusztai sajt szaga!
Mint tömegpusztító olimpikon ...

jozicsenko 2009.10.05. 18:35:25

hi!

pécsi móka: kizárták a volt vezetőket a vízműnél? lol

most sírnak az mszp-s potentátok...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.10.05. 18:38:26

@Prakt!:
300 kilométeres körzetben?
olcsósítsunk
Jelentkezzünk a téli olimpiára és rendezzük szlovákiában.
Levédetem az ötletet.

abandi 2009.10.05. 18:39:51

@jozicsenko:
Ki privatizálta?
Nem tudom, komolyan kérdezem!
Coppola- Keresztapa:
Aki az ajánlatot hozza, az az áruló...
És ez csak egy szaros amcsi film!
Baaazzzmeeeg...

zsoltix 2009.10.05. 18:50:02

22. szazadi prodzsektek: euro bevezetese Magyarorszagon, 4es metro atadasa, olimpiai letesitmenyek alapkoletetele.

Tarackos Sül (törölt) 2009.10.05. 18:58:56

@Stoney Hill Billy:

Rajta, lehet fizetni. Rendezd, ha akarod, de ne a többiek pénzéből.

Amúgy ahogy Budapest = Magyarország, ugyanezen egyenletben az ismeretlent kifejtve:

Magyar = Hülye.

Itt bármit be lehet adni, a jó magyarkák vígan szavaznak majd rá. Nem igazán foglalkoznak vele, mi lesz a következménye.

abandi 2009.10.05. 19:21:59

@Stoney Hill Billy:
Itt valami félreértés lehet csak!
Gondolom izrajelbül kopogtatsz...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 19:24:47

@Tarackos Sül: @abandi: vagy ironizél :D
amúgy meg a pénzösszegeket látva, amik itt röpködnek, mint költség, sok hivatásos lenyúlóművésznek beugorhatott az alábbi dal: www.youtube.com/watch?v=yoKn2KPZ2XY

BéKu 2009.10.05. 19:25:08

Azért arról ne feledkezzünk meg, hogy egyrészről az utóbbi nem tudom hány olimpia már mind nyereséges volt, másrészről meg az infrastruktúra fejlesztésére előbb utóbb úgyis kell költeni, a felépített stadionok, utak stb. mind megmaradnak, szóval ahogy Chicago polgármestere is mondta, azért lett volna jó, hogy ha nyernek, mert az felgyorsította volna a fejlődési folyamatot és jót tett volna a recessziónak is. Megnéztem volna egy olyan szavazást, amit mindjárt a cikk elejébe teszel be, és nem azután, miután már leszögezted az álláspontodat, és elhordtad mindennek a BOM-ot. Akkor tuti nem ez az eredmény jött volna ki, sokkal több lett volna az igen. És utána az itteni eredménnyel párhuzamba állítani a régi felméréseket.

Fényhajú 2009.10.05. 19:35:00

@BéKa: Magyarország a Forma 1-et is kitudja hozni veszteségesre , gondolod az Olimpiát nem tudná?:)Persze a felépített utakhoz,stadionokhoz minimum egy diktatura kell Magyarországon,mert nem tudom elhinni a 3 cikluson keresztüli összefogást a pártok részéről,és sajnos az emberek részéről sem.Van egy vízióm , ahogy az avas lakótelepet-olimpia faluvá csiszolják(valószínű)..

abandi 2009.10.05. 19:40:16

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Indokolja, meg akkoris!
Nincs többé ke-mec!
Irónia, persze...
Egyszerű műszaki-rajzoló a betongyárban...
Egy rotring íronnal a mancsában!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.10.05. 19:42:24

@BéKa:
Görögország egy hozzánk hasonló lepukkadt hely. Az olimpiába belerokkant.
Azóta utcai harcok, polgárháború, balhé.
Viszont van a pusztában mostmár pár stadionjuk, amit őrizhetnek, mint mi a tüskecsarnokot - mementónak.

abandi 2009.10.05. 19:47:28

@simonmondja.:
Oda kéne beterelni mindenkit...
És mint chilében:
-Állj!... Endre?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 19:55:03

@abandi: persze hogy ne kellene olimpia, hát hogy a picsába lehetne másképp ennyi lóvét egyszerre lenyúlni?

abandi 2009.10.05. 20:01:48

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Nem vitás, ámítás!
De: Hová lett, és Ki csinál szódát.... az elsinkófált 500 milla (min.X2-mai értéken) a nem létező tanulmányokért!
LMPVS! Elsőre...is!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 20:11:49

@abandi: meg a többi, amiről esetleg még nem is tudunk. az üvegzseb még papíron se volt divat akkortájt, emlékeim szerint. nem mintha a papír számítana, az sok mindent elbír, erről elég csak Kovács és Hagyó urakat megkérdezni, de lehet másokat is.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2009.10.05. 20:13:09

Ekkora beteg (lopós?) ötlet tényleg nincs még egy... Az is nagyon beteg és buta ember (baromi vastag bőrrel a képén), aki ezzel az ötlettel ki mer állni. Ha közlekedett ez a szerencsétlen egy mezei hétköznap Pesten, du. 4 óra körül, akkor látna egy normál terhelést. Ha ezt felduzzadna, csak 10%-al, mi lenne??? Amúgy meg képtelen ez az ország ilyen szervezésre, építésre. Láttam hasonlót, német alapossággal megszervezve. Ott pedig még működött is! Azt a kis apróságot elfelejtik megemlíteni, hogy minden olimpián 6-10.000 ÖNKÉNTES, INGYEN dolgozott!! Hol talál itt valaki 10 embert, hogy több hétig ingyen dolgozzon??? Le kellene szállni a földre!!! A biliből kiszállni.. Lehet húzni dolgozni, nem baromságokat beszélni!

2009.10.05. 20:18:35

1) A gazdasági elit köze ahhoz, hogy milyen rendezvényt rendez az ország?

2) Minek rendeznénk egy olyan eseményt, melyből a befektetett pénz tizede térül csak meg?

3) Sokkal, de sokkal égetőbb probléműk vannak itthon, semminthogy olimpia rendezésére lehessen pazarolni a pénzt

4) Nincsenek meg a megfelelő létesítmények, lehetne építeni mindent külön az olimpiára

2009.10.05. 20:19:32

Amúgy a londoni olimpiának elképesztően szarra sikeredett a logója. Rioé egész jó.

abandi 2009.10.05. 20:47:31

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Éngömet Te ne hergeljél, hinye!
Tehát akkor most már 1,o cm cca. 1.om átmérőjű kupac fajlagos költsége 1,oMFT....
Oké!
(Csak nehogy valami szerencsétlen , jószándékú falubölcsét pusztítsunk el...)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.10.05. 21:17:17

index.hu/belfold/2009/10/05/nem_akartak_nagyobbat_mint_40_centis_kilatot/

Zero, erről nem tervezel postot? Tipikusan magyar... :-/

ON
Olimpia? Na ja.
Erről nekem Bődöcs Tibi bölcs javallata jut eszembe: "Mert mi Párizs-Dakart akarunk rendezni, meg olimpiát. Szerintem először egy szimpla hétköznapot kéne."

Viktus 2009.10.05. 21:18:39

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

csúúúcs :D nem fejek hullanak a porba, hanem ez reális ...

Vito Spatafore (törölt) 2009.10.05. 21:19:30

Én anno aláírtam a támogató ívet. Épp egy hokimeccsen voltam. Akkor még Morvai a melegeket patronálta és Balóval boldog házasságban élt. (uramatyám, tódulnak elő az emlékek!)

Kravver 2009.10.05. 21:19:35

@abandi:

Ez megint valami újfasiszta, mélymagyar vagy sámánista szleng, hogy a nullák (0) helyett kis o-t írtok egyre többen?
Vagy csak zero miatt van?

abandi 2009.10.05. 21:25:30

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):
Tudja a faszom, hogy mi lappang a háttérben.
De például cigány-magyar ellehetetlenítési pogromra már most is nagy pénz jár!
Nézzük már meg a teljes susnyást!
40 milla? Anyám többet síbol el, ha rászólnak...és mindezt egy tollvonással...

abandi 2009.10.05. 21:27:33

@Kravver:
Magának bekészítettem egy kuckót, a várható nagy hideg miatt...

abandi 2009.10.05. 21:32:45

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Eleve nem lehet igaz, mert ez nem természetes lopás! A zsindex meg dörgölődzik a morvaihoz mint a tetves presspastos a sandwiches asztalhoz!
Apicsába!

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.10.06. 00:11:48

Hát én ezek után itt rendeztetném a buzifelvonulást, melynek megkoronázásaképpen a fent említett seggfejeket hátsó arcba piríthatnák a büszke ratyik. Be szép lenne itt az élet, ha egy ifjú kefeség, baszná szájba fenti mindent szívességből húszasért. :-P

abandi 2009.10.06. 00:36:47

@min0rity r3port:
Maga itt, helyben ki van zárva a jobbikféle italokból, mert pucsításos önleszopásra ítéltetet...
betertandó végrehajtással!

abandi 2009.10.06. 00:40:10

@abandi:
Eh, elbasztam a heje-sírást!
nem lehet komolyan venni...
A cigánoszok is ezért szaporodnak...

kulalak 2009.10.06. 02:52:50

szeretnem a lepcsozetessegre folhivni a figyelmet.
Eloszor egy nyamvadt stadiont kene folepiteni (igen, a libalegelot lerobbantani es egy akarmilyen USA egyetemi stadiont lekoppintani a la 40-60 ezres ferohely), Puskas nevet megtartani. Az a hely legalabb korbezart tomegkozlekedessel, parkoloval.
Ezutan UEFA kupa dontoert kene konyorogni, utana BEK dontoert. Kozben megy az F-1, mas sportagak (legfokepp uszas) europai vagy vilagverseny rendezese es termeszetesen tudomanyos konferenciak (mernoki, orvosi, politikai, katonai), hogy gyakoroljuk az embertomeg (20-100 ezres tomegekig) mozgatasat es biztositasat. Utana EB-t kene palyazni vegre normalisan. Az EB dontoje utani hefon be lehet adni az olimpiai palyazatot.
Addig azonban teljesen mindegy hogy teli vagy nyari olimpiara palyazunk. :)

eszkep 2009.10.06. 07:20:59

Itt ennyire tombol a funkcionális analfabétizmus??? Mi ez a kapcsolat.hu???
„2001ig a dotcom lufiig minket is a vilaggazdasag hajtott”
Na az pont nem hajtotta…! Orbánt lehet szeretni-nem szeretni, de egy tény a gazdasághoz értettek. Te tudod mit jelent a recesszió????? Idióták és Zero-nak, aki nagyon sumákol az újabb baromsága után egy kis olvasnivaló (remélem képes mindenki felfolgni agyilag a leírtakat, esetleg xstranger kétszer is elolvashatja, mielőtt megint hülyeségeket ír.

www.gki.hu/hu/novelties/articles/csakigyorgy/020112231.html

Nem szeretem, amikor hülyegyerekek lehazudják a tényeket is...

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.10.06. 09:07:40

JÓ REGGELT! BEÉRT MÁR MINDENKI A MUNKAHELYÉRE? lASPALMAS JÖHET A KÖVETKEZŐ POSZT.

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.10.06. 09:09:49

Laspalmas egy betü nem volt jó, bocs.

kuki123 2009.10.06. 11:13:11

csak nehogy megnyerjük csak nehogy megnyerjük mert abban a pillanatban gazdasági csőd áll be
őszintén hol van 5-8000 milliárd tartalékban? mikor 20e milliárdos hiány van?

mit csinálunk a 20 üres stadionnal mikor a symát sem bírják megtölteni, és a hungexpó is csak fél gőzzel megy?

Marcellusca 2009.10.06. 12:17:14

@Izrael Kapitány: Hehe!
Most kaptam:
> Mi az? Egy fekete pont a Holdon?
> - Egy cigány a Holdon.
> Két fekete pont Holdon?
> - Két cigány a Holdon.
> Ha fekete az egész Hold?
> - A megoldás!

Markgraf · http://www.legiobrigetio.com 2009.10.06. 18:24:32

"...most meg olimpiát akarunk rendezni. Olimpiát!? Egy normális hétköznapot kellene valahogy..."

by Bödőcs Tibor

K.Jani 2009.10.06. 21:14:13

az egesz olimpiai mizeria felesleges. csak cirkusz, ahogy azt masok mar leirtak.
addig amig nincs referencia, nem adnak nekunk olimpiat!!!!!
tehat eloszor is legalabb minimum egy (vagy ketto) europai szintu sporesemenyt kell megrendezni es emellett kampanyolni. ezt nagyon jol tudjak smith pal es a tobbiek. tehat teljesen nyilvanvalo, hogy ez az egesz csak parasztvakitas es hatalmas penzek lenyulasarol szol, ahogy azt tobben is helyesen latjak. chicago is irdatlan penzt koltott a versenyre, tobbet nem is akarnak nevezni.

bunko_jobbos 2009.10.06. 23:02:56

"De azért nézzük meg a képeket, mivel is készül Rio. Az "Olimpia a Copacabana-n" NEM EGYENLŐ az "Olimpia Csepelen"-nel!"

Azért ne legyünk már kishitűek! Miért ne lehetne egy magyar Olympia ELEVE jó? Kapjátok be!

eszkep 2009.10.07. 07:59:05

@zero: Most adod a hülyét????
Remélem elhiszed, tudom mennyi volt akkor a magyar gazdasági növekedés...
Nem értem mit értesz azon, hogy "Az akkori 3%-os gazdasági növekedés sem volt világrekord a régióban ...", DE szerinted melyik a több???

- Az akkori EU-s -1 - 0%-os gazdasági növekedés,
- a CEFTA országok (kivéve Magyarország) 1 - 1,5%-a,
- vagy a magyar 3.3%????

Te minek nevezed a régióra jellemző (CEFTA) gazdasági növekedés KÉTSZERESÉT??? (Vagy az EU 0%-nak "többszörösét"???)
Továbbra is kérdezem, honnan az adat, ehhez a kijelentésedhez:

"Az akkori 3%-os gazdasági növekedés sem volt világrekord a régióban ..."
?????????

Számolni tudsz???? Az összes többi posztodban olyan hülyeségeket hordasz össze, mint a gazdasági témákban??? Akkor kár Vastagbőrt olvasni, ennyi erővel a NOL-on is butulhatnék...

eszkep 2009.10.07. 08:00:09

@eszkep:
az EU-s sorban az ott nem 1, hanem MINUSZ 1 (gyengébbek kedvéért...)

Kravver 2009.10.07. 08:53:55

@eszkep:
Mit trolloskodsz itt tényekkel?
Majd jól ki leszel banolva!
A helyes eljárás Vbőr ügyben: elolvas (ez opcionális), nemgondolkodik (EZ FONTOSCH!!), hőbörög (ez esszenciális, mint a zsírsav), nem kérdez, nem vitázik.
Ha visszajöttél a banról, akkor ezek mentén járj el.

Izrael Kapitány 2009.10.07. 09:34:59

@Kravver: Akkor minek jársz ide? Ezt te élvezed, valld be.

Kravver 2009.10.07. 09:46:49

@Izrael Kapitány:
Mit élvezek? A nem "előírásszerű" viselkedést?
Nem élvezem, de nem tudok máshogy. Kapom is a bant zerotol.

Izrael Kapitány 2009.10.07. 13:42:56

@Kravver: Olvastam azt a postot, amikor a bant kaptad. Álszenteskedés lenne, ha azt mondanánk, hogy nem direkt provokáltál. Alig vártad, hogy egyeseknek elboruljon az agya és utána örülhess hátradőlve: na ugye, megmondtam.

Ha nekem lenne blogom, akkor tőlem is bant kaptál volna, de azok is kaptak volna 24 órát, akikneg meg elgurult miattad a gyógyszere.

Kravver 2009.10.07. 15:37:12

@Izrael Kapitány:
Akkor olvasd el mégegyszer és láthatod, hogy ezon durrant el pár jóembernek az agya, amiket _mások_ belebeszéltek az én kommentembe.
Adódik a kérdés: miért nem az eldurrant agyúak kapják a bant?
Ha most én a másik posztnál 3 mondatban elküldöm a k. édesanyjába az éppen gusztustalanul zsidózó póógárt, akkor őt banolja zero szerinted vagy engem??

süti beállítások módosítása