Skip to content


       Szűrés lista

A pályázatok közös pontjai

Megvan, mi köti össze a 40 centis kilátót a hülye kapuval.

Ez a két remekmű más épületekkel együtt a Tokaj Világörökségért Projekt keretében készült.

A Világörökségi címet elnyert tokaji borvidékhez tartozó 13 település térségi összefogáson alapuló turizmusfejlesztési programot dolgozott ki. A fejlesztések egyrészt közvetlenül a bor témájához, másrészt a komplex szabadidőtöltést lehetővé tevő aktív és kulturális turizmus témákhoz kapcsolódnak. A program megvalósításához két ROP 1.1.2-es pályázatot adott be a település-csoportosulás (Összefogással Tokaj Világörökségéért I. és II.).
Az I. számú pályázat öt településen hat projektelemet tartalmaz.

- Tokaj: Tokaj-hegyaljai Borok Háza

- Sárospatak: Vízi-kapu rendezvénytér

- Sárospatak: Rákóczi-várbástya látványpark

- Sátoraljaújhely-Széphalom: Magyar Nyelv Múzeuma

"A Magyar Nyelv Múzeuma méltóbb helyen nem is állhatna, mint az emlékcsarnok szomszédságában, megközelítőleg nettó 1.500 nm alapterületen. A fejlesztés építészeti vonatkozásai mellett megvalósul a terep rendezése, térvilágítás kiépítése, parkolóhelyek kialakítása, továbbá 15 millió Ft értékben a kiállítást segítő berendezések (pl. vitrin) beszerzése."

- Szerencs: Világörökségi kapuzat és Turisztikai Fogadóépület

- Bodrogkisfalud: Főtér és kiállító épület kialakítása

Költségek:

támogatás: 849 858 750 Ft
nem pályázati összeg : 491 141 250 Ft
a projekt teljes költségvetése:  1 341 000 000 Ft

 

A II. számú pályázat kilenc településen tíz projektelemet tartalmaz.

- Bodrogkeresztúr: Kilátó

- Bodrogkeresztúr: Vízi- és kerékpáros turisztikai központ és rendezvényhelyszín

A településnek egyébként 1165 lakosa van a Wiki szerint.

- Legyesbénye: Községi Borház

- Mád: Szilvásfürdő pihenőpark

- Monok: Kálvária és Zarándokhely fejlesztése és felújítása, szabadtéri misehely kialakítása

- Sátoraljaújhely: Turisztikai Centrum és Hősök tere rekonstrukció

- Tarcal: Borok Háza és Borászati Szőlészeti Szakmai Továbbképző Centrum

- Tolcsva: Bormúzeum és Borászati Kultúra Háza

"A településen a 2008-ban megvalósult "Wifi falu" pályázat keretében 18 mély szegénységben élő család jutott ingyenes otthoni internethez. Az idelátogató vendégek napi egy órára szintén ingyen igénybe vehetik a wifi szolgáltatást." - Wikipedia

- Szegilong: Tájház jellegű Borház és Kemenceház

"A településen a 2008-ban megvalósult "Wifi falu" pályázat keretében 13 mély szegénységben élő család jutott ingyenes otthoni internethez. Az idelátogató vendégek napi egy órára szintén ingyen igénybe vehetik a wifi szolgáltatást." - Wikipedia

A faluban amúgy 239-en laknak.

- Szegi: Víziturisztikai bázis és kiállítótér kialakítása

"A településen a 2008-ban megvalósult "Wifi falu" pályázat keretében 12 mély szegénységben élő család jutott ingyenes otthoni internethez. Az idelátogató vendégek napi egy órára szintén ingyen igénybe vehetik a wifi szolgáltatást." - Wikipedia

Lakosság 338 fő.

(A Wifi-falu projektbe bekapcsolt falvak listája itt megtekinthető.)

Költségek:

támogatás: 506 683 125 Ft
nem pályázati összeg :

292 816 875 Ft

a projekt teljes költségvetése:

 799 500 000 Ft

 

És még valamit kiköpött az internet, ami összeköt pár települést és néhány projektet. A kivitelezővel kötött szerződés módosítását. Ebből látjuk a számokat:


"2. a) A közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződés meghatározása: vállalkozási szerződés.
b) A szerződéskötés időpontja: 2006. július 20.
c) A közbeszerzés tárgya és mennyisége, az ellenszolgáltatás:
Tárgy:
- Bodrogkeresztúron a volt zsinagóga épületében vízi és kerékpáros turisztikai centrum és rendezvényhelyszín kialakítása, továbbá kilátó létesítése;
- Szegin víziturisztikai bázis és kiállítótér kialakítása a Bodrog-parton;
- Szegilongon tájház jellegű borház kialakítása;
- Tolcsván bormúzeum és borászati kultúra háza kialakítása.
Mennyisége:
1. Bodrogkeresztúr 250,17 m2 összterületű volt zsinagógaépület rekonstrukciója és 1540 m2 nagyságú területen terepátalakítással kilátómagaslat kialakítása, melynek során 1300 m2 zöldterület kialakítása és 240 m2 nagyságú burkolt felület létrehozása történik.
2. Víziturisztikai bázis és kiállítótér, Szegi 222,86 m2
3. Tájház jellegű borház, Szegilong 68,9 m2
4. Bormúzeum és Borászati Kultúra Háza, Tolcsva 513,86 m2
Ellenszolgáltatás:
- Bodrogkeresztúr turisztikai centrum és rendezvényhelyszín: 82.800.000,-Ft + áfa
- Bodrogkeresztúr, kilátó létesítése: 31 980 000 Ft + áfa
- Szegi: 39 800 000 Ft + áfa
- Szegilong: 51.900.000,-Ft + áfa
- Tolcsva: 39 990 000 Ft + áfa
d) A szerződés időtartama vagy a teljesítés határideje: a teljesítés határideje 2006. december 15."

 

 Minden beruházással gondok adódtak:


"c) A módosítás indoka:
- Bodrogkeresztúron a volt zsinagóga épületében vízi és kerékpáros turisztikai centrum és rendezvényhelyszín kialakítása:
- A bontási munkák késedelme miatt - mely munka nem társaságunk feladatát képezte - a munkaterületet késve tudtuk átvenni. A munkaterület átadás-átvétele után az építési engedélyezési eljárásban részt vevő tervezők távolléte miatt a kiviteli tervek elkészítését csak szeptember első napjaiban tudtuk megrendelni. A szerzői jogok védelme miatt más tervezőkkel a kapcsolatot nem vehettük fel, az építési engedélyes terveket készítő tervezőket kellett a kiviteli tervek készítésével megbíznunk.
- Az épület kivitelezésekor nem várt akadályokkal találkoztunk, mivel a megmaradónak tervezett fafödém leszakadt, valamint a tetőszerkezet egyes elemeinek nem várt cseréje és megerősítése a tetőhéjazat elkészítését hátráltatta. Mindezek miatt a kivitelezési munkálatok nem várt késedelmet szenvedtek. Várhatóan további késedelmet, akadályoztatást jelent az előttünk álló téli időszak, mely a külső munkálatoknak nem kedvez.
- Szegin víziturisztikai bázis és kiállítótér kialakítása a Bodrog-parton:
- A tervezővel, a korábbi polgármesterrel, mint a szomszédos ingatlan tulajdonosával az épület jellemző sarokpontjai kitűzésre kerültek. Az önkormányzati választások után a szomszédos telek tulajdonosa ragaszkodott a telek pontos, geodéziai kitűzéséhez, amelyet külön el kellett végeztetni.
- A tervezési időszak óta a terület felszíne jelentősen megváltozott, feltöltésre került. Az épület helyén jelentős földkiemelést kellett végrehajtani. A munkaterület átadása után a területen próbafúrásokat végeztünk, ekkor derült ki, hogy a tervezett 60 centiméter átmérőjű furatok a görgeteges réteg miatt kivitelezhetetlenek, az alapozást át kellett tervezni. Ezért az alapozási munkálatok 0,90:1,20 méter átmérőjű markolt cölöpökkel elkészültek. A felmerült késedelmek a munkálatokat hátráltatták. Társaságunknak fel nem róhatóan további késedelmet okoz várhatóan a kivitelezésnek nem kedvező téli időjárás, valamint a minden tavaszon a folyón levonuló árhullám.
- Szegilongon tájház jellegű borház kialakítása:
- Mivel az építési területről a munkaterület átadás-átvétel idején olyan felmérés, amely a területre jellemző, meglévő, illetve felhagyott, befalazott pincékről egységes nyilvántartás sem az önkormányzatnál, sem a földhivatalnál nem állt rendelkezésre, ezért társaságunk a munkák megkezdése előtt próbafúrásokat végeztetett. Ennek számunkra megnyugtató eredményéig a konkrét építési munkálatokat nem kezdtük el. A munkaterület a 3801 számú út és csapadékvíz-elvezetés építési munkálatai miatt nem tudtuk megközelíteni.
- Tolcsván bormúzeum és borászati kultúra háza kialakítása:
- A munkaterület átadás-átvétele után az épület kora miatt átfogó állagfelmérésre adtunk megbízást az építési engedélyes tervdokumentációt készítő tervezőnek, mivel a kiviteli tervek elkészítése társaságunk feladatát képezi a vállalkozási szerződés szerint.
- A szerzői jogok védelme miatt a kiviteli tervek elkészítésére csak az engedélyezési eljárásban közreműködő tervezőt bízhattuk meg. Az építész tervező leterheltsége miatt az állagfelmérést csak szeptember első napjaiban tudta elkezdeni.
- A nem várt szerkezeti problémák, mint a pincevakolat leverése után tapasztalt jelentős falnedvesedés, valamint néhány boltozaton jelentkező repedés a tervek átdolgozását, egyéb szakértők bevonását követelte. Ezzel a kivitelezés jelentős késedelmet szenvedett. A várható téli időjárás, az állapotfelmérésből adódó többletfeladatok további időbeli késedelmet jelentenek."

 

A nyertes válalkozó pedig: a Zemplénkő Kft.

(forrás: Kultúrpont)

Címkék: közélet eu pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr561485875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2009.10.31. 11:20:37

@simonmondja.:
"Vagy csak az, hogy fölösleges baromságokat építenek eupénzen?"
Már ennyi is éppen elég:(((

llll5 (törölt) 2009.10.31. 12:32:13

@jozicsenko: ironikusan írtam.A szocializmus és a nemzeti szocializmus nem ugyanaz:)

molaris 2009.10.31. 13:36:02

@simonmondja.:
Ezt megértéssel fogadjuk. Azt viszont nehéz megbocsátani Neked és szempontod osztóinak, hogy nem látjátok a lényeget.

A lényeg az lenne ugyanis, hogy a befeccölt pénz, munkahelyet, termelést, bevételt teremtsen. A nagy, lózungos látványberuházások, nem érnek semmit.
A világgazdaság nem ideológiai rendszer. Hasznot, hasznot és harmadszor is hasznot akar. Ha letolt gatyával fekszünk ki a napra, ne csodálkozzunk, ha leég a seggünk.

Most, amikor Ferencünk kikelt a koporsóból, és mint politikai feltámadott osztja az észt, jó lenne a nemzeti oldalnak is felébredni. Vona Gábor volt az, aki kimondta: ezeket le kell mosni a politikai palettáról. Lehet fintorogni a Jobbikon, de addig ne álmodozzon senki nyugalomról, míg ez a mocskos posztkomcsi banda, szervezetten létezik.

Maradok tisztelettel a Nagyérdeműnek.
Elismerés a tisztán látó, higgadt kommentelőknek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.10.31. 13:48:04

@molaris:
Hálásan köszönöm, hogy megértéssel fogadjátok.
Szóval az a gond, hogy Feri nem takarodik és ezért a tokajkörnyéki községek és a kőbányász haverok nem tudnak munkahelyteremteni, csak kapukat építgetnek.
Gondoltam, hogy nehéz lesz megbocsátani ezért nekem és a szempontom osztóinak.
Biztos, hogy nincs valahol valami zsidó a történetben?

llll5 (törölt) 2009.10.31. 13:52:12

@simonmondja.: de, sajnos túl sok zsidó is van és ami még nagyobb gond, a kormányban is:pl.Draskovics.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.10.31. 13:58:52

@llll5:
Szóval a tokaji pályázatokat nem Á.Tóth és barátai csinálták a Zemplénő Kft. Toldi Miklósának, hanem Draskovics volt túl sok.
De akkor miért a derék tokajiakról kell olvasnom a sok hülyeséget?
Szorgos népünk győzni fog !

molaris 2009.10.31. 14:05:09

@simonmondja.:
Nincs. Ez nem felekezeti dolog.Itt csak a "lopjunk és éljünk" klub virágzik.
És ha nem lett volna szelíd szó érthető, akkor leírom Zola stílusában:
- Dögvész erre a mocskos tróger bandára.

A lámpavas, egy humánus megoldás. Teknőhalál, a művelt perzsáktó is lehet tanulni.

llll5 (törölt) 2009.10.31. 14:06:21

@simonmondja.: szerintem értelmezd, amit leírtam, azután reagálj csak.

f.m.j. 2009.10.31. 14:06:38

@simonmondja.:

ezek aztán az érvek, nagyon helytállóak, és megalapozottak.

Neked nyilván az fáj jobban, hogy az Orbánék lopnak, másoknak meg az fáj jobban, hogy a Gyurcsányék lopnak. Eddig érzelem, és szimpátia kérdése az ügy.
De mi van azzal/azokkal, akiknek mindkét tábor lopásából nincs szó rá a magyarban, és az eddig ismert összes nyelv szavai között sem találsz olyat, hogy amennyire elegük van az ún. politikai elit cinizmusából, pökhendiségéből, érinthetetlenségéből?
Akiknek az az egyetlen válaszuk erre, hogy azok a szélsőségesek, meg a nácik, azok kb. keressék fel a jó édes anyjukat, és ontsák ezt a szemétséget őreá...
Nem bízom a Jobbikban, nem bízom egyikben sem, aki eddig már valaha bent volt a parlamentben és nem, nem lehet más a politika sem, ebben az országban nem.

f.m.j. 2009.10.31. 14:10:44

@llll5:

te meg minek ülsz fel a provokálásnak?

Pont azt akarja, hogy zsidózz, szerintem is felesleges amúgy. Azt feltételezi, hogy pont ilyen rugóra jár az agyad, sajnos ha itt rendszerellenes vagy, az egyenlő azzal, hogy antiszemita vagy... ezt -meg kell hagyni- jól csinálták Gyurcsányék, meg az szdsz-es hazafiak

llll5 (törölt) 2009.10.31. 14:15:25

@mókusfüles bukósisak: igen, igazad van:)De sebaj, ha lerasszistáznak azt sértésnek veszem, ellenben, ha leantiszemitáznak, azt dicséretnek:))))))

f.m.j. 2009.10.31. 14:23:17

@llll5:

én egyik jelzőt sem kedvelem magamon :)

bruszarcú szerint Feri a letéteményese, megakadályozója, hogy az Orbánék ne dőzsöljenek a bányában, meg ne dézsmálják a hegy kincseit (szőlő). Istenem, ha a 7 éve kormányon lévőknek is ennyi bűnük lett volna...! Ebbe az időszakba minden kategóriába belefért egy-két hazaárulás. Kulturálisan, gazdasági téren, külpolitikailag, ország-arculat leépítés miatt.

llll5 (törölt) 2009.10.31. 14:30:58

@mókusfüles bukósisak: ez igaz, de azért ne felejtsük el pl. a Széchenyi-tervet se, ott aztán Viki lopott rendesen.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.10.31. 14:32:52

@mókusfüles bukósisak:
Az Orbánékat még nem is olvastam. Hol vannak a történetben?
Kár, hogy nincs itt Laspalmas, hogy megtudjam, mire íródott a poszt.
Ja, már látom, azt mondod azért, hogy lássam, hogy milyen kevés bűnük van az ilyen derék parasztembereknek arrafelé ottanság, ahhoz képest, hogy mások hazaárulnak.

f.m.j. 2009.10.31. 14:34:44

index.hu/belfold/2009/10/31/hany_halalos_aldozata_lesz_a_fidesz-lagereknek/

és ezek tényleg komolyan hisznek ebben. Á, nem. csak azt akarják, hogy ebben sokan higgyenek, és őket válasszák, hatalmon tartsák. Csak erre megy ki. És kurvasok pénzről van szó, ennyi.

Tényleg nem érdemes senkire szavazni, senki ne menjen el tavasszal, lássuk mire mennek nép nélkül, ha lehet hinni a fránya összeesküvés elméleteknek, úgyis arra megy ki a játék. Úgyis nélkülünk is megcsinálják, erre vannak leszerződve. Csak ők azt nem tudják, amit én tudok, ők a sátánnak adták el a lelküket, ez hosszútávon nem kifizetődő, ugyebár, ők meg csak a jaktig, meg Ciprusig látnak, de bocs, van tovább is, nem annyi ám az élet kis magyar politikai elit :):):)

f.m.j. 2009.10.31. 14:41:07

@llll5:

és ja, majd a Jobbik meg létrehozza a Szálasi alapot, és onnan ekézi a pénzeket :)

llll5 (törölt) 2009.10.31. 14:46:27

@mókusfüles bukósisak: igazad van, csak az a helyzet, hogy van egy másik szempont is.Viki 2OO2-re sikeresen ledarálta a jobboldalt, el is vesztett utána 2 választást.És a volt kisgazdák, mint pl. én, soha nem fogok a fideszre szavazni csak azért, mert az a kisebbik rossz.A jobbikról meg nincs túl jó véleményem.Természetesen a jobbik vezetőségére gondolok, azt nem kétlem, hogy sok tisztességes jobbik tag ill. szimpatizáns van.

llll5 (törölt) 2009.10.31. 14:48:49

@mókusfüles bukósisak: igen, ez tényleg a legnagyobb butaság, amit a jobbikról állitanak:)Balóné még életében nem ejtette ki pl.a zsidó szót:)

f.m.j. 2009.10.31. 14:54:06

@llll5:

Akkor maradt neked az szdsz, meg az mszp. Szegény te, neked se sok választást hagytak... :)

De tényleg. Az nagyon nagy ökörség, hogy mindenki maradjon otthon a parlamenti választás alatt?

f.m.j. 2009.10.31. 14:56:35

@llll5:

Nem tudom, de azért ahhoz, hogy az Orbán leszalámizta a jobboldalt, meg tönkrevágta a kisgazdáket, ahhoz azért Torgyán dr. is kellett. Ha őt nézem, egy könnycseppet nem ejtek a kisgazda pártért, nem baj?

llll5 (törölt) 2009.10.31. 15:16:55

@mókusfüles bukósisak: sosem szavaztam és nem is fogok szavazni a balodali pártokra:)Nem ökörség, mindenki azt tegye, amit a lelkiismerete diktál.
Nem baj, Torgyánt én sem kedveltem.A hiúsága okozta a vesztünket, ugyanis, ha nem megy bele a 2 éves költségvetés megszavazásába, még mindig lenne FGKP.Jól látod, 4O %-ban Torgyán, 6O%-ban Viki kellett hozzá.

llll5 (törölt) 2009.10.31. 15:40:57

OFF Látom, a Reakció megint hozza a szokásos formáját, ok nélkül belekötnek Budaházyba.Remélem, ahhoz is lesz bátorságuk, hogy ezt majd személyesen megmondják neki vagy esetleg a Betyárseregnek..szánalnas brigád ez a Reakció....ON

f.m.j. 2009.10.31. 17:31:19

@llll5:

és akkor te is otthon maradsz? Mert akkor már ketten vagyunk :)
Világmegváltáshoz kevés...

Horizont 2009.10.31. 18:31:13

@mókusfüles bukósisak:
Itthon otthon vagyunk :) És otthon ne maradjunk!
Világmegváltás? Annak is örülnék ha Magyarországot megváltanánk:)

@Pierre (Bezuhov): Egész napi gondolkozás után (!!!!) megkövetlek , igazad volt abban, hogy:
"Ő pénzügyekért felelős szakember, erre szerződött, az a feladata, hogy rendbehozza a pénzügyi szitut, tűzoltson, stabilizáljon" !!! Belátom ez így van.
Inkább az volt a bajom, hogy Oszkó ilyen szerencsétlenül fogalmazott: "Soha nem látott stabil, jó pénzügyi állapotban veheti át az országot a következő kormány." Elég lett volna azt mondania, hogy a kormány elkerülte az államcsődöt, de ne örüljön senki, mert nagy még a baj. Őszinteséget szeretnék......

AgyAlap · http://agyalap.blog.hu 2009.10.31. 19:59:54

@Pierre (Bezuhov): Csak tudod Pierre, az kurvára szar szitu, hogy azok mondják magukról hogy most gerendát rakosgatnak, akik nemrég a komplett tetőt ellopták, de minimum hagyták lerohadni, mert nem csináltak semmit, csak hazudtak reggel, éjjel meg este. S annál szarabb az, hogy még ezek után is akad ember, aki elhiszi, hogy ezek tényleg gerendát raknak.

AgyAlap · http://agyalap.blog.hu 2009.10.31. 20:14:31

@Doña ¡Cara(mba)!: Hevesen egyetértek! A monetáris politika leple alatt világrészeket (igen, nem csak országokat) juttattak koldusbotra. És, hogy még mindig miért tudják eladni ezt a monetáris izé maszlagot? Nos, ez rejtély, de talán szerénységem utolsó posztja ad egy kis magyarázatot: agyalap.blog.hu/

Doña ¡Cara(mba)! 2009.10.31. 21:40:25

@AgyAlap: Kellemes, jó meleget ontó szép estét! Kissé átfáztam a temetőkben, most szépen ég a tűz a kályhában, olyan jó bent lenni! Kint az udvaron egy erre kijelölt helyen ég egy gyertya azon hallottakért, ahova nem tudtam elmenni, mert nagyon messze álmodnak egy-egy fejfa alatt, ABFRA felírat minden fejfán, mely vallásukat jelzi: reformátusok (ezek az ősök két partiumi kisfalu temetőjében nyugszanak, értük pislákol minden évben kint egy mécses, meg mindazokért az elesett katonákért, akiknek nem világít már senki - a világtörténelem nem olyan világítós típus:-) Csak még egy kis személyes kitérő: a reformátusok mára már átvették a katolikusoktól a világítás hagyományát, azelőtt csak virágot vittek ki a sírokra - de örülök, hogy ezt a szép rítust most már mi is magunkénak vallhatjuk. Szép volt a temető ahol ma voltunk, ragyogó telihold, csillagos ég és jó, friss hideg. Most jólesik bent olvasni, mit írtatok.

Ez csak egy kis trécselés volt, elnézést. Múltbanéző a hangulatom:(, de békés, nem háborgó.
Köszönöm elismerésed. Annyira jól esik, hogy értelmesnek tartottad mondandómat:))))
Benéztem blogodba, és nem tudom, vajon jól teszem-e, de kedvem támadt idemásolni egy versikét, egy fabulát. A medvéről. Olyan velősen ír majdnem ugyanezekről, csak nem ilyen prózaian, mint én:((((
Utólagos engedelmeddel idemásolom:

A medve

Bár méz és málna volt kedvencem
A vadonban, s most a ketrecben,
Jámbor voltam és szelid,
"Vérengző!" - mondták. Piszkáltak, vertek.
S a végén úgymond "meglepődtek":
Egy sorstalan lett a reggelim.

Mennyivel lényegre törőbben fogalmazza meg ez a kis fabulácska, mi válhat egy szelid, ártalmatlan élőlényből, ha ketrecbe zárják, figyelembe, "medve - akarom mondani ember-számba se veszi a felelőtlen "világ-vezető elit" . Megalázza, leszedi az összes málnát előle, letarolja az erdőt, a medvének és bocsainak aztán mi marad? Ketrec egy-két példánynak esetleg, és milyen "lovagiatlan" a medve és piszkálóinak mérkőzése! De a medve erős állat, megelégeli a méltatlan és ki sem érdemelt bánásmódot, aztán fellázad, "világ-vezetőket" reggelizik, pedig soha azelőtt nem volt húsevő. Hát valahogy így vagyunk ezzel, mi, medvék.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.10.31. 21:48:31

@AgyAlap: Ja. elfelejtettem. Kit a farkasok dicsérnek lett volna valszeg a témához még jobban illő, de a kedvencem a medve vers lett, úgyhogy azért azt copiztam be:)

Mourinho már nem a király 2009.10.31. 23:02:30

Hétvégi off:
index.hu/belfold/2009/10/31/hany_halalos_aldozata_lesz_a_fidesz-lagereknek/
Ez félelmetes a zindex mennyire gyorsan tud arculatot váltani :DDD

f.m.j. 2009.10.31. 23:06:01

@Anthony - awkward silence:

már én is belinkeltem, és tényleg elkezdték a köpönyeg átfordítást, hiszen jövőre is élni kell valamiből :)

eszkep 2009.11.01. 08:11:39

OFF
Nem mondom, jól bepunnyadt a Vastagbőr...
Íme egy remek alapanyag a KÁVÉ HELYETT kategóriában (de lehetne, hogy humor rovatot kellene nyitni?):

index.hu/belfold/2009/10/31/hany_halalos_aldozata_lesz_a_fidesz-lagereknek/

Perfectname 2009.11.01. 09:19:23

@jpmjpm: felháborítonak tartom, h lipcsei péter becenevét akasztod erre a fickóra. föleg, h peti szinte szimpatiukus ezek mellett

llll5 (törölt) 2009.11.01. 13:22:57

@Talon Karrde: a vicc az, hogy az idióta posztjuknak semmi köze Budaházyhoz, de azért egy fél mondat erejéig belekeverik...
@mókusfüles bukósisak: hát, lehet , hogy most meg fogsz kövezni-bár ezt már írtam a Vastagbőrön-amennyiben listát tud állitani a MIÉP, akkor rájuk fogok szavazni, hogy legalább az 1%-ot elérjék és megkapják a költségvetési támogatást.Csurkára sok rosszat lehet mondani, de az tény, hogy szinte mindenben igaza lett

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.01. 14:44:49

@eszkep:

Hétvége van, ünnep is.....

Szily meg olyan, amilyen, de humora az van. :))

abandi 2009.11.01. 15:20:58

@laspalmas:
Akkor kevés lesz a négy sör egy érző léleknek...

abandi 2009.11.01. 15:23:21

@llll5:
Azt a miépet nem kéne mára már tovább gyengíteni?
Pista bátyánk már fél lábbal ünnepel...

llll5 (törölt) 2009.11.01. 15:31:15

@abandi: hál Istennek nincs rossz egészségi állapotban.Ennél jobban egyébként már nem tudják legyengiteni, elhallgattatni, elárulni.Viszont, most létrehoztak egy szövetséget, úgyhogy szerencsére még van remény, bár ennek Zazrivecz/Vona/ és Viki biztos nem örül...

abandi 2009.11.01. 15:47:27

@llll5:
Mondj a néhai, nagy miépből pár nevet, aki ma is támogat benneteket !
Szövetséget meg remélem nem vmi. anticionista-izrajéli, vagy romakákó szervezettel kötöttetek?!

llll5 (törölt) 2009.11.01. 16:56:36

@abandi: 1, én sosem voltam MIÉP-tag 2, bocs, de butaságot írsz, uis nálunk az egyetlen anticionista párt a MIÉP, ezért is hallgattatják el jónéhány éve.Ajánlom figyelmedbe a '92-es kitünő Csurka írást, a címe.""Néhány gondolat....."Minden szava megvalósult, sajnos.

Horizont 2009.11.01. 16:59:12

MIÉP, Csurka? Ugyan már!
Ez a hír: "Kuncze új pártot alapít:
Sem a kétharmados Fidesz, sem az „újfasiszta” Jobbik nem tenne jót az országnak."
Rajtuk keresztül mi már tudjuk mi (kik) NEM tesz jót az országnak:(((

abandi 2009.11.01. 17:09:03

@llll5:
Jó, rendben!
És?
Túlhaladott a vonat rajtunk! (A Morvait is le lehet zsidókurvázni, de minek...)
Egyébként: hová lett Zsinka László?
Egyébként a csurkapista igazságosztó volt!
A színházi drámáiban legfőképp...Tanú rá a volt dramaturgiai padtársa:moldovagyuri bá.
A lényeget látja mindkét öregharcos, csak a másik oldalról.
Mintha tükörbe beszélnének...
Meg van ez baszva, bassza meg!

llll5 (törölt) 2009.11.01. 17:12:03

@Horizont: nézd, felöllem mindenki arra szavaz, akire akar.Én tiszteletben tartom mindenki döntését.

llll5 (törölt) 2009.11.01. 17:16:04

@abandi: Zsinka hátbaszúrta Csurkát.Ennyi.

szabogyula 2009.11.01. 17:20:18

Január elsejétől 10 százalékkal emelkedik az üzemanyagárakba épitett jövedéki adó mértéke .
www.magyarhirlap.hu/hirek.html?r_id=5&hir_id=181190
Köszönjük MSZP ! Igen , megcsináltuk !

Horizont 2009.11.01. 17:24:00

@ostoba 8o:
Az a baj, hogy így minden drágább lesz!
Tényleg köszönjük!
Milyen indokkal emelik a jövedéki adót?
Igaz indok se kell, ez van nesztek:(((

abandi 2009.11.01. 17:29:28

@llll5:
Meg az összed többi, mi? Csath Magdolna, meg a többiek...
Tiszta júliuszcézár effektus...
Még miépes politikai utódja sincs!
Az ejus csatlakozási lehetőség vetett véget az amúgy sem tiszta pártügyeinek, de nem adja fel...
A torgyán-csurka mogulok csak ártanak.
Vagy nem...
Amennyien tudnak tankot vezetni....

szabogyula 2009.11.01. 17:30:42

@Horizont: Indok a benzináremelésre ? Parancsolj :
" A magyarországra begyürüző gazdasági válság .........."stb, stb,
Többet nem is irok, mert csak felhúzom magam ..

abandi 2009.11.01. 17:41:33

@ostoba 8o:
Direkt hergelnek bennünket!
Pedig tudhatnák, hogy elbirkultunk...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.01. 18:22:27

@ostoba 8o: Ha akarsz egy picit örülni gratulálj seduxennek a csapata sikeréhez.:))

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.01. 18:53:05

@abandi: Csurka Pistán tényleg túlhaladott az intercity. De valamikor 92-93 táján, amikor már kezdett elszakadni Antaltól, akinek életművéből sztem egyetlen hüleség maradt fent, mert értelmeset úgyse tett, akkor, amikor bőven lehetett volna: éspedig a "tetszettek volna forradalmat csinálni". Zárójelben: ő meg teszett volna a valagán maradni és hagyni valaki mást, akinek volt vér ott...vagyis bátorság, merészség, fantázia. Na, amikor az antalli örökségről beszélnek, én elkezdek a sublótban kotorászni, hátha gyorsan meglelem a gyógyszerem:( Csurka egy éles elméjű, éles látású volt, jól tudott előre következtetni tendenciákból, jelekből, egyetlen hagy hibája volt, de az nagyon nagy: nem született politikusnak. Kár volt forszíroznia. Ezért ma már ciki, vállalhatatlan ember lett. Maradt volna a kaptafánál, lehetett volna csak író, publicista, aki mindenhol ott van, ahol történik valami (sántít a hasonlat, de egy jobboldalai Tamás Gáspár Miklósra gondolok - valami ilyesmi lett volna sztem neki sikeres szerep). Nem találta meg a pályáját, valami olyasmibe keveredett, amihez nem volt érzéke: a politikához. Plusz: túl korán látott mindent, ezért is nem lehetett politikus, hiszen akkor még csurgott a mézesbödön az országban, hát ki hit volna neki, hogy lesz ez még olyan lent, hogy még a Csurka Pista fantáziája se tud olyan gödröt vizionálni. Nem mézesbödön fog csurdogálni, hanem a szar a küszöb alól. Elveszett ember lett, kár volt a valahai tisztánlátásáért, az eljövendők látásáért. Nem találta meg a neki való pályát, szerepet. Ennyi. Kár ezen már károgni.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.01. 19:03:44

@Horizont: Te jóságos szűzanya! Nem mondod komolyan? Kuncze? Pártot? Alapít? Nem tudom eldönteni neked ilyen jó a humorod, vagy Kunczénak nem volt még elég a pofonokból:-D
Mégis, mit akar még, ennél is nagyobb nokkáutot?

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.01. 19:05:34

@abandi: Intim kérdés: tudsz tankot vezetni?

abandi 2009.11.01. 19:11:02

@Doña ¡Cara(mba)!:
ha jól emlékszem:
Csurka volt az egyetlen "művészvilági" tag, aki azonnal bejelentette a besúgó múltját!
Könyörgöm, azért ez már ne jogosítson fel senkit, hogy megtisztultnak tekintse magát!
Ennél csak a több százezer - magyarérzelmű- rájuk szavazót tévesztette meg jobban!
Hű, de mérges vagyok magunkra...

abandi 2009.11.01. 19:12:07

@Doña ¡Cara(mba)!:
Sajna, csak mesterlövész képzében részesültem anno...

szabogyula 2009.11.01. 19:14:10

@Tigeri: Ja ja !! Sedux !: Most még strandlabda sem kellett !!!
Más .
Miért lettem olyanná , ha meghallok egy olyan hirt : Magyarország " humanitárius " segélyként 10 000 db védőoltás küldését tervezi Ukrajnának , akkor az jut eszembe , hogy de érdekes , egy offshore cégtől megvesszük az elfekvő készleteket és gyorsan elküldjük Ukrajnába .....
Miért lettem ilyen rosszmájúvá ?
inforadio.hu/hir/kulfold/hir-312564

Cutbertus 2009.11.01. 19:15:12

@abandi:
Tudok ;) szerezz egy T-55AM-et és mehetünk is!
-bár nem ez az erősségem, de anno gyakoroltam Rétságon a dolgot.

szabogyula 2009.11.01. 19:25:00

@Cutbertus: Én meg Szabadszálláson ..:)
Egyébként meg adja Isten ,hogy a következő hetekben , hónapokban ne nőjön meg a kommentek száma, mert mindeeenki otthon csücsül a H1N1 miatt .

abandi 2009.11.01. 19:31:23

@Cutbertus:
A haverom Silkát is tud, rakétástul, mindenestül...
Szintén rétsági szopásommandósként....

Cutbertus 2009.11.01. 19:35:11

@ostoba 8o:
a fenét! most értem haza tegnap reggel 07 órától ennyi volt a munkaidő amit a hétvégére rendeltek.
holnap reggel 04-ig szabad vagyok mint a madár :D

szabogyula 2009.11.01. 19:36:10

@ostoba 8o: Módositanám a hozzászólást : Az akciót a Vöröskereszt szervezi , adományokból .
nol.hu/mozaik/rendkivuli_oltoakcio_ukrajnaban

Cutbertus 2009.11.01. 19:37:21

@abandi:
én pedig a vozgyika-hoz konyítok még és a Rétsági "D" lépcsőházban töltöttem több évet ;)
nem a VB századnál, hanem a másiknál ami abban az épületben volt :)

szabogyula 2009.11.01. 19:43:49

Sok helyen kommenteltem már , de ami a NOL-on folyik , az egészen elképesztő ....
nol.hu/belfold/gyurcsany_ferenc_visszater__tamogass_vagy_hallgass_
Olvassatok bele a kommentekbe . A legsötétebb alkoholista kocsmák mélyén folyik ilyen szintü " társalgás " .
Vagy ez valamilyen terv része ? Elriasztani az embereket a kommenteléstől ?

abandi 2009.11.01. 19:47:52

@Cutbertus:
Én meg Krazoztam a püspökszilágyi halálkatlanban!
De rétságot az sem űberelte...

Cutbertus 2009.11.01. 20:01:15

@abandi:
nem volt az olyan rossz.. vagy nem volt akkor ilyen rossz?
nosztalgiával gondolok már azokra az évekre. akkor kevesebb sz@vr ember volt felettünk és ha loptak is.. de legalább színleg becsültek valamire minket egyszerű földi halandókat (akik a szájukba raktuk a zabálni valót) és nem mondták a pofánkba "ha nem tetszik el lehet menni innen!"
bár visszakaphatnám azokat a fegyvereket amiket akkoriban használtam, és csak 1napra engednének szabadon vadászni velük!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.01. 20:03:55

@abandi: Az sem rossz! Talán tudod, anno a román Ceau dikatatúra idején az ország éhezett, de annál erősebben militarizálódott - ezért a középiskolásoknak és az egyetemistáknak is (lányoknak!!!!!, IS, hogy eloszlassam a félreértést) kötelező volt a lövészet. Mi valami förmedvény, hasra fekvős, vállon rugós fegyverrel lőttünk kint a nagyváradi gyakorló téren. Minden félévben asszem kétszer volt ilyen pacifista programunk:-DDDD Mert amúgy mi is a világbékéért harcoltunk:-DDDDD (ezen lehet röhögni is, sírni is, nem vagyok meggyőződve arról, hogy a románok azért csont-hülyék lettek volna). Kis emberke-sziluetekre lőttünk. Most muszáj dicsekednem: majdnem mindig a szíve közepibe találtam, igaz a fegyver úgy megrúgta a vállam, hogy félvállról vettem a dolgokat vagy egy hétig:))) A sorkatonák persze imádták a műsort, lehemperedni egy lószőr pokrócra fiatal csajokkal, akik kissé be vannak tojva az egésztől. Amelyik megszeppent csaj szépen nézett rájuk, az a katona, ha nem figyeltek, kilőtte a muníciót a csaj helyett, Én nem kértem ilyet soha, valahogy izgatott az egész háborúsdi. De ebből ne gondold, hogy vérengzős lennék...Azóta ma is, ha anyósom falujában kimegyünk brahiból a búcsúba, a fiammal versenyt lövöldözünk,. Pedig de el vannak állítva azok a szarok. De volt már olyan, hogy a búcsús megkért, vigyem el amit lőttem, meg még ad hozzá amit választok, de ne lőjek többet. Na, bocsi a dicsekvésért - tudom, förmedvény az öntömjénezés, de mivel mesterlövész vagy, szerettem volna egy kicsit én is domborítani. A fiam is tanult lövészetet, még a Műegyetemen. (hát, fertelmes egy némber vagyok, tényleg:(((((((((((
Azért azt öngyilkos lépésnek tartottam, amikor eltörölték a sorkatonaságot, teljesen felháborított, bár fiam van. De egy férfinek azért mégis csak illene legalább közelről látni egy fegyvert, nem?

Cutbertus 2009.11.01. 20:12:11

@Doña ¡Cara(mba)!:
a válaszom erre az "illene látnia fegyvert"-re: Nem!
még képes lenne az ilyen senkiháziak ellen fordítani mint akik a törvényeket alkotják. akkor meg már jobb a részükről, ha nem képzik ki azokat akik ellenük fordulhatnának esetleg.
ki volt ez találva (nem kicsit) szépen leépítették az egészet és ami maradt az még viccnek is gyenge nem seregnek!

abandi 2009.11.01. 20:16:43

@Doña ¡Cara(mba)!:
Nálunk Pesten össznemi müszaki egyemista-főiskolás lövészet nap volt egy lőtéren kispuskával (miután megtanultuk a hidrogénbomba szerkezeti felépítését).
Egyébként nyaranként 1-1 hónap kötelezőt én sem tartanék meddő szopatásnak.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.01. 20:29:15

@abandi: Én sem tartanám fölöslegesnek. Miért, biztos hogy olyan biztos világban élünk?

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.01. 20:31:21

@Cutbertus: Pontosan. Ezért törölték a sorkatonaságot.

llll5 (törölt) 2009.11.01. 21:13:05

@abandi: @Doña ¡Cara(mba)!: kár volt felhoznom Csurkát.Nem értek egyet veletek, de Balóné, Zazrivecz vagy Likud -Viki majd biztos jobban csinálja.Biztos lesz itt elszámoltatás is, persze.Higyjetek benne és szavazatok rájuk.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.01. 21:46:21

OFF: már nem tudom ki linkelte be a Jobbik kampányfilmjét, de van egy nemhivatalos is:
kuruc.info/r/34/49496/
Az a hátulról fejberúgás nagyon durva 2:29-nél.

f.m.j. 2009.11.02. 08:13:09

@Talon Karrde:

Olyan, mintha háború lett volna, és etnikai tisztogatás...

A Jobbik ezzel a hatásvadász cuccossal fogja magát szarrá nyerni. Van benne pedig igazság, hogy el kéne szakadni (nem elfelejteni) a 2006-os eseményektől, mert programnak azért kevés lesz :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.02. 08:50:37

@Tigeri: na nyasgem neked :)))

és ha ez nem lenne elég, még az a kurva Barcelona is... Áááá, rohadt foci, csak megkeseríti az ember életét...

amúgy cikkálj!

AgyAlap · http://agyalap.blog.hu 2009.11.02. 09:04:42

@Doña ¡Cara(mba)!: Köszönöm méltató soraidat! Megtisztel, hogy egy amatőr versikét kedvencednek nevezel. A bemásolás ellen sincs kifogásom, csupán egy apró megjegyzésem van. A teljes címet hiányolom, mert a "magyar" jelző egyáltalán nem mellékes. Ti. pontosan az a sorstalanok piszkálódásának tárgya :p
Szép napot :)

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.02. 21:02:17

@Talon Karrde: Szia! Milyen zene megy a klipp alatt? Nem vagyok túl művelt, biztos illene tudnom, kicsit rühellem is magam emiatt. De piszok jó, szeretném meghallgatni az egész művet. Úgy rémlik, te nem vagy Jobbik szimpatizáns (erre nem emlékszem pontosan, de olvaslak, mert alapból jó kesernyés-cinikus humorod van, amit én nagyon kedvelek), de te linkelted be ezt a nem hivatalos kampány-variációt, ezért kérdezlek téged. Mit modjak, sztem piszok jól van megcsinálva a klipp! Az ember szinte fészkelődik a fotőjben, hogy hórukk, menjen már és csináljon valamit. Jól apellál egy nem is olyan mellékes ösztönre: a hősiességre. A zene bitang jó!!!!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.02. 21:05:11

@AgyAlap: Bocs a pontatlanságért. De azért így is érthető volt azért a többieknek is a mondandója, biztos vagyok benne. Amúgy igazad van, ha az ember geyrmeke idéz, akkor már pontosan tegye. Néha majd átruccanok a blogodra.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.02. 22:02:41

@Doña ¡Cara(mba)!: Olyan ambivalens számomra a Jobbik, van amiért tetszik és van amit nagyon utálok benne. Első kommentjeimben írtam hogy irreleváns számomra a Jobbik, mert én erdélyi magyar vagyok.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 09:49:58

@Talon Karrde:
Topic OFF
Kedves Talon! Én is erdélyi (bocs, ki lettem egyszer javítva, hogy én nem erdélyi, hanem partiumi magyar vagyok - ami persze pontosabb meghatározás, igazat kellett adnom az engem kijavítónak, hogy Erdély a Királyhágón túl kezdődik, tudom is hogy történelmileg így pontos, de mi, szilágyságiak, akik még elég szép számban létezünk mint majdnem tömb-magyarság, de mi olyan isten háta megettiek vagyunk, hogy már abba is beletörődünk, ha egyáltalán megengedik, hogy mi magunk eldöntsük, erdélyinek vagy minek valljuk magunkat. De úgy tűnik, nem nagyon engedik még ezt sem. Bocs a hosszú lére eresztett beszédért, de meglepődtem, mikor Beregszászon és az ukrán.román-magyar hármashatár közelében jártam, hogy a Bereg vármegyeiek szokása, beszéde mennyire egyezik a szilágyságival. Ott is olyan magyar falvakat találsz, hogy megnyalod mind a tíz ujjad...Vagyis a Szilágyság túl terjed Szilágy megyén, az egy tájegység, és Kárpátaljával rokonítható, az Érmelléken, Szatmárnémetin keresztül arra terjeszkedik és ott találkozik a hozzá nagyban hasonló tájegységgel. A falu, ahol születtem 99,99% szinmagyar, csak a rendőr román. Az öregek nem is tudnak ma sem egy kukk román szót...Nagyanyám se értette őket, amúgy szimpla egyszerűséggel élete végéig csak oláhoknak titulálta a nemes dákok leszármazottait:-DDDDDDDDD, na ez a Meta-Giga-LOL, mármint hogy ők dákok:-P és romaiak, na ja meg valachok, merthogy a mai Makedónia területéről vándoroltak be valachokként, amit a magyar nem tudott kiejteni a száján, ezért alakult át a köznép nyelvén a magyar fonetikához jobban találó oláh-ra, de mi még a h-át sem ejtjük keményen, ezért az oláh olá-nak hangzik magyarosan). N, szóval legyek én partiumi - bár ilyen identitást nincs, de sebaj, majd megtanítanak az anyaországiak mi is vagyok: tudod, leginkább még 32 év után is román vagyok, de sebaj. Ha Dobrev meg Apró, Suchmann, Dornbach, stb. echte magyar, miért ne lehetnék én román? Hát nem igaz, most mondd? Mindkét ágon olyan téveszthetetlenül szinmagyar neveik vannak ős-ős-őseimnek, de hát legyenek románok, érdemeiket vagy történelmi tévedéseiket ez amúgy sem befolyásolja. Más itt a baj, de erről majd máskor.
Ha nem tartod tolakodásnak, leírnád egyszer miért nem tartod választható alternatívának a Jobbikot? Ha őket nem, akkor kit és miért tartasz magyar-Magyarország számára alternatívának? (Nyilván érted, miért írok magyar-Magyarországot: a románok, akik betolakodók voltak, nem restek román-Romániáról, a nemzetállamról beszélni, átugorva székelységet, szászságot, bármit, ők nemzetállamnak tekintik magukat, az EU pedig 100%-ig elfogadja őket. Pedig ha létezik igazi nemzetiségi állam ma Európában, hát Románia az egyik eklatáns példa erre).
Szóval? Ki az elfogadható? Mert nekem csak szavaznom kell valakire, nem indulhatotk egyedül gépfegyverrel a vállamon, hogy én most kérem, forradalamt csinálok? Nyilván tudod, az igazi forradalmat nem csinálják, az "csinálódik". Ilyen a természete nekie:-((((
ON

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 09:55:58

@Talon Karrde: Szia! Az előbb írtam neked egy hosszabb szöveget, egy kérdéssel végződött, de valamiért nem ment át.
Én is erdélyi vagyok, ezért kérdem: miért ódzkodsz a Jobbiktól? Ha ők nem, ki van ma olyan párt a palettán, akire szavazhatok, és biztos lehetek benne, hogy Magyarország és az összmagyarság érdekeit képviseli? Tudsz ilyen pártot, erőt, szerveződést? Akit pesze nem vernek már megalakulása után másnap szét:-((((((

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 09:57:23

@Talon Karrde: Mégis átment, pedig nálam hibát jelzett a gép. Mindegy, nem is volt olyan fontos az a hosszú lé!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.03. 10:41:08

@Doña ¡Cara(mba)!: Akkor kicsi OFF: A politikát nem szeretem, ezért szeretem kritizálni, persze a kritikát lehet építőnek és sértőnek is felfogni. Azt én nem mondtam hogy nem tartom választható alternatívának a Jobbikot, sőt valószínüleg én most rá szavaznék ha szavazhatnék, de nem szavazhatok (mondjuk nem létkérdés számomta hogy legyen Mo.-on szavazati jogom).
A Jobbik vállalható de nagyon sok esetben inkoherens az állásponjuk, egyik szavukkal kiállnak valami mellett, a következővel ugyanaz ellen, kicsit populistának tünik a hozzáállásuk, azaz megadjuk a népnek ami neki kell (illetve azt mondjuk, hogy majd megadjuk, kérdés mi lesz belőle). Szerintem (most ezért sokat fogok kapni) a FIDESZ sem kezdte a pályafutását sokkal nagyobb tapasztalattal mint most a Jobbik és sztem ők is megérdemelnek egy esélyt. Azok az agybajok amiket a Jobbikot támadók vizionálnak, hogy Gárdából egyenes ágon rendőrség, cigányok kiírtása, stb. a XXI. században megvalósíthatatlan dolgok.

llll5 (törölt) 2009.11.03. 12:13:36

@Talon Karrde: engem a következö dolgok zavarnak a jobbik VEZETÉSÉBEN:1, Vona nem egy karizmatikus politikus. 7 év alatt még beszélni sem tudott megtanulni 2, Balóné múltja 3, Nincsenek szakembereik,stb.És a legfontosabb:ki pénzeli őket??

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 12:37:16

@Talon Karrde:
OFF
Tisztában vagyok vele, hogy unalmas, ha azt mondom, egyetértek javarészt azzal, amit leírtál, de ettől még így van. A Gárda megalapítása sajnos egy olyan következmény volt (egyes megyékben szó szerint magyar életeket kellett menteniük lincselésektől - és életből nekünk, magyaroknak is csak egyetlenegy van, azt sem akarjuk rettegve leélni), ami egyenesági leszármazottja a Szadesz vezérelte teljes politikai életnek (a szadesz volt a farokcsóválgató kutya, a kutya meg persze az MSZSP). Ez az etnikai alapokra kihegyezett politika színtiszta uszítás volt, miközben antirasszizmusról ordibált a bal(?)oldal egyfolytában. Természetesen tudta, mit akar. Neki volt politikai érdeke és ezért akart egy gárdát, hogy paramilitarista kapcsolatokkal lehessen megvádolni valamelyik pártot a jobboldalon. Sikerült is nekik. Csak közben ott volt a falvakban a rög-valóság, amely messze különbözik a rózsadombi valóságtól. Valamit tenni kellett, mert a rendőrségnek talán nem is engedték, hogy közbelépjen. Én nem választottam volna ezt a szót, hogy gárda - hanem kissé eufemistzikusan fogalmaztam volna, és mondjuk magyarországi civil védelmi járőrségnek neveztem volna. Kicsit cifra, kicsit ilyen-olyan, de nem ad támadási felületet. A Gárda mindeddig tényszerűen bebizonyosodott, nem ölt sem cigányt, sem semmilyen ártatlan embert. Ezt rámaszatolták, a neve pont alkalmas asszociációkhoz adott támpontot (lásd Vasgárda). A Jobbik soha, soha nem hiszem hogy gondolt volna arra, hogy a cigányokat ki kell írtani. Ez hülyeség és igaztalan. Csak azt mondja, hogy a cigányság felemelkedéséért tett lépések hazugok, az erre fordított pénzek és programok homlokegyenest mást termeltek ki, és nem is egyszer máshol landoltak, mint ahova szánták a támogatást. A Jobbik azt is vallja, hogy a cigányságot igyekeznek bűnbak-szerepbe kényszeríteni, és ez nem is lesz nehéz, mert válság van és lesz - jön a második hullám, mint Gordonkánk is megerősítette. Nyilvánvaló, ahhoz, hogy a mai magyar társadalom működjék, hamar-hamar más felállás kell. Több fiatal maradjon itthon, az anyukák azért hozzák világra az első és a második gyereket is - mert demográfiai összeomlás felé közelítünk, már ha csak a nyugdíjak oldaláról közelítjük meg a dolgokat, akkor is. A Jobbik nem akar egy hitelfelmondás előtti Argentin társadalmat építeni. Hogy mit sikerül elérniük, nem tudjuk. Gondolom tele vannak ügynökökkel - naná.
Amit leírtam, erre mondják okos fejek: új társadalmi és gazdasági paradigma kell.
Ja, azért nem mindenben értünk mégse egyet: engem a politika érdekel:-(

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.03. 12:56:29

@Doña ¡Cara(mba)!: Donna mia, mindenben egyetértünk, a politika engem is érdekel csak nem SZERETEM.

llll5 (törölt) 2009.11.03. 13:52:45

@Talon Karrde: ez igaz és lehet, hogy akkor nagy döbbenet lesz.

AgyAlap · http://agyalap.blog.hu 2009.11.03. 14:14:58

@Doña ¡Cara(mba)!: Köszi, ezzel felbátorítottál, és publikáltam egy régebbi szösszenetemet.
agyalap.blog.hu/2009/08/25/pannon_puma
Én is "vérszemet kaptam", mint a szlovákok :D

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 16:18:47

@AgyAlap: :-DDDDDDDDD A fabula a te műfajod! Gratula és kösz!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 16:25:38

@Talon Karrde: Figyelmetlenül olvastalak, de te olyan magvasan írsz, hogy az én locsogó-stílusommal kissé "rejtjeles"az alany+állítmány típusú mondataidat megfejtenem, de mindenesetre izgalmas. Néha meg átsiklok egy szavadon, pedig fontos (aki ilyen szó-takarékos, annál minden szó többszörös súlyúnak számít:).
Igen, valóban úgy írtad, hogy nem SZERETEM a politikát, és nem azt, hogy NEM ÉRDEKEL. Va bene, jobban odafigyelek minden szavadra. (Költői kérdés és nagyon off: a férfiak mind ilyen szófukarok?).

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 17:50:58

@Talon Karrde: Értettem. Ebből következik, hogy a nők viszont locsogók?

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 17:56:54

@Talon Karrde: Hja, amúgy meg megint lekörözöl. Válasz a sima, tiszta, egyszavas igen. Hát ez se nem semmi akármi:) Mintha a fiamat hallanám telefonon: Anya: bla-bla-bla, értettél, Andrew? Andrew: igen. Anya: Már megint úgy kell piszkavassal kihúzni belőled minden szót. Válasz: igen. Anya: nem lehetnél egy kissé közlékenyebb: Andrew: Nem.
Hát, igen, ez van. Igen. Legyen a te szavad igen-igen, nem-nem, a többi pedig az ördögtől való...Vagy asszonytól?:-DDDDDD

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.03. 18:04:25

@Doña ¡Cara(mba)!: nem akarlak provokálni, de a válaszom: így van!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 19:11:46

@Talon Karrde: No, mit mondhatnék erre? Kiteszem a pontot locsogásom végire;-D

süti beállítások módosítása